Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αγωγών

Τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε οικιακούς, γραφικούς και βιομηχανικούς χώρους και ένα από τα κύρια στοιχεία είναι ένας ανεμιστήρας αγωγών. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα του αγωγού στον εαυτό σας, θα δώσουμε προσοχή στα πιο σημαντικά σημεία.

Σχετικά με τους ανεμιστήρες των αγωγών και τον τρόπο σύνδεσης τους με τον αγωγό

Οι ανεμιστήρες του καναλιού έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως λόγω πολλών πλεονεκτημάτων:

 • Υψηλή απόδοση με δυνατότητα προσαρμογής.
 • Μικρό θόρυβο.
 • Απλή εγκατάσταση - η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα καναλιών είναι δυνατή σε οποιαδήποτε θέση, είναι απαραίτητο μόνο να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο.
 • Εύκολη σύνδεση με το δίκτυο.

Πρώτα απ 'όλα, η απάντηση στην ερώτηση - πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον ανεμιστήρα του αγωγού ξεκινά με τη σωστή σύνδεσή του με τον αγωγό, από τον οποίο εξαρτώνται οι παράμετροι της ροής του αέρα. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών, πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του καναλιού.

Αρχικά, ο ανεμιστήρας είναι εφοδιασμένος με συνδετική φλάντζα τετράγωνου τμήματος. Ωστόσο, τα κανάλια μπορούν να είναι ορθογώνια ή στρογγυλά, πράγμα που απαιτεί την εκ των προτέρων εξέταση της εγκατάστασης που απαιτείται και του πρόσθετου εξοπλισμού που απαιτείται.

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών, η κατεύθυνση του κινητήρα πρέπει να ευθυγραμμιστεί σωστά. Υπάρχουν μοντέλα ανεμιστήρων στα οποία η διάταξη του κινητήρα μπορεί να είναι τόσο κατακόρυφη όσο και οριζόντια, αλλά ορισμένα μοντέλα απαιτούν κάποια θέση και χρήση ευέλικτων ενθέτων. Για να το κάνετε αυτό, προσέξτε το προσαρτημένο διάγραμμα συναρμολόγησης.

Έτσι, για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγού χρειάζεστε:

 • ελατήριο ή δονητή από καουτσούκ.
 • συνδετικές φλάντζες.
 • καλώδια.
 • συσκευές γείωσης και προστασίας.

Γενικά, η απάντηση στο ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε σωστά τους ανεμιστήρες των αγωγών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα του αγωγού - στρογγυλό ή ορθογώνιο.

Τοποθέτηση ανεμιστήρων σε ορθογώνια αγωγούς

Οι ορθογώνιοι αγωγοί χωρίζονται σε κανάλια με τετραγωνική και αυθαίρετη διατομή. Η πιο συχνή επιλογή είναι ένας αγωγός με τετραγωνική διατομή, ο οποίος επιτρέπει την εξασφάλιση της βέλτιστης ταχύτητας ροής αέρα, ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος και οι απώλειες. Η εγκατάσταση συνίσταται μόνο στην τοποθέτηση του ανεμιστήρα μέσα στον αγωγό και στη σύνδεση των φλαντζών με έλεγχο της στεγανότητας των αρθρώσεων.

Πολύ πιο περίπλοκη είναι η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αγωγών σε έναν αγωγό αέρα με αυθαίρετο ορθογώνιο μέγεθος. Εδώ χρειάζεστε μια πυραμιδική μετάβαση στην απαιτούμενη τετράγωνη διατομή με μήκος ίσο με το ήμισυ του συνολικού μήκους του ανεμιστήρα.

Το μέγεθος της εισόδου του εξοπλισμού πρέπει να αντιστοιχεί στις παραμέτρους της πτερωτής. Δώστε προσοχή στο καθορισμένο μέγεθος του κατασκευαστή, συχνά υποδεικνύεται σε δεκατόμετρα, όχι σε χιλιοστά. Εάν είναι απαραίτητο, η φλάντζα σύνδεσης του αγωγού πρέπει να αυξηθεί σταδιακά ή να μειωθεί στο μέγεθος του ανεμιστήρα. Η επέκταση του αγωγού (ή στενού) γίνεται στη μία πλευρά με γωνία 8-10 °. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυστηρά το σχέδιο σύνδεσης, ώστε να μην παραβιάσετε την ευκολία ροής του αέρα. Διαφορετικά, είναι δυνατή μια σημαντική μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης ανεμιστήρων σε κυκλικό αγωγό

Για να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα με έναν κυκλικό αγωγό, απαιτείται ομαλή μετάβαση από τετράγωνη φλάντζα σε κύκλο τουλάχιστον του μισού μήκους ολόκληρου του ανεμιστήρα. Στην περίπτωση αυτή, η διάμετρος του ανοίγματος του αγωγού είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της εισόδου, αλλά μικρότερη από το τετράγωνο της φλάντζας σύνδεσης, τότε η σύνδεση γίνεται απευθείας στον εξοπλισμό. Η φλάντζα πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος των παραμέτρων εισόδου.

Εάν η κατάσταση εγκατάστασης είναι υπέρβαση της διαμέτρου του αγωγού αέρα του μεγέθους του τμήματος της φλάντζας του ανεμιστήρα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα εξαρτήματα για τη μετάβαση. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια κωνική μετάβαση με γωνία ανοίγματος 8-10 °. Για έναν αγωγό απαιτείται ειδική φλάντζα επικάλυψης για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της άρθρωσης.

Ηλεκτρική σύνδεση

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών στον αεραγωγό ολοκληρώνεται με τη σύνδεση του εξοπλισμού στο δίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε το κλειστό κύκλωμα του κατασκευαστή και εντοπίστε το κιβώτιο ακροδεκτών στο περίβλημα. Για τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να συνδέσετε έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα καλώδιο γείωσης, στο σημείο σύνδεσης του οποίου υπάρχει ένα κατάλληλο εικονίδιο στο σώμα.

Στο σχέδιο σύνδεσης πρέπει να υπάρχει ένας εξοπλισμός εκκίνησης - ένας θερμικός ηλεκτρονόμος και ένας μαγνητικός εκκινητήρας. Είναι πολύ σημαντικό το ονομαστικό ρεύμα στο δίκτυο να αντιστοιχεί στο ρεύμα του εξοπλισμού. Αφού ολοκληρωθεί η σύνδεση, πρέπει να ενεργοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα για να ελέγξει την κατεύθυνση περιστροφής του ανεμιστήρα. Εάν παρουσιαστεί σφάλμα, επανασυνδέστε τις φάσεις στο κιβώτιο ακροδεκτών. Με μονοφασική ισχύ, η κατεύθυνση του ταξιδιού έχει ρυθμιστεί εργοστασιακά και απαγορεύεται να το αλλάξετε μόνοι σας.

Εγκατάσταση και σύνδεση με την ηλεκτρική παροχή του ανεμιστήρα καναλιών με τα χέρια τους

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό

[απόκρυψη]

 • Επιτρεπόμενες ποικιλίες ανεμιστήρων
 • Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα
 • Διαδικασία σύνδεσης του ανεμιστήρα
 • Ανεμιστήρες καυσαερίων: χαρακτηριστικά
 • Ανεμιστήρες αγωγών: χαρακτηριστικά

Για να έχουμε πάντα καθαρό αέρα στα δωμάτια των λουτρών, δεν υπήρχαν δυσάρεστες οσμές και υπήρχε μέτρια υγρασία, πολύ συχνά καταφεύγουν στην εγκατάσταση ανεμιστήρων.

Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει μια τέτοια ποικιλία τέτοιων συσκευών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε εργασίες εγκατάστασης κατά την επισκευή και στο τέλος της.

Ο ανεμιστήρας πρέπει να συνδεθεί σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό μπορεί να βρεθεί παρακάτω.

Η αρχή του εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Επιτρεπόμενες ποικιλίες ανεμιστήρων

Μεταξύ των διαφόρων παραλλαγών τέτοιων μηχανισμών, διακρίνονται διαύλους διαύλου και εναέριου τύπου. Πώς να συνδέσετε τον ανεμιστήρα; Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεχνικών σύνδεσης. Έτσι, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια συσκευή με ξεχωριστό διακόπτη ή με ένα βασικό σύστημα φωτισμού ενός μπάνιου, τότε θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ορισμένων μοντέλων ανεμιστήρων είναι η παρουσία αισθητήρων υγρασίας στο σώμα τους. Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια είναι τόσο ευαίσθητη στην υψηλή υγρασία που αρχίζει να δρα μέχρι να φτάσει στις επιθυμητές παραμέτρους. Αυτό μπορεί να γίνει με έναν ξεχωριστά τοποθετημένο διακόπτη.

Πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, είναι σημαντικό να επιλέξετε την πιο κατάλληλη μέθοδο σύνδεσης της συσκευής και, στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μια αγορά.

Οι μηχανισμοί της έκδοσης καναλιού με τους αισθητήρες δεν είναι πρακτικά τοποθετημένοι σε κατοικημένες εγκαταστάσεις λόγω της συχνής διακοπής τους.

Επιπλέον, τέτοια προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για την εγκατάσταση μεμονωμένων διακοπτών, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης. Πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, θα πρέπει να δώσετε ένα κατάλληλο σημείο για αυτό.

Οι επικαλύψεις τοποθετούνται στην πλαστική οροφή ή στο ταβάνι της κρεμαστής εκδοχής συνδέοντας το άνοιγμα. Ένας σωλήνας κυματοειδούς σωλήνας είναι εγκατεστημένος εδώ.

Μια στοιχειώδης μέθοδος σύνδεσης του ανεμιστήρα θα είναι η τοποθέτηση του στο κανάλι αφαίρεσης μάζας αέρα. Στη συνέχεια, από το σωλήνα που εκτελεί πλήρη εξαερισμό, τα καλώδια που συμμετέχουν στην τροφοδοσία της ίδιας της συσκευής εξάγονται.

Η καλωδίωση τραβιέται μέσα στον τοίχο και συνδέεται με τον διακόπτη.

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού του αγωγού.

Κατά την επιλογή ανεμιστήρα, μην αγοράζετε υπερβολικά μεγάλο προϊόν. Σημαντικές διαστάσεις δεν θα λένε για τη μεγάλη δύναμη και τη δύναμή του. Η συσκευή με μικρές διαστάσεις δεν είναι κατώτερη στην απόδοση.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, οι μάζες αέρα για 1 ώρα πρέπει να ανταλλάσσονται 10 φορές. Για να υπολογίσετε την απόδοση αυτού του μηχανισμού σε 60 λεπτά, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή κατά 10.

Η διαδικασία σύνδεσης του ανεμιστήρα θα είναι πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική αν γνωρίζετε τα βασικά σημεία εργασίας στις εγκαταστάσεις του μπάνιου. Ένας από τους σημαντικούς δείκτες στην επιλογή αυτού του σχεδιασμού θα είναι η δύναμη, οι διαστάσεις και η παραγωγικότητά του. Αυτοί οι δείκτες μπορούν να βρεθούν στο κουτί με τα εμπορεύματα.

Πριν από τις εργασίες εγκατάστασης, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές δραστηριότητες. Για αυτό, ένας ηλεκτρολόγος μεταφέρεται στη θέση του μελλοντικού μηχανισμού. Μια ιδιαίτερη άνεση είναι η σύνδεση της εν λόγω συσκευής με το σύστημα φωτισμού. Για να εκτελέσετε τις κατάλληλες διαδικασίες, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε την τάση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχηματικά διαγράμματα ορισμένων συστημάτων φυσικού αερισμού κατοικιών.

Στη συνέχεια, ένα σύρμα δεδομένου μήκους λαμβάνεται, είναι βιδωμένο στο κύριο καλώδιο, το οποίο φέρνει ένταση σε αυτό το δωμάτιο. Και οι δύο έχουν ισοδύναμη διατομή και το ίδιο υλικό κατασκευής.

Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχει καμία σχέση με την ένταξη του φωτός στο δωμάτιο, μπορείτε να συνδέσετε αυτόν τον μηχανισμό ξεχωριστά.

Εδώ θα είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ένα καλώδιο που εκτείνεται από τον κύριο διακόπτη στο κιβώτιο διανομής. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε μια κατάλληλη φάση και να την συνδέσετε με το σωστό καλώδιο.

Εκτελώντας την επιλογή της πολικότητας, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το μοντέλο του μηχανήματος που είναι ενσωματωμένο στο σύστημα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες τελειώματος στο μπάνιο ή την τουαλέτα, μπορείτε να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε τον ανεμιστήρα μόνοι σας.

Το σύρμα τραβιέται μέσα από ένα ειδικό άνοιγμα, στη συνέχεια η συσκευή εισάγεται στην οπή του ναρκοπεδίου και σταθεροποιείται.

Για στερέωση σε πλαστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες, για πλακάκια είναι κατάλληλα για στεγανωτικό σιλικόνης. Στο τέλος του καλωδίου συνδέονται και τοποθετείται η μάσκα του ανεμιστήρα.

Σχέδιο εγκατάστασης αξονικών ανεμιστήρων.

Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εγκατάστασης της συσκευής βοηθά στην προστασία των ιδιοκτητών από τις δυσάρεστες συνέπειες, σας επιτρέπει να οργανώσετε σε ένα δωμάτιο ένα αποδεκτό ζωντανό μικροκλίμα. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής επιτρέπει τη σύνδεση ανά πάσα στιγμή λόγω της έλλειψης επιπλοκών εγκατάστασης.

Για να εξασφαλίσετε μια σταθερή και σωστή κίνηση του αέρα στο δωμάτιο, χρησιμοποιήστε κανάλια και εναέριες εκδόσεις των συσκευών. Η τελευταία επιλογή περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε μια κρεμαστή στάση. Οι επιτοίχιες συσκευές έχουν ουσιαστικά ξεχωριστή σύνδεση με έναν διακόπτη. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πολύ συχνά, πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν μια μόνο πηγή φωτός που λειτουργεί από έναν κοινό διακόπτη. Είναι καλό, αν έχει εγκατασταθεί ένας ακόμα ποτήρι, κάνοντας τη σύνδεση.

Όταν συνδέετε έναν ανεμιστήρα με ένα χρονοδιακόπτη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας πραγματοποιείται μετά από καθορισμένο χρόνο, πράγμα που υπαγορεύει αυτό το ίδιο το στοιχείο. Τα όρια του κανονικού χρόνου θα είναι 30 λεπτά, όχι περισσότερο. Η ενσωμάτωση γίνεται σε ένα παρόμοιο σύστημα.

Γενικό σχήμα του συστήματος εξαερισμού της συσκευής.

Πριν από την εκτέλεση των βασικών εργασιών, θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα των ηλεκτρικών καλωδίων για να αποφύγετε τη δυνατότητα βραχυκυκλώματος. Οι δείκτες ποιότητας καθορίζουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη σαφήνεια του ανεμιστήρα του επιλεγμένου τύπου.

Οι ήσυχοι ανεμιστήρες είναι πολύ άνετοι για σπίτια, επειδή εργάζονται σχεδόν ανεπαίσθητα για το ανθρώπινο αυτί. Τοποθετείται στον αγωγό αερισμού στο μέγιστο βάθος. Έτσι θα κρυφτεί αξιόπιστα από μια σχάρα και δεν θα προκαλέσει προβλήματα στους ζωντανούς ανθρώπους. Υπάρχουν ποικιλίες εναέριου τύπου. Τοποθετούνται μπροστά από το άνοιγμα του αγωγού αέρα.

Τα θεωρούμενα μοντέλα ανεμιστήρων αναφέρονται ως οικιακές εκδόσεις. Παροχή αέρα σε μικρούς χώρους. Στο βιομηχανικό περιβάλλον, δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το βάρος που τους επιβάλλεται. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν ενεργά ειδικά δείγματα που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε τέτοιες συνθήκες. Έχουν άλλες διαστάσεις και χαρακτηριστικά σχεδιασμού.

Σύστημα αγωγών: 1 - ευθύγραμμο τμήμα. 2 - βρύση 90 °. 3 - μετάβαση. 4-tee; 5 - "πάπια". 6 - κάλυμμα. 7 - ευθεία γραμμή. 8 - το ένθετο είναι στρογγυλό. 9 - θηλή.

Αυτός ο τύπος κατασκευής στερεώνεται στην κοιλότητα του αγωγού εξαερισμού και χρησιμεύει για τη μετακίνηση των μαζών σε αυτή τη συσκευή. Οι ανεμιστήρες του τύπου καναλιών χαρακτηρίζουν τη μεγαλύτερη πίεση και κίνηση του αέρα σε μεγάλες αποστάσεις, γεγονός που τις διαφοροποιεί από τις οικιακές συσκευές.

Αποκτώντας αυτή την έκδοση της συσκευής, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους δείκτες:

 • επιτρεπόμενες τιμές θερμοκρασίας της μεταφοράς της μάζας αέρα ·
 • την παραγωγικότητα αυτού του μοντέλου.
 • βαθμό θορύβου της συσκευής.

Για να μειώσετε το επίπεδο θορύβου, χρησιμοποιούνται ειδικοί σιγαστήρες. Η σύνδεση του ανεμιστήρα του αγωγού συνδέεται στο δίκτυο 220 W. Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές παράγουν πιο οικονομικά μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Για να διαχειριστείτε την εργασία τους, χρησιμοποιούν ενεργά τα τηλεχειριστήρια, με τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση των μαζών, να συνδέσετε ή να αποσυνδέσετε τη συσκευή.

Συχνά, ο κινητήρας μιας τέτοιας συσκευής έχει μια ενσωματωμένη θερμική επαφή με την δυνατότητα επανεκκίνησης. Με τον τρόπο αυτό, ο κινητήρας μπορεί να προστατεύεται από υπερθέρμανση. Οι ανεμιστήρες καναλιών, οι οποίοι έχουν υψηλό επίπεδο απόδοσης, έχουν θερμικές επαφές που βοηθούν στη σύνδεση των προστατευτικών μηχανισμών.

Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αγωγών

Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αγωγών

Τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε οικιακούς, γραφικούς και βιομηχανικούς χώρους και ένα από τα κύρια στοιχεία είναι ένας ανεμιστήρας αγωγών. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα του αγωγού στον εαυτό σας, θα δώσουμε προσοχή στα πιο σημαντικά σημεία.

Σχετικά με τους ανεμιστήρες των αγωγών και τον τρόπο σύνδεσης τους με τον αγωγό

Οι ανεμιστήρες του καναλιού έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως λόγω πολλών πλεονεκτημάτων:

 • Υψηλή απόδοση με δυνατότητα προσαρμογής.
 • Μικρό θόρυβο.
 • Απλή εγκατάσταση - η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα καναλιών είναι δυνατή σε οποιαδήποτε θέση, είναι απαραίτητο μόνο να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο.
 • Εύκολη σύνδεση με το δίκτυο.

Πρώτα απ 'όλα, η απάντηση στην ερώτηση - πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον ανεμιστήρα του αγωγού ξεκινά με τη σωστή σύνδεσή του με τον αγωγό, από τον οποίο εξαρτώνται οι παράμετροι της ροής του αέρα. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών, πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του καναλιού.

Αρχικά, ο ανεμιστήρας είναι εφοδιασμένος με συνδετική φλάντζα τετράγωνου τμήματος. Ωστόσο, τα κανάλια μπορούν να είναι ορθογώνια ή στρογγυλά, πράγμα που απαιτεί την εκ των προτέρων εξέταση της εγκατάστασης που απαιτείται και του πρόσθετου εξοπλισμού που απαιτείται.

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών, η κατεύθυνση του κινητήρα πρέπει να ευθυγραμμιστεί σωστά. Υπάρχουν μοντέλα ανεμιστήρων στα οποία η διάταξη του κινητήρα μπορεί να είναι τόσο κατακόρυφη όσο και οριζόντια, αλλά ορισμένα μοντέλα απαιτούν κάποια θέση και χρήση ευέλικτων ενθέτων. Για να το κάνετε αυτό, προσέξτε το προσαρτημένο διάγραμμα συναρμολόγησης.

Έτσι, για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγού χρειάζεστε:

 • ελατήριο ή δονητή από καουτσούκ.
 • συνδετικές φλάντζες.
 • καλώδια.
 • συσκευές γείωσης και προστασίας.

Γενικά, η απάντηση στο ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε σωστά τους ανεμιστήρες των αγωγών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα του αγωγού - στρογγυλό ή ορθογώνιο.

Τοποθέτηση ανεμιστήρων σε ορθογώνια αγωγούς

Οι ορθογώνιοι αγωγοί χωρίζονται σε κανάλια με τετραγωνική και αυθαίρετη διατομή. Η πιο συχνή επιλογή είναι ένας αγωγός με τετραγωνική διατομή, ο οποίος επιτρέπει την εξασφάλιση της βέλτιστης ταχύτητας ροής αέρα, ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος και οι απώλειες. Η εγκατάσταση συνίσταται μόνο στην τοποθέτηση του ανεμιστήρα μέσα στον αγωγό και στη σύνδεση των φλαντζών με έλεγχο της στεγανότητας των αρθρώσεων.

Πολύ πιο περίπλοκη είναι η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αγωγών σε έναν αγωγό αέρα με αυθαίρετο ορθογώνιο μέγεθος. Εδώ χρειάζεστε μια πυραμιδική μετάβαση στην απαιτούμενη τετράγωνη διατομή με μήκος ίσο με το ήμισυ του συνολικού μήκους του ανεμιστήρα.

Το μέγεθος της εισόδου του εξοπλισμού πρέπει να αντιστοιχεί στις παραμέτρους της πτερωτής. Δώστε προσοχή στο καθορισμένο μέγεθος του κατασκευαστή, συχνά υποδεικνύεται σε δεκατόμετρα, όχι σε χιλιοστά.

Εάν είναι απαραίτητο, η φλάντζα σύνδεσης του αγωγού πρέπει να αυξηθεί σταδιακά ή να μειωθεί στο μέγεθος του ανεμιστήρα. Η επέκταση του αγωγού (ή στενού) γίνεται στη μία πλευρά με γωνία 8-10 °.

Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυστηρά το σχέδιο σύνδεσης, ώστε να μην παραβιάσετε την ευκολία ροής του αέρα. Διαφορετικά, είναι δυνατή μια σημαντική μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης ανεμιστήρων σε κυκλικό αγωγό

Για να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα με έναν κυκλικό αγωγό, απαιτείται ομαλή μετάβαση από τετράγωνη φλάντζα σε κύκλο τουλάχιστον του μισού μήκους ολόκληρου του ανεμιστήρα. Στην περίπτωση αυτή, η διάμετρος του ανοίγματος του αγωγού είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της εισόδου, αλλά μικρότερη από το τετράγωνο της φλάντζας σύνδεσης, τότε η σύνδεση γίνεται απευθείας στον εξοπλισμό. Η φλάντζα πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος των παραμέτρων εισόδου.

Εάν η κατάσταση εγκατάστασης είναι υπέρβαση της διαμέτρου του αγωγού αέρα του μεγέθους του τμήματος της φλάντζας του ανεμιστήρα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα εξαρτήματα για τη μετάβαση. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια κωνική μετάβαση με γωνία ανοίγματος 8-10 °. Για έναν αγωγό απαιτείται ειδική φλάντζα επικάλυψης για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της άρθρωσης.

Ηλεκτρική σύνδεση

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών στον αεραγωγό ολοκληρώνεται με τη σύνδεση του εξοπλισμού στο δίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε το κλειστό κύκλωμα του κατασκευαστή και εντοπίστε το κιβώτιο ακροδεκτών στο περίβλημα. Για τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να συνδέσετε έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα καλώδιο γείωσης, στο σημείο σύνδεσης του οποίου υπάρχει ένα κατάλληλο εικονίδιο στο σώμα.

Στο σχέδιο σύνδεσης πρέπει να υπάρχει ένας εξοπλισμός εκκίνησης - ένας θερμικός ηλεκτρονόμος και ένας μαγνητικός εκκινητήρας. Είναι πολύ σημαντικό το ονομαστικό ρεύμα στο δίκτυο να αντιστοιχεί στο ρεύμα του εξοπλισμού.

Αφού ολοκληρωθεί η σύνδεση, πρέπει να ενεργοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα για να ελέγξει την κατεύθυνση περιστροφής του ανεμιστήρα. Εάν παρουσιαστεί σφάλμα, επανασυνδέστε τις φάσεις στο κιβώτιο ακροδεκτών.

Με μονοφασική ισχύ, η κατεύθυνση του ταξιδιού έχει ρυθμιστεί εργοστασιακά και απαγορεύεται να το αλλάξετε μόνοι σας.

Δημιουργήστε μια παραγγελία

Σύνδεση του ανεμιστήρα. Βασικοί κανόνες και απαιτήσεις

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το σύστημα αερισμού γενικά και για τη σύνδεση του ανεμιστήρα στο δίκτυο με τα χέρια σας. Θα μελετήσουμε τα είδη αυτών των συσκευών, τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους και το σχέδιο σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο, θα γνωρίσουμε τις βασικές απαιτήσεις και προδιαγραφές. Αλλά ας αρχίσουμε στην τάξη.

Δεδομένου ότι το σύστημα ανταλλαγής αέρα δημιουργεί ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον οξυγόνου για τον άνθρωπο και ένα μικροκλίμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να πληρούνται όλες οι απαιτήσεις κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού. Αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί ένα σταθερό επίπεδο κανονικής υγρασίας σε κλειστό χώρο.

Βασικές απαιτήσεις και προδιαγραφές κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού

Εξαιρετικά ήσυχος ανεμιστήρας με πρωτοποριακό σχεδιασμό

Ορισμένοι βοηθητικοί χώροι στο σπίτι ή στο διαμέρισμα για διάφορους λόγους είναι πιο επιρρεπείς στη συμπύκνωση από άλλους, επομένως είναι σκόπιμο να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές αερισμού σε αυτές. Ο εξαερισμός παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε αυτούς τους χώρους, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για στοιχεία και εσωτερικά στοιχεία.

Ο εξαερισμός μειώνει σημαντικά την υγρασία του δωματίου, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μπάνιο και τα δωμάτια τουαλέτας με υψηλή υγρασία. Η μείωση της υγρασίας εμποδίζει τον σχηματισμό μούχλας και την αλλοίωση των ηλεκτρικών συσκευών και των εσωτερικών στοιχείων λόγω της υψηλής υγρασίας του δωματίου. Και καθώς ο εξαερισμός εξαλείφει τις ανεπιθύμητες οσμές και εμποδίζει την αναπαραγωγή βακτηρίων.

Ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός και τεχνητός.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής φυσική μόνωση μπάνιο και τουαλέτα (χωρίς παράθυρα σε αυτά τα δωμάτια, υψηλή στεγανότητα των παραθύρων και θυρών εγκατασταθεί στο διαμέρισμα), χρησιμοποιήστε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, η οποία υλοποιείται με την εγκατάσταση τους οπαδούς που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον αερισμό των εσωτερικών χώρων.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο ηλεκτρικό δίκτυο

Ένα από τα στάδια εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού είναι η σύνδεση του ανεμιστήρα στο ηλεκτρικό δίκτυο. Παρακάτω εξετάζουμε τις δυνατότητες που συνδέουν τους ανεμιστήρες.

Όταν συνδέετε τον ανεμιστήρα εξαερισμού, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη σας ότι το μπάνιο και η τουαλέτα ανήκουν σε δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Κατά συνέπεια, όλα τα καλώδια και τα εξαρτήματα για την τοποθέτησή τους πρέπει να διαθέτουν περίβλημα με επαρκές επίπεδο προστασίας από την υγρασία.

Συνήθως, ο βαθμός προστασίας του περιβλήματος των συναρμολογημένων στοιχείων της καλωδίωσης δεν είναι μικρότερος από IP44.

Πώς συνδέονται οι οπαδοί με το δίκτυο;

Σε αυτήν την περίπτωση, όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του. Υπάρχουν τύποι ανεμιστήρων, οι οποίοι ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται από τον ενσωματωμένο διακόπτη, ο οποίος ελέγχεται από το καλώδιο. Τραβώντας τη δαντέλα προς τα κάτω, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα.

Σε μερικούς ανεμιστήρες, είναι δυνατό να ανοίξετε και να κλείσετε το άνοιγμα εξαερισμού, συνήθως είναι ενσωματωμένος ένας διακόπτης σε αυτή τη συσκευή για το κλείσιμο και το άνοιγμα της οπής. Τραβώντας σε ένα σχοινί ανοίγει το άνοιγμα και ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί τραβώντας ένα άλλο σχοινί, το άνοιγμα του ανεμιστήρα κλείνει και σβήνει από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Εάν ο ανεμιστήρας δεν παρέχει τις παραπάνω συσκευές ή για κάποιο λόγο είναι ανήσυχοι για χρήση (για παράδειγμα, αν ο ανεμιστήρας είναι αρκετά υψηλός σε σχέση με το δάπεδο), τότε για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα διακόπτη. Για το σκοπό αυτό, οι διακόπτες που χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό φωτισμού είναι κατάλληλοι, καθώς η ισχύς του ανεμιστήρα είναι συνήθως μικρή.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όλα τα στοιχεία του ηλεκτρολόγου εγκατεστημένου στο μπάνιο, συμπεριλαμβανομένου του διακόπτη, πρέπει να έχουν μια αξιόπιστη προστασία από την υγρασία.

Πού μπορώ να φτιάξω φαγητό για τον ανεμιστήρα;

Η καταναλισκόμενη ισχύς αυτού του καταναλωτή ηλεκτρισμού είναι μικρή, οπότε αν δεν έχετε ξεχωριστή γραμμή για τη δύναμή του ταυτόχρονα, τότε μην ανησυχείτε γι 'αυτό.

Μπορεί να συνδεθεί στο πλησιέστερο κιβώτιο διασταύρωσης και, απουσία του, να διακλαδώσει τη γραμμή από μία από τις εξόδους που βρίσκονται στο μπάνιο.

Εάν το μπάνιο είναι εξοπλισμένο με μια έξοδο, για παράδειγμα, για ένα πλυντήριο, τότε μπορείτε να συνδέσετε τον ανεμιστήρα από αυτό.

Σχέδιο σύνδεσης ανεμιστήρων στο μπάνιο

Σύνδεση ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη

Ο χρόνος λειτουργίας του ανεμιστήρα στο μπάνιο ή στην τουαλέτα μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιακόπτη. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο χρονοδιακόπτες γενικής χρήσης όσο και ανεμιστήρες με ενσωματωμένους χρονομετρητές.

Σχέδιο σύνδεσης ανεμιστήρα με ενσωματωμένο χρονιστή

Αυτόματη εκκίνηση ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας του εξαερισμού του μπάνιου μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Το κύριο καθήκον του ανεμιστήρα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω - είναι να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, με βάση αυτή την αρχή, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η αυτόματη ενεργοποίηση του ανεμιστήρα σε περίπτωση που το επίπεδο υγρασίας στην αίθουσα αυξάνεται.

Ο αισθητήρας στάθμης υγρασίας (hydrostat) ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα εξαερισμού όταν η στάθμη υγρασίας στην αίθουσα ανέρχεται στη ρυθμισμένη τιμή.

Hydrostat για έλεγχο ανεμιστήρα στο μπάνιο

Σχέδιο συνδεσμολογίας του υδροσταθμού για έλεγχο ανεμιστήρα

Όσο για την τουαλέτα, όπου, εκτός από τη μείωση της στάθμης υγρασίας, ο ανεμιστήρας εξαλείφει τις ανεπιθύμητες οσμές, ένας αισθητήρας υγρασίας δεν αρκεί. Σε αυτή την περίπτωση, εγκαθίσταται ένας αισθητήρας κίνησης για την πραγματοποίηση της αυτόματης ενεργοποίησης του ανεμιστήρα.

Δηλαδή, όταν υπάρχει κίνηση σε έναν αισθητήρα ανίχνευσης περιοχή, αυτό ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα και κατά συνέπεια την απουσία της κίνησης στη ζώνη ανεμιστήρα ανίχνευσης ταξίδια αισθητήρα μετά από ένα χρόνο.

Συνιστάται να επιλέξετε έναν αισθητήρα κίνησης, στον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το χρόνο μετά το οποίο αποσυνδέεται το φορτίο σε περίπτωση απουσίας κίνησης στο δωμάτιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκατάσταση των αισθητήρων κίνησης και τα επίπεδα υγρασίας στο δωμάτιο παραμελούνται και περιορίζονται στην εγκατάσταση ενός διακόπτη για χειροκίνητο έλεγχο ανεμιστήρα.

Βήμα-βήμα σύνδεση του ανεμιστήρα από το διακόπτη

Πρώτα απ 'όλα, κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να το αποσυναρμολογήσετε - αφαιρέστε το μπροστινό προστατευτικό πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κυκλικό στήριγμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα και στη συνέχεια τραβήξτε το μπροστινό πλαίσιο προς το μέρος σας. Μερικές φορές μια μυστική βίδα χρησιμοποιείται στο πλάι του ανεμιστήρα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλώδιο τροφοδοσίας. Ειδικά για το σκοπό αυτό, θα σχεδιαστεί ένα στρογγυλό βύσμα από καουτσούκ. Πριν πάει και τα κανάλια στην πίσω πλευρά, με την εξωτερική μέθοδο τοποθέτησης του καλωδίου ρεύματος.

Συνεχίζουμε να συνδέουμε τα καλώδια τροφοδοσίας στον ανεμιστήρα. Αυτό γίνεται πριν από την τελική στερέωση της συσκευής για να ελέγξει την απόδοση τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και του διαγράμματος συνδεσμολογίας.

Ως συνήθως, όταν εργαζόμαστε με ζωντανά καλώδια, απενεργοποιούμε τους διακόπτες ισχύος. Για το σκοπό αυτό, στον πίνακα διανομής, είναι απαραίτητο να χαμηλώσετε τους μοχλούς ελέγχου ασφαλείας προς τα κάτω στη θέση "εκτός λειτουργίας". Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος διακόπτης κυκλώματος ή διαφορικό αυτόματο είναι υπεύθυνος για τη γραμμή εξαερισμού, απενεργοποιήστε την έτσι ώστε να είναι ασφαλέστερη.

Τα καλώδια συνδέονται με τους ακροδέκτες του ανεμιστήρα, κατά πάσα πιθανότητα θα καλυφθούν από ένα προστατευτικό κάλυμμα. Ρυθμίζουμε τα καλώδια τροφοδοσίας στο μέγεθος, κόβοντας την περίσσεια. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το προστατευτικό περίβλημα και τη μόνωση από τους πυρήνες του καλωδίου κατά 5-7 mm.

Για να συνδέσετε αρκετά καλώδια φάσης (συνήθως λευκά), μηδενικά (συνήθως μπλε) και αλεσμένα (συνήθως κίτρινα). Συμβαίνει ότι η γείωση δεν είναι συνδεδεμένη, καθώς σε ορισμένα μοντέλα ανεμιστήρων το σώμα και όλα τα εξωτερικά του στοιχεία είναι κατασκευασμένα από διηλεκτρικά υλικά και δεν αποτελούν κίνδυνο.

Η διαδικασία σύνδεσης των συρμάτων με τον ανεμιστήρα εξαγωγής έχει ως εξής:

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο τερματικό

Τοποθετήστε τα καλώδια στους ακροδέκτες και σφίξτε τους κοχλίες στερέωσης. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το προστατευτικό κάλυμμα και να ελέγξετε τη λειτουργικότητα και τη σωστή σύνδεση του ανεμιστήρα εξαγωγής. Για να γίνει αυτό, ενεργοποιήστε το ηλεκτρικό ρεύμα και μεταφράστε το κουμπί του διακόπτη που ελέγχει τον ανεμιστήρα στη θέση "on".

Αν όλα γίνονται σωστά, οι λεπίδες του ανεμιστήρα θα αρχίσουν να περιστρέφονται. Αφού ελέγξετε, πάντα να απενεργοποιείτε τον ανεμιστήρα εξαγωγής και να προχωρήσετε στη στερέωση του.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο πλακίδιο

Κατασκευαστή να καθορίσει τον ανεμιστήρα εξάτμισης στον τοίχο μπάνιο, οι οπές στερέωσης που παρέχονται στις γωνίες, αλλά αυτή η μέθοδος έχει μειονεκτήματα κατά την εγκατάσταση σε ένα κεραμίδι: απαιτείται ηλεκτρικά εργαλεία, ειδικά τρυπάνι και γεωτρήσεις ελάχιστες ικανότητες αυτών των υλικών. Ως εκ τούτου, να εξετάσει την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο στο σφραγιστικό σιλικόνης.

Η τεχνολογία της τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξαγωγής στη σιλικόνη έχει ως εξής:

Το σφραγιστικό σιλικόνης εφαρμόζεται γύρω από την περίμετρο του ανοίγματος τοποθέτησης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας εξάτμισης εγκαθίσταται στον αγωγό εξαερισμού, ισοπέδωσε και ισοπεδώθηκε με ασφάλεια. Στη συνέχεια, για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εγκατάσταση, στερεώστε τον ανεμιστήρα στον τοίχο του μπάνιου, για παράδειγμα, με μια αυτοκόλλητη ταινία.

Σύνδεση ανεμιστήρα και επακόλουθη εγκατάσταση

Μετά από λίγο (2-3 ώρες), όταν στερεοποιηθεί η σιλικόνη, ο ανεμιστήρας θα είναι πλήρως έτοιμος για λειτουργία, θα είναι δυνατή η αφαίρεση των στοιχείων συγκράτησης και η απευθείας χρήση του για τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Αεραγωγοί - κανόνες εγκατάστασης

Ο εξαερισμός είναι μια σημαντική στιγμή στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η πρόσβαση στο οξυγόνο είναι απαραίτητη για το αστικό πρόσωπο συνεχώς - τόσο στο σπίτι όσο και (πρώτα απ 'όλα!) Στην υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι δεν υποψιάζονται καν ότι η γενική αδυναμία και κεφαλαλγία μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη καθαρού αέρα. Επιλύστε αυτό το πρόβλημα εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα καναλιών.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων καναλιών

Αν στο σπίτι για να βελτιώσει πολίτες εξαερισμού μπορεί να κάνει το πιο απλό αξονικούς ανεμιστήρες τοποθετούνται σε ένα παράθυρο ή παράθυρο, σε μέρη περισσότερο ή λιγότερο «συνωστισμό», η δύναμη αυτών των συσκευών είναι πιθανό να είναι αρκετά πλέον - απαιτούν ιδιαίτερη αεραγωγούς, προκειμένου να παραδώστε (ή αφαιρέστε) αέρα. Αλλά για να εξασφαλιστεί μια συνεχής ροή αέρα μέσω αυτών των επικοινωνιών, οι ανεμιστήρες που έχουν ήδη ενσωματωθεί σε αυτές θα χρειαστούν.

ανεμιστήρες αγωγός είναι διαφορετικό από το συμβατικό «αξονική» με την έννοια ότι μπορεί να δημιουργήσει μια υψηλότερη πίεση, επιτρέποντας να «ώθηση» το σύστημα αέρα-αγωγών των καναλιών.

Αλλά αυτή η πίεση είναι συνήθως ακόμα λιγότερα από τους οπαδούς των άλλων σχεδίων (ακτινική και φυγόκεντρες) ανεμιστήρες, έτσι ώστε αυτές οι συσκευές είναι καλύτερα να μην θέσει σε πολύ μεγάλο βίου κανάλια αγωγών.

Επιπλέον, κάνουν λίγο θόρυβο και είναι βολικό για εγκατάσταση.

Οι ανεμιστήρες αγωγών που είναι εγκατεστημένοι στους αεραγωγούς μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα κλιματισμού, γεγονός που τις καθιστά αναντικατάστατες σε γραφεία και χώρους ψυχαγωγίας.

Γύρος ή τετράγωνο;

Οι ανεμιστήρες αγωγών είναι πάντα ενσωματωμένοι σε αεραγωγούς, οι οποίοι, κατά κανόνα, τοποθετούνται κρυφά: πίσω από ψευδοροφές, σε διακοσμητικές κίονες κλπ. Σε αυτή την περίπτωση, το σχήμα της διατομής των καναλιών τους μπορεί να είναι διαφορετικό - τόσο ορθογώνιο (πιο συχνά τετράγωνο) όσο και κυκλικό. Ποιο είναι προτιμότερο; Ας συγκρίνουμε:

Γενικά, η παραλλαγή με κυκλική διατομή είναι πιο δημοφιλής, καθώς έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με ένα ορθογώνιο. Σε ορθογώνιο αέρα, το κιβώτιο στο οποίο είναι τοποθετημένος ο ανεμιστήρας λειτουργεί ως αντηχείο - και έτσι αυξάνει τον θόρυβο που παράγει. Ως εκ τούτου, μια στρογγυλή παραλλαγή με αυτή την έννοια είναι επίσης προτιμότερη.

Πού είναι οι φίλοι του καναλιού καλές;

Έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα συνηθισμένα αξονικά. Διακρίνονται από:

 • απόδοση άντλησης
 • ανεπάρκεια
 • (έως 10 χρόνια)
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου
 • αποτελεσματικότητα κατά την τοποθέτηση αεραγωγών

Ως εκ τούτου, οι δυνατότητες χρήσης ανεμιστήρων καναλιών είναι κοντά στην καθολική. Συνήθως τοποθετούνται:

 • σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ
 • σε αρχοντικά και εξοχικά σπίτια
 • σε διοικητικά κτίρια
 • σε σταθμούς λεωφορείων και σε κινηματογράφους
 • σε μεσαίου μεγέθους μεταποιητικές επιχειρήσεις
 • σε αποθήκες και αποθήκες
 • σε μεγάλα γραφεία
 • σε μεγάλα εστιατόρια και μεγάλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας.

Επειδή ο ανεμιστήρας καναλιών είναι συνήθως κρυμμένος, μπορεί επιπλέον να περιβάλλεται από υλικά απορρόφησης θορύβου ή να εγκατασταθεί μετά από ειδικό σιγαστήρα αέρα-αγωγού. Αυτό κάνει τους ανεμιστήρες αγωγών σχεδόν αθόρυβο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για δημόσια κτίρια.

Πότε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ανεμιστήρες καναλιών;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το πιο σημαντικό περιορισμό στη χρήση του καναλιού των οπαδών - είναι το μήκος του αγωγού, στην οποία πρέπει να εξασφαλίζουν ότι η κυκλοφορία του αέρα - είναι επιθυμητό ότι δεν prevyshata 50-70 μέτρα. Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό είναι η σύνδεση των αγωγών εξαγωγής με τους άξονες εξαερισμού που παρέχουν φυσικό βύθισμα.

Επιπλέον, πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους οπαδούς καναλιών για:

 • μετακίνηση εκρηκτικών αερίων και μιγμάτων αερίων
 • μεταφορά αέρα, γεμάτη με στερεά μικροσωματίδια με λειαντική δράση.
 • στη θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα κάτω από -30 ° C και πάνω από + 40 ° C.

Ο τελευταίος περιορισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το λεγόμενο. "Καυτά καταστήματα".

Πού να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα;

Οι ανεμιστήρες αγωγών, κατά κανόνα, έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο προς μία κατεύθυνση - είτε για να σχεδιάσουν ένα ρυπασμένο είτε για να εισροήνε φρέσκα. Ο λειτουργικός τους σκοπός υπαγορεύει την τοποθεσία τους:

 • Αν ο ανεμιστήρας του αγωγού πρέπει να παρέχει ροή αέρα, τότε πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στο δωμάτιο
 • Εάν ο ανεμιστήρας αγωγών είναι διαμορφωμένος για εξαγωγή, τότε πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον δρόμο (για παράδειγμα - στη σοφίτα).

Από την πλευρά τροφοδοσίας του ανεμιστήρα θα υπάρχει ένα ίσιο τμήμα ίσο με τουλάχιστον την 1η διάμετρο του αγωγού. από την πλευρά της εξάτμισης, το ίδιο τμήμα θα πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 3 mm.

Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, η αποδοτικότητα της συσκευής θα μειωθεί σημαντικά λόγω της προκύπτουσας πτώσης πίεσης. Για να αποφευχθεί αυτό, τα ακόλουθα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εγκατάσταση του συστήματος αγωγών:

  Από την πλευρά της εισροής αέρα

 • Η απόσταση από το πλησιέστερο τοίχωμα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της εισόδου.
 • Η διατομή της εισόδου του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 112% και όχι λιγότερο από το 92% του ανοίγματος εισόδου του ανεμιστήρα.
 • Στην είσοδο ο αέρας δεν πρέπει να συναντήσει εμπόδια
  • Από την πλευρά της κουκούλας:

  • Η γωνία μείωσης της διατομής του αγωγού πρέπει να είναι μικρότερη από 15%.
  • Η γωνία διαστολής του τμήματος του αγωγού αέρα πρέπει να είναι μικρότερη από 7%.
  • Το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος μετά τον ανεμιστήρα του αγωγού πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 διαμέτρους αγωγού.

  Μερικές πρακτικές συμβουλές

  Επιλέγοντας τον ανεμιστήρα που προτιμάτε στο σχέδιο αερισμού του, είναι απαραίτητο

 • στην πρώτη θέση - εστίαση στο σχήμα και την εγκάρσια διατομή των διαύλων των αεραγωγών
 • Δεύτερον - η ισχύς του ίδιου του ανεμιστήρα
 • τρίτον - την επιθυμητή ένταση αερισμού, δηλαδή πόσες φορές την ημέρα ο αέρας πρέπει να αντικατασταθεί σε έναν δεδομένο όγκο.

  Υπολογίστε αυτό το σχήμα είναι απλό: χρειάζεται μόνο να διαιρέσετε τη δύναμη του ανεμιστήρα στην ένταση του δωματίου. Είναι απλό, αλλά είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ακόμη και οι λεπτομέρειες όπως η ταχύτητα του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή διαμερισμάτων που παρέχουν κίνηση αέρα με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 14 m / s, αλλά όχι μικρότερη από 11 m / s.

  Σε χαμηλότερη ταχύτητα, η λειτουργία του εξαερισμού θα είναι αναποτελεσματική και σε ταχύτητα μεγαλύτερη από 14 m / s. Μπορεί να εμφανιστεί απαράδεκτα έντονος θόρυβος.

  Φυσικά, η εγκατάσταση των ανεμιστήρων καναλιών είναι καλύτερο να διδάξει τους ειδικούς. Αυτό δεν οφείλεται στην ιδιαίτερη πολυπλοκότητα του έργου, αλλά στην πληρότητά τους. Πρέπει να είναι τόσο διατεταγμένα ώστε:

  • Δεν υπήρχαν χαλαρά καλώδια κοντά στα περιστρεφόμενα μέρη του ανεμιστήρα.
  • Όλες οι καλωδιώσεις ήταν σταθερά στερεωμένες και κλειστές με πλαστικό κουτί.
  • Κοντά στους οπαδούς του καναλιού υπήρχε ένας ελεύθερος χώρος για την προληπτική συντήρηση και επισκευή τους.
  • Η στερέωση των αγωγών δεν πρέπει να είναι άκαμπτη, έτσι ώστε να μην μεταδίδονται οι δονήσεις μέσω αυτού.

  Σε γενικές γραμμές - μην σκουπίστε τους ειδικούς. Ο ανεμιστήρας είναι η καρδιά ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού και θα είναι πολύ δυσάρεστο αν ξεκινήσει ξαφνικά να δράσει σύντομα μετά την εγκατάσταση.

  Εξαερισμός στο μπάνιο, σύστημα αγωγών

  Η παραγωγική ανταλλαγή αέρα στο μπάνιο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αρμονική ύπαρξη ολόκληρης της οικογένειας.

  Με τη βοήθεια των ανεμιστήρων, ως βοήθημα για τον αποτελεσματικό αερισμό, θα αποφύγετε πολλά προβλήματα - προβλήματα υγείας, ζημιές ιδιοκτησίας, ζημιές δομικής δομής, σκουριά και μούστου.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα τέτοιο "θαμπό" και υγρό δωμάτιο, σαν μπάνιο, είναι το ιδανικό μέρος για την εξάπλωση μούχλας. Ο ανεμιστήρας καναλιών για το μπάνιο θα είναι σε θέση να παρέχει μια αποτελεσματική κατανομή των ροών του αέρα και να διατηρεί το φυσικό μικροκλίμα.

  Κλιματικός εξοπλισμός τύπου καναλιού

  Κανονιστικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό

  Η παραγωγική ανταλλαγή αέρα έχει σαφείς κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους μπορείτε να επιτύχετε υψηλές ταχύτητες αερισμού.

  Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, η ένταση της ροής αέρα στο μπάνιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 m³ / h. Οι αριθμοί είναι διπλάσιοι (50m³ / ώρα) όταν πρόκειται για συνδυασμένο μπάνιο.

  Συστήματα εξαερισμού διαφόρων τύπων

  Μια τυπική λύση στο ζήτημα του αερισμού σε σύγχρονα πολυκατοικίες (ωστόσο, και σε ιδιωτικά σπίτια) είναι ένας φυσικός εξαερισμός εξαερισμού.

  Δομή της κλειδαριάς εξάτμισης στο μπάνιο

  Παρέχεται λόγω της διαφοράς της πίεσης στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους. Ένα τέτοιο τυπικό σχήμα προβλέπει την ύπαρξη καναλιών παροχής:

  1. Φυσικές ρωγμές, τρύπες μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας, παράθυρα
  2. Ειδικές πόρτες εξαερισμού, παράθυρα με εξαερισμό και ούτω καθεξής.

  Η θεμελιώδης αρχή που χρησιμοποιείται στην ποικιλία των εξαερισμού, εύκολο να πρωτογονισμό: αέρας μπαίνει στο δωμάτιο, αναδεύτηκε, ανεβαίνει στην οροφή, και λόγω φυσικού ελκυσμού απομακρύνεται από την πύλη εξάτμισης. Όπως μπορείτε να δείτε, ένα απλό και κατανοητό σχέδιο. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτό το σύστημα είναι εντελώς αβάσιμο. Ειδικά είναι ανεπαρκής σε δωμάτια με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.

  Ο αδύναμος φυσικός αερισμός του μπάνιου αναγκάζει τη χρήση πρόσθετου κλιματικού εξοπλισμού.

  Κλιματικός εξοπλισμός στο μπάνιο

  Συγκρότημα τεχνητής υποστήριξης αέρα

  Οι ανεμιστήρες καναλιών αποτελούν βασικό τμήμα ενός σύνθετου συστήματος πολλαπλών στοιχείων για την τεχνητή ανταλλαγή αέριων μαζών. Η συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού στο φυσικό σύστημα αερισμού βασίζεται στην εξαναγκασμένη (μηχανική) αρχή της ανταλλαγής αέρα.

  Οι ανεμιστήρες (συμπεριλαμβανομένου του καναλιού) είναι η "καρδιά" ενός σύνθετου διακλαδισμένου δικτύου σωλήνων αεραγωγών που παρέχουν εισροή και απομάκρυνση του αέρα. Και μπορεί να είναι ένα τοπικό σύστημα που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη ζώνη και ίσως ένα σύστημα που περιλαμβάνει τον εξαερισμό ενός μπάνιου, ενός μπάνιου, μιας κουζίνας κλπ.

  Τυπικό σχέδιο αερισμού διαμερισμάτων

  Ο αναγκαστικός εξαερισμός μπορεί να περιλαμβάνει ένα ορισμένο τμήμα του συστήματος παροχής και εξαγωγής:

  1. Η αρχή του αέρα τροφοδοσίας συνεπάγεται τη λειτουργία ενός ανεμιστήρα αγωγών στον άξονα της εξαγωγής. Αντλώντας τον αέρα και δημιουργώντας πίεση, η συσκευή τραβά γρήγορα από το δωμάτιο το ρεύμα αποβλήτων, ελευθερώνοντας χώρο για "αναπλήρωση" του καθαρού αέρα.
  2. Η αρχή της εξάτμισης βασίζεται στην τεχνητή εισαγωγή αέρα στο μπάνιο, όπου, λόγω της ίδιας πίεσης, οι υπερβολικές ροές "συμπιέζονται" στο κανάλι αέρα.
  3. Το μικτό συγκρότημα περιλαμβάνει και τις δύο αρχές - την παροχή και την εξάτμιση.

  Εξατμιστήρες στο μπάνιο

  Τύποι αεραγωγών

  Οι ανεμιστήρες καναλιών χρησιμοποιούνται στη δομή του δικτύου εξαερισμού των αεραγωγών. Το δίκτυο αυτό αποτελείται από ειδικούς σωλήνες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και βασικά χαρακτηριστικά:

  1. Ευέλικτοι αεραγωγοί
  2. Άκαμπτα κανάλια
  3. Ημίσκληροι σωλήνες.

  Η πλέον αποτελεσματική επιλογή θεωρείται ημι-άκαμπτος αεραγωγός. Πριν από την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού στον αγωγό, ελέγξτε το ρεύμα στον άξονα της εξαγωγής. Για να γίνει αυτό, ας φέρουμε έναν αναμμένο ταιριάζει στην έξοδο από την κλειδαριά: μια φλεγόμενη και κεκλιμένη φλόγα προς την κουκούλα και θα είναι ένας δείκτης μιας εξυπηρετικής πύλης.

  Σερβίρεται εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης

  Ανεμιστήρες - ποικιλίες και λειτουργίες

  Η ποικιλία των μορφών, των ποικιλιών, των εποικοδομητικών πτυχών των σύγχρονων οπαδών μπορεί να δώσει το έδαφος για πολύ σκέψη, σε ποια συσκευή αξίζει να σταματήσει η επιλογή.

  Με τη μέθοδο της τοποθεσίας στο μπάνιο, οι οπαδοί χωρίζονται σε:

  Το πιο ικανό είναι να εγκαταστήσετε μια ακτινική μονάδα στο συνδυασμένο μπάνιο και το κανάλι ένα για το μπάνιο ή την τουαλέτα χωριστά. Επιπλέον, ακτινωτές φυσητήρες αέρα συνδέονται με την είσοδο του καναλιού αεραγωγού και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι ενσωματωμένοι απευθείας στο σύστημα αγωγών.

  Αρθρωση του υπερτροφοδότη με αεραγωγό

  Τύποι ανεμιστήρων αέρα

  1. Ο αξονικός ανεμιστήρας κατανέμει τον αέρα κατά μήκος του άξονα εργασίας του
  2. Η διαμετρική συσκευή "λειτουργεί" με τη μάζα του αέρα μόνο με τη βοήθεια των λεπίδων
  3. Ο φυγοκεντρικός τύπος ανεμιστήρα είναι ο πιο παραγωγικός, ωστόσο, παράγει πολύ θόρυβο. Μια αξιόπιστη, αλλά και μια ενοχλητική επιλογή
  4. Βέλτιστη επιλογή - φυγοκεντρικός-αξονικός ανεμιστήρας. Υψηλή απόδοση ισχύος με ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

  Διαχωρισμένο κανάλι αέρα

  Πρόσθετη λειτουργική λειτουργικότητα

  Εκτός από τις χρήσιμες λειτουργίες τους, οι ανεμιστήρες μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμες συσκευές. Η συσκευή με χρονοδιακόπτη καθυστέρησης θα εξασφαλίσει την απόδοση του ανεμιστήρα για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα - αυτό είναι πολύ οικονομικό, δεδομένης της μηνιαίας αμοιβής για ηλεκτρική ενέργεια.

  Το gyrostat, που περιλαμβάνεται στη δομή των ανεμιστήρων, ενεργοποιεί τη λειτουργία της συσκευής σε περίπτωση υπέρβασης του καθιερωμένου δείκτη υγρασίας.

  Ο υπερτροφοδότης με τη λειτουργία μιας βαλβίδας ελέγχου ασφαλίζει με ασφάλεια τον χώρο από την πίσω πλευρά του αέρα εξαγωγής, μαζί με μικρά απορρίμματα και δυσάρεστες οσμές από τον άξονα της εξαγωγής.

  Διάφορα συστήματα εξαερισμού

  Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών

  Η εγκατάσταση ενός υπερσυμπιεστή καναλιών είναι απίθανο να προκαλέσει ιδιαίτερες δυσκολίες ακόμη και για έναν απλό ιδιοκτήτη σπιτιού. Ακριβώς "πνίγει" τη συσκευή στο airlock, και η τρύπα είναι σφικτά καλυμμένη με μια αισθητική διακοσμητική μάσκα. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το επίπεδο θορύβου της συσκευής λειτουργίας, είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε όσο το δυνατόν πιο βαθιά στο κανάλι.

  Το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η σύνδεση του ανεμιστήρα του αγωγού με το δίκτυο. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η αίθουσα απαγορεύεται να πωλούν Vann εκτεθειμένα καλώδια, το καλώδιο πρέπει να τοποθετηθεί σε ειδικό σφραγισμένο κανάλι (το καλύτερο από όλα - μια ψευδοροφή, αλλά είναι δυνατόν και κάτω από σοβά).

  Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος

  Συμβουλές από τους ειδικούς: πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης, καθαρίστε τον άξονα της καυσαερίων. Αφαιρέστε όλα τα συσσωρευμένα συντρίμμια και στη συνέχεια περπατήστε στους τοίχους με ένα υγρό πανί. Όσο πλησιέστερα προσεγγίζετε αυτή την ερώτηση, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι ο εξαερισμός σας.

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση και η αποσφαλμάτωση ενός υπερσυμπιεστή καναλιών αέρα είναι μια εργασία αρκετά εφικτή για όλους.

  Πρακτικές συστάσεις για σύνδεση

  Βήμα-βήμα εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο με διακόπτη

  Για την επίτευξη υψηλής ποιότητας σχεδίασης στο μπάνιο με φυσικό εξαερισμό δεν είναι πάντοτε εφικτό, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό βύθισμα με ανεμιστήρα.

  Η όλη διαδικασία προετοιμασίας και τοποθέτησης διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το αποτέλεσμα εγγυάται την απουσία μύκητα, μούχλα στους τοίχους, υγρασία και υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

  Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πώς να συνδέσουμε σωστά τον ανεμιστήρα στο μπάνιο με τον διακόπτη.

  Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο αρχίζει στο προπαρασκευαστικό στάδιο επισκευής πριν από την τοποθέτηση των πλακιδίων. Για εγκατάσταση κάτω από το έργο του σπιτιού υπάρχει ήδη το κανάλι εξαερισμού. Στην περίπτωσή μας, βρίσκεται στη γωνία του τείχους. Για να γίνει πιο ακριβής η τρύπα και ήταν πιο βολικό να κάνετε έναν κύκλο στο πλακάκι, μετακινήστε το μακριά από το στήριγμα στον τοίχο.

  Εάν η τρύπα για τη διάμετρο του σελιδοδείκτη είναι μικρή, το κάνετε μεγαλύτερο με ένα διάτρητο. Πριν συνεχίσετε, τραβήξτε το καλώδιο τροφοδοσίας από το διακόπτη έτσι ώστε να μην τρίβεται, πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα κυματοειδές σωλήνα. Η απουσία καλωδίου περιπλέκει την κατάσταση.

  Για να συνδέσετε το σύστημα, θα χρειαστεί να τραβήξετε το καλώδιο BBG με 3 αγωγούς χαλκού διατομής 1,5 mm.

  Για να στερεώσουμε τον ανεμιστήρα στον τοίχο, κάνουμε υποθήκη. Συνήθως έρχεται με την κύρια μονάδα. Ωστόσο, δεν συνιστούμε να το εγκαταστήσετε. Το πλαστικό, από το οποίο είναι εύθραυστο και μαλακό, παραμορφώνεται εύκολα.

  Αφού σκληρυνθεί ο αφρός συναρμολόγησης, το κονίαμα συμπιέζεται και μειώνεται σε διάμετρο, εισάγοντας έναν ανεμιστήρα μέσα στην οπή είναι προβληματικός, το στήριγμα δεν είναι σφιχτό. Συχνά, προκύπτουν προβλήματα κατά την αντικατάσταση της συσκευής, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε μέρος του κεραμιδιού.

  Επομένως, ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση, συνιστάται η τοποθέτηση των απορριμμάτων ενός σωλήνα από PVC αποχέτευσης για εγκατάσταση. Η επιλογή ενός κατάλληλου σωλήνα εξαρτάται από τη διάμετρο του σωλήνα ανεμιστήρα εξαγωγής που αγοράζετε.

  Τυπικά, η διάμετρος της οπής εγκατάστασης είναι 100, 125 ή 150 mm. Κόψτε τον σωλήνα με το επιθυμητό μήκος και τοποθετήστε τον μέσα στον αγωγό εξαερισμού.

  Γύρω από την υποθήκη σβήνουμε τα κενά με το αφρώδες υλικό. Τροφοδοτήστε το σύρμα μέσω του σωλήνα και τραβήξτε το προς τα έξω.

  Η τελική τοποθέτηση του ανεμιστήρα εξάτμισης πραγματοποιείται μετά την επικάλυψη των τοίχων. Αποσυσκευάστε τη συσκευή και μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες.

  Αφαιρέστε το διακοσμητικό κάλυμμα και την ασφάλεια κάτω από την οποία βρίσκεται η ταινία ακροδεκτών. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο συνημμένου. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Τυπική - προσάρτηση στις βίδες του πείρου που συνοδεύουν το κιτ. Εισαγάγουμε τον ανεμιστήρα στην τρύπα εκ των προτέρων, εκθέστε το στο επίπεδο, σημειώστε τα σημεία για διάτρηση στο πλακάκι.

  Αφαιρούμε και τρυπάμε οπές με ειδικό τρυπάνι στο πλακίδιο σε χαμηλή ταχύτητα για να αποφύγουμε τη δημιουργία ρωγμών στα πλακάκια. Εισαγάγουμε στους οπές των οπών που προκύπτουν, συνδέουμε τον ηλεκτρολόγο και βιδώνουμε τον ανεμιστήρα με βίδες. Η δεύτερη επιλογή είναι τα υγρά καρφιά.

  Λιπάνετε το ακροσωλήνιο του ανεμιστήρα εξαγωγής με συγκολλητική ουσία και τοποθετήστε το στην υποθήκη, πιέστε το σφιχτά. Είναι εύκολο να τραβήξετε έξω και να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα με αυτή τη στερέωση δεν θα λειτουργήσει. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη. Και μια άλλη επιλογή, η οποία συνιστάται από άλλους δασκάλους - σφράγιση των ούλων. Τους βάζουμε στο σωλήνα διακλάδωσης και εισάγουμε τη συσκευή στην υποθήκη.

  Με αυτή την επιλογή, η αντικατάσταση και ο καθαρισμός του ανεμιστήρα πραγματοποιείται σε λίγα δευτερόλεπτα.

  Με τον κατάλληλο τύπο προσάρτησης, ο χρόνος σύνδεσης του ανεμιστήρα με την τροφοδοσία. Όταν εγκαθιστάτε μια τυπική συσκευή, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο τριών πυρήνων. Η φάση πρέπει να τροφοδοτείται από το διακόπτη, από το έδαφος και από το μηδέν.

  Υπάρχουν πολλές επιλογές: ένας διακόπτης δύο πλήκτρων, ένα πλήκτρο και ένας ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη. Η πιο βολική και κοινή επιλογή είναι η εγκατάσταση διακόπτη δύο κουμπιών. Με αυτή την επιλογή εγκατάστασης, το φως και ο ανεμιστήρας λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, το οποίο είναι πολύ βολικό.

  Η κουκούλα μπορεί να ενεργοποιηθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα και ανάλογα με τις ανάγκες. Η έκδοση με ένα κουμπί είναι λιγότερο εύκολη. Είναι υπεύθυνη για την ταυτόχρονη ενεργοποίηση (απενεργοποίηση) του φωτός και του εξαερισμού.

  Ο χρόνος για τον αερισμό του αέρα, όταν στο μπάνιο δεν είναι αρκετό, οπότε πρέπει να αφήσετε τον φωτισμό και την κουκούλα μετά την αναχώρησή του, και αυτό είναι επιπλέον killovaty. Για να μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα εγκαίρως, μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή με χρονοδιακόπτη.

  Ρυθμίζουμε τον επιθυμητό χρόνο, μετά την ολοκλήρωση του εξαερισμού, το σύστημα σβήνει αυτόματα. Για να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη, χρειάζεστε ένα καλώδιο 4 πυρήνων. Αφού επιλέξετε το σχέδιο σύνδεσης, καθαρίστε το, συνδέστε τα καλώδια στον ανεμιστήρα και στον διακόπτη, στερεώστε τη συσκευή.

  Μετά ανεμιστήρα εξαγωγής κλείσιμο συναρμολόγηση στερεώνουν το σύρμα ασφάλεια στη μέση, παρεμβάλλεται mesh κουνουπιών, σύρτες γρίλια fix ή στερεώστε τη βίδα, ανάλογα με την συναρμολόγηση. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε.

  Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών

  Ένα από τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού είναι ο ανεμιστήρας. Συμβαίνει ότι ο αρχικός φυσικός εξαερισμός δεν προβλέπει την παρουσία ηλεκτρικών συσκευών στο σχήμα της εργασίας τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του έτους η λειτουργία του δεν είναι πάντα αποτελεσματική, τότε οι συσκευές έρχονται στη διάσωση που μπορεί να βελτιώσει τόσο την εισροή όσο και την κουκούλα.

  Τύποι και χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων καναλιών

  Οι ανεμιστήρες του καναλιού, όπως υποδηλώνει το όνομα, σχεδιάζονται για να ενσωματώνονται απευθείας στους αγωγούς των αεραγωγών. Αυτός ο σχεδιασμός συσκευών αναπτύχθηκε στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα, εκσυγχρονίζοντας ογκώδεις ακτινικούς ανεμιστήρες. Ως εκ τούτου, άρχισαν να τις εφαρμόζουν για εργασία στα συστήματα εξαερισμού διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Κατά τύπο κατασκευής, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε αξονικές και ακτινικές.

  Οι αξονικές έχουν άξονα με λεπίδες που μετακινούν τον εγχυμένο αέρα. Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η χαμηλή αντίσταση του αέρα και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τα ακτινωτά έχουν λεπίδες υπό μορφή σπιράλ. Προχωρώντας μαζί τους, η μάζα αέρα περιστρέφει τη φυγόκεντρη δύναμη και την προωθεί μέσα στο περίβλημα. Εξαιτίας αυτού, το νήμα που σβήνει είναι κάθετο στο εισερχόμενο νήμα. Η ιδιαιτερότητα των φυγοκεντρικών συσκευών είναι ότι έχουν μεγάλη ισχύ αναρρόφησης. Οι ανεμιστήρες αυτοί εγκαθίστανται, κυρίως στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Σε μικρότερα δωμάτια, αλλά με τις απαιτήσεις των συσκευών υψηλής απόδοσης - φωτογραφικές μηχανές αυτοκινήτων βαφής, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι επίσης αποτελεσματικοί.

  Το σχήμα των ανεμιστήρων του διαύλου στέγασης χωρίζεται

  • Γύρος (σε πλαστικό, μεταλλικό και ηχομονωμένο περίβλημα) - οι πιο δημοφιλείς μορφές οικιακών συσκευών ανεμιστήρων. Τοποθετούνται σε κανάλια με κυκλική διατομή.
  • Ορθογώνιο (με καμπύλες λεπίδες, για στρογγυλεμένους αγωγούς αέρα, σε μεταλλικό και πλαστικό περίβλημα) - σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε αεραγωγούς με παρόμοια διατομή.
  • Square - τοποθετούνται σε τετράγωνα μεταλλικά αγωγούς.

  Σημαντικό! Το κύριο χαρακτηριστικό των ανεμιστήρων του καναλιού είναι η δύναμή τους. Είναι περισσότερο από αξονική, επειδή χρησιμοποιούνται όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και στον βιομηχανικό αερισμό.

  Στρογγυλό ανεμιστήρα

  Τα στρογγυλά συσσωματώματα παράγονται με τυποποιημένους σωλήνες σύνδεσης και έχουν διάμετρο 100, 125, 150, 160, 200, 250, 315 mm. Οι ανεμιστήρες κατατάσσονται αναγκαστικά με ειδικούς δείκτες. Έτσι, ο δείκτης Β διαφέρει τους ανεμιστήρες με χαμηλή ισχύ, αλλά με χαμηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε ιδιωτικές κατοικίες. Ο δείκτης C υποδεικνύει αυξημένη ισχύ.

  Χαρακτηριστικά καταναλωτών

  • Ισχύς - 60-310 watt.
  • Η παραγωγικότητα των συσκευών είναι 160-1700 m3 / h, για χρήση σε περιοχές παραγωγής - μέχρι 5000 m3 / h.
  • Η πίεση εργασίας είναι 220-900 Pa.
  • Επίπεδο θορύβου - ανάλογα με το μοντέλο.

  Η συσκευή είναι ένας συνδυασμός λειτουργικών στοιχείων: ένας μονοφασικός κινητήρας που περικλείεται σε ένα περίβλημα, ένας εξωτερικός ρότορας, ένας τροχός με λεπίδες. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με θερμική προστασία με αυτόματη επανεκκίνηση. Η μονάδα συναρμολόγησης κατανέμει το φορτίο, προστατεύοντας τον μηχανισμό από υπερβολικά έντονους κραδασμούς, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του. Οι συσκευές στο πλαστικό περίβλημα μπορούν να τοποθετηθούν σε χώρους με υψηλή υγρασία, για παράδειγμα, στο μπάνιο.

  Ορισμένα μοντέλα ανεμιστήρων διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως αισθητήρες θερμοκρασίας και ταχύτητας. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να είναι ενσωματωμένος ή απομακρυσμένος. Ο ρυθμιστής στροφών σας επιτρέπει να ελέγχετε τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα δωματίου, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων. Πολλά σύγχρονα μοντέλα ανεμιστήρων παράγονται σε ηχομονωμένο περίβλημα. Το επίπεδο αυτής της παραμέτρου δεν υπερβαίνει τα 25 ντεσιμπέλ.

  Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών

  Λόγω του γεγονότος ότι οι τετραγωνικοί αγωγοί είναι οι πιο συνηθισμένοι κατά την κατασκευή αγωγών αέρα σε ιδιωτικές κατοικίες, και οι πιο συνηθισμένοι ανεμιστήρες είναι στρογγυλοί, είναι σημαντικό να ρυθμιστούν σωστά οι συνδέσεις αυτών των στοιχείων. Πρώτα, επιλέξτε τη σωστή μέθοδο σύνδεσης (βέλτιστη - φλάντζα).

  Δεύτερον, τοποθετήστε σωστά τη συσκευή στον αγωγό. Πρόκειται για μια σημαντική παράμετρο στην οποία εξαρτάται η απαιτούμενη ένταση της ροής του αέρα και του θορύβου. Στο σχέδιο εγκατάστασης, η είσοδος αέρα προς τον ανεμιστήρα πρέπει να απέχει από την περιστροφή του αγωγού σε απόσταση της αντίστοιχης διαμέτρου του. Και σε απόσταση ίση με τρεις τιμές της αντίστοιχης διαμέτρου - από την έξοδο αέρα στην επόμενη στροφή.

  Η ισοδύναμη διάμετρος του αγωγού είναι η υπολογιζόμενη τιμή, η οποία προκύπτει από τον τύπο:

  D = √4HB / π, όπου H είναι το ύψος, B είναι το πλάτος του αγωγού.

  Τρίτον, είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατεύθυνση του κινητήρα ανεμιστήρα έτσι ώστε η ροή του αέρα να μετακινείται σωστά μέσω του αγωγού. Επομένως, ακόμα και κατά την αγορά της συσκευής πρέπει να μάθετε από τον πωλητή ή να διαβάσετε στις οδηγίες του χρήστη πώς βρίσκεται ο κινητήρας.

  Τέταρτον, κατά την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οποιασδήποτε διατομής, για παράδειγμα, στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο εξαερισμός με τέτοιο τρόπο ώστε ο αγωγός να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες περιστροφές. Πολύ συχνά στροφές του σωλήνα "φρένο" τη ροή του αέρα και τη μείωση της παραγωγικότητας.

  Σημαντικό! Κατά τη σύνδεση της συσκευής συνιστάται η χρήση της εντολής, ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες της. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης - είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

  Εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών στον αεραγωγό: Βήμα-βήμα οδηγίες

  Τα στάδια εγκατάστασης ενός κυκλικού ανεμιστήρα κυκλικού αγωγού στον αεραγωγό ενός ιδιωτικού σπιτιού:

  1. Ξεβιδώστε το κάλυμμα του κουτιού ακροδεκτών.
  2. Στην οροφή υπάρχει μια κλειδαριά, όπου πρέπει να τοποθετήσετε τα καλώδια.
  3. Συνδέστε τα καλώδια στους ακροδέκτες "φάσης γραμμής" και "μηδέν".
  4. Κλείστε το κάλυμμα του κουτιού συνδεσμολογίας Σε ορισμένα μοντέλα, το κιβώτιο ακροδεκτών περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, πράγμα που επιτρέπει την απρόσκοπτη σύνδεση των καλωδίων και από τις δύο πλευρές.
  5. Ελέγξτε τη σύνδεση συνδέοντας τη συσκευή σε μια πρίζα.
  6. Τοποθετήστε τον αγωγό του αγωγού με τη βοήθεια αποσπώμενων σφιγκτήρων με ελαστικές σφραγίδες.
  7. Περιστρέψτε το περίβλημα στους βραχίονες τοποθέτησης έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν τα παρακείμενα κατασκευαστικά στοιχεία.

  Ο ανεμιστήρας μπορεί να στερεωθεί σε οποιαδήποτε θέση: στον τοίχο, στην οροφή και σε άλλες οριζόντιες επιφάνειες, για τις οποίες, κατά την παράδοση, υπάρχουν ειδικές αγκύλες. Παρέχοντας το σώμα από τους βραχίονες στήριξης, μπορεί να γίνει συντήρηση χωρίς αποσυναρμολόγηση του αγωγού αέρα.

  Για να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα με αγωγό σε μεταλλικό περίβλημα σε ορθογώνιο ή τετράγωνο σχέδιο, χρησιμοποιούνται συνδέσεις φλάντζας. Τέτοιες συνδέσεις στους αγωγούς πρέπει να συμμορφώνονται με τα SNiPu 3.05.01-85 Εσωτερικά υδραυλικά τεχνικά συστήματα. Εάν ένας ανεμιστήρας κυκλικού αγωγού πρόκειται να εγκατασταθεί σε ορθογώνιο ή τετράγωνο μεταλλικό αγωγό, γίνεται ειδική σύνδεση φλάντζας με τον προσαρμογέα.

  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται - πρέπει να αντέχει το καθεστώς θερμοκρασίας του αγωγού και το επιθετικό του περιβάλλον. Την επόμενη στιγμή - η στερέωση πρέπει να περιέχει τουλάχιστον τέσσερις βίδες, οι οποίοι βρίσκονται στη μία πλευρά της φλάντζας, και στην οριζόντια θέση - οι κεφαλές είναι πάνω.

  Πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα συνιστάται να υπολογίσετε την ισχύ του. Η χωρητικότητα εξαρτάται άμεσα από το μήκος του αγωγού στον οποίο είναι εγκατεστημένος ο ανεμιστήρας και της διατομής του.