Χρειάζομαι βαλβίδα ελέγχου για την κουκούλα;

Περιλαμβάνεται με την κουκούλα είναι μια βαλβίδα:

Φαίνεται ότι όλα είναι ξεκάθαρα, αφού πρέπει να τα βάλουμε. Αλλά ανοίγει και τα καλύμματα είναι ελαφρώς ελατηριωτά. Αυτό θα επηρεάσει την απόδοση; Μετά από όλα, μέρος της ροής θα δαπανηθεί για την άνοδό τους. Ναι, και η τρύπα θα είναι σαν να μπλοκαριστεί από κάποιο μέρος.
Δεν μπορώ να το βάλω καθόλου;

Επεξεργασμένο: πριν από 5 μήνες

Αν οι αεραγωγοί δεν είναι ανάστροφη ώση, μπορεί να αφαιρεθεί αν υπάρχει - να φύγει. Έχουμε ένα σχέδιο μιας τέτοιας βαλβίδας δεν είναι παρόν και όταν το ανάστροφη ώση όταν οσμές που προέρχονται από ένα κοινό κατακόρυφο αγωγό πρέπει να περιλαμβάνει την απορρόφηση του αέρα στο 1ο ταχύτητα.

Υπάρχουν αποχρώσεις που εμφανίζονται στη διαδικασία εκμετάλλευσης. Αντιμέτωποι με τους στο σπίτι. Από το άνοιγμα εξαερισμού του σπιτιού έγινε ο διαχωρισμός από ένα πλαστικό τσιπ: ένα για την παρουσία φυσικού αερισμού του αέρα και το δεύτερο, και στη δεύτερη είσοδο συνδέεται ο απορροφητήρας. Οι βαλβίδες χρειάζονται σε κάθε περίπτωση, καθώς η βαλβίδα μου συχνά «χτυπάει» όταν αναποδογυρίζει την ώθηση στον εξαερισμό και επομένως οι μυρωδιές από τους γείτονες και τη σκόνη από το ορυχείο. Αρχικά έβαλα ένα κοινό, αλλά έπρεπε να βάλω το δεύτερο, δηλ. σε κάθε είσοδο είναι δική σας. Γιατί: όταν το εξάρτημα λειτουργεί μέρος του αέρα επιστρέφει πίσω από την είσοδο οροφής στον αερισμό? και όταν ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος, το κύριο ρεύμα του φυσικού αερισμού περνούσε μέσα από την κουκούλα, που προκάλεσε μια στασιμότητα κάτω από την οροφή. Αυτό είναι πολύ καλά, tk. ένας ανεμιστήρας χαμηλής κατανάλωσης κάτω από το ταβάνι σταμάτησε να περιστρέφεται όταν ήταν απενεργοποιημένος όταν ανοίχτηκε ο καυσαερίων. Και άρχισε να περιστρέφεται όταν κλείνει η βαλβίδα εξαγωγής. Πολλά εξαρτώνται από τον όγκο του εισερχόμενου αέρα στο διαμέρισμα και τόσο λιγότερο είναι όσο περισσότερο περνά μέσα από την κουκούλα, γιατί η είσοδος σε αυτό είναι χαμηλότερη με όλες τις επακόλουθες συνθήκες. Αφήστε τα κουκούλα OK)))

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: πώς να ρυθμίσετε τον αερισμό με βαλβίδα ελέγχου για εξαγωγή

Μήπως οι μυρωδιές του φαγητού προετοιμάζονται και πάλι πίσω, αντί να εγκαταλείπουν το δωμάτιο για πάντα; Και αυτό παρά το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού; Συμφωνώ, αυτή είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, από την οποία θέλετε να ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό. Πιθανότατα το πρόβλημα έγκειται στην εμφάνιση ανάστροφης έλξης. Αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο, το οποίο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες.

Θα σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα αρώματα με μια απλή και φθηνή συσκευή που δεν απαιτεί εκ νέου σχεδιασμό των υφιστάμενων αγωγών εξαερισμού ή σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. Θα αρκεί να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό - θα λύσει το πρόβλημα.

Όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Αλλά γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις επιλογές σχεδιασμού για την υλοποίηση τέτοιων συσκευών, τα υπέρ και τα κατά τους, καθώς και τους κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης στα συστήματα εξάτμισης. Όλες οι πληροφορίες δίνονται στο άρθρο μας. Επίσης, περιέχει χρήσιμα βίντεο κλιπ με οδηγίες βήμα προς βήμα για επεξεργασία και φωτογραφίες που αποδεικνύουν σαφώς την ουσία του υλικού που παρουσιάζεται.

Λόγοι για την αντίστροφη έλξη

Για να αποφασίσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, πρέπει να διαπιστώσετε την πιθανότητα ανάστροφης έλξης στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

Η κατανόηση αυτής της διαδικασίας θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε σωστά την ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού παροχής και εξαγωγής βασίζεται στο νόμο ότι ανά πάσα στιγμή ο όγκος του αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από το δωμάτιο είναι ο ίδιος.

Έτσι, το βύθισμα επιστροφής στην κουκούλα προκύπτει αν η συνολική ροή σε άλλα σημεία εισόδου και εξόδου αέρα κατευθύνεται από το σπίτι. Υπάρχουν πολλοί κύριοι λόγοι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Συχνά η ανάστροφη ώθηση προκύπτει λόγω σημαντικής μείωσης ή διακοπής της ροής που εισέρχεται στα δωμάτια μέσω του εξαερισμού τροφοδοσίας.

Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της σταδιακής απόφραξης των οπών και στην περίπτωση ενός αναγκαστικού κυκλώματος, φθορά ή διάσπαση των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του αέρα.

Επίσης, η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης μπορεί να διευκολυνθεί από την απότομη αύξηση του όγκου του αέρα που ρέει μέσω μιας από τις διατάξεις εξαγωγής.

Για παράδειγμα, στη θέρμανση του κλιβάνου, ο θερμός αέρας με προϊόντα καύσης αφήνει έντονα μέσα από την καμινάδα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόσληψη μέσω του αερισμού τροφοδοσίας, η κατεύθυνση ροής στα εκχυλίσματα θα αλλάξει.

Στην περίπτωση χρήσης αεραγωγού με πολλά σημεία εισαγωγής αέρα μέσα στο σπίτι, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση ροής εάν ένας από αυτούς είναι εξαναγκασμένος αερισμός.

Έτσι, αν τα κουτιά από την κουζίνα και το μπάνιο είναι συνδεδεμένα σε ένα σύστημα, η ενεργοποίηση της κουκούλας θα έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του αέρα όχι μόνο προς το δρόμο αλλά και προς το μπάνιο.

Η αλλαγή των παραμέτρων του περιβάλλοντος εκτός του διαμερίσματος ή στο σπίτι μπορεί επίσης να προκαλέσει οπισθοδρόμηση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής που σχετίζονται με την αλλαγή του εδάφους, όπως η ανέγερση ή η κατεδάφιση κοντινών δομών, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση του ανέμου προς την πλευρά του σχεδίου.

Σε πολυκατοικίες, όταν χρησιμοποιείτε κοινούς αεραγωγούς εξαερισμού για εξαερισμό, είναι πιθανό ότι θα υπάρξει αντίστροφη ώθηση στο διαμέρισμα λόγω της σύνδεσης ισχυρών καυσαερίων με τους γείτονες.

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παλιά σπίτια, των οποίων οι συνήθεις αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα χρήσης συσκευών για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν επί του παρόντος συνθήκες για αντίστροφη έλξη, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής κατά την εγκατάσταση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα.

Πιθανές τροποποιήσεις, μόλυνση του αερισμού τροφοδοσίας ή εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση μιας μεταβλητής κατεύθυνσης της ροής αέρα.

Το κόστος των έτοιμων συσκευών είναι χαμηλό και η εισαγωγή μιας βαλβίδας σε ήδη λειτουργούντες αεραγωγούς είναι ένα δύσκολο έργο.

Τύποι σχεδιασμού βαλβίδων ελέγχου

Σε σχέση με την ευρεία χρήση των διατάξεων εξάτμισης, η χρήση του χειροκίνητου ελέγχου για τον έλεγχο της ροής του αέρα δεν είναι πλέον σημαντική.

Υπάρχουν τέσσερις θεμελιωδώς διαφορετικοί τρόποι αυτόματης παρεμπόδισης της πρόωσης στο σύστημα εξαερισμού. Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής.

Τύπος # 1 - δράση βαρύτητας ενός φύλλου

Ένα ρεύμα που κατευθύνεται από το δωμάτιο ασκεί πίεση στο πτερύγιο της βαλβίδας και ανοίγει για να επιτρέψει τη διέλευση του αέρα. Εάν δεν υπάρχει κίνηση ή υπάρχει αντίστροφη ώθηση της πίεσης, η βαλβίδα δεν θα κλείσει και, υπό βαρύτητα, θα κλείσει.

Με τη σωστή εγκατάσταση, η βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φυσικό αερισμό, καθώς η αντοχή ανοίγματος του φύλλου είναι ασήμαντη.

Υπάρχουν δύο τρόποι υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού:

 • αξονική μετατόπιση, επί του οποίου είναι στερεωμένο το φύλλο, σε σχέση με τη μέση του τμήματος αγωγού του αγωγού.
 • παρουσία ενός αντίβαρου, που βρίσκονται μέσα ή έξω από τη συσκευή.

Δεδομένου ότι η αρχή του κλεισίματος του φύλλου βασίζεται στη δράση της βαρύτητας, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η βαλβίδα, ανάλογα με τον σχεδιασμό, αυστηρά οριζόντια ή κάθετα χρησιμοποιώντας το επίπεδο.

Διαφορετικά, είναι δυνατό ή ελλιπές κλείσιμο ή σημαντική ροή αέρα στο σύστημα εξαερισμού θα είναι απαραίτητη για το άνοιγμα του φύλλου, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αντίβαρο.

Τύπος # 2 - διπλό ελατήριο

Η βαλβίδα πεταλούδας που δεν επιστρέφει είναι εξοπλισμένη με δύο κουρτίνες που διπλώνουν υπό πίεση από τη δεξιά πλευρά και χτυπάνε με ελατήρια σε περίπτωση που δεν υπάρχει.

Δεδομένου ότι η διαδικασία κλεισίματος δεν εξαρτάται από τη δράση της βαρύτητας, μια τέτοια συσκευή, σε αντίθεση με τον βαρυτικό τύπο, μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνία.

Συνήθως, αυτή η επιλογή λειτουργεί κανονικά μόνο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό που χρησιμοποιεί εξάτμιση.

Πριν αγοράσετε μια βαλβίδα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ευαισθησία των παραθυρόφυλλων για το άνοιγμα στο χαρακτηριστικό πίεσης αέρα του αεραγωγού στον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί.

Ορισμένες σύγχρονες συσκευές όπως "πεταλούδα" μπορούν να ρυθμιστούν με τη δύναμη των ελατηρίων.

Πληκτρολογήστε # 3 - περσίδες στην μάσκα εξαερισμού

Η μάσκα που κλείνει την έξοδο στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένη με μια βαλβίδα που μοιάζει με παραθυρόφυλλα σε παράθυρο. Η αρχή της δράσης της είναι βαρυτική, ανάλογη με την έκδοση ενός φύλλου.

Η χρήση πολλαπλών φυλλαδίων αντί για ένα οφείλεται στη συμπαγή λειτουργία της συσκευής στην ανοιχτή θέση, η οποία σχετίζεται με εξωτερικά στοιχεία του συστήματος.

Οι διαστάσεις των σχάρων σχεδιάζονται για τις τυπικές παραμέτρους των αγωγών αερισμού για τα εκχυλίσματα και τις οπές αέρα για τους τοίχους.

Η βαλβίδα για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να τοποθετηθεί σε ολόκληρη την σχάρα ή μόνο στο άνοιγμα για φυσικό εξαερισμό.

Στην πώληση υπάρχουν πλέγματα με βαλβίδα αντεπιστροφής άλλων σχεδιαστικών λύσεων. Ωστόσο, οι επιλογές με μεμβράνη ή η χρήση ελατηρίων θα έχουν σοβαρά προβλήματα απόδοσης σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Επομένως, για ένα πλέγμα δρόμου είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή με τύπους κλείστρου "blinds".

Τύπος # 4 - εύκαμπτη μεμβράνη

Η αρχή της βαλβίδας ελέγχου μεμβράνης βασίζεται στην ικανότητα της ροής να αλλάζει τη θέση της εύκαμπτης πλάκας.

Η τοποθέτησή του επιτρέπει ένα άνοιγμα του ανοίγματος εξαερισμού για μία κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, και για ένα άλλο - το κλείσιμο του, στενά δίπλα στην περίμετρο.

Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης της μεμβράνης από μια ισχυρή οπίσθια κίνηση, απαιτούνται πρόσθετες νευρώσεις, στις οποίες θα ηρεμήσει κατά το κλείσιμο του ανοίγματος.

πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό το γεγονός, όταν η απόκτηση της βαλβίδας διαφράγματος είναι κατά τα άλλα πιθανή στρέβλωση και σχηματισμό κενού επακόλουθη πτερύγια, σύμφωνα με την οποία η μερική μετάδοση θα συμβεί αντίστροφη συσκευή ροή αέρα.

Χαρακτηριστικά του αυτο-κατασκευασμένο

Λόγω του χαμηλού κόστους των βαλβίδων ελέγχου, η ανεξάρτητη κατασκευή της συσκευής έχει σημασία μόνο όταν χρησιμοποιείτε μια μάσκα εξαερισμού ή έναν αγωγό αγωγών με μη τυπικές γεωμετρικές παραμέτρους.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι συχνά φθηνότερο και ταχύτερο για να γίνει μια βαλβίδα για αυτό παρά για τη μετάβαση σε ένα τυποποιημένο σχήμα και μέγεθος.

Ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξετε μια μεμβράνη ή μία βαλβίδα. Ως φύλλο χρησιμοποιείται ένα άκαμπτο υλικό, για παράδειγμα μια πλαστική ή μεταλλική πλάκα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ακόλουθα σημεία:

 • το στήριγμα της πλάκας επί των τοιχωμάτων του σώματος της βαλβίδας ή της προεξοχής ασφάλισης για την αποτροπή του σχηματισμού ενός κενού και της διόδου του αέρα.
 • Η εξάλειψη του χτυπήματος της πλάκας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση συχνών αλλαγών στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

Για μια βαλβίδα μεμβράνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φύλλο από παχύ χαρτί ή ένα φύλλο λεβάν, μεγαλύτερο από την οπή εξαερισμού.

Με ένα ισχυρό οπίσθιο τράβηγμα, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμόρφωση του υλικού της μεμβράνης, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί μια σχάρα στην οποία θα αναπαυθεί.

Κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης

Για συστήματα οποιασδήποτε διαμόρφωσης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη διάταξη των βαλβίδων με τέτοιο τρόπο ώστε η ώση επιστροφής να εμποδίζεται με οποιοδήποτε συνδυασμό ανεμιστήρων και κουκούλες που περιλαμβάνονται. Η ποιότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση των ίδιων των συσκευών.

Η θέση της βαλβίδας στο σύστημα εξαερισμού

Αν το σύστημα εξατμίσεως έχει ένα ενιαίο χώρο εισαγωγής αέρα, η οποία αγωγό εξαερισμού έρχεται στον άξονα ή στο δρόμο, προκειμένου να αποτραπεί ανάστροφη ώση αρκεί για να αποδείξει στον αγωγό μια ενιαία βαλβίδα.

Εάν η τοπολογία του συστήματος είναι πιο περίπλοκη λόγω της παρουσίας αρκετών κουτιών ή ανοιγμάτων για φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι κανόνες για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου:

 1. Για κάθε κλάδο που συνδέει το σημείο εισαγωγής αέρα και τον κύριο αγωγό, τοποθετείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η ανακατεύθυνση του αέρα προς την κουκούλα όταν δεν είναι ενεργοποιημένη.
 2. Συνήθως, μια άλλη συσκευή είναι εγκατεστημένη στην έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, με πλήρη αεροστεγανότητα του καναλιού, αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά η πρακτική δείχνει την εγκυρότητα της τοποθέτησης της βαλβίδας σε αυτό το μέρος.

Κατά κανόνα, η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται σε μέρη με την πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από προσκολλημένες σκόνες σκόνης και λίπους, διαφορετικά δεν θα υπάρξει πλήρες κλείσιμο των αποσβεστήρων με αντίστροφη πρόσφυση.

Κατά την προσομοίωση του αγωγού, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κατασκευαστής μπορεί να εγκαταστήσει μια βαλβίδα αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα ή τον απαγωγέα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστή προστασία αντίστροφης ώσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εγκατάσταση της βαλβίδας κοντά στην είσοδο του ορυχείου των πολυκατοικιών.

Το σύστημα γενικού αερισμού είναι μια κοιλότητα προστατευμένη από το άμεσο ηλιακό φως με θετική θερμοκρασία, στην οποία εισέρχεται περιοδικά υγρός αέρας, το οποίο είναι ένα ιδανικό μέσο για την αναπαραγωγή διαφόρων ειδών μικροοργανισμών.

Επίσης συχνά κατοικούνται από έντομα, πτηνά και τρωκτικά.

Ο αέρας σε τέτοια ορυχεία σπάνια πληροί τις υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τις κατοικίες.

Ως εκ τούτου, ακόμη και στην περίπτωση της κανονικής επεξεργασίας αποχέτευσης των αξόνων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δυνατότητα αντίστροφης έλξης και η είσοδος αέρα από αυτό μέσα στο διαμέρισμα.

Χρώματα εγκατάστασης και συντήρησης

Για τη δημιουργία του αερισμού του σπιτιού, χρησιμοποιούνται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αεραγωγοί με τυπικές διαστάσεις. Για αυτούς, υπάρχουν έτοιμες λύσεις που περιέχουν μια βαλβίδα ελέγχου που μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι παρόμοια με τη σύνδεση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου εξαερισμού.

Εάν υπάρχει ανάγκη για εναλλακτική λειτουργία του φυσικού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού, υπάρχουν δύο τυπικές λύσεις για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου, η οποία καθιστά δυνατή:

 • εγκατάσταση της αντλίας κοντά στην σχάρα εξαερισμού, με την εγκατάσταση της βαλβίδας στην κάμψη για φυσικό αερισμό.
 • αγορά ειδικού σχεδιασμού με δύο οπές και για τους δύο τύπους εξαερισμού.

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας βίδες αυτοκαθαρισμού ή υγρά νύχια.

Η πρώτη μέθοδος είναι προτιμότερη, αφού η ανάλυση του συστήματος εξαερισμού για τον καθαρισμό, την επισκευή ή την αλλαγή της διαμόρφωσής του γίνεται ευκολότερα πρώτα απ 'όλα με την αφαίρεση της σχάρας.

Εάν αποφασιστεί η εγκατάσταση μιας σχάρας από το εσωτερικό του δωματίου, τότε η άρθρωση της σχάρας και του τοίχου πρέπει να σφραγιστεί προσεκτικά.

Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζονται στα πλέγματα των δρόμων, που είναι εξοπλισμένα με περσίδες, είναι η κατάψυξη και το πάγωμα των φύλλων στον παγετό. Ο αέρας που προέρχεται από το μπάνιο, την τουαλέτα ή την κουζίνα, κορεσμένο με υγρασία, το οποίο παγώνει σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν δύο προβλήματα:

 • οι πόρτες δεν κλείνουν την οπή εξαερισμού, ως αποτέλεσμα, στην περίπτωση της αντίστροφης ώσης, ο αέρας διεισδύει στο δωμάτιο, αν και σε μικρότερο όγκο από ό, τι χωρίς καμία προστασία.
 • υπάρχει σημαντική μείωση της διατομής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη χωρητικότητα του συστήματος, η οποία μειώνει τη ροή του αέρα και αυξάνει το φορτίο στους ανεμιστήρες και τις κουκούλες κουζίνας.

Από την άποψη αυτή, είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά την παρουσία πάγου στην σχάρα και να την αφαιρέσετε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μηχανικά, αλλά υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο περίβλημα και στις περσίδες, εάν είναι κατασκευασμένες από πλαστικό.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα άκαμπτο πλέγμα από μέταλλο από το εξωτερικό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τοποθέτηση της βαλβίδας σε πλέγμα εξαερισμού τυπικού μεγέθους:

Ο τρόπος εγκατάστασης της βαλβίδας για εναλλακτική λειτουργία εξαναγκασμένου και φυσικού αερισμού:

Κατασκευή βαλβίδας διαφράγματος:

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στο σύστημα εξαγωγής αέρα θα εξασφαλίσει μια συνήθη λειτουργία εξαερισμού, θα εξαλείψει την αντίστροφη κίνηση της ροής του αέρα, θα εξαλείψει τις επιβλαβείς οσμές και τις τοξικές πτητικές ενώσεις. Εγκαταστήστε τη συσκευή με τα χέρια σας, αν αγοράσετε μια έτοιμη δομή που αντιστοιχεί στο τμήμα του κουτιού εξαερισμού στο σπίτι.

Η θέση της βαλβίδας αντεπιστροφής όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με την κουζίνα

Η κουζίνα μας βρίσκεται στο διαμέρισμα ενός καινούργιου σπιτιού. Η κουζίνα έχει έναν μεγάλο αγωγό εξαερισμού, στον οποίο υπάρχει μια μικρή τρύπα ορθογώνιου σχήματος, που κλείνει από μια σχάρα. Πώς να συνδέσετε σωστά την αυλάκωση από την κουκούλα; Εάν στον τοίχο του αγωγού εξαερισμού υπάρχει εγκατεστημένη μια τυπική έξοδος με οπή για κυματοειδή, η έξοδος αέρα για φυσικό εξαερισμό θα κλείσει.

Στην πώληση υπάρχει σχεδίαση με τρύπα για κυματοειδή και κάτω από μικρές γρίλιες για φυσικό αερισμό, αλλά με αυτό το σχέδιο, η ροή αέρα από την κουκούλα στην κουζίνα μπορεί να επιστρέψει. Πού είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου με αυτό το σχέδιο;

Καλησπέρα, Ηλί. Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή που δόθηκε στους πόρους μας.

Επί της ουσίας της ερώτησής σας, εξηγούμε:

Έχετε απολύτως δίκιο, προσπαθώντας να διατηρήσετε τη φυσική κουκούλα στο διαμέρισμά σας όταν συνδέετε την ομπρέλα κουζίνας. Μπορείτε να συνδέσετε μια ομπρέλα κουζίνας και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου σε έναν αγωγό με διάφορους τρόπους.

Τοποθετήστε αντί της επιλεγμένης σας μάσκας εξαερισμού, δύο, με μια τυπική απελευθέρωση κάτω από την αυλάκωση.

Συνδέστε τον καυσαερίων στην ανώτερη έξοδο, μέσω αυλακώσεων, και τοποθετήστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής στη δεύτερη έξοδο (κάτω).

Η λειτουργία εξαερισμού, σε αυτή την περίπτωση θα μοιάζει με αυτό: όταν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος, ο αέρας θα περάσει πάνω από τη βαλβίδα. Μέρος της ροής αέρα θα προκαλέσει το κλείσιμο του αποσβεστήρα της βαλβίδας ελέγχου. Όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, ανοίγει το πτερύγιο της βαλβίδας. Με αυτή τη λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τις αυλακώσεις για την κουζίνα, αλλά και τους ορθογώνιους αεραγωγούς που έχουν καλύτερα σχεδιαστικά και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά από τον κυματοειδή αεραγωγό. Η αλήθεια είναι να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα με κυκλική διατομή σε ορθογώνιο.

Η κίνηση της ροής αέρα και η λειτουργία της βαλβίδας ελέγχου είναι σαφώς ορατές στο σχήμα.

Τοποθετήστε μια τυπική έξοδο και συνδέστε τη μία πλευρά του πλαστικού τσάι σε αυτό. Στη βρύση, η οποία βρίσκεται στη μέση του τσάι, συνδέστε την αυλάκωση του καλύμματος καυσαερίων. Τοποθετήστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής στο άκρο του τσάι. Για μεγαλύτερη ορατότητα, δώστε προσοχή στην παρακάτω φωτογραφία.

Η αρχή λειτουργίας, το σύστημα εξαερισμού θα είναι το ίδιο όπως στο πρώτο παράδειγμα. Ενεργοποιήστε τον απορροφητήρα - η βαλβίδα ελέγχου κλείνει την έξοδο αέρα στην κουζίνα. Η κουκούλα σβήνει - η βαλβίδα ανοίγει για φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Μία από τις κύριες απαιτήσεις για την ποιοτική λειτουργία ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι η διαθεσιμότητα επαρκούς ροής αέρα.

Ελπίζουμε πραγματικά ότι ήμασταν σε θέση να δώσουμε λύση στην ερώτησή σας. Με εκτίμηση, η διαχείριση του ιστότοπου http://ventilationpro.ru/

Εγώ, Ρωμαίος-εκδώσω τα πρότυπα μου για τη σύνδεση των πτερυγίων των κουζινών κουζίνας με τους κατοίκους της Ρωσίας! Ορίστε δύο βαλβίδες ελέγχου σε ένα κοινό πάνελ συνδέεται με τη διέξοδο των τοίχων από σκυρόδεμα κουζίνα: Obr.klapan№1- συνδέει περαιτέρω το επίπεδο (ή κυκλική) προφίλ... είναι η περαιτέρω εξάτμιση-προσαρμογέα με επίπεδη στον κύκλο και εισέρχεται στο καπό! Η βαλβίδα επιστροφής №2 συνδέεται απευθείας με το πλαστικό πλέγμα - λειτουργεί μόνο στην κουζίνα! Στην αντίστροφη σπίτια χύτευσης venityatsii: Τόσο κλείνει βαλβίδα αντεπιστροφής και το χώρο της κουζίνας και ολόκληρο το σύστημα της εκχύλισης των ακαθαρσιών. Οι πρώιμες παραλλαγές των ξένων είναι σαμποτάζ. Με πίστη, Ρωμαίος.

Χαρακτηριστικά των κουκούλες κουζίνας με βαλβίδα αντεπιστροφής: συσκευή, κριτήρια επιλογής και επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων

Το απόσπασμα είναι ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης κουζίνας. Αυτός ο εξοπλισμός βοηθά να διατηρηθεί το δωμάτιο με μια ιδανική σειρά, εμποδίζει την εξάπλωση οσμών και καπνών. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η χρησιμότητα της οποίας πολλοί χρήστες αμφισβητούν.

Τι είναι μια κουκούλα με μια βαλβίδα αντεπιστροφής;

Ένας απορροφητήρας κουζίνας με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν διαφέρει από τη συνηθισμένη ούτε εξωτερικά ούτε δομικά. Το μόνο χαρακτηριστικό είναι η παρουσία μιας συσκευής που ρυθμίζει την πρόσληψη βρύσης και αέρα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση να αφαιρεθεί ο αγωγός εξαερισμού του απορροφητήρα κουζίνας μέσω ενός φέροντος τοίχου κατευθείαν στην ατμόσφαιρα. Σε αυτή την περίπτωση, η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι υποχρεωτικό στοιχείο του εξοπλισμού.

Χρειάζομαι βαλβίδα ελέγχου στην κουκούλα της κουζίνας;

Όσον αφορά την ανάγκη για βαλβίδα επιστροφής στην κουκούλα κουζίνας δεν υπάρχει συναίνεση. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο σε περίπτωση που το σύστημα επιστροφής παρατηρείται συχνά στο σύστημα εξαερισμού. Η ροή του αέρα από το ορυχείο είναι σε θέση να φέρει στο σπίτι ξένο, όχι πάντα ευχάριστο, μυρίζει. Η προστασία του αεραγωγού τους εξοικονομεί και αυξάνει την άνεση ζωής.

Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση της βαλβίδας ελέγχου δικαιολογείται μόνο αν ο αγωγός είναι ευθύς.

Πώς λειτουργεί: η αρχή λειτουργίας και η συσκευή


Υπάρχουν διάφοροι τύποι βαλβίδων ελέγχου.

 1. Μεμβράνη (βαρύτητα ενός φύλλου). Χαρακτηρίζεται από μια μικρή αντίσταση της πτέρυγας, χρησιμοποιείται σε συστήματα φυσικού αερισμού. Η απλούστερη βαλβίδα τύπου μεμβράνης μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, στερεώνοντας ένα κομμάτι ελαστικής μεμβράνης από το πίσω μέρος της σχάρας αερισμού.
 2. Πετάλι (περσίδες). Συχνά εγκαθίσταται αντί της σχάρας εξαερισμού, το κλείσιμο και το άνοιγμα των βαλβίδων μπορεί να συμβεί υπό την επίδραση έλξης ή ηλεκτρικής κίνησης.
 3. Πεταλούδα (ελατήριο δύο φύλλων). Εγκατασταθεί σε συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού, κουκούλες κουζίνας. Ο σχεδιασμός της βαλβίδας περιλαμβάνει ένα σταμάτημα που εμποδίζει τις βαλβίδες να γυρίζουν περισσότερο από 90 °. Τα ελατήρια επιστρέφουν τα πτερύγια στην αρχική (κλειστή) θέση τους.

Παρά τις διαρθρωτικές διαφορές, όλες οι βαλβίδες λειτουργούν με την ίδια αρχή:

 • υπό την επίδραση της ροής του αέρα οι πόρτες στρέφονται.
 • ανοίγει το άνοιγμα της βαλβίδας.
 • τα αέρια εκκενώνονται στον άξονα εξαερισμού.
 • τα κλειστά πτερύγια αποκλείουν την πρόσβαση στον αέρα από τον ανελκυστήρα αερισμού.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Κριτικές κουκούλες με μια βαλβίδα αντεπιστροφής: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Οι κουκούλες κουζίνας με βαλβίδα αντεπιστροφής κερδίζουν δημοτικότητα για διάφορους λόγους:

 • αποκλείει τη διείσδυση ξένων οσμών ·
 • Ο σχεδιασμός είναι απλός στη συσκευή και στην εγκατάσταση.
 • εξυπηρετεί μακρά και χωρίς προβλήματα.

Αυτός ο εξοπλισμός έχει τα δικά του μειονεκτήματα:

 • Στην περίπτωση πλύσης, ορισμένα μοντέλα βαλβίδων ανοίγουν και κλείνουν με χαρακτηριστικό ήχο που μοιάζει με βαμβάκι.
 • μια βαλβίδα ελέγχου για την εξαγωγή στην κουζίνα απαιτεί περιοδικό καθαρισμό από ακαθαρσίες και γράσα.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Το δίκτυο εμπορικών συναλλαγών προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες κουζίνας, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν τα καλύτερα μοντέλα στο σχεδιαστικό σχέδιο και το στυλ.

Συστήματα εξάτμισης

 1. Faber KORUND BK A60

  Ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα ενσωματωμένων συσκευών κουζίνας, διακεκριμένα με κομψό σχεδιασμό, που εκτελούνται σε μαύρο και άσπρο. Είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής, με ηλεκτρονικό έλεγχο, με κουμπιά.

Μια ιδιαίτερη έλξη του μοντέλου είναι ο φωτισμός αλογόνου και η ένδειξη των τρόπων λειτουργίας. Το πρόγραμμα προβλέπει την αναβολή της αυτόματης ένταξης. Η κουκούλα έχει το βέλτιστο πλάτος για μικρές κουζίνες: 60 εκ. Το μοντέλο είναι κεκλιμένο, λειτουργεί σε δύο τρόπους: καυσαερίων και κυκλοφορίας αέρα.

 • παραγωγικότητα - 700 m 3 / ώρα.
 • 4 ταχύτητες.
 • κατανάλωση ενέργειας - 185 W;
 • διαστάσεις - 600x770 mm.
 • λιπαρό φίλτρο.

Η μέση τιμή είναι 18999 ρούβλια.

 • MAUNFELD DREAM 60

  Συμπαγής απορροφητήρας κουζίνας, με ηλεκτρονικό έλεγχο μέσω οθόνης αφής. Χαρακτηρίζεται από υψηλή χωρητικότητα (έως 800 m3 / h), έχει τρεις τρόπους λειτουργίας. Το μοντέλο διαθέτει εντυπωσιακό σχέδιο, γκρι και μαύρο. Ο μπροστινός υαλοπίνακας είναι αφαιρούμενος, η εισαγωγή αέρα πραγματοποιείται κατά μήκος της περιμέτρου της κουκούλας. Είναι εξοπλισμένο με ένα περίβλημα, προσαρμογέα και εγχειρίδιο οδηγιών.

  • διαστάσεις - 600x780 mm.
  • επίπεδο θορύβου - 48 dB.
  • κατανάλωση ενέργειας - 200 W.
  • λιπαρό φίλτρο;
  • Το τμήμα του αεραγωγού είναι 120 mm.

  Η μέση τιμή είναι 15990 ρούβλια.

 • Gorenje DK 63 CLB

  Ένα από τα πιο άνετα και κομψά κουκούλες κουζίνας τύπου θόλου, παράγεται στην Πολωνία. Διαθέτει υψηλή ποιότητα κατασκευής και χαμηλό θόρυβο. Λειτουργεί στους τρόπους κυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα. Ενσωματωμένα ισχυρά φώτα αλογόνου. Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, η πρόσοψη είναι καμπύλη.

  • διαστάσεις - 600х500 mm.
  • παραγωγικότητα - 770 m3 / ώρα.
  • επίπεδο θορύβου σε υψηλή ισχύ - 69 dB.
  • κατανάλωση ενέργειας - 290 Watt.

  Η μέση τιμή είναι 18990 ρούβλια.

 • Korting KHP 5211 W

  Μία από τις οικονομικές επίπεδες κουκούλες κουζίνας. Η συρόμενη οθόνη είναι ενσωματωμένη στον τοίχο. Είναι σε λευκό και ασημί χρώμα. Ο μηχανισμός ολίσθησης του τύπου ολίσθησης, ο πίνακας είναι εξοπλισμένος με δύο λαμπτήρες αλογόνου 40 W. Υπάρχει αφαιρούμενο φίλτρο λίπους. Το μοντέλο είναι ελαφρύ, που δεν υπερβαίνει τα 5 κιλά.

  • διαστάσεις - 498х195х278 mm.
  • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 53 dB.
  • παραγωγικότητα - 350 m 3 / ώρα.
  • υλικό από ανοξείδωτο ατσάλι.

  Η μέση τιμή των 5799 ρούβλια.

 • ΕΛΙΚΟΡ Έψιλον 60

  Γνήσιο μοντέρνο μοντέλο με βελτιωμένο σώμα, χωρίς αιχμηρές προεξοχές. Λειτουργεί με τους τρόπους ροής και ροής αέρα, ο έλεγχος της ταχύτητας πραγματοποιείται μέσω ενός διακόπτη ολίσθησης. Είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής και φίλτρο λίπους. Το πλάτος του μοντέλου είναι 600 mm, το ύψος είναι 680 mm.

  • παραγωγικότητα - 430 m 3 / ώρα.
  • τρεις ταχύτητες λειτουργίας.
  • κατανάλωση ενέργειας - 145 W;
  • το επίπεδο θορύβου είναι 54 dB.

  Η μέση τιμή των 4899 ρούβλια.

 • Μεμονωμένες συνδέσεις και εξόδους με βαλβίδα ελέγχου

  1. Στρογγυλές βαλβίδες Plastivent 4141

   Ο σύνδεσμος με βαλβίδα ελέγχου για κυκλικούς αγωγούς είναι σχεδιασμένος για εγκατάσταση σε συστήματα φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού. Κατασκευασμένο από πλαστικό, εξοπλισμένο με δακτύλιο συγκράτησης. Τομή 200 mm. Έχει ένα μικρό βάρος, αισθητικά ελκυστικό, εύκολο στην εγκατάσταση.
  • μήκος - 300-500 mm.
  • βάρος - 100 g.
  • χρώμα - λευκό.

  Η μέση τιμή είναι 166 ρούβλια.

 • Ορθογώνιος σύνδεσμος-σύνδεσμος Aventa

  Για την εγκατάσταση πλαστικών αγωγών κατάλληλης διατομής απαιτούνται ορθογώνιες συνδέσεις. Είναι αποδεκτό να λειτουργούν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -40 ° C και + 60 ° C. Οι ορθογώνιοι αγωγοί είναι ιδανικοί για εγκατάσταση σε συνθήκες περιορισμένης οροφής. Διατομή συνδέσμων Alenta 150x75 mm.

  Η μέση τιμή είναι 340 ρούβλια.

 • Είσοδος εξάτμισης τοίχου του ERA

  Η έξοδος τοίχου εξάτμισης του ERA είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό, η λύση χρώματος είναι διαφορετική: μαύρο, λευκό, γκρι. Τμήμα 150χ150 mm. Η διάμετρος της φλάντζας είναι 100 mm. Η έξοδος τοίχου προστατεύει από την αντίστροφη πρόσφυση και τις βροχοπτώσεις: ένα πλαστικό κάλυμμα. Η κατασκευή είναι αποσπώμενη, στο κάτω μέρος του περιβλήματος υπάρχει μια σχάρα. Η φλάντζα επιτρέπει το άνοιγμα του αεραγωγού να είναι αισθητικά ευχάριστο.

  Η μέση τιμή είναι 255 ρούβλια.

 • Μεταλλική βαλβίδα RSK

  Η βαλβίδα έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τα ανοίγματα αεραγωγών κυκλικής διατομής. Είναι κατασκευασμένο από φύλλο ανοδιωμένο αλουμίνιο, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση: κάθετα, οριζόντια, υπό γωνία. Η στερέωση στον αγωγό αέρα πραγματοποιείται με τη βοήθεια σφιγκτήρων. Η διατομή μπορεί να είναι διαφορετική: από 100 έως 650 mm.

  Η μέση τιμή εξαρτάται από τη διάμετρο. Μια βαλβίδα με τμήμα 100 mm κοστίζει 330 ρούβλια.

 • Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

  Όλες οι βαλβίδες αντεπιστροφής είναι αξιόπιστες και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Η επιλογή του μοντέλου εξαρτάται από τον τύπο του αγωγού και την διατομή του. Οι περισσότεροι κατασκευαστές οικιακών συσκευών παράγουν επίσης εξαρτήματα.

  Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές: "Era", Polar Bear, Dvs.

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής επηρεάζει την απόδοση της κουκούλας;

  Η παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής επηρεάζει την απόδοση του εξοπλισμού, επειδή μέρος της ισχύος του καταναλώνεται για να ανοίξει το ελατηριωτό κάλυμμα. Αλλά (η κατανάλωση ενέργειας) είναι τόσο ασήμαντη που σπάνια λαμβάνεται υπόψη.

  Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος της εγκατάστασης

  Προκειμένου να υπολογιστεί η απαιτούμενη ισχύς του συστήματος εξάτμισης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον όγκο του χώρου. Σύμφωνα με το SNIP, η πλήρης ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα πρέπει να έχει ως εξής:

  • έως 60 m3 / h με πλάκες 2 καυστήρων.
  • τουλάχιστον 75 m3 / h με 3 καυστήρες.
  • έως 90 m3 / h με 4 καυστήρες.

  Είναι δυνατός ο υπολογισμός της απαιτούμενης ισχύος εξόδου και βάσει των απαιτήσεων για την ισοτιμία του αέρα. Για τις κουζίνες, ο αριθμός αυτός είναι 10-12 ενημερώσεις αέρα ανά ώρα. Έτσι, ο διαπιστωμένος όγκος του δωματίου (για παράδειγμα, 45 m 3) πολλαπλασιάζεται με έναν παράγοντα πολλαπλότητας: 45χ12 = 540. Η ληφθείσα τιμή είναι η απαιτούμενη ισχύς του συστήματος εξάτμισης: 540 m 3 / h.

  3 καλύτερα μοντέλα

  Από τον εξοπλισμό που παρουσιάζεται στην ανασκόπηση είναι δυνατή η κατανομή τριών καλύτερων μοντέλων:

  • Faber KORUND ΒΚ Α60;

 • ELIKOR Epsilon 60;

  Τα καταχωρημένα συστήματα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, κατάλληλη για εγκατάσταση και έλεγχο. Διαφέρουν σε αποτελεσματικό σχεδιασμό και αξιοπιστία. Το εύρος τιμών είναι 4899-18999 ρούβλια.

  Κόστος

  Η μέση τιμή των καλύτερων μοντέλων κουκούλας με βαλβίδα αντεπιστροφής:

  • Faber KORUND BK A60 - 18999 ρούβλια.
  • MAUNFELD DREAM 60 - 15990 ρούβλια;
  • Gorenje DK 63 CLB - 18990 ρούβλια.
  • Korting KHP 5211 W - 5799 ρούβλια?
  • ΕΛΙΚΟΡ Epsilon 60 - 4899 τρίβει.

  Η επιλογή είναι πραγματικά πλούσια, μπορείτε να αγοράσετε υψηλής ποιότητας μοντέλα χαμηλού κόστους ή πιο ακριβό εμπορικό σήμα. Η τιμή για τη συσκευή εξαρτάται από τη φήμη του κατασκευαστή και τη λειτουργικότητα της συσκευής. Επιλέξτε τι είναι κατάλληλο για εσάς όσον αφορά τις παραμέτρους και την εμφάνιση, εστιάζοντας στην αναλογία ισχύος και επιφάνειας του δωματίου σας.

  Πού να αγοράσετε κουκούλα κουζίνας με βαλβίδα αντεπιστροφής;

  Στη Μόσχα

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα FABER, +7 (495) 191-37-58.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "RayBT", 8 495 983-59-83.
  3. Κατάστημα "Technokaravan", Pyatnickoe αυτοκινητόδρομο 18, +7 (495) 920-51-00.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα «Empire of Techno», +7 (812) 200-49-00.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "Citylink", (812) 332 84 84.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα TORMART.RU, 8 (800) 511-39-90.

  Η κουκούλα εξαγωγής κουζίνας με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια εξαιρετική λύση για την εξάλειψη της αντίστροφης πρόσφυσης. Κατά την επιλογή, καθοδηγούνται από την αξιοπιστία του κατασκευαστή, τη δύναμη και το σχεδιασμό του εξοπλισμού.

  Εγκατάσταση βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό

  Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: πώς να ρυθμίσετε τον αερισμό με βαλβίδα ελέγχου για εξαγωγή

  Η εμφάνιση ανάστροφης έλξης είναι ένα κοινό φαινόμενο, το οποίο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες. Με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό, αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις επιλογές σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και τους κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης στα συστήματα εξάτμισης.

  Λόγοι για την αντίστροφη έλξη

  Για να αποφασίσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, πρέπει να διαπιστώσετε την πιθανότητα ανάστροφης έλξης στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού. Η κατανόηση αυτής της διαδικασίας θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε σωστά την ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις.

  Με τη βοήθεια ενός καυτού αγώνα, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα στο άνοιγμα και να υπολογίσετε την παροχή

  Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού παροχής και εξαγωγής βασίζεται στο νόμο ότι ανά πάσα στιγμή ο όγκος του αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από το δωμάτιο είναι ο ίδιος. Έτσι, το βύθισμα επιστροφής στην κουκούλα προκύπτει αν η συνολική ροή σε άλλα σημεία εισόδου και εξόδου αέρα κατευθύνεται από το σπίτι. Υπάρχουν πολλοί κύριοι λόγοι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

  Συχνά η ανάστροφη ώθηση προκύπτει λόγω σημαντικής μείωσης ή διακοπής της ροής που εισέρχεται στα δωμάτια μέσω του εξαερισμού τροφοδοσίας. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της σταδιακής απόφραξης των οπών και στην περίπτωση ενός αναγκαστικού κυκλώματος, φθορά ή διάσπαση των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του αέρα.

  Επίσης, η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης μπορεί να διευκολυνθεί από την απότομη αύξηση του όγκου του αέρα που ρέει μέσω μιας από τις διατάξεις εξαγωγής. Για παράδειγμα, στη θέρμανση του κλιβάνου, ο θερμός αέρας με προϊόντα καύσης αφήνει έντονα μέσα από την καμινάδα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόσληψη μέσω του αερισμού τροφοδοσίας, η κατεύθυνση ροής στα εκχυλίσματα θα αλλάξει.

  Ο λόγος για την αντίστροφη κίνηση της ροής αέρα μπορεί να είναι μια ανώμαλη κεφαλή σχηματισμένη όταν πολλοί κλάδοι συνδέονται με ένα κανάλι εξαερισμού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι εξοπλισμένη με κάθε γραμμή (+)

  Στην περίπτωση χρήσης αεραγωγού με πολλά σημεία εισαγωγής αέρα μέσα στο σπίτι, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση ροής εάν ένας από αυτούς είναι εξαναγκασμένος αερισμός. Έτσι, αν τα κουτιά από την κουζίνα και το μπάνιο είναι συνδεδεμένα σε ένα σύστημα, η ενεργοποίηση της κουκούλας θα έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του αέρα όχι μόνο προς το δρόμο αλλά και προς το μπάνιο.

  Η αλλαγή των παραμέτρων του περιβάλλοντος εκτός του διαμερίσματος ή στο σπίτι μπορεί επίσης να προκαλέσει οπισθοδρόμηση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής που σχετίζονται με την αλλαγή του εδάφους, όπως η ανέγερση ή η κατεδάφιση κοντινών δομών, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση του ανέμου προς την πλευρά του σχεδίου.

  Σε πολυκατοικίες, όταν χρησιμοποιείτε κοινούς αεραγωγούς εξαερισμού για εξαερισμό, είναι πιθανό ότι θα υπάρξει αντίστροφη ώθηση στο διαμέρισμα λόγω της σύνδεσης ισχυρών καυσαερίων με τους γείτονες. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παλιά σπίτια, των οποίων οι συνήθεις αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα χρήσης συσκευών για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Η απόδοση των κοινόχρηστων αξόνων εξαερισμού των παλαιών πολυώροφων κτιρίων δεν έχει σχεδιαστεί για τη διέλευση μεγάλου όγκου αέρα που παράγεται από μοντέρνους ισχυρούς απορροφητήρες

  Ακόμα και αν δεν υπάρχουν επί του παρόντος συνθήκες για αντίστροφη έλξη, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής κατά την εγκατάσταση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα. Πιθανές τροποποιήσεις, μόλυνση του αερισμού τροφοδοσίας ή εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση μιας μεταβλητής κατεύθυνσης της ροής αέρα. Το κόστος των έτοιμων συσκευών είναι χαμηλό και η εισαγωγή μιας βαλβίδας σε ήδη λειτουργούντες αεραγωγούς είναι ένα δύσκολο έργο.

  Τύποι σχεδιασμού της βαλβίδας αντεπιστροφής

  Σε σχέση με την ευρεία χρήση των διατάξεων εξάτμισης, η χρήση του χειροκίνητου ελέγχου για τον έλεγχο της ροής του αέρα δεν είναι πλέον σημαντική. Υπάρχουν τέσσερις θεμελιωδώς διαφορετικοί τρόποι σχεδιασμού για αυτόματη παρεμπόδιση του προς τα πίσω βυθίσματος στο σύστημα εξαερισμού. Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής.

  Δράση βαρύτητας ενός φύλλου

  Ένα ρεύμα που κατευθύνεται από το δωμάτιο ασκεί πίεση στο πτερύγιο της βαλβίδας και ανοίγει για να επιτρέψει τη διέλευση του αέρα. Εάν δεν υπάρχει κίνηση ή υπάρχει αντίστροφη ώθηση της πίεσης, η βαλβίδα δεν θα κλείσει και, υπό βαρύτητα, θα κλείσει.

  Η χρήση μόνο ενός φύλλου για τη διέλευση του αέρα και η χρήση της βαρύτητας για το κλείσιμο του κάνει το μοντέλο βαλβίδας βαρύτητας απλό και αξιόπιστο

  Με τη σωστή εγκατάσταση, η βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φυσικό αερισμό, καθώς η αντοχή ανοίγματος του φύλλου είναι ασήμαντη. Υπάρχουν δύο τρόποι υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού:

  • μετατόπιση της θέσης του άξονα πάνω στον οποίο είναι στερεωμένο το φύλλο, σε σχέση με τη μέση του τμήματος του αεραγωγού.
  • Η παρουσία ενός αντίβαρου που βρίσκεται μέσα ή έξω από τη συσκευή.

  Δεδομένου ότι η αρχή του κλεισίματος του φύλλου βασίζεται στη δράση της βαρύτητας, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η βαλβίδα, ανάλογα με τον σχεδιασμό, αυστηρά οριζόντια ή κάθετα χρησιμοποιώντας το επίπεδο. Διαφορετικά, είναι δυνατό ή ελλιπές κλείσιμο ή σημαντική ροή αέρα στο σύστημα εξαερισμού θα είναι απαραίτητη για το άνοιγμα του φύλλου, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αντίβαρο.

  Το σχέδιο για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στον αγωγό αερισμού καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του συστήματος. Οι διατάξεις τοποθετούνται έτσι ώστε οι λεπίδες τους να ανοίγουν προς την κατεύθυνση της ροής του αέρα

  Διπλό φυλλωτό ελατήριο με ελατήρια

  Η βαλβίδα πεταλούδας που δεν επιστρέφει είναι εξοπλισμένη με δύο κουρτίνες που διπλώνουν υπό πίεση από τη δεξιά πλευρά και χτυπάνε με ελατήρια σε περίπτωση που δεν υπάρχει. Δεδομένου ότι η διαδικασία κλεισίματος δεν εξαρτάται από τη δράση της βαρύτητας, μια τέτοια συσκευή, σε αντίθεση με τον βαρυτικό τύπο, μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνία.

  Συνήθως, αυτή η επιλογή λειτουργεί κανονικά μόνο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό που χρησιμοποιεί εξάτμιση. Πριν αγοράσετε μια βαλβίδα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ευαισθησία των παραθυρόφυλλων για το άνοιγμα στο χαρακτηριστικό πίεσης αέρα του αεραγωγού στον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί. Ορισμένες σύγχρονες συσκευές όπως "πεταλούδα" μπορούν να ρυθμιστούν με τη δύναμη των ελατηρίων.

  Ο σχεδιασμός του τύπου πεταλούδας με το κλείσιμο των φυλλαδίων υπό την επίδραση των ελατηρίων χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού με ισχυρή πίεση αέρα, η οποία δημιουργεί κουκούλες

  Περσίδες για σχάρες εξαερισμού

  Η μάσκα που κλείνει την έξοδο στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένη με μια βαλβίδα που μοιάζει με παραθυρόφυλλα σε παράθυρο. Η αρχή της δράσης της είναι βαρυτική, ανάλογη με την έκδοση ενός φύλλου. Η χρήση πολλαπλών φυλλαδίων αντί για ένα οφείλεται στη συμπαγή λειτουργία της συσκευής στην ανοιχτή θέση, η οποία σχετίζεται με εξωτερικά στοιχεία του συστήματος.

  Οι διαστάσεις των σχάρων σχεδιάζονται για τις τυπικές παραμέτρους των αγωγών αερισμού για τα εκχυλίσματα και τις οπές αέρα για τους τοίχους. Η βαλβίδα για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να τοποθετηθεί σε ολόκληρη την σχάρα ή μόνο στο άνοιγμα για φυσικό εξαερισμό.

  Στην πώληση υπάρχουν πλέγματα με βαλβίδα αντεπιστροφής άλλων σχεδιαστικών λύσεων. Ωστόσο, οι επιλογές με μεμβράνη ή η χρήση ελατηρίων θα έχουν σοβαρά προβλήματα απόδοσης σε αρνητικές θερμοκρασίες. Επομένως, για ένα πλέγμα δρόμου είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή με τύπους κλείστρου "blinds".

  Εφαρμογή εύκαμπτης μεμβράνης

  Η αρχή της βαλβίδας ελέγχου μεμβράνης βασίζεται στην ικανότητα της ροής να αλλάζει τη θέση της εύκαμπτης πλάκας. Η τοποθέτησή του επιτρέπει ένα άνοιγμα του ανοίγματος εξαερισμού για μία κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, και για ένα άλλο - το κλείσιμο του, στενά δίπλα στην περίμετρο.

  Για να ενεργοποιήσετε τη βαλβίδα ελέγχου μεμβράνης για το άνοιγμα ή το κλείσιμο μιας αρκετά μικρής ροής αέρα, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται με επιτυχία με φυσικό αερισμό

  Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης της μεμβράνης από μια ισχυρή οπίσθια κίνηση, απαιτούνται πρόσθετες νευρώσεις, στις οποίες θα ηρεμήσει κατά το κλείσιμο του ανοίγματος. πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό το γεγονός, όταν η απόκτηση της βαλβίδας διαφράγματος είναι κατά τα άλλα πιθανή στρέβλωση και σχηματισμό κενού επακόλουθη πτερύγια, σύμφωνα με την οποία η μερική μετάδοση θα συμβεί αντίστροφη συσκευή ροή αέρα.

  Χαρακτηριστικά για αυτοπαραγωγή

  Λόγω του χαμηλού κόστους των βαλβίδων ελέγχου, η ανεξάρτητη κατασκευή της συσκευής έχει σημασία μόνο όταν χρησιμοποιείτε μια μάσκα εξαερισμού ή έναν αγωγό αγωγών με μη τυπικές γεωμετρικές παραμέτρους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι συχνά φθηνότερο και ταχύτερο για να γίνει μια βαλβίδα για αυτό παρά για τη μετάβαση σε ένα τυποποιημένο σχήμα και μέγεθος.

  Ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξετε μια μεμβράνη ή μία βαλβίδα. Ως φύλλο χρησιμοποιείται ένα άκαμπτο υλικό, για παράδειγμα μια πλαστική ή μεταλλική πλάκα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ακόλουθα σημεία:

  • το στήριγμα της πλάκας επί των τοιχωμάτων του σώματος της βαλβίδας ή της προεξοχής ασφάλισης για την αποτροπή του σχηματισμού ενός κενού και της διόδου του αέρα.
  • Η εξάλειψη του χτυπήματος της πλάκας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση συχνών αλλαγών στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

  Για μια βαλβίδα μεμβράνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φύλλο από παχύ χαρτί ή ένα φύλλο λεβάν, μεγαλύτερο από την οπή εξαερισμού. Με ένα ισχυρό οπίσθιο τράβηγμα, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμόρφωση του υλικού της μεμβράνης, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί μια σχάρα στην οποία θα αναπαυθεί.

  Μια μεμβράνη Lavsan είναι κατάλληλη ως μεμβράνη. Δεν χάνει τις ιδιότητές του υπό την επίδραση της υγρασίας, καθώς και με επαναλαμβανόμενη κάμψη

  Κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης

  Για συστήματα οποιασδήποτε διαμόρφωσης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη διάταξη των βαλβίδων με τέτοιο τρόπο ώστε η ώση επιστροφής να εμποδίζεται με οποιοδήποτε συνδυασμό ανεμιστήρων και κουκούλες που περιλαμβάνονται. Η ποιότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση των ίδιων των συσκευών.

  Η θέση της βαλβίδας στο σύστημα εξαερισμού

  Αν το σύστημα εξατμίσεως έχει ένα ενιαίο χώρο εισαγωγής αέρα, η οποία αγωγό εξαερισμού έρχεται στον άξονα ή στο δρόμο, προκειμένου να αποτραπεί ανάστροφη ώση αρκεί για να αποδείξει στον αγωγό μια ενιαία βαλβίδα.

  Εάν η τοπολογία του συστήματος είναι πιο περίπλοκη λόγω της παρουσίας αρκετών κουτιών ή ανοιγμάτων για φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι κανόνες για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου:

  • Για κάθε κλάδο που συνδέει το σημείο εισαγωγής αέρα και τον κύριο αγωγό, τοποθετείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η ανακατεύθυνση του αέρα προς την κουκούλα όταν δεν είναι ενεργοποιημένη.
  • Συνήθως, μια άλλη συσκευή είναι εγκατεστημένη στην έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, με πλήρη αεροστεγανότητα του καναλιού, αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά η πρακτική δείχνει την εγκυρότητα της τοποθέτησης της βαλβίδας σε αυτό το μέρος.

  Κατά κανόνα, η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται σε μέρη με την πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από προσκολλημένες σκόνες σκόνης και λίπους, διαφορετικά δεν θα υπάρξει πλήρες κλείσιμο των αποσβεστήρων με αντίστροφη πρόσφυση.

  Αυτή η διευθέτηση της διάταξης βαλβίδας για την οργάνωση του εξαναγκασμένου και φυσικού εξαερισμού παρέχει καλή πρόσβαση σε αυτήν για προληπτική συντήρηση

  Κατά την προσομοίωση του αγωγού, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κατασκευαστής μπορεί να εγκαταστήσει μια βαλβίδα αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα ή τον απαγωγέα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστή προστασία αντίστροφης ώσης.

  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εγκατάσταση της βαλβίδας κοντά στην είσοδο του ορυχείου των πολυκατοικιών. Το σύστημα γενικού αερισμού είναι μια κοιλότητα προστατευμένη από το άμεσο ηλιακό φως με θετική θερμοκρασία, στην οποία εισέρχεται περιοδικά υγρός αέρας, το οποίο είναι ένα ιδανικό μέσο για την αναπαραγωγή διαφόρων ειδών μικροοργανισμών. Επίσης συχνά κατοικούνται από έντομα, πτηνά και τρωκτικά.

  Οι εταιρείες διαχείρισης συχνά δεν εκτελούν εξαερισμό δημόσιων έργων κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού, γεγονός που οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα

  Ο αέρας σε τέτοια ορυχεία σπάνια πληροί τις υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τις κατοικίες. Ως εκ τούτου, ακόμη και στην περίπτωση της κανονικής επεξεργασίας αποχέτευσης των αξόνων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δυνατότητα αντίστροφης έλξης και η είσοδος αέρα από αυτό μέσα στο διαμέρισμα.

  Χρώματα εγκατάστασης και συντήρησης

  Για τη δημιουργία του αερισμού του σπιτιού, χρησιμοποιούνται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αεραγωγοί με τυπικές διαστάσεις. Για αυτούς, υπάρχουν έτοιμες λύσεις που περιέχουν μια βαλβίδα ελέγχου που μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι παρόμοια με τη σύνδεση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου εξαερισμού.

  Μια έτοιμη λύση για τον εξαερισμό, που οργανώνεται με τη χρήση ενός πλαστικού κουτιού, είναι η τοποθέτηση της βαλβίδας σε ένα διαμορφωμένο στοιχείο - ένας ευθύγραμμος συνδετήρας

  Εάν υπάρχει ανάγκη για εναλλακτική λειτουργία του φυσικού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού, υπάρχουν δύο τυπικές λύσεις για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου, η οποία καθιστά δυνατή:

  • εγκατάσταση της αντλίας κοντά στην σχάρα εξαερισμού, με την εγκατάσταση της βαλβίδας στην κάμψη για φυσικό αερισμό.
  • αγορά ειδικού σχεδιασμού με δύο οπές και για τους δύο τύπους εξαερισμού.

  Η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας βίδες αυτοκαθαρισμού ή υγρά νύχια. Η πρώτη μέθοδος είναι προτιμότερη, αφού η ανάλυση του συστήματος εξαερισμού για τον καθαρισμό, την επισκευή ή την αλλαγή της διαμόρφωσής του γίνεται ευκολότερα πρώτα απ 'όλα με την αφαίρεση της σχάρας. Εάν αποφασιστεί η εγκατάσταση μιας σχάρας από το εσωτερικό του δωματίου, τότε η άρθρωση της σχάρας και του τοίχου πρέπει να σφραγιστεί προσεκτικά.

  Η στερέωση της σχάρας στον τοίχο γίνεται καλύτερα με βίδες αυτοεπιπεδότητας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι εύκολο να το αφαιρέσετε για την εκτέλεση προληπτικών εργασιών καθαρισμού του αεραγωγού και της βαλβίδας ελέγχου

  Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζονται στα πλέγματα των δρόμων, που είναι εξοπλισμένα με περσίδες, είναι η κατάψυξη και το πάγωμα των φύλλων στον παγετό. Ο αέρας που προέρχεται από το μπάνιο, την τουαλέτα ή την κουζίνα, κορεσμένο με υγρασία, το οποίο παγώνει σε αρνητικές θερμοκρασίες. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν δύο προβλήματα:

  • τα ρολά δεν κλείνουν σφιχτά την οπή εξαερισμού, ως αποτέλεσμα της οποίας, στην περίπτωση της αντίστροφης ώσης, ο αέρας εισχωρεί στο δωμάτιο, αν και σε μικρότερο όγκο από ό, τι χωρίς καμία προστασία.
  • υπάρχει σημαντική μείωση της διατομής της οπής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση του συστήματος, η οποία μειώνει τη ροή του αέρα και αυξάνει το φορτίο των ανεμιστήρων και των κουζινών κουζίνας.

  Από την άποψη αυτή, είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά την παρουσία πάγου στην σχάρα και να την αφαιρέσετε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μηχανικά, αλλά υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο περίβλημα και στις περσίδες, εάν είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα άκαμπτο πλέγμα από μέταλλο από το εξωτερικό.

  Παραδείγματα βίντεο για την κατασκευή και τη λειτουργία της βαλβίδας

  Τοποθέτηση της βαλβίδας σε πλέγμα εξαερισμού τυπικού μεγέθους:

  Ο τρόπος εγκατάστασης της βαλβίδας για εναλλακτική λειτουργία εξαναγκασμένου και φυσικού αερισμού:

  Κατασκευή βαλβίδας διαφράγματος:

  Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στο σύστημα εξαγωγής αέρα θα εξασφαλίσει μια κανονική λειτουργία εξαερισμού, θα αποκλείσει την αντίστροφη κίνηση της ροής του αέρα, θα απαλλάξει τη ροή των δυσάρεστων οσμών και των τοξικών πτητικών ενώσεων.

  Βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό - τρόπος χρήσης και εγκατάστασης

  Σε πολυώροφα σπίτια, υπάρχει μερικές φορές πρόβλημα εμφάνισης δυσάρεστων οσμών από τα κανάλια φυσικού αερισμού. Εμφανίζονται όταν το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, όταν ο αέρας εξαγωγής δεν εκφορτώνεται έξω, αλλά επιστρέφει από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Ένας τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα είναι μια βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό εγκατεστημένο στην έξοδο από τον αγωγό εξαερισμού. Μια τέτοια κατάσταση συμβαίνει όχι μόνο σε σπίτια και διαμερίσματα, αλλά σε όλα τα κτίρια με σύστημα βαρύτητας αερισμού.

  Τα συστήματα εξαερισμού για όλους τους τύπους κτιρίων χωρίζονται σε δύο ομάδες:

  • με φυσικά κίνητρα (βαρυτική)?
  • με τεχνητό κίνητρο (μηχανικό).

  Διαφέρουν στον μηχανισμό της κίνησης του αέρα. Τα φυσικά συστήματα αποτελούνται από εποικοδομητικά στοιχεία:

  • εξωτερικά παράθυρα, πόρτες και άλλα ανοίγματα στις δομές εγκλεισμού.
  • τους αγωγούς εξαερισμού (κανάλια).

  Οργάνωση του φυσικού αερισμού σε πολυώροφο κτίριο.

  Για την οργάνωση ενός μηχανικού συστήματος χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες, σύστημα αγωγών και άλλα εξαρτήματα. Είναι πιο βολικό να ρυθμίσετε και να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις παραμέτρους της ανταλλαγής αέρα, αλλά σημαντικά πιο ακριβό από το φυσικό. Στα περισσότερα διαμερίσματα και σπίτια χρησιμοποιείται αερισμός με βαρύτητα. Είναι διατεταγμένο για κάθετα άξονες εξαερισμού και συνδέσμους σε κάθε όροφο του κλαδιού προς τα κτίρια. Ποιοι τύποι βαλβίδων ελέγχου για τον φυσικό εξαερισμό υπάρχουν και πώς χρησιμοποιούνται;

  Αρχή λειτουργίας και τύποι βαλβίδων ελέγχου

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής για τα μηχανικά συστήματα και τον φυσικό εξαερισμό αναφέρεται σε μια ομάδα αποσβεστήρων αέρα και ρυθμιστών σχεδιασμένων να αλλάζουν και να εμποδίζουν την κίνηση του αέρα στα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εάν η συσκευή δέχεται μόνο τις θέσεις "ανοιχτές" ή "κλειστές", τότε θεωρείται ότι είναι δύο θέσεις. Σε προϊόντα πολλαπλών τοποθετήσεων κατά τη λειτουργία, ο αποσβεστήρας αέρα αναλαμβάνει διάφορες θέσεις (με διαφορετική απόδοση). Οι βαλβίδες ελέγχου χρησιμοποιούνται για την κίνηση του αέρα σε μία μόνο κατεύθυνση και είναι συσκευές δύο θέσεων.

  Δομικά οι βαλβίδες ελέγχου κατασκευάζονται στους ακόλουθους τύπους:

  • πέταλο?
  • με ένα βαρυτικό πλέγμα.

  Μοντέλα με πλέγμα βαρύτητας τοποθετούνται στο τέλος του κλάδου του συστήματος εξαερισμού. Για παράδειγμα, στην έξοδο από το δίκτυο εξάτμισης στο δρόμο. Πρόκειται για πλέγματα στα οποία οι τυφλοί ανυψώνονται ελεύθερα από την πίεση του αέρα και πέφτουν κάτω από τη δράση της βαρύτητας. Τέτοιες βαλβίδες ελέγχου χρησιμοποιούνται μόνο όταν ο αέρας κινείται οριζόντια.

  Βαλβίδα ελέγχου τύπου βαρύτητας.

  Στο σύστημα φυσικού αερισμού, αυτό το προϊόν δεν είναι εφαρμόσιμο, λόγω των χαρακτηριστικών της λειτουργίας. Αν το εγκαταστήσετε στην έξοδο του άξονα εξαερισμού, η πίεση της ροής που φυσικά ανεβαίνει μέσω του καναλιού αέρα σπάνια φτάνει μια τιμή που μπορεί να ανυψώσει τις περσίδες στην σχάρα.

  Οι βαλβίδες του δεύτερου τύπου αποτελούνται από ένα σώμα και πέταλα που επικαλύπτουν πλήρως τη διατομή του καναλιού όταν η ροή αέρα δεν ρέει στην πλευρά του έργου. Είναι συμβατικά χωρισμένα σε δύο ομάδες - ένα πεταλοειδή και δύο πεταλοειδή (τύπου "πεταλούδας").

  Ρυθμιζόμενες βαλβίδες μονόφυλλου και πεταλούδας.

  Στον πρώτο τύπο βαλβίδων ελέγχου, ο λοβός, ο οποίος εμποδίζει την κίνηση του αέρα, στερεώνεται ελεύθερα στον άξονα στην εγκάρσια τομή του αντικειμένου. Η θέση του λοβού εξαρτάται από τη γωνία της βαλβίδας και την πίεση του αέρα. Στο απενεργοποιημένο σύστημα, μπορούν να βρίσκονται σε ανοιχτή και κλειστή θέση και όταν ο αέρας κινείται στην επιθυμητή κατεύθυνση, η διατομή ροής αυξάνεται αναλογικά με την πίεση.

  Τα προϊόντα με δύο πέταλα είναι εφοδιασμένα με κλειδαριά ελατηρίου ή αντίβαρο. Εάν δεν υπάρχει κίνηση αέρα, η συσκευή επικαλύπτει πλήρως. Χρησιμοποιούνται σε κατακόρυφη και οριζόντια θέση, σε αντίθεση με τα μονόφυλλα, τα οποία δεν μπορούν να εγκατασταθούν από την κορυφή προς τα κάτω στην κλειστή θέση όταν σταματήσει το σύστημα. Όλοι οι τύποι βαλβίδων παράγονται τόσο για ορθογώνια όσο και για κυκλικούς αγωγούς. Η μέγιστη ταχύτητα κίνησης στο τμήμα της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι 12 m / s.

  Το έργο των βαλβίδων με πέταλα.

  Λόγω τεχνικών και δομικών χαρακτηριστικών, οι βαλβίδες δύο φύλλων με ελατήριο δεν εφαρμόζονται σε συστήματα φυσικού αερισμού, καθώς η πίεση σε αυτά δεν επαρκεί για το άνοιγμα. Οι συσκευές με ένα λοβό είναι αποτελεσματικές ως βαλβίδες ελέγχου στο φυσικό σύστημα εξαερισμού. Ας εξετάσουμε το σχέδιο εφαρμογής.

  Χρήση σε φυσικό εξαερισμό

  Μια βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό χρησιμοποιείται στο σύστημα χρησιμοποιώντας ένα μόνο κανάλι για να συνδέσει μια μηχανική συσκευή (για παράδειγμα, μια κουκούλα κουζίνας) και μια σχάρα. Εάν υπάρχει αντίστροφη ώθηση από το δρόμο στο φυσικό σύστημα, οι βαλβίδες δεν είναι αποτελεσματικές λόγω της χαμηλής ταχύτητας του αέρα. Το ίδιο ισχύει και για το πρόβλημα των δυσάρεστων οσμών από τις γειτονικές κουζίνες.

  Οι μηχανικοί ανεμιστήρες και οι απορροφητήρες κουζίνας δεν μπορούν πάντα να συνδεθούν με δημόσιους αγωγούς εξαερισμού. Σε ορισμένες σειρές πολυώροφων κτιρίων, μερικοί κλάδοι συνδέονται με έναν άξονα, και όταν ο ανεμιστήρας βυθίζεται σε αυτό, η κεφαλή αυξάνεται έτσι ώστε ο αέρας να εγκαταλείπει το κανάλι όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και σε παρακείμενους χώρους. Αλλά αν ο αγωγός αέρα οδηγεί από το διαμέρισμα έξω χωρίς κλαδιά, τότε επιτρέπονται τέτοιες κατασκευές.

  Ακόμα και αν μόνο ένας σωλήνας εξαερισμού εγκαταλείπει την κουζίνα, το μπάνιο ή άλλο χώρο, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για φυσική όσο και για μηχανική εξαγωγή με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Για παράδειγμα, η φωτογραφία δείχνει ένα σχέδιο για κουκούλα κουζίνας.

  Η χρήση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για φυσικό αερισμό της κουζίνας.

  Κατά τη χρήση συσκευών τερματισμού λειτουργίας και ελέγχου, μην ξεχνάτε ότι είναι βουλωμένες με ακαθαρσίες, σκόνη και λίπη. Για κανονική λειτουργία, οι βαλβίδες ελέγχου χρειάζονται τακτικό καθαρισμό και επιθεώρηση.

  Πώς να κάνετε τον αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία: υπολογισμός, σχέδιο και επιλογή εξοπλισμού

  Το ζήτημα του πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, τίθεται σε οποιαδήποτε...

  Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι: είδη, κανόνες, συμβουλές

  Οι παράμετροι του αέρα στο διαμέρισμα πηγαίνουν σε ένα σημαντικό μέρος όταν η συζήτηση...

  Γιατί χρειαζόμαστε εξαναγκασμένο εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα

  Κατά την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών δομών εγκλεισμού, μειώνεται όχι μόνο η ανταλλαγή θερμότητας. Μαζί...

  Υπολογισμός των αγωγών αερισμού για τις εγκαταστάσεις με τη μέθοδο της επιτρεπόμενης ταχύτητας

  Δεν είναι πάντα εφικτό να προσκαλέσετε έναν ειδικό για να σχεδιάσετε ένα μηχανικό σύστημα...

  Πώς είναι ο αερισμός του αέρα στο διαμέρισμα με φιλτράρισμα που οργανώνεται;

  Η ποιότητα του αέρα που εισέρχεται στο διαμέρισμα εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τον όγκο...

  Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε κυματοειδείς αγωγούς αέρα για εξαερισμό

  Η σύνθεση του λειτουργικού συστήματος εξαερισμού σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει αεραγωγούς....

  Ονομασία και εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό

  Αρκετά συχνά υπάρχουν περιπτώσεις όταν το υπάρχον σύστημα εξαερισμού στα σπίτια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τη λειτουργία του και ο αέρας γεμίζει με τις μυρωδιές από μαγειρεμένα φαγητά δεν εμφανίζονται στους αεραγωγούς, ή, ακόμη χειρότερα, έρχονται μυρωδιές από τα γειτονικά δωμάτια και διαμερίσματα.

  Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να υποφέρει όχι μόνο τις εγκαταστάσεις κουζίνας, αλλά και εκείνες όπου υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού - μπάνια, μπάνια. Για την εξοικονόμηση από την εισπνοή μολυσμένου και άσχημου αέρα θα βοηθήσει την βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, η οποία, παρά τον απλό σχεδιασμό της, αλλάζει εντελώς τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, φέρνοντάς την σε κανονική κατάσταση λειτουργίας.

  Τύποι βαλβίδων ελέγχου

  Ο σκοπός της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι η μείωση ή η αύξηση της τιμής του τμήματος του αεραγωγού. Ανάλογα με την εργασία που έχει τεθεί πριν από τη βαλβίδα ελέγχου, υπάρχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ροή καθαρού αέρα ή εκροή μολυσμένων αέριων μαζών. Αλλά το κύριο καθήκον, ωστόσο, είναι το απαράδεκτο της εισροής ξένων μυρωδιών στα σπίτια, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν για διάφορους λόγους - απόφραξη των αεραγωγών, κακή σφίξιμο.

  Σήμερα ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε μια ποικιλία παρόμοιων συσκευών μια βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό αερισμό:

  • από υλικό κατασκευής.
  • σε μορφή?
  • με τον τρόπο λειτουργίας;
  • στον τόπο εγκατάστασης.
  • από την ικανότητα να περάσει μια ορισμένη ποσότητα αέρα.

  Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και πλαστικό, το σχήμα της βαλβίδας ελέγχου μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του ίδιου του συστήματος εξαερισμού, το σχήμα του τμήματος του.

  Το πλαστικό και το μέταλλο είναι διαφορετικά σε ποιοτικά υλικά, έτσι οι βαλβίδες που κατασκευάζονται από αυτά χρησιμοποιούνται σε διάφορα συστήματα εξαερισμού, ανάλογα με τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του τελευταίου.

  Με τη μέθοδο ελέγχου της συσκευής εξαερισμού - αυτόματη και χειροκίνητη. Οι αυτόματες συσκευές μπορούν να ελέγχονται, πρακτικά, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, μέσω μικροκυκλωμάτων. Ο χειροκίνητος έλεγχος χρησιμοποιείται σε απλά συστήματα εξαερισμού, όπου η ρύθμιση της ποσότητας ροής αέρα και του χρόνου πραγματοποιείται απλά με το άνοιγμα ή το κλείσιμο των αποσβεστήρων.

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθετη θέση ή οριζόντια, ανάλογα με το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού. Εάν οι αγωγοί αεραγωγών είναι τοποθετημένοι κάθετα, αυτό σημαίνει ότι οι μάζες του αέρα κινούνται κατακόρυφα, οπότε η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής είναι οριζόντια έτσι ώστε οι λεπίδες της συσκευής να μπορούν να πραγματοποιήσουν με μεγάλη ροή ροή αέρα. Όταν οι αεραγωγοί είναι οριζόντια τοποθετημένοι, η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται κάθετα.

  Το εύρος ζώνης είναι μια παράμετρος που καθορίζει την ποσότητα αέρα που μπορεί να περάσει από τη συσκευή εξαερισμού σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα διαφορετικά είδη βαλβίδων ελέγχου έχουν διαφορετικές παραμέτρους απόδοσης.

  Κατασκευαστικές διαφορές

  Η συσκευή της βαλβίδας ελέγχου δεν αντιπροσωπεύει έναν πολύπλοκο μηχανολογικό μηχανισμό και μοιάζει με ένα ελεύθερα στερεωμένο στον άξονα της λεπίδας ή σε οριζόντιες περσίδες. Επίσης στην κατασκευή υπάρχει ένα αντίβαρο, το καθήκον του οποίου είναι να σταματήσει η λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής τη στιγμή που ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας δεν λειτουργεί.

  Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούν αγωγούς αέρα διαφόρων μεγάλων διατομών, σε σχήμα - τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό. Τοποθετείται σε ειδικά κατασκευασμένες για το σκοπό αυτό τρύπες. Εάν χρησιμοποιείται σε βιομηχανικά συστήματα όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκρηξης, η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να έχει διαστάσεις από 125 mm έως 1000 mm.

  Η πεταλούδα βαλβίδας ελέγχου για εξαερισμό είναι κατασκευασμένη από χάλυβα με επίστρωση ψευδαργύρου, έχει δύο λεπίδες, στερεωμένες στον άξονα, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στο κέντρο της οπής αερισμού. Η βαλβίδα λειτουργεί μόνο όταν ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι αναμμένος και όταν σβήσει, οι λεπίδες είναι κλειστές. Αυτή η αρχή λειτουργίας είναι σχετική για σχεδόν όλες αυτές τις συσκευές.

  Υπάρχουν μοντέλα βαλβίδας ελέγχου αυτού του τύπου, τα οποία είναι εφοδιασμένα με ελαστικά στεγανοποιητικά στοιχεία, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του επιπέδου θορύβου που προκαλείται από την κίνηση των λεπίδων. Κατασκευάζονται προϊόντα με μεγέθη διατομής από 100 mm έως 315 mm.

  Επίσης υπάρχει μια βαλβίδα ελέγχου του τύπου πέταλου, που ονομάζεται ακόμα "περσίδες". Πρόκειται για ένα πλέγμα με οριζόντια στενά πτερύγια που αφήνουν τις μάζες του αέρα να διέλθουν σε μία μόνο κατεύθυνση. Χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινή ζωή, όταν είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

  Αντί για πολλά πτερύγια, η βαλβίδα αέρα επιστροφής για αερισμό μπορεί να έχει ένα σχέδιο που αποτελείται από τετράγωνες ή κυκλικές πλάκες που εκτελούν πλήρη ή μερική αλληλεπικάλυψη του αγωγού αερισμού.

  Τέτοιες συσκευές δεν μπορούν πάντοτε να χρησιμοποιηθούν, επειδή σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες, η πλάκα, όταν έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα του αεραγωγού, μπορεί να καλυφθεί με πάγο, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί με τη βοήθεια ενός κτιρίου ή στεγνωτήρα μαλλιών. Για αυτό, είναι απαραίτητο να έχετε εύκολη και εύκολη πρόσβαση στη βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Μπορώ να το κάνω χωρίς βαλβίδα ελέγχου;

  Σύμφωνα με μερικούς ανθρώπους, είναι δυνατόν, και η εργασία του συστήματος εξαερισμού δεν θα σταματήσει, αλλά θα είναι χειρότερη. Η βαλβίδα αντεπιστροφής αποτρέπει:

  • Ο σχηματισμός ώθησης επιστροφής, όταν το δωμάτιο παίρνει αέρα από τα γειτονικά δωμάτια ή έξω.
  • Πρόσβαση το χειμώνα σε μάζες ψυχρού αέρα.
  • Εισαγωγή στους αγωγούς εξαερισμού και μέσα στις εγκαταστάσεις των εντόμων από το δρόμο, ρηχή βρωμιά και σκόνη, που μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος, μέχρι να πάει εκτός τάξης.
  • Αυξήστε την υγρασία του αέρα μέσα στο σπίτι, διεισδύοντας από το εξωτερικό.

  Με βάση όλα όσα ειπώθηκαν, μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι απαιτείται μια βαλβίδα ελέγχου, καθώς προστατεύει το σύστημα εξαερισμού και προάγει την κανονική λειτουργία του.

  Πώς να επιλέξετε μια βαλβίδα ελέγχου;

  Φυσικά, ο καταναλωτής επιλέγει μια βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, η τιμή της οποίας αντιστοιχεί στην ποιότητα του προϊόντος. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ανεμιστήρες εξαγωγής, οπότε το κόστος της συσκευής θα είναι αναμφίβολα υψηλότερο. Επιπλέον, η τιμή επηρεάζεται από το μέγεθος της βαλβίδας ελέγχου, το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται, τον τύπο του τμήματος, τον σκοπό, τον κατασκευαστή. Κατά μέσο όρο, το κόστος μιας βαλβίδας αντεπιστροφής κυμαίνεται από 300 ρούβλια έως 3500.

  Η αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα ροής αέρα μέσω του αγωγού αερισμού. Είναι απαραίτητο τα πτερύγια να έρχονται σε κίνηση ακόμη και από την παραμικρή κίνηση του αέρα, καθώς η ανεπαρκής ώθηση είναι ο πρώτος λόγος για την αναποτελεσματική λειτουργία ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού που είναι διατεταγμένο σύμφωνα με μια φυσική αρχή. Για να ενισχυθεί η ώθηση, οι ανεμιστήρες εξαγωγής εγκαθίστανται στους αγωγούς εξαερισμού, συμπληρωμένοι με βαλβίδες ελέγχου.

  Χωρίς αυτές τις συσκευές, η βαλβίδα ελέγχου χρησιμεύει μόνο ως αποσβεστήρας που εμποδίζει την εισαγωγή αέρα. Οι ανεμιστήρες θα πρέπει επίσης να επιλέγονται με βάση την απαιτούμενη ισχύ, η οποία υπολογίζεται με βάση τον όγκο του δωματίου.

  Σημαντική συμμετοχή στη σωστή λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής λαμβάνεται από παράγοντες όπως τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής - η θερμοκρασία, η επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου και η ταχύτητά του. Η χαμηλή θερμοκρασία οδηγεί στο πάγωμα της βαλβίδας και ο άνεμος συμβάλλει στην ταχύτερη απόφραξη των αεραγωγών.

  Σήμερα, οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι η πλαστική βαλβίδα ελέγχου αερισμού, της οποίας η παραγωγική ικανότητα είναι 4-6 m / sec, είναι πολύ δημοφιλής. Επιπλέον, δεν δημιουργεί θόρυβο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη λειτουργία ανεμιστήρων εξαγωγής και ως ανεξάρτητη συσκευή.

  Η επιλογή μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και από την εμφάνιση του διακοσμητικού πλέγματος, το οποίο επίσης, σε κάποιο βαθμό, εκτελεί τη λειτουργία μιας βαλβίδας ελέγχου, αν και ελάχιστη.

  Εξοπλίστε το διαμέρισμα ή το σπίτι σας με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, αγοράζοντάς την και προσκαλώντας έναν ειδικό για να την εγκαταστήσετε, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η επιλογή είναι δική σας.

  Σας προτείνουμε επίσης να διαβάσετε:

  Γιατί χρησιμοποιείται μια βαλβίδα ασφαλείας στο θερμοσίφωνα; Ιδιαιτερότητες χρήσης και η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας για εξαερισμό παροχής Η βαλβίδα εξαερισμού τοίχου