Κάνουμε ένα μίνι ανεμιστήρα με τα χέρια μας

Καθισμένος στον υπολογιστή το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να πνίγουν από τη φωτιά, είναι καλό, εάν υπάρχει κλιματισμός, αλλά μετά από όλα δεν είναι πάντα βολικό να το ενεργοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας, από ένα μοτέρ, ένα ψυγείο και έναν μικρό κινητήρα. Ας δείξουμε τη διαδικασία κατασκευής και τη βήμα-προς-βήμα οδηγίες, θα διακρίνουμε δύο πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους.

Κάνουμε έναν ανεμιστήρα με ένα ψυγείο υπολογιστή

Για να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα στο σπίτι και να μην πιέσουμε καθόλου, βρήκαμε στην απεραντοσύνη του δικτύου αυτού. Η όλη διαδικασία κατασκευής θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 20 λεπτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά ψύκτες ή απλά να αγοράσετε ένα καινούριο στο κατάστημα, η τιμή γι 'αυτά είναι τώρα μια δεκάρα.

Αρχικά αρχίζουμε να ετοιμάζουμε ένα ψυγείο, έχει δύο σύρματα: κόκκινο και μαύρο. Με κάθε σύρμα απομακρύνουμε τη μόνωση κατά 10 mm, υπάρχει ακόμη και μια συσκευή για απογύμνωση. Το μέγεθος του ψυγείου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, φυσικά, είναι καλύτερα αν είναι μεγάλο, ο άνεμος τελικά θα γίνει ισχυρότερος.

Ξεκινάμε την προετοιμασία του σύρματος YUSB, γι 'αυτό κόβουμε το μισό στη θέση της κύριας κοπής και αφαιρούμε όλη τη μόνωση. Παίρνουμε τέσσερα καλώδια: δύο μαύρα και δύο κόκκινα, τα καθαρίζουμε. Αν υπάρχουν άλλα πράσινα ή λευκά καλώδια στο ψυγείο, τα κόβουμε, παρεμβαίνουν μόνο. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια με τα χέρια σας.

Στο τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια μαζί, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τρόποι, το σημαντικότερο, να θυμάστε το χρωματικό σήμα. Μην ξεχάσετε να απομονώσετε ο ένας τον άλλο, τόσο περισσότερη απομόνωση, τόσο το καλύτερο. Για ευκολία, ο τελικός ψύκτης μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα συμβατικό κουτί κάτω από τα παπούτσια του, έτσι ώστε να είναι πιο σταθερό.

Αυτός είναι ο τρόπος που μας προσφέρεται να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα από τους ψυχρότερους τύπους του βίντεο. Η μέθοδος είναι πραγματικά απλή, δεν υποσχόμαστε ισχυρή φυσήγηση, αλλά η εργασία στον υπολογιστή θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα μοτέρ

Έτσι, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από το μοτέρ κίνησης και το usb θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, αλλά ένας ανεμιστήρας αυτού του τύπου θα φανεί καλύτερα. Κάθε άτομο μπορεί να κυριαρχήσει μια τέτοια συσκευή, το κύριο πράγμα είναι να δείξει λίγη επιθυμία και υπομονή.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να φτιάξουμε λεπίδες για τον ανεμιστήρα μας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μονάδα δίσκου CD, φαίνεται υπέροχη και είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Επίσης διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο, όπου κατασκευάζουμε το επίπεδο λέιζερ.

 1. Στο δίσκο κάνουμε 8 πανομοιότυπα σημάδια και κόβουμε όλο τους.
 2. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο και λυγίστε όλες τις λεπίδες στην επιθυμητή κατεύθυνση. Για να ζεστάνετε το δίσκο αρκετά για να χρησιμοποιήσετε έναν συμβατικό αναπτήρα, τα πτερύγια καμάρας είναι καθαρά, κάνετε κάτι λάθος - πρέπει να αγοράσετε ένα νέο δίσκο.
 3. Τώρα πηγαίνετε στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα, είναι καλύτερα να πάρετε μόνο το χαρτόνι και το διπλώνουμε σε τρία μέρη, ή βάση από χαρτόνι, για παράδειγμα, μεμβράνη τροφίμων τους τυλιγμένα.
 4. Στο δίσκο με ειδική κόλλα κόλλας.
 5. Η βάση της θήκης γίνεται πιο σταθερή, μπορείτε να συνδέσετε ένα συμβατικό δίσκο.
 6. Κρύβουμε όλα τα καλώδια, εξάγουμε ένα (για σύνδεση στο δίκτυο).
 7. Τοποθετούμε τον κινητήρα στον σωλήνα χαρτιού και το συνδέουμε αμέσως στη βάση.
 8. Τοποθετούμε τη λεπίδα στη μηχανή.
 9. Τώρα συνδέστε τα καλώδια από τον κινητήρα στο καλώδιο USB, όπως περιγράφεται παραπάνω.
 10. Εδώ το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ως αποτέλεσμα, στην επιθυμία η βάση του χαρτονιού μπορεί να βαφτεί πάνω ή κάπως διακοσμημένο.

Εδώ οι τύποι με τα βίντεο δείχνουν έναν πραγματικά δροσερό τρόπο. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χαρτιού, αλλά να θυμάστε ότι το χαρτί πρέπει να είναι παχύ, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε καθόλου χαρτόνι.

Θα είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε: Ο αισθητήρας διαρροής νερού με τα χέρια σας.

Ο Usb ανεβάζει τα χέρια του

Παίρνουμε το δίσκο και πηγαίνουμε στην κουζίνα, μην ξεχάσετε να πάρετε το ψαλίδι. Ενεργοποιήστε τη σόμπα αερίου και κρατήστε τον δίσκο σε απόσταση 30 έως 40 εκατοστών από τη φωτιά της τάξης των 5 έως 10 δευτερολέπτων. Αυτό κάνει τον δίσκο μαλακότερο. Μετά από αυτό, πάρτε το ψαλίδι και κόψτε το δίσκο σε τριγωνικές φέτες ακριβώς όπως στη φωτογραφία.

Μετά από αυτό, τα τρίγωνα δίνουν μια γωνία κλίσης περίπου 20 - 30 μοίρες. Τώρα ο δίσκος μας γίνεται πλωτήρας ή, ακόμα πιο συγκεκριμένα, στρόβιλος.

Στη συνέχεια, πάρτε τον κινητήρα και το φελλό. Στο κέντρο του βύσματος κάνουμε μια τρύπα όπου πρέπει να τοποθετήσουμε τον άξονα του κινητήρα, πριν τοποθετήσετε τον άξονα που χρειάζεται να επικαλυφθεί με τη ροπή της κόλλας. Στη συνέχεια, συνδέστε το φελλό μαζί με το ένθετο του μοτέρ στην οπή του δίσκου και ξανά επικαλυμμένα με κόλλα. Αφήνουμε την κατασκευή για μισή ώρα, έτσι ώστε η κόλλα να είναι υψηλή, και τώρα θα φτιάξουμε ανεμιστήρα. Είναι κατασκευασμένο από οποιοδήποτε κατάλληλο μήκος σωλήνα 10 έως 15 εκατοστά. Στο ένα άκρο του σωλήνα, χρησιμοποιώντας κόλλα, συνδέστε το δεύτερο CD - είναι απαραίτητο ο ανεμιστήρας μας να παραμείνει στο τραπέζι κατά τη λειτουργία. Μετά από μισή ώρα, βγάζουμε τον κινητήρα με την έλικα και κόβουμε τον αγωγό όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, στα καλώδια των καλωδίων συγκόλλησης μοτέρ συν και πλην πηγαίνοντας από το καλώδιο usb και γυρίστε το καλώδιο στον υπολογιστή. Εάν ο ανεμιστήρας σας φυσά προς την αντίθετη κατεύθυνση - αλλάξτε τα σύρματα που έχουν κολληθεί στον κινητήρα. Το κουτί είναι πολύ ενδιαφέρον, έχει ένα κομψό σχέδιο και φαίνεται πολύ πρωτότυπο, και το πιο σημαντικό - είναι από τα χέρια του! Τώρα δεν μπορείτε να φοβάστε τη θερμότητα και να καθίσετε ήρεμα με έναν πιστό φίλο όσο θέλετε. Ο ανεμιστήρας μπορεί να τρέξει για μέρες και ο κινητήρας δεν υπερθερμαίνεται ποτέ! Σας συμβουλεύω να συλλέξετε - ένα πολύ χρήσιμο πράγμα! Καλή τύχη - AKA

Τι είναι ο ανεμιστήρας USB: 4 οφέλη

USB ανεμιστήρας - βολική και συμπαγής συσκευή Η συσκευή ψύξης YUSB είναι ο πιο συνηθισμένος ανεμιστήρας, ωστόσο, μικρότερος, ο οποίος συνδέεται με την αντίστοιχη υποδοχή του υπολογιστή. Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη συσκευή ή να την κάνετε μόνοι σας, η οποία είναι πολύ απλή, το πιο σημαντικό, ακολουθήστε τις οδηγίες με σαφήνεια.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το είδος τεχνικής δεν θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρό, ωστόσο η πρακτική και οι πολυάριθμες θετικές κριτικές πείθουν διαφορετικά. Όπως κάθε άλλη συσκευή, ένας τέτοιος ανεμιστήρας έχει κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι ότι:

 • Είναι συμπαγές.
 • Πολυλειτουργικό:
 • Είναι εύκολο στη χρήση.
 • Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Μεταξύ των κυριότερων τύπων αυτών των οπαδών μπορείτε να βρείτε υπολογιστικά και υπολογιστικά μοντέλα. Επιλογές επιφάνειας εργασίας κάνουν τη δουλειά τους καλά και μπορούν να δροσίσουν τα μέρη του υπολογιστή, ακόμη και αν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μίνι ανεμιστήρες YUSB διαφέρουν στο μικρό τους μέγεθος. Ο σχεδιασμός τους μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός, αλλά είναι κάπως κατώτερος από τα μοντέλα επιτραπέζιων υπολογιστών όσον αφορά την ισχύ. Οι συμπαγείς επιλογές σχεδιάζονται μόνο για την εύκολη ψύξη του εξοπλισμού και τα επιτραπέζια μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για υψηλής ποιότητας ψύξη του δωματίου και του χώρου κοντά στον υπολογιστή.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από τα χέρια του

Τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου τεχνολογίας είναι αρκετά μικρά, ωστόσο, αν ένα άτομο δεν έχει καν την παραμικρή ιδέα του έργου της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής, τότε δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσει να κάνει έναν ανεμιστήρα στο σπίτι.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το μίνι μοντέλο δεν μπορεί να ρυθμίσει την κατεύθυνση της ροής του αέρα, και να λύσει αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Παρόλο που εργάζονται στον υπολογιστή, το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από έντονη θερμότητα, ακόμα και αν δεν υπάρχει κλιματισμός, οπότε πώς να συμπεριλάβει δεν είναι πάντα εύκολη.

Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να κάνετε έναν μικρό ανεμιστήρα:

Ένας οικιακός ανεμιστήρας μπορεί επίσης να συνδεθεί με το μηχάνημα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Αυτά τα σπιτικά προϊόντα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα και μπορούν να γίνουν από περιττές λεπτομέρειες.

Αρχικά, πρέπει να πάρετε ένα παλιό ψυγείο και να το προετοιμάσετε. Έχει δύο σύρματα: μαύρο και κόκκινο. Με κάθε σύρμα, πρέπει να αφαιρέσετε τη μόνωση κατά περίπου 10 mm.

Σημαντικό! Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του ψύκτη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ροή του ανέμου.

Είναι επίσης απαραίτητο να προετοιμάσετε το καλώδιο YUSS καθαρίζοντας τη μόνωση σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχετε 2 κόκκινα και μαύρα καλώδια. Στη συνέχεια, συνδέστε αυτά τα σύρματα μαζί, λαμβάνοντας υπόψη τη χρωματική σήμανση. Όλα είναι καλά μονωμένα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι όσο περισσότερη απομόνωση τόσο το καλύτερο. Στη συνέχεια, προσθέστε επιπλέον στοιχεία στην προκύπτουσα συσκευή, η οποία θα λειτουργήσει ως μέσο για μεγαλύτερη ψύξη ή απλή διακόσμηση. Για ευκολία, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα έτοιμο ψυγείο σε ένα κουτί παπουτσιών για να το κάνετε πιο σταθερό και να συνδέσετε το καλώδιο στον υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να κάνετε έναν ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τη μηχανή από το παιχνίδι ή τον κινητήρα ως βάση. Αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη ψύξη του δωματίου.

Συστάσεις: πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ανεξάρτητη κατασκευή ενός ανεμιστήρα, η οποία θα λειτουργεί εξίσου καλά με το αγορασμένο προϊόν.

Μπορεί να κατασκευαστεί ένας σπιτικό ανεμιστήρας:

 • Δίσκο;
 • Βαρύ χαρτί.
 • Πλαστική φιάλη.

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα μικρό ανεμιστήρα από τους συνηθισμένους δίσκους υπολογιστών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δροσιστεί ένας υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής, καθώς και ένας χρήστης που έχει πολύ χρόνο με την τεχνολογία.

Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε υλικά όπως:

 • CD δίσκοι?
 • Κινητήρας.
 • Κορκ από το κρασί.
 • Καλώδιο USB με βύσμα.
 • Χαρτόνι.

Ένας μικρός ανεμιστήρας είναι αρκετά εύκολος από τους συνηθισμένους δίσκους υπολογιστών

Ένα κινητήρα μπορεί να ληφθεί από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, μια γραφομηχανή. Η διαδικασία κατασκευής είναι πολύ απλή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε ένα δίσκο και να χρησιμοποιήσετε έναν δείκτη για να τον χωρίσετε σε 8 πανομοιότυπα μέρη. Στη συνέχεια, περάστε κατά μήκος αυτών των γραμμών με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη και κόψτε με ένα μαχαίρι που θερμαίνεται στην πλάκα.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυστικού κεριού, θερμαίνεται ελαφρά η επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να μπορούν να αναπτυχθούν ελαφρά. Τοποθετήστε ένα πώμα κρασιού στην τρύπα, στερεώστε και επεξεργαστείτε τις άκρες με ζεστό τήγμα.

Συνδέστε το καλώδιο USB στο μοτέρ. Από το χαρτόνι για να φτιάξετε έναν σωλήνα στον οποίο θα επικολλήσετε έναν κινητήρα, αλλά και έναν ακόμα ολόκληρο δίσκο που θα παίξει ρόλο υποστήριξης. Όταν όλα είναι έτοιμα, τοποθετήστε την έλικα στον άξονα του κινητήρα και στον άξονα του ανεμιστήρα. Ασφαλίστε το με μια κόλλα θερμής τήξης. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία κατασκευής απαιτεί αρκετό χρόνο, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα παρακαλώ. Οι λεπίδες του δίσκου θα περιστραφούν, με αποτέλεσμα καλή ψύξη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μονάδα μίνι μνήμης USB USB και να συνδέσετε το ρολόι. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σε μια μπαταρία ή να τον τροφοδοτήσετε συνδέοντας μια γεννήτρια. Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τις γνώσεις της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής. Τέτοιες χειροτεχνίες μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν, το σημαντικότερο, να κάνουν τα πάντα βήμα προς βήμα και να ακολουθούν τις οδηγίες ξεκάθαρα.

Ένας απλός ανεμιστήρας με τα χέρια σας

Μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας ένα πρωτότυπο αρκετά και κομψό ανεμιστήρα οροφής χαρτί. Αυτό το μοντέλο bezlopastnaya μοιάζει κάπως με την άποψη του σαλιγκαριού, που προσελκύει τους πελάτες. Ταυτόχρονα λειτουργεί πολύ καλά και μπορεί να γίνει εύκολα από τον εαυτό σας. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή, καθώς υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος στη βάση της συσκευής, ο οποίος βοηθά στη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή, θα χρειαστείτε:

 • Ψύκτης από τον υπολογιστή.
 • Το παλιό περίβλημα είναι ένας υπολογιστής με τροφοδοσία και μια υποδοχή USB.
 • Διακόπτης;
 • Βαρύ χαρτί.
 • Το θερμικό όπλο είναι κόλλα.

Αρχικά, πρέπει να κάνετε τη βάση της συσκευής. Για αυτό, χρησιμοποιείται χαρτόνι ή χαρτί. Οι παράμετροι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με βάση το μέγεθος του ψυγείου. Στην περίπτωση αυτή, ενσωματώστε το διακόπτη και την υποδοχή τροφοδοσίας.

Για να φτιάξετε έναν κομψό ανεμιστήρα, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα απαραίτητα υλικά

Στη συνέχεια από το χαρτί κόψτε δύο κύκλους, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως το κύριο μέρος του ανεμιστήρα. Συνδέονται με το σώμα του προϊόντος. Συλλέξτε τη συσκευή, στερεώστε όλα τα μέρη με θερμή τήξη, έτσι ώστε ο ψύκτης να βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της θήκης. Αφαιρέστε τα καλώδια στη γωνία της δομής. Στη συνέχεια, συνδέστε το διακόπτη και πραγματοποιήστε δοκιμαστική σύνδεση στο δίκτυο. Εάν όλα λειτουργούν, θα πρέπει να προσαρτήσετε τμήματα κομμένα από το χαρτί στο σώμα για να κάνετε τη συσκευή ασφαλή. Έτσι, η πτερωτή θα βρίσκεται στο εσωτερικό της ίδιας της συσκευής, η οποία είναι απόλυτα ασφαλής στη λειτουργία της. Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο είναι δυνατή η παραγωγή κουκούλας, ωστόσο, ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ένας ισχυρός συμπιεστής λειτουργίας.

Τρόποι: πώς να συνδέσετε το ψυγείο σε USB

Αρκεί απλά να συνδέσετε το ψυγείο με το USS και γι 'αυτό δεν χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Αυτό θα χρειαστεί:

 • Ψύκτης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 • Καλώδιο με USB;
 • Μονωτική ταινία.

Αρχικά, πρέπει να καθαρίσετε προσεκτικά τα καλώδια του ψυγείου και του καλωδίου USB περίπου 1 cm το καθένα. Για να τα συνδέσετε μεταξύ τους σε χρώματα και αν υπάρχει συγκολλητικό σίδερο, τότε είναι καλύτερο να κολλήσετε. Στη συνέχεια θα πρέπει να τυλίξετε την ταινία γύρω έτσι ώστε να απομονώσετε πλήρως τα καλώδια, διαφορετικά η θύρα USB μπορεί να καεί όταν κλείνει τις επαφές. Στη συνέχεια, ελέγξτε το ψυγείο. Κυριολεκτικά σε λίγα λεπτά μπορείτε να πάρετε έναν πολύ καλό παράγοντα ψύξης.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας (βίντεο)

Κάνοντας τον ανεμιστήρα από μόνο του δεν θα είναι πολύ δύσκολο. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε τα σωστά υλικά και εξαρτήματα, καθώς και βήμα προς βήμα για να εκτελέσετε όλες τις ενέργειες.

Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

Οπτικές οδηγίες βίντεο:

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

USB ανεμιστήρα με τα χέρια του

Σε ένα ζεστό καλοκαίρι, ένας ανεμιστήρας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Αλλά αν είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε τα πάντα με τα χέρια μας, γιατί να το αγοράζουμε; Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε έναν ανεμιστήρα από έναν δίσκο CD ή DVD και συνδέουμε τον ανεμιστήρα μας στη θύρα USB του υπολογιστή.

Εδώ είναι αυτό που χρειαζόμαστε για τον ανεμιστήρα:

 • ηλεκτρικό μοτέρ από ένα αυτοκίνητο παιχνιδιών.
 • ένα μικρό χαρτί ή πλαστικό σωλήνα?
 • καλώδιο με υποδοχή USB 2.5W.
 • 2 δίσκο CD ή DVD.
 • φελλό από μπουκάλι κρασιού.

1. Αρχικά, θα σημάνουμε και θα κόψουμε τις λεπίδες του ανεμιστήρα σε έναν από τους δίσκους.

2. Στη συνέχεια, αυτά τα πτερύγια πρέπει να στραφούν λίγο, κάμπτοντάς τα. Για να μην σπάσουν τα πτερύγια και να μην σπάσουν, θερμαίνετε τη βάση τους στη φωτιά και γυρίστε το μέχρι να κρυώσει το πλαστικό. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη λειτουργία ακριβώς πάνω από το καίγοντας κερί.

Ως αποτέλεσμα, πρέπει να φτάσουμε εδώ μια τέτοια έλικα:

3. Στην οπή του δίσκου μας, τοποθετήστε το βύσμα. Είναι σημαντικό ο φελλός να κάθεται σφιχτά.

4. Συνδέουμε έναν σωλήνα από χαρτί ή πλαστικό με κινητήρα. Με την ευκαιρία, ο σωλήνας μπορεί να ληφθεί από το φύλλο ψησίματος.

5. Ο σωλήνας είναι κολλημένος στο κέντρο του δεύτερου δίσκου, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως βάση για τον ανεμιστήρα.

6. Βάζουμε την έλικα στον κινητήρα - και ο ανεμιστήρας μας είναι έτοιμος!

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας

Κάνουμε έναν ανεμιστήρα επιφάνειας εργασίας USB με τα χέρια μας!

Τι χρειάζεστε:

 1. Μονάδα CD-ROM
 2. Σωλήνας από κόλλα σιλικόνης με οπές (μία στο καπάκι, δύο σε κάθε πλευρά)
 3. Ξύλινο μπλοκ με μια υποδοχή
 4. Προπέλα κατασκευασμένη από μίνι CD (περίγραμμα, δημιουργία σχισμών και κάμψη)
 5. Καλώδιο USB
 6. Βάση κινητήρα (μπορεί να ληφθεί από τη μονάδα CD)
 7. Πυροβόλο όπλο

Συνέλευση:

Αρχικά κόβουμε τη θήκη με την έλικα.

Στα καλύμματα από την κόλλα εισάγουμε τον κινητήρα, κόλλα.

Περάστε το καλώδιο USB στην οπή του σωλήνα. Συνδέουμε το καλώδιο με τον κινητήρα εγκατεστημένο στο καπάκι.

Στην σχισμή του ξύλινου μπλοκ πιέστε τη κόλλα και τοποθετήστε το καλώδιο. Τοποθετούμε το σωληνάριο από πάνω.

Η βάση της ράβδου είναι στερεωμένη στον δίσκο CD με κόλλα. Παίρνουμε την υποστήριξη. Συνδέουμε την έλικα στον άξονα του κινητήρα. Δοκιμάζουμε.

Ο Usb ανεβάζει τα χέρια του

Ο Usb ανεβάζει τα χέρια του

USB ανεμιστήρα με τα χέρια του

USB ανεμιστήρα

Έτσι, το καλοκαίρι πλησιάζει, και μαζί του η θερμότητα. Το πρόβλημα με την υπερβολική ζέστη στο δωμάτιο μπορεί να λυθεί με κλιματισμό ή με ανεμιστήρα, που απλά θα διατηρεί την κυκλοφορία του αέρα. Επίσης, αν χρειαστεί, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανέξοδο κινεζικό ανεμιστήρα επιφάνειας εργασίας, να το τοποθετήσετε κοντά στην οθόνη και να απολαύσετε την κίνηση του αέρα προς την κατεύθυνση που χρειάζεστε, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB. Θα είναι φτηνό, πρακτικό, χρειάζεται λίγος χρόνος για να το κάνει και αρκεί να το συνδέσετε σε οποιαδήποτε ελεύθερη θύρα USB. Χρειάζονται 5-15 λεπτά για όλη τη διαδικασία παραγωγής. Δεν μπορείτε καν να διαβάσετε το άρθρο, όλα είναι ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες :).

Τι θα χρειαστείτε;

Το κύριο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ο ίδιος ο ανεμιστήρας. Οποιοσδήποτε ανεμιστήρας για μια μονάδα συστήματος ή επεξεργαστή είναι κατάλληλος, το κυριότερο είναι ότι θα είχε ένα σταθερό σχέδιο και θα μπορούσε να τεθεί σε κάτι. Για παράδειγμα, πήρε 12 εκ. Fan, χωρίς ένα σύστημα αισθητήρων για bloka.Esli έχουν τη δυνατότητα επιλογής, το καλύτερο είναι να πάρει τους οπαδούς με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, δεδομένου ότι η ισχύς του ανεμιστήρα σημαίνει 12 V, ενώ η παροχή θύρα τροφοδοσίας USB μόνο 5 V και, αντίστοιχα, η ταχύτητα περιστροφής θα είναι πιο αργή. η περιστροφική ταχύτητα μετράται σε περιστροφές ανά λεπτό (RPM), και συνήθως μπορεί να βρεθεί στη συσκευασία του ανεμιστήρα ή του πωλητή, μερικές φορές είναι εισηγμένη στο ανεμιστήρα. Στην περίπτωση ανεμιστήρα μου με 1200 RPM ταχύτητα περιστροφής, όταν συνδέεται με USB θα είναι κάπου στο 500-550 RPM, το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό και μόνο αρκεί για να δημιουργήσει ένα μικρό σχέδιο :). Συνιστάται να πάρετε τους ανεμιστήρες από 2500 έως 5000 RPM (μερικοί μπορούν να δουλέψουν έως και 8000 σ.α.λ.).

Στη συνέχεια, χρειάζεστε ένα καλώδιο USB, φυσικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καλώδιο με ένα τυπικό βύσμα USB στο ένα άκρο και δεν έχει σημασία το βύσμα από την άλλη, αυτό θα εξακολουθεί να είναι otrezat.Eto καλώδιο από έναν παλιό εκτυπωτή, κινητό τηλέφωνο, το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο, σε γενικές γραμμές, από τα πάντα. Το μήκος του καλωδίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 m.

Χρειαζόμαστε κάποια ταινία μόνωσης. Λοιπόν, ή στο πιο ακραίο, μεγάλο και απαραίτητο - Scotch, αλλά το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Λοιπόν, ή αν δεν υπάρχουν, τότε οτιδήποτε μπορεί να αποκόψει το καλώδιο και να το καθαρίσει από μόνωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα ψαλίδι για το κόψιμο σύρματος και αφαιρέστε τη μόνωση με οποιοδήποτε μαχαίρι.

Βιομηχανία.

Κόψτε τον άχρηστο σύνδεσμο στο καλώδιο USB.

Αφαιρέστε απαλά περίπου 3 εκ. Εξωτερικής μόνωσης από το καλώδιο, έτσι ώστε να μην προκληθεί βλάβη στα καλώδια στο εσωτερικό του. Συνήθως με ένα κοφτερό μαχαίρι, πιέζοντας ελαφρά, κρατήστε πατημένο το σύρμα και στη συνέχεια τραβήξτε το κομμένο τμήμα. Κάτω από τη μόνωση υπάρχουν συνήθως μόνο 4 σύρματα. Στην περίπτωσή μου, το καλώδιο είναι θωρακισμένο και εκτός από 4 σύρματα υπάρχει ακόμα ένα φύλλο και η ίδια η οθόνη, αλλά δεν έχει σημασία.

Κόψτε όλα τα περιττά, αφήνοντας μόνο το κόκκινο και το μαύρο σύρμα

Καθαρίστε προσεκτικά τα υπόλοιπα καλώδια κατά περίπου 1 - 1,5 cm.

Κόψτε το βύσμα από ventilyatora.V περίπτωση ανεμιστήρα μου χωρίς κωδικοποιητή, έτσι και εδώ μόνο δύο καλώδια, αλλά αν ο αισθητήρας στροφών ανεμιστήρα, τότε μπορεί να υπάρχουν 3 καλωδίων (συγκεντρώσουν περισσότερες κίτρινες) ή τέσσερα σύρματα για τον έλεγχο αν ο ανεμιστήρας είναι γενικά οπαδούς της CPU. Δεν έχει σημασία πόσο πολλά καλώδια που έχετε, αλλά αν υπάρχουν περισσότερα από 2, στη συνέχεια, καθώς και με ένα καλώδιο USB, αφήνοντας μόνο το κόκκινο και το μαύρο, τα άλλα τσιμπήματα ένα ζευγάρι των εκατοστά.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας / Πώς να φτιάξετε έναν αναπνευστήρα USB

Καθαρίστε προσεκτικά τα καλώδια από τον ανεμιστήρα καθώς και από το καλώδιο USB, κατά 1 - 1,5 cm.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας στο σπίτι

Τυλίγουμε τα μαύρα και κόκκινα σύρματα μαζί. Μην κινηθείτε! ΜΑΥΡΟ ξεχωριστά! Κόκκινο ξεχωριστό!

Συνδέουμε τα σύρματα στις πλευρές, έτσι ώστε να μην αγγίζουν το άλλο και να τυλίξουν την ταινία.

Τι συνέβη

Αυτό είναι όλο! Ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση. ) Συνδέουμε σε οποιαδήποτε θύρα USB υπολογιστή / φορητού υπολογιστή / tablet και απολαύστε τη δροσιά!Οι φωτογραφίες στο άρθρο γίνονται από το τηλέφωνο Cubot One και επεξεργάζονται μέσω της προσθήκης Noisware 5 στο Adobe Photoshop CS 5 Extended

USB ανεμιστήρα με τα χέρια του

Σε ένα ζεστό καλοκαίρι, ένας ανεμιστήρας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Αλλά αν είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε τα πάντα με τα χέρια μας, γιατί να το αγοράζουμε; Είναι καλύτερο να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από έναν δίσκο CD ή DVD και συνδέουμε τον ανεμιστήρα μας στη θύρα USB του υπολογιστή. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε για τον ανεμιστήρα:

 • ηλεκτρικό μοτέρ από αυτοκίνητο παιχνιδιών, μικρό χαρτί ή πλαστικό σωλήνα, καλώδιο με βύσμα USB 2,5 W, 2 CD ή DVD, φελλό από μπουκάλι κρασιού,

1. Αρχικά, θα σημάνουμε και θα κόψουμε τις λεπίδες του ανεμιστήρα σε έναν από τους δίσκους. 2. Στη συνέχεια, αυτά τα πτερύγια πρέπει να στραφούν λίγο, κάμπτοντάς τα. Για να μην σπάσουν τα πτερύγια και να μην σπάσουν, θερμαίνετε τη βάση τους στη φωτιά και γυρίστε το μέχρι να κρυώσει το πλαστικό.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη λειτουργία ακριβώς πάνω από το καίγοντας κερί. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε μια τέτοια προπέλα: 3. Στην οπή του δίσκου μας, τοποθετήστε το βύσμα. Είναι σημαντικό ο φελλός να κάθεται καλά. Συνδέουμε έναν σωλήνα από χαρτί ή πλαστικό με κινητήρα.

Με την ευκαιρία, ο σωλήνας μπορεί να ληφθεί από το φύλλο ψησίματος. 5. Ο σωλήνας είναι κολλημένος στο κέντρο του δεύτερου δίσκου, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως βάση για τον ανεμιστήρα. Βάζουμε την έλικα στον κινητήρα - και ο ανεμιστήρας μας είναι έτοιμος!

 1. Κάνουμε έναν ανεμιστήρα επιφάνειας εργασίας USB με τα χέρια μας

χρειαζόμαστε για την κατασκευή ανεμιστήρα USB ηλεκτρικό κινητήρα από μηχανήματα igruchechnoy, καλώδιο με βύσμα USB = max 2.5W, 2 CD ή DVD, ένα κομμάτι χαρτί ή ένα πλαστικό σωλήνα, φελλός από ένα μπουκάλι κρασιού. Το κομμάτι που έχει μαρκαριστεί προηγουμένως είναι κομμένο κάνοντας μια λεπίδα ανεμιστήρα (λεπίδες) έξω από αυτό.

Θέρμανση πάνω από τη φλόγα του κεριού, λεπίδες podginem Στο κέντρο του δίσκου συνδέουμε το βύσμα από το κρασί Ο σωλήνας με τον κινητήρα είναι κολλημένος στον κάτω δίσκο CD που χρησιμεύει ως βάση. Συλλέγουμε όλες τις λεπτομέρειες του ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Εκτελέστε το

Danila master, 19/03/2011 στις 21:20

Κάπου στο YouTube μπορείτε να βρείτε βοήθεια

gosha, 18/08/2011 στις 15:23

Ακούστε τους ανθρώπους. Έχω κάνει εδώ έναν ανεμιστήρα αυτού από το usb. έτσι αυτό είναι το ερώτημα όταν το ενεργοποιώ αυτό αλλάζει καλά αλλά χτυπά στο πίσω μέρος του τι είναι πρόβλημα. πείτε μου pliz))) Cool πράγμα))) Πρέπει να κατηγορήσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα)))

Ζέκα, 22/03/2011 στις 16:42

Έκανε τον εαυτό του έτσι) να σταθεί μόνο από 8 Δίσκοι) ενεργοποιημένη, δεν στέκονται ακόμα, αρχίζει να περιστρέφεται σε έναν κύκλο σε ένα μικρό βάθρο) αποδεικνύεται η επιφάνεια του τραπεζιού είναι πολύ ομαλή, και είμαι κάτω ακόμα κολλημένα καουτσούκ) Τώρα τα πάντα είναι σαφές) Εδώ είναι μου ανεμιστήρας: 2. Τι δύναμη πρέπει να είναι ο κινητήρας; Απαντήστε, καθώς θα κάνω αυτό το αρδευτικό.

Απλά σε περίπτωση που θα το τροφοδοτήσω από την πρίζα, ο καλός είναι ο προσαρμογέας. Έχετε ό, τι κινητήρα ισχύος χρησιμοποιείται; Απλά πρέπει να γνωρίζετε την κατά προσέγγιση ισχύ για τέτοιες λεπίδες.

Artyom, 31/12/2011 στις 11:23

1. Δεν είναι επικίνδυνο για έναν υπολογιστή εάν συνδέσετε σωστά και εάν "koratnut" όλα τα καλώδια από κοινού μπορούν να κάψουν USB. 2. Ο κινητήρας μπορεί να έχει οποιαδήποτε ισχύ, αν μόνο σχεδιάστηκε για 5 βολτ. Ο ίδιος έκανα πολλά πράγματα με τη θύρα USB και όλοι δουλεύουν και αυτό. Υπάρχει ένα μείον, εάν τρώτε από το φορητό υπολογιστή, τότε η μπαταρία θα καθίσει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Fantom, 08/20/2011 στις 21:23

Γεια σας Anton! Επίσης, να ξεφορτωθώ τους δίσκους. Είναι κρίμα που δεν είναι κατάλληλα για το αεροσκάφος μου.

Σπάω μόνο έτσι. Εδώ είναι μια μηχανή από εσάς, όπως ακριβώς και από την παιδική μου ηλικία, όπου πήρα ακριβώς; Επίσης, βρίσκονταν στα παιχνίδια SOVDEPOV.

Παράγονται ακόμα;

Ματθαίος, 06/10/2011 στις 13:55

φαντάζομαι ότι ζουν στο Ulyanovsk και θα πω ότι το ραδιόφωνο Marat 7 έχει όλα)) Μέχρι σήμερα, τα ραδιοφωνικά καταστήματα κατευθύνονται από την Κίνα. Είστε βέβαιοι ότι το είδατε εκεί.

Axlgrad, 28/12/2011 στις 13:13

Ίσως όχι με σπορ τρόπο... Αλλά ειδικά σε έναν ανεμιστήρα αυτού του είδους δεν χρειαζόταν! Αλλά το είδα στο κατάστημα και δεν μπορούσε να αντισταθεί - το αγόρασα, η τιμή του τεύχους είναι 270 ρούβλια. Και του άρεσε το σώμα της Me (μέταλλο), ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης μερικές φωτογραφίες με σκοπό να μοιραστούν τη δυνατότητα να δανειστεί μια ιδέα... πίσω όψη, υπάρχει ένας διακόπτης με την οποία δεν είναι απαραίτητα για το on / off «αντίχειρα» για άλλη μια φορά θύρα USB φορητού υπολογιστή, όπου μπορείτε να βρείτε εδώ είναι οι λεπτομέρειες. 7 μεγάλη εικόνα από τα αριστερά! δίπλα στο USB

USB ανεμιστήρας με τα χέρια σας V 3.0.mp4

Axlgrad, 15/06/2012 στις 11:14

Καπνός - τότε. κάτι "καίει". Φώτα - σημαίνει ζεστό. Και μπορεί να ζεσταθεί, όπως έχει ήδη γράψει ο Αντόνιος - η επαφή είναι κακή. Ελέγξτε τόσο το ίδιο το λιμάνι - μπορεί να είναι πολύ κλονιστεί, και σύρμα από το USB - μπορεί επίσης να συνδέσετε νεκρούς, και το πάχος (διάμετρο) του σύρματος δεν μπορεί να τραβήξει κινητήρα, εφόσον ο κινητήρας ισχυρός και αναλαμβάνει πολλή ενέργεια εδώ και σύρματα δεν το κάνουν. Δοκιμάστε σε άλλη θύρα στον υπολογιστή σας για να κολλήσετε και να παρακολουθήσετε. Εάν η κατάσταση με μια άλλη θύρα είναι ίδια, τότε το θέμα είναι στο "prelbode" που έχει τεθεί σε αυτό. ),

πρωτονίου, 06/26/2012 στις 00:40

Σε μένα γιατί αυτό από μια σύρμα USB 4 φλέβες έξω. πώς να τα αντιμετωπίσουμε; αλλά δεν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή, όχι με τους zrabits του υπολογιστή. 10.12.2011 Απλός multivibrator (γεννήτρια ηλεκτρικών ταλαντώσεων). Δείτε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα απλής συναρμολόγησης από τον εαυτό σας, ο οποίος λειτουργεί από την έξοδο USB.

Όλοι γνωρίζουμε για πολύ καιρό ότι πολλές συσκευές μπορούν να συνδεθούν με την έξοδο USB, όπως μια κάμερα web, μόντεμ, εκτυπωτή, ποντίκι, ηχεία και πολλά άλλα. Το ερώτημα είναι αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε USB για προσωπική σας χρήση; Ναι, φυσικά, μπορείτε! Και σας προτείνω να κάνετε έναν ανεμιστήρα usb με τα χέρια σας, τρέχοντας από έναν υπολογιστή USB. Ο σχεδιασμός είναι πολύ ελαφρύς και δεν απαιτεί επιπλέον προσπάθεια! Έτσι δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μισή ώρα. Άρθρο από τη σειρά - ηλεκτρονικά με τα χέρια τους. Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε τα παρακάτω εξαρτήματα:> Συμπαγής δίσκος (κατά προτίμηση μη εργαζόμενος ή περιττός)> Cork (από κάτω από την σαμπάνια και αυτό είναι στο σπίτι)

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα usb με τα χέρια σας

Πρέπει να βρείτε έναν περιττό δίσκο - σπασμένο ή γδαρμένο (καθώς θα πρέπει να χαλάσει). Πρέπει να το κόψετε σε οκτώ ίσα μέρη. Είναι πολύ σημαντικό να είναι ίσοι. Και για να μπορέσουν τα πάντα να λειτουργήσουν με την καλύτερη δυνατή μορφή, σας συμβουλεύω να σημειώσετε την αρχή με ένα μολύβι και στη συνέχεια να αρχίσετε να εργάζεστε.

Αν κόβετε μόνο τη λεπίδα στην λεπίδα, θα είναι ακόμα ομαλή και δεν θα δημιουργήσει ροή αέρα κατά την περιστροφή. Επομένως, πρέπει να θερμάνετε το δίσκο στη διασταύρωση (για να κάνετε το πλαστικό μαλακότερο) και να κάμπτετε ελαφρά. Είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνετε, καθώς ο δίσκος είναι ένα πολύ εύθραυστο πράγμα.

Περίπου έτσι πρέπει να αποδειχθεί. Στη φωτογραφία, βλέπετε αρκετές καμπύλες λεπίδες. Νομίζω ότι αυτό θα είναι αρκετό, αλλά αν κάνετε λιγότερη κάμψη τότε πιθανότατα ο δίσκος θα γυρίσει απλά. Επομένως, για να μην χαλάσετε αρκετούς δίσκους, σκεφτείτε αμέσως πώς και με ποια γωνία θα λυγίζετε το δίσκο.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στη μηχανή. Στο προηγούμενο σχήμα, ένας φελλός έχει ήδη εισαχθεί στο δίσκο. Θα πρέπει να βρείτε ένα παρόμοιο ώστε να μπαίνει στην πρίζα. Αφού χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε τον κορμό του κινητήρα στο φελλό. Ο κινητήρας μπορεί να ληφθεί από παλιούς παίκτες, μηχανές στα χειριστήρια και τα παρόμοια.

Θα πρέπει να φαίνεται κάτι τέτοιο. Εάν έχετε φελλό σαμπάνιας ή κρασί, θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια μικρή τρύπα για τον κορμό του κινητήρα. Στη συνέχεια, εισάγετε (με την τελική οπή) το φις στο δίσκο και, στη συνέχεια, τον ίδιο τον κινητήρα. Εάν κάνατε τα πάντα σωστά, θα πρέπει να φαίνεται κάτι τέτοιο, όπως στη φωτογραφία.

Καλώδιο USB. Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο της κατασκευής ενός usb ανεμιστήρα με τα χέρια μας. Πρέπει να βρείτε ένα καλώδιο USB. Μπορεί να δανειστεί από τηλέφωνα και παίκτες (είναι επιθυμητό να μην είναι απαραίτητο και αυτό το καλώδιο). Το φις του καλωδίου πρέπει να αποκοπεί. Όταν κόψετε το USB στο μισό, θα δείτε τέσσερις αγωγούς, θα πρέπει να λυγίζετε μαύρο και κόκκινο, καθώς τρέχουν. Αφού το καλώδιο πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα.

Συμπέρασμα - Νομίζω ότι συνεχώς στα χέρια ενός ανεμιστήρα, όχι τόσο βολικό, γι 'αυτό έκλεισα ειδικά τη συσκευή στο σώμα με τη μορφή ενός σωλήνα από χαρτόνι. Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η πιο επιτυχημένη και συμπαγής έκδοση. Αλλά εσείς, βέβαια, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε! Και έτσι το προϊόν είναι έτοιμο. Ξοδέψατε λιγότερο από μισή ώρα και πήρατε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Κάναμε εύκολα έναν ανεμιστήρα USB με τα δικά μας χέρια, ο οποίος καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και δροσίζει καθώς και το παρόν.

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα είναι θέμα προσεκτικότητας. Πριν κάνετε τον εαυτό σας με ανεμιστήρα, πρέπει να καθορίσετε τη θέση εγκατάστασης του. Το γεγονός είναι ότι στην κατασκευή της κατασκευής μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούνται δύο τύποι κινητήρων:

Η συσκευή και το διάγραμμα κυκλωμάτων του κινητήρα συλλέκτη Οι συλλέκτες κατά την εργασία εκπέμπουν ισχυρό θόρυβο, όταν ενεργοποιείται, εμφανίζεται σπινθήρας. Επιπλέον, η κίνηση των βούρτσων παράγει επίσης μεγάλο θόρυβο. Οι ασύγχρονοι κινητήρες που είναι εφοδιασμένοι με στροβιλοειδή στροφέα είναι ακριβώς το αντίθετο. Όταν κάνετε τους εαυτούς σας ως ρελέ εκκίνησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στοιχείο από το ψυγείο.

Αρχές κατασκευής ανεμιστήρα

Όταν φτιάχνετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος, θα πρέπει να εξετάσετε ορισμένες πτυχές, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι ο θόρυβος. Για να έχετε μια ιδέα για την απόδοση του κινητήρα συλλέκτη, πρέπει απλά να θυμάστε πως λειτουργεί η ηλεκτρική σκούπα "Cyclone", ο όγκος της είναι περίπου 70 dB.

Με βάση αυτό, θα πρέπει να εξετάσετε εάν θα χρησιμοποιήσετε μια τέτοια μηχανή ή όχι. Από την άποψη αυτή, είναι πιο ρεαλιστικό να χρησιμοποιείται ασύγχρονος κινητήρας, επιπλέον, όταν εκτελείται το απλούστερο μοντέλο ανεμιστήρα, δεν απαιτείται εκκίνηση.

Εκτός αυτού, την ικανότητά της είναι μικρή, και η EMF που επάγεται δευτερογενούς πεδίου από το αξονικό ανεμιστήρα statora.Shema rukami.Baraban στο επαγωγικό κινητήρα της με κλουβιού ρότορας έχει μια τρυπητή πυρήνα χαλκού κατά μήκος μιας γενέτειρας που εκτείνεται υπό μία γωνία ως προς τον άξονα. Αυτή η προκατάληψη καθορίζει την κατεύθυνση περιστροφής του ρότορα στον κινητήρα.

Οι πυρήνες χαλκού δεν απομονώνονται από το υλικό του τυμπάνου, αφού έχουν αγωγιμότητα που υπερβαίνει το περιβάλλον υλικό και η διαφορά δυναμικού μεταξύ ενός αριθμού ψαλιδιών βρίσκεται σε μικρή έκταση. Και σε αυτό το πλαίσιο, η ροή του ρεύματος ρέει μέσω του χαλκού. Ο στάτορας και ο ρότορας δεν συνδέονται μεταξύ τους με τις επαφές τους και επομένως δεν υπάρχει σπινθήρας, αφού το καλώδιο είναι καλυμμένο με μόνωση βερνικιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο θόρυβος σε έναν ασύγχρονο κινητήρα καθορίζεται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • η αναλογία του στάτορα προς τον δρομέα, η ποιότητα των στοιχείων εδράνων.

Αν ο επαγωγικός κινητήρας συντονιστεί σωστά, μπορείτε να επιτύχετε σιωπηλή λειτουργία του κινητήρα. Λοιπόν, αν μιλάμε για το πώς να κάνει έναν ανεμιστήρα με τα χέρια του καναλιού του, είναι δυνατόν να αποτρέψει την εγκατάσταση του συλλέκτη του κινητήρα, αλλά με την προσθήκη, όπου θα βρίσκεται το τμήμα.

Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος στο ίδιο το τμήμα του αγωγού και βρίσκεται στο κέντρο της διαδρομής. Είναι γι 'αυτό το λόγο, όταν ο ανεμιστήρας είναι στον αγωγό, ο θόρυβος δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, όπως ένα ηχητικό κύμα περνά μέχρι να εξασθενεί το κανάλι.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα: συστάσεις

Για να εκτελέσετε τον εαυτό σας με τον ανεμιστήρα, πρέπει να αγοράσετε μια μοντέρνα κουζίνα ή ένα ανεμιστήρα για το μπάνιο, αυτό που είναι τοποθετημένο στην κουκούλα. Ένα κιβώτιο από κάτω του, είναι επίσης χρήσιμο, και επίσης θα απαιτηθεί:

Ο σχεδιασμός θα τροφοδοτηθεί από το δίκτυο, αλλά θα δαπανήσει λίγη ενέργεια. Κατ 'αρχάς, λαμβάνεται ένα κιβώτιο και γίνεται μια διαμπερής οπή.

Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα για τις κουκούλες είναι κυλινδρικός, θα αποτελέσει επίσης τη βάση για το σχήμα της τρύπας. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας σε αυτή την τρύπα. Η οπή κόβεται σε μικρότερη διάμετρο από την ίδια την κατασκευή, προκειμένου να γίνει πιο σταθερή και ασφαλής.

Από την πλευρά του κάτω μέρους του κουτιού γίνεται ένα άνοιγμα για την απομάκρυνση του σχοινιού. Για να αποφύγετε την ανάρτηση του ανεμιστήρα στο κουτί, μπορείτε να τοποθετήσετε το περικοπή του χαρτονιού μέσα σε αυτό και να στερεωθεί με ηλεκτρική ταινία.

Για την ασφάλεια, υπάρχει ένα προστατευτικό δίχτυ στο μπροστινό μέρος, όπου βρίσκονται οι λεπίδες. Όσο πιο πυκνό είναι το πλέγμα στο πλέγμα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να φτάσετε κάτω από τις λεπίδες. Η κατασκευή ενός ανεμιστήρα με αυτοεξυπηρέτηση δεν απαιτεί μεγάλο κόστος και, εάν το κουτί είναι σφραγισμένο, τότε μπορείτε να πάρετε ένα επιπλέον στοιχείο της εσωτερικής διάταξης.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Ανεμιστήρες USB: Χαρακτηριστικά

Αυτό το μοντέλο δεν θα είναι εύκολο να γίνει. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ατομική ψύξη όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή. Μια τέτοια συσκευή παράγεται με αρκετή ισχύ και επίσης η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι πολύ μεγαλύτερη. Για τη συσκευή αυτού του σχεδίου, θα χρειαστείτε:

Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να ετοιμάσετε είναι ένα κοφτερό μαχαίρι, ηλεκτρική ταινία, περιττό καλώδιο USB και, στην πραγματικότητα, το εκτελεστικό σώμα της σπιτικής. Όσον αφορά το τελευταίο, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε μία από τις δύο επιλογές: παλιό ψυγείο από υπολογιστή ή κινητήρα από γραφομηχανή. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε και τις δύο τεχνολογίες για τη δημιουργία ενός ανεμιστήρα USB στο σπίτι με τα χέρια μας!

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα ψυγείο, συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα.

Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη. Στη συνέχεια, πρέπει να προετοιμάσετε ένα καλώδιο. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο.

Τους καθαρίσει πάρα πολύ, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινο και λευκό) είναι καλύτερο κόψιμο, αυτό δεν θα πειράξει rukoy.Teper, όπως ξέρετε, πρέπει να είναι έτοιμη να συνδεθεί σε ζεύγη επαφών, σύμφωνα με τα χρώματα των καλωδίων: κόκκινο σε κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Στη συνέχεια, απομονώστε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και προχωρήστε στη δημιουργία της βάσης. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Μερικά καλά μεταχειρισμένα σύρμα, μερικά πολύ ενδιαφέροντα περικοπή προσγείωση φωλιά σε ένα χαρτόνι korobke.V τέλος, σπιτικά μίνι ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος σε έναν υπολογιστή, και μπορείτε να απολαύσετε το έργο των δικών τους συσκευών.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να γίνει ένας ανεμιστήρας USB του κινητήρα και ένα CD-ROM, να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά ακόμα μια ώρα μπορείτε εύκολα να κάνετε αυτή τη συσκευή για rukami.Snachala της προετοιμάσει όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχετε και το στροφείο (λεπίδα) πτερωτή tozhe.Chto συνιστούμε τη χρήση ενός συνηθισμένου CD-ROM.

Ευθυγραμμίστε το σε 8 ομαλά μέρη και κόψτε απαλά στο κέντρο. Περαιτέρω θερμαίνει δίσκου (μπορεί να είναι ελαφρύτερο) και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ευέλικτη, κάμπτει τη λεπίδα (όπως φαίνεται στην εικόνα) δεν.Εάν λυγίσει το στροφείο κατά την περιστροφή της ροής του αέρα οδήγησης δεν θα δημιουργηθεί. Εδώ πρέπει να νιώσετε το μέτρο, που δεν θα το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστάται να τοποθετείτε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα για τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές. Οπτικές οδηγίες:

Ιδέα με CDIndia με CD # 2

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

Η τρίτη έκδοση του ανεμιστήρα usb από το δίσκο

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα

Η θερμότητα και η ταλαιπωρία των καλοκαιρινών ημερών κάνει όλοι να φροντίζουν την άνεση τους, και χωρίς κλιματισμό ή τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να κάνει. Εάν χρειάζεστε ψύξη στο χώρο εργασίας ή απλά ένα ελαφρύ αεράκι στο δωμάτιο, δεν χρειάζεται να πληρώσετε ένα μεγάλο ποσό για έναν σύντομο ανεμιστήρα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για το πώς να κάνει ένα ανεμιστήρα με ελάχιστο κόστος για polchasa.Variant πρώτη - για τα άτομα με καλώδια και ηλεκτρονικά σε γενικές γραμμές δεν είναι φιλικό, αλλά είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν λίγο. Για να κάνετε μια τέτοια ανεμιστήρα με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε: ενσωματωμένο ανεμιστήρα για την κουζίνα ή το μπάνιο (ξεχωριστά για τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται και είναι τοποθετημένο στην περιοχή της κουκούλας, για παράδειγμα), ισχυρή κουτί από χαρτόνι (κατάλληλο και από τον ίδιο ανεμιστήρα), των ματιών, κόλλα ή ταινία, ψαλίδι.

Ένας οικιακός ανεμιστήρας αυτού του τύπου θα λειτουργεί από το δίκτυο, ενώ καταναλώνει λίγη ενέργεια. Πρώτα, πάρτε το προετοιμασμένο κιβώτιο και φτιάξτε μέσα σε απέναντι επίπεδα δύο οπές καθρέφτη.

Fan κουκούλα έχει ένα κυλινδρικό σχήμα, και να πάρει ότι ως βάση για τον σχηματισμό otverstiya.V αυτές τις τρύπες θα πρέπει να εισάγετε τον ίδιο τον ανεμιστήρα, έτσι, ένα παράθυρο επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος και τρύπες για να κόψετε λίγο λιγότερο στον ανεμιστήρα με τα χέρια του για να αποκτήσει ένα σταθερό και ασφαλές. Στην κάτω πλευρά κάνουμε μια τρύπα για το καλώδιο και το βάζουμε αμέσως εκεί.

Ανεμιστήρας USB με τα χέρια του θα απαιτήσει την εργασία με καλώδια, και η περιγραφείσα εφαρμογή από την άποψη αυτή είναι πολύ κουτί prosche.Vnutr να βάλετε κομμάτια από χαρτόνι, και ο ανεμιστήρας είναι ακόμη μέσα στερεώστε με ταινία, προ vdvin σε μία πλευρά της κύριας πράξεως. Ένας απλός τρόπος για να γίνει ο ανεμιστήρας ασφαλής είναι να εγκαταστήσετε το πλέγμα στην μπροστινή επιφάνεια όπου υπάρχουν λεπίδες.

Όσο πιο πυκνό είναι το πλέγμα, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να τοποθετήσετε τα δάχτυλά σας μέσα. Ο αυτοματισμένος ανεμιστήρας συνεπώς κοστίζει μικρά χρήματα και, αν θέλετε, μπορείτε να το γυρίσετε με τη βοήθεια ενός διακοσμητικού κουτιού σε μια απαραίτητη λεπτομέρεια του εσωτερικού.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας για να κάνετε λίγο πιο δύσκολο. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς, εάν απαιτείται ψύξη στον χώρο εργασίας και περνάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Αυτός ο ανεμιστήρας αποδεικνύεται αρκετά ισχυρός και η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται ελαφρά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δρόμο αν εργάζεστε με φορητό υπολογιστή. Αναζητήστε μερικούς παλιούς δίσκους για τον υπολογιστή, ένα άχρηστο καλώδιο με υποδοχή USB, δύο καλώδια, ένα παλιό μοτέρ από παιδικό παιχνίδι, ένα πώμα κρασιού και έναν κύλινδρο από χαρτόνι από οποιοδήποτε οικιακό αντικείμενο.

Θα χρειαστείτε επίσης κόλλα, κερί και ψαλίδι. Αυτή η μέθοδος για το πώς να κάνει ένα ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος, αλλά χωρίς το κόστος, γιατί όλα τα παραπάνω είναι εύκολο να βρει κανείς στο σπίτι ή στο druzey.Dlya αρχίζουν να συνεργαστεί με τον δίσκο: κόβουμε στη λεπίδα.

Όσο περισσότερο τα πτερύγια, τόσο ισχυρότερη είναι η ροή του αέρα, αλλά τα μεμονωμένα τμήματα δεν πρέπει να είναι πολύ μικρά. Για ένα πρότυπο, μπορείτε να παίρνετε γωνία 45 μοιρών μεταξύ των κοπών. Κόψτε έτσι ώστε το διαφανές μέσον να παραμείνει άθικτο. Αφήστε τον δεύτερο δίσκο στο σύνολό του, θα είναι στάση.

Πάνω από το κερί, η γκρι βάση κάθε λεπίδας και βαθμιαία κάμψη ελαφρώς προς τα εμπρός και ταυτόχρονα υπό γωνία, ξεδιπλώνει το επίπεδο. Γυρίστε όλες τις λεπίδες προς μία κατεύθυνση.

Ο αυτόνομος ανεμιστήρας θα αποδειχθεί ανθεκτικός αν δεν υπάρχουν τσακίσεις στο δίσκο, γι αυτό θερμαίνετε προσεκτικά το πλαστικό, μην το βυθίζετε να λυγίζει. Όταν όλα είναι έτοιμα, κόψτε το βύσμα στο μέσον του δίσκου και δημιουργήστε μια τρύπα μέσα του. Τώρα προετοιμάστε το καλώδιο έτσι ώστε όλη η δομή να τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό.

Αφαιρέστε την εξωτερική περιέλιξη του καλωδίου USB. Διαθέτει 4 ξεχωριστές καλωδιώσεις, δύο από τις οποίες μπορείτε να διαχωρίσετε. Ξεχωρίστε ένα ζευγάρι, όχι τα δύο αντίθετα. Με τη βοήθεια ξεχωριστών μικρών καλωδίων, συνδέστε τα καλώδια από το usb στο μοτέρ παιχνιδιών.

Μην ξεχνάτε ότι είναι καλό να μονώσετε. Για να αφαιρέσετε την περιέλιξη από τα εσωτερικά καλώδια, αρκεί να τα θερμαίνετε λίγο πάνω από τη φλόγα του ίδιου κεριού ή πάνω από έναν αναπτήρα και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά με ψαλίδι. Αφαιρέστε προσεκτικά τη μόνωση: τα περισσότερα καλώδια έχουν τόσο λεπτό σύρμα μέσα από το ότι σπάει από την παραμικρή προσπάθεια. Αν τα καλώδια είναι σπασμένα, μην φοβηθείτε, απλά κόψτε τα και προσπαθήστε να κάνετε τα ίδια στο καλώδιο του usb υψηλότερα.

Ο ανεμιστήρας USB με τα χέρια του είναι σχεδόν έτοιμος. Τώρα το βάζετε όλα μαζί. Ο κύλινδρος χαρτονιού στερεά κολλημένος στο δίσκο, ο οποίος παρέμεινε άθικτος. Ο κινητήρας έχει ένα σώμα και έναν πομπό αξόνων.

Το σώμα είναι κολλημένο στο άλλο άκρο του κυλίνδρου και ο άξονας εισάγεται στην οπή που έγινε στο βύσμα. Ο άξονας πρέπει να καθίσει καλά στον φελλό. Απομένει μόνο να συνδέσετε τον αυτόνομο ανεμιστήρα στον υπολογιστή και να δείτε πώς λειτουργεί. Αυτό το σχέδιο δεν είναι πολύ ανθεκτικό.

Είναι αρκετό για μια εποχή, αλλά ένα ή δύο χρόνια θα πρέπει να κάνει κάτι νέο. Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας, κοιτάξτε το εξής:

Σας αρέσει το άρθρο; Υποστηρίξτε μας, κάντε κλικ στα κοινωνικά κουμπιά!

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας;

Σύστημα ψύξης νερού με τα χέρια του
Το σύστημα ψύξης νερού του επεξεργαστή με τα χέρια του ή το VDO από το τίποτα. Β.

Για αρχάριους και όχι τρέχουσες. Συλλέγουμε Comp με τα χέρια μας.
Γεια σε όλους. Τώρα είναι η στιγμή μου να αλλάξω τον υπολογιστή σε ένα νέο, αλλά σαν κι εμένα.

Σβήσιμο ανεμιστήρα ή ελαττωματικός ανεμιστήρας
Αγόρασα μια εταιρεία ανεμιστήρα Arctic μοντέλο F12 Silent 3 pin. Ήθελα να το αντικαταστήσω.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα;
Υπάρχει μια τρύπα στο σύστημα για τον ανεμιστήρα, καλά, όπως μια τρύπα, 80x80 τρύπα, όπως.

Πώς είναι καλύτερα να βάλεις έναν ανεμιστήρα;
Πες μου πώς να βάλω το ψυγείο 1) στο φούσκωμα 2) στο φούσκωμα του τόπου προσάρτησης.

Πώς να κάνετε ανεμιστήρα USB

Γεια σε όλους όσους αγαπούν για να φτιάξετε χειροποίητα φορέματα! Στο δρόμο υπάρχει μια αφόρητη θερμότητα, μπορεί να σώσει είτε τον κλιματισμό ή το βύθισμα, είτε... έναν ανεμιστήρα... ανεμιστήρα usb. Όπως ήδη μαντέψατε, σήμερα θα το πούμε πώς να κάνει ένα USB ανεμιστήρα τα χέρια σας.

Υλικά για την κατασκευή ανεμιστήρα

Για να φτιάξετε αυτό το ανεμιστήρα usb θα χρειαστείτε:

 • Ένας συνηθισμένος δίσκος CD ή DVD (διαβάστε επίσης "Πώς να φτιάξετε ένα shuriken από ένα δίσκο DVD").
 • Ένας δίσκος μίνι CD ή DVD. Στον δίσκο, τραβήξτε τα ίδια πτερύγια και κόψτε τα με ένα κόκκινο καυτό τεχνικό μαχαίρι, αφού το κρατήσετε πάνω από τη φωτιά, λυγίστε τις λεπίδες με μια μικρή γωνία.
 • Αδειάστε τον σωλήνα από κόλλα σιλικόνης. Στο καπάκι του σωλήνα, κάντε μια τρύπα με ένα τρυπάνι ή ένα καυτό καρφί. Κατασκευάστε επίσης δύο οπές στις πλευρές του σωλήνα για το καλώδιο τροφοδοσίας ηλεκτρικού κινητήρα.
 • Αφαιρέστε τον κινητήρα, τη θήκη και τον προσαρμογέα από την παλιά μονάδα CD (ανατρέξτε στην ενότητα "Λέιζερ από μονάδα DVD").
 • Στερεώστε τον ανεμιστήρα (μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο με σχισμή για το ηλεκτρικό καλώδιο, καθώς και με άκρη από τη μια πλευρά με το σχήμα ενός σωλήνα από μια κόλλα σιλικόνης).
 • Το καλώδιο USB είναι αρκετό για να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σε μια βολική θέση για εσάς, το μήκος.
 • Το όπλο κόλλας.

Υλικά για την κατασκευή ανεμιστήρα USB

Πώς να φτιάξετε ένα ανεμιστήρα usb

 1. Χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι κόλλησης στην έλικα, κόψτε τη θήκη

Συνδέστε τη θήκη στη βίδα από το CD

Συνδεθείτε με το στήριγμα προσαρμογέα

Συνδέστε το ηλεκτροβάνα μέσα στο πώμα

Περάστε το καλώδιο τροφοδοσίας

Συνδέστε το καλώδιο στην ξύλινη βάση ανεμιστήρα

Κόψτε το σωλήνα από την κόλλα στην ξύλινη βάση

Στερεώστε τη βάση στο USB

Και τώρα παρακολουθήστε την κύρια κατηγορία βίντεο "Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB".

USB ανεμιστήρα με τα χέρια του

Σε ένα ζεστό καλοκαίρι, ένας ανεμιστήρας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Αλλά αν είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε τα πάντα με τα χέρια μας, γιατί να το αγοράζουμε; Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε έναν ανεμιστήρα από έναν δίσκο CD ή DVD και συνδέουμε τον ανεμιστήρα μας στη θύρα USB του υπολογιστή.

Εδώ είναι αυτό που χρειαζόμαστε για τον ανεμιστήρα:

 • ηλεκτρικό μοτέρ από ένα αυτοκίνητο παιχνιδιών.
 • ένα μικρό χαρτί ή πλαστικό σωλήνα?
 • καλώδιο με υποδοχή USB 2.5W.
 • 2 δίσκο CD ή DVD.
 • φελλό από μπουκάλι κρασιού.

1. Αρχικά, θα σημάνουμε και θα κόψουμε τις λεπίδες του ανεμιστήρα σε έναν από τους δίσκους.

2. Στη συνέχεια, αυτά τα πτερύγια πρέπει να στραφούν λίγο, κάμπτοντάς τα. Για να μην σπάσουν τα πτερύγια και να μην σπάσουν, θερμαίνετε τη βάση τους στη φωτιά και γυρίστε το μέχρι να κρυώσει το πλαστικό. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη λειτουργία ακριβώς πάνω από το καίγοντας κερί.

Ως αποτέλεσμα, πρέπει να φτάσουμε εδώ μια τέτοια έλικα:

3. Στην οπή του δίσκου μας, τοποθετήστε το βύσμα. Είναι σημαντικό ο φελλός να κάθεται σφιχτά.

4. Συνδέουμε έναν σωλήνα από χαρτί ή πλαστικό με κινητήρα. Με την ευκαιρία, ο σωλήνας μπορεί να ληφθεί από το φύλλο ψησίματος.

5. Ο σωλήνας είναι κολλημένος στο κέντρο του δεύτερου δίσκου, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως βάση για τον ανεμιστήρα.

6. Βάζουμε την έλικα στον κινητήρα - και ο ανεμιστήρας μας είναι έτοιμος!