Ποιοι είναι οι κανόνες θερμοκρασίας στα νηπιαγωγεία για το 2018

Η παρακολούθηση των συνθηκών των παιδιών σε νηπιαγωγεία και σχολεία πραγματοποιείται από κρατικούς ρυθμιστικούς φορείς. Κύριο καθήκον τους είναι να τηρούν τους κανόνες που θεσπίζονται από τα κανονιστικά έγγραφα. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, έχουν αναπτυχθεί ειδικά έγγραφα που ορίζουν αποδεκτές συνθήκες σε ιδρύματα για παιδιά.

Οι αποδεκτές και συνιστώμενες προδιαγραφές για την κράτηση παιδιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που εμπίπτουν σε κανονιστικά έγγραφα θεσπίστηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι κανόνες καθορίστηκαν με βάση την επιστημονική έρευνα. Οι συνθήκες που καθορίζονται από τους κανόνες είναι οι πλέον κατάλληλες για τη διατήρηση της υγείας των παιδιών. Η ορθότητα των απαιτήσεων των κανονιστικών εγγράφων επιβεβαιώθηκε από μια μακρά ιστορία παρατηρήσεων, οι αποκλίσεις από τους κανόνες σε μεμονωμένα ιδρύματα αναδεικνύουν αναπόφευκτα μια αύξηση της συχνότητας εμφάνισης των παιδιών που τα επισκέπτονται. Έτσι, κάθε ίδρυμα παιδιών πρέπει να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τους καθιερωμένους κανόνες.

Οι σημαντικότεροι δείκτες, οι οποίοι πρέπει να παρακολουθούνται στα ιδρύματα των παιδιών, είναι οι εξής:

 • θερμοκρασία του αέρα στο εσωτερικό των παιδικών σταθμών.
 • υγρασία του αέρα.
 • τη φρεσκάδα του αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρότυπα για αυτούς τους δείκτες είναι περίπου τα ίδια σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ένωση. Αυτό είναι συνέπεια όχι μόνο της γενικής φυσιολογίας των παιδιών αλλά και του γεγονότος ότι όλα τα κανονιστικά έγγραφα της Σοβιετικής Ένωσης έχουν κληρονομήσει τα νέα κράτη, από τότε δεν υπήρξε ειδική διόρθωση. Έτσι, αυτό το άρθρο αφορά το σύνολο της ΚΑΚ και αρκετές άλλες χώρες από το τρέχον έτος και το επόμενο 2018ο.

Απαιτήσεις για τους δείκτες στα νηπιαγωγεία

Για τους νηπιαγωγούς, οι κανόνες είναι οι εξής: στους χώρους παιχνιδιών, η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 21 βαθμούς Κελσίου, η συνιστώμενη θερμοκρασία είναι 24 μοίρες. Στα υπνοδωμάτια επιτρέπεται χαμηλότερη θερμοκρασία, μέχρι 18 μοίρες, συνιστάται να φέρετε τη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι υποχρεωτικές για περιοχές με μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο κάτω από -14 βαθμούς Κελσίου.

Από την ανάγνωση, μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου, τόσο το καλύτερο. Στην πραγματικότητα, οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να είναι ακόμη πιο επιβλαβείς από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι, εάν επιτρέπονται προσωρινές και μικρές αποκλίσεις προς την κατεύθυνση της μείωσης της θερμοκρασίας κάτω από το συνιστώμενο επίπεδο, τότε οι αποκλίσεις προς τα πίσω είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητες. Για αίθουσες παιχνιδιών, η μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία είναι 24 βαθμοί Κελσίου, και για τα υπνοδωμάτια - 22 βαθμούς.

Υπάρχουν σαφώς καθορισμένα πρότυπα για την υγρασία του αέρα, η αξία του πρέπει να είναι από 40% έως 60%. Στην πράξη, δεν ακολουθούν πάντοτε τη σωστή τιμή αυτού του δείκτη. Αυτό είναι πολύ ατυχές, αφού οι συσκευές για τον προσδιορισμό του επιπέδου υγρασίας δεν είναι δύσκολο να αποκτήσουν πρόσβαση ή είναι δύσκολο να χειριστούν και να λειτουργήσουν. Παρ 'όλα αυτά, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η υγρασία του αέρα, διατηρώντας το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας έχει καλή επίδραση στην αντοχή του σώματος σε ασθένειες και η δυσμενής υγρασία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας με διάφορες παθήσεις, ειδικά τις αεραγωγές.

Για τη φρεσκάδα του αέρα, δεν προσδιορίζονται ακριβή ποσοτικά πρότυπα, αλλά σημειώνεται ότι ο εξαερισμός πρέπει να διεξάγεται τακτικά. Είναι ο αερισμός που είναι ο κύριος και ο μόνος που είναι πραγματικά διαθέσιμος στα περισσότερα νηπιαγωγεία για να διατηρήσει ένα αποδεκτό επίπεδο καθαρού αέρα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο αερισμός πρέπει να διεξάγεται περιοδικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιτρέπεται ένας εξαερισμός με την παρουσία παιδιών σε κλειστό χώρο. Ο αερισμός με δύο κατευθύνσεις, δηλαδή ένα βύθισμα, πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της απουσίας των παιδιών. Το χειμώνα, πριν από μια ήσυχη ώρα στα υπνοδωμάτια, ο εξαερισμός ολοκληρώνεται μισή ώρα πριν την άφιξη μιας ομάδας παιδιών.

Απαιτείται εξαερισμός μονής κατεύθυνσης κατά τη διάρκεια της πιο χαλαρής ώρας, όταν ο αέρας θερμαίνεται μετά τον εξαερισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μέσω του εξαερισμού θα πρέπει να σταματήσει μισή ώρα πριν από την ήσυχη ώρα και τον εξαερισμό μονής κατεύθυνσης - μισή ώρα πριν το τέλος του. Στη ζεστή εποχή, ο μονομερής αερισμός πραγματοποιείται συνεχώς τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δυστυχώς, τα πρότυπα κλιματισμού στις εσωτερικές εγκαταστάσεις των νηπιαγωγών παραβιάζονται συστηματικά στα περισσότερα ιδρύματα. Κανείς, στην πραγματικότητα, δεν παρακολουθεί την υγρασία του αέρα, ο αερισμός πραγματοποιείται με διαφορετική συχνότητα, αλλά σχεδόν πάντοτε με ανεπαρκή. Η θερμοκρασία στα δωμάτια, είναι συνήθως πολύ υψηλότερες από τις συνιστώμενες προδιαγραφές, συχνά υπερβαίνει το επίπεδο των 30 βαθμών Κελσίου και είναι σπάνια κάτω από 28 βαθμούς.

Η υψηλή θερμοκρασία και ο περιστασιακός αερισμός οδηγούν σε ισχυρή ξήρανση του αέρα στα νηπιαγωγεία. Η τελευταία περίσταση δεν ενδιαφέρει πολύ τη διαχείριση των ιδρυμάτων, μόνο και μόνο επειδή δεν ακολουθεί καθόλου τους δείκτες υγρασίας. Βρείτε στο υγρόμετρο νηπιαγωγείου (μια συσκευή για τη μέτρηση του επιπέδου υγρασίας) είναι μια σπανιότητα. Η πολύ χαμηλή υγρασία του αέρα στα νηπιαγωγεία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο συμβάλλει στην υψηλή συχνότητα κρυολογήματος.

Είναι ενδιαφέρον ότι συχνά η διοίκηση των παιδικών ιδρυμάτων χρησιμοποιεί υπερβολική θερμοκρασία αέρα ως μέσο για την καταπολέμηση της επίπτωσης μεταξύ των παιδιών. Στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία πάνω από το συνιστώμενο, το στέγνωμα του αέρα, αυξάνει μόνο τη συχνότητα εμφάνισης. Η συνιστώμενη θερμοκρασία είναι επαρκής για μια άνετη κατάσταση του σώματος του παιδιού, αλλά η χαμηλή υγρασία του αέρα στεγνώνει τις βλεννώδεις επιφάνειες της αναπνευστικής οδού. Η βλέννα στους αεραγωγούς εκτελεί μια σημαντική λειτουργία, παρέχει τοπική ανοσία. Εάν στεγνώσει, τότε η ευπάθεια του σώματος στις ασθένειες θα αυξηθεί δραματικά. Αποξηραμένα βλέννα χάνει το ανοσοποιητικό του ιδιότητες, ενώ την ίδια στιγμή είναι ένα εξαιρετικό γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μιας ποικιλίας μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών. Αντίθετα, στα υγρά μικρόβια νόσο βλέννας αεραγωγών δύσκολο να αποκτήσουν πρόσβαση, ακόμη και αν είναι σε θέση να κρατήσει επάνω, τότε αμέσως να εκτίθεται σε τοπική ανοσία.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημασία της διατήρησης της βέλτιστης υγρασίας κατά την κρύα εποχή. Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε κλειστά και θερμά δωμάτια. Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που συγκεντρώνονται σε ένα μέρος, δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες για την εξάπλωση ασθενειών που μεταδίδονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, δηλαδή μέσω του αναπνευστικού συστήματος. Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο ξηρού αέρα, σύμφωνα με επιστημονικές πληροφορίες, η ανεπαρκής υγρασία είναι μια από τις κύριες αιτίες των ακόλουθων νόσων:

 1. Η παραρρινοκολπίτιδα.
 2. Αμυγδαλίτης.
 3. Βρογχίτιδα.
 4. Οτίτιδα.
 5. Φλεγμονή των πνευμόνων.
 6. Αλλεργικές παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Έτσι, ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει στο παιδί άσθμα και άλλες δυσάρεστες ασθένειες.

Μια επιπλέον επιπλοκή είναι ότι τα παιδιά είναι πολύ χειρότερα από τους ενήλικες που υποφέρουν από πυρετό. Ο μεταβολισμός και, κατά συνέπεια, ο σχηματισμός θερμότητας στα παιδιά είναι πιο έντονος, ενώ η απελευθέρωση θερμότητας στο περιβάλλον συμβαίνει κυρίως μέσω της εκπνοής του αέρα.

Έτσι, για τα παιδιά, η άνετη και ασφαλής θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος οδηγεί σε υπερβολική εφίδρωση, πάχυνση του αίματος, δυσμενείς συνθήκες εργασίας των εσωτερικών οργάνων. Δεδομένου ότι η μεταφορά θερμότητας συμβαίνει κυρίως μέσω της εκπνοής του αέρα, οι αναπνευστικές οδούς στα παιδιά υπερβαίνουν περισσότερο από ό, τι στους ενήλικες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που προκαλούν ARI είναι πολύ ανεπαρκώς ανεκτές από τον κρύο αέρα, ειδικά εάν η αλλαγή της θερμοκρασίας έχει συμβεί γρήγορα, αισθάνονται καλά σε μια ξηρή και ζεστή ατμόσφαιρα. Έτσι, ένα ζεστό και ξηρό περιβάλλον στα νηπιαγωγεία προωθεί την εξάπλωση των λοιμώξεων που μεταδίδονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Αντίθετα, ο συχνός αερισμός υγραίνει τον αέρα και μειώνει τη συγκέντρωση των παθογόνων στον αέρα.

Τρόποι επίτευξης ιδανικών παραμέτρων

Ωστόσο, κάθε αερισμός δεν αυξάνει την υγρασία του αέρα. Όσο πιο ψυχρός είναι ο αέρας, τόσο λιγότερη υγρασία περιέχει, έτσι ώστε ο αερισμός κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου δεν μπορεί πάντα να βοηθήσει στη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας στο δωμάτιο. Για να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για τα παιδιά, είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να έχουμε σε κάθε δωμάτιο ένα θερμόμετρο και ένα υγρόμετρο. Το προσωπικό του νηπιαγωγείου θα πρέπει να παρακολουθεί τη μαρτυρία του.

Η θερμοκρασία του αέρα θα πρέπει να παραμείνει βέλτιστη, και τότε η υγρασία του αέρα δεν θα πέσει πάρα πολύ. Επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα - μια ειδική συσκευή που κορεάζει τον αέρα με νερό. Πρέπει να προτιμάτε συσκευές υπερήχων, οι υγραντήρες ατμού δεν προκαλούν έγκριση ειδικών. Είναι επιθυμητό να περιορίσετε την πρόσβαση αέρα στις μπαταρίες θέρμανσης, γι 'αυτό θα πρέπει να καλύπτονται με ειδική οθόνη ή περίβλημα.

Δεν είναι πάντα δυνατό να διατηρηθούν οι ιδανικές τιμές αέρα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αντιστοιχία μεταξύ των πραγματικών και των συνιστώμενων δεικτών, όσο πιο κοντά θα είναι ο πραγματικός δείκτης αναφοράς, τόσο μικρότερη είναι η επίπτωση στο θεσμικό όργανο.

Ποιος είναι ο κανόνας της θερμοκρασίας του αέρα στα νηπιαγωγεία;

Ποιος είναι ο κανόνας της θερμοκρασίας του αέρα στα νηπιαγωγεία;

Σύμφωνα με τις μελέτες ελέγχου, τρεις κύριοι δείκτες

σχετική υγρασία του αέρα.

Αυτές οι παράμετροι μπορεί να διαφέρουν κατά 1 C ή κατά 5% σχετική υγρασία.

Έτσι, ανεξάρτητα από το νηπιαγωγείο όπου ζείτε της θερμοκρασίας αίθουσα παιχνιδιών θα πρέπει να είναι 21-24 C στα υπνοδωμάτια των 18-22 C. Σε αυτήν την περίπτωση, το νηπιαγωγείο, που βρίσκεται σε κλιματικές περιοχές όπου η μέση θερμοκρασία Ιανουάριο κυμαίνεται από -14 έως - 32 ° C, 24 ° C στο δωμάτιο παιχνιδιού και 22 ° C στο υπνοδωμάτιο.

Η βέλτιστη θερμοκρασία αέρα για ένα άτομο είναι 18-20 βαθμοί Κελσίου. Αλλά για τα παιδιά, οι παράμετροι θερμοκρασίας μετατοπίζονται ελαφρώς προς τα πάνω. Αυτό είναι 20-22 μοίρες - η θερμοκρασία που απαιτείται για ένα νηπιαγωγείο.

Για το παιδί, ρυθμός μεταβολής θερμοκρασίας αέρα + 24.V det.sady πρέπει να είναι 22 με 24 της θερμοκρασίας του αέρα, έτσι ώστε να είναι πιο αδύναμη από την ανοσία σε ενήλικες και ότι άρρωστος Beg ODS, γρίπη, ή άλλων ανεπιθύμητων διαφορές θερμοκρασίας boleznyami.A αέρα διαμερίσματα και τη φροντίδα των παιδιών, τη γνώμη μου, δεν έχει σημασία ποια είναι η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι η ίδια που υπάρχει εκεί, προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες ασθένειες.

Στις παιδικές αίθουσες του νηπιαγωγείου, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον +19 και όχι μεγαλύτερη από +23 (αν είναι υψηλότερη, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών τα παιδιά θα ιδρώσουν και όλα τα ρούχα θα είναι βρεγμένα).

Τα υπνοδωμάτια και το υπόλοιπο της θερμοκρασίας δωματίου θα πρέπει να είναι η ίδια, και μόνο μερικές μοίρες (23 - 25) υψηλότερο από αυτό που θα πρέπει να είναι σε εκείνες τις περιοχές όπου τα παιδιά να γδύνομαι T-shirts και σορτς: βροχές και ιατρικές δωμάτια, καθώς και στην πισίνα (αν είναι).

Και τα παιδιά είναι συχνά άρρωστα λόγω του γεγονότος ότι το παιδί βιώνει συνεχώς άγχος από αλλαγές θερμοκρασίας. Μετά από όλα, στο διαμέρισμά μας, η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη (μέχρι 28 βαθμούς) από ό, τι στο νηπιαγωγείο, τόσο στο σπίτι δεν τρέχουν, δεν πηδούν και να περπατήσετε εξοικειωμένοι με σορτς και στον κήπο θερμοκρασία παραπάνω δεν μπορεί να γίνει.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο για εμάς να κάνουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού χαμηλότερη και τότε το παιδί δεν θα πάρει τόσο πολύ κρύο.

Στο δωμάτιο παιχνιδιών πρέπει να είναι μια θερμοκρασία 22-24C, και στα υπνοδωμάτια 19-20C. Για να διατηρηθεί η θερμοκρασία, οι διάδρομοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τάφοι, έτσι ώστε στους διαδρόμους και τα αποδυτήρια η θερμοκρασία του αέρα να μην πέσει κάτω από τα 21C

Ποιος είναι ο κανόνας της θερμοκρασίας του αέρα στα νηπιαγωγεία;

Με το κρύο το χειμώνα στην ομάδα νηπιαγωγείων είναι δροσερό. Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του κανόνα της θερμοκρασίας του αέρα για τα διαμερίσματα και τα ιδρύματα των παιδιών;

Στο δωμάτιο παιχνιδιών πρέπει να είναι μια θερμοκρασία 22-24 ° C, και στα υπνοδωμάτια 19-20 ° C. Για να διατηρηθεί η θερμοκρασία, οι διάδρομοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τάφοι, έτσι ώστε στους διαδρόμους και τα αποδυτήρια η θερμοκρασία του αέρα να μην πέσει κάτω από τους 21 ° C

Στις παιδικές αίθουσες του νηπιαγωγείου, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον +19 και όχι μεγαλύτερη από +23 (αν είναι υψηλότερη, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών τα παιδιά θα ιδρώσουν και όλα τα ρούχα θα είναι βρεγμένα).

Τα υπνοδωμάτια και το υπόλοιπο της θερμοκρασίας δωματίου θα πρέπει να είναι η ίδια, και μόνο μερικές μοίρες (23 - 25) υψηλότερο από αυτό που θα πρέπει να είναι σε εκείνες τις περιοχές όπου τα παιδιά να γδύνομαι T-shirts και σορτς: βροχές και ιατρικές δωμάτια, καθώς και στην πισίνα (αν είναι).

Και τα παιδιά είναι συχνά άρρωστα λόγω του γεγονότος ότι το παιδί βιώνει συνεχώς άγχος από τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Μετά από όλα, στο διαμέρισμά μας, η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη (μέχρι 28 βαθμούς) από ό, τι στο νηπιαγωγείο, τόσο στο σπίτι δεν τρέχουν, δεν πηδούν και να περπατήσετε εξοικειωμένοι με σορτς και στον κήπο θερμοκρασία παραπάνω δεν μπορεί να γίνει.

Επομένως, καλύτερα να μειώσουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού και τότε το παιδί δεν θα πάρει τόσο συχνά κρύο.

Από το να αναπνέεις σε ένα νηπιαγωγείο;

Η θέρμανση άρχισε αργότερα από το συνηθισμένο. Η χώρα, μετά από όλα, πηγαίνει στην Ευρώπη! Πηγαίνει τόσο γρήγορα ώστε το αέριο πίσω από αυτό να μην κρατάει ρυθμούς. Σε γενικές γραμμές, κάποιος με κάποιον δεν συμφωνήσουν ποιος δεν αγοράζεται, κάποιος δεν δίνουν πίστωση όπου κάτι έχει σπάσει μέσα, και ούτω καθεξής. D. Με λίγα λόγια, στο δρόμο + 5 ° C και το κρύο μπαταρία.

Κάθε μέρα στην τηλεόραση, αναφέρθηκαν αναφορές για δυστυχισμένα παιδιά που πάγωσαν στα νηπιαγωγεία. Υπάρχουν μόνο +17 ° C, τα παιδιά σε πουλόβερ, αλλά θαρραλέα: άλμα, χαμόγελο. Γκρο πλαν της αγανακτισμένης μητέρας. Σίγουρα κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης: ένας εφιάλτης, κάτι πρέπει να γίνει, παγώμε τα παιδιά!

Λοιπόν, τέλος, WAITING! Ενεργοποίησαν τη θέρμανση. Ήταν εύκολο. Ανακουφισμένος.

Θερμόμετρο ανέβηκε γρήγορα ξεπεραστούν συμβολική 20 ° C, αφήνεται πίσω από το κανονικό 22 ° C πήδηξε άνετα 25 ° C και τελικά καταψύχθηκαν στους ένα θερμό 28-30 ° C.

Όλοι φιλικά ηρεμούσαν. Οι μητέρες είναι ευτυχείς, οι δημοσιογράφοι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, τα παιδιά. Και τι, στην πραγματικότητα, τα παιδιά; Αφήστε τους να ξεκολλήσουν τα πουλόβερ τους και να χαρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γιατί γρήγορα; Ναι, γιατί δεν διαρκεί πολύ για να χαίρεσαι.

Καταλαβαίνουμε όλοι τέλεια: η θερμοκρασία του αέρα στις εγκαταστάσεις των προσχολικών ιδρυμάτων (DDU) δεν μπορεί να είναι η ίδια με τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, της νοσοκόμας ή του δασκάλου που θα ήθελε. Δεν (αυτή η θερμοκρασία) δεν εγκαθίσταται στην ιδιοτροπία μιας ιδιαίτερα δραστήριας μητέρας ή με απόφαση ενός ιδιαίτερα δημοκρατικού οργάνου που ονομάζεται «συνάντηση γονέων».

Η θερμοκρασία του αέρα στο DDU ρυθμίζεται αυστηρά από ένα ειδικό έγγραφο, το οποίο ονομάζεται υπερηφάνεια "Κανόνες υγιεινής και κανόνες. ".

Το κράτος αποφάσισε ότι χρειάζονται ειδικά, και πάλι κρατικά, όργανα που θα φροντίζουν την υγεία των παιδιών. Κατά συνέπεια, σε όλες τις δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ, χωρίς εξαίρεση, υπάρχουν υπουργεία που ελέγχουν όλα όσα σχετίζονται με την προστασία της υγείας των παιδιών και οργανώνουν το έργο των ΔΔΑ και των σχολείων. Αυτά τα υπουργεία ονομάζονται διαφορετικά: υγεία, υγεία, εκπαίδευση, εκπαίδευση και επιστήμη κ.λπ. κ.λπ., αλλά η ουσία και η κατεύθυνση των ενεργειών από τον τίτλο δεν εξαρτάται.

Υπό την ηγεσία των υπουργείων, οι επιστήμονες διεξάγουν έρευνες για πολλές δεκαετίες, με στόχο να ανακαλύψουν ποιες θα είναι οι παράμετροι του αέρα στα σχολεία και το DDU. Είναι προφανές ότι οι σωστές, σωστές και κανονικές παραμέτρους του αέρα είναι εκείνες οι παράμετροι στις οποίες οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού και κατά συνέπεια η επίπτωση είναι ελάχιστες.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν τρεις κύριοι δείκτες που πρέπει να παρακολουθούνται:

1) θερμοκρασία αέρα.

2) σχετική υγρασία αέρα.

3) την ένταση της ανταλλαγής αέρα.

Για κάθε δείκτη, η ιατρική επιστήμη έχει καθορίσει τις βέλτιστες αξίες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, περιλαμβάνονται στους προαναφερθέντες «Κανόνες Υγιεινής και Κανόνες. ". Ανεξάρτητα από το κράτος στο οποίο συζητήθηκε (Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία κ.λπ.), οι τιμές αυτές είναι περίπου ίδιες. Όχι, μπορούν να διαφέρουν κατά 1 ° C ή 5% σχετική υγρασία, αλλά αυτές οι διαφορές μοιάζουν περισσότερο με μια προσπάθεια να αποδειχθεί η πρωτοτυπία και η ανεξαρτησία από τις ολοκληρωτικές οδηγίες της πρώην ΕΣΣΔ παρά μια διαφορά απόψεων.

Κανείς δεν έχει διεξαγάγει νέα έρευνα και γιατί, αν όλα είναι ήδη σαφή και έχουν ληφθεί οι απαντήσεις στις ερωτήσεις.

Έτσι, δεν έχει σημασία όπου ζείτε - εάν το παιδί σας φοιτά σε νηπιαγωγείο, θα πρέπει να υπάρχει μια θερμοκρασία στους παιδότοπους 21-24 ° C, και στα υπνοδωμάτια 18 - 22 ° C. Σε αυτή την περίπτωση 24 ° C στο παιχνίδι και 22 ° C στο υπνοδωμάτιο - σύσταση για τις ομάδες φυτώριο βρίσκεται στο κλίμα περιοχές όπου η μέση θερμοκρασία Ιανουάριο κυμαίνεται -14 έως -32 ° C.

Για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε. Παρακαλώ θυμηθείτε:

θερμοκρασία αέρα στο αίθουσα παιχνιδιών Το νηπιαγωγείο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 24 ° C.

θερμοκρασία αέρα στο υπνοδωμάτιο νηπιαγωγείο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 22 ° C.

Με την υγρασία του αέρα με την πρώτη ματιά είναι πιο εύκολη: κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι, γιατί και πώς να το μετρήσει, πώς να το ρυθμίσει και ποιος πρέπει να το κάνει. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η σχετική υγρασία του αέρα πρέπει να είναι 40-60%, θεωρούνται ως κάτι αφηρημένο και ακατανόητο. Παρ 'όλα αυτά, σε αυτό το στάδιο, ας επαναλάβουμε τουλάχιστον και να θυμηθούμε:

η σχετική υγρασία στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου πρέπει να είναι 40-60%.

Τώρα πρότυπα για τα σχολεία:

θερμοκρασία αέρα στις τάξεις 17-20 ° C, σε εργαστήρια 16-18 ° C, στο γυμναστήριο - 15-17 ° C?

σχετική υγρασία αέρα 40-60%.

Λίγα λόγια για την ανταλλαγή αέρα. Η βασική μέθοδος της πρακτικής εφαρμογής είναι ο αερισμός, αλλά ο εξαερισμός είναι εξαιρετικά δύσκολο να ρυθμιστεί και να παρακολουθείται. Παρ 'όλα αυτά, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να διαβάσετε μερικές από τις διατάξεις των Κανόνων και Κανονισμών του Κράτους για την DDU:

- Για να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες για το περιβάλλον, είναι απαραίτητο να αερίζετε όλα τα δωμάτια καθημερινά. Ο αποτελεσματικότερος και γωνιακός αερισμός. Θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν δεν υπάρχουν παιδιά: πριν φτάσουν, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στην αίθουσα, ενώ περπατούν.

- Ο εξαερισμός μονής κατεύθυνσης γίνεται με την παρουσία παιδιών.

- Στα υπνοδωμάτια, μέσω του εξαερισμού θα πρέπει να διεξάγεται απουσία των παιδιών. Κατά την κρύα εποχή, οι τραβέρσες θα πρέπει να κλείσουν για 30 λεπτά. πριν κοιμηθούν τα παιδιά? ανοίξτε κατά τη διάρκεια του ύπνου στη μία πλευρά και κλείστε για 30 λεπτά. πριν από την άνοδο. Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος (μέρα και νύχτα) κρατιέται με ανοιχτά παράθυρα (αποφύγετε το βύθισμα).

Εφιστώ την προσοχή σας: αυτές δεν είναι συστάσεις για ορισμένες ειδικές ομάδες της Σπάρτης. Αυτά είναι τα κράτη (!) Απαιτήσεις (!) Για το πιο συνηθισμένο νηπιαγωγείο.

Λίγα λόγια για τον αερισμό στα σχολεία. Συνιστάται η πραγματοποίηση αλλαγών, ενώ η διάρκεια του αερισμού καθορίζεται από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Σε θερμοκρασίες άνω των + 6 ° C, μια μικρή αλλαγή θα πρέπει να αερίζεται για 4 έως 10 λεπτά και για μια μεγάλη αλλαγή από 25 σε 35 λεπτά. Σε μια θερμοκρασία στο δρόμο κάτω από -10 ° C, μια μικρή αλλαγή πρέπει να αερίζεται από 1 έως 1,5 λεπτά, και σε μια μεγάλη, από 5 έως 10 λεπτά.

Τι έχουμε στην πράξη; Στο συντριπτικό, στη μεγάλη πλειοψηφία των DDU και των σχολείων, οι επιδόσεις στον αέρα δεν ανταποκρίνονται στις κρατικές απαιτήσεις. Φυσικά, είναι δυνατές εξαιρέσεις, αλλά αυτές οι εξαιρέσεις γίνονται μόνο όταν συμβαίνει έκτακτη ανάγκη: η θέρμανση δεν έχει ενεργοποιηθεί, το ατύχημα, η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία στο δρόμο, η χαμηλή πίεση αερίου κλπ. και τα παρόμοια. Ωστόσο, εάν εξετάζουμε ένα κανονικό μέσο νηπιαγωγείο στο οποίο το σύστημα θέρμανσης είναι "κανονικό", έτσι στο νηπιαγωγείο η θερμοκρασία και η υγρασία του αέρα σχεδόν πάντα δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες απαιτήσεις.

Καταγγελίες για το γεγονός ότι το νηπιαγωγείο είναι πολύ ζεστό και δεν μπορεί να αναπνεύσει, να ακούγεται παντού. Θερμοκρασία 28 ° C - σχεδόν στάνταρ, 30 ° C - όχι ασυνήθιστο. Η αξία της υγρασίας του αέρα είναι ένα μυστήριο πίσω από επτά φώκιες. Ένα νηπιαγωγείο στο οποίο υπάρχει ένα υγρόμετρο (συσκευή μέτρησης της υγρασίας) είναι τόσο σπάνιο όσο ένα νηπιαγωγείο με τη δική του πισίνα, αν και φαίνεται ότι οι πισίνες είναι πιο συνηθισμένες.

Με την πρώτη ματιά η κατάσταση είναι απολύτως ακατανόητη, παράλογη, ανεξήγητη:

- Κρατικές απαιτήσεις ·

- υπάρχουν άτομα που είναι υποχρεωμένα να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις, - τη διοίκηση του DDU και τα σχολεία,

- υπάρχουν και πάλι κρατικά όργανα υποχρεωμένα να παρακολουθούν την εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων - τα όργανα υγειονομικής και επιδημιολογικής εποπτείας.

Οι απαιτήσεις αγνοούνται, δεν συμβαίνει τίποτα.

Ίσως είναι όλα ανοησίες; Τίποτα δεν πρέπει να ανησυχείς; Ίσως είναι απαραίτητο; Θερμότητα - δεν είναι κρύο (η θερμότητα των οστών δεν σπάει)!

Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης στεγνώνει τον αέρα. Όσο πιο εντατικές λειτουργούν οι θερμαντήρες και, κατά συνέπεια, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο, τόσο πιο στεγνό είναι ο αέρας.

Ο ξηρός αέρας είναι πολύ κακός και επικίνδυνος.

Γιατί;

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της άνω αναπνευστικής οδού σε επαφή με δισεκατομμύρια μικρόβια καθημερινά. Η απόλυτη πλειοψηφία των μικροοργανισμών δεν παρέχονται επί του σώματος δεν είναι αρνητική επιρροή, επειδή, πρώτον, δεν μπορούν να καθοριστούν στην επιφάνεια των βλεννογόνων (μύτη, το λαιμό), και, δεύτερον, τους βλεννογόνους παράγουν υγρά (βλέννα, μύξα, φλέγμα), που σε τεράστιες ποσότητες περιέχει ουσίες που σκοτώνουν ιούς και βακτήρια.

Αναφέρεται η ικανότητα των βλεννογόνων να σταματούν και να καταστρέφουν τα μικρόβια στο σημείο της εμφύτευσης τοπική ανοσία. Εάν η τοπική ανοσία αποτύχει, τότε η νόσος αναπτύσσεται ήδη και η γενική ανοσία αρχίζει να λειτουργεί.

Αν το παιδί σας πάσχει συχνά από «κρύες» ασθένειες, τότε έχει αδύναμη τοπική ασυλία.

Η συγγενής ασθενής τοπική ασυλία δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Η τοπική ασυλία καταστρέφεται από τους γονείς και τη διοίκηση των προσχολικών ιδρυμάτων.

Ζούμε σε μια χώρα με περίοδο θέρμανσης τουλάχιστον έξι μηνών. Έτσι, τουλάχιστον μισό χρόνο (μισή ζωή!), Τα παιδιά μας ξοδεύουν τις περισσότερες φορές σε δωμάτια με ξηρό και ζεστό αέρα.

Μύθος, πτύελα, βλέννα μπορεί να σκοτώσουν τη μόλυνση μόνο όταν είναι υγρές. Η ξηρή βλέννα είναι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη θρεπτικό μέσο για τα βακτήρια.

Ο ξηρός αέρας οδηγεί στην ξήρανση των βλεννογόνων και αποσυνδέει το σύστημα τοπικής ανοσίας.

Ο ξηρός αέρας στεγνώνει τη βλέννα και προωθεί τη μόλυνση. Η ξηρή βλέννα είναι η κύρια αιτία της ωτίτιδας, της παραρρινοκολπίτιδας, της βρογχίτιδας και της πνευμονίας.

Ο ξηρός αέρας είναι ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη των αδενοειδών και την ανάπτυξη της χρόνιας αμυγδαλίτιδας.

Ο ξηρός αέρας αυξάνει την ευαισθησία των βλεννογόνων στη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, εξ ου και ο κίνδυνος αλλεργικών ασθενειών - από τη ρινίτιδα έως το άσθμα.

Ο ξηρός αέρας για τα παιδιά είναι πολύ πιο επικίνδυνο σε σχέση με τους ενήλικες: παιδιά πιο εντατική ανταλλαγή των ουσιών που παράγουν περισσότερη θερμότητα και να ρυθμίσει η θερμότητα δεν είναι τόσο πολύ το δέρμα (όπως η μαμά και ο μπαμπάς), πόσο φως. Ο ξηρός και ζεστός αέρας δεν επιτρέπει στο παιδί να "ξεφορτωθεί" κανονικά την υπερβολική θερμότητα, αυτό οδηγεί σε απώλεια υγρών κατά την αναπνοή και αυξάνει την εφίδρωση. Εξ ου και η πάχυνση του αίματος, η διαταραχή των εσωτερικών οργάνων, η ατέλειωτη πόση τη νύχτα κ.λπ.

Για μια ακόμη φορά, στην εποχή θέρμανσης από ό, τι ο αέρας είναι θερμότερος, το στεγνωτήριο είναι.

Και ένα ακόμα πράγμα, εξαιρετικά σημαντικό όσον αφορά τον αερισμό.

Ουσία: Οι πιο συχνές ασθένειες της παιδικής ηλικίας είναι οι οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις (οξείες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος). Το κύριο επιδημιολογικό χαρακτηριστικό των αναπνευστικών ιών είναι ότι αυτοί πεθαίνουν αμέσως σε δροσερό, υγρό, κινούμενο αέρα και διατηρούν τη δραστηριότητά τους στον αέρα στεγνό, ζεστό και ακίνητο για ώρες. Έτσι, ο εξαερισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης του ARVI σε ομάδες παιδιών.

Η υπάρχουσα πρακτική στα παιδικά ιδρύματα είναι γενοκτονία τοπικής ασυλίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ατελείωτη μύξα νηπιαγωγείο, καταβάλλεται από το κράτος εκατομμύρια των αναρρωτικών αδειών, που τρώγεται τόνους αντιβιοτικών, δεκάδες λίτρα αίματος και εκατοντάδες λίτρα ούρων συλλέχθηκαν για ανάλυση, είναι χιλιάδες στο νοσοκομείο.

Και αυτή η πρακτική υπάρχει. Και οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν γι 'αυτό. Και δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν. Εάν η θερμοκρασία του αέρα μειωθεί κατά 2 ° C κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία, όλα τα κεντρικά κανάλια θα ενημερώσουν τις ειδήσεις στις ειδήσεις, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος εδώ και το "πρόβλημα" επιλύεται εύκολα από ένα πρόσθετο πουκάμισο.

Γιατί ο καθένας σιωπά ή λέει κάτι που θα ήταν καλύτερα να σιγήσει;

1. Πρώτα απ 'όλα, επειδή δεν ξέρουν πώς είναι σωστό, πώς πρέπει να είναι. Επιπλέον, όλοι είναι πεπεισμένοι ότι το παιδί είναι μικρό και αδύναμο, οπότε πρέπει να ζεσταθεί και να τροφοδοτηθεί. Πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι η γυμνή και όχι υπερβολική είναι λιγότερο πιθανό να αρρωσταίνουν, δεν πείθουν κανέναν ή τίποτα.

2. Η κοινή γνώμη θεωρεί χωρίς αμφιβολία ότι η θερμότητα είναι καλή. Κρύο (20 ° C), ανοιχτό παράθυρο, τα πόδια σε υγρό καιρό - δήθεν οι βασικοί εχθροί της υγείας των παιδιών. Κανείς δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει: τα παιδιά δεν είναι άρρωστα επειδή είναι κρύα, αλλά επειδή ιδρώνουν! Η ωτίτιδα δεν ξεκίνησε επειδή το παράθυρο ήταν ανοιχτό, αλλά επειδή ο αέρας στέγνωσε τη βλέννα στον ακουστικό σωλήνα.

3. Οι δημοσιογράφοι είναι οι φορείς της κοινής γνώμης και κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν να επιδοθούν στην κοινή γνώμη. Αναφορά σχετικά με την κατάψυξη των παιδιών! Τι απάντηση, ποια βαθμολογία! Ο ίδιος ο δήμαρχος κάλεσε και ζήτησε συγχώρεση!

4. DDU Διοίκηση και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών υγείας δεν έχουν ούτε τη δύναμη ούτε την εξουσία ούτε την επιθυμία να αντισταθεί κοινή γνώμη. Μια μαμά, ένα σκάνδαλο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το παιδί της αρρώστησε με βρογχίτιδα δήθεν επειδή το παράθυρο ήταν ανοιχτό, οι εκπαιδευτικοί αποθαρρύνουν την επιθυμία να ανοίξει το παράθυρο αυτό για πολλά χρόνια. Επιπλέον, αυτός ο δάσκαλος κατηγορείται για όλες τις θανάσιμες αμαρτίες και κανείς δεν θα σταθεί για την προστασία του.

5. Endless παιδιά «κοινό κρυολόγημα» της νόσου - αυτό είναι μια ατελείωτη επιχειρήσεων, δισεκατομμύρια από την πώληση του ανοσοποιητικού διεγερτικά, βιταμίνες, αντιβιοτικά, αποχρεμπτικά, ρινικές σταγόνες, κ.λπ. και τα παρόμοια. Πρόκειται για χιλιάδες εργαστήρια που αναζητούν τα αίτια των συχνών ασθενειών σας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Πρώτα απ 'όλα, όλοι καταλαβαίνουν:

αν η θερμοκρασία και η υγρασία στο νηπιαγωγείο δεν πληροί τις απαιτήσεις του κράτους, τότε οι εργαζόμενοι νηπιαγωγείο διαπράττουν κακοδιαχείριση και την εποπτεία υγιεινής, δεν αντιδρά, το αδίκημα καλύπτεται και έτσι γίνονται συνεργοί του.

Ειδικές πρακτικές συστάσεις.

Τα θερμόμετρα και τα υγρόμετρα πρέπει να βρίσκονται στα υπνοδωμάτια και τα δωμάτια παιχνιδιών κάθε DDU.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε ηλεκτρονικές πολυλειτουργικές συσκευές είναι συνήθως ένα ρολόι που δείχνει τόσο τη θερμοκρασία όσο και την υγρασία και πολλά άλλα (ανάλογα με την τιμή).

Για την υγρασία του αέρα, πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικές οικιακές συσκευές - υγραντήρες αέρα. Οι υγραντήρες ατμού για νηπιαγωγεία είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητοι και οι υγραντήρες υπερήχων είναι οι βέλτιστοι.

Δημοτικά νηπιαγωγεία πρέπει αξίωση χρηματοδότηση της απόκτησης υγροποιητών, με βάση απαιτήσεις γονικού κοινού. Ωστόσο, όσο νωρίτερα κρατάτε μια συνάντηση γονέα και συζητάτε τι σημαίνει να αγοράσετε ένα θερμόμετρο, ένα υγρόμετρο και μια ενυδατική κρέμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα πρέπει να εξοικονομήσετε φάρμακα.

Τα στοιχεία θέρμανσης (μπαταρίες θέρμανσης) στα παιδικά ιδρύματα πρέπει να διαθέτουν ρυθμιστές. Εάν δεν υπάρχουν ρυθμιστές, σκεφτείτε πώς να τα τοποθετήσετε το καλοκαίρι και μειώνοντας τη μεταφορά θερμότητας των μπαταριών - καλύψτε με θερμομονωτικό υλικό (για παράδειγμα αφρό), καλύψτε με κουβέρτες κλπ.

Θυμηθείτε: εάν το χειμώνα ανοίξετε ένα παράθυρο, ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, όπου δεν υπάρχει σχεδόν νερό (τόσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο λιγότεροι υδρατμοί είναι μέσα σε αυτό). Όταν θερμαίνεται, αυτός ο αέρας θα στεγνώσει τον αέρα στο δωμάτιο. Το κύριο συμπέρασμα είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα από μια κλειστή μπαταρία και όχι από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Διοίκηση του Συμβουλίου DDU. Γράψτε το ακόλουθο κείμενο με μεγάλα γράμματα σε χαρτί:

"ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η θερμοκρασία του αέρα στις αίθουσες παιχνιδιών είναι 21-23 ° C, και στα υπνοδωμάτια 18-21 ° C.

Η σχετική υγρασία αέρα είναι 40-60%.

ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ DDU ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΥΘΥΝΗ ".

Κλείστε το χαρτί με το κείμενο που υποδεικνύεται έτσι ώστε όλοι οι γονείς να μπορούν να το δουν. Μόλις κάποιος ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να ουρλιάζει για το κρύο, κλπ. - να τον στείλετε για να μάθετε τη σχέση με το κράτος. Συναντήστε με τους κανόνες του καθενός που παίρνετε στο DDU. Αν αυτές οι απαιτήσεις δεν ταιριάζουν, αφήστε τους να καθίσουν στο σπίτι σε μια αγκαλιά με μια θερμάστρα.

Αγαπητέ μαμά και μπαμπά!

Αυτό που γίνεται στα περισσότερα νηπιαγωγεία με την υγεία των παιδιών μας είναι αφόρητο και πρέπει να το καταπολεμήσουμε.

Οι κρατικές απαιτήσεις αγνοούνται, οι φορείς ελέγχου δεν εκπληρώνουν τις λειτουργίες τους.

Ας ενεργήσουμε μόνοι μας! Εξάλλου, μιλάμε για την υγεία των παιδιών μας! Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αρκετό λόγο για να σταματήσετε να ελπίζετε για κάποιον και να περιμένετε το έλεος από τους αξιωματούχους.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κοινή γνώμη, να κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα λάβουν βασικές πληροφορίες. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε: οι αγαπημένες μας, ευγενικές και στοργικές γιαγιάδες δεν είναι φορείς της αλήθειας. Εάν η γιαγιά είναι πεπεισμένη ότι το ανοιχτό παράθυρο είναι κακό, και η επιστήμη πιστεύει (και η πρακτική επιβεβαιώνει) ότι αυτό είναι καλό, πρέπει να είναι με κάποιο τρόπο αποφασισμένο! Τι είναι πιο σημαντικό για εμάς; Νεύρα της γιαγιάς ή την υγεία του παιδιού; Μια δύσκολη επιλογή, αλλά είναι απαραίτητο να αποφασιστεί.

Αφού το κράτος πλένει τα χέρια του, αφήστε μαζί μας να διαμορφώσετε την κοινή γνώμη. Δώστε ένα σύνδεσμο σε αυτό το έγγραφο σε όλους τους φίλους σας. Συζητήστε στα φόρουμ. Εκτυπώστε, διανείμετε σε γονείς, πραγματοποιήστε συναντήσεις γονέων. Πείτε μας τι συνέβη, μοιραστείτε την εμπειρία σας.

Κατανοήστε το κύριο πράγμα: εάν ένα κανονικό παιδί δεν βγει από τις πληγές, τότε αυτό το παιδί έχει μια σύγκρουση με το περιβάλλον. Και δεν είναι απαραίτητο να τροφοδοτεί το παιδί με φάρμακα, αλλά στο μέτρο του δυνατού και με δύναμη να αλλάξει το περιβάλλον. Είναι καθήκον μας στον Θεό και στη συνείδησή μας. Λοιπόν, σκεφτείτε τι είδους υγεία μπορείτε να πείτε, αν για μισό χρόνο τα παιδιά μας δεν μπορούν να αναπνεύσουν!

Σχετικά με αυτό το θέμα διαβάστε επίσης στην ενότητα "Ερωτήσεις και απαντήσεις" - "Υγραντήρας στον κήπο"

που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2008 14:22
ενημερώθηκε 23/02/2018
- Ιατρική

Θερμοκρασία αέρα στο νηπιαγωγείο

Αυτή η περίοδος θέρμανσης φέτος έληξε ακριβώς την ώρα, αλλά ξεκίνησε αργά. Όλα είναι καλά στον κήπο μας. Είναι ιδιωτική και η θέρμανση είναι ατομική. Τα παιδιά είναι πιο άνετα στον κήπο από ό, τι στο σπίτι, όπου είναι κρύο. Αλλά πώς να είναι παιδιά σε κρατικούς κήπους, όταν κοιμούνται ντυμένοι και σε ομάδες περπατούν σχεδόν σε καπάκια. Ποιος και ποιος κανόνας θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία στις ομάδες παιδικών σταθμών;

Όλοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε ότι η θερμοκρασία στους χώρους των προσχολικών ιδρυμάτων (DDU) δεν πρέπει να αρέσει ή να μην τους αρέσει ο διευθυντής του κήπου, του δασκάλου ή της νοσοκόμας. Η (θερμοκρασία) δεν τίθεται στην ιδιοτροπία μιας ενεργού μητέρας ή μιας γονικής επιτροπής. Η θερμοκρασία ρυθμίζεται αυστηρά, ένα ειδικό έγγραφο που ονομάζεται "Κανόνες Υγιεινής του Κράτους. "

Στην κατάσταση υπάρχουν όργανα που θα παρακολουθούν την υγεία των παιδιών στα νηπιαγωγεία. Στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ υπάρχουν υπουργεία με τα οποία συνδέονται η προστασία της υγείας των παιδιών και η οργάνωση της εργασίας του DDU και των σχολείων.

Έχουν διαφορετικά ονόματα: προστασία της υγείας, της υγείας, της εκπαίδευσης και της επιστήμης, της εκπαίδευσης κ.λπ., αλλά η ουσία του θέματος δεν αλλάζει.

Ως αποτέλεσμα των δεκαετών μελετών, ορίσαμε το στόχο για τις παραμέτρους του αέρα στις σχολές και στο DDU. Είναι προφανές ότι αυτές είναι οι παράμετροι στις οποίες υπάρχει ελάχιστη αρνητική επίδραση στην υγεία και τη νοσηρότητα του παιδιού.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τρεις βασικοί δείκτες υπόκεινται στον έλεγχο

 1. αέρα
 2. σχετική υγρασία του αέρα.
 3. θερμοκρασία αέρα.

Όποια και αν είναι η κατάσταση που συζητείται (Ουκρανία, Ρωσία, Μολδαβία, Λευκορωσία, κ.λπ.) "Κρατικοί υγειονομικοί κανόνες και κανόνες. "Είναι περίπου το ίδιο και μπορεί να διαφέρουν κατά 1 ° C ή κατά 5% σχετική υγρασία.

Έτσι, ανεξάρτητα από το πού ζείτε στα νηπιαγωγεία μέσα αίθουσες παιχνιδιών η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 21-24 ° C, στα υπνοδωμάτια 18 - 22 ° C. Ταυτόχρονα, για τις βρεφονηπιακές ομάδες που βρίσκονται σε κλιματολογικές περιοχές, όπου η μέση θερμοκρασία του Ιανουαρίου κυμαίνεται από -14 έως -32 ° C, 24 ° C στη ζώνη παιχνιδιών και 22 ° C στην κρεβατοκάμαρα.

Η υγρασία του αέρα φαίνεται να είναι λιγότερο επιβλαβής, επειδή κανείς δεν ξέρει πραγματικά και δεν καταλαβαίνει τι και γιατί να το μετρήσει και ποιος πρέπει να το κάνει. Αλλά σε ομάδες όπου υπάρχουν παιδιά σχετική υγρασία θα πρέπει να είναι 40-60%.

Θερμοκρασία σε τάξεις θα πρέπει να είναι 17-20 ° C, σε εργαστήρια 16-18 ° C, στο γυμναστήριο - 15-17 ° C με την ίδια υγρασία 40-60%.

Με άλλα λόγια, μπορεί να ονομάζεται αερισμός, ο οποίος πρέπει να ελέγχεται αυστηρά. Σύμφωνα με τους ίδιους κρατικούς κανόνες και κανόνες για τον αερισμό DDU θα πρέπει να διεξάγονται με τους ακόλουθους τρόπους:

 • μέσω και γωνιακό να γίνονται αποκλειστικά απουσία παιδιών κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, μαθήματα στην αίθουσα, πριν έρθουν.
 • μονόπλευρη - παρουσία παιδιών
 • στο υπνοδωμάτιο Μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται χωρίς παιδιά. 30 λεπτά πριν τον ύπνο, οι κοιλίες είναι κλειστές, ανοίγουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και 30 λεπτά πριν από το τέλος του ύπνου κλείνουν κατά την ψυχρή περίοδο. Στη ζεστή εποχή, το όνειρο ενός παιδιού περνάει με ανοιχτά παράθυρα χωρίς βύθιση.

"Νηπιαγωγείο № 5" Ξεχάστε-όχι-όχι "

Πρόκειται για μία από τις δραστηριότητες που αποσκοπούν στην πρόληψη οξειών ιικών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και της γρίπης. Rospotrebnadzor υπενθυμίζει ότι οι απαιτήσεις για εσωτερικές κλιματικές συνθήκες γενικότερα τα ιδρύματα εκπαίδευσης και προσχολικής διέπονται από τους κανόνες υγιεινής SanPiN 2.4.2.2821-10 «υγιεινής-επιδημιολογικής απαιτήσεις για τις συνθήκες και την οργάνωση της εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα», 2.4.1.3049-13 SanPiN «Είδη απαιτήσεις συσκευή, το περιεχόμενο και την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας της προσχολικής εκπαιδευτικά ιδρύματα. "

Οι θερμοκρασίες εκπαιδευτικά ιδρύματα πρότυπα υγιεινής αέρα είναι: 18 - 24 ° C - σε αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία, γραφεία ψυχολογική και Λογοθεραπείας, εργαστήρια, αίθουσα συνεδριάσεων, τραπεζαρία, αναψυχή, βιβλιοθήκη λόμπι ντουλάπα 17-20 ° C - στο γυμναστήριο και δωμάτια για υποομάδες εργασίας, εργαστήρια 20-24 ° C - υπνοδωμάτιο, playroom, εσωτερικές μονάδες της προσχολικής εκπαίδευσης και οικοτροφείο 20 έως 22 ° C - ιατρεία, αποδυτήρια του κλασσικού αθλητισμού 19-21 ° C - τουαλέτες και τα μπάνια προσωπική υγιεινή.

Οι εγκαταστάσεις κατάρτισης αερίζονται κατά τη διάρκεια των αλλαγών και ψυχαγωγικές - κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Πριν από την έναρξη των τάξεων και μετά την αποφοίτησή τους, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μέσω του εξαερισμού των τάξεων. Η διάρκεια του διαπερατού αερισμού καθορίζεται από τις καιρικές συνθήκες, την κατεύθυνση και την ταχύτητα της κίνησης του ανέμου, την αποτελεσματικότητα του συστήματος θέρμανσης.

Οι βασικές εγκαταστάσεις των θερμοκρασιών νηπιαγωγείο πρότυπα υγιεινής του αέρα είναι: 22 - 24 ° C - RX, τυχερών παιχνιδιών ομάδα φυτώριο των κυττάρων 21 - 23 ° C - RX, παιχνιδιών πρωτογενή, μεσαία, ηλικιωμένων ομάδα κυττάρων 19 - 20 ° C - υπνοδωμάτια όλα ομάδα κυττάρων 22 - 24 ° C - χώροι ιατρικές προμήθειες 25 - 26 ° C - Dressing με λεκάνη ντους.

Όλοι οι χώροι της προσχολικής οργάνωσης πρέπει να αερίζονται καθημερινά. Ο αερισμός πραγματοποιείται τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα. Μέσω του αερισμού με την παρουσία παιδιών δεν πραγματοποιείται. Δεν επιτρέπεται η αερισμός μέσω τουαλέτας. Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης. Ο εξαερισμός πραγματοποιείται απουσία παιδιών και τελειώνει 30 λεπτά πριν προέλθουν από ένα περίπατο ή μια τάξη. Στα υπνοδωμάτια, μέσω εξαερισμού πραγματοποιείται μέχρι ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι παραμέτρους του μικροκλίματος γενικά και οι προσχολικές οργανώσεις παρακολουθούνται με τη χρήση εργαστηριακών και μελετών οργάνων.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα πρότυπα υγιεινής για τις παραμέτρους του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις του Γραφείου για τα θέματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εφαρμόζονται διοικητικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των δραστηριοτήτων.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία στα νηπιαγωγεία!

Αγαπητέ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, σας ζητούμε να επιστήσετε την προσοχή σας στο γεγονός ότι από νεαρή ηλικία η υγεία των παιδιών μας (το μέλλον της χώρας μας) καταρρέει με την είσοδο σε νηπιαγωγείο. Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στις νέες απαιτήσεις του SanPiN που κυκλοφόρησε το 2013. Στο παρόν έγγραφο, καθορίζονται οι ακόλουθες συνθήκες θερμοκρασίας στις απαιτήσεις θερμοκρασίας αέρα στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου:

Οι εγκαταστάσεις t (C) -
όχι μικρότερη από

Ερωτήσεις που θέλετε να ρωτήσετε, εξετάζοντας το νέο SanPiN 2.4.1.3049-13:
1. Οι γιατροί συμμετέχουν με κάποιο τρόπο στην προετοιμασία αυτών των απαιτήσεων; Εάν ναι, μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ονομάζονται γιατροί;
2. Εάν υπάρχουν χαμηλότερα όρια θερμοκρασίας, τότε γιατί δεν υπάρχει ανώτατο όριο; Έτσι μπορείτε να πνιγείτε σε 30 °, 35 °, 45 ° C και αυτό δεν θα είναι απόκλιση από τον κανόνα; Συχνά, σε κάθε μέσο κήπο στη Ρωσία, η θερμοκρασία στα νηπιαγωγεία είναι 28-30 ° C, και αυτό δεν είναι υπερβολή, δυστυχώς. Και η υγρασία φυσικά είναι κάτω από το φυσιολογικό.
3. Πώς θα διατηρηθεί η υγρασία στα νηπιαγωγεία 40-60% (ο κανόνας SanPiN), εάν δεν υπάρχουν υγρόμετρα ή υγραντήρες; Και η παρουσία υγρομέτρων σε ομάδες, κρεβατοκάμαρες δεν είναι απαραίτητη, αλλά πώς να διατηρήσετε και να ελέγξετε την υγρασία;
4. Αν οι κορυφαίοι γιατροί σε όλο τον κόσμο απέδειξαν ότι η βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου για το μωρό είναι 18-19 ° C (και το παγκοσμίως διάσημο γιατρό ΕΟ Komorowski συνεχίζει λέγοντας στον κόσμο γι 'αυτό, εκφράζοντας τις απόψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), γιατί στο πρότυπο SanPiN δεν είναι χαμηλότερο από 22 ° C; Και για την υγεία των παιδιών δεν πρέπει να είναι πάνω από 22 ° C! Και αυτό είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός! Νωρίτερα SanPiN ήταν τουλάχιστον άνω φράγματα, και εμείς οι γονείς να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών τους, και τώρα είμαστε ανίσχυροι.
5. Πώς μπορείτε να μιλήσετε για την υγεία των παιδιών στα νηπιαγωγεία, εάν για αυτούς δεν δημιουργούνται στοιχειώδεις άνετες συνθήκες;
Έτσι, για το πονηρό σημείο: εμείς οι μητέρες των παιδιών μας συχνά πρέπει να επιλέξουν - να πάνε στη δουλειά και να καταστρέψουν την υγεία του παιδιού τους ή να κάθονται στο σπίτι με ένα υγιές παιδί, αλλά χωρίς χρήματα για να υπάρχουν! Μετά από όλα, δεν είναι τόσο δύσκολο - να εγκαταστήσετε γερανούς στις μπαταρίες, να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία στους κήπους και τα σχολεία και να δείτε μια υγιέστερη, αυξανόμενη γενιά!
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΨΥΧΡΗΣΗΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;
Ο μεταβολισμός των παιδιών προχωρεί εντατικά και συνοδεύεται από την παραγωγή μεγάλης ποσότητας θερμότητας. Και δεν προκαλεί έκπληξη, αν κοιτάξετε το πόσο ενεργά τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τον έξω κόσμο. Τα παιδιά πρέπει να απαλλαγούν από τη ζέστη. Μπορούν να το κάνουν αυτό με δύο τρόπους - μέσω των πνευμόνων και μέσω του δέρματος. Ο αέρας που εισπνέει ένα άτομο, φτάνοντας στους πνεύμονες, θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία του σώματός του. Έτσι, εάν ένα παιδί εισπνέει αέρα σε θερμοκρασία 18 ° C και εκπνέει 36,6 ° C, τότε χάνει αρκετή θερμότητα. Εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι 26 ° C ή 30 ° C, τότε προφανώς η απώλεια θερμότητας είναι πολύ χαμηλότερη. Έτσι το παιδί πρέπει να ενεργοποιήσει το δεύτερο τρόπο - μέσω του δέρματος. Το παιδί πρέπει να ιδρώνει, να χάνει νερό και αλάτι, και οι προμήθειες τόσο στα παιδιά είναι τόσο ασήμαντες. Ακόμα και με μικρή ανεπάρκεια ρευστού, το έργο όλων των συστημάτων και οργάνων είναι σημαντικά εξασθενημένο. Και αν το παιδί έχει στεγνώσει τη βλέννα στη μύτη (αυτό είναι ένα προστατευτικό κέλυφος, τοπική ανοσία), τότε γίνεται ανυπεράσπιστο από οποιονδήποτε ιό, βακτήρια. Τι συμβαίνει συχνά στα νηπιαγωγεία μας.
Πολλοί από εμάς - νεαρές μητέρες που διαβάζουν πολύ για την ιατρική επιστήμη, ενδιαφέρονται για τις νέες ανακαλύψεις και τα επιτεύγματά της, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν πρώτα και κύρια από υγιείς ανθρώπους - αυτή είναι η βάση ευεξίας και ευτυχίας!
Δώσαμε προσοχή στο γεγονός ότι τα παιδιά μας δεν γνώριζαν προβλήματα υγείας όταν πήγαιναν στο νηπιαγωγείο σε μια εποχή που η θέρμανση ήταν απενεργοποιημένη. Ο κήπος ήταν δροσερός, αλλά είναι εύκολο να το λύσεις, γιατί υπάρχουν ρούχα! Κάθε μητέρα, αποφάσισε πόσο θερμό να το βάλει στο μωρό. Σκλήρυνε τα παιδιά και έτρεχαν μισά ντυμένα και δεν ήταν κρύα. Αλλά μόλις αρχίσει η θέρμανση, τα παιδιά μας αρχίζουν να έχουν μόνιμες ασθένειες, αδενοειδή αναπτύσσονται, αρχίζουν ροχαλητό, αναπνέουν με το στόμα, ξανά και ξανά, αρκετές νέες και νέες πληγές κ.λπ. και τα παρόμοια. Αλλά ακόμα και πριν το νηπιαγωγείο πήγαμε συχνά σε ομάδες παιδιών, μεγάλα εμπορικά κέντρα, συγκεντρώσαμε μια μεγάλη οικογένεια σε στενό κύκλο, παρόλα αυτά τα παιδιά μας δεν αρρώστησαν, καθώς είναι άρρωστα στο νηπιαγωγείο.
Ακόμα υπάρχει μια καλή ερώτηση, πώς να ντύσει όλα τα παιδιά για μια βόλτα σε θερμοκρασία + 28,30 ° C, έτσι ώστε να μην ιδρώνουν και στη συνέχεια να παγώσει στο δρόμο; Αυτά δεν είναι αδύναμα παιδιά - είναι μια τέτοια ατυχία στη Ρωσία με θέρμανση! Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο να πάμε ενάντια σε ολόκληρο το σύστημα, αλλά είναι δυνατόν, μεταβάλλοντας τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις των ανθρώπων σε επιστημονικά αποδεδειγμένη γνώση! Πιστεύουμε ότι τα βασικά στοιχεία της ιατρικής γνώσης πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να φροντίζουν την υγεία τους από την παιδική ηλικία. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι η υγεία είναι μια τεράστια αξία στη ζωή τους.
Επιπλέον, έχουν ήδη δημιουργηθεί ιδιωτικά νηπιαγωγεία "Komarik" σύμφωνα με το σύστημα του γνωστού Dr. Ye.O. Komarovsky, όπου τα παιδιά είναι άρρωστα λιγότερο συχνά (πολύ σπάνια και σε μια εύκολη μορφή), επειδή οι βασικές αρχές του νηπιαγωγείου είναι:
- διατηρώντας τη σωστή θερμοκρασία (22 ° C στην αίθουσα παιχνιδιού και 19 ° C στην κρεβατοκάμαρα)
- διατηρώντας τη βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο όπου βρίσκεται το παιδί (50-70%).
Σε τέτοια νηπιαγωγεία που περπατούν σε εξωτερικούς χώρους σε κάθε καιρό, περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο δρόμο. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τέτοια νηπιαγωγεία μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του Ε.Ο. Κομάροφσκι.
Αλλά, δυστυχώς, αυτοί υγείας εξοικονόμησης «κουνούπι» κήπους του 4 (δύο εκ των οποίων στη Ρωσία - Κρασνοντάρ, Μόσχα), αλλά δεν υπάρχει τόσο εύκολο γι 'αυτούς. Έτσι, μπορεί να εμφανίσει μέσα όπως «κήποι θαύμα», και να δημιουργήσει τις ίδιες βέλτιστες συνθήκες σε υφιστάμενα δημόσια νηπιαγωγεία για την ανάπτυξη ενός υγιούς γενιάς; Επειδή το μικρότερο δυνατό κόστος, και η θερμοκρασία και η υγρασία μπορούν να παρακολουθούν τους γονείς των παιδιών, εάν η βούληση των εγγράφων που ρυθμίζουν τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης θερμοκρασίας και υγρασίας στις οποίες μπορούμε να αναφερθούμε, ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους.
Αγαπητοί Vladimir Vladimirovich Πούτιν, παρακαλούμε να δώσουν τη δέουσα προσοχή σε αυτό το πρόβλημα, γιατί τα παιδιά της χώρας μας, για να φάει ένα σωρό περιττά φάρμακα και αντιβιοτικά ως επί το πλείστον «λόγω» συνθήκες που δημιουργούνται στα νηπιαγωγεία και τα κεφάλια αδιαφορία που δεν γνωρίζουν πολλά για την εξοικονόμηση υγεία των παιδιών. Πιστεύουμε ότι τα νηπιαγωγεία θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να φροντίζουν την υγεία των παιδιών, και στη συνέχεια για την εκπαίδευσή τους. Δεν θέλουμε να λάβουν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, πιο παρόμοιο με το «λουτρό», όπου λιώνουν, χάνουν την υγεία τους, λόγω της φύσης τους και να σώσει την αγάπη και τη φροντίδα μας. Αγαπάμε τα παιδιά μας τρελά, και μας βλάπτει να τα πάμε σε τέτοια νηπιαγωγεία με συνθήκες "μη παιδιού".
Ελπίζουμε πραγματικά για τη βοήθειά σας!
Ειλικρινά, οι υπογράφοντες.

Komarovsky σχετικά με την υγρασία στο νηπιαγωγείο

Η θερμοκρασία του αέρα στο DDU ρυθμίζεται αυστηρά από ένα ειδικό έγγραφο, το οποίο ονομάζεται υπερηφάνεια "Κανόνες υγιεινής και κανόνες. ".

Το κράτος αποφάσισε ότι χρειάζονται ειδικά, και πάλι κρατικά, όργανα που θα φροντίζουν την υγεία των παιδιών. Κατά συνέπεια, σε όλες τις δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ, χωρίς εξαίρεση, υπάρχουν υπουργεία που ελέγχουν όλα όσα σχετίζονται με την προστασία της υγείας των παιδιών και οργανώνουν το έργο των ΔΔΑ και των σχολείων. Αυτά τα υπουργεία ονομάζονται διαφορετικά: υγεία, υγεία, εκπαίδευση, εκπαίδευση και επιστήμη κ.λπ. κ.λπ., αλλά η ουσία και η κατεύθυνση των ενεργειών από τον τίτλο δεν εξαρτάται.

Υπό την ηγεσία των υπουργείων, οι επιστήμονες διεξάγουν έρευνες για πολλές δεκαετίες, με στόχο να ανακαλύψουν ποιες θα είναι οι παράμετροι του αέρα στα σχολεία και το DDU. Είναι προφανές ότι οι σωστές, σωστές και κανονικές παραμέτρους του αέρα είναι εκείνες οι παράμετροι στις οποίες οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού και κατά συνέπεια η επίπτωση είναι ελάχιστες.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν τρεις κύριοι δείκτες που πρέπει να παρακολουθούνται:

1) θερμοκρασία αέρα.

2) σχετική υγρασία αέρα.

3) την ένταση της ανταλλαγής αέρα.

Για κάθε δείκτη, η ιατρική επιστήμη έχει καθορίσει τις βέλτιστες αξίες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, περιλαμβάνονται στους προαναφερθέντες «Κανόνες Υγιεινής και Κανόνες. ". Ανεξάρτητα από το κράτος στο οποίο συζητήθηκε (Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία κ.λπ.), οι τιμές αυτές είναι περίπου ίδιες. Όχι, μπορούν να διαφέρουν κατά 1 ° C ή 5% σχετική υγρασία, αλλά αυτές οι διαφορές μοιάζουν περισσότερο με μια προσπάθεια να αποδειχθεί η πρωτοτυπία και η ανεξαρτησία από τις ολοκληρωτικές οδηγίες της πρώην ΕΣΣΔ παρά μια διαφορά απόψεων.

Κανείς δεν έχει διεξαγάγει νέα έρευνα και γιατί, αν όλα είναι ήδη σαφή και έχουν ληφθεί οι απαντήσεις στις ερωτήσεις.

Έτσι, δεν έχει σημασία όπου ζείτε - εάν το παιδί σας φοιτά σε νηπιαγωγείο, θα πρέπει να υπάρχει μια θερμοκρασία στους παιδότοπους 21-24 ° C, και στα υπνοδωμάτια 18 - 22 ° C. Σε αυτή την περίπτωση 24 ° C στο παιχνίδι και 22 ° C στο υπνοδωμάτιο - σύσταση για τις ομάδες φυτώριο βρίσκεται στο κλίμα περιοχές όπου η μέση θερμοκρασία Ιανουάριο κυμαίνεται -14 έως -32 ° C.

Για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε. Παρακαλώ θυμηθείτε:

η θερμοκρασία του αέρα στο παιδότοπο του νηπιαγωγείου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τους 24 ° C.

Η θερμοκρασία του αέρα στο υπνοδωμάτιο του νηπιαγωγείου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τους 22 ° C.

Με την υγρασία του αέρα με την πρώτη ματιά είναι πιο εύκολη: κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι, γιατί και πώς να το μετρήσει, πώς να το ρυθμίσει και ποιος πρέπει να το κάνει. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η σχετική υγρασία του αέρα πρέπει να είναι 40-60%, θεωρούνται ως κάτι αφηρημένο και ακατανόητο. Παρ 'όλα αυτά, σε αυτό το στάδιο, ας επαναλάβουμε τουλάχιστον και να θυμηθούμε:

η σχετική υγρασία στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου πρέπει να είναι 40-60%.

Λίγα λόγια για την ανταλλαγή αέρα. Η βασική μέθοδος της πρακτικής εφαρμογής είναι ο αερισμός, αλλά ο εξαερισμός είναι εξαιρετικά δύσκολο να ρυθμιστεί και να παρακολουθείται. Παρ 'όλα αυτά, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να διαβάσετε μερικές από τις διατάξεις των Κανόνων και Κανονισμών του Κράτους για την DDU:

- Για να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες για το περιβάλλον, είναι απαραίτητο να αερίζετε όλα τα δωμάτια καθημερινά. Ο αποτελεσματικότερος και γωνιακός αερισμός. Θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν δεν υπάρχουν παιδιά: πριν φτάσουν, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στην αίθουσα, ενώ περπατούν.

- Ο εξαερισμός μονής κατεύθυνσης γίνεται με την παρουσία παιδιών.

- Στα υπνοδωμάτια, μέσω του εξαερισμού θα πρέπει να διεξάγεται απουσία των παιδιών. Κατά την κρύα εποχή, οι τραβέρσες θα πρέπει να κλείσουν για 30 λεπτά. πριν κοιμηθούν τα παιδιά? ανοίξτε κατά τη διάρκεια του ύπνου στη μία πλευρά και κλείστε για 30 λεπτά. πριν από την άνοδο. Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος (μέρα και νύχτα) κρατιέται με ανοιχτά παράθυρα (αποφύγετε το βύθισμα).

Εφιστώ την προσοχή σας: αυτές δεν είναι συστάσεις για ορισμένες ειδικές ομάδες της Σπάρτης. Αυτά είναι τα κράτη (!) Απαιτήσεις (!) Για το πιο συνηθισμένο νηπιαγωγείο.

Λίγα λόγια για τον αερισμό στα σχολεία. Συνιστάται η πραγματοποίηση αλλαγών, ενώ η διάρκεια του αερισμού καθορίζεται από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Σε θερμοκρασίες άνω των + 6 ° C, μια μικρή αλλαγή θα πρέπει να αερίζεται για 4 έως 10 λεπτά και για μια μεγάλη αλλαγή από 25 σε 35 λεπτά. Σε μια θερμοκρασία στο δρόμο κάτω από -10 ° C, μια μικρή αλλαγή πρέπει να αερίζεται από 1 έως 1,5 λεπτά, και σε μια μεγάλη, από 5 έως 10 λεπτά.

* * * Τι έχουμε στην πράξη; Στο συντριπτικό, στη μεγάλη πλειοψηφία των DDU και των σχολείων, οι επιδόσεις στον αέρα δεν ανταποκρίνονται στις κρατικές απαιτήσεις. Φυσικά, είναι δυνατές εξαιρέσεις, αλλά αυτές οι εξαιρέσεις γίνονται μόνο όταν συμβαίνει έκτακτη ανάγκη: η θέρμανση δεν έχει ενεργοποιηθεί, το ατύχημα, η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία στο δρόμο, η χαμηλή πίεση αερίου κλπ. και τα παρόμοια. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μια κανονική μέση νηπιαγωγείο, όπου το «κανονικό» σύστημα θέρμανσης λειτουργεί, έτσι ώστε η θερμοκρασία του νηπιαγωγείου και η υγρασία είναι σχεδόν πάντα δεν πληρούν τις ισχύουσες απαιτήσεις.

Καταγγελίες για το γεγονός ότι το νηπιαγωγείο είναι πολύ ζεστό και δεν μπορεί να αναπνεύσει, να ακούγεται παντού. Θερμοκρασία 28 ° C - σχεδόν στάνταρ, 30 ° C - όχι ασυνήθιστο. Η αξία της υγρασίας του αέρα είναι ένα μυστήριο πίσω από επτά φώκιες. Ένα νηπιαγωγείο στο οποίο υπάρχει ένα υγρόμετρο (συσκευή μέτρησης της υγρασίας) είναι τόσο σπάνιο όσο ένα νηπιαγωγείο με τη δική του πισίνα, αν και φαίνεται ότι οι πισίνες είναι πιο συνηθισμένες.

Με την πρώτη ματιά η κατάσταση είναι απολύτως ακατανόητη, παράλογη, ανεξήγητη:

- Κρατικές απαιτήσεις ·

- υπάρχουν άτομα που είναι υποχρεωμένα να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις, - τη διοίκηση του DDU και τα σχολεία,

- υπάρχουν και πάλι κρατικά όργανα υποχρεωμένα να παρακολουθούν την εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων - τα όργανα υγειονομικής και επιδημιολογικής εποπτείας.

Οι απαιτήσεις αγνοούνται, δεν συμβαίνει τίποτα.

Ίσως είναι όλα ανοησίες; Τίποτα δεν πρέπει να ανησυχείς; Ίσως είναι απαραίτητο; Θερμότητα - δεν είναι κρύο (η θερμότητα των οστών δεν σπάει)!

* * * Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης θα στεγνώσει τον αέρα. Όσο πιο εντατικές λειτουργούν οι θερμαντήρες και, κατά συνέπεια, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο, τόσο πιο στεγνό είναι ο αέρας.

Ο ξηρός αέρας είναι πολύ κακός και επικίνδυνος.

Γιατί; Οι βλεννώδεις μεμβράνες της άνω αναπνευστικής οδού σε επαφή με δισεκατομμύρια μικρόβια καθημερινά. Η απόλυτη πλειοψηφία των μικροοργανισμών δεν παρέχονται επί του σώματος δεν είναι αρνητική επιρροή, επειδή, πρώτον, δεν μπορούν να καθοριστούν στην επιφάνεια των βλεννογόνων (μύτη, το λαιμό), και, δεύτερον, τους βλεννογόνους παράγουν υγρά (βλέννα, μύξα, φλέγμα), που σε τεράστιες ποσότητες περιέχει ουσίες που σκοτώνουν ιούς και βακτήρια.

Η ικανότητα των βλεννογόνων να σταματούν και να καταστρέφουν τα μικρόβια στο σημείο της εμφύτευσης ονομάζεται τοπική ανοσία. Εάν η τοπική ανοσία αποτύχει, τότε η νόσος αναπτύσσεται ήδη και η γενική ανοσία αρχίζει να λειτουργεί.

Αν το παιδί σας πάσχει συχνά από «κρύες» ασθένειες, τότε έχει αδύναμη τοπική ασυλία.

Η συγγενής ασθενής τοπική ασυλία δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Η τοπική ασυλία καταστρέφεται από τους γονείς και τη διοίκηση των προσχολικών ιδρυμάτων.

Ζούμε σε μια χώρα με περίοδο θέρμανσης τουλάχιστον έξι μηνών. Έτσι, τουλάχιστον μισό χρόνο (μισή ζωή!), Τα παιδιά μας ξοδεύουν τις περισσότερες φορές σε δωμάτια με ξηρό και ζεστό αέρα.

Μύθος, πτύελα, βλέννα μπορεί να σκοτώσουν τη μόλυνση μόνο όταν είναι υγρές. Η ξηρή βλέννα είναι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη θρεπτικό μέσο για τα βακτήρια.

Ο ξηρός αέρας οδηγεί στην ξήρανση των βλεννογόνων και αποσυνδέει το σύστημα τοπικής ανοσίας.

Ο ξηρός αέρας στεγνώνει τη βλέννα και προωθεί τη μόλυνση. Η ξηρή βλέννα είναι η κύρια αιτία της ωτίτιδας, της παραρρινοκολπίτιδας, της βρογχίτιδας και της πνευμονίας.

Ο ξηρός αέρας είναι ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη των αδενοειδών και την ανάπτυξη της χρόνιας αμυγδαλίτιδας.

Ο ξηρός αέρας αυξάνει την ευαισθησία των βλεννογόνων στη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, εξ ου και ο κίνδυνος αλλεργικών ασθενειών - από τη ρινίτιδα έως το άσθμα.

Ο ξηρός αέρας για τα παιδιά είναι πολύ πιο επικίνδυνο σε σχέση με τους ενήλικες: παιδιά πιο εντατική ανταλλαγή των ουσιών που παράγουν περισσότερη θερμότητα και να ρυθμίσει η θερμότητα δεν είναι τόσο πολύ το δέρμα (όπως η μαμά και ο μπαμπάς), πόσο φως. Ο ξηρός και ζεστός αέρας δεν επιτρέπει στο παιδί να "ξεφορτωθεί" κανονικά την υπερβολική θερμότητα, αυτό οδηγεί σε απώλεια υγρών κατά την αναπνοή και αυξάνει την εφίδρωση. Εξ ου και η πάχυνση του αίματος, η διαταραχή των εσωτερικών οργάνων, η ατέλειωτη πόση τη νύχτα κ.λπ.

Για μια ακόμη φορά, στην εποχή θέρμανσης από ό, τι ο αέρας είναι θερμότερος, το στεγνωτήριο είναι.

Και ένα ακόμα πράγμα, εξαιρετικά σημαντικό όσον αφορά τον αερισμό.

Ουσία: Οι πιο συχνές ασθένειες της παιδικής ηλικίας είναι οι οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις (οξείες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος). Το κύριο επιδημιολογικό χαρακτηριστικό των αναπνευστικών ιών είναι ότι αυτοί πεθαίνουν αμέσως σε δροσερό, υγρό, κινούμενο αέρα και διατηρούν τη δραστηριότητά τους στον αέρα στεγνό, ζεστό και ακίνητο για ώρες. Έτσι, ο εξαερισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης του ARVI σε ομάδες παιδιών.

* * * Η πρακτική θέρμανσης που υπάρχει στα παιδικά ιδρύματα είναι μια γενοκτονία τοπικής ασυλίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ατελείωτη μύξα νηπιαγωγείο, καταβάλλεται από το κράτος εκατομμύρια των αναρρωτικών αδειών, που τρώγεται τόνους αντιβιοτικών, δεκάδες λίτρα αίματος και εκατοντάδες λίτρα ούρων συλλέχθηκαν για ανάλυση, είναι χιλιάδες στο νοσοκομείο.

Και αυτή η πρακτική υπάρχει. Και οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν γι 'αυτό. Και δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν. Εάν η θερμοκρασία του αέρα μειωθεί κατά 2 ° C κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία, όλα τα κεντρικά κανάλια θα ενημερώσουν τις ειδήσεις στις ειδήσεις, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος εδώ και το "πρόβλημα" επιλύεται εύκολα από ένα πρόσθετο πουκάμισο.

Γιατί ο καθένας σιωπά ή λέει κάτι που θα ήταν καλύτερα να σιγήσει;

1. Πρώτα απ 'όλα, επειδή δεν ξέρουν πώς είναι σωστό, πώς πρέπει να είναι. Επιπλέον, όλοι είναι πεπεισμένοι ότι το παιδί είναι μικρό και αδύναμο, οπότε πρέπει να ζεσταθεί και να τροφοδοτηθεί. Πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι η γυμνή και όχι υπερβολική είναι λιγότερο πιθανό να αρρωσταίνουν, δεν πείθουν κανέναν ή τίποτα.

2. Η κοινή γνώμη θεωρεί χωρίς αμφιβολία ότι η θερμότητα είναι καλή. Κρύο (20 ° C), ανοιχτό παράθυρο, τα πόδια σε υγρό καιρό - δήθεν οι βασικοί εχθροί της υγείας των παιδιών. Κανείς δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει: τα παιδιά δεν είναι άρρωστα επειδή είναι κρύα, αλλά επειδή ιδρώνουν! Η ωτίτιδα δεν ξεκίνησε επειδή το παράθυρο ήταν ανοιχτό, αλλά επειδή ο αέρας στέγνωσε τη βλέννα στον ακουστικό σωλήνα.

3. Οι δημοσιογράφοι είναι οι φορείς της κοινής γνώμης και κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν να επιδοθούν στην κοινή γνώμη. Αναφορά σχετικά με την κατάψυξη των παιδιών! Τι απάντηση, ποια βαθμολογία! Ο ίδιος ο δήμαρχος κάλεσε και ζήτησε συγχώρεση!

4. DDU Διοίκηση και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών υγείας δεν έχουν ούτε τη δύναμη ούτε την εξουσία ούτε την επιθυμία να αντισταθεί κοινή γνώμη. Μια μαμά, ένα σκάνδαλο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το παιδί της αρρώστησε με βρογχίτιδα δήθεν επειδή το παράθυρο ήταν ανοιχτό, οι εκπαιδευτικοί αποθαρρύνουν την επιθυμία να ανοίξει το παράθυρο αυτό για πολλά χρόνια. Επιπλέον, αυτός ο δάσκαλος κατηγορείται για όλες τις θανάσιμες αμαρτίες και κανείς δεν θα σταθεί για την προστασία του.

5. Endless παιδιά «κοινό κρυολόγημα» της νόσου - αυτό είναι μια ατελείωτη επιχειρήσεων, δισεκατομμύρια από την πώληση του ανοσοποιητικού διεγερτικά, βιταμίνες, αντιβιοτικά, αποχρεμπτικά, ρινικές σταγόνες, κ.λπ. και τα παρόμοια. Πρόκειται για χιλιάδες εργαστήρια που αναζητούν τα αίτια των συχνών ασθενειών σας.

Πρώτα απ 'όλα, όλοι καταλαβαίνουν:

αν η θερμοκρασία και η υγρασία στο νηπιαγωγείο δεν πληροί τις απαιτήσεις του κράτους, σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι νηπιαγωγείο διαπράττουν κακοδιαχείριση και υγιεινής εποπτείας, δεν αντιδρά, το αδίκημα καλύπτεται και έτσι να γίνουν εταίροι της.

Ειδικές πρακτικές συστάσεις.

Τα θερμόμετρα και τα υγρόμετρα πρέπει να βρίσκονται στα υπνοδωμάτια και τα δωμάτια παιχνιδιών κάθε DDU.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε ηλεκτρονικές πολυλειτουργικές συσκευές είναι συνήθως ένα ρολόι που δείχνει τόσο τη θερμοκρασία όσο και την υγρασία και πολλά άλλα (ανάλογα με την τιμή). Για την υγρασία του αέρα, πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικές οικιακές συσκευές - υγραντήρες αέρα. Οι υγραντήρες ατμού για νηπιαγωγεία είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητοι και οι υγραντήρες υπερήχων είναι οι βέλτιστοι.

Τα δημοτικά νηπιαγωγεία θα πρέπει να απαιτούν τη χρηματοδότηση της απόκτησης moisturizers, με βάση τις απαιτήσεις της μητρικής κοινότητας. Ωστόσο, όσο νωρίτερα κρατάτε μια συνάντηση γονέα και συζητάτε τι σημαίνει να αγοράσετε ένα θερμόμετρο, ένα υγρόμετρο και μια ενυδατική κρέμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα πρέπει να εξοικονομήσετε φάρμακα.

Τα στοιχεία θέρμανσης (μπαταρίες θέρμανσης) στα παιδικά ιδρύματα πρέπει να διαθέτουν ρυθμιστές. Εάν δεν υπάρχουν ρυθμιστές, σκεφτείτε πώς να τα τοποθετήσετε το καλοκαίρι και μειώνοντας τη μεταφορά θερμότητας των μπαταριών - καλύψτε με θερμομονωτικό υλικό (για παράδειγμα αφρό), καλύψτε με κουβέρτες κλπ.

Θυμηθείτε: εάν το χειμώνα ανοίξετε ένα παράθυρο, ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, όπου δεν υπάρχει σχεδόν νερό (τόσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο λιγότεροι υδρατμοί είναι μέσα σε αυτό). Όταν θερμαίνεται, αυτός ο αέρας θα στεγνώσει τον αέρα στο δωμάτιο. Το κύριο συμπέρασμα είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα από μια κλειστή μπαταρία και όχι από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Διοίκηση του Συμβουλίου DDU. Γράψτε το ακόλουθο κείμενο με μεγάλα γράμματα σε χαρτί:

«STATE στη θερμοκρασία και την υγρασία σε θερμοκρασία παιδικούς σταθμούς αέρα των χώρων τυχερών παιχνιδιών 21-23 ° C, όπως στα υπνοδωμάτια 18 - 21 ° C.

Η σχετική υγρασία αέρα είναι 40-60%.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ".

Κλείστε το χαρτί με το κείμενο που υποδεικνύεται έτσι ώστε όλοι οι γονείς να μπορούν να το δουν. Μόλις κάποιος ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να ουρλιάζει για το κρύο, κλπ. - να τον στείλετε για να μάθετε τη σχέση με το κράτος. Συναντήστε με τους κανόνες του καθενός που παίρνετε στο DDU. Αν αυτές οι απαιτήσεις δεν ταιριάζουν, αφήστε τους να καθίσουν στο σπίτι σε μια αγκαλιά με μια θερμάστρα.

Αγαπητέ μαμά και μπαμπά!

Αυτό που γίνεται στα περισσότερα νηπιαγωγεία με την υγεία των παιδιών μας είναι αφόρητο και πρέπει να το καταπολεμήσουμε.

Οι κρατικές απαιτήσεις αγνοούνται, οι φορείς ελέγχου δεν εκπληρώνουν τις λειτουργίες τους.

Ας ενεργήσουμε μόνοι μας! Εξάλλου, μιλάμε για την υγεία των παιδιών μας! Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αρκετό λόγο για να σταματήσετε να ελπίζετε για κάποιον και να περιμένετε το έλεος από τους αξιωματούχους.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κοινή γνώμη, να κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα λάβουν βασικές πληροφορίες. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε: οι αγαπημένες μας, ευγενικές και στοργικές γιαγιάδες δεν είναι φορείς της αλήθειας. Εάν η γιαγιά είναι πεπεισμένη ότι το ανοιχτό παράθυρο είναι κακό, και η επιστήμη πιστεύει (και η πρακτική επιβεβαιώνει) ότι αυτό είναι καλό, πρέπει να είναι με κάποιο τρόπο αποφασισμένο! Τι είναι πιο σημαντικό για εμάς; Νεύρα της γιαγιάς ή την υγεία του παιδιού; Μια δύσκολη επιλογή, αλλά είναι απαραίτητο να αποφασιστεί.

Αφού το κράτος πλένει τα χέρια του, αφήστε μαζί μας να διαμορφώσετε την κοινή γνώμη. Δώστε ένα σύνδεσμο σε αυτό το έγγραφο σε όλους τους φίλους σας. Συζητήστε στα φόρουμ. Εκτυπώστε, διανείμετε σε γονείς, πραγματοποιήστε συναντήσεις γονέων. Πείτε μας τι συνέβη, μοιραστείτε την εμπειρία σας.

Κατανοήστε το κύριο πράγμα: αν ένα κανονικό παιδί δεν βγει από τις πληγές, τότε αυτό το παιδί έχει μια σύγκρουση με το περιβάλλον. Και δεν είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε το παιδί με φάρμακα, αλλά όσο το δυνατόν περισσότερο και να αλλάξετε το περιβάλλον. Είναι καθήκον μας στον Θεό και στη συνείδησή μας. Λοιπόν, σκεφτείτε τι είδους υγεία μπορείτε να πείτε, αν για μισό χρόνο τα παιδιά μας δεν μπορούν να αναπνεύσουν!

Evgeny Olegovich Komarovsky είναι ένας γιατρός των παιδιών, ένας υποψήφιος των ιατρικών επιστημών, ένας γιατρός της υψηλότερης κατηγορίας και ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής, διεξάγει τη μεταφορά του "The School of Doctor Komarovsky."