Вентпортал

Δημοσιεύτηκε Τετ, 06/06/2007 - 12:50 από τον συντάκτη

Γκαράζ αερισμού - είναι απαραίτητο;

Υπάρχει μια κοινή γνώμη ότι στα "ζεστά αυτοκίνητα γκαράζ δεν ζουν πολύ".

Η εξήγηση είναι απλή. Τις περισσότερες φορές, κατά την κατασκευή ενός θερμαινόμενου γκαράζ, δεν παρέχεται αερισμός και εγκαθίστανται θερμαντικά σώματα, τα οποία δεν αποθηκεύουν. Οι μπαταρίες θερμαίνουν τον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου, με την πρώτη ματιά, μια άνετη θερμοκρασία. Όταν το αυτοκίνητο φτάσει σε ένα τέτοιο γκαράζ, το αυτοκίνητο παραδίδει χιόνι, βρωμιά, αλάτι που προσκολλάται στο κάτω μέρος. Δεν παρέχονται μέσα απομάκρυνσης υγρασίας και αποστράγγισης στο γκαράζ. Η εξωτερική υγρασία που εισάγεται από το αυτοκίνητο θα είναι στο γκαράζ και θα είναι 100% σχετική υγρασία. Μην ξεχνάτε την εξάτμιση των καυτών ελαίων, χρωμάτων, οξειδωτικών, κλπ. Επίσης, όταν ο κινητήρας λειτουργεί, απελευθερώνεται μονοξείδιο του άνθρακα. Για οξειδωτικές διαδικασίες στο σώμα, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες.

Ας εξετάσουμε τρεις παραλλαγές αερισμού του γκαράζ:

 • φυσικό αερισμό του γκαράζ
 • συνδυασμός εξαερισμού του γκαράζ (μηχανικό σύστημα εξάτμισης, φυσικό σύστημα τροφοδοσίας)
 • μηχανικό αερισμό του γκαράζ
 • ανύψωση, αναλογική, αφενός, η διαφορά πυκνότητας μεταξύ αφαιρεθέντος και εξωτερικού αέρα, αφετέρου, το ύψος του ορυχείου.
 • ταυτόχρονη επίδραση του ανέμου στο τμήμα εξόδου του άξονα εξαερισμού και στις προσόψεις του κτιρίου. θερμομόνωση του αγωγού.
 1. Η διαφορά μεταξύ των θερμοκρασιών του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. Η εσωτερική θερμοκρασία, στο γκαράζ, είναι πολύ υψηλότερη από την εξωτερική θερμοκρασία. Ο βαρύτερος και πυκνός καθαρός αέρας μέσω των πτερυγίων εισαγωγής έρχεται από κάτω από τη βαρύτητα και αντικαθιστά τον λιγότερο πυκνό αέρα εξαγωγής.
 2. μια διαφορά πίεσης αέρα μεταξύ δύο σημείων :. σημείο εισροής (σημείο φυσώντας σχάρα και κουκούλα σειράς (γρίλιες καυσαερίων) Για να είναι αποτελεσματικό γκαράζ εξαερισμού θα πρέπει να παρατηρηθεί ελάχιστη διαφορά των 3 μέτρων (όπως φαίνεται στο σχήμα)..
 3. Πίεση ανέμου. Από την πλευρά του ανέμου θα υπάρχει πάντα αυξημένη πίεση, και στην προς τα πίσω πλευρά θα μειωθεί. Ως εκ τούτου, συνιστάται να διανέμετε αέρα από την κατεύθυνση της κύριας κατεύθυνσης του ανέμου.

Το Σχ. 1. Φυσικός αερισμός του γκαράζ
Α. Διατομή του γκαράζ με λάκκο:
α είναι η κατεύθυνση του αέρα. β - κιβώτιο. σε - pit.
Β. Το διαμήκες τμήμα του γκαράζ χωρίς λάκκο:
α είναι η κατεύθυνση του αέρα. β - οπές εξαερισμού στην πόρτα του γκαράζ.
κουτί εισόδου

Το μειονέκτημα του φυσικού αερισμού του γκαράζ είναι ακριβώς ότι η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τις μεταβλητές που αναφέρονται παραπάνω. Είναι λογικό ότι με τους παράγοντες αυτούς (θερμοκρασία αέρα, κατεύθυνση ανέμου και δύναμη του ανέμου), το φυσικό σύστημα εξαερισμού το καλοκαίρι θα είναι σημαντικά χειρότερο, οπότε σε ζεστό καιρό θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα ανοίγματα παροχής και εξαγωγής.

Μηχανικό σύστημα εξαερισμού.Ο μηχανικός αερισμός του γκαράζ στερείται όλων των μειονεκτημάτων που αναφέρονται στις δύο προηγούμενες εκδόσεις. Η εισαγωγή αέρα και η αφαίρεση αέρα εκτελούνται με χωριστές συσκευές, σύστημα παροχής αέρα και σύστημα εξαγωγής.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα. Η μονάδα αερισμού αποτελείται από ένα φίλτρο, έναν ανεμιστήρα, έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα. Στο κανάλι εξαερισμού, η ροή αέρα εισέρχεται στην μονάδα τροφοδοσίας, όπου επεξεργάζεται (φιλτράρισμα και θέρμανση). Στη συνέχεια, μέσω του αγωγού εξαερισμού, ο αέρας εισέρχεται στους διανομείς αέρα. Κατά κανόνα εφαρμόζεται το σχέδιο εξαερισμού "από τη βάση προς τα πάνω", ο αέρας τροφοδοσίας παρέχεται από κάτω. Αυτό μπορεί να είναι βύθιση αέρα προς το επίπεδο του δαπέδου, και zakladyvaenie αέρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής του γκαράζ σε μια τρύπα θέασης με εγκατεστημένο ράβδους τροφοδοσίας αέρα στα τοιχώματα του λάκκου.

Οι παραπάνω παραλλαγές του εξαερισμού του γκαράζ αναφέρονται περισσότερο σε μεμονωμένα συνεργεία παρά στον αερισμό ενός συγκροτήματος γκαράζ.

Περιγραφή του συστήματος

Όλοι οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από κασσίτερο. Στα υπόγεια γκαράζ, όλοι οι αεραγωγοί αντιμετωπίζονται με σύνθεση πυροπροστασίας, στην Ουκρανία, για παράδειγμα, "Fibrogain". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Endotherm", ελλείψει αντιρρήσεων από την πυροσβεστική υπηρεσία. (για την Ουκρανία).

Προβλήματα και λύσεις για τον αερισμό μεγάλων γκαράζ.

Είναι αδύνατο να φέρετε ζεστό νερό, υπάρχει όριο στην ηλεκτρική ενέργεια (kW).

1. Χρησιμοποιείτε τις μονάδες σε φυσικό αέριο, ντίζελ, κηροζίνη ή χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια. Η εγκατάσταση είναι ένας σταθερός θερμαντήρας "καμπίνας" (εξοπλισμένος με ισχυρό ανεμιστήρα υψηλής πίεσης), στον οποίο συνδέεται ο αγωγός παροχής αέρα.

2. Χρήση Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής με σύστημα ανάκτησης θερμότητας πλάκας. Το περίβλημα των εν λόγω διατάξεων που έχουν τοποθετηθεί προσφοράς και εξάτμισης ανεμιστήρες, ηλεκτρική θερμάστρα για τη θέρμανση του φρέσκου αέρα και τα φίλτρα. Στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας, η θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής που ρέει μέσω της εγκατάστασης μεταφέρεται στον καθαρό αέρα. Το σύστημα επιτρέπει την εξοικονόμηση ουσιαστικά λειτουργικού κόστους (ηλεκτρική ισχύ) σε σύγκριση με τον αερισμό άμεσης ροής.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, καλέστε - το προσωπικό μας θα σας συμβουλέψει τηλεφωνικά (044) 223-73-87

SNiP στην κατασκευή των γκαράζ

Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε το SNiP, τα συνεργεία θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις και θα γίνουν αξιόπιστα. Πριν από την κατασκευή τέτοιων κτιρίων, είναι απαραίτητο να μελετηθούν 2 κύρια έγγραφα. Πρώτον, πρέπει να δοθεί προσοχή στο SNiP 2.07.01-89 (τμήμα 6), το οποίο περιγράφει όλους τους κανόνες για τα κτίρια όπου η μεταφορά θα αποθηκευτεί και θα συντηρηθεί. Δεύτερον, είναι απαραίτητο να εξοικειωθούν με το SNIP 21-01-97, όπου καταγράφονται οι κανόνες για την κατασκευή κτιρίων λαμβάνοντας υπόψη την πυρασφάλεια, καθώς και τα μέτρα για τις πυρκαγιές.

Εισαγωγικές στιγμές

Στα εδάφη των οικισμών και των παρακείμενων περιοχών παραγωγής είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν θέσεις μεταφοράς μόνο στο 90% των επιβατικών αυτοκινήτων. Η απόσταση βάδισης αυτών των χώρων πρέπει να είναι εντός 800 μ. Εάν η γεωλογική και ανακουφιστική κατάσταση δεν είναι η πλέον κατάλληλη, τότε η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από 1,5 χλμ. Η ίδια απόσταση λαμβάνεται υπόψη για τις περιοχές ανοικοδόμησης.

Όσον αφορά τις ανοιχτές θέσεις στάθμευσης, που προορίζονται για την προσωρινή αποθήκευση των οχημάτων, που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε δεν είναι λιγότερο από το 70% των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, των περιοχών των βιομηχανικών και αποθήκη εγκαταστάσεις - 25%, στις συγκεντρώσεις χώρους μαζικής για ψυχαγωγικούς σκοπούς - 15 %, και στα κέντρα εξειδικευμένων και σε όλη την πόλη τύπους - μόνο 5%. Θα πρέπει να αποθηκεύονται μόνο ανάλογα με την εποχή του χρόνου περίπου το 15% του συνόλου του στόλου των επιβατικών οχημάτων σε γκαράζ και ανοιχτή χώρους στάθμευσης, που βρίσκονται στο εξωτερικό, αυτά τα εδάφη.

Για να προσδιοριστεί η γενική ανάγκη για χώρους όπου αποθηκεύονται όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα προσωπικά οχήματα διαφορετικού τύπου, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο ακόλουθος δείκτης για:

 • ποδήλατο είναι 0,1;
 • μοτοσικλέτες χωρίς καροτσάκι είναι 0,25.
 • οχήματα που διαθέτουν τέτοιες συσκευές, ο συντελεστής είναι 0,5.

Επιτρέπεται η δημιουργία ανοικτού χώρου στάθμευσης για την προσωρινή ή μόνιμη αποθήκευση οχημάτων κοντά σε δρόμους που συνορεύουν με μικροδίστρες. Στις κατοικημένες περιοχές στην επικράτεια των μεγάλων πόλεων, υπάρχουν χώροι αποθήκευσης αυτοκινήτων σε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Για 1.000 άτομα αναμένεται τουλάχιστον 25 θέσεις.

προσέγγιση πεζοπορία απόσταση από τις θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα για να εισάγετε τις κατοικίες θα πρέπει να είναι σε απόσταση 100 m από την είσοδο του πάρκου, τα γήπεδα και την απόσταση έκθεση των 400 μέτρων σε εμπορικά κέντρα και υπηρεσίες κέτερινγκ απόσταση -.. 250 m και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς - περίπου 150 μ.

Οι διαστάσεις της γης που είναι απαραίτητες για την κατασκευή των γκαράζ και το χώρο στάθμευσης για οχήματα καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ορόφων:

 • για γκαράζ με 1 όροφο - 30 m για 1 θέση για μεταφορά.
 • για δομές 2 επιπέδων - περίπου 20 μ.
 • για κατασκευές σε 3 ορόφους - 14 μ.
 • για δομές 4 επιπέδων - 12 μέτρα ανά μηχανή.
 • για κτίρια σε 5 επίπεδα - περίπου 10 μ.
 • για στάθμευση τύπου εδάφους - 25 μ.

Όσον αφορά τα βενζινάδικα, πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε 1 στήλη με καύσιμο να ήταν για 1.2 χιλιάδες αυτοκίνητα. Οι διαστάσεις της γης λαμβάνονται επίσης υπόψη. Απαιτείται να εξετάσει την απόσταση από τη γέμιση με κλειστό υπόγειες δεξαμενές με υγρό τύπο καυσίμου σε απόσταση όχι μικρότερη από 50 m από διαφορετικά ιδρύματα (σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και ούτω καθεξής.).

Κατηγορίες γκαράζ ανά κίνδυνο πυρκαγιάς

Τα γκαράζ και ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων χωρίζονται σε διάφορους τύπους, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης του ίδιου του κτιρίου. Κατά συνέπεια, οι κανόνες για αυτές τις κατηγορίες είναι διαφορετικοί. Οι απαιτήσεις πυρασφάλειας πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Η τάξη κινδύνου πυρκαγιάς αυτής της δομής υπαγορεύει σημαντικά ποια είναι τα μέτρα πυρόσβεσης που πρέπει να εκτελεστούν. 1 είναι τα γκαράζ, τα οποία βρίσκονται ξεχωριστά και είναι ιδιωτική ιδιοκτησία. Ανατρέξτε στα κτίρια της κλάσης F5. Το ατομικό γκαράζ δεν ισχύει για κτίρια, τα οποία πρέπει απαραιτήτως να ταξινομηθούν για κίνδυνο έκρηξης, εάν ένας τέτοιος χώρος δεν χρησιμοποιείται ως πρατήριο καυσίμων.

2 κατηγορία - ένας ιδιωτικός τύπος συνεργείου γκαράζ. Σε αυτά, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την ευφλεκτότητα και την εκρηκτικότητα. Ένα τέτοιο κτίριο εξομοιώνεται με μια αποθήκη, έτσι ώστε η παροχή μέτρων πυρασφάλειας να είναι η ίδια όπως και σε περιπτώσεις αποθήκευσης εύφλεκτων υλικών.

Η τρίτη ομάδα είναι υπόγειος χώρος στάθμευσης. Σε αυτή την περίπτωση, το κτίριο κατατάσσεται από την κατηγορία Α έως το D, ανάλογα με τον αριθμό των οχημάτων. Κατά κανόνα, διάφορες θέσεις στάθμευσης κοντά σε εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα χαρακτηρίζονται ως Β1 ή Β2. Σε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί εξοπλισμός για αυτόματη κατάσβεση πυρκαγιάς. Επιπλέον, σε κάθε επίπεδο είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί πυροσβεστικό κουτί, όπου βρίσκονται τα μέσα για ατομική προστασία και σβέση της πηγής ανάφλεξης.

Η τελευταία ομάδα είναι κουτιά γκαράζ. Απαιτούνται απαιτήσεις για αυτές τις εγκαταστάσεις ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο καύσιμο και τον προσδιορισμένο βαθμό κινδύνου πυρκαγιάς και έκρηξης. Είναι απαραίτητο να διοριστεί κάποιος που θα είναι υπεύθυνος για την πυρασφάλεια. Κάνει τακτικά ενημερώσεις σχετικά με τα μέτρα πυρόσβεσης. Ανάλογα με την κατηγορία του κτιρίου, εγκαθίσταται αυτόματο ή χειροκίνητο σύστημα πυρόσβεσης.

Επιπλέον, σε χώρους όπου συσσωρεύονται ταυτόχρονα μέχρι 30 οχήματα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα συναγερμό πυρκαγιάς. Είναι απαραίτητο να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις για εκκένωση αυτοκινήτων. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του κτιρίου. Επιπλέον, απαιτείται να πραγματοποιήσει εκπαίδευση σχετικά με την ταχεία απομάκρυνση των μεταφορών από το κτίριο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σε χώρους για εκκένωση, είναι απαραίτητο να υπάρχει επαρκής χώρος για να διασκορπιστούν δύο αυτοκίνητα. Κάθε τρίμηνο υποτίθεται ότι ελέγχει την κατάσταση του εξοπλισμού και τη λειτουργικότητά του.

Απόσταση μεταξύ γκαράζ και άλλων αντικειμένων

Όλες οι βασικές απαιτήσεις για συνεργεία καθορίζονται στο SNiP 2.07.01-89, ωστόσο, οι διοικήσεις όλων των περιφερειών μπορούν επιπλέον να καθορίσουν ξεχωριστές απαιτήσεις και κανόνες. Η παραβίαση τέτοιων όρων δεν συνεπάγεται ευθύνη σε ποινικές ή διοικητικές πτυχές, εφόσον οι απαιτήσεις αυτές έχουν συστημικό χαρακτήρα. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να τηρήσουν τέτοιες προδιαγραφές, καθώς μπορεί πάντα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει η θέση του γκαράζ. Αν το δικαστήριο μπορούν να αποδείξουν ότι μια τέτοια κατασκευή βλάπτει την υγεία ή τη ζωή τους (για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γυρίσει το ασθενοφόρο ή πυρκαγιάς), τότε στο μέλλον θα πρέπει να κατεδαφίσουν κτίριο. Επιπλέον, αυτοί οι κανόνες και απαιτήσεις έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια, έτσι ώστε να αποκλείσουν όχι μόνο την εμφάνιση πυρκαγιών και κατακλυσμών, αλλά και άλλες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι ελάχιστες αποστάσεις πρέπει να είναι οι εξής:

 1. 6 m - η απόσταση από τα παράθυρα του διαμερίσματος, το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά, στο γκαράζ. Αυτή η απόσταση επιλέγεται σε σχέση με τα καθήκοντα πρόληψης πυρκαγιάς, έτσι ώστε η φωτιά να μην εξαπλωθεί στο σπίτι εάν φωτιστεί το γκαράζ.
 2. 1 m είναι η απόσταση από τη δομή μέχρι τα όρια του επιλεγμένου χώρου. Εάν υπάρχει και ένας πεζόδρομος έξω, το αυτοκίνητο που θα στέκεται μπροστά από την πύλη θα επηρεάσει το υπόλοιπο των ανθρώπων.
 3. 3 μ είναι η απόσταση από τους τοίχους γκαράζ στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή. Αυτό σχετίζεται επίσης με τους κανόνες πυρασφάλειας: πρέπει να υπάρχει χώρος γύρω από το σπίτι ώστε να μπορεί να περάσει από τον ειδικό εξοπλισμό.
 4. 1 m - απόσταση από το υπάρχον φράχτη. Εκτός του φράχτη, οι γείτονες μπορούν να έχουν έναν κήπο ή έναν κήπο, και το κτίριο θα δημιουργήσει μια σκιά και θα αποτρέψει την κανονική ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών. Το νερό από την οροφή ενός τέτοιου κτιρίου μπορεί να στραγγίσει σε ένα τμήμα γειτόνων και η παρακολούθηση της κατάστασης ενός τέτοιου τοίχου από την πλευρά του γειτονικού οικοπέδου θα είναι πολύ ενοχλητική.

Προηγμένη

Τα γκαράζ, τα οποία έχουν 2 ορόφους, υπόκεινται επίσης σε ορισμένες απαιτήσεις:

 1. Πριν από οποιαδήποτε οικονομική κατασκευή, η απόσταση πρέπει να είναι περίπου 1 m.
 2. Μια ορισμένη κόκκινη γραμμή υποτίθεται ότι δεν είναι μικρότερη από 5 μέτρα. Κατά κανόνα, αυτοί οι περιορισμοί υπολογίζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικών καλωδίων και επικοινωνιών που βρίσκονται υπόγεια κοντά στην επιλεγμένη περιοχή. Πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμα σε περίπτωση επισκευών.
 3. Από την πύλη έως την άκρη του δρόμου στην πλευρική δίοδο πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα.
 4. Από την πύλη μέχρι την άκρη της κεντρικής διαδρομής πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 5 μ.

Τα τελευταία 2 σημεία πρέπει να τηρούνται ώστε να επιτρέπουν την ασφαλή ταξίδια του οχήματος έξω από το γκαράζ, τ. Ε Για να εξαιρέσετε μια σύγκρουση με άλλα αυτοκίνητα και άλλα οχήματα στο δρόμο.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όλες οι αναφερόμενες αποστάσεις συνιστώνται να υπολογίζονται από τη βάση του κτιρίου. Εάν απουσιάζει, τότε θα πρέπει να υποχωρήσετε από τους τοίχους. Εάν η οροφή της δομής προεξέχει 0,5 m ή περισσότερο πάνω από τα τοιχώματα, τότε είναι απαραίτητο να μετρήσετε από την προβολή του γείσου στο έδαφος.

Όλες αυτές οι απαιτήσεις και οι περιορισμοί ισχύουν αποκλειστικά για τα γκαράζ πρωτεύοντος τύπου, δηλαδή για εκείνους που βρίσκονται στο ίδρυμα. Αλλά οι κανονιστικές πράξεις των μεταλλικών, πλαισίων και μεταφορικών σκαφών του σκυροδέματος χαρακτηρίζονται ως προσωρινές κατασκευές, έτσι ώστε να μπορούν πάντοτε να μετακινηθούν σε άλλη θέση. Το ίδιο ισχύει και για τροχόσπιτα για οχήματα, ότι κατά την κατασκευή τέτοιων κατασκευών δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι διατάξεις του SNiP.

Γκαράζ επιφανειών κλειστού τύπου: ποιες είναι οι απαιτήσεις;

Ο βαθμός πυραντίστασης των κλειστών γκαράζ σε επίπεδο εδάφους καθορίζεται από το μέγεθος των ορόφων και την επιτρεπόμενη ποσότητα τους. Σε 1 και 2 βαθμούς είναι οι δομές στις οποίες δεν επιτρέπονται περισσότεροι από 9 όροφοι. Σε μια μονοκατοικία, η επιφάνεια του 1ου ορόφου μεταξύ των διαμερισμάτων πυρκαγιάς δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10.400μ². Εάν το κτίριο είναι πολυώροφο, τότε η επιφάνεια δαπέδου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5200 m². Με 3 βαθμούς αντοχής στη φωτιά υπάρχουν γκαράζ, στους οποίους μέχρι 5 ορόφους, όπου η έκταση για ένα μονοκατοικία είναι 5200 τ.μ. και, συνεπώς, ένα πολυώροφο κτίριο - 2.600 μ². Ένας άλλος διακρίνει την υποκατηγορία 3Α, η οποία περιλαμβάνει δωμάτια, όπου μόνο 2 ορόφους. Εάν το επίπεδο είναι μόνο 2, τότε η έκταση του 1ου ορόφου πρέπει να είναι εντός 1200μ², και αν μόνο 1 όροφος, τότε η έκταση είναι μόνο 3600μ². Σε 4 και 5 μοίρες είναι μονοκατοικίες. Σε 1 περίπτωση η έκταση θα πρέπει να είναι έως 2600μ², και στη δεύτερη - έως 1200μ².

Υπάρχουν σημειώσεις σε αυτόν τον κανόνα. Για πολυώροφα γκαράζ όπου polurampy υπάρχει (δηλ Mezzanine..), Ο συνολικός αριθμός των επιπέδων υπολογίζεται ως εξής: ποσότητα που είναι αναγκαία Ημιόροφος διαιρείται δια 2. Η περιοχή στην περίπτωση αυτή ορίζεται ως εξής: είναι αναγκαίο να συνοψίσει την πατάρι 2, τα οποία είναι διατεταγμένα παραπλεύρως. Όσο για μονοκατοικίες ή μεμονωμένες ιδιωτικές κατοικίες, σε αυτή την περίπτωση, το επίπεδο αντοχής στη φωτιά δεν είναι τυποποιημένη υποδομή για την εξυπηρέτηση των οχημάτων.

Σε κλειστούς χώρους, είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα διαμερίσματα πυροπροστασίας με ειδικές οροφές και τοίχους τύπου 1. Τα ανοίγματα σε τέτοιους τοίχους πρέπει να είναι μια πύλη με μια πόρτα, η οποία έχει επίσης ιδιότητες πυράντοχου.

Η κλειστή δομή 1 και 2, η αντοχή στη φωτιά της κατανομής του στις αποθήκες, οι πολίτες επιτρέπεται ο διαχωρισμός των προσωπικών τομέα των μεταφορών, δηλαδή. Ε Μπορείτε να κάνετε τα πλαίσια στα οποία οι συμπαγείς τοίχους, με άλλα λόγια, χωρίς άνοιγμα. Ο συντελεστής αντοχής στη φωτιά πρέπει να είναι τουλάχιστον 45 μονάδες. Οι πύλες των κιβωτίων πρέπει να είναι κατασκευασμένες από ένα μάτι από άκαυστο υλικό. Σε υψόμετρο περίπου 1,5 μ., Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, υπάρχει ένα μικρό κενό (περίπου 30 εκ.) Για την εξυπηρέτηση του αποθέματος για την εξάλειψη της φωτιάς και την επιθεώρηση του κιβωτίου.

Εάν υπάρχει ξεχωριστή έξοδος από κάθε κιβώτιο, επιτρέπεται η κατασκευή χωρισμάτων από μη εύφλεκτα υλικά, χωρίς καθορισμένο επίπεδο αντοχής στη φωτιά. Αυτό ισχύει ειδικά κλειστά γκαράζ σε 1 ή 2 ορόφους, με 1, 2 ή 3 βαθμούς αντίστασης στη φωτιά. Και σε κτίρια με 2 ορόφους υποτίθεται ότι κατασκευάζουν οροφές τύπου 3 με ιδιότητες πρόληψης της πυρκαγιάς. Οι πύλες τέτοιων κιβωτίων πρέπει επίσης να έχουν μικρή οπή σε ύψος 1,5-1,6 m, περίπου 30 cm σε μέγεθος.

Απαιτήσεις για ανοικτά γκαράζ εδάφους

Ο βαθμός πυραντίστασης των ανοικτών γκαράζ καθορίζεται από τον επιτρεπόμενο χώρο δαπέδου και την περιοχή. Οι κατηγορίες 1 και 2 είναι εκείνες στις οποίες επιτρέπεται η κατασκευή 9 ορόφων και το μέγεθος καθενός εντός του διαμερίσματος με πυροσβεστική δράση είναι 5200 m². Σε 3 μοίρες ανήκουν σε γκαράζ, που έχουν μέχρι 6 ορόφους. Το επίπεδο της περιοχής 1 πρέπει να είναι εντός 2600 μ². Η υποκατηγορία 3Α περιλαμβάνει εγκαταστάσεις που δεν έχουν περισσότερους από 3 ορόφους και η έκταση καθενός δεν υπερβαίνει τις 2 χιλιάδες m². Όσον αφορά το πλάτος του περιβλήματος, επιτρέπεται στο ανοικτό γκαράζ έως 40 μ. Η κατασκευή ανοικτών γκαράζ, που σχετίζονται με τον βαθμό αντοχής στη φωτιά 3Α, παρέχει ένα πλαίσιο.

Σε ανοικτούς χώρους δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των κιβωτίων, οι τοίχοι και τα χωρίσματα που εμποδίζουν τον αερισμό του δωματίου. Η μόνη εξαίρεση είναι ο τοίχος της προσγείωσης. Εάν είναι απαραίτητο, επιτρέπεται η χρήση φράχτη από συρματόπλεγμα, η οποία είναι κατασκευασμένη από μη εύφλεκτα υλικά. Το παραπέτα αυτών των υλικών σε ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 m.

Για να γεμίσετε ανοικτά ανοίγματα σε έναν φράκτη ενός εξωτερικού τύπου τέτοιου σχεδιασμού, επιτρέπεται ένα πλέγμα. Για να μειώσουν την επίδραση των βροχοπτώσεων σε ανοιχτές εγκαταστάσεις, κάνουν ειδικά βλέμματα, αλλά χρησιμοποιούν μόνο άκαυστο υλικό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να θυμάστε τον αερισμό των ρευμάτων στα δάπεδα. Όσο για τον εξαερισμό μέσω κατοικιών που είναι δίπλα στο γκαράζ, απαγορεύεται.

Οι σκάλες των ανοιχτών γκαράζ πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις των κτιρίων του 2ου βαθμού αντοχής στη φωτιά. Στον 1ο όροφο υπάρχει θερμαινόμενη υποδομή για εργατικό προσωπικό. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε εξοπλισμό πυρόσβεσης.

Απόσταση των γκαράζ διαφορετικών τύπων από άλλα αντικείμενα

Η μικρότερη απόσταση από τη διασταύρωση των κύριων οδικών αξόνων πριν από την είσοδο ή την έξοδο από την κατασκευή για να είναι περίπου 5 m, και από το δρόμο με την τοπική προορισμό -. Η ελάχιστη απόσταση 2 m από το κοινό απόσταση ακινητοποίησης πριν από την είσοδο του πάρκινγκ να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα υπόγειο γκαράζ, πάρκινγκ. προτείνουν επίσης ορισμένους περιορισμούς. Θα πρέπει να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο (15 m ή περισσότερο) από τα παράθυρα των κτιρίων κατοικιών, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις.

Γκαράζ για μεταφορά ειδικού τύπου πρέπει να εγκατασταθεί σε ειδικές περιοχές των οικισμών - βιομηχανικών βάσεων. Το ίδιο ισχύει για αποθήκες τραμ, ταξί, φορτηγά, λεωφορεία, τροχόσπιτα, βάσεις για εποχιακή αποθήκευση κεφαλαίων.

Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

 1. Πριν από τα κτίρια κατοικιών, η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 μέτρα, εάν ο αριθμός των αυτοκινήτων είναι μικρότερος από 10 τεμ. Εάν η ποσότητα είναι από 11 έως 50 τεμ., Η απόσταση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 m. Συνεργεία 50-100 μηχανές απόσταση έως 25 m των κατοικιών σπίτια. Εάν θα είναι από 100 έως 300 οχήματα, η απόσταση δεν θα είναι μικρότερη από 35 m.
 2. Η απόσταση από κατοικίες από σταθμούς συντήρησης για 10 αυτοκίνητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 μέτρα και εάν ο αριθμός των οχημάτων που εξυπηρετούνται είναι μεγαλύτερος από 10 τεμάχια, τότε η απόσταση πρέπει να είναι 25 μέτρα.
 3. Πριν από δημόσια κτίρια, η απόσταση πρέπει να είναι 10 μέτρα από τα γκαράζ, στα οποία θα υπάρχουν μέχρι και 50 αυτοκίνητα. Εάν ο αριθμός των οχημάτων παρέχεται σε 100 μονάδες, τότε η απόσταση θα πρέπει να είναι 15 μέτρα και εάν ο αριθμός είναι μέχρι 300 τεμάχια, τότε απαιτείται απόσταση 25 μέτρων.
 4. Πριν από δημόσια κτίρια από σταθμούς συντήρησης, η απόσταση θα πρέπει να είναι περίπου 15-20 μέτρα, ανάλογα με τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα υπάρχουν εκεί.
 5. Από συνεργεία 10 μηχανήματα για ιατρικά ιδρύματα στην οποία παρέχεται θεραπευτική αγωγή σε στατικές συνθήκες, η απόσταση πρέπει να είναι 25 μ. Εάν ο αριθμός των αυτοκινήτων θα είναι 50 μονάδες, τότε η απόσταση μεταξύ των αντικειμένων πρέπει να είναι περίπου 50 μ. Η ίδια απόσταση θα πρέπει να είναι από ιατρικά ιδρύματα σε πρατήρια καυσίμων.
 6. Εάν το δωμάτιο για 10 αυτοκίνητα θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο νηπιαγωγείο ή το σχολείο, η απόσταση πρέπει να είναι περίπου 15 μ. Αν η προβλεπόμενη δομή για αυτοκίνητα μέχρι 100 τεμ., Η απόσταση από τις εγκαταστάσεις πρέπει να είναι 25 μ. Εάν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο για 300 αυτοκίνητα, η απόσταση πρέπει να είναι 50 μ. Η ίδια απόσταση πρέπει να είναι από το σχολείο ή το νηπιαγωγείο στο SRT.

Είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις αυτές.

Απαιτήσεις για υπόγεια γκαράζ

Τα υπόγεια γκαράζ και οι χώροι στάθμευσης ανήκουν σε δομές 1 και 2 βαθμών αντοχής στη φωτιά. Αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των ορόφων και την περιοχή των τμημάτων. Τα υπόγεια γκαράζ (οι χώροι στάθμευσης δεν περιλαμβάνονται εδώ) πρέπει να διαχωριστούν από ειδικές κωφούς πυρασφαλείας στους χώρους φωτιάς. Οι τοίχοι είναι 1 τύπου. Στη συνέχεια, ο αριθμός των οχημάτων επιτρέπεται μέχρι 200 ​​τεμάχια. Μέσα στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν ακόμα 2 τύποι τοίχων, συμπεριλαμβανομένων πυρασφαλείας θυρών τύπου 2, οι οποίοι κλείνονται αυτόματα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς. Στην περίπτωση αυτή, τα τμήματα δεν πρέπει να περιέχουν περισσότερα από 100 οχήματα. Μεταξύ των ορόφων του υπόγειου γκαράζ, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν στερεές επικαλύψεις κατηγορίας πυρκαγιάς κατηγορίας 1.

Συνήθως σε υπόγεια γκαράζ δεν υπάρχει χωρισμός με χωρίσματα σε ξεχωριστά τμήματα για μηχανές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε απομονωμένα κουτιά, απαραίτητα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Αυτό επιτρέπεται μόνο όταν ένα τέτοιο γκαράζ δεν έχει πάνω από δύο ορόφους και βρίσκεται σε μια μη αναπτυγμένη ζώνη. Αυτά τα κιβώτια πρέπει να έχουν ξεχωριστές αναχωρήσεις από κάθε όροφο.

Στο υπόγειο γκαράζ πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 εξόδους σε κάθε τμήμα και πρέπει να διασκορπιστούν και να μην είναι σε 1 θέση. Επιπλέον, υπάρχει επίσης έξοδος κατά την εκκένωση. 1 των εξόδων δεν πρέπει να βρίσκεται περισσότερο από 1 τμήμα παρακείμενη της φύσης. Μπορείτε να κάνετε αναχωρήσεις από τους υπόγειους ορόφους στον κοινόχρηστο χώρο για πατώματα στο εξωτερικό τμήμα της ράμπας. Η σύνδεση μεταξύ των ράμπων και του εξωτερικού περιβάλλοντος πραγματοποιείται μέσω ενός ανοίγματος του ανοιχτού τύπου στα τοιχώματα ράμπας. Η περιοχή πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 m². Τακτοποιήστε τέτοιες διαβάσεις, όχι λιγότερο από κάθε 60 μέτρα σε μήκος, ή σε επικαλύψεις πάνω από το κύριο τμήμα της ράμπας τύπου βιδών. Οι αναχωρήσεις από τις κοινές ράμπες για δάπεδα πρέπει να γίνονται μέσω των πύλων.

Αν ένα υπόγειο γκαράζ παρέχεται σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, τότε η επικοινωνία με τις σκάλες και τους ανελκυστήρες δεν επιτρέπεται. Για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στους ορόφους γκαράζ και ισόγειο έχει τη δυνατότητα να οργανώσει το φρεάτιο του ανελκυστήρα και την προσγείωση, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι είσοδοι θα γίνει μέσα από τις πύλες, τα λόμπι του τύπου φωτιάς, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία 1. Αυτό πρέπει υποχρεωτικά να συμφωνείται με τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη της πυρκαγιάς.

Ο σταθμός φρουράς σε τέτοια υπόγεια γκαράζ πρέπει να εγκατασταθεί στον ανώτερο υπόγειο όροφο ή στον 1ο όροφο του ίδιου του κτιρίου. Μια τέτοια προϋπόθεση πρέπει αναγκαστικά να έχει μια εξωτερική έξοδο και να διαχωρίζεται από άλλους χώρους από ένα διαμέρισμα με ιδιότητες πυράντοχου, το οποίο ανήκει στην 1η κατηγορία. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την επικάλυψη με αυτές τις ιδιότητες, που ανήκει στις 3 κατηγορίες.

Στα υπόγεια γκαράζ οι εισόδους και οι έξοδοι πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μικρότερη από 15 μέτρα από τα παράθυρα των χώρων εργασίας και διαβίωσης, σχολεία, νηπιαγωγεία, ιατρικά ιδρύματα, χώρους αναψυχής.

Πότε επιτρέπεται η παραβίαση του SNiP;

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τους κανόνες που προβλέπονται από τα κανονιστικά έγγραφα. Ωστόσο, υπάρχουν και τέτοιες καταστάσεις όταν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν από τις απαιτήσεις του SNiP. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όλες οι ενέργειες πρέπει να συντονίζονται με ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά, καθώς είναι τα κύρια πρόσωπα που θέλουν να ζήσουν σε βολικές συνθήκες και ασφάλεια στην επικράτειά τους και το γκαράζ μπορεί να τους παρεμβληθεί. Είναι καλύτερο να ξεκαθαρίσετε αμέσως όλα τα σημαντικά σημεία μαζί τους.

Έτσι, υπάρχει μια ευκαιρία να μειωθεί η απόσταση μεταξύ του γκαράζ και του σπιτιού των γειτόνων. Σύμφωνα με τους κανόνες της πυρασφάλειας, αυτός ο χώρος πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μέτρα. Αλλά αν δεν ζουν τα άτομα που ζουν στη γειτονιά, τότε μπορείτε να κάνετε μια μικρότερη απόσταση. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουν αυτό το γεγονός, καθώς μπορούν να βρεθούν σε κίνδυνο. Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητο να συντάσσεται σύμβαση, η οποία να δηλώνει ότι συμφωνούν οικειοθελώς με το άτομο που θέτει το γκαράζ σε απόσταση από το σπίτι τους λιγότερο από αυτό που ορίζεται στο SNiP. Εάν η συμφωνία είναι αμοιβαία, τότε είναι δυνατόν να τοποθετηθεί το γκαράζ τουλάχιστον απευθείας κάτω από τα παράθυρα του σπιτιού του γείτονα, αλλά η σύμβαση είναι στην περίπτωση αυτή υποχρεωτική. Αναμένεται να ανανεώνεται κάθε 3 χρόνια.

Ωστόσο, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένοι πρόσθετοι όροι:

 1. Τοποθετήστε ένα κουτί με άμμο και κατάλληλα εργαλεία κοντά στη δομή.
 2. Κρατήστε τον πυροσβεστήρα σε κλειστό χώρο.
 3. Κάνετε προστατευτικές αποχρώσεις σε όλα τα φωτιστικά.
 4. Χρησιμοποιείτε μόνο τις καλωδιώσεις που συμμορφώνονται πλήρως με τα πρότυπα πυρασφάλειας.
 5. Μη χρησιμοποιείτε ανοιχτό εξοπλισμό θέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
 6. Είναι απαραίτητο να κατασκευάσετε μια ιδιωτική ηλεκτρική γραμμή και να δημιουργήσετε μια ασπίδα με ασφάλειες.

Υπάρχουν επίσης 2 σημεία που μπορούν να παραβιαστούν στο SNiP. Αυτό αφορά τον συνδυασμό του τοίχου του γκαράζ με έναν φράκτη ή άλλα αντικείμενα. Σε μια ιδιωτική αυλή η εγκατάσταση ενός τέτοιου γκαράζ υποτίθεται, αλλά είναι απαραίτητο να συντονιστεί όλα με τους γείτονες πριν από αυτό. Με αμοιβαία συγκατάθεση, επιτρέπεται η κατασκευή γκαράζ, η οποία γειτνιάζει με τον τοίχο με το γκαράζ των γειτόνων. Χάρη σε αυτήν τη μέθοδο εγκατάστασης, μπορείτε να αποθηκεύσετε σημαντικά χρήματα στο φράκτη μεταξύ των τοποθεσιών. Εάν οι γείτονες προτιμούν αυτή την επιλογή και δεν θα το πειράξουν, τότε αυτό μπορεί να γίνει. Υπάρχει επίσης 2 επιλογές - αυτή είναι η κατασκευή ενός γκαράζ, στο οποίο ένας τοίχος θα αντικαταστήσει μέρος του φράχτη. Αν δεν υπάρχουν φυτείες από την πλευρά του γείτονα σε αυτό το μέρος και οι ίδιοι οι ενοικιαστές δεν αντιτίθενται σε ένα τέτοιο γκαράζ, τότε είναι τελείως εφικτό να υλοποιηθεί η σύλληψη. Αλλά πρέπει να προειδοποιηθούν ότι το κατασκευασμένο γκαράζ θα δημιουργήσει μια σκιά, αν θα υπάρξει ένα κρεβάτι με λουλούδια ή ένα κρεβάτι αργότερα, έτσι πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη για το μέλλον. Αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω δυσαρέσκεια και διαμάχη. Προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο μέλλον, είναι επίσης απαραίτητο να υπογραφεί μια σύμβαση, στην οποία να αναφέρεται ότι οι γείτονες συμφωνούν με την κατασκευή ενός τέτοιου γκαράζ.

Για πληροφορίες

Με την ευκαιρία, το σημαντικό σημείο είναι τα εξής. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια τέτοια σύμβαση υπογράφεται μόνο με συγκεκριμένους ανθρώπους και αφορά μόνο αυτούς. Εάν οι γείτονες έχουν αλλάξει, η τεκμηρίωση δεν θα βοηθήσει, όταν οι ενοικιαστές αποφασίσουν ότι το γκαράζ τους παρεμβαίνει και δεν πληροί τις βασικές απαιτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να ζητήσουν την κατεδάφιση ή τη μεταφορά του κτιρίου μέσω του δικαστηρίου.

Όσον αφορά τη στάθμευση κοντά σε ιδιωτικό σπίτι, τότε κανένας κανονισμός δεν προβλέπει περιορισμούς. Το κύριο πράγμα - το όχημα δεν πρέπει να παρεμποδίζει τη διέλευση των ανθρώπων και τη διέλευση των άλλων μεταφορών, δεν εμποδίζουν τη γειτονική έξοδο.

Γκαράζ μηχανοποιημένου τύπου

Γκαράζ μηχανικού τύπου με ειδικό εξοπλισμό για τοποθέτηση οχημάτων μπορούν να σχεδιαστούν συνδυασμένα, με ισόγειο και υπόγειο επίπεδο. Επιτρέπεται η τοποθέτηση τέτοιων δομών σε κτίρια με άλλους σκοπούς, αλλά οι τοίχοι πρέπει να είναι κωφοί. Το επίπεδο αντοχής στη φωτιά είναι τουλάχιστον 150 μονάδες. Υποτίθεται ότι εκτελεί τοίχους που προστατεύουν από τους ήχους.

Εάν τα συνεργεία μηχανικού τύπου ανήκουν στην κατηγορία αντοχής στη φωτιά 3Α, τότε επιτρέπεται να σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας μεταλλικό σκελετό μη προστατευμένου τύπου. Πρέπει να υπάρχουν σχέδια περίκλεισης κατασκευασμένα από μη εύφλεκτα υλικά και χωρίς τη χρήση θερμαντήρων που μπορούν να αναφλεγούν.

Η σύνθεση και οι διαστάσεις του χώρου πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της ρύθμισης των οχημάτων. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σε συνεργεία μηχανοκίνητου τύπου πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα της χώρας. Ειδικά αφορά το επίπεδο θορύβου. Επιπλέον, οι μηχανοκίνητες συσκευές σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν παλέτες στις οποίες θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητα. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφύγετε την έκχυση του υγρού από το αυτοκίνητο.

Η διαχείριση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού, ο έλεγχος και η ρύθμιση της λειτουργίας του πρέπει να διεξάγονται απευθείας από τον χώρο ελέγχου, ο οποίος βρίσκεται στο επίπεδο προσγείωσης.

1 μπλοκ μηχανικού γκαράζ δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 100 θέσεις για οχήματα. Εάν το δωμάτιο αποτελείται από πολλά τέτοια τεμάχια, πρέπει να γίνει ένας διαχωριστής με ιδιότητες πυράντοχου. Πρέπει να ανήκει στην 1η κατηγορία και να έχει όριο αντοχής σε πυρκαγιά τουλάχιστον 45 μονάδων για γκαράζ εδάφους και 150 μονάδες για γκαράζ υπόγειου τύπου. Κάθε μπλοκ υποτίθεται ότι θα έχει ξεχωριστή είσοδο για πυροσβεστικά οχήματα.

Στο μπλοκ ενός μηχανοκίνητου γκαράζ χρησιμοποιείται μια σκάλα για λόγους συντήρησης. Πρέπει να είναι ανοικτό. Είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από μη εύφλεκτα υλικά. Στα μηχανοκίνητα συνεργεία, ο αριθμός των ορόφων δεν καθορίζεται από επίπεδα και παλέτες, αλλά από την ίδια την κατασκευή του κτιρίου, το σχέδιό του.

Πρότυπα για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους στάθμευσης

Τώρα το προσωπικό γκαράζ δεν είναι πολυτέλεια - είναι απαραίτητο. Εάν ένα πρόσωπο που κατοικεί στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να θέσει το όχημα μπροστά από το σπίτι ή στο έδαφος της αυλής του, και δεν μπορεί να φοβάται ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο, στον τόπο όπου τα πολυώροφα κτίρια, αυτό δεν είναι δυνατό. Και πρέπει να σκεφτείτε μέσω ενός αξιόπιστου γκαράζ για το δικό σας όχημα, δεδομένων των πολλών παραμέτρων.

Για το γκαράζ, τα τυπικά μεγέθη θα είναι τα ακόλουθα - 3x6x2.2 m. Ωστόσο, οι διαστάσεις αυτές είναι κατάλληλες κυρίως για μεσαίου μεγέθους εγχώρια αυτοκίνητα. Τώρα υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες, επομένως τα οχήματα δεν μπορούν πάντα να χωρέσουν σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Εξαιτίας αυτού, η πιθανότητα γρατζουνιών και άλλων ελαττωμάτων αυξάνεται όταν το αυτοκίνητο εισέλθει στο γκαράζ. Θα είναι καλύτερο να κάνετε τα παρακάτω μεγέθη - 5x7x3. Τέτοιες διαστάσεις θεωρούνται τώρα οι πιο συνηθισμένες. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, όχι μόνο θα εμφανίζεται ελεύθερα το όχημα, αλλά και θα είναι δυνατή η κατασκευή ράφια και διάφορα ράφια.

Το SNiP δεν καθορίζει τους κανόνες για τις διαστάσεις των ιδιωτικών γκαράζ, έτσι ώστε ένα άτομο να μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του ποια θα είναι η κατασκευή, ανάλογα με το μέγεθος της προσωπικής μεταφοράς. Αλλά συνιστάται να μετράτε έτσι ώστε από την πλευρά του αυτοκινήτου να υπάρχει ακόμη περίπου 1 m ελεύθερου χώρου, και να μην λαμβάνεται υπόψη ο χώρος για τα ράφια. Στη συνέχεια, οι πόρτες του αυτοκινήτου θα ανοίξουν ελεύθερα, χωρίς καμία ζημιά. Το ύψος της πύλης και της οροφής μπορεί επίσης να αυξηθεί. Όσον αφορά τη στάθμευση κοντά στο γκαράζ, θα πρέπει να είναι περίπου 30 m², αλλά αυτό το στοιχείο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη δομή.

Για τα δημόσια συνεργεία, τα πρότυπα είναι πολύ σημαντικά όταν τεθεί σε λειτουργία ένα αντικείμενο.

Για 1 αυτοκίνητο υπάρχουν τέτοιες ανοχές:

 1. Ο χώρος στάθμευσης πρέπει να έχει χώρο περίπου 10μ².
 2. Ο όγκος ολόκληρου του δωματίου είναι περίπου 40 κυβικά μέτρα. m.
 3. Η απόσταση από τον τοίχο έως το πλάι του μηχανήματος πρέπει να είναι 50-60 cm.
 4. Η απόσταση από τους τοίχους των κατοικιών είναι 10 μέτρα, καθώς και σε δημόσια κτίρια. Μέχρι τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία - περίπου 15 μ., Και σε ιατρικά ιδρύματα - τουλάχιστον 25 μ.
 5. Ο δείκτης της ακτίνας προσβασιμότητας των πεζών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,8-1,5 χιλιόμετρα.
 6. Μεταξύ των γκαράζ η διαδρομή πρέπει να κυμαίνεται από 4 έως 7 μ.

Επιπλέον, κατά την εξέταση των προτύπων, ελήφθη επίσης υπόψη η κατασκευή γκαράζ για άτομα με περιορισμένη χωρητικότητα. Τέθηκαν σε ισχύ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και από το 2000 έχουν εισαχθεί διοικητικές κυρώσεις, αν παραβιαστούν τέτοιοι κανόνες. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, υπάρχουν χώροι για άτομα με αναπηρίες να αποθηκεύουν αυτοκίνητα και χώρο στάθμευσης και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 50 μέτρα από τον τόπο διαμονής τους. Αυτή η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν. Αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από αυτή που υποδεικνύεται στην ανάλυση, τότε τα πρόσθετα συνεργεία συναρμολογούνται με τη μορφή πτυσσόμενων δομών. Όλοι οι ανοιχτοί και κλειστοί χώροι στάθμευσης πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον το 10% των καθισμάτων (ή όχι περισσότερο από 1 κάθισμα), τα οποία είναι εφοδιασμένα με πινακίδες για αυτοκίνητα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εάν τοποθετήσετε ένα αυτοκίνητο από άλλους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κάτω από ένα τέτοιο σύμβολο, τότε χρεώνεται ένα πρόστιμο.

Πυρασφάλεια

Στο γκαράζ και σε παρόμοιους χώρους πρέπει να αναρτώνται πινακίδες και πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των προσώπων που είναι υπεύθυνα για την πυρασφάλεια. Επιπλέον, ο αριθμός 101 πρέπει να καταγραφεί για την κλήση της πυροσβεστικής.

Οι οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι στο γκαράζ επιτρέπεται να εργάζονται μόνο μετά από μια εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με την πυρασφάλεια. Τα αποτελέσματα πρέπει να καταγράφονται σε ειδικό ημερολόγιο. Οι υπάλληλοι των γκαράζ πρέπει να είναι σε θέση να χειρίζονται πυροσβεστήρα και πυροσβεστήρα.

Τα υπόγεια γκαράζ, οι χώροι στάθμευσης πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τους κανόνες, καθώς και τους ιδιωτικούς χώρους.

Εδώ είναι οι βασικές απαιτήσεις για όλους τους τύπους συνεργείων και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων:

 1. Επιτρέπεται να δημιουργηθεί χώρος για το προσωπικό και το λοιπό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση, όχι κάτω από 1 υπόγειο.
 2. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση άλλων τεχνικών χώρων στα δάπεδα.
 3. Δεν μπορείτε να διαχωρίσετε το χώρο για τα μηχανήματα με χωρίσματα και να δημιουργήσετε ξεχωριστά πλαίσια.
 4. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το δάπεδο πρέπει να είναι ανθεκτικό στα αποτελέσματα των εξευγενισμένων προϊόντων. Θα πρέπει να σχεδιάζεται για τον καθαρισμό του ξηρού τύπου, συμπεριλαμβανομένου του μηχανικού.
 5. Οι διαδρομές πεζών πρέπει να έχουν επίστρωση που εμποδίζει την ολίσθηση.
 6. Το αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται στο γκαράζ, πρέπει να διαθέτει πυροσβεστήρα, όχι μόνο επισκευαστικό, αλλά και πιστοποιητικό.
 7. Το αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει πυροσβεστήρα σκόνης ή ψυγμένου τύπου. Ο όγκος του δεν είναι μικρότερος από 2 λίτρα. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 πυροσβεστήρας πυρκαγιάς σε λεωφορεία.
 8. Για το κάπνισμα παραχωρούνται μόνο συγκεκριμένοι χώροι, οι οποίοι είναι ειδικά εξοπλισμένοι γι 'αυτό και έχουν αντίστοιχο δείκτη ευρετηρίου.
 9. Στις υπηρεσίες και τεχνικά δωμάτια πρέπει να είναι: πυροσβεστήρας, πυροσβεστήρας, συναγερμός, σύστημα προειδοποίησης, σύστημα εξαερισμού, ηλεκτρικοί φακοί και σήματα πυρασφάλειας.
 10. Οι χώροι στάθμευσης των οχημάτων στο γκαράζ πρέπει να διαθέτουν σύστημα συναγερμού, πυροσβεστήρα, σήματα πυρασφάλειας, συναγερμό. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχουν 2 εξόδους, σχοινιά ρυμούλκησης. Για κάθε 10 αυτοκίνητα απαιτείται 1 καλώδιο.
 11. Ο εξωτερικός χώρος κοντά στο γκαράζ πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από το χιόνι και τον πάγο.
 12. Η κατασκευή πρέπει να είναι επικαλυμμένη με ειδική επικάλυψη με ιδιότητες επιβράδυνσης της φωτιάς. Πρέπει να ενημερώνεται και να αποκαθίσταται περιοδικά και να αντικαθίσταται όταν καταστρέφεται.
 13. Το σχέδιο εκκένωσης πρέπει απαραίτητα να εξεταστεί. Είναι απαραίτητο να κανονίσετε οχήματα σύμφωνα με αυτό το σχέδιο.
 14. Τη νύχτα πρέπει να υπάρχει ένα ρολόι, το ίδιο ισχύει για τις αργίες και τα σαββατοκύριακα. Πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά πώς και πού αποθηκεύονται τα κλειδιά ανάφλεξης.
 15. Οι δείκτες πρέπει να τοποθετηθούν σε ύψος 2 μ. Και 0,5 μ. Από το πάτωμα.
 16. Σε μέρη όπου μεταφέρονται οχήματα, το ύψος των δομών από το πάτωμα έως το κάτω μέρος των δομών που προεξέχουν, καθώς και μέχρι τον εξωλέμβιο εξοπλισμό, πρέπει να είναι 20 cm μεγαλύτερο από το υψηλότερο ύψος του οχήματος
 17. Κάθε χώρος για το όχημα πρέπει να έχει ελάχιστο μήκος 5 m και πλάτος 2,3 m.
 18. Το δωμάτιο πρέπει πάντα να είναι καθαρό.
 19. Αν τα καύσιμα και τα λιπαντικά χυθούν στο πάτωμα, πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως με άμμο.

Απαγορευμένες ενέργειες σε γκαράζ και χώρους στάθμευσης

Στα γκαράζ και στις θέσεις στάθμευσης απαγορεύονται τα εξής:

 1. Χρησιμοποιήστε μέσα για να σβήσετε τη φωτιά για άλλους σκοπούς.
 2. Να εκθέσει μεγάλο αριθμό εξοπλισμού και άλλων αντικειμένων, να παρεμβαίνει σε οδούς εκκένωσης, να εμποδίζει πυροσβεστήρες και γερανούς.
 3. Αφήστε τις συσκευές συνδεδεμένες με ηλεκτρισμό.
 4. Αποθηκεύστε τα καύσιμα και τα έλαια, δοχεία στα οποία υπήρχαν προηγουμένως καύσιμα λιπαντικά υλικά.
 5. Χρησιμοποιήστε διαλύτες εύφλεκτου τύπου για να πλύνετε διαφορετικούς εξοπλισμούς στους χώρους. Αυτό ισχύει για τη βενζίνη, την ακετόνη κ.λπ.
 6. Αφήστε τα πανιά και τα ρούχα που είναι εμποτισμένα με λάδι.
 7. Κρατήστε άλλα υλικά κοντά στο καουτσούκ και το καουτσούκ.
 8. Εκτελείτε επικίνδυνη από πυρκαγιά εργασία χωρίς άδεια και άδεια να το κάνετε.
 9. Εκτελέστε συγκολλήσεις και άλλες θερμικές εργασίες.
 10. Το κάπνισμα σε μέρη που δεν έχουν διατεθεί γι 'αυτό.
 11. Κάνετε μπλοκαρίσματα στην πύλη.
 12. Να παραβιάσει το σχέδιο του τρόπου ρύθμισης των οχημάτων, μειώνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ τους.
 13. Για να καθαρίσετε τον κινητήρα χρησιμοποιώντας LPG.
 14. Αφήστε ένα όχημα που έχει ανοιχτή δεξαμενή καυσίμου και εάν το αυτοκίνητο έχει διαρροή λαδιού ή βενζίνης.
 15. Συμπληρώστε το όχημα.
 16. Αδειάστε τα καύσιμα.
 17. Φορτίστε τις μπαταρίες.
 18. Προθερμάνετε τον κινητήρα με φωτιά (ακόμα και αν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι χαμηλή).
 19. Χρησιμοποιήστε ως εξωτερική φωτεινή πηγή φωτιάς (ακόμα και το χειμώνα).
 20. Αφήστε το όχημα με την ανάφλεξη ενεργοποιημένη.
 21. Αναλάβετε τη συντήρηση του οχήματος σε άτομα που δεν το καταλαβαίνουν και δεν έχουν κάποια προσόντα.
 22. Αφήστε τη συσσώρευση λαδιού και ακαθαρσιών στον κινητήρα.
 23. Χρησιμοποιήστε ένα όχημα που έχει σπάσει συσκευές τροφοδοσίας.
 24. Για να αποθηκεύσετε ένα όχημα που έχει βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας και την καλωδίωση.

Όλες αυτές οι ενέργειες απαγορεύονται.

Συμπέρασμα

Αν γνωρίζετε και λαμβάνετε υπόψη κατά την κατασκευή του γκαράζ, των οικιακών, υγειονομικών, πυρασφάλειας, τότε στο μέλλον μπορείτε να αποφύγετε διάφορα προβλήματα, μεταξύ άλλων σε σχέση με τους γείτονες, τις κρατικές αρχές. Διαφορετικά, εάν δεν συμμορφώνεστε με τέτοιες απαιτήσεις, θα πρέπει μερικές φορές να χρειαστεί να ανοικοδομήσετε το γκαράζ ή να το κατεδαφίσετε. Αυτό περιλαμβάνει την έννοια των υπόγειων γκαράζ, πάρκινγκ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να μελετήσετε το SNiP εκ των προτέρων. Σε γενικές γραμμές, οι οικοδομικοί κώδικες είναι μόνο συστάσεις.

Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να τηρήσετε τις αναπτυγμένες προδιαγραφές, έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν προβλήματα με το γκαράζ και δεν χρειάζεται να το κατεδαφίζετε ή να το μεταφέρετε. Όσον αφορά τα πρότυπα πυρασφάλειας για τα γκαράζ, είναι υποχρεωτικά, δηλαδή υποτίθεται ότι εφαρμόζονται αυστηρά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μελετηθεί το SNiP 2.07.01-89 (Τμήμα 6) και το SNiP 21-01-97 πριν από την ανέγερση του γκαράζ.

Γκαράζ και το μικροκλίμα του

Θέρμανση του γκαράζ

 • Αριθμός: Νο. 3 (82) Μάρτιος 2005
 • Υλικό προετοιμασμένο από: Vladislav Balashov

Για να εξοπλιστεί με ένα σύστημα θέρμανσης ένα ιδιωτικό γκαράζ για ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα, που βρίσκεται δίπλα σε ένα σύγχρονο εξοχικό σπίτι, είναι πολύ πιθανό - θα υπήρχε μια επιθυμία. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει μόνο με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την οργάνωση του μικροκλίματος σε αυτό.

Αργάζουμε σε ζέστη!

Τα οφέλη από την ιδιοκτησία ενός θερμαινόμενο γκαράζ είναι ιδιαίτερα εμφανής στη διάρκεια του χειμώνα, στο βάθος των προβλημάτων με την αποθήκευση των αυτοκινήτων στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης, το οποίο αντιστοιχεί στην ώρα ξεμπλέκω το από την «αιχμαλωσία χιόνι» να υποφέρουν με μια ψυχρή εκκίνηση (κυρίως εγχώριες μάρκες), και πριν από το ταξίδι - σίγουρα θα ζεσταθεί ο κινητήρας σε αδράνεια. Σε ένα θερμαινόμενο γκαράζ το "σιδερένιο άλογο" σας και στον παγετό είναι έτοιμο για 100% χρήση. Η οροφή και τους τοίχους του ένα ζεστό κουτί για να το προστατεύουν από τη βροχή, τον παγετό, κλπ για να ανοίξει την πόρτα, να καθίσετε στο εσωτερικό, γυρίστε το κλειδί ανάφλεξης και την -.. Κατά κάποιο τρόπο. Επιπλέον, το δωμάτιο είναι πάντα δυνατό να πραγματοποιήσει μια χαρά (και μάλιστα μεγάλο) τεχνική επισκευής από μόνη της, χωρίς να πάει στο πλυντήριο αυτοκινήτων, και ακόμη και να αποθηκεύσει μια ποικιλία από πράγματα που δεν ανέχονται την κατάψυξη. Και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, έχοντας κατακτήσει μια μικρή χερσόνησο τεχνικής άνεσης, θα νιώθει σαν κύριος της καθημερινής ζωής εδώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ζεστή πυγμαχία είναι τόσο επιθυμητή από όλους όσους καταλαβαίνουν τουλάχιστον ένα μέρος αυτοκινήτου.

Κατά κανόνα, τα ιδιωτικά συνεργεία είτε θερμαίνονται, είτε συνδέονται με εξοχική κατοικία ή ενσωματώνονται σε αυτό. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του γενικού χώρου των κατοικιών και των αστικών αρχοντικών. Διατίθενται επίσης ιδιωτικά γκαράζ για αρκετά οχήματα που βρίσκονται σε κάποια απόσταση από το κεντρικό κτίριο. Όλα αυτά είναι συνήθως στερεά δομικά στοιχεία: τοίχοι από τεμάχια αφρού ή τούβλα, οπλισμένο σκυρόδεμα ή ξύλινες στέγες. Συχνά θερμαινόμενα γκαράζ συναρμολογούνται από προκατασκευασμένες κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος ή ακόμη χυτεύονται από σκυρόδεμα στη θέση τους με τη χρήση μονολιθικής τεχνολογίας κατασκευής κατοικιών. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείτε θερμαινόμενα γκαράζ από χαλύβδινες κατασκευές. Ωστόσο, για να μην καταστεί η θέρμανση τέτοιων κτιρίων ιδιαίτερα σπατάλη, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να περάσουν από τη μόνωση των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου.

Χρέωση για άνεση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θερμοκρασία του αέρα σε ένα ζεστό γκαράζ στο χειμώνα πρέπει να διατηρείται σε ένα επίπεδο που δεν υπερβαίνει το 5 ° C - αυτό απαιτεί SNIP 21-02-99 «Parking Lot». Το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι σε ένα τέτοιο κουτί είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι απαραίτητο για την αραίωση και την αφαίρεση των καυσαερίων, την εντατική ξήρανση του δωματίου και την άφιξη από το δρόμο του αυτοκινήτου. Για συνεργεία του single-family σπίτια στο πρότυπο AVOK «Οικιστικά κτίρια και δημόσια. Οι κανόνες του αέρα» απαιτεί τουλάχιστον 180 κυβικά μέτρα καθαρού αέρα ανά ώρα ανά επιβατικό αυτοκίνητο. Με ξένων συστάσεις των κατασκευαστών εξοπλισμού εξαερισμού (π.χ., XPELAIR, UK) του φρέσκου αέρα σε ένα ιδιωτικό γκαράζ που πρέπει να παρέχονται περισσότερες, δηλαδή, ώστε να παρέχει ένα 6-10-πλάσια ανταλλαγής αέρα (σε ένα γκαράζ των 60 m 3 - από το 360 έως 600 m 3 / h).

Δυστυχώς, όλες οι χρήσιμες συμβουλές και οι απαιτήσεις σχετικά με την παροχή εξαερισμού και να διατηρηθεί η θερμοκρασία στην κατασκευή θερμαινόμενο γκαράζ πληρούνται, για να το θέσω ήπια, όχι πάντα. Οι περισσότεροι γκαράζ στερούνται του φρέσκου αέρα (που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή υλικών και κατασκευών σφραγισμένα), και η μπαταρία συνδεδεμένη με το κύκλωμα θέρμανσης καμπίνα ή στο άτομο σύστημα παραγωγής θερμότητας θερμάνθηκε έτσι ώστε ο χώρος μπορεί να είναι χωρίς ρούχα. Σε κάθε περίπτωση, η υγρασία γκαράζ διεισδύει αναπόφευκτα - υπό μορφή σβώλων χιονιού primorozhennyh τα κατώτατα όρια και το κάτω μέρος του οχήματος, ή από το έδαφος (ειδικά αν υπάρχει μια τρύπα θέασης) - λόγω σφαλμάτων στη συσκευή σφραγίσεως. Αποτελεσματικό μέσο για την απομάκρυνση της υγρασίας - όπως στραγγισμένο κοιλώματα κάτω από τις ερπύστριες, όπου το νερό τήγμα απομακρύνεται στο σύστημα αποστράγγισης - συνήθως δεν παρέχεται, και το μηχάνημα είναι πάνω καθρέφτη νερό, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου. Αυτό είναι, στην πραγματικότητα, στο μεταξύ ταξίδια με αυτοκίνητο «ζει» στο μπάνιο - σε θερμοκρασία 25 ° C και σχετική υγρασία περίπου 100%.

Μετά την επιστροφή από το κρύο, λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, και οι δύο εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του σώματος που καλύπτεται με δροσιά που πέφτει από το ζεστό και σχετικά υγρό γκαράζ αέρα. Αλλά αν το αυτοκίνητο πριν κατευθύνει στην πυγμαχία και εξακολουθεί να ξεχάσετε να πλύνετε, δηλαδή δεν αφαιρούνται ακαθαρσίες, εμποδίζει την ξήρανση των επιμέρους αεροπλάνα, και τα στοιχεία, και το χειμώνα - αλάτι, ακολουθώντας με διαδικασίες οξείδωσης χιόνι θα πάει ιδιαίτερα εντατικά. Η ελάχιστη διάσπαση - και ένα κιτρινωπό-καφέ έλκος, που αυξάνεται συνεχώς σε μέγεθος, παρέχει το σώμα. Αλίμονο, το αυτοκίνητο, ιδιαίτερα την εγχώρια παραγωγή, με την αναποτελεσματική αντιδιαβρωτική προστασία, δεν συγχωρούμε climato λάθη και να γίνει άχρηστο μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας, «άνθιση» φτερά, σκουριά συγκολλημένων αρμών, υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό της ρωσικής θερμαινόμενο γκαράζ και προκάλεσαν εκτεταμένες εκπροσώπηση στο λαό ότι «δεν διαρκούν πολύ σε ένα ζεστό κουτί της μηχανής.»

Ωστόσο, μια τέτοια απαισιοδοξία δεν δικαιολογείται. Προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής συνθήκες αποθήκευσης για τις καθημερινές μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχετε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος του κλιματισμού γκαράζ: πρέπει να έχει αποτελεσματικό εξαερισμό, ικανό να σε σύντομο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει δεν είναι μόνο εξωτερικά, αλλά και σκληρή επιφάνεια του σώματος, και ένα εύλογο θέρμανσης, μη επιτρέποντας τη διαδικασία διάβρωσης να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Αυτό θα κάνει σίγουρα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, την ίδια στιγμή στο μέρος με κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο θα πάει να πληρώσει για τις κλιματικές υπηρεσιών της επιχείρησης, ιδίως - την ανάπτυξη του έργου, την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού (από $ 400), καθώς και μια μηνιαία κεφάλαια αφαιρεί την πληρωμή των λογαριασμών προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά τσιγκούνης στον εξοπλισμό ή περιορίζεται σε ημίμετρα, θα πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι η διάρθρωση του κόστους σας αναπόφευκτα θα είναι ένα νέο στοιχείο: ένα ακριβό επισκευή αυτοκινήτων πρόωρα λόγω διάβρωσης.

Φωτιά μπαταρία

Το θερμικό κουρτίνα με εναλλάκτη θερμότητας νερού όχι μόνο θερμαίνει το κλειστό γκαράζ αλλά επίσης επιτρέπει την εξοικονόμηση σημαντικής θερμικής ενέργειας όταν ανοίγουν οι πόρτες γκαράζ. Δημιουργεί στην πύλη μια επίπεδη ροή ζεστού αέρα, η οποία δεν αφήνει τη θερμότητα να φύγει από το δωμάτιο. Η πιο κοινή προσέγγιση για τη θέρμανση του γκαράζ είναι η οργάνωση της θέρμανσης του νερού. Αλλά πρέπει να κάνουμε μια κράτηση αμέσως: ο ορισμός του "νερού" σε σχέση με το γκαράζ δεν είναι απολύτως σωστός. Μετά από όλα, ως ψυκτικό στο σύστημα θέρμανσης, οι ειδικοί συστήνουν να μην χρησιμοποιούν νερό, αλλά όχι φτηνό αντιψυκτικό (αντιψυκτικό). Η αποτελεσματικότητα της θέρμανσης με τη χρήση αντιψυκτικού, φυσικά, είναι κάπως χαμηλότερη από ό, τι στην περίπτωση του νερού (για μεγαλύτερη θερμική ικανότητα νερού), αλλά το σύστημα προστατεύεται από την απόψυξη.

Το πρώτο βήμα στο δρόμο για τη δημιουργία ενός συστήματος θέρμανσης νερού στο γκαράζ είναι να επιλέξετε μια αξιόπιστη πηγή παροχής θερμότητας. Λοιπόν, όταν για τη θέρμανση που συνδέεται με το εξοχικό σπίτι ή ενσωματωμένο σε αυτό το γκαράζ μπορεί να συνδεθεί με το λέβητα, θέρμανση των καθισμάτων. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν, στο στάδιο του σχεδιασμού του λέβητα, η απαραίτητη ισχύς της γεννήτριας θερμότητας προοριζόταν για τη θέρμανση του γκαράζ. Η ίδια πηγή θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γκαράζ απομακρυσμένο από το cottage στο 30-50 μ. Ωστόσο, την ίδια στιγμή χρειάζεται να αγοράσει ένα λίγο πιο ισχυρή αντλία, και ακόμη θέσει στο τμήμα του θερμαντικού και να απομονώνουν τις σωλήνες όσο το δυνατόν. Σημειώστε ότι μια τέτοια απόφαση σαφώς δεν ανήκει στην κατηγορία των φτηνών, απαιτεί σοβαρό σχεδιαστικό έργο και χαρακτηρίζεται από σημαντικό κόστος ενέργειας.

Εάν η ισχύς του λέβητα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του εξοχικού σπιτιού που είναι συνδεδεμένο στο εξοχικό σπίτι (ή απομακρυσμένο στο πεδίο "καθαρό"), το για τον εξοπλισμό του μεμονωμένου αυτοματοποιημένου λέβητα ειδικά για το γκαράζ, για παράδειγμα, σε ένα παρακείμενο χώρο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, για την προμήθεια μικρών γκαράζ (με όγκο 40-60 m 3) με καλή θερμομόνωση (τουλάχιστον 150 mm από ορυκτοβάμβακα) χρησιμοποιείται συχνότερα ηλεκτρική ενέργεια. Και η ισχύς του ηλεκτρικού λέβητα είναι σχετικά μικρή - για ένα καλά μονωμένο δωμάτιο για μία μηχανή είναι αρκετά 1.5-2 kW. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μην είναι το χειμώνα για εβδομάδες. Για να θερμάνετε τα ογκομετρικά συνεργεία για πολλά αυτοκίνητα, είναι δυνατόν να εξοπλιστείτε με αυτοματοποιημένο λέβητα, για παράδειγμα με αέριο ή με υγρό καύσιμο.

Με την αρχή της μεταφοράς θερμότητας, η θέρμανση μπορεί να είναι συνεκτική, καλοριφέρ ή αέρας. Τα συστήματα convector και radiator είναι γνωστά σε όλους - χρησιμοποιούνται σε αστικά πολυώροφα κτίρια. Αλλά η θέρμανση του αέρα στην κατοικία χρησιμοποιείται αρκετά σπάνια. Αλλά ακριβώς η θέρμανση με αέρα είναι προτιμότερη για ένα ιδιωτικό γκαράζ: δημιουργεί έντονη κυκλοφορία αέρα και συμβάλλει στην ταχεία προθέρμανση και ξήρανση τόσο του ίδιου του δωματίου όσο και του μηχανήματος. Τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι η αύξηση του θορύβου.

Για την οργάνωση της θέρμανσης του αέρα στο γκαράζ για ένα ή δύο αυτοκίνητα είναι αρκετό μόνο ένα θερμαντήρα ανεμιστήρα με υγρό εναλλάκτη θερμότητας. Τέτοιες θερμαντικές συσκευές ανεμιστήρα ονομάζονται επίσης πηνία ανεμιστήρων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατασκευάζονται σε ορθογώνια μεταλλική θήκη ("κουτί"), τοποθετημένη σε τοίχο ή αναρτημένη απευθείας στην οροφή. Ένας άλλος τύπος θερμαντήρα ανεμιστήρα με υγρό εναλλάκτη θερμότητας - κουρτίνα θερμότητας. Αυτή η συσκευή δημιουργεί μια ισχυρή επίπεδη ροή αέρα και βρίσκεται ακριβώς πάνω από την είσοδο του γκαράζ. Όταν οι πόρτες είναι κλειστές, η κουρτίνα λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα και θερμαίνει το δωμάτιο. Και όταν ανοίγουν οι πόρτες, αρχίζει να οδηγεί τη ροή με μεγάλη δύναμη, δημιουργώντας ένα αόρατο πόρτα του αεροπλάνου πύλη από τον αέρα, την πρόληψη της παραγωγής θερμότητας, αλλά δεν εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο του αυτοκινήτου. Αυτό εξοικονομεί θερμότητα.

Για υπερθέρμανση γκαράζ, το πηνίο ανεμιστήρα και η κουρτίνα αέρα μπορεί να είναι εξοπλισμένος με έναν θερμοστάτη, που σταματά τον ανεμιστήρα ή τη βαλβίδα τριών κατευθύνσεων, που υπερκαλύπτουν τον σωλήνα τροφοδοσίας ψυκτικού όταν η εσωτερική θερμοκρασία 5 C, και για τον επαναπροσανατολισμό του καναλιού παράκαμψης ψυκτικού πίσω στο λέβητα. Στην περίπτωση ενός αυτόνομου λέβητα γκαράζ, ο έλεγχος μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί κλείνοντας τον. Ρυθμίζει ομαλά τη θερμοκρασία του σπάνια χρησιμοποιούμενου αναλογικού ελεγκτή.

Η JAGA (Βέλγιο) παράγει εξαιρετικά fancoils (Βέλγιο), ο καλός εξοπλισμός παρέχεται από τα VTS CLIMA (Πολωνία), το "MOVEN", το "VEZA" (Ρωσία). Μεταξύ των κατασκευαστών κουρτινών αέρα με εναλλάκτη θερμότητας νερού, θα ήθελα να αναφέρω την αγγλική εταιρεία THERMOSCREENS, το νορβηγικό PYROX (SYSTEMAIR), το σουηδικό FRICO. Το κόστος υλοποίησης της λύσης είναι $ 30-500 ανά 1 kW θερμικής ικανότητας.

Για θέρμανση με θέρμανση στο γκαράζ επιτρέπεται η χρήση επιτοίχια θερμοσίφωνες (χάλυβας ή χαλκού-αλουμινίου), καθώς και, για παράδειγμα, χαλύβδινα σωληνωτά καλοριφέρ. Για να αποφευχθεί η καταστροφή του συστήματος θέρμανσης ως αποτέλεσμα μια δύσκολη ελιγμών κατά τον καθορισμό αυτοκίνητο στο γκαράζ, θερμαντήρες τοιχώματος είναι καλύτερη για την εγκατάσταση σε ένα ειδικά εξοπλισμένα κόγχες στους τοίχους και στενή - στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του τοίχου - αποσπώμενες οθόνες. Για τον έλεγχο της θερμοκρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, ανέξοδη θερμοστατική κεφαλή, περιορίζοντας τη ροή του ψυκτικού υγρού στις συσκευές θέρμανσης του λέβητα, και ως εκ τούτου την θέρμανση του αέρα στο γκαράζ, όταν η θερμοκρασία του αέρα φθάνει 5 C.

Μεταξύ των κατασκευαστών θερμαντικά σώματα και τοίχου σωληνωτά θερμαντικά σώματα Αξίζει να σημειωθεί το JAGA εταιρείας (Βέλγιο), «ISOTHERM», «KZTO» (Ρωσία). Τεχνική λύση βάσει του εξοπλισμού (καλοριφέρ, σωλήνες + εγκατάσταση) θα κοστίσει στον πελάτη το ποσό των μέχρι και $ 300 ανά 1 kW θερμικής ενέργειας. Ο λέβητας «νερό» αερόθερμα, κουρτίνες αέρα, θερμάστρες και καλοριφέρ συνδέονται μέσω ενός ενσωματωμένου τοίχο γκαράζ πολλαπλή ντουλάπι, από το οποίο η συντομότερη διαδρομή προς τα θερμαντικά σώματα στο πάχος του σκυροδέματος τσιμεντοκονία δαπέδου ή υπό falshstenami τρέξει το προσαγωγής και επιστροφής γραμμών (συχνότερα μετάλλου-πολυμερούς).

Θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα

Το θερμαινόμενο γκαράζ για ολόκληρη την περίοδο του ψύχους μπορεί να γίνει με απευθείας ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης. Σε αυτούς τους χώρους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει την τάση δικτύου των 220 V (αναφερόμενος δεν ξεπλύνετε ξηρό συνεργεία χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση επισκευαστούν οχημάτων, παρά πρόχειρα αποθήκες, στις οποίες, εκτός από την μηχανή, είναι βαρέλια βενζίνης και άλλων εύφλεκτων υγρών). Φυσικά, τα σύρματα θα πρέπει να τραβηχτεί σε γειωμένο μεταλλικό σωλήνες, εξαρτήματα πρέπει να είναι αδιάβροχο και διακόπτες σφραγισμένοι. Προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις των πυρκαγιών και την ηλεκτρική ασφάλεια, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους χώρους πρέπει να γίνεται μέσω ενός διακόπτη ή του κυκλώματος που βρίσκεται έξω από το γκαράζ. Ο λάκκος επιθεώρησης στη χρήση ηλεκτρική θέρμανση, δεν είναι πιθανό να πετύχει - εδώ η τάση του δικτύου πρέπει να είναι κατ 'ανώτατο όριο των 36 V.

Για την θέρμανση αέρα του γκαράζ ισχύουν Σταθερά ηλεκτρικά πιστόλια και ηλεκτρικές κουρτίνες θερμότητας (γράψαμε για αυτό τον εξοπλισμό στο άρθρο

 • "Στο λίκνο των θερμών ανέμων").

  Πιθανό θέρμανση του γκαράζ με τοποθέτηση σε τοίχο. Ακριβώς όπως οι θερμοσίφωνες για συστήματα θέρμανσης "νερού", τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα στο γκαράζ είναι καλύτερα να εγκατασταθούν σε κόγχες τοίχων, πίσω από αφαιρούμενες οθόνες. Μαζί με ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρικού συστήματος θέρμανσης δαπέδου με βάση ένα καλώδιο θέρμανσης τοποθετημένο σε μια επίστρωση δαπέδου ("ζεστό δάπεδο"). Το καλώδιο μετατρέπει μια ελεύθερη επιφάνεια δαπέδου σε έναν μεγάλο θερμαντήρα χαμηλής θερμοκρασίας, ο οποίος διατηρεί την απαιτούμενη θερμοκρασία στο γκαράζ (5C).

  Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης είναι εξοπλισμένες με θερμοστάτες (ηλεκτρονικές ή διμεταλλικές), οι οποίες διασφαλίζουν την ακριβή συντήρηση της θερμοκρασίας χώρου. Η θερμοκρασία των 5 C, κατά κανόνα, αντιστοιχεί στον τρόπο ψύξης, ο οποίος είναι στους περισσότερους θερμοστάτες. Μία τέτοια συσκευή είναι συνήθως ικανή να ελέγχει μια ομάδα ηλεκτρικών θερμαντήρων.

  Πλήρη σύνολα εξοπλισμού για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού συστήματος θέρμανσης δαπέδου διατίθενται στην αγορά από τις επιχειρήσεις CEILHIT (Ισπανία), ALCATEL (Νορβηγία), ΚΥΜΑ (Σουηδία), DE-VI (Δανία), SIEMENS (Γερμανία), ENSTO (Φινλανδία). Ανάμεσα στα ρωσικά κατασκευαστές αξίζει να σημειωθεί η εταιρεία «SST», «Chuvashkabel», «θερμο» και «Eltek ELECTRONICS». Το κόστος του βασικού εξοπλισμού (καλώδιο ή θέρμανση ματ + θερμοστάτη) για την περιοχή γκαράζ 20 m 2 - από $ 300 έως $ 500. Η μονάδα μπορεί να παρέχεται σε ρωσικές εταιρείες STIEBEL ELTRON (Γερμανία), το DELONGHI (Ιταλία), ΑΤΛΑΝΤΙΚ, SUPRA, THERMOR NOIROT (Γαλλία), NOBO, SIEMENS, ENSTO, FRICO. Το κόστος αυτών των συσκευών είναι $ 80-150 ανά 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Σταθερά πυροβόλα όπλα παράγονται κυρίως στο εξωτερικό. Οι ρωσικές εταιρείες που προσφέρουν εξοπλισμό Veab (Σουηδία), PYROX (Systemair), FRICO. Οι συσκευές αυτού του τύπου αυτοματισμού με το σύστημα και το κόστος εγκατάστασης σε $ 100-300 ανά 1 kW εγκατεστημένης ισχύος.

  Ζεστασιά κατόπιν αιτήματος

  Για την προσωρινή θέρμανση γκαράζ χρησιμοποιείται θερμάστρες πετρελαίου Εάν ένα ιδιωτικό γκαράζ με ένα σταθερό θέρμανσης στη Ρωσία είναι ότι η σπανιότητα, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος της συσκευής για την προσωρινή θέρμανση, αρκετά διαδεδομένη. Οι τεχνίτες έκανε, και στη συνέχεια ένα άλλο και ευρέως διαφημίζεται σπιτικό, δεν είναι ασφαλές θερμοσίφωνες - όλα τα είδη των «ερίφια», κ.λπ. Εν τω μεταξύ, η προσωρινή θέρμανσης (για να είναι σε θέση να ζεσταθεί για να αντικαταστήσει το πετρέλαιο, κρατήστε μικρό επισκευές οχημάτων) στο κατάστημα είναι μεγάλη.. ο αριθμός των φορητών συσκευών θέρμανσης εργοστασιακά, που εργάζονται τόσο σε υγρό καύσιμο και ηλεκτρικό ρεύμα.

  Για παράδειγμα, τα γκαράζ χρησιμοποιούν συχνά πολύ αποδοτικά έμμεσοι θερμαντήρες, που τροφοδοτούνται με καύσιμο ντίζελ ή κηροζίνη. Γκαράζ, ακόμη και χωρίς καύση, θερμαίνονται σε λίγα λεπτά. Με ισχύ 10-20 kW, οι συσκευές αυτές καταναλώνουν μόνο μερικές δεκάδες βατ από την ισχύ του δικτύου - για να οδηγήσουν τον ανεμιστήρα. Εξωτερικά πολύ παρόμοια με τα παλιά πειρατικά όπλα, των οποίων ο φορέας όπλων (δηλαδή το ρεζερβουάρ καυσίμου) είναι σε μικρούς τροχούς. Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι τα προϊόντα καύσης καυσίμου δεν εισέρχονται στο δωμάτιο, αλλά οδηγούνται στο εξωτερικό από την καμινάδα. Η ροή αέρα περνά μέσα από το χώρο μεταξύ των τοιχωμάτων του εναλλάκτη θερμότητας και, θερμαινόμενη, οδηγείται μέσω του ακροφυσίου μέσα στο δωμάτιο.

  Η λειτουργία τέτοιων συσκευών είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, το απόθεμα καυσίμων έχει σχεδιαστεί για 15-16 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Για να διατηρήσετε τη ρυθμισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν απομακρυσμένο θερμοστάτη. Τα σήματα από αυτό τροφοδοτούνται στη μονάδα ελέγχου για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον θερμαντήρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Μεταξύ των κατασκευαστών θερμαντικών συσκευών έμμεσης θέρμανσης υγρών καυσίμων, πρέπει να αναφερθούν οι MASTER (ΗΠΑ), REMINGTON (Κάτω Χώρες) και KUPOL (Ρωσία). Η τιμή του εξοπλισμού είναι $ 10-60 για 1 kW θερμικής ικανότητας.

  Πολύ δημοφιλές στα γκαράζ φορητά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα γεμισμένα με πετρέλαιο. Στην ελάχιστη διαμόρφωση, τα εισαγόμενα καλοριφέρ πετρελαίου κοστίζουν $ 45-150. Στη ρωσική αγορά, οι συσκευές αυτές παρέχονται από VITEK (Αυστρία), TESY (Βουλγαρία), EWT, SIEMENS (Γερμανία), DELONGHI, ΓΕΝΙΚΗ, ΟΜΑΣ (Ιταλία), ECO (Φινλανδία), POLARIS, BINATONE (Ηνωμένο Βασίλειο), WHIRLPOOL (ΗΠΑ). Μεταξύ των ρώσων κατασκευαστών "δοχείων πετρελαίου" θέλω να σημειώσω τα "LUCH", "ELECTROTHERM", "ORION", "ERMPB".

  Για την προσωρινή ζώνη θέρμανσης του γκαράζ με επιτυχία ισχύουν Σταθερές υπέρυθρες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης οροφής. Αυτές οι συσκευές δεν θερμαίνουν τον αέρα, αλλά τα γύρω αντικείμενα (δάπεδο, σώμα του αυτοκινήτου) και ήδη από αυτά η θερμότητα μεταφέρεται στο ίδιο το δωμάτιο. Πολύ κατάλληλο για θέρμανση ξεχωριστού χώρου εργασίας. Όταν ένα άτομο στο γκαράζ πλησιάζει μια υπέρυθρη συσκευή, το δέρμα του αισθάνεται υψηλότερη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία του αέρα του περιβάλλοντος. Η "αισθητή" θερμοκρασία αποτελείται από την πραγματική θερμοκρασία, η οποία διατηρείται μακριά από τον θερμαντήρα, και το λεγόμενο "ακτινικό" πρόσθετο, του οποίου η τιμή μπορεί να είναι 10 C ή ακόμα περισσότερο. Είναι δυνητικά δυνατό να χρησιμοποιηθούν υπέρυθρες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης για τη δημιουργία ενός συστήματος συνεχούς θέρμανσης καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως σαφές με ποιο τρόπο με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής επίπτωση της υπέρυθρης ακτινοβολίας θα επηρεάσει την κατάσταση του χρώματος και του βερνικιού επικάλυψης του σώματος του αυτοκινήτου.

  Εάν το ύψος της οροφής είναι όχι περισσότερο από 2-2.5m και εντατική θέρμανση απαιτείται, πάνω από την θερμαινόμενη περιοχή (π.χ., πάνω από ένα πάγκο εργασίας) μπορεί να τοποθετηθεί υπέρυθρες θερμάστρες χαμηλή θερμοκρασία (θερμοκρασία του θερμαντήρα - 200 C). Πρόκειται για τετράγωνες κασέτες ενσωματωμένες στην οροφή. υπέρυθρες θερμάστρες υψηλής θερμοκρασίας (θερμοκρασία του θερμαντήρα 200-750 C) συνδέθηκε με το ανώτατο όριο ή να κρεμαστεί στον καλωδίων σε περισσότερα από 3 m. Αυτή η συσκευή σχηματίζεται από ένα ορθογώνιο μεταλλικό περίβλημα, όπου τα θερμαντικά στοιχεία στερεώνονται με μεταλλικά ανακλαστήρες κατοπτρική.

  Σήμερα στη Ρωσία μπορείτε να αγοράσετε θερμάστρες IR τόσο των ξένων όσο και των εγχώριων εταιρειών. Μεταξύ των παραγωγών είναι οι εταιρείες FENIX (Τσεχική Δημοκρατία), ECOLINE, MOVEN (Ρωσία), EWT, FRICO, PYROX. Ο εισαγόμενος εξοπλισμός είναι ακριβότερος από τον οικιακό εξοπλισμό σε 1,5-2 φορές. Σε γενικές γραμμές, η εξάπλωση των τιμών - από $ 50 έως $ 200 ανά 1 kW της εξουσίας.

  Αερόθερμο με ένα ισχυρό εναλλάκτη θερμότητας νερού παραγωγής Systemair (Σουηδία) θερμαντήρας των ΑΒΟ «Veza» (ρωσικά) είναι σε θέση να θερμάνει το συνολικό εμβαδόν γκαράζ των 100 m 2 ιδιωτικές θέρμανση γκαράζ μέσω θερμοσίφωνα. Βρείτε το σωστό μοντέλο για το θερμοσίφωνα μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέγεθος δωματίου για την εξουσία, είναι μόνο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο θόρυβος που παράγεται από αυτή τη μονάδα δεν θα διαταράξουν το νοικοκυριό ύπνου Αυτή η αυλαία του αέρα είναι εξοπλισμένο με έναν εναλλάκτη θερμότητας νερού υψηλής θερμοχωρητικότητας «KZTO»
  Ο ηλεκτρικός λέβητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μεμονωμένο σύστημα θέρμανσης νερού του γκαράζ

  Από την πλευρά του ανέμου

  Θέλουμε να τονίσουμε ότι το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο σε οποιοδήποτε γκαράζ, ανεξάρτητα από το αν θερμαίνεται ή όχι. Το σύστημα φυσικού αερισμού, κατά κανόνα, παρέχεται σε γκαράζ που δεν θερμαίνεται και δεν θερμαίνεται περιοδικά. Τα ενσωματωμένα και προσαρτημένα θερμαινόμενα συνεργεία για σπίτια είναι καλύτερα εξοπλισμένα με ένα πιο αποδοτικό και προβλέψιμο σύστημα μηχανικού αερισμού.

  Το πιο απλό και χαμηλό κόστος είναι το σύστημα φυσικού αερισμού του γκαράζ. Δεν καταναλώνει ηλεκτρισμό. Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος - η εξάρτηση από καιρικές συνθήκες - θερμοκρασία του αέρα, κατεύθυνση του ανέμου και ταχύτητα Σύστημα Εξαερισμού Φυσικού Αερίου - το πιο απλό και χαμηλό κόστος: δεν απαιτεί περίπλοκο ακριβά εξοπλισμό και κατανάλωση ενέργειας. Το μόνο που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία, - σωλήνας αμιαντοτσιμέντου είναι 150-200 mm σε διάμετρο, ένα εκτροπέα για σωλήνες ελεύθερο ύψος (τα οποία ενισχύουν την πρόσφυση και να προστατεύσει το δωμάτιο από βροχή) και μία γρίλια δύο-πρόσληψης (Οργανισμός για παροχή φρέσκου εξωτερικού αέρα μέσα στο δωμάτιο μέσω ενός τοιχώματος ή στην είσοδο πύλη). Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα.

  Η αποτελεσματικότητα του συστήματος φυσικού αερισμού του γκαράζ εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Η πρώτη και η πιο σημαντική είναι η διαφορά στις θερμοκρασίες του εξωτερικού (ατμοσφαιρικού) και του εσωτερικού αέρα. Στο γκαράζ, ειδικά αφού τοποθετήθηκε σε ένα αυτοκίνητο με "καυτό" κινητήρα, η θερμοκρασία είναι πάντα αισθητά υψηλότερη από ό, τι έξω. Ο βαρύτερος φρέσκος αέρας εισέρχεται στο κτίριο με βαρύτητα - μέσα από τις γρίλιες εισαγωγής και επίσης μέσα από τις ρωγμές κάτω και ανάμεσα στις πύλες των φύλλων - και μετατοπίζει λιγότερο πυκνό ζεστό αέρα μέσω του σωλήνα εξάτμισης.

  Ο δεύτερος παράγοντας είναι η διαφορά στις πιέσεις αέρος μεταξύ του σημείου παροχής αέρα και της διάταξης εξαγωγής (εκτροπέα) που είναι εγκατεστημένη στην οροφή. Η ελάχιστη διαφορά ύψους μεταξύ της επιφάνειας εισαγωγής αέρα στους χώρους (το επίπεδο εγκατάστασης των πλεγμάτων τροφοδοσίας) και η εκτόξευσή του (επίπεδο της κεφαλής του σωλήνα εξαγωγής) πρέπει να είναι 3 m.

  Και, τέλος, ο τρίτος παράγοντας είναι η πίεση του αέρα. Από την προς τα εμπρός (προς τον άνεμο), οι πλευρές του γκαράζ είναι ανυψωμένες, και στις γωνίες και συχνά στην οροφή - χαμηλή πίεση. Ως εκ τούτου, είναι εύλογο να τοποθετηθούν τα πλέγματα τροφοδοσίας από την κύρια κατεύθυνση του ανέμου. Όσο ισχυρότερη είναι η αιολική ενέργεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείται στις γρίλιες και τόσο περισσότερος αέρας θα εισέλθει στο δωμάτιο.

  Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος φυσικού αερισμού του γκαράζ είναι ότι η λειτουργία του εξαρτάται από τις μεταβλητές: θερμοκρασία αέρα, κατεύθυνση και ταχύτητα ανέμου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το καλοκαίρι τέτοια συστήματα είναι συχνά αναποτελεσματικά.

  Τα μηχανικά συστήματα εξαερισμού απαιτούν τη χρήση ειδικού εξοπλισμού εξαερισμού (ανεμιστήρες, θερμαντήρες, συσκευές αυτοματισμού) και καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, δεν εξαρτώνται από τις ιδιοτροπίες της φύσης και είναι εγγυημένα (βεβαίως, με την ύπαρξη τροφοδοσίας) να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ που απαιτείται από το SNiP, ανεξάρτητα από την κατάσταση του περιβάλλοντος περιβάλλοντος.

  Η πιο απλή και δημοκρατική λύση είναι Το σύστημα μηχανικού αερισμού με φυσικό πρόσληψη αέρα και ενεργή εξαγωγή. Στην πραγματικότητα, συνδυάζει φυσικό και μηχανικό αερισμό. Και για την πλήρη λειτουργία του χρειάζεται μόνο μερικές δεκάδες βατ ηλεκτρικής ενέργειας - για να περιστρέψετε τον κινητήρα του ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Αλλά ακόμα και αν διακοπεί προσωρινά η τροφοδοσία του γκαράζ, ένα τέτοιο σύστημα θα διατηρήσει εν μέρει την αποτελεσματικότητά του.

  Εξαερισμός μάσκα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο σύστημα του φυσικού αερισμού (κατά προτίμηση από χάλυβα - που είναι πιο πιθανό να προστατεύουν το γκαράζ από βανδάλους) τοποθετούνται στο κάτω μέρος αυτής της θύρας ή επί των πλευρικών τοιχωμάτων του γκαράζ, έτσι ώστε φρέσκο ​​αέρα φύσηξε πυθμένα και το σώμα της μηχανής. Ωστόσο, με αυτή τη διάταξη, το χιόνι και η υγρασία μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο μέσα από τις γρίλιες. Για να απαλλαγούμε από αυτό το ανεπιθύμητο φαινόμενο, το σύστημα λήψης αέρα της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής με φυσικό εισροής μπορεί να διεξάγεται μέσω μιας στήλης ειδικής εισαγωγής αέρα (συχνά γίνονται τενεκετζής απευθείας επί τόπου), με ύψος περίπου 2 μ. Είναι προσαρτημένη στο εξωτερικό τοίχωμα ή τοποθετημένο σε απόσταση από το γκαράζ και επικοινωνεί με το δωμάτιο με ένα κανάλι αέρα.

  Ένας ηλεκτρικός αξονικός ανεμιστήρας με προστατευτικό (κατά προτίμηση ανθεκτικό σε βαντάλια) πλέγμα χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Είναι στερεωμένο στο άνοιγμα σε ένα από τα τοιχώματα του γκαράζ (αν είναι δυνατόν στο πάνω μέρος του τοίχου). Η δεύτερη επιλογή είναι ένας ανεμιστήρας εξάτμισης στην οροφή (για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η μονωμένη σφραγισμένη μονάδα διόδου μέσω της οροφής, ενώ κατά τη λειτουργία είναι απαραίτητο να θυμάστε να καθαρίζετε την επιφάνεια από το χιόνι).

  Δυστυχώς, σε ένα σύστημα μηχανικής εξαερισμού με φυσική εισροή (ωστόσο, όπως συμβαίνει και σε ένα σύστημα φυσικού αερισμού), ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο χωρίς προθέρμανση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τοπική υπερψύξη του γκαράζ. Επιπλέον, ο αέρας που αντλείται στο δωμάτιο δεν καθαρίζεται από τη σκόνη.

  Οι απαριθμούμενες ελλείψεις σχεδόν στερούνται ένα μηχανικό σύστημα εξαερισμού στο οποίο η εισροή καθαρού αέρα και η αφαίρεση των αναλωμένων (ανακυκλοφορούντων) εκτός του γκαράζ διεξάγονται από ανεξάρτητες μηχανικές συσκευές - συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα οποία συνδυάζονται μόνο σε επίπεδο αυτόματου ελέγχου και λογισμικού.

  Εγκατάσταση τροφοδοσίας για το γκαράζ συνήθως συναρμολογείται από ξεχωριστά στοιχεία (ενότητες). Φρέσκο ​​εξωτερικός αέρας τροφοδοτείται μέσα στο δωμάτιο μέσω του τοιχώματος τοποθετημένο (σε 2-3 m πάνω από το έδαφος), γρίλιας αναρρόφησης. Με αγωγό εξαερισμού (εύκαμπτο αγωγό) ροή κατευθύνεται εντός της μονάδας παροχής που αποτελείται από ένα δομοστοιχείο κασέτα φίλτρου (που διέρχεται από αυτό, ο αέρας καθαρίζεται από τη σκόνη), έναν ανεμιστήρα που ακολουθείται από μια ηλεκτρική μονάδα θέρμανσης (η οποία θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα σε θερμοκρασία 5 C, εάν είναι απαραίτητο). Αντί του ηλεκτρικού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας θερμοσίφωνας, ο οποίος συνδέεται με τον λέβητα. Χάρη στην εισροή της λειτουργίας θέρμανσης αέρα ρύθμισης μέρος (μερικές φορές εντελώς) αναλαμβάνει τη λειτουργία θέρμανσης.

  Η θερμαινόμενη ροή αέρα τροφοδοτείται μέσω ενός εύκαμπτου αγωγού στη μονάδα διανομής αέρα. Είναι που στο πάτωμα ένα σωλήνα χάλυβα, το οποίο μπορεί να τρυπηθεί σχισμή για την παροχή του αέρα κάτω από το πάτωμα του οχήματος και στις πλευρές της τοποθετείται πάνω από το κεφάλι ή κάγκελα. Για την εξαίρεση προσχέδια προμηθεύσει κατανομής αέρα μπορεί να οργανωθεί μέσω μίας ή δύο κατακόρυφες διάτρητες στήλες διανομής αέρα.

  Σύστημα εξάτμισης στο γκαράζ - Πρόκειται για έναν αξονικό ανεμιστήρα τοίχου με προστατευτική μάσκα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα δύο ταχυτήτων. Με χαμηλή ταχύτητα, παρέχει απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο στην τυπική (υπολογισμένη) λειτουργία. Η δεύτερη ταχύτητα μπορεί να ενεργοποιηθεί από το σύστημα αυτοματισμού, στο σήμα από τον αισθητήρα CO μονοξειδίου του άνθρακα, σε περίπτωση υπέρβασης της μέγιστης επιτρεπόμενης συγκέντρωσης στο γκαράζ.

  Είναι δυνατή η αγορά μιας εγκατάστασης τροφοδοσίας όχι με ξεχωριστά στοιχεία, αλλά με συλλογή (κηροπήγιο). Στη συνέχεια, σε αυτό ήδη στο εργοστάσιο-κατασκευαστής θα συνδυάσει το φίλτρο αέρα, τον ανεμιστήρα και τον ηλεκτρικό θερμαντήρα του αέρα. Το πλεονέκτημα των μονάδων monoblock είναι ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή τους είναι συντονισμένα από την άποψη της ισχύος και τοποθετούνται σε θήκη απορρόφησης θορύβου. Απλά πρέπει να συνδέσετε τους αεραγωγούς. Το μειονέκτημα είναι το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης (κοστίζει λίγο περισσότερο από ένα σπονδυλωτό).

  Ένα άλλο ενδιαφέρον και πολύ ελπιδοφόρο για χρήση σε μεγάλα γκαράζ τύπου συστήματα εξαερισμού μονομπλόκ - Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής με σύστημα ανάκτησης θερμότητας πλάκας. Το περίβλημα των εν λόγω διατάξεων που έχουν τοποθετηθεί προσφοράς και εξάτμισης ανεμιστήρες, ηλεκτρική θερμάστρα για τη θέρμανση του φρέσκου αέρα και τα φίλτρα. Ωστόσο, η κύρια ιδιαιτερότητα αυτής της τεχνολογίας, η καρδιά του - ο πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας με τον οποίο θερμότητα από διέρχεται από το ρεύμα αέρος φυτού καυσαέρια μεταφέρονται στον αέρα τροφοδοσίας. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να «οδηγούν» την θερμαντήρα αέρα τροφοδοσίας σε πλήρη ισχύ - είναι απαραίτητη μόνο σε ακραίο κρύο. Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος της θέρμανσης του ρεύματος τροφοδοσίας το χειμώνα, αλλά συχνά σε πολύ κρύο παγωμένος προσωρινά (λίγα λεπτά ή ώρες σε μια ημέρα) χάνοντας τους «απενεργοποιημένη.» Η πραγματική εξοικονόμηση μπορεί να ανέλθει σε περίπου 50% (για παράδειγμα, για την ηλεκτρική ενέργεια αντί για 10 000 ρούβλια. Πρέπει να πληρώσει 5.000 ρούβλια. Ανά έτος). Για την παροχή και την αφαίρεση του αέρα στην περίπτωση της μονάδας διαχείρισης αέρα με πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας θα πρέπει να εξοπλίσουν τις εγκαταστάσεις των δύο ανεξάρτητων δικτύων, παροχής και της εξάτμισης αεραγωγούς.

  Μεταξύ των κατασκευαστών του εξοπλισμού εξαερισμού (ανεμιστήρες, φίλτρα, θερμάστρες, ψησταριές, διαχείρισης αέρα και διαχείρισης αέρα μονάδες), σημειώνουμε η εταιρεία Systemair, OSTBERG, PM-LUFT (Σουηδία), Remak (Τσεχική Δημοκρατία), MAICO VENTILATOREN, Rosenberg, TROX (Γερμανία), ΔΕΚ ( Κάτω Χώρες), IMP KLIMA (Σλοβενία), XPELAIR. Για ενιαίο γκαράζ (όγκος - από 60 έως 80 κυβικά μέτρα) κόστους τεχνικών λύσεων (εξοπλισμός, προμήθειες, υλοποίηση) είναι: για φυσικό εξαερισμό - από $ 50 έως $ 200, για ένα σύστημα με ένα ανεμιστήρα εξάτμισης - μέχρι $ 400 στην περίπτωση της εξαερισμού της προσφοράς modularization εξοπλισμού που βασίζεται - $ 1000-1500. Το κόστος του εξοπλισμού του συστήματος αερισμού βάσει της προσφοράς και της εγκατάστασης καυσαερίων (κατάλληλο εξοπλισμό, αγωγών, τενεκετζής εργασίας και εγκαταστάτες, και άλλοι.) Κυμαίνονται από $ 2500 έως $ 5000. Το κατώτερο όριο της τιμής αφορά τις τεχνικές λύσεις που εφαρμόζονται βάσει του οικιακού εξοπλισμού, άνω limit - σε επιλογές που χρησιμοποιούν ξένη τεχνολογία.