Εγκατάσταση της γραμμής κλιματισμού - τι πρέπει να γνωρίζετε

Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας Κλιματιστικό! Σήμερα, σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα σε ένα νέο σπίτι, το κλιματιστικό εγκαθίσταται σε 2 στάδια. Αρχικά, η επιλογή και το σελιδοδείκτη των απαραίτητων επικοινωνιών, που απαιτεί την εξέταση όλων των αποχρώσεων. Ως εκ τούτου, το πρώτο στάδιο είναι το πιο δύσκολο, χρονοβόρο και υπεύθυνο. Για να μπορέσετε να προστατευθείτε από πολλά λάθη, θα σας πω τα σημαντικά χαρακτηριστικά της τοποθέτησης της "διαδρομής".

Για όσους δεν γνωρίζουν καλά ποια είναι η "διαδρομή" για το "kondera", με λίγα λόγια, θα δώσω τις πληροφορίες:

 1. Για οικιακή χρήση, συστήματα διαχωρισμού τοίχων. Αυτός ο τύπος κλιματιστικού αποτελείται από δύο μονάδες - εσωτερικές και εξωτερικές.
 2. Μεταξύ τους, τα μπλοκ συνδέονται με σύρματα και σωλήνες (μέσω των οποίων κινείται το freon). Εκτός από αυτά, ο σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων (νερό) αφαιρείται από την εσωτερική μονάδα. Όλα αυτά Μια δέσμη επικοινωνιών ονομάζεται συνήθως "διαδρομή".
 3. Για να κάνετε έναν τέτοιο αυτοκινητόδρομο "κρύβεται" στον τοίχο την εγκατάσταση κλιματισμού σε 2 στάδια.

Με ποια σειρά είναι η προετοιμασία για την εγκατάσταση της "διαδρομής" του κλιματιστικού

Αυτή η ακολουθία θα ισχύει τόσο για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων όσο και για τους εγκαταστάτες:

 1. Κατ 'αρχάς καθορίστε τη θέση του κλιματιστικού (η θέση της εσωτερικής μονάδας στο δωμάτιο).
 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ικανότητα ψύξης της συσκευής.
 3. Στη συνέχεια, συνιστάται να καθορίσετε τον τύπο του "kondera" (inverter ή on / off) και να επιλέξετε το μελλοντικό μοντέλο. Τώρα, κατά την τοποθέτηση της "διαδρομής" θα ληφθεί υπόψη το μέγεθος και οι σωλήνες αυτού του μοντέλου. Όταν έρχεται χρόνος για την αγορά του κλιματιστικού, μπορείτε να επιλέξετε είτε το συγκεκριμένο μοντέλο είτε οποιοδήποτε άλλο (αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις και τη διάμετρο των σωλήνων για τη νέα συσκευή).
 4. Συμφωνούμε με την ακριβή εσοχή στο εσωτερικό μπλοκ:
 • η απόσταση από την οροφή και την μπαγκέτα.
 • εσοχή από κουρτίνες ή τοίχους.

Εγκαθίσταται η "διαδρομή" με την απαιτούμενη διάμετρο των σωλήνων. Περισσότερα για αυτή τη διαδικασία θα γράψω παρακάτω.

 1. Ο πελάτης φέρνει το καλώδιο τροφοδοσίας στο κλιματιστικό και συνεχίζει την εργασία τελειώματος (η "διαδρομή" είναι λειασμένη).
 2. Μετά το φινίρισμα τα μπλοκ είναι κρεμασμένα στους τοίχους και συνδέονται με τις γραμμές εξόδου. Το σύστημα είναι κενό και ξεκίνησε.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την τοποθέτηση της "διαδρομής" για το διαχωρισμένο σύστημα

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση της κύριας γραμμής απαιτεί μια μη συμβατική προσέγγιση και οι ειδικοί δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Αλλά σήμερα θα αναλύσουμε έναν από τους απλούς τρόπους για την τοποθέτηση της "διαδρομής":

 1. Πρώτα απ 'όλα, επισημαίνουμε στον τοίχο τις συμφωνημένες εσοχές και διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας.
 2. Στη συνέχεια, καθορίστε τη θέση των οπών διάτρησης στο δρόμο. Αν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται «κάτω από το παράθυρο», η οπή είναι συχνά διανοίγεται κάτω από την άκρη του παραθύρου (χρησιμοποιήσαμε για να τρυπάνι κάτω από το κατώφλι για 10-15 εκατοστά). Λάβετε υπόψη, στη συνέχεια, κρεμάστε τη μονάδα, το παράθυρο πρέπει να ανοίξει (ή πρέπει να τραβήξετε το παράθυρο με διπλά τζάμια).
 3. Σημειώστε το στύλο κάτω από το "κομμάτι" από την κάτω αριστερή γωνία της εσωτερικής μονάδας στην τρύπα στον τοίχο. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές καμπές στις γωνίες και στις γωνίες (σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει λιγότερη πιθανότητα θραύσης των σωλήνων). Bias όλη τη γραμμή, είναι επιθυμητό να κάνουν το ίδιο (και το μήκος των επικοινωνιών θα είναι ελαφρώς μικρότερη, και συμπύκνωμα Stok θα είναι πιο ομοιόμορφα και καμπές θα είναι ομαλότερη).
 4. Εξετάζουμε, πού μπορεί να περάσει ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ και επικοινωνίες σε σημεία στερέωσης του εσωτερικού μπλοκ και διέλευση γραμμής. Είναι πολύ σημαντικό να τα βρείτε και να μην τα βλάψετε.
 5. Με ένα μικρό τρυπάνι μια τρύπα προς τα έξω με διάμετρο τουλάχιστον 45 mm. Εδώ είναι απαραίτητο να είστε πιο προσεκτικοί, ότι με θραύσματα από το δρόμο οτιδήποτε (ο καθένας) να μην βλάψει. Είναι επιθυμητό να τα πιάσετε από το εξωτερικό.
 6. Παράγουμε stroblenie. Τα πλάτη και τα βάθη του κόλπου των 6 εκατοστών είναι συνήθως επαρκή για οικιακά συστήματα. Εάν είναι απαραίτητο, το βάθος μπορεί να μειωθεί στα 3 εκατοστά και να γίνει το πλάτος των εκατοστόμετρων 7-8 (για να τοποθετηθούν οι επικοινωνίες στην περίπτωση αυτή στο "επίπεδο"). Για την ομαλότητα του shtroba και για κάποια απλούστευση του προβλήματος, είναι προτιμότερο να κόψουμε πρώτα τις άκρες με ένα βουλγάρικο (ή shtroborezom, αν και πιστεύω ότι για μικρά έργα δεν είναι πολύ αποτελεσματικό).
 7. Υπολογίζουμε και μετράμε το μήκος των υλικών:
 • χάλκινους σωλήνες σε θερμομόνωση. Βλέπουμε, τι διάμετρο των σωλήνων είναι απαραίτητη για μια συγκεκριμένη "διάσπαση". Για τα κλιματιστικά με χωρητικότητα μέχρι 3 kW, χρησιμοποιούνται συχνότερα 1/4 και 3/8 ίντσες (6 και 10 χιλιοστά αντίστοιχα). Λαμβάνουμε υπόψη την απόσταση κάτω από το εσωτερικό μπλοκ (περίπου 50 cm), το μήκος του κόλπου, το πάχος τοίχου και την απόσταση από το εξωτερικό. Στο δρόμο βγάζουμε σωληνώσεις τέτοιου μήκους που αρκούν για τους γερανούς του εξωτερικού μπλοκ. Αλλά κατά προτίμηση όχι λιγότερο από 0,5 μέτρα στο δρόμο για να κάνετε μια ελάχιστη κάμψη και να εργαστείτε ήσυχα μαζί τους. Εάν απαιτείται το μέγεθος του εξωτερικού μπλοκ, διαβάστε το σχετικό άρθρο.
 • καλώδιο διασύνδεσης. Για κλιματιστικά με χωρητικότητα μέχρι 4 kW, αρκεί ένα καλώδιο πέντε καναλιών με διατομή 1,5 mm. τ.μ. (Το VVG 5x1.5 είναι ιδανικό). Λαμβάνουμε επίσης υπόψη την απόσταση κάτω από το εσωτερικό μπλοκ (περίπου 1,2 μ.), Το μήκος του κόλπου, το πάχος τοίχου, την απόσταση από το εξωτερικό (το μήκος του καλωδίου στο δρόμο είναι συνήθως μεγαλύτερο από 20 έως 30 εκ.).
 • σωλήνα αποστράγγισης. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο κυματοειδές σωλήνα με εσωτερική διάμετρο 16 mm. Το μήκος της θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις αποστάσεις κάτω από το εσωτερικό μπλοκ (περίπου 50 cm), το μήκος του κόλπου και τον τοίχο, η απόσταση στο δρόμο (συνήθως 1,2 m είναι αρκετή).
 • πρόσθετο καλώδιο. Συνιστώ μαζί με τη "διαδρομή" να αφήσετε ένα ελεύθερο καλώδιο (για παράδειγμα, PVS 3x1.5). Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της εξωτερικής μονάδας (ή για τη σύνδεση πρόσθετων αισθητήρων που μπορούν να συνδυαστούν με το κλιματιστικό). Το μήκος του μπορεί να υπολογιστεί ως το μήκος του καλωδίου διασύνδεσης.
 1. Είναι βολικό να αρχίσετε να βάζετε τη "διαδρομή" από το τέλος που θα βγαίνει στο δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, διαμορφώνουμε το τέλος της "διαδρομής" σε μια δέσμη (το μήκος των υλικών σύμφωνα με τους υπολογισμούς σας). Σε αυτή την περίπτωση, βάλτε τους σωλήνες flex. Είμαστε τυλίγοντας μια ειδική ταινία ή ταινία με εκείνο το μέρος του κορμού που θα είναι μέσα στην τρύπα και στο δρόμο (ώστε να μην προκληθεί βλάβη στο flex κατά τη μεταφορά της διαδρομής).
 2. Μεταφέρουμε το προετοιμασμένο άκρο του κορμού στην τρύπα. Ελέγουμε ότι στο δρόμο το μήκος των σωλήνων είναι το ίδιο όπως υπολογίσατε.
 3. Μετά από αυτό, μέσα στο δωμάτιο βάζουμε όλο το υλικό στο stroba. Τοποθετήστε τα με κολλητική ταινία. Κύριοι κανόνες:
 • Ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης πρέπει να είναι κεκλιμένος κατά μήκος της "διαδρομής".
 • στην έξοδο από το κόλπο (όπου θα υπάρχει μια εσωτερική μονάδα) η αποστράγγιση βρίσκεται στο κάτω μέρος της "διαδρομής" (ΑΡΙΣΤΕΡΑ από τους σωλήνες).
 • στην έξοδο από το κόλπο (όπου θα υπάρχει μια εσωτερική μονάδα) οι σωλήνες τοποθετούνται δεξιά από την αποστράγγιση (είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί ένας παχύς σωλήνας από τα άνω λεπτά).
 • εάν ορισμένα καλώδια (σε εσωτερικές πρίζες ή διακόπτες) παρεμβαίνουν στην τοποθέτηση της "διαδρομής", είναι προτιμότερο να τα αφαιρέσετε (ώστε να μην σπάσουν οι χάλκινοι σωλήνες).
 • Σωλήνας σε διάμετρο 10 χιλιοστών για να λυγίσει τακτοποιημένα, έτσι ώστε να μην σπάσει. Για παχύτερες διαμέτρους, χρησιμοποιήστε ένα χαλύβδινο σωλήνα. Αν δεν υπάρχει εμπειρία, τότε είναι καλύτερο να λυγίζετε ΟΛΟΥΣ τους σωλήνες χωρίς κάμψη.
 • Οι εύκαμπτοι αρμοί είναι κολλημένοι μεταξύ τους (γκρίζα ταινία, για παράδειγμα).
 1. Διορθώνουμε το κομμάτι σε πολλά μέρη. Για το σκοπό αυτό είναι βολικό να χρησιμοποιείται η λεγόμενη διάτρητη ταινία. Είναι απαραίτητο να στερεώσετε την έξοδο από τις στροβοσκόπια (όπου θα υπάρχει μια εσωτερική μονάδα).
 2. Φωτογραφήστε τις στοίβαζες επικοινωνίες μαζί με ένα μπλοκ διάγραμμα που σχεδιάζεται στον τοίχο.
 3. Για τους τελικούς και τον ιδιοκτήτη δίνουμε τις βασικές οδηγίες. Για παράδειγμα:
 • δείξτε πού να φέρετε το καλώδιο τροφοδοσίας του κλιματιστικού?
 • υποδείξτε τον καλύτερο τρόπο να επικαλυφθεί και να επικολλήσετε ταπετσαρία γύρω από την "ουρά του κομμάτι"?
 • προειδοποιούμε, έτσι ώστε να μην σπάσει ο "δρόμος", δεν έβλαψε μέσα στον τοίχο και δεν άγγιξε καθόλου.

Αυτό τερματίζει τη διαδικασία της τοποθέτησης της κύριας γραμμής για τη "διάσπαση". Για μια πληρέστερη κατανόηση της διαδικασίας, σας συνιστώ να διαβάσετε ένα άλλο άρθρο σχετικά με την εγκατάσταση του κλιματιστικού σε 2 στάδια.

Όπως είπα και πριν - η τοποθέτηση του "στίβου" είναι ένα από τα πιο δύσκολα έργα στη διαδικασία επισκευής ενός διαμερίσματος. Οι πλοίαρχοι - οι σομιέτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα για την εσωτερική διακόσμηση των χώρων. Τα κλιματιστικά πρέπει να γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις της σύνδεσης του κλιματιστικού. Ένας ειδικός που προετοιμάζει το "κομμάτι" θα πρέπει να γνωρίζει τα κλιματιστικά και τα χαρακτηριστικά των εργασιών φινιρίσματος. Εύχομαι σε όλους να βρουν τους καλύτερους ειδικούς που θα εκτελέσουν το έργο με ικανοποίηση και μέχρι το τέλος!

Γραμμή κλιματισμού

Για δωμάτια από 10 έως 40 μέτρα

Διαδρομή Freon για κλιματισμό, σωλήνες χαλκού GOST 1/4 και 3/8, flex,

καλώδιο σύνδεσης, σωλήνα αποστράγγισης, για κλιματισμό από 10 έως 40 m2

Για χώρους από 40 έως 60 m2

Freon κομμάτι για κλιματισμό, σωλήνα χαλκού GOST 1/4 και 1/2, flex,

σύρμα, interblock, σωλήνα αποστράγγισης, για κλιματισμό από 40 έως 60 m2

Για χώρους από 60 έως 100 m2

Freon κομμάτι για κλιματισμό, χαλκοσωλήνα GOST 3/8 και 5/8, flex,

συρμάτινο μπλοκάρισμα, σωλήνα αποστράγγισης, για κλιματισμό από 60 έως 100 m2

Διαδρομή σελιδοδείκτη για κλιματισμό.

Η εταιρεία μας Planet Η τεχνολογία είναι η εγκατάσταση κλιματιστικών για πολλά χρόνια, η τοποθέτηση γραμμών, πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο για την εκτέλεση τοίχο shtroblenie και κρατήστε πατημένο ένα σελιδοδείκτη κομμάτια κάτω από το κλιματιστικό, στη συνέχεια, να μην είναι η βρώμικη δουλειά για να ολοκληρωθεί η επισκευή, σχέδιο εκ των προτέρων τις προπαρασκευαστικές εργασίες για την διαδρομή του κλιματιστικού. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το κομμάτι λάστιχο παίρνει πολύ χρόνο και δεν ξυπνήσει τη βρωμιά, αλλά δεν είναι, θα πρέπει πρώτα να σχεδιάσουν σωστά την τοποθεσία για την εσωτερική μονάδα, θα πρέπει να γνωρίζετε πόσο ξυπνά μείωσε ανώτατο όριο, αν η ένταση είναι περίπου 5-6 εκατοστά, gibsokartonny ανώτατο όριο μειώνεται κατά περίπου 10 εκατοστά, συν καλούπια οροφής, μετά την οποία η γνωστή αναφορά σε ένα σήμα ράφι ξεκινώντας την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού, θα πρέπει να βήμα πίσω από το κάτω μέρος της πλίνθου (εάν είναι διαθέσιμη) για τουλάχιστον 5 εκατοστά ώστε η ου ότι όταν ο δεσμός μπλοκ δεν είναι ότι δεν σταμάτησε, όπως η εγκατάσταση μονάδας γίνεται με τέτοιο τρόπο, πρώτη ταινία για τον καθορισμό σετ για ένα σύστημα διαχωρισμού, και την ίδια, στη συνέχεια, πραγματοποιείται η εγκατάσταση και η σύνδεση της εσωτερικής μονάδας έρχεται με μια στάση στην καρτέλα κορυφή προσάρτησης για αυτό και χρειάζονται τεχνική το χάσμα μεταξύ των σοβατεπί (αν υπάρχει) ή την οροφή, διαφορετικά η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ξυπνά εφάπτονται και εμπλέκεται στερέωσης της να bar στερέωσης. Shtroblenie τοίχους και εμβάθυνση των cross-conditioner ιδανικός τρόπος για την προστασία από εξωτερικές φυσικές επιδράσεις σε καλό δρόμο φρέον, και ο δεύτερος σας ωφελήσει στο διαμέρισμα δεν πήγε στο σωλήνα και να μην κολλήσει έξω σύρμα ξεκινά να λειτουργεί το μήκος μπορεί να είναι τουλάχιστον τρία μέτρα και έως 15 μέτρα, ορισμένες εγχώριες μοντέλα έως και 25 μέτρα, για να ανοίξει ο δρόμος για τον κλιματισμό με δύο τρόπους, πρώτον, αν έχετε τεταμένη οροφή kibsokartonny ή, στην περίπτωση αυτή πλεονεκτική για τη διεξαγωγή κομμάτι στο ταβάνι, αλλά ο σωλήνας αποστράγγισης θα πρέπει να χωριστά, καθώς απαιτούν η εκκένωση, η δεύτερη αν η οροφή είναι βαμμένη, θα πρέπει να κάνετε μια αυλάκωση στον τοίχο (shtroblenie).

Γραμμή κλιματισμού

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες που συνδέονται με ένα κύκλωμα ψύξης, το οποίο καλείται επίσης μια διαδρομή για ένα κλιματιστικό ή μια διαδρομή για την άντληση φρέον (ψυκτικό).

Στα μονωτικά κλιματιστικά, βρίσκεται στο εσωτερικό του περιβλήματος και είναι ένας χαλκοσωλήνας συγκολλημένος στον εξατμιστή στο ένα άκρο και ο άλλος στον συμπυκνωτή. Αυτός ο τρόπος σύνδεσης της γραμμής εξασφαλίζει σχεδόν καμία διαρροή ψυκτικού μέσου και μακροζωία της μονάδας.

Ο μόνος τρόπος για να χάσει το φρέον οφείλεται στις φυσικοχημικές του ιδιότητες, επιτρέποντάς του να διεισδύσει ακόμη και μέσα από το μέταλλο. Ωστόσο, οι διαρροές αυτές είναι ασήμαντες ως προς τον όγκο, επομένως τα κλιματιστικά μονομπλόκ δεν χρειάζονται ανεφοδιασμό κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου της υπηρεσίας.

Κλασική διαδρομή για κλιματισμό

Κατά την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων υπάρχει κάτι τέτοιο - "κιτ εγκατάστασης". Πρόκειται για ένα σύνολο υλικών, συμπεριλαμβανομένων αναλώσιμων, εξαρτημάτων, εργαλείων και συσκευών, μέσω των οποίων τα μεμονωμένα εξαρτήματα του κλιματιστικού συναρμολογούνται σε μία ενιαία μονάδα.

Κανένα από αυτό το κιτ δεν συμπεριλαμβάνεται ως πρότυπο στο σύστημα split και αγοράζεται από το χρήστη έναντι αμοιβής. Ο αριθμός των υλικών εξαρτάται από τη θέση και τις συνθήκες εγκατάστασης, έτσι ώστε το κύκλωμα κλιματισμού μπορεί να διαφέρει στο κόστος αλλά η βασική του διάταξη είναι η ίδια για όλα τα συστήματα διαχωρισμού.

Για την εγκατάσταση του κυκλώματος ψύξης απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • Χαλκοσωλήνες με διάμετρο 1/4 και 3/8 ίντσες για την τοποθέτηση της διαδρομής - παροχή και επιστροφή ψυκτικού μέσου.
 • Brass περικόχλια της ίδιας διαμέτρου, που συνδέουν τους σωλήνες με τις μονάδες του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Θερμομονωτικό χιτώνιο 6x6 και 6x10 mm, τα οποία είναι καλυμμένα με χάλκινους σωλήνες για την αποφυγή απώλειας ενέργειας από το ψυκτικό μέσο.
 • Στεγανοποιητικά για την επεξεργασία συνδέσεων της γραμμής κλιματισμού.
 • Καμινέρες σωλήνων και κοπτήρες σωλήνων.
 • Κυλιόμενες μηχανές ή συσκευές.
 • Εργαλεία γεώτρησης και τοποθέτησης τοίχων από κάθε είδους υλικά (διατρητήρες, κοπτήρες κλπ.).

Το κύριο μέρος του κόστους των υλικών του κιτ τοποθέτησης είναι για χάλκινους σωλήνες. Για φρέονες τύπου R-410A που είναι φιλικοί προς το όζον, απαιτούνται σωλήνες με παχύτερους τοίχους, καθώς αυτά τα ψυκτικά υγρά λειτουργούν σε υψηλή πίεση 26 ατμοσφαιρών, σε αντίθεση με το R-22 με πιέσεις μέχρι 16 ατμοσφαιρών.

Για το λόγο αυτό, το κόστος των σωλήνων από χαλκό και, κατά συνέπεια, η διαδρομή κλιματισμού αυξάνεται. Όλα τα άλλα υλικά για τη διαδρομή, σε συνδυασμό, είναι αρκετά φθηνότερα.

Κατά την εγκατάσταση της διαδρομής για αιμορραγία του κλιματιστικού, απαιτούνται επαγγελματικά εργαλεία και συσκευές για την εξασφάλιση της απαιτούμενης ποιότητας εργασίας.

Αυτό είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του συμπιεστή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι περίσσεια χάλκινων σωλήνων αναδιπλώνονται σε δακτύλιο και τοποθετούνται κοντά στα μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος. Αν το μήκος της διαδρομής είναι μεγαλύτερο από 7 μέτρα, το κλιματιστικό πρέπει να γεμίσει με φρέον με ρυθμό περίπου 16 γραμμάρια ψυκτικού μέσου ανά «επιπλέον» μετρητή του κυκλώματος.

Ανοίγοντας το δρόμο κλιματιστικό θα πρέπει να αποφεύγεται όποτε είναι δυνατό αλλαγές στην ανύψωση και είναι δύσκολο να λυγίσει καθώς επηρεάζει αρνητικά τη συνολική απόδοση του συστήματος διαχωρισμού - μειωμένη απόδοση, αυξημένο φορτίο για το συμπιεστή, η οποία οδηγεί σε μείωση του εργασιακού βίου. Έτσι, η κλασική διαδρομή ροής φρέον έχει μήκος 3 έως 7 μέτρα και είναι όσο το δυνατόν απλούστερη.

Η σειρά τοποθέτησης μιας διαδρομής για το κοντίσιονερ

Αρχικά, προσδιορίζονται οι θέσεις εγκατάστασης των μονάδων διαχωρισμένου συστήματος, μετά τις οποίες προετοιμάζονται οι τοίχοι για την τοποθέτηση των χάλκινων σωληνώσεων της διαδρομής. Η διάμετρος των οπών στα τοιχώματα θα τους επιτρέψει να περάσουν μέσα από τους σωλήνες, λαμβάνοντας υπόψη το κέλυφος θερμικής μόνωσης.

Με τον ίδιο τρόπο, προσδιορίζεται το βάθος του καλύμματος, στο οποίο τοποθετούνται απευθείας οι μονωμένοι σωλήνες. Μετά από αυτό, τα μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος εγκαθίστανται στις θέσεις τους και πραγματοποιείται ακριβής μέτρηση του μήκους των χάλκινων σωλήνων. Για την κοπή τους χρησιμοποιείται ένας κοπτήρας σωλήνων, ο οποίος παρέχει ένα ιδανικό σχήμα των άκρων των σωλήνων.

Η χρήση άλλων εργαλείων θα καταστήσει αδύνατη την εξασφάλιση της απαραίτητης στεγανότητας των συνδέσεων και των αδικαιολόγητων απωλειών ψυκτικού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κλιματιστικού.

Στην περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης της διαδρομής του κλιματισμού, χρησιμοποιείται για την κάμψη των σωληνώσεων ένα χλοοκοπτικό σωλήνα, αποτρέποντας την εμφάνιση μικροσυστοιχιών στα σημεία κάμψης. Τα άκρα των σωλήνων υφίστανται επεξεργασία μέσω μηχανών ή μηχανισμών κύλισης για την επίτευξη ιδανικής σύνδεσης με τα ακροφύσια των μονάδων διαχωρισμένου συστήματος.

Οι αρμοί στερεώνονται με παξιμάδια ορείχαλκου χρησιμοποιώντας στεγανοποιητικά. Ένα υποχρεωτικό στοιχείο της διαδρομής είναι το απόθεμα χαλκοσωλήνων στις αρθρώσεις (κόμβοι). Αυτό είναι απαραίτητο σε περίπτωση επισκευής του διαχωρισμένου συστήματος, όταν πρέπει να αφαιρέσετε τα μπλοκ του. Χρησιμοποιείται ένας κοπτήρας σωλήνων για την αποσύνδεση των σωλήνων.

Δεν επιτρέπεται η αποσυναρμολόγηση των περικοχλίων στον τόπο εγκατάστασης του κλιματιστικού, για να μην καταστραφούν τα πιο σημαντικά εξαρτήματα (εξατμιστήρες και συμπυκνωτής). Στη συνέχεια, το αριστερό απόθεμα σωλήνων επιτρέπει την επανασύνδεση του κυκλώματος ψύξης σύμφωνα με τις απαιτήσεις για τη στεγανότητα του.

Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης στους χάλκινους σωλήνες, αντικαθίστανται πλήρως. Οι κύριες διαρροές φρέον συμβαίνουν μέσω των αρθρώσεων (αρθρώσεις) και των τόπων αυτών των ελαττωμάτων, οπότε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου σωλήνα είναι πολύ φθηνότερη από τον συνεχή ανεφοδιασμό του κλιματιστικού.

Η σωστή τοποθέτηση (εγκατάσταση) της διαδρομής του κλιματιστικού είναι καθοριστικής σημασίας για την κανονική λειτουργία του. Για να εκτελέσετε αυτό το έργο, απασχολούνται οι πιο εξειδικευμένοι ειδικοί, οι οποίοι μπορούν να βρεθούν σε πιστοποιημένες εταιρείες. Μια τραγική υπενθύμιση αυτής της περίστασης δεν πρέπει να θεωρείται ως διαφήμιση της επιχείρησης κάποιου, αλλά ως αδιαμφισβήτητο γεγονός, επιβεβαιωμένο από μακρά πρακτική και στατιστικά στοιχεία.

Παρά την φαινομενική απλότητα της εγκατάστασης της γραμμής κλιματισμού, υπάρχουν πολλοί κανόνες και αποχρώσεις, οι οποίοι στο μέλλον θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στη ζωή του κλιματιστικού. Και τελικά, θα αναφέρουμε αρκετές φωτογραφίες με λανθασμένη εγκατάσταση της διαδρομής με λίγες εξηγήσεις για να αποκλείσουμε τέτοιες καταστάσεις στο σπίτι σας.

Τοποθέτηση διαδρομών για κλιματιστικά. Χρωματικές αποχρώσεις.

Έτσι, το δεύτερο μέρος της εγκατάστασης των κλιματιστικών αποφάσισε να αφιερώσει στις μεθόδους τοποθέτησης μονοπατιών κατά τη διάρκεια επισκευών.

Συνοπτικά για το αντικείμενο. Σπίτι, 3 ορόφους, 5 χωριστά συστήματα Daikin. Χάλκινες διαδρομές μήκος από 5 έως 15 μέτρα. Η αποστράγγιση είναι ευέλικτη. Χωρίσματα - τεμάχια αφρού και τούβλα διάσπαρτα. Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι επιπλέον μονωμένοι με αφρό πολυουρεθάνης 50 mm και με πλακάκια.
Το πρώτο πράγμα από το οποίο αρχίζει η εγκατάσταση είναι ο προκαταρκτικός συντονισμός με τον πελάτη της ακριβούς θέσης των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά στάδια, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο εκ των προτέρων να γνωρίζουμε τη διάταξη των επίπλων σε μια μελλοντική κατοικία. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να έχουμε ένα σχέδιο σχεδιασμού με την τελική διάταξη των επίπλων. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη θέση της εσωτερικής μονάδας έτσι ώστε να μην φυσάει προς την κατεύθυνση μόνιμης διαμονής των ανθρώπων, όπου βρίσκονται κρεβάτια, καναπέδες, πολυθρόνες, χώροι εργασίας.
Αμέσως τεχνικές πτυχές πρέπει να εξεταστούν: η ικανότητα να στραγγίξει συμπυκνώματος από την εσωτερική μονάδα, η δίοδος εκτείνεται από το εσωτερικό προς το εξωτερικό μονάδα. Βρίσκει όλες τις επιλογές για να αποφευχθεί η χρήση των αντλιών, συμπυκνωμάτων υδροσυλλεκτών από την εσωτερική μονάδα (της Πομπηίας πω κάπως ξεχωριστά). Αφού επιλέξετε την ισχύ των κλιματιστικών, υπολογίζεται το μήκος των διαδρομών. Το κλιματιστικό έχει επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ και το μήκος της διαδρομής. Σε αυτό το στάδιο, οι ειδικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό είναι όλες οι επιμέρους στιγμές.

Έτσι, αφού καταρτίσουμε ένα μίνι έργο σχετικά με τη θέση των μπλοκ, των μονοπατιών και των αποχετεύσεων, προχωράμε στη δουλειά. Ένα παράδειγμα δίνεται σε δύο μπλοκ που θα κρέμονται πάνω από μια πόρτα, αλλά σε διαφορετικά δωμάτια.
Αρχικά, ζωγραφίζουμε μια εσωτερική μονάδα (οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις είναι το πλάτος 800, το ύψος των 300)

και να σχεδιάσετε το μελλοντικό στρώμα κάτω από την τροχιά και κάτω από την αποστράγγιση. Δυστυχώς, ο σύντροφος ήταν πιο γρήγορος από τον πυροβολισμό, τον οποίο κατάφερα να φωτογραφήσω)))
Φωτογραφίες σε ένα δωμάτιο-

Θέλω να δώσω προσοχή στις ακόλουθες αποχρώσεις σε αυτό το στάδιο.

1. Κατά την κατάρτιση, πρέπει να λάβετε υπόψη το ελάχιστο ύψος από το μελλοντικό ανώτατο όριο στην κορυφή του κλιματιστικού: 50mm - ελάχιστο, 100mm - καλό, 150mm - εξαιρετικό. Μην ξεχάσετε επίσης να σκεφτείτε το μέλλον γάζα καλουπώματος!

Υπάρχουν πολύ, πάρα πολλές περιπτώσεις, όταν ξεχνούν να λάβουν υπόψη τη χύτευση γυψοσανίδας.

2. Απόσταση από την κορυφή της πόρτας προς το κάτω μέρος του κλιματιστικού. Υπάρχουν πολύ ευρείες πλατφόρμες στην πόρτα, αντίστοιχα 100 mm είναι επιθυμητό να υποχωρήσει.

3. Η διαδρομή με χάλκινους σωλήνες στο 99% των περιπτώσεων πρέπει να εισέλθει στο κλιματιστικό στην αριστερή πλευρά.

Μια σπάνια εξαίρεση που έχω γνωρίσει είναι τα κλιματιστικά Midea.

4. Η αποστράγγιση μπορεί να εισέλθει στο μπλοκ, τόσο στην αριστερή πλευρά όσο και στα δεξιά. Και πάλι, η εξαίρεση είναι το 20% των κινεζικών κλιματιστικών.

5. Η αποστράγγιση πρέπει να γίνεται με συνεχή κλίση από την εσωτερική μονάδα. Δεν πρέπει να υπάρχουν οριζόντια τμήματα, καθώς και περιοχές με αντίστροφη προκατάληψη.

6. Εάν είναι δυνατόν, αποστραγγίστε την πρώτη στοίβα των 15 cm με ισχυρή προκατάληψη, γιατί 20% των εσωτερικών μπλοκ κατά τη διάρκεια της κατασκευής έχουν παραλειφθεί παρακάτω (για στόκο, οροφές κ.λ.π.), και έτσι ώστε να μην μετατοπιστεί το σύνολο αποστράγγισης vyshtrablivaetsya αυτών 15 εκατοστά και στοιβάζονται με ένα μικρότερο απόκλιση.

7. Το μπλοκ σχεδιάζεται για να κατανοήσει τις μελλοντικές διαστάσεις του μπλοκ. Και οι διαδρομές για να τους φέρουν έτσι ώστε να εξαφανιστούν κάτω από το μπλοκ.

8. Στη ζώνη της μελλοντικής εσωτερικής μονάδας, αποκλείστε τη διέλευση σωληνώσεων, συρμάτων κλπ. Από τότε η μονάδα θα είναι σταθερή και ενδεχομένως ζημιά. Γι 'αυτό βάζουμε τα μονοπάτια εκτός των ορίων.
Στη συνέχεια, κόψαμε το βουλγαρικό Stroganov και χτύπησε τον puncher. Το κομμάτι shtoborez είναι άχρηστο σε αυτήν την επιχείρηση, τρομερά δυσάρεστο.

Ολοκληρώθηκαν strobas μοιάζουν με αυτό -

Βάζουμε μια τρύπα στο δρόμο

Κάτω από την έννοια μιας διαδρομής σημαίνονται συνήθως δύο σωλήνες σε ένα θερμαντήρα και ένα καλώδιο για τη σύνδεση των μπλοκ μεταξύ τους.

1. Raskatka τη διαδρομή. Ένα σημαντικό σημείο - ο σωλήνας δεν μπορεί να επιτεθεί, διαφορετικά θα διαμορφωθεί από την αίθουσα, θα πρέπει να διορθωθεί.

Η αποχέτευση (λευκό) έχει διάμετρο 16. Υπάρχουν ακόμα 20, 25, 32. Με μεγάλα μήκη αποστράγγισης (πάνω από 6-8 μέτρα κατά μήκος του ορίζοντα) χρησιμοποιούμε σωλήνα αποχέτευσης 32 mm. Κάποιος χρησιμοποιεί πλαστικό σωλήνα.
Η αποστράγγιση είναι έτοιμη. Θυμάμαι, το σημαντικότερο, την έλλειψη οριζόντιων τμημάτων και περιοχών με αντίστροφη προκατάληψη. Εάν δεν συμμορφώνεστε, το κλιματιστικό σύστημα μπορεί να αρχίσει να κάνει έναν ήχο ακανόνιστο, και έτσι είναι πιθανό ότι το νερό δεν μπορεί να περάσει και θα στάξει από την εσωτερική μονάδα.
Έτσι, και μια άλλη στιγμή με την έξοδο σωλήνων και καλωδίων κοντά στην εσωτερική μονάδα.

Οι σωλήνες πρέπει να βγαίνουν σε μια τέτοια δέσμη και με αυτή τη σειρά: οι χάλκινες σωλήνες είναι πιο κοντά στον τοίχο, το καλώδιο στην κορυφή είναι πιο κοντά, η αποστράγγιση βρίσκεται στο κάτω μέρος. Αυτή η λειτουργία θα διευκολύνει και θα καταστήσει πιο αξιόπιστη τη σύνδεση της μονάδας.

Τυπικά, μετά την τοποθέτηση των κομματιών εργάζονται για σφράγιση του κοπή αυλακώσεων, από spackling, επικολλώντας ταπετσαρία. Και οι σωλήνες μας είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε. Και τι κάνουν οι ζωγράφοι; Λυγίζουν τους σωλήνες, έπειτα οι σωλήνες κάμπτονται, μετά κάμπτονται. Κάνετε CATEGORALLY FORBIDDEN. Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε σε αυτό, όπως konditsionerschiki γίνεται, σε αυτή τη θέση του σωλήνα και πρέπει να παραμείνει.

Αυτό συμβαίνει όταν το λυγίζετε - είναι μια αίθουσα που πρέπει να ξαναζεύγετε. Φωτογραφίες από άλλο αντικείμενο.

Και τελικά μοιάζει με αυτό

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το μπλοκ πρέπει να κρεμαστεί σε έτοιμους τοίχους, βαμμένο ή με ταπετσαρία.
Η γενική εικόνα του αρχοντικού μας. Τα μπλοκ του εξωτερικού κρέμονται αμέσως, τα τοποθετημένα βλέφαρα. Σημειώστε ότι τα κομμάτια κρύβονται πίσω από το μπλοκ και δεν πηγαίνουν κατά μήκος της πρόσοψης

Σημειώστε το κομμάτι κλιματισμού

Δεδομένου ότι το σύστημα κλιματισμού αποτελείται από δύο μονάδες, ένα από τα οποία βρίσκεται έξω από το εξωτερικό και το άλλο μέσα στο κτίριο, τοποθετούνται πάντα κατάλληλες επικοινωνίες μεταξύ τους. Η τοποθέτηση της διαδρομής κάτω από τον κλιματισμό περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός αγωγού χαλκού για την κυκλοφορία του Freon, ενός ειδικού σωλήνα αποστράγγισης για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων και ηλεκτρικών συρμάτων.

Παραλλαγές της τοποθέτησης αυτοκινητοδρόμων κάτω από το κοντίσιονερ

Η εγκατάσταση της γραμμής κλιματισμού μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Εάν το διαμέρισμα έχει ήδη επισκευαστεί, ο αυτοκινητόδρομος τοποθετείται σε ειδικά πλαστικά μεταλλεία, τα οποία είναι συνδεδεμένα απευθείας στους τοίχους. Εάν η εγκατάσταση του συστήματος σχεδιάζεται στο στάδιο της καλλυντικής επισκευής, θα είναι πιο ορθολογικό να τεθεί η διαδρομή για το κλιματιστικό σε προκατασκευασμένες τεχνολογικές τρύπες στον τοίχο, οι οποίες στη συνέχεια εξαφανίζονται με υλικά φινιρίσματος.

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο αποδεκτή για πολλούς χρήστες, δεδομένου ότι το σύστημα κλιματισμού φαίνεται πιο αισθητικά ευχάριστο. Όλες οι επικοινωνίες τίθενται κρυφά και κατά συνέπεια δεν θα είναι ορατές. Αλλά για να γίνει αυτό το έργο μπορούν μόνο ειδικοί με μεγάλη εμπειρία, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές σημαντικές αποχρώσεις, η παραβίαση των οποίων θα οδηγήσει ασφαλώς σε εσφαλμένη λειτουργία του συστήματος.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την τοποθέτηση του σωλήνα αποστράγγισης: μαζί με την τροχιά freon και ξεχωριστά. Αυτές οι δύο επιλογές θα πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

Κοινή τοποθέτηση γραμμής φρεονιού και αποστράγγισης

Κατά την τοποθέτηση ενός κοινού αυτοκινητοδρόμου, όλες οι επικοινωνίες κλιματιστικού τοποθετούνται μαζί με το καλώδιο τροφοδοσίας διασύνδεσης και τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας αποστράγγισης εξέρχεται στο δρόμο και στερεώνεται στο βραχίονα της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Κατά την τοποθέτηση μιας τέτοιας διαδρομής, η ακολουθία των εργασιών είναι η εξής:

 1. Εάν το κλιματιστικό δεν έχει αγοραστεί ακόμα, τότε θα πρέπει να καθορίσετε την ικανότητα του εξοπλισμού - αυτό θα καθορίσει τη διάμετρο της τροχιάς freon. Η ισχύς του εξοπλισμού επιλέγεται ανάλογα με την περιοχή του δωματίου και την αναμενόμενη απελευθέρωση θερμότητας.
 2. Επιπλέον, η διάταξη των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων του συστήματος κλιματισμού γίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε μοντέλο του κλιματιστικού έχει το μέγιστο δυνατό μήκος της διαδρομής (σε εγχώρια μοντέλα - περίπου 15 μέτρα).
 3. Επιπλέον, η σήμανση γίνεται για το κανάλι της εθνικής οδού. Αυτό λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά σύνδεσης των επικοινωνιών με τον εξοπλισμό και γίνεται κλίση 3 βαθμών για την απρόσκοπτη αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Επίσης σε αυτό το στάδιο, λαμβάνεται υπόψη ότι το κανάλι κάτω από τους σωλήνες δεν πρέπει να έχει αιχμηρές στροφές, δηλαδή όλες οι στροφές θα γίνονται στρογγυλεμένες.
 4. Αφού γίνει η σήμανση, το κάλυμμα τοποθετείται κάτω από το κλιματιστικό στο τοίχωμα στήριξης και πέρα ​​από το σημείο εγκατάστασης του εξοπλισμού. Για αυτή τη λειτουργία, η ομάδα εργασίας χρησιμοποιεί ένα ειδικό εργαλείο κοπής και εξοπλισμό για τη συλλογή σκόνης.
 5. Στη συνέχεια, όλες οι απαραίτητες ανακοινώσεις τίθενται στο φτιαγμένο βήμα. Στην περίπτωση αυτή, χάλκινες σωλήνες για φρέον είναι απαραίτητα μονωμένες για πιο αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος. Κατά την εγκατάσταση ενός σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων, είναι απαραίτητο να αποφεύγετε αιχμηρές καμπύλες και χαλάρωση στα οποία μπορεί να συσσωρευτεί νερό.
 6. Στο τελικό στάδιο της τοποθέτησης της διαδρομής, όλες οι επικοινωνίες είναι στερεωμένες στη ράβδο με μια ειδική ταινία διάτρησης και σφραγίζονται με ένα διάλυμα. Αν το κλιματιστικό δεν είναι εγκατεστημένο αμέσως, είναι απολύτως απαραίτητο να σφραγίσετε τους σωλήνες έτσι ώστε κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής να μην έχουν υπολείμματα και σκόνη.
 7. Επιπροσθέτως, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, μπορεί να πραγματοποιηθεί η πτύχωση της γραμμής κλιματισμού με υγρό άζωτο. Παρέχεται επίσης ειδική βαλβίδα και μανόμετρο. Αυτό γίνεται για να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι σε περίπτωση βλάβης του δρόμου κατά τη διάρκεια των εργασιών φινιρίσματος. Ιδιαίτερη σημασία έχει η διαδικασία όταν το μήκος της εθνικής οδού υπερβαίνει τα 15 μέτρα.

Κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το κόστος της τοποθέτησης της διαδρομής για κλιματισμό στη Μόσχα βασικά εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ των υπαίθριων και των εσωτερικών μονάδων. Επιπλέον, εάν οι γραμμές φρεονιού και αποχέτευσης κινούνται ξεχωριστά, η τιμή για το κοπτικό τοίχου κάτω από τον κλιματισμό εξαρτάται επίσης από την πρόσθετη απόσταση από το αποχετευτικό δίκτυο.

Ξεχωριστή τοποθέτηση γραμμής φρεονιού και αποχέτευσης

Επιπλέον, εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε έναν σωλήνα συμπύκνωσης κάτω από μια κλίση, τότε υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης μιας ειδικής αναγκαστικής αντλίας μεταξύ αυτού του σωλήνα και του ίδιου του κλιματιστικού. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό θα εκτραπεί στο σύστημα αποχέτευσης όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν τοποθετείτε ένα ξεχωριστό κύριο μέρος κάτω από το σύστημα κλιματισμού είναι η πιθανή οσμή από τον αγωγό αποχέτευσης στον οποίο είναι εγκατεστημένος ο αποχετευτικός αγωγός. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, εγκαθίσταται ένα ειδικό σιφόνι στο σωλήνα, το οποίο διέρχεται ελεύθερα από τη μία πλευρά και ταυτόχρονα εμποδίζει την είσοδο αέρα μέσα στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

Πριν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, εάν έχει παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα μετά την τοποθέτηση της διαδρομής, οι δοκιμές διεξάγονται με επικοινωνίες. Ελέγξτε τη στεγανότητα των χαλκοσωλήνων, οι οποίοι καθαρίζονται παράλληλα για καθαρισμό από συντρίμμια και σκόνη. Όλα τα ηλεκτρικά καλώδια τροφοδοσίας και ελέγχου ελέγχονται επίσης για ζημιά ή διαρροή ρεύματος.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιθεώρησης, εγκαθίσταται όλος ο άλλος εξοπλισμός και εκτελείται η θέση σε λειτουργία. Στο μέλλον, μην ξεχνάτε την έγκαιρη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού, το οποίο περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την επαναπλήρωση του συστήματος freon.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι μόνο οι επαγγελματίες με εκτεταμένη εμπειρία μπορούν να κάνουν αυτό το έργο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που είναι στο στάδιο της ωοτοκίας στις πίστες του κλιματιστικού, η τιμή δεν είναι τόσο σημαντικό, οι ερασιτέχνες επιτρέπεται πολλά λάθη, με αποτέλεσμα άχρηστα εξοπλισμό και αναγκάζει τον πελάτη να κάνει και πάλι την επισκευή. Για να αποφύγετε τέτοιες δυσάρεστες συνέπειες, εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα - διατάξτε την τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού από επαγγελματίες που γνωρίζουν την επιχείρησή τους. Αυτό μπορεί να γίνει με την κλήση +7 (499) 390-25-77 ή επικοινωνήστε μαζί μας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο βολικό για σας, οι οποίες παρουσιάζονται στην ενότητα «Επαφές».

Τιμές για την τοποθέτηση σωλήνων για κλιματισμό

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της εγκατάστασης του κλιματιστικού σε δύο στάδια κατά τη διάρκεια της επισκευής;

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα: η πραγματοποίηση της εγκατάστασης του κλιματιστικού σε δύο στάδια σάς επιτρέπει να αποκρύψετε όλες τις συνδέσεις του διαχωρισμένου συστήματος στον τοίχο που έχει κατασκευαστεί στον τοίχο, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση του σχεδιασμού στο δωμάτιο.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τελειώματος στο δωμάτιο, οι εγκαταστάτες του κλιματιστικού ολοκληρώνουν τις εργασίες, εγκαθιστούν την εσωτερική μονάδα του διαχωριστικού συστήματος, πραγματοποιούν την έναρξη λειτουργίας και ελέγχουν τον εξοπλισμό.

Είναι επίσης δυνατό να προσθέσετε σελιδοδείκτη για τη διαδρομή για το κλιματιστικό, αλλά χωρίς να αγοράσετε το ίδιο το διαχωρισμένο σύστημα.

Η τοποθέτηση μιας διαδρομής για ένα κλιματιστικό κατά τη διάρκεια επισκευών και κατασκευών δεν είναι εύκολη δουλειά.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της γραμμής κλιματισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλές αποχρώσεις. Οι άπειροι εγκαταστάτες κάνουν λάθη κατά την τοποθέτηση του κλιματισμού, οδηγώντας στο μέλλον σε σοβαρά προβλήματα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού στο δεύτερο στάδιο. Σφάλματα κατά την τοποθέτηση της διαδρομής για το κλιματιστικό εδώ.

Ποια είναι η τιμή τοποθέτησης της γραμμής κλιματισμού;

Η τιμή για τον καθορισμό της γραμμής κλιματισμού που προσφέρεται στην εταιρεία μας είναι κάτω από το μέσο όρο σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το σελιδοδείκτη της γραμμής κλιματισμού ξεκινούν από μια χίλια ρούβλια για ένα τρέχον μετρητή και είναι υψηλής ποιότητας.

από 4000 ρούβλια.

Η τιμή κάτω από το διαχωρισμένο σύστημα εξετάζεται χωριστά - από 500 p. μέχρι 2500 r. για 1 μέτρο, ανάλογα με το υλικό του τοίχου.

Για να γίνει ακριβής υπολογισμός για την τοποθέτηση της διαδρομής για το διαχωρισμένο σύστημα και για να μάθετε για όλες τις περιπλοκές του έργου οι ειδικοί μας θα βοηθήσουν τηλεφωνικά: 8 (925) 824-46-59

Η διαδρομή για το κλιματιστικό μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους.

 • Εάν το διαμέρισμα έχει ήδη επισκευαστεί, το κεντρικό κλιματιστικό είναι τοποθετημένο σε ειδικά πλαστικά κουτιά, τα οποία είναι στερεωμένα απευθείας στους τοίχους του δωματίου.
 • Εάν η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού έχει προγραμματιστεί για τις εγκαταστάσεις επισκευής βήμα όπου υπάρχει περισσότερη αισθητική τελειώνει, θα είναι ο πλέον αρμόδιος για να θέσει κομμάτι για το κλιματιστικό πριν γίνει τεχνολογική υποδοχές στον τοίχο (σε Stroebe), τα οποία στη συνέχεια αλείφεται και σφραγίζεται με φινίρισμα υλικό.

Η δεύτερη επιλογή - η τοποθέτηση της διαδρομής του κλιματιστικού στο στρόβιλο κατά τη διάρκεια των επισκευών είναι το πιο αποδεκτό για όλους σχεδόν τους πελάτες, αφού το split σύστημα φαίνεται πιο αισθητικά ευχάριστο και ενδιαφέρον στο διαμέρισμα. Όλες οι επικοινωνίες της συσκευής κλιματισμού κρατούνται κρυφά και επομένως δεν είναι ορατές μετά την επισκευή των χώρων. Αλλά για να κάνουν τέτοια εργασία χωρίς λάθη, μόνο οι ειδικοί με τεράστια δεξιότητα εργασίας έχουν ευκαιρίες, αφού υπάρχουν αρκετές σημαντικές πτυχές, η παραμέληση των οποίων θα οδηγήσει αναγκαστικά σε κακή λειτουργία του κλιματιστικού και ακόμη και σε καταστροφή.

Κατά την εγκατάσταση, υπάρχουν δύο επιλογές για την τοποθέτηση του σωλήνα αποστράγγισης: μαζί με τη γραμμή ψυκτικού φορτίου του κλιματιστικού και ξεχωριστά από αυτό. Σε αυτές τις επιλογές, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Σημειώστε το μονοπάτι freon και το σωλήνα αποστράγγισης μαζί.

Κατά την τοποθέτηση του κοινού κτιρίου κλιματισμού, όλες οι επικοινωνίες συσκευάζονται μαζί με σύρμα μεταξύ των μονάδων και με σωλήνα αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας αποστράγγισης τοποθετείται στο δρόμο και συνδέεται με το στήριγμα της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Κατά την τοποθέτηση μιας διαδρομής σε αυτή την παραλλαγή της εργασίας εκτελούνται τα εξής:

 • Εάν το split σύστημα δεν έχει ακόμη επιλεγεί και δεν έχει αγοραστεί, τότε θα πρέπει να επιλέξετε και να επιλέξετε το κλιματιστικό για την ικανότητα ψύξης (η χωρητικότητα του κλιματιστικού θα εξαρτηθεί από την περιοχή του δωματίου και πολλούς άλλους παράγοντες). Αυτές οι πληροφορίες καθορίζουν τη διάμετρο του σωλήνα φρέον και ως εκ τούτου την τιμή τοποθέτησης της διαδρομής για το κλιματιστικό.
 • Το επόμενο βήμα είναι η επισήμανση της τοποθέτησης των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων του διαχωρισμένου συστήματος. Με αυτό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σχεδόν όλα τα συμβατικά οικιακά κλιματιστικά έχουν ένα μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος μιας πίστας freon των 15 μέτρων.
 • Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος σηματοδοτεί το κανάλι κάτω από το stroba με όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες: την κλίση κάτω από το σωλήνα αποστράγγισης, τις ομαλές γωνίες, καθώς και κατά την καταμέτρηση όλων των επικοινωνιών για τον ηλεκτρολόγο λαμβάνεται υπόψη. Μετά την επισήμανση, η ομάδα των εγκαταστάτων αρχίζει να λειτουργεί. Είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό εργαλείο.
 • Αφού ο στύλος είναι έτοιμος, προετοιμάζεται η διαδρομή για το κλιματιστικό. Όλες οι επικοινωνίες τοποθετούνται στη διαδρομή και σταθεροποιούνται.

Κατά την εκτέλεση αυτών των έργων, πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή της διαδρομής κάτω από τον κλιματισμό εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων του διαχωρισμένου συστήματος. Εκτός από αυτή τη στιγμή, εάν οι φρέον και οι γραμμές αποστράγγισης πηγαίνουν χωριστά, τότε το κόστος της επικοινωνίας θα εξαρτηθεί από το μήκος της πρόσθετης υγιεινής. κόμβο.

Ξεχωριστή τοποθέτηση της γραμμής αποστράγγισης.

Αυτή η παραλλαγή της τοποθέτησης της γραμμής αποστράγγισης χρησιμοποιείται όταν απαγορεύεται η αποστράγγιση της αποστράγγισης από το κλιματιστικό στην πρόσοψη των κτιρίων σύμφωνα με ειδικές οδηγίες της διοίκησης.

Σε μια τέτοια επιλογή, το κύριο κόλπο κάτω από τον κλιματισμό, το κόστος του οποίου εξαρτάται από την απόσταση, μπορεί να βρεθεί στο ανώτατο όριο ή σε άλλη επιλογή που απαιτεί λιγότερη εργασία. Αλλά η κόγχη κάτω από το σωλήνα αποστράγγισης γίνεται σε μια κλίση σε ορισμένες θέσεις.

Υπάρχουν φορές που είναι αδύνατο να τοποθετηθεί ένα σύστημα αποστράγγισης κάτω από μια κλίση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, εγκαθίσταται πρόσθετος πρόσθετος εξοπλισμός - μια αντλία για το κλιματιστικό. Με τη βοήθεια του, το συμπύκνωμα από το κλιματιστικό μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς κλίση και στην οροφή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την τοποθέτηση του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού, είναι η πιθανή εμφάνιση οσμής από το αποχετευτικό δίκτυο στο οποίο συνδέεται ο σωλήνας αποστράγγισης. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, εγκαθίσταται μια ειδική βαλβίδα ελέγχου στον σωλήνα, ο οποίος συγκρατεί όλες τις μυρωδιές από τον αποχετευτικό αγωγό, αλλά συγχρόνως αφήνει να περάσει το συμπύκνωμα από το κλιματιστικό.

Τέτοιες εργασίες πρέπει να εμπιστεύονται μόνο οι εμπειρογνώμονες με τεράστια εμπειρία. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην πρακτική μας όταν άπειροι ιδιωτικοί εγκαταστάτες, οι οποίοι θέτουν τη διαδρομή για ένα κλιματιστικό για μια μικρή τιμή, αργότερα ανάγκασαν τον πελάτη να κάνει επισκευές ξανά και να θέσει νέες επικοινωνίες κάτω από το κλιματιστικό. Για να αποφύγετε αυτό, εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα - για την τοποθέτηση της διαδρομής για το κλιματιστικό από εμπειρογνώμονες με εμπειρία.

Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό σε δύο στάδια και δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε το κλιματιστικό, τα διευθυντικά στελέχη σας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το μοντέλο που χρειάζεστε για το χώρο των χώρων σας και θα συμβουλευτείτε την εγκατάσταση.

Καλέστε μας στο 8 (925) 824-46-59, 8 (495) 410-90-12

 • Ο πελάτης αφήνει ένα αίτημα για αγορά κλιματιστικού με εγκατάσταση ή σελιδοδείκτη της διαδρομής στον ιστότοπο μέσω του καλαθιού, ανατροφοδότηση ή αφήνει ένα αίτημα για εγκατάσταση στο ταχυδρομείο [email protected], είτε τηλεφωνικά 8 (925) 824-46-59 8 (495) 410-90-12
 • Οι υπάλληλοί μας πραγματοποιούν όλους τους υπολογισμούς και την επιλογή κλιματισμού σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.
 • Ο πελάτης τιμολογείται ή η τιμή αγοράς του κλιματιστικού και της εγκατάστασης.
 • Διενέργεια όλων των εργασιών για την παράδοση και εγκατάσταση του κλιματιστικού σε μια κατάλληλη στιγμή για τον πελάτη, την εκκίνηση του κλιματιστικού, την παράδοση των εργασιών στον πελάτη και την πληρωμή για την εγκατάσταση.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η τοποθέτηση της διαδρομής και η εγκατάσταση του κλιματιστικού σε δύο στάδια είναι φθηνή - αυτό δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα. Καλέστε μας και δείτε μόνοι σας!

Τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού - συμβουλές και κόλπα

Η διαδικασία εγκατάστασης της κύριας μονάδας και η τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού δεν είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον χειριστή. Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν ορισμένες τεχνικές γνώσεις και ένα συγκεκριμένο σύνολο εργαλείων.

Εάν όλα είναι απλά με γνώση - η κοινή λογική, η προσεκτική προσέγγιση και η χρήση των βασικών πόρων του Διαδικτύου θα καλύψουν τα περισσότερα κενά γνώσης. Αυτό με τα εργαλεία είναι λίγο πιο δύσκολο - απαιτούνται ακριβά ηλεκτρολογικά όργανα πολλών ειδών. Ως εκ τούτου, αξίζει να είστε έτοιμοι να ανανεώσετε το ντουλάπι με παιχνίδια νέων ανδρών - για αριστοκρατικούς άνδρες θα είναι απλά μια χαρά. Υπάρχει μια άλλη επιλογή για ενοικίαση, αλλά... εδώ είναι "ο πλοίαρχος είναι ο πλοίαρχος".

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε στις συσκευές δεν μπορεί να κάνει χωρίς την καταβολή των εργαζομένων, το κόστος των οποίων μπορεί να εξομοιωθεί με την πρώτη επιλογή.

Πλεονεκτήματα της τοποθέτησης ενός κρυμμένου μονοπατιού μπροστά από τα κιβώτια

Η τοποθέτηση των ενδοκλειδών επικοινωνιών και του συστήματος αποστράγγισης στα κιβώτια έχει αρκετά πλεονεκτήματα πριν από την τοποθέτηση στους τοίχους:

 • Εργασιακή ένταση. Βιδώστε ένα πλαστικό κουτί στον τοίχο πιο εύκολο από το να παίζετε με shtroborezami, Bulgars και διατρητήρες.
 • Απουσία σκόνης. Σε σύγκριση με τις αιχμηρές στροβοσκόπια στο σκυρόδεμα, η σκόνη από δώδεκα τρύπες φαίνεται να είναι αρκετά ασήμαντη.
 • Ταχύτητα. Με την εργασία μπορείτε να διαχειριστείτε για μερικές ώρες.

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι το κουτί είναι η ιδανική λύση. Αλλά αν σκάψετε βαθύτερα, αποδεικνύεται ότι τα μειονεκτήματα αντισταθμίζουν τα προφανή προφανή πλεονεκτήματα:

 • Η διαδρομή αποστράγγισης πρέπει να έχει κλίση τουλάχιστον 3 μοιρών προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης. Αυτό σημαίνει ότι το μήκος του μετρητή είναι μια διαφορά ύψους από 3 εκατοστά. Με απόσταση τριών μέτρων, θα είναι 9 εκατοστά και μια τέτοια προκατάληψη θα χτυπήσει αμέσως το μάτι - η αισθητική υποφέρει πολύ.
 • Ο Korobov θα πάει δύο κομμάτια παράλληλα ο ένας με τον άλλο - το ηλεκτρικό καλώδιο πρέπει να τοποθετηθεί ξεχωριστά από άλλες υπηρεσίες. Σύνολο - δύο κουτιά με ελάχιστο πλάτος 6 και 2 εκατοστά το καθένα θα καταλαμβάνουν ένα αξιοπρεπές μέρος του τείχους. Η εικόνα δεν μπορεί να κρεμαστεί, η ταπετσαρία δεν μπορεί να επανακολληθεί και ακόμη και το αρθρωτό ράφι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα βιβλία.
 • Αν αποφασιστεί να οργανωθεί η αποστράγγιση στην αποχέτευση, τότε το κουτί θα πρέπει να τραβήξει γύρω από ολόκληρο το διαμέρισμα, αλλά τότε θα αποδειχθεί αρκετά θλιβερό θέαμα.

Αφού τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο αυτών μεθόδων εγκατάστασης συγκριθούν και το τελικό αποτέλεσμα θρυμματιστεί, τα ελαττώματα της κρυφής εγκατάστασης θα υποχωρήσουν στο παρασκήνιο. Θα θεωρηθούν απλώς ως ένα αναπόσπαστο, ελαφρώς δυσάρεστο χαρακτηριστικό όταν η τοποθέτηση της γραμμής κλιματισμού πραγματοποιείται στο πάχος του τοίχου.

Ακολουθία διαδρομή, τι να δώσουν προσοχή πρώτα

Η ουσία της τάξης της τοποθέτησης δεν αλλάζει, ακόμη και αν η τοποθέτηση της διαδρομής κάτω από τον κλιματισμό πραγματοποιείται στον τοίχο - προσθέστε μερικές μόνο πράξεις

 1. Κοπή της κλίσης κάτω από κλίση 3 μοιρών προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης. Τις περισσότερες φορές, αρκεί να φτιάξετε ένα χαντάκι έξι έως έξι εκατοστά, έτσι ώστε να χωρέσουν όλοι οι σωλήνες εκεί.
 2. Σφίξτε τους σωλήνες και το καλώδιο παροχής στην προστατευτική αυλάκωση. Δώστε προσοχή - οι κυματοειδείς σωλήνες πωλούνται όπως με ένα έλασμα (εύκαμπτο σύρμα στον σωλήνα κατά μήκος ολόκληρου του μήκους) και χωρίς. Είναι απαραίτητο να παίρνετε με μια καρφίτσα - σε αυτό το καλώδιο μπορείτε να συνδέσετε τα πάντα που πρέπει να σύρονται στην αυλάκωση και να τραβιέται στο άλλο άκρο του.
 3. Στερέωση της εξοπλισμένης αυλάκωσης στο σκούπισμα. Χρησιμοποιούνται ειδικά στρώματα, τα οποία είναι φραγμένα στο κάτω μέρος της τάφρου σε διαστήματα περίπου σαράντα εκατοστών.
 4. Στόκος με κονίαμα κονιάματος. Αλλά πρώτα πρέπει να συναρμολογήσετε ολόκληρο το σύστημα και να εκτελέσετε δοκιμαστική λειτουργία, αφήνοντας το κλιματιστικό να λειτουργεί αρκετές ώρες σε πλήρη ισχύ.
 5. Το τελικό τελείωμα της τσιμεντοκονίας.

Αυτό είναι, επιπλέον, πρέπει απλά να κόψετε το χαντάκι στον τοίχο για στυλ και στη συνέχεια να το καλύψετε. Ναι, θα υπάρξει πολλή σκόνη, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο - ο τοίχος καθώς ήταν ελεύθερος πριν από τα έργα, αυτό θα παραμείνει μετά.

Συμβουλές και κόλπα

 • Θα είναι καλύτερο εάν η επικοινωνία τοποθετηθεί σε ξεχωριστό κυματοειδές σωλήνα πριν το τοποθετήσετε σε ένα strobot. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από αυτό ένα ξεχωριστό στοιχείο για επισκευή ή αντικατάσταση. Και είναι επίσης εύκολο να τοποθετηθούν στη θέση τους.
 • Αποφύγετε να στρέφετε τις αυλακώσεις σε ορθές γωνίες. Σε μια τέτοια απότομη στροφή, μπορεί να υπάρχει φράξιμο ή κάταγμα. Καλύτερα να κάνετε δύο γωνίες στους σαράντα πέντε βαθμούς.
 • Μην ξεχάσετε να διαχωρίσετε το ηλεκτρικό καλώδιο από τις αυλακώσεις. Πρώτον, οι "κανόνες για την εγκατάσταση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων" απαιτούν αυτό και, δεύτερον, θα είστε πιο ασφαλείς.
 • Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε το μικρότερο δυνατό μήκος - η χωρητικότητα για ψύξη θα είναι υψηλότερη. Στο διαβατήριο για τον κλιματισμό, το μήκος υποδεικνύεται στα 15 μέτρα και απαιτείται κάποια ικανότητα ψύξης. Μερικοί κατασκευαστές μπορούν να δηλώσουν ότι το μέγιστο μήκος της διαδρομής του κλιματιστικού του εμπορικού τους σήματος είναι 25 m ή 30 και ακόμη και με ισχύ 7 kW. Μην κολακεύετε τον εαυτό σας - 7 kW θα είναι στα 15 μέτρα, το οποίο είναι το πρότυπο κατά τη μέτρηση των παραμέτρων της συσκευής.
 • Για την κοπή σκυροδέματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνθετη βουλγαρική γροθιά. Αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε, να δανειστείτε ή να ενοικιάσετε ένα shtoborez. Από το puncher θα υπάρχουν ακρωτηριασμένα άκρα, το σκυρόδεμα θα βαφτεί και θα απολεπιστεί, και η σκόνη θα ανέβει nemeryano. Με shtroborezu είναι δυνατή η σύνδεση μιας βιομηχανικής ή οικιακής ηλεκτρικής σκούπας και η βρωμιά θα είναι μικρότερη. Το κυριότερο είναι να μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά την τσάντα ηλεκτρικής σκούπας.

Τιμές για την εγκατάσταση (εγκατάσταση) κλιματιστικών και το κόστος πρόσθετου εξοπλισμού

Μπορείτε να λάβετε τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, καθώς και να μάθετε τις τιμές για μη τυποποιημένη εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων μέσω τηλεφώνου: (495) 991-93-65. Οι σύμβουλοί μας θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σας σχετικά με την τεχνολογία του κλίματος.

Τιμές για την εγκατάσταση κλιματιστικών:

Κόστος πρόσθετων συσκευών

Κόστος πρόσθετων αναλωσίμων

Κόστος πρόσθετης εργασίας

Πρόσθετες προσαυξήσεις για την εγκατάσταση κλιματιστικών:

Ποια είναι η τυπική εγκατάσταση κλιματισμού

 • Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού κάτω από το παράθυρο χωρίς την ανάληψη ενός ορειβάτη. Στην περίπτωση που η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στον πρώτο όροφο, το ύψος της ανόδου της δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα.
 • Για την τροφοδοσία των μπλοκαρισμένων επικοινωνιών του διαχωρισμένου συστήματος, μία οπή διατρυπάται στον τοίχο, με την προϋπόθεση ότι το πάχος του τοιχώματος δεν είναι μεγαλύτερο από 95 εκατοστά.
 • Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού εκτελείται σε τοίχο ύψους μέχρι 3 μέτρα.
 • Το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μονάδων (ζεύγος σωλήνων από χαλκό σε θερμική μόνωση, καλώδιο, αποστράγγιση) μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν υπερβαίνει τα 5 μέτρα.
 • Το κομμάτι τοποθετείται σε διακοσμητικό κουτί ή προετοιμασμένο τοίχο στον τοίχο (εάν το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της επισκευής). Το κόστος της κοπής τοίχου δεν περιλαμβάνεται στο κόστος μιας τυπικής εγκατάστασης κλιματισμού.

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση κλιματισμού που χρειάζεστε

 • Παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο παράθυρο και δυνατότητα πλήρους ανοίγματος για απρόσκοπτη εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
 • Παρέχετε ανεμπόδιστη πρόσβαση στο τμήμα του τοίχου στο οποίο θα εγκατασταθεί η εσωτερική μονάδα και μέρος του κλιματιστικού που βρίσκεται στο δωμάτιο.

Ο χώρος στον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί το κλιματιστικό πρέπει να απελευθερωθεί από όλα τα αντικείμενα που μπορεί να υποστούν βλάβη από σκυρόδεμα ή σκόνη από τούβλα ή να καλύπτονται με αυτά. Παρά το γεγονός ότι όλη η εργασία γίνεται με μια ηλεκτρική σκούπα, κάποια από τη σκόνη εξακολουθεί να εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο.

Η εγγύησή μας για την εγκατάσταση κλιματιστικών και το υλικό που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση είναι 1 έτος.

Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 9:00 έως τις 20:00 μέσω τηλεφώνου στη Μόσχα: (495) 991-93-65.

Αίθουσα κλιματισμού

Κάμψε τη γραμμή φρέον;

Το 95% των περιπτώσεων είναι το αποτέλεσμα αναλφάβητων ενεργειών από κατασκευαστικά συνεργεία, τα οποία όταν διακοσμούν δωμάτια απλώς λυγίζουν τους χάλκινους σωλήνες που τους παρεμβάλλονται, ώστε να ξεκολλήσουν τόσο άβολα από τον τοίχο.

Θα ήταν καλύτερα να μην αγγίζετε!

Αίθουσα κλιματισμού

Τι είναι ένας "δρόμος"; Ας καταλάβουμε πρώτα τι αποτελείται το κομμάτι freon του διαχωρισμένου συστήματος.

Για ψύξη ή θέρμανση, το κλιματιστικό χρησιμοποιεί φρέον, προκαλώντας την εξάτμιση ή συμπύκνωση, μεταφέροντας έτσι τη θερμότητα από ένα μέρος (για παράδειγμα, ένα δωμάτιο που λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης) προς τα έξω, δίδοντας θερμότητα στην ατμόσφαιρα. Για αυτό, δημιουργείται ένας κλειστός βρόγχος από δύο χάλκινους σωλήνες διαφορετικής διατομής: για το αέριο φρέον και το φρέον σε υγρή κατάσταση. Φυσικά, είναι σε θερμομόνωση, το ίδιο το μάθημα συμπληρώνεται με καλώδια ελέγχου και τροφοδοσίας και σύστημα αποστράγγισης.

Εδώ είναι παραδείγματα της τοποθέτησης ενός βρόχου freon:

Η διαδρομή του διαχωρισμένου συστήματος είναι εντάξει. Η φάση επισκευής.

Την ίδια διαδρομή μετά από ένα χρόνο. Η επισκευή τελείωσε.

Προχωρήσαμε στην εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας.

Κλασικό δεύτερο στάδιο εγκατάστασης.

Ως υλικό που χρησιμοποιείται για το σωλήνα διαδρομή χαλκού - το ίδιο μέταλλο από το οποίο οι εναλλάκτες θερμότητας και τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ. Χαλκός - εύθραυστες μεταλλικές: μια προσπάθεια να κάμψει τη γωνία πάνω από την κρίσιμη στρογγυλοποίηση οδηγεί σε μια αλλαγή στη διατομή του σωλήνα, γίνεται μία κυκλική ωοειδή ή ακόμη και παρόμοια με την «οκτώ» σε διατομή. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Επιδείνωση διέρχεται ψυκτικό μέσω ενός μονοπατιού που αντιμετωπίζει πάγωμα-up του εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, υδραυλικά πλήγματα συμπιεστή για ψυκτικό εισέρχονται στην υγρή φάση, μια απότομη αύξηση του φορτίου επί του συμπιεστή, που ακολουθείται από την αποτυχία του, περιελίξεων burnup χρειάζονται πλήρη διαδρομή αντικατάσταση από την πτώση καμμένο λάδι σε όλες επικοινωνίας, ενώ αίθουσα θα μπορούσε να διορθωθεί. Ή πάρτε τουλάχιστον πλύνετε το οδικό σύστημα διαχωρισμού για την άρση όλων των συνεπειών. Λοιπόν, διάλυση air-condition - από μόνη της - για την επακόλουθη ανάκαμψη της.

Πότε και ποιος wrings κομμάτι; Πάνω απ 'όλα - οι οικοδόμοι, σοβατζήδες, ζωγράφοι. Από άγνοια, του αδύναμο μυαλό και μερικές φορές ειδικά: υπάρχει ακόμη και ένα τέτοιο πράγμα ως οικοδόμος και την τρομερή εκδίκηση που είναι στην οργή της. Δικαστή για τον εαυτό σας (από την εμπειρία των εγκαταστάσεων μας): πτυχές διαδρομή κλιματισμό, τομή αποχέτευσης μπροστά από το επίχρισμα τοίχου (είναι όλα vymoknet το κλιματιστικό), σκοράρει ρυμούλκησης σωλήνα ή με αφρό, με ώθηση στον αγωγό αέρα (τόσο μακριά), ύφασμα ή το αυγό, για να σπάσουν τη μόνωση του συστήματος αερισμού ή κλιματισμού. Επιλογές - η θάλασσα. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, βέβαια, πάνω απ 'όλα - μια απλή αμέλεια και άγνοια.

Εργασίες για την επιδιόρθωση της γραμμής φρεονιών του διαχωρισμένου συστήματος

Πρώτα για το κόστος. Είναι ακριβό να επισκευάσετε τη διαδρομή του κλιματισμού: χαλκοσωλήνες και θερμική μόνωση, και στη συνέχεια να συσσωρεύονται με ασημένιο συγκολλητικό υλικό (ο χαλκός αλλιώς δεν συγκολλάται); Τα χρήματα δεν είναι πάρα πολύ μεγάλα: από 1500 έως 2500 ρούβλια. - όλα εξαρτώνται από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, το βάθος, την πολυπλοκότητα της προσέγγισης. Και ο χρόνος της ταξιαρχίας των εγκαταστάτων πληρώνεται επίσης: είναι πολύ πιθανό ότι θα πρέπει να ακυρώσουμε την εγκατάσταση μετά από σας (αν προγραμματιστεί έτσι) ή να έρθουμε ξανά σε σας αν είμαστε μαζί σας, αλλά είναι πολύ αργά για την εργασία. Ναι, και η επισκευή είναι κρίμα: πιστέψτε με, ο στόχος μας είναι να κάνουμε τα πάντα ποιοτικά, τεχνικά σωστά, για να ξεκινήσετε το κλιματιστικό και αφήστε τον πελάτη ικανοποιημένο, προχωρήστε στην επόμενη εγκατάσταση.

Και ποιος ενδιαφέρεται να κάνει τέτοια πράγματα εδώ, αντί για πλήρης επεξεργασία:

Γραμμή κλιματισμού

Τοποθέτηση διαδρομή για τον κλιματισμό: Τυπική εγκατάσταση του κλιματισμού στο διαμέρισμα και το σπίτι. Η απλούστερη και ταχύτερη εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κανονικής εγκατάστασης. Τι είναι αυτό; Αυτή είναι η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στον τοίχο προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά του παραθύρου και του εξωτερικού μπλοκ κάτω από το παράθυρο.

Σε αυτή την περίπτωση, εξασφαλίζεται εύκολη πρόσβαση στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, τόσο κατά τη διαδικασία εγκατάστασης όσο και κατά τη διάρκεια της περαιτέρω συντήρησής του.

Η τυπική εγκατάσταση περιλαμβάνει η τοποθέτηση των επικοινωνιών (τοποθέτηση της διαδρομής για τον κλιματισμό) ή το μήκος γραμμής freon μέχρι 5 μέτρα, καθώς και η τοποθέτηση εσωτερικών και εξωτερικών τμημάτων του διαχωρισμένου συστήματος με περαιτέρω θέση σε λειτουργία.

Έχουμε μια αποδεκτή τιμή για την τοποθέτηση επικοινωνιών μεταξύ τους για κλιματισμό και αναλώσιμα υψηλής ποιότητας. Κλήση μέσω τηλεφώνου 8 (495) 638-53-49!

Εγκατάσταση κλιματιστικού σε 2 στάδια με τοποθέτηση διαδρομών

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού σε 2 στάδια με την τοποθέτηση της διαδρομής του κλιματιστικού πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στο δωμάτιο ή κατά την κατασκευή του σπιτιού. Αυτή η προσέγγιση θα αποφύγει τις ορατές επικοινωνίες που είναι κατάλληλες για την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

Η τοποθέτηση γραμμών φρέον σε 2 στάδια (διαδρομή κάτω από τον κλιματισμό) συμβαίνει κατά τη στιγμή του φινιρίσματος, αλλά πριν από την τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδίων. Για την τοποθέτηση των μονοπατιών του φρέον στον τοίχο, γίνεται shtroblenie με την περαιτέρω επιβολή των strobes από τους κατασκευαστές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟι παράγοντες κατά την εκτέλεση εργασιών σε 2 στάδια είναι:
• Προσδιορίστε τις θέσεις των μονάδων διαχωρισμού.
• Μοντέλο κλιματιστικού - για τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας στην εσωτερική ή εξωτερική μονάδα.
• Η απόσταση απόκλισης της οροφής στο σημείο εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας τοίχου.
• Απόσταση ολίσθησης οροφής για την εσωτερική μονάδα αγωγού ή κασέτας.
• Βελτίωση των φέροντων τοίχων με την επακόλουθη εξαίρεση των στροβιλίων τους.
• Σημείο αποστράγγισης αποχέτευσης.
• Συντονισμός του καταλόγου έργων για την τοποθέτηση των διαδρομών και των τιμών.

Πληροφορίες: Το κόστος της πρότυπης καρτέλας επικοινωνίας για το κλιματιστικό είναι έως 5 μέτρα με καλώδιο ελέγχου παρεμβολής και αποστράγγιση - 6000 ρούβλια.

Μη κανονική εγκατάσταση κλιματισμού με επιπλέον τοποθέτηση της διαδρομής

Με το σχεδιασμό του σχεδιασμού των εσωτερικών κλιματιστικών μονάδων μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση ή εγκατάσταση ενός split κλιματιστικού δεν θεωρείται πρότυπο.

Το μήκος της τοποθέτησης της εθνικής οδού μεταξύ των τμημάτων (η διαδρομή κάτω από τον κλιματισμό) μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 5 μέτρα και ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων είναι περισσότερος από έναν.

Για αντικείμενα όπως πολυκατοικία ή εξοχική κατοικία, όπου μπορεί να εγκατασταθεί ένα σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων, απαιτείται ακριβής υπολογισμός του μήκους του freonotrace και η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού.