Επιλέγουμε μια αθόρυβη κουκούλα: τη βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Υπερβολικά δυνατός εκτοξευτής μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους. Κατά μέσο όρο, τα ηχητικά επίπεδα στα περισσότερα μοντέλα είναι περίπου 55-60 dB, τα οποία είναι αισθητά και είναι δύσκολο ακόμη και να μείνετε στην κουζίνα (για να μην αναφέρουμε την επικοινωνία ή την παρακολούθηση της τηλεόρασης).

Για να μην χαλάσετε τη δική σας άνεση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μοντέλα με το χαμηλότερο επίπεδο ήχου κατά τη λειτουργία. Ο θόρυβος των κουκούλες και οι τρόποι μείωσης του μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά και κάτω - θα μάθουμε ποια μοντέλα είναι τα πιο "ήσυχα".

Ποιο είναι το μέσο επίπεδο θορύβου στην κουκούλα;

Το μέσο επίπεδο, το οποίο δημιουργεί μια κουκούλα μεσαίας ισχύος (περίπου 500-800 m³ / h) - περίπου 50-60 dB. Αν αυτός ο δείκτης στο τεχνικό διαβατήριο είναι υψηλότερος από 60 dB - αυτό δεν είναι επιθυμητό. Λοιπόν, αν το ποσοστό είναι κάτω από 50, αυτό είναι εξαιρετικό.

Απλά πείτε: Η στάθμη ήχου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά λειτουργεί. Και αντίστροφα: οι λιγότερο ισχυροί κουκούλες είναι πολύ πιο θορυβώδεις.

Για παράδειγμα, μεταξύ των μονάδων εξάτμισης χαμηλής ισχύος (μέχρι 300-500 "κύβους" ανά ώρα) μπορείτε να βρείτε ήσυχα μοντέλα - μέχρι 49-50 dB. Εάν το μοντέλο έχει μέση ισχύ (υπό όρους από 500 έως 800 "κύβους" ανά ώρα), τότε σχεδόν σίγουρα θα είναι πιο δυνατά από 52 dB.

Οι πιο ισχυρές εγκαταστάσεις (με χωρητικότητα 800 κύβους και άνω) είναι απίθανο να έχουν επίπεδο θορύβου κάτω από 53-55 dB. Πιθανότατα στη μέγιστη ισχύ θα ακούγονται αρκετά δυνατά, περίπου 57-60 dB, πνίγοντας την τηλεόραση εργασίας.

Οι κατασκευαστές που παράγουν τις πιο ήσυχες κουκούλες

Τα αθόρυβα μοντέλα (στα οποία ο "ήχος" είναι μικρότερος από τον μέσο όρο) βρίσκονται στη γραμμή του κάθε κατασκευαστή. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες σε αυτό το πλαίσιο ξεχωρίζουν επειδή έχουν "πιο ήσυχα" μοντέλα από τα υπόλοιπα.

Κατάλογος κατασκευαστών που έχουν τις πιο "ήσυχες" κουκούλες:

Τεχνολογίες για τη μείωση του θορύβου

Για να εξασφαλίσουν χαμηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και τεχνολογίες:

Εγκαταστήστε δύο ανεμιστήρες αντί για ένα. Κατά συνέπεια, η ταχύτητα του κινητήρα μειώνεται και ακούγεται πιο ήσυχη. Επιπλέον, οι απορροφητήρες δύο ανεμιστήρων διαθέτουν μεγαλύτερο αποθεματικό ισχύος.

Αυξήστε το πάχος των τοιχωμάτων του κελύφους. Εάν ο τοίχος της θήκης είναι πολύ λεπτός - ο ήχος θα είναι ισχυρός. Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα "συγκρατήσει τον εαυτό του", έτσι και ο τοίχος θα αντηχεί. Και αντίστροφα: ένας πυκνός τοίχος "σβήνει" τον ήχο και δεν αντηχεί. Έλλειψη - αυξάνει το βάρος του προϊόντος, έτσι μπορείτε να αυξήσετε το πάχος σε μια ορισμένη τιμή.

Η θέση του ανεμιστήρα απέχει πολύ από την είσοδο αέρα.

Εγκατάσταση ακουστικών "παγίδων" (ηχοαπορροφητών) μέσα στην θήκη.

Ασύρματοι κουκούλες: η βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Θα συνθέσουμε μια σύντομη αξιολόγηση μοντέλων που λειτουργούν χωρίς θόρυβο (με ένα ελάχιστο επίπεδο) - αυτό θα βοηθήσει τον χρήστη να επιλέξει το "πιο ήπιο" κουκούλα. Τα δεδομένα ισχύουν στο τέλος του 2017.

Σημειώστε ότι όλες οι προδιαγραφές (συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου θορύβου) έχουν ληφθεί από τις περιγραφές των καταστημάτων, επομένως μπορεί να υπάρχουν σφάλματα σε αυτά.

Για ευκολία, θα διανείμουμε τα μοντέλα στην περιοχή ισχύος.

Οι πιο "ήσυχοι" κουκούλες με χωρητικότητα μέχρι 500 "κύβους":

Krona Steel Bella (πλάτος 60 cm): χωρητικότητα έως 390 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 46 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 8500 ρούβλια.

Akpo WK-4 Nero Eco (60 cm): τραβάει μέχρι 420 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 6 500 ρούβλια.

Maunfeld Aire 60 (60 cm): ανέλθει σε 500 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 5000 ρούβλια.

Ardesia Basic-F (5 0 cm): τραβάει μέχρι 190 m³ / h, ακούγεται έως 49 dB. Είναι κατά μέσο όρο 3500 ρούβλια.

Indesit H 161 IX (60 cm): Παραγωγικότητα 230 m³ / h. Ακούγεται έως 50 dB. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι μέχρι 4500 ρούβλια.

Μεταξύ των κουκούλες με παραγωγικότητα από 500 έως 800 "κύβους" ο μικρότερος θόρυβος γίνεται από τέτοια μοντέλα:

Krona Irida Sensor 600: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 500 m³ / h, μέγιστο "ήχο" έως 50-52 dB. Είναι περίπου 15500.

Elikor Ruby S4 (60 cm): εκτείνεται σε 700 m³ / h. Δεν ακούγεται πιο δυνατά από 52 dB. Το κόστος είναι μέχρι 9000.

Maunfeld Aire Fast 50 Inox (50 cm): αντλεί μέχρι 520 m³ / h. Ο μέγιστος θόρυβος είναι μέχρι 48 dB. Κοστίζει περίπου 6000.

Αισθητήρας Shindo Pallada 60 SS / BG 4ETC (60 cm): αντλεί έως 760 m³ / h. Μπορεί να ηχήσει έως και 52 dB. Μπορείτε να αγοράσετε για 23-24 χιλιάδες.

Korting KHC 6957 X (60 cm): παραγωγικότητα μέχρι 750 m³ / h. Το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι μέχρι 52 dB. Υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες.

Hansa OKC 613 RBH (60 cm): αντλεί μέχρι 500 m³ / h. Το όριο έντασης είναι 53 dB. Κοστίζει περίπου 12 χιλιάδες.

Teka DJE 60 inox (60 cm): παραγωγικότητα έως 700 m³ / h. Δαχτυλίδια έως 54 dB. Αξίζει περίπου 15 χιλιάδες.

Τα πιο ισχυρά και "ήσυχα" μοντέλα των νοικοκυριών με χωρητικότητα πάνω από 800 "κύβους":

Το Kuppersberg F 660 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, εκτείνεται σε 900 m³ / h. Ο θόρυβος θα είναι μέχρι 47 dB. Κοστίζει περίπου 22 χιλιάδες.

Maunfeld Retro Quadr 60 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 950 m³ / h. Ακούγεται έως 48 dB. Το κόστος είναι από 26 χιλιάδες.

Kaiser AT 6400 Eco: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 910 m³ / h. Δαχτυλίδια έως και 56 dB. Είναι περίπου 23 χιλιάδες.

Σωστή κουκούλα για την κουζίνα. Ποια θα πρέπει να είναι η απόδοσή του και το αποδεκτό επίπεδο θορύβου;

Πώς να μην συγχέεται κατά την αγορά κουκούλας; Τι πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή ενός μοντέλου; Πώς να "ελαχιστοποιήσετε" τις πιθανές ενοχλήσεις κατά τη χρήση του; Σήμερα θα μάθουμε ποια είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας και ποιο θα πρέπει να είναι το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου.

Υποθέτουμε με τη μορφή

Οι οδηγίες στην κουκούλα της κουζίνας πρέπει να υποδεικνύουν την απόδοσή της. Αυτή είναι μια από τις κύριες παραμέτρους στις οποίες θα πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κινητήρες της κουκούλας έχουν χωρητικότητα 500-900 m 3 / h. Αυτά τα δεδομένα σημαίνουν ότι για 1 ώρα η κουκούλα μπορεί να "επεξεργαστεί" από 500 έως 900 κύβους αέρα.

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται τουλάχιστον 10-12 φορές την ώρα. Στον τύπο για τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελάχιστο συντελεστή αποθέματος. Είναι ίσο με 30%. Λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των ορόφων στο κτίριο, το μήκος του άξονα εξαερισμού, το συνολικό μήκος του αγωγού, την πιθανή ατμοσφαιρική ρύπανση, την ένταση του μαγειρέματος, την πιθανότητα καπνίσματος στην κουζίνα κ.λπ.

Και τώρα έχουμε ήδη δεδομένα που θα αντικαταστήσουμε στη φόρμουλα.

Προσδιορίστε την περιοχή του δωματίου. Πάρτε την κουζίνα, για παράδειγμα, σε 13 τετραγωνικά μέτρα, με ύψος οροφής 3 μέτρα.

13 m 2 x 3 m x 12 φορές χ 1,3 = 608,4 m 3 / h

Έτσι, για την κουζίνα μας θα προσεγγίσει η κουκούλα με παραγωγικότητα από 610 m 3 / h. Αν η οδηγία υποδεικνύει λιγότερη ενέργεια, η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Η συνέπεια αυτού του έργου θα είναι η αύξηση του θορύβου.

Προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο απόδοσης, θα πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με χωρητικότητα μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει από τον υπολογισμό. Και να συμπεριληφθεί σε χαμηλές λειτουργίες. Η ισχυρή εξάτμιση, ακόμα και η "μισοκεντρική", εξακολουθεί να καθαρίζει τον αέρα και ο θόρυβος θα είναι πολύ μικρότερος.

Φροντίστε τα αυτιά σας!

Ορισμένες νοικοκυρές είναι στην κουζίνα πολλές ώρες την ημέρα. Εάν όλο αυτό το διάστημα ο θόρυβος από την κουκούλα θα υπερβεί το επιτρεπόμενο, αυτό θα επηρεάσει σοβαρά την υγεία.

Πώς να καταλάβετε τι επίπεδο θορύβου είναι ο κανόνας; Δίνουμε τέτοια παραδείγματα.

 • θόρυβος σε ένα ήσυχο δωμάτιο - 30 ντεσιμπέλ (dB);
 • ήσυχη μουσική - 40 dB;
 • θόρυβος στο εστιατόριο - 50dB;
 • θάλασσα surf, ανθρώπινη ομιλία - 60dB;
 • θόρυβος, προκαλώντας οδυνηρές αισθήσεις - 130dB;

Το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου στις κατοικίες είναι θόρυβος 40 dB. Πόσο dB θα είναι για μια πλήρως εξαντλημένη κουκούλα, πρέπει να δούμε στο εγχειρίδιο οδηγιών του. Η υπερβολική θορυβώδης εξάτμιση μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ειδικά για άτομα με καλή ακοή.

Οι κατασκευαστές προσπαθούν να λύσουν με κάποιο τρόπο το πρόβλημα του θορύβου. Σε μερικά μοντέλα κουζινών κουζίνας βάλτε δύο ανεμιστήρες. Με μειωμένη ταχύτητα, δίνουν τις απαραίτητες επιδόσεις. Αλλά το επίπεδο θορύβου θα είναι χαμηλότερο από αυτό για έναν ανεμιστήρα, φορτωμένο στο πλήρες.

Η επίδραση του υπερβολικού θορύβου στη γενική κατάσταση ενός ατόμου είναι αρνητική. Επομένως, όταν επιλέγετε μια κουκούλα, βρείτε τη μέση τιμή μεταξύ απόδοσης και θορύβου.

Ακόμη και μια μικρή κουζίνα μπορεί να γίνει μια ζώνη αυξημένης άνεσης. Το κλειδί για αυτό είναι η αγορά του σωστού καπό.

Επιλέξτε μια αθόρυβη κουκούλα στην κουζίνα

Κάθε νοικοκυρά γνωρίζει ότι είναι δύσκολο στην κουζίνα να απαλλαγεί από ξένες οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ως εκ τούτου, σε πολλά σαλόνια σε αυτά τα δωμάτια έχουν εγκατασταθεί ειδικές κουκούλες κουζίνας που λύουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένας άλλος - θόρυβος από την εργασία αυτής της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε κουκούλες, το εύρος των οποίων στην αγορά είναι πολύ μεγάλο, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο επίπεδο του θορύβου κατά τη λειτουργία. Για το σκοπό αυτό, γράφτηκε αυτή η αναθεώρηση, η οποία θα σας πει πώς να επιλέξετε μια αθόρυβη κουκούλα για την κουζίνα.

Απόδοση και θόρυβος

Δεν είναι μυστικό ότι το έργο των κουζινών κουζίνας συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο θόρυβο, το οποίο συνδέεται με το έργο του ηλεκτροκινητήρα, τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα: δεν υπάρχουν εντελώς σιωπηλά συστήματα εξάτμισης στην αγορά ακόμα.
Οι ακόλουθες παράμετροι επηρεάζουν την παραγωγή θορύβου:

 1. Η απόδοση είναι το κύριο χαρακτηριστικό που δείχνει πόσες κουκούλες επιτρέπουν μέσω κυβικών μέτρων αέρα μέσα από τον εαυτό της κατά τη διάρκεια 60 λεπτών λειτουργίας.
 2. Περιοχή της κουζίνας.
 3. Η ισχύς του συστήματος εξάτμισης εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου.

Από όλα περιγράφονται μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι παράμετροι αυτές σχετίζονται μεταξύ τους, και μπορούν να υπολογίζεται με τον τύπο: το ύψος και το εμβαδόν του δαπέδου πολλαπλασιάζεται με 12. Το αποτέλεσμα θα δείξει τον αριθμό των φορών που πρέπει να ενημερωθεί στην κουζίνα όταν μαγειρεύετε σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα του αέρα.
Αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, τότε το αποτέλεσμα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 1,3 λαμβάνοντας υπόψη το μήκος του κανονικού αγωγού, το βάθος του ορυχείου και τον αριθμό των ορόφων στο κτίριο.
Οι περισσότεροι αγοραστές αναρωτιούνται γιατί τέτοιοι υπολογισμοί είναι απαραίτητοι. Σκοπός τους είναι να επιλέξετε το σωστό καπό για το δωμάτιό σας. Κατά την αγορά ενός τέτοιου συστήματος, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την απαιτούμενη απόδοση και στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία.
Κατά την αγορά, πρέπει να ξέρετε ότι όταν επιλέγετε μια νέα κουκούλα, πρέπει να πάρετε την απόδοση ελαφρώς υψηλότερη από την απαραίτητη, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αέρα να είναι κανονική.

Πρότυπο στάθμης θορύβου

Οι κατασκευαστές εργάζονται όλο και περισσότερο για να δημιουργούν αθόρυβους απορροφητήρες για να κάνουν το μαγείρεμα ακόμα πιο ευχάριστο. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν ήδη ειδικές εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση: δημιουργούνται ανεμιστήρες με κινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν ήσυχα. Ο άνθρωπος σχεδόν δεν πιάζει θόρυβο από τη λειτουργία ενός τέτοιου συνόλου.
Κάθε μέρα ένα άτομο αντιμετωπίζει διαφορετικό θόρυβο και για να κατανοήσει τη δύναμή του, εξετάστε τα ακόλουθα παραδείγματα:

 • Συνομιλία ψιθυρίζοντας σε απόσταση ενός μέτρου - 20 dB.
 • Οι φωνές των ατόμων στην αίθουσα δεν υπερβαίνουν τα 30 dB. Σημειώστε ότι αυτό το επίπεδο θορύβου είναι το μέγιστο για πολυώροφα σπίτια τη νύχτα.
 • Η αθόρυβη συνομιλία δημιουργεί ένα επίπεδο θορύβου στο επίπεδο των - 40 dB - αυτό είναι το όριο για τις κατοικίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Επικοινωνία σε υψηλές αποχρώσεις - 60 dB. Σημειώστε ότι για την Ευρώπη το ποσοστό αυτό θεωρείται αποδεκτό για γραφεία.
 • Η μεταφορά εμπορευμάτων μετακινείται με θόρυβο 80 dB.
 • Οι κύλινδροι βροντών χαρακτηρίζονται από στάθμη θορύβου 100 dB. Σημειώστε ότι σε αυτό το επίπεδο μπορείτε να ακούτε μουσική μέσω ακουστικών υψηλής ποιότητας.
 • Ο ήχος ενός σφυριού εργασίας δημιουργεί θόρυβο στην περιοχή των 120 dB.

Το άτομο αρχίζει να αισθάνεται πόνο με θόρυβο 120-140 ντεσιμπέλ και ο εξολκέας εργασίας λειτουργεί με θόρυβο μέχρι 65 ντεσιμπέλ, επομένως δεν υπάρχει ισχυρή επίδραση στα όργανα ακοής.

Πόσο υψηλή είναι η στάθμη θορύβου της κουκούλας

Πριν αγοράσετε την κουκούλα, πρέπει να συμβουλευτείτε τη δύναμη και τις επιδόσεις της και το επίπεδο θορύβου που παράγει με τη μέγιστη ταχύτητα. Αυτές οι πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο οδηγιών που συνοδεύει τη συσκευή. Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές κατασκευάζουν περιβλήματα συστημάτων εξάτμισης από υλικά απορρόφησης ήχου, τα οποία μειώνουν σημαντικά το επίπεδο θορύβου σε αποδεκτές παραμέτρους.
Και επίσης μην ξεχάσετε τον ανθρώπινο παράγοντα: για ένα 55 dB μπορεί να είναι αρκετά αποδεκτό, αλλά για ένα άλλο - πολύ δυνατά.
Εάν θέλετε να αγοράσετε κουκούλα κουζίνας με ελάχιστο θόρυβο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 1. Μην αγοράζετε καπό με μεγάλη χωρητικότητα.
 2. Η απόκτηση συστημάτων εξάτμισης είναι απαραίτητη με έναν ρυθμιστή ενός τρόπου λειτουργίας. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι σε μέγιστες συνθήκες λειτουργίας λειτουργούν πολύ σπάνια.

Και επίσης είναι απαραίτητο να εκτελείτε πάντα την συντήρηση εγκαίρως, να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των φίλτρων και των αγωγών. Στο μπλοκάρισμα τους ο θόρυβος ενισχύεται σημαντικά.

Καινοτόμες εξελίξεις

Όταν αγοράζετε μια αθόρυβη κουκούλα, μια γυναίκα μπορεί να κατακτηθεί με ελκυστικό σχεδιασμό, καλή δύναμη και απόδοση. Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, αυτά τα συστήματα δεν θα επηρεάσουν την φωνή τους: μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή, να μιλήσετε στο τηλέφωνο και ακόμη και να μαγειρέψετε όταν κοιμούνται μικρά παιδιά. Τέτοιες κουκούλες είναι ιδανικές για δωμάτια όπου το σαλόνι και η κουζίνα συνδυάζονται σε ένα δωμάτιο.
Η Falmec, μια ιταλική μάρκα, δημιούργησε ένα σύστημα καταστολής θορύβου της NRS το οποίο κυριολεκτικά μαγεύει την καινοτομία και την ποιότητα κατασκευής. Τα αποσπάσματα αυτής της σειράς λειτουργούν κατά 85% πιο ήσυχα από συγκρίσιμα συστήματα άλλων κατασκευαστών. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατάφεραν σχεδόν αδύνατο: αύξησαν την αποτελεσματικότητά τους και ταυτόχρονα μείωσαν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατά τη δημιουργία του κύτους και των εξαρτημάτων χρησιμοποιήθηκαν υλικά απορρόφησης ήχου. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει αυτά τα αποσπάσματα, απολαμβάνουν την προετοιμασία των τροφίμων.
Κατά τη δημιουργία συστημάτων εξάτμισης, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τις ακόλουθες ασυνήθιστες λύσεις:

 • Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από την είσοδο αέρα.
 • Πάχους τοίχους του σώματος, έτσι ώστε να απορροφούν τον ήχο.
 • Οι παγίδες με τη μορφή του γράμματος V είναι κατασκευασμένες από ακουστικό υλικό και επομένως η κουκούλα λειτουργεί ήσυχα.

Τα αποσπάσματα από την ιταλική εταιρεία δημιουργούν ένα επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 30 ντεσιμπέλ, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία αυτού του συστήματος είναι αόρατη σε σχέση με άλλους ήχους του διαμερίσματος.

Αξιολόγηση των πιο ήσυχων κουκούλες

Elica Oretta Wh / Α / 60

Αυτή η κουκούλα από την ιταλική μάρκα είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Τα χαρακτηριστικά του:

 1. Η παραγωγικότητα στον τρόπο ρύπανσης είναι 900 m³ / h, κατά την περίοδο κυκλοφορίας - 650 m³ / h.
 2. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 32 dB.
 3. Ο σχεδιασμός είναι πολύ κομψός, ο φωτισμός γίνεται από δύο λαμπτήρες αλογόνου των 25 watts το καθένα.
 4. Ο έλεγχος ταχύτητας είναι στάνταρ.
 5. Ο καθαρισμός του αέρα από τη ρύπανση οφείλεται σε φίλτρα άνθρακα υψηλής ποιότητας.

Το μέγιστο κόστος για αυτή τη συσκευή είναι 35 χιλιάδες ρούβλια

Ardesia Basic-F 50 W

Αυτό το μοντέλο κοστίζει όχι περισσότερο από $ 55 και όπως αποδείχθηκε, δεν είναι μόνο ο πιο προϋπολογιστικός αλλά και ο πιο αθόρυβος.
Η έξοδος της κουκούλας είναι 190 m³ / h, ώστε να ταιριάζει καλά στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας. Το σύστημα αυτό είναι μικρό σε μέγεθος και πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Η εργασία πραγματοποιείται ήσυχα, όπως αποδεικνύεται από την ανατροφοδότηση πολλών αγοραστών.
Indesit Η 161 IX
Δεν είναι κακή κουκούλα, για να γίνει ο ιδιοκτήτης του οποίου μπορεί να είναι για $ 60. Προδιαγραφές προϊόντων:

 • Ισχύς - 200 Watt.
 • Παραγωγικότητα - 250 m³ / h.
 • Το επίπεδο θορύβου είναι έως και 50 dB στην υψηλότερη ισχύ.

Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να εντοπιστεί η έλλειψη ενός φίλτρου άνθρακα.

Candy CCE 16 Χ

Η κατά προσέγγιση τιμή αυτού του συστήματος εξάτμισης είναι $ 130. Το μοντέλο αυτό είναι τζάκι και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα. Ιδιότητες:

 1. Ισχύς - 150 Watt.
 2. Η χωρητικότητα είναι 450 m³ / h.
 3. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 50 dB, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα σχόλια των χρηστών.
 4. Αξιοπιστία - μπορεί να εργάζεται χωρίς επισκευή για 4-5 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο είναι παρωχημένο, εξακολουθεί να είναι σε ζήτηση και επομένως μπορεί να αγοραστεί στην πώληση οικιακών συσκευών.

Ardesia CN 60 CR

Αυτό το σύστημα εξάτμισης τζάκι τζαμιού πραγματοποιείται σε $ 150 και χαρακτηρίζεται από υψηλή χωρητικότητα και είναι σε θέση να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Προορίζεται για κουζίνα με μεγάλη έκταση. Προδιαγραφές προϊόντων:

 • Η παραγωγικότητα είναι 400 m³ / h.
 • Η διαχείριση είναι ηλεκτρονική.
 • Ο θόρυβος είναι 50 dB στη μέγιστη ισχύ.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ευκολία συντήρησης.
 • Ελκυστική εμφάνιση.

Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε πλήρως το θέμα των διαφόρων συστημάτων εξάτμισης, περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο χαλαρή κουκούλα για την κουζίνα.

10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

Κατανάλωση ισχύος

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Λειτουργία λειτουργίας

Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

Διαστάσεις

Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

Επίπεδο θορύβου

Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

Φωτισμός

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

Το επίπεδο θορύβου της κουκούλας για την κουζίνα και πώς να μειώσετε το βουητό

Το ενσωματωμένο σύστημα εξάτμισης συνοδεύεται πάντα από θόρυβο λόγω του ανεμιστήρα λειτουργίας. Και όσο πιο έντονα περιστρέφεται, τόσο πιο δυνατός είναι ο ήχος. Κανένα καπό δεν μπορεί να λειτουργήσει απόλυτα αθόρυβα. Το επίπεδο θορύβου τέτοιων οικιακών συσκευών καθορίζεται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και περιλαμβάνεται αμέσως στο τεχνικό έγγραφο. Είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από τον ήχο εντελώς, αλλά μπορεί να μειωθεί. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς όλα τα επίπεδα θορύβου των μοντέρνων κουζινών κουζίνας, υπάρχουν συμβουλές για το πώς να το μειώσετε.

Κουκούλες κουζίνας

Γιατί οι κουκούλες κάνουν θόρυβο;

Από την εμφάνισή του, τα συστήματα εξάτμισης έχουν γίνει απλά ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό στην κουζίνα κάθε γυναίκας. Ωστόσο, μετά την απόκτηση και την εγκατάσταση, πολλοί χρήστες παραμένουν σε απώλεια λόγω του ισχυρού ήχου που εκπέμπει. Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αυτό:

 1. Στις εξατμίσεις με υψηλή ισχύ, ο ανεμιστήρας περιστρέφεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε λιγότερο παραγωγικές. Αυτό επηρεάζει την ταχύτητα του αέρα μέσω του αγωγού, και όσο γρηγορότερα είναι, τόσο πιο δυνατός είναι ο θόρυβος.
 2. Το μέγεθος της κουζίνας εξαρτάται από τη δύναμη της κουκούλας. Για τους μεγάλους χώρους, χρησιμοποιείται μια υπερπαραγωγική τεχνική.
 3. Στον αεραγωγό με μικρή εγκάρσια τομή, η ροή αέρα θα κινηθεί γρηγορότερα, δημιουργώντας έναν δυνατό ήχο.
 4. Η παρουσία μεγάλου αριθμού στροφών στο διάστημα από την κουκούλα έως τον αερισμό περιπλέκει τη διαδρομή ροής αέρα. Εξαιτίας αυτού αυξάνεται η ταχύτητά του, πράγμα που οδηγεί σε έντονο θόρυβο.
 5. Η παρουσία μιας ή περισσότερων μεταβάσεων είναι μια πρόσθετη πηγή θορύβου (η μετάβαση μπορεί να είναι οτιδήποτε: μεταξύ διαφορετικών υλικών, μορφών εγκάρσιας τομής ή διαμέτρου).
 6. Το μήκος του αγωγού εξαρτάται από το φορτίο που δημιουργείται στην κουκούλα. Όσο περισσότερο θα είναι υπερφορτωμένο, τόσο ισχυρότερη θα είναι η ταχύτητα.
 7. Ο κυματοειδής αγωγός δημιουργεί περισσότερους θορύβους, αλλά μπορεί να μειωθεί μειώνοντας τον αριθμό των στροφών ή κάνοντάς τους ομαλά. Ο θόρυβος από πλαστικό κανάλι είναι πολύ πιο αθόρυβος λόγω των ομαλών τοίχων.
 8. Κατά την εξόρυξη, που βρίσκεται πάνω από την τυπική απόσταση, για την αποτελεσματική εξάλειψη του βρώμικου αέρα, θα χρειαστεί να λειτουργήσει περισσότερο και με αυξημένη ταχύτητα. Αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένο θόρυβο.
 9. Αν το σύστημα εξάτμισης είναι κακή και υπάρχει κάπου ένα κενό, τότε αυτό θα προκαλέσει έναν περίεργο ήχο.
 10. Μια ανεπαρκώς προσαρτημένη συσκευή στον τοίχο και ένας κινητός αγωγός αέρα οδηγούν σε κραδασμούς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας και επιπλέον θόρυβο.

Η δομή της κουκούλας

Τι θόρυβο μπορεί να δημιουργήσει το σύστημα εξάτμισης;

Κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, όλες οι κουκούλες δημιουργούν εξωτερικούς ήχους. Αν υπάρχει κουραστικός ή δονητικός ερεθισμός, αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα παιχνίδι σε κάποιο μέρος, μια ασθενώς σταθερή περίπτωση, αγωγός ή πρόβλημα σε άλλο μηχανισμό.

Με τις βρώμικες λεπίδες του συστήματος εξάτμισης, θα ακούσετε ένα βουητό ανεμιστήρα. Λόγω του στενού τμήματος του αγωγού, ο αέρας περνάει με μεγαλύτερη ταχύτητα και δημιουργεί ένα buzz. Δεδομένου ότι ο κινητήρας λειτουργεί όταν ο καπό είναι ενεργοποιημένος, αυτή η διαδικασία συνοδεύεται επίσης από ένα χαρακτηριστικό buzz.

Γνωρίζοντας όλους τους ήχους, μπορείτε να ακούσετε από το αυτί αν συνδέονται με μια βλάβη ή όχι. Η επισκευή απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Όταν ο ήχος άλλαξε απότομα κατά τη λειτουργία (υπήρχαν ξένοι ήχοι ή αισθητά αυξημένος θόρυβος). Εάν το σύστημα εξάτμισης έχει εγκατασταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιείται τακτικά σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, η αλλαγή στους ήχους θα γίνει αμέσως αισθητή.
 2. Όταν υπήρχαν ξένοι θόρυβοι στην περίπτωση, δόνηση και κροτάλισμα. Μπορεί να συνδεθεί με οπισθοδρόμηση στο κινούμενο μέρος.
 3. Όταν ο εκχυτήρας λειτουργεί κανονικά χωρίς να αλλάζει τους ήχους, αλλά ο αέρας δεν αφαιρείται ταυτόχρονα.

Ποια είναι τα επίπεδα θορύβου;

Κάθε μοντέλο της κουκούλας διαθέτει τεχνικό διαβατήριο στο κιτ, στον οποίο ο κατασκευαστής δηλώνει το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται. Σε όλους τους ανθρώπους, η ακουστική αντίληψη είναι διαφορετική και αυτό που είναι φυσιολογικό για το ένα, για το άλλο μπορεί να φαίνεται ήδη δυνατό. Παραδείγματα θορύβου στη ζωή σε ντεσιμπέλ:

 1. Σκουριασμένα φύλλα με ελαφρύ αέρα - 10 dB.
 2. Η συνομιλία με έναν ψίθυρο ανάμεσα σε δύο άτομα σε απόσταση ενός μέτρου είναι 20-25 dB.
 3. Ο ήχος όταν το ρολόι τοίχου σηματοδοτεί τη νύχτα είναι 30 dB.
 4. Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανθρώπων με ειδικά υποτιμημένες ψήφους είναι 35 dB.
 5. Κανονική και ήρεμη ομιλία - 40 dB (αυτό το σημάδι πρέπει να παρατηρείται τη μέρα με κλειστά πλαστικά παράθυρα).
 6. Ο ήχος που δημιουργείται κατά την πληκτρολόγηση σε μια γραφομηχανή είναι 45-55 dB (αυτός ο ήχος ακούγεται καθαρά και μερικοί μπορούν να πάρουν στα νεύρα σας).
 7. Η συνομιλία σε υψηλή τόνους μεταξύ δύο ατόμων σε απόσταση 5 μέτρων - 60-65 dB.
 8. Συμπεριλαμβάνεται μια ηλεκτρική σκούπα, ένα πολυσύχναστο δρόμο κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, μια δυνατή προδίδω - 70-80 dB (με μακροχρόνια παρουσία τέτοιων θορύβου εμφανίζεται ψυχολογική δυσφορία και βουητό στα αυτιά).
 9. Ο ήχος που παράγεται από το πέρασμα με το ποδήλατο, δρόμου ή το μετρό αυτοκινήτων - 80-90 dB (τόσο δυνατός ήχος μπορεί να την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, προσωρινή απώλεια ακοής και ευερεθιστότητα).

Υπάρχουν επίσης πιο έντονες πηγές θορύβου, αλλά όλα πάνω από 90 dB είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη ακοή. Ο θόρυβος των μέσων εκχυλισμάτων κουζίνας είναι 50-60 dB με τη μέγιστη ταχύτητα που περιλαμβάνεται. Και τίποτα δεν εξαρτάται από το πλάτος της ίδιας της συσκευής. Το επίπεδο θορύβου εξαρτάται άμεσα από τη δύναμη της κουκούλας. Αν η απόδοσή του δεν υπερβαίνει τους 500 κύβους, τότε ο ήχος θα είναι περίπου 50 dB κατά τη λειτουργία. Σε μοντέλα πιο ισχυρά (από 600 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα), το επίπεδο θορύβου θα είναι 55-65 dB.

Κατεύθυνση ροής αέρα

Εάν το τεχνικό διαβατήριο δείχνει υψηλότερα αριθμητικά στοιχεία, τότε πρέπει να καταλάβετε ότι η ύπαρξη στην κουζίνα με τη συσκευή ενεργοποιημένη θα είναι αρκετά δυσάρεστη. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι με τη μέγιστη ταχύτητα η κουκούλα δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η ανθρώπινη ακρόαση δεν θα βλάψει.

Πώς μπορώ να μειώσω τον θόρυβο της κουκούλας;

Για να μειώσετε το θόρυβο του συστήματος εξάτμισης, πρέπει πρώτα να πιστέψετε εάν το περίβλημα είναι στενά συνδεδεμένο στον τοίχο ή σε μια ειδική θέση, καθώς ακόμη και ένα μικρό κενό προκαλεί επιπλέον θόρυβο και κραδασμούς.

Εάν υπάρχουν, μπορείτε να τα αφαιρέσετε με αφρώδες λάστιχο ή πολυουρεθάνη. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι σύνδεσμοι είναι καλά σφιχτοί και ότι ένα λεπτό υπόστρωμα ισοενόνης τοποθετείται στην επιφάνεια δόνησης.

Συνιστάται η επιλογή τέτοιων συσκευών, έτσι ώστε η χωρητικότητά τους να είναι επαρκής με περιθώριο κέρδους. Αυτό θα επιτρέψει να συμπεριληφθεί η εξάτμιση όχι στην υψηλότερη ταχύτητα, στην οποία το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλότερο.

Το υλικό του αεραγωγού ή του κιβωτίου εξαερισμού διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Εάν ο αγωγός είναι κατασκευασμένος από πλαστικό, το επίπεδο θορύβου του καλύμματος εργασίας θα είναι ήσυχο και εάν το κυματοειδές μέταλλο είναι δυνατό, Μπορείτε να μειώσετε το θόρυβο εφαρμόζοντας επιπλέον ηχομόνωση. Για να γίνει αυτό, το υλικό απορρόφησης θορύβου πρέπει να κολληθεί πάνω στον αγωγό. Μετά από αυτό, ο ήχος θα γίνει πολύ πιο ήσυχος κατά τη λειτουργία της κουκούλας.

Εξολκέας με αγωγό από πλαστικό

Εξολκέας με αγωγό από κυματοειδή

Η πιο σημαντική πηγή ήχου στην κουκούλα είναι ο κινητήρας και ο ανεμιστήρας. Εάν στο τεχνικό διαβατήριο αναφέρεται μια παράμετρος υψηλού θορύβου, δεν θα είναι δυνατή η ανεξάρτητη αλλαγή του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε όλα τα χαρακτηριστικά πριν από την αγορά του συστήματος εξάτμισης.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα;

Ποια εταιρεία είναι καλύτερο να αγοράσει μια κουκούλα;

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε μια μικρή λίστα κατασκευαστών.

Αυτές οι εταιρείες έχουν κερδίσει από καιρό την εμπιστοσύνη των προϊόντων τους BOSH, Siemens, Miele, Gaggenau, Kuppersbusch

Αυτές οι επιχειρήσεις είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τα διάσημα εμπορικά σήματα, επειδή το σχέδιο είναι η κύρια κατεύθυνσή τους. Και ο λόγος τιμής / ποιότητας δεν είναι αρκετά κακό Cata, Κορόνα, Jet Air, Elica, Elikor, Faber, Fox, Fagor MAAN, Turbo, Fabriano

Τι μέγεθος κουκούλες πρέπει να επιλέξετε;

Το μέγεθος σε μια επιλογή από ένα απόσπασμα δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να είναι το ίδιο με το μέγεθος του αερίου ή της επιφάνειας μαγειρέματος, ή ελαφρώς μεγαλύτερο. Αυτό θα εξασφαλίσει την πληρέστερη πρόσληψη ρύπων.
Οι τυπικές διαστάσεις του καλύμματος είναι 50, 60, 70, 90, 100 και 120 cm πλάτος.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα;

Η κουκούλα είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ύψος 65-70 εκ. Αν είναι μικρότερη από ό, τι θα ήταν στο δρόμο σας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και ίσως θα βλάψει το κεφάλι της. Εάν το κρεμάτε ψηλότερα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθήκοντά του και όλη τη μυρωδιά που θα έχετε στην κουζίνα.

Ποια δύναμη να επιλέξετε για κουκούλες;

Η επιλογή της ισχύος του κινητήρα εξαγωγής απαιτεί ορισμένους υπολογισμούς.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους του δωματίου και να χρησιμοποιείτε έναν απλό τύπο:
Q = (A (μήκος κουζίνας) x B (πλάτος κουζίνας) x C (ύψος οροφής) x 12 + 15% = m3 / h
Δηλαδή, πολλαπλασιάζοντας όλες τις παραμέτρους της κουζίνας, γνωρίζουμε τον όγκο της. Ο αριθμός που προκύπτει πολλαπλασιάζεται με 12 (ο ρυθμός SES για την ενημέρωση του αέρα στις κουζίνες είναι 12 φορές την ώρα). Προσθέτουμε το 15% (αντίσταση του κλάδου εξαερισμού). Για παράδειγμα, εάν το μήκος της κουζίνας σας είναι 3 μέτρα, το πλάτος είναι 4 μέτρα, το ύψος της οροφής είναι 2,5 μέτρα, τότε η βέλτιστη ισχύς εξόδου υπολογίζεται ως εξής:

(3 χ 4 χ 2,5) χ 12 + 15% = 414 m3 / h

Για τη συγκεκριμένη κουζίνα, η εξαγωγή θα είναι η καλύτερη με χωρητικότητα 414 m3 / h.

Σημειώστε ότι κάθε στροφή του κυματοειδούς σωλήνα μειώνει την απόδοση του
10%. Επομένως, για κάθε στροφή προσθέστε τον τύπο του 10%.

Αν ο απορροφητήρας λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης (εναλλακτική από τη σύνδεση με τον άξονα εξαγωγής) με την εγκατάσταση φίλτρων άνθρακα, τότε η υπολογιζόμενη ισχύς πρέπει να προστεθεί κατά 30%.

Εάν έχετε το δικό σας σπίτι, τότε δεν θα σας εμποδιστεί από 600 κύβους / ώρα.

Η ισχύς αναρρόφησης επηρεάζεται επίσης από το σύστημα εξαερισμού. Δηλαδή, πώς και τι (η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού) τοποθετούνται σωλήνες εξαερισμού. Αν έχετε πολλά σκαμπανεβάσματα, μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια την ισχύ του 10% για κάθε στροφή ή άνοδο. Η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται και στην έξοδο του καλύμματος. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό εκ των προτέρων για να αγοράσετε προσαρμογείς για το μέγεθος του καναλιού σας.

Απλά μην χάσετε τη σύγχρονη διάταξη, όταν το σαλόνι συνδυάζεται με την κουζίνα. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια το 30%.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το εκχύλισμα χρειάζεται για να καθαρίσετε τον βρώμικο αέρα και να μην αφαιρέσετε τον καπνό του τσιγάρου. Αλλά σε αυτό βοηθά σημαντικά. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καπνού, υπάρχουν ειδικά αποσμητικά κατά του καπνού.
Με ισχύ, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ότι η τοποθέτηση της κουκούλας 1000 κυβικά μέτρα / ώρα επίσης δεν έχει νόημα, επειδή Η παραγωγικότητα των αγωγών αερισμού δεν θα τραβήξει. Εάν ζείτε σε πολυώροφο σπίτι, τότε θα βάλουμε μια ισχυρή κουκούλα, μπορείτε να προκαλέσετε ένα σκάνδαλο με τους γείτονες. Είναι αυτοί που θα συμπιεστούν βρώμικο αέρα, που λαμβάνονται από εσάς.

Ο ίδιος προσωπικά στην κουζίνα των 8 m2 (όπως σε μένα) θα λάβει 600 κύβους / ώρα. Επειδή με σταθερή ισχύ δεν σκοπεύω να δουλέψω, αφήνοντας έτσι ένα περιθώριο αξιοπιστίας της κουκούλας.

Πόσες ταχύτητες έχει η κουκούλα;

Ένα πρότυπο σετ σχεδίασης είναι 3 ταχύτητες. Τα μοντέλα είναι διαφορετικά και μερικές φορές φθάνουν 5. Με ελάχιστη ταχύτητα, η κουκούλα σάς επιτρέπει να κρατάτε τον αέρα της κουζίνας καθαρό. Με τη μέγιστη ταχύτητα, θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τις οσμές που δεν σας αρέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τι σχέδιο για να αγοράσετε μια κουκούλα;

Γωνιακές κουκούλες. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των κουκούλες είναι η δυνατότητα τοποθέτησης σε μια γωνία. Είναι σε στυλ ρετρό, Hi-Tech και κλασικό (θόλο).

Κουκούλες νησιού. Αυτές οι κουκούλες είναι ακριβές. Και έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με την οροφή. Ως βάση έχουν μια πολύ μεγάλη χωρητικότητα και έχουν σχεδιαστεί για μεγάλες προαστιακές κουζίνες.

Διακοσμητικές κουκούλες. Αυτή η κατηγορία είναι η πιο πολυάριθμη από τις προσφερόμενες, τόσο στην τιμή όσο και στον σχεδιασμό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία παραγωγών. Τόσο εγχώριο όσο και ξένο. Η χωρητικότητα κυμαίνεται από 150 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Στην τιμή των 3 000 τρίβει. μέχρι και 90 000 ρούβλια εξαρτάται και πάλι από τον τρόπο εκτέλεσης.

Ενσωματωμένοι κουκούλες. Το ενδιαφέρον για αυτό το είδος κουκούλας προκαλείται από το γεγονός ότι ολόκληρο το σώμα είναι κρυμμένο σε κιβώτιο επίπλων. Η τιμή λόγω αυτού του παράγοντα είναι βεβαίως φθηνότερη. Όσο πιο λειτουργικό, τόσο πιο ακριβά.
Σε αυτά τα αποσπάσματα, εγκαθίστανται είτε ένας είτε δύο κινητήρες. Διαχείριση ως ρυθμιστής βάσης. Σε ορισμένα μοντέλα, είναι δυνατό να επεκταθεί το κάτω πλαίσιο, αυξάνοντας έτσι την περιοχή πιασίματος.

Κλασικές (επίπεδες) κουκούλες. Για επιλογές όταν χρειάζεται η κουκούλα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να κρεμάσει. Σε τιμές, είναι οι φθηνότερες από 1.500 έως 7.000 ρούβλια. Με την εξουσία, είναι σίγουρα κατώτερα από τα υπόλοιπα. Όσον αφορά τη βάση, υπάρχει ένας κινητήρας, αλλά υπάρχουν και δύο κινητήρες. Φυσικά αυτό επηρεάζει το θόρυβο του έργου.

Ποιο είναι το φωτισμό στην κουκούλα;
Ο φωτισμός της κουκούλας γίνεται συνήθως με λαμπτήρες πυρακτώσεως 20-40 W. Αλλά σε πιο ακριβά μοντέλα βάζετε λαμπτήρες νέον ή αλογόνου. Έτσι, φυσικά, όσο περισσότερη δύναμη, τόσο καλύτερο είναι ο φωτισμός του χώρου εργασίας. Θα συνιστούσαμε να προσέχετε την ισχύ των λαμπτήρων από 20 W. Επίσης διαφορετική διάταξη των λαμπτήρων. Οι συσκευές φωτισμού τοποθετούνται είτε πιο κοντά στον τοίχο ή πιο κοντά στον τοίχο

Ποιος είναι ο έλεγχος της κουκούλας;

Ο κουκούλα ελέγχου μπορεί να είναι πιεσμένο και να αγγίξει. Επιπλέον, είναι επίσης εξοπλισμένες πολλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως η βρώμικη ένδειξη του φίλτρου, ο αριθμός λειτουργίας, ο χρονοδιακόπτης. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν αυτόματες λειτουργίες on / off. Για παράδειγμα, κορόνα αντλώντας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 5, 10, 15 ή 20 min., Cata μετά από 15 min., And Faber 15, 30 ή 60 λεπτά.

Τι τρόποι υπάρχουν στις κουκούλες;

Οι κουκούλες διαθέτουν τρόπους βρύσης και ανακυκλοφορίας του αέρα. Κατά τη λειτουργία βρύσης, ο μολυσμένος αέρας λαμβάνεται από την κουζίνα και κατευθύνεται προς το σύστημα εξαερισμού ή μέσω μιας τρύπας στον τοίχο. Στη λειτουργία ανακύκλωσης, ο αέρας αναρροφάται από την κουζίνα, καθαρίζεται μέσω φίλτρων και ρίχνεται πίσω στην κουζίνα. Κατά τη λειτουργία εξαγωγής αέρα, είναι απαραίτητο να κλείνετε τα παράθυρα στην κουζίνα και να ανοίγετε την πόρτα, εξασφαλίζοντας έτσι την απομάκρυνση του αέρα από άλλους χώρους και μη επιτρέποντας την αντίστροφη επίδραση.

Ποια είναι τα φίλτρα στην κουκούλα και ο σκοπός τους;

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό. Έχουν σχεδιαστεί για να πιάσουν λίπος και αιθάλη. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή συνθετικά υλικά με τη μορφή πλέγματος. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα: αφαιρούνται, πλένονται και εγκαθίστανται. Φίλτρα άνθρακα. Είναι σχεδιασμένα για να καθαρίζουν τον αέρα, να καθαρίζονται από μικρά σωματίδια λίπους, αιθάλης, οσμής.

Ποιο είναι το επίπεδο θορύβου των κουκούλες;

Συνήθως, η στάθμη θορύβου στην κουκούλα κυμαίνεται από 32 έως 62 dB με παραγωγικότητα 200 έως 800 m3 / h. Όσο περισσότερη απόδοση, τόσο ισχυρότερο είναι το επίπεδο θορύβου. Επίσης έχει μεγάλη επίδραση στη διάμετρο και το μήκος των αεραγωγών, στις διαστάσεις της κουζίνας και σε άλλες παραμέτρους. Κατά την αγορά είναι απαραίτητο να δούμε στο διαβατήριο ένα επίπεδο θορύβου με τη μέγιστη παραγωγικότητα. Κανονική για το επίπεδο θορύβου είναι 60 dB.

Οι πιο χαλαρές κουκούλες για την κουζίνα: τα καλύτερα σχεδόν αθόρυβα μοντέλα, κριτικές και τιμές για αυτά

Συχνά οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στο θόρυβο που εκπέμπεται από τις συσκευές που λειτουργούν. Βασικά, οι πιο ευαίσθητοι σε αυτόν είναι γυναίκες. Ξοδεύουν ένα σημαντικό μέρος του χρόνου τους στην κουζίνα, και ο δυνατός εκκεντροφόρος μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία.

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών έλαβαν υπόψη αυτή τη στιγμή και προσφέρουν μια σειρά αθόρυβων μοντέλων που διαφέρουν σε κομψό σχεδιασμό, μοντέρνα διαχείριση και ένα σύνολο επιλογών που διευκολύνουν την ευκολία.

Ποιες είναι οι πιο ήσυχες κουκούλες κουζίνας;

Η κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να διακρίνεται από την υψηλή ισχύ. Αλλά οι ικανότητές του είναι αρκετές για να εκπληρώσουν το καθήκον του: αφαιρώντας τον ατμό και τα αέρια από την περιοχή εργασίας.

Στο φάσμα κάθε κατασκευαστή αυτής της τεχνολογίας υπάρχουν μοντέλα με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για να παρέχεται αυτό το αποτέλεσμα, ενώ διατηρούνται οι δυνατότητες της συσκευής, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι:

 • συμπληρώστε την κουκούλα με έναν ανεμιστήρα εξάτμισης αντί για δύο.
 • χρησιμοποιήστε περιβλήματα με παχύ τοίχωμα.
 • μείωση του επιπέδου των κραδασμών μέσω συνδέσεων υψηλής ποιότητας.
 • εγκαταστήστε διάφορα απορροφητικά ηχοσυστήματα, τα οποία άλλως ονομάζονται "ακουστικές παγίδες".

Είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου της συσκευής σημαντικό;

Ο δυνατός μονοτονικός θόρυβος μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για ένα άτομο ευαίσθητο σε τέτοιες διαταραχές. Η τακτική εμπειρία δυσφορίας οδηγεί σε αυξημένη κόπωση, ευερεθιστότητα και νευρικές βλάβες. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί αϋπνία.

Αναπτύσσεται στο πλαίσιο συστηματικής έκθεσης σε δυνατούς ήχους στην ψυχή και την ανθρώπινη φυσιολογία. Αποδεικνύεται ότι οι ήχοι έχουν σημαντική επίδραση στο υποσυνείδητο. Επί του παρόντος, καθορίζονται οι κανόνες του μέγιστου επιτρεπτού επιπέδου θορύβου στην καθημερινή ζωή και στην εργασία.

Οι οικιακές συσκευές που παράγουν παράγουν ακουστικό θόρυβο, μετρούμενο σε ντεσιμπέλ (dB).

Είναι πολύ δυνατός ήχος. Για να είναι πιο σαφής, μπορείτε να συγκρίνετε παρόμοιους δείκτες σε διαφορετικές καταστάσεις:

 • ψιθυριστό, ρολόι - 30 dB.
 • ηρεμία - 40 dB.
 • δυνατή συνομιλία - 60 dB.
 • φωνάζω, γέλιο - 75 dB.
 • rock συναυλία - 105 dB?
 • αλυσοπρίονο εργασίας - 110 dB.
 • αεροσκάφους απογείωσης - 130 dB.

Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει υγιή άνεση στην καθημερινή ζωή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές οικιακών συσκευών φροντίζουν για την υγεία του καταναλωτή και προσφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη ευκολία λειτουργίας.

Μπορεί ο απορροφητήρας να είναι αθόρυβος: καινοτόμες εξελίξεις

Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος που εκπέμπεται από την κουκούλα κουζίνας, έχουν αναπτυχθεί συστήματα μείωσης θορύβου. Ένας από αυτούς - η NRS από την ιταλική εταιρεία Falmec. Χάρη σε αυτήν, ήταν δυνατό να παραχθούν ήσυχα και ισχυρά εκχυλίσματα. Δημοσιεύουν 85% λιγότερες πληροφορίες από ό, τι τα αναλογικά χωρίς NRS.

Για τη μείωση του θορύβου, χρησιμοποιούνται επίσης ακουστικές παγίδες σχήματος V κατασκευασμένες από υλικό απορρόφησης ήχου. Βοηθάει στη μείωση της έντασης ήχου που ρυθμίζει τον ανεμιστήρα εξαγωγής στη μέγιστη δυνατή απόσταση από το κανάλι εισαγωγής αέρα.

Κριτικές για τις πιο ήσυχες συσκευές: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σύμφωνα με κριτικές των χρηστών που εγκατέστησαν στην κουζίνα μια σύγχρονη κουκούλα χαμηλού θορύβου, αυτή η τεχνική έχει αρκετά πλεονεκτήματα:

 1. Κομψή σχεδίαση.
 2. Ένα ευρύ φάσμα επιλογών.
 3. Βολική διαχείριση.
 4. Πολλαπλές λειτουργίες παροχής ενέργειας.
 5. Χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Έλλειψη ενός: μια σχετικά υψηλή τιμή.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Όλοι οι κατασκευαστές που ειδικεύονται στην ανάπτυξη και κατασκευή οικιακών συσκευών, προσφέρουν μια σειρά από κουκούλες κουζίνας με χαμηλό θόρυβο.

Dach Santa 60


Μια από τις πιο ήσυχες κουκούλες κουζίνας. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι τέτοιες ώστε να είναι κατάλληλες για εγκατάσταση πάνω από τις πιο σύγχρονες κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας. Το κατώτερο πάνελ της κουκούλας είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό σε κρούση και ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί. Είναι δυνατό να το ανοίξετε, να πλύνετε ή να αντικαταστήσετε το φίλτρο λίπους, αφαιρέστε τη σκόνη. Η επιφάνεια του σώματος είναι εύκολη στην πλύση, ανθεκτική στη διάβρωση και την οξείδωση.

Ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός, ο οποίος πραγματοποιείται μέσω του πίνακα αφής. Οι χρήστες σημειώνουν ισχυρό οπίσθιο φωτισμό, χάρη στο οποίο η πλάκα και η επιφάνεια εργασίας είναι καλά φωτισμένες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα.

 • παραγωγικότητα - 600 m 3 / ώρα.
 • τρεις ταχύτητες.
 • επίπεδο θορύβου - 32 dB.
 • διαστάσεις - 370x620x440 mm.
 • βάρος - 12 κιλά.

Η μέση τιμή των 7069 ρούβλια.

Εκτοξευτή Krona Betty 600


Μοντέλο τύπου τοίχου, σχήμα θόλου. Η θήκη είναι από μέταλλο, είναι δυνατές δύο επιλογές χρωμάτων: μαύρο και χρυσό. Τοποθετείται ανάμεσα σε ντουλάπια κουζίνας, η απαιτούμενη απόσταση είναι 60 εκ. Είναι εξοπλισμένη με φίλτρο λίπους, είναι δυνατό να εγκατασταθεί άνθρακας (λεπτός καθαρισμός).

Θύρα εξάτμισης με βαλβίδα αντεπιστροφής για την αποφυγή εισόδου ξένων οσμών στη στοίβα εξαερισμού. Ο οπίσθιος φωτισμός με μία ισχύ λαμπτήρα 40 watt. Η συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης δεν υπερβαίνει τα 10 m 2.

 • ισχύς - 150 W?
 • παραγωγικότητα - 390 m 3 / ώρα.
 • τρεις ταχύτητες.
 • επίπεδο θορύβου - 34 dB.
 • διαστάσεις - 600χ902х450 mm.
 • βάρος - 6 κιλά.

Μέση τιμή: 9750 τρίβει.

Αισθητήρας Shindo Avior 60


Κομψή καυστήρα τύπου εξαγωγής, εξοπλισμένη με αξιόπιστο χαλύβδινο κινητήρα με γαλβανισμένο πτερωτή. Το κυρίαρχο χρώμα της θήκης είναι μαύρο, τα τελειωτικά στοιχεία είναι χρώμιο. Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση των χρηστών, η κουκούλα είναι ήσυχη μόνο στην πρώτη ταχύτητα. Το δεύτερο και το τρίτο είναι αρκετά θορυβώδη.

Λόγω της υψηλής απόδοσης (800 m 3 / h), απομακρύνει αποτελεσματικά τον ατμό και τις οσμές. Εξοπλισμένο με φίλτρο λίπους. LED οπίσθιο φωτισμό, με δύο λαμπτήρες, το καθένα από τους οποίους είναι 1W.

 • ισχύς κινητήρα - 200 W;
 • παραγωγικότητα - 390 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 56 dB.
 • διαστάσεις - 600х835х546 mm.
 • βάρος - 19,4 kg.

Η μέση τιμή των 20990 ρούβλια.

Αθόρυβη εξάτμιση Cata CN 600


Ένα εντυπωσιακό τζάκι με ένα πρωτότυπο σχέδιο θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση της σύγχρονης κουζίνας. Το σώμα του ανιχνευτή είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί και λαμαρίνα. Το χρώμα του μοντέλου είναι ασημένιο. Η διάμετρος του αγωγού είναι 150 mm.

Η συσκευή είναι ενσωματωμένη, μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρο λίπους και βαλβίδα αντεπιστροφής. Το χειριστήριο είναι μηχανικό, με κουμπί. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι μια λάμπα αλογόνου 40 W.

 • παραγωγικότητα - 583 m 3 / ώρα.
 • το ελάχιστο επίπεδο θορύβου είναι 38 dB.
 • τρεις ταχύτητες.
 • διαστάσεις - 600х576х470 mm.

Μέση τιμή: 6779 τρίβει.

Συσκευή εξαγωγής Lex Mini 500


Το μοντέλο είναι κεκλιμένο, εξαιρετικά σταθερό και χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα συναρμολόγησης. Ο λακωνικός σχεδιασμός σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τη συσκευή σε δωμάτια με οποιαδήποτε λύση στυλ του εσωτερικού χώρου. Χρώμα της θήκης μαύρο, γυαλιστερό. Το εκχύλισμα λειτουργεί σε δύο λειτουργίες: εξαγωγή αέρα και εξαερισμό. Συμπληρώνεται με φίλτρα λίπους και άνθρακα. Ο έλεγχος είναι μηχανικός, πραγματοποιούμενος με διακόπτες ρολογιού. Τρεις ταχύτητες εργασίας.

 • παραγωγικότητα - 420 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 58 dB.
 • διαστάσεις - 496x660x300 mm.

Η μέση τιμή είναι 6559 ρούβλια.

Elikor Integra Glass 60


Η άνετη κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό έχει έναν τρόπο κυκλοφορίας αέρα. Ενσωματωμένο μοντέλο με δύο ταχύτητες λειτουργίας. Εξοπλισμένο με ένα καινοτόμο στρόβιλο που παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για την οργάνωση του φωτισμού που χρησιμοποιείται στους ενσωματωμένους δύο λαμπτήρες αλογόνου, κάθε 20 watts.

 • παραγωγικότητα - 400 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 55 dB.
 • διαστάσεις - 600x175x284 mm.

Η μέση τιμή των 5290 ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα κουζίνας, πρώτα απ 'όλα, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή. Τα προϊόντα των εταιρειών Lex, Kuppersberg, Electrolux, Bauknecht, Falmec, Teka, Bosch αποδείχθηκαν πολύ καλά.

Το επίπεδο θορύβου εξαρτάται από την απόδοση του καλύμματος;

Η ένταση του θορύβου που εκπέμπεται από την κουκούλα της κουζίνας εξαρτάται άμεσα από τη δύναμή της. Κατά μέσο όρο, για όργανα με χωρητικότητα 500-800 m³ / h, είναι 50-55 dB.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος του συστήματος εξάτμισης

Η απαιτούμενη χωρητικότητα της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της κουζίνας που είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα. Εξετάζονται τα πρότυπα που ρυθμίζουν τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις μαγειρέματος.

Παράδειγμα υπολογισμού για δωμάτιο με διαστάσεις 3x4 m με ύψος οροφής 2,5 m:

 • βρείτε τον όγκο της κουζίνας, πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος: 3x4x2.5 = 30 m3;
 • πολλαπλασιάστε την διαπιστωμένη τιμή με την απαιτούμενη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα: 30x12 = 360 m3 / h.

Έτσι, η ελάχιστη ισχύς εξόδου για αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι 360 m 3 / h.

3 καλύτερα μοντέλα

Στη σειρά χαμηλών θορύβων, μπορούν να διακριθούν τα τρία καλύτερα μοντέλα:

 • Αισθητήρας Shindo Avior 60 - 20990 ρούβλια.

 • Dach Santa 60 - 7069 ρούβλια?


  Οι αναφερόμενες συσκευές έχουν αρκετές λειτουργίες ισχύος, διαφέρουν σε θεαματικό σχεδιασμό και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα λίπους. Πιθανή εγκατάσταση άνθρακα.

  Κόστος

  Η μέση τιμή των καλύτερων μοντέλων εκχυλισμάτων χαμηλού θορύβου:

  • Dach Santa 60 - 7069 ρούβλια?
  • Κρόνα Betty 600 - 9750 ρούβλια?
  • Αισθητήρας Shindo Avior 60 - 20990 ρούβλια.
  • Cata CN 600 - 6779 ρούβλια?
  • Lex Mini 500 - 6559 ρούβλια.
  • Elikor Integra Glass 60 - 5290 τρίψτε.

  Το κόστος των συσκευών εξαρτάται από την απόδοσή τους, τον αριθμό των τρόπων λειτουργίας, τη μέθοδο ελέγχου.

  Πού να αγοράσετε μια σχεδόν αθόρυβη κουκούλα για την κουζίνα;

  Στη Μόσχα

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα FABER, +7 (495) 191-37-58.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "RayBT", 8 495 983-59-83.
  3. Κατάστημα "Technokaravan", Pyatnickoe αυτοκινητόδρομο 18, +7 (495) 920-51-00.
  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα «Empire of Techno», +7 (812) 200-49-00.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "Citylink", (812) 332 84 84.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα TORMART.RU, 8 (800) 511-39-90.

  Μια κουκούλα κουζίνας με χαμηλό επίπεδο θορύβου θα σας προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα σας ευχαριστήσει με τον κομψό σχεδιασμό της. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, συνιστάται πρώτα απ 'όλα να δώσετε προσοχή στα προϊόντα των γνωστών κατασκευαστών.

  Τι να ψάξετε όταν αγοράζετε μια ήσυχη κουκούλα για την κουζίνα, μια αναθεώρηση ισχυρών και χαμηλού θορύβου συσκευών

  Αν αποφασίσετε να αγοράσετε κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε ένα τόσο σημαντικό κριτήριο όπως το επίπεδο θορύβου. Ο θόρυβος, που εκδίδεται από διάφορες συσκευές, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση. Ως εκ τούτου, μια ήσυχη κουκούλα για την κουζίνα, όπως και άλλες συσκευές, βοηθά να εξασφαλιστεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

  Όταν χρειάζεστε μια ήσυχη κουκούλα

  Στα μοντέρνα διαμερίσματα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφόρων ειδών εξοπλισμού. Οι περισσότερες συσκευές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δημιουργούν κάποιο θόρυβο κατά την εργασία. Ορισμένες συσκευές είναι σε θέση να πνίξουν τον ήχο μιας τηλεόρασης ή μιας ανθρώπινης ομιλίας. Είναι σημαντικό ο εξοπλισμός να έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου για να εξασφαλίσει άνετες συνθήκες σε μια κατοικημένη περιοχή.

  Πολλές νοικοκυρές ασχολούνται με το μαγείρεμα, έρχονται από το βράδυ από το σπίτι τους. Στο κουρασμένο άτομο, ο πρόσθετος θόρυβος επηρεάζει πολύ περισσότερο. Εάν προσθέσετε θόρυβο στο δυναμικό έργο της κουκούλας από την εργασία άλλων συσκευών (πλυντήριο ρούχων, βραστήρα, φούρνο μικροκυμάτων κλπ.) Δημιουργείται μια άβολη ατμόσφαιρα που επηρεάζει την ψυχή. Σε σχέση με αυτόν τον παράγοντα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσετε το συνολικό θόρυβο στο εσωτερικό του διαμερίσματος, αγοράζοντας συσκευές με μειωμένο θόρυβο.

  Εάν μαγειρεύετε πολύ και συχνά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όλη την ώρα την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή σε απαλές κουκούλες κουζίνας. Είναι επίσης προτιμότερο να έχετε μια αθόρυβη συσκευή στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • εάν, ενώ βρίσκεστε στην κουζίνα, παρακολουθείτε συνεχώς τηλεόραση ή ακούτε μουσική.
  • Στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά και μια θορυβώδης συσκευή θα τους εμποδίσει να κοιμηθούν.
  • Η κουζίνα στο διαμέρισμα συνδυάζεται με το δωμάτιο (διαμέρισμα στούντιο).

  Επίπεδο θορύβου

  Πώς να καθορίσετε το επίπεδο θορύβου του καλύμματος; Αυτές οι πληροφορίες υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή στο διαβατήριο της συσκευής. Οι σύγχρονες κουκούλες κουζίνας μπορούν να έχουν θόρυβο από 30 έως 70 ντεσιμπέλ. Τι σχήμα θα σήμαινε τη δημιουργία μιας ήσυχης ατμόσφαιρας στο σπίτι;

  Υπάρχει ένας τρόπος για να προσδιορίσετε το επιτρεπόμενο επίπεδο θορύβου μιας τεχνικής συγκρίνοντάς το με άλλους θορύβους που ακούμε καθημερινά. Με τη βοήθεια ειδικών μελετών, καταρτίστηκαν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • θόρυβος φόντου που υπάρχει την ημέρα σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα γεμάτο με διαφορετικό εξοπλισμό - 30 ντεσιμπέλ?
  • ένας δυνατός ψίθυρος, που μπορεί να διακριθεί από έναν άνδρα πέντε μέτρα μακριά - 35 dB.
  • η συνομιλία σε ένα υποτονικό είναι 40-45 dB.
  • κανονική ομιλία ατόμων που βρίσκονται σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων το ένα από το άλλο - 50 dB.
  • θορυβώδης, δυνατή συνομιλία - περίπου 60 ντεσιμπέλ?
  • ένα φορτηγό με κινητήρα ενεργοποιεί περίπου - 70-80 dB.
  • Ο ανυψωτήρας είναι 110-200 dB.

  Αυτές οι αξίες τους μπορούν να συναχθούν, σχετικά με τους δείκτες που θα πρέπει να έχουν μια ήρεμη τεχνική εργασίας. Η κανονική αξία είναι το επίπεδο των 40-45 ντεσιμπέλ. Εάν η κουκούλα έχει μεγαλύτερη τιμή, η λειτουργία της θα είναι δυνατή.

  Οι κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν το έργο της κουκούλας όσο πιο ήσυχο γίνεται. Για το σκοπό αυτό, αναπτύσσεται ο σχεδιασμός ανεμιστήρων χωρίς θόρυβο. Από την τοποθέτηση και τον αριθμό αυτών των συσκευών μέσα στην κουκούλα, ο θόρυβος θα εξαρτηθεί. Τα δυνατά μοντέλα εργασίας έχουν έναν ανεμιστήρα. Εάν ο κατασκευαστής εγκαθιστά περισσότερα από ένα ψυγεία, η ισχύς κατανέμεται μεταξύ τους. Λειτουργούν με λιγότερη προσπάθεια, οπότε μειώνεται ο θόρυβος. Σε αυτή την περίπτωση, οι ανεμιστήρες θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση από την είσοδο αέρα.

  Όσο πιο παχύ είναι τα τοιχώματα της κουκούλας, τόσο πιο ήσυχο θα είναι, αφού ο ήχος μέσα σε μια τέτοια συσκευή θα απορροφηθεί. Η ηχομόνωση των τοίχων των συσκευών γίνεται επίσης. Για αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά απορρόφησης ή αντίθεσης των κραδασμών.

  Χάρη σε αυτές τις τεχνικές λύσεις, οι σύγχρονες κουκούλες έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Αν θέλετε να αγοράσετε την πιο χαλαρή κουκούλα στην κουζίνα, δώστε προσοχή στα ακόλουθα κριτήρια:

  • χωρητικότητας
  • αριθμός τρόπων λειτουργίας,
  • αριθμός θορύβου.

  Η ισχύς του καλύμματος επηρεάζει άμεσα τον θόρυβο κατά τη λειτουργία. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο πιο αποτελεσματικά θα τραβάει τον αέρα. Κατά συνέπεια, ταυτόχρονα θα κάνει περισσότερο θόρυβο. Κατά την αγορά της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι η ισχύς της συσχετίζεται με το μέγεθος της κουζίνας σας. Μην αγοράζετε καπό με περισσότερες επιδόσεις από ό, τι χρειάζεστε για να επεξεργαστείτε το δωμάτιό σας.

  Επιλέξτε μια συσκευή στην οποία υπάρχουν διάφοροι τρόποι λειτουργίας. Μπορείτε να μειώσετε τον θόρυβο ρυθμίζοντας το κουμπί στην ελάχιστη τιμή. Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι στο διαβατήριο της συσκευής καθορίζεται το ποσοστό θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 45 ντεσιμπέλ.

  Καθαρίστε τακτικά το φίλτρο από τα φίλτρα και τα φίλτρα αλλαγής εγκαίρως. Τα φράγματα μέσα στην εισαγωγή αέρα αυξάνουν το φόντο του θορύβου.

  Μοντέλα χαμηλού θορύβου

  Υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά που διαθέτουν καλές τεχνικές παραμέτρους και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η ποιότητα της τεχνολογίας επιβεβαιώνεται από τις κριτικές των πελατών που χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές.

  Krona χάλυβα Bella 600

  Η Krona Steel είναι προϊόν γερμανικών κατασκευαστών. Στην Ευρώπη, δίνεται μεγάλη προσοχή στην φιλικότητα προς το περιβάλλον και την άνεση, έτσι οι προγραμματιστές προσπαθούν να μειώσουν το επίπεδο θορύβου. Αυτή η μονάδα λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες καθαρισμού του αέρα. Η εξάτμιση λειτουργεί με ελάχιστο θόρυβο - 39 dB. Ο αριθμός αυτός είναι ακόμα χαμηλότερος από την παράμετρο, που είναι ο κανόνας. Ο δείκτης αυτός επιτεύχθηκε λόγω της χαμηλής παραγωγικότητας. Η ισχύς της συσκευής είναι μόνο 390 cu. m / ώρα.

  Bosch DFS 067

  Αυτό το μοντέλο της Bosch είναι ενσωματωμένο στον εξοπλισμό. Είναι εξοπλισμένο με αναδιπλούμενη μεταλλική πλάκα. Η χωρητικότητα είναι 700 κυβικά μέτρα. m / ώρα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με οπίσθιο φωτισμό με δυνατότητα ομαλής αλλαγής φωτός. Η θήκη διαθέτει πρόσθετη ηχομόνωση, η οποία δεν εξασφαλίζει θόρυβο. Σε χαμηλή ταχύτητα, το επίπεδο θορύβου είναι 40 dB και το 54 dB είναι υψηλό. Υπάρχει μια αυτόματη λειτουργία με διαστήματα. Υπάρχει ένας αισθητήρας για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την πλήρωση των φίλτρων.

  Maunfeld Μάντσεστερ 90

  Πρόκειται για μια παραγωγική κουκούλα με κομψό σχεδιασμό τύπου τζάκι. Η επιφάνεια εργασίας τοποθετείται υπό γωνία, η οποία εξοικονομεί χώρο. Η συσκευή ελέγχεται με μια αισθητηριακή μέθοδο. Χωρητικότητα - 1050 κυβικά μέτρα. m / ώρα, κάτι που είναι πολύ καλό. Στην πρώτη ταχύτητα, το επίπεδο θορύβου αντιστοιχεί στο 40 dB, το τρίτο στο 46 dB. Μπορούμε να πούμε ότι με τη δύναμή του αυτό είναι ένα πολύ ήσυχο μοντέλο.

  Γενικά, πιο ισχυρά μοντέλα κουκούλας έχουν ένα θόρυβο περίπου 50-55 ντεσιμπέλ. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια κανονική τιμή, δεδομένου ότι εξυπηρετούν μια μεγάλη περιοχή (έως 40 τετράγωνα). Πολλές από αυτές έχουν πολλές λειτουργίες υψηλής ταχύτητας, ενώ ο μικρότερος θόρυβος μειώνεται. Ποιες κουκούλες θα σας ταιριάζουν περισσότερο, μπορείτε να μάθετε τον εαυτό σας διαβάζοντας τις προδιαγραφές στο διαβατήριό σας.