Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Κλιματισμός ή split σύστημα - ποια είναι καλύτερη; Συγκριτική επισκόπηση

Εάν κάποιος σκέφτεται πώς να βελτιώσει τις κλιματολογικές συνθήκες στη στέγαση, στο γραφείο του, τότε θα υπάρχει ένα δίλημμα για το τι είναι καλύτερο - ένα κλιματιστικό ή ένα σύστημα split. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε ένα από αυτά τα είδη εξοπλισμού έχει τόσο τα πλεονεκτήματά του, όσο και τα μειονεκτήματα - δηλαδή, δεν υπάρχει ιδανική επιλογή.

Αλλά για να λύσει το πρόβλημα της επιλογής θα βοηθήσει στη μελέτη των χαρακτηριστικών και των χαρακτηριστικών του καθενός.

Τι είδους εξοπλισμό πρέπει να επιλέξετε

Στον πυρήνα της, τα κλιματιστικά και τα συστήματα split είναι δύο ποικιλίες ενός τύπου απαιτούμενου κλιματικού εξοπλισμού. Δηλαδή, έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ενώ η αρχή της δράσης τους είναι παρόμοια.

Και η διαφορά είναι μόνο ότι το κλιματιστικό είναι μονοπώλιο, δηλαδή το σώμα του είναι μία μονάδα και κάθε σύστημα διαχωρισμού που προσφέρεται στους πελάτες αποτελείται από δύο μέρη. Και είναι πάντα τοποθετημένα σε διαφορετικά μέρη - ένα από αυτά είναι εγκατεστημένο έξω από το θερμαινόμενο δωμάτιο, και το άλλο είναι μέσα.

Δεδομένου ότι η λειτουργικότητα των μοντέλων μονοπώλων και των συστημάτων διάσπασης είναι παρόμοια, είναι όλα ικανά να ψύχουν αποτελεσματικά τον αέρα σε ένα οικιστικό, εργασιακό και οποιοδήποτε άλλο, σχετικά μικρό δωμάτιο. Ταυτόχρονα, ο αέρας αφαιρείται. Είναι απαραίτητο να παρέχεται επαρκής άνεση στο δωμάτιο, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

Επιπλέον, σήμερα, η ευελιξία έχει γίνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των κλιματιστικών και των διαχωριστικών συστημάτων. Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση με παράλληλη αφυδάτωση μπορεί να μην είναι η μόνη διαθέσιμη για τον χρήστη λειτουργία.

Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα συγκρότημα που επιπλέον πραγματοποιεί εξαερισμό και διήθηση.

Ακόμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αναφερόμενες λειτουργίες και στις δύο ποικιλίες δεν μπορούν να θεωρηθούν περισσότερο από άλλες. Δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένοι λειτουργικοί περιορισμοί. Για παράδειγμα, ο τρόπος αερισμού χρησιμοποιείται βέλτιστα μόνο το χειμώνα, εάν ο θερμός αέρας συσσωρεύεται στην κορυφή και στο πάτωμα είναι κρύος.

Η διήθηση συχνά σας επιτρέπει να πολεμάτε μόνο με σκόνη, αλλά πιο συχνά οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους:

 • ιονιστές - έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τα βακτηρίδια, να καθαρίζει τον αέρα από οσμές, άλλους μολυντές,
 • λεπτό φίλτρο - χρησιμεύουν για τον καθαρισμό του αέρα από διάφορα αλλεργιογόνα, μούχλα κλπ.

Αλλά οι καθαριστές αέρα, που ανήκουν στην πιο ακριβή κατηγορία, οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι σε όλους, θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να ταιριάζουν με την αποτελεσματικότητα με τους καθαριστές αέρα.

Και όλα τα μοντέλα που σχετίζονται με αυτούς τους τύπους εξοπλισμού είναι οικιακά. Δηλαδή, εξυπηρετούν στην ψύξη διαμερισμάτων, μικρών καταστημάτων, εστιατορίων, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων. Για την επεξεργασία του αέρα σε μεγάλους χώρους, χρησιμοποιούνται αδρανή υλικά μιας εντελώς διαφορετικής κλάσης, τα οποία θεωρούνται επαγγελματικά.

Ποικιλίες μοντέρνων κλιματιστικών

Εάν ένας δυνητικός αγοραστής πρέπει να καταλάβει το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο - ένα κλιματιστικό μονόκλωνου ή ένα χωριστό σύστημα που αποτελείται από πολλά μέρη, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε γνωρίζοντας τους τύπους αυτού του εξοπλισμού. Και για την ευκολία τους, έχουν δημιουργηθεί πολλά.

Τα συστήματα διαίρεσης χωρίζονται περαιτέρω σε:

 • κασέτα - τοποθετημένο στον χώρο μεταξύ των οροφών ·
 • κανάλι - εγκαθίστανται μεταξύ της κύριας και της ψευδοροφής και επιτρέπουν ταυτόχρονα την ψύξη του αέρα σε αρκετούς αναγκαίους χώρους,
 • τοίχου - το όνομα δείχνει το κύριο χαρακτηριστικό.
 • πάτωμα - σε αντίθεση με όλα τα είδη τοιχοποιίας, αποφεύγουν την επίδραση της άμεσης ροής αέρα στους ανθρώπους του δωματίου. Επιπλέον, αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατανέμει πιο ομοιόμορφα τις ψυχρές μάζες, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Οι μονάδες αγωγών διαθέτουν τη δουλειά τους λόγω καναλιών, αραιωμένων στα κοντινά δωμάτια. Πρόκειται για συνηθισμένους κυματοειδείς σωλήνες, με τους οποίους λαμβάνονται θερμές μάζες και παρέχονται ψυχρά. Ο εξοπλισμός επιτρέπει την πραγματοποίηση κλιματισμού πολυκατοικίας, μεγάλου γραφείου και άλλων.

Εάν υπάρχει ανάγκη επεξεργασίας αέρα σε αρκετούς χώρους, τότε είναι λογικό να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι οποιοσδήποτε αριθμός εσωτερικών μονάδων συνδέεται με μια εξωτερική μονάδα. Και μπορούν να έχουν διαφορετική ισχύ, μάρκα, που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις από το εξωτερικό του συστήματος.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, με τη μορφή του ίδιου ενιαίου εξωτερικού μπλοκ. Έτσι, αν υπάρχει μια βλάβη, τότε όλα τα δημιουργημένα από τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων, το σύστημα κλιματισμού είναι εκτός λειτουργίας.

Τα κλιματιστικά Monobloc χωρίζονται σε:

 1. Κινητά τηλέφωνα - τον πιο απαιτητικό εξοπλισμό αυτού του είδους.
 2. Παράθυρο - έχουν ήδη υπηρετήσει τη δική τους, έτσι ώστε αυτή η ποικιλία αντιπροσωπεύεται στις γραμμές μόνο μερικών κατασκευαστών, δεν σχετίζονται με την κορυφή. Οι λόγοι για τη μη δημοτικότητα είναι η χαμηλή απόδοση και η χαμηλή θερμομόνωση του δωματίου, όπου μέσω της κατασκευής του προϊόντος εισέρχεται εξωτερικός αέρας.

Ως αποτέλεσμα, η άποψη των monoblock σήμερα αντιπροσωπεύεται κυρίως από κινητά κλιματιστικά, συμπαγή και τοποθετημένα σε τροχούς. Ως εκ τούτου, είναι βολικό να μετακινούνται ή να μεταφέρονται οπουδήποτε. Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Σύγκριση των σημαντικότερων χαρακτηριστικών

Παρόλο που έχουν αναφερθεί πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά επηρεάζονται οι εποικοδομητικές αποχρώσεις. Επομένως, και οι δύο ποικιλίες έχουν μια σειρά, εγγενή μόνο στη μορφή, τα χαρακτηριστικά τους, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Απόδοση για αποτελεσματική ψύξη

Τα προϊόντα Monoblock είναι σχεδιασμένα για κλιματισμό δωματίων 15-35 τετραγωνικών μέτρων. μ. Ένα μοντέλο που σχετίζονται με τα σύστημα split, πιο ισχυρό, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με την ίδια εργασία στις εγκαταστάσεις, φθάνοντας 50-80 τετραγωνικών μέτρων. Αν και τα περισσότερα από αυτά σχεδιάζονται επίσης για να εργάζονται σε μικρές περιοχές.

Εξ ου και το συμπέρασμα: τα κλιματιστικά μονομπλόκ πρέπει να αγοράζονται μόνο για τον ψύκτη αέρα σε μικρά σαλόνια, κουζίνες, γραφεία, εμπορικούς χώρους. Ενώ τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα ευρύτερο φάσμα περιοχών. Αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικό να εξεταστεί κατά την επιλογή.

Η θορυβωδότητα είναι το κύριο μειονέκτημα

Η ανώτερη απόδοση των split συστημάτων οφείλεται στο γεγονός ότι το πιο θορυβώδες μέρος του σχεδιασμού τους, που ονομάζεται συμπιεστής, βρίσκεται στο δρόμο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν μοντέλα που σχετίζονται με αυτή την ποικιλία, οποιαδήποτε αναγκαία δύναμη, και χωρίς τον κίνδυνο να μειωθεί η άνεση της ζωής.

Όσο για το προϊόν μονοκόμματο, κάνει ένα συμπιεστή θόρυβο λόγω του σχεδιασμού χαρακτηριστικά που βρίσκονται μέσα στο περίβλημα, και ως εκ τούτου, σε μια κατοικημένη ή κτίριο γραφείων. Ως αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές περιορίζονται στην ικανότητά τους να αυξάνουν την παραγωγικότητά τους, πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο θόρυβο, ηχητική πίεση.

Μια τέτοια ενόχληση θα σας εμποδίσει να ζήσετε ειρηνικά, να διαβάζετε ένα βιβλίο, να εργάζεστε και βεβαίως να βλάπτετε την υγεία σας. Αυτό είναι ένα επείγον πρόβλημα και αυτό αντικατοπτρίζεται στις νομοθετικές πράξεις όλων των μετα-σοβιετικών χωρών.

Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες monoblock χάνουν στα αντίστοιχα διπλά μπλοκ, όχι μόνο στην ισχύ, που δεν είναι κρίσιμη, αλλά και στον θόρυβο. Η τελευταία στιγμή είναι θεμελιώδης για πολλούς πιθανούς αγοραστές, κάνοντας μια επιλογή υπέρ των μοντέλων ενός ή του άλλου τύπου κλιματιστικών.

Αλλά η πρόωρη αποφάσεως περί αποδοχής δεν είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι το επίπεδο θορύβου στα κλιματιστικά ένα κομμάτι ελαφρώς μεγαλύτερο από το σύστημα split, αλλά είναι στο πλαίσιο της κοινής λογικής και διάφορους κανονισμούς.

Επομένως, όλα εξαρτώνται από την προσωπική αντίληψη του ατόμου και συνιστάται απλώς να κάνετε μια σύγκριση. Αν και ένα σαφές πλεονέκτημα σε αυτό το τεύχος για τις μονάδες διπλών μονάδων.

Λειτουργικότητα: δεν υπάρχει σαφής ηγέτης

Τα συστήματα Split είναι συχνά εξοπλισμένα με διάφορες πρόσθετο εξοπλισμό, όπως ιονιστές, αποτελεσματική φίλτρα, διάφορους αισθητήρες και έτσι ο έλεγχος. Δ και έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά για να κάνει τη λειτουργία πιο ποιοτική και λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.

Ωστόσο, οι περισσότεροι αντίπαλοι των κλιματιστικών μονομπλόκ διαμαρτύρονταν για τέτοιες δυσκολίες όπως η ανάγκη για χειροκίνητη εκροή συμπυκνωμάτων. Αυτή η εργασία σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να πραγματοποιείται κάθε 3 ώρες.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε έλλειψη ακρίβειας στην παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών στο δωμάτιο, γεγονός που οδήγησε σε κακή ποιότητα του προγράμματος.

Αλλά σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο για ένα μοντέλο κλιματιστικών μονομπλόκ, τα οποία δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα. Μπορούν ανεξάρτητα να αντλούν υγρασία στον εναλλάκτη θερμότητας, έτσι ώστε κάθε λίγες ώρες για να δοθεί χρόνος στο κλιματιστικό δεν χρειάζεται πλέον.

Και επίσης τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα του ελέγχου θερμοκρασίας στο δωμάτιο έχει βελτιωθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα του λάθους των μοντέλων των κορυφαίων κατασκευαστών έχουν γίνει ασήμαντες. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά Monobloc της Electrolux έχουν εδώ και καιρό αποκλίσεις εντός του 1 ° C, πράγμα που είναι αρκετά αξιοπρεπές.

Εάν ο πιθανός αγοραστής σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαθεσιμότητα μιας τέτοιας ευκαιρίας. Δεδομένου ότι η θέρμανση με συστήματα διάσπασης συνιστάται μόνο την περίοδο άνοιξη-φθινόπωρο, ή ακριβέστερα, έως -5 ° C.

Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κλιματιστικό δεν θα αντικαταστήσει τους κύριους τύπους θέρμανσης (κεντρικό ή αυτόνομο σύστημα).

Μπορείτε να αγνοήσετε τον υποδεικνυόμενο κανόνα, ότι στη χειρότερη περίπτωση, όλα θα τελειώνουν με μια βλάβη όταν αρχίζετε σε σοβαρό παγετό. Με ευνοϊκό αποτέλεσμα, η μονάδα μπορεί να επιβιώσει μόνο 2-3 χειμώνες, κάτι που δεν αρκεί, δεδομένου του κόστους των σύγχρονων κλιματιστικών. Ο λόγος για τη βραχεία διάρκεια ζωής θα είναι η αυξημένη φθορά στα φορτωμένα μέρη του συμπιεστή.

Αποφύγετε αυτά τα προβλήματα θα βοηθήσουν τον πρόσθετο εξοπλισμό, αλλά ακόμη και δεν θα αποτρέψει μια μείωση της ισχύος σε 3 φορές με έναν παγετό είκοσι βαθμών. Αυτό θα κάνει το σύστημα αναποτελεσματικό.

Τα κλιματιστικά Monoblock στερούνται ενός τέτοιου χαρακτηριστικού - είναι όλοι μέσα στο δωμάτιο. Και για θέρμανση, χρησιμοποιούνται ενσωματωμένοι κεραμικοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι δεν καίγουν οξυγόνο.

Συμπερασματικά, μπορούμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο αγοραστής θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής χαρακτηριστικό: το σαφές πλεονέκτημα των διαιρούμενων συστημάτων εκδηλώνεται μόνο στην κατηγορία των πιο τεχνολογικά προηγμένων και, ως εκ τούτου, ακριβά προϊόντα. Ως εκ τούτου, εάν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει μια μονάδα με αυτοκαθαριζόμενο λειτουργία, τον έλεγχο του κλίματος, και άλλοι, είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα σύστημα split.

Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να ξοδέψετε όλες τις πιο σύγχρονες "μάρκες", τότε η λειτουργικότητα θα είναι παρόμοια. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνουν επιλογές με βάση άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Αξιοπιστία και κινητικότητα συσκευών

Φαίνεται ότι τα εποικοδομητικά παρόμοια και εξίσου λειτουργικά προϊόντα θα πρέπει να έχουν παρόμοια αξιοπιστία. Έτσι είναι, αλλά οι εξωτερικές μονάδες των απολύτως όλων των διαχωριστικών συστημάτων λειτουργούν σε ένα πιο επιθετικό περιβάλλον, το οποίο μειώνει σημαντικά τη μακροζωία αυτών των προϊόντων. Ωστόσο, αυτή είναι μια φυσική διαδικασία και δεν υπάρχει τίποτα να διαμαρτυρηθεί.

Το εξωτερικό μπλοκ οποιουδήποτε μοντέλου είναι σταθερά στερεωμένο στον εξωτερικό τοίχο και το εσωτερικό του στον τοίχο, στο δάπεδο. Αποδεικνύεται ότι κάθε προϊόν που ανήκει σε αυτό το είδος είναι αυστηρά ακίνητο.

Αυτό είναι μια σημαντική διαφορά από τα περισσότερα κλιματιστικά μονομπλόκ, τα οποία οι σχεδιαστές εγκαθιστούν σε κυλίνδρους. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης μπορεί πάντα να το μετακινήσετε στην επιθυμητή γωνία ή ακόμη και σε άλλο δωμάτιο, εάν υπάρχει δυνατότητα απομάκρυνσης του θερμού αέρα. Τι θα βοηθήσει όχι μόνο να πάρει την ποιότητα ψύξης, αλλά και να σώσει.

Για παράδειγμα, τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να κάνουν το κλίμα άνετο μόνο σε ένα δωμάτιο. Εάν θέλετε να ψήσετε τον αέρα στα παρακείμενα τμήματα του κτιρίου, τότε θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον κλιματιστικά.

Ωστόσο, τα προϊόντα ενός τεμαχίου μπορούν να μεταφερθούν από την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο, σε άλλα δωμάτια. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ βολικό - θα ταιριάζει μόνο ως μια οικονομία-παραλλαγή.

Υπάρχουν μονωτικά κλιματιστικά και ένας σημαντικός περιορισμός με τη μορφή ενός εύκαμπτου σωλήνα, που αποσύρεται σε ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, ένα άνοιγμα στον τοίχο. Χωρίς αυτό το στοιχείο, δεν μπορείτε να το κάνετε, επειδή έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει ζεστό αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις.

Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα monoblock, σύμφωνα με πολλούς χρήστες, θεωρούνται μόνο υπό όρους κινητά. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τη μεταφορά τους στη ντάκα, όταν μεταφέρεται σε άλλο νοικιασμένο διαμέρισμα.

Mobile είναι επίσης διαιρούμενων συστημάτων, αλλά μικρές ποσότητες των πωλήσεών τους, καθώς και η απροθυμία της πλειοψηφίας των κατασκευαστών για την ανάπτυξη αυτού του εξοπλισμού είναι απόδειξη της αντιδημοτικότητα του.

Επί του κόστους των εργασιών εγκατάστασης

Για σήμερα, η εγκατάσταση ενός συστήματος split δεν είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Ακόμα και όταν υπάρχει πάρα πολύ κόπο για αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να συμμετέχουν με ένα εντυπωσιακό πορτοφόλι είναι ίσο με το 20-30% του κόστους των αγορασθέντων προϊόντων.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αναθέτοντας εργασία σε μη επαγγελματίες, αλλά αυτό είναι γεμάτο με αντοχή ανάλογα με τη σωστή εγκατάσταση και σημαντικά.

Οι ιδιοκτήτες κλιματιστικών μονομπλόκ στερούνται τα προβλήματα εγκατάστασης. Δεδομένου ότι θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε μέρος όπου εγκαταστάθηκε. Αλλά με έναν περιορισμό, είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλιστεί η απόσυρση ενός εύκαμπτου σωλήνα, μέσω του οποίου μεταφέρεται θερμός αέρας, πέρα ​​από τα όρια της στέγασης και του γραφείου.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια τρύπα στον τοίχο, το παράθυρο, το οποίο είναι επίσης ένα πρόσθετο κόστος, αν και στην περίπτωση αυτή, όλα είναι ευκολότερα και φθηνότερα.

Αντικαταστήστε αυτές τις εργασίες μπορεί να είναι ένα κάλυμμα από πυκνά υφάσματα πολυεστέρα, όπως πολυεστέρα. Τοποθετείται γρήγορα και εύκολα ανάμεσα στο πλαίσιο του παραθύρου και σε οποιοδήποτε από τα πτερύγιά του, τοποθετημένο στον εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο εύκαμπτος σωλήνας για τον αεραγωγό είναι συνδεδεμένος στην οπή.

Συχνά οι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών μονομπλόκ βγαίνουν από την κατάσταση, αφαιρώντας το σωλήνα απευθείας στο ανοιγόμενο παράθυρο. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως προσωρινή, διότι θα επιτρέψει στον αέρα να κρυώσει σημαντικά, αλλά με πολύ υψηλότερο κόστος ενέργειας, που δεν είναι κερδοφόρα.

Σε αυτήν την κατηγορία, παρά όλους τους περιορισμούς και την πολυπλοκότητα, είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα έναντι των κλιματιστικών μονοκόμματο. Και αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τέτοιων προϊόντων εξοικονομούν σημαντικά χρήματα στο στάδιο αγοράς και εγκατάστασης της επιλεγμένης μονάδας.

Η σημασία του σχεδιασμού κατά την επιλογή μιας συσκευής

Το κλιματιστικό Monobloc πιο συχνά είναι ύψος σχεδίασης 70 cm, το πλάτος των περισσότερων μοντέλων δεν υπερβαίνει τα 40 cm.

Ο σχεδιασμός των εσωτερικών μονάδων του διαχωρισμένου συστήματος είναι πολύ διαφορετικός, καθώς υπάρχουν διαφορετικά πάχη και μήκη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε ακόμη και να αποκρύψετε μια τέτοια συσκευή. Το χρώμα της θήκης προσφέρεται από τους κατασκευαστές σε ένα ευρύ φάσμα.

Στην πράξη, ειδικές απαιτήσεις των πελατών δεν διαφέρει - συχνά αποκτούν ένα κλασικό λευκό προϊόντα που είναι εύκολο να χωρέσει σε οποιοδήποτε περιβάλλον των κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων.

Παρόλα αυτά, είναι καλύτερο για ένα άτομο με ιδιαίτερη γεύση να επιλέξει ένα split σύστημα λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας σχεδιαστικών λύσεων.

Όταν οι βανδαλλοί δημιουργούν προβλήματα

Οι άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται στους κάτω ορόφους των κτιρίων, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα εξωτερικά τμήματα που βρίσκονται στη ζώνη μακριά από τους βανδάλους, συχνά υποφέρουν από τις πράξεις τους.

Για να αποφευχθεί η ζημιά στον εξοπλισμό, θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα, αν οι γείτονες δεν τον πειράζουν. Μπορεί να προβλεφθεί η παρουσία προστατευτικών δομών. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος.

Πώς να προσδιορίσετε τον εξοπλισμό;

Όταν ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του κλιματιστικού είναι δύσκολο να κάνει μια επιλογή της τεχνολογίας του κλίματος, τότε πρέπει να πάρετε ένα φύλλο χαρτιού και να υποδείξετε σε αυτό όλες τις απαραίτητες παραμέτρους.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τον καταλληλότερο τύπο εξοπλισμού για αυτούς. Στη συνέχεια, κάντε μια επιλογή από το μοντέλο που ανήκει στο επιθυμητό είδος.

Η διαδικασία μπορεί να λάβει αρκετά βήματα. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε την ακριβή περιοχή του δωματίου, τον αέρα στον οποίο θα δροσιστεί το κλιματιστικό. Αν θα είναι μέχρι 35-40 τετραγωνικά μέτρα. m, τότε το επιθυμητό είδος θα πρέπει να επιλέξει περαιτέρω.

Εάν η περιοχή είναι μεγαλύτερη, τότε η βέλτιστη λύση θα είναι μόνο ένα split σύστημα, δεδομένου ότι είναι απίθανο ότι ένα άτομο θα βρει το απαιτούμενο κλιματιστικό μονομπλόκ.

Στο δεύτερο μέρος για να αποφασίσει το ζήτημα του θορύβου - είναι σημαντικές για την πλειονότητα των πελατών, έτσι δεν είναι πρακτικό να καθυστερήσει. Τι θα πάνε σε καταστήματα λιανικής πώλησης, με το γνωστό και να συγκρίνουν την απόδοση ήχου πίεσης των διαφορετικών μοντέλων για να δούμε αν το κοστούμι θορυβώδεις προϊόν μονομπλόκ ή να σταματήσει μια επιλογή για ήσυχες σύστημα split.

Εάν η τελική επιλογή δεν γίνει σε αυτό το σημείο, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε την επιθυμητή λειτουργικότητα του κλιματιστικού. Όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, θα χρειαστείτε ένα σύστημα split.

Επειδή δεν υπάρχει η επιθυμία να ξοδέψετε χρήματα για την εγκατάσταση, τον αντι-βανδαλισμό, τα προστατευτικά που προστατεύουν το κλιματιστικό από την υγρασία, αξίζει να επιλέξετε ένα μοντέλο ενός τεμαχίου.

Όταν η επιλογή δεν γίνεται ακόμη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον επιχειρήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι κατάλληλος σχεδιασμός. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι στην περίπτωση που το μοντέλο πρέπει να είναι κινητό, τότε το ζήτημα της επιλογής πρέπει να τελειώνει μόνο με την απόκτηση ενός κατάλληλου μοντέλου μονομπλόκ. Αυτό ισχύει για τους αγοραστές που ενοικιάζουν κατοικίες, εμπορικούς χώρους, καλοκαιρινούς κατοίκους.

Χωρίς εναλλακτική λύση, θα πρέπει να αρνηθείτε να αγοράσετε ένα χωρισμένο σύστημα για τους ανθρώπους που ζουν σε κτίρια που οι αρχές έχουν αποδώσει στην ιστορική κληρονομιά. Δεδομένου ότι χαλάσει τις προσόψεις τους και τους άλλους τοίχους δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Η πιθανή πολυπλοκότητα της επιλογής δείχνει ότι κανένας τύπος εξοπλισμού δεν έχει σαφή πλεονεκτήματα έναντι του άλλου. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία: συχνότερα, οι άνθρωποι αγοράζουν διαχωρισμένα συστήματα, αλλά αυτό το πλεονέκτημα απέχει πολύ από τη συντριπτική πλειονότητα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Το παρακάτω βίντεο θα βοηθήσει τους πιθανούς αγοραστές να καταλάβουν καλύτερα ποιο τύπο κλιματιστικού θα είναι προτιμότερο για αυτούς.

Στην ανασκόπηση βίντεο των δυνατοτήτων ενός συμπαγούς διαχωρισμένου συστήματος:

Για τα σημερινά κινητά κλιματιστικά μονομπλόκ, καθώς και τα συστήματα split είναι αποτελεσματικός εξοπλισμός, ικανός να ψύχει τον απαιτούμενο όγκο αέρα, για να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Και αν είναι απαραίτητο, θα κάνει όλα αυτά σε αυτόματη λειτουργία. Αλλά καθένα από αυτά τα είδη έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, λαμβάνοντας υπόψη ποιοι δυνητικοί αγοραστές πρέπει να επιλέξουν το βέλτιστο μοντέλο.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του συστήματος split και του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή συσκευών για ψύξη με αέρα, οι χρήστες έχουν συχνά μια ερώτηση - πώς διαφέρει το κλιματιστικό σύστημα από το split σύστημα; Σε αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να καταλάβουμε - ορισμένοι κατασκευαστές δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών των ψύκτες, άλλοι τους παρουσιάζουν ως θεμελιωδώς διαφορετικές συσκευές. Σε αυτό το υλικό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα split σύστημα, και ποια επιλογή είναι πιο αποτελεσματική για την ψύξη του αέρα στο σπίτι.

Διαφορές μεταξύ του συστήματος διαχωρισμού και άλλων κλιματιστικών

Τα συστήματα ψύξης αέρα μπορούν να έχουν παραγωγικό και οικιακό σκοπό. Οι εγκαταστάσεις του πρώτου τύπου έχουν πολύπλοκο σχεδιασμό και είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία σε όλο το κτίριο. Στο σπίτι εγκαθίστανται συνηθισμένα οικιακά κλιματιστικά. Αυτές περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους συσκευών:

 • Διαχωρισμένα συστήματα.
 • Μονόκλειστα παραθύρων.
 • Κινητοί ψύκτες.

Το σύστημα διαχωρισμού είναι ένας από τους τύπους κλιματιστικών και μπορεί να χαρακτηριστεί από αυτόν τον όρο μαζί με άλλους ψύκτες. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σχεδίασης και λειτουργίας. Επομένως, για να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών συστημάτων και των συστημάτων διάσχισης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε μια γραμμή μεταξύ των μονολιθικών και των ψυκτικών συγκροτημάτων δύο μπλοκ.

Είδη μονομπλόκ

Κάτω από τον όρο "κλιματισμός", οι χρήστες καταλαβαίνουν συχνότερα τις συσκευές monoblock. Είναι σχεδιασμένα για να ψύχουν τον αέρα στον χώρο σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτές οι συσκευές χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού τους βρίσκονται σε μια ενιαία μονάδα.

Τα οικιακά κλιματιστικά μπλοκ μπορούν να είναι δύο τύπων:

Οι συσκευές του πρώτου τύπου ονομάζονται έτσι επειδή είναι εγκατεστημένες στο διάφραγμα του παραθύρου. Τέτοια κλιματιστικά μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τη διήθηση, τον ύγρανση και τη θέρμανση. Παρά το φθηνό κόστος και την καλή απόδοση, τα μοντέλα παραθύρων έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους λόγω του ότι εγκαθιστούν παντού υαλοστάσια. Σήμερα, για τη σωστή τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο παραθύρου.

Τα κινητά κλιματιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρησιμοποιούν το ψυγείο μόνο κατά τη ζεστή εποχή και δεν θέλουν να το "φτιάξουν" για ένα από τα δωμάτια. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν παράθυρα, επειδή τοποθετούν έναν εύκαμπτο σωλήνα για τη ροή του αέρα στη συσκευή. Κινητές συσκευές μπορούν να ληφθούν μαζί σας σε ταξίδια στη ντάκα ή να τεθούν σε μεγάλα διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχει αρκετή ψύξη από το split σύστημα. Βασικά μειονεκτήματα αυτού του τύπου κλιματιστικών είναι οι υψηλοί δείκτες θορύβου τους και η χαμηλή παραγωγικότητα.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Σε αντίθεση με το κλιματιστικό τύπου μονομπλόκ, το σύστημα διάσπασης έχει δύο συνιστώσες, διασυνδεδεμένες:

 • Εξωτερική μονάδα - περιλαμβάνει συμπυκνωτή, συμπιεστή και ανεμιστήρα. Για μια σταθερή εισροή αέρα τοποθετείται στον τοίχο από το εξωτερικό του σπιτιού.
 • Εσωτερική μονάδα - περιέχει φίλτρα, στοιχεία για ψύξη και θέρμανση αέρα. Αυτό το τμήμα του κλιματιστικού είναι τοποθετημένο στον τοίχο μέσα στο δωμάτιο.

Τέτοια εξαρτήματα συνδέονται με θερμικά μονωμένους χάλκινους σωλήνες. Ο χρήστης δεν τους βλέπει επειδή οι σωλήνες είναι κρυμμένοι πίσω από ψευδοροφές, διακοσμητικά κουτιά ή αφαιρούνται όταν τοποθετούνται μέσα στον τοίχο.

Τα μοντέρνα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων χαρακτηρίζονται από λακωνικό σχεδιασμό και ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε διαμερίσματος. Εσωτερικά και συνδετικά μέρη της συσκευής τοποθετούνται στην επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής. Η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών δημιουργεί αέρα ψύξης σε όλο το διαμέρισμα. Ένας άλλος θετικός παράγοντας είναι η αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.

Το κλιματικό σύστημα χαρακτηρίζει επίσης την παρουσία των ακόλουθων λειτουργιών:

 • Ρύθμιση της απαιτούμενης θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου.
 • Ο βαθύς καθαρισμός του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • Θέρμανση του δωματίου με μάζες θερμού αέρα.
 • Τηλεχειριστήριο με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.
 • Αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Τα οικιακά μονοκόμματα και τα κλιματικά συστήματα έχουν παρόμοιο σκοπό και εμπλέκονται στην προετοιμασία των μικρών δωματίων. Έχουν επίσης ένα ενιαίο σύνολο τμημάτων και μια γενική αρχή λειτουργίας. Η ψύξη, και στις δύο περιπτώσεις, γίνεται με τεχνητή κυκλοφορία αέρα κάτω από τη δράση του συμπιεστή και μείωση της θερμοκρασίας όταν έρχεται σε επαφή με σωλήνες φρέον. Διαφορετικά, οι συσκευές έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Τα μονοκόμματα και οι κινητές συσκευές είναι πιο κατάλληλες για την εποχιακή ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Αυτά τα κλιματιστικά αγοράζονται για δροσερό αέρα το καλοκαίρι σε ένα διαμέρισμα ή στη χώρα.

Σε αντίθεση με ένα κινητό κλιματιστικό μηχάνημα, είναι εγκατεστημένο ένα χωριστό σύστημα στον τοίχο, χωρίς να καταλαμβάνει το χώρο του παραθύρου. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ανά πάσα στιγμή του έτους και να πραγματοποιήσει ανεξάρτητα τον έλεγχο του κλιματισμού στο δωμάτιο.

Κλιματισμό ή split σύστημα: τα βασικά της επιλογής και της εγκατάστασης

Σήμερα, για την άνετη ζωή οποιουδήποτε προσώπου, υπάρχει απλά ένας τεράστιος όγκος σύγχρονου και μοναδικού εξοπλισμού που παρέχει την εκπλήρωση ορισμένων καθηκόντων. Ταυτόχρονα, όλα προορίζονται για τη βελτίωση της άνεσης και της ευκολίας της ζωής. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι πρόσφατα το κλιματιστικό ή split σύστημα, το οποίο εξασφαλίζει τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο ανά πάσα στιγμή του έτους.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η χρήση αυτής της τεχνικής το καλοκαίρι, όταν υπάρχει πολύ υψηλή θερμοκρασία από την οποία υποφέρουν οι άνθρωποι. Ταυτόχρονα, για κάποιους, οι συνθήκες αυτές είναι εντελώς επικίνδυνες, δεδομένου ότι οι άνθρωποι με διάφορες σοβαρές καρδιακές παθήσεις δεν πρέπει να βρίσκονται σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά το κλιματιστικό μπορεί να τους προσφέρει τις βέλτιστες συνθήκες ζωής.

Γιατί χρειαζόμαστε κλιματισμό;

Το σύστημα διαχωρισμού είναι ένα σύστημα δύο μπλοκ, ένα από τα οποία είναι μέσα στο δωμάτιο και το άλλο είναι έξω. Έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία βέλτιστων κλιματικών συνθηκών. Αρχικά, είναι σημαντικό να καθορίσετε ποιες λειτουργίες μπορούν να εκτελέσουν αυτές οι συσκευές. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Ποιοτική ψύξη του αέρα στο δωμάτιο με τη βέλτιστη τιμή και οι ίδιοι οι άνθρωποι επιλέγουν ποια θερμοκρασία θα πρέπει να ρυθμίσει, αφού για όλες τις άνετες μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές θερμοκρασίες.
 2. Η θέρμανση του δωματίου συμπεριλαμβάνεται στη λειτουργία σύγχρονων και υψηλής ποιότητας προϊόντων και αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται συνήθως το χειμώνα, καθώς μπορεί να συμπληρώσει την κανονική θέρμανση με πρόσθετη θέρμανση από τη συσκευή.
 3. Τα οικιακά κλιματιστικά, τα οποία συνήθως εγκαθίστανται σε κατοικημένα διαμερίσματα, μπορούν επιπλέον να πραγματοποιούν αφύγρανση, η οποία είναι σημαντική για πολλούς ανθρώπους για τους οποίους το περιβάλλον με υψηλή υγρασία δεν θεωρείται πολύ ευχάριστο ή ακόμα και επικίνδυνο για την υγεία.
 4. Οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με πολλούς αισθητήρες, λόγω των οποίων η τεχνική λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας, έτσι ώστε να ενεργοποιείται μόνο εάν είναι απαραίτητο, δηλαδή όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο φτάσει στη μέγιστη επιτρεπτή τιμή.
 5. Διήθηση αέρα, με αποτέλεσμα ο αέρας στο δωμάτιο να καθαρίζεται αποτελεσματικά από σκόνη και σκόνη, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στην ευεξία και την υγεία των ανθρώπων.

Τύποι και χαρακτηριστικά των κλιματιστικών

Αυτή η τεχνική σήμερα είναι εξαιρετικά περίπλοκη και ασυνήθιστη και έρχεται σε πολλές ποικιλίες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Τοίχος - κρεμασμένο στον τοίχο στο μέγιστο ύψος από το δάπεδο.
 • Κασέτα - συνήθως εγκατεστημένο σε χώρους με τάσεις ή ψευδοροφές, πίσω από τις οποίες κρύβεται το εσωτερικό μπλοκ του συστήματος, ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση του δωματίου.
 • Όροφος και οροφή - τοποθετείται σε μεγάλους χώρους και χρησιμοποιείται συνήθως για δημόσια ιδρύματα ή παραγωγή.
 • Colon - είναι εγκατεστημένα στο πάτωμα, και η εμφάνιση είναι παρόμοια με τη στήλη?

Επίσης, όλα τα κλιματιστικά είναι χωρισμένα σύμφωνα με εκείνα που λειτουργούν ως παραγωγός. Οι πιο δημοφιλείς μάρκες εξοπλισμού διακρίνονται:

 • Mitsubishi. Κλιματιστικά αυτού του εμπορικού σήματος ανήκουν στην κλάση premium, ενώ έχουν υψηλό κόστος.
 • Midea. Αυτά τα κλιματιστικά είναι αρκετά προσιτά από την άποψη του κόστους, καθώς και εύκολη στην εγκατάσταση, ώστε να μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτό το έργο.
 • LG. Αυτά τα κλιματιστικά μηχανήματα θεωρούνται τεχνολογία μεσαίας τάξης, επομένως είναι διαθέσιμα σε μεγάλο αριθμό πιθανών αγοραστών. Διατίθενται σε πολλά μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για χώρους διαφορετικών μεγεθών, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κλιματιστικό που να είναι κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο από την άποψη της χωρητικότητας του.

Τα συστήματα διαχωρισμού είναι συνήθως τοίχου, αλλά αποτελούνται από μια εσωτερική και μια εξωτερική μονάδα. Το ένα βρίσκεται στο δωμάτιο και το άλλο οδηγείται στο δρόμο και συνδέονται με φρέον και ηλεκτρικό ζεύγος. Οι σύγχρονες συσκευές διαφέρουν συνήθως στην αθόρυβη λειτουργία και την υψηλή απόδοση, η οποία είναι σημαντική για κάθε χρήστη.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι απλή, οπότε δεν είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε την εγκατάσταση, αλλά για αυτό είναι σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας εξειδικευμένο εξοπλισμό, καθώς και να έχετε βαθιά γνώση της συσκευής.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό σπίτι;

Όλα τα διαχωριστικά συστήματα για το διαμέρισμα διαφέρουν σε ισχύ και άλλα χαρακτηριστικά. Για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια εγκατάσταση που θα είναι τέλεια για την περιοχή της. Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στην επωνυμία, την εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης, το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο και είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η εισροή θερμότητας στο δωμάτιο. Εξαρτάται από ποια πλευρά του κόσμου τα παράθυρα βρίσκονται, πόσο εξοπλισμό που εκπέμπει θερμότητα κατά τη λειτουργία, είναι στο δωμάτιο. Είναι επίσης σημαντικό να καθορίσετε πόσα άτομα θα είναι τακτικά στην αίθουσα.

Η επιλογή λαμβάνει υπόψη πού ακριβώς θα εγκατασταθεί το κλιματιστικό, ώστε να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και επίσης να μην μπορεί να προκαλέσει ασθένεια ή άλλα προβλήματα στους ανθρώπους. Η αγορά και η εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού συνιστάται ακόμη και κατά την επισκευή των χώρων, καθώς η εγκατάσταση δημιουργεί πολλή σκόνη και βρωμιά και απαιτεί επίσης συγκεκριμένες εργασίες που παραβιάζουν την ακεραιότητα του φινιρίσματος στους τοίχους.

Πώς να εγκαταστήσετε και να συντηρήσετε κλιματιστικά;

Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα και γι 'αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικά διαδοχικά στάδια εργασίας. Η εγκατάσταση είναι η εξής:

 1. Δημιουργήστε ξεχωριστές ηλεκτρικές καλωδιώσεις για τον εξοπλισμό.
 2. Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, η οποία πραγματοποιείται συνήθως μαζί με τον πύργο, όπως συχνά εκτελείται σε σημαντικό ύψος. Ταυτόχρονα, το στοιχείο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε ένα τέτοιο κτίριο έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί με αυτό ένα εσωτερικό μπλοκ και δεν πρέπει να χαλάσει την εμφάνιση του κτιρίου.
 3. Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας πρέπει να πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο εξοπλισμός να είναι εγκατεστημένος έτσι ώστε να είναι βολικός και ασφαλής στη χρήση.
 4. Η σύνδεση δύο μονάδων, για τις οποίες χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρικό καλώδιο και ένα σύρμα freon, που είναι δύο χάλκινες σωλήνες.
 5. Ρύθμιση και ρύθμιση του εξοπλισμού, έλεγχος της λειτουργικότητάς του, καθώς και καθαρισμός του χώρου από τα συντρίμμια που παράγονται κατά τη λειτουργία.


Συντήρηση κλιματιστικών θεωρείται ένα σημαντικό έργο, και είναι στην επεξεργασία της χημικής σύνθεσης του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα, στην έξαψη του συστήματα αποστράγγισης, το πλύσιμο και τον καθαρισμό του φίλτρου και να ελέγχει την συνολική υγεία του όλου συστήματος. Το έργο αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, την πρώτη φορά που γίνεται πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, δηλαδή η εφαρμογή προ-εποχής αυτής της τεχνικής, καθώς και μετά το τέλος της σεζόν. Μέσω της ποιότητας και της τακτικής συντήρησης επιτυγχάνετε μεγάλη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού. Η έλλειψη συντήρησης μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής όλου του εξοπλισμού, τόσο την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού έργου με υπευθυνότητα και βρώμικο εξοπλισμού μπορεί να επηρεάσει άσχημα την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Αν προσεγγίζετε σωστά τη διαδικασία επιλογής και εγκατάστασης ενός κλιματιστικού, μπορείτε να πάρετε μια τεχνική που θα βελτιώσει σημαντικά την άνεση της ζωής το καλοκαίρι και ακόμη και το χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ένα κλιματιστικό που θα είναι ιδανικό για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, όχι μόνο όσον αφορά τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά του, αλλά και στην εμφάνιση.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και τον κλιματισμό;

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο αριθμός των ζεστών ημερών του έτους αυξάνεται. Εξοικονομήστε άνεση και ευχάριστη θερμοκρασία στο δωμάτιο βοηθούν σύγχρονα συστήματα κλιματισμού όλων των ειδών και μεγεθών. Ένα κλιματιστικό σύστημα θεωρείται ως εξοπλισμός ικανό να υποστηρίζει, άνετες συνθήκες θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Τώρα ο εξοπλισμός αυτός είναι εξοπλισμένος όχι μόνο με βιομηχανικούς, γραφειακούς και κατοικημένους χώρους, αλλά με αυτοκίνητα και άλλες μεταφορές. Εάν η αρχή της δράσης τους δεν διαφέρει, τότε οι ποικιλίες, τα μεγέθη και τα σχέδια ποικίλλουν ευρέως. Πιο συχνά μεταξύ των οικιακών συσκευών κλιματισμού υπάρχουν κλιματιστικά και διαχωριστικά συστήματα. Πώς είναι παρόμοια και διαφορετικά;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Το όνομα αυτής της κλιματικής συσκευής προέρχεται από τη λέξη διάσπαση, που σημαίνει μετάφραση από τον διαχωρισμό της αγγλικής γλώσσας, διάσπαση. Τονίζει την ουσία της συσκευής, η οποία αποτελείται από μια ξεχωριστή εξωτερική μονάδα που περιέχει μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα με έναν εξατμιστή.

Μεταξύ αυτών συνδέονται με χάλκινους σωλήνες καλυμμένους με μονωτικό υλικό και ηλεκτρικό καλώδιο. Η μονάδα συμπύκνωσης είναι εγκατεστημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους και μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές εκδόσεις:

 1. Επίτοιχο - Επίτοιχο δωμάτιο.
 2. Στήλη - εγκατασταθεί στο πάτωμα και μοιάζει με ψυγείο.
 3. Αγωγός - Τοποθετημένο πίσω από την ψευδοροφή και με τη βοήθεια των αεραγωγών ψύξης αρκετών δωματίων.
 4. Κασέτα - Τοποθετείται σε ψευδοροφή και παρέχει ψυχρό αέρα μέσω της κάτω επιφάνειας με μια διακοσμητική μάσκα.
 5. Όροφος-οροφή - ένα μικρό πάχος, που στερεώνεται στον πυθμένα του τοίχου ή στην οροφή, εξαπλώνεται ο ψυχρός αέρας σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Τι είναι ένα κλιματιστικό;

Λόγω του γεγονότος ότι το split σύστημα είναι ένα είδος κλιματιστικού, είναι σκόπιμο να εξεταστούν οι κλιματολογικές συσκευές που κατασκευάζονται με τη μορφή ενός μονοστοιχείου κάτω από αυτόν τον όρο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο τύποι:

 • Παράθυρο - τοποθετείται στο άνοιγμα παραθύρου ή στον τοίχο, εάν υπάρχει μια ευκαιρία και επιτρέπει το πάχος του.
 • Κινητά τηλέφωνα - που κατά κύριο λόγο κοντά στο παράθυρο, αλλά κατ 'αρχήν μπορεί να είναι οπουδήποτε στο δωμάτιο για να αφαιρέσετε το σωλήνα ζεστού αέρα που συνδέονται ειδικά κατέβηκε στο δρόμο, υπάρχουν ρόδες για την εύκολη μετακίνηση γύρω από το δωμάτιο, το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ειδική θήκη,

Και οι δύο τύποι είναι μια ενιαία μονάδα, στην οποία υπάρχουν συμπιεστής-συμπυκνωτής, εξατμιστικά στοιχεία, ανεμιστήρες και φίλτρα.

Ποια είναι η ομοιότητα των διαχωρισμένων συστημάτων και άλλων κλιματιστικών;

Πρώτα απ 'όλα, χρησιμοποιούν την ίδια αρχή της δράσης. Ο αέρας στο δωμάτιο περνάει μέσα από το σύστημα σωλήνων, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​αφαιρώντας τη θερμότητα από αυτό όταν ψύχει το δωμάτιο ή τον αφήνει μακριά όταν θερμαίνεται. Έτσι, τα στοιχεία που απαρτίζουν όλους τους τύπους κλιματικού εξοπλισμού δεν διαφέρουν ως προς τον σκοπό τους, αλλά μπορούν να διαφέρουν ως προς τον τύπο και το μέγεθος.

Όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι τύποι κλιματισμού, απελευθερώνεται θερμότητα, η οποία πρέπει να λαμβάνεται εκτός των χώρων. Η λειτουργία των συσκευών συνοδεύεται από θόρυβο.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των κλιματιστικών και των συστημάτων διάσπασης

Πρώτον, η μέθοδος εγκατάστασης διαχωρισμένων συστημάτων είναι η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας σε οποιοδήποτε σημείο εκτός του κτιρίου και μια εσωτερική μονάδα στον τοίχο του δωματίου. Μέσω της τρύπας στον τοίχο συνδέονται με χάλκινους σωλήνες και καλώδιο. Για την εκτέλεση της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχει, ανάλογα με το ύψος της στερέωσης, η τεχνική (ανύψωση), η σκάλα, η σκάλα ή τα σκαλωσιά και ένα ειδικό εργαλείο.

Η ανάγκη για αυτό εξαφανίζεται κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να υπάρχει μια θέση στο άνοιγμα του παραθύρου ή όχι σε ένα ευρύ τοίχωμα. Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, δεν απαιτούνται πρόσθετες εργασίες για την εγκατάσταση μιας κινητής έκδοσης του εξοπλισμού. Η μόνη απαίτηση παραμένει η παροχή ενός χώρου για τον αγωγό, ο οποίος εκπέμπει ζεστό αέρα.

Δεύτερον, η επίδραση του θορύβου συμβαίνει όταν η εργασία συσκευή σε ένα split-σύστημα είναι χαμηλότερο από εκείνο των άλλων τύπων κλιματιστικών λόγω της συμπύκνωσης των φυτών, η οποία είναι η κύρια πηγή της βρίσκεται έξω από το δωμάτιο σε απόσταση 70 m από την πλευρά και έως 15 m ύψος από το εσωτερικό μπλοκ. Σε ένα κινητό πραγματοποίηση της είναι μέσα στο δωμάτιο, και αν η έκδοση παράθυρο με μία πλευρά λαμβάνονται έξω από τα όριά της, αλλά δεν υπάρχουν εμπόδια για την διείσδυση του θορύβου.

Τρίτον, για τις συσκευές κλιματισμού monoblock, υπάρχουν όριο ισχύος λόγω των περιορισμών μεγέθους, το διαχωρισμένο σύστημα, με τη σειρά του, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαθέσιμων για την παροχή ψύξης ή θέρμανσης ενός ποικίλου χώρου.

Τέταρτον, κλιματιστικά παράθυρα και κινητού τύπου μπορούν ψύξτε μόνο ένα δωμάτιο, ενώ το split σύστημα, ανάλογα με την απόδοση, μπορεί να εξυπηρετήσει δύο ή περισσότερα δωμάτια.

Τέλος, σημαντικά διαφορετικό κόστος του εξοπλισμού. Το πιο ακριβό μεταξύ των κλιματιστικών της ίδιας χωρητικότητας είναι η έκδοση για κινητά, με τη σειρά του, το παράθυρο θα είναι το φθηνότερο.

Τέλος, μπορούμε να συμπεράνουμε:

 1. Το κινητό κλιματιστικό είναι απλό στην εγκατάσταση και ρύθμιση, είναι αρκετά συμπαγές και μπορεί να κινείται μέσα στα όρια ενός χώρου και σε διαφορετικούς χώρους, αλλά αποτελεί πηγή θορύβου και διαθέτει υψηλό κόστος,
 2. κλιματιστικό παράθυρο είναι απλή για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία είναι το φως σε σχετικά φθηνή, αλλά έχει ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, φωτισμού και θερμομόνωση μειώνει το διάστημα, ορισμένα μοντέλα δεν διαθέτουν τη λειτουργία θέρμανσης χώρου,
 3. Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν μέτριο κόστος, είναι πολυλειτουργικά, έχουν πολλές επιλογές για εγγραφή στο εσωτερικό, χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθούν και να ρυθμιστούν.

Ποια συσκευή να επιλέξετε;

Το πρόβλημα της επιλογής του κλιματικού εξοπλισμού επιλύεται λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και τις δυνατότητες του αγοραστή. Το κλιματιστικό παράθυρο θα είναι η ιδανική λύση αν τα κονδύλια για την αγορά του είναι περιορισμένα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση του χώρου εγκατάστασης και τη μείωση του φωτισμού των χώρων σε σχέση με αυτό. Η κινητή συσκευή είναι κατάλληλη για όσους δεν έχουν μόνιμο χώρο διαβίωσης και συχνά πρέπει να μετακινούνται, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την αγορά.

Η εγκατάσταση ενός split σύστημα είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο και κάθε αγοραστή. Είναι μια ιδανική επιλογή για έναν καταναλωτή που αγαπά την ησυχία και την ηρεμία. Το εσωτερικό μπλοκ ενός σύγχρονου διαχωριστικού συστήματος μπορεί εύκολα να εισέλθει στο εσωτερικό του δωματίου χωρίς να επηρεαστεί η αισθητική αντίληψη του δωματίου.

Ποιο κλιματιστικό πρέπει να επιλέξω; Ακριβώς για το συγκρότημα

Η επιλογή του κλιματιστικού αρχίζει με την κατανόηση του τι είδους χρειάζεστε. Και αν αυτή η κατανόηση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, θα βοηθήσουμε να καταλάβουμε: τι είναι τι, τι, και το σημαντικότερο - ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παραθύρων, τα διαχωρισμένα συστήματα διαφόρων τύπων και τα κινητά κλιματιστικά.

Κλιματιστικά παραθύρων (μονόκλειστα)

Κάποια απολιθωμένα τέρατα σε σύγκριση με άλλα είδη, οι πωλητές τους δέχτηκαν να επιπλήξουν και να οδηγήσουν τον πελάτη στην επιλογή ενός διαχωρισμένου συστήματος. Μονομπλόκ συνδυασμένες στο ίδιο περίβλημα και του εξατμιστή και του συμπυκνωτή ενσωματώνονται στο παράθυρο και συνεπώς καταλαμβάνουν ένα μέρος της, να χαλάσει το δωμάτιο μέσα και έξω (αν και εξωτερικά συστήματα διαχωρισμού ισχύος επίσης δεν διέφεραν χάριτος).

Δουλεύουν δυνατά (κατά μέσο όρο 45 dBa, πιο δυνατά από τα θορυβώδη ψυγεία), δεν έχουν πολλές σύγχρονες λειτουργίες των διαχωρισμένων συστημάτων. εάν εγκατασταθούν μη επαγγελματικά, τότε πρέπει να αφαιρεθούν για το χειμώνα και να αποθηκευτούν κάπου. Ωστόσο, έχουν επίσης πλεονεκτήματα: είναι φθηνή (υπάρχουν κάτω από 20 χιλιάδες ρούβλια, αλλά κατά μέσο όρο - 10 χιλιάδες), δεν απαιτούν κατ 'ανάγκην επαγγελματική εγκατάσταση, κατά την αφαίρεση της πλάκας χωρίς να αφήνει σημάδια, σε αντίθεση με τα σύστημα split (για την οποία είναι απαραίτητο να κάνετε τρύπες για σωλήνες στους τοίχους).

Διαχωρισμένα συστήματα

Τα πιο σύγχρονα κλιματιστικά είναι split συστήματα που αποτελούνται από δύο μονάδες: εξωτερική και εσωτερική - συνδέονται με σωλήνες.

Συστήματα διαχωρισμού τοίχων

Τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων είναι τα πιο συνηθισμένα. Συχνά έχουν αποσβεστήρες, οι οποίοι συμβάλλουν στη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα. Πλεονεκτήματα: το εσωτερικό μπλοκ καταλαμβάνει λίγο χώρο και δεν αποκλείει μέρος του παραθύρου. μια ποικιλία λειτουργιών: ψύξη, θέρμανση, αφύγρανση, ύγρανση, «νάρκης», αυτόματη λειτουργία, λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία των ανθρώπων στην αίθουσα, προγραμματισμού, σύστημα παρακολούθησης μόλυνση, αυτο-καθαρισμού, ελέγχου της περιεκτικότητας στον αέρα του οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα.

Πιο σύγχρονο και πιο ακριβό μοντέλο, τόσο περισσότερο την καινοτομία, και όχι ονομαστικά μάρκετινγκ, και στις περισσότερες περιπτώσεις ευεργετική, βοηθώντας να εξαλειφθούν τα μειονεκτήματα αυτών των παραδοσιακών κλιματιστικά, ως υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ρύπανση και ότι οι χρήστες παίρνουν συχνά κρύα εξαιτίας τους. Μειονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων: αυστηρά καθορισμένη περιοχή δράσης και περιορισμένη χωρητικότητα του χώρου εγκατάστασης.

Διαχωριστικά συστήματα δαπέδου και οροφής

Το όνομα αυτής της κατηγορίας κλιματιστικών συσκευών υποδεικνύει τη θέση της εσωτερικής μονάδας. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι τα ίδια όπως και για τα μοντέλα τοίχων, και η θεμελιώδης διαφορά έγκειται στην κατεύθυνση του αέρα. Με την εγκατάσταση του δαπέδου, ο αέρας πηγαίνει αυστηρά προς τα πάνω και επειδή οι φυσικοί νόμοι αναζητούν επίσης ζεστό αέρα, οι μάζες του αέρα αναμιγνύονται και η ψύξη γίνεται ομοιόμορφα, χωρίς να κατευθύνεται στο κέντρο του δωματίου.

Όταν εγκαθίσταται κάτω από την οροφή, ένα κρύο τζετ περνά πάνω από την κορυφή του δωματίου, ακριβώς κάτω από το ανώτατο όριο, αλλά αναμειγνύεται επίσης με το ζεστό σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Με συστήματα διαχωρισμού από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ο κίνδυνος που θα εκραγεί είναι ελάχιστος.

Συστήματα διαχωρισμού κασετών

Η εσωτερική μονάδα (στην πραγματικότητα είναι "κασέτα") τοποθετείται σε ψευδοροφή, οπότε η εγκατάσταση κλιματιστικού κασετών απαιτεί επισκευή του δωματίου. Τις περισσότερες φορές, τέτοια κλιματιστικά μπορούν να βρεθούν σε γραφεία και μεγάλα δωμάτια. Με την κάλυψη χωρητικότητας και περιοχής, αντικαθιστούν αρκετά κλιματιστικά, ομοιόμορφα και γρήγορα ψύχονται ολόκληρη την ένταση. Φαίνονται αισθητικά ευχάριστα, μην χαλάσετε το εσωτερικό.

Κλιματιστικά κασέτας σπάνια εγκαθίστανται σε διαμερίσματα, είναι ακριβά, αλλά για μεγάλα στούντιο, αυτή είναι μια εξαιρετική λύση. Ακόμα υπάρχουν συστήματα διαιρεμένης στήλης διαύλων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλα σπίτια και να διανεμηθούν αέρος μέσω καναλιών σε πολλά δωμάτια. Το εσωτερικό μπλοκ ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, είναι βολικό να το τοποθετήσετε στο πίσω δωμάτιο.

Κινητά κλιματιστικά δαπέδου-μονοκόμματα

Μια απόφαση που φαίνεται δελεαστικό δεν απαιτεί περίπλοκη εγκατάσταση (μπορεί να προέρχεται αεραγωγών σπιράλ στο παράθυρο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μόνο συσκευή για διαφορετικά δωμάτια, μπορείτε να πάρετε όλη τη χώρα. Αλλά τα κινητά κλιματιστικά έχουν πολλά μειονεκτήματα: είναι ακριβά (μερικές φορές πιο ακριβό σύστημα split), θορυβώδη, ψύχεται χειρότερα από ό, τι ένα σύστημα διαχωρισμού (χωρητικότητα μικρότερη από ό, τι σε υψηλή κατανάλωση ενέργειας ψύξης).

Το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στον εξατμιστή σε ορισμένα μοντέλα συλλέγεται σε ένα ειδικό διαμέρισμα και αρκετές φορές την ημέρα πρέπει να χύνεται (είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μοντέλο με εξάτμιση συμπυκνωμάτων). Τα περισσότερα κινητά κλιματιστικά δεν λειτουργούν για θέρμανση, όπως τα split συστήματα. Το γεγονός ότι "δεν απαιτούν επεξεργασία" είναι υπερβολή. Ο αγωγός αέρα συχνά απομακρύνεται μέσω μιας μονάδας διπλού υαλοπίνακα και, στη συνέχεια, απαιτείται η τοποθέτηση σε ένα παράθυρο με την αντικατάσταση ενός γυαλιού. Επιπλέον, ο κινητός κλιματισμός δεν μπορεί να μετακινηθεί σε όλο το διαμέρισμα, όπως λέγεται συχνά - το μήκος του αεραγωγού δεν υπερβαίνει το ένα και μισό έως δύο μέτρα.