Γαλβανισμένοι σωλήνες εξαερισμού: διαστάσεις, ταξινόμηση, τιμές, χαρακτηριστικά τοποθεσίας και σύνδεση στοιχείων ανταλλαγής αέρα

Μέχρι σήμερα, οι γαλβανισμένοι σωλήνες εξαερισμού χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση διαφόρων συστημάτων για την παροχή και την αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις. Αυτοί οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε χώρους κατοικίας όσο και σε βιομηχανικά κτίρια. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται μόνο χάλυβας υψηλής ποιότητας με γαλβάνισμα. Ο εξαερισμός αυτού του τύπου είναι πάντα σκληρός. Είναι επίσης κατάλληλο για στέγες, εξαερισμό παταριών, δάπεδα υπογείων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων σωλήνων για εξαερισμό

Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι κατασκευασμένος από φύλλα χάλυβα πάχους 0,5-1 mm. Δεδομένου ότι το μέταλλο είναι επιρρεπές σε σκουριά και διάβρωση, εφαρμόζεται στρώμα ψευδαργύρου. Το πάχος του εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης του προϊόντος καθώς και από τις περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Οι άκαμπτοι γαλβανισμένοι σωλήνες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • είναι εύκολο να συναρμολογηθεί,
 • έχουν ένα μικρό βάρος,
 • αξιόπιστο και ανθεκτικό στη λειτουργία,
 • να αλλάξετε εύκολα τη διαμόρφωση,
 • είναι σε θέση να μεταφέρουν ζεστά ζευγάρια,
 • ανθεκτικό στα οξέα και τις ρητίνες, στη φωτιά,
 • σφιχτά,
 • είναι δυνατή η εγκατάσταση πρόσθετων στοιχείων (πτερύγια, κλπ.).

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα τέτοιων συστημάτων:

 • Εάν υπάρχουν γωνίες ή προεξοχές, δεν μπορείτε να κάνετε μια ομαλή μετάβαση,
 • το μέγιστο πάχος τοιχώματος είναι 0,8 mm,
 • το κόστος των χαλύβδινων σωλήνων είναι υψηλότερο από, για παράδειγμα, πλαστικούς σωλήνες.


Ταξινόμηση γαλβανιζέ σωλήνες: R - πάχους (αυτά εφαρμόζονται σε περιοχές με αυξημένη πυρκαγιάς και κίνδυνο έκρηξης, με μια πίεση 1,4 kPa, είναι πλήρως σφραγισμένο) Ν - κανονικό (που χρησιμοποιούνται σε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές).

Η επόμενη παράμετρος με την οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ο σωλήνας είναι το σχήμα εγκάρσιας διατομής. Μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο.

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες εγκαθίστανται ευκολότερα, φθηνότερα και ο αέρας κυκλοφορεί πιο γρήγορα μέσα από αυτά.
 • Ο εξαερισμός του τετραγωνικού τμήματος είναι ισχυρότερος, αλλά πιο δύσκολος στην εγκατάσταση και είναι κατώτερος από τον στρογγυλό από την άποψη της ταχύτητας κυκλοφορίας του αέρα.

Τύποι και μεγέθη: χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων γαλβανισμένων σωλήνων

Σπειροειδής πληγή

Προκειμένου να επιτευχθεί ένας σπειροειδής σωλήνας, η γαλβανισμένη λωρίδα χάλυβα πλάτους 137 mm περιστρέφεται στο μηχάνημα με σπείρα και οι άκρες στερεώνονται με μανδάλωση. Τέτοιοι σωλήνες είναι πολύ ισχυροί (κλάση II), για πρόσθετη στεγανοποίηση οι ραφές αντιμετωπίζονται με σιλικόνη. Τα κομμάτια του σωλήνα συνδέονται μεταξύ τους με διάφορες συνδέσεις: θηλές ή φλάντζες.

Θετικά χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων σωλήνων με σπειροειδή επένδυση:

 1. Ελαφριά και απλή συναρμολόγηση της δομής.
 2. Ανθεκτικότητα και αξιοπιστία κατά τη λειτουργία.
 3. Οικονομικό λόγω της μείωσης των διαμορφωμένων εξαρτημάτων.
 4. Αθόρυβη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Με διαφορετικές διαμέτρους σωλήνων χρησιμοποιείται χάλυβας διαφορετικού πάχους.

 • Για σωλήνες διατομής 150-355 mm, λαμβάνεται χάλυβας 0,55 mm.
 • Για σωλήνες διατομής 400-800 mm - χάλυβας 0,7 mm.
 • Για σωλήνες διατομής 900-1250 mm - χάλυβας 1 mm.

Στην πώληση, υπάρχουν συνήθως κομμάτια σωλήνων των 3m και 6m, αλλά, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, οι σωλήνες μπορούν να έχουν διαφορετικό μήκος. Είναι επίσης δυνατό να ενισχυθούν οι σωλήνες με επιπλέον νευρώσεις. Η τιμή παραγωγής - για 1 τρέχον μέτρο από 114 ρούβλια. έως 5000 ρούβλια. Το κόστος εξαρτάται από το πάχος του χάλυβα, το ψευδάργυρο, την ακαμψία και άλλες παραμέτρους.

Ευθεία στρογγυλή


Οι στρογγυλοί σωληνωτοί σωλήνες συνδέονται με θηλές κατά τη συναρμολόγηση, υφίστανται επεξεργασία με ειδικό σφραγιστικό, η στερέωση γίνεται με πριτσίνια ή βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Η παραγωγή σωλήνων γίνεται με ειδικό εξοπλισμό ή χειροκίνητα, όταν είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένας σωλήνας μη τυπικών διαστάσεων. Εάν τα συγκρίνουμε με ορθογώνια κανάλια, έχουν μικρότερο βάρος και υψηλότερη απόδοση. Ως εκ τούτου, θεωρούνται πιο οικονομικά.

Χαρακτηριστικά του ευθύγραμμου σωλήνα:

 • έχουν τη μεγαλύτερη ταχύτητα διέλευσης του αέρα,
 • ήσυχη κίνηση του αέρα μέσα στο σωλήνα,
 • Απλότητα εγκατάστασης σε σύγκριση με ορθογώνια,
 • Προσιτή τιμή.

Για τους ανθεκτικούς σωλήνες χρησιμοποιείται ο ίδιος χάλυβας (σε πάχος και ποιότητα), όπως για το σπειροειδές. Το κατά προσέγγιση κόστος αυτών των σωλήνων είναι από 210 ρούβλια. μέχρι 2900 ρούβλια. για 1 τρέχον μετρητή.

Ορθογώνιο


Οι ορθογώνιοι σωλήνες εξαερισμού κατασκευάζονται επίσης από χάλυβα πάχους 0,55-1 mm. Το πάχος του φύλλου χάλυβα θα εξαρτάται από τη διάμετρο του τμήματος του σωλήνα. Οι ορθογώνιοι αγωγοί χρησιμοποιούνται συχνά στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής, τέτοιοι σωλήνες μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι.

Η κατασκευή ορθογωνικών σωλήνων αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Το χαλύβδινο φύλλο είναι λυγισμένο για να σχηματίζει ενισχυτικά πάνω του.
 2. Ο σωλήνας λαμβάνεται με ανοιχτή διαμήκη κλειδαριά. Για να το κλείσετε, χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή, όπου κλειδώνει η κλειδαριά, δημιουργείται μια πτυχή, είναι κλειστή και τυλιγμένη.
 3. Στην άκρη του σωλήνα έχει τοποθετηθεί μια φλάντζα στήριξης ελαστικού και έχει τοποθετηθεί μια γωνία. Η φλάντζα μπορεί να είναι χάλυβας ή καθόλου διαθέσιμη. Η άκρη συνδέεται με σιλικόνη για ερμητική σφράγιση.

Παρόλο που οι ορθογώνιοι αεραγωγοί είναι κατάλληλοι για οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν από τους στρογγυλεμένους, η ικανότητά τους να μεταφέρουν αέρα λιγότερο από τους στρογγυλούς σωλήνες. Ο εξαερισμός αυτού του τύπου πρέπει να καθαρίζεται πιο συχνά και να ελέγχεται η εσωτερική επικάλυψη.

Σύμφωνα με την τάξη στεγανότητας, οι ορθογώνιοι σωλήνες μπορούν να είναι κατηγορίας Ρ (στην οποία η ραφή σύνδεσης υφίσταται επιπρόσθετη επεξεργασία με σφραγιστικό) και την κλάση H (επιτρέπεται εδώ μια μικρή αναρρόφηση αέρα). Η άρθρωση είναι σφραγισμένη ερμητικά εάν η ραφή είναι σφραγισμένη.

Οι σωλήνες ορθογώνιας διατομής είναι πολύ αξιόπιστοι κατά τη λειτουργία, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αντέχουν στη διάβρωση. Τυπικό μήκος τεμαχίων ορθογώνιων σωλήνων - 1,25 μ. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε μήκη από 1 μ έως 2,5 μ. Το κόστος 1,25 μέτρων είναι από 420 ρούβλια. μέχρι 2500 ρούβλια.

Σωλήνες γαλβανισμένες σε σχήμα


Το σύστημα αερισμού δεν μπορεί να είναι μόνο ευθεία, έχει διάφορες περιστροφές, κλαδιά, μεταβάσεις. Για τη σύνδεση των σωλήνων σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται διαμορφωμένα μέρη. Μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα. Για τους αεραγωγούς συγκεκριμένου τμήματος (στρογγυλό ή τετράγωνο), χρησιμοποιούνται συνδέσεις του ίδιου σχήματος.

Ο κατάλογος των διαμορφωμένων προϊόντων περιλαμβάνει:

 • tees,
 • διασταυρώσεις,
 • προσαρμογείς,
 • ελαστικά,
 • γραβάτα,
 • γωνίες,
 • πρίζες.

Ένα από τα σημάδια της σωστής συναρμολόγησης του συνόλου του συστήματος εξαερισμού είναι η σύμπτωση του αριθμού των τμημάτων σωλήνων με τον αριθμό των διαμορφωμένων στοιχείων. Αλλά μερικές φορές, κατά την εγκατάσταση διακλαδισμένων συστημάτων, τα κομμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερο.

Για να χτίσετε, χρειάζεστε την ακόλουθη ομάδα στοιχείων:

 • στροφές από τις γωνίες 45 και 90 μοίρες,
 • tee,
 • ένα σύνολο θηλών,
 • προσαρμογέα μεταξύ αγωγού και εξάτμισης,
 • ενδιάμεσο προσαρμογέα (εάν συνδέονται σωλήνες διαφορετικής διατομής).

Συνιστάται να αγοράσετε τα διαμορφωμένα στοιχεία στον ίδιο χώρο με τους σωλήνες, ώστε να ταιριάζουν με την ποιότητα. Τα απαραίτητα έγγραφα για το προϊόν και η εγγύηση για αυτό πρέπει απαραίτητα να προέρχονται από τον προμηθευτή. Το κατά προσέγγιση κόστος αυτών των προϊόντων κυμαίνεται από 80 ρούβλια. μέχρι 2200 ρούβλια.

Ποιο τμήμα είναι καλύτερο;

Όλα εξαρτώνται από το δωμάτιο και τον τρόπο χρήσης των σωλήνων. Εάν συγκρίνουμε στρογγυλά και τετράγωνα σωληνάρια, τότε τα τετράγωνα είναι πιο πρακτικά. Είναι πιο δυνατά και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερο αέρα. Στη βιομηχανία είναι καλύτερο να τεθούν ορθογώνια αγωγοί αέρα, αφού είναι πολύ μεγάλοι σε μέγεθος. Θα πρέπει να καθαριστούν και σε τετραγωνικό άτομο θα είναι ευκολότερο να γίνει αυτό.

Οι στρογγυλοί σωλήνες εξαερισμού δημιουργούν λιγότερο θόρυβο, έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα αέρα. Εάν ο αγωγός διέρχεται αέρα με κάποιες ακαθαρσίες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια κυκλική διατομή, τότε τα σκουπίδια δεν θα φράξουν στις γωνίες και τις αρθρώσεις. Οι στρογγυλοί σωλήνες είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν και λίγο φθηνότεροι.

Στεγανοποίηση και σύνδεση γαλβανισμένων σωλήνων εξαερισμού

 1. Το σχέδιο για τον τρόπο τοποθέτησης του αγωγού, όπου θα εντοπιστούν στροφές, κλαδιά, πτυχώσεις, γίνεται πριν από την εγκατάσταση.
 2. Το σχέδιο είναι συναρμολογημένο. Η στερέωση των σωλήνων εξαερισμού γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν κάτω από το βάρος τους. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των συνδετήρων είναι 3 μέτρα.
 3. Τοποθετήστε το σωλήνα στους τοίχους, στην οροφή ή σε ειδικά στηρίγματα.
 4. Οι τετράγωνοι σωλήνες στερεώνονται με τη βοήθεια προφίλ και φουρκέτας, στρογγυλά - από φουρκέτα και κολάρο.
 5. Εάν η διάμετρος των σωλήνων είναι πολύ μεγάλη, τοποθετούνται στα προφίλ με τη μορφή γράμματος Z ή L. Για να αποφευχθεί η δόνηση των σωλήνων, τοποθετούνται επιπρόσθετα ελαστικά μαξιλάρια.
 6. Ο εξωτερικός αερισμός πρέπει να είναι καλά στερεωμένος και μονωμένος. Διαφορετικά, σε περίπτωση βλάβης στη στρώση ψευδαργύρου, η σκουριά και ο εξαερισμός είναι αναπόφευκτα.

Απαιτήσεις SNiP

Όλα τα συστήματα εξαερισμού εγκαθίστανται και εγκαθίστανται σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP.

Αν ο εξαερισμός γίνει με το κτίριο, οι σωλήνες στοιβάζονται στα στροβοσκόπια. Σύμφωνα με το SNiP, οι σωλήνες εξαερισμού δεν πρέπει να περνούν κοντά στα κανάλια καυσίμων ουσιών, αερίου. Η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.

Όλοι οι αεραγωγοί πρέπει να υποστηρίζονται καλά, να έχουν υποστηρίγματα, να εξαλείφονται οι εκτροπές. Οι σωληνώσεις δεν πρέπει να έχουν άλλες οπές εκτός από αυτές που παρέχονται από το κύκλωμα.

Θέση και σύνδεση καναλιών αεραγωγών

Από όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση του εξαερισμού η δυσκολότερη είναι η εγκατάσταση αεραγωγών. Καθήκοντα εξαερισμού:

 • εξασφαλίστε καθαρό αέρα,
 • αφαιρέστε τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις,
 • διατηρήστε την απαραίτητη υγρασία.

Αν χρειάζεστε εξαερισμό, τότε γίνεται ένας αγωγός αέρα. Αν η τροφοδοσία και η εξάτμιση, τότε δύο: ένας-ένας καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, από την άλλη - ο αέρας με ακαθαρσίες αφαιρείται.

Γενικές απαιτήσεις εγκατάστασης:

 1. Απουσία χαλάρωσης.
 2. Γείωση.
 3. Σε μέρη όπως δάπεδα υπογείων, κελάρια, προϊόντα σκυροδέματος, σημεία επαφής με το έδαφος, εγκαθίσταται μόνο άκαμπτος αερισμός.

 • Μέσω των τοίχων ο αγωγός αέρα περνάει μόνο σε ειδικούς προσαρμογείς.
 • Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη ότι κατά την εργασία του εξαερισμού ο εξερχόμενος αέρας είναι στριμωμένος από μια σπείρα.
 • Σε περίπτωση ζημιάς, η αντικατάσταση των σωλήνων είναι υποχρεωτική.

 • Κατά την εγκατάσταση είναι καλύτερο να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Εάν εξακολουθούν να χρειάζονται, γίνονται με φλάντζα ή επένδυση με επίδεσμο.

  Κόστος

  Το κόστος των ορθογωνικών αγωγών ανά 1 τ.μ.

  Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι

  Αεραγωγοί κυκλικού τμήματος, κατασκευασμένοι από χάλυβα με γαλβανισμένη επίστρωση, χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε κτίρια κατοικιών. Με τη βοήθειά τους, δημιουργείται ένα σύστημα εξαερισμού.

  Για να αγοράσετε αγωγοί γύρω από τον αέρα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Κάντε μια παραγγελία με ένα κλικ μετά την επιλογή του απαιτούμενου προϊόντος. Η υψηλή ποιότητα του γαλβανισμένου χάλυβα δεν υπόκειται σε αμφιβολίες.

  Διακριτικά χαρακτηριστικά των στρογγυλών αγωγών

  Τα προϊόντα αυτά έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • ελάχιστες απώλειες αέρα κατά τη μεταφορά.
  • την παρουσία μόνο μιας συγκολλημένης ραφής στη δομή ·
  • απλότητα λειτουργίας
  • Ευκολία εγκατάστασης.

  Οι κορυφαίοι ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν πλήρη σειρά προϊόντων για την εγκατάσταση αγωγών με κυκλική διατομή. Κατασκευάζονται τα εξαρτήματα κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Δεν εκτίθεται σε διάβρωση, ο εξοπλισμός που βασίζεται σε αυτό χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξαιρούνται επίσης μηχανικές βλάβες λόγω της υψηλής αντοχής του χάλυβα.

  Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε:

  • σωλήνες διαφόρων διαμέτρων.
  • βρύσες 45 και 90 μοίρες.
  • δόντια, σταυροί, συνδέσεις.
  • ομπρέλες, ομπρέλες, εκτροπείς,
  • μια πύλη, φλάντζες, θρόμβους.

  Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αγοράσετε συνδετήρες. Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να μειώσετε το βάρος ολόκληρης της δομής του γαλβανισμένου χάλυβα, οπότε το σύστημα σταθεροποιείται σταθερά. Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι είναι σε ζήτηση μεταξύ των πελατών χονδρικής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται συχνά σε εγκαταστάσεις παραγωγής, όπου απαιτείται εξαερισμός μεγάλης χωρητικότητας και εξαερισμός.

  Στη διαδρομή ροής αέρα στον κυκλικό αγωγό δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια, επομένως το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό του συστήματος είναι ασήμαντο. Η συνεχής λειτουργία του εξαερισμού δεν παρεμβαίνει, αποσπά την προσοχή.

  Αγοράζοντας έναν κυκλικό αγωγό, άλλα στοιχεία του συστήματος

  Η Vent Center Company είναι ο κορυφαίος προμηθευτής εξοπλισμού για την προμήθεια, την εξάτμιση και τον εξαερισμό των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστών. Τα καταστήματα της βρίσκονται στη Μόσχα και στην περιοχή. Υπάρχει επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου οι κάτοικοι των περιοχών μπορούν να αγοράσουν τα αγαθά που χρειάζονται.

  Εάν το απαιτούμενο όνομα είναι διαθέσιμο, η παράδοση γίνεται με το συντομότερο δυνατό χρόνο. Η ποικιλία των προϊόντων, οι ποικιλίες των στρογγυλών αγωγών αέρα ανανεώνονται συνεχώς. Οι υπάλληλοι του ηλεκτρονικού καταστήματος συμβουλεύουν τους πελάτες τηλεφωνικά, ώστε να μπορούν να κάνουν μια συνειδητή επιλογή. Ο άνετος τρόπος πληρωμής και παράδοσης σάς επιτρέπει να κάνετε ακόμη πιο κερδοφόρες παραγγελίες. Το κατάστημα διατηρεί περιοδικά προσφορές.

  Στρογγυλοί αγωγοί

  Στη σειρά των μεταλλικών αγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα είναι η πρώτη στη δημοτικότητα. Αυτό οφείλεται στις υψηλές χρηστικές ιδιότητές τους, και συγκεκριμένα:

  • αντοχή και αντίσταση σε εξωτερικές επιδράσεις, οι οποίες αποτελούν την αιτία μακροχρόνιας λειτουργίας και αντοχής στη διάβρωση.
  • ελαφρύ βάρος, το οποίο διευκολύνει την εγκατάσταση.
  • δημοκρατικές τιμές.

  Αυτοί οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο χάλυβα που προσφέρει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα Vent-Style.ru με τη βοήθεια του οποίου είναι δυνατή η εγκατάσταση εξαερισμού σε κτίρια οποιουδήποτε τύπου και για οποιονδήποτε σκοπό.

  Ταξινόμηση αεραγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα

  Στην διατομή οι αγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα χωρίζονται σε ορθογώνια και στρογγυλά. Τα τελευταία με τη σειρά τους χωρίζονται σε:

  • που είναι κατασκευασμένα απευθείας από το φύλλο και έχουν αυξημένη αντοχή στις εξωτερικές επιδράσεις.
  • σπειροειδής περιέλιξη. Είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένη ταινία με συστροφή, η οποία είναι ο λόγος της αυξημένης αντοχής του αγωγού και της ακαμψίας.

  Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα συνδέονται με μέθοδο φλάντζας και κύλισης. Το γεωμετρικό σχήμα τους σάς επιτρέπει να σώσετε τον όγκο του δωματίου και να τα κάνετε αόρατα στο εσωτερικό.

  Γαλβανισμένοι αεραγωγοί

  Αεραγωγός ορθογώνιος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 1000х500 (0,5 m)

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 1000х500 (1μ)

  Αεραγωγός ορθογώνιος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ατσάλι 100x100 1000mm

  Αεραγωγός ορθογώνιος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ατσάλι 100x100 500mm

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ατσάλι 150x100 (1000mm)

  Ορθογωνικός αγωγός από γαλβανισμένο ατσάλι 150x100 (500mm)

  Ορθογωνικός αγωγός από γαλβανισμένο χάλυβα 200x100

  Αεραγωγός ορθογώνιος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 200x100 (500mm)

  Αεραγωγός ορθογώνιος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 200x200

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ατσάλι 300x150

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ατσάλι 300x150

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 300x200

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 300x200

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ατσάλι 300x300

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ατσάλι 300x300

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 400x200

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 400x200

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 400x300

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 400x300

  Αεραγωγός ορθογώνιος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 400х400

  Αεραγωγός ορθογώνιος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 400х400

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 500x250

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 500x250

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 500x300

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 500x300

  Ορθογωνικός αγωγός αέρα από γαλβανισμένο χάλυβα 600х300

  Ορθογωνικός αγωγός αέρα από γαλβανισμένο χάλυβα 600х300

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 600х350

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 600х350

  Ορθογωνικός αγωγός αέρα κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 700х400

  Ορθογωνικός αγωγός αέρα κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 700х400

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 800x500

  Ορθογωνικός αγωγός κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα 800x500

  γαλβανισμένο σωλήνα 160f

  γαλβανισμένο σωλήνα 100

  γαλβανισμένο σωλήνα 110f

  Γαλβανισμένοι αεραγωγοί: αξιοπιστία και ανθεκτικότητα

  Για να λειτουργήσει ομαλά το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσέξετε την κατάλληλη επιλογή των εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αεραγωγών. Για την ορθή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο ο εξοπλισμός να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Αξιοπιστία.
  • Στερεότητα.
  • Ανθεκτικότητα υλικών.
  • Υψηλό επίπεδο μόνωσης.

  Όλες αυτές οι παράμετροι αντιστοιχούν στους αεραγωγούς που είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο χάλυβα. Αυτό το υλικό αντέχει σε υψηλά φορτία και επιτρέπει το σύστημα να χρησιμοποιείται ακόμη και σε ειδικές συνθήκες παραγωγής.

  Πώς να επιλέξετε έναν αεραγωγό γαλβανισμένο;

  Πολλοί αγοραστές αναρωτιούνται: γιατί χρειαζόμαστε γαλβανισμένους αεραγωγούς, όταν υπάρχει ένα φθηνότερο πλαστικό ανάλογο; Σημειώστε ότι και τα δύο αυτά υλικά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Ωστόσο, τα συστήματα που κατασκευάζονται από γαλβανισμένο χάλυβα διακρίνονται από τέτοιες παραμέτρους:

  1. Είναι πιο ανθεκτικά στις μηχανικές επιρροές.
  2. Κατάλληλο για παραγωγή μεγάλης κλίμακας, όπου επιβάλλονται αυστηρότερες απαιτήσεις στο σύστημα εξαερισμού.
  3. Το γαλβανισμένο μέταλλο είναι ανθεκτικό στις χημικές ουσίες, όπως τα αλκάλια ή τα οξέα.
  4. Η επίστρωση ψευδαργύρου παρέχει ισχυρές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στην υγρασία.

  Ψώνια στο κατάστημά μας - δεν υπάρχει πρόβλημα!

  Στην ιστοσελίδα μας υπάρχει ένα ευρύ φάσμα όχι μόνο εξοπλισμού για τον εξαερισμό και τη θέρμανση, αλλά και αξεσουάρ, στοιχεία στερέωσης, μπαστούνια, δαχτυλίδια και άλλα αναντικατάστατα μέρη.

  Προσπαθούμε να κάνουμε τις αγορές στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσες, έτσι ώστε να καθιερώσουμε δημοκρατικές τιμές για εξοπλισμό και εξαρτήματα. Για να αγοράσετε γαλβανισμένους αεραγωγούς και άλλα προϊόντα, απλά πρέπει να δώσετε μια παραγγελία μαζί μας στην περιοχή. Για να σας φέρουμε άνετα, οι σύμβουλοί μας είναι πάντα σε ετοιμότητα: θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια επιλογή, να σας ενημερώσουμε για τα πλεονεκτήματα αυτού του μοντέλου και να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια αγορά.

  Τα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα παραδίδονται κατόπιν παραγγελίας και με προπληρωμή.

  Για συνεργασία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους [email protected]

  Μόσχα, λεωφόρος Tikhoretsky, 1, p.2a, TC "Πεδίο Lublin", περίπτερο Β 110
  Reutov, Μόσχα-Ν. Νέβγκοροντ, v.19, TC "Vladimirsky Trakt", Hangar 12

  Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Τα cookies χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της χρηστικότητας του site, καθώς και για διαφημιστικούς και αναλυτικούς σκοπούς. Συνεχίζοντας τη χρήση του ιστότοπου, συμφωνείτε με τη Συμφωνία σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

  Κοινοποίηση της συμφωνίας επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

  Η παρούσα ανακοίνωση απορρήτου περιγράφει την προσέγγισή μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στη συλλογή, χρήση και η αποκάλυψη των πληροφοριών σας μέσα από το site //vent-trub.ru, προϊόντα, υπηρεσίες online, λογισμικό, εφαρμογές, εργαλεία, και άλλες υπηρεσίες και λειτουργίες που παρέχουμε, και να δώσει στην ιστοσελίδα μας.

  Συμφωνώντας με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας δώσει μια πλήρως ολοκληρωμένη συμφωνία, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ομοσπονδιακού νόμου της 27 Ιούλη, 2006 № 152-FZ «για τα προσωπικά δεδομένα» στην αυτοματοποιημένη και χωρίς τη χρήση της αυτοματοποίησης, διαχείρισης και χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων, όπως καθώς και την εγγύηση της αξιοπιστίας των παρεχόμενων προσωπικών δεδομένων.

  Συμφωνώντας με την Πολιτική Απορρήτου, γνωρίζετε ότι αυτή η Πολιτική ισχύει αποκλειστικά για τον ιστότοπο Vent-Trub. Η διαχείριση του ιστότοπου δεν ελέγχει και δεν φέρει ευθύνη για τις τοποθεσίες τρίτων μερών στις οποίες ο Χρήστης μπορεί να κάνει κλικ στους συνδέσμους που είναι διαθέσιμοι στην Ιστοσελίδα.

  Τα προσωπικά σας δεδομένα - σημαίνει κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε σας και ότι σας παρέχουμε τον εαυτό τους κατά την εγγραφή (δημιουργία λογαριασμού) ή μέσω της χρήσης των Υπηρεσιών, καθώς και τα δεδομένα μεταφέρονται αυτόματα στην υπηρεσία κατά τη διάρκεια της χρήσης τους με τη βοήθεια του λογισμικού της συσκευής σας συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, πληροφορίες από το cookie, πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης (ή άλλο πρόγραμμα μέσω του οποίου παρέχεται πρόσβαση στις υπηρεσίες), χρόνο πρόσβασης, διεύθυνση της σελίδας που ζητήθηκε.

  Εγγυόμαστε την ασφάλεια του απορρήτου των προσωπικών σας πληροφοριών εκτός και αν παρέχουν εθελοντικά πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό τους για την πρόσβαση του κοινού στο κοινό κατά τη χρήση μεμονωμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των τρίτων (π.χ. Facebook, Twitter, Vkontakte, κλπ).

  Τα προσωπικά σας στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εμάς αποκλειστικά για τους σκοπούς:

  • Η ταυτότητά σας και η πρόσβαση στους εξατομικευμένους πόρους του Δικτυακού Τόπου.
  • Δημιουργία σχολίων από εσάς, αποστολή ειδοποιήσεων, αιτήσεις σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου, υπηρεσίες απόδοσης, επεξεργασία αιτημάτων και εφαρμογών από εσάς.
  • Παροχή αποτελεσματικής υποστήριξης πελατών και τεχνικής υποστήριξης σε περίπτωση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση του Δικτυακού Τόπου.
  • Παρέχοντας ενημερώσεις προϊόντων, ειδικές προωθητικές προσφορές, πληροφορίες τιμών, ενημερωτικά δελτία και άλλες πληροφορίες για λογαριασμό της Vent-Trub με τη συγκατάθεσή σας.
  • Διεξάγετε διαφημιστικές δραστηριότητες με τη συγκατάθεσή σας.
  • Παροχή πρόσβασης στους ιστότοπους ή τις υπηρεσίες των συνεργατών Vent-Trub με σκοπό την απόκτηση προϊόντων, ενημερώσεων και υπηρεσιών.
  • Διεξαγωγή στατιστικής και άλλης έρευνας, καθώς και συλλογή γενικών πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις στους ιστότοπους για βελτιστοποίηση περιεχομένου.

  Συμφωνώντας με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμφωνείτε ότι η διοίκηση του δικτυακού τόπου έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, ιδίως, οι αντισυμβαλλόμενοι της, υπηρεσίες ταχυμεταφοράς, οι οργανώσεις των ταχυδρομικών υπηρεσιών, φορείς τηλεπικοινωνιών για την παροχή υπηρεσιών σε εσάς.

  Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν επίσης να μεταφερθούν στα εξουσιοδοτημένα κυβερνητικά όργανα της Ρωσικής Ομοσπονδίας μόνο για τους λόγους και με τον τρόπο που ορίζει η νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

  Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, καταστροφή, αλλαγή, κλείδωμα, αντιγραφή, διανομή, και άλλες παράνομες ενέργειες τρίτων.

  Έχετε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση αλλαγής στα προσωπικά σας δεδομένα, να συμπληρώσετε τις πληροφορίες που μας παρέχετε, τις οποίες αναλαμβάνουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

  Δεσμευόμαστε να εφαρμόσει το κλείδωμα / διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που αφορούν σε σας μετά τη θεραπεία σας ή το χειρισμό νόμιμο εκπρόσωπο ή το εξουσιοδοτημένο όργανο για την προστασία των δικαιωμάτων των υποκειμένων των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την περίοδο ελέγχου, σε περίπτωση ανίχνευσης πλαστών προσωπικών δεδομένων ή παράπτωμα.

  Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απώλεια ή αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων, αν τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν καταστεί κοινό κτήμα πριν από την απώλεια ή αποκάλυψη έχει ληφθεί από τρίτο μέρος πριν από την παραλαβή της από την ιστοσελίδα διοίκηση, έχει αποκαλυφθεί με τη συγκατάθεσή σας.

  Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου χωρίς τη συγκατάθεσή σας και να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που έχουν γίνει.

  Αεραγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι

  Για την απόσταξη μιας μεγάλης ποσότητας αέρα στο σύστημα αερισμού, απαιτούνται αξιόπιστοι, ελαφροί και ταυτόχρονα ισχυροί αγωγοί αέρα με διαφορετικές διαστάσεις, διατομές και σχήματα. Τις περισσότερες φορές για τον αερισμό και τον εξαερισμό χρησιμοποιήστε έναν γαλβανισμένο σωλήνα αερισμού, ως το πιο ανθεκτικό, φθηνό και ταυτόχρονα αξιόπιστο κατά τη λειτουργία. Κατά το σχεδιασμό και τη συναρμολόγηση των συστημάτων παροχής αέρα, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι αεραγωγών. Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο ή σύνθετα υλικά, αλλά η καλύτερη απόδοση παρουσιάζεται με εξαερισμό από γαλβανισμένο χάλυβα.

  Οι κύριοι τύποι γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού

  Για τους πιο συνηθισμένους τύπους κλιματισμού και συντήρησης του μικροκλίματος, χρησιμοποιούνται τρεις κύριοι τύποι αεραγωγών:

  • Σπειροειδώς περιελισμένος σωλήνας κυκλικής διατομής.
  • Σωληνοειδείς σωλήνες ορθογωνίου, τετράγωνου και στρογγυλού τμήματος με ευθεία ραφή.
  • Προσαρμογείς, δίοδοι, διαχωριστές. Τα προϊόντα εξαερισμού από γαλβανισμένο ατσάλι χρησιμοποιούνται σε αγωγούς για την ένωση της διακλάδωσης και τη μετάβαση από το τετράγωνο σε στρογγυλό, αλλάζοντας το προφίλ, τον διαχωρισμό των ροών.

  Το σχήμα και οι διαστάσεις των σωλήνων αερισμού από γαλβανισμένο ατσάλι σε τυπικά συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού καθορίζονται από τις απαιτήσεις του GOST 14918-80. Σύμφωνα με τις τεχνικές συνθήκες λειτουργίας, η θερμοκρασία του αέρα στους γαλβανισμένους σωλήνες για εξαερισμό δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 80 βαθμούς, και την υγρασία, αντίστοιχα, 60%. Επιπλέον, ο γαλβανισμένος αερισμός απαιτεί ελάχιστη ποσότητα συμπυκνωμένης υγρασίας και λειαντικά σωματίδια στη ροή του αέρα. Ο ψευδάργυρος οξειδώνεται εύκολα και η μαλακή γαλβανισμένη επικάλυψη φθείρεται γρήγορα με σκόνη άμμου.

  Για βιομηχανικές και οικιακές συστήματα εξαερισμού σχεδιασμένα για τη διάθεση των θερμών αερίων με θερμοκρασίες έως και 500 ° C, εφαρμόζεται αγωγοί που κατασκευάζονται από ανθεκτικά στη θερμότητα και ανθεκτικό στη διάβρωση χάλυβες με ειδικές επικαλύψεις που βασίζονται σε αλουμίνιο και σμάλτο. Οι απαιτήσεις για τα προϊόντα αυτά καθορίζονται στο GOST αριθ. 5632-72.

  Φυσικά, τα κανάλια για παροχή αέρα μπορούν να κατασκευαστούν από κράμα χάλυβα. Αν χρησιμοποιείτε αγωγούς εξαερισμού ανθεκτικούς στη θερμότητα για το τράβηγμα αντί για γαλβανισμένο χάλυβα, ο σχεδιασμός θα είναι διπλάσιος και τρεις φορές πιο ακριβός από ότι συνήθως.

  Για ρεύματα ψυχρού και ξηρού αέρα χρησιμοποιούνται συλλέκτες αέρα, κανάλια και προϊόντα αερισμού από γαλβανισμένο χάλυβα με εσωτερική γαλβανισμένη επιφάνεια. Μετά την εφαρμογή του ψευδαργύρου και τον σχηματισμό του σωλήνα, οι σωληνοειδείς κύλινδροι βαμμένα με σμάλτα και χρώματα. Οι φθηνοί και πολύ ελαφροί συλλέκτες αέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οικιακές συνθήκες για τον κλιματισμό και την παροχή αέρα σε κατοικίες.

  Συστήματα σύνδεσης για αεραγωγούς

  Κατά την κατασκευή ενός συστήματος εξαερισμού, οι γαλβανισμένοι σωλήνες συνδέονται μεταξύ τους μηχανικά, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας στρογγυλές ή τετράγωνες εγκάρσιες φλάντζες ή με ενσωματωμένα στοιχεία, αποκαλούμενους συνδέσμους συναρμολόγησης. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για την επιδιόρθωση και την αύξηση της στεγανότητας των αρθρώσεων.

  Τα κανάλια τετράγωνων και ορθογώνιων διατομών συνδέονται κατά προτίμηση μεταξύ τους μέσω φλαντζών με στερέωση με βιδωτή σύνδεση και εγκατάσταση φλαντζών στεγανοποίησης. Χάρη σε αυτό, οι σφραγίδες πληρούν τις απαιτήσεις της κλάσης "H".

  Η πρώτη κατηγορία PM χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού για δωμάτια ταξινομημένα ως επίπεδα πυρκαγιάς Α και Β. Τα προϊόντα της κατηγορίας "P" είναι σχεδιασμένα για υπερβολική πίεση αέρα ή προϊόντα ψύξης που δεν έχουν υπερβεί τα 1400 Pa. Η δεύτερη κατηγορία - "H" χρησιμοποιείται για μη τυποποιημένες, με άλλα λόγια, συνθήκες οικιακής χρήσης των αεραγωγών.

  Οι αεραγωγοί κυκλικής διατομής συνδέονται συχνότερα με μία θηλή. Όταν ο σωλήνας κυλίεται στη μία πλευρά, ο γαλβανισμένος χάλυβας τυλίγεται με έναν κύλινδρο σε μικρότερη διάμετρο, από την άλλη πλευρά, η λοξή λοξοτομή απομακρύνεται απλά. Ως αποτέλεσμα, μεμονωμένα κομμάτια αγωγών μπορούν απλά να εισαχθούν ένα προς ένα. Ταυτόχρονα, δεν έχει σημασία πόσο καιρό υπάρχει η ίδια η γραμμή παροχής αέρα, από μεμονωμένα τμήματα είναι δυνατόν να καλέσετε ένα σύστημα αερισμού που είναι πρακτικά απεριόριστο σε μέγεθος και αριθμό στοιχείων.

  Παρά την προφανή απλότητα της σύνδεσης, αυτή η μέθοδος έχει δύο σημαντικά μειονεκτήματα που επηρεάζουν τις συνθήκες λειτουργίας:

  • Η ανεπαρκής ακαμψία ολόκληρης της γραμμής εξαερισμού, ως αποτέλεσμα, η γαλβανισμένη επικάλυψη στη θηλή εξαφανίζεται με το σχηματισμό διάτρησης διάσπασης.
  • Χαμηλή στεγανότητα των αρμών στις σωληνώσεις. Εάν ο κρύος αέρας μετακινείται μέσω των σωλήνων, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση στις ενώσεις των σωλήνων εξαερισμού.

  Η σύνδεση φλάντζας των σωλήνων εξαερισμού είναι απαλλαγμένη από αυτά τα μειονεκτήματα, αλλά ο γαλβανισμένος αγωγός αέρα είναι βαρύτερος και πιο ογκώδης.

  Χαρακτηριστικά και συνθήκες λειτουργίας των γαλβανισμένων σωλήνων

  Το σχήμα και η διατομή των αεραγωγών γαλβανισμού δεν έχουν μεγάλη σημασία στα χαρακτηριστικά και την απόδοση του καναλιού, πολύ πιο σημαντική είναι η τεχνολογία κατασκευής γαλβανισμένου σωλήνα.

  Σπειροειδείς γαλβανισμένοι σωλήνες

  Αυτός ο τύπος μεταλλικών καναλιών κατασκευάζεται με την περιέλιξη μιας ταινίας με επικάλυψη ψευδαργύρου πλάτους 137 mm σε ένα μεταλλικό κενό. Η προκύπτουσα ραφή κυλίεται με δύο κυλίνδρους σε μια ειδική κλειδαριά, η οποία παρέχει στον σωλήνα εξαερισμού ένα αποδεκτό επίπεδο στεγανότητας.

  Επιπλέον, η αρθρωτή γραμμή χρησιμεύει ως νεύρωση που ενισχύει την ακαμψία της επιφάνειας των αεραγωγών. Από τους σπειροειδείς αγωγούς είναι δυνατό να παράγονται μακριές γραμμές αεραγωγών με ελάχιστο αριθμό βρόχων στήριξης.

  Πιστεύεται ότι η επίστρωση ψευδαργύρου των σωλήνων εξαερισμού παρέχει όχι μόνο προστασία του μαύρου μετάλλου από την οξείδωση, αλλά είναι επίσης ένα καλό μέσο για την καταπολέμηση μικροοργανισμών, την εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Όταν ο αέρας μετακινείται διαμέσου των καναλιών, συχνά συμβαίνουν κραδασμοί και θόρυβος λόγω των περιστροφών κρούσης, της εγκάρσιας διατομής και του διαχωρισμού σε ροές. Η παρουσία ενός σπειροειδούς νεύρου ή ραφής σας επιτρέπει να μειώσετε τους κραδασμούς και να τα σβήσετε εν μέρει.

  Γαλβανισμένα κανάλια με ευθεία ραφή

  Οι σωλήνες εξαερισμού με ευθεία ραφή παράγονται με τη μέθοδο της απευθείας κάμψης ενός φύλλου τεμαχίου σε μεταλλικό μανδρέλι. Ως αποτέλεσμα της περιτύλιξης ενός κυκλικού τεμαχίου με λεπτό φύλλο μετάλλου, λαμβάνεται ένας σωλήνας κυκλικής ή ορθογωνικής διατομής. Με τη βοήθεια της κίνησης κυλίνδρων, οι άκρες του φύλλου κάμπτονται σε μια ευθεία ραφή και υπό πίεση.

  Με την πρώτη ματιά, δεν έχει σημασία, αλλά η τεχνολογία παραγωγής καναλιών με ευθεία ραφή επιτρέπει τη λήψη αεραγωγού για σύστημα εξαερισμού οποιασδήποτε διαμέτρου, το μέγιστο μέγεθος ενός στρογγυλού σωλήνα είναι 1250 mm.

  Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η μέθοδος παρέχει ελάχιστη ζημιά στην γαλβανισμένη επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι τα τμήματα οπλισμού και σωληνοειδούς εξαερισμού θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Το μόνο μειονέκτημα του ευθύγραμμου σωλήνα είναι το περιορισμένο μήκος του γαλβανισμένου σωλήνα, το οποίο μπορεί να παραχθεί με τον συνήθη τρόπο.

  Επιπλέον, για τετράγωνα κανάλια μεγάλου μεγέθους, λόγω της χαμηλής ακαμψίας των τοιχωμάτων, παρατηρείται συχνά παρενέργεια. Όταν εμφανίζονται φυσαλίδες αέρα μέσα στο σύστημα εξαερισμού, τα τοιχώματα των αγωγών αρχίζουν να αντηχούν με ένα δυσάρεστο buzz. Οι στρογγυλοί σωλήνες αερισμού από παρόμοια ελαττώματα ανακουφίζονται.

  Βοηθητικά στοιχεία

  Η παρουσία των γαλβανισμένων σωλήνων από μόνη της είναι σαφώς ανεπαρκής για την κατασκευή ενός συστήματος εξαερισμού, οπότε η βιομηχανία παράγει ένα μεγάλο αριθμό επιπρόσθετων διαμορφωμένων στοιχείων. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Tees;
  • Προσαρμογείς;
  • Ζεύξεις και θηλές.
  • Κουμπώματα?
  • Γωνίες.
  • Λοιμώξεις.

  Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως στοιχεία σύνδεσης, όταν η ροή του αέρα πρέπει να περιστρέφεται, να διακλαδίζεται σε πολλά κανάλια ή να συνδέεται με έναν ανεμιστήρα αέρα. Τα διαμορφωμένα μέρη είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα θερμής έλασης με σφράγιση και επέκταση.

  Συμπέρασμα

  Οι σωλήνες εξαερισμού κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι, υπό τις τεχνικές συνθήκες λειτουργίας, μπορούν να διαρκέσουν 20-25 χρόνια χωρίς αναθεώρηση και αντικατάσταση. Σε μεγάλο βαθμό, η ανθεκτικότητα των σωλήνων εξαερισμού εξαρτάται από την ποιότητα της επικάλυψης. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την εφαρμογή επικάλυψης ψευδαργύρου με θερμή μέθοδο, ψεκασμό ή ηλεκτρόλυση. Από όλες αυτές τις μεθόδους προστασίας, η πλέον επίμονη είναι η θερμή και ηλεκτρολυτική μέθοδος εφαρμογής γαλβανισμένης επικάλυψης στον αγωγό εξαερισμού. Ο ψεκασμός χρησιμοποιείται για τα φθηνότερα προϊόντα.

  Αεραγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα: τύποι, χαρακτηριστικά

  Οι σωλήνες εξαερισμού από χάλυβα υψηλής ποιότητας με γαλβανισμό έχουν βρει την εφαρμογή τους ως αεραγωγοί σε βιομηχανικούς και οικιακούς χώρους. Ο κύριος σκοπός των αεραγωγών είναι η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο και η αφαίρεση των καυσαερίων. Τα συστήματα εξάτμισης από γαλβανισμένο χάλυβα είναι μόνο άκαμπτα, διακρίνονται από τις υψηλές αεροδυναμικές ιδιότητες. Επίσης ο γαλβανισμένος εξαερισμός είναι κατάλληλος για στέγες και κεντρικά κλιματικά συστήματα.

  Τα συστήματα εξαερισμού σε οικιακούς, βιομηχανικούς και άλλους χώρους εγκαθίστανται συχνά από γαλβανισμένους σωλήνες

  Αεραγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα: ταξινόμηση

  Το κύριο χαρακτηριστικό που επηρεάζει την ταξινόμηση των αεραγωγών με γαλβανισμό μπορεί να ονομαστεί το σχήμα του τμήματος: οι σωλήνες είναι τετράγωνοι και στρογγυλοί. Οι τελευταίοι, με τη σειρά τους, διαφέρουν στον τρόπο κατασκευής τους. Χρησιμοποιήστε ευθύγραμμους και σπειροειδείς κυκλικούς αγωγούς αέρα. Οι θηλές χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση κυκλικών σωλήνων, ανεξάρτητα από τον τρόπο παραγωγής τους, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν φλάντζες. Οι ορθογώνιοι σωλήνες μπορούν να έχουν τόσο φλάντζα όσο και σύνδεση με δίσκο. Το κόστος των σωλήνων αεραγωγών σπειροειδών είναι περίπου το ίδιο όπως για τα ορθογώνια κανάλια.

  Χάρη στο στρώμα γαλβανισμού, ο συνήθης "μαύρος" χάλυβας είναι σε θέση να επηρεαστεί από την εμφάνιση διάβρωσης. Η εμφάνιση σκουριάς είναι το κύριο πρόβλημα που είναι εγγενές σε όλα τα μεταλλικά προϊόντα.

  Οι ιδιότητες όλων των τύπων αεραγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα έχουν ως εξής:

  • (σε σύγκριση με τους πλαστικούς αγωγούς και τα κανάλια από άλλους τύπους μετάλλων).
  • Ο ψευδάργυρος παρέχει προστασία από την επιθετική επίδραση του περιβάλλοντος (το πάχος της γαλβανισμένης επικάλυψης μπορεί να εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες θα λειτουργήσει ο αγωγός αέρα).
  • η ευκολία του υλικού καθιστά εύκολη τη μεταφορά και εγκατάσταση του συστήματος.

  Η χρήση σωλήνων αερισμού από ανοξείδωτο και γαλβανισμένο ατσάλι, σύμφωνα με την ποιότητα GOST, επιτρέπεται σε χώρους με σταθερή θερμοκρασία αέρα όχι μεγαλύτερη από 80 μοίρες και υγρασία που δεν υπερβαίνει το 60%. Οι αεραγωγοί πρέπει να παράγονται με τη μέθοδο της ψυχρής έλασης, με πάχος τοιχώματος όχι μεγαλύτερο από 1 mm. Επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ορισμένα τμήματα του συστήματος από την θερμή έλαση με πάχος τοιχώματος 0,9 mm (εκτός από το γαλβανισμένο στρώμα).

  Σωλήνες εξαερισμού σπιράλ: χαρακτηριστικά

  Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται από λωρίδα από γαλβανισμένο χάλυβα, το πλάτος του οποίου είναι 137 mm. Η μεταλλική λωρίδα είναι στριμμένη προς την κατεύθυνση της σπείρας. Οι άκρες της χαλύβδινης λωρίδας συνδέονται μεταξύ τους μέσω μιας σύνδεσης ασφάλισης. Αυτός ο σχεδιασμός έχει ενισχύσεις, οι οποίες παρέχουν στο προϊόν αντοχή διατηρώντας παράλληλα ευκολία.

  Οι σπειροειδείς αγωγοί αέρα παράγουν λιγότερο θόρυβο λόγω της κατασκευής τους

  Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου αγωγών περιλαμβάνουν:

  • σημαντική ακαμψία.
  • Απλότητα εγκατάστασης λόγω μικρού βάρους.
  • Η δυνατότητα εξοικονόμησης λόγω του μειωμένου αριθμού των διαμορφωμένων τμημάτων.
  • περνώντας διαμέσου του καναλιού σπειροειδούς πληγής, ο στροβιλισμός του αέρα αυξάνεται, οπότε το επίπεδο θορύβου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του αγωγού μειώνεται.

  Για σπειροειδείς σωλήνες, χρησιμοποιείται φύλλο χάλυβα, το πάχος του οποίου εξαρτάται από τη διάμετρο του προϊόντος. Για σωλήνες με διάμετρο από 150 έως 355 mm, λαμβάνεται πάχος ψευδαργύρου 0,55 mm, για σωλήνες διαμέτρου 400 έως 800 mm - σε 0,7 mm. Ο χάλυβας γαλβανισμένος χιλ. Είναι απαραίτητος για την παραγωγή αεραγωγών μεγάλων διαμέτρων από 900 έως 1250 mm. Οι πωλήσεις έχουν μήκος 3 και 6 μέτρα, αλλά σε ατομική παραγγελία οι κατασκευαστές παράγουν σωλήνες αυθαίρετου μήκους. Επίσης, σύμφωνα με τη σειρά, οι ελικοειδείς σωλήνες μπορούν να ενισχυθούν με επιπλέον ενισχυτικά.

  Ιδιότητες κυκλικών σωλήνων αερισμού ευθυγράμμισης

  Για την παραγωγή τέτοιων δομών χρησιμοποιείται φύλλο χάλυβα με γαλβανισμένη επικάλυψη. Οι άκρες του φύλλου στερεώνονται μαζί με μία άρθρωση θηλή. Η διαδικασία κοπής ενός φύλλου είναι αυτοματοποιημένη, αυτή η λειτουργία εκτελείται σε μια ειδική μηχανή. Κατά την κατασκευή αεραγωγών προσαρμοσμένου μεγέθους για μεμονωμένες παραγγελίες, το υλικό πρέπει να σημειώνεται χειροκίνητα και να κόβεται σε μηχάνημα χειροκίνητης κοπής. Το σχέδιο είναι τυλιγμένο σε έναν σωλήνα με την απαιτούμενη διάμετρο στους κυλίνδρους και στη συνέχεια εισέρχεται στην μηχανή δίπλωσης. Η δίπλωση πραγματοποιείται κατά μήκος του διαμήκους άκρου του προϊόντος.

  Οι αγωγοί εξαερισμού, επιμήκης συγκόλλησης με ψευδάργυρο, χαρακτηρίζονται από τις ακόλουθες ιδιότητες:

  • ο σχεδιασμός τους εξασφαλίζει την ταχεία μετακίνηση των ροών του αέρα.
  • μεταξύ όλων των τύπων σωλήνων τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά τους είναι τα καλύτερα.
  • οι ροές αέρα κινούνται κατά μήκος των ευθύγραμμων σωλήνων αρκετά ήσυχα.
  • Το πιο φθηνό από τους αεραγωγούς στην αγορά.

  Για την κατασκευή των σωλήνων εξαερισμού χρησιμοποιήστε χάλυβα φύλλων πάχους 0,55 έως 1 mm

  Το πάχος των χαλύβδινων πλακών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σωλήνων με ευθύγραμμους σωλήνες δεν διαφέρει από τον χάλυβα που απαιτείται για την κατασκευή σπειροειδών αγωγών αέρα. Το τυποποιημένο μήκος τεμαχίων αυτών των προϊόντων είναι 1,25 m, το μέγιστο μήκος είναι 2,5 m. Για την καλύτερη στεγανοποίηση, οι αρμοί των σωλήνων υφίστανται επεξεργασία με ειδικό σφραγιστικό.

  Γαλβανισμένοι ορθογώνιοι σωλήνες εξαερισμού

  Κατά την κατασκευή αυτού του τύπου σωλήνων εξαερισμού χρησιμοποιείται χάλυβας φύλλου, το πάχος του οποίου ποικίλει επίσης μεταξύ 0,55-1 mm και εξαρτάται από τις διαστάσεις του προϊόντος. Το ελάχιστο μέγεθος γαλβανισμένου ορθογωνίου σωλήνα για τον αερισμό είναι 10x10 εκ. Οι μέγιστες διαστάσεις των προϊόντων δεν περιορίζονται, εξαρτώνται από την παραγωγική ικανότητα.

  Η διαδικασία κατασκευής ορθογωνικών αγωγών περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Πρώτα απ 'όλα, ο χάλυβας είναι λυγισμένος, τα ενισχυτικά στοιχεία σχηματίζονται πάνω του. Μετά από αυτό, τροφοδοτούνται κενά με μη διατεταγμένη κατά μήκος κλειδαριά στη μηχανή συναρμολόγησης, όπου η διαμήκης κλειδαριά συσφίγγεται και επίσης δημιουργείται, κλείνει και κυλίεται μια πτυχή. Στη συνέχεια, στην άκρη του σωλήνα, μια φλάντζα στερέωσης ελαστικού είναι στερεωμένη, μια γωνία τοποθετείται σε αυτό. Είναι δυνατή η εφαρμογή φλάντζας από χαλύβδινη γωνία ή χωρίς φλάντζα.

  Σύμφωνα με την τάξη στεγανότητας ορθογώνια προϊόντα ανήκουν στις κατηγορίες Η και Ρ. Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί της κατηγορίας P κατασκευάζονται σε ατομική βάση, η στεγανότητα τους διασφαλίζεται με την πρόσθετη επεξεργασία της φλάντζας και τη διαμήκη σύνδεση με ένα στεγανωτικό. Η τάξη H επιτρέπει μια μικρή ποσότητα αέρα που βρίσκεται εντός του ασφαλούς ορίου. Ποιοτικά η κυλινδρική ραφή και η κλειδαριά της εγγυώνται εξαιρετική στεγανότητα και χωρίς πρόσθετη επεξεργασία.

  Οι αεραγωγοί ορθογώνιας διατομής έχουν δύο κατηγορίες στεγανότητας, η σκοπιμότητα εφαρμογής κάθε τύπου εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού

  Όπως κάθε δομή αερισμού, ένας ορθογώνιος αγωγός απαιτεί περιοδικό καθαρισμό και έλεγχο της επικάλυψης των εσωτερικών τμημάτων του συστήματος.

  Οι ορθογώνιοι σωλήνες ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό των χώρων παραγωγής, καταλαμβάνουν λίγο χώρο και επομένως είναι πιο κατάλληλοι για δωμάτια με χαμηλά ταβάνια. Αλλά η χρήση τους συνδέεται με κάποιες δυσκολίες. Πρώτον, είναι δύσκολο να εγκατασταθούν. Δεύτερον, οι αεροδυναμικές επιδόσεις τους είναι κατώτερες από τα χαρακτηριστικά των προϊόντων στρογγυλά.

  Διαμορφωμένα τμήματα αεραγωγών από γαλβανισμένο ατσάλι

  Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού περιλαμβάνει στο σχεδιασμό του όχι μόνο σωλήνες συγκεκριμένου τμήματος, αλλά και ολόκληρο το σύνολο των διαμορφωμένων στοιχείων. Λόγω αυτών των λεπτομερειών, είναι δυνατόν να ληφθεί οποιαδήποτε διαμόρφωση του αγωγού, η οποία έχει περιστροφές, διακλαδώσεις κ.λπ. Τα διαμορφωμένα στοιχεία χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση διαφόρων τμημάτων σωλήνων και κόμβων συστήματος.

  Η ποικιλία διαμορφωμένων προϊόντων περιλαμβάνει τέτοιες θέσεις:

  • προσαρμογείς ·
  • στοιχεία σταυροειδούς μορφής.
  • tees;
  • εκτρεπόμενα μέρη.
  • γωνιακά στοιχεία.
  • γραβάτα, ελαστικά, ανιχνευτές.

  Τα τμήματα σύνδεσης του διαύλου αεραγωγών είναι κλειστά με στοιχεία που μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα. Μερικές φορές η σωστή οργάνωση των γραμμών αερισμού μπορεί να περιλαμβάνει τον αριθμό των διαμορφωμένων τμημάτων ίσων με τον αριθμό των σωλήνων που χρησιμοποιούνται. Για διαφορετικούς σωλήνες αερισμού για εξαγωγή από γαλβανισμένο χάλυβα, παράγονται στοιχεία με διαφορετική διατομή - στρογγυλά και ορθογώνια.

  Τα διαμορφωμένα στοιχεία χρησιμοποιούνται για την ένωση σωλήνων, κλάδων και στροφών στο σύστημα

  Για να δημιουργήσετε ένα σωστά λειτουργικό σύστημα αερισμού, θα χρειαστείτε το ακόλουθο σύνολο εξαρτημάτων:

  • κλάδο με γωνία 45 μοίρες.
  • ένα ορθογώνιο κλάδο με γωνία 90 μοίρες.
  • tee - εάν απαιτείται η διακλάδωση του συστήματος.
  • ένα σύνολο θηλών.
  • προσαρμογέας - εάν πρέπει να συνδέσετε αγωγούς αέρα διαφορετικών μεγεθών ή διαφορετικών επιπέδων.
  • μεταβατικό στοιχείο από την κουκούλα στον αγωγό.

  Συνιστάται η αγορά εξαρτημάτων από κατασκευαστές που κατασκευάζουν σωλήνες αεραγωγών. Ο πωλητής πρέπει να έχει πιστοποιητικό ποιότητας για όλα τα προϊόντα. Στην ιδανική περίπτωση, ο εργολάβος πρέπει να παρέχει εγγύηση στα προϊόντα εντός της υπηρεσίας.

  Τρόποι τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού

  Κατά την οργάνωση των αεραγωγών, όλα τα στάδια εγκατάστασης πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του SNiP. Εάν ο αγωγός είναι τοποθετημένος κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού, τότε κάποια από τα στοιχεία του μπορούν να στοιβάζονται σε ειδικά κανάλια (shtroby). Μερικές από τις σημαντικότερες διατάξεις του SNiP αποσκοπούν στην πυρασφάλεια του συστήματος εξαερισμού. Σύμφωνα με το παρόν έγγραφο, οι σωλήνες που μεταφέρουν εύφλεκτες ουσίες (συμπεριλαμβανομένου του οικιακού αερίου) πρέπει να τοποθετούνται από τον αγωγό αέρα σε απόσταση όχι μικρότερη από 100 mm.

  Εάν ο εξαερισμός βρίσκεται έξω από το κτίριο, θα πρέπει όχι μόνο να καθορίσετε προσεκτικά αρκετούς ελαφρούς σωλήνες, αλλά και να δώσετε προσοχή στη μόνωση τους. Διαφορετικά, αυξάνεται η πιθανότητα συμπύκνωσης, η οποία μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση σκουριάς εάν το στρώμα γαλβανισμού υποστεί βλάβη για κάποιο λόγο. Αυτή η λειτουργία δεν απαιτείται εάν το σύστημα λειτουργεί με εξαναγκασμένη ροή αέρα.

  Ασφαλίστε τους σωλήνες εξαερισμού με αξιόπιστους σφιγκτήρες, ειδικά αν το σύστημα σχεδιάζεται με εξαναγκασμένη εξαγωγή

  Η θέση του αγωγού αερισμού, οι στροφές και οι κλαδιά του αντιστοιχούν σε ένα σχεδιασμένο σύστημα. Βρίσκεται, συνδέεται με τους τοίχους, οροφή, μερικές φορές - με τους πυλώνες. Η συχνότητα των συνδετήρων πρέπει να είναι τέτοια ώστε η χαλάρωση του αγωγού αερισμού να μην είναι γαλβανισμένη. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των αγκυρώσεων είναι εντός 3 μέτρων.

  Η στερέωση του αγωγού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

  • κανάλια με ορθογώνιο τμήμα στερεώνονται με ένα προφίλ και φουρκέτες, που συνδέονται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
  • Οι αεραγωγοί με κυκλική διατομή στερεώνονται μέσω ενός σφιγκτήρα και ενός ορθοστάτη. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάτρητες γαλβανισμένες ταινίες, για μεγαλύτερη αντοχή συνδυάζονται με ζυγούς.
  • τα μεγάλα συστήματα είναι στερεωμένα με προφίλ σχήματος Ζ ή L. Στα σημεία τοποθέτησης τοποθετούνται ελαστικές σφραγίδες - προστατεύουν τα τοιχώματα των καναλιών από την παραμόρφωση, αντισταθμίζοντας την κίνηση της δομής κατά τη διέλευση των μαζών αέρα.

  Για την τοποθέτηση αεραγωγών μεγάλου μήκους και μεγάλων διαμέτρων, χρησιμοποιούνται άγκυρες που οδηγούνται.

  Οι αεραγωγοί αερίου είναι η καλύτερη λύση για την οργάνωση ενός συστήματος εξαερισμού σε οποιαδήποτε περιοχή. Είναι προτιμότερο να τοποθετούνται πολύ μακρά συστήματα από ορθογώνια σωλήνες, επειδή η εγκάρσια διατομή τους είναι μεγαλύτερη και θεωρούνται πιο πρακτικά. Τα ορθογώνια κανάλια είναι ευκολότερα συντηρητικά και καθαρά. Από την άλλη πλευρά, οι στρογγυλοί σωλήνες συνιστώνται να εγκαθίστανται σε περιοχές με υψηλό επίπεδο μόλυνσης, καθώς τα ορθογώνια κανάλια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φράξουν τις γωνίες και τις άκρες με τα συντρίμμια.

  Όλοι για τους σωλήνες εξαερισμού - τύπος υλικού, διαστάσεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Η συσκευή αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, υπογείου ή γκαράζ κάνει σπάνια χωρίς αγωγούς αέρα. Στο διαμέρισμα - και στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας σε έναν κατακόρυφο άξονα, ενσωματωμένο μέσα στον τοίχο. Η ποικιλία των καναλιών που πωλούνται είναι αρκετά μεγάλη και ο χρήστης αντιμετωπίζει παραδοσιακά το πρόβλημα της επιλογής του σωστού προϊόντος. Σκοπός της επισκόπησής μας είναι να εξετάσουμε τους υφιστάμενους σωλήνες εξαερισμού, να περιγράψουμε το πεδίο εφαρμογής και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες των διαφόρων τύπων αεραγωγών.

  Τύποι αεραγωγών

  Όλοι οι δίαυλοι που σχεδιάζονται για να οργανώνουν την ανταλλαγή αέρα στους χώρους ή μια συσκευή για τοπική εξόρυξη, διαφέρουν σε δύο χαρακτηριστικά - το υλικό παραγωγής και το σχήμα του τμήματος. Η δεύτερη στιγμή: κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά χρησιμοποιούν αγωγούς από άλλα βοηθητικά προγράμματα μηχανικής.

  Παρουσιάζουμε τον πλήρη κατάλογο των τύπων αεραγωγών που χρησιμοποιούνται:

  • στρογγυλή και ορθογώνια, από γαλβανισμένο ατσάλι.
  • το ίδιο, κατασκευασμένο από πλαστικό PVC,
  • εύκαμπτα προϊόντα δύο τύπων - κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο και μονωμένο στρογγυλό κανάλι σε μεταλλικό πλαίσιο.
  • αγωγοί αέρα υφάσματος?
  • χάλυβα - μαύρο και ανοξείδωτο.
  • καπνοδόχοι διπλού τοιχώματος τύπου σάντουιτς, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι.
  • τμήμα υδραυλικών εγκαταστάσεων
  • αγωγούς αμιαντοτσιμέντου.

  Σημείωση: Σε δίκαιη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τούβλο και σκυρόδεμα κατακόρυφους άξονες διατεταγμένα στο πάχος των τοίχων πολυκατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Εσωτερικά κανάλια τοποθετούνται κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου και χρησιμεύουν για εξαερισμό.

  Παραδείγματα της συσκευής εξαγωγής από τμήματα και εξαρτήματα από αποχέτευση πολυπροπυλενίου. Στα αριστερά υπάρχει ένας συλλέκτης συμπυκνωμάτων (κάτω από το ΤΕ)

  Από τα περιγεγραμμένα περιβάλλοντα, μόνο οι τέσσερις πρώτες ποικιλίες έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά του αέρα. Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι σωλήνες καμινάδας, νερού και αποχέτευσης που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες κατοικιών για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης.

  Γαλβανισμένοι αγωγοί εξαερισμού

  Οι μεταλλικοί σωλήνες λεπτού τοιχώματος για εξαερισμό, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και συνιστώνται μοναδικά για χρήση σε οποιοδήποτε χώρο - οικιακό, βιομηχανικό, αποθήκη και ούτω καθεξής. Ας απαριθμήσουμε τους τύπους και τα κύρια χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων αεραγωγών:

  1. Το σχήμα των καναλιών χωρίζεται σε 3 ποικιλίες - στρογγυλές, ορθογώνιες και επίπεδες ωοειδείς.
  2. Με τη μέθοδο κατασκευής υπάρχουν σπειροειδείς, ευθείες ραφές και διπλωμένα κιβώτια, που φαίνονται παρακάτω στη φωτογραφία.
  3. Σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχουν 2 κατηγορίες αεροστεγανότητας των αεραγωγών - κανονική και πυκνή. Τα τελευταία περιλαμβάνουν σπειροειδείς σωλήνες, οι οποίοι πρακτικά δεν επιτρέπουν διαρροές στις αρθρώσεις.
  4. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε τυποποιημένα μεγέθη. Για παράδειγμα, οι διαμέτρους των πιο "κυκλικών" κυκλικών αγωγών είναι 100, 125, 160, 180, 200, 225, 250 mm και ούτω καθεξής. Το πάχος του μετάλλου - 0,5-0,6 mm, με διάμετρο μεγαλύτερη από μισό μέτρο - 0,7 mm.
  5. Τα τυποποιημένα μεγέθη τετραγωνικών και επίπεδων ωοειδών αγωγών ρυθμίζονται από τη μέγιστη αναλογία πλευρών ίση με 6.3.
  Αεραγωγοί που κατασκευάζονται με τεχνολογία σπειροειδούς πληρώσεως, η τάξη σφικτότητας-πυκνή

  Επεξήγηση σχετικά με τις αναλογίες των πλευρών των επίπεδων καναλιών αέρα. Σύμφωνα με το SNiP, το μέγεθος μιας πλευράς ενός ορθογωνίου σωλήνα δεν μπορεί να υπερβεί την τιμή της δεύτερης επιφάνειας περισσότερο από 6,3 φορές. Παράδειγμα: ο μικρότερος φάκελος είναι 0.03 m, τότε το μέγιστο μέγεθος της δεύτερης πλευράς είναι 0.03 x 6.3 ≈ 0.19 m = 190 mm.

  Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού:

  • συμμόρφωση με όλα τα υγειονομικά και οικοδομικά πρότυπα ·
  • σκληρότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα.
  • ανθεκτικότητα σε αδύναμες χημικές επιδράσεις ·
  • - γενικά συστήματα εξαερισμού (εξαιρουμένης της αναρρόφησης - μεταφοράς σκόνης) ·
  • σχετικά απλή εγκατάσταση?
  • μια μεγάλη ποικιλία από διαμορφωμένα στοιχεία - μπλουζάκια, γόνατα, σταυροί, μεταβάσεις.
  • χάρη στην τυποποίηση των μεγεθών, τα γαλβανισμένα κουτιά είναι συμβατά με όλους τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες ελέγχου - πτερύγια, βαλβίδες, εκτροπείς και άλλους διανομείς αέρα.
  Συμβατικά κουτιά από κασσίτερο, μια κατηγορία στεγανότητας - κανονική

  Για αναφορά. Ο βαλβίδων από γαλβανισμό είναι σε θέση να αντέξει την επίδραση της φλόγας σε έντονη φωτιά για 30 λεπτά ή περισσότερο. Η ειδική εξωτερική επεξεργασία επιτρέπει την αύξηση του καθορισμένου ορίου πυραντίστασης έως 2 ώρες, η άκαμπτη κατασκευή δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του αγωγού από τη θέρμανση.

  Το κύριο μειονέκτημα των γαλβανισμένων κουτιών είναι η υψηλή τιμή σε σύγκριση με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά. Το ερώτημα είναι μάλλον αμφιλεγόμενο - πολλά εξαρτώνται από την περιοχή, τον όγκο της παραγγελίας και τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Από τις 15 Μαρτίου 2013 το κόστος ενός τρέχοντος μετρητή ενός φτηνού αεραγωγού Ø100 mm είναι:

  • σπείρα - 320 ρούβλια. (5,6 eu).
  • Ευθεία - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
  • ορθογώνιο αντίστοιχο τμήμα 10 cm x 8 cm - 200 ρούβλια (3,5 cu).
  Συνδέσεις και προσαρμογείς για κουτιά από κασσίτερο

  Σημείωση: Έχουμε επισημάνει επιπλέον τις τιμές στις συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι σε εύθετο χρόνο η αξία σε ρούβλια μπορεί να αλλάξει.

  Άλλα μειονεκτήματα των αεραγωγών γαλβανισμένων σωλήνων είναι επίσης άξια προσοχής:

  1. Στην παραγωγή των αεραγωγών φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμέρισμα, γαλβανισμού ταιριάζει με δυσκολία. Τα κανάλια πρέπει να κρύβονται πίσω από την επένδυση - ψευδοροφές, επενδύσεις γυψοσανίδων.
  2. Λόγω της τραχύτητας της επικάλυψης μετάλλου και ψευδαργύρου, η αντίσταση στη ροή αέρα είναι αρκετά σημαντική. Η απόχρωση γίνεται αισθητή σε μεγάλες εκτάσεις και διακλαδισμένα συστήματα, όπου χρειάζονται πιο ισχυροί ανεμιστήρες (επιλέγονται σύμφωνα με τον αεροδυναμικό υπολογισμό).
  3. Κατά βάρος, τα προϊόντα χάνουν πλαστικούς σωλήνες.

  Ένα γνωστικό βίντεο σχετικά με την παραγωγή εξαρτημάτων, σπειροειδών και τετράγωνων αεραγωγών:

  Αερισμός από πλαστικό

  Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού διατίθενται επίσης σε ορθογώνιες και κυκλικές διατομές. Αλλά τα τυπικά μεγέθη διαφέρουν από τα κανονικά που παρουσιάζονται παραπάνω - προσφέρονται στρογγυλά ventcannals με διάμετρο 100, 125, 150, 200 mm και ούτω καθεξής. Το βασικό υλικό είναι πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC, PVC), πολυπροπυλένιο (PP) και πολυαιθυλένιο (PE).

  Προδιαγραφές. Υπάρχουν βιομηχανικές και οικιακές σειρές πλαστικών αεραγωγών. Οι διαμέτρους του πρώτου αντιστοιχούν στην κανονιστική σειρά, αλλά δεν έχουν όλα τα μεγέθη διαθέσιμα στον αγοραστή. Για παράδειγμα, Ø14, 16 και 18 cm θα πρέπει να παραγγελθούν ξεχωριστά. Οι τέσσερις πιο "τρέχουσες" διαμέτρους των οικιακών προϊόντων που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

  Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού:

  • ωραία εμφάνιση.
  • ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης.
  • χαμηλό βάρος?
  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Η μηδενική τραχύτητα της εσωτερικής επιφάνειας προκαλεί χαμηλή αντίσταση καναλιού στη ροή του αέρα.
  • ευρύ φάσμα εξαρτημάτων και συνδέσμων.
  • αντοχή σε διάφορες χημικές ουσίες.

  Όπως αποδείχθηκε, η τιμή των προϊόντων δεν μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πλευρά των πλαστικών αγωγών. Το κόστος εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πλαστικού και τον τύπο σύνδεσης - φλόγα, φλάντζα ή μανσέτα (θηλή). Καταφέραμε να βρούμε στο διαδίκτυο σχετικά φθηνούς σωλήνες PVC για εξαερισμό - οι τιμές για 1 m του καναλιού Ø100 mm μοιάζουν με αυτό:

  • - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
  • επίπεδη ισοδύναμη τομή 110 x 55 mm - 188 ρούβλια. (3,3 ευρώ) ·
  • ορθογώνιο μέγεθος 12 x 6 cm - 220 ρούβλια. (3,85 ευρώ).
  Οι αεραγωγοί από PPD με φλάντζες είναι σχεδιασμένοι για βιομηχανικά κτίρια

  Βοήθεια. Οι τιμές των κουτιών από πολυπροπυλένιο με πάχος τοιχώματος έως 3 mm, εξοπλισμένο με φλάντζα ή καμπάνα, φτάνουν τα 1100 ρούβλια. / 1 m.

  Τώρα ας πάρουμε τις ανεπάρκειες των πλαστικών αγωγών για εξαερισμό:

  1. Λόγω της απόκλισης μεταξύ των διαμέτρων του καναλιού και της κανονικής κλίμακας διαστάσεων, πρέπει να επιλεγεί ένας ειδικός ανεμιστήρας για αεραγωγούς ή για χρήση προσαρμογέων.
  2. Παρά την ακαμψία, το πλαστικό παραμένει εύθραυστο υλικό. Επιπλέον, με την πάροδο των ετών, η ελαστικότητα χάθηκε - μετά από 5-7 χρόνια λειτουργίας, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει από μια περιστασιακή αδύναμη επίδραση.
  3. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο και "επιπλέει" όταν θερμαίνεται πάνω από 200 ° C.
  4. Τα κουτιά της σκιάς φωτός γίνονται γρήγορα κίτρινα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για να αποκαταστήσετε μια εμφανή εμφάνιση, οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται.
  5. Οι σωλήνες πολυμερούς επιμηκύνονται έντονα όταν θερμαίνονται.
  Παραδείγματα σύνδεσης αγωγών εξαερισμού πολυμερούς με εξοπλισμό

  Το πεδίο των στοιχείων του πλαστικού εξαερισμού - τα κανάλια εξαγωγής της κουζίνας και του μπάνιου, το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αέρα των οικιστικών κτιρίων, τα χημικά εργαστήρια, αλλά μόνο μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο.

  Ένα σημαντικό σημείο. Ένα πλαστικό κιβώτιο, το οποίο έχει πλακόστρωτο διαμέσου αρκετών δωματίων, θα καεί γρήγορα σε μια φωτιά και η φωτιά θα εξαπλωθεί στο παρακείμενο δωμάτιο μέσω του ανοίγματος ανοίγματος. Ψευδοροφή από GKL - αδύναμη προστασία, πλαστικό "ρέει" από υψηλή θερμοκρασία.

  Μερικά από τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης επίπεδων πολυμερών καναλιών εξετάζουν το βίντεο:

  Κυματοειδή μανίκια

  Για να οργανώσετε τους κατασκευαστές αερισμού προσφέρετε εύκαμπτους αεραγωγούς τριών τύπων:

  1. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο με ένα τοίχωμα είναι κατασκευασμένος σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό σύρμα στριμμένο από μια σπείρα. Στην κορυφή, ο "σκελετός" του στρογγυλού τμήματος καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου με σφραγίδα πολυεστέρα. Ορισμένα τυπικά μεγέθη είναι αρκετά κορεσμένα: 100, 110, 113, 115, 120, 125, 130 mm, κ.λπ.
  2. Κυματοειδές μανίκι αλουμινίου με θερμομόνωση από ορυκτό μαλλί, κατασκευασμένο από fiberglass. Η κατασκευή του σωλήνα είναι παρόμοια - ένα σπειροειδές πλαίσιο από σύρμα συν το φύλλο και ένα θερμαντήρα, το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα - fiberglass. Οι προσφερόμενες διαμέτρους είναι 100, 125, 150, 160, 200, 250 mm και ούτω καθεξής.
  3. Βιομηχανικές εύκαμπτες κυματοειδείς κυματοειδείς γραμμές σε καλώδιο πλαισίου καλυμμένο με ύφασμα από πολυεστέρα, πολυουρεθάνη, υαλοβάμβακα ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Η επιλογή των διαμέτρων και των διατομών είναι πολύ μεγάλη, είναι άχρηστο να απαριθμήσουμε όλες τις διαστάσεις.
  Κυματοειδές από αλουμινόχαρτο σε συσκευασμένη (αριστερά) και τεντωμένη (δεξιά) άποψη

  Σημείωση: Οι πτυχώσεις αλουμινίου σε μονές στρώσεις πωλούνται σε συμπιεσμένη κατάσταση - ένα προϊόν μήκους 620 cm που εκτείνεται για 3 μέτρα. Μπορείτε να αγοράσετε αεραγωγούς στρογγυλής και ορθογώνιας διατομής.

  Παρουσιάζουμε το κατά προσέγγιση κόστος των εισηγμένων προϊόντων ανά 1 μέτρο γραμμικού εύκαμπτου σωλήνα Ø100 mm:

  • μονόστρωμα κυματοειδές σωλήνα του τύπου "Aluvent" - 50 τρίβει. (0,9 eu).
  • μονωμένοι εύκαμπτοι αγωγοί αέρα Sonodec DS - 310 τρίβουν. (5,5 cu).
  • ventcannals από πολυεστέρα ύφασμα - 408 ρούβλια. (7,15 cu).
  • το ίδιο, από PVC - 335 ρούβλια. (5,9 ευρώ).
  • πολυουρεθανικό μανίκι - 233 τρίψτε. (4,1 cu).
  Κυματοειδής σωλήνας με τελική θερμομόνωση

  Παρόλο που οι εύκαμπτοι σωλήνες αερισμού είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά, το σύνολο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων αυτής της ομάδας προϊόντων είναι περίπου το ίδιο. Θετικές στιγμές:

  • ελαφρύ βάρος.
  • την απλότητα και την υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης.
  • γρήγορη σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού με σφιγκτήρες.
  • Η αυλάκωση αφαιρείται εύκολα για λόγους αντιβακτηριακού καθαρισμού.
  • την ευρύτερη επιλογή των τυποποιημένων διαμέτρων.
  • απουσία εξαρτημάτων και εξαρτημάτων.

  Τώρα για τις αρνητικές πλευρές των κυματοειδών σωλήνων. Όλοι οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για τον εξαερισμό συνδυάζουν ένα κοινό μειονέκτημα - χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Μόνο οι εύκαμπτοι σωλήνες από αλουμίνιο είναι ικανοί να αντέχουν παρατεταμένη θέρμανση έως 300 ° C, το όριο θερμοκρασίας των υπόλοιπων πολυμερών προϊόντων είναι + 125 ° C για πολυουρεθάνη και + 90 ° για PVC.

  Ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε τύπος εύκαμπτου αεραγωγού είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, τα κανάλια πολυουρεθάνης έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά βαρέως μολυσμένων αερίων και σκόνης (αναρρόφηση).

  Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αύξηση της ισχύος των ανεμιστήρων. Επομένως, το μήκος του εύκαμπτου καναλιού εξαέρωσης σπανίως υπερβαίνει τα 10 μ. Τέλος: οι πτυχώσεις αλουμινίου συχνά μειώνονται σε διάμετρο όταν συνδέονται στην πλευρά αναρρόφησης ενός ισχυρού ανεμιστήρα.

  Λυμάτων και άλλων σωληνώσεων

  Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην εγκατάσταση εξαερισμού είναι να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο αγωγούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του εξαερισμού κελάρι. Η θετική πλευρά αυτής της επιλογής είναι:

  • χαμηλή τιμή - 100 ρούβλια. για το μετρητή λειτουργίας του αγωγού Ø10 cm (1,75 cu).
  • ακαμψία και αντοχή της δομής.
  • αντοχή;
  • το υλικό μπορεί να χρωματιστεί.
  • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες - προϊόντα αντέχουν πάνω από 1000 ° C.
  Οι σωλήνες αμιάντου είναι βολικό να τοποθετηθούν για φυσική ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο - δεν υπάρχει τίποτα που απαιτείται για να επισυνάψετε

  Βοήθεια. Οι αγωγοί αμιάντου (χρυσοτικό τσιμέντο) είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή μεγέθους 5 cm - 100, 150, 200 mm κ.λπ.

  Οι αγωγοί αμιαντοτσιμέντου χρησιμοποιούνται με επιτυχία ως καμινάδες, αγωγούς καλωδίων, υποστηρίγματα θεμελίωσης πυλώνων και για άλλους σκοπούς. Εφαρμόζοντάς τα στο σύστημα εξαερισμού, θα συναντήσετε τις ακόλουθες αρνητικές αποχρώσεις:

  1. Η σκόνη αμιάντου είναι επιβλαβής για την υγεία. Τα υγειονομικά πρότυπα απαγορεύουν ρητά τη χρήση χυτοσιτικών σωλήνων τσιμέντου ως αγωγών παροχής αέρα.
  2. Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο σκληρός, αλλά και βαρύς, εξ ου και η δυσκολία εγκατάστασης. Επιπλέον, θα υπάρξουν δυσκολίες με τη σύνδεση - τα γόνατα και τα δίδυμα δεν υπάρχουν στη φύση. Χρειάζεστε ειδικές συνδέσεις ή προσαρμογείς.
  3. Η εμφάνιση ενός παρόμοιου αγωγού εξαερισμού, ακόμη και βαμμένου, δεν ταιριάζει με τα καθιστικά.

  Η δεύτερη δημοφιλής μέθοδος αερισμού του προϋπολογισμού είναι η τοποθέτηση αεραγωγών από γκρίζους σωλήνες πολυπροπυλενίου που προορίζονται για εσωτερική αποχέτευση. Το κέρδος της τιμής είναι απτό - ο μετρητής του αγωγού "εκατό" θα κοστίσει 140 ρούβλια (2,45 δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων 1 δακτύλιο Ο στο κουδούνι.

  Τα πλεονεκτήματα των τμημάτων λυμάτων είναι τα ίδια με τα πλεονεκτήματα των πλαστικών διαύλων, αλλά υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις:

  • Οι διαμέτρους των σωλήνων δεν συμπίπτουν με τα τυπικά μεγέθη των αεραγωγών: 4, 5 και 11 cm.
  • Τα στοιχεία αυτά είναι κατασκευασμένα με μεγάλη ακτίνα περιστροφής.
  • τα τμήματα και τα εξαρτήματα διαφέρουν σε μεγάλες διαστάσεις λόγω των διοχετεύσεων.
  • λόγω της συσσώρευσης στατικού φορτίου στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών, αποκαθίσταται πολλή σκόνη.

  Σημείωση: Πλαστικά κιβώτια ποιότητας, σχεδιασμένα για εξαερισμό, έχουν προστατευτική αντιστατική επίστρωση.

  Επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα για τον θάλαμο εξαγωγής τούβλου

  Οι σιδηρόδρομοι και οι αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια αμφίβολη επιλογή για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Η τιμή, το μεγάλο βάρος, ένα πρόβλημα μιας στενής σύνδεσης - εδώ ο σύντομος κατάλογος των μειονεκτημάτων των μεταλλικών αεροπορικών γραμμών, που σχετίζονται με τα βιομηχανικά κτίρια. Ο μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε αγωγούς καυσαερίων από τούβλα για προστασία από τη συμπύκνωση.

  Ένα ζεστό σάντουιτς καμινάδας είναι κατάλληλο σε περίπτωση εξωτερικής τοποθέτησης αεραγωγών ή τοποθέτησης σε κρύες αίθουσες (σοφίτα). Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σημαντική τιμή του υλικού - 1100 ρούβλια. για το τμήμα Ø11 cm, μήκους 1 μ. Παράδειγμα επιτυχούς χρήσης ενός σάντουιτς για το σχέδιο από ένα λέβητα ξύλινου σπιτιού μπορεί να δει σε βίντεο:

  Τι αγωγό για να επιλέξετε - συστάσεις

  Έχοντας εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη συσκευή εξαερισμού, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα: κάθε τύπος αγωγού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Τότε δεν υπάρχουν ελλείψεις για να ξεπεραστούν. Επομένως η φτηνότητα και η οικονομία απέχουν πολύ από το κύριο κριτήριο επιλογής.

  Τι είδους αγωγού αξίζει να αγοράσετε σε διαφορετικές καταστάσεις:

  1. Η σύνδεση της κουκούλας στον άξονα γίνεται από πλαστικό ή εύκαμπτο αγωγό αλουμινίου. Ο πρώτος κερδίζει μοναδικά την εμφάνιση και την ικανότητα να ταιριάζει στο εσωτερικό (το χρώμα του πλαστικού μπορεί να παραληφθεί). Το σχήμα της διάμετρος είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.

  Το σχέδιο σύνδεσης των απορροφητών οικιακής χρήσης με επίπεδη PVC κανάλια

 • Αν πρέπει να οργανώσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μέσα στο ίδιο δωμάτιο, πάρτε επίσης τα πλαστικά κουτιά. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στους σωλήνες με στρογγυλό σχήμα.
 • Όταν χρησιμοποιείτε κρυμμένο παρέμβυσμα, χρησιμοποιήστε ένα γαλβανισμένο κουτί. Σε μια τιμή, διαφέρουν ελάχιστα από το πλαστικό, αλλά πιο αξιόπιστα από την άποψη της αντοχής στη φωτιά.
 • Οι αεραγωγοί διέλευσης δεν πρέπει να είναι καύσιμοι - γι 'αυτό απαιτείται η ρύθμιση των πυρκαγιών. Παράδειγμα: ένα απόσπασμα, πηγαίνοντας από το μπάνιο στο γκαράζ, όπου ο αγωγός εξαερισμού γυρίζει στην οροφή. Ο χώρος, που βρίσκεται στο γκαράζ, είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους ατσάλινους σωλήνες.

  Τα μεταφορικά μεταλλικά κουτιά είναι καλύτερα κρυμμένα πίσω από ψευδοροφές

 • Τα τμήματα αποχέτευσης χρησιμοποιούνται σε ακατοίκητα δωμάτια - αποθήκες, σοφίτες, εργαστήρια. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την οργάνωση φυσικών κουκούλες και είναι τοποθετημένα "ανάποδα" - τα πτερύγια προς τα κάτω.
 • Οποιεσδήποτε αυλακώσεις είναι εξαιρετικές για σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού. Η θερμαινόμενη έκδοση του εύκαμπτου καναλιού μπορεί να τοποθετηθεί σε κρύα σοφίτα.
 • Οι αγωγοί αμιάντου και τα τμήματα πολυπροπυλενίου του συστήματος αποχέτευσης είναι εύκολο να εφαρμοστούν για την ανταλλαγή αέρα στο κελάρι, το υπόγειο ή το γκαράζ.
 • Η σόμπα για σάντουιτς είναι βολική για να συναρμολογηθεί έξω από το ιδιωτικό σπίτι, αν δεν υπάρχει πουθενά να τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα μέσα. Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα - να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό μεταλλικό σωλήνα και να κάνετε θερμομόνωση.
 • Ένα σημαντικό σημείο. Οποιοιδήποτε αεραγωγοί, που τοποθετούνται σε μη θερμαινόμενους χώρους ή φεύγουν στο δρόμο, πρέπει να είναι μονωμένοι. Διαφορετικά, το χειμώνα θα λάβετε μια ροή συμπυκνωμάτων από το σωλήνα εξαγωγής.

  Τέλος, σχετικά με τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

  Το πιο συνηθισμένο μέγεθος των αεραγωγών των οικιακών σειρών είναι Ø100 mm. Στην περιοχή της εγκάρσιας τομής, αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο σωλήνα από πλαστικό 55 x 110 mm ή παρόμοιο γαλβανισμό. Στην καθορισμένη διάμετρο είναι πιο εύκολο να επιλέξετε πλέγματα και ανεμιστήρες.

  Όταν συνδέετε μια κουκούλα κουζίνας ή άλλη μονάδα αερισμού, κοιτάξτε την έξοδο του εξοπλισμού. Ο αγωγός αέρα επιλέγεται σύμφωνα με την περιοχή της εγκάρσιας τομής - δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος του σωλήνα διακλάδωσης. Το σχήμα του κουτιού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αν και από την άποψη της αεροδυναμικής είναι προτιμότερα τα στρογγυλά και οβάλ κανάλια.