Πώς να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan για τον έλεγχο της ταχύτητας του ψυγείου;

Το SpeedFan σας επιτρέπει να ρυθμίζετε με ακρίβεια την ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων του ψυγείου που είναι συνδεδεμένες στη μητρική πλακέτα με ένα βύσμα 3 ακίδων. Θα προσπαθήσουμε να αποσυναρμολογήσουμε αυτή τη διαδικασία σε μέρη. Συνεχίζουμε λοιπόν.

1. Εκτελέστε το SpeedFan. Για πιο βολική χρήση, μεταβείτε στη ρωσική (όπου μπορείτε να διαβάσετε αυτό στην απάντηση στην ερώτηση "Πού μπορώ να βρω SpeedFan στα ρωσικά;").

2. Κοιτάξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα CPU. Στην περίπτωση αυτή, αυτή η τιμή είναι 2880 σ.α.λ. (στροφές ανά λεπτό, δηλ. Στροφές ανά λεπτό). Τώρα κοιτάξτε κάτω και δείτε 4 πεδία PWM με ποσοστά. Με τη μέθοδο της «επιστημονικής βούλωσης», ή μάλλον, μειώνοντας εναλλάξ την απόδοση κάθε διακόπτη, διαπιστώνουμε ότι ο δεύτερος διακόπτης είναι υπεύθυνος για την ταχύτητα αυτού του ψυγείου. Η τιμή της μπορεί να μειωθεί αμέσως στο απαιτούμενο επίπεδο, επιλέγοντας ένα "άνετο" επίπεδο θορύβου και ο ανεμιστήρας του ψυγείου θα γυρίσει σταθερά γύρω από την ταχύτητα που του έχει δοθεί. Αλλά υπάρχει μια άλλη επιλογή - πιο ευέλικτη.

3. Μεταβείτε στη Διαμόρφωση και ανοίξτε την καρτέλα Ταχύτητα. Εδώ βλέπουμε όλα τα ίδια 4PWM. Μας ενδιαφέρει το δεύτερο.

4. Κάντε κλικ πάνω του και κάτω από τις τιμές Minimum και Maximum, με τη βοήθειά σας μπορείτε να ρυθμίσετε το εύρος στροφών των λεπίδων του ανεμιστήρα. Αλλάξτε τις στις επιθυμητές τιμές και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αυτόματη τροποποίηση. Πατάμε OK.

5. Στο κύριο παράθυρο του προγράμματος, κάτω από το κουμπί Διαμόρφωση, υπάρχει ένα στοιχείο Ταχύτητα των ανεμιστήρων. Το επισημαίνουμε με μια σημαία και εξετάζουμε το αποτέλεσμα.

6. Η αξία των πεδίων PWM2 και CPU0Fan μειώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι κάναμε τα πάντα σωστά. Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, ώστε να μην τον απενεργοποιήσετε.

Εάν, παρά τη μεταβολή της ταχύτητας του ψυγείου, ο θόρυβος παραμένει αρκετά ισχυρός, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τον ίδιο τον ψύκτη, να τον καθαρίσετε και να τον λιπάνετε.

Το SpeedFan δεν αλλάζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Περιγραφή

 • Όταν προσπαθείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο κύριο παράθυρο του προγράμματος δεν συμβαίνει τίποτα - ο αριθμός των στροφών δεν αλλάζει.
 • Σε χειροκίνητη λειτουργία, ο ρυθμιστής ταχύτητας ανεμιστήρα λειτουργεί και στην αυτόματη λειτουργία δεν λειτουργεί.

Λόγος

 1. Εσφαλμένες ρυθμίσεις προγράμματος.
 2. Εσφαλμένη ρύθμιση BIOS.
 3. Δεν υπάρχει υποστήριξη από τον εξοπλισμό.

Η λύση

Εάν η χειροκίνητη ρύθμιση των ψυγείων δεν λειτουργεί

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ψύξης και η λειτουργία του.

Κοιτάξτε την ταχύτητα των οπαδών στο κύριο παράθυρο:

Αν είναι ίση με 0 σ.α.λ., τότε είτε δεν υπάρχει ψυγείο, είτε δεν λειτουργεί. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας.

Ελέγξτε ότι οι ρυθμίσεις του προγράμματος είναι σωστές.

 1. Στην κύρια σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί Διαμόρφωση:

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του BIOS.

Μεταβείτε στο BIOS και βρείτε μια επιλογή με όνομα παρόμοιο με Q-Control ή Έλεγχος ανεμιστήρων. Τις περισσότερες φορές, αυτή η επιλογή βρίσκεται στην ενότητα διαχείρισης ενέργειας (Power).

Παίξτε γύρω με τις τιμές - Ενεργοποίηση και Απενεργοποίηση. Συμβαίνει ένα από αυτά να εμποδίζει το χειροκίνητο έλεγχο των ανεμιστήρων.

Αφού απενεργοποιήσατε τον έξυπνο έλεγχο του ψυγείου (Απενεργοποιημένο), είναι απαραίτητο να προσέχετε κατά διαστήματα ώστε η θερμοκρασία του επεξεργαστή να μην υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές. Αυτό μπορεί να γίνει με το ίδιο SpeedFan ή AIDA64.

Υποστήριξη υλικού.

Για τον έλεγχο του συστήματος ψύξης, το τελευταίο πρέπει να συνδεθεί στη μητρική πλακέτα με πρόσθετη καλωδίωση. Κατά κανόνα, ο ψυγείο θα πρέπει να έχει συνδετήρα 4 ακίδων:

Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ο 21ος αιώνας βρισκόταν στην αυλή, υπάρχει ακόμα εξοπλισμός χωρίς υποστήριξη ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

Εάν δεν κατάφερε να ελέγξει το σύστημα ψύξης

Αν χρησιμοποιείτε υποδοχή 3 ακίδων, υπάρχουν δύο επιλογές:

 1. Αγοράστε ένα νέο ψυγείο.
 2. Αγοράστε τον προσαρμογέα από 3 ακίδες έως 4:

Εάν είναι εγκατεστημένο ένα ψυγείο 4 ακίδων, αλλά η ρύθμιση δεν λειτουργεί ούτε στο SpeedFan ούτε στο BIOS.

Ενημερώστε το BIOS. Δεδομένου ότι το βασικό σύστημα εισόδου-εξόδου είναι ένα πρόγραμμα, υπάρχουν σφάλματα σε αυτό. Η ενημέρωση περιλαμβάνει τη διόρθωσή τους.

Αν ναι, δεν βοήθησε τίποτα.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι στην ίδια τη μητρική πλακέτα (μικροσυστοιχία ή σφάλμα παραγωγής). Το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε έναν ανεξάρτητο ρυθμιστή ταχύτητας.

Ακολουθεί ένα άρθρο με ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Έλεγχος ανεμιστήρα στην αυτόματη λειτουργία

Εάν μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ταχύτητα, αλλά το SpeedFan δεν αλλάζει αυτόματα όταν αλλάζει η θερμοκρασία. Ελέγξτε τα εξής:

 1. Στο κύριο παράθυρο υπάρχει ένα σημάδι επιλογής Ταχύτητα εξαερισμού:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Χρησιμοποιήστε κυρίως το πρόγραμμα SpeedFan για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των κύριων κόμβων του υπολογιστή και για τη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του ψύκτη CPU και άλλων ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή. Αλλά πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, πρέπει να εγκαταστήσετε τη ρωσική γλώσσα στο πρόγραμμα και να κάνετε ρυθμίσεις για το πρόγραμμα.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε τη γλώσσα

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να διαμορφώσετε τη διεπαφή στο SpeedFan και να την κάνετε στα ρωσικά και για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το πρόγραμμα και κλείστε το πρόσθετο παράθυρο που ονομάζεται Hint κάνοντας κλικ στο κουμπί Close (Κλείσιμο). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο παράθυρο του ίδιου του προγράμματος στο κουμπί Διαμόρφωση.

Πρόγραμμα ταχύτητας ψυγείου SpeedFan με αγγλικό interface

Θα ανοίξει ένα παράθυρο με το όνομα Ρύθμιση παραμέτρων. Σε αυτό το παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

SpeedFan Russifier στην καρτέλα Επιλογές

Σε αυτήν την καρτέλα, στο στοιχείο Γλώσσα, επιλέξτε Ρωσικά από την αναδυόμενη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί OK που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος. Μετά από αυτό το παράθυρο που ονομάζεται "Διαμόρφωση" θα κλείσει και η διεπαφή προγράμματος θα εμφανιστεί ήδη στα ρωσικά.

Πώς να ρυθμίσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Τώρα πρέπει να ρυθμίσετε σωστά το SpeedFan και γι 'αυτό ανοίξτε ξανά το παράθυρο διαμόρφωσης και μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

Συνιστώμενες ρυθμίσεις προγράμματος

Σε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο της προετοιμασίας ελαχιστοποιούνται τα στοιχεία και Ελαχιστοποίηση κατά το κλείσιμο με το πότε θα ξεκινήσει και όταν κλείνετε το πρόγραμμα, καταρρέει αμέσως και κρύβονται στο δίσκο του συστήματος. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πλήρη ταχύτητα των ανεμιστήρων στην έξοδο, επειδή όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή, καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και ο υπολογιστής θερμαίνεται περισσότερο. Εάν επιλέξετε το στατικό εικονίδιο, το εικονίδιο του προγράμματος θα εμφανιστεί απλά στο δίσκο αντί για τις μετρήσεις θερμοκρασίας από τους αισθητήρες. Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο OK θα εφαρμοστούν όλες οι ρυθμίσεις.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων σε αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία. Προκειμένου το πρόγραμμα να ρυθμίσει την ταχύτητα λειτουργίας του ψυγείου σε λειτουργία αυτόματης λειτουργίας, πρέπει πρώτα να ορίσετε τις ελάχιστες και μέγιστες συνθήκες θερμοκρασίας στις οποίες οι ανεμιστήρες θα περιστρέφονται αργά ή σε πλήρη ισχύ.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα SpeedFan

Ανοίξτε το παράθυρο διαμόρφωσης και στην καρτέλα Ταχύτητα θα δείτε πόσοι ανεμιστήρες και σε ποιες συσκευές το πρόγραμμα αυτό μπορεί να ελέγξει την ταχύτητα των οπαδών. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στον ανεμιστήρα που θέλετε και στο κάτω μέρος του παραθύρου ελέγξτε το στοιχείο Autochange. Έτσι κάνετε με αυτούς τους οπαδούς που θέλετε να προσαρμόσετε.

Ρύθμιση των τρόπων θερμοκρασίας για τη λειτουργία των ανεμιστήρων

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Θερμοκρασία και δείτε ότι οι αισθητήρες που δείχνουν τη θερμοκρασία είναι πολλοί αλλά όχι όλες οι συσκευές έχουν ανεμιστήρες εγκατεστημένους. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στη συσκευή για την οποία στην καρτέλα Ταχύτητα ρυθμίζετε την Αυτόματη αλλαγή και στο κάτω μέρος του παραθύρου ορίστε τα όρια θερμοκρασίας στα στοιχεία Επιθυμητά και συναγερμού. Εάν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από την επιθυμητή θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα στρέφονται αργά, και εάν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από την καθορισμένη ειδοποίηση, οι ανεμιστήρες θα αρχίσουν να κινούνται με πλήρη ισχύ. Με αυτόν τον τρόπο, ορίστε τις λειτουργίες θερμοκρασίας για όλους τους ανεμιστήρες που θέλετε να ρυθμίσετε και όταν είναι έτοιμοι όλα, κάντε κλικ στο OK και το παράθυρο διαμόρφωσης κλείνει.

Στο SpeedFan, ο έλεγχος θερμοκρασίας της ταχύτητας του ανεμιστήρα λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία

Για να αρχίσουν να λειτουργούν οι παράμετροι που έχουν οριστεί, στο παράθυρο του προγράμματος, ελέγξτε το στοιχείο Αυτόματη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Βίντεο

Σε αυτό το βίντεο που ονομάζεται SpeedFan, πώς να χρησιμοποιήσετε το βίντεο εξηγεί πώς να αλλάζετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Ρύθμιση του Speedfan


Για πολλούς χρήστες προσωπικών υπολογιστών ή φορητού υπολογιστή, μερικές φορές προγράμματα που μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση της συσκευής και να αλλάξουν μερικές από τις ρυθμίσεις του συστήματος είναι ένα σπάσιμο κατά την εργασία. Το πρόγραμμα SpeedFan είναι ακριβώς το πρόγραμμα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ταυτόχρονα την κατάσταση του συστήματος και να τροποποιήσετε διάφορες παραμέτρους.

Φυσικά, οι χρήστες αγαπούν την εφαρμογή Speedfan λόγω της δυνατότητας να αλλάζουν γρήγορα την ταχύτητα οποιουδήποτε ανεμιστήρα εγκατεστημένο στο σύστημα, γι 'αυτό και επιλέγουν αυτό το πρόγραμμα. Αλλά για τη σωστή λειτουργία όλων των λειτουργιών, πρέπει να διαμορφώσετε σωστά το ίδιο το πρόγραμμα. Η ρύθμιση Speedfan μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά, το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές.

Ρυθμίσεις θερμοκρασίας

Στις διαμορφώσεις του συστήματος, ο χρήστης θα χρειαστεί να κάνει μερικές αλλαγές ή να ελέγξει ότι τίποτα δεν έχει μειωθεί και ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με την τεκμηρίωση. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία (ελάχιστη και μέγιστη) και να επιλέξετε για κάθε τμήμα της μονάδας συστήματος έναν ανεμιστήρα που είναι υπεύθυνος για αυτό.
Συνήθως το πρόγραμμα κάνει τα πάντα από μόνο του, αλλά είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι όταν η θερμοκρασία είναι υπέρβαση, διαφορετικά κάποια μέρη μπορεί να αποτύχουν. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα οποιασδήποτε συσκευής, κάτι που είναι μερικές φορές πολύ βολικό.

Προσαρμογή των οπαδών

Αφού επιλέξετε τα όρια θερμοκρασίας, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τους ψυκτήρες για τους οποίους είναι υπεύθυνο το πρόγραμμα. Το Speedfan σάς επιτρέπει να επιλέγετε τους οπαδούς που θα εμφανίζονται στο μενού και ποιοι όχι. Ως εκ τούτου, ο χρήστης μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει μόνο τους απαραίτητους ψύκτες.
Και πάλι, το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να αλλάξετε το όνομα κάθε ανεμιστήρα, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε πιο εύκολα σε αυτά ενώ ρυθμίζετε την ταχύτητα.

Ρυθμίσεις ταχύτητας

Η ρύθμιση της ταχύτητας στο μενού του προγράμματος είναι αρκετά απλή, αλλά στις ίδιες τις παραμέτρους θα πρέπει να τσιμπήσετε λίγο για να μην συγχέουμε τίποτα. Για κάθε ανεμιστήρα, ρυθμίστε την ελάχιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα και τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το αυτόματο σημείο ρύθμισης της ταχύτητας έτσι ώστε να μην μπορείτε να σκεφτείτε τις χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Εμφάνιση και εργασία

Φυσικά, η διαμόρφωση του προγράμματος Speedfan θα είναι ελλιπής αν ο χρήστης δεν αγγίζει την εμφάνιση. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μια γραμματοσειρά για κείμενο, χρώμα για το παράθυρο και το κείμενο, τη γλώσσα του προγράμματος και ορισμένες άλλες ιδιότητες.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος όταν ελαχιστοποιεί τις ταχύτητες του δέλτα (χρειάζεται να το εγκαταστήσετε μόνο αν η περίπτωση είναι πλήρως γνωστή, διαφορετικά μπορεί να διακοπεί η λειτουργία όλων των ανεμιστήρων).

Σε γενικές γραμμές, η ρύθμιση του Speedfan δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά. Απλά θυμηθείτε ότι χρειάζεται μόνο να κάνετε μικρές αλλαγές, χωρίς πρόσθετες γνώσεις μπορείτε να μειώσετε όλες τις ρυθμίσεις όχι μόνο στο πρόγραμμα, αλλά σε ολόκληρο το σύστημα.

Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ψυγείου του υπολογιστή σας - SpeedFan

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες, επισκέπτες και άλλες προσωπικότητες. Σήμερα, ας μιλήσουμε για το πρόγραμμα SpeedFan, όπως προκύπτει από τον τίτλο.

Νομίζω ότι όλοι θα θυμούνται το άρθρο «Η θερμοκρασία των στοιχείων του υπολογιστή σας, πώς να μετρήσει και τι θα πρέπει να είναι», το οποίο σας λέει πολλά για κάθε χρήσιμη πληροφορία σχετικά με το θερμικό περιεχόμενο του φίλου σιδήρου και λίγα λόγια για το πώς αυτό το θερμαινόμενο αγώνα, δηλαδή, για παράδειγμα, καθαρισμός σκόνης ή αντικατάσταση συστημάτων ψύξης.

Αλλά τι γίνεται αν οι θερμοκρασίες είναι κάτι περισσότερο από το φυσιολογικό και ο υπολογιστής βουίζει σαν σκατά; Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να ρυθμίσετε με κάποιο τρόπο την ταχύτητα των ανεμιστήρων, επειδή είναι η αιτία θορύβου στις περισσότερες περιπτώσεις. Ακριβώς για το πώς να το κάνουμε και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Εισαγωγικός ψύκτης ηλεκτρονικού υπολογιστή για ταχύτητα

Ας ξεκινήσουμε με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η προσαρμογή, αν όχι καθόλου.

Αρχικά, η ταχύτητα περιστροφής καθορίζεται και ρυθμίζεται από τη μητρική πλακέτα με βάση τους δείκτες θερμοκρασίας και τις ρυθμίσεις που καθορίζονται στο BIOS.

Η αντιστοιχισμένη πληρωμή με τη σειρά της το κάνει αυτό με την αλλαγή της τάσης / αντίσταση και άλλες αποχρώσεις, παρακολουθώντας έξυπνα την ταχύτητα (RPM), με βάση τις ρυθμίσεις που έχετε ρυθμίσει, καθώς και τη θερμοκρασία των εξαρτημάτων του υπολογιστή ως έχει και στο εσωτερικό της θήκης εν γένει.

Ωστόσο, όχι πάντα, παρά όλες τις τεχνολογίες έξυπνης προσαρμογής (Q-Fan και άλλοι σαν κι αυτούς), onaya σαφώς κάνει τη δουλειά του, και ως εκ τούτου krutilki για συστήματα ψύξης, ή με ένεση πάρα πολύ (συχνά ακριβώς τι συμβαίνει), η οποία δημιουργεί ένα θόρυβο όχι απατηλό, είτε υπερβολικά αδύνατη (πολύ σπάνια), η οποία αυξάνει τη θερμοκρασία.

Πώς να είναι; Επιλογή, τουλάχιστον, τρία:

 • Προσπαθήστε να ρυθμίσετε τα πάντα BIOS.
 • Επωφεληθείτε από εξειδικευμένα προγράμματα.
 • Είτε παίρνετε κάτι φυσικά με φαγητό (είτε αγοράζετε όλα τα είδη ανακατασκευών και άλλων φυσικών συσκευών).

Επιλογή με BIOS, δεν είναι πάντα δικαιολογημένη, διότι, πρώτα απ 'όλα, αυτή η τεχνολογία δεν είναι πάντα εκεί, και δεύτερον, δεν είναι τόσο έξυπνος όσο φαίνεται, και, τρίτον, είναι απαραίτητο να αλλάξει τα πάντα με το χέρι και σχετικά με τη μύγα.

Πρόσθετες πληροφορίες ταχύτητας

Και πάλι, δεν είναι όλες οι ψύκτες κολλημένες στη μητρική πλακέτα (ειδικά αυτό ισχύει στην περίπτωση της περίπτωσης), δηλαδή BIOS δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους και επομένως δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, δηλαδή να γυρίσουν σε πλήρη ισχύ, συχνά σε αδράνεια και, πάλι, να αυξήσουν το συνολικό επίπεδο θορύβου (για αυτό, δηλαδή για τη σύνδεση, βλ. παρακάτω στο κείμενο).

Επιλογή με φυσική λύση.. πολύ σκληρή, απάνθρωπη για την κοπή καλωδίων, και είναι λιγότερο μια μέθοδος προσαρμογής και η αναγκαστική μείωση της ισχύος, επειδή, πάλι, δεν naregulirueshsya σύμφωνα με τις ανάγκες του - για να επιλέξετε το σύρμα κάθε φορά μαρτύριο.

Μπορείτε να αγοράσετε σίγουρα ένα στοιχείο ελέγχου ανεμιστήρα του υπολογιστή (όπως στο παρακάτω screenshot), το οποίο όλοι συνδέουν και απολαύστε τη ζωή, αλλά αυτό είναι, και πάλι, dengozatraty, και την επαφή με το σώμα κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής, είναι τεμπέληδες.

Ως εκ τούτου, σε σχέση με τα παραπάνω, για πολλούς θα υπάρξει σχετική επιλογή με τη χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων, είναι καλές και είναι δωρεάν. Στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, θα μιλήσω για μια παλιά και πολύ διάσημη χρησιμότητα που ονομάζεται SpeedFan.

Πώς να μειώσετε ή να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στον υπολογιστή SpeedFan

Λήψη SpeedFan μπορεί να είναι σε αυτόν τον σύνδεσμο. Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν, φυσικά, δεν υποστηρίζει τη ρωσική γλώσσα, αλλά δεν έχει σημασία, σε γενικές γραμμές, όλα είναι σαφή?)

Η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή και δεν θα σταθώ σε αυτό, και γι 'αυτό θα πάω κατευθείαν στη χρήση.

Κατά την πρώτη εκκίνηση, μπορείτε να βγείτε από αυτό το παράθυρο:

Μη διστάσετε να σημειώσετε "Μην εμφανίζετε ξανά"και tyrkaem στο κουμπί"Κλείσιμο".

Μπροστά μας, θα δούμε το ακόλουθο παράθυρο του προγράμματος:

Ας υπολογίσουμε ποιο είναι το σημείο, όπως στην νεότερη έκδοση του προγράμματος SpeedFan (είναι στο screenshot παραπάνω) και το παλαιότερο (στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης). Διαφέρουν ελαφρώς στις υπογραφές των αξιών, αλλά η αρχή της λειτουργίας είναι παρόμοια:

Το "Χρήση Cpu"και οι επόμενοι δείκτες δείχνουν το τρέχον φορτίο του επεξεργαστή και των πυρήνων του.Ελαχιστοποίηση"και"Ρύθμιση"μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το πρόγραμμα ή να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του.

Checkmark "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα"Περιλαμβάνει τον αυτόματο έλεγχο της περιστροφής, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αλλά γενικά δεν έχει νόημα, αλλιώς γιατί τέθηκε αυτό το πρόγραμμα καθόλου, αν όλα σας ταιριάζουν όπως είναι;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Ο κατάλογος των δεικτών δεν ανήκει αναγκαστικά σε αυτό ή εκείνο το ψυγείο, καθώς υπογράφεται στο πρόγραμμα! Δηλαδή, αν αυτό συμβαίνει CPU ή Fan1, - δεν σημαίνει ότι είναι η ταχύτητα του ψυγείου της CPU, διότι εξαρτάται από το ποια υποδοχή συνδέεται ο ανεμιστήρας (στη μητρική πλακέτα) με τον συλλέκτη (ή εσύ) και πόσο σωστά το πρόγραμμα διαβάζει δεδομένα σχετικά με αυτό το σύνδεσμο! Στην ιδανική περίπτωση, καθορίστε την ταχύτητα μεταβάλλοντας την τιμή και κοιτάζοντας την ανοιχτή θήκη.

Ακολουθεί μια σειρά από τρέχουσες ενδείξεις ταχύτητας για διάφορους ανεμιστήρες (αριστερά) και θερμοκρασίες εξαρτημάτων (δεξιά).

Λεπτομέρειες σχετικά με τους διάφορους ελέγχους στο SpeedFan

Σας λέω ότι υπάρχει κάτι στην περίπτωση με τον δείκτη ταχύτητας (μετρημένος σε RPM, δηλαδή στον αριθμό περιστροφών ανά λεπτό):

 • SysFan (Fan1), - δείχνει την ταχύτητα περιστροφής της στρέψης (εννοώ τον ανεμιστήρα) που συνδέεται στην υποδοχή SysFan στη μητρική πλακέτα. Μπορεί να είναι σαν ένα ψυγείο που είναι εγκατεστημένο σε ένα chipset, ή οποιοδήποτε άλλο που είναι απλά κολλημένο σε αυτό το σύνδεσμο (όλοι οι σύνδεσμοι στη μητρική πλακέτα υπογράφονται αντίστοιχα).
 • CPU0 ανεμιστήρας (Fan2), - δείχνει την ταχύτητα περιστροφής της στρέψης στον επεξεργαστή, δηλ. ο ανεμιστήρας έχει κολληθεί στον σύνδεσμο CPU_Fan σε mat.plata;
 • Aux0 ανεμιστήρας (Fan3), - αναφέρει την τρέχουσα ταχύτητα του ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στον σύνδεσμο AUX0.
 • CPU1 ανεμιστήρας (Fan4), - ομοίως CPU0, αλλά μόνο εάν έχετε έναν δεύτερο επεξεργαστή ή έναν σύνδεσμο για ένα ψυγείο με την ετικέτα CPU1_Fan.
 • Aux1 ανεμιστήρας (Fan5), - παρόμοια με την Aux0, δηλ. δείχνει την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου που έχει κολλήσει στον σύνδεσμο AUX1_Fan.
 • Ανεμιστήρας PWR (Fan6), - συμβαίνει εδώ να αναφέρεται η ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου που είναι εγκατεστημένη στην τροφοδοσία ρεύματος (όχι πάντα) ή απλά η ταχύτητα του ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στον συνδετήρα PWR_Fan πληρωμή.

Και πάλι, σημειώνω ότι κάθε παράμετρος εδώ αντιστοιχεί σε μια μητρική πλακέτα και σχεδόν οποιοδήποτε ψυγείο μπορεί να κολλήσει σε οποιοδήποτε από αυτά και τότε ο δείκτης του θα εμφανιστεί στο κατάλληλο κουτί.

Φυσικά, αυτό πρέπει να εισαχθεί μέσω ενός μικρού 3 ακίδων-στην μητρική πλακέτα και δεν τροφοδοτείται από το τροφοδοτικό. Για να είμαστε σαφείς, ας δείξουμε τη φωτογραφία.

Οι πρίζες των ψυγείων και οι φωτογραφίες τους

Ο σωστός σύνδεσμος και η σωστή υποδοχή (η υποδοχή στην εικόνα 4 ακίδων, και το βύσμα 3 ακίδων) έτσι ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση και η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής:

Ο "εσφαλμένος" σύνδεσμος, δηλαδή η τροφοδοσία από την παροχή ρεύματος, η οποία όχι επιτρέπει (δείτε την παραπάνω σημείωση) την παρακολούθηση και, συχνά, αλλάξτε ταχύτητα περιστροφής με τη βοήθεια του προγράμματος, BIOS και οτιδήποτε άλλο:

Tobish, αν έχετε τη διάταξη του ψυγείου (π.χ. στέγαση) τροφοδοτείται από υποδοχή vyshepokazannym BP, ήθελα να συστήσω να πάρει στον υπολογιστή και perevotknut mat.platu απαλλαγή το ίδιο, έτσι ώστε να μπορεί να κατευθύνει τον τρόπο που ήθελε τους οπαδούς.

Στα δεξιά των παραπάνω περιγραφόμενων τιμών, όπως ήδη ανέφερα, υποδεικνύονται θερμοκρασίες. Για μένα προσωπικά δεν τραβήχτηκαν με ακρίβεια και με ικανοποιητικό τρόπο, γι 'αυτό προτείνω τη χρήση αναλόγων όπως το HWMonitor ή το AIDA64 και ήδη με βάση αυτά για να βγάλω συμπεράσματα.

Και τώρα το πιο νόστιμο. Παρακάτω, απέναντι από κάθε επιγραφή Speed01-06 (ή σε νεότερες εκδόσεις του προγράμματος αυτό μπορεί να είναι Pwm1-3, Pwm1-3), υπάρχουν βέλη, στα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής ενός ανεμιστήρα. Στην πραγματικότητα, είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Δοκιμάστε να παίξετε μαζί τους, να τους μετακινήσετε επάνω και κάτω και θα δείτε πόσο πιο ήσυχο / ισχυρότερο μπορεί να λειτουργήσει ο υπολογιστής σας.

Παρεμπιπτόντως, για να καταλάβουμε ποιο γράφημα η ταχύτητα του οποίου ρυθμίζει το ψυγείο παρατηρείστε απλώς την αλλαγή των τιμών RPM. Φυσικά, δεν συνιστάται να σβήνετε εντελώς τους ανεμιστήρες, έτσι ώστε να μην καίει τίποτα και, βεβαίως, πρέπει να κοιτάξετε ταυτόχρονα τη θερμοκρασία κατά την προσαρμογή των τιμών.

Απενεργοποίηση / ενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας στο BIOS

Ανάλογα με τον τύπο κάρτας πληρωμής, την έκδοση και τον τύπο BIOS και άλλους παράγοντες, το πρόγραμμα μπορεί να μην λειτουργήσει εάν BIOS η ρύθμιση ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται αυτόματα ή βασίζεται σε προκαθορισμένα πρότυπα.

Επομένως, ίσως εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πρόγραμμα και λειτουργεί (ή δεν λειτουργεί) ή θέλετε να αναθέσετε τη διαχείριση του σχεδίου πληρωμής, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη BIOS σύστημα ρύθμισης. Κατά προσέγγιση, ανάλογα με την έκδοση, αυτό γίνεται έτσι:

Te Q-Fan σε θέση Ενεργοποίηση Περιλαμβάνει αυτόματο έλεγχο βασισμένο στις καθορισμένες παραμέτρους στο BIOS, α Απενεργοποιήστε απενεργοποιεί αυτήν την επιλογή. Ανάλογα με τον τύπο BIOS, όπως μπορείτε να δείτε στα screenshots παραπάνω, αυτή η παράμετρος μπορεί να είναι σε διαφορετικές καρτέλες και να φαίνεται διαφορετική. Είναι επίσης πιθανό να πρέπει να αλλάξετε Προφίλ ανεμιστήρα CPU με το Αυτόματα στο Εγχειρίδιο ή αντίστροφα.

Δυστυχώς, είναι αδύνατο να εξετάσετε όλες τις παραλλαγές, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτή η καρτέλα είναι απαραίτητα παρούσα σε οποιονδήποτε υπολογιστή (εκτός από, ίσως, φορητούς υπολογιστές) και μπορείτε να την βρείτε εκεί. Συγκεκριμένα, αυτό δεν καλείται πάντα Q-Fan, θα μπορούσε να είναι κάτι σαν CPU Fan Contol, Ανεμιστήρας και με παρόμοιο τρόπο.

Με λίγα λόγια κάτι τέτοιο. Ας προχωρήσουμε στην επόμενη λέξη.

Ακολουθία

Κάπως έτσι. Σχετικά με κάθε είδους βαθιές ρυθμίσεις και άλλες καρτέλες, στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, δεν θα πω, δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Οι υπόλοιπες καρτέλες είναι υπεύθυνες για overclocking, πληροφορίες και άλλα χρήσιμα δεδομένα (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Στο επόμενο άρθρο αυτής της σειράς, εξήγησα λεπτομερώς πώς να ρυθμίζω την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στην κάρτα γραφικών, επειδή αυτά έχουν τη δική τους BIOS και ο ανεμιστήρας, που τροφοδοτείται όχι από το mat.plata ή το BP, αλλά από την ίδια την κάρτα και επομένως να τα παρακολουθεί SpeedFan ή mat.plata δεν λειτουργεί.

Όπως πάντα, αν υπάρχουν ερωτήσεις, σκέψεις, προσθήκες, σχόλια και ούτω καθεξής, τότε καλώς ήρθατε στα σχόλια αυτής της καταχώρισης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan 4.52

Συχνά, οι χρήστες δεν γνωρίζουν καν ότι μπορείτε να ελέγχετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων, αν συνδέονται απευθείας στη μητρική πλακέτα. Αυτό και όχι μόνο σας επιτρέπει να κάνετε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα SpeedFan. Το κύριο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η ευρεία λειτουργικότητα και η δυνατότητα χρήσης του δωρεάν.

Σε αυτό το εγχειρίδιο, παρουσιάζουμε τον τρόπο χρήσης του προγράμματος SpeedFan. Θα μιλήσουμε για την τελευταία έκδοση του SpeedFan 4.52, αλλά από την εμπειρία μας μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τις προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος, επειδή πραγματικά δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Και εξετάστε επίσης πώς να διαμορφώσετε το πρόγραμμα SpeedFan έτσι ώστε στο μέλλον ήταν ευκολότερο να το χρησιμοποιήσετε.

Πώς να ρυθμίσετε το SpeedFan 4,52

Πρώτα απ 'όλα πρέπει να κατεβάσετε και να διαμορφώσετε το πρόγραμμα για άνετη χρήση. Στη διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αλλάξουμε τη γλώσσα της διεπαφής, αφού οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν τη ρωσική γλώσσα διεπαφής.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.almico.com/speedfan.php

 1. Κατεβάστε το πρόγραμμα SpeedFan 4,52 από την επίσημη ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.
 2. Πρέπει να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα SpeedFan εξ ονόματος του διαχειριστή.
 3. Πάμε στο Διαμόρφωση>Επιλογές και στην παράγραφο Γλώσσα, αλλάξτε τη γλώσσα διεπαφής σε Ρωσικά και κάντε κλικ Εντάξει.

Στη διεπαφή του προγράμματος SpeedFan 4.52, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε έξι καρτέλες.

 • Δείκτες - το κύριο παράθυρο εφαρμογής με τις απαιτούμενες ρυθμίσεις (θερμοκρασία εξαρτήματος, ταχύτητα ανεμιστήρα, τάση, φορτίο επεξεργαστή).
 • Συχνότητες - Ικανότητα ελέγχου των συχνοτήτων του επεξεργαστή.
 • Πληροφορίες - εδώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τη μνήμη RAM.
 • Exotica - τις τιμές όλων των αισθητήρων για όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή.
 • S.M.A.R.T - Εδώ μπορείτε να δείτε την υγεία των σκληρών δίσκων του υπολογιστή σας.
 • Χάρτες - επισκόπηση της ταχύτητας, της θερμοκρασίας και της τάσης του ανεμιστήρα σε γραφική μορφή για κάθε στοιχείο.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, πρέπει να ελέγξετε κάποιες ρυθμίσεις. Δεδομένου ότι ο προεπιλεγμένος έλεγχος της ταχύτητας των ανεμιστήρων καταλαμβάνεται από τη μητρική πλακέτα. Εάν θέλουμε να επιτρέψουμε τη δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας του ανεμιστήρα με το χέρι, τότε πρέπει να πάτε στο:

 1. Δείκτες> Διαμόρφωση> Θερμοκρασίες και δείτε το όνομα του αισθητήρα chipset στη στήλη Τσιπ.
 2. Στη συνέχεια, ανοίξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις Προηγμένη και επιλέξτε το επιθυμητό chipset.
 3. Στην οποία αλλάζουμε την αξία της ιδιοκτησίας Λειτουργία PWM1,Λειτουργία PWM2,Λειτουργία PWM3 στο Εγχειρίδιο,Χειροκίνητος έλεγχος PWM ή Λογισμικό ελεγχόμενο.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου SpeedFan

Μέσω του προγράμματος SpeedFan μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα όλων των ψυγείων που είναι άμεσα συνδεδεμένα στη μητρική πλακέτα. Η αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου μπορεί να είναι απαραίτητη σε περίπτωση υπερθέρμανσης του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή.

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος κάνοντας κλικ Διαμόρφωση> Ανεμιστήρες.
 2. Απενεργοποιήστε όλους τους ανεμιστήρες μπροστά από τους οποίους η τιμή RPM είναι ίση με μηδέν.
 3. Τώρα στο παράθυρο Δείκτες Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ποσοστό. Εάν η τιμή στο σημείο Pwm1 η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα αλλάξει Fan1 (Μέγιστη τιμή 100%).

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου μέσω του SpeedFan. Αυτό θα μειώσει την ταχύτητα των ανεμιστήρων όταν κάνουν θόρυβο στον υπολογιστή, και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Εάν θέλετε να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου, ρυθμίστε την τιμή του Pwm1 σε λιγότερο από 100%, αφού στα 100 θα είναι η μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Μια πιο πολύπλοκη μέθοδος είναι η ξεχωριστή ρύθμιση της θερμοκρασίας του αισθητήρα, στην οποία η ταχύτητα των ανεμιστήρων θα αυξηθεί στο μέγιστο και θα ρυθμιστεί ξεχωριστά η ελάχιστη θερμοκρασία.

Εκτός από την αύξηση του ρυθμού ελάχιστης ταχύτητας μπορεί να μειωθεί σημαντικά η θερμοκρασία λειτουργίας του ίδιου του επεξεργαστή και συνεπώς να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του.

Το SpeedFan δεν βλέπει τους οπαδούς

Συχνά, οι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν το πρόγραμμα SpeedFan δεν βλέπει ένα ψυγείο στον υπολογιστή ή δεν βλέπει καθόλου τον ανεμιστήρα ψύξης CPU του φορητού υπολογιστή. Τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση αυτή:

 • Αν το πρόβλημα είναι στον υπολογιστή, φροντίστε να ενημερωθείτε για την ένταξη όλων των οπαδών απευθείας στη μητρική πλακέτα, όπως ισχύουν ρεύματος απευθείας στην παροχή ρεύματος, τότε η ταχύτητα ελέγχου του λογισμικού δεν λειτουργεί.
 • Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, τότε στο Bios αναζητήστε στοιχεία σχετικά με τον αυτόματο έλεγχο ανεμιστήρα. Είναι απαραίτητο να ψάξετε Έλεγχος ανεμιστήρων CPU, Έλεγχος Q-ανεμιστήρα CPU ή ακόμα και Έλεγχος έξυπνου ανεμιστήρα CPU και απενεργοποιήστε τις ρυθμίζοντας την τιμή Απενεργοποιημένη.

Μετά από αυτές τις ενέργειες, το πρόβλημα, όταν το πρόγραμμα SpeedFan δεν βλέπει τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή, θα λυθεί. Και επίσης, υπάρχουν πολύ παλιές μητρικές που δεν υποστηρίζουν καθόλου την ταχύτητα των οπαδών.

Συμπεράσματα

Το πρόγραμμα SpeedFan έχει πραγματικά εξαιρετική λειτουργικότητα και προσφέρει ισχυρά εργαλεία για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των εξαρτημάτων. Αλλά το μπόνους έχει επιπλέον λειτουργίες, όπως η δυνατότητα παρακολούθησης των διαγραμμάτων θερμοκρασίας ή ακόμα και η κατάσταση του σκληρού δίσκου. Πιο ισχυρά προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο πώς να ελέγξετε την κατάσταση του σκληρού δίσκου των Windows 10.

Σε αυτό το άρθρο δείξαμε πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SpeedFan 4.52 και πώς να το διαμορφώσετε σωστά. Αν και κατά τη στιγμή της γραφής, η τρέχουσα έκδοση ήταν 4,52, σε προηγούμενες εκδόσεις, η βασική λειτουργικότητα λειτουργεί ομοίως. Επίσης, ξαφνικά ο SpeedFan δεν βλέπει τον ανεμιστήρα ή αρνείται να αλλάξει καθόλου την αξία, τότε σας συνιστούμε να μάθετε περισσότερα για το παραπάνω πρόβλημα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Speedfan

Εάν θέλετε ο υπολογιστής να μην υπερθερμαίνεται, τότε πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το speedfan. Για να βοηθήσετε - μια λεπτομερή επισκόπηση αυτού του προγράμματος.

Το καλοκαίρι είναι μια καυτή περίοδος. Είμαστε εξαντλημένοι από τη ζέστη και αγωνιζόμαστε τόσο γρήγορα και γρήγορα για να μπείτε στη σκιά, στον ποταμό κλπ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ζεστό για μας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το καλοκαίρι οι υπολογιστές διασπούν 3 φορές πιο συχνά. Ως αποτέλεσμα της υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα, υπάρχει υπερθέρμανση της CPU και άλλων εξαρτημάτων. Βεβαίως, σε κάθε μονάδα συστήματος (χωρίς σύγχρονους αθόρυβους) υπάρχουν ψύκτες. Αλλά συμβαίνει ότι η εξουσία τους δεν αρκεί για να «μάχεται» με τη ζέστη του καλοκαιριού. Στη συνέχεια, πρέπει να παρατηρήσετε τη θερμοκρασία μέσα στη μονάδα συστήματος και, όταν εντοπιστεί η ανάπτυξή της, όλα διορθώνονται εγκαίρως. Για την παρακολούθηση υπάρχουν πολλά αμειβόμενα και δωρεάν προγράμματα. Αλλά για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία δεν μπορεί όλα.

Το πρόγραμμα Speedfan είναι ένα χρήσιμο δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα υπολογιστή, ειδικά σχεδιασμένο για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων ψύξης των εξαρτημάτων της μονάδας συστήματος PC. Σε σύγκριση με άλλα παρόμοια προγράμματα, το SpeedFan δεν απαιτεί τη χρήση σημαντικής ποσότητας μνήμης RAM.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Speedfan και να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία του υπολογιστή;

Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει όχι μόνο να δείτε τις τιμές των επιπέδων θερμοκρασίας, αλλά και να πραγματοποιήσετε τη διόρθωση θερμοκρασίας ορισμένων στοιχείων, κάνοντας αλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής των ψυγείων. Και επίσης το SpeedFan υποστηρίζει τη ρύθμιση της ταχύτητας μόνο των ψύκτρων με 4 ακίδες. Σε άλλες περιπτώσεις, το πρόγραμμα είναι χρήσιμο μόνο για παρακολούθηση.

Χαρακτηριστικά Speedfan:

 • Παρακολούθηση των δεικτών θερμοκρασίας όλων των στοιχείων της μονάδας συστήματος και της προσαρμογής τους.
 • Παρακολούθηση της ποιότητας: η διενέργεια του ελέγχου υγείας του συστήματος γενικά.
 • αύξηση της συχνότητας λειτουργίας του επεξεργαστή.
 • λειτουργία overclocking;

Μεταξύ άλλων, αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη για τους ιδιοκτήτες των προσωπικών υπολογιστών αρκετά παλιά μοντέλα. Για να υπερκεραστούν οι επεξεργαστές των περισσότερων υπολογιστών, ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν ταιριάζει. Κατά πάσα πιθανότητα, σε αυτή τη βάση, οι δημιουργοί του προγράμματος «εγκατέλειψαν» την ιδέα της επικαιροποίησης μόνο αυτών των βασικών υπολογιστών έχουν ήδη μάλλον υψηλούς δείκτες ισχύος στη διάθεσή τους. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για να υπερκεράσετε τον επεξεργαστή καλύτερα για υπολογιστές της γενιάς Pentium 1-4 ή για οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή που κυκλοφόρησε εκείνη τη στιγμή.

 • συμβάλλει στη μείωση του θορύβου και της κατανάλωσης ενέργειας.
 • Κάντε λήψη του προγράμματος από μια αξιόπιστη πηγή

  Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Speedfan, πρέπει πρώτα να το κατεβάσετε στην τοποθεσία www.softportal.com. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης: http://www.softportal.com/software-3121-speedfan.html:

  Στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην καρτέλα "DOWNLOAD", ο χρήστης εισέρχεται στη σελίδα λήψης του προγράμματος SpeedFan.

  Κάνοντας κλικ στη σελίδα σε έναν από τους συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα SpeedFan.

  Εγκατάσταση του προγράμματος Speedfan

  Εκτελώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης, πρέπει να ακολουθήσετε τις υποδείξεις κάνοντας κλικ στο κουμπί "Επόμενο". Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έναρξης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες αρχικές δοκιμές του συστήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις καρτέλες που σας ενδιαφέρουν.

  Με την ευκαιρία, για να ενεργοποιήσετε την εκκίνηση του προγράμματος Speedfan στα Windows'XP, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια συντόμευση Speedfan στην εκκίνηση. Στα Windows 7 / Windows 8 υπάρχουν 2 τρόποι: I τρόπο - για να μειώσετε το ρυθμιστικό UAC στο ελάχιστο? II τρόπος - με τη βοήθεια του Task Scheduler.

  Πολλοί που χρησιμοποιούν το Speedfan εκφοβίζουν την αγγλική διεπαφή του προγράμματος και μεταφέρονται για να αναζητήσουν κροτίδες. Αυτός είναι ο λανθασμένος τρόπος. Η υποστήριξη της ρωσικής γλώσσας είναι ήδη διαθέσιμη στο ίδιο το πρόγραμμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το κουμπί "Ρύθμιση" για να μπείτε στο μενού ρυθμίσεων. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Επιλογές" - "Γλώσσα" - και επιλέξτε "Ρωσική" - το πλήκτρο "OK" και κάντε επανεκκίνηση του προγράμματος.

  Πώς να ρυθμίσετε σωστά το Speedfan

  Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές ρυθμίσεις που πρέπει να εκτελέσετε για την επιτυχία του προγράμματος Speedfan.

  Η χρήση του προγράμματος συνιστάται μόνο για προχωρημένους χρήστες.

  Μετά την εγκατάσταση, το κύριο παράθυρο του προγράμματος με τις καρτέλες θα εμφανιστεί στην οθόνη, με το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το SpeedFan.

  Η πρώτη καρτέλα "Δείκτες"(Ή" Αναγνώσεις ") δείχνει πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα περιστροφής των ψυκτών του συστήματος, το επίπεδο φορτίου του επεξεργαστή, καθώς και την τάση των βασικών εξαρτημάτων του συστήματος.

  Η δεύτερη καρτέλα "Συχνότητες"(Ή" Ρολόγια ") σας επιτρέπει να υπερκερατίσετε τον επεξεργαστή και να υποδείξετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η συχνότητα του δίαυλου συστήματος θα μειωθεί ή θα αυξηθεί.

  Αλλάζοντας τη συχνότητα της μητρικής πλακέτας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικές αποχρώσεις. Αρχικά, υποστηρίζονται αρκετά μοντέλα (αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις για παρόμοιες πλακέτες). Δεύτερον, οι παραμετροποιημένες παραμέτρους παραμέτρων κατά τη χρήση του Speedfan μπορεί να βλάψουν τον υπολογιστή.

  Η τρίτη καρτέλα "Πληροφορίες" (ή "Πληροφορίες") ενημερώνει για την κατάσταση της μνήμης RAM του προσωπικού υπολογιστή. Σας επιτρέπει να αγοράσετε την τελευταία ρύθμιση SpeedFan για τη μητρική πλακέτα (θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο Internet).

  Καρτέλα «S.M.A.R.T.» σας επιτρέπει να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σκληρό δίσκο, προερχόμενες απευθείας από SMART: δοκιμή συμπεριφοράς του σκληρού δίσκου (αν το υποστηρίζει αυτό το σύστημα), ελέγξτε το χρόνο απόκρισης, η παρουσία της ανάγνωσης / εγγραφής λάθη, τη θερμοκρασία και ούτω καθεξής.

  Η καρτέλα "Χάρτες" (ή "Χάρτες") χρησιμεύει για την εμφάνιση των διαγραμμάτων θερμοκρασίας διαφόρων συσκευών προσωπικών υπολογιστών. Εδώ μπορείτε να δείτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η θερμοκρασία αυξάνεται ή μειώνεται. Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο, πρέπει να επιλέξετε τι πρέπει να αναλύσετε και, στη συνέχεια, να επισημάνετε τα στοιχεία, τις τροποποιήσεις που θέλετε να παρακολουθήσετε.

  Για να διαμορφώσετε το Speedfan και τις παραμέτρους του, πρέπει:

  1. στην καρτέλα "Δείκτες" επιλέξτε το μενού "Διαμόρφωση" ή απλά πατήστε το πλήκτρο "F2".
  2. στο εμφανιζόμενο μενού είναι δυνατό να εκθέσετε ένα τσιμπούρι ή, αντίθετα, να τα αφαιρέσετε σε παραμέτρους που είναι απαραίτητες για το χρήστη: "Θερμοκρασία", "Ανεμιστήρες", "Ταχύτητες", "Τάσεις".

  Αυτό αντανακλά όλες τις διαθέσιμες τιμές θερμοκρασίας που ανιχνεύονται από το SpeedFan. Σε αυτό το παράδειγμα, η στήλη "Chip" δείχνει τρεις διαφορετικές μάρκες αισθητήρων: 1 - W83782D και 2 - LM75 (κλώνοι με βάση το W83782D). Μεταξύ τους δύο LM75 διαφέρουν στις διευθύνσεις ($ 48 και $ 49). Όλες οι θερμοκρασίες διατίθενται απευθείας μέσω του W83782D. Αλλά, όταν τα τσιπ Winbond σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αποκρύπτουν την πραγματική θερμοκρασία που λαμβάνεται από τον κύριο αισθητήρα, τότε είναι απαραίτητο να εργαστείτε με το LM75.

  Έτσι, επιλέγουμε την απαραίτητη θερμοκρασία (για παράδειγμα, TEMP02):

  Ρυθμίστε τις τιμές θερμοκρασίας "Επιθυμητό" και "Προειδοποίηση" (Συναγερμός) σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να εισάγετε όρια όπως αυτό. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια άνετη ταχύτητα του ανεμιστήρα του επεξεργαστή σε κατάσταση αναμονής (κατά κανόνα επιλέγεται έτσι ώστε να μην ακούγεται). Και τότε θυμηθείτε την τιμή της θερμοκρασίας της CPU σε μια δεδομένη ταχύτητα ανεμιστήρα. Συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία CPU σε κατάσταση αναμονής είναι 33 μοίρες, τότε η Desire πρέπει να ρυθμιστεί περισσότερο - 35-37. Στη συνέχεια, εάν υπερβεί αυτό το κατώφλι, ο ανεμιστήρας θα επιταχύνει στην υψηλότερη τιμή (Προειδοποίηση) στις ρυθμίσεις του και όταν η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει και θα διασχίσει αυτή την ετικέτα (Desire), ο ανεμιστήρας θα επιβραδυνθεί.

  1. Όταν η θερμοκρασία του αισθητήρα είναι κάτω από το Desire, ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί με την ελάχιστη ταχύτητα που έχει οριστεί για αυτό.
  2. Όταν η θερμοκρασία του αισθητήρα υπερβαίνει την επιθυμία, αλλά κάτω από την ένδειξη Προειδοποίηση - ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί με μέγιστη ταχύτητα (κατά κανόνα, έχει ρυθμιστεί

  Στα σημερινά συστήματα, κατά κανόνα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί αισθητήρες θερμοκρασίας. Για την ακριβή ταυτοποίησή τους, όταν χρησιμοποιείτε το Speedfan, εκτελέστε το πρόγραμμα AIDA παράλληλα και μετονομάστε όλες τις απαραίτητες θερμοκρασίες σύμφωνα με τις ενδείξεις του, ελέγχοντας ίσες τιμές.

  Μετονομάστε TEMP1 και TEMP2 σε CPU1 και CPU0:

  Η υψηλότερη θερμοκρασία στο σύστημα εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών με το πλαίσιο ελέγχου "Show In Traybar". Στη συνέχεια πρέπει να αποκρύψετε τη μη χρησιμοποιούμενη θερμοκρασία στο κύριο παράθυρο (έχουμε δείκτες LM75). Όχι κάθε σύστημα έχει αχρησιμοποίητους αισθητήρες, αλλά συμβαίνει ότι στη μητρική πλακέτα υπάρχουν μη συνδεδεμένοι αισθητήρες που δίνουν λάθος τιμές (όπως -129 ή κάτι παρόμοιο).

  Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το τσιμπούκι κοντά σε άχρηστες και λανθασμένες θερμοκρασίες.

  Για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία που εμφανίζεται στο κύριο παράθυρο, πρέπει να μετακινηθούν προς τα επάνω ή προς τα κάτω με dragdrop (κανονική σύμπτυξη). Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα παράθυρο της φόρμας:

  Προσαρμογή των οπαδών

  Σχετικά με την ομοιότητα των θερμοκρασιών, μετονομάστε τους οπαδούς:

  απόκρυψη από το κύριο παράθυρο αχρησιμοποίητο:

  Ρυθμίσεις ταχύτητας

  Ο χρήστης μπορεί να ορίσει τις τιμές τους στην ελάχιστη τιμή και τη μέγιστη τιμή για κάθε έναν από τους ανεμιστήρες σε. χρησιμοποιώντας το Speedfan.

  Δεν είναι δυνατό για καμία μητρική πλακέτα να ελέγχει τις ταχύτητες του ανεμιστήρα. Πρέπει να ξέρετε ποιοι αισθητήρες μπορείτε να εγκαταστήσετε σε αυτό και ποιοι SpeedFan ανιχνεύει. Αυτό ισχύει επίσης για τη θερμοκρασία, την τάση και τους ανεμιστήρες. Δεν είναι όλα τα τσιπ αισθητήρων να ελέγχουν όλες αυτές τις παραμέτρους.

  Το SpeedFan αναπαράγει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες όπως αυτό:

  Με ένα οικείο τρόπο, μετονομάζουμε:

  Αφαιρούμε και παραγγέλλουμε:

  Η ρύθμιση της τάσης εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλες ρυθμίσεις.

  Επιλογή ρυθμών θερμοκρασίας

  Η ταχύτητα CPU0 και CPU1 είναι 100%. Είναι απαραίτητο να μειωθεί η ταχύτητα του ανεμιστήρα. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε όλες τις ταχύτητες. Όλα εξαρτώνται από τους αισθητήρες και τους ελεγκτές της μητρικής πλακέτας. Δεδομένου ότι στην περίπτωση μας έχουμε W83782D, είναι δυνατή η τροποποίηση πολλών παραμέτρων.

  Στον πίνακα ρυθμίσεων, μπορείτε να δείτε ότι η θερμοκρασία CPU0 συνδυάζεται με όλες τις ταχύτητες: 2 από τα οποία έχουν σημάδια επισημάνσεως και 2 άλλα όχι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιμέρους ταχύτητες από το κύριο παράθυρο ήταν κρυμμένες και το πρόγραμμα, πιστεύοντας ότι αυτές οι ταχύτητες δεν είναι απαραίτητες, έπεσε αυτόματα το τσιμπούρι από αυτά.

  Κάθε PWM μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την ταχύτητα του 1 ανεμιστήρα. Από θεωρητική άποψη, οποιοσδήποτε ανεμιστήρας μπορεί να δράσει σε οποιαδήποτε θερμοκρασία. Σε αυτό το παράδειγμα, το πρόγραμμα υποδεικνύει ότι τόσο η CPU0 όσο και η CPU1 (που σχετίζονται με PWM2 και PWM1) επηρεάζουν τη θερμοκρασία CPU0. Και αυτό σημαίνει ότι όταν η θερμοκρασία CPU0 γίνει πολύ υψηλή, το SpeedFan θα προσπαθήσει να επιταχύνει το έργο αυτών των 2 ανεμιστήρων και θα προσπαθήσει να επιβραδύνει τη δουλειά τους εάν μειωθεί η θερμοκρασία.

  Αλλά στην πραγματικότητα σε αυτό το σύστημα η θερμοκρασία CPU0 αλλάζει υπό την επίδραση της ταχύτητας (ανεμιστήρας) CPU0, και η τιμή θερμοκρασίας CPU1 αλλάζει υπό την επίδραση της ταχύτητας CPU1.

  Αλλάξτε τη διαμόρφωση σύμφωνα με:

  Μια άλλη θερμοκρασία είναι η "υπόθεση", η οποία πρέπει να ελέγχεται. Αλλάζει υπό την επήρεια 2 οπαδών. Σχετικά με αυτό και πρέπει να ειδοποιήσετε το πρόγραμμα:

  Αυτόματη αλλαγή ταχύτητας κατά τη χρήση του Speedfan

  Όταν επιλεγεί η επιλογή "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα", η ταχύτητα δεν αλλάζει αυτόματα.

  Επομένως, για όλους τους ψύκτες των οποίων οι ταχύτητες πρέπει να ελέγχονται αυτόματα, στην καρτέλα "Ταχύτητες" πρέπει να επιλέξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και να βάλετε ένα σημάδι "Αυτόματη μεταβολή". Μετά από αυτό, η ταχύτητα των επιθυμητών ανεμιστήρων θα ποικίλει ανάλογα με τις θερμοκρασίες που επιλέγονται στην καρτέλα "Θερμοκρασίες".

  Από προεπιλογή, το SpeedFan αλλάζει κάθε ταχύτητα από 0 έως 100%. Αν επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα" στο κύριο παράθυρο, το SpeedFan θα ολοκληρώσει τον αυτόματο έλεγχο ταχύτητας.

  Ρύθμιση των απαιτούμενων ταχυτήτων

  Ένας από τους ανεμιστήρες του συστήματος με ταχύτητα 5700 σ.α.λ. πολύ ήσυχα λειτουργεί ήδη στο 65% της ισχύος (Ελάχιστη τιμή). Και το άλλο είναι πιο θορυβώδες. Ως εκ τούτου, η αξία της ισχύος του θα είναι ελαφρώς διαφορετική από την πρώτη.

  Το 90% της μέγιστης τιμής του 2ου ψύκτη θα είναι αρκετό για να ψύξει την CPU σε μια ανεκτή θερμοκρασία. Σε ισχύ 100%, το επίπεδο θορύβου θα είναι αρκετά υψηλό.

  Με παρόμοιες ρυθμίσεις, το πρόγραμμα θα αλλάξει δυναμικά την ταχύτητα του 1ου ανεμιστήρα 65 - 100%, και η ταχύτητα του δεύτερου - 65 - 90%.

  Όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία "Προειδοποίηση", η SpeedFan θα επιλέξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα 100%, παρά το γεγονός ότι εγκαταστάθηκε νωρίτερα.

  Όπως μπορείτε να δείτε, για ακριβή και ακριβή ρύθμιση όλων των παραμέτρων του προγράμματος, είναι απαραίτητο να μελετήσετε διεξοδικά όλη την τεκμηρίωση για τις συσκευές της μονάδας συστήματος. Και επίσης για ορισμένες πληροφορίες σχετικά με όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας οποιασδήποτε συσκευής. Εάν ορίσετε εσφαλμένα τις ρυθμιζόμενες παραμέτρους, μπορείτε να καταστρέψετε μόνιμα τον υπολογιστή σας.

  Έτσι, μετά την κατανόηση ενός ενδιαφέροντος προγράμματος, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί σωστά την απόδοση των στοιχείων της μονάδας συστήματος του προσωπικού υπολογιστή του χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Speedfan και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του υπολογιστή.

  Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα Speedfan

  Πολλές μητρικές έχουν ενσωματωμένο ελεγκτή ταχύτητας BIOS συνδεδεμένο στον ανεμιστήρα του πίνακα στη μονάδα συστήματος. Δεδομένου ότι καμία επεξεργαστή φορτίο και άλλα εξαρτήματα του συστήματος είναι θερμαινόμενα είναι σημαντικά λιγότερο μειώνει την ταχύτητα περιστροφής των αντίστοιχων ψυκτών, που τους καθιστά πολύ πιο ήσυχο. Δυστυχώς, οι ελεγκτές αυτού του τύπου έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό ρυθμίσεων και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μόνο παραμέτρους on / off.

  Εδώ, η βοήθεια προέρχεται από λογισμικό ελέγχου του συστήματος ψύξης μπροστά σε ένα ελεύθερο πρόγραμμα SpeedFan.

  Αρχική ρύθμιση

  Από προεπιλογή, το ψυγείο παραμένει στον έλεγχο της μητρικής πλακέτας. Ωστόσο, το SpeedFan αναγνωρίζει τα πιο κοινά μικροκυκλώματα που ελέγχουν τους ανεμιστήρες και σας επιτρέπει να σύρετε τον έλεγχο PWM στον εαυτό σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις ρυθμίσεις προγράμματος με το κουμπί "Ρύθμιση" και μεταβείτε στην καρτέλα "Για προχωρημένους". Στη συνέχεια, στην αναπτυσσόμενη λίστα θα χρειαστεί να επιλέξετε το κατάλληλο τσιπ ελεγκτή - οι κατασκευαστές μητρικών καρτών συνήθως χρησιμοποιούν Winbond ή ITE για το σκοπό αυτό. Μετά από αυτό, πρέπει να βρείτε τις παραμέτρους που ονομάζονται "λειτουργία PWM" στην ανοικτή λίστα ιδιοτήτων και να τις αλλάξετε στην κατάσταση "Manual". Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την ταχύτητα περιστροφής των ψυγείων. Μπορείτε να το βεβαιωθείτε κλείνοντας τις ρυθμίσεις του προγράμματος και κάνοντας κλικ στα κουμπιά βέλους για να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής των ψυκτών στο κύριο παράθυρο του προγράμματος. Με αλλαγές στις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των στροφών ανά λεπτό, καθώς και από το αυτί στο buzz των οπαδών, είναι δυνατόν να καταλάβουμε αν οι αλλαγές που εφαρμόζονται.

  Αυτόματος έλεγχος ανεμιστήρα

  Να είναι σε θέση να επιλέξετε χειροκίνητα την ταχύτητα του ψυγείου - είναι καλό, αλλά ήταν λογικό να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία και να καθορίσετε τους αλγορίθμους που θα αυξήσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα όταν η θερμοκρασία αυξάνεται από τους αισθητήρες και, ταυτόχρονα, επιβραδύνοντας τους οπαδούς όταν το σύστημα είναι σε αδράνεια. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αναπαράγουν τις ενέργειες ραμμένα στο BIOS του ελεγκτή μητρική πλακέτα ψυγείου, μόνο αυτή τη φορά θα είμαστε σε θέση να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της.
  Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την καρτέλα "Έλεγχος ανεμιστήρα" στις ρυθμίσεις προγράμματος, ορίστε το πλαίσιο ελέγχου "Advanced control fan" και δημιουργήστε ένα νέο ελεγκτή ανεμιστήρα με το κουμπί "Add". Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το ψυγείο που θέλουμε να διαχειριστείτε από την αναπτυσσόμενη λίστα και επίσης να μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο ελέγχου "Ελεγχόμενη ταχύτητα". Ας απαριθμήσουμε τους αισθητήρες των οποίων οι μετρήσεις θα χρησιμοποιηθούν από τον ελεγκτή κατά την επιλογή της ταχύτητας: προσθέτουμε τους κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προσθήκη" κάτω από το μπλοκ "Θερμοκρασίες". Κάνοντας κλικ σε κάθε προστιθέμενο αισθητήρα, θα εμφανιστεί το αντίστοιχο γράφημα της αντίδρασης του ψυγείου με την αλλαγή των μετρήσεων αυτού του αισθητήρα. Το σχήμα του γραφήματος μπορεί να αλλάξει με το ποντίκι.
  Σημειώστε ότι αν επιλέξετε αρκετούς διαφορετικούς αισθητήρες για τον ίδιο ψυγείο, θα πρέπει να προσέξετε την επιλογή "Μέθοδος", η οποία καθορίζει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των ρυθμίσεων διαφορετικών αισθητήρων. Από προεπιλογή, επιλέγεται η μέθοδος "SUM των ταχυτήτων", η οποία συνοψίζει τις ταχύτητες που καθορίζονται στις ρυθμίσεις του αισθητήρα ταχύτητας. Έτσι, για παράδειγμα, όταν καθορίζετε ελάχιστες ταχύτητες ίσες με 20%, σε δύο διαφορετικούς αισθητήρες, ο ψυκτήρας θα περιστρέφεται με ταχύτητα 20 * 2 = 40%. Μια άλλη επιλογή είναι η μέθοδος "MAX of speeds", η οποία καθορίζει την ταχύτητα στο ψυγείο, το οποίο είναι το μέγιστο όλων των ρυθμίσεων.

  Προηγμένες ρυθμίσεις

  Bookmark «θερμοκρασίες» σας επιτρέπει να ορίσετε για κάθε θερμοκρασία όριο της λειτουργίας του αισθητήρα θερμοκρασίας - γι 'αυτό είναι η «Προειδοποίηση» κουτί. Από προεπιλογή, αυτή η τιμή έχει ρυθμιστεί στους 60 ° C για κάθε αισθητήρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν ο αισθητήρας δεν χρησιμοποιείται σε κανένα από τους κανόνες «Advanced ελέγχου του ανεμιστήρα», η ρύθμιση δεν είναι τίποτα σχετικά με τις επιπτώσεις, αλλά σε περίπτωση που υπερβαίνουν το όριο θερμοκρασίας ενός από τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται ρυθμίσεις, η ταχύτητα περιστροφής που αντιστοιχεί στον ψύκτη θα αυξηθεί στο 100% ανεξάρτητα από τις επιλεγμένες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, αν οι ρυθμίσεις των όχι περισσότερο από 75% μέγιστης ταχύτητας σύνολο λογισμικού ελεγκτή ψύκτη, αλλά ένας από τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται έχει ξεπεράσει τη μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία, η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα είναι ενεργοποιημένο στο 100% βίαια.
  Χρησιμοποιώντας την καρτέλα "Ταχύτητες", μπορείτε να ρυθμίσετε τις μέγιστες και ελάχιστες ταχύτητες για κάθε ψύκτη που παρακολουθείται. Οι ταχύτητες που καθορίζονται εδώ υπερισχύουν των ταχυτήτων που καθορίζονται στις ρυθμίσεις των ελεγκτών προγράμματος. Έτσι, εάν ένας από τους κανόνες του ελεγκτή θα εμφανίσει την ταχύτητα έως 100%, όταν φθάνει σε ένα ορισμένο θερμοκρασία, και οι καρτέλα «Ταχύτητες» για αυτό το ψύκτη επιλέγεται μέγιστη ταχύτητα 80%, ο ψύκτης υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα χαλαρώσουν γρηγορότερα 80%.

  Σημειώστε ότι η απόκριση των ψυκτών στις τιμές που ορίζονται στο PWM δεν είναι γενικά γραμμική. Για τους περισσότερους ανεμιστήρες 3 ακίδων, η ρύθμιση της ταχύτητας στο 50% δεν σημαίνει ότι θα περιστραφούν ακριβώς δύο φορές πιο αργά από ό, τι κατά τη ρύθμιση της ταχύτητας στο 100%. Επιπλέον, όταν ρυθμίζετε υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα περιστροφής, οι ψύκτες μπορούν να σταματήσουν εντελώς. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους μηχανικούς-ηλεκτρικούς ψύκτες τους, και τίποτε δεν μπορεί να γίνει προγραμματικά με αυτό.

  Ενεργοποίηση αυτοματισμού

  Όταν καθοριστούν όλες οι βασικές ρυθμίσεις - παραμένει μόνο η ενεργοποίηση των νέων ελεγκτών λογισμικού. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τον έλεγχο στο πλαίσιο ελέγχου «Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα» στο κύριο παράθυρο και να παρατηρήσουν τη σταδιακή μεταβολή της ταχύτητας των ψυγείων - όπως είναι απαραίτητο για εμάς, όχι με σκληρό μη επεξεργάσιμο ρυθμίσεις, ραμμένες στο BIOS μητρική πλακέτα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan

  Σε αυτή τη σελίδα του ιστότοπου δημοσιεύσαμε λεπτομερείς οδηγίες με στιγμιότυπα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προγράμματος SpeedFan για αρχάριους. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αύξησης ή μείωσης της ταχύτητας του ψυγείου (ανεμιστήρα) και θα σας παρουσιάσουμε στη διεπαφή του προγράμματος. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την εργασία με το SpeedFan, παρακαλούμε αφήστε τα στα σχόλια στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Εργασία με το πρόγραμμα:

  Μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μεταβείτε στο κουμπί Ρύθμιση, στην καρτέλα Επιλογές και ήδη εκεί θα βρείτε το στοιχείο Γλώσσα. Αλλάζουμε τη γλώσσα από τα αγγλικά στα ρωσικά και επιβεβαιώνουμε.

  Στην καρτέλα "Μετρήσεις" εμφανίζονται οι βασικές πληροφορίες.

  Εάν θέλετε να ελέγξετε τον ανεμιστήρα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να βρείτε το είδος του ανεμιστήρα που χρειάζεστε. Εάν, για παράδειγμα, πρέπει να ελέγξετε τον ανεμιστήρα CPU, τότε πρέπει πρώτα να αναζητήσετε την καταχωρημένη CPU (CPU). Υπάρχουν περιπτώσεις που τα δεδομένα δεν εμφανίζονται στην καρτέλα "Μετρήσεις". Εάν συναντήσετε αυτό το πρόβλημα, μεταβείτε στο κουμπί "Διαμόρφωση" στην καρτέλα "Ανεμιστήρες".

  Λοιπόν, ας πούμε ότι θέλετε να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Μεταβείτε στην καρτέλα "Ταχύτητα" και επιλέξτε την CPU (CPU του ανεμιστήρα) εδώ. Λίγο πιο κάτω, ρυθμίσαμε την αυτόματη ρύθμιση ισχύος επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου "Αυτόματη αλλαγή" και ρυθμίζοντας την ενεργοποίηση.

  Η καρτέλα "Θερμοκρασίες" σας βοηθά να μάθετε εάν η θερμοκρασία του υπολογιστή είναι υψηλότερη από την προκαθορισμένη θερμοκρασία.

  Στην καρτέλα "Αναφορά", μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία αναφορών.

  Εάν επιστρέψετε, κάντε κλικ στην καρτέλα S.M.A.R.T και επιλέξτε έναν από τους σκληρούς δίσκους, και στη συνέχεια θα πάρετε μια ανάλυση του υπολογιστή σας. Όταν θέλετε να έχετε ένα πλήρες χαρακτηριστικό, κάντε κλικ στο "Εκτέλεση μιας σε βάθος ανάλυσης online αυτού του σκληρού δίσκου".

  Εδώ είναι η ανάλυση του σκληρού σας δίσκου σύμφωνα με το S.M.A.R.T. Η σελίδα είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά, αλλά στο παρακάτω screenshot μπορείτε να δείτε τη μετάφραση των λειτουργιών της καρτέλας.

  Η καρτέλα "Χάρτες" χρησιμεύει για να γνωρίζει τη θερμοκρασία, την ταχύτητα των οπαδών των συσκευών που χρειάζεστε και, επομένως, να τα συγκρίνετε.

  • Σύστημα - ο ίδιος ο υπολογιστής και η θήκη του.
  • Η GPU είναι επεξεργαστής γραφικών.
  • INF - σκληρός δίσκος.
  • Ο πυρήνας είναι ο πυρήνας.

  Για παράδειγμα, πρέπει να γνωρίζετε τη θερμοκρασία του σκληρού δίσκου και του επεξεργαστή γραφικών.

  Ακολουθεί ένα βίντεο το οποίο περιγράφει τον τρόπο διαμόρφωσης και χρήσης του προγράμματος:

  Πώς να χρησιμοποιήσετε speedfan 4.51 - Λεπτομερείς οδηγίες

  Ιδιοκτήτες φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών και οι προσωπικοί υπολογιστές συχνά αναρωτιούνται πώς να χρησιμοποιούν το Speedfan 4.51.

  Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα για Windows από τον επίσημο ιστότοπο ανάπτυξης του Almico.com.

  1. Έλεγχος δυναμικής ταχύτητας ανεμιστήρα σε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή.
  2. Έλεγχος θερμοκρασίας CPU σε πραγματικό χρόνο.
  3. Αλληλεπίδραση με όλα τα διαθέσιμα τσιπ για την παρακολούθηση του συστήματος.
  4. Λειτουργία που επιτρέπει την αλλαγή της συχνότητας του δίαυλου συστήματος (λειτουργεί μόνο με διάφορους τύπους μητρικών καρτών).
  5. Πλήρης απεικόνιση των στατιστικών της λειτουργίας των συσκευών υλικού και ένα διάγραμμα της επίδρασής τους στη συνολική απόδοση του συστήματος.
  6. Προσδιορίστε τη θερμοκρασία του σκληρού δίσκου της συσκευής.

  Το κύριο παράθυρο του προγράμματος Speedfan 4.51

  Εκτός από όλες τις παραπάνω λειτουργίες, η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού υποστηρίζει τις τελευταίες εκδόσεις των δημοφιλών επεξεργαστών φορητών υπολογιστών.

  Μια προσιτή έκδοση του λογισμικού Speedfan που ταιριάζει σε οποιονδήποτε υπολογιστή είναι φορητή rus. Αυτή η έκδοση δεν απαιτεί εγκατάσταση στο σύστημα.

  Με την εφαρμογή, μπορείτε να εργαστείτε απλά ανοίγοντας το εκτελέσιμο αρχείο.

  Ρύθμιση του προγράμματος

  Προκειμένου η εφαρμογή να λειτουργεί σταθερά και να ρυθμίζει τη λειτουργία όλων των εξαρτημάτων υλικού του υπολογιστή, πρέπει να διαμορφωθεί.

  Ας εξετάσουμε λεπτομερώς πώς να χρησιμοποιήσετε και πώς να διαμορφώσετε το πρόγραμμα σε λίγα λεπτά.

  Αυτή η μέθοδος διαμόρφωσης και η οδηγία είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε έκδοση του προγράμματος, επειδή όλες έχουν την ίδια διεπαφή:

  • Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα στα αγγλικά, όχι στα ρωσικά. Έτσι, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εσφαλμένη εμφάνιση ορισμένων παραμέτρων του συστήματος που ανιχνεύθηκαν.
  • Εκτελέστε το πρόγραμμα ως διαχειριστής, όπως φαίνεται στην εικόνα.

  Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα ως διαχειριστής του συστήματος

  • Μετά την εκκίνηση του προγράμματος, είναι απαραίτητο να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Αυτή τη στιγμή, το βοηθητικό πρόγραμμα καθορίζει τα εξαρτήματα υλικού που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

  Η διαδικασία προσδιορισμού των βασικών στοιχείων υλικού μιας συσκευής

  • Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία διαμόρφωσης, κάντε κλικ στο κουμπί διαμόρφωσης, το οποίο βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του κύριου παραθύρου του προγράμματος. Εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο.

  Παράθυρο ρυθμίσεων εφαρμογής

  • Το παράθυρο χωρίζεται σε πολλές καρτέλες. Το παραπάνω σχήμα δείχνει την καρτέλα με τις θερμοκρασίες συνιστωσών. Οι δείκτες στη δεύτερη στήλη υποδεικνύουν το τσιπ μητρική πλακέτα, από την οποία διαβάζεται η συσκευή.
   Έτσι, μπορούμε να καθορίσουμε ποιο στοιχείο θερμοκρασίας εμφανίζεται. Ας αρχίσουμε να ρυθμίζουμε την οθόνη θερμοκρασίας, για παράδειγμα μια κάρτα γραφικών. Αντιστοιχεί στην κάρτα GeForce Video. Πιέστε τη συσκευή.
   Στο κάτω μέρος του παραθύρου υπάρχουν δύο ρυθμιστές θερμοκρασίας (αριστερά - η επιθυμητή θερμοκρασία, δεξιά - ανησυχητική). Το μόνο που χρειάζεται είναι η έκθεση των δεικτών στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη.

  παράδειγμα καθορισμού της επιθυμητής θερμοκρασίας συναγερμού ενός στοιχείου συστήματος

  • Καταργήστε την επιλογή όλων των συσκευών με το όνομα Temp. Δεν καθορίζονται από το πρόγραμμα και είναι αδύνατο να μετρηθεί η θερμοκρασία τους.

  Απενεργοποίηση μη εντοπισμένων συσκευών

  Αλλαγή ταχύτητας ανεμιστήρα

  Εάν η θερμοκρασία της CPU είναι μικρότερη από την επιθυμητή, οι ανεμιστήρες θα περιστραφούν αργά.

  Όταν η θερμοκρασία φτάσει στην επιθυμητή τιμή, οι ανεμιστήρες θα αρχίσουν να λειτουργούν ταχύτερα και τέλος, όταν η θερμοκρασία φτάσει στο σήμα συναγερμού, το πρόγραμμα θα προειδοποιήσει τον χρήστη για πιθανό κίνδυνο.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου; Η τελευταία έκδοση του προγράμματος σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε δυναμικά την περιστροφή του ανεμιστήρα (ανεμιστήρες).

  Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή ή της κάρτας γραφικών, η οποία καθορίζεται στην πρώτη καρτέλα, ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί με διαφορετικές ταχύτητες.

  Εάν το βοηθητικό πρόγραμμα δεν βλέπει τους ανεμιστήρες, κάντε επανεκκίνηση.

  Εάν το βοηθητικό πρόγραμμα δεν προσαρμόζεται και δεν ανιχνεύει εξαρτήματα, η αυτόματη αντιστοίχιση θα βοηθήσει (εάν η τυπική ανίχνευση δεν λειτουργεί).

  Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε μια συντόμευση στο πρόγραμμα στο μενού Startup του Device Manager.

  Ας εξετάσουμε λεπτομερώς πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Στην περίπτωσή μας, το πρόγραμμα ορίζει δύο ανεμιστήρες συστήματος.

  Για κάθε ένα από αυτά είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η περιστροφική ισχύς σε κλίμακα από 1 έως 100.

  Όταν η θερμοκρασία της CPU είναι κανονική, ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί στη χαμηλότερη ισχύ και αντίστροφα, αντίστοιχα.

  Ρυθμίσεις δυναμικής ταχύτητας ανεμιστήρα

  Αναλόγους προγράμματος

  Ένα αξιόλογο αναλογικό της χρησιμότητας που περιγράφεται παραπάνω είναι το πρόγραμμα RivaTuner, ωστόσο, η λειτουργικότητά του δεν είναι τόσο ευρεία όσο αυτή του Speedfan.

  Το RivaTuner είναι πιο κατάλληλο για την προσαρμογή του έργου υπολογιστής παιχνιδιών καρτών βίντεο.

  Το πρόγραμμα μπορεί να υπερκεφαλίσει την κάρτα γραφικών χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα οδήγησης, καθώς και να δημιουργήσει μια λεπτομερή αναφορά για τα χαρακτηριστικά του χρησιμοποιούμενου γραφικού περιβάλλοντος χρήστη.