Εξαεριστήρες για κουκούλες κουζίνας: τύποι, εγκατάσταση, αφαίρεση

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες κουζίνας

Υλικό. PVC.

Η διάμετρος. Στην τομή ο σωλήνας είναι στρογγυλός και ορθογώνιος. Ο τελευταίος ονομάζεται επίσης επίπεδη. Οι πιο δημοφιλείς διαμέτρους είναι: 100, 125, 150, 200 mm. Όσον αφορά την ορθογώνια, η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαστάσεις: 55-60 mm κατά 110-204 mm.

Αντίσταση. Το πλαστικό είναι λεία, οπότε ο αγωγός από αυτό το υλικό έχει χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα. Εάν συγκρίνετε το γύρο με το ορθογώνιο, τότε ο πρώτος αέρας θα μετακινηθεί λίγο πιο γρήγορα.

Λειτουργία. Η θερμοκρασία εργασίας του πλαστικού είναι μέχρι +70. Δεν υπόκειται σε διάβρωση και δεν απαιτεί καθαρισμό: μια λεία επιφάνεια δεν προσκολλάται στο γράσο, στη βρωμιά.

Επίπεδο θορύβου. Ο πλαστικός αγωγός είναι ομαλός στο εσωτερικό, δεν υπάρχει τίποτα να προσκολληθεί στη ροή, οπότε ο εξαερισμός είναι σιωπηλός.

Συνέλευση. Η εγκατάσταση είναι απλή, αλλά η σύνδεση με τους προσαρμογείς απαιτεί χρόνο. Πολύ σύνθετη διαμόρφωση επίπλων κουζίνας και τοίχων από πλαστικό αγωγό «επαναλάβετε" Δεν είναι δυνατή: οι αιχμηρές και συχνές καμπύλες επιδεινώνουν τον εξαερισμό.

Κόστος. Είναι χαμηλό, αλλά το κόστος αυξάνεται από προσαρμογείς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι.

Εμφάνιση. Ο σωλήνας PVC στην κουζίνα φαίνεται αισθητικά ευχάριστος. Ειδικά αυτό ισχύει για εκείνο που έχει ορθογώνιο τμήμα. Επιπλέον, το πλαστικό μπορεί να βαφτεί σε κατάλληλο χρώμα.

Μεταλλικός σωλήνας

Υλικό. Μιλώντας για έναν μεταλλικό αγωγό, οι περισσότερες φορές αναφέρονται στην αυλάκωση αλουμινίου. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας είναι επίσης πλαστικός, αλλά λόγω της φθηνότητας, το αλουμίνιο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Είναι φτιαγμένο από πολυστρωματικό φύλλο, διπλωμένο ακορντεόν. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα πλαίσιο - δαχτυλίδια από χαλύβδινο σύρμα.

Διάμετρος. Στο τμήμα, οι κορφές είναι μόνο στρογγυλές. Η μεγαλύτερη ζήτηση έχει τέτοιες διαμέτρους: 100, 120, 125, 150 mm.

Αντίσταση. Αν και κατά τη στιγμή της εγκατάστασης, οι αυλακώσεις είναι τεντωμένες, οι αυλακώσεις εξακολουθούν να καθυστερούν ελαφρά τον αέρα. Σε μια ομαλή επιφάνεια, κινείται πιο γρήγορα.

Λειτουργία. Η θερμοκρασία λειτουργίας είναι +300 και άνω. Η αυλάκωση είναι ανθεκτική στη διάβρωση, αλλά απαιτεί περιοδικό καθαρισμό. Στην εσωτερική επιφάνεια με ραβδώσεις προσκολλάται το λίπος, η αιθάλη.

Επίπεδο θορύβου. Αέρα «προσκολλάται στο" για τους δακτυλίους μέσα στο σωλήνα. Αυτό προκαλεί τη δόνηση, δημιουργώντας θόρυβο. Επομένως, ο μεταλλικός αγωγός λειτουργεί πιο δυνατά από το πλαστικό.

Συνέλευση. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται πολύ γρήγορα: είναι απλά απλωμένη σε μεγάλες αποστάσεις. Το εύκαμπτο χιτώνιο μπορεί να επεκταθεί 4,5 φορές. Γυρίστε εύκολα τον αγωγό αέρα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προσαρμογείς σχήματος L. Gofra «ρυθμίζεται" κάτω από οποιαδήποτε διαμόρφωση επίπλων και περβάζων στους τοίχους.

Κόστος. Φθηνότερο πλαστικό, καθώς και εξοικονόμηση σε προσαρμογείς.

Εμφάνιση. Ένας εύκαμπτος μεταλλικός αγωγός δεν είναι τόσο όμορφος όσο το πλαστικό.

Επιλογές εξαγωγής αγωγού

Με δύο εισόδους

Δεν είναι πολύ συνηθισμένη επιλογή. Όταν υπάρχουν δύο ξεχωριστές τρύπες στον τοίχο - οι εισόδους στον αγωγό εξαγωγής - όλα είναι απλά. Ένας σωλήνας αφαιρείται σε ένα και ο άλλος παραμένει για φυσικό εξαερισμό. Ωστόσο, όταν λειτουργεί η κουκούλα, ενδέχεται να προκληθεί πρόβλημα - αντίστροφη ώση. Ο σωστός εξαερισμός αρχίζει ξαφνικά να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, γεμίζοντας την κουζίνα με δυσάρεστες οσμές. Εξετάστε γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνετε.

Εάν το σπίτι δεν έχει εξαντληθεί, και υπάρχει μόνο ένας αγωγός αερισμού, ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του φυσικού αερισμού. Ο ζεστός αέρας στο δωμάτιο είναι λιγότερο πυκνός από τον κρύο αέρα στο δρόμο. Λιγότερο πυκνό - τότε εύκολο. Αυξάνει και φεύγει από τον άξονα εξαερισμού.

Από τις ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες στην κουζίνα πρέπει να έρθει καθαρός αέρας. Κατά τον σχεδιασμό σπιτιών θεωρήθηκε ότι έτσι θα γίνει ο εξαερισμός. Σήμερα, σχεδόν όλοι έχουν σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και πόρτες με σφραγίδες, οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές αερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, εάν τα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παρέχουν ροή αέρα, η κατάσταση θα πρέπει να διορθωθεί από τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Τοποθετούνται σε πλαστικό παράθυρο ή σε τοίχο δίπλα τους.

Εάν εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη. Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι πολύ ισχυροί. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, πολύ γρήγορα παίρνει όλο τον αέρα από τη μικρή κουζίνα. Υποθέστε σε μια ώρα «γείσο" 1000 κυβικά μέτρα αέρα. Τα στενά κλειστά παράθυρα δεν αφήνουν στον αέρα από το δρόμο. Στη συνέχεια, ο εξαερισμός αρχίζει να παραδίδει στην κουζίνα έναν εξαντλημένο, δυσάρεστο αέρα.

Για να μην επιτρέψετε την πρόχειρο βύθιση, είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα παράθυρα όταν ανοίγετε την κουκούλα ή τοποθετείτε μια βαλβίδα ελέγχου στο δεύτερο άνοιγμα. Όταν απενεργοποιηθεί, η βαλβίδα θα κλείσει, μη αφήνοντας την κουζίνα στον βρώμικο αέρα.

Με μια είσοδο

Τις περισσότερες φορές, ο τοίχος της κουζίνας έχει μόνο ένα παράθυρο στον εξαερισμό. Πάνω αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των διαφόρων σωλήνων για το μαγείρεμα στην κουζίνα. Αυτό σήμαινε αυτό, την πιο κοινή επιλογή.

Αν το άνοιγμα είναι ένα, μην το καλύψετε εντελώς με τον αγωγό αέρα. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι επειδή υπάρχει κουκούλα κουζίνας, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός περνάει ποιοτικά. Στην πραγματικότητα, η κουκούλα δεν αναφέρεται στα κανονιστικά έγγραφα. Οι ανεμιστήρες εξαερισμού, από την άλλη πλευρά, είναι υποχρεωτικοί για το σχεδιασμό των κτιρίων. Εάν η κουκούλα με τον αγωγό του μπλοκάρει την είσοδο στον άξονα εξαερισμού, ο εξαερισμός στην κουζίνα δεν είναι δυνατός.

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η κουκούλα, δεν μπορεί να πιπιλίζει στον αέρα που είναι πολύ μακριά, για παράδειγμα, κάτω από την οροφή ή κοντά στον απέναντι τοίχο. Αφαιρέστε την μάζα αέρα σε απόσταση μεγαλύτερη από την είσοδο της, η κουκούλα δεν μπορεί να τραβηχτεί. Έτσι, αυτή «έργα" μόνο με αέρα πάνω από τη σόμπα. Το υπόλοιπο πρέπει να περάσει από τον αγωγό εξαγωγής.

Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια ειδική μάσκα στο άνοιγμα. Από το συνηθισμένο, διαφέρει ως προς το ότι αποτελείται από δύο μέρη: την οπή αέρα και τη σχάρα για φυσικό αερισμό. Επιπλέον, απαιτείται βαλβίδα ελέγχου.

Έξω

Δυστυχώς, το μέγεθος της εισόδου στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά μέτριο: 130 x 130 mm. Εάν η πλειονότητα της οπής δίνεται κάτω από τον αγωγό αέρα, θα υπάρχει πολύ λίγος χώρος για τον φυσικό εξαερισμό. Ως εκ τούτου, η ιδανική επιλογή - να αποσύρει τον σωλήνα της κουκούλας στο δρόμο και να αφήσει το παράθυρο στον αεραγωγό με μια συνηθισμένη σχάρα.

Ανεξάρτητα από αυτό το έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει - είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε ειδικούς. Θα κάνουν μια τρύπα στον τοίχο με ένα τρυπάνι με διαμάντια, θα εγκαταστήσουν ένα σωλήνα και έναν προστατευτικό εκτροπέα. Αυτή η συσκευή, η οποία ενισχύει την πρόσφυση και προστατεύει τον αγωγό αέρα από τις βροχοπτώσεις, το σχηματισμό κρούστας πάγου. Ο εκτροπέας έχει επίσης μια βαλβίδα που κλείνει και δεν αφήνει σε κρύο αέρα.

Κανόνας για όλους τους τύπους σωλήνων

Ακούγεται σαν αυτό: όσο μακρύτερα ο αγωγός, τόσο περισσότερο σκύβει, όσο χαμηλότερη είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας. Με κάθε επιπλέον μετρητή λειτουργεί 5-10% χειρότερα. Κάθε στροφή επιβραδύνει τη ροή του αέρα.

Εάν η σόμπα αερίου είναι σταθερά στερεωμένη και το παράθυρο μέσα στον αγωγό εξαερισμού βρίσκεται κοντά - εξαιρετική. Εάν σε μεγάλη απόσταση, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει. Μια εστία αερίου σε εύκαμπτο σωλήνα ή ηλεκτρικό σωλήνα πρέπει να μετακινηθεί πιο κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Λοιπόν, πότε για να γίνει αυτό επιτρέπει τη διευθέτηση των επίπλων κουζίνας. Η χειρότερη επιλογή είναι όταν ο αγωγός εξαερισμού και ο απορροφητήρας βρίσκονται σε απέναντι τοίχους. Είναι επιθυμητό ο σωλήνας εξαερισμού να μην υπερβαίνει τα 3 m.

Αγορά ενός σωλήνα εξαερισμού. Ποιο είναι το μήκος, η διάμετρος και το σχήμα;

Ο σωλήνας αγοράζεται μετά την αγορά του κουκούλα και αφού αποφασιστεί πού να το πάρετε.

 • Μήκος. Και οι πλαστικοί αεραγωγοί και οι αυλακώσεις έχουν διαφορετικά μήκη, οπότε δεν είναι δύσκολο να πάρεις τα απαραίτητα. Εάν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, συντομεύεται: πλαστικό - με κοτσαδόρο, και κυματοειδές - με ψαλίδι. Για να δημιουργήσετε το μέταλλο, χρησιμοποιήστε σκούπα ενισχυμένο με αλουμίνιο.
 • Διάμετρος. Οι οδηγίες εξαγωγής υποδεικνύουν τη διάμετρο που θα πρέπει να έχει ο αγωγός. Αν οι σωλήνες από πλαστικό με την επιθυμητή διάμετρο δεν πωλούνται, τότε χρησιμοποιούνται οι προσαρμογείς για τη σύνδεση. Αξίζει όμως να θυμηθούμε: όταν η διάμετρος του είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της κουκούλας, το φορτίο του κινητήρα αυξάνεται. Αν η αυλάκωση είναι ελαφρώς ευρύτερη, απλώς τραβιέται μαζί από ένα ζυγό.
 • Μορφή. Ο σωλήνας μπορεί να μην συμπίπτει με το άνοιγμα της κουκούλας ή με την οπή εξαερισμού στη φόρμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς με στρογγυλό προς τετράγωνο σχήμα.

Εγκατάσταση αγωγού από πλαστικό

Μιλώντας για την εγκατάσταση, θα έχουμε κατά νου τον πιο κοινό τρόπο εξαερισμού του αγωγού - στον αγωγό εξαγωγής με μία είσοδο.

Για να χτίσετε έναν πλαστικό σωλήνα, χρειάζεστε προσαρμογείς. Σε γενικές γραμμές, οι προσαρμογείς είναι τα στοιχεία για τη σύνδεση σε ευθεία γραμμή (χωρίς περιστροφή), σε ορθή γωνία, για τη σύνδεση του αεραγωγού με την κουκούλα και τη σχάρα αερισμού. Κατά τη σύνδεση των αρμών πρέπει να απομονωθεί, έτσι ώστε ο εξαγόμενος αέρας να μην περάσει στην κουζίνα.

Για τον φυσικό και τον εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι εγκατεστημένη μια σχάρα εξαερισμού στον αεραγωγό. Πρόκειται για μια πλάκα δύο τεμαχίων. Από πάνω υπάρχει ένα στρογγυλό άνοιγμα της εισόδου στον άξονα εξαερισμού με φλάντζα και από κάτω υπάρχει μια σχάρα. Εάν η διάμετρος του αγωγού δεν συμπίπτει με τη διάμετρο της φλάντζας ή εάν ο σωλήνας είναι ορθογώνιος και η φλάντζα έχει κυκλική διατομή - σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς.

Τοποθέτηση κυκλικών κυματοειδών κυματοειδών

Για την κατασκευή ευέλικτου εξαερισμού, οι προσαρμογείς δεν χρειάζονται, επειδή οι αυλακώσεις κάμπτονται και περιστρέφονται σε οποιαδήποτε γωνία. Το Goufra τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας και σφίγγεται με ζυγό. Στη συνέχεια, επεκτείνετε το μέγιστο, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να μην χαλάσει. Το άλλο άκρο εισάγεται στη φλάντζα της σχάρας εξαερισμού, στερεωμένο με ένα σφιγκτήρα. Τα άκρα της αυλακώσεως δεν σφραγίζονται για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή ένας εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να καθαρίζεται από καιρό σε καιρό. Δεύτερον, επειδή κατά τη δουλειά δονείται, γιατί μπορεί να υπάρχουν ρωγμές. Καθ 'όλη την αυλάκωση, κάθε 1-1,5 μ., Στερεώνεται στους σφιγκτήρες έτσι ώστε να μην ταλαντεύεται.

Πώς να κρύψετε τον αεραγωγό

Ο εξαερισμός μπορεί να φαίνεται πολύ δυσκίνητος και να καταστρέφει την κατάσταση στην κουζίνα. Ότι ο σωλήνας ήταν λιγότερο προφανής, κατά κανόνα, βρισκόταν πάνω από ντουλάπια κουζίνας ή κάτω από το ταβάνι. Εάν ο αγωγός είναι πλαστικός, το απλούστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τον βάλετε με τον ήχο των τοίχων ή των επίπλων. Όλα αυτά είναι μισά μέτρα. Για να το αποκρύψετε από τους ξένους, χρειάζεστε υλικά και χρόνο.

 • Εάν ο εξαερισμός δεν διέρχεται από ολόκληρο τον τοίχο, μπορεί να κρυφτεί μέσα σε έναν τοίχο με τρύπες. Λοιπόν, όταν η είσοδος στον αεραγωγό είναι ακριβώς πάνω από την κουκούλα. Ένας τέτοιος άμεσος αγωγός αέρα είναι βολικά κρυμμένος σε διακοσμητικό μεταλλικό κουτί κάτω από το χρώμα της κουκούλας ή του πλαστικού.
 • Όταν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, μπορείτε να φτιάξετε ένα κουτί από την γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία κάτω από την οροφή. Και για να δικαιολογήσει την παρουσία του, διακοσμήστε με διακοσμητικούς λαμπτήρες.
 • Εάν ο εξαερισμός είναι εγκατεστημένος κατά τη διάρκεια της επισκευής, τότε ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί στις δομές μιας οροφής πολλαπλών επιπέδων - ανάρτηση ή τάση.

Τώρα, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες του εξαερισμού για τους σωλήνες κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε τον αγωγό για τις απαιτήσεις σας. Γνωρίζοντας τις αποχρώσεις της επιμέλειας, μπορείτε να τις συλλέξετε μόνοι σας. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να το εμφανίσετε σωστά, μπορείτε να εξασφαλίσετε καλό αερισμό στην κουζίνα.

Σωλήνας εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας: τύποι και χαρακτηριστικά αυτοσυναρμολόγησης

Η κουζίνα δεν είναι μόνο τα αρώματα των μαγειρεμένων τροφίμων, αλλά και πολλή ρύπανση, συμπεριλαμβανομένου του αέρα. Ένας αξιόπιστος βοηθός στον αγώνα για καθαριότητα μπορεί να γίνει μια κουκούλα. Βοηθάει στην απομάκρυνση των καπνών, των προϊόντων καύσης, των μικρότερων σταγονιδίων λίπους - ό, τι αναπνέετε, ο οποίος διευθετείται στα τελικά υλικά, τα οποία χάνουν γρήγορα μια αισθητική εμφάνιση. Αλλά η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα εξαρτάται άμεσα από το πόσο καλά επιλέγεται και εγκαθίσταται ο σωλήνας από την κουκούλα (αγωγός).

Περιεχόμενα

Τύποι αεραγωγών για κουζίνες: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων συστημάτων ↑

Ένας σωλήνας που έχει σχεδιαστεί για την εκτροπή της ροής αέρα μπορεί να είναι πλαστικό ή μέταλλο (αλουμίνιο). Και οι δύο παραλλαγές χρησιμοποιούνται ευρέως σε κατοικημένες περιοχές. Στην περίπτωση αυτή, κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Πλαστικοί αγωγοί για την κουζίνα ↑

Ένας πλαστικός αγωγός είναι ένας άκαμπτος, λείος σωλήνας με ένα τμήμα σε σχήμα κύκλου ή ορθογωνίου.

Πλαστικός σωλήνας εξαερισμού με στρογγυλό τμήμα

Δώστε προσοχή! Ένας σωλήνας με κυκλική διατομή παρέχει μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόδοση από παρόμοια προϊόντα διαφορετικού σχήματος.

Αεραγωγός ορθογωνίου σχήματος

Πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών:

 • Χάρη στην ομαλή επιφάνεια, συσσωρεύουν λίγους ρύπους και είναι εύκολο να πλυθούν.
 • Κατά τη διαδικασία της εκμετάλλευσης κάνουν ελάχιστο θόρυβο.
 • Μπορεί εύκολα να βαφτεί αν είναι απαραίτητο για να μεταμφιεστεί ή να διακοσμήσει.
 • Είναι ισχυρά, ανθεκτικά στην υψηλή υγρασία.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, περιλαμβάνουν υψηλό κόστος και ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης. Αποτελούνται από την ανάγκη επιλογής προσαρμογέων και γωνιακών στοιχείων, την τήρηση της στεγανότητας όλων των συνδέσεων.

Δώστε προσοχή! Τα στεγανοποιητικά χρησιμοποιούνται για την αξιόπιστη απομόνωση των αρμών μεμονωμένων τμημάτων του πλαστικού αγωγού.

Κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού ↑

Ο κυματοειδής αγωγός αέρα (κυματοειδής) είναι συνήθως κατασκευασμένος από ημίσκληρο αλουμίνιο. Εξωτερικά, μοιάζει με ακορντεόν, που μπορεί εύκολα να εκτείνεται σε ορισμένα όρια.

Κυματοειδές αλουμίνιο για κουκούλες κουζίνας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτών των σωλήνων; Υπάρχουν αρκετά από αυτά.

 • Ευκολία εγκατάστασης. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε γωνιακά στοιχεία όταν λυγίζετε τον αγωγό. Τα εξαρτήματα συνδέονται με σφιγκτήρες. Αυτό το σχέδιο είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί και να επανασυναρμολογηθεί.
 • Με μικρή προσπάθεια, οι αυλακώσεις τεντώνονται στο επιθυμητό μήκος, επαναλαμβάνοντας την επιλεγμένη τροχιά του παρεμβύσματος. Έτσι αποφεύγονται αιχμηρές στροφές στο σωλήνα και μειώνεται η αντίσταση μέσα σε αυτό.
 • Μια δημοκρατική τιμή, η οποία μερικές φορές είναι μερικές φορές χαμηλότερη από αυτή των πλαστικών αναλόγων.
 • Έχουν διαφορετικούς τύπους διατομής, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τον αγωγό για την καπνοδόχο και την έξοδο αερισμού στο δωμάτιο.
 • Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση στην κουζίνα με μη τυποποιημένη διαμόρφωση.
 • Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κοπούν με ψαλίδι.
 • Ικανότητα αντοχής σε θερμοκρασίες μέχρι + 250 ° C Για το λόγο αυτό δεν υπόκεινται σε ανάφλεξη και τήξη.

Σφιγκτήρας για τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαερισμού στην κουζίνα

Αλλά ακόμα και αυτοί οι αεραγωγοί, που είναι αξιοθαύματοι με την πρώτη ματιά, έχουν τα μειονεκτήματά τους.

 • Η παρουσία πολυάριθμων πτυχών προκαλεί άφθονη συσσώρευση μολυσματικών ουσιών σε αυτές, δυσκολίες στην απομάκρυνσή τους και αδυναμία ζωγραφικής.
 • Κατά την επανασυναρμολόγηση χρησιμοποιώντας τους ίδιους συνδετήρες, η ακεραιότητα των συνδέσεων μπορεί να παραβιαστεί.
 • Σε πλήρη τέντωμα της αυλάκωσης είναι μάλλον δύσκολο να το διπλώσετε πίσω στο ακορντεόν.
 • Μικρότερη αισθητική εμφάνιση από τους πλαστικούς σωλήνες.

Gofra στο εσωτερικό της κουζίνας

Έτσι, κατά την επιλογή ενός σωλήνα, πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά όχι μόνο όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε είδους, αλλά επίσης να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, να αξιολογήσετε τις οικονομικές δυνατότητές της.

Πώς να υπολογίσετε τη διάμετρο του αγωγού αέρα ↑

Η επιλογή της διαμέτρου του αγωγού ενός αεραγωγού δεν είναι λιγότερο σημαντική από την επιλογή του σχεδιασμού και του υλικού κατασκευής του. Οι εσφαλμένοι υπολογισμοί θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση της λειτουργίας του εξοπλισμού - αύξηση του επιπέδου θορύβου, αύξηση της φόρτισης στα λειτουργικά στοιχεία, μείωση της απόδοσης κλπ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην κουκούλα και δαπανηρές επισκευές.

Πώς καθορίζετε ποια διάμετρο αγωγού για μια κουκούλα κουζίνας που χρειάζεστε; Σε αυτό το τεύχος, να καθοδηγείται από το μέγεθος και το σχήμα της εξόδου εξαερισμού στην κουζίνα και το σωλήνα διακλάδωσης της κουκούλας ίδια. Ο αγωγός αέρα δεν μπορεί να έχει διάμετρο μικρότερη από εκείνη των αγωγών. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να συμπέσουν. Αν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να αγοράσετε ειδικά μεταβατικά στοιχεία ικανά να εξασφαλίσουν μια στενή εφαρμογή του σωλήνα.

Τι διαστάσεις μπορεί να έχει ένας αεραγωγός; Για σχέδια με κυκλική διατομή, η ελάχιστη διάμετρος είναι 80 mm, η μέγιστη τιμή της μπορεί να φθάσει τα 30 mm. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για εσάς, καθώς το βήμα μεγέθους είναι 10 mm. Δηλαδή, 80, 90, 100 mm, κλπ. Τα πιο διαδεδομένα στην καθημερινή ζωή ήταν οι αγωγοί αέρα με διάμετρο 180 και 200 ​​mm.

Αεραγωγοί για κουζίνες διαφόρων διαμέτρων

Σωλήνες με ορθογώνια διατομή παρουσιάζονται σε μικρότερη ποικιλία. Και το εύρος μεγέθους είναι προσανατολισμένο σε κουκούλες οικιακής χρήσης χαμηλής ισχύος. Οι πιο διαστατικές διαστάσεις είναι 50x100 mm και επίσης 80x150 mm. Για την εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών θα χρειαστούν προσαρμογείς, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η μετάβαση από το ένα τμήμα στο άλλο θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της κουκούλας.

Προσαρμογέας από ορθογώνιο σε κυκλικό τμήμα του σωλήνα

Εγκατάσταση σωλήνα εξαερισμού για εκχύλιση: πρακτική ↑
συμβουλές

Η διαδικασία εγκατάστασης ενός τέτοιου σωλήνα είναι η σύνδεση με τη βοήθεια μιας κουκούλας κουζίνας και μιας οπής εξαερισμού στον τοίχο για να αφαιρεθεί ο μολυσμένος αέρας από το δωμάτιο. Και σε αυτό το απλό με την πρώτη ματιά, υπάρχουν πολλά βασικά σημεία.

Πρώτον, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε την κουκούλα και τον αγωγό στην αντίθετη πλευρά του ανοίγματος στον τοίχο ή στην οροφή του αγωγού αερισμού.

Δεύτερον, η τροχιά τοποθέτησης του σωλήνα και το μήκος του είναι σημαντική. Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Και εδώ ο κανόνας είναι ότι όσο μακρύτερος είναι ο αγωγός, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση της κουκούλας. Στους αριθμούς, αυτές οι απώλειες μοιάζουν με αυτό: ένα επιπλέον μετρητή σωλήνα έχει 10% μείωση της απόδοσης.

Επίσης, ο αριθμός των περιστροφών των αγωγών και η γωνία τους είναι σημαντικός. Εάν εγκαταστήσετε μια πλαστική δομή, τότε όλες οι κάμψεις της θα γίνονται με προσαρμογείς σχήματος L, αντίστοιχα, με γωνία 90 μοίρες. Η ίδια τιμή πρέπει να τηρείται κατά την τοποθέτηση της αυλακώσεως.

Η σωστή τοποθέτηση ενός πλαστικού σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα στοιχείο σχήματος L

Αυτό είναι σημαντικό! Ο αγωγός δεν πρέπει να κάμπτεται σε οξεία γωνία. Διαφορετικά, ο κίνδυνος των προβλημάτων με την εκροή αέρα είναι υψηλός, πράγμα που θα οδηγήσει σε υπερφόρτωση της κουκούλας.

Και εδώ, ο κανόνας της απώλειας της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία της κουκούλας. Κάθε κάμψη των 90 μοιρών, αν υπάρχουν περισσότερες από τρεις, απαιτεί απόδοση 5-10%.

Τρίτον, είναι απαραίτητο να φροντίσετε τον φυσικό εξαερισμό στο δωμάτιο. Απλά δεν θα είναι εφικτό εάν ο αγωγός καλύψει πλήρως το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την εγκατάσταση σχάρων με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Πώς λειτουργεί; Υπάρχουν πολλές τρύπες σε αυτό το πλέγμα. Ένας από αυτούς είναι μεγάλος - για να συνδέσετε τον σωλήνα εξαερισμού και μερικά άλλα μικρότερα. Μόλις αποσυνδέσετε την κουκούλα, ανοίγει μια βαλβίδα ελέγχου και ξεκινά η διαδικασία φυσικής κίνησης του αέρα μέσα από αυτά τα ανοίγματα.

Μάσκα εξαερισμού με ανοίγματα για εξαερισμό και φυσικό αερισμό

Πώς να κρύψετε τον σωλήνα από την κουκούλα στην κουζίνα: επιλογές κάλυψης ↑

Ο σωλήνας εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας δεν μπορεί να χωρέσει οργανικά στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να φροντίσετε τη μεταμφίεσή της. Και εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές.

Επιλογή αριθμός 1 - εγκατάσταση διακοσμητικού κουτιού, στο οποίο μπορείτε να κρύψετε όχι μόνο τον αεραγωγό, αλλά και την ίδια την κουκούλα. Πρώτα, δημιουργήστε ένα πλαίσιο μεταλλικών προφίλ. Είναι ασφαλώς στερεωμένο στον τοίχο, και εάν είναι απαραίτητο στερεωμένο στην οροφή. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται γωνίες και βίδες.

Το έτοιμο πλαίσιο καλύπτεται με φύλλα γυψοσανίδας ανθεκτικών στην υγρασία. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι έχετε την ευκαιρία να διακοσμήσετε αυτό το κουτί έτσι ώστε να γίνει ένα αισθητικό και κατάλληλο θέμα στο εσωτερικό της κουζίνας. Ζωγραφική ή επίστρωση γύψου με τον τόνο των τοίχων, ταπετσαρία, γενικά διακοσμητικά στοιχεία - επιλογές μάζας.

Διακοσμητικός αγωγός για καυσαέρια και αεραγωγούς

Αριθμός επιλογής 2 - κάλυψη του αγωγού πίσω από τα πλαστικά πάνελ. Όλα τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με το σχήμα που συζητήθηκε παραπάνω, αλλά αντί των γυψοσανίδων χρησιμοποιούνται πλαστικά πάνελ. Αυτή η λύση είναι σημαντική σε περιπτώσεις όπου η οροφή είναι επενδυμένη από αυτά.

Δώστε προσοχή! Στην πώληση είναι δυνατό να βρείτε τελικά κουτιά σε αυτό το τμήμα του σωλήνα που πηγαίνει απευθείας από την κουκούλα της κουκούλας. Διακρίνονται από την ελαφρότητα, την ποικιλία λύσεων και την αισθητική τους.

Απορροφητήρας με διακοσμητικό κουτί (περίβλημα) σε ένα στυλ

Αριθμός επιλογής 3 - βαφή του σωλήνα εξαερισμού. Αυτή η επιλογή αφορά μόνο την εγκατάσταση μιας πλαστικής δομής.

Αριθμός επιλογής 4 - τοποθέτηση προφυλακτήρα επίπλων. Εάν δεν έχετε αγοράσει ακόμη έπιπλα κουζίνας, τότε σκεφτείτε το γεγονός ότι στο επάνω μέρος είχε ένα λεγόμενο γείσο. Ο σωλήνας ανάμεσα σε αυτό και στην οροφή θα είναι σχεδόν αόρατος.

Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε παρόμοια γάζα για έτοιμο σετ επίπλων.

Ο πλαστικός σωλήνας ουσιαστικά κρύβεται από ένα προστατευτικό κάλυμμα με φωτισμό

Αριθμός επιλογής 5 - κάλυψη του αγωγού στο προεξέχον τμήμα της ψευδοροφής. Αποτελεσματικά, αλλά αν χρειαστεί να φτάσετε στο σωλήνα θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε και να τοποθετήσετε ξανά την οροφή. Όχι χωρίς τη βοήθεια ειδικών που θα πρέπει να πληρώσουν.

Κάλυψη του σωλήνα εξαερισμού σε αναρτημένη δομή

Επιλογή αριθ. 6 - τοποθέτηση του σωλήνα από την κουκούλα μέσα στο περίβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχει μεγάλο ύψος.

Πλαστικό αγωγό στο ντουλάπι της κουζίνας

Αριθμός επιλογής 7 - μη τυποποιημένη λύση:

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή και η εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή μπορεί να γίνει μόνος σας. Το κυριότερο είναι μια προσεκτική και υπεύθυνη προσέγγιση. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, καλέστε τους δασκάλους που έχουν την εμπειρία του σχετικού έργου. Εξάλλου, η ποιότητα της εγκατάστασης του αεραγωγού εξαρτάται από το τι θα αναπνεύσετε στην κουζίνα.

Διαθέτει επιλογή και εγκατάσταση σωλήνων για την εξαγωγή στην κουζίνα

Η κατασκευή αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα στην κατασκευή οποιουδήποτε κτιρίου κατοικιών. Είναι στην πραγματικότητα η ποιότητα και η ασφάλεια ζωής όλων των νοικοκυριών.

Στο γενικό σύστημα εξαερισμού, η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα κουζίνας δεν είναι η τελευταία θέση. Κύριο καθήκον του είναι να απομακρύνει το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι θανατηφόρο για την ανθρώπινη ζωή, από τον ζωτικό χώρο.

Σύνδεση της κουκούλας

Η επιλογή του ίδιου του καλύμματος δεν είναι πρόβλημα. Η κατασκευαστική αγορά προσφέρει πολλές διαφορετικές τροποποιήσεις αυτής της συσκευής με διαφορετικά μεγέθη, χωρητικότητες και τιμές. Αλλά η επιλογή της ίδιας της κουκούλας δεν είναι τόσο σημαντική όσο το ζήτημα της σωστής εγκατάστασής της. Ειδικά αυτό ισχύει για εκείνους τους χώρους όπου η σόμπα είναι εγκατεστημένη μακριά από τον άξονα εξαερισμού.

Εδώ χρειαζόμαστε ένα σωλήνα για να σχεδιάζουμε στην κουζίνα, η σωστή επιλογή και εγκατάσταση του οποίου είναι το κλειδί για την πλήρη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.

Διάταξη και σκοπός του αγωγού

Τα κύρια καθήκοντα του αγωγού είναι η απόσυρση από τις εγκαταστάσεις επιβλαβών ουσιών και δυσάρεστων οσμών, καθώς και την ανανέωση του καθαρού αέρα. Για το σκοπό αυτό, σε πολυώροφα σπίτια τοποθετείται ένας άξονας εξαερισμού, στον οποίο συγκλίνουν τα εκχυλίσματα από τα διαμερίσματα. Σε ιδιωτικές κατοικίες η έξοδος του σωλήνα για τον αερισμό του χώρου διαβίωσης μεταφέρεται μέσω του τείχους στο δρόμο.

Σε σπίτια, το πρόβλημα με τη διευθέτηση του αγωγού προκύπτει σπάνια, αφού η τοποθέτηση των συσκευών κουζίνας, των ειδών υγιεινής κλπ. Συνήθως εγγράφεται στο σχέδιο πριν αρχίσει η κατασκευή. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, παρέχεται το κοντύτερο μονοπάτι από την κουκούλα της κουζίνας στην έξοδο προς το δρόμο.

Το έργο της κουκούλας κουζίνας για να αφαιρέσετε από το δωμάτιο δυσάρεστες οσμές και επιβλαβείς ουσίες

Σε διαμερίσματα, η κατάσταση μπορεί να είναι το αντίθετο. Δεν είναι πάντα εφικτή η τοποθέτηση της πλάκας απευθείας κάτω από τον αγωγό εξαερισμού.

Επομένως, για να εξοπλίσετε τον εξαερισμό ποιότητας, θα χρειαστείτε ένα σωλήνα για να εξαγάγετε στην κουζίνα.

Παρά το γεγονός ότι οι πλαστικοί ή κυματοειδείς σωλήνες συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το τοποθετήσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην είσοδο μέσα στον άξονα. Η απόδοση της συσκευής εξαγωγής είναι αντιστρόφως ανάλογη προς το μήκος του σωλήνα και τον αριθμό των στροφών του.

Κανόνες επιλογής και εγκατάστασης του σωλήνα για την εξαγωγή

Για να αφαιρέσετε την κουκούλα για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να εκπληρώσετε πλήρως τη λειτουργία της, Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένοι κανόνες για τη διευθέτηση του.

Παραμέληση τουλάχιστον ενός από αυτά μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση θορύβου, την παρεμπόδιση του αγωγού αερισμού και, ακόμη και την ταχεία αστοχία του ίδιου του εξοπλισμού.

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η διάμετρος του σωλήνα. Ο εύκαμπτος σωλήνας που συνδέει τη μονάδα εξατμίσεως με τον άξονα εξαερισμού καπνού πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της εξόδου από την ίδια την μονάδα. Εάν ο σωλήνας είναι μικρότερος από το εξάρτημα εξαγωγής, αυτό θα επηρεάσει δυσμενώς τη βατότητα των αερίων, θα δημιουργήσει θόρυβο και θα περιπλέξει σημαντικά την απόδοση του κινητήρα της μονάδας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε κακή απόδοση του συστήματος, αλλά και σε βλάβη του κινητήρα λόγω του υψηλού φορτίου.
 2. Η διατομή του σωλήνα πρέπει να αντιστοιχεί στο σχήμα του εξαρτήματος εξόδου. Εάν το συμπέρασμα από την κουκούλα είναι στρογγυλό, μην το συνδέετε με ένα τετράγωνο σωλήνα. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες κατά τη διέλευση από το περιβάλλον.
 3. Το μήκος του σωλήνα που συνδέει την κουκούλα με τον άξονα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Κάθε πρόσθετο μέτρο του χιτωνίου θα μειώσει την απόδοση του συστήματος κατά 10%.
 4. Κατά την εγκατάσταση του εύκαμπτου σωλήνα εξαερισμού, πρέπει να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών. Κάθε περιστροφή του μανικιού κατά 90 ° μειώνει την ποιότητα του συστήματος κατά 10%.
 5. Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, δεν επιτρέπεται η κάμψη του σωλήνα υπό γωνία μικρότερη από 90 °. Ένα σύστημα με τέτοιες στροφές μπορεί να είναι γενικά ανίκανο, καθώς θα προκαλέσει λανθασμένη κίνηση αέρα και θα δημιουργήσει ένα υπερβολικό φορτίο στον κινητήρα.

Συστάσεις για την εγκατάσταση αγωγών εξαγωγής για κουκούλες κουζίνας

Για να αποφύγετε προβλήματα και παρεξηγήσεις κατά την επιλογή ενός σωλήνα για κουκούλες κουζίνας, είναι καλύτερο να αγοράσετε την κουκούλα και τους σωλήνες στο κιτ.

Σε αυτή την περίπτωση ειδικός σύμβουλος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο βέλτιστο προϊόν, η οποία θα διασφαλίσει την πλήρη και ανθεκτική λειτουργία ολόκληρου του μηχανισμού.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα; (βίντεο)

Τύποι σωλήνων για σχεδίαση

Υπάρχουν δύο τύποι σωλήνων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συχνότερα για τον εξοπλισμό της κουκούλας: πλαστικό και κυματοειδές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δίνεται προτίμηση στους πλαστικούς σωλήνες ομαλού τοιχώματος, αλλά η εγκατάσταση τους δεν είναι πάντοτε δυνατή. Εξετάστε λεπτομερέστερα όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σωλήνων για το σχέδιο.

Πλαστικοί σωλήνες

Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι δημοφιλής στην αγορά προϊόντων εξαερισμού καπνού. Έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Οι πλαστικοί σωλήνες εκπληρώνουν τέλεια τη λειτουργία τους, χάρη στις τέλεια λεπτές εσωτερικές επιφάνειες. Σε αυτά, η ροή περνά απολύτως ελεύθερα, σε αντίθεση με το κυματοειδές αντίστοιχο. Επιπλέον, λόγω της απουσίας οποιασδήποτε ανωμαλίας, το συμπύκνωμα, τα λίπη και άλλες ουσίες δεν αποκαθίστανται στο πλαστικό σωλήνα.
 • οι πλαστικοί αγωγοί εξαγωγής μπορούν να έχουν διαφορετικό μέγεθος και τομή, τόσο στρογγυλά όσο και ορθογώνια, χάρη στα οποία είναι τέλεια τοποθετημένα με οποιοδήποτε σχέδιο.
 • αυτός ο σωλήνας φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστος και ταιριάζει τέλεια σε κάθε εσωτερικό της κουζίνας.
 • οι λεπτές εσωτερικές επιφάνειες συμβάλλουν στην αθόρυβη λειτουργία της κουκούλας και δεν επιτρέπουν την εμφάνιση εξωτερικού θορύβου και ουρανού.

Συνδέστε την κουκούλα με πλαστικό σωλήνα

Τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής για εξαερισμό είναι:

 • υψηλή τιμή σε σύγκριση με την αυλάκωση.
 • όχι την ικανότητα να εκτελεί ομαλές κάμψεις. Οποιαδήποτε στροφή ή κάμψη θα πρέπει να γίνει με εξαρτήματα, τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση της δομής.

Κυματοειδείς σωλήνες

Οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται συνήθως στις περιπτώσεις αυτές, όταν στο δρόμο από την κουκούλα της κουζίνας στον αγωγό εξαερισμού καπνού υπάρχουν πολλά εμπόδια.

Ποια είναι η ευκολία της αυλακώσεως:

 • η κυματοειδής καπνοδόχος για κουζίνα μπορεί να κάμπτεται σε οποιαδήποτε γωνία και να αποκτά οποιοδήποτε σχήμα (ακόμα και στην κόμπους που δεσμεύει). Σας επιτρέπει να δημιουργείτε οποιεσδήποτε στροφές και να παρακάμψετε τυχόν εμπόδια χωρίς να χρησιμοποιείτε πρόσθετους συνδετήρες.
 • Το Gofra περνά με ένα μανίκι, χωρίς κόψιμο και τοποθέτηση, από την κουκούλα μέχρι τον άξονα εξαερισμού.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες από χάλυβα και αλουμίνιο είναι ανθεκτικοί σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τα πλαστικά.
 • οι εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία.
 • η τιμή των προϊόντων αυτών είναι μάλλον δημοκρατική.

Σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα σωλήνα

Με όλα τα πλεονεκτήματά του, υπάρχουν και ελλείψεις:

 • Οι κυματοειδείς τοίχοι περιπλέκουν σημαντικά τη διέλευση αερίων και συμβάλλουν στη διευθέτηση του συμπυκνώματος, του λίπους και άλλων υλικών στο εσωτερικό του σωλήνα.
 • συμβολή στην παραγωγή θορύβου ·
 • δεν φαίνονται αισθητικά ευχάριστα και είναι απίθανο να ταιριάζουν στο θεματικό εσωτερικό σχέδιο.

Το τελευταίο πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εγκαθιστώντας ένα διακοσμητικό κουτί, το οποίο θα σας βοηθήσει να κλείσετε έναν μη αισθητικό σωλήνα.

Τι είδους καμινάδα για το μαγείρεμα στην κουζίνα για να επιλέξετε - τύπους και χαρακτηριστικά

Ο σκοπός του εξαερισμού είναι να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία του αέρα στις κατοικίες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση δυσάρεστων οσμών, σωματιδίων σκόνης και λίπους, παθογόνων βακτηρίων. Ως εκ τούτου, το σύστημα εξαερισμού είναι αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε σύγχρονου σπιτιού. Το κύκλωμα ανταλλαγής αέρα περιλαμβάνει κουκούλα κουζίνας. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού για το σχέδιο, οι ποικιλίες τους και η σωστή εγκατάστασή τους θα περιγραφούν αργότερα.

Λίγα λόγια για τη διάταξη του αεραγωγού

Ο εξαγόμενος αέρας από τις εγκαταστάσεις μπορεί να αφαιρεθεί με αγωγούς αερισμού (που βρίσκονται στα διαμερίσματα) ή απλά έξω, μέσω των οπών εξαερισμού που υπάρχουν στους τοίχους των κτιρίων.

Η κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας μπορεί να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε το κανάλι της κουκούλας να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον τόπο όπου η σόμπα θα αυξηθεί στο μέλλον. Αν πρόκειται για το ίδιο είδος οικιστικών χώρων ενός κτιρίου διαμερισμάτων, συχνά δεν είναι απαραίτητο να υπολογίζετε στη βολική θέση των περασμάτων αερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, η πιο λογική λύση θα είναι η εγκατάσταση ενός σωλήνα για κουκούλες κουζίνας. Αυτό το προϊόν θα συνδέει την έξοδο του καλύμματος που είναι εγκατεστημένη πάνω από τον κλίβανο στον αγωγό αερισμού, καθιστώντας δυνατή τη συνεχή και ερμητική λειτουργία του βρόχου ανταλλαγής αέρα.

Σε γενικές γραμμές, η χρήση ενός τέτοιου σωλήνα μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικό οπουδήποτε σε σχέση με το κανάλι του αερισμού, αλλά παρ 'όλα αυτά συνιστάται δυνατόν να ρυθμίσετε την πλάκα όσο το δυνατόν πλησιέστερα, άλλως απαιτείται να πραγματοποιήσει ένα πλαστικό σωλήνα για απορροφητήρες κουζίνας μεγαλύτερου μήκους, η οποία θα οδηγήσει στην ανάγκη για πρόσθετη στερέωση, κάμψης του αντικειμένου ή της εγκατάστασης περιστροφικά εξαρτήματα (γωνίες). Όλα αυτά μειώνουν την απόδοση του σχεδιαζόμενου κυκλώματος και οδηγούν σε αύξηση του αριθμού θορύβου.

Τύποι σωλήνων εξαγωγής

Οι σωληνώσεις εξαγωγής χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • πλαστικά προϊόντα με λεία επιφάνεια.
 • Κυματοειδή προϊόντα (κατασκευασμένα από ημίσκληρο αλουμίνιο ή πλαστικό).

Χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι δύο τύπων τμημάτων: στρογγυλά και ορθογώνια. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι σωλήνες με ορθογώνια γεωμετρία δεν είναι τόσο εμφανείς όσο παρόμοια προϊόντα κυκλικής διατομής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά και άλλα προϊόντα περνούν πάνω από ερμάρια κουζίνας - πατώματα ή συμβατικά, διότι στην περίπτωση αυτή οι σωλήνες θα είναι αόρατοι.

Για σωστή εγκατάσταση στην κουζίνα ενός πλαστικού σωλήνα για σχεδίαση, θα αγοράσετε επιπλέον τουλάχιστον τρεις προσαρμογείς με τη μορφή γράμματος "G". Επιπλέον, οι προσαρμογείς από την κουκούλα και για τον εξαερισμό (δεδομένης της παρουσίας του κουδουνιού για σχεδίαση). Η εγκατάσταση όλων των τμημάτων του αγωγού πραγματοποιείται με τη χρήση στεγανοποιητικού.

Πλεονεκτήματα των σωλήνων πολυμερούς για κουκούλες κουζίνας:

 • παρέχει τη βέλτιστη μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 • η εσωτερική τους επιφάνεια είναι ομαλή, δεν έχει σχισμές, στις οποίες μπορεί να εγκατασταθεί το λίπος, η σκόνη και άλλοι μολυντές.

Κυματοειδή χαρακτηριστικά σωλήνων

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η επιφάνεια των σωλήνων για σχεδίαση αυτού του είδους καλύπτεται με χαρακτηριστικές πτυχές.

Κατά την τοποθέτηση του αγωγού, ο κυματοειδής σωλήνας πρέπει να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε στερεά σωματίδια στον εισερχόμενο αέρα να καθίστανται στις πτυχές στην εσωτερική επιφάνεια. Επιπλέον, ενώ η συσκευή λειτουργεί, αν υπάρχουν ακόμη και μικρά διαχωριστικά μέσα στους σωλήνες, ο αριθμός θορύβου αυξάνεται σημαντικά. Διαβάστε επίσης: "Πώς χρησιμοποιείται ένας κυματοειδής σωλήνας για τον εξαερισμό, τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και των συσκευών".

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο στην κουζίνα είναι ασφαλισμένοι με ειδικά σφιγκτήρες και σχάρες με εξαρτήματα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του τύπου προϊόντων, μπορούμε να σημειώσουμε την απλότητα του σχεδιασμού του κυκλώματος εξάτμισης και τη δυνατότητα να το κάνουμε χωρίς πρόσθετο περιστροφικό οπλισμό. Μεταξύ άλλων, οι κυματοειδείς σωλήνες κοστίζουν συνήθως λίγο λιγότερο από τους πολυμερείς σωλήνες (διαβάστε επίσης: "Χρησιμοποιώντας κυματοειδές σωλήνα για σχέδιο - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα").

Επιλογή της διαμέτρου και του τύπου των προϊόντων για τον εξοπλισμό της κουκούλας

Η διάμετρος της καλύπτρας σωλήνα εξάτμισης κουζίνα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διατομή της εξόδου της συσκευής? Διαφορετικά, όχι μόνο μείωσε την κατάρτιση απόδοση, αλλά επίσης αυξάνει το επίπεδο θορύβου και λόγω του αυξημένου φορτίου στον κινητήρα υπάρχει κίνδυνος πρόωρης αστοχίας της συσκευής (με περισσότερες λεπτομέρειες: «Πώς να επιλέξετε μια διάμετρο σωλήνες εξαγωγής - χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού ").

Ωστόσο, στην περίπτωση όπου η διατομή του αγωγού αερισμού είναι μικρότερη από την αντίστοιχη τιμή της εξόδου εξαγωγής, η εγκατάσταση ενός σωλήνα μεγαλύτερης διατομής δεν έχει νόημα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε διαδοχική στροφή της εσωτερικής διόδου του αγωγού 90 ° οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας πρόσληψη έως και κατά 10%, και εάν μία οξεία γωνία, υπάρχει μια πιθανότητα λανθασμένης κίνησης του μείγματος των αερίων με αποτέλεσμα την υπέρβαση της επιτρεπόμενο φορτίο για την κουκούλα του κινητήρα.

Με γνώμονα αυτά τα ζητήματα, μην δημιουργείτε υπερβολικά μεγάλο κύκλωμα εξάτμισης με περιττές στροφές και στροφές.

Ανεξάρτητα από τη διάμετρο του σωλήνα κουκούλας, οι βαλβίδες ελέγχου είναι ένα μέσο αποφυγής διείσδυσης στο εξοπλισμένο σύστημα αέρα από τον αγωγό αερισμού.

Οι συσκευές αυτές ταξινομούνται σε:

 1. Αναδιπλωμένο.
 2. Με πλαστικό δίσκο στον άξονα.

Ο άξονας της βαλβίδας είναι τοποθετημένος κάθετα σε σχέση με το δάπεδο. Εάν δεν πληρούται αυτή η συνθήκη, ο δίσκος της συσκευής θα χτυπήσει.

Για να αποφευχθεί η αποτυχία της φυσική ροή αέρα εσωτερικών χώρων, είναι απαραίτητο να καθορίσει το έξοδο αεραγωγό συνδυασμός σχάρα, που έχει ένα άνω σωλήνα, μια αντίστοιχη διάμετρο του σωλήνα για τις κουκούλες κουζίνα, και στο κάτω μέρος - πολλαπλά ανοίγματα για φυσική διαδικασία αερισμού.

Είναι επίσης απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι από την άποψη της απόδοσης, το καλύτερο μήκος του κυκλώματος εξάτμισης είναι μέχρι 3 m. Εάν η τιμή αυτή αυξηθεί για κάθε επόμενο μετρητή, ο συντελεστής θα μειωθεί κατά 5-10%.

Η καλύτερη μορφή του σωλήνα θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως κυκλική, με λεία εσωτερική επιφάνεια, ως έχουσα τη μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση. Επιπλέον, οι έξοδοι εξαερισμού και οι απορροφητήρες είναι επίσης στρογγυλές και η χρήση ορθογωνικών σωλήνων αυξάνει επίσης την αντίσταση του συστήματος, γεγονός που οδηγεί σε υπερφόρτωση του κινητήρα.

Κάλυψη των σωλήνων εξαγωγής

Εκτός από τον απλούστερο τρόπο - για να κάνετε ένα περίγραμμα πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας - υπάρχουν μερικές απλές λύσεις:

 1. Αν εσωτερική κουζίνα έχει προγραμματιστεί ή ήδη εγκαθιστάτε μια ψευδοροφή (γυψοσανίδες, δύο επιπέδων, ένταση), είναι δυνατόν να κρύψει το σωλήνα μεταξύ των στρωμάτων της δομής ή ανώτερο επίπεδο του νέου ανώτατου ορίου (διάβαζε: «Πώς να κρύψει το σωλήνα από την εξάτμιση - καλύπτοντας κόλπα σωλήνα εξαερισμού»).
 2. Εάν δεν αναμένεται επισκευή στο εγγύς μέλλον, μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό πλαστικό κουτί. η ποικιλία των προϊόντων αυτών είναι αρκετά μεγάλη, βοηθητικά στοιχεία, για παράδειγμα, λαμπτήρες, μπορούν να εγκατασταθούν επιπρόσθετα σε αυτά. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να είναι όχι μόνο όμορφη, αλλά και χρήσιμη.
 3. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, εγκατεστημένη στα έπιπλα κουζίνας. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί είτε να αποκρύπτεται εντελώς είτε να επεκτείνεται κατά τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού κλιβάνου.
 4. Η απλούστερη επιλογή, που απαιτεί το μικρότερο επιπλέον κόστος, είναι ο χρωματισμός των κουκούλες σε χρώμα, σε αρμονία με τη σκιά των τοίχων της κουζίνας. Επιπλέον, εάν υπάρχει η επιθυμία να δείξετε φαντασία και πειράματα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον σωλήνα με διάφορους τρόπους, καθιστώντας το ένα ελκυστικό έπιπλο. Ο μόνος περιορισμός - η ακεραιότητα του προϊόντος δεν πρέπει να υποφέρουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σωλήνες για αιμορραγία αέρα αγοράζονται μαζί με την κουκούλα, μπορείτε να βρείτε έτοιμα σύνολα αυτών των προϊόντων.

Βεβαιωθείτε ότι, με προσεκτική επιλογή και προσεκτική τοποθέτηση, το κύκλωμα εξάτμισης θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα αποτύχει.

Πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού για εξαγωγή: οι αποχρώσεις της επιλογής και της εγκατάστασης

Η τοποθέτηση των επικοινωνιών σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Προκειμένου ο εξοπλισμός να λειτουργήσει σωστά και επίσης δεν υπήρχαν αξιώσεις των αρχών ελέγχου, είναι απαραίτητο να γίνει η εγκατάσταση λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες και τους κανόνες, χωρίς να ξεχνάμε το αισθητικό στοιχείο.

Εξετάστε πόσο διαφορετικές είναι οι σωλήνες για το σχέδιο, κατανοήστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και επιλέξτε τις βέλτιστες επιλογές για εγκατάσταση.

Η χρήση αεραγωγών στην καθημερινή ζωή

Οι σωλήνες εξαερισμού με ένα σύνολο στοιχείων σύνδεσης και στερέωσης καλούνται συνήθως αγωγοί αέρα. Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν κυκλοφορία αέρα και είναι εγκατεστημένα σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στη φυσική κίνηση του αέρα ή υπάρχει μια πρόσθετη ανάγκη αερισμού: σε κουζίνες, σε μπάνια, σε τουαλέτες.

Πριν από την έλευση της αγοράς των πλαστικών εξαρτημάτων σωληνώσεων από γαλβανισμένο μέταλλο, που τώρα βρίσκονται συχνά σε εργοστάσια ή σε εταιρίες δημόσιας τροφοδοσίας (η χρήση τους συνδέεται με υψηλές θερμοκρασίες).

Αλλά για χρήση στην καθημερινή ζωή, δηλαδή για την εγκατάσταση αερισμού σε διαμερίσματα και σπίτια, τα πολυμερή προϊόντα είναι πιο κατάλληλα. Έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Έχουν μικρότερο βάρος από τα μεταλλικά, επομένως είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν με τα χέρια τους.
 • οι λείοι τοίχοι έχουν ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα.
 • Είναι ερμητικά, αφού δεν έχουν ραφές.
 • ανθεκτικές στην υψηλή υγρασία, δεν σκουριάζουν.
 • στην αγορά μπορείτε πάντα να βρείτε ένα σύνολο εξαρτημάτων κατάλληλο για διατομή.

Για την πώληση επιτρέπονται προϊόντα που πληρούν τους κανόνες της SNiP και έχουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης, έτσι μπορούμε να μιλάμε για την ασφάλεια των πλαστικών στοιχείων.

Βασικά χαρακτηριστικά των πλαστικών εξαρτημάτων

Οι ιδιότητες των σωλήνων πρέπει να είναι γνωστές για να σχεδιάσουν και να εγκαταστήσουν σωστά ένα σύστημα εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Τα χαρακτηριστικά των στοιχείων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη θέση εγκατάστασης (πάνω από το ανώτατο όριο της γυψοσανίδας, στην ντουλάπα, στη σοφίτα) και από τη γεωμετρία του δωματίου.

Ας εξετάσουμε ποια χαρακτηριστικά γίνονται αποφασιστικά στην επιλογή.

Υλικό αγωγών

Στην πώληση, μπορείτε να βρείτε προϊόντα για τη δημιουργία δομών αερισμού τεσσάρων τύπων υλικών, τα οποία στην καθημερινή ζωή ονομάζονται πλαστικά:

 • χλωριούχο πολυβινύλιο.
 • πολυπροπυλένιο.
 • πολυουρεθάνη;
 • πολυαιθυλένιο.

Φως, φθηνό, εύκολο στην εγκατάσταση PVC αεραγωγούς - το πιο συνηθισμένο υλικό για την κατασκευή δομών αερισμού οικιακής χρήσης. Είναι ισχυρά, σφιχτά, αλλά έχουν ορισμένους περιορισμούς.

Δεν μπορούν να θερμανθούν μέχρι τους 160 ° C, αφού αρχίζουν να απελευθερώνονται επιβλαβείς για όλο το ζωντανό χλώριο και σύμφωνα με τους κανονισμούς, η άνω πλάκα θέρμανσης χωρίς κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία είναι + 120 ° С.

Μειώνοντας τη θερμοκρασία κάτω από + 5 ° C PVC γίνεται εύθραυστο, ως εκ τούτου, για τη στερέωση σε ένα σύστημα εξαερισμού με προσωρινή χώρους διαμονής καλύτερα να επιλέξετε μια άλλη μορφή σωλήνων, για παράδειγμα από πολυαιθυλένιο ή viniuretana.

Πολυπροπυλένιο - εξαιρετική διηλεκτρική, μη υγροσκοπική, έχει υψηλή αντοχή σε επιθετικά χημικά μέσα. Το όριο αντοχής είναι περίπου 4 φορές υψηλότερο από αυτό των προϊόντων πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας.

Το κύριο μειονέκτημα είναι η ευφλεκτότητα, η μέγιστη δυνατή θερμοκρασία είναι + 85 ° C. Ωστόσο, υπάρχει μια πυρίμαχη έκδοση με πρόσθετα επιβραδυντικά φλόγας - PPS.

Πολυουρεθάνη με τα χαρακτηριστικά του μοιάζει με PVC, αλλά αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες - μέχρι + 280 ° C.

HDPE Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας Δεν σπάει με το χρόνο και, σε αντίθεση με το PVC, είναι ευκολότερο να ανέχεται αρνητικές θερμοκρασίες (πραγματικές για κατοικίες με προσωρινή διαμονή). Πιθανή αντοχή στη θερμότητα - μέχρι + 80 ° C, ψύξη - έως -50 ° C. Εύκολο στη χρήση, όπως όλα τα πλαστικά προϊόντα.

Οι σωλήνες πολυπροπυλενίου και πολυαιθυλενίου για τον αερισμό του σπιτιού χρησιμοποιούνται σπάνια, τα κορυφαία προϊόντα του PVC τους.

Τύποι σωλήνων όσον αφορά την ευελιξία

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πλαστικών σωλήνων εξαερισμού για εξαγωγή - άκαμπτες και εύκαμπτες. Μερικές φορές απαιτείται συνδυασμένη επιλογή, αλλά πολύ λιγότερο συχνά. Εάν η κουκούλα είναι τοποθετημένη δίπλα στην οπή, δεν υπάρχει ανάγκη για πολύπλοκο σχεδιασμό.

Κατά την αγορά άκαμπτων στρογγυλών ή ορθογώνιων σωλήνων διατομής, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σύνολο πρόσθετων εξαρτημάτων για να κάνετε στροφές ή σημεία μετάβασης.

Μαζί με άκαμπτες ευθείες σωλήνες, χρησιμοποιούνται αυλακώσεις - εύκαμπτα προϊόντα κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη ή αλουμίνιο, τα οποία επιτρέπουν την τοποθέτηση χωρίς γωνιακά κομμάτια.

Τα κυματοειδή προϊόντα είναι πιο οικονομικά, αλλά χάνουν στο σχεδιασμό. Για να διατηρηθεί η όμορφη εμφάνιση του εσωτερικού χώρου, είναι προτιμότερο να τα μεταμφιέσετε κάτω από αναρτημένες κατασκευές ή να τα εντοπίσετε σε μια "τυφλή" ζώνη - σε ντουλάπια κοντά στον τοίχο.

Ποικιλίες στοιχείων με τη μορφή του τμήματος

Ανάλογα με τη διαμόρφωση του σωλήνα, διακρίνονται οι αγωγοί των ακόλουθων τύπων:

Το σχήμα της εγκάρσιας τομής επηρεάζει σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη μέθοδο στερέωσης. Για παράδειγμα, άμεση στρογγυλών σωλήνων έχουν καλύτερη απόδοση και εξαιρετική μόνωση από θόρυβο, καθώς ο αέρας, που κινείται κατά μήκος λείων τοίχων, πρακτικά δεν συναντά εμπόδια (εκτός από τους γωνιακούς τομείς). Ωστόσο, λόγω του κυλινδρικού σχήματος, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα εγκατάστασης.

Ορθογωνικοί αγωγοί σφιχτά να κολλήσετε σε οποιεσδήποτε επίπεδες επιφάνειες (τοίχοι, οροφή, τοίχοι των ντουλαπιών κουζίνας), οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να τα εγκαταστήσετε. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα - η άνιση κατανομή του αέρα, λόγω του οποίου υπάρχει έντονος θόρυβος.

Επίπεδες αγωγοί - αυτά είναι τα ίδια ορθογώνια, αλλά έχουν μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις του πλάτους και του ύψους του τμήματος (για παράδειγμα, επίπεδες διαδρομές 110 mm x 55 mm). Λόγω της συμπαγής τους, χρησιμοποιούνται συχνά για εγκατάσταση σε περίπτωση έλλειψης ελεύθερου χώρου (για παράδειγμα, πάνω από αναρτημένες κατασκευές ή πάνω από άκρως αναρτημένα ερμάρια).

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος της ενότητας;

Το μέγεθος του τμήματος είναι σημαντικότερο από το σχήμα του, καθώς η απόδοση της εναλλάκτη αέρα στην αίθουσα εξαρτάται από αυτήν την παράμετρο. Υπάρχουν πρότυπα που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων δωματίων και όταν επιλέγετε τα στοιχεία του εξαερισμού, είναι καλύτερα να τα καθοδηγείτε.

Σύμφωνα με το SNIP, ο όγκος εισροής αέρα σε σπίτια και διαμερίσματα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 m 3 / ώρα ανά 1 m 2 χώρου διαβίωσης, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ο όγκος του κυκλοφορούντος αέρα για άτομα μόνιμα στο δωμάτιο είναι 60 m 3 / h, προσωρινά τοποθετημένος στα 20 m 3 / h (αναφορικά με τους τόπους εργασίας, για παράδειγμα, τα γραφεία).

Δεν είναι δυνατόν να κάνετε έναν ακριβή υπολογισμό της διατομής από μόνοι σας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός μηχανικού ή ενός ειδικού προγράμματος για το οποίο θα χρειαστούν τα ακόλουθα δεδομένα:

 • μορφή αεραγωγών ·
 • υλικό για την κατασκευή σωλήνων.
 • εσωτερική αντίσταση.
 • εσωτερική θερμοκρασία.

Υπάρχει ένας τρόπος να καθοριστούν οι διαστάσεις της οπής εξαερισμού για την περιοχή του δωματίου. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, είναι απαραίτητο 5,4 cm² του τμήματος των αεραγωγών, ενώ ο παράγοντας ρύπανσης είναι σημαντικός.

Για ακριβή επιλογή της διατομής σωλήνα, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες που υπολογίζουν τους σύνθετους τύπους με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Από τι αποτελείται ο εξαερισμός;

Για την εγκατάσταση αγωγών απαιτούνται λίγοι σωλήνες, χρειάζονται εξαρτήματα - εξαρτήματα για διάφορους σκοπούς. Εξυπηρετούν για το σφραγισμένο συναρμολόγηση των κατασκευαστικών στοιχείων σε ένα ενιαίο σύστημα, ομαλές μεταβάσεις σωλήνες διαφορετικών διαμέτρων, που συνδέονται με την κουκούλα και αγωγό εξαερισμού, επιτρέπουν να δημιουργήσει γωνίες 90 °.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία είναι η μετάβαση (προσαρμογέας). Είναι απαραίτητο σε δύο περιπτώσεις: όταν είναι απαραίτητο να συνδέσετε σωλήνες διαφόρων διατομών ή αγωγών που διαφέρουν σε μέγεθος.

Χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση δομών σε χώρους σύνθετης γεωμετρίας, μερικές φορές - για ενσωματωμένα θραύσματα σε ερμάρια.

Για να αποφευχθεί το φαινόμενο της αντίστροφης ώσης και ο χρησιμοποιούμενος αέρας δεν επιστρέφει στο δωμάτιο, οι αεραγωγοί είναι εφοδιασμένοι με βαλβίδα ελέγχου.

Πρόκειται για ένα ενσωματωμένο πλαίσιο με μια δυναμική λεπίδα που ανοίγει μόνο προς μία κατεύθυνση - προς την κατεύθυνση της ροής αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η βαλβίδα δεν λειτουργεί ως στοιχείο σύνδεσης, αλλά ως μέρος που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Για να διασφαλιστεί η στεγανοποίηση 100%, είναι απαραίτητο να επιλέξετε εξαρτήματα αυστηρά σύμφωνα με τις διαστάσεις των σωλήνων: για παράδειγμα, για κουτιά 150 * 100 mm, τα γόνατα του καθορισμένου μεγέθους είναι απαραίτητα.

Παραλλαγές εγκατάστασης πλαστικών σωλήνων

Εξετάστε δύο επιλογές για την εγκατάσταση πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό. Διαφέρουν τόσο στον τόπο εγκατάστασης όσο και στην επιλογή των στοιχείων.

Επιλογή # 1. Εγκατάσταση του αγωγού μέσα στο δωμάτιο

Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται πλαστικοί σωλήνες για εξαερισμό στην κουζίνα για να συνδέσετε την κουκούλα και τον εξαερισμό που βρίσκεται στον τοίχο κάτω από την οροφή. Για εύκολη λειτουργία, η εστία πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έξοδο.

Εάν είναι εγκατεστημένο στην αντίθετη πλευρά, είναι καλύτερο να το μετακινήσετε πιο κοντά από το τράβηγμα του αγωγού μέσα από την κουζίνα.

Όσο μικρότερο είναι το συνολικό μήκος των σωλήνων, τόσο το καλύτερο. Εκτιμάται ότι κάθε στροφή ενός σωλήνα με γωνία 90º μειώνει την απόδοση κατά 10% και ένα άλλο, όσο ένα επιπλέον μέτρο, χάνει συστήματα μεγαλύτερα από 3 μέτρα.

Ότι δεν υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με μια πορεία εργασίας, κάνουμε προκαταρκτικούς υπολογισμούς και κάνουμε το σχέδιο με τις οδηγίες των μεγεθών και τις πρόσθετες λεπτομέρειες μιας γραμμής αέρα.

Θα χρειαστείτε:

 • επίπεδο κανάλι για εξαερισμό 204 * 60 (1,5-2 m).
 • οριζόντια γόνατο 204 * 60
 • γόνατο σύνδεσης.
 • η πλάκα είναι τοίχου?
 • στρογγυλό μειωτήρα με προσαρμογέα.
 • Πριονωτή πλαστική μηχανή.
 • γυαλόχαρτο?
 • στεγανωτικό ·
 • εργαλείο σήμανσης.

Προετοιμασία των σωλήνων - από τα πλαστικά κουτιά που κόβουν τα κενά του απαιτούμενου μήκους, καθαρίζουμε τις άκρες. Εάν ο αγωγός αέρα είναι σταθερός στον ελεύθερο χώρο, μπορεί να προετοιμαστεί στο πάτωμα, στερεώνοντας τα στοιχεία σύνδεσης με ένα στεγανοποιητικό.

Εάν ένα μέρος της δομής βρίσκεται στο περίβλημα, πρώτα στερεώστε το (μειωτήρας + κατακόρυφος σωλήνας) και, στη συνέχεια, συνδέστε το στον οριζόντιο σωλήνα με μια γωνιακή κάμψη.

Στο τέλος, συνδέστε το σωλήνα στην οπή σε σχήμα πλάκας με ειδικό εξάρτημα. Για αντοχή, ψήσιμο αρμών με σφραγιστικό, η θέρμανση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Αν χρειαστεί να στερεώσετε τον τοίχο ή την οροφή, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες αυτόματης κοπής. Για το σκοπό αυτό, ειδικά σχεδιασμένα σφιγκτήρες, καλύπτοντας σφιχτά το σωλήνα. Είναι εφοδιασμένα με ελαστικό στεγανοποιητικό και συνδέονται με αγκύλες ή ακίδες. Ορισμένοι σφιγκτήρες είναι σταθεροί με ένα απλό κλικ, το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης.

Επιλέγοντας μια ψευδοροφή ως δομή κάλυψης, προσπαθήστε να εκτελέσετε ποιοτικά το έργο. Πριν από την έναρξη της κατασκευής, ελέγξτε προσεκτικά την αεροστεγανότητα του αεραγωγού - για επισκευή ή αντικατάσταση πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη δομή οροφής από πλαστικά πάνελ ή γυψοσανίδες.

Επιλογή # 2. Θερμομόνωση των σωλήνων στη σοφίτα

Στο διαμέρισμα της πόλης, το σύστημα εξαερισμού μειώνεται στην εγκατάσταση πλαστικών αγωγών που οδηγούν στην οπή στον κοινό άξονα του σπιτιού. Σε ένα συνηθισμένο σπίτι, δεν τελειώνει εκεί, γιατί υπάρχει ένα άλλο τμήμα - από τον θερμαινόμενο χώρο από τη σοφίτα μέχρι το δρόμο.

Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση των σωλήνων από το κρύο (η σοφίτα συχνά δεν θερμαίνεται), παράγουν μόνωση.

Τα καλύτερα υλικά θερμομόνωσης είναι:

 • βασικό μαλλί (υαλοβάμβακας, ορυκτό μαλλί) ·
 • κελύφη πολυμερών υλικών - πολυστυρένιο ή πολυστυρένιο ·
 • διογκωμένο πολυαιθυλένιο.

Ένα παράδειγμα βασάλτη roll μαλλί είναι Rockwool ορυκτοβάμβακα, μη εύφλεκτο και ανθεκτικό στο σχίσιμο, το οποίο έχει ένα ελάχιστο διαπερατότητα αέρα 0,3 mg / m × h × Ρα, ένα ευρύ φάσμα της θερμικής σταθερότητας (από - 180 ° C έως + 500 ° C) υγροσκοπικότητα περίπου 1,5% κατ 'όγκο. Η διάρκεια ζωής είναι 35 χρόνια.

Τα μαλακά ψωμάκια τυλιγμένο γύρω από το σωλήνα με επικάλυψη, καλύπτουν την κορυφή φύλλο ή υλικό στεγών (εάν χρησιμοποιείται χωρίς σφράγιση χαλάκια), εξασφαλίζονται με περιέλιξη ενός επιμεταλλωμένου ταινία ή ένα χαλύβδινο σύρμα.

Το στυροπρίονο και το διογκωμένο πολυστυρένιο μοιάζουν με άκαμπτους σωλήνες, αποτελούμενοι από διάφορα τμήματα. Μερικά από αυτά καλύπτονται με ένα στρώμα φύλλου.

Το πολυστυρένιο έχει πιο χαλαρή δομή, επομένως είναι κατάλληλο για τη μόνωση καμπύλων θραυσμάτων. Λόγω της χαμηλής τιμής προτιμάται από τους οικονομικούς ιδιοκτήτες.

Οι κύριες θέσεις είναι αφρώδες πολυαιθυλένιο PenoFol, πιο ελαστικό από τα αναφερόμενα υλικά. Η μόνωση έχει ελάχιστο πάχος, αλλά δεν επιτρέπει την υγρασία (μία ή δύο πλευρές είναι καλυμμένη με στεγανοποιητικό φύλλο), παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου και διατηρεί τέλεια τη θερμότητα.

Το πάχος της μόνωσης είναι διαφορετικό - από 3 mm έως 10 mm, ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας μέσα σε 0,038-0,051 W / (m * K), απορρόφηση νερού - μέχρι 0,35%. Για την εγκατάσταση αρκεί να κόψετε το υλικό σε κομμάτια του σωστού μεγέθους, αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ και επικολλήστε το πάνω στο κομμάτι του σωλήνα.

Για ευθείες σωλήνες, μεγάλου μήκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κύλινδρο πλήρους πλάτους, χωρίς κοπή.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα σημεία των αρθρώσεων, στην περιοχή εξόδου του αγωγού στην οροφή, στα σημεία επαφής με τους εξωτερικούς τοίχους.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τα ενημερωτικά βίντεο θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους τύπους των πλαστικών σωλήνων και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους εγκατάστασης τους.

Εγκατάσταση πλαστικού κουτιού:

Διαδικασία εγκατάστασης σε κιβώτιο γυψοσανίδας:

Θερμομόνωση των σωλήνων εξαερισμού στο γκαράζ:

Γενικές πληροφορίες για θερμαντήρες:

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση αγωγών από πλαστικό δεν είναι δύσκολη και κατάλληλη για ανεξάρτητη εργασία. Ωστόσο, κατά τη σύνταξη ενός έργου συνιστούμε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που γνωρίζουν τις αποχρώσεις της εγκατάστασης εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής και μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια το μέγεθος των εφαρμοζόμενων στοιχείων.