Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια του: συμβουλές από τον πλοίαρχο

Το κλιματιστικό έχει γίνει πλέον ο πιο διαδεδομένος εκπρόσωπος της κλιματικής τεχνολογίας σε κάθε μέση ρωσική οικογένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή όχι μόνο εξοικονομεί μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας από τη θερινή θερμότητα, αλλά δημιουργεί επίσης ένα βέλτιστο μικροκλίμα στα αστικά διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των εγχώριων διαιρούμενων συστημάτων γνωρίζουν ότι για μια μακρά και απροβλημάτιστη λειτουργία, κάθε συσκευή κλιματισμού χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και τον περιοδικό καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι είναι συχνά τίθεται το ερώτημα: «Χρειάζομαι θεραπεία αντι-βακτηριακή κλιματισμού στην υπηρεσία του» απολύμανση του εξοπλισμού HVAC θα είναι το κύριο θέμα της σημερινής έκδοσης.

Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

Για να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπάρχει απολύμανση πραγματικά σύγχρονο split-σύστημα, αρχικά θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τους όρους λειτουργίας του. Η λειτουργία οποιουδήποτε κίνηση του κλιματιστικού που σχετίζεται με το ίδιο μέσα από τον τεράστιο όγκο του αέρα, η οποία εκτός από την σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων, ζωντανούς μικροοργανισμούς, τα σπόρια των μυκήτων και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η «πολλαπλή» εναποτίθεται επί της εσωτερικής επιφάνειας του εναλλάκτη θερμότητας, πτερύγια του ανεμιστήρα και «βάθη» των στοιχείων φίλτρου.

Γι 'αυτό για την κανονική λειτουργία της συσκευής απαιτείται περιοδικός καθαρισμός ή αντικατάσταση στοιχείων φιλτραρίσματος. Αλλά συνηθισμένο καθαρισμό δεν απαλλάσσει φίλτρου από τα μικρόβια, ακάρεα σκόνης και άλλα παράσιτα: χρειάζονται εκεί απολύμανση μέσω ισχυροί αντιβακτηριακοί παράγοντες για την θεραπεία του κλιματιστικού.

Η λειτουργία της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος συνδέεται με τη συμπύκνωση της υγρασίας και η θερμότητα παράγεται από τα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα του ανεμιστήρα.

Θερμότητας και της υγρασίας - το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για την ζωή και την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών, καθώς και αποικίες μυκήτων και μούχλας, που εγκαταστάθηκαν στην εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος και του εξοπλισμού.

Προχωρώντας από τα παραπάνω - για να μην γίνει πηγή βακτηριακής μόλυνσης του σπιτιού, οποιοδήποτε κλιματιστικό χρειάζεται τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

Περιοδικότητα της απολύμανσης του κοντίσιονερ

Ο καθαρισμός του διαχωρισμένου συστήματος με επακόλουθη αντιβακτηριακή θεραπεία συνιστάται από ειδικούς που πρέπει να παράγονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

 1. Πρώτη φορά, πριν από την εντατική χρήση.
 2. Δεύτερη φορά, όταν το split σύστημα μεταβεί στη λειτουργία θέρμανσης.

Επιπλέον, ο καθαρισμός και η απολύμανση της κλιματικής τεχνολογίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται με την εμφάνιση των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

 • Εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, όλα τα ζωντανά πράγματα στη διάρκεια της ζωής παράγουν αέριο - μεθάνιο, η μυρωδιά του οποίου δείχνει την παρουσία αποικιών βακτηρίων στο κλιματιστικό.
 • Ορατή εκδήλωση μούχλας στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
 • Η εμφάνιση βλέννας στο τηγάνι για τη συλλογή του συστήματος συμπύκνωσης και αποστράγγισης.

Η συχνότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται επίσης από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του κλιματιστικού και από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Μέσα απολύμανσης των διαχωρισμένων συστημάτων

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές οικιακών χημικών ουσιών έχουν κατακτήσει την παραγωγή καθαριστικών και απολυμαντικών για την τεχνολογία του κλίματος. Μπορεί να είναι:

 • απολυμαντικά υγρά που περιέχουν αντιβιοτικά.
 • διάφορα καθαριστικά, η δράση των οποίων βασίζεται στη διάλυση των προσμείξεων ·
 • Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ενός ιατρικού εργαλείου.

Κάθε φάρμακο και επαγγελματικό εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντισηπτικά

Τα πιο δημοφιλή μέσα αυτού του τύπου, μεταξύ των επαγγελματιών, είναι CONDICLEAN. Αυτό το υγρό κοντίσιονερ για αντιβακτηριακή θεραπεία σκοτώνει τα περισσότερα στελέχη των παθογόνων βακτηρίων και ιών, καθώς και επιζήμια για τα σπόρια των μυκήτων, τα οποία είναι μόνιμη «κάτοικοι» μίγματος αέρα στα διαμερίσματα μας. Το κύριο συστατικό της CONDICLEAN είναι διγλυκονικής χλωρεξιδίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως ένα ισχυρό αντισηπτικό.

Το φάρμακο είναι υποαλλεργικό και δεν έχει αντενδείξεις για χρήση. Αλλά κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός και να εμποδίζει την είσοδό του στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Το φάρμακο CONDICLEAN διατίθεται υπό μορφή φιάλης με ψεκασμό 200 mg, φιάλη 1 λίτρου. και κάνιστρα των 5 λίτρων. Συνιστάται για αυτο-χρήση. Παραγωγός της LLC "Fargomed" Ουκρανία.

Μια άλλη κοινή ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών, η οποία ονομάζεται "Sepupet-asset". Το φάρμακο είναι διαθέσιμο υπό μορφή κόκκων, από το οποίο παράγεται ένα διάλυμα εργασίας, το οποίο έχει 100% αποτελεσματικότητα έναντι διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων πολιομυελίτιδας και φυματίωσης. Εκτός από τους ιούς και τα βακτηρίδια, το διάλυμα είναι αποτελεσματικό για την καταστροφή των απλούστερων μυκήτων και όλων των τύπων μούχλας.

Το μειονέκτημα του φαρμάκου "Secupet-asset" είναι ότι προκαλεί τη διάβρωση των μετάλλων. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του ακριβού κλιματικού εξοπλισμού.

Ειδικά καθαριστικά με λειτουργία απολύμανσης

Στις εγκαταστάσεις αυτές, μπορείτε να αποδώσετε με ασφάλεια την προετοιμασία AIRCO-CLEAN δύο συστατικών από τη βελγική εταιρεία Wynn's. Αποτελείται από καθαρότερο AIRCO-CLEAN PRE-WASH και αντισηπτικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC.

Αρχικά, στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας και το κλιματιστικό μηχάνημα που εφαρμόζεται στον παράγοντα καθαρισμού, η οποία αντιμετωπίζει επαρκώς με λιπαρές αποθέσεις, βρωμιά και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με νερό και μετά την ξήρανση εφαρμόζεται μόνο αντισηπτικό για εναλλάκτη απολύμανση.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λύσης είναι η δημιουργία μιας μεμβράνης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία εμποδίζει τη διάβρωση και αντιστέκεται στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της προετοιμασίας είναι ότι μόνο ο εναλλάκτης θερμότητας υποβάλλεται σε επεξεργασία, χωρίς να επηρεάζεται τα φίλτρα και άλλα μέρη της συσκευής.

Τα κεφάλαια εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κιτ και πρέπει να αγοραστεί χωριστά.

Αυτοτελής απολύμανση του κλιματιστικού

Για να μάθετε πώς να κάνετε αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού με τα χέρια σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το τμήμα μέχρι το τέλος της διαδικασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησαν οι ειδικοί μας.

Η οδηγία βασίζεται στη χρήση του AIRCO-CLEAN. Όταν επιλέγετε ένα άλλο μέσο, ​​πρέπει να διεξάγονται όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας, βάσει των οδηγιών προς το φάρμακο.

Η σειρά εκτέλεσης των έργων:

 1. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
 2. Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
 3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη από τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα μέρη του κλιματιστικού.
 4. Αφαιρέστε το χοντρό φίλτρο αέρα και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 5. Η ίδια λειτουργία με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο, εάν παρέχεται από το σχέδιο.

Τα πρόσθετα φίλτρα καθαρίζονται στεγνά ή αντικαθίστανται με νέα.

 • Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα, εφαρμόστε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στα συντρίμμια.
 • Σε 10-15 λεπτά. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας έναν άλλο ψεκαστήρα.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο αέρα (ηλεκτροστατική) στην αρχική του θέση.
 • Ενεργοποιήστε την κλιματιστική μηχανή στη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμίσετε την υγρασία.
 • Ψεκάστε το δεύτερο συστατικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC (περίπου 100mm) χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού στη ζώνη εισαγωγής αέρα της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από 15-30 λεπτά λειτουργίας, η συσκευή θα απολυμανθεί πλήρως. Το τελικό σημείο της διαδικασίας θα πρέπει να είναι η πλήρης αποξήρανση του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων "εσωτερικών" στοιχείων της συσκευής.
 • Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το κοντίσιονερ, που έχει προηγουμένως υποβληθεί σε επεξεργασία με μια ένωση καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το πρόσοψη του κλιματιστικού, των περσίδων κτλ.

  Συνιστάται ο καθαρισμός και η αντιμικροβιακή επεξεργασία του μαλακτικού σε μάσκα προσώπου, αποφεύγοντας την επαφή με την αναπνευστική οδό και τον βλεννογόνο του ματιού. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και να μην χρησιμοποιείται κοντά σε τρόφιμα.

  Απολύμανση του κλιματιστικού στο διαμέρισμα

  Παρά το γεγονός ότι κάθε κατασκευαστής δηλώνει την περίοδο των προληπτικών μέτρων σε σχέση με το κλιματιστικό, δεν ενοχλεί κάθε χρήστη να τα παρατηρήσει και να τα εκτελέσει μέσα στον καθορισμένο χρόνο. Παρ 'όλα αυτά, αυτό το μέρος επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση της μονάδας, αλλά και τον αέρα που αναπνέει το άτομο στο δωμάτιο.

  Καθαρίστε σωστά το κλιματιστικό

  Το κλιματιστικό δεν ψύχει μόνο το εσωτερικό ζεστό αέρα στο δωμάτιο. Το καθαρίζει επίσης από κάθε είδους ρύπους:

  • σωματίδια σκόνης ·
  • σπόρια μούχλας.
  • βιοενεργά μικροστοιχεία (ιούς).

  Όλες οι ακαθαρσίες που συλλέγονται από τον αέρα καθίστανται στο εξωτερικό των ειδικών φίλτρων. Απορρίπτοντας τον προληπτικό καθαρισμό της συσκευής κλιματισμού, ο άνθρωπος φέρνει σε κίνδυνο σοβαρά προβλήματα, τα οποία συνίστανται στην υποβάθμιση της υγείας.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο το σύστημα καθαρισμού του αέρα θα ενημερώσει τον καταναλωτή σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού. Τέτοιες προειδοποιήσεις μπορούν να εκφραστούν ως:

  1. Ασυνήθιστοι θόρυβοι που προέρχονται από το τμήμα εργασίας του κλιματιστικού.
  2. Παράγονται μυρωδιές που δεν έχουν δει μέχρι τώρα.
  3. Παραλλαγές των παραμέτρων που δηλώνει ο κατασκευαστής.
  4. Σπάνιες ή συχνές εκτομές σβώλων σκόνης, σωματιδίων νερού ή ακαθαρσιών.

  Η συχνότητα καθαρισμού του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση των αέριων μαζών στο δωμάτιο που βρίσκεται σε λειτουργία.

  Ειδικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας

  Στο κλιματιστικό, όλα τα λειτουργικά μέρη του συστήματος υπόκεινται σε αντιβακτηριακή αγωγή. Είναι ιδιαίτερα αναγκαίο να εξεταστεί:

  • εσωτερικές επιφάνειες του εναλλάκτη θερμότητας.
  • σε βάθος μέρη στοιχείων φίλτρου.
  • λεπίδες ανεμιστήρα.

  Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις αντιβακτηριακής θεραπείας να είναι η χρήση ειδικών αντισηπτικών και αντιμυκητιασικών παραγόντων. Πολύ συχνά περιλαμβάνει πλήρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.

  Περιοδικότητα των αντιβακτηριακών μέτρων

  Οποιοσδήποτε κατασκευαστής συμβουλεύει να διεξάγει αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού μηχανήματος τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο:

  1. Μετά τους πρώτους μήνες εντατικής χρήσης.
  2. Μετά τη μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης.

  Ο οπτικός έλεγχος θα σας βοηθήσει να καθορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την περίοδο συντήρησης του εσωτερικού του κλιματιστικού. Με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τα σήματα:

  • αποικίες μούχλας που βρίσκονται στις εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες εργασίας της μονάδας.
  • λάσπη στο δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων.
  • βλεννογόνων σχηματισμών στο σύστημα αποστράγγισης.

  Η συχνότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας επηρεάζεται επίσης από:

  1. Η χρήση απολυμαντικών, ή μάλλον η «τοξική» σύνθεση τους.
  2. Κατάσταση του αέρα εργασίας στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται.

  Αντιβακτηριακοί παράγοντες

  Για αντιβακτηριακή θεραπεία, χρησιμοποιούνται σήμερα διάφορα μέσα:

  • ένα απολυμαντικό υγρό με βάση τα αντιβιοτικά.
  • καθαριστικά με τη λειτουργία της διάλυσης μολυσματικών ουσιών.
  • χλωριωμένα παρασκευάσματα.

  Πρόσφατα, η χρήση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από ιατρικά ιδρύματα για την απολύμανση ιατρικών οργάνων έχει γίνει "μοντέρνα". Σε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, δεδομένου ότι ενεργείτε με τον δικό σας φόβο και κίνδυνο.

  Αντισηπτικά απολυμαντικά

  Μια πολύ δημοφιλής σύνθεση ονομάζεται "Condiclean". Τα ενεργά συστατικά του καταστρέφουν:

  • παθογόνα βακτήρια.
  • σπόρια μυκήτων ·
  • ιούς.

  Μια τέτοια ευρεία γκάμα δράσης επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ισχυρού αντισηπτικού ιατρικής - διγλυκονικής χλωρεξιδίνης. Χάρη σε αυτόν, το 90% των «οικιακών κατοίκων» των ροών των αγωγών αέρα καταστρέφονται. Μορφή απελευθέρωσης αντισηπτικών:

  1. Φιάλη με ψεκαστήρα - 200 mg.
  2. Τακτική φιάλη - 1 λίτρο.
  3. Δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρα.

  Μια άλλη ισχυρή αντισηπτική θεραπεία των κλιματιστικών είναι το φάρμακο "Sepupet-asset". Διατίθεται υπό μορφή κόκκων, από τους οποίους παρασκευάζεται ο όγκος εργασίας του διαλύματος. Τα ενεργά συστατικά του επηρεάζουν 100% την καταστροφή:

  • οι αιτιολογικοί παράγοντες της πολιομυελίτιδας.
  • μικροοργανισμοί που προκαλούν φυματίωση.
  • Gram-θετικοί και gram-αρνητικοί ιοί.
  • όλες τις πιθανές αποικίες μυκήτων.
  • οποιοδήποτε τύπο μούχλας.

  Το επόμενο, που αξίζει τον σεβασμό του φαρμάκου, είναι η δραστική ουσία "Airco-Clean". Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων στοιχείων που λειτουργούν στο σύστημα κλιματισμού, εκτός από τα φίλτρα. Μετά τη θεραπεία με το συγκεκριμένο σκεύασμα, παραμένει μια λεπτή προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια. Το φάρμακο αφαιρεί άριστα τις αποθέσεις λίπους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο εφαρμόζεται σε δύο στάδια. Πρώτον, η επιφάνεια επεξεργάζεται με το καθαριστικό "Airo-clean PREwash" και μόνο μετά την πλήρη ξήρανση εφαρμόζεται το αντισηπτικό "Airo-clean Antiseptic".

  Απολυμαίνουμε τον εαυτό μας

  Η σειρά της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα είναι η ακόλουθη:

  1. Αποσυνδέστε το μετασχηματιστή AC.
  2. Ανοίξτε την πρόσοψη του εσωτερικού μέρους του συστήματος διαχωρισμού.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα εσωτερικά μέρη του κλιματιστικού από τη σκόνη.
  4. Μετά την αφαίρεση του φίλτρου αέρα για τον τραχύ καθαρισμό των αέριων μαζών, ξεπλύνετε το με τρεχούμενο νερό.
  5. Αν το μοντέλο σας είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροστατικό φίλτρο, επαναλάβετε τις ίδιες ενέργειες με αυτό.
  6. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε όλα τα φίλτρα με νέα.
  7. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν αντιβακτηριακό παράγοντα στις μολυσμένες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του εναλλάκτη θερμότητας, με ένα ψεκασμό.
  8. Μετά από δέκα ή δεκαπέντε λεπτά, ξεπλύνετε την εφαρμοζόμενη ένωση με καθαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα άλλο σπρέι.
  9. Τοποθετώντας το ηλεκτροστατικό φίλτρο και το φίλτρο αέρα στις κανονικές θέσεις, ξεκινήστε το κλιματιστικό στο πρόγραμμα "Ανακυκλοφορία". Αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο για την εξάτμιση της υγρασίας, συμπυκνωμένο στη συσκευή μετά από αντιβακτηριακή θεραπεία.
  10. Μετά από μια σύντομη περίοδο λειτουργίας, εισάγετε τουλάχιστον 100 mg στη ζώνη αναρρόφησης με ψεκασμό. αντιβακτηριακό παράγοντα. Μετά από 20-30 λεπτά εργασίας, η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος θα απολυμανθεί πλήρως.
  11. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα δείξει την απόλυτη ξήρανση του εσωτερικού μέρους του διαχωρισμένου συστήματος.
  12. Το τελευταίο σημείο θα είναι η επεξεργασία όλων των εξωτερικών επιφανειών του κλιματιστικού και των περσίδων του.

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρησιμοποιούμενα απολυμαντικά είναι «τοξικά» για τους βλεννογόνους του σώματος και τις εκτεθειμένες επιφάνειες. Επομένως, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται σε προστατευτική μάσκα.

  Απολύμανση κλιματιστικών

  Γιατί είναι απαραίτητη η διεξαγωγή απολύμανσης κλιματιστικών; Από πού προέρχονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί; Ας καταλάβουμε.

  Η εσωτερική μονάδα του εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος οδηγεί από μόνη της 500 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα ή περισσότερο. Η σκόνη που πετάει στο δωμάτιο, εγκατασταθεί στα φίλτρα και είναι ωραία - το κλιματιστικό καθαρίζει τον αέρα! Αλλά δεν όλα τα βρωμιά παραμένει, κάτι εξακολουθεί να εισέρχεται στο κλιματιστικό. Ειδικά αν δεν καθαρίσετε τα φίλτρα εγκαίρως...

  Ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας είναι υγρός. Το νερό αποχετεύεται στο λουτρό αποστράγγισης, εισέρχεται στο σύστημα αποστράγγισης. Δεν υπάρχει ροή, η οποία θα μπορούσε να απομακρύνει τη σκόνη, η υγρασία εξαντλείται. Η σκόνη, που συσσωρεύεται σε εναλλάκτη θερμότητας και σε λουτρό, απορροφάται, αρχίζει να χυτεύεται. Γίνεται μια εστία μυκήτων και βακτηρίων. Υπάρχει μια μούχλα μυρωδιά, η οποία δείχνει ότι είναι καιρός να απολυμάνετε το κλιματιστικό. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να χύσετε ένα απολυμαντικό χωρίς να καθαρίσετε το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε, να το πλύνετε και στη συνέχεια να το επεξεργαστείτε με ένα μέσο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών.

  Πόσο κοστίζει η απολύμανση του κλιματιστικού;

  Απολυμαντικό για κλιματιστικά

  Για την επεξεργασία εσωτερικών μονάδων διαχωρισμένων συστημάτων χρησιμοποιούμε ένα καλά αποδεδειγμένο εργαλείο Almadez, που παράγεται στη Μόσχα από την εταιρεία "Βασική απολύμανση". Almadez έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, το εργαλείο αυτό είναι ενεργό τόσο σε σχέση με βακτήρια και ιούς, και καλούπια. Στο site almadez.ru μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των παθογόνων μικροοργανισμών με τους οποίους Almadez αγωνίζεται ανελέητα. Αυτό και σταφυλόκοκκοι, και Ε. Coli, και ο ιός της γρίπης, καθώς και πολλοί άλλοι. Το προϊόν είναι πιστοποιημένο και συνιστάται για χρήση στη θεραπεία κλιματιστικών και εξαερισμού. Επιπλέον, δεν προκαλούν διάβρωση των μετάλλων, και ως εκ τούτου, ο εναλλάκτης θερμότητας κλιματισμού, η οποία αποτελείται από σωλήνες χαλκού και πτερύγια αλουμινίου δεν θα καταστραφεί.

  Το διάλυμα απολυμαντικού εφαρμόζεται μέσω ενός ψεκαστήρα ή ενός υαλοκαθαριστήρα. Το Almadez ανήκει στην 4η τάξη ουσιών χαμηλής επικινδυνότητας και δεν έχει ευαισθητοποιητική δραστηριότητα, δηλαδή, δεν προκαλεί αλλεργίες.

  Στην πρακτική μας υπήρξε μια περίπτωση που μας επέτρεψε να επαληθεύσουμε την αποτελεσματικότητα του Almadez. Με κλιματισμό, τα οποία έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σε ένα ενιαίο όργανο (Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών), ελήφθησαν δείγματα για την παρουσία παθογόνων παραγόντων της φυματίωσης - όλα αυτά δεν έδειξε παθογόνων.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών

  Πόσο συχνά πρέπει να πραγματοποιώ αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών; Το κάνουμε αυτό κάθε φορά που καθαρίζουμε το κλιματιστικό και δεν λαμβάνουμε επιπλέον χρέωση. Μην δημιουργείτε μούχλα στο σπίτι ή στο γραφείο. Η αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού δεν θα είναι περιττή! Ορισμένα θεσμικά όργανα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες πρέπει να το κάνουν τακτικά. Για παράδειγμα, οι πολυκλινικές, τα νοσοκομεία, οι οδοντιατρικές κλινικές. Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια συμφωνία για την αντιβακτηριακή επεξεργασία των κλιματιστικών.

  Αντιβακτηριακός παράγοντας "Octave"

  Από το 2016 η εταιρεία μας έχει αγοράσει το φάρμακο "Octave" για την επεξεργασία κλιματιστικών. Το συν του είναι μια ήρεμη, απείθαρχη μυρωδιά. Επιπλέον, το Octave αφρίζει καλύτερα από το Almadez, επομένως δεν είναι μόνο ένα απολυμαντικό, αλλά και ένα καλό απορρυπαντικό. Η επεξεργασία των αεραγωγών και των κλιματιστικών συσκευών υποδεικνύεται άμεσα από τον κατασκευαστή της εγκατάστασης ως ένα από τα πεδία εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας των εναλλάκτη θερμότητας, των αεραγωγών και των φίλτρων.

  «Octave» έχει αντιμικροβιακή δραστικότητα έναντι Gram-αρνητικών και Gram-θετικών μικροοργανισμών, ιών, παθογόνων και μύκητες: μούχλα, μύκητες Trichophyton και Candida. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή

  Το προϊόν ανήκει στην 4η τάξη ουσιών χαμηλού κινδύνου όταν εφαρμόζεται στο δέρμα και ενίεται στο στομάχι, δεν προκαλεί αλλεργίες.

  Ποια μέσα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου θεωρούνται τα καλύτερα

  Είδη καθαριστικών και τα πλεονεκτήματά τους

  Τα μέσα καθαρισμού του αυτοκινήτου μπορεί να είναι διαφορετικά. Όλοι διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται και στον τύπο της δραστικής χημικής σύνθεσης. Ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιούν ακόμη και υπερήχους ψεκασμό. Ωστόσο, έχουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ωστόσο, αμέσως για να τρέξει προς την αγορά και να αγοράσετε αυτό ή ότι το εργαλείο δεν αξίζει τον κόπο - πρώτα θα πρέπει να εξετάσει ορισμένους παράγοντες. Ανάμεσά τους, η ηλικία του αυτοκινήτου σας - εάν δεν ήταν πενταετούς ηλικίας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία σας ανεξάρτητα, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και ειδικά εργαλεία. Πολύ συχνά, αντισηπτικά με τη μορφή ψεκασμού πωλούνται για τον καθαρισμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου και τον καθαρισμό όλων των συστημάτων αυτοκινήτων. Ένα τέτοιο πρότυπο αντισηπτικό, όπως το Loctite Hygiene, κοστίζει λιγότερο από 700 ρούβλια. Το Puri Clima κοστίζει 400 ρούβλια. Παρά την τιμή, με την αποστολή που τους έχει ανατεθεί, οι ψεκαστήρες καταφέρνουν σε πέντε σημεία. Χρησιμοποιήστε τους νεφελοποιητές είναι πολύ βολικό και δεν απαιτούν κανένα αυτοσχέδιο μέσο.

  Η δεύτερη μέθοδος καθαρισμού μπορεί να φαίνεται ενδιαφέρουσα επειδή δεν απαιτεί καθόλου χημικές ουσίες. Πρόκειται για τον καθαρισμό του ατμού και αυτό το ελάττωμα μετατρέπεται εύκολα σε αξιοπρέπεια. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου θεωρείται ότι αποτελεί ένα ορισμένο κίνδυνο για τα μικρά μέρη του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Η επεξεργασία ατμού λαμβάνει χώρα σε υψηλή θερμοκρασία, η οποία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη και παραμόρφωση των πλαστικών τμημάτων του συστήματος καθαρισμού του αέρα.

  Αλλά αν λάβουμε υπόψη αυτόν τον παράγοντα, και ρυθμίστε την θερμοκρασία ατμού ροή σωστά, μπορείτε να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί κάτω από τον καυτό ζευγάρι ακόμα και τα πιο ανθεκτικά βακτήρια εξαφανίζονται χωρίς το δικαίωμα της επιστροφής. Καταστροφή των μυκήτων και μούχλας πλύθηκε αμέσως, και η ισχυρή πίεση ατμού μπορεί να μπει τις πιο απομονωμένες γωνιές του κλιματιστικού σας, αφήνοντας κανένα ίχνος των βακτηρίων.

  Ο ακριβότερος και ταυτόχρονα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο, είναι ο καθαρισμός με υπερήχους. Αλλά εάν αποκαλύψετε το μυστικό αυτής της μεθόδου μάχης, τότε ο καθαρισμός είναι στην πραγματικότητα υπό την επήρεια μιας χημικής ουσίας. Στερεά αντισηπτικά ξένης προέλευσης πωλούνται με μια συσκευή καθαρισμού, δηλαδή - ακουστικό ψεκαστήρα.

  Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι απλή, μπορεί να βρεθεί σε οικιακούς ψεκαστήρες και υγραντήρες αέρα. Η μεμβράνη αρχίζει να δονείται κάτω από την επίδραση του υπερήχου, διασπά το υγρό σε υπερβολικά σταγονίδια, τα οποία σχηματίζουν ομίχλη. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου εξαρτάται άμεσα από το αντισηπτικό, δηλαδή από την ποιότητά του. Τις περισσότερες φορές αυτή η μέθοδος βρίσκεται στις υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά μια τέτοια εγκατάσταση αξίας 22.000 ρούβλια.

  Αναθεώρηση των συνιστώμενων εργαλείων

  Τι απαιτείται για τον καθαρισμό του κλιματιστικού; Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αγοράσετε μια χημική ουσία που έχει απολυμαντικές ιδιότητες. Βρείτε αυτό το εργαλείο είναι πολύ απλό. Πωλείται σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα αυτοκινήτων ή ακόμα και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

  Μέσα για τον καθαρισμό από το τμήμα οικιακών χημικών: τέτοια αυτοσχέδια μέσα όπως η χλωρεξιδίνη αραιώνονται με αλκοόλη σε αναλογία 1: 1. Η χλωραμίνη εκτρέφεται λίγο διαφορετικά: 1 κουταλιά της σούπας ανά 1 λίτρο νερού. Η λυσομορφίνη, με τη σειρά της, αραιώνεται επίσης, παίρνει 50 γραμμάρια ουσίας ανά 1 λίτρο νερού. Στη συνέχεια, θα περιγράψω τον τρόπο χρήσης των πιο συνηθισμένων μέσων καθαρισμού του κλιματιστικού αυτοκινήτου.
  Καθαρισμός με αντισηπτικό σπρέι: η χρήση πρότυπων αντισηπτικών όπως η Loctite Hygiene δεν απαιτεί προετοιμασία ή επαγγελματισμό. Η βασική προϋπόθεση για τη λήψη του αποτελέσματος είναι να ψεκάσει ο παράγοντας έτσι ώστε να φτάσει στον εξατμιστή. Μετά από λίγο, η δραστική ουσία από τον εκνεφωτή αρχίζει να αλληλεπιδρά με τα βακτήρια, τα σκοτώνει και το καλούπι αφαιρείται.

  Αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλό για το γεγονός ότι εκτός από τον καθαρισμό, ψεκάστε αντισηπτικό δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στον εξατμιστή, η οποία θα εμποδίσει την εμφάνιση νέων αποικιών επ'αυτού μικρόβια και βακτήρια.

  Για μέγιστη απόδοση, ταυτόχρονα με τον ψεκασμό του ψεκαστήρα, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τον τρόπο κυκλοφορίας του αυτόματου κλιματιστικού σε μέγιστες στροφές.

  Καθαρισμός με υπερήχους: η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι απλή, μπορεί να βρεθεί σε οικιακούς ψεκαστήρες και υγραντήρες αέρα. Η μεμβράνη αρχίζει να δονείται κάτω από την επίδραση του υπερήχου, διασπά το υγρό σε υπερβολικά σταγονίδια, τα οποία σχηματίζουν ομίχλη. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου εξαρτάται άμεσα από το αντισηπτικό, δηλαδή από την ποιότητά του. Τις περισσότερες φορές αυτή η μέθοδος βρίσκεται στις υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά μια τέτοια εγκατάσταση αξίας 22.000 ρούβλια.

  Η μέθοδος υπερήχων είναι η πλέον κατάλληλη για τα κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων. Στο αυτοκίνητο τοποθετείται ο νεφελοποιητής υπερήχων και με τη βοήθεια του η δραστική ουσία εισέρχεται στο σύστημα καθαρισμού αέρα. Το μείγμα ψεκάζεται με πολύ μικρές σταγόνες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, σχηματίζουν μια παχιά ομίχλη. Ο παράγοντας κυκλοφορεί πολλές φορές στο σύστημα, αλληλεπιδρώντας έτσι με το καλούπι και τα βακτηρίδια και καταστρέφοντάς τα. Εάν είναι απαραίτητο, η υπηρεσία μπορεί εν μέρει να αποσυναρμολογήσει το σύστημα, αποσυναρμολογώντας τους εκτροπείς. Στον εξατμιστή, το μείγμα τροφοδοτείται με ένα ειδικό όπλο.

  Επεξεργασία θερμού ατμού: ο ατμός λαμβάνει χώρα σε υψηλή θερμοκρασία, η οποία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη και παραμόρφωση των πλαστικών τμημάτων του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Αλλά εάν λάβετε υπόψη αυτόν τον παράγοντα και ρυθμίσετε σωστά τη θερμοκρασία παροχής ατμού, μπορείτε να πάρετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, επειδή σε ένα ζεστό ζευγάρι ακόμη και τα πιο ανθεκτικά βακτήρια εξαφανίζονται χωρίς ίχνος χωρίς το δικαίωμα επιστροφής.

  Καταστροφή των μυκήτων και μούχλας πλύθηκε αμέσως, και η ισχυρή πίεση ατμού μπορεί να μπει τις πιο απομονωμένες γωνιές του κλιματιστικού σας, αφήνοντας κανένα ίχνος των βακτηρίων. Η φύση της εμφάνισής τους είναι πολύ απλή - όταν ψύχεται μετά από μια μακρά κίνηση, η υγρασία εξαρτάται από τον εξατμιστή, καθιστώντας έτσι ένα εξαιρετικό μέσο για τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων βακτηρίων. Η σκόνη που εγκαθίσταται στον εξατμιστή καθίσταται το έδαφος αναπαραγωγής για περισσότερα από 143 είδη βακτηρίων. Ως εκ τούτου, τον καθαρισμό του ατμού - σχεδόν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την απολύμανση και την απαλλαγή από τα βακτήρια.

  Βίντεο "Πώς να καθαρίσετε αυτόματο κλιματιστικό"

  Ο οδηγός δείχνει πώς στο σπίτι μπορείτε να καθαρίσετε το κλιματιστικό αυτοκινήτου.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών

  Η άνεση του κλίματος είναι πολύ σημαντική για κάθε άτομο. Θέλουμε να νιώθουμε άνετα και άνετα τόσο στην κρύα όσο και στην καυτή εποχή. Η καλοκαιρινή περίοδος μας φέρνει πολλά θετικά συναισθήματα: τον ήλιο τη θάλασσα, τα λουλούδια, τη ζεστασιά, αλλά ταυτόχρονα και την εξάντληση της θερμότητας. Για μερικούς ανθρώπους, η ζέστη είναι απλά αναστάτωση και δυσφορία, αλλά υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων για τους οποίους η θερμότητα είναι απλώς μοιραία. Αυτοί είναι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις. Για μια τέτοια κατηγορία, ο κλιματισμός είναι απλώς μια σωτηρία. Το κλιματιστικό είναι μια σύνθετη οικιακή συσκευή που παράγει ροές ψυχρού αέρα και μειώνει τη συνολική θερμοκρασία δωματίου. Η παρουσία κλιματισμού στο σπίτι - αυτό δεν είναι πλέον ένα σημάδι πολυτέλειας. Διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών είναι διαθέσιμα σε όλα σχεδόν τα τμήματα του πληθυσμού. Αν και αυτό δεν είναι μια φτηνή οικιακή συσκευή, αλλά το αποτέλεσμα της χρήσης της αξίζει τον κόπο. Η ευκολία και η πρακτικότητα των σύγχρονων κλιματιστικών μηχανημάτων είναι ότι δεν ψύχουν μόνο τον αέρα, αλλά έχουν και πολλές πρόσθετες λειτουργίες, φιλτράροντας από τον αέρα διάφορους επιβλαβείς οργανισμούς:

  • βακτήρια.
  • ιούς ·
  • μούχλα?
  • σπόρια μυκήτων ·
  • γύρη των φυτών, προκαλώντας την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων κ.λπ.

  Τα φιλτραρισμένα στοιχεία πρέπει να συσσωρεύονται κάπου και να εγκατασταθούν στην εσωτερική επιφάνεια του κλιματιστικού, του εναλλάκτη θερμότητας, των επιφανειών του φίλτρου. Περιοδικά, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να απορρίπτετε φυσικούς και βιολογικούς μολυσματικούς παράγοντες μέσα στο κλιματιστικό με διεξαγωγή απολύμανσης (Εικόνα 1).

  Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

  Με βάση την αρχή του κλιματιστικού, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το ζεστό και υγρό εσωτερικό περιβάλλον που δημιουργείται στο εσωτερικό του κλιματιστικού κατά τη λειτουργία, ευνοεί τη συσσώρευση επιβλαβών για τον άνθρωπο οργανισμούς, σκόνη, μούχλα, τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων. Για να εξοικονομήσετε την οικιακή σας συσκευή από τη συσσώρευση όλων αυτών των επιβλαβών ουσιών, πρέπει να απολυμαίνετε και να καθαρίζετε το κλιματιστικό σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο κατασκευαστής αυτών των οικιακών συσκευών καθορίζει συνήθως στις οδηγίες τη συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού και την απολύμανσή του. Αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν ότι τα προληπτικά μέτρα θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ακριβών οικιακών συσκευών από βλάβες και δυσλειτουργίες. Τότε το γεγονός ότι οι δυσάρεστες βιολογικές διεργασίες εμφανίζονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού μπορεί να δείχνουν:

  • ξένη μυρωδιά, που δεν υπήρχε πριν.
  • την εμφάνιση μη ειδικών ήχων.
  • οπτικός προσδιορισμός της παρουσίας μούχλας,
  • συμφόρηση του βλεννογόνου υγρού στο δίσκο του κλιματιστικού.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να καθαριστεί επειγόντως και να αντιμετωπιστεί με αντιμικροβιακές ιδιότητες το κλιματιστικό.

  Καθαρίστε σωστά το κλιματιστικό

  Εκτελείτε όλα τα μέτρα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κάθε χρήστης μπορεί εύκολα. Αυτό δεν απαιτεί ειδικές ειδικές δεξιότητες. Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει για τη συντήρηση της συσκευής, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό.

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού εκτελείται με την ακόλουθη σειρά. Ο μηχανικός καθαρισμός του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να προηγείται από αντιβακτηριακή αντισηπτική επεξεργασία του κλιματιστικού. Καθαρίστε το κλιματιστικό με τα ακόλουθα βήματα:

  • Αφαιρέστε την πρόσοψη του κλιματιστικού.
  • Αφαιρέστε τα φίλτρα και πλένετε τα με ζεστό νερό με σαπουνόνερο. Για το σκοπό αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απορρυπαντικά πιάτων. Μετά το πλύσιμο, το φίλτρο πρέπει να στεγνώσει προσεκτικά.
  • Αφαιρέστε τη σκόνη σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
  • Καθαρίστε τις λεπίδες του ανεμιστήρα μέσα στη μονάδα.
  • Χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη σε όλα τα μέρη και τα μέρη του κλιματιστικού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πτερωτή του ανεμιστήρα.
  • Καθαρίστε το τηγάνι από συμπύκνωση, μούχλα και βλέννα.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ξήρανσης έτσι ώστε όλα τα στοιχεία κλιματιστικού να στεγνώσουν.

  Αφού εκτελέσετε μηχανικό καθαρισμό, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό και την απολύμανση (Εικόνα 2).

  Για την απολύμανση το κλιματιστικό χρησιμοποιεί ειδικές χημικές ουσίες με την προσθήκη αντιβιοτικών, παράγοντες χλωρίου (το πιο δημοφιλές από αυτά είναι αποτελεσματικά - διγλυκονικής χλωρεξιδίνης) και άλλα συστατικά για την καταστροφή των ιών, τα σπόρια των μυκήτων και μούχλας. Οι χημικές ουσίες για την απολύμανση του κλιματιστικού χωρίζονται σε:

  • αντιβακτηριακό.
  • χλώριο που περιέχει?
  • μέσα για την απομάκρυνση βρωμιάς και γράσου.

  Αποκτήστε το απαραίτητο προϊόν σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει ένα ευρύ φάσμα μέσων για τον καθαρισμό και την απολύμανση του κλιματιστικού. Τέτοια προϊόντα διατίθενται με τη μορφή υγρών και ψεκασμών. Επίσης, όταν εργάζεστε με χημικά, φροντίστε για την ατομική προστασία. Για την απολύμανση του κοντίσιονερ είναι καλύτερο στα γάντια από καουτσούκ, μια μάσκα για την προστασία των ανώτερων αναπνευστικών οδών. Επίσης, προετοιμάστε για εργασία ένα μαλακό πινέλο και ένα κουρέλι με καλή απορροφητικότητα.

  Εάν χρησιμοποιείτε υγρό για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το κλιματιστικό, τοποθετήστε τα γάντια από καουτσούκ, πάρτε ένα μαλακό πανί και εφαρμόστε το φάρμακο σε αυτό. Προειδοποιήστε προσεκτικά το κλιματιστικό στο εσωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε χώρους όπως εναλλάκτη θερμότητας, φίλτρο, δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων. Εάν έχετε επιλέξει έναν παράγοντα με τη μορφή ψεκασμού, εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα, έτσι ώστε τα σωματίδια του προϊόντος να μην εισέρχονται στην αναπνευστική οδό. Ο ψεκασμός πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στην εσωτερική επιφάνεια του κλιματιστικού. Περιμένετε να στεγνώσει το κλιματιστικό.

  Μετά από όλες τις δραστηριότητες, πρέπει να συναρμολογήσετε το συγκρότημα κλιματισμού. Αν όλα γίνονται σωστά, η συσκευή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

  Ειδικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας

  Η ιδιαιτερότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας του κλιματιστικού είναι:

  • στους τύπους των επιλεγμένων κεφαλαίων ·
  • το σχεδιασμό της ίδιας της συσκευής ·
  • Επίσης, οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί αυτό το κλιματιστικό.
  • Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι κατά τη λειτουργία, το απολυμαντικό και η υγρασία δεν φτάνουν στα ηλεκτρικά μέρη του κλιματιστικού, έτσι ώστε η ηλεκτρική μονάδα πρέπει να είναι μονωμένη τοποθετώντας μια πλαστική σακούλα σε αυτήν ή με άλλο προσβάσιμο τρόπο.

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της υγείας όλων των μελών της οικογένειας που ζουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Ένα κλιματιστικό που λειτουργεί σωστά δεν επιτρέπει στις επιβλαβείς ουσίες να εισέλθουν στο περιβάλλον του αέρα. Για να διατηρήσετε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες του κλιματισμού. Χάρη στον έγκαιρο καθαρισμό, ο αέρας στο διαμέρισμά σας θα είναι φρέσκο ​​και καθαρό και αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια.

  Περιοδικότητα των αντιβακτηριακών μέτρων

  Η συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες λειτουργίας του. Με συνήθη χρήση, οι ειδικοί συνιστούν να εκτελούνται προληπτικά μέτρα για τον καθαρισμό και την απολύμανση δύο φορές το χρόνο. Την πρώτη φορά που το κλιματιστικό πρέπει να καθαριστεί πριν από τη λειτουργία και τη δεύτερη φορά μετά το τέλος της περιόδου χρήσης της συσκευής στη λειτουργία κλιματισμού. Κατά τη θερινή περίοδο εργασίας, η συσκευή συσσωρεύει μεγάλο αριθμό βακτηρίων και μικροοργανισμών. Αλλά εάν υπάρχουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τότε η συσκευή μπορεί να καθαριστεί και πιο συχνά, όπως είναι απαραίτητο. Σχετικά με την ανάγκη διεξαγωγής ενεργειών καθαρισμού δηλώνουν δυσάρεστες οσμές, μούχλα, εξωτερικούς ήχους, που εκδίδονται από τη συσκευή. Είναι καλύτερο να μην αγνοήσουμε τέτοιες καταστάσεις και να ξοδέψουμε τον χρόνο καθαρισμού και απολύμανσης.

  Χημικές ουσίες για τον καθαρισμό κλιματιστικών και συστημάτων διάσπασης

  Οι χημικές ουσίες για τον καθαρισμό του κλιματισμού και της απολύμανσης διατίθενται σε ευρεία κλίμακα. Μέσα για τη λήψη μέτρων για την απολύμανση των κλιματιστικών συστημάτων και των διαχωρισμένων συστημάτων παράγονται από πολλούς κατασκευαστές. Ο κύριος στόχος τέτοιων εργαλείων είναι να διαλύσουν τη βρωμιά και το γράσο, να απομακρύνουν και να εξουδετερώσουν τα επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς και επίσης να καταστρέψουν σπόρια μυκήτων, ακάρεων σκόνης, αλλεργιογόνων, καλουπιών. Τα μέσα απολύμανσης διατίθενται σε διάφορες μορφές και σε διαφορετικές δοσολογίες. Μπορείτε να αγοράσετε χημικά προϊόντα με τη μορφή καθαριστικών αφρού, ψεκασμού ή υγρών. Το χρηματικό ποσό μπορεί να κυμαίνεται από 200 γραμμάρια έως 5 λίτρα. Τα παρασκευάσματα δύο συστατικών είναι πολύ δημοφιλή στην αγορά των καθαριστικών για την τεχνολογία του κλίματος, έλαβαν πολλά θετικά σχόλια από τους πελάτες στα καταστήματα. Εκτελούν το ρόλο του καθαρισμού και της απολύμανσης ταυτόχρονα. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν airco καθαρό προπλύματος (εικόνα 3). Το εργαλείο αυτό κατασκευάζεται στο Βέλγιο και έχει άριστη ποιότητα. Το φάρμακο πωλείται ως κιτ, το οποίο περιλαμβάνει τη συσκευασία του καθαριστικού μέσου και τη συσκευασία του απολυμαντικού. Στην αρχή, το πρώτο εξάρτημα εφαρμόζεται στο εσωτερικό του κλιματιστικού. Έχει καλούς δείκτες για τη διάλυση και την αφαίρεση ενός μίγματος σκόνης και σκόνης και λίπους. Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής συμβουλεύει τη χρήση νερού για να καθαρίσει το προϊόν. Μετά την ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας, εφαρμόζεται ένα δεύτερο συστατικό για απολύμανση. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι το γεγονός ότι όταν στεγνώνει σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει τη διάβρωση.

  Συμβουλές για κλιματιστικά

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αν ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες. Είναι καλύτερο να μάθετε πώς να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μόνοι σας για να μπορείτε να βοηθήσετε ανά πάσα στιγμή τη συσκευή κλιματισμού σας και να μην πληρώσετε υπερβολικά για συντήρηση.

  Μέσα απολύμανσης για κλιματιστικά

  Η απολύμανση του κλιματιστικού αυτοκινήτου πραγματοποιείται 1-2 φορές το χρόνο. Κάθε αποφασίζει να την κρατά χωριστά, χρησιμοποιώντας τα επιμέρους σύνολα που αποτελούνται του αφρού στους αγωγούς ψεκασμού και ψεκασμού αερολύματος στον είσοδο αέρα κατά τη λειτουργία ή autoconditioners στραφούν σε επαγγελματίες χρησιμοποιώντας υπερηχητική μονάδα με ένα ειδικό υγρό και οζονιστήρα. είναι όλα τα δημοφιλή μέσα για την απολύμανση του κλιματισμού και πιο αξιόπιστο εξοπλισμό, αλλά και αποδεδειγμένη πάνω από χρόνια λειτουργίας στην ιστοσελίδα μας και σε καταστήματα Holodpromservis στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Για αυτο-απολύμανση του αυτοκινήτου ταιριάζει καλύτερα σύνολο των δύο φυσίγγια (αφρός και αεροζόλ) ERRECOM ιταλική επιχείρηση ή άλλα άξια μέσα, παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας.

  Για την επαγγελματική απολύμανση του κλιματιστικού αυτοκινήτου, θα χρειαστούν δύο συσκευές: ένα σκεύος υπερήχων και ένας οζονιστήρας. Δυσάρεστες οσμές στο εσωτερικό του οχήματος που σχετίζεται με το έργο κλιματιστικό, θα πρέπει να απομακρύνονται με υπερηχητική ψεκασμού γεωτρύπανα ειδικό υγρό σε μια εισαγωγή αέρα απευθείας στον εξατμιστή και οι αγωγοί αέρος (τα πιο δημοφιλή - Purozone Machine και TEXA AIR + Ιταλική παραγωγή). Μυρωδιές, λειτουργία μη-κλιματισμού, απομακρύνονται με γεννήτριες όζοντος, οι γεννήτριες όζοντος για αναλώσιμα υγρά δεν απαιτείται (η πιο δημοφιλής οζονιστήρα Ozone Maker Spin).

  Υπάρχει μια αρκετά δημοφιλής εγκατάσταση αντιπροσώπου, που συνδυάζει και τις δύο λειτουργίες - αυτό WYNNS Aircomatic III που παράγεται στο Βέλγιο.

  Για κάθε εγκατάσταση οι κατασκευαστές ανέπτυξαν ειδικά υγρά συγκεκριμένων σημάτων. Σε μερικές περιπτώσεις, αυτά τα υγρά είναι εναλλάξιμα, αλλά η παραγωγικότητα και η επίδραση της χρήσης ενός ανώμαλου υγρού καθαρισμού μπορεί να μειωθεί.

  Η μόνη πανοραμική εγκατάσταση που λειτουργεί με οποιαδήποτε υγρά δεν προέρχεται από το ενσωματωμένο δίκτυο του αυτοκινήτου 12V, αλλά από το δίκτυο 220V θεωρείται "Purozone Machine»Από το εμπορικό σήμα Περιστρέψτε. Μέχρι την 1η Ιουλίου 2001, είναι ΔΡΑΣΗ - υγρό για απολύμανση 5-8 αυτοκινήτων ως δώρο.

  Συχνά σε καταστήματα επισκευής χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πιστόλι ψεκασμού ή German Russian παραγωγής, επιτρέποντας έναν πίδακα διαμορφωτή διάχυσης με μια ισχυρή ρύπανση του εξατμιστή, με ένα υγρό ψεκαστήρα λειτουργεί ένας άλλος τύπος επιχείρησης LIQUI Molly sputtering η οποία συμβαίνει λόγω της σύνδεσης του όπλου προς τη γραμμή πεπιεσμένου αέρα σε μια πίεση 1.5-2, 5 bar.

  Ειδικοί από το τμήμα εξυπηρέτησης της εταιρείας Holodpromservis, έχει πλούσια εμπειρία σε λειτουργία και επισκευή των διαφόρων εγκαταστάσεων απολύμανσης, παρακαλούμε να καλέσετε ή να γράψετε και εμείς θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

  Απολύμανση ενός αυτόματου κλιματιστικού και ενός οικιακού συστήματος split με τα χέρια τους

  Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυγείου, ο οποίος λειτουργεί σε ιδιωτική κατοικία ή αυτοκίνητο, καταστρέφει τη σκόνη και μια ποικιλία βακτηρίων που αναπτύσσονται ενεργά σε ένα υγρό περιβάλλον. Προκειμένου να εξαλειφθεί η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής και να μην αναπνέει η μούχλα, εκτελείται ένας ετήσιος αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού και του οικιακού συστήματος διάσπασης. Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν κυβερνήτη υπηρεσίας ή να παρακολουθήσετε υπηρεσία αυτοκινήτων - είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε και να κάνετε την απολύμανση του συστήματος κλιματισμού με τα δικά σας χέρια.

  Επιλέξτε ένα απολυμαντικό

  Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων υγρών και ψεκασμών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση οικιακών και αυτοκινούμενων συστημάτων κλιματισμού:

  • Υγρά αντιδραστήρια με βάση τα αλκάλια, που πωλούνται σε δοχεία και πλαστικά μπουκάλια με χειροκίνητο ψεκασμό.
  • Καθαριστικά αφρού σε κουτιά αεροζόλ.
  • συχνά οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν διάφορα ιατρικά αντισηπτικά, για παράδειγμα διάλυμα χλωρεξιδίνης, με σκοπό την οικονομία.
  Ενεργοί ψεκασμοί με βάση τα αλκάλια

  Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά διαφέρουν ως προς την τιμή και το σκοπό. Όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους υπερβολικά βρώμικους εναλλάκτες θερμότητας του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί για αρκετά χρόνια, συνιστάται η χρήση αλκαλικού ψεκασμού για λεπτομερή έκπλυση.

  Πώς καθαρίζετε ξεχωριστά και τις δύο μονάδες κλιματιστικού, διαβάστε το λεπτομερές εγχειρίδιο.

  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ετήσια απολύμανση του κλιματιστικού σε διαμέρισμα ή αυτοκίνητο αποτελεί προληπτικό μέτρο. Η συντήρηση περιλαμβάνει μερική αποσυναρμολόγηση και χαμηλό βαθμό μόλυνσης της συσκευής. Ως εκ τούτου, μια σειρά από συμβουλές για την επιλογή ενός απολυμαντικού:

  1. Αν ο εξατμιστής και ο στρόβιλος (πτερωτή) του ανεμιστήρα καλύπτεται από ένα στρώμα από χώμα πριν στοιχείων απολύμανση θάμνοι ισχυρός τύπος σκευάσματος Cond Cleaner, Top Σώμα ή Carlyclean.
  2. Η βέλτιστη επιλογή είναι μια διαπεραστική σύνθεση αφρού στο δοχείο αεροζόλ. Στις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, μετά το πλύσιμο, το αντιδραστήριο αφήνει ένα αντιβακτηριακό φιλμ στα πτερύγια των εναλλάκτη θερμότητας, που διαρκεί αρκετούς μήνες.
  3. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών με ιατρικά αντισηπτικά είναι αποδεκτός, αλλά δεν είναι πολύ βολικός. Σε αντίθεση με τον αφρό, το υγρό διεισδύει ασθενώς σε δύσκαμπτα κανάλια αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη θεραπεία ενός ψύκτη αυτοκινήτου.

  Βοήθεια. Τα αφρώδη μέσα για την απολύμανση των κοντίσιονερ παράγονται από πολλούς κατασκευαστές, είναι αδύνατο να τα απαριθμήσετε. Οι δημοφιλείς μάρκες είναι η Liqui Moly και η Step Up.

  Ο αφρός αεροζόλ εξίσου καλά απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού ιδιωτικών κατοικιών και αυτοκινήτων. Μια προϋπόθεση: για την εξυπηρέτηση του μηχανήματος, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο με έναν μακρύ εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος τοποθετείται στον κύλινδρο (συχνά έρχεται πλήρης).

  Οδηγίες Επεξεργασίας

  Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και τον τύπο του κλιματιστικού, ο καθαρισμός με αντιβακτηριδιακό αφρό γίνεται πάντα με την ίδια σειρά:

  1. Αποσυνδέστε τη μονάδα ψύξης από το δίκτυο. Στο αυτοκίνητο, αρκεί να σφίξετε τον κινητήρα και να σβήσετε την ανάφλεξη.
  2. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας, αφαιρέστε τα φίλτρα. Στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να τραβήξετε έξω το στοιχείο φιλτραρίσματος αέρας σαλόνι.
  3. Ανακινήστε το δοχείο, άφθονη εφαρμόζουν μέσα στα πτερύγια του εξατμιστή και ενδεχομένως - στην πτερωτή (στροβίλου) του ανεμιστήρα. Μην αμελώ και δεν αφήνουν «για αργότερα» μέρος του υγρού, 1 πακέτο έχει σχεδιαστεί για μία θεραπεία.
  4. Περιμένετε 5-15 λεπτά, το ακριβές χρονικό διάστημα καταγράφεται στο μπαλόνι.
  5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για εξαερισμό, η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι η μέγιστη. Αν ο κατασκευαστής αντιδραστηρίων υποδείξει στις οδηγίες, τοποθετήστε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης / ψύξης.
  6. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φίλτρα, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα και μια θεραπεία για την κουζίνα. Μετά το στέγνωμα, επανατοποθετήστε τα στοιχεία και κλείστε το καπάκι.

  Σημείωση: Μετά την απολύμανση και την εκκίνηση του ψυγείου, το αφρώδες υγρό θα στραγγίσει στο ταψί και θα πάει στο δρόμο μέσω της αποχέτευσης.

  Εφαρμογή αφρού στα πτερύγια του εξατμιστήρα

  Στη λίστα μας δεν υπάρχει σημαντικό στάδιο εργασίας - μερική αποσυναρμολόγηση της συσκευής. Προτείνουμε να το εξετάσουμε χωριστά για κάθε τύπο κλιματιστικού.

  Απομάκρυνση των βακτηρίων από το διαχωρισμένο σύστημα

  Η απλούστερη μέθοδος απολύμανσης της εσωτερικής μονάδας δεν απαιτεί πρόσθετη περιγραφή - αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω. Αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις: με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των βακτηρίων από τον στρόβιλο και μετά την εκκίνηση αυτά τα κακά πνεύματα θα είναι και πάλι στον εξατμιστή.

  Σας συνιστούμε να ξοδέψετε επιπλέον 20-30 λεπτά και να φτάσετε στον ανεμιστήρα, με οδηγό βήμα προς βήμα:

  1. Αφαιρέστε τα φίλτρα και το κάλυμμα. Με προσεκτική κάμψη του πλαστικού στη μέση, αφαιρέστε τις περιστροφικές περσίδες. Οι άκρες θα αφήσουν τις φωλιές χωρίς προβλήματα.
  2. Εντοπίστε και ξεβιδώστε όλες τις βίδες που συγκρατούν τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας. Ορισμένοι από τους συνδέσμους είναι κρυμμένοι κάτω από τα καπάκια, ενώ κάτω από το κάλυμμα του διαμερίσματος υπάρχουν και άλλες δύο βίδες με έναν ηλεκτρικό σύνδεσμο (που απεικονίζεται παραπάνω στη φωτογραφία).
  3. Ξεκλειδώστε τα πλαστικά μάνδαλα και αφαιρέστε τελείως το πλαίσιο. Συνήθως τα μάνδαλα βρίσκονται στην κορυφή και τις πλευρές της μονάδας.

  Αποκλείστε τους ηλεκτρολόγους καλύτερα να απομονώνονται από την υγρασία

  Ορισμένα μοντέλα "split" είναι εξοπλισμένα με οθόνη LCD ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Πριν από την αφαίρεση, εντοπίστε τη θύρα οθόνης, αποσυνδέστε την από την υποδοχή.

  Πριν από την εφαρμογή του απολυμαντικού, απομονώστε την ηλεκτρική μονάδα με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο (μπορείτε να την συσκευάσετε). Στη συνέχεια, προσεκτικά zapente εξατμιστή και τουρμπίνα. Πριν ενεργοποιήσετε το σύστημα διαχωρισμού, τοποθετήστε το περίβλημα με την αντίστροφη σειρά. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση και την επεξεργασία του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού με τα δικά τους χέρια, δείτε το βίντεο:

  Καθαρισμός παραθύρων και κινητών ψυγείων

  Ο σχεδιασμός των μονοκόμματοι σας επιτρέπει να φτάσετε σχετικά εύκολα στα φίλτρα και στο μπροστινό μέρος του εξατμιστή - απλά αφαιρέστε το καπάκι και τραβήξτε προς τα έξω το πλέγμα. Είναι δυνατόν να κάνετε έναν εναλλάκτη θερμότητας έξω και να καθίσετε σε αυτό, αλλά πρώτα να σκεφτείτε τι συμβαίνει μέσα στη συσκευή.

  Κοντίσιονερ επιφανείας αντιβακτηριακή θεραπεία δεν δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το στροφείο του αξονικού ανεμιστήρα και του δίσκου εναλλάκτη θερμότητας - πυκνωτή παραμένουν βρώμικα. Τι προτείνεται να κάνει με το μονοπώλιο παραθύρων:

  1. Αποσυνδέστε το μηχάνημα και τραβήξτε το έξω από το άνοιγμα εγκατάστασης. Ένας άλλος τρόπος αφαίρεσης του εξωτερικού περιβλήματος δεν είναι δυνατός.
  2. Τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα μεγάλο τραπέζι και ξεβιδώστε τις βίδες στις πλευρές της θήκης. Αφαιρέστε το κάλυμμα.
  3. Αποσυνδέστε το μπροστινό κάλυμμα (ή ολόκληρο τον πίνακα) και τραβήξτε έξω τα φίλτρα.
  4. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βούρτσα και απορρυπαντικό, καθαρίστε το εσωτερικό της μονάδας - και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας και στις δύο πλευρές, ένα δίσκο συμπυκνωμάτων και μια πτερωτή.
  5. Επεξεργαστείτε τον εξατμιστή και τα εσωτερικά στοιχεία με απολυμαντική χημεία, καλύπτοντας τις ηλεκτρικές επαφές και τον συμπιεστή με μια μεμβράνη. Περαιτέρω εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες.

  Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεβιδώσετε την εσωτερική ψύκτρα και να την σφίξετε ήπια, όσο επιτρέπουν οι χαλκοσωλήνες με φρέον. Μετά το πλύσιμο / ξήρανση των φίλτρων, συναρμολογήστε τη μονάδα παραθύρου και τοποθετήστε την στο άνοιγμα, στη συνέχεια ενεργοποιήστε το και ελέγξτε τη λειτουργικότητα.

  Ο εξατμιστής καθαρίζεται μηχανικά και στη συνέχεια εφαρμόζεται το απορρυπαντικό

  Το κινητό κλιματιστικό δωμάτιο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ευκολότερα - η συσκευή δεν χρειάζεται να τραβηχτεί έξω από το παράθυρο, μόνο για να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πλαϊνά πλαίσια, τα καλύμματα, τα φίλτρα και τον ίδιο καθαρισμό.

  Μετά την τοποθέτηση της τάξης μέσα στο ψυγείο, σίγουρα θα αισθανθείτε το αποτέλεσμα - η μούχλα θα εξαφανιστεί και η αποτελεσματικότητα της εργασίας θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του μονοκόμματος παραθύρου εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

  Συντήρηση αυτοκινήτου

  Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά "split", είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε στον εξατμιστή στο αυτοκίνητο. Μαζί με το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα σαλόνι, ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κρυμμένο στο βάθος της τορπίλης, πίσω από την κεντρική κονσόλα. Η πρόσβαση στον ανεμιστήρα εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του αυτοκινήτου. Σε ορισμένα μοντέλα, ο στρόβιλος μπορεί να δει από τον θάλαμο του κινητήρα κάτω από το φίλτρο, ενώ σε άλλα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ντουλαπάκι.

  Για αυτούς τους λόγους, ο αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου γίνεται χωρίς αποσυναρμολόγηση με την ακόλουθη σειρά:

  1. Αφαιρέστε το φίλτρο σαλονιού. Το στοιχείο μετά την απολύμανση είναι καλύτερο να αλλάξει.
  2. Αναζητήστε το σωλήνα αποστράγγισης που εξέρχεται από τον εξατμιστή. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας, στην πλευρά του συνοδηγού. Ο σωλήνας καλύπτεται με διακοσμητικό πλαστικό περίβλημα.

  Ο πίνακας αφαιρείται από την πλευρά του συνοδηγού

 • Αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο ή τραβήξτε το προς τα μπρος, αποσυνδέστε το σωλήνα από τη σύνδεση αποστράγγισης.
 • Συνδέστε το ακροφύσιο με ένα μακρύ σωλήνα στο μπαλόνι. Σπρώξτε το άκρο του σωλήνα στην υποδοχή μέχρι να σταματήσει. Προσέξτε να μην λυγίζετε τα πτερύγια αλουμινίου του εναλλάκτη θερμότητας.
 • Φυσήξτε τον αφρό στον εξατμιστή, αφαιρώντας σταδιακά τον εύκαμπτο σωλήνα από την ένωση. Στο τέλος, τοποθετήστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε ο αφρός να μην λερώνει το κάλυμμα δαπέδου.
 • Διατηρήστε το υπόλοιπο υγρό μέσα στους αγωγούς από την πλευρά του δρόμου. Περιμένετε για τον απαιτούμενο χρόνο, ξεκινήστε τον κινητήρα και ενεργοποιήστε τον εξαερισμό.
 • Σημαντική απόχρωση. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, crossovers Kia Sportage III, αντί για αποστράγγιση θα βρείτε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εξατμιστή. Αυτό δεν είναι πρόβλημα - τραβήξτε τη συσκευή έξω από την υποδοχή και τοποθετήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα στην οπή, όπως φαίνεται στο βίντεο.

  Βυθίζοντας το σωλήνα του μπαλονιού μέσα στον αεραγωγό, σφραγίστε τα κενά στο εξάρτημα με ένα πανί, διαφορετικά ο αφρός θα βγει στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξήρανσης, ανοίξτε τις μπροστινές πόρτες του μηχανήματος εντελώς, έτσι ώστε οι ατμοί χημικών να εξατμιστούν προς τα έξω.

  Συμπέρασμα

  Όπως δείχνει η πρακτική, το κύριο πρόβλημα του αντιβακτηριδιακού καθαρισμού των κλιματιστικών είναι η απροθυμία πολλών χρηστών να το εκτελέσουν. Η λειτουργία παραμένει απλή έως ότου ο εξατμιστής καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα μούχλας και αρχίζει να "μυρίζει". Στη συνέχεια, ο αφρός από τον κύλινδρο δεν εξοικονομεί - πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη μηχανή και να καθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες.

  Απολύμανση για κλιματισμό - Εταιρεία AIRCUL

  Η διεύθυνση της εταιρείας "AIRKUL", Μόσχα, st. Eniseyskaya str.36 σελ.14
  +7 (499) 343-34-26 [email protected]
  +7 (499) 343-34-26
  [email protected]

  Απολύμανση για κλιματισμό

  Είστε βέβαιοι εάν το κλιματιστικό σας χρειάζεται να απολυμανθεί; Πιστεύετε ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων; Στη συνέχεια, προσπαθήστε να φανταστείτε πόση ποσότητα αέρα αντλεί καθημερινά. Και πόσο περιέχει σκόνη, παθογόνα βακτήρια και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα; Φυσικά, μερικοί από αυτούς καθυστερούν το φίλτρο. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν με ασφάλεια μέσα: εγκαθίστανται στο δίσκο συμπυκνωμάτων, σε διαφορετικά μέρη, και στη συνέχεια βαθμιαία εισέρχονται στο δωμάτιο με τον αέρα που αναπνέετε. Επίσης, τα βακτήρια είναι η πηγή της δυσάρεστης οσμής που προέρχεται από την εσωτερική μονάδα.

  Επιπλέον, το συμπύκνωμα, δηλαδή το ίδιο νερό, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τη διάδοση μικροβίων και άλλων οργανισμών. Εάν δεν απολυμαίνετε τακτικά το διαχωρισμένο σύστημα, τότε σύντομα θα υπάρχουν «πράσινες φυτείες» υπό μορφή καταπράσινων φυτειών μούχλας. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, κατά κανόνα, πριν από την έναρξη του κλιματιστικού στους ζεστούς μήνες, είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίσουμε από μέσα με ειδικές προετοιμασίες. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να το κάνετε αυτό το φθινόπωρο, όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το split σύστημα.

  Πώς να επιλέξετε μια απολύμανση;

  Αυτά μπορεί να είναι σπρέι, αεροζόλ ή δισκία. Το αεροζόλ διαφέρει από το σπρέι, επειδή βρίσκεται σε φιαλίδιο υπό υψηλή πίεση. Κατά κανόνα, είναι πιο συγκεντρωμένο, στεγνώνει μάλλον γρήγορα όταν εφαρμόζεται.

  Κάθε ένα από τα φάρμακα έχει το δικό του σκοπό της, για παράδειγμα, που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του συμπυκνωτή ή διαχύτη. Συχνά δεν είναι μόνο άντληση απολύμανση υγρού μέσω του συστήματος, είναι αναγκαίο να διαλύσουν την εσωτερική μονάδα, για να εκτελέσει με το χέρι τον καθαρισμό του εσωτερικού του συσσωρευμένη σκόνη, και στη συνέχεια φορτώνεται εντός των ειδικών δισκία δίσκο αποστράγγισης ή ψεκασμό σε όλες τις διαθέσιμες επιφάνεια ψεκασμού. Το προϊόν επιλέγεται ανάλογα με την χωρητικότητα του συστήματος διάσπασης, καθώς και τον βαθμό μόλυνσης. Για να το διαλέξετε σωστά, συμβουλευτείτε τον διευθυντή της εταιρείας που πωλεί απολυμαντικά.

  Πλεονεκτήματα των συμπυκνωμάτων

  Η ισχυρότερη ακαθαρσία αφαιρείται χρησιμοποιώντας συγκεντρωμένα παρασκευάσματα. Έτσι, το HydroCoil σε αλκαλική βάση έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό των εξατμιστήρων. Χάρη στη σύγχρονη φόρμουλα, όχι μόνο αφαιρεί βλέννα και δυσάρεστες οσμές, αλλά και αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Το σύστημα αποχέτευσης τελικά καθαρίζονται με ένα υγρό πλύσεως DrainKleen, τα καταφέρνει με οργανικά φράξει ακόμη και σε κυματοειδή σωλήνες, καθώς είναι καλά αφαιρεί άλατα και τη σκουριά λεκέδες.

  Οι συμπυκνωτές λειτουργούν σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες, συνήθως τους παρέχεται αδιήθητος αέρας, τα έντομα, η γύρη φυτών, τα σωματίδια πεσμένων φύλλων εισέρχονται περιοδικά σε αυτά. Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός αυτός θερμαίνεται, όλοι αυτοί οι ρύποι "συγκολλούνται" γρήγορα σε μια πραγματική κρούστα, η οποία είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Γι 'αυτό οι ειδικοί συστήνουν το συμπύκνωμα SuperKleen. Συνδέεται καλά, εξαλείφοντας ακόμη και τα πιο χρόνια στρώματα σε πτερύγια αλουμινίου. Το HydroFoam είναι κατάλληλο για τον ίδιο σκοπό.

  Καθαρισμός και απολύμανση κλιματιστικών

  Για σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σύγχρονο διαμέρισμα ή γραφείο χωρίς κλιματιστικό, αφού είναι σε θέση να δημιουργήσει άνετες κλιματολογικές συνθήκες στο δωμάτιο.

  Ωστόσο, κάποια στιγμή μετά την έναρξη λειτουργίας, αρχίζει να εκπέμπεται μια δυσάρεστη μυρωδιά από το κλιματιστικό, πράγμα που γίνεται πραγματικό πρόβλημα για τους εσωτερικούς χώρους. Η αιτία αυτού του φαινομένου είναι, κατά κανόνα, μικροοργανισμοί, μούχλα και μύκητες, που αναπτύσσονται λόγω του υψηλού επιπέδου υγρασίας στον εξατμιστή και τη δεξαμενή αποστράγγισης.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, μια δυσάρεστη μυρωδιά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Η ροή του αέρα μεταφέρει μαζί τους υφές μυκήτων, καθώς και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας πνευμονικές παθήσεις και αλλεργίες.

  Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα μέρη του κλιματιστικού εγκαίρως. Δεν αρκεί να αντλήσετε το απολυμαντικό μέσω του συστήματος. Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας και τον επακόλουθο καθαρισμό της. Μόνο μετά από αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικά απολυμαντικά, όπως το BON-153 και το StayClean Mini.

  Ο εξατμιστήρας, το σύστημα αποστράγγισης και ο στρόβιλος εναλλάκτη θερμότητας είναι τα κύρια μέρη που συσσωρεύουν τη σκόνη. Σε αυτές, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα αποικίες μυκήτων και μικροβίων.

  Επιπλέον, η συσσώρευση βρωμιάς στον εξατμιστή και τον στρόβιλο, επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα, οδηγεί σε επιδείνωση των επιδόσεών του, καθώς και στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

  Η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να ξεκινήσει με την αποσυναρμολόγηση ορισμένων μερών της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το εξωτερικό κάλυμμα αφαιρείται και τα φίλτρα. Μετά από αυτό, τίποτα δεν εμποδίζει τον καθαρισμό του εξατμιστή, του λουτρού αποστράγγισης, του αεραγωγού. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα αυτού του έργου μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού και αν δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε μόνοι σας όλους αυτούς τους χειρισμούς, τότε είναι καλύτερο να ζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών.

  Μετά μπλοκ αποσυναρμολογηθεί, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, ένα πανί ή βούρτσα απαιτείται για τον καθαρισμό της επιφάνειας της δεξαμενής αποστράγγισης, έναν εξατμιστή και μία τουρμπίνα αέρα από βρωμιά και μούχλα, και ένα φίλτρο ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

  Σε περίπτωση που εντοπιστεί η απόφραξη του σωλήνα αποστράγγισης λόγω απόφραξης, μπορεί να καθαριστεί με ένα καλώδιο και στη συνέχεια να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

  Στη συνέχεια χρησιμοποιείται το απολυμαντικό BON-153. Ψεκάζεται στις επιφάνειες που πρόκειται να καθαριστούν, αφαιρώντας τα υπολείμματα βρωμιάς και γράσου.

  Το BON-153 είναι ένα ισχυρό παρασκεύασμα με τη μορφή ψεκασμού, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση οικιακών κλιματιστικών. Δεν είναι επιθετικό στα υλικά, έχει απορρυπαντικές, αποσμητικές και απολυμαντικές ιδιότητες και χάρη σε μια ειδική φόρμουλα εμποδίζει την αναπαραγωγή μικροοργανισμών για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή του.

  Επίσης, τα δισκία StayClean Mini μπορούν να τοποθετηθούν στο δίσκο της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, που παρέχει μόνιμη προστασία από μικροοργανισμούς και μύκητες μεγάλης διάρκειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα δισκία αυτού του προϊόντος, ανάλογα με την ικανότητα του εξοπλισμού.

  Η συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού μπορεί να εξαρτηθεί από την ένταση της χρήσης του, καθώς και από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό με απολύμανση δύο φορές το χρόνο: από την αρχή της ζεστής περιόδου και στο τέλος.

  Το σήμα για απρογραμμάτιστη απολύμανση του κλιματιστικού μπορεί να είναι η υποβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας του, καθώς και μια δυσάρεστη οσμή.

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού είναι απαραίτητο προληπτικό μέτρο. Εκτελείται στην εξωτερική και εσωτερική μονάδα της συσκευής. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί αξίζει να απολυμάνετε το κλιματιστικό και από όπου προέρχονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί.

  Γιατί πρέπει να απολυμαίνω ?

  Ο εναλλάκτης θερμότητας που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι υγρός.

  Το νερό διοχετεύεται στη μπανιέρα και μπαίνει στο σύστημα αποστράγγισης.

  Ένα ρεύμα που θα μπορούσε να πλύνει τη συσσωρευμένη σκόνη λείπει, επειδή η υγρασία βγαίνει από την πτώση.

  Με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη συσσωρεύεται στους τοίχους του εναλλάκτη θερμότητας και του λουτρού, απορροφάται και αρχίζει να καλουπωθεί, καθιστώντας ένα έδαφος αναπαραγωγής για διάφορα βακτήρια και μύκητες.

  Υπάρχει μια βαριά μούχλα μυρωδιά, υποδεικνύοντας ότι είναι απαραίτητο να απολυμάνετε το κλιματιστικό.

  Θα μιλήσουμε αμέσως ότι είναι άσκοπο να ρίχνουμε το υγρό για απολύμανση, χωρίς προηγουμένως να καθαρίσουμε το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να το αποσυναρμολογήσετε, να το ξεπλύνετε προσεκτικά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε με μια ειδική θεραπεία.