Κλιματιστικά

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο κλιματισμού. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού, τόσο το καλύτερο από τότετα ψυχικά χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντικά για την άνεσή σας. Οποιοδήποτε λειτουργικό κλιματιστικό κάνει θόρυβο. Αλλά το επίπεδο θορύβου σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικό. Η στάθμη θορύβου του κλιματιστικού εξαρτάται από πολλές παραμέτρους: από την ισχύ του εξοπλισμού. από τον τρόπο λειτουργίας και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα μοντέλα των μετατροπέων έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα μη ανεστραμμένα. Ένα πιο ισχυρό κλιματιστικό, συνεπώς, δημιουργεί υψηλότερο επίπεδο θορύβου. Και ο θόρυβος κατά την ψύξη στην αναγκαστική λειτουργία θα είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι σε έναν τρόπο ενός ονείρου.

Η κύρια πηγή θορύβου η εσωτερική μονάδα είναι η ροή αέρα που διέρχεται από τον ανεμιστήρα, τα διαφράγματα διανομής και το ψυγείο. Αυτός είναι ένας μονότονος ήχος, ο οποίος μετράται σε εργαστηριακές δοκιμές και αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

Επιπλέον θόρυβο. Αλλά εκτός από αυτό, σε όλους τους καθαρούς ήχους, τα διαχωρισμένα συστήματα μπορεί να είναι η πηγή κάποιων άλλων θορύβων - κλικ, ρωγμές, συριγμοί. Αυτοί οι ήχοι έχουν διαφορετική προέλευση.

Αυτοί οι θόρυβοι δεν αποτελούν ένδειξη δυσλειτουργίας (εκτός από τους ήχους που προκαλούνται από κραδασμούς) και είναι φυσικό για ένα κλιματιστικό που λειτουργεί. Συνήθως, αυτοί οι ήχοι είναι αισθητοί με πλήρη σιωπή στο δωμάτιο και ανεπαίσθητοι στη διάρκεια της ημέρας. Αλλά τη νύχτα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό, καθώς μπορούν να ξυπνήσουν πολύ ευαίσθητους ανθρώπους, γιατί ξαφνικά οι ήχοι που αναδύονται ξαφνικά ερεθίζουν πολύ περισσότερο από τον μονότονο θόρυβο. Λάβετε υπόψη ότι η ποσότητα του εξωτερικού θορύβου εξαρτάται άμεσα από την τιμή του διαχωρισμένου συστήματος.

Κάθε χρόνο, τα χαρακτηριστικά θορύβου των εσωτερικών μονάδων μειώνονται σταθερά. Οι κατασκευαστές, αγωνίζονται για την ανταγωνιστικότητα των εμπορικών σημάτων τους μείωση σε ετήσια βάση την απόδοση του θορύβου των διαιρούμενων συστημάτων, αυξάνοντας την περιοχή των πτερυγίων του ανεμιστήρα, κινητήρες ανεμιστήρων τελειοποίηση με τη βελτιστοποίηση παροχής αέρα, αλλάζοντας το σχήμα των εναλλακτών θερμότητας και περσίδες. Ως αποτέλεσμα, τα κλιματιστικά με επίπεδο ηχητικής πίεσης 20-21 dB στον τρόπο λειτουργίας ελάχιστης απόδοσης ήδη εφαρμόζονται στη ρωσική αγορά. Και στην Ιαπωνία υπήρχαν μοντέλα χωρισμένου συστήματος με ηχητικό επίπεδο 19 dB. Για να επιτευχθεί αυτή η τιμή, ήταν απαραίτητο να εγκατασταθεί ένας σιγαστήρας στον σωλήνα εξατμιστή στην εσωτερική μονάδα, πράγμα που αύξησε σημαντικά τον κλιματισμό στην τιμή. Η σκοπιμότητα ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι αμφισβητήσιμη, αφού ακόμη και ένα επίπεδο 21 dB δεν γίνεται αντιληπτό από το αυτί. Η περαιτέρω μείωση φαίνεται περισσότερο ως τεχνική βελτίωση από ό, τι μια πραγματική ανάγκη.

Η μέση στάθμη θορύβου του οικιακού συστήματος διάσπασης κυμαίνεται από 20 έως 26 dB σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, με μέγιστη τιμή 26-30 dB. Μετά την ανάγνωση της κλίμακας έντασης του ήχου, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι ο ήχος της εσωτερικής μονάδας δεν υπερβαίνει το επίπεδο θορύβου του χώρου γραφείου. Ως εκ τούτου, να δώσουν προσοχή στο επίπεδο του θορύβου εσωτερική νόημα αν σκοπεύετε να το εγκαταστήσετε σε ένα ήσυχο δωμάτιο, όπως ένα υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, ιδιωτικό γραφείο, κλπ, και αν είναι ένα πολύ ευαίσθητο άτομο και να σας ενοχλήσει οποιαδήποτε άλλη ήχους. Εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα "ήσυχο" κλιματιστικό, σας συνιστούμε να επιλέξετε το μοντέλο inverter της ανώτερης κατηγορίας τιμών. Κατά κανόνα, τα πιο ακριβά αξιόπιστα κλιματιστικά είναι ταυτόχρονα τα πιο ήσυχα. Και η τεχνολογία αναστροφέα μειώνει την ποσότητα του εξωγενούς θορύβου, επειδή δεν εμφανίζονται ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας που σχετίζονται με την περιοδική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.

Πώς να καθορίσετε το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού

Στην πράξη, η επιλογή των χαρακτηριστικών θορύβου ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να είναι δύσκολη λόγω του γεγονότος ότι στα φυλλάδια του κατασκευαστή δείχνει το επίπεδο της μονάδας ηχητικής πίεσης στην ελάχιστη αποτελεσματικότητα του εσωτερικού ανεμιστήρα, ενώ για να διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία σε ζεστό καιρό ο ανεμιστήρας κλιματισμού πρέπει να λειτουργεί σε μεσαία ή τη μέγιστη ταχύτητα. Φυσικά, σε αυτή τη λειτουργία, το επίπεδο ήχου θα είναι πολύ υψηλότερο από το επίπεδο που αξιώνεται. Το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να εξεταστεί στους καταλόγους. Κατά τη σύγκριση των επιπέδων θορύβου που αναφέρονται στους καταλόγους διαφόρων κατασκευαστών, είναι πιο λογικό να συγκρίνουμε τα δεδομένα για τη χαμηλή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Τη νύχτα, όταν η σιωπή είναι ιδιαίτερα σημαντική, το κλιματιστικό λειτουργεί συνήθως με την ελάχιστη ταχύτητα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής μετρά το επίπεδο του θορύβου το κλιματιστικό σε ένα ειδικό δωμάτιο, το λεγόμενο ανηχοϊκό θάλαμο, τα τοιχώματα του οποίου είναι καλυμμένα με ηχοαπορροφητικό υλικό. Στο διαμέρισμα, ο ήχος από την εσωτερική μονάδα θα ενισχυθεί λόγω επανειλημμένης αντανάκλασης από έπιπλα, τοίχους και οροφή. Αυτό το φαινόμενο θα αυξήσει το επίπεδο θορύβου κατά 2-5 dB (A). Η επιλογή της τεχνικής για παραμέτρους θορύβου είναι δύσκολη για έναν ακόμη λόγο. Το γεγονός είναι ότι στους καταλόγους κατασκευαστών δηλώνεται το επίπεδο θορύβου τόσο σε dB όσο και σε dBA.

Επίπεδο θορύβου της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Το επίπεδο θορύβου της εξωτερικής μονάδας οικιακών κλιματιστικών (με χωρητικότητα 2,0-2,7 kW) είναι 45-55 dBA. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αύξηση της παραγωγικότητας, το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού αυξάνεται επίσης. Η μέγιστη επιτρεπτή στάθμη θορύβου ρυθμίζεται από υγειονομικά πρότυπα SN 2.2.4 2.1.8.562-96 (βλέπε αξίωση 6 -.. επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα), καθώς και για κτίρια κατοικιών είναι 70 dB (7-00 έως 23-00) και 60 dBA ( από 23-00 έως 7-00). Αλλά οι ιδιοκτήτες της κλιματικής τεχνολογίας δεν θα ακούσουν τον θόρυβο που εκπέμπεται από τον κλιματισμό τους έξω από το παράθυρο. Αλλά οι γείτονες που δεν διαθέτουν κλιματιστικό και δροσίζουν τα δωμάτια τους με ανοιχτά παράθυρα, μπορούν να παραμείνουν δυσαρεστημένοι. Θα ακούσουν πολύ καλά αυτόν τον θόρυβο (ειδικά τη νύχτα). Επομένως, όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, συνιστούμε επίσης να δίνετε προσοχή στο επίπεδο θορύβου της εξωτερικής μονάδας, καθώς μια υπερβολικά θορυβώδης εξωτερική μονάδα μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση με τους γείτονες. Η διαφορά στο επίπεδο θορύβου των εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών στην ανώτερη και χαμηλότερη ομάδα τιμών είναι σημαντικά υψηλότερη από τη διαφορά στο επίπεδο θορύβου των εσωτερικών μονάδων. Οι κατασκευαστές κλιματιστικών κλιματιστικών που επιδιώκουν μια χαμηλή τιμή δεν σκέφτονται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπαίθριων μονάδων. Σε τελική ανάλυση, η βελτίωση της απόδοσής τους θα οδηγήσει σίγουρα σε αύξηση της τιμής. Και η τιμή είναι το μόνο πλεονέκτημα των αγαθών τους.
Ο θόρυβος των εξωτερικών μονάδων, καθώς και των εσωτερικών, εξαρτάται από την απόδοση του κλιματιστικού. Κατά κανόνα, ο θόρυβος μιας εξωτερικής μονάδας καλής ποιότητας οικιακού κλιματιστικού δεν υπερβαίνει ποτέ το επιτρεπτό επίπεδο για μια κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, σε ορισμένα συστήματα με χωριστό προϋπολογισμό χωρητικότητας άνω των 3,5 kW, η στάθμη θορύβου των υπαίθριων μονάδων υπερβαίνει ήδη το μέγιστο επίπεδο. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για μη οικιστικές εγκαταστάσεις σε κτίρια κατοικιών. Οργανισμοί που βρίσκονται στους πρώτους ορόφους κατοικιών, που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα, επιλέγουν φτηνά μοντέλα χωρίς να σκεφτούν το πρόβλημα του θορύβου. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ενοικιαστές του σπιτιού μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Rospotrebnadzor με αίτηση για υγειονομική και επιδημιολογική εξέταση. Και με το συμπέρασμα της εξέτασης της υπέρβασης των κανόνων να υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο.

Κλίμακα και μονάδες μέτρησης θορύβου.

Η στάθμη θορύβου μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB) - μια σχετική μονάδα, σε δεκαδική λογαριθμική κλίμακα που δείχνει πόσο ένας ήχος είναι πιο δυνατός από τον άλλο. Για το 0 dB, υιοθετείται το όριο ακουστικής. Η διαφορά μεταξύ του χαμηλότερου ορίου ακρόασης και του ορίου του πόνου είναι χιλιάδες δισεκατομμύρια φορές! Για να απαλλαγούμε από έναν τεράστιο αριθμό μηδενικών, ήταν συνηθισμένο να εκτελούμε μετρήσεις στάθμης θορύβου σε έναν τέτοιο λογαριθμικό χάρακα. Παρακάτω είναι ο όγκος (σε dB) διαφόρων φυσικών ήχων.

0 dB - Κατώφλι ακουστικής (δεν ακούγεται τίποτα)
10 dB - Σχεδόν ακούγοντας (ήσυχο σκασίλισμα των φύλλων)
15 dB - Λίγο ακούγεται (αφήνει σκουριά)
20 dB - Λίγο ακούγεται (ήρεμος ψίθυρος)
25 dB - Ησυχία (ο ψίθυρος ενός ανθρώπου)
30 dB - Ήσυχο (ψιθυρίζοντας, σημειώνοντας τα ρολόγια τοίχου) Κανονισμός για καθιστικό το βράδυ, από 23 έως 7 ώρες.
35 dB - Αρκετά ακουστική (μιγμένη συνομιλία)
40 dB - Αρκετά ακουστικό (συνηθισμένο λόγο) Κανονισμός για καθιστικούς χώρους, από 7 έως 23 ώρες.
45 dB - Αρκετά ακουστικά (κανονική συνομιλία)
50 dB - Σαφώς ακούγεται (συνομιλία, γραφομηχανή)
55 dB - Σαφώς ακουστικό (Κανονισμός για χώρους γραφείων Κατηγορίας Α (σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα)
60 dB - Θόρυβος (Τιμή για το γραφείο)
70 dB - Θόρυβος (δυνατές συνομιλίες)
80 dB - Πολύ θορυβώδες (κραυγή, μοτοσικλέτα με σιγαστήρα)
90 dB - Πολύ θορυβώδες (δυνατά κραυγές, φορτηγό σιδηροδρομικό αυτοκίνητο (επτά μέτρα)
100 dB - Εξαιρετικά θορυβώδες (ορχήστρα, αυτοκίνητο του μετρό, κύλινδροι βροντών) Μέγιστη επιτρεπόμενη ηχητική πίεση για τα ακουστικά της συσκευής αναπαραγωγής (σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα)
110 dB - Εξαιρετικά θορυβώδες (ελικόπτερο)
120 dB - Σχεδόν αφόρητη (φρέζα (1m)
130 dB - Όριο πόνου (αεροπλάνο κατά την εκκίνηση)
140 dB - Εμπλοκή (ο ήχος ενός πετάγματος)
160 dB - σοκ, τραύμα (ένα σοκ κύμα από μια υπερηχητικά αεροσκάφη) Όταν ο ήχος επίπεδα άνω των 160 dB μπορεί να υποστούν ρήξη τύμπανα και το φως, μεγαλύτερη από 200 - θάνατο.

Στους καταλόγους των κλιματιστικών του κατασκευαστή, τα χαρακτηριστικά θορύβου μπορούν να υποδεικνύονται τόσο σε dB όσο και σε dBA. Δεν θα δώσουμε λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές αυτών των μονάδων μέτρησης στις σελίδες του ιστοτόπου μας, δηλαδή. δεν είναι τόσο εύκολο να το αντιληφθείς. Ας το πούμε. Για συστήματα διαχωρισμού, η στάθμη ηχητικής πίεσης (dB) είναι χαμηλότερη από τη στάθμη ηχητικής ισχύος (dB) κατά περίπου 12-15 βαθμούς.

Επίπεδο θορύβου στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις

Είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ο ενοχλητικός θόρυβος στη Μόσχα και στις πόλεις της Περιφέρειας της Μόσχας. Ο ήχος έχει συσσωρευτικό αποτέλεσμα, δηλαδή, συσσωρεύεται στο σώμα, ο ακουστικός ερεθισμός καταπνίγει όλο και περισσότερο το νευρικό σύστημα. Οι σταθεροί ήχοι, ακόμη και χαμηλά επίπεδα, συμβάλλουν στην εμφάνιση σοβαρών πιέσεων.
Μεταξύ των πιθανών ψυχολογικών συνεπειών του υπερβολικού θορύβου - νευρικότητα, κόπωση, υπνηλία και αυξημένη πίεση. Οι μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές θορύβου για τους ανθρώπους είναι μέχρι 45 dB τη νύχτα και μέχρι 55 dB το απόγευμα. Σε κάποιο βαθμό, ο θόρυβος από το δρόμο εξοικονομείται από παράθυρα με διπλά τζάμια, χοντρά τοίχους. Αλλά, και κλειδωμένο στο σπίτι, δεν είστε σπατάλη του θορύβου - επειδή οι πηγές του είναι επίσης οικιακές συσκευές. Από τη μία πλευρά, το κλιματιστικό σύστημα εξαλείφει την ανάγκη για συνεχή αερισμό των δωματίων, ανοίγοντας τα παράθυρα και αφήνοντας στο δωμάτιο μαζί με τον υπό όρους καθαρό αέρα όλους τους ήχους της πόλης. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια πηγή πρόσθετου θορύβου. Επομένως, όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό στη Μόσχα, αξίζει να δίνετε προσοχή στα χαρακτηριστικά θορύβου τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας.

Επιλέξτε το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, πρέπει να λάβετε υπόψη το επίπεδο θορύβου του. Αυτό είναι φυσικό, επειδή η αθόρυβη λειτουργία του split συστήματος καθιστά τη χρήση του πιο άνετη για εσάς. Απολύτως κάθε κλιματιστικό μηχανή στη διαδικασία θορύβου, αλλά ο βαθμός αυτών των εξωτερικών ήχων σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση είναι διαφορετικός.

Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: την ισχύ του μηχανήματος, τον τρόπο λειτουργίας του, τα χαρακτηριστικά του κλπ. Δεν υπάρχουν μοντέλα μετατροπέων και μετατροπέων κλιματιστικών. Τα μοντέλα του μετατροπέα είναι καλύτερα. Κατά συνέπεια, όσο ισχυρότερο είναι ο κλιματικός εξοπλισμός, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει. Και ο θόρυβος κατά τη διάρκεια της ψύξης στη βελτιωμένη λειτουργία θα είναι πολύ πιο έντονος απ 'ότι στον "τρόπο λειτουργίας ύπνου".

Η κύρια πηγή θορύβου που εκπέμπεται από την εσωτερική μονάδα είναι η ροή αέρα που περνάει μέσα από την περσίδα διανομής, τον ανεμιστήρα και το ψυγείο. Αυτός ο μονότονος ήχος, μετρημένος σε εργαστήρια, δείχνει στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

Υπάρχουν και άλλοι θόρυβοι, που εκδίδονται σε κατάσταση λειτουργίας - κλικ, σφύριγμα, κροτάλισμα. Επιπλέον, μπορούν να έχουν διαφορετική προέλευση.

Τα απαριθμούμενα δεν αποτελούν ένδειξη δυσλειτουργίας ή θραύσης (εκτός από τους θορύβους με δόνηση), αυτό είναι φυσιολογικό για ένα τρέχον σύστημα. Βασικά, τέτοιοι θόρυβοι ακούγονται με τέλεια σιωπή και δεν ακούγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως, για τους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στους ήχους, το θόρυβο ενός κλιματιστικού που λειτουργεί μπορεί να αποτελέσει πηγή ερεθισμού και αϋπνίας τη νύχτα, καθώς οι απροσδόκητοι ήχοι προκαλούν περισσότερο ερεθισμό από τον μονοτονικό μονότονο θόρυβο.

Ασύρματα κλιματιστικά στη ρωσική αγορά

Με τα χρόνια, το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού συνεχώς μειώνεται. Σε ανταγωνιστικότητας, προκειμένου οι κατασκευαστές συστημάτων διάσπαση σταθερή μείωση της στάθμης θορύβου του κλιματιστικού, ειδικά με την αύξηση του χώρου των πτερυγίων του ανεμιστήρα, η βελτίωση μοτέρ ανεμιστήρα, τη βελτιστοποίηση του συστήματος παροχής αέρα και την αλλαγή του σχήματος των εναλλακτών θερμότητας και περσίδες.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα στη ρωσική αγορά υπάρχουν συστήματα split Panasonic με επίπεδο θορύβου 20-21 dB στη λειτουργία ελάχιστης ισχύος, για παράδειγμα, το μοντέλο Panasonic E9RKD.

Στη Ρωσία υπήρχαν μοντέλα με επίπεδο ηχητικής πίεσης στα 19 dB. Προκειμένου να επιτευχθούν τέτοιες παράμετροι, εγκαταστάθηκε ένας σιγαστήρας στον σωλήνα εξατμιστή στην εσωτερική μονάδα. Ο ορθολογισμός ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι αμφισβητήσιμος, καθώς το επίπεδο θορύβου των 21 dB δεν γίνεται αντιληπτό από τον άνθρωπο και η επακόλουθη μείωση είναι ταχύτερη τεχνική πολυπλοκότητα από μια προφανή αναγκαιότητα.

Εύρος μέσου επιπέδου θορύβου του διαχωρισμένου συστήματος Hitachi: 20-24 dB στην κατάσταση "ύπνου". 26 - 30 dB στη μέγιστη λειτουργία λειτουργίας.

Μετά την εξέταση της κλίμακας έντασης, μπορεί να σημειωθεί ότι το επίπεδο θορύβου της εξωτερικής μονάδας, ενώ το κλιματιστικό δεν υπερβαίνει το κανονικό επίπεδο θορύβου στο γραφείο. Έτσι είναι λογικό να δώσουν προσοχή στην ένταση των ήχων που παράγονται split-σύστημα σε περίπτωση που σκοπεύετε να το τοποθετήσετε σε ένα αρκετά ήσυχο περιβάλλον -.. Το υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, ιδιωτικό γραφείο, κλπ, καθώς και αν είστε επιρρεπείς σε θόρυβο στο άτομο, και οι ξένοι ήχοι σας ενοχλούν.

Κατά κανόνα, τα ακριβότερα μοντέλα είναι στην πραγματικότητα τα πιο σιωπηλά. Η τεχνολογία αντιστροφέων μειώνει την ποσότητα των εξωτερικών ήχων, επειδή δεν εμφανίζονται οδοντωτές αλλαγές θερμοκρασίας που σχετίζονται με την περιοδική ενεργοποίηση / απενεργοποίηση.

Προσδιορισμός του επιπέδου θορύβου του κλιματιστικού

Στην πραγματικότητα, η επιλογή της απόδοσης του θορύβου δεν είναι αρκετά εύκολο, γιατί τα φυλλάδια του κατασκευαστή δείχνει το βαθμό της ηχητικής μονάδας της πίεσης, το οποίο βρίσκεται σε ένα δωμάτιο σε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, παρά το γεγονός ότι για να διατηρηθεί η θερμοκρασία άνεσης σε ζεστό καιρό, το κλιματιστικό θα πρέπει να εργαστούν για τη μέση ή μέγιστη λειτουργία.

Φυσικά, με αυτή τη λειτουργία, το επίπεδο θορύβου θα είναι υψηλότερο από το δηλωμένο επίπεδο. Επομένως, αυτός ο δείκτης του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να ελέγχεται στον κατάλογο του κατασκευαστή. Κατά τη σύγκριση των επιπέδων θορύβου των διαφορετικών μοντέλων οικιακών κλιματιστικών, είναι πιο λογικό να συγκρίνουμε τους δείκτες με την ελάχιστη απόδοση του ανεμιστήρα, διότι τη νύχτα, όταν η σιωπή είναι τόσο απαραίτητη, η συσκευή λειτουργεί στην ελάχιστη λειτουργία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επίπεδο θορύβου του διαχωρισμένου συστήματος μετριέται σε ένα ειδικό δωμάτιο γι 'αυτό - ένα ανηχοϊκό θάλαμο στο οποίο οι τοίχοι καλύπτονται με υλικό που απορροφά την ηχομόνωση. Σε ένα κτίριο κατοικιών, ο ήχος της εσωτερικής μονάδας ενισχύεται λόγω των πολλαπλών ανακλάσεων από την οροφή, τους τοίχους και τα έπιπλα. Αυτό το φαινόμενο οδηγεί σε αύξηση του επιπέδου θορύβου κατά 2-5 dB (A).

Υπάρχει ένας άλλος λόγος για τη δυσκολία επιλογής ενός κλιματιστικού για παραμέτρους θορύβου. Αποδεικνύεται ότι οι παραγωγοί αναφέρουν στους καταλόγους τους το επίπεδο θορύβου σε dB και σε dB (A).

Το επίπεδο θορύβου της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Το επίπεδο θορύβου της εξωτερικής μονάδας (χωρητικότητα 2,0-2,7kW) - 45-55dBA. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την αύξηση των επιδόσεων, το επίπεδο θορύβου επίσης αυξάνεται. Έτσι, το μέγιστο δυνατό επίπεδο εξωτερικούς ήχους που ελέγχεται από υγειονομικά πρότυπα SN 2.2.4 2.1.8.562-96 στο σαλόνι είναι ίση με 60dBA (από τις 7 π.μ. έως 11 μ.μ.) και 70dBA (από τις 11 μ.μ. έως τις 7 π.μ.).

Αποδεικνύεται ότι οι ιδιοκτήτες από τα καλύτερα κλιματιστικά δεν ακούν τους ήχους δημοσίευσε συστήματα εξωτερικής μονάδας διαχωρισμού έξω από το παράθυρο, αλλά οι γείτονες δεν είναι οι ιδιοκτήτες του εξοπλισμού HVAC και ψύξης δωμάτιά τους μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι. Θα ακούσουν πολύ καλά αυτόν τον θόρυβο και ειδικά τη νύχτα.

Επομένως, όταν επιλέγετε ένα σύστημα split, πρέπει να προσέχετε το επίπεδο θορύβου της εξωτερικής μονάδας, επειδή μια υπερβολικά "δυνατή" εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με τους γείτονες. Λάβετε υπόψη ότι η διαφορά στα επίπεδα θορύβου των εξωτερικών μπλοκ της ανώτερης και κατώτερης περιοχής τιμών είναι πολύ μεγαλύτερη από τη διαφορά στα επίπεδα θορύβου των εσωτερικών μονάδων. Επιδιώκοντας μια μικρή τιμή, οι κατασκευαστές φτηνών κλιματιστικών δεν σκέφτονται για την τεχνική απόδοση των εξωτερικών μονάδων. Δεδομένου ότι η βελτίωση των χαρακτηριστικών τους θα οδηγήσει αναγκαστικά σε αύξηση της τιμής.

Αποδεικνύεται ότι ο θόρυβος των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων εξαρτάται άμεσα από την ισχύ της συσκευής. Και, κατά κανόνα, ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας μιας καλής υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τον επιτρεπτό κανόνα για οικιστική ανάπτυξη. Ωστόσο, σε ορισμένα κλιματιστικά με ισχύ μεγαλύτερη από 3,5 kW, το επίπεδο θορύβου των εξωτερικών μονάδων υπερβαίνει ήδη το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.

Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σχετικό με τις εγκαταστάσεις, που δεν σχετίζονται με κατοικίες, αλλά βρίσκονται σε κτίρια κατοικιών. Έτσι, τα γραφεία των οργανώσεων που βρίσκονται στους πρώτους ορόφους των οικιστικών κατασκευών, χάριν της οικονομίας, αγοράζουν φθηνά κλιματιστικά χωρίς να σκεφτόμαστε το πρόβλημα του θορύβου του κλιματιστικού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κάτοικοι του σπιτιού έχουν το δικαίωμα να υποβληθούν σε υγειονομική και επιδημιολογική εξέταση και στη συνέχεια στο δικαστήριο με την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπέρβασης του επιτρεπόμενου κανόνα των εξωτερικών ήχων.

Μονάδες και κλίμακα θορύβου

Το επίπεδο θορύβου ορίζεται σε ντεσιμπέλ (dB) - πρόκειται για μια σχετική μονάδα στην δεκαδική λογαριθμική κλίμακα, υποδεικνύοντας πόσο ένας ήχος είναι πιο δυνατός από τον άλλο. Ταυτόχρονα, για το 0 (μηδέν) dB, υιοθετήθηκε το κατώτατο όριο ακρόασης. Και η διαφορά ανάμεσα στο κατώτερο όριο της ακοής και στο όριο του πόνου είναι χιλιάδες δισεκατομμύρια φορές! Για να απαλλαγούμε από μεγάλο αριθμό μηδενικών, αποφασίσαμε να μετρήσουμε το επίπεδο θορύβου σε λογαριθμικό χάρακα. Ο πίνακας δείχνει την ένταση (σε dB) διαφορετικών φυσικών ήχων.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές τεχνολογίας κλιματισμού μπορούν να καθορίσουν δείκτες θορύβου σε dB και dBA. Επειδή οι πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αυτών των μονάδων μέτρησης δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν. Δεν θα προσφέρουμε λεπτομερή τεχνική περιγραφή σε αυτό το άρθρο. Με απλά λόγια, η στάθμη ηχητικής πίεσης (dBA) είναι ελαφρώς χαμηλότερη από την στάθμη ηχητικής ισχύος (κατά περίπου 12-15 μονάδες).

 • 0 dB - Κατώφλι ακουστικότητας (τίποτα δεν ακούγεται)
 • 10 dB - Σχεδόν ανυπόληπτη (ήσυχη θρόμβωση των φύλλων)
 • 15 dB - Λίγο άκουσε (αφήνει σκουριά)
 • 20 dB - Λίγο ακούστηκε (ήρεμος ψίθυρος)
 • 25 dB - Ήσυχη (ο ψίθυρος ενός ανθρώπου)
 • 30 dB - Ήσυχη (ψιθυρίζοντας, σημειώνοντας τα ρολόγια τοίχου) Κανονισμός για σαλόνια τη νύχτα, από 23 έως 7 ώρες.
 • 35 dB - Μάλλον ηχηρή (μιγμένη συνομιλία)
 • 40 dB - Αρκετά ακουστικό (συνηθισμένο λόγο) Κανονισμός για καθιστικούς χώρους, από 7 έως 23 ώρες.
 • 45 dB - Αντίθετα ακούγεται (κανονική συζήτηση)
 • 50 dB - Σαφώς ακούγεται (συνομιλία, γραφομηχανή)
 • 55 dB - Σαφώς ακουστικό (Norma για χώρους γραφείων κατηγορίας Α (σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα)
 • 60 dB - Θορυβώδης (Τιμή για το γραφείο)
 • 70 dB - Θορυβώδης (δυνατές συνομιλίες)
 • 80 dB - Πολύ θορυβώδες (κραυγή, μοτοσικλέτα με σιγαστήρα)

Ποιο είναι το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού;

Θέλετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο;

Είναι το παράθυρό σας, πάντα γκρίνια, γείτονες δίπλα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού;

Μήπως πάσχετε από αϋπνία και κάθε θόρυβος σας εμποδίζει να κοιμηθείτε;

Στη συνέχεια, για εσάς η παράμετρος στάθμης θορύβου είναι μία από τις πρώτες θέσεις κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού.

Το επίπεδο θορύβου είναι μια μονάδα που δείχνει πόσο ένα θόρυβο είναι μεγαλύτερο από το άλλο. Η στάθμη θορύβου σε ντεσιμπέλ (dB) μετράται. Ένα ακουστικό όριο λαμβάνεται ως αρχική τιμή 0 dB. Στην πραγματικότητα, ο ήχος με κατώτατο όριο έως 25 dB δεν ακούει το ανθρώπινο αυτί.

 • Επίπεδο ψίθυρος - από 25 έως 30 ντεσιμπέλ.
 • Θόρυβος στο δωμάτιο γραφείου - από 35 έως 45 dB.
 • Ισχυρή συνομιλία ή θόρυβος δρόμου - από 50 έως 70 dB.

Τα περισσότερα κλιματιστικά που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή έχουν επίπεδο θορύβου στην περιοχή:

 • Η εξωτερική μονάδα είναι από 40 έως 55 dB.
 • Η εσωτερική μονάδα είναι από 28 έως 38 dB.

Όπως βλέπουμε το επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το επίπεδο του χώρου γραφείων. Με βάση αυτό, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η παράμετρος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν το κλιματιστικό τίθεται σε τόσο ήσυχα δωμάτια όπως ένα υπνοδωμάτιο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αρκεί να επιλέξετε ένα κλιματιστικό με ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου και θα υπάρχει ειρήνη, άνεση και χαρά. Αλλά! Τα πάντα δεν είναι τόσο απλά. Για παράδειγμα, μπορεί να συμβεί ένα κλιματιστικό με επίπεδο θορύβου 32 dB να λειτουργεί πιο αθόρυβα από ένα κλιματιστικό του ίδιου εμπορικού σήματος με επίπεδο 27 dB. Φυσικά, εννοείται ότι όλα τα χαρακτηριστικά της συσκευής καθορίζονται από τον κατασκευαστή χωρίς εξαπάτηση.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Και το σημείο εδώ είναι αυτό. Σχεδόν κάθε κλιματιστικό έχει αρκετές δεκάδες λειτουργίες λειτουργίας, το καθένα με τη σειρά του έχει διαφορετικό επίπεδο θορύβου.

Η κύρια πηγή ήχου στην εσωτερική μονάδα είναι η ροή αέρα μέσω του ανεμιστήρα, των παραθύρων διανομής και του ψυγείου, τότε θα ήταν λογικό να μετράτε το επίπεδο θορύβου στη χαμηλότερη ταχύτητα λειτουργίας. Αλλά θα είναι λάθος!

Το θέμα είναι ότι η μικρότερη λειτουργία ταχύτητας σε ζεστό καιρό δεν θα παρέχει την απαιτούμενη χωρητικότητα και δεν θα μπορέσει να ψύξει το δωμάτιο. Επομένως, το κλιματιστικό, ανάλογα με το μοντέλο, είτε μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία υψηλότερης ταχύτητας, είτε λειτουργεί χωρίς να αποσυνδεθεί για φθορά.

Σε αυτή τη βάση, πρέπει να καθοριστούν τα επίπεδα για κάθε τρόπο λειτουργίας. Για παράδειγμα, για τα κλιματιστικά των πολυτελών σημάτων πολυτελείας με ανεμιστήρα τριών ταχυτήτων, το επίπεδο θορύβου είναι 27-31-34 ντεσιμπέλ. Ωστόσο, στην περιγραφή ή στο φυλλάδιο, ο κατασκευαστής μπορεί να καθορίσει μόνο μια μέγιστη τιμή των 34 dB ή, όπως συμβαίνει συνήθως, μόνο ελάχιστο 27 dB.

Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε ένα ήσυχο κλιματιστικό που βρίσκεται στην κατοχή σας, τότε προτού αγοράσετε είναι καλύτερο να καθίσετε για λίγο από τους τεχνικούς καταλόγους και να μην αναλάβετε πίστη σε όλους τους ισχυρισμούς των πωλητών. Μπορώ μόνο να πω ότι, κατά κανόνα, τα πιο ακριβά και γεμάτα κλιματιστικά μοντέλα ελίτ είναι τα πιο αθόρυβα.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι ο θόρυβος που εκπέμπεται από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι πολύ μονότονος και συνηθίζετε πολύ γρήγορα. Ως εκ τούτου, κυνηγώντας τα ντεσιμπέλ έχει νόημα μόνο οι ευαίσθητοι και ευερέθιστοι άνθρωποι.

Και τώρα ας μιλήσουμε για την εξωτερική μονάδα. Δεδομένου ότι η λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος σύμφωνα με τους κανόνες θα πρέπει να γίνεται με κλειστά παράθυρα, πιθανότατα δεν θα ακούσετε το θόρυβο της εξωτερικής μονάδας. Ωστόσο, όπως ανέφερα στην αρχή, οι γείτονές σας με ανοιχτά παράθυρα μπορεί να αποτελέσουν σοβαρή πηγή προβλημάτων. Και δεν έχει σημασία ότι ο θόρυβος ενός σύγχρονου κλιματιστικού δεν υπερβαίνει ποτέ το επιτρεπτό επίπεδο για μια κατοικημένη περιοχή. Αυτή η πηγή θορύβου θα επηρεάσει σίγουρα και θα χαλάσει τη ζωή των γειτόνων σας, ειδικά τη νύχτα. Όλοι όσοι ζουν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, νομίζω, με καταλαβαίνουν.

Αυτό συνέβη έτσι ώστε οι κατασκευαστές κλιματικών κλιματιστικών χαμηλού κόστους παλεύουν κυρίως για τη μείωση του θορύβου των εσωτερικών μονάδων, όχι ιδιαίτερα έντονες με τις εξωτερικές μονάδες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο θόρυβος των εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ακριβά Ιάπωνες δεν έχουν ακούσει από μια απόσταση 2 - 3 μέτρα, και το θόρυβο της Κορέας μοντέλο λειτουργίας του προϋπολογισμού εξωτερικής μονάδας ακούγεται ακόμη και μέσα από το κλειστό παράθυρο.

Επομένως, για να αποφύγετε μελλοντικές διαμάχες με τους γείτονες, βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας εκπέμπει όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο ή βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από τους γείτονες των γειτόνων.

Ποιο θα πρέπει να είναι το επιτρεπόμενο επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία ενός οικιακού κλιματιστικού;

Το επίπεδο θορύβου των εσωτερικών μονάδων των σύγχρονων κλιματιστικών οικιακών συσκευών κυμαίνεται από 26-30 dB σε ονομαστικό φορτίο εργασίας, το οποίο αντιστοιχεί στο επίπεδο του θορύβου με τα ανθρώπινα ψίθυρα.

Οι ήχοι με επίπεδο θορύβου κάτω από 25 dB δεν είναι σχεδόν ακουστικοί. Σε λειτουργία, κλιματιστικού οικιακής χρήσης στο μέγιστο φορτίο της εσωτερικής επίπεδο θορύβου μπλοκ των 33-38 dB, η οποία αντιστοιχεί σε μια χαμηλή φωνή συζήτηση ή θόρυβο κατά τη χρήση του εξοπλισμού γραφείου (φαξ, εκτυπωτής, κ.λπ.). Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή κλιματιστικού οικιακής χρήσης για ένα παιδικό δωμάτιο, κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο σας, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο επίπεδο του θορύβου της εσωτερικής μονάδας ενός συστήματος διαχωρισμού.

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος εξέρχεται, καθώς η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του συμπιεστή μπορεί να φτάσει μέχρι ένα μέγιστο φορτίο 50 dB, το οποίο είναι αποδεκτό για μια κατοικημένη περιοχή. Αν οι γείτονές σας έχουν ανοιχτά παράθυρα, τότε αυτός ο θόρυβος θα ακουστεί καλά, ειδικά τη νύχτα. Το επίπεδο θορύβου ενός ελαττωματικού κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού μπορεί να υπερβαίνει τα επιτρεπτά πρότυπα της κατοικημένης περιοχής. Προσέξτε την επιλογή ενός οικιακού κλιματιστικού και την εκπομπή θορύβου του.

Τι πρέπει να κάνετε εάν κατά την εργασία της εξωτερικής μονάδας του γείτονα το split σύστημα στο δωμάτιο αξίζει ένα θόρυβο ακόμα και το απόγευμα (τα παράθυρα είναι κλειστά);

Ιγκόρ 25 Απριλίου 2015 1:22:47 μ.μ.

Γεια, Ιγκόρ! Η πρώτη επιλογή, για την εξάλειψη του θορύβου - μιλήσετε με τους γείτονες, για την εν λόγω εταιρεία, την εγκατάσταση του κλιματιστικού, που τους μονωτές κραδασμών ανάμεσα στα στηρίγματα που κρατούν την εξωτερική μονάδα, και το λεγόμενο «πόδια» του κλιματιστικού. Μπορεί να βοηθήσει. Αν αυτό δεν εξοικονομείται, τότε η δεύτερη επιλογή είναι να μετακινήσετε τις βραχίονες με την εξωτερική μονάδα ελαφρά προς τα πλάγια. Ίσως αυτό να βοηθήσει. Στην περίπτωσή σας είναι πιθανό να τοποθετήσετε παρένθεση κλιματιστικό (μπροστά πείρους), που βρίσκεται δίπλα στη βαλβίδα στον εξωτερικό τοίχο ή ακόμα και σε επαφή με αυτό. Οι πείροι και τα εξαρτήματα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού λειτουργούν σε συντονισμό και αυτά τα εξαρτήματα από τους κραδασμούς στον τοίχο εκπέμπουν επιπλέον θόρυβο. Εάν η μεταφορά μπλοκ δεν αποθηκεύεται (αυτό είναι το σχεδιασμό των κτιρίων), η τρίτη επιλογή - να στραφούν προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία διαμαρτυρίες του αυξημένου θορύβου από την εξωτερική μονάδα. Εκπρόσωποι αυτού του σώματος πρέπει να έρθουν και να μετρήσουν το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο. Εάν υπερβεί το επιτρεπτό όριο, οι εργαζόμενοι εκδίδουν εντολή στους γείτονες να εξαλείψουν την πηγή θορύβου. Εάν, εντός των ορίων του κανόνα, τότε, δυστυχώς, παραμένει να είναι ανεκτή, tk. όλα μέσα στο νόμο.

Ντμίτρι, η εταιρεία "ASAMA" 27 Απριλίου 2015 10:43:11 πμ

Κλιματισμός με εγκατάσταση για 21 990 ρούβλια.

Τοίχου τοποθετημένο

Κατάλογος

Καλάθι

Ή πώς να επιλέξετε ένα σιωπηλό κοντίσιονερ

Για τα περισσότερα κλιματιστικά οικιακής χρήσης, το επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας κυμαίνεται από 26 - 36 dB, η εξωτερική μονάδα - 38 - 54 dB. Μπορεί να φανεί ότι ο θόρυβος της εσωτερικής εσωτερικής μονάδας δεν υπερβαίνει το επίπεδο θορύβου του χώρου γραφείων.

Επομένως, η προσοχή στο επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού έχει νόημα μόνο αν σχεδιάζετε να το εγκαταστήσετε σε ένα ήσυχο δωμάτιο (κρεβατοκάμαρα, ιδιωτικό γραφείο κλπ.).

Φαίνεται ότι τώρα είναι αρκετό να επιλέξετε το κλιματιστικό με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου και η άνεση είναι εγγυημένη. Αλλά όχι όλα είναι τόσο απλά: μπορεί να αποδειχθεί ότι ένα κλιματιστικό με επίπεδο θορύβου 26 dB στην πράξη θα λειτουργήσει πιο δυνατά από ένα κλιματιστικό με επίπεδο 32 dB.

Και εδώ δεν υπάρχει εξαπάτηση και όλες οι μετρήσεις έγιναν σωστά. Και εδώ είναι το πράγμα. Οποιοσδήποτε κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει σε αρκετές δεκάδες λειτουργίες, και κάθε λειτουργία έχει το δικό του επίπεδο θορύβου. Δεδομένου ότι η κύρια πηγή θορύβου της εσωτερικής μονάδας είναι η ροή του αέρα που διέρχεται από τον ανεμιστήρα, το ψυγείο και το πτερύγιο διανομής, είναι λογικό να μετράτε το επίπεδο θορύβου στη χαμηλότερη ταχύτητα του ανεμιστήρα και να κάνετε τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτή τη λειτουργία το κλιματιστικό δεν θα παράγει την ισχυρισμένη ισχύ και, σε ζεστό καιρό, είτε θα αλλάξει αυτόματα σε υψηλότερη ταχύτητα (με αυξανόμενο θόρυβο) είτε δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.

Με τη βοήθεια μιας αριθμομηχανής στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να υπολογίσετε τη δύναμη του κλιματιστικού και να αναζητήσετε κατάλληλα μοντέλα.

Ο τελικός υπολογισμός πρέπει να ανατεθεί στον ειδικό μας.

Στην πλήρη περιγραφή του κλιματιστικού, κατά κανόνα, δίνεται η στάθμη θορύβου για όλους τους τρόπους λειτουργίας του ανεμιστήρα ή, τουλάχιστον, η μέγιστη και η ελάχιστη τιμή. Ταυτόχρονα, το τυπικό επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας ενός ελίτ κλιματιστικού είναι 27-31-34 dB για έναν ανεμιστήρα τριών ταχυτήτων. Στο διαφημιστικό φυλλάδιο μπορεί να δοθεί μόνο το μικρότερο ψηφίο των 27 dB και όχι το σωστότερο μέγιστο θόρυβο 34 dB.

Σε αυτή την περίπτωση, εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα "ήσυχο" κλιματιστικό, μπορείτε να συμβουλεύετε πριν αγοράσετε για να παρακάμψετε αρκετές εταιρείες που έχουν αίθουσες επίδειξης με κλιματιστικά και να συγκρίνετε στην εργασία διαφορετικά μοντέλα. Ή "εργασία" με τεχνικούς καταλόγους, με προσοχή στο πώς ονομάζεται το γράφημα με επίπεδο θορύβου. Ελάχιστο επίπεδο θορύβου ή Μέγιστο επίπεδο θορύβου. Σε γενικές γραμμές, κατά κανόνα, τα πιο "προηγμένα" και ακριβά κλιματιστικά είναι ταυτόχρονα τα πιο σιωπηλά.
Στην πράξη, οι πιο ήσυχες εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες ιαπωνικών κλιματιστικών στην ανώτερη ομάδα τιμών.

Μερικά παραδείγματα για τη ρύθμιση του κλιματιστικού της εταιρείας μας.

Ασχολούμαστε με την εγκατάσταση όχι μόνο κλιματιστικών, αλλά και συστημάτων εξαερισμού, καθώς και συστημάτων πολλαπλών ζωνών.

Μια άλλη μικρή σημείωση: ο θόρυβος που παράγεται από την εσωτερική μονάδα είναι μονότονος και μοιάζει με τον φυσικό ήχο του ανέμου και είναι εύκολο να συνηθίσετε σε τέτοιο θόρυβο. Επομένως, η έμφαση στα χαρακτηριστικά θορύβου του κλιματιστικού μηχανήματος έχει νόημα μόνο αν είστε ένα πολύ ευαίσθητο άτομο και είστε ερεθισμένοι από εξωτερικούς ήχους.

- Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και ο θόρυβος του

Λίγα λόγια για την εξωτερική μονάδα. Με κλειστά παράθυρα και με άλλο τρόπο η λειτουργία του κλιματιστικού δεν επιτρέπεται, ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας δεν είναι σχεδόν ακουστός. Αλλά αυτός ο θόρυβος ακούγεται καλά στους γείτονές σας, αν οι ίδιοι δεν διαθέτουν κλιματισμό και όλα τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Αν και ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας ενός οικιακού κλιματιστικού δεν υπερβαίνει ποτέ το επιτρεπτό επίπεδο για μια κατοικημένη περιοχή, αυτός ο θόρυβος μπορεί ακόμα να εμποδίσει τους ενοικιαστές, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Σημειώστε ότι η διαφορά στο επίπεδο θορύβου των εξωτερικών μονάδων των κλιματιστικών μηχανημάτων διαφορετικών κατασκευαστών διαφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό από τα επίπεδα θορύβου των εσωτερικών μονάδων. Φαίνεται ότι οι κατασκευαστές κλιματιστικών κλιματισμού αγωνίζονται μόνο για να μειώσουν το θόρυβο των εσωτερικών μονάδων, αφήνοντας τις εξωτερικές μονάδες «όπως είναι».

Ως αποτέλεσμα, ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας του ελίτ ιαπωνικού κλιματιστικού είναι πρακτικά ανυπόμονος από 2 έως 3 μέτρα, ενώ ταυτόχρονα ο θόρυβος από την εξωτερική μονάδα λειτουργίας του φθηνού κορεατικού μοντέλου μπορεί να ακουστεί ακόμη και μέσω κλειστού παραθύρου.

Τα καλύτερα σιωπηλά κλιματιστικά 2017

Τα πιο ήσυχα οικιακά κλιματιστικά: TOP-6 του 2017

Μια σύγχρονη μητρόπολη περιβάλλει ένα άτομο με χιλιάδες διαφορετικούς βιομηχανικούς θορύβους. Ερχόμενοι σπίτι θέλετε να απολαύσετε την ησυχία και την ηρεμία. Τα κλιματιστικά για το διαμέρισμα επιλέγονται πάντα από άποψη κατάλληλου σχεδιασμού και ταιριάζουν με το υπάρχον εσωτερικό του. Ωστόσο, πρέπει να επιλεγούν όχι μόνο σε εμφάνιση ή λειτουργικότητα. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι η άνεση και η αδυναμία τους όταν εργάζονται. Ιδιαίτερα αυτές οι απαιτήσεις είναι σημαντικές για κλιματιστικά που προορίζονται να λειτουργούν σε υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια. Ήσυχο κλιματιστικό ανταποκρίνεται ιδανικά σε αυτές τις απαιτήσεις.

Κανονικά επιτρεπτά επίπεδα θορύβου των οικιακών κλιματιστικών:

Συνήθως τα οικιακά κλιματιστικά είναι μικρού μεγέθους και χαμηλού θορύβου. Η εξέλιξη αυτών των κλιματιστικών μηχανημάτων πηγαίνει από έτος σε έτος προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης της στάθμης θορύβου της εσωτερικής μονάδας κατά τη λειτουργία της. Επιπλέον, βελτιώνονται συνεχώς χαρακτηριστικά όπως η ομοιομορφία της ψύξης του όγκου αέρα, η δυνατότητα ελέγχου της ροής ψυχρού αέρα, η σταθερή συντήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας και η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα στον όγκο του δωματίου.

Το επίπεδο θορύβου των κλιματιστικών συσκευών καθορίζεται από τη φυσική μονάδα μέτρησης - decibel (dB). Καθορίζει το επίπεδο έντασης ήχου του παραγόμενου ήχου. Πρακτικά οι ήχοι του επιπέδου από 0 έως 25 dB, ελλείψει άλλων εξωτερικών ήχων, δεν ακούγονται στο ανθρώπινο αυτί.

Σχεδιασμένο για εγκατάσταση στην κρεβατοκάμαρα, ένα ήσυχο κλιματιστικό υπνοδωματίου πρέπει να παράγει έναν ήχο όχι μεγαλύτερο από 32 dB. Πρότυπο σύμφωνα με τους κανονισμούς στη χαμηλότερη ταχύτητα του ανεμιστήρα, η μονάδα αυτή παράγει ήχο από 21 έως 25 dB.

Για χώρους όπως σαλόνι, γραφείο, γραφείο, αυτός ο παράγοντας δεν είναι τόσο σημαντικός από το επίπεδο παραγωγής, επειδή το σταθερό επίπεδο θορύβου λειτουργίας σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι περίπου 35-45 dB.

Μετά από αυτές τις γενικές πληροφορίες, ο αγοραστής συμπεραίνει ότι χρειάζεται κλιματισμό για υπνοδωμάτιο ή παιδικό δωμάτιο με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Ωστόσο, στην πράξη, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Συχνά κλιματιστικά, των οποίων το μέσο επίπεδο θορύβου, π.χ. 35 dB, ακούγεται πρακτικά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας είναι πολύ πιο ήσυχο από ό, τι για παράδειγμα ένα κλιματιστικό με επίπεδο θορύβου 27 dB που δηλώνεται στο τεχνικό διαβατήριο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε μοντέλο της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού έχει αρκετούς τρόπους ταχύτητας ανεμιστήρα και κάθε μία από αυτές τις ταχύτητες έχει τη δική της ατομική στάθμη θορύβου, διαφορετική από την στάθμη θορύβου σε άλλα μοντέλα. Επιπλέον, η εσωτερική μονάδα δημιουργεί πρόσθετο θόρυβο κατά τη λειτουργία, για παράδειγμα θόρυβο που παράγεται από τις ροές αέρα. Περνώντας μέσα από την εσωτερική μονάδα, ο αέρας περνάει από πολλά συστήματα: εξαερισμό, ψυγείο, περσίδες, όπου δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Είναι φυσικό το ελάχιστο επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας να ακούγεται μόνο όταν λειτουργεί με την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Ωστόσο, το κλιματιστικό δεν μπορεί να λειτουργεί όλη την ώρα σε μια μόνο χαμηλή κατάσταση λειτουργίας. Όταν είναι παρόν στον αέρα δωμάτιο υψηλής σχετικής υγρασίας και θερμοκρασίας της μονάδας τέτοια ταχύτητα εσωτερική δεν παρέχει τις απαιτούμενες προκαθορισμένες παραμέτρους, και εάν η θερμοκρασία αέρα δωματίου είναι ήδη χαμηλό, η λειτουργία σε αυτή την κατάσταση θα προκαλέσει πάγωμα της εσωτερικής μονάδας. Τα σύγχρονα μοντέλα κλιματιστικών για διαμερίσματα έχουν τη λειτουργία αυτόματου ελέγχου ταχύτητας. Αυτό εξασφαλίζει όχι μόνο την άνεση του καταναλωτή, αλλά και τη σωστή λειτουργία της ίδιας της συσκευής.

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό, μελετήστε προσεκτικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά για να έχετε μια ιδέα για το κατώτερο και το ανώτερο όριο του θορύβου που παράγεται από αυτό. Ωστόσο, λίγοι αγοραστές είναι σε θέση να συγκρίνουν τις τεχνικές δυνατότητες της συσκευής με τις παραμέτρους που θέλει να έχει ο αγοραστής όταν αγοράζει ένα κλιματιστικό. Για αυτούς, η επιλογή του συστήματος κλιματισμού σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους του αγοραστή γίνεται από επαγγελματίες πωλητές και τεχνικούς διαχειριστές.

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος προκαλεί αναγκαστικά έναν αριθμό επιπρόσθετων θορύβων. Εκτός από τις ροές αέρα, παράγονται με μηχανισμούς διακομιστή της εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας, σύστημα αποστράγγισης κατά την αποστράγγιση του συμπυκνώματος που σχηματίζεται κλπ.

Έτσι, πώς να επιλέξετε ένα ήσυχο κλιματιστικό για το σπίτι σας, ειδικά για ένα υπνοδωμάτιο;

Αν ο αγοραστής είναι ευαίσθητος στον ασυνήθιστο θόρυβο, θα πρέπει να προσέξει τη γραμμή των πραγματικά ήσυχων κλιματιστικών. Πρώτα απ 'όλα, αυτά είναι μοντέλα αναστροφέων. Αυτόματα ρυθμίζουν αυτόματα τις ροές του ψυχρού αέρα και την ικανότητα ψύξης του κλιματιστικού. Επιπλέον, έχουν υψηλότερη από την μέση απόδοση της αποδοτικότητας και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τα μοντέλα inverter των τελευταίων εξελίξεων έχουν επίσης τη δική τους γραμμή με χαμηλό θόρυβο.

Ο θόρυβος αυτών των κλιματιστικών μοιάζει με το θόρυβο ενός αεράκι που φυσάει. Για να προσδιορίσετε το μοντέλο σας, πρέπει να μελετήσετε τους καταλόγους διαφόρων κατασκευαστών. Είναι επιτακτικό να ελέγξετε τα δεδομένα καταλόγου για τα χαμηλότερα και τα μέγιστα όρια του παραγόμενου θορύβου. Κατά την αναζήτηση ενός μοντέλου στο Internet, πρέπει να ρυθμίσετε το φίλτρο "Χαμηλό θόρυβο".

Τα ιαπωνικά κλιματιστικά βρίσκονται στην κορυφή της γραμμής των ήσυχων συσκευών. Είναι επίσης τα πιο ακριβά. Το μυστικό τους έγκειται στα αρχικά εποικοδομητικά χαρακτηριστικά των ήσυχων μπλοκ θορύβου (εσωτερικών και εξωτερικών).

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις τεχνικές προδιαγραφές για το τι θορύβους θα δημιουργηθούν από το κλιματιστικό που βρίσκεται έξω από το σπίτι σας. Συνιστάται η χρήση του κλιματιστικού με κλειστά παράθυρα στο κλιματιζόμενο δωμάτιο, οπότε ο θόρυβος των εξωτερικών μονάδων λειτουργίας θα ακουστεί μόνο ελαφρώς. Αλλά οι γείτονες, των οποίων ο κλιματισμός δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, ανοίγοντας παράθυρα, θα ακούσουν έναν θορυβώδη θόρυβο.

Οι θόρυβοι των κινεζικών φτηνών μοντέλων μπορούν να ακουστούν ακόμη και μέσα από ένα κλειστό παράθυρο. Πολύ συχνά, οι εσωτερικές μονάδες των μοντέλων προϋπολογισμού των κλιματιστικών εκπέμπουν λίγο θόρυβο, ενώ οι εξωτερικές μονάδες διατηρούν σταθερά υψηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.

Η στάθμη θορύβου των εξωτερικών μονάδων σύμφωνα με τα πρότυπα δεν πρέπει να υπερβαίνει το επίπεδο θορύβου εντός των καθισμάτων, το οποίο είναι περίπου 30-60 dB.

Μερικοί κατασκευαστές δηλώνουν το επίπεδο θορύβου σε άλλους δείκτες - στο dBA. Αυτή είναι η στάθμη της ηχητικής πίεσης. Η ηχητική πίεση είναι χαμηλότερη από την ηχητική ισχύ, επομένως από την ένδειξη dBA είναι απαραίτητο να λάβετε 12-14 μονάδες για να λάβετε την τιμή dB.

Έτσι, παρακάτω είναι τα δημοφιλή το 2017, ιδιαίτερα τα ήσυχα συστήματα κλιματισμού των διαφόρων κατασκευαστών.

Κλιματιστικό Mitsubishi Electric MSZ-EF25VE / MUZ-EF25VEW Μετεωρολογικός σχεδιασμός

Η σειρά Design δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος του ιταλικού υποκαταστήματος της Mitsubishi Electric, όπου ο σχεδιασμός του προϊόντος αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του στην αγορά. Αλλά ο λαμπρός σχεδιασμός δεν κατάργησε τις υψηλότερες απαιτήσεις για απόδοση και επίπεδο θορύβου, σύμφωνα με τις οποίες ο Inverter Design παραμένει ο ηγέτης στην κατηγορία του. Στα μοντέλα της σειράς MSZ-EF υπάρχει μια επιπλέον υπερ-αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα "Silent Mode". Το ελάχιστο επίπεδο θορύβου είναι μόνο 21 dB, γεγονός που καθιστά το μοντέλο αυτό ιδανική λύση ως ένα σιωπηλό κλιματιστικό για κλιματισμό ενός υπνοδωματίου ή ενός παιδικού δωματίου.

Οι ίνες φίλτρου ενσωματώνουν σωματίδια πλατίνας-κεραμικής του φάσματος νανομέτρων, εξαιτίας των οποίων το φίλτρο διεξάγει αντιβακτηριακή και αντι-ιογενή επεξεργασία αέρα και επίσης καταστρέφει τις οσμές. Με την αποτελεσματικότητα της επεξεργασίας αέρα, το φίλτρο νανο-πλατίνας είναι ανώτερο από το φίλτρο κατεχίνης. Η επιφάνεια του φίλτρου αυξάνεται λόγω του γεγονότος ότι το πλέγμα δεν είναι επίπεδο, αλλά έχει μια τρισδιάστατη δομή. Χάρη σε αυτό, η απόδοση φιλτραρίσματος της ροής αέρα που διέρχεται από τις εσωτερικές μονάδες MSZ-EF αυξάνεται σημαντικά.

Προγραμματιζόμενο εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη, ώρα και ημέρα της εβδομάδας.

Κλιματισμό τροφοδοτικού κυκλώματος μετατροπέα;

Nanoplatinum λεπτό φίλτρο αέρα?

Λειτουργία «Econo Cool» (λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας έως 20%).

Εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία λειτουργίας "Αθόρυβη λειτουργία";

DC ανεμιστήρας εσωτερικής μονάδας.

Δυνατότητα εργασίας για ψύξη το χειμώνα?

Αποσυναρμολογούμενο περίβλημα της εσωτερικής μονάδας για εύκολο καθαρισμό εσωτερικών επιφανειών.

Αυτόματο κλείστρο εσωτερικής μονάδας.

Λειτουργία αυτοδιάγνωσης κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού?

Αυτόματη εκκίνηση με διατήρηση των καθιερωμένων χαρακτηριστικών σε διακοπή ρεύματος.

Ο νέος πίνακας ελέγχου είναι εξοπλισμένος με εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη, ο οποίος σας επιτρέπει να ορίσετε έως και 4 δράσεις την ημέρα.

Ένα πολύπλοκο σύστημα γαλλίων δημιουργεί το βέλτιστο σχήμα και ταχύτητα του πίδακα αέρα στις λειτουργίες ψύξης και θέρμανσης.

Κλιματιστικό με inverter της κατηγορίας Inverter Design.

Ο νέος πίνακας ελέγχου είναι εξοπλισμένος με εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη, ο οποίος σας επιτρέπει να ορίσετε έως και 4 δράσεις την ημέρα.

Το Nano είναι φίλτρο πλατίνας. Οι ίνες φίλτρου περιέχουν σωματίδια πλατίνης-κεραμικού νανομέτρου, μέσω των οποίων το φίλτρο εκτελεί αντιβακτηριακή και αντι-ιογενή επεξεργασία του αέρα και καταστρέφει επίσης τις οσμές.

Ο τρόπος λειτουργίας "Αποθήκευση" επιτρέπει την οργάνωση οικονομικής θέρμανσης σε κατάσταση αναμονής - η ελάχιστη θερμοκρασία δωματίου μπορεί να είναι + 10 ° C.

Ένα πολύπλοκο σύστημα τυφλών δημιουργεί το βέλτιστο σχήμα και την ταχύτητα του πίδακα αέρα στις λειτουργίες ψύξης και θέρμανσης.

Η εγκατάσταση σε παλαιούς αγωγούς είναι δυνατή: κατά την αντικατάσταση παλαιών συστημάτων με ψυκτικό R22, αυτά τα μοντέλα δεν απαιτούν αντικατάσταση ή έξαψη του δικτύου.

Κατασκευαστής: Mitsubushi Electric;

Ψύξη kW: 2,5;

Περιοχή: μέχρι 25 m2 ή έως 2700 W.

Σύμπτωμα: Ο μετατροπέας είναι ζεστός και κρύος.

Κατανάλωση ισχύος (ψύξη) kW: 0,545;

Κατανάλωση ισχύος (θέρμανση) kW: 0,700;

Σύνδεση (Volt): 220-240,50 Hz.

Επίπεδο ηχητικού σήματος dB: 21;

Το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας (Υ x Π x Β) mm: 895h195h299.

Το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας (Υ x Π x Β) mm: 800x285x550;

Βάρος εσωτερικής μονάδας kg: 11,5;

Βάρος εξωτερικής μονάδας kg: 30;

Διάμετρος σωλήνων (υγρών) / (αερίου) mm: 6.35 (1/4 ") / 9.52 (3/8");

Μέγ. μήκος (ύψος) του αγωγού m: 20 (12);

Φίλτρο αέρα λεπτού καθαρισμού: είναι?

Το ψυχρό αέρα ψύξης 3D τροφοδοτείται στο επίπεδο του δαπέδου: όχι;

Θερμικός αέρας 3D θέρμανσης τροφοδοτείται στο επίπεδο του δαπέδου: όχι;

Αυτόματη αιώρηση των τυφλών: ναι.

Αυτόματη περιστροφή: ναι.

Κλιματιστικό μετατροπέα Daikin FTXB25C / RXB25C

Το βελτιωμένο κλιματιστικό Daikin FTXB25C / RXB25C είναι ένα εξαιρετικά ήσυχο μοντέλο inverter, το οποίο συναρμολογείται στην Ευρώπη. Αυτό το μοντέλο παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου ρεκόρ - μόνο 21 dB! Αυτό αθόρυβο κλιματιστικό κατασκευάζεται στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα συναρμολόγησης και εξαρτημάτων.

Αυτό το κλιματιστικό έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα:

Η ανταγωνιστική τιμή, το Daikin FTXB-C είναι φθηνότερο από το αντίστοιχο τσεχικό μοντέλο Daikin FTXS-K κατά σχεδόν 40%.

Η ποιότητα του Daikin FTXB-C δεν είναι κατώτερη από το Daikin FTXS-K.

Οι μηχανικοί της Daikin προσέθεσαν ένα φίλτρο κατά της σκόνης, τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων, τα ακάρεα σκόνης και πολλούς άλλους ρύπους στο σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας. Επιπλέον, το κλιματιστικό έχει ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο ενάντια στα βακτηρίδια, τους ιούς, τα αλλεργιογόνα, τις δυσάρεστες οσμές και τον καπνό του καπνού.

Ο μετατροπέας κλιματιστικού Daikin FTXB-C μπορεί να φτάσει γρήγορα στις απαιτούμενες τιμές θερμοκρασίας. Επιπλέον, ο μετατροπέας διατηρεί σταθερά μια άνετη θερμοκρασία και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Χάρη στον μετατροπέα, τα λειτουργικά μέρη του κλιματιστικού έχουν μικρότερη φθορά, οπότε το κλιματιστικό θα διαρκέσει πολύ καιρό. Μια νέα γενιά κλιματιστικών τοίχων δεν επιτρέπει τον σχηματισμό ρευμάτων και υπερψύξης, ο αέρας στο δωμάτιο κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρη την περιοχή.

Καθαρισμός του αέρα από όλους τους ρύπους. Το κλιματιστικό καθαρίζει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο χάρη σε ένα πολύ αποτελεσματικό φίλτρο - ένα φίλτρο πριν από τη σκόνη. Το φίλτρο σκόνης υψηλής απόδοσης συγκρατεί όλους τους ρύπους μέχρι και 0,3 μικρά - σκόνη, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, σαπρόφυτα σκόνης και πολλούς άλλους ρύπους. Το φίλτρο καθαρίζεται εύκολα και θα διαρκέσει πολύ.

Βολική λειτουργία και εύκολη λειτουργία. Το κλιματιστικό είναι βολικό στη διαχείριση - ο εργονομικός πίνακας επιτρέπει την επιλογή του απαραίτητου τρόπου εργασίας, τον καθορισμό του χρονοδιακόπτη, την ικανότητα ψύξης ή θέρμανσης. Το κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες και λειτουργίες - αυτόματη επανεκκίνηση, λειτουργία αυτό-διάγνωσης, εξοικονόμηση νύχτας και πολλές άλλες λειτουργίες. Το μαλακτικό είναι πολύ αξιόπιστο και θα σας κρατήσει πολύ καιρό. Όλα τα μέρη έχουν αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση και μια νέα χρυσή απόθεση των πλακών του εναλλάκτη θερμότητας αύξησε την αντίσταση στις διαδικασίες οξείδωσης αρκετές φορές.

Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη / θέρμανση;

Τύπος ελέγχου συμπιεστή: μετατροπέας;

Περιοχή εξυπηρέτησης: 25 m2.

Χωρητικότητα ψύξης: 2,5 kW.

Ισχύς θέρμανσης: 2,8 kW.

Κατανάλωση ισχύος με ψύξη: 0,77 kW.

Κατανάλωση ισχύος για θέρμανση: 0,80 kW.

Ελάχιστη στάθμη θορύβου (εσωτερική μονάδα): 21 dB.

Το μέγιστο επίπεδο θορύβου (εσωτερική μονάδα): 39 dB.

Διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας: 283x770x216 mm.

Βάρος εσωτερικής μονάδας: 8 kg.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας: 550x658x275 mm.

Βάρος εξωτερικής μονάδας: 28 kg.

Κλίμακα ψυκτικού μέσου: R410A;

Ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας για ψύξη: +10. +46 ° C.

Ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας για θέρμανση: -15. + 18 ° C.

Συντελεστής SEER (ψύξη) / Κατηγορία: 6.02 / A +;

Συντελεστής SCOP (θέρμανση) / Κλάση: 4.01 / A +.

Κάθετη πτώση: 12 μ.

Μέγιστο μήκος αγωγών: 15 m.

Τάση τροφοδοσίας: 220 βολτ.

Χώρα κατασκευής: Δημοκρατία της Τσεχίας;

Γενικό Κλίμα GC-EAF09H GU-EAF09H (Inverter σειρά Αφρική)

Είναι ο αντιπρόσωπος από έτος σε έτος βελτίωσης της σειράς μοντέλων γενικού κλίματος με την εκτέλεση μετατροπέα. Σύγχρονος εργονομικός σχεδιασμός, γρήγορη ψύξη του δωματίου, οικονομική κατανάλωση ενέργειας. Φτάνοντας στην επιθυμητή θερμοκρασία, η συσκευή μεταβαίνει σε λειτουργία με ελάχιστη ισχύ.

Ο σημαντικότερος δείκτης του κλιματιστικού γενικού κλίματος GC-EAF09H GU-EAF09H είναι η αναγνωρισμένη ήσυχη δουλειά του. Επιπλέον, το κλιματιστικό δεν κάνει κλικ να αλλάξουν. Ακόμα και με λειτουργία ψύξης με ελάχιστη ταχύτητα, το επίπεδο θορύβου είναι μόνο 24 dB. Αυτό το αθόρυβο κλιματιστικό έχει μια πολύ ελκυστική τιμή σε σύγκριση με άλλα ανάλογα άλλων κατασκευαστών μοντέλων inverter.

Ιδανικό ως ένα αθόρυβο κλιματιστικό για μια κρεβατοκάμαρα και σε περιοχές με αυξημένες απαιτήσεις για άνεση, ιδανικό για εργασία στα γεωγραφικά πλάτη της κεντρικής λωρίδας της Ρωσίας - εργασίες ψύξης στους -15 ° C.

ειδική έκδοση χαμηλού θορύβου.

ιονιστής ψυχρού πλάσματος.

κατεχίνη και φωτοκαταλυτικά φίλτρα.

τηλεχειριστήριο με δυνατότητα κλειδώματος, απενεργοποίηση του φωτισμού της εσωτερικής μονάδας.

αυτόματο έλεγχο των τυφλών?

αυξημένη αποτελεσματικότητα · Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία!

Συμπιεστές - GREE-Daikin, Mitsubishi.

Τύπος: σύστημα διαχωρισμού τοίχων.

Αναστροφέας: (συνεχώς ρυθμιζόμενη ισχύς).

Μέγιστο μήκος επικοινωνιών: 15 μέτρα.

Βασικές λειτουργίες: ψύξη / θέρμανση;

Μέγιστη ροή αέρα: 10 cu. m / min.

Χωρητικότητα ψύξης: 9000 BTU / h.

Ισχύς ψύξης: 2600 W.

Ισχύς σε λειτουργία θέρμανσης: 3500 W;

Κατανάλωση ισχύος για θέρμανση: 950 W;

Κατανάλωση ισχύος με ψύξη: 810 W;

λειτουργία αερισμού (χωρίς ψύξη και θέρμανση), αυτόματη λειτουργία, αυτοδιάγνωση δυσλειτουργιών.

Τηλεχειριστήριο: ναι;

Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι.

Εσωτερική μονάδα κλιματιστικού (WxHxD):

Κλιματιστικό εξωτερικής μονάδας (Π x Υ x Β):

Επίπεδο θορύβου (λεπτά / μέγιστο): 22 dB / 41 dB.

Τύπος ψυκτικού: R 410;

Φίλτρα καθαρισμού αέρα: ναι.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα, αριθμός ταχυτήτων: 4;

Άλλες λειτουργίες και χαρακτηριστικά:

φίλτρο αποσύνθεσης, γεννήτρια ανιόντων, δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης της ροής του αέρα, του συστήματος κατά του σχηματισμού πάγου, λειτουργία απομνημόνευσης των ρυθμίσεων.

Περιοχή εξυπηρέτησης: 25 τετραγωνικά μέτρα. m;

Κλιματιστικό TOSHIBA RAS-10BKV-E / 10BAV-E Inverter

Η ιαπωνική λέξη MIRAI σημαίνει "το μέλλον". Ήταν με αυτό το όνομα ότι η Toshiba κυκλοφόρησε την καινοτομία του 2017 - το αθόρυβο κλιματιστικό Toshiba BKV. Τα πλεονεκτήματα αυτού του διαχωρισμένου συστήματος είναι η αξιοπιστία, η ησυχία (23 dB) και ο κομψός σχεδιασμός. Ο συμπιεστής αναστροφέα εξοικονομεί μέχρι και το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας και διατηρεί με ακρίβεια μια άνετη θερμοκρασία. Το βέλτιστο σύστημα διανομής αέρα με 12 θέσεις κλείστρου και 5 ταχύτητες ανεμιστήρα εξασφαλίζει ένα δροσερό περιβάλλον χωρίς ρυάκι. Το κλιματιστικό είναι προσαρμοσμένο στο ρωσικό χειμώνα (έως -15 ° C).

Η Toshiba BKV είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να θερμάνετε ένα διαμέρισμα εκτός εποχής. Στη λειτουργία "αντλία θερμότητας", το κλιματιστικό θα ζεσταίνει γρήγορα το δωμάτιο και διατηρεί με ακρίβεια μια άνετη θερμοκρασία. Καταναλώνει 4 φορές λιγότερο ηλεκτρισμό από ένα convector ή ψύκτη λαδιού. Η υψηλότερη κατηγορία Α στην απόδοση θέρμανσης: μόνο 480 Watt ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. m.! Το κλιματιστικό είναι προσαρμοσμένο στο ρωσικό χειμώνα (έως -15 ° C).

Σύστημα: αντλία θερμότητας R410A;

Μοντέλο: (Εσωτερική μονάδα): RAS-10BKV-E;

(Εξωτερική μονάδα): RAS-10BAV-E.

Ονομαστική τάση (V / φάση / Hz): 220-240 / 1/50;

Χωρητικότητα ψύξης: (kW) 2,5;

Συντελεστής απόδοσης: EER 2,94.

Θερμοκρασία (kW): 2,7;

Κατανάλωση ισχύος (kW): Ψύξη 0,85;

Εσωτερική μονάδα Διαστάσεις (Υ x Υ x Β) (mm): 293x798x230;

Κατανάλωση αέρα (ψύξη / θέρμανση) (m³ / h): 540/552;

Επίπεδο θορύβου λειτουργίας (dB): 23 - 40;

Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις (mm): 530х660х240;

Καθαρό βάρος (kg): 21;

Επίπεδο θορύβου λειτουργίας (dB): 48/50.

Μέγεθος σωληνώσεων Υγρό (mm / inch): 6.35 (1/4 ");

Αέριο (mm / in): 9,52 (3/8 ");

Τύπος σύνδεσης: Φλόγα.

Αποχέτευση (εσωτερική διάμετρος) (mm): 16,30.

Μέγιστο μήκος της διαδρομής (m): 15.

Μέγιστο μήκος της διαδρομής χωρίς ανεφοδιασμό (m): 15.

Μέγιστο ύψος τροχιάς (m): 5;

Επιτρεπτή θερμοκρασία περιβάλλοντος (Ohl / θέρμανση) (Cº): -15 έως +46 / -15 έως +24;

Ιδανικός κλιματισμός για μικρά δωμάτια. Οι ιδιοκτήτες των αστικών διαμερισμάτων με μικρά δωμάτια δεν χρειάζεται να πληρώσουν υπερβολικά για περιττό ισχυρό κλιματισμό. Στη σειρά Mirai, προσφέρουμε χωριστά συστήματα αστικών διαμερισμάτων. Για πρώτη φορά η Toshiba κυκλοφόρησε ένα κλιματιστικό inverter με χωρητικότητα ψύξης 1,5 kW. Τα μεγέθη 05 και 07 είναι ιδανικά για δωμάτια με έκταση 10-18 τ.μ. Ταυτόχρονα, στη σειρά Mirai υπάρχουν επίσης ισχυρά κλιματιστικά για ευρύχωρα δωμάτια μέχρι 45 τ.μ.

Επιλογή τηλεχειριστηρίου. Η Toshiba προσφέρει δύο τηλεχειριστήρια για χρήση με συστήματα split της σειράς Mirai BKV:

• Προηγμένο τηλεχειριστήριο με εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη. Εργονομική συσκευή με εκτεταμένο σύνολο λειτουργιών, μεγάλη οθόνη και δυνατότητα προγραμματισμού έως και 28 ρυθμίσεων για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

• Τυπικό τηλεχειριστήριο, απλό και διαισθητικό. Όλες οι σημαντικές λειτουργίες είναι εύκολα προσβάσιμες, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών εξοικονόμησης ενέργειας και υψηλής ισχύος.

Σύστημα αυτοκαθαρισμού. Ο αυτοκαθαρισμός εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας στον εναλλάκτη θερμότητας του διαχωρισμένου συστήματος. Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία ψύξης, η υγρασία στην εσωτερική μονάδα συμπυκνώνεται από τον αέρα του περιβάλλοντος. Λόγω του αυτοκαθαρισμού στην εσωτερική μονάδα, δεν σχηματίζεται ποτέ υγρασία, μούχλα και μια δυσάρεστη οσμή. Αφού κλείσετε το κλιματιστικό, ο ανεμιστήρας λειτουργεί για άλλα 20 λεπτά, αποστραγγίζοντας τον εναλλάκτη θερμότητας και στη συνέχεια σβήνει αυτόματα.

Κλιματισμός MIDEA MSMBAU-09HRFN1 / MOMBAU-09HRFN1 (σειρά αποστολών Inverter)

Τα split συστήματα της σειράς Inverter Mission έχουν ένα μοντέρνο σχεδιασμό. Οι μαλακές καμπύλες γραμμές της εσωτερικής μονάδας τονίζουν το στυλ και την κομψότητα της συσκευής στο εσωτερικό. Ένα νέο μοναδικό τηλεχειριστήριο με διαισθητικό έλεγχο απλοποιεί την αλληλεπίδραση με τη συσκευή. Η λειτουργία σίγασης, χρησιμοποιώντας το κουμπί "Σίγαση" στον πίνακα ελέγχου, απενεργοποιεί όλα τα ηχητικά σήματα και την οθόνη της συσκευής, που την χαρακτηρίζει ως ένα σιωπηλό κλιματιστικό. Αυτή η λειτουργία θα είναι χρήσιμη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Κατά συνέπεια, το split σύστημα της σειράς Mission είναι ιδανικά κατάλληλο ως ένα αθόρυβο κλιματιστικό για το σπίτι.

Η λειτουργία άνεσης ύπνου διατηρεί σταθερά τη θερμοκρασία για 5 ώρες και στη συνέχεια σβήνει τη συσκευή. Παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας και διατηρεί άνετες συνθήκες για τον χρήστη. Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία "Eco", το κλιματιστικό μεταφέρεται σε λειτουργία οικονομίας. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο όταν ψύχεται, ενώ η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 60%.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά κλιματιστικά, τα οποία σε περίπτωση βλάβης του αισθητήρα θερμοκρασίας απενεργοποιείται αμέσως σειρά κλιματιστικό Αποστολής συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Έτσι, το μικροκλίμα στο δωμάτιο δεν παραβιάζεται και ο χρήστης δεν χρειάζεται επείγουσες επισκευές.

Με τη νέα λειτουργία, η εσωτερική μονάδα θα δώσει συναγερμό αν εντοπιστεί διαρροή ψυκτικού μέσου. Στο σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας προβλέπεται η σύνδεση των αγωγών σύνδεσης και του σωλήνα αποστράγγισης τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά την εγκατάσταση.

Φίλτρο υψηλής καθαρότητας.

Νέο μοναδικό τηλεχειριστήριο.

Λειτουργία ανίχνευσης διαρροής ψυκτικού μέσου. Εάν εντοπιστεί διαρροή ψυκτικού μέσου, στην οθόνη της εσωτερικής μονάδας εμφανίζεται ένας κωδικός σφάλματος "EC". Αυτή η λειτουργία θα βοηθήσει στην προστασία του συμπιεστή από θραύση όταν η θερμοκρασία αυξάνεται ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού μέσου.

Σε σύγκριση με ένα τυπικό φίλτρο, ένα φίλτρο υψηλής καθαρότητας διατηρεί 50% περισσότερη σκόνη και 80% περισσότερη γύρη.

Η λειτουργία ελέγχου του κλιματιστικού μέσω Wi-Fi σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία του κλιματιστικού με την κινητή συσκευή σας.

Κιτ για τηλεχειριστήριο κλιματισμού SK102.

Το 80% κρατά πιο αποτελεσματικά τη σκόνη και τη γύρη.

Ο αέρας είναι καθαρότερος κατά 50%.

Φίλτρο υψηλής καθαρότητας.

Λειτουργία απενεργοποίησης των ηχητικών σημάτων.

Για να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε λειτουργία σιωπής, το κουμπί "Σίγαση" είναι διαθέσιμο στον πίνακα ελέγχου. Όταν πατηθεί, η οθόνη σβήνει και όλα τα ηχητικά σήματα απενεργοποιούνται.

Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία "Eco" στον πίνακα ελέγχου, το κλιματιστικό μεταβαίνει

οικονομικό τρόπο λειτουργίας. Σε αυτή τη λειτουργία, το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 8 ώρες, ενώ η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 60%.

Μεγάλη ενημερωτική οθόνη με οπίσθιο φωτισμό.

Νέος σχεδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος 2017.

Ισχυρό και ανθεκτικό περίβλημα της εξωτερικής μονάδας.

Μαλακές καμπύλες γραμμές της εσωτερικής μονάδας.

SEER A ++ στη λειτουργία "Eco".

Χωρητικότητα ψύξης, kW: 2,64;

Τάση του δικτύου, V: 220;

Τύπος: Συστήματα διάσπασης αντιστροφέα.

Θέρμανση, kW: 2,93.

Εμβαδόν δωματίου, m2: 25;

Επίπεδο θορύβου, dB: 23;

Κατανάλωση ισχύος, kW: 0,82.

Κυκλοφορία αέρα, μέσος όρος, m3 / ώρα: 500;

Διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας (Υ x Υ x Β), mm: 293x730x198;

Διαστάσεις του εξωτερικού μπλοκ (ΥxΠx), mm: 555x770x300.

Βάρος εσωτερικής μονάδας, kg: 7:

Βάρος του εξωτερικού μπλοκ, kg: 27;

Αριθμός εσωτερικών μονάδων: 1;

Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας (θέρμανση): -20 έως +30;

Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας (ψύξη): -15 έως +50.

Διάμετρος σωλήνων ψυκτικού (αέριο): 9,52 ".

Διάμετρος σωλήνων ψυκτικού (υγρού): 6,35 ".

Μέγιστη απόσταση μεταξύ μπλοκ: 25 μ.

Συντελεστής ενεργειακής αποδοτικότητας ψύξης (ERR): 3,23.

Κλιματιστικό Kentatsu KSGMA26HZAN1 / KSRMA26HZAN1 Αναστροφέας MARK II

Οικιακός μετατροπέας Kentatsu KSGMA26HZAN1 / KSRMA26HZAN1 Το MARK II είναι ένα σιωπηλό κλιματιστικό που προσφέρει απίστευτη άνεση και άνεση σε όλους τους ενοικιαστές του σπιτιού σας. Επιπλέον, αυτό το split σύστημα έχει έναν ειδικό τρόπο λειτουργίας που εξαλείφει τη δυσάρεστη επίδραση του κρύου και του θερμού αέρα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τη ροή μέσα από το δωμάτιο πέρα ​​από τους ανθρώπους που το χαρακτηρίζουν ως ένα άνετο κλιματιστικό για το σπίτι.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων τοίχου Kentatsu MARK II:

Τα κλιματιστικά Kentatsu KSGMA (MARK II) τύπου inverter παρέχουν μεγαλύτερη άνεση και εξοικονομούν έως 30% ηλεκτρικής ενέργειας.

Η λειτουργία "Antistress" αλλάζει αυτόματα την κατεύθυνση του αέρα από την εσωτερική μονάδα, ανάλογα με τη θερμοκρασία, παρέχοντας ένα ομοιόμορφο φόντο θερμοκρασίας σε όλο το δωμάτιο.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού συμπληρώνεται από μια κρυφή οθόνη πληροφοριών που εμφανίζει διακριτικά την καθορισμένη τιμή θερμοκρασίας και χρονοδιακόπτη, οι ενδείξεις δεικνύουν τη λειτουργία χρονοδιακόπτη και τη λειτουργία απόψυξης της εξωτερικής μονάδας.

Η λειτουργία "ογκομετρική ροή αέρα" εξασφαλίζει την καλύτερη κίνηση του αέρα, αποτρέποντας τον σχηματισμό σταγόνων ζώνης και ανομοιόμορφο φόντο θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Κατηγορία ενεργειακής απόδοσης "A ++".

Ενημερωμένο σχέδιο του μπροστινού πίνακα

Επιλογή αυτόματου τρόπου λειτουργίας.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν κρυφό τύπο.

Αυτόματη επανεκκίνηση με αποθήκευση όλων των ρυθμίσεων (όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη).

Οικονομική λειτουργία νύχτας με μειωμένο επίπεδο θορύβου στο μισό.

Αφαιρούμενος μπροστινός πίνακας της εσωτερικής μονάδας.

Αφυγρανση του αέρα στο δωμάτιο χωρίς μείωση της θερμοκρασίας.

Λειτουργία χρονοδιακόπτη με χρόνους προγραμματισμού και απενεργοποίησης.

Ένα φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα από οσμές που περιέχουν οξείδιο του τιτανίου.

Χαρακτηριστικά της σειράς Kentatsu MARK II:

Αυτόματη διάγνωση και αυτόματη προστασία του κλιματιστικού με τον ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή, ο οποίος, σε περίπτωση βλάβης, θα ανάψει η ενδεικτική λυχνία στον πίνακα της εσωτερικής μονάδας και θα αποτρέψει το σπάσιμο του κλιματιστικού.

Η αυτόματη επιλογή της λειτουργίας θα γίνει από τον μικροεπεξεργαστή, ανάλογα με τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας που έχει ρυθμιστεί στην οθόνη και της πραγματικής θερμοκρασίας χώρου.

Η λειτουργία νύχτας εξοικονομεί ηλεκτρισμό και μειώνει τον θόρυβο κατά τη διάρκεια του ύπνου και, στη συνέχεια, επιστρέφει αυτόματα την προηγούμενη λειτουργία.

Η γρήγορη πρόσβαση στη λειτουργία σάς επιτρέπει να επιταχύνετε την επίτευξη της θερμοκρασίας που έχει οριστεί στον πίνακα.

Η λειτουργία "Antistress" παρέχει γρήγορη θέρμανση ή γρήγορη ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς αιφνίδια κρούση στον χρήστη του κρύου ή ζεστού αέρα.

Μια θερμή εκκίνηση θα αποτρέψει την παροχή ψυχρού αέρα στο δωμάτιο σε λειτουργία θέρμανσης, καθώς ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί μόνο αφού ο εξατμιστής φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία.

Ο έλεγχος της ταχύτητας του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας επιτρέπει την επίδραση της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο, καθώς και τον περιορισμό του επιπέδου θορύβου.

Ο αφαιρούμενος μπροστινός πίνακας επιτρέπει την εύκολη αποσυναρμολόγηση και πλύση με νερό εκτός της εσωτερικής μονάδας.

Κατασκευαστής: Kentatsu Denko;

Λειτουργία λειτουργίας: Θερμότητα / Κρύο;

Περιοχή εξυπηρέτησης, m²: 25;

Ισχύς θέρμανσης, kW: 2,93.

Κατανάλωση ισχύος, kW: 0,8.

Τροφοδοσία ρεύματος, V: 220-2240;

Επίπεδο θορύβου, dB: 24/31/38;

Διάμετρος των σωληνώσεων ψυκτικού: 6.35 / 9.52.

Διαδρομή μήκους / διαφοράς ύψους, m: 25/10;

Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας, ohl: -15 + 50;

Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας, θέρμανση: -15 + 30;

Διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας, mm: 715x250x188;

Βάρος εσωτερικής μονάδας, kg: 6,5;

Βάρος της εξωτερικής μονάδας, kg: 26,6;

Πρόσθετα φίλτρα: καταλυτικά.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας, mm: 770x555x300.

Έτσι λοιπόν, καταλάβαμε πώς να επιλέξουμε ένα αθόρυβο κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα υπνοδωμάτιο - είναι η ποιότητα και η ησυχία. Τα παραπάνω μοντέλα θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή κατά την αγορά αυτής της συσκευής για το σπίτι σας. Όλα αυτά τα μοντέλα κλιματιστικών το 2017 έχουν χαμηλές παραμέτρους θορύβου, καθώς και ειδικές λειτουργίες για ύπνο. Η επιλογή του τέλειου κλιματιστικού είναι μια εγγύηση για άνετο ύπνο και ξεκούραση στο σπίτι για εσάς και την οικογένειά σας.