Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

 1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
 2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
 3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
 4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
 5. Ευκολία χρήσης.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

 1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Πλαστικά παράθυρα

  Πλαστικά παράθυρα βοηθούν να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο, μην αφήνετε το κρύο και τον ήχο. Αλλά ταυτόχρονα, μειώνουν σημαντικά την εισροή καθαρού αέρα. Αυτή η παράλειψη των σχεδιαστών μπορεί να διορθωθεί με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής στα παράθυρα. Ο κύριος στόχος της συσκευής είναι η αποκατάσταση του φυσικού αερισμού σε ένα εμπορικό ή οικιστικό κτίριο.

  Η ανάγκη για βαλβίδα παροχής σε πλαστικά παράθυρα

  Τα πλεονεκτήματα της χρήσης πλαστικών παραθύρων εκτιμήθηκαν από πολλούς κατοίκους διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Τα άνετα, όμορφα και πρακτικά παράθυρα επιτρέπουν τη μείωση της απώλειας θερμότητας και την αύξηση της θωράκισης του χώρου. Ωστόσο, μαζί με τα πλεονεκτήματα των καταναλωτών σημειωθεί και ένα σημαντικό μειονέκτημα - έλλειψη εξαερισμού. Αυτός ο παράγοντας επιδεινώνει το μικροκλίμα του δωματίου - αυξάνεται η υγρασία, ο αέρας καθυστερεί και οι άνθρωποι στο σπίτι αρχίζουν να στερούνται οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, μούχλα και τοίχοι εμφανίζονται στους τοίχους και τις πλαγιές του δωματίου, και η συγκέντρωση των τοξικών ουσιών αυξάνεται.

  Για κανονική ύπαρξη, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί επαρκής κυκλοφορία του αέρα. Η εξαερισμός του διαμερίσματος με το άνοιγμα του παραθύρου παραθύρου μειώνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός σφραγισμένου "πλαστικού" και μειώνει σημαντικά την απόδοση της θέρμανσης. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας επιτρέπουν την επίλυση του προβλήματος.

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη στο πάνω φύλλο του παραθύρου στην οριζόντια θέση, η οποία εκτελεί τη λειτουργία εξάτμισης. Η βαλβίδα διατηρεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο, εξαλείφει τη συμπύκνωση στο παράθυρο με διπλά τζάμια και το πλαίσιο.

  Η σκοπιμότητα χρήσης μιας βαλβίδας παροχής σε πλαστικά παράθυρα οφείλεται σε ορισμένα πλεονεκτήματα:

  • το άνοιγμα φωτός του παραθύρου παραμένει αμετάβλητο.
  • στο διαμέρισμα δεν υπάρχουν ρεύματα, όπως στον κανονικό αερισμό?
  • την παροχή καθαρού αέρα σε επαρκές επίπεδο ·
  • Κατά την λειτουργία της βαλβίδας δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας και η ηχομόνωση του δωματίου παραμένει στην ίδια στάθμη.
  • δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας της βαλβίδας.
  • εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.

  Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα

  Η σωστή διάταξη του αερισμού του παραθύρου μπορεί να έχει μόνο μια πλήρη εικόνα του μηχανισμού της βαλβίδας παροχής.

  Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας, αφαιρείται ένα μέρος του ελαστικού στεγανωτικού υλικού στο πλαίσιο του παραθύρου και το φύλλο. Στην θέση αυτή έχει εγκατασταθεί μια λιγότερο παχιά ειδική σφραγίδα. Μαζί με τη νέα σφραγίδα, μια βαλβίδα παροχής, το κύριο στοιχείο του παθητικού εξαερισμού, είναι τοποθετημένη στο φύλλο του παραθύρου.

  Ο αέρας από το δρόμο αναρροφάται στους χώρους και ο θερμός αέρας εξαντλείται μέσω των καναλιών εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα οφείλεται στη διαφορά πίεσης. Η φυσική εναλλαγή αέρα είναι αποτελεσματική εάν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από + 5 ° C. Σε ζεστό καιρό, ο εξαερισμός λειτουργεί με εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Η βαλβίδα παραθύρου για εξαερισμό τροφοδοσίας αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

  1. Το εξωτερικό μέρος είναι η "είσοδος αέρα", είναι εγκατεστημένο από το εξωτερικό του πλαισίου. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός προστατευτικού καλύμματος πάνω από την εισαγωγή αέρα, που εμποδίζει τη βροχή, το χιόνι κλπ. Να εισέλθουν στη βαλβίδα.
  2. Τηλεσκοπικό κανάλι - περνάει μέσα από το πλαίσιο. Το στοιχείο αλέθεται στην πλαστική θήκη του παραθύρου και στερεώνεται με ένα χιτώνιο.
  3. Εσωτερικό, εγκατεστημένο από το εσωτερικό του δωματίου. Η πιο σύνθετη μονάδα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ακροφύσιο εκκένωσης, απλό φίλτρο και μηχανισμό ρύθμισης της απόδοσης.

  Βασικές συνθήκες για τη λειτουργία της βαλβίδας παροχής:

  • ήχο εξαερισμού στο διαμέρισμα?
  • η θερμοκρασία του αέρα εκτός του παραθύρου είναι από + 5 ° C.
  • δωρεάν ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων στο διαμέρισμα - ρωγμές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες τουλάχιστον 2 cm?
  • αεροστεγή μπροστινή πόρτα.

  Συμβούλιο. Το έργο του εξαερισμού του διαμερίσματος μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα. Κλείστε την πόρτα προς το δωμάτιο και ανοίξτε το παράθυρο στο δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον αεραγωγό. Συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα. Εάν δεν πέσει και κρατιέται από τη ροή του αέρα, τότε η εξάτμιση είναι εντάξει

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στο παράθυρο

  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και παραλλαγές των εισόδων αέρα παραθύρων. Διαφέρουν μεταξύ τους σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια.

  Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής:

  Μέσω της διοίκησης:

  Με χειροκίνητο έλεγχο, η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με ειδικό σχοινί. Η αυτόματη βαλβίδα είναι πιο εύκολη στη λειτουργία. Η συσκευή καθορίζει την αναγκαιότητα ανοίγματος / κλεισίματος του εξαερισμού. Οι τιμές ρύθμισης ρυθμίζονται σύμφωνα με το επίπεδο υγρασίας και τη μείωση της πίεσης στο δωμάτιο.

  Σημαντικό! Η χειροκίνητη διαχείριση της βαλβίδας εισαγωγής είναι λίγο επικίνδυνη. Το επιθυμητό επίπεδο επιλέγεται από δοκιμή και σφάλμα. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος παγετού σε περίπτωση ακατάλληλης ρύθμισης το χειμώνα

  Με τον τρόπο που εισέρχεται ο αέρας στο σπίτι:

  1. Βαλβίδες εισαγωγής ραφών. Μια από τις πιο οικονομικές επιλογές για παράθυρα PVC. Κρύος αέρας τροφοδοτείται στο δωμάτιο μέσω μικρών εγκοπών στον προθάλαμο. Για την εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας, τα παράθυρα δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν. Οι διπλωμένες βαλβίδες έχουν χαμηλή ροή, ηχομόνωση σε επαρκές επίπεδο.
  2. Βαλβίδες εισαγωγής με σχισμές. Ο αέρας έρχεται μέσα από ένα κενό, το ύψος του οποίου είναι περίπου 16 mm. Στο εξωτερικό του παραθύρου, η βαλβίδα καλύπτεται από ένα μπλοκ εισόδου (προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα μικρά έντομα). Το εσωτερικό της συσκευής κλείνεται από μια μονάδα ρύθμισης. Η τοποθέτηση της βαλβίδας σχισμής εκτελείται στην οριζόντια θέση ή στην επάνω ράβδο φύλλου πόρτας. Πλεονεκτήματα αυτής της βαλβίδας: υψηλή απόδοση και δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση του παραθύρου.
  3. Οι εναέριες βαλβίδες είναι οι καλύτερες για τον αέρα. Ωστόσο, το μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου και του πλαισίου πρέπει να "ρυθμιστεί" στη βαλβίδα. Η εγκατάσταση της βαλβίδας υπερχείλισης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην εγκατεστημένη μονάδα διπλού υαλοπίνακα. Τέτοιες βαλβίδες χρησιμοποιούνται συνήθως στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης.

  Μια ενδιαφέρουσα έκδοση της χειρολαβής βαλβίδας, η οποία είναι εγκατεστημένη αντί για μια συνηθισμένη λαβή παραθύρου. Μια τέτοια συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • η εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει.
  • Η βαλβίδα εξαέρωσης μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση όπου εμφανίζεται το συμπύκνωμα.
  • αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας,
  • η βαλβίδα δεν παγώνει το χειμώνα (η συσκευή έχει μια ευθεία κατασκευή).
  • Η βαλβίδα-λαβή έχει ένα ενσωματωμένο φίλτρο που δεν αφήνει σκόνη στο δωμάτιο.

  Επιλογή βαλβίδας φρέσκου αέρα: επισκόπηση των κατασκευαστών

  Η επιλογή μιας βαλβίδας παροχής από ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ας εξετάσουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των προϊόντων των πιο δημοφιλών κατασκευαστών εξαναγκασμένου εξαερισμού. Μετά από όλα, οι τίμιες εταιρείες στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν.

  Η γαλλική εταιρεία Homearea παράγει βαλβίδες εισαγωγής Aereco. Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών παροχής αέρα βασίζεται σε μια αλλαγή στην διατομή ροής, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Η κυκλοφορία του αέρα πραγματοποιείται υπό συνθήκες μηχανικής ή φυσικής εκχύλισης.

  Τα πιο κοινά μοντέλα του κατασκευαστή:

  1. Βαλβίδες σειράς Aereco EMM - ευαίσθητη στην υγρασία, υγρορυθμισμένη. Η βαλβίδα έχει δύο μεθόδους τοποθέτησης, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις επιλογές παροχής αέρα - με την κεκλιμένη ή κατακόρυφη κατεύθυνση του πίδακα. Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: "ελάχιστο αερισμό" και "αυτόματο". Κατανάλωση αέρα έως 35 κυβικά μέτρα ανά ώρα στα 10 Pa.
  2. Βαλβίδες σειράς Aereco EHA - εξοπλισμένη με ρυθμιστή υγρασίας αισθητήρα, η οποία παρέχει ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Το σετ περιλαμβάνει ακουστικά εξαρτήματα που εκτελούν τη λειτουργία της μείωσης θορύβου. Κατανάλωση αέρα - έως 50 m3 / h στα 10 Pa.
  3. Βαλβίδες Aereco σειρά EHA2 διατίθεται σε κομψή λεπτή θήκη. Η συσκευή εγγυάται ηχομόνωση στο σπίτι έως 42 dB. Η κεκλιμένη ροή αέρα κατευθύνεται προς τη ζώνη οροφής. Αυτό εξασφαλίζει την προοδευτική θέρμανση του εξωτερικού αέρα. Η συσκευή διαθέτει τρεις τρόπους λειτουργίας: ελάχιστη, αυτόματη και μέγιστη ροή αέρα.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας για παράθυρο Air Box διατίθεται σε τρία επίπεδα: Standart, Comfort χωρίς άλεση και Comfort-S.

  Το μοντέλο Comfort είναι εγκατεστημένο με δύο τρόπους - με άλεση / χωρίς άλεση. Φρεζάρισμα - διάτρηση ή πριόνισμα στην κορυφή του πτερυγίου του αεραγωγού εξαερισμού.

  Σημαντικό! Η άλεση σε δύο φορές αυξάνει τη ροή της βαλβίδας παροχής. Ωστόσο, είναι συνήθως πιθανό να επιλυθεί το πρόβλημα του εξαερισμού με μια τυπική εγκατάσταση - χωρίς άλεση

  Η βαλβίδα Comfort-S έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τυφλά παράθυρα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας είναι μάλλον επίπονη, καθώς απαιτεί διάτρηση ενός ενισχυμένου προφίλ χάλυβα. Συνήθως, η εγκατάσταση της βαλβίδας Comfort-S συμβαίνει στο εργοστάσιο.

  Βαλβίδα παροχής παθητικού αερισμού - Εγκατάσταση Regel-air. Η αερισμός του δωματίου είναι αυτόματη. Ανάλογα με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στους δρόμους, η συσκευή ρυθμίζει ανεξάρτητα τον βαθμό αερισμού.

  Βαλβίδα εισαγωγής αέρα σε πλαστικά παράθυρα: φωτογραφία

  Η βαλβίδα κλιματισμού Regel-air έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • προσιτή τιμή ·
  • κρυφή εγκατάσταση - με τη βαλβίδα κλειστή, η βαλβίδα δεν είναι ορατή.
  • ο εισερχόμενος αέρας κυκλοφορεί μέσα στο πλαίσιο - η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται.
  • υψηλή διατήρηση;
  • η ηχομόνωση των χώρων δεν επιδεινώνεται.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα τροφοδοσίας στο παράθυρο: εγκατάσταση βήμα προς βήμα

  Η βαλβίδα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο με δύο τρόπους: με και χωρίς διάτρηση. Εξετάστε και τις δύο επιλογές.

  Ακολουθία τοποθέτησης της κλιματικής βαλβίδας με διάτρηση:

  1. Προετοιμασία εργαλείων:
   • ηλεκτρικό τρυπάνι?
   • ηλεκτρικό παζλ?
   • αρχείο?
   • τρυπάνια κατά 5-10 mm;
   • μαχαίρι κατασκευής?
   • πρότυπο για τη σήμανση του περιγράμματος της βαλβίδας.
   • σφραγιστικό.
  2. Με τη βοήθεια ενός προτύπου, τοποθετήστε ένα περίγραμμα της θέσης της βαλβίδας παροχής. Ο δείκτης πρέπει να προσαρτηθεί στο άνω φύλλο. Για αυτό το έργο, το φύλλο του παραθύρου απομακρύνεται καλύτερα, αφού η σήμανση γίνεται από το εξωτερικό και το εσωτερικό του τμήματος.
  3. Με τον εντοπισμό μερικών οπών με ένα τρυπάνι 5 χιλιοστών. Αυτή η σειρά θα χρησιμεύσει ως βάση για μεγαλύτερη διάτρηση.
  4. Προ-διάτρητες οπές τρυπάνι ένα τρυπάνι 10 mm. Για την ευκολία της διάταξης των βαλβίδων, οι οπές τρυπιούνται από το εσωτερικό του φύλλου παραθύρου.
  5. Επέκταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας. Μεταξύ του ζεύγους των τελευταίων οπών, το ηλεκτρικό παζλ κοπεί τα υπολείμματα του υλικού. Ως αποτέλεσμα της εργασίας που επιτελείται, θα πρέπει να επιτευχθεί μια διαφορά. Οι άκρες των οπών πρέπει να γειώνονται με ένα αρχείο.
  6. Η πλάκα συναρμολόγησης της βαλβίδας πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια επίστρωσης του φύλλου και να στερεωθεί με βίδες. Το τμήμα πρέπει πρώτα να υποστεί επεξεργασία με στεγανωτικό.
  7. Στην επιφάνεια του πλαισίου, αλέστηκε το αυλάκι. Η θέση της βαλβίδας τροφοδοσίας επισημαίνεται με ένα πρότυπο και στη συνέχεια το αυλάκι κόβεται με ένα παζλ και ένα αρχείο.
  8. Τοποθετήστε το εξωτερικό τμήμα της κλιματικής βαλβίδας με την προσωπίδα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου. Η στερέωση των εξαρτημάτων είναι αυτοκόλλητη, στεγανωτική.
  9. Συλλέξτε το φύλλο και τοποθετήστε το στη θέση του - στους μεντεσέδες του πλαισίου.
  10. Ελέγξτε τη θέση των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
  11. Ασφαλίστε το εσωτερικό της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης. Σαν συνδετήρες χρησιμοποιούν κλιπ και μάνδαλα.
  12. Ρύθμιση λειτουργίας βαλβίδας.

  Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε στη βαλβίδα τροφοδοσίας πλαστικού παραθύρου, χωρίς να χρησιμοποιήσετε διάτρηση:

  1. Για εργασίες συναρμολόγησης, προετοιμάστε:
   • ένα κλασικό κατσαβίδι-σταυρό?
   • χαρτικά μαχαίρι?
   • δείκτη και χάρακα.
  2. Ανοίξτε το φύλλο και αφαιρέστε το τμήμα της σφραγίδας, το οποίο σφραγίζει το διάκενο μεταξύ του πλαισίου και του φύλλου. Η παλιά φλάντζα κόβεται με ένα μαχαίρι από την επιφάνεια του πλαισίου. Στο κενό κάθισμα, κολλήστε ένα ειδικό παρέμβυσμα που έρχεται με τη βαλβίδα τροφοδοσίας.
  3. Άμεση στήριξη βαλβίδας:
   • στις υποδοχές από τη σφραγίδα, εγκαταστήστε τα τρία βύσματα με το "φούστα" προς τα κάτω.
   • για τη σταθεροποίηση της βαλβίδας στην εισροή του φύλλου - η συσκευή στερεώνεται από πάνω προς την κατεύθυνση των στηριγμάτων στο παράθυρο.
   • βιδώστε τη βαλβίδα με βίδες που σπειρώνονται μέσω των βραχιόνων.
   • Στο αυλάκι μεταξύ των στηριγμάτων, τοποθετήστε τη σφραγίδα.

  Σε αυτή την περίπτωση, το κενό μεταξύ της βαλβίδας και της στεγανοποίησης στο πλαίσιο λειτουργεί ως αεραγωγός.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα: βίντεο

  Ρύθμιση και λειτουργία της βαλβίδας παραθύρου εισόδου

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα και αυτόματα. Ο αυτοματισμός είναι πιο βολικός και συνήθως συμπληρώνεται με έναν αισθητήρα υγρασίας. Με τη μείωση της υγρασίας, η ροή του αέρα μειώνεται και αντίστροφα - η κυκλοφορία του αέρα αυξάνεται με την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

  Με το χειροκίνητο έλεγχο, είναι δυνατό να γίνουν λάθη, τα οποία μερικές φορές οδηγούν σε υπερψύξη του χώρου και παγετό της βαλβίδας κλιματισμού.

  Σημαντικό! Σε σοβαρούς παγετούς, η βαλβίδα τροφοδοσίας δεν μπορεί να μπλοκαριστεί τελείως

  Η φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού περιορίζεται στον καθαρισμό κάθε 6 μήνες. Η σκόνη από το εξωτερικό κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί με μια ηλεκτρική σκούπα και το σώμα να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί.

  Μη χρησιμοποιείτε χημικά για καθαρισμό. Επιπλέον, πρέπει να αποφύγετε τον καθαρισμό της συσκευής κάτω από ρεύμα τρεχούμενου νερού. Κατά τη διενέργεια εργασιών επισκευής στο κτίριο, η βαλβίδα πρέπει να είναι καλυμμένη - αυτό θα την προστατεύει από ακαθαρσίες και σκόνη.

  Η βαλβίδα εισόδου στα παράθυρα από PVC είναι μια πρακτική και αναγκαία αγορά, η οποία βελτιώνει το μικροκλίμα στο σπίτι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με τα χέρια σας. Η μέθοδος εγκατάστασης εξαρτάται από το μοντέλο βαλβίδας και τη διαμόρφωση του.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής στο παράθυρο

  Πλαστικά παράθυρα έγιναν δημοφιλή λόγω της στεγανότητας τους, εξάλειψαν εντελώς τα ρεύματα και την πρόσληψη αέρα από το δρόμο. Η απουσία ρωγμών δεν έχει μόνο θετικές πτυχές αλλά και μειονεκτήματα - ο αερισμός του χώρου διαταράσσεται και η υγρασία αυξάνεται. Η πρόσβαση στον καθαρό αέρα γίνεται δυνατή μόνο με ανοιχτό παράθυρο, αλλά συγχρόνως ο δρόμος ανοίγει στο θόρυβο του δρόμου και το κρύο το χειμώνα. Με μεγάλη απουσία ιδιοκτητών, το διαμέρισμα παραμένει χωρίς αερισμό και δημιουργείται ένα δυσάρεστο μικροκλίμα.

  Η επίλυση του προβλήματος με τον αερισμό και την υγρασία στα παράθυρα θα επιτρέψει την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής στο παράθυρο. Μια οικονομικά προσιτή και αποδοτική συσκευή εξασφαλίζει συνεχή ανανέωση αέρα με κλειστά παράθυρα, ενώ η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν αλλάζει και ο θόρυβος δεν θα σας ενοχλήσει.

  Ποικιλίες δομών

  Οι συσκευές αερισμού που είναι εγκατεστημένες σε πλαστικά παράθυρα είναι τριών τύπων:

  1. Οι πτυσσόμενες βαλβίδες είναι απλές και φθηνές, που αφήνουν σε μια μικρή ποσότητα αέρα.
  2. Βαλβίδες υποδοχής - η συσκευή βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου. Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα και είναι καλό στο αερισμό του δωματίου.
  3. Οι εναέριες βαλβίδες - που απαιτούν εγκατάσταση πριν από την εγκατάσταση των παραθύρων, παρά τη μεγάλη αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, σπάνια χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα. Η συσκευή μειώνει τη θερμομόνωση. Χρησιμοποιείται σε βιομηχανικούς χώρους.

  Διαμονή

  Οι συσκευές αερισμού του χώρου εγκαθίστανται σε ένα παράθυρο ή σε έναν τοίχο κοντά του. Η τοποθέτηση στον τοίχο δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στη διείσδυση του ανθεκτικού υλικού της φέρουσας δομής, κάτι που απαιτεί ειδικό εργαλείο και σημαντική προσπάθεια. Τοποθετώντας τη συσκευή στο στόχο του παραθύρου, δεν σπάζετε την ακεραιότητα του εσωτερικού και χειρίζεστε εύκολα την εγκατάσταση. Τα μοντέρνα μοντέλα των βαλβίδων εξαερισμού σχεδιάζονται για εγκατάσταση σε πλαστικό, αλουμινένιο και ξύλινο προφίλ. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται στην υποδοχή του πλαστικού προφίλ ή μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου. Η περίπτωση της συσκευής γίνεται λευκό ή καφέ και επιλέγεται ξεχωριστά.

  Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης εξαερισμού παραθύρων:

  1. Η εμφάνιση της συμπύκνωσης στα παράθυρα και τα καλούπια στις πλαγιές του παραθύρου αποκλείεται.
  2. Συνεχίζεται η κυκλοφορία του αέρα.
  3. Οι βαλβίδες παροχής δεν δημιουργούν απώλειες θερμότητας και ρεύματα.
  4. Η συσκευή είναι τοποθετημένη στο φύλλο, έτσι ώστε το άνοιγμα του φωτός να μην μειώνεται σε μέγεθος.
  5. Με τον εξαερισμό του παραθύρου δεν απαιτείται συχνό άνοιγμα των θυρών, εξαιτίας αυτού, τα εξαρτήματα φορούν λιγότερα.
  6. Η βαλβίδα στο πλαστικό παράθυρο είναι εύκολη στην εγκατάσταση και λειτουργία.

  Αρχή της λειτουργίας

  Η συσκευή είναι μέρος του φυσικού αερισμού, παρέχει παροχή φρέσκου αέρα λόγω της διαφοράς μεταξύ της πίεσης έξω από το δωμάτιο και του εσωτερικού. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας, είναι απαραίτητο να υπάρχει αποτελεσματικός εξαερισμός. Το καλοκαίρι, όταν υπάρχει υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο, απαιτείται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

  Η ρύθμιση του όγκου του εισερχόμενου αέρα διεξάγεται επίσης σύμφωνα με το επίπεδο υγρασίας, για το σκοπό αυτό εγκαθίσταται εντός του μηχανήματος υγρόμετρο, το οποίο κλείνει ή ανοίγει τον εξωτερικό αποσβεστήρα της βαλβίδας. Λόγω ακατάλληλης ρύθμισης του αποσβεστήρα σε σοβαρούς παγετούς, η συσκευή παγώνει, οπότε δεν είναι δυνατό να κλείσετε εντελώς τη βαλβίδα. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα πλαστικό θερμικό σπάσιμο για τη μεταλλική θήκη. Οι κατασκευαστές σχεδιάζουν τη συσκευή έτσι ώστε ο εισερχόμενος κρύος αέρας να μην έρχεται σε επαφή με το ζεστό και υγρό δωμάτιο που βρίσκεται στο δωμάτιο. Πρακτικά, το επίπεδο θορύβου μετά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαερισμού δεν αλλάζει. Σε δωμάτια με ειδικές απαιτήσεις για ηχομόνωση, εγκαθίστανται συσκευές ακουστικού εξαερισμού και υλικά που απορροφούν τον ήχο χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό τους. Οι ακριβοί αέριοι επιτρέπουν μια επαρκή ροή καθαρού αέρα και εξασφαλίζουν πλήρη σιωπή.

  Οι συσκευές για τη δημιουργία του εξαερισμού διαφέρουν στο υλικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή. Είναι πλαστικά και μέταλλα.

  Με τη μέθοδο ρύθμισης, οι συσκευές χωρίζονται σε αυτόματα και μηχανικά.

  Οι μηχανικές (χειροκίνητες) βαλβίδες είναι εξοπλισμένες με ένα σχοινί συνδεδεμένο με το μοχλό αποσβεστήρα, διαφορετικά δεν είναι δυνατή η προσέγγιση της συσκευής σε υψόμετρο περίπου δύο μέτρων. Οι βέλτιστες παράμετροι καθορίζονται με τη μέθοδο των δειγμάτων, αποφασίζετε πόσο αέρα θα αφήσετε στο δωμάτιο.

  Ο αυτόματος σχεδιασμός ρυθμίζει το επίπεδο πίεσης και υγρασίας. Δεν απαιτεί την παρουσία ενός ατόμου και την κατάλληλη στιγμή αυξάνει ή μειώνει το κανάλι εισόδου. Σε ισχυρούς ανέμους, μια ειδική κουρτίνα μειώνει την ποσότητα εισερχόμενου αέρα. Ο έλεγχος της υγρασίας αντιστοιχεί σε έναν υγροσκοπικό αισθητήρα. Είναι κατασκευασμένο από ταινία νάιλον που επεκτείνεται και συστέλλεται όταν αλλάζει ο βαθμός υγρασίας. Η αυτόματη βαλβίδα είναι μια βολική και πρακτική επιλογή για ένα διαμέρισμα ή ένα γραφείο.

  Λαβή βαλβίδων καινοτομίας

  Μια εναλλακτική λύση για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας σχισμής παραθύρου είναι μια συσκευή εξαερισμού που βρίσκεται στη λαβή του πλαστικού παραθύρου. Αυτός ο σχεδιασμός συνιστάται για προφίλ αλουμινίου. Βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τα παράθυρα με διπλά τζάμια και αποτρέπει τη συμπύκνωση.

  Εργαλεία για την αυτόματη εγκατάσταση της βαλβίδας:

  Εγκατάσταση

  Το κιτ για την τοποθέτηση της συσκευής εξαερισμού περιλαμβάνει:

  Η εγκατάσταση δεν απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες, είναι απλή και απλή και ο κατασκευαστής κάνει μια λεπτομερή βήμα προς βήμα οδηγίες.

  1. Το πρώτο βήμα είναι η σήμανση του προφίλ του πλαισίου για την τοποθέτηση ειδικής σφράγισης που υπάρχει στο κιτ. Αυτός, σε αντίθεση με τους ήδη καθιερωμένους, δεν πιέζει σφιχτά, αλλά επιτρέπει στον αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο. Η εργασία πραγματοποιείται με ανοιχτό το φύλλο παραθύρου. Συνιστάται η τοποθέτηση της βαλβίδας στη μέση του παραθύρου. Μετρώντας το μήκος του πλαισίου, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσα εκατοστά θα υποχωρήσετε από κάθε πλευρά, έτσι ώστε η συσκευή στα 35 cm να ήταν στο κέντρο.
  2. Με ένα μαχαίρι χαρτικής, το στεγανοποιητικό παραθύρου κόβεται μέσω της σήμανσης και αφαιρείται. Στη θέση του εισάγει ένα κομμάτι από το κιτ.
  3. Οι επισημάνσεις από το πλαίσιο πρέπει να μεταφέρονται με ακρίβεια στο φύλλο. Το στεγανοποιητικό υλικό σε αυτό επίσης κόβεται και αφαιρείται από το μέγεθος της βαλβίδας, κατά 35 cm.
  4. Τρία μικρά τεμάχια της σφραγίδας εισάγονται στην αυλάκωση του φύλλου πόρτας. Πρέπει να τοποθετήσουν περίπου τρία προεξέχοντα μέρη της βαλβίδας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τη στερέωση βιδών στο παράθυρο.
  5. Από το σώμα της βαλβίδας αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη διπλής όψης ταινία, στερεώνοντας τη συσκευή στο φύλλο. Τοποθετώντας απαλά τη συσκευή εξαερισμού στο φύλλο, βιδώστε τις βίδες του κατσαβιδιού σε ειδικές τρύπες.
  6. Μεταξύ των σταθερών θέσεων τοποθετούνται δύο τεμάχια σφραγιστικού σε 16 cm το καθένα.

  Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται, τώρα το πλαστικό παράθυρο δεν καλύπτεται με σταγόνες υγρασίας και ο αέρας στο διαμέρισμα θα είναι φρέσκο. Λόγω της θέσης της οπής εξαερισμού, ο εξωτερικός αέρας πέφτει κάτω από την οροφή και αναμιγνύεται μόνο με τον ζεστό αέρα που κατεβαίνει.

  Οι βαλβίδες άλλου σχεδιασμού απαιτούν την αποκοπή του χάσματος στο προφίλ παραθύρου. Πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο, επομένως χρησιμοποιείται σπάνια.

  Κατασκευαστές

  Η γαλλική εταιρεία AERECO προσφέρει αυτόματες συσκευές με απομακρυσμένο υγρόμετρο. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να εστιάσετε στο επίπεδο υγρασίας απευθείας στο δωμάτιο. Οι αισθητήρες της είναι κατασκευασμένοι από πολυαμιδικές ταινίες, αλλάζοντας το μέγεθος υπό την επίδραση της υγρασίας. Οι συσκευές αερισμού διατίθενται σε διάφορες τροποποιήσεις και χρώματα του σώματος.

  Η βαλβίδα εισαγωγής αέρα REHAU είναι εγκατεστημένη στο πλαίσιο παραθύρου χωρίς την ανάγκη για φρεζαρισμα. Είναι εξοπλισμένο με αφαιρούμενο φίλτρο και βήμα-βήμα ρύθμιση της ροής αέρα. Η αυτοματοποίηση της συσκευής λειτουργεί σιωπηλά και αποτελεσματικά, κλείνοντας τη μεμβράνη σε ισχυρούς ανέμους και ανοίγοντας σε κανονική πίεση.

  Ο σχεδιασμός Air-Box Standart αποτελείται από δύο μέρη - το εξωτερικό και το εσωτερικό. Το πρώτο βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου και το δεύτερο βρίσκεται στην κορυφή του φύλλου. Το μοντέλο Comfort έχει ένα σώμα ενός τεμαχίου και βρίσκεται στην κορυφή του προφίλ παραθύρου. Έχει ιδιότητες απορρόφησης ήχου.

  Υπηρεσία

  Η συσκευή δεν χρειάζεται περίπλοκη συντήρηση, αλλά για κανονική λειτουργία είναι απαραίτητο να καθαριστεί κάθε έξι μήνες. Εάν δεν καθαρίσετε τη ρύπανση, η σκόνη θα εισέλθει στον αέρα σε μεγάλες ποσότητες. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία καθαρισμού, θα βοηθήσετε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα. Το εξωτερικό μέρος του σώματος της βαλβίδας τροφοδοσίας σκουπίζεται με ένα υγρό πανί. Μην ξεπλύνετε τη συσκευή με τρεχούμενο νερό ή χρησιμοποιείτε οικιακές χημικές ουσίες. Για να μην σπάσει η βαλβίδα εξαερισμού, θα πρέπει να ρυθμίσετε προσεκτικά και να μην αποσυναρμολογήσετε τη συσκευή. Αν οι επισκευές γίνονται κοντά, είναι απαραίτητο να προστατεύσετε τη συσκευή από τη βρωμιά.

  Η βαλβίδα εισόδου είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να φτιάξετε τον αέρα του διαμερίσματός σας καθαρό και φρέσκο.

  Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής σε ένα πλαστικό παράθυρο

  Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού βασίζεται στη συνεχή κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Ωστόσο, τα σύγχρονα πλαστικά και μεταλλικά πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια εμποδίζουν την ελεύθερη εναλλαγή αέρα. Για να εξασφαλιστεί η παροχή αέρα στο διαμέρισμα στο σωστό ποσό και να ζουν όσο το δυνατόν πιο άνετα, τοποθετήστε μια βαλβίδα τροφοδοσίας στο παράθυρο - μια συμπαγή και απλή κατασκευή.

  Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο διαμέρισμα

  Τα περισσότερα από τα κτίρια κατοικιών στην πόλη είναι οικονομικές κατοικίες, πράγμα που σημαίνει ότι όταν κτίζονται πολυώροφα κτίρια, χρησιμοποιείται ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Συνίσταται στην ελεύθερη κυκλοφορία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος εντός των χώρων, το οποίο πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δρόμο και στο κτίριο.

  Ο αεροπορικός δρόμος σε ένα τυπικό διαμέρισμα τριών δωματίων

  Ο φρέσκος αέρας εισέρχεται διαμέσου των διακένων παράθυρο, αεραγωγούς, ανοιχτό φύλλο παράθυρα, καθώς και μικρό διάκενο κάτω από το φύλλο της πόρτας προβλέπονται ειδικά για το σκοπό αυτό. Το αναλωθέν μέσο εκκενώνεται διαμέσου των τεχνικών οπών που βρίσκονται σε μπάνια και κουζίνες, obschedomovye αεραγωγούς και του ορυχείου.

  Εάν υπάρχει παραβίαση του συστήματος ροής και εξόρυξης, το μικροκλίμα στα διαμερίσματα θα διαταραχθεί, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα την ευημερία των κατοίκων. Η ταλαιπωρία, η υψηλή υγρασία και τα σωματίδια σκόνης προκαλούν την εμφάνιση ασθενειών στους ανθρώπους, καθώς και την εμφάνιση μούχλας.

  Για να ρυθμίσετε την κίνηση του αέρα, χρησιμοποιήστε διάφορες συσκευές, για παράδειγμα, διαχωριστικά συστήματα ή συμβατικούς ανεμιστήρες, τοποθετημένους στους αεραγωγούς.

  Ο εξαερισμός του καναλιού εγκαθίσταται σε σπίτια της κατηγορίας ελίτ

  Σε διαμερίσματα με αεροστεγή διπλά τζάμια παράθυρα υπάρχουν απλούστερες λύσεις, για παράδειγμα, η εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής σε ξύλινο ή πλαστικό παράθυρο. Μια συμπαγής συσκευή τροφοδοτεί τον αέρα σε σταθερή ή κυκλική λειτουργία, η επιλογή της οποίας εξαρτάται από τις παραμέτρους θερμοκρασίας και υγρασίας που απαιτούνται για άνετη διαβίωση.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας για PVC παράθυρα

  Ο σχεδιασμός και οι αποχρώσεις της εγκατάστασης εξαρτώνται από τον τόπο εγκατάστασης της συσκευής. Για παράδειγμα, τα μοντέλα τοίχων συναρμολογούνται πιο συχνά κάτω από ένα παράθυρο, κοντά σε ένα ψυγείο ή θερμαντήρα. Είναι σημαντικό ότι τουλάχιστον εν μέρει θερμαινόμενος αέρας μπαίνει το δωμάτιο. Οι συσκευές παραθύρων τοποθετούνται επίσης απευθείας σε πλαστικά παράθυρα - πρόκειται για συσκευές που θα συζητηθούν παρακάτω.

  Σκοπός και σχεδιασμός της βαλβίδας εισαγωγής

  Οι συσκευές τροφοδοσίας, καθώς και τα συστήματα μικροεπεξεργασίας, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν το μικροκλίμα στα σαλόνια, τα γραφεία και τους βιομηχανικούς χώρους. Παρέχουν έναν πλήρη όγκο καθαρού αέρα, ο οποίος τελικά θερμαίνεται, ανεβαίνει και κινείται προς τις οπές εξαερισμού.

  Η συσκευή είναι βαμμένη στο χρώμα του πλαισίου παραθύρου

  Υπάρχει μία απόχρωση που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή και την εγκατάσταση οποιασδήποτε συσκευής χειρισμού αέρα: η λειτουργία της γίνεται αποτελεσματική μόνο με τη λειτουργία της κουκούλας. Εάν οι γενικοί άξονες αερισμού εξαερισμού έχουν βουλώσει με τα συντρίμμια κατασκευής ή η θερμοκρασία στο δρόμο είναι ίδια με εκείνη του σπιτιού, ο εξαερισμός δεν θα πραγματοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση εξοπλισμού για αναγκαστική κυκλοφορία: κουκούλες, ανεμιστήρες, κλιματιστικά, split συστήματα.

  Ο σχεδιασμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της βαλβίδας, αλλά τα περισσότερα από τα δημοφιλή μοντέλα με έκπτωση αποτελούνται από τα ακόλουθα μέρη:

  • εξωτερική μονάδα εισόδου αέρα, καλυμμένη με τεχνικό προστατευτικό κάλυμμα.
  • μια εσωτερική μονάδα που στερεώνεται στο πλαίσιο από την πλευρά του δωματίου.
  • ένα κανάλι σύνδεσης που κόβεται στο πλαίσιο και μοιάζει με ένα χιτώνιο.

  Υπάρχουν επίσης καθολικά συστήματα μονοπώλων, τα οποία αντιπροσωπεύουν ένα μόνο στοιχείο. Η εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων δεν προκαλεί δυσκολίες.

  Η έκδοση του μοντέλου είναι εγκατεστημένη στο πάνω μέρος του φύλλου παραθύρου

  Από ποια μέρη αποτελείται το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι καλύτερο να μαθαίνετε πριν από την αγορά. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να ζητήσετε ένα διάγραμμα εγκατάστασης από τον σύμβουλο πωλήσεων. Ίσως το επιλεγμένο μοντέλο να μην ταιριάζει με τον τρόπο εγκατάστασης, μεγέθους, σχήματος ή χρώματος.

  Τύποι βαλβίδων παραθύρου

  Ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όλες οι βαλβίδες στα παράθυρα για τον εξαερισμό του δικτύου μπορούν να ομαδοποιηθούν. Για παράδειγμα, υπάρχει μια ταξινόμηση στον τόπο εγκατάστασης σε ένα πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η συσκευή μπορεί να συνδεθεί στα ακόλουθα σημεία:

  • οριζόντια στην άνω δοκό του πλαισίου.
  • στο κενό που σχηματίζεται από δύο συνδεδεμένα πλαστικά στοιχεία.
  • στο σημείο επαφής του πλαστικού και του γυαλιού ·
  • από το τέλος του φύλλου.
  • σε ένα πρόσθετο εγκατεστημένο στοιχείο.

  Συνήθως, επιλέξτε συσκευές που συγχωνεύονται με το πλαστικό σε σκιά και μην παρεμβαίνετε στο άνοιγμα / κλείσιμο των θυρών.

  Τόπος εγκατάστασης - άνω επίπεδο του φύλλου

  Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του προϊόντος χωρίζονται σε σχισμή, εναέρια και φθαρμένα. Τα πρώτα τοποθετούνται οριζόντια απευθείας στην πλαστική επιφάνεια των φυλλαδίων. Λόγω της κινητικότητας του πλαισίου, η συσκευή μπορεί να στερεωθεί χωρίς αποσυναρμολόγηση της μονάδας με διπλά τζάμια.

  Τα εναέρια μοντέλα στην εγχώρια σφαίρα πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται, δεδομένου ότι είναι εγκατεστημένα πριν από την εισαγωγή δομών παραθύρων. Αναδιπλωμένα όργανα "εμφυτεύματα" στο πλαίσιο, που προηγουμένως κοπή μέσα από την τρύπα. Η εγκατάσταση έχει ορισμένες αποχρώσεις, οπότε είναι προτιμότερο να μην στερεώσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στα παράθυρα από PVC με τα δικά σας χέρια, αλλά να αναθέσετε αυτήν την υπεύθυνη διαδικασία σε έναν εξειδικευμένο εκπρόσωπο της εταιρείας που υλοποιεί.

  Η εμφάνιση της βαλβίδας αναδίπλωσης

  Όσον αφορά την παραγωγικότητα, η προσφορά αγαθών μπορεί να είναι μικρή, μεσαία ή μεγάλη. Τα όργανα με ελάχιστο όριο 6 m³ / h χρησιμοποιούνται για μικρά δωμάτια που δεν απαιτούν εκτεταμένη ανταλλαγή αέρα. Ένα κομμάτι αρκεί για να εξοπλίσει τον εξαερισμό στο υπνοδωμάτιο, το καθιστικό ή το παιδικό δωμάτιο έως και 20μ².

  Τα προϊόντα της μεσαίας κατηγορίας με παραμέτρους μέχρι 35 m³ / h είναι κατάλληλα για μεγάλα δωμάτια ή χώρους όπου απαιτείται ενεργός ανταλλαγή αέρα. Υψηλή απόδοση - 150 m³ / h ή περισσότερο - απαιτείται για αίθουσες όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων ή για βιομηχανικούς χώρους.

  Πλεονεκτήματα των αυτόματων συσκευών

  Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό, όλα τα προϊόντα χωρίζονται σε τρεις υποομάδες:

  • χωρίς τη δυνατότητα προσαρμογής.
  • με χειροκίνητη ρύθμιση.
  • αυτόματο.

  Η πρώτη υποομάδα είναι η απλούστερη συσκευή που θυμίζει ένθετο. Μέσα από μια μικρή τρύπα, το ατμοσφαιρικό περιβάλλον του δρόμου διαπερνά συνεχώς το δωμάτιο. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η διακοπή της ροής, η παραγωγικότητα είναι χαμηλή. Τέτοιες συσκευές είναι καλά εγκατεστημένες σε βοηθητικούς χώρους ή διαδρόμους.

  Τα μηχανικά μοντέλα ελέγχονται χειροκίνητα. Έχουν επίσης ένα απλό σχέδιο, ωστόσο είναι εξοπλισμένα με μια μικρή κουρτίνα ή ένα μάνδαλο, με το οποίο μπορείτε να διακόψετε την παροχή αέρα. Οι συσκευές εγκαθίστανται σε ένα βολικό και προσιτό σημείο. Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο μειωθεί απότομα, αρκεί να κλείσετε το μάνδαλο. Πλεονεκτήματα των μοντέλων - χαμηλή τιμή και απλή διαχείριση, ένα μειονέκτημα - μια περιοδική έλλειψη εξαερισμού.

  Βαλβίδα με χειροκίνητο έλεγχο

  Η τρίτη υποομάδα αναγνωρίζεται ως η πλέον επιτυχημένη, καθώς ενεργεί ανεξάρτητα. Χάρη στους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, η συσκευή ανάβει τη σωστή στιγμή και όταν το μικροκλίμα στο δωμάτιο γίνει ιδανικό, ο αερισμός σταματά.

  Τα πιο ακριβά μοντέλα όχι μόνο αλλάζουν αυτόματα τους τρόπους λειτουργίας ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία, αλλά ρυθμίζονται επίσης μέσω αυτοματισμού. Είναι δυνατόν να προγραμματίσετε μια βαλβίδα αέρα αυτόματου εφοδιασμού σε ένα πλαστικό παράθυρο έτσι ώστε να κλείνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ανάβει τη νύχτα ή να κάνει πιο ενεργό αερισμό του δωματίου πριν φθάσουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού.

  Αξιολόγηση δημοφιλούς μάρκας

  Οι διάσημοι κατασκευαστές ανεμιστήρων δεν χρειάζονται πρόσθετη διαφήμιση, αφού έχουν παραμείνει επί μακρόν στη ρωσική αγορά και αποδείχτηκαν μόνο από την καλύτερη πλευρά. Τα προϊόντα τους είναι προηγμένα και έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους λιγότερο δημοφιλείς ανταγωνιστές. Ας εξετάσουμε μερικούς από αυτούς.

  1 θέση - Ρωσική εταιρεία AIR BOX

  Η γκάμα των προϊόντων είναι μικρή, αλλά μεταξύ παροχή αέρα εξαερισμού βαλβίδες για τα παράθυρα AIR BOX εύκολο να βρείτε τη σωστή επιλογή, καθώς υπάρχουν χειροκίνητα και αυτόματα, με ή χωρίς άλεση.

  Μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο από τρεις σειρές: Comfort, Standard και Comfort C. Οι βαλβίδες Comfort έχουν δύο επιλογές τοποθέτησης - ενσωματωμένες και σταθερές στο πλαίσιο από ψηλά. Ανάλογα με την εγκατάσταση, η απόδοση της συσκευής αλλάζει ελαφρώς: χωρίς άλεση, φθάνει τα 31 m³ / h, με την κοπή μιας ειδικής οπής να αυξάνεται στα 42 m³ / h. Τα μοντέλα ρυθμίζονται χειροκίνητα.

  Μετά την εγκατάσταση, το AIR BOX συγχωνεύεται με την πλαστική βάση

  Για τους λάτρεις των αυτόματων συσκευών, προσφέρεται η σειρά Standard. Ο αυτοματισμός είναι περιορισμένος και αποσκοπεί στην προσαρμογή της ταχύτητας των μαζών των οδών του αέρα. Εάν ο άνεμος αυξηθεί, τα κινητά στοιχεία κινούνται σε διαφορετική θέση, εξασθενίζοντας έτσι την κεφαλή. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία του σπιτιού από τα σχέδια. Αλλά η βαλβίδα εισόδου AIR BOX Standart για τα παράθυρα από PVC έχει πολύ σημαντική μείον χαμηλή απόδοση. Χάνει μόνο 5 m³ / h.

  Τα μοντέλα Comfort S είναι σχεδιασμένα για ξύλινα κουφώματα. Πριν από την εγκατάσταση στην οριζόντια κορυφή εγκάρσια τομή, είναι απαραίτητο να κόψετε τρεις οπές: δύο για την εισαγωγή των στοιχείων της συσκευής και η τρίτη για τη στερέωση. Η παραγωγικότητα των συσκευών είναι 41 m³ / h.

  2η θέση - Γάλλος κατασκευαστής AERECO

  Σήμερα, τρεις σειρές από βαλβίδες τροφοδοσίας Aerateko παράγονται σε πλαστικά παράθυρα: EMM², EHA², EMM. Όλοι τους ρυθμίζονται με υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι όταν η υγρασία στο δωμάτιο αλλάζει, οι ίδιες οι συσκευές αλλάζουν τη θέση των στοιχείων και μειώνουν ή αυξάνουν τη ροή του αέρα.

  Η κατασκευή του EMM του Airako στο τμήμα

  Η παρουσία προστατευτικού καλύμματος για σχέδια EMM² και EMM επιτρέπει τη μείωση του επιπέδου θορύβου έως και 37 dB. Τα μοντέλα της σειράς EHA² έχουν βελτιωμένο σχεδιασμό και είναι εξοπλισμένα με χειροκίνητο διακόπτη. Με την τροποποίηση EMM, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την πίδακα αέρα: κάθετα ή κάτω από μια κλίση.

  3 η θέση - η πολωνική μάρκα VENTAIR

  Οι συσκευές τροφοδοσίας συνδυάζουν επιτυχώς την αισθητική, τη λειτουργικότητα και το μέτριο κόστος. Η απόδοση των συσκευών είναι επαρκής για τον αερισμό των κατοικιών - έως και 25 m³ / h. Η ρύθμιση των συσκευών γίνεται αυτόματα, λόγω της πτώσης πίεσης και της υγρασίας.

  Το πλεονέκτημα των μοντέλων είναι ότι το χειμώνα ή τις καλοκαιρινές ημέρες μειώνουν τη ροή του εισερχόμενου αέρα, προστατεύοντας έτσι από τα ρεύματα και τις απώλειες θερμότητας στο δωμάτιο.

  Εκτός από αυτούς τους κατασκευαστές, καλά δοκιμασμένα προϊόντα με τις εμπορικές ονομασίες Systemair, εξαεριστήρες, SINAX AIR, Rehau, Fläkt Woods, Gealan, ALDES, SIEGENIA-AUBI.

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

  Τα προϊόντα εφοδιασμού νοικοκυριού είναι χαμηλού κόστους, αλλά το πιο σημαντικό - η δυνατότητα αυτοεγκατάστασης. Τα εργαλεία μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στο φύλλο του παραθύρου, ενώ ταυτόχρονα χρειάζονται ελάχιστα εργαλεία: ένα μαχαίρι κατασκευής, ένα κατσαβίδι. Χρειάζεστε επίσης μια σκάλα εάν η θέση τοποθέτησης είναι υψηλή. Για παράδειγμα, λάβετε τις οδηγίες για την τοποθέτηση του μοντέλου υποδοχής.

  Διαδικασία βήμα προς βήμα:

  • Βήμα 1 - Ελέγξτε την παροχή του τροφοδοτικού. Το κιτ περιλαμβάνει την ίδια τη συσκευή, τρία κομμάτια στεγανοποίησης (ένα - 35 cm και δύο - 16 cm), βίδες με αυτοκόλλητη στερέωση για στερέωση στο πλαίσιο.
  • Βήμα 2 - αποκομίστε και αφαιρέστε το στεγανωτικό από το επάνω μέρος του φύλλου. Για να γίνει αυτό, τραβήξτε τη βαλβίδα και, καθοδηγούμενη από το μήκος της, κόψτε ένα κομμάτι 35 cm.
  • Βήμα 3 - εγκατάσταση πλαστικών εξαρτημάτων. Λαμβάνουμε πλαστικούς πείρους από το κιτ και εισάγουμε τους στο κοίλο από την απομακρυσμένη σφραγίδα.
  • Βήμα 4 - τοποθέτηση της βαλβίδας. Αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη και τοποθετήστε τη συσκευή στο φύλλο έτσι ώστε οι οπές στερέωσης να είναι απέναντι από τους πείρους.

  Συμβουλή φωτογραφίας: πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στο πλαστικό παράθυρο

  • Βήμα 5 - περιστροφή των βιδών. Τοποθετήστε τις βίδες στις τρύπες μία κάθε φορά και βιδώστε τους χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι.
  • Βήμα 6 - Εγκατάσταση σφραγίδων από το κιτ. Αντί της απομακρυσμένης σφραγίδας, εισάγουμε δύο νέα 16 cm.
  • Βήμα 7 - Τοποθετήστε τη σφραγίδα στο παρακείμενο πλαίσιο. Για να δημιουργήσετε ένα κενό ανάμεσα στις σφραγίδες, αλλάξτε το ελαστικό παρέμβυσμα και στο πλαίσιο - βάλτε αυτό που υπάρχει στο κιτ (35 cm).

  Στο τέλος της εργασίας, κλείνουμε το φύλλο, ελέγξουμε τη λειτουργικότητα της βαλβίδας παροχής. Εάν υπάρχει ένα κουμπί ρύθμισης, μετακινήστε το προς τα αριστερά / δεξιά, κάνοντας αλλαγές στην ένταση του εισερχόμενου αέρα.

  Με αυτήν την αρχή, οι περισσότερες από τις συσκευές εισαγωγής σχισμών είναι τοποθετημένες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα, η εγκατάσταση των οποίων είναι θεμελιωδώς διαφορετική. Τέτοιες συσκευές περιλαμβάνουν τη βαλβίδα εισόδου-λαβή στο πλαστικό παράθυρο. Εξωτερικά μοιάζει με μια συνηθισμένη λαβή για το άνοιγμα και το σκίσιμο ενός φύλλου, αλλά το κάτω μέρος του σώματος είναι μια βαλβίδα εξαερισμού.

  Χειριστείτε τη βαλβίδα πριν την εγκατάσταση

  Η εγκατάσταση είναι παρόμοια με την εγκατάσταση μιας συμβατικής λαβής, αλλά κόβεται μια επιπλέον οπή για τη ροή του αέρα.

  Μερικές φορές μετά την εγκατάσταση απαιτείται πρόσθετη ρύθμιση. Συνήθως είναι σκόπιμο, αν η αρχή της συσκευής δεν είναι ακόμα κατανοητή. Για να κατανοήσετε τη λειτουργία της συσκευής, πρέπει να μετακινήσετε ομαλά την πένα και να παρακολουθήσετε το αποτέλεσμα. Αν η ροή του αέρα φαίνεται αδύναμη, το κενό πρέπει να αυξηθεί.

  Ρύθμιση άνεσης της παροχής αέρα

  Εάν η εγκατάσταση της συσκευής φαίνεται περίπλοκη, είναι απαραίτητο να μελετήσετε καλύτερα την οδηγία. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα μετά την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση, καλέστε τον οδηγό.

  Βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση και εγκατάσταση βαλβίδων παροχής αέρα

  Ενδιαφέρουσες και χρήσιμες εικόνες σχετικά με τη βαλβίδα εισόδου στα πλαστικά παράθυρα AERECO. Επισκόπηση της συσκευής και λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης:

  Συνοπτικά σχετικά με την τιμή του εξαερισμού από τον κατασκευαστή AIR BOX:

  Εγκατάσταση βίντεο με αυτοεγκατάσταση:

  Μερικές φορές ακόμη και μια φθηνή οικιακή συσκευή μπορεί να κάνει θαύματα. Με τη βοήθεια μιας πλαστικής βαλβίδας παροχής, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα άνετο μικροκλίμα, να απαλλαγείτε από τα ρεύματα και τη συμπύκνωση στα παράθυρα. Ο καλός εξαερισμός - μια υπόσχεση υγιούς ύπνου και εξαιρετικής υγείας για όλα τα μέλη της οικογένειας!

  Παροχή αέρα στα πλαστικά παράθυρα: αφήστε το διαμέρισμα να αναπνέει!

  Τα παράθυρα από PVC είναι όλα καλά: είναι ζεστά, ήσυχα και άνετα. Ωστόσο, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό. Χωρίς τον κατάλληλο εξαερισμό, οι κάτοικοι κινδυνεύουν να κερδίσουν "παρενέργειες", όπως αδιάκοπη κόπωση και πονοκεφάλους. Φυσικά, μπορεί κανείς να αερίσει το δωμάτιο για να παρέχει καθαρό αέρα, αλλά αυτή η απόφαση είναι δύσκολο να θεωρηθεί επιτυχής: σε άνεμο ή κρύο, η διατήρηση των παραθύρων ανοιχτή είναι αρκετά προβληματική. Επιπλέον, ο αέρας εισέρχεται ανεξέλεγκτα στο δωμάτιο.

  Ως εκ τούτου, για μια άνετη διαμονή στο σπίτι χρειάζεστε κάποιο είδος συσκευής, μέσω του οποίου ο αέρας θα εισέρχεται συνεχώς στο δωμάτιο στην απαιτούμενη ποσότητα. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί βαλβίδες τροφοδοσίας. Ένας από τους τύπους τους, βαλβίδες παραθύρων, είναι ενσωματωμένος στη μονάδα γυαλιού, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια στενή σχισμή που ρυθμίζει την παροχή αέρα.

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στα παράθυρα

  Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα βαλβίδων. Συνήθως, μοιράζονται διάφορους τύπους συσκευών.

  Εγχειρίδιο

  Aeroklapan ένα εγχειρίδιο κόστος λιγότερο αυτόματη, αλλά για τη ρύθμιση της ροής του αέρα με το χέρι είναι δύσκολο: γιατί η απαιτούμενη ποσότητα φρέσκου αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ατόμων και την κατάσταση του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

  Αυτόματη

  Η αυτόματη βαλβίδα στο παράθυρο είναι πιο βολική. Διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα που καθορίζει το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο. Χάρη στον αισθητήρα, η ίδια η συσκευή ρυθμίζει την ποσότητα εισερχόμενου αέρα και καθορίζει πότε πρέπει να ανοίξει ή να κλείσει το άνοιγμα.

  Πτυσσόμενες βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής

  Η πιο δημοσιονομική επιλογή. Φρέσκος αέρας τροφοδοτείται από το δρόμο μέσα στο σπίτι μέσω ειδικών οπών στο πλαίσιο ή το φύλλο. Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τα παράθυρα. Ο θόρυβος του δρόμου ουσιαστικά δεν διεισδύει στο σπίτι. Το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου είναι η χαμηλή χωρητικότητα: το δωμάτιο θα εξακολουθεί να χρειάζεται περιοδικό αερισμό.

  Βαλβίδες με εγκοπές στα παράθυρα

  Με τον εξαερισμό, ο αέρας τροφοδοτείται από μια τρύπα, το πλάτος της οποίας είναι 12-16 mm και το μήκος από 170 έως 400 mm. Ορισμένα μοντέλα αποτελούνται από ένα ενιαίο μπλοκ, και ορισμένα - από δύο μπλοκ: το ένα είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του παραθύρου και το δεύτερο - από το εξωτερικό. Οι βαλβίδες υποδοχής έχουν μεγάλη απόδοση και δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση των παραθύρων για την εγκατάστασή τους, επομένως είναι αρκετά δημοφιλείς στην αγορά.

  Χειριστείτε με βαλβίδα εισόδου

  Τοποθετείται αντί της συνηθισμένης λαβής του πλαστικού παραθύρου. Όταν εγκαθιστάτε την εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει. Επίσης, συχνά η βαλβίδα χειρισμού διαθέτει ενσωματωμένο στοιχείο φίλτρου που εμποδίζει τη σκόνη.

  Βαλβίδες άνωθεν

  Αυτό το είδος είναι μεταξύ των πιο αποτελεσματικών μεταξύ άλλων. Ωστόσο, χωρίς την αποσυναρμολόγηση τα παράθυρα δεν μπορούν να κάνουν: το μέγεθος των πτερυγίων παραθύρου και το πλαίσιο πρέπει να "ρυθμιστεί" για τη συσκευή. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία προστασία από το θόρυβο του δρόμου. Ως εκ τούτου, το είδος αυτό χρησιμοποιείται συχνότερα σε αποθήκες και εργοστάσια από ό, τι στα συμβατικά διαμερίσματα.

  Σύμφωνα με το υλικό, τα μοντέλα χωρίζονται σε ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής στο πλαστικό παράθυρο

  Εκτός από την εγκατάσταση της γενικής βαλβίδας, υπάρχουν δύο τρόποι για να το εγκαταστήσετε: με το άλεσμα (στο μπλοκ παράθυρου πρέπει να κάνετε μια τρύπα, πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών) και χωρίς άλεση. Η δεύτερη μέθοδος είναι η ευκολότερη, με τη βοήθειά της μπορείτε να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα στα παράθυρα από PVC με τα χέρια σας μέσα σε λίγα λεπτά.

  • χαρτικά μαχαίρι?
  • Phillips κατσαβίδι?
  • χάρακας.
  1. Στο πλαίσιο, κόψτε ένα κομμάτι τυπικού στεγανοποιητικού υλικού ίσο με το μήκος της βαλβίδας με ένα μαχαίρι χαρτικής.
  2. Στη θέση του παλαιού στεγανωτικού κόλλα ένα νέο - έρχεται πλήρης με μια βαλβίδα παροχής.
  3. Με τον ίδιο τρόπο, αφαιρέστε την υπερβολική σφράγιση στο φύλλο.
  4. Στο αυλάκι στο φύλλο, όπου βρίσκεται η προηγούμενη σφραγίδα, τοποθετήστε τα βύσματα από το κιτ.
  5. Συνδέστε τη βαλβίδα στην κορυφή του φύλλου (οι βραχίονες πρέπει να δείχνουν προς το παράθυρο). Ασφαλίστε το με βίδες από το κιτ.
  6. Τοποθετήστε μια νέα σφραγίδα μεταξύ των στηριγμάτων.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της βαλβίδας τροφοδοσίας

  Κριτικές για ventklapany συναντούν μια ποικιλία από - ενθουσιασμένοι με επιθετικά απογοητευμένοι. Σχεδόν όλοι οι χρήστες σημειώνουν τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  • Σε αντίθεση με τον μικροεπεξεργαστή ή τον εξαερισμό με ανοιχτά παράθυρα, δεν υπάρχουν σκόνες στο διαμέρισμα όταν λειτουργεί η βαλβίδα τροφοδοσίας.
  • Ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται συνεχώς, γεγονός που επηρεάζει θετικά το μικροκλίμα του σπιτιού σας. Κανονική υγρασία στο διαμέρισμα, μειώνοντας τον κίνδυνο μούχλας και μύκητες στους τοίχους.
  • Η συσκευή είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση.
  • Μειώνει την πιθανότητα συμπύκνωσης στα παράθυρα.
  • Το χειμώνα, ορισμένα μοντέλα των βαλβίδων πάγωμα.
  • Αν έχετε χειροκίνητη βαλβίδα, θα πρέπει συχνά να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο (δηλ. Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα) και άλλους κλιματικούς δείκτες. Δεδομένου ότι η βαλβίδα βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου, μπορεί να είναι απαραίτητο να σταθεί σε μια καρέκλα ή σκάλα για να ρυθμίσετε τη λειτουργία της συσκευής - όλα εξαρτώνται από το ύψος των ίδιων των παραθύρων.
  • Η συσκευή, κατά κανόνα, δεν είναι εξοπλισμένη με φίλτρα, έτσι σωματίδια σκόνης του δρόμου και άλλες μολυσματικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στον αέρα.

  Όπως μπορούμε να δούμε, οι βαλβίδες εισαγωγής στα πλαστικά παράθυρα έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μείγματα. Το ερώτημα προκύπτει φυσικά: αξίζει τον κόπο; Ποιες άλλες συσκευές υπάρχουν εκεί που θα παρέχουν φρέσκο ​​αέρα και οξυγόνο;

  Βαλβίδα παράθυρα έναντι άλλων συστημάτων εξαερισμού: Ποια είναι η καλύτερη;

  Για να συγκρίνετε τους τύπους αερισμού προσφοράς, για τους εκκινητές είναι απαραίτητο να καθορίσετε τα κριτήρια σύγκρισης:

  • Παραγωγικότητα. Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα μετριέται σε κυβικά μέτρα αέρα, η οποία τροφοδοτείται από τη συσκευή ανά ώρα. Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας καταναλώνει περίπου 30-40 m3 / h. Έτσι, αν υπάρχουν τρία άτομα στην οικογένειά σας, θα χρειαστείτε μια συσκευή χωρητικότητας 90 κυβικών μέτρων την ώρα. Είναι καλύτερο να παίρνετε έναν αναπνευστήρα με περιθώριο απόδοσης, ώστε να μην υπερφορτώνετε τη συσκευή με συνεχή εργασία σε μέγιστες ρυθμίσεις.
  • Θόρυβος. Για την άνετη χρήση του αναπνευστήρα, είναι σημαντικό το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ένα δυσδιάκριτο επίπεδο θορύβου κυμαίνεται από 30-40 ντεσιμπέλ, ενώ σε υψηλή απόδοση το κανονικό επίπεδο θορύβου του εξαερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50-55 ντεσιμπέλ. Επίσης, κατά την επιλογή της συσκευής, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί ποιος ήχος προέρχεται από τον εξαερισμό: ο διακεκομμένος θόρυβος είναι πιο πιθανό να ερεθίσει την ακοή.
  • Το σύστημα φιλτραρίσματος. Τα φίλτρα αέρα δεν είναι εγκατεστημένα σε κάθε αναπνευστήρα. Αν θέλετε ο αέρας που τροφοδοτείται στο διαμέρισμα όχι μόνο να είναι φρέσκο ​​αλλά καθαρό, η παρουσία ενός συστήματος φιλτραρίσματος θα πρέπει να είναι αποφασιστικό κριτήριο για εσάς.
  • Σύστημα θέρμανσης αέρα. Η θέρμανση του αέρα είναι μια απαραίτητη λειτουργία για τους κατοίκους της πόλης, όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Με τη βοήθεια ενός συστήματος θέρμανσης, μπορείτε να προγραμματίσετε τη μονάδα για να τροφοδοτήσετε τον αέρα με μια άνετη θερμοκρασία.
  • Πολυπλοκότητα εγκατάστασης. Η τοποθέτηση του αναπνευστήρα είναι μια διαδικασία που απαιτεί ακρίβεια και ακρίβεια. Ορισμένοι τύποι ανεμιστήρων εγκαθίστανται από τα χέρια τους, για κάποιους, χρειάζονται ειδικοί.
  • Το κόστος. Η τιμή του ανεμιστήρα εξαρτάται από τους προαναφερθέντες παράγοντες - μέγιστη χωρητικότητα, ηχομόνωση, ποσότητα και ποιότητα φίλτρων, διαθεσιμότητα συστήματος κλιματισμού κλπ. Έτσι, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες ρούβλια σε δεκάδες χιλιάδες.

  Η βαλβίδα ελέγχου κλίματος για πλαστικά παράθυρα είναι η απλούστερη και πιο προσιτή λύση για τον εξαερισμό. Η εγκατάστασή του δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, μέσω του οποίου εισέρχεται φρέσκος αέρας στο σπίτι, δεν προκαλεί θόρυβο - μόνο το επίπεδο θορύβου που διεισδύει στο δωμάτιο από το δρόμο αυξάνεται ελαφρά. Ωστόσο, οι δυνατότητες της συσκευής δεν είναι τόσο μεγάλες. Η χωρητικότητά του είναι αρκετά χαμηλή - έως 35 m3 / h. Το όργανο δεν είναι εξοπλισμένο με φίλτρα και στοιχείο θέρμανσης.

  Μια παρόμοια συσκευή διαθέτει βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου. Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Τυπικά, η απόδοση της βαλβίδας τοίχου είναι υψηλότερη από αυτή της βαλβίδας παράθυρου (έως 50 m3 / h). Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χοντρό φίλτρο, το οποίο εμποδίζει την είσοδο μεγάλης σκόνης, χνούδι και έντομα στον αέρα. Λόγω σφαλμάτων εγκατάστασης, ο τοίχος στον οποίο τοποθετείται η βαλβίδα μπορεί να παγώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες. δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης αέρα.

  Ένας μηχανικός εξαερισμός είναι παρόμοιος με μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, αλλά περιέχει αναγκαστικά έναν ανεμιστήρα και πιο αποδοτικά φίλτρα. Η απόδοση μιας τέτοιας συσκευής περιορίζεται μόνο από την ικανότητα του ανεμιστήρα (40-120 m3 / h). Παρ 'όλα αυτά, ένας τέτοιος αναπνευστήρας δεν καθαρίζει τον αέρα από λεπτή σκόνη και αλλεργιογόνα. και δεν έχει λειτουργία κλιματισμού.

  Το Breezer είναι το πιο αποδοτικό σύστημα αερισμού από τις προηγούμενες επιλογές. Τα πλεονεκτήματα του αναπνευστήρα είναι η παρουσία κλιματισμού και ένα σύστημα διήθησης αέρα τριών σταδίων. Επίσης στον αναπνευστήρα υπάρχει ένας τρόπος ανακυκλοφορίας, δηλαδή, η συσκευή μπορεί να καθαρίσει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η συσκευή τοποθετείται από ειδικούς κάνοντας μια μικρή τρύπα στον τοίχο που βλέπει προς το δρόμο και διαρκεί περίπου μία ώρα. Το κόστος του αναπνευστήρα είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο των ανεμιστήρων.
  Παρακάτω παρουσιάσαμε ένα σύντομο συγκριτικό πίνακα τεσσάρων συσκευών εξαερισμού (τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο).