Split κλιματισμού - τι είναι;

Split σύστημα κλιματισμού - τι είναι; Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει αυτή τη φράση και επανειλημμένα σκέφτονται ότι αυτό είναι που και πού είναι η ουσία αυτού του μηχανισμού. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτή την ερώτηση.

Βάση

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο μέρη:

Με άλλα λόγια, ένα μέρος εγκαθίσταται εσωτερικά και στερεώνεται στον τοίχο, και το δεύτερο μέρος είναι τοποθετημένο έξω από το δωμάτιο (στο δρόμο). Μεταξύ αυτών υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος, ο οποίος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 μέτρα σε μήκος.

Η διαφορά ύψους μεταξύ των μπλοκ επιτρέπεται μέχρι 15 μέτρα. Αυτό συμβάλλει στην απουσία θορυβώδους ήχου που μπορεί να συμβεί κατά τη λειτουργία της συσκευής, ο συμπιεστής βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του συστήματος και η ίδια η μονάδα είναι στερεωμένη μακριά από το άνοιγμα του παραθύρου. Ένας ανεμιστήρας που είναι ενσωματωμένος στο εσωτερικό του κλιματιστικού, περνώντας αέρα μέσα από αυτό, δημιουργεί επίσης θόρυβο, αλλά δεν είναι σχεδόν ακουστό.

Η αύξηση του θορύβου μπορεί να υποδεικνύει ότι η συσκευή απαιτεί καθαρισμό του συστήματος ή των φίλτρων. Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα, του οποίου ο θόρυβος φτάνει τα 23 dB, είναι σχεδόν αόρατο. Η ένταση του θορύβου εξαρτάται από το μέγεθος της συσκευής. Κατά συνέπεια, όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του μοντέλου κλιματιστικού, τόσο πιο έντονο είναι ο θόρυβός του.

Πώς να επιλέξετε ένα split σύστημα κλιματισμού για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα δωμάτιο; Πριν επιλέξετε μια κατάλληλη συσκευή, θα πρέπει να διευκρινίσετε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους του δωματίου. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε τη συνολική επιφάνεια του δωματίου (γραφείο, κ.λπ.), το ύψος των οροφών κλπ. Θα πρέπει να σκεφτείτε τι εξοπλισμό θα ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου. Σήμερα, η αγορά οικιακών συσκευών παρέχει μια τεράστια ποικιλία κλιματιστικών, όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα σύστημα για κάθε γούστο και οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί στο παιδικό δωμάτιο, αν και αυτό δεν συνιστάται, αλλά πώς να διεξάγετε μια πλήρη κυκλοφορία αέρα του δωματίου; Αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε το σύστημα στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας, θα πρέπει να αποφύγετε τη ροή του αέρα προς τα μέρη: όπου το παιδί στηρίζεται (ειδικά στο παχνί), στον παιδότοπο και στην επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας (για τον μαθητή).

Διαχωρισμός πλεονεκτήματα συστήματος

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων ενός διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να εντοπιστεί μια μεγάλη επιλογή συσκευών που σας επιτρέπει να αγοράσετε στην αγορά οικιακών συσκευών οποιοδήποτε κλιματιστικό που ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό σας.

 • Επίτοιχες συσκευές. Εξαιρετική για εγκατάσταση σε διαμερίσματα, μικρά γραφεία, σε δωμάτια χωρίς κρεμαστά ταβάνια.
 • Πλήρως - οροφή έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε χώρους όπου υπάρχουν γυάλινα χωρίσματα.
 • Τα προϊόντα συνταγματάρχη εγκαθίστανται στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου και των μεγάλων δημόσιων χώρων.
 • Το κλιματιστικό κασετών είναι βολικό γιατί στην εγκατεστημένη του μορφή δεν είναι καθόλου ορατό, το πλέγμα θα είναι ορατό, το κύριο μέρος της συσκευής κρύβεται κάτω από μια ψευδοροφή.
 • Αγωγούς κλιματισμού ρυθμίζεται έτσι ώστε να είναι σχεδόν αόρατο. Τοποθετείται στο βοηθητικό δωμάτιο ή κάτω από την οροφή.

Στον αέρα του δωματίου περνάει μέσα από τους σωλήνες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από αλουμινένιο κυματοειδές φύλλο, σε μερικά μοντέλα υπάρχουν ακροφύσια κατασκευασμένα από γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα. Δεδομένου ότι το κυματοειδές υλικό είναι ικανό να τεντώνεται και να λυγίζει, το μήκος των ακροφυσίων πρέπει να ορίζεται και να υπολογίζεται με τη μικρότερη ακρίβεια.

Διαχωρισμός λειτουργίας συστήματος

Πολλοί είναι σίγουροι ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας το κλιματιστικό παγιδεύει αέρα από το δρόμο και, όπως ήταν, αέρας το δωμάτιο. Στην πραγματικότητα, όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Η συσκευή περνάει μέσα από το φίλτρο, παγιδεύεται στον αέρα του δωματίου και, ψύχεται, επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.

Για να αναμιχθεί καθαρός αέρας στο δωμάτιο, απαιτείται κλιματισμός πολλαπλών διαχωρισμών ή σύστημα εξαερισμού, ικανός να αναμειγνύει τουλάχιστον 15-20% καθαρού αέρα.

Ορισμένοι τύποι συσκευών κασέτας είναι επίσης εξοπλισμένοι με τη λειτουργία ανάμειξης αέρα. Οι περισσότερες συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα πρόστιμο. Περνώντας μέσα από αυτά τα φίλτρα, ο αέρας καθαρίζεται τρεις φορές:

 1. Αρχικά ένα ηλεκτροστατικά φορτισμένο φίλτρο.
 2. Στη συνέχεια περνά μέσα από ένα φίλτρο ινών άνθρακα.
 3. Και η διαδικασία καθαρισμού τελειώνει με ένα φίλτρο απολύμανσης.

Η ροή αέρα καθαρίζεται από διάφορα σωματίδια μεγέθους έως 0,01 μm: σκόνη, σωματίδια νικοτίνης από τον καπνό του τσιγάρου, βακτηριολογικά σωματίδια, από καυσαέρια και ούτω καθεξής. Μετά τον καθαρισμό, ο αέρας περνάει ιονισμός και φορτίζεται με στοιχεία που ενεργούν στο άτομο αναζωογονητικά. Σε πολλά συστήματα split υπάρχουν blinds. Είναι κατακόρυφα ή οριζόντια και έχουν σχεδιαστεί για να αλλάζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Το split σύστημα κλιματισμού του εξοπλισμού κασέτας διαφέρει κατά την κατεύθυνση της παροχής αέρα. Με άλλα λόγια, ο εξερχόμενος αέρας κατευθύνεται σε δύο ή τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις. Channel - είναι σε θέση να διανέμει αέρα σε ομοιόμορφα επίπεδα. Κάθε σύστημα όχι μόνο δροσίζει τον αέρα, αλλά πρέπει επίσης να το ζεσταίνει σε κρύο.

Το κλιματιστικό είναι ικανό να θερμαίνει τον αέρα του δωματίου και η θέρμανση του διαμερίσματος το φθινόπωρο και την άνοιξη θα είναι πολύ φθηνότερη από τη χρήση ενός θερμαντήρα.

Ποια είναι καλύτερη: θερμάστρα ή κλιματισμό;

Σε βάρος της ίδιας ενέργειας ίσης με 1 kW, ο ηλεκτρικός θερμαντήρας μπορεί να παράγει 1 kW θερμότητας, ενώ το κλιματιστικό παράγει περίπου 2,5 έως 3 kW. Ποιος είναι ο λόγος αυτής της διαφοράς; Το όλο μυστικό βρίσκεται στο freon στον εξοπλισμό. Η ηλεκτρική ενέργεια δαπανάται για τη μεταφορά της από τη μία μονάδα στην άλλη και με τη σειρά της θερμαίνει τη ροή του αέρα.

Σημαντικές πτυχές της χρήσης ενός διαχωρισμένου συστήματος

Κάθε διαχωριστικό σύστημα είναι εξοπλισμένο με οθόνη υγρών κρυστάλλων και είναι εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τον εξοπλισμό από απόσταση και, χωρίς να αποστασιοποιείται από οποιεσδήποτε υποθέσεις. Θα ήταν ωραία αν η αρχή του συστήματος κλιματισμού split βασίστηκε στην αυτοδιάγνωση. Πληροφορίες σχετικά με τη δυσλειτουργία του εξοπλισμού εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής.

Μια συσκευή είναι αρκετή για να εξυπηρετήσει ένα δωμάτιο. Εάν το δωμάτιο είναι μεγάλο, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό με υψηλό επίπεδο ισχύος. Εάν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, τη νύχτα, συνιστάται να διακόψετε την επιλογή σας στον τύπο της κασέτας του εξοπλισμού ή να σταματήσετε στο κανάλι. Το τελευταίο είδος συσκευής είναι βολικό, καθώς ο αέρας αρκετών κοντινών δωματίων μικρού μεγέθους μπορεί να κυκλοφορήσει.

Χειριστείτε προσεκτικά το διαχωρισμένο σύστημα, καθώς μια συσκευή τοποθέτησης στον τοίχο τη νύχτα μπορεί να οδηγήσει σε μια ασθένεια. Συνεπώς, συνιστάται ιδιαίτερα να μην αφήνετε συνεχώς τη λειτουργία ψύξης. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή τοποθέτηση του εξοπλισμού στο δωμάτιο. Η ροή του αέρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απευθύνεται σε ένα άτομο. Μόνο σε ένα χώρο όπου σχεδόν κανείς δεν κινείται.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό σημείο: η συσκευή από καιρό σε καιρό πρέπει να καθαριστεί καλά. Αν υπάρχει πιθανότητα και μπορείτε να χειριστείτε αυτό το έργο μόνοι σας, τότε τα φίλτρα από την εσωτερική μονάδα πρέπει να πλυθούν με τα χέρια σας. Ο εξοπλισμός πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον 1-2 φορές σε 1, 5 - 2 χρόνια και το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.

Μπορείτε να καθαρίσετε το σύστημα μόνοι σας, αλλά γι 'αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσετε πολλά βιβλία και να πάρετε μια σειρά από κατάλληλα κλειδιά. Πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο εγχειρίδιο χρήστη που συνοδεύει το σύστημα.

Η μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι ή σανίδα. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πάρει χώρο και μερικές φορές να πάρει τον τρόπο.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται σε αυτό το άρθρο θα πρέπει να βοηθήσουν στην απάντηση στην ερώτηση, τι είναι αυτό - το διαχωρισμένο σύστημα; Και επίσης να μιλήσετε για το πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πού πρέπει να τοποθετηθεί, πώς να την φροντίσετε και ούτω καθεξής.

Εκτός από το split κλιματισμό υπάρχει ένα σύστημα πολλαπλών split. Οι βασικές αρχές, οι διαφορές, οι αρχές λειτουργίας και πολλά άλλα μπορούν να βρεθούν στο σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας.

Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι: τα χαρακτηριστικά της συσκευής και η ποικιλία

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτό τον εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά δεν ξέρουν τι είναι ένα υψηλής ποιότητας split σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για την αναθεώρησή μας. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά ένα κλιματιστικό, έχει μερικές διαφορές. Το split σύστημα παράγει κλιματισμό. Πώς συμβαίνει αυτό και ποιες τεχνικές υπάρχουν, ας μάθουμε μαζί.

Το Split είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου

Σύστημα διαχωρισμού: τι είναι αυτό

Ένα ισχυρό σύστημα διαχωρισμού (αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αφού εξοικειωθείτε με τη συσκευή) περιλαμβάνει εποικοδομητικά δύο μέρη. Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει το στοιχείο εξάτμισης και το εξωτερικό μέρος είναι συμπιεστής-συμπυκνωτής. Το εξωτερικό στοιχείο είναι στερεωμένο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και το εσωτερικό είναι στερεωμένο στο ίδιο το δωμάτιο. Τα εσωτερικά στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση. Και τα δύο μπλοκ συνδυάζονται με λεπτούς σωλήνες χαλκού. Ο συμπιεστής είναι η "καρδιά" και το θορυβώδες μέρος του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγαίνει από το κτίριο.

Συστατική δομή διαχωρισμού

Οι αποχρώσεις του συστήματος κλιματισμού χωρίζονται

Η αρχή του συστήματος διάσπασης της συσκευής συνίσταται στην αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα στο δρόμο. Αυτός ο εξοπλισμός όχι μόνο έχει ψύξη, αλλά και αποτέλεσμα θέρμανσης. Επαναθερμάνετε με την αντίστροφη σειρά. Το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό στοιχείο και συμβαίνει συμπύκνωση στην εσωτερική μονάδα.

Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος

Το εξωτερικό στοιχείο τοποθετείται έξω από το χώρο, ο οποίος ψύχεται. Περιέχει στοιχεία όπως πυκνωτή, συμπιεστή, δέκτη, ανεμιστήρα, πίνακα ελέγχου και ρελέ μεταγωγής ενέργειας. Η τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από το δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους παραγόμενους ήχους. Το πρότυπο του πιθανού θορύβου στο διαμέρισμα είναι 25 dB.

Διαγράμματα της συσκευής δύο κύριων στοιχείων

1-συμπιεστής. Βαλβίδα 2 τετραγώνων. 3-θερμόμετρο-συμπυκνωτής; 4-ηχομόνωση; 5-fan; 6-περιβλήματος. 7-έξοδος πλέγμα? Βαλβίδα 8 οδών. Βαλβίδα 9 οδών. 10 παλέτες; Προσαρμογή 11-αποστράγγισης. 12-εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστή. 13-ανεμιστήρας εφαπτόμενου τύπου. 14-σχάρες? Φίλτρο 15 εισόδων. 16-κατευθυντήριες περσίδες. 17-φύλλο? 18-μπροστινό πλαίσιο. 19-LEDs? Αισθητήρες θερμοκρασίας 20 21-διοικητικό συμβούλιο? 22-circuit board? 23-τηλεχειριστήριο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός λειτουργεί με ψύξη, θέρμανση και διήθηση των αέριων μαζών. Λεπτοί σωλήνες που συνδέουν τα στοιχεία της δομής μπορούν να τοποθετηθούν σε αναρτημένες εγκαταστάσεις, σε ειδικά περιβλήματα ή σε καλωδιακά κανάλια.

Διαίρεση σε ενότητα

Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα split σύστημα: είναι μια μονάδα κλιματισμού με πολλές επιλογές. Ας δούμε τους κύριους τύπους συσκευών.

Εξοπλισμός τοποθετημένος στον τοίχο

Ο εξοπλισμός στον τοίχο μπορεί να αναπαρασταθεί με διάφορα σχέδια. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται στο εξωτερικό του τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα ογκώδη στοιχεία. Επί του παρόντος, αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του διαχωρισμού. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση θερμότητας και κρύου. Έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της διάταξης πίεσης ·
 • συμπιεστής που λειτουργεί με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • σύστημα πέδησης ·
 • έξυπνο πρόγραμμα που θέτει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Στοιχεία κατασκευής τοίχων

Μοντέλα αγωγών και οροφών

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής και δαπέδου για θέρμανση και ψύξη χρησιμοποιούνται σε χώρους με επιμήκη μορφή. Ισχυρές ροές αέριων μαζών περνούν κατά μήκος των επιφανειών και κατανέμονται σε όλο το χώρο.

Εξοπλισμός τύπου καναλιού

Στην περίπτωση μιας διάταξης καναλιού, το εσωτερικό στοιχείο είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτή την εγκατάσταση, διατίθενται περίπου 36 cm από την περιοχή μεταξύ των οροφών. Ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο και διεισδύει πίσω μέσω των αεραγωγών. Το τέταρτο μέρος του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα κορεσμένο με οξυγόνο. Οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ποια επιλογή μπορείτε να επιλέξετε για μεγάλα δωμάτια;

Οι συσκευές τύπου κασέτας είναι κατάλληλες για πολύ μεγάλους χώρους όπου υπάρχουν ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σχέδιο μεταξύ της οροφής βάσης και του διακοσμητικού χώρου θα πρέπει να υπάρχει χώρος τουλάχιστον 25 εκ. Όλοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την αναρτημένη δομή. Μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει ορατό. Ο αέρας διέρχεται από τη σχάρα και στη συνέχεια μετά την επεξεργασία περνάει από τα blinds και απλώνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Ισχυρή κατασκευή κασέτας

Αν δεν υπάρχουν αναρτημένες δομές, τότε είναι κατάλληλη μια συσκευή τύπου στήλης. Τέτοιες μονάδες παρέχουν ένα ισχυρό πίδακα αέρα, που μετακινείται στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται σε ολόκληρη την περιοχή. Σε τέτοια σχέδια, παρέχεται περίπου 10% καθαρού αέρα.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, ένας σχεδιασμός πολλαπλών διαχωρισμού περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές μονάδες. Είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση σε διάφορα κτίρια γραφείων, για κτίρια κατοικιών σε διάφορους ορόφους και για μεγάλα καταστήματα. Ταυτόχρονα, μόνο ένα μπλοκ βρίσκεται έξω. Αυτή η τεχνική είναι πιο ακριβή από τις εναλλακτικές επιλογές.

Σχέδιο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών

Ρύθμιση και διαχείριση

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα split inverter. Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να μετατρέψετε DC σε AC. Χάρη σε αυτό, ο κλιματισμός μπορεί να γίνει χωρίς διακοπές. Ο μετατροπέας επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο αισθητήρων και ένα επιπλέον μικροεπεξεργαστή. Με τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, το καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται συνεχώς, καθώς δεν υπάρχει αποσύνδεση κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Ο πίνακας κονσόλας εμφανίζει τις κύριες λειτουργίες

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων λειτουργιών:

 • η ψύξη είναι το κύριο καθήκον ενός τέτοιου σχεδιασμού. Η μεταφορά ψυχρού αέρα στο δωμάτιο δαπανά 1 κιλοβάτ σε αντάλλαγμα για 3 kW ψυχρού αέρα. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι δυνατή μέχρι έναν ορισμένο κανόνα. Το μέγιστο όριο ψύξης είναι + 17-18 μοίρες. Η ροή ψυχρού αέρα εγκαταλείπει την εσωτερική μονάδα και ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.
 • Για τη λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάσπαση πραγματοποιείται ο αντίστροφος κύκλος της κίνησης του ψυκτικού μέσου. Υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία - οι μάζες ψυχρού αέρα κινούνται στο δρόμο και η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα με ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • η λειτουργία αφύγρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον ψυχρό αέρα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα με υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να μεταφερθεί από άτομα που έχουν προβλήματα με την πίεση και την καρδιά. Ο τρόπος ξήρανσης αφαιρεί μόρια νερού, αλλά δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.
 • Ο τρόπος αερισμού παρέχει στην κυκλοφορία δωματίου τις μάζες του αέρα και τον καθαρισμό τους.
 • μια σημαντική λειτουργία - ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός μηχανικού φίλτρου αέρα. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να καθαρίζεται και να εκπλένεται περιοδικά. Σε ακριβότερα μοντέλα παρέχεται ένα λεπτό φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των μυρωδιών και του καπνού.

Κύριες λειτουργίες του διαχωρισμού

Επίσης, στο split είναι εξοπλισμένα με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ένας χρονοδιακόπτης ύπνου παρέχει μια βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας τη νύχτα. Αυτόματος μηχανισμός κίνησης για κάθετες και οριζόντιες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν τις ροές αέρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σχεδίαση ανά πάσα στιγμή.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα μοντέλα.

Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Το σύστημα διαχωρισμού σε κυριολεκτική μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "κλιματιστικό", ωστόσο στην πράξη η μονάδα αυτή έχει αρκετές σημαντικές διαφορές. Με τη μελέτη του θέματος, αυτό που χρειάζεται split-σύστημα, δηλαδή, θα καταλάβετε ότι αυτή η συσκευή, καθώς και κλιματισμό, χρεώνουν ροή του αέρα κλιματισμού, η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μονάδων - ένα κλειδωμένο πίσω από τους τοίχους ενός διαμερίσματος ή οικίας, στην πρόσοψη της, έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μην παρεμβαίνουν στο θόρυβο που προέρχεται από το προϊόν κατά τη λειτουργία, ενώ μια άλλη εξάτμιση της μονάδας βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Η εγκατάσταση χωριστών συστημάτων μπορεί να ανατεθεί και στους δύο ειδικούς και να το κάνετε μόνοι σας.

Ο μηχανισμός λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

Εξωτερική παροχή ρεύματος

Αν σκεφτείτε τα εξαρτήματα του split σύστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια εξωτερική παροχή ρεύματος, την οποία πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο στο δρόμο, στην πλατφόρμα, στη δομή του τοίχου, στην οροφή και ακόμη και στο διάδρομο του υπόγειου δικτύου. Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε την εξωτερική συσκευή σε τέτοιο σημείο ώστε να διοχετεύεται σωστά από ρεύματα αέρα που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στο δωμάτιο.

Η σύνδεση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας παρέχεται από το δίκτυο και την καλωδίωση.
Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με συμπιεστή, μονάδα συμπύκνωσης, τριχοειδή σωλήνα, βαλβίδα, φίλτρο που ταυτόχρονα λειτουργεί ως καθαριστής και ξηραντήρας αέρα, ανεμιστήρας. Επιπρόσθετα, με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών, μπορεί να τοποθετηθεί μια πλακέτα παρακολούθησης και ελέγχου για το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, καθώς και ένα φίλτρο που ονομάζεται "ντους οξυγόνου".

Αν ο συμπιεστής βρίσκεται σε εξωτερική συσκευή, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη να ακούσετε περιττό θόρυβο στο ψυγμένο δωμάτιο. Αυτή η απόχρωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά αν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, επειδή οι γείτονες μέσω του τείχους μπορούν να παρεμβαίνουν σε άσκοπους ήχους. Ο αριθμός θορύβου στην εσωτερική μονάδα κυμαίνεται μεταξύ 24-26 dB.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της εσωτερικής μονάδας

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες - εύκολο στη χρήση με ένα τηλεχειριστήρια, σε εξωτερικούς προϊόντος στη δουλειά, απλά πατήστε το κουμπί απομακρυσμένου ελέγχου ισχύος, ούτε καν να σηκωθεί από την πολυθρόνα σας. Ενσωματωμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα προστατεύουν την κατοικία από τον καπνό, τα σωματίδια σκόνης και συγκρατούν τα καυσαέρια και τα επιβλαβή αέρια. Ο χρονοδιακόπτης και ο έλεγχος θερμοκρασίας στο σπίτι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία - από 16 έως 30 μοίρες με ένα σύμβολο συν.

Η αντιμετώπιση του πίνακα δεν είναι δύσκολη - ο πίνακας διαθέτει πλήρη στοιχεία σχετικά με τις καθορισμένες ιδιότητες του μικροκλίματος.

Διακρίσεις ενός διαχωρισμένου συστήματος από το κλιματιστικό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Ο σχεδιασμός των δύο μονάδων είναι ο ίδιος. Το κλιματιστικό που είναι γνωστό σε όλους τοποθετείται από τον πίσω πίνακα στο δρόμο, στον ίδιο χώρο υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας που εισέρχεται σε οποιαδήποτε τροποποίηση της κλιματικής γραμμής.
Το διαχωριστικό σύστημα, με τη σειρά του, προβλέπει τον προσδιορισμό του εναλλάκτη θερμότητας σε μια χωριστή διάταξη μπλοκ, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας και καλύτερη απόδοση.

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού δεν είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες περιοχές και σε αυτό το χαρακτηριστικό χάνει σημαντικά μια γεμάτη δομή.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Μονάδες τοίχου

Οι εσωτερικές μονάδες έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί μια εσωτερική συσκευή.

Ανάλογα με τη σταθερότητα της εσωτερικής μονάδας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι διαχωρισμένων συστημάτων: τοίχος, οροφή, κανάλι, κασέτα και στήλη.

Οι τοίχοι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι σταθεροί στο εξωτερικό του τοίχου και αυτό είναι πολύ βολικό, διότι στο εξωτερικό μπλοκ εκτελούνται όλες οι σημαντικές διεργασίες συσκευών. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων κατέχουν την κορυφή μεταξύ των πιο αγορασμένων συσκευών που παρέχουν κλιματισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.
Εξαιρετική εξαρτήματα συναρμολόγησης ποιότητα κλειδώματος συμπιεστή πίεση μηχανισμός, που λειτουργεί με βάση την αρχή της αποχέτευσης θέρμανσης, ένα ηλεκτρονικό ευφυές πρόγραμμα φρένων με βάση ορίζει την πιο άνετη θερμοκρασία, όπως ακόμα και στον πειρασμό αγοραστή.

Οροφή και κανάλι

Τα συστήματα διαχωρισμού δαπέδου και οροφής εγκαθίστανται σε δωμάτια που διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια επιμήκους σχήματος. Μια ισχυρή ροή κατευθύνεται κατά μήκος της δομής του τοίχου ή της επιφάνειας οροφής, αυτή η αρχή της λειτουργίας καθιστά δυνατή τη διανομή των ροών αέρα ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο.

Τοποθέτηση μονάδες καναλιού λαμβάνει χώρα λόγω της εσωτερικής μονάδας στερέωσης σε μια ψευδοροφή (πρέπει να διαθέσουν από 30 έως 40 τμήμα συλλέκτη cm), τον αέρα που λαμβάνονται από το δωμάτιο και τροφοδοτείται πίσω, που διέρχεται από το ειδικά εξοπλισμένο μέτρησης αγωγών σχεδόν οπουδήποτε. Ένα τέταρτο του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο.

Διαχωρισμένα συστήματα για ευρύχωρα δωμάτια

Ο τύπος κασέτας χωρισμένου συστήματος τοποθετείται αποκλειστικά σε τεράστιους χώρους, όπου υπάρχουν επίσης ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε μια πλήρη γραμμή κλιματισμού, απαιτούνται 25 cm χώρου μεταξύ των οροφών. Η εσωτερική συσκευή βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει στην οπτική επαφή. Ο αέρας διεισδύει μέσω της κεντρικής γρίλιας του προϊόντος, όπου επεξεργάζεται προσεκτικά και, περνώντας μέσα από τις ελεγχόμενες περσίδες, τοποθετείται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Εάν δεν υπάρχουν ψευδοροφές στο δωμάτιο, είναι κατάλληλο ένα split split σύστημα. Τέτοιες μονάδες παρέχουν μια ισχυρή δέσμη αέρα που ρέει στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται γύρω από ολόκληρη την περιοχή του δωματίου.

Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

Αν η συσκευή παρέχει την παρουσία πολλών εσωτερικών μονάδων, έχετε ένα μοναδικό σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Είναι πιο συχνά τοποθετούνται προκειμένου να διατηρηθεί το επιθυμητό μικροκλίμα αέρα σε διάφορα κτίρια γραφείων, πολυκαταστήματα, κατοικημένη περιοχή εντυπωσιακών διαστάσεων, για παράδειγμα, αν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για 3-4 ορόφους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, το εξωτερικό στοιχείο δεν διαταράσσεται εντελώς - ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου φαίνεται μέτρια και δεν προσελκύει περιττή προσοχή. Φυσικά, μια τέτοια τεχνική τροποποίηση εκτιμάται σε πολύ υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ανάλογα.

Χώρος θέρμανσης λόγω του διαχωρισμένου συστήματος

Βασικές πληροφορίες

Όταν ψυχρότερο εξωτερικό, θέλω να είναι ζεστό, τουλάχιστον στο σπίτι, και αυτό θα βοηθήσει διάσπαση του συστήματος, που εργάζονται όχι μόνο για την ψύξη, αλλά παρέχει επίσης εσωτερική θέρμανση του αέρα.

Ωστόσο, ενεργοποιήστε τη συσκευή θερμότητας δεν μπορεί πάντα - το χειμώνα, στις χαμηλές θερμοκρασίες έξω, οι λειτουργίες της μονάδας μπορεί να ξεχαστεί. Λειτουργία Αρνητική θερμοκρασία Φρέον δε μπορεί να βράσει στο ψυγείο, το υλικό σε υγρή μορφή είναι βέβαιο ότι θα είναι στην είσοδο του συμπιεστή, η οποία είναι απαράδεκτη και πάντοτε να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του προϊόντος.

Για την προστασία της συσκευής από τέτοιες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές έχουν παράσχει έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την εργασία του προϊόντος και, εάν είναι απαραίτητο, αποσυνδέει αυτόματα.

Πώς να αλλάξετε τη λειτουργία "Ψύξη" σε "Θέρμανση";

Τα συστήματα διαχωρισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές έχουν τις δικές τους αποχρώσεις στη λειτουργία κάθε συσκευής. Η οδηγία σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα μοντέλα φαίνεται περίπου η ίδια και αποτελείται από διαδοχικές ρυθμίσεις:

 1. Εντοπίστε το κουμπί λειτουργίας στον πίνακα ελέγχου και πατήστε το.
 2. Αποφασίστε για τη θέση του πλήκτρου "Θερμότητας", που σημαίνει "Θερμότητα", και κάντε κλικ σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί, αναζητήστε ένα άλλο - "Mode" ή εκείνα πάνω από τα οποία τοποθετείται ο ήλιος, οι σταγόνες, ο ανεμιστήρας, τα σύμβολα του χιονιού. Αν και αυτά τα κουμπιά λείπουν, τότε το split σύστημα σας δεν παρέχει θέρμανση χώρου.

 1. Μετά την εύρεση του πλήκτρου "Λειτουργία", κάντε κλικ σε αυτό πολλές φορές μέχρι να εμφανιστεί ο ήλιος στον πίνακα ή να εμφανιστεί η ένδειξη "Heat".
 2. Αλλάξτε τα βέλη "- / +", ρυθμίζοντας έτσι την επιθυμητή λειτουργία θερμοκρασίας.
 3. Περιμένετε 5 έως 10 λεπτά.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα χωρισμένο σύστημα. Η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού - η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα, με την εγκατάσταση των πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν, έτσι επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός φίλου, και είναι καλύτερα να εμπλέξει τον καθορισμό του εξοπλισμού τους πλοιάρχους.

Τύποι κλιματισμού

Πριν προχωρήσουμε στους τύπους συστημάτων κλιματισμού, καθώς και επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, θα αποκαλύψουμε την ίδια την έννοια του "κλιματισμού". Κάτω από την προετοιμασία είναι η δημιουργία και η συντήρηση συγκεκριμένων παραμέτρων αέρα (θερμοκρασία, υγρασία, κλπ.) Στο δωμάτιο, εξασφαλίζοντας μια άνετη διαμονή των ατόμων στο δωμάτιο. Ωστόσο, με την εγχώρια έννοια, η ουσία της συντήρησης μειώνεται στην ψύξη του αέρα κατά την καυτή περίοδο και με τη δυνατότητα θέρμανσης του αέρα κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη η θέρμανση.

Ο σύγχρονος κόσμος είναι ήδη δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό. Εγκαθίστανται σχεδόν παντού, από τα γραφεία μεγάλων εταιρειών μέχρι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αφού αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε ένα κλιματιστικό, αντιμετωπίζουμε προφανώς πολλές ερωτήσεις: ποιο κλιματιστικό είναι πιο επικερδές για εγκατάσταση στο σπίτι και ποια είναι πιο κατάλληλη για το γραφείο; Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε κλιματιστικό στο βρεφονηπιακό σταθμό και, αν ναι, ποιο; Ποια θα πρέπει να είναι η χωρητικότητα του κλιματιστικού, ανάλογα με την περιοχή του χώρου που ψύχεται (θερμαίνεται); Και σε αυτή την αμέτρητη λίστα ερωτήσεων δεν τελειώνει, επειδή τα κλιματιστικά διαφέρουν όχι μόνο στο όνομα του κατασκευαστή, αλλά διαιρούνται επίσης με το λειτουργικό τους περιεχόμενο, χωρητικότητα, εμφάνιση κ.λπ.

Conditioning είναι ένα κλειστό κύκλωμα που περιλαμβάνει έναν συμπιεστή, ανεμιστήρα του εξατμιστή, βαλβίδες και τη σύνδεση των επικοινωνιών, το οποίο κυκλοφορεί ψυκτικό (Freon).

Με τη μέθοδο της ρύθμισης θερμοκρασίας οι ρυθμιστές χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • Inverter
 • Όχι μετατροπέας

Κλιματιστικό μετατροπέα ή συμβατικό; Τι να επιλέξετε και ποια είναι η θεμελιώδης διαφορά;

Η αρχή του μη αντιστρεπτικού κλιματιστικού

Η συσκευή ξεκινά. Ένας ειδικός αισθητήρας που είναι ενσωματωμένος στην εσωτερική μονάδα μετρά τη θερμοκρασία χώρου και το συγκρίνει με την επιθυμητή (επιθυμητή) θερμοκρασία. Εάν τα δεδομένα θερμοκρασίας είναι διαφορετικά, τότε ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος (αμέσως σε σταθερή και πλήρη ισχύ!), Και ο αέρας στο δωμάτιο αποκτά τις καθορισμένες παραμέτρους. Στη συνέχεια, ο συμπιεστής σβήνει και λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας, ο οποίος κινεί τον εσωτερικό αέρα. Μόλις οι αισθητήρες εσωτερικής μονάδας εντοπίσουν κάποια αλλαγή θερμοκρασίας, ο συμπιεστής ενεργοποιείται ξανά. Και έτσι σε έναν κύκλο.

Όταν λειτουργεί το κλιματιστικό αυτού του τύπου, η θερμοκρασία στο δωμάτιο κυμαίνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας (περίπου + -3 ° C). Ο συμπιεστής είναι είτε απενεργοποιημένος είτε λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Λόγω της περιοδικής ενεργοποίησης / απενεργοποίησης του συμπιεστή, καταναλώνεται περισσότερη ηλεκτρική ισχύς και η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία επιτυγχάνεται πιο αργά.

Ένα άλλο πράγμα είναι ο μετατροπέας κλιματισμού. Το επίθετο "μετατροπέας" μιλάει από μόνο του: τα κλιματιστικά αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με μετατροπείς. Ας δούμε τι είναι ένας μετατροπέας στο κλιματιστικό.

Inverter Χρησιμοποιείται μια συσκευή για τη μετατροπή ενός DC σε ένα εναλλασσόμενο ρεύμα. Το εναλλασσόμενο ρεύμα του δικτύου εισέρχεται στο ηλεκτρικό φίλτρο, όπου ο ανεπιθύμητος θόρυβος καταστέλλεται και οι ξαφνικές τάσεις τάσης εξομαλύνονται. Στη συνέχεια, το "καθαρό" εναλλασσόμενο ρεύμα ενός ημιτονοειδούς χαρακτήρα εισέρχεται στο μπλοκ ανορθωτή, όπου εξάγεται ένα σταθερό εξάρτημα, το οποίο φέρεται στις απαιτούμενες παραμέτρους όσον αφορά το ρεύμα και την τάση. Στον αντιστροφέα, η τάση συνεχούς ρεύματος λαμβάνει τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα για την τροφοδοσία του συμπιεστή. Έτσι, ο συμπιεστής λειτουργεί ομαλά και συνεχώς, αλλάζοντας την ισχύ.

Όταν ο κλιματιστικός μετατροπέας είναι ενεργοποιημένος, ο αισθητήρας μετρά τη θερμοκρασία χώρου. Στη συνέχεια, ο φυσητήρας ο οποίος λειτουργεί υπό πλήρες φορτίο δεν είναι (όπως στα συμβατικά κλιματιστικά), και επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο (βέλτιστο) επίπεδο ισχύος που απαιτείται για την ψύξη ή τη θέρμανση του αέρα σε ένα δωμάτιο. Έτσι, μόλις η θερμοκρασία φθάσει το επιθυμητό σήμα, ο συμπιεστής δεν απενεργοποιείται, και αρχίζει να λειτουργεί στον τρόπο λειτουργίας χαμηλής ισχύος, συνεχώς διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας μας.

Αυτά τα κλιματιστικά είναι λιγότερο ενεργειακά (εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 30%), αλλά πιο ακριβά. Τα συστήματα κλιματισμού των μετατροπέων δεν επιτρέπουν την άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και επίσης την διπλασιασμό της ταχύτητας στο επιθυμητό επίπεδο θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, λόγω της ομαλής και συνεχούς λειτουργίας του συμπιεστή, είναι πιο ανθεκτικά (η συνεχής λειτουργία του συμπιεστή εξαλείφει την επιβλαβή επίδραση των ρευμάτων εκκίνησης).

Τύποι συστημάτων κλιματισμού

Τα σύγχρονα κλιματιστικά κατατάσσονται επίσης σε διάφορες ομάδες.

Με αριθμό μπλοκ:

Διαχωρισμένα συστήματα. Υπάρχει ένα εξωτερικό μπλοκ ανά εσωτερικό.

Σύστημα πολλαπλών σπαστών. Μπορούν να εγκατασταθούν διάφορες εσωτερικές μονάδες σε μία εξωτερική μονάδα. Συνήθως είναι 2-4 εσωτερικές μονάδες.

Με ραντεβού:

Διαχωριστικό σύστημα οικιακής χρήσης, σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων. Μπλοκάκια μικρής ισχύος (έως 5 kW) και σε μικρή απόσταση από τη διαδρομή μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας (μέχρι 15 m). Αυτό οφείλεται στη χαμηλή ισχύ του συμπιεστή. Τα συστήματα αυτά τοποθετούνται συνήθως σε μικρές εγκαταστάσεις (έως και 50 μ.) Σε διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία κλπ.

Ημι-βιομηχανικό διαχωριστικό σύστημα, σύστημα πολλαπλών σπαστών. Τα μπλοκ είναι συνήθως από 5 έως 15 kW. Η διαδρομή μεταξύ των μπλοκ μπορεί να είναι από 30 έως 45 μέτρα, ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο.

Βιομηχανικά συστήματα πολλαπλών ζωνών (VRF ή VRV). Τα συστήματα αυτά σας επιτρέπουν να συνδέσετε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μονάδων και να ρυθμίσετε την αποστολή. Η ισχύς της εξωτερικής μονάδας μπορεί να κυμαίνεται από 10 kW μέχρι το άπειρο (100-150 kW). Τα συστήματα αυτά τοποθετούνται σε μεγάλα γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα κ.λπ. Η διαδρομή κλιματισμού μπορεί να φτάσει μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Η ίδια η συντομογραφία VRF σημαίνει VariableRefrigerantFlow, η οποία στα Αγγλικά σημαίνει "μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου". Στον πυρήνα του, τα συστήματα κλιματισμού VRF πολλαπλών ζωνών αποτελούν αναβάθμιση συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού. Αυτοί, όπως το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, διαθέτουν μια εξωτερική μονάδα. Ωστόσο, ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων που μπορούν να συνδεθούν σε μια εξωτερική μονάδα, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ανέρχεται σε αρκετές δωδεκάδες (συνήθως μέχρι 40 κομμάτια). Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους τόσο σε ισχύ όσο και σε τύπο: κανάλι, κασέτα, τοίχο, οροφή (θα συζητηθεί παρακάτω για τους τύπους εσωτερικών μονάδων).

Σύστημα VRV (Variable RefrigerantVolume - "μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου") δεν έχει καμία βασική διαφορά από το σύστημα VRF. Διαφέρουν μόνο στην ισχύ, τη διάρκεια ζωής, τον πιθανό αριθμό εσωτερικών μονάδων, την αξιοπιστία.

Πλέον είναι η αισθητική πλευρά του θέματος, γιατί αν όλοι οι χώροι εξυπηρετούνται από συστήματα πολλαπλών ζωνών, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ατομικό split-σύστημα, στη συνέχεια, στην πρόσοψη του κτιρίου απλά θα παραμείνει ένα «ζωτικό χώρο» της αμέτρητες αριθμός των εξωτερικών μονάδων.

Είναι σημαντικό ότι, η μέγιστη απόσταση μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής ύψος μπλοκ μπορεί να είναι 50 μέτρα, ενώ η «οριζόντια» - 100 μέτρα, η οποία καθιστά δυνατή για να φιλοξενήσει την εξωτερική μπλοκ όχι μόνο επί του εξωτερικού τοιχώματος ενός κτιρίου (που μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, ένα υπόγειο, καθώς και κοντά στο κτίριο).


Διαχειριστείτε το σύστημα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών τόσο κεντρικά ("ενιαίο" πίνακα ελέγχου) όσο και μεμονωμένα (υπάρχουν ξεχωριστές κονσόλες για κάθε εσωτερική μονάδα).


Ανά τύπο εσωτερικών μονάδων:

Τοίχου τοποθετημένο - συμβατικά κλιματιστικά οικιακής χρήσης. Το πιο απλό και φθηνό από την άποψη του σχεδιασμού και της εγκατάστασης. Τοποθετούνται σε διαμερίσματα, σπίτια και μικρές εγκαταστάσεις

Τα κλιματιστικά τοίχου αποτελούνται από δύο μπλοκ: εξωτερικά και εσωτερικά. Το πρώτο από αυτά είναι συνήθως τοποθετημένο κάτω από το παράθυρο από την πλευρά του δρόμου του κτιρίου.


Τυπική θέση της εσωτερικής μονάδας - κάτω από την οροφή (σε απόσταση 15-20 cm). Πρέπει επίσης να υπάρχει ελεύθερος χώρος αριστερά και δεξιά της εσωτερικής μονάδας. Η εσωτερική μονάδα δεν πρέπει να εκτίθεται σε ηλιακό φως, μακριά από συσκευές θέρμανσης. Επίσης, μην το τοποθετείτε κοντά σε χώρους εργασίας και υπνοδωματίου.

Όταν εγκαθιστάτε κλιματιστικά αυτού του τύπου, πρέπει να θυμάστε την απόσταση μεταξύ των μονάδων: επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του κλιματιστικού καθώς και τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού.

Ευαίσθητη θερμοκρασία από το κλιματιστικό

Το βέλτιστο μήκος της γραμμής freon είναι περίπου 5 μέτρα, το μέγιστο - περίπου 15 μέτρα. Κάθε επιπλέον μετρητής αυξάνει το φορτίο του συμπιεστή (αυξάνει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας), μειώνει την ισχύ του κλιματιστικού και αυξάνει την τιμή του κλιματισμού. Περιορισμοί επιβάλλονται επίσης στην απόσταση "σε ύψος": είναι συνήθως 8-10 μέτρα.

Το σύντομο χρονικό διάστημα των επικοινωνιών έχει επίσης επιζήμια αποτελέσματα στη λειτουργία του συστήματος. Επομένως, στην περίπτωση της τοποθέτησης μπλοκ σε απόσταση μικρότερη από 5 μέτρα, το "πλεόνασμα", στριμμένο σε δακτύλιο, είναι "κρυμμένο" πίσω από το εξωτερικό μπλοκ.

Αγωγοί κλιματισμού

Ένα σύστημα κλιματισμού χωρισμένου τύπου αποτελείται από μια εσωτερική και εξωτερική μονάδα, στην οποία συνδέεται ένα σύστημα αγωγών με θερμομόνωση. Το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο και η θερμοκρασία ρυθμίζεται μέσω κονσόλας τοίχου.

Αρχή λειτουργίας ενός κλιματιστικού καναλιού

Στα κανάλια τροφοδοσίας υπάρχει συνεπώς ψυχρός αέρας και τροφοδοτείται στο δωμάτιο για ψύξη του. Αφαιρούμενος θερμός αέρας λαμβάνεται από το δωμάτιο μέσω των αγωγών εξαγωγής. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου συστήματος, ο αέρας κυκλοφορεί στο δωμάτιο. Στην πραγματικότητα, επιτυγχάνεται η ίδια διαδικασία με τη μονάδα τοίχου, η οποία επίσης αντλεί θερμό αέρα και δίνει τον ψυχρό αέρα. Μόνο στην περίπτωση της μονάδας καναλιών υπάρχει μια πιο ομοιόμορφη κατανομή ροής αέρα, η οποία αποτελεί θετικό χαρακτηριστικό του κλιματιστικού καναλιού.

Συσκευή εξωτερικό κανάλι κλιματιστικό μονάδα αέρος ως σύνολο δεν είναι διαφορετική από τις άλλες εξωτερικές μονάδες του split-σύστημα (που αποτελείται από έναν ανεμιστήρα, ένα ψυγείο, ένα συμπιεστή, κ.λπ.). Σύνδεση conditioner κανάλι εμφανίζεται συνήθως σε δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ψευδοροφή ή καπνιστές, που είναι εξοπλισμένα με άλλα είδη κατασκευών (για παράδειγμα, κόγχες τοίχων) που σας επιτρέπουν να "κρύβετε" το εσωτερικό μπλοκ από το ανθρώπινο μάτι. Ταυτόχρονα, πρέπει πάντα να υπάρχει πρόσβαση στη θέση της εσωτερικής μονάδας (σε περίπτωση ανάγκης για εργασίες επισκευής).

Κλιματιστικά κασέτας

Ένας άλλος τύπος split-συστήματος είναι κλιματιστικά τύπου κασέτας, τα οποία, όπως τα κανάλια, είναι εγκατεστημένα σε ένα δωμάτιο κάτω από την οροφή. Συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τυχόν είδη ψευδοροφών (Armstrong, Grillatto, γυψοσανίδες, κ.λπ.).


Μονάδα κλιματισμού κασέτας:

Το διακριτικό χαρακτηριστικό είναι ότι ρέει ο αέρας διαμέσου του κατώτερου τμήματος της εσωτερικής μονάδας που κλείνει διακοσμητικά γρίλια παρέχοντας έτσι τη διανομή του αέρα στα 2 ή 4 κατευθύνσεις της μονάδας κατά μήκος της οροφής το οποίο εμποδίζει την είσοδο του κρύου αέρα μέσα στη ροή των ανθρώπων κάτω από αυτούς.

Πηγαίνετε στον κατάλογο των συστημάτων κλιματισμού


Εφαρμογή κλιματιστικών

Τα συστήματα κλιματισμού τύπου καναλιού και κασέτας χρησιμοποιούνται συχνότερα για μια επαρκώς μεγάλη χωρητικότητα ψύξης και έχουν τη δυνατότητα ψύξης μεγάλου όγκου χώρου. Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, για χώρους γραφείων, όπου πολλά μικρά γραφεία είναι συχνά πιο οικονομικά να βάζουν ένα κανάλι κλιματιστικό σε αρκετές αίθουσες. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία μόνο από ένα δωμάτιο με κονσόλα τοίχου. Μια κασέτα τοποθετείται συχνά σε ένα μεγάλο δωμάτιο (κατάστημα, κατάστημα κ.λπ.), όπου τοποθετείται στο κέντρο και δροσίζει ολόκληρο το δωμάτιο.

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής όχι μόνο παρέχει χώρο με καθαρό αέρα, αλλά και εκκενώνει τον αέρα εξαγωγής (λόγω της παρουσίας αγωγών εξαγωγής).

Κάθε σύστημα εξαερισμού λειτουργεί αρκετά θορυβώδεις, πράγμα που απαιτεί τη χρήση σχεδίων ηχομόνωση. Πάνω μιλήσαμε για κλιματιστικά με εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες. Ωστόσο, εκτός από τα σύστημα split, υπάρχουν όλο και αέρα μονομπλόκ κλιματιστικά στο οποίο η εξωτερική μονάδα είναι απούσα. Αυτοί, με τη σειρά τους, στερεώνονται (τοποθετηθεί στον τοίχο ή σε ένα άνοιγμα παραθύρου) και κινητών: εξοπλισμένο με κινητή βάση, έτσι ώστε μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε όλη την αίθουσα (το μόνο όριο αυλακωτό σωλήνα, μέσω του οποίου θερμός αέρας εκκενώνεται έξω από το δωμάτιο).

Τα κλιματιστικά τοίχου Monoblock δεν απαιτούν πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης κατά την εγκατάστασή τους. Η απουσία μιας εξωτερικής μονάδας επιτρέπει τη χρήση της σε εκείνα τα κτίρια που δεν επιτρέπεται να κάνουν αλλαγές στην πρόσοψη (για παράδειγμα, κτίρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης). Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε: το κλιματιστικό τοίχου χωρίς εξωτερική μονάδα έχει χαμηλό επίπεδο αναπαραγωγικού θορύβου, το οποίο είναι επίσης το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του. Ωστόσο, όσον αφορά τους πόρους και την αξιοπιστία, τα μονοκόμματα εξακολουθούν να είναι ελαφρώς κατώτερα από τα διαχωρισμένα συστήματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις οριζόντιες που είναι πιο εξοικειωμένες με εμάς, υπάρχουν και κλιματιστικά κάθετου τοίχου. Αυτή η μη τυποποιημένη εκτέλεση της εσωτερικής μονάδας επιτρέπει την κατανομή του αέρα κατά μήκος των τοίχων σε κάθε πλευρά της εσωτερικής μονάδας και παρέχει επίσης τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τη χρήσιμη περιοχή του δωματίου (είναι δυνατόν να τοποθετηθεί σε μια στενή γωνία του δωματίου).

Προφανώς, η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη ποικιλία κλιματιστικών. Αλλά δεν πρέπει να φοβάστε μια τόσο μεγάλη ποικιλία. Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές του κάθε κλιματιστικού, δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε αυτή την ποικιλομορφία.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το κοντίσιονερ είναι ένα προϊόν που αγοράζεται όχι για μία ημέρα και στη συνέχεια, με μια ικανή και λογική προσέγγιση, θα βρείτε ακριβώς το κλιματιστικό που θα κάνει τη ζωή σας πιο ευχάριστη, παρέχοντας ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιό σας.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή ενός μηχανικού κλιματισμού