Μέσα καθαρισμού κλιματιστικών στο σπίτι

Κλιματισμός, στα μάτια του λαϊκός, είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση της ανθρωπότητας. Όλοι γνωρίζουν (κυρίως οι ιδιοκτήτες) ότι «μεγάλη ζωή» ότι ο εκπρόσωπος του εξοπλισμού HVAC χρειάζεται τακτική συντήρηση, ο καθαρισμός και ούτω καθεξής. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια ενός ειδικευμένου τεχνικού, πληρώνοντας γι 'αυτό με πολύ σκληρό κερδίσει, ή με δική τους, με τη χρήση του ενός από που προτείνονται στην εγχώρια αγορά μέσων καθαρισμού κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων.

Η επιλογή της χημείας για τον καθαρισμό και την απολύμανση της τεχνολογίας του κλίματος είναι μεγάλη και δεν είναι εύκολο να την καταλάβεις, μερικές φορές ακόμη και σε έναν ειδικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί της εταιρείας μας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μικρή επισκόπηση των μέσων καθαρισμού των κλιματιστικών, τα οποία μπορούν να αγοραστούν ελεύθερα στην εγχώρια αγορά οικιακών χημικών ουσιών.

Ο κύριος όγκος των κλιματικών καθαριστικών για οικιακή χρήση παράγεται σε μπαλόνια με αεροζόλ αφρού ή αεροζόλ με έτοιμο διάλυμα.

Μέθοδος εφαρμογής

Ο αφρός χρησιμοποιείται συνήθως για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας.

 1. Το περιεχόμενο του μπαλονιού πρέπει να ανακινείται καλά και να εφαρμόζεται ομοιόμορφα στα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας.
 2. Σταδιακά, ο αφρός μετατρέπεται σε υγρό, απορροφώντας τους ρύπους στο σύστημα αποστράγγισης.
 3. Μετά από αυτό, το κλιματιστικό θα πρέπει να επιτρέπεται να λειτουργεί σε λειτουργία εξαερισμού για λίγα λεπτά για να στεγνώσει τελείως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του καθαριστικού αφρού του κλιματιστικού, μπορείτε να διαβάσετε το μπαλόνι του προϊόντος που έχετε επιλέξει.

Οι ψεκασμοί χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο: ψεκάζονται όχι μόνο στον εναλλάκτη θερμότητας αλλά και απευθείας στον εκτροπέα εισαγωγής όταν το κλιματιστικό λειτουργεί σε λειτουργία αερισμού. Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης, ανατρέξτε στη συσκευασία της συγκεκριμένης μάρκας καθαριστικού ψεκασμού.

Αρχή λειτουργίας

Η επίδραση του φαρμάκου στη ρύπανση εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη σύνθεσή του. Συχνότερα, η σύνθεση καθαριστικών περιλαμβάνει: επιφανειοδραστικές ουσίες (επιφανειοδραστικές ουσίες) που μειώνουν την επιφανειακή τάση, και έτσι διαθέτουν καλή ικανότητα πλυσίματος. Εκτός από το PAP, η σύνθεση περιλαμβάνει συστατικά που επιτρέπουν στη σύνθεση απορρυπαντικού να "κολλήσει" στις μολυσμένες περιοχές και διάφορα αρώματα. Εκτός από επιφανειοδραστικές ουσίες και αρώματα, καθαριστικά, και το σύστημα εξαερισμού κλιματισμού μπορούν να περιλαμβάνουν χλωρο-αλκοόλη, οξύ ή αλκαλικά πρόσθετα, όπως επίσης και βιολογικά-δραστικά συστατικά για την απολύμανση «σπλάχνα» εξοπλισμού κλίμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα των καθαριστικών αερολυμάτων και των διαφόρων ψεκασμών είναι η ευκολία χρήσης. Ο αλγόριθμος είναι απλός:

 1. Εφαρμόστε στον εναλλάκτη θερμότητας.
 2. Περιμένετε 10-15 λεπτά. ενώ ο καθαριστής λειτουργεί.
 3. Εξαερώστε τη συσκευή σε λειτουργία αερισμού.

Ορισμένοι κατασκευαστές απαιτούν περαιτέρω καθαρό νερό για να ξεπλύνετε τα υπολείμματα από το μέσο θερμο-εναλλάκτη. Επιπλέον, όλα τα μέσα για την αυτο-καθαρισμό του εξοπλισμού κλίματος διαλύεται αποτελεσματικά βρωμιά, λίπος, αποκαθιστώντας την ικανότητα ψύξης του συστήματος διαίρεσης, και επίσης να αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές που σχετίζονται με τον πολλαπλασιασμό των αποικιών μούχλας. Μειονεκτήματα είναι επαρκώς αδύνατα βαθμός καθαρισμού είναι πολύ βρώμικο και ένα μέσον μικρή δοσολογία, η οποία διαρκεί το πολύ 2 καθαρισμού.

Ο πλήρης καθαρισμός του κλιματιστικού σας συστήνεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του φθινοπώρου, δηλ. Μόνο δύο φορές, και συνιστώνται καθαριστές της τεχνολογίας του κλίματος κάθε δύο μήνες.

Κρίνοντας από την ανατροφοδότηση όσων χρησιμοποιούν τακτικά αυτοκαθαριζόμενα παρασκευάσματα για την κλιματική τεχνολογία τους, ο καθαριστής αφρού των κλιματιστικών μηχανημάτων είναι λιγότερο αποτελεσματικός, αλλά πιο ασφαλής και βολικός στη χρήση.

Οι καθαριστές που υπάρχουν στην αγορά

Το Domo, από τον ουκρανικό κατασκευαστή XADO, είναι ένας αφρός, εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για τον καθαρισμό των εξατμιστών και των συμπυκνωτών εναλλακτών θερμότητας για κλιματιστικά οικιακής και αυτοκινητοβιομηχανίας. Σας επιτρέπει να απαλλαγείτε εύκολα από τους ρύπους και τις δυσάρεστες οσμές από το κλιματιστικό, καθώς και να το απολυμαίνετε.

 • Τα κύρια συστατικά της σύνθεσης: τασιενεργό (ατμοσφαιρικό και μη ιονικό). αντιβακτηριακά συστατικά. διαλύτης. άρωμα · προωθητικό υδρογονανθράκων.
 • Έκδοση: δοχείο αερολύματος.
 • Βάρος 320 γρ.
 • Το μέσο κόστος στη Μόσχα είναι 6,5 cu.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Καθαριστικό για τα κλιματιστικά Indesit

Ο Ιταλός κατασκευαστής αυτής της χημείας εγγυάται εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαρισμό εναλλάκτη θερμότητας από ισχυρούς ρύπους, απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών και ποιοτική απολύμανση του κοντίσιονερ. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καθαριστή είναι η δυνατότητα χρήσης τόσο για οικιακή όσο και για τεχνολογία κλιματισμού αυτοκινήτων.

 • Παράγονται με τη μορφή ψεκασμού σε κυλίνδρους με όγκο 150 g.
 • Το μέσο κόστος στη Μόσχα είναι $ 10.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

KORTING K19

Αν δεν ξέρετε πώς να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, δώστε προσοχή στο εξαιρετικά αποτελεσματικό αεροζόλ για τον καθαρισμό και την αντιβακτηριακή επεξεργασία των οικιακών κλιματιστικών KORTING K19. Θα πρέπει να εφαρμόζεται άφθονα στον εναλλάκτη θερμότητας για 15 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλιματισμός. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι ότι μπορεί να καθαρίσει όχι μόνο το σύστημα ψύξης αέρα, αλλά και φίλτρα.

Μη χρησιμοποιείτε για στοιχεία φίλτρου κυτταρίνης υπό πίεση.

 • Διατίθεται σε ψεκαστήρα.
 • Όγκος 250 γρ.
 • Κατασκευαστής Korting Δανία.
 • Το κόστος είναι 12 cu.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

EasyClean

Το EasyClean είναι ένα καθολικό καθαριστικό αερολυμάτων για εξατμιστές και συμπυκνωτές εναλλάκτες θερμότητας. Ένα χαρακτηριστικό αυτής της θεραπείας είναι το εκλεκτικό αποτέλεσμα, δηλαδή, η χημεία αφαιρεί τις ακαθαρσίες χωρίς να επηρεάζει άλλα υλικά. Το EasyClean απομακρύνει αποτελεσματικά τα λιπαρά απόβλητα, τη σκόνη, τη συνεχή ρύπανση, τη νικοτίνη και εξουδετερώνει το βακτηριακό υπόβαθρο.

Μετά την εφαρμογή, ο κατασκευαστής συνιστά να πλένετε τα θραύσματα αφρού από τα εσωτερικά μέρη του διαχωρισμένου συστήματος.

 • Αερόλυμα 500 mg.
 • Κατασκευαστής Advanced Engineering (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Το κόστος των 1100 ρούβλια.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Ένας άλλος εκπρόσωπος καθαριστικών-απολυμαντών από την εταιρεία Advanced Engineering. Σύμφωνα με όσους χρησιμοποίησαν αυτό το φάρμακο, ο ψεκασμός αφαιρεί αποτελεσματικά σχεδόν όλους τους τύπους ρύπων από εναλλάκτες θερμότητας. Η αντιμικροβιακή θεραπεία είναι ένα ευχάριστο επίδομα από τον κατασκευαστή.

 • Απελευθέρωση μορφής - ψεκαστήρας.
 • Όγκος 1 λίτρου.
 • Το μέσο κόστος στη Μόσχα είναι 2100 ρούβλια.

Εάν ακόμα δεν έχετε αποφασίσει τι να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες. Σε κάθε περίπτωση, θα το κάνουν πολύ καλύτερα.

Καθαριστικό για κοντίσιονερ

Καθαριστικό για κλιματιστικό Bon BN-153

Καθαριστικό για κοντίσιονερ Techpoint 5021

Καθαριστικό για κοντέινερ Techpoint 5020

Καθαριστικό για το κλιματιστικό Indesit C00093751

Η χρήση κλιματισμού σε οικιακούς και μη οικιακούς χώρους επιτρέπει τη δημιουργία άνετης ατμόσφαιρας ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες έξω από το παράθυρο. Ωστόσο, κανείς δεν σκέφτεται πόση ρύπανση και επιβλαβή μικρόβια συσσωρεύονται στις αποθήκες αέρα. Αλλά μπαίνουν στην αίθουσα και στη συνέχεια στις αεραγωγές του ατόμου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ασθενειών και αλλεργικών αντιδράσεων.

Αποφύγετε τέτοια προβλήματα θα βοηθήσουν την έγκαιρη προληπτικά μέτρα χρησιμοποιώντας καθαριστικά για το κλιματιστικό. Καθαρίζουν και απολυμαίνουν αποτελεσματικά τη ροή του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο, καθώς έχουν υψηλό βαθμό εξουδετέρωσης των οσμών και την εξάλειψη επιβλαβών βακτηρίων. Αγοράστε αυτά τα κεφάλαια μπορεί να είναι σε προσιτή τιμή σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Το καθαριστικό για τον κλιματισμό στο ηλεκτρονικό κατάστημα M.Video αντιπροσωπεύεται από ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Οι τιμές κυμαίνονται από 199 έως 350 ρούβλια. Στις σελίδες των προϊόντων υπάρχουν λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά, οδηγίες χρήσης, όροι αγοράς (συμπεριλαμβανομένων δανείων ή δόσεων), εγγυήσεις και παράδοση στην πόλη της Μόσχας. Εκεί μπορείτε επίσης να διαβάσετε κριτικές για τους ιδιοκτήτες, να δείτε φωτογραφίες και βίντεο, να συγκρίνετε τη συσκευή με παρόμοια προϊόντα και να μάθετε για τη διαθεσιμότητα εξοπλισμού στα πλησιέστερα καταστήματα. Το καθαριστικό για κλιματισμό είναι εύκολο να αγοραστεί online στο site ή μέσω τηλεφώνου 8 800 600 777 5, να παραδοθεί η παραγγελία στην καθορισμένη διεύθυνση ή να κανονιστεί μια αυτοπαραγωγή από το κατάστημα.
Στο "M.Video" λειτουργεί το πρόγραμμα "Εγγύηση της καλύτερης τιμής". Αν οι ανταγωνιστές που επιλέξατε το προϊόν ήταν φθηνότεροι, θα μειώσουμε την τιμή. Επίσης εντός 14 ημερών έχετε την ευκαιρία να επιστρέψετε τη διαφορά σε περίπτωση μείωσης του κόστους των αγορασθέντων αγαθών.

Τα 9 καλύτερα καθαριστικά κλιματιστικών

Καθαριστικό κλιματιστικού αυτοκινήτου - ένα εργαλείο που αποκαθιστά όχι μόνο την αποτελεσματική λειτουργία ενός στοιχείου ελέγχου του κλίματος, αλλά επίσης εξασφαλίζει τον καθαρισμό των εσωτερικών στοιχείων του από τη σκόνη και τη βρωμιά, η οποία, με τη σειρά του, διαδίδονται βακτηρίδια (ίσως ακόμη και μια μυκητιασική λοίμωξη), τα οποία είναι η αιτία της οσμής στην καμπίνα το αυτοκίνητο και την επιδείνωση της ευημερίας των επιβατών.

Ως εκ τούτου, η τακτική χρήση του καθαριστικού κλιματιστικού αυτοκινήτων όχι μόνο θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία στην καμπίνα, αλλά και θα προστατεύσει τον οδηγό και τους επιβάτες από την εισπνοή επιβλαβών ουσιών. Υπάρχουν και εργαλεία εργοστασίου για τον καθαρισμό κλιματιστικών και συνθέσεις που μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι συνήθως το καθαριστικό χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μέσα που προορίζονται για τον καθαρισμό του εσωτερικού, στοιχεία εξαερισμού και ούτω καθεξής. Και για να κατανοήσουμε, τόσο καλύτερο είναι ο καθαρισμός και ο καθαριστής που ανταποκρίνεται καλύτερα στην εργασία, δημιουργήθηκε μια αξιολόγηση, με βάση τα χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματα μετά από χρήση από πραγματικούς ανθρώπους.

Τύποι και χαρακτηριστικά των καθαριστικών κλιματιστικών

Πριν πάτε απευθείας στην αναθεώρηση των δημοφιλών μέσων για τον καθαρισμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου, αξίζει να εξοικειωθείτε με τους τύπους και τα χαρακτηριστικά εφαρμογής τους. Έτσι, τώρα στα ράφια των καταστημάτων αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε τους παρακάτω τύπους:

Χρησιμοποιώντας καθαριστικό αφρού

 • αφρός ·
 • αεροζόλ.
 • βόμβα καπνού.

Παρά την ποικιλομορφία τους, δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο. Συγκεκριμένα, η δραστική ουσία, ανεξάρτητα από την συσσωρευτική της κατάσταση, τοποθετείται μέσα στο κλιματιστικό (στον εξατμιστή), μετά το οποίο το σύστημα είναι ενεργοποιημένο. Με αυτό, το κλιματιστικό αυτοκινήτου καθαρίζεται από τα βακτήρια, τη σκόνη και τη βρωμιά. Ωστόσο, για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να αποσυναρμολογήσετε τον εξατμιστή και να τον ξεπλύνετε ξεχωριστά. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το φίλτρο σαλόνι συνιστάται να αλλάξει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο καθαρισμός του κλιματιστικού είναι ένας εξαιρετικός λόγος για μια κατάλληλη αντικατάσταση.

Ίσως το πιο αποτελεσματικό, και επομένως το καλύτερο καθαριστικό για κοντίσιονερ, θεωρείται αφρός. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή το παχύ αφρό (σχεδόν οποιοδήποτε μέσο, ​​ανεξάρτητα από τη μάρκα) διεισδύει στο σύστημα σωλήνα και κοιλότητα αυτοκινητοβιομηχανία κλιματισμό, απομακρύνοντας έτσι όλη τη σκόνη, τη βρωμιά και τα μικρόβια. Τα καθαριστικά αεροζόλ είναι λιγότερο αποτελεσματικά, αν και υπάρχουν καλά δείγματα μεταξύ τους.

Αξίζει να σταθούμε στις λεγόμενες βόμβες καπνού. Είναι σχεδιασμένα κυρίως για απολύμανση. Μετά την ενεργοποίηση του ελεγκτή, ο καυτός καπνός που περιέχει χαλαζία αρχίζει να προέρχεται από αυτό. Λάβετε υπόψη ότι ένας τέτοιος καθαρισμός πρέπει να γίνει όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι και / ή ζώα στο σαλόνι! Η διαδικασία καθαρισμού διαρκεί περίπου 8. 10 λεπτά. Μετά από αυτό, το εσωτερικό πρέπει να είναι καλά αεριζόμενο.

Ένα λεπτομερές εγχειρίδιο χρήσης εφαρμόζεται συνήθως στο σώμα της συσκευασίας ή επιπρόσθετα τυπωμένο στο συνημμένο φύλλο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αλγόριθμος για τη χρήση καθαριστικών κλιματιστικών είναι παρόμοιος και αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • αποσυναρμολογήστε το φίλτρο σαλονιών.
 • στον εξατμιστή του κλιματιστικού, εφαρμόστε ένα καθαριστικό (όσο το δυνατόν προσεκτικά, σε όλες τις πλευρές).
 • κλείστε τα βύσματα του στοιχείου φίλτρου.
 • σηκώστε τα παράθυρα στο αυτοκίνητο και κλείστε τις πόρτες.
 • ενεργοποιήστε τη σόμπα με τη μέγιστη ταχύτητα και το κλιματιστικό δεν ανάβει αλλά ρυθμίστε το σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα.
 • Στην τρύπα αποστράγγισης προσθέστε επίσης ένα καθαριστικό κλιματιστικού, ενώ τα κατάλοιπά του μπορούν να ρέουν έξω.
 • περιμένετε για το χρόνο που καθορίζεται στις οδηγίες (συνήθως μέχρι 10-15 λεπτά).
 • γυρίστε τον θερμαντήρα σε λειτουργία θέρμανσης για να στεγνώσει το εσωτερικό.
 • ανοιχτά παράθυρα ή / και πόρτες αυτοκινήτων για αερισμό.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο σαλονιού (κατά προτίμηση νέο).
 • βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το κλιματιστικό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις (εάν είναι πολύ λερωμένο), μπορείτε να καθαρίσετε το κλιματιστικό δύο φορές. Σε περίπτωση πολύ βαριάς ρύπανσης, όταν τα παραδοσιακά καθαριστικά δεν βοηθούν, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένας μηχανικός καθαρισμός της συσκευής. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με ένα πρατήριο καυσίμων ή μια εξειδικευμένη υπηρεσία αυτοκινήτου.

Αξιολόγηση 9 δημοφιλή καθαριστικά πλυντήριο αυτοκινήτων

Μια φυσική ερώτηση που ενδιαφέρει τους ενθουσιώδες των αυτοκινήτων στο πλαίσιο του υπό συζήτηση θέματος - ποιος καθαριστής αέρα αυτοκινήτων είναι καλύτερος; Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφέρουν όχι μόνο από άποψη αποτελεσματικότητας και τιμής, αλλά και από άποψη εφαρμογής. Ειδικότερα, αν ένα τεράστιο ποσό σκουπιδιών μπήκε στο κλιματιστικό και ήταν συμπιεσμένο εκεί, ακόμη και τα καλύτερα μέσα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού δεν μπορούν να σώσουν σε μια τέτοια κατάσταση.

Παρακάτω είναι μια κατάταξη των δημοφιλών καθαριστές, οι οποίοι έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους, κρίνοντας από τις πολυάριθμες αναθεωρήσεις και δοκιμές στο Διαδίκτυο, που διεξήχθησαν από διάφορους οδηγούς. Αν είχατε οποιαδήποτε εμπειρία (τόσο θετική όσο και αρνητική) σχετικά με τη χρήση αυτού του είδους των εργαλείων, θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Βήμα προς τα πάνω

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά καθαριστικά αφρού για κλιματιστικά αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις οδηγίες, εισάγεται στον σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού και μετά την αντίδραση της δραστικής ουσίας πολύ γρήγορα και εύκολα αφαιρεί τις δυσάρεστες μυρωδιές, καθαρίζει τις θηλές και άλλα στοιχεία του συστήματος κλιματισμού. Έχει μια ευχάριστη οσμή, η οποία δεν παραμένει μετά τη χρήση του προϊόντος στο αυτοκίνητο.

Λάβετε υπόψη ότι στην πώληση υπάρχουν κύλινδροι με ή χωρίς εύκαμπτο σωλήνα επέκτασης. Ο σωλήνας μπορεί να αγοραστεί χωριστά. Η παραλλαγή με έναν εύκαμπτο σωλήνα, σίγουρα, είναι προτιμότερη, καθώς για να δουλέψει με αυτό είναι πιο βολικό. Κατασκευαστής συστήνει μετά τη χρήση του καθαριστικού, χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό κλιματιστικού το ίδιο εμπορικό σήμα, επειδή το εσωτερικό μπορεί να παραμείνει δυσάρεστη οσμή. Ωστόσο, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Πωλείται σε ένα μπαλόνι των 510 ml. Αριθμός στοιχείου - SP5152. Η τιμή για το καλοκαίρι του 2018 είναι περίπου 500 ρούβλια. Όσον αφορά τον εύκαμπτο σωλήνα επέκτασης, μπορείτε να το αγοράσετε χρησιμοποιώντας το ακόλουθο άρθρο - SP5154K. Κοστίζει 300 ρούβλια.

Liqui Moly Klima-Anlagen-Reiniger

Είναι καθαριστικό αφρού από γνωστό γερμανό κατασκευαστή. Οι αυτοκινητιστές σημειώνουν την υψηλή επίδραση της χρήσης αυτής της σύνθεσης. Όσον αφορά τη χρήση, πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε το φίλτρο σαλονιών. Μετά από αυτό, περίπου τα δύο τρίτα του μπαλονιού πρέπει να εφαρμοστούν στον εξατμιστή του κλιματιστικού και στον υπόλοιπο όγκο - στην οπή αποστράγγισης του συστήματος κλιματισμού.

Μετά την έγχυση του καθαριστικού αφρού Moli Klima στο εσωτερικό του συστήματος, πρέπει να περιμένετε περίπου 10 λεπτά έτσι ώστε η σύνθεση του να αφαιρεί δυσάρεστες οσμές, σκόνη και επίσης να πραγματοποιεί απολύμανση της εσωτερικής κοιλότητας του συστήματος κλιματισμού. Μετά τη χρήση, το εσωτερικό πρέπει να αερίζεται και το φίλτρο σαλόνι θα πρέπει κατά προτίμηση να αντικατασταθεί με ένα νέο.

Πωλείται σε ένα μπαλόνι των 250 ml. Το άρθρο του καθαριστή κλιματιστικού Liqui Moly Klima-Anlagen-Reiniger - 7577. Η τιμή για την παραπάνω περίοδο είναι περίπου 1000 ρούβλια.

Καθαριστικό κλιματισμού Mannol

Η συσκευή καθαρισμού του Mannol Air Conditioner είναι ένα καθαριστικό καθαριστικού αφρού. Η αποτελεσματικότητα του εργαλείου είναι αρκετά υψηλή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολλές δοκιμές και πρακτικές πραγματικής χρήσης. Η ένταση του κυλίνδρου, ανάλογα με τη μόλυνση του κλιματιστικού, μπορεί να είναι επαρκής και για καθαρισμό ενός και δύο. Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία είναι παρόμοια με άλλα καθαριστικά αφρού, η δραστική ουσία στη σύνθεσή της εξαλείφει γρήγορα και ποιοτικά τις δυσάρεστες οσμές και τις ακαθαρσίες από το σύστημα κλιματισμού.

Ο αλγόριθμος χρήσης είναι παρόμοιος με τον παραπάνω. Είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα, να αφαιρέσετε το φίλτρο σαλονιών και στη συνέχεια να εφαρμόσετε μέσα ή έξω (ανάλογα με το σχεδιασμό του οχήματος και την παρουσία του λάκκου επιθεώρησης) τα μέσα στο σύστημα κλιματισμού. Και το κάνετε σε παρτίδες με διαλείμματα για 30 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος καθαρισμού είναι συνήθως 10 λεπτά. Μετά από αυτό, είναι καλύτερο να αλλάξετε το φίλτρο σαλόνι σε ένα νέο.

Πωλείται σε μπαλόνια των 520 ml. Η τιμή του άρθρου είναι 9971. Η τιμή για το καλοκαίρι του 2018 είναι περίπου 350 ρούβλια.

Sonax Clima Clean Antibakteriell

Αποτελεσματικό καθαριστικό αφρού αυτοκινήτου, με αντιβακτηριακή δράση. Η υψηλή απόδοσή του σημειώνεται λόγω της υψηλής ποιότητας εκτέλεσης και της χρήσης μιας μοναδικής χημικής σύνθεσης. Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές θετικές κριτικές σχετικά με αυτό το εργαλείο.

Η μέθοδος εφαρμογής είναι παραδοσιακή. Πρέπει να εφαρμόζεται στον εξατμιστή ή στο σύστημα αποστράγγισης, αφού περιμένει για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε η ουσία να αντιδρά χημικά με τη μόλυνση. Στη συνέχεια, στεγνώστε το σύστημα με τη σόμπα που περιλαμβάνεται. Μην ξεχάσετε να αερίσετε το σαλόνι! Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αξίζει να σημειωθεί η υψηλή απόδοσή του, καθώς και η απουσία δυσάρεστης οσμής. Το κύριο μειονέκτημα είναι μια σχετικά υψηλή τιμή με μικρό όγκο κυλίνδρων.

Πωλείται σε φιάλη των 100 ml. Το άρθρο της είναι 323100. Η τιμή είναι περίπου 500 ρούβλια.

Διαλυτικό καθαρισμού διαδρόμου διαδρόμου

Η διαφορά αυτού του καθαριστή διαδρόμου από τα παραπάνω είναι ότι είναι αεροζόλ. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείται από το εσωτερικό της καμπίνας. Έχει καλές ιδιότητες καθαρισμού και απολύμανσης. Εκτός από τα κλιματιστικά αυτοκινήτου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παρόμοιες οικιακές συσκευές.

Πριν τη χρήση, το δοχείο πρέπει να ανακινείται καλά. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και εκκινήστε τον κινητήρα σε αδράνεια. Με τη βοήθεια ενός υπάρχοντος σωλήνα, τα μέσα πρέπει να ψεκάζονται μέσα στις γρίλιες εισαγωγής της εισαγωγής αέρα και μέσα στο σωλήνα αποστράγγισης του εξατμιστήρα του κλιματιστικού. Στη συνέχεια, κλείστε τον κινητήρα και περιμένετε περίπου 5 λεπτά για να απορροφηθεί το καθαριστικό. Στη συνέχεια ξεκινήστε πάλι τον κινητήρα και αφήστε τον να λειτουργήσει σε αδράνεια για 10 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος εξαερισμού σε πλήρη ισχύ. Λάβετε υπόψη ότι κατά τη διαδικασία καθαρισμού, οι θύρες του σαλονιού πρέπει να παραμένουν ανοιχτές και να μην καλύπτονται μέχρι να αερίζεται καλά ο αέρας. Ένα κάνιστρο είναι σχεδιασμένο για έναν καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτού του καθαριστή είναι το χαμηλό κόστος του.

Πωλείται σε δοχεία των 300 ml. Το άρθρο αναφοράς είναι το RW6122. Η τιμή είναι περίπου 160 ρούβλια.

BON BN-153

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι το γεγονός ότι τοποθετείται ως καθαριστικό όχι αυτοκινήτου, αλλά και οικιακών και βιομηχανικών κλιματιστικών. Ωστόσο, πολλοί αυτοκινητιστές τους χρησιμοποιούν ειδικά για τον καθαρισμό αδρανών αυτοκινήτων, και σημειώνουν την υψηλή αποτελεσματικότητά του. Είναι ένα καθαριστικό αερολύματος που πωλείται στην κατάλληλη συσκευασία με ένα ψεκαστήρα χειρός.

Ο καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται με την αφαίρεση του φίλτρου καμπίνας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε την ανακυκλοφορία του αέρα στην καμπίνα σε πλήρη χωρητικότητα και να ψεκάσετε το προϊόν στον ψυγείο ή στις θέσεις εισαγωγής αέρα (ανάλογα με το σχεδιασμό του αυτοκινήτου). Το αποτέλεσμα είναι να συνεχιστεί έως ότου το βρώμικο υγρό καθαρισμού ρέει από το σωλήνα αποστράγγισης, κατά προτίμηση μέχρι να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο. Συνήθως η διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Μετά τον καθαρισμό, αερίστε το εσωτερικό του μηχανήματος.

Διατίθεται σε σπρέι με χειροκίνητο ψεκαστήρα 500 ml. Η τιμή είναι περίπου 400 ρούβλια για το προαναφερόμενο πακέτο.

Wurth

Ο κατασκευαστής τοποθετείται ως απολυμαντικό και απολυμαντικό για τα κλιματιστικά Wurth. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν, σημειώνεται ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό τόσο στον καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού όσο και στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών. Από τις αδυναμίες, μπορεί να σημειωθεί η μάλλον υψηλή τιμή του με ένα μικρό ποσό δοχείου.

Η μέθοδος εφαρμογής του παράγοντα είναι παρόμοια για καθαριστικά αερολυμάτων. Επομένως, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα της μηχανής, να ενεργοποιήσετε το σύστημα σε λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα (χωρίς κλιματισμό), ανοίξτε τις οπές εξαερισμού. Ενεργοποιήστε την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα και κατευθύνετε τη ροή αέρα προς το μέρος σας. Τοποθετήστε τον κύλινδρο στη μέση του θαλάμου επιβατών (μεταξύ του καθίσματος οδηγού και του καθίσματος συνοδηγού) έτσι ώστε το πιστόλι ψεκασμού να δείχνει κατακόρυφα. Πατήστε το κουμπί μέχρι να ακουμπήσει και να αφήσει το όχημα (οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά). Μετά από 5. 10 λεπτά απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και σκουπίστε τον κινητήρα. Αφήστε το σαλόνι να αερίζεται, προσπαθώντας να μην εισπνεύσετε το σπρέι. Προσπαθήστε να αποφύγετε να πάρετε το καθαριστικό στο δέρμα και ακόμα περισσότερο στα μάτια και το στόμα!

Συντελείται σε μικρά δοχεία των 150 ml. Ο καθαριστής του κλιματιστικού Würth είναι 89376455. Η τιμή είναι 400 ρούβλια.

Atas Plak

Ο καθαριστής κοντίσιονερ από την εταιρεία Plak βρέθηκε στην βαθμολογία στην τελευταία θέση. Ο λόγος για αυτό είναι οι πολυάριθμες αρνητικές αναθεωρήσεις των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν αυτά τα χρήματα σε διάφορες χρονικές στιγμές. Ειδικότερα, δεν υπάρχει μόνο χαμηλή αποτελεσματικότητά της, αλλά και πολύ απότομη δυσάρεστη οσμή, η οποία μετά τη χρήση είναι πολύ δύσκολο να συναχθεί από το εσωτερικό (σύμφωνα με ορισμένες ιστορίες, μια τέτοια δυσάρεστη οσμή στην καμπίνα μπορεί να κρατήσει από μερικούς μήνες). Ωστόσο, η χαμηλή τιμή είναι το πλεονέκτημα αυτού του καθαριστικού. Αλλά σε σχέση με το προαναφερθέν σημαντικό μειονέκτημα, η απόφαση για το αν θα αγοράσει ένα τέτοιο καθαριστικό κλιματιστικού ή όχι, βρίσκεται αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Η χρήση του καθαριστικού κλιματιστικού Atas Plak MIX είναι στάνταρ. Είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα, να αποσυναρμολογήσετε το φίλτρο καμπίνας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το σωλήνα για να εφαρμόσετε το προϊόν στις οπές εξαερισμού. Εάν μετά από 10 λεπτά το διαπερατό υγρό είναι μαύρο ή πράσινο, η διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει κατά προτίμηση να επαναλαμβάνεται μέχρι να καθαριστεί το υγρό. Λόγω του γεγονότος ότι ο καθαριστής περιέχει ισχυρή χημική ουσία, δεν πρέπει να επιτρέπετε στο προϊόν να εισέλθει στο δέρμα, πόσο μάλλον τα μάτια ή / και το στόμα!

Πωλείται σε δοχείο των 500 ml. Το άρθρο είναι 30000. Η τιμή είναι 300 ρούβλια.

Καπνός για τον καθαρισμό του κλιματιστικού Carmate

Ξεχωριστά αξίζει να σημειωθεί η δημοτικότητα με τους αυτοκινητιστές βόμβες καπνού για τον καθαρισμό του κλιματιστικού από την ιαπωνική εταιρεία Carmate. Το προϊόν τοποθετείται από τον κατασκευαστή ως αποσμητικό χώρου με βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας ιόντα αργύρου, είναι άοσμο. Κρίνοντας από τις πολυάριθμες αναθεωρήσεις των αυτοκινητιστών λειτουργεί αποτελεσματικά απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές από την καμπίνα και το κλιματιστικό.

Οι ενέργειες για τη χρήση του ελεγκτή είναι αρκετά απλές. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη λειτουργία της εσωτερικής κυκλοφορίας στο κλιματιστικό και είναι επιθυμητό να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα "στο πρόσωπο". Στη συνέχεια ρυθμίστε τη θερμοκρασία στην ελάχιστη τιμή για το κλιματιστικό και εκκινήστε τον κινητήρα. Αφήστε το κλιματιστικό να λειτουργήσει για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε τη βόμβα καπνού, γυρίστε την, κάντε μια τρύπα στο κάτω μέρος σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες (τραβήξτε προς τα πάνω). Πατήστε το κουμπί στη μέση της όχθης με την ένδειξη PUSH. Δώστε προσοχή! 30 δευτερόλεπτα μετά από αυτό, η τράπεζα θα αρχίσει να ζεσταίνεται, οπότε πρέπει να έχετε χρόνο να το εγκαταστήσετε στο πάτωμα μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, να βγείτε από το αυτοκίνητο και να κλείσετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Ο χρόνος για τη διαδικασία καθαρισμού είναι 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανοίξτε την πόρτα του αυτοκινήτου, σκουπίστε τον κινητήρα, απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και αερίστε καλά το εσωτερικό.

Πωλείται σε ειδικό μεταλλικό δοχείο. Αριθμός είδους - D21RU. Η τιμή αυτού του πούλι είναι 600 ρούβλια.

Πώς να κάνετε ένα καθαριστικό με τα χέρια σας

Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να αγοράσετε ένα καθαρότερο κλιματιστικό αυτοκινήτου (ή θέλετε να αποθηκεύσετε, δεν είναι δυνατόν να επισκεφθείτε το κατάστημα), υπάρχουν μερικές απλές συνταγές λαϊκής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παράγουν αρκετά αποτελεσματικό μέσο που μπορεί να ανταγωνιστεί με τις δομές του εργοστασίου. Για παράδειγμα:

Εύκαμπτος σωλήνας για τον καθαρισμό του κλιματιστικού

 • Χλωροεξιδίνη. Πρόκειται για ένα δημοφιλές και φθηνό φάρμακο που πωλείται στα φαρμακεία και χρησιμοποιείται στην ιατρική πρακτική ως αντισηπτικό. Διατίθεται σε διάφορες μορφές, αλλά για να δημιουργήσετε μια σύνθεση καθαρισμού, πρέπει να αγοράσετε μια λύση για εξωτερική χρήση με συγκέντρωση 0,05%. Μετά από αυτό, σε αναλογία 1: 1, η χλωρεξιδίνη θα πρέπει να αναμιγνύεται με ιατρική αλκοόλη. Μια άλλη επιλογή για τη χρήση αυτής της αντιμετώπισης είναι ότι πρέπει να θερμανθεί ελαφρά και να ψεκαστεί στο σύστημα κλιματισμού χωρίς ακαθαρσίες.
 • Χλωραμίνη. Αυτό είναι ένα λιγότερο δημοφιλές και μάλλον σπάνιο υγρό. Ωστόσο, εάν έχετε την ευκαιρία να το πάρετε, τότε θα πρέπει να το διαλύσετε σε αναλογία μιας κουταλιάς σούπας ανά λίτρο νερού.
 • Λυσομορφίνη (ιδιαίτερα Lizomorphin 3000). Αυτό είναι ένα αρκετά ακριβό σύγχρονο φάρμακο που χρησιμοποιείται για την παροχή στειρότητας στις επιφάνειες. Λόγω του υψηλού κόστους της, η χρήση της είναι αμφιλεγόμενη, καθώς υπάρχουν εργοστασιακά μέσα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού, τα οποία είναι πολύ φθηνότερα. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη λυσομορφίνη, τότε θα πρέπει να αραιωθεί σε αναλογία 50 γραμμάρια κεφαλαίων ανά λίτρο νερού.

Καλύτερη προθέρμανση του συστήματος ενεργοποιώντας τον κινητήρα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού για την εφαρμογή λύσεων ανοίγματα αναρρόφησης και ακροφύσια στο σύστημα (είναι επιθυμητό να αποφευχθεί στάζει επί του στροφείου). Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση μέρους του προϊόντος από το θάλαμο επιβατών, προρυθμίστε τη λειτουργία ανακύκλωσης. Στο τέλος της διαδικασίας, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη σόμπα για να στεγνώσει. Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία καθαρισμού είναι παρόμοια με τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Παρακαλώ σημειώστε ότι είναι καλύτερο να καθαρίσετε τη δημοφιλή Χλωροεξιδίνη σε θερμοκρασία πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου, έτσι ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά!

Συμπεράσματα

Θυμηθείτε ότι ο καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου, καθώς και η αλλαγή του φίλτρου καμπίνας είναι απαραίτητες σε τακτική βάση! Αυτό όχι μόνο θα παρέχει υψηλή απόδοση, αλλά και να σώσει την υγεία του οδηγού και των επιβατών, όπως χρησιμοποιείται σε αυτό το εργαλείο, όχι μόνο θα ξεπλύνει τη σκόνη και τη βρωμιά από σωλήνες και τα συστήματα κλιματισμού, αλλά και να καταστρέψει τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες που είναι επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όσον αφορά άμεσα τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό, η επιλογή τους είναι επί του παρόντος αρκετά μεγάλη. Εξαρτάται επίσης από την εφοδιαστική, επομένως διαφορετικές μάρκες μπορούν να εκπροσωπούνται σε διάφορες περιοχές. Τι να επιλέξετε εξαρτάται από εσάς. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε - μπορείτε να κάνετε ένα καθαριστικό κλιματιστικού με τα χέρια σας σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή.

Απολύμανση κλιματιστικών

Γιατί είναι απαραίτητη η διεξαγωγή απολύμανσης κλιματιστικών; Από πού προέρχονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί; Ας καταλάβουμε.

Η εσωτερική μονάδα του εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος οδηγεί από μόνη της 500 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα ή περισσότερο. Η σκόνη που πετάει στο δωμάτιο, εγκατασταθεί στα φίλτρα και είναι ωραία - το κλιματιστικό καθαρίζει τον αέρα! Αλλά δεν όλα τα βρωμιά παραμένει, κάτι εξακολουθεί να εισέρχεται στο κλιματιστικό. Ειδικά αν δεν καθαρίσετε τα φίλτρα εγκαίρως...

Ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας είναι υγρός. Το νερό αποχετεύεται στο λουτρό αποστράγγισης, εισέρχεται στο σύστημα αποστράγγισης. Δεν υπάρχει ροή, η οποία θα μπορούσε να απομακρύνει τη σκόνη, η υγρασία εξαντλείται. Η σκόνη, που συσσωρεύεται σε εναλλάκτη θερμότητας και σε λουτρό, απορροφάται, αρχίζει να χυτεύεται. Γίνεται μια εστία μυκήτων και βακτηρίων. Υπάρχει μια μούχλα μυρωδιά, η οποία δείχνει ότι είναι καιρός να απολυμάνετε το κλιματιστικό. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να χύσετε ένα απολυμαντικό χωρίς να καθαρίσετε το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε, να το πλύνετε και στη συνέχεια να το επεξεργαστείτε με ένα μέσο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών.

Πόσο κοστίζει η απολύμανση του κλιματιστικού;

Απολυμαντικό για κλιματιστικά

Για την επεξεργασία εσωτερικών μονάδων διαχωρισμένων συστημάτων χρησιμοποιούμε ένα καλά αποδεδειγμένο εργαλείο Almadez, που παράγεται στη Μόσχα από την εταιρεία "Βασική απολύμανση". Almadez έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, το εργαλείο αυτό είναι ενεργό τόσο σε σχέση με βακτήρια και ιούς, και καλούπια. Στο site almadez.ru μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των παθογόνων μικροοργανισμών με τους οποίους Almadez αγωνίζεται ανελέητα. Αυτό και σταφυλόκοκκοι, και Ε. Coli, και ο ιός της γρίπης, καθώς και πολλοί άλλοι. Το προϊόν είναι πιστοποιημένο και συνιστάται για χρήση στη θεραπεία κλιματιστικών και εξαερισμού. Επιπλέον, δεν προκαλούν διάβρωση των μετάλλων, και ως εκ τούτου, ο εναλλάκτης θερμότητας κλιματισμού, η οποία αποτελείται από σωλήνες χαλκού και πτερύγια αλουμινίου δεν θα καταστραφεί.

Το διάλυμα απολυμαντικού εφαρμόζεται μέσω ενός ψεκαστήρα ή ενός υαλοκαθαριστήρα. Το Almadez ανήκει στην 4η τάξη ουσιών χαμηλής επικινδυνότητας και δεν έχει ευαισθητοποιητική δραστηριότητα, δηλαδή, δεν προκαλεί αλλεργίες.

Στην πρακτική μας υπήρξε μια περίπτωση που μας επέτρεψε να επαληθεύσουμε την αποτελεσματικότητα του Almadez. Με κλιματισμό, τα οποία έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σε ένα ενιαίο όργανο (Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών), ελήφθησαν δείγματα για την παρουσία παθογόνων παραγόντων της φυματίωσης - όλα αυτά δεν έδειξε παθογόνων.

Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών

Πόσο συχνά πρέπει να πραγματοποιώ αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών; Το κάνουμε αυτό κάθε φορά που καθαρίζουμε το κλιματιστικό και δεν λαμβάνουμε επιπλέον χρέωση. Μην δημιουργείτε μούχλα στο σπίτι ή στο γραφείο. Η αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού δεν θα είναι περιττή! Ορισμένα θεσμικά όργανα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες πρέπει να το κάνουν τακτικά. Για παράδειγμα, οι πολυκλινικές, τα νοσοκομεία, οι οδοντιατρικές κλινικές. Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια συμφωνία για την αντιβακτηριακή επεξεργασία των κλιματιστικών.

Αντιβακτηριακός παράγοντας "Octave"

Από το 2016 η εταιρεία μας έχει αγοράσει το φάρμακο "Octave" για την επεξεργασία κλιματιστικών. Το συν του είναι μια ήρεμη, απείθαρχη μυρωδιά. Επιπλέον, το Octave αφρίζει καλύτερα από το Almadez, επομένως δεν είναι μόνο ένα απολυμαντικό, αλλά και ένα καλό απορρυπαντικό. Η επεξεργασία των αεραγωγών και των κλιματιστικών συσκευών υποδεικνύεται άμεσα από τον κατασκευαστή της εγκατάστασης ως ένα από τα πεδία εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας των εναλλάκτη θερμότητας, των αεραγωγών και των φίλτρων.

«Octave» έχει αντιμικροβιακή δραστικότητα έναντι Gram-αρνητικών και Gram-θετικών μικροοργανισμών, ιών, παθογόνων και μύκητες: μούχλα, μύκητες Trichophyton και Candida. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή

Το προϊόν ανήκει στην 4η τάξη ουσιών χαμηλού κινδύνου όταν εφαρμόζεται στο δέρμα και ενίεται στο στομάχι, δεν προκαλεί αλλεργίες.

Καθαριστικά για κλιματιστικά

Για να αποφύγετε ζημιά στο σύστημα κλιματισμού, πρέπει να το επισκευάζετε περιοδικά. Στο κατάστημά μας υπάρχουν όλα όσα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον εξοπλισμό σε καλή κατάσταση.

Τα καθαριστικά για κλιματιστικά μπορούν να αφαιρέσουν τα προϊόντα των συσκευών και να αποτρέψουν την εμφάνιση μύκητα και μούχλα. Η χημική σύνθεση των ουσιών απομακρύνει τις ακαθαρσίες, χωρίς να βλάπτει τις λεπτομέρειες του εξοπλισμού. Τα κεφάλαια παραδίδονται υπό διάφορες μορφές:

 • αεροζόλ. Παρέχεται σε κυλίνδρους υπό πίεση.
 • σπρέι. Παρέχεται σε φιάλες με ψεκαστήρα.
 • υγρό. Παρέχεται σε κουτιά των 5 λίτρων.

Διατίθενται σε προσιτές τιμές - ουσίες για την αφαίρεση λίπους, τον καθαρισμό του εξατμιστή, την παλέτα, τον εναλλάκτη θερμότητας, την απολύμανση των εξαρτημάτων και τα καθολικά μέσα καθαρισμού των κλιματιστικών. Εκτός από τα υγρά, η γκάμα των προϊόντων διαθέτει συμπαγή δισκία για παλέτες. Διαλύονται σε αρκετούς μήνες, παρέχοντας ένα απολυμαντικό αποτέλεσμα.

Για την έκπλυση των συσκευών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τεχνικά μέσα. Ειδικές αντλίες συνδέονται εύκολα στη συσκευή και επιτρέπουν στο σύστημα να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού.

Μέσα για κλιματιστικά

Η εταιρία KAPITANSNAB προσφέρει μέσα καθαρισμού κλιματιστικών. Θα παραλάβουμε την παραγγελία σας τηλεφωνικά.

Ταμπλέτες SmellyJelly®Minis και QwikTreat αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της υγειονομικής και επιδημιολογικής επεξεργασίας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Με τη βοήθεια αυτών των χαπιών, μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας μια ελάχιστη πρόληψη του κλιματιστικού σας, αλλά είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε επιπλέον, μετά από έναν ολοκληρωμένο επαγγελματικό καθαρισμό με Advanced Engineering.

Στο τμήμα μας Ψεκασμός για καθαρισμό κλιματιστικών μπορείτε να βρείτε όχι μόνο Καθαριστικό συμπυκνωτή και Καθαριστικό και απολυμαντικό για εξατμιστήρες, αλλά επίσης Ανιχνευτής διαρροής φούσκας ψυκτικό. Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε πακέτο ενός λίτρου με χειροκίνητο πιστόλι ψεκασμού, το οποίο σας επιτρέπει να επισκευάζετε το κλιματιστικό χωρίς ειδικά εργαλεία ή να ελέγχετε για διαρροή φρέον.

Στο τμήμα Αερόλυμα για τον καθαρισμό κλιματιστικών παρουσιάζονται μοντέλα καθαρισμού εσωτερικών μονάδων - EasyCare, εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών EasyClean και μέσα καθαρισμού πλαστικών επιφανειών EasyFinish. Το 2013, όλα τα αερολύματα για τη συντήρηση των κλιματιστικών του κατασκευαστή Advanced Engineering άρχισαν να παράγονται σε όγκο 600 ml, που είναι κατά 20% περισσότερο από ό, τι παρήχθη προηγουμένως, και η τιμή παρέμεινε η ίδια.

Τα συμπυκνωμένα προϊόντα καθαρισμού της Advanced Engineering παρουσιάζονται σε πλαστικά δοχεία 5 λίτρων. Αυτή η ομάδα είναι πιο βολική για εταιρείες κλιματισμού που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση της κλιματικής τεχνολογίας σε ημι-βιομηχανική κλίμακα. EnviroCoil - Γενικός καθαριστικός παράγοντας για πηνία. SuperClean - μέσα για την απομάκρυνση ισχυρών ρύπων από τους συμπυκνωτές.HydroCoil -αλκαλικό καθαριστικό για τον εξατμιστή. HydroFoam -καθαριστής πυκνωτών οξέων. CondenCide - αλκαλικό καθαριστικό και απολυμαντικό για εξατμιστήρες. DrainKleen- μέσα για την εξάλειψη των δύσκολα απομακρυσμένων φραγμών στους σωλήνες αποστράγγισης.

Καθαριστικά για κλιματιστικά

Σε διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία και βιομηχανία, με τη χρήση του συστήματος HVAC, αφύγρανσης και ύγρανση στις οποίες, για τον έλεγχο της σκόνης, που έχει εγκατασταθεί φίλτρα, μόνο ένα μέρος των ρύπων καθυστέρηση υπόλοιπες ακαθαρσίες εναποτίθεται στις επιφάνειες των εναλλακτών θερμότητας, ανεμιστήρες, και το δοχείο αποστράγγισης. Η συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς σε εκείνα τα μέρη του εξοπλισμού, όπου σχηματίζει ένα υγρασία (εξατμιστήρες κλιματιστικά, αφυγραντήρες, υγραντήρες, δίσκοι αποστράγγισης) οδηγεί στο σχηματισμό των μικροβίων. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση ρύπων πρέπει να καθαρίζονται τακτικά (ή να αντικαταστήσετε) το φίλτρο και να καθαρίσει τον εναλλάκτη θερμότητας, ένα δοχείο αποστράγγισης και, αν είναι απαραίτητο, ανεμιστήρες. Περιορισμένη θεραπεία με απολυμαντικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέσο για τον καθαρισμό κλιματιστικών και συστημάτων split. Περιλαμβάνουν χημικές ουσίες, των οποίων ο σκοπός είναι να αντιμετωπίσουν τη ρύπανση και να μην βλάψουν τον εξοπλισμό και τους ανθρώπους.

Για την κατανόηση μεγάλου αριθμού υγρών για τον καθαρισμό κλιματιστικών, μπορούν να χωριστούν σε χημική σύνθεση και σκοπό.

Σύμφωνα με τη χημική σύνθεση των κεφαλαίων χωρίζονται σε αλκαλικό, όξινο, ουδέτερο, και με βάση τους διαλύτες.

Αλκαλικά μέσα καθαρισμού για τον καθαρισμό των εναλλάκτη θερμότητας.

Τα υγρά που βασίζονται σε αλκάλια είναι αποτελεσματικά για την απομάκρυνση διαφόρων οργανικών ακαθαρσιών (αποθέσεις λίπους και ελαίου). Στα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού χρησιμοποιούνται τέτοιες συνθέσεις για τον καθαρισμό των εξατμιστήρων, καθώς και των ανεμιστήρων ανεμιστήρων, στους οποίους συχνά συσσωρεύονται λιπαρές αποθέσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον εξοπλισμό που λειτουργεί σε μπαρ, εστιατόρια, κουζίνας κ.λπ. όπου ο αέρας είναι κορεσμένος με οργανικά μικροσωματίδια.

Οξικοί καθαριστικοί παράγοντες για τον καθαρισμό των εναλλάκτη θερμότητας.

Αυτά τα υγρά χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των ορυκτών ρύπων (αποθέσεις αλάτων, κλίμακα, σκουριά κ.λπ.). Συνήθως, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των εξωτερικών εναλλάκτες θερμότητας των συστημάτων κλιματισμού, την απομάκρυνση των εναποθέσεων σε ατμογεννήτριες και λέβητες, την απομάκρυνση των ρύπων στα συστήματα αποστράγγισης. Αλλά τέτοια μέσα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα συστήματα αποστράγγισης, όπου χρησιμοποιούνται αντλίες αποστράγγισης, καθώς αυτό οδηγεί στην καταστροφή τους.

Ουδέτερα καθαριστικά για τον καθαρισμό των εναλλάκτη θερμότητας.

Τέτοιοι παράγοντες περιλαμβάνουν διάφορους γαλακτωματοποιητές και συνδυασμούς επιφανειοδραστικών. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των αποθέσεων πετρελαίου και λίπους. Υπάρχουν επίσης καθολικές ενώσεις σχεδιασμένες για την απομάκρυνση οργανικών και μεταλλικών ρύπων. Λόγω της σύνθεσής τους, δεν προκαλούν διάβρωση και δεν έχουν βλαβερές επιδράσεις στο ανθρώπινο δέρμα, καθώς και στο περιβάλλον, καθώς τα συστατικά τους είναι εύκολα βιοαποικοδομήσιμα.

Προϊόντα καθαρισμού με διαλύτες.

Τέτοια υγρά έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν ρύπους με βάση τα προϊόντα πετρελαίου (έλαια, βερνίκια).

Εκτός από τα προϊόντα καθαρισμού για κλιματιστικά, χρησιμοποιούνται επίσης απολυμαντικά. Έχουν στόχο την καταπολέμηση διάφορα μικρόβια και βακτήρια που μπορούν να πολλαπλασιαστούν στον εναλλάκτη θερμότητας και τη λεκάνη αποστράγγισης. Απολυμαντικά σκοτώνουν 99,9% βακτήρια, όπως το MRSA (S. aureus τροποποίηση), Legionella, P. aeruginosa, E.coli, Ε hirae, S.aureous, A.niger, C.albicans.

Τύπος έκδοσης.

Καθαριστικά και απολυμαντικά για συστήματα κλιματισμού διατίθενται με τη μορφή συμπυκνωμένων υγρών, έτοιμων διαλυμάτων σε σπρέι ή συσκευασίες αεροζόλ, καθώς και δισκίων. Συγκεντρωμένα υγρά χρησιμοποιούνται συχνότερα από επαγγελματικές οργανώσεις και έχουν σχεδιαστεί για την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων (εξατμιστές για μονάδες παροχής αέρα εμπορικών συγκροτημάτων, εναλλάκτες θερμότητας για ψύκτες και KKB κ.λπ.). Οι ψεκασμοί, τα αεροζόλ και τα δισκία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες για τον καθαρισμό των οικιακών κλιματιστικών.

Ασφάλεια.

Όταν χρησιμοποιείτε όξινα και αλκαλικά μέσα καθαρισμού, θυμηθείτε ότι με μια ισχυρή συγκέντρωση, μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος. Η χρήση αυτών των ενώσεων είναι απαραίτητη μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας. Όταν χρησιμοποιείτε υγρό με διαλύτη, θυμηθείτε ότι ο διαλύτης διαβρώνει πολλούς τύπους πλαστικού και καουτσούκ και μην χρησιμοποιείτε αυτό το καθαριστικό σε πλαστικά και ελαστικά προϊόντα για να αποφύγετε ζημιές. Αν ένα απορρυπαντικό πέφτει σε πλαστικά ή ελαστικά προϊόντα, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους και, πριν από τη δοκιμή, ελέγξτε εάν είναι δυνατό το αποτέλεσμα αυτού του προϊόντος στο υλικό του προϊόντος και επεξεργαστείτε ένα μικρό μέρος αυτού.

Στον κατάλογο μας μπορείτε να επιλέξετε ένα καθαριστικό για καθαρισμό κλιματιστικών που κατασκευάζεται από την Advanced Engineering (UK).

Απολύμανση του κλιματιστικού στο διαμέρισμα

Παρά το γεγονός ότι κάθε κατασκευαστής δηλώνει την περίοδο των προληπτικών μέτρων σε σχέση με το κλιματιστικό, δεν ενοχλεί κάθε χρήστη να τα παρατηρήσει και να τα εκτελέσει μέσα στον καθορισμένο χρόνο. Παρ 'όλα αυτά, αυτό το μέρος επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση της μονάδας, αλλά και τον αέρα που αναπνέει το άτομο στο δωμάτιο.

Καθαρίστε σωστά το κλιματιστικό

Το κλιματιστικό δεν ψύχει μόνο το εσωτερικό ζεστό αέρα στο δωμάτιο. Το καθαρίζει επίσης από κάθε είδους ρύπους:

 • σωματίδια σκόνης ·
 • σπόρια μούχλας.
 • βιοενεργά μικροστοιχεία (ιούς).

Όλες οι ακαθαρσίες που συλλέγονται από τον αέρα καθίστανται στο εξωτερικό των ειδικών φίλτρων. Απορρίπτοντας τον προληπτικό καθαρισμό της συσκευής κλιματισμού, ο άνθρωπος φέρνει σε κίνδυνο σοβαρά προβλήματα, τα οποία συνίστανται στην υποβάθμιση της υγείας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο το σύστημα καθαρισμού του αέρα θα ενημερώσει τον καταναλωτή σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού. Τέτοιες προειδοποιήσεις μπορούν να εκφραστούν ως:

 1. Ασυνήθιστοι θόρυβοι που προέρχονται από το τμήμα εργασίας του κλιματιστικού.
 2. Παράγονται μυρωδιές που δεν έχουν δει μέχρι τώρα.
 3. Παραλλαγές των παραμέτρων που δηλώνει ο κατασκευαστής.
 4. Σπάνιες ή συχνές εκτομές σβώλων σκόνης, σωματιδίων νερού ή ακαθαρσιών.

Η συχνότητα καθαρισμού του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση των αέριων μαζών στο δωμάτιο που βρίσκεται σε λειτουργία.

Ειδικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας

Στο κλιματιστικό, όλα τα λειτουργικά μέρη του συστήματος υπόκεινται σε αντιβακτηριακή αγωγή. Είναι ιδιαίτερα αναγκαίο να εξεταστεί:

 • εσωτερικές επιφάνειες του εναλλάκτη θερμότητας.
 • σε βάθος μέρη στοιχείων φίλτρου.
 • λεπίδες ανεμιστήρα.

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις αντιβακτηριακής θεραπείας να είναι η χρήση ειδικών αντισηπτικών και αντιμυκητιασικών παραγόντων. Πολύ συχνά περιλαμβάνει πλήρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.

Περιοδικότητα των αντιβακτηριακών μέτρων

Οποιοσδήποτε κατασκευαστής συμβουλεύει να διεξάγει αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού μηχανήματος τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο:

 1. Μετά τους πρώτους μήνες εντατικής χρήσης.
 2. Μετά τη μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης.

Ο οπτικός έλεγχος θα σας βοηθήσει να καθορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την περίοδο συντήρησης του εσωτερικού του κλιματιστικού. Με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τα σήματα:

 • αποικίες μούχλας που βρίσκονται στις εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες εργασίας της μονάδας.
 • λάσπη στο δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων.
 • βλεννογόνων σχηματισμών στο σύστημα αποστράγγισης.

Η συχνότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας επηρεάζεται επίσης από:

 1. Η χρήση απολυμαντικών, ή μάλλον η «τοξική» σύνθεση τους.
 2. Κατάσταση του αέρα εργασίας στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται.

Αντιβακτηριακοί παράγοντες

Για αντιβακτηριακή θεραπεία, χρησιμοποιούνται σήμερα διάφορα μέσα:

 • ένα απολυμαντικό υγρό με βάση τα αντιβιοτικά.
 • καθαριστικά με τη λειτουργία της διάλυσης μολυσματικών ουσιών.
 • χλωριωμένα παρασκευάσματα.

Πρόσφατα, η χρήση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από ιατρικά ιδρύματα για την απολύμανση ιατρικών οργάνων έχει γίνει "μοντέρνα". Σε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, δεδομένου ότι ενεργείτε με τον δικό σας φόβο και κίνδυνο.

Αντισηπτικά απολυμαντικά

Μια πολύ δημοφιλής σύνθεση ονομάζεται "Condiclean". Τα ενεργά συστατικά του καταστρέφουν:

 • παθογόνα βακτήρια.
 • σπόρια μυκήτων ·
 • ιούς.

Μια τέτοια ευρεία γκάμα δράσης επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ισχυρού αντισηπτικού ιατρικής - διγλυκονικής χλωρεξιδίνης. Χάρη σε αυτόν, το 90% των «οικιακών κατοίκων» των ροών των αγωγών αέρα καταστρέφονται. Μορφή απελευθέρωσης αντισηπτικών:

 1. Φιάλη με ψεκαστήρα - 200 mg.
 2. Τακτική φιάλη - 1 λίτρο.
 3. Δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρα.

Μια άλλη ισχυρή αντισηπτική θεραπεία των κλιματιστικών είναι το φάρμακο "Sepupet-asset". Διατίθεται υπό μορφή κόκκων, από τους οποίους παρασκευάζεται ο όγκος εργασίας του διαλύματος. Τα ενεργά συστατικά του επηρεάζουν 100% την καταστροφή:

 • οι αιτιολογικοί παράγοντες της πολιομυελίτιδας.
 • μικροοργανισμοί που προκαλούν φυματίωση.
 • Gram-θετικοί και gram-αρνητικοί ιοί.
 • όλες τις πιθανές αποικίες μυκήτων.
 • οποιοδήποτε τύπο μούχλας.

Το επόμενο, που αξίζει τον σεβασμό του φαρμάκου, είναι η δραστική ουσία "Airco-Clean". Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων στοιχείων που λειτουργούν στο σύστημα κλιματισμού, εκτός από τα φίλτρα. Μετά τη θεραπεία με το συγκεκριμένο σκεύασμα, παραμένει μια λεπτή προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια. Το φάρμακο αφαιρεί άριστα τις αποθέσεις λίπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο εφαρμόζεται σε δύο στάδια. Πρώτον, η επιφάνεια επεξεργάζεται με το καθαριστικό "Airo-clean PREwash" και μόνο μετά την πλήρη ξήρανση εφαρμόζεται το αντισηπτικό "Airo-clean Antiseptic".

Απολυμαίνουμε τον εαυτό μας

Η σειρά της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα είναι η ακόλουθη:

 1. Αποσυνδέστε το μετασχηματιστή AC.
 2. Ανοίξτε την πρόσοψη του εσωτερικού μέρους του συστήματος διαχωρισμού.
 3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα εσωτερικά μέρη του κλιματιστικού από τη σκόνη.
 4. Μετά την αφαίρεση του φίλτρου αέρα για τον τραχύ καθαρισμό των αέριων μαζών, ξεπλύνετε το με τρεχούμενο νερό.
 5. Αν το μοντέλο σας είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροστατικό φίλτρο, επαναλάβετε τις ίδιες ενέργειες με αυτό.
 6. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε όλα τα φίλτρα με νέα.
 7. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν αντιβακτηριακό παράγοντα στις μολυσμένες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του εναλλάκτη θερμότητας, με ένα ψεκασμό.
 8. Μετά από δέκα ή δεκαπέντε λεπτά, ξεπλύνετε την εφαρμοζόμενη ένωση με καθαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα άλλο σπρέι.
 9. Τοποθετώντας το ηλεκτροστατικό φίλτρο και το φίλτρο αέρα στις κανονικές θέσεις, ξεκινήστε το κλιματιστικό στο πρόγραμμα "Ανακυκλοφορία". Αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο για την εξάτμιση της υγρασίας, συμπυκνωμένο στη συσκευή μετά από αντιβακτηριακή θεραπεία.
 10. Μετά από μια σύντομη περίοδο λειτουργίας, εισάγετε τουλάχιστον 100 mg στη ζώνη αναρρόφησης με ψεκασμό. αντιβακτηριακό παράγοντα. Μετά από 20-30 λεπτά εργασίας, η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος θα απολυμανθεί πλήρως.
 11. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα δείξει την απόλυτη ξήρανση του εσωτερικού μέρους του διαχωρισμένου συστήματος.
 12. Το τελευταίο σημείο θα είναι η επεξεργασία όλων των εξωτερικών επιφανειών του κλιματιστικού και των περσίδων του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρησιμοποιούμενα απολυμαντικά είναι «τοξικά» για τους βλεννογόνους του σώματος και τις εκτεθειμένες επιφάνειες. Επομένως, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται σε προστατευτική μάσκα.

Απολύμανση για κλιματισμό - Εταιρεία AIRCUL

Η διεύθυνση της εταιρείας "AIRKUL", Μόσχα, st. Eniseyskaya str.36 σελ.14
+7 (499) 343-34-26 [email protected]
+7 (499) 343-34-26
[email protected]

Απολύμανση για κλιματισμό

Είστε βέβαιοι εάν το κλιματιστικό σας χρειάζεται να απολυμανθεί; Πιστεύετε ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων; Στη συνέχεια, προσπαθήστε να φανταστείτε πόση ποσότητα αέρα αντλεί καθημερινά. Και πόσο περιέχει σκόνη, παθογόνα βακτήρια και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα; Φυσικά, μερικοί από αυτούς καθυστερούν το φίλτρο. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν με ασφάλεια μέσα: εγκαθίστανται στο δίσκο συμπυκνωμάτων, σε διαφορετικά μέρη, και στη συνέχεια βαθμιαία εισέρχονται στο δωμάτιο με τον αέρα που αναπνέετε. Επίσης, τα βακτήρια είναι η πηγή της δυσάρεστης οσμής που προέρχεται από την εσωτερική μονάδα.

Επιπλέον, το συμπύκνωμα, δηλαδή το ίδιο νερό, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τη διάδοση μικροβίων και άλλων οργανισμών. Εάν δεν απολυμαίνετε τακτικά το διαχωρισμένο σύστημα, τότε σύντομα θα υπάρχουν «πράσινες φυτείες» υπό μορφή καταπράσινων φυτειών μούχλας. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, κατά κανόνα, πριν από την έναρξη του κλιματιστικού στους ζεστούς μήνες, είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίσουμε από μέσα με ειδικές προετοιμασίες. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να το κάνετε αυτό το φθινόπωρο, όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το split σύστημα.

Πώς να επιλέξετε μια απολύμανση;

Αυτά μπορεί να είναι σπρέι, αεροζόλ ή δισκία. Το αεροζόλ διαφέρει από το σπρέι, επειδή βρίσκεται σε φιαλίδιο υπό υψηλή πίεση. Κατά κανόνα, είναι πιο συγκεντρωμένο, στεγνώνει μάλλον γρήγορα όταν εφαρμόζεται.

Κάθε ένα από τα φάρμακα έχει το δικό του σκοπό της, για παράδειγμα, που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του συμπυκνωτή ή διαχύτη. Συχνά δεν είναι μόνο άντληση απολύμανση υγρού μέσω του συστήματος, είναι αναγκαίο να διαλύσουν την εσωτερική μονάδα, για να εκτελέσει με το χέρι τον καθαρισμό του εσωτερικού του συσσωρευμένη σκόνη, και στη συνέχεια φορτώνεται εντός των ειδικών δισκία δίσκο αποστράγγισης ή ψεκασμό σε όλες τις διαθέσιμες επιφάνεια ψεκασμού. Το προϊόν επιλέγεται ανάλογα με την χωρητικότητα του συστήματος διάσπασης, καθώς και τον βαθμό μόλυνσης. Για να το διαλέξετε σωστά, συμβουλευτείτε τον διευθυντή της εταιρείας που πωλεί απολυμαντικά.

Πλεονεκτήματα των συμπυκνωμάτων

Η ισχυρότερη ακαθαρσία αφαιρείται χρησιμοποιώντας συγκεντρωμένα παρασκευάσματα. Έτσι, το HydroCoil σε αλκαλική βάση έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό των εξατμιστήρων. Χάρη στη σύγχρονη φόρμουλα, όχι μόνο αφαιρεί βλέννα και δυσάρεστες οσμές, αλλά και αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σύστημα αποχέτευσης τελικά καθαρίζονται με ένα υγρό πλύσεως DrainKleen, τα καταφέρνει με οργανικά φράξει ακόμη και σε κυματοειδή σωλήνες, καθώς είναι καλά αφαιρεί άλατα και τη σκουριά λεκέδες.

Οι συμπυκνωτές λειτουργούν σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες, συνήθως τους παρέχεται αδιήθητος αέρας, τα έντομα, η γύρη φυτών, τα σωματίδια πεσμένων φύλλων εισέρχονται περιοδικά σε αυτά. Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός αυτός θερμαίνεται, όλοι αυτοί οι ρύποι "συγκολλούνται" γρήγορα σε μια πραγματική κρούστα, η οποία είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Γι 'αυτό οι ειδικοί συστήνουν το συμπύκνωμα SuperKleen. Συνδέεται καλά, εξαλείφοντας ακόμη και τα πιο χρόνια στρώματα σε πτερύγια αλουμινίου. Το HydroFoam είναι κατάλληλο για τον ίδιο σκοπό.

Καθαρισμός και απολύμανση κλιματιστικών

Για σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σύγχρονο διαμέρισμα ή γραφείο χωρίς κλιματιστικό, αφού είναι σε θέση να δημιουργήσει άνετες κλιματολογικές συνθήκες στο δωμάτιο.

Ωστόσο, κάποια στιγμή μετά την έναρξη λειτουργίας, αρχίζει να εκπέμπεται μια δυσάρεστη μυρωδιά από το κλιματιστικό, πράγμα που γίνεται πραγματικό πρόβλημα για τους εσωτερικούς χώρους. Η αιτία αυτού του φαινομένου είναι, κατά κανόνα, μικροοργανισμοί, μούχλα και μύκητες, που αναπτύσσονται λόγω του υψηλού επιπέδου υγρασίας στον εξατμιστή και τη δεξαμενή αποστράγγισης.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, μια δυσάρεστη μυρωδιά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Η ροή του αέρα μεταφέρει μαζί τους υφές μυκήτων, καθώς και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας πνευμονικές παθήσεις και αλλεργίες.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα μέρη του κλιματιστικού εγκαίρως. Δεν αρκεί να αντλήσετε το απολυμαντικό μέσω του συστήματος. Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας και τον επακόλουθο καθαρισμό της. Μόνο μετά από αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικά απολυμαντικά, όπως το BON-153 και το StayClean Mini.

Ο εξατμιστήρας, το σύστημα αποστράγγισης και ο στρόβιλος εναλλάκτη θερμότητας είναι τα κύρια μέρη που συσσωρεύουν τη σκόνη. Σε αυτές, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα αποικίες μυκήτων και μικροβίων.

Επιπλέον, η συσσώρευση βρωμιάς στον εξατμιστή και τον στρόβιλο, επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα, οδηγεί σε επιδείνωση των επιδόσεών του, καθώς και στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να ξεκινήσει με την αποσυναρμολόγηση ορισμένων μερών της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το εξωτερικό κάλυμμα αφαιρείται και τα φίλτρα. Μετά από αυτό, τίποτα δεν εμποδίζει τον καθαρισμό του εξατμιστή, του λουτρού αποστράγγισης, του αεραγωγού. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα αυτού του έργου μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού και αν δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε μόνοι σας όλους αυτούς τους χειρισμούς, τότε είναι καλύτερο να ζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών.

Μετά μπλοκ αποσυναρμολογηθεί, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, ένα πανί ή βούρτσα απαιτείται για τον καθαρισμό της επιφάνειας της δεξαμενής αποστράγγισης, έναν εξατμιστή και μία τουρμπίνα αέρα από βρωμιά και μούχλα, και ένα φίλτρο ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί η απόφραξη του σωλήνα αποστράγγισης λόγω απόφραξης, μπορεί να καθαριστεί με ένα καλώδιο και στη συνέχεια να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Στη συνέχεια χρησιμοποιείται το απολυμαντικό BON-153. Ψεκάζεται στις επιφάνειες που πρόκειται να καθαριστούν, αφαιρώντας τα υπολείμματα βρωμιάς και γράσου.

Το BON-153 είναι ένα ισχυρό παρασκεύασμα με τη μορφή ψεκασμού, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση οικιακών κλιματιστικών. Δεν είναι επιθετικό στα υλικά, έχει απορρυπαντικές, αποσμητικές και απολυμαντικές ιδιότητες και χάρη σε μια ειδική φόρμουλα εμποδίζει την αναπαραγωγή μικροοργανισμών για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή του.

Επίσης, τα δισκία StayClean Mini μπορούν να τοποθετηθούν στο δίσκο της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, που παρέχει μόνιμη προστασία από μικροοργανισμούς και μύκητες μεγάλης διάρκειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα δισκία αυτού του προϊόντος, ανάλογα με την ικανότητα του εξοπλισμού.

Η συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού μπορεί να εξαρτηθεί από την ένταση της χρήσης του, καθώς και από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό με απολύμανση δύο φορές το χρόνο: από την αρχή της ζεστής περιόδου και στο τέλος.

Το σήμα για απρογραμμάτιστη απολύμανση του κλιματιστικού μπορεί να είναι η υποβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας του, καθώς και μια δυσάρεστη οσμή.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού είναι απαραίτητο προληπτικό μέτρο. Εκτελείται στην εξωτερική και εσωτερική μονάδα της συσκευής. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί αξίζει να απολυμάνετε το κλιματιστικό και από όπου προέρχονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί.

Γιατί πρέπει να απολυμαίνω ?

Ο εναλλάκτης θερμότητας που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι υγρός.

Το νερό διοχετεύεται στη μπανιέρα και μπαίνει στο σύστημα αποστράγγισης.

Ένα ρεύμα που θα μπορούσε να πλύνει τη συσσωρευμένη σκόνη λείπει, επειδή η υγρασία βγαίνει από την πτώση.

Με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη συσσωρεύεται στους τοίχους του εναλλάκτη θερμότητας και του λουτρού, απορροφάται και αρχίζει να καλουπωθεί, καθιστώντας ένα έδαφος αναπαραγωγής για διάφορα βακτήρια και μύκητες.

Υπάρχει μια βαριά μούχλα μυρωδιά, υποδεικνύοντας ότι είναι απαραίτητο να απολυμάνετε το κλιματιστικό.

Θα μιλήσουμε αμέσως ότι είναι άσκοπο να ρίχνουμε το υγρό για απολύμανση, χωρίς προηγουμένως να καθαρίσουμε το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να το αποσυναρμολογήσετε, να το ξεπλύνετε προσεκτικά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε με μια ειδική θεραπεία.