Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

   Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

   Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

   Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

   Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

   Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

   Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

   1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
   2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

   Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

   Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Εξωτερική μονάδα

   Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

   Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

   Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

   Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

   Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

   Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

   Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

   Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

   Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

   Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

   Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

   Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

   Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

   Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

   Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

   Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

   Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

   Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

   Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

   Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

   Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

   Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

   Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

   Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

   Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

   Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

   Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

   Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

   1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
   2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
   3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
   4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

   Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

   Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

   Παγωμένος στο κλιματιστικό

   Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

   Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

   Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

   Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

   Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

   Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!

   Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό

   Για να μην κουραστείτε από τη θερμότητα το καλοκαίρι και να ζεστάνετε τα δωμάτια κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, σχεδιάσατε να αγοράσετε έναν μετατροπέα ή ένα συμβατικό split σύστημα. Και θέλετε να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε τον εαυτό σας, για να εξοικονομήσετε επαγγελματική επεξεργασία (κάτι που δεν συμβαίνει πάντα).

   Η έκδοσή μας έχει 2 καθήκοντα: να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό με τα δικά σας χέρια και να αναλύσετε πώς είναι οικονομικά εφικτό. Ας προχωρήσουμε στην αντίστροφη σειρά και πρώτα να συγκρίνουμε το κόστος για μια εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη εγκατάσταση και γι 'αυτό παραθέτουμε...

   Συναρμολόγηση εργαλείων και υλικών

   Δεν θα αποκαλύψουμε την αρχή της λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος, περιγράφεται λεπτομερώς σε μια άλλη σελίδα των πόρων μας. Για μια γενική κατανόηση της: μεταξύ των δύο εναλλακτών θερμότητας - εξωτερική και εσωτερική, για τη μετακίνηση αγωγούς ψυκτικού μέσου (φρέον) στην υγρή και αέρια κατάσταση, μεταφέροντας θερμικής ενέργειας στο ή έξω από το σπίτι, ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία (κλιματισμό ή θέρμανση).

   Το καθήκον του εγκαταστάτη είναι να τοποθετήσει και να στερεώσει τα μπλοκ σύμφωνα με όλους τους κανόνες, να τα συνδυάσει με σωλήνες και να τα συνδέσει στο ηλεκτρικό δίκτυο, και στη συνέχεια να ξεκινήσει και να δοκιμάσει τις μονάδες.

   Δεν έχει νόημα η λίστα με κάθε κατσαβίδι ή κλειδί, πρέπει να υπάρχει ένα παρόμοιο εργαλείο για τον κύριο κύριο. Λαμβάνουμε υπόψη μόνο τον εξοπλισμό και τα εξαρτήματα, χωρίς τα οποία η τοποθέτηση και η λειτουργία του κλιματιστικού δεν είναι ρεαλιστικό:

   • διάτρητο με τρυπάνι με διαμάντια ή με τρυπάνι πυρήνα (ανάλογα με το υλικό των τοίχων) με διάμετρο τουλάχιστον 45 mm.
   • αντλία κενού?
   • μανομετρικό συλλέκτη.

   Σημείωση: Εάν η εργασία πραγματοποιείται κατά την επισκευή του διαμερίσματος, προσθέστε στη λίστα αυτή ένα βούλγαρο με κύκλο γύρω από το σκυρόδεμα. Είναι χρήσιμο για την πραγματοποίηση κρυφών τοποθέτησης των αυτοκινητοδρόμων στα αυλάκια των τοίχων (σε κοινή γλώσσα - strobas).

   Ειδικοί ψύκτες που εμπλέκονται εγκατάσταση εξοπλισμού HVAC, τότε ρωτήστε: όπου έχει οριστεί για την κοπή και την επέκταση των σωλήνων χαλκού με ξύστρα για τον καθαρισμό (φρέζας); Η απάντηση είναι απλή: δεν χρειάζεται ένας αρχάριος για εγκατάσταση μιας χρήσης ενός διαχωρισμένου συστήματος με ισχύ έως 3 kW. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ εγκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία:

   • 2 σωλήνες χαλκού ειδικού μήκους με διάμετρο 6,35 mm (¼ ") και 9,52 mm (3/8") με σωστά φουσκωτά άκρα και παξιμάδια.
   • μόνωση από καουτσούκ τύπου K-Flex (ήδη τεντωμένο στον αυτοκινητόδρομο)?
   • σωλήνας κυματοειδής για αποστράγγιση.
   • ηλεκτρικό καλώδιο για 4 ή 5 σύρματα με διατομή 1,5 mm².
   • στήριγμα για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας.

   Γιατί να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ. Πρώτον, η τιμή του είναι συγκρίσιμη με το κόστος του τροχαίου υλικού και των υλικών που αγοράζονται ξεχωριστά. Δεύτερον, οι άκρες του ηλεκτρικού δικτύου χωρίζονται στο μηχάνημα και όχι χειροκίνητα, γεγονός που συμβάλλει στην αξιόπιστη σύνδεση. Η χειροκίνητη καύση της κακής ποιότητας είναι η βλάβη των πιο άπειρων πλοίαρχων, με αποτέλεσμα τη διαρροή φρεονίου και θραύσης του συμπιεστή.

   Εργοστάσιο (αριστερά) και χειροκίνητη κύλιση (δεξιά)

   Σημείωση: Ανάλογα με τις συνθήκες επικοινωνίας, θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν αγωγό από πλαστικό καλώδιο, μια ταινία τυλίγματος από PVC, έναν αφρώδες υλικό και ένα προστατευτικό κάλυμμα.

   Από την οικονομική σκοπιμότητα

   Για μια σωστή σύγκριση, θα λάβουμε ως βάση το κόστος εγκατάστασης ενός εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος χωρητικότητας έως 3.5 kW (7000-9000 BTU). Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση και τη σύνδεση εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας με καλωδίωση (2 γραμμές, καλώδιο και αποστράγγιση) μήκους μέχρι και 5 m στον τοίχο. Η τιμή περιλαμβάνει όλα τα σχετικά υλικά που αναφέρονται παραπάνω.

   Στη Μόσχα, η εγκατάσταση οικιακών κλιματιστικών χαμηλής κατανάλωσης κοστίζει από 5500 έως 8000 ρούβλια. Το ισοδύναμο σε δολάρια είναι 98-143 δολάρια. ε. Σε άλλες πόλεις της Ομοσπονδίας, το κόστος μπορεί να διαφέρει σε μικρότερη κατεύθυνση, αλλά οι αναλογίες παραμένουν. Τώρα αναφέρουμε τις μέσες τιμές της Μόσχας για την αγορά υλικών και εξοπλισμού για προσωπική επιμέλεια:

   • Makita perforator - περίπου 500 ρούβλια. ανά ημέρα.
   • αντλία δύο σταδίων για εκκένωση μαζί με έναν συλλεκτήρα μανομετρικών - 700 ρούβλια την ημέρα.
   • κιτ εγκατάστασης με επικοινωνίες μήκους 5 μ - 2500 ρούβλια.

   Για αναφορά. Όταν η ενοικίαση εξοπλισμού είναι συχνά απαιτείται να καταθέσει μια κατάθεση 4-8 χιλιάδες ρούβλια σε σχέση με τις καθορισμένες μονάδες. Όσοι επιθυμούν να στρέψουν τους ίδιους τους σωλήνες χαλκού μπορούν να νοικιάσουν σετ εργαλείων για 300-500 ρούβλια. ανά ημέρα.

   Προσθέτοντας αυτά τα ποσά, παίρνουμε 3700 ρούβλια. ή 66 έτη. ε. Εάν προσθέσετε 10% εδώ για την αγορά αναλωσίμων και απρόβλεπτων δαπανών, θα κυκλοφορήσουν περίπου 4000 ρούβλια (71 κ.ε.). Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση του κλιματισμού, που παράγεται από τα δικά του χέρια, προσφέρει εξοικονόμηση από 1500 έως 4000 ρούβλια. Κατά κανόνα, το κατώτατο όριο τιμών που δηλώνεται στο Διαδίκτυο δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει μέρος του έργου και θα χρειαστεί να πληρώσουμε επιπλέον για αυτούς.

   Εξ ου και το συμπέρασμα: η αυτοεγκατάσταση των διαχωρισμένων συστημάτων είναι οικονομικά συμφέρουσα και επιτρέπει την εξοικονόμηση μονάδων μικρής χωρητικότητας 2500-3500 r. ή 45-62 έτη. ε. Μια προϋπόθεση: η εργασία πρέπει να γίνει ποιοτικά, αλλιώς το κόστος αλλαγών ή επισκευών θα σας αναγκάσει να θυμηθείτε την παροιμία σχετικά με το πόσο φορές πληρώνει το μέσο όρο.

   Σημείωση: Οι τιμές σε ρούβλια λαμβάνονται για την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου 2017 και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συναλλαγματική ισοτιμία και την εποχικότητα.

   Πώς να εγκαταστήσετε ένα ψυγείο - οδηγίες

   Το σύστημα διαχωρισμού τοποθετείται σε διάφορα στάδια:

   1. Προσδιορίστε τα σημεία όπου θα κρεμάσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα. Σημειώστε τη διαδρομή για τη δρομολόγηση της πλεξούδας με τις επικοινωνίες.
   2. Τρυπήστε τον τοίχο και τοποθετήστε τον κορμό. Ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα και συνδέστε τους σωλήνες freon, καλωδίωση και αποστράγγιση σε αυτό.
   3. Τοποθετήστε την εξωτερική μονάδα, συνδέστε όλες τις επικοινωνίες σε αυτήν.
   4. Εκτελέστε το έργο ανάθεσης.

   Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ακριβώς αυτή την ακολουθία λειτουργιών. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια πρώτη πλάκα έδρασης της εσωτερικής μονάδας, και στη συνέχεια, ανοίξτε μια τρύπα για την καλωδίωση, επειδή κατά τη διάτρηση, μπορείτε να σκοντάψει πάνω στη βαλβίδα, με αποτέλεσμα το μέσο θα οδηγήσει σε πλευρά ή επάνω. Στην πρώτη περίπτωση, η διαδρομή θα δούμε προχειρότητα, και το δεύτερο να μην απορροφούν τις απαιτήσεις για την κλίση και αγωγών πρέπει να ρυθμίσετε εκ νέου την πλάκα πάνω.

   Αμέσως δώστε συστάσεις σχετικά με τη σωστή θέση των μονάδων και τη διαδρομή της συσκευής:

   1. Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να κρεμαστεί έτσι ώστε η ροή του αέρα να μην φυσάει απ 'ευθείας, αλλιώς παρέχεται κρύο. Βέλτιστη τοποθεσία - απευθείας στον εξωτερικό τοίχο ή στο πλευρικό διαμέρισμα κοντά στο παράθυρο.
   2. Ελάχιστη απόσταση από την οροφή προς τη μονάδα HVAC -. 100 mm, που όμως είναι καλύτερα να υποχωρήσουν 30 cm μεταξύ του περιβλήματος και των πλευρικών τοιχωμάτων χρειάζονται ένα ελάχιστο διάκενο των 125 mm ώστε να έχει αρκετό χώρο για κουρτίνες.
   3. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι εγκατεστημένη έτσι ώστε να μπορεί να διατηρείται με ασφάλεια σε ύψος. Το πιο βολικό μέρος είναι στον τοίχο μέσα στο γυάλινο μπαλκόνι ή το μπαλκόνι. Εάν απουσιάζουν, το μπλοκ πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το παράθυρο έτσι ώστε ο πλοίαρχος να φτάσει στις θύρες σέρβις και όλες τις λεπτομέρειες της συσκευής - συμπιεστή, εναλλάκτη θερμότητας κ.ο.κ.
   4. Η απόσταση από τη δομή του κτιρίου μέχρι το πίσω τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας είναι 20 cm, πλάι - 300 mm, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.
   5. Σύμφωνα με τους κανόνες, οι αυτοκινητόδρομοι τοποθετούνται με προκατάληψη προς το δρόμο. Στο δρόμο, δεν πρέπει να υπάρχουν στάσιμες περιοχές με τη μορφή βρόχων που βλέπουν πάνω ή κάτω.

   Συμβούλιο. Τοποθετήστε τη μονάδα δρόμου στον τοίχο στο πλάι του παραθύρου - λάθος. Παρόλο που μπορείτε να φτάσετε στις θύρες υπηρεσιών, αλλά δεν θα μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα χωρίς πλήρη αποσυναρμολόγηση. Ο πλοίαρχος, ο οποίος ήρθε να επισκευάσει τον συμπιεστή, έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να εκτελέσει έργα αυξημένου κινδύνου (σε υψόμετρο).

   Τοποθετήστε την εσωτερική μονάδα

   Πρώτα απ 'όλα, σας συμβουλεύουμε να αποσυσκευάσετε το προϊόν, να πάρετε το εγχειρίδιο οδηγιών και να το μελετήσετε προσεκτικά. Το γεγονός είναι ότι το διάγραμμα που δίνεται στο τεχνικό φύλλο δεδομένων δείχνει ακριβώς πώς να εγκαταστήσετε σωστά και να συνδέσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου. Αφαιρέστε αμέσως την πλάκα τοίχου. Στη συνέχεια, η διαδικασία έχει ως εξής:

   1. Τρυπήστε το εξωτερικό τοίχωμα με τέτοιο τρόπο ώστε το κανάλι να πηγαίνει με κλίση προς το δρόμο. Η βέλτιστη διάμετρος οπών είναι 50 mm. Είναι πολύ επιθυμητό να τοποθετήσετε ένα ειδικό πλαστικό μανίκι.
   2. Αποσυσκευάστε το κιτ εγκατάστασης και αμέσως τυλίξτε τα άκρα των σωλήνων φρέον έτσι ώστε να μην μπει μέσα σε αυτά η σκόνη και η υγρασία. Συνδέστε τα δεύτερα άκρα στις επικοινωνίες που είναι ενσωματωμένες στο εξώφυλλο στο πίσω τοίχωμα της εσωτερικής μονάδας.
   3. Αφαιρέστε τα άκρα του ηλεκτρικού καλωδίου, ξετυλίξτε το πίσω άνοιγμα της θήκης και συνδέστε τους ακροδέκτες, σχεδιάζοντας ένα μικρό κύκλωμα στο χαρτί για να απομνημονεύσετε τα χρώματα.
   4. Δημιουργήστε μια καλωδίωση από το ηλεκτρικό δίκτυο και το καλώδιο, όπως φαίνεται παρακάτω στο διάγραμμα, μετά από το οποίο τυλίγετε προσεκτικά την ταινία με PVC. Μην περιστρέφετε τους αγωγούς μαζί!
   5. Τώρα τοποθετήστε με ακρίβεια την πλάκα στήριξης του μπλοκ και στερεώστε το στο διαμέρισμα με πείρους, ακολουθώντας αυστηρά την οριζόντια θέση.
   6. Μαζί με τον βοηθό, τοποθετήστε το turniquet στην τρύπα, ενώ εγκαθιστάτε την εσωτερική μονάδα στην πλάκα (στερεώνεται στα μάνδαλα).
   Επικοινωνίες μεταξύ των μονάδων στην πλεξούδα

   Συμβούλιο. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα σχίσμα στη διαδικασία επισκευής μιας κατοικίας, τότε είναι καλύτερο να τοποθετήσετε κρυμμένες επικοινωνίες μεταξύ τους, περνώντας μέσα από τους τοίχους τα αυλάκια κατά μήκος της διαδρομής. Επίσης, κάντε το καλώδιο τροφοδοσίας. Πώς να το κάνετε μόνοι σας, όπως περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο:

   Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιτυχή εγκατάσταση και σύνδεση των επικοινωνιών εντός των χώρων. Κατ 'αρχάς, όταν στρέφετε τις γραμμές για το ψυκτικό μέσο, ​​περιστρέψτε το παξιμάδι, κρατώντας το τμήμα μετρητή με το κλειδί και όχι το αντίστροφο, όπως γίνεται στη φωτογραφία. Διαφορετικά, ο σωλήνας εργοστασίου "κυλάει το κεφάλι" και θα πρέπει να κολληθεί. Επίσης, μην σφίγγετε το παξιμάδι με μεγάλη δύναμη, ώστε να μην πιέζετε τον κύλινδρο, πράγμα που θα προκαλέσει διαρροή φρέον.

   Η δεύτερη απόχρωση: στερεώστε την πλάκα καθαρά στο επίπεδο, ο ενσωματωμένος δίσκος συμπυκνωμάτων είναι ήδη κατασκευασμένος με τη σωστή προκατάληψη. Και το τελευταίο πράγμα: μην βάζετε το καλώδιο τροφοδοσίας στην πρίζα, φαίνεται άσχημο. Κρυμμένο τραβήξτε μια ξεχωριστή γραμμή με το μηχάνημά σας από το τηλεφωνικό κέντρο.

   Επειδή το άρθρο δεν μπορεί να περιέχει όλες τις λεπτομέρειες a priori, διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει μια ιστορία, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε το βίντεο στην εγκατάσταση, γυρισμένο από έναν έμπειρο κύριο:

   Βάζουμε την εξωτερική μονάδα

   Όταν εγκαθιστάτε μια μονάδα κλιματισμού δρόμου σε ένα διαμέρισμα, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και ασφαλείς με ασφάλεια. Ζητήστε από τον βοηθό να σας κρατήσει δίπλα στον ιμάντα, ενώ είστε απασχολημένος με τη στερέωση ή χρησιμοποιείτε εξοπλισμό ασφαλείας. Η τεχνολογία εγκατάστασης είναι απλή και βήμα-βήμα μοιάζει με αυτό:

   1. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου, σημειώστε τα σημεία διάτρησης στον τοίχο και δημιουργήστε τρύπες για τις άγκυρες.
   2. Τοποθετήστε τους κοχλίες στερέωσης της εξωτερικής μονάδας στις βάσεις στήριξης με τις κεφαλές στραμμένες προς τα κάτω, υπολογίζοντας τη θέση τους στην περιοχή. Στερεώστε τα με ειδικές πλαστικές ροδέλες, ώστε να μην πέσουν.
   3. Τοποθετήστε τα στηρίγματα στερεώνοντάς τα με αγκύρια. Τοποθετήστε μια εξωτερική μονάδα πάνω τους, ευθυγραμμίζοντας τις οπές με τους κοχλίες. Χρησιμοποιώντας το κλειδί κλειδιού με το καλώδιο επέκτασης, στερεώστε τα παξιμάδια στερέωσης και σφίξτε τα.
   4. Μετακινηθείτε στη μονάδα επικοινωνίας - βιδώστε τους σωλήνες στις θύρες και συνδέστε το καλώδιο στους ακροδέκτες.

   Συμβούλιο. Μην βιαστείτε να τοποθετήσετε αμέσως την προσωπίδα, θα σας εμποδίσει να εργαστείτε με τις θύρες υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτόξευσης. Πώς να εγκαταστήσετε το υπαίθριο τμήμα του συστήματος split, που εμφανίζεται στο βίντεο:

   Το τελικό στάδιο - η έναρξη του συστήματος

   Όλα τα νέα κλιματιστικά από το εργοστάσιο είναι γεμάτα με Freon που περιέχεται στην εξωτερική μονάδα. Ο στόχος σας είναι να γεμίσετε ολόκληρο το κύκλωμα χωρίς απώλειες και να ξεκινήσετε το split σύστημα. Η σειρά εργασίας είναι η εξής:

   1. Συνδέστε τον ακραίο σωλήνα της πολλαπλής πίεσης στο πηνίο της θύρας σέρβις στην πλευρά του αέριου (κατάλληλο είναι ένας σωλήνας μεγαλύτερης διαμέτρου). Συνδέστε τον μεσαίο σωλήνα στην αντλία κενού. Στην περίπτωση αυτή, όλες οι βαλβίδες πρέπει να είναι κλειστές.
   2. Ενεργοποιήστε το σετ αντλιών και ανοίξτε τις βαλβίδες πολλαπλής εισαγωγής. Κατά τα πρώτα 10-20 δευτερόλεπτα λειτουργίας, εξαερώστε τον αέρα μέσω του εξαρτήματος που παρέχεται στην αντλία.
   3. σύστημα κενού για τουλάχιστον 20 λεπτά, εάν το μήκος της διαδρομής είναι μικρότερο από 5 μ Στόχου -. Εντελώς αφαιρείται από το κύκλωμα για την άντληση του αέρα και την υγρασία, όπως θα ενημερώσει σας μετρήσει στο συλλέκτη (αυτό δείχνει ότι υπάρχει πίεση μείον 1 bar).
   4. Μετά από μισή ώρα, κλείστε τη βαλβίδα και διακόψτε τη σκούπισή της, στη συνέχεια περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά, κοιτάζοντας τη βελόνα του μετρητή πίεσης. Εάν αρχίσει να αυξάνεται στο μηδέν, τότε το σύστημά σας διαρρέει και πρέπει να επαναδιατυπωθεί.
   5. Με ένα εξαγωνικό κλειδί, απενεργοποιήστε τη στρόφιγγα της θύρας σέρβις στην πλευρά του υγρού και, στη συνέχεια, στην πλευρά του αερίου, γεμίζοντας έτσι το κύκλωμα με ψυκτικό μέσο.
   6. Θέστε σε λειτουργία το κλιματιστικό και ελέγξτε τη λειτουργία του. Όταν η πίεση στο σύστημα ανεβαίνει, ξεβιδώστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα από την πολλαπλή και βάλτε όλα τα βύσματα.

   Προσοχή παρακαλώ! Εάν χρησιμοποιείτε έναν προσαρμογέα για το freon R410 για να συνδέσετε τα μετρητά πίεσης στη θύρα, τότε ξεβιδώστε το παξιμάδι του ίδιου του προσαρμογέα, αντί του εύκαμπτου σωλήνα, για να το αποσυνδέσετε! Διαφορετικά, όλος ο Freon θα πάει στην ατμόσφαιρα.

   Μετά το τέλος, αφήστε το κλιματιστικό να λειτουργεί σε όλες τις λειτουργίες και βεβαιωθείτε ότι το συμπύκνωμα ρέει από την αποχέτευση και όχι σε άλλο μέρος (για παράδειγμα, στον τοίχο κάτω από την εσωτερική μονάδα). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση ενός μπλοκ δρόμου και την έναρξη ενός διαχωρισμού μπορείτε να λάβετε προβάλλοντας το τελευταίο βίντεο:

   Ας υποθέσουμε ότι απελευθερώσατε κατά λάθος το εργοστασιακό ψυκτικό μέσο στην ατμόσφαιρα ή το αέριο που έμεινε σε σύνδεση χαμηλής ποιότητας. Εξαλείψτε την αιτία της διαρροής, αγοράστε φρέον στη δεξαμενή και ξαναγεμίστε το κλιματιστικό, χρησιμοποιώντας τις συστάσεις μας.

   Τέλος - συμβουλές για τον αρχάριο

   Περιττό να γράφετε φράσεις σχετικά με τη δυσκολία εγκατάστασης του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, αυτό είναι κατανοητό από όλα τα παραπάνω. Για καλύτερη κατανόηση, σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε προσεκτικά τα βίντεο από διαφορετικούς μάστερ και επίσης να διαβάσετε τα σχόλια που απομένουν κάτω από αυτά τα βίντεο στο Youtube. Υπάρχουν συχνά αποσυνδεδεμένοι έξυπνοι εγκαταστάτες και από αυτούς μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

   Τελευταίο σημείο - μην προσπαθήσετε να σώσετε το όργανο. Εάν ένα puncher μπορεί να ληφθεί από έναν γείτονα, τότε είναι απίθανο να βρείτε μια αντλία κενού για δωρεάν, και χωρίς αυτό δεν μπορείτε να εργαστείτε. Αν και μερικοί εγκαταστάτες στο βουνό κάνουν χωρίς εκκένωση, πιέζοντας αέρα έξω από το φρέον του κυκλώματος. Αλλά η υγρασία παραμένει και στη συνέχεια απενεργοποιεί τον συμπιεστή.

   Πού βρίσκεται το κλιματιστικό στο διαμέρισμα;

   Έχετε αγοράσει ένα split σύστημα και ήδη προσβλέπουμε στην ευχαρίστηση ενός ευχάριστου μικροκλίματος στο σπίτι σας; Αυτό το άρθρο θα βοηθήσει να αποφευχθεί η απογοήτευση, η οποία είναι πολύ πιθανό να αναμένεται από τον καταναλωτή που δεν έχει καταλάβει πού να εγκαταστήσει το κλιματιστικό και όπου δεν είναι. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, πολλοί αγοραστές προσεγγίζουν προσεκτικά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Πριν από την αγορά, συμβουλεύονται τους επαγγελματίες, αναλύουν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των μοντέλων από διαφορετικούς κατασκευαστές, επιλέγουν επιλογές για τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος ή του σπιτιού τους. Όμως, δυστυχώς, όλοι οι αγοραστές δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στην ειδική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού. Σε αυτό το στάδιο, πολλοί επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να εγκαταστήσουν την παραγγελία από ιδιωτικούς εγκαταστάτες ή να εκτελέσουν το έργο αυτό μόνοι τους. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία απολύτως προσοχή στο ζήτημα, όπου να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό. Μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί μόνο να μειώσει την αποτελεσματικότητα του κλιματισμού των χώρων, αλλά και να οδηγήσει σε ταχεία αποτυχία δαπανηρού εξοπλισμού.

   Έχοντας εξοικειωθείτε με αυτό το άρθρο, μπορείτε να αποφύγετε τα δυσάρεστα λάθη και να επιλέξετε σωστά τον καλύτερο χώρο για την κλιματική τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό μικροκλίμα στο σπίτι, το γραφείο ή το διαμέρισμά σας.

   Πού καλύτερα να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα

   Πριν εγκαταστήσετε το split σύστημα, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση εγκατάστασης. Η δομή κατασκευής στην οποία σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα πρέπει να διαθέτει περιθώριο ασφαλείας για να υποστηρίζει το βάρος της συσκευής. Επιπλέον, το σημείο εγκατάστασης πρέπει να βρίσκεται κοντά στην θέση της εξωτερικής μονάδας. Ένα άλλο κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη για την σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι οι αισθητικές εκτιμήσεις (πρέπει να λάβετε υπόψη τα εσωτερικά χαρακτηριστικά και τον εσωτερικό σχεδιασμό).

   Περιοχή κινδύνου. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ροή αέρα από το δίκτυο διανομής της μονάδας θα διαχωριστεί κατά τρία μέτρα. Αυτή η ενότητα θα συγκεντρώσει τις ψυχρές ροές πριν διασκορπιστεί σε όλο το δωμάτιο. Κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης του κλιματιστικού στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι στη ζώνη συγκέντρωσης ψυχρού αέρα δεν υπάρχουν αντικείμενα που προορίζονται για εργασία ή αναψυχή ανθρώπων. Για να αποφευχθούν οι ασθένειες που προκαλούνται από την κρύα ροή αέρα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι άνθρωποι να μην μένουν στη ζώνη ροής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν πρέπει να πραγματοποιείται μπροστά από το κρεβάτι, τον καναπέ, το γραφείο κ.λπ. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος πάνω από την περιοχή εργασίας ή ανάπαυσης, έτσι ώστε η άμεση ροή ψυχρού αέρα να περνά πάνω από τον καναπέ ή το τραπέζι. Αλλά, μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από ερμάρια και άλλα στοιχεία διαστάσεων που θα παρεμποδίσουν την κανονική κατανομή των ψυχρών αέριων μαζών σε όλο το δωμάτιο.

   Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε άμεση ροή ψυχρού αέρα μόνο για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, θα βιώσουν επιδείνωση της ευημερίας τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά στις ενδείξεις θερμοκρασίας στο δρόμο και στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 12 ° C. Μια πιο σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

   Απόσταση μεταξύ της οροφής και του μπλοκ. Για να ρυθμιστεί σωστά το κλιματιστικό μηχάνημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το ανώτερο άκρο της εσωτερικής μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι μικρότερη από 15 cm. Το γεγονός ότι στο ανώτερο τμήμα της συσκευής είναι μονάδα εισαγωγής αέρα, μια ελάχιστη απόσταση από την οροφή μπορεί να αποτρέψει την κανονική διέλευση των αερίων μαζών.

   Οικιακές συσκευές. Όλα τα είδη εξοπλισμού που εκπέμπουν θερμότητα και μπορούν να επηρεάσουν την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εσωτερική μονάδα. Μην εγκαταστήσετε ένα split σύστημα κοντά στον λέβητα, τα θερμαντικά σώματα, τον φούρνο, τον εξοπλισμό ψύξης κλπ.

   Κλείνοντας τη θερμότητα από το παράθυρο. Αυτή η αρχή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε ένα δωμάτιο με παράθυρα που βλέπουν στην ηλιόλουστη πλευρά. Για ταχύτερη ψύξη του χώρου, η ροή ψυχρού αέρα από το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι κάθετη προς την κατεύθυνση των ακτίνων του ήλιου που περνούν μέσα από τους υαλοπίνακες.

   Αισθητική. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην καλύπτει τα σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης και να μην παραβιάζει το γενικό στυλ του εσωτερικού. Η επαγγελματική εγκατάσταση σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να μην χαλάσει το σχέδιο του δωματίου αλλά και να τονίσει τα χαρακτηριστικά του. Ένας από τους πρώτους κανόνες, καθοδηγούμενοι από ειδικούς, λέει ότι πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση του κλιματιστικού απευθείας μπροστά από την είσοδο του δωματίου.

   Πού να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για κλιματισμό στο διαμέρισμα

   Η συνηθέστερη παραλλαγή των οικιακών κλιματιστικών είναι μοντέλα τοίχου, τα οποία είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο 220V. Μη αναστρέψιμα μοντέλα, των οποίων η απόδοση δεν υπερβαίνει τα 4kW (επτά, εννέα, κ.λπ.) μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην πρίζα. Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω μιας πρίζας, αλλά μόνο κάτω από συγκεκριμένους προσανατολισμούς φάσης.

   Λίγοι, που σκέφτονται, τοποθετώντας ένα μικρό κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, όπου να εγκαταστήσετε την έξοδο. Συνήθως συνδέεται με την πλησιέστερη πρίζα ή "συσσωρεύει" το καλώδιο. Τέτοιες λύσεις δεν είναι πολύ ελκυστικές από αισθητική άποψη. Σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, είναι προτιμότερο να σκεφτείτε τη φάση επισκευής. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ξεχωριστό καλώδιο από τον τόπο εγκατάστασης στον ηλεκτρικό πίνακα, όπου είναι εγκατεστημένη μια ξεχωριστή συσκευή αυτόματης σύνδεσης.

   Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για το split σύστημα, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις:

   • Δεν μπορείτε να συνδέσετε άλλους ισχυρούς καταναλωτές σε μία πηγή μαζί με το κλιματιστικό.
   • Θα πρέπει να προσέχετε για την τοποθέτηση της πρίζας.
   • Ο αγωγός τροφοδοσίας πρέπει να έχει ένα τμήμα που αντιστοιχεί στο φορτίο.
   • Η σύνδεση του κλιματιστικού θα πρέπει να προστατεύεται από ένα ξεχωριστό μηχάνημα.

   Η λύση, πώς και πού να εγκαταστήσετε την έξοδο για το κλιματιστικό, εξαρτάται από την ισχύ του κλιματικού εξοπλισμού. Οι συσκευές υψηλής χωρητικότητας δημιουργούν αυξημένο φορτίο στο καλώδιο σύνδεσης. Αν χρειάζεστε να συνδέσετε μοντέλα από το "επτά" στο "δωδέκατο κλιματιστικό", που καταναλώνει μέχρι 1,4 kW, τότε μπορεί να είναι αρκετό και η καλή επισκευή του παλιού σπιτιού. Αλλά αν το έργο της τροφοδοσίας ισχύος των ισχυρών συσκευών είναι, τότε είναι απαραίτητο να εξοπλίσει μια ξεχωριστή σύνδεση μέσω του ηλεκτρικού πίνακα. Η βέλτιστη επιλογή για την τοποθέτηση της εξόδου για το κλιματιστικό είναι 0,3 m από την επιφάνεια της οροφής.

   Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

   Κατά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να προσέχετε την οικονομική εγκατάσταση, καθώς και την ευκολία της περαιτέρω συντήρησης του εξοπλισμού (καθαρισμός, επισκευή κλπ.). Όταν επιλέγετε πού να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

   - Για την ασφάλεια του εξοπλισμού, μην το τοποθετείτε κοντά στο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα με άλλο τρόπο, λάβετε μέτρα για την αποτροπή του χουλιγκανισμού και της κλοπής της συσκευής. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλέγματα, συναγερμοί, κάμερες παρακολούθησης κλπ.

   - Για να αποφύγετε την πτώση διαφόρων αντικειμένων στην εξωτερική μονάδα, μπορείτε να εγκαταστήσετε προστασία.

   - Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα κοντά σε πηγές θερμότητας.

   - Εγκαταστήστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έτσι ώστε η απόσταση από οποιαδήποτε αντικείμενα και αντικείμενα να μην είναι μικρότερη από 3 μέτρα.

   Για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας χρησιμοποιούνται ειδικοί βραχίονες και μπουλόνια αγκύρωσης για την πρόληψη κραδασμών. Εάν εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος κατά παράβαση αυτών των απαιτήσεων, θα είναι θορυβώδης και μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

   Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο 1ο διαμέρισμα

   Για την αποτελεσματική προετοιμασία δεν αρκεί να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί, όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα. Από το μπλοκ που βρίσκεται ισομερώς από τους άλλους χώρους (στο διάδρομο), η ροή του θερμού ή ψυχρού αέρα δεν θα ρέει πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση, το διάδρομο θα είναι πολύ δροσερό.

   Η επιλογή ενός κλιματιστικού υψηλής απόδοσης δεν θα λύσει το πρόβλημα, καθώς θα λειτουργήσει συνεχώς στη λειτουργία "διακοπή / εκκίνηση", η οποία τελικά θα οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή.

   Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα κλιματισμού για την εξυπηρέτηση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου και, στην περίπτωση που θα εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό; Υπάρχουν διάφορες λύσεις:

   • Εγκαταστήστε χωριστό σύστημα για κάθε δωμάτιο χωριστά.
   • Εγκαταστήστε ένα πολυσύστημα με μία εξωτερική και δύο εσωτερικές μονάδες.
   • για την εγκατάσταση του εξοπλισμού καναλιών (σε μια κατοικία είναι δυνατή η χρήση εξοπλισμού χαμηλής πίεσης).

   Το μειονέκτημα της επιλογής με ένα split σύστημα είναι η παρουσία 2 μπλοκ στο σχεδιασμό του κάθε κλιματιστικού. Μια πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα καναλιών. Αλλά το μείον είναι το υψηλό κόστος και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να τοποθετούνται αεραγωγοί, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε ένα ορισμένο ύψος των δομών οροφής.

   Ένα άλλο μειονέκτημα που μπορεί να αναμένεται από το σύστημα αγωγών κλιματισμού, είναι η εξάπλωση των οσμών σε όλα τα δωμάτια, καθώς οι αγωγοί εισαγωγής αέρα που διοργανώνονται σε όλη την περιοχή και στη συνέχεια να εξαπλωθεί στον ίδιο χώρο. Αυτή η επιλογή είναι ελκυστική για κατοικίες με πολλά δωμάτια.

   Η πιο οικονομική επιλογή είναι η τοποθέτηση ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων, έτσι ώστε ολόκληρη η περιοχή να καλύπτεται με ροές αέρα. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το κλιματιστικό, ο αέρας θα είναι πιο κρύος. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου ή του διαδρόμου θα είναι διαφορετική.

   Εάν αποφασιστεί η τοποθέτηση ενός μοντέλου τοίχου στην κουζίνα, τότε δεν πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στην πλάκα, καθώς αυτό θα αποτρέψει την καύση των καυστήρων. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για σπίτια με ηλεκτρικές σόμπες.

   Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε διαμέρισμα 2 υπνοδωματίωνε

   Για να εγκαταστήσετε τον κλιματικό εξοπλισμό σε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων, αξίζει να επιλέξετε το μεγαλύτερο δωμάτιο. Ψυγμένος αέρας σε αυτό με τη διάταξη αυτή απλώνεται ομοιόμορφα σε άλλους χώρους. Εάν επιλέξετε ένα διάδρομο ή ένα δωμάτιο με μικρή περιοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, η διανομή του ψυχρού αέρα θα είναι ανομοιογενής. Στην περίπτωση αυτή, ο ψυχρός αέρας θα συγκεντρωθεί στο διάδρομο και δεν θα φτάσει στα απομακρυσμένα δωμάτια.

   Εάν δεν ξέρετε πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, τότε θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το σχέδιο για την τοποθέτηση των δωματίων στο διαμέρισμα. Για τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος στούντιο, είναι λογικό να τοποθετήσετε το σύστημα κλιματισμού στο μεγαλύτερο δωμάτιο, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι ροές αέρα πρέπει να κατευθύνονται στις πόρτες των παρακείμενων δωματίων.

   Ένα στρατηγικό μέρος για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε διαμέρισμα δύο δωματίων είναι αυτό που συνδέεται στενότερα με τα υπόλοιπα κτίρια. Εάν η κεντρική θέση στο διαμέρισμα είναι το σαλόνι, από το οποίο υπάρχει μια έξοδος στο διάδρομο και την κρεβατοκάμαρα, τότε το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε αυτό το δωμάτιο. Αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει το πιο άνετο μικροκλίμα σε ολόκληρο το διαμέρισμα.

   Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό, να μην αρρωστήσετε

   Υπάρχουν πολλά πιο βολικά σημεία όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο. Κάθε μία από τις επιλογές έχει τις θετικές αρνητικές πλευρές της:

   • Πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

   Αν σκεφτείτε πώς συμβαίνει η κατανομή του κρύου αέρα, φαίνεται ότι το πιο άνετο μέρος στο δωμάτιο βρίσκεται κάτω από τον κλιματισμό. Η ροή του ψυχρού αέρα κατευθύνεται προς το αντίθετο τοίχωμα, όπου συσσωρεύονται μάζες ψυχρού αέρος και συνεπώς υπάρχουν οι χαμηλότερες παραμέτρους θερμοκρασίας. Ο χώρος απέναντι από το κλιματιστικό, σε απόσταση 2,5 έως 4 μέτρων θεωρείται το πιο άβολο και επικίνδυνο για την υγεία, επειδή η ροή του κρύου αέρα ψάχνει ακριβώς εκεί.

   • Απέναντι από το κρεβάτι

   Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου θα εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορούμε να πούμε ότι απέναντι από το κρεβάτι, αυτή δεν είναι η πιο επιτυχημένη επιλογή. Το κλιματιστικό που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι θα κατευθύνει τη ροή του ψυχρού αέρα προς το αντίθετο τοίχωμα, από το οποίο ωθεί και χτυπά τα κεφάλια των ανθρώπων που κοιμούνται. Ως αποτέλεσμα, αυτό δημιουργεί όχι μόνο δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στην υγεία. Αποκτώντας κλιματισμό για την κρεβατοκάμαρα, πολλοί αγοραστές δεν έχουν ακόμα ιδέα πού να το κρεμάσουν. Δεν μπορούν να αποφασίσουν πού να εγκαταστήσουν την εσωτερική μονάδα - πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, ή, αντίθετα. Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να τοποθετηθεί μια εσωτερική μονάδα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εγκαταστήσετε τα ρολά κλιματιστικού στην οριζόντια θέση. Έτσι, η εξερχόμενη ροή των μαζών αέρα θα κατευθύνεται οριζόντια και η ώθηση μακριά από το αντίθετο τοίχωμα θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

   Τοποθετήστε το κλιματιστικό στην πόρτα - αυτή είναι η πλέον δυσδιάκριτη επιλογή. Δεν θα είναι ορατό στην είσοδο του δωματίου. Αυτή η διάταξη του διαχωρισμένου συστήματος δεν καταστρέφει το εσωτερικό του δωματίου. Ο εξοπλισμός θα παρατηρείται μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης ή του ύπνου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της λύσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από την πόρτα είναι η απουσία παρεμβολών σε έπιπλα και αντικείμενα. Μπορούν εύκολα να μετακινηθούν αν είναι απαραίτητο.

   Το μόνο μειονέκτημα της απόφασης για εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας πάνω από την πόρτα είναι η τοποθέτηση μιας μακράς διαδρομής. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα του διαχωρισμένου συστήματος, αλλά και το κόστος εγκατάστασής του.

   • Απέναντι από την πόρτα

   Το εγκατεστημένο σύστημα διαχωρισμού δεν πρέπει να διαταράσσει το εσωτερικό του δωματίου. Οι σχεδιαστές παρέχουν πάντα επιλογές για την τοποθέτηση της συσκευής, στην οποία θα είναι αόρατες ή αρμονικά προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του δωματίου. Ως εκ τούτου, η απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικού απέναντι από την πόρτα θεωρείται μη-αισθητική, διότι στην είσοδο του δωματίου η θέα θα στηρίζεται στο διαιρεμένο σύστημα.

   Δεν μπορεί να αποφασίσει πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσει κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο; Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη είναι κοντά στο παράθυρο. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης είναι η μικρή διαδρομή και η εγγύτητα της συσκευής στα παράθυρα. Αλλά με αυτή την τοποθέτηση του κλιματιστικού, δεν θα είναι δυνατόν να κρεμάσετε κουρτίνες με λαμπρέκι στα παράθυρα. Ως κουρτίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε συνδετήρες κάτω από το τούλι ή τις κουρτίνες, οι οποίες, όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, πρέπει να αφαιρούνται συνεχώς.

   Ορισμένες επιλογές προτείνουν μια επιλογή - αισθητική ή άνεση. Με οποιαδήποτε τοποθέτηση του κλιματιστικού, σας ευχόμαστε τη χαρά της λειτουργίας της συσκευής κλιματισμού.

   Πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο σαλόνι

   Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για αναψυχή και εορτασμό εορτασμών με φίλους και συγγενείς. Ως εκ τούτου, στην πρώτη θέση σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα.

   Η επιλογή του συστήματος κλιματισμού και ο χώρος για την τοποθέτησή του καθορίζονται από το μέγεθος του χώρου και τον σχεδιασμό του. Το διαχωριστικό σύστημα εναρμονίζεται αρμονικά στο εσωτερικό του καθιστικού, σε περίπτωση που είναι αόρατο στα μάτια. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μπροστά από την είσοδο, οι βέλτιστοι χώροι για την εγκατάσταση είναι:

   • κοντά σε μια μαλακή γωνιά, πολυθρόνες ή καναπέ, που βρίσκεται κοντά στη συσκευή.
   • πάνω από την μπροστινή πόρτα.
   • κοντά στο παράθυρο, αυτή η επιλογή θεωρείται ιδανική για ζεστές ηλιόλουστες μέρες.
   • στον τοίχο, ελαφρά δεξιά ή αριστερά από τα επικαλυμμένα έπιπλα.

   Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του δωματίου. Το έγχρωμο κλιματιστικό μπορεί να συνδυαστεί με άλλο εξοπλισμό - τηλεόραση, ακουστικό σύστημα. Το split σύστημα μπορεί να ταιριάζει με το βασικό χρώμα του εσωτερικού. Έτσι, το κλιματιστικό δεν θα ξεχωρίζει και θα εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

   Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο νηπιαγωγείο

   Επιλέγοντας το κλιματιστικό για ένα φυτώριο, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε τέτοιους παράγοντες, όπως καθαρισμό του αέρα από σκόνη, μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές. Η παροχή καθαρού αέρα, η ψύξη ή η θέρμανση του δωματίου είναι επίσης σημαντικές εργασίες που μπορούν να επιλυθούν εάν το σύστημα κλιματισμού έχει εγκατασταθεί σωστά. Για την εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού, οι γονείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες συστάσεις:

   • Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το γραφείο ή να τον απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της κλάσης.
   • Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή κοντά στο κρεβάτι από την πλευρά του παραθύρου ή από την αντίθετη πλευρά.
   • Δεν συνιστάται η εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από τα έπιπλα ή σε απόσταση 70 cm από αυτό, καθώς η συνεχής εμφύσηση σκόνης συμβάλλει στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

   Εγκαταστήστε τον κλιματισμό στο δωμάτιο ενός νεογέννητου ή ενός μικρού παιδιού με τέτοιο τρόπο ώστε οι μάζες του αέρα να μην περνούν πάνω από το παχνί. Ο ψυχρός αέρας μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα και ο ζεστός αέρας θα οδηγήσει σε συνεχή εφίδρωση του μωρού. Επομένως, η επιλογή του καλύτερου χώρου για την τοποθέτηση του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις που έδωσαν οι ειδικοί μας. Εάν το κλιματιστικό εγκαταστήθηκε νωρίτερα, είναι απαραίτητο να βρούμε μια άλλη θέση για την κούνια του μωρού.

   Πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο γραφείο

   Το γεγονός ότι για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στο γραφείο που χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό γνωρίζουμε τα πάντα. Αλλά για να εξασφαλιστεί ότι το κόστος για τον κλιματισμό έχει το μέγιστο αποτέλεσμα, καθώς και για την πρόληψη ασθενειών των εργαζομένων, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί σωστά ο κλιματικός εξοπλισμός στο δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να εξαιρούνται οι άμεσες ροές αέρα από ψυχρό αέρα στους ανθρώπους. Για να γίνει αυτό, η εσωτερική μονάδα πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει από αυτήν να κατευθύνεται στους διαδρόμους μεταξύ των χώρων εργασίας.

   Τα κλιματιστικά, τα οποία παρέχουν τον γενικό έλεγχο της λειτουργίας πολλών μονάδων, δεν παρέχουν ένα υψηλής θερμοκρασίας καθεστώς θερμοκρασίας. Για κάθε άτομο, η θερμοκρασία άνεσης μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, επομένως προτιμάται η επιλογή με την εγκατάσταση ξεχωριστών συστημάτων για κάθε δωμάτιο. Έτσι, γίνεται δυνατή η προσαρμογή του επιμέρους τρόπου λειτουργίας για κάθε τμήμα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καταγγελιών από τους υπαλλήλους.

   Η ισχυρή τεχνολογία υπολογιστών είναι από καιρό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου γραφείου. Σε πολλές επιχειρήσεις παρέχονται χωριστά δωμάτια για την τοποθέτηση εξοπλισμού πληροφορικής - αίθουσες εξυπηρετητών. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν συνήθως παράθυρα και απαιτείται η οργάνωση της ποιοτικής προετοιμασίας. Για να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο δωμάτιο του server, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου (πρόσληψη καθαρού αέρα, διαθεσιμότητα / έλλειψη θέρμανσης, στάθμη υγρασίας κ.λπ.). Με βάση τα δεδομένα αυτά, πραγματοποιείται ο υπολογισμός και η επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Εγκαταστήστε το κλιματιστικό στο "δωμάτιο εξυπηρετητή" έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να μην μπει στον εξοπλισμό και στους ανθρώπους που εργάζονται εδώ. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι η "κηπουρική". Όλα τα φυτά θα πρέπει επίσης να βρίσκονται μακριά από την εσωτερική μονάδα, καθώς ενδέχεται να μην ανέχονται τη μεταβολή της θερμοκρασίας.

   Τα θερμαντικά σώματα και οι θερμαντήρες κινητής τηλεφωνίας δεν πρέπει επίσης να βρίσκονται στη ζώνη εισαγωγής κρύου αέρα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού.

   Από πού δεν μπορεί να εγκατασταθεί κλιματισμός

   Ανακαλύπτοντας πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό στο δωμάτιο, πρέπει να μάθετε πού δεν μπορείτε να εκτελέσετε τέτοια εγκατάσταση. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι εγκατεστημένη:

   • Πάνω από τον εξοπλισμό θέρμανσης. Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το ψυγείο, τότε κατά την εκτός εποχής, όταν η κεντρική θέρμανση δεν είναι απενεργοποιημένη, το σύστημα κλιματισμού θα λειτουργήσει χωρίς αποσύνδεση "για φθορά". Αυτό θα οδηγήσει σε υψηλό ενεργειακό κόστος και κατανομή του διαχωρισμένου συστήματος. Επιπλέον, ακόμη και όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, το εσωτερικό σώμα από μπλοκ μπορεί να παραμορφωθεί από τις ροές θερμότητας.
   • Σε χώρους προοριζόμενους για μόνιμη λειτουργία εξοπλισμού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας (εξοπλισμός γεώτρησης κ.λπ.). Αυτά τα κύματα μπορούν να οδηγήσουν σε παραβίαση των ρυθμίσεων του επεξεργαστή A / C.
   • Απέναντι από το κρεβάτι, το τραπέζι εργασίας και άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες).
   • Σε χώρους όπου υπάρχει παρέμβαση για ελεύθερη κυκλοφορία των ροών αέρα (πίσω από το ντουλάπι, πίσω από τις χοντρές κουρτίνες κ.λπ.). Τοποθετήστε το κλιματιστικό έτσι ώστε το πλησιέστερο εμπόδιο να είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα. Διαφορετικά, η κρύα ροή αέρα θα αντικατοπτρίζεται από το αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά και ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα παραγγείλει τον συμπιεστή να τερματίσει τη λειτουργία του, σαν να έχει φτάσει η θερμοκρασία χώρου στη ρυθμισμένη τιμή.
   • Σε μια ανώμαλη επιφάνεια. Η κλίση της εσωτερικής μονάδας θα οδηγήσει σε συνεχή αποστράγγιση συμπυκνώματος, η οποία, εάν εγκατασταθεί σωστά, οδηγείται σε ένα ξεχωριστό δοχείο μέσω του διαύλου εκπαίδευσης.

   Όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας:

   • Σε μια εύθραυστη, κατάρρευση ή ανώμαλη δομή τοίχου.
   • Σε μέρη όπου η εγκατάσταση συνδέεται με την κάμψη των σωλήνων μέσω των οποίων κινείται ο Freon. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν περιστρέφεται τέτοιοι σωλήνες σε δακτύλιο με ακτίνα μέχρι 10 cm, ο συμπιεστής θα δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για την άντληση του Freon.

   Σχέδιο εγκατάστασης κλιματιστικών

   Σχέδιο №1-2. Τα πιο δημοφιλή σχήματα για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένη κοντά στο παράθυρο (δεξιά ή αριστερά) και η εξωτερική μονάδα εμφανίζεται κάτω από το παράθυρο.

   Σχέδιο №3. Αυτό το σχέδιο εγκατάστασης ενός εξωτερικού μπλοκ είναι αρκετά σπάνιο. Είναι δυνατή μόνο με το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας ή με το μπαλκόνι που δεν έχει τζάμι.

   Αριθμός σχήματος 4. Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή όταν, πρώτον, επιτρέπει ο χώρος και, δεύτερον, το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά, είτε είναι τούβλο είτε σκυρόδεμα.

   Αριθμός συστήματος 5. Μια κοινή επιλογή για την εγκατάσταση ενός εξωτερικού μπλοκ, αν η διαδρομή μεταξύ των μπλοκ περνάει από ένα μπαλκόνι. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόσβαση από το μπαλκονόπορτα, ενώ το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά.

   Αριθμός σχήματος 6. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο.

   Αριθμός σχήματος 7. Σε αυτό το διάγραμμα καλωδίωσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η απόσταση μεταξύ των παραθύρων. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίξουν.

   Αριθμός σχήματος 8. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο. Χρησιμοποιούνται είτε οι υπηρεσίες ορειβατών είτε οι εναέριες πλατφόρμες.

   Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

   P.S. Πάρτε μια δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική για τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, καθώς και την επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού επικοινωνώντας με τους ειδικούς της εταιρείας "Formula Climate".

   Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)