Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Η άνεση και η ευημερία ενός ατόμου εξαρτώνται πρώτα από όλα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στην περίπτωση κατοικιών, εξαρτώνται από το καθεστώς θερμοκρασίας, την υγιεινή, την καθαρότητα του αέρα. Και αν ο πρώτος παράγοντας δεν περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση, δεδομένου ότι σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα υπάρχει αρχικά ένα σύστημα θέρμανσης, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε το επίπεδο υγρασίας και καθαρότητας οξυγόνου επιπλέον.

Η καλύτερη επιλογή είναι να δώσετε προσοχή στους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα και να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο. Γιατί οι συσκευές αυτές κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των οικιακών λύσεων για το κλίμα; Πώς λειτουργούν και πώς διαφέρουν από τους συναδέλφους τους "στο κατάστημα"; Θα μάθετε όλα αυτά και πολλά άλλα από το σημερινό άρθρο.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Ο υγραντήρας υπερήχων σχεδιάζεται απλά αρκετά: τοποθετείται μια δεξαμενή νερού στο πλαστικό περίβλημα. Με βάση το όργανο υπάρχει ένας μικρός πίνακας ελέγχου, μέσω του οποίου μπορείτε να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας του πιστολιού ψεκασμού.

Στη βάση βρίσκεται η "καρδιά" της μονάδας, τα βασικά λειτουργικά της στοιχεία:

 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • Αποσκληρυντής νερού (σε ορισμένα μοντέλα).
 • Ένας μικρός θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται ατμός.
 • ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων στην εργασία δημιουργούν "κρύο ατμό", χάρη στο οποίο αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δεν θερμαίνει το υγρό, επομένως η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Το διάγραμμα που παρουσιάζεται παρακάτω δίνει μια γενική ιδέα για την εσωτερική διάταξη της κλιματικής συσκευής, τη λειτουργία της.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματικών μονάδων υπερηχητικού τύπου

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα μπορεί να αναπαρασταθεί από μια τέτοια ακολουθία:

 1. Η δεξαμενή είναι γεμάτη με αποσταγμένο νερό (μπορεί να αντικατασταθεί όσο το δυνατόν καθαρό) σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν το μηχάνημα.
 2. Το νερό γεμίζει το φυσίγγιο του φίλτρου, το οποίο παρέχει επιπλέον μαλάκωμα και καθαρισμό του υγρού.
 3. Η σύσταση είναι ελαφρώς ζεστή και στη συνέχεια αποστέλλεται στο θάλαμο εξάτμισης. Στο κάτω μέρος του υπάρχει μια μικρή μεμβράνη υπερήχων. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, αρχίζει να ταλαντεύεται με συχνότητα πάνω από 20 kHz. Χάρη σε αυτό, το νερό "διασπάται" σε μικροσωματίδια, μετατρέποντας σε μια "ψυχρή ομίχλη".
 4. Κάτω από το κύριο μέρος της θήκης είναι εγκατεστημένος ένας ήσυχος και όχι πολύ ισχυρός ανεμιστήρας, μέσω του οποίου ο ατμός κατευθύνεται προς τα πάνω στον ψεκαστήρα.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Σημειώστε ότι τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία επιτρέπει να λάμπει μέσα από μικρά σωματίδια νερού και να καταστρέψει τα βακτήρια. Μόνο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στην πώληση παρουσιάζονται ευρέως και "προηγμένα" μοντέλα υπερήχων υγραντήρες. Είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο, να προσαρμόσετε τη λειτουργία της συσκευής με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Τα ακριβά μοντέλα διαθέτουν οθόνη LCD, ενσωματωμένο ιονιστή οξυγόνου και τηλεχειριστήριο.

Συμβουλή! Πολλοί ιδιοκτήτες κλιματικές μονάδες που ενδιαφέρονται για την απάντηση στο καίριο ερώτημα: τι είδους νερό να χύνεται στο υγραντήρα, μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεσματικά, και τα γύρω έπιπλα και αντικείμενα δεν καλύπτονται με άσπρη άνθιση; Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό ή το πιο καθαρό.

Κάθε χρόνο αυξάνεται η δημοτικότητα των πλήρων κλιματικών συμπλεγμάτων, μέσω των οποίων είναι δυνατόν όχι μόνο να καθαριστεί και να υγρανθεί ο αέρας αλλά και να πραγματοποιηθούν άλλες θεραπείες. Παραδοσιακά είναι εξοπλισμένα με:

 • φίλτρο νερού;
 • έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 • φίλτρο καθαρισμού.
 • ιονιστικό μπλοκ.
 • βακτηριοκτόνο φίλτρο.

Η συσκευή αποσυνδέεται αυτόματα από την παροχή ρεύματος εάν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το κρίσιμο σημείο ή όταν πέσει η μονάδα. Σε αυτά τα μοντέλα όπου είναι εγκατεστημένο το υγρόμετρο, υποστηρίζεται η προσωρινή λειτουργία απενεργοποίησης κατά τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης τιμής υγρασίας στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με βάση την αρχή της υπερηχητικής συσκευής.

Συστάσεις για επιλογή

Δεδομένης της υπερπροσφοράς της αγοράς με οικιακές συσκευές διαφορετικής ποιότητας, ένας άπειρος κάτοικος θα είναι πολύ χρήσιμος για να μάθει πώς να επιλέξει έναν υγραντήρα αέρα του υπερηχητικού τύπου για το δικό σας σπίτι.

Οι επαγγελματίες συστήνουν έντονα τη διεξαγωγή λεπτομερούς ανάλυσης, η οποία καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες:

 • μονάδα χωρητικότητας.
 • την περιοχή του δωματίου που πρόκειται να υγρανθεί.
 • την εταιρεία του κατασκευαστή της συσκευής.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία.

Προφανώς, η συσκευή επιλέγεται, με βάση την απόδοσή της, την ικανότητα να διατηρεί την απαιτούμενη περιοχή. Τα αντίστοιχα δεδομένα υποδεικνύονται στην τεχνική περιγραφή της συσκευής. Αλλά το κριτήριο της αθόρυβης δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, επειδή είναι ένα πράγμα να ελέγξουμε τη μονάδα σε ένα κατάστημα όπου υπάρχουν πολλοί αγοραστές και τελείως διαφορετικοί - στο σπίτι.

Δώστε προσοχή! Στον υγραντήρα αέρα, χύνεται νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η μονάδα μπορεί να γαργαλάει και να σκουριάζει. Όταν επιλέγετε μια συσκευή για το σπίτι (ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι), αυτά τα σημεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ορισμένοι χρήστες δεν χρειάζονται πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή ενσωματωμένου υγραμέτρου, γεύσης ή φωτεινής οθόνης. Με τα καθορισμένα σημεία είναι απαραίτητο να καθοριστεί πριν από την αγορά που θα επιτρέψει την αποθήκευση των κερδισμένων χρημάτων και να μην πληρώνει υπερβολικά για τις λειτουργίες που πλεονέκτημα να φιλοδοξούν σε ένα μηδενικό σημάδι. Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, συνιστούμε να δούμε τα προϊόντα αυτών των εταιρειών: Electrolux, Polaris, Ballu, Vitek και Boneco.

Δώστε προσοχή! Οι καλύτερες συσκευές υπερήχων παράγονται στη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία. Από τα κινέζικα ανάλογα είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά - θα κοστίσει περισσότερο για τον εαυτό της.

TOP-3 καλύτερες λύσεις κλιματισμού για το σπίτι

Boneco U650

Η τρέχουσα βαθμολογία του υγραντήρα προέρχεται από την ελβετική μάρκα Plaston, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το Boneco U650 αξίζει σίγουρα προσοχή. Προς τη συσκευή μιλάει τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της:

 • παραγωγικότητα στα 550 ml / h.
 • Η υγρασία είναι επιδεκτική οποιασδήποτε εγκατάστασης, η περιοχή της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60 "τετράγωνα".
 • Η μονάδα καταναλώνει έως 40 W.
 • επίπεδο θορύβου - το ελάχιστο - 25 dB.

Στο τμήμα των τιμών της, αυτή η συσκευή είναι ένας άνευ όρων ηγέτης. Το μοντέλο U650 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, μια μεγάλη δεξαμενή (περίπου 5,5 λίτρα) και καμία λευκή επίστρωση κατά τη λειτουργία. Τα φυσίγγια διήθησης AG + μπορούν να συμπληρωθούν με ιονιστική ράβδο που μετατρέπει το νερό σε κρυσταλλικό εναιώρημα.

Polaris PUH 5206Di

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα οικιακών υγραντηρίων. Παρά την προσιτή τιμή (περίπου 19 χιλιάδες ρούβλια.) Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα ολοκληρωμένο ιονιστή. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν την οπτικά ελκυστική εμφάνιση, τον σαφή έλεγχο, καθώς και την υψηλή απόδοση της υγρασίας. Το Polaris PUH 5206Di έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • 3 τρόποι παροχής ψυχρού ατμού.
 • δυνατότητα ρύθμισης χρονομέτρου.
 • το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 40 έως 85%.
 • υποστήριξη νυχτερινής λειτουργίας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος άνθρακα.
 • Όταν αδειάσει η δεξαμενή, το μηχάνημα απενεργοποιείται αυτόματα.

Το μοντέλο αποδείχθηκε περισσότερο από άξιος, αλλά μόνο η σκοπιμότητα χρήσης ενός ιονιστή αέρα σε αυτό είναι πολύ αμφίβολη.

Electrolux EHU-5515D

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα Electrolux EHU-5515D είναι η επιλογή μεταξύ ζεστού και κρύου ατμού. Προφανώς, το τελευταίο είναι πιο ασφαλές, αλλά με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα επιβλαβή βακτήρια πεθαίνουν με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα. Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου σας επιτρέπει να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας σε κάθε περίπτωση.

Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι λίγο πάνω από 6,5 λίτρα. Η χωρητικότητα της συσκευής επαρκεί για την εξυπηρέτηση του δωματίου έως και 60 m2. Η σχεδίαση κυριαρχείται από κομψές και μοντέρνες γραμμές - μια θαυμάσια παραλλαγή του "βοηθού σπιτιού".

Πλεονεκτήματα του Electrolux EHU-5515D:

 • τρόπος παροχής ζεστού ή κρύου ατμού ·
 • διαισθητική και ευέλικτη διαχείριση.
 • κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής.
 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • μεγάλη χωρητικότητα της δεξαμενής νερού.

Ο υγραντήρας ήταν πολύ όμορφος. Ωστόσο, χωρίς ένα «πετάξει στην αλοιφή,» και εκεί δεν ήταν: αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες κριτικές, γεμίστε το δοχείο με υγρό αρκετά άβολα, και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη.

Δώστε προσοχή! Η αμφισβήτηση των πλεονεκτημάτων των υγραντήρων για την ανθρώπινη υγεία είναι μια άσκοπη κατοχή. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου εξαρτάται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων και η υγρασία μεταξύ αυτών βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις. Το πρόβλημα με το καθεστώς θερμοκρασίας και την καθαρότητα του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Αποτελέσματα

Κάνετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας, με τα απαραίτητα εργαλεία, γνώσεις, υλικό και τεχνική βάση. Αυτό είναι απλά μια επαγρύπνηση που είναι πολύ υπεύθυνη και σχολαστική. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αγοράσετε μια έτοιμη μονάδα κλιματισμού με ένα βέλτιστο σύνολο λειτουργιών. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τη συσκευή σας μόνοι σας, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βίντεο.

Όπως και να είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν είναι σοβαροί για το ζήτημα της υγρασίας του αέρα στα σπίτια τους. Αλλά στα υγειονομικά πρότυπα υπάρχουν σαφείς οδηγίες σε αυτό το σημείο. Μην παραμελείτε τη δική σας υγεία, διότι αυτό που φαίνεται να είναι ασήμαντο σήμερα, αύριο, μπορεί να "κολλήσει" γύρω από την υγεία σας.

Υγραντήρας αέρα

Η ανάγκη διατήρησης της βέλτιστης υγρασίας

Η υγρασία είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός ατόμου. Η ικανότητα, η ευεξία και η διάθεσή μας εξαρτώνται από την υγρασία του αέρα. Για τα παιδιά, η υγρασία του αέρα είναι πιο σημαντική από ότι για τους ενήλικες. Για το άτομο άνετο είναι η τιμή του 60%. Με αυτή την υγρασία, το οξυγόνο απορροφάται πιο αποτελεσματικά στον αέρα. Εάν η σχετική υγρασία του αέρα είναι μικρότερη από 45%, ένα άτομο αισθάνεται κουρασμένο, υπνηλία. Ο ξηρός αέρας προκαλεί ξήρανση των βλεννογόνων της μύτης και των ματιών, προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ξεφλούδισμα. Για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της υγρασίας πρέπει να διατηρηθεί σε επίπεδο 45-60%. Αυτό γίνεται με ενυδατικές κρέμες ή λαϊκές θεραπείες.

Επισκόπηση των τύπων του υγραντήρα

 • Παραδοσιακά (μηχανικά)
 • Ατμός
 • Υπερηχογράφημα

Οι μηχανικοί υγραντήρες ανεβάζουν τον αέρα μέσα από το νερό. Μειονεκτήματα: θόρυβος, περιορισμός της υγρασίας (όχι περισσότερο από 60%).

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός βραστήρα. Μειονεκτήματα: ζεστό ατμό, υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ο υπερηχητικός υγραντήρας με τη βοήθεια του υπερήχου μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι για αυτό είναι απαραίτητο το απεσταγμένο νερό. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα: η αθόρυβη λειτουργία, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η δυνατότητα αύξησης της υγρασίας κατά περισσότερο από 60% (σημαντική σε ξηρά κλίματα), υψηλή παραγωγικότητα. Η δημιουργία ενός υγραντήρα αυτού του τύπου θα εξεταστεί στο άρθρο.

Οι τιμές για τους υγραντήρες δωμάτιο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα γνωστών εταιρειών ξεκινούν από 6-7 χιλιάδες ρούβλια. Η σπιτική ενυδατική κρέμα θα κοστίσει μόνο περίπου 1500-2000 ρούβλια. ανάλογα με τα στοιχεία που διαθέτετε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεπτυγμένου υγραντήρα

 • Μετρήστε την υγρασία και, εάν χρειάζεται, ενεργοποιήστε τον εξατμιστή.
 • Ρυθμίστε το όριο ενεργοποίησης από 0 έως 99% της υγρασίας.
 • Η εκτιμώμενη χωρητικότητα του εξατμιστή είναι 500-800 γραμμάρια νερού ανά ώρα (η πραγματική παραγωγή είναι περίπου 650-700 γραμμάρια ανά ώρα).
 • Μέτρηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • Μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης.
 • Ένδειξη του καθορισμένου κατωφλίου και των μετρούμενων τιμών.
 • Προστατευτική απενεργοποίηση σε χαμηλή στάθμη νερού.

Συστατικά του υγραντήρα

Ο υγραντήρας κατασκευάζεται με τη μορφή τριών τεμαχίων:

 1. Η μονάδα εξατμιστή αποτελείται από μια δεξαμενή με νερό με ενσωματωμένα σε αυτήν θερμαντικά σώματα υπερήχων, έναν ανεμιστήρα και ένα ακροφύσιο εξόδου.
 2. Ηλεκτρονικό μπλοκ. Στη σύνθεση: μικροελεγκτής ATmega328, αισθητήρες υγρασίας, ατμοσφαιρική πίεση, μονάδα εξόδου παραμέτρων, διακόπτης τρανζίστορ για την αλλαγή πομπού.
 3. Τροφοδοσία 220V - 12V 3Α. Παρέχει ενέργεια στον υγραντήρα.

Ο σχεδιασμός του συγκροτήματος επιλέχθηκε για ευκολία χρήσης. Η μονάδα εξατμιστή βρίσκεται στο ράφι. Το ηλεκτρονικό κουτί στο τραπέζι βρίσκεται σε βολική θέση. Η παροχή ρεύματος βρίσκεται πίσω από την πολυθρόνα, κοντά στην έξοδο 220V.

Μονάδα εξατμιστή

Η μονάδα εξατμιστή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό δοχείο 7 λίτρων με καπάκι. Το κάλυμμα στο κεντρικό τμήμα δεν είναι επίπεδο, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εγκατάσταση του ακροφυσίου ανεμιστήρα και εξόδου. Ως εκ τούτου, το άνω μέρος αφαιρείται από το καπάκι και ένα ένθετο με οπές για τη στερέωση του ανεμιστήρα και ο σωλήνας εξόδου αποκόπτεται από το αλουκοβόν.

Στο ίδιο το δοχείο τοποθετείται ένας πλωτήρας από πλαστικό αφρού, στον οποίο στερεώνονται τα θερμαντικά σώματα.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε όταν η στάθμη του νερού πέφτει κατά τη λειτουργία, το βάθος βύθισης των πομπού παραμένει σταθερό. Η προστασία από την κρίσιμη στάθμη του νερού είναι ενσωματωμένη σε υπερηχητικά θερμαντικά σώματα. Έχουν ένα ηλεκτρόδιο που προεξέχει πάνω από το σώμα. Όταν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το ηλεκτρόδιο, το ψυγείο σβήνει.


Υπερηχητική γεννήτρια ομίχλης (Αναζήτηση σε AliExpress)

Αναζήτηση για σώματα καλοριφέρ διεξήχθη σε ολόκληρο τον γνωστό κινεζικό ιστότοπο με τη λέξη-κλειδί Mist Maker. Το κόστος ενός είναι περίπου 200-250 ρούβλια.

Ζω στο στέπα μέρος του Καζακστάν. Η υγρασία είναι πολύ χαμηλή και τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαίνεται από 10 έως 40%. Από την άποψη αυτή, δύο μονάδες καλοριφέρ εγκαταστάθηκαν στη μονάδα εξατμιστή για να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Η απαιτούμενη χωρητικότητα είναι 400 γραμμάρια νερού ανά ώρα για ένα ψυγείο. τάση τροφοδοσίας 24V; τρέχουσα κατανάλωση 800mA (στην πραγματικότητα, αυτό το ρεύμα καταναλώνεται κατά την ενεργοποίηση, κυριολεκτικά για μισό δευτερόλεπτο, ενώ για συνεχή λειτουργία κυμαίνεται περίπου 200-250mA).

Ο αέρας μέσω του δοχείου κινεί έναν ανεμιστήρα υπολογιστή 120 mm εγκατεστημένο στο καπάκι του δοχείου. Μετά τις πρώτες ημέρες εργασίας έγινε σαφές ότι παρά τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα, μεγάλες σταγόνες από τα θερμαντικά σώματα φτάνουν στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα. Η πλάκα του κινητήρα είναι υγρή, οι επαφές οξειδώνονται και ο κινητήρας αποτυγχάνει. Για να αποφευχθεί αυτό, ένα κομμάτι πλαστικού πλέγματος που κόπηκε από το παράθυρο κουνουπιών εγκαταστάθηκε κάτω από τον ανεμιστήρα και μόνο σε περίπτωση που η σανίδα του κινητήρα και τα εξαρτήματα πάνω σε αυτό είχαν λάκα. Τώρα τα μικρά σταγονίδια εκτοξεύονται από ένα ρεύμα αέρα, και μεγάλα φτάνουν στο πλέγμα και στραγγίζονται πίσω στο δοχείο.

Ο σωλήνας εξόδου αποτελείται από ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα αποχέτευσης διαμέτρου 50 mm. Περιστρέφεται σε ένα καπάκι γύρω από τον άξονά του, επιτρέποντάς σας να κατευθύνετε τον πίδακα ατμού προς τη σωστή κατεύθυνση. Το μήκος της ροής του ατμού φτάνει τα 1,4-1,7 μέτρα.

Επίσης στο καπάκι υπάρχει ένας μετατροπέας τάσης από 12V σε 24V. Πριν από τον μετατροπέα από 12V τροφοδοτείται ο ανεμιστήρας, μετά τον μετατροπέα από 24V τα ψυγεία παρέχονται. Αυτό γίνεται επειδή είχα μια τροφοδοσία 12V. Εάν χρησιμοποιείτε τροφοδοτικό 24V, δεν υπάρχει ανάγκη για μετατροπέα.

Ηλεκτρονική μονάδα

Η βάση είναι ο μικροελεγκτής (MK) ATmega328P-PU. Ασχολείται με την αναζήτηση των αισθητήρων, εξάγοντας τις μετρούμενες παραμέτρους, συγκρίνοντας τους δείκτες με την εγκατάσταση και ενεργοποιώντας τους εκπομπούς. Στην κάρτα, μια υποδοχή ISP 6 ακίδων είναι ενσύρματη για firmware MK. Το πρόγραμμα είναι γραμμένο στο IDE του Arduino και χύνεται μέσω του USBasp-programmer.

Σχηματικό διάγραμμα του υγραντήρα

Για να το μικροελεγκτή για να εμφανίσετε τα δεδομένα που συνδέονται: με το πρόγραμμα οδήγησης MAX7219 τριών χαρακτήρων επτά τμήμα LED για να εμφανίσετε τις τιμές μέτρησης και το διψήφιο επτά τμημάτων LED για να εμφανιστούν οι πομποί τιμή κατωφλίου ενεργοποίησης, τρεις λυχνίες LED για την εμφάνιση των δεδομένων. Σκοπός της λυχνίας LED:

 • Η κόκκινη λυχνία LED είναι ενεργοποιημένη - μια οθόνη τριών ενδείξεων δείχνει τη θερμοκρασία,
 • κίτρινο φως - εμφανίζεται η ατμοσφαιρική πίεση,
 • Πράσινο φως - Εμφανίζεται η σχετική υγρασία.

Τα δεδομένα ανταλλάσσονται σε έναν κύκλο κάθε 5 δευτερόλεπτα.

Το τσιπ MAX7219 επιτρέπει τον έλεγχο των μήτρων LED, των κυλίνδρων, των ξεχωριστών LED. Μπορούν να συνδεθούν έως και 64 LED ή οκτώ δείκτες επτά τμημάτων. Τα δεδομένα αποστέλλονται στο μικροτσίπ με τη μορφή πακέτων 16 bit. Μετά την αποστολή, τα δεδομένα εμφανίζονται στους δείκτες σύμφωνα με την αρχή του δυναμικού ελέγχου. Όταν ελέγχετε οκτώ δείκτες επτά τμημάτων, ο ρυθμός ανανέωσης είναι 800Hz. Το τσιπ ελέγχεται από τη διασύνδεση SPI.


Έλεγχος της λειτουργίας της οθόνης μετά την αποσύνδεση του MAX7219

Η χρήση του μάρκας MAX7219 και των δεικτών επτά τμημάτων στην περίπτωσή μου δικαιολογείται πρώτα απ 'όλα από την παρουσία τους και από το δεύτερο μέγεθος των δεικτών. Τα εμφανιζόμενα δεδομένα είναι ορατά από 2-3 μέτρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να εφαρμόσετε οθόνες από οθόνη Nokia 5110, οθόνη OLED, οθόνη TFT. Σε ποιους είναι πιο βολικό.

Για τη μέτρηση της υγρασίας, ο αισθητήρας DHT-22 χρησιμοποιείται επίσης AM2302. Αυτός ο αισθητήρας σας επιτρέπει να μετράτε την υγρασία στην περιοχή από 0..99.9% με ένα σφάλμα 2% και μια θερμοκρασία -40.. +80 με σφάλμα 0,5 μοίρες. Μπορείτε να διαβάσετε τις τιμές όχι περισσότερο από μία φορά κάθε 2 δευτερόλεπτα. Το εύρος ισχύος είναι 3.3-5.5V.

Το BMP180 χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης. Περιοχή μέτρησης πίεσης 300-1100hPa. Εύρος μέτρησης θερμοκρασίας -40.. + 85 μοίρες. Η τάση τροφοδοσίας είναι 3.3-5V. Σύνδεση χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο I2C.


Έλεγχος της λειτουργίας ενός πλήρως ολοκληρωμένου πίνακα

Το κατώφλι μεταγωγής των υπερηχητικών θερμαντικών σωμάτων ρυθμίζεται από έναν μεταβλητό αντιστάτη συνδεδεμένο στην αναλογική είσοδο του MC. Το εύρος ρύθμισης κατωφλίου είναι 0-99%.

Οι πομποί ελέγχονται από ένα διακόπτη τρανζίστορ σε ένα τρανζίστορ MOSFET 5N65. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο με τάση μεγαλύτερη από 30V και ρεύμα μεγαλύτερη από 2Α.

Όπως συμβαίνει στην περίπτωση της ηλεκτρονικής μονάδας, χρησιμοποιείται η ικανότητα του αποσμητικού. Το κάτω μέρος του διαφανούς δοχείου είναι πριονισμένο και καλύπτεται με ένα πρότυπο καπάκι από το ίδιο αποσμητικό.


Η εμφάνιση της ηλεκτρονικής μονάδας

Το σχέδιο είναι πολύ απλό, έτσι ήταν συγκολλημένο στο breadboard.

Μονάδα τροφοδοσίας

Για την τροφοδοσία της συσκευής χρησιμοποιείται τροφοδοτικό με τάση εξόδου 12V και μέγιστο ρεύμα 3Α.

Στο εσωτερικό του είναι σταθεροποιημένο το L7805 και έκανε μια πρόσθετη έξοδο 5V για να τροφοδοτήσει τη μονάδα ηλεκτρονικών. Αρχικά, αυτός ο σταθεροποιητής εγκαταστάθηκε στην ηλεκτρονική μονάδα, αλλά κατά τη λειτουργία θερμάνθηκε, θερμαίνοντας τη μονάδα και τους αισθητήρες, οι οποίοι στρεβλώνουν έντονα τις μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας. Μετά από αυτό, βγήκε από το μπλοκ ηλεκτρονικών στην τροφοδοσία ρεύματος.

Συμπέρασμα

Μετά από μερικές εβδομάδες λειτουργίας, εντοπίστηκε μία μόνο ανεπάρκεια, η οποία ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Όταν φιλτραριστεί και στη συνέχεια φιλτραριστεί το νερό απομακρύνεται με διήθηση στις επιφάνειες, παραμένει στο διαμέρισμα μια λευκή επικάλυψη ακαθαρσιών από το νερό. Όταν χρησιμοποιείται αποσταγμένο νερό, αυτή η ανεπάρκεια δεν παρατηρείται. Η όλη οικογένεια είναι ικανοποιημένη με τον υγραντήρα.

Πληροφορίες ραδιογαστριών

Ιστοσελίδα για τη μηχανική και την ηλεκτρονική

Υγραντήρας υπερήχων "Vitek VT-1767BK", συσκευή, επισκευή.

Λέγεται για την επισκευή του τροφοδοτικού, της γεννήτριας υπερήχων, του ανεμιστήρα. Τα σχέδια και οι εξηγήσεις δίνονται.

Υπερηχογράφημα υγραντήρας αέρα "Vitek-VT1767" αρκετά συνηθισμένο στην εποχή μας, η συσκευή και τα ζητήματα της επισκευής της είναι σχετικά.

Εν συντομία για τον ίδιο τον υγραντήρα:

Τεχνικές προδιαγραφές
Τροφοδοσία: 220-240 V

50 Hz
Κατανάλωση ρεύματος: 140 W (λαμβανομένης υπόψη της χωρητικότητας του θερμοσίφωνα)

Χωρητικότητα δοχείου νερού: 5 l
Κατανάλωση νερού: 300 ml / h
Περιοχή υγρασίας: έως 50 μ

Η συσκευή και η θέση των κύριων μονάδων και μονάδων:

Πάνω από αυτό είναι μια δεξαμενή με νερό, ένα φίλτρο νερού και ένα πλωτήρα με έναν μαγνήτη που παρέχει έναν αισθητήρα νερού.

Παραλήφθηκε για επισκευή Υγραντήρας υπερήχων «Vitek VT-1767BK» διαγνώστηκε.

 1. Τροφοδοσία KV-3150. Πρέπει να παράγει τάση + 35V (ρεύμα έως 1,5Α) και + 12V (ρεύμα μέχρι 1Α). Το νέο κοστίζει περίπου 20 δολάρια.

Συλλέχθηκε στις μικροεπεξεργαστή SG6848 και ένα τρανζίστορ FET 4NK60ZF. Το κύριο μέρος του κυκλώματος αντλείται από τον πίνακα και παρουσιάζεται παρακάτω.

Κατά την επισκευή αντικαθίστανται τα παρακάτω εξαρτήματα:

Δίοδος γέφυρα - 4 διόδους 1N4007

Μικροκυκλώματα PWM - SG6848

Τρανζίστορ επιδράσεων πεδίου - STP4NK60ZF

Αντίσταση R2 - 2W 0,5 Ohm

Αντιστάσεις R13, R9, R14 SMD (ή 0.125W) - 47 Ohm, 470 Ohm, 10 kΩ

Ασφάλεια 2Α 250V

Το κόστος όλων των ανταλλακτικών εξαρτημάτων είναι περίπου $ 2, δηλ. 10 φορές φθηνότερα από την αγορά νέου τροφοδοτικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επισκευή αυτής της μονάδας ισχύος, ανατρέξτε εδώ.

 1. Ο δεύτερος ελαττωματικός κόμβος ήταν η έγχυση ανεμιστήρας «Hongfei HB-7530L12»:

Υπάρχει ένα σπάσιμο στις περιελίξεις και μια σανίδα ελέγχου είναι διαβρωμένη. Νέα έξοδα από $ 5 έως $ 15. Οι περιελίξεις και η πλακέτα ελέγχου εγκαθίστανται από τον παλαιό τύπο μηχάνημα ψύξης που δεν χρειάζεται και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του οποίου παρουσιάζονται παρακάτω:

Λεπτομέρειες για την αντικατάσταση περιελίξεων με μαγνητικό κύκλωμα και πίνακα ελέγχου της έγχυσης Ανεμιστήρας «Hongfei HB-7530L12» δείτε εδώ.

 1. Ο τρίτος ελαττωματικός κόμβος στον υγραντήρα Vitek VT-1767BK ήταν μια γεννήτρια υπερήχων.

Το τρανζίστορ BU406 είναι διατρυπημένο σε αυτό. Το τρανζίστορ αποσύρεται, ελέγχονται τα υπόλοιπα μέρη, καθαρίζεται και επιθεωρείται το υπερηχητικό ψυγείο AW1209, δεν υπάρχουν ζημιές.

Το κύκλωμα της γεννήτριας είναι σχεδιασμένο:

Εγκαθίσταται ένα νέο τρανζίστορ. Η γεννήτρια έχει κερδίσει. Κατά τον έλεγχο της λειτουργίας της γεννήτριας, είναι απαραίτητο να μπλοκάρει τον αισθητήρα νερού, διαφορετικά η κάρτα ελέγχου, κλείνοντας την αριστερή επαφή της επαγωγής L3 στην θήκη, ασφαλίζει το τρανζίστορ. Αντί να εγκαταστήσετε έναν μαγνήτη στον αισθητήρα νερού, δεν χρειάζεται να συνδέσετε την πλακέτα κυκλώματος ελέγχου υγραντήρα. Κρατήστε τη γεννήτρια να είναι ενεργοποιημένη. Χωρίς νερό, ο piezoceramic πομπός και το τρανζίστορ θα υπερθερμανθούν. Ενεργοποιήθηκε για λίγο και ο παλμογράφος παρακολούθησε τις ταλαντώσεις απευθείας στις επαφές του πιεζο-ψυγείου.

Μετά τον έλεγχο της λειτουργικότητας, η σανίδα είναι εγκατεστημένη στη θέση της. Αποδείχθηκε ότι όταν το νερό χτυπά το πιεζο-ψυγείο, η γενιά αποτυγχάνει. Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η δημιουργία μιας αντιστάσεως συντονισμού στο κύκλωμα γεννήτριας. Υποψίες για τον πομπό. Η γεννήτρια συναρμολογείται σύμφωνα με το χωρητικό κύκλωμα τριών σημείων. Λειτουργεί με τη συχνότητα συντονισμού του πιεζο-ψυγείου, είναι λίγο περισσότερο από 1 MHz. Τα κυριότερα στοιχεία από τα οποία εξαρτάται η γεννήτρια είναι ο πιεζο-εκπομπός και το τρανζίστορ. Πριν από την αντικατάσταση του piezo-radiator, αποφάσισα να δοκιμάσω την εγκατάσταση άλλων τρανζίστορ. Κατά την εγκατάσταση του τρανζίστορ KT805BM, το κύκλωμα λειτούργησε σταθερά, τόσο με νερό όσο και χωρίς νερό (αντίθετα από το BU406).

Η αντιστάθμιση τάσης VR1 προκαταλαμβάνει το τρανζίστορ. Όταν η ένταση της εξάτμισης αλλάζει, είναι ίση με:

(έγιναν μετρήσεις επί της μέσης απόδοσης του μηχανισμού κοπής VR1 σε σχέση με το κοινό σύρμα του κυκλώματος γεννήτριας)

χαμηλή ένταση +2.06 V

μέση ένταση + 2,43 V

μέγιστη ένταση + 2,88 V

Το πλάτος του ημιτονοειδούς στο ίδιο το piezo-radiator αλλάζει σαφώς.

Η θερμοκρασία λειτουργίας του τρανζίστορ δεν υπερβαίνει τους 45 ° C. Η παρατηρούμενη "βρασμού" του νερού είναι αρκετά έντονη:

Η επαλήθευση της ικανότητας λειτουργίας της συσκευής στο σύνολό της έδωσε θετικά αποτελέσματα. Έχουναεροστεγής υγραντήρας "Vitek VT-1767BK" είναι πλήρως λειτουργική.

Οι οικονομικοί δείκτες επισκευής είναι ενδιαφέροντες.

Αν αυτές οι επισκευές πραγματοποιούνται με αντικατάσταση μπλοκ, τότε:

Τροφοδοσία ρεύματος - $ 20

Γεννήτρια υπερήχων - $ 20

Ο ανεμιστήρας φυσητήρα - κατά μέσο όρο $ 10

Μια νέα ενυδατική κρέμα είναι περίπου $ 90. Λεπτομέρειες, εξαιρουμένου του κόστους εργασίας, πάνω από το ήμισυ του κόστους ενός νέου προϊόντος. Με άλλα λόγια, η επισκευή του μπλοκ είναι οικονομικά άβολη.

Το κόστος των αγορασθέντων μερών σύμφωνα με τη μέθοδο που περιγράφεται στο άρθρο είναι περίπου 3 δολάρια. Το συμπέρασμα είναι προφανές.

Ψεκαστήρας νερού υπερήχων

Θα επιδιορθώσω τον υπερηχητικό υγραντήρα αέρα και αντιμετώπισα ανεπαρκή, όπως μου φαίνεται, την παραγωγικότητα αυτής της μονάδας.

Εδώ υπάρχει μια φωτογραφία της μονάδας ψεκασμού υπερήχων χωρίς οθόνη:

Εδώ είναι ένα διάγραμμα κυκλώματος στο πίνακα. Τροφοδοσία 38 volt από τον μετασχηματιστή. Ένας αισθητήρας στάθμης νερού είναι συνδεδεμένος στο βύσμα 3 ακίδων. Κατά το κλείσιμο, η γενιά αποτυγχάνει.

Τα προβλήματα στην πρώτη παροχή τάσης παλμού - μπορεί να αξίζει να κολλήσετε παράλληλα C1 ηλεκτρολύτη - microfarad dac 1000; Επειδή εκτός από την ομίχλη νερού, πετούν και μεγάλοι ψεκασμοί νερού (μάλλον από τις διαδικασίες εκκίνησης σε κάθε μισό κύκλο).

Το δεύτερο ερώτημα είναι πώς λειτουργεί αυτό το σχήμα γενικά; Καταλαβαίνω το φορτίο - στην πραγματικότητα το τσοκ μεταφέρθηκε στον πομπό, έτσι ώστε να μην απομονωθεί η περίπτωση του τρανζίστορ από το ψυγείο (και το νερό στη δεξαμενή).

Το τρίτο ερώτημα - αν προσπαθήσετε να αλλάξετε το offset με βάση VR1 - όχι αν cherevato-τρανζίστορ θανάτου (ή, ακόμη χειρότερα - piezoceramic πλάκες);

C6, L3 - για ό, τι γενικά - μην αφήνετε τα ρεύματα RF στο βύσμα ελέγχου;

Wladimir_TS: C6, L3 - για ό, τι γενικά - μην αφήνετε τα ρεύματα RF στο βύσμα ελέγχου;
Και το δίκτυο.

Vladimir, οι υγραντήρες συχνά βαθμολογούνται για ονομαστική τάση 230 βολτ. Με μια σχετικά μικρή μείωση στην τάση τροφοδοσίας (220-210-200 V), παρατηρήσαμε μια σημαντική μείωση στον σχηματισμό ατμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει AGC ή σταθεροποίηση της τάσης τροφοδοσίας DC στο κύκλωμα. Σε μερικά παρόμοια σχήματα (Vitek VT-1760, Ultrasonic CF-2518) C1 - ο ηλεκτρολύτης είναι 10... 100 μF. Ως εκ τούτου, η ιδέα σας για τη σύνδεση ενός επιπλέον πυκνωτή δεν έχει νόημα. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη θεωρία της λειτουργίας ενός τέτοιου κύκλου "ταλαντωτή χαλαζία? χωρητικό τριών σημείων ". Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της παραγωγής ατμού του υγραντήρα μετά από 1 έως 2 χρόνια λειτουργίας. Προφανώς, το πιεζο-καλοριφέρ υποβαθμίστηκε κάπως. Επαναφορά της ρύθμισης VR1 στην ακραία θέση και αντικατάσταση του C1 (στο αρχικό σχέδιο ηλεκτρολύτη που χρησιμοποιήθηκε), πλένοντας το ψυγείο. Επειδή στην περίπτωσή σας, η εξάτμιση δεν είναι αρκετή, δεν μπορείτε να φοβάστε μια αποτυχία του τρανζίστορ, πόσο μάλλον το ψυγείο. Τουλάχιστον ο υγραντήρας μου λειτουργεί άψογα για περισσότερο από τρεις μήνες μετά την επισκευή. Τα ρεύματα RF στη βάση του τρανζίστορ είναι λιγότερο δικαιολογημένα, καθώς το κύκλωμα του υγραντήρα δημιουργεί ταλαντώσεις στη συχνότητα συντονισμού της πλάκας. Κατά συνέπεια, το πλάτος των μηχανικών ταλαντώσεων της πλάκας είναι το μέγιστο ακριβώς για αυτή τη συχνότητα. Όταν χρησιμοποιείτε ένα εξωτερικό συναρπαστικό σήμα, θα ήταν απαραίτητο όχι μόνο να ρυθμίσουμε το εύρος των ταλαντώσεων, αλλά και τη συχνότητα. Η πολυπλοκότητα του καθεστώτος θα αυξανόταν αδικαιολόγητα. Η έλλειψη του σχεδίου αυτού του υγροποιητή από την άποψη του χρήστη κατά τη γνώμη μου είναι η απουσία AGC.

Λοιπόν, δεν γεννήτρια σταθεροποιηθεί πρόβλημα σημεία στο σώμα είναι γεμάτο και η τρέχουσα κατανάλωση μόλις 300 mA Αληθινή πτώση τάσης, αλλά εις βάρος μιας δεύτερης περιέλιξης του μετασχηματιστή μονάδας (αυτοματοποίηση δύναμη, η οποία ερμηνεύεται ως η διάσημη ζώων - γάλα (αισθητήρα υγρασίας προφανώς νεκροί - συμπύκνωση του νερού πιθανόν συνέβησαν)), και ο αισθητήρας θερμοκρασίας (δεν αξίζει κοινότυπο δίοδος / Υψηλής-ποιότητας θερμίστορ, και αρκετά ένα θερμόμετρο αντίστασης χαλκού) λίγη βοήθεια. Αυτή είναι η ιδέα όλων αυτών των ηλεκτρονικών να πετάξουν nafig. Αφήστε το να λειτουργεί με βάση την αρχή - το νερό είναι πάνω - απενεργοποιημένο. Ακόμη καμία απόδοση. Σε γενικές γραμμές, θα πραγματοποιήσω πειράματα το βράδυ.

ZYZH και γιατί είναι η επαγωγικότητα στον πομπό τόσο μικρή για μια τέτοια συχνότητα-ότι δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα;

Ετικέτα στο σώμα του υγραντήρα του Vitek VT-1760 G: 42V-600 mA; 15V-100mA. Αλλά, ίσως, η περιέλιξη του 15V θα τραβήξει ένα μεγαλύτερο ρεύμα και 3-5 φορές σε μεγάλο χρονικό διάστημα.
Συμπυκνωτής C3 100 pF συλλεκτική βάση για το ίδιο. Καλή τύχη σε σας!

Η ερώτησή μου είναι: πόσο αποτελεσματική ήταν η ενυδατική κρέμα; Η υγρασία μετρήθηκε στο δωμάτιο πριν και μετά τη χρήση;

Θα ξεκινήσει μετά από μια δοκιμαστική λειτουργία και την απόκτηση ενός psychrometer (ή ακόμα και ένα σπιτικό σε υγρασία μετρητή δεν θυμάμαι τι HIHe όχι (δεν υπάρχει κυνήγι επιλογές ανοικτές στέγαση, αλλά ως ένα περίβλημα του αισθητήρα K140UD -. Μέσα σε ένα αισθητήρα υγρασίας και ένα θερμίστορ) δεν έχει βαθμονομηθεί.

Όσον αφορά την περιέλιξη, το σύρμα είναι το ίδιο. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να αλλάξετε την έκσταση. Υπάρχουν "έξτρα" ράφια με τρύπες μόνο ένα μάτσο - αυτή η υπόθεση ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που λείπουν

Μην ενοχλείτε τους μετρητές υγρασίας. Απλά παρακολουθήστε τις μετρήσεις ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΗΤΟΥ πριν και μετά την ενεργοποίηση του υγραντήρα. Φυσικά, ο αισθητήρας μέτρησης δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά στον ψεκαστήρα.
.
Προσωπική γνώμη: όλα τα πιεζοηλεκτρικά pribludy, που καταναλώνουν 300 mA - όχι περισσότερο από ποντίκι και το διαζύγιο smirks σε πλιάτσικο!

YuXa: τίποτα περισσότερο από ένα πόντο

Δεν ξέρω πώς για ένα ρεύμα 300 mA, αλλά 0,5 λίτρα την ώρα - ένα ελάχιστο για ένα μέσο δωμάτιο με κανονικό αερισμό.

Από το νερό, εάν δεν υπάρχουν spetspribambasov, πετούν μικροοργανισμοί και μεταλλικά άλατα. Αν και πετούν μαζί τους (αποστείρωση με θερμότητα και φίλτρο προσρόφησης, η οποία πρέπει να αλλάζει τακτικά). Υπάρχει μια υποψία ότι η οπτική στα DVDs γίνεται ολοένα και πιο φραγμένη.

Για μένα, ούτε το ρεύμα ούτε τα λίτρα ανά ώρα δεν έχει σημασία.
Η αξία του υγρομέτρου είναι σημαντική.
.
Στο χωριό μου υπήρχε μια βροχή από την άνοιξη. Η θερμοκρασία στο σπίτι είναι +20 βαθμούς Κελσίου. Υγρασία περίπου. 50%. Kaif!

Επισκευάζουμε τον υγραντήρα τους εαυτούς μας - τις συμβουλές του πλοιάρχου

Ο υπερηχητικός υγραντήρας έχει μια αρκετά απλή αρχή λειτουργίας, αλλά ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο, όπως και κάθε τεχνική, μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν κάποια είδη "προβλημάτων" που μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα, χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια δαπανηρών ειδικών. Και μπορείτε να πάτε πιο απλά με το να μην αγοράσετε ένα ενυδατικό, αλλά να το κάνει από αυτοσχέδια μέσα.

Συσκευή τεχνολογίας κλιματισμού υπερήχων

 • Στέγαση (άνω μέρος). Σε αυτό, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένα υγρόμετρο, μία ένδειξη LED και πολλά άλλα ηλεκτρονικά που φέρουν μόνο βοηθητικές ιδιότητες και δεν συνδέονται με την άμεση λειτουργία του υγραντήρα. Μπορεί επίσης να υπάρχει δεξαμενή νερού.

Τα κύρια συστατικά του υγραντήρα

Όλοι οι ηλεκτρολόγοι υγραντήρα στο κάτω μέρος

Η πλακέτα ισχύος δημιουργεί μια ορισμένη τάση που τροφοδοτείται στη γεννήτρια. Από τη γεννήτρια, οι παλμοί τροφοδοτούνται στον ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία υπερηχητικών δονήσεων του ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τίποτα περίπλοκο, εκτός από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ηλεκτρονικού κυκλώματος, ενισχυτή και γεννήτρια ακτινοβολίας. Αλλά αυτά τα συστατικά χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις:

 • Εισροή νερού στο κύκλωμα ελέγχου τάσης.
 • Μηχανική βλάβη (πτώση) της συσκευής.
 • Προσπάθειες καθαρισμού της συσκευής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις για αυτό.

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να αφήσετε τον υγραντήρα σε κατάσταση λειτουργίας που διαβάζεται στο άρθρο: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας χωρίς να καλέσετε κάποιον ειδικό.

Η τάση πέφτει στο δίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και λύσεις

Εάν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το διάφραγμα του ψυγείου είναι κατεστραμμένο, η γεννήτρια αποτυγχάνει ή ο στρόβιλος της συσκευής δεν λειτουργεί.

 • Εκπομπή. Η απόδοση του ψυγείου μπορεί να προσδιοριστεί από το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα". Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην πλακέτα ισχύος και την ίδια την γεννήτρια.

Παράδειγμα φίλτρου για τον υγραντήρα

Από τον υγραντήρα υπάρχει μια σάπια μυρωδιά

Αρκεί να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη συσκευή και η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως. Για να λειτουργεί η συσκευή "σαν ένα ρολόι" κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε εντελώς το νερό στη συσκευή, κάθε εβδομάδα για να το καθαρίσετε και όχι λιγότερο από μία φορά το μήνα για να το απολυμάνετε.

Αν μια δυσάρεστη οσμή μούχλας εξαπλώνεται από τον υγραντήρα σας, τότε γνωρίζετε ότι η κλιματική σας συσκευή δεν είναι υπερηχητική, αφού ο υπερηχογράφος απολυμαίνει με τη θανάτωση μυκήτων και μούχλας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα καθαριστικά πισίνας.

Επίσης, πρόσφατα έσπασα τον υγραντήρα, χωρίς την οποία δεν μπορώ να υπάρξει κανονικά καθόλου. Το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο εισαγωγής αέρα, ήταν σφυρήλατο. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο, επειδή κοστίζει πολύ φτηνά, το εγκατέστησε σε έναν υγραντήρα. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα τα δούλεψαν ξανά. Ειλικρινά, εγώ μέχρι το τέλος πίστευε ότι το πρόβλημα στην αποτυχία του καλοριφέρ, αλλά αφού διάβασα το άρθρο, βρήκα αμέσως την αιτία της αποτυχίας.

Έχω ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών. Πρόσφατα έσπασε. Αρχικά ήθελα να τον πάρω στην επισκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να καταλάβω τι ήταν λάθος. Ο πομπός εργάστηκε, υπήρχε ένα χαρακτηριστικό "γουργούρισμα", η γεννήτρια αισθάνθηκε, ήταν ζεστή. Έλεγξα επίσης το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Λειτουργούσε επίσης κανονικά. Αλλά το ζευγάρι για κάποιο λόγο δεν ήταν. Μετά ήμουν μπερδεμένος, καθώς ο ανεμιστήρας του υγραντήρα δούλεψε σωστά. Το φίλτρο εισαγωγής αέρα ήταν φραγμένο. Έδωσα ένα νέο φίλτρο. Αντικαταστάθηκε, τώρα όλα λειτουργούν.

Δεν έχω σπάσει ακόμα τον υγραντήρα, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και εγώ. Νομίζω ότι θα το κάνει.

Έχω χρησιμοποιήσει το ενυδατικό μου για περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που το καθαρίζω τακτικά, αλλάζω και το νερό σε αυτό, αλλά για τώρα, ευχαριστώ τον Θεό και κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στο γραφείο το χειμώνα ζεσταίνουμε τους ανεμιστήρες και "στεγνώνουμε" όλο τον αέρα, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τον υγραντήρα αέρα. Εργάζεται για όλη την ημέρα και συνεπώς καταρρέει με την πάροδο του χρόνου. Μετά από δαπανηρές επισκευές, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επιδιορθώσω. Μετά από μακρά αποσυναρμολόγηση και έλεγχο της απόδοσης όλων των λεπτομερειών έγινε σαφές ότι η αποτυχία ήταν στο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Το διέταξα στο Διαδίκτυο και το αντικατέστησα. Έκανα τα πάντα μόνος μου, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος. Την επόμενη φορά θα το έδωσα καλύτερα στο εργαστήριο, θα είναι ακριβότερο αλλά πολύ γρηγορότερο. Αν και, αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείτε να pokolupat και τον εαυτό σας.

Στον υγραντήρα μου η εξάτμιση αρχικά εξασθενούσε, δεν μου έδινε σημασία, μετά από μερικές ημέρες ο ατμός έπαψε να πηγαίνει καθόλου. Genirator σκέψης, των ελέγχων, που έχουν γράψει για τη θέρμανση καλοριφέρ, δόξα τω Θεώ ήταν εκεί.. Το αποτέλεσμα έχει καθοριστεί ότι είναι ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, η μονάδα άνοιξε, φωτογραφήθηκε σύρμα και να καταγράφεται η θέση τους. Τώρα στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι - για να βρουν ένα ανταλλακτικό σε... Radio Shack δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, η αγορά σιδήρου δεν βρεθεί, μάλλον θα πρέπει να δούμε πραγματικά για online καταστήματα, αν δεν θέλετε να περιμένετε καθόλου, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε καθημερινή βάση.

Και εγώ καθόλου πριν από τη βίδα αφαιρεθεί υπερηχητικός υγραντήρας του. Έλεγξα κάθε λεπτομέρεια με την ίδια σειρά που έκανα. Μην πιστεύετε ότι έκανε τα πάντα, αλλά ελέγξτε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου (((. αντέδρασε στο κέντρο εξυπηρέτησης, όπου έχω κάνει σε μια μέρα. Πρόσφατα, η σύζυγός του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της σήψης από τον υγραντήρα. Αγόρασα ένα νέο, το παλιό δεν στοίχημα μέχρι στιγμής συναντήσει μέχρι σήμερα σχετικά με το Όπως λέει η παροιμία: "Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί." Τώρα έχουμε δύο υπερηχητικούς υγραντήρες, ας είναι πιο υγιείς :)

αλλά ο υγραντήρας μου λειτουργεί με διακοπές, στη συνέχεια απαλά βουίζει σκληρά. ότι μαζί με το xs είναι απαραίτητο να μετρήσουμε την τάση επί του στοιχείου.

Υπερηχητικός υγραντήρας

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους δεν θεωρούν ότι είναι ειδικοί στην επισκευή οικιακών συσκευών και δεν έχουν βαθιά γνώση της ηλεκτρικής και ραδιομηχανικής, αλλά θέλουν να επισκευάσουν τον υγραντήρα υπερήχων.
Όπως γνωρίζετε, η κατανομή των οικιακών συσκευών είναι απλή και σύνθετη. Το πιο απλό είναι η αντικατάσταση του ηλεκτρικού βύσματος ή ολόκληρου του καλωδίου τροφοδοσίας, η αντικατάσταση της ασφάλειας, η αντικατάσταση των ηλεκτρικών βούρτσες του ηλεκτροκινητήρα κλπ. Μια από τις απλές καταστροφές ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα μπορεί να αποδοθεί αντικατάσταση της υπερηχητικής μεμβράνης. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτό το άρθρο.
Για μια καλύτερη κατανόηση, σκεφτείτε την αρχή του υγραντήρα υπερήχων.

Η συσκευή ενός συγκεκριμένου υγραντήρα μπορεί να διαφέρει από το παραπάνω σχήμα, αλλά τα κύρια στοιχεία του θα υπάρχουν σε μία ή την άλλη μορφή.


Μονάδα ελέγχου (1) αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, το οποίο περιλαμβάνει έναν μικροελεγκτή με τα στοιχεία που εξασφαλίζουν τη λειτουργία του. Η μονάδα ελέγχου μπορεί να κατασκευαστεί ως ξεχωριστή συσκευή ή να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μονάδας στην οποία είναι τοποθετημένη η ένδειξη και το πληκτρολόγιο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η μονάδα ελέγχει τη λειτουργία ολόκληρης της συσκευής. Κατά την εντολή του, εμφανίζεται η κατάσταση του υγραντήρα και οι τρόποι λειτουργίας του ρυθμίζονται με το πληκτρολόγιο. Η μονάδα ελέγχου παρακολουθεί την κατάσταση των αισθητήρων και, ανάλογα με την κατάστασή τους, αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής. Για παράδειγμα, όταν επιτευχθεί η απαραίτητη υγρασία και όταν το νερό στη δεξαμενή είναι ανεπαρκές, η παραγωγή ομίχλης θα σταματήσει. Σε απλούς υγραντήρες η μονάδα μπορεί να απουσιάζει και οι αισθητήρες μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τη γεννήτρια ή άλλες συσκευές. Στο σχήμα, τέτοιες συνδέσεις εμφανίζονται με διακεκομμένες γραμμές.

Γεννήτρια (2) αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που σχηματίζει το ηλεκτρικό σήμα που απαιτείται για τη λειτουργία του υπερηχητικού ψυγείου (3). Η γεννήτρια αποτελείται από την πραγματική γεννήτρια, η οποία ρυθμίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις της απαιτούμενης συχνότητας και του ενισχυτή, οι οποίες εκτελούνται συνήθως σε ένα τρανζίστορ και ενισχύουν αυτές τις ταλαντώσεις πριν τροφοδοτήσουν την υπερηχητική μεμβράνη (3). Συχνά, η αιτία θραύσης του υγραντήρα μπορεί να είναι η βλάβη αυτού του τρανζίστορ ή / και στοιχείων που εξασφαλίζουν τη λειτουργία του. Γενικά, η γεννήτρια είναι σχεδιασμένη ως ξεχωριστή μονάδα.

Συσκευή υπερήχων (3) Πρόκειται για μια πιεζοηλεκτρική συσκευή που δονείται στη συχνότητα υπερήχων υπό την επίδραση ενός ηλεκτρικού ρεύματος. Ο υπερηχογράφος αναφέρεται σε τέτοια ηχητικά κύματα, τα οποία λόγω της υψηλής συχνότητάς τους δεν ακούγονται στο ανθρώπινο αυτί. Συνήθως υποτίθεται ότι ένα άτομο δεν ακούει έναν ήχο άνω των 20 kHz (20 χιλιάδες δονήσεις ανά δευτερόλεπτο). Πολλοί υπερηχητικοί υγραντήρες λειτουργούν με συχνότητα 1,7 MHz (1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες δονήσεις ανά δευτερόλεπτο), φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ακούσει αυτόν τον ήχο.
Υπό την επίδραση τέτοιων ηχητικών κυμάτων, το νερό μετατρέπεται μηχανικά σε ομίχλη - τα μικρότερα σωματίδια νερού, που έχουν σχεδόν θερμοκρασία δωματίου. Στον υπερηχητικό υγραντήρα δεν υπάρχει βρασμός νερού, ο ατμός που αφήνει ατμό δεν είναι.
Πολύ συχνά αυτή η ομίχλη απλώνεται μέσα από το δωμάτιο με ένα μικρό ανεμιστήρα (7) ενσωματωμένο στον υγραντήρα.

Αισθητήρας στάθμης νερού (4) Συνήθως γίνεται με τη μορφή ενός πλωτήρα. Με την πάροδο του χρόνου, η κινητικότητα του πλωτήρα μπορεί να μειωθεί λόγω συσσώρευσης βρωμιάς, πλάκας κ.λπ. Εάν ο πλωτήρας δεν επιπλέει με νερό, ο υγραντήρας δεν θα παράγει ομίχλη, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει νερό. Επαναφέρετε την κινητικότητα του πλωτήρα και η συσκευή θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Τροφοδοτικό (5) είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα σχεδιασμένο για να λαμβάνει τις τάσεις που απαιτούνται για την τροφοδοσία όλων των συσκευών του υγραντήρα. Είναι συνήθως μια ξεχωριστή μονάδα.

Αισθητήρας υγρασίας (6). Αν υπάρχει αυτός ο αισθητήρας, ο υγραντήρας μπορεί να ανάβει και να απενεργοποιείται ανεξάρτητα, διατηρώντας την καθορισμένη υγρασία στο δωμάτιο.

Ανεμιστήρας (7) εξασφαλίζει την εξάπλωση της ομίχλης πάνω από το υγροποιημένο δωμάτιο.


Πληκτρολόγιο και Ένδειξη εκτελούνται συνήθως με τη μορφή μίας και μόνης μονάδας και χρησιμεύουν για τον καθορισμό και την απεικόνιση των παραμέτρων λειτουργίας του υγραντήρα υπερήχων.


Αισθητήρες. Ο αριθμός και ο αριθμός των αισθητήρων μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του υγραντήρα. Οι πιο συνηθισμένοι αισθητήρες είναι ένας αισθητήρας για την παρουσία νερού στο δοχείο (4), την υγρασία (6) και τη θερμοκρασία. Συχνά ο αισθητήρας για την παρουσία (στάθμη) νερού συνδέεται με τη γεννήτρια και σε περίπτωση ανεπαρκούς ύδατος, η γεννήτρια σταματά να λειτουργεί και ως εκ τούτου ο σχηματισμός ομίχλης.

Η επισκευή της μονάδας ελέγχου, της μονάδας τροφοδοσίας και της γεννήτριας από έναν ερασιτέχνη είναι πολύ δύσκολη. Είναι δυνατή μόνο η πλήρης αντικατάσταση αυτών των μπλοκ και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να γίνει σωστή διάγνωση της βλάβης.
Ίσως στα επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε, με μια ορισμένη πιθανότητα, να καταλάβετε ποιες από τις μονάδες του υγραντήρα έχουν αποτύχει και ότι πρέπει να αντικατασταθούν.

Σημάδια της αποτυχίας ενός υπερηχητικού πιεζοηλεκτρικού στοιχείου σε έναν υγραντήρα αέρα

Είναι δυνατόν να μιλήσουμε με σιγουριά για την έξοδο ενός πιεζοηλεκτρικού στοιχείου εάν υπάρχει ρωγμή πάνω του ή τουλάχιστον ένα σύρμα είναι συγκολλημένο στο ψυγείο.

Επιδιόρθωση του υγραντήρα αέρα και βασικές δυσλειτουργίες

Ο υγραντήρας σας πιθανότατα εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη διατήρηση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες ή πλήρης διακοπή της συσκευής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Ωστόσο, πολλά προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Μάθαμε τι είδους δυσλειτουργίες είναι χαρακτηριστικές για την τεχνολογία του κλίματος, ποιος είναι ο λόγος αυτών των αποτυχιών και πώς μπορείτε να επισκευάσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας.

Αλλά πρώτα θα θυμηθούμε πώς κατασκευάζεται η συσκευή και πώς διαφέρουν τα διαφορετικά σχέδια.

Τύποι υγραντήρων αέρα και η αρχή της λειτουργίας

Ανάλογα με τη μέθοδο απόκτησης ατμού, οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 1. Ατμός.
 2. Παραδοσιακό (κλασικό ή κρύο ατμό).
 3. Υπερηχογράφημα.

Στη μονάδα ατμού πραγματοποιείται θερμή εξάτμιση.

Το νερό θερμαίνεται από ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο και η θερμαινόμενη ομίχλη ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ψυγείου.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει θέρμανση.

Στις συμβατικές συσκευές, αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο και η δύναμη που παράγεται από τον ανεμιστήρα περνά μέσα από το υγρό φίλτρο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας είναι κορεσμένος με μόρια νερού και καθαρίζεται από ακαθαρσίες.

Ο υπερηχογράφος συμβάλλει στη διάσπαση μεγάλων σωματιδίων υγρασίας σε μικρότερα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των ταλαντώσεων που δημιουργούνται από τη μεμβράνη. Η προκύπτουσα ομίχλη εισέρχεται επίσης στο δωμάτιο, που εκτοξεύεται από το ψυγείο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ατμοσυστήματος ατμού

Το σώμα των υγραντήρων ατμού μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα ίδια. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής με νερό (μπορεί να είναι στο πλάι). Κάτω από αυτό είναι ένα πλαστικό διαμέρισμα με ηλεκτρονικά:

 1. Ένα ψυγείο που αναρροφά αέρα μέσω της σχάρας του πυθμένα.
 2. Στρογγυλό επίπεδο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (θερμαντήρας).
 3. Μονάδα ελέγχου.
 4. Η γεννήτρια.

Πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, συνιστάται να μελετήσετε όλες τις επιλογές των συσκευών. Υγραντήρας - το οποίο είναι καλύτερο, θα το πούμε στο άρθρο.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει στο νηπιαγωγείο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

Δεν είστε έτοιμοι να περάσετε σε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα; Εξετάστε την επιλογή ενός υγραντήρα της μπαταρίας - είναι φθηνή και αποτελεσματική. Κάτω από τη σύνδεση http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/uvlazhnitel-vozduxa-na-batareyu.html θα βρείτε μια επισκόπηση των μοντέλων αυτού του τύπου οργάνου.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Στην περίπτωση της συσκευής είναι:

 • ηλεκτρονικό μέρος.
 • πίνακας ισχύος?
 • ενισχυτή;
 • πομπό σε κεραμική βάση (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων).
 • ανεμιστήρα.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Κοινά προβλήματα στην εργασία

Οι υγραντήρες είναι αρκετά απλή και αξιόπιστη τεχνική. Οι περισσότερες φορές αποτυγχάνουν όταν:

 • χτυπώντας το κύτος.
 • αναλυτική προσπάθεια καθαρισμού ή συντήρησης.
 • πηδά στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Φτάνοντας στο σώμα της υγρασίας - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο. Αυτό μπορεί να συμβεί από τη βαθμιαία διείσδυση των μικροσωματιδίων του ατμού, και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται κατά λάθος. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια οπή για την έξοδο ατμού στο πάνω μέρος της δεξαμενής και το άνοιγμα πλήρωσης βρίσκεται κάτω από τη δεξαμενή.

Για να το φτάσετε δεν είναι πάντα βολικό, μερικές φορές απαιτείται η κατάργηση της χωρητικότητας. Ως εκ τούτου, κάποιος κατά λάθος αποφασίζει να ρίχνει νερό μέσω του διαχωριστή ατμού. Ως αποτέλεσμα, το νερό μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα, για παράδειγμα, μέσω της οπής από την οποία διοχετεύεται η ροή από τον ανεμιστήρα.

Η συσκευή σε αποσυναρμολογημένη μορφή

Είναι δυνατόν να αγωνιστούμε για την επισκευή ενός υγραντήρα εάν υπάρχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρολόγων, δοκιμαστών ή πολυμέτρων, καθώς και δεξιότητες συγκόλλησης.

Εξετάστε τους κύριους τύπους δυσλειτουργιών στην τεχνολογία του κλίματος και πώς να τις εξαλείψετε.

Δεν υπάρχει ατμός

Ο λόγος για την απουσία ατμού μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών της πλακέτας.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη στη μεμβράνη (για υπερήχους).

Συχνά, η συσκευή ανάβει και ακόμη και ο ατμός μπορεί να παραμείνει για λίγο και να σταματήσει μετά από ένα έως δύο λεπτά.

Το νερό δεν καταναλώνεται

Σχετικά με την κανονική λειτουργία της μεμβράνης σε συσκευές υπερήχων λέει το γαργάλισμα του νερού.

Αν δεν υπάρχει ή είναι πολύ αδύναμη, ο εκπομπός πιθανόν να αντικατασταθεί. Οι καταστροφές συμβαίνουν για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, αν υπήρχε ένα πρόβλημα με τον αισθητήρα επίπεδο, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει (αισθητήρα στάθμης μπορούσε να σπάσει, ή εσκεμμένα έχουν κλείσει, και στη συνέχεια ξέχασε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή κατά το χρόνο).

Μια μούχλα μυρωδιά

Εάν εμφανιστεί μούχλα μυρωδιού, απολυμαίνεται. Η διαδικασία είναι διαφορετική από την απλή αντικατάσταση του νερού στη δεξαμενή. Η οσμή προκαλεί αποικίες βακτηρίων για τα οποία είναι κατάλληλο ένα υγρό περιβάλλον. Επιπλέον, το νερό μπορεί να ανθίσει, μερικές φορές φιλοξενεί μύκητες. Συχνά ο τόπος συσσώρευσης οργανισμών γίνεται φίλτρα.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής

Εάν εμφανιστεί ένα σπρέι αλατιού στις λεπτομέρειες και στους τοίχους, δεν μπορείτε να το βουρτσίζετε. Η κλίμακα επηρεάζει δυσμενώς την τεχνική, μειώνει την απόδοσή της και μειώνει τον πόρο του προϊόντος.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Αποσυναρμολόγηση

Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή είναι αποσυναρμολογημένη έτσι ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε μέσα και να μάθετε ακριβώς την αιτία της βλάβης. Η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, η δεξαμενή αφαιρείται (είναι προτιμότερο να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι, όπου τοποθετείται το δοχείο υγρού). Με ένα στεγνό πανί, σκουπίστε τα υπολείμματα υγρασίας στο τηγάνι.

Στρέφοντας το υπόλοιπο τμήμα του σώματος, μπορείτε να βρείτε από 3 έως 5 μπουλόνια, τα οποία πρέπει να ξεβιδωθούν και να αφαιρέσετε προσεκτικά το κάτω κάλυμμα.

Αποσυναρμολόγηση του Boneco υγραντήρα

Διαγνωστικά

Πιθανές αιτίες θραύσης πρέπει να αποκλείονται, καθώς εκτελούνται απλές δοκιμές με αποσυναρμολογημένη συσκευή:

 1. Συνδέστε το βύσμα και ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας (ή ο ψυγείο) λειτουργεί.
 2. Μετά από 1 - 2 λεπτά λειτουργίας (και σβήνοντας από την πρίζα), ελέγξτε την αίσθηση της θερμοκρασίας του ψυγείου του τρανζίστορ - ένα ψυχρό ψυγείο δηλώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη γεννήτρια.
 3. Η απουσία σημείων ζωής και ήχων από τη μεμβράνη υποδεικνύει ότι το ψυγείο έχει σπάσει. Πρέπει να αντικατασταθεί.
 4. Όλες οι επαφές του πίνακα πρέπει να καλούνται.

Καθαρισμός

Τα μοντέλα και τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν, και συνεπώς και οι διαδικασίες καθαρισμού.

Κλίμακα μπορεί να εμφανιστεί στα εσωτερικά μέρη των συσκευών ατμού. Οι ίδιες μέθοδοι που βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτό σε τσαγιέρες ισχύουν επίσης για ενυδατικές κρέμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε νερό με κιτρικό οξύ.

Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί βασικό στάδιο των εργασιών υγιεινής με έναν υγραντήρα.

Το δοχείο πλένεται με τρεχούμενο νερό και σκουπίζεται από μέσα με ένα μαλακό πανί ή με μια μαλακή βούρτσα.

Μη χρησιμοποιείτε υγρά πλύσης, καθαριστικά τουαλέτας και άλλα επιθετικά χημικά κατά τον καθαρισμό. Τόσο τα στοιχεία της συσκευής όσο και οι άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν, αφού τα απομακρυσμένα μικροσκοπικά στοιχεία της ύλης που έχουν εγκατασταθεί στους τοίχους μπορούν να φτάσουν στον αέρα την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει η τεχνολογία.

Η απολύμανση δεν είναι μόνο ένας καθαρισμός, αλλά ήδη η απομάκρυνση των μικροοργανισμών που συσσωρεύονται σε ένα δοχείο. Για απολύμανση εφαρμόστε:

 • Χλωριούχο λευκαντικό.
 • οξικό οξύ.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Λευκαντικό αραιωμένο με συνταγή νερού. Το οξικό οξύ ρυθμίζεται σε συγκέντρωση 10 έως 20%. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν αραιώνεται.

Ρίξτε αυτό το μείγμα στον υγραντήρα και κρατήστε για αρκετές ώρες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνετε προσεκτικά τη συσκευή μετά τη διαδικασία, διαφορετικά, η επακόλουθη χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Επισκευή στο ηλεκτρονικό μέρος

Ακόμα και μια οπτική επιθεώρηση του σκάφους μπορεί να το πει πολλά γι 'αυτό. "Υγιή", είναι ομοιόμορφα χρωματισμένο. Δεν έχει κηλίδες και ραβδώσεις.

Όλες οι επαφές αποσυνδέονται, χτυπάει, δεν εκτοξεύονται μεμονωμένα στοιχεία. Οι αντιστάτες δεν πρέπει να καίγονται (εάν καούν, γίνεται σκοτεινό).

Ελέγξτε αν υπάρχει βλάβη στις λωρίδες του πίνακα.

Ένα βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της συσκευής απενεργοποιεί τις ασφάλειες που πρέπει να επισκευαστούν.

Ο εισερχόμενος υδρατμός οδηγεί σε οξείδωση των επαφών.

Προσεκτικά απομακρύνεται η κάρτα από την υποδοχή (αυτή είναι συνήθως θέμα πολλών βιδών). Η επιφάνεια καθαρίζεται με μια μικρή μαλακή βούρτσα με αλκοόλ.

Υπερηχητική μεμβράνη

Με την αγορά μιας νέας μεμβράνης, δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί μια αποτυχημένη. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης. Ο κεραμικός δακτύλιος αφαιρείται μαζί με ένα τμήμα της σανίδας. Ένα μικρό στρογγυλό διάφραγμα συνδέεται με το καλώδιο με δύο καλώδια, τα οποία εξατμίζονται προσεκτικά. Οι αρθρώσεις αποσυντίθενται. Μετά από αυτό, τα καλώδια του νέου στοιχείου είναι συγκολλημένα (μην ξεχνάτε να θυμάστε το σύρμα σε ποιο χρώμα βρίσκεται).

Αφού τοποθετήσετε το μέρος στη σωστή θέση, τα πάντα συναρμολογούνται με την αντίστροφη σειρά.

Ασφάλεια

Τέλος, μερικές συμβουλές που θα προστατεύσουν τον εξοπλισμό από τη θραύση και εσείς από τα προβλήματα:

 1. Ρίξτε νερό μόνο στην οπή που συνιστά ο κατασκευαστής.
 2. Μην ακουμπάτε πάνω από το ακροφύσιο του ατμού για να κάνετε εισπνοές, όπως γίνεται πάνω από το δοχείο με αφέψημα βοτάνων.
 3. Είναι καλύτερα να δουλεύετε με ξύδι στον ανοιχτό αέρα, για να αποφύγετε το κάψιμο της βλεννογόνου αναπνευστικής οδού.
 4. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν.
 5. Μην αγγίζετε τα εσωτερικά μέρη με τα χέρια σας κατά την επιθεώρηση των δομικών στοιχείων έως ότου αποσυνδεθεί το δίκτυο.
 6. Απορρίψτε τα κατεστραμμένα μέρη με τον τρόπο που συνιστά ο κατασκευαστής και τους κανόνες ασφαλείας.
 7. Μην καλύπτετε τη συσκευή με τίποτα από ψηλά, τοποθετήστε την έτσι ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση του οξυγόνου στο κάτω μέρος όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 8. Μην αγγίζετε το ντουλάπι με βρεγμένα χέρια.

Συμπέρασμα

Επισκευή του υγραντήρα είναι δυνατή με τα χέρια τους. Είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η πραγματική αιτία της κατανομής. Χωρίς ειδικά μέσα, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αλλά συχνά, η αρμόδια λειτουργία, η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων και ο καθαρισμός, θα βοηθήσουν στην αποφυγή σοβαρών επισκευών.

Εάν το διαμέρισμα γρήγορα σχηματίζει σκόνη, και τα νοικοκυριά αισθάνονται ξηρά στη μύτη, τότε το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό αέρα. Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το σπίτι - τα βασικά κριτήρια θα εξεταστούν λεπτομερώς.

Το σπίτι έχει υψηλή υγρασία; Μια επισκόπηση των μεθόδων για τον έλεγχο της υγρασίας μπορεί να βρεθεί σε αυτό το υλικό.