Φίλτρα για την εξαγωγή

Οι κουκούλες κουζίνας εξαλείφουν τις άσκοπες οσμές, σας επιτρέπουν να διατηρήσετε την εμφανή εμφάνιση των επίπλων, να αποφύγετε την καταστροφή τους, να μειώσετε το επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο. Επαγγελματικά σχέδια αυτής της ποικιλίας εγκαθίστανται μέσα σε καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα παραγωγής. Για οικιακές κουζίνες εγκαθίστανται απλοί απορροφητήρες, με φίλτρα άνθρακα που συλλέγουν λίπος.

Για τον σχεδιασμό του καλύμματος καυσαερίων, ο απορροφητήρας είναι ένα προστατευτικό εξάρτημα, αποτρέποντας την είσοδο σωματιδίων σκόνης, γράσου και υπολειμμάτων από τον κινητήρα της συσκευής. Μία φορά το μήνα, πρέπει να αντικαταστήσετε τα φίλτρα για το σχέδιο, τα οποία είναι μίας χρήσης, κάθε τρεις μήνες, να διαγράψετε τα ακρυλικά προστατευτικά ένθετα και το μέταλλο να πλένεται με τρεχούμενο νερό, να τοποθετείται στα πλυντήρια πιάτων. Σχετικά με τα φίλτρα που πωλούνται, οι κανόνες επιλογής, πώς να αλλάξετε τον εαυτό σας θα περιγραφούν παρακάτω.

Λειτουργίες φίλτρου λίπους

Οι καταναλωτές παίρνουν μηχανισμούς εξαγωγής, με εσωτερικά στοιχεία φιλτραρίσματος. Υπάρχουν προστατευτικά στοιχεία κάτω από την παγίδα λίπους, μοιάζουν με στρογγυλές ορθογώνιες κασέτες.


Fat, καθολικό φίλτρο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

 • Χρησιμοποιείται επανειλημμένα, απαιτεί συχνές βάρδιες.
 • διευκολύνει τον καθαρισμό του κύτους, του αγωγού αέρα ·
 • Μην αφήνετε στο μοτέρ λίπος, σκόνη, άλλα σωματίδια.
 • απορροφά τα χονδρόκοκκα απόβλητα, που αντλούνται μέσω ενός ανεμιστήρα μέσα στην κατασκευή.
 • προστατεύει τη συσκευή από θραύσεις.

Κατασκευάζεται μια συσκευή κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά ειδικά σχεδιασμένα για το φιλτράρισμα παχνού χαρτιού, αλουμινίου, γαλβανισμένου χάλυβα.

Τα μη υφασμένα συνθετικά συστατικά καθαρισμού αντικαθίστανται 3-4 φορές το χρόνο. Τα σύγχρονα συστήματα εξαγωγής σηματοδοτούν ανεξάρτητα τον ιδιοκτήτη της κουκούλας σχετικά με την ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια στροφή.

Οι κασέτες αλουμινίου τραβιούνται έξω από τη δομή, τοποθετημένες κάθετα στο πλυντήριο πιάτων, ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.

Το πλυντήριο πιάτων αντικαθιστά ένα αδύναμο διάλυμα σαπουνιού, το οποίο παρασκευάζεται στο σπίτι. Το φίλτρο για την κουκούλα κουζίνας του δείγματος που παρουσιάζεται δεν αντιμετωπίζει τις μυρωδιές των τροφίμων. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με λεπτό καθάρισμα με συσκευές κασέτας άνθρακα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φίλτρα λίπους από το παρακάτω βίντεο:

Τα συστατικά του άνθρακα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά

Τα φίλτρα για απορροφητήρες άνθρακα χρησιμοποιούνται για 3-4 μήνες. Η πλήρωση στρογγυλών, τετράγωνων, ορθογωνικών κασετών είναι ενεργός άνθρακας. Οι κόκκοι άνθρακα έχουν πυκνή δομή, απορροφούν οσμές, εξουδετερώνουν σε 5-10 λεπτά. Ένα άτομο μπορεί να αντικαταστήσει μόνο σφαιρίδια άνθρακα μέσα στη συσκευή, να τα ρίξει στο δοχείο απορριμμάτων.

Μέρος των συσκευών εξαερισμού έχει ένα δείκτη που σηματοδοτεί την ανάγκη για αλλαγή. Εάν δεν υπάρχει συμπλήρωμα, το άτομο θα καταλάβει την ανάγκη να κάνει αντικατάσταση για κακή ποιότητα απορρόφησης.

Μια τέτοια εγκατάσταση έχει ορισμένα από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ανακουφίζει την κουζίνα από τη μυρωδιά του φαγητού.
 • καθαρίζει γρήγορα τον αέρα.
 • βρίσκεται πίσω από το συλλέκτη λίπους.
 • αλλαγές κάθε εποχή.
 • έχει ένα πληρωτικό άνθρακα.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κασέτες για ένα συγκεκριμένο μοντέλο της συσκευής - πρέπει να αγοράσετε γενικά πρόσθετα. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με διάλυμα σαπουνιού, ενώ μέσα στο φίλτρο άνθρακα τοποθετείται πλήρωσης, αν ο κατασκευαστής παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Εγκατάσταση και αντικατάσταση πρόσθετων

Η εξάτμιση σε τυποποιημένα φίλτρα μιας χρήσης κοστίζει 3-4 φορές φθηνότερη από την επαγγελματική, η οποία διαθέτει ένα εξάρτημα αλουμινίου για την παγίδευση λίπους. Διαχειριστείτε τις οικιακές ανάγκες της οικογένειας, θα το κάνει, αλλά για τη δημόσια τροφοδοσία δεν θα λειτουργήσει. Μέσα στην επαγγελματική συσκευή εισάγεται ένα εξάρτημα αλουμινίου που χρησιμοποιείται για τη συλλογή σωματιδίων τροφίμων, μπορεί να πλυθεί, η προσθήκη λειτουργεί για 5-10 χρόνια.

Αρχική χαρτί, άνθρακα, sinteponovye, μη υφαντά προσθήκες διαγράφονται, αντικαθίστανται. Τα ακρυλικά ένθετα, που έχουν σχεδιαστεί για τη σύλληψη σωματιδίων λίπους, πλένονται με το χέρι, κάνουν αυτό 3-4 φορές, βάζουν νέα. Τα υπόλοιπα δείγματα δεν υποβάλλονται στη διαδικασία πλύσης.

Οι παλιές συσκευές καταργούνται, οι νέες τοποθετούνται πίσω από αυτήν την αρχή:

 • Ξεβιδώστε τα μπουλόνια, αφαιρέστε το κάλυμμα λίπους.
 • τραβήξτε προσεκτικά την κασέτα φίλτρου.
 • για να καθαρίσετε τα απομεινάρια του πλεονάζοντος λίπους, τα τρόφιμα στο σώμα, στον αγωγό?
 • εισάγετε ένα νέο στοιχείο στο εσωτερικό του συστήματος.
 • βάλτε το λάδι στη θέση του, στερεώστε το με βίδες.

Αυτός ο αλγόριθμος χρησιμοποιείται για την πρώτη εγκατάσταση του πρόσθετου, αντικατάσταση του, εάν πρέπει να τον πλύνετε, πλύνετε την προσθήκη. Το φίλτρο επιλέγεται για το μοντέλο της κουκούλας. Όταν δεν υπάρχουν πρωτότυπες εγκαταστάσεις της απαραίτητης εταιρίας, τα καθολικά ένθετα αγοράζονται από το άτομο.

Ένα παράδειγμα εγκατάστασης ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να δει στο παρακάτω βίντεο:

Συντήρηση μεταλλικών φίλτρων

Η εξαγωγή σε φίλτρα αλουμινίου αναφέρεται σε επαγγελματικές συσκευές καθαρισμού. Το κόστος του είναι τρεις φορές υψηλότερο από τις συσκευές με απορρίμματα καθαρισμού. Η παρουσία ενός μεταλλικού εξαρτήματος που έχει σχεδιαστεί για να τραβάει την υπερβολική ακαθαρσία δεν απελευθερώνεται από τη στιγμή της φροντίδας του.

Καθαρίστε το μεταλλικό φίλτρο για σχεδίαση ως εξής:

 1. ανοίξτε την ανώτερη σχάρα του συλλέκτη λίπους.
 2. αφαιρέστε το κατώτερο στοιχείο της δομής στο πλάι.
 3. Ξεβιδώστε, τραβήξτε προς τα έξω το μεταλλικό στοιχείο.
 4. Τοποθετήστε τη συσκευή σε πλυντήριο πιάτων κάθετα, αν δεν υπάρχει, καλύψτε με σαπουνόνερο.
 5. να στεγνώσει η καθαρή συσκευή.
 6. εισάγετε πίσω τη δομή, συναρμολογήστε τον πλήρη μηχανισμό.

Μην τοποθετείτε υγρό στοιχείο στο εσωτερικό του μηχανισμού λειτουργίας. Θα πρέπει να διορθώσετε τα πάντα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες στο μοντέλο της συσκευής εργασίας, τις προηγουμένως εφαρμοζόμενες δεξιότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό του μεταλλικού φίλτρου, ανατρέξτε στο βίντεο:

Αλλαγή άνθρακα σε κασέτες

Βελτιώστε το φίλτρο ξυλάνθρακα για να τραβήξετε τον εαυτό σας τα χέρια ο άνθρωπος θα είναι σε 5-10 λεπτά. Το αρχικό στάδιο αλλαγής του απορροφητικού πληρωτικού θα είναι η αγορά του. Στα καταστήματα των οικιακών συσκευών πωλούνται πληρωτικά-κοκκία.

Η διαδικασία της απόρριψης παλαιών, που κοιμάται με νέο περιεχόμενο σε κασέτες γίνεται όπως παρακάτω:

 1. αποσυναρμολόγηση του κύριου πλέγματος της δομής - συλλέκτης λίπους ·
 2. ακριβή αφαίρεση του παλαιού συστατικού καθαρισμού.
 3. τακτοποιημένο άνοιγμα μιας κασέτας με λεπτό ανώτερο πλέγμα.
 4. Πλήρης κατάργηση παλαιού περιεχομένου.
 5. πρόσθετο καθάρισμα του τόπου όπου βρίσκεται το πληρωτικό.
 6. προσθήκη, ομοιόμορφη κατανομή νέων κοκκίων.
 7. συναρμολόγηση του σχεδιασμού απορροφητή αρώματος, εγκατάσταση όλων των εξαρτημάτων στη θέση τους.

Η διαδικασία εκτελείται 4 φορές το χρόνο, ο αλγόριθμος λειτουργίας είναι απλός, κατανοητός. Οι απορροφητήρες φιλτραρίσματος που έχουν λιπαντικά, πρόσθετα άνθρακα ταυτόχρονα έχουν εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Αξίζει να αγοράσετε προσθήκες άνθρακα, που έχουν σχεδιαστεί για την αλλαγή των κόκκων, αυτή η επιλογή είναι φθηνότερη.

Ένα παράδειγμα αποκατάστασης ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να δει το παρακάτω βίντεο:

Πρόσθετα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά της επιλογής επιλογής

Μετά την αγορά του συστήματος εξάτμισης, δεν απαιτείται ανεξάρτητη εγκατάσταση των εξαρτημάτων του. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε μηχανισμό με ένδειξη βρωμιάς για λειτουργία στην κουζίνα, δίνοντας ένα μήνυμα σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού.

Για να αγοράσετε ανταλλακτικές κασέτες των εταιρειών Rovent, Lissang-south, Titan, οι οποίες εκτελούν τις λειτουργίες των λαβών λίπους, συνιστάται από επαγγελματίες.

Οι συσκευές άνθρακα των σημάτων Hansa, Gorenje, Krona δείχνουν καλές επιδόσεις.

Όταν επιλέγετε μια επιλογή φίλτρου για κουκούλες κουζίνας, ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει τους δείκτες αυτούς:

 • φήμη του κατασκευαστή ·
 • Αντοχή στη θερμότητα του πρόσθετου εξαρτήματος - χρειάζεστε 70-80 μοίρες για προσθήκες μετάλλων.
 • απουσία ελαφρών ζημιών ·
 • συντελεστή συμβατότητας με ένα συγκεκριμένο μοντέλο του συστήματος εξάτμισης.

Ο άνθρωπος, χωρίς να γνωρίζει το μοντέλο της συσκευής του, πρέπει να αγοράσει καθολικά ένθετα για επιπλέον καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, το καπό του φίλτρου δεν θα σπάσει, ο κινητήρας δεν θα επιδεινωθεί. Μια παγίδα αλουμινίου για επιπλέον σωματίδια είναι η καλύτερη επιλογή. Το υψηλό κόστος πληρώνει για τον εαυτό του για ένα χρόνο, η διάρκεια ζωής δεν εξαντλείται, εάν πρόκειται για χρήση σε επίπεδο νοικοκυριού.

Ένα σύστημα καθαρισμού με αντικαταστάσιμα φίλτρα χρειάζεται τακτική συντήρηση. Εκτός από την αντικατάσταση του πρόσθετου αλίευσης, ο απορροφητήρας καθαρίζεται τακτικά και το περίβλημα του ανακουφίζεται από τη σκόνη. Είναι καλύτερα να αποφύγετε το κλείσιμο του λειτουργικού συστήματος μετά το μαγείρεμα, να καθαρίσετε τον εαυτό σας, τον αέρα στον χώρο ανανεώνεται.

Αυτό που απειλεί την έλλειψη πρόσθετου φιλτραρίσματος

Η αποσυναρμολόγηση της παλιάς συσκευής καθαρισμού, χωρίς την επόμενη εγκατάσταση ενός νέου, τελειώνει με την αποτυχία του κύριου συστήματος.


Αυτές οι συσκευές κουζίνας θα πρέπει να λειτουργούν μόνο με φίλτρο, διαφορετικά θα είναι:

 • οι ξένες μυρωδιές δεν θα εξαφανιστούν.
 • τα σωματίδια λίπους εναποτίθενται στους αγωγούς, φτάνουν στα όρια του κινητήρα.
 • ο μηχανισμός εκκίνησης του συστήματος εξαερισμού θα σταματήσει να λειτουργεί.
 • η συσκευή θα επιδεινωθεί τελείως.

Ένα σύστημα κουζίνας αυτής της κατηγορίας λειτουργεί χωρίς σύνδεση με ένα σύστημα εξαερισμού. Ο μηχανισμός από τη θραύση σώζει την προσθήκη αλίευσης. Η πλήρης απουσία του καθιστά τη συσκευή άχρηστη, μειώνει τη ζωή της. Αγοράστε και αλλάξτε χαρτί, ακρυλικό, sinteponovye, πολυεστέρα, κασέτες άνθρακα έχει την ευκαιρία σε όλους.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε για την κουζίνα μια ποιοτική αλίευση μεγάλων σωματιδίων λίπους, ένα καθαριστικό των οσμών. Χωρίς αυτό, η κουκούλα γίνεται άχρηστη συνιστώσα, δεν κάνει καλή δουλειά. Τι είδους φίλτρο εισάγεται στην κουκούλα θα πρέπει να ζητηθεί από έναν ειδικό που εκτελεί την αρχική εγκατάστασή του.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε για τα καθαριστικά σχεδιασμού καυσαερίων από αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι. Μόλις ένα εξάμηνο πλένονται, αποξηραίνονται, τοποθετούνται. Έχοντας επιλέξει το ακρυλικό συστατικό, αξίζει να το πλένετε 3-4 φορές και στη συνέχεια να απορρίπτεται. Οι προσθήκες σε χαρτί εξυπηρετούν λιγότερο από τρεις μήνες.

Οι συνθετικές, πολυεστερικές, μη υφασμένες προσθήκες αλλάζονται 3-4 φορές το χρόνο. Αγοράστε στην κουζίνα, εισάγετε, αλλάξτε την καθολική συσκευή που χρειάζεστε μέσω ενός καταστήματος υλικού, μη επιλέγοντας επιλογές στις αγορές.

Τα εξαρτήματα καυσαερίων στο σπίτι διαθέτουν ένα ευρύ μεταλλικό πώμα, ικανό να παγιδεύει μυρωδιές, εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα. Οι πρόσθετες συνιστώσες διήθησης τοποθετούνται ακριβώς πίσω από την σχάρα της παγίδας λίπους. Αξίζει επίσης να τοποθετήσετε ένα φίλτρο άνθρακα που εκτελεί τη διαδικασία λεπτού φιλτραρίσματος. Μπορείτε να αλλάξετε το στοιχείο ανοίγοντας την ψησταριά, τραβώντας εύκολα το καθορισμένο πρόσθετο.

Το έργο των ενθέτων μίας χρήσης για απορρόφηση λίπους δεν μπορεί να εκτελεσθεί για περισσότερο από ένα χρόνο. Αν υπάρχει ένδειξη μόλυνσης στη συσκευή, τότε θα ακούγεται ένα ηχητικό σήμα όταν απαιτείται αντικατάσταση, η απουσία του αναγκάζει το άτομο να πραγματοποιήσει τον έλεγχο της κατάστασης μόνο του.

Μην επιχειρήσετε να πλύνετε το φίλτρο για ρούχα μίας χρήσης οικιακής χρήσης. Αγοράστε ένα πρόσθετο για την αντικατάσταση που χρειάζεστε σε ένα κατάστημα υλικού. Για μεμονωμένες ποικιλίες φίλτρων άνθρακα πωλούνται υποκατάστατα κοκκίων.

Η ποιότητα τους είναι εγγυημένη από τον κατασκευαστή, η οποία επαληθεύεται από την εμπειρία των πραγματικών καταναλωτών. Για τη δημόσια εστίαση επιλέγονται οι πιο ισχυρές μεταλλικές παραλλαγές των φίλτρων, η διάρκεια ζωής των οποίων είναι μεγάλη.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον καθαρισμό του φίλτρου και του φούρνου:

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας - απαντήσεις σε ερωτήσεις

Στην κουζίνα μαγειρεύουμε καθημερινά. Εάν μπορείτε να αερίσετε το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ανοιχτού παραθύρου το καλοκαίρι, τότε το χειμώνα αφαιρέστε τις μυρωδιές, λίπος, καίγεται θα βοηθήσει μια ποιότητα ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο ξυλάνθρακα.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • δεν απαιτούν σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού,
 • συμπαγές, επειδή δεν χρειάζονται μεγάλο θόλο και μια τρύπα κάτω από το σωλήνα για την εκτροπή του αέρα,
 • το φίλτρο είναι εύκολο να αντικατασταθεί με το χέρι,
 • απλά και γρήγορα τοποθετημένα σε συνδετήρες.

Στον εξολκέα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση, παρέχεται ένα στοιχείο άνθρακα κασέτας, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή κασέτας διαφορετικών σχημάτων. Στο περίβλημα της κασέτας τοποθετείται σκόνη άνθρακα ή μικρά κοκκία.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αφαίρεση οσμών.

Η συσκευή διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με έναν δείκτη ρύπανσης, ο οποίος δηλώνει την ανάγκη αντικατάστασης.

Πού είναι το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

Τα στοιχεία άνθρακα στην τεχνική χωρίς εξαγωγή αέρα τοποθετούνται αμέσως πίσω από τα φίλτρα λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα των σωματιδίων λίπους, και μόνο τότε από οσμές και άλλες προσμείξεις. Έτσι, εκτελείται πολύπλοκος καθαρισμός.

Πριν αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, η αντικατάσταση χρειάζεται μία φορά σε 3-4 μήνες, αλλά σε ορισμένα μοντέλα εκχυλισμάτων αρκεί να το κάνετε αυτό μία φορά το χρόνο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ένταση της χρήσης του εξοπλισμού, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 1. Για αντικατάσταση, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από την πρίζα και να αφαιρέσετε τη μάσκα εισαγωγής αέρα.
 2. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το στοιχείο λίπους και να αφαιρέσετε την κασέτα φίλτρου από την υποδοχή.
 3. Παραμένει για να αφαιρέσετε το μολυσμένο στοιχείο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν δείτε ότι το σώμα του φίλτρου άνθρακα μπορεί να ανοίξει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε με το χέρι το περιεχόμενό του, δηλαδή να γεμίσουν φρέσκους κόκκους ενεργού άνθρακα.

Πώς να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα

Όλα τα στοιχεία άνθρακα είναι μιας χρήσης και μπορούν να παραδοθούν με κουκούλα ή να αγοραστούν ξεχωριστά.

Η διαδικασία εγκατάστασης του φίλτρου άνθρακα είναι παρόμοια με το κύκλωμα αντικατάστασης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πώς να τραβήξετε το φίλτρο από την κουκούλα, Αξίζει να ακολουθήσετε τον παρακάτω αλγόριθμο.

Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

 1. Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδέσετε την κουκούλα από το ηλεκτρικό δίκτυο για να αποφύγετε την τυχαία εκκίνηση του κινητήρα.
 2. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το στοιχείο αντι-γράσου και να πάρετε την κασέτα, η οποία προορίζεται για τον καθαριστή άνθρακα. Τοποθετήστε την κασέτα κάρβουνου στα στηρίγματα μέχρι να κάνει κλικ.
 3. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το στοιχείο αντι-γράσου.
 4. Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.

Έτσι, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν είναι εύκολο έργο, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Προκειμένου η τεχνολογία να λειτουργεί σωστά, αξίζει να μεριμνήσετε για την κατάλληλη φροντίδα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του στοιχείου συλλογής λίπους και την έγκαιρη αντικατάσταση του άνθρακα.

Για να ξεπλύνετε το φίλτρο λίπους, είναι απαραίτητο:

 • αφαιρέστε το από τον εξοπλισμό και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη ή ένα μπάνιο,
 • ρίξτε το με απορρυπαντικό και καθαρίστε με βούρτσα, ζεστάνετε με βραστό νερό,
 • αν καθαριστεί με ένα απορρυπαντικό δεν λειτούργησε, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σόδα και σαπούνι πλύσης, εμποτίζοντας το φίλτρο μέσα σε αυτό για 3-4 ώρες.

Μετά την ξήρανση, το λίπος μπορεί να αντικατασταθεί.

Υπάρχει ένα καθολικό φίλτρο για την εξόρυξη άνθρακα

Σήμερα, τα καθολικά στοιχεία άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλή, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν όλους τους τύπους κουκούλας στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, δηλαδή όταν δεν πραγματοποιείται η σύνδεση με τον εξαερισμό.

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν καθολικά φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Elikor από μη υφασμένο ύφασμα - πολυεστέρα. Το ύφασμα εμποτίζεται με ενεργό άνθρακα και απορροφά οσμές και λίπος καλά. Τα φίλτρα αυτού του κατασκευαστή είναι οικονομικά προσιτά και κατάλληλα σε περιπτώσεις όπου η κουκούλα δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Τι είναι ένα καλύτερο φίλτρο άνθρακα ή λίπους για σχεδίαση;

Συχνά, οι απορροφητήρες αέρα κοστίζουν μόνο ένα φίλτρο - λίπος, αλλά για τον απόλυτο καθαρισμό του αέρα, συνιστάται ακόμη η εγκατάσταση φίλτρου άνθρακα. Ποια είναι τα διαφορετικά μεταξύ τους;

Το λίπος εκτελεί τραχύ καθαρισμό, σχεδιασμένο να κρατά μεγάλα σωματίδια λίπους, αιθάλη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες του κινητήρα. Επίσης, το γράσο προστατεύει τα εσωτερικά τοιχώματα από τους ατμούς του πετρελαίου. Απορροφήστε στο 96% σωματίδια λίπους και δυσάρεστες οσμές.

Ο άνθρακας είναι επίσης σχεδιασμένος για λεπτό καθαρισμό, όχι τυχαία ονομάζεται αντι-μυρωδιά ή απορρόφηση. Απορροφήστε αέρια, επιβλαβείς ακαθαρσίες ατμού, οσμές.

Οι λιπαρές μίας χρήσεις είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες, για παράδειγμα, από ακρυλικό, σιντόνιο, μη υφασμένο ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως χρειάζονται αντικατάσταση.

Επαναχρησιμοποιήσιμα είναι από μέταλλο και πλέγμα πλέγματος - συμμετρικά ή ασύμμετρα. Για την παραγωγή χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα με προστατευτικό στρώμα έναντι οξείδωσης. Πιο πρακτικά επαναχρησιμοποιούμενα, είναι εύκολο να πλυθούν με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά κουκούλες.

 • Εξετάστε διάφορα μοντέλα φίλτρων λίπους στην αγορά.

Η Lissant-South παράγει εκδόσεις κασέτας κατάλληλες για χρήση σε θερμοκρασίες έως + 70 ° C. Δεν είναι πτυσσόμενα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5 mm. Το στοιχείο φίλτρου έχει πέντε πλάκες.

Ο παραγωγός Rowen προσφέρει στους πελάτες του μια ολόκληρη προκατασκευασμένη δομή από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 80 ° C. Το στοιχείο φίλτρου έχει τρία ή πέντε πλάκες.

Κατασκευαστής Titanium παράγει επιλογές από ανοξείδωτο χάλυβα με πάχος 0,5 mm και θερμοκρασία εργασίας μέσου έως + 70 ° C.

 • Όλα τα φίλτρα άνθρακα είναι διαθέσιμα. Ο βαθμός πλήρωσης μπορεί να είναι διαφορετικός. Όσο παχύτερο είναι ο άνθρακας, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο, κοίλο, επίπεδο. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό.

Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν ένα στοιχείο άνθρακα με το σωστό μέγεθος ή να αγοράσουν ένα τυποποιημένο.

Η ποικιλία των κουκούλες με ένα στοιχείο άνθρακα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, η δημοτικότητα του φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Hansa, Gorenje, Krona, Electrolux.

Είναι αδύνατο να απαντηθεί χωρίς αμφιβολία το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο, καθώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή, θα παρέχεται υψηλής ποιότητας και πλήρους καθαρισμού του αέρα.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για εξαγωγή - μια επισκόπηση των κατασκευαστών

Ας εξετάσουμε διαφορετικές παραλλαγές κουκούλες με συστήματα καθαρισμού άνθρακα από δημοφιλείς κατασκευαστές.

 • Η ιταλική εταιρεία "Elica" παράγει αιχμηρά γωνιακά, τοίχου και ενσωματωμένα μοντέλα. Διακρίνονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή εγκατάσταση, πρωτότυπο σχέδιο. Ο έλεγχος μπορεί να είναι είτε ένα κουμπί είτε ένα άγγιγμα. Το κόστος του εξοπλισμού ξεκινά από 28.000 ρούβλια και η τιμή των φίλτρων ξεκινά από 1.000 ρούβλια.
 • Η εταιρία από την Ισπανία "Cata" παράγει κουκούλες με συστήματα ελέγχου push-and-slider. Η τεχνική είναι αθόρυβη, απλά τοποθετημένη. Το κόστος του εξοπλισμού είναι αρκετά δημοκρατικό και ξεκινάει από 3.000 ρούβλια. Το κόστος των φίλτρων άνθρακα ξεκινά από 400 ρούβλια.
 • Τα προϊόντα της μάρκας Hansa αξίζει να θεωρηθούν ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Η τεχνική είναι οικονομική, εύκολη στη χρήση και συγχρόνως ανέξοδη. Φίλτρα «Hansa» πωλούνται σε τιμή 2 900 ρούβλια.
 • Η εταιρεία "Gorenje" παράγει ενσωματωμένα και αναρτημένα μοντέλα εξοπλισμένα με φίλτρο μετάλλου και άνθρακα. Διαφέρουν στην οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον δικό τους εξοπλισμό παρουσιάζονται επίσης στοιχεία άνθρακα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα φίλτρα άνθρακα για τις κουκούλες Krone χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμό σε δύο τρόπους: αερισμός και ανακυκλοφορία. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών.

Εάν η κουκούλα σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο για αντικατάσταση, θα πρέπει να προσέξετε Φίλτρο Jet για την εξαγωγή αέρα Jet. Ο πορτογαλικός κατασκευαστής παράγει ποιοτικά αξεσουάρ και αναλώσιμα με την ανάγκη αντικατάστασής του κάθε έξι μήνες.

Τα φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρες Foil παράγονται στη ρωσική επιχείρηση "Folter". Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες μεταξύ των εγχώριων εταιρειών που παράγουν συλλέκτες σκόνης και φίλτρα τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.

Οι κινέζοι κατασκευαστές δεν παραμένουν πίσω από τους ρώσους και ευρωπαίους ανταγωνιστές και εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να αγοράσετε στοιχεία της εταιρείας Shindo, τα οποία είναι εύχρηστα για διαφορετικές μάρκες εξοπλισμού.

Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αυτόματης εξαγωγής: την αρχή της εργασίας και τον οδηγό βήμα προς βήμα

Η διήθηση αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, μονοξείδιο του άνθρακα και διάφορες οσμές είναι σημαντική σε οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού βιομηχανικών επιχειρήσεων, ιατρικών, διοικητικών και δημόσιων ιδρυμάτων και οικιστικών συγκροτημάτων. Για μεγάλες περιοχές χρησιμοποιούνται βιομηχανικά φίλτρα άνθρακα για καθαρισμό, τα οποία έχουν υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά πώς να είναι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών, η αγορά εξοπλισμού είναι δαπανηρή και απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο άνθρακα για αυτο-σχεδίαση, το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε την αρχή της δράσης και τα χαρακτηριστικά της.

Καθαριστής αέρα και την αρχή της λειτουργίας του

Το σύνηθες σύστημα φιλτραρίσματος του εναέριου χώρου περιλαμβάνει έναν απλό ανεμιστήρα και διαδοχικά εγκατεστημένους φραγμούς καθαρισμού. Ανάλογα με την κατηγορία μόλυνσης, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι απόφραξης της μόλυνσης:

 • μηχανικό χοντρό φίλτρο, συγκρατεί μεγάλα στοιχεία σκόνης τουλάχιστον 0,3 μικρά.
 • ηλεκτροστατική, αφαιρεί τα λεπτά σωματίδια σκόνης από 0,01 μm και ένα ζεύγος αερολυμάτων, φορτώνοντας ρύπους.
 • φωτοκαταλυτικά έργα με βάση την αρχή της αποσύνθεσης των χημικών στοιχείων και καταστρέφει τα βακτήρια με υπεριώδη ακτινοβολία.
 • με ενεργό άνθρακα, προορίζεται για καθαρισμό από όλες τις αέρια ακαθαρσίες, ενεργώντας με βάση την αρχή της προσρόφησης.
 • βιολογικά φίλτρα, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό από τη ρύπανση από το αέριο.
 • αντιστατικά, κατά κανόνα, αυτά είναι όλα τα είδη ψεκασμών ή προσθέτων στον νεροχύτη αέρα.
 • για πεπιεσμένο αέρα, χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς για την απομάκρυνση πετρελαίου και υδρατμών.

Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι μια καθαρή μορφή άνθρακα, έχει μια πορώδη υδατοαπωθητική επιφάνεια. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει την καλύτερη απομάκρυνση των οσμών, καθώς δεν απορροφά το νερό. Ο ενεργός άνθρακας που χρησιμοποιείται έχει 3 διαφορετικά μεγέθη πόρων, αυτό οφείλεται στις πρώτες ύλες: ξύλο, κοχύλια καρπών ή λιθάνθρακα. Ο μεγαλύτερος αριθμός πόρων είναι ο άνθρακας, ο οποίος λαμβάνεται από το κέλυφος του καρπού.

Πώς να συναρμολογήσετε μια συσκευή φιλτραρίσματος με τα χέρια σας

Προς το παρόν, για να εξοικονομήσουν χρήματα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να θυμούνται στάσιμοι χρόνοι και να κάνουν διαφορετικές συσκευές οι ίδιοι. Εξετάστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον εαυτό σας το φίλτρο, καθώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να ταξινομήσετε κάθε προβολή βήμα προς βήμα.

 1. Το φίλτρο άνθρακα γίνεται με το χέρι πολύ απλά. Είναι απαραίτητο να λάβετε 2 κυλινδρικές δεξαμενές ή σωλήνες αποχέτευσης διαφόρων διαμέτρων. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, κάντε μια διάτρηση. Τυλίξτε το εξωτερικό του καθενός μεμονωμένα με το agrotech, στερεώνοντάς το με σφιγκτήρες. Εισάγετε ένα δοχείο μέσα στο άλλο και γεμίστε τους κόκκους άνθρακα μεταξύ τους, αποκτάτε ένα φίλτρο άνθρακα κυλινδρικό. Σφραγίστε τα άκρα σφιχτά έτσι ώστε η ροή αέρα, που διέρχεται από τις οπές, εξέρχεται από τον αγωγό εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην άλλη και εξαερίζεται.
 2. Ένα καθαριστικό άνθρακα μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο αέρα από ένα φορτηγό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το, αποσυναρμολογήστε το χωρίς να καταστραφεί το πλέγμα, μειώστε την εσωτερική διάμετρο στον απαιτούμενο ανεμιστήρα. Συνήθως λαμβάνεται ένας ανεμιστήρας με διάμετρο μέχρι 100 mm. Μεταξύ των οθονών, γεμίστε τον ενεργό άνθρακα, καλύψτε το εξωτερικό με ένα πανί.
 3. Το υδροφίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί με χρήση ατμογεννήτριας ή συμπαγούς δίσκου, η αρχή λειτουργίας βασίζεται σε υγρασία. Αυτός ο σχεδιασμός συνεπάγεται τη διέλευση της ροής του αέρα μέσω του δοχείου με νερό και με την προσέλκυση σωματιδίων σκόνης καθαρίζεται και το υγρό σβήνει. Ιδανικό για τον καθαρισμό του αέρα σε ξηρούς χώρους.
 4. Το φίλτρο ρολού είναι κατασκευασμένο από ινώδη υλικά. Κάντε το πολύ απλό. Τυλίξτε το ύφασμα με ρολό σε οποιοδήποτε πλέγμα, στριμμένα για τη διάμετρο του ανεμιστήρα και το καθαριστικό είναι έτοιμο για χρήση.
 5. Το φίλτρο καπνού είναι αρκετά απλό στην κατασκευή, μπορεί να γίνει τόσο μικρό ώστε να επιτρέπει τη χρήση του στην επιφάνεια εργασίας. Σε κάθε περίπτωση ή πλαστικό κουτί ανεμιστήρα, μπορείτε να από τον υπολογιστή. Στο σώμα διαγράφονται ανοίγματα για παροχή αέρα. Στον ανεμιστήρα τοποθετείται φίλτρο υφάσματος από άνθρακα, είναι δυνατόν σε μερικές στρώσεις.

Διάφορα σπιτικά έργα δείχνουν ότι το έργο δεν είναι χειρότερο από τα εργοστασιακά, το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσουμε την ασφάλεια στους χώρους σύνδεσης με τον ηλεκτρισμό, ειδικά σε συσκευές που χρησιμοποιούν νερό.

Εφαρμογή στην καθημερινή ζωή

Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή για το σπίτι θα πρέπει να καταλάβετε το σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων:

 • Παράθυρο εγκατεστημένο απευθείας στο πλαίσιο παραθύρου, ανοίγει όπως απαιτείται.
 • κυρίως, χρησιμοποιείται για την απόκτηση καθαρού αέρα στο σπίτι ή στο εξοχικό σπίτι. Είναι εγκατεστημένο στο γενικό σύστημα εξαερισμού. Τα κύρια φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικούς χώρους, για σημειακή σύνδεση.
 • για την κουζίνα πάνω από τη σόμπα ή με άλλο τρόπο. Το πιο κοινό είναι το λεπτό φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Η κύρια προτίμηση για εγκατάσταση στην κουκούλα δίνεται στα φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό οσμών, ο οποίος υπάρχει πάντα πάνω από τη σόμπα. Τα συστήματα εξάτμισης λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης, καθώς εκτός από την αιθάλη και το λίπος πρέπει να αφαιρεθούν και διάφοροι μικρές μολυσματικές ουσίες.

Τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα από οσμές. Διαθέτοντας μια προσροφητική ιδιότητα, το φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο απομακρύνει όχι μόνο τη μυρωδιά, αλλά και τα μικρότερα σωματίδια αιθάλης και ακαθαρσιών.

Εκτός από την κουκούλα κουζίνας, οι ανιχνευτές καπνού εγκαθίστανται για εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικά σπίτια. Η παρουσία των λεβητοστασίων και των κλιβάνων προκαλεί την παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί διήθηση ενεργού άνθρακα στις περιοχές αυτές για την εξάλειψή του. Κατά τη διάρκεια της χαμηλής ανόδου κατασκευή, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να θέσουν αγωγούς εξαερισμού. Στη συνέχεια, ένας αυτοτελής αυτοκινητόδρομος τοποθετείται σε όλους τους χώρους. Συνδέστε το σε μια ξεχωριστή συσκευή καθαρισμού αέρα για το σπίτι ή ένα κοινό φίλτρο με πλωτό φορτίο.

Εφαρμογή σε βιομηχανικούς χώρους

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και στην εργασία. Η περιβαλλοντική κατάσταση στην τοποθεσία της επιχείρησης εξαρτάται από αυτό. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιούνται τα κύρια φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, τα οποία έχουν υψηλή απόδοση και υψηλό βαθμό καθαρισμού. Τα βιομηχανικά φίλτρα αποτελούνται από ίνες που κατανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συσσωρεύονται σωματίδια βρωμιάς, περνώντας από τα στρώματα τους. Οι συσκευές καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στη σφαίρα παραγωγής μπορούν να χωριστούν σε 2 τύπους:

 • προκαταρκτικά - βαθιά ηλεκτροστατικά και ξηρά ινώδη.
 • πλέγμα - εξοπλισμένο με άρδευση και ικανό για αυτοκαθαρισμό.

Για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού σε βιομηχανικούς χώρους, χρησιμοποιείται ειδικό φίλτρο για τη ρύθμιση της πίεσης του αέρα, για τη μείωση της πίεσης του αέρα στον αγωγό και τη διατήρησή του σε ένα ορισμένο εύρος.

Η χρήση φίλτρων από ενεργό άνθρακα είναι πολύ εκτεταμένη, δεδομένου ότι η ανθρώπινη υγεία εξαρτάται πλήρως από την καθαρότητα του αέρα και τις ιδιότητες απορρόφησης είναι αναμφισβήτητη. Ακόμα και το αυτοκίνητο δεν θα πάει χωρίς το καθαρισμένο μέχρι το σωστό επίπεδο οξυγόνου. Η σκόνη και τα επιβλαβή αέρια επιπλέουν συνεχώς στον αέρα, οπότε μην σκουπίζετε τη δική σας υγεία και εγκαθιστάτε ένα φίλτρο άνθρακα για τον αέρα. Όχι μόνο η κουζίνα χρειάζεται μια κουκούλα, κάθε δωμάτιο αξίζει ένα φίλτρο αέρα για ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Φίλτρα: τι καλύτερα να χρησιμοποιείτε για κουκούλες κουζίνας

Πρακτικά κάθε κουζίνα έχει κουκούλα, αλλά δεν μπορεί κανείς να καυχηθεί για την έλλειψη λιπαρής επικάλυψης σε ντουλάπια κουζίνας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξάτμισης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα φίλτρα και την κατάλληλη φροντίδα γι 'αυτά. Ποιο από αυτά είναι καλύτερο, μπορείτε να προσδιορίσετε διαβάζοντας το άρθρο, αφού έχετε διαβάσει τη φωτογραφία και τις κριτικές σχετικά με αυτά. Επίσης, θα μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας φίλτρο για σχεδίαση.

Τύποι φίλτρων

κουκούλες ανακυκλοφορίας, σε αντίθεση με την εξαερισμού, βρώμικο αέρα δεν θερμαίνεται αφαιρείται και καθαρίζεται από τα φίλτρα και επέστρεψε μέσα στο δωμάτιο. Τα εκχυλίσματα αυτά είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους φίλτρων - λίπος και άνθρακα.

Φίλτρο λίπους Είναι σχεδιασμένο για καθαρισμό με αέρα και αποτρέπει τη δημιουργία λιπαρών εναποθέσεων στον κινητήρα και στις λεπίδες του ανεμιστήρα. Η απόδοση του φίλτρου λίπους είναι 95%. Με τη σειρά τους, τα φίλτρα αυτού του τύπου μπορούν να αντικατασταθούν (αναλώσιμα) και μεταλλικά (επαναχρησιμοποιήσιμα).

 • Τα φίλτρα μίας χρήσης κατασκευάζονται με τη μορφή πλακών συνθετικών, μη υφασμένων, ακρυλικών ή άλλων συνθετικών υλικών. Χρησιμοποιούνται κυρίως στα εκχυλίσματα της οικονομικής τάξης.
 • Το ξαναγεμιζόμενο χονδρό φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Αυτό το προϊόν μπορεί να έχει πολλές μονάδες ή στρώματα.

Προσοχή παρακαλώ! Τα αντικαταστάσιμα φίλτρα δεν πρέπει να πλένονται. Θα χάσουν τις ιδιότητές τους, δεν θα καθυστερήσουν τα αιωρούμενα σωματίδια λίπους και ο κινητήρας θα αποτύχει γρήγορα.

Πίσω από το λίπος είναι φίλτρο ξυλάνθρακα. Ο ρόλος του είναι να εκτελεί λεπτό καθαρισμό, να απορροφά τις μυρωδιές της κουζίνας. Οπτικά, πρόκειται για κυκλική κασέτα κατασκευασμένη από πλαστικό ή ορθογώνιο φυσίγγιο με προσροφητικό - σκόνη ή μικρά κόκκους άνθρακα. Από την καθίζηση των περιεχομένων, το φίλτρο προστατεύεται από ένα λεπτό πλέγμα.

Το υλικό πληρώσεως άνθρακα συγκεντρώνει στην επιφάνειά του μικρούς ρύπους. Επομένως, ο καθαρός καθαρός αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο. Το φίλτρο χάνει το εύρος ζώνης του μετά από 3-4 μήνες. Κάποιοι κουκούλες είναι εφοδιασμένοι με ένα δείκτη που υποδεικνύει μια ισχυρή μόλυνση του αντιφασικού φίλτρου.

Φροντίδα των φίλτρων και αντικατάσταση τους

Για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τη διατήρηση των μεταλλικών φίλτρων. Εάν δεν υπάρχει κανένας δείκτης που να καθορίζει το βαθμό ρύπανσης, τότε η κατάσταση του αέρα στην κουζίνα και η εμφάνιση του φίλτρου θα σας προτρέψει να είναι καιρός να κάνετε κάτι. Η τεχνολογία καθαρισμού φίλτρων είναι απλή:

 • αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο και αφαιρέστε το φίλτρο.
 • τοποθετήστε το κάθετα σε ένα πλυντήριο πιάτων ή καθαρίστε το με το χέρι, προ-εμποτισμένο με ένα μέσο διαλυτοποίησης του λίπους.
 • αφήστε να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στη θέση.

Όταν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 μήνες και με χειροκίνητο καθαρισμό - κάθε μήνα. Μια ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του φίλτρου άνθρακα. Εάν ο άνθρακας χαθεί, τότε ο καθαρισμός δεν θα βοηθήσει, θα πρέπει να το αλλάξετε.

Συμβούλιο. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, είναι δυνατό να εφαρμοστεί ένα παρασκεύασμα που προορίζεται για τον καθαρισμό των σωλήνων, αλλά μην ξεχνάτε την προστασία των χεριών - αυτά τα εργαλεία είναι πολύ επιθετικά.

Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τα φίλτρα, εκτελέστε τις παρακάτω ενέργειες:

 • απενεργοποιήστε την κουκούλα.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους.
 • Εκχυλίστε το φίλτρο άνθρακα.
 • ένα νέο φίλτρο άνθρακα είναι εγκατεστημένο?
 • Ελέγξτε την κουκούλα για την απουσία εξωγενών θορύβων, κραδασμών. Αν είναι, τότε η εγκατάσταση δεν εκτελείται σωστά.

Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο μόνοι σας

Συμβαίνει ότι η κουκούλα, που λειτουργεί ακόμα καλά, είναι ήδη ηθικά απαρχαιωμένη και οι κασέτες για αυτήν έχουν αφαιρεθεί από την παραγωγή. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά να δημιουργηθεί ένα αυτοδύναμο φίλτρο άνθρακα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ανοίξετε το σώμα του καθαριστικού από την άρθρωση και στη συνέχεια να αντικαταστήσετε τον ενεργοποιημένο ενεργό άνθρακα με φρέσκο. Το κύριο πράγμα είναι ότι η μορφή του παραμένει η ίδια - κοκκία.

Υπάρχουν καθολικά φίλτρα. Είναι συμβατά με πολλά μοντέλα συσκευών εξάτμισης της κουζίνας, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι πρόκειται για τα αρχικά προϊόντα του κατασκευαστή.

Ανατροφοδότηση από έμπειρους νοικοκυρές

Συχνά οι ερωμένες μοιράζονται τις εντυπώσεις τους σχετικά με τη χρήση κουκούλες κουζίνας, την αποτελεσματικότητα των φίλτρων που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά και την εμπειρία φροντίδας για αυτούς. Οι έμπειρες νοικοκυρές σας συμβουλεύουν να μάθετε αμέσως όλες τις αποχρώσεις κατά την αγορά: "Επιλέξαμε μαζί με τον σύζυγό μου. Έβαλε πολλές ερωτήσεις στον σύμβουλο, αλλά η κουκούλα πήρε μια εξαιρετική - Electrolux. Είναι εξοπλισμένο με ένα μικροφίλτρο άνθρακα, οπότε δεν έπρεπε να αγοράσω τίποτα. "

Δεν θα σας βοηθήσουν οι συστάσεις, καθώς οι απαντήσεις εκείνων που έχουν ήδη βιώσει όλους τους τρόπους φροντίδας των φίλτρων:

 1. "Το μεταλλικό μου φίλτρο είναι μόνο στο πλυντήριο πιάτων. Πλένεται ιδανικά ».
 2. "Χρησιμοποιώ ένα φάρμακο για τους φούρνους. Διέσω το φίλτρο με ένα πινέλο, κρατήστε το για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε, ξεπλύνετε και σκουπίστε. "
 3. "Έχω φθηνή κουκούλα Scarlett. Μία φορά το μήνα, τα φίλτρα μου είναι απαραίτητα, καθαρίζω τις εξόδους στην καμινάδα. Χρησιμοποιώ το σπρέι "Mr. Muscle". Δεν υπάρχει επικάλυψη λίπους στα έπιπλα ή στην οροφή. Νομίζω ότι τα πάντα επιλύονται από την αρμόδια φροντίδα, και όχι από το κόστος των κουκούλες ".
 4. "Ανακάλυψα ότι το φίλτρο ήταν τόσο φραγμένο ώστε να μην μπορούσε να βοηθήσει ο καθαρισμός και δεν υπήρχε πουθενά να αγοράσει ένα νέο. Ο σύζυγός της βρήκε μια διέξοδο: κόψτε από λεπτό αφρώδες ελαστικό ορθογώνιο 2 σε μέγεθος, rastolok κάρβουνο και τοποθετείται μεταξύ τους. Εξυπηρετεί ήδη ένα μήνα ».

Τώρα γνωρίζετε το κύριο θέμα των φίλτρων για κουκούλες κουζίνας και θα είστε σε θέση να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική επιλογή για τον εαυτό σας.

Πώς λειτουργεί το φίλτρο για κουκούλες κουζίνας;

Η προετοιμασία των καθημερινών πιάτων και των μαγειρικών αριστουργημάτων συχνά συνοδεύεται από διάφορες μυρωδιές και μερικές φορές δεν είναι πολύ ευχάριστες, ειδικά αν ισχύουν για ολόκληρο το διαμέρισμα. Λοιπόν, αυτό ήρθε με κουκούλες κουζίνας που αντιστέκονται σε οσμές. Αυτές οι συσκευές καταγράφουν τα ρεύματα αέρα που ανεβαίνουν πάνω από τη σόμπα και τα βγάζουν γρήγορα από το διαμέρισμα μέσω συστήματος εξαερισμού. Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας, έχουμε ήδη βρεθεί, έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για φίλτρα για κουκούλες - ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της μονάδας κουζίνας. Ας μιλήσουμε για αυτά λεπτομερέστερα.

Περιεχόμενα

Το μεταλλικό φίλτρο για σχεδίαση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά

Πώς λειτουργεί το φίλτρο για την κουκούλα;

Η σύνδεση στη λειτουργία ανακύκλωσης σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αγωγούς σωλήνων

Οι σύγχρονες κουκούλες λειτουργούν, κατά κανόνα, σε δύο τρόπους - την εξαγωγή αέρα και την ανακυκλοφορία του. Στην πρώτη περίπτωση ο απορροφητήρας έχει έξοδο στον άξονα εξαερισμού. Σε αυτές τις συσκευές κατά την εγκατάσταση, συνδέστε τους σωλήνες για την εξαγωγή αέρα. Με τη βοήθεια του κινητήρα, δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα, έτσι ώστε ο αέρας που μολύνεται από τα προϊόντα καύσης και ο κορεσμένος με λιπαρά αέρα να απομακρύνεται από το δωμάτιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Και στην κουζίνα, χάρη στην πτώση πίεσης, έρχεται ένας άλλος αέρας - από τον άξονα εξαερισμού. Φρέσκα το αποκαλούν δύσκολο, οπότε ο αέρας είναι μόνο καινούριος, διαφορετικός. Λοιπόν, αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα εξασφαλίσει τη ροή του καθαρού αέρα στην κουζίνα, επιπλέον, για παράδειγμα, από το ανοιχτό παράθυρο - όλα είναι καλύτερα από ένα μόνο άξονα αερισμού, το οποίο είναι σε πολυκατοικίες, ένα για το σύνολο της ανύψωσης. Οι κουκούλες που λειτουργούν σε αυτόν τον τρόπο ονομάζονται ροή.

Στη δεύτερη περίπτωση, το έργο της κουκούλας είναι πιο επίπονο. Ο αέρας αναρροφάται από την κουζίνα και καθαρίζεται πρώτα στην κοιλότητα της συσκευής με ένα φίλτρο λίπους και έπειτα με ένα φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο, τότε επιστρέφει στο δωμάτιο. Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι η έλλειψη "νωπού" (νέου) αέρα. Είναι απαραίτητο να αναπνεύσετε τον ίδιο, αν και καθαρό, αέρα. Αλλά το σύστημα έχει το πλεονέκτημα - είναι πολύ εύκολο να το τοποθετήσετε, καθώς δεν χρειάζεται σωλήνες. Κατά συνέπεια, η κουκούλα είναι αρκετά εύκολη για να εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα, και δεν έχει σημασία πόσο μακριά από την οπή εξαερισμού θα είναι.

Φίλτρο λίπους για εκχύλιση ↑

Είναι σε κάθε κουκούλα. Χωρίς αυτό, κάθε κινητήρας θα αποτύχει γρήγορα. Καθαρίζει τα ρεύματα αέρα από τα σωματίδια λίπους, έτσι ώστε οι λεπίδες του κινητήρα και οι εσωτερικές επιφάνειες των αεραγωγών να μην καλύπτονται από το στρώμα λαδιού. Μετά από όλα, το θερμαινόμενο λίπος τελικά μετατρέπεται σε μια ουσία παρόμοια με λιναρόσπορο - δύσκολο να καθαριστεί, δύσοσμα, κολλώδες.

Φίλτρα λίπους μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμου λίπους ↑

Τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά: μη υφασμένα, sintepon, ακρυλικά. Είναι παρόμοια με ένα ελαφρύ στρώμα και χρησιμοποιούνται σε φθηνές κουκούλες κρεμάστρα που είναι τοποθετημένες κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας. Αυτά τα αποσπάσματα ονομάζονται επίπεδα. Τα συνθετικά φίλτρα αλλάζουν σε καινούργια καθώς μολύνονται. Υπάρχουν εξαιρετικά εύπορες νοικοκυρές που πιστεύουν ότι τέτοια φίλτρα μπορούν να πλυθούν με σαπούνι ή σκόνη. Μην ακολουθήσετε το παράδειγμά τους: οι αρχικές ιδιότητες των συνθετικών δεν θα αποκατασταθούν και τα φίλτρα δεν καθαρίζουν τον αέρα.

Σε μη δαπανηρά μοντέλα εκχυλισμάτων, φίλτρα μη υφασμένα μιας χρήσης

Το καθολικό φίλτρο χαρακτηρίζεται από υψηλότερη ποιότητα καθαρισμού του αέρα μέσω αυτού

Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα για τέντωμα χρησιμεύουν για ολόκληρη τη ζωή της συσκευής. Τέτοια φίλτρα εγκαθίστανται στις κουκούλες μεσαίας και υψηλής κατηγορίας τιμών. Αυτά είναι μεταλλικά φίλτρα, τα οποία είναι πολύ ισχυρότερα και πιο αξιόπιστα από τα απλά φίλτρα μιας χρήσης. Δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε, απλώς τα πλύνετε καθώς λερώνονται.

Το μεταλλικό φίλτρο μοιάζει με κασέτα. Αποτελείται από ένα μεταλλικό σκελετό και ένα στοιχείο φίλτρου, το οποίο είναι αρκετά στρώματα από διάτρητο μεταλλικό φύλλο ή μεταλλικό φύλλο. Η διάτρηση του φίλτρου μπορεί να είναι είτε συμμετρική είτε ασύμμετρη. Απαιτούνται οπές για να εξασφαλιστεί ότι η ροή του αέρα όσο πιο ελεύθερα μπορεί να περάσει από το φίλτρο. Σωματίδια λίπους διατηρούνται στην επιφάνεια του φίλτρου.

Το μεταλλικό φίλτρο για το σχέδιο δεν χρειάζεται αντικατάσταση, ωστόσο χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό

Τα μεταλλικά φίλτρα είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμινένιο πλέγμα ή αλουμινόχαρτο, αλλά μερικές φορές προέρχονται από λεπτά φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Αλλά υπάρχουν και άλλα υλικά. Έτσι, στα εκχυλίσματα Elica υπάρχει ένα φίλτρο από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Στην επιφάνεια αυτού του υλικού, σχηματίζεται ένα πολύ λεπτό στρώμα, το οποίο εμποδίζει την οξείδωση. Από τα ίδια φίλτρα υλικού στα αποσπάσματα της ισπανικής εταιρείας CATA. Εδώ χρησιμοποιούνται δύο φίλτρα κασέτας με μαρκαρισμένο μανδάλωμα. Απομακρύνονται εύκολα και πλένονται με ζεστό σαπουνόνερο. Τα εκχυλίσματα από το Elikor παρέχουν προστασία 100% για τον κινητήρα της συσκευής έναντι των σωματιδίων λίπους, χάρη σε ένα φίλτρο γράσου πεντάφυλλων από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Ταυτόχρονα, η ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα δεν περιορίζεται. Οι κουκούλες μέσης και υψηλής τιμής είναι συνήθως εξοπλισμένες με δύο ή τρεις μικρές κασέτες αντί για ένα μεγάλο. Έτσι είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί για το πλύσιμο και να τεθεί σε εφαρμογή.

Ημι-επαγγελματικά φίλτρα λίπους για εκχύλιση ↑

Αυτό είναι το όνομα των καινοτομιών της αγοράς - φίλτρα για κουκούλες κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα. Η φροντίδα για αυτά είναι πολύ πιο εύκολη από ότι για τα φίλτρα αλουμινίου, εκτός από αυτά, είναι πιο ανθεκτικά και καθαρίζουν τον αέρα πολύ πιο αποτελεσματικά. φίλτρο λίπους για εξατμίσεως από Elica εταιρία αντιπροσωπεύει ασύμμετρο κύτταρο στο οποίο κινείται ο αέρας, αν το λαβύρινθο, το μέγιστο ποσό του λίπους εναποτίθεται στα κύτταρα.

Φίλτρο άνθρακα για εκχύλιση ↑

Το φίλτρο άνθρακα είναι συνήθως εγκατεστημένο σε εκχυλίσματα που λειτουργούν σε λειτουργία ανακυκλοφορίας

Αν προτιμάτε μια κουκούλα που λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, οι απαιτήσεις καθαρισμού αέρα αυξάνονται. Μετά από όλα, δεν χρειάζεται μόνο να συλλέγουν αιθάλη και λίπος, πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από τις μικρότερες μολυσματικές ουσίες που εμφανίζονται ως οσμές. Αυτό είναι ένα αρκετά λεπτό έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με φίλτρα άνθρακα για αποσπάσματα. Βρίσκονται πίσω από τα φίλτρα λίπους.

Η βάση του φίλτρου άνθρακα, όπως μπορεί κανείς να μαντέψει από το όνομά του, είναι ο ενεργός άνθρακας - ένα γνωστό απορροφητικό. Εξαιρετικά απορροφά και διατηρεί αξιόπιστα μέσα σε επιβλαβείς ουσίες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν αρκετά συχνά, αλλά κοστίζουν από 250 έως 2500 ρούβλια ανάλογα με την ποιότητα και τον κατασκευαστή.

Το φίλτρο άνθρακα Kuppersberg είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην αγορά

Η απόδοση ολόκληρης της μονάδας εξαρτάται από την ποιότητα του φίλτρου άνθρακα. Στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, η χωρητικότητα του φίλτρου μειώνεται κατά περίπου 20%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κίνηση του αέρα μέσα στο φίλτρο είναι δύσκολη. Τα φίλτρα άνθρακα διαφέρουν στην πυκνότητα και όσο περισσότερο γεμίζει, τόσο πιο αργός διαπερνά τον αέρα. Επομένως, μην ξεχάσετε να αλλάξετε τις κασέτες εγκαίρως. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα για τα εκχυλίσματα είναι 3-4 μήνες, αλλά διάφοροι κατασκευαστές δίνουν διαφορετικές συστάσεις σχετικά με τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Επομένως, τα φίλτρα Elica συνιστώνται να αλλάζονται κάθε 2 μήνες. Φυσίγγια των εταιρειών Elikor, Jetair - χρόνος σε 3-4 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης ενός εκχυλίσματος. Μετά από όλα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κάθε δεύτερη μέρα για μισή ώρα, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τρεις ώρες την ημέρα. Τα φίλτρα Falmec - χρησιμοποιούν 4 μήνες, Fabriano - 4 έως 6 μήνες, Krona εξυπηρετούν 6 έως 12 μήνες, Gaggenau πρέπει να αλλάξει δύο φορές το χρόνο, και το φίλτρο της Bosch - μία φορά το χρόνο.

Κατά κανόνα, πρόσθετα φίλτρα άνθρακα για κουκούλα δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής της συσκευής. Αν αφήσετε την κουκούλα μετά από κάθε χρήση για άλλα 5 λεπτά, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φίλτρου άνθρακα. Έτσι, το υπόλοιπο της υγρασίας αφαιρείται από αυτό, και ο άνθρακας δεν κέικ και θα διατηρήσει υψηλή ικανότητα απορρόφησης.