Υγροποιητής υπερήχων: αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά συσκευής

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας, η συσκευή του, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κλιματικής συσκευής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Η κλιματική συσκευή αποτελείται από μια δεξαμενή στην οποία βρίσκεται η κύρια παροχή νερού και τη βάση της συσκευής, με το ψυγείο που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Στην κύρια χωρητικότητα αποθήκευσης νερού, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα μέτρησης, η οποία χρησιμεύει για τη διατήρηση της επιθυμητής στάθμης νερού στο θάλαμο του ψυγείου, αποφεύγοντας την υπεραφθονία. Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον υγραντήρα για να φυσήξει το νερό που ψεκάζεται από το υπερηχητικό στοιχείο.

Πρακτικά σε κάθε σύγχρονο υγραντήρα αέρα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος και υγρασία, για ακριβή μέτρηση του επιπέδου υγρασίας. Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές τους με ιονιστές, διάφορα συστήματα διήθησης και μια ποικιλία πρόσθετων προγραμμάτων, για μια πιο άνετη χρήση της συσκευής.

Η αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα είναι εύκολο να κατανοηθεί.

 1. Η κύρια μονάδα της συσκευής είναι το ψυγείο. Μοιάζει με ροδέλα από πιεζοκεραμικά κεραμικά, με ασημένια ηλεκτρόδια.
 2. Όταν εφαρμόζεται ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, αυτό το στοιχείο αρχίζει να δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Όταν επιτευχθεί κάποια ισχύς, η ταχύτητα της ταλάντωσης αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε αρχίζει να σπάει την επιφάνεια του νερού σε μικρά σωματίδια.
 3. Το νερό που μετατρέπεται από το ψυγείο σε αεροζόλ στο θάλαμο πάνω από το υπερηχητικό στοιχείο διοχετεύεται προς τα έξω από τον εγκατεστημένο ανεμιστήρα. Μια ομίχλη νερού γεμίζει το δωμάτιο και αυξάνει το επίπεδο υγρασίας στα όρια που ορίζει ο χρήστης.
 4. Μια υγρόμετρο που βρίσκεται στη συσκευή, δείχνουν τη σχετική υγρασία του αέρα και ο χρήστης έχει πάντα τη δυνατότητα να βγείτε από το πρόγραμμα ή τη συσκευή για να αυξήσει τη δύναμη του υγραντήρα σε χαμηλή υγρασία.
 5. Αφού η συσκευή φθάσει στις επιθυμητές τιμές υγρασίας, σταματά και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αφού μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα χώρου, η συσκευή ανάβει αυτόματα και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συσκευών

 • Οι πλήρως αυτόματες συσκευές διαθέτουν αισθητήρες που διεξάγουν ανεξάρτητα την κλιματική διάγνωση στο δωμάτιο και επιλέγουν το σωστό πρόγραμμα εργασίας για να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο άνεσης.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, στο οποίο η ποσότητα σκόνης στον ατμοσφαιρικό αέρα μειώνεται σημαντικά.
 • Πολλές εταιρείες εξοπλίζουν τις συσκευές τους με αποτελεσματικά φίλτρα νερού, λόγω των οποίων η περιεκτικότητα σε άλατα σε αυτά μειώνεται σημαντικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό της βρύσης στη συσκευή.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, άξια σεβασμού:

 • Ψεκασμός νερού "στην ομίχλη".
 • Αυτόματος έλεγχος της υγρασίας του αέρα.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συμπαγές και εργονομικό.
 • Επισκευή

Αλλά αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός έχει τα μειονεκτήματά του. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν ο υγραντήρας υπερήχων είναι επιβλαβής. Είναι αδύνατο να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα αναμφισβήτητα, καθώς η κύρια «ασθένεια» αυτών των συσκευών είναι η παρουσία στον αέρα και στη συνέχεια στα οικιακά αντικείμενα της λευκής επιδρομής. Και η λευκή πλάκα είναι τα άλατα που βρίσκονται στο νερό. Όταν η "ομίχλη" εξατμιστεί από τον αέρα, το αλάτι πέφτει στο πάτωμα και τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Το ίδιο το ψυγείο δεν προκαλεί καμιά βλάβη στην υγεία και την ευημερία του ατόμου και των κατοικίδιων ζώων, αλλά το ιζήματα αλατιού μαζί με τα ρεύματα αέρα εισπνέονται στους πνεύμονες. Ένα υγιές άτομο δεν θα παρατηρήσει καν, αλλά ένα ασθματικό άτομο ή ένα άτομο που πάσχει από κάποιες αλλεργίες μπορεί να αισθανθεί μια επιδείνωση της υγείας, μέχρι την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων.

Γενικά, ένας υγραντήρας αέρα είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η αναπνοή του ατόμου γίνεται βαθύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα είναι οξυγονωμένο και θρέφει τον εγκέφαλο και όλα τα όργανα. Ο ύπνος γίνεται δυνατός και βαθύτερος, ένα άτομο ξεκουράζεται καλύτερα σε ένα υγρό δωμάτιο. Επιπλέον, το βλεννογόνο ρινοφάρυγγα δεν στεγνώνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και που υποφέρουν από ροχαλητό.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά πριν από την έλευση ενός παιδιού αντιμέτωποι με μια πρόκληση και να ζητήσει από το ερώτημα, πώς να επιλέξετε το υπερήχων υγραντήρα. Υπάρχουν διάφορα βασικά κριτήρια για την επιλογή των moisturizers:

 • Το κύριο κριτήριο για την επιλογή αυτής της συσκευής κλιματισμού είναι η αυτονομία της, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με μεγάλο όγκο δεξαμενής νερού.
 • Η ισχύς της συσκευής είναι επίσης σημαντική. Γιατί φθηνό και όμορφο εξοπλισμό που δεν θα αντιμετωπίσει τις εργασίες.
 • Επιλέξτε τη συσκευή με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Στο κατάστημα, μπορεί να νομίζετε ότι είναι εντελώς ανυπόληπτο, αλλά το βράδυ ο θόρυβος είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί και θα επηρεάσει τον κανονικό ύπνο.
 • Δώστε προσοχή σε μοντέλα εξοπλισμένα με σύστημα διήθησης νερού, για να αποφύγετε την εμφάνιση λευκής επικάλυψης στο δωμάτιο.

Συμβουλή:
Κατά την επιλογή του σωστού μοντέλου υγραντήρα, πρώτα απ 'όλα, αξίζει να δοθεί προσοχή στην ανατροφοδότηση των χρηστών ορισμένων μοντέλων. Εδώ μπορείτε να μάθετε σίγουρα όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου.

Η ανάγκη αυτού του κλιματικού εξοπλισμού στα σπίτια μας είναι προφανής. Κανονική υγρασία στο δωμάτιο έχει θετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και τη γενική υγεία, καθώς και από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, κάνετε το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι σας.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Η άνεση και η ευημερία ενός ατόμου εξαρτώνται πρώτα από όλα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στην περίπτωση κατοικιών, εξαρτώνται από το καθεστώς θερμοκρασίας, την υγιεινή, την καθαρότητα του αέρα. Και αν ο πρώτος παράγοντας δεν περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση, δεδομένου ότι σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα υπάρχει αρχικά ένα σύστημα θέρμανσης, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε το επίπεδο υγρασίας και καθαρότητας οξυγόνου επιπλέον.

Η καλύτερη επιλογή είναι να δώσετε προσοχή στους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα και να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο. Γιατί οι συσκευές αυτές κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των οικιακών λύσεων για το κλίμα; Πώς λειτουργούν και πώς διαφέρουν από τους συναδέλφους τους "στο κατάστημα"; Θα μάθετε όλα αυτά και πολλά άλλα από το σημερινό άρθρο.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Ο υγραντήρας υπερήχων σχεδιάζεται απλά αρκετά: τοποθετείται μια δεξαμενή νερού στο πλαστικό περίβλημα. Με βάση το όργανο υπάρχει ένας μικρός πίνακας ελέγχου, μέσω του οποίου μπορείτε να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας του πιστολιού ψεκασμού.

Στη βάση βρίσκεται η "καρδιά" της μονάδας, τα βασικά λειτουργικά της στοιχεία:

 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • Αποσκληρυντής νερού (σε ορισμένα μοντέλα).
 • Ένας μικρός θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται ατμός.
 • ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων στην εργασία δημιουργούν "κρύο ατμό", χάρη στο οποίο αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δεν θερμαίνει το υγρό, επομένως η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Το διάγραμμα που παρουσιάζεται παρακάτω δίνει μια γενική ιδέα για την εσωτερική διάταξη της κλιματικής συσκευής, τη λειτουργία της.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματικών μονάδων υπερηχητικού τύπου

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα μπορεί να αναπαρασταθεί από μια τέτοια ακολουθία:

 1. Η δεξαμενή είναι γεμάτη με αποσταγμένο νερό (μπορεί να αντικατασταθεί όσο το δυνατόν καθαρό) σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν το μηχάνημα.
 2. Το νερό γεμίζει το φυσίγγιο του φίλτρου, το οποίο παρέχει επιπλέον μαλάκωμα και καθαρισμό του υγρού.
 3. Η σύσταση είναι ελαφρώς ζεστή και στη συνέχεια αποστέλλεται στο θάλαμο εξάτμισης. Στο κάτω μέρος του υπάρχει μια μικρή μεμβράνη υπερήχων. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, αρχίζει να ταλαντεύεται με συχνότητα πάνω από 20 kHz. Χάρη σε αυτό, το νερό "διασπάται" σε μικροσωματίδια, μετατρέποντας σε μια "ψυχρή ομίχλη".
 4. Κάτω από το κύριο μέρος της θήκης είναι εγκατεστημένος ένας ήσυχος και όχι πολύ ισχυρός ανεμιστήρας, μέσω του οποίου ο ατμός κατευθύνεται προς τα πάνω στον ψεκαστήρα.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Σημειώστε ότι τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία επιτρέπει να λάμπει μέσα από μικρά σωματίδια νερού και να καταστρέψει τα βακτήρια. Μόνο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στην πώληση παρουσιάζονται ευρέως και "προηγμένα" μοντέλα υπερήχων υγραντήρες. Είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο, να προσαρμόσετε τη λειτουργία της συσκευής με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Τα ακριβά μοντέλα διαθέτουν οθόνη LCD, ενσωματωμένο ιονιστή οξυγόνου και τηλεχειριστήριο.

Συμβουλή! Πολλοί ιδιοκτήτες κλιματικές μονάδες που ενδιαφέρονται για την απάντηση στο καίριο ερώτημα: τι είδους νερό να χύνεται στο υγραντήρα, μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεσματικά, και τα γύρω έπιπλα και αντικείμενα δεν καλύπτονται με άσπρη άνθιση; Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό ή το πιο καθαρό.

Κάθε χρόνο αυξάνεται η δημοτικότητα των πλήρων κλιματικών συμπλεγμάτων, μέσω των οποίων είναι δυνατόν όχι μόνο να καθαριστεί και να υγρανθεί ο αέρας αλλά και να πραγματοποιηθούν άλλες θεραπείες. Παραδοσιακά είναι εξοπλισμένα με:

 • φίλτρο νερού;
 • έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 • φίλτρο καθαρισμού.
 • ιονιστικό μπλοκ.
 • βακτηριοκτόνο φίλτρο.

Η συσκευή αποσυνδέεται αυτόματα από την παροχή ρεύματος εάν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το κρίσιμο σημείο ή όταν πέσει η μονάδα. Σε αυτά τα μοντέλα όπου είναι εγκατεστημένο το υγρόμετρο, υποστηρίζεται η προσωρινή λειτουργία απενεργοποίησης κατά τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης τιμής υγρασίας στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με βάση την αρχή της υπερηχητικής συσκευής.

Συστάσεις για επιλογή

Δεδομένης της υπερπροσφοράς της αγοράς με οικιακές συσκευές διαφορετικής ποιότητας, ένας άπειρος κάτοικος θα είναι πολύ χρήσιμος για να μάθει πώς να επιλέξει έναν υγραντήρα αέρα του υπερηχητικού τύπου για το δικό σας σπίτι.

Οι επαγγελματίες συστήνουν έντονα τη διεξαγωγή λεπτομερούς ανάλυσης, η οποία καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες:

 • μονάδα χωρητικότητας.
 • την περιοχή του δωματίου που πρόκειται να υγρανθεί.
 • την εταιρεία του κατασκευαστή της συσκευής.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία.

Προφανώς, η συσκευή επιλέγεται, με βάση την απόδοσή της, την ικανότητα να διατηρεί την απαιτούμενη περιοχή. Τα αντίστοιχα δεδομένα υποδεικνύονται στην τεχνική περιγραφή της συσκευής. Αλλά το κριτήριο της αθόρυβης δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, επειδή είναι ένα πράγμα να ελέγξουμε τη μονάδα σε ένα κατάστημα όπου υπάρχουν πολλοί αγοραστές και τελείως διαφορετικοί - στο σπίτι.

Δώστε προσοχή! Στον υγραντήρα αέρα, χύνεται νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η μονάδα μπορεί να γαργαλάει και να σκουριάζει. Όταν επιλέγετε μια συσκευή για το σπίτι (ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι), αυτά τα σημεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ορισμένοι χρήστες δεν χρειάζονται πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή ενσωματωμένου υγραμέτρου, γεύσης ή φωτεινής οθόνης. Με τα καθορισμένα σημεία είναι απαραίτητο να καθοριστεί πριν από την αγορά που θα επιτρέψει την αποθήκευση των κερδισμένων χρημάτων και να μην πληρώνει υπερβολικά για τις λειτουργίες που πλεονέκτημα να φιλοδοξούν σε ένα μηδενικό σημάδι. Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, συνιστούμε να δούμε τα προϊόντα αυτών των εταιρειών: Electrolux, Polaris, Ballu, Vitek και Boneco.

Δώστε προσοχή! Οι καλύτερες συσκευές υπερήχων παράγονται στη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία. Από τα κινέζικα ανάλογα είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά - θα κοστίσει περισσότερο για τον εαυτό της.

TOP-3 καλύτερες λύσεις κλιματισμού για το σπίτι

Boneco U650

Η τρέχουσα βαθμολογία του υγραντήρα προέρχεται από την ελβετική μάρκα Plaston, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το Boneco U650 αξίζει σίγουρα προσοχή. Προς τη συσκευή μιλάει τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της:

 • παραγωγικότητα στα 550 ml / h.
 • Η υγρασία είναι επιδεκτική οποιασδήποτε εγκατάστασης, η περιοχή της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60 "τετράγωνα".
 • Η μονάδα καταναλώνει έως 40 W.
 • επίπεδο θορύβου - το ελάχιστο - 25 dB.

Στο τμήμα των τιμών της, αυτή η συσκευή είναι ένας άνευ όρων ηγέτης. Το μοντέλο U650 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, μια μεγάλη δεξαμενή (περίπου 5,5 λίτρα) και καμία λευκή επίστρωση κατά τη λειτουργία. Τα φυσίγγια διήθησης AG + μπορούν να συμπληρωθούν με ιονιστική ράβδο που μετατρέπει το νερό σε κρυσταλλικό εναιώρημα.

Polaris PUH 5206Di

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα οικιακών υγραντηρίων. Παρά την προσιτή τιμή (περίπου 19 χιλιάδες ρούβλια.) Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα ολοκληρωμένο ιονιστή. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν την οπτικά ελκυστική εμφάνιση, τον σαφή έλεγχο, καθώς και την υψηλή απόδοση της υγρασίας. Το Polaris PUH 5206Di έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • 3 τρόποι παροχής ψυχρού ατμού.
 • δυνατότητα ρύθμισης χρονομέτρου.
 • το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 40 έως 85%.
 • υποστήριξη νυχτερινής λειτουργίας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος άνθρακα.
 • Όταν αδειάσει η δεξαμενή, το μηχάνημα απενεργοποιείται αυτόματα.

Το μοντέλο αποδείχθηκε περισσότερο από άξιος, αλλά μόνο η σκοπιμότητα χρήσης ενός ιονιστή αέρα σε αυτό είναι πολύ αμφίβολη.

Electrolux EHU-5515D

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα Electrolux EHU-5515D είναι η επιλογή μεταξύ ζεστού και κρύου ατμού. Προφανώς, το τελευταίο είναι πιο ασφαλές, αλλά με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα επιβλαβή βακτήρια πεθαίνουν με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα. Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου σας επιτρέπει να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας σε κάθε περίπτωση.

Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι λίγο πάνω από 6,5 λίτρα. Η χωρητικότητα της συσκευής επαρκεί για την εξυπηρέτηση του δωματίου έως και 60 m2. Η σχεδίαση κυριαρχείται από κομψές και μοντέρνες γραμμές - μια θαυμάσια παραλλαγή του "βοηθού σπιτιού".

Πλεονεκτήματα του Electrolux EHU-5515D:

 • τρόπος παροχής ζεστού ή κρύου ατμού ·
 • διαισθητική και ευέλικτη διαχείριση.
 • κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής.
 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • μεγάλη χωρητικότητα της δεξαμενής νερού.

Ο υγραντήρας ήταν πολύ όμορφος. Ωστόσο, χωρίς ένα «πετάξει στην αλοιφή,» και εκεί δεν ήταν: αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες κριτικές, γεμίστε το δοχείο με υγρό αρκετά άβολα, και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη.

Δώστε προσοχή! Η αμφισβήτηση των πλεονεκτημάτων των υγραντήρων για την ανθρώπινη υγεία είναι μια άσκοπη κατοχή. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου εξαρτάται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων και η υγρασία μεταξύ αυτών βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις. Το πρόβλημα με το καθεστώς θερμοκρασίας και την καθαρότητα του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Αποτελέσματα

Κάνετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας, με τα απαραίτητα εργαλεία, γνώσεις, υλικό και τεχνική βάση. Αυτό είναι απλά μια επαγρύπνηση που είναι πολύ υπεύθυνη και σχολαστική. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αγοράσετε μια έτοιμη μονάδα κλιματισμού με ένα βέλτιστο σύνολο λειτουργιών. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τη συσκευή σας μόνοι σας, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βίντεο.

Όπως και να είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν είναι σοβαροί για το ζήτημα της υγρασίας του αέρα στα σπίτια τους. Αλλά στα υγειονομικά πρότυπα υπάρχουν σαφείς οδηγίες σε αυτό το σημείο. Μην παραμελείτε τη δική σας υγεία, διότι αυτό που φαίνεται να είναι ασήμαντο σήμερα, αύριο, μπορεί να "κολλήσει" γύρω από την υγεία σας.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα και τι πρέπει να γνωρίζω για την επιλογή του;

Σήμερα, λίγοι άνθρωποι που ζουν σε σπίτια και διαμερίσματα ανησυχούν για το επίπεδο υγρασίας στο εσωτερικό των διαμερισμάτων. Το ζήτημα της υγιεινής και της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος είναι σημαντικό σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, λόγω ασθένειας των αεραγωγών σε ένα από τα μέλη της οικογένειας. Εν τω μεταξύ, πολλές ασθένειες που έχουν οι κάτοικοι των πόλεων, μπορεί να αποφευχθεί, αν έχετε αγοράσει και να χρησιμοποιηθεί περιοδικά στο σπίτι υπερήχων υγραντήρα. Για να κατανοήσετε τι αντιπροσωπεύει αυτή η συσκευή και να λάβετε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με αυτήν, θα σας βοηθήσει το υλικό που παρουσιάζεται παρακάτω.

Γιατί χρειαζόμαστε υγραντήρες αέρα;

Τα κανονιστικά έγγραφα για την υγεία του αέρα επιτρέπονται για το μικροκλίμα των κατοικιών:

 • θερμοκρασία αέρα στην ψυχρή περίοδο του έτους 18-24 ° C, σε θερμό - 20-28 ° C?
 • ταχύτητα ροής αέρα - 0,2 m / s.
 • η σχετική υγρασία το χειμώνα είναι 60%, το καλοκαίρι - 65%.

Σημείωση: Οι καθορισμένες απαιτήσεις για το επίπεδο υγρασίας δεν ισχύουν για μπάνια, κουζίνες, διάδρομους και άλλους βοηθητικούς και τεχνικούς χώρους.

Η αποδεκτή θερμοκρασία στο σπίτι διατηρείται από ένα σύστημα θέρμανσης (το χειμώνα) και κλιματισμό (το καλοκαίρι). Για την ενημέρωση του περιβάλλοντος, το σύστημα εξαερισμού είναι υπεύθυνο, είναι επίσης σχεδιασμένο για να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, η οποία ξεχωρίζει από τους ανθρώπους και τις διάφορες διαδικασίες της ζωτικής δραστηριότητας. Αλλά το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας δεν παρέχεται από τίποτα, είμαστε συνηθισμένοι να αναπνέουμε τον αέρα που είναι. Αλλά αν μετρήσετε αυτή την παράμετρο με τη βοήθεια ενός υγρομέτρου, θα διαπιστωθεί ότι στα περισσότερα διαμερίσματα η υγρασία μόλις φθάνει το 40%, ή ακόμα λιγότερο.

Ενηλίκων - και δεν είναι πάντοτε καλά ανεκτές η έλλειψη υγρασίας, τι να πούμε για τα μικρά παιδιά, ειδικά - για βρέφη. Προκειμένου το παιδί να αισθάνεται άνετα, το βέλτιστο επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο των παιδιών πρέπει να είναι μεταξύ 50-55%. Προκειμένου να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία του μέσου αέρα, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι και οικιακές συσκευές. Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλείται από τους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα ως τις πιο αποτελεσματικές και υψηλής τεχνολογίας συσκευές μεταξύ άλλων.

Αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα και της συσκευής του

Αυτού του είδους οι οικιακοί υγραντήρες εμφανίστηκαν στην αγορά σχετικά πρόσφατα, όπου προηγουμένως κυριαρχούσαν μηχανικές και ατμομηχανές. Η ελκυστικότητα των συσκευών υπερήχων έγκειται στην αρχή της λειτουργίας, η οποία καθιστά δυνατή την αποτελεσματική παραγωγή του επονομαζόμενου ψυχρού ατμού χωρίς να χρησιμοποιείται θέρμανση νερού και καταναλώνει ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η συσκευή, αξίζει να εξετάσετε το σχέδιο της εσωτερικής συσκευής ενός υπερηχητικού υγραντήρα:

Όπως μπορείτε να δείτε, η συσκευή της συσκευής είναι αρκετά απλή και προσιτή για να κατανοήσει τόσο πολύ ότι εάν είναι επιθυμητό, ​​ένας τέτοιος υγραντήρας μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Ο αλγόριθμος λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα κατασκευάζεται στην ακόλουθη ακολουθία:

 1. Το μέγιστο καθαρισμένο και αφαλατωμένο νερό χύνεται στη δεξαμενή, κατά προτίμηση απεσταγμένο νερό.
 2. Το υγρό ρέει με βαρύτητα μέσα από το φυσίγγιο, όπου λαμβάνει χώρα πρόσθετος καθαρισμός και μαλάκυνση.
 3. Μετά από μια μικρή θέρμανση, το νερό εισέρχεται στο θάλαμο εξάτμισης. μεμβράνη εκεί που δονείται σε μια συχνότητα πάνω από 20 kilohertz (και υπερηχογράφημα), προκαλεί το σπάσιμο μακριά από την επιφάνεια των σωματιδίων λεπτό του νερού, μετατρέποντάς τα σε «ψυχρό ατμό» που μοιάζει με πυκνή ομίχλη.
 4. Ο ανεμιστήρας χαμηλής ταχύτητας που είναι εγκατεστημένος κάτω από την κάμερα προκαλεί την άνοδο αυτού του ατμού στα περιστρεφόμενα ακροφύσια του ψεκαστήρα. Η μονάδα λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, επειδή έχει χαμηλή απόδοση.
 5. Κατά μήκος της πορείας, τα αιωρούμενα σωματίδια υφίστανται βακτηριοκτόνο επεξεργασία με ακτινοβολία με μια υπεριώδη λάμπα. Έτσι αποκλείεται η πρόσληψη μικροοργανισμών που περιέχονται στο νερό της πηγής στον αέρα του δωματίου.

Σημείωση: Τα μοντέλα προϋπολογισμού των υγραντήρων από διαφορετικούς κατασκευαστές ενδέχεται να μην είναι εξοπλισμένα με λάμπα UV, με ένα μαλακωτικό φυσίγγιο ή άλλα λειτουργικά στοιχεία.

Μπορείτε να αγοράσετε πιο προηγμένα μοντέλα υγραντήρες υπερήχων με ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο για τη μέτρηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Οι συσκευές με τιμή μεγαλύτερη από τον μέσο όρο είναι εξοπλισμένες με ιονιστή αέρα, οθόνη LCD και τηλεχειριστήριο από ξεχωριστό τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν επίσης ολόκληρα κλιματικά συγκροτήματα που επιτρέπουν πολλές λειτουργίες διακίνησης αέρα. Περιλαμβάνουν:

 • το φίλτρο νερού.
 • φίλτρο - καθαριστής αέρα.
 • υγραντήρας αέρα, υπερήχων?
 • μπλοκ ιονισμού.
 • βακτηριοκτόνο φίλτρο.

Τα κλιματικά συγκροτήματα και οι συμβατικοί υγραντήρες αέρα διαθέτουν αυτόματο σύστημα ασφαλείας, το οποίο μειώνει την ισχύ κατά την ανατροπή και την κρίσιμη πτώση της στάθμης του νερού. Οι περιπτώσεις με υγρόμετρο απενεργοποιούνται επίσης όταν επιτευχθεί η στάθμη υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

Συμβουλές για την επιλογή

Λόγω του γεγονότος ότι οι online αγορές και διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες υπερκορεσμένη παρόμοιες συσκευές, συνηθισμένος άνθρωπος στο δρόμο, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς να επιλέξετε το σωστό σπίτι υπερήχων υγραντήρα. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες:

 • περιοχή του χώρου που πρόκειται να υγρανθεί.
 • λειτουργικότητα και αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.
 • την ποιότητα του προϊόντος και τον κατασκευαστή ·
 • Όταν επιλέγετε μια ενυδατική κρέμα για τα παιδιά - εξετάστε την ασφαλή χρήση.

Με την περιοχή εξυπηρέτησης τα πάντα είναι ξεκάθαρα, πληροφορίες σχετικά με αυτό περιλαμβάνονται στην τεκμηρίωση που επισυνάπτεται σε οποιοδήποτε προϊόν. Διαφορετικά, υπάρχει το θέμα της αθόρυβης, επειδή ο έλεγχος της συσκευής σε ένα κατάστημα και στο σπίτι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όταν ο υγραντήρας υπερήχων λειτουργεί το βράδυ στην κρεβατοκάμαρα, αποδεικνύεται ότι γουργουρίζει και αστράφτει, χωρίς να σας αφήνει να ξεκουραστείτε. Επομένως, ενώ βρίσκεστε ακόμα στο κατάστημα, θα πρέπει να ακούτε καλά τη συσκευή κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Ορισμένες λειτουργίες του υγραντήρα μπορεί επίσης να είναι περιττές, για παράδειγμα, φωτεινό φωτισμό οθόνης ή κανονικό υγρόμετρο. Το πρώτο εμποδίζει το παιδί από τον ύπνο, και το δεύτερο μπορεί να πεθάνει αλλιώς, που βρίσκεται κοντά στην πηγή υγρασίας. Επομένως, μην χάνετε χρήματα σε κάτι που δεν χρειάζεστε ή ακόμα και επιβλαβές. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, υπάρχουν αρκετές μάρκες που κατατάσσουν την βαθμολογία των υπερηχητικών υγραντήρων. Αυτά περιλαμβάνουν τις δυτικές ευρωπαϊκές μάρκες Boneco, Ballu και Electrolux.

Τα προϊόντα απλούστερα και φθηνότερα προσφέρουν τις εταιρείες Polaris, Vitek και Neoclima, αλλά δεν λάμπουν με την ποιότητα. Σύμφωνα με κριτικές, τα προβλήματα με τους κινεζικούς υγραντήρες υπερήχων αρχίζουν στο στάδιο της διδασκαλίας. Είναι εξαιρετικά πενιχρό και συχνά δεν εξηγεί πού και πώς να ρίχνει νερό, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία της νέας συσκευής λόγω της πλήρωσης της ηλεκτρονικής μονάδας. Ένα από τα σχόλια του χρήστη σχετικά με τη λειτουργία μιας φτηνής ενυδατικής κρέμας εμφανίζεται στο βίντεο:

Συμβούλιο. Όταν επιλέγετε, να θυμάστε ότι ο καλύτερος υγραντήρας υπερήχων είναι αυτός που θα προσφέρει υγεία και ασφάλεια στους αγαπημένους σας, ιδιαίτερα τα παιδιά. Εάν το διαμέρισμα κατοικείται από άτομο που πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια, τότε πριν αγοράσετε μια συσκευή ενυδάτωσης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Χαρακτηριστικά λειτουργίας και συντήρησης

Κατά τη χρήση του υγραντήρα πρέπει να τηρούνται αρκετοί κανόνες. Το πρώτο είναι να γεμίσει η δεξαμενή μόνο με απεσταγμένο νερό, δεδομένου ότι η αρχή της συσκευής είναι να μετατρέψει το νερό σε αιωρούμενα σωματίδια μαζί με όλο το περιεχόμενο. Ως αποτέλεσμα, τα διαλυμένα σε άλατα νερού θα βρίσκονται επίσης μέσα στα δωμάτια και στη συνέχεια θα καλύπτονται με λευκή επικάλυψη όλων των επιφανειών του σπιτιού. Το στοιχείο φίλτρου αντιμετωπίζει καλά την αφαλάτωση, αλλά όταν ρίχνει νερό βρύσης πρέπει να αλλάζει συχνά.

Ο δεύτερος κανόνας είναι να πραγματοποιείται περιοδική έκπλυση των τμημάτων της συσκευής και η τρίτη είναι η έγκαιρη αντικατάσταση των φυσίγγων. Εάν η μονάδα λειτουργεί συνεχώς, τότε η πλύση γίνεται καθημερινά με τρεχούμενο νερό και μία φορά το μήνα με οξικό ή κιτρικό οξύ. Χρησιμοποιούνται επίσης ειδικά χημικά για τους υγραντήρες. Είναι σημαντικό να μην γεμίσετε τον ανεμιστήρα με το νερό και την ηλεκτρονική μονάδα της συσκευής. Αλλάξτε τα φίλτρα σύμφωνα με τις οδηγίες στις οδηγίες λειτουργίας. Πώς να καθαρίσετε και να αλλάξετε την κασέτα του υπερηχητικού υγραντήρα Boneco 7135, λέγεται στο βίντεο:

Συμβούλιο. Κατά τη λειτουργία, μην ξεχνάτε να ελέγχετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν το ενσωματωμένο υγρόμετρο δεν λειτουργεί σωστά, τότε με τη χρήση του ξεχωριστού μετρητή είναι εύκολο να υπολογίσετε την τιμή διόρθωσης και να ρυθμίσετε ανάλογα τη στάθμη ισχύος.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι καλύτερος από τον ατμό

Συσκευές που αυξάνουν την περιεκτικότητα σε υγρασία του μέσου αέρα μέσω της άμεσης θέρμανσης του νερού είναι ατμός, διότι με την κυριολεκτική έννοια παράγεται ατμός. Έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους υγραντήρες υπερήχων: η υγρασία που εισέρχεται στον αέρα δεν περιέχει άλατα (παραμένουν στη δεξαμενή) και παθογόνα βακτήρια. Αυτό διευκολύνεται από τη διαδικασία βρασμού, η οποία επίσης δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή μικροοργανισμών στην περιοχή εργασίας της συσκευής.

Διαφορετικά, οι υγραντήρες ατμού χάνουν την υπερηχητική μεμβράνη και γι 'αυτό:

 1. Το νερό θέρμανσης που βράζει απαιτεί σημαντικό ενεργειακό κόστος. Εξ ου και η μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Το σώμα του υγραντήρα ατμού γίνεται πολύ ζεστό, το οποίο δεν είναι ασφαλές για τα μικρά παιδιά που είναι σε θέση να το φτάσουν.
 3. Παρόλο που η αυτοματοποίηση θα σβήσει την τροφοδοσία ρεύματος σε περίπτωση κατά λάθος ανατροπής του προϊόντος, το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή άλλη βλάβη.
 4. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, η συσκευή εκπέμπει συνεχώς ήχους γαλακτοπαραγωγής, οι οποίοι μερικές φορές ενοχλούν τους παραθεριστές που διαμένουν στο διαμέρισμα.

Οι χρήστες που μελέτησαν την ερώτηση και όλα τα σχόλια σχολαστικά, δεν υπάρχει πρόβλημα ποιο είδος υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει - ατμού ή υπερήχων. Η ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των δύο προϊόντων δείχνει ότι θα πρέπει να προτιμηθεί η τελευταία.

Είναι επιβλαβείς οι υπερηχητικοί υγραντήρες;

Αυτή η ερώτηση εμφανίζεται συχνά στους ανθρώπους, σε αναζήτηση πληροφοριών που έχουν λάβει αντιφατικές κριτικές σε διάφορα φόρουμ. Πλέον στο δίκτυο μερικές φορές υπάρχει ένα βίντεο με διαφορετικές λανθασμένες δηλώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία βάση. Τέτοιες ποικίλες πληροφορίες μας εμποδίζουν να διευθετήσουμε σωστά αν ο υγραντήρας υπερήχων είναι επιβλαβής.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία βλάβη από τέτοια όργανα, τόσο μηχανικά όσο και ατμό, και υπερηχητικά. Υπό την προϋπόθεση ότι οι υγραντήρες χρησιμοποιούνται ευλόγως και λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να τηρήσετε τον καθορισμένο ρυθμό, στην περίπτωση αυτή το συνιστώμενο κατώτατο όριο υγρασίας.

Η βλάβη από τον υγραντήρα μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομο με ειδικές ασθένειες, αυτό πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη πριν αγοράσετε μια συσκευή υπερήχων. Έχουμε ήδη δώσει συμβουλές για μια προκαταρκτική διαβούλευση με έναν γιατρό σε αυτή την κατάσταση των πραγμάτων. Λοιπόν, η τρίτη ιστορία φρίκης - μια νόσο λεγιονέλλωση, που προκαλείται από ένα βακτήριο που αρέσει να πολλαπλασιάζεται σε ζεστό νερό - λεγιονέλλα. Μια τέτοια πιθανότητα υπάρχει, αλλά για αυτό πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά και να μην καθαρίσετε τον υγραντήρα για μήνες. Λεπτομέρειες σχετικά με τον κίνδυνο λήψης λεγιονέλλας από μια ενυδατική κρέμα για το σπίτι θα ειδοποιηθούν από διάσημο γιατρό για το βίντεο:

Συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές, ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι ένα πράγμα χρήσιμο για το περιβάλλον αέρα των κατοικιών και την υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι συχνά αγοράζονται και χρησιμοποιούνται χωρίς νόημα, ως αποτέλεσμα, η συσκευή ρίχνεται μέσα στο ντουλάπι. Μην ξεχνάτε τη σωστή λειτουργία άλλων συστημάτων - θέρμανσης και αερισμού. Εάν το δωμάτιο έχει χαμηλή θερμοκρασία ή μούχλα αέρα, επιπλέον ενυδάτωση θα φέρει μόνο δυσάρεστες αισθήσεις και δυσφορία.

Υγραντήρας υπερήχων - όφελος και βλάβη, αρχή λειτουργίας

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια κλιματική τεχνική που έχει βρει τεράστια αγάπη και σεβασμό για τους πελάτες. Η υγρασία αυξάνεται εξαιτίας μιας ειδικής πλάκας που ψεκάζει νερό με τη συχνότητα των 20 κιλών στο χώρο. Λόγω αυτής της επίδρασης, σχηματίζεται ομίχλη στο δωμάτιο, αλλά το καθεστώς θερμοκρασίας δεν αυξάνεται.

Τα σταγονίδια νερού είναι τόσο μικρά ώστε δεν δρουν με τη βαρύτητα, μένουν στον αέρα αρκετά καιρό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Το μεγαλύτερο μέρος της κλιματικής συσκευής είναι δεξαμενή νερού, όπου υπάρχει δοχείο με υγρό. Και μόνο ένα μικρό μέρος καταλαμβάνεται από μια υπερηχητική μονάδα. Στη βάση της δεξαμενής, υπήρχε μια θέση για μια βαλβίδα δοσομέτρησης που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της στάθμης του νερού στο διαμέρισμα του ψυγείου. Ορισμένα μοντέλα υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με μικροσκοπικούς ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για ψεκασμό κρύου ατμού.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα υγρασίας, ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για τον ακριβή προσδιορισμό του επιπέδου υγρασίας και τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας της συσκευής. Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν κλιματικές μονάδες με αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος, ιονιστές αέρα και πρόσθετα προγράμματα για βολική χρήση της συσκευής και διατηρούν ένα άνετο καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα υπερήχων είναι απλή και απλή. Μπορεί να εκπροσωπείται σε διάφορα διαδοχικά βήματα.

 1. Το κύριο λειτουργικό στοιχείο της συσκευής είναι ένα υπερηχητικό ψυγείο. Μοιάζει με ένα μικρό κεραμικό πλυντήριο, στο οποίο συνδέονται ηλεκτρόδια με επίστρωση αργύρου.
 2. Η δόνηση ενός συμπαγούς στοιχείου ξεκινά μετά την εφαρμογή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος. Λόγω αυτού, επιτυγχάνεται η υπερηχητική συχνότητα που είναι απαραίτητη για το σπάσιμο του υγρού σε λεπτά σωματίδια.
 3. Το υπερηχητικό στοιχείο στο κεραμικό πλυντήριο μετατρέπει τον αέρα σε αεροζόλ. Το δωμάτιο είναι γεμάτο με πυκνή ομίχλη νερού, η οποία αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο σε άνετες τιμές.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Το κύκλωμα είναι απλό - τροφοδοτείται νερό στη μεμβράνη στην οποία συνδέονται τα ηλεκτρόδια. Το "επιταχύνουν" στο υπερηχογράφημα, σχηματίζουν ψυχρό ατμό. Στη συνέχεια αφαιρείται και ψεκάζεται σε εσωτερικό χώρο.

Υγροποιητής υπερήχων: μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Οι αυτόματες συσκευές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, οι λειτουργίες των οποίων εξασφαλίζουν τη διάγνωση των συνθηκών στο δωμάτιο και την επιλογή ενός κατάλληλου προγράμματος για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού μικροκλίματος. Στον υγραντήρα αέρα, είναι ενσωματωμένα συστήματα φιλτραρίσματος, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της συγκέντρωσης σκόνης στο δωμάτιο. Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα νερού. Αφαιρούν τα ανεπιθύμητα άλατα και άλλες ακαθαρσίες από το νερό της βρύσης.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών μονάδων

Οι υγραντήρες υπερήχων έχουν πολλά προφανή πλεονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν λεπτομερέστερα:

 • ελάχιστο θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • το νερό ψεκάζεται σε μικροσωματίδια, σχηματίζεται η επίδραση της «ψυχρής ομίχλης».
 • υψηλή εργονομία, συμπαγές μέγεθος.
 • παρουσία ενσωματωμένου υγρομέτρου.
 • συντηρησιμότητα της συσκευής.

Μειονεκτήματα των υπερηχητικών συσκευών

Όπως με οποιαδήποτε τεχνική, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα και κλιματικές λύσεις. Δεδομένου ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας συχνά λειτουργεί με μη επεξεργασμένο νερό, συχνά σχηματίζεται μια λευκή επικάλυψη επί των επίπλων γύρω από τη συσκευή - αυτή είναι η κύρια «ασθένεια» των συσκευών αυτού του τύπου. Πρόκειται για τα άλατα που υπάρχουν στο νερό. Όταν η "ψυχρή ομίχλη" εξατμιστεί, εγκατασταθούν στα έπιπλα και στο πάτωμα, τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο.

Όσο για το ίδιο το υπερηχητικό ψυγείο, είναι απολύτως ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, τετράποδοι μαθητές. Όταν εισπνέεται ατμός με σωματίδια αλατιού εισέρχονται εύκολα στους πνεύμονες. Για έναν οργανισμό ενός υγιούς ατόμου είναι αόρατοι, αλλά οι πάσχοντες από αλλεργίες και οι ασθματικοί θα έχουν έναν σκληρό χρόνο. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, υπάρχουν επιθέσεις ασφυξίας.

Για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, είναι χρήσιμο να βρίσκεστε στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή. ο κίνδυνος αποξήρανσης της βλεννογόνου του ρινοφάρυγγα εξαλείφεται.

Ο καλύτερος υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βρεθεί στο δωμάτιο των παιδιών, επειδή μια τέτοια χρήσιμη συσκευή πρέπει σίγουρα να βρίσκεται σε κάθε κτίριο διαμερισμάτων. Η συσκευή ομαλοποιεί την αναπνευστική λειτουργία, οξυγονώνει το αίμα, τα εσωτερικά όργανα και τον εγκέφαλο. Σε ένα δωμάτιο με βέλτιστη υγρασία είναι εύκολο και απλό να αναπνεύσει και ο ύπνος είναι βαθύς και ισχυρός.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για παιδιά, σπίτια, διαμερίσματα

Στο κατώφλι της οικογενειακής αναπλήρωσης, πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να επιλέξουν έναν υγραντήρα για το δωμάτιο του μελλοντικού παιδιού. Οι επαγγελματίες του κλίματος εντοπίζουν ορισμένα βασικά κριτήρια:

 • όχι λιγότερο σημαντική πτυχή - η ισχύς της συσκευής. Ο μικροσκοπικός και οπτικά όμορφος εξοπλισμός δεν αντιμετωπίζει πάντα τις κύριες εργασίες.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Η υγρασία προηγείται από την πλήρωση της δεξαμενής με νερό και το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα" κατά τη λειτουργία. Η ακουστική επίδραση κατά τη λειτουργία πρέπει να είναι ελάχιστη, διαφορετικά τα προβλήματα με τον ύπνο δεν μπορούν να αποφευχθούν.
 • αυτονομία της κλιματικής συσκευής - μονάδες με δεξαμενή στερεής δεξαμενής νερού εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • οι επαγγελματίες επιλέγουν μοντέλα με ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού νερού, γεγονός που αποκλείει την επίδραση της "λευκής επικάλυψης" στο δωμάτιο.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα του αέρα - το ερώτημα που θέτουν οι νεοσύλλεκτοι ιδιοκτήτες της τεχνολογίας του κλίματος. Η καλύτερη επιλογή είναι απεσταγμένο ή καθαρισμένο νερό.

Είναι σημαντικό να διεξαχθεί μια λεπτομερής ανάλυση των ανατροφοδοτήσεων των πελατών, προκειμένου να ληφθούν αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο της κλιματικής συσκευής του επιλεγμένου κατασκευαστή. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ειλικρινείς από τις διαφημίσεις των κατασκευαστών. Με τις αναθεωρήσεις είναι εύκολο να λάβετε εξαντλητικά στοιχεία για τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας και στο σπίτι, δείτε παρακάτω:

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι απλή, είναι λειτουργική και ζωτικής σημασίας στα σπίτια μας. Τα αναπνευστικά όργανα, η βλεννογόνος μεμβράνη και το δέρμα ενός ατόμου είναι ευαίσθητα στην έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Η κλιματική συσκευή με λεπτόκοκκο φως διατηρεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στην κατοικία.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας το χειμώνα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα σε κάθε σπίτι όπου υπάρχουν πλαστικά παράθυρα. Για να ομαλοποιήσετε το μικροκλίμα στο σπίτι αρκεί να αγοράσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Το σώμα του μπορεί να είναι όχι μόνο με μοναδικό σχεδιασμό αλλά και με τις απαραίτητες διαστάσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά του υπερηχητικού υγραντήρα

Η συσκευή υγραντήρα υπερήχων είναι απλή:

 • δονητική μεμβράνη.
 • ανεμιστήρας;
 • δοχείο με νερό.

Σύμφωνα με το GOST 30494-2011 σε διαφορετικά δωμάτια πρέπει να είναι ο βέλτιστος δείκτης υγρασίας. Μπορεί να είναι 30% και ίσως 60%. Οι ενυδατικές κρέμες UZ τοποθετούνται επί του παρόντος από τους κατασκευαστές, ως τις πιο προοδευτικές.

Το νερό, από το δοχείο που πέφτει στη δονητική μεμβράνη, χωρίζεται σε λεπτές διασκορπισμένες σταγόνες. Τα σωματίδια νερού που οφείλονται στον ανεμιστήρα κάτω από ένα μεγάλο κεφάλι εκτοξεύονται. Η απλή διάταξη του υγραντήρα και η αξιοπιστία είναι τα βασικά πλεονεκτήματα των συσκευών αυτής της αρχής λειτουργίας.

Για να καθαριστεί το νερό που απελευθερώνεται στον περιβάλλοντα χώρο, παρέχεται στη δομή μια κασέτα απομεταλλώσεως. Σε ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνεται στη βασική διαμόρφωση. Κάθε 3 μήνες θα χρειαστεί να αγοράσετε μια νέα κασέτα, επειδή η παλιά είναι άχρηστη.

Σημαντικό! Ο χρήστης πρέπει να παρακολουθεί την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, διαφορετικά θα πρέπει να εισπνέει σταγονίδια που περιέχουν επιβλαβείς ουσίες. Ως εκ τούτου, η ιδανική επιλογή - ρίξτε σε ένα δοχείο για απεσταγμένο νερό νερό. Στη συνέχεια, μέσα στη συσκευή δεν θα υπάρξει επιδρομή, και στα πράγματα, και στα έπιπλα της λευκής σκόνης δεν θα είναι επίσης.

Ασφάλεια συσκευών κατά τη χρήση

Στα σύγχρονα υπερσύγχρονα μοντέλα, η αρχή λειτουργίας είναι πιο εκτεταμένη. Για παράδειγμα, υπάρχει η λειτουργία της θέρμανσης του νερού στους 85 ° C. Αυτή η λειτουργία μπορεί να σκοτώσει ορισμένα από τα βακτήρια στον αέρα, και το άλας που σχηματίζεται ως κλίμακα εναποτίθεται στο εσωτερικό της συσκευής, και ψεκάζονται έξω μαζί με το νερό έξω.

Η παραγόμενη ομίχλη νερού στην έξοδο από τη συσκευή δεν υπερβαίνει τους 40 ° C. Αυτό είναι σημαντικό από την άποψη της ασφάλειας - ένας τέτοιος "ατμός" δεν μπορεί να καεί.

Όταν ενεργοποιείτε τα περισσότερα μοντέλα υπερήχων, οι υγραντήρες είναι σχεδόν ακουστικοί, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα όταν εργάζεστε στη λειτουργία "νύχτα".

Γιατί στην οικοδόμηση hygrostat

Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει υγρασία. Είναι σαν ένα υγρόμετρο, αλλά τοποθετείται μόνο σε έναν υγραντήρα. Με τη βοήθεια των δεικτών του, η συσκευή "καταλαβαίνει" όταν χρειάζεται να αποσυνδεθεί. Επίσης με τη βοήθειά του μπορείτε να ρυθμίσετε το απαιτούμενο ποσοστό υγρασίας.

Όγκος της δεξαμενής νερού

Κατά την απόκτηση ενός υγραντήρα, πρέπει πρώτα απ 'όλα να δοθεί προσοχή σε μια τέτοια παράμετρο όπως η ροή νερού ανά ώρα. Δείχνει άμεσα την απόδοση της συσκευής. Στα μοντέλα που παρουσιάζονται στην αγορά, ο δείκτης αυτός κυμαίνεται από 8 έως 15 λίτρα την ημέρα. Και η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 1-7,5 λίτρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι γνωστά στον χρήστη για να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο υγραντήρας και να συμπληρώνουν εγκαίρως το νερό.

Η συσκευή υπερήχων υπολογίζεται για μια συγκεκριμένη περιοχή

Η αρχή του υγραντήρα αέρα βασίζεται στο γεγονός ότι όσο μεγαλύτερο είναι το δοχείο με νερό, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή στην οποία μπορεί να χρησιμεύσει η συσκευή. Τα οικιακά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για χώρους 10-200 m2. Όμως, είναι προφανές ότι ακόμη και με ανοιχτές εσωτερικές πόρτες η συσκευή δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το επόμενο δωμάτιο, πόσο μάλλον το σύνολο του σπιτιού. Ως εκ τούτου, πρέπει να εργαστεί με τη σειρά του σε κάθε δωμάτιο. Προχωρώντας από αυτό, είναι λογικό ότι όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα σε ένα βασικό ορόσημο - το μέγεθος του μεγαλύτερου δωματίου στο σπίτι.

Επίπεδο θορύβου

Ο τρόπος λειτουργίας του υγραντήρα είναι κατανοητός, αλλά ο θόρυβος που εκπέμπει είναι σοβαρός ερεθισμός. Το επιτρεπόμενο επίπεδο θορύβου θα πρέπει να κυμαίνεται από 5 έως 60 dB.

Ενδιαφέρουσες! Ένας ήχος 10 dB για ένα άτομο είναι ένας ψίθυρος, και 50 dB είναι μια συνομιλία μεσαίου όγκου.

Πίνακας Συγκριτική επισκόπηση των 3 δημοφιλών μοντέλων υγραντήρα υπερήχων

Χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες

 • Η δυνατότητα ρύθμισης της ροής της ομίχλης νερού. Δηλαδή, μπορεί να στραγγισθεί σκόπιμα προς τα πάνω ή προς τα πλάγια.
 • Η δυνατότητα μηχανικής ή αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα μέσα στη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του υγραντήρα αέρα μπορεί να επιβραδυνθεί ή αντίστροφα, θα λειτουργήσει σε πλήρη ισχύ.
 • Όταν υπάρχει έλλειψη νερού, οι ηχητικές ενδείξεις αρχίζουν να ακούγονται.
 • Μέσα στη συσκευή μπορεί να υπάρχει μια κασέτα με αρωματισμένο λάδι.
 • Μια άλλη λειτουργία είναι ο έλεγχος, γίνεται μηχανικά ή με τηλεχειρισμό. Ιδιαίτερα είναι βολικό όταν ο υγραντήρας είναι σε ντουλάπα ή σε υψηλό ράφι.

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη συσκευή

Οι υγραντήρες υπερήχων συνδέονται με το δίκτυο, επομένως είναι καλύτερο να το εγκαταστήσετε σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο από τα παιδιά. Όλες οι συσκευές πρέπει να εγκατασταθούν σε ανυψωμένη πλατφόρμα, για παράδειγμα σε καρέκλα. Αν το βάλετε στο πάτωμα, οι υδρατμοί θα εγκατασταθούν στο πάτωμα και θα σχηματιστεί μια λακκούβα. Στην ιδανική περίπτωση, ο υγραντήρας υπερήχων πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου. Αλλά τότε θα παρεμβαίνει, μπορείτε να ακουμπήσετε ακουστικά το καλώδιο και να γυρίσετε τη συσκευή. Αν και μερικοί σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων έχουν προστατευτική λειτουργία - όταν η συσκευή ανατραπεί, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

Η υγρασία με υπερήχους του αέρα πρέπει να πραγματοποιείται μακριά από ηλεκτρικές συσκευές, να καλύπτεται με υγρασία και, όταν ενεργοποιείται, να καίγεται. Επίσης, δεν είναι δυνατόν η ομίχλη να κατευθύνεται στον τοίχο - θα γίνει υγρή σε μια ώρα.

Δεν αντέχει τη θέση της συσκευής δίπλα στα χρώματα του δωματίου. Δεδομένου ότι το νερό "ατμού" χαμηλής θερμοκρασίας, θα υγραίνει τέλεια όχι μόνο τον αέρα, αλλά και τις πράσινες φυτείες. Αλλά στην κουζίνα και στο μπάνιο οι υγραντήρες δεν χρειάζονται - υπάρχει αρκετή υγρασία εκεί.

Προειδοποίηση: η συσκευή μπορεί να είναι επιβλαβής

Πολλοί γονείς, επιλέγοντας ένα moisturizer για ένα νηπιαγωγείο, κάνουν την επιλογή τους προς την κατεύθυνση των υπερηχητικών συσκευών. Οι κατασκευαστές ειδικά για αυτό το τμήμα των πελατών παράγουν μοντέλα με τη μορφή διαφορετικών κινούμενων χαρακτήρων ή ζώων. Η νέα αγορά ταιριάζει εύκολα στο εσωτερικό του παιδικού σταθμού. Πολλές γνωστές μάρκες δεν χρησιμοποιούν δισφαινόλη-Α και φθαλικές ενώσεις στην παραγωγή υγραντικών για παιδιά.

Οι αθέμιτοι παραγωγοί περιλαμβάνουν αυτές τις ουσίες προκειμένου το πλαστικό σώμα να είναι πιο μαλακό, πιο πλαστικό. Για παράδειγμα, οι φθαλικές ενώσεις μπορούν εύκολα να απελευθερωθούν από το πλαστικό και να εισέλθουν στον αέρα του σπιτιού. Όταν εισπνέεται, αυτή η ουσία είναι σε θέση να εγκατασταθεί στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, τα νεφρά και το ήπαρ υποφέρουν στο μέλλον. Επίσης, αυτή η ουσία μπορεί να είναι ο λόγος του υπερβολικού βάρους του παιδιού. Αναιρείστε ή επιβεβαιώστε αυτό το γεγονός, μπορεί να γίνει εξέταση αίματος. Επομένως, όταν επιλέγετε μια συσκευή, πρέπει να ρωτήσετε για την ποιοτική σύνθεση της υπόθεσης.

Ωστόσο, για να είναι ένα μικροκλίμα να συμμορφώνεται με τα γενικά αποδεκτά πρότυπα, δεν είναι αρκετός ένας μόνος υγραντήρας. Είναι απαραίτητο να κάνετε τακτικό υγρό καθαρισμό και να αερίζετε το δωμάτιο. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο. Όλα στο συγκρότημα θα βοηθήσουν ένα άτομο να δημιουργήσει άνετες συνθήκες όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους.

Πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας και τα κριτήρια επιλογής του

Άριστη κατάσταση της υγείας εξαρτάται από την άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι: η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η καθαρότητα του αέρα, που αναπνέουμε συνεχώς, και αν ο πρώτος παράγοντας είναι κανονικοποιημένο το χειμώνα από την παρουσία της κεντρικής θέρμανσης, τότε το επίπεδο της υγρασίας και της καθαρότητας ανάγκη να φροντίσετε τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, παράγονται υγραντήρες υπερήχων, οι οποίοι λειτουργούν σε αυτόνομη λειτουργία.

Το φάσμα αυτών των προϊόντων είναι αρκετά ευρύ και κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει την καλύτερη επιλογή γι 'αυτά, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου διαβίωσης. Μερικοί αναγνώστες θα αναρωτιούνται: γιατί προτείνουμε αυτή την επιλογή των moisturizers, επειδή υπάρχουν πολλές παρόμοιες συσκευές. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και μια σύγκριση με μερικά ανάλογα αναφορικά με τη διεξαγωγή υγρασίας στα διαμερίσματα, δίνονται σε αυτό το άρθρο.

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών είναι αρκετά απλή:

 1. Το δοχείο υγρού γεμίζεται με καθαρισμένο και μαλακωμένο νερό. Για να αποφύγετε προβλήματα με τις βροχοπτώσεις στα έπιπλα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο H2O.
 2. Ορισμένες συσκευές διαθέτουν πρόσθετη δεξαμενή για τον καθαρισμό και την μαλάκυνση του υγρού που πρόκειται να χυθεί.
 3. Στη συνέχεια, το νερό κατευθύνεται προς τη δονητική πλάκα, η οποία το εξαπλώνει σε μικρές σταγόνες και την μετατρέπει σε "κρύα ομίχλη".
 4. Ο ανεμιστήρας απορροφά τον εξωτερικό αέρα και τον οδηγεί διαμέσου της προκύπτουσας ανάρτησης, με κορεσμό του με υγρασία. Στη συνέχεια απελευθερώνεται έξω από το νεφελοποιητή.

Ο υγραντήρας αέρα λειτουργεί χωρίς ατμό, επειδή το υγρό δεν θερμαίνεται, επομένως είναι ασφαλές για τους άλλους. Είναι αρκετά απλό και αποτελείται από τέτοια βασικά μέρη:

 1. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Φίλτρα καθαρισμού.
 3. Ο θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται κρύος ατμός.
 4. Ο ανεμιστήρας.
 5. Ο πίνακας ελέγχου.

Τα ακριβότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήριο (DU) για να διορθώσουν τη διαδικασία υγρασίας. Οι υγραντήρες υπερήχων καταναλώνουν λίγη ηλεκτρική ενέργεια, επειδή δεν θερμαίνουν το χρησιμοποιούμενο νερό.

Τι είναι διαφορετικό από ένα προϊόν ατμού

Σε υπερηχητικά μοντέλα, το νερό, που πέφτει σε μια δονούμενη πλάκα υψηλής συχνότητας, ψεκάζεται σε ένα ομίχλη με ομίχλη μέσω του οποίου αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο. Κορεσμένο με υγρασία, επιστρέφει στο δωμάτιο κάτω από την πίεση του ανεμιστήρα. Ο υγραντήρας ατμού σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά παρόμοιος με έναν ηλεκτρικό βραστήρα οικιακής χρήσης.

Το υγρό θερμαίνεται στο εσωτερικό του περιβλήματος και στη συνέχεια απορρίπτεται μέσω του νεφελοποιητή, διαβρώνοντας έτσι τον περιβάλλοντα αέρα, επιπλέον, ο ζεστός ατμός σκοτώνει τα επιβλαβή μικρόβια. Αυτό το προϊόν δεν χρειάζεται πρόσθετα φίλτρα αέρα, αλλά ο ζεστός ατμός είναι επικίνδυνος: αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να πάρετε εγκαύματα.

Η ετυμηγορία είναι απλή: ένας εξατμιστήρας, που χρησιμοποιείται σε χώρους όπου απαιτείται συχνός αερισμός ή απαιτείται υγρή ατμόσφαιρα: θερμοκήπια, χειμωνιάτικοι κήποι. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. Τα μοντέλα υπερήχων είναι ιδανικά για ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά: λειτουργούν πολύ ήσυχα και είναι ασφαλή στη χρήση.

Ποιο είναι καλύτερο - ένας υπερηχητικός ή παραδοσιακός υγραντήρας

Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, ο αέρας στα διαμερίσματα της πόλης γίνεται ξηρός, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία των κατοίκων.

Ένας υγραντήρας και ένας καθαριστής αέρα ενός παραδοσιακού σχεδιασμού μπορεί να αυξήσει την υγρασία όχι πάνω από 60%, και ακόμη και τότε δεν χρησιμοποιούνται όλα τα μοντέλα σε κατοικίες και κτίρια γραφείων.

 1. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 2. Απλή κατασκευή.
 3. Χαμηλή τιμή.
 4. Η συσκευή είναι ασφαλής και εύκολη στη χρήση.
 5. Χαμηλό επίπεδο ηχητικού εφέ.

Λειτουργεί καλά κοντά σε μπαταρίες θέρμανσης και κοντά σε παράθυρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματιστεί το δωμάτιο.

Τα προϊόντα που βασίζονται σε υπερήχους αυξάνουν την υγρασία έως 70%, είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά όργανα.

 1. Αναπτύξτε γρήγορα το ποσοστό υγρασίας.
 2. Το ελάχιστο όριο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Μια μοναδική ήσυχη δουλειά.
 4. Είναι δυνατή η ρύθμιση της έντασης, ο χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, το τηλεχειριστήριο, σβήνει όταν δεν υπάρχει νερό.
 5. Αυτόνομη ρύθμιση της υγρασίας λόγω του ενσωματωμένου υγρομέτρου.
 • είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε νερό ή απόσταγμα υψηλής καθαρότητας.
 • αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
 • υψηλό κόστος.

Το συμπέρασμα δεν είναι υπέρ των παραδοσιακών moisturizers, αφού τα υπερηχητικά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιονισμό για να καθαρίσουν περαιτέρω τον παγιδευμένο χώρο από επιβλαβή βακτήρια. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε χώρους διαβίωσης, αλλά και σε θερμοκήπια για να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πρώτον, παραθέτουμε όλα τα πλεονεκτήματα των υπερηχητικών μοντέλων:

 1. Το επίπεδο ήχου είναι 25 dB, ακόμη και τα κατοικίδια ζώα δεν δίνουν προσοχή στην εργασία τους.
 2. Αυτόνομη εργασία λόγω της παρουσίας υγρασίας: όταν μειώνεται η υγρασία, το προϊόν ενεργοποιείται αυτόματα.
 3. Ασφαλής για τα παιδιά, μπορούν να παίξουν ακόμη και με κρύο ατμό, ο οποίος απελευθερώνεται από τον νεφελοποιητή.
 4. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 5. Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία υγρού στη δεξαμενή.
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο μαλακό νερό υψηλής καθαρότητας.
 • αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου μετά από ορισμένο χρόνο.
 • υψηλό κόστος των συσκευών.

Πιστεύεται ότι τα προϊόντα αυτά είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, αλλά αυτή είναι μια άλλη «πάπια» που ξεκίνησε από τους ανταγωνιστές, το Υπουργείο Υγείας αρνείται τις αρνητικές επιπτώσεις των υπερηχητικών οικιακών συσκευών στους ανθρώπους γύρω τους λόγω της χαμηλής ισχύος.

Πώς να επιλέξετε

Η κανονική υγρασία είναι απαραίτητη όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον: έπιπλα, παρκέ, φυτά - όλα χρειάζονται ένα άνετο περιβάλλον και υποφέρουν από την ξηρότητα του αέρα. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο υγραντήρα, πρέπει να τηρείτε τα βασικά κριτήρια:

 1. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τις διαστάσεις του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τη δύναμή της.
 2. Η συνεχής λειτουργία του προϊόντος εξαρτάται από την ποσότητα του δοχείου και την ταχύτητα ροής του νερού.
 3. Για χρήση στο σπίτι, οι συσκευές υπερήχων θεωρούνται ως οι πιο ασφαλείς.
 4. Το επίπεδο θορύβου και κατανάλωσης ενέργειας έχουν επίσης μεγάλη σημασία - τα αναλογικά ατμό θερμαίνουν το υγρό σε βρασμό και παράγουν πολύ θόρυβο, έτσι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθούν, δεν μπορούν να τοποθετηθούν στην παιδική κρεβατοκάμαρα.
 5. Η παρουσία ενός ενσωματωμένου υγροστάτη διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του προϊόντος, καθώς μπορεί να μεταφερθεί σε αυτόνομη λειτουργία και να παρακολουθεί μόνο την στάθμη του νερού στη δεξαμενή.
 6. Οι συσκευές που λειτουργούν με ατμό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά σε έπιπλα γραφείου και άλλες οικιακές συσκευές, επειδή η απώλεια συμπύκνωσης κατά τη διάρκεια της ενεργού λειτουργίας συμβάλλει στην εμφάνιση λακκούβων υγρασίας κοντά στη συσκευή.

Η βαθμολογία του 2018 και η μελέτη των αναθεωρήσεων των χρηστών δηλώνει ότι τα υπερηχητικά μοντέλα είναι σε μεγάλη ζήτηση, έχουν μέγιστα θετικά σημεία από τους συμμετέχοντες στην έρευνα.

Κορυφαία μοντέλα

Boneco U700

Το μέσο κόστος 13,98 χιλ. ₽, νερό προθέρμανσης, ηλεκτρονικός έλεγχος, ψηφιακή οθόνη, χρονοδιακόπτης, διαστάσεις 325x360x190 χιλ., Βάρος 4,6 κιλά. Ισχύς 180 W, τρεις λειτουργίες απόδοσης, επίπεδο θορύβου 25 dB, σχεδιασμένο για 80 τετραγωνικά μέτρα. m, δεξαμενή 9 λίτρων, ροή νερού 0,6 l / h, ενσωματωμένη υγρασία. Εμπορικό σήμα από την Ελβετία.
Εξαιρετικός σχεδιασμός, μεγάλος όγκος δεξαμενής, μπορεί να θερμανθεί το χειμώνα, αυτόνομη λειτουργία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νυχτερινός λαμπτήρας, η οθόνη αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις για αντικατάσταση φίλτρου και στάθμη νερού. Η ήσυχη εργασία δεν εμποδίζει τα παιδιά να κοιμούνται, υπάρχει απόφραξη από την παρέμβασή τους. Δεν υπάρχουν αξιώσεις.

Polaris PUH 5906Di

Η μέση τιμή είναι 4 950 ρούβλια, τρεις τρόποι ψυχρού ατμού, υγρασία 40-85%, υπάρχει οικονομικός τρόπος νύχτας, δεξαμενή 5,5 λίτρων, ισχύ 110W, χώρο εξυπηρέτησης μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα. m. Ρυθμός ροής 350 ml / h, καθυστέρηση έναρξης καθυστέρησης έως 12 ώρες, συχνότητα δόνησης της πλάκας 50/60 Hz, έλεγχος υγρασίας κάθε 15 λεπτά. Κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Κίνας με άδεια της ρωσικής εταιρείας Polaris ή Polar Star.
Ήμασταν ευχαριστημένοι με εγγύηση 3 ετών από την ημερομηνία αγοράς, η κατάσταση είναι μεγάλη, ειδικά άρεσε η νυχτερινή λειτουργία: το προϊόν μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για έως και 18 ώρες, βολικό ηλεκτρονικό έλεγχο, χρήση φωτισμού ως φως νύχτας στο φυτώριο. Λειτουργεί ήσυχα, αλλά ενυδατώνει ποιοτικά. Οι αξιώσεις δεν προέκυψαν.

Dyson AM10

Η μέση τιμή των 31,3 χιλιάδων. ₽, ισχύς 40/55 διαστάσεις W 240x579x135 mm, βάρος 3,4 kg, που υπολογίζεται σε μια έκταση 16 τετραγωνικών. m, δεξαμενή για 3 λίτρα, ροή νερού 300 ml / h. Τρέξιμο θορύβου 53-62 dB, η συνεχής λειτουργία δεν είναι λιγότερο από 18 ώρες, η θέση του ορόφου, 24 μήνες εγγύηση, ο κατασκευαστής Μαλαισία βρετανική εταιρεία άδεια Dyson.
Ασυνήθιστος σχεδιασμός που χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα που ρέει υπό μορφή επιμήκους ελλείψεως - αυτή η νέα εξέλιξη είναι αρκετά αποτελεσματική όσον αφορά την υγρασία σε συνδυασμό με την αντιβακτηριακή επεξεργασία του νερού που χύνεται. Λειτουργεί ήσυχα, οι δοκιμές έδειξαν την ίδια υγρασία κοντά στη συσκευή και ακόμη και στις γωνίες του δωματίου. Τα μείγματα δεν αποκαλύπτονται.

NeoClima NHL-060

Η μέση τιμή είναι 2 490 ρούβλια, ισχύς 24 W, εξυπηρετεί έκταση 30 τετραγωνικών μέτρων. m, χωρητικότητα δεξαμενής 6 λίτρων, επίπεδο θορύβου 36 dB, υπάρχει έλεγχος ταχύτητας. Βάρος 2,3 kg, διαστάσεις 260x390x210 mm, ηλεκτρονικός έλεγχος, ένδειξη της στάθμης του νερού στη δεξαμενή. Η ανάπτυξη της εταιρείας από την Ελλάδα, που γίνεται με άδεια στα εργοστάσια της ΛΔΚ.
Απλός σχεδιασμός, αποτελεσματική εργασία - ο πλήρης ανεφοδιασμός είναι αρκετός για σχεδόν 2 ημέρες. Δύο τρόποι, απλός έλεγχος, αλλά είναι άβολο να γεμίσετε το νερό: πρέπει να γυρίσετε τη συσκευή, η απομόνωση της ηλεκτρονικής μονάδας από την ανεστραμμένη δεξαμενή δεν έχει μελετηθεί. Στα υπόλοιπα λειτουργεί κανονικά και ενυδατώνει κατά 4 πόντους.