Παροχή αέρα εξαερισμού στον τοίχο: χαρακτηριστικά της διάταξης

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το σπίτι από το κρύο, το θόρυβο, τη σκόνη και άλλες αρνητικές εξωτερικές επιρροές, ένα άτομο σφραγίζει οικοδομικές δομές. Μαζί με τη βελτίωση των χαρακτηριστικών μόνωσης, η ποιότητα του αερισμού μειώνεται - η πρόσληψη καθαρού αέρα μειώνεται.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολλούς τρόπους. Μία από τις πιο προσιτές και αποτελεσματικές μεθόδους είναι η τοποθέτηση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας στον τοίχο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη παροχή καθαρού αέρα.

Τα καθήκοντα του τείχους "παράσιτο"

Η κύρια λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να εξασφαλίσει την παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα ή στο σπίτι.

Ο ανεμιστήρας τοίχου ομαλοποιεί το μικροκλίμα του δωματίου, όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποστολή του.

Ανάγκη εγκατάστασης βαλβίδας εξαερισμού

Με τη μαζική αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με προϊόντα PVC, ο φυσικός εξαερισμός έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του - η εισροή αέρα από το εξωτερικό έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της στεγανότητας των σύγχρονων δομών. Η ταχύτητα κυκλοφορίας των ρευμάτων αέρα σε έναν κλειστό χώρο τείνει στο μηδέν, γεγονός που έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του μικροκλίματος.

Εάν δεν λάβετε μέτρα για τη βελτίωση του εξαερισμού, τότε με την πάροδο του χρόνου μικρού προβλήματος, μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές συνέπειες:

 1. Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται, γεγονός που έχει κακή επίδραση στην υγεία του ατόμου. Η ταχεία κόπωση, η υπνηλία, ο πονοκέφαλος, η μειωμένη απόδοση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου.
 2. Υψηλή υγρασία και έλλειψη κυκλοφορίας αέρα - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων. Τα σπόρια της μήτρας είναι ικανά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να προκαλέσουν εμφάνιση βρογχικού άσθματος. Στη ζώνη κινδύνου - μικρά παιδιά και άτομα με χαμηλή ασυλία.
 3. Ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς με χαμηλή ροή αέρα - δυσάρεστες οσμές, ρύπανση, βλαβερές ουσίες δεν εξαλείφονται φυσικά.
 4. Σε συνθήκες σταθερής υψηλής υγρασίας, τα δομικά στοιχεία του κτιρίου φθείρονται ταχύτερα.

Η λειτουργία του παραθύρου στη λειτουργία εξαερισμού είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα που αναφέρονται, αλλά ταυτόχρονα μειώνονται τα κύρια πλεονεκτήματα του "πλαστικού" υαλοπίνακα: μόνωση θερμότητας και θορύβου.

Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας αέρα παροχής είναι αρκετά πρωτόγονος. Η συσκευή αποτελείται από ένα κυλινδρικό σώμα, με διάμετρο 6-14 εκ. Στο εσωτερικό της βαλβίδας υπάρχει θερμομόνωση και θόρυβος, καθώς και ένα φίλτρο.

Μεμονωμένα στοιχεία ενός τυπικού σχεδιασμού βαλβίδων εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Αεραγωγός. Στον σωλήνα, οι μάζες αέρα προέρχονται από το εξωτερικό προς το δωμάτιο. Η διάμετρος του αγωγού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό ροής της βαλβίδας παροχής. Κατά κανόνα, το στοιχείο αυτό είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.
 2. Μάσκα εξαερισμού. Βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής από μικρά ζώα, βροχοπτώσεις και συντρίμμια. Το βέλτιστο υλικό για την κατασκευή είναι το αλουμίνιο. Σε μερικά μοντέλα υπάρχει ένα ένθετο κουνουπιού από πολυμερή νήματα.
 3. Θερμομονωτικό παρένθεμα. Διασχίζει ολόκληρο τον αγωγό και προστατεύει τον τοίχο από την κατάψυξη, παρέχοντας μείωση του θορύβου του δρόμου.
 4. Στοιχείο φίλτρου. Καθαρίζει εισερχόμενο αέρα από τη σκόνη.
 5. Διακοσμητικό κάλυμμα. Εγκαθίσταται από το εσωτερικό του τοίχου. Το πλαστικό κάλυμμα είναι εφοδιασμένο με λαβή για τη ρύθμιση της ροής του αέρα.

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τη βαλβίδα με δακτύλιο στεγανοποίησης με αποσβεστήρα. Και τα δύο μέρη τοποθετούνται στο εσωτερικό του τοίχου και συγκρατούν τις ριπές ανέμου.

Το σύστημα λειτουργεί με απλή αρχή. Ο αέρας, που διέρχεται από τη σχάρα και το φίλτρο, καθαρίζεται, κινείται κατά μήκος του θερμομονωτικού καναλιού και θερμαίνεται λίγο. Στον περιορισμένο χώρο του σωλήνα μειώνεται η ταχύτητα ροής του αέρα, εισέρχεται στον ρυθμιζόμενο αποσβεστήρα και στη συνέχεια μέσα από τις τεχνολογικές οπές - στο εσωτερικό του δωματίου.

Ο εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί συνεχώς με κλειστά παράθυρα. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο δεν ψύχεται. Ωστόσο, για την κανονική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • παρουσία κάσας εργασίας.
 • η κίνηση των αέριων μαζών, ακόμα και με κλειστές πόρτες μέσα στις εγκαταστάσεις - είναι απαραίτητο να υπάρχει απόσταση μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας των 1,5 cm ή να εξοπλίζονται οι γρίλιες εξαερισμού.

Το έργο της κουκούλας μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά. Ανοίξτε το παράθυρο και φέρτε το λεπτό χαρτί στη σχάρα. Με καλό βύθισμα, το φύλλο θα προσελκύεται από τον αγωγό εξαερισμού.

Τα επιχειρήματα "για" και "κατά"

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, όπως και κάθε άλλη συσκευή, έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επιχειρήματα υπέρ του αναπνευστήρα:

 1. Η συχνότητα ανοίγματος / κλεισίματος του παραθύρου μειώνεται. Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του υλικού παραθύρου και εξοικονομεί χρόνο.
 2. Η ισχύς των βαλβίδων εξαερισμού που είναι εγκατεστημένες στον τοίχο υπερβαίνει τη χωρητικότητα των "εξόδων" του παραθύρου και μπορεί να φθάσει τα 60-70 m3 / h.
 3. Η συσκευή εξαλείφει εν μέρει τη ρύπανση και φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα.
 4. Η δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα με βάση την εποχή και τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου σπιτιού.
 5. Η συσκευή έχει ένα συμπαγές μέγεθος - το εσωτερικό κουτί είναι σχεδόν αόρατο στον τοίχο, μπορεί να κρύβεται πίσω από την κουρτίνα.
 6. Σε σύγκριση με τον κανονικό αερισμό μέσω του παραθύρου, η λειτουργία της βαλβίδας τοίχου δεν συνοδεύεται από απώλεια θερμότητας.
 7. Η μονάδα τροφοδοσίας βελτιώνει την απόδοση της εξάτμισης - ο υγρός αέρας απομακρύνεται πιο γρήγορα.

Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα - η βαλβίδα λειτουργεί λόγω διαφορών πίεσης στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αρνητικές στιγμές χρήσης του εξοπλισμού τροφοδοσίας:

 • η ανάγκη να γίνει μια διαμπερή οπή στον τοίχο - η ακεραιότητα της δομής έχει κατά κάποιο τρόπο σπάσει?
 • Η μη συμμόρφωση με την τεχνολογία εγκατάστασης είναι γεμάτη με κατάψυξη του τοίχου ή του αγωγού.
 • Σε σοβαρούς παγετούς, ο καθαρός αέρας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο.

Ορισμένοι αρνούνται να εγκαταστήσουν τη βαλβίδα τοίχου εξαιτίας της ανάγκης να τρυπήσει τη δομή. Το έργο απαιτεί από τον καλλιτέχνη να έχει συγκεκριμένες δεξιότητες. Για να εξασφαλιστεί αποτελεσματικός αερισμός, το φίλτρο της συσκευής πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από συσσωρευμένα υπολείμματα.

Βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο - οι κύριοι τύποι, τα χαρακτηριστικά επιλογής και οι επιλογές εγκατάστασης (105 φωτογραφίες)

Στη συνηθισμένη ζωή, δεν σκέφτομαι πώς λειτουργεί ο αερισμός στο σπίτι. Εάν υπάρχουν κανάλια αερισμού στην κουζίνα και στο μπάνιο, τότε όλα πρέπει να λειτουργούν. Ωστόσο, σήμερα όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αλλάζουν τα ξύλινα παράθυρά τους σε πλαστικά παράθυρα και με την άφιξη του ψυχρού καιρού αρχίζουν να προκύπτουν απροσδόκητα προβλήματα.

Υψηλή υγρασία, βαριά αέρας, μούχλα, ξένες μυρωδιές από γείτονες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε στην αρχή του εξαερισμού.

Στην πραγματικότητα, όλα είναι αρκετά απλά. Οι αγωγοί εξαερισμού στο διαμέρισμά σας ή στο σπίτι σας δουλεύουν αποτελεσματικά αν ο απαιτούμενος όγκος καθαρού αέρα μπαίνει σταθερά στο δωμάτιο. Τα ξύλινα παράθυρα δεν είναι πολύ σφραγισμένα από τον εαυτό τους (διαφορετικά γιατί θα τα σφραγίσαμε για το χειμώνα).

Όταν τα πλαστικά παράθυρα είναι κλειστά - κάτι άλλο! Η ροή του αέρα εμποδίζεται. Το διαμέρισμα φαίνεται να μετατρέπεται σε σφραγισμένο βάζο. Αλλά αυτό, με την πρώτη ματιά, σύνθετα προβλήματα, υπάρχει μια απλή λύση. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας τοίχου

Καταρχάς, πρέπει να τονιστεί ότι οι βαλβίδες τροφοδοσίας παραθύρων διατίθενται στην αγορά. Έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Οι προφανείς ελλείψεις περιλαμβάνουν χαμηλή απόδοση, - ο εισερχόμενος αέρας δεν έχει χρόνο να ζεσταθεί. Λόγω της σημαντικής υδραυλικής αντίστασης, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση του φίλτρου. Στο φόντο της έκδοσης με παράθυρα, η περιτυλιγμένη έκδοση φαίνεται πιο πρακτική.

Η βαλβίδα τοίχου αποτελείται κυρίως από έναν πλαστικό αγωγό, με ένα φίλτρο. Από το εξωτερικό είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κάλυμμα από την βροχόπτωση και ένα πλέγμα. Στην οικιστική πλευρά, παρουσιάζεται με τη μορφή διακοσμητικού κελύφους με ενσωματωμένο αποσβεστήρα.

Οι διαστάσεις των βαλβίδων τροφοδοσίας ποικίλλουν. Όλα εξαρτώνται από το εύρος ζώνης. Υπάρχουν μικρά μοντέλα με διατομή αγωγού 60 mm. Ή πιο παραγωγική με διατομή 131,8 mm. Το μήκος του αγωγού μπορεί να κυμαίνεται από 200 έως 2200 mm.

Στην περίπτωση τυποποιημένης λειτουργίας, η συσκευή μπορεί να περάσει από 17 έως 30 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Η παροχή αέρα είναι φυσική.

Ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγετε, οι βαλβίδες τοίχου μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετες λειτουργίες:

 • Ρύθμιση της υγρασίας στο δωμάτιο
 • Ηλεκτρικός ανεμιστήρας
 • Αισθητήρας θερμοκρασίας
 • Έλεγχος από το τηλεχειριστήριο

Ανάκτηση. Μια βαλβίδα προθέρμανσης με θέρμανση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική εάν ζείτε σε μια κλιματική ζώνη όπου η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν. Οι βαλβίδες με αναγεννητική λειτουργία, μαζί με την παροχή προθερμανθέντος αέρα, αποστραγγίζουν επίσης τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Τόπος και μέθοδος εγκατάστασης

Κατά την επιλογή της βέλτιστης θέσης, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο δωμάτιο. Οι καλύτερες επιλογές είναι:

Το κενό ανάμεσα στο περβάζι και το ψυγείο. Στον εξωτερικό τοίχο του δωματίου με ύψος 1800-2000 mm από το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η βαλβίδα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 300-400 mm από το πλαίσιο παραθύρου.

Η εγκατάσταση της βαλβίδας εισαγωγής στον τοίχο μπορεί να γίνει με το χέρι. Για να εγκαταστήσετε ένα μικρό μοντέλο κάτω από το παράθυρο, μπορείτε να το κάνετε με μια διάτρηση. Στην περίπτωση τοποθέτησης ενός μεγάλου μοντέλου στον τοίχο στο παράθυρο, ανάλογα με το υλικό του τοίχου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται διάτρηση με διαμάντια, καθώς η διάτρηση μπορεί να είναι αναποτελεσματική.

Σημαντικό! Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μόνοι σας τη βαλβίδα τοίχου, κάντε μια τρύπα στον τοίχο με κλίση 5-7 μοίρες στην πλευρά του δρόμου.

Πώς μπορώ να φτιάξω τη βαλβίδα εισόδου για τον τοίχο;

Είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε τη βαλβίδα τοίχου τροφοδοσίας με το χέρι. Μια σπιτική συσκευή αποτελείται από τέσσερα στοιχεία.

 • Σωλήνα
 • Γυάλινο πλέγμα με κουνουπιέρικο
 • Θερμαντήρας
 • Διακοσμητική κεφαλή με δυνατότητα ρύθμισης της παροχής αέρα.

Κατά την κατασκευή της βαλβίδας, θα πρέπει να προσανατολίζετε σε διάμετρο από 100 έως 130 mm.

Η αρχή της εγκατάστασης είναι απλή:

Μονωμένα μέσα στο σωλήνα. Αφού εγκαταστήσετε το τελειωμένο κομμάτι σωλήνα στον τοίχο, τοποθετείται ένα πλέγμα στο πλάι του δρόμου. Πρέπει να αποκόψει εντελώς την διατομή του σωλήνα.

Από την πλευρά του δωματίου, στην έξοδο του σωλήνα τοποθετείται διακοσμητική κεφαλής ή ρυθμιζόμενη μάσκα.

Σε γενικές γραμμές, το προϊόν θα κοστίσει λιγότερο από το τελικό ανάλογο. Τα απαραίτητα εξαρτήματα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών.

Συντήρηση της βαλβίδας παροχής αέρα

Η βαλβίδα τοίχου δεν απαιτεί προσοχή. Προσπαθήστε να τηρήσετε τις κύριες προτάσεις:

Ο καθαρισμός πρέπει να διεξάγεται δύο φορές το χρόνο - την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η πρόληψη αυτή θα αποτρέψει τη μείωση του εύρους ζώνης λόγω της συσσώρευσης σκόνης και αράχνης.

Αυτός ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με ηλεκτρική σκούπα. Εάν είναι δυνατόν, η επιφάνεια των αεραγωγών μπορεί να ξεπλυθεί με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Συμπεράσματα

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου είναι μια αρκετά απλή συσκευή που μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας πολλές φορές. Ανεξάρτητα από τη θέση των παραθύρων σας, ο καθαρός αέρας θα ρέει πάντα στο διαμέρισμά σας ή στο σπίτι σας. Επιπλέον, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η βαλβίδα εισόδου για τον τοίχο φαίνεται αρκετά αρμονική.

Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο και πώς λειτουργεί

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών προϋποθέτουν τη χρήση αποτελεσματικών υλικών εξοικονόμησης ενέργειας, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των χώρων στο σωστό επίπεδο. Ωστόσο, αυτό συχνά οδηγεί στο σχηματισμό ενός τόσο σοβαρού προβλήματος όπως ο θόρυβος των παραθύρων, και, κατά συνέπεια, ο σχηματισμός συμπυκνώματος. Όπως είναι γνωστό, η υψηλή υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας και στη γενική αλλοίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι ειδικοί συχνά καταφεύγουν στην εγκατάσταση μιας ειδικής συσκευής που ονομάζεται "βαλβίδα εξαερισμού εισόδου". Σχετικά με αυτό που χρειάζεται και με ποια αρχή εργάζεται, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό;

Αρχή λειτουργίας

Η κύρια λειτουργία των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι η εξασφάλιση σταθερής παροχής καθαρού αέρα από το δρόμο. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω μέσω της βαλβίδας θα έχει ήδη προ-καθαριστεί.

Επιπλέον, η βαλβίδα τροφοδοσίας προστατεύει τον χώρο από τον θόρυβο, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με ανοικτούς πυλώνες. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στην ειδική επένδυση με θόρυβο στο εσωτερικό της δομής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια ειδική διάταξη της βαλβίδας (πάνω από το ψυγείο), η παροχή αέρα στην ψυχρή εποχή δεν συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

Η σωστή εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής μπορεί να είναι μόνο με μια σαφή ιδέα του μηχανισμού της συσκευής.

Στη συνέχεια, ο καθαρός αέρας από το δρόμο θα αναρροφηθεί στις εγκαταστάσεις και ο θερμός αέρας θα βγει έξω από τους αγωγούς εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα θα πραγματοποιηθεί λόγω της διαφοράς πίεσης.

Προειδοποίηση: Η φυσική ανταλλαγή αέρα παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν υπερβαίνει τους +5 βαθμούς. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ο εξαερισμός θα λειτουργεί μόνο όταν ο εξαναγκασμένος τύπος εξάγεται.

Τύποι και συσκευή

Οι κύριοι τύποι βαλβίδων εισόδου είναι μόνο δύο τοίχοι και παράθυρο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Βαλβίδα εξαερισμού τοίχου στο διαμέρισμα

Η βαλβίδα εισόδου του τύπου τοίχου είναι ένας σωλήνας ηχομόνωσης και θερμομόνωσης τοποθετημένος στον τοίχο. Στο εξωτερικό του σωλήνα υπάρχει μια μάσκα με ένα κουνουπιέρα, και μέσα του υπάρχει μια βαλβίδα που ρυθμίζει τη δύναμη της παροχής αέρα.

Τα βελτιωμένα μοντέλα μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα ή αυτόματα.

Η αυτόματη συσκευή ανταποκρίνεται σε παράγοντες όπως:

 • μολυσμένο αέρα.
 • πτώση υγρασίας.
 • πτώση πίεσης.

Τα χαρακτηριστικά των βαλβίδων εισόδου του τύπου τοίχου είναι τα εξής:

 • το μέγιστο επίπεδο ισχύος είναι 60-72 m3 / ώρα.
 • στη βαλβίδα τοποθετείται ένα φίλτρο για βαθύ καθαρισμό.
 • μάλλον περίπλοκη εγκατάσταση της συσκευής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η βαλβίδα τοίχου παρέχει χώρο για αυξημένη κυκλοφορία αέρα και επίσης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον βαθμό παροχής αέρα. Ακριβώς ο σχεδιασμός της βαλβίδας εμποδίζει την εισροή υγρασίας μέσα στο δωμάτιο και επίσης έχει υψηλά επίπεδα θορύβου.

Τα μειονεκτήματα των μοντέλων τοίχων είναι:

 • ανάγκη για τακτικό καθαρισμό των φίλτρων.
 • τάση να παγώσει;
 • υψηλό κόστος.

Για πλαστικά παράθυρα

Το πιο συνηθισμένο και συχνά χρησιμοποιούμενο είδος βαλβίδων εισαγωγής αέρα είναι οι συσκευές παραθύρων. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι:

 • απλότητα σχεδιασμού.
 • αυτόματο καθαρισμό του αέρα 24 ώρες την ημέρα.

Αυτή είναι μια σχισμή βαλβίδας στο παράθυρο με πτερύγια. Το επίπεδο απόδοσης της συσκευής κυμαίνεται γύρω στα 3-7 m3 / h.

Οι βαλβίδες εισαγωγής του τύπου παραθύρου μπορούν να τοποθετηθούν σε πλαστικά, ξύλινα και αλουμινένια παράθυρα. Η συσκευή βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής τύπου παραθύρου, είναι απαραίτητο να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

 • εξοπλίζοντας το δωμάτιο με φυσικό εκχύλισμα.
 • η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από +5 μοίρες.
 • την παρουσία μίας ερμητικά κλειστής μπροστινής πόρτας για την αποφυγή της εισροής αέρα.

Επιπλέον, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί μεταξύ των δωματίων. Γι 'αυτό, οι πόρτες πρέπει να είναι συνεχώς ανοικτές. Ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, το χάσμα μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο εκατοστά.

Βαλβίδες παραθύρου για εξαναγκασμένο εξαερισμό

Τα βασικά πλεονεκτήματα των μοντέλων παραθύρων είναι:

 • αόρατο.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • ηχομόνωση;
 • Κατεύθυνση παροχής αέρα στην οροφή, η οποία αποκλείει τη διαμόρφωση των ρευμάτων.
 • προσβασιμότητα των τιμών.

Αρνητικές πτυχές της χρήσης βαλβίδων παραθύρων είναι:

 • χτύπησε τη ροή του κρύου αέρα κατά την κρύα εποχή, γεγονός που αυξάνει το κόστος θέρμανσης.
 • λειτουργία των συσκευών μόνο με την παρουσία μιας κουκούλας εργασίας ·
 • χαμηλή απόδοση ·
 • Δεν υπάρχουν φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη.
 • κίνδυνος κατάψυξης της συσκευής.

Dovent

Η βαλβίδα εξαερισμού "Domvent" είναι μια συσκευή τύπου τοίχου, η οποία πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από την μπαταρία.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής αυτής της μάρκας έχει ως εξής: Ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στον σιγαστήρα της βαλβίδας μέσω της εξωτερικής σχάρας. Λόγω του σχήματος του λαβυρίνθου, η συσκευή εκτελεί ένα ακατέργαστο φιλτράρισμα του αέρα και εξασφαλίζει πλήρη απουσία σκόνης και θορύβου στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, ο αέρας ρέει κατά τη διαμήκη κατεύθυνση προς το ψυγείο, όπου θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η συσκευή της συσκευής επιτρέπει τη ρύθμιση του βαθμού παροχής αέρα με τη μετακίνηση ενός εξειδικευμένου αποσβεστήρα.

Το μοντέλο φίλτρου δεν απαιτεί ένα τέτοιο μοντέλο βαλβίδας αέρα - είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, μία φορά κάθε έξι μήνες, αφαιρέστε το κάλυμμα από το περίβλημα του οργάνου, αφαιρέστε τον απορροφητήρα και ανακινήστε καλά. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί κάτω από μια μικρή κεφαλή νερού, και στη συνέχεια να στεγνώσει. Μετά από πλήρη ξήρανση, το φίλτρο μπορεί να εισαχθεί στη θέση του και η βαλβίδα μπορεί να κλείσει με ένα καπάκι.

Το μέσο κόστος μιας τέτοιας βαλβίδας είναι στο επίπεδο ενός και μισού ρουβλίου.

CPV 125

Το μοντέλο βαλβίδων τοίχου εισόδου KPV 125 είναι αρκετά απαιτητικό από τους συμπατριώτες μας λόγω της υψηλής λειτουργικότητάς του. Το μοντέλο αυτό είναι ένα πλαστικό μήκος σωλήνα από 40 έως 1 μέτρο, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος τοιχώματος για το πάχος τοιχώματος.

Από την πλευρά του δρόμου, ο αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με ένα στρογγυλό πλέγμα αλουμινίου και πίσω από τα πτερύγιά του υπάρχει ένα μικρό δίκτυο κουνουπιών.

Στο εσωτερικό μέρος του σωλήνα, από την πλευρά του δωματίου, υπάρχει μόνωση από ορυκτοβάμβακα, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η μείωση του θορύβου και η αποφυγή της κατάψυξης του τοίχου.

Από την πλευρά του δωματίου, τοποθετείται ένα αποσπώμενο πλαστικό ακροφύσιο στον αεραγωγό, μέσα του οποίου υπάρχει ένα φίλτρο σκόνης και ένα ρυθμιστικό ρυθμιστικό.

Το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου βαλβίδας εξαρτάται από τη χώρα του κατασκευαστή. Ενώ τα κινεζικά μοντέλα μπορούν να βρεθούν για 1.5 χιλιάδες ρούβλια, οι οικιακές συσκευές κοστίζουν περίπου 3.000 ρούβλια. Ταυτόχρονα, βαλβίδες από τη Φινλανδία είναι πολύ πιο ακριβά - περίπου 4,5 χιλιάδες ρούβλια.

Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει: σχόλια

Στην απεραντοσύνη του δικτύου, μπορείτε να βρείτε πολλές αντιπαραθέσεις σχετικά με το θέμα "Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει." Όπως δείχνει η πρακτική, κατά την επιλογή μιας συσκευής θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις δικές σας επιθυμίες και οικονομικές δυνατότητες. Και τα μοντέλα των παραθύρων και των τοίχων έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι συσκευές τοίχου είναι πολύ πιο ισχυρές, σε σύγκριση με τις συσκευές παραθύρων, ωστόσο κοστίζουν μια τάξη μεγέθους περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατάσταση των βαλβίδων παραθύρων είναι πολύ λιγότερο επίπονη από την εγκατάσταση της συσκευής στον τοίχο.

Η πιο λειτουργική έκδοση των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι μια συσκευή με σύστημα αναγκαστικού αέρα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συσκευής είναι η διαθεσιμότητα:

 • ανεμιστήρας με ηλεκτρική κίνηση.
 • πρόσθετα φίλτρα καθαρισμού.
 • συσκευή για προθέρμανση του αέρα.

Τα πλεονεκτήματα των βαλβίδων παροχής αέρα με αναγκαστική παροχή αέρα είναι:

 • λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καλό εξαερισμό.
 • την παρουσία ενός επιπλέον συστήματος καθαρισμού του αέρα ·
 • μείωση της σκόνης και του διοξειδίου του άνθρακα ·
 • κανονικοποίηση των δεικτών υγρασίας αέρα στην αίθουσα.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα της υλοποίησης μιας τέτοιας λύσης είναι το υψηλό κόστος τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της εγκατάστασής της.

Τρόπος εγκατάστασης: κανόνες εγκατάστασης

Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από τον τύπο του.

Για τα μοντέλα τοίχων, η διαδικασία θα μοιάζει με αυτή:

 • η θέση εγκατάστασης βαλβίδας έχει επιλεγεί.
 • στον τοίχο διατρυπάται μια διαμπερής οπή με μια ελαφρά κλίση 3-4 βαθμών προς το δρόμο (για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας).
 • οπές διάτρησης για βίδες αυτοεπιπεδώματος (για τη στερέωση του εσωτερικού του περιβλήματος).
 • "Χρησιμοποιείται ένας αγωγός αέρα" - ο σωλήνας εισάγεται στην προκύπτουσα οπή, σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.
 • οι υπερβολικοί σωλήνες αποκόπτονται στο σήμα.
 • Ο απομονωτής θορύβου είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό τμήμα του αγωγού.
 • ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.
 • η μάσκα αερισμού είναι στερεωμένη προς τα έξω (οι περσίδες πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να στερεώνονται σε οριζόντια θέση).
 • Το εσωτερικό περίβλημα είναι στερεωμένο στον τοίχο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα και συναρμολογείται σύμφωνα με τις οδηγίες.
 • Στο πλάι του δωματίου, τοποθετείται ένα πορτάκι στον αεραγωγό.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας βαλβίδας τροφοδοσίας αέρα:

Στην περίπτωση μοντέλων παραθύρων, ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας θα συνίσταται στη διαδοχική εκτέλεση των ακόλουθων βημάτων:

 • εφαρμογή του περιγράμματος θέσης βαλβίδας.
 • τρύπες τρύπες μέσα από το περιγραφόμενο περίγραμμα?
 • Κοπή του υπόλοιπου υλικού με παζλ.
 • επεξεργασία της πλάκας στήριξης της βαλβίδας με στεγανωτικό, τοποθέτηση της στην επιφάνεια επικάλυψης του πτερυγίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες,
 • άλεση της αύλακας στην επιφάνεια επίστρωσης του πλαισίου.
 • τοποθέτηση του εξωτερικού τμήματος της κλιματικής βαλβίδας με ένα προστατευτικό κάλυμμα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, στεγανοποίηση με στεγανωτικό υλικό,
 • συλλογή του φύλλου και της εγκατάστασής του στη θέση του ·
 • Έλεγχος της θέσης των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
 • τοποθέτηση του εσωτερικού τμήματος της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης με τη βοήθεια κλιπ και μανδάλων.
 • ρύθμιση της βαλβίδας.

Διαβάστε το βίντεο για αυτό το θέμα μπορεί να είναι περαιτέρω:

Το κόστος της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου, της απόδοσης, του τρόπου λειτουργίας, της διαθεσιμότητας πρόσθετων φίλτρων και άλλων. Κατά κανόνα, το μέσο κόστος των εν λόγω συσκευών ξεκινά από 1,5 χιλιάδες ρούβλια και φτάνει 5-6 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε τη βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βαλβίδες αέρα σε οργανισμούς όπως:

 • "Σπίτι του αέρα":
  • τοποθεσία: http://www.kupitvozduha.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 3η οδός Karacharovskaya, σπίτι 18Α, κτίριο 1?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 782-74-87.
 • "Profkomfort":
  • site: https://prof-komfort.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λεωφόρος Entuziastov, κτίριο 2;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 391-33-84.
 • "Φρέσκος αέρας":
  • site: http://air-fresh.biz;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Sevastopolsky Prospekt, 10, κτίριο 4?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 770-06-53.
 • "TBM-Market":
  • site: http://www.tbmmarket.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδό Taganskaya, 34, κτίριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (495) 995-40-39.
 • Σύστημα αέρα:
  • τοποθεσία: http://www.air-sistema.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Bolshoy Volokolamsky πέρασμα, σπίτι 5, γραφείο 2?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 155-45-91.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των βαλβίδων τροφοδοσίας:

 • STD "Petrovich":
  • site: https://petrovich.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, 6η Άνω Λωρίδα, 12Α.
  • τηλέφωνο: +7 (812) 334-88-88.
 • "Ice-Petri":
  • site: http://icepetri.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Tambovskaya, σπίτι 8, επιστολή B, γραφείο 26 ·
  • τηλέφωνο: 8 (800) 555-84-70.
 • VerticalVentProject:
  • τοποθεσία: http://ventairbox.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, πλατεία Συντάγματος, κτίριο 7,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 449-90-17.
 • Έρως:
  • site: http://spb.aeros.su;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, επαναστατική οδό, σπίτι 114, γραφεία 105-109;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 301-22-62.
 • Winsord:
  • site: http://okonremont.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Polevaya Sabirovskaya street, 3B house;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 642-21-07.

Έτσι, η εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων στο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, εγκαταστήστε μόνοι σας τη συσκευή - με μια κατάλληλη προσέγγιση για την εγκατάσταση, το σύστημα δεν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό από αυτό που εγκαθίσταται από επαγγελματίες.

Πώς είναι εγκατεστημένη η βαλβίδα τροφοδοσίας και πώς να την εγκαταστήσετε στον τοίχο;

Για την οργάνωση εισροής καθαρού αέρα στο κτίριο (κατοικίες και μη κατοικίες), σήμερα, οι βαλβίδες εξαερισμού εισόδου (ανεμιστήρες) επιλέγονται συχνά.

Στη θέση των πιο συνηθισμένων είναι τα μοντέλα τοίχων - τοποθετημένα στον εξωτερικό τοίχο.

Περιγραφή κατασκευής

Οι υποδοχές τοίχου, ανεξάρτητα από το μοντέλο, αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Αεραγωγός. Ένας σωλήνας μέσω του οποίου ο αέρας ρέει από το δρόμο προς το δωμάτιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων έχει πλαστικό αγωγό.

Εξωτερική μάσκα εξαερισμού. Αποτρέπει την είσοδο των αγωγών βροχής στον αγωγό. Κατασκευασμένο από πλαστικό ή μέταλλο.

Εσωτερικό περίβλημα - κεφαλή (πλαστικό, συνήθως αποστέλλονται σε αποσυναρμολογημένη μορφή). Περιέχει φίλτρο, κατευθύνει τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Διαμόρφωση βαλβίδας αερίου τοίχου τροφοδοσίας

Εντός του αγωγού μπορεί να υπάρχει μόνωση ή θόρυβος. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι ο τοίχος γύρω από το σωλήνα δεν παγώσει και επίσης να μειωθεί ο θόρυβος του δρόμου.

Ως θερμαντήρας είναι συνήθως ένα polyphobe. Τα εξαρτήματα που περιγράφονται παραπάνω μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά και να κατασκευάσουν μια αυτόματη μηχανή αερισμού με τα δικά σας χέρια, η οποία θα κοστίσει λίγο λιγότερο από την αγορά ενός τελικού προϊόντος.

Εάν η βαλβίδα του τοίχου εξαερισμού είναι ρυθμιζόμενη, ο ρυθμιστής βρίσκεται στο εσωτερικό περίβλημα (κεφαλή). Ορισμένα μοντέλα (Aereco EHT) είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με σύστημα υγρασίας. Αντιδρά με την υγρασία μέσα στο δωμάτιο και ανοίγει τη βαλβίδα όταν ξεπεραστεί κάποια τιμή.

Οι πιο σύνθετες μονάδες αερισμού (για παράδειγμα, η γραμμή Eco Fresh) μπορούν να εξοπλιστούν επιπρόσθετα με τα ακόλουθα στοιχεία:

Ανακλαστήρας (θερμαντήρας αέρα).

Αισθητήρες θερμοκρασίας υγρασίας και / ή αέρα - για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας της συσκευής.

Απομακρυσμένος ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (μέσω του οποίου ο ανεμιστήρας και / ή ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένοι και απενεργοποιημένοι).

Σκοπός του προϊόντος

Το καθήκον της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να παρέχει ένα άτομο (καθώς και ζώα και φυτά) με αρκετό αέρα για αναπνοή και να εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας στο δωμάτιο.

Σετ βαλβίδας

Εάν δεν υπάρχει σταθερή εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο (και για ένα άτομο χρειάζονται περίπου 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα) - το σώμα δεν λαμβάνει τη σωστή ποσότητα οξυγόνου. Επιπλέον, η κορεσμού οδηγεί σε συμπύκνωση της υγρασίας στις πλαγιές των παραθύρων, το πλαίσιο και το περβάζι παραθύρων, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας.

Η βαλβίδα αέρα τοίχου μπορεί να παρέχει επαρκή ποσότητα καθαρού αέρα: υπό κανονικές συνθήκες (εάν η διαφορά πίεσης είναι 10 Pa), τα περισσότερα μοντέλα λαμβάνουν περίπου 25-30 m³ / h. Ακριβώς όπως τα υγειονομικά πρότυπα για 1 άτομο απαιτούν. Αν η πτώση πίεσης είναι μεγαλύτερη, η ποσότητα εισερχόμενου αέρα θα αυξηθεί επίσης.

Αρχή λειτουργίας και δοκιμών των αεραγωγών

Ο αέρας από το δρόμο περνάει από τον αναπνευστήρα, επειδή η πίεση στο δωμάτιο είναι χαμηλότερη από ό, τι στο δρόμο. Τέτοιες συνθήκες (πτώση πίεσης) δημιουργούνται με τη λειτουργία εξαερισμού στον χώρο: κουκούλα ή απλό αγωγό εξαερισμού.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να εξετάσετε: εάν ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς, τότε ο αναπνευστήρας θα δώσει επίσης λιγóτερο αέρα (αφού η διαφορά είναι λιγóτερη απó τον κανóνα ή δεν θα είναι καθόλου). Επομένως, προτού σχεδιάσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά.

Κανονικό ρεύμα του αεραγωγού

Για να ελέγξτε τη λειτουργία του αγωγού εξαερισμού, χρειάζεστε:

Ανοίξτε το παράθυρο (ή το παράθυρο, ή το μπαλκόνι, το κύριο πράγμα - αυτό ήταν η εισροή καθαρού αέρα).

Φέρτε ένα αναμμένο ταιριάζει ή ένα αναπτήρα στην μάσκα.

Όταν ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά, η φλόγα πρέπει να "σφίγγεται" στο κανάλι. Εάν αυτό δεν συμβεί, ή εάν η φλόγα αντίθετα αποκλίνει από τη μάσκα - τότε δεν υπάρχει έλξη και ο αερισμός στο διαμέρισμα είναι σπασμένος.

Αντί για ανοικτή φωτιά, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του αεραγωγού και ένα κανονικό κομμάτι χαρτιού (το καλύτερο από όλα - τουαλέτα, επειδή είναι λεπτό και ελαφρύ). Μία μικρή τομή πρέπει να εφαρμοστεί στη μάσκα εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση - το χαρτί πρέπει να προσελκύσει: στην περίπτωση αυτή, ο εξαερισμός λειτουργεί τέλεια.

Οι μέθοδοι επαλήθευσης που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άχρηστες το καλοκαίρι, σε ζεστό καιρό. Ο αέρας στη θερμότητα είναι βαρύτερος από τον ψυχρό και έτσι η πίεση στον αγωγό εξαερισμού πέφτει. Συνεπώς, ακόμη και ο κανονικός αερισμός λειτουργίας δεν μπορεί να προσελκύσει φωτιά (ή χαρτί).

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αίτησης

Η χρήση ενός ανεμιστήρα τοίχου είναι μια χρήσιμη λύση για διάφορους λόγους:

δεν υπάρχει λόγος να ανοίγετε και να κλείνετε συχνά το παράθυρο (πράγμα που σημαίνει ότι το υλικό δεν φθείρεται, υπολογιζόμενο κατά μέσο όρο 10.000 κινήσεις).

Η βαλβίδα λαμβάνει λιγότερο θόρυβο παρά μέσω του ανοικτού παραθύρου (χάρη στο φίλτρο και τη μόνωση στον αγωγό).

είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας εισερχόμενου αέρα (δεν υπάρχουν ρυθμιστές βασικά μόνο στα φθηνότερα μοντέλα).

η εγκατάσταση κοντά στην μπαταρία ή στην κορυφή του τοίχου αποτρέπει τις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας το χειμώνα.

 • μέσα στο δωμάτιο το προϊόν είναι αόρατο (με οποιαδήποτε μέθοδο εγκατάστασης είναι εύκολο να καλύψει με κουρτίνες), και αν είναι αισθητό, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και δεν χτυπά το μάτι?
 • Η κεφαλή της βαλβίδας αέρα παροχής στο δωμάτιο

  σχετική φθηνότητα (1 σύνολο της βαλβίδας και την εγκατάσταση της από ειδικούς στο ποσό θα κοστίσει περίπου 3-5 χιλιάδες ρούβλια).

  Όσον αφορά το τελευταίο σημείο: κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαέρωσης κοντά στην μπαταρία - ο αέρας θα ζεσταθεί από αυτό. Στη δεύτερη περίπτωση (αν η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του τοίχου) ο αέρας θα ρέει μέσα στο δωμάτιο από ψηλά και θα αναμειχθεί με το δωμάτιο (θερμότερο).

  Τα πιο ακριβά μοντέλα εισροών μπορούν να εξοπλιστούν με επανακτήτες (θερμαντήρες) και ανεμιστήρες. Οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι εξάτμιση ή αέρας τροφοδοσίας. Τέτοια φυτά είναι πιο αποτελεσματική, ωστόσο, και είναι τουλάχιστον 8-10 φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά ανεμιστήρες-βαλβίδα (π.χ., τέλη για Eco φρεσκάδα που έχει ένα ανεμιστήρα και θερμαντήρα, ξεκινώντας από 15 000).

  Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

  η ανάγκη να γίνει μια τρύπα στον τοίχο (εάν η εισροή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα θέλετε να αφαιρεθεί - θα υπάρχει μια διαμπερή τρύπα στο δρόμο)?

  τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση μπορούν να οδηγήσουν στο πάγωμα του τοίχου (το τμήμα ανάμεσα στην τρύπα και την κλίση) ή κάποιο μέρος του αγωγού θα παγώσει το χειμώνα.

  σε πολύ κρύες περιοχές (όπου η θερμοκρασία πέφτει για πολύ καιρό κάτω από -10 °) το χειμώνα η εισροή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς το δωμάτιο θα είναι πολύ κρύο.

  τα μοντέλα χωρίς ανεμιστήρα μπορούν να έχουν περίπου 30 m³ / h αέρα (κάτι που είναι φυσιολογικό για ένα άτομο σε ένα δωμάτιο).

  Τύποι και διακρίσεις

  Όλες οι εισροές τοίχων διαφέρουν σε διάφορες παραμέτρους:

  Πώς ο ανεμιστήρας κοιτάζει έξω (από το δρόμο) και από μέσα (από το δωμάτιο)

  Με χειροκίνητη ρύθμιση της ποσότητας του αέρα που περνάει ή χωρίς ρύθμιση.

  Με την παρουσία ή την απουσία ενός συστήματος αυτόματης ρύθμισης.

  Με την παρουσία ή την απουσία θωρακικού αγωγού.

  Εάν είναι δυνατή ή αδύνατη η εγκατάσταση πρόσθετων εξαρτημάτων.

  Εάν είναι δυνατόν ή αδύνατο να κλείσετε εντελώς τη βαλβίδα.

  Με τη διάμετρο του αγωγού.

  Με την ποσότητα αέρα που διέρχεται.

  Διαφορετικά, οι διαφορές είναι μόνο στο εσωτερικό της συσκευής (που βρίσκεται στο διαμέρισμα) και την εμφάνιση των στοιχείων.

  Ως ειδική περίπτωση - υπάρχουν διαφορές στη μορφή και το υλικό του αγωγού. Για όλα τα μοντέλα είναι ένας πλαστικός σωλήνας. Μόνο το SVK V-75 M διαφέρει - αυτή η βαλβίδα αεραγωγού είναι κατασκευασμένη από διογκωμένο πολυστυρένιο και έχει ορθογώνιο σχήμα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περβάζι.

  Μοντέλα αερισμού

  Ο αριθμός των μοντέλων είναι πλέον σημαντικός. Ας δώσουμε συγκεκριμένα ονόματα:

  Χρωματικές αποχρώσεις

  Εκτός από το προαναφερθέν μοντέλο SV-75 M, οι υπόλοιπες βαλβίδες εξαερισμού τοίχου μπορούν να εγκατασταθούν σε μια αυθαίρετη θέση στο εξωτερικό τοίχωμα. Ωστόσο, Οι πιο επιτυχημένες είναι οι ακόλουθες ενότητες:

  Κάτω από το περβάζι, δίπλα στην μπαταρία.

  Σε επίπεδο 2/3 του ύψους του ανοίγματος παραθύρου (για ένα συνηθισμένο διαμέρισμα - σε υψόμετρο περίπου 1,8-2 μέτρα από το πάτωμα).

  Στην πρώτη περίπτωση, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως από την μπαταρία. Στο δεύτερο - εισέρχεται στο πάνω μέρος του δωματίου, όπου αναμιγνύεται με ζεστό αέρα. Και οι δύο επιλογές είναι καλές, καθώς αυτή η διάταξη σας επιτρέπει να κρύψετε τη βαλβίδα τοίχου πίσω από τις κουρτίνες.

  Η μόνη απαίτηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη στη δεύτερη περίπτωση: από τη θέση της βαλβίδας παροχής στον τοίχο μέχρι την κλίση του παραθύρου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Διαφορετικά, αυτή η τοποθεσία το χειμώνα μπορεί να παγώσει.

  Στη συσκευή και την εγκατάσταση της βαλβίδας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του KPV 125 (βίντεο)

  Στάδια εγκατάστασης

  Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα παροχής στον τοίχο (θα εξετάσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης βαλβίδων με κυκλικό αγωγό, για την εγκατάσταση του SVK V-75 M - είναι δυνατή η ανάγνωση ξεχωριστά):

  Εγκατάσταση διάτρησης με διαμάντια.

  Αλυσοπρίονο (για κοπή του αεραγωγού ανάλογα με τις ανάγκες).

  Κόλλα (εάν η εξωτερική μάσκα προσκολληθεί στον αγωγό) ή ένα κατσαβίδι (εάν είναι βιδωμένο).

  Περιττές ράβδους ή μεμβράνες από πολυαιθυλένιο - για να τοποθετήσετε το πάτωμα στην εργασία.

  Μέσα προστασίας των οφθαλμών και των αναπνευστικών οργάνων (από τη σκόνη που πετάει κατά τη διάτρηση).

  Στάδια εγκατάστασης της βαλβίδας εξαερισμού σε τοίχο

  Εγκατάσταση εκτελείται στην ακόλουθη ακολουθία:

  Η θέση εγκατάστασης του αναπνευστήρα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες κανόνες.

  Μια διαμπερής οπή είναι διάτρητη στον τοίχο. Θα πρέπει να έχει μια μικρή κλίση (3-4 μοίρες) στην κατεύθυνση του δρόμου - για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στον αγωγό.

  Τρυπήστε τις οπές για βίδες με αυτοκόλλητη βίδα (για την τοποθέτηση της εσωτερικής θήκης).

  Χρησιμοποιείται ο αγωγός αέρα: ο σωλήνας εισάγεται στην οπή και σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.

  Πλεόνασμα σωλήνα - κόψτε το σήμα.

  Μέσα στον αγωγό είναι εγκατεστημένος ένας απομονωτής θορύβου (εάν περιλαμβάνεται, αν όχι, συνιστάται να αγοράσετε ένα θερμότερο σωλήνα - το "κέλυφος" της επιθυμητής διαμέτρου) και να το χρησιμοποιήσετε ως μόνωση από θόρυβο.

  Ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.

  Στο εξωτερικό μέρος, η σχάρα εξαερισμού στερεώνεται στον αγωγό (για κόλλα ή μπουλόνια). Τα blinds θα πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να είναι οριζόντια.

  Η εσωτερική θήκη είναι στερεωμένη στον τοίχο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

  Η εσωτερική θήκη συναρμολογείται.

  Βήματα εγκατάστασης στο παράδειγμα της βαλβίδας Domvent (video)

  Φροντίδα και συντήρηση

  Η βαλβίδα εξαερισμού του τροφοδοτικού στον τοίχο συνιστάται να καθαρίζεται περιοδικά - σκόνη και μικρά υπολείμματα μπορούν να γεμιστούν στον αεραγωγό. Η σκόνη μπορεί επίσης να φράξει το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου.

  Για τον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική θήκη και να αφαιρέσετε το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου. Αυτό συνιστάται στη ζεστή εποχή, έτσι ώστε ο κρύος άνεμος να μην σβήσει στο δωμάτιο (ή η τρύπα πρέπει να σφραγιστεί).

  Φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού τοίχου

  Εάν το φίλτρο και ο μονωτήρας είναι κατασκευασμένα από συνθετικά (και στα περισσότερα μοντέλα ακριβώς έτσι) - μπορούν να πλυθούν σε σαπουνόνερο. Μετά από αυτό, πρέπει να στεγνώσουν χωρίς διακοπή.

  Δώστε προσοχή στην καθαρότητα του αγωγού μέσα: μπορείτε να κοιτάξετε μέσα, ενώ το φίλτρο και ο θερμαντήρας στεγνώνουν. Εάν υπάρχει σκόνη ή μικρά συντρίμμια μέσα σε ένα μεγάλο στρώμα, μπορείτε να το κάνετε κενό. Προαιρετικά μπορείτε να αφαιρέσετε την εξωτερική σχάρα και να φυσήξετε το σωλήνα με μια ηλεκτρική σκούπα.

  Εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο το χειμώνα αρχίσει να πέφτει αισθητά (συνήθως σε θερμοκρασίες κάτω από -10º και / ή σε ισχυρούς ανέμους) - συνιστάται η μείωση της ροής του αέρα μέσω της βαλβίδας (αν είναι δυνατόν, προσαρμογή).

  Βαλβίδες τροφοδοσίας

  Οι βαλβίδες τροφοδοσίας αέρα είναι σχεδιασμένες για τον αερισμό των χώρων χωρίς το άνοιγμα του παραθύρου. Η βαλβίδα δεν είναι εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα και ένα θερμαντήρα, αλλά εκτελεί βασικές φιλτράρισμα της σκόνης, χνούδια, τα έντομα και ούτω καθεξής. Ν, θερμική και ηχομόνωση περίβλημα του που επιτρέπει το σπίτι να αναπνέει καθαρό αέρα χωρίς θόρυβο και σκόνη. Τοίχος αερισμός - αυτό είναι μια οικονομική λύση τόσο για διαμερίσματα και δημόσιους χώρους: το κόστος της βαλβίδας ξεκινά από 1750r. Εάν είναι απαραίτητο, το δωμάτιο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με αρκετές βαλβίδες, έτσι ώστε η ποσότητα του αέρα να είναι επαρκής για όλους. Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη μέσα στον τοίχο και δεν καταλαμβάνει μια χρήσιμη περιοχή.


  Φυσητήρας εισόδου στο τοίχο με ανεμιστήρα - μια βολική επιλογή για δωμάτια όπου το κανονικό καπό λειτουργεί ανεπαρκώς ή είναι μπλοκαρισμένο. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του σωλήνα βαλβίδας και αντλείται με δύναμη ο αέρας μέσα στο σπίτι.


  Για την εγκατάσταση του εξαερισμού είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια οπή με διάμετρο 62-132mm στον τοίχο. Αυτό είναι νόμιμο και δεν απαιτεί συμφωνία. Στην εταιρεία Fresh Air μπορείτε να αγοράσετε μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας στη χαμηλότερη τιμή και να παραγγείλετε εγκατάσταση με το κλειδί στο χέρι.

  Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εισόδου απευθείας στον τοίχο μετά από επισκευή

  Την τελευταία δεκαετία, η εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων ή ξύλινων με διπλά τζάμια, τα οποία είναι επίσης ερμητικά σφραγισμένα, έχει γίνει πολύ δημοφιλής. Μεταξύ του τεράστιου αριθμού των πλεονεκτημάτων των παραθύρων αυτών, υπάρχει μια μικρή μύγα στην αλοιφή, ο φυσικός αερισμός του σπιτιού, ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου είναι σχεδόν απουσιάζει. Για να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία καθαρού αέρα υπάρχει μια πρωτότυπη λύση, σε σπίτια με ανεπαρκή εξαερισμό, μια βαλβίδα παροχής είναι εγκατεστημένη στον τοίχο. Η μεγαλύτερη ενόχληση από τον παλιό αέρα γίνεται αισθητή από τα παιδιά και τους ανθρώπους της προχωρημένης ηλικίας και ένας υγιής άνθρωπος συνήθως δεν παρατηρεί την έλλειψη οξυγόνου, αλλά δεν βοηθάει να νιώθεις καλά.

  Διαβάστε στο άρθρο:

  Αρχή δράσης και ποικιλιών

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας εγκαθίσταται στην προετοιμασμένη οπή στον τοίχο και ανάλογα με το σχέδιο αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

  • ρυθμιστικό κουμπί - βρίσκεται στο διακοσμητικό κάλυμμα μέσα στο σπίτι, με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα εισερχόμενου αέρα αλλάζοντας τη θέση του πλαστικού πτερυγίου που βρίσκεται στο εσωτερικό του.
  • στοιχείο φίλτρου - μπορεί να είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά ή από υαλοβάμβακα, αν και τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται συχνότερα, αφού εκτός από τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη μπορούν να συγκρατήσουν πρόσμικτα επιβλαβή αέρια και αερολύματα.
  • στοιχείο απομόνωσης θορύβου - Παίζει επίσης το ρόλο της μόνωσης και εμποδίζει τη διείσδυση ψυχρού αέρα από το δρόμο.
  • αέρα - συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούν και γαλβανισμένο μέταλλο. Το μήκος του αεραγωγού ρυθμίζεται και εξαρτάται από το πάχος των τοίχων του σπιτιού.
  • πλέγμα δρόμου με ένα ρηχό δίχτυ, προστατεύει από έντομα.
  • προστασία από τις βροχοπτώσεις.

  Τις περισσότερες φορές, μια εξωτερική βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένη στον τοίχο της κουζίνας, δεδομένου ότι έχει την υψηλότερη συγκέντρωση υγρασίας, αυτό οφείλεται στην τακτική εξάτμιση. Αν η βαλβίδα δεν είναι εγκατεστημένη, ο προσδιορισμός της έλλειψης αερισμού μπορεί να δώσει προσοχή στη συμπυκνωμένη επιφάνεια του γυαλιού στην κουζίνα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, το συμπύκνωμα συλλέγεται στο εσωτερικό των κάτω γωνιών του γυαλιού.

  Ο συνεχής αερισμός με το άνοιγμα των παραθύρων δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει πλήρως το σύστημα εξαερισμού, ειδικά για τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στους δρόμους. Η βαλβίδα εισαγωγής και εξαγωγής μπορεί να μειώσει τον θόρυβο και να καθαρίσει τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο από τη σκόνη. Τα συστήματα βαλβίδων είναι τοίχοι και παράθυρα.

  Διαφορές στις βαλβίδες τοίχου αέρα παροχής

  • Οι τοίχοι είναι ένας σωλήνας που διέρχεται από το τείχος του σπιτιού. Στην πλευρά του δρόμου, έχει ένα πλέγμα, για να το προστατεύει από τα συντρίμμια και τα έντομα και το στοιχείο φίλτρου βρίσκεται στο εσωτερικό του.
  • η βαλβίδα εξαερισμού παραθύρου είναι τοποθετημένη στο πλαίσιο του παραθύρου και επίσης χρησιμεύει για τον αερισμό του δωματίου, το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου εξαερισμού είναι η έλλειψη συστήματος διήθησης.
  • οι βαλβίδες τοίχου μπορούν να είναι με χειροκίνητη ρύθμιση του εισερχόμενου αέρα ή χωρίς αυτό.
  • σε ορισμένα μοντέλα δεν υπάρχει στρώμα μονωτικού θορύβου λόγω της μικρής διαμέτρου του αγωγού.
  • Στο κύριο αριθμό των μοντέλων, μπορείτε να εμποδίσετε εντελώς τη ροή του αέρα, αλλά μερικοί δεν το κάνουν.

  Βαλβίδα παροχής στον τοίχο: Τοποθεσίες εγκατάστασης

  Εγκαταστήστε τη βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου μπορεί να είναι χρήσιμη, επιπλέον, θα λειτουργήσει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Τα καλύτερα μέρη για εγκατάσταση είναι:

  1. Κοντά σε ένα ψυγείο με άλλη πηγή θερμότητας - αυτό θα επιτρέψει αφενός να θερμανθεί ο εισερχόμενος αέρας και αφετέρου θα ενισχύσει τη μεταφορά του.
  2. Σε κοντινή απόσταση από την οροφή - αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά στην κουζίνα, επειδή ο καπνός είναι ελαφρύτερος από τον αέρα και συσσωρεύεται κάτω από το ανώτατο όριο και ένας εξαερισμός θα συμβάλει στην εκροή του.
  3. Στα πιο αθόρυβα μέρη - Συχνά συμβαίνει ότι μια από τις γωνίες του σπιτιού για κάποιο λόγο αυξάνεται τακτικά, υγρασία, μούχλα και μύκητας αρχίζει να εμφανίζεται στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετήστε τη βαλβίδα τροφοδοσίας σε αυτό το σημείο.

  Συγκρότημα βαλβίδας αέρα παροχής

  Συνήθως η εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής αέρα στον τοίχο είναι κατάλληλο σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά και σε πολυκατοικίες στους κάτω ορόφους του συστήματος εξαερισμού μερικές φορές δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, γι 'αυτό θα πρέπει να ενισχύσει τον εαυτό του. Το καλύτερο μέρος σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο χώρος παραθύρου, καθώς το ψυγείο είναι δίπλα σε αυτό και το καπάκι δεν είναι ορατό πίσω από τις κουρτίνες.

  Σκοπιμότητα εγκατάστασης βαλβίδων εισόδου στο τοίχωμα

  Η εγκατάσταση μιας μόνο βαλβίδας εξαερισμού στο στόμιο του χώρου δεν είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης οξυγόνου per se, εκτός εάν ο σχεδιασμός του προβλέπει ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού. Χωρίς αυτό, η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μόνο λόγω της διαφοράς πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο. Ακόμη και υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες, η βαλβίδα εισόδου μόνο μπορεί να παρέχει μόνο ένα άτομο με τη σωστή ποσότητα καθαρού αέρα. Για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα, θα σας βοηθήσει η πρόσθετη εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού του δωματίου ή άλλης βαλβίδας παροχής.

  Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα. Οι σύγχρονοι υγραντήρες κοστίζουν πολλά χρήματα, τόσα πολλά αναρωτιούνται: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι, τους οποίους θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

  Το κύριο πρόβλημα κατά τη λειτουργία της βαλβίδας τροφοδοσίας τοίχου κατά τη χειμερινή περίοδο είναι η κατάψυξη του συμπυκνώματος στην επιφάνεια του αγωγού. Στη διαδικασία της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, ο υγρός αέρας σχηματίζει ένα κέικ πάγου στον αγωγό και με την πάροδο του χρόνου, οι νέες ροές του σχηματίζουν έναν πολυστρωματικό σωλήνα παγετού.

  Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των βαλβίδων εισαγωγής είναι ότι μπορούν να εγκατασταθούν τόσο κατά τη διάρκεια της επισκευής όσο και μετά την ολοκλήρωσή της.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας εισαγωγής στον τοίχο με τα χέρια σας

  Εάν προβλέπετε μια τρύπα για εγκατάσταση κατά το στάδιο του σχεδιασμού, μπορείτε να εξοικονομήσετε την περαιτέρω διάτρηση τους. Λοιπόν, για ήδη κατασκευασμένα σπίτια, θα πρέπει να καταφύγετε στην εγκατάσταση της βαλβίδας σύμφωνα με όλες τις προφυλάξεις.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο: Σκοπός, τύποι και χαρακτηριστικά εφαρμογής

  Σε σύγχρονα διαμερίσματα και σπίτια, τα αεροστεγή παράθυρα και οι πόρτες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Ο σκοπός της εφαρμογής τους είναι απλός - η μείωση των θερμικών απωλειών και του κόστους θέρμανσης το χειμώνα. Αλλά, μαζί με αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα - δεν λείπει η θερμότητα, τέτοια σχέδια επίσης δεν επιτρέπουν στον αέρα να αερίσει το δωμάτιο. Η λύση του προβλήματος είναι η συσκευή εξαερισμού. Μια από τις προσιτές και φθηνές επιλογές που μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα - πρέπει να εγκαταστήσετε μια μηχανική ή αυτόματη βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο με τα δικά σας χέρια ή να παραγγείλετε τη συσκευή σας σε μια εξειδικευμένη επιχείρηση.

  Λειτουργίες βαλβίδας

  Η βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες με ένα άλλο μηχανικό ή φυσικό σύστημα εξαερισμού. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Η βαλβίδα εξαερισμού τοίχου διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες, αλλά συχνότερα χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό του αέρα και η εξάτμιση παρέχεται από άλλα συστήματα. Όλος ο εξοπλισμός πρέπει να υπολογίζεται σε ένα σύνθετο. Διαφορετικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

  Χάρη στη λειτουργία αυτής της συσκευής εξαερισμού, είναι δυνατόν:

  • Υπάρχει μια ανταλλαγή αέρα όχι μόνο στο ίδιο το δωμάτιο, αλλά και σε ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι.
  • Ο εξωτερικός αέρας που εισέρχεται μέσω της συσκευής εξαερισμού μειώνει τη σχετική υγρασία του εσωτερικού χειμώνα. αυτό μετατοπίζει το σημείο δρόσου σε μια τέτοια ζώνη που η υγρασία δεν συμπυκνώνεται στα παράθυρα και στους τοίχους.
  • Δεν υπάρχουν προβλήματα με τον εξοπλισμό αερίου, ο οποίος απαιτεί οξυγόνο (με ανοιχτό καυστήρα).

  Η βαλβίδα εξαερισμού τοίχου επιλέγεται σύμφωνα με τις ίδιες αρχές με παρόμοια συστήματα. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί και να χρησιμοποιηθεί η κανονιστική βιβλιογραφία.

  Αρχές υπολογισμού

  Απαιτείται ένα προϊόν για να επιλέξετε ένα προϊόν. Παρόλο που η απόδοση των βαλβίδων κατοικίας στον τοίχο δεν διαφέρει ουσιαστικά ανάλογα με το μοντέλο, αξίζει ακόμα να γίνει μια τεχνικά σωστή επιλογή. Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε μια σειρά απλών βημάτων:

  • Η βαλβίδα εξαερισμού τροφοδοσίας τοίχου εγκαθίσταται σε κάθε χώρο όπου απαιτείται εξαερισμός, οπότε για να ξεκινήσετε την εργασία είναι απαραίτητο να μάθετε την περιοχή, το ύψος και τον όγκο κάθε δωματίου.
  • περαιτέρω αποσαφήνιση των χαρακτηριστικών τιμών για τον αριθμό της προσφοράς και της εξάτμισης αέρα σε m 3 ανά ώρα (m3 / h) ή ένα ρυθμό αερισμού (πόσες φορές ανά ώρα αέρα πρέπει να αλλάξει εντελώς) για κάθε δωμάτιο, που παρατίθενται στο SNP και άλλα έγγραφα? Μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω.
  • με βάση τον όγκο και την κανονιστική ανταλλαγή αέρα, υπολογίζεται η απαιτούμενη χωρητικότητα συσκευής.
  • από τον κατάλογο του κατασκευαστή επιλέξτε τον πλησιέστερο αέρα εισαγωγής ή τη βαλβίδα εξαγωγής και εξαγωγής που βρίσκεται πλησιέστερα στην ποσότητα αέρα στον τοίχο.

  Σημαντική απόχρωση: εάν η μονάδα δεν είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικό μοτέρ, τότε η απόδοσή της εξαρτάται όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά της αλλά και από την κατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Το προϊόν μπορεί να τροφοδοτήσει όσο τον αέρα αφαιρείται από την κουκούλα.

  Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαερισμού εισόδου στον τοίχο επιλέγονται με βάση τη διαφορά πίεσης που μπορεί να δημιουργήσει το σύστημα εξάτμισης. Για κανονικό φυσικό σχέδιο, χρησιμοποιώντας κανάλια στους τοίχους, η πτώση της πίεσης σπάνια υπερβαίνει τα 10 Pa. Με βάση αυτή την τιμή, υπολογίζεται η απόδοση της επιλεγμένης συσκευής. Συνήθως, η γραφική παράσταση της εξάρτησης της ποσότητας αέρα που τροφοδοτείται από την πίεση αναφέρεται στην τεκμηρίωση.

  Τυπικές τιμές τροφοδοσίας και καυσαερίων για ορισμένους χώρους

  Ποιοι κανόνες για την ανταλλαγή αέρα χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό του εξαερισμού στον τοίχο ενός διαμερίσματος με βαλβίδα τροφοδοσίας; Διαφέρουν για διαφορετικά δωμάτια, ανάλογα με τον προορισμό τους και τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο. Συνιστάται να λαμβάνετε τέτοιες τιμές εάν μια βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου είναι τοποθετημένη με το χέρι:

  • κατοικίες και μεμονωμένες κατοικίες - τουλάχιστον 30 m 3 / h ανά άτομο ή πολλαπλότητα 1 ανά ώρα.
  • διαμερίσματα σε πολυώροφα σπίτια - πάνω από 3 m 3 / h ανά 1 m 2;
  • δημόσιες εγκαταστάσεις - πολλαπλότητα 2 ανά ώρα ή από 20 m 3 / h ανά άτομο.

  Οι ελάχιστες τιμές υποδεικνύονται.

  Τύποι βαλβίδων εξαερισμού τοίχου

  Μια σύγκριση των βαλβίδων εισόδου στον τοίχο ξεκινά με μια ανασκόπηση των υπαρχόντων τύπων στην αγορά. Όλες οι συσκευές χωρίζονται σε τρεις μεγάλες ομάδες:

  Τα εξορυκτικά συστήματα χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια και δεν είναι σκόπιμο να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα ή σπίτια. Ο αέρας τροφοδοσίας χρησιμοποιείται συνήθως για οικιακά αντικείμενα. Αυτό οφείλεται στη διαθεσιμότητά τους και στην ευκολία εγκατάστασης. Εξυπηρετούν μόνο φρέσκο ​​αέρα και χρησιμοποιείται άλλος εξοπλισμός για το σχέδιο. Αυτός ο τύπος περιλαμβάνει τη βαλβίδα τροφοδοσίας στον θερμαινόμενο τοίχο, οπότε ο φρέσκος αέρας το χειμώνα θερμαίνεται για μια άνετη θερμοκρασία από ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα.

  Συχνά στις βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής χρησιμοποιείται ένας συλλέκτης, στον οποίο η θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής επιστρέφει στο δωμάτιο. Τα μοντέλα αυτά είναι ακριβότερα, αλλά επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων. Οι βαλβίδες τοίχου κατασκευάζονται κυρίως με διάμετρο από 80 έως 160 mm. Η παραγωγικότητα κατανέμεται επίσης αναλογικά από 10 έως 40-50 m 3 / h.

  Οι περισσότερες βαλβίδες εισαγωγής είναι μηχανικές, όταν η ρύθμιση και η ενεργοποίηση γίνεται είτε με την ενεργοποίηση του κινητήρα είτε με χειροκίνητο κλείσιμο της βαλβίδας ή της γρίλιας. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού περιλαμβάνει εταιρείες Flakt Woods, Helios, Vents, Maico, Vortice, Dovent. Αλλά η εταιρεία Aereco παράγει επίσης υγειομηχανικά όργανα, η ρύθμιση της οποίας συμβαίνει ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο: καθώς αυξάνει την παραγωγικότητα της βαλβίδας αυξάνεται.

  Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

  Η εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής στον τοίχο είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, αλλά απαιτεί γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία. Για εργασία, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε διατρυπητή διάτρηση ή διάτρηση. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι δύσκολο να γίνει μια ιδανική τρύπα, αλλά η εγκατάσταση είναι δυνατή και με τα χέρια τους. Η τεχνική εγκατάστασης είναι ελαφρώς διαφορετική για κάθε μοντέλο συσκευής, αλλά οι γενικές αρχές και τα βήματα είναι τα ίδια:

  1. Καταρχήν καθορίστε τον τόπο εγκατάστασης. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε τη συσκευή κοντά στο ψυγείο. Βέλτιστο - δίπλα στο παράθυρο στο επίπεδο της κορυφής του σε υψόμετρο περίπου 2 μ. Από το πάτωμα.
  2. Στην προβλεπόμενη θέση, ορίζεται ένας κύκλος για τη μελλοντική τρύπα με διάμετρο μερικά χιλιοστά μεγαλύτερη από τον σωλήνα εξαερισμού.
  3. Η διάτρηση πραγματοποιείται με ένα τρυπάνι με διαμάντια κάτω από μια κλίση προς το δρόμο με κλίση 2,0-5,0 μοίρες, προκειμένου να αποστραγγιστεί εάν είναι απαραίτητο.
  4. Το στρογγυλό τμήμα της συσκευής εισάγεται στο διαμορφωμένο κανάλι λαμβάνοντας υπόψη την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά. Το κενό μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου είναι κλειστό με σφραγιστικό σιλικόνης.
  5. Οι εσωτερικές και εξωτερικές μάσκες τοποθετούνται, εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

  Ο ανεμιστήρας τοίχου είναι έτοιμος για λειτουργία.

  Σύγκριση εισόδων αέρα τοίχου και παραθύρου

  Εκτός από τον τοίχο, στην αγορά υπάρχουν επίσης συσκευές παραλαβής παραθύρων. Είναι σχεδιασμένα για τον ίδιο σκοπό και εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες, αλλά διαφέρουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και στα χαρακτηριστικά τοποθέτησης. Ποια βαλβίδα εισόδου είναι καλύτερη από το παράθυρο ή τον τοίχο; Για να απαντήσετε, εξετάστε τη διαφορά μεταξύ τους:

  • Τοποθέτηση. Για να εγκαταστήσετε έναν αναπνευστήρα απαιτείται λιγότερη εργασία στο παράθυρο και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε συνολικό εξοπλισμό για τρύπες.
  • Παραγωγικότητα. Η απόδοση τόσο των παραθύρων όσο και των μονάδων τοίχου είναι συγκρίσιμη. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή της τρύπας, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στο πλαίσιο του παραθύρου είναι συνήθως μικρότερη από ό, τι στον τοίχο, οι μονάδες τοίχου είναι προτιμότερες για μεγάλους χώρους.
  • Η τιμή. Τα προϊόντα για παράθυρα είναι συχνά φθηνότερα από τα ανάλογα τοίχων.
  • Δυνατότητα θέρμανσης και ανάκτησης. Δεν παράγονται συσκευές παραθύρων με θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας ή με ανάκτηση. Αυτό είναι διαθέσιμο μόνο για μοντέλα τοίχου.

  Οι βαλβίδες τοίχου έχουν μεγαλύτερη απόδοση, δυνατότητα θέρμανσης του αέρα και ανάκτηση, αλλά είναι σημαντικά ακριβότερες στην εγκατάσταση. Επίσης, η τοποθέτησή τους είναι μια μάλλον βρώμικη διαδικασία, μετά την οποία μπορεί να χρειαστούν καλλυντικές επισκευές. Και οι δύο συσκευές εκτελούν τη λειτουργία τους και η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τις δυνατότητες του ιδιοκτήτη.

  Βίντεο σχετικά με ένα από τα μοντέλα βαλβίδων τροφοδοσίας - KPV 125 (KIV 125):