Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού με τα χέρια σας: πτερύγια, λεπίδες

Η δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Διαφέρει από τα άλλα όχι μόνο στη μορφή, αλλά και στην αρχή της εργασίας.

Συσκευή και σχεδιασμός του ανεμιστήρα

Για την κίνηση του αέρα, μερικές φορές δεν επαρκεί για την πτερωτή και την μονάδα ισχύος. Σε περιορισμένο χώρο πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός εξοπλισμός εξάτμισης. Είναι ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο λειτουργεί ως κανάλι αέρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο.

Παρέχεται μια ακτινική πτερωτή για να σχηματίσει τη ροή στη δομή. Συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Οι λεπίδες του τροχού έχουν καμπυλωτό σχήμα και δημιουργούν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται. Λαμβάνει αέρα (ή αέριο) από τον αγωγό διακλάδωσης εισόδου. Όταν κινείται κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα στο άνοιγμα εξόδου αυξάνει.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ποσό της δημιουργούμενης ροής αέρα:

 • χαμηλή πίεση. Το πεδίο εφαρμογής είναι αίθουσες παραγωγής, οικιακές συσκευές. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους +80 ° C. Υποχρεωτική απουσία επιθετικών μέσων ενημέρωσης.
 • μέση τιμή πίεσης. Είναι μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης για την απομάκρυνση ή τη μεταφορά υλικών μικρού κλάσματος, πριονίδια σιτηρών,
 • υψηλής πίεσης. Δημιουργεί την εισροή αέρα στη ζώνη καύσης του καυσίμου. Εγκαθίσταται σε πολλούς τύπους λεβήτων.

Η κατεύθυνση κίνησης των λεπίδων καθορίζεται από το σχεδιασμό και, ειδικότερα, από τη θέση του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Εάν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά - ο δρομέας πρέπει να γυρίζει δεξιόστροφα. Ο αριθμός των λεπίδων και η καμπυλότητα τους λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα. Η βιομηχανική μονάδα θα δονείται έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της.

Αυτο-κατασκευασμένο

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι.

Πρώτον, υπολογίζεται η ισχύς και προσδιορίζεται ένα σύνολο στοιχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Ο ανεμιστήρας του σαλιγκάρι γίνεται εύκολα με το χέρι μόνο για ορισμένους εφαρμοσμένους σκοπούς ενός μικρού εργαστηρίου στο σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις συνιστάται να αγοράσετε ένα ήδη κατασκευασμένο βιομηχανικό μοντέλο ή να πάρετε ένα παλιό από το αυτοκίνητο.

Η διαδικασία είναι να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

 1. Υπολογισμός συνολικών διαστάσεων. Εάν η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο - να παρέχετε ειδικές φλάντζες αποσβεστήρα για την αντιστάθμιση των κραδασμών.
 2. Κατασκευή της υπόθεσης. Ελλείψει έτοιμης κατασκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά φύλλα, χάλυβας ή κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση των αρθρώσεων.
 3. Σχέδιο εγκατάστασης της μονάδας ισχύος. Περιστρέφει τις λεπίδες, οπότε επιλέξτε τον τύπο της μονάδας δίσκου. Για μικρές κατασκευές, χρησιμοποιείται ένας άξονας που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα. Σε ισχυρές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένας ιμάντας κίνησης.
 4. Συνδετήρες. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U. Σε σημαντικές ικανότητες θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη και τεράστια βάση.

Αυτό είναι το γενικό σχήμα με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη φυγόκεντρη μονάδα λειτουργίας με τα δικά σας χέρια. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της ερμητικής σφράγισης του κύτους, καθώς και να εξασφαλίζετε αξιόπιστη προστασία της μονάδας ισχύος από πιθανή μόλυνση από σκόνη και συντρίμμια.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα. Το δέντρο μπορεί να μειώσει εν μέρει τον ήχο υποβάθρου, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής μιας θήκης από φύλλα PVC:

Επισκόπηση και σύγκριση μοντέλων έτοιμων προς παραγωγή

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακτινικό ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής: η χυτευμένη θήκη από αλουμίνιο, φύλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοντέλο επιλέγεται με βάση συγκεκριμένες ανάγκες, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα ενός μοντέλου παραγωγής σε μια καλουπωμένη περίπτωση.

Ποικιλίες ανεμιστήρων σαλιγκαριών

Ανεμιστήρες σαλιγκάρι όνομά του ήταν σχετικά με το σχήμα του σώματος, το οποίο μοιάζει με το κέλυφος του μαλάκιο. Σήμερα, αυτό το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται τόσο στη βιομηχανία και στις κατασκευές κατοικιών στα συστήματα εξαερισμού. Οι κατασκευαστές προσφέρουν σήμερα διάφορα μοντέλα σαλιγκαριών για αερισμό. Αλλά όλες οι εργασίες στην ίδια αρχή - η φυγόκεντρος δύναμη που παράγεται από την περιστροφή των πτερυγίων στροφείου, συλλαμβάνει αέρα μέσα από σαλιγκάρι εισόδου και το ωθεί μέσω της γραμμικής θυρίδας εξόδου που βρίσκεται σε 90 ° σε ένα διαφορετικό επίπεδο στην είσοδο.

Γενικά δεδομένα σχετικά με τους φυγοκεντρικούς (ακτινικούς) ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες του κοχλία έχουν διπλή ονομασία (σήμανση): BP και VC, δηλαδή, ακτινική και φυγοκεντρική. Ο πρώτος λέει ότι οι λεπίδες του οργάνου εργασίας του εξοπλισμού είναι τοποθετημένες ακτινικά σε σχέση με τον ρότορα τους. Ο δεύτερος είναι ο προσδιορισμός της φυσικής αρχής της συσκευής, δηλαδή η διαδικασία πρόσληψης και μετατόπισης των αέριων μαζών οφείλεται σε φυγοκεντρική δύναμη.

Είναι οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες στα συστήματα εξαερισμού που έχουν αποδειχθεί στην θετική πλευρά λόγω της υψηλής απόδοσης αφαίρεσης αέρα.

Αρχή λειτουργίας


Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι οπαδοί αυτής της τροποποίησης εργάζονται με βάση τη φυγοκεντρική δύναμη.

 1. Οι λεπίδες που είναι προσαρτημένες στον δρομέα της συσκευής περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας στροφές μέσα στο περίβλημα.
 2. Η πίεση στην είσοδο πέφτει, η οποία γίνεται ο λόγος για την απορρόφηση κοντά στον εντοπισμένο αέρα, ο οποίος βγαίνει προς τα μέσα.
 3. Κάτω από τη δράση των λεπίδων, ρίχνεται στην περιφέρεια του χώρου όπου δημιουργείται υψηλή πίεση.
 4. Κάτω από τη δράση του, το ρεύμα αέρα εισέρχεται στο σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.

Έτσι λειτουργούν όλα τα φυγοκεντρικά μοντέλα, τα οποία εγκαθίστανται όχι μόνο σε συστήματα εξαερισμού αλλά και στην αφαίρεση καπνού. Τα τελευταία πρέπει να ειπωθούν ότι είναι κατασκευασμένα από θήκη από κράμα αλουμινίου ή χάλυβα, καλυμμένη με ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά, και είναι εφοδιασμένα με ηλεκτροκινητήρα με προστασία από εκρήξεις.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδίου είναι το σαλιγκάρι. Είναι απαραίτητο να ορίσετε το σχήμα των λεπίδων. Σε οπαδούς αυτού του σήματος ισχύουν τρεις από τις ποικιλίες τους:

 • με ευθεία κλίση,
 • με μια προς τα πίσω κλίση,
 • με τη μορφή μιας πτέρυγας.

Η πρώτη θέση είναι μικροί ανεμιστήρες με υψηλή ισχύ και απόδοση. Δηλαδή, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες υπό τις οποίες άλλα μοντέλα απαιτούν την παρουσία ενός μεγάλου περιβόλου. Ταυτόχρονα, λειτουργούν με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η δεύτερη θέση είναι μια οικονομική επιλογή, η οποία καταναλώνει 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από άλλες θέσεις. Οι ανεμιστήρες αυτοί ανέχονται εύκολα τα φορτία.


Όσον αφορά τις επιδόσεις που σχετίζονται με τον ηλεκτροκινητήρα, υπάρχουν και τρεις θέσεις:

 • Ο ρότορας στερεώνεται απευθείας στον άξονα του κινητήρα μέσω του συνδέσμου και των εδράνων.
 • μέσω ενός ιμάντα με τροχαλίες?
 • η φτερωτή τοποθετείται στον άξονα του κινητήρα.

Και ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι τα σημεία όπου ο ανεμιστήρας συνδέεται με τους αεραγωγούς του συστήματος εξαερισμού. Ο κλάδος εισόδου έχει σχήμα ορθογώνιας οπής, κυκλική έξοδο.

Οι τύποι των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων των σαλιγκαριών είναι τρεις θέσεις, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους σε χωρητικότητα. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα και ανάλογα τον ρότορα καθώς και από τον αριθμό των λεπίδων στο σχεδιασμό της συσκευής. Εδώ είναι τρεις τύποι:

 1. Ανεμιστήρες σαλιγκαριού χαμηλής πίεσης, η παράμετρος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 100 kg / cm². Συχνά χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού πολυκατοικιών. Τοποθετήστε τα σαλιγκάρια στις στέγες.
 2. Μοντέλα μέσης πίεσης - 100-300 kg / cm². Εγκατασταθεί σε συστήματα εξαερισμού βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
 3. Ο τύπος της υψηλής πίεσης είναι 300-1200 kg / cm². Αυτό το ισχυρό εγκατάστασης ανεμιστήρα που γενικά περιλαμβάνουν ένα σύστημα εξαερισμού βαφεία, σε κλάδους όπου πνευματικό εγκατασταθεί σε αποθήκες με καύσιμα, λιπαντικά και άλλα κτίρια.

Υπάρχει μια άλλη διαίρεση των ανεμιστήρων σαλιγκαριών - ανάλογα με το σκοπό τους. Πρόκειται κυρίως για ένα μέσο γενικού σκοπού. Τρεις ακόμη θέσεις: ανθεκτικές στην έκρηξη, ανθεκτικές στη θερμότητα και ανθεκτικές στη διάβρωση.

Περιορισμοί στη χρήση

Οι κατασκευαστές και οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση σαλιγκαριών στα συστήματα εξαερισμού που δεν χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση αέρα:

 • με κολλώδη εναιωρήματα με συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10 mg / m³.
 • με ινώδη υλικά στον αέρα.
 • με εκρηκτικές εγκλείσεις.
 • με διαβρωτικά σωματίδια.
 • και σε αποθήκες όπου αποθηκεύονται εκρηκτικά.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμούς. Και ένα ακόμα πράγμα, που ρυθμίζει τις συνθήκες λειτουργίας τους, είναι το καθεστώς θερμοκρασίας, το οποίο δεν μπορεί να παραβιαστεί: από -45C έως + 45C.

Δημοφιλή μοντέλα


Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχει πρότυπο για τον διαχωρισμό των σαλιγκαριών. Υπάρχουν ορισμένες μάρκες που παράγονται από όλους τους κατασκευαστές. Και χωρίζονται κυρίως για τον προορισμό τους. Για παράδειγμα, ο ανεμιστήρας GRP, όπου το γράμμα "P" σημαίνει ότι είναι ένα μοντέλο σκόνης, το οποίο χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης, για να απομακρύνει τον αέρα με υψηλή συγκέντρωση σκόνης. Δηλαδή, πρόκειται για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Φυσικά, αυτή η συσκευή μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τον συνηθισμένο αέρα, αλλά είναι πιο ακριβό από το κανονικό BP ή VC, επειδή ο σχεδιασμός του χρησιμοποιεί παχύ μέταλλο για την κατασκευή του σώματος και των λεπίδων, εξ ου και η υψηλότερη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα.

Το ίδιο ισχύει για τους οπαδούς της μάρκας BP BP, δηλαδή για την αφαίρεση καπνού. Είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλότερης ποιότητας με την εγκατάσταση ενός κινητήρα με προστασία από εκρήξεις. Εξ ου και η υψηλή τιμή τους. Όσον αφορά τις άλλες θέσεις, η BP χωρίζεται στους τύπους που έχουν ήδη αναφερθεί και κάθε ομάδα έχει τα δικά της μοντέλα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Η ερώτηση που τίθεται από τον τίτλο αυτού του τμήματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρητορική. Αυτό είναι, κατ 'αρχήν, μπορείτε να κάνετε ένα σαλιγκάρι με τα χέρια σας αν έχετε τις δεξιότητες ενός ταμπελίκι ή ενός οξυγονοκολλητή. Επειδή θα χρειαστεί να συλλέξετε τη συσκευή από λαμαρίνα. Και, ανάλογα με την χωρητικότητα και την απόδοση της συσκευής, το μέταλλο θα έχει διαφορετικά πάχη.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να γίνουν τα πτερύγια των ώμων ανεξάρτητα και να τα προσαρτήσετε ποιοτικά στο ρότορα. Επειδή ο ρότορας θα περιστρέφεται με τεράστια ταχύτητα και εάν η εξισορρόπηση της δομής είναι σπασμένη, ο ανεμιστήρας θα φυσάει στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα λειτουργίας. Ναι, και σωστά επιλέξτε το ηλεκτρικό μοτέρ πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ισχύ και την ταχύτητα, καθώς και την κατάλληλη σύνδεση με τον ανεμιστήρα του ανεμιστήρα. Επομένως μην προσπαθήσετε να κάνετε τίποτα με τα χέρια σας - είναι επικίνδυνο για τη ζωή σας.

Πού θα χρησιμοποιηθεί το εκχύλισμα "σαλιγκάρι";

Ο εξαερισμός των βιομηχανικών χώρων είναι μια ανάγκη που επιτρέπει τη διατήρηση της υγείας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της συνέχειας του έργου του εργαστηρίου. Για να καθαρίσετε τον αέρα από διάφορες ακαθαρσίες, ροκανίδια μετάλλων και ξύλου, σκόνη και βρωμιά, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα ισχυρά συστήματα εξαερισμού "κοχλία". Ο σχεδιασμός αυτών των εγκαταστάσεων περιλαμβάνει αρκετούς ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος και ως εκ τούτου το "σαλιγκάρι" μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιαδήποτε ρύπανση.

Αρχή λειτουργίας

Το όνομα της κουκούλας "σαλιγκάρι" προέρχεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και την εμφάνιση του εξαερισμού. Με τη μορφή του, μοιάζει πραγματικά με ένα στριμμένο πεζοδρόμιο. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι εξαιρετικά απλή. Βασίζεται στη φυγόκεντρη δύναμη, η οποία καθορίζεται από τον τροχό στροβίλου. Ως αποτέλεσμα, μολυσμένες μάζες αέρα εισέρχονται στον αγωγό αναρρόφησης, διέρχονται από το σύστημα καθαρισμού, επιστρέφουν στο δωμάτιο ή εκφορτώνονται έξω.

Είδη σαλιγκαριών

Οι κουκούλες - τα σαλιγκάρια μπορούν να διαφέρουν από την άποψη της πίεσης εργασίας. Κάθε είδος έχει τις δικές του συστάσεις για χρήση, συγκεκριμένα:

Ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης - μέχρι 100 kg / m2. Αυτές οι κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε οικιακούς όσο και σε βιομηχανικούς χώρους. Είναι συμπαγή και δεν απαιτούν πρόσθετη εργασία για εγκατάσταση.
Ανεμιστήρες μεσαίας πίεσης - μέχρι 300 kg / m2. Για τέτοια συστήματα, η βιομηχανική χρήση είναι πραγματική. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τις διάφορες ακαθαρσίες.
Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης - μέχρι 1200 kg / m2. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι σε επικίνδυνες βιομηχανίες, σε εργαστήρια και βαφεία.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραγωγής, είναι δυνατή η αγορά μοντέλων πυρόσβεσης, ανθεκτικών στη διάβρωση ή ακόμη και έκρηξης. Η τιμή για τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη, αλλά η ασφάλεια στην παραγωγή πρέπει να είναι στην πρώτη θέση.


Επίσης, τα "σαλιγκάρια" μπορούν να χωριστούν σε εισροή και εκροή. Συνδυάζοντας δύο σαλιγκάρια διαφόρων τύπων σε ένα σύστημα, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης που όχι μόνο θα αφαιρεί μολυσμένες μάζες αέρα, αλλά και θα παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, αυτό το σύστημα εξάτμισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Περιορισμοί στη λειτουργία

Παρά τη δύναμη και την αξιοπιστία των βιομηχανικών "σαλιγκαριών", υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση τους. Έτσι, φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, στην καθημερινή ζωή που ονομάζονται "σαλιγκάρια", δεν συνιστώνται να εγκατασταθούν εάν:

 • Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν εναιωρήματα με κολλώδη σύσταση μεγαλύτερη από 10 mg / m3.
 • Στο δωμάτιο υπάρχουν σωματίδια εκρηκτικών ουσιών.
 • Η θερμοκρασία δωματίου είναι εκτός του εύρους -40 έως +45 ° C.

Επιπλέον, η αποτελεσματική χρήση του εξαερισμού «σαλιγκάρι» σε μεγάλους χώρους, στην καθημερινή ζωή, τέτοιες συσκευές είναι καλύτερα να βάλει στα φρέατα εξαερισμού, όπου έρχεται όλος ο αέρας εξαγωγής από το σπίτι.

Σκοπιμότητα της οικιακής χρήσης

Τις περισσότερες φορές για εξαερισμό «σαλιγκάρι» χρησιμοποιείται όλοι το ίδιο σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή στα εργαστήρια σπίτι κουφώματα, θάλαμοι ψεκασμού και ούτω καθεξής. Δ Άμεσα σε κατοικημένες περιοχές για την εγκατάσταση επαρκούς αερισμού δεν είναι σκόπιμο. Μετά από όλα, «σαλιγκάρι» - είναι άσχημο να δούμε και αρκετά διαστάσεων συσκευή, η οποία μπορεί να χαλάσει το συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας. Επιπλέον, αυτό το είδος του εξαερισμού είναι αρκετά δυνατά και οικιακή χρήση μπορεί να δημιουργήσει σημαντική δυσφορία.

Σαλιγκάρι με τα χέρια του

Για οικιακή χρήση, μπορείτε να κάνετε τον αερισμό μόνοι σας. Φυσικά, ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι διαφορετικό από μια βιομηχανική εγκατάσταση, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά να εξοικονομήσει χρήματα για την αγορά του εξαερισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποιοτικό σαλιγκάρι μέσης χωρητικότητας σε εξειδικευμένα καταστήματα κοστίζει περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια.Γι 'αυτό, για πολλούς, το ζήτημα παραμένει επίκαιρο, πώς να φτιάξετε τον δικό σας αερισμό.
Ο σχεδιασμός του σώματος ενός αυτο-κατασκευασμένου σαλιγκαριού περιλαμβάνει συχνά δύο μέρη - μια ζώνη για την τοποθέτηση του κινητήρα και μια ζώνη με φυσημένους λοβούς. Τα περισσότερα ανταλλακτικά θα πρέπει να αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά αυτά τα έξοδα θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό, τι αν αγοράσετε έτοιμο αερισμό. Έτσι, θα χρειαστείτε:

 1. Στέγαση. Μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατασκευών. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα μεταλλικό προϊόν.
 2. Ο κινητήρας. Πωλείται στις αγορές και στα ηλεκτρικά καταστήματα.
 3. Πτερωτή. Μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα ανταλλακτικών για ηλεκτρικές συσκευές.
 4. Ο ανεμιστήρας. Πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακού εξοπλισμού εξαερισμού.

Η δημιουργία μιας μονάδας αερισμού με τα χέρια σας αρχίζει με υπολογισμούς. Για να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό του σαλιγκαριού, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά την ισχύ και το μέγεθος του κινητήρα. Κατά την εγκατάσταση της συσκευής πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αξιοπιστία της βάσης του ανεμιστήρα και του πτερωτή. Με ισχυρά ρεύματα αέρα, αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να χαλαρώσουν και να βγουν, πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αλλοίωση του εξαερισμού. Όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του περιβλήματος, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα υλικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αυτοσυναρμολόγηση μιας τέτοιας κουκούλας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με συγκεκριμένες γνώσεις. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η αυτοσυναρμολογημένη συσκευή είναι απολύτως ασφαλής, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την ορθότητα της συναρμολόγησης σας. Αν δεν έχετε τις δεξιότητες συναρμολόγησης ηλεκτρικών δομών, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια έτοιμη συσκευή.

Ισχυρός σχεδιασμός εξαερισμού για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες: εξόρυξη σαλιγκαριών και χαρακτηριστικά λειτουργίας του

Το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στα σαλόνια δεν είναι τόσο σοβαρό όσο στις συνθήκες παραγωγής, όπου είναι δυνατή η εμφάνιση υπολειμμάτων ξύλου και μετάλλων, σκόνης και άλλων ακαθαρσιών. Το σαλιγκάρι εκχύλισης μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και με τέτοια καθήκοντα.

Στις περισσότερες κουκούλες, η κίνηση του αέρα γίνεται από ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος.

Ένας ακτινικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αυτού του τύπου εγκαθίσταται συχνότερα στις εγκαταστάσεις παραγωγής και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, πριονίδι, καύση, άμμο και άλλα βιομηχανικά απόβλητα. Ένα παρόμοιο σύστημα επεξεργασίας αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε πολυώροφη κατοικία, για παράδειγμα σε έναν άξονα εξαερισμού.

Ας δούμε την αρχή της λειτουργίας της και να εξετάσουμε τα βασικά στάδια του σχεδιασμού του εκχυλίσματος σαλιγκαριού με τα χέρια μας.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν σε δομή από τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες. Οι ροές του αέρα σε τέτοιους εξοπλισμούς κινούνται από την φυγόκεντρη δύναμη που προκύπτει από την περιστροφή του τροχού με μικρές λεπίδες ειδικού σχήματος. Η ταχύτητα και η ισχύς εξόδου τέτοιων εκχυλισμάτων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και τις παραμέτρους του κινητήρα.

Σχήμα καθαρισμού αέρα σε φυγόκεντρη ακτινική εκχυλίσματα είναι απλή: όταν καταπίνεται απορροφητήρες αέρα ξεκινά αναρροφάται εντός του ρότορα αρχίζει να περιστρέφεται, και όπου εκτίθενται σε πίεση, σταδιακά κινείται προς την έξοδο και καθαρίζεται από ξένα στοιχεία. Το συνολικό σχήμα του καναλιού εισόδου και εξόδου μοιάζει με σαλιγκάρι - εξ ου και το όνομα αυτού του σχεδίου.

Επειδή η επεξεργασία αέρα μπορεί να γίνει σε υψηλές θερμοκρασίες, το περίβλημα επεξεργάζεται με ένα προστατευτικό χρώμα, ουσίες ανθεκτικές στις χημικές ουσίες και επίσης επικαλυμμένες με πολυμερή.

Οι περιστροφικοί μηχανισμοί σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι απλοί και μπορούν να περιλαμβάνουν δύο δίσκους με λεπίδες σωστού μεγέθους. Τόσο η ακτινική όσο και η κυκλική τοποθέτηση των λεπίδων εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγικότητα της συσκευής.

Παρά το ομοιόμορφο σχήμα, αυτές οι κουκούλες είναι κατάλληλες για πολλές συνθήκες λειτουργίας, καθώς διαφέρουν ως προς τον προσανατολισμό προς τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά και σε γενικές διαστάσεις. Μέσος όρος η διάμετρος του κύριου σώματος ενός τέτοιου εκχυλίσματος μπορεί να είναι από 25 έως 150 cm.

Για την ευκολία εγκατάστασης για βιομηχανικούς σκοπούς, πολλές δομές αυτού του τύπου δημιουργούνται αρθρωτά και χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση τους. Συνεπώς, μπορείτε να αλλάξετε τόσο τη γωνία κλίσης όσο και τις λεπτομέρειες ορισμένων τμημάτων αυτού του σχεδίου για μεγαλύτερη απόδοση: είναι προτιμότερο να προ-υπολογιστούν όλες οι παράμετροι με ειδικούς.

Δεδομένου ότι τα σαλιγκάρια μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στους δείκτες μεγέθους και ισχύος. Δείτε τις ποικιλίες τους - και κάνετε μια επιλογή, στηριζόμενη σε μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας.

Είδη εξοπλισμού

Πρώτα απ 'όλα, τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν ως προς τους δείκτες πίεσης. Ο αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες συνθήκες:

 • χαμηλή πίεση - έως 100 kg / m2.
 • μέσος όρος - από 100 έως 300 kg / m2.
 • υψηλή πίεση - περισσότερο από 300 kg / m2 (μπορεί να φθάσει τα 1200 kg / m2).

Ο πρώτος τύπος κουκούλας είναι κατάλληλος για χρήση τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό περιβάλλον. Κατά κανόνα, μια τέτοια τεχνική είναι αρκετά συμπαγής, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς πρόσθετη βοήθεια.

Οι ανεμιστήρες μέσης πίεσης χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς. Αυτός ο εξοπλισμός ευνοεί ευκολότερα τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με τις βασικές πυρκαγιές και τις τεχνικές απαιτήσεις στην παραγωγή.

Η τρίτη επιλογή χρησιμοποιείται όχι μόνο σε εργαστήρια, αλλά και σε εργαστήρια, αποθήκες, εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται ζωγραφική κλπ. Μπορούν να εγκατασταθούν για την εμφύσηση συστημάτων κλιματισμού ή μηχανών εργασίας, καθώς και για την έγχυση αέρα στα συστήματα λέβητα.

Ανάλογα με την ποιότητα και τον βαθμό υποβάθμισης της κατασκευής, ξεχωρίζουν τα γενικά εκχυλίσματα-σαλιγκάρια, ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση συστήματα, καθώς και εξοπλισμός βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει ακόμη και εκρηκτικές αντιδράσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συστήματα εξαερισμού με τη μορφή σαλιγκαριών χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση βότσαλα από το δωμάτιο, ξύλινα και μεταλλικά ρινίσματα, τσιπς και άλλα υπολείμματα παραγωγής. Η εγκατάστασή τους θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ασφάλειας και της προστασίας της εργασίας.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των σαλιγκαριών είναι ένα διαφορετικό εύρος τιμών. Η ελάχιστη τιμή για την εξαγωγή ενός κοχλία θα είναι περίπου 3.000, αλλά αυτές οι συσκευές συνήθως δεν είναι πολύ ισχυρές και πολύ περιορισμένες σε μέγεθος. Η μέση τιμή μιας μονάδας ποιότητας θα υπερβαίνει τα 20 χιλιάδες ρούβλια.

Ως εκ τούτου, για τις εγχώριες ανάγκες, είναι πιο σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα αυτο-φτιαγμένο σαλιγκάρι για ζωγραφική. Standard Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου σώματος θα αποτελείται από δύο μέρη: σε μία ζώνη ο κινητήρας θα βρίσκεται, στις άλλες - φουσκωτές λεπίδες.

Το κέλυφος για τον κοχλία μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα κατασκευών. Εάν πρόκειται να το κάνετε μόνοι σας - προηγουμένως πάρτε τον κινητήρα και άλλα εξαρτήματα, αφού οι διαστάσεις θα πρέπει να ρυθμιστούν. Το σώμα είναι καλύτερα κατασκευασμένο από μέταλλα (για παράδειγμα, αλουμίνιο και χάλυβα). Το πλαστικό θα είναι λιγότερο ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες και το δέντρο θα ενεργοποιηθεί γρήγορα σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο ανεμιστήρας σε ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα. Επομένως, ο λανθασμένος σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να έχει κακές συνέπειες. Ελέγξτε την ποιότητα και την αξιοπιστία όχι μόνο της βάσης και των συνδετήρων, αλλά και του κινητήρα, του στροφείου και του ανεμιστήρα.

Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή και τον βαθμό μόλυνσης του δωματίου. Τα βιομηχανικά σχέδια είναι μεγάλα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των εσωτερικών υλικών. Ο ανεμιστήρας μπορεί να επηρεαστεί όχι μόνο από τη θερμοκρασία, αλλά και από την ισχύ της ροής του αέρα, την ποσότητα σκόνης και θραυσμάτων.

Όταν αναρροφάτε αέρα με μεγάλες ακαθαρσίες, τα πτερύγια του δρομέα μπορεί να υποστούν ζημιά. Και για να καθαρίσετε καλά τον αέρα, η μονάδα πρέπει να λειτουργεί με υψηλή ταχύτητα και υπό υψηλή πίεση - αυτό δημιουργεί πρόσθετη πίεση σε ολόκληρη την εσωτερική δομή. Ως εκ τούτου, Είναι καλύτερα να επιλέξετε εξαρτήματα από ισχυρά υλικά, όπως χάλυβα ή αλουμίνιο.

Η συμμόρφωση με τις ακόλουθες συστάσεις θα δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας και ασφαλή καπό με μεγάλη διάρκεια ζωής:

 • σωστά επιλέξτε το μέγεθος και την ισχύ του κινητήρα: εξετάστε το μέγιστο φορτίο στη δομή, καθώς και την απαιτούμενη ταχύτητα της εξάτμισης.
 • τοποθετώντας ένα τέτοιο σύστημα κάθετα, προσεκτικά ελέγξτε την αξιοπιστία του στηρίγματος ανεμιστήρα και τροχού: με ταχείες ροές αέρα, μπορούν να πηδήξουν ή να αλλάξουν τη θέση τους.
 • Τα υλικά που είναι παρακείμενα σε ένα τέτοιο εκχύλισμα πρέπει να είναι ανθεκτικά, όπως όλα τα μέρη που χρησιμοποιούνται στη συναρμολόγησή του.
 • παρατηρήστε τις αναλογίες μεταξύ των επιμέρους ζωνών έλξης: στα τυποποιημένα μοντέλα που προσφέρονται στα καταστήματα, λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη αναλογία του μήκους και του πλάτους της κατασκευής.
 • Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η καυτή έξοδος είναι ασφαλής - επικοινωνήστε με έναν ειδικό θα ελέγξει τη λειτουργικότητα του.

Ένας σημαντικός ρόλος στα σαλόνια θα παίξει ο σχεδιασμός τέτοιων δομών, και δεν διαφέρει σε ποικιλία και δεν εναρμονίζεται πάντα με το εσωτερικό.

Εκχυλίσματα αερισμού-σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα. Σε οικιακό περιβάλλον, είναι εξαιρετικές Αντιμετωπίστε τη θέρμανση του δωματίου και επίσης επηρεάστε την υγρασία στο δωμάτιο.

Το κόστος του εξοπλισμού που προορίζεται για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες θα είναι σημαντικά διαφορετικό, αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι μονάδες αυτές διαθέτουν επαρκή ισχύ για πλήρη λειτουργία.

Ένα παράδειγμα σχεδίασης ενός εκχυλίσματος σαλιγκαριού είναι στο συνημμένο βίντεο.

Οπαδοί σαλιγκαριών: ακτινικοί, φυγοκεντρικοί και καυσαερίων

Το σαλιγκάρι ανεμιστήρα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα. Αυτή η κουκούλα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις αποχρώσεις του σχεδιασμού και την αρχή της λειτουργίας, που διακρίνει τον κοχλία από άλλα συστήματα.

Χαρακτηριστικά

Φωτογραφία του ανεμιστήρα σαλιγκαριού

Πριν φτιάξετε τα χέρια σας έναν ιδιαίτερα αποδοτικό ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα πρέπει να μάθετε για τα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής και το σχεδιασμό της.

 • Για τη διεξαγωγή της κίνησης του εξαναγκασμένου αέρα, είναι μερικές φορές δυνατή η διανομή με ένα πτερωτή και μια μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα περιστρέψει το στοιχείο εργασίας.
 • Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, αλλά η μονάδα εξάτμισης είναι εξαιρετικά απαραίτητη, έρχεται στη διάσωση εξειδικευμένος εξοπλισμός.
 • Το σαλιγκάρι είναι ένα σώμα που έχει τη μορφή σπιράλ.
 • Το καθήκον του σώματος είναι να εκπληρώσει τα καθήκοντα του καναλιού αέρα.
 • Τα σαλιγκάρια που κατασκευάζονται με τα χέρια τους είναι αρκετά δημοφιλή, αλλά όταν δεν υπάρχει χρόνος για συναρμολόγηση ή έλλειψη κατάλληλων δεξιοτήτων, αντικειμενικά η καλύτερη λύση θα είναι η αγορά τελικού εξοπλισμού.
 • Για να σχηματιστεί μια ροή αέρα, ένα ακτινωτό εξάρτημα βρίσκεται στο εσωτερικό του σχεδιασμού του ανεμιστήρα - του τροχού.
 • Αυτό το ακτινωτό στοιχείο του εξοπλισμού συνδέεται με την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής.
 • Οι λεπίδες στην πτερωτή είναι λυγισμένες, γεγονός που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται.
 • Ο αγωγός εισόδου της δομής χρησιμεύει για την είσοδο αέρα ή άλλου μέσου.
 • Λόγω της κίνησης κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα του αέρα στην έξοδο μέσω του ανοίγματος εξόδου αυξάνει αισθητά.
 • Οι ανεμιστήρες του κοχλία είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα, ανθεκτικοί στη διάβρωση και γενικό σκοπό.
 • Η κίνηση των λεπίδων του ανεμιστήρα του κοχλία εξαρτάται από το σχεδιασμό του εξοπλισμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση του ακροφυσίου εξόδου. Αν είναι αριστερά, ο ρότορας πρέπει να περιστρέφεται δεξιόστροφα ή αντίστροφα.
 • Κατά την επιλογή ή τη συναρμολόγηση των σαλιγκαριών με το χέρι, πρέπει να εξετάσετε πόσα λεπίδες χρησιμοποιούνται και ποιοι είναι οι δείκτες της καμπυλότητας τους.

Δημιούργησε ροές αέρα

Φωτογραφία ενός ανεμιστήρα βιομηχανικού σαλιγκαριού

Όταν σχεδιάζετε να συναρμολογήσετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα δικά σας χέρια ή να αγοράσετε ένα έτοιμο απορροφητήρα τύπου σαλιγκαριού, θα πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των δημιουργούμενων αέριων ρευμάτων. Δηλαδή, θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για το μέγεθος της ροής, στην οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η περιοχή εφαρμογής του κοχλία.

 1. Χαμηλή πίεση. Οι ροές αέρα χαμηλής πίεσης χρησιμοποιούνται ευρέως στον εξοπλισμό των χώρων παραγωγής και στη συναρμολόγηση οικιακών συσκευών. Δεν επιτρέπεται η υπέρβαση της θερμοκρασίας του αέρα πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, τα σαλιγκάρια χαμηλής πίεσης δεν είναι προσαρμοσμένα να λειτουργούν σε επιθετικό περιβάλλον.
 2. Μέση πίεση. Οι ανεμιστήρες σαλιγκαριών μέσης πίεσης συναντώνται πιο συχνά στη διάταξη ενός συστήματος εξάτμισης που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά, την αφαίρεση λεπτού υλικού. Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι ο κόκκος και η αφαίρεση του πριονιδιού.
 3. Υψηλή πίεση. Τα εκχυλίσματα του κοχλία υψηλής πίεσης σχηματίζουν ρεύματα αέρα που εισέρχονται στις ζώνες καύσης διαφόρων τύπων καυσίμων. Ο εξοπλισμός λέβητα, που λειτουργεί με διαφορετικούς τύπους καυσίμων, είναι εξοπλισμένος με σαλιγκάρια υψηλής πίεσης.

Ένα σαλιγκάρι ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας απαιτεί μια αξιόπιστη βάση. Το σώμα πρέπει να στερεωθεί σωστά για να αποφευχθεί ο κραδασμός. Οι βιομηχανικές μονάδες χαρακτηρίζονται από αυξημένους κραδασμούς. Εάν αυτό το φαινόμενο δεν αποτραπεί, η συσκευή θα αποτύχει σταδιακά.

Κάνε τον εαυτό σου

Η οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριών δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αν αποφασίσετε να πάρετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα χέρια σας.

Υπάρχουν αρκετές σημαντικές συστάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριού από τα χέρια.

 1. Λειτουργικός σκοπός. Για να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού με ένα μέρος του δωματίου, ένα μικρό τμήμα ή εξοπλισμό, το σώμα μπορεί να συναρμολογηθεί από αυτοσχέδια υλικά. Αν πρόκειται για φυγοκεντρική μονάδα που θα παράγει ροές αέρα για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του εξοπλισμού του λέβητα, τότε το σώμα κατασκευάζεται με το χέρι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ανθεκτικό στη θερμότητα μέταλλο.
 2. Ισχύς. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται άμεσα από τις λειτουργίες που θα εκτελέσει η φυγοκεντρική μονάδα. Πολλοί οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν σαλιγκάρια που λαμβάνονται από παλιό εξοπλισμό, συστήματα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ηλεκτρικές σκούπες. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο σύνολο, εγγυάστε έναν ακριβή λόγο ισχύος και τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα σαλιγκάρι για οικιακή χρήση, χρησιμοποιήστε μέσα στο συνεργείο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια συσκευή μόνοι σας. Όλες οι άλλες περιπτώσεις υποδηλώνουν την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν μόνο σφραγισμένα σαλιγκάρια.

Για να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό αυτόματο ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τις παρακάτω εργασίες:

 • Υπολογίστε τις διαστάσεις του μελλοντικού εξοπλισμού. Εάν πρόκειται για μονάδα φυγοκέντρησης για εγκατάσταση σε περιορισμένο χώρο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φλάντζες αποσβεστήρα. Θα επιτρέψουν την αντιστάθμιση των παραγόμενων κραδασμών κατά τη λειτουργία της, την προστασία του κοχλία από την πρόωρη φθορά. Εάν πρόκειται για μεγάλη στατική μονάδα, η προστασία από κραδασμούς συμβαίνει λόγω της μάζας του εξοπλισμού και της στερέωσής του.
 • Για να φτιάξετε το κέλυφος του ανεμιστήρα-σαλιγκάρι. Αν δεν έχετε ένα τελικό κουτί, το οποίο είναι ιδανικό για ανεμιστήρα, χρησιμοποιήστε τα υλικά που έχετε ετοιμάσει. Για τους σκοπούς αυτούς, τα κατάλληλα πλαστικά, φύλλα κόντρα πλακέ, χάλυβα. Αν αποφασίσετε να πάρετε φύλλα από κόντρα πλακέ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά στη διαδικασία συναρμολόγησης, όλες οι ραφές είναι σφραγισμένες σωστά.
 • Εξετάστε το σχέδιο της μονάδας ισχύος του κοχλία. Το καθήκον της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι να περιστρέφει τις λεπίδες του ανεμιστήρα. Όταν επιλέγετε, εξετάστε πόση δύναμη έχει το σαλιγκάρι. Εάν είναι φυγοκεντρικός ανεμιστήρας υψηλής ισχύος, χρησιμοποιήστε έναν ιμάντα κίνησης. Σε μικρές εγκαταστάσεις, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν άξονα που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα.
 • Χρησιμοποιήστε συνδετήρες. Κατά την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα-σαλιγκάρι στο εξωτερικό περίβλημα της δομής, χρησιμοποιήστε πλάκες τοποθέτησης σε σχήμα U. Εάν η ικανότητα των μονάδων είναι εντυπωσιακή, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υιοθετήσει μια τεράστια, σταθερή βάση.
 • Ελαχιστοποιήστε το θόρυβο. Ένα σαλιγκάρι υψηλής ισχύος χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ένας τέτοιος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εκπέμπει πολύ θόρυβο. Αντικειμενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τον θόρυβο του σαλιγκαριού είναι να συγκεντρώσετε τον εξοπλισμό όσο το δυνατόν ποιοτικά. Ακόμη και μετά τη συναρμολόγηση του κοχλία, είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί ο θόρυβος. Τα πιο θορυβώδη είναι τα μοντέλα, το σώμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και μέταλλο. Ξύλινα κιβώτια μειώνουν το θόρυβο του κοχλία, αλλά είναι σημαντικά κατώτερα από τα μεταλλικά και πλαστικά ανάλογα για τη διάρκεια της λειτουργίας.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που παρουσιάζεται μπορείτε να δημιουργήσετε φυγοκεντρικές συσκευές εξάτμισης διαφορετικής ισχύος της ανάθεσης από τα δικά σας χέρια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο σχήμα, να αλλάξετε τα στοιχεία, να προσθέσετε βοηθητικά στοιχεία.

Η πιο σημαντική στιγμή στη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα από τα χέρια του είναι η αξιόπιστη σφράγιση όλων των ραφών που διατίθενται στην κατασκευή και η προστασία του ίδιου του κινητήρα. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς χρησιμοποιείται ο κινητήρας, ο οποίος δεν διαθέτει επαρκή προστασία, μπορούν να εισέλθουν διάφορα σκουπίδια, σκόνη, βρωμιά και υγρασία. Δεν είναι μυστικό ότι αυτό οδηγεί σε φθορά, σταδιακή καταστροφή και αποτυχία εξοπλισμού.

Ισχυρός σχεδιασμός εξαερισμού για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες: εξόρυξη σαλιγκαριών και χαρακτηριστικά λειτουργίας του

Το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στα σαλόνια δεν είναι τόσο σοβαρό όσο στις συνθήκες παραγωγής, όπου είναι δυνατή η εμφάνιση υπολειμμάτων ξύλου και μετάλλων, σκόνης και άλλων ακαθαρσιών. Το σαλιγκάρι εκχύλισης μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και με τέτοια καθήκοντα.

Στις περισσότερες κουκούλες, η κίνηση του αέρα γίνεται από ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος.

Ένας ακτινικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αυτού του τύπου εγκαθίσταται συχνότερα στις εγκαταστάσεις παραγωγής και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, πριονίδι, καύση, άμμο και άλλα βιομηχανικά απόβλητα. Ένα παρόμοιο σύστημα επεξεργασίας αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε πολυώροφη κατοικία, για παράδειγμα σε έναν άξονα εξαερισμού.

Ας δούμε την αρχή της λειτουργίας της και να εξετάσουμε τα βασικά στάδια του σχεδιασμού του εκχυλίσματος σαλιγκαριού με τα χέρια μας.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν σε δομή από τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες. Οι ροές του αέρα σε τέτοιους εξοπλισμούς κινούνται από την φυγόκεντρη δύναμη που προκύπτει από την περιστροφή του τροχού με μικρές λεπίδες ειδικού σχήματος. Η ταχύτητα και η ισχύς εξόδου τέτοιων εκχυλισμάτων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και τις παραμέτρους του κινητήρα.

Σχήμα καθαρισμού αέρα σε φυγόκεντρη ακτινική εκχυλίσματα είναι απλή: όταν καταπίνεται απορροφητήρες αέρα ξεκινά αναρροφάται εντός του ρότορα αρχίζει να περιστρέφεται, και όπου εκτίθενται σε πίεση, σταδιακά κινείται προς την έξοδο και καθαρίζεται από ξένα στοιχεία. Το συνολικό σχήμα του καναλιού εισόδου και εξόδου μοιάζει με σαλιγκάρι - εξ ου και το όνομα αυτού του σχεδίου.

Επειδή η επεξεργασία αέρα μπορεί να γίνει σε υψηλές θερμοκρασίες, το περίβλημα επεξεργάζεται με ένα προστατευτικό χρώμα, ουσίες ανθεκτικές στις χημικές ουσίες και επίσης επικαλυμμένες με πολυμερή.

Οι περιστροφικοί μηχανισμοί σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι απλοί και μπορούν να περιλαμβάνουν δύο δίσκους με λεπίδες σωστού μεγέθους. Τόσο η ακτινική όσο και η κυκλική τοποθέτηση των λεπίδων εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγικότητα της συσκευής.

Παρά το ομοιόμορφο σχήμα, αυτές οι κουκούλες είναι κατάλληλες για πολλές συνθήκες λειτουργίας, καθώς διαφέρουν ως προς τον προσανατολισμό προς τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά και σε γενικές διαστάσεις. Μέσος όρος η διάμετρος του κύριου σώματος ενός τέτοιου εκχυλίσματος μπορεί να είναι από 25 έως 150 cm.

Για την ευκολία εγκατάστασης για βιομηχανικούς σκοπούς, πολλές δομές αυτού του τύπου δημιουργούνται αρθρωτά και χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση τους. Συνεπώς, μπορείτε να αλλάξετε τόσο τη γωνία κλίσης όσο και τις λεπτομέρειες ορισμένων τμημάτων αυτού του σχεδίου για μεγαλύτερη απόδοση: είναι προτιμότερο να προ-υπολογιστούν όλες οι παράμετροι με ειδικούς.

Δεδομένου ότι τα σαλιγκάρια μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στους δείκτες μεγέθους και ισχύος. Δείτε τις ποικιλίες τους - και κάνετε μια επιλογή, στηριζόμενη σε μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας.

Είδη εξοπλισμού

Πρώτα απ 'όλα, τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών διαφέρουν ως προς τους δείκτες πίεσης. Ο αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες συνθήκες:

 • χαμηλή πίεση - έως 100 kg / m2.
 • μέσος όρος - από 100 έως 300 kg / m2.
 • υψηλή πίεση - περισσότερο από 300 kg / m2 (μπορεί να φθάσει τα 1200 kg / m2).

Ο πρώτος τύπος κουκούλας είναι κατάλληλος για χρήση τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό περιβάλλον. Κατά κανόνα, μια τέτοια τεχνική είναι αρκετά συμπαγής, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς πρόσθετη βοήθεια.

Οι ανεμιστήρες μέσης πίεσης χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς. Αυτός ο εξοπλισμός ευνοεί ευκολότερα τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με τις βασικές πυρκαγιές και τις τεχνικές απαιτήσεις στην παραγωγή.

Η τρίτη επιλογή χρησιμοποιείται όχι μόνο σε εργαστήρια, αλλά και σε εργαστήρια, αποθήκες, εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται ζωγραφική κλπ. Μπορούν να εγκατασταθούν για την εμφύσηση συστημάτων κλιματισμού ή μηχανών εργασίας, καθώς και για την έγχυση αέρα στα συστήματα λέβητα.

Ανάλογα με την ποιότητα και τον βαθμό υποβάθμισης της κατασκευής, ξεχωρίζουν τα γενικά εκχυλίσματα-σαλιγκάρια, ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση συστήματα, καθώς και εξοπλισμός βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει ακόμη και εκρηκτικές αντιδράσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συστήματα εξαερισμού με τη μορφή σαλιγκαριών χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση βότσαλα από το δωμάτιο, ξύλινα και μεταλλικά ρινίσματα, τσιπς και άλλα υπολείμματα παραγωγής. Η εγκατάστασή τους θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ασφάλειας και της προστασίας της εργασίας.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των σαλιγκαριών είναι ένα διαφορετικό εύρος τιμών. Η ελάχιστη τιμή για την εξαγωγή ενός κοχλία θα είναι περίπου 3.000, αλλά αυτές οι συσκευές συνήθως δεν είναι πολύ ισχυρές και πολύ περιορισμένες σε μέγεθος. Η μέση τιμή μιας μονάδας ποιότητας θα υπερβαίνει τα 20 χιλιάδες ρούβλια.

Ως εκ τούτου, για τις εγχώριες ανάγκες, είναι πιο σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα αυτο-φτιαγμένο σαλιγκάρι για ζωγραφική. Standard Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου σώματος θα αποτελείται από δύο μέρη: σε μία ζώνη ο κινητήρας θα βρίσκεται, στις άλλες - φουσκωτές λεπίδες.

Το κέλυφος για τον κοχλία μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα κατασκευών. Εάν πρόκειται να το κάνετε μόνοι σας - προηγουμένως πάρτε τον κινητήρα και άλλα εξαρτήματα, αφού οι διαστάσεις θα πρέπει να ρυθμιστούν. Το σώμα είναι καλύτερα κατασκευασμένο από μέταλλα (για παράδειγμα, αλουμίνιο και χάλυβα). Το πλαστικό θα είναι λιγότερο ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες και το δέντρο θα ενεργοποιηθεί γρήγορα σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο ανεμιστήρας σε ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα. Επομένως, ο λανθασμένος σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να έχει κακές συνέπειες. Ελέγξτε την ποιότητα και την αξιοπιστία όχι μόνο της βάσης και των συνδετήρων, αλλά και του κινητήρα, του στροφείου και του ανεμιστήρα.

Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή και τον βαθμό μόλυνσης του δωματίου. Τα βιομηχανικά σχέδια είναι μεγάλα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των εσωτερικών υλικών. Ο ανεμιστήρας μπορεί να επηρεαστεί όχι μόνο από τη θερμοκρασία, αλλά και από την ισχύ της ροής του αέρα, την ποσότητα σκόνης και θραυσμάτων.

Όταν αναρροφάτε αέρα με μεγάλες ακαθαρσίες, τα πτερύγια του δρομέα μπορεί να υποστούν ζημιά. Και για να καθαρίσετε καλά τον αέρα, η μονάδα πρέπει να λειτουργεί με υψηλή ταχύτητα και υπό υψηλή πίεση - αυτό δημιουργεί πρόσθετη πίεση σε ολόκληρη την εσωτερική δομή. Ως εκ τούτου, Είναι καλύτερα να επιλέξετε εξαρτήματα από ισχυρά υλικά, όπως χάλυβα ή αλουμίνιο.

Η συμμόρφωση με τις ακόλουθες συστάσεις θα δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας και ασφαλή καπό με μεγάλη διάρκεια ζωής:

 • σωστά επιλέξτε το μέγεθος και την ισχύ του κινητήρα: εξετάστε το μέγιστο φορτίο στη δομή, καθώς και την απαιτούμενη ταχύτητα της εξάτμισης.
 • τοποθετώντας ένα τέτοιο σύστημα κάθετα, προσεκτικά ελέγξτε την αξιοπιστία του στηρίγματος ανεμιστήρα και τροχού: με ταχείες ροές αέρα, μπορούν να πηδήξουν ή να αλλάξουν τη θέση τους.
 • Τα υλικά που είναι παρακείμενα σε ένα τέτοιο εκχύλισμα πρέπει να είναι ανθεκτικά, όπως όλα τα μέρη που χρησιμοποιούνται στη συναρμολόγησή του.
 • παρατηρήστε τις αναλογίες μεταξύ των επιμέρους ζωνών έλξης: στα τυποποιημένα μοντέλα που προσφέρονται στα καταστήματα, λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη αναλογία του μήκους και του πλάτους της κατασκευής.
 • Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η καυτή έξοδος είναι ασφαλής - επικοινωνήστε με έναν ειδικό θα ελέγξει τη λειτουργικότητα του.

Ένας σημαντικός ρόλος στα σαλόνια θα παίξει ο σχεδιασμός τέτοιων δομών, και δεν διαφέρει σε ποικιλία και δεν εναρμονίζεται πάντα με το εσωτερικό.

Εκχυλίσματα αερισμού-σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα. Σε οικιακό περιβάλλον, είναι εξαιρετικές Αντιμετωπίστε τη θέρμανση του δωματίου και επίσης επηρεάστε την υγρασία στο δωμάτιο.

Το κόστος του εξοπλισμού που προορίζεται για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες θα είναι σημαντικά διαφορετικό, αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι μονάδες αυτές διαθέτουν επαρκή ισχύ για πλήρη λειτουργία.

Ένα παράδειγμα σχεδίασης ενός εκχυλίσματος σαλιγκαριού είναι στο συνημμένο βίντεο.

Πού θα χρησιμοποιηθεί το εκχύλισμα "σαλιγκάρι";

Ο εξαερισμός των βιομηχανικών χώρων είναι μια ανάγκη που επιτρέπει τη διατήρηση της υγείας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της συνέχειας του έργου του εργαστηρίου. Για να καθαρίσετε τον αέρα από διάφορες ακαθαρσίες, ροκανίδια μετάλλων και ξύλου, σκόνη και βρωμιά, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα ισχυρά συστήματα εξαερισμού "κοχλία". Ο σχεδιασμός αυτών των εγκαταστάσεων περιλαμβάνει αρκετούς ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος και ως εκ τούτου το "σαλιγκάρι" μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιαδήποτε ρύπανση.

Αρχή λειτουργίας

Το όνομα της κουκούλας "σαλιγκάρι" προέρχεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και την εμφάνιση του εξαερισμού. Με τη μορφή του, μοιάζει πραγματικά με ένα στριμμένο πεζοδρόμιο. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι εξαιρετικά απλή. Βασίζεται στη φυγόκεντρη δύναμη, η οποία καθορίζεται από τον τροχό στροβίλου. Ως αποτέλεσμα, μολυσμένες μάζες αέρα εισέρχονται στον αγωγό αναρρόφησης, διέρχονται από το σύστημα καθαρισμού, επιστρέφουν στο δωμάτιο ή εκφορτώνονται έξω.

Είδη σαλιγκαριών

Οι κουκούλες - τα σαλιγκάρια μπορούν να διαφέρουν από την άποψη της πίεσης εργασίας. Κάθε είδος έχει τις δικές του συστάσεις για χρήση, συγκεκριμένα:

Ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης - μέχρι 100 kg / m2. Αυτές οι κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε οικιακούς όσο και σε βιομηχανικούς χώρους. Είναι συμπαγή και δεν απαιτούν πρόσθετη εργασία για εγκατάσταση.
Ανεμιστήρες μεσαίας πίεσης - μέχρι 300 kg / m2. Για τέτοια συστήματα, η βιομηχανική χρήση είναι πραγματική. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τις διάφορες ακαθαρσίες.
Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης - μέχρι 1200 kg / m2. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι σε επικίνδυνες βιομηχανίες, σε εργαστήρια και βαφεία.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραγωγής, είναι δυνατή η αγορά μοντέλων πυρόσβεσης, ανθεκτικών στη διάβρωση ή ακόμη και έκρηξης. Η τιμή για τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη, αλλά η ασφάλεια στην παραγωγή πρέπει να είναι στην πρώτη θέση.


Επίσης, τα "σαλιγκάρια" μπορούν να χωριστούν σε εισροή και εκροή. Συνδυάζοντας δύο σαλιγκάρια διαφόρων τύπων σε ένα σύστημα, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης που όχι μόνο θα αφαιρεί μολυσμένες μάζες αέρα, αλλά και θα παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, αυτό το σύστημα εξάτμισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Περιορισμοί στη λειτουργία

Παρά τη δύναμη και την αξιοπιστία των βιομηχανικών "σαλιγκαριών", υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση τους. Έτσι, φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, στην καθημερινή ζωή που ονομάζονται "σαλιγκάρια", δεν συνιστώνται να εγκατασταθούν εάν:

 • Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν εναιωρήματα με κολλώδη σύσταση μεγαλύτερη από 10 mg / m3.
 • Στο δωμάτιο υπάρχουν σωματίδια εκρηκτικών ουσιών.
 • Η θερμοκρασία δωματίου είναι εκτός του εύρους -40 έως +45 ° C.

Επιπλέον, η αποτελεσματική χρήση του εξαερισμού «σαλιγκάρι» σε μεγάλους χώρους, στην καθημερινή ζωή, τέτοιες συσκευές είναι καλύτερα να βάλει στα φρέατα εξαερισμού, όπου έρχεται όλος ο αέρας εξαγωγής από το σπίτι.

Σκοπιμότητα της οικιακής χρήσης

Τις περισσότερες φορές για εξαερισμό «σαλιγκάρι» χρησιμοποιείται όλοι το ίδιο σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή στα εργαστήρια σπίτι κουφώματα, θάλαμοι ψεκασμού και ούτω καθεξής. Δ Άμεσα σε κατοικημένες περιοχές για την εγκατάσταση επαρκούς αερισμού δεν είναι σκόπιμο. Μετά από όλα, «σαλιγκάρι» - είναι άσχημο να δούμε και αρκετά διαστάσεων συσκευή, η οποία μπορεί να χαλάσει το συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας. Επιπλέον, αυτό το είδος του εξαερισμού είναι αρκετά δυνατά και οικιακή χρήση μπορεί να δημιουργήσει σημαντική δυσφορία.

Σαλιγκάρι με τα χέρια του

Για οικιακή χρήση, μπορείτε να κάνετε τον αερισμό μόνοι σας. Φυσικά, ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι διαφορετικό από μια βιομηχανική εγκατάσταση, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά να εξοικονομήσει χρήματα για την αγορά του εξαερισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποιοτικό σαλιγκάρι μέσης χωρητικότητας σε εξειδικευμένα καταστήματα κοστίζει περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια.Γι 'αυτό, για πολλούς, το ζήτημα παραμένει επίκαιρο, πώς να φτιάξετε τον δικό σας αερισμό.
Ο σχεδιασμός του σώματος ενός αυτο-κατασκευασμένου σαλιγκαριού περιλαμβάνει συχνά δύο μέρη - μια ζώνη για την τοποθέτηση του κινητήρα και μια ζώνη με φυσημένους λοβούς. Τα περισσότερα ανταλλακτικά θα πρέπει να αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά αυτά τα έξοδα θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό, τι αν αγοράσετε έτοιμο αερισμό. Έτσι, θα χρειαστείτε:

 1. Στέγαση. Μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατασκευών. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα μεταλλικό προϊόν.
 2. Ο κινητήρας. Πωλείται στις αγορές και στα ηλεκτρικά καταστήματα.
 3. Πτερωτή. Μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα ανταλλακτικών για ηλεκτρικές συσκευές.
 4. Ο ανεμιστήρας. Πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακού εξοπλισμού εξαερισμού.

Η δημιουργία μιας μονάδας αερισμού με τα χέρια σας αρχίζει με υπολογισμούς. Για να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό του σαλιγκαριού, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά την ισχύ και το μέγεθος του κινητήρα. Κατά την εγκατάσταση της συσκευής πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αξιοπιστία της βάσης του ανεμιστήρα και του πτερωτή. Με ισχυρά ρεύματα αέρα, αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να χαλαρώσουν και να βγουν, πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αλλοίωση του εξαερισμού. Όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του περιβλήματος, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα υλικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αυτοσυναρμολόγηση μιας τέτοιας κουκούλας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με συγκεκριμένες γνώσεις. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η αυτοσυναρμολογημένη συσκευή είναι απολύτως ασφαλής, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την ορθότητα της συναρμολόγησης σας. Αν δεν έχετε τις δεξιότητες συναρμολόγησης ηλεκτρικών δομών, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια έτοιμη συσκευή.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριών με τα χέρια σας

Το αρχικό καθήκον οποιουδήποτε ανεμιστήρα είναι να δημιουργήσει μια αληθώς κατευθυνόμενη ροή αέρα από ένα δωμάτιο επιρρεπές σε μόλυνση ή την εμφάνιση υψηλής υγρασίας. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα καθαρισμού του ακτινωτού τύπου ονομάζεται εκχύλισμα με ασυνήθιστο όνομα - ένα σαλιγκάρι.

Ο ανεμιστήρας "Σαλιγκάρι" είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού

Χαρακτηριστικά του σαλιγκάρι κουκούλα

Η αξέχαστη μορφή και η ξεχωριστή αρχή λειτουργίας διαφοροποιούν αυτόν τον εξαερισμό από τα παρόμοια. Το πιο περιζήτητο σαλιγκάρι θα είναι για χώρους με ελάχιστο χώρο και ελεύθερο χώρο. Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα έχει τη μορφή σπειροειδούς, χρησιμεύει ως κανάλι αέρα σε οποιοδήποτε αποθηκευτικό ή βιομηχανικό χώρο.

Κατά την επιλογή σας, παρέχονται οι εργοστασιακές μονάδες "σαλιγκάρι" διαφορετικού εξοπλισμού, αλλά εάν επιθυμείτε - για να χτίσετε ένα σύστημα καθαρισμού με τα χέρια σας, είναι αρκετά ρεαλιστικό. Πώς να εγκαταστήσετε ένα σαλιγκάρι και πώς είναι καλύτερο από άλλα συστήματα καθαρισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις βρίσκονται στα χαρακτηριστικά της δομής της συσκευής.

Κοχλιακός σχεδιασμός

Το κανονικό σαλιγκάρι (ομπρέλα) αποτελείται από πτερωτή και μονάδα ισχύος. Ο ανεμιστήρας του, ανάλογα με τις λειτουργίες που του έχουν δοθεί, μπορεί να έχει ιδιότητες προστασίας από τη διάβρωση ή να διαφέρει λόγω της αυξημένης αντοχής στη θερμότητα.

Η δομή του κοχλία επιλέγεται απευθείας κάτω από την προϋπόθεση στην οποία πρέπει να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο σύστημα καθαρισμού. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη η ισχύς της ροής του αέρα, δηλαδή:

 • ροές χαμηλής πίεσης.
 • μέση πίεση.
 • ρεύματα υψηλής πίεσης.

Κατά την επιλογή του ανεμιστήρα "Σαλιγκάρι", θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η δύναμη της ροής του αέρα

Σπιτικό σαλιγκάρι

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός αυτο-κατασκευασμένου συστήματος, οι λαϊκοί τεχνίτες συνιστούν να προσδιορίσετε τον λειτουργικό σκοπό της μελλοντικής συσκευής. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας, δηλαδή ομπρέλα από απλά αυτοσχέδια υλικά, είναι κατάλληλος για μερικό καθαρισμό χώρων ή περίπλοκο εξοπλισμό.

Στις περιπτώσεις που ο ανεμιστήρας του σαλιγκαριού με τα χέρια του προορίζεται για λέβητες - το σώμα της συσκευής είναι κατ 'ανάγκη κατασκευασμένο από ανθεκτικά στη θερμότητα χαλύβδινα φύλλα. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας στο σπίτι ολοκληρώνεται από τα παλιά μέρη της ηλεκτρικής σκούπας ή του συστήματος καθαρισμού του διαμερίσματος. Αυτοί οι οπαδοί, όπως ένα σαλιγκάρι ή μια ομπρέλα, θα σερβιριστούν σε μικρά εργαστήρια για φήμη, αλλά για επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας τα οφέλη από τέτοιες συσκευές θα είναι ελάχιστα.

Η όλη διαδικασία δημιουργίας και επακόλουθης σύνδεσης του ανεμιστήρα διαρκεί όχι περισσότερο από δύο ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη την γρήγορη και υψηλής ποιότητας εργασία σε όλα τα στάδια. Αρχικά, υπολογίστε όλες τις παραμέτρους της μελλοντικής συσκευής, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού κιβωτίου και της μόνωσης. Δεν είναι περιττό να εξεταστεί η δυνατότητα πρόσθετων παρεμβυσμάτων, πράγμα που μειώνει τη δόνηση της συσκευής "σαλιγκάρι".

Ο σπιτικό ανεμιστήρας "Σαλιγκάρι" είναι κατασκευασμένος από αυτοσχέδια μέσα

Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας στερεώνεται σε εξωτερικό περίβλημα και τοποθετείται σε σταθερή βάση.

Στη δική σας δύναμη με ένα απλό σχέδιο για να κάνετε, και στη συνέχεια να συνδέσετε την σπιτική συσκευή την λεγόμενη ομπρέλα, να την συμπληρώσετε και να ολοκληρώσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εργαστείτε σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Το κυριότερο είναι να συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες πυρασφάλειας και να χειρίζεται το σαλιγκάρι σύμφωνα με τον προορισμό του.

Προτεινόμενα βίντεο

Προτεινόμενα βίντεο

Ψυχρό σαλιγκάρι Youtube (φυγοκεντρικός ανεμιστήρας) από τα ίδια τα σκουπίδια.

κερδίστε τη διαφήμιση με το AIR -
μπορεί κάποιος να έρθει σε πρακτικό. παρόμοιο ψυγείο στο κατάστημα κοστίζει περισσότερα από 300 ρούβλια. αυτή η συλλογή δωρεάν από το γεγονός ότι βρίσκεται σε κάθε γωνιά.

ΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ

Πώς να φτιάξετε ένα μίνι υπερβολικά ισχυρό ανεμιστήρα αέρα χρησιμοποιώντας το Cans Fish

DIY HomeMade ένα μίνι σούπερ ισχυρό φυσητήρα αέρα χρησιμοποιώντας κουτιά Ψάρια απλό, στο σπίτι - θα χρησιμοποιούν κουτιά Ψάρια, DC 6V κινητήρα: http://bit.ly/2aXDlBo - Lipo μπαταρία 2s 7,4v: http://bit.ly/ 2bkGzgt - DC Jack, διακόπτη ON / OFF: http://bit.ly/29LaCzt Και επέτειος προώθηση: http://bit.ly/2aObn9y επέτειος βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=iVaQKAOr9is δημιουργική καναλιού, Μακάρι να τελειώσει μην ξεχάσετε LIKE, Share VIDEO Εγγραφείτε στο κανάλι μου

Επανασχεδιασμός του ανεμιστήρα του υπολογιστή. Από το συνηθισμένο ψυγείο από την εταιρεία κάνουμε τον ανεμιστήρα σαλιγκάρι.

Η διαδικασία μετατροπής ενός συνηθισμένου ανεμιστήρα υπολογιστή σε έναν ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού. Πώς μπορείτε να επανατοποθετήσετε το ψυγείο από την εταιρεία σε σαλιγκάρι ανεμιστήρα. Αν χρειαστεί να συγκεντρωθούμε τη ροή του αέρα και να τον κατευθύνουμε σε μια συγκεκριμένη γραμμή αέρα, τότε ένας συμβατικός ανεμιστήρας με λυγισμένα πτερύγια δεν είναι ακριβώς κατάλληλος για αυτό. Θα υπάρξει πολύ μικρή απόδοση. Για αυτούς τους λόγους, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριών. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αλλάζοντας το συνηθισμένο ψυγείο από τον υπολογιστή. Πώς ακριβώς κάνουμε αυτό να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο και προσπαθήστε να το επαναλάβετε μόνοι σας. === Ηλεκτρονικό χόμπι »https://electrohobby.ru ===

Αυτόματη εξαγωγή 2 Κατασκευή τμήματος ανεμιστήρα συλλογής σκόνης 2

Κάντε κλικ σε έναν σύνδεσμο για τη στήριξη kanala- https://money.yandex.ru/to/410013998403116 μέρος 2, σε αυτό το βίντεο να τροποποιήσω μια προπέλα, να συγκρίνουν και να καθαρίζονται φούρνο..

ΔΟΚΙΜΗ 5 ΑΝΤΙΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Για την κατά προσέγγιση κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των διαφόρων ανεμιστήρων - διεξήγαγε μια δοκιμή. Ελπίζω ότι αυτό το τεστ βοήθησε να καθοριστεί ποιο είδος ανεμιστήρα χρειάζεστε. Τα συστατικά για τη συναρμολόγηση της μονάδας ανεμιστήρα: http://inpast.ru/topic/%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%80-%d0%b4%d0%bb%d1%8f- % d1% 81% D0% b1% D0% είναι% d1% 80% D0% ba% D0% b8-% D0% b2% D0% B5% D0% bd% d1% 82% D0% b8% D0% ββ% d1% 8f% d1% 82% D0% είναι% d1% 80% D0% bd% D0% είναι% D0% b3% D0% BE-% D0% b1% D0% ββ% D0% είναι% D0% BA / Σε το πείραμα χρησιμοποιήθηκαν: 1. Fan №1 http://ali.pub/jfoeu 2. Fan №2 http://ali.pub/b4m2z 3. Fan №3 http://ali.pub/9jhmd 4. Fan №4 http://ali.pub/fj5a4 5. Fan №5 - αγόρασε στη Μόσχα, να δούμε το μοντέλο 6. ανεμόμετρο http://got.by/pwgiu 7. πολύμετρο http://ali.pub/bomzh για τον υπολογισμό του όγκου του αέρα : Για τον υπολογισμό της ταχύτητας του αέρα, χρειαζόμαστε τον ακόλουθο τύπο: θ = L / 3600 * F Για τον υπολογισμό του ρυθμού ροής: L = 3600 x F x θ. Όπου: θ - ταχύτητα ροής αέρα, μετρούμενη σε m / s. L - ρυθμός ροής μάζας αέρα (αυτή η τιμή μετράται σε m3 / h) στο τμήμα για το οποίο γίνεται ο υπολογισμός? F - περιοχή διατομής του αγωγού, μετρούμενη σε m2.

9 Φιάλη και ηλεκτρικός ανεμιστήρας Το Amazing Boy κάνει μια νέα παγίδα για να πιάσει πολλά

9 Φιάλη και ηλεκτρικός ανεμιστήρας Το Amazing Boy κάνει μια νέα παγίδα για να πιάσει πολλά

Ο ΓΕΝΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ! ΓΕΝΝΗΤΡΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

γεννήτρια καπνού για το κρύο καπνιστό καπνιστήριο να κάνει με το γιο του κοινού, που μπορεί να είναι χρήσιμη, η γεννήτρια καπνού για το υπόστεγο του καπνίσματος ψυχρού καπνίσματος έγινε με το γιο μαζί, μπορεί να είναι χρήσιμο για τους οποίους, το κανάλι-https μου: //www.youtube.com / χρήστης / RalikTolik

Ένα σπιτικό φόρεμα που δεν σταματά να εκπλήσσει! Απότομη εποξειδική ρητίνη σπιτιού!

Κατάστημα №1 εποξειδικές ρητίνες στη Ρωσία - http://ru-smola.com Ρητίνη για το γραφείο μου εδώ - http://ru-smola.com/optic.html βίντεο για το όμορφο φως - https://goo.gl/dNzx1x (κάνουν στην τάξη) Βίντεο για το 3D τραπέζι - https://goo.gl/T2FNza (κάνουν στην τάξη) Βίντεο για τα σκουπίδια (σκουπίδια) - https://goo.gl/VLq9s8 (κάνουν στην τάξη) Ενδιαφέρουσες σπιτικά εδώ - https : //goo.gl/xo44hk προστίθεται στα φίλους - https://vk.com/germanleo Instragramm ΣΑΛΙΓΚΆΡΙ - https://www.instagram.com/ulitka_ulitron/ Παραγγελία διαφήμιση: https://goo.gl/9rBniC τοποθετήσετε σας σπιτικά εδώ στον τοίχο - https://vk.com/turboulitron ------------ ------------ ΕΡΓΑΛΕΙΑ σφικτήρες - http://ali.pub/20y30p τρυπάνια, βρύσες - http://ali.pub/20l7d0 κατσαβίδι - http: // ali.pub / 21adhs Απότομες κατσαβίδι - http://ali.pub/21neol Dremel - http://ali.pub/21adkb Bits για Dremel - http://ali.pub/21ados Shtangel - http://ali.pub/ 21adwd Θερμική - http://ali.pub/21ae02 παλμοσκόπιο - http://ali.pub/21ae6o Cutter - http://ali.pub/21ae9z Sweep - http://ali.pub/21aecw Συγκόλληση - http: / /ali.pub/21aegs USB Συγκόλληση λειτουργεί από poverbanka - http://ali.pub/21aepj Διμερείς ακροφύσιο για το κατσαβίδι - http://ali.pub/21n9te Ψηφιακή ροπή κλειδιού - http://ali.pub/21na6m ελεγκτής τάσης - http://ali.pub/21nacg Τρυπάνι τετράγωνες οπές - http://ali.pub/21naw3 gaykorezy - http://ali.pub/21nb2p Mini ρινίσματα - http://ali.pub/21nb9i μοτίβο βελόνα - http://ali.pub/21nehl ----- ------- ΤΙ VIDEO ------------ Σε αυτό το βίντεο: «Σπιτική την οποία ποτέ δεν παύει να εκπλήσσει! Απότομες σπιτικά εποξική! «Έκανα την πιο ισχυρή και μεγάλης κλίμακας έργο στο κανάλι μου, το οποίο είναι ακόμα πιο περιττό να γράψω. Είναι ένας πίνακας ενός εποξική ρητίνη. Αλλά τι;) Μμμμ! Αυτή η εποξική τραπέζι που σίγουρα δεν έχετε δει! Καλή θέαση. ------------ ----------------- ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Γιατί το κανάλι που ονομάζεται ΣΑΛΙΓΚΆΡΙ; Μόλις ένα druyami πήγε να ξεκουραστεί στη θάλασσα στο εξωτερικό και κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο ήμουν ξαφνικά άρχισε να κάνει τα πάντα αργά, πηγαίνει σε ένα εστιατόριο στην παραλία, με τα πόδια σιγά-σιγά και γενικά οπουδήποτε σε καμία βιασύνη. άρχισα ζητώντας τους φίλους, Poche mu μου τόσο αργά για να κάνουμε τα πάντα, έτσι, τους είπα ότι από τότε που ήρθε για να ξεκουραστούν, τότε δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Για το σκοπό αυτό έχουν το παρατσούκλι του κοχλία. Στη ζωή, τους στενούς φίλους μου και αυτό λέγεται) στο οποίο κάμερα που τραβάει βίντεο; Canon 600D ------------ ---------------------------------- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Ι - σαλιγκάρι, αλλά το όνομά μου είναι Herman όλα αυτά απάντησε με δική τους σχόλια μόνο απότομες και αδύνατο να κρυώσει σπιτικά # # # κόλπα πειράματα και #DIY - !!! Αν πυροβολήσει # σπιτικό, οπότε θα είναι μια απλή συσκευή που μπορεί να κάνει κάποιος. - Αν τραβάω το πείραμα #, αυτό σημαίνει ότι περισσότερο δεν έχει γίνει με ακρίβεια και, ως εκ τούτου, είναι πάντα ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. - Αν πυροβολούν # κόλπα, τότε είναι πιθανό να είναι πολύ χρήσιμη στην καθημερινή ζωή, ακόμα κι αν είστε από αυτούς δεν είχαν καν επίγνωση. Έχω κάνει μια πολύ υψηλής ποιότητας, χρήσιμο και διασκεδαστικό περιεχόμενο! Αν έχετε εγγραφεί για μένα, αυτό σημαίνει ότι είστε δροσερό σαλιγκαριών. Το όνειρό μου - 100 χιλιάδες συνδρομητές! σχέδια μου - να πάρει δύσκολες και σπιτικά # #DIY. Κάνω επίσης τις τέχνες με τα χέρια τους, χρήσιμα κόλπα για το σπίτι. Δίνω συμβουλές για την επισκευή, το σπίτι των εργαζομένων. Σπιτική εργαλεία που θα πρέπει να πειρατεία ζωή και το # που απλοποιούν τη ζωή. Χρήσιμες σπιτικό, δροσερό # ιδέες για DIY, DIY και πώς να κάνουν τα χέρια τους στο σπίτι του κάθε # πράγματα :)) και πολύ περισσότερα :))) Γι 'αυτό μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να μην ξεχάσετε να λαμβάνουν προφυλάξεις ασφαλείας.

Ο ψύκτης 12 volt τροφοδοτείται από 220 βολτ μέσω του πυκνωτή σβέσης.

κέρδος από τη διαφήμιση με το AIR -http: //join.air.io/airrulit αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μικρό πείραμα για τη σύνδεση του ψυγείου από την εταιρεία απευθείας στο δίκτυο 220 volt χωρίς τροφοδοτικά! και όλα συνέβησαν! το συνδέετε με δικό σας κίνδυνο και κίνδυνο. αν τα χέρια μεγαλώνουν από λάθος μέρος, είναι καλύτερα να μην χρειαστεί. μπορεί και nepoluchitsya. και έπειτα γράφουν όπως εσείς pi. Έχω καεί όλους! Είμαι εδώ;

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δίσκου χωρίς λεπίδες N. Tesla. Nikola Tesla - ανεμιστήρας χωρίς λεπίδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ - http://www.teslatech.com.ua/index.php?option=com_contentview=articleid=59Itemid=61 ανεμιστήρα Disc χαμηλής πίεσης με το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο θορύβου. Το βίντεο δείχνει την προκαταρκτική συναρμολόγηση του μοντέλου ανεμιστήρα.

Συγκόλληση αλουμινίου

Πώς να κάνετε το Blowing τα χέρια σας / Πώς να φτιάξετε έναν φυσητήρα αέρα DIY

Πώς να φτιάξετε το δικό σας χέρι. θα δείτε μια νέα έκδοση του Πώς να κάνετε το Blowing τα δικά σας χέρια. αυτός ο ανεμιστήρας που κατασκευάζεται από τα δικά του χέρια θα λύσει μια σειρά από προβλήματα. Πώς να κάνετε το Blowing τα χέρια σας, θα χρειαστείτε: ένα ζευγάρι πλαστικών σωλήνων, ένα κινητήρα 12 volt, μια θήκη δίσκου, μια πλαστική γωνία, ένα πλαστικό καπάκι μπουκαλιών και ένα προφίλτρο κόλλας. ************************************************** ************************************************** ****** Χαιρετώ όλους στο κανάλι μου! Το όνομά μου είναι Alexey. Ο εμπνευστής είναι το κανάλι για όσους θέλουν να δουλέψουν με τα χέρια τους. Για ευκολία πλοήγησης, το blog χωρίζεται σε λίστες αναπαραγωγής. SCREWS είναι απλά πράγματα που ακόμη και ένα παιδί μπορεί να κάνει από αυτοσχέδια εργαλεία. SELF-LIKE - πιο σύνθετες τέχνες, που μερικές φορές απαιτούν ορισμένες δεξιότητες. Gadgets για ηλεκτρονικά - σε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής περιέχει σπιτικά προορίζονται για διαφορετικούς τύπους ηλεκτρονικών ειδών (υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, ταμπλέτες, smartphones, κλπ...), ή να αλληλεπιδρά μαζί τους. FOR REST - χειροτεχνία που προορίζεται για καλοκαιρινή κατοικία, πικ-νικ, εκστρατεία κλπ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ MASTER - σπιτικές βοηθοί που εκτελούν διάφορα είδη δουλειάς. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - τα lifhhaki κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. READY HOUSES - εδώ είναι οι αγαπημένες μου συνταγές. Εγγραφείτε για το κανάλι "inspirer" και δεν θα το μετανιώσετε. ************************************************** ************************************************** ************************ μπορείτε να βρείτε εδώ - πολλές χρήσιμες DIY και βιοτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας στο σπίτι. καυστήρες, όπλα, δώρα, εργαλεία, προσαρμογές για τον δάσκαλο και τη δημιουργικότητα, ζωή χακί, χρήσιμες συμβουλές, πειράματα και πολλά άλλα που θα βρείτε στο κανάλι μου - υποκινητής. σημάδι και δεν θα το μετανιώσετε. ************************************************** ************************************************** ************************ ΠΡΟΣΟΧΗ. Το βίντεο είναι διασκεδαστικό και δεν αποτελεί πρόσκληση για δράση. Για τις προσπάθειες επαναλήψεως των χρηστών είναι προσωπικά υπεύθυνοι. ************************************************** ** **************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** *****************