Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Η άνεση και η ευημερία ενός ατόμου εξαρτώνται πρώτα από όλα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στην περίπτωση κατοικιών, εξαρτώνται από το καθεστώς θερμοκρασίας, την υγιεινή, την καθαρότητα του αέρα. Και αν ο πρώτος παράγοντας δεν περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση, δεδομένου ότι σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα υπάρχει αρχικά ένα σύστημα θέρμανσης, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε το επίπεδο υγρασίας και καθαρότητας οξυγόνου επιπλέον.

Η καλύτερη επιλογή είναι να δώσετε προσοχή στους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα και να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο. Γιατί οι συσκευές αυτές κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των οικιακών λύσεων για το κλίμα; Πώς λειτουργούν και πώς διαφέρουν από τους συναδέλφους τους "στο κατάστημα"; Θα μάθετε όλα αυτά και πολλά άλλα από το σημερινό άρθρο.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Ο υγραντήρας υπερήχων σχεδιάζεται απλά αρκετά: τοποθετείται μια δεξαμενή νερού στο πλαστικό περίβλημα. Με βάση το όργανο υπάρχει ένας μικρός πίνακας ελέγχου, μέσω του οποίου μπορείτε να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας του πιστολιού ψεκασμού.

Στη βάση βρίσκεται η "καρδιά" της μονάδας, τα βασικά λειτουργικά της στοιχεία:

 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • Αποσκληρυντής νερού (σε ορισμένα μοντέλα).
 • Ένας μικρός θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται ατμός.
 • ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων στην εργασία δημιουργούν "κρύο ατμό", χάρη στο οποίο αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δεν θερμαίνει το υγρό, επομένως η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Το διάγραμμα που παρουσιάζεται παρακάτω δίνει μια γενική ιδέα για την εσωτερική διάταξη της κλιματικής συσκευής, τη λειτουργία της.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματικών μονάδων υπερηχητικού τύπου

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα μπορεί να αναπαρασταθεί από μια τέτοια ακολουθία:

 1. Η δεξαμενή είναι γεμάτη με αποσταγμένο νερό (μπορεί να αντικατασταθεί όσο το δυνατόν καθαρό) σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν το μηχάνημα.
 2. Το νερό γεμίζει το φυσίγγιο του φίλτρου, το οποίο παρέχει επιπλέον μαλάκωμα και καθαρισμό του υγρού.
 3. Η σύσταση είναι ελαφρώς ζεστή και στη συνέχεια αποστέλλεται στο θάλαμο εξάτμισης. Στο κάτω μέρος του υπάρχει μια μικρή μεμβράνη υπερήχων. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, αρχίζει να ταλαντεύεται με συχνότητα πάνω από 20 kHz. Χάρη σε αυτό, το νερό "διασπάται" σε μικροσωματίδια, μετατρέποντας σε μια "ψυχρή ομίχλη".
 4. Κάτω από το κύριο μέρος της θήκης είναι εγκατεστημένος ένας ήσυχος και όχι πολύ ισχυρός ανεμιστήρας, μέσω του οποίου ο ατμός κατευθύνεται προς τα πάνω στον ψεκαστήρα.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Σημειώστε ότι τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία επιτρέπει να λάμπει μέσα από μικρά σωματίδια νερού και να καταστρέψει τα βακτήρια. Μόνο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στην πώληση παρουσιάζονται ευρέως και "προηγμένα" μοντέλα υπερήχων υγραντήρες. Είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο, να προσαρμόσετε τη λειτουργία της συσκευής με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Τα ακριβά μοντέλα διαθέτουν οθόνη LCD, ενσωματωμένο ιονιστή οξυγόνου και τηλεχειριστήριο.

Συμβουλή! Πολλοί ιδιοκτήτες κλιματικές μονάδες που ενδιαφέρονται για την απάντηση στο καίριο ερώτημα: τι είδους νερό να χύνεται στο υγραντήρα, μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεσματικά, και τα γύρω έπιπλα και αντικείμενα δεν καλύπτονται με άσπρη άνθιση; Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό ή το πιο καθαρό.

Κάθε χρόνο αυξάνεται η δημοτικότητα των πλήρων κλιματικών συμπλεγμάτων, μέσω των οποίων είναι δυνατόν όχι μόνο να καθαριστεί και να υγρανθεί ο αέρας αλλά και να πραγματοποιηθούν άλλες θεραπείες. Παραδοσιακά είναι εξοπλισμένα με:

 • φίλτρο νερού;
 • έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 • φίλτρο καθαρισμού.
 • ιονιστικό μπλοκ.
 • βακτηριοκτόνο φίλτρο.

Η συσκευή αποσυνδέεται αυτόματα από την παροχή ρεύματος εάν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το κρίσιμο σημείο ή όταν πέσει η μονάδα. Σε αυτά τα μοντέλα όπου είναι εγκατεστημένο το υγρόμετρο, υποστηρίζεται η προσωρινή λειτουργία απενεργοποίησης κατά τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης τιμής υγρασίας στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με βάση την αρχή της υπερηχητικής συσκευής.

Συστάσεις για επιλογή

Δεδομένης της υπερπροσφοράς της αγοράς με οικιακές συσκευές διαφορετικής ποιότητας, ένας άπειρος κάτοικος θα είναι πολύ χρήσιμος για να μάθει πώς να επιλέξει έναν υγραντήρα αέρα του υπερηχητικού τύπου για το δικό σας σπίτι.

Οι επαγγελματίες συστήνουν έντονα τη διεξαγωγή λεπτομερούς ανάλυσης, η οποία καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες:

 • μονάδα χωρητικότητας.
 • την περιοχή του δωματίου που πρόκειται να υγρανθεί.
 • την εταιρεία του κατασκευαστή της συσκευής.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία.

Προφανώς, η συσκευή επιλέγεται, με βάση την απόδοσή της, την ικανότητα να διατηρεί την απαιτούμενη περιοχή. Τα αντίστοιχα δεδομένα υποδεικνύονται στην τεχνική περιγραφή της συσκευής. Αλλά το κριτήριο της αθόρυβης δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, επειδή είναι ένα πράγμα να ελέγξουμε τη μονάδα σε ένα κατάστημα όπου υπάρχουν πολλοί αγοραστές και τελείως διαφορετικοί - στο σπίτι.

Δώστε προσοχή! Στον υγραντήρα αέρα, χύνεται νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η μονάδα μπορεί να γαργαλάει και να σκουριάζει. Όταν επιλέγετε μια συσκευή για το σπίτι (ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι), αυτά τα σημεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ορισμένοι χρήστες δεν χρειάζονται πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή ενσωματωμένου υγραμέτρου, γεύσης ή φωτεινής οθόνης. Με τα καθορισμένα σημεία είναι απαραίτητο να καθοριστεί πριν από την αγορά που θα επιτρέψει την αποθήκευση των κερδισμένων χρημάτων και να μην πληρώνει υπερβολικά για τις λειτουργίες που πλεονέκτημα να φιλοδοξούν σε ένα μηδενικό σημάδι. Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, συνιστούμε να δούμε τα προϊόντα αυτών των εταιρειών: Electrolux, Polaris, Ballu, Vitek και Boneco.

Δώστε προσοχή! Οι καλύτερες συσκευές υπερήχων παράγονται στη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία. Από τα κινέζικα ανάλογα είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά - θα κοστίσει περισσότερο για τον εαυτό της.

TOP-3 καλύτερες λύσεις κλιματισμού για το σπίτι

Boneco U650

Η τρέχουσα βαθμολογία του υγραντήρα προέρχεται από την ελβετική μάρκα Plaston, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το Boneco U650 αξίζει σίγουρα προσοχή. Προς τη συσκευή μιλάει τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της:

 • παραγωγικότητα στα 550 ml / h.
 • Η υγρασία είναι επιδεκτική οποιασδήποτε εγκατάστασης, η περιοχή της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60 "τετράγωνα".
 • Η μονάδα καταναλώνει έως 40 W.
 • επίπεδο θορύβου - το ελάχιστο - 25 dB.

Στο τμήμα των τιμών της, αυτή η συσκευή είναι ένας άνευ όρων ηγέτης. Το μοντέλο U650 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, μια μεγάλη δεξαμενή (περίπου 5,5 λίτρα) και καμία λευκή επίστρωση κατά τη λειτουργία. Τα φυσίγγια διήθησης AG + μπορούν να συμπληρωθούν με ιονιστική ράβδο που μετατρέπει το νερό σε κρυσταλλικό εναιώρημα.

Polaris PUH 5206Di

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα οικιακών υγραντηρίων. Παρά την προσιτή τιμή (περίπου 19 χιλιάδες ρούβλια.) Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα ολοκληρωμένο ιονιστή. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν την οπτικά ελκυστική εμφάνιση, τον σαφή έλεγχο, καθώς και την υψηλή απόδοση της υγρασίας. Το Polaris PUH 5206Di έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • 3 τρόποι παροχής ψυχρού ατμού.
 • δυνατότητα ρύθμισης χρονομέτρου.
 • το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 40 έως 85%.
 • υποστήριξη νυχτερινής λειτουργίας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος άνθρακα.
 • Όταν αδειάσει η δεξαμενή, το μηχάνημα απενεργοποιείται αυτόματα.

Το μοντέλο αποδείχθηκε περισσότερο από άξιος, αλλά μόνο η σκοπιμότητα χρήσης ενός ιονιστή αέρα σε αυτό είναι πολύ αμφίβολη.

Electrolux EHU-5515D

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα Electrolux EHU-5515D είναι η επιλογή μεταξύ ζεστού και κρύου ατμού. Προφανώς, το τελευταίο είναι πιο ασφαλές, αλλά με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα επιβλαβή βακτήρια πεθαίνουν με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα. Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου σας επιτρέπει να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας σε κάθε περίπτωση.

Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι λίγο πάνω από 6,5 λίτρα. Η χωρητικότητα της συσκευής επαρκεί για την εξυπηρέτηση του δωματίου έως και 60 m2. Η σχεδίαση κυριαρχείται από κομψές και μοντέρνες γραμμές - μια θαυμάσια παραλλαγή του "βοηθού σπιτιού".

Πλεονεκτήματα του Electrolux EHU-5515D:

 • τρόπος παροχής ζεστού ή κρύου ατμού ·
 • διαισθητική και ευέλικτη διαχείριση.
 • κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής.
 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • μεγάλη χωρητικότητα της δεξαμενής νερού.

Ο υγραντήρας ήταν πολύ όμορφος. Ωστόσο, χωρίς ένα «πετάξει στην αλοιφή,» και εκεί δεν ήταν: αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες κριτικές, γεμίστε το δοχείο με υγρό αρκετά άβολα, και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη.

Δώστε προσοχή! Η αμφισβήτηση των πλεονεκτημάτων των υγραντήρων για την ανθρώπινη υγεία είναι μια άσκοπη κατοχή. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου εξαρτάται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων και η υγρασία μεταξύ αυτών βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις. Το πρόβλημα με το καθεστώς θερμοκρασίας και την καθαρότητα του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Αποτελέσματα

Κάνετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας, με τα απαραίτητα εργαλεία, γνώσεις, υλικό και τεχνική βάση. Αυτό είναι απλά μια επαγρύπνηση που είναι πολύ υπεύθυνη και σχολαστική. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αγοράσετε μια έτοιμη μονάδα κλιματισμού με ένα βέλτιστο σύνολο λειτουργιών. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τη συσκευή σας μόνοι σας, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βίντεο.

Όπως και να είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν είναι σοβαροί για το ζήτημα της υγρασίας του αέρα στα σπίτια τους. Αλλά στα υγειονομικά πρότυπα υπάρχουν σαφείς οδηγίες σε αυτό το σημείο. Μην παραμελείτε τη δική σας υγεία, διότι αυτό που φαίνεται να είναι ασήμαντο σήμερα, αύριο, μπορεί να "κολλήσει" γύρω από την υγεία σας.

Σύγχρονος υπέρηχος: Πιεζο-εκπομπός για τον υγραντήρα αέρα

Η υγρασία στο σαλόνι είναι μια απαραίτητη παράμετρος για τη ζωή των ανθρώπων και των φυτών. Όλοι όσοι ζουν, ακόμη και άψυχοι, στη γη απαιτούν νερό, το οποίο βρίσκεται στις μάζες του αέρα.

Σύμφωνα με το GOST 30494-96, οι βέλτιστοι δείκτες είναι

 • 40-70% υγρασία σε εσωτερικούς χώρους για άτομα.
 • Υγρασία 50-75% για φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Έως 60% υγρασία για προϊόντα χαρτιού, για παράδειγμα, βιβλία και τιμαλφή, έπιπλα και οικιακές συσκευές.

Από τη χαμηλή υγρασία πάσχει όλα γύρω. Για παράδειγμα, στη Σαχάρα, η υγρασία είναι περίπου 25%, και σε ένα διαμέρισμα της πόλης στην περίοδο θέρμανσης - περίπου 20%. Η ξηρότητα στο δωμάτιο οδηγεί σε εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, συχνή κρυολογήματα, αλλεργίες και πολλές άλλες ασθένειες. Αυξήστε την υγρασία στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική τεχνική για το σπίτι. Η αρχή της υγρασίας του αέρα από τη συσκευή είναι η χρήση μιας μοναδικής μεμβράνης.

Η υπερηχητική μεμβράνη για τον υγραντήρα αέρα, υπό την επίδραση των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας, μετατρέπει το νερό που χύνεται στη δεξαμενή σε υγρή σκόνη. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας από το δωμάτιο αναρροφάται στη συσκευή, διέρχεται από τη σκόνη νερού, καθαρίζεται και κορεσμένο με υγρασία και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο, αλλά ήδη με τη μορφή ομίχλης. Η αρχή του κρύου ατμού επιτρέπει τη χρήση της συσκευής σε χώρους όπου ζουν τα μικρά παιδιά: ο πιεζοηλεκτρικός εκτοξευτήρας για τον υγραντήρα αέρα δεν θερμαίνει το νερό και είναι ασφαλής στη χρήση.

Σημαντικό! Όταν εργάζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα η συσκευή υπερήχων μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο λόγω του κορεσμού του αέρα με ψυχρές ομίχλες. Εξαλείψτε μια τέτοια ενόχληση απλά: ενεργοποιήστε τη λειτουργία "ζεστό ατμό" και θερμαίνετε τις μάζες του αέρα.

Πλεονεκτήματα

 • Η παρουσία ενός υδροσταθμού, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τις τιμές υγρασίας.
 • Αυτόματος έλεγχος συσκευών: συντήρηση καθορισμένων παραμέτρων υγρασίας, διακοπή λειτουργίας με πλήρη εξάτμιση νερού.
 • Δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων υγρασίας μέχρι 70%.
 • Χαμηλός θόρυβος στην κατάσταση ενεργοποίησης: πολύ μικρότερο από το επιτρεπόμενο 40 dB.
 • Υψηλή χωρητικότητα: έως 16 λίτρα ατμού ανά ημέρα με χωρητικότητα μέχρι 5 λίτρα.
 • Καταναλώνει μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας: μέχρι 50 watt.
 • Εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα φιλτραρίσματος υγρών.
 • Ασφαλής χρήση, που επιτυγχάνεται με την απουσία ζεστού ατμού.
 • Σύγχρονος σχεδιασμός, δυνατότητα επιλογής χρωμάτων, λειτουργικότητας, διαστάσεων.

Σημαντικό! Για να αυξηθεί η διάρκεια της συσκευής, πρέπει να χρησιμοποιηθεί απεσταγμένο νερό. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να αποφευχθεί η λευκή επίστρωση σε έπιπλα και άλλες επιφάνειες: το απεσταγμένο νερό δεν έχει ακαθαρσίες και άλατα.

Μειονεκτήματα

 • Προσωπική φροντίδα: Καθαρίστε τη συσκευή κάθε 10 ημέρες.
 • Η πολυπλοκότητα της επισκευής.
 • Σχετικά υψηλό κόστος.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Μονάδα ελέγχου οργάνων

Το κύκλωμα λειτουργίας μπορεί να κατασκευαστεί ως ξεχωριστό στοιχείο ή ως σύνθετος δείκτης. Ρυθμίζει και ρυθμίζει τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής, παρακολουθεί τους δείκτες των αισθητήρων. Για παράδειγμα, όταν το υγρό εξατμιστεί τελείως, η συσκευή απενεργοποιείται, όταν επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή υγρασίας, η λειτουργία θα σταματήσει επίσης.

Γεννήτρια

Ένα κύκλωμα που σχηματίζει ένα ηλεκτρικό σήμα. Με τη βοήθειά του, ρυθμίζονται οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις της απαιτούμενης συχνότητας. Γενικά, η γεννήτρια είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο.

Υπερηχητικό ψυγείο για τον υγραντήρα αέρα

Στοιχείο, το οποίο υπό την επίδραση του ρεύματος δονείται σε υψηλή συχνότητα. Ο υπερηχογράφος δημιουργείται με συχνότητα 1,7 MHz, η οποία δεν γίνεται αντιληπτή από την ανθρώπινη ακοή. Υπό την επίδραση του υπερήχου, το νερό διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια και μετατρέπεται σε ομίχλη. Ο "ψυχρός ατμός" απλώνεται γύρω από το δωμάτιο, ανανεώνεται και καθαρίζεται.

Αισθητήρες

Σε υγραντήρες υπερήχων εγκαθίστανται αισθητήρες νερού και υγρασίας. Με τη βοήθειά τους, παρακολούθηση της παρουσίας υγρού στη δεξαμενή και δείκτες υγρασίας στην αίθουσα.

Μονάδα τροφοδοσίας

Στοιχείο για την τροφοδοσία της συσκευής.

Ανεμιστήρας

Στοιχείο που χρησιμοποιείται για την διάδοση κρύου ατμού γύρω από το δωμάτιο.

Σημαντικό! Πριν την επισκευή του οργάνου, είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί το σφάλμα και η αιτία του.

Κοινές δυσλειτουργίες

Δυσάρεστη οσμή

Η εμφάνιση ξένης οσμής υποδεικνύει τη στασιμότητα του νερού, εάν η συσκευή δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και το νερό δεν έχει στραγγίσει. Επίσης, το σύστημα φιλτραρίσματος ενδέχεται να έχει φράξει. Λύση: Πλήρης καθαρισμός της συσκευής με τη χρήση ειδικών εργαλείων, αντικατάσταση φίλτρων.

Δεν υπάρχει παροχή αέρα

Σε περίπτωση που λειτουργεί ο υγραντήρας, αλλά ο αέρας δεν λειτουργεί, πρέπει να ελέγξετε την απόδοση του ανεμιστήρα. Η αιτία της δυσλειτουργίας μπορεί να είναι η απόφραξη του φίλτρου της σχάρας εισαγωγής αέρα. Λύση: Αντικαταστήστε το στοιχείο φίλτρου ή ανεμιστήρα.

Δεν συμπεριλαμβάνονται καθόλου

Σε περίπτωση απουσίας ισχύος, η συσκευή χάνει τη λειτουργικότητά της. Εάν υπάρχει πρόβλημα, ελέγξτε αν υπάρχει τάση στη γραμμή. Επίσης, αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό όταν αποτύχει η ασφάλεια του βύσματος. Λύση: Αντικαταστήστε την ασφάλεια, το βύσμα ή τα καλώδια.

Πώς να ελέγξετε την απόδοση ενός πιεζοηλεκτρικού στοιχείου

Το πρώτο σημάδι μιας δυσλειτουργίας είναι η απουσία ατμού ή η εξασθένηση της εξάτμισης. Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας αντικαθιστώντας το στοιχείο.

Ο αλγόριθμος αντικατάστασης

 • Αποσυνδέστε τη συσκευή από το τροφοδοτικό.
 • Αφαιρέστε τη δεξαμενή νερού, σκουπίστε τη συσκευή στεγνά.
 • Ανοίξτε τη θήκη της συσκευής χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για τον τύπο των βιδών.
 • Επιθεωρήστε τα στοιχεία για την καύση, τη δύναμη των συρμάτων και την ακεραιότητά τους, ελέγξτε την ακεραιότητα των στοιχείων.
 • Βρείτε το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο για τον υγραντήρα αέρα, τραβήξτε μια φωτογραφία για το πώς να συνδέσετε τα καλώδια ή να καταγράψετε τη θέση τους.
 • Αποσυνδέστε το ψυγείο.
 • Αφαιρέστε τα εξαρτήματα στεγανοποίησης.
 • Επιθεωρήστε το στοιχείο, προσδιορίστε εάν υπάρχουν μηχανικές βλάβες.
 • Εάν υπάρχουν ορατά ελαττώματα, αντικαταστήστε το στοιχείο με ένα νέο και ελέγξτε τις επαφές αν δεν υπάρχουν.
 • Συναρμολογήστε τη συσκευή.

Κανόνες ασφαλείας για τη χρήση ενός υπερηχητικού υγραντήρα

 • Ο υγραντήρας χρησιμοποιείται αυστηρά για το σκοπό αυτό: απαγορεύεται η χρήση του για στεγνό ρούχο ή αερισμό του δωματίου.
 • Η ροή του ατμού πρέπει να κατευθύνεται σε ένα ασφαλές μέρος: απαγορεύεται να κατευθύνετε ψυχρή ομίχλη σε εσωτερικά αντικείμενα, οικιακές συσκευές, κρεβατάκια ή άλλα έπιπλα.
 • Επισκευάστε τη συσκευή σε αποσυνδεδεμένη κατάσταση: μην εργάζεστε με τον υγραντήρα κατά τη στιγμή της τροφοδοσίας ή όταν υπάρχει νερό.
 • Η συσκευή πρέπει να συναρμολογηθεί σύμφωνα με την αρχική θέση όλων των στοιχείων και καλωδίων.
 • Μετά την επισκευή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη συσκευή για δυνατότητα συντήρησης: ενεργοποιήστε τον υγραντήρα στο προστατευτικό RCD. Εάν η προστασία έχει λειτουργήσει - χωρίς μια επίσκεψη στο κέντρο υπηρεσιών δεν μπορεί να κάνει.

Ο υγραντήρας υπερήχων απαιτεί προσοχή σε εύθετο χρόνο. Αυτή η συσκευή είναι καινοτόμος και λειτουργεί σε υψηλές συχνότητες. Χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή και θα παρέχει τη βέλτιστη υγρασία στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

υπερηχητικό στοιχείο για τον υγραντήρα

Επισκευή υγραντήρα υπερήχων με τα χέρια σας. Έκδοση κειμένου των οδηγιών και πληροφοριών επισκευής.

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα, τόσο για το δωμάτιο των παιδιών όσο και για ολόκληρο το σπίτι.

Επισκευή υγραντήρα υπερήχων. Ένα παράδειγμα είναι ένας υγραντήρας με μεμβράνη με διάμετρο 20 mm.

Επισκευή ενός κινεζικού υγραντήρα υπερήχων - αντικατάσταση μιας υπερηχητικής μεμβράνης. Το παξιμάδι είναι DROPPED PROT.

Και τι είναι μέσα :) Αφαιρούμε τον υγραντήρα υπερήχων με υπερηχητική γεύση Nebulizer.

Επισκευή της γεννήτριας ομίχλης.

Ένα πείραμα στο οποίο συγκρίνω την αποτελεσματικότητα μιας ενυδατικής κρέμας και ενός υγρού πανιού σε μια μπαταρία. ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ.

Τιμή και διαθεσιμότητα: Τρισδιάστατη αναθεώρηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα μας Vkontakte -, και το Facebook -.

Σε αυτό το βίντεο, θα σας δείξω πώς να φτιάξετε έναν υγραντήρα αέρα. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε: 1. Μια γεννήτρια ατμού και μια τροφοδοσία ρεύματος.

Εγγραφείτε στο YouTube από τον Dr. Komarovsky: Οι λίστες αναπαραγωγής μας: Ο εμβολιασμός των παιδιών.

Ο Δρ. Komarovsky και ένας σύμβουλος για τα προϊόντα θα σας πει τι είδους υγραντήρες υπάρχουν και με ποια αρχή.

Μην κρίνετε αυστηρά, ο ίδιος τον ακούσει αφού παρακολουθούσε πολλά λάθη στις εκφράσεις (ξεκινώντας από το C83), αλλά όχι να αναδιαμορφώσει.

Κάθε διαμήκης κύμα (και το υπερηχητικό κύμα στο νερό είναι ακριβώς τέτοιο) είναι μια εναλλασσόμενη περιοχή.

Αυξάνεται η υγρασία του αέρα λόγω του ψεκασμού των μικρότερων σωματιδίων νερού με τη βοήθεια υπερήχων.

Σύνδεσμοι σε διαφορετικούς μετρητές: Γεια σε όλους! Σε αυτό το βίντεο είμαστε με.

Η τηλεόραση TEST επιλέγει από δύο υγραντήρες του ίδιου κατασκευαστή - τη φόρμα Stadler. Τι να κάνετε: το παραδοσιακό Oskar.

παραπομπή στον εκπαιδευτή ομίχλης: Σε αυτόν τον υπερηχητικό υγραντήρα με aliexpress,

Ελέγξτε και ελέγξτε τον αισθητήρα υπερήχων. Η τρέχουσα κατανάλωση είναι περίπου 800mA. Ενσωματωμένος αισθητήρας στάθμης.

Υπερηχητικό στοιχείο για τον υγραντήρα

Συνεχίζοντας τη χρήση του AliExpress αποδέχεστε τη χρήση των cookies (δείτε περισσότερα στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Μπορείτε να προσαρμόσετε τις Προτιμήσεις Cookie στο μενού αριστερά.

 • Καλύτερος αγώνας
 • Τιμή (χαμηλή προς υψηλή)
 • Τιμή (υψηλή προς χαμηλή)
 • Αριθμός παραγγελιών
 • Βαθμολογία πωλητή
 • Η ημερομηνία προστέθηκε (από νέα σε παλιά)

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα για το "% @".

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα για το "% @".

 • Επαναφορά

Κατηγορία 0; "Εξαρτήματα υγραντήρα αέρα": "Όλα") '> Εξαρτήματα υγραντήρα

Επισκευάζουμε τον υγραντήρα τους εαυτούς μας - τις συμβουλές του πλοιάρχου

Ο υπερηχητικός υγραντήρας έχει μια αρκετά απλή αρχή λειτουργίας, αλλά ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο, όπως και κάθε τεχνική, μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν κάποια είδη "προβλημάτων" που μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα, χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια δαπανηρών ειδικών. Και μπορείτε να πάτε πιο απλά με το να μην αγοράσετε ένα ενυδατικό, αλλά να το κάνει από αυτοσχέδια μέσα.

Συσκευή τεχνολογίας κλιματισμού υπερήχων

 • Στέγαση (άνω μέρος). Σε αυτό, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένα υγρόμετρο, μία ένδειξη LED και πολλά άλλα ηλεκτρονικά που φέρουν μόνο βοηθητικές ιδιότητες και δεν συνδέονται με την άμεση λειτουργία του υγραντήρα. Μπορεί επίσης να υπάρχει δεξαμενή νερού.

Τα κύρια συστατικά του υγραντήρα

Όλοι οι ηλεκτρολόγοι υγραντήρα στο κάτω μέρος

Η πλακέτα ισχύος δημιουργεί μια ορισμένη τάση που τροφοδοτείται στη γεννήτρια. Από τη γεννήτρια, οι παλμοί τροφοδοτούνται στον ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία υπερηχητικών δονήσεων του ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τίποτα περίπλοκο, εκτός από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ηλεκτρονικού κυκλώματος, ενισχυτή και γεννήτρια ακτινοβολίας. Αλλά αυτά τα συστατικά χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις:

 • Εισροή νερού στο κύκλωμα ελέγχου τάσης.
 • Μηχανική βλάβη (πτώση) της συσκευής.
 • Προσπάθειες καθαρισμού της συσκευής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις για αυτό.

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να αφήσετε τον υγραντήρα σε κατάσταση λειτουργίας που διαβάζεται στο άρθρο: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας χωρίς να καλέσετε κάποιον ειδικό.

Η τάση πέφτει στο δίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και λύσεις

Εάν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το διάφραγμα του ψυγείου είναι κατεστραμμένο, η γεννήτρια αποτυγχάνει ή ο στρόβιλος της συσκευής δεν λειτουργεί.

 • Εκπομπή. Η απόδοση του ψυγείου μπορεί να προσδιοριστεί από το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα". Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην πλακέτα ισχύος και την ίδια την γεννήτρια.

Παράδειγμα φίλτρου για τον υγραντήρα

Από τον υγραντήρα υπάρχει μια σάπια μυρωδιά

Αρκεί να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη συσκευή και η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως. Για να λειτουργεί η συσκευή "σαν ένα ρολόι" κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε εντελώς το νερό στη συσκευή, κάθε εβδομάδα για να το καθαρίσετε και όχι λιγότερο από μία φορά το μήνα για να το απολυμάνετε.

Αν μια δυσάρεστη οσμή μούχλας εξαπλώνεται από τον υγραντήρα σας, τότε γνωρίζετε ότι η κλιματική σας συσκευή δεν είναι υπερηχητική, αφού ο υπερηχογράφος απολυμαίνει με τη θανάτωση μυκήτων και μούχλας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα καθαριστικά πισίνας.

Επίσης, πρόσφατα έσπασα τον υγραντήρα, χωρίς την οποία δεν μπορώ να υπάρξει κανονικά καθόλου. Το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο εισαγωγής αέρα, ήταν σφυρήλατο. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο, επειδή κοστίζει πολύ φτηνά, το εγκατέστησε σε έναν υγραντήρα. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα τα δούλεψαν ξανά. Ειλικρινά, εγώ μέχρι το τέλος πίστευε ότι το πρόβλημα στην αποτυχία του καλοριφέρ, αλλά αφού διάβασα το άρθρο, βρήκα αμέσως την αιτία της αποτυχίας.

Έχω ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών. Πρόσφατα έσπασε. Αρχικά ήθελα να τον πάρω στην επισκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να καταλάβω τι ήταν λάθος. Ο πομπός εργάστηκε, υπήρχε ένα χαρακτηριστικό "γουργούρισμα", η γεννήτρια αισθάνθηκε, ήταν ζεστή. Έλεγξα επίσης το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Λειτουργούσε επίσης κανονικά. Αλλά το ζευγάρι για κάποιο λόγο δεν ήταν. Μετά ήμουν μπερδεμένος, καθώς ο ανεμιστήρας του υγραντήρα δούλεψε σωστά. Το φίλτρο εισαγωγής αέρα ήταν φραγμένο. Έδωσα ένα νέο φίλτρο. Αντικαταστάθηκε, τώρα όλα λειτουργούν.

Δεν έχω σπάσει ακόμα τον υγραντήρα, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και εγώ. Νομίζω ότι θα το κάνει.

Έχω χρησιμοποιήσει το ενυδατικό μου για περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που το καθαρίζω τακτικά, αλλάζω και το νερό σε αυτό, αλλά για τώρα, ευχαριστώ τον Θεό και κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στο γραφείο το χειμώνα ζεσταίνουμε τους ανεμιστήρες και "στεγνώνουμε" όλο τον αέρα, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τον υγραντήρα αέρα. Εργάζεται για όλη την ημέρα και συνεπώς καταρρέει με την πάροδο του χρόνου. Μετά από δαπανηρές επισκευές, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επιδιορθώσω. Μετά από μακρά αποσυναρμολόγηση και έλεγχο της απόδοσης όλων των λεπτομερειών έγινε σαφές ότι η αποτυχία ήταν στο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Το διέταξα στο Διαδίκτυο και το αντικατέστησα. Έκανα τα πάντα μόνος μου, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος. Την επόμενη φορά θα το έδωσα καλύτερα στο εργαστήριο, θα είναι ακριβότερο αλλά πολύ γρηγορότερο. Αν και, αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείτε να pokolupat και τον εαυτό σας.

Στον υγραντήρα μου η εξάτμιση αρχικά εξασθενούσε, δεν μου έδινε σημασία, μετά από μερικές ημέρες ο ατμός έπαψε να πηγαίνει καθόλου. Genirator σκέψης, των ελέγχων, που έχουν γράψει για τη θέρμανση καλοριφέρ, δόξα τω Θεώ ήταν εκεί.. Το αποτέλεσμα έχει καθοριστεί ότι είναι ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, η μονάδα άνοιξε, φωτογραφήθηκε σύρμα και να καταγράφεται η θέση τους. Τώρα στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι - για να βρουν ένα ανταλλακτικό σε... Radio Shack δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, η αγορά σιδήρου δεν βρεθεί, μάλλον θα πρέπει να δούμε πραγματικά για online καταστήματα, αν δεν θέλετε να περιμένετε καθόλου, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε καθημερινή βάση.

Και εγώ καθόλου πριν από τη βίδα αφαιρεθεί υπερηχητικός υγραντήρας του. Έλεγξα κάθε λεπτομέρεια με την ίδια σειρά που έκανα. Μην πιστεύετε ότι έκανε τα πάντα, αλλά ελέγξτε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου (((. αντέδρασε στο κέντρο εξυπηρέτησης, όπου έχω κάνει σε μια μέρα. Πρόσφατα, η σύζυγός του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της σήψης από τον υγραντήρα. Αγόρασα ένα νέο, το παλιό δεν στοίχημα μέχρι στιγμής συναντήσει μέχρι σήμερα σχετικά με το Όπως λέει η παροιμία: "Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί." Τώρα έχουμε δύο υπερηχητικούς υγραντήρες, ας είναι πιο υγιείς :)

αλλά ο υγραντήρας μου λειτουργεί με διακοπές, στη συνέχεια απαλά βουίζει σκληρά. ότι μαζί με το xs είναι απαραίτητο να μετρήσουμε την τάση επί του στοιχείου.

Επιλογές επισκευής υγραντήρα

Ο υγραντήρας αέρα, όπως και κάθε συσκευή, μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται καλύτερα επικοινωνώντας με ένα κέντρο εξυπηρέτησης, όπου εντοπίζουν γρήγορα την αιτία, σωστά και με εγγύηση, θα διορθώσουν το πρόβλημα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλάβετε τον εαυτό σας, ειδικά εάν η αποτυχία δεν ήταν σημαντική. Τότε θα εξοικονομηθούν χρήματα και χρόνος.

Ο υγραντήρας μπορεί να επισκευαστεί με το χέρι, πράγμα που θα εξοικονομήσει χρήματα

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας των υγραντήρων

Οι υγραντήρες, ανάλογα με τη μέθοδο του κορεσμού με την υγρασία του αέρα, χωρίζονται σε διάφορους βασικούς τύπους:

 1. Κλασικό (κρύο ατμό).
 2. Ατμός.
 3. Υπερηχογράφημα.

Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Τα όργανα του κλασσικού τύπου αποτελούνται από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • ανεμιστήρα και ηλεκτροκινητήρα.
 • ένα δίσκο υγρού.
 • δίσκοι υγρασίας.
 • αισθητήρας στάθμης υγρασίας.
 • πιθανά πρόσθετα στοιχεία - κάψουλα αρώματος, φίλτρο, ιονιστική ράβδος με ασήμι στο τηγάνι.

Το σχέδιο της συσκευής του κλασικού υγραντήρα

Ο υγραντήρας ατμού αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • δοχείο υγρού με δείκτη στάθμης.
 • φίλτρο;
 • ένα δοχείο νερού?
 • στοιχείο θέρμανσης.
 • θάλαμος ατμών ·
 • αισθητήρα υγρασίας;
 • πιθανά πρόσθετα στοιχεία: αντικαταστάσιμη αρωματική κάψουλα στο νεφελοποιητή.

Διάγραμμα της συσκευής υγραντήρα ατμού

Το νερό από τη δεξαμενή δοσολογείται μέσω του φίλτρου στο δίσκο απόσταξης. Από εκεί, εκκενώνεται στη μονάδα παραγωγής ατμού, όπου υποβάλλεται σε αέρια κατάσταση υπό την επίδραση υψηλής θερμοκρασίας από το στοιχείο θέρμανσης. Αυτό καθιστά δυνατό τον κορεσμό του αέρα, που είναι εδώ, με την υγρασία.

Ο υγραντήρας υπερήχων έχει το ακόλουθο διάγραμμα των τμημάτων της συσκευής:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • μια δεξαμενή για ένα υγρό.
 • φυσίγγιο με φίλτρο που περιέχει ιόντα αργύρου.
 • ανεμιστήρας με ηλεκτρικό κινητήρα.
 • θάλαμος ατμών ·
 • αισθητήρα υγρασίας;
 • υπερηχητική μεμβράνη (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων). γεννήτρια?
 • πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (μετατροπέας ηλεκτρικής ενέργειας σε μηχανικό).
 • αισθητήρα για την παρακολούθηση της στάθμης του νερού στο θάλαμο εξάτμισης.
 • περιστροφικός ψεκαστήρας.
 • Πιθανά πρόσθετα στοιχεία: ένα λαμπτήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στην περιοχή μεταξύ του θαλάμου ατμού και την απέκκριση του καναλιού ατμού στη μονάδα ψεκαστήρα της παστερίωσης (θέρμανση) πριν από το θάλαμο ατμού.

Σχέδιο της συσκευής του υπερηχητικού υγραντήρα

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας; Ο αέρας με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εισέρχεται στο θάλαμο σχηματισμού αερίου. Εδώ είναι κορεσμένο με υγρούς ατμούς που σχηματίζονται από την εξάτμιση του νερού υπό την επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων από τη μεμβράνη.

Το νερό, που μετακινείται στη μονάδα εξατμίσεως, διέρχεται μέσω του φίλτρου. Ο υγροποιημένος αέρας, που ανεβαίνει στον νεφελοποιητή, επεξεργάζεται με υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, πραγματοποιείται διπλή επεξεργασία του μέσου πριν το τοποθετήσετε στο δωμάτιο.

Δυσλειτουργίες: σημάδια και αιτίες

Εάν ο υγραντήρας είναι σπασμένος, πρέπει να μάθετε την αιτία της βλάβης, τη φύση της. Στην υγραντήρα μπορεί να παρουσιαστούν τα ακόλουθα σφάλματα:

 1. Δεν υπάρχει εξαερισμός, αλλά η ίδια η συσκευή λειτουργεί.
 2. Η συσκευή δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 3. Ο υγραντήρας δεν ανάβει.
 4. Η δεξαμενή για το υγρό ρέει.

Η συσκευή μπορεί να σπάσει υπό την επίδραση πολλών παραγόντων. Τα πιο κοινά αίτια των αναλύσεων είναι τα εξής:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής, φθορά εξαρτημάτων,
 • την υγρασία στην πλακέτα ελέγχου της συσκευής.
 • παρουσία διαρροών ρευστού.
 • χρήση μολυσμένου νερού ·
 • σχηματισμός πλάκας και κλίμακας.
 • ζημιά στα ηλεκτρικά δίκτυα, υπερβολικές τάσεις ·
 • απόφραξη των εξαρτημάτων.
 • παραβίαση των κανόνων λειτουργίας (απεργίες, πτώσεις) ·
 • θραύση του υγρού δείκτη και λειτουργία της συσκευής σε ξηρό τρόπο λειτουργίας (η υπερηχητική μεμβράνη αποτυγχάνει).
 • Η συσκευή μπορεί να είναι θορυβώδης λόγω δυσλειτουργίας του ανεμιστήρα ή του θερμαντικού στοιχείου.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Εάν δεν υπάρχει εμπειρία συγκόλλησης και εργασίας με ηλεκτρικά δίκτυα, δεν υπάρχουν απαραίτητα εργαλεία και εργαλεία, είναι αδύνατον να επισκευαστεί ο ίδιος ο υγραντήρας αέρα μετά από μια σημαντική βλάβη. Μπορείτε να διορθώσετε μόνο μικρά προβλήματα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη υπηρεσία, όπου η συσκευή θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη ζωή σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν η εμπειρία της συγκόλλησης και της εργασίας με έναν ηλεκτρολόγο είναι διαθέσιμη, μπορείτε να επισκευάσετε τους υγραντήρες με θραύση οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Η αποσυναρμολόγηση και η επισκευή του υγραντήρα υπερήχων πραγματοποιείται μόνο όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη από το δίκτυο. Το βύσμα είναι συνδεδεμένο στην πρίζα μόνο εάν είναι απαραίτητο να το ελέγξετε και να το δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ποιες συσκευές θα απαιτηθούν για πλήρη επισκευή:

 1. Κατσαβίδια.
 2. Πένσες, τσιμπιδάκια.
 3. Σίδερο συγκόλλησης.
 4. Tester ή πολύμετρο.

Για την πλήρη επισκευή του υγραντήρα θα χρειαστείτε ένα συγκολλητικό σίδερο

Γιατί δεν ενεργοποιείται ο υγραντήρας; Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την καθαρότητα του φίλτρου, αν χρειάζεται αντικαταστήστε ή καθαρίστε το. Το όργανο δεν ενεργοποιείται εάν το φίλτρο δεν μπορεί να περάσει από υγρασία. Η αντικατάσταση του φίλτρου θα διορθώσει την κατάσταση.

Η συσκευή δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμη και σε περίπτωση προβλημάτων με τα ηλεκτρικά καλώδια, τις τροφοδοτικές πινακίδες και τη μονάδα ελέγχου. Εάν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των καλωδίων, θα απομακρυνθεί από τους ακροδέκτες για κυκλώματα και καλώδια έχουν σκούρο χρώμα, πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά με τον δοκιμαστή (πολύμετρο), ένα κολλητήρι.

Η απόδοση του ανεμιστήρα, αν η συσκευή δεν ανάβει, ελέγχεται με έναν ελεγκτή. Για το σκοπό αυτό μετράται η τάση στις περιελίξεις του ηλεκτροκινητήρα. Εάν υπάρχει απαραίτητο επίπεδο τάσης, ο ανεμιστήρας πρέπει να αντικατασταθεί, το πρόβλημα είναι μέσα του. Ελλείψει τάσης, το πρόβλημα είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Τι πρέπει να κάνω εάν ο ατμός δεν λειτουργεί όταν λειτουργεί ο υγραντήρας; Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση βλάβης του πιεζο-ψυγείου, οξείδωση των επαφών της σανίδας θερμαντικού στοιχείου, αστοχία του ανεμιστήρα, γεννήτρια ή λεπτομέρειες της ακτινοβολίας υπερήχων κύματος.

Αν ακούτε την ενεργή απελευθέρωση φυσαλίδων από το νερό, η υπερηχητική μεμβράνη και η γεννήτρια λειτουργούν σωστά. Εάν δεν υπάρχει "βρασμός", μία από τις συσκευές είναι εκτός λειτουργίας.

Μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση της γεννήτριας ως εξής. Αφαιρέστε το κατώτερο κάλυμμα του περιβλήματος, ενεργοποιήστε τη συσκευή για 2-3 λεπτά. Φροντίστε να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα και αγγίξτε τα δάχτυλα στο ψυγείο. Εάν δεν έχει θερμανθεί, το τμήμα έχει αποτύχει, η αντικατάστασή του απαιτείται.

Για να επισκευάσετε τη συσκευή σε περίπτωση υπερβολικού θορύβου, είναι απαραίτητο να ανοίξετε το περίβλημα, να το αφαιρέσετε, να καθαρίσετε και να λιπάνετε τον ανεμιστήρα. Με ένα θερμαντήρα αέρα, εάν δεν λειτουργεί, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Θα πρέπει να αντικατασταθεί αν υπάρχουν παρατυπίες στην εργασία.

Πώς να διορθώσετε τον υγραντήρα εάν διαρρέει; Είναι απαραίτητο να ανοίξετε την θήκη και να ρίξετε νερό μέσα στη δεξαμενή. Ελέγξτε τη στεγανότητα του δοχείου, των σωλήνων, της παλέτας. Εάν υπάρχει διαρροή, το ελαττωματικό στοιχείο πρέπει να ελέγχεται για αξιοπιστία. Αν ένα τέτοιο μέτρο δεν σας βοηθήσει, αντικαταστήστε το τμήμα.

Ανταλλακτικά για υγραντήρες υπερύθρων και γεννήτριες ομίχλης

 • Κεραμικό δίσκο (20 mm) για υγραντήρες υπερήχων

Ένα σετ κεραμικών δίσκων (20 mm) για υγραντήρες υπερήχων:

 • Αριθμός δίσκων: 9 τεμάχια + πλήκτρο

Αισθητήρας υγρασίας για υγραντήρες υπερήχων

Βαλβίδα πλωτήρα για υγραντήρες υπερήχων

Αισθητήρας καλαμιάς για υγραντήρες υπερήχων

 • Μέγεθος: 17x17 εκατοστά
 • Τάση: 48V
 • Ισχύς: 18W
 • Μέγεθος: 12,7x12,7 εκατοστά
 • Τάση: 48V
 • Ισχύς: 26W
 • Μέγεθος: 17x17 εκατοστά
 • Τάση: 48V
 • Ισχύς: 30W (5000 σ.α.λ.)

Ο πόρος της εργασίας των δίσκων σε κανονικές συνθήκες είναι 5000 ώρες. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε βρώμικο νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, οι κεραμικοί δίσκοι με υπερηχητικές γεννήτριες ομίχλης καθίστανται ακατάλληλοι. Πολλές φορές μπορούν να πλυθούν και να καθαριστούν, αλλά σύντομα θα πρέπει να αντικατασταθούν. Το σετ επισκευής περιλαμβάνει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε το ασφαλιστικό περίβλημα της υπερηχητικής μεμβράνης. Η αντικατάσταση των δίσκων με καινούργια γίνεται εύκολα και γρήγορα. Μέσα σε λίγα λεπτά ο εξοπλισμός είναι έτοιμος να λειτουργήσει ξανά.

Οι δίσκοι χρησιμοποιούνται για όλες τις γεννήτριες ομίχλης υπερήχων που παρουσιάζονται εδώ.

Για να δουλέψετε περισσότερο με μέγιστη απόδοση, συνιστάται η εγκατάσταση φίλτρων.

Υγραντήρας υπερήχων - όφελος και βλάβη, αρχή λειτουργίας

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια κλιματική τεχνική που έχει βρει τεράστια αγάπη και σεβασμό για τους πελάτες. Η υγρασία αυξάνεται εξαιτίας μιας ειδικής πλάκας που ψεκάζει νερό με τη συχνότητα των 20 κιλών στο χώρο. Λόγω αυτής της επίδρασης, σχηματίζεται ομίχλη στο δωμάτιο, αλλά το καθεστώς θερμοκρασίας δεν αυξάνεται.

Τα σταγονίδια νερού είναι τόσο μικρά ώστε δεν δρουν με τη βαρύτητα, μένουν στον αέρα αρκετά καιρό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Το μεγαλύτερο μέρος της κλιματικής συσκευής είναι δεξαμενή νερού, όπου υπάρχει δοχείο με υγρό. Και μόνο ένα μικρό μέρος καταλαμβάνεται από μια υπερηχητική μονάδα. Στη βάση της δεξαμενής, υπήρχε μια θέση για μια βαλβίδα δοσομέτρησης που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της στάθμης του νερού στο διαμέρισμα του ψυγείου. Ορισμένα μοντέλα υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με μικροσκοπικούς ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για ψεκασμό κρύου ατμού.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα υγρασίας, ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για τον ακριβή προσδιορισμό του επιπέδου υγρασίας και τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας της συσκευής. Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν κλιματικές μονάδες με αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος, ιονιστές αέρα και πρόσθετα προγράμματα για βολική χρήση της συσκευής και διατηρούν ένα άνετο καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα υπερήχων είναι απλή και απλή. Μπορεί να εκπροσωπείται σε διάφορα διαδοχικά βήματα.

 1. Το κύριο λειτουργικό στοιχείο της συσκευής είναι ένα υπερηχητικό ψυγείο. Μοιάζει με ένα μικρό κεραμικό πλυντήριο, στο οποίο συνδέονται ηλεκτρόδια με επίστρωση αργύρου.
 2. Η δόνηση ενός συμπαγούς στοιχείου ξεκινά μετά την εφαρμογή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος. Λόγω αυτού, επιτυγχάνεται η υπερηχητική συχνότητα που είναι απαραίτητη για το σπάσιμο του υγρού σε λεπτά σωματίδια.
 3. Το υπερηχητικό στοιχείο στο κεραμικό πλυντήριο μετατρέπει τον αέρα σε αεροζόλ. Το δωμάτιο είναι γεμάτο με πυκνή ομίχλη νερού, η οποία αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο σε άνετες τιμές.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Το κύκλωμα είναι απλό - τροφοδοτείται νερό στη μεμβράνη στην οποία συνδέονται τα ηλεκτρόδια. Το "επιταχύνουν" στο υπερηχογράφημα, σχηματίζουν ψυχρό ατμό. Στη συνέχεια αφαιρείται και ψεκάζεται σε εσωτερικό χώρο.

Υγροποιητής υπερήχων: μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Οι αυτόματες συσκευές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, οι λειτουργίες των οποίων εξασφαλίζουν τη διάγνωση των συνθηκών στο δωμάτιο και την επιλογή ενός κατάλληλου προγράμματος για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού μικροκλίματος. Στον υγραντήρα αέρα, είναι ενσωματωμένα συστήματα φιλτραρίσματος, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της συγκέντρωσης σκόνης στο δωμάτιο. Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα νερού. Αφαιρούν τα ανεπιθύμητα άλατα και άλλες ακαθαρσίες από το νερό της βρύσης.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών μονάδων

Οι υγραντήρες υπερήχων έχουν πολλά προφανή πλεονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν λεπτομερέστερα:

 • ελάχιστο θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • το νερό ψεκάζεται σε μικροσωματίδια, σχηματίζεται η επίδραση της «ψυχρής ομίχλης».
 • υψηλή εργονομία, συμπαγές μέγεθος.
 • παρουσία ενσωματωμένου υγρομέτρου.
 • συντηρησιμότητα της συσκευής.

Μειονεκτήματα των υπερηχητικών συσκευών

Όπως με οποιαδήποτε τεχνική, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα και κλιματικές λύσεις. Δεδομένου ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας συχνά λειτουργεί με μη επεξεργασμένο νερό, συχνά σχηματίζεται μια λευκή επικάλυψη επί των επίπλων γύρω από τη συσκευή - αυτή είναι η κύρια «ασθένεια» των συσκευών αυτού του τύπου. Πρόκειται για τα άλατα που υπάρχουν στο νερό. Όταν η "ψυχρή ομίχλη" εξατμιστεί, εγκατασταθούν στα έπιπλα και στο πάτωμα, τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο.

Όσο για το ίδιο το υπερηχητικό ψυγείο, είναι απολύτως ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, τετράποδοι μαθητές. Όταν εισπνέεται ατμός με σωματίδια αλατιού εισέρχονται εύκολα στους πνεύμονες. Για έναν οργανισμό ενός υγιούς ατόμου είναι αόρατοι, αλλά οι πάσχοντες από αλλεργίες και οι ασθματικοί θα έχουν έναν σκληρό χρόνο. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, υπάρχουν επιθέσεις ασφυξίας.

Για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, είναι χρήσιμο να βρίσκεστε στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή. ο κίνδυνος αποξήρανσης της βλεννογόνου του ρινοφάρυγγα εξαλείφεται.

Ο καλύτερος υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βρεθεί στο δωμάτιο των παιδιών, επειδή μια τέτοια χρήσιμη συσκευή πρέπει σίγουρα να βρίσκεται σε κάθε κτίριο διαμερισμάτων. Η συσκευή ομαλοποιεί την αναπνευστική λειτουργία, οξυγονώνει το αίμα, τα εσωτερικά όργανα και τον εγκέφαλο. Σε ένα δωμάτιο με βέλτιστη υγρασία είναι εύκολο και απλό να αναπνεύσει και ο ύπνος είναι βαθύς και ισχυρός.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για παιδιά, σπίτια, διαμερίσματα

Στο κατώφλι της οικογενειακής αναπλήρωσης, πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να επιλέξουν έναν υγραντήρα για το δωμάτιο του μελλοντικού παιδιού. Οι επαγγελματίες του κλίματος εντοπίζουν ορισμένα βασικά κριτήρια:

 • όχι λιγότερο σημαντική πτυχή - η ισχύς της συσκευής. Ο μικροσκοπικός και οπτικά όμορφος εξοπλισμός δεν αντιμετωπίζει πάντα τις κύριες εργασίες.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Η υγρασία προηγείται από την πλήρωση της δεξαμενής με νερό και το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα" κατά τη λειτουργία. Η ακουστική επίδραση κατά τη λειτουργία πρέπει να είναι ελάχιστη, διαφορετικά τα προβλήματα με τον ύπνο δεν μπορούν να αποφευχθούν.
 • αυτονομία της κλιματικής συσκευής - μονάδες με δεξαμενή στερεής δεξαμενής νερού εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • οι επαγγελματίες επιλέγουν μοντέλα με ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού νερού, γεγονός που αποκλείει την επίδραση της "λευκής επικάλυψης" στο δωμάτιο.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα του αέρα - το ερώτημα που θέτουν οι νεοσύλλεκτοι ιδιοκτήτες της τεχνολογίας του κλίματος. Η καλύτερη επιλογή είναι απεσταγμένο ή καθαρισμένο νερό.

Είναι σημαντικό να διεξαχθεί μια λεπτομερής ανάλυση των ανατροφοδοτήσεων των πελατών, προκειμένου να ληφθούν αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο της κλιματικής συσκευής του επιλεγμένου κατασκευαστή. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ειλικρινείς από τις διαφημίσεις των κατασκευαστών. Με τις αναθεωρήσεις είναι εύκολο να λάβετε εξαντλητικά στοιχεία για τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας και στο σπίτι, δείτε παρακάτω:

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι απλή, είναι λειτουργική και ζωτικής σημασίας στα σπίτια μας. Τα αναπνευστικά όργανα, η βλεννογόνος μεμβράνη και το δέρμα ενός ατόμου είναι ευαίσθητα στην έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Η κλιματική συσκευή με λεπτόκοκκο φως διατηρεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στην κατοικία.

Ανταλλακτικά για υγραντήρες αέρα

Ειδικές συσκευές που ελέγχουν τους δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο είναι πολύ σημαντικές στις συνθήκες της σύγχρονης οικολογίας. Είναι γνωστό ότι υπερβολικά ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση μιας ασθένειας όπως το άσθμα. Επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος, προκαλώντας το να είναι πιο χονδροειδές. Οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι επίσης συνέπεια ανεπαρκούς υγρασίας.

Αποφύγετε αυτές τις εξειδικευμένες συσκευές βοήθειας που κορεάζουν τον αέρα με μόρια νερού. Εάν η μονάδα αποτύχει, μην βιαστείτε να την χωρίσετε. Για να αγοράσετε ένα ανταλλακτικό κατάλληλο για επισκευή, σας προσκαλούμε στο κατάστημά μας στην πόλη της Μόσχας.

Ανταλλακτικά για τον υγραντήρα από τους κατασκευαστές

Τις περισσότερες φορές, ένα φίλτρο βγαίνει εκτός λειτουργίας. Με τον καιρό, σταματά τον καθαρισμό του αέρα των βακτηρίων και των σωματιδίων σκόνης. Αντικαταστήστε το φίλτρο, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην εργασία, καθόλου δύσκολο. Ο κατάλογος των τροχών κίνησης περιλαμβάνει επίσης: δεξαμενές νερού, καλύμματα για αυτά, θερμαντικά στοιχεία, μεμβράνες υπερήχων για ορισμένα μοντέλα κ.λπ.

Στον εικονικό κατάλογο υπάρχουν επώνυμα εξαρτήματα για τους υγραντήρες αέρα διαφορετικών εμπορικών σημάτων:

Το προσωπικό του καταστήματος θα ελέγξει ότι το επιλεγμένο μέρος αντιστοιχεί στο μοντέλο του υγραντήρα σας, επειδή η ποιότητα των εξαρτημάτων εξαρτάται από την απόδοση της συσκευής. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις που παράγουν οικιακές συσκευές κλιματισμού και λαμβάνουν απευθείας τα απαραίτητα εξαρτήματα από αυτά σε ευνοϊκές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 8 (800) 350-90-02.

Πώς να αγοράσετε ανταλλακτικά για έναν υγραντήρα στη Μόσχα

Το ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει αυθεντικά αξεσουάρ για οικιακές συσκευές τόσο σε μεμονωμένους όσο και σε πελάτες χονδρικής Η ποικιλία αυξάνεται συνεχώς. Μπορείτε να επιλέξετε αξεσουάρ για κάθε είδους συσκευή - ατμό, υπερήχους, υγραντήρα κρύου ατμού, υγραντήρα-καθαριστικό.

Η διασύνδεση του ιστότοπού μας είναι σαφής και προσβάσιμη. Ως εκ τούτου, τα ανταλλακτικά για τον υγραντήρα αέρα είναι πολύ εύκολο να αγοράσετε. Επιλέξτε το σωστό μέρος και κάντε αίτηση απευθείας στο διαδίκτυο ή καλέστε άμεσα τους διαχειριστές κλήσεων. Θα επεξεργαστούμε άμεσα την παραγγελία σας και θα μπορείτε να την παραλάβετε στο Komsomolskaya Ploschad, 3/30, σ. 3.

Αγοράστε μεμβράνες υπερήχων για υγραντήρες αέρα

Μην σπαταλάτε το χρόνο σας ψάχνοντας για το σωστό ανταλλακτικό, δώστε μια παραγγελία για την παραγγελία των προϊόντων και ο διευθυντής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα συντονίσει την παραγγελία.

Σας ευχαριστούμε για την παραγγελία σας! Στο άμεσο μέλλον ο διαχειριστής ανταλλακτικών θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Ηλεκτρονικό κατάστημα ανταλλακτικών και αξεσουάρ Το All-detal.ru προσφέρει ένα ευρύ φάσμα για τους υγραντήρες αέρα. Αγοράστε ένα υγραντήρα δεν είναι δύσκολο, είναι απαραίτητο να βρεθούν ανταλλακτικά για το κατάστημα Intrenet μας, να υποβάλει αίτηση απευθείας στο αίτημα για ένα υγραντήρα ή κλήση +7 (966) 871-31-92 με τους διευθυντές μας άμεσα.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η παραγγελία σας θα μεταποιηθεί και θα παραδοθεί σε οπουδήποτε στη Ρωσία και την Ουκρανία. Προσφέρει παράδοση ανταλλακτικών για υγραντήρες αέρα με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις όπως η Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νοβοσιμπίρσκ, Yekaterinburg, Nizhny Novgorod, Καζάν, Σαμάρα, το Κίεβο, Χάρκοβο, Dnepropetrovsk, Οδησσό, Ντόνετσκ, Zaporizhia και Lviv, αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος της Ρωσίας και της Ουκρανίας.