Τρόποι θέρμανσης γκαράζ το χειμώνα: τύποι συστημάτων θέρμανσης και βέλτιστη θερμοκρασία

Είναι εξαιρετικά βολικό να έχουμε θερμαινόμενο γκαράζ, στην οποία μπορείτε να εργαστείτε χωρίς να κοιτάτε την εποχή.

Η ποικιλία των πηγών θερμότητας δεν πρέπει να αποθαρρύνεται από την ιδέα ενός ανεξάρτητου γκαράζ θέρμανσης.

Η συντριπτική πλειονότητα των προγραμμάτων είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν μόνοι τους, χωρίς να καταφεύγουν στις υπηρεσίες ειδικών.

Ας δούμε τι υπάρχει μεθόδους θέρμανσης γκαράζ.

Οφέλη

Η ζεστή και ξηρή ατμόσφαιρα στο γκαράζ δίνει στον ιδιοκτήτη τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • υπάρχει μια ευκαιρία στο άνετες συνθήκες να πραγματοποιήσει εργασίες επισκευής οποιουδήποτε πολυπλοκότητας με το αυτοκίνητο.
 • αυτόματη ξήρανση αυξάνεται σημαντικά μακροπρόθεσμα τις υπηρεσίες του.
 • ξεκινώντας στο παγετό παύει να είναι ένα πρόβλημα?
 • στο γκαράζ γίνεται δυνατή αποθήκευση των πραγμάτων, ικανή να υποφέρει από το κρύο.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μετά την άφιξη ενός ψυχρού μηχάνημα σε ένα ζεστό δωμάτιο στις επιφάνειές του θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα συμπύκνωμα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε τη ρύθμιση του αποτελεσματικού εξαερισμού.

Βέλτιστη θερμοκρασία αέρα

Η θερμοκρασία στο γκαράζ πρέπει να είναι 12-16 μοίρες. Αυτό δεν θα παγώσει, αλλά δεν θα οδηγήσει σε υπερκατανάλωση καυσίμων ή ηλεκτρισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, εάν το αυτοκίνητο δεν σχεδιάζεται για επισκευή ή συντήρηση, επιτρέπεται τέλεια η διατήρηση της θερμοκρασίας θέρμανσης του γκαράζ στο επίπεδο 5-6 μοίρες, στην οποία το λάδι δεν παχύνεται καθόλου.

Θέρμανση γκαράζ: Προβολές και επιλογές συσκευής

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε τη δική σας θέρμανση στο γκαράζ, τότε η επιλογή της πιο ορθολογικής λύσης επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες:

 • χρησιμοποιημένα καύσιμα. Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο τύπο, τα καύσιμα πρέπει να είναι διαθέσιμα καθ 'όλη τη χειμερινή περίοδο.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλυθούν θέματα σχετικά με την αποθήκευση των αποθεμάτων καυσίμων και τους ίδιους οικονομικούς πόρους για την αναπλήρωσή τους.

 • απλότητα Συστήματα θέρμανσης γκαράζ: Όσο πιο εύκολο θα γίνει, τόσο το καλύτερο.

  Αν και τα πολύπλοκα συστήματα είναι σε θέση να παρέχουν μια ευρύτερη λειτουργικότητα, αλλά από την άποψη των συνθηκών γκαράζ, αυτό μπορεί να είναι περιττή περίσσεια.

  Επιπλέον, τα απλά συστήματα εξ ορισμού είναι τα περισσότερα αξιόπιστο και απλή για επισκευή και συντήρηση.

 • αξία. Το κόστος αγοράς εξοπλισμού δεν είναι τελικό. Η λειτουργία θα απαιτήσει αναπόφευκτα επιπλέον περιοδικές δαπάνες για συντήρηση και επισκευές. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συγκρίνετε το κόστος των συσκευών θέρμανσης με προσωπικές οικονομικές δυνατότητες.
 • Έχοντας αποφασίσει με μια άποψη θέρμανσης, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού. Για να σας καθοδηγήσουμε κάνοντας αυτό, χρειάζεστε τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  1. Ευκολία χρήσης. Το σύστημα θέρμανσης δεν θα πρέπει να χρειάζεται υπερβολικό χρόνο για να το ξεκινήσει, να παρακολουθήσει την τρέχουσα κατάσταση, να ρυθμίσει και να σταματήσει.

  Φορητές θερμάστρες

  Πώς να θερμάνετε το γκαράζ; Με τη βοήθεια του φορητές συσκευές θέρμανσης. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό κόστος, η οικονομία και η δυνατότητα να θερμαίνονται μόνο εκείνο το τμήμα του γκαράζ όπου πρέπει να εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία.

  Φορητές θερμάστρες χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

  1. Πυροβόλα όπλα

  Υπάρχουν τόσο ηλεκτρικά όσο και φυσικού αερίου, και εργάζονται σε υγρά καύσιμα.

  Τα ηλεκτρικά πυροβόλα όπλα είναι κατάλληλα για την απλότητα κατασκευής, την αξιοπιστία και την ευκολία λειτουργίας.

  Ωστόσο, για τη δουλειά τους, θα είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια γραμμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο γκαράζ.

  Τα ανεξάρτητα θερμαντικά όπλα δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια.

  Σε αυτά, η θερμότητα παράγεται από την καύση υγρού καυσίμου ή αερίου.

  Οι περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές έχουν σημαντική ισχύ, επιτρέποντας πολύ γρήγορα να ζεσταθεί σχεδόν ολόκληρος ο όγκος του γκαράζ. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν καίγεται το καύσιμο, το οξυγόνο καίγεται ενεργά.

  Ως εκ τούτου, για τη λειτουργία κανόνια υγρού καυσίμου χωρίς ισχυρό εξαερισμό δεν μπορεί.

 • Ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες

  Δομικά, είναι κάπως παρόμοια με τα ηλεκτρικά όπλα, αλλά έχουν μια σειρά χαρακτηριστικών:

  • χαμηλότερη θερμαντική ισχύ.
  • λιγότερη χωρητικότητα ανεμιστήρα.
  • συμπαγείς διαστάσεις.

  Κατά συνέπεια, θερμαντήρες ανεμιστήρων συχνά είναι πιο βολικό, επειδή μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας δίπλα στην περιοχή εργασίας.

 • Ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες

  Η αρχή της εργασίας τους βασίζεται στη φυσική μεταφορά, δηλ. με την άνοδο του θερμού αέρα στο πάνω μέρος του γκαράζ. Ως εκ τούτου, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ζεσταθεί ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά αυτή η διαδικασία δεν θα είναι γρήγορη.

 • Υπέρυθρες θερμάστρες αερίου

  Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η δυνατότητα θέρμανσης των γύρω αντικειμένων με τη βοήθεια του υπέρυθρη ακτινοβολία. Αυτές οι συσκευές τροφοδοτούνται από συμπαγείς κυλίνδρους αερίου, οι οποίες απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό την εγκατάσταση τους στο σωστό σημείο του γκαράζ.

 • Πώς να ζεσταθεί το γκαράζ το χειμώνα; Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό, κλιβάνου βολικό για τη συμπαγή και υψηλή του Αποτελεσματικότητα. Τις περισσότερες φορές στα γκαράζ μπορείτε να βρείτε τους παρακάτω τύπους κλιβάνων:

  1. Σόμπα τούβλο

  Αυτή η επιλογή είναι βολική για το ότι το τούβλο πυριτίου από το οποίο στοιβάζονται οι κλίβανοι έχει εξαιρετικά υψηλή θερμική ισχύ. Μια τέτοια σόμπα, ακόμα και μετά την πλήρη καύση του καυσόξυλου ή του άνθρακα, θα συνεχίσει να θερμαίνει το γκαράζ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Οι ανεπάρκειες των φούρνων από τούβλα περιλαμβάνουν την πολυπλοκότητα και τη δυσκολία της τοιχοποιίας τους, καθώς και την σχεδόν πλήρη αδυναμία οποιουδήποτε εκσυγχρονισμό.

  Η θέρμανση του γκαράζ το χειμώνα μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του καυστήρες κουζίνας. Τέτοιες κάμινοι είναι αξιοσημείωτοι για τον απλό σχεδιασμό τους.

  Στοιχειώδης burzhuyku μπορεί να γίνει με το χέρι από ένα παλιό βαρέλι.

  Απλά πρέπει να συνδέσετε μια καμινάδα, να κόψετε την πόρτα και να την τοποθετήσετε στα πόδια ή σε βάση πυράντοχου.

  Το κύριο πρόβλημα όλων των burzhuek - μετά την καύση του καυσίμου παύουν να ακτινοβολούν υπέρυθρη ακτινοβολία.

 • Boulerián

  Δομικά λεωφόρο - ένα μεταλλικό βαρέλι, στο πλάι του, εξοπλισμένο με καμινάδα και πόρτα. Η διαφορά από ένα απλό burzhuyki συνίσταται στην παρουσία ενός βουλεκιανού σε σχήμα τόξου μεταλλικών σωλήνων, τυλιγμένο γύρω από τις πλευρές του βαρελιού.

  Καθώς η θέρμανση ενός τέτοιου κλιβάνου αρχίζει να θερμαίνεται και ο αέρας που περιέχεται στους σωλήνες. Σε αυτή την περίπτωση, το πάνω μέρος του σωλήνα θερμαίνεται πολύ περισσότερο από το κάτω μέρος, που βρίσκεται σχεδόν στο επίπεδο του δαπέδου.

  Η προκύπτουσα ώθηση προκαλεί την κίνηση του αέρα θέρμανσης πολύ ενεργητικά από κάτω προς τα πάνω των σωλήνων. Ως εκ τούτου, λεωφόρο αρχίζει να θερμαίνει το γκαράζ όχι μόνο με υπέρυθρη ακτινοβολία, αλλά και λόγω της εντατικής μεταφοράς αέρα, γεγονός που επιταχύνει πολύ τη διαδικασία.

  Χρησιμοποιήστε τις εργασίες στους φούρνους που περιγράφονται παραπάνω, αλλά αυτό θα οδηγήσει στην εμφάνιση μεγάλου αριθμού αιθάλη, από τότε σε αυτά το πετρέλαιο δεν μπορεί να καεί εντελώς. Χρειάζεστε έναν ειδικό φούρνο που αποτελείται από δύο θαλάμους.

  Στην πρώτη, τα απόβλητα πετρέλαιο θα καούν, και στη δεύτερη - τα προϊόντα καύσης από τον πρώτο θάλαμο. Ο δεύτερος θάλαμος πρέπει να έχει εκτεταμένη διάτρηση για να εξασφαλίσει την άφιξη του οξυγόνου.

  Ο κλίβανος για την εργασία είναι βολικός στο ότι επιτρέπει τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου με το πλεονέκτημα, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί μια πιο αξιόλογη εφαρμογή.

  Σταθερή ηλεκτρική

  Για να οργανωθεί η σταθερή θέρμανση σε ένα γκαράζ είναι δυνατή μέσω ηλεκτρικών συσκευών (οι υπέρυθροιι θερμαντήρες αναρτημένοι πάνω από μια ζώνη εργασίας στο γκαράζ). Τέτοιες θερμάστρες προσελκύουν εξαιρετική απόδοση, σχετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και λογικό κόστος.

  Όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία υπέρυθρες θερμαντήρες, απορρέουν από την αρχή της εργασίας τους.

  Πρώτον, οι περιβάλλοντες επιφάνειες θερμαίνονται με υπέρυθρη ακτινοβολία και μόνο τότε ο αέρας θα αρχίσει να θερμαίνεται έμμεσα. Αυτή η διαδικασία δεν είναι η ταχύτερη.

  Αυτόνομη

  Πρακτικά σε οποιοδήποτε γκαράζ είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί ένα πλήρες αυτόνομη θέρμανση, που αποτελείται από μια συσκευή θέρμανσης, σωλήνες και θερμαντικά σώματα. Ως ψυκτικό σε τέτοια συστήματα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί νερό, αλλά θα είναι πολύ ασφαλέστερο να χρησιμοποιηθεί ένα μη-ψυκτικό υγρό.

  Αυτό θα προστατεύσει τον εξοπλισμό από την απόψυξη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (έλλειψη καυσίμου, αστοχία του λέβητα κ.λπ.).

  Η θέρμανση του ψυκτικού μέσου λαμβάνει χώρα στον λέβητα, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει σε έναν από τους τύπους καυσίμων (αέριο, ντίζελ, καυσόξυλα, σφαιρίδια κ.λπ.).

  Υπάρχουν επίσης ηλεκτρικούς λέβητες.

  Εάν το αυτόνομο σύστημα θέρμανσης περιλαμβάνει συσκευή που λειτουργεί με καύσιμο καύσιμο, τότε στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να παρέχονται αξιόπιστα συστήματα στο γκαράζ απομάκρυνση καμινάδας και εξαερισμού.

  Οι σωληνώσεις για την παροχή ψυκτικού μέσου στα θερμαντικά σώματα επιλέγονται με την αρχή της ευκολίας εγκατάστασης. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέταλλο-πλαστικό ή πολυπροπυλένιο. Εγκατάσταση του πρώτου συμβαίνει γενικά χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε εξοπλισμού, μόνο τα κλειδιά. Το δεύτερο θα χρειαστεί μόνο μια απλή μηχανή συγκόλλησης για PPR.

  Από πολυκατοικία

  Μπορείτε να περάσετε θέρμανση γκαράζ από το σπίτι, εφόσον είναι σε κοντινή απόσταση από τη στέγαση. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ξεχωριστού βρόχου θέρμανσης στο γκαράζ. Για να αποφευχθεί η απώλεια θερμότητας, ένα μέρος του θερμαντικού αγωγού που τρέχει κατά μήκος του δρόμου είναι καλά μονωμένο. Στο γκαράζ είναι εγκατεστημένο βαλβίδες διακοπής και θερμαντικά σώματα για θέρμανση.

  Μια άλλη επιλογή για τη διευθέτηση ενός θερμού γκαράζ κοντά στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο γραμμές παροχής φυσικού αερίου.

  Με αυτό το σχέδιο στο γκαράζ, μπορείτε να ρυθμίσετε το αυτόματο λέβητα αερίου, η οποία μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του αέρα στο απαιτούμενο επίπεδο. Η ανάγκη αντικατάστασης των συνεχώς κενών κυλίνδρων για υγροποιημένο αέριο εξαφανίζεται, αυξάνοντας την αυτονομία σε νέο επίπεδο.

  Μια άλλη επιλογή για τη θέρμανση του γκαράζ είναι ένα θερμαινόμενο με νερό δάπεδο.

  Υπάρχουν πολλές επιλογές συστήματα θέρμανσης γκαράζ. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να παραγγείλετε εξοπλισμό και να αρχίσετε εργασίες εγκατάστασης μόνο όταν έχουν μελετηθεί πλήρως όλες οι πτυχές και τα χαρακτηριστικά των προσεχών έργων.

  Θερμοκρασία στο γκαράζ το χειμώνα

  Σήμερα ήρθε η ώρα να μάθετε τι πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο γκαράζ το χειμώνα. Από το μικροκλίμα που είναι εγκατεστημένο στο δωμάτιο δεν εξαρτάται μόνο το επίπεδο άνεσης, οι συνθήκες εργασίας στο συνεργείο του γκαράζ αλλά και η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Μαθαίνουμε ποια θερμοκρασία επιθυμείτε να διατηρήσετε στο γκαράζ, πώς να το κάνετε. Καθορίστε τις πιο επιτυχημένες μεθόδους μόνωσης, θερμομόνωση, εξετάζουμε χωριστά τη μόνωση των τοίχων και των πύλων.

  Βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας

  Θα ξέρουμε ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία του αέρα στο γκαράζ το χειμώνα. Γιατί να μην θερμαίνονται αυτά τα δωμάτια, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα θερμότητα; Στη συνέχεια, τίθεται αμέσως το ερώτημα των τεχνικών χαρακτηριστικών της κατασκευής του ίδιου του γκαράζ. Πλέον συχνά πρόκειται για μεταλλικά προκατασκευασμένα κτίρια με λεπτούς τοίχους. Απλά δεν έχουν νόημα να ζεσταίνουν. Φυσικά, μια διέξοδος είναι η μόνωση.

  Είναι γνωστό ότι το βέλτιστο επίπεδο θερμοκρασίας για την αποθήκευση του αυτοκινήτου το χειμώνα είναι συν 5 μοίρες. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εξαερισμό: είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ροή του αέρα.

  Γιατί είναι το βέλτιστο καθεστώς να διατηρηθεί μια αρκετά χαμηλή θερμοκρασία; Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν αρκετά συγκεκριμένοι λόγοι για τέτοιες απαιτήσεις: όταν το γκαράζ είναι πολύ ζεστό, πάνω από +17, υπάρχει μια σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες έξω και μέσα στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, το μηχάνημα καλύπτεται με συμπύκνωμα, το οποίο τελικά οδηγεί στη διάβρωση του μετάλλου.

  Με τον εξαερισμό, κάποιοι έχουν επίσης προβλήματα. Σε μια προσπάθεια να αποκλειστεί η εισροή υγρασίας στο δωμάτιο και στον κρύο αέρα, οι οδηγοί διέκοψαν τελείως τις οπές αερισμού. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει κατηγορηματικά. Η ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη για την ταχεία εξάτμιση της υγρασίας, τη συμπύκνωση, τον καθαρισμό του αέρα από επιβλαβείς χημικές ενώσεις, διατηρώντας ένα φυσιολογικό μικροκλίμα. Ο εξαερισμός είναι απολύτως απαραίτητος!

  Τεχνικά χαρακτηριστικά των θερμαντήρων

  Για να διατηρήσετε μια αποδεκτή θερμοκρασία στο γκαράζ, θα πρέπει να φροντίσετε την επιλογή των υλικών, να προσεγγίζετε πιο υπεύθυνα το έργο. Οι πλοίαρχοι επισημαίνουν: για την σωστή μόνωση του δωματίου, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες συνθήκες: η θερμική αγωγιμότητα θα πρέπει να μειωθεί και η θερμική αδράνεια της μόνωσης - να αυξηθεί.

  Η βέλτιστη μέθοδος θέρμανσης είναι ο συνδυασμός των υλικών. Μια κλασική μόνωση θα αποτρέψει την απώλεια θερμικής ενέργειας, τη σκλήρυνση του χώρου και ο ανακλαστικός θερμομονωτικός παράγων θα εκπέμπει επιπλέον θερμότητα. Αυτό είναι ιδανικό για ένα γκαράζ δίπλα στο σπίτι.

  Θυμηθείτε ότι η μόνωση στο γκαράζ πρέπει να είναι περίπλοκη, διαφορετικά δεν έχει νόημα, γιατί πάντα θα υπάρχει απώλεια θερμικής ενέργειας. Για παράδειγμα, κάποια ζεστά τα τείχη, αλλά ξεχάστε την πύλη, ως αποτέλεσμα της οποίας εξακολουθεί να θέρμανσης του δρόμου.

  Τύποι θερμαντήρων

  Ας σταματήσουμε στις πιο δημοφιλείς θερμάστρες.

  Ορυκτοβάμβακας. Το υλικό είναι πολύ αποτελεσματικό, εύκολο στην εγκατάσταση. Αλλά πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία, αλλά δεν είναι φτηνό.

  Γυάλινο μαλλί. Μοιάζει με ορυκτό μαλλί, αλλά κοστίζει λιγότερο. Απαιτείται επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας.

  Πολυστυρένιο. Η καλύτερη επιλογή. Ανθεκτικό στην υγρασία, ένα καλό μονωτικό θερμότητας, δεν σαπίζει, είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Το τίμημα είναι αρκετά δημοκρατικό, ειδικά δεδομένης της σειράς των πλεονεκτημάτων. Για να εξασφαλιστεί η πυροπροστασία είναι απαραίτητο να επιλέξετε άφλεκτο αφρώδες πολυστυρένιο PBS-S.

  Χρήσιμο βίντεο

  Θα χρειαστείτε επίσης αυτό το βίντεο. Συζητά λεπτομερώς πώς να μονώσει καλύτερα τις πόρτες του γκαράζ. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα οικονομικά, αλλά παράλληλα να επιτύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

  Στο επόμενο βίντεο, δείτε πώς είναι καλύτερα να ζεστάνετε τους τοίχους του γκαράζ. Η οδηγία είναι λεπτομερής, κατανοητή και διαισθητική.

  Επίσης υπάρχει ένας κύλινδρος και η μόνωση των τοίχων γκαράζ με πλαστικό αφρού.

  Αποθηκεύστε τους αλγορίθμους, τις οδηγίες και τις χρήσιμες συμβουλές, τις συστάσεις των πλοιάρχων και τους έμπειρους συνεργάτες του γκαράζ. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το έργο της αποτελεσματικής θέρμανσης του γκαράζ και τη διατήρησή του σε αποδεκτή θερμοκρασία το χειμώνα.

  Τι είδους μικροκλίμα θα πρέπει να βρίσκεται στο γκαράζ το χειμώνα;

  Τα πλεονεκτήματα ενός θερμαινόμενου γκαράζ είναι πιο αισθητά όταν έρχονται οι κρύοι και χειμωνιάτικοι παγετοί. Αποθήκευση άλογο σιδήρου στο δρόμο συνδέεται με διάφορα προβλήματα: καθημερινά πρωί τελετουργικό της διάσωσης το αυτοκίνητο από μια χιονοστιβάδα, προβλήματα με κρύο την εκκίνηση του κινητήρα, την ανάγκη μερικές φορές για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ζεσταθεί ο κινητήρας στο ρελαντί, και ως εκ τούτου, σπαταλώντας μια αρκετά ακριβά καύσιμα σήμερα.

  Σε ένα θερμαινόμενο γκαράζ, ακόμη και στους χειρότερους παγετούς, το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο για χρήση αμέσως και 100% χωρίς να εκτελέσετε όλες αυτές τις τελετουργίες. Επιπλέον, σε ένα μέρος όπου εκτός από τη θέρμανση έχουν εξαιρετική εξαερισμού και κλιματισμού μπορούν να αγοραστούν στο Κίεβο http://www.kievkomfort.com.ua/ και να το εγκαταστήσετε για να εξασφαλίσει άνετες συνθήκες και το καλοκαίρι, πάντα και σε οποιαδήποτε ο καιρός είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η μικρή και μέση πολυπλοκότητα της επισκευής των οχημάτων στο σπίτι χωρίς να καταφεύγουν σε υπηρεσία αυτοκινήτων. Έτσι, έχοντας ένα θερμαινόμενο γκαράζ, παίρνετε ένα είδος προσωπικής νήσου τεχνικής άνεσης, όπου μπορείτε να αισθανθείτε σαν ένα πλήρες master.

  Απαιτήσεις για θερμαινόμενα συνεργεία

  Σύμφωνα με τις υγειονομικές προδιαγραφές και κανονισμούς αριθ. 21-02-99 "Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων" υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για συνεργεία αυτοκινήτων. Έτσι, στους υγειονομικούς κανόνες λέγεται ότι ο εξαερισμός τροφοδοσίας πρέπει να παρέχει ροή αέρα στον όγκο τουλάχιστον 180 m3 / h και μια αποδεκτή θερμοκρασία μέσα στο κιβώτιο γκαράζ είναι ένα σήμα όχι μεγαλύτερο από 5C.

  Κάποιος θα πει - είναι αυτό ζεστό; Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν βάσιμους λόγους. Εάν το πλαίσιο για να παρέχει μια άνετη θερμοκρασία για τη λειτουργία πρόσωπο, που κυμαίνονται από 18 βαθμούς Κελσίου, μετά από το κρύο αυτοκίνητο δρόμου θα αρχίσουν να επιστρέφουν εναπόθεση συμπυκνωμάτων στο πηγάδι θερμαίνεται γκαράζ, η υγρασία θα πέσει πάντα για τα μεταλλικά μέρη του σώματος και να τα καταστρέψει και να προκαλέσει διάβρωση. Ιδιαίτερα επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα εγχώρια αυτοκίνητα, αλλά τα ξένα αυτοκίνητα δεν προστατεύονται από το 100% των διαβρωτικών σχηματισμών. Λίγα χρόνια αργότερα ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα σκουριάζει χωρίς κανένα προφανή λόγο.

  Είναι εξίσου σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις για τον αερισμό του κιβωτίου γκαράζ, που καθορίζονται από τα πρότυπα υγιεινής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φράξετε σφιχτά τα παράθυρα αερισμού, τα οποία είναι πάντα εγκατεστημένα στα γκαράζ κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Φυσικά, θα γίνει πιο ζεστό, αλλά η κανονική ανταλλαγή αέρα μέσα στο δωμάτιο θα διαταραχθεί και η φυσική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας και του μονοξειδίου του άνθρακα είναι δύσκολη.

  Γκαράζ και το μικροκλίμα του

  Θέρμανση του γκαράζ

  • Αριθμός: Νο. 3 (82) Μάρτιος 2005
  • Υλικό προετοιμασμένο από: Vladislav Balashov

  Για να εξοπλιστεί με ένα σύστημα θέρμανσης ένα ιδιωτικό γκαράζ για ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα, που βρίσκεται δίπλα σε ένα σύγχρονο εξοχικό σπίτι, είναι πολύ πιθανό - θα υπήρχε μια επιθυμία. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει μόνο με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την οργάνωση του μικροκλίματος σε αυτό.

  Αργάζουμε σε ζέστη!

  Τα οφέλη από την ιδιοκτησία ενός θερμαινόμενο γκαράζ είναι ιδιαίτερα εμφανής στη διάρκεια του χειμώνα, στο βάθος των προβλημάτων με την αποθήκευση των αυτοκινήτων στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης, το οποίο αντιστοιχεί στην ώρα ξεμπλέκω το από την «αιχμαλωσία χιόνι» να υποφέρουν με μια ψυχρή εκκίνηση (κυρίως εγχώριες μάρκες), και πριν από το ταξίδι - σίγουρα θα ζεσταθεί ο κινητήρας σε αδράνεια. Σε ένα θερμαινόμενο γκαράζ το "σιδερένιο άλογο" σας και στον παγετό είναι έτοιμο για 100% χρήση. Η οροφή και τους τοίχους του ένα ζεστό κουτί για να το προστατεύουν από τη βροχή, τον παγετό, κλπ για να ανοίξει την πόρτα, να καθίσετε στο εσωτερικό, γυρίστε το κλειδί ανάφλεξης και την -.. Κατά κάποιο τρόπο. Επιπλέον, το δωμάτιο είναι πάντα δυνατό να πραγματοποιήσει μια χαρά (και μάλιστα μεγάλο) τεχνική επισκευής από μόνη της, χωρίς να πάει στο πλυντήριο αυτοκινήτων, και ακόμη και να αποθηκεύσει μια ποικιλία από πράγματα που δεν ανέχονται την κατάψυξη. Και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, έχοντας κατακτήσει μια μικρή χερσόνησο τεχνικής άνεσης, θα νιώθει σαν κύριος της καθημερινής ζωής εδώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ζεστή πυγμαχία είναι τόσο επιθυμητή από όλους όσους καταλαβαίνουν τουλάχιστον ένα μέρος αυτοκινήτου.

  Κατά κανόνα, τα ιδιωτικά συνεργεία είτε θερμαίνονται, είτε συνδέονται με εξοχική κατοικία ή ενσωματώνονται σε αυτό. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του γενικού χώρου των κατοικιών και των αστικών αρχοντικών. Διατίθενται επίσης ιδιωτικά γκαράζ για αρκετά οχήματα που βρίσκονται σε κάποια απόσταση από το κεντρικό κτίριο. Όλα αυτά είναι συνήθως στερεά δομικά στοιχεία: τοίχοι από τεμάχια αφρού ή τούβλα, οπλισμένο σκυρόδεμα ή ξύλινες στέγες. Συχνά θερμαινόμενα γκαράζ συναρμολογούνται από προκατασκευασμένες κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος ή ακόμη χυτεύονται από σκυρόδεμα στη θέση τους με τη χρήση μονολιθικής τεχνολογίας κατασκευής κατοικιών. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείτε θερμαινόμενα γκαράζ από χαλύβδινες κατασκευές. Ωστόσο, για να μην καταστεί η θέρμανση τέτοιων κτιρίων ιδιαίτερα σπατάλη, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να περάσουν από τη μόνωση των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου.

  Χρέωση για άνεση

  Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θερμοκρασία του αέρα σε ένα ζεστό γκαράζ στο χειμώνα πρέπει να διατηρείται σε ένα επίπεδο που δεν υπερβαίνει το 5 ° C - αυτό απαιτεί SNIP 21-02-99 «Parking Lot». Το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι σε ένα τέτοιο κουτί είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι απαραίτητο για την αραίωση και την αφαίρεση των καυσαερίων, την εντατική ξήρανση του δωματίου και την άφιξη από το δρόμο του αυτοκινήτου. Για συνεργεία του single-family σπίτια στο πρότυπο AVOK «Οικιστικά κτίρια και δημόσια. Οι κανόνες του αέρα» απαιτεί τουλάχιστον 180 κυβικά μέτρα καθαρού αέρα ανά ώρα ανά επιβατικό αυτοκίνητο. Με ξένων συστάσεις των κατασκευαστών εξοπλισμού εξαερισμού (π.χ., XPELAIR, UK) του φρέσκου αέρα σε ένα ιδιωτικό γκαράζ που πρέπει να παρέχονται περισσότερες, δηλαδή, ώστε να παρέχει ένα 6-10-πλάσια ανταλλαγής αέρα (σε ένα γκαράζ των 60 m 3 - από το 360 έως 600 m 3 / h).

  Δυστυχώς, όλες οι χρήσιμες συμβουλές και οι απαιτήσεις σχετικά με την παροχή εξαερισμού και να διατηρηθεί η θερμοκρασία στην κατασκευή θερμαινόμενο γκαράζ πληρούνται, για να το θέσω ήπια, όχι πάντα. Οι περισσότεροι γκαράζ στερούνται του φρέσκου αέρα (που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή υλικών και κατασκευών σφραγισμένα), και η μπαταρία συνδεδεμένη με το κύκλωμα θέρμανσης καμπίνα ή στο άτομο σύστημα παραγωγής θερμότητας θερμάνθηκε έτσι ώστε ο χώρος μπορεί να είναι χωρίς ρούχα. Σε κάθε περίπτωση, η υγρασία γκαράζ διεισδύει αναπόφευκτα - υπό μορφή σβώλων χιονιού primorozhennyh τα κατώτατα όρια και το κάτω μέρος του οχήματος, ή από το έδαφος (ειδικά αν υπάρχει μια τρύπα θέασης) - λόγω σφαλμάτων στη συσκευή σφραγίσεως. Αποτελεσματικό μέσο για την απομάκρυνση της υγρασίας - όπως στραγγισμένο κοιλώματα κάτω από τις ερπύστριες, όπου το νερό τήγμα απομακρύνεται στο σύστημα αποστράγγισης - συνήθως δεν παρέχεται, και το μηχάνημα είναι πάνω καθρέφτη νερό, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου. Αυτό είναι, στην πραγματικότητα, στο μεταξύ ταξίδια με αυτοκίνητο «ζει» στο μπάνιο - σε θερμοκρασία 25 ° C και σχετική υγρασία περίπου 100%.

  Μετά την επιστροφή από το κρύο, λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, και οι δύο εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του σώματος που καλύπτεται με δροσιά που πέφτει από το ζεστό και σχετικά υγρό γκαράζ αέρα. Αλλά αν το αυτοκίνητο πριν κατευθύνει στην πυγμαχία και εξακολουθεί να ξεχάσετε να πλύνετε, δηλαδή δεν αφαιρούνται ακαθαρσίες, εμποδίζει την ξήρανση των επιμέρους αεροπλάνα, και τα στοιχεία, και το χειμώνα - αλάτι, ακολουθώντας με διαδικασίες οξείδωσης χιόνι θα πάει ιδιαίτερα εντατικά. Η ελάχιστη διάσπαση - και ένα κιτρινωπό-καφέ έλκος, που αυξάνεται συνεχώς σε μέγεθος, παρέχει το σώμα. Αλίμονο, το αυτοκίνητο, ιδιαίτερα την εγχώρια παραγωγή, με την αναποτελεσματική αντιδιαβρωτική προστασία, δεν συγχωρούμε climato λάθη και να γίνει άχρηστο μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας, «άνθιση» φτερά, σκουριά συγκολλημένων αρμών, υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό της ρωσικής θερμαινόμενο γκαράζ και προκάλεσαν εκτεταμένες εκπροσώπηση στο λαό ότι «δεν διαρκούν πολύ σε ένα ζεστό κουτί της μηχανής.»

  Ωστόσο, μια τέτοια απαισιοδοξία δεν δικαιολογείται. Προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής συνθήκες αποθήκευσης για τις καθημερινές μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχετε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος του κλιματισμού γκαράζ: πρέπει να έχει αποτελεσματικό εξαερισμό, ικανό να σε σύντομο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει δεν είναι μόνο εξωτερικά, αλλά και σκληρή επιφάνεια του σώματος, και ένα εύλογο θέρμανσης, μη επιτρέποντας τη διαδικασία διάβρωσης να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Αυτό θα κάνει σίγουρα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, την ίδια στιγμή στο μέρος με κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο θα πάει να πληρώσει για τις κλιματικές υπηρεσιών της επιχείρησης, ιδίως - την ανάπτυξη του έργου, την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού (από $ 400), καθώς και μια μηνιαία κεφάλαια αφαιρεί την πληρωμή των λογαριασμών προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά τσιγκούνης στον εξοπλισμό ή περιορίζεται σε ημίμετρα, θα πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι η διάρθρωση του κόστους σας αναπόφευκτα θα είναι ένα νέο στοιχείο: ένα ακριβό επισκευή αυτοκινήτων πρόωρα λόγω διάβρωσης.

  Φωτιά μπαταρία

  Το θερμικό κουρτίνα με εναλλάκτη θερμότητας νερού όχι μόνο θερμαίνει το κλειστό γκαράζ αλλά επίσης επιτρέπει την εξοικονόμηση σημαντικής θερμικής ενέργειας όταν ανοίγουν οι πόρτες γκαράζ. Δημιουργεί στην πύλη μια επίπεδη ροή ζεστού αέρα, η οποία δεν αφήνει τη θερμότητα να φύγει από το δωμάτιο. Η πιο κοινή προσέγγιση για τη θέρμανση του γκαράζ είναι η οργάνωση της θέρμανσης του νερού. Αλλά πρέπει να κάνουμε μια κράτηση αμέσως: ο ορισμός του "νερού" σε σχέση με το γκαράζ δεν είναι απολύτως σωστός. Μετά από όλα, ως ψυκτικό στο σύστημα θέρμανσης, οι ειδικοί συστήνουν να μην χρησιμοποιούν νερό, αλλά όχι φτηνό αντιψυκτικό (αντιψυκτικό). Η αποτελεσματικότητα της θέρμανσης με τη χρήση αντιψυκτικού, φυσικά, είναι κάπως χαμηλότερη από ό, τι στην περίπτωση του νερού (για μεγαλύτερη θερμική ικανότητα νερού), αλλά το σύστημα προστατεύεται από την απόψυξη.

  Το πρώτο βήμα στο δρόμο για τη δημιουργία ενός συστήματος θέρμανσης νερού στο γκαράζ είναι να επιλέξετε μια αξιόπιστη πηγή παροχής θερμότητας. Λοιπόν, όταν για τη θέρμανση που συνδέεται με το εξοχικό σπίτι ή ενσωματωμένο σε αυτό το γκαράζ μπορεί να συνδεθεί με το λέβητα, θέρμανση των καθισμάτων. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν, στο στάδιο του σχεδιασμού του λέβητα, η απαραίτητη ισχύς της γεννήτριας θερμότητας προοριζόταν για τη θέρμανση του γκαράζ. Η ίδια πηγή θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γκαράζ απομακρυσμένο από το cottage στο 30-50 μ. Ωστόσο, την ίδια στιγμή χρειάζεται να αγοράσει ένα λίγο πιο ισχυρή αντλία, και ακόμη θέσει στο τμήμα του θερμαντικού και να απομονώνουν τις σωλήνες όσο το δυνατόν. Σημειώστε ότι μια τέτοια απόφαση σαφώς δεν ανήκει στην κατηγορία των φτηνών, απαιτεί σοβαρό σχεδιαστικό έργο και χαρακτηρίζεται από σημαντικό κόστος ενέργειας.

  Εάν η ισχύς του λέβητα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του εξοχικού σπιτιού που είναι συνδεδεμένο στο εξοχικό σπίτι (ή απομακρυσμένο στο πεδίο "καθαρό"), το για τον εξοπλισμό του μεμονωμένου αυτοματοποιημένου λέβητα ειδικά για το γκαράζ, για παράδειγμα, σε ένα παρακείμενο χώρο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, για την προμήθεια μικρών γκαράζ (με όγκο 40-60 m 3) με καλή θερμομόνωση (τουλάχιστον 150 mm από ορυκτοβάμβακα) χρησιμοποιείται συχνότερα ηλεκτρική ενέργεια. Και η ισχύς του ηλεκτρικού λέβητα είναι σχετικά μικρή - για ένα καλά μονωμένο δωμάτιο για μία μηχανή είναι αρκετά 1.5-2 kW. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μην είναι το χειμώνα για εβδομάδες. Για να θερμάνετε τα ογκομετρικά συνεργεία για πολλά αυτοκίνητα, είναι δυνατόν να εξοπλιστείτε με αυτοματοποιημένο λέβητα, για παράδειγμα με αέριο ή με υγρό καύσιμο.

  Με την αρχή της μεταφοράς θερμότητας, η θέρμανση μπορεί να είναι συνεκτική, καλοριφέρ ή αέρας. Τα συστήματα convector και radiator είναι γνωστά σε όλους - χρησιμοποιούνται σε αστικά πολυώροφα κτίρια. Αλλά η θέρμανση του αέρα στην κατοικία χρησιμοποιείται αρκετά σπάνια. Αλλά ακριβώς η θέρμανση με αέρα είναι προτιμότερη για ένα ιδιωτικό γκαράζ: δημιουργεί έντονη κυκλοφορία αέρα και συμβάλλει στην ταχεία προθέρμανση και ξήρανση τόσο του ίδιου του δωματίου όσο και του μηχανήματος. Τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι η αύξηση του θορύβου.

  Για την οργάνωση της θέρμανσης του αέρα στο γκαράζ για ένα ή δύο αυτοκίνητα είναι αρκετό μόνο ένα θερμαντήρα ανεμιστήρα με υγρό εναλλάκτη θερμότητας. Τέτοιες θερμαντικές συσκευές ανεμιστήρα ονομάζονται επίσης πηνία ανεμιστήρων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατασκευάζονται σε ορθογώνια μεταλλική θήκη ("κουτί"), τοποθετημένη σε τοίχο ή αναρτημένη απευθείας στην οροφή. Ένας άλλος τύπος θερμαντήρα ανεμιστήρα με υγρό εναλλάκτη θερμότητας - κουρτίνα θερμότητας. Αυτή η συσκευή δημιουργεί μια ισχυρή επίπεδη ροή αέρα και βρίσκεται ακριβώς πάνω από την είσοδο του γκαράζ. Όταν οι πόρτες είναι κλειστές, η κουρτίνα λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα και θερμαίνει το δωμάτιο. Και όταν ανοίγουν οι πόρτες, αρχίζει να οδηγεί τη ροή με μεγάλη δύναμη, δημιουργώντας ένα αόρατο πόρτα του αεροπλάνου πύλη από τον αέρα, την πρόληψη της παραγωγής θερμότητας, αλλά δεν εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο του αυτοκινήτου. Αυτό εξοικονομεί θερμότητα.

  Για υπερθέρμανση γκαράζ, το πηνίο ανεμιστήρα και η κουρτίνα αέρα μπορεί να είναι εξοπλισμένος με έναν θερμοστάτη, που σταματά τον ανεμιστήρα ή τη βαλβίδα τριών κατευθύνσεων, που υπερκαλύπτουν τον σωλήνα τροφοδοσίας ψυκτικού όταν η εσωτερική θερμοκρασία 5 C, και για τον επαναπροσανατολισμό του καναλιού παράκαμψης ψυκτικού πίσω στο λέβητα. Στην περίπτωση ενός αυτόνομου λέβητα γκαράζ, ο έλεγχος μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί κλείνοντας τον. Ρυθμίζει ομαλά τη θερμοκρασία του σπάνια χρησιμοποιούμενου αναλογικού ελεγκτή.

  Η JAGA (Βέλγιο) παράγει εξαιρετικά fancoils (Βέλγιο), ο καλός εξοπλισμός παρέχεται από τα VTS CLIMA (Πολωνία), το "MOVEN", το "VEZA" (Ρωσία). Μεταξύ των κατασκευαστών κουρτινών αέρα με εναλλάκτη θερμότητας νερού, θα ήθελα να αναφέρω την αγγλική εταιρεία THERMOSCREENS, το νορβηγικό PYROX (SYSTEMAIR), το σουηδικό FRICO. Το κόστος υλοποίησης της λύσης είναι $ 30-500 ανά 1 kW θερμικής ικανότητας.

  Για θέρμανση με θέρμανση στο γκαράζ επιτρέπεται η χρήση επιτοίχια θερμοσίφωνες (χάλυβας ή χαλκού-αλουμινίου), καθώς και, για παράδειγμα, χαλύβδινα σωληνωτά καλοριφέρ. Για να αποφευχθεί η καταστροφή του συστήματος θέρμανσης ως αποτέλεσμα μια δύσκολη ελιγμών κατά τον καθορισμό αυτοκίνητο στο γκαράζ, θερμαντήρες τοιχώματος είναι καλύτερη για την εγκατάσταση σε ένα ειδικά εξοπλισμένα κόγχες στους τοίχους και στενή - στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του τοίχου - αποσπώμενες οθόνες. Για τον έλεγχο της θερμοκρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, ανέξοδη θερμοστατική κεφαλή, περιορίζοντας τη ροή του ψυκτικού υγρού στις συσκευές θέρμανσης του λέβητα, και ως εκ τούτου την θέρμανση του αέρα στο γκαράζ, όταν η θερμοκρασία του αέρα φθάνει 5 C.

  Μεταξύ των κατασκευαστών θερμαντικά σώματα και τοίχου σωληνωτά θερμαντικά σώματα Αξίζει να σημειωθεί το JAGA εταιρείας (Βέλγιο), «ISOTHERM», «KZTO» (Ρωσία). Τεχνική λύση βάσει του εξοπλισμού (καλοριφέρ, σωλήνες + εγκατάσταση) θα κοστίσει στον πελάτη το ποσό των μέχρι και $ 300 ανά 1 kW θερμικής ενέργειας. Ο λέβητας «νερό» αερόθερμα, κουρτίνες αέρα, θερμάστρες και καλοριφέρ συνδέονται μέσω ενός ενσωματωμένου τοίχο γκαράζ πολλαπλή ντουλάπι, από το οποίο η συντομότερη διαδρομή προς τα θερμαντικά σώματα στο πάχος του σκυροδέματος τσιμεντοκονία δαπέδου ή υπό falshstenami τρέξει το προσαγωγής και επιστροφής γραμμών (συχνότερα μετάλλου-πολυμερούς).

  Θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα

  Το θερμαινόμενο γκαράζ για ολόκληρη την περίοδο του ψύχους μπορεί να γίνει με απευθείας ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης. Σε αυτούς τους χώρους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει την τάση δικτύου των 220 V (αναφερόμενος δεν ξεπλύνετε ξηρό συνεργεία χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση επισκευαστούν οχημάτων, παρά πρόχειρα αποθήκες, στις οποίες, εκτός από την μηχανή, είναι βαρέλια βενζίνης και άλλων εύφλεκτων υγρών). Φυσικά, τα σύρματα θα πρέπει να τραβηχτεί σε γειωμένο μεταλλικό σωλήνες, εξαρτήματα πρέπει να είναι αδιάβροχο και διακόπτες σφραγισμένοι. Προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις των πυρκαγιών και την ηλεκτρική ασφάλεια, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους χώρους πρέπει να γίνεται μέσω ενός διακόπτη ή του κυκλώματος που βρίσκεται έξω από το γκαράζ. Ο λάκκος επιθεώρησης στη χρήση ηλεκτρική θέρμανση, δεν είναι πιθανό να πετύχει - εδώ η τάση του δικτύου πρέπει να είναι κατ 'ανώτατο όριο των 36 V.

  Για την θέρμανση αέρα του γκαράζ ισχύουν Σταθερά ηλεκτρικά πιστόλια και ηλεκτρικές κουρτίνες θερμότητας (γράψαμε για αυτό τον εξοπλισμό στο άρθρο

 • "Στο λίκνο των θερμών ανέμων").

  Πιθανό θέρμανση του γκαράζ με τοποθέτηση σε τοίχο. Ακριβώς όπως οι θερμοσίφωνες για συστήματα θέρμανσης "νερού", τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα στο γκαράζ είναι καλύτερα να εγκατασταθούν σε κόγχες τοίχων, πίσω από αφαιρούμενες οθόνες. Μαζί με ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρικού συστήματος θέρμανσης δαπέδου με βάση ένα καλώδιο θέρμανσης τοποθετημένο σε μια επίστρωση δαπέδου ("ζεστό δάπεδο"). Το καλώδιο μετατρέπει μια ελεύθερη επιφάνεια δαπέδου σε έναν μεγάλο θερμαντήρα χαμηλής θερμοκρασίας, ο οποίος διατηρεί την απαιτούμενη θερμοκρασία στο γκαράζ (5C).

  Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης είναι εξοπλισμένες με θερμοστάτες (ηλεκτρονικές ή διμεταλλικές), οι οποίες διασφαλίζουν την ακριβή συντήρηση της θερμοκρασίας χώρου. Η θερμοκρασία των 5 C, κατά κανόνα, αντιστοιχεί στον τρόπο ψύξης, ο οποίος είναι στους περισσότερους θερμοστάτες. Μία τέτοια συσκευή είναι συνήθως ικανή να ελέγχει μια ομάδα ηλεκτρικών θερμαντήρων.

  Πλήρη σύνολα εξοπλισμού για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού συστήματος θέρμανσης δαπέδου διατίθενται στην αγορά από τις επιχειρήσεις CEILHIT (Ισπανία), ALCATEL (Νορβηγία), ΚΥΜΑ (Σουηδία), DE-VI (Δανία), SIEMENS (Γερμανία), ENSTO (Φινλανδία). Ανάμεσα στα ρωσικά κατασκευαστές αξίζει να σημειωθεί η εταιρεία «SST», «Chuvashkabel», «θερμο» και «Eltek ELECTRONICS». Το κόστος του βασικού εξοπλισμού (καλώδιο ή θέρμανση ματ + θερμοστάτη) για την περιοχή γκαράζ 20 m 2 - από $ 300 έως $ 500. Η μονάδα μπορεί να παρέχεται σε ρωσικές εταιρείες STIEBEL ELTRON (Γερμανία), το DELONGHI (Ιταλία), ΑΤΛΑΝΤΙΚ, SUPRA, THERMOR NOIROT (Γαλλία), NOBO, SIEMENS, ENSTO, FRICO. Το κόστος αυτών των συσκευών είναι $ 80-150 ανά 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Σταθερά πυροβόλα όπλα παράγονται κυρίως στο εξωτερικό. Οι ρωσικές εταιρείες που προσφέρουν εξοπλισμό Veab (Σουηδία), PYROX (Systemair), FRICO. Οι συσκευές αυτού του τύπου αυτοματισμού με το σύστημα και το κόστος εγκατάστασης σε $ 100-300 ανά 1 kW εγκατεστημένης ισχύος.

  Ζεστασιά κατόπιν αιτήματος

  Για την προσωρινή θέρμανση γκαράζ χρησιμοποιείται θερμάστρες πετρελαίου Εάν ένα ιδιωτικό γκαράζ με ένα σταθερό θέρμανσης στη Ρωσία είναι ότι η σπανιότητα, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος της συσκευής για την προσωρινή θέρμανση, αρκετά διαδεδομένη. Οι τεχνίτες έκανε, και στη συνέχεια ένα άλλο και ευρέως διαφημίζεται σπιτικό, δεν είναι ασφαλές θερμοσίφωνες - όλα τα είδη των «ερίφια», κ.λπ. Εν τω μεταξύ, η προσωρινή θέρμανσης (για να είναι σε θέση να ζεσταθεί για να αντικαταστήσει το πετρέλαιο, κρατήστε μικρό επισκευές οχημάτων) στο κατάστημα είναι μεγάλη.. ο αριθμός των φορητών συσκευών θέρμανσης εργοστασιακά, που εργάζονται τόσο σε υγρό καύσιμο και ηλεκτρικό ρεύμα.

  Για παράδειγμα, τα γκαράζ χρησιμοποιούν συχνά πολύ αποδοτικά έμμεσοι θερμαντήρες, που τροφοδοτούνται με καύσιμο ντίζελ ή κηροζίνη. Γκαράζ, ακόμη και χωρίς καύση, θερμαίνονται σε λίγα λεπτά. Με ισχύ 10-20 kW, οι συσκευές αυτές καταναλώνουν μόνο μερικές δεκάδες βατ από την ισχύ του δικτύου - για να οδηγήσουν τον ανεμιστήρα. Εξωτερικά πολύ παρόμοια με τα παλιά πειρατικά όπλα, των οποίων ο φορέας όπλων (δηλαδή το ρεζερβουάρ καυσίμου) είναι σε μικρούς τροχούς. Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι τα προϊόντα καύσης καυσίμου δεν εισέρχονται στο δωμάτιο, αλλά οδηγούνται στο εξωτερικό από την καμινάδα. Η ροή αέρα περνά μέσα από το χώρο μεταξύ των τοιχωμάτων του εναλλάκτη θερμότητας και, θερμαινόμενη, οδηγείται μέσω του ακροφυσίου μέσα στο δωμάτιο.

  Η λειτουργία τέτοιων συσκευών είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, το απόθεμα καυσίμων έχει σχεδιαστεί για 15-16 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Για να διατηρήσετε τη ρυθμισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν απομακρυσμένο θερμοστάτη. Τα σήματα από αυτό τροφοδοτούνται στη μονάδα ελέγχου για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον θερμαντήρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Μεταξύ των κατασκευαστών θερμαντικών συσκευών έμμεσης θέρμανσης υγρών καυσίμων, πρέπει να αναφερθούν οι MASTER (ΗΠΑ), REMINGTON (Κάτω Χώρες) και KUPOL (Ρωσία). Η τιμή του εξοπλισμού είναι $ 10-60 για 1 kW θερμικής ικανότητας.

  Πολύ δημοφιλές στα γκαράζ φορητά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα γεμισμένα με πετρέλαιο. Στην ελάχιστη διαμόρφωση, τα εισαγόμενα καλοριφέρ πετρελαίου κοστίζουν $ 45-150. Στη ρωσική αγορά, οι συσκευές αυτές παρέχονται από VITEK (Αυστρία), TESY (Βουλγαρία), EWT, SIEMENS (Γερμανία), DELONGHI, ΓΕΝΙΚΗ, ΟΜΑΣ (Ιταλία), ECO (Φινλανδία), POLARIS, BINATONE (Ηνωμένο Βασίλειο), WHIRLPOOL (ΗΠΑ). Μεταξύ των ρώσων κατασκευαστών "δοχείων πετρελαίου" θέλω να σημειώσω τα "LUCH", "ELECTROTHERM", "ORION", "ERMPB".

  Για την προσωρινή ζώνη θέρμανσης του γκαράζ με επιτυχία ισχύουν Σταθερές υπέρυθρες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης οροφής. Αυτές οι συσκευές δεν θερμαίνουν τον αέρα, αλλά τα γύρω αντικείμενα (δάπεδο, σώμα του αυτοκινήτου) και ήδη από αυτά η θερμότητα μεταφέρεται στο ίδιο το δωμάτιο. Πολύ κατάλληλο για θέρμανση ξεχωριστού χώρου εργασίας. Όταν ένα άτομο στο γκαράζ πλησιάζει μια υπέρυθρη συσκευή, το δέρμα του αισθάνεται υψηλότερη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία του αέρα του περιβάλλοντος. Η "αισθητή" θερμοκρασία αποτελείται από την πραγματική θερμοκρασία, η οποία διατηρείται μακριά από τον θερμαντήρα, και το λεγόμενο "ακτινικό" πρόσθετο, του οποίου η τιμή μπορεί να είναι 10 C ή ακόμα περισσότερο. Είναι δυνητικά δυνατό να χρησιμοποιηθούν υπέρυθρες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης για τη δημιουργία ενός συστήματος συνεχούς θέρμανσης καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως σαφές με ποιο τρόπο με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής επίπτωση της υπέρυθρης ακτινοβολίας θα επηρεάσει την κατάσταση του χρώματος και του βερνικιού επικάλυψης του σώματος του αυτοκινήτου.

  Εάν το ύψος της οροφής είναι όχι περισσότερο από 2-2.5m και εντατική θέρμανση απαιτείται, πάνω από την θερμαινόμενη περιοχή (π.χ., πάνω από ένα πάγκο εργασίας) μπορεί να τοποθετηθεί υπέρυθρες θερμάστρες χαμηλή θερμοκρασία (θερμοκρασία του θερμαντήρα - 200 C). Πρόκειται για τετράγωνες κασέτες ενσωματωμένες στην οροφή. υπέρυθρες θερμάστρες υψηλής θερμοκρασίας (θερμοκρασία του θερμαντήρα 200-750 C) συνδέθηκε με το ανώτατο όριο ή να κρεμαστεί στον καλωδίων σε περισσότερα από 3 m. Αυτή η συσκευή σχηματίζεται από ένα ορθογώνιο μεταλλικό περίβλημα, όπου τα θερμαντικά στοιχεία στερεώνονται με μεταλλικά ανακλαστήρες κατοπτρική.

  Σήμερα στη Ρωσία μπορείτε να αγοράσετε θερμάστρες IR τόσο των ξένων όσο και των εγχώριων εταιρειών. Μεταξύ των παραγωγών είναι οι εταιρείες FENIX (Τσεχική Δημοκρατία), ECOLINE, MOVEN (Ρωσία), EWT, FRICO, PYROX. Ο εισαγόμενος εξοπλισμός είναι ακριβότερος από τον οικιακό εξοπλισμό σε 1,5-2 φορές. Σε γενικές γραμμές, η εξάπλωση των τιμών - από $ 50 έως $ 200 ανά 1 kW της εξουσίας.

  Αερόθερμο με ένα ισχυρό εναλλάκτη θερμότητας νερού παραγωγής Systemair (Σουηδία) θερμαντήρας των ΑΒΟ «Veza» (ρωσικά) είναι σε θέση να θερμάνει το συνολικό εμβαδόν γκαράζ των 100 m 2 ιδιωτικές θέρμανση γκαράζ μέσω θερμοσίφωνα. Βρείτε το σωστό μοντέλο για το θερμοσίφωνα μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέγεθος δωματίου για την εξουσία, είναι μόνο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο θόρυβος που παράγεται από αυτή τη μονάδα δεν θα διαταράξουν το νοικοκυριό ύπνου Αυτή η αυλαία του αέρα είναι εξοπλισμένο με έναν εναλλάκτη θερμότητας νερού υψηλής θερμοχωρητικότητας «KZTO»
  Ο ηλεκτρικός λέβητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μεμονωμένο σύστημα θέρμανσης νερού του γκαράζ

  Από την πλευρά του ανέμου

  Θέλουμε να τονίσουμε ότι το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο σε οποιοδήποτε γκαράζ, ανεξάρτητα από το αν θερμαίνεται ή όχι. Το σύστημα φυσικού αερισμού, κατά κανόνα, παρέχεται σε γκαράζ που δεν θερμαίνεται και δεν θερμαίνεται περιοδικά. Τα ενσωματωμένα και προσαρτημένα θερμαινόμενα συνεργεία για σπίτια είναι καλύτερα εξοπλισμένα με ένα πιο αποδοτικό και προβλέψιμο σύστημα μηχανικού αερισμού.

  Το πιο απλό και χαμηλό κόστος είναι το σύστημα φυσικού αερισμού του γκαράζ. Δεν καταναλώνει ηλεκτρισμό. Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος - η εξάρτηση από καιρικές συνθήκες - θερμοκρασία του αέρα, κατεύθυνση του ανέμου και ταχύτητα Σύστημα Εξαερισμού Φυσικού Αερίου - το πιο απλό και χαμηλό κόστος: δεν απαιτεί περίπλοκο ακριβά εξοπλισμό και κατανάλωση ενέργειας. Το μόνο που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία, - σωλήνας αμιαντοτσιμέντου είναι 150-200 mm σε διάμετρο, ένα εκτροπέα για σωλήνες ελεύθερο ύψος (τα οποία ενισχύουν την πρόσφυση και να προστατεύσει το δωμάτιο από βροχή) και μία γρίλια δύο-πρόσληψης (Οργανισμός για παροχή φρέσκου εξωτερικού αέρα μέσα στο δωμάτιο μέσω ενός τοιχώματος ή στην είσοδο πύλη). Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα.

  Η αποτελεσματικότητα του συστήματος φυσικού αερισμού του γκαράζ εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Η πρώτη και η πιο σημαντική είναι η διαφορά στις θερμοκρασίες του εξωτερικού (ατμοσφαιρικού) και του εσωτερικού αέρα. Στο γκαράζ, ειδικά αφού τοποθετήθηκε σε ένα αυτοκίνητο με "καυτό" κινητήρα, η θερμοκρασία είναι πάντα αισθητά υψηλότερη από ό, τι έξω. Ο βαρύτερος φρέσκος αέρας εισέρχεται στο κτίριο με βαρύτητα - μέσα από τις γρίλιες εισαγωγής και επίσης μέσα από τις ρωγμές κάτω και ανάμεσα στις πύλες των φύλλων - και μετατοπίζει λιγότερο πυκνό ζεστό αέρα μέσω του σωλήνα εξάτμισης.

  Ο δεύτερος παράγοντας είναι η διαφορά στις πιέσεις αέρος μεταξύ του σημείου παροχής αέρα και της διάταξης εξαγωγής (εκτροπέα) που είναι εγκατεστημένη στην οροφή. Η ελάχιστη διαφορά ύψους μεταξύ της επιφάνειας εισαγωγής αέρα στους χώρους (το επίπεδο εγκατάστασης των πλεγμάτων τροφοδοσίας) και η εκτόξευσή του (επίπεδο της κεφαλής του σωλήνα εξαγωγής) πρέπει να είναι 3 m.

  Και, τέλος, ο τρίτος παράγοντας είναι η πίεση του αέρα. Από την προς τα εμπρός (προς τον άνεμο), οι πλευρές του γκαράζ είναι ανυψωμένες, και στις γωνίες και συχνά στην οροφή - χαμηλή πίεση. Ως εκ τούτου, είναι εύλογο να τοποθετηθούν τα πλέγματα τροφοδοσίας από την κύρια κατεύθυνση του ανέμου. Όσο ισχυρότερη είναι η αιολική ενέργεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείται στις γρίλιες και τόσο περισσότερος αέρας θα εισέλθει στο δωμάτιο.

  Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος φυσικού αερισμού του γκαράζ είναι ότι η λειτουργία του εξαρτάται από τις μεταβλητές: θερμοκρασία αέρα, κατεύθυνση και ταχύτητα ανέμου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το καλοκαίρι τέτοια συστήματα είναι συχνά αναποτελεσματικά.

  Τα μηχανικά συστήματα εξαερισμού απαιτούν τη χρήση ειδικού εξοπλισμού εξαερισμού (ανεμιστήρες, θερμαντήρες, συσκευές αυτοματισμού) και καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, δεν εξαρτώνται από τις ιδιοτροπίες της φύσης και είναι εγγυημένα (βεβαίως, με την ύπαρξη τροφοδοσίας) να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ που απαιτείται από το SNiP, ανεξάρτητα από την κατάσταση του περιβάλλοντος περιβάλλοντος.

  Η πιο απλή και δημοκρατική λύση είναι Το σύστημα μηχανικού αερισμού με φυσικό πρόσληψη αέρα και ενεργή εξαγωγή. Στην πραγματικότητα, συνδυάζει φυσικό και μηχανικό αερισμό. Και για την πλήρη λειτουργία του χρειάζεται μόνο μερικές δεκάδες βατ ηλεκτρικής ενέργειας - για να περιστρέψετε τον κινητήρα του ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Αλλά ακόμα και αν διακοπεί προσωρινά η τροφοδοσία του γκαράζ, ένα τέτοιο σύστημα θα διατηρήσει εν μέρει την αποτελεσματικότητά του.

  Εξαερισμός μάσκα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο σύστημα του φυσικού αερισμού (κατά προτίμηση από χάλυβα - που είναι πιο πιθανό να προστατεύουν το γκαράζ από βανδάλους) τοποθετούνται στο κάτω μέρος αυτής της θύρας ή επί των πλευρικών τοιχωμάτων του γκαράζ, έτσι ώστε φρέσκο ​​αέρα φύσηξε πυθμένα και το σώμα της μηχανής. Ωστόσο, με αυτή τη διάταξη, το χιόνι και η υγρασία μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο μέσα από τις γρίλιες. Για να απαλλαγούμε από αυτό το ανεπιθύμητο φαινόμενο, το σύστημα λήψης αέρα της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής με φυσικό εισροής μπορεί να διεξάγεται μέσω μιας στήλης ειδικής εισαγωγής αέρα (συχνά γίνονται τενεκετζής απευθείας επί τόπου), με ύψος περίπου 2 μ. Είναι προσαρτημένη στο εξωτερικό τοίχωμα ή τοποθετημένο σε απόσταση από το γκαράζ και επικοινωνεί με το δωμάτιο με ένα κανάλι αέρα.

  Ένας ηλεκτρικός αξονικός ανεμιστήρας με προστατευτικό (κατά προτίμηση ανθεκτικό σε βαντάλια) πλέγμα χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Είναι στερεωμένο στο άνοιγμα σε ένα από τα τοιχώματα του γκαράζ (αν είναι δυνατόν στο πάνω μέρος του τοίχου). Η δεύτερη επιλογή είναι ένας ανεμιστήρας εξάτμισης στην οροφή (για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η μονωμένη σφραγισμένη μονάδα διόδου μέσω της οροφής, ενώ κατά τη λειτουργία είναι απαραίτητο να θυμάστε να καθαρίζετε την επιφάνεια από το χιόνι).

  Δυστυχώς, σε ένα σύστημα μηχανικής εξαερισμού με φυσική εισροή (ωστόσο, όπως συμβαίνει και σε ένα σύστημα φυσικού αερισμού), ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο χωρίς προθέρμανση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τοπική υπερψύξη του γκαράζ. Επιπλέον, ο αέρας που αντλείται στο δωμάτιο δεν καθαρίζεται από τη σκόνη.

  Οι απαριθμούμενες ελλείψεις σχεδόν στερούνται ένα μηχανικό σύστημα εξαερισμού στο οποίο η εισροή καθαρού αέρα και η αφαίρεση των αναλωμένων (ανακυκλοφορούντων) εκτός του γκαράζ διεξάγονται από ανεξάρτητες μηχανικές συσκευές - συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα οποία συνδυάζονται μόνο σε επίπεδο αυτόματου ελέγχου και λογισμικού.

  Εγκατάσταση τροφοδοσίας για το γκαράζ συνήθως συναρμολογείται από ξεχωριστά στοιχεία (ενότητες). Φρέσκο ​​εξωτερικός αέρας τροφοδοτείται μέσα στο δωμάτιο μέσω του τοιχώματος τοποθετημένο (σε 2-3 m πάνω από το έδαφος), γρίλιας αναρρόφησης. Με αγωγό εξαερισμού (εύκαμπτο αγωγό) ροή κατευθύνεται εντός της μονάδας παροχής που αποτελείται από ένα δομοστοιχείο κασέτα φίλτρου (που διέρχεται από αυτό, ο αέρας καθαρίζεται από τη σκόνη), έναν ανεμιστήρα που ακολουθείται από μια ηλεκτρική μονάδα θέρμανσης (η οποία θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα σε θερμοκρασία 5 C, εάν είναι απαραίτητο). Αντί του ηλεκτρικού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας θερμοσίφωνας, ο οποίος συνδέεται με τον λέβητα. Χάρη στην εισροή της λειτουργίας θέρμανσης αέρα ρύθμισης μέρος (μερικές φορές εντελώς) αναλαμβάνει τη λειτουργία θέρμανσης.

  Η θερμαινόμενη ροή αέρα τροφοδοτείται μέσω ενός εύκαμπτου αγωγού στη μονάδα διανομής αέρα. Είναι που στο πάτωμα ένα σωλήνα χάλυβα, το οποίο μπορεί να τρυπηθεί σχισμή για την παροχή του αέρα κάτω από το πάτωμα του οχήματος και στις πλευρές της τοποθετείται πάνω από το κεφάλι ή κάγκελα. Για την εξαίρεση προσχέδια προμηθεύσει κατανομής αέρα μπορεί να οργανωθεί μέσω μίας ή δύο κατακόρυφες διάτρητες στήλες διανομής αέρα.

  Σύστημα εξάτμισης στο γκαράζ - Πρόκειται για έναν αξονικό ανεμιστήρα τοίχου με προστατευτική μάσκα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα δύο ταχυτήτων. Με χαμηλή ταχύτητα, παρέχει απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο στην τυπική (υπολογισμένη) λειτουργία. Η δεύτερη ταχύτητα μπορεί να ενεργοποιηθεί από το σύστημα αυτοματισμού, στο σήμα από τον αισθητήρα CO μονοξειδίου του άνθρακα, σε περίπτωση υπέρβασης της μέγιστης επιτρεπόμενης συγκέντρωσης στο γκαράζ.

  Είναι δυνατή η αγορά μιας εγκατάστασης τροφοδοσίας όχι με ξεχωριστά στοιχεία, αλλά με συλλογή (κηροπήγιο). Στη συνέχεια, σε αυτό ήδη στο εργοστάσιο-κατασκευαστής θα συνδυάσει το φίλτρο αέρα, τον ανεμιστήρα και τον ηλεκτρικό θερμαντήρα του αέρα. Το πλεονέκτημα των μονάδων monoblock είναι ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή τους είναι συντονισμένα από την άποψη της ισχύος και τοποθετούνται σε θήκη απορρόφησης θορύβου. Απλά πρέπει να συνδέσετε τους αεραγωγούς. Το μειονέκτημα είναι το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης (κοστίζει λίγο περισσότερο από ένα σπονδυλωτό).

  Ένα άλλο ενδιαφέρον και πολύ ελπιδοφόρο για χρήση σε μεγάλα γκαράζ τύπου συστήματα εξαερισμού μονομπλόκ - Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής με σύστημα ανάκτησης θερμότητας πλάκας. Το περίβλημα των εν λόγω διατάξεων που έχουν τοποθετηθεί προσφοράς και εξάτμισης ανεμιστήρες, ηλεκτρική θερμάστρα για τη θέρμανση του φρέσκου αέρα και τα φίλτρα. Ωστόσο, η κύρια ιδιαιτερότητα αυτής της τεχνολογίας, η καρδιά του - ο πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας με τον οποίο θερμότητα από διέρχεται από το ρεύμα αέρος φυτού καυσαέρια μεταφέρονται στον αέρα τροφοδοσίας. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να «οδηγούν» την θερμαντήρα αέρα τροφοδοσίας σε πλήρη ισχύ - είναι απαραίτητη μόνο σε ακραίο κρύο. Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος της θέρμανσης του ρεύματος τροφοδοσίας το χειμώνα, αλλά συχνά σε πολύ κρύο παγωμένος προσωρινά (λίγα λεπτά ή ώρες σε μια ημέρα) χάνοντας τους «απενεργοποιημένη.» Η πραγματική εξοικονόμηση μπορεί να ανέλθει σε περίπου 50% (για παράδειγμα, για την ηλεκτρική ενέργεια αντί για 10 000 ρούβλια. Πρέπει να πληρώσει 5.000 ρούβλια. Ανά έτος). Για την παροχή και την αφαίρεση του αέρα στην περίπτωση της μονάδας διαχείρισης αέρα με πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας θα πρέπει να εξοπλίσουν τις εγκαταστάσεις των δύο ανεξάρτητων δικτύων, παροχής και της εξάτμισης αεραγωγούς.

  Μεταξύ των κατασκευαστών του εξοπλισμού εξαερισμού (ανεμιστήρες, φίλτρα, θερμάστρες, ψησταριές, διαχείρισης αέρα και διαχείρισης αέρα μονάδες), σημειώνουμε η εταιρεία Systemair, OSTBERG, PM-LUFT (Σουηδία), Remak (Τσεχική Δημοκρατία), MAICO VENTILATOREN, Rosenberg, TROX (Γερμανία), ΔΕΚ ( Κάτω Χώρες), IMP KLIMA (Σλοβενία), XPELAIR. Για ενιαίο γκαράζ (όγκος - από 60 έως 80 κυβικά μέτρα) κόστους τεχνικών λύσεων (εξοπλισμός, προμήθειες, υλοποίηση) είναι: για φυσικό εξαερισμό - από $ 50 έως $ 200, για ένα σύστημα με ένα ανεμιστήρα εξάτμισης - μέχρι $ 400 στην περίπτωση της εξαερισμού της προσφοράς modularization εξοπλισμού που βασίζεται - $ 1000-1500. Το κόστος του εξοπλισμού του συστήματος αερισμού βάσει της προσφοράς και της εγκατάστασης καυσαερίων (κατάλληλο εξοπλισμό, αγωγών, τενεκετζής εργασίας και εγκαταστάτες, και άλλοι.) Κυμαίνονται από $ 2500 έως $ 5000. Το κατώτερο όριο της τιμής αφορά τις τεχνικές λύσεις που εφαρμόζονται βάσει του οικιακού εξοπλισμού, άνω limit - σε επιλογές που χρησιμοποιούν ξένη τεχνολογία.

  Από το φθηνό για να ζεσταθεί το γκαράζ;

  Για να εξασφαλιστεί ένα αποδεκτό επίπεδο άνεσης δεν χρειάζεται ένα πολύ ζεστό γκαράζ, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να θερμάνει το δωμάτιο σε θερμοκρασία δωματίου. Διάφορες μέθοδοι θέρμανσης του γκαράζ δίπλα στους οικιακούς και βοηθητικούς χώρους του σπιτιού είναι κοινές. Σκεφτείτε περισσότερο από το γκαράζ για τη θέρμανση το χειμώνα, ποιες είναι οι λύσεις, πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

  Είτε πρόκειται για τη θέρμανση ενός γκαράζ - για και αντίθετα;

  Εάν το τροχόσπιτο είναι στο σπίτι, συνήθως εκτελεί πρόσθετες λειτουργίες. Η θερμοκρασία του αέρα είναι συνήθως 5-8 βαθμοί Κελσίου. Η θετική θερμοκρασία διατηρείται αναγκαστικά όταν το νερό τροφοδοτείται στο δωμάτιο και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να καλύπτεται η παροχή νερού το χειμώνα.

  Για οικονομικούς λόγους θεωρείται ότι κατά την περίοδο θέρμανσης η θερμοκρασία στο γκαράζ δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 8 ° C. Αν το αυτοκίνητο έχει κεντρική θέρμανση από το σπίτι, το ψυγείο πρέπει να διαθέτει θερμοστάτη. Η θέρμανση του γκαράζ δεν απαιτεί πάντα την εγκατάσταση ενός θερμαντήρα συνδεδεμένου με το σύστημα οικοδόμησης κατοικίας, υπάρχουν και άλλες επιλογές που έχουν οικονομικά πλεονεκτήματα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Η θέρμανση του γκαράζ έχει υποστηρικτές και αντιπάλους.

  • λένε ότι η υψηλή θερμοκρασία στο θερμαινόμενο γκαράζ συμβάλλει στη διάβρωση του χάλυβα που προκαλείται από αλάτι, το οποίο το χειμώνα πασπαλίζουν το δρόμο και που στη συνέχεια συσσωρεύονται σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου.
  • θέρμανση αυξάνει το κόστος της κατασκευής - είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του εξοπλισμού θέρμανσης?
  • Η ενέργεια (καύσιμο) που απαιτείται για θέρμανση δεν είναι φθηνή.

  Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η θέρμανση του γκαράζ δεν έχει νόημα, αν αυτό είναι μόνο ένας χώρος στάθμευσης.

  Από την άλλη πλευρά, η θέρμανση έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • είναι πιο ευχάριστο να μπαίνεις σε ένα ζεστό αυτοκίνητο χωρίς να σπαταλάς χρόνο, να καταφέρεις να καθαρίσεις το χιόνι, τον πάγο.
  • Το γκαράζ συχνά εξυπηρετεί όχι μόνο ως καλυμμένο χώρο στάθμευσης, αλλά και ως αποθηκευτικός χώρος για ποτά, χημικά που δεν μπορούν να αποθηκευτούν σε αρνητική θερμοκρασία.
  • πολλά συνεργεία αυτοκινήτων χρησιμοποιούν ως συνεργείο.

  Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι επιθυμητό να θερμανθεί το δωμάτιο για τα αυτοκίνητα.

  Ο λιγότερο πειστικός λόγος για τη θέρμανση είναι η φροντίδα για τη μακροζωία του αυτοκινήτου. Δεν είναι πολύ χρήσιμο για τα αυτοκίνητα, αν είναι κατεψυγμένο το χειμώνα και απόψυξη από τις προθέσεις με το αλάτι, το οποίο ψεκάζεται με πάγο, το χιονισμένο δρόμο. Αν και τα σύγχρονα αυτοκίνητα προστατεύονται καλύτερα από τη διάβρωση, το σώμα είναι κατασκευασμένο από λεπτότερο φύλλο από πριν. Ζεστά γκαράζ αυτοκινήτων μπορεί να κάνει περισσότερη βλάβη, επιταχύνοντας τη διάβρωση του σώματος.

  Φωτογραφία 1. Αυτό το γκαράζ αυτοκινήτων δεν θερμαίνεται, αλλά θα προστατεύσει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων το χειμώνα από τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόξεση του πάγου, την άρση του χιονιού.

  Φωτογραφία 2. Οι ιδιοκτήτες αυτών των γκαράζ αποφάσισαν να θερμάνουν το δωμάτιο, εγκατέστησαν μια θερμάστρα. Ίσως έκαναν θέρμανση λόγω φόβων για το πάγωμα της ύδρευσης.

  Οικονομική θέρμανση

  Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να θερμάνουν το γκαράζ που επισυνάπτεται στο σπίτι, εξηγώντας την απόφαση από το γεγονός ότι θα είναι πιο ζεστό στο σπίτι (φωτογραφία 3). Αυτό είναι λογικό. Αλλά το όφελος αυτό επιτυγχάνεται με υψηλή τιμή. Είναι δύσκολο να θερμανθεί ένα γκαράζ για 2 αυτοκίνητα, όπου η πύλη ανοίγει 4 φορές την ημέρα. Είναι καλύτερα, όταν στο μεγάλο γκαράζ είναι τοποθετημένες οι δύο πύλες (φωτογραφία 4), αλλά ακόμη και μαζί τους δεν θα υπάρξουν σημαντικές ποιοτικές αλλαγές στη συγκράτηση της θερμότητας.

  Φωτογραφία 3. Θερμαινόμενα διπλά μεγάλα γκαράζ αυτοκινήτων - δεν είναι μια λογική λύση, με ισχυρούς παγετούς, ψύχεται έντονα αρκετές φορές την ημέρα όταν ανοίγετε μια μεγάλη πύλη.

  Φωτογραφία 4. Είναι λογικότερο να γίνονται 2 εισόδους σε ένα μεγάλο γκαράζ. Κατά την είσοδο ή την έξοδο από κάθε αυτοκίνητο, ανοίγει μόνο το ήμισυ του "τοίχου".

  Ακόμη και αν το γκαράζ είναι κλειστό, ένας τοίχος ή μια πύλη είναι αρκετές φορές λιγότερο μονωμένος από τους άλλους, οπότε η απώλεια θερμότητας είναι μεγάλη, ακόμη και αν η πύλη έχει μεγάλες παραμέτρους θερμομόνωσης. Αποδεικνύεται ότι η θέρμανση ενός μεγάλου γκαράζ κοντά στο σπίτι είναι ακριβό και περίπλοκο.

  Οι ιδιοκτήτες ενός θερμαινόμενου γκαράζ, εκτός από την εγκατάσταση ενός θερμαντήρα, είναι σημαντικό να μονώνονται τα τοιχώματα που γειτνιάζουν με το υπόλοιπο σπίτι, και το ανώτατο όριο, αν υπάρχουν καθιστικά (Εικ. 1).

  Εικ.1. Για να θερμάνετε οικονομικά το γκαράζ το χειμώνα, είναι απαραίτητο να μονώσετε επιπλέον τον εσωτερικό τοίχο και την οροφή με διογκωμένο πολυστυρόλιο. Οι εξωτερικοί τοίχοι του γκαράζ είναι μονωμένοι, όπως και το υπόλοιπο σπίτι.

  Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του κρύου γκαράζ και των θερμαινόμενων χώρων του σπιτιού - οι τοίχοι και η οροφή πρέπει να είναι μονωμένοι. Αυτό θα μειώσει την απώλεια θερμότητας από τον θερμαινόμενο χώρο. Η θερμομόνωση πρέπει να τοποθετηθεί στην κρύα πλευρά του διαμερίσματος - από την πλευρά του γκαράζ. Εάν το γκαράζ δεν θερμαίνεται, τα διαχωριστικά πρέπει να είναι μονωμένα. Ο συντελεστής απώλειας θερμότητας U πρέπει να φτάσει την τιμή:

  • για τοίχους - όχι περισσότερο από 0,30,
  • για την οροφή - 0,25 W / (m².K).

  Ακόμη και αν το γκαράζ θερμαίνεται, η διαφορά θερμοκρασίας και στις δύο πλευρές του χωρίσματος που το χωρίζει από τα θερμαινόμενα δωμάτια υπερβαίνει τους 8 ° C. Έτσι, ο τοίχος και η οροφή πρέπει να έχουν συντελεστή απώλειας θερμότητας U (max) = 1 W / (m².K). Το πάχος του στρώματος μόνωσης που επιβάλλεται σε αυτά, συνήθως δεν υπερβαίνει τα 10 cm.

  Συνεργεία ποτέ δεν θα είναι ζεστό (φωτογραφία 5), όπως και τα άλλα δωμάτια του σπιτιού, μεταξύ των οποίων δεν κάνουν επιπλέον μόνωση.

  Φωτογραφία 5. Αρκετά μικρή απόσταση από την πύλη, έτσι ώστε το θερμαινόμενο γκαράζ να αρχίσει να κρυώνει γρήγορα.

  Χρήσιμες συμβουλές. Δεν είναι πάντα χρήσιμο να ζεσταθεί το τροχόσπιτο. Για να διατηρήσετε τη θερμότητα στο σπίτι μόνωση τοίχων με μόνωση αρκετό που τους χωρίζει από το υπόλοιπο του σπιτιού, καθώς και το ανώτατο όριο, εφόσον βρίσκεται πάνω από το σαλόνι γκαράζ. Η απομόνωση δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλη όσο σε άλλους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού. Πάντα μη θερμαινόμενο χώρο για τα αυτοκίνητα θα buffer μέρη του σπιτιού, σε επαφή μαζί του, η οποία όχι μόνο θα θερμοκρασία είναι υψηλότερη από ό, τι εκτός, αλλά το εσωτερικό τμήμα δεν έχει πρόσβαση στον άνεμο, την πρόσοψη ψύξης.

  Είναι επιθυμητό να μονώνεται η πύλη. Θα χρειαστεί θερμική μόνωση, η οποία επιτρέπει την προστασία της εσωτερικής επιφάνειας του φύλλου της πόρτας από τον παγετό.

  Οικονομική θέρμανση, επιλογές καυσίμων

  Εάν αποφασιστεί να γίνει ένα γκαράζ θερμαίνεται, αξίζει να εξεταστούν διάφορες λύσεις.

  Εξάλειψη των θερμικών απωλειών

  Το πρώτο βήμα, βοηθώντας να απαλλαγούμε από το κρύο - την εξάλειψη των υπερβολικών ρευμάτων. Συνιστάται η χρήση ακρυλικής σιλικόνης ή πολυστυρενίου για κουφώματα, επειδή το παράθυρο είναι η πηγή απώλειας πολύτιμης θερμότητας.

  Λίγο πιο ανησυχίες για τους ιδιοκτήτες του μεταλλικού γκαράζ, όπου οι συνδέσεις δομικών στοιχείων σπάνια είναι ακριβείς. Ένα σφραγισμένο γκαράζ δεν είναι απόλυτο καλό. Το σημείο είναι στην υγρασία που υπάρχει εδώ σε αφθονία. Η έλλειψη αερισμού συμβάλλει στην υγρασία, τη διάβρωση του μεταλλικού φύλλου του αυτοκινήτου. Είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τον ελάχιστο εξαερισμό, ανοίγοντας προσωρινά το παράθυρο, την πόρτα.

  Θέρμανση του γκαράζ με ηλεκτρικό ρεύμα

  Μια συχνή επιλογή είναι η φορητή θέρμανση. Ένας δημοφιλής φθηνός θερμαντήρας είναι ηλεκτρικοί θερμαντήρες. Οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες αποτελούνται από έναν θερμαντήρα και έναν αξονικό ανεμιστήρα, υπεύθυνο για την ταχεία εξάπλωση της θερμότητας στο δωμάτιο. Οι θερμαντήρες για χρήση στο γκαράζ έχουν συνήθως μεταλλικό περίβλημα με πλαστική λαβή για εύκολη μεταφορά. Μικρό μέγεθος, βάρος - τα κύρια πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών θερμαντήρων. Επιλέγοντας μια θερμάστρα, αξίζει να μάθετε αν έχει ρυθμιζόμενη ισχύ, θερμοστάτη.

  Οι θερμαντήρες για τεχνικούς χώρους κοντά στο σπίτι χαρακτηρίζονται από υψηλή θερμική ισχύ σε σύγκριση με εγχώριες αναλογίες. Μικρές θερμάστρες μετατρέπουν σε θερμότητα 3-5 kW ηλεκτρικής ενέργειας, επιτρέποντας αποτελεσματικά τη θέρμανση των δωματίων των 20-25 τετραγωνικών μέτρων. Τα βασικά μοντέλα των σύγχρονων θερμαντήρων μπορούν να αγοραστούν σε μια ελκυστική τιμή. Λόγω της υψηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, η θέρμανση αυτή είναι αρκετά δαπανηρή.

  Θέρμανση με αέριο

  Η χρήση αεριοσκαφών αερίου είναι πιο αποτελεσματική από την ηλεκτρική θέρμανση. Το καύσιμο αερίου παρέχεται από μπαλόνι προπανίου ή βουτανίου. Λόγω της υψηλής θερμιδικής αξίας των πρώτων υλών και της καύσης οξυγόνου, οι θερμαντήρες αερίου επιτυγχάνουν εξαιρετικά υψηλή μεταφορά θερμότητας - μέχρι και αρκετές δεκάδες κιλοβάτ.

  Οι φτηνοί θερμαντήρες αερίου με θερμοστάτη είναι 1,5-2 φορές ακριβότεροι από έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα.

  Προσοχή παρακαλώ! Η μέθοδος θέρμανσης αερίου θα απαιτήσει συνεχή πρόσβαση αέρα - ημιυπαίθριες, αεριζόμενες αίθουσες. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα της φορητής θέρμανσης αερίου.

  Οι συσκευές αερίου είναι σχεδιασμένες για θέρμανση ανοιχτών χώρων, δωμάτια με καλό εξαερισμό. Δεν απαιτούν καμινάδες, είναι απαραίτητο να υπάρχει παροχή αέρα που να εξασφαλίζει την καύση. Οι θερμαντήρες αερίου χρησιμοποιούνται για εργαστήρια θέρμανσης, μεγάλα αυτογραφικά εργαστήρια, όπου απαιτούνται ενεργειακά αποδοτικές συσκευές για την ταχεία επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι θερμαντήρες αερίου είναι ιδανικοί για τα φυτά εσωτερικού χώρου - κατά την καύση οξυγόνου, απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση. Η συσκευή πρέπει να είναι εξοπλισμένη με:

  • ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα,
  • έλεγχος φλόγας.

  Φούρνος απόβλητου φούρνου

  Εάν υπάρχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο μέρος της εργασίας, μπορείτε να θερμαίνετε το γκαράζ με μια σόμπα πετρελαίου. Αυτή είναι μια δημοφιλής λύση στο θέμα της φτηνής θέρμανσης. Η απόδοση των κλιβάνων στο χρησιμοποιημένο πετρέλαιο είναι παρόμοια με εκείνη των θερμαντήρων αερίου. Ο κλίβανος μπορεί εύκολα να αυξήσει τη θερμοκρασία ακόμη και σε μεγάλα καταστήματα.

  Φτηνές σόμπες μπορούν να αγοραστούν για 25.000 ρούβλια. Αξίζει να εξεταστεί η επιλογή ενός κλιβάνου με κλειστό θάλαμο καύσης και καμινάδα. Αυτή είναι μια βολική, ασφαλής λύση.

  Οι κάμινοι απορριμμάτων φούρνου είναι το λιγότερο κινητό από όλες τις συσκευές που θεωρούνται λόγω του μεγάλου βάρους τους. Ευτυχώς, πολλοί φορητοί φούρνοι είναι εγκατεστημένοι σε ένα κινητό ράφι.

  Βίντεο

  Συμπέρασμα
  Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αναρωτιούνται εάν είναι απαραίτητη η θέρμανση του γκαράζ. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να θερμάνετε αυτό το δωμάτιο. Το χειμώνα, ένα γκαράζ αυτοκινήτων εξακολουθεί να είναι πολύ θερμότερο από έξω, θα προστατεύει το αυτοκίνητο από τον πάγο, το χιόνι, εκτός από το χρόνο που χρειάζεται για να περάσετε το πρωί με τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, το ζέσταμα του κινητήρα, την καμπίνα στο ακραίο κρύο. Ακόμη και σε ένα αποσπασμένο γκαράζ, η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν μόνο όταν ο παγετός διαρκεί λίγο. Η θέρμανση του γκαράζ απαιτεί τη μόνωση των τοίχων, της οροφής, των παραθύρων, των πύλων.

  Για να επιλέξετε το σωστό τύπο θέρμανσης, είναι σημαντικό να εκτιμήσετε σωστά την αναμενόμενη ένταση χρήσης, το μέγεθος του δωματίου:

  • Για την περιοδική θέρμανση του χώρου συνιστάται η χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού.
  • σε μεγάλα δωμάτια, εργαστήρια, καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων, είναι καλύτερο να δίνετε προσοχή στο αέριο, στους θερμοσίφωνες.