Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό εξαγωγής: σύγκριση των επιλογών

Μετά το κουζινάκι αγοράστηκε και παραδόθηκε σπίτι - πρέπει να εγκατασταθεί. Αν αυτό δεν είναι η επανακυκλοφορία κουκούλα (που εργάζονται χωρίς αφαίρεση) - θα πρέπει να συνδεθούν με το άνοιγμα του άξονα αερισμού.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η τοποθέτηση του αγωγού αέρα. Παρακάτω θα δούμε τις λεπτότητες της επιλογής του αεραγωγού για τη σύνδεση της κουκούλας.

Τύποι και διαφορές αγωγών για εκχυλίσματα

Ο αγωγός εξαερισμού για την κουκούλα μπορεί να χωριστεί υπό όρους στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Με υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κανάλι: πλαστικό ή μέταλλο.
 2. Σύμφωνα με τη φόρμα : στρογγυλά ή ορθογώνια.
 3. Με ακαμψία : εύκαμπτο ή άκαμπτο.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των μεταλλικών (κυματοειδούς) αεραγωγών

Κυματοειδής μεταλλικός (ή μάλλον - αλουμινένιος) σωλήνας - η πιο δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία αεραγωγών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση των αυλακώσεων για κουκούλα μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά. Παρακάτω θα εξετάσουμε αυτήν την παραλλαγή εν συντομία.

Κυματοειδής αγωγός στο εσωτερικό της κουζίνας

Στην τιμή των αυλακώσεων, θα κοστίσει περίπου (για εξοικείωση, ας αναφέρουμε τα πιο συνηθισμένα μεγέθη):

 1. Διάμετρος 100 mm: περίπου 90 ρούβλια ανά μέτρο.
 2. Διάμετρος 120 mm: περίπου 120-130 ρούβλια ανά μέτρο.
 3. Διάμετρος 150 mm: περίπου 135 ρούβλια ανά μέτρο.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου αεραγωγού περιλαμβάνουν:

 • Ευελιξία (οι αυλακώσεις μπορούν εύκολα να κυρτωθούν, δίνοντας τον αγωγό στο σωστό σχήμα).
 • την ικανότητα να τεντώνει και να διπλώνει (και ως εκ τούτου - την ικανότητα να ρυθμίζει το μήκος του καναλιού)?
 • Απλή σύνδεση (για τις αυλακώσεις δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε και να τοποθετήσετε τους προσαρμογείς και τα στοιχεία σύνδεσης χωριστά).
 • ένα σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου (ωστόσο, ο θόρυβος του κινητήρα των εξάτμισης εργασίας εξακολουθεί να καλύπτει τον θόρυβο από τον αέρα που διέρχεται από το κανάλι).
 • Ταχύτερη μόλυνση (από τα προϊόντα PVC).
 • άσχημη εμφάνιση (η αυλάκωση είναι χαλασμένη από οποιοδήποτε εσωτερικό, οπότε ο μεταλλικός αγωγός είναι σχεδόν πάντα κλειστός, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα για να δημιουργήσετε ένα "κάλυμμα").

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Πλαστικό σωλήνα - το προϊόν είναι άκαμπτο, δεν λυγίζει. Το σχήμα του τμήματος μπορεί να είναι είτε στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Ορθογωνικός πλαστικός αγωγός για εξαγωγή

Τα κύρια πλεονεκτήματα του πλαστικού (σε σύγκριση με το μέταλλο):

 • Αθόρυβη λειτουργία (η λεία λεία επιφάνεια δεν συμβάλλει στην παραγωγή θορύβου).
 • ευκολία φροντίδας (μια λεία επιφάνεια είναι πολύ πιο αργά μολυσμένη και έτσι πιο εύκολο να καθαριστεί)?
 • Αισθητική εμφάνιση: Στο εσωτερικό ο πλαστικός σωλήνας φαίνεται πιο ακριβής από την αυλάκωση.

Η πιο επιτυχημένη λύση είναι η χρήση ενός ορθογώνιου αγωγού. Ένας τέτοιος σωλήνας μπορεί εύκολα να τρέξει κατά μήκος του τοίχου, εξοικονομώντας χώρο. Από την άλλη πλευρά - απαιτείται για μια τέτοια προσαρμογέα καναλιού που θα συνδέει ορθογώνιο σωλήνα με στρογγυλές οπές και άξονος ανασύρσεως. Επίσης, απαιτούνται τα στοιχεία σύνδεσης - για να στερεώσετε το σύστημα από διάφορα τμήματα.

 • πιο περίπλοκη εγκατάσταση.
 • yshe το κόστος από εκείνο των πτυχώσεων (οι ίδιοι περισσότερα περίπτερο σωλήνες, και, επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον αντάπτορες και γόνατος)?
 • αδυναμία κάμψης, τάνυσης ή συμπίεσης του σωλήνα.

Η πιο περίπλοκη εγκατάσταση είναι το πιο σοβαρό μείον πλαστικό. Κυματοειδές μεταλλικό μανίκι - εύκαμπτο, εύκαμπτο, τεντωμένο και διπλωμένο. Ακόμη και αν έχετε κάνει λάθος στον υπολογισμό - μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαραίτητες συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά με ένα πλαστικό αγωγό αυτό δεν θα λειτουργήσει: πρέπει να μετρηθεί και να προγραμματιστεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Πλαστικά τμήματα αγωγών

Σε μια τιμή - το πλαστικό θα κοστίσει περίπου όπως:

 1. Πλαστικός προσαρμογέας με ορθογώνιο κανάλι 60x120 mm ανά στρογγυλή οπή με διάμετρο 120 mm: περίπου 150 ρούβλια.
 2. Ένας επίπεδος αγωγός, τμήμα 110x55 mm: περίπου 260 ρούβλια ανά 1 μέτρο.
 3. Στρογγυλό αγωγό, διάμετρος 100 mm: περίπου 250-270 ρούβλια ανά 1 μέτρο.

Ποια επιλογή είναι καλύτερη;

Το ζήτημα ποιο κανάλι επιλογής (κυματοειδές ή πλαστικό) δεν είναι κρίσιμο. Εάν έχει σχεδιαστεί και τοποθετηθεί σωστά - η κουκούλα θα λειτουργεί κανονικά.

Οι ασήμαντες διαφορές είναι σε λίγα λεπτά αχ:

 1. Εμφάνιση στο εσωτερικό. Εδώ το πλαστικό προφανώς κερδίζει. Ωστόσο, οι αεραγωγοί είναι συχνά διακοσμημένοι, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μην φτάσουν στο μάτι σας.
 2. Ευκολία εγκατάστασης. Από αυτή την άποψη, είναι προφανώς ευκολότερο να ληφθεί η αυλάκωση.
 3. Η τιμή του αεραγωγού. Gofra θα κοστίσει λίγο φθηνότερα.

Πώς να επιλέξετε διάμετρο;

Η βασική απόχρωση στην τοποθέτηση του αγωγού για το σχέδιο είναι το σωστό μέγεθος (διάμετρος) του σωλήνα.

Η κύρια απόχρωση: η διάμετρος του αγωγού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο του ανοίγματος του άξονα εξαερισμού. Εάν χρησιμοποιείτε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου από την οπή - η ροή αέρα δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση. Κατά συνέπεια, η παραγωγικότητα της κουκούλας θα μειωθεί αισθητά.

Ο κανόνας επιλογής είναι αυτός: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο της οπής που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού.

Κανόνες για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού

Η ποιότητα της κουκούλας εξαρτάται από το πόσο σωστά τοποθετείται ο αγωγός αέρα στον αεραγωγό.

Κατά τον σχεδιασμό της "διαδρομής" του παρεμβύσματος, θυμηθείτε:

 1. Η γωνία κλίσης πρέπει να είναι αμβλεία (πάνω από 90º). Η κάμψη σε ορθές γωνίες θα απαιτήσει περίπου το 10% της απόδοσης σχεδίασης. Αν ο αγωγός θα έχει καμπύλες μικρότερες από 90º, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια πίσω έλξη.
 2. Όσο περισσότερες στροφές - τόσο περισσότερη απόδοση πέφτει. Αν υπάρχουν πολλές στροφές (από 3 ή περισσότερες), θα πρέπει να τις κάνετε όσο το δυνατόν πιο ομαλές.
 3. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Κάθε μετρητής θα πάρει το 5-10% της παραγωγής της κουκούλας.

Εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής (βίντεο)

Πώς να κρύψετε την κουκούλα: οι τρόποι διακόσμησης

Ένας αεραγωγός που τρέχει από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού είναι απίθανο να φανεί όμορφο στο εσωτερικό (ειδικά αν είναι κυματοειδές). Ως εκ τούτου, συχνά αποφασίζεται να το κρύψει.

Τρόποι για να γίνει αυτό είναι:

Γυάλινο περίβλημα. Στην περίπτωση αυτή, γύρω από τον αγωγό, τοποθετείται ένα κιβώτιο, πάνω στο οποίο στη συνέχεια στερεώνεται η γυψοσανίδα και έπειτα τελειώνει όπως και το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή μπορεί να εφαρμοστεί όμορφα, αλλά θα είναι δύσκολο να φτάσετε στον αγωγό εάν είναι απαραίτητο.

Πλαστικό κιβώτιο. Στην πώληση υπάρχουν ειδικά πλαστικά κουτιά, ειδικά σχεδιασμένα για τη διακόσμηση του αυλακιού στο εσωτερικό. Ένα απλούστερο και φθηνότερο ανάλογο της γυψοσανίδας.

Τοποθέτηση πάνω από το ανώτατο όριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός αέρα ανεβαίνει από την κουκούλα προς τα πάνω και εξαφανίζεται κάτω από τη δομή της οροφής. Ένα κομμάτι από την κουκούλα μέχρι την οροφή είναι είτε καλυμμένο είτε αφημένο χωρίς διακόσμηση. Από τα μείγματα - η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο στο στάδιο της επισκευής των χώρων (δηλαδή εάν αγοράσετε μια κουκούλα μετά την ολοκλήρωση του φινιρίσματος - έτσι δεν μπορείτε να το κάνετε ήδη). Και αν πρέπει να φτάσετε στον αγωγό, μπορείτε να το κάνετε μόνο με την αποσυναρμολόγηση του ανώτατου ορίου.

Ενσωμάτωση της κουκούλας και του αγωγού στα έπιπλα (κρεμαστά ντουλάπια). Σε αυτή την περίπτωση, το ντουλάπι είναι κρεμασμένο στον τοίχο (κάτω από την οροφή), και ο αγωγός τρέχει μέσα του. Από τα μείγματα - μειώνει τον ελεύθερο χώρο για διάφορα αξεσουάρ κουζίνας.

Αρθρωτό "γείσο" στο ντουλάπι. Παραλλαγή προϋπολογισμού της προηγούμενης μεθόδου. Το ντουλάπι δεν είναι κατασκευασμένο στην οροφή, ο αγωγός αφαιρείται από αυτό προς τα πάνω και οδηγείται μέχρι το ventshahta. Στο περίβλημα είναι τοποθετημένη μια προσωπίδα που προεξέχει προς τα πάνω - η οποία θα κρύψει τον αγωγό αέρα.

Τοποθετώντας τον αγωγό αέρα πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας στον τοίχο. Αν τα ντουλάπια είναι ψηλά και βαθιά (προεξέχοντα μακριά), τότε ο αγωγός είτε δεν θα είναι καθόλου ορατός είτε δεν θα είναι τόσο εμφανής.

Ζωγραφική. Ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος είναι να χρωματίσετε τον σωλήνα με τον τόνο του εσωτερικού, έτσι ώστε να μην τραβήξει το μάτι.

Τι είδους καμινάδα για το μαγείρεμα στην κουζίνα για να επιλέξετε - τύπους και χαρακτηριστικά

Ο σκοπός του εξαερισμού είναι να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία του αέρα στις κατοικίες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση δυσάρεστων οσμών, σωματιδίων σκόνης και λίπους, παθογόνων βακτηρίων. Ως εκ τούτου, το σύστημα εξαερισμού είναι αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε σύγχρονου σπιτιού. Το κύκλωμα ανταλλαγής αέρα περιλαμβάνει κουκούλα κουζίνας. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού για το σχέδιο, οι ποικιλίες τους και η σωστή εγκατάστασή τους θα περιγραφούν αργότερα.

Λίγα λόγια για τη διάταξη του αεραγωγού

Ο εξαγόμενος αέρας από τις εγκαταστάσεις μπορεί να αφαιρεθεί με αγωγούς αερισμού (που βρίσκονται στα διαμερίσματα) ή απλά έξω, μέσω των οπών εξαερισμού που υπάρχουν στους τοίχους των κτιρίων.

Η κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας μπορεί να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε το κανάλι της κουκούλας να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον τόπο όπου η σόμπα θα αυξηθεί στο μέλλον. Αν πρόκειται για το ίδιο είδος οικιστικών χώρων ενός κτιρίου διαμερισμάτων, συχνά δεν είναι απαραίτητο να υπολογίζετε στη βολική θέση των περασμάτων αερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, η πιο λογική λύση θα είναι η εγκατάσταση ενός σωλήνα για κουκούλες κουζίνας. Αυτό το προϊόν θα συνδέει την έξοδο του καλύμματος που είναι εγκατεστημένη πάνω από τον κλίβανο στον αγωγό αερισμού, καθιστώντας δυνατή τη συνεχή και ερμητική λειτουργία του βρόχου ανταλλαγής αέρα.

Σε γενικές γραμμές, η χρήση ενός τέτοιου σωλήνα μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικό οπουδήποτε σε σχέση με το κανάλι του αερισμού, αλλά παρ 'όλα αυτά συνιστάται δυνατόν να ρυθμίσετε την πλάκα όσο το δυνατόν πλησιέστερα, άλλως απαιτείται να πραγματοποιήσει ένα πλαστικό σωλήνα για απορροφητήρες κουζίνας μεγαλύτερου μήκους, η οποία θα οδηγήσει στην ανάγκη για πρόσθετη στερέωση, κάμψης του αντικειμένου ή της εγκατάστασης περιστροφικά εξαρτήματα (γωνίες). Όλα αυτά μειώνουν την απόδοση του σχεδιαζόμενου κυκλώματος και οδηγούν σε αύξηση του αριθμού θορύβου.

Τύποι σωλήνων εξαγωγής

Οι σωληνώσεις εξαγωγής χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • πλαστικά προϊόντα με λεία επιφάνεια.
 • Κυματοειδή προϊόντα (κατασκευασμένα από ημίσκληρο αλουμίνιο ή πλαστικό).

Χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι δύο τύπων τμημάτων: στρογγυλά και ορθογώνια. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι σωλήνες με ορθογώνια γεωμετρία δεν είναι τόσο εμφανείς όσο παρόμοια προϊόντα κυκλικής διατομής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά και άλλα προϊόντα περνούν πάνω από ερμάρια κουζίνας - πατώματα ή συμβατικά, διότι στην περίπτωση αυτή οι σωλήνες θα είναι αόρατοι.

Για σωστή εγκατάσταση στην κουζίνα ενός πλαστικού σωλήνα για σχεδίαση, θα αγοράσετε επιπλέον τουλάχιστον τρεις προσαρμογείς με τη μορφή γράμματος "G". Επιπλέον, οι προσαρμογείς από την κουκούλα και για τον εξαερισμό (δεδομένης της παρουσίας του κουδουνιού για σχεδίαση). Η εγκατάσταση όλων των τμημάτων του αγωγού πραγματοποιείται με τη χρήση στεγανοποιητικού.

Πλεονεκτήματα των σωλήνων πολυμερούς για κουκούλες κουζίνας:

 • παρέχει τη βέλτιστη μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 • η εσωτερική τους επιφάνεια είναι ομαλή, δεν έχει σχισμές, στις οποίες μπορεί να εγκατασταθεί το λίπος, η σκόνη και άλλοι μολυντές.

Κυματοειδή χαρακτηριστικά σωλήνων

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η επιφάνεια των σωλήνων για σχεδίαση αυτού του είδους καλύπτεται με χαρακτηριστικές πτυχές.

Κατά την τοποθέτηση του αγωγού, ο κυματοειδής σωλήνας πρέπει να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε στερεά σωματίδια στον εισερχόμενο αέρα να καθίστανται στις πτυχές στην εσωτερική επιφάνεια. Επιπλέον, ενώ η συσκευή λειτουργεί, αν υπάρχουν ακόμη και μικρά διαχωριστικά μέσα στους σωλήνες, ο αριθμός θορύβου αυξάνεται σημαντικά. Διαβάστε επίσης: "Πώς χρησιμοποιείται ένας κυματοειδής σωλήνας για τον εξαερισμό, τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και των συσκευών".

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο στην κουζίνα είναι ασφαλισμένοι με ειδικά σφιγκτήρες και σχάρες με εξαρτήματα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του τύπου προϊόντων, μπορούμε να σημειώσουμε την απλότητα του σχεδιασμού του κυκλώματος εξάτμισης και τη δυνατότητα να το κάνουμε χωρίς πρόσθετο περιστροφικό οπλισμό. Μεταξύ άλλων, οι κυματοειδείς σωλήνες κοστίζουν συνήθως λίγο λιγότερο από τους πολυμερείς σωλήνες (διαβάστε επίσης: "Χρησιμοποιώντας κυματοειδές σωλήνα για σχέδιο - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα").

Επιλογή της διαμέτρου και του τύπου των προϊόντων για τον εξοπλισμό της κουκούλας

Η διάμετρος της καλύπτρας σωλήνα εξάτμισης κουζίνα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διατομή της εξόδου της συσκευής? Διαφορετικά, όχι μόνο μείωσε την κατάρτιση απόδοση, αλλά επίσης αυξάνει το επίπεδο θορύβου και λόγω του αυξημένου φορτίου στον κινητήρα υπάρχει κίνδυνος πρόωρης αστοχίας της συσκευής (με περισσότερες λεπτομέρειες: «Πώς να επιλέξετε μια διάμετρο σωλήνες εξαγωγής - χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού ").

Ωστόσο, στην περίπτωση όπου η διατομή του αγωγού αερισμού είναι μικρότερη από την αντίστοιχη τιμή της εξόδου εξαγωγής, η εγκατάσταση ενός σωλήνα μεγαλύτερης διατομής δεν έχει νόημα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε διαδοχική στροφή της εσωτερικής διόδου του αγωγού 90 ° οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας πρόσληψη έως και κατά 10%, και εάν μία οξεία γωνία, υπάρχει μια πιθανότητα λανθασμένης κίνησης του μείγματος των αερίων με αποτέλεσμα την υπέρβαση της επιτρεπόμενο φορτίο για την κουκούλα του κινητήρα.

Με γνώμονα αυτά τα ζητήματα, μην δημιουργείτε υπερβολικά μεγάλο κύκλωμα εξάτμισης με περιττές στροφές και στροφές.

Ανεξάρτητα από τη διάμετρο του σωλήνα κουκούλας, οι βαλβίδες ελέγχου είναι ένα μέσο αποφυγής διείσδυσης στο εξοπλισμένο σύστημα αέρα από τον αγωγό αερισμού.

Οι συσκευές αυτές ταξινομούνται σε:

 1. Αναδιπλωμένο.
 2. Με πλαστικό δίσκο στον άξονα.

Ο άξονας της βαλβίδας είναι τοποθετημένος κάθετα σε σχέση με το δάπεδο. Εάν δεν πληρούται αυτή η συνθήκη, ο δίσκος της συσκευής θα χτυπήσει.

Για να αποφευχθεί η αποτυχία της φυσική ροή αέρα εσωτερικών χώρων, είναι απαραίτητο να καθορίσει το έξοδο αεραγωγό συνδυασμός σχάρα, που έχει ένα άνω σωλήνα, μια αντίστοιχη διάμετρο του σωλήνα για τις κουκούλες κουζίνα, και στο κάτω μέρος - πολλαπλά ανοίγματα για φυσική διαδικασία αερισμού.

Είναι επίσης απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι από την άποψη της απόδοσης, το καλύτερο μήκος του κυκλώματος εξάτμισης είναι μέχρι 3 m. Εάν η τιμή αυτή αυξηθεί για κάθε επόμενο μετρητή, ο συντελεστής θα μειωθεί κατά 5-10%.

Η καλύτερη μορφή του σωλήνα θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως κυκλική, με λεία εσωτερική επιφάνεια, ως έχουσα τη μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση. Επιπλέον, οι έξοδοι εξαερισμού και οι απορροφητήρες είναι επίσης στρογγυλές και η χρήση ορθογωνικών σωλήνων αυξάνει επίσης την αντίσταση του συστήματος, γεγονός που οδηγεί σε υπερφόρτωση του κινητήρα.

Κάλυψη των σωλήνων εξαγωγής

Εκτός από τον απλούστερο τρόπο - για να κάνετε ένα περίγραμμα πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας - υπάρχουν μερικές απλές λύσεις:

 1. Αν εσωτερική κουζίνα έχει προγραμματιστεί ή ήδη εγκαθιστάτε μια ψευδοροφή (γυψοσανίδες, δύο επιπέδων, ένταση), είναι δυνατόν να κρύψει το σωλήνα μεταξύ των στρωμάτων της δομής ή ανώτερο επίπεδο του νέου ανώτατου ορίου (διάβαζε: «Πώς να κρύψει το σωλήνα από την εξάτμιση - καλύπτοντας κόλπα σωλήνα εξαερισμού»).
 2. Εάν δεν αναμένεται επισκευή στο εγγύς μέλλον, μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό πλαστικό κουτί. η ποικιλία των προϊόντων αυτών είναι αρκετά μεγάλη, βοηθητικά στοιχεία, για παράδειγμα, λαμπτήρες, μπορούν να εγκατασταθούν επιπρόσθετα σε αυτά. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να είναι όχι μόνο όμορφη, αλλά και χρήσιμη.
 3. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, εγκατεστημένη στα έπιπλα κουζίνας. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί είτε να αποκρύπτεται εντελώς είτε να επεκτείνεται κατά τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού κλιβάνου.
 4. Η απλούστερη επιλογή, που απαιτεί το μικρότερο επιπλέον κόστος, είναι ο χρωματισμός των κουκούλες σε χρώμα, σε αρμονία με τη σκιά των τοίχων της κουζίνας. Επιπλέον, εάν υπάρχει η επιθυμία να δείξετε φαντασία και πειράματα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον σωλήνα με διάφορους τρόπους, καθιστώντας το ένα ελκυστικό έπιπλο. Ο μόνος περιορισμός - η ακεραιότητα του προϊόντος δεν πρέπει να υποφέρουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σωλήνες για αιμορραγία αέρα αγοράζονται μαζί με την κουκούλα, μπορείτε να βρείτε έτοιμα σύνολα αυτών των προϊόντων.

Βεβαιωθείτε ότι, με προσεκτική επιλογή και προσεκτική τοποθέτηση, το κύκλωμα εξάτμισης θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα αποτύχει.

Αγωγοί σχεδίασης: ποικιλίες και εγκατάσταση

Κάθε ερωμένη προσπαθεί να κάνει την κουζίνα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα άνετη και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Χωρίς ποιοτικό σχέδιο με μια γραμμή αέρα εδώ για να μην διαχειριστεί - αυτή η τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη εκροή αρωμάτων που προέρχονται από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Οι αεραγωγοί αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του συστήματος εξαερισμού, το οποίο καθορίζει τη σημασία τους. Σήμερα θα γνωρίσουμε πιο στενά με τον εν λόγω εξοπλισμό και θα μάθουμε επίσης πώς να το εγκαταστήσουμε σωστά.

Διαφορές στο σύστημα εξάτμισης της κουζίνας από τον εξαερισμό

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης της κουζίνας και του εξαερισμού. Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Σήμερα προτύπων υγείας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση σε διαφορετικές κατοικίες αντίστοιχες μονάδες που είναι ικανά να παρέχουν υψηλής ποιότητας σκυροδέματος εξαερισμού πολλαπλότητα. Για να ακολουθήσετε αυτή την απαίτηση σε κτίρια με πολλούς ορόφους διευθέτηση σύστημα εξαερισμού, το οποίο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο των καναλιών που παρέχονται στους τοίχους και την απαλλαγή των εκπομπών στην οροφή.

Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαερισμού είναι απαραίτητοι για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τον καθιστικό. Η πρόσληψη καθαρού αέρα συμβαίνει φυσιολογικά, διέρχεται από τις αρθρώσεις / σχισμές στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτό το σύστημα δεν είναι σε θέση να εξαλείψει διάφορες μυρωδιές, καπνούς και άλλα τέτοια πράγματα που συχνά εμφανίζονται όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα.

Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, εγκαταστήστε ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί με υποχρεωτικό τρόπο. Διαφορετικά, αυτά τα μέρη ονομάζονται κουκούλες. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Απορροφούν τους ατμούς που προέρχονται από τις επιφάνειες μαγειρέματος και έπειτα με τον αγωγό αέρα αποστέλλονται στον ειδικό αγωγό εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού.

Οι αεραγωγοί που έχουν σχεδιαστεί για την σωστή λειτουργία της κουκούλας είναι διαφορετικοί. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, τα οποία επηρεάζουν πάντα τα χαρακτηριστικά απόδοσης και το συνολικό κόστος. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς ποιοι τύποι τέτοιων συσσωματωμάτων υπάρχουν και από ποιες παραμέτρους χωρίζονται.

Όλοι οι τύποι αεραγωγών διακρίνονται κυρίως σε άκαμπτους και ευέλικτους τύπους.

 • Ευέλικτοι αεραγωγοί φαίνεται να τοποθετείται κάτω από διαφορετικές γωνίες. Εάν αυτό απαιτείται, μπορούν να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (φυσικά, στο πλαίσιο μιας πιθανής). Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια ελαφρώς επιμήκης έξοδος αέρα χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό δεν έχει την καλύτερη επίπτωση στη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος στο σύνολό του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων συστημάτων είναι ότι το κυματοειδές κουτί για να τους δεν συνιστάται περισσότερο από 3 m, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιπλέον εκατοστό σε αυτή την κατάσταση είναι να μειώσει την απόδοση κατά περίπου 5-10%.
 • Σκληρές επιλογές διαθέτει ευκολία στη συναρμολόγηση και μια λεία επιφάνεια του εσωτερικού. Είναι αλήθεια ότι τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά οι θετικές τους ιδιότητες δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους.

Και όλοι οι αεραγωγοί χωρίζονται στην άμεση μορφή τους. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τέτοιων συστημάτων.

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς, ποιοι είναι οι αγωγοί για τα αποσπάσματα.

 • Ορθογώνιο και τετράγωνο. Αυτοί οι τύποι αγωγών αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο δημοφιλή και συναντώνται με μια αξιοζήλευτη κανονικότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες τις επιλέγουν ακριβώς λόγω του σχήματος, το οποίο σας επιτρέπει να οργανώσετε μια τέτοια τεχνική ακριβώς πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, είναι δυνατό να τοποθετηθεί σχεδόν οποιαδήποτε τροχιά από τον εξοπλισμό εξαγωγής προς τον άξονα εξαερισμού. Τα ορθογώνια παραδείγματα θα είναι μια εξαιρετική λύση για κουζίνες με οποιαδήποτε οροφή (που σημαίνει οποιαδήποτε παράμετρο ύψους). Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα μπορούν να έχουν μια καλή εμφάνιση.

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ορθογώνιες μονάδες αεραγωγών έχουν συνήθως κακή απόδοση, ειδικά σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

 • Flat. Αυτές οι παραλλαγές αεραγωγών είναι μία από τις ποικιλίες των ορθογώνιων μοντέλων. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και φαίνονται εντελώς απαρατήρητοι.
 • Στρογγυλεμένες. Αυτές οι ποικιλίες είναι πιο απαιτητικές - μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε δωμάτια με ψηλές οροφές. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του εξοπλισμού. Εάν η έξοδος έχει ορθογώνια δομή, τότε θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα ορθογώνιοι προσαρμογείς με κατάλληλη διατομή για στρογγυλεμένα μοντέλα.
 • Οβάλ. Αυτά τα δείγματα έχουν τις ίδιες αδύναμες και ισχυρές πλευρές με τα στρογγυλά δείγματα.

Από τις αναφερόμενες παραλλαγές των αεραγωγών είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επίπεδα ορθογώνια μοντέλα.

Αντιπροσωπεύονται από προϊόντα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • 110x55 mm - αυτές οι επιλογές απαιτούνται για κουκούλες των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60 mm - κατάλληλο για εξοπλισμό απορροφητήρων, των οποίων το επίπεδο απόδοσης δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h.
 • 204x60 mm - ιδανικό για λειτουργία μαζί με μονάδες υψηλής απόδοσης - έως 1000 m3 / h.

Υλικά

Οι αγωγοί για συστήματα εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Έτσι, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι σωστά αναγνωρισμένα πλαστικά δείγματα. Κατά κανόνα, παράγονται με ορθογώνιο ή στρογγυλό τμήμα. Έτσι, ο πρώην είναι πιο αισθητική και τακτοποιημένο, αλλά το κυκλικό σύστημα μπορεί να καυχηθεί για μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση (δεν χρειάζεται έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε τον αγωγό για να εξαγάγετε το ίδιο).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών είναι:

 • λεία επιφάνεια στο εσωτερικό μέρος, εξαιτίας αυτού που δεν συσσωρεύει λίπος και τυχόν μόλυνση?
 • τα πλαστικά μέρη δεν θα είναι ποτέ σκουριασμένα.
 • έχουν πολύ μέτριο βάρος, οπότε είναι ευκολότερο να τα εγκαταστήσετε.
 • παρόμοιες κατασκευές συλλέγονται αρκετά απλά.
 • Όταν ένα πλαστικό αγωγό λειτουργεί, δεν εκπέμπει έντονο και ενοχλητικό θόρυβο.
 • αυτά τα στοιχεία είναι φθηνά.

Τα μειονεκτήματα των πλαστικών συστημάτων είναι:

 • σε πολλές περιπτώσεις, απαιτούνται διάφοροι προσαρμογείς και εξαρτήματα σύνδεσης για την εγκατάστασή τους.
 • αυτά τα μοντέλα "δεν συμπαθούν" τις επιπτώσεις των πολύ υψηλών θερμοκρασιών - υπό τέτοιες συνθήκες, αγωγοί από πλαστικό μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες.

Το δεύτερο δημοφιλέστερο σύστημα αεραγωγών είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Από αυτές τις πρώτες ύλες δημιουργούνται σωλήνες αυτών των δομών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ποικιλιών αυτών αναγνωρίζονται:

 • απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
 • Το αλουμίνιο είναι ένα καθολικό και ανεπιτήδευτο υλικό.
 • παρόμοιες δομές μπορούν να αντέξουν την επίδραση των τιμών υψηλής θερμοκρασίας.
 • οι αγωγοί αυτοί είναι φθηνοί.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των συστημάτων αεραγωγών αλουμινίου, πρέπει να τονίσουμε:

 • δεν είναι η πιο ελκυστική εμφάνιση - κατά κανόνα, αυτή η τεχνική είναι "κρυμμένη" σε ειδικά κιβώτια ή κρυφά μέσα ντουλάπια κουζίνας?
 • Το ίδιο το αλουμίνιο δεν μπορεί να ονομαστεί υλικό υψηλής αντοχής - παραμορφώνεται εύκολα και δεν ανέχεται σημαντικά μηχανικά αποτελέσματα.
 • δεδομένου ότι ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα, η συμπύκνωση συχνά συσσωρεύεται σε ένα χώρο όπου είναι εγκατεστημένος αέρας από αλουμίνιο.

Υπάρχουν όμως αεραγωγοί από χάλυβα. Κατά κανόνα, για την παραγωγή τέτοιων κατασκευών χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας ή γαλβανισμός. Όσον αφορά την απλή οικιακή χρήση, εδώ οι γαλβανισμένες εκδόσεις έχουν αποδειχθεί.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τέτοια μοντέλα δεν χαρακτηρίζονται πλέον από την προηγούμενη δημοτικότητά τους. Οι αγωγοί χάλυβα ετησίως καθίστανται λιγότερο σημαντικοί.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων είναι:

 • μια καθαρή, ομοιόμορφη βάση, χάρη στην οποία η ταχύτητα ροής αέρα δεν μειώνεται και η σκόνη και οι εναποθέσεις δεν συσσωρεύονται ούτε σε λείους σωλήνες.
 • Ο αγωγός χάλυβα ανέχεται με ασφάλεια τις υψηλές θερμοκρασίες (υπό την επιρροή τους, τα προϊόντα όχι μόνο δεν παραμορφώνονται, αλλά και δεν απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον).
 • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνά.

Φυσικά, οι μεταλλικές παραλλαγές έχουν τα μειονεκτήματά τους, πράγμα που δεν τους κάνει τα πιο δημοφιλή:

 • Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν ένα πιο εντυπωσιακό βάρος (ειδικά σε σύγκριση με τις πλαστικές), οπότε η τοποθέτησή τους δεν είναι πάντα εύκολη και βολική.
 • Για να στερεώσετε στους τοίχους μοντέλα χάλυβα, χρειάζονται πάντα οι πιο αξιόπιστοι συνδετήρες.
 • Για την ποιοτική σφράγιση των καναλιών σε τέτοια μοντέλα απαιτούνται ειδικά μέσα.
 • αν χρειαστεί να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα με μια ασυνήθιστη δομή, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε πρόσθετη κοπή μεταλλικών σωλήνων.
 • Όταν οι αγωγοί χάλυβα λειτουργούν, δημιουργούν δυνατούς θορύβους, έτσι μπορείτε να ξεχάσετε τη σιωπηλή λειτουργία.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέξτε αεραγωγούς, βάσει πολλών σημαντικών κριτηρίων.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή ενός τέτοιου μοντέλου είναι ο κατασκευαστής του. Συνιστάται να προτιμάτε μοντέλα υψηλής ποιότητας.
 • Αποκτήστε συστήματα αφαίρεσης αέρα σε αποδεδειγμένα σημεία πώλησης ή επώνυμα καταστήματα.
 • Μην εμπιστεύεστε πολύ χαμηλές τιμές για παρόμοια προϊόντα. Πράγματι, μια ποιοτική και αξιόπιστη έξοδος αέρα δεν θα κοστίσει πολύ φθηνή, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη από καλά υλικά.
 • Στη συσκευασία με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να μεταφέρονται τέτοια έγγραφα ως κάρτα εγγύησης και οδηγίες. Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς να αγοράσει έναν αεραγωγό υπέρ ενός άλλου μοντέλου.
 • Επιλέξτε προϊόντα με επαρκές επίπεδο ισχύος. Εάν το σύστημα αφαίρεσης αέρα αποδειχθεί χαμηλής κατανάλωσης, ο απορροφητήρας απλά δεν ανταποκρίνεται στην κύρια λειτουργία του και ο αέρας εξαγωγής δεν αφήνει το δωμάτιο στην κατάλληλη ποσότητα.
 • Μην ξεχάσετε τον σχεδιασμό τέτοιων μονάδων - πρέπει να χυθούν στο εσωτερικό.

Επιπλέον, κατά την επιλογή του ιδανικού μοντέλου, πρέπει να θυμάστε ποιες βασικές λειτουργίες πρέπει να έχει ο καπό κουζίνας:

 • γρήγορα και στον απαιτούμενο όγκο για να απομακρυνθούν οι υπερβολικές οσμές.
 • κάνουν λίγο θόρυβο?
 • φαίνονται ελκυστικά για να χωρέσουν στην κουζίνα.

Τοποθέτηση

Είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας. Το πιο απλό σε αυτά τα θέματα είναι οι κυματοειδείς εκδόσεις. Απλά πρέπει να κοπεί σε μέρη των απαιτούμενων διαστάσεων και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με τα κατάλληλα μέρη της κουκούλας και της δικής μου στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια απλή σχάρα εξαερισμού με μια ειδική - στην οποία είναι κατασκευασμένο ένας σωλήνας σύνδεσης. Για τη στερέωση σε αυτή την περίπτωση, συνήθως χρησιμοποιούν ειδικούς σφιγκτήρες. Για μέγιστη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με μια ένωση σφράγισης.

Οι αγωγοί αερίου από πρώτες ύλες PVC τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο. Ο σωλήνας κόβεται χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε ξεχωριστά τμήματα του σωστού μεγέθους, μετά τα οποία προσαρμόζεται στα εξαρτήματα της κουκούλας με προσαρμογείς. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει στο ακροφύσιο κατά 50 mm (περίπου). Οι θέσεις των συνδέσεων θα πρέπει να λερωθούν με την ένωση σιλικόνης.

Αν βάζετε κουκούλα υψηλής ισχύος στην κουζίνα, τότε η επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να γίνει αισθητή. Με απλά λόγια, στο δωμάτιο θα υπάρχουν μυρωδιές που προέρχονται από τον άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ιδιαίτερα ισχυρά δείγματα, των οποίων το επίπεδο παραγωγικότητας κυμαίνεται από 600 έως 700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη βαλβίδα ελέγχου.

Αυτές οι συσκευές εκτελούνται σε δύο κύριες παραλλαγές:

 • ένα είδος ταινίας?
 • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα. Διαφορετικά, θα προκληθεί από το δικό του βάρος.

Πώς να κρύψει την τεχνική;

Τα πλαστικά μέρη είναι πολύ ευκολότερα για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τα μεταλλικά. Ωστόσο, μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του συγκροτήματος κουζίνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν απλά να κλείσουν τέτοια στοιχεία. Μπορείτε να το κάνετε σωστά με πολλούς τρόπους.

Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

 • Ο αγωγός σωληνώσεων μπορεί να κρύβεται κάτω από μια τάση ή πολλαπλά επίπεδα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συλλέξετε ένα κουτί φύλλα γυψοσανίδας - θα κρύψει τελείως ολόκληρο το σύστημα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να προσεγγιστεί μόνο εάν σχεδιάζονται σοβαρές επισκευές στην κουζίνα με πλήρη αντικατάσταση της βάσης οροφής. Εάν το εκχύλισμα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τελειώματος, τότε θα είναι αδύνατο να το αποκρύψετε κάτω από τις καθορισμένες δομές.
 • Για να συγκαλύψετε τον αεραγωγό, αγοράστε συχνά ένα ειδικό κουτί από PVC (μερικές φορές χρησιμοποιούνται άλλα υλικά). Τέτοια σχέδια θα παίξουν έναν διακοσμητικό ρόλο, έτσι συνήθως επιλέγονται στον τόνο της διακόσμησης του δωματίου. Και επίσης σε τέτοια πλαίσια μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα προβολείς.
 • Η κουκούλα μπορεί να κρύβεται σε έπιπλα στην κουζίνα, εάν είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πλοίαρχο σχετικά με τις προτιμήσεις σας.

Οι αεραγωγοί είναι συχνά ενσωματωμένοι σε ντουλάπια ή να είναι ανασυρόμενοι.

Χρήσιμες συμβουλές

Κατά την επιλογή του αγωγού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας κανόνας: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της οπής, η οποία οδηγεί στον άξονα. Κατά την επιλογή ευέλικτων επιλογών, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερα από 3 γόνατα και στροφές.

Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας σύμφωνα με την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής της συσκευής μπορεί να μειωθεί, ειδικά εάν είναι πλαστικό. Η κουκούλα μπορεί να βγει στο δρόμο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνει μια τρύπα κατάλληλου μεγέθους στο τείχος του σπιτιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πριν από την εφαρμογή των εν λόγω πράξεων θα πρέπει να λάβετε άδεια στις ΔΔΠ και τις στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες.

Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν μονάδες, πλήρεις με τις οποίες είναι περιβλήματα, κρύβοντας οποιαδήποτε από τις αδυναμίες τους. Στη συλλογή, αυτά τα μοντέλα φαίνονται πολύ πιο αισθητικά.

Η χειρότερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής πλαστικός σωλήνας, ο οποίος λειτουργεί ως εξαερισμός. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα δείγμα αλουμινίου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση μεταλλικών αυλακώσεων σε ένα σύνολο με ένα σύνολο κουζίνας από φυσικό ξύλο. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί δυσαρμονικό και μάλιστα γελοίο.

Συνιστάται να τεντώνετε τους κυματοειδείς σωλήνες για όλο το μήκος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η μόλυνση στο εσωτερικό μέρος, πράγμα που θα προκαλέσει περιττό θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος. Σήμερα, πολλοί χρήστες προτιμούν προκατασκευασμένες κουκούλες. Σε αυτά τα μοντέλα, ο αγωγός πρέπει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ντουλαπιού ή να στερεωθεί στο πάνω μέρος του.

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Εξαεριστήρες για κουκούλες κουζίνας: τύποι, εγκατάσταση, αφαίρεση

  Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

  Πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες κουζίνας

  Υλικό. PVC.

  Η διάμετρος. Στην τομή ο σωλήνας είναι στρογγυλός και ορθογώνιος. Ο τελευταίος ονομάζεται επίσης επίπεδη. Οι πιο δημοφιλείς διαμέτρους είναι: 100, 125, 150, 200 mm. Όσον αφορά την ορθογώνια, η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαστάσεις: 55-60 mm κατά 110-204 mm.

  Αντίσταση. Το πλαστικό είναι λεία, οπότε ο αγωγός από αυτό το υλικό έχει χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα. Εάν συγκρίνετε το γύρο με το ορθογώνιο, τότε ο πρώτος αέρας θα μετακινηθεί λίγο πιο γρήγορα.

  Λειτουργία. Η θερμοκρασία εργασίας του πλαστικού είναι μέχρι +70. Δεν υπόκειται σε διάβρωση και δεν απαιτεί καθαρισμό: μια λεία επιφάνεια δεν προσκολλάται στο γράσο, στη βρωμιά.

  Επίπεδο θορύβου. Ο πλαστικός αγωγός είναι ομαλός στο εσωτερικό, δεν υπάρχει τίποτα να προσκολληθεί στη ροή, οπότε ο εξαερισμός είναι σιωπηλός.

  Συνέλευση. Η εγκατάσταση είναι απλή, αλλά η σύνδεση με τους προσαρμογείς απαιτεί χρόνο. Πολύ σύνθετη διαμόρφωση επίπλων κουζίνας και τοίχων από πλαστικό αγωγό «επαναλάβετε" Δεν είναι δυνατή: οι αιχμηρές και συχνές καμπύλες επιδεινώνουν τον εξαερισμό.

  Κόστος. Είναι χαμηλό, αλλά το κόστος αυξάνεται από προσαρμογείς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι.

  Εμφάνιση. Ο σωλήνας PVC στην κουζίνα φαίνεται αισθητικά ευχάριστος. Ειδικά αυτό ισχύει για εκείνο που έχει ορθογώνιο τμήμα. Επιπλέον, το πλαστικό μπορεί να βαφτεί σε κατάλληλο χρώμα.

  Μεταλλικός σωλήνας

  Υλικό. Μιλώντας για έναν μεταλλικό αγωγό, οι περισσότερες φορές αναφέρονται στην αυλάκωση αλουμινίου. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας είναι επίσης πλαστικός, αλλά λόγω της φθηνότητας, το αλουμίνιο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Είναι φτιαγμένο από πολυστρωματικό φύλλο, διπλωμένο ακορντεόν. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα πλαίσιο - δαχτυλίδια από χαλύβδινο σύρμα.

  Διάμετρος. Στο τμήμα, οι κορφές είναι μόνο στρογγυλές. Η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαμέτρους: 100, 120, 125, 150 mm.

  Αντίσταση. Αν και κατά τη στιγμή της εγκατάστασης, οι αυλακώσεις είναι τεντωμένες, οι αυλακώσεις εξακολουθούν να καθυστερούν ελαφρά τον αέρα. Σε μια ομαλή επιφάνεια, κινείται πιο γρήγορα.

  Λειτουργία. Η θερμοκρασία λειτουργίας είναι +300 και άνω. Η αυλάκωση είναι ανθεκτική στη διάβρωση, αλλά απαιτεί περιοδικό καθαρισμό. Στην εσωτερική επιφάνεια με ραβδώσεις προσκολλάται το λίπος, η αιθάλη.

  Επίπεδο θορύβου. Αέρα «προσκολλάται στο" για τους δακτυλίους μέσα στο σωλήνα. Αυτό προκαλεί τη δόνηση, δημιουργώντας θόρυβο. Επομένως, ο μεταλλικός αγωγός λειτουργεί πιο δυνατά από το πλαστικό.

  Συνέλευση. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται πολύ γρήγορα: είναι απλά απλωμένη σε μεγάλες αποστάσεις. Το εύκαμπτο χιτώνιο μπορεί να επεκταθεί 4,5 φορές. Γυρίστε εύκολα τον αγωγό αέρα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προσαρμογείς σχήματος L. Gofra «ρυθμίζεται" κάτω από οποιαδήποτε διαμόρφωση επίπλων και περβάζων στους τοίχους.

  Κόστος. Φθηνότερο πλαστικό, καθώς και εξοικονόμηση σε προσαρμογείς.

  Εμφάνιση. Ένας εύκαμπτος μεταλλικός αγωγός δεν είναι τόσο όμορφος όσο το πλαστικό.

  Επιλογές εξαγωγής αγωγού

  Με δύο εισόδους

  Δεν είναι πολύ συνηθισμένη επιλογή. Όταν υπάρχουν δύο ξεχωριστές τρύπες στον τοίχο - οι εισόδους στον αγωγό εξαγωγής - όλα είναι απλά. Ένας σωλήνας αφαιρείται σε ένα και ο άλλος παραμένει για φυσικό εξαερισμό. Ωστόσο, όταν λειτουργεί η κουκούλα, ενδέχεται να προκληθεί πρόβλημα - αντίστροφη ώση. Ο σωστός εξαερισμός αρχίζει ξαφνικά να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, γεμίζοντας την κουζίνα με δυσάρεστες οσμές. Εξετάστε γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνετε.

  Εάν το σπίτι δεν έχει εξαντληθεί, και υπάρχει μόνο ένας αγωγός αερισμού, ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του φυσικού αερισμού. Ο ζεστός αέρας στο δωμάτιο είναι λιγότερο πυκνός από τον κρύο αέρα στο δρόμο. Λιγότερο πυκνό - τότε εύκολο. Αυξάνει και φεύγει από τον άξονα εξαερισμού.

  Από τις ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες στην κουζίνα πρέπει να έρθει καθαρός αέρας. Κατά τον σχεδιασμό σπιτιών θεωρήθηκε ότι έτσι θα γίνει ο εξαερισμός. Σήμερα, σχεδόν όλοι έχουν σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και πόρτες με σφραγίδες, οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές αερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, εάν τα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παρέχουν ροή αέρα, η κατάσταση θα πρέπει να διορθωθεί από τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Τοποθετούνται σε πλαστικό παράθυρο ή σε τοίχο δίπλα τους.

  Εάν εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη. Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι πολύ ισχυροί. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, πολύ γρήγορα παίρνει όλο τον αέρα από τη μικρή κουζίνα. Υποθέστε σε μια ώρα «γείσο" 1000 κυβικά μέτρα αέρα. Τα στενά κλειστά παράθυρα δεν αφήνουν στον αέρα από το δρόμο. Στη συνέχεια, ο εξαερισμός αρχίζει να παραδίδει στην κουζίνα έναν εξαντλημένο, δυσάρεστο αέρα.

  Για να μην επιτρέψετε την πρόχειρο βύθιση, είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα παράθυρα όταν ανοίγετε την κουκούλα ή τοποθετείτε μια βαλβίδα ελέγχου στο δεύτερο άνοιγμα. Όταν απενεργοποιηθεί, η βαλβίδα θα κλείσει, μη αφήνοντας την κουζίνα στον βρώμικο αέρα.

  Με μια είσοδο

  Τις περισσότερες φορές, ο τοίχος της κουζίνας έχει μόνο ένα παράθυρο στον εξαερισμό. Πάνω αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των διαφόρων σωλήνων για το μαγείρεμα στην κουζίνα. Αυτό σήμαινε αυτό, την πιο κοινή επιλογή.

  Αν το άνοιγμα είναι ένα, μην το καλύψετε εντελώς με τον αγωγό αέρα. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι επειδή υπάρχει κουκούλα κουζίνας, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός περνάει ποιοτικά. Στην πραγματικότητα, η κουκούλα δεν αναφέρεται στα κανονιστικά έγγραφα. Οι ανεμιστήρες εξαερισμού, από την άλλη πλευρά, είναι υποχρεωτικοί για το σχεδιασμό των κτιρίων. Εάν η κουκούλα με τον αγωγό του μπλοκάρει την είσοδο στον άξονα εξαερισμού, ο εξαερισμός στην κουζίνα δεν είναι δυνατός.

  Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η κουκούλα, δεν μπορεί να πιπιλίζει στον αέρα που είναι πολύ μακριά, για παράδειγμα, κάτω από την οροφή ή κοντά στον απέναντι τοίχο. Αφαιρέστε την μάζα αέρα σε απόσταση μεγαλύτερη από την είσοδο της, η κουκούλα δεν μπορεί να τραβηχτεί. Έτσι, αυτή «έργα" μόνο με αέρα πάνω από τη σόμπα. Το υπόλοιπο πρέπει να περάσει από τον αγωγό εξαγωγής.

  Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια ειδική μάσκα στο άνοιγμα. Από το συνηθισμένο, διαφέρει ως προς το ότι αποτελείται από δύο μέρη: την οπή αέρα και τη σχάρα για φυσικό αερισμό. Επιπλέον, απαιτείται βαλβίδα ελέγχου.

  Έξω

  Δυστυχώς, το μέγεθος της εισόδου στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά μέτριο: 130 x 130 mm. Εάν η πλειονότητα της οπής δίνεται κάτω από τον αγωγό αέρα, θα υπάρχει πολύ λίγος χώρος για τον φυσικό εξαερισμό. Ως εκ τούτου, η ιδανική επιλογή - να αποσύρει τον σωλήνα της κουκούλας στο δρόμο και να αφήσει το παράθυρο στον αεραγωγό με μια συνηθισμένη σχάρα.

  Ανεξάρτητα από αυτό το έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει - είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε ειδικούς. Θα κάνουν μια τρύπα στον τοίχο με ένα τρυπάνι με διαμάντια, θα εγκαταστήσουν ένα σωλήνα και έναν προστατευτικό εκτροπέα. Αυτή η συσκευή, η οποία ενισχύει την πρόσφυση και προστατεύει τον αγωγό αέρα από τις βροχοπτώσεις, το σχηματισμό κρούστας πάγου. Ο εκτροπέας έχει επίσης μια βαλβίδα που κλείνει και δεν αφήνει σε κρύο αέρα.

  Κανόνας για όλους τους τύπους σωλήνων

  Ακούγεται σαν αυτό: όσο μακρύτερα ο αγωγός, τόσο περισσότερο σκύβει, όσο χαμηλότερη είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας. Με κάθε επιπλέον μετρητή λειτουργεί 5-10% χειρότερα. Κάθε στροφή επιβραδύνει τη ροή του αέρα.

  Εάν η σόμπα αερίου είναι σταθερά στερεωμένη και το παράθυρο μέσα στον αγωγό εξαερισμού βρίσκεται κοντά - εξαιρετική. Εάν σε μεγάλη απόσταση, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει. Μια εστία αερίου σε εύκαμπτο σωλήνα ή ηλεκτρικό σωλήνα πρέπει να μετακινηθεί πιο κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Λοιπόν, πότε για να γίνει αυτό επιτρέπει τη διευθέτηση των επίπλων κουζίνας. Η χειρότερη επιλογή είναι όταν ο αγωγός εξαερισμού και ο απορροφητήρας βρίσκονται σε απέναντι τοίχους. Είναι επιθυμητό ο σωλήνας εξαερισμού να μην υπερβαίνει τα 3 m.

  Αγορά ενός σωλήνα εξαερισμού. Ποιο είναι το μήκος, η διάμετρος και το σχήμα;

  Ο σωλήνας αγοράζεται μετά την αγορά του κουκούλα και αφού αποφασιστεί πού να το πάρετε.

  • Μήκος. Και οι πλαστικοί αεραγωγοί και οι αυλακώσεις έχουν διαφορετικά μήκη, οπότε δεν είναι δύσκολο να πάρεις τα απαραίτητα. Εάν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, συντομεύεται: πλαστικό - με κοτσαδόρο, και κυματοειδές - με ψαλίδι. Για να δημιουργήσετε το μέταλλο, χρησιμοποιήστε σκούπα ενισχυμένο με αλουμίνιο.
  • Διάμετρος. Οι οδηγίες εξαγωγής υποδεικνύουν τη διάμετρο που θα πρέπει να έχει ο αγωγός. Αν οι σωλήνες από πλαστικό με την επιθυμητή διάμετρο δεν πωλούνται, τότε χρησιμοποιούνται οι προσαρμογείς για τη σύνδεση. Αξίζει όμως να θυμηθούμε: όταν η διάμετρος του είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της κουκούλας, το φορτίο του κινητήρα αυξάνεται. Αν η αυλάκωση είναι ελαφρώς ευρύτερη, απλώς τραβιέται μαζί από ένα ζυγό.
  • Μορφή. Ο σωλήνας μπορεί να μην συμπίπτει με το άνοιγμα της κουκούλας ή με την οπή εξαερισμού στη φόρμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς με στρογγυλό προς τετράγωνο σχήμα.

  Εγκατάσταση αγωγού από πλαστικό

  Μιλώντας για την εγκατάσταση, θα έχουμε κατά νου τον πιο κοινό τρόπο εξαερισμού του αγωγού - στον αγωγό εξαγωγής με μία είσοδο.

  Για να χτίσετε έναν πλαστικό σωλήνα, χρειάζεστε προσαρμογείς. Σε γενικές γραμμές, οι προσαρμογείς είναι τα στοιχεία για τη σύνδεση σε ευθεία γραμμή (χωρίς περιστροφή), σε ορθή γωνία, για τη σύνδεση του αεραγωγού με την κουκούλα και τη σχάρα αερισμού. Κατά τη σύνδεση των αρμών πρέπει να απομονωθεί, έτσι ώστε ο εξαγόμενος αέρας να μην περάσει στην κουζίνα.

  Για τον φυσικό και τον εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι εγκατεστημένη μια σχάρα εξαερισμού στον αεραγωγό. Πρόκειται για μια πλάκα δύο τεμαχίων. Από πάνω υπάρχει ένα στρογγυλό άνοιγμα της εισόδου στον άξονα εξαερισμού με φλάντζα και από κάτω υπάρχει μια σχάρα. Εάν η διάμετρος του αγωγού δεν συμπίπτει με τη διάμετρο της φλάντζας ή εάν ο σωλήνας είναι ορθογώνιος και η φλάντζα έχει κυκλική διατομή - σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς.

  Τοποθέτηση κυκλικών κυματοειδών κυματοειδών

  Για την κατασκευή ευέλικτου εξαερισμού, οι προσαρμογείς δεν χρειάζονται, επειδή οι αυλακώσεις κάμπτονται και περιστρέφονται σε οποιαδήποτε γωνία. Το Goufra τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας και σφίγγεται με ζυγό. Στη συνέχεια, επεκτείνετε το μέγιστο, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να μην χαλάσει. Το άλλο άκρο εισάγεται στη φλάντζα της σχάρας εξαερισμού, στερεωμένο με ένα σφιγκτήρα. Τα άκρα της αυλακώσεως δεν σφραγίζονται για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή ένας εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να καθαρίζεται από καιρό σε καιρό. Δεύτερον, επειδή κατά τη δουλειά δονείται, γιατί μπορεί να υπάρχουν ρωγμές. Καθ 'όλη την αυλάκωση, κάθε 1-1,5 μ., Στερεώνεται στους σφιγκτήρες έτσι ώστε να μην ταλαντεύεται.

  Πώς να κρύψετε τον αεραγωγό

  Ο εξαερισμός μπορεί να φαίνεται πολύ δυσκίνητος και να καταστρέφει την κατάσταση στην κουζίνα. Ότι ο σωλήνας ήταν λιγότερο προφανής, κατά κανόνα, βρισκόταν πάνω από ντουλάπια κουζίνας ή κάτω από το ταβάνι. Εάν ο αγωγός είναι πλαστικός, το απλούστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τον βάλετε με τον ήχο των τοίχων ή των επίπλων. Όλα αυτά είναι μισά μέτρα. Για να το αποκρύψετε από τους ξένους, χρειάζεστε υλικά και χρόνο.

  • Εάν ο εξαερισμός δεν διέρχεται από ολόκληρο τον τοίχο, μπορεί να κρυφτεί μέσα σε έναν τοίχο με τρύπες. Λοιπόν, όταν η είσοδος στον αεραγωγό είναι ακριβώς πάνω από την κουκούλα. Ένας τέτοιος άμεσος αγωγός αέρα είναι βολικά κρυμμένος σε διακοσμητικό μεταλλικό κουτί κάτω από το χρώμα της κουκούλας ή του πλαστικού.
  • Όταν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, μπορείτε να φτιάξετε ένα κουτί από την γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία κάτω από την οροφή. Και για να δικαιολογήσει την παρουσία του, διακοσμήστε με διακοσμητικούς λαμπτήρες.
  • Εάν ο εξαερισμός είναι εγκατεστημένος κατά τη διάρκεια της επισκευής, τότε ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί στις δομές μιας οροφής πολλαπλών επιπέδων - ανάρτηση ή τάση.

  Τώρα, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες του εξαερισμού για τους σωλήνες κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε τον αγωγό για τις απαιτήσεις σας. Γνωρίζοντας τις αποχρώσεις της επιμέλειας, μπορείτε να τις συλλέξετε μόνοι σας. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να το εμφανίσετε σωστά, μπορείτε να εξασφαλίσετε καλό αερισμό στην κουζίνα.