Πώς να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία στο σπίτι

Με την έναρξη του φθινοπώρου στην επιφάνεια των οροφών και των τοίχων σε μια ιδιωτική κατοικία, μπορεί να συμβεί σχηματισμός γκρίζων κηλίδων. Υποδεικνύουν την παρουσία υγρασίας. Τα δωμάτια αερίζονται λιγότερο συχνά, η ποσότητα των βροχοπτώσεων αυξάνεται. Το υλικό από το οποίο ανεγέρθηκε η δομή του κτιρίου δεν στεγνώνει μέχρι το τέλος. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ένας αποφασιστικός αγώνας με αυτό. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Η δομή θα καταρρεύσει σταδιακά. Για να καταλάβετε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε τους λόγους για την εμφάνισή του. Μόνο τότε θα είναι δυνατό να βρεθούν αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση αυτού του δυσάρεστου φαινομένου.

Συνέπειες της υπερβολικής υγρασίας

Γιατί πρέπει να καταπολεμήσουμε την υγρασία σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Για να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες διαβίωσης, η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα χώρου πρέπει να είναι μεταξύ 40-60%. Η απόκλιση από αυτόν τον κανόνα προκαλεί αρνητικές συνέπειες:

 • αυξάνει την πιθανότητα μυκητιακού μούχλας.
 • επιδεινώνει την κατάσταση της ασυλίας ·
 • ο κίνδυνος του βρογχικού άσθματος, του δέρματος και των καταρροϊκών ασθενειών αυξάνεται.
 • Το σχηματισμένο συμπύκνωμα χαλάει τα έπιπλα.
 • Η επιφάνεια των δομών από πέτρα και σκυρόδεμα αρχίζει να θρυμματίζεται.
 • σε μεταλλικές κατασκευές, σχηματίζεται διάβρωση.
 • προϊόντα από ξύλο σαπίζουν.

Αιτίες υγρασίας

Οι αιτίες της υπερβολικής υγρασίας μπορεί να είναι εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες. Στο αρχικό στάδιο, θα πρέπει να βρείτε τις πηγές της εμφάνισής του. Απαιτείται ενδελεχής έλεγχος του κτιρίου:

 • επαληθεύει την αξιοπιστία των στεγανοποιήσεων και των δομών υδρορροής, την ακεραιότητα του συστήματος στέγης,
 • αναλύονται οι ζώνες εμφάνισης ακατέργαστων κηλίδων.
 • τα πλαίσια των παραθύρων και των θυρών, οι θέσεις σωλήνων και οι αρμούς στέγης.

Όταν αποφασίζετε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η εμφάνισή του μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης ζωής. Η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα αυξάνεται κατά το πλύσιμο των ρούχων, το μαγείρεμα, το πότισμα εσωτερικών εγκαταστάσεων, τις διαδικασίες ντους. Ξήρανση του σπιτιού θα βοηθήσει το σωστό σύστημα εξαερισμού. Εάν δεν υπάρχει φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών στο σπίτι, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση μυκητιακών σχηματισμών. Αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα σε ένα ζεστό και κλειστό χώρο. Η διαδικασία αναπαραγωγής τους γίνεται χιονοειδής, αν ο αέρας περιέχει περισσότερους από 70% δείκτες υγρασίας και θερμοκρασίας υπερβαίνουν τους 18 βαθμούς.

Πριν από την αντιμετώπιση της υγρασίας, καθορίζεται το επίπεδο της περιεκτικότητάς της στην μάζα του αέρα. Για τις μετρήσεις χρησιμοποιείται υγρόμετρο. Με την παρουσία αυξημένων δεικτών, βρέθηκαν πηγές υπερβολικής υγρασίας και στη συνέχεια προχωρήσαμε στην επίλυση του προβλήματος. Ας εξετάσουμε τους πιο συχνούς λόγους εμφάνισης της αυξημένης υγρασίας και τρόπους εξάλειψής τους.

Χαμηλής ποιότητας αδιαβροχοποίηση της βάσης

Η παρουσία υπογείων υδάτων, που είναι κοντά στην επιφάνεια της γης, μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την ακεραιότητα του ιδρύματος θεμελίωσης. Προκειμένου να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα, τοποθετείται ένα στρώμα στεγανοποίησης στη βάση. Απουσία νερού, μπορεί εύκολα να είναι μέσα στο δωμάτιο. Οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ λυπηρές:

 • σαθρά ξύλινα σανίδες πλακιδίων.
 • τοίχο-πίσω ταπετσαρία?
 • Επικαλυμμένη επίστρωση γύψου.
 • μύκητα στους χώρους με τη μεγαλύτερη συσσώρευση υγρασίας.

Η μόνωση θεμελίωσης χαμηλής ποιότητας πρέπει να επιδιορθωθεί επειγόντως. Εάν ένα κτίριο δεν είναι εφοδιασμένο με υπόγειο, τοποθετείται μια οριζόντια επίστρωση στεγανοποίησης πάνω από το κάλυμμα του υπογείου. Θα προστατεύσει τους τοίχους από τις επιπτώσεις της τριχοειδούς υγρασίας. Ως εναλλακτική λύση, χρησιμοποιείται κάθετη μόνωση. Μια τάφρος σκάβει γύρω από την περίμετρο του κτιρίου. Η επένδυση τοίχου καθαρίζεται από ρύπους και η επικάλυψη ή η ολίσθηση εφαρμόζεται από πάνω.

Επισκευή του υπογείου

Εάν υπάρχουν σημεία υγρασίας στην οροφή και στους τοίχους του υπόγειου δωματίου, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να ελέγξετε την αξιοπιστία της δομής στεγάνωσης. Εάν η μόνωση δεν είναι καλά τοποθετημένη, η υγρασία θα συσσωρευτεί σε επιφάνειες από σκυρόδεμα και τούβλα. Στη συνέχεια, το υπόγειο μπορεί να πλημμυρίσει πλήρως με νερό. Υπόγεια ύδατα διεισδύουν εύκολα στην πορώδη επικάλυψη.

Για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων, είναι απαραίτητο να απομονωθούν εκ νέου οι επεξεργασμένες επιφάνειες:

 • προκαταρκτικά καθαρίζονται από μύκητες μυκήτων και απολυμαίνονται με τη βοήθεια ειδικών λύσεων που εμποδίζουν το σχηματισμό τους.
 • Στις ραφές εφαρμόζεται τσιμεντοκονίαμα.
 • Οι θέσεις διαρροών εξαλείφονται με τη βοήθεια των συστατικών ταχείας σκλήρυνσης.
 • επί της επεξεργασμένης επιφάνειας εφαρμόζεται ένα επισκευαστικό υλικό επιχρίσματος.
 • Πριν από την τοποθέτηση της εξωτερικής μόνωσης, σκουπίζει τη βάση της βάσης.
 • Στις εξωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες των τοιχωμάτων εφαρμόζεται θερμή άσφαλτος ή ψυχρό ασφαλτικό μαστίχα.
 • το υλικό στεγών τοποθετείται στην κορυφή.
 • Το δάπεδο είναι καλυμμένο με στρώμα αργίλου και συμπαγής.
 • η άμμος ή τα ερείπια χύνεται στην κορυφή.
 • η τελική μόνωση πραγματοποιείται με ιλύ τσιμέντου.
 • Η επιφάνεια της οροφής επεξεργάζεται με στεγανοποιητικό παλτό.

Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης

Όταν απαντάτε στην ερώτηση πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο σπίτι, πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία της δομής αποστράγγισης. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας λειτουργίας, το σύστημα αποστράγγισης μπορεί να φράξει ή να καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια των τοίχων θα είναι συνεχώς υγρή. Πρώτα απ 'όλα, επισκευάστε τους σωλήνες και τις υδρορροές που έχουν υποστεί βλάβη ή τις αντικαταστήστε

Πρόσθετη προστασία των τοίχων μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια των παρακάτω δομικών υλικών:

 • τσιμέντο γύψο?
 • ανθεκτικές στο νερό συνθέσεις που έχουν ανόργανη βάση.
 • ειδικές μαστίχες.
 • χρώματα με υδατοαπωθητικές ιδιότητες.
 • Ασφαλτικές επιστρώσεις ασφάλτου.
 • βινύλιο παρακαμπτήριος?
 • αρθρωτά πάνελ PVC.

Απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία μέσα στο σπίτι

Γιατί η υγρασία στο σπίτι εμφανίζεται στην επιφάνεια των τοίχων μέσα στο δωμάτιο; Ο λόγος μπορεί να είναι η διαφορά στις τιμές των εσωτερικών και εξωτερικών θερμοκρασιών. Για να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα, είναι απαραίτητο να κάνετε τη μόνωση του κτιρίου από έξω. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του πάχους των τοίχων και θα μετακινήσει το σημείο δρόσου μέσα στη δομή του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και αν υπάρχει αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, δεν συμβαίνει συμπύκνωση.

Η θέρμανση των επενδύσεων τοίχων πραγματοποιείται σε μια ορισμένη σειρά, λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της κατασκευής. Κατά την τοποθέτηση ενός θερμαντικού υλικού, παρατηρείται ο ακόλουθος κανόνας: κάθε διαδοχική στρώση θα πρέπει να έχει υψηλότερη διαπερατότητα υγρασίας. Στη συνέχεια, δεν συσσωρεύεται στο δωμάτιο, αλλά αφήνει ανεμπόδιστη από αυτό.

Η υγρασία στο σπίτι μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια ενός ποιοτικά εγκατεστημένου συστήματος εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η σωστή κυκλοφορία των αέριων μαζών. Οι άξονες εξαερισμού πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Ένα άνετο μικροκλίμα σε μπάνια και κουζίνες δημιουργείται με χρήση εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Για να διατηρήσετε την καλή υγεία, διατηρήστε την υγρασία στο δωμάτιο εντός αποδεκτών ορίων. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη καταστροφή της δομής του κτιρίου και στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία και την υγρασία στο σπίτι

Το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στο σχηματισμό μίας μικροκλίμα, παρέχοντας μια υγιή και άνετη ατμόσφαιρα, ή, αντίθετα, την προώθηση της ανάπτυξης των παθογόνων μικροοργανισμών, η ανάπτυξη μούχλας, ακάρεα σκόνης αναπαράγουν αλλεργιογόνες, εμφάνιση των δυσάρεστων οσμών και δυσφορία. Αυξημένα επίπεδα των κατασκευών υγρασίας, συστατικά και υλικά, μειώνεται ή λείπει μια ευκαιρία για το φυσικό ή αναγκάζονται ξήρανσης οδηγεί σε μόνιμη ή προσωρινή συσσώρευση υγρασίας στο εσωτερικό ή επί των επιφανειών των υλικών, η οποία μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση της θερμικής αγωγιμότητας τους, επιταχύνουν τη διάβρωση ή βιοαποικοδόμηση.
Το ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας στο σπίτι οδηγεί επίσης σε δυσφορία της εσωτερικής ατμόσφαιρας του σπιτιού.

Το βέλτιστο επίπεδο σχετικής υγρασίας στο σπίτι είναι η υγρασία από 30 έως 50%. Η σχετική υγρασία προσδιορίζεται από την αναλογία της ποσότητας υδρατμών στον αέρα προς τη μέγιστη δυνατή περιεκτικότητά του σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο περισσότερο υδρατμούς μπορεί να περιέχει. Η θερμοκρασία στην οποία ο αέρας δεν μπορεί να περιέχει μια επιπλέον ποσότητα υδρατμού ονομάζεται "σημείο δρόσου". Το χαμηλό επίπεδο σχετικής υγρασίας παρέχει μέγιστη άνεση σε ένα άτομο, δεν προάγει την ανάπτυξη δυνητικά επιβλαβών μικροοργανισμών (ακάρεα σκόνης) και εξασφαλίζει την ασφάλεια δομών και υλικών δόμησης.

Σημάδια υψηλής υγρασίας στο σπίτι.

Δυσάρεστες μυρωδιές. Η ένταση των οσμών στο δωμάτιο αυξάνεται με την αύξηση της υγρασίας. Η ενίσχυση των οικιακών οσμών μπορεί να υποδηλώνει αύξηση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του δωματίου. Μια μούχλα μυρωδιά μπορεί να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη του μούχλα, μύκητες ή σήψη.

Αίσθημα υγρασίας. Απόδειξη αυξημένης υγρασίας και διακοπή του εξαερισμού του χώρου.

Συμπύκνωση, σχηματισμός πάγου και πάγου σε κρύες επιφάνειες. Η συμπύκνωση, ο παγετός, ο πάγος σε κρύες επιφάνειες σηματοδοτούν την υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο και την ανεπαρκή μόνωση του εξωτερικού περιγράμματος του κτιρίου και πιθανές διαρροές θερμού αέρα μέσω των ρωγμών.

Αλλάξτε το χρώμα, την υφή και την υγρασία των επιφανειών των υλικών. Στρέβλωση, οίδημα, παραμόρφωση, ρωγμή, φουσκάλες, θρυμματισμός, ξεφλούδισμα, αποχρωματισμός, σκουραίνει την εμφάνιση των σκούρων ή χρωματιστές κηλίδες ή λωρίδες πάνω στις επιφάνειες των υλικών μπορεί να είναι ενδεικτική της αυξημένης υγρασίας. Η ανάπτυξη μούχλας ή μύκητα συνοδεύεται από την εμφάνιση σημείων λευκού, πορτοκαλί, πράσινου, καφέ, μπλε ή μαύρου. Η εντατική αναπαραγωγή μυκήτων αρχίζει σε σχετική υγρασία 70% στο δωμάτιο.

Ο σχηματισμός φυσαλίδων, οι ρωγμές χρώματος υποδεικνύουν ένα τριχοειδές υπόστρωμα υγρασίας στις πορώδεις δομές. Η απώλεια αλάτων, κονιοποιημένων ουσιών σε επιφάνειες από σκυρόδεμα αποτελεί ένδειξη της παρουσίας υγρασίας, η οποία εξατμίζεται από την επιφάνεια του σκυροδέματος. Ο σχηματισμός ελασματοειδών τσιπ επί της επιφάνειας του σκυροδέματος δείχνει την κατάψυξη της περίσσειας υγρασίας στο πάχος του υλικού.

Βιολογική καταστροφή δέντρου. Η περιστροφή και η φθορά των ξύλινων κατασκευών υποδεικνύουν μόνιμη καταστροφική επίδραση της υγρασίας, η οποία δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή μικροοργανισμών που καταστρέφουν τα δένδρα. Σε βιολογική καταστροφή, το ξύλο αλλάζει το χρώμα του, γίνεται χαλαρό και μαλακό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της ακεραιότητας των ξύλινων δομών υπό φορτίο.

Υγροί σωλήνες. Οι "παλμοί" ψυχρών σωλήνων είναι ένα σημάδι υψηλής υγρασίας στο σπίτι. Το τρέχον κρύο νερό ψύχει σημαντικά την επιφάνεια των σωλήνων, στην οποία συμπυκνώνεται η περίσσεια υγρασίας.

Ενδείξεις για το υγρόμετρο. Η περίσσεια σχετικής υγρασίας στο σπίτι πάνω από 50% μπορεί να υποδεικνύει την ύπαρξη προβλημάτων υγρασίας. Ταυτόχρονα, ακόμη και ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού δεν εγγυάται την απουσία προβλημάτων με υπερβολική υγρασία σε δομές ή μεμονωμένους χώρους (κελάρια, σοφίτες κλπ.).

Πηγές υψηλής υγρασίας στο σπίτι.

 1. Διάμεση υγρασία. Πορώδη δομικά υλικά όπως ξύλο, σκυρόδεμα, και άλλοι περιέχουν ένα ορισμένο ποσό της υγρασίας που είναι παρούσα στο υλικό δομή. Υγρασία από ύλες ικανή υπό τις κατάλληλες συνθήκες (απουσία ενός φράγμα υδρατμών, υψηλή θερμοκρασία υλικού, η παρουσία του διαφορά στην πίεση ατμών του νερού) αρχίζουν να εξατμιστεί στην εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού, την αύξηση του επιπέδου της υγρασίας. Εποχιακή ατμοί Μετατόπιση από οικοδομικά υλικά μπορεί να φτάσει από 3 έως 8 λίτρα νερού ανά ημέρα. Στο εσωτερικό περιβάλλον των νεόκτιστο ή ανακαινισμένο σπίτι υγρασία οικοδομικά υλικά εξατμίζεται σε έναν μέσο όρο 5 λίτρα νερό ανά ημέρα.
 1. Υγρασία στη ραχοκοκαλιά. Η υγρασία μπορεί να εισέλθει στο σπίτι ως βροχή, χιόνι ή υπόγεια ύδατα διαρροή δεξαμενές νερού και αποθήκευσης αποχέτευσης για το νερό στάζει μέσα από τα περιβάλλοντα διαρροής θωράκιση (οροφή, τοίχοι, στεγάνωση, σωλήνες, βαλβίδες και εξαρτήματα, δεξαμενές).
 1. Τριχοειδής υγρασία. Τριχοειδής υγρασία μπαίνει στο σπίτι του μικροσκοπικούς πόρους επικοινωνίας υλικά όπως σκυρόδεμα, τούβλα, ξύλο από το εξωτερικό υγρό περιβάλλον υπό την απουσία στεγανωτικών στρώσεων ή στρωμάτων που σπάνε τα τριχοειδή αγγεία. Ακόμη και η παρουσία της πλάκας θεμελίωσης δεν αποτελεί εμπόδιο για την υγρασία που πέφτει μέσα στο σπίτι από το έδαφος, αν υπάρχει κάτω από το στρώμα πλάκας στεγανοποίησης και κοκκώδη ανόργανα στρώμα (χοντρή άμμο, θρυμματισμένα πέτρα, χαλίκι), δακρύρροια βρωμιά τριχοειδούς δικτύου. Η ποσότητα υγρασίας που εισέρχεται στο σπίτι σε παραβίαση της στεγάνωσης του θεμελίου μπορεί να είναι πολύ σημαντική - μέχρι 50 λίτρα νερού ανά ημέρα.
 1. Μεταφορά ατμού υγρασίας μέσω πορώδους υλικού. Υπό την επίδραση της διαφοράς πίεσης, οι υδρατμοί μπορούν να διεισδύσουν μέσω πορωδών υλικών, όπως κυψελοειδές σκυρόδεμα ή ξύλο. Για την προώθηση της αύξησης της υγρασίας μπορεί να υπάρξει υπερβολική μεταφορά ατμού κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ατμού από το εξωτερικό προς το εσωτερικό, για παράδειγμα, σε ένα ζεστό και υγρό κλίμα και ανεπαρκής ή αποκλεισμένη μεταφορά ατμού από το εσωτερικό προς το εξωτερικό. Σημαντική ενυδάτωση δομικών κατασκευών συμβαίνει όταν η υγρασία εξατμίζεται από μη μονωμένο έδαφος κάτω από το σπίτι, ειδικά αν δεν υπάρχει επαρκής αερισμός του υπόγειου χώρου.
 1. Μεταφορά υγρασίας με ροή αέρα. Ο αέρας ρέει μέσα από ρωγμές σε δομές κτιρίων, σε ασυμπίεστα μέσα, γύρω από επικοινωνίες ή ανοίγματα μέσω τοίχων και οροφών, παραθύρων ή θυρών, μπορεί να μεταφέρει κορεσμένους υδρατμούς από το δρόμο. Με τη ροή του αέρα στο σπίτι έρχεται μέχρι το 98% της συνολικής υγρασίας. Σε όλα τα άλλα μονοπάτια δεν υπάρχει περισσότερο από το 2% της υγρασίας στο σπίτι. Μια ανεξέλεγκτη εισροή κρύου αέρα χειμώνα που περιέχει μειωμένη ποσότητα υγρασίας μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα: ξήρανση στον αέρα στο δωμάτιο. Ανεπαρκής ή ελλείπος εξαερισμού βελτιώνει το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι. Η μεταφορά υγρασίας με ροές αέρα εξαερισμού σας επιτρέπει να μειώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι.
 1. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο σχηματισμός υγρασίας μέσα στο σπίτι. Ένας άνδρας από μόνος του εξατμίζει μια επαρκή ποσότητα υγρασίας στο εσωτερικό περιβάλλον μιας κατοικίας λόγω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Μια οικογένεια 3-4 ατόμων εξατμίζεται έως και 200 ​​ml υγρασίας ανά ώρα (4,8 λίτρα σε 24 ώρες). Πολλή υγρασία σχηματίζεται κατά τις οικιακές, οικιακές και υγιεινές δραστηριότητες. Όταν ο υγρός καθαρισμός εξατμίζεται μέχρι 150 ml υγρασίας ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής. Μαγειρική για μια οικογένεια 3-4 ατόμων κατά τη διάρκεια της ημέρας (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο) και τα αποτελέσματα πιάτων στην εξάτμιση μέχρι 3 λίτρα νερού. Το μαγείρεμα των τροφίμων με αέριο αυξάνει την ποσότητα υγρασίας κατά 1 λίτρο. Το στέγνωμα των ρούχων σε εσωτερικούς χώρους προκαλεί την εξάτμιση 4 έως 6 λίτρων υγρασίας. Εκτός από την αύξηση της υγρασίας στο κτίριο εσωτερική ξηραντήρα οδηγεί σε εξάτμιση των υπολειμμάτων απορρυπαντικού και να αυξήσει την λαχνών στον αέρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση των αλλεργικών παθήσεων. Όταν κάνετε ντους, 100 ml υγρασίας εξατμίζονται κάθε 5 λεπτά. Για να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι οδηγεί στην κατσαρόλα χωρίς καπάκι, ένα μεγάλο αριθμό ζωντανών φυτών σε γλάστρες, ανοιχτά ενυδρεία, υγραντήρες εργασίας.

Υψηλή υγρασία στο σπίτι

Η υγρασία στο σπίτι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, σχηματίζεται όταν πλένετε, καθαρίζετε το δωμάτιο, πλένετε και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αλλά σε ορισμένα σπίτια είναι εντός του κανόνα, και σε άλλες αυξάνεται, στην περίπτωση αυτή τίθεται το ερώτημα: "Γιατί υγρασία στο σπίτι εμφανίζονται και πώς να το αποτρέψει;"

Με την υπερβολική ποσότητα θολωτών παραθύρων, γυάλινων και καθρέφτη επιφανειών, οι τοίχοι εμφανίζονται λεκέδες, συχνά με ένα άγγιγμα καλούπι, όλα συνοδεύονται από μια παλιά δυσάρεστη οσμή. Ποια θα πρέπει να είναι η υγρασία του σπιτιού που δεν προκαλεί προβλήματα; Ο κανόνας είναι 30-60%, μετράται με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη και οι συνήθεις δείκτες μπορούν να διαφέρουν για διάφορους λόγους και είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, ειδικά το καλοκαίρι, καθώς ο αέρας ξηραίνεται με θέρμανση το χειμώνα.

Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης, που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, θέλει να απαλλαγεί από την υγρασία του σπιτιού, γιατί προκαλεί πολύ ταλαιπωρία και, επιπλέον, χαλάει την αισθητική εμφάνιση του σπιτιού. Λόγω της συνεχούς υγρασίας στους τοίχους, τις οροφές και τις γωνίες, μπορεί να σχηματιστεί ένας μύκητας που είναι επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, προκαλεί χρόνια κρυολογήματα, αλλεργίες και βρογχικό άσθμα. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές στην υγρασία, το ανοσοποιητικό τους σύστημα υποφέρει και έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις οικιακές εγκαταστάσεις.

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι;

Από την υγρασία στο σπίτι μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: τις καιρικές συνθήκες, εγγύτητα σε μεγάλα υδατικά συστήματα, η κατασκευή του σπιτιού σε μια περιοχή με υψηλή υπόγεια ύδατα ρέουν, κακό εξαερισμό και τακτική αερισμό των δωματίων.

Για να προστατεύσετε το σπίτι από την υψηλή υγρασία, έχουν επινοηθεί πολλοί καλοί τρόποι, αλλά για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα και να εξαλειφθεί για πάντα το πρόβλημα αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε αυτές τις μεθόδους σε ένα περίπλοκο περιβάλλον. Φυσικά, τα μέτρα αυτά θα απαιτήσουν ορισμένες οικονομικές δαπάνες, αλλά σύντομα θα πληρώσουν, καθώς θα βοηθήσουν στην αποφυγή των εργασιών επισκευής και των δαπανών για φάρμακα.

Η υγρασία στο σπίτι

Πριν ξεκινήσετε τον αγώνα με υγρασία, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η υγρασία στο σπίτι πρέπει να είναι μεταξύ 30-60%, το 45% θεωρείται το βέλτιστο. Έχοντας πεισθεί για το πλεόνασμα, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε για την εξάλειψή του.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θα είναι να εκτελέσετε εργασίες επισκευής σε ένα υγρό δωμάτιο και να κάνετε στεγάνωση. Έτσι, για παράδειγμα, για στεγάνωση των κελαριών, ένα ξηρό οικοδομικό μίγμα με βάση το τσιμέντο είναι τέλειο. Το μπάνιο είναι αδιάβροχο δάπεδο με τη χρήση υγρού γυαλιού. Επιπροσθέτως, τα εξωτερικά τοιχώματα της κατοικίας υφίστανται επεξεργασία με γύψο με βάση τσιμέντου και χρειάζονται πολλά στρώματα. Μπορείτε να "ντύσετε" τους τοίχους σε μια ειδική προστατευτική υδατοαπωθητική επίστρωση. Αυτά τα μέτρα εμποδίζουν την είσοδο υγρασίας στο σπίτι.

Για να μειωθεί η υγρασία του αέρα, χρησιμοποιούνται σύγχρονα ξηραντικά, τα οποία χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Τα νοικοκυριά χρησιμοποιούνται σε καθιστικούς χώρους, είναι πολύ συμπαγή και ελαφριά, ώστε να μπορούν να μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο και να εγκαθίστανται σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος. Τέτοιες συσκευές είναι αθόρυβες και λειτουργικές.

Μια καλή επιλογή για την εξάλειψη του προβλήματος θα είναι οι συσκευές θέρμανσης, ειδικά το φθινόπωρο και το καλοκαίρι, όταν η υγρασία στο δρόμο περισσότερο από ποτέ επηρεάζει την υγρασία στο δωμάτιο. Η συχνή χρήση τους κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου θα επιτρέψει την ξήρανση του ακατέργαστου αέρα και την πρόληψη του σχηματισμού μούχλας. Αλλά από την άλλη πλευρά, εάν το περίβλημα είναι ήδη θερμαινόμενο, τέτοιες συσκευές μπορούν να βλάψουν την υγεία. Σήμερα, στα ράφια των καταστημάτων μπορείτε να δείτε μεγάλο αριθμό χημικών ουσιών που εξαλείφουν την υψηλή υγρασία. Αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα, αλλά μόνο ένας ορισμένος χρόνος είναι αποτελεσματικός.

Οι λόγοι για την αύξηση του επιπέδου υγρασίας και μερικές συμβουλές για το πώς να το μειώσετε

Το γεγονός ότι το σπίτι έχει υψηλή υγρασία, επηρεάζεται από τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια ή μάλλον από την κακή ποιότητα εγκατάστασής τους. Προκειμένου να κυκλοφορεί ο αέρας στο δωμάτιο είναι σωστή, το παράθυρο πρέπει να είναι εγκατεστημένο πάνω από το καλοριφέρ, μπαταρία, αποτρέπει το γυαλί από την κατάψυξη και την εμφάνιση της υγρασίας του. Τα περιττά στοιχεία στη μπαταρία ή ένα πολύ μεγάλο περβάζι παραθύρων καθιστούν μερικές φορές δύσκολη τη θέρμανση των παραθύρων. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να απαλλαγείτε από το παρεμβαλλόμενο αντικείμενο, και στη δεύτερη, θα πρέπει να κάνετε τρύπες σε ένα μεγάλο περβάζι παραθύρου. Μερικές φορές ο λόγος έγκειται στο ίδιο το μονωτικό γυαλί, το οποίο μπορεί να είναι ελαττωματικό και να παρουσιάζει ελάττωμα. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι υποχρεωμένη στην επιχείρηση, δημιουργήθηκε εσφαλμένα ένα παράθυρο.

Συχνά, για την αύξηση της υγρασίας υπάρχει συχνή ξήρανση των ρούχων στο δωμάτιο ή δυσλειτουργία σωλήνων στο μπάνιο, ανεπαρκής εξαερισμός ή η πλήρης απουσία του. Για την εξάλειψη της υγρασίας, πρέπει να ελέγξετε τους σωλήνες και, εάν χρειάζεται, να τα αντικαταστήσετε με καινούργια, ελέγξτε το σύστημα αερισμού. Στο μέτρο του δυνατού, τα ρούχα πρέπει να στεγνώνουν σε εξωτερικούς χώρους. Συμβαίνει ότι τα πράγματα που δεν στεγνώνουν επαρκώς μετά το πλύσιμο μπαίνουν στο ντουλάπι, αυτό οδηγεί επίσης σε υγρασία και εμφάνιση δυσάρεστης μυρωδιάς. Ως εκ τούτου, αξίζει όσο το δυνατόν περισσότερο να στεγνώνετε τα ρούχα και κατά προτίμηση στον καθαρό αέρα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το πολύ υγρό χώμα σε εγχώρια φυτά μπορεί επίσης να συμβάλει στην υγρασία. Δεν μπορείτε να πίνετε συχνά και άφθονα τα φυτά, χωρίς να δίνετε, καθώς θα πρέπει να στεγνώσει το έδαφος.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι;

Η ερώτηση "πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο σπίτι;" Υπάρχουν πολλές απαντήσεις, το πιο σημαντικό - να εντοπίσει την αιτία της, και στη συνέχεια να επιλέξει τους πιο σωστούς τρόπους για την εξάλειψή της.

Η αυξημένη υγρασία είναι χαρακτηριστική για παλιά κτίρια κατοικιών που χρειάζονται σημαντικές επισκευές. Όλα τα παραπάνω μέτρα για την εξάλειψή της σε αυτή την περίπτωση δεν θα βοηθήσουν. Η μόνη διέξοδος εδώ είναι η πλήρης ανακαίνιση της κατοικίας με τη χρήση ξύλου και γυψοσανίδας, τα οποία είναι φυσικά υλικά. Το γυψοσανίδα είναι γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά την υπερβολική υγρασία και, αν χρειαστεί, αντίθετα, να το διαθέσει. Ως εκ τούτου, θα χρησιμεύσει τέλεια για τη ρύθμιση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Αλλά ακόμα, πώς να μειώσει την υγρασία στο σπίτι, αν το επίπεδο του έχει υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες κανόνες; Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να αερίζεστε συχνά το δωμάτιο, ειδικά μετά τις διαδικασίες μαγειρέματος, πλύσης και νερού. Το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να μην κρέμεται τα παράθυρα με κουρτίνες, τότε οι ακτίνες του ήλιου θα στεγνώνουν τα δωμάτια γρηγορότερα. Μια εξαιρετική συσκευή που στεγνώνει αέρας είναι ένας ανεμιστήρας, παραδοσιακά που χρησιμοποιείται για να κρυώσει. Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τις σύγχρονες οικιακές συσκευές για τη μείωση της υγρασίας. Αυτό και το ακριβό κλιματισμό, καθώς και ειδικές κουκούλες, και απλές συσκευές σε προσιτή τιμή. Τέτοιες συσκευές απορροφούν την υπερβολική υγρασία στον αέρα στο βέλτιστο επίπεδο, προστατεύουν το σπίτι από μούχλα και μύκητες, παρέχουν χώρο με ξηρότητα και θερμότητα, καθώς και ευχάριστη οσμή, η οποία είναι επίσης πολύ σημαντική.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι;

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μείωσης της υγρασίας στο σπίτι. Πρόκειται για αποτελεσματικά χημικά προϊόντα, που παράγονται με απορροφητικά μέσα, απορροφητές υγρασίας. Στη διαδικασία χρήσης τους, η υπερβολική υγρασία εισέρχεται στη δεξαμενή. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα φάρμακα όπως απαιτείται.

Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο σπίτι, η τοποθέτησή του θα απαιτηθεί αμέσως. Αυτό το έργο μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ή να καλέσει έναν πλοίαρχο. Στον τοίχο του προβληματικού χώρου, κάντε μια διαμπερή οπή, η οποία κλείνει από την σχάρα τόσο μέσα όσο και έξω. Ανάμεσα στις γρίλιες, ένας προφυλακτήρας είναι προεγκατεστημένος και θα τραβήξει ακατέργαστο αέρα από το δωμάτιο, αφήνοντας τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο.

Μερικές φορές μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της απορρόφησης υγρασίας χάπια, μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα υλικού.

Πριν μειώσετε την υγρασία στο σπίτι στο επιθυμητό επίπεδο, θα πρέπει να βρείτε την αιτία της εμφάνισής της, να την εξαλείψετε και να συμβουλευτείτε για να αποφύγετε την επανεμφάνιση της.

Στη διαδικασία καταπολέμησης της υγρασίας, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι ο υπερβολικός ξηρός αέρας δεν είναι λιγότερο επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, οπότε το κύριο καθήκον δεν είναι να το παρακάνετε και να "ρυθμίζετε" την υγρασία στο βέλτιστο επίπεδο.

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι

Πρώτες θέσεις στα ταβάνια, οι τοίχοι των ιδιωτικών κατοικιών και υγρές γωνίες εμφανίζονται συχνά με την προσέγγιση του χειμώνα, όταν όλο και λιγότεροι ανοιχτά παράθυρα για να αερίζεται το δωμάτιο, αρχίζουν να πέφτουν όλο και καθίζηση, καθώς επίσης και οι τοίχοι των κτιρίων είναι σχεδόν θερμαίνεται από τον ήλιο. Η υγρασία στο σπίτι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, γιατί προκαλεί όχι μόνο διάφορες ασθένειες, αλλά είναι επίσης ένα αγαπημένο περιβάλλον για τσιμπούρια, μύδια και μύκητες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο θέμα του πώς να απαλλαγούμε από την υγρασία στο σπίτι.

Πώς να απαλλαγούμε από την υγρασία στο σπίτι - τηρούμε τους βασικούς κανόνες!

Εάν δεν γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίζετε τόσο σοβαρά προβλήματα όπως η υγρασία σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ακολουθώντας κάποιους σημαντικούς κανόνες και συμβουλές, αν δεν το ξεφορτωθείτε, τότε τουλάχιστον το καταστήστε το πιο ελάχιστο. Έτσι:

 1. Προσπαθήστε, εάν είναι δυνατόν, να περιορίσετε τη χρήση διαφόρων καυσίμων ουσιών, καθώς πολλές από αυτές σχηματίζουν μεγάλη ποσότητα υγρασίας, για παράδειγμα, παραφίνη.
 2. Όταν μαγειρεύετε τα τρόφιμα, καλύψτε τα τηγάνια και τα τηγάνια με ένα καπάκι, καθώς παράγουν επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα υγρασίας.
 3. Στο μπάνιο, το ποσοστό υγρασίας είναι το υψηλότερο. Για να αποφύγετε αυτό, αερίστε τακτικά και καθαρίστε τις κουκούλες εγκαίρως από τη σκόνη και τη βρωμιά.
 4. Η συνηθέστερη αιτία υγρασίας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι η συχνή πλύση, το στέγνωμα ρούχων, ο ανεπαρκής αερισμός και η θέρμανση. Προσπαθήστε να μην στεγνώνετε τα αντικείμενα πλυντηρίου στο δωμάτιο, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, κάντε το κοντά στην τοποθεσία των κουκούλες!
 5. Εάν το πρόβλημα της υγρασίας στο σπίτι είναι σταθερό, απομονώστε τους τοίχους του σοφίτα και τα τοιχώματα του σπιτιού με ειδικά πορώδη υλικά που εμποδίζουν την εμφάνιση υγρασίας.

Οι κύριες αιτίες της υγρασίας σε μια ιδιωτική κατοικία

Λόγω ακατάλληλης ή ανεπαρκούς εξαερισμού στο σπίτι υπάρχει υγρασία, υψηλή υγρασία και μούχλα, δυσάρεστη οσμή, που προκαλούν τα παράθυρα θολωμένο, γωνίες - ωμά, και τους τοίχους - υγρό. Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι; Για να καταργήσετε όλα αυτά, αερίστε το δωμάτιο πιο συχνά και χρησιμοποιήστε επιπλέον ανεμιστήρες. Δυσάρεστη και μυρωδιά μούχλας στο σπίτι - το αποτέλεσμα της μούχλας, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου, όπως εκπέμπει μεγάλες ποσότητες επιβλαβών σπόρια που άτομο εισπνέει μαζί με τον αέρα. Για να απαλλαγείτε από τη χρήση καλουπιών αντιμυκητιασικών παραγόντων. Απλά μην ξεχνάτε ότι όλα τα αντιμυκητιακά φάρμακα είναι τοξικά, γι 'αυτό πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες και να είστε προσεκτικοί! Αποκτήστε έναν οικιακό αφυγραντήρα αέρα που ιδανικά θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε προβλήματα όπως η υγρασία σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Είναι εύκολο στη χρήση και εύκολο στη μεταφορά από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Η κακή αδιαβροχοποίηση του θεμελίου είναι μια κοινή αιτία της υγρασίας στο σπίτι. Το γεγονός είναι ότι το νερό λιβρών, που ανεβαίνει σε ύψος 1,5 μ., Δεν διεισδύει στους τοίχους του κτιρίου παρά μόνο λόγω της οριζόντιας στεγανοποίησης του υπογείου. Εάν δεν υπάρχει, η υγρασία διεισδύει στους τοίχους. Ίχνη ίχνους ύδατος μπορούν να παρατηρηθούν σε μουχλιασμένες, υγρές γωνίες, πάνω από την πλίνθο, πάνω στην φθαρμένη ταπετσαρία και, κατά συνέπεια, στο ασβεστοκονίαμα που έχει πέσει. Η καταπολέμηση της υγρασίας σε μια ιδιωτική κατοικία δεν είναι μια εύκολη και μερικές φορές δαπανηρή άσκηση. Όποια και αν ήταν, έχοντας προσδιορίσει την αιτία αυτής της μάστιγας, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμησή της και στη συνέχεια, σίγουρα, να βγείτε από αυτήν ως νικητής! Άνεση και ηρεμία σε ένα στεγνό και ζεστό σπίτι!

Η υγρασία σε μια ιδιωτική κατοικία προκαλεί

Η αυξημένη υγρασία στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει διάφορους λόγους. Σχεδόν κάθε δεύτερο ιδιοκτήτης διαμερίσματος και ιδιωτικής κατοικίας αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο. Η υγρασία προκαλεί μούχλα.

Ως εκ τούτου, με την υπερβολική υγρασία στο σπίτι πρέπει απαραίτητα να αγωνιστεί. Είναι απαραίτητο να βρούμε την πηγή που προκαλεί αυτό το φαινόμενο και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Αξίζει να πούμε ότι ο μύκητας και το μούχλα στο σπίτι εμφανίζονται ακριβώς λόγω της υψηλής υγρασίας. Επιπλέον, η υγρασία επιδεινώνει την υγεία όλων των κατοίκων που ζουν στο σπίτι. Έτσι σήμερα η πύλη Beton-Area.com θα σας πει πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι με λαϊκές θεραπείες;

Υψηλή υγρασία στο σπίτι: πώς να πολεμήσετε

Γιατί εμφανίζεται υγρασία στο σπίτι

Η αιτία της υγρασίας αναζητείται άμεσα στο έδαφος του ίδιου του σπιτιού. Για γρήγορα να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι, είναι απαραίτητο να βρούμε έναν τόπο συσσώρευσης μούχλας και στη συνέχεια να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει σε μια τέτοια κατάσταση. Αν η υγρασία υποβληθεί σε τοίχο που βλέπει προς το δρόμο, τότε πρέπει να γίνει με ένα αξιόπιστο υλικό θερμομόνωσης. Μήτρου εμφανίζεται όχι μόνο σε ιδιωτικές κατοικίες. Πολύ συχνά, μούχλα εμφανίζεται σε μοντέρνα διαμερίσματα. Πολύ σοβαρά, αυτό το πρόβλημα ανησυχεί τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στον πρώτο όροφο. Συνήθως σε τέτοια δωμάτια σχηματίζεται μούχλα στο κάτω μέρος των τοίχων. Προωθεί αυτό μια σειρά δυσάρεστων λόγων. Μπορεί να είναι:

 • Κακή μόνωση του θεμελίου με τον τοίχο.
 • Υγρό υπόγειο, στο οποίο ρέουν συνεχώς οι σωλήνες.
 • Κακή αερισμός.

Αξίζει να πούμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εξαλειφθεί η υγρασία σε μια ιδιωτική κατοικία. Μετά από όλα, πρέπει απλά να οργανώσετε τον σωστό εξαερισμό ή να εγκαταστήσετε υλικά θερμομόνωσης. Σε πολυκατοικίες, είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο. Εδώ οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του παράγοντα κρύβονται κατά τα πρώτα στάδια της κατασκευής. Και αν ο κύριος του έργου χάνει σημαντικά σημεία, το διαμέρισμα θα δώσει πάντα στους ιδιοκτήτες του δυσάρεστα προβλήματα. Επιπλέον, η ύπαρξη σε αυτό το δωμάτιο θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού. Οι άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα σε ένα διαμέρισμα με υψηλή υγρασία μπορούν να νοσήσουν: άσθμα, φυματίωση και άλλες πιο σοβαρές ασθένειες.

Ποιοι τρόποι μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την υγρασία σε μια ιδιωτική κατοικία

Τώρα είναι καιρός να καταλάβετε τι να κάνετε με την υγρασία του σπιτιού και πώς να απαλλαγείτε από αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο στο σπίτι σας. Με την υγρασία στο σπίτι, είναι απαραίτητο να αγωνιστείς χωρίς αποτυχία.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την περίπτωση χρειάζεστε όλες τις σύγχρονες μεθόδους.

 • Έτσι, από το καλούπι και την υγρασία στο σπίτι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ένα ειδικό εργαλείο που μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αυτό το εργαλείο μπορεί να φαίνεται αναποτελεσματικό εάν η αιτία του καλουπιού καλύπτεται από άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα, η χρήση ειδικών εργαλείων θα είναι μια μάταιη άσκηση εάν το σπίτι έχει προβλήματα με τον εξαερισμό ή τον εξαερισμό. Αν έχει πραγματοποιηθεί λανθασμένη κατασκευή του κτιρίου, τότε η θεραπεία δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Μετά από όλα, είναι απαραίτητο να αγωνιστεί με τις κύριες αιτίες της εμφάνισης του μούχλας.
 • Μορφή στους τοίχους του σπιτιού μπορεί να διαμορφωθεί λόγω κακής θέρμανσης. Πράγματι, τα τείχη των μπλοκ είναι ικανά να περάσουν το κρύο. Επιπλέον, γίνονται ογκώδη έπιπλα, τα οποία δεν αφήνουν τη θερμότητα να περάσει. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στο σχηματισμό μούχλας, το οποίο εδώ και χρόνια έχει εκπέμψει υγρασία και δυσάρεστες ουσίες στον αέρα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα προβλήματα είναι πολύ απλά να επιλυθούν με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου από το σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Εδώ θα απαιτηθούν βασικές μέθοδοι. Δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ακόμη και ένα κλιματιστικό, το οποίο απλά θα κυνηγήσει τον ακατέργαστο αέρα γύρω από το διαμέρισμα. Αλλά μην απελπίζεστε! Μετά από όλα, αν το σπίτι είναι πάντα υγρό, είναι απλά απαραίτητο να εγκαταστήσετε πλαστικά παράθυρα που δεν θα έχουν διαμερίσματα. Το παράθυρο θα επιτρέψει στο φυσικό φως να εισέρχεται συνεχώς στο σπίτι. Επιπλέον, με ένα τέτοιο αντικείμενο είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ένας ποιοτικός και σταθερός αερισμός του δωματίου.
 • Είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί η μούχλα. Και αυτός ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πρέπει να θυμάται με ένα τόσο δυσάρεστο πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε όχι μόνο υπομονή, αλλά και πολλή προσπάθεια. Για να κάνετε την οικογένειά σας άνετη και άνετη, πρέπει να αφαιρέσετε τον μύκητα και το μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού. Για τέτοιες εργασίες θα είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ποιοτικό αντισηπτικό, το οποίο θα καθαρίζει τα τοιχώματα του μύκητα και θα τα κάνει πάλι αισθητικά.
 • Αν οι τοίχοι του σπιτιού είναι επικολλημένοι με ταπετσαρία, τότε αφαιρούνται. Επιπλέον, αφαιρέστε το γύψο, που επηρεάζεται από τον μύκητα. Για να μην βλάψετε την υγεία σας, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται με μάσκα. Τα τοιχώματα πριν από τη θεραπεία με αντισηπτικό πρέπει να καθαρίζονται απαραιτήτως από μύκητες και μούχλα. Μόνο μετά από αυτό μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντισηπτικό και κρεόσωτο. Για την επεξεργασία των τοίχων επιτρέπονται και άλλες συνθέσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να αραιώσετε με γραφική κόλλα σε αναλογία 1: 4. Επιτρέπεται η επεξεργασία των τοίχων με ουρία. Όλα τα παραπάνω πρέπει να εφαρμόζονται μόνο στις πληγείσες περιοχές των τοίχων. Πριν από την εφαρμογή, οι πληγείσες περιοχές στους τοίχους πρέπει να θερμανθούν σε 50 μοίρες. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, οι τοίχοι πρέπει να είναι εντελώς στεγνοί.

Τι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι και στο διαμέρισμα

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα και στο σπίτι; Αυτή η ερώτηση θα είναι σχετική ανά πάσα στιγμή. Αναφέρθηκε παραπάνω ότι αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη και επίπονη. Επιπλέον, μετά την αφαίρεση του καλουπιού στο δωμάτιο, πρέπει να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες που θα εμποδίσουν τον σχηματισμό μούχλας και την αυξημένη υγρασία.

Υψηλή υγρασία στο σπίτι: μέθοδοι πάλης, αιτίες

Έτσι, για να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας και υγρασίας στο διαμέρισμα θα βοηθήσει το φως του ήλιου και καθαρό αέρα. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να φτιάξετε έπιπλα σε όλους τους τοίχους του δωματίου. Μερικά φυτά μπορούν να αυξήσουν την υγρασία στα δωμάτια. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε από τις εγκαταστάσεις όπου υπάρχει υψηλή υγρασία: γεράνι και βιολετί. Εάν παρατηρηθεί κανονική στάθμη υγρασίας στην κατοικία, είναι δυνατόν να ξεχάσουμε για μούχλα και μύκητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί δεν συνιστούν στέγνωμα βρεγμένων ρούχων στο διαμέρισμα και στο σπίτι. Επιπλέον, για την επισκευή πρέπει να αγοράσετε ξηρά οικοδομικά μείγματα.

Ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει μόνωση προσόψεων με θερμάστρα ή αφρό. Η υγρασία σε ένα διαμέρισμα είναι συχνά φαινόμενο. Ως εκ τούτου, όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να απαλλαγούμε από αυτό το φαινόμενο. Σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, πρέπει να υπάρχει κανονική κυκλοφορία αέρα.

Επομένως, οι εσωτερικές πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοικτές. Αλλά η πόρτα στην κουζίνα πρέπει να κλείνει ενώ μαγειρεύει. Σε αυτή την περίπτωση, για τον αερισμό, η κουζίνα συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την κουκούλα και το παράθυρο.

Για έναν καλό αερισμό του μπάνιου και του μπάνιου, πρέπει να εξοπλίσετε τον καλό εξαερισμό. Δεν υπάρχει ανάγκη να επινοήσετε κάτι νέο και να αναζητήσετε δαπανηρές λύσεις.

Συμπεράσματα

Για να διατηρείτε καλή υγεία και ευεξία, πρέπει πάντα να καθαρίζετε τα δωμάτια: μούχλα, μύκητες και υψηλή υγρασία. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η κατάσταση των σπιτιών τους και να αποφεύγεται η εμφάνιση αυτού του προβλήματος. Για παράδειγμα, εάν ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι είναι εξοπλισμένο με κακή ποιότητα θέρμανσης, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα θερμαντικό convector που θα στεγνώσει τους τοίχους με ζεστό αέρα. Κατά τον υγρό καθαρισμό είναι απαραίτητο να σκουπίζετε καλά το δάπεδο και να παρακολουθείτε την κατάσταση των τοίχων, στις οποίες έχει ήδη καθοριστεί η εμφάνιση του μύκητα.

Εάν έχουν ήδη δοκιμαστεί όλες οι μέθοδοι καταπολέμησης του μύκητα, εάν δεν υπάρχει καλό αποτέλεσμα ή δεν υπάρχει χρόνος για να αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα, πρέπει να επικοινωνήσετε με μια ειδική εταιρεία που θα στείλει αρμόδιους υπαλλήλους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Επιλογές για το πώς να απαλλαγείτε από τους υγρούς εσωτερικούς χώρους

Η υπερβολική υγρασία γίνεται συχνά μια διάγνωση ιδιωτικών κατοικιών, αστικών κέντρων και σκαφών. Κατά την κρύα εποχή, εμφανίζεται στους τοίχους και τα παράθυρα. Πολλοί ιδιοκτήτες ξεκινούν και τελειώνουν τον αγώνα μόνο με τον μύκητα, επειδή επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των κατοίκων. Ταυτόχρονα, η αρχική αιτία - υψηλή υγρασία - αγνοείται, οπότε το καλούπι επιστρέφει σύντομα. Για να απαλλαγούμε από την υγρασία θα βοηθήσει μόνο την ανάλυση της κατάστασης και μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Αιτίες υψηλής υγρασίας

Στη φύση, υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες είδη μούχλας οικιακής χρήσης. Ο κύριος παράγοντας στην εμφάνισή τους σε ένα κτίριο κατοικιών είναι η υπερβολική υγρασία. Ο μύκητας σχηματίζεται σε χώρους με ασθενές εξαερισμό σε επιφάνειες επιρρεπείς στις επιπτώσεις από αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας. Με άλλα λόγια, εάν υπάρχει ένα κρύο τοίχο στο σπίτι σας, θα εμφανιστεί ένα σκοτεινό λοφίο σε ανεπαρκώς αεριζόμενες γωνίες, είναι απαραίτητο μόνο να ενεργοποιηθεί το σύστημα θέρμανσης.

Σε πολυώροφα κτίρια μπορεί να προκύψει μούχλα λόγω των παγκόσμιων διαταραχών στο σύστημα κυκλοφορίας του αέρα. Ελέγξτε το βύθισμα στους αεραγωγούς αερισμού σας με τακτική αντιστοίχιση. Η αποδυνάμωση ή ο τερματισμός του συμβεί για τους εξής λόγους:

 • λάθη των κατασκευαστών στο στάδιο της κατασκευής του σπιτιού.
 • παράνομες παρεμβολές στην ακεραιότητα των καναλιών των γειτόνων σας κάθετα.
 • αποτυχία μερών του συστήματος λόγω γήρατος στο σπίτι.

Είναι δύσκολο να εξαλειφθεί ο εξαερισμός σε πολυώροφο κτίριο. Οι επιχειρήσεις κατασκευής κατοικιών, κατά κανόνα, προβαίνουν σε αυτό μόνο εάν υπάρξει παγκόσμια αναδιάρθρωση ή ανακατασκευή του κτιρίου. Θα χρειαστεί να βασιστείτε σε λαϊκές θεραπείες για την εξάλειψη της υγρασίας στο δωμάτιο. Στον ιδιωτικό τομέα, είναι σχετικά ευκολότερο να λυθούν τέτοια προβλήματα, επειδή όλα εξαρτώνται μόνο από τον ιδιοκτήτη.

Προσοχή παρακαλώ! Από τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών ή σε ιδιωτικές κατοικίες υγρασία μπορεί να συμβεί λόγω των πλημμυρών του υπογείου βιασύνη του τρεχούμενου νερού, των υπόγειων υδάτων, ή κακή μόνωση μεταξύ του τοίχου και του ιδρύματος. Μήκος σχηματίζεται στο κάτω μέρος του τοίχου.

Βήμα 1. Καταπολέμηση του μύκητα βιασμού

Για να απαλλαγείτε από την υγρασία, πρώτα απ 'όλα πρέπει να εντοπίσετε και να εξαλείψετε ολόκληρη την μυκητιακή επίθεση στους τοίχους. Η καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Τα σπόρια ενός μύκητα με αέρα πέφτουν στους πνεύμονες και διαταράσσουν την εργασία του αναπνευστικού συστήματος. Η υγρασία και το καλούπι μπορεί να προκαλέσουν ARI, βρογχίτιδα, άσθμα και άλλες αναπνευστικές νόσους μέχρι τη φυματίωση. Επιπλέον, καταστέλλει την ασυλία. Οι κάτοικοι του σπιτιού, ιδιαίτερα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, εκδηλώνεται στην επιδείνωση της υγείας, στις αλλεργικές αντιδράσεις και στην επιδείνωση όλων των ειδών παθήσεων.

Κατά τη διαδικασία της συγκομιδής, είναι σημαντικό όχι μόνο να καθαρίσετε, αλλά και να απολυμαίνετε όλες τις επιφάνειες όπου υπάρχει μύκητας. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε κατάλληλο μέσο:

 • χλωρίνη και άλλα χημικά.
 • ξύδι?
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • σόδα?
 • υγρή αμμωνία.
 • λάδι δέντρου τσαγιού, κλπ

Προσοχή παρακαλώ! Με οποιοδήποτε είδος απορρυπαντικών έναντι υγρασίας και μύκητα, φοράτε γάντια και μάσκα.

Είναι σημαντικό, με τη στενή επαφή, τα σπόρια να μην εισχωρούν σε μεγάλες ποσότητες στους αεραγωγούς σας. Όταν χρησιμοποιείτε ειδικά εργαλεία αποθήκευσης, μην αναμιγνύετε μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει χημική αντίδραση με επικίνδυνες συνέπειες για σας. Μια πιο λεπτομερής κατανόηση των τρόπων καταπολέμησης της μούχλας και της υγρασίας θα βοηθήσει το βίντεο.

Εάν το καλούπι έχει καλύψει εκτεταμένα την επιφάνεια της ταπετσαρίας, να είστε προετοιμασμένοι να τις αποκόψετε από τον τοίχο. Ο μυκηλιακός μύκητας βρίσκεται κάτω από το χαρτί. Μέσα για να τον σκοτώσει χωρίς να βλάψει την ταπετσαρία, όχι. Γύψος σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα, επίσης, θα πρέπει να αφαιρέσετε. Κατ 'αρχάς καθαρίστε προσεκτικά την επιφάνεια του μύκητα και στη συνέχεια επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Για παράδειγμα, ένα υδατικό διάλυμα κόλλας γραφείου (1: 4) ή ουρίας. Πριν από οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία για να απαλλαγούμε από την υγρή τοποθεσία του τοίχου πρέπει να στεγνώσει εντελώς.

Βήμα 2. Αναζήτηση και εξάλειψη της αρχικής αιτίας της υγρασίας

Η διάγνωση του προβλήματος είναι το κλειδί που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υγρασία. Πάρτε το γυαλί, πιέστε το επάνω στον τοίχο και στερεώστε το σε αυτή τη θέση. Μετά από 2-3 ώρες αφαιρέστε και ελέγξτε την επιφάνεια:

 • ξηρή - πηγή υγρασίας μέσα στο δωμάτιο.
 • υγρή - υγρασία διεισδύει από το εξωτερικό.

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι ευκολότερο να κατανοηθεί. Ο στόχος σας είναι να μειώσετε την πτώση της θερμοκρασίας, από την οποία τα τοιχώματα υποφέρουν από υγρασία. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε αυτό. Είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό.

 1. Μόνωση τοίχου. Καλύψτε το με ένα αναπνεύσιμο μονωτικό υλικό. Σήμερα, πολλοί επιλέγουν την εξωτερική μόνωση, αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν πρώτα απ 'όλα να διεξάγουν εργασίες μέσα.
 2. Ελέγξτε και, εάν είναι απαραίτητο, εκσυγχρονίστε το σύστημα θέρμανσης. Ίσως είναι γεμάτο ή όχι αρκετά ισχυρό για να ζεσταθεί και να προστατευτεί από τα υγρά μέρη του σπιτιού.

Συμβούλιο. Συχνά ο λόγος για τον σχηματισμό μιας επιβλαβούς επίθεσης είναι τα μεγάλα έπιπλα, αν παρεμποδίζει τον κανονικό εξαερισμό του τοίχου δίπλα στο δρόμο. Πάρτε το ανασχηματισμό.

Λαϊκοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την υγρασία λόγω ανεπαρκούς αερισμού:

 1. Τοποθετήστε τις σακούλες με ζάχαρη ή αλάτι.
 2. Τοποθετήστε σε μικρές γωνίες μικρές γλάστρες με χλωριούχο κάλιο.
 3. Θερμάνετε και ακουμπήστε τα τούβλα. Επαναλάβετε μέχρι η επιφάνεια να είναι απαλλαγμένη από υγρασία. Χρησιμοποιήστε 1 τούβλο όχι περισσότερο από 3-4 φορές, τότε πρέπει να στεγνώσει.
 4. Αντιμετωπίστε τον τοίχο σε 2-3 στρώματα με αφέψημα του σαπουνιού (100 g / l να βράσει και να κρυώσει). Μετά την ξήρανση, εφαρμόστε μια βούρτσα όπως ένα διάλυμα: 100 g στυπτηρία σε 6 λίτρα νερού.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την υγρασία μόνο με τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας του. Όταν εξαλείψετε τον μύκητα και την υγρασία, μην ξεχνάτε για περαιτέρω πρόληψη.

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία, την υγρασία και δυσάρεστες συνέπειες σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι

Όλοι ονειρεύονται ένα άνετο και άνετο σπίτι. Αλλά ακόμα και τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα δεν είναι ασφαλισμένα για την εμφάνιση μούχλας λόγω της πολύ μεγάλης υγρασίας των χώρων. Αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γίνει μέσω αποτελεσματικών λαϊκών μεθόδων και βιομηχανικών εργαλείων.

Αιτίες υγρασίας

Το κανονικό επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα δεν είναι μεγαλύτερο από 60%. Κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού, ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί στο 45%. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, ένα άτομο θα αισθανθεί όσο το δυνατόν πιο άνετα. Αλλά αν είναι υψηλό, δημιουργούνται βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη της υγρασίας, και ως εκ τούτου μύκητες, σε χώρους κατοικίας.

Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μύκητα

 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • ζημιές σε σωλήνες νερού και ακατάλληλα εγκατεστημένα οικιακά υδραυλικά συστήματα.
 • κανονική ξήρανση των κλινοσκεπασμάτων σε χώρους διαβίωσης.
 • συχνή κολύμβηση.
 • η παρουσία στο διαμέρισμα των ενυδρείων και ένα μεγάλο αριθμό των εσωτερικών φυτών?
 • μη μονωμένα διάκενα και ρωγμές.

Υψηλή υγρασία σχηματίζεται επίσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, είναι συχνά καλό να αερίζετε το δωμάτιο. Αλλά αν το ανώτατο όριο τρέχει, να απαλλαγούμε από την υγρασία δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Η εμφάνιση της συμπύκνωσης στο δωμάτιο το καλοκαίρι και το χειμώνα διευκολύνει επίσης την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων.

Πού εμφανίζεται το καλούπι;

Τις περισσότερες φορές, μούχλα μπορεί να βρεθεί στους τοίχους και τα παράθυρα, στην οροφή και το πάτωμα. Μερικές φορές ο μύκητας εξαφανίζεται κάτω από το τάπητα, στο σωρό, πίσω από την ταπετσαρία, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα στους τοίχους, καθώς και σε ντουλάπια και ράφια. Όταν ανιχνεύεται μούχλα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του μύκητα και να απομακρυνθεί πλήρως.

Γιατί μπορεί να εμφανιστεί υγρασία στο σπίτι - βίντεο

Οδηγίες για τη μείωση της υγρασίας σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

 1. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εσωτερικής υγρασίας είναι ο τακτικός αερισμός. Ο ποιοτικός αερισμός των χώρων βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας
 2. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για τη μόνωση των πηγών υγρασίας. Αν ο τοίχος του χώρου είναι υγρός εξαιτίας δυσλειτουργιών των σωλήνων ύδρευσης ή υπονόμων, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη θραύσεων, τα οποία τελικά θα αποστραγγίζουν τον τοίχο. Αλλά αν η υγρασία εμφανίζεται σε ένα ιδιωτικό σπίτι, λόγω της εγγύτητας των υπογείων υδάτων, ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος θα λιώσει η μόνωση των τοίχων και της θεμελίωσης των αδιάβροχα υλικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε ειδικευμένα καταστήματα Κατασκευή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται να κανονιστεί η πρόσθετη θέρμανση του δωματίου, η οποία θα επιτρέψει την ξήρανση των άψητων γωνιών και την αποφυγή περαιτέρω ανάπτυξης του μύκητα. Η πρόσθετη θέρμανση των χώρων θα μειώσει την υγρασία και θα στεγνώσει τα υγρά τμήματα των τοίχων και των δαπέδων
 3. Για να αποσαφηνιστεί η αιτία για τα τοιχώματα περιβλήματος καλύπτονται με υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο: να προσκολληθούν στην εσωτερική επιφάνεια του τοίχου με ταινία το πλαστικό φύλλο 50 cm μήκους, αφαιρέστε και ελέγξτε την κατάσταση της επιφάνειας κάτω από αυτήν σε λίγες ημέρες. Εάν είναι ξηρό, η αιτία του καλουπιού είναι ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν είναι υγρό, τότε ο λόγος έγκειται στην διήθηση του νερού μέσω του τοίχου. Για να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά υδατοαπωθητικά χρώματα ή σοβάδες, το οποίο περιλαμβάνει σιλικόνη ή συνθετικό λάτεξ. Για να αποφευχθεί η υγρασία μέσα, αυτά τα κεφάλαια εφαρμόζονται επίσης στους εξωτερικούς τοίχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται η διεξαγωγή συνολικών εργασιών επισκευής. Τα υδατοαπωθητικά χρώματα και οι γύψοι προστατεύουν τους τοίχους από τους μύκητες
 4. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών πρέπει να θυμούνται ότι τα πήλινα δάπεδα είναι εξαιρετικοί αγωγοί υγρασίας. Για το λόγο αυτό, είναι επιθυμητό να καλύπτονται με πολυμερή υλικά ή σκυροδέματα. Το δάπεδο από σκυρόδεμα δεν επιτρέπει υπερβολική υγρασία
 5. Οι ρωγμές πρέπει να απομακρύνονται με διαλύματα που σκληρύνουν όταν έρχονται σε επαφή με ένα υγρό περιβάλλον. Για τοίχους εφαρμόστε διάλυμα γύψου. Όταν σφραγίζετε ελαττώματα που βρίσκονται στις αρμούς τοίχων και δαπέδων, συνήθως χρησιμοποιείτε εποξειδικά υλικά. Ποιότητα σφράγιση των ρωγμών θα αποτρέψει την εμφάνιση του μύκητα σε ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι
 6. Οι λόγοι για την υπερβολική υγρασία μέσα στα ξύλινα κτίρια είναι οι ραφές μικρής ραφής μεταξύ των κορμών και ο ανεπαρκής αερισμός. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ειδικά αντισηπτικά φάρμακα και λευκαντικά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μύκητα, για παράδειγμα, Bioshit, Neomid, Remmers ή Prosept. Η στεγανοποίηση των αρμών μεταξύ των κορμών και η επεξεργασία του ξύλου με ειδικές ενώσεις θα αποτρέψουν την εμφάνιση υγρασίας μέσα στο σπίτι
 7. Σε διαμερίσματα που βρίσκονται σε σπίτια φτιαγμένα από τούβλα, μπλοκ αφρού και αεριωμένο σκυρόδεμα, με αυξημένη υγρασία, συνιστάται να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρες αέρα. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για την καταστροφή της υπερβολικής υγρασίας σε μπάνια, τουαλέτες και στην κουζίνα. Οι αφυγραντήρες θα αντιμετωπίσουν την υπερβολική υγρασία σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο διαμέρισμα - βίντεο

Μύκητας κάτω από το λινέλαιο

Συχνά ανεπιθύμητη υγρασία συσσωρεύεται κάτω από το λινέλαιο. Είναι εκεί που δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας, είναι τελείως αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτό και είναι απαραίτητο να αλλάξουμε την επικάλυψη. Συνιστάται να ακολουθείτε σημαντικές συστάσεις:

 • στα δάπεδα, που επηρεάζονται από μούχλα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θέσει παλιά υλικά?
 • ο μύκητας πηγαίνει συχνά στους τοίχους, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να κόβουμε το κάτω μέρος της ταπετσαρίας δίπλα στα πλίνθια.
 • όταν εγκαθιστάτε ένα νέο λινέλαιο, είναι επιθυμητό να το επεξεργαστείτε με αντιμυκητιασικούς παράγοντες.
Για να αφαιρέσετε το μύκητα κάτω από το λινέλαιο, θα πρέπει να αλλάξετε το δάπεδο

Μύκητας κάτω από την ταπετσαρία

Εάν το καλούπι που σχηματίζεται κάτω από την ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια των μαύρων σημείων με μία από τις ακόλουθες λύσεις:

 • της σκόνης απορρυπαντικού και χλωρίου (1-2 κουταλιές της σούπας χλώριο και 30-50 γραμμάρια..) - για να διαλυθεί το ξηρό μίγμα από 3 λίτρα κρύο νερό, χωρίς να ξεχνάμε τις συσκευές ασφαλείας με τη μορφή ενός αναπνευστήρα και γάντια.
 • από ½ ράβδο σαπουνιού, 100 γραμμάρια σόδα και 5 λίτρα νερού.

Οπλισμένος με αρκετές καθαρό πανί και σφουγγάρι, να καθαρίζονται και ξηρό τοιχώματα μέσω της εγχώριας θερμαντήρα ή μια υπέρυθρη συσκευή τότε πρέπει να εφαρμόζει ένα αντιμυκητιακό φάρμακο, π.χ., Furatsilinom ή νυστατίνη.

 1. Καλά διαλύστε 4-6 δισκία σε 0,5 λίτρα ζεστού νερού.
 2. Προσθέστε άλλα 3-5 λίτρα νερού.
 3. Για να επεξεργαστείτε μια λύση ενός τοίχου μιας θέσης. Αντί αυτών των φαρμάκων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θειικό χαλκό.
 4. Επιφάνειες που πρέπει να στεγνώσουν σχολαστικά.
 5. Εφαρμόστε ένα αστάρι για να κολλήσετε την ταπετσαρία. Κατά την επιλογή της σωστής σύνθεσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στα προϊόντα που περιέχουν αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Χύτευση σε πλαστικά παράθυρα

Εάν το καλούπι σχηματίστηκε σε πλαστικά παράθυρα και πλαγιές, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε αμέσως.

 1. Αφαιρέστε τους ορατούς μυκητικούς λεκέδες χρησιμοποιώντας ένα υδατικό διάλυμα χλωρίου σε αναλογία 5: 1.
 2. Για την επεξεργασία παραθύρων με έτοιμες αντιμυκητιακές ενώσεις (Vincents, TEX, Polyline, Dufa) ή κατασκευάζονται ανεξάρτητα.

Στο σπίτι, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα για τέτοιες συνταγές:

 • 0,2 λίτρα βορικού και 70% οξικού οξέος ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 g φθοριούχου νατρίου και θειικού χαλκού ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 ml θειικού χαλκού και οικιακού λευκαντικού ανά 1 λίτρο νερού.

Η επιλεγμένη σύνθεση θα πρέπει να εφαρμόζεται στην επιφάνεια των πλαστικών πλαισίων και των πλαγιών με μια βούρτσα. Για να αποφύγετε ξανά την εμφάνιση μούχλας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαστίχες στεγάνωσης με βάση το καουτσούκ. Μέσω τέτοιων μέσων είναι δυνατή η παροχή επιφανειών με αδιάβροχη επικάλυψη.

Μην ξεχνάτε τα μέσα προστασίας - γάντια και μάσκα. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, αερίστε το δωμάτιο για 40 λεπτά.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση σε παράθυρα PVC - βίντεο

Μορφή στο μπάνιο

Όταν το μούχλα εμφανίζεται στο μπάνιο, είναι επίσης δυνατό να γίνει χωρίς επιφανειακή επεξεργασία με αντιμυκητιακές ενώσεις. Εάν ο μύκητας σχηματίστηκε στην οροφή, θα πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με το γύψο, αφού έχουν καθαρίσει τις πληγείσες περιοχές από το σφραγιστικό και το χρώμα. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι σωληνώσεις και οι μίξερ δεν διαρρέουν, για να αποφευχθούν θραύσεις. Οι θέσεις των αρθρώσεων των πλαστικών εξαρτημάτων μπορούν να επεξεργαστούν με ένα στεγανωτικό.

Τι να κάνετε αν σχηματιστεί ένα μαύρο καλούπι στο μπάνιο - βίντεο

Μορφή στο υπόγειο

Εάν το καλούπι εμφανίστηκε στο υπόγειο, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμη πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο.

 1. Διαλύεται σε 10 λίτρα νερού 250 ml φορμαλίνης 40%.
 2. Αντιμετωπίστε τις πληγείσες περιοχές των τοίχων και τις στεγνώστε.
 3. Αφού τοποθετήσετε στους τοίχους του γύψου και εκτελέστε ένα ασβέστη της οροφής. Παροχή του δωματίου με καλό εξαερισμό, η επανειλημμένη εμφάνιση του καλουπιού δεν μπορεί να ανησυχεί.

Πώς να αφαιρέσετε την υγρασία από το κελάρι - βίντεο

Αρχική διορθωτικά μέτρα για τον έλεγχο των μυκήτων και της εσωτερικής υγρασίας

Εκτός από τις βιομηχανικές ενώσεις, αποτελεσματικά και φθηνά προϊόντα που παράγονται στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των μύκητων.

 1. Λαμβάνετε 0,5 kg σαπούνι πλυσίματος, τρίψτε το και διαλύστε σε 5 λίτρα νερού.
 2. Βράστε την προκύπτουσα σύνθεση, ψύξτε την.
 3. Σε ζεστό καλοκαιρινό καιρό, βουρτσίστε πολλά στρώματα διαλύματος σαπουνιού σε μούχλα, χωρίς ταπετσαρία.
 4. Στη συνέχεια, καλύψτε τα με ένα μίγμα από 100 γραμμάρια στυπτηρία και 6 λίτρα νερού.

Αντιμετωπίστε την υγρασία με χλωριούχο ασβέστιο, τοποθετώντας το στις γωνίες. Για επαναλαμβανόμενη χρήση, πρέπει να στεγνώσει υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών και μετά από πνιγμό. Ως υποκατάστατο κατάλληλο κάρβουνο και ασβέστη. Ωστόσο, κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι ουσίες αυτές να μην είναι διαθέσιμες σε παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Αποτρέψτε την εμφάνιση μούχλας

 1. Για να αποφύγετε το καλούπι, ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με ένα υδρόμετρο.
 2. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλός αερισμός και επαρκές φως του ήλιου.
 3. Στο μπάνιο και στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε τους ανεμιστήρες, ελέγχετε τακτικά την τάπα στους αεραγωγούς αερισμού, παρακολουθείτε την κατάσταση των εγκαταστάσεων υδραυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά στους χώρους όπου είναι συνδεδεμένοι.
 4. Διορθώστε ρωγμές στους τοίχους και τα δάπεδα.
 5. Όταν πραγματοποιείτε μεγάλες επισκευές, χρησιμοποιήστε υλικά με βάση τα ορυκτά για να ρυθμίσετε αποτελεσματικότερα το επίπεδο υγρασίας στις εγκαταστάσεις.
 6. Φροντίστε για στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας.
 7. Ελέγχετε τακτικά τις πλαστικές σφραγίδες στα παράθυρα PVC, ελέγχετε την καταλληλότητά τους, κάνετε έγκαιρη αντικατάσταση.
 8. Κατά την πρώτη εμφάνιση του συμπυκνώματος, εξαλείψτε την αιτία της δημιουργίας του στο χρόνο.

Απλές και προσιτές μέθοδοι θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του υπερβολικού επιπέδου υγρασίας στις εγκαταστάσεις, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη επιβλαβών μύκητων. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προϊόντων και ενώσεων, μην ξεχνάτε τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία σας. Η τακτική εφαρμογή των προληπτικών μέτρων θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αναμόρφωσης της μούχλας στο σπίτι σας.