Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό

   Σε αντίθεση με τους κινητούς ψύκτες αέρα που αποτελούνται από μια ενιαία μονάδα, τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα απαιτούν πρόσθετο οικονομικό κόστος για την εγκατάσταση. Μειώστε το κόστος είναι ρεαλιστικό: μελετήστε το λεπτομερές εγχειρίδιο πώς να εγκαταστήσετε ένα νέο κλιματιστικό στο διαμέρισμα και να εκτελέσετε την εγκατάσταση μόνοι σας.

   Προπαρασκευαστικό στάδιο

   Τα συστήματα διαχωρισμού χρησιμοποιούνται συχνότερα για τον κλιματισμό ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων, επειδή είναι αξιόπιστα, βολικά και συμπαγή. Η κλιματική μονάδα αποτελείται από δύο μονάδες - εσωτερικές και εξωτερικές, που συνδέονται με δύο σωλήνες φρέον, ηλεκτρικό καλώδιο και γραμμή αποστράγγισης.

   Προσοχή. Αγοράζοντας ένα νέο κλιματιστικό, λάβετε υπόψη μια σημαντική απόχρωση: όλα τα φρέον αντλούνται στην εξωτερική μονάδα και η εσωτερική μονάδα είναι κενή. Μην ανοίγετε τις βαλβίδες στο πλάι του μηχανήματος μέχρι να συνδεθεί η σωλήνωση.

   Η εγκατάσταση του "split" είναι πολύ πιο δύσκολη από την εγκατάσταση κλιματιστικών δαπέδου και παραθύρων. Εδώ, 2 ξεχωριστά τετράγωνα πρέπει να τοποθετηθούν σωστά έξω και μέσα στο δωμάτιο, να τοποθετήσουν και να σφραγίσουν τις γραμμές. Το ζήτημα της σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο επιλύεται ευκολότερα - μια γραμμή που προστατεύεται από ένα διακόπτη κυκλώματος τοποθετείται στην εγκατεστημένη εσωτερική μονάδα.

   Τι πρέπει να κάνετε πριν προχωρήσετε στην αυτοεγκατάσταση:

   1. Αγοράστε πρόσθετα υλικά.
   2. Προετοιμάστε ειδικά εργαλεία και συσκευές.
   3. Προσδιορίστε τη θέση και των δύο μονάδων και τη διαδρομή τοποθέτησης του αυτοκινητόδρομου.

   Η διάταξη μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος υπακούει σε ορισμένους κανόνες. Η ροή του ψυχρού αέρα από την εσωτερική μονάδα δεν φυσά άμεσα τους ανθρώπους, και η μέγιστη απόσταση από μια εξωτερική μονάδα - υπερβαίνει τα 5 m περισσότερες περιπτώσεις, η μονάδα τοποθετείται στο πλευρικό τοίχωμα δίπλα στο παράθυρο και εξωτερικό τοίχωμα.. Στο διάγραμμα παρουσιάζονται τεχνολογικές περιγραφές από τοίχους και οροφές.

   Τώρα μερικές συμβουλές για το πού να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα:

   1. Από την άποψη της ευκολίας εγκατάστασης και συντήρησης, η μονάδα είναι καλύτερα τοποθετημένη σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή στο κατάστρωμα, όπου μπορεί εύκολα να καθαριστεί ή να επισκευαστεί.
   2. Κρεμάστε κάτω από το παράθυρο του καθιστικού ή της κουζίνας.
   3. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση της μονάδας στον τοίχο στο πλάι του ανοίγματος παραθύρου ανεξάρτητα - η εγκατάσταση πραγματοποιείται από τεχνικούς και αναρριχητές που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό.
   4. Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα κοντά στο παράθυρο του υπνοδωματίου. Ο συμπιεστής της ψυκτικής μηχανής θα ξεκινήσει και θα σταματήσει, ενώ μπορεί να δονηθεί και να εκτραπεί, εμποδίζοντας την κατάλληλη ανάπαυση.

   Η δυνατότητα τοποθέτησης εξωτερικής μονάδας σε ανοιχτό μπαλκόνι

   Σημείωση: Τα κλιματιστικά τύπου inverter λειτουργούν πιο αθόρυβα απ 'ό, τι συνήθως, αλλά ο θόρυβος του ανεμιστήρα τη νύχτα ακούγεται ακόμα.

   Κατάλογος εργαλείων και υλικών

   Τα παρακάτω υλικά εγκατάστασης δεν περιλαμβάνονται στην παράδοση του συστήματος split, θα πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά:

   • το στήριγμα της μεταλλικής ανάρτησης της εξωτερικής μονάδας (μπορείτε να συγκολλήσετε τον εαυτό σας από χάλυβα ισοσκελισμένες γωνίες 35 x 3 mm).
   • τετραπύρηνο χάλκινο καλώδιο τύπου VVG με διατομή 1,5 ή 2,5 mm² ανάλογα με την χωρητικότητα του ψυγείου.
   • χαλκοσωλήνες διαμέτρου 6,35 mm και 9,52 mm από το απαιτούμενο μήκος.
   • καουτσούκ θερμομονωτική μανίκι τύπου K-Flex κατά μήκος της κύριας?
   • αποστράγγιση κυματοειδούς σωλήνα (επίσης κατάλληλο μεταλλικό πλαστικό Ø16 mm).
   • ταινία τύλιξη PVS ή PVC?
   • αφρός πολυουρεθάνης - 1 κυλίνδρος.

   Σημείωση: Ανάλογα με τις συνθήκες τοποθέτησης των γραμμών μπλοκαρίσματος, μπορεί να χρειαστείτε ένα πλαστικό αγωγό καλωδίων ή ένα στεγνό κονίαμα για να σφραγίσετε το αυλάκι.

   Εκτός από το εγχώριο σύνολο εργαλείων κλειδαράς, η εγκατάσταση κλιματιστικού απαιτεί τη χρήση ειδικών εργαλείων και εξοπλισμού:

   • διάτρητο με ένα μεγάλο τρυπάνι ή ένα τρυπάνι πυρήνα για σκυρόδεμα?
   • αντλία κενού?
   • μια πολλαπλή με μανόμετρα και εύκαμπτους σωλήνες.
   • μια συσκευή για χειροκίνητη καύση χαλκοσωλήνων και ψαλιδιών που δεν σχηματίζουν μεταλλικά ρινίσματα.

   Συχνά στο Διαδίκτυο, εντοπίζονται οδηγίες για την εγκατάσταση και εκκίνηση ενός χωρισμένου συστήματος χωρίς αντλία κενού, όπου ο αέρας από τους αγωγούς και ο εξατμιστής εξάτμισης εξατμίζονται από την πίεση Freon. Συνιστούμε έντονα να μην ακολουθείτε τέτοιες συστάσεις και να παρακολουθείτε αυστηρά το σύστημα κενού του συστήματος πριν από την πλήρωση. Διαφορετικά, ο συμπιεστής μπορεί να αποτύχει πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης.

   Συμβούλιο. Υπάρχει ένας τρόπος εξοικονόμησης για την αγορά ή την ενοικίαση ενός τροχαίου εργαλείου και την επιτάχυνση της συναρμολόγησης των γραμμών Freon. Υπάρχουν έτοιμα κιτ εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων εργοστασιακών σωλήνων, θερμαντήρα και καλώδιο με σωλήνα αποστράγγισης. Η τιμή εξαρτάται από το μήκος της δέσμης (3, 5 ή 7 m).

   Οδηγίες εγκατάστασης για τον κλιματισμό

   Εξυπακούεται ότι έχετε ήδη αγοράσει ένα σύστημα split με την απαιτούμενη χωρητικότητα ψύξης, γνωρίζετε ακριβώς τις διαστάσεις των συσκευών και πήρατε τα μέρη τους για αυτούς. Οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται σε διάφορα στάδια:

   1. Διάταξη της διαδρομής κάτω από την τοποθέτηση επικοινωνιών διασύνδεσης, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και αυλάκωσης στον τοίχο (εάν είναι απαραίτητο).
   2. Τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας, τοποθέτηση του δικτύου μέσω του τοίχου και σύνδεση.
   3. Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας, σύνδεση επικοινωνιών.
   4. Ανεφοδιασμός και εκκίνηση.

   Ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας, η κύρια πλεξούδα τοποθετείται με δύο τρόπους: ανοίγει στον αγωγό PVC ή είναι κρυμμένος μέσα στον τοίχο. Η πρώτη επιλογή είναι να χρησιμοποιηθεί σε ένα διαμέρισμα, το δεύτερο - κατά τη διαδικασία επισκευής των εγκαταστάσεων.

   Βοήθεια. Ενενήντα τοις εκατό των κατασκευαστών διαχωρισμένου συστήματος παρέχουν την έξοδο των επικοινωνιών από το αριστερό άκρο της εσωτερικής μονάδας. Όταν κρέμονται στα αριστερά του παραθύρου και στις κρυμμένες σωληνώσεις, το αυλάκι στον τοίχο θα πρέπει να τεμαχιστεί με μια στροφή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

   Το πρώτο στάδιο της εργασίας γίνεται ως εξής:

   1. Αφαιρέστε την πλάκα συναρμολόγησης από το περίβλημα του κιβωτίου του εξατμιστή, τοποθετήστε τον στον τοίχο στο επιλεγμένο σημείο και περιστρέψτε τον με ένα μολύβι. Είναι σημαντικό να ευθυγραμμίζετε το προσάρτημα οριζόντια με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου έτσι ώστε το συμπύκνωμα να στραγγίζει στην αποστράγγιση από το κεκλιμένο λουτρό.
   2. Περάστε τη διαδρομή προς την εξωτερική μονάδα, εξασφαλίζοντας σταθερή κλίση προς το δρόμο. Σημειώστε τη θέση του μέλλοντος μέσα από τρύπα.
   3. Τρυπήστε μια κεκλιμένη οπή Ø50 mm στον τοίχο, κρατώντας τη διάτρηση υπό γωνία. Για να μειώσετε τη σκόνη, ζητήστε από τον βοηθό να κρατήσει τον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας σε λειτουργία.
   4. Κόψτε τις αυλακώσεις για την επικοινωνία και το ηλεκτρικό καλώδιο, εάν οι εργασίες γίνονται κατά την επισκευή του δωματίου. Στο καθιστικό, βάλτε το ηλεκτρικό δίκτυο κάτω από το baseboard, και στη συνέχεια - στην πύλη.
   5. Περάστε την καλωδίωση από τον κύριο ηλεκτρικό πίνακα συνδέοντας ένα καλώδιο τεσσάρων συρμάτων μέσω ενός ξεχωριστού διακόπτη.

   Πώς να κάνετε σωστά τα αυλάκια και να προετοιμαστείτε για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, ένας έμπειρος πλοίαρχος θα πει στο βίντεο του:

   Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας

   Πριν από την έναρξη της εργασίας, αφαιρέστε τη συσκευή από το κιβώτιο και διαβάστε την επισυναπτόμενη τεχνική τεκμηρίωση, όπου ο κατασκευαστής κάνει τις δικές του απαιτήσεις για την εγκατάσταση του προϊόντος και παρέχει ένα διάγραμμα. Για να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας, ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα:

   1. Στερεώστε τη μεταλλική πλάκα με πείρους, ακουμπώντας απέναντι από το προηγουμένως σχεδιασμένο περίγραμμα και τις οπές διάτρησης.
   2. Μετρήστε την απόσταση μεταξύ των μπλοκ κατά μήκος της διαδρομής ξεκινώντας από τα ακροφύσια της μονάδας εξατμίσεων. Κόψτε τα σωληνάρια με περιθώριο 15-20 cm, δοκιμάστε τα επί τόπου και ξεφυλλίστε τα άκρα. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε πρώτα τα παξιμάδια που έχουν περιστραφεί από τα ακροφύσια στα μπλοκ.
   3. Τοποθετήστε τη μόνωση K-Flex στους σωλήνες, διπλώστε τα μαζί με τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης και το καλώδιο μεταξύ των μονάδων, στερεώστε τους με ηλεκτρικούς πλαστικούς σφιγκτήρες. Η προκύπτουσα περιτυλιγμένη ταινία PVC, και τα άκρα των σωλήνων σφραγισμένα με ταινία, προκειμένου να προστατευθεί από τη σκόνη.
   4. Αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας, σύρετε τα ηλεκτρικά καλώδια από πίσω και συνδέστε τα καλώδια στις επαφές. Τα χρώματα των αγωγών επισημαίνονται αμέσως στο διάγραμμα που δίνεται στο διαβατήριο προϊόντος.
   5. Συνδέστε τις γραμμές freon και την αποστράγγιση στα ακροφύσια του εξατμιστή. Τραβώντας το δεύτερο άκρο της δέσμης στην οπή του τοίχου, ανασηκώστε την εσωτερική μονάδα και ασφαλίστε την επάνω στην πλάκα στήριξης.

   Συμβούλιο. Προκειμένου να μην αποκολληθεί η ταινία περιτύλιξης της ράβδου, είναι καλύτερο να εισάγετε ένα πλαστικό χιτώνιο στην τεχνολογική τρύπα. Εναλλακτικά, κάντε το από ένα πλαστικό μπουκάλι.

   Αφού κρεμάσετε την εσωτερική μονάδα, ισιώστε την πλεξούδα των επικοινωνιών και βάλτε τα αυλάκια μέσα. Εάν η μέθοδος φλάντζας είναι ανοιχτή, εγκαταστήστε αμέσως τον αγωγό καλωδίου και κρύψτε τους αγωγούς εκεί. Πώς να συνδέσετε σωστά τους κορμούς, δείτε το βίντεο:

   Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας

   Η τοποθέτηση της μονάδας στο μπαλκόνι δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Όταν εγκαθιστάτε κάτω από το παράθυρο, προστατεύστε τον εαυτό σας με ασφάλεια και προσκαλέστε έναν βοηθό να σας στηρίξει ενώ βιδώνετε το βραχίονα και την εξωτερική μονάδα. Η εργασία γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

   1. Μετά την τοποθέτηση του βραχίονα στον τοίχο, σημειώστε και τρυπήστε μία τρύπα. Τοποθετήστε το μπουλόνι αγκύρωσης και στερεώστε τη δομή χάλυβα σε ένα σημείο.
   2. Ευθυγραμμίστε το βραχίονα στο επίπεδο, σημειώστε τις υπόλοιπες τρύπες, τρυπήστε τις και στερεώστε τελικά το στοιχείο.
   3. Κατεβάστε τη μονάδα στη βάση, επίπεδο και βίδα στις γωνίες.
   4. Αφαιρέστε το κάλυμμα στο πλευρικό κάλυμμα και συνδέστε τους σωλήνες ψυκτικού μέσου στις θύρες σέρβις και το καλώδιο στους αντίστοιχους ακροδέκτες σύμφωνα με το διάγραμμα συνδεσμολογίας.
   5. Συνδέστε το άκρο του σωλήνα αποστράγγισης.

   Συμβούλιο. Για να μην βγείτε από το παράθυρο στη μέση, σφίξτε τα παξιμάδια κάτω από το βραχίονα, αγοράστε ειδικά πλαστικά κλιπ ή το κάνετε μόνοι σας. Το μπουλόνι εισάγεται στη γωνία, η κλειδαριά τοποθετείται στο σπείρωμα με τη μορφή ροδέλας και δεν επιτρέπει να πέσει έξω. Στο τέλος, τα παξιμάδια στερέωσης της μονάδας βιδώνονται με ένα μακρύ κλειδί υποδοχής, όπως συμβαίνει στο βίντεο.

   Οδηγίες εκκίνησης

   Σε αυτό το στάδιο, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τον αέρα και τους υδρατμούς από τον βρόχο Freon με εκκένωση. Στη συνέχεια, οι γραμμές γεμίζουν με ψυκτικό μέσο, ​​αντλούνται στην εξωτερική μονάδα στο εργοστάσιο. Η ακόλουθη τεχνολογία χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό του νέου κλιματιστικού:

   1. Στην πολλαπλή μανόμετρο, κλείστε όλες τις βαλβίδες και συνδέστε τις στην αντλία κενού μέσω του κεντρικού σωλήνα. Ο πλευρικός εύκαμπτος σωλήνας είναι τοποθετημένος σε ένα μεγάλο εξάρτημα τοποθετημένο στο πλαϊνό πλαίσιο της εξωτερικής μονάδας (εξοπλισμένο με μια βαλβίδα υπό μορφή καρούλι).
   2. Ξεκινήστε την αντλία και ανοίξτε τις βαλβίδες πολλαπλής μανόμετρο για λίγες στροφές. Καταγράψτε την ώρα και συνεχίστε τη σκούπα για 25-30 λεπτά. Ως αποτέλεσμα, η βελόνα του μανόμετρου πρέπει να πέσει σε 1 ατμόσφαιρα κενού.
   3. Σταματήστε τη μονάδα και περιμένετε άλλη μισή ώρα για να παρακολουθήσετε το μετρητή πίεσης. Εάν κάποια σύνδεση αποδειχθεί κακής ποιότητας, ο αέρας θα επιστρέψει στο κύκλωμα και το βέλος θα αυξηθεί.
   4. Αν ο έλεγχος είναι επιτυχής, πάρτε το εξάγωνο κλειδί και ξεβιδώστε τη βαλβίδα στο τέλος της θυρίδας υπηρεσίας μικρής διαμέτρου (το ψυκτικό υγρό περνά μέσα από αυτό).
   5. Μετά από 5-10 δευτερόλεπτα, ανοίξτε τη δεύτερη βαλβίδα στη μεγάλη θύρα. Η πλήρωση του κυκλώματος θα σημειωθεί με αύξηση της πίεσης, την οποία θα δείξει το μανόμετρο. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα πολλαπλής από την ένωση (η ενσωματωμένη βαλβίδα θα λειτουργήσει και το freon δεν θα λειτουργήσει).

   Μετά τον επιτυχή ανεφοδιασμό του ηλεκτρικού δικτύου και της εσωτερικής μονάδας, ενεργοποιήστε το split σύστημα για ψύξη, στη συνέχεια δοκιμάστε σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Βεβαιωθείτε ότι το συμπύκνωμα ρέει από την αποστράγγιση και όχι μέσα από τον τοίχο κάτω από την εσωτερική μονάδα. Μην ξεχνάτε τα άκρα των θυρών εξυπηρέτησης για να κλείσετε τα άκρα και να τοποθετήσετε το καπάκι.

   Συμπέρασμα

   Η επιτυχία της εκδήλωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των εργασιών εγκατάστασης. Αν επιτρέψετε την αμέλεια κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, θα χάσετε το φρέον στην καλύτερη περίπτωση, και με αυτό τα χρήματα που εξοικονομούνται καλώντας τους δασκάλους θα πετάξουν μακριά στην ατμόσφαιρα. Στη χειρότερη περίπτωση, ο συμπιεστής «αρπάζει» τον ατμό ή τη βρωμιά που έχει παγιδευτεί στον αγωγό και θα αποτύχει σε μόλις ένα χρόνο. Αφιερώστε λοιπόν το χρόνο σας και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις συνδέσεις.

   Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: συμβουλές εγκατάστασης

   εγκατάσταση κλιματισμού με τα δικά τους handsClimate εξοπλισμό εγκαθίσταται εκ των προτέρων, πριν από τη θερμότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να εξοικονομήσετε χρήματα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η κύρια προϋπόθεση - να τηρούν με σαφήνεια τις οδηγίες, οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται στο συνιστώμενο μέρος. Εσφαλμένα επιλεγμένα εξαρτήματα μπορεί να προκαλέσουν βλάβη της συσκευής κλιματισμού.

   Η αρχή του κλιματιστικού, split σύστημα

   Για να διαμορφώσετε μια γενική ιδέα για την οργάνωση της εσωτερικής συσκευής και πριν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, σας συνιστούμε να εξετάσετε την αρχή του συστήματος. Η κλιματική συσκευή αποτελείται από 2 ισοδύναμα μπλοκ - συμπιεστή και εξατμιστή. Συνδέονται μεταξύ τους με ειδικούς προσαρμογείς, σωλήνες και σωλήνες διακλάδωσης.

   Η μονάδα εξαερισμού εγκαθίσταται στο εσωτερικό του χώρου διαβίωσης και η μονάδα συμπιεστή εγκαθίσταται έξω. Υψηλής απόδοσης και δαπανηρά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα συμπιεστή και πολλές εσωτερικές μονάδες.

   Το ψυκτικό μέσο υπό υψηλή πίεση αποστέλλεται στο τμήμα του εξατμιστή. Στη συνέχεια υπάρχει επέκταση του φρέον, βαθμιαία βρασμό και εξάτμιση. Είναι αυτός ο κρύος ατμός που απορροφά τη ζεστασιά του αέρα. Το κλιματιστικό λειτουργεί με τον ενεργό σχηματισμό συμπυκνωμένου νερού που εναποτίθεται σε ειδικό ψυγείο. Στο τελικό στάδιο, το νερό αφαιρείται από το κτίριο από ειδικό σωλήνα.

   Κατά τη λειτουργία, ο συμπιεστής εκκενώνει την εξάτμιση του Freon. Η πίεση μέσα στη μονάδα αυξάνεται με την ενσωματωμένη αντλία. Σταδιακά το ψυκτικό υπό την επίδραση της θερμοκρασίας από την υγρή κατάσταση περνάει σε ατμό. Πυκνή "ομίχλη" αποστέλλεται στον θάλαμο συμπυκνώματος για βαθμιαία ψύξη (για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένας μικρός ανεμιστήρας) και μετάβαση σε υγρή κατάσταση. Στη συνέχεια, ο κύκλος κλείνει και η διαδικασία γίνεται βρόχο.

   Η αποδοτικότητα και η διάρκεια του κλιματιστικού στο σπίτι, καθώς και η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από τη συσκευή καθορίζονται από την ένταση της λειτουργίας της μονάδας, τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Εάν υπάρχει ένας θερμαντήρας στο δωμάτιο κοντά στην κλιματική συσκευή, το επίπεδο της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται, η οποία είναι γεμάτη με την αστοχία της συσκευής. Ακόμα και η συνηθισμένη σκόνη μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Στο δωμάτιο παρέχεται κανονικός υγρός καθαρισμός.

   Οι σύνδεσμοι και οι σύνδεσμοι απαιτούν στεγανοποίηση προκειμένου να εξαλειφθεί η πιθανότητα εξάτμισης του φρέον ή άλλου ψυκτικού μέσου. Εγκατάσταση μια εξωτερική μονάδα κλιματισμού γίνεται έτσι ώστε να ήταν σε ένα επίπεδο κάτω από το εσωτερικό της μονάδας. Ο εξωτερικός κόμβος βρίσκεται σε σκοτεινή θέση μακριά από το ηλιακό φως.

   Από την τήρηση των βασικών συστάσεων που προαναφέρθηκαν εξαρτάται η άνεση του μικροκλίματος στο σπίτι και η αδιάλειπτη λειτουργία της κλιματικής συσκευής.

   Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εργαλεία - μια πλήρης λίστα

   Η εγκατάσταση κλιματιστικών συστημάτων είναι τεχνικά πολύπλοκη, υπεύθυνη και συνεπώς δαπανηρή. Σε αυτό το τεύχος, όλες οι πτυχές είναι σημαντικές - εμπειρία, πρακτικές δεξιότητες, θεωρητική βάση και διαθεσιμότητα του απαραίτητου εργαλείου. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν την ταχύτητα και την ποιότητα της εγκατάστασης. Ας αναλύσουμε την σκοπιμότητα χρήσης των εργαλείων που ολοκληρώνουν το τυποποιημένο σύνολο εγκατάστασης.

   Λαμβάνοντας υπόψη το πεδίο εφαρμογής, χωρίζονται σε διάφορες λειτουργικές ομάδες.

   Το ηλεκτρικό εργαλείο

   Χωρίς ένα ηλεκτρικό εργαλείο, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού από τα χέρια του είναι απλά αδύνατη. Η ομιλία δεν αφορά εξειδικευμένες λύσεις:

   Το puncher επιλέγει ένα ισχυρό, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να κάνει μια διαμπερή οπή στον τοίχο, μέσω της οποίας τοποθετείται μια γραμμή μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Συνδυασμένα ηλεκτρικά τρυπάνια χαμηλής ισχύος, στα οποία παρέχεται μόνο η λειτουργία ενός διατρητήρα, είναι απαραίτητα στην περίπτωση αυτή. Δεν είναι σε θέση να τρυπήσει ένα τούβλο.

   Πριν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

   Για ένα τσιμεντένιο τοίχωμα απαιτείται επίσης ένας πρόσθετος μύλος για την αφαίρεση μεταλλικών εξαρτημάτων, καθώς και άλλων αναλωσίμων όπως δίσκοι, τρυπάνια, μπετόν για σκυρόδεμα.

   Εργαλεία μέτρησης

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου πραγματοποιείται με τον υποχρεωτικό έλεγχο οριζόντιας στάθμης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δείκτες, σήμανση μολύβια, κατασκευή ή επίπεδο λέιζερ. Θα χρειαστεί αρκετός πρόσθετος εξοπλισμός. Τα κλιματιστικά με εγκατάσταση δεν μπορούν να σταθεροποιηθούν με αξιοπιστία και ακρίβεια χωρίς πρόσθετα τεχνικά μέσα.

   Εξειδικευμένος εξοπλισμός

   Εξειδικευμένα εργαλεία είναι απαραίτητα για την ποιοτική και αποτελεσματική λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού. Εργαλεία για συγκόλληση χαλκοσωλήνων, βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα και αντλία κενού.

   1. Συσκευές σύνδεσης χαλκοσωλήνων. Πρόκειται για μια συγκόλληση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εκτελείται με τη βοήθεια ειδικής συγκόλλησης και καυστήρα αερίου. Για να τα κόψετε, χρησιμοποιείται κοπτικό σωλήνα. Από το συνηθισμένο μηχάνημα κοπής μετάλλων είναι καλύτερα να απορρίπτεται, δεδομένου ότι τα μικρά μάρκες θα παραμείνουν σίγουρα στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος είναι γεμάτος με βλάβη της κλιματικής συσκευής. Για να αφαιρέσετε τις λοξές ραβδώσεις, χρησιμοποιήστε ένα περιστρεφόμενο πλαίσιο. Οι στροφές του κορμού σχηματίζουν κάμψη σωλήνων.
   2. Η βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιείται για να πιει τη σκόνη και τα μικρά υπολείμματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στη συσκευή.
   3. Αντλία κενού. Η μονάδα στεγάζει το κύριο. Αν ακολουθήσετε τους κανόνες εγκατάστασης, τότε αυτή η διαδικασία είναι υποχρεωτική, χωρίς αυτό να είναι ονομαστική η απόδοση του κλιματιστικού.

   Ο αναφερόμενος εξοπλισμός για την εγκατάσταση είναι βασικός. Δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς πρόσθετα αναλώσιμα - πένσες, γυψοσανίδες, σκάλες, ψαλίδια για μέταλλο, κατσαβίδια. Ο ακριβής κατάλογος καθορίζεται από τον οικοδεσπότη λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες συνθήκες.

   Εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας: οδηγίες βήμα προς βήμα

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ξεκινά μόνο μετά την απόκτηση και προετοιμασία του απαραίτητου εξοπλισμού, εργαλείων και κλιματικού εξοπλισμού. Πρώτα απ 'όλα, η εξωτερική μονάδα είναι στερεωμένη στο εξωτερικό τοίχωμα, μετά την οποία εκτελείται εσωτερική εργασία.

   Σε όλα τα στάδια είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούνται οι τεχνικές ασφαλείας, ειδικά όταν πρόκειται για ουρανοξύστες. Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σημαντικά βήματα.

   Τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου εν γένει και το εξωτερικό του τμήμα, ειδικότερα, στους τοίχους εξοχικών κατοικιών δεν συνοδεύεται από δυσκολίες. Αλλά στην περίπτωση πολυκατοικιών, τα πάντα δεν είναι τόσο απλά, ο τόπος επιλέγεται με ιδιαίτερη προσοχή. Όταν αποφασίζετε πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, δώστε προσοχή στις περιοχές με ελάχιστο φυσικό φως.

   Υπάρχουν αρκετοί βασικοί κανόνες:

   1. Η εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να χαλάσει την θέα από το παράθυρο στους γείτονες του διαμερίσματος.
   2. Χρησιμοποιείται ένας μικρός σωλήνας για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.
   3. Η συσκευή κλιματισμού τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή, ο εξοπλισμός απαιτεί περιοδική συντήρηση.

   Στο 90% των περιπτώσεων, το μπλοκ είναι στερεωμένο στη βόρεια ή ανατολική πλευρά, κάτω από το παράθυρο ή στο κάτω μέρος του μπαλκονιού. Αυτοί είναι οι ακλόνητοι κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, υποχρεωτικό μεταξύ των επαγγελματιών. Όταν παρατηρηθούν, η προσέγγιση προς το εξωτερικό της κλιματικής συσκευής δεν θα είναι πολύ δύσκολη.

   • Τα σημεία στερέωσης των στηριγμάτων ελέγχονται από το επίπεδο του κτιρίου και στη συνέχεια προετοιμάζονται τρύπες στον τοίχο. Για αξιόπιστη στερέωση χρησιμοποιείτε βίδες στερέωσης.
   • Για τη σύνδεση των λειτουργικών μπλοκ γίνεται μια οπή 80 mm. Εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, είναι καλύτερα να τρυπήσετε μια τρύπα ανάμεσα στα τούβλα, κατά μήκος της ραφής.

   Σύμφωνα με την προηγουμένως προετοιμασμένη σήμανση, τοποθετούνται μεταλλικοί βραχίονες, οι κοχλίες κοχλιών όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστοι. Τυπική εγκατάσταση κλιματιστικού πραγματοποιείται έτσι ώστε να μπλοκάρει μεταξύ του κλίματος και το εξωτερικό τοίχωμα να διατηρήσει μια απόσταση 10 cm. Τα κενά σφραγισμένα κατά το τελικό στάδιο, μετά την συσκευή σύνδεσης.

   Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας

   Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας μέσα στο δωμάτιο, από πού να ξεκινήσετε; Το πρώτο βήμα είναι να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι η εσωτερική μονάδα απαγορεύεται αυστηρά να τοποθετήσετε πίσω από τις κουρτίνες, κάποιες ηλεκτρικές συσκευές, θερμάστρες ή πάνω από τις μπαταρίες - όλες αυτές οι συσκευές είναι συχνά η αιτία της αποτυχίας του μπλοκ επεξεργαστή.

   Πριν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τον τοίχο για την εγκατάσταση της θέρμανσης, των σωληνώσεων νερού, των ηλεκτρικών καλωδίων.

   Στερέωση της μεταλλικής πλάκας του προτύπου κλιματιστικών τοποθέτησης συστατικό αρχίσει μόνο εάν εκείνο το τμήμα του έργου είναι εντελώς ελεύθερο :. Απόσταση από το ανώτατο όριο - 10 cm, η γωνία των τοιχωμάτων - 5 cm τουλάχιστον δύο σημεία που συνδέονται μετρητή και μια οριζόντια σήμα γραμμή. Η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε σταθερή μεταλλική πλάκα.


   Το επόμενο στάδιο εγκατάστασης του κλιματιστικού ή, ακριβέστερα, της εσωτερικής του μονάδας, είναι η προετοιμασία στον τοίχο οπών για σύνδεση εύκαμπτων σωλήνων επικοινωνίας, ηλεκτρικών καλωδίων, σωλήνων αποστράγγισης υγρού συμπυκνώματος. Ο εσωτερικός χώρος πρέπει να είναι επαρκής για την ελεύθερη τοποθέτηση όλων των στοιχείων στον τοίχο.

   Ηλεκτρική σύνδεση

   Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ανεξάρτητα χωρίς χωριστή καλωδίωση για την εσωτερική μονάδα. Για το σκοπό αυτό είναι κατάλληλο η καλωδίωση με διατομή τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm. Μια ξεχωριστή αυτόματη συσκευή για τη συσκευή κλιματισμού είναι απαραίτητα συνδεδεμένη. Μετά την ολοκλήρωση της καλωδίωσης, συνδέεται με την είσοδο της θωράκισης (η ένδειξη μπορεί να καθορίσει με ακρίβεια το σύρμα "φάσης" και "μηδέν").

   Οι ακροδέκτες των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων συνδέονται μεταξύ τους με πολύπλευρη καλωδίωση (πιέζεται μέσα στην τρύπα που προετοιμάζεται στον τοίχο). Το διάγραμμα εγκατάστασης περιγράφεται σαφώς στις οδηγίες που είναι εξοπλισμένες με κάθε συσκευή κλιματισμού. Αν εγκαταστήσετε τα κλιματιστικά μέσα στο σπίτι σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα τερματικά με το όνομα να συμπίπτουν με τα ίδια τα καλώδια. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος.

   Η οδηγία για την επένδυση σωλήνων

   Ένα τυποποιημένο κιτ για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού περιλαμβάνει αρκετούς χάλκινους σωλήνες. Είναι κομμένα κομμένα με περιθώριο 1 μέτρου για στροφές. Οι σωληνώσεις προετοιμάζονται με ένα ειδικό εργαλείο - ένα χαλύβδινο σωλήνα, όταν χρησιμοποιείται, το μέταλλο δεν σπάει, δεν σχηματίζονται χτυπήματα. Η κατάλληλη προετοιμασία περιλαμβάνει την κάλυψη των σωλήνων με σωλήνες πολυουρεθάνης, οι οποίοι λειτουργούν ως θερμομόνωση.

   Στα άκρα του σωλήνα φοράτε ειδικές βιδωτές φλάντζες. Το επόμενο στάδιο των εργασιών εγκατάστασης είναι η ποιοτική επέκταση των σωλήνων χαλκού. Αυτή η διαδικασία εκτελείται με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος σχηματισμού αυλακώσεων και μικροκονιών. Κατά την κύλιση, το περικόχλιο πρέπει να φορεθεί χωρίς προβλήματα. Όσον αφορά τη σύσφιξη, πραγματοποιείται με ειδικό κλειδί ροπής.

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα δικά του χέρια συνεχίζεται: οι αγωγοί συνδέονται με τα εξαρτήματα. Για να συγχέουμε κάτι είναι αδύνατο, επειδή οι χαλκοσωλήνες έχουν διαφορετική διατομή και διάμετρο. Οι φλάντζες σφίγγονται με ασφάλεια στα εξαρτήματα, ενώ η σύνδεση πρέπει να είναι εξαιρετικά πυκνή, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι απαραίτητο να επιτρέπεται η συμπίεση και η φθορά του σωλήνα.

   Στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης των συστημάτων κλιματισμού μειώνεται στη σύνδεση του πλαστικού σωλήνα διακλάδωση στο ενισχυμένο περίβλημα. Για αξιόπιστη σύνδεση, χρησιμοποιήστε τον παρεχόμενο σωλήνα συρρίκνωσης. Βάλτε το σωλήνα αποστράγγισης καλύτερα σε μέγιστη απόσταση από τη βάση του τοίχου.

   Η εγκατάσταση και η εγκατάσταση των κλιματιστικών θα είναι ανεπαρκής χωρίς να τοποθετούνται οι σωλήνες σε μια ειδική οπή που γίνεται στον τοίχο. Εκεί είναι ευθυγραμμισμένες και ακριβείς. Οι εξωτερικοί, υπεράκτιοι και υποβρύχιοι σωλήνες είναι σταθεροί με σφιγκτήρες για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Κοντά τους, ένα ηλεκτρικό καλώδιο τοποθετείται για να συνδεθεί στην εξωτερική μονάδα.

   Στο δωμάτιο, οι τρύπες διογκώνονται με αφρό στήριξης, εναλλακτικά - γεμίζουν με υγρή σιλικόνη. Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού στο μπαλκόνι και στο σπίτι απαιτεί έλεγχο της δομής για διαρροές με διάλυμα σαπουνιού ή αντλία ποδηλάτου. Το διάλυμα σαπουνιού πλένεται με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί. Αν εντοπιστούν ελαττώματα, τα σπειρώματα σφίγγονται σφιχτά.

   Σκουπίστε το σύστημα ανταλλαγής αέρα

   Η σωστή τοποθέτηση του κλιματιστικού με τα χέρια σας περιγράφεται παραπάνω. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να γνωρίζει ότι για την απομάκρυνση της υγρασίας, της σκόνης και των μικρότερων σωματιδίων από την κλιματική συσκευή, το σύστημα είναι κενό. Εκτελείται μετά την ολοκλήρωση της τελικής και ποιοτικής σφράγισης των συνδέσεων, επειδή να απαλλαγείτε εντελώς από τον αέρα είναι αδύνατο. Το κλιματιστικό με την εγκατάσταση είναι συνδεδεμένο σε μια αντλία κενού, η άντληση αέρα διαρκεί περίπου 1 ώρα.

   Το σύστημα εγχύεται με φρέον ή άλλο ψυκτικό μέσο. Η δεξαμενή στο μπαλκόνι είναι γεμάτη όταν συνδέεται ένας μετρητής πίεσης ή ένας προσαρμογέας, καθώς είναι απαραίτητος ο αυστηρός έλεγχος της πίεσης στο σύστημα. Μετά την προετοιμασία του κλιματιστικού, ένας ανεξάρτητος αυτόματος διακόπτης αποσύνδεσης ενεργοποιείται ανεξάρτητα και το σύστημα μεταβαίνει στη λειτουργία δοκιμής. Με μια ομοιόμορφη και αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα, η τρύπα στον τοίχο είναι σφραγισμένη με ένα αφρώδες υλικό και στη συνέχεια με διακόσμηση.

   Η εγκατάσταση κλιματιστικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά από επαγγελματίες, π.χ. αυτό είναι ένα ακριβό κλιματικό συγκρότημα για την προσαρμογή του οποίου απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό. Τα ανταλλακτικά έρχονται ως στάνταρ, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα.

   Τώρα γνωρίζετε πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας και σε ποια σειρά να εκτελέσετε την κατάλληλη εργασία.

   Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια: τα μυστικά των επαγγελματιών

   Το σχέδιο εγκατάστασης κλιματιστικών παραθύρων παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης το χειμώνα. Αυτό ακριβώς πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με όχι πολύ άνετες συνθήκες. Κανένα νερό ή χιόνι δεν πρέπει να εισέλθει στην κύρια γραμμή. Εγκαταστήστε και αντλήστε καλύτερα το ψυκτικό υγρό σε συν την θερμοκρασία εκτός του παραθύρου (σε μείον θερμοκρασίες, το κουτί γεμίσματος συχνά αποτυγχάνει επειδή είναι καουτσούκ).

   Για να εγκαταστήσετε κλιματιστικά δεν χρειάζεται απαραίτητα να κενά το σύστημα. Το περικόχλιο στο χάλκινο σωλήνα δεν είναι βιδωμένο στο άκρο, τότε η βαλβίδα ελέγχου που βρίσκεται στον παχύ σωλήνα ανοίγει ελαφρώς. Κάτω από την πίεση, ο αέρας θα μετατοπιστεί με φρέον και θα χρειαστεί να σφίξετε γρήγορα το παξιμάδι.

   Αυτή η μέθοδος είναι εσφαλμένη, επειδή δεν είναι δυνατή η επαλήθευση της ποιότητας και της στεγανοποίησης του συστήματος. Η εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών με αυτή την τεχνολογία δεν πραγματοποιείται.

   Παρακάτω είναι μια λεπτομερή διδακτική οδηγία, η οποία δείχνει τα βασικά στάδια της τοποθέτησης των κλιματικών συστημάτων με τα χέρια σας.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

   Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

   Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

   Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

   Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

   Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

   Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

   Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

   Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

   1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
   2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

   Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

   Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Εξωτερική μονάδα

   Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

   Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

   Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

   Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

   Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

   Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

   Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

   Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

   Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

   Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

   Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

   Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

   Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

   Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

   Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

   Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

   Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

   Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

   Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

   Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

   Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

   Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

   Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

   Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

   Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

   Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

   Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

   Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

   Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

   Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

   1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
   2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
   3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
   4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

   Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

   Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

   Παγωμένος στο κλιματιστικό

   Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

   Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

   Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

   Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

   Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

   Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!