Τα νεότερα συστήματα βιομηχανικού εξαερισμού

Ο βιομηχανικός εξαερισμός είναι ένα μέτρο για την οργάνωση της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα σε βιομηχανική κλίμακα. Αυτά δεν είναι απαραίτητα ορισμένα εργοστάσια ή εργαστήρια παραγωγής. Μπορεί να είναι και εξαερισμός ενός οικιστικού πολυώροφου συγκροτήματος. Κατά συνέπεια, η βιομηχανική αερισμού - εξαερισμού είναι μεγάλα αντικείμενα με μεγάλο ρεύμα του αέρα, βιομηχανικές εισόδου θερμότητας και ψύξης, στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία των συστημάτων εξαερισμού είναι μια αναγκαιότητα, αλλά στις τεχνικές απαιτήσεις τις επιδόσεις τους έχουν την ισχύ νόμου. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι, ελλείψει εξαερισμού σε κλειστούς χώρους, η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών, κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, αυξάνεται, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

 • ανακυκλοφορία αέρα;
 • ανακτήθηκε ανάκτηση θερμότητας.
 • η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο.
 • ελάχιστη απόσταση μεταξύ των μονάδων.
 • ελάχιστα επιτυγχανόμενη επιφάνεια δαπέδου.
 • τη μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια δαπέδου.
 • Η παρουσία δομών και εξοπλισμού που εμποδίζουν τον σχηματισμό αέρα τροφοδοσίας.

Τα πλεονεκτήματα αποδεικνύονται από πρακτική εφαρμογή

Λόγω της διανομής θερμού αέρα από την κορυφή προς τα κάτω, η στρωματοποίηση της θερμοκρασίας χώρου μειώνεται σημαντικά. Η ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας σε όλο το δωμάτιο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τη διαδικασία, για παράδειγμα στην κατασκευή εξοπλισμού ακριβείας, καθώς και σε απώλειες θερμότητας και συνεπώς κόστος λειτουργίας. Οι απώλειες ενέργειας μέσω της στέγης μειώνονται σημαντικά.

Κατά τη διαδικασία διανομής αέρα, ο αέρας τροφοδοσίας και ο αέρας του χώρου αναμιγνύονται πλήρως, εξασφαλίζοντας έτσι την παροχή της απαιτούμενης ποσότητας αέρα της απαιτούμενης ποιότητας στην περιοχή εργασίας και διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις επιβλαβών ουσιών στο δωμάτιο.

Επιπλέον, με τη χρήση πολλών αποκεντρωμένων μονάδων εξαερισμού, η αστοχία ενός από αυτά μόνο σε εξαιρετική περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία ολόκληρου του συστήματος.

Λόγω του γεγονότος ότι οι μονάδες εξαερισμού τοποθετούνται κάτω από την οροφή ή στην οροφή, δεν απαιτούν τη χρήση χρήσιμου χώρου και χώρου.

Κατά κανόνα, οι μονάδες εξαερισμού λειτουργούν χωρίς αγωγούς παροχής και εξαγωγής αέρα. Αυτό όχι μόνο απλοποιεί το έργο του σχεδιασμού, αλλά επιτρέπει επίσης στους γερανούς και άλλους εξοπλισμούς χειρισμού να χρησιμοποιούνται ελεύθερα στην αίθουσα παραγωγής και να εκσυγχρονιστούν. Σύμφωνα με την έρευνα, η έλλειψη αεραγωγών δίνει επίσης το πλεονέκτημα ότι ο καθαρός εξωτερικός αέρας δεν λερώνεται, περνώντας μέσα από αγωγούς που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Η ανάκτηση θερμότητας, που εφαρμόζεται σε μονάδες παροχής και εξαγωγής, μπορεί να μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Δεδομένου ότι κάθε μονάδα εξαερισμού εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη περιοχή στο πάτωμα παραγωγής μπορεί να ανταποκριθεί στις διαφορετικές απαιτήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της κάθε ζώνης, τον τρόπο λειτουργίας (ανακυκλοφορία / φρέσκο ​​ρυθμό τροφοδοσίας αέρα), τη θερμοκρασία και το πρόγραμμα παραγωγής (1, 2 ή 3 αλλαγές). Επιπλέον, σε αντίθεση με τα συγκεντρωτικά συστήματα, η αποκαλούμενη "αρχή των νησιωτικών λύσεων" επιτρέπει την αποφυγή της ανεπιθύμητης επίδρασης των επιμέρους ζωνών των εγκαταστάσεων ο ένας στον άλλο.

Λόγω της εξαιρετικά αποτελεσματικής κατανομής του αέρα, με σχετικά χαμηλή πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο, διατηρείται η σωστή ποιότητα αέρα και ομοιόμορφη θερμοκρασία. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση αέρα είναι περίπου 10 κυβικά μέτρα. m / ώρα ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. m είναι αρκετή. Εάν οι εκπομπές επιβλαβών ουσιών είναι αρκετά υψηλές, η ποσότητα της ροής αέρα μπορεί να αυξηθεί.

Το σύστημα εξαερισμού που αποτελείται από ξεχωριστές μονάδες είναι εύκολο να συναρμολογηθεί στα εργαστήρια που ήδη λειτουργούν, με την παρέμβαση στην κύρια τεχνολογική διαδικασία να είναι πολύ ασήμαντη. Μετά την εγκατάσταση, το σύστημα μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις που έχουν αλλάξει για οποιονδήποτε λόγο. Για παράδειγμα, είναι δυνατή η αναβάθμιση ενός αγωγού εξαγωγής από τον εξοπλισμό παραγωγής ή ένα πρόσθετο σύνολο μονάδων εξαερισμού με ένα τμήμα ψύξης αέρα. Επιπλέον, μπορεί να γίνει για μια μεμονωμένη μονάδα, δηλαδή στην περιοχή όπου είναι απαραίτητη.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά σε καμία περίπτωση.

© 2003-2018 INTEH-CLIMATE - Εξαερισμός και κλιματισμός. Επικοινωνήστε μαζί μας

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Υπάρχουν δύο τρόποι εξαιτίας αυτής της κατάστασης:

1. Εξαερισμός εγγυάται άριστη υγεία.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που ζουν στο χωριό έχουν καλύτερη υγεία από τους κατοίκους της Μόσχας; Δεν υπάρχουν φυσικά φορτία ή φαγητό εδώ: πολλοί σύγχρονοι Μοσχοβίτες επισκέπτονται το γυμναστήριο και τηρούν μια υγιεινή διατροφή. Το περιβάλλον και το οικοσύστημα δεν είναι επίσης πολύ σημαντικά - υπάρχουν παντού τάσεις και χημικές ουσίες. Το όλο πρόβλημα στην πείνα με οξυγόνο!

Θα φαινόταν, τόσο λεπτό, αλλά πόσο αλλάζει τη ζωή σας. Και όλα αυτά επειδή ένας σύγχρονος κάτοικος, τόσο μεγάλος όσο και μικρός, δεν ξοδεύει περισσότερο από μία ώρα την ημέρα σε εξωτερικούς χώρους.

Γιατί σε μια εξοχική κατοικία μπορείτε να μείνετε για μέρες στο τέλος;

Πρότυπα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό στο διαμέρισμα

Εξαγωγή από βοηθητικούς χώρους, ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κάτω από τους εξής όγκους:

 • Κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα - 60 m3 / ώρα
 • Κουζίνα με σόμπα - 90 m3 / ώρα
 • Μπάνιο, ντους, τουαλέτα - 25 m3 / ώρα
 • Συνδυασμένο μπάνιο - 50 m3 / ώρα
 • Αποθήκη, ντουλάπα - 25 m3 / ώρα
Η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα ρυθμίζεται από το GOST 30494-96 "Κατοικίες και δημόσια κτίρια. Παράμετροι μικροκλίματος σε χώρους »

Εξαερισμός διαμερίσματα - επιλογές συστήματος

Υπάρχουν τρία βασικά σχέδια για την οργάνωση ενός συστήματος εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα:

Μηχανικός ανεφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας

Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση

Τα σύγχρονα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής για τα διαμερίσματα λειτουργούν, κατά κανόνα, ήσυχα, ειδικά σε μειωμένες ταχύτητες ανεμιστήρων.

Δομικά, το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης του διαμερίσματος μπορεί να είναι δαπέδου ή κάτω από την οροφή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας από αυτούς είναι τοποθετημένος στο πάτωμα, όπως ένα ντουλάπι ή ντουλάπι αποκτάται, και το δεύτερο τοποθετείται κάτω από την οροφή. Εκτός από την ίδια την εγκατάσταση, είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετήσετε τα στοιχεία αερισμού: βαλβίδες, εξασθενητές ήχου, εύκαμπτα ένθετα, αεραγωγούς και ούτω καθεξής. Ως αποτέλεσμα, γενικά, επιτυγχάνεται ένας αρκετά μεγάλος μηχανικός σχεδιασμός.

Σύγχρονα συστήματα εξαερισμού

Υπάρχει μια εσφαλμένη άποψη ότι τα κλιματιστικά συστήματα οικιακής εκτέλεσης (συστήματα Split) παρέχουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κλιματιστικά απλά περνούν από τον αέρα του δωματίου μέσα από τον εαυτό τους, ψύχονται ή θερμαίνονται στους διαδρόμους μιας δεδομένης θερμοκρασίας, διεξάγοντας διήθηση από μεγάλα σωματίδια σκόνης και δυσάρεστες οσμές. Υπάρχουν επίσης Διαχωρισμένα συστήματα με μικρή εισροή καθαρού αέρα, καθώς και με την επίδραση ιονισμού, αλλά δεν εξαλείφουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τις ανθρωπογενείς επιρροές του ανθρώπου στο παγκόσμιο κλίμα.

Ως αποτέλεσμα, μόνο συστήματα εξαερισμού βιομηχανική και οικιακή χρήση μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο αναγκάζεται να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις πόλεις και κοντά σε θερμοκρασία δωματίου prigorode.Komfortnaya - σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά η παρουσία του φρέσκου αέρα που έρχεται από το εξωτερικό είναι πολύ, πολύ σημαντικό.

Τρόποι εξαερισμού
Η αντικατάσταση του μολυσμένου αέρα με καθαρό αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: Όταν ανοίγετε τα παράθυρα και χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα.

Ο πρώτος τρόπος έχει πολλά αρνητικά σημεία, ειδικά το χειμώνα.

 1. 1. Μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας για μετέπειτα θέρμανση.
 2. 2. Αναστάτωση στην εύρεση ενός ατόμου σε ένα δωμάτιο με τέτοιο εξαερισμό.
 3. 3. Η πιθανότητα των δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία, λόγω της απότομης μετάβασης από τη θερμότητα στο κρύο.
 4. 4. η πιθανότητα να πέσει μέσα στο δωμάτιο των βροχοπτώσεων, των συντριμμιών, της σκόνης.
 5. Γι 'αυτό είναι καλύτερο να αερίζετε το δωμάτιο με ανεμιστήρα.

Συστήματα αντικατάστασης αέρα

 1. Ανεμιστήρες τοίχου για εξαερισμό του συστήματος εξαερισμού.
 2. Οι ανεμιστήρες τοίχου με αέρα έξω.
 3. Ανεμιστήρες που εισάγονται στο γυαλί με αέρα προς τα έξω.
 4. Ανεμιστήρες με απαγωγή αέρα στον αγωγό εξαερισμού.
 5. Ανεμιστήρες για κεντρικές συσκευές εξαερισμού.

Πώς να εξασφαλίσετε έναν ομοιόμορφο αερισμό.

Ο ανεμιστήρας λειτουργίας δημιουργεί χαμηλή πίεση στο δωμάτιο, λόγω της οποίας εισέρχεται ο εξωτερικός αέρας στο δωμάτιο. Εάν υπάρχει μόνο ένα άνοιγμα στο δωμάτιο, ο αέρας θα ρέει μέσα από αυτό,

ενώ παράλληλα δημιουργείται ένας ομοιόμορφος αερισμός. Εάν υπάρχουν δύο ανοίγματα, περισσότερος αέρας θα προέλθει από την τρύπα πιο κοντά στον ανεμιστήρα και η ανταλλαγή αέρα δεν θα είναι ομοιόμορφη: η υπερβολική περιοχή του ανεμιστήρα είναι ανεπαρκής στο υπόλοιπο δωμάτιο. Έτσι, η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού είναι στενά συνδεδεμένη με τα σημεία εισόδου και εξόδου του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή εναλλαγή αέρα, ο χώρος του ανεμιστήρα και ο χώρος του φυσικού αερισμού πρέπει να τοποθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να κυκλοφορεί φρέσκος αέρας σε όλες τις γωνίες του δωματίου. Μερικές φορές είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε πολλούς οπαδούς παρά μια μεγάλη δύναμη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού:

Συνήθως τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός εξαερισμός εγκαθίστανται στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, οι επιδόσεις τους πρέπει να είναι ισορροπημένες, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανεπαρκείς ή υπερβολικές πιέσεις στο δωμάτιο, γεγονός που θα οδηγήσει σε δυσάρεστο αποτέλεσμα της «χτύπησης των θυρών». Η διαφορά στις λειτουργίες συνεπάγεται διαφορά στα συστατικά μέρη των οποίων αποτελούν τα συστήματα.

Ένα μικρό δωμάτιο με ισχυρή ατμοσφαιρική ρύπανση απαιτεί την εγκατάσταση ενός ισχυρού ανεμιστήρα.

Στην κουζίνα, κατά τη στιγμή του μαγειρέματος, απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα πτητικών ουσιών, οι οποίες ρυπαίνουν έντονα τον αέρα. Πρόκειται για οξικό, ισοβουτύλιο, βαλερικά οξέα, αιθυλοβουτοξείδιο, αιθυλική αλκοόλη, κλπ.

Η συγκέντρωσή τους και η βλάβη που μπορούν να φέρουν εξαρτάται από τον όγκο της κουζίνας. Εξ ου και το σημαντικό συμπέρασμα: σε μια μικρή κουζίνα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα πιο ισχυρό από αυτόν που αντιστοιχεί σε αυτόν τον όγκο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ανταλλαγή αέρα και να διατηρηθεί μια μέση συγκέντρωση ουσιών, δημιουργώντας τη μέγιστη άνεση για ένα άτομο.

Καθαρίστε αέρα στο σαλόνι λόγω του ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος στο μπάνιο.

Ο ανεμιστήρας στο μπάνιο, ο οποίος μέσω του διαδρόμου επικοινωνεί με το καθιστικό, εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αερισμό του καθιστικού. Για να το κάνετε αυτό, απλά ανοίξτε το παράθυρο και τις δύο πόρτες και ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα. Μειωμένη πίεση που προκύπτουν στην περιοχή της από το ρεύμα αέρα στην έξοδο σέρνει μαζί μια άλλη ροή η οποία θα καλύψει το «κενό», που παράγεται από τον ανεμιστήρα. Έτσι, για κάποιο χρονικό διάστημα μπορείτε να αντικαταστήσετε εντελώς τον αέρα στο καθιστικό και το μπάνιο.

Σε παρακείμενους χώρους, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός όγκος. Πολλές κουζίνες συνδέονται απευθείας με την τραπεζαρία. Σε αυτή την περίπτωση, για τον υπολογισμό του όγκου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο όγκος ολόκληρου του δωματίου, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζαρίας, και όχι μόνο ο όγκος της κουζίνας.

Είδη εξαερισμού και ταξινόμησή τους

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα κύρια συστήματα μηχανικής των σύγχρονων κτιρίων. Αν σε κτίρια κατοικιών δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο απαιτείται από τον κανόνα, στα δημόσια και βιομηχανικά κτίρια σχεδιάζεται και διευθετείται σχεδόν παντού. Ποιοι είναι οι τύποι εξαερισμού, πώς είναι η ταξινόμηση αυτών των συστημάτων και πώς διαφέρουν; Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες

Σκοπός και τύποι εξαερισμού

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους και, ανάλογα με το σκοπό τους, χωρίζονται σε διάφορες υποομάδες. Η διαίρεση αυτή διεξάγεται σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους: την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, τη μέθοδο κίνησης των μαζών του αέρα, την εξυπηρετούμενη περιοχή.

Ποιος είναι ο εξαερισμός στα δωμάτια προς την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα; Σύμφωνα με αυτή την παράμετρο, τα συστήματα χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

Υπάρχει ακόμα εξαερισμός και η ταξινόμησή του από τον παράγοντα που προκαλεί την κίνηση του αέρα. Σε αυτήν την παράμετρο χωρίζονται σε:

 • με φυσικά κίνητρα (φυσικά).
 • με μηχανικά κίνητρα (μηχανικά, αναγκαστικά).

Υπάρχει επίσης ένας διαχωρισμός του εξαερισμού και οι τύποι των οποίων ποικίλλουν, ανάλογα με την περιοχή που εξυπηρετείται. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε:

Όλοι οι τύποι συστημάτων αερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστά και μαζί στο ίδιο κτίριο ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, τα συστήματα μπορούν να ταξινομηθούν σε κανάλια και σε κανάλια, ανάλογα με το αν οι αγωγοί τους χρησιμοποιούνται ή οι αγωγοί μετακινούνται μέσω ανοιγμάτων σε τοίχους ή ανεμιστήρες χωρίς συνδεδεμένους αγωγούς.

Θα συζητήσουμε λεπτομερέστερα όλους τους τύπους και υποτύπους των συστημάτων εξαερισμού του δωματίου, πώς διαφέρουν και ποια είναι τα καθήκοντά τους.

Φυσικός εξαερισμός

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο φυσικός αερισμός είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες των σύγχρονων συστημάτων. Αυτός ο τύπος εξαερισμού χώρου σημαίνει ότι ο αέρας οδηγείται από φυσικούς παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, αυτή είναι η διαφορά στην πίεση μεταξύ του εσωτερικού όγκου και της εξωτερικής ατμόσφαιρας. Για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο η πίεση στο δρόμο να είναι ελαφρώς μικρότερη από ό, τι μέσα στο δωμάτιο. Εάν συμβαίνει ένας τέτοιος παράγοντας, η κίνηση του αέρα ξεκινάει από ειδικά σχεδιασμένους αγωγούς εξαερισμού.

Ένα ζωντανό παράδειγμα τέτοιου εξαερισμού είναι η εγκατάσταση αγωγών εξαγωγής στους τοίχους πολυώροφων και ιδιωτικών κατοικιών. Ο κύριος θετικός παράγοντας της χρήσης του φυσικού αερισμού είναι η φθηνότητα. Για αυτό, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε ακριβό εξοπλισμό και να οργανώνετε τη σύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια. Η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει από μόνη της. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν και αρνητικές πτυχές της εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος. Πρώτα απ 'όλα, αυτή η εξάρτηση από τις παραμέτρους της ατμόσφαιρας.

Η κίνηση του αέρα στα φυσικά κανάλια συμβαίνει μόνο με αρνητική διαφορά πίεσης, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν στιγμές που η πίεση μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις ισοπεδώνεται. Στη συνέχεια σταματά η ανταλλαγή αέρα ή και αντίστροφα, υπάρχει αντίστροφη ώση. Ένα πολύ ισχυρό φυσικό σύστημα αντιδρά στις βροχοπτώσεις και τις καιρικές συνθήκες. Εάν, σε παγωμένο ηλιόλουστο καιρό, το βύθισμα μπορεί να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από το υπολογιζόμενο, το φθινόπωρο σε μια βροχερή μέρα μπορεί να υπάρξει μια κίνηση εξωτερικού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Μηχανικός αερισμός

Λαμβάνοντας υπόψη τους άλλους τύπους συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούν τη μέθοδο μεταφοράς αέρα, θα σταματήσουμε στο αναγκαστικό δίκτυο. Σε αυτό, σε αντίθεση με τη φυσική, για την κίνηση του αέρα, χρησιμοποιείται ηλεκτρική ενέργεια. Η ανταλλαγή αέρα γίνεται με βίαιο τρόπο υπό την επίδραση των μονάδων εξαερισμού: ανεμιστήρες, συστήματα αέρος και εξάτμισης.

Το κύριο στοιχείο οδήγησης ενός τέτοιου συστήματος είναι ένας ανεμιστήρας. Αυτή η συσκευή, η οποία αποτελείται από ένα σώμα και μια πτερωτή διαφορετικών τύπων, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας οδηγεί την πτερωτή, η οποία έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συλλαμβάνει ροές αέρα και να τις μετακινεί από την εισαγωγή του ανεμιστήρα στην εξάτμιση.

Οι ανεμιστήρες γενικά ταξινομούνται σε δύο μεγάλους τύπους:

Στην αξονική κίνηση του αέρα διέρχεται μέσω της πτερωτής κάθετα στις λεπίδες. Σε φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες, ο αέρας κινείται παράλληλα με τη λεπίδα, σαν να κάμπτεται γύρω από αυτό.

Εκτός από τον ανεμιστήρα, το αναγκαστικό σύστημα μπορεί να αποτελείται από πρόσθετα στοιχεία. Πρώτα απ 'όλα, αυτό ισχύει για συστήματα καναλιών, καθώς σε αυτά μεταφέρεται αέρας μέσω ενός δικτύου συνδεδεμένων αγωγών (άκαμπτων και εύκαμπτων), υπάρχει ανάγκη χρήσης βαλβίδων, ρυθμιστών ροής αέρα, καθώς και άλλων στοιχείων:

 • φίλτρα καθαρισμού καθαρού αέρα ή καυσαερίων από σκόνη και ρύπους.
 • εξασθενητές θορύβου για τη μείωση των επιπέδων κραδασμών και θορύβου ·
 • θερμαντήρες: νερό ή ηλεκτρικές μονάδες για θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.
 • σχάρες, διαχυτήρες, ανεμοστάτες και άλλες συσκευές διανομής ροής.

Χρησιμοποιείται επίσης μεγάλος αριθμός πρόσθετων υλικών και υλικών εγκατάστασης. Συμπεριλαμβανομένων θερμαντήρων, σφιγκτήρων και ρυθμιστών θερμοκρασίας και ισχύος ανεμιστήρων.

Συστήματα τροφοδοσίας

Όπως μπορεί να φανεί από τον τίτλο, τέτοιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού, ως αέρας τροφοδοσίας, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν εξωτερικό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Είναι φυσικά και μηχανικά. Τα μηχανικά συστήματα είναι τα πιο συνηθισμένα, καθώς σας επιτρέπουν να ελέγχετε με ακρίβεια τον όγκο του παρεχόμενου αέρα και τα χαρακτηριστικά του.

Τα συστήματα φυσικού εφοδιασμού χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά και κυρίως για μη ελεγχόμενη παροχή αέρα. Δηλαδή, μαζί τους υπάρχει ένα σύστημα εξάτμισης που λειτουργεί σύμφωνα με τις παραμέτρους σχεδιασμού, και η ροή αέρα οργανώνεται μέσα από τις σχισμές στα παράθυρα, ειδικές οπές ή πλέγματα με φυσικό τρόπο λόγω της διαφοράς πίεσης.

Επιπλέον, το σύστημα τροφοδοσίας μπορεί να λειτουργεί ζεύγος με την εξάτμιση ως φυσικό και μηχανικό τύπο. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και τα δύο συστήματα λειτουργούν αλληλένδετα, καθώς ο όγκος του παρεχόμενου αέρα και του αέρα εξαγωγής πρέπει να είναι ο ίδιος.

Συστήματα εξάτμισης

Αυτοί οι τύποι συστημάτων εξαερισμού, όπως ο εξαερισμός, είναι σχεδιασμένοι για να αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο ή μέρος του. Είναι μηχανικά και φυσικά. Εάν τα φυσικά συστήματα τροφοδοσίας δεν είναι ευρέως διανεμημένα, τότε οι επιλογές εξάτμισης τους χρησιμοποιούνται πολύ καιρό και αποτελεσματικά.

Στη στέγαση, ο κύριος σκοπός των συστημάτων εξάτμισης είναι η απομάκρυνση των αποβλήτων ανθρώπινων και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων. Πρώτον, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο σχηματίζεται από την αναπνοή. Και σχηματίζεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε υδρατμούς, καθώς και μολυσμένο αέρα από τα μπάνια και τις κουζίνες. Στη βιομηχανία, ο εξαερισμός είναι σχεδιασμένος σε μεγάλο βαθμό για να απομακρύνει τις ακαθαρσίες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Εφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση

Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για συστήματα με ανάκτηση. Είναι σχεδιασμένα για να εξοικονομούν ενέργεια ενώ εργάζεστε. Εάν η παροχή και εξαγωγής ξεχωριστά διατεταγμένες κυρίως χρησιμοποιώντας διάφορους μηχανισμούς και συγκροτήματα, όπως οι τύποι των συστημάτων εξαερισμού, διαχείρισης αέρα δύο χρησιμοποιούνται αναγεννητική για μία μονάδα, η οποία κινείται τόσο την εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα.

Η τοποθέτηση δύο κλαδιών σε μία συσκευή είναι απαραίτητη για να διασταυρωθούν τα ρεύματα αέρα. Στη διασταύρωση χρησιμοποιείται ένας ανακτητής, χάρη στον οποίο η θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής μεταφέρεται στον αέρα τροφοδοσίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, βοηθάει να εξοικονομήσετε έως και 80% της θερμότητας και να την επιστρέψετε στο δωμάτιο, αντί να το ρίξετε έξω.

Υπάρχουν κυρίως 2 τύποι ανακτητών - είναι διασταυρούμενος (πλάκα) και περιστροφικός.

Γενικός και τοπικός αερισμός

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τέτοιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού, ως γενική ανταλλαγή, εργάζονται για ολόκληρο το δωμάτιο. Είναι διατεταγμένα έτσι ώστε να παρέχουν μια ορισμένη ποσότητα καθαρού αέρα και να αφαιρούνται μολυσμένα από ολόκληρο τον όγκο του δωματίου. Είναι τόσο άνετα (για την ανθρώπινη ζωή) όσο και παραγωγή - παρέχουν τις παραμέτρους της παραγωγικής διαδικασίας.

Αντίθετα, τα τοπικά ή τα τοπικά συστήματα λειτουργούν σε έναν τόπο ή σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Διατίθενται για την τοπική παροχή καθαρού αέρα στον χώρο εργασίας ή για την απομάκρυνση των μολυσμένων από τον τόπο της εμφάνισής του. Για παράδειγμα, σε μια θέση συγκόλλησης ή πάνω από μια κουζίνα.

Αποτελέσματα

Ο σκοπός και η ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού, που συζητήσαμε παραπάνω, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για αυτό το μηχανολογικό δίκτυο. Εξάλλου, η σωστή επιλογή των παραμέτρων του συστήματος εξαερισμού θα συμβάλει στη διασφάλιση των σωστών χαρακτηριστικών του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στον χώρο εργασίας ή στον οικιστικό χώρο και θα εξοικονομήσει ενεργειακούς πόρους για τη λειτουργία ολόκληρου του δικτύου.

Εξαερισμός

Όλος ο κόσμος του εξαερισμού είναι μαζί μας

Σύγχρονη συστήματα εξαερισμού και αξεσουάρ τους - αυτό είναι το προφίλ μας, και μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας σχεδόν όλα κατασκευάζονται στον κόσμο σήμερα και η αυτονομία μεταφέρονται μέσα του αέρα και των μηχανισμών (ventilo λατινικά - χτύπημα, swing). Είναι αξιόπιστα, άνετα και όμορφα, επιτρέποντάς σας να εισάγετε τους οπαδούς που αγοράσαμε από τα στυλίστικα του κάθε δωματίου.

Απλά πρέπει να ξέρετε ποιο αναπνευστήρα Απαιτείται από την άποψη των καθηκόντων που θα επιλύσει και του όγκου των χώρων στους οποίους προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια, επιλέξτε στον εκτεταμένο κατάλογο αντικειμένων τον εξοπλισμό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Για απλή ανάμειξη αέρα μέσα σε ένα δωμάτιο, ώστε να μην σταματούν, δημιουργώντας την επίδραση του φυσικού αερισμού έχουμε μια ποικιλία λεπίδων και bezlopastnye οπαδούς επιφάνεια εργασίας, δάπεδο, τοίχο και οροφή. Όλα έχουν ελκυστικό σχεδιασμό, ισχυρούς κινητήρες, λειτουργούν όσο πιο ήσυχα, με αρκετές ταχύτητες λειτουργίας και είναι πολύ φθηνές.

Ωστόσο, αυτό εξαερισμού με εξαερισμό, δηλαδή την έγχυση καθαρού αέρα στο δωμάτιο και η απομάκρυνση των μολυσμένων από τέτοιες συσκευές δεν πραγματοποιείται. Για αυτό χρειαζόμαστε συστήματα εξαερισμού διαφορετική ισχύ. Αντιπροσωπεύονται από εμάς και στους τρεις τύπους του προορισμού τους: προμήθεια, εξάτμιση, γενική ανταλλαγή με πλήρη κύκλο όλων των λειτουργιών: εξαγωγή παλαιού αέρα, εκπομπή και έγχυση καθαρού αέρα.

Προσφέρουμε συστήματα εξαερισμού ετοιμοπαράδοτα

Θα σας πούμε και θα σας δείξουμε ποια συστήματα εξαερισμού μπορεί να σας προσφέρει ένα "Vent-style" από την άποψη των λειτουργικών χαρακτηριστικών τους.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κυρίως φυσικός εξαερισμός - λόγω της διαφοράς στις θερμοκρασίες αέρα μέσα και έξω, συνέβη η ανταλλαγή αέρα. Αλλά ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού είναι πολύ εξαρτημένο από τις κλιματικές συνθήκες και ο τεχνητός αερισμός, που εκτελείται με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ενός θερμαντήρα, αεραγωγοί θα λειτουργήσει πάντα.

Εξαερισμός εξαγωγής αφαιρεί από τους χώρους τους ζεστό αέρα, επιτρέποντας τον φυσικό τρόπο να διεισδύσει σε αυτόν καθαρό αέρα. Ο εξαερισμός είναι καλό να εγκατασταθεί σε κουζίνες, διαδρόμους, μπάνια, δηλαδή δεν είναι κατοικίες, αλλά οικιακές εγκαταστάσεις. Κατά τον σχεδιασμό βιομηχανικών χώρων, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με το σχεδιασμό βιομηχανικών χώρων, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ένα πρόσθετο σύστημα διήθησης φιλτραρίσματος.

Γενικός αερισμός Σήμερα χρησιμοποιείται συχνότερα, επειδή περιλαμβάνει την πρόσληψη αέρα, την εκτροπή του και την εισροή μάζας φρέσκου αέρα.

Γενική ανταλλαγή εξαερισμού είναι, κατά κανόνα, εξοπλισμένο με ένα σύνολο φίλτρων που δεν επιτρέπουν τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και την απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης από τον αέρα στα δωμάτια, καθώς και με πρόσθετες συσκευές θέρμανσης ή ψύξης.

Σε εμάς μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού «Κλειδί στο χέρι» με την πλήρη δέσμη της, από τα στοιχεία: φίλτρα και αγωγοί για κυκλικά και ορθογώνια αγωγούς, μετασχηματιστή και semistornymi ρυθμιστές ταχύτητας, βαλβίδες, επιπλέον σιγαστήρες.

Θα σας βοηθήσουμε να παραλάβετε και να παραδώσετε στον προορισμό σας οποιοδήποτε οπαδούς και εξαερισμού συστήματα σε ένα σύνολο για οικιστικούς, δημόσιους και βιομηχανικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων ογκομετρικών μονάδων εξαγωγής, εγκατεστημένων στις στέγες των κτιρίων.

Επιπλέον, διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία ανεμιστήρων υψηλής θερμοκρασίας, μέσω των οποίων ψύχονται ηλεκτρονικές συσκευές, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων - από οικιακούς υπολογιστές έως εγκαταστάσεις συναρμολόγησης. Υπάρχουν ειδικά κανάλια υψηλής θερμοκρασίας οπαδούς για την απομάκρυνση αέρα από τζάκια και άλλες κατασκευές.

Λάβετε υπόψη ότι όλοι οι κινητήρες που προσφέρονται από τους ανεμιστήρες μας για οικιακούς και βιομηχανικούς σκοπούς τοποθετούνται σε ηχομονωμένα περιβλήματα και είναι εξοπλισμένα με προστασία από υπερθέρμανση με λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης.
Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η προτεινόμενη από εμάς συστήματα εξαερισμού έχουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης με την ποιότητα που καθορίζεται από τα κρατικά πρότυπα και τις περιόδους εγγύησης λειτουργίας.

Εξαερισμός ως καθαρός αέρας

Ο εξαερισμός είναι ένα σύστημα καναλιών για την εναλλαγή του αέρα μεταξύ του περιβάλλοντος και του δωματίου. Ένα ακατάλληλα οργανωμένο δίκτυο μηχανικών μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξηρότητα του αέρα, αυξημένη υγρασία ή εμφάνιση ανεπιθύμητης σκόνης. Ο εξαερισμός και ο κλιματισμός - τα κύρια καθήκοντα στην κατασκευή ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, λόγω της λειτουργικότητάς τους εξαρτάται άμεσα από την άνεση της ζωής και της υγείας των ανθρώπων. Οργανώστε αυτό χωρίς ένα σύστημα ειδικής γνώσης δεν θα λειτουργήσει. Επικοινωνήστε με την εταιρεία Vent-M για τη δημιουργία ενός καλύτερου συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού. Εργαζόμαστε στην αγορά παροχής αυτών των υπηρεσιών εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υλοποιήθηκαν αρκετές εκατοντάδες επιτυχημένα έργα. Οι ειδικευμένοι πλοίαρχοι είναι αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες σε αυτόν τον τομέα. Συνεχώς βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, συμπληρώνουν τη βάση γνώσεων. Ως εκ τούτου, μπορούμε πάντα να αγοράσουμε εξαερισμό, το οποίο θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τις πιο σχετικές τεχνολογίες κατά τη στιγμή της εφαρμογής.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν εξαερωθείτε από την εταιρεία μας:

 • Όλα ξεκινούν με τη μέτρηση των χώρων και των υπολογισμών της μηχανικής. Η παραγωγή λαμβάνει υπόψη τις παραμέτρους του αέρα εξαγωγής, μετά από την οποία γίνεται προσεκτική επιλογή αεραγωγών και συναφών στοιχείων και ενεργού εξοπλισμού.
 • Εάν παραγγείλετε αερισμό από εμάς, θα γνωρίζετε πάντα την ακριβή τιμή του συνόλου του έργου, το οποίο δεν αλλάζει μέχρι το τέλος του.
 • Όλα τα στοιχεία του μελλοντικού συστήματος συλλέγονται στην επιχείρηση σύμφωνα με προκαταχωρισμένα δεδομένα εκτίμησης. Ως εκ τούτου, τα σκουπίδια στην περιοχή θα είναι σημαντικά λιγότερο. Κάθε κομμάτι είναι προσεκτικά επισημασμένο ώστε να μπορεί να συναρμολογηθεί επί τόπου όπως ένας μεγάλος σχεδιαστής.
 • Κατά την κατασκευή, λαμβάνεται υπόψη η θερμοκρασία των εξαντλημένων αερίων, η αντοχή των σημείων στερέωσης, καθώς και οι δομικές βάσεις του κτιρίου ή της δομής. Εξαιτίας αυτού, τα συστήματά μας ανταποκρίνονται πάντα αυστηρά στην εργασία.
 • Η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά ακριβής, επομένως είναι δυνατή η υλοποίηση έργων σε εγκαταστάσεις στις οποίες έχουν γίνει ήδη ποιοτικές επισκευές.
 • Κατά τη σύνδεση, χρησιμοποιούνται οι τεχνολογίες που προδιαγράφονται από τους κατασκευαστές εξοπλισμού, τους αγωγούς, τα πρόσθετα στοιχεία και τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Γι 'αυτό εκδίδουμε μια εκτεταμένη εγγύηση από την εταιρεία.
 • Μετά την ολοκλήρωση του έργου, διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος της λειτουργικότητας, εξαλείφονται μικρά ελαττώματα, τα πάντα δημιουργούνται για τέλεια εργασία.

Πόσο κοστίζει ο εξαερισμός;

Μπορείτε να αγοράσετε εξαερισμό από εμάς αρκετά ανέξοδα. Αυτό είναι δυνατό χάρη στην εργασία χωρίς μεσάζοντες. Επίσης βελτιστοποιήσαμε τις δραστηριότητές μας με στόχο τη μεγιστοποίηση της πιθανής μείωσης των τιμών για τις υπηρεσίες μας. Ο φθηνός εξαερισμός είναι δυνατός χάρη στην ελαχιστοποίηση των ωρών εργασίας που καταβάλλονται. Όλα τα έργα εκτελούνται "με το κλειδί στο χέρι", οπότε δεν χρειάζεται να προσλαμβάνουμε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι επίσης μειώνουν σημαντικά την τιμή. Ο μη δαπανηρός αερισμός σε ελάχιστα γνωστές εταιρείες μπορεί να είναι γεμάτος με βλάβες και δυσλειτουργίες. Έχουμε δικαιολογήσει κάθε ρούβλι που χρησιμοποιήθηκε.

Για πιο λεπτομερείς συμβουλές, καλέστε τον αριθμό που αναγράφεται στην ιστοσελίδα.

Συστήματα εξαερισμού: τύποι, συσκευή, σκοπός

Τι είναι ο εξαερισμός;

Ο εξαερισμός είναι η κίνηση του αέρα σε ένα δωμάτιο. Σε κάθε κτίριο αέρα προέρχεται από το δρόμο. Να πάρει μέσα στο δωμάτιο, ο αέρας γεμίζουν με διάφορες ουσίες: διοξείδιο του άνθρακα από την αναπνοή μας, τη σκόνη, χημική καθιζάνει από αντικείμενα μαλλί των ζώων, κλπ Αυτός ο ήδη μολυσμένος αέρας μετακινείται στην κουκούλα και εκκενώνεται μέσω αυτού προς τα έξω. Αυτή τη στιγμή, το δωμάτιο έρχεται μια νέα μερίδα του φρέσκου αέρα από το εξωτερικό, το οποίο πηγαίνει επίσης μέσα στο κάλυμμα. Η όλη διαδικασία ονομάζεται εξαερισμός.

Ο κλιματικός εξοπλισμός που εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία της περιγραφόμενης διαδικασίας ονομάζεται επίσης εξαερισμός. Είναι φυσικό και μηχανικό, κανάλι και συμπαγής, προμήθεια και εξάτμιση και πολλά άλλα. Όλοι οι τύποι εξαερισμού και οι ιδιαιτερότητές τους περιγράφονται παρακάτω. Εν τω μεταξύ, ας δούμε πόσο σημαντικό αερισμό είναι το διαμέρισμα ή το σπίτι.

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Χάρη στον αερισμό του χώρου αναπτύσσεται ένα υγιές και άνετο μικροκλίμα, και συγκεκριμένα:

1. Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα είναι ομαλοποιημένο
Το διοξείδιο του άνθρακα είναι πάντα παρόν στο δωμάτιο: το εκπνέουμε! Το μόνο ερώτημα είναι, ποιος είναι ο αριθμός του. Η υπερβολική συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ανθρώπινο σώμα. Παρεμβάλλεται στην πλήρη παροχή αίματος και οργάνων με οξυγόνο. Ο εγκέφαλος αρχίζει να «είναι τεμπέλης», και αισθανόμαστε κουρασμένοι, λήθαργοι, γίνονται απρόσεκτοι. Με υψηλή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα είναι επίσης ένα αίσθημα ζοφείας.

Ο καλός εξαερισμός εξασφαλίζει σταθερή ανανέωση του αέρα. Ο αέρας που προέρχεται από το δρόμο αντικαθιστά τον αέρα στο δωμάτιο μαζί με το διοξείδιο του άνθρακα που συσσωρεύεται σε αυτό. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν είναι βουλωμένο και είναι άνετο να είναι.

2. Η υγρασία είναι ομαλοποιημένη
Ο σωστός εξαερισμός υποδηλώνει ότι ο υπερβολικά υγρός αέρας από το χώρο εγκαθίσταται εγκαίρως στην κουκούλα. Αυτό αποκλείει το σχηματισμό μόνιμα υγρών περιοχών στις γωνίες και στους τοίχους, όπου η μούχλα αναπτύσσεται ενεργά.

Το σύστημα εξαερισμού μπορεί επίσης να έχει πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, το φιλτράρισμα αέρα μπορεί να αφαιρέσει αέρα από τον αέρα στην είσοδο του δωματίου και να κάνει τον αέρα υγιή και ασφαλή. Και η λειτουργία της θέρμανσης στον εξαερισμό αποτρέπει τον κίνδυνο σύλληψης κρύου από τον ψυχρό αέρα από το δρόμο.

Εάν το σύστημα εξαερισμού είναι χαμηλό

Εάν υπάρχουν διαταραχές στη λειτουργία της εισροής ή εκροής αέρα, τότε:

Συνέπειες: αίσθηση ανησυχίας, αυξημένη κόπωση, λήθαργος, απώλεια συγκέντρωσης. Και σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο είναι δύσκολο να κοιμηθείς αρκετά.

Αν ο αέρας σταματήσει, η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί. Ο ανεπαρκής αερισμός είναι μια κοινή αιτία υγρασίας και σχηματισμού καλουπιού.

Η σκόνη, τρίχωμα ζώων, σπόρια μούχλας, anthropotoxins επιβλαβείς χημικές απομόνωση των επίπλων (π.χ., φορμαλδεΰδη) - όλα αυτά «εμπλουτίζει» τον αέρα σε συνθήκες ανεπαρκούς εξαερισμού και τελικά πέφτει στο σώμα μας μέσω των πνευμόνων.

Η εργασία του συστήματος εξαερισμού επηρεάζει την υγεία του ατόμου στο δωμάτιο, την αποτελεσματικότητα, τη συγκέντρωση και την ποιότητα του ύπνου.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες για ανταλλαγή αέρα και θα παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα.

Είδη εξαερισμού

Τύποι συστημάτων εξαερισμού ανά τοποθεσία

Για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι κατάλληλο για ένα σύστημα εξαερισμού, για ένα μικρό διαμέρισμα της πόλης - ένα άλλο. Ή, για παράδειγμα, ο ορθολογικός αερισμός των καναλιών σε ένα περιβάλλον γραφείου απλά δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα πενταόροφο κτίριο στο Χρουστσόφ.

Πώς να αποφασίσετε ποιος τύπος αερισμού είναι κατάλληλος για το σπίτι, το γραφείο σας, το διαμέρισμά σας; Όλα εξαρτώνται από την περιοχή, τη διαμόρφωση, την τοποθεσία και τον προορισμό των χώρων ή των γραφείων για τα οποία επιλέγετε το σύστημα εξαερισμού. Και, φυσικά, ο προϋπολογισμός σας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Για να αγοράσετε ένα σύστημα αερισμού σημαίνει να κάνετε μια μακροπρόθεσμη επένδυση στη δική σας άνεση και άνεση από τους αγαπημένους σας. Έτσι επιλέξτε τον τύπο αερισμού προσεκτικά.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού από παραμέτρους

Ταξινόμηση του εξοπλισμού εξαερισμού σε διάφορες πτυχές

 • Με την κυκλοφορία του αέρα: φυσικό και εξαναγκασμένο (μηχανικό).
 • Με ραντεβού: τροφοδοσία, εξάτμιση ή παροχή-εξάτμιση.
 • Με σχεδιασμό: κανάλι και μη κανάλι (ανεμιστήρας, βαλβίδα παροχής, αναπνευστήρας).
 • Για πρόσθετες λειτουργίες: αερισμός με θέρμανση, εξαερισμό με φιλτράρισμα αέρα κλπ.

Φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός

Φυσικός εξαερισμός

Στα περισσότερα σπίτια μας, ο εξαερισμός είναι φυσικός. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας έρχεται από το δρόμο στο ίδιο το κτίριο, χωρίς ειδικό εξοπλισμό ή τεχνητή έγχυση. Συνήθως εισέρχεται σε σπίτια με διαρροές στους τοίχους και τα παράθυρα, αλλά και μέσω των θυρών. Και βγαίνει από την κουκούλα: κουκούλες εξάτμισης βρίσκονται συνήθως στην κουζίνα και το μπάνιο. Ο αέρας από το δωμάτιο τραβιέται μέσω αυτών μέσα στον άξονα εξαερισμού, ανεβαίνει προς τα πάνω και ρίχνεται έξω από την οροφή.

Λειτουργίες φυσικού αερισμού λόγω διαφορών θερμοκρασίας και διαφορών πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο.

Το κύριο πλεονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι η διαθεσιμότητά του. Η οργάνωση ενός τέτοιου συστήματος αερισμού δεν απαιτεί μεγάλες νομισματικές επενδύσεις. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα. Πρώτον, το φυσικό σύστημα εξαερισμού αποτυγχάνει εύκολα. Καθιέρωσε ένα εντελώς κλειστή πλαστική παράθυρα αντί των ξύλινων παππού - και η ροή του αέρα δεν είναι επαρκής, στο σπίτι αποπνικτική και άβολα. Ή η κουκούλα ήταν φραγμένη - και το διαμέρισμα είναι πάντα μούχλα αέρα. Δεύτερον, σε συνθήκες φυσικού αερισμού υπάρχει μόνο ένας τρόπος για τον καλό αερισμό - για να ανοίξει το παράθυρο. Αλλά το ανοιχτό παράθυρο είναι, δυστυχώς, όχι μόνο καθαρός αέρας. Είναι επίσης θόρυβος, σκόνη, γύρη, κρύες και δυσάρεστες οσμές.

Για την εξάλειψη αυτών των ελλείψεων, ο φυσικός εξαερισμός πρέπει να αντικαθίσταται ή να συμπληρώνεται με μηχανικό εξαναγκασμό.

Σύγχρονα συστήματα φυσικού αερισμού στην κατασκευή κατοικιών

Σύγχρονα συστήματα φυσικού αερισμού στην κατασκευή κατοικιών

Φυσικά συστήματα εξαερισμού.

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού με μηχανικά κίνητρα.

Συστήματα εξαερισμού με μηχανικά κίνητρα.

Συστήματα αποκεντρωμένου εξαερισμού διαμερίσματος.

Συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

Σύγκριση με άλλες τεχνολογίες.

Η ανάγκη βελτίωσης των προτύπων για το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού.

Φυσικά συστήματα εξαερισμού.

Στα οικιστικά κτίρια του μαζικού κτιρίου εκτελείται παραδοσιακά ο παραδοσιακός εξαερισμός. Ωστόσο, η σταθερότητα της εργασίας της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, η επίδραση της οποίας συχνά επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να υπάρχει ένας εξαερισμός στο στενό φύλλο ή ένας περιστρεφόμενος μηχανισμός στο στενό φύλλο ή, αν είναι απαραίτητο, μια βαλβίδα ανθεκτικής στο θόρυβο. Η χαμηλή ποιότητα στεγανοποίησης των οπών και των ραφών κατασκευής των διαστρωμάτων, καθώς και η διαρροή των θυρών εισόδου σε διαμερίσματα μειώνουν την απόδοση του αερισμού κατά 15-30%. Οι χαλάσεις στους αεραγωγούς, το κλάμα τους, καθιστούν την κουκούλα σε ορισμένες περιπτώσεις γενικά ακατάλληλη.

Αν κακοσχεδιασμένα συστήματα εξαερισμού, ή μπλοκαριστεί, ή παράνομα ανακατασκευαστεί, η κατάσταση με την απαιτούμενη αέρα είναι σχεδόν απελπιστική. Mold βλάβη στους τοίχους, υγρασία στους χώρους που προκαλείται από εκτός από την αυξημένη στεγανότητα των παραθύρων, από το γεγονός ότι οι νέες συνθήκες της κατασκευής οργανώσεις χτίσουν και τα σπίτια ενοικίαση στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, και οι μισθωτές καταλαμβάνουν το διαμέρισμα, το οποίο ένα ή δύο χρόνια «υγρή» τοίχο. Για να δημιουργηθεί ένα κανονικό μικροκλίμα σε τέτοια διαμερίσματα, είναι απαραίτητος ο εντατικός αερισμός των χώρων και μερικές φορές η ξήρανση των τοίχων. σχεδιαστικές αποφάσεις εξαερισμού μέσω ανοικτών αεραγωγούς, υπέρθυρα, περιστροφικό πτερύγια ή να μειώσει σημαντικά την θερμική απόδοση των σχεδίων παράθυρο και πολυτελή καταλύματα.

Η χρήση συνθετικών υλικών φινιρίσματος σε κτίρια κατοικιών, η εξάπλωση των ακάρεων σκόνης σε διαμερίσματα οδηγούν επίσης σε μείωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα και αύξηση των απαιτήσεων για τον εξαερισμό. Η αυξημένη σκόνη της εξωτερικής ατμόσφαιρας προκαλεί την ανάγκη καθαρισμού του αέρα τροφοδοσίας.

Τα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι ελάχιστα συμβατό με τις σύγχρονες απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Όταν εγκαθιστάτε θερμοστάτες στους θερμαντήρες, υπάρχει πραγματική πιθανότητα εξοικονόμησης θερμότητας στο σύστημα θέρμανσης. Ταυτόχρονα, από 30 έως 75% της εγκατεστημένης θερμικής ικανότητας του συστήματος είναι η ανάγκη θερμότητας για τη θέρμανση του αέρα εξαερισμού. Η εξοικονόμηση ενέργειας θα ήταν πιο αποτελεσματική εάν ο εξαερισμός μπορούσε να λειτουργήσει με μεταβλητή ροή αέρα. Είναι σχεδόν αδύνατο να οργανωθεί μια τέτοια ρύθμιση με φυσικό εξαερισμό.

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού με μηχανικά κίνητρα.

Συστήματα εξαερισμού εξοπλισμού των κατοικιών είναι πολύ μικρότερη από την μηχανική εξάτμιση, καθώς αυξάνει σημαντικά το κόστος του έργου, λόγω του κόστους του ίδιου του συστήματος, μια θέση για το διάστημα προμήθειας και εγκατάστασης που απαιτούνται για την εγκατάσταση των αεραγωγών. Το πλεονέκτημα του μηχανικού συστήματος τροφοδοσίας αέρα είναι εγγυημένη ρυθμός ροής του αέρα τροφοδοσίας τροφής υπολογίζεται σε κάθε επίπεδη, η δυνατότητα παροχής αέρα παροχής και τη μείωση αλλεργικών παθήσεων, της δυνατότητας διανομής αέρα, με εξαίρεση τα φύσημα ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες έξω, τη δυνατότητα της εξοικονόμησης ενέργειας με την χρησιμοποίηση της θερμότητας του εξερχόμενου αέρα για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας. Τα μειονεκτήματα εκτός από το υψηλό κόστος, επιδείνωση πρέπει να περιλαμβάνουν ιοντική σύνθεση του εσωτερικού αέρα, η κατανάλωση ρεύματος για την παροχή κυκλοφορίας του αέρα πιθανή απώλεια πρόσθετη θερμότητα στον αγωγό εξαερισμού και του θαλάμου.

Συνήθως, έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον δύο συστήματα εισαγωγής αέρα ανά κτίριο. Εάν η εισαγωγή αέρα είναι δυνατή από την πράσινη ζώνη, ο θάλαμος τροφοδοσίας βρίσκεται στο υπόγειο. Αν, στο κάτω μέρος, δεν είναι δυνατή η ανάκτηση καθαρού αέρα, τότε τοποθετείται στον ανώτερο τεχνικό όροφο.

Φυσώντας μέταλλο αγωγοί - προέρχεται από το «δορυφόρου» - βρίσκονται στις τεχνικές άξονες μέσα στο διαμέρισμα, του οποίου η διανομή πραγματοποιείται φρέσκο ​​αέρα απευθείας μέσα στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η διανομή των αεραγωγών τροφοδοσίας πραγματοποιείται πίσω από την οροφή του κτιρίου διαμερισμάτων. Στα ψηλά κτίρια για κάθε ζώνη σε ύψος 10-12 ορόφων σχεδιάζονται ανεξάρτητα κορμούς αγωγών παροχής αέρα. Το χειμώνα, ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται μέχρι θερμοκρασίας 20 ° C, το καλοκαίρι - τον εξωτερικό αέρα. Επιπλέον, ο θάλαμος εισροής αέρα φιλτράρεται στο ξηρό τύπο φίλτρου 5 ΕΕ, ΕΕ 6. Ανεμιστήρας σύστημα συλλέκτη επιλέγονται βάσει του διαθέσιμου πίεσης που απαιτείται για τη σύνδεση στο εσωτερικό δίκτυο εξαερισμού διαμέρισμα.

Η χρήση ενός μηχανικού συστήματος τροφοδοσίας συνεπάγεται, κατά κανόνα, τη χρήση μηχανικού εξαερισμού με ανεμιστήρες οροφής. Η παρουσία μηχανικού συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής καθιστά δυνατή την ανάκτηση της θερμότητας του αέρα εξαγωγής. Η χρήση των συστημάτων εξαερισμού με πλάκα ανακτήσεως εναλλάκτη θερμότητας στην κεντρική Ρωσία στις πιο παγετού κορυφές απαιτούν προθέρμανση του αέρα παροχής για την αποφυγή πήξης του συμπυκνώματος στη διαδρομή αέρα εξαγωγής. Γνωστή κύκλωμα με τα συστήματα εξάτμισης πόρτα της προσφοράς και της και της ανάκτησης θερμότητας, όπου προθέρμανση εισροή γίνει μεμονωμένα, σε μικρές ηλεκτρικές θερμάστρες. Υπάρχει μια θετική εμπειρία με τη χρήση τέτοιων συστημάτων σε χαμηλού ύψους κτίρια.

Συστήματα εξαερισμού με μηχανικά κίνητρα.

Όταν ο μηχανικός εξαερισμός και, ειδικά, με τις βαλβίδες τροφοδοσίας, περιορίζοντας τη ροή του αέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην πυκνότητα των θυρών διαμερισμάτων. Οι περισσότεροι πόρτες διαπνοή δημιουργεί πρόβλημα υπερχείλισης του αέρα εξαγωγής των διαμερισμάτων στους κάτω ορόφους του κλιμακοστασίου στους επάνω ορόφους του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα ότι, ακόμη και με την καλή λειτουργία αερισμού, φρέσκο ​​αέρα μειώνεται σημαντικά. Σε κτίρια με μονόπλευρη διαρρύθμιση διαμερισμάτων, το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται από την πιθανότητα οριζόντιας υπερχείλισης από τα διαμερίσματα στην πλευρά του ανέμου στα διαμερίσματα προς τα πίσω.

Ψαλίδισμα «Θερμική Engineering» επιβάλλει στην μπροστινή πόρτα της απαίτησης διαμερίσματα για υψηλή στεγανότητα, παρέχοντας διαπερατότητα αέρα όχι μεγαλύτερη από 1,5 kg / (h «m 2) που ουσιαστικά να κοπεί από επίπεδες άξονα σκάλα-ασανσέρ. Σε πραγματικές συνθήκες, αυτή η απαίτηση, κατά κανόνα, δεν πληρούται. Με τον φυσικό εξαερισμό, ο κανόνας της πυκνότητας των θυρών μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Στην περίπτωση μηχανικής εξόρυξης, δημιουργούνται μεγάλα κενά στα διαμερίσματα και δεν αποκλείεται να αναρροφούνται μέσω χαλαρών θυρών.

Συστήματα αποκεντρωμένου εξαερισμού διαμερίσματος.

Μια προσπάθεια αποφυγής των μειονεκτημάτων ενός κεντρικού συστήματος εξαερισμού προμήθειας και εξάτμισης οδήγησε στην ανάπτυξη αποκεντρωμένης τροφοδοσίας και συστήματος εξάτμισης οικιακού διαμερίσματος με ανάκτηση θερμότητας. Αυτό το σύστημα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

- συνεχής αερισμός ολόκληρου του χώρου διαβίωσης.

- η σχετική υγρασία στο δωμάτιο δεν υπερβαίνει το 45%.

- Χάρη στο διπλό φιλτράρισμα, παρέχεται καθαρός αέρας.

- η εξοικονόμηση θερμότητας από την ανακύκλωση φτάνει το 20%.

Λεγόμενο σύστημα «Σύστημα Airaterm» σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ομαλά αναπνέει, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την ηλιακή ακτινοβολία και τον άνεμο ταχύτητας, φθάνοντας την θερμική απόδοση του 66-80%, και παρέχοντας την εσωτερική υγρασία στο 45-55%. Στην είσοδο αέρα με ρυθμό ροής 34 m 3 / h, η στάθμη θορύβου είναι 21 dBA (σχεδόν ανύπαρκτη). Σε ένα ρυθμό ροής του ηχητικού επιπέδου 60 m 3 / h - 32 dBA (σιωπηλή φύλλα θρόισμα), και σε ένα ρυθμό ροής 80 m3 / h - 39 dB (θόρυβος ανεμιστήρα του υπολογιστή). Τέτοια συστήματα με ανακύκλωση λειτουργούν ήδη με επιτυχία στη Γερμανία σε κτίρια πέντε και δέκα ορόφων.

Συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

Η βασική αρχή είναι ότι για πρώτη φορά για κάθε διαμέρισμα εγκαθίσταται μια συσκευή αερισμού και εξαερισμού με ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε διαμέρισμα έχει δικό του "εξοπλισμό εξαερισμού". Μαζί με την εγκατάσταση συσκευών εξαερισμού, είναι απαραίτητο να παρέχεται γρήγορη παροχή καθαρού αέρα και αφαίρεση του αέρα εξαγωγής. Αυτός ο σκοπός εξυπηρετείται από χωριστούς κατακόρυφους άξονες που διέρχονται από όλα τα πατώματα κατοικιών Τα μεγάλα τμήματα του συστήματος (συσκευές εξαερισμού, παροχή καθαρού αέρα και αέρα εξαγωγής) βρίσκονται στον άξονα υγιεινής, ανάμεσα στην κουζίνα και το μπάνιο. Εκτός από εναλλάκτη θερμότητας υψηλής απόδοσης, μια συσκευή εξαερισμού είναι εφοδιασμένο με ένα λεγόμενο κουτί ανεμιστήρα μέσω του οποίου αναρροφάται αέρας εξαγωγής και ο αέρας τροφοδοσίας περνάει υπό πίεση σε αντιροή ο εναλλάκτης θερμότητας. Με τη στενή διέλευση των ροών ανάστροφης ροής αέρα που κατανέμονται σε μικρά κανάλια, ο αέρας τροφοδοσίας καταλαμβάνει το 93% της θερμότητας από τον αέρα εξαγωγής (συντελεστής απόδοσης).

Ένα αναπόσπαστο μέρος της συσκευής εξαερισμού είναι εσωτερικά φίλτρα, τα οποία, προκειμένου να προστατεύσουν τον εναλλάκτη θερμότητας, φιλτράρουν τόσο τον ανεφοδιασμό όσο και τον αέρα εξαγωγής. Ο εξαγόμενος αέρας από τους χώρους διαβίωσης μέσω των βαλβίδων αναρροφάται στην κουζίνα και το μπάνιο, το οποίο με τη σειρά του είναι εξοπλισμένο με πρόσθετα φίλτρα. Αφού περάσει από τον εναλλάκτη θερμότητας, ο αέρας εξαγωγής αποστέλλεται στον κεντρικό άξονα, ο οποίος μέσω της στέγης το βγάζει έξω.

Δεδομένου ότι ο αέρας τροφοδοσίας προτού διέλθει μέσω της συσκευής εξαερισμού διέρχεται επίσης μέσω ενός εξωτερικού φίλτρου στον κεντρικό θάλαμο παροχής αέρα, είναι προφανές ότι αυτή η ροή αέρα υποβάλλεται επίσης σε διπλή διήθηση. Ο "θερμαινόμενος" καθαρός αέρας μέσω επίπεδων (κιβώτιου) καναλιών διανέμεται, κυρίως στην αίθουσα και, μέσα από τα λεγόμενα ακροφύσια που εκτοξεύονται μακράν, διοχετεύεται σε κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος. Στην αίθουσα, τα επίπεδα κανάλια που είναι απαραίτητα για τη διανομή του αέρα πρέπει να "αποθηκευτούν" από μια ψευδοροφή. Ανάλογα με τη θέση του εναλλάκτη θερμότητας στον άξονα, απαιτείται μια θύρα προβολής στο μπάνιο ή στην αίθουσα.

Σε σχέση με την ανάγκη τοποθέτησης σε έναν άξονα υγειονομικής τεχνικής, η εγκατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για χρήση σε νέα κτίρια και σε πλήρη ανακατασκευή / εκσυγχρονισμό με αποχέτευση αγωγών. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αναφερθούν οι ακόλουθες θετικές πτυχές του χρησιμοποιούμενου συστήματος, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της στέγασης:

- σταθερή, σύμφωνη με τους κανόνες, αερισμό ολόκληρου του χώρου διαβίωσης και απομάκρυνση του αέρα από αυτό.

- αποφυγή / πρόληψη επιβλαβών συνεπειών της συμπύκνωσης στις περιοχές των θερμικών γεφυρών, καθώς η σχετική υγρασία του αέρα βρίσκεται κάτω από 45%.

- μέγιστη προστασία από το θόρυβο των κτιρίων λόγω ερμητικά κλειστών παραθύρων.

- Χάρη στη διπλή διήθηση, παρέχεται καθαρός αέρας (είναι δυνατά φίλτρα προστασίας από τη σκόνη).

Σύγκριση με άλλες τεχνολογίες.

Σύγκριση με άλλες τεχνολογίες που περιλαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών CO2, δείχνει ότι η "ανάκτηση θερμότητας" σε σχέση με τις θερμικές ηλιακές εγκαταστάσεις, τις φωτοβολταϊκές (φωτοηλεκτρικές) εγκαταστάσεις, μπορεί να θεωρηθεί πολύ πιο οικονομική. Ο λόγος μεταξύ εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους επένδυσης για εξαερισμό και αφαίρεση αέρα με αποκεντρωμένη (ανά μονάδα) ανάκτηση θερμότητας είναι 6-10 φορές πιο ευνοϊκή από τους αντίστοιχους δείκτες για τις παραπάνω τεχνολογίες.

Τα προβλήματα διάθεσης αποβλήτων που υπάρχουν όταν χρησιμοποιούνται φωτοβολταϊκά συστήματα (βαρέα μέταλλα όπως κάδμιο, μόλυβδο κ.λπ.) δεν εμφανίζονται μετά τη λήξη της ζωής των μονάδων με ανάκτηση θερμότητας. Σε εξωτερικές θερμοκρασίες -10,5 ° C, μόνο λόγω της επίδρασης της αναγέννησης, αυτός ο αέρας θερμάνθηκε από την απορριπτόμενη θερμότητα σε θερμοκρασία 17,1 ° C. Η θερμοκρασία του εξαγόμενου αέρα ήταν 19,0 ° C. Μια ανάλυση των πρόσφατων συσσωρευμένων δεδομένων δείχνει μια υπερφόρτιση θερμότητας περίπου 25% στην εγκατάσταση χωρίς εγκατάσταση με ανάκτηση θερμότητας.

Η ανάγκη βελτίωσης των προτύπων για το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού.

Η σύγκριση των προτύπων ανταλλαγής αέρα με τους κανόνες της Γερμανίας δείχνει ότι για τα μικρά διαμερίσματα οι κανόνες μας είναι αυστηρότεροι, καθώς δεν μειώνουν το κατώτατο όριο ανταλλαγής αέρα κάτω από 110-140 m 3 / h. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα, απαιτείται ροή αέρα 60 m 3 / h σε διαμερίσματα έως 50 m 2 συνολικής επιφάνειας και 90 m 3 / h σε διαμερίσματα 50-80 m 2. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι ο κανόνας της εισροής είναι βασικός και ο ρυθμός εξόρυξης είναι κορυφαίος. Στη συνέχεια, τα ρωσικά και γερμανικά πρότυπα θα είναι πιο κοντά. Ωστόσο, η αποδοχή της πρότασης αυτής είναι δυνατή μόνο με τον ελεγχόμενο εξαερισμό, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, είναι ευκολότερος στην εφαρμογή με ένα μηχανικό σύστημα.

Τα υλικά του διεθνούς σεμιναρίου που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση της Μόσχας, η Αντιπροσωπεία του προγράμματος TACIS και JSC «Santechprom», που προσφέρονται για το σχεδιασμό εξαερισμού, ικανό να λειτουργεί με δύο τρόπους: βασική και κορυφή, με μια προσωρινή αύξηση της κατανάλωσης πάνω από τη βάση. Επιπλέον, στο πλαίσιο του βασικού καθεστώτος, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι 0,4-0,5 φορές ο όγκος του διαμερίσματος ή 20-30 m 3 / h ανά άτομο, και σε κατάσταση μέγιστης κατανάλωσης - τουλάχιστον 0,8 φορές και άνω των 30 m 3 / h ανά άτομο. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή αερισμό όλων των διαμερισμάτων σε συμμόρφωση με την ποιότητα του αέρα. Οι μακροχρόνιες παρατηρήσεις στη Δυτική Ευρώπη έδειξαν ότι η ανάπτυξη μούχλας μανιταριών προωθείται όχι μόνο από την πολύ χαμηλή θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα αλλά κυρίως από τις θερμοκρασίες του αέρα μεταξύ 8 και 18 ° C. Ο λόγος για την ανάπτυξή τους είναι ένα υψηλό ποσοστό υγρασίας με ταυτόχρονη μείωση του εξαερισμού λόγω της μείωσης της θερμικής πτώσης πίεσης.

Αυτό που έχει ειπωθεί παραπάνω μόνο σε μικρό βαθμό δείχνει την ανάγκη προσαρμογής των σημερινών κανόνων.

SI Prizhizhetsky, MNIITEP, Ρωσία

περιοδικό "Τιμολόγηση και εκτίμηση των κλάδων κατασκευής" αριθ. 8

Σύγχρονα συστήματα αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού

Ένα εξοχικό σπίτι είναι ένα όνειρο για πολλούς κατοίκους μεγάλων πόλεων. Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Ωστόσο, η εξοχική κατοικία συνεπάγεται πολλά διαφορετικά έργα που συνδέονται με την οργάνωση διαφόρων επικοινωνιών, έτσι ώστε η ζωή εδώ να είναι πραγματικά άνετη. Τα συστήματα εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Το σχέδιο αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού.

Σε μερικές περιπτώσεις είναι αρκετό απλά να διανέμετε σωστά τις υποδοχές, έτσι ώστε ο εσωτερικός χώρος να φουσκώνει με φρέσκο ​​αέρα και μερικές φορές είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει την είσοδο αέρα μέσα στο σπίτι. Όλα εξαρτώνται από τις ιδιαιτερότητες της εξοχικής κατοικίας. Αξίζει να το συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόκειται για τον τρόπο εξοπλισμού των συστημάτων εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού;

Όταν ένα σπίτι είναι κατασκευασμένο από τα πιο σύγχρονα οικοδομικά υλικά, τότε μπορεί να χάνει πολύ μια πολύ σημαντική ιδιότητα για τον εαυτό του, η οποία είναι η ικανότητα να αναπνέει. Θα έχει καλά χαρακτηριστικά απόδοσης, αλλά θα είναι δυσάρεστο να είσαι σε αυτό. Ο αδρανής και υγρός αέρας θα επηρεάσει την άνετη ζωή ενός ατόμου. Μπορούν να τοποθετηθούν πλαστικές πόρτες ή παράθυρα και άλλα εσωτερικά στοιχεία. Όλες οι ρωγμές θα είναι ερμητικά σφραγισμένες.

Σχέδιο εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Σε μια τέτοια κατάσταση, το φυσικό σύστημα εξαερισμού δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπάρχει. Εδώ απλά δεν υπάρχει. Ο καθαρός αέρας καθίσταται λιγότερο και οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται για την οργάνωση ενός συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού για ένα εξοχικό σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού που θα ρυθμίζει την παροχή αέρα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παρόμοιων συστημάτων. Κάθε ένας από αυτούς έχει το δικαίωμα να υπάρχει. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πιο πρωτόγονα συστήματα ή πιο πολύπλοκα συστήματα. Όλα εξαρτώνται από τη δομή της ίδιας της δομής. Στη συνέχεια, πρόκειται συγκεκριμένα για συστήματα αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού.

Συνδυασμός φυσικών και μηχανικών δυνάμεων

Έτσι, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το σύστημα εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού μπορεί να συνδυάσει ένα φυσικό σύστημα τροφοδοσίας και μηχανικές δυνάμεις. Κατά κανόνα, η εισροή αέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του έργου κατασκευής. Σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιούνται συχνότερα 3 αναθυμιάσεις αερισμού.

Ο κύριος αγωγός είναι ο κύριος σε αυτό το σύστημα. Συνοδεύεται από μικρότερους αγωγούς από διαφορετικούς χώρους. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ένας αύλακας που κυνηγάει τον αέρα από τη μονάδα υγιεινής και την κουζίνα. Τα τελευταία δύο συμβάλλουν στην αποφυγή της εισόδου της οσμής στην υπόλοιπη εξοχική κατοικία. Οι κουκούλες με τους ανεμιστήρες μπορούν να προβληθούν σε διάφορα σημεία. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κουζίνα και τουαλέτα, πρέπει να είναι εξοπλισμένα στην οροφή. Στα κανάλια μπορείτε να τοποθετήσετε φθηνούς ανεμιστήρες, και στην οροφή για να εγκαταστήσετε ένα ενιαίο μεγάλο, το οποίο θα λάβει το βάρος όλων εκείνων που εγκαθίστανται σε εσωτερικούς χώρους.

Το σχέδιο του φυσικού αερισμού.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει άλλες μεθόδους για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Σήμερα είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας εγκατάστασης μονόκλειστα για την οργάνωση του εξαερισμού. Benefit σύγχρονα εργοστάσια που ασχολούνται με την παραγωγή και τέτοια. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα δωμάτια του εξοχικού σπιτιού θα είναι εξοπλισμένα με τους δικούς τους αεραγωγούς, μέσα από τους οποίους θα εισχωρήσει φρέσκος αέρας. Εδώ, βέβαια, μιλάμε για την αναγκαστική κίνηση των ρευμάτων αέρα. Συχνά, τέτοια συστήματα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη αυτοματοποίηση, η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή. Εδώ, καμία μυρωδιά δεν θα είναι τρομερή, επειδή σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο είναι το δικό του τοπικό σύστημα εξαερισμού.

Κατά την τοποθέτηση αυτού, είναι απαραίτητο να υπάρχουν σχάρες στα κάτω μέρη των θυρών. Θα επιτρέψουν τη διαφυγή περίσσειας αέρα. Αν δεν θέλετε να χαλάσετε μια τέτοια λύση με την εμφάνιση του δωματίου, τότε πρέπει να αφήσετε τουλάχιστον μια μικρή τρύπα ανάμεσα στην πόρτα και το κατώφλι. Θα μειώσουν επίσης την πίεση του αέρα στην εξοχική κατοικία.

Αλλαγή θερμοκρασίας αέρα

Μερικές φορές ο αέρας που εισέρχεται στην εξοχική κατοικία από το εξωτερικό, απαιτείται να ζεσταθεί ή να κρυώσει. Εδώ το σύστημα είναι επιπλέον εξοπλισμένο με ένα ειδικό ψυγείο. Το σπίτι θα έχει πάντα καθαρό και καθαρό αέρα. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι τέτοια σχέδια είναι αρκετά ακριβά, οπότε δεν είναι πάντα σκόπιμο να τα χρησιμοποιήσετε.

Αυτό το σύστημα έχει άλλα μειονεκτήματα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόσθετη αυτοματοποίηση. Η ροή του αέρα που θα εισέλθει στο δωμάτιο θα έχει μια σταθερή τιμή θερμοκρασίας. Εδώ μπορεί να είναι πάρα πολύ. Το σύστημα αυτοματισμού θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία μέσα σε μια εξοχική κατοικία. Αυτό, βεβαίως, συνεπάγεται αύξηση του κόστους του εξαερισμού.

Σχέδιο του κλιματιστικού.

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο. Ωστόσο, μπορεί να επιλυθεί με σύγχρονες μεθόδους. Μετά από όλα, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε και να αποφορτίσετε αέρα από το σύστημα, διατηρώντας παράλληλα μια σταθερή θερμοκρασία. Πώς να το κάνετε αυτό; Το ερώτημα δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός τροφοδοσίας θα λειτουργήσει μαζί με το κλιματιστικό στη λειτουργία παροχής φρέσκου αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι αρκετό να παρέχει αναπνοή 1 άτομο. Εδώ έχουμε μια κατάσταση όπου το κλιματιστικό δεν λειτουργεί στο μέγιστο. Κύριο καθήκον του παραμένει να παρέχει στο δωμάτιο την απαραίτητη ποσότητα καθαρού αέρα. Η απαραίτητη θερμοκρασία σε αυτή την περίπτωση σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο ρυθμίζεται με ειδικές κλειδαριές. Δεδομένου ότι μπορούν να ενεργούν μια ποικιλία κλιματιστικών, εγκατεστημένα στα δωμάτια.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα και ηλεκτρική ενέργεια;

Είναι σαφές σε κάθε άτομο ότι για τη διοργάνωση ροής καθαρού αέρα σε εξοχική κατοικία είναι απαραίτητο να δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας. Φυσικά, αυτό οφείλεται μόνο στην οργάνωση της αναγκαστικής κυκλοφορίας.

Το κόστος χρηματοδότησης πρέπει πάντοτε να μειώνεται. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Εδώ θα επιλυθούν με ειδικές μονάδες αερισμού που είναι εγκατεστημένες στο εσωτερικό του συστήματος. Είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές, οι οποίες αποκαλούνται επανακτήτες. Η αρχή της δουλειάς τους είναι πρωτόγονη και απλή. Εδώ, ο αέρας που προορίζεται για απομάκρυνση χρησιμεύει για τη θέρμανση ενός που εισέρχεται στο σπίτι. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα δύο ρεύματα δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους.

Οι ανακτητές χρησιμοποιούνται για την οικονομία, ωστόσο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού.

Πρόγραμμα εξαερισμού με ανάκτηση.

Μερικές φορές απλούστερα συστήματα χρησιμοποιούνται για την οργάνωση του εξαερισμού, στην οποία είναι απλώς αδύνατο να εγκατασταθούν οι ανακτητές. Με τη διευθέτηση των συστημάτων για την παροχή ενός προαστιακού σπιτιού με καθαρό αέρα, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε αυτό το γεγονός. Η συσκευή ανάκτησης αυξάνει την απόδοση εξαερισμού κατά 85%. Μια εξαιρετική λύση στα προβλήματα με την εξοικονόμηση χρημάτων και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, είναι δυνατόν να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια όχι μόνο με τη βοήθεια των συσκευών ανάκτησης, αλλά και με τη βοήθεια άλλων συσκευών που είναι ενσωματωμένες στον εξαερισμό. Εδώ όλα εξαρτώνται από την πολυπλοκότητα και τη συγκεκριμένη κατανάλωση, επειδή υπάρχουν διαφορετικά συστήματα αυτοματισμού, βαλβίδες, ανεμιστήρες και ούτω καθεξής. Όλα αυτά πρέπει να επιλέγονται από τον υπολογισμό των επακόλουθων εξοικονομήσεων. Για παράδειγμα, είναι μακράν γνωστό ότι η μέγιστη πίεση δημιουργείται σε κατακόρυφους αναβατήρες, οι οποίοι έχουν στενή διάμετρο των σωληνώσεων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει επίσης να είναι σύντομα. Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλους αγωγούς αέρα με πολλές στροφές, τότε για οποιαδήποτε οικονομία και ομιλία δεν μπορεί να πάει. Εδώ υπάρχουν απώλειες πίεσης και για να τη διατηρήσετε στο απαιτούμενο επίπεδο είναι απαραίτητο να αυξηθεί η χωρητικότητα ολόκληρου του συστήματος. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό ενός εξοχικού σπιτιού.

Όλος ο εξοπλισμός που προορίζεται για την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού βρίσκεται στη σοφίτα, στο υπόγειο, πίσω από την ψευδοροφή. Αυτό σας επιτρέπει να μην χαλάσετε την αισθητική εμφάνιση του δωματίου. Οι αεραγωγοί δεν χρειάζεται να παραμείνουν γυμνοί. Μερικές φορές έρχονται απευθείας σε επαφή με το περιβάλλον. Πρέπει να είναι τυλιγμένα με στρώση θορύβου και θερμομόνωσης.

Το πρώτο στρώμα είναι σίγουρο ότι προστατεύει από τους περιττούς ήχους στο διαμέρισμα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ορισμένα συστήματα εξαερισμού διαθέτουν ένα τεράστιο αριθμό διαφορετικών εξαρτημάτων και εξοπλισμού. Μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών θορύβου. Αυτό παρεμβαίνει στην άνετη διαβίωση ενός ατόμου. Η μόνωση του θορύβου θα επιτρέψει να διατηρηθεί μια οικεία κατάσταση. Η θερμομόνωση προστατεύει τους αγωγούς αέρα από υπερψύξεις. Θα έχουν μόνο αυτόν τον αέρα και με τη θερμοκρασία που απαιτείται. Όλες οι εξόδους πρέπει να είναι εξοπλισμένες με διακοσμητικά σχάρες. Αυτό θα διατηρήσει την αισθητική και την εσωτερική ομορφιά των χώρων.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω

Έτσι, τα συστήματα εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, πρέπει να σκεφτείτε ποια συγκεκριμένη επιλογή θα χρησιμοποιηθεί. Η σωστή διάταξη των αεραγωγών και ο εξαερισμός θα εξασφαλίσουν άνετη διαβίωση για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε εξοχική κατοικία.

Το κυριότερο είναι να διοργανώσουμε σωστά όλη τη διαδικασία, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων υπερθέρμανσης και υποθερμίας στο μέλλον. Επιπλέον, ο εξαερισμός πρέπει πάντα να λειτουργεί μόνο για τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.