Επιλέξτε μια αθόρυβη κουκούλα στην κουζίνα

Κάθε νοικοκυρά γνωρίζει ότι είναι δύσκολο στην κουζίνα να απαλλαγεί από ξένες οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ως εκ τούτου, σε πολλά σαλόνια σε αυτά τα δωμάτια έχουν εγκατασταθεί ειδικές κουκούλες κουζίνας που λύουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένας άλλος - θόρυβος από την εργασία αυτής της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε κουκούλες, το εύρος των οποίων στην αγορά είναι πολύ μεγάλο, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο επίπεδο του θορύβου κατά τη λειτουργία. Για το σκοπό αυτό, γράφτηκε αυτή η αναθεώρηση, η οποία θα σας πει πώς να επιλέξετε μια αθόρυβη κουκούλα για την κουζίνα.

Απόδοση και θόρυβος

Δεν είναι μυστικό ότι το έργο των κουζινών κουζίνας συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο θόρυβο, το οποίο συνδέεται με το έργο του ηλεκτροκινητήρα, τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα: δεν υπάρχουν εντελώς σιωπηλά συστήματα εξάτμισης στην αγορά ακόμα.
Οι ακόλουθες παράμετροι επηρεάζουν την παραγωγή θορύβου:

 1. Η απόδοση είναι το κύριο χαρακτηριστικό που δείχνει πόσες κουκούλες επιτρέπουν μέσω κυβικών μέτρων αέρα μέσα από τον εαυτό της κατά τη διάρκεια 60 λεπτών λειτουργίας.
 2. Περιοχή της κουζίνας.
 3. Η ισχύς του συστήματος εξάτμισης εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου.

Από όλα περιγράφονται μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι παράμετροι αυτές σχετίζονται μεταξύ τους, και μπορούν να υπολογίζεται με τον τύπο: το ύψος και το εμβαδόν του δαπέδου πολλαπλασιάζεται με 12. Το αποτέλεσμα θα δείξει τον αριθμό των φορών που πρέπει να ενημερωθεί στην κουζίνα όταν μαγειρεύετε σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα του αέρα.
Αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, τότε το αποτέλεσμα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 1,3 λαμβάνοντας υπόψη το μήκος του κανονικού αγωγού, το βάθος του ορυχείου και τον αριθμό των ορόφων στο κτίριο.
Οι περισσότεροι αγοραστές αναρωτιούνται γιατί τέτοιοι υπολογισμοί είναι απαραίτητοι. Σκοπός τους είναι να επιλέξετε το σωστό καπό για το δωμάτιό σας. Κατά την αγορά ενός τέτοιου συστήματος, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την απαιτούμενη απόδοση και στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία.
Κατά την αγορά, πρέπει να ξέρετε ότι όταν επιλέγετε μια νέα κουκούλα, πρέπει να πάρετε την απόδοση ελαφρώς υψηλότερη από την απαραίτητη, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αέρα να είναι κανονική.

Πρότυπο στάθμης θορύβου

Οι κατασκευαστές εργάζονται όλο και περισσότερο για να δημιουργούν αθόρυβους απορροφητήρες για να κάνουν το μαγείρεμα ακόμα πιο ευχάριστο. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν ήδη ειδικές εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση: δημιουργούνται ανεμιστήρες με κινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν ήσυχα. Ο άνθρωπος σχεδόν δεν πιάζει θόρυβο από τη λειτουργία ενός τέτοιου συνόλου.
Κάθε μέρα ένα άτομο αντιμετωπίζει διαφορετικό θόρυβο και για να κατανοήσει τη δύναμή του, εξετάστε τα ακόλουθα παραδείγματα:

 • Συνομιλία ψιθυρίζοντας σε απόσταση ενός μέτρου - 20 dB.
 • Οι φωνές των ατόμων στην αίθουσα δεν υπερβαίνουν τα 30 dB. Σημειώστε ότι αυτό το επίπεδο θορύβου είναι το μέγιστο για πολυώροφα σπίτια τη νύχτα.
 • Η αθόρυβη συνομιλία δημιουργεί ένα επίπεδο θορύβου στο επίπεδο των - 40 dB - αυτό είναι το όριο για τις κατοικίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Επικοινωνία σε υψηλές αποχρώσεις - 60 dB. Σημειώστε ότι για την Ευρώπη το ποσοστό αυτό θεωρείται αποδεκτό για γραφεία.
 • Η μεταφορά εμπορευμάτων μετακινείται με θόρυβο 80 dB.
 • Οι κύλινδροι βροντών χαρακτηρίζονται από στάθμη θορύβου 100 dB. Σημειώστε ότι σε αυτό το επίπεδο μπορείτε να ακούτε μουσική μέσω ακουστικών υψηλής ποιότητας.
 • Ο ήχος ενός σφυριού εργασίας δημιουργεί θόρυβο στην περιοχή των 120 dB.

Το άτομο αρχίζει να αισθάνεται πόνο με θόρυβο 120-140 ντεσιμπέλ και ο εξολκέας εργασίας λειτουργεί με θόρυβο μέχρι 65 ντεσιμπέλ, επομένως δεν υπάρχει ισχυρή επίδραση στα όργανα ακοής.

Πόσο υψηλή είναι η στάθμη θορύβου της κουκούλας

Πριν αγοράσετε την κουκούλα, πρέπει να συμβουλευτείτε τη δύναμη και τις επιδόσεις της και το επίπεδο θορύβου που παράγει με τη μέγιστη ταχύτητα. Αυτές οι πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο οδηγιών που συνοδεύει τη συσκευή. Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές κατασκευάζουν περιβλήματα συστημάτων εξάτμισης από υλικά απορρόφησης ήχου, τα οποία μειώνουν σημαντικά το επίπεδο θορύβου σε αποδεκτές παραμέτρους.
Και επίσης μην ξεχάσετε τον ανθρώπινο παράγοντα: για ένα 55 dB μπορεί να είναι αρκετά αποδεκτό, αλλά για ένα άλλο - πολύ δυνατά.
Εάν θέλετε να αγοράσετε κουκούλα κουζίνας με ελάχιστο θόρυβο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 1. Μην αγοράζετε καπό με μεγάλη χωρητικότητα.
 2. Η απόκτηση συστημάτων εξάτμισης είναι απαραίτητη με έναν ρυθμιστή ενός τρόπου λειτουργίας. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι σε μέγιστες συνθήκες λειτουργίας λειτουργούν πολύ σπάνια.

Και επίσης είναι απαραίτητο να εκτελείτε πάντα την συντήρηση εγκαίρως, να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των φίλτρων και των αγωγών. Στο μπλοκάρισμα τους ο θόρυβος ενισχύεται σημαντικά.

Καινοτόμες εξελίξεις

Όταν αγοράζετε μια αθόρυβη κουκούλα, μια γυναίκα μπορεί να κατακτηθεί με ελκυστικό σχεδιασμό, καλή δύναμη και απόδοση. Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, αυτά τα συστήματα δεν θα επηρεάσουν την φωνή τους: μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή, να μιλήσετε στο τηλέφωνο και ακόμη και να μαγειρέψετε όταν κοιμούνται μικρά παιδιά. Τέτοιες κουκούλες είναι ιδανικές για δωμάτια όπου το σαλόνι και η κουζίνα συνδυάζονται σε ένα δωμάτιο.
Η Falmec, μια ιταλική μάρκα, δημιούργησε ένα σύστημα καταστολής θορύβου της NRS το οποίο κυριολεκτικά μαγεύει την καινοτομία και την ποιότητα κατασκευής. Τα αποσπάσματα αυτής της σειράς λειτουργούν κατά 85% πιο ήσυχα από συγκρίσιμα συστήματα άλλων κατασκευαστών. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατάφεραν σχεδόν αδύνατο: αύξησαν την αποτελεσματικότητά τους και ταυτόχρονα μείωσαν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατά τη δημιουργία του κύτους και των εξαρτημάτων χρησιμοποιήθηκαν υλικά απορρόφησης ήχου. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει αυτά τα αποσπάσματα, απολαμβάνουν την προετοιμασία των τροφίμων.
Κατά τη δημιουργία συστημάτων εξάτμισης, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τις ακόλουθες ασυνήθιστες λύσεις:

 • Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από την είσοδο αέρα.
 • Πάχους τοίχους του σώματος, έτσι ώστε να απορροφούν τον ήχο.
 • Οι παγίδες με τη μορφή του γράμματος V είναι κατασκευασμένες από ακουστικό υλικό και επομένως η κουκούλα λειτουργεί ήσυχα.

Τα αποσπάσματα από την ιταλική εταιρεία δημιουργούν ένα επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 30 ντεσιμπέλ, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία αυτού του συστήματος είναι αόρατη σε σχέση με άλλους ήχους του διαμερίσματος.

Αξιολόγηση των πιο ήσυχων κουκούλες

Elica Oretta Wh / Α / 60

Αυτή η κουκούλα από την ιταλική μάρκα είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Τα χαρακτηριστικά του:

 1. Η παραγωγικότητα στον τρόπο ρύπανσης είναι 900 m³ / h, κατά την περίοδο κυκλοφορίας - 650 m³ / h.
 2. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 32 dB.
 3. Ο σχεδιασμός είναι πολύ κομψός, ο φωτισμός γίνεται από δύο λαμπτήρες αλογόνου των 25 watts το καθένα.
 4. Ο έλεγχος ταχύτητας είναι στάνταρ.
 5. Ο καθαρισμός του αέρα από τη ρύπανση οφείλεται σε φίλτρα άνθρακα υψηλής ποιότητας.

Το μέγιστο κόστος για αυτή τη συσκευή είναι 35 χιλιάδες ρούβλια

Ardesia Basic-F 50 W

Αυτό το μοντέλο κοστίζει όχι περισσότερο από $ 55 και όπως αποδείχθηκε, δεν είναι μόνο ο πιο προϋπολογιστικός αλλά και ο πιο αθόρυβος.
Η έξοδος της κουκούλας είναι 190 m³ / h, ώστε να ταιριάζει καλά στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας. Το σύστημα αυτό είναι μικρό σε μέγεθος και πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Η εργασία πραγματοποιείται ήσυχα, όπως αποδεικνύεται από την ανατροφοδότηση πολλών αγοραστών.
Indesit Η 161 IX
Δεν είναι κακή κουκούλα, για να γίνει ο ιδιοκτήτης του οποίου μπορεί να είναι για $ 60. Προδιαγραφές προϊόντων:

 • Ισχύς - 200 Watt.
 • Παραγωγικότητα - 250 m³ / h.
 • Το επίπεδο θορύβου είναι έως και 50 dB στην υψηλότερη ισχύ.

Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να εντοπιστεί η έλλειψη ενός φίλτρου άνθρακα.

Candy CCE 16 Χ

Η κατά προσέγγιση τιμή αυτού του συστήματος εξάτμισης είναι $ 130. Το μοντέλο αυτό είναι τζάκι και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα. Ιδιότητες:

 1. Ισχύς - 150 Watt.
 2. Η χωρητικότητα είναι 450 m³ / h.
 3. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 50 dB, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα σχόλια των χρηστών.
 4. Αξιοπιστία - μπορεί να εργάζεται χωρίς επισκευή για 4-5 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο είναι παρωχημένο, εξακολουθεί να είναι σε ζήτηση και επομένως μπορεί να αγοραστεί στην πώληση οικιακών συσκευών.

Ardesia CN 60 CR

Αυτό το σύστημα εξάτμισης τζάκι τζαμιού πραγματοποιείται σε $ 150 και χαρακτηρίζεται από υψηλή χωρητικότητα και είναι σε θέση να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Προορίζεται για κουζίνα με μεγάλη έκταση. Προδιαγραφές προϊόντων:

 • Η παραγωγικότητα είναι 400 m³ / h.
 • Η διαχείριση είναι ηλεκτρονική.
 • Ο θόρυβος είναι 50 dB στη μέγιστη ισχύ.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ευκολία συντήρησης.
 • Ελκυστική εμφάνιση.

Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε πλήρως το θέμα των διαφόρων συστημάτων εξάτμισης, περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο χαλαρή κουκούλα για την κουζίνα.

Επιλέγουμε μια αθόρυβη κουκούλα: τη βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Υπερβολικά δυνατός εκτοξευτής μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους. Κατά μέσο όρο, τα ηχητικά επίπεδα στα περισσότερα μοντέλα είναι περίπου 55-60 dB, τα οποία είναι αισθητά και είναι δύσκολο ακόμη και να μείνετε στην κουζίνα (για να μην αναφέρουμε την επικοινωνία ή την παρακολούθηση της τηλεόρασης).

Για να μην χαλάσετε τη δική σας άνεση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μοντέλα με το χαμηλότερο επίπεδο ήχου κατά τη λειτουργία. Ο θόρυβος των κουκούλες και οι τρόποι μείωσης του μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά και κάτω - θα μάθουμε ποια μοντέλα είναι τα πιο "ήσυχα".

Ποιο είναι το μέσο επίπεδο θορύβου στην κουκούλα;

Το μέσο επίπεδο, το οποίο δημιουργεί μια κουκούλα μεσαίας ισχύος (περίπου 500-800 m³ / h) - περίπου 50-60 dB. Αν αυτός ο δείκτης στο τεχνικό διαβατήριο είναι υψηλότερος από 60 dB - αυτό δεν είναι επιθυμητό. Λοιπόν, αν το ποσοστό είναι κάτω από 50, αυτό είναι εξαιρετικό.

Απλά πείτε: Η στάθμη ήχου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά λειτουργεί. Και αντίστροφα: οι λιγότερο ισχυροί κουκούλες είναι πολύ πιο θορυβώδεις.

Για παράδειγμα, μεταξύ των μονάδων εξάτμισης χαμηλής ισχύος (μέχρι 300-500 "κύβους" ανά ώρα) μπορείτε να βρείτε ήσυχα μοντέλα - μέχρι 49-50 dB. Εάν το μοντέλο έχει μέση ισχύ (υπό όρους από 500 έως 800 "κύβους" ανά ώρα), τότε σχεδόν σίγουρα θα είναι πιο δυνατά από 52 dB.

Οι πιο ισχυρές εγκαταστάσεις (με χωρητικότητα 800 κύβους και άνω) είναι απίθανο να έχουν επίπεδο θορύβου κάτω από 53-55 dB. Πιθανότατα στη μέγιστη ισχύ θα ακούγονται αρκετά δυνατά, περίπου 57-60 dB, πνίγοντας την τηλεόραση εργασίας.

Οι κατασκευαστές που παράγουν τις πιο ήσυχες κουκούλες

Τα αθόρυβα μοντέλα (στα οποία ο "ήχος" είναι μικρότερος από τον μέσο όρο) βρίσκονται στη γραμμή του κάθε κατασκευαστή. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες σε αυτό το πλαίσιο ξεχωρίζουν επειδή έχουν "πιο ήσυχα" μοντέλα από τα υπόλοιπα.

Κατάλογος κατασκευαστών που έχουν τις πιο "ήσυχες" κουκούλες:

Τεχνολογίες για τη μείωση του θορύβου

Για να εξασφαλίσουν χαμηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και τεχνολογίες:

Εγκαταστήστε δύο ανεμιστήρες αντί για ένα. Κατά συνέπεια, η ταχύτητα του κινητήρα μειώνεται και ακούγεται πιο ήσυχη. Επιπλέον, οι απορροφητήρες δύο ανεμιστήρων διαθέτουν μεγαλύτερο αποθεματικό ισχύος.

Αυξήστε το πάχος των τοιχωμάτων του κελύφους. Εάν ο τοίχος της θήκης είναι πολύ λεπτός - ο ήχος θα είναι ισχυρός. Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα "συγκρατήσει τον εαυτό του", έτσι και ο τοίχος θα αντηχεί. Και αντίστροφα: ένας πυκνός τοίχος "σβήνει" τον ήχο και δεν αντηχεί. Έλλειψη - αυξάνει το βάρος του προϊόντος, έτσι μπορείτε να αυξήσετε το πάχος σε μια ορισμένη τιμή.

Η θέση του ανεμιστήρα απέχει πολύ από την είσοδο αέρα.

Εγκατάσταση ακουστικών "παγίδων" (ηχοαπορροφητών) μέσα στην θήκη.

Ασύρματοι κουκούλες: η βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Θα συνθέσουμε μια σύντομη αξιολόγηση μοντέλων που λειτουργούν χωρίς θόρυβο (με ένα ελάχιστο επίπεδο) - αυτό θα βοηθήσει τον χρήστη να επιλέξει το "πιο ήπιο" κουκούλα. Τα δεδομένα ισχύουν στο τέλος του 2017.

Σημειώστε ότι όλες οι προδιαγραφές (συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου θορύβου) έχουν ληφθεί από τις περιγραφές των καταστημάτων, επομένως μπορεί να υπάρχουν σφάλματα σε αυτά.

Για ευκολία, θα διανείμουμε τα μοντέλα στην περιοχή ισχύος.

Οι πιο "ήσυχοι" κουκούλες με χωρητικότητα μέχρι 500 "κύβους":

Krona Steel Bella (πλάτος 60 cm): χωρητικότητα έως 390 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 46 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 8500 ρούβλια.

Akpo WK-4 Nero Eco (60 cm): τραβάει μέχρι 420 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 6 500 ρούβλια.

Maunfeld Aire 60 (60 cm): ανέλθει σε 500 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 5000 ρούβλια.

Ardesia Basic-F (5 0 cm): τραβάει μέχρι 190 m³ / h, ακούγεται έως 49 dB. Είναι κατά μέσο όρο 3500 ρούβλια.

Indesit H 161 IX (60 cm): Παραγωγικότητα 230 m³ / h. Ακούγεται έως 50 dB. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι μέχρι 4500 ρούβλια.

Μεταξύ των κουκούλες με παραγωγικότητα από 500 έως 800 "κύβους" ο μικρότερος θόρυβος γίνεται από τέτοια μοντέλα:

Krona Irida Sensor 600: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 500 m³ / h, μέγιστο "ήχο" έως 50-52 dB. Είναι περίπου 15500.

Elikor Ruby S4 (60 cm): εκτείνεται σε 700 m³ / h. Δεν ακούγεται πιο δυνατά από 52 dB. Το κόστος είναι μέχρι 9000.

Maunfeld Aire Fast 50 Inox (50 cm): αντλεί μέχρι 520 m³ / h. Ο μέγιστος θόρυβος είναι μέχρι 48 dB. Κοστίζει περίπου 6000.

Αισθητήρας Shindo Pallada 60 SS / BG 4ETC (60 cm): αντλεί έως 760 m³ / h. Μπορεί να ηχήσει έως και 52 dB. Μπορείτε να αγοράσετε για 23-24 χιλιάδες.

Korting KHC 6957 X (60 cm): παραγωγικότητα μέχρι 750 m³ / h. Το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι μέχρι 52 dB. Υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες.

Hansa OKC 613 RBH (60 cm): αντλεί μέχρι 500 m³ / h. Το όριο έντασης είναι 53 dB. Κοστίζει περίπου 12 χιλιάδες.

Teka DJE 60 inox (60 cm): παραγωγικότητα έως 700 m³ / h. Δαχτυλίδια έως 54 dB. Αξίζει περίπου 15 χιλιάδες.

Τα πιο ισχυρά και "ήσυχα" μοντέλα των νοικοκυριών με χωρητικότητα πάνω από 800 "κύβους":

Το Kuppersberg F 660 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, εκτείνεται σε 900 m³ / h. Ο θόρυβος θα είναι μέχρι 47 dB. Κοστίζει περίπου 22 χιλιάδες.

Maunfeld Retro Quadr 60 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 950 m³ / h. Ακούγεται έως 48 dB. Το κόστος είναι από 26 χιλιάδες.

Kaiser AT 6400 Eco: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 910 m³ / h. Δαχτυλίδια έως και 56 dB. Είναι περίπου 23 χιλιάδες.

Σωστή κουκούλα για την κουζίνα. Ποια θα πρέπει να είναι η απόδοσή του και το αποδεκτό επίπεδο θορύβου;

Πώς να μην συγχέεται κατά την αγορά κουκούλας; Τι πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή ενός μοντέλου; Πώς να "ελαχιστοποιήσετε" τις πιθανές ενοχλήσεις κατά τη χρήση του; Σήμερα θα μάθουμε ποια είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας και ποιο θα πρέπει να είναι το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου.

Υποθέτουμε με τη μορφή

Οι οδηγίες στην κουκούλα της κουζίνας πρέπει να υποδεικνύουν την απόδοσή της. Αυτή είναι μια από τις κύριες παραμέτρους στις οποίες θα πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κινητήρες της κουκούλας έχουν χωρητικότητα 500-900 m 3 / h. Αυτά τα δεδομένα σημαίνουν ότι για 1 ώρα η κουκούλα μπορεί να "επεξεργαστεί" από 500 έως 900 κύβους αέρα.

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται τουλάχιστον 10-12 φορές την ώρα. Στον τύπο για τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελάχιστο συντελεστή αποθέματος. Είναι ίσο με 30%. Λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των ορόφων στο κτίριο, το μήκος του άξονα εξαερισμού, το συνολικό μήκος του αγωγού, την πιθανή ατμοσφαιρική ρύπανση, την ένταση του μαγειρέματος, την πιθανότητα καπνίσματος στην κουζίνα κ.λπ.

Και τώρα έχουμε ήδη δεδομένα που θα αντικαταστήσουμε στη φόρμουλα.

Προσδιορίστε την περιοχή του δωματίου. Πάρτε την κουζίνα, για παράδειγμα, σε 13 τετραγωνικά μέτρα, με ύψος οροφής 3 μέτρα.

13 m 2 x 3 m x 12 φορές χ 1,3 = 608,4 m 3 / h

Έτσι, για την κουζίνα μας θα προσεγγίσει η κουκούλα με παραγωγικότητα από 610 m 3 / h. Αν η οδηγία υποδεικνύει λιγότερη ενέργεια, η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Η συνέπεια αυτού του έργου θα είναι η αύξηση του θορύβου.

Προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο απόδοσης, θα πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με χωρητικότητα μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει από τον υπολογισμό. Και να συμπεριληφθεί σε χαμηλές λειτουργίες. Η ισχυρή εξάτμιση, ακόμα και η "μισοκεντρική", εξακολουθεί να καθαρίζει τον αέρα και ο θόρυβος θα είναι πολύ μικρότερος.

Φροντίστε τα αυτιά σας!

Ορισμένες νοικοκυρές είναι στην κουζίνα πολλές ώρες την ημέρα. Εάν όλο αυτό το διάστημα ο θόρυβος από την κουκούλα θα υπερβεί το επιτρεπόμενο, αυτό θα επηρεάσει σοβαρά την υγεία.

Πώς να καταλάβετε τι επίπεδο θορύβου είναι ο κανόνας; Δίνουμε τέτοια παραδείγματα.

 • θόρυβος σε ένα ήσυχο δωμάτιο - 30 ντεσιμπέλ (dB);
 • ήσυχη μουσική - 40 dB;
 • θόρυβος στο εστιατόριο - 50dB;
 • θάλασσα surf, ανθρώπινη ομιλία - 60dB;
 • θόρυβος, προκαλώντας οδυνηρές αισθήσεις - 130dB;

Το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου στις κατοικίες είναι θόρυβος 40 dB. Πόσο dB θα είναι για μια πλήρως εξαντλημένη κουκούλα, πρέπει να δούμε στο εγχειρίδιο οδηγιών του. Η υπερβολική θορυβώδης εξάτμιση μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ειδικά για άτομα με καλή ακοή.

Οι κατασκευαστές προσπαθούν να λύσουν με κάποιο τρόπο το πρόβλημα του θορύβου. Σε μερικά μοντέλα κουζινών κουζίνας βάλτε δύο ανεμιστήρες. Με μειωμένη ταχύτητα, δίνουν τις απαραίτητες επιδόσεις. Αλλά το επίπεδο θορύβου θα είναι χαμηλότερο από αυτό για έναν ανεμιστήρα, φορτωμένο στο πλήρες.

Η επίδραση του υπερβολικού θορύβου στη γενική κατάσταση ενός ατόμου είναι αρνητική. Επομένως, όταν επιλέγετε μια κουκούλα, βρείτε τη μέση τιμή μεταξύ απόδοσης και θορύβου.

Ακόμη και μια μικρή κουζίνα μπορεί να γίνει μια ζώνη αυξημένης άνεσης. Το κλειδί για αυτό είναι η αγορά του σωστού καπό.

Οι πιο ήσυχοι κουκούλες του ενσωματωμένου τύπου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καλή κουκούλα μπορεί να είναι ένα πολύ απαραίτητο πράγμα για την κουζίνα. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να κρύψει όλα τα ίχνη μαγειρέματος και να αφήσει τον αέρα στην κουζίνα καθαρό και φρέσκο. Ένας σημαντικός παράγοντας στη λειτουργία του καλύμματος είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει. Είναι δυσάρεστο να καθίσετε στην παρέα των επισκεπτών κάτω από τη συνεχή βουτιά των οπαδών. Ως εκ τούτου, η βαθμολογία των πιο χαλαρών κουκούλες για την κουζίνα θα βοηθήσει τον χρήστη να αποφασίσει και να κάνει τη σωστή επιλογή.

Siemens LI 67SA530 IX

Θεωρείται ένα από τα πιο πρακτικά και υψηλής ποιότητας μοντέλα. Αυτή η συσκευή μπορεί να ονομαστεί χρυσή μέση μεταξύ μιας μέτριας πολιτικής τιμών και μιας μεγάλης διάρκειας ζωής. Η Siemens LI 67SA530 IX είναι εκπρόσωπος ενός γερμανικού κατασκευαστή που παράγει συσκευές και συσκευές που δεν είναι κατώτερες από τη Bosch.

Υπάρχουν δύο κινητήρες IQDrive, οι οποίοι είναι ένα ποιοτικό αναλογικό του EcoSilenceDrive (κινητήρες της Bosch). Έχουν υψηλή παραγωγικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η εταιρεία παρέχει επίσης μια περίοδο εγγύησης για την εργασία των προϊόντων.

Δεν έχει touchpad, αλλά η συσκευή ελέγχεται μέσω των κουμπιών. Η κουκούλα είναι αρκετά απλή στη λειτουργία.

Το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις βασικές λειτουργίες. Ένας επιπλέον τρόπος παρέχει εντατική κυκλοφορία αέρα. Κατά τη λειτουργία εντατικής λειτουργίας, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα μετά από μια ορισμένη περίοδο λειτουργίας.

Η ισχύς εξάτμισης είναι μόνο 146 W. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε συνεχώς τη συσκευή, να απολαμβάνετε καθαρό αέρα στην κουζίνα και να μην ανησυχείτε για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η περίπτωση του μοντέλου είναι από μέταλλο σε ασημί χρώμα. Επίσης, η συσκευή διαθέτει έναν ανεξέλεγκτο οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος παρέχεται από δύο λυχνίες LED, 3 watts το καθένα.

Το Siemens LI 67SA530 IX είναι εξοπλισμένο μόνο με τις απαραίτητες λειτουργίες για την απρόσκοπτη λειτουργία. Ταυτόχρονα, η συσκευή ξεπερνά τα διάφορα μοντέλα άλλων εταιρειών. Η τιμή για το Siemens LI 67SA530 IX ξεκινά από 19400 ρούβλια, γεγονός που αποτελεί αποδεκτή επιλογή για τους περισσότερους χρήστες.

Elikor Integra 60

Προϋπολογισμός και προσιτή επιλογή από τον ρώσο κατασκευαστή. Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας, καθώς και για την κυκλοφορία του αέρα (εάν είναι αδύνατο να συνδεθεί κανείς με ένα θάλαμο εξαερισμού).

Η λειτουργία ενός κινητήρα αποτελείται από δύο τρόπους, αυτό επιτρέπει την επίτευξη παραγωγικότητας 400 κυβικών μέτρων. m / h. Η κουκούλα είναι σχεδιασμένη για μικρά δωμάτια, ιδανικά για διαμέρισμα ενός δωματίου με μικρή κουζίνα, λειτουργεί αθόρυβα.

Κουμπί ελέγχου, η συσκευή έχει μόνο την απαραίτητη λειτουργικότητα, χωρίς την παρουσία πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων.

Ο οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος αποτελείται από δύο λαμπτήρες αλογόνου (κάθε ισχύς είναι 20 W), δημιουργεί ένα υψηλής ποιότητας φωτισμό της επιφάνειας εργασίας της συσκευής.

Η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα όταν η επιφάνεια εργασίας είναι εκτεταμένη. Επίσης, σβήνει αυτόματα μετά την επιστροφή στην αρχική του θέση.

Ο σχεδιασμός είναι πολύ κομψός, έχει ματ επιφάνεια. Το σώμα είναι από μέταλλο και ο σχεδιασμός δεν έχει επιπλέον στοιχεία.

Το Elikor Integra 60 είναι πολύ δημοφιλές στην αγορά, καθώς έχει μια θετική τιμολογιακή πολιτική, η οποία ξεκινά από 3.300 ρούβλια. Το επίπεδο θορύβου της συσκευής είναι 55 dB, γεγονός που καθιστά δυνατή την αυτόματη λήψη της κουκούλας στην κατηγορία σχεδόν αθόρυβων μοντέλων. Σε αρνητικές στιγμές, μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη δύναμη της συσκευής, η οποία είναι 200 ​​Watt. Για έναν μόνο κινητήρα με δύο τρόπους ταχύτητας, αυτή η ισχύς είναι αρκετά εντατική.

Kronasteel Kamilla Sensor 600

Πολύ βολική συσκευή με καλή λειτουργικότητα. Αγοράζεται από πολλούς χρήστες λόγω της διαθεσιμότητας και της πρακτικότητας. Έχει ένα κομψό σχέδιο που ικανοποιεί όλα τα σύγχρονα κριτήρια. Η θήκη και το χείλος, που είναι κατασκευασμένα με μαύρο χρώμα, δίνουν στη συσκευή μια ακριβή εμφάνιση.

Ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει 2 κινητήρες. Οι ανεμιστήρες έχουν 3 επίπεδα ισχύος, τα οποία σας επιτρέπουν να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας για τον χρήστη. Η χωρητικότητα εξαγωγής είναι 550 m³ / h. Αυτό είναι ιδανικό για μεσαίου μεγέθους δωμάτια. Η συσκευή έχει αρκετή ισχύ, η οποία είναι 200 ​​Watt.

Η κουκούλα ελέγχεται μέσω του πίνακα αφής. Η παρουσία ενός τέτοιου ηλεκτρονικού στοιχείου είναι μια σπανιότητα για συσκευές με μια τέτοια τιμολογιακή πολιτική.

Το φίλτρο γράσου έχει έναν ειδικό δείκτη στο σώμα, ο οποίος σας επιτρέπει να καθορίσετε το επίπεδο ρύπανσης του στοιχείου και να το αντικαταστήσετε εγκαίρως. Ο σχεδιασμός του φίλτρου επιτρέπει τον καθαρισμό του.

Ο οπίσθιος φωτισμός της συσκευής είναι πολύ υψηλής ποιότητας και φωτεινό. Αποτελείται από δύο λαμπτήρες αλογόνου, ο καθένας με ισχύ 50 watt το καθένα. Είναι επίσης δυνατή η ρύθμιση της φωτεινής ροής.

Τα μοντέλα διαθέτουν έναν πολύ βολικό και εύχρηστο χρονοδιακόπτη που απενεργοποιεί τη συσκευή μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο με γυάλινη πρόσοψη.

Ο θόρυβος της συσκευής είναι αρκετά χαμηλός όταν λειτουργεί τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη ταχύτητα.

Ο αισθητήρας Kronasteel Kamilla Sensor 600 αξίζει ένα μεγάλο αριθμό θετικών αναθεωρήσεων. Όλες οι παραπάνω ευκαιρίες και ιδιότητες συνδυάζονται καλά με προσιτές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 9.000 ρούβλια.

Bosch DFS 067K50

Η συσκευή προέρχεται από έναν δημοφιλή γερμανό κατασκευαστή ο οποίος απολαμβάνει σεβασμό και σεβασμό. Χάρη στα γερμανικά εξαρτήματα, η διάρκεια ζωής της κουκούλας είναι αρκετά μεγάλη. Μεγάλη λειτουργικότητα, ωραία εμφάνιση και υψηλή ποιότητα εργασίας καθιστούν αυτό το μοντέλο πολύ δημοφιλές και σε ζήτηση.

Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ένα πάνελ αφής, μέσω του οποίου η συσκευή ελέγχεται πλήρως. Το υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό στοιχείο σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα την επιθυμητή λειτουργία. Επίσης, η οθόνη αφής προειδοποιεί με μια ένδειξη και ένα ηχητικό σήμα για την πλήρωση των φίλτρων.

Η παρουσία ειδικού αισθητήρα (EcoSensor), ο οποίος επιλέγει τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας, μετά την ανάλυση της εξάτμισης. Ένα τέτοιο στοιχείο επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της παρουσίας του χρήστη, η συσκευή είναι σε θέση να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η συσκευή μπορεί να λειτουργεί στη λειτουργία μέγιστης χωρητικότητας, η οποία είναι 700 m³ / h. Η κουκούλα μεταβαίνει αυτόματα σε πιο οικονομικό τρόπο μετά από 6 λεπτά εντατικής λειτουργίας.

Υπάρχει ένας υπολειπόμενος τρόπος λειτουργίας, ο οποίος εξασφαλίζει τη λειτουργία της συσκευής στην ελάχιστη λειτουργία εντός 10 λεπτών μετά το κλείσιμο.

Εκτός από την πρόσθετη μόνωση θορύβου, η λειτουργία δύο κινητήρων EcoSilenceDrive δεν είναι σχεδόν ακουστική.

2 μικρές λυχνίες LED, η κάθε μία με ισχύ 3 W, παρέχουν μια συσκευή φωτισμού υψηλής ποιότητας, η οποία μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Dimm. Η προαιρετική λειτουργία SoftLine σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το επίπεδο φωτεινότητας αυξάνοντας ή μειώνοντας σταδιακά το επίπεδο φωτεινότητας.

Η θήκη είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, η συσκευή έχει αυστηρή και κομψή σχεδίαση.

Το κύριο μειονέκτημα του Bosch DFS 067K50 είναι ότι πολλοί χρήστες θεωρούν την τιμή του, η οποία ξεκινά από 34.000 ρούβλια. Η πολιτική τιμών υπερεκτιμάται, αλλά η συσκευή δικαιολογεί τα μέσα που επενδύονται σε αυτήν. Η αδιάλειπτη εργασία και η προηγμένη λειτουργικότητα επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν συνεχώς την ευχάριστη ατμόσφαιρα στην κουζίνα.

KORTING KHI 9751Χ

Η συσκευή έχει ένα ασυνήθιστο πλάτος εγκατάστασης, το οποίο είναι 90 εκατοστά. Τέτοιες διαστάσεις επιτρέπουν να αερίζεται ποιοτικά ο αέρας στο δωμάτιο, χωρίς να αφήνει δυσάρεστη οσμή ή καπνό.

Ο αξιόπιστος έλεγχος με κουμπιά σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Η συσκευή διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό στοιχείο, το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί συνεχώς και χωρίς διακοπή.

Μεταξύ των κουζινών κουζίνας, αυτό το μοντέλο έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση, η οποία είναι 750 κυβικά μέτρα. m / h. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε δωμάτια με μέση επιφάνεια.

Ο φωτισμός παρέχεται από δύο λαμπτήρες αλογόνου, ο καθένας 20 W το καθένα.

Η μεταλλική θήκη διαθέτει πρακτικό σχεδιασμό που σας επιτρέπει να πλένετε γρήγορα τη συσκευή.

Στο κύριο πλαίσιο υπάρχει ένδειξη μόλυνσης του φίλτρου λίπους.

KORTING Το KHI 9751 X έχει μάλλον μεγάλες διαστάσεις και βάρος, που είναι 12 κιλά. 4 τρόποι λειτουργίας εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας κυκλοφορία αέρα και εξαερισμό. Σε μειωμένες ταχύτητες, το μοντέλο δεν δημιουργεί ροή θορύβου. Στη μέγιστη απόδοση, η συσκευή λειτουργεί σε επίπεδο θορύβου 51 dB. Η τιμολογιακή πολιτική του σχεδίου αρχίζει από 14900 ρούβλια.

PERFELLI TL 6102 Ι

Μια απλή κουκούλα που σχεδιάζεται για να κυκλοφορεί και να αερίζεται τον αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο (συνιστάται να χρησιμοποιείται σε μια περιοχή από 16,5 έως 20,5 m2). Απλός σχεδιασμός κατάλληλος για κουζίνες με οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Η συσκευή ελέγχεται από τα πλήκτρα που βρίσκονται στον μπροστινό πίνακα. Δεν έχει εκτεταμένη λειτουργικότητα.

Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: κυκλοφορία και εξαερισμό. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο χάρη σε ένα σχέδιο που προϋποθέτει την ενσωμάτωση.

Το επίπεδο θορύβου είναι χαμηλό, με όλες τις επιλογές 53 dB.

2 λαμπτήρες, 20 W το καθένα, δημιουργούν μια ομοιόμορφη φωτεινή ροή που φωτίζει τον πίνακα εργασίας της συσκευής.

Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, το PERFELLI TL 6102 I είναι μια συσκευή που έχει ιδανική σχέση τιμής-απόδοσης. Η πολιτική τιμών του μοντέλου ξεκινάει από 4000 ρούβλια.

PYRAMIDA WH 22-60

Μια συσκευή σχεδιασμένη για συνεχή και υψηλής ποιότητας εργασία. Πολύ συχνά αγοράζονται από τους χρήστες και έχει έναν καλό αριθμό πωλήσεων. Σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τα πιο τολμηρά μαγειρικά πειράματα.

Τα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν με τρεις ταχύτητες. Στην τελευταία ταχύτητα, το εύρος θορύβου φθάνει τα 58 dB, το οποίο δεν θεωρείται ο καλύτερος δείκτης.

Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα εάν είναι απαραίτητο. Υπάρχει επίσης ένα γυάλινο προστατευτικό κάλυμμα που μπορεί να πεταχτεί.

Ο σχεδιασμός είναι απλός, κατάλληλο για κάθε κουζίνα. Η κουκούλα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Ήσυχη κουκούλα κουζίνας

Το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα σε σύγχρονες κουζίνες επιλύεται με τη βοήθεια ειδικών οικιακών συσκευών - κουκούλες για την κουζίνα. Διακρίνονται και επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος, τις τεχνικές παραμέτρους και το σχεδιασμό. Αλλά μεταξύ των βασικών απαιτήσεων που επιβάλλονται στη μονάδα αυτή, μία από τις σημαντικότερες είναι η άνεση χρήσης και συνεπώς το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Τι επηρεάζει αυτόν τον δείκτη του έργου της τεχνολογίας και αν υπάρχει απολύτως αθόρυβος απορροφητήρας κουζίνας?

Τι θα πάμε;

Σε ένα ευρύ φάσμα κουκούλες, οι οποίες αποδεικνύονται εύκολα από οποιοδήποτε κατάστημα υλικού, δεν είναι εύκολο να προσανατολιστείτε και αν είναι πρακτική επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες παραμέτρους. Για παράδειγμα, το μέγεθος της κουζίνας σας, την κατάσταση των αεραγωγών στο σπίτι. Αυτό επηρεάζει κουκούλα επιλογής.

 1. Τα καθαριστικά αέρα κουζίνας ποικίλλουν σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας. Οι κουκούλες εξάτμισης απομακρύνονται εντελώς από τον ελκυσμένο αέρα, βγάζοντάς το από το δωμάτιο. Ο αγωγός αέρα ενός τέτοιου εκχυλίσματος μπορεί να κατευθυνθεί στον γενικό άξονα αερισμού του σπιτιού ή μπορεί να οδηγηθεί έξω από το τοίχωμα του διαμερίσματος. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης, που ονομάζονται επίσης φίλτρα, αντλούν τον αέρα προς τα μέσα και τον καθαρίζουν με σύστημα διήθησης δύο επιπέδων. Στη συνέχεια ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο.
 2. Οι κουκούλες είναι διαφορετικές και με τον τρόπο της στερέωσης στην κουζίνα. Οι απορροφητήρες τζακιού είναι ξενοδοχειακές κατασκευές. Είναι ελαφρώς παρόμοια σε σχήμα με κόκορα - έτσι φαινόταν κάποτε οι κουκούλες για τα τζάκια. Επομένως, αυτός ο τύπος στερέωσης της σύγχρονης τεχνολογίας καθαρισμού αναφέρεται επίσης ως τζάκι ή θόλος. Οι θολωτές μονάδες είναι πολύ σταθερές, απαιτούν ξεχωριστό χώρο και σύστημα τοποθέτησης. Αντίθετα, οι αναστολείς κουκούλας είναι πολύ πιο συμπαγείς. Μπορούν να ενσωματωθούν ή να αναρτηθούν από κάτω κάτω από τα ντουλάπια κουζίνας. Αυτές οι κουκούλες είναι κατ 'αρχήν διαφορετικές. Αλλά είναι τα καλύτερα κατάλληλα για όσους σχεδιάζουν μια συμπαγή και διακριτική τοποθέτηση αυτού του τύπου συσκευών κουζίνας. Οι κουκούλες είναι σχεδιασμένες για μεγάλες κουζίνες που διαθέτουν αυτόνομο τραπέζι νησιών. Αυτοί οι καθαριστές αέρα διακρίνονται από μια ποικιλία σχεδίων, προσφέροντας στη σειρά προϊόντων τους και μεγάλα, έντονα εκχυλίσματα αντίκες σχεδιασμού και κομψές σύγχρονες συσκευές που μπορούν να ενσωματωθούν ακόμα και στις πλάκες οροφής.
 3. Οι κουκούλες μπορεί να είναι μετωπικές και γωνίες. Τα τελευταία είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε μια μικρή κουζίνα, όπου η σόμπα ή η επιφάνεια είναι εγκατεστημένη στην γωνιακή περιοχή. Αυτό το είδος της τεχνολογίας θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της χρήσης του χώρου, καθιστώντας τη "νεκρή ζώνη" της γωνίας όχι μόνο λειτουργική, αλλά και πολύ βολική.
 4. Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει με το πλάτος της εστίας, τουλάχιστον να είναι ανάλογο προς αυτό. Διαφορετικά, η μονάδα καθαρισμού που θα κολλήσει πάνω από τη σόμπα, όπως και το βλέφαρο ενός γελοίου καπακιού, όχι μόνο δεν θα διακοσμήσει τον σχεδιασμό της κουζίνας, αλλά θα δημιουργήσει και πολλές ενοχλήσεις. Οι περισσότερες σύγχρονες μηχανές κατασκευάζονται στον ίδιο διαστατικό χάρακα όπως οι κουζίνες και οι επιφάνειες, γεγονός που διευκολύνει την επιλογή.

Θόρυβος ή όχι;

Ο αριθμός θορύβου της κουκούλας εξαρτάται, πρώτα απ 'όλα, από ένα τέτοιο χαρακτηριστικό όπως η εξουσία. Επίσης επηρεάζει την απόδοση της κουκούλας.

 • Η έξοδος της κουκούλας είναι μια παράμετρος που δείχνει πόσες κυβικές μετρητές αέρα θα περάσει η κουκούλα στα φίλτρα της σε 1 ώρα λειτουργίας. Προκειμένου να υπολογίσετε ποιοι απορροφητήρες απόδοσης απαιτούνται για το σφυρηλάτημά σας, χρησιμοποιήστε την κοινή τεχνική υπολογισμού χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμουλα.
 • Ο όγκος των τροφίμων που μπορείτε να πάρετε από τον πολλαπλασιασμό του μήκους, πλάτους και ύψους των ανώτατων ορίων, πολλαπλασιάζουμε με 12. Αυτό είναι πόσο χρόνο ανά ώρα είναι να ανανεώσει τον αέρα κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες στα πρότυπα υγείας της χώρας μας. Εάν προγραμματίσατε να εγκαταστήσετε κουκούλες τύπου έλξης, τότε η προκύπτουσα συνολική τιμή πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 1,3. Αυτό είναι απαραίτητο για να ληφθεί υπόψη το μήκος του αγωγού, το βάθος του άξονα εξαερισμού και ο αριθμός των ορόφων στο σπίτι, τα οποία επίσης επηρεάζουν την απόδοση της συσκευής σας. Εάν εγκαταστήσετε μια απορροφητήρα ανακύκλωσης, τότε η διόρθωση δεν μπορεί να γίνει.
 • Για παράδειγμα, η κουζίνα σας έχει έκταση 9,5 τετραγωνικών μέτρων, ύψος οροφής 2,8 και σας αρέσει η ιδέα του φιλτραρίσματος αέρα. Στη συνέχεια, η εκτιμώμενη χωρητικότητα της μονάδας που χρειάζεστε θα είναι 319,2 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Εάν θέλετε μια επιλογή υποκαταστήματος, τότε θα πρέπει να επιλεγεί με χωρητικότητα τουλάχιστον 415 κυβικών μέτρων ανά ώρα.
 • Γιατί χρειαζόμαστε όλους αυτούς τους υπολογισμούς; Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του καλύμματος επηρεάζει άμεσα τον θόρυβο που παράγεται από τον κινητήρα του κατά τη λειτουργία. Όσο πιο αποτελεσματική είναι η κουκούλα, τόσο πιο ισχυρό είναι το μοτέρ που χρειάζεται να εξοπλιστεί και όσο περισσότερο θόρυβος παράγει κατά την εργασία.

Το αναπόφευκτο συμπέρασμα προκύπτει από μόνο του. Απόλυτα αθόρυβες κουκούλες απλώς δεν υπάρχουν. Όλοι τους δημιουργούν αυτόν ή εκείνο τον ήχο. Το κόλπο είναι πώς να το ελαχιστοποιήσετε.

Το επίπεδο θορύβου των σύγχρονων κουκούλες

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οικιακών συσκευών υποδεικνύουν αναγκαστικά το επίπεδο θορύβου. Αλλά κάθε άτομο έχει τη δική του αντίληψη. Αυτός ο ήχος που κανείς κανείς δεν παρατηρεί, για έναν άλλο θα γίνει επίπονος, όπως ένας πονόδοντος. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν τον απρόσωπο Τα αριθμητικά στοιχεία του θορύβου μεταφράζεται στη γλώσσα της συνηθισμένης ανθρώπινης αντίληψης.

 1. Όταν το δωμάτιο σας απενεργοποιεί τη μουσική, την τηλεόραση και τις οικιακές συσκευές, τότε εξακολουθεί να υπάρχει το επίπεδο θορύβου. Σε απόλυτη σιωπή δεν μένουμε ποτέ, ειδικά οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων. Φτάνοντας σε ένα μέρος μακριά από τις αρτηρίες του πολιτισμού, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας σύγχρονος άνθρωπος είναι η σιωπή, που μπορεί να είναι πολύ ασυνήθιστη. Όλοι επειδή σε τέτοια σημεία το επίπεδο θορύβου υποβάθρου μειώνεται σημαντικά σε σύγκριση με το αστικό μας. Έτσι, το ήσυχο δωμάτιο σας είναι γεμάτο με ηχητικό υπόβαθρο, το οποίο είναι περίπου 30 dB.
 2. Δύο άνθρωποι που μιλούν με δυνατά ψιθυριστά σε απόσταση 5 μέτρων, παράγουν θόρυβο, το οποίο είναι περίπου 35 dB.
 3. Συνομιλία με κανονική φωνή σε απόσταση 10 μέτρων ή με ήχο ενεργοποιημένης μουσικής - εδώ είναι το επίπεδο θορύβου 45 dB. Περίπου ένας τέτοιος δείκτης έχει μοντέρνα μοντέλα κουκούλας κουζίνας. Για να είμαστε ακριβείς, στις προδιαγραφές τους θα βρείτε τιμές από 40 έως 44 dB.
 4. Το 50 dB είναι μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο άτομα σε μια κανονική φωνή χωρίς αποκοπή σε απόσταση 5 μέτρων. Για τους περισσότερους από εμάς, μια τέτοια αξία είναι απολύτως αποδεκτή και δεν θεωρείται υπερβολικά αποσπασματική. Αντίθετα, ο εγκέφαλός μας θα το μεταφέρει στον θόρυβο του περιβάλλοντος. Αλλά, εάν έχετε μια οξεία ακρόαση ή εργάζεστε με μεγάλη νευρική υπερφόρτωση, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, επειδή το 50DB μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό για εσάς.
 5. Ο ήχος, ο οποίος υπερβαίνει τον δείκτη των 50 dB, θεωρείται από εμάς αρκετά δυνατός. Φανταστείτε μια δυνατή κουβέντα σε απόσταση 5 μέτρων. Αυτό είναι ήδη 55-60 dB, και αυτό ήδη στενεύει.
 6. Ανάλογα με τις λεπτότητες της αντίληψης και την κατάσταση του νευρικού συστήματος, το κρίσιμο επίπεδο θορύβου όταν αρχίζει να προκαλεί σωματικό πόνο κυμαίνεται από 110 έως 130 dB.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να μειώσουν το επίπεδο θορύβου των κουζινών κουζίνας. Έβαλαν τους κινητήρες σε ηχομονωμένα περιβλήματα, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα τρόπων ελέγχου. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τη δύναμη της κουκούλας που απαιτείται αυτή τη στιγμή. Συνεπώς, ο θόρυβος θα μειωθεί επίσης. Στη συνέχεια, η συνολική ισχύς της συσκευής που δεν θα χρειαστείτε συνεχώς και η ένταση του ήχου θα είναι η βέλτιστη.

Έτσι, αν θέλετε να επιλέξετε την πιο αθόρυβη κουκούλα, ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες.

 • Μην αγοράζετε καπνό με χωρητικότητα μεγαλύτερη από αυτή που απαιτείται για το δωμάτιό σας.
 • Επιλέξτε μοντέλο με επίπεδα θορύβου από 40 έως 44 dB.
 • Αγοράστε μια κουκούλα με ένα ρυθμιστή των τρόπων λειτουργίας, τότε, αν είναι απαραίτητο, θα μειώσετε την ισχύ της λειτουργίας του, και, κατά συνέπεια, την ένταση της συσκευής.
 • Μην παραμελείτε τη συντήρηση των αποσκευών σας. Για παράδειγμα, τα βουλωμένα φίλτρα ή οι μακριά ακάθαρτοι αγωγοί αέρα ενισχύουν τον ήχο υποβάθρου.

Εντελώς αθόρυβες συσκευές δεν υπάρχουν ακόμα. Αλλά με τη δύναμή μας να επιλέξουμε ένα που θα κάνει τη ζωή σας πραγματικά άνετη.

Το επίπεδο θορύβου της κουκούλας για την κουζίνα και πώς να μειώσετε το βουητό

Το ενσωματωμένο σύστημα εξάτμισης συνοδεύεται πάντα από θόρυβο λόγω του ανεμιστήρα λειτουργίας. Και όσο πιο έντονα περιστρέφεται, τόσο πιο δυνατός είναι ο ήχος. Κανένα καπό δεν μπορεί να λειτουργήσει απόλυτα αθόρυβα. Το επίπεδο θορύβου τέτοιων οικιακών συσκευών καθορίζεται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και περιλαμβάνεται αμέσως στο τεχνικό έγγραφο. Είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από τον ήχο εντελώς, αλλά μπορεί να μειωθεί. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς όλα τα επίπεδα θορύβου των μοντέρνων κουζινών κουζίνας, υπάρχουν συμβουλές για το πώς να το μειώσετε.

Κουκούλες κουζίνας

Γιατί οι κουκούλες κάνουν θόρυβο;

Από την εμφάνισή του, τα συστήματα εξάτμισης έχουν γίνει απλά ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό στην κουζίνα κάθε γυναίκας. Ωστόσο, μετά την απόκτηση και την εγκατάσταση, πολλοί χρήστες παραμένουν σε απώλεια λόγω του ισχυρού ήχου που εκπέμπει. Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αυτό:

 1. Στις εξατμίσεις με υψηλή ισχύ, ο ανεμιστήρας περιστρέφεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε λιγότερο παραγωγικές. Αυτό επηρεάζει την ταχύτητα του αέρα μέσω του αγωγού, και όσο γρηγορότερα είναι, τόσο πιο δυνατός είναι ο θόρυβος.
 2. Το μέγεθος της κουζίνας εξαρτάται από τη δύναμη της κουκούλας. Για τους μεγάλους χώρους, χρησιμοποιείται μια υπερπαραγωγική τεχνική.
 3. Στον αεραγωγό με μικρή εγκάρσια τομή, η ροή αέρα θα κινηθεί γρηγορότερα, δημιουργώντας έναν δυνατό ήχο.
 4. Η παρουσία μεγάλου αριθμού στροφών στο διάστημα από την κουκούλα έως τον αερισμό περιπλέκει τη διαδρομή ροής αέρα. Εξαιτίας αυτού αυξάνεται η ταχύτητά του, πράγμα που οδηγεί σε έντονο θόρυβο.
 5. Η παρουσία μιας ή περισσότερων μεταβάσεων είναι μια πρόσθετη πηγή θορύβου (η μετάβαση μπορεί να είναι οτιδήποτε: μεταξύ διαφορετικών υλικών, μορφών εγκάρσιας τομής ή διαμέτρου).
 6. Το μήκος του αγωγού εξαρτάται από το φορτίο που δημιουργείται στην κουκούλα. Όσο περισσότερο θα είναι υπερφορτωμένο, τόσο ισχυρότερη θα είναι η ταχύτητα.
 7. Ο κυματοειδής αγωγός δημιουργεί περισσότερους θορύβους, αλλά μπορεί να μειωθεί μειώνοντας τον αριθμό των στροφών ή κάνοντάς τους ομαλά. Ο θόρυβος από πλαστικό κανάλι είναι πολύ πιο αθόρυβος λόγω των ομαλών τοίχων.
 8. Κατά την εξόρυξη, που βρίσκεται πάνω από την τυπική απόσταση, για την αποτελεσματική εξάλειψη του βρώμικου αέρα, θα χρειαστεί να λειτουργήσει περισσότερο και με αυξημένη ταχύτητα. Αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένο θόρυβο.
 9. Αν το σύστημα εξάτμισης είναι κακή και υπάρχει κάπου ένα κενό, τότε αυτό θα προκαλέσει έναν περίεργο ήχο.
 10. Μια ανεπαρκώς προσαρτημένη συσκευή στον τοίχο και ένας κινητός αγωγός αέρα οδηγούν σε κραδασμούς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας και επιπλέον θόρυβο.

Η δομή της κουκούλας

Τι θόρυβο μπορεί να δημιουργήσει το σύστημα εξάτμισης;

Κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, όλες οι κουκούλες δημιουργούν εξωτερικούς ήχους. Αν υπάρχει κουραστικός ή δονητικός ερεθισμός, αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα παιχνίδι σε κάποιο μέρος, μια ασθενώς σταθερή περίπτωση, αγωγός ή πρόβλημα σε άλλο μηχανισμό.

Με τις βρώμικες λεπίδες του συστήματος εξάτμισης, θα ακούσετε ένα βουητό ανεμιστήρα. Λόγω του στενού τμήματος του αγωγού, ο αέρας περνάει με μεγαλύτερη ταχύτητα και δημιουργεί ένα buzz. Δεδομένου ότι ο κινητήρας λειτουργεί όταν ο καπό είναι ενεργοποιημένος, αυτή η διαδικασία συνοδεύεται επίσης από ένα χαρακτηριστικό buzz.

Γνωρίζοντας όλους τους ήχους, μπορείτε να ακούσετε από το αυτί αν συνδέονται με μια βλάβη ή όχι. Η επισκευή απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Όταν ο ήχος άλλαξε απότομα κατά τη λειτουργία (υπήρχαν ξένοι ήχοι ή αισθητά αυξημένος θόρυβος). Εάν το σύστημα εξάτμισης έχει εγκατασταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιείται τακτικά σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, η αλλαγή στους ήχους θα γίνει αμέσως αισθητή.
 2. Όταν υπήρχαν ξένοι θόρυβοι στην περίπτωση, δόνηση και κροτάλισμα. Μπορεί να συνδεθεί με οπισθοδρόμηση στο κινούμενο μέρος.
 3. Όταν ο εκχυτήρας λειτουργεί κανονικά χωρίς να αλλάζει τους ήχους, αλλά ο αέρας δεν αφαιρείται ταυτόχρονα.

Ποια είναι τα επίπεδα θορύβου;

Κάθε μοντέλο της κουκούλας διαθέτει τεχνικό διαβατήριο στο κιτ, στον οποίο ο κατασκευαστής δηλώνει το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται. Σε όλους τους ανθρώπους, η ακουστική αντίληψη είναι διαφορετική και αυτό που είναι φυσιολογικό για το ένα, για το άλλο μπορεί να φαίνεται ήδη δυνατό. Παραδείγματα θορύβου στη ζωή σε ντεσιμπέλ:

 1. Σκουριασμένα φύλλα με ελαφρύ αέρα - 10 dB.
 2. Η συνομιλία με έναν ψίθυρο ανάμεσα σε δύο άτομα σε απόσταση ενός μέτρου είναι 20-25 dB.
 3. Ο ήχος όταν το ρολόι τοίχου σηματοδοτεί τη νύχτα είναι 30 dB.
 4. Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανθρώπων με ειδικά υποτιμημένες ψήφους είναι 35 dB.
 5. Κανονική και ήρεμη ομιλία - 40 dB (αυτό το σημάδι πρέπει να παρατηρείται τη μέρα με κλειστά πλαστικά παράθυρα).
 6. Ο ήχος που δημιουργείται κατά την πληκτρολόγηση σε μια γραφομηχανή είναι 45-55 dB (αυτός ο ήχος ακούγεται καθαρά και μερικοί μπορούν να πάρουν στα νεύρα σας).
 7. Η συνομιλία σε υψηλή τόνους μεταξύ δύο ατόμων σε απόσταση 5 μέτρων - 60-65 dB.
 8. Συμπεριλαμβάνεται μια ηλεκτρική σκούπα, ένα πολυσύχναστο δρόμο κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, μια δυνατή προδίδω - 70-80 dB (με μακροχρόνια παρουσία τέτοιων θορύβου εμφανίζεται ψυχολογική δυσφορία και βουητό στα αυτιά).
 9. Ο ήχος που παράγεται από το πέρασμα με το ποδήλατο, δρόμου ή το μετρό αυτοκινήτων - 80-90 dB (τόσο δυνατός ήχος μπορεί να την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, προσωρινή απώλεια ακοής και ευερεθιστότητα).

Υπάρχουν επίσης πιο έντονες πηγές θορύβου, αλλά όλα πάνω από 90 dB είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη ακοή. Ο θόρυβος των μέσων εκχυλισμάτων κουζίνας είναι 50-60 dB με τη μέγιστη ταχύτητα που περιλαμβάνεται. Και τίποτα δεν εξαρτάται από το πλάτος της ίδιας της συσκευής. Το επίπεδο θορύβου εξαρτάται άμεσα από τη δύναμη της κουκούλας. Αν η απόδοσή του δεν υπερβαίνει τους 500 κύβους, τότε ο ήχος θα είναι περίπου 50 dB κατά τη λειτουργία. Σε μοντέλα πιο ισχυρά (από 600 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα), το επίπεδο θορύβου θα είναι 55-65 dB.

Κατεύθυνση ροής αέρα

Εάν το τεχνικό διαβατήριο δείχνει υψηλότερα αριθμητικά στοιχεία, τότε πρέπει να καταλάβετε ότι η ύπαρξη στην κουζίνα με τη συσκευή ενεργοποιημένη θα είναι αρκετά δυσάρεστη. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι με τη μέγιστη ταχύτητα η κουκούλα δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η ανθρώπινη ακρόαση δεν θα βλάψει.

Πώς μπορώ να μειώσω τον θόρυβο της κουκούλας;

Για να μειώσετε το θόρυβο του συστήματος εξάτμισης, πρέπει πρώτα να πιστέψετε εάν το περίβλημα είναι στενά συνδεδεμένο στον τοίχο ή σε μια ειδική θέση, καθώς ακόμη και ένα μικρό κενό προκαλεί επιπλέον θόρυβο και κραδασμούς.

Εάν υπάρχουν, μπορείτε να τα αφαιρέσετε με αφρώδες λάστιχο ή πολυουρεθάνη. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι σύνδεσμοι είναι καλά σφιχτοί και ότι ένα λεπτό υπόστρωμα ισοενόνης τοποθετείται στην επιφάνεια δόνησης.

Συνιστάται η επιλογή τέτοιων συσκευών, έτσι ώστε η χωρητικότητά τους να είναι επαρκής με περιθώριο κέρδους. Αυτό θα επιτρέψει να συμπεριληφθεί η εξάτμιση όχι στην υψηλότερη ταχύτητα, στην οποία το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλότερο.

Το υλικό του αεραγωγού ή του κιβωτίου εξαερισμού διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Εάν ο αγωγός είναι κατασκευασμένος από πλαστικό, το επίπεδο θορύβου του καλύμματος εργασίας θα είναι ήσυχο και εάν το κυματοειδές μέταλλο είναι δυνατό, Μπορείτε να μειώσετε το θόρυβο εφαρμόζοντας επιπλέον ηχομόνωση. Για να γίνει αυτό, το υλικό απορρόφησης θορύβου πρέπει να κολληθεί πάνω στον αγωγό. Μετά από αυτό, ο ήχος θα γίνει πολύ πιο ήσυχος κατά τη λειτουργία της κουκούλας.

Εξολκέας με αγωγό από πλαστικό

Εξολκέας με αγωγό από κυματοειδή

Η πιο σημαντική πηγή ήχου στην κουκούλα είναι ο κινητήρας και ο ανεμιστήρας. Εάν στο τεχνικό διαβατήριο αναφέρεται μια παράμετρος υψηλού θορύβου, δεν θα είναι δυνατή η ανεξάρτητη αλλαγή του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε όλα τα χαρακτηριστικά πριν από την αγορά του συστήματος εξάτμισης.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα;

Ποια εταιρεία είναι καλύτερο να αγοράσει μια κουκούλα;

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε μια μικρή λίστα κατασκευαστών.

Αυτές οι εταιρείες έχουν κερδίσει από καιρό την εμπιστοσύνη των προϊόντων τους BOSH, Siemens, Miele, Gaggenau, Kuppersbusch

Αυτές οι επιχειρήσεις είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τα διάσημα εμπορικά σήματα, επειδή το σχέδιο είναι η κύρια κατεύθυνσή τους. Και ο λόγος τιμής / ποιότητας δεν είναι αρκετά κακό Cata, Κορόνα, Jet Air, Elica, Elikor, Faber, Fox, Fagor MAAN, Turbo, Fabriano

Τι μέγεθος κουκούλες πρέπει να επιλέξετε;

Το μέγεθος σε μια επιλογή από ένα απόσπασμα δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να είναι το ίδιο με το μέγεθος του αερίου ή της επιφάνειας μαγειρέματος, ή ελαφρώς μεγαλύτερο. Αυτό θα εξασφαλίσει την πληρέστερη πρόσληψη ρύπων.
Οι τυπικές διαστάσεις του καλύμματος είναι 50, 60, 70, 90, 100 και 120 cm πλάτος.

Πώς να τοποθετήσετε την κουκούλα;

Η κουκούλα είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ύψος 65-70 εκ. Αν είναι μικρότερη από ό, τι θα ήταν στο δρόμο σας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και ίσως θα βλάψει το κεφάλι της. Εάν το κρεμάτε ψηλότερα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθήκοντά του και όλη τη μυρωδιά που θα έχετε στην κουζίνα.

Ποια δύναμη να επιλέξετε για κουκούλες;

Η επιλογή της ισχύος του κινητήρα εξαγωγής απαιτεί ορισμένους υπολογισμούς.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους του δωματίου και να χρησιμοποιείτε έναν απλό τύπο:
Q = (A (μήκος κουζίνας) x B (πλάτος κουζίνας) x C (ύψος οροφής) x 12 + 15% = m3 / h
Δηλαδή, πολλαπλασιάζοντας όλες τις παραμέτρους της κουζίνας, γνωρίζουμε τον όγκο της. Ο αριθμός που προκύπτει πολλαπλασιάζεται με 12 (ο ρυθμός SES για την ενημέρωση του αέρα στις κουζίνες είναι 12 φορές την ώρα). Προσθέτουμε το 15% (αντίσταση του κλάδου εξαερισμού). Για παράδειγμα, εάν το μήκος της κουζίνας σας είναι 3 μέτρα, το πλάτος είναι 4 μέτρα, το ύψος της οροφής είναι 2,5 μέτρα, τότε η βέλτιστη ισχύς εξόδου υπολογίζεται ως εξής:

(3 χ 4 χ 2,5) χ 12 + 15% = 414 m3 / h

Για τη συγκεκριμένη κουζίνα, η εξαγωγή θα είναι η καλύτερη με χωρητικότητα 414 m3 / h.

Σημειώστε ότι κάθε στροφή του κυματοειδούς σωλήνα μειώνει την απόδοση του
10%. Επομένως, για κάθε στροφή προσθέστε τον τύπο του 10%.

Αν ο απορροφητήρας λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης (εναλλακτική από τη σύνδεση με τον άξονα εξαγωγής) με την εγκατάσταση φίλτρων άνθρακα, τότε η υπολογιζόμενη ισχύς πρέπει να προστεθεί κατά 30%.

Εάν έχετε το δικό σας σπίτι, τότε δεν θα σας εμποδιστεί από 600 κύβους / ώρα.

Η ισχύς αναρρόφησης επηρεάζεται επίσης από το σύστημα εξαερισμού. Δηλαδή, πώς και τι (η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού) τοποθετούνται σωλήνες εξαερισμού. Αν έχετε πολλά σκαμπανεβάσματα, μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια την ισχύ του 10% για κάθε στροφή ή άνοδο. Η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται και στην έξοδο του καλύμματος. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό εκ των προτέρων για να αγοράσετε προσαρμογείς για το μέγεθος του καναλιού σας.

Απλά μην χάσετε τη σύγχρονη διάταξη, όταν το σαλόνι συνδυάζεται με την κουζίνα. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια το 30%.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το εκχύλισμα χρειάζεται για να καθαρίσετε τον βρώμικο αέρα και να μην αφαιρέσετε τον καπνό του τσιγάρου. Αλλά σε αυτό βοηθά σημαντικά. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καπνού, υπάρχουν ειδικά αποσμητικά κατά του καπνού.
Με ισχύ, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ότι η τοποθέτηση της κουκούλας 1000 κυβικά μέτρα / ώρα επίσης δεν έχει νόημα, επειδή Η παραγωγικότητα των αγωγών αερισμού δεν θα τραβήξει. Εάν ζείτε σε πολυώροφο σπίτι, τότε θα βάλουμε μια ισχυρή κουκούλα, μπορείτε να προκαλέσετε ένα σκάνδαλο με τους γείτονες. Είναι αυτοί που θα συμπιεστούν βρώμικο αέρα, που λαμβάνονται από εσάς.

Ο ίδιος προσωπικά στην κουζίνα των 8 m2 (όπως σε μένα) θα λάβει 600 κύβους / ώρα. Επειδή με σταθερή ισχύ δεν σκοπεύω να δουλέψω, αφήνοντας έτσι ένα περιθώριο αξιοπιστίας της κουκούλας.

Πόσες ταχύτητες έχει η κουκούλα;

Ένα πρότυπο σετ σχεδίασης είναι 3 ταχύτητες. Τα μοντέλα είναι διαφορετικά και μερικές φορές φθάνουν 5. Με ελάχιστη ταχύτητα, η κουκούλα σάς επιτρέπει να κρατάτε τον αέρα της κουζίνας καθαρό. Με τη μέγιστη ταχύτητα, θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τις οσμές που δεν σας αρέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τι σχέδιο για να αγοράσετε μια κουκούλα;

Γωνιακές κουκούλες. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των κουκούλες είναι η δυνατότητα τοποθέτησης σε μια γωνία. Είναι σε στυλ ρετρό, Hi-Tech και κλασικό (θόλο).

Κουκούλες νησιού. Αυτές οι κουκούλες είναι ακριβές. Και έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με την οροφή. Ως βάση έχουν μια πολύ μεγάλη χωρητικότητα και έχουν σχεδιαστεί για μεγάλες προαστιακές κουζίνες.

Διακοσμητικές κουκούλες. Αυτή η κατηγορία είναι η πιο πολυάριθμη από τις προσφερόμενες, τόσο στην τιμή όσο και στον σχεδιασμό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία παραγωγών. Τόσο εγχώριο όσο και ξένο. Η χωρητικότητα κυμαίνεται από 150 έως 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Στην τιμή των 3 000 τρίβει. μέχρι και 90 000 ρούβλια εξαρτάται και πάλι από τον τρόπο εκτέλεσης.

Ενσωματωμένοι κουκούλες. Το ενδιαφέρον για αυτό το είδος κουκούλας προκαλείται από το γεγονός ότι ολόκληρο το σώμα είναι κρυμμένο σε κιβώτιο επίπλων. Η τιμή λόγω αυτού του παράγοντα είναι βεβαίως φθηνότερη. Όσο πιο λειτουργικό, τόσο πιο ακριβά.
Σε αυτά τα αποσπάσματα, εγκαθίστανται είτε ένας είτε δύο κινητήρες. Διαχείριση ως ρυθμιστής βάσης. Σε ορισμένα μοντέλα, είναι δυνατό να επεκταθεί το κάτω πλαίσιο, αυξάνοντας έτσι την περιοχή πιασίματος.

Κλασικές (επίπεδες) κουκούλες. Για επιλογές όταν χρειάζεται η κουκούλα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να κρεμάσει. Σε τιμές, είναι οι φθηνότερες από 1.500 έως 7.000 ρούβλια. Με την εξουσία, είναι σίγουρα κατώτερα από τα υπόλοιπα. Όσον αφορά τη βάση, υπάρχει ένας κινητήρας, αλλά υπάρχουν και δύο κινητήρες. Φυσικά αυτό επηρεάζει το θόρυβο του έργου.

Ποιο είναι το φωτισμό στην κουκούλα;
Ο φωτισμός της κουκούλας γίνεται συνήθως με λαμπτήρες πυρακτώσεως 20-40 W. Αλλά σε πιο ακριβά μοντέλα βάζετε λαμπτήρες νέον ή αλογόνου. Έτσι, φυσικά, όσο περισσότερη δύναμη, τόσο καλύτερο είναι ο φωτισμός του χώρου εργασίας. Θα συνιστούσαμε να προσέχετε την ισχύ των λαμπτήρων από 20 W. Επίσης διαφορετική διάταξη των λαμπτήρων. Οι συσκευές φωτισμού τοποθετούνται είτε πιο κοντά στον τοίχο ή πιο κοντά στον τοίχο

Ποιος είναι ο έλεγχος της κουκούλας;

Ο κουκούλα ελέγχου μπορεί να είναι πιεσμένο και να αγγίξει. Επιπλέον, είναι επίσης εξοπλισμένες πολλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως η βρώμικη ένδειξη του φίλτρου, ο αριθμός λειτουργίας, ο χρονοδιακόπτης. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν αυτόματες λειτουργίες on / off. Για παράδειγμα, κορόνα αντλώντας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 5, 10, 15 ή 20 min., Cata μετά από 15 min., And Faber 15, 30 ή 60 λεπτά.

Τι τρόποι υπάρχουν στις κουκούλες;

Οι κουκούλες διαθέτουν τρόπους βρύσης και ανακυκλοφορίας του αέρα. Κατά τη λειτουργία βρύσης, ο μολυσμένος αέρας λαμβάνεται από την κουζίνα και κατευθύνεται προς το σύστημα εξαερισμού ή μέσω μιας τρύπας στον τοίχο. Στη λειτουργία ανακύκλωσης, ο αέρας αναρροφάται από την κουζίνα, καθαρίζεται μέσω φίλτρων και ρίχνεται πίσω στην κουζίνα. Κατά τη λειτουργία εξαγωγής αέρα, είναι απαραίτητο να κλείνετε τα παράθυρα στην κουζίνα και να ανοίγετε την πόρτα, εξασφαλίζοντας έτσι την απομάκρυνση του αέρα από άλλους χώρους και μη επιτρέποντας την αντίστροφη επίδραση.

Ποια είναι τα φίλτρα στην κουκούλα και ο σκοπός τους;

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό. Έχουν σχεδιαστεί για να πιάσουν λίπος και αιθάλη. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή συνθετικά υλικά με τη μορφή πλέγματος. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα: αφαιρούνται, πλένονται και εγκαθίστανται. Φίλτρα άνθρακα. Είναι σχεδιασμένα για να καθαρίζουν τον αέρα, να καθαρίζονται από μικρά σωματίδια λίπους, αιθάλης, οσμής.

Ποιο είναι το επίπεδο θορύβου των κουκούλες;

Συνήθως, η στάθμη θορύβου στην κουκούλα κυμαίνεται από 32 έως 62 dB με παραγωγικότητα 200 έως 800 m3 / h. Όσο περισσότερη απόδοση, τόσο ισχυρότερο είναι το επίπεδο θορύβου. Επίσης έχει μεγάλη επίδραση στη διάμετρο και το μήκος των αεραγωγών, στις διαστάσεις της κουζίνας και σε άλλες παραμέτρους. Κατά την αγορά είναι απαραίτητο να δούμε στο διαβατήριο ένα επίπεδο θορύβου με τη μέγιστη παραγωγικότητα. Κανονική για το επίπεδο θορύβου είναι 60 dB.