Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αυτόματης εξαγωγής: την αρχή της εργασίας και τον οδηγό βήμα προς βήμα

Η διήθηση αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, μονοξείδιο του άνθρακα και διάφορες οσμές είναι σημαντική σε οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού βιομηχανικών επιχειρήσεων, ιατρικών, διοικητικών και δημόσιων ιδρυμάτων και οικιστικών συγκροτημάτων. Για μεγάλες περιοχές χρησιμοποιούνται βιομηχανικά φίλτρα άνθρακα για καθαρισμό, τα οποία έχουν υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά πώς να είναι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών, η αγορά εξοπλισμού είναι δαπανηρή και απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο άνθρακα για αυτο-σχεδίαση, το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε την αρχή της δράσης και τα χαρακτηριστικά της.

Καθαριστής αέρα και την αρχή της λειτουργίας του

Το σύνηθες σύστημα φιλτραρίσματος του εναέριου χώρου περιλαμβάνει έναν απλό ανεμιστήρα και διαδοχικά εγκατεστημένους φραγμούς καθαρισμού. Ανάλογα με την κατηγορία μόλυνσης, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι απόφραξης της μόλυνσης:

 • μηχανικό χοντρό φίλτρο, συγκρατεί μεγάλα στοιχεία σκόνης τουλάχιστον 0,3 μικρά.
 • ηλεκτροστατική, αφαιρεί τα λεπτά σωματίδια σκόνης από 0,01 μm και ένα ζεύγος αερολυμάτων, φορτώνοντας ρύπους.
 • φωτοκαταλυτικά έργα με βάση την αρχή της αποσύνθεσης των χημικών στοιχείων και καταστρέφει τα βακτήρια με υπεριώδη ακτινοβολία.
 • με ενεργό άνθρακα, προορίζεται για καθαρισμό από όλες τις αέρια ακαθαρσίες, ενεργώντας με βάση την αρχή της προσρόφησης.
 • βιολογικά φίλτρα, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό από τη ρύπανση από το αέριο.
 • αντιστατικά, κατά κανόνα, αυτά είναι όλα τα είδη ψεκασμών ή προσθέτων στον νεροχύτη αέρα.
 • για πεπιεσμένο αέρα, χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς για την απομάκρυνση πετρελαίου και υδρατμών.

Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι μια καθαρή μορφή άνθρακα, έχει μια πορώδη υδατοαπωθητική επιφάνεια. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει την καλύτερη απομάκρυνση των οσμών, καθώς δεν απορροφά το νερό. Ο ενεργός άνθρακας που χρησιμοποιείται έχει 3 διαφορετικά μεγέθη πόρων, αυτό οφείλεται στις πρώτες ύλες: ξύλο, κοχύλια καρπών ή λιθάνθρακα. Ο μεγαλύτερος αριθμός πόρων είναι ο άνθρακας, ο οποίος λαμβάνεται από το κέλυφος του καρπού.

Πώς να συναρμολογήσετε μια συσκευή φιλτραρίσματος με τα χέρια σας

Προς το παρόν, για να εξοικονομήσουν χρήματα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να θυμούνται στάσιμοι χρόνοι και να κάνουν διαφορετικές συσκευές οι ίδιοι. Εξετάστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον εαυτό σας το φίλτρο, καθώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να ταξινομήσετε κάθε προβολή βήμα προς βήμα.

 1. Το φίλτρο άνθρακα γίνεται με το χέρι πολύ απλά. Είναι απαραίτητο να λάβετε 2 κυλινδρικές δεξαμενές ή σωλήνες αποχέτευσης διαφόρων διαμέτρων. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, κάντε μια διάτρηση. Τυλίξτε το εξωτερικό του καθενός μεμονωμένα με το agrotech, στερεώνοντάς το με σφιγκτήρες. Εισάγετε ένα δοχείο μέσα στο άλλο και γεμίστε τους κόκκους άνθρακα μεταξύ τους, αποκτάτε ένα φίλτρο άνθρακα κυλινδρικό. Σφραγίστε τα άκρα σφιχτά έτσι ώστε η ροή αέρα, που διέρχεται από τις οπές, εξέρχεται από τον αγωγό εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην άλλη και εξαερίζεται.
 2. Ένα καθαριστικό άνθρακα μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο αέρα από ένα φορτηγό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το, αποσυναρμολογήστε το χωρίς να καταστραφεί το πλέγμα, μειώστε την εσωτερική διάμετρο στον απαιτούμενο ανεμιστήρα. Συνήθως λαμβάνεται ένας ανεμιστήρας με διάμετρο μέχρι 100 mm. Μεταξύ των οθονών, γεμίστε τον ενεργό άνθρακα, καλύψτε το εξωτερικό με ένα πανί.
 3. Το υδροφίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί με χρήση ατμογεννήτριας ή συμπαγούς δίσκου, η αρχή λειτουργίας βασίζεται σε υγρασία. Αυτός ο σχεδιασμός συνεπάγεται τη διέλευση της ροής του αέρα μέσω του δοχείου με νερό και με την προσέλκυση σωματιδίων σκόνης καθαρίζεται και το υγρό σβήνει. Ιδανικό για τον καθαρισμό του αέρα σε ξηρούς χώρους.
 4. Το φίλτρο ρολού είναι κατασκευασμένο από ινώδη υλικά. Κάντε το πολύ απλό. Τυλίξτε το ύφασμα με ρολό σε οποιοδήποτε πλέγμα, στριμμένα για τη διάμετρο του ανεμιστήρα και το καθαριστικό είναι έτοιμο για χρήση.
 5. Το φίλτρο καπνού είναι αρκετά απλό στην κατασκευή, μπορεί να γίνει τόσο μικρό ώστε να επιτρέπει τη χρήση του στην επιφάνεια εργασίας. Σε κάθε περίπτωση ή πλαστικό κουτί ανεμιστήρα, μπορείτε να από τον υπολογιστή. Στο σώμα διαγράφονται ανοίγματα για παροχή αέρα. Στον ανεμιστήρα τοποθετείται φίλτρο υφάσματος από άνθρακα, είναι δυνατόν σε μερικές στρώσεις.

Διάφορα σπιτικά έργα δείχνουν ότι το έργο δεν είναι χειρότερο από τα εργοστασιακά, το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσουμε την ασφάλεια στους χώρους σύνδεσης με τον ηλεκτρισμό, ειδικά σε συσκευές που χρησιμοποιούν νερό.

Εφαρμογή στην καθημερινή ζωή

Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή για το σπίτι θα πρέπει να καταλάβετε το σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων:

 • Παράθυρο εγκατεστημένο απευθείας στο πλαίσιο παραθύρου, ανοίγει όπως απαιτείται.
 • κυρίως, χρησιμοποιείται για την απόκτηση καθαρού αέρα στο σπίτι ή στο εξοχικό σπίτι. Είναι εγκατεστημένο στο γενικό σύστημα εξαερισμού. Τα κύρια φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικούς χώρους, για σημειακή σύνδεση.
 • για την κουζίνα πάνω από τη σόμπα ή με άλλο τρόπο. Το πιο κοινό είναι το λεπτό φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Η κύρια προτίμηση για εγκατάσταση στην κουκούλα δίνεται στα φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό οσμών, ο οποίος υπάρχει πάντα πάνω από τη σόμπα. Τα συστήματα εξάτμισης λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης, καθώς εκτός από την αιθάλη και το λίπος πρέπει να αφαιρεθούν και διάφοροι μικρές μολυσματικές ουσίες.

Τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα από οσμές. Διαθέτοντας μια προσροφητική ιδιότητα, το φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο απομακρύνει όχι μόνο τη μυρωδιά, αλλά και τα μικρότερα σωματίδια αιθάλης και ακαθαρσιών.

Εκτός από την κουκούλα κουζίνας, οι ανιχνευτές καπνού εγκαθίστανται για εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικά σπίτια. Η παρουσία των λεβητοστασίων και των κλιβάνων προκαλεί την παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί διήθηση ενεργού άνθρακα στις περιοχές αυτές για την εξάλειψή του. Κατά τη διάρκεια της χαμηλής ανόδου κατασκευή, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να θέσουν αγωγούς εξαερισμού. Στη συνέχεια, ένας αυτοτελής αυτοκινητόδρομος τοποθετείται σε όλους τους χώρους. Συνδέστε το σε μια ξεχωριστή συσκευή καθαρισμού αέρα για το σπίτι ή ένα κοινό φίλτρο με πλωτό φορτίο.

Εφαρμογή σε βιομηχανικούς χώρους

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και στην εργασία. Η περιβαλλοντική κατάσταση στην τοποθεσία της επιχείρησης εξαρτάται από αυτό. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιούνται τα κύρια φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, τα οποία έχουν υψηλή απόδοση και υψηλό βαθμό καθαρισμού. Τα βιομηχανικά φίλτρα αποτελούνται από ίνες που κατανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συσσωρεύονται σωματίδια βρωμιάς, περνώντας από τα στρώματα τους. Οι συσκευές καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στη σφαίρα παραγωγής μπορούν να χωριστούν σε 2 τύπους:

 • προκαταρκτικά - βαθιά ηλεκτροστατικά και ξηρά ινώδη.
 • πλέγμα - εξοπλισμένο με άρδευση και ικανό για αυτοκαθαρισμό.

Για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού σε βιομηχανικούς χώρους, χρησιμοποιείται ειδικό φίλτρο για τη ρύθμιση της πίεσης του αέρα, για τη μείωση της πίεσης του αέρα στον αγωγό και τη διατήρησή του σε ένα ορισμένο εύρος.

Η χρήση φίλτρων από ενεργό άνθρακα είναι πολύ εκτεταμένη, δεδομένου ότι η ανθρώπινη υγεία εξαρτάται πλήρως από την καθαρότητα του αέρα και τις ιδιότητες απορρόφησης είναι αναμφισβήτητη. Ακόμα και το αυτοκίνητο δεν θα πάει χωρίς το καθαρισμένο μέχρι το σωστό επίπεδο οξυγόνου. Η σκόνη και τα επιβλαβή αέρια επιπλέουν συνεχώς στον αέρα, οπότε μην σκουπίζετε τη δική σας υγεία και εγκαθιστάτε ένα φίλτρο άνθρακα για τον αέρα. Όχι μόνο η κουζίνα χρειάζεται μια κουκούλα, κάθε δωμάτιο αξίζει ένα φίλτρο αέρα για ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Σπιτικό φίλτρο άνθρακα από ψύκτη microbox


Ένας ολόκληρος στρατός ερασιτεχνών καλλιεργητών αναπτύσσει τη δική τους κάνναβη στα μικροβόλα: θήκες υπολογιστών, κομοδίνα, ηχεία ομιλίας δαπέδου και ούτω καθεξής.

Σε αυτά τα συστήματα mini-κουκούλα συχνά χρησιμεύει ως δοχείο ψύξης του υπολογιστή, και αυτός τα καταφέρνει με το έργο της - παρέχει μια εισροή CO2, απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, και εξάγει τη θερμότητα από τις λάμπες. Δυστυχώς, με μια τέτοια κουκούλα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της οσμής. Κάνοντας ένα φίλτρο ξυλάνθρακα σε ένα ψυγείο του υπολογιστή, θα διαπιστώσετε ότι η απόδοσή του πέφτει στο μηδέν.

Τι κάνεις λοιπόν;

Σας προτείνουμε να συλλέξετε και να τοποθετήσετε στο κουτί μια ειδική σπιτική συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα των οσμών.


Οδηγίες

Έτσι, όλα ξεκινούν με ένα μεγάλο ψυγείο με διάμετρο 120 mm, το οποίο έχουμε εγκαταστήσει οριζόντια, στο καπάκι του microbox μας.


Θα χρειαστείτε δύο πλαστικά δοχεία που ταιριάζουν με το μέγεθος του ψυγείου. Στην πρώτη από αυτές κόβουμε το κάτω μέρος, πολύ σύντομα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:


Η δεύτερη επίσης αποκοπεί, αλλά δεν είναι τόσο σύντομη


Βάζουμε ένα μικρό δοχείο στο ψυγείο. Στην άκρη κόβουμε μια σχισμή για καλώδια


Στη συνέχεια, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι πλέγματος, για παράδειγμα, κουνουπιέρα


Βάζουμε το δεύτερο δοχείο στην κορυφή του πρώτου, έτσι ώστε το πλέγμα να είναι σάντουιτς μεταξύ των τοίχων


Με ένα συρραπτικό, στερεώστε τις γλάστρες μεταξύ τους γύρω από τον κύκλο. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι το πλέγμα δεν γλιστρά έξω


Τώρα χρειάζεστε ενεργό άνθρακα, για παράδειγμα, ένα υλικό πλήρωσης για φίλτρα ενεργού άνθρακα


Ρίξτε άνθρακα στο πλέγμα ένα λεπτό στρώμα, έτσι ώστε το ψυγείο να έχει αρκετή ισχύ για να οδηγεί τον αέρα μέσα από αυτό

Απομένει μόνο να αλλάξει ο άνθρακας μία-δυο εβδομάδες. Απλά χύστε το μεταχειρισμένο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν η μυρωδιά έχει γίνει πολύ ισχυρή και αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα παχύτερο στρώμα άνθρακα, θα χρειαστείτε ένα άλλο ψυγείο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την απαραίτητη πρόσφυση.

Πάρτε ένα ακόμα δοχείο και κόψτε το κάτω μέρος του. Όχι τόσο σύντομο όσο το πρώτο, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο το δεύτερο. Ωστόσο, το μέγεθος δεν θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.


Βάλτε αυτό το δοχείο στις δύο πρώτες


Στη συνέχεια τοποθετήστε το δεύτερο ψυγείο. Προσοχή παρακαλώ! Και οι δύο ψύκτες θα πρέπει να φυσούν σε μια κατεύθυνση (έξω από το κιβώτιο έξω) και όχι ο ένας προς τον άλλο.


Εάν η λάμπα λάμπει μέσα από τον άνθρακα, μπορείτε να ρίξετε περισσότερο.


Φυσικά, πολλοί βάζουν τον ανεμιστήρα εξάτμισης όχι στο καπάκι του κουτιού, αλλά στον τοίχο. Ο σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση δεν αλλάζει ουσιαστικά, αλλά γίνεται πιο περίπλοκος. Θα χρειαστεί να βρούμε κάτι για να πιέσουμε τα κοκκία, μη αφήνοντάς τα να θρυμματιστούν. Επιπλέον, με μια κάθετη ρύθμιση θα είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθεί ο παλιός άνθρακας με ένα νέο.


Πηγή - Grass City

Επιλέξτε ένα φίλτρο για growbox: τους τύπους συσκευών και έναν τρόπο να το κάνετε μόνοι σας

Η καλλιέργεια φυτών σε ένα διαμέρισμα της πόλης είναι γεμάτη με μια σειρά ενοχλήσεων. Ορισμένα δείγματα εκπέμπουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, η οποία δεν μπορεί να είναι ευχάριστη για όλους. Για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα ειδικό σύστημα με φίλτρο αέρα ή κάρβουνο. Για το growbox είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό σύστημα φιλτραρίσματος.

Ποιο φίλτρο πρέπει να επιλέξετε για growbox

Το Grouboks είναι μια κλειστή δομή με λαμπτήρες και το μικροκλίμα του μέσα. Τέτοιες προσαρμογές χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια φυτών σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του σχεδιασμού είναι ο κατάλληλος αερισμός. Για να καθαρίσετε τον αέρα που προέρχεται από το θερμοκήπιο ή το κουτί ανάπτυξης, χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο αέρα. Υπάρχουν τέτοιοι τύποι:

 • συγκροτήματα πολλαπλών στρώσεων.
 • εξοπλισμός βασισμένο στον ενεργό άνθρακα.

Οι συσκευές με άνθρακα χωρίζονται σε 2 ακόμα τύπους:

 • με τη δυνατότητα αντικατάστασης του αναλωμένου άνθρακα ·
 • χωρίς τη δυνατότητα αντικατάστασης (διατίθενται μετά από 5-6 μήνες)

Το φίλτρο άνθρακα απορροφά όλες τις οσμές, τα βακτήρια και άλλα επιβλαβή σωματίδια. Μεγάλα κομμάτια άνθρακα χρησιμοποιούνται για την πλήρωση της συσκευής φίλτρου.

Κατά την επιλογή μιας συσκευής καθαρισμού, πρέπει να δώσετε προσοχή σε 4 παράγοντες:

 • κλάσμα (μέγεθος) κόκκων.
 • ποιότητα του άνθρακα ·
 • διάρκεια ζωής ·
 • τη δυνατότητα αντικατάστασης του υλικού πλήρωσης.

Για τα φίλτρα χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι άνθρακα:

 1. Αυστραλιανό, rc4 8. Πορώδες, έχει καλές απορροφητικές ιδιότητες.
 2. Αυστραλιανό, skv3 και skv4. Παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά με ασθενέστερες ιδιότητες απορρόφησης.
 3. Πατημένο. Διατίθεται στη Γερμανία και τη Ρωσία (με τη μάρκα Sorbent). Στερεά αλλά καλά απορροφά τις οσμές.
 4. Καρύδα. Ισχυρό και καλά απορροφητικό προϊόν.

Ο άνθρακας απορροφά τη μυρωδιά και το κρατά αξιόπιστα. Σχηματικά, είναι δυνατόν να περιγραφεί η λειτουργία ενός φίλτρου άνθρακα:

 1. Η ροή αέρα περνάει από το προφίλτρο, όπου καθαρίζεται από σκόνη. Αυτό βοηθά στην επέκταση της διάρκειας ζωής της συσκευής καθαρισμού.
 2. Ο αέρας περνά μέσα από τον κύλινδρο, γεμάτο με άνθρακα, και απελευθερώνεται από όλες τις οσμές.

Επίσης, η απόδοση του ανεμιστήρα είναι σημαντική. Το φίλτρο πρέπει να είναι ίδιο ή μεγαλύτερο από αυτό του φίλτρου. Επιπλέον, οι διαστάσεις της διαμέτρου προσγείωσης του φίλτρου και του ανεμιστήρα πρέπει να ταιριάζουν. Για να αποφύγετε τη χρήση πρόσθετων προσαρμογέων και συνδέσμων.

Στη σύγχρονη αγορά παρουσιάζονται ευρέως οι διαφορές των φίλτρων αέρα. Διαφέρουν σε μέγεθος, απόδοση, τιμή και ποιότητα. Μεταξύ των ηγετικών εταιρειών υπάρχουν 2 παραγωγοί:

 • Εγχώριο "Φίλτρο Nano". Προσφέρετε 6 ποικιλίες, σε μεγέθη από S έως XXXL. Το εύρος απόδοσης: από 250 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα, τα φίλτρα ταιριάζουν με τη δύναμη του ανεμιστήρα. Η διάρκεια ζωής είναι 3 χρόνια κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης. Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται αποκλειστικά στα γερμανικά.
 • "Φρέσκα φίλτρα" από τη Γερμανία. Χρησιμοποιήστε ειδικό άνθρακα - RC4 / 8, από την Αυστραλία. Είναι πολύ καλά προσροφημένο και καθαρίζει τον αέρα. Ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι εύκολος λόγω του μικρού βάρους της δομής αλουμινίου και της χαμηλής πυκνότητας άνθρακα. Το εύρος δράσης τους είναι μέχρι 3 μέτρα ανά ώρα, το όριο υγρασίας είναι 80%. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Οι γερμανικές επιλογές είναι ευκολότερες και πιο αξιόπιστες σε σύγκριση με τις ρωσικές. Αλλά είναι πιο ιδιότροπα όσον αφορά την εξυπηρέτηση και μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες στους ανθρώπους μακριά από τη μηχανική.

Εφαρμογή φίλτρων

Τα καθαριστικά αέρα χρησιμοποιούνται για να αποπνέουν αέρα που προέρχεται από έναν καλλιεργητή ή ένα θερμοκήπιο από μια δυσάρεστη οσμή. Είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε κατά την καλλιέργεια οποιουδήποτε είδους φυτών σε κλειστό χώρο. Ακόμη και αν δεν υπάρχει έντονο άρωμα, με φωτοσύνθεση, η επιφάνεια του φύλλου μαζί με το οξυγόνο απελευθερώνει μια σειρά άλλων ουσιών. Για την κανονική ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών, οι ουσίες αυτές είναι σημαντικές για την έγκαιρη απομάκρυνση από το growbox. Και έτσι ώστε να μην εισέρχονται στο εξωτερικό περιβάλλον - χρησιμοποιείται ένα φίλτρο αέρα στο οποίο εγκαθίστανται όλες οι επιβλαβείς οσμές, ουσίες και στοιχεία.

Το εύρος τιμών των φίλτρων αέρα που αγοράσατε ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος. Το ελάχιστο κόστος ενός καθαριστή άνθρακα είναι 1500 ρούβλια. Η μέγιστη τιμή είναι 30 000 ρούβλια.

Οι τιμές για το προφίλτρο ξεκινούν από 200 ρούβλια.

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να αγοραστεί για 550 ρούβλια / kg.

Καθαρό οικόπεδο: Θα βοηθήσει ο Γλύφος κατά των ζιζανίων, πώς να εφαρμόσει το φάρμακο;

Πώς να φτιάξετε εσωτερικά τριαντάφυλλα στο σπίτι, από τα οποία πρέπει να αποθηκεύσετε λουλούδια; Στο επόμενο άρθρο, θα βρείτε συμβουλές.

Φίλτρο άνθρακα για τα χέρια grouboka: ένας φτηνός τρόπος

Για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ρωσίας, η αγορά ενός φίλτρου αέρα σε ένα κατάστημα γίνεται πραγματικό πρόβλημα. Στα τοπικά καταστήματα αυτά τα προϊόντα δεν παρουσιάζονται. Επιπλέον, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ακριβό έτοιμο εξοπλισμό για το growbox. Η τέλεια λύση είναι να συγκεντρώσετε αυτό το φίλτρο μόνοι σας. Είναι αρκετά φθηνό και προσιτό για όλους.

Πώς να δημιουργήσετε ένα φίλτρο για τον growbox:

 • Πάρτε το περίβλημα του φίλτρου καναλιού με τη διάμετρο των οπών για τη σύνδεση 16.
 • Το φίλτρο πλήρωσης είναι ο ενεργός άνθρακας της σειράς AR-B, ο παραγωγός του "Sorbent". Αγοράστε ένα μεγάλο κλάσμα (το μέγεθος των σφαιριδίων).
 • Κάνετε ένα ένθετο φίλτρου για τον άνθρακα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 μεταλλικά πλέγματα στις οθόνες της κουζίνας, τοποθετημένα μεταξύ τους. Το μέγεθος των ματιών είναι 17,5 cm έως 8 cm.
 • Ρίξτε το ροφητικό στο πρώτο φίλτρο.
 • Το δεύτερο κόσκινο εισάγεται από πάνω, σφικτά, έτσι ώστε οι απορροφητικοί κόκκοι να μην κινούνται.
 • Τοποθετήστε το ένθετο στο περίβλημα του φίλτρου διαγώνια.
 • Καλύψτε την απόσταση μεταξύ της άκρης της οθόνης και του σώματος, χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι από αφρώδες υπόστρωμα (συνήθως τοποθετείται κάτω από το έλασμα).
 • Ο εσωτερικός σχεδιασμός μπορεί να στερεωθεί με ασφάλεια εισάγοντας ένα κομμάτι πυκνού αφρού μέσα στο κενό. Είναι σημαντικό να τα οργανώσετε και από τις 4 πλευρές.

Όταν καλλιεργούνται τα φυτά στο σπίτι στο growbox, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε τον ποιοτικό καθαρισμό του αέρα εξαγωγής. Τα πιο αποτελεσματικά, αυτο-συνιστώμενα φίλτρα αέρα άνθρακα, τα οποία απορροφούν έως και 95% δυσάρεστη οσμή και βακτήρια.

Το φίλτρο άνθρακα είναι εύκολο να κατασκευαστεί με το χέρι, περισσότερες λεπτομέρειες για το βίντεο:

moogoo.ru

Κύριο μενού

Είστε εδώ

Φίλτρο ενεργού άνθρακα για εξαερισμό με καθαρό αέρα

Δημοσιεύτηκε από sjmorozov στις Σάβ, 14/09/2013 - 12:40

Όχι πολύ καιρό πριν συζητήσαμε έναν νέο νόμο για την παύση του καπνίσματος και τι να κάνουμε με εκείνους τους συντρόφους που μερικές φορές δηλητηριάζουν κυριολεκτικά τη ζωή μας. Μετά από να μετακομίσω σε ένα νέο διαμέρισμα, έκανα με μια οργάνωση έναν εξαερισμό. Ξεχωριστή προσοχή αξίζει τις επιχειρήσεις εγκατάστασης που παίρνουν χρήματα, χωρίς να κατανοούν τίποτα που κάνουν. Δεν γνωρίζετε καν τα βασικά πρότυπα κατά περιόδους. Ψάχνω για μια οργάνωση εδώ και πολύ καιρό, αφού ταξίδευα στη μισή πόλη. Ως αποτέλεσμα, όπως φαινόταν, βρήκα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι θα είχα κάνει καλύτερα από το μηδέν. Αλλά δεν θα μιλήσουμε γι 'αυτό. Μαζί τους κάναμε εξαερισμό, το τροποποίησα λίγο μετά την αποδοχή των έργων και πήρα σχεδόν αυτό που ήθελα: ζεστό φρέσκο ​​αέρα με κλειστά παράθυρα.

Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες δημιουργήθηκε ένα άλλο πρόβλημα - γείτονες από το κάτω μέρος. Κινούσαν και άρχισαν να καπνίζουν στο μπαλκόνι. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα όταν ο καπνός εισέρχεται στο ανοιχτό παράθυρο, θα το βρείτε ανόητο σε σύγκριση με το πότε στέκονται και καπνίζουν κάτω από την πρόσληψη αέρα. Απολύτως όλο τον καπνό σε ένα λεπτό στο διαμέρισμά σας.

Ευτυχώς, οι γείτονες αποδείχθηκαν περισσότερο ή λιγότερο υγιείς: τους ζήτησα να μην στέκονται στο μπαλκόνι ακριβώς κάτω από την πρόσληψη αέρα και τώρα καπνίζουν πάντα από την άλλη πλευρά. Αλλά μέρος του καπνού, ειδικά με τον άνεμο, εξακολουθεί να εισέρχεται στο σύστημα. Έπρεπε να βρω μια λύση. Κάλεσα την πολύ εταιρεία που εγκατέστησε το σύστημα. Ποτέ δεν είχαν ακούσει φίλτρα καθαρισμού. Υποσχέθηκαν να καλέσουν, αλλά πέρασε μια εβδομάδα και δεν συνέβη τίποτα. Νομίζω ότι απλά ξέχασαν. Άρχισα να αναζητώ προσωπικά λύσεις. Τα αποκτηθέντα φίλτρα είναι δαπανηρά και δυσκίνητα. Ακόμη και αν αγοράσετε ένα, στο σύστημα μου, υπάρχει απλά πουθενά να το τοποθετήσετε. Αφού έψαχνα τις αρχές της εργασίας στο δίκτυο, αποφάσισα να προσπαθήσω να φτιάξω τον εαυτό μου φίλτρο άνθρακα. Η απλούστερη επιλογή φαινόταν να χρησιμοποιώ ένα κουτί από το χοντρό φίλτρο. Αποφάσισα να προσπαθήσω να συνδυάσω δύο φίλτρα σε αυτό.

Αναζήτησε μακρύς άνθρακας. Για συστήματα εξαερισμού άνθρακα δεν αγοράζουμε. Θα μπορούσα να βρω άνθρακα για φίλτρα επεξεργασίας νερού. Σε σακούλες των 25 κιλών. Έπρεπε να αγοράσω τι να κάνω. Αμέσως θα το πω, δεν είναι η καλύτερη παραλλαγή: ο άνθρακας είναι λεπτός και μειώνει σημαντικά την πίεση του αέρα στο σύστημα. Αλλά κάνει τη δουλειά της. Τι έκανα λοιπόν. Μετά από μια μακρά αναζήτηση για τις παραλλαγές, βρήκα έναν προσαρμογέα που σχεδόν τέλεια ταιριάζει με το ventcannel μου διαμέτρου 125 mm. Στη φωτογραφία, έχω ήδη τραβήξει το πλέγμα του (από το κόσκινο που αγοράστηκε για αυτή την επιχείρηση). Θα το στερεώσω με αυτή την ταινία για τη συσκευασία και την επίστρωση.

Το επόμενο μέρος του φίλτρου μου, πήρα αυτό το είδος σχάρων. Εξαιρετική προσέγγιση στο πρώτο μέρος.

Εδώ, έκοψα ήδη το πλέγμα από το πολύχρωμο κόσκινο κάτω από αυτό. Θα το στερεώσω με τον ίδιο τρόπο. Έτσι εισάγεται ένα κομμάτι στο άλλο.

Χύνουμε κάρβουνο. Το πάχος της γέμισης ήταν λίγο μεγαλύτερο από δύο εκατοστά.

Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το φίλτρο στο σύστημα. Η φωτογραφία δείχνει ότι βρίσκεται μπροστά από το χοντρό φίλτρο. Η επιλογή δεν είναι η καλύτερη, αλλά προσωρινά θα είναι ακριβώς όπως αυτή: ο άνθρακας αποδείχθηκε ότι είναι μάλλον μικρός και μερικά από τα ψίχουλα χύνεται μέσα από το κόσκινο. Το χοντρό φίλτρο προστατεύει έτσι τον ανεμιστήρα.

Όλα φαίνονται ωραία, αλλά ο αέρας μόλις έρχεται. Το φίλτρο είναι πολύ πυκνό. Άρχισα να σκέφτομαι πώς να το καταστήσω λεπτότερο ή κατεστραμμένο. Μια απροσδόκητη λύση ήταν το εντυπωσιακό υλικό πλήρωσης για την τουαλέτα της γάτας!

Ένα νέο υλικό πλήρωσης για το φίλτρο λειτουργεί πολύ καλύτερα. Και ασχολείται με τα καθήκοντά του. Σας ευχαριστώ γείτονες, οι οποίοι εγκατέλειψαν εγκαίρως για να καπνίσουν στο μπαλκόνι - οι δοκιμές έγιναν αμέσως. Όπως και πριν, η πίεση του αέρα δεν μου ταιριάζει πάρα πολύ, θα ήθελα περισσότερο. Θα σκεφτώ πώς να μειώσω το πάχος του στρώματος - θα ψάξω για περισσότερα υλικά στα καταστήματα. Αλλά υπάρχει μια προσωρινή λύση. Και λειτουργεί! Σχετικά με τις ενημερώσεις στο σύστημα θα σας πει πώς θα εμφανίζονται.

Σκούπα οικιακής σκόνης

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο συσσωρεύεται πολύς χώρος, απορροφάται από μαλακά έπιπλα, χαλιά, παιδικά παιχνίδια και ακόμη και το ίδιο το άτομο. Και ανεξάρτητα από το πόσο εντατικά δεν διεξήχθη ο αγώνας καθαρότητας, τα σωματίδια σκόνης θα παραμένουν στον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Βελτιώστε τη διαδικασία της αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό αέρα. Μια απλή και εξαιρετικά αποδοτική συσκευή είναι ένας ηλεκτροστατικός καθαριστής αέρα.

Γενική προσέγγιση για την τεχνική λύση ενός οικιακού καθαρισμού

 • Το σώμα με την παρουσία των υποδοχών για τη συλλογή των βρώμικων και την απόσυρση των μαζών καθαρού αέρα.
 • Φίλτρο καθαρισμού και ιονισμού.
 • Συλλέκτης σκόνης, που αποτελείται από εγκατεστημένα ηλεκτρόδια με πολυπολικά φορτία.
 • Ηλεκτρονικά χειριστήρια για αυτόματο έλεγχο.
 • Παροχή ρεύματος για την εκκίνηση της συσκευής.

Αρχή λειτουργίας

Το φορτίο κορώνας που δημιουργείται στο ηλεκτρόδιο παράγει φορτισμένα ιόντα. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, συλλαμβάνουν σωματίδια σκόνης και βακτηρίων. Εγκαθιστώντας σε ένα ηλεκτρόδιο τέτοια ιόντα μαζί με το ίδιο "stick" και επιβλαβή συστατικά του αέρα. Ο καθαρός αέρας διοχετεύεται πίσω στο δωμάτιο. Ένας απλός αλγόριθμος λειτουργίας επιτρέπει τη χρήση της συσκευής σε οποιοδήποτε τύπο χώρου. Είναι κατάλληλο για μικρά δωμάτια, των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 20 m2.

Πλεονεκτήματα

 • Αποτελεσματική εξάλειψη των σωματιδίων σκόνης, το μέγεθος των οποίων δεν υπερβαίνει το 1 mkr. Η εμφάνιση μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης μπορεί εύκολα να επισκευαστεί.
 • Η ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η ισχύς των σύγχρονων συσκευών δεν υπερβαίνει τα 45 W.
 • Το εγκατεστημένο φίλτρο δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί. Όταν μολυνθεί, απλώς πλένεται με τρεχούμενο νερό τουλάχιστον μία φορά κάθε 10 ημέρες σε περίπτωση έντονης χρήσης.
 • Τα μοντέλα χωρίς ανεμιστήρα δεν δημιουργούν έναν ήχο που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στο παιδικό δωμάτιο ή τη νύχτα.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια τελική συσκευή. Ο καθαριστής αέρα για το δωμάτιο μπορεί να γίνει μόνος σας, με λίγη προσπάθεια και να ξοδέψετε λίγο χρόνο. Τελικά, αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα.

Ηλεκτροστατικός καθαριστής αέρα με τα χέρια σας: αριθμός επιλογής 1

Ο ακόλουθος σχεδιασμός ενός επαγγελματικού καθαριστή αέρα καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί χειροκίνητα. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχήμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συσκευή μόνοι σας. Τα εξαρτήματα του μηχανισμού αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα ή αντικαθίστανται με αυτοσχέδια μέσα. Για παράδειγμα, το φίλτρο HEPA αντικαθίσταται από στοιχεία άνθρακα, το χοντρό φίλτρο είναι ένα πορώδες υλικό, ο ιονιστής στη δομή μπορεί να αποφευχθεί.

Αυτό το σχήμα λειτουργεί με την τεχνητή παροχή μολυσμένου αέρα. Ένας συμβατικός ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση των αέριων μαζών. Συνδέοντας ένα τέτοιο καθαριστικό στην παροχή ρεύματος, η σκόνη μπορεί να απομακρυνθεί μέσα σε 12 ώρες. Αλλά, το κύριο μειονέκτημα του είναι η παραγωγή όζοντος, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβλαβές για το ανθρώπινο σώμα.

Σημαντικό! Χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο φίλτρο που βασίζεται στον ενεργό άνθρακα, η εγκατάσταση ενός διαφράγματος με σίλικα ζελ θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απομάκρυνση των σωματιδίων σκόνης από τον αέρα.

Καθαριστής αέρα με δικά του χέρια για το σπίτι: αριθμός επιλογής 2

Απαραίτητα στοιχεία

 • Ένας μικρός ανεμιστήρας με τάση 12 V.
 • Ισχύς: η μπαταρία "Crohn".
 • Ακροδέκτης για σύνδεση της τροφοδοσίας.
 • Πλαστικό δοχείο, που αντιστοιχεί στις διαστάσεις του ανεμιστήρα.
 • Στοιχείο φίλτρου: άνθρακας.

Διαδικασία κατασκευής

 • Στο προετοιμασμένο δοχείο κατασκευάζονται σήματα για την κατασκευή οπών για την είσοδο και έξοδο των μαζών του αέρα.
 • Στο κάτω μέρος του δοχείου, εφαρμόστε μια γραμμή κοπής που αντιστοιχεί στις διαστάσεις της μπαταρίας.
 • Συνδέστε τον ανεμιστήρα στην τροφοδοσία της μπαταρίας χρησιμοποιώντας το τερματικό.
 • Ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συναρμολογημένης δομής.
 • Η τελική κατασκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε πλαστικό δοχείο.
 • Από το μέγεθος του δοχείου, κόψτε το φίλτρο άνθρακα.
 • Τοποθετήστε το στοιχείο φίλτρου πάνω από τον ανεμιστήρα.

Σημαντικό! Για να αυξήσετε την αξιοπιστία του σχεδιασμού, η μπαταρία πρέπει να συγκολληθεί στον ανεμιστήρα. Αυτό θα εξαλείψει τις διακοπές λειτουργίας και, συνεπώς, θα αυξήσει την αποδοτικότητα της συσκευής.

Οικιακός καθαριστής αέρα από σκόνη με υγρασία: αριθμός σχεδίασης 3

Για την υλοποίηση της εργασίας, χρησιμοποιούμε:

 • πλαστικό δοχείο όγκου με καπάκι.
 • Τροφοδοσία 12 V, το οποίο μπορεί να συνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • ανεμιστήρας μικρών διαστάσεων.
 • στοιχείο φιλτραρίσματος.

Η αρχή κατασκευής είναι η ίδια με την αριθ. 2: υπάρχει μια τρύπα στο πλαστικό δοχείο για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα και της μονάδας ισχύος. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής, ο ανεμιστήρας είναι σταθερά στερεωμένος με μπουλόνια για να αποφευχθεί η είσοδός του στο νερό. Το νερό χύνεται στον πυθμένα της πλαστικής δεξαμενής. Το υγρό δεν πρέπει να φθάνει τον ανεμιστήρα από τουλάχιστον 3 εκατοστά Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι εφοδιασμένος με ένα ηλεκτρονόμο μέσω του οποίου είναι δυνατή η αυτόματη διαχείριση της δομής :. Θα ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί πάροδο του χρόνου ανεξάρτητα που συμφωνούν πολύ βολικό.

Πώς να κάνετε έναν καθαριστή αέρα με τα χέρια σας για ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία

Για την υλοποίηση του έργου απαιτούνται:

 • ένα πλαστικό δοχείο με βάθος τουλάχιστον 20 εκ.
 • Ένας ανεμιστήρας χαμηλής κατανάλωσης του οποίου η πτερωτή περιστρέφεται αργά.
 • θαλασσινό ή επιτραπέζιο άλας
 • πορώδες υλικό: πολυστρωματικό μαξιλάρι από τον τύπο επίδεσμου βάμβακος, αφρώδες ελαστικό ·
 • παροχή ρεύματος για τη λειτουργία του ανεμιστήρα.
 • συνδετήρες ·
 • αξιόπιστη κόλλα προσκόλλησης.
 • ένα ακονισμένο μαχαίρι για τη διαδικασία εγκατάστασης.

Για να κάνετε τον ίδιο τον καθαριστή αέρα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες:

 • σε πλαστικό δοχείο σε διαφορετικούς τοίχους για να δημιουργήσετε δύο τρύπες διαφορετικών μεγεθών: η οπή για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα θα πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με τη συσκευή ανταλλαγής αέρα. Τοποθετήστε το θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερο από τη δεύτερη οπή στην αντίθετη πλευρά.
 • καθορίστε τον ανεμιστήρα.
 • Δημιουργήστε ένα φίλτρο του οποίου το μέγεθος θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος της δεύτερης τρύπας. Το φίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί με τρόπο πολλαπλών σφαιρών: γάζας + βαμβάκι.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο στο κουτί με μια κόλλα ταχείας ξήρανσης.
 • ρίξτε το ξηρό αλάτι με τέτοιο τρόπο ώστε η ουσία να κλείνει την οπή με το φίλτρο που έχει εγκατασταθεί, αλλά δεν φτάνει στον ανεμιστήρα.
 • συνδέστε τη δομή στην πηγή ενέργειας και ξεκινήστε τον μηχανισμό.

Σημαντικό! Όταν δημιουργείτε ένα καθαριστικό για ένα διαμέρισμα με υψηλή υγρασία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα που περιστρέφεται πολύ αργά. Διαφορετικά, η έντονη ροή αέρα θα "ανακατέψει" το αλάτι, το οποίο χτυπά στους τοίχους του δοχείου θα ερεθίσει την ακοή. Μια τέτοια συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση τη νύχτα.

Αυτό το καθαριστικό έχει 2 επίπεδα φιλτραρίσματος: ένα πορώδες υλικό με τη μορφή γάζας θα εξαλείψει τα σωματίδια σκόνης. αλάτι, το οποίο απορροφά την υπερβολική υγρασία, τα βακτήρια και τη λεπτή σκόνη. Ένας οικιακός ηλεκτροστατικός καθαριστής αέρα αυτού του τύπου θα κορεστεί ο αέρας στο δωμάτιο με ιόντα χλωρίου και νατρίου, καθιστώντας τον αέρα στον χώρο πιο ευεργετικό για τους ανθρώπους και τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Το καθαριστικό γίνεται με τη βοήθεια της υγρασίας στο δωμάτιο. Για να το μετρήσουμε, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο σύμφωνα με το GOST 30494-96 είναι 40-60%. Εάν το υγρόμετρο είναι πάνω από 70%, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα "στεγνό" καθαριστικό. Σε ταχύτητες μικρότερες από 30%, απαιτείται συσκευή με υγρασία αέρα.

Φίλτρο αέρα άνθρακα από τα χέρια του

Τα οφέλη των φίλτρων άνθρακα είναι γνωστά σε πολλούς σήμερα. Για περισσότερο από ένα χρόνο οι επιστήμονες έχουν πει ότι μόνο καθαρό νερό πρέπει να πιει, και πρέπει επίσης να μαγειρευτεί αποκλειστικά σε αυτό. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να εργαστείς στην καλλιέργεια φυτών χωρίς τέτοια φίλτρα, γνωρίζουν μόνο ειδικοί ενός στενού κύκλου. Και, εν τω μεταξύ, οι λάτρεις και οι γνώστες των φυτών θα πρέπει να έχουν ακούσει τέτοιες εκτιμήσεις και να αγοράσουν ένα φίλτρο άνθρακα για το growbox. Τι είναι αυτό; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε βήμα προς βήμα.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούν από τις ασταθείς βασικές συνθέσεις, οι οποίες συσσωρεύονται στο διάστημα, αν είναι ευκολότερες, τότε - από επιβλαβείς οσμές. Καθαρίζουν επίσης τον αέρα των ρευμάτων σκόνης, που είναι επιβλαβής για όλα τα φυτά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πότε αγοράζετε μια συσκευή όπως μια απόχρωση:
Η απόδοση του φίλτρου άνθρακα εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα άνθρακα που χρησιμοποιεί.
Όσο καλύτερος είναι ο άνθρακας, τόσο καλύτερα θα φιλτράρεται ο αέρας.

Τίθεται αμέσως το ερώτημα: ποιος άνθρακας ταιριάζει καλύτερα;


Ιδιότητες του ενεργού άνθρακα

 • ξύλο ·
 • πέτρα και ασφαλτούχο άνθρακα ·
 • καρύδα και καρύδια.

Κάθε είδος έχει τις δικές του ιδιότητες, παρόλο που η επεξεργασία είναι η ίδια: οι πρώτες ύλες αρχικοποιούνται και στη συνέχεια εκτελούν τη διαδικασία ενεργοποίησης: ανοίγουν τους πόρους που υπάρχουν στην ανθρακούχα ύλη. Κάνετε αυτό είτε θερμοχημικά, κορεσμός ενός διαλύματος χλωριούχου ψευδαργύρου είτε ανθρακικού καλίου, με θέρμανση χωρίς εισχώρηση αέρα. Ή αντιμετωπίζεται με υπέρθερμο ατμό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ληφθεί υπόψη μια τέτοια πτυχή όπως τα μεγέθη πόρων:

 • Μικροπόροι - λιγότερο από 1,6 nm. Ιδανικό για την προσρόφηση μικρών μορίων.
 • Μεσοπόρια - έως 200 nm. Για τη θεραπεία μεγάλων μορίων.
 • Μακροπόρια - πάνω από 200 nm.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ποιότητα των πρώτων υλών εξαρτάται από τη σωστή διήθηση, οπότε πριν αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο περιεχόμενό του.

Τώρα θα εξετάσουμε ποιοι τύποι άνθρακα στις συσκευές καθαρισμού χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Πιο Βεβαιωθείτε:

 • Αυστραλίας, RC4 / 8. Ενεργοποιείται σε τρία στάδια, συν - επιπλέον, διασχίζεται. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται μια πολύ πορώδης πρώτη ύλη με εξαιρετικές προσροφητικές ιδιότητες, η αρχική μορφή με τη μορφή μίας σμάλτου αναστέλλει εξαιρετικά την οργανική ύλη.
 • Αυστραλίας, CKV-3 και CKV-4. Παράγεται από την ίδια πρώτη ύλη με την προηγούμενη σειρά, αλλά ο βαθμός και η ποιότητα της επεξεργασίας θα είναι ασθενέστεροι. Παρόλο που είναι διαθέσιμες οι ιδιότητες της υψηλής διήθησης.
 • Πρεσαρισμένο ή χυτευμένο. Κατασκευάζεται από τη γνωστή γερμανική εταιρεία Silcarbon Aktivkohle GmbH και τον ρώσο ανταγωνιστή της - Sorbent. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η πίεση του αέρα μειώνεται ελαφρά. Μια χαρακτηριστική δομή πόρου και υψηλή δραστηριότητα είναι χαρακτηριστικές.
 • Καρύδα. Οι καρύδες πρώτα ανθρακοποιούνται και στη συνέχεια ενεργοποιείται το προκύπτον υλικό. Αποδεικνύεται ένα πολύ ισχυρό προϊόν με μια ποιοτική μικροδομή των πόρων. Αντέχει σε επεξεργασία πολλών βαθμίδων, χωρίς να χάσει τις ιδιότητες καθαρισμού, χάρη στη δομή του.
 • Από καρύδι. Ενώ ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά δεν τηρείται, παρόλο που οι δηλώσεις των κατασκευαστών κάνουν ήδη. Υπάρχει μια έκδοση που ο άνθρακας αυτός θα υπερβεί με την ποιότητα όλα τα ήδη υπάρχοντα. Λοιπόν, ο χρόνος θα πει.

Τρόποι για την εξάλειψη της οσμής


Όπως είναι γνωστό, υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη, ιδιαίτερη οσμή σε θερμοκήπια και θερμοκήπια. Οι λάτρεις των φυτών και οι ειδικοί είναι εξοικειωμένοι και ακριβείς, αλλά δεν μοιράζονται όλες αυτές τις δεσμεύσεις. Επιπλέον, το εργοστάσιο αντλεί διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα, και από το έδαφος - νερό, απελευθερώνει οξυγόνο, και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να κάνει χωρίς να ρίξει άλλες ουσίες στον αέρα. Μπορείτε, φυσικά, να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του αερισμού, αλλά αυτό δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιπλέον, δεν όλα τα φυτά φέρουν τα σχέδια. Ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν;

 • Αρωματικά ραβδιά. Είναι ασύμφορη και ανόητη, επειδή μια μυρωδιά αντικαθιστά μόνο άλλη, αλλά δεν την καταστρέφει. Και να αγοράσετε αυτά τα ραβδιά σε μεγάλες ποσότητες.
 • Εξουδετερωτές: ψεκασμοί, μπλοκ, πηκτές. Αυτά τα προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά, δουλεύουν με την εξάτμιση μορίων οσμής. Οι ψεκασμοί και τα υγρά πρέπει να ψεκάζονται, εταιρείες όπως Ona, Nioionno και SureAir είναι οι πιο παραγωγικές. Η λειτουργία της μονάδας μπορεί να ρυθμιστεί καλύπτοντας ή αφαιρώντας το καπάκι. Αλλά το πρόβλημα δεν επιλύει τελικά το πρόβλημα, διότι στην πραγματικότητα αποκρύπτει τη μυρωδιά, αλλά δεν το αφαιρεί.
 • Ionizer. Λειτουργεί με την αρχή ενός πολυελαίους: οι ιονιστικές βελόνες υφίστανται ισχυρή τάση, μετά την εκφόρτιση, απελευθερώνονται ηλεκτρόνια. Ο αέρας είναι πραγματικά αναζωογονητικός, αλλά το αποτέλεσμα είναι αισθητό μόνο 3-4 μέτρα από την εύρεση αυτών των βελόνων. Παίρνει πολλή σκόνη και μυρωδιές, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αρκεί μόνο να πλύνετε τις ιοντικές πλάκες περιστασιακά κάτω από ζεστό νερό.
 • Φίλτρο άνθρακα. Μεταξύ όλων των μεθόδων, αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό, επειδή ο άνθρακας απορροφά σωματίδια με δυσάρεστη οσμή και τα διατηρεί. Πώς λειτουργεί; Η ροή αέρα περνάει πρώτα από το προφίλτρο, όπου καθαρίζεται από σκόνη, αυτή η μέθοδος προστατεύει τον άνθρακα στη συσκευή, έτσι διαρκεί περισσότερο. Στη συνέχεια, μια μεγάλη στρώση άνθρακα περνάει μέσα από τους κυλίνδρους καθαρισμού σε μια γωνία, όπου είναι εντελώς απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε ενώσεις, τόσο χημικές όσο και οργανικές.

Πώς να επιλέξετε το σωστό φίλτρο;

Κατά την αγορά αξίζει να δίνετε προσοχή στον κατασκευαστή, τη διάρκεια ζωής του φίλτρου, ποιο υλικό χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό. Οι τοίχοι είναι πολύ σημαντικοί, εξαρτάται από το πόσο λειτουργεί το φίλτρο.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο: η απόδοση του ανεμιστήρα. Πρέπει να ταιριάζει με την απόδοση του φίλτρου, είναι τουλάχιστον. Καλύτερα όμως, για να είναι υψηλότερο, ένα τέτοιο απόθεμα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής κατά σχεδόν 2 φορές. Επιλέξτε το φίλτρο είναι το μέγεθος της φλάντζας προσγείωσης, πρέπει να είναι ίσο με τη φλάντζα του ανεμιστήρα.

Τώρα εξετάστε τη σειρά από τους κατασκευαστές. Τι είδους φίλτρο άνθρακα για το growbox να επιλέξει από τέτοιες παραμέτρους; Εξάλλου, τα μεγέθη των καλλιεργητών είναι διαφορετικά και δεν μπορούν όλα τα μοντέλα να εμφανιστούν, για παράδειγμα, στον καλλιεργητή από το σύστημα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δύο εταιρείες κατέχουν την αγορά στην αγορά, η καθεμία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα από τα εμπορεύματα.

 • Ρωσικό «Φίλτρο Nano». Έχουν αναπτυχθεί έξι μοντέλα: από το ελάχιστο S έως το XXXL. Εύρος απόδοσης: από 250 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα, τα φίλτρα προσαρμόζονται στη δύναμη του ανεμιστήρα. Εξυπηρετεί έως και τρία χρόνια, εξαρτάται από το πόσο ενεργά θα φορτωθεί και θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο. Αλλά ο ενεργός άνθρακας στα φίλτρα χρησιμοποιείται μόνο στα γερμανικά, είναι εύκολο να αγοράσετε σε ειδικά καταστήματα για καλλιεργητές φυτών. Με την ευκαιρία, το προϊόν αυτό είναι ιδανικό για κάθε τύπο φίλτρου.
 • Γερμανικά «Φρέσκα φίλτρα». Υπάρχει ειδικό άνθρακα - RC4 / 8, από την Αυστραλία, των οποίων οι καταθέσεις είναι ήδη εκατομμυρίων ετών. Αυτά τα μεγάλα σωματίδια ενεργοποιούνται στην αρχική κατάσταση, διατηρώντας έτσι τη φυσική δομή. Αυτό εξασφαλίζει στο φίλτρο μια τεράστια έκταση απορρόφησης: πάνω από χίλια κυβικά μέτρα ανά γραμμάριο. Σε αντίθεση με τον συμβατικό, κυλινδρικό άνθρακα, αυτό καθαρίζει τέλεια τον αέρα. Τα ίδια τα όργανα είναι πολύ ελαφριά, χάρη στο χαμηλό βάρος των φλαντζών αλουμινίου και τη χαμηλή πυκνότητα άνθρακα. Το εύρος δράσης τους είναι πολύ ευρύτερο: έως 3 μέτρα ανά ώρα, υγρασία "οροφής" - 80%, τους ίδιους βαθμούς θερμοκρασίας. Η θήκη είναι επίσης κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.


Όπως μπορείτε να δείτε, τα αγαθά των γερμανών κυρίων είναι πιο ελπιδοφόρα και αξιόπιστα, αλλά τέτοια φίλτρα είναι πιο ιδιότροπα στην εξυπηρέτηση από τα ρωσικά. Και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τα ανταλλακτικά. Το κύριο πράγμα - όταν αγοράζουν για να δώσουν προσοχή στη σύνθεση του άνθρακα, γιατί εξαρτάται από αυτό, πόσο καλό θα είναι ο καθαρισμός των χώρων από τις δυσάρεστες οσμές.


Αλλά για πολλούς κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών από την πόλη, όπου η αφθονία των αγαθών είναι περισσότερο ένα όνειρο από ένα δεδομένο, η αγορά ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το κόστος του δεν είναι οικονομικά προσιτό για όλους τους κατοίκους του χωριού, ειδικά επειδή ο εξοπλισμός αυτός δεν είναι φτηνός στην υπηρεσία. Μόνο η αντικατάσταση του φίλτρου θα τραβήξει πάνω από χίλιους ρούβλους και θα πρέπει να κρατηθεί τουλάχιστον 5-6 φορές το χρόνο. Αλλά θέλετε να βελτιώσετε τη διαδικασία της καλλιέργειας φυτών. Τι πρέπει να κάνω; Υπάρχει διέξοδος. Συλλέξτε ένα τέτοιο φίλτρο θα είναι φθηνότερο.


Ενσωματωμένη εκπαίδευση


Για τη βάση, είναι καλύτερο να μεταφέρετε το σώμα ενός συμβατικού φίλτρου καναλιού με μέγεθος ανοιγμάτων για σύνδεση σε 160 χιλιοστά. Η ουσία διήθησης είναι ενεργός άνθρακας της σειράς AR-B, από το Sorbent, αφαιρεί τις μυρωδιές καλύτερα από άλλες. Οι κόκκοι σε σχήμα κυλίνδρων σε μέγεθος - περίπου 5 χιλιοστά, η πυκνότητα τους σε όγκο - μέσα σε 600 γραμμάρια ανά δεκαδικό τετράγωνο, οπότε το κόστος ενέργειας για την υπέρβαση της αντοχής του στρώματος θα είναι μέτρια. Στην περίπτωση αυτή, τα σφαιρίδια είναι πολύ ισχυρά, αυτό το είδος άνθρακα χρησιμοποιείται σε χημικές εγκαταστάσεις και σε συστήματα κλιματισμού.


Πώς να φτιάξετε ένα ένθετο φίλτρου για να φορτώσετε άνθρακα; Για μια τέτοια περίπτωση, είναι κατάλληλο ένα ορθογώνιο σκελετό από ράβδο σιδήρου, διαμέτρου 3 χιλιοστών. Θεωρητικά, πρέπει να είναι τυλιγμένο με υλικό φιλτραρίσματος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίχτυ κουνουπιών σε αυτή την ικανότητα. Και είναι ακόμα πιο αξιόπιστο μεταλλικό πλέγμα στα κόσκινα κουζίνας, αν αγοράσετε δύο κομμάτια - 175 και 180 χιλιοστά, και σπρώξτε το ένα στο άλλο, τότε θα έχετε ένα εξαιρετικό ένθετο. Στη συνέχεια, πρέπει να εισαχθεί διαγώνια στο περίβλημα του φίλτρου.


Επόμενο βήμα. Ο ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας θα πρέπει να γεμίσει στο πρώτο φίλτρο και ο δεύτερος θα πρέπει να τοποθετηθεί από πάνω, πιέζοντας το σταμάτημα έτσι ώστε το εσωτερικό υλικό να μην κινείται. Για να σφραγιστεί το κενό, θα τοποθετηθεί ένας ελαστικός δακτύλιος από τον θερμαντήρα καναλιών Lissant. Το συναρμολογημένο μοντέλο εισάγεται στο περίβλημα του φίλτρου, πιο κοντά στην έξοδο. Για να αφαιρέσετε την απόσταση μεταξύ της άκρης της οθόνης και του περιβλήματος, μπορείτε να πάρετε ένα παρέμβυσμα από το υπόστρωμα αφρού. Συνήθως τοποθετείται κάτω από το έλασμα, είναι φθηνό.


Και το τελευταίο τσίμπημα. Για να ασφαλίσετε τη δομή με ασφάλεια και να την πιέσετε σφιχτά στο εσωτερικό, είναι δυνατό να εισάγετε κομμάτια πολύ πυκνού αφρώδους ελαστικού στο διάκενο. Το κυριότερο είναι να τα διανείμουν και από τις τέσσερις πλευρές.


Το μοντέλο είναι απλό, εύκολο και πολύ αξιόπιστο. Και το πιο σημαντικό - τα ανταλλακτικά είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθούν.


Προσπάθεια # 2


Υπάρχει μια άλλη έκδοση του συγκροτήματος, το οποίο είναι πιο κατάλληλο για τον αστικό κάτοχο. Επειδή θα χρειαστείτε φίλτρα οσμής, τα οποία χρησιμοποιούνται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές, θα αφαιρεθούν οι οσμές των παραπροϊόντων της εκτύπωσης. Μην συγχέετε με τα φίλτρα HEPA, αυτά καταστρέφουν τη σκόνη. Και χρειαζόμαστε ένα ανταλλακτικό ψυγείο στον υπολογιστή, ένα τυπικό, στα 120 χιλιοστά και 12 βολτ. Ο ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας είναι καλύτερο να αγοράσει σε κόκκους ή ογκώδης, όπως πωλούνται για ενυδρεία.


Προετοιμάστε μια αεροστεγή σακούλα που δεν επιτρέπει τη σκόνη να περιπλανηθεί σε όλο το σώμα. Για να ράψουν ή να κολλήσουν αυτό μπορεί να τους μη υφασμένα συνθετικά χαρτοπετσέτες, είναι στα τμήματα των οικιακών χημικών προϊόντων και αγαθών για μηχανές. Σβήνουν εκεί άνθρακας.


Συνδέστε το ψυγείο στο περίβλημα. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε ότι ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για 12 βολτ και μπορείτε να τον συνδέσετε με τέτοιες παραμέτρους. Εάν υπάρχει έξοδος μόνο 24 βολτ, οι ψύκτες πρέπει να συνδέονται το ένα μετά το άλλο.