Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Εγκατάσταση συστήματος διαχωρισμού: βήμα προς βήμα οδηγίες για την αυτο-εγκατάσταση

   Ο έλεγχος του μικροκλίματος του προσωπικού χώρου, δημιουργούμε τις συνθήκες που είναι βέλτιστες για ξεκούραση, εργασία, απασχόληση. Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος θα επιτρέψει τον καλύτερο ρυθμό θερμοκρασίας και υγρασίας με τον πιο απλό τρόπο. Συμφωνώ, το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές ημέρες που χρειάζονται ρύθμιση των κλιματικών παραμέτρων.

   Αφού διαβάσετε το άρθρο που προτείνουμε, θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και λεπτομέρειες της εγκατάστασης του κλιματιστικού εξοπλισμού. Οι προσεκτικά επιλεγμένες και συστηματοποιημένες πληροφορίες είναι χρήσιμες ως ανεξάρτητοι κύριοι πλοιοκτήτες, καθώς και πελάτες υπηρεσιών εγκατάστασης για τον έλεγχο της σωστής απόδοσης.

   Έχουμε μια λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας εγκατάστασης, αναγράφονται οι αποχρώσεις της θέσης και η προσάρτηση των μπλοκ. Αναγράφονται τα υλικά που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση και τη σύνδεση των μονάδων. Μια πολύτιμη προσθήκη στο κείμενο, διευκολύνοντας την αντίληψη των πληροφοριών, είναι οι φωτογραφίες και οι εφαρμογές βίντεο.

   Επιλέγοντας ένα μέρος για να εγκαταστήσετε το σύστημα

   Μελετώντας τις πληροφορίες σχετικά με τον σωστό τρόπο εγκατάστασης ενός συστήματος split σε μια ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τη θέση των τμημάτων του.

   Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση κατανομής της ροής ψυχρού / θερμού αέρα στο δωμάτιο, λαμβανομένων υπόψη των βασικών τεχνικών προδιαγραφών που καθορίζονται από τον κατασκευαστή του εξοπλισμού στην οδηγία.

   Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή της θέσης των μπλοκ:

   • η απόσταση μεταξύ της μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 15-20 cm, αν και ορισμένοι κατασκευαστές καθορίζουν στις οδηγίες 20-30 cm.
   • από το πλάι στον τοίχο - όχι λιγότερο από 30 cm.
   • μέχρι ένα φράγμα που θα εμποδίσει τη ροή του εξερχόμενου αέρα ή θα διαλυθεί - τουλάχιστον 150 cm.

   Για το εξωτερικό τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος, η θέση επιλέγεται με βάση τη φέρουσα ικανότητα των τοίχων. Είναι δυνατή η τοποθέτηση κοντά στο παράθυρο, στις πλάκες που περιβάλλουν τη λεωφόρο ή στον τοίχο δίπλα στο μπαλκόνι.

   Για όσους ζουν στους κάτω ορόφους, η μονάδα είναι εγκατεστημένη πάνω από το παράθυρο - όσο το δυνατόν περισσότερο από περαστικούς.

   Για ένα πολυώροφο σπίτι, ειδικά εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, θα χρειαστεί να εμπλακείτε ειδικοί υψηλού υψομέτρου ή να καθορίσετε το σημείο τοποθέτησης στην πλησιέστερη γειτνίαση με το παράθυρο, το οποίο θα παρέχει εύκολη πρόσβαση κατά την εγκατάσταση.

   Προσδιορισμός της απόστασης μεταξύ των τμημάτων

   Συχνά η επιλογή της θέσης του εξοπλισμού ρυθμίζεται από την ελάχιστη και τη μέγιστη απόσταση μεταξύ των τμημάτων του. Οι δείκτες αυτοί καθορίζονται κυρίως από τον κατασκευαστή και εξαρτώνται από την κλίμακα μοντέλου και τα χαρακτηριστικά του διαχωρισμένου συστήματος.

   Μερικές φορές οι επιχειρήσεις δεν καθορίζουν το ελάχιστο μήκος του περιγράμματος μεταξύ των δύο μονάδων, επομένως η εγκατάσταση μπορεί να γίνει αυθαίρετα.

   Είναι ελαφρώς ευκολότερο να κατανοήσετε τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των δύο μονάδων. Ο κανονικός αριθμός είναι 5 μ. Είναι δυνατό να αυξηθεί το μήκος της διαδρομής, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να υπολογίζουμε σε πρόσθετο κόστος σε σχέση με την ανάγκη για ανεφοδιασμό με φρέον.

   Προετοιμασία για την εκτέλεση της εργασίας

   Η απόφαση να ξεκινήσει η εγκατάσταση του ίδιου του split συστήματος έρχεται, κατά κανόνα, αφού ζητήσει τις τιμές των ειδικών. Τα απίστευτα υψηλά ποσά για την εκτέλεση εργασιών, που καταλαμβάνουν 3 ώρες, υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ακριβών εργαλείων και τη φθορά τους κατά τη λειτουργία. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του τέλους για τις υπηρεσίες του πλοιάρχου.

   Αν κοιτάξετε τις συστάσεις του κατασκευαστή του εξοπλισμού, είναι συχνά στις οδηγίες αναφέρει ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες μπορούν να γίνουν από μόνα τους, αλλά και για την εγκατάσταση των αγωγών, ηλεκτρική σύνδεση, της διαδικασίας εκκένωσης, είναι σκόπιμο να καλέσει ειδικούς με τα κατάλληλα εργαλεία.

   Εργαλεία για την εγκατάσταση του εξοπλισμού

   Μπορείτε να εκτελέσετε μια ανεξάρτητη εγκατάσταση της εγκατάστασης ψύξης, όπως τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι στη βαλίτσα του αρχηγού του σπιτιού. Μια εξαίρεση μπορεί να είναι μια αντλία κενού, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσετε - θα είναι δυνατό να κατασκευαστεί μια παρόμοια μονάδα από παλιά μέρη.

   Ορισμένες ταξιαρχίες δεν χρησιμοποιούν ούτε αυτό τον εξοπλισμό όταν τοποθέτουν μια διαδρομή μήκους έως 6 μ.

   Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, μια σημαντική πτυχή είναι η τήρηση της οριζόντιας θέσης των συστημάτων μπλοκ. Σε σχέση με αυτές τις απαιτήσεις, κάθε στάδιο εργασίας πρέπει να συνοδεύεται από έλεγχο ελέγχου από το επίπεδο κατασκευής.

   Εάν κάποιο εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να νοικιάσετε σε ένα κατάστημα κατασκευών. Εκ των προτέρων θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

   1. Punch. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή οπών στην πρόσοψη, μέσω των οποίων θα κατασκευαστεί μια διαδρομή, γενικεύοντας το εξωτερικό και εσωτερικό μπλοκ.
   2. Τρυπάνι με μια σειρά από τρυπάνια. Χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση συνδετήρων.
   3. Κόφτης σωλήνων για κοπή σωλήνων από χαλκό.
   4. Συσκευή για την αφαίρεση των ματιών μετά την κοπή σωλήνων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το remer, αρχείο και γυαλόχαρτο.
   5. Χαλκός σωλήνα χαλκού.

   Κάποιοι πιστεύουν ότι η εφαρμογή του σφυριού δεν έχει νόημα, ειδικά αν ο κοπτήρας σωλήνων είναι καινούργιος και δεν αφήνει φρεσκάδα, αλλά μάταια.

   Μόνο αφού ο χειρισμός της ακμής faskosnimatele του φουσκωμένου σωλήνα θα είναι σε θέση να σφίξει το περικόχλιο όσο το δυνατόν πιο σφιχτά και συνεπώς, η διαρροή του Freon είναι απίθανη.

   Σύμφωνα με τους κανόνες τεχνικής εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια αντλία κενού - το σύστημα κλιματισμού σφραγίζεται από αυτόν τον εξοπλισμό. Μετά την πλήρωση της διαδρομής με ένα ψυκτικό, διεξάγεται η διαδικασία εκκένωσης.

   Απόκτηση των απαραίτητων υλικών

   Τα εξαρτήματα θα απαιτούν αρκετά, αλλά είναι όλα εύκολα προσβάσιμα σε οποιοδήποτε κατάστημα προφίλ. Μην ξεχνάτε ότι τα υλικά θα πρέπει να είναι τόσο υψηλής ποιότητας και να επιλέγονται αποκλειστικά για τη συσκευή, λειτουργικά με στόχο το κρύο.

   Είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα καλώδιο για την τροφοδοσία ρεύματος και τη σύνδεση των μπλοκ. Στο διαβατήριο ή στις οδηγίες εγκατάστασης αναφέρονται πάντα οι απαραίτητες παράμετροι.

   Το πρότυπο είναι ένα καλώδιο τροφοδοσίας τεσσάρων πυρήνων με εμβαδόν διατομής 2 mm 2 ή 2,5 mm 2. Το μήκος επιλέγεται με βάση την απόσταση της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη ένα μικρό περιθώριο.

   Ακόμη πρέπει να προετοιμαστούν χωρίς ραφή σωλήνες πάχους τύπου τοίχο από μαλακό χαλκό, σχεδιασμένο για συσκευές ψύξης. Σωλήνες επιλέγονται μικρότερες και μεγαλύτερες διαμέτρους. Ειδικότερα χαρακτηριστικά αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης.

   Το μήκος είναι ίσο με το μήκος της διαδρομής συν ένα πρόσθετο απόθεμα μέχρι 30 cm Κατά τη μεταφορά των σωλήνων, οι άκρες τους θα πρέπει να πνιγούν για να καλύψουν τη σκόνη από την καθίζηση μέσα στο προϊόν.

   Για τη μόνωση των σωλήνων χρησιμοποιείται μόνωση με αφρώδες ελαστικό. Πουλήστε το σε τεμάχια των 2 μέτρων. Για την εφαρμογή μέτρων για τη θερμομόνωση θα απαιτηθεί ένα μήκος ίσο με το μήκος της διαδρομής. Συνθετική μόνωση χρησιμοποιείται σε δύο διαμέτρους σωλήνων.

   Σαν σωλήνα αποστράγγισης, οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση μίας αυλακωτής ράβδου, εξοπλισμένης με πλαστική σπείρα μέσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εναλλακτικό μέρος - ένα σωλήνα πολυπροπυλενίου. Το μήκος του είναι ίσο με το μήκος της διαδρομής με προσαύξηση 80 cm.

   Επίσης, απαιτούνται δύο βραχίονες σε σχήμα L για να κλειδώσετε τη μονάδα από έξω. Το κατάλληλο μέγεθος των εξαρτημάτων καθορίζεται από τις διαστάσεις του και το περιθώριο ασφαλείας για το φορτίο πρέπει να υπερβαίνει το βάρος του κατά 5 φορές. Αυτή η αύξηση της μέγιστης επιτρεπόμενης τάσης μέρους απαιτείται για την αντιστάθμιση φορτίων ανέμου και χιονιού.

   Αγοράστε καλύτερα αυτά τα εξαρτήματα στην εταιρεία που πωλεί ανταλλακτικά για οικιακά διαχωρισμένα συστήματα.

   Ως συνδετήρες, αγκύρια, πείροι και βίδες χρησιμοποιούνται. Ο αριθμός, ο τύπος και οι παράμετροί τους επιλέγονται με βάση τον τύπο των στηριγμάτων και την πλάκα τοποθέτησης που προορίζεται για την εσωτερική μονάδα.

   Είναι επίσης σημαντικό και το είδος των τοίχων όπου πρέπει να εγκατασταθεί το εξωτερικό του συστήματος. Για την καμουφλάζ της γραμμής επικοινωνιών, απαιτείται πλαστικό κουτί με τυπικές διαστάσεις 60 * 80 cm.

   Πώς να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα

   Ανεξάρτητα από την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού είναι ένα πολύ πραγματικό έργο, αλλά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις στο έργο και αφορούν ορισμένα μοντέλα, επομένως η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να έχει κάποιες διαφορές. Για να μελετήσετε όλες τις απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να διαβάσετε τις οδηγίες σχετικά με το αγορασμένο μοντέλο του εξοπλισμού.

   Στάδιο # 1: εγκατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων

   Η εσωτερική μονάδα είναι η πρώτη που θα εγκατασταθεί. Μετά τον προσδιορισμό της θέσης του, ο τοίχος επισημαίνεται με ένα οικόπεδο κάτω από την κάρτα στερέωσης. Μετά το τρυπάνισμα, τοποθετούνται πλαστικά βύσματα για γόμφους, η κάρτα είναι στερεωμένη και στερεωμένη με πείρους.

   Μετά την εγκατάσταση της κασέτας, το επίπεδο κατασκευής μετρά την κατοχή μιας αυστηρής οριζόντιας τοποθέτησης του μελλοντικού μπλοκ. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ασυμφωνίας, θα χρειαστεί να επαναλάβετε όλες τις εργασίες.

   Σε αυτό το στάδιο, προπαρασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να τεθούν οι διαδρομές. Αρχικά, υπολογίζονται οι γραμμές της θέσης του. Στη συνέχεια, τρύπα τρυπιέται στον τοίχο της πρόσοψης, λαμβάνοντας υπόψη την απαιτούμενη κλίση μεγαλύτερη από 1/100.

   Επίσης, με μια κλίση, τρυπείται μια τρύπα με διάμετρο 5 cm και η γωνία κλίσης μπορεί να αυξηθεί σε σύγκριση με την τροχιά. Έτσι, το σχηματισμένο συμπύκνωμα θα αφήσει το σύστημα καλύτερα.

   Κατά την επιλογή της εγκατάστασης "back-to-back", είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οπή για το καλώδιο τροφοδοσίας. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε τη θέση των θυρών ισχύος στις μονάδες.

   Και τώρα είναι καιρός να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα. Αν πρόκειται για πολυώροφο σπίτι, τότε θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό για εργασίες υψηλού υψομέτρου.

   Όπως και στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να διατηρηθεί η αυστηρή οριζόντια θέση του μπλοκ, οπότε το επίπεδο χρησιμοποιείται επίσης στο στάδιο σήμανσης.

   Κατά την εγκατάσταση των συνδετήρων, κάθε διαθέσιμη οπή πρέπει να γεμίζεται με κοχλίες αγκύρωσης (τυπική διάμετρος 10 * 100 mm), ανεξάρτητα από τον αριθμό τους. Μετά, η εξωτερική μονάδα είναι εκτεθειμένη και επίσης στερεωμένη με συνδετήρες.

   Βήμα # 2: τοποθέτηση της γραμμής επικοινωνιών

   Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού καλωδίου και δύο χάλκινων σωλήνων, πραγματοποιείται η σύνδεση των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων. Επιπλέον, θα εγκατασταθεί σύστημα αποστράγγισης μέσω του τοίχου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αφαίρεση του συμπυκνώματος. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να επιλέγονται, να συνδέονται, να τοποθετούνται και να στερεώνονται σωστά.

   Κατ 'αρχάς, προετοιμάστε τους χάλκινους σωλήνες κόβοντας το επιθυμητό μήκος με τη βοήθεια ενός κοπτικού σωλήνα και επεξεργάζεστε τις άκρες με ρινίσματα από τις ρωγμές και τις τσούπες μετά τη διαδικασία κοπής.

   Δεν συνιστάται η χρήση άλλων εργαλείων, για παράδειγμα αρχείων. Μετά τη χρήση του, στο εσωτερικό του σωλήνα παίρνουν μεταλλικά ρινίσματα, τα οποία θα κυκλοφορούν μέσω του συστήματος και τελικά θα οδηγήσουν στην αποτυχία του συμπιεστή.

   Η θερμομόνωση των σωλήνων πραγματοποιείται με τη μέθοδο επικάλυψής τους με σωλήνες αφρού πολυουρεθάνης. Καθώς δεν μπορεί να επιλεχθεί αφρώδες υλικό - έχει σύντομη περίοδο λειτουργίας. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων θερμομόνωσης, όλα τα σημεία σύνδεσης του υλικού είναι πυκνά κολλημένα με μεταλλική ταινία.

   Τώρα είναι καιρός να βάζετε αποχέτευση και καλώδιο. Σε κάθε καλώδιο πρέπει να φορέσετε μια ειδική άκρη. Τοποθετούνται στους αγωγούς που εκκενώνονται από το μονωτικό υλικό και πιέζονται με λαβίδες.

   Το τελικό καλώδιο συνδέεται με το κλιματιστικό σύμφωνα με το σχέδιο που παρέχεται στο εγχειρίδιο της συσκευής.

   Ο σωλήνας αποστράγγισης συνδέεται με μια ειδική έξοδο στην εσωτερική μονάδα και εκκενώνεται μέσω μιας οπής στον τοίχο. Ο σωλήνας πρέπει να είναι αρκετά μακρύς και όχι λιγότερο από 60 cm από τον τοίχο.

   Σύμφωνα με τους κανόνες, τοποθετείται σε κλίση προς τα έξω. Απαιτείται η στερέωση των σφιγκτήρων μέσω κάθε μέτρου μήκους για την εξάλειψη της χαλάρωσης για να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων.

   Βήμα # 3: σύνδεση των μπλοκ συστήματος

   Οι διαδρομές μέσω του τοίχου επικοινωνίας συνδέονται με τις αντίστοιχες θύρες. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το συνολικό μήκος του αγωγού αποστράγγισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 20 μέτρα. Η τοποθέτηση των χαλκοσωλήνων γίνεται με μια μέθοδο βρόχου για να πιάσει το λάδι, το οποίο περιέχεται σε μικρή ποσότητα στο φρέον.

   Η αποστράγγιση μπορεί να εκτραπεί με δύο τρόπους: μεταφέρετε το στο αποχετευτικό δίκτυο ή στο δρόμο. Η πρώτη μέθοδος είναι τεχνικά σωστή, ωστόσο, λόγω της πολυπλοκότητας της αναπαραγωγής, δεν έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη.

   Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας του συστήματος υπάρχει ένας σωλήνας με πλαστική άκρη. Τοποθετείται σε ένα μανδύα και σφίγγεται στη διασταύρωση με ένα ζυγό.

   Για το εξωτερικό μέρος της συσκευής, εκτελείται μια παρόμοια διαδικασία, αλλά πολλοί αγνοούν το. Εάν χρησιμοποιείται ένας πολυμερικός σωλήνας αντί για έναν εύκαμπτο σωλήνα, επιλέγεται ένας κατάλληλος προσαρμογέας. Με αυτό, συνδέστε την έξοδο της μονάδας και του σωλήνα.

   Για να συνδέσετε τους χάλκινους σωλήνες, πρέπει αρχικά να τοποθετηθούν στον τοίχο, χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα ή ένα ελατήριο, δίνοντας την απαραίτητη προκατάληψη χωρίς συστροφές και αιχμηρές πτυχές. Πρώτα απ 'όλα, συνδέονται με την εσωτερική μονάδα. Για το σκοπό αυτό χαλαρώνουν τα παξιμάδια στις αντίστοιχες θύρες.

   Όταν ξεβιδώνετε, ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του ασαφούς αζώτου. Αντλείται κατά τη στιγμή της παραγωγής, για την εξάλειψη της οξείδωσης των τμημάτων. Μετά την κάθοδο του, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα βύσματα και να ξεβιδώσετε πλήρως το παξιμάδι. Στη συνέχεια εκτελείται η διαδικασία κύλισης.

   Οι άκρες των σωλήνων στο τμήμα 5 cm ισοπεδώνονται. Στη συνέχεια, γίνεται καύση για να εξασφαλιστεί η σύνδεση της εισόδου και εξόδου των μπλοκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κλειστό σύστημα κυκλοφορίας. Η ορθότητα της εγκατάστασης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόκτηση των ιδιοτήτων της μέγιστης στεγανότητας στη διαδικασία της κίνησης του Freon.

   Το πλαϊνό άκρο του σωλήνα συνδέεται στην απαιτούμενη έξοδο και στερεώνεται με ένα παξιμάδι. Απαγορεύεται η χρήση πρόσθετων συσκευών - σφραγιστικά, φλάντζες κ.λπ. Οι χαλκοσωλήνες που χρησιμοποιούνται εξασφαλίζουν την απαραίτητη σφράγιση.

   Παρόμοιες ενέργειες εκτελούνται και με τις τέσσερις θύρες. Μετά τη σύνδεση, το τελευταίο στάδιο της εγκατάστασης του συστήματος κλιματισμού είναι να αφαιρεθεί ο αέρας και η υγρασία, καθώς και το πιθανό υπόλοιπο αργού, το οποίο θα μπορούσε να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

   Βήμα # 4: εκκένωση του συστήματος

   Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης, ο αέρας εισέρχεται στους σωλήνες του κλιματιστικού και εάν δεν αφαιρεθεί, θα καταλήξει στο σύστημα κλιματισμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυξημένο φορτίο στον συμπιεστή, αντίστοιχα, η ταχεία θέρμανση του.

   Επίσης, τα σωματίδια νερού επηρεάζουν αρνητικά όλες τις λεπτομέρειες. Το φρέον περιέχει ένα κλάσμα του λιπαντικού ελαίου, η υγροσκοπική του συνοχή καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Ως αποτέλεσμα, η φθορά των εξαρτημάτων θα επιταχυνθεί.

   Δύο μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του αέρα: μια αντλία κενού ή μια μικρή ποσότητα ρευστού Freon που κατεβαίνει από ένα μπλοκ που βρίσκεται έξω. Κατά την κατασκευή της εξωτερικής μονάδας, οι κατασκευαστές την γεμίζουν με φρέον με μικρή περίσσεια.

   Μια εναλλακτική λύση για μια ακριβή αντλία κενού μπορεί να είναι η απελευθέρωση της περίσσειας του φρέον από την εξωτερική μονάδα. Για να το κάνετε αυτό, βιδώστε τα βύσματα στις βαλβίδες. Απαιτείται εργασία με χαμηλότερη θύρα μεγαλύτερης διαμέτρου. Κάτω από το κάλυμμα του είναι ένας εξαγωνικός σύνδεσμος. Με βάση τις παραμέτρους του, επιλέγεται το κατάλληλο πλήκτρο.

   Ένα κατάλληλο κλειδί είναι να γυρίσετε τη βαλβίδα 90 ° και μια δεύτερη να την επαναφέρετε στην προηγούμενη θέση της. Έτσι, μια μικρή ποσότητα Freon εισέρχεται στο σύστημα και δημιουργείται μια αυξημένη πίεση. Μια δεύτερη πίεση του δακτύλου στο καρούλι, που βρίσκεται στην ίδια θύρα, παράγει επιπλέον φρέον και αέρια από το σύστημα.

   Αφού αφαιρεθεί εντελώς ο αέρας, η έξοδος του καρουλιού βιδώνεται με βύσμα και οι βαλβίδες ανοίγουν πλήρως και το freon εισέρχεται στο σύστημα διαχωρισμού. Για να ελεγχθεί η στεγανότητα των αρθρώσεων, επικαλύπτονται με αφρό σαπουνιού.

   Αυτό ολοκληρώνει την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού, μπορείτε να προχωρήσετε σε άμεση λειτουργία.

   Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

   Πώς να θέσετε το κλιματιστικό κομμάτι:

   Σωλήνας κύλισης για σύστημα διαχωρισμού:

   Εγκατάσταση και εγκατάσταση κλιματιστικών, λεπτότητα και μυστικά:

   Αξίζει να θυμηθούμε ότι με την ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν υπάρχουν μικροί παράγοντες. Και όλα αυτά που έγιναν εσφαλμένα, για παράδειγμα, η κύλιση των σωλήνων χωρίς την απογύμνωση του περιθωρίου ή μια ανεπαρκώς σταθερή σύνδεση - τελικά οδηγούν σε γρήγορη φθορά των εξαρτημάτων του συστήματος ψύξης. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να αποδείξετε την απόλυτη ακρίβεια σε όλες τις λεπτομέρειες.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

   Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

   Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

   Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

   Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

   Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

   Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

   1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
   2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

   Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

   Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Εξωτερική μονάδα

   Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

   Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

   Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

   Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

   Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

   Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

   Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

   Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

   Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

   Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

   Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

   Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

   Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

   Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

   Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

   Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

   Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

   Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

   Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

   Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

   Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

   Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

   Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

   Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

   Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

   Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

   Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

   Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

   1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
   2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
   3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
   4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

   Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

   Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

   Παγωμένος στο κλιματιστικό

   Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

   Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

   Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

   Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

   Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

   Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!