Ρυθμιστής πίεσης καμινάδας (σταθεροποιητής)

Ο λέβητας, η σόμπα ή άλλος εξοπλισμός θέρμανσης δεν θα εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί, εάν δεν πραγματοποιήσει τη ρύθμιση του εξοπλισμού. Σταθεροποιητής του τζιπ καπνοδόχου, είναι ρυθμιστής, με τη βοήθεια του είναι δυνατό να σχηματιστεί ώθηση, να γίνει σταθερό και, κυρίως, σταθερό. Χωρίς μια καλή ρύθμιση αυτού του συστήματος, πιθανότατα θα συναντήσετε αρχικά το πρόβλημα για πρώτη φορά ότι ο κλίβανος σας είτε θα κάψει άσχημα είτε θα εξασθενήσει καθόλου. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις σωστές ρυθμίσεις συστήματος, μπορείτε να επιτύχετε καλή απόδοση σε συνεχή βάση.

Ποιος είναι ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας;

Κάτω από αυτό το όνομα είναι συνηθισμένο να κατανοείτε μια ειδική συσκευή, έναν μηχανισμό που παραδίδει αέρα σε ίσα μέρη. Αυτό εξασφαλίζει έναν αξιόπιστο και σταθερό διαχωρισμό καπνού. Ένας ειδικός αποσβεστήρας απλά δεν επιτρέπει υπερπίεση στην καπνοδόχο. Οι ρυθμιστές είναι κατασκευασμένοι από "ανοξείδωτο χάλυβα", οπότε πρέπει να μιλήσουμε για την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα αυτών των συσκευών. Μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς ειδικές δεξιότητες και εργασία, αλλά θεωρούν ότι είναι έτοιμοι να λειτουργούν κανονικά μόνο σε θερμοκρασία 500 μοιρών. Στο μέλλον, η ρύθμιση του σχεδίου στην καπνοδόχο θα πραγματοποιηθεί με καθυστερήσεις και αποτυχίες.

Αρχή λειτουργίας

Η ιδιαιτερότητα του έργου του σταθεροποιητή ρεύματος καμινάδας είναι εύκολο να εξηγηθεί με απλά λόγια. Ας υποθέσουμε ότι η δύναμη ή το επίπεδο υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές, τότε ο σταθεροποιητής αρχίζει αυτόματα να γυρίζει τη βαλβίδα, μειώνοντας έτσι την πίεση. Σε αυτή την περίπτωση, ο διεισδυτικός αέρας αναμιγνύεται με τα αέρια. Ο ρυθμιστής θα διατηρήσει το πώμα στο σημείο αυτό έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στην κανονικοποιημένη τιμή. Στη συνέχεια, στην αυτόματη λειτουργία, θα κλείσει στον αγωγό με σπασμένο διακόπτη και το σύστημα θα ξεκινήσει την προηγούμενη λειτουργία του.

Οφέλη

Ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας βοηθά στη διατήρηση της πρόσφυσης, το καύσιμο στην περίπτωση αυτή καίγεται διαδοχικά και καταναλώνεται, γι 'αυτό είναι πολύ πιο οικονομικό. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου μηχανισμού παρέχει μια σειρά θετικών παραμέτρων για τη λειτουργία του λέβητα:

 • Η λειτουργία του λέβητα, ολόκληρο το σύστημα καμινάδας θα είναι ασφαλέστερο.
 • Το κανάλι θα λειτουργήσει πολύ περισσότερο.
 • Σημαντικά μειώνει τον αριθμό των επιβλαβών εκπομπών.
 • Με μια ημι-ανοικτή βαλβίδα, η κυκλοφορία του αέρα στο σύστημα είναι βέλτιστη.
 • Ο σταθεροποιητής θα λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη δομή του σχηματισμού ώσης.
 • Το καύσιμο καίει ομοιόμορφα.
 • Εξαιρείται η πτώση πίεσης, η ώθηση κατά τους ισχυρούς ανέμους.
 • Ο χώρος απομονώνεται από τα καυσαέρια.
 • Δεν υπάρχουν περιττές απώλειες θερμότητας.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε διάφορους λέβητες, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης λειτουργίας χαμηλής θερμοκρασίας.

Θέση ρυθμιστή

Ο ελεγκτής ρεύματος καπνοδόχου πρέπει να βρίσκεται στο χώρο όπου βρίσκεται η πηγή θερμότητας. Η τοποθεσία απευθείας στον ίδιο τον σωλήνα μπορεί να είναι δύο τύπων:

 1. Τοποθέτηση σε απόσταση περίπου 600 mm. από το τελικό σημείο σύνδεσης του αγωγού καμινάδας και του κλιβάνου ή του κλιβάνου του λέβητα.
 2. Η δεύτερη μέθοδος εγκατάστασης περιλαμβάνει τοποθέτηση απευθείας σε επίπεδο με τη σόμπα, η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 mm. από τη βάση του λέβητα. Με απλά λόγια, στην περίπτωση αυτή, ο σταθεροποιητής εγκαθίσταται απευθείας στο πρώτο κομμάτι σωλήνα στο χώρο του λέβητα του λέβητα.

Για σωστή και ασφαλέστερη ρύθμιση, είναι απαραίτητο να γεμίσετε όλα τα κενά και τα ανοίγματα με θερμομονωτικό στεγανωτικό. Με την ευκαιρία, επιτρέπεται η χρήση αμιάντου-τσιμέντου, το οποίο πρέπει να εμποτιστεί πριν από το νερό με νερό.

Πώς να μαζέψετε τον εαυτό σας;

Ο σταθεροποιητής του τρεξίματος καμινάδας μπορεί να συναρμολογηθεί με τα χέρια μας πραγματικά και με βία, ακόμα και ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ελάχιστα εξοικειωμένος με τα θέματα επισκευής και κατασκευής. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε ορισμένα χαρακτηριστικά και να έχετε ένα διαθέσιμο εργαλείο που θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο να λάβετε υπόψη σας όταν εργάζεστε και θα δημιουργήσετε έναν μηχανισμό ο οποίος δεν είναι καθόλου κατώτερος από τα ανάλογα των εργοστασίων και ίσως ακόμα καλύτερα.

Έτσι, ο κατάλογος των εργαλείων:

 • Ένας κύλινδρος αερίου, ακολουθώντας το παράδειγμα του συμπιεσμένου αργού.
 • Φύλλα από "ανοξείδωτο χάλυβα" που μοιάζουν με "πέταλα", ή συνηθισμένες ράβδοι.
 • Ένα ξεχωριστό φύλλο "ανοξείδωτου χάλυβα", πάχους τουλάχιστον 1,2 mm.
 • Μηχανή συγκόλλησης.
 • Αρμονία ή ράβδος, διάμετρος όχι μικρότερη από 8-10 mm.
 • Βίδες, ροδέλες, καρύδια, πριτσίνια.
 • Εργαλεία όπως κλειδιά, κατσαβίδια, μεταλλικά ψαλίδια, σφυρί και τα παρόμοια.

Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι για την κατασκευή ενός αυτοσταθεροποιητή είναι κατάλληλο μόνο ο "ανοξείδωτος χάλυβας". Η επίστρωση ψευδαργύρου απλά δεν είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση. Προκειμένου ο σταθεροποιητής να έχει μια καθολική τιμή, δηλαδή είχε την ικανότητα να ρυθμίζει και να εμποδίζει την καμινάδα, πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες ενέργειες:

 • Περιστρέψτε το σωλήνα, διαστάσεις έως 300 mm.
 • Συγκολλήστε το με ένα αρσενικό σύνδεσμο, η επικάλυψη πρέπει να είναι της τάξης των 10 mm. Σημειώστε ότι η εσωτερική διάμετρος δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 115 mm.
 • Ξύστε τις ραφές και των δύο πλευρών.
 • Βιδώστε το βιδωτό πώμα, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την περιστροφή του "πέταλου κατά 180 μοίρες.
 • Για να γυρίσετε τη βαλβίδα, εγκαταστήστε μια πρόσθετη λαβή για ευκολία.
 • Κάνε μια πλευρά.

Η συσκευή είναι έτοιμη για εγκατάσταση.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Τοποθετημένη καπνοδόχος έλξης σταθεροποιητή είναι αρκετά απλή, γι 'αυτό θα πρέπει να κάνετε ειδικά "πόδια" και το κάτω μέρος, όπου ο ίδιος ο σταθεροποιητής καπναγωγού στηρίζεται. Για λεπτομερή μελέτη, σας συμβουλεύουμε να εξοικειωθείτε με τις εικόνες ή το διάγραμμα. Τα σχέδια και τα σχέδια της εγκατάστασης σταθεροποιητή έχουν πλήρη πληροφόρηση σχετικά με το πώς να διορθώσετε σωστά και πού να το εγκαταστήσετε.

Έχετε επίσης κατά νου ότι συχνά εκτός από τον ίδιο τον ρυθμιστή έρχεται ο αισθητήρας σταθεροποιητή. Με αυτό, τα προβλήματα επίσης δεν προκύπτουν, είναι προσαρτημένο στην καπνοδόχο με ειδικές συνδέσεις, οι οποίες συνοδεύονται από μπουλόνια, σπάνια πριτσίνια.

Σταθεροποιητής (ρυθμιστής) του έργου καπνοδόχου

Η ανομοιογενής ροή αερίων μέσω της καμινάδας είναι συνέπεια των σφαλμάτων στην κατασκευή της ή της εκδήλωσης "αντίστροφης" ώσης. Ο σταθεροποιητής του βυθίσματος της καμινάδας βοηθά στην εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

Φυσικά φαινόμενα στο σύστημα καπνοδόχου

Η σταθερή λειτουργία της πηγής θερμότητας (λέβητας, φούρνος κ.λπ.) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή ρύθμιση και ρύθμιση της κατάστασης καύσης. Ένας από τους παράγοντες είναι η σταθερή πρόσφυση. Τα προϊόντα καύσης (αέρια, υδρατμοί, μηχανικά σωματίδια) από το θάλαμο καύσης εξέρχονται από την καμινάδα. Το τελευταίο είναι ένα κανάλι από πυρίμαχο υλικό (τούβλο, ανοξείδωτο χάλυβα, κεραμικά).

Το σύστημα καπνοδόχου μπορεί να είναι διαφόρων μεγεθών, τόσο σε ύψος όσο και σε εσωτερικό τμήμα. Είναι αρκετά δύσκολο να φτιάξετε μια υψηλή καπνοδόχο (10-15 m) με τις σωστές παραμέτρους. Κατά συνέπεια, υπάρχουν φαινόμενα όπως ένα ασταθές καθεστώς ή «αντίστροφη» ώθηση. Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχει μια αλλαγή στην κατεύθυνση της κίνησης των προϊόντων καύσης προς την άλλη κατεύθυνση - μέσα στο δωμάτιο. Οι αιτίες είναι:

 • μείωση του εσωτερικού καναλιού λόγω αιθάλης, αιθάλης, καθώς και σκουπιδιών.
 • αυξημένη πίεση στην έξοδο από τον αγωγό με ισχυρές ριπές ανέμου (η καμινάδα "φυσάει έξω").
 • εποχιακό κλίμα, υπό το οποίο υπάρχουν διαφορές στην ατμοσφαιρική πίεση και τις θερμοκρασίες κατά τους ψυχρούς ή τους θερμούς χρόνους.
 • Η καμινάδα χτίστηκε στη σκιά "αέρα" ενός άλλου ψηλού κτιρίου ή των κοντινών δέντρων.

Σύστημα καμινάδας με έλεγχο πρόσφυσης.

Αυτό προκαλεί αλλαγή στην αραίωση των καυσαερίων. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να παρατηρηθεί το αντίθετο φαινόμενο, - αύξηση της απελευθέρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ήχος στο σωλήνα μοιάζει με το βρυχηθμό ενός κινητήρα τζετ. Με τη ρύθμιση της πίεσης μέσα στην καπνοδόχο, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη απόδοση των προϊόντων καύσης από το λέβητα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - ο σταθεροποιητής του βυθίσματος της καμινάδας.

Αρχή λειτουργίας

Η ώθηση ρυθμίζεται μεταβάλλοντας τον βαθμό αραίωσης των αερίων στο σωλήνα. Για το σκοπό αυτό, είναι χτισμένος ένας σταθεροποιητής μεταξύ της καμινάδας από τον κλίβανο και της εισόδου στην καμινάδα. Μπορεί να λειτουργήσει σε χειροκίνητη ή αυτόματη λειτουργία.

Ο ρυθμιστής ρεύματος καπνοδόχου είναι ένας αποσβεστήρας (βαλβίδα) ενσωματωμένος σε ξεχωριστό περίβλημα. Όταν η ώθηση αυξάνεται, η βαλβίδα ανοίγει ελαφρά και ξεκινά ένα μέρος του αέρα από το δωμάτιο. Η ροή αερίων ψύχεται, η δύναμη ανύψωσης από το θερμικό στοιχείο μειώνεται, η ταχύτητα εκτίναξης μειώνεται. Και, αντίθετα, με το κλείσιμο της βαλβίδας, η ροή του ψυχρού αέρα μειώνεται, η δύναμη εξόδου αυξάνεται.

Η πρόσφυση σταθεροποιητή συνιστάται να εγκατασταθεί σε λέβητες στερεών καυσίμων, που λειτουργούν:

Αυτό οφείλεται στον χρόνο κατά τον οποίο ο λέβητας μεταβαίνει στην προγραμματισμένη χωρητικότητα και, κατά συνέπεια, σε έναν σταθερό τρόπο λειτουργίας. Δηλαδή, ο φούρνος πρέπει να λιώσει.

Οφέλη

Η εγκατάσταση του σταθεροποιητή ρεύματος καπνοδόχου δίνει μια σειρά θετικών στιγμών:

 • Αυξημένη ασφάλεια της λειτουργίας του συστήματος καπνοδόχου, λόγω της σταθεροποίησης της ροής αερίων καυσίμων.
 • η διάρκεια ζωής της καμινάδας αυξάνεται λόγω της μείωσης των φορτίων αιχμής από θερμά προϊόντα καύσης.
 • μειώνει την ποσότητα επιβλαβών ουσιών που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.
 • λόγω του συνεχώς ανοιγμένου αποσβεστήρα αυξάνεται η κυκλοφορία του αέρα.
 • ο ρυθμιστής είναι σε θέση να λειτουργεί με αναγκαστική και φυσική έλξη.
 • σταθεροποίηση της καύσης καυσίμων ·
 • διατηρώντας μια σταθερή θερμοκρασία των προϊόντων καύσης στην καμινάδα, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν υπερθερμαίνεται.
 • προστασία από ισχυρές ριπές.
 • οι καυσαερίων δεν εισέρχονται στο δωμάτιο.
 • υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας θερμαντικών συσκευών χαμηλής θερμοκρασίας με παλιά συστήματα καπνοδόχων.
 • οι εξωτερικές απώλειες θερμότητας μειώνονται.

Θέση ρυθμιστή

Ο σταθεροποιητής εγκαθίσταται στον ίδιο χώρο με τον λέβητα. Ο σύνδεσμος είναι τοποθετημένος σε κάθετο σωλήνα με δύο τρόπους:

Τοποθετούνται σε απόσταση 400-600 mm από το σημείο όπου συνδέεται ο σωλήνας εξαγωγής από τον κλίβανο και την κύρια καμινάδα.

Ο ελεγκτής ρεύματος καπνοδόχου τοποθετείται στο επίπεδο του κλιβάνου, σε απόσταση τουλάχιστον 400 mm από τη βάση. Με άλλα λόγια, συνδέονται στην αρχή του κύριου τμήματος της καμινάδας.

Τα πιθανά κενά γεμίζονται με στεγανωτικό υψηλής θερμοκρασίας. Επιτρέπεται να συμπιεστεί με αμίαντο, προηγουμένως εμποτισμένο με νερό.

Ρυθμιστές διαφορετικών μεγεθών.

Σταθεροποιητής του βυθίσματος καμινάδας με τα χέρια του

Η βιομηχανία παράγει διάφορα μοντέλα συσκευών για τον έλεγχο του βυθίσματος στην καμινάδα. Αλλά δεν υπάρχει πάντα η ευκαιρία να τα αγοράσετε. Υπάρχουν δύο εκδόσεις σταθεροποιητών, τις οποίες μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:

Πτερύγια

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πτερύγιο, μερικώς ή πλήρως επικαλύπτοντας την εγκάρσια τομή του σωλήνα. Η απλούστερη έκδοση είναι μια εγκάρσια βαλβίδα πύλης (όπως στην κλασική ρωσική καμίνους ή τζάκια).

Μια άλλη επιλογή είναι ένας δίσκος μέσα στη θήκη. Ο κύκλος είναι προσαρτημένος στην εγκάρσια ράβδο, μέσω της οποίας έχει ρυθμιστεί η θέση του πτερυγίου μέσα στον σωλήνα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα και των δύο συσκευών είναι η χειροκίνητη ρύθμιση, η οποία απαιτεί σχεδόν σταθερή παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας του λέβητα.

"Μύκητας"

Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ενός κωνικού σχήματος ένθετου στον κύριο σωλήνα. Εξωτερικά μοιάζει με ομπρέλα. Μέσα στη δομή εγκαθίσταται ένας αισθητήρας θερμοκρασίας ο οποίος παρακολουθεί τη θερμοκρασία του ρεύματος αερίου. Όταν συμβαίνει αντίστροφη έλξη ή όταν η λειτουργία είναι ασταθής, τα αναλωμένα προϊόντα καύσης συσσωρεύονται κάτω από την "ομπρέλα". Υπάρχει γενική αύξηση του θερμότητας. Ο αισθητήρας ενεργοποιεί και στέλνει ένα σήμα στη συσκευή ρύθμισης του φυσικού αερίου. Ο λέβητας είναι απενεργοποιημένος.

Σταθεροποιητής (ρυθμιστής) του βυθιζόμενου καπνού: τι χρειάζεται και τι συμβαίνει

Οποιοσδήποτε εξοπλισμός θέρμανσης, είτε είναι φούρνος είτε λέβητας, δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σταθερή, αποτελεσματική και αδιάκοπη λειτουργία χωρίς να συντονίζει την καύση ποιότητας καυσίμου. Είναι πολύ σημαντικό το βύθισμα στην καμινάδα να είναι σταθερό και σταθερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σταθεροποιητή βύθισης καμινάδας.

Είναι σημαντικό να το προσαρμόσετε σωστά, μόνο για να μπορείτε να πετύχετε μια μεγάλη διάρκεια ζωής του θερμαντήρα σας και την υψηλή απόδοση του. Στο άρθρο θα εξετάσουμε γιατί υπάρχει ένα ρεύμα στο σωλήνα, το οποίο είναι ένας ρυθμιστής του τζιπ καπνού, πώς να το υπολογίσει και να το εγκαταστήσει.

Darco RCO ώθησης Περιστροφικός Σταθεροποιητής

Ποιος είναι ο ρυθμιστής ρεύματος καμινάδας;

Ο όρος σταθεροποιητής νοείται ως ένας ειδικός μηχανισμός, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι η παροχή αέρα στην καμινάδα σε ίσα μέρη. Αυτός είναι ο τρόπος για να εξασφαλιστεί ένα καλό βύθισμα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κανονικής λειτουργίας του θερμαντήρα. Χάρη σε ένα ειδικό κλείστρο ασφαλείας, ο εξοπλισμός σας θα προστατεύεται από υπερβολική πίεση, αυτό το μέρος θα τον ελέγχει και θα το κρατάει πίσω.

Οι ρυθμιστές που είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα είναι καθολικοί, χρησιμοποιούνται με επιτυχία για οποιαδήποτε συσκευή παραγωγής θερμότητας. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν, έχουν αποδειχθεί ως αξιόπιστες και ανθεκτικές συσκευές.

Σκοπός και αρχή της εργασίας

Η απρόσκοπτη λειτουργία της καμινάδας και της πρόσφυσης εξαρτάται άμεσα από τον καιρό και την εποχή. Σε περίπτωση ξαφνικών μεταβολών των συνθηκών θερμοκρασίας κατά τη χειμερινή περίοδο, σε καιρό με αέρα, το σχέδιο αυξάνεται σημαντικά. Για να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να περάσετε περισσότερα καύσιμα, τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος καπνοδόχου.

Χρησιμοποιώντας ένα σταθεροποιητή, μπορείτε να διατηρήσετε τις κατάλληλες τιμές και να μην τους επιτρέψετε να υπερβούν τον κανόνα και συνεπώς το έργο της συσκευής θέρμανσης θα είναι μέγιστα παραγωγικό.

Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, η ποιότητα της ώσης εξαρτάται επίσης από την ατμοσφαιρική πίεση του αέρα, η οποία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή λόγω του καιρού, της ημέρας, του έτους, του τόπου στον οποίο βρίσκεται το σπίτι.

Η αρχή της λειτουργίας του σταθεροποιητή ρεύματος καμινάδας είναι αρκετά απλή. Ας υποθέσουμε ότι η δύναμη ή η στάθμη φτάνει πάνω από τον κανόνα, τότε η συσκευή αρχίζει αυτόματα να γυρίζει τη βαλβίδα, μειώνοντας έτσι την πίεση. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο εισερχόμενος αέρας αναμιγνύεται με τα αέρια. Ο ρυθμιστής θα συγκρατήσει το πώμα στο σημείο αυτό μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στο κανονικό. Στη συνέχεια, στην αυτόματη λειτουργία, θα κλείσει στον αγωγό με σπασμένο διακόπτη και το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας.

Πλεονεκτήματα

Ο αυτόματος ελεγκτής τμημάτων καπνοδόχου έχει πολλές θετικές ιδιότητες. Με αυτή τη συσκευή θα παράσχετε το σύστημα θέρμανσης:

 1. Ασφάλεια του λέβητα και ολόκληρο το σύστημα καπνοδόχου.
 2. Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 3. Μια πολύ μικρότερη ποσότητα επιβλαβών ουσιών θα εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα.
 4. Όταν η βαλβίδα διατηρείται σε ημι-ανοιχτή κατάσταση, οι μάζες του αέρα κυκλοφορούν ελεύθερα.
 5. Ο σταθεροποιητής θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το πώς εκτελείται η έλξη - φυσική ή αναγκαστική.
 6. Η καύση καυσίμου εμφανίζεται ομοιόμορφα, οπότε μην ανησυχείτε ότι η καμινάδα μπορεί να υπερθερμανθεί.
 7. Στον καιρό, που συνοδεύεται από ισχυρό άνεμο, δεν θα υπάρξει πτώση πίεσης.
 8. Δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες οσμές καύσης. ο ελεγκτής δεν θα τους επιτρέψει να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 9. Η απώλεια θερμικής ενέργειας εξαιρείται.
 10. Μια τέτοια συσκευή μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμα και σε λέβητες χαμηλής θερμοκρασίας.

Σταθεροποιητής της ροής καπνοδόχου SWAG με ένα τσάι

Σταθεροποιητής του βυθίσματος καμινάδας με τα χέρια του

Για να χτίσετε ένα ρυθμιστή βυθίσματος για την καμινάδα με τα δικά σας χέρια, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε όλα τα εργαλεία που θα είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της εργασίας.

 • Ένα μπαλόνι με αέρια ουσία με τη μορφή πεπιεσμένου αργού.
 • φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα, τα οποία κατασκευάζονται με τη μορφή πετάλων.
 • ένα φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, το πάχος του οποίου είναι 1,2 mm.
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • οπλισμό ή ράβδο για άξονα διαμέτρου 8-10 mm.
 • βίδες, καρύδια, γρανάζια.
 • κλειδιά, κατσαβίδια, σφυρί, μεταλλικά ψαλίδια.

Για την κατασκευή ενός σταθεροποιητή από μόνο του, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ανοξείδωτος χάλυβας. Η επίστρωση ψευδαργύρου σε αυτή την περίπτωση δεν είναι κατάλληλη.

Για να διασφαλιστεί ότι ο σταθεροποιητής είχε καθολική τιμή, δηλ. έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμίσει και να κλείσει την καμινάδα, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Είναι απαραίτητο να διπλώσετε το σωλήνα έτσι ώστε το μήκος του να είναι περίπου 300 mm.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να συγκολλήσετε την επικάλυψη άρθρωσης στα 10 mm, ενώ είναι σημαντικό το μήκος της εσωτερικής διαμέτρου να είναι 115 mm και άνω.
 3. Στο επόμενο στάδιο, οι ραφές καθαρίζονται προσεκτικά και από τις δύο πλευρές.
 4. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε μια διακοπή στη βαλβίδα, η οποία θα ισούται με το 15% της περιοχής του τμήματος σωλήνων.
 5. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βιδώσετε το βιδωτό πώμα, το οποίο θα εκτελέσει τη λειτουργία της περιστροφής του πέταλου κατά 180 °.
 6. Προκειμένου η βαλβίδα να περιστραφεί εύκολα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί με λαβή.
 7. Κάντε μια πλευρά στη μέση του σωλήνα.

Η εγκατάσταση ενός σταθεροποιητή για την αύξηση του βυθίσματος της καμινάδας είναι μια απλή διαδικασία. Πρέπει να εξοπλίσετε ειδικά "πόδια" και το κάτω μέρος, όπου στηρίζεται ο ίδιος ο σταθεροποιητής καπναγωγού.

Ελλείψει κατάλληλης εμπειρίας σε τέτοιου είδους έργα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες ειδικών. Εάν όλοι αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια τέτοια συσκευή μόνοι σας, τότε μελετήστε προσεκτικά τα διαγράμματα και τα σχέδια της εγκατάστασης.

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: πώς να υπολογίσει το σχέδιο της καμινάδας; Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται κυρίως για βιομηχανικές δομές καπνοδόχων. Για τα ιδιωτικά σπίτια, αυτός ο δείκτης δεν παίζει σημαντικό ρόλο.

Μέθοδοι ενίσχυσης του βύθισης καπνοδόχου

Για να αυξήσετε την πρόσφυση στον σωλήνα υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε το σωλήνα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να καταφύγετε στις υπηρεσίες μιας σκούπας καμινάδας ή να αφαιρέσετε τα χαλίκια από την εσωτερική επιφάνεια της καπνοδόχου με τα χέρια σας με ένα μεταλλικό φούρνο.
 2. Όλοι γνωρίζουν την εξάρτηση της ώθησης από το ύψος και τη διάμετρο του σωλήνα. Από την άποψη αυτή, για να αυξηθεί η ισχύς της καπνοδόχου αυξάνοντας το ύψος της καμινάδας πάνω από την επιφάνεια της στέγης, προσθέτοντάς της πολλά επιπλέον τμήματα. Παρομοίως, η καπνοδόχος απομακρύνεται από το τμήμα της αιολικής στήλης από την κορυφογραμμή και το ψηλότερο κτίριο.
 3. Ακροφύσιο στο σωλήνα εξάτμισης για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Πρόκειται για μια ειδική συσκευή σχεδιασμένη για αυτόματο έλεγχο πρόσφυσης. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ομπρέλας με αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην καμινάδα. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας παρακολουθεί τη λειτουργία θερμοκρασίας των καυσαερίων, αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα. Το ακροφύσιο στο σωλήνα για την αύξηση της ώσης είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της πίεσης στην καπνοδόχο στα 10-35 Pa, βελτιστοποιώντας έτσι τη λειτουργία του θερμαντήρα και την ποσότητα καυσίμου που καταναλώνεται.
 4. Εφαρμογή ειδικού εκτροπέα. Τα μοντέλα των εκτροπέων παράγονται, τα οποία κατασκευάζονται σε μια ειδική αεροδυναμική μορφή. Λόγω της ικανότητας του αέρα να μειώνει την πίεση, με το αποτέλεσμα της πτώσης κατά τη διέλευση του εμποδίου στον εκτροπέα, σχηματίζεται ένα αραιό τμήμα το οποίο διεγείρει τον καπνό να εγκαταλείψει τον αγωγό. Ωστόσο, τέτοιες προσαρμογές είναι αποτελεσματικές μόνο σε καιρικές συνθήκες.

Μοντέλα ρυθμιστικών σχεδίων

Σήμερα η αγορά προσφέρει μια ευρεία ποικιλία μοντέλων ρυθμιστών βαλβίδων καμινάδας που κατασκευάζονται από διάφορους κατασκευαστές.

Εξετάστε τα πιο δημοφιλή και δημοφιλή:

 1. RCO. Τα μοντέλα αυτής της σειράς στερεώνονται με κλιπ πρεσάρισμα και μόνο σε ένα στρογγυλό σωλήνα. Η εφαρμογή τους βρέθηκαν για καμινάδες με κυκλική διατομή κατά μήκος του άξονα του σωλήνα. Ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας εγκαθίσταται στο άκρο του σωλήνα. Δεδομένου ότι οι σύγχρονες καμινάδες έχουν συνήθως στρογγυλεμένο σχήμα σωλήνα, τότε αυτοί οι ρυθμιστές έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα. Μια τέτοια συσκευή είναι η ευκολότερη εγκατάσταση.
 2. RCR. Αυτός ο σταθεροποιητής εγκαθίσταται απευθείας στην καπνοδόχο και στερεώνεται μέσω ειδικών σφιγκτήρων με δυνατότητα ρύθμισης στο διάστημα 120-200 mm και εγκαθίσταται στην έξοδο του λέβητα. Το σοβαρό οικιακό κλίμα συνεπάγεται τη χρήση τέτοιων ρυθμιστών για σωλήνες καμινάδας κατασκευασμένους από κεραμικά, χάλυβα και αμίαντο. Οι καμινάδες με έλεγχο πρόσφυσης στην κλίμακα 10-35 Pa δεν μπορούν να καυχηθούν για υψηλή ποιότητα, ωστόσο, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να τοποθετηθούν.

Σειρά ρυθμιζόμενου ρεύματος καμινάδας RCR με ρυθμιζόμενο σφιγκτήρα

Ρυθμιστής ρεύματος καπνοδόχου σειράς RCP για επιφανειακή στερέωση

Ρυθμιστής καυσαερίων RCW για καμινάδες τούβλων

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να σημειωθεί και πάλι ότι το σχέδιο καμινάδα ρυθμιστής - ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της μονάδας θέρμανσης, οι οποίες επηρεάζουν αμεσότερα τη λειτουργία του όλου συστήματος θέρμανσης.

Ποιος είναι ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας;

Γιατί είναι;

Αυτή η συσκευή, η οποία έχει σχεδιαστεί για τη ρύθμιση και τη σταθεροποίηση του βυθίσματος στην καμινάδα. Όπως γνωρίζετε, η ώθηση είναι το βαρυτικό μέγεθος και η μορφή δράσης. Με άλλα λόγια, τα θερμότερα αέρια ανεβαίνουν ταχύτερα και αντίστροφα. Έτσι, όταν πέφτει η ένταση καύσης στον κλίβανο ή όταν αλλάξει η θερμοκρασία της καμινάδας, το ρεύμα καμινάδας μειώνεται ή αυξάνεται. Για να το ρυθμίσετε και να εφαρμόσετε σταθεροποιητή έλξης. Μπορεί να είναι μηχανικός (χειροκίνητος) τύπος, καθώς και αυτόματος. Η αρχή βασίζεται στην προσθήκη ή μείωση της πρόσληψης επιπλέον ψυχρού αέρα μέσα στην καμινάδα, η οποία πρέπει να εξισώνει τη θερμοκρασία και την ώση, αντίστοιχα.

Σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας

Αφήστε τη φόρμα αίτησης για διαβούλευση

Πού να αγοράσετε;
Διαθεσιμότητα των σημείων πώλησης σε περισσότερες από 50 περιοχές της χώρας. Επιλέξτε το κατάστημα που είναι πιο προσβάσιμο από εσάς.

Παραγωγή
Ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού θέρμανσης αερίου και εξαρτημάτων

Εγκατάσταση και συντήρηση
Η υπηρεσία παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, όπου εκπροσωπούνται τα προϊόντα της εταιρείας. Επιλέξτε τον συνεργάτη που είναι πιο προσβάσιμος σε εσάς.

Tyagopreryvatel (ράβδοι σταθεροποιητής) εξισώνει την πίεση του αέρα στην ζώνη αναρρόφησης του εκχυτήρα και το κύριο καυστήρα κοντά στο μίγμα αερίου εξόδου από τα αυλάκια σχισμή στο ανοικτό τοποθεσία κυρίων καυστήρων, παρέχοντας μια σταθερή αέριο μίγμα καύση σε μία σταθερή κενού στον κλίβανο χωρίς ρύθμιση.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ελεγκτές έλξης είναι ενσωματωμένες συσκευές που συνδυάζουν τόσο μια συσκευή διέλευσης αέρα όσο και μια βαλβίδα ασφαλείας που προστατεύει το σύστημα καυσαερίων από την εμφάνιση μεγάλων υπερβολικών πιέσεων μέσα σε αυτό. Αυτό εξασφαλίζει, σε περίπτωση εμφάνισης του αποτελέσματος του Zhukovsky, την άμεση σταθεροποίηση της πίεσης μέσα στην καπνοδόχο και στα προϊόντα καύσης του λέβητα.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης tyagopreryvatelya είναι η διατήρηση ωθείται στο εσωτερικό της καπνοδόχου σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο, το οποίο εξασφαλίζει μια σταθερή ποιότητα καύσης. Είναι καλά γνωστό ότι μία πτώση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος (εξωτερικού) αέρα ή σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες εκκένωσης προϊόντα καύσης το οποίο απορρίπτει συστήματος μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, πράγμα που στην πραγματικότητα μειώνει την αποδοτικότητα της καύσης καυσίμου και αύξηση της κατανάλωσής του. Κατά συνέπεια, επηρεάζει άμεσα την απόδοση της γεννήτριας θερμότητας (για κατανάλωση φυσικού αερίου). Η χρήση μιας απλής και αποτελεσματικής δευτερεύουσας συσκευής παροχής αέρα, επιτρέπει την ομοιόμορφη καύση καυσίμου, μειώνει τις εκπομπές και εξοικονομεί σημαντικά ενέργεια. Η εμπειρία δείχνει ότι η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειωθεί στο 5%.

Όταν χρησιμοποιείται σε μονάδα που χρησιμοποιεί αέριο, επιτυγχάνεται ένας διακόπτης διαρροής:

• το ρεύμα του σωλήνα εξαγωγής είναι σταθεροποιημένο (οι συνθήκες λειτουργίας σταθεροποιούνται).

• ο εναλλάκτης θερμότητας και τα δομικά στοιχεία της συσκευής θέρμανσης δεν υπερθερμαίνονται.

• Αποκλείεται η εξάρτηση από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

• εκτόξευση του καυστήρα πιλότου κατά τη βραχυπρόθεσμη ανατροπή της ώσης (η διαδρομή ροής αερίου παρεμποδίζεται από τη βαλβίδα διακοπής του διακόπτη έλξης).

• ενώ ο λέβητας βρίσκεται σε αδράνεια, προωθεί την ξήρανση της καμινάδας.

• Ο ρυθμιστής βυθίσματος αποτρέπει τη μείωση της υπερπίεσης (βυθίσματος) μεταξύ της καμινάδας και του χώρου όπου είναι εγκατεστημένη η μονάδα που χρησιμοποιεί το λέβητα (λέβητας).

• Σε αυτόματη λειτουργία διατηρείται η ροή αέρα για δευτερογενή ανάμιξη.

Για λόγους ασφαλείας tyagopreryvateli θα πρέπει να έχει μια δομή που παρέχει μία διαφορά πίεσης μεταξύ της καπνοδόχου και το δωμάτιο όπου ο λέβητας θέρμανσης (D p = 10 Pa), στην οποία περίπτωση η ράβδος σταθεροποιητής αποτρέπει την υπερβολική μείωση της πίεσης (ώθησης) μεταξύ της καμινάδας και του δωματίου όπου το σύνολο λέβητα θέρμανσης.

Δομικά, ο σταθεροποιητής πρόσφυσης μπορεί να κατασκευαστεί σε μια ποικιλία σχεδίων, το πιο συνηθισμένο μοντέλο παρουσιάζεται παρακάτω.

Κίνηση αέρα από το θερμαινόμενο δωμάτιο (από το λέβητα).

Βραχυπρόθεσμη (όχι> 60 δευτερόλεπτα) εκπομπή καυσαερίων στο δωμάτιο (λεβητοστάσιο).

Μετακίνηση καυσαερίων κατά την ανατροπή.

Η κίνηση των καυσαερίων κατά μήκος της διαδρομής των προϊόντων καύσης του λέβητα.

δ - διάμετρος (Øε) καμινάδα.

Η κίνηση του αέρα από τον θερμαινόμενο χώρο (από το χώρο του λέβητα), όταν η καμινάδα εκφορτώνεται περισσότερο από τα δεδομένα του διαβατηρίου.

Σύντομη (όχι> 60c) των καπναερίων μέσα στο δωμάτιο (στο λέβητα) για να παρεμποδίζουν την καμινάδα (flue καταστροφή, την παρουσία των φωλιών Bird et αϊ.)?

Βραχυπρόθεσμη (όχι> 60 δευτερόλεπτα) εκπομπή καυσαερίων στο δωμάτιο (στο χώρο του λέβητα) με ανατροπή της ώσης.

Η κίνηση των καυσαερίων κατά μήκος της διαδρομής των προϊόντων καύσης του λέβητα. (Η διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει ένα θάλαμο καύσεως, έναν εναλλάκτη θερμότητας και ένα κανάλι για την αφαίρεση των προϊόντων της καύσης, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου, της σταθεροποιητικής ράβδου και του αισθητήρα ώσης)

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΤΗΣ ΘΡΗΣΗΣ

H εγκατάσταση αερίου-χρησιμοποιώντας agrev εναλλάκτης πρέπει να είναι συνεχής και σταθερή, και για αυτό είναι απαραίτητο να εξασφαλίσει μια σταθερή σταθερό σωλήνα ώθησης εξάτμισης σε οποιαδήποτε κατάσταση λειτουργίας και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία των καυσαερίων, η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, η κατεύθυνση του ανέμου ή οι ριπές ανέμου συνήθως οδηγούν σε αύξηση ή μείωση της ώσης.

Καπνοδόχου κίνησης αερίου στο κύκλωμα των προϊόντων καύσης του λέβητα με ένα ατμοσφαιρικό καυστήρα είναι λόγω της βαρυτικής δύναμης (διαφορά στο ειδικό βάρος των περισσότερων θερμαινόμενου αερίου λόγω μιας διαφοράς θερμοκρασίας). Τα θερμαινόμενα καυσαέρια στον κλίβανο που έχει μία υψηλή κινητική ενέργεια και η ταχύτητα της ροής λόγω της διαφοράς του πεδίου θερμοκρασία στον φούρνο και των αγωγών εξαγωγής καυσαερίων κινούνται κατά μήκος πίσω και να δημιουργήσει μία αρνητική πίεση (κενό).

Μέσω της δακτυλιοειδούς συγκλίσεως κανάλι ρυθμιστή ώθησης του αέρα του περιβάλλοντος βούρλα στην καμινάδα. Ως αποτέλεσμα, κατά τη λειτουργία της θερμοκρασίας των αερίων του λέβητα καυσαερίων χαμηλώνει στην καπνοδόχο και έτσι μειωμένη θερμική ανελκυστήρα, η ώση μειώνεται. Όταν μειώνοντας το κενό στα μειώνεται σωλήνα και την κινητική ενέργεια του ρεύματος καπναερίων μέσω ενός δακτυλιοειδούς συγκλίσεως κανάλι σχέδιο εκτροπέα ο κρύος αέρας δεν αναρροφάται, και έτσι οι αυξήσεις θερμοκρασία των καυσαερίων και αυξάνει κενού - σχέδιο αυξήσεις.

Για να Ο σχεδιασμός ενός σχισμένου διακόπτη σε λέβητες αερίου του KSG-

Ο σχεδιασμός ενός σπασμένου διακόπτη σε λέβητες αερίου του μοντέλου KCH-

Εγκατάσταση ενός ελεγκτή έλξης σε μια καμινάδα για τους γενικούς λέβητες του μοντέλου KS-TG (B) -

Μέσω του ρυθμιστή του ρυθμιστή βυθίσματος, ο αέρας από το περιβάλλον στην ανοικτή κατάσταση (πρόσθετος αέρας) εισέρχεται στην καμινάδα. Ως αποτέλεσμα, κατά τη λειτουργία της θερμοκρασίας των αερίων του λέβητα καυσαερίων χαμηλώνει στην καπνοδόχο και έτσι μειωμένη θερμική άνωση. Η βαλβίδα ελέγχου ανοίγει αυτόματα λόγω του σχεδίου καμινάδα σε μια καθορισμένη, ρυθμίζεται με τη διαφορά φορτίο ρύθμισης πίεσης μεταξύ της καπνοδόχου και τη θέση όπου έχει εγκατασταθεί ο λέβητας.

Κανονιστικά έγγραφα που ρυθμίζουν την παρουσία στο σχεδιασμό του φυσικού αερίου που κινούνται τα φυτά ή καμινάδες «σχέδιο σταθεροποίησης», συστάσεις σχετικά με το πώς να εγκαταστήσετε ή να είναι μια αναφορά ενός τέτοιου δομικού στοιχείου εκεί:

1 GOST 16569-86 "Συσκευές καυστήρα αερίου για θέρμανση οικιακών κλιβάνων":

βλέπε παράγραφο 3.8 "Συσκευές συνεχούς θέρμανσης πρέπει να έχουν σταθεροποιητές ώσης".

βλέπε σημείο 4.1- "Το πλήρες σετ της συσκευής πρέπει να περιλαμβάνει: - Σταθεροποιητή (σύμφωνα με την παράγραφο 3.8.) - 1 τεμάχιο".

2 GOST R 51733-2001 "Λέβητες αερίου κεντρικής θέρμανσης εξοπλισμένοι με ατμοσφαιρικούς καυστήρες με ονομαστική θερμική ισχύ μέχρι 70 kW", βλέπε σημείο 1.3.3.2:

«1.3.3.2 οδού προϊόντα καύσης: διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει ένα θάλαμο καύσεως, έναν εναλλάκτη θερμότητας και ένα κανάλι για την αφαίρεση των προϊόντων της καύσης, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου, της σταθεροποιητικής ράβδου και του αισθητήρα ώσης:

- Σταθεροποιητής γκαζιού: Μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη στα προϊόντα καύσης του λέβητα για να μειώσει την επίδραση του βυθίσματος της καμινάδας στα χαρακτηριστικά του καυστήρα και στη διαδικασία καύσης. "

3 GOST R 53634-2009 "Λέβητες κεντρικής θέρμανσης αερίου, λέβητες τύπου Β, ονομαστική θερμική ισχύς άνω των 70 kW, αλλά όχι μεγαλύτερη από 300 kW", βλέπε παραγράφους 3.2.2.4:

"3.2.2.4. Σταθεροποιητής του βυθίσματος: η συσκευή που είναι εγκατεστημένη στα προϊόντα καύσης του λέβητα για να μειώσει την επίδραση του βυθίσματος στην καπνοδόχο στα χαρακτηριστικά του καυστήρα και της διαδικασίας καύσης. "

4 "Κανόνες για την παραγωγή των λειτουργιών του κλιβάνου που εγκρίθηκαν με το διάταγμα του Προεδρείου της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του VDPO της 14ης Μαρτίου 2006 Αρ. 153, που συμφωνήθηκε από την Επιστολή του Γραφείου

Gospozhnadzora EMERCOM της Ρωσίας από 10.03.2006, № 19 / M-17/439, και η επιστολή του ρωσικού ROSTEKHNADZOR από 18.11.2005 № 11-10 / 3680 (Διοικητικό Συμβούλιο Editorial: GP Mikita, VI Sidoruk, ΑΑ Feoktistov, SA Palchikov), βλέπε σημείο 7.3.10:

"7.3.10. Η παροχή αέρα για την καύση αερίου πρέπει να πραγματοποιείται μέσω ενός διαύλου τουλάχιστον 120x120 mm. Η είσοδος του καναλιού πρέπει να είναι εφοδιασμένη με ρυθμιστή παροχής δευτερεύοντος αέρα με τη μορφή πόρτας, πύλης ή άλλης διάταξης και να βρίσκεται τουλάχιστον σε δύο σειρές κάτω από τον πυροσβεστήρα. Το καθορισμένο κανάλι μπορεί να απουσιάζει αν χρησιμοποιείται ένας συνεχής καυστήρας αερίου.

Όταν οι κλίβανοι μεταφέρονται σε συνεχή κλίβανο, η παροχή αέρα για καύση αερίου εκτελείται μέσω των ανοιγμάτων της μετωπικής θωράκισης ή του περιβλήματος της συσκευής καυστήρα αερίου. Η παρουσία ενός σπασμένου διακόπτη στην καμινάδα είναι υποχρεωτική. "

5 «Κανόνες εκτέλεσης των εργασιών, η επισκευή κλιβάνων και καπνοδόχων», Μόσχα 1991, σ ekomendovannyh να δημοσιεύσει την απόφαση του τεχνικού συμβουλίου του All-Ρωσίας Εθελοντική Κοινωνία και το Υπουργείο Εσωτερικών της RSFSR συμφωνήθηκε hypno 03/29/1991 έτους Goskomarhstroem RSFSR 06/26/1991 έτους, βλέπε σελ 4.2.14; 4.3.1; 4.3.4; 4.3.6; 4.3.8:

"4.2.14 Οι καυστήρες και συσκευές θέρμανσης μικρού μεγέθους αερίου, τα τζάκια και οι θερμαντήρες αέρα πρέπει να συνδέονται με καμινάδες (κανάλια) με μεταλλικούς σωλήνες.

Το μήκος του κατακόρυφου τμήματος του σωλήνα σύνδεσης ξεκινώντας από το κάτω μέρος του άκρου της συσκευής συλλογής αναθυμιάσεων προς τον άξονα του οριζόντιου τμήματος του σωλήνα θα πρέπει να είναι όχι μικρότερη από 0,5 m. Οι καπνιστές σε ύψος και 2,7 m για συσκευές με σταθεροποιητές έλξης μπορεί να μειωθεί με το μήκος του κατακόρυφου τμήματος 0,25 m, και για συσκευές χωρίς σταθεροποιητή πρόσφυσης - 0,15 μ.

Το μήκος των οριζόντιων μεταλλικών σωλήνων για τη σύνδεση των συσκευών αερίου στα υπό κατασκευή κτίρια δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα, ενώ στα υπάρχοντα - όχι περισσότερο από 6 μέτρα.

Η κλίση του σωλήνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,01 προς τη συσκευή αερίου.

Η ανάρτηση και η στερέωση των συνδετικών σωλήνων πρέπει να αποκλείουν τη δυνατότητα εκτροπής τους.

Οι συνδέσεις των συνδετικών σωλήνων πρέπει να είναι σφιχτά, χωρίς κενά, για να μετακινούνται το ένα μέσα στο άλλο στην πορεία του αερίου κατά τουλάχιστον 0,5 φορά τη διάμετρο του σωλήνα.

Ο σωλήνας σύνδεσης πρέπει να είναι σταθερά συνδεδεμένος με την καμινάδα (κανάλι). Το άκρο του σωλήνα σύνδεσης δεν πρέπει να επικαλύπτει την εγκάρσια διατομή του καναλιού, για την οποία χρησιμοποιούνται οι περιοριστικές διατάξεις (ροδέλα ή αυλάκωση).

Οι σωλήνες σύνδεσης των φύλλων μαύρου χάλυβα πρέπει να βαφτούν με ανθεκτικά στη θερμότητα χρώματα.

4.3.1 Ο εξοπλισμός αερίου για φούρνους θέρμανσης και θέρμανσης περιλαμβάνει:

- συσκευή καύσης αερίου σύμφωνα με το GOST 16569-86,

- ρυθμιστής βυθίσματος για καυστήρες αερίου συνεχούς καύσης,

- ρυθμιστής παροχής δευτερεύοντος αέρα για καύση αερίου (πόρτα φυσητήρα) ·

- Αγωγός τροφοδοσίας με διάταξη ασφάλισης.

4.3.4. Η συσκευή καυστήρα αερίου περιλαμβάνει (Εικ. 4.3) τον κύριο καυστήρα.

Εικόνα 4.3 Γενική άποψη της συσκευής με καύση αερίου με μια θερμοηλεκτρική συσκευή

1 - Κύριος καυστήρας. 2 καυστήρα ανάφλεξης. 3 - θερμοστοιχείο. 4 - πλαίσιο?

5 - η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα. 6 - λαβή γερανός. 7 - ο γερανός. 8 - αγωγός αερίου · 9 - Εγχυτήρας

- καυστήρα ανάφλεξης (για καυστήρες αερίου συνεχούς κλιβάνου είναι επίσης ένας καυστήρας μειωμένης ισχύος).

- αυτοματισμοί ασφαλείας για τον έλεγχο της φλόγας στον καυστήρα χειριστή και κενό στον κλίβανο κλιβάνου ·

- εμπρόσθιο πτερύγιο στο οποίο προσαρτώνται τα εξαρτήματα του καυστήρα αερίου.

- προστατευτικό και διακοσμητικό περίβλημα με γυαλί προβολής σε καυστήρες αερίου της τελευταίας γενιάς,

- σταθεροποιητής σύνδεσης για συσκευές συνεχούς δράσης με καύση αερίου (εικόνα 4.4).

Το Σχ. 4.4. Σταθεροποιητής αεριοποιημένων κλιβάνων συνεχούς καμίνου

4.3.6. Η εγκατάσταση καυστήρα αερίου συνεχούς κλιβάνου και σταθεροποιητή ρυμούλκησης στον κλίβανο πρέπει να αντιστοιχεί στα σχήματα του σχ. 4.6 και Σχ. 4.7.

Το Σχ. 4.6. Σχέδιο του κλιβάνου, που μεταφέρεται σε καύσιμο αερίου κατά τη συνεχή λειτουργία του κλιβάνου.

1-συσκευή καυστήρα αερίου. 2-αγωγός αερίου με εξαρτήματα σε αυτό? 3-γερανός στην κάθοδο?

Το Σχ. 4.7. Σχέδιο εγκατάστασης ενός σταθεροποιητή βύθισης στον καπναγωγό

1 - σταθεροποιητής βυθίσματος. 2 - σωλήνα αμιαντοτσιμέντου. 3 - πλάκα στήριξης. 4 - συμπύκνωση

4.3.8. Αναθυμιάσεων από καμίνους και συσκευή που έχει μία συσκευή συνεχούς καυστήρα αερίου θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μέσω ενός ειδικού ανοίγματος tyagostabilizatora περιοχή διόδου 30 cm2 για συσκευές αερίου καύσης UGOP-Η-4 και 60 cm2 για UGOP ΝΡ-9-συσκευές. Τρύπες και ρωγμές γύρω από tyagostabilizatora μέσω του οποίου καυσαέρια μπορούν να περάσουν στην καπνοδόχο (κανάλι) θα πρέπει να είναι καλά συμπιεσμένο και λερώνω τον εαυτό του διαλύματος.

Για την ευκολία σφράγισης των οπών και των ρωγμών γύρω από τη ράβδο σύνδεσης, συνιστάται η τοποθέτηση του με την σχάρα εξαερισμού. Μετά την τοποθέτηση του σταθεροποιητή γραβάτας και τη στεγανοποίηση των οπών και των εγκοπών, το πλέγμα πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του και επίσης να σφραγιστεί με διάλυμα. "

Λειτουργικότητα του σταθεροποιητή ρεύματος καμινάδας

Η ποιότητα και η αποδοτικότητα του εξοπλισμού θέρμανσης του χώρου, όπως είναι ο φούρνος ή ο λέβητας, θα επιδείξουν υψηλή απόδοση μόνο όταν συντονίζονται για την αποδοτική καύση καυσίμου στον εξοπλισμό. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας έναν σταθεροποιητή τσιμούχας καμινάδας, ο οποίος θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε σωστά τους δείκτες για τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου και του περιβάλλοντος.

Ο σταθεροποιητής πρόσφυσης εξασφαλίζει τη σταθερή τιμή του

Χάρη σε αυτή τη διάταξη, ως σταθεροποιητή του σχεδίου καμινάδα, σχέδιο θα έχει μια σταθερή τιμή, η οποία μειώνει σημαντικά την επιδείνωση της απόδοσης του εξοπλισμού, την αύξηση της αποτελεσματικότητας, και να παρέχουν μακροπρόθεσμη και σταθερή λειτουργία του όλου συστήματος. Με την εμπιστοσύνη που μπορούμε να πούμε ότι το σχέδιο και καμινάδες - τη βάση του έργου των συσκευών παραγωγής θερμότητας σε ένα ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα.

Ποια είναι η χρήση ενός ρυθμιστή ώσης;

Ο ρυθμιστής βύθισης καμινάδας επιτρέπει:

 • Αυτόματη παροχή δευτερογενούς αέρα σε ίσες δόσεις για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση.
 • διατηρούν πίεση στο επίπεδο που απαιτείται για την κανονική λειτουργία.

Η χρήση ενός επιπλέον σταθεροποιητή είναι σχετική για όλους τους τύπους συσκευών παραγωγής θερμότητας, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων στάγδην.

Η αποτελεσματικότητα των συσκευών παραγωγής θερμότητας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να ποικίλουν ως ισχυρή ριπές ανέμου, και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας επηρεάζουν την ώση για να διατηρήσει μια άνετη δείκτες εσωτερική θερμοκρασία που χρησιμοποιείται περισσότερο καύσιμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση του σταθεροποιητή, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως μια ράβδο ενισχυτή, ή μερικά για να το μειώσει, είναι οικονομικά βιώσιμο έργο που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των συσκευών παραγωγής θερμότητας και την εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση.

Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, η σταθερότητα του έργου των συσκευών θέρμανσης, δηλαδή η καπνοδόχος, επηρεάζεται από την ατμοσφαιρική πίεση. Δεδομένου ότι ο δείκτης αυτός μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές διακυμάνσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, η εγκατάσταση ενός συστήματος που θα προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση είναι μια εξαιρετική εγγύηση σταθερής λειτουργίας. Επιπλέον, για την περαιτέρω αύξηση της απόδοσης, συνιστάται η τοποθέτηση εκτροπέων, οι οποίοι να ανταποκρίνονται τέλεια σε αυτό το έργο.

Ο έλεγχος του βυθίσματος στην καπνοδόχο πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους και αποτελεί υποχρεωτική διαδικασία

Ο έλεγχος του βυθίσματος στην καπνοδόχο είναι μια υποχρεωτική τακτική διαδικασία, η οποία διεξάγεται από ειδικούς. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, από αυτό το δείκτη εξαρτάται η σταθερότητα του οικιακού συστήματος θέρμανσης. Αυτή η ένδειξη θα πρέπει επίσης να ελεγχθεί πριν την εγκατάσταση του σταθεροποιητή, διότι αν το σύστημα αρχικά δεν λειτουργεί σωστά, είναι απίθανο να επιτευχθεί ένα βέλτιστο αποτέλεσμα ακόμη και με τη χρήση συσκευών υψηλής τεχνολογίας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν είναι δυνατό να καλέσετε έναν ειδικό, η έλξη μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μέσα "ανθρώπων".

 1. Το έφερε χαρτί με φωτιά στην καμινάδα, θα επιτρέψει τη χρήση καπνού για την ανίχνευση της παρουσίας, της απουσίας και επίσης της δύναμης έλξης.
 2. Ένα μικρό κομμάτι χαρτιού τουαλέτας, που στηρίζεται στην καπνοδόχο, σύμφωνα με το επίπεδο προσαρμογής, θα προκαλέσει την παρουσία του.
 3. Ο καπνός ενός τσιγάρου, ή μάλλον της κατεύθυνσής του, είναι επίσης ένας πολύ εύγλωττος δείκτης.

Ανεμόμετρο - μια ειδική συσκευή μέτρησης πρόσφυσης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ατυχήματα με συσκευές θέρμανσης μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη, οπότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν να προσλάβει έναν ειδικό με μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο.

Τι να κάνετε αν υπάρχουν προβλήματα έλξης

Αν το ερώτημα για το πώς να ελέγξετε το σχέδιο στην καπνοδόχο, καθόλου σαφές, αλλά σε περίπτωση που το όργανο ή άλλα διαθέσιμα μέσα δείχνουν την απουσία ή ανεπάρκεια της ώθησης της εξάτμισης είναι απαραίτητο να βρεθεί η αιτία. Η απάντηση στο ερώτημα: γιατί να μην το σχέδιο, μπορεί να έχει πολλαπλές απαντήσεις. Συχνά υπάρχει σχέδιο στην καπνοδόχο, όταν το ύψος του είναι επαρκής όταν ήταν συντρίμμια περιορισμό της ροής αέρα ή συσσωρευμένη αιθάλη όταν δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας στην καπνοδόχο και έξω από αυτό, και όταν μια ανάστροφη ώση παράγεται στον καπναγωγό.

Η αντίστροφη ώθηση είναι η λανθασμένη λειτουργία του συστήματος, η οποία δεν καταλήγει στην απόσυρση των προϊόντων καύσης στην ατμόσφαιρα, αλλά η απόσυρσή τους πίσω στο δωμάτιο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς να απαλλαγείτε από αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο:

 • αυξήστε τις διαστάσεις του σωλήνα, οι οποίες πιθανότατα δεν έχουν επιλεγεί σωστά.
 • Ελέγξτε τη στεγανότητα της δομής, την παρουσία μόλυνσης που παρεμποδίζει το συμπέρασμα.
 • λύση μπορεί να είναι ένα αναγκαστικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε έναν ειδικό ανεμιστήρα.

Επιπλέον, εάν η ώση επιστροφής δεν είναι μεγάλη - ο ενισχυτής έλξης μπορεί να βοηθήσει. Για να ξεφορτωθεί αυτό το πρόβλημα, ο ειδικός που μπορεί να διαβάσει τα σχέδια και τις συστάσεις θα σας βοηθήσει.

Κατασκευή καμινάδας

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της καπνοδόχου με τα χέρια του, χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες και σε συνεννόηση με τη χρήση του μπορεί να συνοδεύονται από εμπειρογνώμονες τέτοια αρνητικά φαινόμενα, όπως το χάσμα ώθηση, υπερβολική δίψα, και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναρωτιούνται πώς να κάνει μια καμινάδα για ένα λέβητα φυσικού αερίου, ή να κάνετε την καυσαερίων στο λέβητα σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια του, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου θα γίνει το πρόγραμμα ή το έργο. Θα υποδείξει τη θέση όπου μπορεί να εντοπιστεί η στήλη αερίου, ποιος θα πρέπει να είναι ο σωλήνας εξόδου, εάν πρέπει να τοποθετηθούν οι εκτροπείς και ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληροί ο αγωγός εξαερισμού.

Ζητώντας το ερώτημα πώς να φτιάξετε μια καμινάδα για ένα λέβητα αερίου, μην ξεχνάτε ότι στον αγωγό καυσαερίων της στήλης αερίου πρέπει να υπάρχει ένα βύθισμα που υποστηρίζει μια κανονική διαδικασία συνεχούς καύσης. Διαφορετικά, εάν η ώθηση είναι ανεπαρκής, μπορεί να οδηγήσει σε απόσβεση της φλόγας και επακόλουθη έκρηξη οικιακού αερίου. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της κατασκευής, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στον σωλήνα καμινάδας, ο οποίος θα πρέπει να έχει το μέγεθος ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ειδικών.

Λειτουργία της στήλης αερίου

Η στήλη αερίου μπορεί να έχει μια αυτόματη βαλβίδα που κόβει την παροχή αερίου ελλείψει έλξης, αλλά αυτό δεν επιλύει το πρόβλημα στο συγκρότημα. Αν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η στήλη αερίου πέσει νεκρή και εμφανιστεί μια χαρακτηριστική οσμή αερίου, αυτός είναι ο πρώτος δείκτης της δυσλειτουργίας του συστήματος εξαερισμού.

Για την κανονική λειτουργία τόσο των λεβήτων αερίου όσο και των στηλών, καθώς και για τζάκια και φούρνους με στερεό καύσιμο, πρέπει να ρυθμίζεται η κανονική λειτουργία της καμινάδας. Επιπλέον, μία από τις βασικές σύγχρονες αρχές εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων υποδηλώνει ότι η προσαρμογή, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του σχεδίου της καμινάδας, είναι μια βολική και κερδοφόρα επένδυση. Με τα χέρια του, το τζάκι, το οποίο έχει έναν περιοριστή του τζακιού, θα επιτρέψει να ζεσταθεί το δωμάτιο. δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα και δεν εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.

Η χρήση και η κατάλληλη εφαρμογή των σταθεροποιητών θα επιτρέψει την έγκαιρη, αυτόματη αύξηση των διαδικασιών που παρέχουν μια ροπή έλξης στην καπνοδόχο και δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση υπερβολικής κατανάλωσης ενεργειακών φορέων.

Λόγω αυτού, η εκπομπή στην ατμόσφαιρα αερίων που επιτρέπουν την εμφάνιση οπών του όζοντος στην ατμόσφαιρα μειώνεται και αυτή είναι μια διαδικασία που επηρεάζει άμεσα την κατάσταση του περιβάλλοντος και του κλίματος.

Σταθεροποιητής του τζιπ καπνού: σχέδια + βίντεο

Η σταθερότητα και η απόδοση του λέβητα ή του κλιβάνου εξαρτάται άμεσα από την έγκαιρη ρύθμιση της έντασης καύσης του χρησιμοποιούμενου καυσίμου. Για τη βέλτιστη λειτουργία των συσκευών παραγωγής θερμότητας, είναι απαραίτητο να υπάρχει σταθερό βύθισμα στην καμινάδα, ώστε να διατηρούνται οι ειδικοί σταθεροποιητές που χρησιμοποιούνται. Ένας σωστά συντονισμένος ελεγκτής αυξάνει σημαντικά την απόδοση και αυξάνει τη μακροζωία του κλιβάνου ή του λέβητα.

Ποιος είναι ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας;

Η ράβδοι σταθεροποιητής ή διακόπτη - ένας ειδικός μηχανισμός για την εκτέλεση δευτερεύουσα παροχή αέρα δοσολογούνται, το οποίο επιτρέπει βέλτιστη στήριξη για μια καμινάδα για το λέβητα ή έλξης κλίβανο αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ο διακόπτης εφοδιάζεται με μία βαλβίδα ασφαλείας, αποτρέποντας τη δημιουργία υπερβολικής πίεσης.

Η πρόσφυση σταθεροποιητή στην καπνοδόχο είναι καθολική, είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε συσκευή παραγωγής θερμότητας, χρειάζεται ελάχιστη επιφάνεια και είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση. Οι συσκευές είναι σε θέση να λειτουργούν σε θερμοκρασίες λειτουργίας μέχρι 500 ° C, καθώς και σε συστήματα θέρμανσης με συσκευές παραγωγής θερμότητας συμπυκνωμάτων, στις οποίες η θερμοκρασία των καμένων αερίων είναι κάτω από το σημείο δρόσου.

Ο σκοπός του σταθεροποιητή

Ο σχεδιασμός του συστήματος εξαγωγής καπνού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της συσκευής θέρμανσης, μαζί με την οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Οι φυσικές μεταβολές της θερμοκρασίας που προκαλούνται από τον καιρό ή την εποχή του χρόνου έχουν σημαντική επίδραση στην αποτελεσματικότητα. Σημαντικές μεταβολές της θερμοκρασίας κατά την κρύα εποχή μπορεί να προκαλέσουν το σχηματισμό υψηλού ρεύματος αέρα στην καμινάδα, γεγονός που θα προκαλέσει μείωση της απόδοσης ολόκληρου του συστήματος και αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Η έλξη σταθεροποιητή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη δημιουργηθείσα πίεση στη βέλτιστη τιμή, αυξάνοντας έτσι την απόδοση της συσκευής θέρμανσης.

Επίσης, το ρεύμα στο σύστημα εξαγωγής καπνού επηρεάζεται από την ατμοσφαιρική πίεση του αέρα, η οποία μπορεί να οφείλεται στην τοποθεσία του σπιτιού, τις καιρικές συνθήκες, την εποχή του χρόνου και της ημέρας. Για παράδειγμα, η διαφορά στην ατμοσφαιρική πίεση τον Μάρτιο σε συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες και τον Σεπτέμβριο σε μια καθαρή μέρα μπορεί να φθάσει τα 90 Pa.

Το βίντεο που παρουσιάζεται παρουσιάζει την αρχή λειτουργίας και τη λειτουργία του σταθεροποιητή έλξης στην καπνοδόχο.

Αρχή λειτουργίας και πλεονεκτήματα της εγκατάστασης σταθεροποιητή

Μόλις η ώθηση σύστημα συλλογής αναθυμιάσεων καθίσταται πλέον βέλτιστη τιμή, η βαλβίδα ανοίγει και η συσκευή μειώνει την πίεση από τον αέρα που προέρχεται από τον χώρο, και το οποίο όταν αναμιγνύεται με το καυσαέριο μειώνει τη θερμοκρασία αυτού. Ως αποτέλεσμα, η θερμική ανυψωτική δύναμη μειώνεται και όταν επιτευχθεί η βέλτιστη τιμή, η βαλβίδα κλείνει ξανά.

Αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο απλή και ταυτόχρονα αρκετά αποτελεσματική και επιτρέπει την ομοιόμορφη καύση, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομία καυσίμου. Επίσης, τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός σταθεροποιητή πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

 • ασφάλεια λειτουργίας του συστήματος καπνοδόχου.
 • επέκταση της διάρκειας ζωής της καμινάδας.
 • μείωση του επιπέδου επιβλαβών ουσιών που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα ·
 • Λόγω της συνεχώς ανοικτής βαλβίδας του σταθεροποιητή, αυξάνεται η κυκλοφορία της ροής αέρα.
 • Η δυνατότητα λειτουργίας σταθεροποιητή, τόσο με φυσικό βύθισμα όσο και με εξαναγκασμό.
 • η διαδικασία καύσης του καυσίμου εμφανίζεται ομοιόμορφα και η καμινάδα δεν υπερθερμαίνεται ταυτόχρονα.
 • με ισχυρές ριπές ανέμου, εξασφαλίζεται η απόσβεση ξαφνικών αλλαγών στην ώθηση.
 • η μυρωδιά της καύσης δεν διεισδύει στο δωμάτιο.
 • τη δυνατότητα χρήσης παλαιών συστημάτων καπνοδόχων με νέους λέβητες χαμηλής θερμοκρασίας.
 • την πρόληψη της απώλειας θερμότητας.
 • η οικονομία καυσίμου είναι έως και 15%.

Παραλλαγές της διάταξης του σταθεροποιητή του βύθισης

ελκυσμού του καπναγωγού σταθεροποιητής μπορεί να ρυθμιστεί εκεί όπου η διάταξη παραγωγής θερμότητας τοποθετημένη ή σε ένα παρακείμενο δωμάτιο στο οποίο η έξοδος είναι διατεταγμένη από το λέβητα ή κλίβανο σε ένα σύστημα συλλογής αναθυμιάσεων. Η πίεση μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 35 Pa.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι εγκατάστασης του σταθεροποιητή πρόσφυσης:

 • η συσκευή τοποθετείται 500 mm πάνω από τη στάθμη της σύνδεσης μεταξύ της συσκευής παραγωγής θερμότητας και του συστήματος εξαγωγής καπνού ·
 • ο σταθεροποιητής έλξης εγκαθίσταται στο ίδιο επίπεδο με τη σύνδεση μεταξύ της συσκευής παραγωγής θερμότητας και της καπνοδόχου, αλλά αυτή η απόσταση πρέπει να απέχει τουλάχιστον 400 mm από την επιφάνεια δαπέδου.

  Επίσης, οι περισσότεροι κατασκευαστές εξοπλισμού παραγωγής θερμότητας, συνιστά τη χρήση ειδικών σταθεροποιητών, που ονομάζονται "μύκητες" στους ανθρώπους. Ένας παρόμοιος ρυθμιστής πίεσης είναι ένα μικρό κομμάτι μιας καμινάδας με μια μυκητιακή διαστολή και μια ανοικτή περιοχή κάτω από αυτήν για την εισροή εξωτερικού αέρα. Αυτή η λύση σχεδιασμού σε σύγκριση με την παραδοσιακή έξοδο καυσαερίων έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • σταθεροποίηση της πίεσης στον κλίβανο του θερμαντήρα.
  • την εξάλειψη της περίσσειας βυθίσματος στην καμινάδα και, κατά συνέπεια, την ομαλοποίηση της απόδοσης της συσκευής παραγωγής θερμότητας.
  • προστασία της συσκευής παραγωγής θερμότητας σε περίπτωση βύθισης επιστροφής στο σύστημα καπνοδόχου.
  • έλεγχο πρόσφυσης.

  1-ροή αέρα από το δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένος ο θερμαντήρας.

  2-βραχυπρόθεσμα, όχι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα, ρίψη στο λέβητα των καυσαερίων.

  3 κατεύθυνση των καυσαερίων σε περίπτωση ανατροπής έλξης.

  4 κατεύθυνση των καυσαερίων της συσκευής παραγωγής θερμότητας θέρμανσης.

  Ειδική αισθητήρας σταθεροποιητής είναι τοποθετημένος κάτω από την κουκούλα σε ένα καλούπι και ενεργοποιείται με την αλλαγή της θερμοκρασίας των καυσίμων αερίων. Στην περίπτωση όπου υποβάθμιση λαμβάνει χώρα ή την εμφάνιση της αντίστροφης επίδρασης ώσης, κατανέμονται σε καυσαέρια καύσεως θα πρέπει να συλλέγονται στο πλαίσιο του μύκητα και να οδηγήσει στον αισθητήρα θερμότητας, και αυτό είναι με τη σειρά του θα προκαλέσει τον τερματισμό της παροχής αερίου προς τον καυστήρα και τη διάταξη θέρμανσης απενεργοποιείται αυτόματα.

  Κατεύθυνση των προϊόντων καύσης και ροής αέρα μέσω του αισθητήρα σε κανονικό ρεύμα βρύσης στην καμινάδα

  Στην καμινάδα υπάρχει μια αντίστροφη ώθηση - τα προϊόντα καύσης αναγκάζονται να πάνε κάτω από την ομπρέλα στον αισθητήρα

  Κάποιοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών ή εξοχικών κατοικιών κατασκευάζουν στις καμινάδες όλους τους δυνατούς εναλλάκτες θερμότητας για τη συλλογή υπολειπόμενης θερμότητας από προϊόντα καύσης και για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Ωστόσο, είναι αυστηρά απαγορευμένο αυτό, διότι στην περίπτωση αυτή η αφαίρεση του καπνού επιδεινώνεται λόγω της απόσβεσης της καπνοδόχου και ο αισθητήρας θα λειτουργεί πάντοτε.

  Δομικά, οι αισθητήρες σταθεροποίησης ρεύματος καπνοδόχου χωρίζονται σε:

  Κατά κανόνα, η εγκατάστασή τους δεν παρουσιάζει προβλήματα. Οι σταθεροποιητές εγκαθίστανται παραδοσιακά με βίδες και παξιμάδια με αυτοεπιπεδούμενες πλατφόρμες σε ειδικά διαμορφωμένες τρύπες.

  Αυτοσυναρμολόγηση του σταθεροποιητή

  Για να γίνει ο σταθεροποιητής θα απαιτηθεί:

  • ημιαυτόματη συσκευή αργού για συγκόλληση.
  • ένα μπαλόνι αερίου αργού.
  • δίσκοι λείανσης;
  • ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 ή 321 με πάχος 8-10 mm.
  • διαμέτρου 8-10 mm για τον άξονα, βίδες, παξιμάδια και ροδέλες.

  Η σύνδεση του σωλήνα πρέπει να συγκολληθεί μεταξύ τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε η εσωτερική διάμετρος να είναι 115 mm. Οι συγκολλήσεις θα πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά από το εξωτερικό και το εσωτερικό και να κάνουν μια διακοπή για τη βαλβίδα, η οποία είναι το 15% του τμήματος της καπνοδόχου.

  Στην περιοχή του αποσβεστήρα είναι εγκατεστημένη μια κλειδαριά και ο περιστροφικός άξονας, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με περιστρεφόμενη λαβή βαλβίδας, εκτείνεται από τον σωλήνα κατά 120-150 mm. Από την κορυφή και το κάτω άκρο, σε απόσταση 25-30 mm, περιστρέψτε τις πλευρές για να συνδεθείτε με γειτονικούς σωλήνες.

  Η εγκατάσταση του σταθεροποιητή επιτυγχάνεται καλύτερα κατά τη θραύση του σωλήνα καπνού. Για τη σταθεροποίηση της συσκευής στους άνω και κάτω σφιγκτήρες χρησιμοποιούνται πλάτος 50-60 mm.

  Σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ενός αυτο-κατασκευασμένου σταθεροποιητή έλξης.

  Ακολουθία

  Η ασφαλής λειτουργία και η υψηλή απόδοση των φούρνων και των λεβήτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα επαρκούς βύθισης στην καπνοδόχο. Αν υπάρχουν ακόμη και μικρά προβλήματα με το σύστημα εξαγωγής καπνού, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε την καμινάδα για τη βατότητα και να προχωρήσετε στην ομαλοποίηση της πρόσφυσης. Η παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο είναι πολύ επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή. Εκτελέστε εργασίες επισκευής και εγκαταστήστε το σταθεροποιητή αρκετά πιθανόν με τα χέρια σας.