Κλιματισμός με τροφοδοσία με φρέσκο ​​αέρα: μια συσκευή και μια επιλογή από ένα split split σύστημα

Σε ζεστά και άνετα σπίτια, υπάρχουν συχνά προβλήματα με τον φυσικό εξαερισμό και συνεπώς το περιεχόμενο οξυγόνου πέφτει απότομα. Αυτό επηρεάζει την υγεία και τη δραστηριότητα των ιδιοκτητών σπιτιού και των εργαζομένων των επιχειρήσεων.

Για την επίλυση του προβλήματος, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός. Ένα μοντέρνο κλιματιστικό με φρέσκο ​​αέρα είναι ένα μοντέλο αποδοτικού και προσιτού κλιματικού εξοπλισμού.

Σύγκριση συμβατικών και κλιματιστικών

Ένα κοινό λάθος μεταξύ των χρηστών είναι ότι θεωρούν οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού κλιματισμού. Στην πραγματικότητα, στον τρόπο ενεργού ανταλλαγής αέρα με τις μάζες αέρα του δρόμου μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ορισμένοι τύποι εξοπλισμού. Προκειμένου να γίνει πιο σαφής, πρώτα εξετάζουμε τη συσκευή ενός συμβατικού διαχωρισμένου συστήματος.

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης, που ονομάζονται split συστήματα, είναι ένα σύνολο από δύο χωριστές μονάδες που έχουν διαφορετική δομή το ένα από το άλλο και βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις. Η πρώτη μονάδα είναι μια μονάδα εξάτμισης, η οποία είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, αναρτάται σε τοίχο ή μερικώς καλυμμένη με επένδυση οροφής. Η δεύτερη μονάδα είναι μια απομακρυσμένη συσκευή συμπιεστή-συμπυκνωτή, συνήθως τοποθετημένη στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η αρχή του κλιματιστικού είναι απλή. Μέσα από τις γρίλιες εισαγωγής εισέρχεται ο θάλαμος αέρα στη μονάδα, όπου ψύχεται και στη συνέχεια εκκενώνεται μέσω των αεραγωγών προς τα έξω. Η μεταβολή της θερμοκρασίας του αέρα δεν βασίζεται στην παραγωγή του κρύου, αλλά στη μεταφορά της θερμικής ενέργειας.

Ο φορέας είναι ο Freon, ο οποίος εισέρχεται στην απομακρυσμένη μονάδα στην αέρια κατάσταση, αλλά επιστρέφει στη μονάδα υγρού. Για να εισέλθει στην αέρια φάση, το freon παίρνει μέρος της θερμότητας από τον αέρα εξαγωγής στον εξατμιστή.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει αντικατάσταση των αέριων μαζών, και η ψύξη (καθώς και η θέρμανση και η διήθηση) πραγματοποιείται με επανακυκλοφορία. Ο εξοπλισμός τροφοδοσίας είναι διατεταγμένος διαφορετικά. Ένα παράδειγμα ενός συστήματος split με την οργάνωση εισροής φρέσκου αέρα είναι μια συσκευή τύπου καναλιού.

Φυσικά, οι απλοί σύστημα split είναι εύκολο να εγκατασταθούν, έχουν μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά έχουν ένα όμορφο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά, σε αντίθεση με την παροχή αέρα, δεν φρεσκάρετε τον αέρα στο δωμάτιο - και αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα τους.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα των πολλαπλών συστημάτων

Μιλώντας για τα κλιματιστικά μηχανήματα με τη γενική έννοια, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε και συστήματα πολλαπλών διαστάσεων, τα οποία επίσης χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό πολυκατοικιών, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων και βιομηχανικών κτιρίων.

Από τα συμβατικά διαφέρουν επειδή έχουν μόνο μία απομακρυσμένη μονάδα, ενώ μπορεί να υπάρχουν αρκετές εσωτερικές. Ο ελάχιστος αριθμός είναι δύο ενότητες, το μέγιστο περιορίζεται σε τέσσερις. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα εσωτερικά μπλοκ, το σύστημα θα χάσει την απόδοσή του και δεν θα λειτουργήσει με πλήρη ισχύ.

Το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού δεν χρησιμοποιείται πάντοτε, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η εγκατάσταση ενός μεγάλου αριθμού υπαίθριων μονάδων είναι αδύνατη για διάφορους λόγους:

 • Το κτίριο είναι ιστορικό ή αρχιτεκτονικό μνημείο.
 • υπάρχει απαγόρευση εγκατάστασης απομακρυσμένων μονάδων στην πρόσοψη.
 • Για την ανάρτηση του εξοπλισμού, η αρχιτεκτονική του κτιρίου παρέχει για ορισμένα σημεία, περιορισμένη στην περιοχή.

Μερικές φορές από την τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού απομακρυσμένων μονάδων αρνούνται για αισθητικούς λόγους: η όμορφη πρόσοψη του κτιρίου, κρεμασμένη με εξωτερικά κτίρια, φαίνεται απροσδιόριστη.

Το πλεονέκτημα του πολυσυστήματος είναι η εγκατάσταση μιας απομακρυσμένης μονάδας, τα μειονεκτήματα είναι πολύπλοκες εργασίες για την εγκατάσταση αγωγών, μείωση των επιδόσεων και αξιοπιστία. Επιπλέον, όλες οι εσωτερικές μονάδες πρέπει να λειτουργούν με πανομοιότυπους τρόπους: είτε για θέρμανση είτε για ψύξη.

Μοντέλα καναλιών εισόδου

Η λειτουργία της αντικατάστασης των μαζών του αναλωμένου αέρα με τον αέρα από το δρόμο πραγματοποιείται πλήρως μόνο στα κλιματιστικά καναλιών, επομένως θα αναλύσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά τις επιδόσεις. Ένα καλά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο σύστημα διαχωρισμού καναλιών διαχειρίζεται τόσο τα καθήκοντα εξαερισμού όσο και τον έλεγχο του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού με εισροή

Τα μοντέλα ανακυκλοφορίας των κλιματιστικών καναλιών (KK) είναι παρόμοια κατ 'αρχήν με τα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού, αλλά διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και τη θέση τοποθέτησης. Οι εσωτερικές μονάδες είναι ενσωματωμένες σε δομές οροφής ψεκασμού και ο αέρας κυκλοφορεί μέσω των καναλιών που τα συνδέουν με την εξωτερική μονάδα.

Έτσι, μοιάζει με ένα απλό μοντέλο ανακύκλωσης, που δεν μπορεί να παρέχει καθαρό αέρα. Προκειμένου το σύστημα να εκτελέσει τη λειτουργία τροφοδοσίας, απαιτείται ενσωματωμένος θερμαντήρας. Αυτό ρυθμίζεται από τους κανόνες του SNiP, σύμφωνα με τους οποίους η κατώτατη οριακή θερμοκρασία των μαζών του αέρα που προέρχονται από το δρόμο πρέπει να είναι +14 ° С.

Εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από -15 ° C, η αντλία θερμότητας μπορεί να χειριστεί τη λειτουργία θέρμανσης. Ωστόσο, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, χρησιμοποιούνται μοντέλα κλιματισμού με νερό ή ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα. Ο εξοπλισμός που εκτελεί θέρμανση μπορεί να είναι είτε επιπρόσθετα εγκατεστημένος είτε ενσωματωμένος.

Τα προγραμματιζόμενα συστήματα τροφοδοσίας είναι πιο ακριβά από τις συμβατικές τροποποιήσεις δωματίων με μονάδα τοίχου, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και λειτουργικές λόγω του συνδυασμού εξαερισμού και κλιματισμού. Η ποσότητα του οξυγόνου στον αέρα ικανοποιεί τις υγειονομικές απαιτήσεις, η θερμοκρασία ρυθμίζεται εύκολα και η εμφάνιση δεν δημιουργεί ενόχληση, αφού όλα τα λειτουργικά μέρη του συστήματος βρίσκονται σε μια αόρατη ζώνη πάνω από την οροφή.

Η αρχή του συστήματος εφοδιασμού

Για να μεταφέρεται ο αέρας από το δρόμο στις εγκαταστάσεις, παρέχονται αεραγωγοί, οι οποίοι δεν υπάρχουν σε συμβατικά συστήματα διαχωρισμού. Πρώτον, ο αέρας από το δρόμο μέσω της εξωτερικής μονάδας μετακινείται στο μονωμένο κανάλι και έπειτα στον θάλαμο ανάμειξης. Εκεί ο εισερχόμενος αέρας συνδέεται με τα αναλωθέντα, αναζωογονώντας το.

Στη συνέχεια, το μίγμα αέρα διέρχεται από τα φίλτρα και, σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο, επεξεργάζεται. Αφαιρείται η αφυδάτωση, η θέρμανση ή η ψύξη των αέριων μαζών. Στη συνέχεια, ο καθαρισμένος, φιλτραρισμένος, μερικώς ανανεωμένος αέρας της καθορισμένης θερμοκρασίας εισέρχεται στους χώρους.

Κατά κανόνα, η συντήρηση της θερμοκρασίας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την εποχή. Το καλοκαίρι, τα κλιματιστικά τροφοδοσίας λειτουργούν για ψύξη, το χειμώνα - για θέρμανση. Στην ψυχρή εποχή αρκεί να λειτουργήσει μια αντλία θερμότητας, ο θερμαντήρας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τύποι εξοπλισμού με προσμείξεις

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, με την αντικατάσταση του αέρα με φρέσκο, μόνο εξοπλισμό καναλιών με αεραγωγούς και θέρμανση μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι τύποι μοντέλων μπορούν επίσης να αερίζουν, αλλά σε ποσοστό 10% της απόδοσής τους. Η αναλογία του φρέσκου αέρα αναφερόταν συχνά ως "πρόσμιξη", ο όγκος των αέριων μαζών καταλαμβάνεται από την "κατεργασία" που επεξεργάζεται στο εσωτερικό μπλοκ.

Παραδοσιακά μοντέλα τοίχου

Τα μοντέλα, η εσωτερική μονάδα των οποίων είναι τοποθετημένα στον τοίχο, είναι τα πιο δημοφιλή για τη βελτίωση των χώρων διαβίωσης. Υπάρχουν μοντέλα που παρέχουν ένα άνετο μικροκλίμα σε μια έκταση 10μ², αλλά υπάρχουν πιο ισχυροί εξοπλισμοί σχεδιασμένοι για δωμάτια μέχρι 100μ². Όχι πολύ καιρό πριν, υπήρχαν μοντέλα αναστροφέων εξοπλισμένα με ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ανεξάρτητα από το εάν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να λειτουργεί παράλληλα. Ένα παράδειγμα μονάδας τοίχου με λειτουργία παροχής αέρα από το δρόμο είναι η σειρά Air Exchanger της διάσημης μάρκας HITACHI.

Μια εγκατάσταση εξατμιστήρων τοίχου εγκαθίσταται οπουδήποτε στο δωμάτιο, αλλά προτιμάται η περιοχή κοντά στο παράθυρο. Όσο πιο σύντομος είναι ο κορμός μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα του εξοπλισμού. Τα μοντέλα τοίχων είναι ευχάριστα διακοσμημένα και διαθέτουν μεγάλο σύνολο πρόσθετων επιλογών.

Συστήματα κλιματισμού κασέτας

Συχνά σε δημόσια κτίρια μπορείτε να βρείτε κλιματιστικά με εσωτερικές μονάδες κασέτας. Τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα για τη συντήρηση μεγάλων εκτάσεων - από 40 έως 150 m². Έχουν υψηλή απόδοση και διακρίνονται ευνοϊκά από τα ελάχιστα επίπεδα θορύβου.

Η χωρητικότητα των κλιματιστικών κασετών κυμαίνεται από 3 kW έως 15 kW, οι κύριες λειτουργίες είναι η μείωση της θερμοκρασίας στην αίθουσα ή η λειτουργία στην αντλία θερμότητας. Μια κατασκευή είναι ευρέως διαδεδομένη, στην οποία ο αέρας λαμβάνεται από την αίθουσα μέσω του κεντρικού ανοίγματος, και η τροφοδοσία - κατά μήκος τεσσάρων σιδηροτροχιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Εάν χρησιμοποιείται μια κασέτα, τότε είναι τοποθετημένη σε μια αναρτημένη δομή στο κέντρο του δωματίου.

Στην αγορά υπάρχουν τόσο παραδοσιακές τροποποιήσεις όσο και συστήματα κασετών με ένα μείγμα. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά Airwell CK έχουν σχεδιαστεί για την εγκατάσταση συστημάτων πολλαπλών σπαστών και, χάρη στον ενσωματωμένο θερμαντήρα και τους αεραγωγούς, εκτελούν μια δοσομετρική παροχή φρέσκου αέρα. Πλεονεκτήματα - όμορφος σχεδιασμός και υψηλή απόδοση, μειονέκτημα - εγκατάσταση μόνο στη δομή ανάρτησης.

Συσκευές δαπέδου και οροφής

Σε μερικές αίθουσες δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την τοποθέτηση των μοντέλων κασετών και η απόδοση των κλιματιστικών σε τοίχο δεν επαρκεί. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε συσκευές γενικού πάτου-οροφής που διαθέτουν συνδετήρες και για τοποθέτηση στο πάτωμα και για να κρεμάσετε στην οροφή.

Ο κλιματισμός παρέχεται από πίδακα καθαρού αέρα, ο οποίος κατευθύνεται κατά μήκος της οροφής ή του τοίχου - ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης. Η μέγιστη ισχύς των συσκευών είναι 15 kW, αλλά για σχετικά μικρά δωμάτια (40 m²) υπάρχει αρκετός εξοπλισμός με παραμέτρους 5-6 kW.

Μοντέλα στήλης διαχωρισμένων συστημάτων

Όπως μπορεί να κριθούν από τον τίτλο, τα κλιματιστικά με τη μορφή τους μοιάζουν με στήλες που αγωνίζονται στην οροφή. Εξυπηρετούν άλλους τύπους ισχύος (κατά μέσο όρο 17 kW) και μπορούν να εξυπηρετήσουν δωμάτια έως 180μ².

Η αρχή της λειτουργίας μοντέλων τύπου στήλης είναι η ίδια με αυτή των προηγούμενων κλιματιστικών, αλλά διαφέρουν στην παροχή καθαρού αέρα. Το ρεύμα δεν κατευθύνεται κατά μήκος των τοίχων και όχι στο κέντρο του δωματίου, αλλά προς την οροφή. Εκεί ο ψυχρός αέρας αποκλίνει προς διάφορες κατευθύνσεις και κατεβαίνει, μετατοπίζοντας ήδη θερμαίνεται.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με μερικό μείγμα φρέσκου αέρα έχουν υψηλή απόδοση, αλλά έχουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου από τους τύπους χάλυβα - έως και 50 dB.

Πλεονεκτήματα της κλιματισμού πολλαπλών ζωνών

Η πολυζωνική συντήρηση των χώρων είναι μια πιο τέλεια παραλλαγή συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού, γεγονός που δημιουργεί ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα σε μια μεγάλη περιοχή. Η κύρια διαφορά από τα τυπικά συστήματα split είναι η αύξηση του μήκους του δικτύου που συνδέει τις μονάδες που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του συστήματος πολλαπλών ζωνών:

 • Μέχρι 20 εσωτερικές μονάδες μπορούν να συνδεθούν σε 1 απομακρυσμένη μονάδα.
 • η απόσταση από την εσωτερική μονάδα έως την εξωτερική μονάδα είναι έως 150 μέτρα (σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερο).
 • η διαφορά ύψους μεταξύ των μονάδων είναι 50 μέτρα.

Χάρη στις παραμέτρους που παρατίθενται, η απομακρυσμένη εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στα πιο βολικά απομακρυσμένα σημεία - στη σοφίτα, στην οροφή, στην αυλή πίσω από το φράχτη κλπ.

Το σύστημα πολλαπλών ζωνών είναι πιο οικονομικό, καθώς ο έλεγχος του μετατροπέα επιτρέπει την αλλαγή της ισχύος του συστήματος ανάλογα με τον αριθμό των εσωτερικών μονάδων που λειτουργούν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντελώς διαφορετικές μονάδες τύπου και επιδόσεων. Η ρύθμιση και ο έλεγχος της λειτουργίας του συνόλου του εξοπλισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν σε λειτουργία συστήματος, με ένα τηλεχειριστήριο.

Συμβουλές για την επιλογή των κλιματιστικών

Πριν αγοράσετε ένα σύστημα split για οικιακή χρήση ή για χρήση γραφείου, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε εάν είναι απαραίτητος ο εξαερισμός. Ίσως το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού και δεν χρειάζεται πρόσθετες συσκευές αυτού του τύπου.

Εάν η ανταλλαγή αέρα είναι αδύναμη, δώστε προσοχή στα μοντέλα των κλιματιστικών.

Εάν οι οροφές είναι χαμηλές (για παράδειγμα, 2,5 μ.), Η ιδέα με μοντέλα οροφής δεν θα λειτουργήσει. Ίσως, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή με μια μονάδα τοίχου, η οποία ταυτόχρονα φέρει μια πνοή αέρα από το δρόμο. Για μεγαλύτερα δωμάτια, θα χρειαστεί ένα πιο παραγωγικό μοντέλο, για παράδειγμα, με εγκατάσταση δαπέδου και οροφής.

Οι αίθουσες ξενοδοχείων, φουαγιέ και λόμπι είναι μεγάλες. Εκτός από τα συστήματα καναλιών, τα μοντέλα στήλης είναι εγκατεστημένα σε αυτά, με διαφορετικές επιδόσεις και υψηλή ταχύτητα ανταλλαγής αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής, είναι απαραίτητο να αναλυθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά απόδοσης: να προσδιοριστεί η περιοχή του μοντέλου, ποια είναι η χωρητικότητά του και εάν μπορούν να συνδεθούν πρόσθετα στοιχεία. Τα νεότερα προγραμματιζόμενα κλιματιστικά με μια μεγάλη λίστα πρόσθετων επιλογών είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά ορισμένες λειτουργίες είναι πραγματικά σημαντικά.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Για την καλύτερη κατανόηση της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας των συστημάτων διάσπασης κλιματισμού, σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε βίντεο με χαρακτήρα έρευνας.

Αναθεώρηση βίντεο κλιματιστικών καναλιών Haier:

Από τα πλεονεκτήματα των μοντέλων τύπου καναλιών:

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα συστήματα πολλαπλών ζωνών:

Για να εμπλουτιστεί ο αέρας στο δωμάτιο με οξυγόνο, δεν είναι απαραίτητο να κρατάτε ένα ανοιχτό παράθυρο ή να εγκαταστήσετε επιπλέον αερισμό. Μερικές φορές αρκεί να επιλέξετε το σωστό μοντέλο του κλιματιστικού, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, όχι μόνο θα δροσίζει / ζεσταίνει το δωμάτιο, αλλά και θα πραγματοποιεί ανταλλαγή αέρα.

Σύστημα διαχωρισμού αγωγών με προσθήκη αέρα: αρχή λειτουργίας, βήματα συναρμολόγησης

Τα τυπικά κλιματιστικά τοίχου είναι πιο δημοφιλή, ωστόσο το σύστημα διαχωρισμού καναλιών με προσθήκη αέρα χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα δημόσιο χώρο, ενώ ο ψυχρός αέρας θα περάσει από ένα δίκτυο ειδικών αεραγωγών. Ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δωμάτιο και πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.

Πώς λειτουργεί το σύστημα διαχωρισμού καναλιών με ένα μίγμα αέρα

Σχέδιο του κλιματιστικού καναλιού

Τα συστήματα κλιματισμού αγωγών είναι δομοστοιχειωτές συσκευές και αποτελούνται από διάφορα μέρη. Έχουν μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή, καθώς και ένα εσωτερικό στοιχείο εξάτμισης. Όλα τα μέρη συνδέονται μεταξύ τους μέσω αγωγού με ηλεκτρικά καλώδια και ψυγείο. Το κλιματιστικό έχει ένα εξωτερικό μέρος, το οποίο είναι συνήθως τοποθετημένο στο δρόμο, και το εσωτερικό είναι στο δωμάτιο. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θέσεων σε θέση να, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ντουλάπι ή ένα ξεχωριστό βοηθητικό δωμάτιο, σε μια εσοχή για falshstenkoy ή οροφή καμβά.

Οδήγηση κανάλι air-conditioner με την εισροή φρέσκου αέρα έχει αναπτυχθεί ξεχωριστά για κάθε διαμέρισμα ή άλλο αντικείμενο, όπως η συσκευή παραδίδεται χωρίς ένα τελικό σύστημα. Αυτό σας επιτρέπει να εφαρμόσετε διάφορα σχέδια σχεδιασμού, εγκαθιστώντας την τεχνική έτσι ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό.

Μέσα στο κουτί της μονάδας εξάτμισης, μπορείτε να βρείτε διάφορα στοιχεία εργασίας:

 • Εναλλάκτης θερμότητας.
 • Ο ανεμιστήρας.
 • Πίνακας ελέγχου.
 • Ένα ξεχωριστό δοχείο σχεδιασμένο για συμπύκνωση.

Ορισμένα μοντέλα παράγει επίσης μοντέρνο σχεδιασμό έχουν αντλίας αποχέτευσης και λειτουργεί συνεχώς ψύξη σημαντική περιοχή μεγέθους συνοδεύεται από άφθονη εκκένωσης συμπυκνωμάτων.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Ο κλιματισμός του καναλιού (split σύστημα με εξαναγκασμένο εξαερισμό) λειτουργεί σύμφωνα με μία αρχή, η οποία ισχύει για όλες τις ποικιλίες αυτής της τεχνικής. Η κύρια μονάδα είναι μια αντλία θερμότητας, μέσω της οποίας κυκλοφορεί το ψυκτικό υγρό. Υπάρχουν και άλλα εξαρτήματα - ο σωλήνας σύνδεσης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πίεση του συμπιεστή.

Η αρχή του ρυθμιστή κανάλι με την εισροή είναι η μεταφορά της θερμότητας με συμπίεση του ψυκτικού μέσου. Η διαδικασία αρχίζει στο κύκλωμα του ψυγείου λειτουργίας, όπου η θερμοκρασία του αερίου σταδιακά αυξάνεται. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, αρχίζει μια σταθερή ανταλλαγή μεταξύ του εισερχόμενου αέρα και της ψυκτικής ουσίας, πράγμα που οδηγεί στην επιστροφή της ενέργειας που προέρχεται από τον εναέριο χώρο. Η ένταση αυτής της διαδικασίας διατηρείται από τον ανεμιστήρα.

Στο εξωτερικό μέρος της συσκευής, επίσης, αυξάνεται η πίεση, λόγω της χρήσης ενός γκαζιού. Εξαιτίας αυτού, η ψυκτική ουσία συσσωρεύεται και σταδιακά συστέλλεται. Η συσκευή διακοπής εδώ είναι ένας ειδικός τριχοειδής σωλήνας.

Εγκατάσταση κλιματιστικού καναλιών

Στάδια εγκατάστασης

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού καναλιού με εισροή φρέσκου αέρα για ένα διαμέρισμα αρχίζει με την επιλογή μιας κατάλληλης θέσης για την εξωτερική μονάδα. Είναι επιθυμητό να επιλέξετε ένα που βρίσκεται στη σκιά. Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων συνιστώνται να έχουν την ενότητα πιο κοντά στο μπαλκόνι προκειμένου να διευκολυνθεί η συντήρηση της συσκευής. Επίσης, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την απόσταση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τμήματος, οι συγκεκριμένες παράμετροι υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή στην οδηγία.

Η ίδια η διαδικασία εγκατάστασης έχει ως εξής:

 • Όπου υπάρχει ένα εσωτερικό τμήμα, είναι απαραίτητο να τρυπηθεί ένα διάφραγμα με διάμετρο όχι μικρότερη από 8 cm που θα χρησιμοποιείται για επένδυση επικοινωνιών.
 • Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στον τοίχο, όπου στερεώνεται με βραχίονες και το κιβώτιο πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.
 • Η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στο δωμάτιο. Είναι καλύτερο να το στερεώσετε στην οροφή ή στον τοίχο για να αποφύγετε τους κραδασμούς. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επιπρόσθετα αποσβεστήρες κραδασμών.
 • Μετά από αυτό, μπορείτε να μεταφέρετε ηλεκτρική ενέργεια στη μονάδα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιείται ένα ξεχωριστό καλώδιο που συνδέει τις μπαταρίες με το σύστημα και τον πίνακα διανομής.

Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο, όπου στερεώνεται με βραχίονες

Οι σωλήνες Freon θα πρέπει επίσης να εγκατασταθούν έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να λειτουργεί σωστά:

 • Αυτό θα απαιτήσει ένα ζεύγος σωλήνων χαλκού, οι οποίοι κόβονται με ένα ειδικό εργαλείο - ένα κοπτικό σωλήνα.
 • Στη συνέχεια, τα πρίσματα πρέπει να κάμπτονται με ένα χαλύβδινο σωλήνα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια, γιατί χωρίς αυτήν, ο σωλήνας μπορεί να παραμορφωθεί και να σπάσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσουν στεγανότητα τους και θα είναι άχρηστα.
 • Οι σωλήνες ενώνονται με ακροφύσια για θερμομόνωση και οι φλάντζες τοποθετούνται κατά μήκος των άκρων.
 • Μετά από αυτό, πραγματοποιείται κύλιση. Για να σφίξετε τα παξιμάδια, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα ροπόκλειδο για να αποφύγετε το σπάσιμο του προϊόντος.
 • Τα άκρα των σωλήνων βιδώνονται με φλάντζες. Είναι απαραίτητο να σφίξετε τους συνδέσμους όπως είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε στεγανότητα στο σύστημα.

Το εξωτερικό μέρος του συστήματος, το οποίο βρίσκεται στο δρόμο, συνήθως στερεώνεται με ειδικούς σφιγκτήρες στερέωσης ή τοποθετείται σε προστατευτικό κουτί. Μετά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να υποπίεση, έτσι ώστε όλη η υπερβολική υγρασία από το εσωτερικό να εξατμίζεται. Στη συνέχεια, το ψυγείο ξεκινάει μέσα στο σύστημα, ενώ ελέγχει το επίπεδο πίεσης. Το κλιματιστικό αρχίζει για έλεγχο και, αν τα πάντα είναι εντάξει, συνδέστε τους αγωγούς αέρα σε αυτό.

Διακοσμητική μάσκα του κλιματιστικού καναλιού

Μοντέλα μοντέλα

Ο αγωγός προμήθειας και εξαγωγής κλιματισμού μπορεί να αγοραστεί σε τιμή 35 χιλιάδων ρούβλια, αν λάβουμε υπόψη τα απλούστερα μοντέλα από τους ελάχιστα γνωστούς κατασκευαστές. Συσκευές με πρόσθετες λειτουργίες, που κυκλοφορούν από δημοφιλείς εταιρείες, θα κοστίζουν περισσότερο. Βιομηχανικά κλιματιστικά αυτού του τύπου έχουν τιμή 100 χιλιάδων ρούβλια.

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στη δύναμη του κεφαλιού. Πρέπει να υπερβαίνει την αντίσταση των αεραγωγών. Είναι επίσης σημαντικό να εξεταστεί ο όγκος παροχής ψυχρού αέρα. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, οι καλύτερες είναι οι ιαπωνικές και οι σουηδικές εταιρείες, αλλά μεταξύ των κινεζικών συσκευών προϋπολογισμού μπορείτε να βρείτε καλές επιλογές.

Συμβουλή: Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τον υπολογισμό του αγωγού, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα εκείνα όπου η τιμή του σετ μπορεί να ρυθμιστεί με τον καθορισμό των απαραίτητων παραμέτρων.

Για λόγους σύγκρισης, μπορείτε να εξετάσετε διάφορα σύγχρονα μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές:

 • Η Energolux είναι μια κινεζική εταιρεία που προσφέρει το μοντέλο SAD18D1-A. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση 50 τετραγωνικών μέτρων. Το κόστος είναι 47 χιλιάδες ρούβλια. Επίσης, έχει λειτουργία νύχτας, η οποία επιτρέπει τη μείωση του επιπέδου θορύβου.
 • Ο γνωστός κατασκευαστής Electrolux διαθέτει μοντέλο EACD-09 H / Eu για 44.000 ρούβλια. Έχει σχεδιαστεί για συντήρηση 25 τετραγωνικών μέτρων, δεν διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες.
 • Η εταιρεία Toshiba παράγει RAV-SM140, σχεδιασμένο για μια σημαντική περιοχή εξυπηρέτησης - 125 τετραγωνικών μέτρων. Εάν είναι απαραίτητο, αυτό το κλιματιστικό θα είναι σε θέση να παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε ολόκληρο το σπίτι ή μεγάλο διαμέρισμα. Η τιμή του είναι 236 χιλιάδες ρούβλια.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε κλιματισμό για οποιαδήποτε αίτηση - για να ψύξετε ένα μικρό δωμάτιο ή ολόκληρο το σπίτι, με πρόσθετες λειτουργίες και χωρίς αυτές. Επίσης, υπάρχουν μοντέλα προϋπολογισμού, αυτό το τμήμα τιμών στην αγορά παρουσιάζεται αρκετά διαφορετικά.

Η εισροή καθαρού αέρα στα κλιματιστικά είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Είμαι βέβαιος ότι οι επαγγελματίες γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τις δυνατότητες των σύγχρονων συστημάτων κλιματισμού. Και πώς να είσαι απλός άνθρωπος στο δρόμο που ονειρεύεται δροσερό φρέσκο ​​αέρα στη ζέστη του καλοκαιριού;

Σύμφωνα με την εμπειρία, ακόμη και η πλειοψηφία των διευθυντικών στελεχών των εταιρειών για το κλίμα δεν κατανοούν πλήρως το ζήτημα του φρέσκου αέρα στα κλιματιστικά.

Σας προτείνω να καταλάβετε μαζί!

Αρχικά, τα κλιματιστικά δεν σχεδιάστηκαν για αερισμό, αλλά με την "πλαστικοποίηση" του κόσμου, έγινε εμφανής η ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων λειτουργιών στα συστήματα κλιματισμού.

Έτσι, υπήρχαν κλιματιστικά με εισροή ή μάλλον με προσμίξεις φρέσκου αέρα.

Για παράδειγμα, εταιρεία Panasonic τα τελευταία μοντέλα της είναι εξοπλισμένα με μια ειδική μεμβράνη στην εξωτερική μονάδα, χάρη στην οποία ο αέρας στο δωμάτιο είναι κορεσμένος με οξυγόνο. Η συγκέντρωση διατηρείται στο 21%. Ένα τέτοιο σύστημα συμβάλλει στη σημαντική αύξηση του κόστους εγκατάστασης ενός κλιματιστικού, επομένως χρησιμοποιείται σπάνια.

Haier δημιούργησε μια μονάδα ανανέωσης O2, συνδυάζοντας εξαερισμό και εξαερισμό, καθώς και τον καθαρισμό του αέρα. Η μονάδα είναι προσαρτημένη έξω από το τοίχωμα του κτιρίου, αντλεί αέρα κορεσμένο με διοξείδιο του άνθρακα και τροφοδοτεί φρέσκο ​​και μπορεί επίσης να ζεσταίνει τον αέρα κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων χρόνων. Χάρη στο ενσωματωμένο φίλτρο, ο αέρας καθαρίζεται από σκόνη.

DAIKIN προσφέρει κλιματιστικά με λειτουργία εισροής αέρα και υγρασία, η μέγιστη παροχή αέρα στα μοντέλα αυτά φθάνει τα 32 m3 / ώρα - αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι η κορυφαία απόδοση σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα άλλων κατασκευαστών.

HITACHI παράγει μια σειρά AIR EXCHANGER. Σε αυτά τα κλιματιστικά η εξάτμιση αέρα είναι 10 m3 / h, και η εισροή καθαρού αέρα είναι 4 m3 / ώρα. Δεν είναι αρκετό..

Μια πλήρης εισροή φρέσκου αέρα μπορεί να παρέχει μόνο κλιματιστικά κανάλια, στα οποία είναι εφικτό ένα σύστημα αναμίξεων αέρα μέχρι το 25% της δικής του χωρητικότητας.

Στα κλιματιστικά κασετών και οροφών υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στο σώμα της εσωτερικής μονάδας, μέσω του οποίου παρέχεται καθαρός αέρας - μόνο το 5-10% του συνόλου.

Αλλά, όσον αφορά τους μύθους :)

Στο διαχωρισμένο σύστημα, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, ο αέρας δεν κυκλοφορεί! Στις σωλήνες που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα μόνο το ψυκτικό μετακινείται. Αυτό σημαίνει ότι το κλιματιστικό επεξεργάζεται μόνο αέρα δωματίου. Το δωμάτιο χρειάζεται περιοδικό αερισμό.

Είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τη γνώμη εμπειρογνωμόνων σχετικά με αυτό το θέμα, για παράδειγμα εκπρόσωποι των εταιρειών για το κλίμα. Μετά από όλα, τι είδους κλιματισμό παρέχει φρέσκο ​​αέρα για ένα άτομο;

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα από το δρόμο

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,7

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,7

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,2

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,6

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,6

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 90
 • Ψύξη, kW 9,0

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 70
 • Ψύξη, kW 6,8

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,6

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2,1

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,3

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2,2

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 22
 • Ψύξη, kW 2,7

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 29
 • Ψύξη, kW 3,5

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 52
 • Ψύξη, kW 5,2

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, м² 58
 • Ψύξη, kW 7.1

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,60

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,60

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 70
 • Ψύξη, kW 7,0

Επίτοιχα κλιματιστικά με προσθήκη καθαρού αέρα από το δρόμο - MirCli.ru

Η δυσκολία της ανταλλαγής αέρα είναι ένα από τα πραγματικά προβλήματα των σύγχρονων κτιρίων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οικιστικά και διοικητικά κτίρια που χτίστηκαν το 70-90. τον περασμένο αιώνα. Ο λόγος -η απουσία αποτελεσματικών κεντρικών συστημάτων εξαερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής και η δυσκολία φυσικής ανταλλαγής αέρα λόγω της αντικατάστασης ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένα παράθυρα από PVC. Λόγω της παραβίασης της κανονικής ανταλλαγής αέρα, μια περιορισμένη ποσότητα οξυγόνου εισέρχεται στο δωμάτιο, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της απόδοσης και υποβάθμιση της ευημερίας.

Εγκατάσταση κλιματιστικά τοίχου με αέρα από το δρόμο επιλύει αποτελεσματικά το πρόβλημα της παρεμποδισμένης ανταλλαγής αέρα και παρέχει, κατά τη λειτουργία της κλιματικής τεχνολογίας, την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο από το δρόμο. Οι διεξαχθείσες μελέτες απέδειξαν ότι κατά τη χρήση κλιματιστικά με προσθήκη καθαρού αέρα από το δρόμο μειώνει την περιεκτικότητα του αέρα στον αέρα 2,5 - 3 φορές.

Παραδοσιακά, τα κλασικά συστήματα τοίχων δεν παρείχαν μια τέτοια επιλογή ως ένα μείγμα καθαρού αέρα από το δρόμο (σε αντίθεση με τα συστήματα τύπου καναλιών). Η πρώτη συσκευή αυτού του τύπου εμφανίστηκε στη γραμμή Daikin "Ururu Sarara". Το σύστημα αποδείχθηκε αποτελεσματικό στην πράξη, και αργότερα παρόμοια μοντέλα συσκευών εμφανίστηκαν σε άλλους κατασκευαστές εξοπλισμού κλιματισμού (Haier, Hitachi και άλλοι).

Πώς να επιλέξετε τον τύπο του προϊόντος

Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές που έχουν τη λειτουργία της ροής του αέρα, ανήκουν στο τμήμα των μοντέλων της μεσαίας κατηγορίας ή κατηγορίας premium. Εκτός από αυτή τη λειτουργία, είναι εξοπλισμένα με συμπιεστές αναστροφέα και διαθέτουν σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών σταδίων από διάφορους ρύπους και ακαθαρσίες.

Εκτός από τις παραδοσιακές παραμέτρους της ισχύος ψύξης και θέρμανσης (και κατά συνέπεια - της περιοχής για την οποία σχεδιάζεται η συσκευή), για Κλιματιστικά με φρέσκες εισόδους αέρα από το δρόμο μια άλλη τιμή είναι σημαντική - η παραγωγικότητα (ή η μέγιστη ροή αέρα). Βέλτιστη είναι η ένδειξη που παρέχει την αντικατάσταση ολόκληρου του όγκου αέρα στο δωμάτιο για 2-3 ώρες συνεχούς λειτουργίας του κλιματιστικού.

Αποκτήστε εξαιρετικά αποτελεσματική και πολυλειτουργική κλιματιστικά στις χαμηλότερες τιμές που μπορείτε να κάνετε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε τόσο ακριβά μοντέλα κορυφαίων ιαπωνικών εμπορικών σημάτων υψηλής ποιότητας, τόσο περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού των κινεζικών και αυστραλιανών κατασκευαστών κλιματικής τεχνολογίας.

Παροχή κλιματιστικών για το διαμέρισμα

Έτσι, το καλοκαίρι έρχεται, ευρέως γνωστό στον τομέα της τεχνολογίας του κλίματος, όπως η εποχή των κλιματιστικών ή split συστήματα. Οι δεκαετίες χρήσης αυτών των συσκευών αποκαλύπτουν ορισμένες ελλείψεις που οι κατασκευαστές προσπαθούν να εξαλείψουν σταδιακά. Ίσως ο πιο εντυπωσιακός δείκτης: το μέγεθος παρόμοιων συσκευών, όπως και άλλες τεχνικές, έχει αλλάξει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, και τα νέα συστήματα split είναι πιο ελκυστικά, λεπτότερα και ελαφρύτερα από τις προηγούμενες γενιές τους.

Κάποια στιγμή, τα κλιματιστικά μηχανήματα προκάλεσαν έναν πανικό με το εκπληκτικά θρεπτικό τους περιβάλλον για τους παθογόνους οργανισμούς. Το πιο έντονα θυμόμαστε στην αμερικανική ιστορία είναι η περίπτωση της νόσου των Λεγεωνάριων, οι αιτιολογικοί παράγοντες των οποίων αποικίζουν το υγρό στα κεντρικά κλιματιστικά και διαδίδονται μέσω του διαχωρισμένου συστήματος. Τώρα υπάρχουν μοντέλα με απολύμανση του αέρα εξαγωγής, και οι προγραμματιστές συνεχίζουν να βελτιώνουν τα συστήματα προστασίας από τέτοιες επιληπτικές κρίσεις.
Το τρίτο και κύριο χαρακτηριστικό για εμάς σήμερα των διαχωριστικών συστημάτων είναι η έλλειψη καθαρού αέρα. Για την επίλυση του προβλήματος, οι προγραμματιστές προσπάθησαν να διασχίσουν τη μονάδα κλιματισμού με νέο εξαερισμό. Σε γενικές γραμμές, αυτές οι συσκευές είναι πολύ διαφορετικές από ακριβώς - είπαμε σε αυτό το βίντεο:

Ωστόσο, τα αντίθετα προσελκύουν. Και αυτό πήραν.

Κλιματιστικά με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Όταν ανεπαρκής σε εσωτερικούς χώρους εξαερισμού, που συμβαίνουν μετά την εγκατάσταση των σφραγισμένων μονωτικού γυαλιού μονάδες ή για άλλους λόγους, αυξανόμενη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων επιβλαβών ουσιών, αύξησε την υγρασία μειώνει την περιεκτικότητα οξυγόνου στον αέρα, υπάρχουν δυσάρεστες οσμές. Όλα αυτά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, προκαλεί πονοκέφαλο, υπνηλία, απώλεια της ικανότητας για εργασία. Κλιματισμός με φρέσκο ​​podmes αέρα μειώνει την σχετική περιεκτικότητα CO2 στο δωμάτιο, το οποίο είναι αναμφίβολα μια θετική επίδραση στην υγεία σας.

Στα κλιματιστικά με προσθήκη αέρος, ορισμένα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων τοίχου και καναλιών μπορούν να αποδοθούν.

Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές δεν στέκονται ακόμα, η γκάμα των κλιματιστικών ενημερώνεται διαρκώς και υπάρχουν περισσότερα μοντέλα με την ικανότητα να αναμειχθεί με τον αέρα, το εύρος και τη λειτουργικότητα αυτών των μοντέλων, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές των «ΙΣΤΟΡΙΑ INVEST».

Η αρχή λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Το κλιματιστικό αποτελείται από δύο μονάδες:

 1. εσωτερική μονάδα με φίλτρο, ανεμιστήρα, ψυγείο και ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου
 2. εξωτερική μονάδα, συμπεριλαμβανομένης μονάδας συμπύκνωσης με αντλία θερμότητας και μονάδα ελέγχου μικροεπεξεργαστή

Η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στον τοίχο (επιτοίχια σύστημα split) ή σε ψευδοροφή ή σε ένα κουτί (οδηγούνται σύστημα split), και ο εσωτερικός σχεδιασμός δεν έχει σπάσει, επειδή όλος ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος σε μια ψευδοροφή. Στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο κομψές διακοσμητικές γρίλιες για παροχή αέρα.

Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη σε εξωτερικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους (εάν η μονάδα είναι εξοπλισμένη με φυγόκεντρο ανεμιστήρα). Συνδέονται μέσω ενός λεπτού αγωγού freon. Ένας ηλεκτρικός ή θερμοσίφωνας με ηλεκτρονικό έλεγχο συνδέεται στην εσωτερική μονάδα.

Ο καθαρός αέρας λαμβάνεται από το δρόμο και μέσω ενός θερμικώς μονωμένου αγωγού διοχετεύεται στον θάλαμο ανάμειξης, όπου αναμιγνύεται με αέρα από το δωμάτιο. Στη συνέχεια, το μίγμα αέρα φιλτράρεται και επεξεργάζεται στην εσωτερική μονάδα ανάλογα με τη λειτουργία ρύθμισης (ψύξη, αποστράγγιση ή θέρμανση). Στη συνέχεια, τροφοδοτείται από τα δωμάτια.

Σύστημα ελέγχου μικροεπεξεργαστών

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου υποστηρίζει αυτόματα τις απαραίτητες παραμέτρους του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού ανά πάσα στιγμή του έτους. Το καλοκαίρι ο αέρας ψύχεται και η καθορισμένη θερμοκρασία διατηρείται στο δωμάτιο. Το φθινόπωρο και την άνοιξη το κλιματιστικό σύστημα μεταβαίνει στη λειτουργία "αντλία θερμότητας" και θερμαίνει αποτελεσματικά τον αέρα χωρίς να ενεργοποιήσει τους θερμαντήρες αέρα (ηλεκτρικό ή νερό). Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο πέσει κάτω από 0 ° C, ενεργοποιείται ένας επιπρόσθετος θερμαντήρας αέρα (κλιματιστικό τύπου καναλιού). Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του θερμαντήρα επιτρέπει την ομαλή ρύθμιση της ισχύος της, ανάλογα με τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, η οποία εξασφαλίζει μια ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος διάσπασης με εξαναγκασμένο εξαερισμό

1. Φρέσκο ​​αέρα - όλο το χρόνο

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού είναι η σταθερή παροχή φρέσκου αέρα ανά πάσα στιγμή του έτους. Χάρη στο σύστημα ενσωματωμένων θερμαντήρων αέρα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χειμώνα, ο νέος αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται στην επιθυμητή θερμοκρασία. Μια μοναδική τεχνολογική λύση επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού σε χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες.

2. Πλήρης καθαρισμός του αέρα

Εάν ζείτε ή εργάζεστε στο κέντρο της πόλης ή κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, δημιουργείται το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Τα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα κατηγορίας (EU-3). Αυτά τα φίλτρα επιτρέπουν τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα. Επιπλέον, τα φίλτρα είναι εύκολο να καθαριστούν και να διαρκέσουν πολύ. Όλο το χρόνο, καθαρό, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο δωμάτιό σας.

3. Ταυτόχρονη λειτουργία

κλιματισμού και εξαερισμού επιτρέπει να ρυθμίσει και σίτιση φρέσκο ​​αέρα ταυτόχρονα σε πολλές αίθουσες, οι μηχανικοί μας εξετάζουν προσεκτικά το χώρο σας και θα πάρει ένα σύστημα που όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον, αλλά και για τη διασφάλιση της ορθής ποσότητα φρέσκου αέρα για όλους.

4. Ευκολία διαχείρισης

Ένας ισχυρός μικροεπεξεργαστής ελέγχει τη λειτουργία του θερμαντήρα αέρα, των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων του κλιματιστικού. Αναλύει τη θερμοκρασία στο δρόμο, σε εσωτερικούς χώρους και ρυθμίζεται από εσάς στον πίνακα ελέγχου. Μετά από αυτό, το σύστημα επιλέγει τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας όλων των μονάδων. Ο φρέσκος αέρας θερμαίνεται ή ψύχεται αυτόματα. Ρυθμίζετε απλώς την ταχύτητα του ανεμιστήρα και την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου στον πίνακα ελέγχου. Τα υπόλοιπα είναι αυτοματοποιημένα για εσάς.

5. Χαμηλό επίπεδο θορύβου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο σε τοίχο (κλιματιστικό τοίχου) ή πίσω από ψευδοροφή ή σε κιβώτιο (κλιματιστικό κανάλι) σε χώρους κατοικιών και γραφείων. Η ήσυχη λειτουργία της μονάδας καναλιών επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικά επιλεγμένων υλικών που απορροφούν τον ήχο και τους κραδασμούς. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ειδικοί ηχομονωτικοί αγωγοί για την εγκατάσταση του συστήματος.

Κλιματιστικά με φρέσκο ​​αέρα

Η εταιρεία LLC "Μηχανικών συστημάτων" (Μόσχα) - μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Εφαρμόζουμε μηχανικά συστήματα ενός κτιρίου ή εγκαταστάσεων στο αντικείμενο σας "με βάση το κλειδί στο χέρι" σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας.

Καλέστε: 8 (495) 118-36-16 ή να στείλετε μια γρήγορη εφαρμογή.

Αγωγός κλιματισμού με καθαρό αέρα

Η συσκευή του συστήματος καναλιών είναι δύο μονάδων. Μία μονάδα, συμπιεστής-συμπυκνωτής, βρίσκεται πίσω από την περίμετρο, εξατμιστικό βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μεταξύ τους συνδέονται με χάλκινους σωλήνες με Freon και ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Η μονάδα εξάτμισης μπορεί να κρυφτεί στην επένδυση του δωματίου. Τα κλιματιστικά με λειτουργία τροφοδοσίας με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο παράγουν αερόστατο στο δωμάτιο εντός 2-3 ωρών. Φυσιολογικά, ο αέρας γίνεται υγιής, κορεσμένος με οξυγόνο. Τέτοια κλιματιστικά περιλαμβάνουν συστήματα από την εταιρεία Daikin "Ururu Sarara". Δημιούργησαν τα μοντέλα τους με την εισροή καθαρού αέρα από τη Hitachi και τη Haier.

Η τεχνολογία καθαρισμού και ανάμειξης των ροών αέρα είναι πολύπλοκη. Σε ένα ειδικό μπλοκ πίσω από την περίμετρο, ο αέρας που ρέει από το δρόμο διέρχεται από τον καταλύτη μαγγανίου, λαμβάνει χώρα προσρόφηση ακαθαρσιών, συμπεριλαμβανομένων οσμών. Στην είσοδο του συστήματος κλιματισμού υπάρχει ένα φίλτρο, στο οποίο παραμένουν μικρά θραύσματα, έντομα και άλλες εξωτερικές βρωμιές. Στη συνέχεια, τα ρεύματα αερίου αναμειγνύονται και διέρχονται από ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, όπου απολυμαίνονται βιολογικά. Ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Το θεραπευτικό προϊόν τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Αγωγός κλιματισμού με προσθήκη καθαρού αέρα

Τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Αντιπροσωπεύουν μια εγκατάσταση με ένα μπλοκ που βγαίνει στο δρόμο, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι 2-4. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια πρόσθετη συσκευή για την προετοιμασία του αέρα από το δρόμο. Σε τέτοια κλιματιστικά, η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν υπερβαίνει το 10% του συνολικού όγκου στο σύστημα κυκλοφορίας. Ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει σωστά το πολυάριθμο. Σε όλα τα σημεία εξόδου, οι παράμετροι του αέρα θα είναι οι ίδιες. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα ενός συστήματος διάσπασης πολλαπλών σημείων. Δεν παρέχονται περισσότερα από 4 σημεία επιλογής, επειδή είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί ένα τέτοιο σύστημα όσον αφορά την παραγωγικότητα.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αέρα από το δρόμο, υπάρχει ένα split σύστημα με μια τοίχο-τοποθετημένη εσωτερική μονάδα. Αλλά ταυτόχρονα τροποποιείται η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας και θάλαμος ανάμιξης. Δίπλα στην περίμετρο υπάρχει μια μονάδα προετοιμασίας αέρα, η οποία παρέχει χειμωνιάτικη θέρμανση και ένα πλέγμα τραχιάς καθαρισμού από τα συντρίμμια και τα ζώα.

Κλιματισμός, που παίρνει τον αέρα από το δρόμο

Το σύστημα διαίρεσης καναλιών χρησιμοποιεί τα κυκλώματα εισόδου με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Μήπως αυτό το κλιματιστικό παίρνει τον αέρα από το δρόμο; Μία απομακρυσμένη μονάδα βρίσκεται έξω από το κύκλωμα, οι εξατμιστές συνδέονται με αυτό μέσω αγωγών, τοποθετούνται σε ψευδοροφή ή ψευδο τοίχο. Χρησιμοποιείται μονάδα για την προετοιμασία αέρα από το δρόμο, η οποία τροφοδοτείται στο σύστημα σε διάφορα σημεία. Κατάσταση - ένα μέρος πίσω από έναν τοίχο ή κάτω από μια επικάλυψη, επαρκή για να φιλοξενήσει τον εξοπλισμό. Το σύστημα είναι προγραμματιζόμενο, ο έλεγχος πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική μονάδα. Εγκατάσταση για την προετοιμασία της ροής αέρα από τον κλιματισμό δρόμων και καναλιών έχει διαφορετικούς πίνακες ελέγχου για ρύθμιση. Η ανάμιξη του καθαρού αέρα μπορεί να φτάσει το 30%. Ως αποτέλεσμα της επικαιροποίησης της ισορροπίας της συντήρησης του ανθρακικού αερίου, το οξυγόνο αλλάζει.

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα για το διαμέρισμα

Ένας άλλος τύπος συστημάτων split είναι ο ανεμιστήρας κλιματισμού και εξαγωγής στη σειρά προϊόντων της Hitachi, δεν είναι πολύ ισχυροί, η ανταλλαγή αέρα φθάνει μόνο τα 8 m 3 ανά ώρα, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο ο αριθμός αυτός είναι αρκετός. Ένα παράδειγμα συστήματος διανομής τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι το κλιματιστικό Hitachi RAS-10JH2. Το μοντέλο έχει συμπιεστή μετατροπέα, χρησιμοποιούνται 2 σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο αέρας αφαιρείται βίαια, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο μπορεί να θερμανθεί. Στο τηλεχειριστήριο υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές για την παροχή αέρα από το δρόμο και την αφαίρεση των αποβλήτων. Η λειτουργία είναι επιλεγμένη μία, τότε το σύστημα προσαρμόζεται στην κατάσταση ισορροπίας.

Η Haier προσφέρει 2 μοντέλα κλιματιστικών premium με ροή αέρα: Aqua Super Match AS09QS2ERA και LIGHTERA HSU-09HNF03 / R2 (DB). Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το σύστημα παροχής αέρα είναι μια πρόσθετη επιλογή. Αλλά αφού αγόρασε εξοπλισμό, είναι δυνατή η παροχή ανανέωσης αέρα σε ποσοστό 25 m 3 / ώρα. Και τα δύο μοντέλα κλιματιστικών έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία της ανάμειξης αέρα από το δρόμο. Για αυτό, υπάρχει ένας ανεμιστήρας πίεσης και ένας θάλαμος ανάμιξης για δύο ρεύματα αερίου στην εξωτερική μονάδα. Ένας εύκαμπτος σωλήνας με εξωτερικό αέρα μπορεί να εισάγεται απευθείας στο δωμάτιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κανόνες για την τοποθέτηση κλιματιστικών κλιματιστικών με παροχή αέρα από το δρόμο

Στην περίπτωση εγκατάστασης σε ταράτσα των εξατμιστήρων, είναι σημαντικό η ροή του ψυχρού αέρα να μην φθάνει στη θέση των ανθρώπων. Επομένως, χρησιμοποιήστε στενούς τυφλούς περσίδες. Όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο καλύτερη είναι η μέση ροή του μετρητή αερίου. Στο σύστημα διαχωρισμού καναλιών, η απόσταση μεταξύ της κανονικής και της ψευδοροφής είναι τουλάχιστον 25 εκ. Το ίδιο ισχύει και για την ψευδαίσθηση των τοίχων πίσω από τα οποία περνούν τα κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση, κλιματιστικά κανάλια ή συστήματα διαχωρισμού με παροχή φρέσκου αέρα σε τιμή θα κοστίζουν περισσότερο, σε λειτουργία είναι πιο περίπλοκη από ένα ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και κλιματιστικό. Τα όργανα 2 σε 1, φυσικά, έχουν πολλές αποκομμένες δυνατότητες.

Τύποι κλιματιστικών με καθαρό αέρα

Από τα κλασικά συστήματα διαχωρισμού, η μονάδα κλιματισμού με τη λειτουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού διαφέρει από τον αγωγό αγωγών, αλλά η συσκευή της διακρίνει παρόμοιες συσκευές.

Μεμβράνη

Ο κλιματισμός με ανάμιξη φρέσκου αέρα αυτού του τύπου περιλαμβάνει ειδική μεμβράνη που ρυθμίζει τη λειτουργία του καναλιού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεμβράνης είναι η ανομοιογενής ικανότητα ροής: τα μόρια οξυγόνου διαπερνούν το διπλάσιο από τα μόρια άλλων αερίων, πράγμα που επιτρέπει τη διατήρηση του φυσικού επιπέδου οξυγόνου στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά μεμβράνης είναι αρκετά σπάνια στη ρωσική αγορά και κοστίζουν από 50.000 ρούβλια, επιπλέον, η τιμή εγκατάστασης της συσκευής είναι επίσης υψηλότερη από το συνηθισμένο.

Αρθρωτό σύστημα

Είναι μια προσθήκη σε ένα ήδη εγκατεστημένο σύστημα. Η βάση αυτών των διαλυμάτων - recuperator αγωγός έχει τη δική του εξωτερική μονάδα της, όπως στο κλιματιστικό, το οποίο είναι εγκατεστημένο δίπλα σε μια εξωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού. Σε αυτή την ενότητα υπάρχουν μικροί αγωγοί αεραγωγών, μέσω των οποίων ρέει αέρας, κατά μήκος του τρόπου ανταλλαγής θερμότητας για τη θερμορύθμιση των ροών. Στην πραγματικότητα, η μονάδα είναι μια μικρή κουκούλα με ένα μείγμα καθαρού αέρα. Τα κύρια μειονεκτήματα τέτοιων λύσεων - ένα ογκώδες κουτί στον τοίχο, και το δεύτερο, επειδή υπάρχουν ένα κλιματιστικό μονάδα αέρος, και περιορισμένη ανταλλαγή αέρα, κατά μέσο όρο - περίπου 20 m3 / h, η οποία δεν είναι επαρκής για την πλήρη αναπνοή ακόμη και ένα άτομο. Μέχρι σήμερα, στην ρωσική αγορά δεν υπάρχουν πρακτικά τέτοια ενότητες. ακόμη και οι επίσημοι κατασκευαστές τους απομακρύνουν από τους καταλόγους, καθώς με όλους τους δείκτες χάνουν τον ποιοτικό αερισμό τροφοδοσίας. Η τιμή τέτοιων συσκευών ξεκινά από 7.000 ρούβλια, η οποία, φυσικά, δεν περιλαμβάνει την τιμή του κλιματιστικού.

Τροποποίηση του εξωτερικού μπλοκ

Μία από τις πιο λογικές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος του καθαρού αέρα στο κλιματιστικό είναι η τροποποίηση της εξωτερικής μονάδας. Πράγματι, υπάρχει μια τέτοια λύση και είναι ένας συνδυασμός μονάδας ψύξης με μονάδα εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η μονάδα εξαερισμού επικοινωνεί με τον αγωγό του αγωγού αέρα με την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού και παρέχει αέρα μέσα από αυτό. Η μέγιστη παροχή αέρα για ένα τέτοιο σύστημα είναι τάξη μεγέθους υψηλότερη από τις άλλες επιλογές - 32 m3 / h, αλλά αυτό αρκεί για ένα ποσοστό μόνο ενός ατόμου. Επιπλέον, το κόστος τέτοιων συσκευών είναι πολύ υψηλότερο από τα κλιματιστικά χωρίς εισροή και ξεκινά από 140.000 ρούβλια.

Άλλοι τύποι κλιματιστικών με προσθήκη καθαρού αέρα είναι τροποποιήσεις των περιγραφόμενων ειδών. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι διαιρούμενων συστημάτων έχουν το κοινό ότι ο αέρας μακριά από τις επιθυμητές παραμέτρους: καθαρό αέρα είναι μόνο το 5-10% της ολικής ροής, και ο όγκος της, γενικά κυμαίνεται περίπου 20 m3 / h, η οποία είναι περίπου το ήμισυ της ανά άτομο. Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κλιματιστικών παρέχει συστήματα καναλιών - έως και 25% της συνολικής ροής παίρνει φρέσκο ​​αέρα, αλλά τέτοια συστήματα είναι δύσκολο να εγκατασταθούν σε ένα διαμέρισμα της πόλης.

Έτσι, η καλύτερη λύση θα ήταν να διαχωρίσετε αυτές τις λειτουργίες και να εγκαταστήσετε μια μονάδα κλιματισμού με εξαερισμό στο διαμέρισμα, ίσως ακόμη και σε ένα δωμάτιο. Ο υψηλής ποιότητας εξαερισμός παρέχει μέχρι και 160 m3 / h καθαρού αέρα από το δρόμο, ενώ ο αέρας απομακρύνεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες - σκόνη, αλλεργιογόνα, δυσάρεστες οσμές.

Πώς να μάθετε την τιμή και να λάβετε μια προσφορά

Για να μάθετε την τιμή μιας λύσης για τη μονάδα σας, μπορείτε να:

 • Στείλτε μια γρήγορη αίτηση, συμπληρώνοντας ένα σχέδιο, σχέδιο ή εκτίμηση.
 • Στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
 • Καλέστε αμέσως καλώντας το 8 (495) 118-36-16 και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

LLC "Engineering Systems" είναι μια επαγγελματική εταιρία κλιματισμού που σας εγγυάται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.

Κλιματισμός με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Το κλιματιστικό δεν έχει σχεδιαστεί για ανταλλαγή αέρα, καθαρίζει και δροσίζει το περιβάλλον σε περιορισμένο χώρο. Αλλά οι εξαντλημένοι άξονες εξαερισμού των πολυκατοικιών, η εγκατάσταση των σφραγισμένων πλαστικών παραθύρων στέρησε το διαμέρισμα του φυσικού εξαερισμού. Ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται ανθυγιεινός, το οξυγόνο δεν είναι αρκετό, το μερίδιο του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται. Μπορεί ένα κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα να είναι αέρας τροφοδοσίας;

Ποικιλίες κλιματιστικών με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Συνδυάστε τις δύο λειτουργίες της προετοιμασίας του αέρα σε πλήρη λειτουργία δεν είναι ακόμα δυνατή. Τα καλύτερα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο ροή αέρα από το δρόμο στο 30% της συνολικής χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, ο κλιματισμός είναι πολύ πιο περίπλοκος και η τιμή αυξάνεται.

Για το σπίτι και τα διαμερίσματα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο κλιματιστικά μονού μπλοκ, διάφορες τροποποιήσεις, split συστήματα. Εξασφαλίζουν το καθεστώς σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m 2. Δεν θα εξετάσουμε κλιματιστικά κασέτας και κολώνες.

Αγωγός κλιματισμού με καθαρό αέρα

Η συσκευή του συστήματος καναλιών είναι δύο μονάδων. Μία μονάδα, συμπιεστής-συμπυκνωτής, βρίσκεται πίσω από την περίμετρο, εξατμιστικό βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μεταξύ τους συνδέονται με χάλκινους σωλήνες με Freon και ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Η μονάδα εξάτμισης μπορεί να κρυφτεί στην επένδυση του δωματίου. Τα κλιματιστικά με λειτουργία τροφοδοσίας με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο παράγουν αερόστατο στο δωμάτιο εντός 2-3 ωρών. Φυσιολογικά, ο αέρας γίνεται υγιής, κορεσμένος με οξυγόνο. Τέτοια κλιματιστικά περιλαμβάνουν συστήματα από την εταιρεία Daikin "Ururu Sarara". Δημιούργησαν τα μοντέλα τους με την εισροή καθαρού αέρα από τη Hitachi και τη Haier.

Η τεχνολογία καθαρισμού και ανάμειξης των ροών αέρα είναι πολύπλοκη. Σε ένα ειδικό μπλοκ πίσω από την περίμετρο, ο αέρας που ρέει από το δρόμο διέρχεται από τον καταλύτη μαγγανίου, λαμβάνει χώρα προσρόφηση ακαθαρσιών, συμπεριλαμβανομένων οσμών. Στην είσοδο του συστήματος κλιματισμού υπάρχει ένα φίλτρο, στο οποίο παραμένουν μικρά θραύσματα, έντομα και άλλες εξωτερικές βρωμιές. Στη συνέχεια, τα ρεύματα αερίου αναμειγνύονται και διέρχονται από ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, όπου απολυμαίνονται βιολογικά. Ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Το θεραπευτικό προϊόν τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Αγωγός κλιματισμού με προσθήκη καθαρού αέρα

Τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Αντιπροσωπεύουν μια εγκατάσταση με ένα μπλοκ που βγαίνει στο δρόμο, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι 2-4. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια πρόσθετη συσκευή για την προετοιμασία του αέρα από το δρόμο. Σε τέτοια κλιματιστικά, η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν υπερβαίνει το 10% του συνολικού όγκου στο σύστημα κυκλοφορίας. Ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει σωστά το πολυάριθμο. Σε όλα τα σημεία εξόδου, οι παράμετροι του αέρα θα είναι οι ίδιες. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα ενός συστήματος διάσπασης πολλαπλών σημείων. Δεν παρέχονται περισσότερα από 4 σημεία επιλογής, επειδή είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί ένα τέτοιο σύστημα όσον αφορά την παραγωγικότητα.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αέρα από το δρόμο, υπάρχει ένα split σύστημα με μια τοίχο-τοποθετημένη εσωτερική μονάδα. Αλλά ταυτόχρονα τροποποιείται η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας και θάλαμος ανάμιξης. Δίπλα στην περίμετρο υπάρχει μια μονάδα προετοιμασίας αέρα, η οποία παρέχει χειμωνιάτικη θέρμανση και ένα πλέγμα τραχιάς καθαρισμού από τα συντρίμμια και τα ζώα.

Κλιματισμός, που παίρνει τον αέρα από το δρόμο

Το σύστημα διαίρεσης καναλιών χρησιμοποιεί τα κυκλώματα εισόδου με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Μήπως αυτό το κλιματιστικό παίρνει τον αέρα από το δρόμο; Μία απομακρυσμένη μονάδα βρίσκεται έξω από το κύκλωμα, οι εξατμιστές συνδέονται με αυτό μέσω αγωγών, τοποθετούνται σε ψευδοροφή ή ψευδο τοίχο. Χρησιμοποιείται μονάδα για την προετοιμασία αέρα από το δρόμο, η οποία τροφοδοτείται στο σύστημα σε διάφορα σημεία. Κατάσταση - ένα μέρος πίσω από έναν τοίχο ή κάτω από μια επικάλυψη, επαρκή για να φιλοξενήσει τον εξοπλισμό. Το σύστημα είναι προγραμματιζόμενο, ο έλεγχος πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική μονάδα. Εγκατάσταση για την προετοιμασία της ροής αέρα από τον κλιματισμό δρόμων και καναλιών έχει διαφορετικούς πίνακες ελέγχου για ρύθμιση. Η ανάμιξη του καθαρού αέρα μπορεί να φτάσει το 30%. Ως αποτέλεσμα της επικαιροποίησης της ισορροπίας της συντήρησης του ανθρακικού αερίου, το οξυγόνο αλλάζει.

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα για το διαμέρισμα

Ένας άλλος τύπος συστημάτων split είναι ο ανεμιστήρας κλιματισμού και εξαγωγής στη σειρά προϊόντων της Hitachi, δεν είναι πολύ ισχυροί, η ανταλλαγή αέρα φθάνει μόνο τα 8 m 3 ανά ώρα, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο ο αριθμός αυτός είναι αρκετός. Ένα παράδειγμα συστήματος διανομής τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι το κλιματιστικό Hitachi RAS-10JH2. Το μοντέλο έχει συμπιεστή μετατροπέα, χρησιμοποιούνται 2 σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο αέρας αφαιρείται βίαια, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο μπορεί να θερμανθεί. Στο τηλεχειριστήριο υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές για την παροχή αέρα από το δρόμο και την αφαίρεση των αποβλήτων. Η λειτουργία είναι επιλεγμένη μία, τότε το σύστημα προσαρμόζεται στην κατάσταση ισορροπίας.

Η Haier προσφέρει 2 μοντέλα κλιματιστικών premium με ροή αέρα: Aqua Super Match AS09QS2ERA και LIGHTERA HSU-09HNF03 / R2 (DB). Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το σύστημα παροχής αέρα είναι μια πρόσθετη επιλογή. Αλλά αφού αγόρασε εξοπλισμό, είναι δυνατή η παροχή ανανέωσης αέρα σε ποσοστό 25 m 3 / ώρα. Και τα δύο μοντέλα κλιματιστικών έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία της ανάμειξης αέρα από το δρόμο. Για αυτό, υπάρχει ένας ανεμιστήρας πίεσης και ένας θάλαμος ανάμιξης για δύο ρεύματα αερίου στην εξωτερική μονάδα. Ένας εύκαμπτος σωλήνας με εξωτερικό αέρα μπορεί να εισάγεται απευθείας στο δωμάτιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κανόνες για την τοποθέτηση κλιματιστικών κλιματιστικών με παροχή αέρα από το δρόμο

Στην περίπτωση εγκατάστασης σε ταράτσα των εξατμιστήρων, είναι σημαντικό η ροή του ψυχρού αέρα να μην φθάνει στη θέση των ανθρώπων. Επομένως, χρησιμοποιήστε στενούς τυφλούς περσίδες. Όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο καλύτερη είναι η μέση ροή του μετρητή αερίου. Στο σύστημα διαχωρισμού καναλιών, η απόσταση μεταξύ της κανονικής και της ψευδοροφής είναι τουλάχιστον 25 εκ. Το ίδιο ισχύει και για την ψευδαίσθηση των τοίχων πίσω από τα οποία περνούν τα κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση, κλιματιστικά κανάλια ή συστήματα διαχωρισμού με παροχή φρέσκου αέρα σε τιμή θα κοστίζουν περισσότερο, σε λειτουργία είναι πιο περίπλοκη από ένα ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και κλιματιστικό. Τα όργανα 2 σε 1, φυσικά, έχουν πολλές αποκομμένες δυνατότητες.