Πλέγμα για αερισμό στο μπάνιο

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα μηχανικά συστήματα κάθε κτηρίου. Είναι υπεύθυνη για τη σωστή ανταλλαγή αέρα, εξασφαλίζοντας την παρουσία άνετων κλιματολογικών συνθηκών στο εσωτερικό του χώρου. Στην είσοδο και την έξοδο των αεραγωγών, που βρίσκονται εντός των ορίων διαθεσιμότητας, εγκαθίστανται αναγκαστικά σχάρες. Ο σκοπός τους:

 • αισθητικός σχεδιασμός οπών.
 • προστασία του ορυχείου από το φράξιμο λόγω της εισόδου ξένων αντικειμένων ή ζώων σε αυτό.
 • η σωστή κατανομή των ροών του αέρα, η οποία είναι πιο χαρακτηριστική για τον αερισμό του φρέσκου αέρα.

Η τοποθέτηση της σχάρας στον εξαερισμό εξαρτάται από το υλικό, το σχεδιασμό και τη θέση της. Αλλά η επιλογή του πλοιάρχου έχει πάντα αρκετές αποδεκτές επιλογές για τη μέθοδο εγκατάστασης.

Ποικιλίες σχάρων εξαερισμού

Στη θέση εγκατάστασης, οι σχάρες χωρίζονται σε:

 • Εξωτερικό, εγκατεστημένο στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου στην έξοδο του εξαερισμού.
 • Εσωτερικό, συνήθως βρίσκεται στην κουζίνα, στο μπάνιο και την τουαλέτα στα ανοίγματα των καυσαερίων?
 • peretochnye τοίχο ή πόρτα, που ρυθμίζουν την ανταλλαγή αέρα μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

Τα μοντέλα εξωτερικού χώρου έχουν συνήθως υψηλή αντοχή, αντοχή σε εξωτερικές καιρικές συνθήκες και σχετικά μεγάλη μάζα. Είναι εξοπλισμένα με ένα άκαμπτο πλαίσιο που μπαίνει μέσα στην οπή εξαερισμού και στερεώνεται από άγκυρες ή εργοστασιακά διαχωριστικά. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει μέγιστη αξιοπιστία εγκατάστασης και αντοχή του εξαρτήματος.

Τα προϊόντα για εσωτερική εγκατάσταση επιλέγονται συχνά για αισθητικούς λόγους. Είναι μικρού βάρους, ευχάριστης εμφάνισης και μικρού μεγέθους. Στο μπάνιο είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού κατασκευασμένη από ελαφρά αδιάβροχα υλικά.

Είδη δομών και υλικών

Τα σχολεία διακρίνονται όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού για:

 • Ρυθμιζόμενη, εξοπλισμένη με κινητά παντζούρια ή περσίδες, με τα οποία μπορείτε να αλλάξετε σκόπιμα τη διατομή.
 • Μη ρυθμιζόμενη, όλα τα στοιχεία της οποίας είναι σταθερά.
 • αδρανειακή, με περιστρεφόμενες λαμέλες, οι οποίες αλλάζουν τη θέση τους ανάλογα με την κεφαλή και την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.
 • Μοντέλα συνδυασμένης κουζίνας εξοπλισμένα με ακροφύσιο για σύνδεση κουκούλας τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα αερίου.

Οι γρίλιες εξαερισμού επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των ανοιγμάτων του συστήματος εξαερισμού. Ο εξωτερικός πίνακας πρέπει να επικαλύπτει ολόκληρο το τμήμα του ανοίγματος με κάποιο περιθώριο. Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα είναι ορθογώνια και στρογγυλά. Ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τους, χρησιμοποιούνται ισχυρά, περιβαλλοντικά ασφαλή και ανθεκτικά στην υγρασία υλικά:

Η απόφαση για τον σωστό καθορισμό μιας διακοσμητικής μάσκας μέσα σε ένα διαμέρισμα ή σε μεμονωμένο σπίτι εξαρτάται από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου.

Βασικές μέθοδοι εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της σχάρας εξαερισμού δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Μπορεί πολύ καλά να παραχθεί από τον οικιακό πλοίαρχο με υπομονή και ακρίβεια. Τα περισσότερα βιομηχανικά προϊόντα αποτελούνται από δύο μέρη:

 • Το κύριο σώμα, το οποίο είναι στερεωμένο απευθείας στην τρύπα στον τοίχο ή την πόρτα.
 • ένα αφαιρούμενο μέρος που εισάγεται στα ανοίγματα του περιβλήματος, το οποίο καθιστά δυνατή, χωρίς ειδικά προβλήματα, τον έλεγχο και τον καθαρισμό των διαύλων του συστήματος εξαερισμού.

Ξεκινήστε να κρεμάτε την εσωτερική μάσκα από το πρώτο μέρος, παίζοντας το ρόλο του πλαισίου. Κάνετε αυτό με τη βοήθεια των συνδετήρων ή των ενώσεων κόλλας. Πριν από αυτό, η εξωτερική επιφάνεια της οπής αερισμού προετοιμάζεται αναλόγως. Θα πρέπει να είναι ομαλή και καθαρή. Τυπικά, η σχάρα τοποθετείται στον τοίχο μετά την εφαρμογή ενός τελειωτικού στρώματος επάνω σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς τρόπους:

 1. Η στερέωση με βίδες ή βίδες πραγματοποιείται σε στερεό τοίχο από σκυρόδεμα, ξύλο ή γυψοσανίδες. Για να γίνει αυτό, μέσα από τρύπες στο σώμα του πλέγματος σε χώρους κλειστούς από το αφαιρούμενο τμήμα, τρύπες τρυπιούνται, οι οποίες είναι χαραγμένες με τη μορφή ενός καπακιού. Σε σκυρόδεμα ή τούβλο σε κατάλληλα σημεία με τη βοήθεια ενός τρυπανιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε πείρους. Όταν το πλέγμα έχει σχεδιαστεί χωρίς αφαιρούμενο μέρος της κεφαλής του κοχλία μετά την τοποθέτηση, σκουπίζονται και βαμμένα πάνω στο χρώμα του κύριου υλικού.
 2. Η στερέωση με πλίνθο ή γυάλινη σφαίρα χρησιμοποιείται για ξύλινα προϊόντα που ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό στυλ εσωτερικού χώρου, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο. Αυτό χρησιμοποιεί επίσης βίδες με αυτοκόλλητο ή καρφιά τελειώματος με μικρότερο μέγεθος καπακιού.
 3. Βιομηχανικά μοντέλα με τους κανονικούς ελατηριωτούς ελατηριωτούς αποστάτες εισάγονται απλά στην οπή εξαερισμού, η οποία για το σκοπό αυτό πρέπει να έχει τυποποιημένες διαστάσεις.
 4. Συνδέστε την πλαστική μάσκα σε οποιαδήποτε βάση με τη βοήθεια κόλλας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τοίχους επενδεδυμένους με εύθραυστα υλικά όπως κεραμικά πλακίδια. Γι 'αυτό, συνήθως χρησιμοποιούνται συνθέσεις υγρού "νυχιού". Βάζουν μια συμπαγή ταινία στην πίσω πλευρά του τμήματος, το οποίο πιέζεται προς τον τοίχο και στερεώνεται με μια ταινία χρώματος μέχρι να στεγνώσει τελείως. Η αποσυναρμολόγηση της εύθραυστης λεπτομέρειας σε αυτήν την περίπτωση χωρίς την καταστροφή της δεν θα λειτουργήσει.

Το αποσπώμενο τμήμα της σχάρας εισάγεται σταθερά στη βάση που στερεώνεται στον τοίχο. Για αισθητικούς λόγους, είναι προτιμότερο να το γυρίσετε έτσι ώστε οι οπές μεταξύ των περσίδων να μην είναι ορατές στον περιστασιακό παρατηρητή που στέκεται στο πάτωμα του δωματίου. Κατά τη διάρκεια της επιλογής και της εγκατάστασης των δικτύων υπερχείλισης, εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι δεν μπορούν να περάσουν από αυτές άμεσες ακτίνες φωτός. Αυτό μπορεί να υποβαθμίσει την ηχομόνωση και δεν φαίνεται πολύ ωραία.

Η σύνθεση των πλαστικών μοντέλων περιλαμβάνει συνήθως ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο είναι γρήγορα φραγμένο με σκόνη, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Επομένως, οι περισσότεροι πλοίαρχοι δεν το εγκαθιστούν. Διαφορετικά, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το πλέγμα.

Γρίλια εξαερισμού και εκχυλίσματα για τέντες και εγκατάσταση τους

Οι γρίλιες αερισμού και οι ανεμιστήρες σε οροφή τεντώματος χρειάζονται όταν εγκαθίστανται προϊόντα φιλμ που παρεμβαίνουν στη φυσική κυκλοφορία αέρα. Λόγω της συσσώρευσης υγρασίας και συμπύκνωσης στο χώρο υπερχείλισης, ο μύκητας και άλλοι μικροοργανισμοί μπορούν να αναπτυχθούν ενεργά. Ο εξαερισμός στην οροφή τεντώματος εξασφαλίζει τη ροή του φρέσκου αέρα πίσω από την πλάκα εφελκυσμού και προστατεύει από την εμφάνιση του καλουπιού. Με επιχρίσματα τεντώματος ιστών, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Έχουν μικροπόρους μέσω των οποίων ο αέρας ρέει καλά, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για σύστημα εξαερισμού.

Όταν απαιτείται εξαερισμός των τεντωμένων οροφών

Το εκχύλισμα στην οροφή τεντώματος απαιτείται μόνο όταν τοποθετείτε μια επίστρωση μεμβράνης σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία ή αλλαγές θερμοκρασίας, για παράδειγμα, σε ένα μπάνιο ή κουζίνα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή στεγανότητα του φιλμ. Δεν εμποδίζει τον φυσικό αερισμό του χώρου πίσω από την επιφάνεια τάνυσης.

Αν μιλάμε για προϊόντα PVC που είναι εγκατεστημένα σε σαλόνια με κανονική υγρασία και σταθερές θερμοκρασίες, τότε δεν απαιτείται χρήση αεραγωγών εξαερισμού και ανεμιστήρων. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για σπίτια με πλάκες από σκυρόδεμα.

Αν ταινία τάνυσης είναι τοποθετημένο σε ιδιόκτητο κτίριο με ξύλινα δοκάρια και στην αίθουσα, πάνω από το οποίο υπάρχει χωρίς θέρμανση σοφίτα, η συσκευή εξαερισμού μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της μούχλας και σαπίζει στο ταβάνι βάση. Όσον αφορά τα υφάσματα υφάσματος, είναι καλές διόδους αέρα και δεν χρησιμοποιούνται στο μπάνιο και στην κουζίνα, οπότε δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τους διαχύτες.

Σημαντικό! Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση αερισμού απαιτείται επίσης σε ένα δωμάτιο με κανονική θερμοκρασία και υγρασία. Αν οι ραφές μεταξύ των πλαισίων και των άλλων εγκοπών στη βάση δεν είναι σφραγισμένες, η μεμβράνη μπορεί να τραβηχτεί στην περιοχή της οροφής ή να προεξέχει όταν ανοίγετε και κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες στο δωμάτιο.

Τύποι εξαερισμού σε τεντωμένες οροφές

Ο αερισμός στον οροφή μπορεί να είναι φυσικός και τεχνητός. Και τα δύο συστήματα λειτουργούν με διαφορετικές αρχές και εφαρμόζονται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς το σχέδιο της συσκευής και την αρχή λειτουργίας ενός συστήματος φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού σε ένα κάλυμμα οροφής τάσης.

Η αρχή λειτουργίας και το σχέδιο του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο αναγκαστικός ή τεχνητός αερισμός λειτουργεί με ένα διαχύτη με ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτή είναι η κύρια διαφορά από το φυσικό σύστημα, στο οποίο η ώθηση εξασφαλίζεται από την πτώση πίεσης και τη θερμοκρασία του αέρα μέσα στο δωμάτιο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Σε τεχνητές συσκευές, η ωστική δύναμη παρέχεται από τη συσκευή λειτουργίας. Όταν είναι απενεργοποιημένη, δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα.

Ο εξαερισμός στην οροφή τέντωμα στο μπάνιο γίνεται πιο συχνά ακριβώς με την αρχή ενός αναγκαστικού συστήματος. Προστατεύει καλά την περιοχή της οροφής από τη δημιουργία αρνητικής ή υπερβολικής πίεσης, η οποία οδηγεί σε προεξοχή ή συστολή της επίστρωσης. Επιπλέον, οι συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αφαιρούν υγρό αέρα από το δωμάτιο από ότι προστατεύουν τις επιφάνειες από την εμφάνιση μούχλας και σήψης.

Η αρχή της λειτουργίας και το σχήμα του φυσικού αερισμού

Οι γρίλιες εξαερισμού για τεντωμένες οροφές θεωρούνται μέρος του φυσικού συστήματος εξαερισμού του δωματίου. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συστημάτων βασίζεται στο γεγονός ότι ο θερμασμένος αέρας κινείται πάντοτε προς τα πάνω μέσω των αγωγών εξαερισμού και αφαιρείται από το δωμάτιο, οπότε δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξαναγκασμένων ανεμιστήρων.

Σημαντικό! Μια από τις γρίλιες εξαερισμού για τη συσκευή του συστήματος δεν είναι αρκετή. Στο δωμάτιο θα πρέπει να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού, και το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αεραγωγούς άξονες.

Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων το πού θα τοποθετηθούν οι γρίλιες εξαερισμού στην οροφή τεντώματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βάσεις για διαχυτήρες πρέπει να προετοιμαστούν πριν εγκατασταθεί η ταινία εφελκυσμού. Η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από κομμάτι γυψοσανίδας ή κόντρα πλακέ. Οι διαστάσεις του θα πρέπει να υπερβαίνουν ελαφρώς τις διαστάσεις του πλέγματος. Η βάση είναι συναρμολογημένη σε ένα επίπεδο με το επόμενο κάλυμμα οροφής. Για αυτό, είναι στερεωμένο στη βάση σε διάτρητες ή ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση διαχυτών χρειάζεται επίσης σε μια κατοικία με διαδικασίες κανονικής υγρασίας. Εάν η επικάλυψη δεν είναι ερμητικά σφραγισμένη, το πλέγμα δημιουργεί την ίδια πίεση αέρα στο χώρο και στο χώρο πίσω από την επιφάνεια τάνυσης. Ως αποτέλεσμα, ο καμβάς δεν θα τραβηχτεί ούτε θα προεξέχει όταν ανοίγουν πόρτες και παράθυρα στο δωμάτιο.

Τύποι πινάκων εξαερισμού για τεντωμένες οροφές

Όλοι οι διαχύτες χωρίζονται σε εισροή και εξάτμιση. Το ίδιο το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με περσίδες, καθοδηγώντας τη ροή του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανάλογα με το σχεδιασμό των πλεγμάτων, υπάρχουν:

Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ μέταλλο ή πλαστικό. Οι διαστάσεις των προϊόντων ενδέχεται να διαφέρουν και επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου και τον σκοπό του. Οι ελάχιστες διαστάσεις είναι 225x225 mm και οι μέγιστες διαστάσεις είναι 1050x1050 mm. Στους αεραγωγούς χρησιμοποιούνται συνήθως προϊόντα μεσαίου μεγέθους, τα οποία αντιστοιχούν στο τμήμα του καναλιού αέρα. Το προϊόν στερεώνεται με βίδες στον αγωγό και, αν χρειαστεί, βαμμένο στο χρώμα της επίστρωσης οροφής.

Οδηγίες εγκατάστασης για γρίλιες εξαερισμού

Πριν από την εγκατάσταση μιας οροφής τάσης που καλύπτει κάτω από μια βασική οροφή επικοινωνιών μηχανική, ιδίως των αεραγωγών που. Μετά την εγκατάσταση ενός προϊόντος μεμβράνης από πολυβινυλοχλωρίδιο τοποθετούνται σχάρες.

Οι εργασίες διεξάγονται με αυτή τη σειρά:

 1. Πρώτα προετοιμάστε την πλατφόρμα για σχάρες από κόντρα πλακέ ή γυψοσανίδες. Η βάση κόβεται σύμφωνα με το σχήμα και τις διαστάσεις του διαχυτή με μικρή διαφορά 2-3 cm κατά μήκος της περιμέτρου. Οι άκρες των βάσεων καθαρίζονται προσεκτικά από τις ρωγμές και οι γωνίες στρογγυλεύονται έτσι ώστε να μην βλάπτουν τον καμβά.
 2. Στη θέση της επιδιωκόμενης εγκατάστασης της σχάρας, οι αιωρήσεις συνδέονται με την επιφάνεια βάσης σε πείρους και βίδες ή σε άγκυρες.
 3. Κάτω από αυτά στερεώνουν την πλατφόρμα. Η αυτοεπαφή χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση. Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το ύψος της βάσης έτσι ώστε να βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με το κάλυμμα φιλμ. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο λέιζερ ή κτιρίου.
 4. Τοποθετήστε το κάλυμμα τάσης.
 5. Μέσω του καμβά, οι εγκατεστημένες βάσεις εξετάζονται προσεκτικά. Σε αυτό το σημείο, κόψτε τους πλαστικούς δακτυλίους πέλματος. Για στερέωση χρησιμοποιήστε μια ειδική κόλλα, η οποία δεν περιέχει επιθετικούς διαλύτες για PVC. Ο δακτύλιος θα προστατεύσει την ταινία από το ερπυσμό μετά το κόψιμο μέσα από την τρύπα κάτω από τη συσκευή.
 6. Το ύφασμα μέσα στο δακτύλιο πέλματος είναι κομμένο με ένα κομψό μαχαίρι. Υπερβολικό υλικό αφαιρείται.
 7. Ένας διαχύτης εισάγεται στην οπή και στερεώνεται στην πλατφόρμα με κλιπς.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην ψευδοροφή

Η εγκατάσταση της συσκευής εξαναγκασμού εξαερισμού είναι παρόμοια με την εγκατάσταση των σχάρων. Πρώτον, κάτω από τη μονάδα στην οροφή βάσης, κατασκευάζονται πλατφόρμες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την οροφή τεντώματος. Οι αγωγοί αέρα βρίσκονται επίσης στο προκαταρκτικό στάδιο και η καλωδίωση γίνεται για τα ηλεκτρικά δίκτυα που θα τροφοδοτούν τη συσκευή. Πριν από την εγκατάσταση της λεπίδας, ελέγχεται η απόδοση του διαχύτη και της καλυμμένης καλωδίωσης.

Μετά την τοποθέτηση της μεμβράνης και την κοπή της οπής στη βάση, τοποθετείται ο κινητήρας της συσκευής. Για να στερεώσετε τη διάχυτη συσκευή, μην χρησιμοποιείτε σφιγκτήρες, αλλά βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Δεδομένου ότι πρέπει να βιδωθούν στη βάση μέσω μιας επίστρωσης εφελκυσμού, αυτό το μέρος είναι προ-κολλημένο για να προστατεύσει το πλαίσιο από την εξάπλωση.

Πιθανές συνέπειες απουσία εξαερισμού

Η απουσία σχάρων στην οροφή τέντωμα, η οποία είναι εγκατεστημένη σε ένα δωμάτιο με αλλαγές θερμοκρασίας και υψηλή υγρασία, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση του καλουπιού στην οροφή βάσης. Ο μύκητας, που ζει συνεχώς σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, μπορεί να εξασθενήσει σημαντικά την υγεία των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και όλων εκείνων που έχουν εξασθενήσει την ασυλία. Αποδεικνύεται ότι το καλούπι είναι ο ένοχος συχνών αναπνευστικών παθήσεων, ογκολογίας, αλλεργικών αντιδράσεων και ασφυξίας.

Εάν οι διαχυτήρες απουσιάζουν σε ένα σπίτι με ξύλινες οροφές, τότε εκτός από την βλάβη στα μέλη του νοικοκυριού, η υψηλή υγρασία και η μούχλα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις δομικές κατασκευές από ξύλο. Οι στροφές και οι μύκητες καταστρέφουν γρήγορα τους φέροντες δοκούς, γι 'αυτό δεν εκτελούν τις λειτουργίες τους και απαιτούν αντικατάσταση.

Συμβουλές! Μην ξεχνάτε ότι από την αυξημένη υγρασία στο μπάνιο προστατεύει επίσης την εγκατάσταση του εξαερισμού κάτω από την ψευδοροφή. Χάρη σε αυτό, ο υγρός θερμός αέρας αφαιρείται φυσικά από το δωμάτιο, πριν φτάσει στην περιοχή της οροφής.

Ακόμη και σε ένα δωμάτιο με κανονική υγρασία και θερμοκρασία, η απουσία κυκλοφορίας αέρα στο χώρο πίσω από την ταινία εφελκυσμού μπορεί να προκαλέσει πολλά αρνητικά φαινόμενα. Έτσι, όταν οι εγκαταστάσεις αερίζονται κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, ο θερμός αέρας πίσω από το φιλμ θα οδηγήσει σε μια προεξοχή της επιφάνειας της οροφής. Και όταν ανοίγετε τις πόρτες σε ένα δωμάτιο με κλειστά παράθυρα, θα δημιουργηθεί μια υπερπίεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο σχέδιο της μεμβράνης προς την επιφάνεια βάσης.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση φυσικού και τεχνητού αερισμού στην επίστρωση μεμβράνης δεν πρέπει να παραμεληθεί, καθώς οι διαχυτήρες προστατεύουν το σπίτι και το εσωτερικό σας από πολλά ανεπιθύμητα φαινόμενα.

Αερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα: η αρχή της λειτουργίας, τα τυπικά σχήματα και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το μπάνιο και η τουαλέτα είναι δωμάτια, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει πρώτα να σκεφτείτε την οργάνωση της εντατικής ανταλλαγής αέρα. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των χώρων.

Ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής του κτιρίου, εγκαθίσταται αερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα, η οποία παρέχει καθαρό αέρα και αέρα εξαγωγής.

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Η άποψη ότι η έλλειψη ενός αεραγωγού στο μπάνιο και την τουαλέτα θα οδηγήσει μόνο σε θόλωση των καθρεπτών, είναι λανθασμένη. Το κύριο πρόβλημα είναι η εμφάνιση του μύκητα (συνήθως παρατηρείται στις ραφές μεταξύ των πλακιδίων) και η σκουριά στην επιφάνεια των μηχανημάτων και των επίπλων.

Συχνά οφείλεται στο μη σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού ότι η διάβρωση επηρεάζει τα τμήματα εργασίας του πλυντηρίου, τα οποία αποτελούν την αιτία της βλάβης.

Αυτός ο κατάλογος προβλημάτων, ο οποίος οδηγεί στην έλλειψη εντατικής ανταλλαγής αέρα, δεν τελειώνει. Ως αποτέλεσμα, ο ανεπαρκής αερισμός θα έχει επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία των κατοίκων.

Υγειονομικές απαιτήσεις και προδιαγραφές

Υπάρχουν ειδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά την οργάνωση της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Τουλάχιστον είναι απαραίτητο να παρέχεται καθαρός αέρας ύψους 6-7 m 3 / ώρα για κάθε κυβικό μέτρο του μπάνιου και περίπου 8-10 m 3 / ώρα για μια τουαλέτα ή ένα συνδυασμένο μπάνιο.

Η διαφορά μεταξύ του φυσικού αερισμού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Υπάρχει φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός. Στην πρώτη περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα εξασφαλίζεται από την κυκλοφορία των αέριων μαζών μέσα από τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων. Περίπου έναν αιώνα πριν, ο φυσικός αερισμός θεωρήθηκε ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Σήμερα δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκές επίπεδο ανταλλαγής αέρα, επομένως χρησιμοποιείται μόνο για εισροή. Για να αερίσετε πλήρως το δωμάτιο, επιλέξτε την επιλογή με εξαναγκασμό. Μετά από όλα, κανείς δεν θα θελήσει να ανοίξει το παράθυρο για μεγάλο χρονικό διάστημα το χειμώνα και να απελευθερώσει θερμότητα.

Η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού συνεπάγεται την εγκατάσταση ανεμιστήρα εξαγωγής. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμη θερμότητα, να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία και να γεμίσετε το δωμάτιο με φρέσκο ​​και καθαρό αέρα μέσα σε λίγα λεπτά.

Υπολογισμός της βέλτιστης απόδοσης

Πριν πάτε στο κατάστημα και αγοράζετε εξοπλισμό για την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στην τουαλέτα και στο μπάνιο, πρέπει να κάνετε κάποιους υπολογισμούς. Για να επιλέξετε τον βέλτιστο εξοπλισμό για την απόδοση, πρέπει να γνωρίζετε τον ακριβή όγκο και τον τύπο του δωματίου.

Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει πόσες φορές ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να ανανεωθεί εντελώς ανά μονάδα χρόνου (συνήθως λαμβάνεται μία ώρα). Δεδομένου ότι το μπάνιο και η τουαλέτα θεωρούνται ένα από τα πιο βρεγμένα μέρη σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ή σπίτι, συνιστάται η μέγιστη συναλλαγματική ισοτιμία 10.

Για τον υπολογισμό της βέλτιστης απόδοσης του συστήματος εξάτμισης, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο όγκος του χώρου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή του δωματίου με το ύψος των οροφών. Επιπλέον, η ληφθείσα τιμή πολλαπλασιάζεται με τον δείκτη της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα. Το αποτέλεσμα του υπολογισμού είναι η ελάχιστη ισχύς του συστήματος εξάτμισης για το μπάνιο και την τουαλέτα (m 3 / h).

Επίσης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αμέσως ανοίγματα εισαγωγής αέρα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αφήσετε ένα κενό έως 2 cm μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας, να τοποθετήσετε ειδικές γρίλιες στο κάτω μέρος των θυρών στο μπάνιο και την τουαλέτα ή να τρυπήσετε τις τρύπες μόνοι σας. Αλλά η τελευταία επιλογή δεν φαίνεται πολύ ελκυστική.

Ταξινόμηση των ανεμιστήρων εξαγωγής

Σχεδιάζοντας τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή της λειτουργίας του και στις επιμέρους συνιστώσες του. Εξάλλου, αυτό επηρεάζει την απόδοση, το επίπεδο θορύβου του εξοπλισμού, το κόστος εγκατάστασης και την ανθεκτικότητα.

Για την εξαναγκασμένη εκκένωση του αέρα από το δωμάτιο, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι ανεμιστήρων:

Η πρώτη έκδοση των συσκευών έχει σχεδιαστεί για λειτουργία σε θερμικά όπλα και συστήματα κλιματισμού. Ως εκ τούτου, για την οργάνωση του εξαερισμού στο μπάνιο και τουαλέτα δεν είναι κατάλληλο. Παραμένει να επιλέξετε από δύο άλλους τύπους.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αξονικών μοντέλων και ακτινικών μοντέλων είναι το χαμηλό κόστος και η υψηλή τους ισχύς. Αλλά η συσκευή θα κάνει πολύ θόρυβο. Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι μια πτερωτή, στην οποία συνδέονται τα πτερύγια. Το σύστημα οδηγείται από ηλεκτρικό κινητήρα.

Όσον αφορά τα ακτινικά συσσωματώματα, η λειτουργία τους βασίζεται στη δράση της φυγόκεντρης δύναμης. Λόγω της περιστροφής της πτερωτής, οι μάζες του αέρα κινούνται μαζί με τις λεπίδες. Σε αυτή την περίπτωση, η κλίση των λεπίδων μπορεί να μεταβάλλεται, μειώνοντας έτσι την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται από τη συσκευή και μειώνοντας το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από αυτήν.

Βασικά κριτήρια επιλογής εξοπλισμού

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια γκάμα ανεμιστήρων για συστήματα εξάτμισης. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάθε απροετοίμαστος αγοραστής πέφτει σε μια στοργή και δεν υποψιάζεται καν ότι είναι καλύτερα για τον ίδιο να παραγγείλει.

Αγοράζοντας κουκούλα για το μπάνιο και την τουαλέτα, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 1. Διάμετρος αγωγού. Ανάλογα με αυτό το χαρακτηριστικό, επιλέγεται το ακροφύσιο ανεμιστήρα. Τυπικά, τα πρότυπα μοντέλα έχουν διάμετρο 150, 125 ή 100 mm.
 2. Παρουσία / απουσία αεραγωγών, καθώς και η θέση τους στο δωμάτιο. Αυτά τα κριτήρια επηρεάζουν τη θέση του ανεμιστήρα.
 3. Κατανάλωση ισχύος. Το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό για την επιλογή, έτσι ώστε στο μέλλον ο εξοπλισμός εξόρυξης να αντιμετωπίσει τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.
 4. Διαθεσιμότητα προστασίας από την υγρασία. Αυτός ο δείκτης επισημαίνεται με λατινικά γράμματα IP. Η ελάχιστη απαραίτητη τιμή για την μονάδα υγιεινής είναι IP30, αλλά είναι καλύτερα να ξοδέψετε λίγο και να παραγγείλετε τη συσκευή με IP44. Στην τελευταία περίπτωση, θα βρίσκεται σε ειδική σφραγισμένη θήκη, προστατευμένη από υγρασία και ψεκασμό.
 5. Επίπεδο θορύβου. Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό δεν δίνεται μεγάλη προσοχή, αλλά μάταια. Μετά από όλα, ένα αθόρυβο σύστημα εξάτμισης θα κάνει την εύρεση ενός μπάνιου και τουαλέτας πιο άνετα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις λεπτότητες, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα κοστίσει φθηνά και θα ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες.

Πρόσθετες λειτουργίες υλικού

Μια εξαιρετική λύση είναι να παραγγείλετε έναν ανεμιστήρα με πρόσθετες λειτουργίες. Τις περισσότερες φορές, οι πελάτες προτιμούν μοντέλα με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης μπορεί να αφήσει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή για να προγραμματίσετε τη λειτουργία της συσκευής ανεξάρτητα από την αλλαγή της λειτουργίας, εκκίνηση καθυστέρηση, και ούτω καθεξής. D. Αυτό καθιστά δυνατή την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εξαερισμού η τουαλέτα και μπάνιο.

Οι συσκευές με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη είναι αρκετά ακριβές. Ως εκ τούτου, η επιλογή τους θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κάθε ευθύνη. Τα καλύτερα προϊόντα προέρχονται από το Maico. Αυτός ο κατασκευαστής προσφέρει διάφορα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με χρονοδιακόπτη, αλλά και με άλλες πρόσθετες λειτουργίες.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, επιτρέποντας την αλλαγή του βασικού φορτίου. Δηλαδή, η μονάδα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: το ήμισυ της ισχύος της και πλήρης, όταν είναι απαραίτητο να ενημερώσετε τον αέρα στο δωμάτιο στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Χάρη σε μια τέτοια λειτουργία, ο θόρυβος του συστήματος εξαερισμού μειώνεται σημαντικά και εξοικονομείται ενέργεια.

Οποιοσδήποτε ειδικός προτιμά μια συσκευή με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ενεργοποιείται μόνο με το σήμα του ενσωματωμένου υγραμέτρου. Αυτή η λειτουργία εξοικονομεί ενέργεια και εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστή ηλεκτρική έξοδο για τον ανεμιστήρα ή για τη σύνδεση της συσκευής με τον διακόπτη φωτισμού.

Εξαρτήματα και υλικά του συστήματος

Μέχρι σήμερα, ο εξαερισμός συναρμολογείται από αγωγούς αέρα κυκλικής ή ορθογώνιας διατομής. Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Αυτά τα στοιχεία είναι τοποθετημένα πίσω από ψευδοροφή.

Εάν είναι ένα μπάνιο και μια τουαλέτα σε ένα μικρό διαμέρισμα, τότε σε αυτό το περίβλημα ο αγωγός εξαερισμού είναι μια τρύπα στον τοίχο όπου εισάγεται ο ανεμιστήρας. Σε αυτή την περίπτωση, για να σχεδιάσουμε ένα σύνθετο, διακλαδισμένο σύστημα, δεν υπάρχει καμία λογική και ανάγκη.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά σπίτια, ο αερισμός τους κατασκευάζεται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Αεραγωγοί. Είναι πολύ πιο βολικό να εγκαταστήσετε ορθογώνια αγωγούς αέρα. Είναι τοποθετημένα κάτω από το ταβάνι και δεν καταλαμβάνουν υπερβολικό χώρο. Αυτοί είναι σωλήνες, το μήκος των οποίων μπορεί να είναι 2, 1 και 0,5 m.
 • Ανεμιστήρας. Χρησιμοποιείται μια φορτωτική ή μια ενσωματωμένη συσκευή. Το τελευταίο χρησιμοποιείται καλύτερα σε διακλαδισμένα και σύνθετα συστήματα. Απαιτείται η χρήση εναέριων μοντέλων για τον αερισμό ενός δωματίου.
 • Περιστρέψτε τα γόνατα. Στην περίπτωση των ορθογώνιων σωλήνων, τα περιστροφικά γόνατα μπορούν να είναι κάθετα και οριζόντια.
 • Σύνδεσμοι. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των ευθύγραμμων τμημάτων του συστήματος εξαερισμού.
 • Ελέγξτε βαλβίδες. Έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τον αέρα και τα έντομα να εισέλθουν στο ορυχείο.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα χρειαστείτε επίσης ένα συνδετήρα. Είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιείτε έτοιμα στοιχεία. Θα απλοποιήσουν σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης και θα επιταχύνουν την εργασία.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο μπάνιο και στην τουαλέτα

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε προπαρασκευαστικές εργασίες. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συγκρίνετε τη διάμετρο της κουκούλας με το μέγεθος του άξονα.

Αν η οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, τότε εισάγεται μέσα σε αυτό ένας πλαστικός σωλήνας ή ένας κυματοειδής σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, τα κενά θα πρέπει να σφραγιστούν με αφρώδες υλικό. Εάν η είσοδος στον άξονα εξαερισμού είναι μικρότερη, τότε μπορεί να επεκταθεί με ένα διάτρητο.

Επιλογή θέσης για εγκατάσταση

Για να είναι ο πιο αποτελεσματικός εξαερισμός, δεν αρκεί να αγοράσετε μόνο ισχυρό εξοπλισμό. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για εγκατάσταση.

Δεδομένου ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί ζεστό, υγρό αέρα, η καλύτερη λύση είναι να το εγκαταστήσετε στο πάνω μέρος του τοίχου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την πόρτα.

Σημαντική είναι η οργάνωση της εισροής στο δωμάτιο - είναι απαραίτητο να χτιστεί μια ειδική σχάρα στο κάτω μέρος της πόρτας ή να αφήσει τη συνηθισμένη σχισμή κάτω από την πόρτα (με πιο οικονομικό τρόπο). Τέτοιες επιλογές θα επιτρέψουν τη ροή καθαρού αέρα από το σαλόνι στο μπάνιο.

Διάγνωση της κατάστασης του αεραγωγού

Εάν σκέφτεστε να επανατοποθετήσετε ένα μπάνιο ή μια τουαλέτα, τότε προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία, θα πρέπει να διαγνώσετε τους αγωγούς εξαερισμού.

Πρώτα απ 'όλα, ελέγχεται η πρόσφυση, για την οποία απλώνεται ένα φύλλο από απλό χαρτί, ένα αναμμένο μαχαίρι ή ένας αναπτήρας προς το ορυχείο. Εάν το χαρτί προσκολλάται στην σχάρα εξαερισμού και η φλόγα κλίνει προς το κανάλι, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Επιλογή σχεδίου σύνδεσης της συσκευής

Εάν εξετάσουμε ένα τυποποιημένο διαμέρισμα σε ένα νέο κτίριο, τότε στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο φυσικός εξαερισμός δεν αρκεί για να απομακρύνει όλη την υπερβολική υγρασία από το μπάνιο. Η μόνη εξαίρεση είναι μια ιδιωτική κατοικία με παράθυρο στην τουαλέτα.

Αλλά με τη ρύθμιση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, το ερώτημα είναι: πόσο καιρό θα έπρεπε να λειτουργήσει η συσκευή εξάτμισης; Συχνά οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων το συνδέουν με έναν διακόπτη φώτων. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ακριβώς όπως το άτομο θα είναι στο μπάνιο. Αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Η δεύτερη μέθοδος βασίζεται στη σύνδεση του ανεμιστήρα με έναν ξεχωριστό διακόπτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης θα ξεχάσει να ενεργοποιήσει / απενεργοποιήσει τη συσκευή. Ως εκ τούτου, μια κατάλληλη λύση θα ήταν η εγκατάσταση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν αυτόνομα και χωρίς τη βοήθεια ενός ατόμου απομακρύνουν την υπερβολική υγρασία από το μπάνιο.

Λεπτότητα της εγκατάστασης του ανεμιστήρα

Πριν προχωρήσετε στη ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού, είναι υποχρεωτικό να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες που συνοδεύουν τις συσκευές. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ολόκληρη η διαδικασία εγκατάστασης περιγράφεται λεπτομερώς στο ένθετο. Αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά και θα επιταχύνει το έργο.

Το πιο επίπονο στάδιο είναι η εγκατάσταση και σύνδεση του ανεμιστήρα. Εάν δεν υπάρχουν συστάσεις κατασκευαστή ή δεν υπάρχει μετάφραση στη μητρική γλώσσα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα.
 2. Στις περιοχές όπου ο ανεμιστήρας είναι δίπλα στον τοίχο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί κόλλα πολυμερούς, σιλικόνη ή υγρά καρφιά. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι στερέωσης ταιριάζουν τέλεια, αφού οι συσκευές εξάτμισης κατασκευάζονται συχνότερα από πλαστικό και συνεπώς έχουν μικρό βάρος. Επομένως, τα υγρά καρφιά θα είναι αρκετά.
 3. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε το τμήμα εργασίας του (ηλεκτροκινητήρας και τροχός με λεπίδες) να «πνίξουν» εντελώς στον τοίχο.
 4. Σφίξτε το σώμα της μονάδας σφιχτά, ώστε να μπορεί να συγκρατηθεί η κόλλα.
 5. Εγκαταστήστε ένα δίχτυ κουνουπιών. Αυτό το στοιχείο θα προστατεύει από τη διείσδυση από τον αγωγό εξαερισμού στην αίθουσα διαφόρων εντόμων και συντριμμιών.
 6. Ασφαλίστε το μπροστινό κάλυμμα με βίδες ή πείρους που συνοδεύουν το κιτ.

Το τελικό στάδιο είναι η τοποθέτηση του καλωδίου και η σύνδεση του συστήματος εξαερισμού στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός αυξάνει σημαντικά την ποσότητα αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο. Αλλά επειδή το μπροστινό κάλυμμα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του καναλιού, όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, ο ρυθμός ροής μειώνεται αρκετές φορές. Εξαιτίας αυτού, η απόδοσή του μειώνεται σημαντικά.

Το παραπάνω πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας μια σχάρα εισαγωγής αέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της κανονικής απόδοσης. Η δεύτερη μέθοδος είναι να αφήσετε ένα μικρό διάκενο (1-3 cm) μεταξύ του μπροστινού καλύμματος και του τοίχου. Το προκύπτον χάσμα θα αντλήσει αέρα και ο εξαερισμός θα λειτουργήσει σε κανονική λειτουργία.

Κοινά σφάλματα εγκατάστασης

Εάν ο άπειρος πλοίαρχος ασχολείται με τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού, συχνά υπάρχουν περιπτώσεις όπου, μετά το τέλος της εργασίας, η απόδοσή του δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες των ενοικιαστών ή δεν είναι αποτελεσματική.

Ο λόγος για αυτό είναι η παραδοχή σφαλμάτων κατά την εγκατάσταση. Για να αποφύγετε την εμφάνιση των στοιχειωδών προβλημάτων, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες αποχρώσεις.

Τα πιο συνηθισμένα είναι τέτοια σφάλματα κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού:

 • το κανάλι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ την κίνηση του αέρα.
 • οι οπαδοί είναι πολύ θορυβώδεις όταν δουλεύουν.
 • η σφικτότητα της σύνδεσης του άξονα είναι σπασμένη.
 • Το σύστημα εξαερισμού περνάει από τα καθιστικά και ο θόρυβός του παρεμβαίνει στην κανονική ζωή της οικογένειας.

Εάν ο σχεδιασμός δεν εκτελέστηκε σωστά, τα παραπάνω προβλήματα θα εμφανιστούν αναγκαστικά. Ταυτόχρονα, είναι συχνά απαραίτητο να επανασχεδιαστεί πλήρως το σύστημα εξαερισμού για τη διόρθωσή τους.

Μπορείτε να πάτε με τον εύκολο τρόπο. Για παράδειγμα, συνιστώνται οι καταστολείς θορύβου για τη μείωση του θορύβου. Όσον αφορά την αύξηση της ικανότητας εξαερισμού, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια νέα πιο ισχυρή κουκούλα και να ελέγξετε την ποιότητα της ροής του αέρα στο μπάνιο και την τουαλέτα.

Συστάσεις έμπειρων ειδικών

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρώτα την οργάνωση του εξαερισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα, θα είναι χρήσιμο να εξοικειωθούν με τις συμβουλές έμπειρων πλοιάρχων. Πρώτα απ 'όλα, συνιστούν να εξασφαλιστεί μια κανονική ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Σε τελική ανάλυση, διαφορετικά η λειτουργία του ανεμιστήρα εξαγωγής δεν θα έχει νόημα.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε ακριβά και συνολικά συστήματα. Η δαπάνη των μυθικών ποσών δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αρκεί η σωστή και σωστή ανάληψη συσκευών, και ακόμη και τα φτηνά μοντέλα θα αντιμετωπίσουν απόλυτα τον αερισμό του δωματίου.

Αν το σπίτι έχει κλιματισμό, ιονιστή, καθαριστικό, υγραντήρα και τα παρόμοια, τότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εξαερισμό. Μετά από όλα, καμία από τις συσκευές που αναφέρονται παραπάνω, δεν εξασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα στα σπίτια.

Κανόνες λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης

Για να εξασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός έχει χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να πραγματοποιείται τακτική προληπτική συντήρηση. Μετά από όλα, τα πτερύγια του ανεμιστήρα με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύουν τη σκόνη και τη βρωμιά. Αυτό δεν επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητά της και να παρέχει μια αξιοπρεπή ανταλλαγή αέρα. Επιπλέον, αν ο καθαρισμός δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως, η συσκευή μπορεί να αποτύχει.

Τα προληπτικά έργα περιλαμβάνουν τακτική επιθεώρηση του συστήματος εξαερισμού για το φράξιμο και το πλύσιμο των πτερυγίων του ανεμιστήρα. Αυτή η προσέγγιση θα σας επιτρέψει πάντα να αναπνέετε φρέσκο ​​και καθαρό αέρα ακόμη και σε ένα σύγχρονο σπίτι, το οποίο είναι εξαιρετικά στεγανό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Βίντεο # 1: Τα μυστικά της τοποθέτησης της κουκούλας στο μπάνιο και την τουαλέτα:

Βίντεο # 2: Κάνοντας ξεχωριστό αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα:

Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος του αερισμού των χώρων, το οποίο ισχύει για τα σύγχρονα σπίτια και διαμερίσματα. Στα μπάνια και στις τουαλέτες, το παράθυρο σπάνια τοποθετείται, οπότε η μόνη σωστή και λογική λύση θα είναι η τεχνητή ανταλλαγή αέρα με την τοποθέτηση του ανεμιστήρα στο σύστημα.