Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τηλεσκοπικών κουκούλες κουζίνας για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα

Για να αγοράσετε μια κουκούλα που θα λειτουργούν πραγματικά αποτελεσματικά και δεν δημιουργούν προβλήματα με το θόρυβο και χαμηλή παραγωγικότητα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το μοντέλο πιο κατάλληλο για την κουζίνα σας, εξετάστε το ενδεχόμενο της εγκατάστασης του και συγκρίνοντας τα στοιχεία με τις απαιτούμενες παραμέτρους, πάει να αγοράσει αυτό. Δεδομένου ότι οι κάτοικοι των αστικών περιοχών διαθέτουν κυρίως κουζίνες με μικρή έκταση, αυτό το είδος οικιακών συσκευών πρέπει να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερους χώρους, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του. Το πιο κατάλληλο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα τηλεσκοπικά κουκούλες.

Οι τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας εκπλήσσουν με τη συμπαγή τους

Λειτουργικά χαρακτηριστικά των τηλεσκοπικών κουκούλες κουζίνας

Αυτό το μοντέλο είναι πολύ χρήσιμη όχι μόνο όταν χρησιμοποιείται σε ένα περιορισμένο χώρο, αλλά και σε κάθε περιοχή στην κουζίνα, η μονάδα καθαρισμού αέρα κατά την οποία ο αρκετή απόδοση έως 1000 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα - το ανώτατο ποσό που προβλέπεται για την παραγωγή τέτοιων εκχυλισμάτων. Υπάρχουν μονοκόμπιες, διπλού κινητήρα τηλεσκοπικές κουκούλες, καθώς και συσκευές εξοπλισμένες με μικρό στρόβιλο, είναι οι πιο αποτελεσματικές. Ωστόσο, μην πάρετε πάρα πολύ παρασυρόμενος με τη δύναμη αυτής της οικιακής συσκευής, το διαβατήριο δείχνει τις παραμέτρους των αεριζόμενων χώρων και τη συνιστώμενη απόδοση για αυτούς τους δείκτες. Μην παραμελείτε τις συμβουλές των κατασκευαστών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας τηλεσκοπικής κουκούλας για την κουζίνα; Κατ 'αρχάς, εάν συγκρίνετε τις διαστάσεις του με άλλα δείγματα αυτής της τεχνικής, μπορείτε να είστε σίγουροι για τη συμπαγή του. Χάρη στον πίνακα, ο οποίος στους οδηγούς αφήνει ομαλά από το σώμα του, όταν είναι απαραίτητο, και στη συνέχεια απλά γίνεται στην αρχική του θέση, δεν παρεμβαίνει απολύτως στους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σχετικά με τα προϊόντα που εκτείνονται σε κάποια απόσταση πέρα ​​από την πρώτη γραμμή των θυρίδων του ανώτερου επιπέδου της κουζίνας, μπορείτε να χτυπήσετε συνεχώς το κεφάλι σας, το οποίο κανείς δεν μπορεί να αρέσει. Οι τηλεσκοπικές κουκούλες απλώς αποκλείουν τέτοιες επαφές.

Εργονομικός σχεδιασμός

Ο εργονομικός σχεδιασμός είναι πιο κατάλληλος για μοντέρνα στυλ, αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τέτοιων αποσπασμάτων είναι πολύ σαγηνευτικά, επομένως βρίσκονται σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους

Επίσης έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του συνοπτικού σχεδίου του. Σχεδόν ολόκληρο το σώμα ενός τηλεσκοπικού κουκούλας είναι κρυμμένο μέσα στην ηλεκτρονική μονάδα συνημμένο είναι ορατή μόνο μια στενή λωρίδα του φύλλου, το οποίο προωθεί, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων και φωτισμού. Τα πλήκτρα ρύθμισης ισχύος μπορούν να τοποθετηθούν είτε πίσω είτε πάνω από τον πίνακα. Συνήθως, αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε ανοιχτό γκρι, μπεζ, καφέ και λευκό χρώμα είναι πολύ δημοφιλή μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα, επειδή η τακτοποίηση με την εμφάνισή τους στο νεροχύτη και εστίες, κομμένο σε πάγκο. Οι κουκούλες έχουν πλάτος 500 και 600 mm, δουλεύουν για να εκτοξεύσουν βρώμικο αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις. Για αυτό, είναι εξοπλισμένα με πλαστικό προσαρμογέα και δύο οπές που βρίσκονται στα κατακόρυφα και οριζόντια επίπεδα.

Τηλεσκοπική κουκούλα κουζίνας.

Αξίζει να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή;

Σε μένα, όπως από τη Siemens (αν αυτό δίνει στο Google είναι αυτό που μιλάς).

Και τι φοβίζει; Πάρτε το - δεν θα το μετανιώσετε.

Αξίζει να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή;

Είναι σχεδιασμένα για μικρές κουζίνες, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος για μια κουκούλα τοίχου ή υπάρχει ανάγκη να κρύβεται η παρουσία του. Ένας τέτοιος απορροφητήρας εγκαθίσταται σε ένα αναρτημένο ντουλάπι πάνω από την πλάκα, παρόμοιο με ένα ενσωματωμένο. κύριες διαφορές της (από το ενσωματωμένο): μια συμπαγής (αν και αυτό εξαρτάται από τον κατασκευαστή), μια μικρότερη χωρητικότητα (σε μια πιο συμπαγή μοντέλα) και pull-out ράφια με φίλτρο λίπους.

Εάν έχετε μια πολύ μικρή κουζίνα και όλοι οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με κρεμαστά ντουλάπια, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη τηλεσκοπική. Εάν η κανονική κουζίνα έχει μέγεθος, θέλετε να μαγειρέψετε και στην οικογένεια κάποιος καπνίζει στην κουζίνα - αξίζει να προτιμάτε. Παρά το μικρό μέγεθος, μερικά από αυτά (ενσωματωμένα) έχουν χωρητικότητα μέχρι 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Και υπάρχουν επίσης μοντέλα που μπορούν να απελευθερώσουν εντελώς τα χέρια σας από τον έλεγχο της κουκούλας - θα ενεργοποιηθεί, θα επιλέξετε την επιθυμητή λειτουργία και θα απενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στη λειτουργία "αυτόματη". Επιπλέον, το φίλτρο λίπους του, το οποίο συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου, είναι κρυμμένο από τα μάτια κάτω από το κάλυμμα αλουμινίου, τη λεγόμενη "περιμετρική αναρρόφηση" ().

Για να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ εξόδου, αρκεί να χρησιμοποιήσετε τον τύπο: χώρος κουζίνας (m2) x ύψος (m) x 13 = συνιστώμενη ισχύς εργασίας της κουκούλας.
Είναι στο ειδύλλιο. Κατά τον υπολογισμό του είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη:

 • σωστή εγκατάσταση των αεραγωγών (χωρίς αιχμηρές καμπές)
 • εφεδρική ισχύ σε περίπτωση καψίματος τροφής.
 • Με ένα πρόσθετο αποθεματικό ισχύος η κουκούλα θα είναι λιγότερο θορυβώδη από ό, τι στο μέγιστο επίπεδο λιγότερο ισχυρό.

Αποσπώμενη κουκούλα για κουζίνα

Ο τύπος και η διαμόρφωση της κουκούλας εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας. Εάν το δωμάτιο της κουζίνας είναι μικρό και μια μεγάλη συσκευή θόλου δεν έχει πουθενά να το τοποθετήσετε, η συμπαγής έκδοση είναι ιδανική. Οι τηλεχειριζόμενοι κουκούλες είναι απλοί και λειτουργικοί εξοπλισμοί με πολλά πλεονεκτήματα.

Χαρακτηριστικά & Οφέλη

Βασικά Η διαφορά μεταξύ των τηλεσκοπικών μοντέλων των κουζινών κουζίνας είναι ότι είναι εξοπλισμένα με συρόμενο πάνελ. Το τμήμα εργασίας της συσκευής θα βγει έξω για κάποιο χρονικό διάστημα, που είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του αέρα, και στη συνέχεια αποσύρεται. Αυτά τα μοντέλα είναι ενσωματωμένα, τα οποία είναι τοποθετημένα στο ντουλάπι της μονάδας κουζίνας.

Αποσπώμενη κουκούλα για εργασίες κουζίνας σε δύο τρόπους - ροή και κυκλοφορία. Το πρώτο περιλαμβάνει τη σύνδεση της συσκευής με τον σωλήνα εξαερισμού για την εκκένωση του μολυσμένου αέρα προς τα έξω. Για τη λειτουργία ανακύκλωσης παρέχονται φίλτρα τύπου άνθρακα, τα οποία πρέπει να αλλάζουν καθώς γεμίζονται. Αυτό γίνεται πολλές φορές το χρόνο.

Ο σύνθετος καθαρισμός του αέρα είναι πιο αποτελεσματικός από ό, τι με τη χρήση ενός τρόπου κυκλοφορίας, επομένως αυτές οι συσκευές θεωρούνται αποτελεσματικές. Το σύστημα διπλής διήθησης σάς επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα στην κουζίνα και να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές που προκύπτουν κατά το μαγείρεμα.

Συνήθως οι τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας είναι μικρού μεγέθους. Ως εκ τούτου, πιστεύεται συνήθως ότι είναι κατάλληλα για μικρά δωμάτια. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές σε μεγάλες κουζίνες. Αυτό μπορεί να γίνει εάν θέλετε να αποκρύψετε τη συσκευή. Κατά την εγκατάσταση του ολισθαίνοντος μοντέλου, μόνο ένα μικρό στενό τμήμα της συσκευής θα είναι ορατό στο περίβλημα.

Κατά κανόνα, οι συσκευές αυτές έχουν αρκετά απλό σχεδιασμό και σχεδιασμό. Αυτές είναι πρακτικές συσκευές με βολικά χειριστήρια. Η μέση χωρητικότητα είναι περίπου 500-600 κυβικά μέτρα. m / ώρα. Αυτό είναι αρκετό για να καθαρίσετε τον αέρα στο δωμάτιο μέχρι 20 τετράγωνα.

Ένας σημαντικός ρόλος στις ανασυρόμενες συσκευές παίζεται με φωτισμό. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να φωτίσετε ολόκληρη την κουζίνα, ειδικά είναι βολική τη νύχτα. Στα μοντέρνα μοντέλα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μερικό φωτισμό ή να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα.

Λόγω του γεγονότος ότι οι τηλεσκοπικές κουκούλες είναι μάλλον απλές κατασκευές, το κόστος τους, κατά κανόνα, είναι χαμηλό. Μπορούν να κοστίζουν λίγο περισσότερο από τα απλά μοντέλα επίπεδης κυκλοφορίας.

Τα παρακάτω πλεονεκτήματα των συσκευών αυτών μπορούν να διακριθούν:

 • συμπαγές,
 • εργονομία,
 • καλή δύναμη,
 • χαμηλή τιμή,
 • απλότητα και ευκολία.

Η τηλεσκοπική κουκούλα για την κουζίνα θα σας ταιριάξει σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε μια απλή, ισχυρή συσκευή που ταιριάζει με το κλασικό εσωτερικό. Αξίζει επίσης να σκεφτείτε αυτήν την επιλογή, εάν είστε ιδιοκτήτης ενός μικρού δωματίου, όπου δεν υπάρχει πουθενά να φιλοξενήσει μια μεγάλη συσκευή. Οι ανασυρόμενες συσκευές είναι αποτελεσματικές για μικρές επιφάνειες μαγειρέματος μεγέθους 50 και 60 cm, καθώς θα καλύπτουν τελείως τους.

Τα μειονεκτήματα των συρόμενων διατάξεων περιλαμβάνουν τον θόρυβο τους. Δεδομένου ότι οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές, μπορούν να έχουν αυξημένο επίπεδο θορύβου. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές εργάζονται για να μειώσουν αυτό το ποσοστό και να εξοπλίσουν τις συσκευές με πρόσθετη μόνωση θορύβου.

Πώς να επιλέξετε

Για να επιλέξετε μια συσκευή που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τα εξής χαρακτηριστικά:

 • δύναμη,
 • διαστάσεις,
 • επίπεδο θορύβου,
 • πρόσθετες λειτουργίες,
 • φωτισμού.

Από τη δύναμη της κουκούλας εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά θα καθαρίσει τον αέρα στην κουζίνα. Για την ευκολία των χρηστών στο διαβατήριο της συσκευής υποδεικνύεται, για ποια περιοχή προορίζεται αυτή η συσκευή. Εάν η κουζίνα σας έχει ένα τετράγωνο 6-10 τετραγωνικών μέτρων. μ., για τον καθαρισμό του θα υπάρχει αρκετή ισχύς 250-370 κυβικών μέτρων. m / ώρα. Για να βάζετε 15-20 τετράγωνα χρειάζεστε μεγάλη παραγωγικότητα - περίπου 600 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της συσκευής, τόσο πιο θορυβώδης θα λειτουργήσει. Το κανονικό επίπεδο θορύβου θεωρείται 43-45 dB. Εάν η κουκούλα έχει τιμή 40 dB ή χαμηλότερη, αναφέρεται σε πολύ ήσυχα όργανα. Ο θόρυβος θα έχει δείκτη 60-70 dB.

Στο εγχειρίδιο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ντεσιμπέλ που παράγει η συσκευή σε χαμηλή ταχύτητα και στο υψηλότερο επίπεδο. Συνιστάται να επιλέξετε κουκούλες πολλαπλών ταχυτήτων για να μειώσετε το επίπεδο θορύβου μετατρέποντας τη συσκευή σε χαμηλή ταχύτητα.

Ένα σημαντικό κριτήριο είναι η συμμόρφωση της παραγωγικότητας της συσκευής της περιοχής που έχει υποστεί επεξεργασία. Μην αγοράζετε κουκούλα με περισσότερη ισχύ από τις διαστάσεις του δωματίου που απαιτούνται. Έτσι, μειώνετε το κόστος της ενέργειας και το θόρυβο της τεχνολογίας.

Ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο είναι οι διαστάσεις της κουκούλας. Οι επεκτάσιμες συσκευές έχουν γενικά διαστάσεις 50, 60 και 90 cm. Το πλάτος της επιφάνειας εργασίας του εξολκέα πρέπει να είναι ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας. Διαφορετικά, οι αναθυμιάσεις και οι αναθυμιάσεις δεν θα ληφθούν καλά από την εισαγωγή αέρα.

Εάν η κουζίνα είναι ηλεκτρική, επιτρέπεται η τοποθέτηση της κουκούλας σε απόσταση 55-65 cm από την εστία. Σε αυτή την περίπτωση, μια εστία μαγειρέματος πλάτους 60 cm θα λειτουργεί αποτελεσματικά σε μια σόμπα 50 cm. Εάν η απόσταση από την εστία προς την κουκούλα είναι μεγαλύτερη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κουκούλα 10 cm ευρύτερη. Για παράδειγμα, για μια πλάκα 60 cm είναι κατάλληλη η κουκούλα με πλάτος 90 cm.

Φροντίστε ώστε η συσκευή εξάτμισης να διαθέτει έναν βολικό έλεγχο. Μπορεί να είναι:

Ο πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε οι χρήστες να μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη συσκευή. Ορισμένες σύγχρονες συσκευές διαθέτουν φωνητικό έλεγχο.

Κατά κανόνα, εξοπλισμός εξοπλισμένος με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες είναι ακριβότερος. Έτσι σκεφτείτε ποια πραγματικά χρειάζεστε. Χρήσιμοι είναι ο διακόπτης ταχύτητας, ο χρονοδιακόπτης, η αυτόματη εναλλαγή σε άλλη λειτουργία ταχύτητας.

Πολλά σύγχρονα όργανα παρέχουν αισθητήρες ατμοσφαιρικής ρύπανσης και δείκτες πλήρωσης φίλτρων. Η επιθυμητή λειτουργία μπορεί να ονομαστεί ρύθμιση της στάθμης φωτισμού. Τη νύχτα, μπορείτε να σβήσετε τα φώτα ή να ενεργοποιήσετε ένα μέρος των λαμπτήρων.

Ο τύπος φωτισμού επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας, καθώς και τη δύναμη του φωτισμού. Η καλύτερη επιλογή είναι οι λαμπτήρες αλογόνου και λαμπτήρων φθορισμού. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πολύ οικονομικά. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα φώτα LED. Οι συνηθισμένοι λαμπτήρες θεωρούνται ξεπερασμένος τύπος φωτισμού, ο οποίος αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας και φωτίζει το δωμάτιο.

Πριν επιλέξετε μια συσκευή στο κατάστημα, συγκρίνετε τα διάφορα είδη κουκούλας για να δείτε ποιο θα σας ταιριάζει περισσότερο. Βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου και στον εσωτερικό σχεδιασμό - αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Τηλεσκοπική εξάτμιση: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, σχεδιασμός, εγκατάσταση, αναθεώρηση εμπορικών σημάτων

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των τηλεσκοπικών κουκούλες: τα καλύτερα μοντέλα καθαρισμού του αέρα μετά το μαγείρεμα

Αλλά ποια έκδοση της κουκούλας προτιμάτε; Μπορείτε να βασιστείτε σε διαφορετικά κριτήρια, ξεκινώντας από την ποιότητα της επεξεργασίας του αέρα και τελειώνοντας με τη συμπαγή του μοντέλου.

Τα τηλεσκοπικά κουκούλα για την κουζίνα συνδυάζουν τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για τον εξοπλισμό αυτό. Λειτουργικός και πρακτικός εξοπλισμός αυτού του τύπου εκτιμήθηκε από πολλούς αγοραστές.

Αρχή λειτουργίας του τηλεσκοπικού καλύμματος

Ένας τηλεχειριζόμενος κουκούλα είναι κατάλληλος για εγκατάσταση στην κουζίνα τόσο μεγάλων όσο και μικρών μεγεθών. Αυτά τα μοντέλα έχουν επαρκή ισχύ για σύνθετο καθαρισμό του αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των κουκούλες είναι ο σχεδιασμός τους: ένας συμπαγής επίπεδης πλάκας αφήνει το περίβλημα κατά τη λειτουργία.

Στην απενεργοποιημένη λειτουργία, αυτή η κουκούλα θα είναι ελάχιστα ορατή στην κουζίνα, ειδικά αν την κατασκευάσετε στο κάτω μέρος του κρεμασμένου ντουλάπι.

Ο καθαρισμός του αέρα μέσω της τηλεσκοπικής εξαγωγής οφείλεται σε δύο μηχανισμούς: αποστράγγιση στον άξονα εξαερισμού και καθαρισμός μέσω του τρόπου ανακύκλωσης.

Τα περισσότερα μοντέλα αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με μόλις δύο φίλτρα. το εξωτερικό φίλτρο προάγει τη συσσώρευση λίπους σε μια επιφάνεια και ο εσωτερικός άνθρακας καθαρίζει προσεχέστερα τον αέρα και τον ανακουφίζει από τις ξένες μυρωδιές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής; Εδώ είναι τα κύρια:

 • υψηλότερη ισχύ σε σύγκριση με άλλα παρόμοια μοντέλα.
 • δυνατότητα συμπαγούς τοποθέτησης σε κάθε χώρο κουζίνας.
 • Ακόμη και με μια μικρή κουκούλα, χάρη στον πίνακα εξαγωγής, ο αέρας αερίζεται επαρκώς.
 • οι επίπεδες τηλεσκοπικές κουκούλες είναι ελάχιστα αισθητές, επομένως θα χωρέσουν σε κάθε εσωτερικό χώρο της κουζίνας.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω της δυνατότητας καθαρισμού και αλλαγής των συστημάτων φίλτρων.

Το μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς γρήγορος βαθμός φθοράς των εσωτερικών φίλτρων. Τα συστήματα άνθρακα θα πρέπει να αλλάξουν περισσότερο από 4 φορές το χρόνο. Οι υψηλές τιμές μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στην απόκτηση αυτού του εξοπλισμού. αλλά στην περιοχή πολλών γνωστών κατασκευαστών μπορείτε να βρείτε περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού.

Δεδομένου ότι όταν αγοράζετε τηλεσκοπικό καπό, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε πολλά μικρά πράγματα, ας μάθουμε πόσο ευρεία επιλογή προσφέρεται στους αγοραστές.

Επιλέγοντας σωστά τον εξοπλισμό

Η κουκούλα που έχει τοποθετηθεί πάνω από την κουζίνα ή την εστία πρέπει να έχει τις κατάλληλες παραμέτρους. Το μέγεθος αυτού του εξοπλισμού θα επηρεάσει τόσο την απόδοσή του όσο και την αρμονία του σχεδιασμού της κουζίνας.

Δεδομένου ότι οι τηλεσκοπικοί κουκούλες εξοπλισμένο με ένα ολισθαίνοντα πίνακα, προτεραιότητα προσοχή με το πλάτος τους: αυτό πρέπει να συμπίπτει με το πλάτος της ζώνης, η οποία θα διεξαχθεί το τηγάνισμα ή το μαγείρεμα.

Συμβουλή: Κατά τη συναρμολόγηση της κουκούλας σε μια αρθρωτή δομή, βεβαιωθείτε ότι οι παράμετροι του εξοπλισμού και του ίδιου του πίνακα είναι ίδιες. Συχνότερα υπάρχουν τηλεσκοπικές κουκούλες των 50 cm, 60 cm και 90 cm.

Όταν αγοράζετε κουκούλα για την κουζίνα, βεβαιωθείτε για την ευκολία χρήσης του. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με διακόπτες και από τις δύο πλευρές, υπάρχουν επίσης επιλογές με επαφή και τηλεχειριστήριο.

Δώστε προσοχή στο πώς καθαρίζεται ο αέρας: σε ορισμένες περιπτώσεις, η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει μέχρι να τραβήξετε έξω τον μπροστινό πίνακα.

Εκ των προτέρων, εξετάστε πόσο σημαντικό είναι να έχετε πρόσθετες λειτουργίες για την κουκούλα:

 • φωνητικό έλεγχο, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας χωρίς κουμπιά και κονσόλες.
 • Ενσωματωμένος φωτισμός με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα φωτισμού.
 • λειτουργίες αυτόματης αλλαγής των τρόπων λειτουργίας, καθώς και έναρξη / λήξη εργασιών στο καθορισμένο χρονοδιακόπτη.
 • αισθητήρα, προειδοποίηση για τη μόλυνση των φίλτρων άνθρακα.

Επειδή οι κουκούλες τοποθετούνται πάνω από την επιφάνεια εργασίας, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί επαρκής φωτισμός μιας τέτοιας επιφάνειας. Ως εκ τούτου, πολλοί επιλέγουν τηλεσκόπια κουκούλες, με επίκεντρο τον αριθμό και την ποιότητα των τοποθετημένων λαμπτήρων.

Τα λιγότερο δαπανηρά είναι οι κουκούλες με λαμπτήρες πυρακτώσεως. Τέτοιοι λαμπτήρες έχουν μικρή διάρκεια ζωής, καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια και δεν φωτίζουν πάντα καλά την κουζίνα.

Η επόμενη επιλογή είναι οι λαμπτήρες φθορισμού. πιο φωτεινό, που εκπέμπει λευκό, όχι κίτρινο. Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη, αλλά το κόστος αυτών των κουκούλες είναι αντίστοιχο. Όταν εξοπλίζετε την κουκούλα με λαμπτήρες μη τυποποιημένων σχημάτων, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείτε ένα κατάλληλο μοντέλο αντικατάστασης.

Οι πιο κομψές, πρακτικές και υψηλής ποιότητας λάμπες ενσωματωμένες στις τηλεσκοπικές συσκευές εξαγωγής είναι αλογόνου και LED. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το ίδιο το εκχύλισμα αυτού του τύπου μπορεί να καταναλώσει πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Τα εκχυλίσματα του τηλεσκοπικού τύπου μπορούν να είναι αρκετά ισχυρά (μέχρι 100 m3 ανά ώρα). Πιστεύεται ότι οι εξατμίσεις του στροβίλου είναι οι πιο παραγωγικές. Παρόλα αυτά, ακόμα και οι στάνταρ μονοκόμματοι και δύο κινητήρες αποκτούν την κύρια δουλειά τους τέλεια.

Συμβουλή: Κατά την επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου, μελετήστε τα πρακτικά χαρακτηριστικά του στο φύλλο δεδομένων. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την περιοχή του δωματίου, στην οποία η δύναμη του εξοπλισμού αυτού θα είναι η βέλτιστη.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου. Η υψηλή ένταση της κουκούλας δεν υποδεικνύει πάντοτε την κατάλληλη απόδοση. Σας συνιστούμε να ελέγξετε το έργο της κουκούλας στο κατάστημα. για να εξασφαλιστεί ότι μετά την εγκατάσταση, μια τέτοια τεχνική δεν θα προκαλέσει δυσφορία.

Επιλογές εγκατάστασης

Οι πιο απαιτητικοί είναι οι κουκούλες, τοποθετημένοι σε ένα ντουλάπι τοίχου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα ελεύθερης εκροής αέρα, καθώς και το σωστό μέγεθος των επίπλων και του εξοπλισμού.

Η ενσωματωμένη τηλεσκοπική κουκούλα, εγκατεστημένη σωστά, στην κατάσταση απενεργοποίησης δεν παρατηρείται σχεδόν στην κουζίνα σας.

Συμβουλή: μπορείτε να καλύψετε την έξοδο αέρα από την κουκούλα: για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το κάτω και το επάνω τμήμα του ντουλαπιού κουζίνας.

Τα εκχυλίσματα ενός τηλεσκοπικού τύπου δεν διαφέρουν πάντοτε όσον αφορά τη συμπαγή τους. Το ύψος αυτού του εξοπλισμού μπορεί να υπερβαίνει τα 40 cm: είναι πολύ πιθανό ότι θα πρέπει να τοποθετήσετε σχεδόν όλη τη δομή στα κρεμαστά ράφια, αφήνοντας ορατό μόνο τον ολισθητήρα.

Συνήθως, οι οδηγίες για την εγκατάσταση του καλύμματος περιγράφουν λεπτομερώς το απαιτούμενο μέγεθος ντουλαπιών ή ελεύθερου χώρου.

Μην ξεχνάτε την πυρασφάλεια όταν ασφαλίζετε την κουκούλα πάνω από την εστία. Η τεχνολογία αερίου με ανοικτές πηγές φωτιάς πρέπει να είναι από την κουκούλα σε απόσταση 65 cm.

Οι υπόλοιπες πλάκες και οι επιφάνειες μαγειρέματος δεν είναι τόσο επικίνδυνες, αλλά για την εξυπηρέτηση, η κουκούλα πρέπει να κρεμαστεί σε απόσταση 55 cm.

Για τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο, ο απορροφητήρας θα πρέπει να συνδεθεί στον άξονα εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε αυλακώσεις, καθώς και αεραγωγούς ορθογώνιου ή στρογγυλού σχήματος.

Θυμηθείτε! Κατά την αγορά αυτών των εξαρτημάτων, καθοδηγείται από τις παραμέτρους του σωλήνα διακλάδωσης στο πάνω μέρος της κουκούλας. Οι διαστάσεις του αναφέρονται στην τεκμηρίωση.

Όταν συνδέετε την κουκούλα σε έναν τέτοιο σωλήνα, πολλοί ανησυχούν για το σχεδιασμό της κουζίνας. Η καλύτερη επιλογή είναι η μεταμφίεση των επικοινωνιών στη δομή γυψοσανίδων. Αλλά για να μην διαταραχθεί η αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού, φροντίστε για επαρκή αερισμό.

Αντί να κάνετε την αυλάκωση μέσω μιας σχάρας με μια βαλβίδα ελέγχου, δημιουργήστε μια κατακόρυφη περιοχή αεραγωγών κάτω από την οροφή που θα κρύψει το τηλεσκοπικό κιβώτιο.

Συνιστάται επίσης να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα στην γυψοσανίδα για ένα πρότυπο πλέγμα εξαερισμού. Στη συνέχεια, η κουκούλα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους με τη μέγιστη απόδοση: εκτός από τον αέρα που καθαρίζεται από τον εξοπλισμό, το δωμάτιο θα γεμίσει με καθαρό αέρα από το δρόμο.

Σημαντικό! Αν επιλέξετε να μειώσετε το μέγεθος των κατασκευών από γυψοσανίδα, τοποθέτηση των αεραγωγών ορθογωνικής μορφής, η ισχύς ενός τέτοιου συστήματος θα μειωθεί σημαντικά λόγω των αλλαγών στο τμήμα διαδρομής.

Η σύνδεση αγωγών αέρα διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών πραγματοποιείται με τη βοήθεια προσαρμογέων, τα οποία αγοράζονται ξεχωριστά. Τα μεταλλικά μέρη μπορούν να στερεώνονται μεταξύ τους σε αλληλεπικαλυπτόμενα μέρη, ενώ τα πλαστικά στοιχεία συνδέονται με μια μέθοδο χτένας. Για την ασφάλεια ενός τέτοιου συστήματος, επεξεργαστείτε τις ραφές με ερμητικά μέσα.

Απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία της τηλεσκοπικής κουκούλας. Επομένως, πραγματοποιήστε την απαραίτητη καλωδίωση ή διαμοιράστε την πρίζα όσο το δυνατόν πιο κοντά. Μην ξεχνάτε ότι η παρουσία καλωδίων πάνω από την εστία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Σχεδιασμός και τιμές

Οι τηλεσκοπικές κουκούλες φαίνονται διαφορετικές - και το κόστος τους επίσης μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Ο σχεδιασμός αυτής της τεχνικής είναι ελκυστικός λόγω της απλότητας και της συνοπτικότητάς της. Εάν εγκατασταθεί σωστά στο εσωτερικό της κουζίνας, θα είναι ορατή μόνο η κάτω μονάδα εξαγωγής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μοντέρνα μοντέλα αυτών των κουκούλες είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα: το μεταλλικό σχέδιο είναι σε απόλυτη αρμονία με το νεροχύτη, την εστία και άλλα στοιχεία του εσωτερικού της κουζίνας.

Δώστε προσοχή. ότι οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση ενός δωματίου σε οποιοδήποτε στυλ. Επιπλέον, μπορούν να εκπροσωπούνται με διαφορετικά χρώματα: όχι μόνο γκρι και λευκό, αλλά και μπεζ, μαύρο, καφέ και άλλα.

Το ελάχιστο κόστος του καπό του Faber ξεκινά από 4.000 ρούβλια. Οι τηλεσκοπικές κουκούλες Kuppersberg κοστίζουν από 7 χιλιάδες. Μια άλλη επιλογή προϋπολογισμού - Teka κουκούλες: τηλεσκοπικά μοντέλα θα σας κοστίσει τουλάχιστον 6 χιλιάδες ρούβλια. Το κόστος του εξοπλισμού Bosch αυτού του τύπου ξεκινάει από 10 χιλιάδες, η Siemens - από 15 χιλιάδες ρούβλια. Τηλεσκοπικές κουκούλες Miele - ένα από τα πιο ακριβά, αλλά και τα πιο ποιοτικά: το κόστος τους μπορεί να υπερβαίνει 115.000 ρούβλια.

Όπως βλέπετε, οι τιμές των κουζινών τηλεοράσεως μπορεί να διαφέρουν, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο που να ταιριάζει με όλα τα κριτήρια, όπως και άλλοι αγοραστές.

Διαβάστε σχόλια σχετικά με τις τηλεσκοπικές κουκούλες - και βεβαιωθείτε για την ποιότητά τους.

Αναστασία, Ομσκ πρόβλημα καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα ποτέ δεν με ανησύχησε πολύ. Ως εκ τούτου, επέλεξα το φάσμα των κουκούλες, εστιάζοντας στη συμπαγή του: νωρίτερα οι σωλήνες εξαερισμού και μια μεγάλη δομή θόλου πολύ χαλάσει το σχεδιασμό της κουζίνας μου.

Συμβουλευτικές τηλεσκοπικές κουκούλες: μαγειρεύω μόνο για τον εαυτό μου, οπότε δεν χρειαζόμουν τεχνική υψηλής ισχύος, συνεπώς έλαβα υπόψη μόνο την εμφάνιση και το εύρος τιμών.

Επιλέξτε για τον εαυτό του ένα τηλεσκοπικό κουκούλα σήμα 60 εκατοστά κουζίνα Faber - Μου άρεσε αναδιπλούμενη σχεδίαση: Τώρα στην κουζίνα μου όλα φαίνεται συνοπτική και κατάλληλα, όπως ήθελα.

Σεργκέι, Αγία Πετρούπολη: Σκέφτηκα για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν υπήρχε λόγος για υπερπληρωμή για την τεχνολογία εξάτμισης, αν ο άξονας εξαερισμού ήδη παρέχει καθαρισμό αέρα. Αλλά τότε άρχισα να παρατηρώ ότι μετά το μαγείρεμα ο αέρας καθαρίζεται πολύ αργά και εγώ συνήθως παραμένω ήσυχος για τη μυρωδιά...

Έτσι αποφάσισα να πάρω την τεχνική "2 σε 1" - επέλεξα μια ισχυρή τηλεσκοπική κουκούλα, η οποία, επιπλέον, προωθεί την ανακυκλοφορία του αέρα. Για τον εαυτό μου, εκτιμώ τον σύγχρονο σχεδιασμό αυτού του εξοπλισμού: κατάφερα να τοποθετήσω την κουκούλα στο ντουλάπι, έτσι ώστε η κουζίνα άρχισε να φαίνεται ακόμα πιο ελκυστική.

Παρεμπιπτόντως, επέλεξα ένα από τα ακριβά αλλά αποδεδειγμένα σήματα - τον εξοπλισμό της Siemens: εξακολουθώ να είμαι ικανοποιημένος με την ποιότητα.

Εάν η κουζίνα σας δεν γυρίζει, ή έχετε αποφασίσει αυστηρά να μην σπαταλήσετε χώρο στη σόμπα για να εγκαταστήσετε εξωλέμβιο εξοπλισμό - δώστε επίσης προσοχή στα σύγχρονα μοντέλα των τηλεσκοπικών κουκούλες.

Ο άνετος σχεδιασμός του ρυθμιστή, η εύκολη λειτουργία, η υψηλή ισχύς, η αισθητική εμφάνιση απέχουν πολύ από όλα τα πλεονεκτήματα που θα παρατηρήσετε μετά την εγκατάσταση.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των τηλεσκοπικών κουκούλες: τα καλύτερα μοντέλα καθαρισμού του αέρα μετά το μαγείρεμα

Όταν εξοπλίζετε την κουζίνα, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε ότι ο αέρας σε ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά.

Δεν είναι μυστικό ότι τα προϊόντα καύσης, αιθάλης, γράσου και άλλων ρύπων που εμφανίζονται στην κουζίνα ως αποτέλεσμα του μαγειρέματος μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία μας. Πολλοί έχουν ήδη χρόνο να βεβαιωθούν για την ανάγκη εγκατάστασης της κουκούλας στην κουζίνα.

Αλλά ποια έκδοση της κουκούλας προτιμάτε; Μπορείτε να βασιστείτε σε διαφορετικά κριτήρια, ξεκινώντας από την ποιότητα της επεξεργασίας του αέρα και τελειώνοντας με τη συμπαγή του μοντέλου.

Τα τηλεσκοπικά κουκούλα για την κουζίνα συνδυάζουν τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για τον εξοπλισμό αυτό. Λειτουργικός και πρακτικός εξοπλισμός αυτού του τύπου εκτιμήθηκε από πολλούς αγοραστές.

Αρχή λειτουργίας του τηλεσκοπικού καλύμματος

Ένας τηλεχειριζόμενος κουκούλα είναι κατάλληλος για εγκατάσταση στην κουζίνα τόσο μεγάλων όσο και μικρών μεγεθών. Αυτά τα μοντέλα έχουν επαρκή ισχύ για σύνθετο καθαρισμό του αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Στην απενεργοποιημένη λειτουργία, αυτή η κουκούλα θα είναι ελάχιστα ορατή στην κουζίνα, ειδικά αν την κατασκευάσετε στο κάτω μέρος του κρεμασμένου ντουλάπι.

Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται με τηλεσκοπική εκχύλιση λόγω δύο μηχανισμών: η απόσυρση στον άξονα εξαερισμού και ο καθαρισμός μέσω του τρόπου ανακύκλωσης.

Τα περισσότερα μοντέλα αυτού του τύπου εξοπλισμένο με μόλις δύο φίλτρα: ένα εξωτερικό φίλτρο συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στην επιφάνεια και ο εσωτερικός άνθρακας καθαρίζει περισσότερο τον αέρα και το αφαιρεί από τις ξένες μυρωδιές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής; Εδώ είναι τα κύρια:

 • υψηλότερη ισχύ σε σύγκριση με άλλα παρόμοια μοντέλα.
 • συμπαγή καταλύματα σε κάθε περιοχή της κουζίνας.
 • χάρη στο συρόμενο πάνελ ακόμη και ένα μικρό εκχύλισμα θα εξασφαλίσει επαρκή αερισμό του αέρα.
 • Οι επίπεδες τηλεσκοπικές κουκούλες είναι ελάχιστα ορατές κατάλληλο για κάθε εσωτερικό κουζίνα.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω της δυνατότητας καθαρισμού και αλλαγής των συστημάτων φιλτραρίσματος.

Το μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς γρήγορος βαθμός φθοράς των εσωτερικών φίλτρων: τα συστήματα άνθρακα θα πρέπει να αλλάξουν περισσότερο από 4 φορές το χρόνο. Εμπόδια στην απόκτηση τέτοιου εξοπλισμού μπορεί να είναι και υψηλές τιμές, αλλά στην περιοχή πολλών γνωστών κατασκευαστών μπορείτε να βρείτε περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού.

Δεδομένου ότι όταν αγοράζετε τηλεσκοπικό καπό, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε πολλά μικρά πράγματα, ας μάθουμε πόσο ευρεία επιλογή προσφέρεται στους αγοραστές.

Επιλέγοντας σωστά τον εξοπλισμό

Η κουκούλα που έχει τοποθετηθεί πάνω από την κουζίνα ή την εστία πρέπει να έχει τις κατάλληλες παραμέτρους. Το μέγεθος αυτού του εξοπλισμού θα επηρεάσει τόσο την απόδοσή του όσο και την αρμονία του σχεδιασμού της κουζίνας.

Δεδομένου ότι οι τηλεσκοπικοί κουκούλες εξοπλισμένο με ένα ολισθαίνοντα πίνακα, προτεραιότητα προσοχή με το πλάτος τους: αυτό πρέπει να συμπίπτει με το πλάτος της ζώνης, η οποία θα διεξαχθεί το τηγάνισμα ή το μαγείρεμα.

Όταν αγοράζετε κουκούλα για την κουζίνα, βεβαιωθείτε για την ευκολία χρήσης του. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με διακόπτες και στις δύο πλευρές, επίσης προς πώληση υπάρχουν επιλογές με επαφή και τηλεχειριστήριο.

Δώστε προσοχή στο πώς γίνεται ο καθαρισμός του αέρα: σε ορισμένες περιπτώσεις Η καλύπτρα δεν θα λειτουργήσει μέχρι να επεκτείνετε τον μπροστινό πίνακα.

Εκ των προτέρων, εξετάστε πόσο σημαντικό είναι να έχετε πρόσθετες λειτουργίες για την κουκούλα:

 • φωνητικό έλεγχο, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας χωρίς κουμπιά και κονσόλες.
 • Ενσωματωμένος φωτισμός με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα φωτισμού.
 • λειτουργίες αυτόματης αλλαγής των τρόπων λειτουργίας, καθώς και έναρξη / λήξη εργασιών στο καθορισμένο χρονοδιακόπτη.
 • αισθητήρα, προειδοποίηση για τη μόλυνση των φίλτρων άνθρακα.

Επειδή οι κουκούλες τοποθετούνται πάνω από την επιφάνεια εργασίας, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί επαρκής φωτισμός μιας τέτοιας επιφάνειας. Ως εκ τούτου, πολλοί επιλέγουν τηλεσκοπικές κουκούλες, εστιάζοντας στον αριθμό και την ποιότητα των ενσωματωμένων φωτιστικών.

Η επόμενη επιλογή - λαμπτήρες φθορισμού, πιο φωτεινό, που εκπέμπει λευκό, όχι κίτρινο. Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη, αλλά το κόστος αυτών των κουκούλες είναι αντίστοιχο. Όταν εξοπλίζετε την κουκούλα με λαμπτήρες μη τυποποιημένων σχημάτων, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείτε ένα κατάλληλο μοντέλο αντικατάστασης.

Οι πιο κομψές, πρακτικές και υψηλής ποιότητας λάμπες, ενσωματωμένες στις συσκευές τηλεσκοπικής εξαγωγής - αλογόνου και LED. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το ίδιο το εκχύλισμα αυτού του τύπου μπορεί να καταναλώσει πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Κουκούλες από τηλεσκοπικό τύπο μπορεί να είναι αρκετά ισχυρή (μέχρι 100 m3 ανά ώρα). Πιστεύεται ότι οι εξατμίσεις του στροβίλου είναι οι πιο παραγωγικές. Παρόλα αυτά, ακόμα και οι στάνταρ μονοκόμματοι και δύο κινητήρες αποκτούν την κύρια δουλειά τους τέλεια.

Ένα άλλο ένα σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου. Η υψηλή ένταση της κουκούλας δεν υποδεικνύει πάντοτε την κατάλληλη απόδοση. Σας προτείνουμε ελέγξτε το έργο της κουκούλας ακόμα στο κατάστημα, για να εξασφαλιστεί ότι μετά την εγκατάσταση, μια τέτοια τεχνική δεν θα προκαλέσει δυσφορία.

Επιλογές εγκατάστασης

Τα πιο δημοφιλή είναι οι κουκούλες, τοποθετημένες σε κρεμαστό ντουλάπι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα ελεύθερης εκροής αέρα, καθώς και το σωστό μέγεθος των επίπλων και του εξοπλισμού.

Η ενσωματωμένη τηλεσκοπική κουκούλα, εγκατεστημένη σωστά, στην κατάσταση απενεργοποίησης δεν παρατηρείται σχεδόν στην κουζίνα σας.

Κουκούλες από τηλεσκοπικό τύπο δεν διαφέρουν πάντοτε στη συμπαγή τους. Το ύψος αυτού του εξοπλισμού μπορεί να υπερβαίνει τα 40 cm: είναι πολύ πιθανό ότι θα πρέπει να τοποθετήσετε σχεδόν όλη τη δομή στα κρεμαστά ράφια, αφήνοντας ορατό μόνο τον ολισθητήρα.

Συνήθως, οι οδηγίες για την εγκατάσταση του καλύμματος περιγράφουν λεπτομερώς το απαιτούμενο μέγεθος ντουλαπιών ή ελεύθερου χώρου.

Μην ξεχνάτε την πυρασφάλεια όταν ασφαλίζετε την κουκούλα πάνω από την εστία. Η τεχνολογία αερίου με ανοικτές πηγές φωτιάς πρέπει να είναι από την κουκούλα σε απόσταση 65 cm.

Οι υπόλοιπες πλάκες και οι επιφάνειες μαγειρέματος δεν είναι τόσο επικίνδυνες, αλλά για την εξυπηρέτηση, η κουκούλα πρέπει να κρεμαστεί σε απόσταση 55 cm.

Για τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο, ο απορροφητήρας θα πρέπει να συνδεθεί στον άξονα εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε αυλακώσεις, καθώς και αεραγωγούς ορθογώνιου ή στρογγυλού σχήματος.

Όταν συνδέετε την κουκούλα σε έναν τέτοιο σωλήνα, πολλοί ανησυχούν για το σχεδιασμό της κουζίνας. Η καλύτερη επιλογή είναι η μεταμφίεση των επικοινωνιών στη δομή γυψοσανίδων. Αλλά για να μην διαταραχθεί η αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού, φροντίστε για επαρκή αερισμό.

Αντί να κάνετε την αυλάκωση μέσω μιας σχάρας με μια βαλβίδα ελέγχου, δημιουργήστε μια κατακόρυφη περιοχή αεραγωγών κάτω από την οροφή που θα κρύψει το τηλεσκοπικό κιβώτιο.

Συνιστάται επίσης να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα στην γυψοσανίδα για ένα πρότυπο πλέγμα εξαερισμού. Στη συνέχεια, η κουκούλα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους με τη μέγιστη απόδοση: εκτός από τον αέρα που καθαρίζεται από τον εξοπλισμό, το δωμάτιο θα γεμίσει με καθαρό αέρα από το δρόμο.

Η σύνδεση αγωγών αέρα διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών πραγματοποιείται με τη βοήθεια προσαρμογέων, τα οποία αγοράζονται ξεχωριστά. Μεταλλικά μέρη μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους επικαλυπτόμενα, τα πλαστικά στοιχεία συνδέονται με μια μέθοδο χτένας. Για την ασφάλεια ενός τέτοιου συστήματος, επεξεργαστείτε τις ραφές με ερμητικά μέσα.

Απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία της τηλεσκοπικής κουκούλας. Επομένως, πραγματοποιήστε την απαραίτητη καλωδίωση ή διαμοιράστε την πρίζα όσο το δυνατόν πιο κοντά. Μην ξεχνάτε ότι η παρουσία καλωδίων πάνω από την εστία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Σχεδιασμός και τιμές

Οι τηλεσκοπικές κουκούλες φαίνονται διαφορετικές - και το κόστος τους επίσης μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Σχεδιασμός αυτής της τεχνικής Ελκυστική λόγω της απλότητας και του λακωνισμού. Εάν εγκατασταθεί σωστά στο εσωτερικό της κουζίνας, θα είναι ορατή μόνο η κάτω μονάδα εξαγωγής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μοντέρνα μοντέλα αυτών των κουκούλες είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα: το μεταλλικό σχέδιο είναι σε απόλυτη αρμονία με το νεροχύτη, την εστία και άλλα στοιχεία του εσωτερικού της κουζίνας.

Το ελάχιστο κόστος του καπό του Faber ξεκινά από 4.000 ρούβλια. Οι τηλεσκοπικές κουκούλες Kuppersberg κοστίζουν από 7 χιλιάδες. Μια άλλη επιλογή προϋπολογισμού - Teka κουκούλες: τηλεσκοπικά μοντέλα θα σας κοστίσει τουλάχιστον 6 χιλιάδες ρούβλια. Το κόστος του εξοπλισμού Bosch αυτού του τύπου ξεκινάει από 10 χιλιάδες, η Siemens - από 15 χιλιάδες ρούβλια. Τηλεσκοπικές κουκούλες Miele - ένα από τα πιο ακριβά, αλλά και τα πιο ποιοτικά: το κόστος τους μπορεί να υπερβαίνει 115.000 ρούβλια.

Όπως βλέπετε, οι τιμές των κουζινών τηλεοράσεως μπορεί να διαφέρουν, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο που να ταιριάζει με όλα τα κριτήρια, όπως και άλλοι αγοραστές.

Κριτικές

Διαβάστε σχόλια σχετικά με τις τηλεσκοπικές κουκούλες - και βεβαιωθείτε για την ποιότητά τους.

Αναστασία, Ομσκ: Το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα δεν με ενοχλεί ποτέ. Ως εκ τούτου, επέλεξα το φάσμα των κουκούλες, εστιάζοντας στη συμπαγή του: νωρίτερα οι σωλήνες εξαερισμού και μια μεγάλη δομή θόλου πολύ χαλάσει το σχεδιασμό της κουζίνας μου.

Συμβουλευτικές τηλεσκοπικές κουκούλες: μαγειρεύω μόνο για τον εαυτό μου, οπότε δεν χρειαζόμουν τεχνική υψηλής ισχύος, συνεπώς έλαβα υπόψη μόνο την εμφάνιση και το εύρος τιμών.

Επιλέξτε για τον εαυτό του ένα τηλεσκοπικό κουκούλα σήμα 60 εκατοστά κουζίνα Faber - Μου άρεσε αναδιπλούμενη σχεδίαση: Τώρα στην κουζίνα μου όλα φαίνεται συνοπτική και κατάλληλα, όπως ήθελα.

Σεργκέι, Αγία Πετρούπολη: Μεγάλη σκέψη, υπάρχει κάποιος λόγος να πληρώνω υπερβολικά για την τεχνολογία καυσαερίων, εάν ο άξονας εξαερισμού και έτσι παρέχει τον καθαρισμό του αέρα. Αλλά τότε άρχισα να παρατηρώ ότι μετά το μαγείρεμα ο αέρας καθαρίζεται πολύ αργά και εγώ συνήθως παραμένω ήσυχος για τη μυρωδιά...

Έτσι αποφάσισα να πάρω την τεχνική "2 σε 1" - επέλεξα μια ισχυρή τηλεσκοπική κουκούλα, η οποία, επιπλέον, προωθεί την ανακυκλοφορία του αέρα. Για τον εαυτό μου, εκτιμώ τον σύγχρονο σχεδιασμό αυτού του εξοπλισμού: κατάφερα να τοποθετήσω την κουκούλα στο ντουλάπι, έτσι ώστε η κουζίνα άρχισε να φαίνεται ακόμα πιο ελκυστική.

Παρεμπιπτόντως, επέλεξα ένα από τα ακριβά αλλά αποδεδειγμένα σήματα - τον εξοπλισμό της Siemens: εξακολουθώ να είμαι ικανοποιημένος με την ποιότητα.

Εάν η κουζίνα σας δεν γυρίζει, ή έχετε αποφασίσει αυστηρά να μην σπαταλήσετε χώρο στη σόμπα για να εγκαταστήσετε εξωλέμβιο εξοπλισμό - δώστε επίσης προσοχή στα σύγχρονα μοντέλα των τηλεσκοπικών κουκούλες.

Βολικό σχεδιασμό ολισθητήρα, εύκολος έλεγχος, υψηλή ισχύς, αισθητική εμφάνιση - δεν είναι όλα τα οφέλη που θα παρατηρήσετε μετά την εγκατάσταση.

Χαρακτηριστικά των τηλεσκοπικών κουκούλες για την κουζίνα: η αρχή της λειτουργίας, τα κριτήρια επιλογής και η αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Στον εξοπλισμό της σύγχρονης κουζίνας ένα αξιόλογο μέρος καταλαμβάνεται από ένα τέτοιο θέμα των οικιακών συσκευών, ως απόσπασμα. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνει η σωστή επιλογή.

Τα μεγάλα μεγάλα μοντέλα δίνουν όλο και μεγαλύτερη σημασία σε συσκευές μικρού μεγέθους και εξοικονόμησης χώρου. Τηλεσκοπική κουκούλα για την κουζίνα είναι μια από τις πιο κατάλληλες επιλογές.

Τι είναι μια τηλεσκοπική κουκούλα για την κουζίνα;

Ανήκει στην κατηγορία των ενσωματωμένων συσκευών κουζίνας, είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε σε έναν τοίχο και, αν χρειαστεί, επεκτείνεται. Στις μικρές κουζίνες, όπου χρησιμοποιείται ελεύθερος χώρος, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο πίνακας της κουκούλας είναι κρυμμένος και σχεδόν αόρατος στο εσωτερικό.

Πώς λειτουργεί: η αρχή λειτουργίας και η συσκευή

Για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της κουκούλας, είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα αρθρωτό κουτί κουζίνας. Το κύριο χαρακτηριστικό της τηλεσκοπικής κουκούλας - ο πίνακας εργασίας είναι κρυμμένος μέσα και εκτείνεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Για μια μικρή κουζίνα αυτό είναι πολύ βολικό, δεδομένου ότι η συσκευή δεν θα πάρει πολύ χώρο. Στο περίβλημα, το κύριο μέρος της συσκευής αφαιρείται μαζί με τα καλώδια.

Το συρόμενο πάνελ βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πλάκα και πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος με αυτό. Η στάνταρ τηλεσκοπική κουκούλα έχει πλάτος 50 ή 60 cm. Για τον καθαρισμό του αέρα υπάρχουν δύο φίλτρα - λίπος και άνθρακας. Όλες οι κουκούλες έχουν δύο τρόπους λειτουργίας - την εξαγωγή αέρα και την ανακυκλοφορία. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο εξαγόμενος αέρας να μην επιστρέφει στο δωμάτιο, αλλά να αφαιρείται στον άξονα εξαερισμού.

Πώς φαίνεται: φωτογραφία στο εσωτερικό της κουζίνας

Όταν διπλωθεί, η τηλεσκοπική κουκούλα δεν φαίνεται καθόλου. Είναι πολύ συμπαγές. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για την αυξανόμενη δημοτικότητα τέτοιων συσκευών.

Η κλασική έκδοση της κουκούλας είναι συνήθως διαθέσιμη σε λευκό ή μαύρο χρώμα. Φαίνεται πολύ κομψό και ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Πότε και γιατί, το πεδίο εφαρμογής

 1. Ο αέρας ενός τέτοιου δωματίου όπως μια κουζίνα πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά από αιθάλη, καπνό, διάφορες μυρωδιές.
 2. Με την εμφάνιση ενός τέτοιου στοιχείου σαν κουκούλα, σπάνια θα πρέπει να σκεφτείτε την επισκευή, αφού η λιπαρή επίστρωση δεν θα εγκατασταθεί στους τοίχους και τα έπιπλα.
 3. Στην κουζίνα θα υπάρξει μια συνεχής ροή καθαρού αέρα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία.
 4. Επιπλέον βοήθεια για τον φυσικό εξαερισμό της κουζίνας.
 5. Μόνο στη τηλεσκοπική κουκούλα ο οπίσθιος φωτισμός εκτελεί τη λειτουργία πρόσθετου φωτισμού.

Κριτικές για τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

MAUNFELD VS Φως (C) 60


Αυτό το μοντέλο συγκρίνεται ευνοϊκά με άλλα μοντέλα με υψηλή ισχύ και αθόρυβη λειτουργία. Κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής ποιότητας, πολύ πρακτικό και ανθεκτικό. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα από ασημί έως μαύρο. Χάρη στον αποσπώμενο θόλο, απομακρύνει αποτελεσματικά τον αέρα εξαγωγής. Η έξοδος είναι 420 m 3 / h, η στάθμη θορύβου είναι 48 db. Το κόστος είναι 6990 ρούβλια.

Ενσωματωμένη κουκούλα Kronasteel Kamilla Sensor 2M 600inox / μαύρο γυαλί


Χτισμένο στην κουκούλα του μαύρου. Υλικό - ανοξείδωτο ατσάλι. Έχει τρεις ταχύτητες και δύο τρόπους λειτουργίας (βρύση και ανακυκλοφορία). Σύμφωνα με τους καταναλωτές, ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας, με χαμηλό επίπεδο θορύβου, δεν δονείται κατά τη λειτουργία. Αναγνωρίστηκε ως μία από τις καλύτερες τηλεσκοπικές κουκούλες. Έχει οπίσθιο φωτισμό, δύο οπαδούς. Η παραγωγικότητα είναι 550 m 3 / ώρα. Η τιμή είναι 6189 ρούβλια.

ELIKOR Integra 60


Τηλεσκοπική κουκούλα του εγχώριου κατασκευαστή. Από τα πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής, οι καταναλωτές σημειώνουν ένα ευχάριστο σχέδιο, εύκολη λειτουργία και αξιοπιστία κατά τη λειτουργία, καλό φωτισμό. Μειονεκτήματα - κάνει πολύ θόρυβο με τη μέγιστη λειτουργία λειτουργίας. Η παραγωγικότητα είναι 400 m 3 / ώρα. Η τιμή είναι 3899 ρούβλια.

Τηλεσκοπική κουκούλα Weissgauff TEL 06 TC BL


Κομψή, συμπαγής κουκούλα κουζίνας με συρόμενο πάνελ και οθόνη. Ένα εξαιρετικά λειτουργικό μοντέλο με υψηλή απόδοση 720 m 3 / h. Λειτουργεί ήσυχα, ο ισχυρότερος θόρυβος ακούγεται στην τρίτη ταχύτητα, σύμφωνα με τις κριτικές των αγοραστών. Μια από τις καλύτερες τηλεσκοπικές κουκούλες. Διαθέτει δύο τρόπους λειτουργίας, δύο φίλτρα λίπους αλουμινίου. Η τιμή είναι 6990 ρούβλια.

Kaiser ΕΑ 644 ECO W

Υψηλής ποιότητας μοντέλο υψηλής απόδοσης με έλεγχο αφής και οθόνη LCD. Διαθέτει χρονοδιακόπτη, δύο λαμπτήρες LED. Η παραγωγικότητα είναι 910 m 3 / ώρα. Δύο τρόποι λειτουργίας, δύο φίλτρα - λίπος και άνθρακας. Έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, την ποιότητα, την αξιοπιστία, την καλύτερη ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές. Η τιμή είναι 16290 ρούβλια.

Τηλεσκοπική καλύπτρα Elica ELIBLOC 9 LX SILVER F / 60


Ισχυρή στάνταρ τηλεσκοπική κουκούλα με πλάτος 60 cm με χωρητικότητα 500 m 3 / h. Έχει δύο κινητήρες και δύο φίλτρα - λίπος και άνθρακα. Υπάρχουν τρεις τρόποι μεταγωγής ταχύτητας, μπορούν να λειτουργήσουν για την εξαγωγή αέρα και την επανακυκλοφορία. Η τιμή είναι 6590 ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Οι ηγέτες προς αυτή την κατεύθυνση:

 1. MAUNFELD VS Φως (C) 60

Ενσωματωμένος εξοπλισμός Το MAUNFELD κατασκευάζεται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας. Η αγγλική εταιρεία προμηθεύει οικιακές συσκευές σε πολλές χώρες του κόσμου για περισσότερα από 10 χρόνια. Αυτό το μοντέλο, όπως και άλλα μοντέλα, έχει πολλή λειτουργικότητα, υψηλή απόδοση, highlights, φίλτρα. Ένα μοναδικό σχέδιο θα διακοσμήσει το εσωτερικό της κουζίνας σας.

 • Weissgauff TEL 06 TC BL

  Η γερμανική εταιρεία Weissgauff ξεκίνησε τις δραστηριότητές της κατά το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Δημιουργεί οικιακές συσκευές και αξεσουάρ για το σπίτι. Το κύριο πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η αξιοπιστία, η ποιότητα και η λογική τιμή. Το προτεινόμενο μοντέλο είναι πολύ παραγωγικό, φθηνό και όμορφο. Οι λειτουργίες μιλούν για πραγματική γερμανική ποιότητα.

 • Kaiser ΕΑ 644 ECO W

  Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στη Γερμανία, αλλά βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη. Ασχολείται με την παραγωγή οικιακών συσκευών, εξοπλισμού φωτογραφιών και βίντεο. Ο κατασκευαστής έχει αποδειχθεί, η τεχνολογία είναι υψηλής ποιότητας και λειτουργεί αξιόπιστα. Η υψηλή τιμή αυτού του μοντέλου δικαιολογείται από την πολυλειτουργικότητα, την υψηλή ισχύ, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

 • Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος του συστήματος εξάτμισης

  Κάθε κουκούλα έχει τη δική της παραγωγικότητα. Για να μάθετε ποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για την κουζίνα σας, πρέπει να κάνετε απλούς υπολογισμούς.

  • Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε την ένταση του δωματίου. Για να μάθετε, πολλαπλασιάστε το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος. Για παράδειγμα, ο όγκος είναι 30 m 3.
  • Ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται με 12 - αυτό είναι ένας απαραίτητος δείκτης της ανταλλαγής αέρα για τα απαιτούμενα υγειονομικά πρότυπα. Ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να ενημερώνεται 10-12 φορές την ώρα. Το αποθεματικό ισχύος της ίδιας της συσκευής είναι 1,3. Παίρνουμε: 30 * 12 * 1,3 = 468 m 3 / ώρα. Αυτή είναι η απόδοση που χρειάζεστε.
  • Κάθε κάμψη του αγωγού θα πρέπει να προσθέσει άλλο 10%, καθώς μειώνει την ισχύ.
  • Εάν η απόδοση του αγορασμένου καπό είναι μεγαλύτερη από την απαιτούμενη - είναι άχρηστο κόστος, λιγότερο - δεν θα είναι αποτελεσματική.

  3 καλύτερα μοντέλα

  1. Μία από τις καλύτερες τηλεσκοπικές κουκούλες είναι το μοντέλο της Bosch. Bosch DFS 067 K50 - ενσωματωμένη κουκούλα δύο μοτέρ με έλεγχο αφής, σιωπηλός κινητήρας. Διαθέτει αισθητήρα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πρόσθετη μόνωση θορύβου, ένδειξη πλήρωσης των φίλτρων. Η τιμή είναι από 39500 ρούβλια.

 • Μια άλλη πολύ καλή γερμανική εξάτμιση Siemens LI 67SA530IX. Σύμφωνα με τα τεχνικά του στοιχεία, είναι ελαφρώς κατώτερη από τη Bosch και μάλιστα ξεπερνά τις επιδόσεις της. Έχει απλούστερο έλεγχο κουμπιού, υπάρχουν μερικές πρόσθετες λειτουργίες. Λειτουργεί ήσυχα, αποτελεσματικά. Η τιμή είναι 22990 ρούβλια.

 • Η επιλογή του προϋπολογισμού για μια μικρή κουζίνα είναι η κουκούλα του εγχώριου κατασκευαστή Elikor Integra 60. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σύνδεση στον εξαερισμό και ως ανακυκλοφορία. Ένα απλό και αξιόπιστο μοντέλο σε προσιτή τιμή. Ένας κινητήρας, δύο τρόποι λειτουργίας ανεμιστήρα, οπίσθιος φωτισμός, απλός σχεδιασμός, μηχανικός έλεγχος. Η τιμή είναι 3899 ρούβλια.
 • Κόστος

  Η διαφορά στην τιμή οφείλεται στη διαφορά στην ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, τον τύπο του φίλτρου και τη λειτουργικότητα της συσκευής. Επίσης, σχετικά με τη διαμόρφωση της αξίας θα επηρεάσει την προσαύξηση των καταστημάτων.

  Τηλεσκοπική κουκούλα κουζίνας 60 cm: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Τηλεσκοπική κουκούλα για κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ο τύπος και η διαμόρφωση της κουκούλας εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας. Εάν το δωμάτιο της κουζίνας είναι μικρό και μια μεγάλη συσκευή θόλου δεν έχει πουθενά να το τοποθετήσετε, η συμπαγής έκδοση είναι ιδανική. Οι τηλεχειριζόμενοι κουκούλες είναι απλοί και λειτουργικοί εξοπλισμοί με πολλά πλεονεκτήματα.

  Χαρακτηριστικά & Οφέλη

  Βασικά Η διαφορά μεταξύ των τηλεσκοπικών μοντέλων των κουζινών κουζίνας είναι ότι είναι εξοπλισμένα με συρόμενο πάνελ. Το τμήμα εργασίας της συσκευής θα βγει έξω για κάποιο χρονικό διάστημα, που είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του αέρα, και στη συνέχεια αποσύρεται. Αυτά τα μοντέλα είναι ενσωματωμένα, τα οποία είναι τοποθετημένα στο ντουλάπι της μονάδας κουζίνας.

  Ο σύνθετος καθαρισμός του αέρα είναι πιο αποτελεσματικός από ό, τι με τη χρήση ενός τρόπου κυκλοφορίας, επομένως αυτές οι συσκευές θεωρούνται αποτελεσματικές. Το σύστημα διπλής διήθησης σάς επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα στην κουζίνα και να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές που προκύπτουν κατά το μαγείρεμα.

  Συνήθως οι τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας είναι μικρού μεγέθους. Ως εκ τούτου, πιστεύεται συνήθως ότι είναι κατάλληλα για μικρά δωμάτια. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές σε μεγάλες κουζίνες. Αυτό μπορεί να γίνει εάν θέλετε να αποκρύψετε τη συσκευή. Κατά την εγκατάσταση του ολισθαίνοντος μοντέλου, μόνο ένα μικρό στενό τμήμα της συσκευής θα είναι ορατό στο περίβλημα.

  Κατά κανόνα, οι συσκευές αυτές έχουν αρκετά απλό σχεδιασμό και σχεδιασμό. Αυτές είναι πρακτικές συσκευές με βολικά χειριστήρια. Η μέση χωρητικότητα είναι περίπου 500-600 κυβικά μέτρα. m / ώρα. Αυτό είναι αρκετό για να καθαρίσετε τον αέρα στο δωμάτιο μέχρι 20 τετράγωνα.

  Ένας σημαντικός ρόλος στις ανασυρόμενες συσκευές παίζεται με φωτισμό. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να φωτίσετε ολόκληρη την κουζίνα, ειδικά είναι βολική τη νύχτα. Στα μοντέρνα μοντέλα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μερικό φωτισμό ή να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα.

  Λόγω του γεγονότος ότι οι τηλεσκοπικές κουκούλες είναι μάλλον απλές κατασκευές, το κόστος τους, κατά κανόνα, είναι χαμηλό. Μπορούν να κοστίζουν λίγο περισσότερο από τα απλά μοντέλα επίπεδης κυκλοφορίας.

  Τα παρακάτω πλεονεκτήματα των συσκευών αυτών μπορούν να διακριθούν:

  • συμπαγές,
  • εργονομία,
  • καλή δύναμη,
  • χαμηλή τιμή,
  • απλότητα και ευκολία.

  Η τηλεσκοπική κουκούλα για την κουζίνα θα σας ταιριάξει σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε μια απλή, ισχυρή συσκευή που ταιριάζει με το κλασικό εσωτερικό.

  Αξίζει επίσης να σκεφτείτε αυτήν την επιλογή, εάν είστε ιδιοκτήτης ενός μικρού δωματίου, όπου δεν υπάρχει πουθενά να φιλοξενήσει μια μεγάλη συσκευή.

  Οι ανασυρόμενες συσκευές είναι αποτελεσματικές για μικρές επιφάνειες μαγειρέματος μεγέθους 50 και 60 cm, καθώς θα καλύπτουν τελείως τους.

  Τα μειονεκτήματα των συρόμενων διατάξεων περιλαμβάνουν τον θόρυβο τους. Δεδομένου ότι οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές, μπορούν να έχουν αυξημένο επίπεδο θορύβου. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές εργάζονται για να μειώσουν αυτό το ποσοστό και να εξοπλίσουν τις συσκευές με πρόσθετη μόνωση θορύβου.

  Πώς να επιλέξετε

  Για να επιλέξετε μια συσκευή που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τα εξής χαρακτηριστικά:

  • δύναμη,
  • διαστάσεις,
  • επίπεδο θορύβου,
  • πρόσθετες λειτουργίες,
  • φωτισμού.

  Από τη δύναμη της κουκούλας εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά θα καθαρίσει τον αέρα στην κουζίνα. Για την ευκολία των χρηστών στο διαβατήριο της συσκευής υποδεικνύεται, για ποια περιοχή προορίζεται αυτή η συσκευή. Εάν η κουζίνα σας έχει ένα τετράγωνο 6-10 τετραγωνικών μέτρων. μ., για τον καθαρισμό του θα υπάρχει αρκετή ισχύς 250-370 κυβικών μέτρων. m / ώρα. Για να βάζετε 15-20 τετράγωνα χρειάζεστε μεγάλη παραγωγικότητα - περίπου 600 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  Στο εγχειρίδιο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ντεσιμπέλ που παράγει η συσκευή σε χαμηλή ταχύτητα και στο υψηλότερο επίπεδο. Συνιστάται να επιλέξετε κουκούλες πολλαπλών ταχυτήτων για να μειώσετε το επίπεδο θορύβου μετατρέποντας τη συσκευή σε χαμηλή ταχύτητα.

  Ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο είναι οι διαστάσεις της κουκούλας. Οι επεκτάσιμες συσκευές έχουν γενικά διαστάσεις 50, 60 και 90 cm. Το πλάτος της επιφάνειας εργασίας του εξολκέα πρέπει να είναι ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας. Διαφορετικά, οι αναθυμιάσεις και οι αναθυμιάσεις δεν θα ληφθούν καλά από την εισαγωγή αέρα.

  Εάν η κουζίνα είναι ηλεκτρική, επιτρέπεται η τοποθέτηση της κουκούλας σε απόσταση 55-65 cm από την εστία. Σε αυτή την περίπτωση, μια εστία μαγειρέματος πλάτους 60 cm θα λειτουργεί αποτελεσματικά σε μια σόμπα 50 cm. Εάν η απόσταση από την εστία προς την κουκούλα είναι μεγαλύτερη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κουκούλα 10 cm ευρύτερη. Για παράδειγμα, για μια πλάκα 60 cm είναι κατάλληλη η κουκούλα με πλάτος 90 cm.

  Φροντίστε ώστε η συσκευή εξάτμισης να διαθέτει έναν βολικό έλεγχο. Μπορεί να είναι:

  Ο πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε οι χρήστες να μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη συσκευή. Ορισμένες σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με έλεγχο.

  Κατά κανόνα, εξοπλισμός εξοπλισμένος με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες είναι ακριβότερος. Έτσι σκεφτείτε ποια πραγματικά χρειάζεστε. Χρήσιμοι είναι ο διακόπτης ταχύτητας, ο χρονοδιακόπτης, η αυτόματη εναλλαγή σε άλλη λειτουργία ταχύτητας.

  Πολλά σύγχρονα όργανα παρέχουν αισθητήρες ατμοσφαιρικής ρύπανσης και δείκτες πλήρωσης φίλτρων. Η επιθυμητή λειτουργία μπορεί να ονομαστεί ρύθμιση της στάθμης φωτισμού. Τη νύχτα, μπορείτε να σβήσετε τα φώτα ή να ενεργοποιήσετε ένα μέρος των λαμπτήρων.

  Ο τύπος φωτισμού επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας, καθώς και τη δύναμη του φωτισμού. Η καλύτερη επιλογή είναι οι λαμπτήρες αλογόνου και λαμπτήρων φθορισμού.

  Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πολύ οικονομικά. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα φώτα LED.

  Οι συνηθισμένοι λαμπτήρες θεωρούνται ξεπερασμένος τύπος φωτισμού, ο οποίος αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας και φωτίζει το δωμάτιο.

  Πριν επιλέξετε μια συσκευή στο κατάστημα, συγκρίνετε τα διάφορα είδη κουκούλας για να δείτε ποιο θα σας ταιριάζει περισσότερο. Βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου και στον εσωτερικό σχεδιασμό - αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

  Κουζίνα τηλεσκοπική κουκούλα σε μια μοντέρνα κουζίνα

  Συντάκτης Oleg Ημερομηνία 28 Μαρτίου 2017

  Στα περισσότερα διαμερίσματα, μια κουζίνα δεν είναι απλώς ένα μέρος για μαγείρεμα. Όλο και περισσότερο, συνδυάζει τις λειτουργίες μιας τραπεζαρίας και ακόμη και ενός καθιστικού. Μεσημεριανό με την οικογένεια, να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ, να συνομιλήσετε με φίλους - σε διαμερίσματα μικρού μεγέθους, είναι απαραίτητο να το κάνετε στην κουζίνα.

  Ενσωματωμένη τηλεσκοπική κουκούλα κουζίνας CATA TF 60cm GWH WHITE

  Αλλά η διαδικασία μαγειρέματος συνοδεύεται από πολλές οσμές, και όχι πάντα ευχάριστη. Ως εκ τούτου, οι ερωμένες αναρωτιούνται πώς να αποφύγουν τη διάδοση ανεπιθύμητων αρωμάτων σε όλο το διαμέρισμα, επειδή η διατήρηση του ανεμιστήρα ανοιχτό συνεχώς δεν είναι μια επιλογή.

  Η επίλυση αυτού του προβλήματος θα επιτρέψει σε μια οικιακή συσκευή που ονομάζεται κουκούλα κουζίνας.

  Τεχνική για την εξάλειψη των οσμών

  Οι μυρωδιές που προκύπτουν από το μαγείρεμα μεταφέρονται γρήγορα γύρω από το διαμέρισμα και απορροφώνται στην ταπετσαρία, έπιπλα.

  Τα προϊόντα καύσης που προέρχονται από τη χρήση αερίου, αιθάλης και σωματιδίων λίπους, εγκαθίστανται στην οροφή και στους τοίχους και εισέρχονται στους πνεύμονες ενός ατόμου.

  Ο φυσικός αερισμός με τη μορφή ενός καναλιού αεραγωγού, που υπάρχει σε κάθε διαμέρισμα, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την εξάλειψη αυτών των προβλημάτων.

  Ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού θα έρθει στη διάσωση εδώ - κουκούλα κουζίνας.

  Κατά την επιλογή των οικιακών συσκευών αυτής της συσκευής, είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο διέλευσης από τον αέρα, κατάλληλο για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Υπάρχουν τρεις δυνατές επιλογές:

  1. Στον τρόπο ροής της κίνησης των αέριων μαζών, τα σωματίδια αιθάλης και λίπους αντλούνται από το δωμάτιο μέσα στον εξαερισμό. Ο καθαρός αέρας στην περίπτωση αυτή προέρχεται από το εξωτερικό ως αποτέλεσμα πτώσης πίεσης.
  2. Η λειτουργία κυκλοφορίας του απορροφητήρα περιλαμβάνει την εισχώρηση μολυσμένου αέρα στη συσκευή, τον καθαρισμό με ενσωματωμένα φίλτρα και την επιστροφή πίσω στο δωμάτιο.
  3. Ο μεικτός τύπος επιτρέπει στις κουκούλες να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: κυκλοφορούν και ρέουν, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει την κατάλληλη επιλογή.

  Κουκούλα ELEYUS BORA 750 60 IS

  Ανάλογα με το σχήμα των κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους: θόλος, κρεμαστός και εσοχή.

  Το εκχύλισμα θόλου ή τζάκι είναι ένα τεράστιο σχήμα κώνου. Χαρακτηρίζεται από υψηλή παραγωγικότητα και ποικιλία σχεδίων.

  Τα συστήματα αναρρόφησης αερισμού έχουν ένα επίπεδο σχήμα και είναι τοποθετημένα ακριβώς επάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Η απόδοση αυτών των συσκευών είναι χαμηλότερη από αυτή των θόλων, αλλά καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο.

  Η ενσωματωμένη τεχνολογία εξαγωγής είναι τοποθετημένη σε ένα αναρτημένο σετ κουζίνας, ελαχιστοποιώντας την ορατή επιφάνεια. Το συμπαγές μέγεθος της συσκευής αποκρύπτει υψηλή απόδοση όσον αφορά τον καθαρισμό του αέρα. Ένα τέτοιο εκχύλισμα είναι κατάλληλο για μικρές και μεσαίες κουζίνες.

  Το κόστος των κουκούλες για την κουζίνα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της συσκευής, τον κατασκευαστή και το μοντέλο. Στην αγορά οικιακών συσκευών υπάρχουν τόσο επιλογές προϋπολογισμού όσο και μοντέλα μάρκας. Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μια επιλογή για απολύτως κάθε γούστο, για διαφορετικό σχεδιασμό και μέγεθος του δωματίου.

  Χαρακτηριστικά των τηλεσκοπικών κουκούλες

  Σε συνθήκες περιορισμένου ελεύθερου χώρου, αξίζει να δίνετε προσοχή στις τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν σε ντουλάπια κουζίνας.

  Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να αφήνετε ορατό το κάτω μέρος του πίνακα εργασίας της συσκευής, ενώ τα δομικά στοιχεία τοποθετούνται μέσα στο κιβώτιο ανάρτησης.

  Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου καλύμματος είναι ότι, εάν είναι απαραίτητο, τοποθετείται πάνω από την εστία ένα συρόμενο πάνελ. Διαφορετικά, το σύστημα δεν θα ενεργοποιηθεί.

  Τηλεσκοπική καλύπτρα FAGOR 3CC-239 E X

  Το πλάτος αυτού του εξοπλισμού είναι 50-60 cm, το οποίο αντιστοιχεί στις διαστάσεις της πλάκας. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια κουκούλα με μέγεθος όχι μικρότερο από το πλάτος της εστίας, διαφορετικά η αποτελεσματικότητα της ενέργειας θα είναι χαμηλή.

  Η τηλεσκοπική κουκούλα λειτουργεί σε 2 τρόπους: κυκλοφορία και ροή. Για να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα, η μονάδα διαθέτει ανοίγματα για σύνδεση στον αεραγωγό και στο παράθυρο εξαερισμού. Ο ίδιος ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει εάν θα το συνδέσει με την έξοδο.

  Το εκχύλισμα είναι εφοδιασμένο με φίλτρο λίπους, το οποίο επιτρέπει την πρόσληψη σωματιδίων λίπους και αιθάλης. Τα φίλτρα τύπου κασέτας μετάλλων αφαιρούνται και καθαρίζονται εύκολα από συσσωρευμένα υπολείμματα προϊόντων καύσης. Εάν ένα τέτοιο φίλτρο είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, θα πρέπει να αλλάζει κάθε 2-3 μήνες.

  Εκτός από την παγίδα λίπους, οι τηλεσκοπικοί καθαριστές αέρα είναι εξοπλισμένοι με ένα φίλτρο άνθρακα. Το καθήκον του είναι να εξουδετερώνει τις ξένες οσμές χάρη στα ενσωματωμένα στοιχεία με απορροφητικές ιδιότητες. Ένα τέτοιο φίλτρο δεν είναι καθαρό και πρέπει να αντικατασταθεί, μετά την ημερομηνία λήξης που υποδεικνύει ο κατασκευαστής.

  Η τηλεσκοπική κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας δεν καταστρέφει την εμφάνιση

  Πλεονεκτήματα της χρήσης μιας τηλεσκοπικής κουκούλας στην κουζίνα:

  • συμπαγές μέγεθος.
  • η απόδοση της συσκευής χαρακτηρίζεται από μέσο όρο 500 m3.
  • συνοπτικός σχεδιασμός.
  • Εισαγωγή αέρα από μια μεγάλη περιοχή χάρη σε ένα αναδιπλούμενο πάνελ?

  Ένας άλλος αναμφισβήτητος συν τηλεσκοπικός εξοπλισμός εξόρυξης - χαμηλό επίπεδο θορύβου. Αυτό είναι δυνατό λόγω του γεγονότος ότι ένα μέρος της δόνησης θορύβου απορροφάται λόγω της θέσης του μηχανισμού μηχανής στο κρεμαστό ντουλάπι.

  Όσο για τα μειονεκτήματα αυτής της συσκευής, αυτά περιλαμβάνουν ένα σχετικά υψηλό κόστος.

  Τοποθέτηση

  Για να εγκαταστήσετε μια τηλεσκοπική κουκούλα για την κουζίνα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών. Αν μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε τη συσκευή με τα χέρια σας.

  Αλλά μην ξεχνάτε ότι, πριν να αρχίσουν να εργάζονται για την οργάνωση του συστήματος εξάτμισης στην κουζίνα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τους κανονισμούς: Ψαλίδισμα 41-01-2003 «θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού» για τη Ρωσική Ομοσπονδία ή DBN V.2.5-67: 2013.

  "Opalennya, ventilіya ta konditsionnuvannya" για την Ουκρανία.

  Βασικές διαστάσεις του κουκούλα

  Η εγκατάσταση των ενσωματωμένων απορροφητών πρέπει να ξεκινά με τη συναρμολόγηση του κουτιού, στην οποία θα εγκατασταθεί ο μηχανισμός της συσκευής. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις του σύμφωνα με τις διαστάσεις του ίδιου του καλύμματος.

  Το ντουλάπι μπορεί είτε να συναρμολογηθεί από μόνο του είτε να χρησιμοποιηθεί από ένα εργοστάσιο, αλλά θα πρέπει να τροποποιηθεί ελαφρώς.

  1. Πρώτα απ 'όλα, ο πυθμένας του κιβωτίου μεταφέρεται στο ύψος του καλύμματος, μετά από τον οποίο κόβεται μια τρύπα για τον αγωγό αέρα με ένα παζλ ή ένα σιαγόνα.
  2. Περαιτέρω, στο κάτω πλαίσιο του κουτιού εφαρμόζεται ένα σχέδιο των ανοιγμάτων για την στερέωση του καλύμματος. Αφού τρυπηθούν, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του κιβωτίου με τη βοήθεια μπουλονιών.
  3. Στην κορυφή του κιβωτίου κρέμασης, κόβεται ένα άνοιγμα για να εκθέσει την αυλάκωση.
  4. Τώρα πρέπει να διορθώσετε προσεκτικά όλα τα εξαρτήματα της δομής: πλευρικές και οριζόντιες επιφάνειες του κρεμασμένου συρταριού και του καλύμματος και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο επιλεγμένο σημείο. Η απόσταση από την εστία αερίου έως την κουκούλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 cm, η ηλεκτρική εστία - 45 cm. Μια μεγαλύτερη απόσταση θα οδηγήσει σε μερική απώλεια της αποτελεσματικότητας: η μυρωδιά θα πιαστεί χειρότερα.
  5. Μετά από αυτό, μέσω των οπών κοπής, ο αγωγός τραβιέται και σταθεροποιείται προσεκτικά και ο καπό είναι συνδεδεμένος στην έξοδο με ένα καλώδιο.

  Όταν εγκαθιστάτε τη τηλεσκοπική κουκούλα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλά σημεία που επηρεάζουν την απόδοση:

  • Για να μειωθεί ο θόρυβος από τη λειτουργία του απορροφητήρα θα βοηθήσει στη χρήση πλαστικών σωλήνων αντί για κυματοειδείς σωλήνες.
  • Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται με μεγάλη ακρίβεια, ώστε να μην περιορίζεται ο αεραγωγός.
  • ανεπιθύμητη επαναχρησιμοποιήσιμη κάμψη κυματοειδών σωλήνων - αυτό εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση του αέρα μέσω αυτών.
  • τα φίλτρα λίπους που καθαρίζουν τον αέρα των σωματιδίων αιθάλης και λίπους, σε τηλεσκοπικούς απορροφητήρες πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

  Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συστάσεις, δεν πρέπει να προκύψουν προβλήματα κατά την τοποθέτηση της συσκευής τηλεσκοπικής εξαγωγής.

  Τηλεσκοπικές κουκούλες: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σε ένα σύγχρονο σπίτι, όπου οι ιδιοκτήτες φρόντισαν για τη ζεστασιά και την άνεση, βάζοντας αξιόπιστα παράθυρα με διπλά τζάμια, υπάρχει ένα κάπως διαφορετικό πρόβλημα που προκαλείται από την περιορισμένη πρόσβαση στον καθαρό αέρα. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο για την κουζίνα.

  Γιατί χρειάζομαι κουκούλα κουζίνας;

  Κουζίνα - ένα μέρος σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα, όπου συγκεντρώνουν ακόμη και αν ευχάριστες, αλλά αρκετά δυνατές μυρωδιές, ακατάλληλες σε άλλα δωμάτια. Επιπλέον, μερικές φορές είναι επίσης καπνός, αιθάλη, στο τέλος - ατμός, και όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τη γενική κατάσταση των κατοικιών.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κουκούλα κουζίνας έχει γίνει ένα πραγματικά απαραίτητο χαρακτηριστικό της σύγχρονης κουζίνας.

  Δεν έχει μόνο να κάνει τον αέρα στην κουζίνα (και κατά συνέπεια - όλο το σπίτι) καθαρότερο - κουκούλα μάλλον απορροφά τι είναι αναπόφευκτη κατά το μαγείρεμα καπνού, ατμού, διάφορα εξάτμιση και εμποδίζει τη διείσδυση των ανεπιθύμητων οσμών σε κουζίνα. Και σήμερα θα μας ενδιαφέρουν οι τηλεσκοπικές κουκούλες.

  Αποχυμωτής κουζίνας: πώς να κάνετε μια επιλογή

  Παρά το γεγονός ότι απαιτείται εξαγωγή (και, στην πραγματικότητα, το ίδιο πράγμα) - εξακολουθούν να διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το σχεδιασμό, τη μέθοδο εγκατάστασης και, φυσικά, το κόστος. Για να απαντήσετε στην ερώτησή σας - πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα - πρέπει να καταλάβετε τους τύπους της.

  Κύριοι τύποι κουκούλες:

  Πρότυπο: τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα, τοποθετημένο σε τοίχο ή θάλαμο, φιλτράρει τον αέρα ή, σε ορισμένα μοντέλα, το εμφανίζει στον άξονα εξαερισμού.

  Ενσωματωμένο: πολύ κατάλληλο σε μια μικρή κουζίνα. Είναι εγκατεστημένο σε κρεμαστό ντουλάπι, μόνο ο κάτω πίνακας είναι ορατός.

  Τζαμιού (τζάκι): αντιπροσωπεύεται από μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, καθώς και αρκετά χαμηλό κόστος?

  Τηλεσκοπική κουκούλα (νησί): ιδιαίτερα κατάλληλη για μεγάλες κουζίνες, εάν η σόμπα βρίσκεται στο κέντρο. Αυτή είναι η πιο παραγωγική, η πιο αξιόπιστη και ισχυρή έκδοση της κουκούλας, ωστόσο, σε αρκετά υψηλή τιμή.

  Φυσικά, πριν αγοράσετε μια κουκούλα, πρέπει πραγματικά να αξιολογήσετε το μέγεθος και την πληρότητα κάθε κουζίνας, καθώς και την ανάγκη καθαρισμού του αέρα (συχνότητα μαγειρέματος, ποσότητα κλπ.).

  Πλεονεκτήματα της τηλεσκοπικής εξαγωγής πριν από άλλους τύπους

  1. Πιο ισχυρό από κάθε άλλο. 2. Πολύ συμπαγές, τοποθετημένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι μαζί με διάφορα μικρά κομμάτια κουζίνας. Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο συρόμενο πάνελ, το οποίο αφήνει εύκολα το κύριο σώμα, και με την απόδοση της λειτουργίας του είναι εύκολο να επιστρέψετε. 3. Θα προσεγγίσει σε διάφορους εσωτερικούς χώρους, στην πραγματικότητα ορατό μόνο υπάρχει ένα μπροστινό πλαίσιο?

  4. Αυξημένη περιοχή αναρρόφησης αέρα, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη απόδοση από τη λειτουργία της κουκούλας.

  Από τις ελλείψεις μπορεί να παρατηρηθεί μόνο ένα σχετικά υψηλό κόστος, σε σύγκριση με άλλους τύπους κουκούλες.

  Πού είναι εγκατεστημένη η τηλεσκοπική καλύπτρα και πώς λειτουργεί;

  Τις περισσότερες φορές μια τηλεσκοπική κουκούλα είναι εγκατεστημένη σε ένα ντουλάπι κουζίνας. Με τη σωστή εγκατάσταση, στην κατάσταση αναμονής μπορείτε να δείτε μόνο τον μπροστινό πίνακα. Για να το ενεργοποιήσετε, είναι απαραίτητο να προωθηθεί (η αρχή του ρυθμιστή). Ο οπίσθιος φωτισμός σε αυτές τις κουκούλες είναι συνήθως ενσωματωμένος.

  Η τηλεσκοπική κουκούλα λειτουργεί σε έναν από τους δύο τρόπους:

  - έξοδο αέρα ·
  Κυκλοφορία.

  Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι η παρουσία δύο φίλτρων - λίπους και άνθρακα. Διατηρούν σταθερά το λίπος, την αιθάλη και στη συνέχεια καθαρίζουν τον αέρα από δυσάρεστες οσμές.

  Τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας που μπορούν να παράγουν μέχρι και χίλια κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Οι ισχυρότερες είναι οι τηλεσκοπικές κουκούλες με στρόβιλο. Αλλά αυτές οι ποικιλίες, όπως ο μονοκινητικός και ο διπλός κινητήρας, δεν είναι σε καμία περίπτωση χειρότερες.

  Κατά την επιλογή, φροντίστε να δείτε το τεχνικό δελτίο αυτής της οικιακής συσκευής. Πρέπει να αναφέρονται οι παράμετροι της κουζίνας και οι συστάσεις για τη χρήση ενός συγκεκριμένου τύπου.

  Από αυτές τις αποχρώσεις και προτιμήστε αυτό ή το είδος της τηλεσκοπική κουκούλα κατά την αγορά.

  Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στο επίπεδο θορύβου της κουκούλας, γιατί μερικές φορές μπορεί να παρεμβαίνει.

  Σύγχρονος σχεδιασμός τηλεσκοπικών κουκούλες

  Χάρη στον πίνακα αφαιρέσεως, η τηλεσκοπική κουκούλα έχει πολύ συνοπτικό σχεδιασμό. Μόνο ένας στενός πίνακας θα είναι ορατός στην επιφάνεια. Το σύνολο του συστήματος ρύθμισης μπορεί να είναι κρυμμένο για το ίδιο και μπορεί να εντοπιστεί απευθείας στον πίνακα.

  Τα πιο δημοφιλή είναι οι κουκούλες που ανοίγουν με μια θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι, καθώς ταιριάζουν απόλυτα με τον νεροχύτη της κουζίνας και την ενσωματωμένη εστία μαγειρέματος. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα από τους κατασκευαστές είναι μπεζ, λευκό, ανοιχτό γκρι και καφέ. Το πλάτος των τηλεσκοπικών απορροφητήρων είναι 500mm και 600mm.

  Ο αναρροφημένος αέρας από το αεριζόμενο δωμάτιο δεν υποστηρίζεται, αλλά απομακρύνεται πέρα ​​από τα όριά του.

  Ειδικά για την τοποθεσία Κουζίνες

  Όχι λιγότερο ενδιαφέρον υλικό είναι το εσωτερικό της μαύρης κουζίνας.

  Τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη

  Η κύρια λειτουργία του απορροφητήρα κουζίνας είναι να καθαρίσει τον αέρα από ανεπιθύμητες ακαθαρσίες με τη μορφή σωματιδίων λίπους, καπνών και αιθάλης. Θα πρέπει να κρατήσει τον αέρα καθαρό, να προστατεύσει τα έπιπλα κουζίνας και την οροφή από την ακατάστατη πλάκα, και επίσης να αποτρέψει την εξάπλωση των δυσάρεστων οσμών. Τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη να αντιμετωπίσουν τα καθήκοντα;

  Είδη κουκούλες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους

  Οι συνθήκες λειτουργίας των κουζινών κουζίνας ποικίλλουν πολύ. Κάποιος αγοράζει εξοπλισμό σε ένα αρχοντικό, κάποιον σε ένα κανονικό διαμέρισμα και κάποιον στο σπίτι ενός ειδικού σχεδίου. Διακεκριμένος διάφορους βασικούς τύπους κουκούλας, η αποτελεσματικότητα των οποίων ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της κουζίνας, την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού και τις ιδιαιτερότητες των εργασιών που πρέπει να εκτελεστούν.

  1. Τα τζάκια ή οι θόλοι με θόλο είναι στερεές κατασκευές, παρόμοιες με τους περικομμένους κώνοι. Το όνομά τους οφείλεται στην ομοιότητα με την κλασική εκδοχή των παλιών κουζινών τζάκι. Τα πλεονεκτήματά τους μπορούν ασφαλώς να αποδοθούν στην υψηλή τους απόδοση, στην ποιότητα του καθαρισμού του αέρα, καθώς και σε τεράστιο αριθμό σχεδίων και επιλογών χρώματος. Ανάμεσά τους μπορείτε να βρείτε και γωνιακές παραλλαγές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη λειτουργικότητα των αρμών των τοίχων. Τα μειονεκτήματα αυτών των κουκούλες είναι ένας δυσκίνητος σχεδιασμός, η ανάγκη εγκατάστασης αεραγωγού και η αφαίρεση της κουκούλας. Όλα αυτά απαιτούν πολύ χώρο. Επιπλέον, αν αποδειχθεί ότι το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού δεν είναι πολύ ισχυρό, τότε θα πρέπει να εκτρέπεται ο αέρας έξω. Όσο για το κόστος, οι κουκούλες τρούλου παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα προσφορών. Τα μάρκα και τα κορυφαία μοντέλα είναι αρκετά ακριβά, οι επιλογές θα είναι ευκολότερο να διαχειριστούν σε πολύ μικρότερο ποσό.
  2. Μια απλή κουκούλα μπορεί επίσης να ονομαστεί επίπεδη. Συνδέεται με την εστία, παράλληλα με αυτήν. Αυτά τα σχέδια δεν καταστρέφουν τους πελάτες τους με υπερβολικά μεγάλη ποικιλία σχεδιασμού. Αλλά καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και δεν απαιτούν την εγκατάσταση αεραγωγών. Δεν χρειάζεται να παίζετε από πού να πάρετε αέρα, απλά δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό το σχέδιο. Το σύστημα των φίλτρων και η σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω της πρίζας - έτσι λειτουργεί ο αναρτημένος καπό. Οι επίπεδες κουκούλες είναι ευχάριστες και οι τιμές τους, οι οποίες δεν είναι καθόλου καταστρεπτικές. Τα κύρια μειονεκτήματα τέτοιων εκχυλισμάτων είναι η χαμηλή παραγωγικότητα τους και η μη πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα καθαρισμού.
  3. Η ενσωματωμένη κουκούλα, όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι τοποθετημένη σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Ως αποτέλεσμα, μόνο η επιφάνεια εργασίας του καλύμματος είναι ορατή. Αλλά ακόμη και αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, έχοντας σταματήσει την επιλογή σε μια συρόμενη ολισθαίνουσα-παραλλαγή. Μπορεί να επεκταθεί, διπλασιάζοντας την επιφάνεια εργασίας. Τα πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων απορροφητικών κουφωμάτων περιλαμβάνουν το μικρό τους μέγεθος, υψηλή απόδοση καθαρισμού αέρα, χαμηλό θόρυβο και ευκολία εγκατάστασης. Το μειονέκτημα μπορεί να λεχθεί το γεγονός ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια μεγάλη κουζίνα με ενσωματωμένες κουκούλες κατάλληλης χωρητικότητας - σπανίως υπερβαίνουν τις τιμές που είναι οι ιδανικές για μεσαίου μεγέθους δωμάτια.

  Βρύση ή φίλτρο;

  Εάν σκέφτεστε πώς είναι καλύτερη η κουκούλα, τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνετε τη δική σας επιλογή μεταξύ των καυσαερίων εξάτμισης και ανακύκλωσης. Τι είδους καθαρισμό αέρα θα δώσετε στις συμπάθειές σας;

  • Οι κουκούλες εξάτμισης λειτουργούν με την αρχή της αντικατάστασης του αέρα. Δηλαδή, να επιστήσει την μολυσμένο αέρα, και στη συνέχεια να ρίξει σε ένα σύστημα εξαερισμού του κτιρίου ή στο δρόμο. Ποιες είναι οι καλές απορρίψεις; Κατασκευή, ποιότητα καθαρισμού αέρα, χωρητικότητα. Ποια είναι τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου τεχνολογίας; Η ανάγκη να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αγωγών, ακολουθούν πιστά τις τεχνολογικές απαιτήσεις (για παράδειγμα, εάν το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού σας δεν έχει σχεδιαστεί για το πρόσθετο φορτίο, η κουκούλα δεν είναι σε θέση να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του). Η ισχύς, κατά κανόνα, μετατρέπεται σε αυξημένο θόρυβο. Εάν επιλέξετε να την έξοδο του αέρα στο φρέαρ εξαερισμού, ο κίνδυνος να σπάσει το σύστημα φυσικού αερισμού διαμέρισμα. Μια βρύση στο δρόμο θα αλλάζει διαρκώς τη θερμοκρασία του δωματίου, το χειμώνα - να μειωθεί, το καλοκαίρι - να μειωθεί. Αλλά αν μαγειρεύετε πολλά και συχνά, στο μενού σας κυριαρχείται από τα τηγανητά και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται με μια συγκεκριμένη οσμή, τότε είναι καλύτερα να επιλέξετε την κουκούλα ροής. Εάν κάποιος στην οικογένεια καπνίζει, τότε αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να αγοράσετε μια κουκούλα με μια βρύση αέρα.
  • Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης έχει μια εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας. Εξουδετερώνει τον αέρα, τον εκθέτει στον καθαρισμό με ένα σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια επιστρέφει στο σύστημα ανταλλαγής αέρα της κουζίνας. Τα πλεονεκτήματα αυτών των κουκούλες: συμπαγή, εύκολη εγκατάσταση, αποδοτικότητα, αλλά χαμηλό θόρυβο. Με τα δευτερόλεπτα περιλαμβάνεται η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση τουλάχιστον μιας ομάδας φίλτρων, άνθρακα, που εκτελούν καθαρισμό του αέρα. Εάν τα φίλτρα λίπους μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ο άνθρακας πρέπει να αντικατασταθεί κάθε 3-6 μήνες. Όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα χρήσης και τις συνθήκες λειτουργίας της κουκούλας. Μερικές φορές οι απορροφητήρες φιλτραρίσματος κατηγορούνται για χαμηλή ισχύ, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η σωστά επιλεγμένη καλύπτρα ταιριάζει απόλυτα με τον καθαρισμό του αέρα.
  • Συνδυασμένες κουκούλες. Τα μοντέρνα μοντέλα των καυσαερίων είναι συχνά εξοπλισμένα με σύστημα φίλτρων για ανακύκλωση. Μερικοί κατασκευαστές κάνουν ακόμα πιο εύκολο - προετοιμάζουν ένα μέρος όπου μπορούν να τοποθετηθούν φίλτρα. Η αλλαγή των τρόπων λειτουργίας από την πλήρης πτώση στην ανακύκλωση πραγματοποιείται με τη βοήθεια κατάλληλου ρυθμιστή. Έτσι, ο αγοραστής μιας τέτοιας κουκούλας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο ο εξοπλισμός του θα πρέπει να λειτουργεί σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή της λειτουργίας. Τέτοια μοντέλα συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πρώτων δύο τύπων. Οι αεραγωγοί έχουν ακόμα να κάνουν, ακόμα και αν σχεδιάζετε μόνο περιστασιακά να συνδέσετε τον τρόπο απομάκρυνσης του αέρα. Και τα φίλτρα θα πρέπει να καθαριστούν και να αντικατασταθούν, ακόμα και αν ο τρόπος ανακύκλωσης ενεργοποιείται κατά την παρασκευή καφέ. Αλλά υπάρχει πάντα μια επιλογή, και ο πόρος αποθηκεύεται με τη διανομή του φορτίου.

  Τεχνικές παραμέτρους της κουκούλας

  Επιλέγοντας την καλύτερη κουκούλα, δεν πρέπει να καθοδηγείτε μόνο από την αρχή της δουλειάς της ή τη μέθοδο προσκόλλησης. Υπάρχει επίσης τεχνικές παραμέτρους, που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα της συσκευής και την άνεση της χρήσης της.

  1. Παραγωγικότητα. Μην νομίζετε ότι όσο ισχυρότερη είναι η μηχανή καυσαερίων, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι έτσι. Η υπερβολική ισχύς είναι γεμάτη με πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας και αυξημένο θόρυβο. Η κουκούλα πρέπει να ταιριάζει στις παραμέτρους της κουζίνας. Υπολογίστε την παραγωγικότητα που χρειάζεστε με τον τύπο: ο όγκος της κουζίνας, πολλαπλασιασμένος επί 12, και για τους απορροφητήρες, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με ένα άλλο 1,3. Αυτός είναι ο συντελεστής διόρθωσης για το μήκος του αγωγού, το βάθος του άξονα εξαερισμού, τον αριθμό των ορόφων στο σπίτι. Για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης, δεν χρησιμοποιείται. Το αποτέλεσμα των υπολογισμών σας θα είναι η απόδοση εξόδου που χρειάζεστε. Το να το απορρίψω πάρα πολύ δεν αξίζει τον κόπο. Η έλλειψη δύναμης θα κάνει την κουκούλα αναποτελεσματική, η περίσσεια - άβολα και πολύ ακριβά για χρήση.
  2. Ένας άλλος σημαντικός δείκτης που πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν πρόκειται να επιλέξετε το καλύτερο κουκούλα είναι το επίπεδο θορύβου. Εξαρτάται άμεσα από την ισχύ του κινητήρα της συσκευής. Με άλλα λόγια, όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα, τόσο πιο δυνατά φουντώνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε τη βέλτιστη μονάδα, αλλά όχι υπερβολική απόδοση. Το επίπεδο θορύβου στην κουκούλα αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση. Εστίαση στη μέση τιμή από 40 έως 50 dB. Και, όσο μικρότερη είναι η κουζίνα σας, τόσο χαμηλότερο θα είναι το επίπεδο θορύβου στη συσκευή.

  Η καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα είναι αυτή που ικανοποιεί πλήρως τις συνθήκες χρήσης, το μέγεθος του δωματίου και τις απαιτήσεις σας. Σε μια μικρή κουζίνα με ανεπαρκή εξαερισμό δεν θα έχει νόημα από μια μεγάλη κουκούλα τζάκι. Ένα ευρύχωρο δωμάτιο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για μια κρεμαστή μονάδα χαμηλής ισχύος.

  Αλλά οι πολυτελείς νησίδες που είναι ενσωματωμένες εδώ θα είναι στη θέση τους. Έτσι, η επιλογή της κουκούλας είναι αρκετά εφαρμόσιμη στην κυριαρχία της πραγματικής αγγλικής κυρίας, η οποία λέει ότι "ταιριάζει πάντα με την κατάσταση."

  Ακολουθήστε το και είστε σίγουροι ότι θα επιλέξετε την καλύτερη κουκούλα, η οποία θα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα προς όφελος της οικογένειάς σας.

  Τηλεσκοπική κουκούλα για την κουζίνα: πόσο αποτελεσματική, πόσο συν και πλην

  Η διάταξη του σπιτιού, ειδικά η κουζίνα, δημιουργεί μια ξεχωριστή, μοναδική ατμόσφαιρα και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

  Γαστρονομικές απολαύσεις, φαγητά σε επίπεδο τροφίμων εστιατόριο, μικρά πειράματα - όλα τα επιτεύγματά σας από την άποψη της μαγειρικής πειραμάτων δεν πρέπει να σκιάζεται δυσάρεστες οσμές ή αιθάλης στο ταβάνι.

  Η τηλεσκοπική κουκούλα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό γνώρισμα κουζίνας για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία της δικής τους οικογένειας. Επιπλέον, το πρόβλημα, που συνδέεται με περιττές επισκευές από έτος σε έτος, περιττές δαπάνες των χρημάτων και της ενέργειας σας και θα εξαφανιστούν από μόνα τους.

  Ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό της κάθε κουζίνας είναι μια τηλεσκοπική κουκούλα

  Γιατί χρειάζεστε τηλεσκοπική κουκούλα

  συστήματα καθαρισμού όχι μόνο να πιπιλίζουν το μολυσμένο αέρα, δημιουργούν τη σωστή ροή κυκλοφορεί μεταξύ της πλάκας και την έξοδο εξαερισμού, έτσι ώστε η κουζίνα σας θα είναι πάντα ένα τέτοιο απαραίτητη φρεσκάδα και την καθαρότητα. Η υψηλή υγρασία στο δωμάτιο, το οποίο προωθεί το έργο του γερανού και άλλες συσκευές κουζίνας, οδηγεί στην εμφάνιση του κινδύνου για την ανθρώπινη φόρμα και το ωίδιο.

  Φυσικό κουζίνα εξαερισμού που παρέχονται, πριν την κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας ή διαμερίσματος, όλα αυτά τα χρόνια απλά φραγμένο συντρίμμια και τα λίπη, για βοήθεια με τη μορφή πρόσθετων συστημάτων δεν είναι μια μανία, αλλά μια πραγματική ανάγκη.

  Οι διαφορετικές κουκούλες έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά σχεδίασης και λειτουργίας της συσκευής. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός τηλεσκοπικού συστήματος καθαρισμού και του όπως; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα είναι μια απλή, αλλά αποτελεσματική σε όλες τις αισθήσεις (αθόρυβη) εργασία και το κόστος τέτοιου σχεδίου.

  Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά της δομής της τηλεσκοπικής κουκούλας

  Η αρχή της λειτουργίας κάθε εκχυλίσματος βασίζεται σε μια ενιαία αρχή - τον καθαρισμό του αέρα σε χώρους με υψηλή υγρασία, επιρρεπείς στον καπνό και στον σχηματισμό καπνών λιπών (πετρελαίου).

  Παρά την απλότητα του προβλήματος, οι κατασκευαστές των συσκευών καθαρισμού βελτίωση του επιπέδου συμπλήρωμα κατασκευή τους μέσα για την πλάκα φωτισμού και επιφάνειες εργασίας, η μόλυνση των αισθητήρων ή αυτόματων ελέγχων. Μέχρι σήμερα, κουκούλες - αυτό είναι ένα ολόκληρο σύστημα, με τη βοήθεια του οποίου το μαγείρεμα στην κουζίνα δεν είναι μόνο εύκολο, αλλά και πολύ ωραίο.

  Ανά τύπο εγκατάστασης, οι κουκούλες είναι:

  • πρότυπο.
  • ενσωματωμένο;
  • θολωτό?
  • νησί (τηλεσκοπική).

  Η εξαγωγή της τηλεσκοπικής κατασκευής (είναι νησί) είναι κατάλληλη για ευρύχωρες εγκαταστάσεις

  Όταν επιλέγετε ένα σύστημα καθαρισμού για την κουζίνα σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για έναν συγκεκριμένο τύπο συσκευής στο δωμάτιο: ύψος οροφής, ελεύθερος χώρος στους τοίχους. Οι στάνταρ κουκούλες είναι τοποθετημένες πάνω από τις πλάκες σε ειδικά ερμάρια (κρύβουν τη δομή, τα καλώδια ή τις πρίζες).

  Για μικρές κουζίνες, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας ενσωματωμένος ανεμιστήρας με ένα ορατό μέρος με τη μορφή ενός πίνακα. Δημοκρατικοί στην τιμή των κουκούλες, εννοώ τρούλο, συχνά βρίσκονται κάτω από ένα διαφορετικό όνομα - καθαριστές τζάκι.

  Θα σας εκπλήξουν με μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και αξεσουάρ.

  Για τα ευρύχωρα δωμάτια, το τηλεσκοπικό καπό αξίζει να επιλέγεται ως ιδανική έξοδος. Ιδιαίτερα κατάλληλη είναι η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος για κεντρικές πλάκες εντοπισμού. Μια αξιόπιστη, ισχυρή και ανθεκτική συσκευή έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ εκείνων που εκτιμούν την ποιότητα και την υψηλή απόδοση στην εργασία των συσκευών κουζίνας.

  Όταν επιλέγετε τον τύπο και τον τύπο της κουκούλας, πρέπει να αξιολογήσετε το μέγεθος της κουζίνας, τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και την εργονομία του συστήματος, έτοιμο να σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

  Διαφορές και πλεονεκτήματα των νησιωτικών κουκούτσια

  Τα τηλεσκοπικά συστήματα καθαρισμού κοστίζουν γύρω από τα αναλογικά με κόστος, αλλά σε αντάλλαγμα τέτοιες συσκευές προσφέρουν τον σωστό και γρήγορο καθαρισμό του αέρα στο σπίτι σας. Πόσο θα κοστίσει αυτό το σύστημα; Το κόστος της συσκευής για κάθε κουζίνα εξαρτάται από τη διαμόρφωση της δομής, ένα τυποποιημένο σύστημα ή συμπληρώνεται από αισθητήρες - η επιλογή είναι πάντα δική σας.

  Οι ισχυρές τηλεσκοπικές κουκούλες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η σύνδεση με το κύριο ηλεκτρικό δίκτυο να μην κοστίζει τον ιδιοκτήτη ενός λογαριασμού υψηλού επιπέδου διαμέρισμα ή σπίτι. Ο μηχανισμός ρύθμισης του καλύμματος λειτουργεί με αυτόματο ή χειροκίνητο τρόπο, σε κάθε περίπτωση, ο καθαρισμός του αέρα από τον ατμό ή τον καπνό πραγματοποιείται με αυστηρή σειρά και μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

  Οι διαστάσεις των τηλεσκοπικών ανεμιστήρων σας επιτρέπουν να συνδέσετε συσκευές σε κάθε γωνιά της κουζίνας σας και μια κουκούλα μικρού μεγέθους μπορεί να κρύβεται πίσω από διακοσμητικά πλαίσια ή ένθετα.

  Το συρόμενο πάνελ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είναι κινητό και βολικό στη χρήση.

  Τα συστήματα με τηλεσκοπικούς ανεμιστήρες έχουν αυξημένη ισχύ αναρρόφησης, επομένως είναι ταχύτερα από ό, τι άλλες κουκούλες για να αντιμετωπίσουν την εργασία.

  Τηλεσκοπική κουκούλα - μια αποτελεσματική συσκευή που συμπληρώνει το σχέδιο της κουζίνας

  Αρχή εγκατάστασης και λειτουργίας των τηλεσκοπικών κουκούλες

  Για εργασίες εγκατάστασης και τοποθέτησης, στην περίπτωση τηλεσκοπικών συστημάτων, είναι επωφελής η χρήση ντουλαπιών. Η κύρια δομή είναι κρυμμένη και το συρόμενο πάνελ είναι διαθέσιμο για χρήση όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι βολικό και ασφαλές, επιπλέον, με ασφάλεια, αυτός ο τύπος συσκευής θα λειτουργεί για πολλά χρόνια χωρίς αντικατάσταση των κύριων εξαρτημάτων.

  Ο απορροφητήρας κουζίνας αρχίζει να λειτουργεί μόνο αφού ανοίξει πλήρως ο πίνακας, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

  Για ευκολία, το πρότυπο κιτ περιλαμβάνει ενσωματωμένο φωτισμό, που αποτελείται από λαμπτήρες φθορισμού κατηγορίας "οικονομίας". Τα τηλεσκοπικά συστήματα λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: ανακύκλωση και απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα.

  Το κύριο πλεονέκτημα της σχεδίασης αυτού του τύπου - η παρουσία δύο τύπων στοιχείων φίλτρου.

  Ο άνθρακας, πολύ συνηθισμένος στην κατασκευή ανεμιστήρων, πέραν του οποίου χρησιμοποιείται ένα φίλτρο για τον καθαρισμό λιπαρών ατμών και καπνών - θα αντιμετωπίσει γρήγορα κάθε είδους ρύπανση. Το εκχύλισμα αφαιρεί τα λίπη από τον αέρα, την αιθάλη και τέλος - μια δυσάρεστη οσμή.

  Για τη βελτίωση της ισχύος, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με στρόβιλο, αλλά η στάνταρ κουκούλα μπορεί να καθαρίσει την ίδια την κουζίνα μέσα σε λίγα λεπτά.

  Το φαινόμενο θορύβου του ανεμιστήρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όταν επιλέγετε ένα καθαριστικό στην κουζίνα, γι 'αυτό ρωτήστε για τέτοια χαρακτηριστικά της συσκευής εκ των προτέρων.

  Το τεχνικό διαβατήριο του συστήματος περιέχει απαραίτητα πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση της απόδοσης της συσκευής και τις διαστάσεις της κουζίνας σας.

  Εξωτερική κομψότητα των τηλεσκοπικών κουκούλες

  Ο τίτλος των πιο κομψών και μοναδικών σχεδιαστών κουκούλας, μέχρι σήμερα, σωστά φορούν τηλεσκοπικά συστήματα. Μια απλή, απρόσκοπτη θέα του πάνελ συνδυάζεται τόσο με την κλασική κουζίνα όσο και με τα έπιπλα στη σύγχρονη ερμηνεία.

  Στην ολισθαίνουσα επιφάνεια, όλα τα μέρη που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της εργασίας τοποθετούνται εύκολα ή, εάν είναι επιθυμητό, ​​τα κουμπιά είναι κρυμμένα στο ντουλάπι. Το σώμα του πάνελ είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανοξείδωτα υλικά και φύλλα, είναι εύκολο στη φροντίδα και πλύση όπως είναι απαραίτητο.

  Καμία διάβρωση δεν είναι τρομερή για τέτοιες κουκούλες.

  Τηλεσκοπική εξάτμιση είναι κομψή και κομψή

  Οι τολμηρές λύσεις χρωμάτων είναι κατάλληλες για έπιπλα και σόμπες (ηλεκτρικά ή αέριο).

  Οι διαστάσεις της κουκούλας είναι καθολικές για εργοστασιακές και συνήθης επιφάνειες εργασίας, επομένως δεν θα χρειαστεί να επιλέξετε μια κατάλληλη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες, η λειτουργία των τηλεσκοπικών συστημάτων οργανώνεται έτσι ώστε ο εισαγόμενος αέρας να μην επιστρέψει στην κουζίνα, αλλά αφαιρείται ανεπανόρθωτα στον άξονα εξαερισμού ή έξω από το σπίτι.

  Η επιλογή των συσκευών και των συσκευών στην κουζίνα είναι πάντα δαπανηρή και επίπονη εργασία. Η συνολική ατμόσφαιρα στο σπίτι δημιουργείται από μικρές λεπτομέρειες, με τη φροντίδα που συλλέξατε για τη δική σας οικογένεια. Η κουκούλα της κουζίνας σας είναι απλά ένα μικρό κομμάτι σε σύγκριση με πιο φιλόδοξα καθήκοντα, αλλά εγγυάται όχι μόνο την ευκολία αλλά και την υγεία σε όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

  Δεν είναι πλέον θα πρέπει να τελειώσει τις επισκευές από χρόνο σε χρόνο, για να απομακρυνθούν τα ίχνη αιθάλης ή λιπαρούς λεκέδες στο ταβάνι, αερίστε το δωμάτιο στο τσουχτερό κρύο ή υποφέρουν από την κλεισούρα του αέρα μέσα στη ζέστη του Ιουλίου.

  Στη διάθεσή σας τα τηλεσκοπικά συστήματα καθαρισμού του αέρα - μικρού μεγέθους, αλλά ισχυρά στην πραγματικότητα.

  Built-in φίλτρα θα διατηρήσουν τη φρεσκάδα της κουζίνας, και την αποτροπή περαιτέρω μόλυνσης του άξονα εξαερισμού, στη δουλειά χωρίς θόρυβο, δεν βρυχηθμό, η κουκούλα δεν θα δώσει την εργασία kopotlivuyu σας.

  Έχοντας κάνει την επιλογή σας υπέρ των τηλεσκοπικών κουκούλες, θα ξεχάσετε όλα τα μειονεκτήματα του μαγειρέματος στο σπίτι και θα αγαπήσετε τα αριστουργήματα μαγειρικής στο σπίτι ακόμα περισσότερο.

  Χαρακτηριστικά της συσκευής τηλεσκοπική κουκούλες

  Η τηλεσκοπική κουκούλα, όπως και άλλες ποικιλίες παρόμοιας τεχνολογίας, εκτελεί το καθήκον της αφαίρεσης των ατμών, των οσμών και των ρύπων μαζί με τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα.

  Αλλά εκτός από αυτό, αναμφισβήτητα, η κύρια λειτουργία είναι μερικές φορές απαραίτητη η απόκτηση πρόσθετων πλεονεκτημάτων από τη χρήση ενός συγκεκριμένου τύπου συσκευής εξάτμισης, για παράδειγμα, μικρές διαστάσεις μαζί με επαρκή απόδοση λειτουργίας.

  Στην περίπτωση αυτή, η πιο κατάλληλη επιλογή είναι η τηλεσκοπική κουκούλα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Συχνά υπάρχει πρόβλημα ανεπάρκειας της περιοχής στην κουζίνα. Ειδικά όταν πρόκειται για πολυώροφα σπίτια, όπου η κουζίνα είναι περισσότερο από μέτρια σε μέγεθος. Στην περίπτωση αυτή, η παροχή της συσκευής εξάτμισης με ένα καλό ζευγάρι κυβικών μέτρων χώρου είναι απλώς μια απαράδεκτη πολυτέλεια, ενώ είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πολλούς άλλους εξοπλισμούς και έπιπλα.

  Τα σκεύη κουζίνας καταλαμβάνουν αρκετό χώρο σε πολυάριθμα ράφια που συναγωνίζονται με την κουκούλα για το δικαίωμα να καθίσουν στον τοίχο. Οι τηλεχειριζόμενοι απορροφητήρες κουζίνας είναι στην περίπτωση αυτή μια σωτηρία, αφού κατέχουν ελάχιστο χώρο.

  Ταυτόχρονα, η κουκούλα θα ανάβει ανεξάρτητα, καθώς θα τερματίσει τη λειτουργία. Η επιλογή της κατάλληλης κατάστασης λειτουργίας μπορεί επίσης να οργανωθεί αυτόματα. Ίσως το μόνο μειονέκτημα είναι το σχετικά υψηλό κόστος.

  Χαρακτηριστικά συσκευής

  Κατά κανόνα, για το εσωτερικό, το θέμα της εξωτερικής ελκυστικότητας είναι σημαντικό, το οποίο μερικές φορές μαζικές συσκευές πλήρους μεγέθους εξάτμισης στερούν τις εγκαταστάσεις. Ο μη διακριτικός εμπρός πίνακας, ο οποίος παραμένει στην οπτική γωνία κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης τεχνολογίας, δεν θα διαταράξει καθόλου το σχέδιο.

  Τα περισσότερα από τα δομικά στοιχεία σε αυτή την περίπτωση είναι κρυμμένα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι, στο κάτω μέρος του οποίου υπάρχει ένα πάνελ. Οι ενσωματωμένες τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας είναι επίσης εξοπλισμένες με φίλτρο λίπους, καθώς και άλλες ποικιλίες.

  Όταν είναι απαραίτητο, όταν λειτουργεί η κουκούλα, το συρόμενο πάνελ κινείται έξω με το ένα χέρι, κλείνοντας τον εναέριο χώρο πάνω από τον πίνακα εστίασης. Σε αυτό, υπάρχει επίσης ένα φίλτρο λίπους.

  Ο εξοπλισμός εξόρυξης αυτού του τύπου έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής εκτός των εγκαταστάσεων, γι 'αυτό το σκοπό η κατασκευή είναι εξοπλισμένη με οπές μέσω των οποίων γίνεται η σύνδεση του καλύμματος με τον αγωγό που συνδέει το παράθυρο εξαερισμού.

  Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στην εκτέλεση μοντέλων συσκευών εξάτμισης: πλάτους 50 και 60 cm, που θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε την καταλληλότερη συσκευή. Αλλά, πρέπει να θυμόμαστε ότι μια τηλεσκοπική καλύπτρα των 60 cm δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από μια πλάκα μεγαλύτερης διαστάσεων από την καθορισμένη τιμή.

  Και είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε την κουκούλα πάνω από την εστία μιας μικρότερης περιοχής, αλλά όχι αντίστροφα. Μια τέτοια ασυμφωνία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τηλεσκοπικό κάλυμμα των 50 cm είναι κατάλληλο για πλάκες των οποίων το πλάτος δεν υπερβαίνει αυτή την τιμή.

  Εκτός από τα μοντέλα με έναν κινητήρα και με δύο κινητήρες, υπάρχουν επίσης συσκευές εξαγωγής με στρόβιλο. Το έργο τους από δεξιά μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο παραγωγικό.

  Αλλά δεν πρέπει να παραπλανηθούν από υψηλή λειτουργία απόδοσης, επειδή η τεχνική αυτή εξακολουθεί να παραμένει ένα μέρος του συστήματος εξαερισμού, και ως εκ τούτου, αυξημένη παραγωγικότητα μπορεί να προκαλέσει αέρα αραιώσεως, εάν ένα ισχυρό συσκευή που χρησιμοποιείται για αδικαιολόγητα μικρές περιοχές.

  Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μια λειτουργία ανακύκλωσης της λειτουργίας, δεδομένου ότι η απορροφητήρες κουζίνας 50 εκατοστά τηλεσκοπικό συχνά έχουν την ικανότητα να καθαρίζει εσωτερικό αέρα τοπικά. Για το σκοπό αυτό, ο σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα φίλτρο άνθρακα, εκτός από το λίπος.

  Υπολογισμός απόδοσης, αρχή εγκατάστασης

  Η συσκευή εξάτμισης βρίσκεται ακριβώς πάνω από την εστία. Το μεγαλύτερο μέρος του σώματος παραμένει κρυμμένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι ή σε ένα ειδικά τοποθετημένο κιβώτιο.

  Κατά την επιλογή μιας τεχνικής για το μέγεθος της πλάκας, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η πιθανότητα το περίβλημα να φιλοξενήσει τη συσκευή εξαγωγής. Επομένως, κάθε ένα από τα στοιχεία πρέπει να έχει ένα αντίστοιχο πλάτος.

  Για να διασφαλιστεί ότι τα καλώδια δεν είναι εμφανή, είναι προτιμότερο να διασφαλιστεί ότι το κουτί περιέχει υποδοχές για τη σύνδεση του εξοπλισμού εξαγωγής στο δίκτυο.

  Το απόσπασμα για την κουζίνα τηλεσκοπικό επιλέγεται με βάση την περιοχή και το ύψος του δωματίου. Για να αγοράσετε μια συσκευή που αντιστοιχεί στο μέγεθος της κουζίνας, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε την αξία του όγκου του δωματίου με απλές μαθηματικές ενέργειες.

  Στη συνέχεια, αυτή η παράμετρος πολλαπλασιάζεται επί τον συντελεστή 10. Είναι η κανονικοποιημένη πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για τις εγκαταστάσεις κουζίνας και καθορίζεται από τους ειδικούς κανόνες του SNiP.

  Για εκείνους τους χώρους όπου οι καπνιστές βρίσκονται συχνά, η αξία του όγκου συνιστάται να πολλαπλασιάζεται με 13.

  Ως αποτέλεσμα, θα αποκτηθεί η πραγματική τιμή της ανταλλαγής αέρα στον χώρο. Σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο απόθεμα στα δεδομένα που έχετε αποκτήσει.

  Αυτό θα βοηθήσει στο μέλλον να αντιμετωπίσει το αυξημένο φορτίο στο σύστημα εξάτμισης, όταν κάτι καίγεται ή προβλέπεται να λειτουργήσει το σύστημα εξάτμισης για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα αν αναμένεται να φτάσει ένας μεγάλος αριθμός καλεσμένων.

  Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερφόρτωσης κατά τη λειτουργία, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το αναμενόμενο φορτίο.