Εξαερισμός σε θερμοκοιτίδα

Οι αγρότες που ασχολούνται με την εκτροφή πουλερικών, πρέπει να ξέρετε για τα χαρακτηριστικά των αυγών που καλλιεργούνται στο φυτώριο. Ιδιαίτερη σημασία έχει η λειτουργία θερμοκρασίας που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή. Για την αποτελεσματική ανάπτυξη των εμβρύων, σημαντική προϋπόθεση είναι η οργάνωση του αερισμού του εκκολαπτηρίου. Εξάλλου, η υγεία των εμβρύων εξαρτάται όχι μόνο από τη θερμοκρασία, αλλά και από την υγρασία, την ομοιόμορφη πρόσληψη οξυγόνου και την επεξεργασία του διοξειδίου του άνθρακα. Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, τα αναφερόμενα προβλήματα επιλύονται και οι αγρότες λαμβάνουν υγιή κοτόπουλα χωρίς αποκλίσεις και ασθένειες.

Ποια είναι η ανάγκη για εξαερισμό;

Ο ποιοτικός αερισμός στον επωαστήρα με την πάροδο του χρόνου απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα από τους θαλάμους. Ταυτόχρονα, παρέχεται καθαρός αέρας, χάρη στο οποίο τα έμβρυα των μελλοντικών νεοσσών λαμβάνουν την απαραίτητη δόση οξυγόνου. Εάν δεν φροντίζετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αερισμού, ο επιβλαβής αέρας που είναι κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα συμπυκνώνεται πολύ γρήγορα μέσα στο θερμοκοιτίδα. Ως αποτέλεσμα, τα έμβρυα θα πεθάνουν ή οι απόγονοι πιθανότατα θα εκκολάπτονται με σοβαρές διαταραχές. Τα πτηνά αυτά θα πρέπει να απορριφθούν. Οι αγρότες θα χάσουν πολύτιμο χρόνο και θα χρειαστεί να ξεκινήσουν μια νέα επώαση.

Υπολογισμός του εξαερισμού σύμφωνα με την ηλικία των εμβρύων

Οι παράμετροι αερισμού υπολογίζονται με βάση την ηλικία των εμβρύων. Δεν μπορείτε να ορίσετε κάποτε ένα συγκεκριμένο καθεστώς και να το εφαρμόσετε σε όλη την περίοδο επώασης των αυγών.

Στάδια ανάπτυξης εμβρύων:

 • Η έκτη ημέρα είναι μια μικρή απορρόφηση οξυγόνου, δεν απαιτείται μεγάλη πρόσληψη αέρα. Κατά κανόνα, την έκτη μέρα οι νεοσσοί θα αρχίσουν να αναπνέουν ανεξάρτητα.
 • Την δέκατη έκτη ημέρα - κάθε ωάριο θα πρέπει να λαμβάνει 2,5 λίτρα οξυγόνου την ημέρα, καθώς η ζήτηση αέρα αυξάνεται απότομα.
 • Οι τελευταίες ημέρες επώασης είναι 8 λίτρα καθαρού αέρα σε 24 ώρες, επειδή οι νεοσσοί είναι ήδη σχεδόν ώριμοι.

Μην ξεχάσετε τη λειτουργία θερμοκρασίας, η οποία θα ρυθμιστεί στη συσκευή. Η βέλτιστη θερμοκρασία για νεοσσούς αναπαραγωγής με τη βοήθεια εκκολαπτηρίου είναι 29-30 ° C. Τις πρώτες ημέρες μπορεί να είναι υψηλότερη - έως και 40 ° θερμότητας. Αλλά τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να μειώσετε τους βαθμούς, διαφορετικά τα έμβρυα θα πεθάνουν.

Είδη εξαερισμού

Για να εξασφαλιστεί η σωστή εναλλαγή αέρα για κάθε αυγό, οι αγρότες εξοπλίζουν τον επωαστήρα με αισθητήρες και ανεμιστήρες. Ο αέρας έρχεται μέσα από ειδικές οπές στο σώμα. Μέσω αυτών, το διοξείδιο του άνθρακα απορρίπτεται έξω.

Συνολικά, υπάρχουν τρία συστήματα εξαερισμού. Ονομάζονται φυσικά, σταθερά και περιοδικά συστήματα. Δώστε προτίμηση στον φυσικό εξαερισμό είναι μόνο έμπειροι αγρότες. Η παρακολούθηση του καθεστώτος θερμοκρασίας είναι πολύ πιο δύσκολη και ο κίνδυνος για τα έμβρυα είναι μεγάλος. Τα σχέδια τεχνητού αερισμού είναι ασφαλέστερα. Ο κύριος στόχος είναι να υπολογιστεί σωστά η θέρμανση των αυγών. Θα πρέπει να είναι ομοιόμορφη, χωρίς ξαφνικά άλματα. Στη συνέχεια, η ανάπτυξη των νεοσσών δεν θα απειληθεί.

Φυσικός εξαερισμός

Το κύριο πλεονέκτημα της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η διαθεσιμότητα και η οικονομία. Είναι εγκατεστημένο στα πιο απλά φυτώρια. Για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σχήμα εργασίας, αρκεί να κατασκευαστούν οπές μέσω των οποίων ο αέρας θα εισέλθει στους θαλάμους. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με τον φυσικό αερισμό του θερμοκοιτίδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ρυθμίσετε την υγρασία και το καθεστώς θερμοκρασίας.

Περιοδικός εξαερισμός

Ο περιοδικός εξαερισμός είναι ο πλέον κατάλληλος για μικρές συσκευές. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Θα απαιτηθούν πρόσθετες λεπτομέρειες με τη μορφή ανεμιστήρα και ελεγκτή υπεύθυνου για την αυτοματοποίηση της εργασίας και την ταχύτητα της κίνησης του αέρα στην εκκολαπτήριο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα περιοδικό σύστημα, οι ιδιοκτήτες των εκμεταλλεύσεων θα εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια και θα τηρούν με σαφήνεια τη θερμοκρασία του αυγού, την υγρασία μέσα στον εξοπλισμό.

Πώς είναι ο περιοδικός αερισμός

Το σύστημα αυτό πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

 • Πρώτον, οι θάλαμοι αρχίζουν να ζεσταίνονται.
 • Στη συνέχεια ξεκινά ο ανεμιστήρας. Χάρη σε αυτό, τα αυγά ψύχονται και ο αέρας ανταλλάσσεται στον επωαστήρα και οι θάλαμοι καθαρίζονται από διοξείδιο του άνθρακα.
 • Μετά από μισή ώρα κατ 'ανώτατο όριο ο ανεμιστήρας σταματά να λειτουργεί.
 • Η θέρμανση ενεργοποιείται ξανά.

Έτσι, τα αυγά προστατεύονται από την υπερθέρμανση και από την υπερψύξη.

Συνεχής εξαερισμός

Από το όνομα είναι σαφές ότι η ανταλλαγή αέρα και ο εξαερισμός κατά τη διάρκεια της επώασης διεξάγονται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια ομαλή κατανομή της θερμότητας, ομοιόμορφος αερισμός. Ο συνεχής αερισμός εξασφαλίζει την τακτική κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των δίσκων, παρέχοντας στα έμβρυα την απαραίτητη ποσότητα φρέσκου οξυγόνου και μια άνετη θερμοκρασία.

Πώς γίνεται ο συνεχής αερισμός;

Η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα, μετά τον οποίο εισέρχεται σε ειδικά σχεδιασμένες τρύπες.
 • Ομοίως, ο αέρας εξέρχεται.
 • Λόγω της κυκλοφορίας των ρευμάτων, προσκολλώνται στο φρέσκο ​​οξυγόνο, οι μάζες του αέρα αναμειγνύονται και θερμαίνονται.
 • Μετά από αυτό, τα ρεύματα πέφτουν στο δίσκο με νερό. Εκεί υγραίνονται.
 • Η συσσωρευμένη θερμότητα μεταφέρεται στα έμβρυα.
 • Στο τέλος του κύκλου, τα ρεύματα επιστρέφουν στον ανεμιστήρα.

Ως αποτέλεσμα, με τη βοήθεια του συνεχούς εξαερισμού είναι δυνατόν να επιτευχθεί υγρασία, θέρμανση και αερισμός των θαλάμων με μελλοντικά νεοσσούς.

Ανεξάρτητη εγκατάσταση εξαερισμού στον επωαστήρα

Πριν από τη συσκευή αερισμού πρέπει να θυμάστε τα κύρια σημαντικά σημεία. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα τον εξαερισμό:

 • Η ισχύς πρέπει να είναι από το δίκτυο - 220 volts.
 • Η επιτρεπόμενη διάμετρος του ανεμιστήρα είναι 8-40 εκατοστά.
 • Η απαιτούμενη χωρητικότητα ανά ώρα είναι 40-200 m³.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της αυτόματης συναρμολόγησης των συστημάτων εξαερισμού είναι η εγκατάσταση ενός ειδικού φίλτρου. Η λειτουργία του είναι να συλλέγει χνούδι. Διαφορετικά, ο μηχανισμός θα φράξει γρήγορα και θα σπάσει.

Γιατί χρειαζόμαστε οπαδούς σε αυτοκατασκευασμένα φυτώρια

Αν ο ανεμιστήρας δεν είναι εγκατεστημένος, ο αγρότης θα πρέπει συχνά να ανοίγει τους θαλάμους. Αυτό είναι ανεπιθύμητο, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις η θερμοκρασία και η υγρασία αλλάζουν δραστικά. Τέτοιες ενέργειες θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το πρόβατο. Εξ ου και η ανάγκη για τους οπαδούς.

Τύποι ανεμιστήρων θερμοκοιτίδων

Υπάρχουν τρεις τύποι οπαδών:

 • Αξονική - η πιο κοινή μορφή, είναι η απλούστερη στο σχεδιασμό. Ο άξονας βρίσκεται στο κέντρο του σώματος, γύρω από αυτό περιστρέφεται τα πτερύγια.
 • Φυγοκεντρική - χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και χαμηλό θόρυβο. Μεταξύ των κτηνοτρόφων ονομάζεται "σαλιγκάρι" λόγω του σπειροειδούς σχήματος.
 • Το εφαπτόμενο - το πιο ακριβό ανεμιστήρα, αλλά και το πιο παραγωγικό. Οι λεπίδες βρίσκονται κατά μήκος του μακριού σώματος. Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς περιττό θόρυβο.

Κάθε γεωργός κάνει ανεξάρτητα την επιλογή ενός κατάλληλου τύπου ανεμιστήρα. Η λύση εξαρτάται από τις οικονομικές δυνατότητες, τις προσωπικές προτιμήσεις και τη συχνότητα χρήσης του εκκολαπτηρίου.

Τι πρέπει να θυμάστε όταν εγκαθιστάτε τον εαυτό σας στον εξαερισμό

Πριν κάνετε τον αερισμό σε έναν εκκολαπτήριο οποιουδήποτε είδους, πρέπει να εστιάσετε σε διάφορες πτυχές. Μεταξύ αυτών:

 • Βεβαιωθείτε ότι τα ρεύματα δεν αγγίζουν τα αυγά, διαφορετικά θα στεγνώσουν.
 • Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ειδικές τρύπες εξαερισμού. Συνολικά, απαιτούνται 1-3 οπές διαμέτρου 8-10 εκατοστών.
 • Στο δρόμο του αέρα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα δοχείο με νερό. Τότε ο αέρας θα είναι ζεστός και υγρός, και αυτό ακριβώς χρειάζονται τα αυγά.

Οι απαριθμούμενες πτυχές σχετίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό με τους συντάκτες των εκκολαπτηρίων αφρού πλαστικών. Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων κάνουν συσκευές από ψυγεία, κάτι που είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό.

Σύνδεση του ανεμιστήρα

Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι κάνουν τους ανεμιστήρες από τους ψύκτες από τις μονάδες συστημάτων υπολογιστών. Συνδέονται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Φορτιστής από κινητό τηλέφωνο.
 • Προσαρμογέας με ρύθμιση τάσης.
 • Τροφοδοσία υπολογιστή.

Γνωρίζοντας αυτές τις επιλογές, η σύνδεση του ανεμιστήρα δεν είναι δύσκολη.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε θερμοκήπιο αφρού

Στο θερμοκήπιο αφρού, ο ανεμιστήρας τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε η ροή αέρα να μην πέφτει στα αυγά. Διαφορετικά, η επιφάνεια τους θα στεγνώσει, τα έμβρυα θα πεθάνουν. Ο ανεμιστήρας είναι στραμμένος προς τα πάνω. Πρέπει επίσης να υπάρχουν τρύπες στο μέγιστο αριθμό μέχρι 3 τεμαχίων. Η διάμετρος των οπών είναι 1-2 εκατοστά. Έχετε τον εξοπλισμό εξαερισμού κατά μήκος του κεντρικού τμήματος του άνω καλύμματος του εκκολαπτηρίου.

Εγκατάσταση αερισμού στο θερμοκοιτίδα από το ψυγείο

Σε ένα αυτόνομο φυτώριο αυγών από το ψυγείο, ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος από κάτω. Οι οπές για την ανταλλαγή αέρα μπορούν να γίνουν τόσο στο κάτω όσο και στο πάνω μέρος της συσκευής. Στις οπές, θα πρέπει να εισάγετε ειδικούς αγωγούς για να διευκολύνετε τη ροή του αέρα. Για τη χειρωνακτική ρύθμιση, οι αγρότες χρησιμοποιούν συνηθισμένο βαμβάκι, τρύπες που φράζουν. Το καθεστώς δεν αντιπροσωπεύει καμία δυσκολία.

Επομένως, ο κατάλληλος αερισμός είναι το κλειδί για την επιτυχή εκκόλαψη νεοσσών με τη βοήθεια εκκολαπτηρίου. Χάρη σε αυτό, η διατήρηση των αυγών θα σταματήσει να είναι ένα δύσκολο έργο και τα έμβρυα των νεοσσών θα αναπτυχθούν χωρίς παθολογίες και αποκλίσεις και οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν υγιή πρόβατα και θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της παραγωγής.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο θερμοκοιτίδα

Κάθε αγρότης που έχει τουλάχιστον μία φορά επώαση αυγών γνωρίζει την ανάγκη για εξαερισμό στην ίδια τη συσκευή. Ο ανεπαρκής αερισμός στον εκκολαπτήριο προκαλεί συχνά το θάνατο των νεοσσών πριν από τη γέννηση.

Το σύστημα εξαερισμού στο εκκολαπτήριο είναι ένα σημαντικό γεγονός που εξαρτάται από την πλήρη ανάπτυξη των νεοσσών

Η σημασία του αερισμού και της θέρμανσης στα φυτώρια

Σε εκκολαπτήριο από αφρώδες υλικό ή άλλο υλικό, θα πρέπει να υπάρχει ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού που όχι μόνο χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα από τη συσκευή αλλά και παρέχει καθαρό αέρα σε αυτό. Τα έμβρυα αναπνέουν μέσω του κελύφους των αυγών και χρησιμοποιούν οξυγόνο, ανταλλάσσοντάς το με διοξείδιο του άνθρακα.

Σε ένα κλειστό δοχείο εξοπλισμένο με θέρμανση, η αύξηση της συγκέντρωσης επιβλαβούς αέρα λαμβάνει χώρα πολύ γρήγορα. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι δυνατή με τη βοήθεια αεραγωγών που οργανώνουν φυσική ή τεχνητή ανταλλαγή αέρα με την ιδιότητα του εκκολαπτηρίου.

Όταν αποφασίζετε να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό, θα πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να είναι ο εξαερισμός, διότι δεν είναι μόνο ανεπαρκής, αλλά η υπερβολική ανταλλαγή αέρα είναι επικίνδυνη. Ο υπολογισμός πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των εμβρύων.

Ο πλέον κατάλληλος χρόνος για να αρχίσει ο εξαερισμός του εκκολαπτηρίου είναι η 6η ημέρα, όταν τα έμβρυα αρχίζουν να αναπνέουν ανεξάρτητα. Την δέκατη έκτη μέρα η σημασία της ανταλλαγής αέρα γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάθε νεοσσός απορροφά μέχρι δύο και μισά λίτρα αέρα την ημέρα. Και την τελευταία μέρα - μέχρι 8 λίτρα.

Η ανάγκη θέρμανσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επώασης προκαλείται από τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά των νεοσσών. Είναι θερμόαιμα, χρειάζονται αυξημένη θερμοκρασία. Οι πιο ευνοϊκές συνθήκες ωρίμανσης των νεοσσών κυμαίνονται από 29-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτες 12-14 ώρες μπορούν να περάσουν σε θερμοκρασία 41 βαθμών. Αλλά αργότερα, ακόμη και βραχυπρόθεσμη παραμονή αυγών υπό τέτοιες συνθήκες έχει δυσμενείς συνέπειες. Συνδέονται με αποκλίσεις στην ανάπτυξη και το θάνατο των εμβρύων.

Τύποι εκκολαπτηρίων εξαερισμού

Τις περισσότερες φορές, η ανταλλαγή αέρα γίνεται μέσω οπών αερισμού, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες συσκευές - αισθητήρες και ανεμιστήρες. Το σύστημα μπορεί να λειτουργεί σε τρία διαφορετικά συστήματα εξαερισμού:

Υπάρχουν 3 συστήματα εξαερισμού στο θερμοκοιτίδα: φυσικά, σταθερά και περιοδικά

Και στις τελευταίες ημέρες ανάπτυξης εμβρύων, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Εξάλλου, σε αυτή την περίοδο πρέπει να διασφαλιστεί η πιο αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, η οποία φυσική επιθυμία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η μόνη διέξοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τους οπαδούς.

Σε συνεχή και περιοδικό αερισμό υπάρχουν λιγότερα μειονεκτήματα. Τέτοια σχήματα λειτουργούν με τεχνητά δημιουργημένη ώθηση χωρίς επικίνδυνες απώλειες θερμότητας.

Το κυριότερο είναι να πραγματοποιηθούν προκαταρκτικοί υπολογισμοί, οι οποίοι θα διασφαλίζουν την υψηλότερη ποιότητα και ομοιόμορφη θέρμανση των αυγών κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής αέρα. Χωρίς αυτές, όλες οι προσπάθειες θα είναι μάταιες: ο αριθμός των νεκρών εμβρύων και των πτηνών με αναπτυξιακά ελαττώματα θα αυξηθεί.

Περιοδικός εξαερισμός

Κάθε αγρότης που εργάζεται με το υλικό επώασης πρέπει να γνωρίζει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να παρέχεται για κάθε ωάριο σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ωρίμασής του. Είναι επίσης σημαντική η επιλογή του εξαερισμού. Ο περιοδικός εξαερισμός είναι ο καλύτερος για μίνι φυτώρια.

Οι θερμοκοιτίδες ποιότητας πρέπει να είναι κατάλληλες για τη διατήρηση της θερμότητας που παρέχει το στοιχείο θέρμανσης. Η θερμοκρασία 32-35 βαθμών Κελσίου με την απενεργομένη θέρμανση μπορεί να παραμείνει σε ευνοϊκό πλαίσιο για 8-10 ώρες.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των μικροκλιματικών συνθηκών, το περιοδικό σύστημα εξαερισμού εγκαθίσταται και ρυθμίζεται. Θα πρέπει να λειτουργήσει έτσι:

 1. Μετά την απενεργοποίηση του θερμαντικού στοιχείου, οι αισθητήρες εξαερισμού εκκινούν τον κινητήρα του ανεμιστήρα.
 2. Ο εξαερισμός πραγματοποιείται πριν από τη μείωση του καθορισμένου ορίου θερμοκρασίας.
 3. Αφού απενεργοποιηθεί ο αερισμός, ο θερμαντήρας αρχίζει.

Συσκευές με περιοδική ένταξη χρησιμοποιούνται συχνά σε ήδη προετοιμασμένες εξειδικευμένες εκκολαπτήρια και το κάνετε μόνοι σας. Δεν είναι δύσκολο να συλλεχθεί αυτός ο εξοπλισμός εξαερισμού από μόνος του. Το κύριο πράγμα είναι να πάρετε έναν ανεμιστήρα και έναν ειδικό ελεγκτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας της συσκευής.

Λόγω της ποιότητας εξοικονόμησης θερμότητας στις δεξαμενές θερμοκοιτίδων, το σύστημα περιοδικού αερισμού λειτουργεί όχι περισσότερο από 2 φορές την ημέρα. 2 κύκλοι χρειάζονται μόνο τις τελευταίες ημέρες. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των αυγών σε θερμοκοιτίδες με ένα σύστημα περιοδικού εξαερισμού, εξοικονομείται ενέργεια όταν επιτυγχάνεται ένα υγιές πλήρες πρόβατο.

Η απόκτηση ενός πλήρους υγιούς γένους παρατηρείται σε θερμοκοιτίδες με περιοδικό αερισμό

Συνεχής εξαερισμός

Το μόνιμο σύστημα αερισμού λειτουργεί με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Τοποθετημένα σε ειδικά αεραγωγούς, οι ανεμιστήρες εξασφαλίζουν τη συνεχή κατανομή του φρέσκου αέρα μέσα στο θερμοκοιτίδα και την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από αυτό.

Πριν κάνετε αερισμό στον εκκολαπτήριο με τα χέρια σας, θα πρέπει να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του, τις δυσκολίες στη διαδικασία εγκατάστασης. Τα πιο σημαντικά είναι:

 1. Η ανάγκη να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο κύκλωμα εξαερισμού από τους αγωγούς, το οποίο κατανέμει ομοιόμορφα την παροχή καθαρού αέρα μέσα από τον επωαστήρα.
 2. Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα πραγματοποιείται μόνο σε ένα από τα τοιχώματα του εξοπλισμού ή στο κάλυμμα του.
 3. Ο αέρας εξόδου αφήνει μερικώς το επωαστήριο. Υφίσταται επανειλημμένη υγρασία και θέρμανση πριν εγκαταλείψει τον εξοπλισμό.

Μαζί με τους αεραγωγούς, οι δεξαμενές νερού και ο θερμαντήρας χρησιμοποιούνται και ένα σύστημα συνεχούς εξαερισμού γίνεται multitasking. Μαζί με τα πλεονεκτήματα, υπάρχει ένα μειονέκτημα: πολύ συχνά η ομοιόμορφη θέρμανση των αυγών από ένα ρεύμα αέρα οδηγεί σε υπερθέρμανση τους. Επομένως, ειδικά συστήματα ψύξης θα πρέπει να εγκατασταθούν σε ένα τέτοιο σύστημα.

Όταν συναρμολογείτε τη συσκευή αερισμού με τα χέρια σας, οι αρχάριοι μπορεί να έχουν δυσκολίες. Πριν από την εγκατάσταση των ανεμιστήρων, είναι απαραίτητο να προσέξετε την εγκατάσταση ενός επιπλέον αγωγού. Πρέπει να συνδεθεί με έναν υγραντήρα και έναν θερμαντήρα.

Μερικές συμβουλές για την επιλογή του εξοπλισμού

Αφού αποφασίσαμε να κάνουμε ένα υποχρεωτικό μοντέλο αερισμού για ένα θερμοκοιτμήτη, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της επιλογής του εξοπλισμού που θα συμπεριληφθεί σε μία μόνο συσκευή.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα της συσκευής είναι οι ανεμιστήρες. Με τη βοήθεια αυτών των μηχανικών συσκευών δημιουργείται τεχνητό ρεύμα. Αυτός ο εξοπλισμός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά:

 1. Διαστάσεις. Για οικιακή χρήση (ο θάλαμος επώασης έχει όγκο κάτω των 150 λίτρων), είναι κατάλληλη μια συσκευή με διάμετρο διαύλου αέρα 8 έως 40 cm.
 2. Τροφοδοσία ρεύματος. Επιλέξτε μόνο τα μοντέλα των συσκευών που λειτουργούν σε κανονικό δίκτυο 220 V.
 3. Ισχύς. Οι διαφορετικοί ψύκτες έχουν χωρητικότητα από 40 έως 200 cu. μετρητές αέρα ανά 1 ώρα λειτουργίας.

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλούς παράγοντες

Η ενεργή εναλλαγή αέρα οδηγεί σε απότομη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, το στοιχείο θέρμανσης θα λειτουργήσει περισσότερο, και αυτό οδηγεί σε πρόσθετα απόβλητα στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Για την ποιοτική εργασία του συστήματος εξαερισμού στο εσωτερικό του εκκολαπτηρίου, είναι σημαντικό και η ποσότητα χνουδιού στα αυγά. Πολύ συχνά, λόγω της δύναμης έλξης, σφίγγεται στον αγωγό εξαερισμού.

Η σταδιακή απόφραξη μειώνει την αποτελεσματικότητα όλων των συσκευών. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να φροντίσετε ένα ποιοτικό σύστημα φιλτραρίσματος. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πλέγμα πάνω από το ψυγείο σας με τα χέρια σας, δεν θα επιτρέψει το χνουδωτό να παραμείνει στο θερμοκοιτίδα.

Χαρακτηριστικά αυτοσυναρμολόγησης των συστημάτων εξαερισμού σε φυτώρια

Τα πιο κοινά μοντέλα θερμοκοιτίδων κατασκευάζονται από αφρό. Πιο συχνά, το μέγεθος αυτών των εκκολαπτηρίων είναι μικρό, στο θάλαμο τους, οι δίσκοι εγκαθίστανται με τα διαθέσιμα κενά μεταξύ τους και των τοίχων.

Είναι απαραίτητα για την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας μέσω του θαλάμου. Επομένως, κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Ο ψύκτης τροφοδοσίας τοποθετείται έτσι ώστε η δημιουργούμενη ροή αέρα να μην επηρεάζει το υλικό επώασης.
 2. Η επιφάνεια των αυγών μπορεί να στεγνώσει, πράγμα που οδηγεί σε γρήγορο θάνατο των νεοσσών. Επομένως, έχει ρυθμιστεί προς τα πάνω.
 3. Στο κατώφλι του καπακιού γίνονται τρύπες (από 1 έως 3 κομμάτια), με διάμετρο 8-10 cm μέσω αυτών, ο αέρας θα βγει από τον επωαστήρα.
 4. Τα αυγά αερίζονται μόνο με ζεστό υγρό αέρα. Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εγκατάσταση δοχείων με νερό στη διαδρομή της δημιουργούμενης ροής αέρα.

Ορισμένοι αγρότες χρησιμοποιούν όχι μόνο θερμοκήπια αφρού, αλλά και εξοπλισμό από παλιά ψυγεία. Ακόμη και αυτές οι οικιακές συσκευές έχουν καλούς δείκτες εξοικονόμησης όχι μόνο κρύου, αλλά και θερμότητας.

Στα εκκολαπτήρια που κατασκευάζονται από ψυγεία, πρέπει να χρησιμοποιείτε τους αγωγούς των πλαστικών σωλήνων τους, μέσα στους οποίους συναρμολογούνται οι ψύκτες καναλιών. Η συνηθισμένη διάταξη της συσκευής στον τοίχο είναι δύσκολη λόγω της παραβίασης του θερμομονωτικού υλικού. Επιπλέον, το γυάλινο μαλλί μπορεί να κάνει τους ψύκτες πιο δύσκολο.

Σωστή εγκατάσταση του ανεμιστήρα των φυτωρίων

Είστε εδώ

Οι ερωτήσεις μπορούν να ζητηθούν μόνο μετά την εγγραφή. Συνδεθείτε ή εγγραφείτε, παρακαλώ.

Γεια σας, υπάρχει ένας επωαστήρας Ryabushka 2 για 70 αυγά. Θέλω να βάλω έναν ανεμιστήρα για έναν εκκολαπτήριο 8 σε 8 cm και υπάρχουν μερικές ερωτήσεις. Πόσο μακριά θα είναι ο ανεμιστήρας από το κάλυμμα; Με ποιον τρόπο πρέπει να ρέει ο αέρας, το καπάκι ή τα αυγά; Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα είναι απαραίτητο ένα καλώδιο λαμπτήρων ενός εκκολαπτηρίου ή ξεχωριστά; Ο λαμπτήρας περνάει από τον θερμοστάτη και κατά συνέπεια ο θερμοστάτης δίνει τότε περισσότερη τάση, τότε λιγότερο, σε τέτοιες συνθήκες ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει κανονικά ή θα συνδεθεί ξεχωριστά;

Βρήκα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά για τον ανεμιστήρα δεν βρήκαν τίποτα, η αναζήτηση δεν βοήθησε, δυστυχώς. Ίσως το βίντεο να μην έχει υπογραφεί σωστά, αλλά η προβολή όλων δεν είναι επιλογή)))

οι ανεμιστήρες πρέπει να εγκατασταθούν στο καπάκι, δείχνοντας έτσι ώστε ο αέρας να κινείται σε έναν κύκλο, δηλαδή να τοποθετείται σε μια γωνία διαγώνια και να οδηγεί κατά μήκος του τοίχου, να τα τροφοδοτεί χωριστά.

Γεια σας, υπάρχει ένας επωαστήρας Ryabushka 2 για 70 αυγά. Θέλω να βάλω έναν ανεμιστήρα για έναν εκκολαπτήριο 8 σε 8 cm και υπάρχουν μερικές ερωτήσεις. Πόσο μακριά θα είναι ο ανεμιστήρας από το κάλυμμα; Με ποιον τρόπο πρέπει να ρέει ο αέρας, το καπάκι ή τα αυγά; Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα είναι απαραίτητο ένα καλώδιο λαμπτήρων ενός εκκολαπτηρίου ή ξεχωριστά; Ο λαμπτήρας περνάει από τον θερμοστάτη και κατά συνέπεια ο θερμοστάτης δίνει τότε περισσότερη τάση, τότε λιγότερο, σε τέτοιες συνθήκες ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει κανονικά ή θα συνδεθεί ξεχωριστά;

Κοιτάξτε στον κλάδο του εκκολαπτηρίου Nesushka, όλα περιγράφονται εκεί και εμφανίζονται στα τελευταία μηνύματα στις φωτογραφίες

Πιστεύω στην ακεραιότητα του προέδρου
Και η αφθαρσία των φρουρών,
Η ανησυχία της τράπεζας για τους πελάτες.
Πιστεύω στις γοργόνες, στα brownies.

Έτσι, μετά τη συλλογή όλων των πληροφοριών έχει αρχίσει να λειτουργεί)) Εγκαταστάθηκε ένας ανεμιστήρας στη μέση, η ροή του αέρα στάλθηκε, το συνδέσαμε χωριστά και για το θαύμα στο θερμοκοιτίδα η θερμοκρασία ισοπεδώθηκε. Προηγουμένως, υπήρχε μια διαφορά έως και 4-5 μοίρες, τώρα μέγιστη 0,5-1 βαθμούς. Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο ανεμιστήρας θερμαίνεται και υπάρχει κάποια δυσάρεστη οσμή.

Εγκαταστήσαμε στο καπάκι στη γωνία, φυσώντας στον πλευρικό τοίχο. βοηθά πραγματικά)))

Ι το κάλυμμα του ανεμιστήρα τροφοδοτείται από μια ξεχωριστή μονάδα ισχύος και φυσά μακριά το sm.ot κατώτερου καλύμματος οροφής 2,5 εντός αυτού διάτρητοι οπές 5 του κύκλου 8 mm από τον ανεμιστήρα όπως εξήγησα έτσι ανεμιστήρα συλλαμβάνει καθαρό αέρα και βρώμικο ωθεί το καπάκι από τον επωαστήρα υπάρχουν 4 λαμπτήρες 60 watt το καθένα. συνδέονται σε σειρά παράλληλα με το πάτωμα, ώστε η καύση λάμψη με συστάσεις για την λάμπα 40 watt για θερμοκοιτίδα μου δεν είναι αρκετό, επειδή οι βολβοί είναι για τους ανακλαστήρες να κατευθύνει τις ακτίνες δεν εμπίπτουν στο αυγό. κάτω από το δίσκο είναι δύο δίσκους και κάθε ανεμιστήρα που φυσούν το νερό αυξάνοντας έτσι την υγρασία ανάλογα με την υγρασία αναγνώσεις αισθητήρων περιλαμβάνει δύο ή ένα μόνο ανεμιστήρα ή ακόμα και αποσυνδέστε το νερό χύνεται μέσω ενός χωνιού από το δρόμο είναι τοποθετημένη στην κορυφή επωαστήρα δύο παράθυρα που χρησιμεύουν για εξαερισμό ή μπορεί να είναι θερμόμετρο αναφοράς θέσει τέλος βαλβίδα η οποία γίνεται δυνατή η ρύθμιση ισχύει ventilyatsiyu.i υγρασία.

Ι το κάλυμμα του ανεμιστήρα τροφοδοτείται από μια ξεχωριστή μονάδα ισχύος και φυσά μακριά το sm.ot κατώτερου καλύμματος οροφής 2,5 εντός αυτού διάτρητοι οπές 5 του κύκλου 8 mm από τον ανεμιστήρα όπως εξήγησα έτσι ανεμιστήρα συλλαμβάνει καθαρό αέρα και βρώμικο ωθεί το καπάκι από τον επωαστήρα υπάρχουν 4 λαμπτήρες 60 watt το καθένα. συνδέονται σε σειρά παράλληλα με το πάτωμα, ώστε η καύση λάμψη με συστάσεις για την λάμπα 40 watt για θερμοκοιτίδα μου δεν είναι αρκετό, επειδή οι βολβοί είναι για τους ανακλαστήρες να κατευθύνει τις ακτίνες δεν εμπίπτουν στο αυγό. κάτω από το δίσκο είναι δύο δίσκους και κάθε ανεμιστήρα που φυσούν το νερό αυξάνοντας έτσι την υγρασία ανάλογα με την υγρασία αναγνώσεις αισθητήρων περιλαμβάνει δύο ή ένα μόνο ανεμιστήρα ή ακόμα και αποσυνδέστε το νερό χύνεται μέσω ενός χωνιού από το δρόμο είναι τοποθετημένη στην κορυφή επωαστήρα δύο παράθυρα που χρησιμεύουν για εξαερισμό ή μπορεί να είναι θερμόμετρο αναφοράς θέσει τέλος βαλβίδα η οποία γίνεται δυνατή η ρύθμιση ισχύει ventilyatsiyu.i υγρασία.

Αν τοποθετηθούν κόμματα, κουκίδες και άλλα σημεία στίξης, τότε, πιθανόν, ήταν δυνατό να καταλάβουμε κάτι.

Hen εκτέλεσε αμέσως μετά την αγορά, έξοχα φινιρισμένο, προσεκτικά, από ένα ξεχωριστό προσαρμογέα, ανατίναξη το καπάκι, χθες ξεκίνησε στις approbation - η θερμοκρασία στο κέντρο του επωαστήρα και του τοιχώματος 37,8-38 39-39,5. Στρέφτηκε στην πλευρά του για να οδηγήσει σε έναν κύκλο - ακόμα χειρότερα, υπάρχει τυχαία όπου από 38 έως 40k. Απενεργοποιήσατε τους ανεμιστήρες - στο κέντρο 38.2. 38.5 στα άκρα 37.5. 37.6. Από όλα αυτά που είναι διαθέσιμα χωρίς οπαδούς, είναι καλύτερα. Οι ανεμιστήρες 12V 0.17A τροφοδοτούνται από τον προσαρμογέα 12V. Το αμπαζούρ απλά δεν προσπαθούσε να τα μασάει και δεν θα έχω την ώρα να πάω αύριο για τα αυγά.

Πάβελ Βαντιμόβιτς Βοροβιόφ

Αγαπητοί χρήστες του φόρουμ, πείτε σε κάποιον πού να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα κυκλοφορίας αέρα σε ένα θερμοκοιτίδα με χωρητικότητα 1500 αυγών κοτόπουλου. Ποιο σύστημα θεωρείται το καλύτερο;

Συνήθως βάζουν στην κορυφή και η περίπτωσή σας είναι καλύτερη από δύο.

Πιστεύω στην ακεραιότητα του προέδρου
Και η αφθαρσία των φρουρών,
Η ανησυχία της τράπεζας για τους πελάτες.
Πιστεύω στις γοργόνες, στα brownies.

Ζητήστε τη σωστή κατεύθυνση εξαερισμού στον επωαστήρα

Κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης, τα αυγά απορροφούν οξυγόνο και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, απαιτώντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Επιπλέον, στον επωαστήρα ο αέρας πρέπει να αναμειγνύεται συνεχώς, έτσι ώστε η υγρασία και η θερμοκρασία του να είναι ίδιες σε όλο τον θάλαμο. Τυπικά, τα φυτώρια τροφοδοτούνται με έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες που αντλούν αέρα από τις εισόδους αέρα. Σε διαφορετικά φυτώρια, υπάρχουν διαφορετικοί ανεμιστήρες όσον αφορά την ισχύ, την ταχύτητα, το σχήμα και το μέγεθος των λεπίδων. Η θέση τους, καθώς και η κατεύθυνση της ροής του αέρα μέσα στο εκκολαπτήριο μπορεί να είναι διαφορετική.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το σύστημα αερισμού πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, εκκενώνοντας τον αέρα εξαγωγής μέσω των ανοιγμάτων εξαγωγής.

Κατά τη γνώμη μου η πιο βέλτιστη θέση του ανεμιστήρα. Η κατεύθυνση της ροής αέρα κατά μήκος του τοίχου έδειξε τα καλύτερα αποτελέσματα ± 0, 8 μοίρες.

Η θέση, όπως στη φωτογραφία, είναι ακόμη καλύτερη: όχι περισσότερο από ± 0, 6 μοίρες.

Στις γωνίες και από την αντίθετη πλευρά (κόκκινα βέλη), εγκαταστάθηκαν "οδηγοί" για τη ροή του αέρα.

Πώς να κάνετε αερισμό σε θερμοκοιτίδα

Το εκκολαπτήριο είναι ένα αρκετά απλό σχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ορισμένες αποχρώσεις. Συγκεκριμένα, η απαραίτητη προϋπόθεση για ποιοτική επώαση είναι η παρουσία μίας συγκεκριμένης θερμοκρασίας. Αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά στην πραγματικότητα πολλοί άλλοι παράγοντες έχουν επίσης σημασία, για παράδειγμα, το επίπεδο υγρασίας. Για να διασφαλιστεί ο σωστός τρόπος λειτουργίας του εκκολαπτηρίου, είναι απαραίτητο να οργανωθεί σωστά ο εξαερισμός.

Εξαερισμός σε θερμοκοιτίδα

Επομένως, θα μάθουμε πώς να κάνουμε τον αερισμό στον εκκολαπτήριο με τα χέρια μας, τι χρειάζεται για αυτό.

Η σημασία της ανταλλαγής αέρα

Υπάρχει ένα απλό αξίωμα: ο σωστός εξαερισμός εγγυάται μεγαλύτερη απόδοση κοτόπουλων. Ας μην ξεχνάμε ότι απαιτείται παροχή οξυγόνου, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα έμβρυα. Επίσης, με ένα σωστά οργανωμένο σύστημα, το διοξείδιο του άνθρακα (σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της αναπνοής των αυγών στο αυγό) απελευθερώνεται στο περιβάλλον μέσω ειδικών ανοιγμάτων.

Εξαερισμός σε θερμοκοιτίδα

Ο υπολογισμός του εξαερισμού για τον επωαστήρα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το έμβρυο:

 • την έκτη ημέρα - αρχίζει μια ελαφρά απορρόφηση οξυγόνου.
 • τη δέκατη έκτη ημέρα - για κάθε αυγό είναι απαραίτητο περίπου δυόμισι λίτρα αέρα για 24 ώρες.
 • την ημέρα πριν από την απόσυρση - για κάθε αυγό χρειάζεστε οκτώ λίτρα αέρα.

Μια συσκευή εξαερισμού χαμηλής ποιότητας στο φυτώριο προκαλεί το θάνατο των εμβρύων.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού:

 • Συνεχώς. Μια κανονική κίνηση του αέρα δημιουργείται στο θάλαμο, επομένως η αλλαγή του αέρα γίνεται συνεχώς, καθώς και ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας.
 • Περιοδικά. Ο εξαερισμός λειτουργεί μία φορά κάθε 24 ώρες, αλλάζοντας τον αέρα στον θάλαμο.

Και τότε πρέπει να θυμηθείτε ότι ακόμη και ο ποιοτικός ομοιόμορφος αερισμός δεν αποτελεί δικαιολογία για να αρνηθεί να μετατρέψει τα αυγά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε να κολλήσετε στο κέλυφος του εμβρύου.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς εκτελείται κάθε είδος εξαερισμού στη συσκευή.

Συνεχώς

Εμφανίζεται με τον εξής τρόπο:

 • Ο ανεμιστήρας από το θάλαμο ωθεί τις μάζες του αέρα, που προκαλεί την είσοδο της ροής στις τρύπες, και στη συνέχεια τραβήξτε το προς τα έξω. Το κύριο ρεύμα αγωνίζεται από την οροφή.
 • Τα ρέματα φτάνουν στον καθαρό αέρα, υπάρχει ένα μίγμα παλιών και νέων μαζών, η ροή περνάει θερμαντήρες.
 • Στη συνέχεια, το ρεύμα κατεβαίνει, όπου υγραίνεται με νερό στο δίσκο.
 • Μετά από αυτό, οι μάζες αέρα δίνουν τη θερμότητα στα αυγά.
 • Στη συνέχεια επιστρέφουν ξανά στον ανεμιστήρα.

Αυτή η αρχή μας επιτρέπει να εκτελούμε τρία καθήκοντα:

Περιοδικά

Τα μοντέλα παραγωγής σειράς αερίζονται αυτόματα. Αυτό συμβαίνει μία φορά την ημέρα. Αν η συσκευή είναι κατασκευασμένη με το χέρι, τότε είναι πολύ πιθανό να ελέγχεται χειροκίνητα. Για να εξασφαλιστούν οι αυτόματες διαδικασίες, πρέπει να υπάρχει ένας ελεγκτής στο σχέδιο.

Ο εξαερισμός έχει ως εξής:

 • ο θάλαμος θερμαίνεται.
 • Ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί, εξασφαλίζοντας την αλλαγή του αέρα στη συσκευή, τα αυγά ψύχονται.
 • Μετά από 15-30 λεπτά η θέρμανση ενεργοποιείται ξανά και ο ανεμιστήρας σβήνει.

Αυτή η προσέγγιση βελτιώνει την ανάπτυξη των εμβρύων.

Εξοπλισμός

Σκεπτόμενος για την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού από τον εαυτό του, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταλλαγή αέρα:

 • τροφοδοσία από το δίκτυο 220 βολτ?
 • η διάμετρος του ανεμιστήρα μπορεί να είναι 8-40 cm.
 • Η παραγωγικότητα είναι 40-200 m 3 / ώρα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να εγκατασταθεί ένα φίλτρο μπροστά από τον ανεμιστήρα, το οποίο θα αντισταθμίζει τη συσσώρευση κάτω.

Για να εξασφαλίσετε τον αερισμό ενός ισχυρού φυτώριο, χρειάζεστε μια πιο σοβαρή λύση - το σύστημα παροχής και εξαγωγής. Η χρήση μιας τέτοιας συσκευής μειώνει το κόστος, βελτιώνει την ανταλλαγή αέρα.

Αφρώδης συσκευή

Ας δούμε πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε έναν επωαστήρα αφρού. Ο σχεδιασμός που εμφανίζεται στη φωτογραφία πρέπει να παρέχει απόσταση μεταξύ του δίσκου και του τοίχου - μέχρι 8 cm. Εάν ο επωαστήρας είναι μεγάλος, πρέπει να γίνουν οπές στον αφρό για να απελευθερώσει το διοξείδιο του άνθρακα.

Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε να μην φυσάει στα αυγά, διαφορετικά θα στεγνώσει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω, όπου βρίσκονται οι τρύπες - μέχρι 3 κομμάτια με διάμετρο 1-2 cm. Καθώς μέρος των αέριων μαζών θα αφαιρεθεί έξω από το θάλαμο, η ανταλλαγή αέρα θα βελτιωθεί, γεγονός που αυξάνει τους ρυθμούς επώασης.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να ληφθεί από την τροφοδοσία ενός σταθερού υπολογιστή με τάση 12 V. Ως πηγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορτιστή από κινητό τηλέφωνο σχεδιασμένο για 5 V. Από αυτό, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει επίσης. Μια εξαιρετική λύση είναι μια ρυθμισμένη μονάδα τροφοδοσίας ισχύος που εξάγει τάση 3-12 V. Αυτό θα επιτρέψει πρώτα την παροχή ισχύος στα 5 V και, στη συνέχεια, πριν από την έξοδο, προσθέστε τάση, βελτιώνοντας την ανταλλαγή αέρα στον επωαστήρα από πολυστερίνη.

Συσκευή από το ψυγείο

Οι οπές εξαερισμού μπορούν να γίνουν από πάνω και από κάτω. Εισάγουν σωλήνες, επειδή το γυάλινο μαλλί κάτω από το δέρμα θα δυσκολευτεί να μετακινήσει τις μάζες του αέρα. Η χειροκίνητη ρύθμιση γίνεται με το προσωρινό φράξιμο ορισμένων οπών, για τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβάκι. Στο κάτω μέρος του εκκολαπτηρίου, ένας ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί από το ψυγείο.

Έτσι, θα πρέπει να επιτευχθεί επαρκής ομοιόμορφος αερισμός σε ένα σπιτικό εκκολαπτήριο από το ψυγείο.

Συνοψίζοντας

Οποιοσδήποτε είναι ο εκκολαπτης, κατασκευασμένος από τα χέρια του από ένα κουτί αφρού ή από ένα ψυγείο, μπορεί να γίνει αερισμός, λαμβάνοντας υπόψη τις απαραίτητες συνθήκες. Οι παραπάνω συστάσεις θα πρέπει να βοηθήσουν στην οργάνωση των πάντων με υψηλή απόδοση.

Επίσης, μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε αερισμό στο θερμοκοιτίδα, στο βίντεο.

Εκκολαπτήριο σπίτι - κατασκευή και εγκατάσταση

Πριν ξεκινήσετε την παραγωγή ενός εκκολαπτηρίου, θα πρέπει να αποφασίσετε πόσα αυγά θα επωαστούν ταυτόχρονα. Επώαση με πολλούς δίσκους, δηλ επώαση για περισσότερο από 50 αυγά απαιτεί ανεμιστήρα που θα αναμιχθούν τον αέρα σε ένα ρυθμό όχι μικρότερο από 2 m / s και παρέχεται μια ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο τον όγκο. Διαφορετικά, η θερμοκρασία των αυγών του άνω δίσκου θα είναι μερικές βαθμούς υψηλότερη από την κάτω, καθώς ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον κρύο αέρα. Σε θερμοκοιτίδα για 50 αυγά, δεν χρειάζεται ανεμιστήρας. Η ομοιομορφία της κατανομής θερμοκρασίας επί της περιοχής δίσκου σε ένα τέτοιο επωαστήρα επιτυγχάνεται λόγω της σωστής διαρρύθμισης των θερμαντικών στοιχείων.

Θήκη επωαστήρων

Τα τοιχώματα του εκκολαπτηρίου πρέπει να είναι καλά μονωμένα. Αυτό θα μειώσει τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας στο κέντρο και στις άκρες του δίσκου. Ως θερμαντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, αφρώδες ελαστικό, τσόχα, αφρός. Ένα θερμοκοιτίδα κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες πρέπει να είναι κατασκευασμένο από διπλούς τοίχους, για καλύτερη θερμομόνωση. Ως περίβλημα θερμοκοιτίδων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό ψυγείο, κουτιά συσκευασίας από χαρτόνι, κυψέλες μελισσών. Η περιοχή του πυθμένα του εκκολαπτηρίου επιλέγεται με βάση την έκταση που καταλαμβάνουν τα αυγά. Μεταξύ των άκρων του δίσκου και των τοιχωμάτων του εκκολαπτηρίου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί κενό 5-10 cm, για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.

Στην κατασκευή του επωαστήρα 50 αυγά στο κουτί κάτω ανοίγματα εξαερισμού 6 κάνει μια διάμετρο 1 cm, έτσι ώστε να μην επισκιάζεται από το ψήσιμο με νερό, το οποίο τοποθετείται στον πυθμένα του επωαστήρα, για βέλτιστη υγρασία στον επωαστή. Μεταξύ του πυθμένα του επωαστήρα και την επιφάνεια στην οποία στέκεται, είναι απαραίτητο να αφήσει ένα κενό αέρα 3 - 5 cm για ελεύθερη πρόσβαση του αέρα στις οπές εξαερισμού. Το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της επώασης, συσσωρεύεται κάτω και φεύγει από τις οπές εξαερισμού. Εάν παραβιαστεί η απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από τον επωαστήρα, τα έμβρυα θα πνιγούν από την έλλειψη οξυγόνου. Στο ανώτατο όριο του θερμοκοιτίδα δημιουργήστε ένα παράθυρο προβολής μεγέθους 100x100 mm, το οποίο καλύπτεται από γυαλί. Κατά τη διάρκεια της επώασης, το γυαλί αφαιρείται, παρέχοντας ένα κενό πλάτους 1 - 1,5 cm για εξαερισμό. Σε ένα από τα τείχη της θερμοκοιτίδας, γίνεται μια πόρτα για την αλλαγή του νερού στο δίσκο και την περιστροφή των αυγών.

Δίσκος για τα αυγά

Τα αυγά τοποθετούνται σε δίσκο κατασκευασμένο από ξύλο υπό μορφή ορθογώνιου πλαισίου επί του οποίου τεντώνεται ένα νάυλον, μέταλλο ή άλλο πλέγμα με μέγεθος κυψελίδας 5x5 mm. Μερικές φορές σε αυτοκατασκευασμένα φυτώρια χρησιμοποιείται ένα πλέγμα με πολύ μικρά κελιά - μέχρι 1 mm. Εάν το πλέγμα πέσει, κάτω από αυτό μπορείτε να καρφώσετε δύο ή τρεις πτέρυγες. Δεν είναι απαγορευμένη η κατασκευή μεταλλικής ή ξύλινης σχάρας από μόνη της. Ο δίσκος είναι περιφραγμένος με εξογκώματα σε ύψος 7-8 cm και τοποθετείται στα πόδια σε ύψος όχι μικρότερο από 10 cm ή κάνει το συρτάρι του δίσκου σαν ένα συρτάρι γραφείου. Εάν τα αυγά στρέφονται ένα προς ένα, τότε, για να μην ξεχνάμε ποια είναι ήδη αναποδογυρισμένα και ποια όχι, η μία πλευρά του κελύφους είναι σημειωμένη με ένα σταυρό.

Για να γυρίσετε ταυτόχρονα όλα τα αυγά στο δίσκο, ρυθμίστε το κινούμενο πλαίσιο χωρίς το κάτω μέρος. Το πλάτος του κινητού πλαισίου είναι 2-4 mm μικρότερο από το εσωτερικό πλάτος του δίσκου και κατά μήκος του πλαισίου είναι μικρότερο από το δίσκο κατά 10 cm. Μεταξύ των στενών πλευρών του πλαισίου οι ράγες είναι σταθερές σε απόσταση 8-10 cm η μια από την άλλη. Τα αυγά τοποθετούνται μεταξύ των πτερυγίων. Όταν γυρίζετε το κινούμενο πλαίσιο, τα αυγά στρέφονται ταυτόχρονα κατά 180 μοίρες.

Σύστημα θέρμανσης

Η σωστή διάταξη των στοιχείων θέρμανσης στον επωαστήρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την αύξηση του ποσοστού της παραγωγής των νεοσσών. Σε διάφορες κατασκευές θερμαντήρες επωαστήρα διατεταγμένο πάνω από τους δίσκους, δίσκους ή κάτω πλευρά της περιμέτρου του επωαστήρα. Ωστόσο, η πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας στην περιοχή του δίσκου επιτυγχάνεται με θέρμανση από πάνω. Σε αυτή την περίπτωση, η μεταφορά θερμότητας μεγιστοποιείται, καθώς ο ζεστός αέρας δεν έχει χρόνο να αναμειχθεί με τον ψυχρό αέρα που εισέρχεται μέσω των αεραγωγών. Η απόσταση από τα θερμαντικά στοιχεία στα αυγά εξαρτάται από τον τύπο των θερμαντήρων. Εάν οι θερμαντήρες χρησιμοποιούν τις ηλεκτρικές λυχνίες πυρακτώσεως, οι οποίες είναι μία πηγή θερμότητας σημείο, η ελάχιστη απόσταση από τις λάμπες στο δίσκο πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 cm. Εάν η θερμάστρα είναι ένα πηνίο από nichrome σύρματος, πλημμυρίσει γύψο, ένα τέτοιο θερμαντήρα μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση 10 cm από δίσκο.

Για ένα θερμοκοιτίδα για 50 αυγά, η συνολική ισχύς του θερμαντήρα πρέπει να είναι 80 watt. Συνεπώς, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι επιθυμητοί να επιλέξουν την ελάχιστη ισχύ, κατόπιν η εστία θα θερμανθεί πιο ομοιόμορφα. Για παράδειγμα, για θερμοκήπιο για 50 αυγά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν 3 λάμπες των 25 W έκαστος, από δύο λαμπτήρες των 40 W έκαστος. Για να αυξηθεί η αξιοπιστία των λαμπτήρων, μπορούν να συνδεθούν σε σειρά. Στη συνέχεια, η τάση σε κάθε έναν από τους λαμπτήρες θα είναι 2 φορές χαμηλότερη από το δίκτυο αντίστοιχα και η ισχύς των λαμπτήρων θα είναι η μισή από την ισχύ του διαβατηρίου. Επομένως, με μια παράλληλη-σειριακή σύνδεση, ο αριθμός των λαμπτήρων διπλασιάζεται.

Ηλεκτρικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι ένα καλό στοιχείο θέρμανσης για ένα σπίτι φυτώριο, επειδή όχι μόνο μπορεί να διατηρήσει με ακρίβεια τη θερμοκρασία, αλλά και οι ηλεκτρικές θερμάστρες ασφαλείας.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Η κύρια δυσκολία αναπαραγωγής ενός πουλιού σε ένα φυτώριο κατοικίας διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία. Κατά κανόνα, οι ηλεκτρονικοί ρυθμιστές θερμοκρασίας είναι κατασκευασμένοι σε βιομηχανικούς θερμοκοιτίδες. Ανακουφίζουν τους ιδιοκτήτες τέτοιων φυτωρίων από το να ρυθμίζουν χειροκίνητα τη θερμοκρασία στο θερμοκοιτίδα.

Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της επώασης αποκλείεται τόσο η υπερθέρμανση όσο και η υπερψύξη των αυγών, γεγονός που καθιστά δυνατή την επίτευξη πολύ υψηλού ποσοστού της απόδοσης των νέων.

Ωστόσο, τα βιομηχανικά φυτώρια για την εκτροφή πουλερικών - τα προϊόντα είναι μάλλον ακριβά και ογκώδη. Κατά την κατασκευή ενός ερασιτεχνικού εκκολαπτηρίου, τίθεται το ερώτημα με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Για τους λάτρεις των πουλερικών, μπορούμε να προσφέρουμε έναν ηλεκτρονικό θερμοστάτη με ισχύ μέχρι 300 W, η οποία επιτρέπει τη διατήρηση θερμοκρασίας από 35 έως 40 μοίρες με ακρίβεια 0,2 βαθμών.

Ο θερμοστάτης συναρμολογείται σε πλαστικό περίβλημα διαστάσεων 120x70x30 mm, εξοπλισμένο με αισθητήρα και ρυθμιστή θερμοκρασίας. Η συσκευή τροφοδοτείται από τροφοδοτικό ρεύματος 220V και διαθέτει ενδεικτικό φορτίου.

Ο θερμοστάτης είναι προσαρτημένος στο εξωτερικό του θερμοκοιτίδα. Ο αισθητήρας θερμορύθμισης τοποθετείται στον επωαστήρα. Ο τρόπος λειτουργίας του θερμοστάτη είναι όλο το εικοσιτετράωρο.

Έλεγχος υγρασίας

Η υγρασία παρακολουθείται με ένα ψυχρόμετρο, το οποίο συμβαίνει μερικές φορές στα κτηνιατρικά φαρμακεία ή στα καταστήματα οικιακών ειδών. Το ψυχρόμετρο μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από δύο ταυτόσημα θερμόμετρα. Τοποθετούνται σε μια πλάκα. Η μύτη ενός θερμόμετρου τυλίγεται με 2-3 στρώματα καθαρού ιατρικού επιδέσμου, το δεύτερο άκρο του οποίου τοποθετείται σε μια φιάλη αποσταγμένου νερού. Το άλλο θερμόμετρο παραμένει στεγνό. Με τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των μετρήσεων του ξηρού και υγρού θερμόμετρου, προσδιορίζεται η υγρασία του αέρα στον επωαστήρα.

Λειτουργίες επώασης

Πριν την επώαση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για 2 ημέρες και να ρυθμίσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία. Η προσωρινή ψύξη δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η βραχυπρόθεσμη υπερθέρμανση: μια 10λεπτη διαμονή των επωασμένων αυγών σε θερμοκρασία 41 βαθμών Κελσίου οδηγεί στο θάνατο του εμβρύου.

Σε βιομηχανικούς επωαστήρες, τα αυγά αναστρέφονται κάθε 2 έως 3 ώρες, αλλά αρκούν 3-4 πτώσεις ανά ημέρα. Η ανάγκη για περιστροφή οφείλεται στο γεγονός ότι η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να φτάσει 2 μοίρες στις διαφορετικές πλευρές του αυγού, και επιπλέον αυτή η μέθοδος αυξάνει την απόδοση των κοτόπουλων. Δεν είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τα αυγά στο θερμοκοιτίδα κάθετα! Χρειάζονται μόνο να τοποθετηθούν οριζόντια.

Culling αυγά

Προκειμένου να βελτιωθεί η ελαιοκομία, η έγκαιρη συλλογή και η σωστή αποθήκευση των αυγών είναι πολύ σημαντική. Τα αυγά πρέπει να συλλέγονται από τις φωλιές τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Κρατάτε τα αυγά που συλλέγονται σε οριζόντια θέση, περιοδικά περιστρέφοντάς τα. Η βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν είναι μεγαλύτερη από 12 μοίρες σε σχετική υγρασία 75 έως 80%.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα αυγά δεν πρέπει να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αυξάνουν την απόδοση των νεαρών ζώων. Είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε αμέσως στο θερμοκοιτίδα.

Απορρίψτε τα αυγά με ακανόνιστο σχήμα, με κατεστραμμένο, τραχύ ή λεπτό κέλυφος. Με τη βοήθεια θανάτωσης ωοσκόπησης αυγά με δύο κρόκους, χλωμό κρόκο, πάρα πολύ θάλαμος αέρα (κανονικά θα πρέπει να καθοριστεί στο αμβλύ άκρο του αυγού και έχει ύψος 2-3 mm).

Σε καμία περίπτωση τα αυγά δεν πλένονται πριν από την επώαση, καθώς αυτό επηρεάζει την υπερευαίσθητη μεμβράνη, η οποία έχει βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Δεν είναι κατάλληλο για επώαση και αυγά, το μέγεθος των οποίων υπερβαίνει το μέσο όρο για αυτό το πρότυπο φυλής.

Ο έλεγχος της διαδικασίας επώασης πραγματοποιείται την 5η και 19η ημέρα από τη στιγμή που φορτώνεται ο επωαστήρας. Χρησιμοποιήστε το ίδιο ωοσκόπιο. Την 5η μέρα, με την κανονική ανάπτυξη του εμβρύου, το κυκλοφορικό σύστημα και το σκοτεινό σημείο του εμβρύου φαίνονται, τη 19η μέρα βλέπουμε πώς το έμβρυο κινείται μέσα στο αυγό.

Κατά την επώαση, τα αυγά ψύχονται περιοδικά σε 30 μοίρες: από 6 έως 12 ημέρες - μία φορά την ημέρα για 5-10 λεπτά, από 13 έως 19 ημέρες - μία φορά την ημέρα για 20-30 λεπτά. Επαναφέρετε τη θερμοκρασία στον επωαστήρα στην αρχική τιμή για 30 λεπτά. Τα αυγά των πτηνών νερού ψεκάζονται επιπρόσθετα με νερό και από τις δύο πλευρές του πιστολιού ψεκασμού.

Την πρώτη ημέρα μετά την απόσυρση

Την πρώτη μέρα μετά την απόσυρση, οι νέοι τοποθετούνται σε ένα καθαρό κουτί από χαρτόνι, στο κάτω μέρος του οποίου τοποθετείται μια καθαρή εφημερίδα. Το κουτί θα πρέπει να βρίσκεται σε ζεστό μέρος. Η καλύτερη θερμοκρασία του αέρα είναι 32 μοίρες.

Μη χρησιμοποιείτε απορρίμματα από το ύφασμα, καθώς τα κοτόπουλα μπορούν να πεταχτούν και να πεθάνουν. Στην κορυφή, το κουτί καλύπτεται με καθαρή γάζα. Κατ 'αρχάς, τα κοτόπουλα τροφοδοτούνται με ένα σκληρό και ψημένο αυγό σε ένα καθαρό φύλλο χαρτιού, με ρυθμό περίπου των μισών αυγών ανά κοτόπουλο την ημέρα.

Δώστε καθαρό, ανθεκτικό πόσιμο νερό. Από την τρίτη τροφοδοσίας ημέρα μπορεί να βράσει το κεχρί, στον ατμό melkodroblenoy καλαμπόκι, τυρί cottage, πουρέ πατάτας με βραστά, πουρέ και κατέρρευσε μπισκότα.

Βελτίωση του θερμοκοιτίδα Sheaf για 104 αυγά Εγκατάσταση ανεμιστήρα από τα χέρια του

Pokaż elementy sterujące odtwarzacza

Σχόλια • 35

Καλησπέρα, αγοράσαμε ένα θερμοκοιτίδα για τη όρνιθα, για 104 αυγά + δίχτυ για χήνες 50pcs. Έτσι αποφασίσαμε oprobyvat για τις χήνες και το μόνο που όλα τα τηγανίζουμε μια-δυο μέρες (((. Πήρε θερμοκοιτίδα στο σπίτι του και άρχισε να μελετά το πώς, τι και γιατί. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πολλές ερωτήσεις και δεν ξέρω αν θα το κάνω. Θα ήθελα να σας αρέσουν κάπως επαφή, αν δεν σας κάνει δύσκολο για εσάς και δεν παίρνει μεγάλο μέρος του χρόνου σας.

Είτε οι ρυθμίσεις ήταν υψηλής θερμοκρασίας, είτε το καλώδιο του θερμορυθμιστή ήταν χαμηλό πίσω από τα αυγά, ή μια δυσλειτουργία του θερμοστάτη.

Rail, έχω έναν αριθμό τηλεφώνου κάτω από κάθε βίντεο.

Γεια σας, σε ποια συσκευή ελέγχετε την υγρασία; Μπορώ να συνδέσω;

Άρθουρ - Πληρώνω πάντα το 50% του νερού. Δηλαδή, από 6 κύτταρα 3 - κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου επώασης.
Η πρώτη και οι τελευταίες 2-3 ημέρες επιπλέον 1 κυψέλη.
Δεν υπάρχουν συσκευές, οπότε έχω προσαρμοστεί.

Γεια σας, αν οι ανεμιστήρες τοποθετούνται σε δύο γωνίες κάθετα, έτσι ώστε ο ζεστός αέρας να κυκλοφορεί μέσα στο θερμοκοιτίδα και η θερμοκρασία στις γωνίες να είναι η ίδια;

Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στον επωαστήρα όταν υπάρχουν σημαντικές διαφορές +/- 0,5 ° C ή περισσότερο.

Σας ευχαριστώ πολύ;

Γεια σας, είμαι μέρα δύο φορές τα φυτώρια ανοικτό το πρωί για να μετατρέψει τα αυγά και την ημέρα για το νερό, μια μέρα κάπου για 5-7 λεπτά συνολικά, και ο ανεμιστήρας είναι σε λειτουργία, καθώς και την πρώτη ημέρα) και πιο δροσερό αυγά; (αυγό)

Πήρα αυτό το βίντεο.
Πώς να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες στο θερμοκοιτίδα.
Κοιτάξτε προσεκτικά.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά τον ανεμιστήρα σε θερμοκοιτίδα

Όχι, νομίζω ότι φθάνετε αρκετά!

Γεια, έχω την θερμοκρασία επώασης σε σύγκριση με το μέσο των πλευρών της θερμοκρασίας της μιας πλευράς του 0,3 και το άλλο 0,2, όπου για να ρυθμίσετε το ψύκτη (12c) (όπως ψύκτες) που αναδεύτηκε τον αέρα; Έχω μια θερμοκοιτίδα αφρού, που θερμαίνεται από 2 λαμπτήρες (συμβατικές), θέρμανση στην αριστερή πλευρά, για 100 αυγά αν βάζετε ένα αμβλύ άκρο στην κορυφή

0,2-0,3 ° C είναι πολύ μικρές αποκλίσεις!
Το εκκολαπτήριο λειτουργεί καλά για σας και θερμαίνει ολόκληρο τον τόμο.
Μην ανησυχείτε λοιπόν!

Αγόρασα μια εβδομάδα πριν για 36 αυγά, η θερμοκρασία πέφτει. Και η εγγύηση είναι 2 χρόνια. Μην βουτήξετε έντονα και μετά οι τρύπες γίνονται. Όχι όπως 3300 εκεί. Και τα πλέγματα για τα ορτύκια δεν απέχουν πολύ από το άλλο μπαλσά. Είπαν το otstreshesh. Σε γενικές γραμμές, μόνο χαλασμένος, ο άνθρακας είναι απότομη στο σώμα vperyayutsya.i και burrows στο κούρινα κάτω από την κάμψη στο κουρίνι lattice.series για άλμα. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι μια καλή θερμοκοιτίδα.

Andrei Shuvaev όλοι ρωσικά - μπορείτε, και μερικές φορές πρέπει να εργαστείτε.

από 13 λεπτά κοίταξα δυόμισι, και τώρα γράφω ένα σχόλιο: είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσετε ένα βίντεο του οποίου ο συγγραφέας κραυγάζει αντί να μιλάει. Είναι δύσκολο να αντιλαμβάνονται πληροφορίες όταν σας φωνάζουν.

Κλας. Μην ανησυχείτε για τη φωνή. Αν η εμφάνιση σημαίνει ήπια πληροφορία.

Έχω ένα κανάλι συγγραφέα και εγώ βίντεο εγγραφή στο τηλέφωνο. Το μικρόφωνο είναι το ίδιο.
Δεν είμαι εκφωνητής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Τι τόνο φωνής αποδείχθηκε και καταγράφηκε.
Μην ακούτε, γιατί τα αυτιά πρέπει να βασανιστούν. Νιώθω ήδη άβολα, δεν θα κοιμηθώ τη νύχτα - θα υποφέρω.

Δεν καταλαβαίνετε. δεν είναι ότι έχετε ένα καλό μικρόφωνο, αλλά έχω ένα καλό ομιλητή. επιχείρηση με τον τόνο της φωνής. Φωνάζετε, αλλά μην πείτε. και στο προηγούμενο βίντεο - ένας ήσυχος τόνος φωνής.

Χαμογέλασες σε μένα)))))
Και τι, για να γίνει πιο δύσκολο; Φαίνεται να είσαι εκπαιδευμένο άτομο. Κρίνοντας από το προηγούμενο σχόλιο.

Απάντηση pzh, η τροφοδοσία του θερμοστάτη είναι σταθερή ή όχι;

Και έτσι είμαι σίγουρα σε ένα ηλεκτρικό boom boom

Αυτή η τροφοδοσία είναι συνηθισμένη οικιακή συσκευή.
Έχω σταθεροποιητή στην είσοδο στο δίκτυο στο σπίτι.
Σε 10 kW.

Gnomvolga υπάρχει ένα τσιπ με τρία πόδια, που συνδέονται με το ψυγείο. Μπορούν να σχεδιαστούν για διαφορετικές τάσεις.
Για παράδειγμα, πρέπει να 12V παροχή ρεύματος, πρώτου μετασχηματιστή μειώνει την τάση από 220V έως 20V (μπορεί 15 ή παράδειγμα 30, δεν είναι σημαντική) περαιτέρω ανορθωτής μετατρέπει ρεύματος από AC σε DC, στη συνέχεια σε ένα σταθερό ρεύμα (σε αυτήν την περίπτωση, το 20c τάση) περνάμε μέσα αυτό το τσιπ και δύο πυκνωτές και ήδη μετά από αυτό έχουμε πάντα 12V. Η τάση εισόδου μπορεί να παρέχεται στο 36b, η έξοδος θα είναι πάντα 12, η ​​διαφορά μετατρέπεται σε θερμότητα και διαχέεται στο ψυγείο. Chip είναι ευρέως γνωστό ως «ζαριά», ώστε να σταθεροποιεί την τάση τ. Για να. Στο τάση δικτύου δεν είναι ποτέ ακριβώς το 220, αλλά και ανάλογα με την ώρα των αλλαγών ημέρας και μετασχηματιστή σχεδιασμένο για 12 και ποτέ δεν θα δώσουν ακόμη και 12, κατά κανόνα περισσότερο από ό, τι (15, 18). Ο θερμοστάτης που τροφοδοτείται από αυτό το κύκλωμα λειτουργεί πάντα ομαλά και χωρίς διακοπή.
Ως εκ τούτου, κατά την κατασκευή φυτωρίων, χρησιμοποιώ πάντα αυτό το κύκλωμα τροφοδοσίας.
Ελπίζω να μην είναι πολύ φορτωμένο-περίπλοκο.

Αγροτική ζωή και μπορείτε να διευκρινίσετε τι εννοείτε με τον όρο σταθεροποιημένο

Εξαερισμός του εκκολαπτηρίου: πώς επηρεάζει την εκκόλαψη των νεοσσών;

Μόλις η κότα φοράει το αυγό, αρχίζει να ανταλλάσσει αέρα με το περιβάλλον. Και όσο περισσότερο η ηλικία του, τόσο πιο ενεργό το έμβρυο καταναλώνει οξυγόνο. Επομένως, ο καλός εξαερισμός του εκκολαπτηρίου παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή κοτόπουλων. Επιπλέον, όσο περισσότερα αυγά αποσύρονται ταυτόχρονα, τόσο μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί.

Γιατί Εξαερισμός

Ο εξαερισμός σε εκκολαπτήρια και ποια είναι η σημασία του; Υπάρχουν τρεις παράγοντες που επηρεάζονται από την ορθή οργάνωση της ανταλλαγής αερίων:

 • Φρέσκο ​​αέρα.
 • Απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα.
 • Ομοιόμορφη θέρμανση αυγών.
 • Έλεγχος υγρασίας.

Αν συγκρίνουμε δύο εκκολαπτήρια, ένα από τα οποία αερίζεται φυσιολογικά - με οπές στο σώμα και το δεύτερο με εξαναγκασμένο εξαερισμό, τότε:

 • Σε μια συσκευή με φυσικό εξαερισμό, η διαφορά θερμοκρασίας αυγών στο πάνω και στο κάτω μέρος μπορεί να φτάσει 4 μοίρες. Και αυτό επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του εμβρύου.
 • Η υπερθέρμανση και η στασιμότητα του αέρα, που παρατηρείται στα διαστήματα μεταξύ των αυγών στο δίσκο.
 • Σε θερμοκοιτίδες με εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι ευκολότερο να παρατηρηθεί το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.
 • Εάν η ανταλλαγή αέρα είναι αδύναμη, τα έμβρυα δεν έχουν οξυγόνο και ως εκ τούτου υπάρχουν αναπνοές.

Γιατί τα αυγά χρειάζονται καθαρό αέρα:

 • 5-6 ημέρες - το έμβρυο αρχίζει να αναπνέει καθημερινά αυξάνοντας την κατανάλωση οξυγόνου και την απελευθέρωση του CO2.
 • από την 16η ημέρα - το έμβρυο χρειάζεται 2,5 λίτρα αέρα.
 • από τις 19 ημέρες - χρειάζονται 8 λίτρα καθαρού αέρα για κάθε αυγό.

Έτσι, χωρίς ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού, δεν θα είναι δυνατή η επίτευξη υψηλής παραγωγικότητας. Επιπλέον, ο καθαρός αέρας και η ομοιόμορφη θέρμανση των αυγών καθιστούν δυνατή την πρόσληψη υγιεινού κρέατος.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού

Όπως και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν τη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος στον εκκολαπτήριο, ο εξαερισμός έχει τις δικές του αποχρώσεις.

Οδηγίες εξαερισμού:

 • Τις πρώτες τρεις ημέρες ο εξαερισμός στο θερμοκοιτίδα δεν ανάβει. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί μια ομοιόμορφη θερμοκρασία στο θάλαμο. Και επειδή το έμβρυο δεν έχει αρχίσει ακόμα να αναπνέει, απλά δεν το χρειάζεται. Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να διατηρείτε την υγρασία στο επίπεδο του 70%. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται υπερβολική αύξηση της υγρασίας ή της θερμοκρασίας.
 • Με 3-4 ημέρες, ο αερισμός αρχίζει στην ελάχιστη λειτουργία. Η υγρασία μειώνεται σταδιακά στο 50%.
 • Ξεκινώντας από την 5η ημέρα, ο εξαερισμός αυξάνεται σταδιακά και την 18η ημέρα θα πρέπει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Ταυτόχρονα, από την 15η ημέρα, το φυτώριο πρέπει να αερίζεται, ανοίγοντας το για 15-20 λεπτά δύο φορές την ημέρα.

Έτσι, ο εξαερισμός του θαλάμου αρχίζει με ένα ελάχιστο επίπεδο, αυξάνοντας βαθμιαία. Μια μεγάλη εισροή καθαρού αέρα είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για νεοσσούς τις τελευταίες ημέρες, αλλάζουν στην πνευμονική αναπνοή.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η θερμοκρασία και η υγρασία του χώρου στον οποίο βρίσκεται ο επωαστήρας. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι στις ζεστές μέρες, τα αυγά μπορούν να υπερθερμανθούν εξαιτίας της εισόδου θερμού αέρα στον θάλαμο. Επίσης, πρέπει να παρακολουθείτε την υγρασία - τις τελευταίες ημέρες πριν από την εκκόλαψη, θα πρέπει να φθάσει το 80% με συνεχή αερισμό. Σε δωμάτια με ξηρό αέρα, αυτό θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Ο ίδιος ο αέρας πρέπει να είναι καθαρός και φρέσκος.

Είδη εξαερισμού

Ο εξαερισμός των φυτωρίων μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους.

 1. Φυσικά. Στο σώμα κατασκευάζονται ανοίγματα για την ανταλλαγή αέρα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στα απλούστερα φυτώρια. Από τα πλεονεκτήματα - φθηνά και έλλειψη πρόσθετου εξοπλισμού. Από τα μείγματα - δεν υπάρχει τρόπος για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη θέρμανση και να ρυθμίσετε γρήγορα την υγρασία, μια ασθενή εισροή καθαρού αέρα. Χρησιμοποιήστε μόνο φυσικό εξαερισμό αποθαρρύνεται ιδιαίτερα - είναι δύσκολο να επιτευχθεί υψηλή εκκόλαψη.
 2. Περιοδικά. Ο ανεμιστήρας στο θερμοκοιτίδα ενεργοποιείται μία φορά την ημέρα και ανανεώνει τον αέρα. Ο υπόλοιπος χρόνος, η συσκευή εξαερίζεται μέσα από τις τρύπες.
 3. Συνεχώς. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ανεμιστήρας λειτουργεί συνεχώς. Μια αλλαγή του αέρα γίνεται σταδιακά μέσα από τις οπές στα τοιχώματα του θαλάμου. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη θέρμανση των αυγών.
στο περιεχόμενο ↑

Περιοδικά

Για να αλλάξετε τον αέρα μέσα στο εκκολαπτήριο, πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα περιοδικού εξαερισμού. Αν δεν υπάρχει - το φυτώριο πρέπει να αερίζεται χειροκίνητα ή θα είναι εφοδιασμένο με ειδικό ελεγκτή, ο οποίος θα αυτοματοποιήσει αυτή τη διαδικασία.

Το σχέδιο αυτού του εξαερισμού έχει ως εξής:

 • Ο θερμαντήρας σβήνει.
 • Ο ανεμιστήρας ανάβει για 15-20 λεπτά.
 • Όταν η θερμοκρασία των αυγών πέφτει στους 32-33 βαθμούς, απενεργοποιείται και ο θερμαντήρας ανάβει.

Συνήθως, αυτή η διαδικασία γίνεται μία φορά την ημέρα, και στις τελευταίες ημέρες - 2 φορές.

Συνεχώς

Αυτός ο τύπος εξαερισμού εξασφαλίζει μια συνεχή κίνηση αέρα μέσα στο εκκολαπτήριο.

Συνεχές σχέδιο εξαερισμού

 • Ο ανεμιστήρας στο εκκολαπτήριο μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην κορυφή, στο κέντρο του θαλάμου είτε στο πλάι. Όταν βρίσκεται στην κορυφή - ο αέρας αντλείται επάνω του και αφήνει μερικώς έξω, μέσα από τις οπές στο σώμα, που βρίσκονται πάνω από τις λεπίδες.
 • Περαιτέρω, κινείται κατά μήκος των καναλιών που βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων, πιώντας φρέσκο ​​αέρα μέσα από τις τρύπες.
 • Φτάνοντας στο κάτω μέρος του θερμοκοιτίδα, είναι κορεσμένο με την υγρασία από τις δεξαμενές με νερό και πάλι ανεβαίνει μέσω των δίσκων με τα αυγά.
 • Ο αέρας μπαίνει ξανά στον ανεμιστήρα και η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

Στην ιδανική περίπτωση, μια σύγχρονη θερμοκοιτίδα θα πρέπει να συνδυάζει και τους τρεις τύπους εξαερισμού και να λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας. Αυτό εξασφαλίζει:

 • Ομοιόμορφη θέρμανση αυγών.
 • Φρέσκος αέρας μέσα στο θάλαμο.
 • Ρύθμιση της υγρασίας.

Δηλαδή. ο εξαερισμός στο εκκολαπτήριο έχει τεράστιο αντίκτυπο στο ποσοστό της εκκόλαψης και στην υγεία των μελλοντικών νεοσσών.

Εξοπλισμός αερισμού

Για την ανταλλαγή αέρα στον εκκολαπτήριο, πρέπει να αγοράσετε ανεμιστήρα. Για μια μικρή κάμερα, μπορείτε να περιορίσετε τη συνήθη ψύξη για τη μονάδα συστήματος.

Κύρια χαρακτηριστικά των ψυκτών:

 • Η διάμετρος. Συμβαίνει από 80 έως 400 mm.
 • Παραγωγικότητα. Από 40 έως 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Επιλέγεται με βάση το μέγεθος του εκκολαπτηρίου. Δεν έχει νόημα να αποκτήσετε έναν ισχυρό ανεμιστήρα για μια μικρή κάμερα.
 • Ισχύς. Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα του οικιακού δικτύου χρειάζεστε 220 βολτ. Ορισμένα μοντέλα καταναλώνουν 12 ή 24 βολτ - απαιτούν τροφοδοσία.
στο περιεχόμενο ↑

Τύποι οπαδών

Στα εκκολαπτήρια μπορούν να τοποθετηθούν αρκετοί τύποι ανεμιστήρων:

 • Αξονική. Το πιο απλό και ευρύτατο είδος. Τα πτερύγια περιστρέφονται γύρω από έναν άξονα που βρίσκεται στο κέντρο του σώματος. Για παράδειγμα, ένας ψύκτης υπολογιστή είναι ένας αξονικός ανεμιστήρας.
 • Φυγόκεντρο. Οι άνθρωποι που ονομάζονται "σαλιγκάρι". Έχει είσοδο και έξοδο. Μέσα στο σώμα είναι ένας ρότορας σπειροειδούς σχήματος. Σε σύγκριση με το αξονικό, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση με μικρότερες διαστάσεις και λιγότερο θόρυβο.
 • Ένας εφαπτόμενος ανεμιστήρας. Έχει ένα μακρύ σώμα, κατά μήκος του οποίου είναι οι λεπίδες. Παρέχει ένα μεγάλο ρεύμα ροής αέρα. Λειτουργεί ήσυχα. Υπερβαίνει την αποτελεσματικότητα των φυγοκεντρικών και αξονικών ανεμιστήρων, αλλά και κοστίζει περισσότερο.
στο περιεχόμενο ↑

Η ανάγκη για οπαδούς σε αυτοκατασκευασμένα φυτώρια

Ο φυσικός αερισμός απλά δεν είναι αρκετός για να δημιουργήσει το βέλτιστο μικροκλίμα μέσα στο θερμοκοιτίδα. Επιπλέον - δεν υπάρχει τρόπος για γρήγορη ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Επομένως, ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος, αν δεν υπάρχει - είναι απαραίτητο κάθε φορά να ανοίξετε το θάλαμο που δεν είναι επιθυμητό να κάνετε πολύ συχνά.

Για τη σπιτική συσκευή, είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ψυγεία από τις μονάδες του συστήματος.

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα θερμοκοιτίδα από ένα ψυγείο

Υπάρχουν πολλές επιλογές.

Αριθμός επιλογής 1.

 • Τα πλευρικά τοιχώματα και η οροφή του ψυγείου καλύπτονται με κόντρα πλακέ ή πλαστικό ανθεκτικό στην υγρασία. Σε απόσταση 7-10 cm από τον πυθμένα, γίνονται ευρείες οπές για την έξοδο αέρα.
 • Ένα ευρύ άνοιγμα για τον ανεμιστήρα γίνεται στην επένδυση οροφής. Στο ίδιο το ψυγείο, υπάρχουν 2-3 οπές πάνω από τον ανεμιστήρα για τον εξαερισμό του αέρα. Για την πρόσληψη φρέσκου αέρα, οι οπές γίνονται στις πλευρές του ψυγείου.
 • Ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος στην οροφή του ψυγείου σε απόσταση 2-3 cm από την επιφάνεια. Για το σκοπό αυτό, τα επιθέματα είναι κατάλληλα.
 • Ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης ενός ανεμιστήρα είναι η χρήση ρυθμιζόμενου τροφοδοτικού. Αλλάζοντας την ισχύ της τάσης, η ταχύτητα περιστροφής θα αλλάξει.

Έτσι, στο θερμοκοιτίδα από το ψυγείο μπορείτε να κάνετε συνεχώς εξαερισμό.

Αριθμός μεθόδου 2.

Θα χρειαστούν δύο ανεμιστήρες και ένα στρογγυλό σωλήνα:

 • Κατά μήκος ενός τοίχου του σωλήνα, γίνονται τρύπες.
 • Ο σωλήνας τοποθετείται μεταξύ των τοίχων του ψυγείου πάνω από το δίσκο με νερό, με τρύπες κάτω. Η απόσταση μεταξύ του σωλήνα και του δοχείου είναι 3-5 cm.
 • Από την πλευρά όπου θα γίνει ο ανεμιστήρας θα γίνει ένα άνοιγμα. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί μια θυρίδα για τη ρύθμιση της παροχής αέρα.
 • Ο δεύτερος ψύκτης είναι εγκατεστημένος ακριβώς πάνω από τη δεξαμενή νερού - η λειτουργία του είναι να αυξήσει γρήγορα την υγρασία στο θερμοκοιτίδα.
στο περιεχόμενο ↑

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα

Οι πιο οικονομικοί ανεμιστήρες είναι οι ψύκτες από τις μονάδες συστημάτων υπολογιστών. Το μόνο μείον είναι η τάση εισόδου 12 βολτ.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη σύνδεσή τους:

 • Ο παλιός φορτιστής από το κινητό.
 • Ειδικός προσαρμογέας με ρύθμιση τάσης.
 • Η τροφοδοσία από τον υπολογιστή - σε αυτό είναι δυνατή η σύνδεση και ο φωτισμός.
στο περιεχόμενο ↑

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα θερμοκήπιο αφρού

Επειδή οι συσκευές αφρού είναι συνήθως μικρού μεγέθους, ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στο θερμοκοιτίδα. Η τοποθέτηση είναι πολύ απλή.

Τοποθετείται στο κέντρο, στο επάνω κάλυμμα. Για καλή ανταλλαγή αέρα στον θάλαμο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε υποστρώματα πάχους 2-3 cm μεταξύ του σώματος και του ψυγείου.

Εξαερισμός σε θερμοκήπιο αφρού

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο ανεμιστήρας φυσά αέρα στον εαυτό του και όχι στα αυγά. Θα είναι επίσης απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας επιπλέον αεραγωγός πάνω από αυτό.

Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σε ορθή γωνία με το σώμα - αυτό δεν έχει θεμελιώδη σημασία. Η τροφοδοσία ρεύματος είναι καλύτερο να λάβει ένα ρυθμιζόμενο - είναι πολύ πιο εύκολο να ρυθμίσετε τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας.

Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στην εφαρμογή της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Θα χρειαστεί ελάχιστη επένδυση και λίγος χρόνος. Αλλά τα αυγά θα το εκτιμήσουν και θα σας ευχαριστήσουν με την υψηλή εκκόλαψη.