Υγραντήρας για παιδιά αγοράζουν στη Μόσχα - Medtekhnika Μόσχα

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ωφέλεια και βλάβη

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Υγροποιητής υπερήχων στο νηπιαγωγείο. Ωφέλεια ή βλάβη;

Ο αέρας στα διαμερίσματά μας είναι συχνά πολύ ξηρός. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε δυσμενές μικροκλίμα. Για να αλλάξετε την κατάσταση, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, ο οποίος θα λειτουργεί στο παιδικό δωμάτιο. Αυτές οι συσκευές έρχονται σε διάφορες μορφές, μία από τις οποίες είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους τεχνική είναι και αν είναι κατάλληλη για μια αίθουσα στην οποία βρίσκονται τα παιδιά.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Στον υγραντήρα αέρα υπάρχει ένα ειδικό δοχείο, στο οποίο χύνεται νερό. Το υγρό διέρχεται από το φίλτρο και εισέρχεται στο θάλαμο, το οποίο είναι εφοδιασμένο με μεμβράνη. Όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε μια πρίζα, αρχίζει να δονείται στην περιοχή των υπερήχων. Χάρη σε αυτή τη δόνηση, το νερό από την υγρή κατάσταση περνάει μέσα στον ατμό. Ο ανεμιστήρας, ενσωματωμένος στο περίβλημα του υγραντήρα, ωθεί τα λεπτά διασκορπισμένα σωματίδια μέσα στο δωμάτιο. Σε εσωτερικούς χώρους εξατμίζονται γρήγορα, αυξάνοντας έτσι την υγρασία.

Τέτοιες οικιακές συσκευές είναι αρκετά οικονομικές όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Σε αντίθεση με τα ανάλογα ατμού, τα οποία καταναλώνουν περίπου 400 Wh / ώρα, οι υπερηχητικοί υγραντήρες καταναλώνουν δέκα φορές λιγότερο, κατά μέσο όρο περίπου 40 Wh / ώρα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα, όπου όλα τα νοικοκυριά, τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα κατοικίδια ζώα αισθάνονται καλά - από 40% έως 60%. Μπορεί να μετρηθεί με μια συσκευή όπως ένα υγρόμετρο. Αν έδειξε ότι η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο των παιδιών είναι πολύ χαμηλότερη από το απαιτούμενο όριο, εξετάστε προσεκτικά τους πιο αποτελεσματικούς υγραντήρες αέρα. Με τον ακατέργαστο αέρα, η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα φυτό ξήρανσης.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών;

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αν αξίζει να αγοράσει αυτή τη συσκευή οικιακής χρήσης για το παιδικό δωμάτιο, αν θα ωφεληθεί και αν η χρήση του δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες. Ας ασχοληθούμε με τις ερωτήσεις που οι γονείς συχνά αναρωτιούνται.

Δεν θα υπάρξει υπερδιέγερση;

Η περίσσεια υγρασίας στο διαμέρισμα μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας. Έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία όλων των κατοίκων και, πρώτον, των μικρών παιδιών. Επομένως, πρέπει να παρακολουθείται η εργασία του υγραντήρα. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή καθημερινά, μην αυξάνετε την υγρασία πάνω από 50 - 55%. Αν το παιδί έχει κρυώσει, το σήμα μπορεί να είναι υψηλότερο - περίπου 70%. Η παρακολούθηση αυτού του δείκτη θα βοηθήσει το υγρόμετρο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν υγραντήρα που είναι ήδη εξοπλισμένος με αυτόν τον αισθητήρα. Γνωρίζοντας ποιο επίπεδο υγρασίας αυτή τη στιγμή στο δωμάτιο του παιδιού, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας, να απενεργοποιήσετε τη συσκευή ή να αφήσετε κάποια εργασία.

Δεν θα μεταφέρει σκόνη ένας υπερηχητικός υγραντήρας;

Μπορείτε να απαντήσετε αμέσως σε αυτή την ερώτηση αρνητικά. Αντίθετα, αυτή η συσκευή, χάρη στη σύνδεση της σκόνης με μικρά σταγονίδια νερού, βοηθά στον καθαρισμό του αέρα. Αλλά όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται στο χύνεται το νερό, - άλατα, διάφοροι μικροοργανισμοί, σπόρια μούχλας - στον αέρα, ασκώντας αρνητική επιρροή της με τη μορφή της αλλεργίας, βρογχίτιδα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Αλλά ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί εντελώς με το να ρίχνουμε καθαρό νερό σε ένα δοχείο. Μπορεί να διηθείται, να αποστάζεται ή απλά μετά το βρασμό. Επιπλέον, η πώληση συσκευών με ενσωματωμένο φίλτρο, το οποίο πρέπει να αλλάζει περιοδικά.

Μπορεί μια ενυδατική κρέμα να προκαλέσει επιδείνωση του άσθματος ή των αλλεργιών;

Αυτή η παραλλαγή των συμβάντων είναι δυνατή, αφού το νερό στον υπερηχητικό υγραντήρα δεν υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία. Συνεπώς, αν περιέχει παθογόνα ή σπόρια μούχλας, όλοι εισέρχονται στον αέρα του χώρου μαζί με σωματίδια ομίχλης. Επηρεάζουν αρνητικά το σώμα ενός παιδιού που είναι επιρρεπές σε αλλεργικές αντιδράσεις ή σε έναν ασθενή με άσθμα. Για να αποφύγετε τέτοιες συνέπειες, πρέπει να ακολουθείτε απλούς κανόνες:

 • Ρίξτε μόνο καθαρό νερό στον υγραντήρα.
 • Εάν μετά τη λειτουργία η συσκευή εξακολουθεί να περιέχει υγρό, θα πρέπει να αποστραγγιστεί και πριν από την επόμενη εφαρμογή συμπληρώστε με μια νέα. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τη στασιμότητα και την ενεργή αναπαραγωγή βακτηρίων.
 • Καθαρίστε τακτικά τα τοιχώματα του δοχείου και τον υπερηχητικό θάλαμο της σχηματισμένης πλάκας.
 • Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας, μην επιτρέψετε την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο των παιδιών πάνω από 55 - 60%.

Είναι επαρκής ο υγραντήρας υπερήχων;

Μερικές φορές συμβαίνει ότι ο υγραντήρας αέρα δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες:

 • Είναι πιθανό η συσκευή να λειτουργεί σε πολύ μεγάλο δωμάτιο και συνεπώς δεν μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα σε ολόκληρο το δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα για τη νύχτα, βάλτε το πιο κοντά στον χώρο ύπνου.
 • Καθορίστε την ένταση της δεξαμενής του υγραντήρα - για αποτελεσματική λειτουργία είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα όργανο με χωρητικότητα περίπου 5 λίτρων.
 • Εάν η ομίχλη που βγαίνει από τον υγραντήρα δεν εξαπλωθεί γύρω από το δωμάτιο, ενεργοποιήστε και τον ανεμιστήρα.

Είναι ο υπέρηχος επιβλαβής για την υγεία;

Πολλοί επιλέγουν υγραντήρες, η αρχή της οποίας βασίζεται στη συνήθη εξάτμιση του νερού υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, επειδή φοβούνται την αρνητική επίδραση του υπερήχου σε ένα άτομο. Αυτοί οι φόβοι είναι εντελώς αβάσιμοι. Σε τέτοιες οικιακές συσκευές, το νερό διασπάται σε μικρά σωματίδια λόγω της ταλάντωσης της πλάκας με υπερηχητική συχνότητα. Δεν προκαλείται καμία βλάβη στο ανθρώπινο σώμα.

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα, μην ξεχνάτε τον κανονικό αερισμό του παιδικού δωματίου. Μόνο ένα τέτοιο σύνολο μέτρων θα συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για τη ζωή στο δωμάτιο.

Υγραντήρας για παιδιά - που είναι καλύτερο για το μωρό σας

Για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα και όχι άρρωστα, ο αέρας στο διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι πολύ ξηρός. Βέλτιστα όρια υγρασίας σε αυτό - από πενήντα έως εβδομήντα τοις εκατό. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά μέλη της οικογένειας. Ως εκ τούτου, φροντίδα γονείς θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά - το οποίο είναι καλύτερα να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία, και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε.

Τι θα δώσει την εμφάνιση μιας ενυδατικής κρέμας στο φυτώριο του παιδιού σας;

Όσο μικρότερη είναι η ηλικία του μωρού, τόσο πιο τρυφερό το δέρμα. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στους αρνητικούς παράγοντες. Και αν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τότε το δέρμα των παιδιών (ειδικά των νεογέννητων) στεγνώνει επίσης, μπορεί να φλεγμονή και να ξεφλουδίζει. Σπρώξτε τα μωράκια, γιατί αυτό που ξυπνά συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, είναι γεμάτη με αλλεργικές αντιδράσεις, συχνά κρυολογήματα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιοτροπίες, κλάμα, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Αλλά με μια συσκευή ικανή να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα (υγραντήρα), η κατάσταση αλλάζει μαγικά. Ο γιος ή η κόρη αρχίζουν να κοιμούνται καλύτερα, είναι λιγότερο ασταθής και οι ψυχρές ασθένειες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έρθουν στο νηπιαγωγείο. Το δέρμα, ακόμη και χωρίς ειδική ενυδατική κρέμα για βρέφη, δεν στεγνώνει και δεν ερεθίζει. Και η ρινική συμφόρηση εξαφανίζεται, κάτι που είναι φυσικό - τελικά, γίνεται συχνός σύντροφος του υπερβολικού αέρα του δωματίου.

Το πιο ευεργετικό αποτέλεσμα των συσκευών ενυδάτωσης το χειμώνα, όταν οι θερμές μπαταρίες με θερμαντήρες λαμβάνουν μια ρεκόρ υγρασίας. Αυτή τη στιγμή, το επίπεδό της στον αέρα μπορεί να πέσει σε είκοσι τοις εκατό - δεν είναι καθόλου καλό. Περίπου αυτό το επίπεδο υγρασίας στην έρημο. Και αυτό δεν είναι το όριο: εάν οι τοίχοι χαρτιού είναι κολλημένοι με ταπετσαρία χαρτιού ή καλύπτονται με γυψοσανίδες, τότε η υγρασία και το 10% μπορεί να πέσουν. Μετά από όλα, και τα δύο αναγραφόμενα υλικά απορροφούν την υγρασία από τον αέρα.

Και εάν η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ, τότε δεν θα εξοικονομηθούν υγρά ράκη στα θερμαντικά σώματα - χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Μετά από όλα, σε αυτές τις συνθήκες, η αύξηση της στάθμης υγρασίας στο βέλτιστο δεν είναι εύκολη. Θα χρειαστεί να εξατμιστούν περίπου τρία λίτρα νερού την ημέρα, με τα οποία θα αντιμετωπιστούν μόνο εξειδικευμένες οικιακές συσκευές για τον αέρα υγρασίας. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τους διάφορους τύπους, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Υγροποιητές υπερήχων και η χρήση τους στο νηπιαγωγείο

Αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι ο πιο αποτελεσματικός. Η αρχή της δουλειάς τους είναι η εξάτμιση του νερού λόγω των δονητικών κινήσεων της ειδικής μεμβράνης. Βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού, προκαλεί το νερό να μετατραπεί σε ατμό, το οποίο δεν θερμαίνεται πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι ένα συν - ψυχρός ατμός δεν μπορεί να κάψει ένα μικρό παιδί, από την περιέργεια έρχονται στη μονάδα πολύ στενά.

Και μην πιστεύετε στους ισχυρισμούς ότι το υπερηχογράφημα από αυτές τις συσκευές έχει αρνητική επίδραση στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Ο υγραντήρας χρησιμοποιεί απόλυτα ασφαλείς συχνότητες. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά επιβλαβές είναι η ηλεκτροστατική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τηλεοπτικές οθόνες και οθόνες. Είναι καλύτερα να τα βγάλετε έξω από το φυτώριο - θα είναι πραγματικά χρήσιμο. Η συσκευή ενυδάτωσης, παρεμπιπτόντως, αντισταθμίζει εν μέρει αυτή την αρνητική επίδραση, μειώνοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Αγοράζοντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα, αξίζει να ξέρετε ότι είναι καλύτερο να το βάλετε κάπου ψηλότερα. Αφήστε να είναι, για παράδειγμα, ένα κομοδίνο ή ένα σταθερό ράφι. Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί εγγύηση για ταχύτερη εξάπλωση ατμού στον εναέριο χώρο. Όσον αφορά τη φροντίδα, τότε υπάρχει μια απόχρωση - η μονάδα δεν δέχεται σκληρό νερό, δίδοντας εξαιτίας της μαζί με την άσπρη επίστρωση ατμού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο, ή να αγοράσετε μαλακτικά φυσίγγια, κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες, ή το νερό για να συμπληρώσετε ένα ειδικό - καθαρίζονται, περάσει μέσα από τα φίλτρα.

1. Καθαρίστε, βρέξτε αέρα.
2. Δεξαμενή με νερό.

3. AG - το φυσίγγιο.
4. Ξηρός αέρας.

5. Θάλαμος εξάτμισης.
6. Μεμβράνη υπερήχων.
7. Ο ανεμιστήρας.

Όταν αξίζει να αγοράσετε έναν υγραντήρα τύπου υπερήχων:

 • Αν το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό, και οι μπαταρίες το χειμώνα είναι πολύ ζεστό και δεν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν. Μια ισχυρή συσκευή θα αντιμετωπίσει εύκολα αυτό το πρόβλημα και θα προσφέρει άνεση σε ένα μικρό μέλος της οικογένειας.
 • Εάν ο ύπνος του παιδιού σας είναι πολύ ευαίσθητος και από τον παραμικρό θόρυβο, μπορεί να ξυπνήσει. Ο υγραντήρας αυτού του τύπου λειτουργεί πολύ ήσυχα (απαλά γουργουρίζει και ψιθυρίζει, απελευθερώνει ατμό), δεν θα ενοχλεί κανέναν ακόμη και τη νύχτα όταν υπάρχει σιωπή γύρω.
 • Εάν το δωμάτιο του μωρού είναι αρκετά μεγάλο - η ισχύς της συσκευής υπερήχων επαρκεί για να χειριστεί τον όγκο του στερεού αέρα.
 • Αν είναι συχνά απαραίτητο να επιτευχθεί γρήγορα μια αύξηση της υγρασίας στο βέλτιστο επίπεδο.
 • Εάν υπάρχει περιοδική ανάγκη μεταφοράς της μονάδας σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • Αν δεν είστε βάρος και δεν είναι παράλογο να αγοράσετε καθαρό νερό ή ειδικές κασέτες για να το μαλακώσετε.

Ποιος υγραντήρας αέρα για νεογέννητα να επιλέξει: ατμό, υπερήχων ή παραδοσιακό

Στην οικογένεια, όλοι προετοιμάζονται για την εμφάνιση του μωρού. Πατίνια και "τόνοι" πάνες, raspashonok και άλλα υψηλής ποιότητας παιδικά ρούχα αγοράζονται. Επιπλέον, οι καλοί γονείς φρόντισαν να έχουν το δικό τους κρεβάτι για ένα μελλοντικό μέλος της οικογένειας. Διάβασαν τα "βουνά" της λογοτεχνίας και συγκέντρωσαν όλες τις πιθανές συμβουλές των πιο διάσημων παιδιατρών του κόσμου. Φαίνεται ότι τίποτα δεν ξεχνιέται και όλοι περιμένουν ένα θαύμα.

Αλλά εκτός από τα ρούχα και τα τρόφιμα, την προσοχή της μητέρας και το δικό της κρεβάτι, ένα παιδί, και ειδικά ένα νεογέννητο, χρειάζεται απλά ένα υγιές μικροκλίμα, το οποίο πολλοί για κάποιο λόγο ξεχνούν. Ένα καλό μικροκλίμα για το παιδί δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο, το επίπεδο υγρασίας του οποίου είναι μικρότερο από 50%.

Το πρόβλημα του ξηρού αέρα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα και σπίτια της χώρας μας. Κατά την κρύα εποχή, τα θερμαντικά σώματα λειτουργούν με πλήρη ισχύ, μειώνοντας την υγρασία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Σημαντικό!
Το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα δεν μπορεί να αυξηθεί με τη μέθοδο εξαερισμού.

Πώς να αυξήσετε την υγρασία του δωματίου στις επιθυμητές τιμές;

Η υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να αυξηθεί με διάφορους τρόπους:

 • Κάνετε αρκετές φορές την ημέρα υγρό καθαρισμό σε εσωτερικούς χώρους.
 • Κρεμάστε τις συσκευές θέρμανσης με βρεγμένες πετσέτες.
 • Ξεκινήστε ένα ανοιχτό ενυδρείο.
 • Αγοράστε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών.

Υπάρχουν πολλοί τύποι υγραντήρων, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξήσουν την υγρασία του δωματίου στα απαιτούμενα όρια.

 • Παραδοσιακά. Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα προκαλεί την εξάτμιση της υγρασίας, η οποία εμποτίζει την ειδική κασέτα.
 • Αίθουσα ατμού. Γεμίζει το μείγμα αέρα με υδρατμούς όταν βράζει στη δεξαμενή εργασίας της συσκευής.
 • Το ακροφύσιο. Εκπέμπει υγρασία στις περιβάλλοντες μάζες του αέρα, με τη μορφή αερολύματος.
 • Υπερηχογράφημα. Λόγω των ταλαντώσεων του ψυγείου, χτυπά μικροσκοπικά σωματίδια υγρασίας από την επιφάνεια του νερού, μετατρέποντάς το σε «ομίχλη».
 • Πλύση αέρα. Αυτά, φυσικά, σχετίζονται περισσότερο με τα καθαριστικά του αέρα, αλλά και πολύ καλά ενυδατώνουν το μείγμα αέρα.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υγραντήρας στο φυτώριο

Ο υγραντήρας του αέρα στον παιδικό σταθμό πρέπει να είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, να μην προκαλεί ενοχλήσεις στο παιδί, να είναι αθόρυβος. Είναι πολύ καλό, ότι ο υγραντήρας αέρα για νεογέννητα ήταν όσο το δυνατόν ανεξάρτητος.

Έχουμε καταρτίσει μια επισκόπηση των υγραντήρων αέρα από διάφορους κατασκευαστές. Εάν θέλετε, μπορείτε να το διαβάσετε και να επιλέξετε την καλύτερη συσκευή για τον εαυτό σας.

Ο υγραντήρας στον υπνοδωμάτιο του παιδιού πρέπει να φιλτράρει τον αέρα για να τον αφαιρέσει από τη σκόνη και από διάφορες εγκλείσεις. Τώρα για κάθε τύπο αυτού του εξοπλισμού με περισσότερες λεπτομέρειες.

 • Ένας παραδοσιακός υγραντήρας, αναμφισβήτητα, μπορεί να αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα της εργασίας του επιτυγχάνεται με την επίδραση μιας ισχυρής ροής αέρα σε ένα ειδικό υλικό σφουγγαριού, το οποίο εμποτίζεται με νερό. Αλλά όλοι γνωρίζουμε από τα μαθήματα της φυσικής ότι η ενεργός εξάτμιση ενός υγρού μπορεί να δημιουργηθεί με την αύξηση της θερμοκρασίας και μια ισχυρή ροή αέρα. Στο παιδικό δωμάτιο δεν συνιστάται ισχυρή ροή αέρα, επομένως μια τέτοια συσκευή δεν είναι κατάλληλη ως υγραντήρας αέρα για παιδιά.
 • Ο ατμοσφαιρικός εξοπλισμός ατμού έχει υψηλή παραγωγικότητα, ώστε όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά τέτοιες συσκευές αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο και ο κίνδυνος από ζεστό ατμό είναι σοβαρός. Εάν υπάρχουν παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών στο υγροποιημένο δωμάτιο και ο υγραντήρας ατμού για το φυτώριο είναι εξοπλισμένος με ένα υγρόμετρο για αυτόματη διακοπή λειτουργίας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
 • Ένα ακροφύσιο για υγρασία. Η αρχή αυτής της συσκευής είναι να δημιουργήσει υψηλή πίεση στο σύστημα νερού και να την τροφοδοτήσει μέσω του ακροφυσίου για να πάρει ψεκασμό ανεμιστήρα. Αλλά η ποιότητα του παρεχόμενου υγρού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο εδώ. Εάν περιέχει μεγάλο αριθμό μεταλλικών αλάτων, τότε σίγουρα θα φράξουν το ακροφύσιο και αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα της δημιουργίας του αερολύματος. Αλλά η συσκευή κλιματισμού ακροφυσίων με έναν σιωπηλό υγραντήρα αέρα για τα παιδιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ονομαστεί.
 • Πλύσιμο αέρα. Πρόκειται για ένα καθαριστικό ροής αέρα που λειτουργεί με την αρχή της επαφής του μείγματος αέρα με την υγρή επιφάνεια του τυμπάνου στη συσκευή. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτεί αέρα στο τύμπανο, όπου καθαρίζεται και κορεσμένο με υδρατμούς. Η συσκευή είναι σχεδόν αθόρυβη, χωρίς συντήρηση και εύκολη στη λειτουργία. Οι νεροχύτες είναι απολύτως ασφαλείς και δεν δημιουργούν "ρεύματα". Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής κλιματισμού είναι η έλλειψη αυτόματου τερματισμού όταν φτάνει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Αλλά η αύξηση της υγρασίας είναι μια παρενέργεια αυτής της συσκευής. Όταν εξοπλίζετε το παιδικό δωμάτιο με ένα υγρόμετρο, αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός είναι ιδανικός για καθαρισμό και υγρασία του αέρα.
 • Ο υγραντήρας υπερήχων για νεογέννητα μπορεί επίσης να είναι μία από τις επιλογές. Λόγω της αρχής λειτουργίας της, αυτή η συσκευή είναι σχεδόν αθόρυβη και δεν αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Αλλά είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε τέτοια κλιματικά συστήματα, όπου υπάρχει αυτόματη αποκοπή όταν χαμηλώνεται κάτω από την επιτρεπόμενη στάθμη νερού. Οι περισσότερες συσκευές είναι εξοπλισμένες με σύστημα κλιματισμού και αρκετά σοβαρό σύστημα φιλτραρίσματος. Αλλά υπερήχων υγραντήρες αρκετά απαιτητική στην ποιότητα του ρευστού, και όταν χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης στο στοιχείο επίπλου μπορεί να εμφανίζεται λευκό επίχρισμα που σχηματίζεται ανόργανα άλατα είναι μέσα στο νερό. Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα αυτής της συσκευής - η κατανομή μπορεί να καθοριστεί ανεξάρτητα.

Συμβουλή:
Πριν αγοράσετε και χρησιμοποιήσετε κλιματιστικό εξοπλισμό, διαβάστε τους κανόνες χρήσης και ασφάλειας κατά το χειρισμό τέτοιων συσκευών.

Απειλεί χαμηλή υγρασία

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν χρειάζεται ένας υγραντήρας αέρα για ένα νεογέννητο. Η απάντησή μας είναι απαραίτητη. Χαμηλή υγρασία σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, ξηραίνεται ρινική και του λαιμού του παιδιού, είναι ξηρό και είναι απόλυτα αναπαράγει διάφορα βακτήρια και μικρόβια. Και αυτό είναι ενάντια στο σχεδόν πλήρες έλλειμμα ανοσίας του νεογέννητου, η πρώτη πιθανότητα μόλυνσης από ιογενείς λοιμώξεις.

Με ανεπαρκή υγρασία στο παιδικό δωμάτιο, το παιδί μπορεί να έχει πόνο με κινήσεις πιπίλισμα, εξαιτίας της αποξήρανσης του στοματικού βλεννογόνου.

Επιπλέον, το παιδί λαμβάνει υγρασία και ψύχεται μέσω αναπνοής, δηλαδή εισπνοής του υγρού και ψυχρού αέρα, ο οποίος δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ύπαρξη συστήματος υγρασίας και κλιματισμού.

Συμβουλή:
Λόγω του γεγονότος ότι σε μια ιδανική εξοπλισμό κλίμα μικροκλίμα για την αναπαραγωγή ορισμένων μικροβιακών ειδών, κάνουν προσεκτικά έγκαιρη καθαρισμό και την αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου, καθώς και δεξαμενή αποθήκευσης νερού πλυσίματος, σύμφωνα με τις καθιερωμένες όρους κατασκευαστή.

Ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν υγραντήρα στην αίθουσα για παιδιά

Για κάθε γονέα, είναι σημαντικό το παιδί να αισθάνεται καλά στο δωμάτιό του. Ως εκ τούτου, για την πλήρη ανάπτυξή του είναι σημαντικό να διατηρηθεί το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αλλά με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, ο δείκτης της μειώνεται σημαντικά.

Αν κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας οι γονείς βάζουν νερό σε ένα δωμάτιο, τώρα έχουν αναπτυχθεί ειδικοί υγραντήρες για το σκοπό αυτό. Είναι πολύ μικρότερες σε μέγεθος, αλλά παρόλα αυτά είναι σε θέση να διατηρούν την απαιτούμενη υγρασία στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά πριν αποκτήσετε έναν υγραντήρα αέρα για ένα παιδί, αξίζει να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά του.

Ιδέες για το σχεδιασμό ενός μικρού μπάνιου μπορούν να δανειστούν από αυτό το άρθρο.

Από εδώ θα μάθετε τα πάντα σχετικά με τα ficuses του δωματίου.

Οι κύριοι λόγοι για την αγορά ενός υγραντήρα σε ένα φυτώριο

Για ένα μικρό παιδί, ειδικά στις πρώτες ημέρες της ζωής, είναι σημαντικό να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Η κύρια προϋπόθεση είναι η τήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, η πλήρης ανάπτυξη του μωρού εξαρτάται από αυτό.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το σώμα του παιδιού έχει σημαντικές διαφορές από τον ενήλικα. Δεν έχει σχηματίσει πλήρως τις προστατευτικές λειτουργίες της θερμορύθμισης, ο μεταβολισμός σε αυτό συμβαίνει με επιταχυνόμενο ρυθμό, αλλά η ανοσολογική άμυνα είναι χαμηλή σε σύγκριση με τον ενήλικα οργανισμό.

Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι παράγοντες καθιστούν το παιδί πιο επιρρεπές σε συνθήκες χαμηλής ή αντίθετα υπερβολικά υψηλής υγρασίας του αέρα.
Η διατήρηση ενός κανονικού επιπέδου υγρασίας οδηγεί σε αύξηση των προστατευτικών δυνάμεων του μωρού σε σχέση με διάφορα μικρόβια, παράγοντες αναπνευστικών ασθενειών.

Επιπλέον, ο ξηρός αέρας προκαλεί απώλεια υγρασίας του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε ισχυρή ξηρότητα του δέρματος και των βλεννογόνων, γεγονός που τελικά γίνεται η κύρια αιτία σοβαρής απολέπισης.

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στα πρώτα σημάδια ότι το παιδί χρειάζεται αύξηση της υγρασίας:

 1. Το μωρό έχει πρόβλημα με τον ύπνο. Το παιδί σχεδόν δεν κοιμάται, ολόκληρος ο ύπνος συμπεριφέρεται ανήσυχα, συχνά ξυπνάει.
 2. Εξάλειψη της ανοσίας του σώματος του παιδιού. Το παιδί συχνά υποφέρει από αναπνευστικά, κρύα νοσήματα.
 3. Χωρίς αιτία, ενδέχεται να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 4. Μειωμένη όρεξη και εξασθενημένη ανοσία.
 5. Εμφάνιση του κοκκινίσματος του δέρματος, στο μέλλον αρχίζει να ξεφλουδίζει?
 6. Η εμφάνιση του βήχα, ρινική συμφόρηση.

Στο ξηρό μικροκλίμα του διαμερίσματος υπάρχει μια ταχεία ανάπτυξη βακτηρίων, ακάρεων σκόνης, αλλά και διάφορα διαφορετικά αλλεργιογόνα και ιούς που αισθάνονται υπέροχα σε αυτό. Εάν το μωρό είναι συνεχώς σε αυτές τις συνθήκες, τότε μπορεί να έχει άσθμα, αλλεργία, βρογχίτιδα.

Σε ένα ξηρό δωμάτιο, το παιδί δεν μπορεί να αναπνεύσει. Συχνά προκαλεί ζάλη, ναυτία, βήχα, πονοκεφάλους.

Προηγουμένως, για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, οι γονείς κρεμασμένα στο δωμάτιο υγρές πάνες, υγρό πράγματα, βάζουμε δοχεία με νερό. Αλλά τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά υγραντήρες αέρα, ειδικά σε πώληση υπάρχει μια τεράστια επιλογή αυτών των συσκευών.

Είδη υγραντήρων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

Πωλούνται διάφορα είδη υγραντήρων για παιδιά:

 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • παραδοσιακή?
 • με τον καθαρισμό του αέρα.

Στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου είναι να καταλάβουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ατμός

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με την αρχή ενός ηλεκτρικού βραστήρα. Όταν βράζει νερό στη συσκευή, ο ζεστός ατμός απελευθερώνεται προς τα έξω, ο οποίος με τη σειρά του υγραίνει τον ξηρό αέρα. Η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

 • υπάρχει μια ρύθμιση του βαθμού ενυδάτωσης.
 • δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς αγοράς και αλλαγής φίλτρων.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής.
 • Η υγρασία του αέρα συμβαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • στο εσωτερικό της σκουπίσματος της συσκευής εμφανίζεται με το χρόνο?
 • Κατά τη λειτουργία, παρατηρείται υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • θορυβώδη εργασία?
 • έχει υψηλό τραυματικό κίνδυνο.

Υπερηχογράφημα

Ο υγραντήρας τύπου υπερήχων είναι ο πλέον κατάλληλος για το δωμάτιο των παιδιών. Λόγω των υπεριωδών κραδασμών υψηλής συχνότητας, το νερό διασπάται σε μικροσωματίδια, τα οποία αυξάνουν γρήγορα την υγρασία του αέρα.

 • υψηλή ασφάλεια.
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • Κατά τη λειτουργία, ελέγχεται το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.
 • Είναι συχνά απαραίτητο να αλλάξετε τις κασέτες.
 • υψηλή τιμή της συσκευής και των προμηθειών.

Παραδοσιακά

Αυτές οι συσκευές είναι οι πρώτες. Η διαδικασία εργασίας τους πραγματοποιείται από έναν ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου.

 • έχει απόλυτη ασφάλεια.
 • η διαδικασία εργασίας συνεχίζεται σε αθόρυβη λειτουργία.
 • έχει χαμηλό κόστος.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • διατηρώντας πάντα την υγρασία στο απαιτούμενο επίπεδο.
 • Κατά τη λειτουργία των συσκευών στο δωμάτιο παρατηρείται ελαφρά μείωση της θερμοκρασίας.
 • δεν υπάρχουν λειτουργίες καθαρισμού του αέρα.
 • δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της στάθμης της υγρασίας στο δωμάτιο.
 • συχνά πρέπει να αλλάξετε φίλτρα.

Με τον καθαρισμό του αέρα

Η επιλογή αυτών των συσκευών για παιδιά είναι αρκετά μεγάλη. Στην πώληση είναι δυνατό να βρεθούν συσκευές με ιονιστή, κλιματικά συγκροτήματα, πλύσεις αέρα.

Αυτές οι συσκευές, εκτός από τη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας, παρέχουν καθαρισμό αέρα από σκόνη και άλλα επιβλαβή σωματίδια.

 • στην εργασία υπάρχει μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • δεν απαιτεί την αγορά αφαιρούμενων δίσκων.
 • η ροή εργασίας βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία.
 • εκτός από την ύγρανση, ο αέρας πλένεται.
 • μην χρησιμοποιείτε καθαρισμένο νερό.
 • υψηλό κόστος.
 • έχουν εντυπωσιακά μεγέθη.

Επισκόπηση των μοντέλων και των χαρακτηριστικών τους

Έτσι, ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας αέρα για τα παιδιά; Εξετάστε μια ποικιλία μοντέλων.

Polaris Puh 2650

Αυτό είναι ένα απλό μοντέλο ατμού που βοηθά στη διατήρηση του επιθυμητού επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο.

 • ο όγκος της δεξαμενής είναι περίπου 5 λίτρα.
 • ανά ώρα περνά σχεδόν 400 ml νερού.
 • Προορίζεται για συντήρηση χώρου με έκταση περίπου 24 τ.μ. μετρητές.
 • Στην παρουσία υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης, ο οποίος χρησιμεύει ως δείκτης χαμηλού επιπέδου υγρού.
 • φίλτρα ιόντων, δεν υπάρχει καθαρισμός νερού στην προκαταρκτική λειτουργία.
 • το μέσο κόστος είναι περίπου 2500 ρούβλια.

Boneco 7135

Αυτή η συσκευή διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • έχει υψηλή απόδοση. Εκτός από την ύγρανση του αέρα, καθαρίζει επίσης από σκόνη, ξένα σωματίδια.
 • έχει ηλεκτρονικό έλεγχο.
 • η συσκευή έχει ενσωματωμένη υγρασία.
 • Το φυσίγγιο περιέχει σωματίδια αργύρου.
 • Η μεμβράνη είναι κατασκευασμένη από ισχυρή βάση, η οποία εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.
 • έχει δύο τρόπους με ζεστό και κρύο ατμό.
 • το υγρό μπορεί να θερμανθεί μέχρι τους 80 βαθμούς Κελσίου.
 • χωρητικότητα σχεδόν 6,5 λίτρων.
 • μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς για περίπου 9 ώρες.
 • δυνατότητα ρύθμισης της παροχής ατμού.
 • το μέσο κόστος του υγραντήρα είναι - 10.000 ρούβλια.

Σειρά Ballu UHB-550 E

Οι υγραντήρες αυτού του μοντέλου έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν το απαραίτητο μικροκλίμα για το δωμάτιο του παιδιού.

Έχουν μια μικρή μορφή, κομψή σχεδίαση και είναι κατάλληλα για κάθε στυλ του δωματίου.

Προϊόντα με πρωτότυπο συνδυασμό χρωμάτων - λευκά με πράσινο, μαύρο, με έναν τόνο κάτω από ένα δέντρο παράγονται.

Έχουν άνετο έλεγχο, ηλεκτρονικό σύστημα, έχουν ένδειξη ήχου και φωτός.

Το μέσο κόστος είναι περίπου 4900 ρούβλια.

Τιμπερκ

Οι υγραντήρες αυτού του μοντέλου έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της υγρασίας και της καθαρότητας του αέρα.
 • η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 4 λίτρα.
 • Το επίπεδο ισχύος είναι 110 W.
 • το επίπεδο κατανάλωσης για 1 ώρα είναι 250 ml υγρού.
 • καλύπτει την επιφάνεια του δωματίου μέχρι 25 τετραγωνικά μέτρα.
 • υπάρχουν φίλτρα ιόντων, υγροστάτης.
 • το κόστος του προϊόντος είναι από 1900 έως 2500 ρούβλια.

Vitek

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες αυτής της εταιρείας έχουν κομψό σχεδιασμό, οι διαστάσεις εξαρτώνται από τον όγκο της δεξαμενής που είναι εγκατεστημένος μέσα στη συσκευή.
Η συσκευή τροφοδοτείται από το δίκτυο. Το επίπεδο ισχύος είναι από 25 έως 140 Watt.

Τα ακριβότερα μοντέλα ελέγχονται ηλεκτρονικά από το τηλεχειριστήριο και την οθόνη.

Στις ακριβές συσκευές, υπάρχουν συμβατικά φίλτρα καθαρισμού και NANO, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό και στην απαλότητα του αέρα.

Το κόστος των συσκευών είναι από 1600 έως 6300 ρούβλια.

Τι είναι σημαντικό να προσέξουμε κατά την επιλογή μιας συσκευής

Για να επιλέξετε έναν κατάλληλο υγραντήρα για το φυτώριο, πρέπει να γνωρίζετε τις βασικές απαιτήσεις για τη συσκευή για αυτό το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημαντικές προτάσεις για την επιλογή σας:

 • Η συσκευή πρέπει να έχει ασφάλεια. Συνιστάται να το εγκαταστήσετε μακριά από τα παιδιά. Είναι καλύτερο για αυτόν να χρησιμοποιήσει ένα τοίχο mount?
 • είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μοντέλα που λειτουργούν σε σιωπηλή λειτουργία ή με χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη ο λόγος του επιπέδου παραγωγικότητας και το μέγεθος του δωματίου.
 • η χωρητικότητα της συσκευής πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 λίτρα.
 • Είναι επιθυμητό να μάθετε πόσο συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε και να καθαρίζετε τα φυσίγγια.
 • Πρέπει να αγοράσετε μια αποδεδειγμένη ευρωπαϊκή συσκευή.

Κριτικές για τους υγραντήρες αέρα για παιδιά

Στη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, το ερώτημα προέκυψε απότομα, από το να υγρανθεί ο αέρας; Το χειμώνα, οι μπαταρίες μας είναι απλώς φλογερή, πράγμα που οδηγεί στον σχηματισμό ξηρού αέρα στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, η κόρη μου έγινε ανήσυχη, τη νύχτα σταμάτησε να κοιμάται κανονικά, συχνά ξύπνησε με αιτήματα για να πιει. Άκουσα αμέσως έναν υγραντήρα Polaris Puh 2650.

Εγκατεστημένο μακριά από τα χέρια των παιδιών, εξακολουθεί να είναι μια ηλεκτρική συσκευή. Αφού άρχισε να εργάζεται, το κλίμα στην αίθουσα έγινε πολύ καλύτερο, το παιδί άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, τη νύχτα κοιμόταν γρήγορα, ποτέ δεν ξυπνήθηκε. Η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία χωρίς θόρυβο, το νερό διαρκεί όλη τη νύχτα. Και το κόστος δεν είναι υψηλό, μόνο 2500 ρούβλια.

Αφού εγκατέστησα τον υγραντήρα UHB-550 E Ballu στον παιδικό σταθμό, η ατμόσφαιρα στην αίθουσα έγινε πολύ καλύτερη. Τα παιδιά σταμάτησαν να αρρωσταίνουν, έγιναν ενεργά, χαρούμενα. Επιπλέον, ο ύπνος τους έγινε πολύ καλύτερος.

Η συσκευή έχει μέγιστη ευκολία. Η εργασία γίνεται σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας, πάντα διατηρεί την υγρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Ναι, και σε χαμηλή τιμή, κατέβαλε μόνο 4.900 ρούβλια.

Χριστίνα, 25 ετών:

Αφού το παιδί άρχισε να κοιμάται άσχημα, συχνά αρρωσταίνουν, ο γιατρός μας συμβούλεψε να αγοράσει έναν υγραντήρα στο δωμάτιο. Δεν ήξερα πριν, αποδεικνύεται ότι ο ξηρός αέρας είναι πολύ κακός για τα παιδιά. Η συσκευή VITEK VT-1761 αγοράστηκε.

Η συσκευή ως σύνολο είναι καλή, το έργο κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά είναι πολύ θορυβώδες. Εάν η ημέρα του θορύβου του δεν είναι αισθητή, τότε το βράδυ είναι αισθητή. Ένα άλλο highlight, καίγεται συνεχώς, δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Και έτσι είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου, όμως, έπρεπε να πληρώσω πολλά - σχεδόν 7 χιλιάδες ρούβλια.

Ο υγραντήρας αέρα στον χώρο για παιδιά είναι μια σημαντική συσκευή που βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν γίνεται μόνο υγρασία του αέρα, αλλά και ο καθαρισμός του. Επιλέγοντας αυτή τη συσκευή για παιδιά, αξίζει να είστε προσεκτικοί, πρέπει να έχετε υψηλή ασφάλεια, καλή απόδοση και ανθεκτικότητα.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή ενός υγραντήρα είναι στο επόμενο βίντεο.

12 καλύτερους υγραντήρες με υπερήχους

Ο καθαρός, υγρός αέρας είναι καλός για την υγεία. Είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί αυτή η δήλωση. Ωστόσο, οι σημερινές πραγματικότητες είναι τέτοιες που δεν μπορούν όλοι να έχουν πολυτέλεια. Σε σύγχρονα σπίτια, γραφεία και ακόμα περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής, ο αέρας είναι πολύ μακριά από το ιδανικό. Οι υγραντήρες συμβάλλουν στη διόρθωση της δημιουργούμενης κατάστασης. Δυστυχώς, ένα τέτοιο όργανο δεν είναι γνωστό σε όλους τους σύγχρονους ανθρώπους. Για να πείσει τον αναγνώστη για να αγοράσει μια τέτοια μονάδα και τη θετική επίδρασή της στο σώμα, θα αναθεωρηθεί για σας 12 από τα καλύτερα υπερήχων υγραντήρες 2017-2018 έτους. Σε αυτό βοήθησαν οι απόψεις εκείνων που ήδη εκτιμούσαν μια τέτοια απόκτηση. Θέλω να πιστεύω ότι η βαθμολογία μας θα σας βοηθήσει και ο καλύτερος υγραντήρας θα πάρει μια άξια θέση στο σπίτι σας.

Η αρχή της λειτουργίας μιας υπερηχητικής συσκευής για τον ύγρανση του αέρα

Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια υγραντήρων. Αλλά θα σταματήσουμε με υπερήχους. Τέτοιοι υγραντήρες θεωρούνται ότι είναι οι πιο σύγχρονοι και πιο δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο σχεδιασμό τους και να μάθετε τις καλύτερες ιδιότητες τέτοιων συσκευών.

Η αρχή του καθαριστή αέρα με υπερήχους βασίζεται στη χρήση γεννήτριας υψηλής συχνότητας. Ως αποτέλεσμα της δράσης του με το νερό, σχηματίζεται κρύος ατμός. Τα μικροσωματίδια του υγρού εισέρχονται στον νεφελοποιητή. Αυτή είναι μια ειδική μεμβράνη, η οποία έχει πολύ υψηλή συχνότητα ταλάντωσης. Τώρα ο ανεμιστήρας τίθεται σε λειτουργία. Οδηγεί τις μάζες του αέρα μέσα από ένα σύννεφο υδρατμών, ενυδατώνοντας και καθαρίζοντας έτσι. Επίσης, ο σχεδιασμός παρέχει ένα φίλτρο που καθαρίζει το νερό, αποτρέποντας την εξάπλωση βρωμιάς και σκόνης.

Τα καλύτερα μοντέλα είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με υγρόμετρο. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να καθορίσει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και ο αυτοματισμός θα απενεργοποιήσει τη συσκευή, ώστε να μην υπερβαίνει τις καθορισμένες τιμές.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Φυσικά, προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε τα πιο δημοφιλή μοντέλα στη βαθμολόγησή μας, αλλά ακόμη και αυτά έχουν κάποια μειονεκτήματα. Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχουν ιδανικά πράγματα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εντοπίσουμε άμεσα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας υπερήχων για τον υγραντισμό του αέρα.

 • πολύ ήσυχη σχεδόν αθόρυβη λειτουργία?
 • τη δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο.
 • ευρύ φάσμα τιμών ρύθμισης.
 • Αυτόματη διακοπή λειτουργίας χωρίς υγρό.
 • απόλυτη ασφάλεια για όλα τα ζωντανά πράγματα.
 • καθαρισμός του νερού από πιθανές ακαθαρσίες ·
 • όταν χρησιμοποιείται σωστά, δεν αφήνει λευκή επικάλυψη στους τοίχους και τα έπιπλα.
 • ένταση υγρασίας.
 • οικονομία.
 • Απαιτείται λίγο πιο προσεκτική φροντίδα από άλλες παρόμοιες συσκευές.
 • την ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση των φυσίγγων φίλτρου ή τη χρήση πρόσθετου καθαρού νερού.
 • ελαφρώς υψηλότερο κόστος.
 • η δυνατότητα κάλυψης μιας σχετικά μικρής έκτασης χώρου.

Τι να ψάξει κατά την αγορά

Δεδομένου ότι η επιλογή της κλιματικής τεχνολογίας στα ράφια των καταστημάτων είναι πολύ μεγάλη, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν αμέσως οι παραμέτρους που θα πρέπει να προσανατολίζονται κατά την αγορά:

 • Όγκος του χώρου προς υγρασία. Για να το υπολογίσετε είναι αρκετά απλό. Πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια δαπέδου μέχρι το ύψος των οροφών.
 • Παραγωγικότητα της συσκευής. Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αξίζει να επιλέξετε ένα τέτοιο σύνολο που να μπορεί να περάσει από τον απαιτούμενο όγκο αέρα τουλάχιστον δύο φορές την ώρα.
 • Δεξαμενή νερού. Μην αγοράζετε συσκευή που έχει δεξαμενή χωρητικότητας μικρότερης των τεσσάρων λίτρων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει συχνά να προσθέσετε νερό, το οποίο είναι αρκετά ενοχλητικό.
 • Αυτοματισμοί. Απεριόριστη συν θα είναι η δυνατότητα προγραμματισμού του υγραντήρα, της απομακρυσμένης υγρασίας, ενός συστήματος αυτόματης απενεργοποίησης χωρίς νερό.
 • Επίπεδο θορύβου. Είναι απίθανο να σας αρέσει η συσκευή, η οποία, με το buzzing και syringing, σας εμποδίζει να κοιμηθείτε. Αυτό το στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για έναν φυτώριο.
 • Το σύστημα φιλτραρίσματος. Πριν αγοράσετε μια συσκευή, είναι καλύτερα να καθορίσετε αμέσως ποια φίλτρα είναι εγκατεστημένα σε αυτήν, πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν και πόσο κοστίζουν. Διαφορετικά αυτές οι πληροφορίες μπορούν να γίνουν πραγματική έκπληξη για εσάς.

Υπάρχουν επίσης ευχάριστες, αλλά όχι απαραίτητα συμπληρωματικές:

 • Ιονισμός. Πιστεύεται γενικά ότι μια τέτοια λειτουργία συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση.
 • Αρωματικοποίηση του αέρα. Η παρουσία μιας τέτοιας λειτουργίας θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα ως ένα είδος λαμπτήρα αρωμάτων. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα, όταν αυξάνεται ο κίνδυνος καταρροϊκών ασθενειών.
 • Φωτισμός νερού. Ένας τέτοιος υγραντήρας χρησιμοποιείται καλά στα υπνοδωμάτια των παιδιών ως νυχτερινός λαμπτήρας. Το κύριο πράγμα είναι ότι το φως δεν είναι πολύ φωτεινό ή μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν είναι απαραίτητο.

Αξιολόγηση των καλύτερων μοντέλων ανά ανατροφοδότηση πελατών

Έτσι, πήραμε μια συγκεκριμένη συζήτηση για αυτό ή το μοντέλο. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς τους κορυφαίους 12 καλύτερους υπερηχητικούς υγραντήρες σύμφωνα με την έκδοση των καταναλωτών του 2017-2018.

Stadler-Form-Jack J-020

Αυτός ο ισχυρός υγραντήρας είναι σε θέση όχι μόνο να εγκαταστήσει στο δωμάτιο ένα λεπτό μικροκλίμα, αλλά επίσης θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση του εσωτερικού. Ο "Jack" είναι σε θέση να δουλεύει τόσο με κρύο όσο και με ζεστό αέρα. Μία "θερμή" παραλλαγή προτιμάται περισσότερο όταν απαιτείται για περαιτέρω καθαρισμό του αέρα των παθογόνων. Επιπλέον, ο Jack J-020 διαθέτει σύστημα διήθησης δύο σταδίων:

Anticalc - προορίζεται για την αφαλάτωση του υγρού.

IonicSilverCube - "ασήμι" νερό, δηλαδή, κορεσμένα με ιόντα αργύρου, το οποίο σας επιτρέπει να απολυμάνετε περαιτέρω το δωμάτιο.

 • σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • Μια βολική δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με μια λαβή για τη μεταφορά.
 • ενδιαφέρουσα σχεδίαση.
 • απαιτείται συχνή αντικατάσταση μη δαπανηρών φίλτρων.
 • το κόστος είναι περίπου 320 δολάρια ΗΠΑ.

Σπίτι-Στοιχείο He-Hf-1701

Μια άξια θέση στην κατάταξη των "Best Humidifiers" είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο από την εταιρία Home-Element. Μια ωραία συσκευή ενυδατώνει τέλεια τον αέρα και μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση οποιουδήποτε εσωτερικού με το στυλ της "Προβηγκίας". Η ογκομετρική δεξαμενή είναι αρκετή για 12 ώρες συνεχούς λειτουργίας, γεγονός που θα σας επιτρέψει να δώσετε προσοχή στη συσκευή μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα.

 • τη δυνατότητα ομαλής ρύθμισης του βαθμού υγρασίας,
 • μηχανικός έλεγχος.
 • Προσιτή τιμή, περίπου 55-60 $.
 • ήσυχη δουλειά.
 • σχεδιασμός άνεσης.
 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • Είναι αδύνατον να ρυθμίσετε μόνοι σας την κατεύθυνση του ατμού.

Royal Clima Sanremo (Ruh-S380 / 3,0μ)

Το επόμενο μοντέλο, το οποίο περιλαμβάνεται στη βαθμολογία μας, είναι αρκετά προσιτό ακόμη και για ένα μέτριο προϋπολογισμό. Σε διαφορετικές αγορές, η τιμή του μπορεί να κυμαίνεται από 20 έως 30 συμβατικές μονάδες. Αυτή η διαθεσιμότητα οφείλεται στην έλλειψη διαφόρων "κουδουνιών και σφυρίχτρων", η μονάδα έχει έναν απλό και κατανοητό μηχανικό έλεγχο.

 • εξαιρετική αξία.
 • απλότητα στη διαχείριση και τη συντήρηση.
 • δεν διαθέτει ακριβή φίλτρα αντικατάστασης.
 • έχει έναν ιονιστή με δυνατότητα απενεργοποίησης.
 • ο ευχάριστος φωτισμός δεν "κόβει" τα μάτια.
 • υπάρχει μια ενσωματωμένη γεύση.
 • Για να παρατείνει τη ζωή του, αξίζει να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό.
 • κατά τη λειτουργία σε πλήρη ισχύ, η επιφάνεια στην οποία βρίσκεται η συσκευή μπορεί να υγροποιηθεί ελαφρά.
 • η λειτουργία αρωματισμού δεν είναι αρκετά ισχυρή.

Ballu Uhb-400

Ένα άλλο μοντέλο, σωστά συμπεριλαμβανόμενο στη βαθμολογία μας. Μεταξύ των ανέξοδων επιλογών, αυτός ο υγραντήρας είναι σε θέση να καλύψει τη μεγαλύτερη περιοχή. Η εξουσία του είναι αρκετή για να εργαστεί σε ένα δωμάτιο περίπου 40 m2.

 • Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με ειδική κασέτα για την αφαλάτωση του νερού.
 • είναι σε θέση να ρυθμίζει την κατεύθυνση του ατμού.
 • αθόρυβη;
 • ελαφρύ, βάρος λίγο μεγαλύτερο από 1 kg.
 • την παρουσία αρωμακοκαψουλών.
 • οικονομία ·
 • Υπάρχει ένα ενσωματωμένο φως?
 • δείκτης χαμηλού επιπέδου υγρού.
 • δεν αφήνει ένα λευκό σημάδι στο εσωτερικό.
 • η τιμή είναι περίπου 40 δολάρια.
 • μάλλον αδύναμη αρωματοποίηση.
 • ένα ανεπαρκώς μακρύ καλώδιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κατά την εγκατάσταση.
 • Για να γεμίσετε το νερό στη δεξαμενή δεν είναι πολύ βολικό.

Timberk Thu Ul 03

Αυτό το μοντέλο από τον γερμανό κατασκευαστή έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο και μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση για δωμάτια μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα.

 • πολύ ήσυχη εργασία?
 • αρωματοποίηση του αέρα ·
 • είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την κατεύθυνση του ψεκασμού.
 • ενσωματωμένο δείκτη στάθμης υγρού.
 • ακριβή για την ποιότητα του νερού.
 • δεν είναι πολύ βολικό να ρίχνουμε νερό.

Polaris Puh 5206di

Ένα άλλο αρκετά δημοφιλές μοντέλο που παρέχει καλή υγρασία αέρα στο δωμάτιο.

 • σύστημα ρύθμισης ατμού τριών επιπέδων.
 • Χρονοδιακόπτης ύπνου.
 • δυνατότητα απενεργοποίησης της ενδεικτικής λυχνίας.
 • διαθεσιμότητα φίλτρου άνθρακα για το νερό.
 • Αυτόματο κλείσιμο κατά την εκκένωση της δεξαμενής.
 • LED-οθόνη?
 • αποτελεσματική ενυδάτωση;
 • ελκυστικό σχέδιο?
 • υπάρχει ένας ενσωματωμένος ιονιστής.
 • η τιμή είναι περίπου $ 100 λόγω της παρουσίας ενός ιονιστή, αλλά δεν είναι απαραίτητη από όλους.

Wild Wind An-310

Αυτός ο υγραντήρας σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση στο παιδικό δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σώμα του είναι φτιαγμένο με τη μορφή ενός γκέι μπλε πιγκουίνος, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσει το παιδί σας. Επιπλέον, ο "πιγκουίνος" είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό πλαστικό και διακρίνεται από την ποιότητα του συγκροτήματος. Περιστρέφοντας το κεφάλι του πουλιού σε διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε την κατεύθυνση του πίδακα ατμού και υπάρχει επίσης ένας ρυθμιστής της έντασης του.

 • ρυθμιστής ομαλής έντασης.
 • μια ευρύχωρη δεξαμενή νερού.
 • οικονομικό.
 • λειτουργεί καλά σε έκταση που δεν υπερβαίνει τα 20 m2 (δήλωσε περίπου 30 m2) ·
 • μερικές φορές με μακρά εργασία γύρω από τον υγραντήρα συμπυκνώνεται λίγο νερό.

Redmond Rhf-3303

Ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα στη βαθμολογία μας. Με κόστος περίπου 100-110 δολάρια ΗΠΑ, αυτός ο υγραντήρας είναι εξοπλισμένος με ένα σύνολο λειτουργιών που διατίθενται σε ακριβό μοντέλο.

 • φίλτρο CRYSTAL CLEAR για καθαρισμό νερού.
 • χαμηλή κατανάλωση νερού.
 • κομψό σχέδιο?
 • Έχει μια ενσωματωμένη υγρασία, ενεργοποιείται αυτόματα όταν η υγρασία πέσει κάτω από μια καθορισμένη παράμετρο.
 • είναι εξοπλισμένο με ιονιστή αέρα ·
 • ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο.
 • εξοπλισμένο με μεγάλη δεξαμενή νερού.
 • δεν είναι πολύ ανθεκτικό φίλτρο?
 • Είναι αδύνατο να απενεργοποιηθεί ο ήχος συναγερμού.
 • όταν αποσυνδεθεί από το δίκτυο, επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις.
 • δεν υπάρχει τρύπα για να γεμίσει το νερό από ψηλά.
 • δεν αντιδρά στην υγρασία κάτω από 40%.

Electrolux Ehu-3510d / 3515d

Αυτό το μοντέλο είναι αρκετά συχνός συμμετέχων των κριτικών "Οι καλύτεροι υγραντήρες αέρα για το γραφείο και το σπίτι". Παρά το σχετικά υψηλό κόστος (περίπου $ 170), πολλοί καταναλωτές το προτιμούν. Και για ποιο λόγο.

 • συμπαγής;
 • υψηλή ισχύ?
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • Υπάρχει μια ενσωματωμένη λυχνία UV, η οποία σας επιτρέπει να απολυμαίνετε στο μέγιστο τον αέρα.
 • εξοπλισμένο με ρυθμιστή μεγέθους σταγονιδίων.
 • Εγκατασταθεί ένα φίλτρο "αργύρου" (απαιτείται αντικατάσταση τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες).
 • έχει ένα υγρόμετρο και λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης.
 • μια ευρύχωρη δεξαμενή νερού.
 • Ακριβά?
 • για να γεμίσετε το νερό που πρέπει να ξεβιδώσετε το φίλτρο.
 • οι ρυθμίσεις δεν αποθηκεύονται.
 • δεν υπάρχει τηλεχειριστήριο.

Boneco Air-O-Swiss U7135

Η ελβετική εταιρεία Boneco είναι ένας από τους αναγνωρισμένους ηγέτες στην παραγωγή εξοπλισμού κλιματισμού. Και το μοντέλο Air-O-Swiss U7135 είναι ένα παράδειγμα.

 • μεγάλη δεξαμενή?
 • Υψηλής ποιότητας υγρασία του αέρα.
 • σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • έχει τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα.
 • δεν είναι πολύ βολικό να ρίχνουμε νερό, πρέπει να γίνει από κάτω.
 • τα φίλτρα αντικατάστασης δεν είναι φτηνά και σπάνια πωλούνται.
 • αρκετά υψηλή τιμή, περισσότερο από $ 100.

Shivaki Shhf-3062w

Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, αυτό το μοντέλο είναι ο τέλειος συνδυασμός ποιότητας και τιμής.

 • σε επαρκή υγρασία δαπανά οικονομικά την ηλεκτρική ενέργεια?
 • αρκετά συμπαγές?
 • υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσετε σε χειροκίνητη λειτουργία, να αναγκάσετε να ρυθμίσετε τις απαραίτητες παραμέτρους.
 • όχι πολύ δυνατά.
 • Υπάρχει μια λειτουργία του "ζεστού ατμού"?
 • Αυτόματη απενεργοποίηση όταν αδειάζει η δεξαμενή.
 • περιστρεφόμενο (360) ακροφύσιο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της εκτόξευσης του ατμού.
 • μεγάλη δεξαμενή?
 • τιμή από 90 $.
 • συνιστάται η χρήση αποσταγμένου ή επιπλέον καθαρού νερού.
 • η πλήρης δεξαμενή έχει ένα αρκετά μεγάλο βάρος.
 • Σε περίπτωση βλάβης, δεν είναι πάντοτε δυνατό να βρείτε ένα εξειδικευμένο κέντρο εξυπηρέτησης.

Bort Blf-824

Αυτό το φθηνό και βολικό μοντέλο έχει επίσης πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πρώτον, βέβαια, απαράδεκτα περισσότερο. Γι 'αυτό το Bort Blf-824 και πήραμε την βαθμολογία μας.

 • συμπαγές, ελαφρύ, τακτοποιημένο?
 • εξαιρετική αξία, περίπου $ 35?
 • ευρύ φάσμα λειτουργιών λειτουργίας.
 • λειτουργεί πολύ ήσυχα.
 • Υπάρχει μια λειτουργία του "ζεστού ατμού"?
 • η κατεύθυνση του πίδακα ατμού αλλάζει απλά γυρίζοντας το επάνω κάλυμμα.
 • Υπάρχει ένας έλεγχος αφής - μια εγγύηση ότι τίποτα δεν πλημμυρίζει με νερό.
 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας.
 • Απαιτεί όμως για την ποιότητα του νερού, όπως και πολλά άλλα μοντέλα.
 • δεν είναι πολύ βολικό να προσθέσετε νερό?
 • ένα αρκετά φωτεινό οπίσθιο φωτισμό μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό.
 • η δεξαμενή νερού δεν είναι πολύ ευρύχωρη, μόνο 2,4 λίτρα.
 • δεν υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας.
 • μερικές φορές λίγο νερό συμπυκνώνεται στον τόπο εγκατάστασης της συσκευής.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η συσκευή έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα. Ειδικά για την τιμή αυτή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίρνει καλά-αξίζει τον τόπο του στον κατάλογο των 12 καλύτερων υπερήχων αέρα υγραντήρες του 2017-2018.