Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι: τα χαρακτηριστικά της συσκευής και η ποικιλία

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτό τον εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά δεν ξέρουν τι είναι ένα υψηλής ποιότητας split σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για την αναθεώρησή μας. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά ένα κλιματιστικό, έχει μερικές διαφορές. Το split σύστημα παράγει κλιματισμό. Πώς συμβαίνει αυτό και ποιες τεχνικές υπάρχουν, ας μάθουμε μαζί.

Το Split είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου

Σύστημα διαχωρισμού: τι είναι αυτό

Ένα ισχυρό σύστημα διαχωρισμού (αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αφού εξοικειωθείτε με τη συσκευή) περιλαμβάνει εποικοδομητικά δύο μέρη. Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει το στοιχείο εξάτμισης και το εξωτερικό μέρος είναι συμπιεστής-συμπυκνωτής. Το εξωτερικό στοιχείο είναι στερεωμένο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και το εσωτερικό είναι στερεωμένο στο ίδιο το δωμάτιο. Τα εσωτερικά στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση. Και τα δύο μπλοκ συνδυάζονται με λεπτούς σωλήνες χαλκού. Ο συμπιεστής είναι η "καρδιά" και το θορυβώδες μέρος του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγαίνει από το κτίριο.

Συστατική δομή διαχωρισμού

Οι αποχρώσεις του συστήματος κλιματισμού χωρίζονται

Η αρχή του συστήματος διάσπασης της συσκευής συνίσταται στην αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα στο δρόμο. Αυτός ο εξοπλισμός όχι μόνο έχει ψύξη, αλλά και αποτέλεσμα θέρμανσης. Επαναθερμάνετε με την αντίστροφη σειρά. Το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό στοιχείο και συμβαίνει συμπύκνωση στην εσωτερική μονάδα.

Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος

Το εξωτερικό στοιχείο τοποθετείται έξω από το χώρο, ο οποίος ψύχεται. Περιέχει στοιχεία όπως πυκνωτή, συμπιεστή, δέκτη, ανεμιστήρα, πίνακα ελέγχου και ρελέ μεταγωγής ενέργειας. Η τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από το δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους παραγόμενους ήχους. Το πρότυπο του πιθανού θορύβου στο διαμέρισμα είναι 25 dB.

Διαγράμματα της συσκευής δύο κύριων στοιχείων

1-συμπιεστής. Βαλβίδα 2 τετραγώνων. 3-θερμόμετρο-συμπυκνωτής; 4-ηχομόνωση; 5-fan; 6-περιβλήματος. 7-έξοδος πλέγμα? Βαλβίδα 8 οδών. Βαλβίδα 9 οδών. 10 παλέτες; Προσαρμογή 11-αποστράγγισης. 12-εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστή. 13-ανεμιστήρας εφαπτόμενου τύπου. 14-σχάρες? Φίλτρο 15 εισόδων. 16-κατευθυντήριες περσίδες. 17-φύλλο? 18-μπροστινό πλαίσιο. 19-LEDs? Αισθητήρες θερμοκρασίας 20 21-διοικητικό συμβούλιο? 22-circuit board? 23-τηλεχειριστήριο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός λειτουργεί με ψύξη, θέρμανση και διήθηση των αέριων μαζών. Λεπτοί σωλήνες που συνδέουν τα στοιχεία της δομής μπορούν να τοποθετηθούν σε αναρτημένες εγκαταστάσεις, σε ειδικά περιβλήματα ή σε καλωδιακά κανάλια.

Διαίρεση σε ενότητα

Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα split σύστημα: είναι μια μονάδα κλιματισμού με πολλές επιλογές. Ας δούμε τους κύριους τύπους συσκευών.

Εξοπλισμός τοποθετημένος στον τοίχο

Ο εξοπλισμός στον τοίχο μπορεί να αναπαρασταθεί με διάφορα σχέδια. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται στο εξωτερικό του τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα ογκώδη στοιχεία. Επί του παρόντος, αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του διαχωρισμού. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση θερμότητας και κρύου. Έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της διάταξης πίεσης ·
 • συμπιεστής που λειτουργεί με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • σύστημα πέδησης ·
 • έξυπνο πρόγραμμα που θέτει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Στοιχεία κατασκευής τοίχων

Μοντέλα αγωγών και οροφών

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής και δαπέδου για θέρμανση και ψύξη χρησιμοποιούνται σε χώρους με επιμήκη μορφή. Ισχυρές ροές αέριων μαζών περνούν κατά μήκος των επιφανειών και κατανέμονται σε όλο το χώρο.

Εξοπλισμός τύπου καναλιού

Στην περίπτωση μιας διάταξης καναλιού, το εσωτερικό στοιχείο είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτή την εγκατάσταση, διατίθενται περίπου 36 cm από την περιοχή μεταξύ των οροφών. Ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο και διεισδύει πίσω μέσω των αεραγωγών. Το τέταρτο μέρος του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα κορεσμένο με οξυγόνο. Οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ποια επιλογή μπορείτε να επιλέξετε για μεγάλα δωμάτια;

Οι συσκευές τύπου κασέτας είναι κατάλληλες για πολύ μεγάλους χώρους όπου υπάρχουν ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σχέδιο μεταξύ της οροφής βάσης και του διακοσμητικού χώρου θα πρέπει να υπάρχει χώρος τουλάχιστον 25 εκ. Όλοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την αναρτημένη δομή. Μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει ορατό. Ο αέρας διέρχεται από τη σχάρα και στη συνέχεια μετά την επεξεργασία περνάει από τα blinds και απλώνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Ισχυρή κατασκευή κασέτας

Αν δεν υπάρχουν αναρτημένες δομές, τότε είναι κατάλληλη μια συσκευή τύπου στήλης. Τέτοιες μονάδες παρέχουν ένα ισχυρό πίδακα αέρα, που μετακινείται στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται σε ολόκληρη την περιοχή. Σε τέτοια σχέδια, παρέχεται περίπου 10% καθαρού αέρα.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, ένας σχεδιασμός πολλαπλών διαχωρισμού περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές μονάδες. Είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση σε διάφορα κτίρια γραφείων, για κτίρια κατοικιών σε διάφορους ορόφους και για μεγάλα καταστήματα. Ταυτόχρονα, μόνο ένα μπλοκ βρίσκεται έξω. Αυτή η τεχνική είναι πιο ακριβή από τις εναλλακτικές επιλογές.

Σχέδιο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών

Ρύθμιση και διαχείριση

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα split inverter. Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να μετατρέψετε DC σε AC. Χάρη σε αυτό, ο κλιματισμός μπορεί να γίνει χωρίς διακοπές. Ο μετατροπέας επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο αισθητήρων και ένα επιπλέον μικροεπεξεργαστή. Με τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, το καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται συνεχώς, καθώς δεν υπάρχει αποσύνδεση κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Ο πίνακας κονσόλας εμφανίζει τις κύριες λειτουργίες

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων λειτουργιών:

 • η ψύξη είναι το κύριο καθήκον ενός τέτοιου σχεδιασμού. Η μεταφορά ψυχρού αέρα στο δωμάτιο δαπανά 1 κιλοβάτ σε αντάλλαγμα για 3 kW ψυχρού αέρα. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι δυνατή μέχρι έναν ορισμένο κανόνα. Το μέγιστο όριο ψύξης είναι + 17-18 μοίρες. Η ροή ψυχρού αέρα εγκαταλείπει την εσωτερική μονάδα και ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.
 • Για τη λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάσπαση πραγματοποιείται ο αντίστροφος κύκλος της κίνησης του ψυκτικού μέσου. Υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία - οι μάζες ψυχρού αέρα κινούνται στο δρόμο και η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα με ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • η λειτουργία αφύγρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον ψυχρό αέρα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα με υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να μεταφερθεί από άτομα που έχουν προβλήματα με την πίεση και την καρδιά. Ο τρόπος ξήρανσης αφαιρεί μόρια νερού, αλλά δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.
 • Ο τρόπος αερισμού παρέχει στην κυκλοφορία δωματίου τις μάζες του αέρα και τον καθαρισμό τους.
 • μια σημαντική λειτουργία - ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός μηχανικού φίλτρου αέρα. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να καθαρίζεται και να εκπλένεται περιοδικά. Σε ακριβότερα μοντέλα παρέχεται ένα λεπτό φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των μυρωδιών και του καπνού.

Κύριες λειτουργίες του διαχωρισμού

Επίσης, στο split είναι εξοπλισμένα με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ένας χρονοδιακόπτης ύπνου παρέχει μια βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας τη νύχτα. Αυτόματος μηχανισμός κίνησης για κάθετες και οριζόντιες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν τις ροές αέρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σχεδίαση ανά πάσα στιγμή.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα μοντέλα.

Σύστημα διαχωρισμού

Split σύστημα - το πιο κοινό τύπο του εξοπλισμού HVAC, το μεγαλύτερο μέρος του το έχουν στο μυαλό όταν μιλάμε για τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης. Δεδομένου ότι το σύστημα διαχωρισμού σχεδιαστεί κυρίως για οικιακή χρήση, αυτό το είδος του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία των πρόσθετων στοιχείων (όπως ιονιστή αέρα ή ένα φίλτρο τριών σταδίων), είναι το πιο βολικό και προσεγμένες διαχείρισης (τις περισσότερες φορές - τηλεχειριστήρια), σύστημα split συνεχώς βελτιώνεται και να αποκτήσουν καινοτόμες τεχνολογίες.

Τα συστήματα διαχωρισμού αποτελούνται από δύο τμήματα: το ένα είναι τοποθετημένο έξω από το κτίριο, το άλλο - στο δωμάτιο. Εάν η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε τοίχο, αυτά τα συστήματα split ονομάζονται - κλιματιστικά τοίχου. Επίσης υπάρχουν συστήματα διαχωρισμού κασέτας που είναι εγκατεστημένα στο χώρο πίσω από την οροφή του κουρτινού και συστήματα διαχωρισμού δαπέδου και οροφής που είναι στερεωμένα στην οροφή ή τοποθετημένα στο κάτω μέρος του τοίχου.

Ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα συμπιεστή, τα συστήματα διάσπασης μπορούν να είναι συμβατικά και μετατροπείς. Στη δεύτερη περίπτωση, το split σύστημα μπορεί να αλλάξει τις στροφές του κινητήρα διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο χωρίς μόνιμη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ρεύματος και μειώνει το θόρυβο.

Κατασκευή

Στη μονάδα εξωτερικού διάσπαση σύστημα είναι ένας συμπιεστής, ένας συμπυκνωτής, ένας ανεμιστήρας, στεγνωτήρας φίλτρο ή δέκτη και άλλα λειτουργικά συστατικά κατά τη λειτουργία εκπέμπει ένα δυνατό και δυσάρεστο θόρυβο, έτσι ώστε η παρουσία τους στο δωμάτιο δεν είναι επιθυμητή. Εσωτερικό σύστημα διαχωρισμού ισχύος περιλαμβάνει έναν πίνακα ελέγχου με έναν μικροεπεξεργαστή, έναν εξατμιστήρα, φίλτρα αέρα και ρολά για την καθοδήγηση της ροής του αέρα. Μεταξύ της εξωτερικής και το εσωτερικό τμήμα να εκτείνεται διαδρομή - μια δέσμη των σωλήνων, μέσω του οποίου κυκλοφορεί ψυκτικό, και το καλώδιο επί του οποίου το σύστημα σπαστού επεξεργαστής λαμβάνει δεδομένα από εξωτερικούς αισθητήρες και μεταδίδει την εντολή για εναλλαγή διάφορες λειτουργίες και λειτουργίες.

Αρχή λειτουργίας

Τα διαχωρισμένα συστήματα με δύο μονάδες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε διαμερίσματα, συνηθισμένα σπίτια και μεμονωμένους χώρους γραφείων. Η αρχή της δουλειάς τους δεν βασίζεται στην άντληση αέρα από το δρόμο, αλλά στην ψύξη του αέρα δωματίου, ο οποίος διέρχεται από την εσωτερική μονάδα. Εδώ έρχεται σε επαφή με τον εξατμιστή, στον οποίο είναι το ψυγμένο φρέον, και του δίνει τη θερμότητά του. Μετά από αυτό, το θερμαινόμενο φρέον στην αέρια κατάσταση εισέρχεται στον εξωτερικό συμπιεστή, όπου υπό πίεση περνάει σε υγρή μορφή, θερμαίνεται, απελευθερώνει πρόσθετη θερμότητα. Στη συνέχεια, η πίεση μειώνεται και πάλι, και το ψυκτικό υγρό κρυώνει.

Χαρακτηριστικά

Τα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού οροφής και τοίχου μπορούν να είναι πολύ λειτουργικά. Ανάλογα με το σχεδιασμό, μπορούν όχι μόνο να ψύξουν τον αέρα, αλλά και:

• φιλτράρει βακτήρια και σκόνη.

• εργασία σε χρονοδιακόπτη και χρονοδιάγραμμα.

• Διατηρήστε ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα στο δωμάτιο.

• αποστράγγιση του αέρα στην αίθουσα χωρίς αλλαγή της θερμοκρασίας.

• να εκτελεί τις λειτουργίες του ιονιστή.

• διακοσμήστε το δωμάτιο εγκαθιστώντας μια κρυφή ή σχεδιαστή εσωτερική μονάδα.

• Εκτελέστε την έξυπνη κατεύθυνση των ροών ψυχρού αέρα.

• να λαμβάνετε εντολές από το τηλεχειριστήριο. Πολυλειτουργικά συστήματα διαχωρισμού με λεπτό συντονισμό επιτρέπουν τη δημιουργία του απαραίτητου μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις. Είναι εύκολο να διαχειριστούν και δεν απαιτούν περίπλοκη συντήρηση και συχνές επισκευές.

Επίτοιχα κλιματιστικά

Για μικρά δωμάτια

Με τη διαχείριση Wi-Fi

 • Χώρα μάρκας Ιταλία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 21
 • Ψύξη, kW 2,1
 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 22
 • Ψύξη, kW 2,2
 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,2
 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,5
 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,7
 • Μάρκα χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2,26
 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,638
 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2.0
 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,5
 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2.0
 • Μάρκα χώρα Σουηδία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,55
 • Μάρκα χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,76

Κλιματιστικά τοίχου γνωστών κατασκευαστών από το ηλεκτρονικό κατάστημα Mircli.ru

Σε μια μεγάλη πόλη, το κλιματιστικό είναι ένα απαραίτητο αντικείμενο στο διαμέρισμα. Αν αποφασίσετε αγοράστε κλιματιστικό στη Μόσχα, τότε θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις προσφορές μας. Η υπηρεσία μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για διαφορετικές αρχιτεκτονικές και τεχνικές λύσεις. Επιπλέον, είναι πάντα ευκολότερο να αγοράσετε ένα split σύστημα κλιματισμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα MirCli από το να πάτε και να το ψάξετε για τα ψώνια της πόλης. Ακόμα πιο βολικό, εάν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κλιματιστικού με την εγκατάσταση και να μην σκεφτείτε ποιος θα αναθέσει ένα τόσο δύσκολο έργο ως εγκατάσταση.

Η υπηρεσία μας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε μια σαφή εικόνα των δυνατοτήτων της σύγχρονης αγοράς και να επιλέξετε ακριβώς τι χρειάζεστε. Η σύγχρονη αγορά εκπλήσσεται με την ποικιλομορφία της, καθώς και οι τιμές για τα κλιματιστικά στη Μόσχα είναι εκπληκτικά από το επίπεδό τους. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία μας θα μπορέσει να βρει έναν αποδοτικό συμβιβασμό για τους πελάτες της.

Στον κατάλογο του καταστήματός μας θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε τα προϊόντα κορυφαίων κατασκευαστών και να βρείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Περίπου 28 εταιρείες αντιπροσωπεύονται στο κατάστημά μας. Εδώ θα βρείτε οικιακά κλιματιστικά Κινεζική παραγωγή από CARRIER, Kentatsu, Midea, Sanyo, Ballu, Gree, Komatsu, Panasonic. Και εξοπλισμός από τις ιαπωνικές ανησυχίες Fujitsu, Daikin, Fujitsu General, Mitsubishi HEAVY και Mitsubishi Electric. Και η ελβετική Electrolux, και η γερμανική RODA, και ολιγότερα ο τίτλος OLIMPIA SPLENDID. Φυσικά, ο κλιματισμός μας στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν έδωσε προσοχή στη Νότια Κορέα και τους μεγάλους κατασκευαστές Haier, LG και Samsung. Η ταϊλανδική εταιρεία NEOCLIMA δεν ξεχάστηκε. Πολλοί πιο αξιόλογοι παραγωγοί μπορούν να βρεθούν στους καταλόγους μας και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε!

Πιο συχνά, το κόστος κλιματισμού στη Μόσχα αυξάνεται λόγω του κόστους μεταφοράς και εγκατάστασης του εξοπλισμού. Η εταιρεία μας δεν προσφέρει μόνο να αγοράσει κλιματιστικά στη Μόσχα ή στα προάστια, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης και εγκατάστασης για την παραγγελία σας. Δεν θα είναι μόνο βολικό, αλλά τελικά ευεργετικό για σας. Θυμηθείτε ότι η σωστή εγκατάσταση της σωστής εγκατάστασης και ρύθμισης του συστήματος εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα της λειτουργίας του αλλά και από τη διάρκεια ζωής του.

Δεδομένου ότι πώληση και εγκατάσταση κλιματιστικών σε διαμερίσματα είναι ένα από τα κύρια προφίλ μας, προσπαθούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορούν να κάνουν μια καλή επιλογή για τον εαυτό τους. Δεν αρκεί να βρείτε μόνο ένα κλιματιστικό στο σπίτι, αγοράστε το. Είναι απαραίτητο να υπολογιστούν σωστά οι πόροι της μελλοντικής αγοράς, οι διαστάσεις της και ένα σύνολο λειτουργιών. Σημειώστε ότι, ανάλογα με την ισχύ, οι τιμές των οικιακών κλιματιστικών μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές. Όχι πάντα τα κλιματιστικά για ένα διαμέρισμα θα πρέπει να έχουν μεγάλες ευκαιρίες. Μερικές φορές πονάει ακόμη. Μετά από όλα, δεν θα το χρησιμοποιήσετε σε πλήρη ισχύ, ενώ το ενεργειακό κόστος θα είναι υψηλό.

Ένας μεγάλος ρόλος διαδραματίζει ο τύπος του κλιματιστικού. Το κλιματιστικό μπορεί να ψύξει μόνο τον αέρα, να διατηρήσει τη θερμοκρασία του δωματίου σε ένα δεδομένο επίπεδο, να θερμάνει τον αέρα, να το φιλτράρει, να ιονίσει ή να τον αρωματιστεί κ.ο.κ. Ανάλογα με το σύνολο των δυνατοτήτων, το διαχωρισμένο σύστημα μπορεί να έχει διαφορετικές διαστάσεις, διαφορετική κατανάλωση ενέργειας και, φυσικά, κόστος. Πρόσφατα, τα αποκαλούμενα συνδυασμένα συστήματα διαίρεσης έχουν γίνει δημοφιλή. Πρόκειται για κλιματιστικό με εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, οι οποίες πραγματοποιούν ψύξη και θέρμανση αέρα. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα split σύστημα, μπορείτε να το αγοράσετε από εμάς. Η εφαρμογή μιας τέτοιας εποικοδομητικής λύσης μπορεί να είναι σχεδόν κάθε κατασκευαστής από τον κατάλογο.

Το κατάστημα Internet MirCli πωλεί κλιματιστικά στην πρωτεύουσα και τις περιοχές, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστη τεχνολογία με έναν λογικό τρόπο για να το εφαρμόσετε. Παράδοση και πώληση κλιματιστικών στη Μόσχα, αυτό δεν είναι το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας. Ωστόσο, γνωρίζουμε τις σύγχρονες τεχνολογίες, μπορούμε να βρούμε γρήγορα το απαραίτητο μοντέλο για εσάς, να το παραδώσετε στο διαμέρισμα και να το τοποθετήσετε σωστά. Χρησιμοποιήστε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, επαγγελματίες αξιόπιστους και τα έξοδα για το σπίτι σας θα μειωθούν μπροστά στα μάτια μας.

Διαχωρισμός κλιματισμού

Κλιματιστικά με δωρεάν παράδοση και εγκατάσταση στη Μόσχα και την περιοχή.

Για να δείτε τα κλιματιστικά μας, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Εγγύηση 3 χρόνια

Εγγύηση για κλιματισμό και εγκατάσταση 3 ετών

Εργασία σε 1 ημέρα

Παράγουμε και εγκαθιστούμε κλιματισμό για 1 ημέρα

Πληρώνετε ολόκληρο το ποσό μετά την παράδοση και την εγκατάσταση, εάν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα

Οι πιο έμπειροι συναρμολογητές στη Μόσχα δουλεύουν

Πώς δουλεύουμε

Καλέστε τον διαχειριστή μας ή αφήστε ένα αίτημα για δωρεάν κλήση

Επιλέγουμε εξοπλισμό για εσάς και συζητάμε τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης

Επιλέξτε μια βολική για εσάς ημέρα και ώρα και δημιουργήστε μια εφαρμογή

Η ομάδα συναρμολόγησης εγκαθιστά εξοπλισμό σε μία ημέρα

Το κλιματιστικό σας είναι έτοιμο για χρήση

Μέχρι να λήξει το τέλος της καμπάνιας:

Πώληση κλιματιστικών από Teh-climat.ru

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι μια υπεύθυνη διαδικασία

Η επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι μια εγγύηση της μακράς και αξιόπιστης λειτουργίας του. Στην εταιρεία μας υπάρχουν έμπειρες ομάδες εγκαταστάσεων, εξοπλισμένες με επαγγελματικό εξοπλισμό και έχοντας πολυετή εμπειρία πίσω από αυτό, που εγγυάται την υψηλή ποιότητα των εργασιών ανέγερσης.

Εγκαθιστούμε χωριστά συστήματα που αγοράσαμε στην εταιρεία μας εντελώς δωρεάν.

Η εταιρεία "CaesarGroup" στοχεύει σε μακροχρόνια συνεργασία με τους πελάτες της και ως εκ τούτου αναλαμβάνει την ευθύνη για την εγκατάσταση κλιματισμού, που πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους του οργανισμού μας.

Η τυπική εγκατάσταση περιλαμβάνει:

1 Παράδοση εξοπλισμού στον πελάτη

2 Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού μηχανήματος κάτω από το παράθυρο πάνω στο τοίχο φέροντος τοίχο χρησιμοποιώντας τα τυπικά στηρίγματα

3 Τοποθέτηση επικοινωνιών (5 μέτρα περιλαμβάνονται στην κανονική εγκατάσταση)

4 Σύνδεση της εσωτερικής μονάδας

5 Σκουπίστε την τροχιά και ξεκινήστε το σύστημα

6 Ελέγξτε πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός και πληρώνετε

Παραδείγματα της δουλειάς μας

Συχνές Ερωτήσεις

Το κύριο χαρακτηριστικό του κλιματιστικού είναι η ισχύς και θα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με αυτή την παράμετρο. Κατά τον υπολογισμό του είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη:

 • την περιοχή του δωματίου που ψύχεται και τη διαθεσιμότητα και την επιφάνεια των παραθύρων;
 • ύψος οροφών ·
 • ο μέγιστος αριθμός ατόμων που διαμένουν σε κλιματιζόμενο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • την παρουσία οικιακών συσκευών που παράγουν θερμότητα.

Όταν αγοράζετε ένα τυποποιημένο μοντέλο, έχετε κλιματισμό με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες σε τιμή προϋπολογισμού. Τα κλιματιστικά του μετατροπέα λόγω της ρύθμισης της ταχύτητας του συμπιεστή παρέχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Η καθορισμένη θερμοκρασία επιτυγχάνεται πιο γρήγορα και διατηρείται συνεχώς, αποφεύγοντας τα άλματα.
 • Λειτουργεί με θέρμανση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30-50%.

Η πλέον κατάλληλη επιλογή στην αναλογία της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣ.

Διαμορφωτές γνωστά εμπορικά σήματα τηρούν συγκεκαλυμμένη αξία του, θα χρησιμοποιείται όχι σε κιλοβάτ, και σε BTU (British Thermal Unit) = 0,3 watts. Εξ ου και η ελάχιστη ρυθμιστή ισχύος 7000 BTU / ώρα ή 7000 * 0,3 = 2.1 kW που ονομάζεται "επτά" και η επισήμανση θα έχει τον αριθμό 7 (π.χ., Abion Abion ASH-C077DC, SHIVAKI SSH-I076DC, Ballu BSWI-07HN1 κ.λπ. ).

Υπάρχει μια τυπική σειρά δυνατοτήτων κλιματιστικών:

 • 2,0 kW - "επτά" για 20 και λιγότερο m2.
 • 2,5 kW - "εννέα" έως 25 m2.
 • 3,5 kW - "δωδέκατο" έως 35 m2.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές κλιματιστικών DAIKIN και MITSUBSHI σηματοδοτούν τα μοντέλα από την άποψη της χωρητικότητας σε Watts. Για παράδειγμα, η Daikin FTXB20C έχει χωρητικότητα 2,0 kW, υπολογίζονται έως 20 m2, αλλά η Mitsubishi Heavy SRK25ZXA έχει ισχύ 2,5 kW και είναι σε θέση να δροσίσει το δωμάτιο για να 25m2.

Ειδική λειτουργία σε διαχωρισμένα συστήματα, χάρη στα ανιόντα που παράγει ο ιονιστής, το κλιματιστικό γεμίζει το δωμάτιο με αναζωογονητικό αέρα και επίσης έχει αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα. Το Ionizer βοηθά στην εξάλειψη των δυσάρεστων μυρωδιών και του καπνού σε μόλις 7 λεπτά.
Αυτή η πολύτιμη δυνατότητα του κλιματιστικού δεν μπορεί να παραβλεφθεί από τους αληθινούς λάτρεις της καθαριότητας στο σπίτι.

Σε διαμερίσματα και σπίτια συνήθως εγκαθίσταται ένα σύστημα διαχωρισμού τύπου τοίχου. Πρόσφατα, έχουν προτιμηθεί τα κλιματιστικά inverter για τον αριθμό των πλεονεκτημάτων που περιγράφονται παραπάνω. Σύγχρονη κλιματισμού είναι αρκετά σε θέση να κρυώσει το δωμάτιο για να 85m2, αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι: 1 κλιματιστικό δεν θα είναι σε θέση να διανείμει ομοιόμορφα το κρύο, για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα multi-split σύστημα (3 εσωτερικές μονάδες και μία εξωτερική μονάδα). Όσον αφορά τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τις καφετέριες, τότε και ένα σύστημα split split με 1 εξωτερική μονάδα και έως 9 εσωτερικά.

Όταν αγοράζετε ένα split σύστημα πρέπει να καταλάβετε ποιες απαιτήσεις θα πρέπει να καλύπτει το κλιματιστικό και σε ποια κατηγορία τιμών θα θέλατε να συναντήσετε.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες χωρισμένων συστημάτων:

Σύστημα διαχωρισμού κατηγορία PREMIUM-Mitsubishi Mitsubishi, Mitsubishi Heavy, Daikin και General Fujitsu - Εμφανίστηκαν ως αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας συστήματα διάσπασης. Η διάρκεια ζωής τους είναι η μεγαλύτερη, το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου και η υψηλή ενεργειακή απόδοση - κάτι που είναι πολύ σημαντικό! Διαχωρισμένο σύστημα Mitsubishi Electric οι εργασίες θέρμανσης ακόμη και στους - 25 ° C, είναι εξοπλισμένες με ισχυρά φίλτρα πολλαπλών σταδίων, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα από τη μόλυνση τόσο της τεχνητής όσο και της φυσικής προέλευσης. Διαχωρίστε το σύστημα DAIKIN με ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών λειτουργιών και κομψό σχεδιασμό θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα μεταξύ των διαχωρισμένων συστημάτων της ελίτ κατηγορίας. Αξίζει να αναφέρουμε το μοντέλο Daikin URURU SARARA με έξυπνο έλεγχο της υγρασίας του αέρα, που εμποδίζει την ξηρότητα κατά το χειμώνα και την υπερβολική υγρασία το καλοκαίρι. Είναι το πρώτο παγκόσμιο σύστημα διασποράς που παράγει φρέσκο ​​ατμοσφαιρικό αέρα.

Κατηγορία κατηγορίας MIDL - Toshiba, Hyundai, McQuay, Shivaki, Electrolux, LG και Haier - οι κατασκευαστές προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία στην αναλογία των ΤΙΜΩΝ - ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Κλιματιστικά Hyundai - από τη μεσαία τάξη έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, ενσωματωμένη λειτουργία αυτοδιάγνωσης και φίλτρα τριών επιπέδων. Σύστημα διαχωρισμού Electrolux - αξιόπιστη, υψηλής ποιότητας και κομψή. Εξοπλισμένο με ενσωματωμένες γρίλιες, που διανέμουν τον αέρα στο δωμάτιο, το οποίο σας επιτρέπει να φτάσετε στη ρυθμισμένη θερμοκρασία το συντομότερο δυνατό. Κλιματιστικά Shivaki - κυκλοφόρησε νέα μοντέλα το 2015g. και κατάφεραν να εδραιωθούν ως ήσυχα, αξιόπιστα συστήματα διαχωρισμού με ένα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού του αέρα. Σύστημα διαίρεσης Haier - έχουν ιαπωνικά αξεσουάρ, κομψό σχεδιασμό, έλεγχο WiFi, νανο-aqua ιονιστή, πρόσληψη καθαρού αέρα και άλλα. Κλιματιστικό LG Artcool λειτουργεί με την αρχή της τρισδιάστατης ψύξης, η οποία σας επιτρέπει να κατανείμετε ομοιόμορφα τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Προτίμηση για αυτό το κλιματιστικό δίνεται επίσης λόγω του αρχικού σχεδιασμού (στην εσωτερική μονάδα μπορείτε να κρεμάσετε μια φωτογραφία ή φωτογραφία) και LED φωτισμό, η οποία είναι μια ορισμένη καινοτομία.

Διαχωρισμός συστήματος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατηγορία - Kentatsu, Ballu, Gree, Abion - ποιοτικά και φθηνά συστήματα διαχωρισμού, αλλά το επίπεδο θορύβου τους είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό των κλιματιστικών υψηλής ποιότητας και μεσαίας εμβέλειας, το σύστημα ελέγχου είναι απλούστερο και δεν υπάρχει προστασία από κακή χρήση.

Η εταιρεία μας παρέχει μια ευρεία γκάμα διαφορετικών μοντέλων διαχωρισμένων συστημάτων, μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε και να αγοράσετε κλιματιστικά ποιότητας και φθηνά. Η άμεση συνεργασία με τους γνωστούς κατασκευαστές του κλιματολογικού εξοπλισμού μας επιτρέπει να παρέχουμε τα προϊόντα στην πιο προσιτή τιμή. Είμαστε έτοιμοι να εκπλήξουμε τους πελάτες μας με φθηνά κλιματιστικά με εγκατάσταση "turn-key".

Είναι αποδοτικό να αγοράσετε κλιματισμό με εγκατάσταση "με το κλειδί στο χέρι" σε μία εταιρεία από την άποψη της τιμής και της εγγύησης, επειδή συχνά παρέχεται αμέσως και για κλιματισμό και για εγκατάσταση. Η εταιρεία μας προσφέρει την αγορά κλιματιστικού εξοπλισμού με εγκατάσταση κλειστού τύπου και παρέχει 36μηνη εγγύηση για εξοπλισμό και εγκατάσταση. Η διάρκεια ζωής του κλιματιστικού εξαρτάται άμεσα από τον ίδιο τον εξοπλισμό και την ποιότητα των εργασιών εγκατάστασης. Αυτό το δύσκολο στάδιο εκτελείται από πεπειραμένες ομάδες συναρμολόγησης που χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό και αναλώσιμα (Σερβία / Αμερική).

Τύποι κλιματισμού

Πριν προχωρήσουμε στους τύπους συστημάτων κλιματισμού, καθώς και επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, θα αποκαλύψουμε την ίδια την έννοια του "κλιματισμού". Κάτω από την προετοιμασία είναι η δημιουργία και η συντήρηση συγκεκριμένων παραμέτρων αέρα (θερμοκρασία, υγρασία, κλπ.) Στο δωμάτιο, εξασφαλίζοντας μια άνετη διαμονή των ατόμων στο δωμάτιο. Ωστόσο, με την εγχώρια έννοια, η ουσία της συντήρησης μειώνεται στην ψύξη του αέρα κατά την καυτή περίοδο και με τη δυνατότητα θέρμανσης του αέρα κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη η θέρμανση.

Ο σύγχρονος κόσμος είναι ήδη δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό. Εγκαθίστανται σχεδόν παντού, από τα γραφεία μεγάλων εταιρειών μέχρι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αφού αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε ένα κλιματιστικό, αντιμετωπίζουμε προφανώς πολλές ερωτήσεις: ποιο κλιματιστικό είναι πιο επικερδές για εγκατάσταση στο σπίτι και ποια είναι πιο κατάλληλη για το γραφείο; Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε κλιματιστικό στο βρεφονηπιακό σταθμό και, αν ναι, ποιο; Ποια θα πρέπει να είναι η χωρητικότητα του κλιματιστικού, ανάλογα με την περιοχή του χώρου που ψύχεται (θερμαίνεται); Και σε αυτή την αμέτρητη λίστα ερωτήσεων δεν τελειώνει, επειδή τα κλιματιστικά διαφέρουν όχι μόνο στο όνομα του κατασκευαστή, αλλά διαιρούνται επίσης με το λειτουργικό τους περιεχόμενο, χωρητικότητα, εμφάνιση κ.λπ.

Conditioning είναι ένα κλειστό κύκλωμα που περιλαμβάνει έναν συμπιεστή, ανεμιστήρα του εξατμιστή, βαλβίδες και τη σύνδεση των επικοινωνιών, το οποίο κυκλοφορεί ψυκτικό (Freon).

Με τη μέθοδο της ρύθμισης θερμοκρασίας οι ρυθμιστές χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • Inverter
 • Όχι μετατροπέας

Κλιματιστικό μετατροπέα ή συμβατικό; Τι να επιλέξετε και ποια είναι η θεμελιώδης διαφορά;

Η αρχή του μη αντιστρεπτικού κλιματιστικού

Η συσκευή ξεκινά. Ένας ειδικός αισθητήρας που είναι ενσωματωμένος στην εσωτερική μονάδα μετρά τη θερμοκρασία χώρου και το συγκρίνει με την επιθυμητή (επιθυμητή) θερμοκρασία. Εάν τα δεδομένα θερμοκρασίας είναι διαφορετικά, τότε ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος (αμέσως σε σταθερή και πλήρη ισχύ!), Και ο αέρας στο δωμάτιο αποκτά τις καθορισμένες παραμέτρους. Στη συνέχεια, ο συμπιεστής σβήνει και λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας, ο οποίος κινεί τον εσωτερικό αέρα. Μόλις οι αισθητήρες εσωτερικής μονάδας εντοπίσουν κάποια αλλαγή θερμοκρασίας, ο συμπιεστής ενεργοποιείται ξανά. Και έτσι σε έναν κύκλο.

Όταν λειτουργεί το κλιματιστικό αυτού του τύπου, η θερμοκρασία στο δωμάτιο κυμαίνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας (περίπου + -3 ° C). Ο συμπιεστής είναι είτε απενεργοποιημένος είτε λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Λόγω της περιοδικής ενεργοποίησης / απενεργοποίησης του συμπιεστή, καταναλώνεται περισσότερη ηλεκτρική ισχύς και η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία επιτυγχάνεται πιο αργά.

Ένα άλλο πράγμα είναι ο μετατροπέας κλιματισμού. Το επίθετο "μετατροπέας" μιλάει από μόνο του: τα κλιματιστικά αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με μετατροπείς. Ας δούμε τι είναι ένας μετατροπέας στο κλιματιστικό.

Inverter Χρησιμοποιείται μια συσκευή για τη μετατροπή ενός DC σε ένα εναλλασσόμενο ρεύμα. Το εναλλασσόμενο ρεύμα του δικτύου εισέρχεται στο ηλεκτρικό φίλτρο, όπου ο ανεπιθύμητος θόρυβος καταστέλλεται και οι ξαφνικές τάσεις τάσης εξομαλύνονται. Στη συνέχεια, το "καθαρό" εναλλασσόμενο ρεύμα ενός ημιτονοειδούς χαρακτήρα εισέρχεται στο μπλοκ ανορθωτή, όπου εξάγεται ένα σταθερό εξάρτημα, το οποίο φέρεται στις απαιτούμενες παραμέτρους όσον αφορά το ρεύμα και την τάση. Στον αντιστροφέα, η τάση συνεχούς ρεύματος λαμβάνει τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα για την τροφοδοσία του συμπιεστή. Έτσι, ο συμπιεστής λειτουργεί ομαλά και συνεχώς, αλλάζοντας την ισχύ.

Όταν ο κλιματιστικός μετατροπέας είναι ενεργοποιημένος, ο αισθητήρας μετρά τη θερμοκρασία χώρου. Στη συνέχεια, ο φυσητήρας ο οποίος λειτουργεί υπό πλήρες φορτίο δεν είναι (όπως στα συμβατικά κλιματιστικά), και επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο (βέλτιστο) επίπεδο ισχύος που απαιτείται για την ψύξη ή τη θέρμανση του αέρα σε ένα δωμάτιο. Έτσι, μόλις η θερμοκρασία φθάσει το επιθυμητό σήμα, ο συμπιεστής δεν απενεργοποιείται, και αρχίζει να λειτουργεί στον τρόπο λειτουργίας χαμηλής ισχύος, συνεχώς διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας μας.

Αυτά τα κλιματιστικά είναι λιγότερο ενεργειακά (εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 30%), αλλά πιο ακριβά. Τα συστήματα κλιματισμού των μετατροπέων δεν επιτρέπουν την άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και επίσης την διπλασιασμό της ταχύτητας στο επιθυμητό επίπεδο θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, λόγω της ομαλής και συνεχούς λειτουργίας του συμπιεστή, είναι πιο ανθεκτικά (η συνεχής λειτουργία του συμπιεστή εξαλείφει την επιβλαβή επίδραση των ρευμάτων εκκίνησης).

Τύποι συστημάτων κλιματισμού

Τα σύγχρονα κλιματιστικά κατατάσσονται επίσης σε διάφορες ομάδες.

Με αριθμό μπλοκ:

Διαχωρισμένα συστήματα. Υπάρχει ένα εξωτερικό μπλοκ ανά εσωτερικό.

Σύστημα πολλαπλών σπαστών. Μπορούν να εγκατασταθούν διάφορες εσωτερικές μονάδες σε μία εξωτερική μονάδα. Συνήθως είναι 2-4 εσωτερικές μονάδες.

Με ραντεβού:

Διαχωριστικό σύστημα οικιακής χρήσης, σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων. Μπλοκάκια μικρής ισχύος (έως 5 kW) και σε μικρή απόσταση από τη διαδρομή μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας (μέχρι 15 m). Αυτό οφείλεται στη χαμηλή ισχύ του συμπιεστή. Τα συστήματα αυτά τοποθετούνται συνήθως σε μικρές εγκαταστάσεις (έως και 50 μ.) Σε διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία κλπ.

Ημι-βιομηχανικό διαχωριστικό σύστημα, σύστημα πολλαπλών σπαστών. Τα μπλοκ είναι συνήθως από 5 έως 15 kW. Η διαδρομή μεταξύ των μπλοκ μπορεί να είναι από 30 έως 45 μέτρα, ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο.

Βιομηχανικά συστήματα πολλαπλών ζωνών (VRF ή VRV). Τα συστήματα αυτά σας επιτρέπουν να συνδέσετε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μονάδων και να ρυθμίσετε την αποστολή. Η ισχύς της εξωτερικής μονάδας μπορεί να κυμαίνεται από 10 kW μέχρι το άπειρο (100-150 kW). Τα συστήματα αυτά τοποθετούνται σε μεγάλα γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα κ.λπ. Η διαδρομή κλιματισμού μπορεί να φτάσει μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Η ίδια η συντομογραφία VRF σημαίνει VariableRefrigerantFlow, η οποία στα Αγγλικά σημαίνει "μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου". Στον πυρήνα του, τα συστήματα κλιματισμού VRF πολλαπλών ζωνών αποτελούν αναβάθμιση συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού. Αυτοί, όπως το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, διαθέτουν μια εξωτερική μονάδα. Ωστόσο, ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων που μπορούν να συνδεθούν σε μια εξωτερική μονάδα, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ανέρχεται σε αρκετές δωδεκάδες (συνήθως μέχρι 40 κομμάτια). Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους τόσο σε ισχύ όσο και σε τύπο: κανάλι, κασέτα, τοίχο, οροφή (θα συζητηθεί παρακάτω για τους τύπους εσωτερικών μονάδων).

Σύστημα VRV (Variable RefrigerantVolume - "μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου") δεν έχει καμία βασική διαφορά από το σύστημα VRF. Διαφέρουν μόνο στην ισχύ, τη διάρκεια ζωής, τον πιθανό αριθμό εσωτερικών μονάδων, την αξιοπιστία.

Πλέον είναι η αισθητική πλευρά του θέματος, γιατί αν όλοι οι χώροι εξυπηρετούνται από συστήματα πολλαπλών ζωνών, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ατομικό split-σύστημα, στη συνέχεια, στην πρόσοψη του κτιρίου απλά θα παραμείνει ένα «ζωτικό χώρο» της αμέτρητες αριθμός των εξωτερικών μονάδων.

Είναι σημαντικό ότι, η μέγιστη απόσταση μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής ύψος μπλοκ μπορεί να είναι 50 μέτρα, ενώ η «οριζόντια» - 100 μέτρα, η οποία καθιστά δυνατή για να φιλοξενήσει την εξωτερική μπλοκ όχι μόνο επί του εξωτερικού τοιχώματος ενός κτιρίου (που μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, ένα υπόγειο, καθώς και κοντά στο κτίριο).


Διαχειριστείτε το σύστημα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών τόσο κεντρικά ("ενιαίο" πίνακα ελέγχου) όσο και μεμονωμένα (υπάρχουν ξεχωριστές κονσόλες για κάθε εσωτερική μονάδα).


Ανά τύπο εσωτερικών μονάδων:

Τοίχου τοποθετημένο - συμβατικά κλιματιστικά οικιακής χρήσης. Το πιο απλό και φθηνό από την άποψη του σχεδιασμού και της εγκατάστασης. Τοποθετούνται σε διαμερίσματα, σπίτια και μικρές εγκαταστάσεις

Τα κλιματιστικά τοίχου αποτελούνται από δύο μπλοκ: εξωτερικά και εσωτερικά. Το πρώτο από αυτά είναι συνήθως τοποθετημένο κάτω από το παράθυρο από την πλευρά του δρόμου του κτιρίου.


Τυπική θέση της εσωτερικής μονάδας - κάτω από την οροφή (σε απόσταση 15-20 cm). Πρέπει επίσης να υπάρχει ελεύθερος χώρος αριστερά και δεξιά της εσωτερικής μονάδας. Η εσωτερική μονάδα δεν πρέπει να εκτίθεται σε ηλιακό φως, μακριά από συσκευές θέρμανσης. Επίσης, μην το τοποθετείτε κοντά σε χώρους εργασίας και υπνοδωματίου.

Όταν εγκαθιστάτε κλιματιστικά αυτού του τύπου, πρέπει να θυμάστε την απόσταση μεταξύ των μονάδων: επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του κλιματιστικού καθώς και τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού.

Ευαίσθητη θερμοκρασία από το κλιματιστικό

Το βέλτιστο μήκος της γραμμής freon είναι περίπου 5 μέτρα, το μέγιστο - περίπου 15 μέτρα. Κάθε επιπλέον μετρητής αυξάνει το φορτίο του συμπιεστή (αυξάνει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας), μειώνει την ισχύ του κλιματιστικού και αυξάνει την τιμή του κλιματισμού. Περιορισμοί επιβάλλονται επίσης στην απόσταση "σε ύψος": είναι συνήθως 8-10 μέτρα.

Το σύντομο χρονικό διάστημα των επικοινωνιών έχει επίσης επιζήμια αποτελέσματα στη λειτουργία του συστήματος. Επομένως, στην περίπτωση της τοποθέτησης μπλοκ σε απόσταση μικρότερη από 5 μέτρα, το "πλεόνασμα", στριμμένο σε δακτύλιο, είναι "κρυμμένο" πίσω από το εξωτερικό μπλοκ.

Αγωγοί κλιματισμού

Ένα σύστημα κλιματισμού χωρισμένου τύπου αποτελείται από μια εσωτερική και εξωτερική μονάδα, στην οποία συνδέεται ένα σύστημα αγωγών με θερμομόνωση. Το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο και η θερμοκρασία ρυθμίζεται μέσω κονσόλας τοίχου.

Αρχή λειτουργίας ενός κλιματιστικού καναλιού

Στα κανάλια τροφοδοσίας υπάρχει συνεπώς ψυχρός αέρας και τροφοδοτείται στο δωμάτιο για ψύξη του. Αφαιρούμενος θερμός αέρας λαμβάνεται από το δωμάτιο μέσω των αγωγών εξαγωγής. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου συστήματος, ο αέρας κυκλοφορεί στο δωμάτιο. Στην πραγματικότητα, επιτυγχάνεται η ίδια διαδικασία με τη μονάδα τοίχου, η οποία επίσης αντλεί θερμό αέρα και δίνει τον ψυχρό αέρα. Μόνο στην περίπτωση της μονάδας καναλιών υπάρχει μια πιο ομοιόμορφη κατανομή ροής αέρα, η οποία αποτελεί θετικό χαρακτηριστικό του κλιματιστικού καναλιού.

Συσκευή εξωτερικό κανάλι κλιματιστικό μονάδα αέρος ως σύνολο δεν είναι διαφορετική από τις άλλες εξωτερικές μονάδες του split-σύστημα (που αποτελείται από έναν ανεμιστήρα, ένα ψυγείο, ένα συμπιεστή, κ.λπ.). Σύνδεση conditioner κανάλι εμφανίζεται συνήθως σε δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ψευδοροφή ή καπνιστές, που είναι εξοπλισμένα με άλλα είδη κατασκευών (για παράδειγμα, κόγχες τοίχων) που σας επιτρέπουν να "κρύβετε" το εσωτερικό μπλοκ από το ανθρώπινο μάτι. Ταυτόχρονα, πρέπει πάντα να υπάρχει πρόσβαση στη θέση της εσωτερικής μονάδας (σε περίπτωση ανάγκης για εργασίες επισκευής).

Κλιματιστικά κασέτας

Ένας άλλος τύπος split-συστήματος είναι κλιματιστικά τύπου κασέτας, τα οποία, όπως τα κανάλια, είναι εγκατεστημένα σε ένα δωμάτιο κάτω από την οροφή. Συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τυχόν είδη ψευδοροφών (Armstrong, Grillatto, γυψοσανίδες, κ.λπ.).


Μονάδα κλιματισμού κασέτας:

Το διακριτικό χαρακτηριστικό είναι ότι ρέει ο αέρας διαμέσου του κατώτερου τμήματος της εσωτερικής μονάδας που κλείνει διακοσμητικά γρίλια παρέχοντας έτσι τη διανομή του αέρα στα 2 ή 4 κατευθύνσεις της μονάδας κατά μήκος της οροφής το οποίο εμποδίζει την είσοδο του κρύου αέρα μέσα στη ροή των ανθρώπων κάτω από αυτούς.

Πηγαίνετε στον κατάλογο των συστημάτων κλιματισμού


Εφαρμογή κλιματιστικών

Τα συστήματα κλιματισμού τύπου καναλιού και κασέτας χρησιμοποιούνται συχνότερα για μια επαρκώς μεγάλη χωρητικότητα ψύξης και έχουν τη δυνατότητα ψύξης μεγάλου όγκου χώρου. Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, για χώρους γραφείων, όπου πολλά μικρά γραφεία είναι συχνά πιο οικονομικά να βάζουν ένα κανάλι κλιματιστικό σε αρκετές αίθουσες. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία μόνο από ένα δωμάτιο με κονσόλα τοίχου. Μια κασέτα τοποθετείται συχνά σε ένα μεγάλο δωμάτιο (κατάστημα, κατάστημα κ.λπ.), όπου τοποθετείται στο κέντρο και δροσίζει ολόκληρο το δωμάτιο.

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής όχι μόνο παρέχει χώρο με καθαρό αέρα, αλλά και εκκενώνει τον αέρα εξαγωγής (λόγω της παρουσίας αγωγών εξαγωγής).

Κάθε σύστημα εξαερισμού λειτουργεί αρκετά θορυβώδεις, πράγμα που απαιτεί τη χρήση σχεδίων ηχομόνωση. Πάνω μιλήσαμε για κλιματιστικά με εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες. Ωστόσο, εκτός από τα σύστημα split, υπάρχουν όλο και αέρα μονομπλόκ κλιματιστικά στο οποίο η εξωτερική μονάδα είναι απούσα. Αυτοί, με τη σειρά τους, στερεώνονται (τοποθετηθεί στον τοίχο ή σε ένα άνοιγμα παραθύρου) και κινητών: εξοπλισμένο με κινητή βάση, έτσι ώστε μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε όλη την αίθουσα (το μόνο όριο αυλακωτό σωλήνα, μέσω του οποίου θερμός αέρας εκκενώνεται έξω από το δωμάτιο).

Τα κλιματιστικά τοίχου Monoblock δεν απαιτούν πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης κατά την εγκατάστασή τους. Η απουσία μιας εξωτερικής μονάδας επιτρέπει τη χρήση της σε εκείνα τα κτίρια που δεν επιτρέπεται να κάνουν αλλαγές στην πρόσοψη (για παράδειγμα, κτίρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης). Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε: το κλιματιστικό τοίχου χωρίς εξωτερική μονάδα έχει χαμηλό επίπεδο αναπαραγωγικού θορύβου, το οποίο είναι επίσης το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του. Ωστόσο, όσον αφορά τους πόρους και την αξιοπιστία, τα μονοκόμματα εξακολουθούν να είναι ελαφρώς κατώτερα από τα διαχωρισμένα συστήματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις οριζόντιες που είναι πιο εξοικειωμένες με εμάς, υπάρχουν και κλιματιστικά κάθετου τοίχου. Αυτή η μη τυποποιημένη εκτέλεση της εσωτερικής μονάδας επιτρέπει την κατανομή του αέρα κατά μήκος των τοίχων σε κάθε πλευρά της εσωτερικής μονάδας και παρέχει επίσης τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τη χρήσιμη περιοχή του δωματίου (είναι δυνατόν να τοποθετηθεί σε μια στενή γωνία του δωματίου).

Προφανώς, η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη ποικιλία κλιματιστικών. Αλλά δεν πρέπει να φοβάστε μια τόσο μεγάλη ποικιλία. Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές του κάθε κλιματιστικού, δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε αυτή την ποικιλομορφία.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το κοντίσιονερ είναι ένα προϊόν που αγοράζεται όχι για μία ημέρα και στη συνέχεια, με μια ικανή και λογική προσέγγιση, θα βρείτε ακριβώς το κλιματιστικό που θα κάνει τη ζωή σας πιο ευχάριστη, παρέχοντας ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιό σας.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή ενός μηχανικού κλιματισμού