Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

 1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
 2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Εξωτερική μονάδα

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

 1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
 2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
 3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
 4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

Παγωμένος στο κλιματιστικό

Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!

Οδηγίες για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε τοίχο μόνοι σας

Η λέξη διαίρεση σημαίνει στην πραγματικότητα μια "σχισμή", αλλά στην τεχνική αγγλική γλώσσα έχει αρκετές έννοιες. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ένα σύστημα κλιματισμού που χρησιμοποιεί ένα κλιματιστικό με απομακρυσμένα τεμάχια. Θα σας ενημερώσουμε πώς η εγκατάσταση ενός split σύστημα γίνεται με τα χέρια τους σε ένα διαμέρισμα της πόλης και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι περίπλοκη υπόθεση. Προκειμένου να μην βυθιστείτε, πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς γίνεται. Επομένως, ας θυμηθούμε εν συντομία την αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού:

 • Στον εξατμιστή μέσω ενός στενού ανοίγματος - μιας μήτρας ή ακροφυσίου - βρίσκεται υπό πίεση το ψυκτικό: ένα υγρό χαμηλού σημείου ζέσεως με μεγάλη θερμότητα εξάτμισης. Στον θάλαμο του εξατμιστή το ψυκτικό υγρό, που επεκτείνεται, βράζει, εξάτμιση και απορροφά πολύ θερμότητα.
 • Στο ψυγείο του εξατμιστή, σχηματίζονται συμπυκνώματα νερού (σταγόνες δροσιάς). Το συμπύκνωμα ρέει μέσα στη δεξαμενή και έξω από αυτό μέσω του σωλήνα αποστράγγισης - έξω.
 • Ο συμπιεστής, διαρρυθμισμένος με την αρχή μιας αντλίας κενού, αντλεί συνεχώς ένα ζεύγος ψυκτικού από το θάλαμο εξατμιστή. Από την αύξηση της πίεσης μετά την αντλία, το ψυκτικό θερμαίνεται και πηγαίνει σε μια υπερκρίσιμη κατάσταση: όχι αερίου και όχι υγρό, κάτι σαν μια πολύ πυκνή ομίχλη.
 • Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στο θάλαμο συμπύκνωσης, εξοπλισμένο επίσης με ένα ψυγείο, το οποίο διοχετεύεται από τον ανεμιστήρα. Η θερμοκρασία πέφτει κάτω από την κρίσιμη θερμοκρασία και το ψυκτικό υγρό συμπυκνώνεται στο υγρό.
 • Το υγρό ψυκτικό υγρό διοχετεύεται μέσω του περιστρεφόμενου σωλήνα στον εξατμιστή. ο κύκλος λειτουργίας επαναλαμβάνεται.

Τι χρειάζεστε και τι δεν χρειάζεστε κλιματισμό

Από την αρχή του κλιματιστικού, είναι σαφές ότι για την επιτυχή λειτουργία και την οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα εξής:

 1. Οποιαδήποτε θερμική επαφή μεταξύ των ψυχρών και θερμών ζωνών αυξάνει δραματικά την κατανάλωση ενέργειας: ο συμπιεστής, εκτός από την άντληση του παράγοντα, τώρα πρέπει να τροφοδοτήσει θερμότητα μέσα στο σύστημα - για τα χρήματα του ιδιοκτήτη.
 2. Η σκόνη και τα υπολείμματα στο σύστημα είναι απαράδεκτα: μια αντλία κενού είναι μια συσκευή υψηλής ακρίβειας. ένα ψίχουλο από μέταλλο μπορεί να το απενεργοποιήσει.
 3. Το σύστημα θα πρέπει να είναι πλήρως σφραγισμένο: ελαφρά βρασμένα υγρά και να προσπαθούν να εξατμιστούν ακόμη και μέσα από τη σχισμή του μικρομέτρου.
 4. Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από την εσωτερική: στην περίπτωση αυτή, το αποτέλεσμα θερμοσκοπών (το θερμαινόμενο υγρό τείνει να αυξάνεται) διευκολύνει τη λειτουργία του συμπιεστή. Διαφορετικά, ο συμπιεστής, εκτός από την πρόσθετη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την ανύψωση του παράγοντα, θα πρέπει ακόμα να ξεπεράσει το αποτέλεσμα της θερμοσίφωνης.
 5. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται στην πιο δυνατή θέση. Κάθε επιπλέον θέρμανση πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη.
 6. Ο σωλήνας αποστράγγισης δεν πρέπει να κάμπτεται προς τα πάνω. Κάθε "U" γίνεται γρήγορα μια πηγή μόλυνσης: το συμπύκνωμα είναι καθαρό νερό, στο οποίο τα μικρόβια και οι μύκητες είναι ελεύθεροι και ελεύθεροι και τα σπόρια τους είναι πάντα στον αέρα.

Τι είναι η διάσπαση του αέρα

Τα κλιματιστικά για τα split συστήματα κατασκευάζονται με ξεχωριστές μονάδες: εξαερωτικές (εσωτερικές) και συμπυκνωτές συμπυκνωμάτων (εξωτερικές). Τα ονόματα, ωστόσο, είναι υπό όρους, δηλαδή. Τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να δροσίσουν και να θερμάνουν το δωμάτιο. Κατά τη θέρμανση, το ψυκτικό υγρό συμπυκνώνεται στην εσωτερική μονάδα και εξατμίζεται στην εξωτερική μονάδα. Ως εκ τούτου, λένε πιο συχνά: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ.

Σε ορισμένα (αρκετά ακριβά) μοντέλα κλιματιστικών, πολλές εσωτερικές μονάδες συνδέονται με μία εξωτερική μονάδα, η οποία μπορεί να λειτουργεί ξεχωριστά για ψύξη και θέρμανση. Ένα τέτοιο διαχωριστικό σύστημα με ένα αρχικό κόστος λειτουργίας είναι πιο οικονομικό: η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των χώρων σε αυτή την περίπτωση δεν παρεμβαίνει, αλλά βοηθά το κλιματιστικό. Πώς να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα στο διαμέρισμα, που φαίνεται στην εικόνα:

Πότε είναι καλύτερο να χωρίσετε

Η εγκατάσταση των split συστήματα στο διαμέρισμα είναι καλύτερα χρονομετρημένη στην επισκευή. Το έργο είναι σοβαρό: για την εγκατάσταση των ηλεκτρολόγων θα πρέπει να περπατήσετε όχι έναν τοίχο. Εάν οι τοίχοι έχουν ήδη πλακίδια - βάλτε νέα επένδυση εκ των προτέρων.

Εργαλείο

Για να διαχωρίσετε κερδίσει και δεν έσπασε μετά από μια ημέρα ή μια εβδομάδα, θα πρέπει να αγοράσετε ή να νοικιάσετε το ακόλουθο εργαλείο:

 • Μια διάτρηση με ένα σύνολο από κομμάτια - θα χρειαστεί να δημιουργήσει μια τρύπα κάτω από τη διάμετρο 100 mm στον κεφαλικό τοίχο.
 • Ανιχνευτής οπλισμού, αν ο τοίχος είναι σκυρόδεμα - αν χτυπήσει το οπλισμό με σφυρηλάτηση, θα πρέπει να χτυπήσει μια νέα τρύπα.
 • Truborez. Μην κόβετε τους σωλήνες ψυκτικού με ένα κοπτικό! Στη λάμψη, θα υπάρχει πάντα ένα ψίχουλο χαλκού που θα σκοτώσει γρήγορα τον συμπιεστή.
 • Ρυθμίστε για την καύση σωλήνων. Κατά την καύση δεν επιτυγχάνεται αυτοσχέδιο μέσο στεγανότητας. Σχετικά με την καύση των σωλήνων θα ειπωθεί συγκεκριμένα. Ένα σύνολο καλών συνόλων για επέκταση περιλαμβάνει ένα κοπτικό σωλήνα με ένα shabrovka.
 • Shabrovka (remer) - ένα εργαλείο για τον καθαρισμό των άκρων των σωλήνων. Το αρχείο ή το αρχείο δεν είναι κατάλληλο λόγω της ίδιας πριονίδι.
 • Ποδηλατική αντλία χεριού - για να ελέγξετε την ακεραιότητα του συστήματος.
 • Αντλία κενού - για την εκκένωση του συστήματος πριν από την πλήρωση. Το πλύσιμο με ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο συνιστάται συχνά, δεν απομακρύνει την υγρασία και ο συμπιεστής δεν γίνεται χειρότερος από τα μεταλλικά πριονίδια.
 • Ένδειξη φάσης και ελεγκτής για ηλεκτρικές εργασίες.
 • Το μανόμετρο.

Σχετικά με τους αγωγούς

Αγοράζοντας σωλήνες

χαλκοσωλήνα είναι καλύτερα να αγοράσουν ολόκληρο το κόλπο: είναι καλύτερο να επενδύσει σε κάποιο χρηματιστήριο, η οποία στη συνέχεια να πάει κάπου αλλού παρά να διακινδυνεύσει το συμπιεστή: στο σωλήνα από τον οποίο η περικοπή μπορεί να παραμείνει ρινίσματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα άκρα του σωλήνα στον κόλπο ήταν τυλιγμένα με τον εργοστασιακό τρόπο, και ότι ο ίδιος ο σωλήνας δεν είχε χτυπήματα και ρωγμές. Οι μακριές σωληνώσεις θα επιτρέψουν στην εξωτερική μονάδα να χαμηλώσει χαμηλότερα, έτσι ώστε κάποια υπέρβαση κατά την αγορά να αντισταθμιστεί από ένα καλό θερμοσυσφόνη.

Κοπή, shabrovka και καύση σωλήνων

Πριν από τη λήψη της εγκατάστασης, πρέπει να εξασκήσετε σωλήνες εκτόνωσης: ο κλιματισμός είναι ένα ζωτικό ερώτημα. Η φλόγα γίνεται με ειδικό εργαλείο. πώς λειτουργεί, φαίνεται, ποια ελαττώματα είναι δυνατά και ποιο πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα - είναι ορατό στην εικόνα:

Για την εκπαίδευση που χρειάζεστε από το σωλήνα κόλπο αγοράσει οποιοδήποτε θραύσματα από το ίδιο? Δεν αγγίζουμε τον κόλπο πριν από την εγκατάσταση. Την ίδια στιγμή που θα ασκήσει την κοπή και ξύσιμο: ο σωλήνας κόβεται σε μια κυκλική κίνηση, ενώ το ξύσιμο το τηλέφωνο για να κρατήσει άκρο προς τα κάτω για να ξύνεται τα γρέζια που δεν περιλαμβάνονται στο αυλό του.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας

Για να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα στον τοίχο μόνοι σας, ξεκινώντας από τον δεύτερο όροφο, αποθαρρύνεστε έντονα. Γιατί; Δείτε τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Επείγουσας Ανάληψης και του Υπουργείου Υγείας στα τμήματα: «Αναζωογόνηση» και «Επείγουσα Χειρουργική». Ευτυχώς, οι επάνω όροφοι έχουν μπαλκόνια ή λότζια.

Στο μπαλκόνι, η εξωτερική μονάδα είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε μικρές (δηλαδή ρηχές) βραχίονες που έχουν δημιουργηθεί, όπως φαίνεται στο Σχ. Σε οποιοδήποτε μπαλκόνι, όπως συμβαίνει, υπάρχει πάντα μια βόρεια ή ανατολική πλευρά, κατάλληλη για κλιματισμό. Αλλά ακόμα και με την εγκατάσταση στο "πρόσωπο" loggia προς τα νότια, το προστατευτικό κάλυμμα θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου στις πιο ζεστές ώρες της ημέρας όταν το κλιματιστικό απλά λειτουργεί.

Με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, εγκατάστασης και συντήρησης του κλιματιστικού δεν προκαλεί δυσκολίες και δεν αποτελεί κίνδυνο. Η μόνη δυσάρεστη λειτουργία είναι η στερέωση της μονάδας στις υποστηρίξεις. θα πρέπει να λυγίσει πάνω από το κιγκλίδωμα.

Για να εγκαταστήσετε τους βραχίονες, τα τζάμια θα πρέπει να αφαιρεθούν για λίγο και τα ριζικά μέρη των στηριγμάτων θα πρέπει να κοπούν στο κατώτερο πλαίσιο του πλαισίου. Εάν, ωστόσο, οι "ρίζες" των στηριγμάτων κάμπτονται προς τα κάτω με τη μορφή οριζόντια διατεταγμένων "U", τότε μπορεί κανείς να αφαιρέσει τις λωρίδες και να μην αγγίξει την επένδυση του μπαλκονιού.

Εγκατάσταση διαχωρισμένου συστήματος

Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος σε ένα διαμέρισμα πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Προσδιορίστε τον τόπο (θέση) των εσωτερικών μονάδων (μπλοκ).
 • Τοποθετούμε ηλεκτρική καλωδίωση.
 • Εγκαθιστούμε την εξωτερική μονάδα.
 • Έχουμε χτυπήσει μια τρύπα στον τοίχο για επικοινωνία.
 • Ετοιμάζουμε και βάζουμε αγωγούς.
 • Συνδέουμε ηλεκτρικές συνδέσεις των μονάδων.
 • Ελέγουμε τη στεγανότητα του συστήματος.
 • Σκουπίστε το σύστημα.
 • Συμπληρώνουμε το σύστημα.
 • Συνδέουμε την παροχή ρεύματος.
 • Ελέγχουμε το διαχωρισμένο σύστημα στο σύνολό του.
 • Επιπλέον, απομονώνουμε τη δέσμη μεταξύ των μονάδων.
 • Βάζουμε μια τρύπα στον κεφαλικό τοίχο.
 • Χρησιμοποιούμε τις νεοαποκτηθείσες ανέσεις και / ή προχωράμε στην επισκευή.

Τώρα ας περιγράψουμε κάποια χαρακτηριστικά κάθε φάσης του έργου. Οι επιτρεπόμενες εγκοπές από τους τοίχους και την οροφή για εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες φαίνονται στην εικόνα δεξιά.

Χώροι για εσωτερικές μονάδες

Οι εσωτερικές μονάδες δεν μπορούν να εγκατασταθούν:

 1. Πάνω από τα θερμαντικά σώματα και άλλες πηγές θερμότητας.
 2. Πίσω από κουρτίνες, κουρτίνες, οθόνες και άλλα εμπόδια στη ροή του αέρα.
 3. Σε δωμάτια με πηγές ηλεκτρικής παρεμβολής: εργαστήρια με ηλεκτρικά εργαλεία, φούρνους επαγωγής και φούρνους μικροκυμάτων, ηλεκτρικό φούρνο - οι άκρες μπορούν να απενεργοποιήσουν τη μονάδα επεξεργαστή.

Το ερώτημα προκύπτει αμέσως: τι γίνεται με την κουζίνα; Σε αυτό, αποδεικνύεται, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το κλιματιστικό καθόλου. Αυτό είναι σωστό. Η εισροή κλιματισμού στην κουζίνα παρέχεται με εσωτερικό αερισμό.

Καλωδίωση

Το μικρότερο κλιματιστικό που καταναλώνει 1,5 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να τοποθετήσει ξεχωριστό σύρμα με διατομή τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm και τοποθετήστε τον διακόπτη - όπως για ένα λέβητα ή πλυντήριο ρούχων.

Όταν συνδέετε τα καλώδια στην θωράκιση εισόδου, συνδέστε το κίτρινο καλώδιο με τη διαμήκη πράσινη λωρίδα στο ουδέτερο (μηδενικό καλώδιο). Η φάση και το μηδέν καθορίζονται από τον δείκτη φάσης. Εάν η καλωδίωση είναι κατασκευασμένη από σύρματα στη μόνωση μη τυπικών χρωμάτων, το μηδέν και η φάση πρέπει να σημειώνονται και στα δύο άκρα.

Εξωτερική μονάδα

Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας έχει ήδη περιγραφεί παραπάνω.

Τρύπα στον τοίχο

Πρώτον, αν το σπίτι είναι μπλοκ, θα πρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων τη θέση του οπλισμού. Κόψτε το χυτήριο στην τρύπα δεν μπορεί να είναι: το εξωτερικό τοίχωμα φέρει πάντα, και η παραβίαση του οπλισμού είναι απαράδεκτη.

Δεύτερον, χρειάζεται ένα δεύτερο άτομο: πρέπει να στέκεται κάτω και να προειδοποιεί τους περαστικούς. Ένα τυχαίο κομμάτι από σκυρόδεμα ή τούβλο μπορεί να κοστίσει τον ιδιοκτήτη μιας μακράς ποινής φυλάκισης.

Η διάμετρος της οπής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 80 mm. Οι συστάσεις περίπου 60 έως και 50 mm σαφώς δεν λαμβάνουν υπόψη τη θερμομόνωση.

Αγωγούς

Οι σωληνώσεις σε μέγεθος που κόβονται με περιθώριο 1 m, στις στροφές. Λυγίστε τον σωλήνα προσεκτικά, ώστε να μην επιτρέψετε σπασίματα ή ρυτίδες. Οι ρυτίδες δημιουργούν αντίσταση στη ροή του παράγοντα και αυτό συνεπάγεται αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η επιτρεπόμενη ακτίνα κάμψης των σωλήνων δεν είναι μικρότερη από 100 mm.

Περαιτέρω στον σωλήνα τοποθετήσαμε τη θερμομόνωση από τους εύκαμπτους σωλήνες από αφρό πολυουρεθάνης. Χρησιμοποιήστε αφρώδες λάστιχο, κλπ. αυτοσχέδια υλικά δεν μπορούν να είναι - δεν μπορούν να αντέξουν την εποχή.

Κατόπιν, τοποθετήστε τους σωλήνες με σπειροειδή φλάντζες ("παξιμάδια") και τα άκρα των φλαντζών. Βεβαιωθείτε ότι οι φλάντζες φοριούνται σωστά - βιδώστε στο άκρο του σωλήνα.

Τέλος, συνδέστε τους σωλήνες στα εξαρτήματα. Αυτό πρέπει να γίνει με τη σειρά, έτσι ώστε το ψυχρό τσοκ της εσωτερικής μονάδας να μην είναι συνδεδεμένο με το ζεστό έξω. Η περίπτωση διευκολύνεται από το γεγονός ότι στα περισσότερα κλιματιστικά τα εξαρτήματα είναι ζεστά και κρύα διαφόρων διαμέτρων.

Οι φλάντζες στα εξαρτήματα σφιχτά σφιχτά, αλλά όχι natugo: ο χαλκός μπορεί εύκολα να συμπιεστεί. Θα σφίγουμε αργότερα τους σπειρωτούς συνδέσμους, όταν σφραγίζουμε.

Για αποστράγγιση, χρειάζεστε ένα κομμάτι ενισχυμένου πλαστικού σωλήνα. Συνδέεται με τον σωλήνα αποστράγγισης ή με φλάντζα με σπείρωμα, εάν παρέχεται, ή με τη βοήθεια ενός τεμαχίου θερμοσυστελλόμενης σωλήνωσης. Θερμάνετε τη συρρίκνωση της θερμότητας με ένα συγκολλητικό σίδερο με ελαφρές κυκλικές κινήσεις, αγγίζοντας ελαφρά το σωλήνα με ένα τσίμπημα.

Ηλεκτρικές συνδέσεις

Ενσύρματα σύρματα στο τμήμα μόνωσης τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm συνδέουμε τους ίδιους ακροδέκτες των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Εάν τα ονόματα ορισμένων τερματικών δεν ταιριάζουν - καταλαβαίνουμε τις οδηγίες, συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Φυσικά, τόσο οι αγωγοί όσο και τα καλώδια οδηγούνται μέσα από μια τρύπα στον τοίχο.

Σφράγιση

Όταν σφραγίζουμε, χρησιμοποιούμε την αποδεδειγμένη με αέριο μέθοδο: ένα διάλυμα σαπουνιού. Οι αγορές στο φαρμακείο 0,5 λίτρα απεσταγμένου νερού, θερμάνθηκε του «ατμού», και προσεκτικά ανάδευση, διαλύεται εκεί τσιπ κουτάλι σαπούνι.

Για τη στεγανοποίηση, αφαιρούμε τη θηλή εξόδου, προσαρμόζουμε μια αντλία ποδηλάτου στο σωλήνα διακλάδωσης με ελαστικό σωλήνα. Ένα άτομο ανεβαίνει, μια άλλη βούρτσα εφαρμόζει ένα διάλυμα σαπουνιού στα αρθρωτά αρθρώματα και τα τραβάει για να σταματήσει τις φυσαλίδες και άλλη μία στροφή. Το σαπούνι αφαιρείται με ένα υγρό πανί.

Σκούπισμα

Μετά τη σφράγιση, το σύστημα πρέπει να εκκενωθεί για να αφαιρεθεί η σκόνη και η υγρασία μαζί με τον αέρα. Για το σκοπό αυτό ο πείρος τεθεί σε εφαρμογή, σφίξτε καλά, συνδεόμενο προς μία αντλία κενού και το swing ώρα - ανάγκη να όλη η υγρασία στο σύστημα εξατμίσθηκε σε κενό και αντλήθηκε έξω με υπολείμματα αέρα.

Πλήρωση και πλύσιμο

Γεμίζουμε το σύστημα από τον κύλινδρο με το ψυκτικό μέσο μέσω του προσαρμογέα με ένα μανόμετρο, μέχρι την πίεση που καθορίζεται στην οδηγία.

Προσοχή παρακαλώ! Γεμίστε κλιματιστικά, σχεδιασμένα για φρέον, δεν μπορούν να ψύχονται και αντίστροφα.

Σύρματα συνδέστε τη δύναμη αυστηρά σύμφωνα με ονομασίες της ταινίας τερματικού - 0 0 ή Ν (ουδέτερο), φάση - από το χρώμα.

Δοκιμές

Ενεργοποιούμε τον αυτόματο διακόπτη αποσύνδεσης του κλιματιστικού. Το κλιματιστικό πρέπει να εισέλθει στην ίδια τη λειτουργία δοκιμής. Εάν δεν περιλαμβάνεται, εκτελέστε τη δοκιμή από το τηλεχειριστήριο. Αν δεν το κάνει αυτό - δυστυχώς, χάνονται όλες οι εγγυήσεις για την αυτοεγκατάσταση. Πρέπει να καλέσετε τον οδηγό.

Ολοκλήρωση

Εάν ο έλεγχος είναι επιτυχής, ο κρύος αέρας πηγαίνει έχουν περσίδες εγκατασταθεί στην επιθυμητή θέση και αιώρησης, στην κορυφή της πλεξούδας διασυνδέσεως τύλιγμα πρώτο φιλμ επιμεταλλωμένο (χιτώνιο αλουμινίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο) - επιπλέον θωράκιση θερμότητας δώσει 2-3% εξοικονόμηση ενέργειας. Στη συνέχεια ολόκληρη η δέσμη με σωλήνα αποστράγγισης τυλίγεται με μονωτική ταινία ανθεκτική στην υγρασία. Μένει να σφραγίσει την τρύπα στον τοίχο (κεφάλαιο, όχι αφρό) - και όλα διάσπαση σύστημα που είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα με τα χέρια του.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Αυτόματη συναρμολόγηση του κλιματιστικού

   Το κλιματιστικό είναι μια ηλεκτρική συσκευή, ένα δωμάτιο αναζωογόνησης το καλοκαίρι και η θέρμανση όταν η θερμοκρασία τείνει στο μηδέν. Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος ή άλλης συσκευής κλιματισμού έχει ορισμένα χαρακτηριστικά και αποχρώσεις. Γνωρίζοντας τους και τηρώντας τις απαιτήσεις της τεχνολογίας και της τεχνολογίας ασφαλείας, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό μόνοι σας.

   Αρχή λειτουργίας

   Το κλιματιστικό είναι μια τεχνικά πολύπλοκη συσκευή σχεδιασμένη να διατηρεί το εσωτερικό μικροκλίμα. Τα μεμονωμένα μοντέλα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο εισαγωγής αέρα, τον αριθμό μονάδων, την ισχύ, τις διαστάσεις και άλλες παραμέτρους.

   Για παράδειγμα, με βάση τον αριθμό των μπλοκ που χρησιμοποιούνται, υπάρχει η ακόλουθη ταξινόμηση:

   1. Μονοβόλα. Όλες οι λειτουργίες εκτελούνται από μία μονάδα. Αυτός ο σχεδιασμός είναι εύκολος στη συντήρηση και λειτουργία, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Το κύριο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος.
   2. Διαχωρισμένα συστήματα. Ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο ανεξάρτητα μπλοκ. Το πρώτο είναι τοποθετημένο στο εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού, το δεύτερο - στο εσωτερικό. Τα μπλοκ συνδέονται με ένα σωλήνα μέσω του οποίου κινείται το freon. Στην εσωτερική μονάδα περιλαμβάνεται ο εξατμιστήρας και ο ανεμιστήρας, άλλα εξαρτήματα τοποθετούνται στο εξωτερικό.
   3. Πολλαπλά συστήματα. Με ένα εξωτερικό, τέτοια σχέδια έχουν διαφορετικό αριθμό εσωτερικών μονάδων. Αυτό είναι βολικό αν οι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να παρέχουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε αρκετές παρακείμενες αίθουσες.
   Αυτό το κλιματιστικό αποτελείται από δύο μονάδες, τις επικοινωνίες και το τηλεχειριστήριο

   Ανεξάρτητα από το μοντέλο, η λειτουργία οποιασδήποτε συσκευής κλιματισμού βασίζεται στην ιδιότητα των υγρών ώστε να εκπέμπει θερμότητα κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης και να απορροφάται κατά την εξάτμιση.

   Ο αριθμός των κύριων μονάδων της μονάδας περιλαμβάνει:

   1. Συμπιεστής, στον οποίο το φρέον είναι συμπιεσμένο και στη συνέχεια αποστέλλεται στο κύκλωμα ψύξης.
   2. Εξατμιστής. Εδώ, το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται και περνάει στο αέριο στάδιο.
   3. Ο συμπυκνωτής που είναι υπεύθυνος για την αντίστροφη διαδικασία είναι η μετάβαση του φρέον στην υγρή φάση.
   4. Θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης (TRV), η οποία μειώνει την πίεση του ψυκτικού πριν την αποστολή του στον εξατμιστή.
   5. Οι ανεμιστήρες που φυσούν όλα τα σημαντικά μέρη.

   Όλοι οι κόμβοι, με εξαίρεση τους ανεμιστήρες, συνδέονται με σωλήνες χαλκού. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα κύκλωμα ψύξης, με ένα ψυκτικό που κυκλοφορεί συνεχώς αναμειγμένο με λάδι συμπιεστή.

   Η αρχή της λειτουργίας των περισσότερων κλιματιστικών έχει ως εξής:

   • Ο εξατμιστής αποστέλλει ένα αέριο φρέον στον συμπιεστή. Σε αυτό το σημείο, η θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου φτάνει τους 10-20 βαθμούς σε πίεση 3-5 ατμοσφαιρών.
   • Στο συμπιεστή Freon συμπιέζει. Υπάρχει αύξηση της πίεσης σε 15-20 ατμόσφαιρες και θέρμανση του ψυκτικού σε 80-90 μοίρες. Στη συνέχεια, μεταφέρεται στον πυκνωτή.
   • Στον συμπυκνωτή, το ψυκτικό υγρό ψύχεται και γίνεται υγρό. Ο αέρας που διέρχεται από τη μονάδα θερμαίνεται.
   • Περαιτέρω, το υγρό Freon, το οποίο είναι υπό αυξημένη πίεση, μεταφέρεται στο TRV. Στις περισσότερες οικιακές μονάδες αυτή η συσκευή είναι ένας χάλκινος σπειροειδής σωλήνας. Στη διαδικασία της κυκλοφορίας, η πίεση και η θερμοκρασία του φρεονίου μειώνονται, κάποιο μέρος εξατμίζεται.
   • Στη συνέχεια, το φρέον μπαίνει στον εξατμιστή. Εδώ παίρνει τελικά μια αέρια μορφή, ψύξης του δωματίου όπου είναι εγκατεστημένο το κλιματιστικό. Ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται πιο δροσερός. Περαιτέρω, το αέριο ψυκτικό μέσο υπό μειωμένη πίεση τροφοδοτείται στον συμπιεστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

   Με αυτή την αρχή, όλα τα κλιματιστικά λειτουργούν, ανεξάρτητα από τον αριθμό μονάδων και άλλα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

   Εργαλεία και εξοπλισμός

   Η εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων και πολλαπλών συστημάτων είναι το καλύτερο που γίνεται ταυτόχρονα με την επισκευή των χώρων. Εάν οι τοίχοι έχουν ήδη τελειώσει, μπορείτε εύκολα να παραγγείλετε μια νέα επένδυση.

   Για την εγκατάσταση θα χρειαστείτε το ακόλουθο σύνολο εργαλείων και υλικών:

   1. Ένα ισχυρό εργαλείο διάτρησης και ένα σύνολο από κομμάτια. Κατά την εγκατάσταση πρέπει να τρυπήσετε ένα διάφραγμα με διάμετρο 10 εκατοστών σε ένα φέρον τοίχωμα.
   2. Truborez. Μην κόβετε τους σωλήνες ψυκτικού μέσου με ένα συνηθισμένο εργαλείο. Πριονίδι και ψίχα χαλκού, τα οποία θα παραμείνουν αναπόφευκτα μετά το πριόνισμα, καταστρέφουν γρήγορα τον συμπιεστή.
   3. Ανιχνευτής οπλισμού. Κατά την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος σε ένα τσιμεντένιο τοίχο και την είσοδο στον οπλισμό κατά τη λειτουργία, θα χρειαστεί να κάνετε μια άλλη τρύπα.
   4. Ρυθμίστε για την καύση σωλήνων.
   5. Μια αντλία ποδηλάτου που ελέγχει το σύστημα για διαρροές.
   6. Αντλία κενού. Με τη βοήθειά του, το σύστημα ελέγχεται για διαρροές.
   7. Μανόμετρο, δείκτης φάσης, δοκιμαστής.
   Αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το σύστημα για επακόλουθη δοκιμή διαρροών

   Ένα συγκεκριμένο σύνολο υλικών εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού που εγκαθίσταται και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης. Συγκεκριμένα, για να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα θα χρειαστείτε τα εξής:

   • Χαλκοσωλήνες με αντίστροφα περικόχλια και θερμομονωτικό υλικό. Απαιτείται για την τοποθέτηση της διαδρομής.
   • Η ηλεκτροαυτόματη συσκευή σε 20Α και ένα καλώδιο.
   • Διακοσμητικά κουτιά για σωλήνες, αποχετεύσεις και ηλεκτρικά καλώδια. Εάν οι τροχιές θα στοιβάζονται στα στροβοσκόπια, η ηλεκτρική καλωδίωση θα τοποθετηθεί στον κυματοειδή σωλήνα.
   • Στηρίγματα για τη συναρμολόγηση των απομακρυσμένων και εσωτερικών μονάδων.
   • Βγάλτε τους σωλήνες.
   • Εξαρτήματα, μπουλόνια, συνδετήρες, βίδες, πείροι κλπ.

   Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα χάλκινο σωλήνα με κάποιο περιθώριο. Με ένα αρκετά μακρύ αγωγό, μπορείτε να χαμηλώσετε λίγο το εξωτερικό μπλοκ. Αυτό σας επιτρέπει να αντισταθμίσετε μια μικρή υπερβολική δαπάνη μετρητών για να αγοράσετε ένα καλό θερμοσφωνόφωνο.

   Κατά την αγορά σωλήνων στον κόλπο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα άκρα τους είναι τυλιγμένα χρησιμοποιώντας την εργοστασιακή μέθοδο. Οι ρωγμές και οι ρωγμές αποκλείονται.

   Προπαρασκευαστικές εργασίες

   Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια σειρά προκαταρκτικών διαδικασιών και υπολογισμών. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος όπου θα γίνει η εγκατάσταση.

   Επιλέγοντας μια θέση τοποθέτησης

   Από όπου θα εγκατασταθεί το κλιματιστικό, η ποιότητα του κλιματισμού, η ευημερία των ιδιοκτητών που ζουν ή εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους, εξαρτάται ο σχεδιασμός του σπιτιού ή του διαμερίσματος.

   Η επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό παράθυρο είναι προφανές. Το κινητό κλιματιστικό μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό μέρος. Το κύριο πρόβλημα είναι με τα κλασσικά διαχωριστικά συστήματα.

   Κατά την επιλογή της θέσης για εγκατάσταση, ιδίως της εσωτερικής μονάδας, μπορείτε να ακολουθήσετε διάφορες προτάσεις:

   1. Μην τοποθετείτε τη συσκευή στον τοίχο απέναντι από την είσοδο του δωματίου.
   2. Η απόσταση από το μπλοκ μέχρι την οροφή δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 10 εκατοστά.
   3. Η ροή του αέρα κατευθύνεται στην πλευρά όπου οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό. Αν το split σύστημα εγκατασταθεί στην κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να τοποθετηθεί μακριά από το κρεβάτι. Εάν η απομακρυσμένη επεξεργασία δεν είναι δυνατή, η μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί από πάνω, έτσι ώστε να ρέει κρύος αέρας στα πόδια.
   4. Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο σε κάποια απόσταση από τα γραφεία. Εάν τα έπιπλα θα στέκονται δίπλα-δίπλα και ελαφρώς κάτω από το διαχωρισμένο σύστημα, οι ροές αέρα, που εκτοξεύουν τη σκόνη από το επάνω κάλυμμα, σχηματίζουν μια σκονισμένη κουρτίνα.
   5. Ο αγωγός του αγωγού μπορεί να τοποθετηθεί σε αγωγούς ή προ-εξοπλισμένο στροβοσκόπιο. Το ελάχιστο μήκος του αγωγού μπορεί να μειώσει το κόστος εγκατάστασης ενός διαχωρισμού.

   Ο χώρος για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας επιλέγεται ξεχωριστά. Η ευκολότερη επιλογή είναι η τοποθέτηση της μονάδας στον εξωτερικό τοίχο του μπαλκονιού ή της loggia. Επίσης μπορεί να γίνει εγκατάσταση στην οροφή. Η δεύτερη μέθοδος αφορά τους κατοίκους των τελευταίων ορόφων των πολυώροφων κτιρίων.

   Έλεγχος κλιματιστικού

   Πριν από την εγκατάσταση, το κλιματιστικό πρέπει να επιθεωρηθεί πλήρως. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να βεβαιωθεί ότι η μονάδα δεν έχει υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά και ότι είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη συσκευασία.

   Κατά την επιθεώρηση του κλιματιστικού, πρέπει να βεβαιωθείτε για τα ακόλουθα:

   • Στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος δεν πρέπει να υπάρχουν χτυπήματα, ρωγμές και άλλες παραμορφώσεις.
   • Δεν πρέπει να υπάρχουν ξένα στοιχεία στις αρθρώσεις. Το νήμα πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς ζημιές. Οι βαθιές γρατζουνιές στο μέταλλο είναι απαράδεκτες, αυτό είναι ένα σημάδι του γάμου ή της απροσδιόριστης αποσυναρμολόγησης.
   • Στο εξωτερικό μπλοκ υπάρχουν αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφεται λεπτομερώς ο κατασκευαστής, η ισχύς και άλλες πληροφορίες σχετικά με το κλιματιστικό. Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να συμφωνούν με τις οδηγίες.
   • Το ηλεκτρικό κύκλωμα του κλιματιστικού πρέπει να βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα ή σε άλλο προσβάσιμο σημείο.
   • Το πλήρες σετ του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να περιλαμβάνει βίδες, με τις οποίες η απομακρυσμένη μονάδα είναι στερεωμένη στο βραχίονα. Εάν η διαθεσιμότητά τους δεν παρέχεται από τον κατασκευαστή, αγοράζονται ξεχωριστά.
   • Η ζημιά στην εσωτερική μονάδα δεν επιτρέπεται.
   • Στα φίλτρα δεν πρέπει να υπάρχουν λεκέδες, οσμές, ίχνη απορρυπαντικών. Εάν υπάρχει, τότε το κλιματιστικό ήταν σε χρήση και πλύθηκε.

   Αν δεν εντοπιστούν ορατές παραμορφώσεις, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του κλιματιστικού. Για να γίνει αυτό, η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος ξεκινάει στη λειτουργία "ανεμιστήρα" από την πλησιέστερη πρίζα. Άλλες λειτουργίες δεν χρειάζεται να ελεγχθούν, αυτό θα οδηγήσει σε εσφαλμένη λειτουργία της συσκευής. Εάν όλα λειτουργούν σωστά, μπορείτε να αποσυνδέσετε τη μονάδα από το δίκτυο και να συνεχίσετε με την εγκατάσταση.

   Εγκατάσταση κλιματιστικών με τα χέρια τους

   Η αγορά του κλιματικού εξοπλισμού προσφέρει διάφορους τύπους κλιματιστικών. Τα πιο συνηθισμένα μεταξύ τους - συμβατικά και πολλαπλά συστήματα, μοντέλα παραθύρων, δαπέδων και καναλιών. Η τοποθέτηση καθενός από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Θα συζητήσουμε λεπτομερέστερα την εγκατάσταση όλων των συστημάτων.

   Σύστημα διαχωρισμού

   Είναι ο πιο κοινός τύπος κλιματιστικού. Πρόκειται για μια κατασκευή που αποτελείται από δύο μπλοκ που συνδέονται μεταξύ τους. Ένα από αυτά βρίσκεται στο εσωτερικό του δωματίου και παρέχει ένα βέλτιστο κλίμα, το άλλο εγκαθίσταται από το εξωτερικό.

   Εξωτερική μονάδα

   Η τοποθέτηση του εξωτερικού μέρους είναι το πιο δύσκολο μέρος της εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος. Κατά το σχεδιασμό πολυώροφων κτιρίων, οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται με τη βοήθεια της βιομηχανικής ορειβασίας.

   Πρώτον, οι βραχίονες συνδέονται με τον τοίχο του κτιρίου. Με ορισμένα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων συμπεριλαμβάνονται, για άλλα θα πρέπει να αγοραστούν επιπλέον. Οι κοχλίες αγκύρωσης χρησιμοποιούνται για τη στερέωση των εξαρτημάτων που αγοράζονται με παρενθέσεις. Χάρη σε μια αξιόπιστη στερέωση, η μονάδα δεν θα πέσει, ακόμα και αν παγώσει.

   Κατά την εγκατάσταση της μονάδας πρέπει να τηρείτε την απόσταση από τους τοίχους. Ειδικά στοιχεία αναφέρονται στην τεκμηρίωση του διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός τοποθετείται οριζόντια, ενώ κατά την κατασκευή είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί επίπεδο κτιρίου.

   Ορισμένα μπλοκ βάρους υπερβαίνουν τα 100 kg. Για την τοποθέτησή τους απαιτείται ανελκυστήρας

   Η τεχνική εγκατάστασης έχει ως εξής:

   • Οι οπές για τους κοχλίες αγκύρωσης τρυπιούνται αυστηρά κάθετα στην επιφάνεια του τοίχου.
   • Η ελάχιστη απόσταση στην οποία πρέπει να απομακρυνθεί το μπλοκ από τον τοίχο είναι 20 εκατοστά. Τα ακριβή στοιχεία δίνονται στις οδηγίες.
   • Όλες οι επικοινωνίες που είναι κατάλληλες για τη μονάδα είναι σταθερά στερεωμένες.
   • Ακριβώς πάνω από το μπλοκ δεν θα πρέπει να υπάρχουν αρχιτεκτονικές κατασκευές, καθώς και άλλα κλιματιστικά. Ένα μικρό γείσο τοποθετείται στην κορυφή.
   • Το βάρος του μπλοκ μπορεί να υπερβαίνει τα εκατό κιλά. Κατά την επιλογή του βραχίονα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να αντέχει το διπλό βάρος της μονάδας: αυτό θα της επιτρέψει να αντέξει τις επιπτώσεις των διαφόρων φαινομένων του καιρού.

   Η μέγιστη απόσταση στην οποία οι ανοιχτές επικοινωνίες του διαχωρισμένου συστήματος μπορούν να μετακινηθούν κατά μήκος του τοίχου δεν υπερβαίνει το 1 μέτρο.

   Χαρακτηριστικά της είναι η εγκατάσταση κλιματισμού σε αεριζόμενη πρόσοψη και στο λότζια. Η πολυπλοκότητα της πρώτης περίπτωσης είναι ότι το κτίριο είναι ήδη επενδεδυμένο με ένα στρώμα μόνωσης και κεραμικό γρανίτη, στερεωμένο σε μεταλλικούς οδηγούς. Η τοποθέτηση σε αεριζόμενη πρόσοψη έχει ως εξής:

   1. Στη θέση της διάσπασης της οπής επικοινωνίας, τα κεραμίδια αφαιρούνται.
   2. Η τρύπα είναι διάτρητη και τοποθετούνται οι απαραίτητες επικοινωνίες. Στην κατεστραμμένη από πορσελάνη πέτρα που έχει αφαιρεθεί προηγουμένως, κόβεται μια αυλάκωση, που αντιστοιχεί στο μέγεθος των επικοινωνιών.
   3. Τα τρυπάνια με το κορώνα που είναι εγκατεστημένα στην πορσελάνη είναι τρυπημένες τρύπες στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν οι βραχίονες.
   4. Οι προεξοχές είναι εγκατεστημένες, οι βραχίονες είναι προσαρτημένες σε αυτές και είναι ισοπεδωμένες. Για να ευθυγραμμίσετε τη δομή, είναι απαραίτητο να σφίξετε ελαφρώς ή, αντίθετα, να χαλαρώσετε τα παξιμάδια. Μην το παρακάνετε, υπάρχει κίνδυνος ζημιάς σε κεραμίδια.
   5. Στο βραχίονα τοποθετείται μια εξωτερική μονάδα και συνδέεται με τις επικοινωνίες. Το σύστημα εγκαθίσταται από το πλάι, ελαφρώς θερμαίνεται από τις ακτίνες του ήλιου

   Ορισμένες αποχρώσεις συνδέονται με την εγκατάσταση του κλιματισμού στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα. Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας μέσα σε ένα κτίριο απαγορεύεται, επειδή συχνά τοποθετείται σε παραπέτα. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαθιστούν ένα σχίσιμο μέσα στο γυαλί. Σε αυτή την περίπτωση, τα παράθυρα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, διαφορετικά το σύστημα δεν θα λειτουργήσει σωστά.

   Εσωτερική μονάδα

   Η μονάδα είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή, με μια συγκεκριμένη απόκλιση από τους τοίχους. Η απόσταση από τις πλησιέστερες επιφάνειες για κάθε μοντέλο προσδιορίζεται ξεχωριστά και αναφέρεται στην επισυναπτόμενη τεκμηρίωση. Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι το εσωτερικό μπλοκ δημιουργείται πάνω από το εξωτερικό.

   Το σύστημα είναι εγκατεστημένο με δύο τρόπους:

   1. Παράλληλα με το πάτωμα. Η κατασκευή εκτίθεται ανάλογα με το επίπεδο του κτιρίου.
   2. Με μια μικρή κλίση (περίπου 5 μοίρες) για αποστράγγιση. Αυτό διευκολύνει την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

   Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, σημειώνονται τα σημεία στερέωσης στον τοίχο. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται κιμωλία και επίπεδο κατασκευής.

   Πρώτον, η πλάκα στήριξης είναι προσαρτημένη. Συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ εγκατάστασης. Εάν ο εξοπλισμός είναι ατελής, πρέπει να μετρήσετε τις παραμέτρους της μονάδας και να αγοράσετε το εξάρτημα. Για στερέωση, χρησιμοποιούνται 4-6 βίδες.

   Η πλάκα είναι τοποθετημένη στην πλάκα. Για απρόσκοπτη πρόσβαση στα εξαρτήματα για περαιτέρω εργασίες, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό αντικείμενο κάτω από το κλιματιστικό, για παράδειγμα, ένα κατσαβίδι.

   Εάν υπάρχουν ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας στο δωμάτιο, για παράδειγμα, από μηχανές, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα.

   Τοποθέτηση διαδρομής και επικοινωνιών

   Για να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες επικοινωνίες χρειάζεστε μια τρύπα. Είναι διάτρητοι διάμετρος διάτρησης τρυπάνι -. 5 cm εάν το ίδιο κομμάτι που θα είναι το κανάλι αποστράγγισης είναι κατασκευασμένο με μια ελαφρά κλίση (10 μοίρες) προς το δρόμο. Τα κομμάτια ιστοσελίδα χωρούν στον τοίχο, αν αυτό δεν είναι δυνατό (για παράδειγμα, μετά την επισκευή στο δωμάτιο), είναι δυνατό να πραγματοποιήσει επιφάνεια τοποθετηθεί, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά κουτιά.

   Η τυπική διαδρομή επικοινωνίας περιλαμβάνει:

   1. Freon αυτοκινητόδρομος - σωλήνες χαλκού δεδομένου μήκους.
   2. Δημοσίευση.
   3. Αποχέτευση - σποραδικά.
   Σωλήνες για φρέον τοποθετούνται, καλώδιο και σωλήνα αποστράγγισης

   Το μήκος των ηλεκτρικών καλωδίων και των αγωγών εξαρτάται από το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη ένα μικρό περιθώριο. Οι χαλκοσωλήνες κόβονται με έναν κοπτικό σωλήνα, όταν χρησιμοποιείτε ένα μύλο ή άλλα εργαλεία, εμφανίζονται πριονίδια και μαστίγια. Πριν από την εγκατάσταση, οι σωλήνες τοποθετούνται σε θερμομονωτικό κέλυφος - αυτό εξαλείφει τη διείσδυση των υπολειμμάτων κατασκευής.

   Με εξωτερική τοποθέτηση, οι επικοινωνίες μπορούν να κρυφτούν στον αγωγό καλωδίων

   Μετά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να συνδέσετε την καλωδίωση και τις σωληνώσεις φρέον. Το διάγραμμα συνδεσμολογίας περιλαμβάνεται στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει κάθε κλιματιστικό.

   Για να συνδέσετε ένα φρέον σωλήνα, πρέπει να ρυθμίσετε το μέγεθός του, να αφαιρέσετε τις ακίδες (εάν υπάρχουν), να βιδώνετε τα παξιμάδια και να φουσκώνετε τις άκρες. Μετά από αυτό, οι σωλήνες οδηγούνται στα εξαρτήματα και των δύο μπλοκ, συνδέονται, τα παξιμάδια σφίγγονται με ένα κλειδί. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι συνδέσεις είναι πλήρως σφραγισμένες.

   Αποχέτευση

   Για αποστράγγιση χρησιμοποιείται ενισχυμένος πλαστικός σωλήνας. Συνδέεται με τον σωλήνα αποστράγγισης χρησιμοποιώντας μια φλάντζα με σπείρωμα (εάν αυτή η μέθοδος παρέχεται από το σχέδιο) ή ένα θερμοσυστελλόμενο σωλήνα.

   Με τεχνολογία, η αποχέτευση απορρίπτεται στο αποχετευτικό δίκτυο. Στην πράξη, πολλοί ιδιοκτήτες βάζουν το τηλέφωνο από το σπίτι. Είναι σημαντικό να μην λυγίσει προς τα πάνω: το νερό συσσωρεύεται στο σημείο καμπής, οι μύκητες και τα μικρόβια εμφανίζονται και εξαπλώνονται σε αυτό.

   Τελικά έργα

   Μετά την εγκατάσταση των επικοινωνιών, τις οδοί κ.λπ., ο αγωγός ελέγχεται για διαρροές και εκκενώνεται. Η αντλία συνδέεται στη θύρα χρησιμοποιώντας έναν συλλέκτη ανίχνευσης και αντλείται έξω μέσα σε 20 λεπτά από τον αέρα. Στη συνέχεια, η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, μετά την οποία είναι απαραίτητη η παρατήρηση της πίεσης για κάποιο χρονικό διάστημα. Εάν μέσα σε μισή ώρα οι δείκτες στο μανόμετρο δεν έχουν αλλάξει, το σύστημα θεωρείται σφραγισμένο.

   Μετά τον τελικό έλεγχο, μπορείτε να ανοίξετε τους γερανούς στο εξωτερικό μπλοκ, γεμίστε το σύστημα με freon. Η διαρροή ψυκτικού δεν επιτρέπεται: αυτό όχι μόνο προκαλεί δυσλειτουργίες στο διαχωρισμένο σύστημα αλλά επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Στη συνέχεια, ο σχεδιασμός συνδέεται με το δίκτυο. Στα περισσότερα οικιακά κλιματιστικά, τροφοδοτείται ενέργεια στην εσωτερική μονάδα, για την οποία χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε μια κοντινή πρίζα.

   Βίντεο: Εγκατάσταση βήμα προς βήμα

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό παραθύρων από τον εαυτό σας

   Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού τύπου παραθύρου δεν απαιτεί τοποθέτηση διαδρομών, έργων υψηλού υψομέτρου και άλλες δυσκολίες εγγενείς στην εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων.

   Τα ελεύθερα κενά καλύπτονται με διακοσμητικά ένθετα

   Στην εργασία είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την καθορισμένη ακολουθία ενεργειών:

   1. Προετοιμασία του τόπου. Το γυαλί αφαιρείται, τοποθετείται ένας "βραχυκυκλωτήρας".
   2. Τοποθέτηση του βραχίονα.
   3. Εγκατάσταση της μονάδας.
   4. Συνδέοντας τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης, εάν παρέχεται από το σχέδιο.
   5. Σύνδεση του κλιματιστικού στο τροφοδοτικό.

   Βίντεο: σύνδεση δομής παραθύρου

   Σύστημα δαπέδου

   Το εξωτερικό κλιματιστικό μη απαιτεί επίσης την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση. Απαιτείται μόνο η εξασφάλιση της απόσυρσης του θερμού αέρα έξω από το δωμάτιο. Κάποιοι απλά βγάζουν τον αγωγό αέρα στο ανοιχτό παράθυρο - αυτό ελαχιστοποιεί τη λειτουργία του κλιματιστικού.

   Για να αποφύγετε τη διείσδυση του θερμού αέρα στο δωμάτιο από το δρόμο ή από τον αγωγό, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο αγωγός εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να παραγγείλετε στον οργανισμό προφίλ ένα πλαστικό παράθυρο με κατάλληλη τρύπα ή να αγοράσετε πλεξιγκλάς και να το κόψετε μόνοι σας.

   Το ανοιχτό παράθυρο καθιστά την ψύξη του δωματίου άνευ σημασίας

   Για να δημιουργήσετε μια κατάλληλη τρύπα μεγέθους σε πλεξιγκλάς, είναι απαραίτητο να συνδέσετε έναν αγωγό αέρα σε αυτό, να το περιστρέψετε γύρω από αυτό και να κόψετε την τρύπα. Ως κοπτικό εργαλείο, είναι κατάλληλος ένας βελτιωμένος συγκολλητικός σίδηρος: στο "τσίμπημα" του εργαλείου γίνεται μια κοπή, στην οποία εισάγεται η λεπίδα από το ψεύτικο μαχαίρι. Όταν η συσκευή λειτουργεί, η λεπίδα θερμαίνεται και αρχίζει να κόβει το πλαστικό.

   Κανάλι

   Το κύριο πλεονέκτημα των κλιματιστικών τύπου καναλιών είναι η δυνατότητα συνδυασμού του ψυχρού αέρα με τον αέρα του δρόμου, πραγματοποιώντας έτσι τις λειτουργίες εξαερισμού. Για αυτό, παρέχεται ένας επιπλέον αγωγός στη μονάδα. Για την οργάνωση της πρόσμειξης απαιτούνται οι ακόλουθες διαδικασίες:

   1. Στον εξωτερικό τοίχο, ανοίγει μια τρύπα για τον αεραγωγό.
   2. Από την πλευρά του δρόμου εισάγεται μια σχάρα στην τρύπα. Δίπλα του είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα με ηλεκτρική κίνηση. Όταν το κλιματιστικό σταματά, αποκλείει την πρόσβαση σε αέρα.
   3. Ο αγωγός είναι εγκατεστημένος. Σε αυτό, ο αέρας θα εισέλθει στο φίλτρο.
   4. Στη συνέχεια, ο ηλεκτρικός θερμαντήρας είναι εγκατεστημένος κατά μήκος του κυκλώματος. Παίρνει φιλτραρισμένο αέρα. Η θέρμανση παρέχει τη βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου το χειμώνα.
   5. Η τελική μονάδα είναι ένας ανεμιστήρας αγωγών που παρέχει κυκλοφορία αέρα.

   Η εγκατάσταση του ρυθμιστή κανάλι αποτελείται από την εγκατάσταση μιας εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας, καθώς και από ένα σύστημα σωλήνων. Η εξωτερική μονάδα είναι παρόμοια με εκείνη για ένα συμβατικό σύστημα διαχωρισμού. Η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη υπό τάσεις ή ψευδοροφές.

   Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε ιδιωτικό σπίτι, μπορεί να τοποθετηθεί σε τεχνικό ή σοφίτα.

   Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου κλιματιστικού είναι ότι με τη βοήθεια του είναι δυνατό να ελέγχεται το μικροκλίμα σε αρκετές αίθουσες χωρίς να βλάπτεται η εσωτερική διακόσμηση. Αυτό παρέχεται από ένα σύστημα αεραγωγών, από το οποίο ο αέρας που θερμαίνεται ή ψύχεται (ανάλογα με τις ρυθμίσεις) περνάει από τη μονάδα μέσω των διάτρητων και φραγμένων οπών διαχύσεως στους χώρους.

   Ο αέρας διανέμεται μέσω σωλήνων και μέσω διαχυτών εισέρχεται στο δωμάτιο

   Ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν κάθετη τοποθέτηση. Σε αυτή την περίπτωση, η μονάδα βρίσκεται στο κενό μεταξύ των τοίχων. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το στάδιο κατασκευής του κτιρίου. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν τοίχο στήριξης και να κρυφτούν από ένα falshkalnoy ή ένα διαμέρισμα.

   Χειμερινό σετ

   Το χειμερινό κιτ επιτρέπει τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το πακέτο περιλαμβάνει:

   1. Συσκευή θέρμανσης του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. Χάρη σε αυτόν, η "κρύα εκκίνηση" είναι αδύνατη.
   2. Συσκευή που ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Ανακατευθύνει τις ροές αέρα και εμποδίζει το πάγωμα του εσωτερικού του κλιματιστικού.
   3. Συσκευή για τη θέρμανση της αποχέτευσης, εγκατεστημένη στην εσωτερική μονάδα. Λόγω αυτού του τμήματος, εμποδίζεται το σχηματισμό κεραμιδιών στην έξοδο του συμπυκνώματος.
   Οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με δικούς τους θερμικούς αισθητήρες και αυτοματισμό

   Η εγκατάσταση είναι η εξής:

   1. Τα προστατευτικά καλύμματα και το επάνω κάλυμμα της εξωτερικής μονάδας αφαιρούνται. Ο μπροστινός πίνακας αφαιρείται. Η ανάγκη για αποσυναρμολόγηση του πίσω τοίχου εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του συγκεκριμένου μοντέλου.
   2. Το διάγραμμα σύνδεσης του ελεγκτή ανεμιστήρα εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής που πρόκειται να συνδεθεί. Για παράδειγμα, το Fasec-33 είναι εγκατεστημένο στο ουδέτερο διάκενο (σύρματα που πηγαίνουν στον πυκνωτή), η συσκευή Ballu είναι ενσωματωμένη στη διακοπή φάσης.
   3. Ο θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου είναι ενσωματωμένος στο κάτω μέρος του συμπιεστή και συνδέεται με την παροχή ρεύματος. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν δικό τους θερμικό αισθητήρα και μετά την επίτευξη της καθορισμένης θερμοκρασίας, η θέρμανση απενεργοποιείται αυτόματα.
   4. Οι θερμαντήρες τύπου ιμάντα που χρησιμοποιούνται για το σύστημα αποστράγγισης εγκαθίστανται απευθείας μέσα στον εύκαμπτο σωλήνα και τροφοδοτούνται από τους ακροδέκτες θέρμανσης του στροφαλοθαλάμου ή από την εκκίνηση του συμπιεστή. Τα δαμάσκηνα πρέπει να θερμαίνονται μόνο κατά τη λειτουργία του συμπιεστή κλιματισμού και τον πιθανό σχηματισμό συμπύκνωσης. Το μήκος του θερμαντήρα θα πρέπει να καλύπτει πλήρως τόσο το τμήμα δρόμου του σωλήνα αποστράγγισης, όσο και το 15-20 cm, που βρίσκεται στον τοίχο.
   Πριν από την εγκατάσταση των εξαρτημάτων, η μονάδα αποσυναρμολογείται

   Βίντεο: Πώς να εγκαταστήσετε το κιτ χειμώνα

   Προφυλάξεις ασφαλείας για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

   Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα μέτρα ασφαλείας:

   1. Η μονάδα δεν πρέπει να εγκατασταθεί σε στενή γειτνίαση με πιθανές πηγές υγρασίας ή θερμότητας.
   2. Η συσκευή δεν πρέπει να εγκατασταθεί δίπλα στην πόρτα.
   3. Ας επαναλάβουμε ότι οι ροές του αέρα δεν πρέπει να απευθύνονται σε ένα άτομο.
   4. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αποστράγγιση του συμπυκνώματος, διαφορετικά ενδέχεται να εμφανιστούν βακτήρια.
   5. Η μονάδα είναι τοποθετημένη σε ανθεκτικό τοίχο. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης χρησιμοποιείται μια ειδική πλάκα και αγκύλες. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με το επίπεδο.

   Πολλά έργα που συνδέονται με την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού δεν απαιτούν πιστοποίηση και εκτελούνται ανεξάρτητα. Αν έχετε τις ικανότητες κατασκευαστή ή ηλεκτρολόγου, η εγκατάσταση γίνεται χωρίς σοβαρές δυσκολίες.