Turbo-deflector για εξαερισμό: η αρχή της λειτουργίας και της σύγκρισης των τύπων των περιστροφικών εκτροπέων

Η ποιότητα του εξαερισμού στο σπίτι, στο γραφείο ή στην παραγωγή επηρεάζει άμεσα το επίπεδο άνεσης. Η υπερβολική υγρασία και οι οσμές δημιουργούν μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα και ακόμη και γίνονται αιτίες ασθενειών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σωστά διαρρυθμισμένος αερισμός είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για τη θέση σε λειτουργία των κατασκευαστικών έργων. Ένας στρόβιλος εκτροπέας για τον αερισμό σας βοηθά να δημιουργήσετε μια καλή ανταλλαγή αέρα.

Αρχή της εργασίας της συσκευής

turbodeflektora εργασία βασίζεται στις ακόλουθες αρχές: χρησιμοποιώντας αιολική ενέργεια, η συσκευή παράγει ένα κενό αέρα στο φρέαρ εξαερισμού, αυξάνει την πρόσφυση και τραβάει μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, στον αγωγό εξαερισμού, το χώρο της στέγης.

Ανεξάρτητα από την αλλαγή της κατεύθυνσης και της δύναμης του ανέμου, η περιστρεφόμενη κεφαλή (πτερωτή) στρέφεται πάντα προς τη μία κατεύθυνση και δημιουργεί μερικό κενό στον άξονα εξαερισμού.

Το οποίο αυξάνει την ένταση της κίνησης του αέρα στον σωλήνα, εξαλείφει την εμφάνιση της αντίστροφης πρόσφυσης και βελτιώνει τη συνολική ανταλλαγή αέρα. Επιπλέον, η συσκευή εμποδίζει την είσοδο βροχόπτωσης στον αγωγό εξαερισμού.

Σχεδιασμός περιστρεφόμενου στροβίλου

Το άνω μέρος, η κεφαλή στροβίλου, περιστρέφεται λόγω της δύναμης του ανέμου, δημιουργώντας ένα κενό μέσα στον άξονα εξαερισμού. Το κάτω μέρος συνδέεται με το ίδιο το κανάλι. Για αυτό, στη βάση του παρέχονται οπές για αυτοεπιπεδούμενα.

Ο περιστροφικός εκτροπέας μπορεί να έχει βάσεις με στρογγυλό, τετράγωνο ή επίπεδο τετράγωνο σχήμα. Κατόπιν αιτήματος του αγοραστή, συμπληρώνεται με διόδους στέγης, υπολογιζόμενες για τη γωνία της ράμπας από 15 έως 35 °.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του στροβιλο-εκτροπέα

Σε ό, τι αφορά τη χρήση τουρμπίνας, μπορούν να αναφερθούν τα εξής επιχειρήματα:

 1. Γρήγορη ανταλλαγή αέρα. Η περιστρεφόμενη κεφαλή του στροβίλου προωθεί την ταχεία εναλλαγή αέρα στον άξονα εξαερισμού, αποτρέπει το σχηματισμό του πίσω σχήματος, προστατεύει το χώρο της οροφής από τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Η απόδοση της περιστροφικής συσκευής είναι πολύ μεγαλύτερη από τον συμβατικό εκτροπέα.
 2. Δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, σε αντίθεση με τους ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, αλλά λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου. Αυτό θέτει τον στροβιλο-εκτροπέα σε έναν αριθμό οικονομικά πλεονεκτικών συσκευών.
 3. Μέση διάρκεια ζωής με τακτική συντήρηση και σωστή εγκατάσταση - περίπου 100 χιλιάδες ώρες ή 10 χρόνια, τα μοντέλα ανοξείδωτου χάλυβα μπορούν να εξυπηρετήσουν έως και 15 χρόνια. Αυτό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το χρόνο εκτέλεσης των οπαδών.
 4. Προστασία από τις βροχοπτώσεις. Αποτρέπει την είσοδο χιόνι, χαλάζι, βροχή στους αεραγωγούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές με ισχυρούς και συχνούς ανέμους.
 5. Συμπαγής και ελαφριά κατασκευή. Οι συσκευές με διάμετρο βάσης μεγαλύτερη από 200 mm ζυγίζουν σημαντικά λιγότερο από τον εκτροπέα TsAGI. Το μεγαλύτερο μοντέλο (680 mm) ζυγίζει μόνο περίπου 9 kg, σε αντίθεση με τον εκτροπέα TsAGI με την ίδια διάμετρο βάσης μπορεί να ζυγίζει περίπου 50 kg.
 6. Εύκολη εγκατάσταση δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες.

Τα πλεονεκτήματα ενός στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό είναι αναμφισβήτητα πολλά, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα.

Ενάντια στη χρήση του μιλούν τέτοια γεγονότα:

 • Η συσκευή είναι αρκετά ακριβή σε σύγκριση με συμβατικούς εκτροπείς.
 • Οι δυσμενείς ατμοσφαιρικές συνθήκες, όπως η έλλειψη ανέμου, η υψηλή υγρασία και οι αρνητικές θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη διακοπή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κινητό πάγο υποβάλλονται σε πάγο σε πολύ μικρότερο βαθμό.
 • Ο εκτροπέας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το κύριο μέσο για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα σε δωμάτια με υψηλές απαιτήσεις σε αερισμό: σε ιατρικά εργαστήρια και τα εργοστάσια, εργασία σχετίζεται με τη χημική και εκρηκτικές ουσίες.

Η τιμή του περιστροφικού εκτροπέα είναι αρκετά υψηλή σε σύγκριση με τις στατικές συσκευές και εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή - ανοξείδωτος χάλυβας, χάλυβας με επίστρωση πολυμερούς, γαλβανισμένο χάλυβα. Αλλά η αποδοτικότητα του έργου πληρώνει όλα τα έξοδα.

Τύποι περιστροφικών εκτροπέων

Για να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, έχουν αναπτυχθεί πολλές τροποποιήσεις των εκτροπέων. Ορισμένα από αυτά είναι στατικά, άλλα είναι περιστροφικά. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν στροβίλους με περιστρεφόμενη κεφαλή-πτερωτή, η οποία λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου.

Η ταξινόμηση των περιστροφικών στροβίλων μπορεί να γίνει σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υλικό κατασκευής - παράγει προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο ή βαμμένο μέταλλο,
 • διάμετρο του δακτυλίου σύνδεσης (ακροφύσια) - μπορεί να είναι από 110 έως 680 mm, οι διαστάσεις αντιστοιχούν στις τυπικές διαστάσεις των σωλήνων αποχέτευσης.

Οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα στροβιλοσυμπιεστών, τα οποία παρουσιάζουν πολύ παρόμοια εμφάνιση. Αλλά τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικά.

Ακολουθεί μια περίληψη ορισμένων από αυτά:

 • Turbobent. Η εταιρεία του ίδιου ονόματος παράγει περιστροφικούς αεραγωγούς αερισμού από αλουμίνιο, το πάχος του οποίου είναι ίσο με 0,5-1,0 mm. Η βάση είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο ατσάλι 0,7-0,9 mm. Το προϊόν είναι βαμμένο σε οποιοδήποτε χρώμα σύμφωνα με το γενικά αποδεκτό πρότυπο χρώματος - RAL.
 • Turbomax. Ο κατασκευαστής πραγματοποιεί το προϊόν του, καλώντας τον ως φυσικό προωθητή. Για την κατασκευή χρησιμοποιείται χάλυβας AISI 321 με πάχος 0,5 mm. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αεραγωγούς όσο και για αγωγούς καπνού, μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 250 ° C.

Αυτό είναι ένα προϊόν από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Είναι σαν να βελτιώσετε την πρόσφυση στα συστήματα εξαερισμού και στις καμινάδες. Εφαρμόζεται υπό συνθήκες αύξησης της θερμοκρασίας μέχρι 500 ° C.

Στην αγορά υπάρχουν επίσης προϊόντα λιγότερο γνωστών σημάτων και κατασκευαστών. Για την αγορά αυτών των προϊόντων πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, ζητώντας πιστοποιητικό ποιότητας.

Πεδίο εφαρμογής της συσκευής

Ο περιστροφικός στρόβιλος αποδείχθηκε καλά στις εγκαταστάσεις και στις εγκαταστάσεις όπου απαιτείται αυξημένη ανταλλαγή αέρα.

 1. Σε κατοικημένα ιδιωτικά και πολυκατοικιακά κτίρια. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι επιβάλλονται ειδικές απαιτήσεις για την εργασία των φρεατίων εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια κατοικιών. Η συσκευή βοηθά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ανεπαρκούς αερισμού των χώρων, σοφίτα χώρο, εξαλείφει πλήρως το φαινόμενο της αντίστροφης πρόσφυσης.
 2. Στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και στα γεωργικά κτίρια -.. Σε στάβλους, ορνιθώνες, σιλό δημητριακών, η σανού και έτσι βοηθά στην αφαίρεση των αερίων και ατμών που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της ζωικής διατηρεί βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία.
 3. Στις επιχειρήσεις μεταποίησης. Το μη πτητικό σύστημα αερισμού επιτρέπει την εξοικονόμηση χρημάτων στους φορείς ενέργειας. Εξαιρέσεις είναι εκείνες των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται με ουσίες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.
 4. Σε δημόσιους χώρους - αθλητικά συγκροτήματα, πισίνες, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις, ο στρόβιλος χρησιμοποιείται για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.

Πώς να υπολογίσετε την ανάγκη για συσκευές;

Για τον εξαερισμό μικρούς χώρους (δωμάτια, γκαράζ, υπόγεια) χρησιμοποιείται με θεμέλιο τουρμπίνα 110-160 mm σε διάμετρο. Οι συσκευές μεγέθους από 200 έως 600 mm είναι κατάλληλες για δωμάτια μέχρι 40 m2 με μόνιμη διαμονή έως και τεσσάρων ατόμων.

Μεγάλες διαμέτρους, 400 έως 680 mm, χρησιμοποιούνται για την παροχή ανταλλαγής αέρα σε χώρους με μεγάλη έκταση, πολυκατοικίες, αποθήκες, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Ακριβώς υπολογίστε τον αριθμό των εκτροπέων που απαιτούνται για την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας τον τύπο:

Αερόφθαλμος όγκος = συναλλαγματική ισοτιμία αέρα ανά ώρα Χ όγκο δωματίου

Αριθμός εκτροπέων αερισμού = αερισμένος όγκος / χωρητικότητα του εκτροπέα.

Για παράδειγμα: Το δωμάτιο έχει πλάτος 12 μ., Μήκος 20 μ. Και ύψος 3,5 μ. Η μέση ισχύς ανέμου 3,5 m / s. Η ανταλλαγή αέρα του δωματίου πρέπει να είναι 3 κύκλοι ανά ώρα. Οι υπολογισμοί γίνονται ως εξής:

 • Αερόφθαλμος όγκος = (20χ15χ3,5) χ 3 (αριθμός κύκλων ανταλλαγής αέρα) = 3150 m 3 / ώρα $
 • 3168/800 (απόδοση του εκτροπέα) = 3,94, δηλαδή 4 τεμ.

Με βάση τους υπολογισμούς, για τον αερισμό του δωματίου πρέπει να εγκαταστήσετε 4 εκτροπείς του αντίστοιχου μοντέλου.

turbodeflektora Εγκατάσταση σε καμινάδες λέβητες που λειτουργούν με αέριο ή υγρό καύσιμο, είναι δυνατόν, υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία εξόδου δεν υπερβαίνει τη μέγιστη θερμοκρασία που δηλώνεται από τον κατασκευαστή.

Μπορεί να είναι από 100 έως 500 ° C. Σε υψηλότερη θερμοκρασία από την επιτρεπόμενη, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ειδικά ακροφύσια υψηλής θερμοκρασίας.

Κανόνες εγκατάστασης στροβίλου

Air στροβίλου μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε μια κεκλιμένη οροφή ή απευθείας στην καμινάδα ή αναχώρησης άξονα εξαερισμού. Η τοποθέτηση εξαρτάται από το πεδίο εφαρμογής του στροβίλου.

Για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή χρησιμοποιείται ένας στρόβιλος με διάμετρο βάσης 315 mm. Μπορεί να εξυπηρετήσει 50-80 τ.μ. στέγες - η ακριβής έκταση εξαρτάται από την κλίση της στέγης - όσο μικρότερη είναι η γωνία, τόσο περισσότερο χρειάζεται να τοποθετηθεί ο αριθμός των στροβιλοσυμπιεστών.

Για εγκατάσταση σε κεκλιμένη κατασκευή, επιλέξτε το υψηλότερο σημείο της ράμπας. Με τη βελτίωση των συστημάτων εξαερισμού σε χώρους διαβίωσης, η εγκατάσταση πραγματοποιείται στην έξοδο του άξονα εξαερισμού.

Με την εγκατάσταση της περιστροφικής τουρμπίνας στην καπνοδόχο, ο υπολογισμός του ύψους της πραγματοποιείται μαζί με τη συσκευή. Δηλαδή, ο στροβιλο-εκτροπέας, ως μέρος της καμινάδας, αυξάνει το μήκος του.

Οι κανόνες για την τοποθέτηση της καπνοδόχου σε σχέση με την κορυφογραμμή παραμένουν οι ίδιοι όπως και για την εγκατάσταση του σωλήνα χωρίς εξαρτήματα:

 • Εάν η απόσταση από την κορυφή προς το σωλήνα είναι μικρότερη ή ίση με 1,5 m, ο σωλήνας ανυψώνεται 0,5 m πάνω από την κορυφογραμμή.
 • Το ύψος του σωλήνα, που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 έως 3 m, μπορεί να είναι ίσο με το ύψος της κορυφογραμμής.
 • Εάν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα από την κορυφογραμμή, η κορυφή του σωλήνα δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από τη στάθμη της συμβατικής γραμμής που έχει τραβηχτεί κατά 10 ° από το ύψος της ράχης.

Για να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας το χειμώνα μέσω του συστήματος εξαερισμού, ο κατασκευαστής επιτρέπει τη χρήση βαλβίδων (για οικιακούς χώρους) ή ρυθμιζόμενων συσκευών εισαγωγής αέρα (για χώρους αποθήκευσης και παραγωγής).

Συντήρηση και αντιμετώπιση προβλημάτων

Ουσιαστικά η μόνη δυσλειτουργία της συσκευής είναι η έλλειψη περιστροφής της πτερωτής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 • Ανεπαρκής αιολική ενέργεια ή απουσιάζει εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι ο άνεμος είναι επαρκής για να λειτουργήσει σωστά η συσκευή.
 • Τα έδρανα ήταν κολλημένα. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε αν υπάρχουν κάποια μηχανικά εμπόδια στην περιστροφή τους. Εάν χρειάζεται, λιπάνετε ή αντικαταστήστε το ρουλεμάν.
 • Υπήρχε ένα πάγωμα του εκτροπέα. Πρέπει να ελέγξετε τη συσκευή ή να περιμένετε να αυξηθεί η θερμοκρασία.
 • Μηχανική ζημιά. Είναι απαραίτητο να δείτε αν κάποιο αντικείμενο έχει πέσει στη συσκευή.

Ο στροβιλο-εκτροπέας που χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό είναι μια αρκετά απλή συσκευή, δεν απαιτεί συχνή συντήρηση.

Για να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας του, αρκεί να τοποθετούνται γρασαδόροι μία φορά το χρόνο (μετά το χειμώνα). Για την επεξεργασία χρησιμοποιεί λιθόλη - αδιάβροχο γράσο με βάση τα μεταποιημένα προϊόντα πετρελαίου.

Για να λιπάνετε ή να αντικαταστήσετε ένα ελαττωματικό ρουλεμάν, αποσυνδέστε το καπάκι, ξεβιδώστε το δακτύλιο ασφάλισης με ένα ειδικό εργαλείο - μια συσκευή απογύμνωσης - και λιπάνετε ή αντικαταστήστε το ρουλεμάν.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τι είναι ένας περιστροφικός εκτροπέας για εξαερισμό:

Τι να επιλέξετε για εξαερισμό: στροβιλο-εκτροπέας ή εκτροπέας TsAGI:

Πώς να επισκευάσετε τον στροβιλοσυμπιεστή σας:

Η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα είναι πάντα απλή. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να εγκατασταθούν ηλεκτρικοί ανεμιστήρες για τη βελτίωση του βύθισης στους αγωγούς εξαερισμού. Η εμφάνιση των turbo-deflectors στην αγορά στέρησε τους καταναλωτές από πολλά προβλήματα.

Εκτροπέας αερισμού

Πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός εξαερισμού

Ο εκτροπέας αερισμού είναι ένα στοιχείο του φυσικού αερισμού των χώρων, δημιουργώντας ένα αυξημένο ρεύμα στον αεραγωγό. Περιστρεφόμενη εκτροπέα τραβά αέρα έξω από το ορυχείο και δημιουργεί μία αρνητική πίεση αέρα στους αγωγούς αέρα μετά τη συναρμολόγηση Ventdeflektora παρέχει απαραίτητο χώρο αέρα: κανονικό μικροκλίμα, μειώνει την υγρασία, τις οσμές εξαφανίζονται. Ο περιστρεφόμενος εκτροπέας λειτουργεί αποκλειστικά λόγω της αντοχής του ανέμου, επομένως δεν καταναλώνει ηλεκτρισμό!

Εφαρμογές

Βάρος περιστρεφόμενο εκτροπέα επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της συσκευής: όσο χαμηλότερο είναι το βάρος, τόσο λιγότερο άνεμο υποχρεούται να αρχίσει να περιστρέφεται. Ως εκ τούτου, η απώλεια βάρους - ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα στην ανάπτυξη των αεραγωγών εξάτμισης σε περιστροφικούς εκτροπείς μας χρησιμοποιούνται χάλυβα πάχους του μόνον 0,45 mm, το οποίο επιτρέπει αφενός να μειώσει τη μάζα του εκτροπέα, και η άλλη να διατηρείται επαρκής αντοχή και την αξιοπιστία της συσκευής. Λόγω του λεπτού χάλυβα οι εκτροπείς μας ζυγίζουν μόνο 1,5 - 2 κιλά. Ο σχεδιασμός δεν είναι βαρύς και αρκετοί ελάχιστοι άνεμοι δουλεύουν με ταχύτητα 0,5 m / s!

Η διάρκεια ζωής του στροβιλοσυμπιεστή είναι έως και 20 χρόνια. Αυτή η συνεχής λειτουργία είναι δυνατή χάρη στην ειδική σχεδίαση της περιστροφικής εκτροπής: τα πτερύγια εκτροπής λυγισμένα και στις δύο πλευρές, έτσι ώστε ούτε το χιόνι, ούτε βροχή δεν θα πέσουμε στην εξαερισμού και μην βλάψει turbodeflektor. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετούνται προστατευτικά καλύμματα στον εκτροπέα. Ανθεκτικότητα στροβιλο-εκτροπέας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ρουλεμάν που χρησιμοποιούνται. Στους εκτροπείς εξάτμισης κατασκευάζονται έδρανα ποιότητας από την Αμερική, κερδίζοντας σημαντικά την ποιότητα και την ανθεκτικότητα σε σύγκριση με τους Κινέζους ή Ρώσους ομολόγους τους. Τα φτηνά ρουλεμάν σπάσουν γρήγορα στο κρύο και μετά τον πρώτο χειμώνα μπορούν να αρχίσουν να κάνουν θόρυβο, buzz, και στη συνέχεια τελείως μαρμελάδα.

Λόγω της σοβαρότητας των ρωσικών συνθηκών λειτουργίας, επεξεργαζόμαστε επιπλέον τα κινητά στοιχεία του εκτροπέα με ειδικά λιπαντικά, χάρη στα οποία είναι δυνατή η εξαγωγή αερισμού χωρίς ηλεκτρική ενέργεια σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας. Ο στροβιλο-εκτροπέας λειτουργεί ομαλά σε θερμοκρασίες μέχρι -50 οΣ!

Η συσκευή ενός στροβιλο-εκτροπέα για τον εξαερισμό και όπου εφαρμόζεται

Το ζήτημα της οργάνωσης αποτελεσματικού αερισμού των χώρων είναι πολύ ευρύτερο από ό, τι φαίνεται. Έτσι, αν το αντικείμενο βρίσκεται σε απομακρυσμένο χώρο από τα κύρια δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι να εγκαταστήσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό.

Τι είναι αυτό και τι χρειάζεται ένας ανεμοστρόβιλος για εξαερισμό;

Αρχή λειτουργίας

Το Turbodeflector είναι ένα στοιχείο του φυσικού αερισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πρόσφυσης στους αεραγωγούς. Ο στροβιλο-εκτροπέας λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου.

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται σε συστήματα με φυσικό εξαερισμό και αποτελείται από μια ενεργή κεφαλή με λεπίδες τοποθετημένες στη βάση με έδρανα με μηδενική αντίσταση. Χάρη στα ρουλεμάν, ο στρόβιλος περιστρέφεται με σταθερή ταχύτητα ακόμη και σε έντονο άνεμο.

Σημαντικό: Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, η turbodeflektora κεφαλή περιστρέφεται πάντα σε μόνο μία κατεύθυνση, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για τις στήλες συνδέεται με το σύστημα αερίου - με ένα ισχυρό φύσημα του ανέμου έσβησε τη φλόγα.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες συσκευές ο στροβιλοαποκλειστικός έχει πολλά από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • μη μεταβλητότητα - ο περιστροφικός στρόβιλος λειτουργεί μόνο λόγω της δύναμης του ανέμου.
 • προστασία του συστήματος εξαερισμού και καπνοδόχου από τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις, τα συντρίμμια και τα πτηνά.
 • μη προσκόλληση στη διάβρωση - τα στοιχεία στροβίλου είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο και γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο υψηλής ποιότητας.
 • μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κλιματισμού - κινητή κεφαλή τουρμπίνα εκκενώνει ο αέρας πιο αποτελεσματικά σταθερές συσκευές, μη επιτρέποντας δωμάτιο για να υπερθερμανθεί σε ζεστό καιρό, μειώνοντας έτσι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για κλιματισμό?
 • απομάκρυνση της πλεονάζουσας υγρασίας - η συσκευή δεν επιτρέπει το συμπύκνωμα να σχηματίζεται κάτω από την οροφή του κτιρίου και στους τοίχους του, και επίσης να συσσωρεύεται σε θερμάστρα και άλλα υλικά.
 • μείωση του παγετού στους αεραγωγούς αερισμού.
 • Ποιότητα συγκόλλησης όλων των τμημάτων της συσκευής - ακόμη και με ισχυρό έντονο άνεμο, η μονάδα δεν θα σκιστεί από το σωλήνα ή θα είναι λοξή.
 • Αισθητική εμφάνιση, επιτρέποντας τη χρήση ενός στροβιλοσυμπιεστή ακόμα και σε κτίρια κατοικιών.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • ευκολία συντήρησης.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής - 15 χρόνια.

Πώς φαίνεται η συσκευή του;

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο στροβιλο-εκτροπέας αποτελείται από μια ενεργή κεφαλή με πτερύγια τοποθετημένα στη βάση με έδρανα με μηδενική αντίσταση.

Το άνω μέρος της συσκευής (η κεφαλή στροβίλου) περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της λόγω της δύναμης του ανέμου, δημιουργώντας το απαραίτητο κενό μέσα στον άξονα εξαερισμού. Το κατώτερο τμήμα συνδέεται με το ίδιο το κανάλι με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή.

Κατασκευάζονται στροβιλο-εκτροπείς με τρεις τύπους βάσεων:

 • στρογγυλή?
 • τετράγωνο.
 • επίπεδη πλατεία.

Οι διαστάσεις των ακροφυσίων μπορούν να κυμαίνονται από 10 έως 68 εκατοστά.

Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, ο στροβιλοσυμπιεστής συμπληρώνεται με διόδους στέγης, υπολογιζόμενες για μια γωνία του μύθου από 15 έως 35 μοίρες. Το πραγματικό μέγεθος των μεταβάσεων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.

Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε τυποποιημένους σωλήνες όσο και σε μη τυποποιημένους αγωγούς εξαερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεταβάσεις γίνονται συχνά στην τάξη.

Σχέδια του ανακλαστήρα Turbo

Το κόστος ενός στροβιλο-εκτροπέα εξαρτάται άμεσα από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται και από τις διαστάσεις του συνδετικού καναλιού. Οι συσκευές από γαλβανισμένο χάλυβα είναι ελαφρώς φθηνότερες από τα μοντέλα που κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα. Το μέσο κόστος ενός γαλβανισμένου περιστροφικού στροβίλου ξεκινά από 2 χιλιάδες ρούβλια, και ανοξείδωτο - από 3.000 ρούβλια.

Πού να αγοράσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό σε οργανισμούς όπως:

 • Ventar-S:
  • site: http://ventar-s.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λάτρεις των οδικών αρτηριών, 56;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 640-24-15.
 • "Θερμική γέφυρα":
  • τοποθεσία: http://www.teplomost.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Tkatskaya Street, Κτίριο 5, Κτίριο 7?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 723-00-33.
 • «Κύριος στέγης»:
  • site: http://www.roofmaster.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Krasnaya Sosna, 2, γραφείο 304 ·
  • τηλέφωνο: +7 (495) 989-42-11.
 • "Ekovit":
  • site: https://msk.ecovita.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Avtomotornaya, σπίτι 4Α, κτήριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (499) 281-63-90.
 • "Vendeflektor":
  • site: http://ventdeflektor.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Butlerova, σπίτι 17 ·
  • τηλέφωνο: +7 (968) 710-10-20.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση αεριοστροβιλοσυμπιεστών:

 • "Vendeflektor":
  • site: http://ventdeflektor.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Zvenigorodskaya, σπίτι 22;
  • τηλέφωνο: +7 (921) 302-59-59.
 • «AEROSHOP»:
  • site: http://aeroshop-spb.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, δρόμος των Λετονών στόλων, σπίτι 31;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 988-20-33.
 • Cyclone SPB:
  • site: http://cyclonespb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Κολωντάι, σπίτι 5?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 932-72-96.
 • "VIMSO Engineering":
  • site: https://vimso.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Liflyandskaya, κτίριο 6, γράμμα Ε ·
  • τηλέφωνο: +7 (812) 409-96-67.
 • "Ekovit":
  • site: https://www.ecovita.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, 10η γραμμή, σπίτι 59, γραφείο 214,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 600-08-01.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο στροβιλοσυμπιεστής εξοικονομεί σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και βοηθά στη διατήρηση άνετης θερμοκρασίας στα δωμάτια που εξυπηρετούνται. Επιπλέον, η συσκευή λύνει το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας και της ατμόσφαιρας ακόμη και σε μεγάλα κτίρια, ενώ επίσης απομακρύνει τη σκόνη και τους τοξικούς καπνούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι μόνο χρήσιμο, αλλά και κερδοφόρο να εγκαταστήσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα - λόγω εξοικονόμησης ενέργειας, ο στροβιλοσυμπιεστής πληρώνει για τον εαυτό του κατά το πρώτο έτος χρήσης.

Σχεδιασμός του περιστροφικού εκτροπέα

Ένα σύνολο απαραίτητων επικοινωνιών για την εξασφάλιση άνετων συνθηκών στην κατασκευή οποιουδήποτε προορισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι μη πτητικές - είναι πολύ σημαντικό στις σύγχρονες συνθήκες χωρίς να σταματήσει η αύξηση των τιμών των ενεργειακών πόρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο στάδιο της επικοινωνιακής σχεδίασης, εξετάζεται πρώτα ο φυσικός αερισμός. Ταυτόχρονα, η σωστή προσέγγιση στην τεχνολογική λύση του συστήματος είναι ο περιστροφικός εκτροπέας που είναι ενσωματωμένος στον αγωγό εξαερισμού.

Τα προβλήματα με την έλξη δεν μπορούν να είναι

Η σημασία οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού είναι η απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις του μολυσμένου αέρα, η υπερβολική υγρασία, δηλαδή η εξασφάλιση κανονικής ανταλλαγής αέρα. Αυτό θα συμβεί εάν ο αγωγός εξαερισμού λειτουργεί αποτελεσματικά και σωστά - η ώση σε αυτόν είναι εξαιρετική. Αν υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο αυτό, προκαλούνται συχνά από βροχή, χιόνια και αιολικές μάζες που πέφτουν στο κανάλι του ορυχείου. Επίσης, το κακό βύθισμα μπορεί να προκληθεί από εσφαλμένη τοποθέτηση του σωλήνα εξαερισμού, ανεπαρκές ύψος ή ακατάλληλα επιλεγμένη διάμετρο του αγωγού. Τέτοιες ελλείψεις του φυσικού αερισμού και έχει σχεδιαστεί για να εξαλείψει την εγκατάσταση του περιστροφικού εκτροπέα.

Βοήθεια. Ο εκτροπέας έχει ένα άλλο όνομα - έναν στροβιλο-εκτροπέα ή έναν περιστροφικό στρόβιλο. Είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός με περιστρεφόμενο τμήμα - μια ενεργή κεφαλή, εξοπλισμένη με ένα ειδικό σύστημα λεπίδων. Επίσης στο σχεδιασμό υπάρχει ένα στατικό μέρος - η βάση στην οποία προσαρτάται η κεφαλή και συνδέεται με τον σωλήνα εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα του περιστροφικού εκτροπέα

 • Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, οι περιστροφικές κινήσεις της ενεργής κεφαλής εμφανίζονται στην ίδια κατεύθυνση. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η επίδραση ενός "μερικού κενού" στον αεραγωγό - ο αέρας αραιώνεται, η δύναμη της ροής αυξάνεται και ο κίνδυνος ανάστροφης ώσης πλησιάζει στο μηδέν.
 • Τα μοντέλα περιστροφής αποκλείουν εντελώς την επίδραση στην αποτελεσματικότητα του αερισμού εξωτερικών παραγόντων - βροχόπτωση και έντονο άνεμο.
 • Η αυτονομία της λειτουργίας μιας μηχανικής συσκευής που αυξάνει την παραγωγικότητα του συστήματος ανταλλαγής αέρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του.
 • Χαμηλό κόστος για τον εκσυγχρονισμό του εξαερισμού.
 • Γρήγορη απόδοση της επένδυσης για την εγκατάσταση ενός εκτροπέα με στροβίλους.
 • Προστασία ventshahta από το να πάρει τα συντρίμμια, τα πουλιά, κλπ.
 • Διακοσμητική πληρότητα του σωλήνα που τοποθετείται στην οροφή - τυχόν πρόσοψη από την παρουσία ενός τέτοιου σφαιρικού αντικειμένου κερδίζει.

Σημαντικό! Ο περιστροφικός εκτροπέας αυξάνει την απόδοση του τυπικού συστήματος εξαερισμού φυσικού αέρος εισαγωγής και εξαγωγής κατά 2-4 φορές. Ταυτόχρονα, η "ενίσχυση" δεν απαιτεί σύνδεση με την παροχή ρεύματος, η οποία αντιστοιχεί στις τρέχουσες τάσεις στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και των δομών.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του στροβιλοσυμπιεστή

Η περιστρεφόμενη δομή εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες - αυτό είναι στην πραγματικότητα το μόνο, αλλά πολύ σημαντικό, μείον. Σε ήρεμους καιρούς, ο στροβιλοαπορροφητήρας ουσιαστικά δεν διαφέρει από το συνηθισμένο προστατευτικό κάλυμμα στον αγωγό του αεραγωγού.

Μπορώ να κάνω έναν περιστροφικό εκτροπέα με τα χέρια μου;

Οι απλούστεροι τύποι εκτροπέων, που χρησιμοποιούνται στην πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αριστοκρατικοί ιδιοκτήτες συχνά γίνονται ανεξάρτητα. Κατ 'αρχήν, ένα τεχνικά καταλαβαίνω πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το έργο. Είναι αλήθεια ότι αυτό θα απαιτήσει την ανάπτυξη ενός σχεδίου εργασίας του μελλοντικού σχεδιασμού, θα αφαιρέσει σωστά τις μετρήσεις, θα αναπτύξει ένα σχέδιο για την εγκατάσταση του εκτροπέα.

Όσον αφορά την παραλλαγή turbo, δεν είναι τόσο απλό - είναι ένα τεχνικά πιο περίπλοκο σχέδιο. Συνεπώς, σχεδόν πάντα, έχοντας αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν το περιστροφικό μοντέλο, το αποκτούν με τη μορφή ενός επαγγελματικά κατασκευασμένου προϊόντος.

Τι προσφέρει η αγορά

Turbobent

Η γκάμα μοντέλων εκτροπέων στροφείου αυτού του εμπορικού σήματος αντιπροσωπεύεται από μοντέλα διαφορετικών γεωμετρικών μορφών, όσον αφορά μια ακίνητη βάση:

 • Το Α είναι ένας στρογγυλός σωλήνας.
 • Το Β είναι ένας τετραγωνικός σωλήνας.
 • Το C είναι μια τετράγωνη επίπεδη βάση.

Η σήμανση των προϊόντων στην περιοχή παρουσιάζεται, όπως TA-315, TA-355, TA-500. Ο αριθμητικός δείκτης υποδεικνύει τη διάμετρο του γύρου ή τις παραμέτρους των ορθογώνιων βάσεων. Εναπόκειται σε αυτούς να κρίνουν τις διαστάσεις του μηχανισμού, καθώς και το πεδίο εφαρμογής του. Για παράδειγμα, τα ΤΑ-315 και ΤΑ-355 σχετίζονται με την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή. Αλλά το TA-500 είναι μια οικιακή συσκευή και μπορεί να ενσωματωθεί στον εξαερισμό ενός κτιρίου κατοικιών.

Παράγουν έναν περιστροφικό εκτροπέα "Turbobent" στη Ρωσία - στην περιοχή Nizhny Novgorod, στην πόλη Arzamas.

Rotowent

Αποφρακτήρες από ανοξείδωτο χάλυβα πολωνικής προέλευσης. Ισχύει για στέγες οποιωνδήποτε διαμορφώσεων. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα. Οι συσκευές είναι καθολικές - κατάλληλες τόσο για συστήματα εξαερισμού όσο και για καμινάδες. Η οριακή τιμή της θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 500 ° C.

Turbomax

Περιστροφικός εκτροπέας που παράγει η εταιρεία από τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας. Ο κατασκευαστής τοποθετεί τα προϊόντα του σε περιστρεφόμενη καπνοδόχο Turbomax1. Αλλά είναι κατάλληλο και για τον εξαερισμό. Χωρίς φόβο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές με ζώνες φόρτωσης ανέμου ΙΙ και ΙΙΙ. Η εταιρεία δίνει έμφαση στην προσοχή των καταναλωτών στο γεγονός ότι είναι έτοιμοι να παράγουν το προϊόν σύμφωνα με την παραγγελία σύμφωνα με τις παραμέτρους μιας συγκεκριμένης εγκατάστασης.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Ο στροβιλο-εκτροπέας του εργοστασίου είναι σχεδιασμός μονοκόμματος, έτοιμος για εγκατάσταση. Έχει ένα ενεργό κινητό άνω μέρος και μια βάση που περιλαμβάνει ρουλεμάν με μηδενική αντίσταση. Το προϊόν μελετάται με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και με έντονο αέρα να μην κλίνει και να μην σκιστεί.

Προσοχή παρακαλώ! Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι ο εκτροπέας οποιασδήποτε τροποποίησης πρέπει να ανέλθει πάνω από την οροφή κατά 1,5-2,0 μ. Εάν παρατηρηθεί αυτή η συσκευή, το ρεύμα του αγωγού εξαερισμού θα αυξηθεί.

Εν κατακλείδι, θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι περιστροφικοί εκτροπείς στο τμήμα τους είναι οι πιο ακριβείς. Σε αυτή την περίπτωση, ζητείται από τον καταναλωτή να επιλέξει μια κατάλληλη κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο ή δομικό χάλυβα με προστατευτική πολυμερή επικάλυψη, το χρώμα του οποίου μπορεί να επιλεγεί για διακόσμηση προσόψεων. Φυσικά, ο τύπος του υλικού από τον οποίο κατασκευάζεται ο εκτροπέας αντικατοπτρίζεται στο κόστος του.

Εξαερισμός εξαγωγής στροβίλου

Στροβιλιστές:

Οι ανεμογεννήτριες αερισμού χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της πρόσφυσης στους αεραγωγούς αερισμού. Λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου.

Η απόδοση του εκτροπέα εξαρτάται από το ύψος πάνω από το επίπεδο της οροφής, το μέγεθος, το σχήμα του κύτους.

Ο σωστά επιλεγμένος εκτροπέας μπορεί να αυξήσει την απόδοση του εξαερισμού έως και 20%.

Είναι πολύ ενδεδειγμένο να χρησιμοποιείτε για τον εξαερισμό των δωματίων, c / a, κελάρια, ιδιωτικά συνεργεία. Μια ευρεία γκάμα μεγεθών σάς επιτρέπει να επιλέξετε έναν εκτροπέα για την τοποθέτηση σε ήδη τοποθετημένο αγωγό.

Μια καλή λύση για τον αερισμό των καθισμάτων μέχρι 40m2 και με τον αριθμό των ατόμων που διαμένουν μόνιμα μέχρι 4 άτομα. Με ταχύτητα ανέμου 3-4 m / s, μπορείτε να τραβήξετε από το δωμάτιο έως και 200 ​​m3 αέρα ανά ώρα.

Χρησιμοποιούνται για τον εξαερισμό των κτιρίων διαμερισμάτων, πολύ μεγάλα δωμάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, υπόστεγα, αποθήκες και ούτω καθεξής. Ν.. Η απαιτούμενη ποσότητα του αέρα που επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση πολλών εκτροπείς. Η ποσότητα προσδιορίζεται με υπολογισμό.

Η αρχή του στροβιλο-εκτροπέα

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού εκτροπέα είναι πολύ απλή: οι απεργίες ανέμου στο σώμα τεμαχίζεται διάχυσης του, η πίεση μειώνεται μέσα στον κύλινδρο, και ως εκ τούτου, η ώθηση ενισχύεται στην καπνοδόχο. Όσο μεγαλύτερη η αντίσταση στον αέρα δημιουργεί το σώμα του εκτροπέα, τόσο καλύτερα στους αγωγούς ώσης. Πιστεύεται ότι οι εκτροπείς λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε σωλήνες εξαερισμού που είναι τοποθετημένοι ελαφρώς κεκλιμένοι.

5 Πλεονεκτήματα των εκτροπέων Turbo

ΔΕΝ καταναλώνει ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΤΗΤΑ
Ο εκτροπέας λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου και δεν απαιτεί σύνδεση με ηλεκτρική ενέργεια.
Η ενεργή κεφαλή του περιστρεφόμενου εκτροπέα δημιουργεί κενό στον αγωγό αερισμού, ο οποίος αυξάνει αποτελεσματικά την ώθηση και τον εξαερισμό.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΑΕΡΙΟΥ
Λόγω της περιστρεφόμενης κεφαλής του εκτροπέα, τα πουλιά δεν εγκαθίστανται στις σοφίτες πολυκατοικιών και επίσης εμποδίζουν το χιονί, τη βροχή, το χαλάζι να εισέλθουν στον αγωγό αερισμού.

ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ
Ο σχεδιασμός του εκτροπέα χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας έδρανα, υλικά από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να χειρίζεστε τον εκτροπέα για 15 χρόνια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ
Η κινητή κεφαλή του εκτροπέα δημιουργεί αποτελεσματικά ένα κενό στον αγωγό εξαερισμού και αφαιρεί τον αέρα.

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η εγκατάσταση δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και γνώσεις. Τοποθετήστε τον εκτροπέα σε ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία εγκαθιστώντας εξοπλισμό εξαερισμού.

Συνολικές διαστάσεις των TurboDeflectors


Υλικό:
Τα διαφράγματα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα 0,5-1,0 mm.
Συνολικές διαστάσεις:
Οι εκτροπείς διατίθενται με δύο τύπους βάσεων:
Α - ακροφύσιο σε στρογγυλό σωλήνα
Γ - επίπεδη βάση

Στροβιλιστές

Περιστροφικοί στροβιλο-εκτροπείς

Οι ανεμογεννήτριες έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την ώθηση στους άξονες εξαερισμού με τη βοήθεια της πίεσης του αέρα και της προστασίας από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού εκτροπέα είναι πολύ απλή: οι απεργίες ανέμου στο σώμα τεμαχίζεται διάχυσης του, η πίεση μειώνεται μέσα στον κύλινδρο, και ως εκ τούτου, η ώθηση ενισχύεται στην καπνοδόχο.
Όσο μεγαλύτερη η αντίσταση στον αέρα δημιουργεί το σώμα του εκτροπέα, τόσο καλύτερα στους αγωγούς ώσης.
Καλύτεροι εκτροπείς εργασίας στους σωλήνες εξαερισμού, εγκατεστημένοι ελαφρώς κάτω από την κλίση.

Η απόδοση του εκτροπέα εξαρτάται από το ύψος πάνω από το επίπεδο της οροφής, το μέγεθος, το σχήμα του κύτους.

Ο σωστά επιλεγμένος εκτροπέας μπορεί να αυξήσει την απόδοση του εξαερισμού έως και 20%.

Είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.
Ιδανικό για χρήση σε συστήματα καπνοδόχων ως καπάκι καπνού.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥΣΤΟΥ:

Ο εκτροπέας λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου και δεν απαιτεί σύνδεση με ηλεκτρική ενέργεια.
Η ενεργή κεφαλή του περιστρεφόμενου εκτροπέα δημιουργεί κενό στον αγωγό αερισμού, ο οποίος αυξάνει αποτελεσματικά την ώθηση και τον εξαερισμό.

Λόγω της περιστρεφόμενης κεφαλής του εκτροπέα, τα πουλιά δεν εγκαθίστανται στις σοφίτες πολυκατοικιών και επίσης εμποδίζουν το χιονί, τη βροχή, το χαλάζι να εισέλθουν στον αγωγό αερισμού.

Ο σχεδιασμός του εκτροπέα χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας έδρανα, υλικά από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να χειρίζεστε τον εκτροπέα για 15 χρόνια.

Η κινητή κεφαλή του εκτροπέα δημιουργεί αποτελεσματικά ένα κενό στον αγωγό εξαερισμού και αφαιρεί τον αέρα.

Εύκολη εγκατάσταση
Η εγκατάσταση δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και γνώσεις. Τοποθετήστε τον εκτροπέα σε ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία εγκαθιστώντας εξοπλισμό εξαερισμού.

Περιστρεφόμενος εκτροπέας
Πιστοποιητικό για το AT
Διαθέσιμα μεγέθη:

Πώς να φτιάξετε ένα άνοιγμα από τον εαυτό σας - από το σχέδιο μέχρι την τελική συσκευή

Η κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού συνεπάγεται την ύπαρξη έλξης στους αγωγούς και τους αγωγούς. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα θραύσματα μπορούν να εισέλθουν στο ορυχείο, τα κανάλια μπορούν απλώς να φράξουν με σκόνη, η οποία προσκολλάται σταθερά στους τοίχους τους, ειδικά αν έχουν λιπαρή επικάλυψη. Όλα αυτά μειώνουν τη διάμετρο των αεραγωγών, η οποία επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαθιστούν ειδικές συσκευές που ονομάζονται deflectors στα κεφάλια των σωλήνων εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά της συσκευής

Αυτή είναι μια περιγραφή της αρχής της δράσης όλων των εκτροπέων, τα σχέδια των οποίων είναι ένα τεράστιο ποσό. Πολλές συσκευές όχι μόνο εκτρέπουν τη ροή του αέρα, αλλά επίσης να αυξήσει την ταχύτητα της διέλευσης τους πάνω από το τμήμα κεφαλής του σωλήνα εξαερισμού, στενεύοντας το κανάλι, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την έλξη (αρχή αερογράφο).

Η σωστή χρήση του εκτροπέα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού σε 20%, ιδιαίτερα χρήσιμη σε αεραγωγούς με μεγάλες οριζόντιες τομές και κάμψη.

Επιπλέον, ο εκτροπέας στον σωλήνα εξαερισμού προστατεύει τέλεια από την εισροή διαφόρων συντριμμιών, μικρών πτηνών, εντόμων και, κυρίως, από ατμοσφαιρική κατακρήμνιση. Βασικά, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αυτές οι συσκευές είναι ανθεκτικό σε διαβρωτικές εκδηλώσεις. Είναι γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο, κεραμικό ή πλαστικό.

Υπάρχοντες τύποι εκτροπέων

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών σχεδίων τέτοιων συσκευών. Μεταξύ αυτών, τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι:

 • TsAGI - αποτελεσματική και απλή δομική διάταξη εκτροπής ανέμου.
 • Ο Grigorovich είναι επίσης ένας πολύ δημοφιλής σχεδιασμός του εκτροπέα.
 • Συσκευή τύπου H για αποτελεσματική αύξηση του βυθίσματος στον εξαερισμό και στις καμινάδες.

Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιούνται διάφοροι σχεδιασμοί ανοικτών εκτροπέων, τόσο στους τοίχους των αεραγωγών όσο και στους σωλήνες καπναγωγού.

Όλες οι ποικιλίες των μοντέλων μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με ορισμένες διακριτικές ιδιότητες:

 • Με το σχήμα της κορυφής της συσκευής.
 • Περιστροφή (περιστροφική ή τουρμπίνα).
 • Εκκεντροφόροι.

Εκτός από ένα κοινό υλικό όπως το μέταλλο, αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Ο πλαστικός εκτροπέας αερισμού είναι λιγότερο ανθεκτικός από το αντίστοιχο χάλυβα, αλλά έχει χαμηλότερο κόστος και πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Γι 'αυτό οι πλαστικές συσκευές κοσμούν τους αεραγωγούς των περισσότερων ιδιωτικών κατοικιών. Αλλά, εκτός από τη ζωή του, έχει ένα ακόμα σοβαρό ελάττωμα. Το πλαστικό δεν ανέχεται υψηλές θερμοκρασίες, επομένως δεν συνιστάται η χρήση του σε καμινάδες.

Παγοπέδιλα - εκτροπείς, συνήθως εγκατεστημένοι σε καμινάδες, αλλά για συστήματα εξαερισμού είναι αρκετά κατάλληλοι. Η ροή του αέρα, που διέρχεται μέσω του συστήματος των προστατευτικών και των ρωγμών στο σώμα του προϊόντος, επαναπροσανατολίζεται, έτσι ώστε να δημιουργείται μια ζώνη χαμηλής πίεσης πάνω από το σωλήνα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο weathervane έχει ένα σχέδιο που σας επιτρέπει να μετατρέπετε συνεχώς αυτή τη συσκευή, την πλευρά εργασίας στον άνεμο.

Ο περιστρεφόμενος εξαεριστήρας λόγω του σχεδιασμού του όχι μόνο ενισχύει την πρόσφυση στον άξονα εξαερισμού, αλλά και προστατεύει αποτελεσματικά από διάφορα θραύσματα και έντομα. Αυτή η συσκευή, κατά κανόνα, έχει σφαιρικό σχήμα, έτσι ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα πρωτότυπα σχέδια.

Υπάρχει ένας ακόμη αρχικός τύπος εκτροπέα εξαερισμού - περιστροφικός, ή όπως ονομάζεται επίσης στρόβιλος. Αυτή η συσκευή μετατρέπει την ενέργεια των ροών αέρα στην περιστροφική κίνηση του στροβίλου, η οποία αναστρέφει τον αέρα, σύμφωνα με την αρχή ενός ανεμοστρόβιλου, δημιουργώντας έτσι μια αύξηση ώσης στον αγωγό. Αυτή η συσκευή παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμη και στη ζεστή εποχή, δημιουργώντας πρόσφυση στο σύστημα εξαερισμού.

Κάνοντας την πιο απλή συσκευή με τα χέρια σας

Παρά την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού να κάνουν έναν εκτροπέα με τα χέρια τους μπορούν να είναι κάθε δάσκαλος στο σπίτι. Αρκεί μόνο να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Για να κάνετε αυτήν τη συσκευή μόνος σας, θα χρειαστείτε:

 • Ένα φύλλο από παχύ χαρτί ή χαρτόνι.
 • Φύλλο από γαλβανισμένο μέταλλο.
 • Σχεδίαση του εκτροπέα με υπολογισμούς σχετικά με τη διάμετρο του σωλήνα.
 • Πυροβόλο όπλο.
 • Ψαλίδια για μέταλλο.
 • Τρυπάνι με μια σειρά από τρυπημένα.
 • Ένας δείκτης ή ένας διάβολος.

Μετά την προετοιμασία του εργαλείου, του υλικού και του εξοπλισμού ατομικής προστασίας (γυαλιά, γάντια), μπορείτε να ξεκινήσετε τον εαυτό σας με τον εαυτό σας.

 1. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να μεταφράσουμε τα περιγράμματα του προϊόντος από το σχέδιο στο μέταλλο. Θα πρέπει να υπάρχει σάρωση όλων των κύριων τμημάτων της συσκευής: μια κουκούλα, ένας διαχύτης, ένας εξωτερικός κύλινδρος, ένα ράφι.
 2. Μετά από αυτό, πρέπει να κόψετε όλα τα μέρη της συσκευής, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ληφθεί.
 3. Συνδέστε όλα τα μέρη της συσκευής, σύμφωνα με το σχέδιο ή το σκίτσο, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι.
 4. Συνδέστε τα δύο μέρη του εκτροπέα με τη βοήθεια ράβδων κομμένων από το ίδιο μέταλλο.

Μετά την κατασκευή, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εκτροπέα στην κεφαλή του σωλήνα, τοποθετώντας προσεκτικά με σφιγκτήρες.

Συμβουλή:
Ο εκτροπέας θα δημιουργήσει πρόσθετη πρόσφυση στα κανάλια μόνο εάν όλα τα εξαρτήματά του είναι κατασκευασμένα σε ορισμένες διαστάσεις. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η εγκατάσταση θα πρέπει να διεξάγεται, που εργάζονται σε ύψος, έτσι είναι καλύτερα να το κάνουμε μαζί και με ασφάλεια. Εάν δεν είστε βέβαιοι στις ικανότητές σας, επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες που έχουν εμπειρία στην κατασκευή και την εγκατάσταση αυτών των απαραίτητων συσκευών.

Turbo-deflector για τον αυτοεξοπλισμό

Το σύστημα αερισμού αποτελεί σημαντικό μέρος οποιουδήποτε δωματίου. Είναι απαραίτητο να εκτρέπεται ο εξαγόμενος αέρας στο δωμάτιο και να τον κορεσθεί φρέσκο, φρέσκο. Τα οφέλη ενός τέτοιου συστήματος είναι κατανοητά. Μετά από όλα, που βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο όπου ο ζεστός αέρας, οι διαφορετικές μυρωδιές και ο βαρος αέρας δεν είναι τόσο ευχάριστοι. Υπάρχει εξαναγκασμένος και φυσικός εξαερισμός. Αναγκαστικές λειτουργίες λόγω του συστήματος ανεμιστήρων και φυσικές λόγω φυσικών νόμων. Για να ενισχυθεί αυτό το σύστημα αερισμού, χρησιμοποιούνται εκτροπείς. Είναι στερεωμένα στην έξοδο του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Χάρη στη δύναμη του ανέμου, ο εκτροπέας ενισχύει την πρόσφυση στο σύστημα. Επιπλέον, προστατεύουν τα κανάλια από τη διείσδυση τρωκτικών και συντριμμιών.

Αυτές είναι αναντικατάστατες συσκευές. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες στροβιλοσυμπιεστών. Θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματά τους και επίσης θα μάθουμε πώς να φτιάξουμε έναν στροβιλο-εκτροπέα για τον αερισμό από τα χέρια του.

Πώς λειτουργεί η συσκευή

Φυσικά, για να κάνετε κάτι, πρέπει να καταλάβετε την αρχή του έργου της. Με τον εκτροπέα είναι το ίδιο. Μπορούμε να πούμε ότι η αρχή του έργου του προϊόντος είναι πολύ απλή: εξαιτίας της αιολικής ενέργειας, ο εκτροπέας αρχίζει να δημιουργεί μια αραίωση αέρα στον άξονα εξαερισμού. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της ώσης, ο εξαερισμός αφήνει γρήγορα, τόσο από το δωμάτιο όσο και από τον χώρο κάτω από την οροφή. Μετά από όλα, συμβαίνει ότι ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον, οπότε ο εκτροπέας συμβάλλει στην ενίσχυση της πρόσφυσης στο σύστημα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου και τη δύναμή του, η πτερωτή (η αποκαλούμενη περιστρεφόμενη κεφαλή) γυρίζει πάντα προς τη μία κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα μερικό κενό στο σύστημα. Χάρη σε αυτό, η ένταση της κίνησης του αέρα αυξάνεται. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση, ο σχηματισμός της αντίστροφης ώσης εξαλείφεται και βελτιώνεται η ανταλλαγή αέρα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι βροχοπτώσεις και τα συντρίμμια δεν εισέρχονται στο σύστημα.

Αποδεικνύεται ότι για ένα σύστημα αερισμού φυσικού τύπου, ένας turbo-deflector είναι απλά απαραίτητος. Ποτέ δεν βάζει, αλλά με τη σειρά του καθιστά την εργασία αερισμού πιο αποτελεσματική.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Ο σχεδιασμός του εκτροπέα δεν είναι πολύ περίπλοκος. Το άνω τμήμα του (κεφαλή) αρχίζει να περιστρέφεται υπό την επίδραση της δύναμης του ανέμου, δημιουργώντας έτσι ένα κενό στο σωλήνα. Το κάτω μέρος, το σώμα, στερεώνεται απευθείας στον αγωγό εξαερισμού. Για να εγκαταστήσετε επιτυχώς τον στροβιλο-εκτροπέα στη θέση του, γίνονται οπές για βίδες αυτοεπιπεδώματος στον πυθμένα.

Επειδή η έξοδος αερισμού μπορεί να είναι διαφορετική, ο σχεδιασμός του στροβιλοαποκέντρου διαφέρει επίσης. Υπάρχουν τέτοιοι τύποι στροβιλιστών:

Το προϊόν επιλέγεται ανάλογα με τις παραμέτρους του συστήματος στο δωμάτιο. Εάν ο αγοραστής χρειάζεται, τότε ο στροβιλο-εκτροπέας πωλείται πλήρης με διόδους στέγης, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε γωνία στέγης από 15 έως 35 °.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των στροβιλοσυμπιεστών

Τι θα κάνει ο χρήστης που κάνει ένα στροβιλοσυμπιεστή να αερίσει με τα δικά του χέρια ή να το αγοράσει; Πολλά οφέλη και μόνο θετικές εντυπώσεις του έργου του. Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα του προϊόντος για εξαερισμό ή καμινάδα:

 1. Η κεφαλή του στροβιλο-εκτροπέα, που περιστρέφεται, ενισχύει την ανταλλαγή αέρα στον εξαερισμό ή στην καμινάδα. Η αντίστροφη έλξη δεν σχηματίζεται και ο χώρος κάτω από την οροφή δεν συσσωρεύει συμπύκνωμα. Επιπλέον, η περιστροφική συσκευή λειτουργεί πολύ καλύτερα, ένας συμβατικός εκτροπέας.
 2. Το προϊόν λειτουργεί αποκλειστικά με αιολική ενέργεια, χωρίς να καταναλώνει ηλεκτρισμό. Ως εκ τούτου, περιττές δαπάνες δεν θα είναι, σε αντίθεση με τη χρήση των ηλεκτρικών ανεμιστήρες.
 3. Εάν φροντίζετε σωστά τον εξοπλισμό και πραγματοποιείτε τη σωστή εγκατάσταση, τότε η διάρκεια ζωής θα είναι 10 χρόνια ή 100 χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Εάν παίρνετε στροβιλο-εκτροπείς από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε η διάρκεια ζωής τους είναι 15 χρόνια. Συγκριτικά, οι οπαδοί δουλεύουν 3 φορές λιγότερο.
 4. Χιόνι, χαλάζι, βροχή, φύλλωμα, τρωκτικά δεν θα εισέλθουν στον αγωγό αερισμού. Ο στροβιλοσυμπιεστής χρησιμοποιείται σε περιοχές με ισχυρές και συχνές ριπές ανέμου.
 5. Ο σχεδιασμός του εξοπλισμού είναι εύκολος, βολικός και συμπαγής. Οι στροβιλιστές, διαμέτρου 20 εκατοστών και μεγαλύτεροι, έχουν ελαφρώς μικρότερο βάρος από τον εκτροπέα TsAGI. Το μεγάλο προϊόν, το οποίο είναι 680 mm, ζυγίζει περίπου 9 κιλά. Για να κατανοήσουμε τη διαφορά, ας πούμε ότι ο εκτροπέας TsAGI της ίδιας διάμετρος έχει βάρος μέχρι 50 κιλά.
 6. Ευκολία εγκατάστασης. Ακόμη και ένας αρχάριος θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια οδηγία και ένα τυπικό σύνολο εργαλείων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται πολύ συχνά οι στροβιλοσυμπιεστές. Αλλά μαζί με τα πλεονάσματα, τα προϊόντα έχουν κάποια μειονεκτήματα:

 • σε σύγκριση με άλλους τύπους εκτροπέων, τότε ο εκτροπέας στροβιλισμού είναι κάπως ακριβότερος. Είναι αλήθεια ότι αν το κάνετε μόνοι σας, τότε θα είναι φθηνότερο.
 • υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει άνεμος, χαμηλή θερμοκρασία ή υψηλή υγρασία, η συσκευή μπορεί απλά να μην λειτουργεί και να σταματά. Αλλά αν ο εκτροπέας είναι συνεχώς σε κίνηση, τότε είναι λιγότερο επιρρεπής στο πάγωμα.
 • η χρήση ενός εκτροπέα για δωμάτια με αυξημένες απαιτήσεις εξαερισμού, όπως ιατρικό εργαστήριο, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κτίρια με χημικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το μόνο μέσο. Πρέπει ακόμα να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, η τιμή της συσκευής μπορεί να είναι αρκετά υψηλή. Ωστόσο, αυτές οι ελλείψεις είναι πολύ λίγες, τόσο πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν έναν εκτροπέα για το σύστημα εξαερισμού τους.

Ποικιλίες εκτροπέων

Για να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, υπάρχουν πολλές ποικιλίες εκτροπέων προς πώληση. Ορισμένα από αυτά είναι στατικά, άλλα είναι περιστροφικά. Αυτός είναι ο τελευταίος που περιλαμβάνει στροβίλους, στους οποίους περιστρέφεται η κεφαλή πτερωτής, η οποία λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου.

Οι περιστρεφόμενοι στρόβιλοι μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 1. Υλικό κατασκευής. Οι εκτροπείς είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα από γαλβανισμένο ή βαμμένο μέταλλο, αλουμίνιο.
 2. Η διάμετρος του ακροφυσίου ή του δακτυλίου σύνδεσης είναι τουλάχιστον 110 mm και μέγιστη απόσταση 680 mm. Είναι σαφές ότι οι διαστάσεις είναι ίδιες με τη διάμετρο των σωλήνων αποχέτευσης.

Παρά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές παράγουν τροποποιήσεις των στροβιλοσυμπιεστών, τα οποία πρακτικά δεν διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους, τα χαρακτηριστικά τους είναι διαφορετικά. Παρακάτω παρατίθενται κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προϊόντα:

 • Turbobent. Η ίδια εταιρία ασχολείται με την παραγωγή περιστροφικών προϊόντων αερισμού από αλουμίνιο. Τα προϊόντα έχουν πάχος 0,5 έως 1 mm. Η βάση είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα, πάχους 0,7 έως 0,9 mm. Το Turbodeflector μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε από τα χρώματα, σύμφωνα με τα πρότυπα RAL.
 • Turbomax. Οι κατασκευαστές ασχολούνται με τις πωλήσεις, καλώντας τα προϊόντα με φυσικό προωθητή. Για τη δημιουργία ενός εκτροπέα απαιτείται χάλυβας AISI 321, του οποίου το πάχος είναι 0,5 mm. Σφαίρα χρήσης: τόσο για φυσικό σύστημα εξαερισμού, όσο και για καμινάδες καπνοδόχων και καπνοδόχων. Και αυτό δεν είναι μάταιο, αφού ο στροβιλοσυμπιεστής είναι σε θέση να αντέξει θερμοκρασίες έως +250 ℃. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα.

Ακόμη και στα ράφια των καταστημάτων μπορείτε να βρείτε προϊόντα από άγνωστες μάρκες. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να αγοράζονται προσεκτικά, προσέχοντας το πιστοποιητικό. Και είναι ακόμα καλύτερο να κατασκευάσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα για αερισμό από τα χέρια του. Χρειάζεστε σχέδια και οδηγίες.

Πεδίο εφαρμογής

Πού ακριβώς μπορώ να χρησιμοποιήσω στροβιλιστές; Τα προϊόντα συνιστώνται καλά στον εαυτό τους σε δωμάτια και εγκαταστάσεις όπου η ανταλλαγή αέρα είναι εξαιρετικά απαραίτητη. Πεδίο εφαρμογής:

 1. Για ιδιωτικά και πολυκατοικίες. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις για τη λειτουργία των αεραγωγών σε ένα πολυώροφο κτίριο. Συχνά σε τέτοια σπίτια η ποιότητα του αερισμού δεν είναι η καλύτερη, αφού κατασκευάστηκε στη Σοβιετική Ένωση. Αλλά χάρη στη χρήση του εκτροπέα, αυτό το πρόβλημα επιλύεται.
 2. Οι στροβιλοκινητήρες είναι κατάλληλοι για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και για γεωργικά κτίρια, όπως στάβλοι, σιταποθήκες και φεγγίτες. Βοηθάει στον εξαερισμό να απομακρύνει αποτελεσματικότερα την οσμή, τους ατμούς και τα αέρια που παράγονται κατά τη διατήρηση του ζωικού κεφαλαίου. Επιπλέον, η υγρασία ελέγχεται στο δωμάτιο, είναι βέλτιστη.
 3. Για τις επιχειρήσεις μεταποίησης. Δεδομένου ότι ο στροβιλοσυμπιεστής δεν χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει, οι εξοικονομήσεις στη συσκευή είναι κατάλληλες. Εξαίρεση παρέχεται από επιχειρήσεις που παράγουν ή επεξεργάζονται επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο.
 4. Κτίρια δημόσιου τύπου, όπως αθλητικά συγκροτήματα, πισίνες, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους.

Αλλά, πώς θα φτιάξετε το δικό σας turbo-deflector; Ας μάθουμε.

Εργαλεία και υλικά

Ας πούμε αμέσως ότι ένα τέτοιο έργο δεν είναι το πιο εύκολο, αφού ο στροβιλο-εκτροπέας έχει μια σύνθετη κατασκευή. Για να εφαρμόσετε τα πάντα στη ζωή, χρειάζεστε τέτοια εργαλεία και υλικά:

 • φύλλο από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.
 • βίδες, πριτσίνια, σφιγκτήρες και περικόχλια.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • Ψαλίδια για εργασίες πάνω σε μέταλλο.
 • κυβερνήτης, μολύβι και πυξίδες.
 • διάβολος.
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • πολλά φύλλα από χαρτόνι.
 • συνηθισμένο ψαλίδι.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το σχέδιο του στροβιλο-εκτροπέα.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας, θα δείτε από αυτό το βίντεο:

Ο κύριος στόχος είναι να γίνει το τμήμα προσγείωσης της επιθυμητής διαμέτρου. Στη συνέχεια, οι πλάκες συγκολλούνται με ένα σωλήνα στη μέση, όπου θα εγκατασταθεί το περιστρεφόμενο τμήμα. Από τα φύλλα χάλυβα, οι λεπίδες σχηματίζονται κατά μήκος του προτύπου, οι οποίες ενώνουν τη δομή, σχηματίζοντας έναν στροβιλο-εκτροπέα. Η όλη διαδικασία και οι λεπτομέρειες απεικονίζονται με σαφήνεια στο βίντεο.

Όταν γίνει ο στροβιλοσυμπιεστής, μπορείτε να το εγκαταστήσετε. Τοποθετείται στην καμινάδα. Το κάτω μέρος τοποθετείται στο σωλήνα και στερεώνεται με βίδες. Αυτή είναι μια ασφαλής βάση που θα κρατά τη δομή στη θέση της.

Συμπέρασμα

Ο στροβιλοσυμπιεστής είναι ένα αποτελεσματικό και φθηνό μέσο, ​​το οποίο επιτρέπει τη βελτίωση της ποιότητας του εξαερισμού σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Πρέπει είτε να το αγοράσετε, είτε να το κάνετε μόνοι σας και να το εγκαταστήσετε σε μια καμινάδα ή σωλήνα εξαερισμού. Μετά από αυτό, θα εκτελέσει αμέσως τις βασικές του λειτουργίες.

Υπολογισμός online

Στην περιοχή σας, η μέση ταχύτητα ανέμου (το ελάχιστο κατά το έτος) είναι m / s.
Χρησιμοποιούμε αυτή την τιμή για τον τύπο υπολογισμού


στο Σουργκούτ

Προβλήματα αερισμού στις γεωργικές επιχειρήσεις

Γιατί ο περιστροφικός στρόβιλος "Turbodeflector";

Κριτικές βίντεο από τους πελάτες μας

Μπορεί να εφαρμοστεί
σε διάφορους τύπους οροφών, για αερισμό
τόσο το δωμάτιο όσο και ολόκληρο το υπόστεγο.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΤΥΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ "TURBODEFLECTOR"

Διαμονή (ιδιωτικά και πολυκατοικίες)

Γραφείο και εγκαταστάσεις αποθήκευσης

Βιομηχανικοί χώροι (σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας
για εξοικονόμηση ενέργειας)

Γεωργικές εγκαταστάσεις (σε συγκροτήματα ζώων για την απομάκρυνση των αερίων και της υγρασίας)

Δημόσιοι χώροι (για πισίνες, αθλητικά συγκροτήματα)
και άλλους δημόσιους χώρους)

Turbo-deflector για τον εξαερισμό μιας ιδιωτικής κατοικίας

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα συστήματα εξαερισμού και στις καμινάδες είναι ένα αδύναμο σχέδιο. Λόγω ανεπαρκούς κυκλοφορίας, ο μολυσμένος αέρας δεν μπορεί να εκκενωθεί έξω και ο καπνός από το λέβητα επιστρέφει στο δωμάτιο. Διορθώστε όλα αυτά τα προβλήματα θα βοηθήσουν τον στροβιλο-εκτροπέα για τον αερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού και άλλων κτιρίων.

Η συσκευή και ο τρόπος λειτουργίας της

Ο περιστροφικός στρόβιλος χρησιμοποιείται σε συστήματα με φυσικό εξαερισμό. Αποτελείται από μια ενεργή κεφαλή του εκτροπέα με πτερύγια τοποθετημένα στη βάση με έδρανα με μηδενική αντίσταση. Χάρη στο τελευταίο, ο στρόβιλος περιστρέφεται με την ίδια ταχύτητα, ακόμη και σε έναν έντονο άνεμο.

Η αρχή της δράσης είναι η εξής: ο άνεμος, που εισέρχεται στα πτερύγια, προκαλεί την κίνηση της κεφαλής της συσκευής, αποφορτίζοντας έτσι τον αέρα μέσα στο σύστημα και βελτιώνοντας την ώθηση. Για να αρχίσει να λειτουργεί ο στρόβιλος, αρκεί μια ταχύτητα ανέμου 0,5 m / s, αφού όλα τα μέρη είναι φτιαγμένα από λεπτό και ελαφρύ υλικό. Όσο ισχυρότερη είναι ο άνεμος τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του στροβιλοσυμπιεστή. Σε σύγκριση με τους συμβατικούς εκτροπείς, η απόδοση αυτής της συσκευής είναι διπλάσια.

Οι περιστρεφόμενοι στρόβιλοι παράγονται με τρεις διαφορετικούς τύπους βάσεων:

Διατίθεται σε μεγέθη από 10 έως 68 cm.

Πεδίο εφαρμογής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον στροβιλοσυμπιεστή όχι μόνο για ιδιωτικές κατοικίες και άλλες κατοικίες, αλλά και για βιομηχανικούς και γεωργικούς. Στα κτηνοτροφικά συγκροτήματα, οι ανεμογεννήτριες εγκαθίστανται για την απομάκρυνση των αερίων και της υγρασίας και στις μονάδες επεξεργασίας για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Οι περιστροφικοί εκτροπείς είναι κατάλληλοι για πισίνες, αθλητικά συγκροτήματα και άλλους δημόσιους χώρους.

Οι ανεμιστήρες με μέγεθος βάσης από 11 έως 19,5 cm συνιστώνται να εγκαθίστανται για τον αερισμό των κελαριών, των γκαράζ και των δωματίων. Από τα 20 έως 31,5 εκατοστά χρησιμοποιούνται για κτίρια με έως 50 m2 σε 35 έως 68 εκατ χρησιμοποιούνται για σπίτια και κτίρια με μια μεγάλη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες και ούτω καθεξής.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα ενός στροβιλο-εκτροπέα σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες συσκευές:

 • δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια - ο περιστροφικός στρόβιλος λειτουργεί σε βάρος της αιολικής ενέργειας, οπότε η λειτουργία του δεν απαιτεί ηλεκτρικό ρεύμα.
 • η πιθανότητα να πέσει στο σύστημα εξαερισμού ή καπνοδόχου ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων αποκλείεται και επίσης λόγω του κλειστού και κινούμενου ανώτερου τμήματος μέσα του δεν μπορεί να πάρει σκουπίδια ή να πετάξει ένα πουλί.
 • Τα μέρη του στροβίλου είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο ή ανοξείδωτο και γαλβανισμένο ατσάλι.
 • Η κινητή κεφαλή είναι πιο αποτελεσματική από τις συσκευές ακινητοποίησης που εκφορτώνουν αέρα, δεν επιτρέπουν σε θερμούς καιρούς να υπερθερμαίνουν το δωμάτιο, μειώνοντας έτσι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τον κλιματισμό.
 • απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, δεν επιτρέπει τη δημιουργία συμπυκνώσεων στους τοίχους και κάτω από την οροφή του κτιρίου και επίσης συσσωρεύεται σε θερμάστρα και άλλα υλικά, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.
 • ο αριθμός των εξελίξεων στους αεραγωγούς αερισμού με έναν περιστρεφόμενο στρόβιλο είναι αισθητά μικρότερος από τον αριθμό των σταθερών εκτροπέων.
 • όλες οι λεπτομέρειες του περιστροφικού στροβιλοσυμπιεστή στερεώνονται σταθερά, ακόμη και με έντονη ριπή ανέμου, η συσκευή δεν θα σκιστεί από το σωλήνα ή θα είναι στρεβλωμένη.
 • έχει αισθητική εμφάνιση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίρια κατοικιών.
 • φιλική προς το περιβάλλον συσκευή και εύκολη συντήρηση.
 • η διάρκεια ζωής του turbo-deflector είναι 15 χρόνια.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι στην περίπτωση πλήρους απουσίας του ανέμου, η ενεργή κεφαλή του περιστροφικού στροβίλου παύει να κινείται. Εάν σταμάτησε κατά τη διάρκεια της κατάψυξης με ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τότε υπάρχει πιθανότητα ψύξης του, λόγω του οποίου η συσκευή δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει ξανά περιστροφή.

Κανόνες επιλογής και εγκατάστασης από τα χέρια

Για να εγκαταστήσετε ένα στροβιλοσυμπιεστή, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές ικανότητες και τεχνικές. Λόγω του ελαφρού βάρους και του αξιόπιστου σχεδιασμού, μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί από ένα άτομο. Ο μέσος χρόνος εγκατάστασης δεν υπερβαίνει τις δύο ώρες. Η εγκατάσταση της συσκευής πραγματοποιείται στο υψηλότερο σημείο της οροφής και κατά μήκος της κορυφογραμμής (σε απόσταση 4 έως 6 μέτρων από τον επόμενο εκτροπέα). Αν τοποθετήσετε τον στρόβιλο ψηλά, θα αποκλείσει την πιθανότητα να πέσει το χιόνι στον αγωγό εξαερισμού, όταν σχηματιστούν ιζήματα κοντά του. Στους αεραγωγούς, οι βαλβίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του εξαερισμού.

Κατά την εγκατάσταση μιας περιστροφικής τουρμπίνας σε μια καμινάδα, πρέπει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 100 ° C. Για συστήματα με υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ακροφύσια υψηλής θερμοκρασίας.

Το σχέδιο εγκατάστασης ενός εκτροπέα σε ένα τμήμα των καναλιών αερισμού με μετάβαση

Κάντε turbodeflektor μπορείτε να έχετε τα χέρια, αλλά σε σύγκριση με τα απλούστερα σταθερές μοντέλα που θα πάρει περισσότερο χρόνο και απαιτεί πολλά από τα ίδια πέταλα κομμένα. Επίσης, οι ακριβείς υπολογισμοί και το σχέδιο είναι σημαντικοί. Πριν προχωρήσετε στην κοπή μετάλλου, συνιστάται να κάνετε σχέδια από χαρτόνι.

Το κόστος μιας περιστροφικής τουρμπίνας εξαρτάται άμεσα από τις διαστάσεις του διαύλου σύνδεσης και από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Οι στρόβιλοι από γαλβανισμένο ατσάλι είναι φθηνότεροι από τα μοντέλα κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Η μέση τιμή του γαλβανισμένου περιστροφικού στροβίλου TD-110 ξεκινά από 2200 ρούβλια και ανοξείδωτο από 3.400 ρούβλια.

Ο στροβιλοσυμπιεστής εξοικονομεί σημαντικό ηλεκτρικό ρεύμα και βοηθά στην διατήρηση άνετης θερμοκρασίας στις εγκαταστάσεις. Ο περιστροφικός στρόβιλος επιλύει το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας και της ακαμψίας του αέρα ακόμη και σε μεγάλα πολυώροφα κτίρια, αφαιρεί τη σκόνη και μερικές βλαβερές ουσίες. Λόγω της συνεχούς κίνησης της ενεργού κεφαλής, αποκλείεται εντελώς η πιθανότητα ανατροπής της ώσης. Ήδη κατά το πρώτο έτος χρήσης, το turbo deflector πληρώνει για τον εαυτό του εξοικονομώντας ενέργεια.