Αλλαγή ταχύτητας του ψυγείου μέσω του Speedfan


Σχεδόν κάθε χρήστης θέλει ο υπολογιστής του να παραμένει πάντα ήσυχος και κρύος, αλλά γι 'αυτό δεν αρκεί μόνο να καθαριστεί από τη σκόνη και τα συντρίμμια στο σύστημα. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για την προσαρμογή της ταχύτητας των ανεμιστήρων, καθώς εξαρτάται από αυτά η θερμοκρασία του συστήματος και ο θόρυβος της εργασίας.

Η εφαρμογή του Speedfan αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες για το σκοπό αυτό. Επομένως, θα πρέπει να μάθετε να αλλάζετε την ταχύτητα του ψυγείου μέσω αυτού του προγράμματος. Λοιπόν, ας δούμε πώς να το κάνουμε.

Επιλογή ανεμιστήρα

Πριν ρυθμίσετε τις ταχύτητες, πρέπει πρώτα να επιλέξετε ποιος ανεμιστήρας θα είναι υπεύθυνος για το τμήμα της μονάδας συστήματος. Αυτό γίνεται στις ρυθμίσεις του προγράμματος. Εκεί πρέπει να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για τον επεξεργαστή, το σκληρό δίσκο και άλλα εξαρτήματα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο τελευταίος ανεμιστήρας είναι συνήθως υπεύθυνος για τον επεξεργαστή. Εάν ο χρήστης δεν γνωρίζει τι είδους ψυγείο είναι σχετικό, τότε θα πρέπει να εξετάσετε τον αριθμό σύνδεσης της μονάδας συστήματος και τον ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος με αυτό.

Αλλαγή ταχύτητας

Αλλάξτε την ταχύτητα στην κύρια καρτέλα, όπου καθορίζονται όλες οι παράμετροι του συστήματος. Αφού επιλέξετε σωστά κάθε ανεμιστήρα, μπορείτε να παρατηρήσετε πως η θερμοκρασία των εξαρτημάτων θα αλλάξει λόγω της ρύθμισης των ανεμιστήρων. Αυξήστε την ταχύτητα μπορεί να είναι το πολύ 100 τοις εκατό, δεδομένου ότι αυτό είναι το επίπεδο που ο ανεμιστήρας μπορεί να δώσει στις μέγιστες ρυθμίσεις. Συνιστάται να ρυθμίσετε την ταχύτητα στο 70-8%. Εάν δεν έχετε ακόμη τη μέγιστη ταχύτητα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα νέο ψυγείο που μπορεί να δώσει περισσότερες περιστροφές ανά δευτερόλεπτο.

Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα εισάγοντας τον κατάλληλο αριθμό ποσοστών ή μεταβαίνοντας χρησιμοποιώντας τα βέλη.

Είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο πρόγραμμα Speedfan, μπορεί να γίνει με μερικά απλά βήματα, έτσι ώστε ακόμη και ο πιο ανασφαλής και άπειρος χρήστης να το καταλάβει.

Το βοήθησε αυτό το άρθρο;

Περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

Σε με για κάποιο λόγο το ψυγείο δεν ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα και γυρίζει με ένα και ότι zheskorostyu. ήδη αρκετές ώρες αγωνίζομαι με το πρόγραμμα αλλά δεν το δώσω. πείτε μου πού μπορείτε να δείτε πώς να το ρυθμίσετε σωστά ή πείτε μου ή πείτε μου γιατί το ψυγείο δεν ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα; P.S. Σε μένα είναι ορατό 7 64 bits. Θα ήμουν ευγνώμων σε εκείνους που μπορούν να διαχειριστούν τον ανεμιστήρα

Είναι πολύ δύσκολο να πούμε γιατί στην περίπτωσή σας το πρόγραμμα αρνείται να εργαστεί. Εναλλακτικά, δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση στο MSI Afterburner.

Κάντε μια ερώτηση ή αφήστε τη γνώμη σας Ακύρωση σχολίου

Νατάσα Σιδρόβα: 2 Σεπτεμβρίου στις 12:02 π.μ.

Paint.NET Πώς να πάτε στο Paint.Net online.

VLADIMIR: 2 Σεπτεμβρίου στις 11:11 π.μ.

Ενεργοποιώντας το αυτόματο ξεκίνημα του Skype Προσωπικά, αυτό είναι εντελώς ενοχλητικό για μένα. Το χρειάζομαι περιστασιακά. Προσπάθησε να αφαιρέσετε μια εκκίνηση τσιμπούρι, εξακολουθεί να ανεβαίνει ασύστολα zagruzke.Poetomu όταν απλά διαγράφονται μετά από κάθε συνεδρία svyazi.K Άλλωστε, είναι πολύ επιμηκύνει το φορτίο. Δηλαδή, συμπεριφέρεται σαν ένας αγώνας. Τα πάντα είναι ήδη φορτωμένα και εδώ περιμένουμε αυτόν τον καταθλιπτικό άνθρωπο, όταν είναι στην ευχάριστη θέση να κατεβάσει

Ανώνυμος: 2 Σεπτεμβρίου στις 10:56 π.μ.

Πώς να ανοίξετε το αρχείο AVCHD Constantine, ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορώ να κατεβάσω ταινίες από τις διαδρομές στο διαδίκτυο, εκτός από τη βασική ahttp βίντεο: //lumpics.ru/wp-content/uploads/2017/09/Vklyuchit-otobrazhenie-vseh-faylov-v-Media-Player-Classic.pngm τίποτα περισσότερο. και μια ακόμα ερώτηση: μια ταινία που λήφθηκε ως μαύρο ορθογώνιο και δεν ανοίγει;

Βιτάλι Καϊρόφ: 2 Σεπτεμβρίου στις 10:48 π.μ.

Επίλυση προβλημάτων με το έργο Rambler's Top100 Γεια σας, Galina. Χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης για να συνδεθείτε στο ταχυδρομείο και όχι στην εφαρμογή για κινητά; Safari; Αρχικά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης.

Βιτάλι Καϊρόφ: 2 Σεπτεμβρίου στις 10:43 π.μ.

Πώς να γράψετε στην τεχνική υποστήριξη Yandex.Mail Γεια σας, Stanislav. Αρχικά, προσπαθήστε να αποκαταστήσετε την πρόσβαση στο Yandex.Mail χρησιμοποιώντας τα άρθρα μας για αυτό:

Πώς να θυμάστε τα στοιχεία σύνδεσης από το Yandex.Mail
Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Yandex.Mail

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τοποθεσία υποστήριξης Yandex.Mail, όπου πρέπει να επιλέξετε το πρόβλημά σας από τη λίστα

Viktor Bukhteev: 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ.

Επιλέγοντας μια κάρτα οθόνης για τη μητρική πλακέτα Γεια σας, Νικολάι. Έχετε μία υποδοχή PCI Express 3.0 x16, οπότε είναι καλύτερο να συνδέσετε την κάρτα γραφικών μέσα από αυτήν, τότε το δυναμικό της θα αποκαλυφθεί πλήρως. Όσο για τα μοντέλα, εδώ για τον επεξεργαστή σας είναι ιδανικά 1050ti από οποιαδήποτε αποδεδειγμένη εταιρεία (MSI, ASUS, Gigabyte ή INNO3D). Φυσικά, μπορείτε να πάρετε 1060 έως 6 GB ή να παρακολουθήσετε

Stanislav: 2 Σεπτεμβρίου στις 9:01 π.μ.

Πώς μπορώ να γράψω στην υποστήριξη Yandex.Mail; Δεν μπορώ να εισέλθω στο Yandex mail, το fucking Yandex μπλοκάρει το γραμματοκιβώτιό μου. Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με την Yandex Mail; (Δεν είμαι αγενής, αλλά απλώς γράφω τα συνηθισμένα γεγονότα)

Το SpeedFan δεν αλλάζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Περιγραφή

 • Όταν προσπαθείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο κύριο παράθυρο του προγράμματος δεν συμβαίνει τίποτα - ο αριθμός των στροφών δεν αλλάζει.
 • Σε χειροκίνητη λειτουργία, ο ρυθμιστής ταχύτητας ανεμιστήρα λειτουργεί και στην αυτόματη λειτουργία δεν λειτουργεί.

Λόγος

 1. Εσφαλμένες ρυθμίσεις προγράμματος.
 2. Εσφαλμένη ρύθμιση BIOS.
 3. Δεν υπάρχει υποστήριξη από τον εξοπλισμό.

Η λύση

Εάν η χειροκίνητη ρύθμιση των ψυγείων δεν λειτουργεί

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ψύξης και η λειτουργία του.

Κοιτάξτε την ταχύτητα των οπαδών στο κύριο παράθυρο:

Αν είναι ίση με 0 σ.α.λ., τότε είτε δεν υπάρχει ψυγείο, είτε δεν λειτουργεί. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας.

Ελέγξτε ότι οι ρυθμίσεις του προγράμματος είναι σωστές.

 1. Στην κύρια σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί Διαμόρφωση:

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του BIOS.

Μεταβείτε στο BIOS και βρείτε μια επιλογή με όνομα παρόμοιο με Q-Control ή Έλεγχος ανεμιστήρων. Τις περισσότερες φορές, αυτή η επιλογή βρίσκεται στην ενότητα διαχείρισης ενέργειας (Power).

Παίξτε γύρω με τις τιμές - Ενεργοποίηση και Απενεργοποίηση. Συμβαίνει ένα από αυτά να εμποδίζει το χειροκίνητο έλεγχο των ανεμιστήρων.

Αφού απενεργοποιήσατε τον έξυπνο έλεγχο του ψυγείου (Απενεργοποιημένο), είναι απαραίτητο να προσέχετε κατά διαστήματα ώστε η θερμοκρασία του επεξεργαστή να μην υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές. Αυτό μπορεί να γίνει με το ίδιο SpeedFan ή AIDA64.

Υποστήριξη υλικού.

Για τον έλεγχο του συστήματος ψύξης, το τελευταίο πρέπει να συνδεθεί στη μητρική πλακέτα με πρόσθετη καλωδίωση. Κατά κανόνα, ο ψυγείο θα πρέπει να έχει συνδετήρα 4 ακίδων:

Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ο 21ος αιώνας βρισκόταν στην αυλή, υπάρχει ακόμα εξοπλισμός χωρίς υποστήριξη ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

Εάν δεν κατάφερε να ελέγξει το σύστημα ψύξης

Αν χρησιμοποιείτε υποδοχή 3 ακίδων, υπάρχουν δύο επιλογές:

 1. Αγοράστε ένα νέο ψυγείο.
 2. Αγοράστε τον προσαρμογέα από 3 ακίδες έως 4:

Εάν είναι εγκατεστημένο ένα ψυγείο 4 ακίδων, αλλά η ρύθμιση δεν λειτουργεί ούτε στο SpeedFan ούτε στο BIOS.

Ενημερώστε το BIOS. Δεδομένου ότι το βασικό σύστημα εισόδου-εξόδου είναι ένα πρόγραμμα, υπάρχουν σφάλματα σε αυτό. Η ενημέρωση περιλαμβάνει τη διόρθωσή τους.

Αν ναι, δεν βοήθησε τίποτα.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι στην ίδια τη μητρική πλακέτα (μικροσυστοιχία ή σφάλμα παραγωγής). Το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε έναν ανεξάρτητο ρυθμιστή ταχύτητας.

Ακολουθεί ένα άρθρο με ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Έλεγχος ανεμιστήρα στην αυτόματη λειτουργία

Εάν μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ταχύτητα, αλλά το SpeedFan δεν αλλάζει αυτόματα όταν αλλάζει η θερμοκρασία. Ελέγξτε τα εξής:

 1. Στο κύριο παράθυρο υπάρχει ένα σημάδι επιλογής Ταχύτητα εξαερισμού:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Χρησιμοποιήστε κυρίως το πρόγραμμα SpeedFan για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των κύριων κόμβων του υπολογιστή και για τη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του ψύκτη CPU και άλλων ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή. Αλλά πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, πρέπει να εγκαταστήσετε τη ρωσική γλώσσα στο πρόγραμμα και να κάνετε ρυθμίσεις για το πρόγραμμα.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε τη γλώσσα

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να διαμορφώσετε τη διεπαφή στο SpeedFan και να την κάνετε στα ρωσικά και για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το πρόγραμμα και κλείστε το πρόσθετο παράθυρο που ονομάζεται Hint κάνοντας κλικ στο κουμπί Close (Κλείσιμο). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο παράθυρο του ίδιου του προγράμματος στο κουμπί Διαμόρφωση.

Πρόγραμμα ταχύτητας ψυγείου SpeedFan με αγγλικό interface

Θα ανοίξει ένα παράθυρο με το όνομα Ρύθμιση παραμέτρων. Σε αυτό το παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

SpeedFan Russifier στην καρτέλα Επιλογές

Σε αυτήν την καρτέλα, στο στοιχείο Γλώσσα, επιλέξτε Ρωσικά από την αναδυόμενη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί OK που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος. Μετά από αυτό το παράθυρο που ονομάζεται "Διαμόρφωση" θα κλείσει και η διεπαφή προγράμματος θα εμφανιστεί ήδη στα ρωσικά.

Πώς να ρυθμίσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Τώρα πρέπει να ρυθμίσετε σωστά το SpeedFan και γι 'αυτό ανοίξτε ξανά το παράθυρο διαμόρφωσης και μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

Συνιστώμενες ρυθμίσεις προγράμματος

Σε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο της προετοιμασίας ελαχιστοποιούνται τα στοιχεία και Ελαχιστοποίηση κατά το κλείσιμο με το πότε θα ξεκινήσει και όταν κλείνετε το πρόγραμμα, καταρρέει αμέσως και κρύβονται στο δίσκο του συστήματος. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πλήρη ταχύτητα των ανεμιστήρων στην έξοδο, επειδή όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή, καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και ο υπολογιστής θερμαίνεται περισσότερο. Εάν επιλέξετε το στατικό εικονίδιο, το εικονίδιο του προγράμματος θα εμφανιστεί απλά στο δίσκο αντί για τις μετρήσεις θερμοκρασίας από τους αισθητήρες. Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο OK θα εφαρμοστούν όλες οι ρυθμίσεις.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων σε αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία. Προκειμένου το πρόγραμμα να ρυθμίσει την ταχύτητα λειτουργίας του ψυγείου σε λειτουργία αυτόματης λειτουργίας, πρέπει πρώτα να ορίσετε τις ελάχιστες και μέγιστες συνθήκες θερμοκρασίας στις οποίες οι ανεμιστήρες θα περιστρέφονται αργά ή σε πλήρη ισχύ.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα SpeedFan

Ανοίξτε το παράθυρο διαμόρφωσης και στην καρτέλα Ταχύτητα θα δείτε πόσοι ανεμιστήρες και σε ποιες συσκευές το πρόγραμμα αυτό μπορεί να ελέγξει την ταχύτητα των οπαδών. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στον ανεμιστήρα που θέλετε και στο κάτω μέρος του παραθύρου ελέγξτε το στοιχείο Autochange. Έτσι κάνετε με αυτούς τους οπαδούς που θέλετε να προσαρμόσετε.

Ρύθμιση των τρόπων θερμοκρασίας για τη λειτουργία των ανεμιστήρων

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Θερμοκρασία και δείτε ότι οι αισθητήρες που δείχνουν τη θερμοκρασία είναι πολλοί αλλά όχι όλες οι συσκευές έχουν ανεμιστήρες εγκατεστημένους. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στη συσκευή για την οποία στην καρτέλα Ταχύτητα ρυθμίζετε την Αυτόματη αλλαγή και στο κάτω μέρος του παραθύρου ορίστε τα όρια θερμοκρασίας στα στοιχεία Επιθυμητά και συναγερμού. Εάν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από την επιθυμητή θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα στρέφονται αργά, και εάν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από την καθορισμένη ειδοποίηση, οι ανεμιστήρες θα αρχίσουν να κινούνται με πλήρη ισχύ. Με αυτόν τον τρόπο, ορίστε τις λειτουργίες θερμοκρασίας για όλους τους ανεμιστήρες που θέλετε να ρυθμίσετε και όταν είναι έτοιμοι όλα, κάντε κλικ στο OK και το παράθυρο διαμόρφωσης κλείνει.

Στο SpeedFan, ο έλεγχος θερμοκρασίας της ταχύτητας του ανεμιστήρα λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία

Για να αρχίσουν να λειτουργούν οι παράμετροι που έχουν οριστεί, στο παράθυρο του προγράμματος, ελέγξτε το στοιχείο Αυτόματη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Βίντεο

Σε αυτό το βίντεο που ονομάζεται SpeedFan, πώς να χρησιμοποιήσετε το βίντεο εξηγεί πώς να αλλάζετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan για τον έλεγχο της ταχύτητας του ψυγείου;

Το SpeedFan σας επιτρέπει να ρυθμίζετε με ακρίβεια την ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων του ψυγείου που είναι συνδεδεμένες στη μητρική πλακέτα με ένα βύσμα 3 ακίδων. Θα προσπαθήσουμε να αποσυναρμολογήσουμε αυτή τη διαδικασία σε μέρη. Συνεχίζουμε λοιπόν.

1. Εκτελέστε το SpeedFan. Για πιο βολική χρήση, μεταβείτε στη ρωσική (όπου μπορείτε να διαβάσετε αυτό στην απάντηση στην ερώτηση "Πού μπορώ να βρω SpeedFan στα ρωσικά;").

2. Κοιτάξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα CPU. Στην περίπτωση αυτή, αυτή η τιμή είναι 2880 σ.α.λ. (στροφές ανά λεπτό, δηλ. Στροφές ανά λεπτό). Τώρα κοιτάξτε κάτω και δείτε 4 πεδία PWM με ποσοστά. Με τη μέθοδο της «επιστημονικής βούλωσης», ή μάλλον, μειώνοντας εναλλάξ την απόδοση κάθε διακόπτη, διαπιστώνουμε ότι ο δεύτερος διακόπτης είναι υπεύθυνος για την ταχύτητα αυτού του ψυγείου. Η τιμή της μπορεί να μειωθεί αμέσως στο απαιτούμενο επίπεδο, επιλέγοντας ένα "άνετο" επίπεδο θορύβου και ο ανεμιστήρας του ψυγείου θα γυρίσει σταθερά γύρω από την ταχύτητα που του έχει δοθεί. Αλλά υπάρχει μια άλλη επιλογή - πιο ευέλικτη.

3. Μεταβείτε στη Διαμόρφωση και ανοίξτε την καρτέλα Ταχύτητα. Εδώ βλέπουμε όλα τα ίδια 4PWM. Μας ενδιαφέρει το δεύτερο.

4. Κάντε κλικ πάνω του και κάτω από τις τιμές Minimum και Maximum, με τη βοήθειά σας μπορείτε να ρυθμίσετε το εύρος στροφών των λεπίδων του ανεμιστήρα. Αλλάξτε τις στις επιθυμητές τιμές και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αυτόματη τροποποίηση. Πατάμε OK.

5. Στο κύριο παράθυρο του προγράμματος, κάτω από το κουμπί Διαμόρφωση, υπάρχει ένα στοιχείο Ταχύτητα των ανεμιστήρων. Το επισημαίνουμε με μια σημαία και εξετάζουμε το αποτέλεσμα.

6. Η αξία των πεδίων PWM2 και CPU0Fan μειώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι κάναμε τα πάντα σωστά. Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, ώστε να μην τον απενεργοποιήσετε.

Εάν, παρά τη μεταβολή της ταχύτητας του ψυγείου, ο θόρυβος παραμένει αρκετά ισχυρός, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τον ίδιο τον ψύκτη, να τον καθαρίσετε και να τον λιπάνετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan 4.52

Συχνά, οι χρήστες δεν γνωρίζουν καν ότι μπορείτε να ελέγχετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων, αν συνδέονται απευθείας στη μητρική πλακέτα. Αυτό και όχι μόνο σας επιτρέπει να κάνετε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα SpeedFan. Το κύριο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η ευρεία λειτουργικότητα και η δυνατότητα χρήσης του δωρεάν.

Σε αυτό το εγχειρίδιο, παρουσιάζουμε τον τρόπο χρήσης του προγράμματος SpeedFan. Θα μιλήσουμε για την τελευταία έκδοση του SpeedFan 4.52, αλλά από την εμπειρία μας μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τις προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος, επειδή πραγματικά δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Και εξετάστε επίσης πώς να διαμορφώσετε το πρόγραμμα SpeedFan έτσι ώστε στο μέλλον ήταν ευκολότερο να το χρησιμοποιήσετε.

Πώς να ρυθμίσετε το SpeedFan 4,52

Πρώτα απ 'όλα πρέπει να κατεβάσετε και να διαμορφώσετε το πρόγραμμα για άνετη χρήση. Στη διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αλλάξουμε τη γλώσσα της διεπαφής, αφού οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν τη ρωσική γλώσσα διεπαφής.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.almico.com/speedfan.php

 1. Κατεβάστε το πρόγραμμα SpeedFan 4,52 από την επίσημη ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.
 2. Πρέπει να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα SpeedFan εξ ονόματος του διαχειριστή.
 3. Πάμε στο Διαμόρφωση>Επιλογές και στην παράγραφο Γλώσσα, αλλάξτε τη γλώσσα διεπαφής σε Ρωσικά και κάντε κλικ Εντάξει.

Στη διεπαφή του προγράμματος SpeedFan 4.52, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε έξι καρτέλες.

 • Δείκτες - το κύριο παράθυρο εφαρμογής με τις απαιτούμενες ρυθμίσεις (θερμοκρασία εξαρτήματος, ταχύτητα ανεμιστήρα, τάση, φορτίο επεξεργαστή).
 • Συχνότητες - Ικανότητα ελέγχου των συχνοτήτων του επεξεργαστή.
 • Πληροφορίες - εδώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τη μνήμη RAM.
 • Exotica - τις τιμές όλων των αισθητήρων για όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή.
 • S.M.A.R.T - Εδώ μπορείτε να δείτε την υγεία των σκληρών δίσκων του υπολογιστή σας.
 • Χάρτες - επισκόπηση της ταχύτητας, της θερμοκρασίας και της τάσης του ανεμιστήρα σε γραφική μορφή για κάθε στοιχείο.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, πρέπει να ελέγξετε κάποιες ρυθμίσεις. Δεδομένου ότι ο προεπιλεγμένος έλεγχος της ταχύτητας των ανεμιστήρων καταλαμβάνεται από τη μητρική πλακέτα. Εάν θέλουμε να επιτρέψουμε τη δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας του ανεμιστήρα με το χέρι, τότε πρέπει να πάτε στο:

 1. Δείκτες> Διαμόρφωση> Θερμοκρασίες και δείτε το όνομα του αισθητήρα chipset στη στήλη Τσιπ.
 2. Στη συνέχεια, ανοίξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις Προηγμένη και επιλέξτε το επιθυμητό chipset.
 3. Στην οποία αλλάζουμε την αξία της ιδιοκτησίας Λειτουργία PWM1,Λειτουργία PWM2,Λειτουργία PWM3 στο Εγχειρίδιο,Χειροκίνητος έλεγχος PWM ή Λογισμικό ελεγχόμενο.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου SpeedFan

Μέσω του προγράμματος SpeedFan μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα όλων των ψυγείων που είναι άμεσα συνδεδεμένα στη μητρική πλακέτα. Η αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου μπορεί να είναι απαραίτητη σε περίπτωση υπερθέρμανσης του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή.

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος κάνοντας κλικ Διαμόρφωση> Ανεμιστήρες.
 2. Απενεργοποιήστε όλους τους ανεμιστήρες μπροστά από τους οποίους η τιμή RPM είναι ίση με μηδέν.
 3. Τώρα στο παράθυρο Δείκτες Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ποσοστό. Εάν η τιμή στο σημείο Pwm1 η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα αλλάξει Fan1 (Μέγιστη τιμή 100%).

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου μέσω του SpeedFan. Αυτό θα μειώσει την ταχύτητα των ανεμιστήρων όταν κάνουν θόρυβο στον υπολογιστή, και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Εάν θέλετε να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου, ρυθμίστε την τιμή του Pwm1 σε λιγότερο από 100%, αφού στα 100 θα είναι η μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Μια πιο πολύπλοκη μέθοδος είναι η ξεχωριστή ρύθμιση της θερμοκρασίας του αισθητήρα, στην οποία η ταχύτητα των ανεμιστήρων θα αυξηθεί στο μέγιστο και θα ρυθμιστεί ξεχωριστά η ελάχιστη θερμοκρασία.

Εκτός από την αύξηση του ρυθμού ελάχιστης ταχύτητας μπορεί να μειωθεί σημαντικά η θερμοκρασία λειτουργίας του ίδιου του επεξεργαστή και συνεπώς να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του.

Το SpeedFan δεν βλέπει τους οπαδούς

Συχνά, οι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν το πρόγραμμα SpeedFan δεν βλέπει ένα ψυγείο στον υπολογιστή ή δεν βλέπει καθόλου τον ανεμιστήρα ψύξης CPU του φορητού υπολογιστή. Τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση αυτή:

 • Αν το πρόβλημα είναι στον υπολογιστή, φροντίστε να ενημερωθείτε για την ένταξη όλων των οπαδών απευθείας στη μητρική πλακέτα, όπως ισχύουν ρεύματος απευθείας στην παροχή ρεύματος, τότε η ταχύτητα ελέγχου του λογισμικού δεν λειτουργεί.
 • Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, τότε στο Bios αναζητήστε στοιχεία σχετικά με τον αυτόματο έλεγχο ανεμιστήρα. Είναι απαραίτητο να ψάξετε Έλεγχος ανεμιστήρων CPU, Έλεγχος Q-ανεμιστήρα CPU ή ακόμα και Έλεγχος έξυπνου ανεμιστήρα CPU και απενεργοποιήστε τις ρυθμίζοντας την τιμή Απενεργοποιημένη.

Μετά από αυτές τις ενέργειες, το πρόβλημα, όταν το πρόγραμμα SpeedFan δεν βλέπει τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή, θα λυθεί. Και επίσης, υπάρχουν πολύ παλιές μητρικές που δεν υποστηρίζουν καθόλου την ταχύτητα των οπαδών.

Συμπεράσματα

Το πρόγραμμα SpeedFan έχει πραγματικά εξαιρετική λειτουργικότητα και προσφέρει ισχυρά εργαλεία για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των εξαρτημάτων. Αλλά το μπόνους έχει επιπλέον λειτουργίες, όπως η δυνατότητα παρακολούθησης των διαγραμμάτων θερμοκρασίας ή ακόμα και η κατάσταση του σκληρού δίσκου. Πιο ισχυρά προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο πώς να ελέγξετε την κατάσταση του σκληρού δίσκου των Windows 10.

Σε αυτό το άρθρο δείξαμε πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SpeedFan 4.52 και πώς να το διαμορφώσετε σωστά. Αν και κατά τη στιγμή της γραφής, η τρέχουσα έκδοση ήταν 4,52, σε προηγούμενες εκδόσεις, η βασική λειτουργικότητα λειτουργεί ομοίως. Επίσης, ξαφνικά ο SpeedFan δεν βλέπει τον ανεμιστήρα ή αρνείται να αλλάξει καθόλου την αξία, τότε σας συνιστούμε να μάθετε περισσότερα για το παραπάνω πρόβλημα.

Πώς να αυξήσετε / μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα CPU

Πώς να αυξήσετε / μειώσετε την ταχύτητα του ψύκτη CPU ή αυτό.

Υπάρχουν πολλές πιθανές καταστάσεις όπου μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε την ταχύτητα (αύξηση / μείωση) της περιστροφής των ανεμιστήρων: το υψηλό επίπεδο θορύβου που προκαλείται από τα συστήματα ψύξης. την ανάγκη αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης · επιθυμία να υπερκεραστεί το σύστημα κ.λπ.

Προγράμματα ρύθμισης της ταχύτητας του ψυγείου

Ο απλούστερος τρόπος για να ολοκληρώσετε την παραπάνω εργασία με ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις των συστημάτων ψύξης. Στο δίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλά προγράμματα αυτού του είδους - τόσο πληρωμένα όσο και δωρεάν.

Εξετάστε τους καλύτερους από αυτούς παρακάτω.

Ανεμιστήρας ταχύτητας

Αυτή η μικρή εφαρμογή έχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες για τον χρήστη.

Σε πραγματικό χρόνο συλλέγει πληροφορίες από τους αισθητήρες θερμοκρασίας, επιτρέποντάς σας να ανιχνεύσετε την υπερθέρμανση, δείχνοντας το φορτίο στον επεξεργαστή και τη συχνότητα των εξαρτημάτων του συστήματος.

Είναι επίσης δυνατή η μείωση της ταχύτητας του ανεμιστήρα της CPU ή η προσθήκη του σε αυτό.

Η ακολουθία των ενεργειών είναι εξαιρετικά απλή:

 1. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα κατεβάζοντας το πακέτο διανομής από τον επίσημο ιστότοπο.
 2. Εκτελέστε το πρόγραμμα ως διαχειριστής (κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο και επιλέξτε το στοιχείο με το ίδιο όνομα στην αναπτυσσόμενη λίστα) και μην μεταβείτε από τα αγγλικά στα ρωσικά.

Έτσι θα είστε βέβαιοι ότι όλες οι παράμετροι θα εμφανιστούν σωστά.

 • Περιμένετε λίγο - το πρόγραμμα θα συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το υλικό του υπολογιστή σας.
 • Επιλέξτε μία από τις δύο επιλογές.

  Ο πρώτος τρόπος, αυτό είναι μια αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας ψύξης CPU (ελέγξτε απλώς το στοιχείο "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα" στο κύριο μενού).

  Ο δεύτερος είναι ο χειροκίνητος έλεγχος.

  Μεταβείτε από την κύρια σελίδα στην ενότητα "Ρύθμιση" και από εκεί στην καρτέλα Ελέγχου ανεμιστήρα.

  Η ταχύτητα περιστροφής ορίζεται από την εκατοστιαία τιμή. Επιλέξτε το επιθυμητό και αποθηκεύστε τις αλλαγές πιέζοντας το πλήκτρο "Ok".

  Κέντρο ελέγχου MSI

  Ένα ιδιόκτητο βοηθητικό πρόγραμμα από έναν γνωστό κατασκευαστή μητρικής πλακέτας που σας επιτρέπει να υπερκεφαλαιοποιήσετε τον επεξεργαστή από κάτω από τα Windows, να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του, να συλλέγετε πληροφορίες για άλλα εξαρτήματα.

  Μας ενδιαφέρει η διαχείριση των ψυγείων. Πώς να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στον υπολογιστή με τη βοήθεια του MSI CC, θα περιγραφεί περαιτέρω:

  1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε το πρόγραμμα.
  2. Μεταβείτε στην ενότητα Πράσινη ενέργεια και στη συνέχεια στην καρτέλα Προηγμένη - Μητρική πλακέτα.
  3. Ψάχνουμε για τον υπεύθυνο του ελέγχου των ψυγείων (υπάρχει μόνο ένα, έτσι δεν μπορείτε να κάνετε λάθος).
  4. Αλλάξτε την τιμή σε αυτήν που σας αρέσει και αποθηκεύστε το προφίλ σε ένα αρχείο.

  Το πρόγραμμα έχει δύο μειονεκτήματα. Πρώτον, είναι ενσωματωμένο σε "ανθεκτικό", το οποίο δεν μειώνει την ταχύτητα περιστροφής κατά περισσότερο από 50%.

  Δεύτερον, οι νέες ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται στην αρχή των Windows. Θα πρέπει να ανοίξετε το πρόγραμμα κάθε φορά και να επαναλάβετε τα βήματα 2-4.

  Asus Eeectl

  Το Eeectl είναι ένα πρόγραμμα που ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε εύκολα και εύκολα τις παραμέτρους περιστροφής των λεπίδων στις συσκευές που κατασκευάζει η Asus.

  Εάν έχετε ένα gadget από άλλη εταιρεία, αναζητήστε ένα παρόμοιο λογισμικό στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

  Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ενεργήσετε ως εξής:

  1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
  2. Βρείτε το ελαχιστοποιημένο στο εικονίδιο του δίσκου, που βρίσκεται στη δεξιά γωνία του πλήκτρου RUN δίπλα στο ρολόι και κάντε κλικ πάνω του με το δεξί κουμπί του ποντικιού.
  3. Στην αναπτυσσόμενη λίστα, βρείτε το στοιχείο FAN, μεταβείτε σε αυτό και επιλέξτε μία από τις τιμές που εκφράζονται ως ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας.

  Ακόμα περισσότερα προγράμματα για την προσαρμογή της ταχύτητας του ανεμιστήρα που περιγράψαμε στο άρθρο μας "Ο ανεμιστήρας Buzzing στο Laptop Τι να κάνετε"

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου CPU ή να το μειώσετε μέσω του BIOS

  Εάν δεν θέλετε να βάλετε το ίδιο σε έναν υπολογιστή ή ειδικό λογισμικό σε αυτό για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί σωστά, μην ανησυχείτε - στη συσκευή, δηλαδή, στο BIOS του, που όλες οι απαραίτητες λειτουργίες για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα protsessora.Nuzhno κάνει μόνο απλή χειρισμούς της αλυσίδας :

  1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και κατά την επανεκκίνηση, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εισόδου στο BIOS (σύμφωνα με το πρότυπο είναι Del, αλλά ορισμένοι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες επιλογές).

  Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στο BIOS, διαβάστε το λεπτομερές άρθρο μας "εδώ"

 • Για να βρείτε την ενότητα "Υγεία PC" ή κάτι παρόμοιο για το σκοπό αυτό και βρείτε τη λειτουργία "Έλεγχος ανεμιστήρα CPU".
 • Επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές:

  Ενεργοποιήθηκε (το σύστημα θα μειώσει ή θα αυξήσει αυτόματα την ταχύτητα περιστροφής του ψύκτη της CPU, προσπαθώντας να διατηρήσει τη θερμοκρασία και το επίπεδο θορύβου εντός των ορίων του κανόνα)

  Απενεργοποιημένη (χειροκίνητος έλεγχος, ο ίδιος ο χρήστης καθορίζει την τιμή που εκφράζεται ως ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας του ανεμιστήρα).

 • Αποθηκεύστε τις αλλαγές και επανεκκινήστε. Οι νέες εγκαταστάσεις θα πρέπει να λειτουργήσουν.
 • Ρύθμιση της ταχύτητας των ψυγείων με πρόσθετες συσκευές

  Τα ειδικά προγράμματα και οι ρυθμίσεις BIOS δεν είναι οι μοναδικές διαθέσιμες μέθοδοι για να μειώσουν την ταχύτητα των ψυγείων σε φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές.

  Πολλά ακριβά συστήματα ψύξης έχουν χειροκίνητα χειριστήρια που σας επιτρέπουν να μειώσετε τον θόρυβο ή να αυξήσετε την ψύξη της ψύκτρας του επεξεργαστή πιέζοντας το κουμπί ή τη στρέψη του τροχού στον ελεγκτή.

  Αυτά τα συστήματα λειτουργούν πολύ πιο ήσυχα σε ολόκληρο το σετ με αναλόγους του CPU και επιδεικνύουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση.

  Ως επιλογή, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την αγορά ενός μηχανικού ελεγκτή "Reobas".

  Εισάγεται στη θήκη μονάδας (που χρειάζεται τα DVD / CD-μονάδες το 2018), είναι συνδεδεμένο με το FAN-βύσμα στη μητρική πλακέτα και επιτρέπει την προσαρμογή της ταχύτητας των πτερυγίων του ανεμιστήρα της CPU και του πλαισίου.

  Συνήθως υπάρχει μια οθόνη στο reobus, η οποία δείχνει σαφώς τις θερμοκρασίες και τις τρέχουσες στροφές των συστημάτων ψύξης - tweaked τις ρυθμίσεις, και δεν υπάρχει ενοχλητικό θόρυβο.

  Το συμπέρασμα. Γενικές συμβουλές για τους χρήστες

  Οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους ρύθμισης ψύξης θα πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση.

  Ορίζοντας υπερβολικά χαμηλές τιμές, κινδυνεύετε να προκαλέσετε υπερθέρμανση, γεγονός που θα οδηγήσει σε παγίδες, μη προγραμματισμένες επανεκκινήσεις και αποτυχία του υλικού σας.

  Τα προγράμματα δεν διαβάζουν πάντοτε σωστά πληροφορίες από τους αισθητήρες - ο χρήστης μπορεί να σκεφτεί ότι τα πάντα στο σύστημα είναι εντάξει, ενώ ο επεξεργαστής πάσχει από αυξημένες θερμοκρασίες.

  Συνιστάται να καθαρίζετε τακτικά τα ψυγεία και τα ψυγεία από τη σκόνη και να αλλάζετε τη θερμική πάστα - αυτό θα αυξήσει την απορρόφηση θερμότητας και θα μειώσει το επίπεδο θορύβου.

  Εάν, μετά από κάθε χειρισμό, η ταχύτητα περιστροφής ψύξης στον επεξεργαστή δεν αλλάξει, αυτό μπορεί να σημαίνει σταθερή ταχύτητα περιστροφής στο BIOS. Πηγαίνετε εκεί και αλλάξτε τη ρύθμιση ώστε να ταιριάζει.

  Συμβουλές από αυτό το άρθρο ήσαστε χρήσιμος; Στη συνέχεια, μην ξεχάσετε να μοιράζεστε πληροφορίες με άλλους, κάνοντας μια repost σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης. Σας ευχαριστώ πολύ!

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Speedfan

  Εάν θέλετε ο υπολογιστής να μην υπερθερμαίνεται, τότε πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το speedfan. Για να βοηθήσετε - μια λεπτομερή επισκόπηση αυτού του προγράμματος.

  Το καλοκαίρι είναι μια καυτή περίοδος. Είμαστε εξαντλημένοι από τη ζέστη και αγωνιζόμαστε τόσο γρήγορα και γρήγορα για να μπείτε στη σκιά, στον ποταμό κλπ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ζεστό για μας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το καλοκαίρι οι υπολογιστές διασπούν 3 φορές πιο συχνά. Ως αποτέλεσμα της υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα, υπάρχει υπερθέρμανση της CPU και άλλων εξαρτημάτων. Βεβαίως, σε κάθε μονάδα συστήματος (χωρίς σύγχρονους αθόρυβους) υπάρχουν ψύκτες. Αλλά συμβαίνει ότι η εξουσία τους δεν αρκεί για να «μάχεται» με τη ζέστη του καλοκαιριού. Στη συνέχεια, πρέπει να παρατηρήσετε τη θερμοκρασία μέσα στη μονάδα συστήματος και, όταν εντοπιστεί η ανάπτυξή της, όλα διορθώνονται εγκαίρως. Για την παρακολούθηση υπάρχουν πολλά αμειβόμενα και δωρεάν προγράμματα. Αλλά για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία δεν μπορεί όλα.

  Το πρόγραμμα Speedfan είναι ένα χρήσιμο δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα υπολογιστή, ειδικά σχεδιασμένο για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων ψύξης των εξαρτημάτων της μονάδας συστήματος PC. Σε σύγκριση με άλλα παρόμοια προγράμματα, το SpeedFan δεν απαιτεί τη χρήση σημαντικής ποσότητας μνήμης RAM.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Speedfan και να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία του υπολογιστή;

  Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει όχι μόνο να δείτε τις τιμές των επιπέδων θερμοκρασίας, αλλά και να πραγματοποιήσετε τη διόρθωση θερμοκρασίας ορισμένων στοιχείων, κάνοντας αλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής των ψυγείων. Και επίσης το SpeedFan υποστηρίζει τη ρύθμιση της ταχύτητας μόνο των ψύκτρων με 4 ακίδες. Σε άλλες περιπτώσεις, το πρόγραμμα είναι χρήσιμο μόνο για παρακολούθηση.

  Χαρακτηριστικά Speedfan:

  • Παρακολούθηση των δεικτών θερμοκρασίας όλων των στοιχείων της μονάδας συστήματος και της προσαρμογής τους.
  • Παρακολούθηση της ποιότητας: η διενέργεια του ελέγχου υγείας του συστήματος γενικά.
  • αύξηση της συχνότητας λειτουργίας του επεξεργαστή.
  • λειτουργία overclocking;

  Μεταξύ άλλων, αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη για τους ιδιοκτήτες των προσωπικών υπολογιστών αρκετά παλιά μοντέλα. Για να υπερκεραστούν οι επεξεργαστές των περισσότερων υπολογιστών, ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν ταιριάζει. Κατά πάσα πιθανότητα, σε αυτή τη βάση, οι δημιουργοί του προγράμματος «εγκατέλειψαν» την ιδέα της επικαιροποίησης μόνο αυτών των βασικών υπολογιστών έχουν ήδη μάλλον υψηλούς δείκτες ισχύος στη διάθεσή τους. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για να υπερκεράσετε τον επεξεργαστή καλύτερα για υπολογιστές της γενιάς Pentium 1-4 ή για οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή που κυκλοφόρησε εκείνη τη στιγμή.

 • συμβάλλει στη μείωση του θορύβου και της κατανάλωσης ενέργειας.
 • Κάντε λήψη του προγράμματος από μια αξιόπιστη πηγή

  Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Speedfan, πρέπει πρώτα να το κατεβάσετε στην τοποθεσία www.softportal.com. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης: http://www.softportal.com/software-3121-speedfan.html:

  Στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην καρτέλα "DOWNLOAD", ο χρήστης εισέρχεται στη σελίδα λήψης του προγράμματος SpeedFan.

  Κάνοντας κλικ στη σελίδα σε έναν από τους συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα SpeedFan.

  Εγκατάσταση του προγράμματος Speedfan

  Εκτελώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης, πρέπει να ακολουθήσετε τις υποδείξεις κάνοντας κλικ στο κουμπί "Επόμενο". Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έναρξης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες αρχικές δοκιμές του συστήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις καρτέλες που σας ενδιαφέρουν.

  Με την ευκαιρία, για να ενεργοποιήσετε την εκκίνηση του προγράμματος Speedfan στα Windows'XP, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια συντόμευση Speedfan στην εκκίνηση. Στα Windows 7 / Windows 8 υπάρχουν 2 τρόποι: I τρόπο - για να μειώσετε το ρυθμιστικό UAC στο ελάχιστο? II τρόπος - με τη βοήθεια του Task Scheduler.

  Πολλοί που χρησιμοποιούν το Speedfan εκφοβίζουν την αγγλική διεπαφή του προγράμματος και μεταφέρονται για να αναζητήσουν κροτίδες. Αυτός είναι ο λανθασμένος τρόπος. Η υποστήριξη της ρωσικής γλώσσας είναι ήδη διαθέσιμη στο ίδιο το πρόγραμμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το κουμπί "Ρύθμιση" για να μπείτε στο μενού ρυθμίσεων. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Επιλογές" - "Γλώσσα" - και επιλέξτε "Ρωσική" - το πλήκτρο "OK" και κάντε επανεκκίνηση του προγράμματος.

  Πώς να ρυθμίσετε σωστά το Speedfan

  Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές ρυθμίσεις που πρέπει να εκτελέσετε για την επιτυχία του προγράμματος Speedfan.

  Η χρήση του προγράμματος συνιστάται μόνο για προχωρημένους χρήστες.

  Μετά την εγκατάσταση, το κύριο παράθυρο του προγράμματος με τις καρτέλες θα εμφανιστεί στην οθόνη, με το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το SpeedFan.

  Η πρώτη καρτέλα "Δείκτες"(Ή" Αναγνώσεις ") δείχνει πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα περιστροφής των ψυκτών του συστήματος, το επίπεδο φορτίου του επεξεργαστή, καθώς και την τάση των βασικών εξαρτημάτων του συστήματος.

  Η δεύτερη καρτέλα "Συχνότητες"(Ή" Ρολόγια ") σας επιτρέπει να υπερκερατίσετε τον επεξεργαστή και να υποδείξετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η συχνότητα του δίαυλου συστήματος θα μειωθεί ή θα αυξηθεί.

  Αλλάζοντας τη συχνότητα της μητρικής πλακέτας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικές αποχρώσεις. Αρχικά, υποστηρίζονται αρκετά μοντέλα (αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις για παρόμοιες πλακέτες). Δεύτερον, οι παραμετροποιημένες παραμέτρους παραμέτρων κατά τη χρήση του Speedfan μπορεί να βλάψουν τον υπολογιστή.

  Η τρίτη καρτέλα "Πληροφορίες" (ή "Πληροφορίες") ενημερώνει για την κατάσταση της μνήμης RAM του προσωπικού υπολογιστή. Σας επιτρέπει να αγοράσετε την τελευταία ρύθμιση SpeedFan για τη μητρική πλακέτα (θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο Internet).

  Καρτέλα «S.M.A.R.T.» σας επιτρέπει να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σκληρό δίσκο, προερχόμενες απευθείας από SMART: δοκιμή συμπεριφοράς του σκληρού δίσκου (αν το υποστηρίζει αυτό το σύστημα), ελέγξτε το χρόνο απόκρισης, η παρουσία της ανάγνωσης / εγγραφής λάθη, τη θερμοκρασία και ούτω καθεξής.

  Η καρτέλα "Χάρτες" (ή "Χάρτες") χρησιμεύει για την εμφάνιση των διαγραμμάτων θερμοκρασίας διαφόρων συσκευών προσωπικών υπολογιστών. Εδώ μπορείτε να δείτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η θερμοκρασία αυξάνεται ή μειώνεται. Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο, πρέπει να επιλέξετε τι πρέπει να αναλύσετε και, στη συνέχεια, να επισημάνετε τα στοιχεία, τις τροποποιήσεις που θέλετε να παρακολουθήσετε.

  Για να διαμορφώσετε το Speedfan και τις παραμέτρους του, πρέπει:

  1. στην καρτέλα "Δείκτες" επιλέξτε το μενού "Διαμόρφωση" ή απλά πατήστε το πλήκτρο "F2".
  2. στο εμφανιζόμενο μενού είναι δυνατό να εκθέσετε ένα τσιμπούρι ή, αντίθετα, να τα αφαιρέσετε σε παραμέτρους που είναι απαραίτητες για το χρήστη: "Θερμοκρασία", "Ανεμιστήρες", "Ταχύτητες", "Τάσεις".

  Αυτό αντανακλά όλες τις διαθέσιμες τιμές θερμοκρασίας που ανιχνεύονται από το SpeedFan. Σε αυτό το παράδειγμα, η στήλη "Chip" δείχνει τρεις διαφορετικές μάρκες αισθητήρων: 1 - W83782D και 2 - LM75 (κλώνοι με βάση το W83782D). Μεταξύ τους δύο LM75 διαφέρουν στις διευθύνσεις ($ 48 και $ 49). Όλες οι θερμοκρασίες διατίθενται απευθείας μέσω του W83782D. Αλλά, όταν τα τσιπ Winbond σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αποκρύπτουν την πραγματική θερμοκρασία που λαμβάνεται από τον κύριο αισθητήρα, τότε είναι απαραίτητο να εργαστείτε με το LM75.

  Έτσι, επιλέγουμε την απαραίτητη θερμοκρασία (για παράδειγμα, TEMP02):

  Ρυθμίστε τις τιμές θερμοκρασίας "Επιθυμητό" και "Προειδοποίηση" (Συναγερμός) σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να εισάγετε όρια όπως αυτό. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια άνετη ταχύτητα του ανεμιστήρα του επεξεργαστή σε κατάσταση αναμονής (κατά κανόνα επιλέγεται έτσι ώστε να μην ακούγεται). Και τότε θυμηθείτε την τιμή της θερμοκρασίας της CPU σε μια δεδομένη ταχύτητα ανεμιστήρα. Συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία CPU σε κατάσταση αναμονής είναι 33 μοίρες, τότε η Desire πρέπει να ρυθμιστεί περισσότερο - 35-37. Στη συνέχεια, εάν υπερβεί αυτό το κατώφλι, ο ανεμιστήρας θα επιταχύνει στην υψηλότερη τιμή (Προειδοποίηση) στις ρυθμίσεις του και όταν η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει και θα διασχίσει αυτή την ετικέτα (Desire), ο ανεμιστήρας θα επιβραδυνθεί.

  1. Όταν η θερμοκρασία του αισθητήρα είναι κάτω από το Desire, ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί με την ελάχιστη ταχύτητα που έχει οριστεί για αυτό.
  2. Όταν η θερμοκρασία του αισθητήρα υπερβαίνει την επιθυμία, αλλά κάτω από την ένδειξη Προειδοποίηση - ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί με μέγιστη ταχύτητα (κατά κανόνα, έχει ρυθμιστεί

  Στα σημερινά συστήματα, κατά κανόνα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί αισθητήρες θερμοκρασίας. Για την ακριβή ταυτοποίησή τους, όταν χρησιμοποιείτε το Speedfan, εκτελέστε το πρόγραμμα AIDA παράλληλα και μετονομάστε όλες τις απαραίτητες θερμοκρασίες σύμφωνα με τις ενδείξεις του, ελέγχοντας ίσες τιμές.

  Μετονομάστε TEMP1 και TEMP2 σε CPU1 και CPU0:

  Η υψηλότερη θερμοκρασία στο σύστημα εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών με το πλαίσιο ελέγχου "Show In Traybar". Στη συνέχεια πρέπει να αποκρύψετε τη μη χρησιμοποιούμενη θερμοκρασία στο κύριο παράθυρο (έχουμε δείκτες LM75). Όχι κάθε σύστημα έχει αχρησιμοποίητους αισθητήρες, αλλά συμβαίνει ότι στη μητρική πλακέτα υπάρχουν μη συνδεδεμένοι αισθητήρες που δίνουν λάθος τιμές (όπως -129 ή κάτι παρόμοιο).

  Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το τσιμπούκι κοντά σε άχρηστες και λανθασμένες θερμοκρασίες.

  Για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία που εμφανίζεται στο κύριο παράθυρο, πρέπει να μετακινηθούν προς τα επάνω ή προς τα κάτω με dragdrop (κανονική σύμπτυξη). Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα παράθυρο της φόρμας:

  Προσαρμογή των οπαδών

  Σχετικά με την ομοιότητα των θερμοκρασιών, μετονομάστε τους οπαδούς:

  απόκρυψη από το κύριο παράθυρο αχρησιμοποίητο:

  Ρυθμίσεις ταχύτητας

  Ο χρήστης μπορεί να ορίσει τις τιμές τους στην ελάχιστη τιμή και τη μέγιστη τιμή για κάθε έναν από τους ανεμιστήρες σε. χρησιμοποιώντας το Speedfan.

  Δεν είναι δυνατό για καμία μητρική πλακέτα να ελέγχει τις ταχύτητες του ανεμιστήρα. Πρέπει να ξέρετε ποιοι αισθητήρες μπορείτε να εγκαταστήσετε σε αυτό και ποιοι SpeedFan ανιχνεύει. Αυτό ισχύει επίσης για τη θερμοκρασία, την τάση και τους ανεμιστήρες. Δεν είναι όλα τα τσιπ αισθητήρων να ελέγχουν όλες αυτές τις παραμέτρους.

  Το SpeedFan αναπαράγει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες όπως αυτό:

  Με ένα οικείο τρόπο, μετονομάζουμε:

  Αφαιρούμε και παραγγέλλουμε:

  Η ρύθμιση της τάσης εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλες ρυθμίσεις.

  Επιλογή ρυθμών θερμοκρασίας

  Η ταχύτητα CPU0 και CPU1 είναι 100%. Είναι απαραίτητο να μειωθεί η ταχύτητα του ανεμιστήρα. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε όλες τις ταχύτητες. Όλα εξαρτώνται από τους αισθητήρες και τους ελεγκτές της μητρικής πλακέτας. Δεδομένου ότι στην περίπτωση μας έχουμε W83782D, είναι δυνατή η τροποποίηση πολλών παραμέτρων.

  Στον πίνακα ρυθμίσεων, μπορείτε να δείτε ότι η θερμοκρασία CPU0 συνδυάζεται με όλες τις ταχύτητες: 2 από τα οποία έχουν σημάδια επισημάνσεως και 2 άλλα όχι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιμέρους ταχύτητες από το κύριο παράθυρο ήταν κρυμμένες και το πρόγραμμα, πιστεύοντας ότι αυτές οι ταχύτητες δεν είναι απαραίτητες, έπεσε αυτόματα το τσιμπούρι από αυτά.

  Κάθε PWM μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την ταχύτητα του 1 ανεμιστήρα. Από θεωρητική άποψη, οποιοσδήποτε ανεμιστήρας μπορεί να δράσει σε οποιαδήποτε θερμοκρασία. Σε αυτό το παράδειγμα, το πρόγραμμα υποδεικνύει ότι τόσο η CPU0 όσο και η CPU1 (που σχετίζονται με PWM2 και PWM1) επηρεάζουν τη θερμοκρασία CPU0. Και αυτό σημαίνει ότι όταν η θερμοκρασία CPU0 γίνει πολύ υψηλή, το SpeedFan θα προσπαθήσει να επιταχύνει το έργο αυτών των 2 ανεμιστήρων και θα προσπαθήσει να επιβραδύνει τη δουλειά τους εάν μειωθεί η θερμοκρασία.

  Αλλά στην πραγματικότητα σε αυτό το σύστημα η θερμοκρασία CPU0 αλλάζει υπό την επίδραση της ταχύτητας (ανεμιστήρας) CPU0, και η τιμή θερμοκρασίας CPU1 αλλάζει υπό την επίδραση της ταχύτητας CPU1.

  Αλλάξτε τη διαμόρφωση σύμφωνα με:

  Μια άλλη θερμοκρασία είναι η "υπόθεση", η οποία πρέπει να ελέγχεται. Αλλάζει υπό την επήρεια 2 οπαδών. Σχετικά με αυτό και πρέπει να ειδοποιήσετε το πρόγραμμα:

  Αυτόματη αλλαγή ταχύτητας κατά τη χρήση του Speedfan

  Όταν επιλεγεί η επιλογή "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα", η ταχύτητα δεν αλλάζει αυτόματα.

  Επομένως, για όλους τους ψύκτες των οποίων οι ταχύτητες πρέπει να ελέγχονται αυτόματα, στην καρτέλα "Ταχύτητες" πρέπει να επιλέξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και να βάλετε ένα σημάδι "Αυτόματη μεταβολή". Μετά από αυτό, η ταχύτητα των επιθυμητών ανεμιστήρων θα ποικίλει ανάλογα με τις θερμοκρασίες που επιλέγονται στην καρτέλα "Θερμοκρασίες".

  Από προεπιλογή, το SpeedFan αλλάζει κάθε ταχύτητα από 0 έως 100%. Αν επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα" στο κύριο παράθυρο, το SpeedFan θα ολοκληρώσει τον αυτόματο έλεγχο ταχύτητας.

  Ρύθμιση των απαιτούμενων ταχυτήτων

  Ένας από τους ανεμιστήρες του συστήματος με ταχύτητα 5700 σ.α.λ. πολύ ήσυχα λειτουργεί ήδη στο 65% της ισχύος (Ελάχιστη τιμή). Και το άλλο είναι πιο θορυβώδες. Ως εκ τούτου, η αξία της ισχύος του θα είναι ελαφρώς διαφορετική από την πρώτη.

  Το 90% της μέγιστης τιμής του 2ου ψύκτη θα είναι αρκετό για να ψύξει την CPU σε μια ανεκτή θερμοκρασία. Σε ισχύ 100%, το επίπεδο θορύβου θα είναι αρκετά υψηλό.

  Με παρόμοιες ρυθμίσεις, το πρόγραμμα θα αλλάξει δυναμικά την ταχύτητα του 1ου ανεμιστήρα 65 - 100%, και η ταχύτητα του δεύτερου - 65 - 90%.

  Όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία "Προειδοποίηση", η SpeedFan θα επιλέξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα 100%, παρά το γεγονός ότι εγκαταστάθηκε νωρίτερα.

  Όπως μπορείτε να δείτε, για ακριβή και ακριβή ρύθμιση όλων των παραμέτρων του προγράμματος, είναι απαραίτητο να μελετήσετε διεξοδικά όλη την τεκμηρίωση για τις συσκευές της μονάδας συστήματος. Και επίσης για ορισμένες πληροφορίες σχετικά με όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας οποιασδήποτε συσκευής. Εάν ορίσετε εσφαλμένα τις ρυθμιζόμενες παραμέτρους, μπορείτε να καταστρέψετε μόνιμα τον υπολογιστή σας.

  Έτσι, μετά την κατανόηση ενός ενδιαφέροντος προγράμματος, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί σωστά την απόδοση των στοιχείων της μονάδας συστήματος του προσωπικού υπολογιστή του χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Speedfan και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του υπολογιστή.

  Speedfan Πώς να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου;

  Speedfan Πώς να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου;

  1. Οι μπαταρίες είναι απολύτως fs, έχουν έναν κινητήρα χωρίς ψήκτρες με μετατόπιση φάσης σε συχνότητα. συνήθως 6 πόλων. Αυτοί οι κινητήρες λειτουργούν με σταθερή ταχύτητα και μια ισχυρή μείωση της τάσης απλώς θα το κόψει. και μια μικρή μείωση της τάσης δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
   σε ψύκτες, σώσει τον εαυτό σας πιο ακριβά αν "σφυρίξει" αλλάξει, κοστίζει 50 ρούβλια

 • αν η μητρική πλακέτα, κατ 'αρχήν, δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το ψυγείο, δεν θα λειτουργήσει ούτε προγραμματικά! Αγοράστε ένα ρυθμιστή - τα πουλάμε για 50r.

 • Πώς να απαλλαγείτε από τον θόρυβο που εκπέμπουν οι ψύκτες, οπαδούς;

  Και έτσι, υπάρχει ένα πρόβλημα, το θόρυβο, κουδουνίστρα, κουδούνισμα και μια ενοχλητική οπαδούς ή ψύκτες στην μονάδα του συστήματος μας! πώς να εξαλείψουμε αυτό το πρόβλημα; Υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις:

  1) Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα ή ένα ψύκτη και λιπαίνει το εσωτερικό του λαδιού του κινητήρα (ηλιέλαιο όχι και δεν ΚΡΕΜΩΔΗΣ), το οποίο είναι συνήθως ένα αυτοκόλλητο επικολλημένο στο κέντρο του ανεμιστήρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η μέθοδος μπορεί να εξαλείψει τον θόρυβο.

  2) Εάν η μέθοδος 1 δεν βοήθησε, τότε όλα είναι πολύ χειρότερα! Είναι πιθανόν οι λεπίδες του ανεμιστήρα να αγγίξουν την θήκη. Αυτό οφείλεται σε παρατεταμένη λειτουργία, υπερθέρμανση της περιέλιξης και φθορά των κινούμενων μερών (μέρη τριβής).
  Σε αυτή την περίπτωση, ενεργούμε απλά, κόψτε προσεκτικά 1-2 mm από κάθε λεπίδα! Το όλο πρόβλημα είναι σταθερό!

  3) Η πιο κοινότατη περίπτωση, απλά καθαρίστε τη σκόνη από τον ανεμιστήρα και τα πάντα δίπλα του!

  4) Ίσως το πιο δύσκολο για άπειρους χρήστες, αλλά ένας αποτελεσματικός τρόπος:
  μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα! Φαίνεται ότι αυτό θα αποδυναμώσει τη ροή του αέρα, ο επεξεργαστής ή άλλα μέρη του υπολογιστή θα υπερθερμανθεί και ο υπολογιστής θα παρουσιάσει δυσλειτουργία. Τίποτα τέτοιο. Για παράδειγμα, ο υπολογιστής του υπαλλήλου μας υποβλήθηκε σε overclocking από 400 έως 500 MHz, λειτουργεί καλά σε σιωπηλή λειτουργία (με πιο αργή ταχύτητα ανεμιστήρα). Αλλά τα θαύματα δεν συμβαίνουν και όλα εξηγούνται απλά. Το γεγονός ότι ο θόρυβος που εκπέμπεται από τον ανεμιστήρα είναι σε μια μη-γραμμική εξάρτηση από τη συχνότητα περιστροφής του: μέχρι ένα ορισμένο στιγμή δεν υπάρχει σχεδόν κανένας θόρυβος, και εάν η ταχύτητα περιστροφής υπερνικά μια γραμμή θορύβου αυξάνει σημαντικά. Αλλά η ροή του αέρα μετά από αυτό το όριο αυξάνει ελαφρώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πτερύγια του ανεμιστήρα, αφού φθάσουν σε κάποια κρίσιμη ταχύτητα περιστροφής, δεν αρχίζουν τόσο να τραβούν τον αέρα όσο να το "σχίζουν", πράγμα που προκαλεί απότομη αύξηση του θορύβου. Είναι απαραίτητο να επιβραδύνει την περιστροφή έτσι ώστε να είναι ελαφρώς πιο αργή από την κρίσιμη. Για να γίνει αυτό, ένα από τα καλώδια που έρχονται στον ανεμιστήρα είναι προσωρινά συγκολλημένα με μια συντονιστική αντίσταση 150,300 ohm και αυξάνοντας σταδιακά την αποτελεσματική αντίσταση από το 0, επιτυγχάνοντας μια σημαντική (από αυτί) μείωση του θορύβου. Στη συνέχεια, η τιμή της επιλεγμένης αντίστασης μετράται από έναν ελεγκτή και συγκολλάται από μια κατάλληλη σταθερή αντίσταση (ισχύς όχι μικρότερη από 0,5 W). Αυτή η λειτουργία γίνεται για κάθε ανεμιστήρα ξεχωριστά. Η τιμή της αντίστασης στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή είναι συνήθως στην περιοχή 120-130 ohms, και στον ανεμιστήρα της τροφοδοσίας 24 28 ohms. Αλλά αυτό δεν αξίζει η σούπα με τους οπαδούς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έτσι ώστε να περάσει μέσα από ένα μεγάλο μέρος του αέρα που περνά μέσα από τη μονάδα του συστήματος και δροσίζει όλα τα στοιχεία, ειδικά αν δεν αξίζει το επιπλέον ανεμιστήρα για την υπόθεση του συστήματος!

  Πώς να μειώσετε την ταχύτητα των ψυγείων

  Ένας τρόπος για να κάνετε τον υπολογιστή λιγότερο θορυβώδη είναι να μειώσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων (ψύκτες) μέσα στη μονάδα συστήματος.

  Αυτή η εργασία μπορεί να επιλυθεί μέσω της χρήσης ειδικών προγραμμάτων, της εγκατάστασης συσκευών στον υπολογιστή που μειώνουν την ταχύτητα των ψυγείων ή συνδυασμού των δύο μεθόδων.

  Ταυτόχρονα, το ζήτημα της μείωσης του θορύβου πρέπει να προσεγγιστεί με σύνεση, καθώς η μείωση της έντασης περιστροφής των ανεμιστήρων προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των εσωτερικών συσκευών του υπολογιστή. Αυτό μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση και τη διάρκεια ζωής τους. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του επιπέδου θορύβου άνεσης και του επιτρεπόμενου καθεστώτος θερμοκρασίας του υπολογιστή.

  Προετοιμασία του

  Εάν ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για να εργάζεται ήσυχα και μόνο πρόσφατα άρχισε να δημιουργεί πολύ θόρυβο, είναι πιθανό ότι μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα απλώς καθαρίζοντας τη μονάδα συστήματος από τη σκόνη. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να λιπάνετε τα ψυγεία. Σχετικά με αυτό διαβάστε εδώ.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να βελτιωθεί η ψύξη του επεξεργαστή και να μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος του ανεμιστήρα του αντικαθιστώντας τον θερμικό πάστα.

  Σε περίπτωση που οι παραπάνω ενέργειες δεν λύσουν το πρόβλημα, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής ενός, του πιο "θορυβώδους" ή πολλών ανεμιστήρων στη μονάδα συστήματος.

  Αλλά πριν από αυτό είναι απαραίτητο:

  1. Εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας προγράμματα που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη θερμοκρασία των κύριων συσκευών "θέρμανσης", δηλαδή:

  • Ανεμιστήρας ταχύτητας - ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία όλων των συσκευών στον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο.

  • Prime 95 - Ένα πρόγραμμα που δημιουργεί υψηλό φορτίο στο CPU. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τη σταθερότητα του επεξεργαστή και την απόδοση του συστήματος ψύξης του σε ακραίες συνθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή του επεξεργαστή χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα, διαβάστε εδώ.

  • FurMark - πρόγραμμα δοκιμής του γραφικού συστήματος του υπολογιστή. Δημιουργεί αυξημένο φορτίο στην κάρτα γραφικών, ενώ ελέγχει τη θερμοκρασία και τη σταθερότητα της λειτουργίας.

  2. Χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα, ελέγξτε τη λειτουργία θερμοκρασίας του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών, του σκληρού δίσκου και του chipset της μητρικής πλακέτας του υπολογιστή.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτω από το μέγιστο φορτίο, η θερμοκρασία του σκληρού δίσκου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 45 βαθμούς C, ο επεξεργαστής και το chipset της μητρικής κάρτας - 60 βαθμοί C, η κάρτα γραφικών - 85 βαθμούς C.

  Μπορείτε να φορτώσετε τον σκληρό δίσκο χωρίς ειδικά προγράμματα, για παράδειγμα, εκτελώντας τη διαδικασία αρχειοθέτησης ή αντιγραφής ενός μεγάλου αρχείου σε αυτό (ταινία, εικόνα δίσκου, κ.λπ.).

  Αν η θερμοκρασία μιας συσκευής αποδειχθεί ότι είναι κοντά στις παραπάνω παραμέτρους, δεν είναι απαραίτητο να μειώσετε την ταχύτητα του ψύκτη ψύξης.

  Στην περίπτωση όπου οι μέγιστες τιμές είναι ακόμη πολύ μακριά, η ένταση της περιστροφής των ανεμιστήρων μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Αφού μειώσετε την ταχύτητα, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη θερμοκρασία των ψυχρών συσκευών. Μην τους επιτρέπετε να υπερθερμανθούν. Θυμηθείτε ότι η παρατεταμένη λειτουργία του υπολογιστή σε δυσμενείς συνθήκες θερμοκρασίας μειώνει την αντοχή του.

  Μειωμένη ταχύτητα ψυγείου μέσω του BIOS

  (με αυτόν τον τρόπο είναι πιο συχνά δυνατό να μειωθεί μόνο η ταχύτητα του ψύκτη CPU)

  Η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις BIOS του υπολογιστή.

  Σχετικά με το τι είναι το BIOS και πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του, διαβάστε εδώ.

  2. Εντοπίστε την παράμετρο "Ταχύτητα ανεμιστήρα CPU" ή με ένα άλλο παρόμοιο όνομα. Συνήθως βρίσκεται στο τμήμα "Παρακολούθηση υλικού" ή "Ενέργεια".

  3. Ρυθμίστε την παράμετρο "Ταχύτητα ανεμιστήρα CPU" στην κατάλληλη τιμή. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι:

  • "Turbo" - αναλαμβάνει βελτιωμένη ψύξη λόγω της μέγιστης ταχύτητας του ανεμιστήρα.

  • "Standart" - κανονική λειτουργία ψύξης.

  • "Αθόρυβο" - η ελάχιστη δυνατή ταχύτητα ανεμιστήρα.

  Επιλέξτε την τελευταία επιλογή. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές, πατήστε το πλήκτρο "Esc", στη συνέχεια "F10", στη συνέχεια "Enter".

  Μείωση της ταχύτητας των ψυκτών με τη βοήθεια προγραμμάτων

  (η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους ψύκτες του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, σε ορισμένες περιπτώσεις για τον ψύκτη του πλαισίου της μονάδας συστήματος)

  Ένα καθολικό εργαλείο είναι το πρόγραμμα Ανεμιστήρας ταχύτητας. Ένας σύνδεσμος προς τη σελίδα λήψης διατίθεται στην ενότητα "Προετοιμασία" παραπάνω. Επιτρέπει την αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής των περισσότερων ανεμιστήρων της μονάδας συστήματος, εάν αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από τη μητρική πλακέτα.

  Για υπολογιστές με μητρική πλακέτα ASUS το πρόγραμμα ASUS AI Σουίτα (μπορείτε να το κατεβάσετε στον επίσημο ιστότοπο της ASUS). Σας επιτρέπει να καθορίσετε την εξάρτηση της ταχύτητας του ανεμιστήρα από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλων συσκευών.

  Για τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce, μπορείτε να προτείνετε το πρόγραμμα Επιθεωρητής nVidia.

  Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση. Αφού το ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο "Show Overclocking", κάντε κλικ στο "OK" στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται. Ανοίγει ο πίνακας για την αλλαγή των παραμέτρων της κάρτας γραφικών.

  Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, πάνω από το πλήκτρο "Ρύθμιση ανεμιστήρα", καταργήστε την επιλογή "Auto" και στη συνέχεια επιλέξτε την επιθυμητή τιμή μετακινώντας το κάθετο ρυθμιστικό δίπλα του. Μπορείτε να ρυθμίσετε οποιαδήποτε ένταση του ανεμιστήρα στην περιοχή από 25% έως 100%. Για να ισχύσουν οι νέες τιμές, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ρύθμιση ανεμιστήρα".

  Υπάρχουν άλλα παρόμοια προγράμματα που δεν είναι δύσκολο να βρεθούν στο Διαδίκτυο.

  Ταυτόχρονα, πολλοί υπολογιστές δεν υποστηρίζουν τον προγραμματισμό της ταχύτητας ελέγχου των ψύκτες, ή μια τέτοια δυνατότητα είναι πολύ περιορισμένη σε αυτά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρόβλημα επιλύεται αγοράζοντας και εγκαθιστώντας στις μονάδες του συστήματος συσκευές που αλλάζουν την τάση τροφοδοσίας των ανεμιστήρων.

  Μείωση της ταχύτητας των ψυγείων
  με τη βοήθεια ειδικών συσκευών

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών που μειώνουν την ένταση περιστροφής των ψυγείων:

  1. Προσθέστε πρόσθετη αντίσταση χωρίς τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας. Πρόκειται για συμβατικό αντιστάτη συγκολλημένο στο κύκλωμα παροχής ψυγείου.

  2. Αντίσταση με δυνατότητα ρύθμισης. Σε αντίθεση με τη συσκευή του πρώτου τύπου, επιτρέπει τη "χειροκίνητη" αλλαγή της ταχύτητας του ανεμιστήρα που συνδέεται μέσω αυτού (υπάρχει ένας ειδικός ρυθμιστής σε αυτό).

  Αυτή η συσκευή είναι τοποθετημένη μέσα στη μονάδα συστήματος, η οποία δεν είναι πολύ βολική, επειδή κάθε φορά που χρειάζεται να ανοίξετε τη θήκη του υπολογιστή για να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

  3. Reobas, η οποία είναι μια βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης συσκευής.

  Το Reobas σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ένταση 3 ή περισσότερων ανεμιστήρων (ανάλογα με το μοντέλο). Είναι εγκατεστημένο στην θήκη του υπολογιστή με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να είναι συνεχώς ικανός να αλλάζει την ταχύτητα των ψυκτών που συνδέονται με αυτό (συνήθως στο μπροστινό μέρος της μονάδας συστήματος, στο κελί για DVD-drives).

  Συσκευές που μειώνουν την ταχύτητα των ψυγείων - ένα εργαλείο πιο οικουμενικό και αξιόπιστο από τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή και για οπαδούς.

  Το κύριο μειονέκτημα τους είναι η ανάγκη να δαπανήσουν χρήματα για την απόκτηση τους. Ταυτόχρονα, αυτά τα χρήματα δεν είναι τόσο μεγάλα. Για παράδειγμα, το πιο φθηνό reobas θα κοστίσει $ 20-25. ΗΠΑ. Το κόστος των συσκευών των δύο πρώτων τύπων είναι πολύ χαμηλότερο.