Πώς να κάνετε έναν πραγματικό υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας;

Το ανθρώπινο σώμα επηρεάζεται από μεγάλο αριθμό παραγόντων. Ένας από αυτούς - η σχετική υγρασία του αέρα - επηρεάζει τη σταθερή θερμοκρασία του σώματος και τη διάθεση. Το καλοκαίρι χρονικές περιόδους οργανισμού που υποφέρουν λόγω της έλλειψης υγρασίας: ξηρό αέρα, έντονη εξάτμιση επηρεάζει αρνητικά το πρόσωπο, που συχνά γίνεται κακός, υπνηλία.

Το πρόβλημα επιλύθηκε από τους υγραντήρες αέρα - συσκευές που βασίζονται στην απελευθέρωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα, προκειμένου να αυξηθεί η σχετική υγρασία του αέρα στο σπίτι σας. Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αέρα υγραντήρα; Ας το καταλάβουμε!

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας;

Πριν προχωρήσετε απευθείας στην εργασία, αξίζει να καταλάβετε τη συσκευή του υγραντήρα. Η λειτουργία αυτής της συσκευής είναι η εξάτμιση του νερού, το οποίο βάζετε στον υγραντήρα. Μέχρι σήμερα έχουν εφευρεθεί 3 τύποι υγραντήρων αέρα.

 1. Η συσκευή βρίσκεται σε κρύο ζεύγος. Χρησιμοποιεί κρύο νερό. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας περιβάλλοντος και νερού, παράγεται ατμός, ο οποίος μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα ψεκάζει το εξατμισμένο νερό γύρω από το δωμάτιο.
 2. Συσκευή ατμού. Οι εργασίες για την αρχή του σιδήρου - νερού είναι σε ένα σκάφος, μέρος του οποίου θερμαίνει και εξατμίζει το υγρό, γιατί πιέζει τον ατμό έξω. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συσκευή δεν θα μπορέσει να υγραίνει το σπίτι σας με απόλυτη δύναμη, καθώς σπάνια έχει ανεμιστήρα για καλύτερη ψεκασμό.
 3. Υπερηχητική συσκευή. Αναπτύχθηκε πρόσφατα. Με τη βοήθεια υπερήχων μετατρέπει το χυμένο υγρό σε ατμό, το οποίο συλλέγεται σε σύννεφο. Στη συνέχεια, η μονάδα atomizes το συγκεντρωμένο ατμό γύρω από το δωμάτιο. Αυτή η συσκευή θα είναι σε θέση να ενυδατώσει γρήγορα το σπίτι σας.

Στην πραγματικότητα, η δημιουργία αυτής της συσκευής στο σπίτι δεν είναι δύσκολη. Έχοντας λίγη γνώση στο απόθεμα, ο καθένας μπορεί να αντέξει έναν υγραντήρα, ξοδεύοντας ελάχιστη προσπάθεια, χρόνο και χρήμα!

Παραλλαγές αυτόματων υγραντήρων αέρα

Παραλλαγή φιάλης

Αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι εύκολος στη συναρμολόγησή του, δεν απαιτεί γνώση της συσκευής, η μόνη προϋπόθεση είναι η παρουσία μιας μπαταρίας κεντρικής θέρμανσης που δεν είναι περιφραγμένη. Τι πρέπει να δημιουργήσουμε αυτόν τον υγραντήρα; Αρκετά στοιχεία:

 • μπαταρία κεντρικής θέρμανσης.
 • ένα φιαλίδιο μισού ή δύο λίτρων ·
 • Scotch tape?
 • μακρά γάζα, περίπου ένα μέτρο?
 • πυκνό, συρμάτινο ύφασμα ή σχοινί.

Αυτή η έκδοση του αυτο-κατασκευασμένου υγραντήρα αέρα δεν απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια, είναι εύκολο να δημιουργηθεί και να κοστίσει ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό!

Οδηγίες. Χρησιμοποιούμε ψαλίδι - κόψτε ένα ορθογώνιο στο μπουκάλι πλάτους περίπου 6 εκατοστών και μήκους περίπου 11 εκατοστών. Βγάζουμε ένα κομμάτι ύφασμα και κόβουμε δύο ίδιες ταινίες από αυτό.

Αναστέλλετε τα μπουκάλια με τη βοήθεια λωρίδων έτσι ώστε η οπή να βρίσκεται στην κορυφή και το καπάκι της φιάλης να στραφεί στη μπαταρία. Για να αποφύγουμε τα λάθη, διορθώνουμε τη δομή με ταινία. Στη συνέχεια, χρειαζόμαστε γάζα - προσθέστε μερικές φορές, κάνοντας το ένα ορθογώνιο με μήκος περίπου ενός μέτρου και πλάτος 10 cm.

Βάζουμε το ένα άκρο της γάζας στο άνοιγμα της φιάλης, ο δεύτερος άνεμος του σωλήνα της μπαταρίας. Γεμίζουμε το νερό - ο υγραντήρας είναι έτοιμος!

Διακοσμητική έκδοση

Η υγρασία του αέρα θα είναι λιγότερο αποτελεσματική από άλλες, επειδή δεν διαθέτει στοιχεία που θερμαίνουν το νερό.

Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε μια ενυδατική κρέμα - όλες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης που θέλετε! Τι χρειαζόμαστε; Μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες:

 • δεξαμενή νερού?
 • ένα διακοσμητικό δοχείο στο οποίο τοποθετείται η δεξαμενή νερού.
 • λεπτομέρειες της διακόσμησης κατά την κρίση σας - πέτρες, άμμο διαφορετικών χρωμάτων, φύλλα, κλαδιά?
 • κόλλα.

Οδηγίες. Αρχικά, ετοιμάζουμε το διακοσμητικό δοχείο. Μπορεί να χρησιμεύσει ως καλάθι για το ψωμί, και ένα ψάθινο καλάθι για ένα πικ-νικ.

Είναι καλύτερο να εργαστείτε με υλικά που δεν φοβούνται το νερό. Καλύψτε τη δεξαμενή με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε πέτρες - συνδυάζονται τέλεια με το νερό.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη δεξαμενή νερού χωρίς υγρό στο διακοσμητικό δοχείο. Είναι επιθυμητό να κολληθούν μεταξύ τους. Μετά την επένδυση στο κάτω μέρος της δεξαμενής νερού - χρησιμοποιήστε άμμο, πέτρες, ειδώλια, απλώς χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας! Μην ξεχνάτε: οι πέτρες και άλλα στοιχεία εκτός από την άμμο πρέπει να στερεώνονται με κόλλα.

Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή και η κόλλα είναι στεγνή, μπορείτε να γεμίσετε με ασφάλεια το νερό και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα στο δωμάτιο!

Σημειώνω ότι ο χρόνος για να στεγνώσει η κόλλα εξαρτάται από την ίδια την κόλλα. Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε το superglue - δεν φοβάται το νερό και καταλαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Παραλλαγή του υγραντήρα από τη διογκωμένη άργιλο

Ένα τέτοιο ενυδατικό δεν απαντάται συχνά σε κανέναν. Όχι κάθε μέρα στο χέρι μπορεί να εμφανιστεί μερικά κιλά άργιλο. Στην πραγματικότητα, αυτός ο υγραντήρας είναι ιδανικός για το σπίτι. Είναι εύκολο να το κάνεις στο σπίτι, αλλά θα πάρει μέρη που δεν είναι πάντα κοντά. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε; Τα ακόλουθα στοιχεία:

 • εκτεταμένη πηλό?
 • κουβά, όχι λιγότερο από 12 λίτρα.
 • 4 καλάθια σκουπιδιών, δύο πρέπει να είναι μεγάλα, τα υπόλοιπα - μικρότερα?
 • αντλία ενυδρείου?
 • ένα ψυγείο από έναν υπολογιστή ή ένα μικρό ανεμιστήρα.
 • πλαστικό.

Οδηγίες. Αρχικά, είναι απαραίτητο να συνδέσετε δύο καλάθια σκουπιδιών, τα οποία είναι μικρού μεγέθους. Αυτό μπορεί να γίνει με οικιακό στεγνωτήρα μαλλιών ή πλαστικούς συνδετήρες. Αυτή η δομή είναι η μελλοντική κατοικία για τον υγραντήρα. Πρέπει να είναι ισχυρή.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδέσετε δύο μεγάλα καλάθια αποβλήτων με αυτό τον τρόπο, αλλά δύο συνδεδεμένα δοχεία απορριμμάτων πρέπει να είναι μέσα. Για να γεμίσετε το αργίλιο στο κάτω μέρος του άνω μεγάλου κάδου, κάντε μια τρύπα.

Claydite πρέπει να ληφθεί ως το μέγεθος των "τρυπών" του δοχείου απορριμμάτων - είναι σημαντικό να μην πετάξει έξω από τις τρύπες. Αντλία από το ενυδρείο που βάζουμε στο κάτω μέρος ενός κάδου των 12 λίτρων, τους σωλήνες από αυτό στην κορυφή.

Εγκαθιστούμε σε μια αντλία μια δομή με 4 καλάθια σκουπιδιών, κοιμάται ένα πήλινο. Μέσω των σωλήνων, το νερό θα επιστρέψει στην κορυφή. Η τελευταία λεπτομέρεια είναι ένας ψύκτης ηλεκτρονικού υπολογιστή εγκατεστημένος πάνω από την τρύπα στο κάτω μέρος του ανώτερου δοχείου απορριμμάτων. Θα διαδώσει ατμό γύρω από το δωμάτιο.

Παρά το κόστος κατασκευής, η συσκευή αυτή ενυδατώνει τέλεια το σπίτι σας σε αρκετά γρήγορο χρόνο. Απλά πρέπει να θυμηθείτε να ρίχνετε νερό!

Μια παραλλαγή του υγραντήρα από ένα μπουκάλι και ένα ψυγείο

Ένας υγραντήρας σε κρύο ατμό κοστίζει πολλά χρήματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αναλογικό χρησιμοποιώντας έναν ψύκτη υπολογιστή και ένα μπουκάλι νερό δέκα λίτρων. Η τιμή για ένα ανάλογο είναι περίπου 3 χιλιάδες ρούβλια, η οποία είναι πολλές φορές μικρότερη από το κόστος ενός πραγματικού υγραντήρα. Σημειώστε ότι η κατασκευή αυτού του υγραντήρα είναι εύκολη ακόμα και στο σπίτι. Τι χρειαζόμαστε; Μερικές λεπτομέρειες:

 • ένα μπουκάλι δέκα λίτρων.
 • Scotch tape?
 • ψυγείο υπολογιστών.

Οδηγίες. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι, κόψτε το επάνω μέρος της φιάλης έτσι ώστε το ψυγείο να χωράει στην τρύπα που σχηματίζεται. Στη συνέχεια, διορθώστε τον ψύκτη του υπολογιστή με τη βοήθεια μιας αυτοκόλλητης ταινίας. Μπορούμε μόνο να γεμίσουμε το νερό στη φιάλη και να ενεργοποιήσουμε το ψυγείο στο δίκτυο - ο υγραντήρας είναι έτοιμος!

Μην περιμένετε από αυτή τη συσκευή πολύ ενυδατική. Αυτό είναι μόνο ένα ανάλογο μιας ακριβής συσκευής, η οποία, δυστυχώς, δεν μπορεί να αντικαταστήσει ακριβώς.

Επίσης, προσέξτε όταν ενεργοποιείτε το ψυγείο στο δίκτυο - σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε τον υγραντήρα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βρίσκεται κοντά στις εξόδους. Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας ποτέ δεν πονάει!

Αυτές οι επιλογές για τους υγραντήρες αέρα θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τον αέρα στο σπίτι σας φρέσκο ​​και ευχάριστο χωρίς επιπλέον έξοδα!

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αέρα υγραντήρα;

ReLend.ru »Χειροτεχνία» Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αέρα υγραντήρα;

Κάνετε ένα moisturizer για τον αέρα με τα χέρια σας μπορεί να είναι τόσο από αυτοσχέδια μέσα, όσο και από τη χρήση πρόσθετων υλικών και συσκευών. Σε αυτό το υλικό, συλλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις μιας τέτοιας χρήσιμης συσκευής για το σπίτι.

Περιεχόμενα του άρθρου [απόκρυψη επίδειξης]

Ο ρόλος του υγραντήρα

Πριν κάνετε υγραντήρα αέρα στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε γιατί είναι γενικά απαραίτητη. Ο αέρας της κανονικής υγρασίας στο δωμάτιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρηθεί το χειμώνα, καθώς η κεντρική θέρμανση υπερβαίνει πάρα πολύ, και η αναπνοή ξηρού αέρα είναι γεμάτη με συνέπειες. Μεταξύ αυτών, οι αναπνευστικές ασθένειες, οι αλλεργίες και άλλα προβλήματα.

Όλοι οι υγραντήρες εκτελούν μία σημαντική λειτουργία, διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 40-70%, δηλαδή αυτό το ποσοστό θεωρείται βέλτιστο για ένα άτομο.

Υγραντήρες για τον αέρα στην μπαταρία

Υγραντήρας αέρα με μπαταρία με τα χέρια του είναι πολύ απλό να το κάνετε, πρέπει να έχετε μια μπαταρία θέρμανσης που δεν είναι περιφραγμένη. Από τα υλικά για την κατασκευή απαιτούνται: ένα μπουκάλι νερό (1,5-2 l) · Scotch ταινία, ευρύτερη ευρεία? κομμάτι ύφασμα? γάζα μήκους μετρητή.

Έτσι, η ακολουθία παραγωγής:

 1. Κόψτε στη φιάλη ένα παράθυρο μήκους έως 12 cm, μέχρι πλάτους 7. Αυτό πρέπει να γίνεται στο πλάι.
 2. Κρεμάστε τη φιάλη με μια σχισμή μέχρι τον σωλήνα που απομακρύνεται από την μπαταρία. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σχοινί ή ένα κομμένο ύφασμα. Για να μην ανατραπεί αυτή η δομή, τοποθετήστε τη φιάλη όπου έρχεται σε επαφή με το ύφασμα, κολλήστε την με κολλητική ταινία.
 3. Πάρτε τη γάζα και διπλώστε την αρκετές φορές, έτσι ώστε να προκύψει μια λωρίδα μήκους μέχρι ένα μέτρο και πλάτους περίπου 10 cm.
 4. Το προκύπτον κομμάτι γάζας βυθίζεται στη φιάλη με το ένα άκρο και το δεύτερο είναι τυλιγμένο γύρω από το σωλήνα, εάν υπάρχει η επιθυμία να γίνουν αρκετές τέτοιες περικοπές, τότε το αποτέλεσμα θα αυξηθεί.
 5. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να ξεκινήσετε τον υγραντήρα - γεμίστε το με νερό.

Μία άλλη πραγματοποίηση του υγραντήρα είναι μια μπαταρία: Χρησιμοποιώντας εισάγονται μέσα στις οπές του σχοινιού, είναι αναγκαία για την εξασφάλιση του δοχείου ακορντεόν μπαταρίας, από την οποία το νερό δεν θα χυθεί έξω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φως επίμηκες αγγείο, εκτός από την κύρια λειτουργία της υγρασίας, η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα της εξάτμισης της υγρασίας από αυτούς, το μόνο που θα κοσμούν το εσωτερικό. Αν δεν υπάρχει επιθυμία να μοιάζουν με διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο εύκολη - τοποθετήστε την μπαταρία ένα μεταλλικό δοχείο με νερό και τα πάντα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ίσως στο τέλος της περιόδου θέρμανσης θα πρέπει απλώς να έχουν σχηματιστεί στην σοβαρή κλίμακα δεξαμενή μετά το νερό της βρύσης, χρησιμοποιούν ως έξοδο ένα αριθμό, μέχρι ένα «εργασίας» επεκτείνει την δεύτερη διαδικασία καθαρισμού.

Αυτο-κατασκευασμένος υγραντήρας αέρα από αργίλιο και κουβάδες

Το πήλινο υλικό έχει εξαιρετικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να γίνει μια εξαιρετική βάση για τον υγραντήρα.

Σε αυτή την έκδοση θα χρειαστούν πρόσθετα υλικά, όπως:

 • Τέσσερις κάδοι ματιών (που χρησιμοποιούνται για σκουπίδια), δύο λίγο περισσότερο και δύο λιγότερα.
 • Κάδος, ιδανικά για 12 λίτρα.
 • Αντλία για το ενυδρείο.
 • Ψύκτης από έναν υπολογιστή με διάμετρο 14 cm.
 • Στεγνωτήρας μαλλιώνκατασκευή), η οποία έχει υψηλή θερμοκρασία θέρμανσης.
 • Βίδες (πλαστικό).

Το πρώτο στάδιο στην κατασκευή ενός τέτοιου υγραντήρα για τον αέρα θα είναι η συγκόλληση κάδων, εκείνων που είναι μικρότερες μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα στεγνωτήριο μαλλιών στο σπίτι, αν δεν υπάρχει κανένας, τότε οι πλαστικοί σύνδεσμοι θα κάνουν.

Έτσι, παίρνουμε το σώμα του υγραντήρα, που έχει ένα κενό μέσα. Απλά πρέπει να συνδέσετε και μεγάλους κάδους. Πριν κάνετε αυτό, βάλτε την πρώτη δημιουργία μέσα.

Για να γεμίσετε με εκτεταμένες κοιλότητες στον υγραντήρα, πρέπει να κόψετε τη στέγη του άνω δοχείου ή να κόψετε μια τρύπα στην οποία θα είναι βολικό να κοιμηθείτε. Δώστε προσοχή στον εκτατό πηλό που θα επιλεγεί με τέτοιο κλάσμα ώστε να μην ξυπνήσει μέσα από τον κάδο του πλέγματος.

Τώρα η εργασία εισέρχεται στον κάδο 12 λίτρων στο κάτω μέρος της, οι οποίες μια αντλία ενυδρείο και σωλήνωση του τροφοδοτούνται στην κορυφή της vedor δομής πλέγματος, που στην κορυφή του πλαστικού δακτυλίου με τρύπες.

Στην κορυφή όλων αυτών των δημιουργιών θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα ψυγείο, θα εισπνεύσει αέρα στην ενισχυμένη κατασκευή αργίλου, που είναι κορεσμένη με υγρασία, και στη συνέχεια μέσα από τις τρύπες, θα εισέλθει υγρασία στο δωμάτιο.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι

Είναι εύκολο να εφαρμοστεί υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας από ένα πλαστικό μπουκάλι, που θα δώσει την επίδραση του κρύου ατμού. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο (10L) ένα πλαστικό μπουκάλι, έναν ψύκτη υπολογιστή και μια κολλητική ταινία. Ακολουθία συναρμολόγησης:

 1. Στο μπουκάλι πρέπει να κόψετε τον λαιμό έτσι ώστε το ψυγείο να χωράει στην προκύπτουσα τρύπα.
 2. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το ψυγείο, μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: απλά βάλτε το μέσα στην τρύπα και βάλτε το με ταινία ή κόψτε τους συνδετήρες από το παχύ χαρτόνι. Συγκεκριμένα, πάρτε το, συνδέστε ένα ψυγείο και κόψτε την τρύπα λίγο λιγότερο από το ψυγείο, και στη συνέχεια τοποθετήστε το όλα στο μπουκάλι με την ίδια ταινία scotch. Η δεύτερη επιλογή θα είναι πιο αξιόπιστη.
 3. Τώρα μένει μόνο να συμπεριλάβετε το ψυγείο στο δίκτυο και να απολαύσετε τον "σωστό" αέρα.

Ένας τέτοιος υγραντήρας μπορεί να κατασκευαστεί από ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο, λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα δοχεία έχουν πόδια και πυκνό καπάκι, καθώς και πολύ μεγαλύτερο όγκο, θα είναι πιο βολικό για σας να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κόψετε την τρύπα απευθείας στην οροφή του δοχείου, όλες οι άλλες ενέργειες είναι παρόμοιες με την προηγούμενη.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι, βίντεο:

Υγραντήρας από πλαστικό κουτί

Μια ελαφρώς περίπλοκη έκδοση, αλλά και πιο αποτελεσματική. Για έναν τέτοιο υγραντήρα, πρέπει να πάρετε 2 πλαστικά κουτιά, ένα μεγαλύτερο - 30 λίτρα, το δεύτερο μικρότερο, θα πρέπει να συμπιεστεί και να εισέλθει σε ένα μεγάλο. Επιπλέον, χρειάζεστε γάζα (επίδεσμο), σύρμα ή γραμμή αλιείας, ανεμιστήρα.

Δημιουργείται έτσι:

 1. Στην κορυφή του κουτιού, το καλώδιο ή η γραμμή είναι στερεωμένα έτσι ώστε να είναι τεντωμένα.
 2. Στη γραμμή (καλώδιο) κρέμονται οι επίδεσμοι επίδεσμοι ή γάζες, έτσι ώστε να φτάνουν στο κάτω μέρος.
 3. Το νερό χύνεται σε ένα μεγάλο δοχείο και τοποθετείται μικρό, έτσι ώστε το κάτω μέρος του να είναι βυθισμένο στο νερό, έτσι οι εναιωρημένοι επίδεσμοι διαβρέχονται.
 4. Στο κάλυμμα του μεγάλου δοχείου, κόβεται μια τρύπα στο μέγεθος του ανεμιστήρα και ο ίδιος ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος σε αυτό.
 5. Η προκύπτουσα δομή καλύπτεται με κάλυμμα και ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο.

Μέσω της χρήσης του συστήματος ανεμιστήρας λειτουργεί πολύ ήσυχα, χωρίς να δημιουργεί δυσφορία για τους κατοίκους του διαμερίσματος, την κατανάλωση νερού περίπου 1,4 λίτρα για 6 ώρες την ημέρα θα είναι 5,6 λίτρα - μια πολύ καλή επιλογή, και το σημαντικότερο, αποτελεσματικός.

Υγραντήρας-καθαριστής αέρα, βίντεο:

Υγροποιητής υπερήχων

Δημιουργία υγραντήρα υπερήχων αρκετά ρεαλιστική, αλλά γι 'αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικά ειδικά υλικά. Για έναν τέτοιο υγραντήρα χρειάζεστε:

 • Υπερήχων μετατροπέας.
 • Ψύκτης από τον υπολογιστή.
 • Πλαστική χωρητικότητα 5-10 λίτρων.
 • Ένα πλαστικό γυαλί.
 • Bagel από την παιδική πυραμίδα παιχνιδιών.
 • Τροφοδοσία ρεύματος.
 • Κυματοειδής σωλήνας ή οποιοδήποτε εύκαμπτο.
 • Σταθεροποιητής.
 • Γωνία αλουμινίου.

Αφού αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να κάνετε τρύπες στο καπάκι του πλαστικού δοχείου. Θα πρέπει να τοποθετήσουν τη βάση του ανεμιστήρα, τον σωλήνα εξόδου και το καλώδιο της γεννήτριας ατμού. Στη συνέχεια, βιδώστε τον ανεμιστήρα στο δοχείο και τοποθετήστε τον κυματοειδή σωλήνα.

Για τη γεννήτρια ατμού, ετοιμάστε μια ειδική πλωτή πλατφόρμα, η οποία θα είναι συνεχώς στο νερό, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη λειτουργία του υπερηχητικού υγραντήρα.

Αλλά από ποια τέτοια πλατφόρμα να κάνουμε; Και είναι απλό - πάρτε ένα πλαστικό κύπελλο και ένα στρογγυλό κομμάτι που θα έχει μια τρύπα στη μέση. Αυτό μπορεί να ληφθεί από το παιδί σας, δηλαδή μια λεπτομέρεια από την πυραμίδα.

Εισάγετε το γυαλί σε ένα bagel, τρυπήστε μια τρύπα στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, συνδέστε ένα κομμάτι ύφασμα σε αυτό με μια ελαστική ταινία. Το ύφασμα θα παίξει το ρόλο ενός φίλτρου, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ατμό στο ποτήρι ζέσεως.

Η καλύτερη δουλειά του θα παρέχεται από μια σταθερή ή μεταβλητή αντίσταση. Microchip, χειριστείτε καλύτερα τον έλεγχο ταχύτητας κάτω από τη γωνία αλουμινίου.

Ένα τέτοιο σύνολο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, το μόνο που χρειάζεστε είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα νερό μέσα σε αυτό, και ένα ακόμη σημαντικό σημείο θα πρέπει να αποσταχθεί.

Υγραντήρας από ανεμιστήρα δαπέδου

Αν δεν υπάρχει φορά που κάποια μαστορέματα, και κανονικό αέρα για να αναπνεύσει θέλω να αυτή τη στιγμή, είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια υγραντήρα: στο σωλήνα για να καθορίσει το πυκνό στρώμα, το οποίο είναι προ-υγράνετε, να αναστείλει την κατασκευή, για παράδειγμα, υπαίθρια φωτιστικό δαπέδου, ελαφρώς υψηλότερο από το ύψος του ανεμιστήρα σας. Για ένα παρόμοιο σχέδιο, βάλτε ένα συμβατικό εξωτερικό ανεμιστήρα και ανάψτε το. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το χαλί υγρό, μόνο τότε θα το αποτέλεσμα, όμως, στο τέλος της σεζόν, θα πρέπει πιθανότατα να ρίξει το επίμονο αλάτι και σκουριά είναι απίθανο να πλύνετε.

Υγραντήρας από αυτοσχέδια υλικά, βίντεο:

Υγραντήρας αέρα με αντιβακτηριακό φίλτρο

Για μια τέτοια συσκευή, φυσικά χρειάζεστε ένα φίλτρο, επιπλέον έναν ανεμιστήρα χαμηλής ταχύτητας (12V) και ένα πλαστικό κουτί.

Η διαδικασία συναρμολόγησης δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Σε πλαστικό δοχείο, στο πλευρικό τμήμα πρέπει να κάνετε μια διακοπή περίπου στο μισό ύψος του φίλτρου, τότε πρέπει να ασφαλιστεί με πλαστική επίστρωση ή με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Ένας ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο καπάκι της δεξαμενής, για τον οποίο μια τρύπα έχει κοπεί πρόωρα. Το τελευταίο στάδιο είναι η έκχυση νερού, το επίπεδο του πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος της πλάγιας σχισμής. Όλα είναι έτοιμα, μένει μόνο να συνδεθεί στην πρίζα.

Μια παρόμοια δομή θα έχει ένα ακόμη υπόδειγμα της υγραντήρα, αλλά αντ 'αυτού θα φιλτράρει γάζα, αλλά για λόγους ευκολίας, χύνοντας νερό στο καπάκι του δοχείου μπορεί να κάνει μια τρύπα τέτοιων διάμετρο με το λαιμό ενός ποτιστήρι.

Το πλεονέκτημά της είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα φίλτρο. Για επιπλέον αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό, με ενυδάτωση και αρωματισμό.

Διακοσμητικός υγραντήρας αέρα

Όλα αυτά τα σχέδια δεν είναι πολύ ελκυστικά, αν θέλετε αισθητική σε όλα, τότε αυτή η έκδοση του υγραντήρα είναι κατάλληλη για εσάς.

Για να το κάνετε, πρέπει να πάρετε ένα μπολ, κατά προτίμηση μπλε ή μπλε. Μέσα σε αυτό και στις άκρες μπορεί να είναι κολλημένα με ειδική κόλλα πέτρες εάν υπάρχουν πλαστικά ψάρια, και στη συνέχεια θα πάνε - σε γενικές γραμμές, για να δημιουργήσετε ένα θαλάσσιο περιβάλλον, στο κάτω μέρος, μπορείτε να σημειώνω τις πέτρες. Ρίξτε όλο το υλικό με νερό και το βάλτε κοντά στην μπαταρία.

Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στυλιζαρίσματα, που σας αρέσει και ποια θα είναι η φαντασία. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για ένα τέτοιο moisturizer να παρατηρήσει τα παιδιά, και σίγουρα θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τους υδάτινους πόρους σε αυτό.

Υγραντήρας αέρα

Η ανάγκη διατήρησης της βέλτιστης υγρασίας

Η υγρασία είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός ατόμου. Η ικανότητα, η ευεξία και η διάθεσή μας εξαρτώνται από την υγρασία του αέρα. Για τα παιδιά, η υγρασία του αέρα είναι πιο σημαντική από ότι για τους ενήλικες. Για το άτομο άνετο είναι η τιμή του 60%. Με αυτή την υγρασία, το οξυγόνο απορροφάται πιο αποτελεσματικά στον αέρα. Εάν η σχετική υγρασία του αέρα είναι μικρότερη από 45%, ένα άτομο αισθάνεται κουρασμένο, υπνηλία. Ο ξηρός αέρας προκαλεί ξήρανση των βλεννογόνων της μύτης και των ματιών, προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ξεφλούδισμα. Για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της υγρασίας πρέπει να διατηρηθεί σε επίπεδο 45-60%. Αυτό γίνεται με ενυδατικές κρέμες ή λαϊκές θεραπείες.

Επισκόπηση των τύπων του υγραντήρα

 • Παραδοσιακά (μηχανικά)
 • Ατμός
 • Υπερηχογράφημα

Οι μηχανικοί υγραντήρες ανεβάζουν τον αέρα μέσα από το νερό. Μειονεκτήματα: θόρυβος, περιορισμός της υγρασίας (όχι περισσότερο από 60%).

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός βραστήρα. Μειονεκτήματα: ζεστό ατμό, υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ο υπερηχητικός υγραντήρας με τη βοήθεια του υπερήχου μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι για αυτό είναι απαραίτητο το απεσταγμένο νερό. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα: η αθόρυβη λειτουργία, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η δυνατότητα αύξησης της υγρασίας κατά περισσότερο από 60% (σημαντική σε ξηρά κλίματα), υψηλή παραγωγικότητα. Η δημιουργία ενός υγραντήρα αυτού του τύπου θα εξεταστεί στο άρθρο.

Οι τιμές για τους υγραντήρες δωμάτιο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα γνωστών εταιρειών ξεκινούν από 6-7 χιλιάδες ρούβλια. Η σπιτική ενυδατική κρέμα θα κοστίσει μόνο περίπου 1500-2000 ρούβλια. ανάλογα με τα στοιχεία που διαθέτετε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεπτυγμένου υγραντήρα

 • Μετρήστε την υγρασία και, εάν χρειάζεται, ενεργοποιήστε τον εξατμιστή.
 • Ρυθμίστε το όριο ενεργοποίησης από 0 έως 99% της υγρασίας.
 • Η εκτιμώμενη χωρητικότητα του εξατμιστή είναι 500-800 γραμμάρια νερού ανά ώρα (η πραγματική παραγωγή είναι περίπου 650-700 γραμμάρια ανά ώρα).
 • Μέτρηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • Μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης.
 • Ένδειξη του καθορισμένου κατωφλίου και των μετρούμενων τιμών.
 • Προστατευτική απενεργοποίηση σε χαμηλή στάθμη νερού.

Συστατικά του υγραντήρα

Ο υγραντήρας κατασκευάζεται με τη μορφή τριών τεμαχίων:

 1. Η μονάδα εξατμιστή αποτελείται από μια δεξαμενή με νερό με ενσωματωμένα σε αυτήν θερμαντικά σώματα υπερήχων, έναν ανεμιστήρα και ένα ακροφύσιο εξόδου.
 2. Ηλεκτρονικό μπλοκ. Στη σύνθεση: μικροελεγκτής ATmega328, αισθητήρες υγρασίας, ατμοσφαιρική πίεση, μονάδα εξόδου παραμέτρων, διακόπτης τρανζίστορ για την αλλαγή πομπού.
 3. Τροφοδοσία 220V - 12V 3Α. Παρέχει ενέργεια στον υγραντήρα.

Ο σχεδιασμός του συγκροτήματος επιλέχθηκε για ευκολία χρήσης. Η μονάδα εξατμιστή βρίσκεται στο ράφι. Το ηλεκτρονικό κουτί στο τραπέζι βρίσκεται σε βολική θέση. Η παροχή ρεύματος βρίσκεται πίσω από την πολυθρόνα, κοντά στην έξοδο 220V.

Μονάδα εξατμιστή

Η μονάδα εξατμιστή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό δοχείο 7 λίτρων με καπάκι. Το κάλυμμα στο κεντρικό τμήμα δεν είναι επίπεδο, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εγκατάσταση του ακροφυσίου ανεμιστήρα και εξόδου. Ως εκ τούτου, το άνω μέρος αφαιρείται από το καπάκι και ένα ένθετο με οπές για τη στερέωση του ανεμιστήρα και ο σωλήνας εξόδου αποκόπτεται από το αλουκοβόν.

Στο ίδιο το δοχείο τοποθετείται ένας πλωτήρας από πλαστικό αφρού, στον οποίο στερεώνονται τα θερμαντικά σώματα.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε όταν η στάθμη του νερού πέφτει κατά τη λειτουργία, το βάθος βύθισης των πομπού παραμένει σταθερό. Η προστασία από την κρίσιμη στάθμη του νερού είναι ενσωματωμένη σε υπερηχητικά θερμαντικά σώματα. Έχουν ένα ηλεκτρόδιο που προεξέχει πάνω από το σώμα. Όταν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το ηλεκτρόδιο, το ψυγείο σβήνει.


Υπερηχητική γεννήτρια ομίχλης (Αναζήτηση σε AliExpress)

Αναζήτηση για σώματα καλοριφέρ διεξήχθη σε ολόκληρο τον γνωστό κινεζικό ιστότοπο με τη λέξη-κλειδί Mist Maker. Το κόστος ενός είναι περίπου 200-250 ρούβλια.

Ζω στο στέπα μέρος του Καζακστάν. Η υγρασία είναι πολύ χαμηλή και τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαίνεται από 10 έως 40%. Από την άποψη αυτή, δύο μονάδες καλοριφέρ εγκαταστάθηκαν στη μονάδα εξατμιστή για να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Η απαιτούμενη χωρητικότητα είναι 400 γραμμάρια νερού ανά ώρα για ένα ψυγείο. τάση τροφοδοσίας 24V; τρέχουσα κατανάλωση 800mA (στην πραγματικότητα, αυτό το ρεύμα καταναλώνεται κατά την ενεργοποίηση, κυριολεκτικά για μισό δευτερόλεπτο, ενώ για συνεχή λειτουργία κυμαίνεται περίπου 200-250mA).

Ο αέρας μέσω του δοχείου κινεί έναν ανεμιστήρα υπολογιστή 120 mm εγκατεστημένο στο καπάκι του δοχείου. Μετά τις πρώτες ημέρες εργασίας έγινε σαφές ότι παρά τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα, μεγάλες σταγόνες από τα θερμαντικά σώματα φτάνουν στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα. Η πλάκα του κινητήρα είναι υγρή, οι επαφές οξειδώνονται και ο κινητήρας αποτυγχάνει. Για να αποφευχθεί αυτό, ένα κομμάτι πλαστικού πλέγματος που κόπηκε από το παράθυρο κουνουπιών εγκαταστάθηκε κάτω από τον ανεμιστήρα και μόνο σε περίπτωση που η σανίδα του κινητήρα και τα εξαρτήματα πάνω σε αυτό είχαν λάκα. Τώρα τα μικρά σταγονίδια εκτοξεύονται από ένα ρεύμα αέρα, και μεγάλα φτάνουν στο πλέγμα και στραγγίζονται πίσω στο δοχείο.

Ο σωλήνας εξόδου αποτελείται από ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα αποχέτευσης διαμέτρου 50 mm. Περιστρέφεται σε ένα καπάκι γύρω από τον άξονά του, επιτρέποντάς σας να κατευθύνετε τον πίδακα ατμού προς τη σωστή κατεύθυνση. Το μήκος της ροής του ατμού φτάνει τα 1,4-1,7 μέτρα.

Επίσης στο καπάκι υπάρχει ένας μετατροπέας τάσης από 12V σε 24V. Πριν από τον μετατροπέα από 12V τροφοδοτείται ο ανεμιστήρας, μετά τον μετατροπέα από 24V τα ψυγεία παρέχονται. Αυτό γίνεται επειδή είχα μια τροφοδοσία 12V. Εάν χρησιμοποιείτε τροφοδοτικό 24V, δεν υπάρχει ανάγκη για μετατροπέα.

Ηλεκτρονική μονάδα

Η βάση είναι ο μικροελεγκτής (MK) ATmega328P-PU. Ασχολείται με την αναζήτηση των αισθητήρων, εξάγοντας τις μετρούμενες παραμέτρους, συγκρίνοντας τους δείκτες με την εγκατάσταση και ενεργοποιώντας τους εκπομπούς. Στην κάρτα, μια υποδοχή ISP 6 ακίδων είναι ενσύρματη για firmware MK. Το πρόγραμμα είναι γραμμένο στο IDE του Arduino και χύνεται μέσω του USBasp-programmer.

Σχηματικό διάγραμμα του υγραντήρα

Για να το μικροελεγκτή για να εμφανίσετε τα δεδομένα που συνδέονται: με το πρόγραμμα οδήγησης MAX7219 τριών χαρακτήρων επτά τμήμα LED για να εμφανίσετε τις τιμές μέτρησης και το διψήφιο επτά τμημάτων LED για να εμφανιστούν οι πομποί τιμή κατωφλίου ενεργοποίησης, τρεις λυχνίες LED για την εμφάνιση των δεδομένων. Σκοπός της λυχνίας LED:

 • Η κόκκινη λυχνία LED είναι ενεργοποιημένη - μια οθόνη τριών ενδείξεων δείχνει τη θερμοκρασία,
 • κίτρινο φως - εμφανίζεται η ατμοσφαιρική πίεση,
 • Πράσινο φως - Εμφανίζεται η σχετική υγρασία.

Τα δεδομένα ανταλλάσσονται σε έναν κύκλο κάθε 5 δευτερόλεπτα.

Το τσιπ MAX7219 επιτρέπει τον έλεγχο των μήτρων LED, των κυλίνδρων, των ξεχωριστών LED. Μπορούν να συνδεθούν έως και 64 LED ή οκτώ δείκτες επτά τμημάτων. Τα δεδομένα αποστέλλονται στο μικροτσίπ με τη μορφή πακέτων 16 bit. Μετά την αποστολή, τα δεδομένα εμφανίζονται στους δείκτες σύμφωνα με την αρχή του δυναμικού ελέγχου. Όταν ελέγχετε οκτώ δείκτες επτά τμημάτων, ο ρυθμός ανανέωσης είναι 800Hz. Το τσιπ ελέγχεται από τη διασύνδεση SPI.


Έλεγχος της λειτουργίας της οθόνης μετά την αποσύνδεση του MAX7219

Η χρήση του μάρκας MAX7219 και των δεικτών επτά τμημάτων στην περίπτωσή μου δικαιολογείται πρώτα απ 'όλα από την παρουσία τους και από το δεύτερο μέγεθος των δεικτών. Τα εμφανιζόμενα δεδομένα είναι ορατά από 2-3 μέτρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να εφαρμόσετε οθόνες από οθόνη Nokia 5110, οθόνη OLED, οθόνη TFT. Σε ποιους είναι πιο βολικό.

Για τη μέτρηση της υγρασίας, ο αισθητήρας DHT-22 χρησιμοποιείται επίσης AM2302. Αυτός ο αισθητήρας σας επιτρέπει να μετράτε την υγρασία στην περιοχή από 0..99.9% με ένα σφάλμα 2% και μια θερμοκρασία -40.. +80 με σφάλμα 0,5 μοίρες. Μπορείτε να διαβάσετε τις τιμές όχι περισσότερο από μία φορά κάθε 2 δευτερόλεπτα. Το εύρος ισχύος είναι 3.3-5.5V.

Το BMP180 χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης. Περιοχή μέτρησης πίεσης 300-1100hPa. Εύρος μέτρησης θερμοκρασίας -40.. + 85 μοίρες. Η τάση τροφοδοσίας είναι 3.3-5V. Σύνδεση χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο I2C.


Έλεγχος της λειτουργίας ενός πλήρως ολοκληρωμένου πίνακα

Το κατώφλι μεταγωγής των υπερηχητικών θερμαντικών σωμάτων ρυθμίζεται από έναν μεταβλητό αντιστάτη συνδεδεμένο στην αναλογική είσοδο του MC. Το εύρος ρύθμισης κατωφλίου είναι 0-99%.

Οι πομποί ελέγχονται από ένα διακόπτη τρανζίστορ σε ένα τρανζίστορ MOSFET 5N65. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο με τάση μεγαλύτερη από 30V και ρεύμα μεγαλύτερη από 2Α.

Όπως συμβαίνει στην περίπτωση της ηλεκτρονικής μονάδας, χρησιμοποιείται η ικανότητα του αποσμητικού. Το κάτω μέρος του διαφανούς δοχείου είναι πριονισμένο και καλύπτεται με ένα πρότυπο καπάκι από το ίδιο αποσμητικό.


Η εμφάνιση της ηλεκτρονικής μονάδας

Το σχέδιο είναι πολύ απλό, έτσι ήταν συγκολλημένο στο breadboard.

Μονάδα τροφοδοσίας

Για την τροφοδοσία της συσκευής χρησιμοποιείται τροφοδοτικό με τάση εξόδου 12V και μέγιστο ρεύμα 3Α.

Στο εσωτερικό του είναι σταθεροποιημένο το L7805 και έκανε μια πρόσθετη έξοδο 5V για να τροφοδοτήσει τη μονάδα ηλεκτρονικών. Αρχικά, αυτός ο σταθεροποιητής εγκαταστάθηκε στην ηλεκτρονική μονάδα, αλλά κατά τη λειτουργία θερμάνθηκε, θερμαίνοντας τη μονάδα και τους αισθητήρες, οι οποίοι στρεβλώνουν έντονα τις μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας. Μετά από αυτό, βγήκε από το μπλοκ ηλεκτρονικών στην τροφοδοσία ρεύματος.

Συμπέρασμα

Μετά από μερικές εβδομάδες λειτουργίας, εντοπίστηκε μία μόνο ανεπάρκεια, η οποία ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Όταν φιλτραριστεί και στη συνέχεια φιλτραριστεί το νερό απομακρύνεται με διήθηση στις επιφάνειες, παραμένει στο διαμέρισμα μια λευκή επικάλυψη ακαθαρσιών από το νερό. Όταν χρησιμοποιείται αποσταγμένο νερό, αυτή η ανεπάρκεια δεν παρατηρείται. Η όλη οικογένεια είναι ικανοποιημένη με τον υγραντήρα.

Αυτο-κατασκευασμένος υγραντήρας αέρα με δικά του χέρια - 3 επιλογές κατασκευής

Ρωσικά "kulibin" - λαϊκοί άνθρωποι και κάνουν έναν υγραντήρα με τα δικά τους χέρια γι 'αυτούς τίποτα. Επιπλέον, η αρχή της συσκευής είναι απλή. Ας εξετάσουμε τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές της κατασκευής μιας συσκευής ενυδάτωσης για το σπίτι και προσπαθήστε να δώσετε λεπτομερείς οδηγίες σε κάθε μια από τις προτεινόμενες μεθόδους.

Περιεχόμενα

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας;

Αυτές οι συσκευές εξατμίζουν το νερό, το οποίο πλημμυρίζεται στο εσωτερικό του, και στη συνέχεια ο διαμορφωμένος ατμός μαζί με τον αέρα τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Μπορείτε ακόμα να "τραβήξετε" την ακόλουθη εικόνα: μια λεκάνη με νερό και μια πετσέτα κατεβαίνουν σε αυτό. Αυτός ο απλός υγραντήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ζωή, ωστόσο, είναι αναποτελεσματικός, καθώς υγραίνει τον αέρα μόνο σε στενή απόσταση από τον εαυτό του.

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Οι σύγχρονες μονάδες λειτουργούν κάπως διαφορετικά. τα κρύα μέσα ζευγάρι ψεκάζονται υγρασίας από έναν ανεμιστήρα και λεπτό πλέγμα, χρησιμοποιείται ατμός αρχή σιδήρου λειτουργίας (θερμαντικό στοιχείο βυθισμένο στο νερό εξατμίζεται και «σπρώχνει» το σχηματιζόμενο ατμό έξω), υπερήχων νερό μετατρέπει σε σύννεφο νερό με τη βοήθεια ενός πιεζοηλεκτρικού στοιχείου δημιουργίας υψηλής διακυμάνσεις.

Χρησιμοποιώντας αυτή την απλή γνώση, μπορείτε να κάνετε αυτό το σχέδιο μόνοι σας.

Παραλλαγή φιάλης ↑

Για την κατασκευή ενός υγραντήρα "μπουκάλι", θα χρειαστείτε:

 • μπαταρία κεντρικής θέρμανσης (χωρίς τοίχωμα)
 • ένα πλαστικό μπουκάλι μισού ή δύο λίτρων από κάτω από το νερό (φυσικά, άδειο)
 • σκωτσέζικα
 • ανθεκτικό μακρύ κομμάτι ύφασμα ή σχοινί
 • γάζα μήκους περίπου ενός μέτρου

Αυτή η σπιτική συσκευή καταναλώνει απολύτως καμία δύναμη, είναι εύκολο να συγκεντρωθούν και να μην αφήνει στα αντικείμενα, που στέκεται στο δωμάτιο, αλάτι πλάκα, όπως συνήθως συμβαίνει με τις δημοφιλείς συσκευές στις μέρες μας υπερήχων. Αλλά το πιο σημαντικό - δεν απαιτεί καμία οικονομική επένδυση, καλά, εκτός αν πρέπει να αγοράσετε Scotch, γάζες και να πιείτε μισό μεταλλικό νερό.

Οδηγίες για την κατασκευή

 1. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι, κόψτε μια τρύπα σε μια πλαστική φιάλη μήκους 10-12 cm και πλάτους 5-7 cm. Η σχισμή θα πρέπει να βρίσκεται στο πλάι.
 2. Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα και από αυτό δύο μακριές ταινίες του ίδιου μεγέθους. Κρεμάμε το μπουκάλι πίσω από αυτές τις κορδέλες στο σωλήνα αφήνοντας το "ακορντεόν" με τέτοιο τρόπο ώστε η κοπή τρύπα να είναι στην κορυφή
 3. Για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία της κατασκευής, καθορίζουμε τα σημεία σύνδεσης της φιάλης και των ταινιών με ταινία scotch
 4. Λαμβάνουμε γάζα και προσθέτουμε αρκετές φορές. Πρέπει να είναι ένα ορθογώνιο μήκους 1 μέτρου και πλάτους περίπου 10 εκατοστών.
 5. Το ένα άκρο της γάζας κατεβαίνει στο άνοιγμα της φιάλης και το δεύτερο είναι τυλιγμένο γύρω από το σωλήνα. Μπορείτε να ενισχύσετε ακόμη και το ενυδατικό αποτέλεσμα παίρνοντας δύο κομμάτια γάζας και κατασκευάζοντας δύο φυτίλια.
 6. Χρησιμοποιώντας τη δεύτερη φιάλη, γεμίστε την τρύπα με νερό.

Πώς να φτιάξετε μια ενυδατική κρέμα από έναν παλιό κάδο και την επεκταμένη πηλό ↑

Ο εκτεταμένος πηλός μπορεί να απορροφήσει την υγρασία και να το διαθέσει.

 • τέσσερα κουτιά σκουπιδιών (δύο μικρότερα, δύο μεγαλύτερα)
 • κουβά των λίτρων ανά δώδεκα
 • αντλία ενυδρείου
 • ψυγείο υπολογιστών με διάμετρο 140 mm
 • οικιακό στεγνωτήρα μαλλιών
 • πλαστικούς δεσμούς

Πώς να το κάνετε

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

 1. Συνδέουμε δύο μικρά καλάθια. Συνδέονται με το χείλος με ένα στεγνωτήρα μαλλιών για το σπίτι, αλλά αν όχι, μπορείτε να το κάνετε με πλαστικούς συνδετήρες. Το σώμα της μελλοντικής συσκευής πρέπει να κατασκευαστεί, να είναι κούφια μέσα.
 2. Δύο μεγάλα καλάθια συνδέονται μαζί, μόνο είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πρώτα μέσα τους το ήδη υπάρχον σώμα μικρών καλαθιών. Ως αποτέλεσμα, έχετε στα χέρια σας μια μονάδα δύο στρωμάτων, με το σχήμα και τον σκοπό που θυμίζει θερμοσκληρυντικό, που αποτελείται από τέσσερις πλαστικούς κάδους.
 3. Ο πυθμένας του ανώτερου μεγάλου καλαθιού θα πρέπει να κόβεται με ένα μαχαίρι ή απλά να κόβεται σε αυτό ένα άνοιγμα για την επίστρωση με διογκωμένο πηλό. Το Claydite πρέπει να ληφθεί με τέτοιο μέγεθος ώστε να μην μπορεί να "διαρρεύσει" μέσα από τα ανοίγματα των καλαθιών.
 4. Στον πυθμένα ενός κάδου των 12 λίτρων, τοποθετείται μια αντλία ενυδρείου και οι σωλήνες από αυτό μεταφέρονται στην ίδια κορυφή της δομής. Ένας πλαστικός δακτύλιος με οπές βρίσκεται "στην κορυφή" του μελλοντικού υγραντήρα - από αυτές τις τρύπες η υγρασία θα στραγγίξει τον εκτεταμένο πηλό πίσω στον κάδο.
 5. Στο πάνω μέρος του υπολογιστή για την εγκατάσταση του ψύκτη, η οποία θα αντλεί αέρα μέσα διογκωμένων τοίχους αργίλου, κορεσμένο με υγρασία, και στη συνέχεια μέσω των ανοιγμάτων στα καλάθια θα είναι του «αποβάλει» το εξωτερικό.

Η αρχή της κατασκευής των καλάθων απορριμμάτων βασίζεται στο "έργο" της διογκωμένης αργίλου, γι 'αυτό αξίζει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο συγκεκριμένο "συστατικό". Επιλέξτε προσεκτικά τα σφαιρίδια και πριν τα γεμίσετε με τη συσκευή, ξεπλύνετε όλο το κεραμιδί με ζεστό νερό.

Υγραντήρας από φιάλη και ψυγείο ↑

Ο υγραντήρας σε κρύο ατμό είναι στο κατάστημα 1500-3000 χιλιάδες ρούβλια. Αλλά η τιμή του μπορεί να πέσει εκατό φορές ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Για να παρακολουθήσετε αυτό το απίστευτο θέαμα, θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι από κάτω από το νερό (κατά προτίμηση δέκα λίτρων), έναν ηλεκτρονικό ψύκτη και μια αυτοκόλλητη ταινία.

Τεχνολογία κατασκευής

 1. Κόψτε το επάνω μέρος της φιάλης με το λαιμό με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ψυγείο μέσα στη διαμορφωμένη οπή.
 2. Ασφαλίστε τον ανεμιστήρα στη φιάλη με ταινία. Μπορείτε να πάρετε ένα πυκνό χαρτόνι, να το κάνετε μια σχισμή με μέγεθος λίγο λιγότερο από το ψυχρότερο σώμα και να το προσαρτήσετε στο μπουκάλι με την ίδια ταινία - θα είναι ασφαλέστερο.
 3. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στην πρίζα.

Αυτές οι απλές επιλογές κατασκευής για την ενυδάτωση είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσουν. Ας μην αφήσουμε ακόμη και σε ένα διαμέρισμα της πόλης, αλλά στη χώρα. Ο αέρας παντού και πάντα θα πρέπει να είναι άνετα.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα;

Ο χειμώνας είναι όμορφος μερικές φορές. Αλλά πολύ συχνά μπορεί να υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την απώλεια θερμότητας. Με αυτό το ερώτημα κάθε χρόνο ένας άνθρωπος μπορεί να αγωνιστεί αποτελεσματικά, αλλά η εγκατάσταση της καλής θέρμανσης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της υγρασίας του αέρα στο σπίτι. Εξαιτίας αυτού, η αναπνοή είναι δύσκολη, μπορεί να εμφανιστεί ρινική διαρροή, δυσκολία στην αναπνοή. Εάν κάνετε τους υγραντήρες με τα χέρια σας, τότε με τέτοια προβλήματα μπορείτε να καταπολεμήσετε τον τεχνητό υγρασία του αέρα.

Ο υγραντήρας μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί από τα χέρια του

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές στις εγκαταστάσεις. Ένας τέτοιος υγραντήρας αέρα μπορεί να κατασκευαστεί από οποιονδήποτε επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά των εργοστασιακών υγροποιητών

Οι γιατροί έχουν εδώ και καιρό καθοριστεί η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο, στην οποία το άτομο θα νιώθει καλά. Αυτό επηρεάζει τη θερμοκρασία και την εποχή. Για να διατηρήσετε την υγρασία σε μια δεδομένη περιοχή, μπορείτε να πάτε και να αγοράσετε μια ειδική συσκευή στο κατάστημα. Ορισμένοι τεχνίτες πάντως αναλαμβάνουν τη δημιουργία τέτοιων συσκευών με τα χέρια τους.

Σήμερα, τα καταστήματα αντιπροσωπεύονται από ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών μοντέλων, από τα οποία μπορείτε να βρείτε κάτι το πιο κατάλληλο. Εάν η επιφάνεια του δωματίου δεν ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά μέτρα και η υγρασία δεν απέχει πολύ από την άνεση, τότε μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή χωρητικότητας 40-60 Watt. Οι περισσότερες φορές βασίζονται στην ψυχρή αρχή της λειτουργίας, η οποία συνεπάγεται εξάτμιση της υγρασίας από την επιφάνεια των φίλτρων σε όγκο που δεν υπερβαίνει τα 400 g ανά ώρα. Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η ευκολία στη συντήρηση και η ευκολία στη λειτουργία.

Ο δεύτερος τύπος υγραντήρα περιλαμβάνει τη χρήση μίας διαδικασίας θέρμανσης για υγρασία. Η ισχύς των συσκευών αυτών φτάνει τα 500 watts, ενώ είναι σε θέση να εξατμίσουν περίπου 700 g υγρών ανά ώρα. Είναι πολύ σημαντικό οι συσκευές αυτές να έχουν ειδικά συστήματα τερματισμού όταν το νερό στο δοχείο τελειώνει. Η πιο βέλτιστη αγορά είναι ένας υγραντήρας αέρα με ενσωματωμένο θερμοστάτη, ο οποίος σας επιτρέπει να ρυθμίζετε αυτόματα την υγρασία.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών υγραντήρων αέρα

Ο τελευταίος τύπος υγραντήρα, ο οποίος είναι πιο αποτελεσματικός όσον αφορά την υγρασία και την κατανάλωση ενέργειας, είναι μια υπερηχητική συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες αέρα είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστούν από τον εαυτό τους. Μέσω της μεμβράνης, τα σταγονίδια που πέφτουν επάνω σε αυτό διασπώνται σε σκόνη, η οποία στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω του δωματίου. Αλλά η έλλειψη αυτού του εξοπλισμού μπορεί να θεωρηθεί ασβεστολιθικά ίχνη, που παραμένουν στα στοιχεία του εσωτερικού των κτιρίων μετά τη λειτουργία του υγραντήρα. Αλλά με κατανάλωση μόλις 150 W, η απόδοση των υγραντήρων υπερήχων υπερβαίνει τα 15 λίτρα την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω συσκευές έχουν κοινό μειονέκτημα. Το πράγμα είναι ότι ο υγροποίηση συμβαίνει μόνο κοντά στη συσκευή, ακριβώς όπως η μέτρηση της υγρασίας, ενσωματωμένα υδροστατικά. Έτσι λοιπόν Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας είναι απαραίτητο να κλείσετε τις πόρτες του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία στο δωμάτιο θα ισοσταθμιστεί σταδιακά. Ως εναλλακτική λύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ανεμιστήρας που θα προωθήσει την κυκλοφορία του αέρα.

Διακοσμητικός χειροποίητος υγραντήρας

Η αγορά ενός υγραντήρα εργοστασίου απαιτεί σημαντικό οικονομικό κόστος. Αλλά μπορείτε να περάσετε λίγο λιγότερα χρήματα, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τα αυτοσχέδια υλικά καθόλου, και να αυξήσετε την υγρασία σε ένα δωμάτιο με υπερβολικά ξηρό αέρα.

Παρακάτω θα μιλήσουμε για την κατασκευή ενός διακοσμητικού υγραντήρα αέρα, με μια μάλλον πρωτότυπη εμφάνιση. Για να κάνετε τη συσκευή που θέλετε να αποθηκεύσετε:

 • διακοσμητική ικανότητα ·
 • πέτρες?
 • ένα δοχείο για νερό.
 • άμμος;
 • κόλλα.

Ο ρόλος του διακοσμητικού δοχείου μπορεί να εκτελεστεί από ένα ψάθινο καλάθι. Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για να δώσει στο προϊόν μια πιο αισθητική εμφάνιση, έτσι ώστε όλοι να επιλέξουν κάτι δικό τους. Επίσης, δεν έχει σημασία τι είδους εμφάνιση θα έχει η δεξαμενή νερού. Οι βασικές απαιτήσεις για αυτό το στοιχείο είναι ότι συνήθως μεταφέρει την επαφή με το νερό και έχει μικρότερο μέγεθος από το διακοσμητικό δοχείο.

Ο απλούστερος οικιακός υγραντήρας

Όσο για τις πέτρες, θα πρέπει να έχουν διαφορετικό σχήμα και μέγεθος, αλλά δεν αξίζει να πάρει ένα πολύ μεγάλο. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε το μέγεθος αυτών των στοιχείων ανάλογα με το σύνολο της δομής και τη δεξαμενή νερού. Πιο ελκυστική εμφάνιση έχουν πέτρες με στρογγυλεμένες πλευρές, οπότε είναι καλύτερο να τις χρησιμοποιήσετε. Για μια πιο αποτελεσματική τοποθέτηση στη δεξαμενή, αξίζει να πάρετε μερικές από τις πέτρες με μια επίπεδη πλευρά.

Η διαδικασία κατασκευής ενός τέτοιου υγραντήρα είναι αρκετά απλή. Στο διακοσμητικό δοχείο τοποθετείται μια δεξαμενή νερού γύρω από την οποία τοποθετούνται πέτρες. Αυτό το δοχείο έχει τελειώσει χρησιμοποιώντας πέτρες, που φυτεύονται πάνω στην κόλλα. Αξίζει να το τοποθετήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να δει κανείς το κύπελλο. Τα υπόλοιπα κενά μετά το φινίρισμα κρύβονται από άμμο και μικρότερες πέτρες.

Αφού ολοκληρωθεί η τελική εργασία, είναι απαραίτητο να αφήσετε τον υγραντήρα μέχρι να στεγνώσει τελείως. Μην αγγίζετε τίποτα μέχρι να στεγνώσει τελείως η κόλλα. Με την ευκαιρία, ο χρόνος που χρειάζεται η κόλλα για την πλήρη σκλήρυνση εξαρτάται μόνο από τον τύπο της επιλεγμένης κόλλας και αναφέρεται στη συσκευασία. Μετά την ξήρανση, μπορείτε να ρίξετε νερό και να τοποθετήσετε ένα δωμάτιο για να υγροποιήσετε τον αέρα. Εάν υπάρχει φαντασία και επιθυμία, μπορεί να γίνει ένας διακοσμητικός υγραντήρας χρησιμοποιώντας άλλα υλικά.

Αρκετές περισσότερες επιλογές για έναν αυτόνομο υγραντήρα

Ο απλούστερος υγραντήρας αέρα με τα χέρια σας περιλαμβάνει τη χρήση μιας συνηθισμένης πετσέτας, η οποία τοποθετείται στο τραπέζι, και τα δύο άκρα της είναι χαμηλωμένα σε ένα δοχείο νερού. Τον χειμώνα, όταν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης, μπορείτε να βράσετε μια υγρή πετσέτα ή ένα κομμάτι πανί στο σωλήνα θέρμανσης, το οποίο θα φέρει επίσης την επίδρασή του. Μερικές φορές τα διαφορετικά άκρα ενός τέτοιου υφάσματος τυλιγμένου σε έναν σωλήνα τοποθετούνται σε ένα δοχείο νερού.

Υγρή πετσέτα και θερμαντικές μπαταρίες - μια εναλλακτική λύση για τους υγραντήρες εργοστασίων

Μια πιο επίπονη επιλογή περιλαμβάνει τη χρήση ψυγείου από έναν υπολογιστή και ένα πλαστικό κουτί. Στον επάνω τοίχο βιδώνεται το ψυγείο, το οποίο συνδέεται στο φορτιστή από το τηλέφωνο. Αξίζει να προσέξετε ότι η ροή αέρα αποστέλλεται από το κουτί. Ο εξατμιστής εδώ θα είναι ένα μη υφασμένο υλικό που κρέμεται πάνω σε μια μεταλλική κατασκευή που μοιάζει με ένα στεγνωτήριο για πλυντήριο. Στην περίπτωση αυτή, οι διαστάσεις της δομής πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις του κιβωτίου.

Από το ίδιο το κιβώτιο εφαρμόζεται σήμανση, η οποία θα επιτρέπει τον έλεγχο της στάθμης του νερού στη δεξαμενή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό αντί να φορτίσετε από το τηλέφωνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι δυνατό να ελέγξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και, συνεπώς, το επίπεδο υγρασίας του αέρα. Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής δεν θα υπερβαίνει τα δύο δολάρια, και παρουσία όλων των στοιχείων δεν απαιτεί επένδυση.

Έτσι, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν έναν υγραντήρα αέρα. Επιπλέον, τα προηγμένα μοντέλα με τη λειτουργία του φιλτραρίσματος και ιονισμού του αέρα θα κοστίζουν ακόμη περισσότερο. Αλλά αν θέλετε να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο και να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από τα προβλήματα, τότε το πνεύμα και η επιθυμία θα σας βοηθήσουν. Σχεδόν χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο, προσπάθεια και, κυρίως, χρήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συσκευή που ακόμα και χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρισμού θα συμβάλει στην οργάνωση ενός άνετου μικροκλίματος στην αίθουσα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι η υγεία δεν μπορεί να αγοραστεί για οποιαδήποτε χρήματα.

Τώρα ξέρετε πώς να συγκεντρώσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας. Ωστόσο, αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια ποιοτική σύγχρονη συσκευή, που αναπτύσσεται και συναρμολογείται από επαγγελματίες. Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Υγραντήρας αέρα

Η εφευρετικότητα ενός ρωσικού είναι αξιοθαύμαστη. Πολλοί από τους συμπατριώτες μας προτιμούν να παράγουν έναν υγραντήρα αέρα αντί να αγοράζουν ακριβές επώνυμες συσκευές. Ο σχεδιασμός τέτοιων συσκευών είναι αρκετά απλός και μπορεί να γίνει από αυτοσχέδια μέσα στο σπίτι. Τα πιο δημοφιλή σχέδια που θα προσπαθήσουμε να τονίσουμε σε αυτό το άρθρο, καθώς και να δώσουμε λεπτομερείς συστάσεις για την αναδημιουργία τους.

Γιατί χρειαζόμαστε υγραντήρες αέρα;

Η κανονική λειτουργία των βασικών συστημάτων του ανθρώπινου σώματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν είναι η τελευταία θέση μεταξύ τους το μικροκλίμα του δωματίου και η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου συστήνουν έντονα να αναπνέουν περισσότερο φρέσκο ​​αέρα, να περπατούν μακριά από σκονισμένους δρόμους και αυτοκινητόδρομους

Το βέλτιστο μικροκλίμα στο σπίτι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρηθεί κατά την ψυχρή περίοδο, όταν οι συσκευές θέρμανσης αρχίζουν να λειτουργούν. Τα καλοριφέρ υπερπλήρωσης του αέρα, η οποία επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ανθρώπων. Μπορείτε να παρατηρήσετε τα ακόλουθα αρνητικά συμπτώματα: χρόνια κόπωση, ξηρά μαλλιά και το δέρμα, υπνηλία, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή. Η ανοσία αποδυναμώνεται και δεν μπορεί πλέον να αντέξει βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν στη διόρθωση οφθαλμών με τη βοήθεια φακών επαφής, υπερβολικά ξεφλουδισμένος αέρας αντενδείκνυται εντελώς. Ο ρόλος ενός υγιούς μικροκλίματος δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί για οικογένειες με μικρά παιδιά. Ένας άνισος οργανισμός μωρών απαιτεί ειδικές συνθήκες για φυσιολογική ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Ο υπερκορεσμένος αέρας είναι επικίνδυνος όχι μόνο για την ανθρώπινη υγεία - καταστρέφει φυτά εσωτερικού χώρου, χαλάει παρκέ και ξύλινα έπιπλα.

Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα στο σπίτι, διατηρείτε τη βέλτιστη υγρασία του δωματίου, μη αφήνοντας τα φυτά να στεγνώσουν και τα έπιπλα να στεγνώσουν.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας - αγοράστε σε ένα κατάστημα ή κάντε ένα σπιτικό υγραντήρα αέρα στο σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια και οι παραλλαγές της απόδοσης των υγραντήρων αέρα που κατασκευάζονται από τα ίδια τα χέρια είναι πολλά, όλα εκπληρώνουν ένα έργο - διατηρούν το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Προσοχή παρακαλώ! Η υπερβολική υγρασία στο διαμέρισμα είναι επίσης ανεπιθύμητη. Προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι το ποσοστό αυτό δεν υπερβαίνει το 60%.

Παραλλαγές αυτόματων υγραντήρων αέρα

Κάντε έναν υγραντήρα στο σπίτι μπορεί να είναι τόσο από αυτοσχέδια υλικά, και αγόρασε τα κομμάτια που λείπουν. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό κόστος της συσκευής θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις επώνυμες συσκευές και η απόδοση θα είναι σχεδόν η ίδια.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Αυτή η ομάδα υγραντήρων έχει απλή σχεδίαση. Το κύριο πράγμα είναι η διαθεσιμότητα ελεύθερης πρόσβασης στο ψυγείο (δεν πρέπει να είναι χτισμένο στον τοίχο ή να αποκρύπτεται από διακοσμητικά πλαίσια).

Τα πιο απλά moisturizers της μπαταρίας με τα χέρια τους

Ο πιο στοιχειώδης τρόπος ύγρανσης του αέρα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί ή μια πετσέτα. Κρεμάστε το υγρό υλικό στο ψυγείο, η υγρασία αρχίζει αμέσως να εξατμίζεται. Θυμηθείτε ότι η πετσέτα στην μπαταρία στεγνώνει γρήγορα: θα πρέπει να το βυθίζετε τακτικά και στη συνέχεια να επαναλάβετε τη διαδικασία που περιγράφεται. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι προφανή. Από τις αδυναμίες παρατηρούμε χαμηλή απόδοση - ο υγροποίηση του αέρα συμβαίνει μόνο κοντά στην μπαταρία.

Εάν δεν θέλετε να "προσέχετε" στο ψυγείο, βυθίστε την πετσέτα, βάλτε μια λεκάνη γεμάτη με νερό κοντά στην μπαταρία και χαμηλώστε το ένα άκρο του πανιού μέσα σε αυτήν. Το δεύτερο άκρο είναι κρεμασμένο στο ψυγείο - το νερό απορροφά το ύφασμα και σταδιακά εξατμίζεται πάνω στην μπαταρία.

Δεξαμενές με νερό

Ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τον ύγρανση του αέρα στο δωμάτιο είναι ένας περιέκτης με νερό, που παρέχεται ή στερεώνεται σε μια μπαταρία. Μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε υλικό, οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος. Η υγρασία του αέρα με αυτόν τον τρόπο συμβαίνει φυσιολογικά και το μόνο που απαιτείται είναι από καιρό σε καιρό να γεμίζονται τα δοχεία με νερό.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των υγραντήρων - μπορούν να γίνουν ένα στοιχείο της διακόσμησης του δωματίου, μείον - ένα αδύναμο επίπεδο και την τοποθεσία υγρασίας.

Υγραντήρας από ένα μπουκάλι

Ένας οικιακός υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι μπορεί να ενυδατώσει αποτελεσματικά το σπίτι σας. Αυτός ο τύπος υγραντήρα αέρα στη μπαταρία έχει μια απλή συσκευή, δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και μπορεί να κατασκευαστεί από απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι:

 • ψυγείο
 • μαχαίρι ή ψαλίδι
 • πλαστική φιάλη, όγκος 1,5 ή 2 l
 • Scotch tape
 • πυκνό ύφασμα ή σχοινί
 • 1 μέτρο γάζας

Σχεδιασμός του υγραντήρα αέρα από τη φιάλη:

 • Κάντε στο πλάι της φιάλης μια μικρή τρύπα οποιουδήποτε σχήματος, μεγέθους περίπου 5 × 10 cm.
 • Συνδέστε το μπουκάλι στην κορυφή του ψυγείου με σχοινί έτσι ώστε το σκαλιστό παράθυρο να κοιτάζει ψηλά.
 • Στερεώστε τα σχοινιά με κολλητική ταινία στη θέση της προσάρτησης τους στη φιάλη.
 • Κάνετε ένα μαντηλάκι γάζας μεγέθους 1m × 0,1 m.
 • Βάζουμε το ένα άκρο της γάζας στο μπουκάλι, το άλλο - το βάζουμε στην μπαταρία.

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει όχι μόνο την υγρασία του αέρα, αλλά και τη ρύθμιση του βαθμού ύγρανσης. Και μπορείτε να το κάνετε αυτό με δύο τρόπους:

 • Ένα μπουκάλι νερό - αν θέλετε να ενισχύσετε την ενυδάτωση, συνδέστε τη φιάλη πιο κοντά στην μπαταρία. τοποθετήστε το μακριά από το ψυγείο, εάν είναι απαραίτητο να μειώσετε τον βαθμό υγρασίας.
 • Ταμπόν Marl - αν θέλετε να ενισχύσετε την ενυδάτωση, συνδέστε δύο δέσμες.

Σπιτική ενυδατική κρέμα από μπουκάλι και ανεμιστήρα

Απαιτεί ένα μικρό ανεμιστήρα οικιακής χρήσης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή) και ένα τροφοδοτικό.

 • μια μεγάλη πλαστική φιάλη με όγκο 10-12 λίτρων
 • ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στη μονάδα τροφοδοσίας
 • Κόψτε τον αυχένα της φιάλης έτσι ώστε να είναι βολικό να συνδέσετε τον ανεμιστήρα από πάνω.
 • Αφήνοντας 10 - 15 cm από την κορυφή στους τοίχους της φιάλης κατά μήκος της περιμέτρου, δημιουργήστε τρύπες - μέσα από αυτές θα βγει βρεγμένος αέρας.
 • Γεμίστε τη φιάλη με νερό χωρίς να γεμίσετε τις τρύπες.
 • Στερεώστε τον ανεμιστήρα στην κορυφή, ώστε να κατευθύνει τον αέρα στη συσκευή.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής είναι η ευκολία κατασκευής, το ελάχιστο κόστος κατασκευής και η αποδοτικότητα. Τα μειονεκτήματα είναι προφανή: ο σχεδιασμός δεν είναι αισθητικά ευχάριστος και ο ψύκτης πρέπει να αποσυνδεθεί κάθε φορά που προστίθεται νερό.

Μπορείτε να απλοποιήσετε περαιτέρω αυτό το μοντέλο υγρασίας του αέρα. Πάρτε κάθε δοχείο με νερό και κατευθείαν στην επιφάνεια του τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα. Για να αυξήσετε την ένταση της εξάτμισης, τοποθετήστε ολόκληρη τη δομή δίπλα στο στοιχείο θέρμανσης.

Υγραντήρας από πλαστικό δοχείο

Αυτό το μοντέλο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου υγραντήρα. Η αποτελεσματικότητά του ενισχύεται με την αύξηση της εξάτμισης της επιφάνειας και η χρήση ειδικών φίλτρων σάς επιτρέπει να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τον αέρα.

 • πλαστικό δοχείο (10-15 λίτρα)
 • Διάμετρος ανεμιστήρα 12-14 cm με παροχή ρεύματος
 • καλά απορροφητικό ύφασμα (χαρτοπετσέτες, γάζες, μικροΐνες)
 • γραμμή
 • Στο κέντρο του καλύμματος δοχείου, κάντε μια τρύπα για το ψυγείο. Συνδέστε τον ανεμιστήρα κατευθύνοντας τη ροή αέρα από το εσωτερικό του δοχείου.
 • Στους απέναντι τοίχους του δοχείου, στην κορυφή σε ένα επίπεδο, κάντε 2 σειρές οπών μέσω των οποίων σφίγγετε και στερεώνετε αρκετές γραμμές της γραμμής, όπως και για το στέγνωμα ρούχων.
 • Στην περίμετρο της δεξαμενής, στο άνω μισό της, τρυπήστε ένα πλέγμα οπών για την έξοδο υγροποιημένου και καθαρού αέρα.
 • Κρεμάστε τις χαρτοπετσέτες στη γραμμή αλιείας με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάνουν στον πυθμένα του δοχείου.
 • Γεμίστε το δοχείο με νερό, χωρίς να προσθέσετε μέχρι τις τρύπες. Για να απολυμάνετε το νερό, μπορείτε να προσθέσετε μαγγάνιο (1-2 γραμμάρια ανά 10 λίτρα) ή λίγες σταγόνες κέδρου, πεύκου ή λεμονιού.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του υγραντήρα:

 • εύκολη συναρμολόγηση και λειτουργία
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • ταυτόχρονη ενυδάτωση και καθαρισμό του αέρα
 • χαμηλή παραγωγικότητα
 • συχνή αλλαγή σερβιετών και πλύση δοχείων

Claydite υγραντήρα

Η αρχή της δράσης του ενισχυμένου πηλού υγραντήρα βασίζεται στην ιδιότητα αυτού του υλικού να απομονώνει εντατικά και να απορροφά την υγρασία. Πριν τοποθετήσετε αργίλιο στη συσκευή, πρέπει να ξεπλυθεί καλά με ζεστό νερό από σκόνη και ακαθαρσίες.

Για την κατασκευή του προϊόντος θα χρειαστείτε:

 • έναν κάδο ή ένα δοχείο τουλάχιστον 12 λίτρων
 • 2 μεγάλα και 2 μικρά καλάθια απορριμμάτων (οι τρύπες του οποίου θα είναι μικρότερες από το μέγεθος των διογκωμένων κόκκων αργίλου)
 • συμπιεστή ενυδρείου
 • μικρό ανεμιστήρα (μπορεί να είναι υπολογιστής) με τροφοδοτικό

Οδηγός για τη συναρμολόγηση του υαλοποιητή claydite:

 • Πλαστικοί δεσμοί ή ένας στεγνωτήρας μαλλιών κατασκευής, συνδέουν δύο μικρά καλάθια απορριμμάτων κατά μήκος των ζαντών - θα έχουμε μια εσωτερική κάψουλα της μελλοντικής μονάδας.
 • Με παρόμοιο τρόπο, στερεώστε τα μεγάλα καλάθια τοποθετώντας πρώτα το εσωτερικό του σώματος του προϊόντος που ελήφθη στο προηγούμενο βήμα. Το αποτέλεσμα είναι μια κατασκευή δύο στρωμάτων, μεταξύ των οποίων τα τοιχώματα θα γεμιστούν με διογκωμένη πηλό.
 • Κόψτε το κάτω μέρος του ανώτερου καλαθιού ή δημιουργήστε τρύπες μέσα του, μέσα από τις οποίες χύστε τον διογκωμένο πηλό. Είναι δυνατή η κατασκευή εγκοπών με σχήμα, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν πιο βολικό να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα.

Θυμηθείτε ότι το κλάσμα αργίλου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τις οπές των ίδιων των καλαθιών.

 • Στη φλάντζα στο εσωτερικό του καλαθιού, στερεώστε έναν ελαστικό σωλήνα ή έναν πλαστικό δακτύλιο, στον οποίο προηγουμένως δημιουργήσατε μικρές οπές. Λόγω αυτού του δακτυλίου, το νερό, που αντλείται από την αντλία, θα κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω από τη διογκωμένη άργιλο (με τον τύπο άρδευσης στάγδην) και θα αποστραγγίζεται πίσω στη δεξαμενή.
 • Στο κάτω μέρος του κάδου με νερό βάζουμε την αντλία ενυδρείου, από πάνω τοποθετούμε την κατασκευή από καλάθια με διογκωμένη πηλό. Σωλήνες από την έξοδο της αντλίας και συνδέστε το στο δακτύλιο στο επάνω μέρος της συσκευής.
 • Στην κορυφή του μελλοντικού υγραντήρα, πρέπει να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα με τέτοιο τρόπο ώστε να ωθεί τον αέρα μέσα στο μηχάνημα. Λόγω της δουλειάς του, ο αέρας διοχετεύεται μέσω των κορεσμένων με νερό διαστελλόμενων πηλών, με αποτέλεσμα την ενυδάτωση.

Υπερηχητικός υγραντήρας με τα χέρια του

Η αρχή λειτουργίας αυτού του συστήματος είναι απλή: τοποθετείται στο δοχείο νερού ένα υπερηχητικό ψυγείο (μπορείτε να το αγοράσετε μέσω του Διαδικτύου, σε καταστήματα υλικού). Στη συνέχεια, μέσα στη συσκευή με τη βοήθεια ενός ψυγείου (ενός μικρού ανεμιστήρα), δημιουργείται κυκλοφορία αέρα: στη δεξαμενή αντλείται ξηρό και τροφοδοτείται έξω μια υγρή ομίχλη. Η ένταση της υγρασίας μπορεί να ελεγχθεί από τη δύναμη του ανεμιστήρα, καθώς και από τον αριθμό των εκπομπών. Το μειονέκτημα αυτού του τύπου υγραντήρα είναι η υποχρεωτική χρήση αποσταγμένου νερού για τη λειτουργία τους.

 • δοχείο ή δοχείο από μεγάλο πλαστικό με καπάκι (κατασκευή, από κάτω από το χρώμα, δοχείο τροφίμων)
 • μικρό ψυγείο με τροφοδοτικό
 • υπερηχητικό ψεκαστήρα
 • Μετατροπέα 24 V, ηλεκτρικό καλώδιο και βύσμα
 • πλαστικό κύπελλο
 • αφρού πολυστερίνης
 • 10 - 15 cm κυματοειδούς σωλήνα ή ένα πλαστικό υδραυλικό σωλήνα μικρής διαμέτρου
 • Στο καπάκι του δοχείου, δημιουργήστε 3 τρύπες, το σχήμα και το μέγεθος του οποίου θα αντιστοιχούν στον ψύκτη που αφαιρεί το ακροφύσιο ομίχλης, καθώς και τα καλώδια από το ψυγείο.
 • Στερεώστε τον ανεμιστήρα στο κάλυμμα έτσι ώστε να ωθεί τον αέρα μέσα. Τοποθετήστε τον εξερχόμενο σωλήνα, επεξεργαζόμενος τον τόπο σύνδεσης του σωλήνα με το στεγανοποιητικό κάλυμμα καπακιού.
 • Για τη γεννήτρια ατμού, κάντε ένα "πλωτήρα", έτσι ώστε να βρίσκεται πάντα στην επιφάνεια του νερού, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του υγραντήρα. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το πλαστικό κύπελλο στον αφρό στην προηγούμενη κοπτική τρύπα για αυτό. Κάντε μερικές τρύπες στο κάτω μέρος του πλαστικού κυπέλλου για νερό και συνδέστε ένα κομμάτι ύφασμα (όπως γάζα) στο κάτω μέρος με μια λαστιχένια ταινία - θα λειτουργήσει ως φίλτρο. Τοποθετήστε το ψυγείο μέσα στη συσκευή.
 • Συνδέστε τον πομπό στον μετατροπέα τάσης και το καλώδιο στο βύσμα στη σειρά. Απομονώστε όλες τις συνδέσεις.
 • Γεμίστε τη δεξαμενή με νερό, χαμηλώστε το πλωτήρα με το ψυγείο και κλείστε καλά το καπάκι. Ένας οικιακός υπερηχητικός υγραντήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Για να αυξήσετε την απόδοση του υγραντήρα, εγκαταστήστε 2 ανεμιστήρες - για να τραβήξετε αέρα και να βγάλετε αέρα.

Επιλέξτε για τον εαυτό σας, με ποιον τρόπο είναι ευκολότερο για εσάς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα αέρα. Σχεδόν χωρίς να δαπανούν χρόνο, προσπάθεια και χρήμα, μπορείτε να χτίσετε συσκευές στο σπίτι, βοηθώντας να οργανώσετε ένα υγιές και άνετο εσωτερικό μικροκλίμα. Θυμηθείτε ότι πρέπει να φροντίζετε την υγεία σας ανά πάσα στιγμή του έτους και με έναν αυτο-κατασκευασμένο υγραντήρα είναι πολύ πιο εύκολο. Χάρη στη δουλειά του, θα ξεχάσετε το κοινό κρυολόγημα, τις αλλεργίες, να πάρετε πολλή ενέργεια, έναν υγιεινό ύπνο, να γίνετε πιο χαρούμενοι και δραστήριοι, και τα φυτά εσωτερικού χώρου σας θα ευχαριστήσουν το ανθισμένο είδος σας.