Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια: πώς να συνδέσετε με ασφάλεια και να την ασφαλίσετε

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, ο αέρας στην κουζίνα απαιτεί συνεχή ανακύκλωση. Ο ατμός από τη σόμπα, το καμένο γάλα, οι μυρωδιές των τροφίμων ή απλά τα υαλοπετάσματα δεν φέρνουν χαρά, ακόμα κι αν έχετε κάνει μια εξαιρετική επισκευή. Σήμερα θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα για να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα. Συνδέστε το σε όλους, αν γνωρίζετε τους κανόνες γείωσης και στερέωσης στον τοίχο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος απορροφητήρα είναι σωστό για εσάς και ποια θα είναι η ισχύς της συσκευής. Με αυτό και ξεκινήστε.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

 • κρεμασμένο (επίσης αποκαλούμενο επίπεδο και πρότυπο) - στερεωμένο κάτω από το ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένο - τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από τον τύπο, η τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας πάνω από την εστία είναι δυνατή μόνο σε ύψος 70 cm και πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να υποχωρήσετε 80 cm.

Λειτουργία λειτουργίας της κουκούλας

Εκτός από τον τύπο του εξαρτήματος, οι κουκούλες διαφέρουν στις λειτουργίες εξαερισμού.

 • Ρέοντας - τραβήξτε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος αερισμού ονομάζεται εξαγωγή αέρα (λειτουργία εξάτμισης). Είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.
 • Κουκούλες κυκλοφορίας - αφήστε τον αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα στο σώμα, στην έξοδο να πάρει φρέσκο ​​αέρα. Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί εξαερισμό στην κουζίνα του διαμερίσματος, οπότε η εγκατάστασή του μπορεί να ονομαστεί απλούστερη, αλλά λιγότερο αποδοτική από την άποψη του καθαρισμού.
Τύποι λειτουργιών εξαερισμού

Απαιτούμενη ισχύς

Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά μιας κουκούλας είναι η απόδοση καθαρισμού της, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, αυτή η τιμή δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα ο καυσαερίων θα περάσει μέσα από την ώρα της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στη Ρωσία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για αυτόν τον απλό τύπο:

Χώρος κουζίνας * ύψος οροφής * 12 φορές

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αποθεματικό για την απώλεια ισχύος λόγω των καμπυλών του αγωγού, του μήκους του άξονα εξαερισμού και άλλων παραμέτρων. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 30% στο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα σας έχει έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,5 μ., ο υπολογισμός θα φαίνεται ως εξής:

6 * 2,5 * 12 * 1,3 = 234 m3

Συμβουλές! Επίσης, κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο που παράγεται κατά την ενεργοποίηση του αερισμού, τον οποίο οι κατασκευαστές αναφέρουν σε ντεσιμπέλ. Μην αγοράζετε μοντέλα με θόρυβο άνω των 50 dB. Υπάρχουν σχεδόν απαλές κουκούλες με δύο ανεμιστήρες ή ένα εξωτερικό. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θήκη απορρόφησης ήχου.

Γείωση και μηδενισμός

Πριν να μάθετε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, αξίζει να αναφέρετε την ηλεκτρική ασφάλεια. Καθώς το εσωτερικό του κελύφους παίρνει πολλούς παφλασμούς λίπους και συσσωρεύει υγρασία, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επομένως, η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη με το χέρι, πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, έδαφος και μηδέν. Το σύρμα γείωσης σύμφωνα με το πρότυπο είναι κίτρινο με πράσινη λωρίδα. Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε γείωση για την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο και ο βρόχος γείωσης εγκατασταθεί υποδοχές τύπου του ευρώ, θα εμφανιστεί κανένα πρόβλημα: το καλώδιο σύνδεσης είναι συνδεδεμένο με τον ακροδέκτη γείωσης, το οποίο ορίζεται από ταινίες διαφορετικού μήκους ή λέξης γείωσης (GND). Εάν η τεχνολογία δεν παρέχει έναν σύνδεσμο γείωσης, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έχοντας βιδώσει το καλώδιο στο μεταλλικό τμήμα της θήκης.
Το Euroset με συνδεδεμένη γείωση στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε νέα διαμερίσματα
Αλλά πολλοί μπορεί να μην βρουν μια έξοδο Euro και θα αναρωτηθούν: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει έδαφος; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε μηδενισμό με τα χέρια σας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συνδέσετε το ουδέτερο καλώδιο στους σωλήνες και τις μπαταρίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί με ένα κενό ουδέτερο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διακόπτη με μετρητές και να βρει το τοίχωμα του σωλήνα στον τοίχο όπου τα καλώδια πάνε (προσέξτε, ηλεκτροφόρα καλώδια 220!), Ή ένα ειδικό λεωφορείο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πιθανότατα, θα βρείτε σε αυτό ένα έτοιμο καρφίτσα και τα ήδη συρματωμένα μηδενικά καλώδια. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε από αυτήν στην κουζίνα ένα καλώδιο με εγκάρσια τομή τουλάχιστον 2,5 mm2 και συνδέστε τον απορροφητήρα μέσω αυτόματου διαχωριστή 6.3A.
Μηδέν ελαστικό στον φρουρό στην είσοδο

Δώστε προσοχή! Εάν υπάρχουν ήδη συνδεδεμένα καλώδια στο μηδέν, μην τα απενεργοποιήσετε καθόλου! Μπορεί να απειληθεί με ένα τρέχον χτύπημα. Βάλτε το καλώδιο πάνω από τους άλλους και σφίξτε το παξιμάδι. Εάν δεν υπάρχουν σύρματα και ο σωλήνας είναι ομαλός, καθαρίστε το και στερεώστε την επαφή του σύρματος στον σφιγκτήρα. Εάν δεν είστε έμπειροι σε αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Σχέδιο αυτο-κατασκευασμένο κουτί αντι-επιστροφής με βαλβίδα Η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού στην κουζίνα σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος. Συχνά συνιστάται να γροθιάσετε ένα πρόσθετο εξαερισμό για να το εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το γεγονός είναι ότι αν το παράθυρο του άξονα εξαερισμού μεγεθυνθεί, το τμήμα του θα παραμείνει το ίδιο, οπότε η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί.

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή: πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου κιβωτίου με βαλβίδα κλαπέτου, η συσκευή της οποίας εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 2 τρύπες στο κουτί. Η βαλβίδα επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. Όταν είναι κλειστός (σε οριζόντια θέση), ο αέρας μπορεί να βγει με ασφάλεια από το παράθυρο, πραγματοποιώντας φυσικό αερισμό της κουζίνας.

Όταν δημιουργείται πίεση όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα αλλάζει τη θέση της και κλείνει το πρώτο παράθυρο, αερίζοντας το με ένα καπό.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδίου σύνδεσης είναι η απουσία αντίστροφης έλξης και η διατήρηση του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.

Η βαλβίδα ρυθμίζεται μέσω ενός αδύναμου και λεπτού ελατηρίου. Στο διάγραμμα φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή. Για το κάλυμμα της βαλβίδας, ένα ελαφρύ υλικό, όπως το αλουμίνιο ή το πλαστικό, ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή αγωγού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεραγωγών κουζίνας για τη συσκευή αερισμού οικιακής χρήσης:
Πλαστικός αγωγός πιο συμπαγής και δυσδιάκριτος

 • Πλαστικοί αγωγοί από PVC - ισχυροί, ελαφροί και σιωπηλοί, καθώς σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στον αέρα λόγω της ομαλής επιφάνειας. Υπάρχουν τόσο άκαμπτα στενά πλαστικά κουτιά όσο και ελαστικοί σωλήνες.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου είναι ένα αρκετά απλό υλικό για αυτόματη συναρμολόγηση, μπορεί να λυγίσει ελεύθερα στο επιθυμητό μέγεθος. Μια άλλη ποιότητα της αυλάκωσης είναι η απουσία βουητού ή δονήσεων, σε αντίθεση με τα άκαμπτα κουτιά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός τέτοιου αγωγού είναι μια άσχημη εμφάνιση, οπότε καταλάβετε πού να κρύψετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, στην οροφή από γυψοσανίδες.

Η διαδικασία τοποθέτησης της κουκούλας

Φυσικά, η τοποθέτηση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια του ατόμου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αεραγωγού. Πρώτον, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ενός παραδείγματος μιας ενσωματωμένης συσκευής σε ένα γραφείο.

Μηχανισμός αντιστροφής

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει στην κουζίνα
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για τη συνείδησή σας, τότε ξεκινήστε κάνοντας ένα κουτί για το cracker. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο φύλλο ή φύλλο σύμφωνα με το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Ή, για να μην υποφέρετε, απλά αγοράστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που ανοίγει σαν πεταλούδα. Τοποθετείται μπροστά από τον άξονα εξαερισμού.
 • Για ευκολία, τοποθετήστε την θήκη στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Στη συνέχεια, στερεώστε το πιο σφιχτά, έχοντας κλείσει όλες τις εγκοπές με αφρό στήριξης και κολλημένο στο ντουλάπι, για να αποφύγετε την απήχηση.
 • Πρώτον, απλά δοκιμάστε το κέλυφος της κροκίστας και κάντε ένα σημάδι στο ντουλάπι για την τρύπα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από τον τοίχο και να κόψετε μια τρύπα στο κάτω τοίχωμα με ένα ηλεκτρικό παζλ κάτω από το πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μια τρύπα μέσα στην περιοχή σήμανσης με ένα μεγάλο τρυπάνι και, στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού σε αυτό και αρχίστε να κόβετε το σχήμα που χρειάζεστε στο ντουλάπι.
 • Περαιτέρω, με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε τρύπες στα εσωτερικά ράφια (εάν υπάρχουν) κάτω από τον αγωγό. Στο επάνω τοίχωμα θα χρειαστεί να φτιάξετε μια τετράγωνη τρύπα με ένα περιθώριο 3-5 mm κάτω από το πυροκροτητή.

Σύνδεση αγωγού

 • Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον αγωγό αέρα. Σπρώξτε την αυλάκωση στις οπές και στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού δώστε το επιθυμητό σχήμα της πλατείας. Κόψτε την πτυχή με ένα μικρό περιθώριο, κόψτε τις γωνίες και λυγίστε τις προς τα έξω.
 • Τώρα το ντουλάπι με τις αυλακώσεις μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Μην ξεχάσετε να χειριστείτε όλες τις αρθρώσεις του αγωγού με στεγανωτικό σιλικόνης, έτσι ώστε να μην χαθεί η ισχύς.
 • Ασφαλίστε το σπιτικό κουτί στο περίβλημα έτσι ώστε να συνδέει την αυλάκωση με τον άξονα εξαερισμού. Επίσης κόλλησα με σιλικόνη και γεμίσαμε μεγάλες ρωγμές με αφρό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στο περίβλημα. Βιδώστε το στις βίδες ή στους πείρους - αν η βάση είναι για τον τοίχο.
 • Στερεώστε σταθερά την αυλάκωση στην κουκούλα και στερεώστε την με ένα σφιγκτήρα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απαραίτητο να λιπάνετε την άρθρωση με ένα στεγανοποιητικό.
 • Σε περίπτωση που συνδέσετε απευθείας την κουκούλα, απλά συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να τα συνδέσετε εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πλέγμα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία φαίνεται στη φωτογραφία. Κυματοειδές για εξαερισμό
 • Όταν χρησιμοποιείτε αγωγούς PVC, η εγκατάσταση είναι παρόμοια: συνδέστε απλώς τους σωλήνες με τις γωνίες και τις εκτελέστε πριν από τον εξαερισμό.

Αξεσουάρ για πλαστικούς αγωγούς

Συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών του σωλήνα έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να παραμένει επαρκώς καλό. Σε κάθε στροφή, η ισχύς χάνεται κατά περίπου 10%.

Τοποθέτηση σε τοίχο χωρίς ντουλάπι

 • Μακριά από όλα πάνω από τη σόμπα έχουν τοίχους ντουλάπια, από φόβο για την ταχεία ζημιά τους από τον ατμό και την υψηλή υγρασία. Ειδικά, τα ντουλάπια τοίχων είναι συνήθως στενά, πράγμα που δεν σας επιτρέπει να στερεώνετε ευρείες κουκούλες μέσα. Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο προσάρτημα, τότε για το σκοπό αυτό ένα πλαίσιο σχήματος U από τις γωνίες των πτερυγίων είναι στερεωμένο στον τοίχο. Αυτή η στερέωση λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα.
 • Και πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, αν δεν λειτουργεί με τους συνήθεις πείρους στον τοίχο; Τέτοια προβλήματα συμβαίνουν συχνά στους ιδιοκτήτες των σόμπων αερίου, όταν ο σωλήνας παρεμβαίνει με την κανονική στερέωση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακριές βίδες υδραυλικών, φουρκέτες, οι οποίες, από τη μία πλευρά, μοιάζουν με βίδα, και από την άλλη, έχετε ένα νήμα με ένα παξιμάδι. Τους απλώς βιδώνετε στον τοίχο σαν πείρους και βάζετε το σώμα της κουκούλας στην απαραίτητη εσοχή από τον τοίχο.

Τοποθετήστε την κουκούλα κοντά στον αγωγό αερίου
Εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα - διδασκαλία βίντεο:

 • Και τελικά παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα, μέσω της εξόδου ή μόνιμης σύνδεσης μέσω μιας διάταξης ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε πρώτα το μηδενισμό, θα αφαιρέσει πιθανή τάση από την περίπτωση όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν.
 • Εάν όλα λειτουργούν, μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε φρέσκο ​​αέρα ενώ μαγειρεύετε!
 • Συμπέρασμα

  Περίπου 2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση για να αποφύγετε την ανάφλεξη. Τώρα ξέρετε πώς να καθορίσετε την κουκούλα για την κουζίνα και μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες και αν δεν είστε ισχυροί σε αυτούς, καλείτε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο.

  Ταξινόμηση των νεροχύτη κουζίνας. Δύο παραδείγματα εγκατάστασης νεροχύτη στην κουζίνα με τα χέρια τους. Πρόσθετος εξοπλισμός για εγκατάσταση.

  Πώς να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα και να συνδέσετε ένα ντους με μια υψηλή παλέτα στο μπάνιο.

  Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά παράθυρα (PVC) με βίντεο. Μετρήσεις, αποσυναρμολόγηση, εγκατάσταση με τα χέρια σύμφωνα με το GOST. Πώς να ρυθμίσετε σωστά την αποστράγγιση του νερού και το περβάζι.

  Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας (βίντεο)

  Η συσκευή εξάτμισης είναι από καιρό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της καθαριότητας και της άνεσης στην κουζίνα. Μετά την απόκτηση αυτής της οικιακής συσκευής, τίθεται το ερώτημα της ποιοτικής εγκατάστασής της. Έτσι, μπορεί να υπάρχει κουκούλα κουζίνας με τα δικά μας χέρια ή καλύτερα να μεταβιβαστεί το έργο σε ειδικούς;

  Ηλεκτροτεχνικές λεπτομέρειες

  Πριν εγκαταστήσετε μια οικιακή συσκευή, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών. Το καθήκον πρωταρχικής σημασίας είναι η γείωση της συσκευής.

  Στο εσωτερικό της θήκης καθυστερεί πολλή υγρασία, λίπος παφλασμούς, η οποία αυξάνει αυτόματα τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος, ηλεκτροπληξία, ειδικά εάν η μονάδα συλλέγεται σωστά και στη συνέχεια την ενεργοποίηση του πλέγματος.

  Οι ειδικοί εστιάζουν την προσοχή: η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα με τα χέρια τους αρχίζει με τη σύνδεση 3 συρμάτων (είναι μια φάση, ένα μηδέν και ένα έδαφος). Παραδοσιακά, η γείωση υποδεικνύεται με κίτρινο-πράσινο χρώμα. Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ήταν πραγματικά ασφαλής για την υγεία, συνδέεται με το "έδαφος".

  Δώστε προσοχή! Η τοποθέτηση της κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία δεν θα είναι δύσκολη, ειδικά αν το αντικείμενο έχει βρόχο γείωσης. Αρκεί να συνδέσετε το καλώδιο στο κατάλληλο τερματικό (GND). Η γείωση μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο μεταλλικό σύρμα συνδεδεμένο με το σώμα μιας συσκευής κουζίνας.

  Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν μια φυσική ερώτηση: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, με τον απουσία του βρόχου γείωσης; Από τη συμβουλή των λαϊκών τεχνιτών να ρίξουν ένα σύρμα σε μια μπαταρία ή σωλήνα, είναι καλύτερα να αρνηθείτε. Θα πρέπει να κάνετε τα πάντα με το δικό σας χέρι και με τη μόνη σωστή επιλογή - ένα χαζό ουδέτερο.

  Συμβουλή! Αρκεί να κοιτάξουμε το κιβώτιο ασπίδας και να βρούμε μέσα του τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στο μεταλλικό λεωφορείο (pin). Αυτό θα είναι το επιθυμητό κενό ουδέτερο. Ένα καλώδιο συνδέεται με αυτό, με ένα τμήμα της τάξης των 2,5-3 mm.kv. Στη συνέχεια συνδέεται στον αυτόματο διανομέα από 6.3Α.

  Συνιστούμε να εξετάσετε μία από τις επιλογές σύνδεσης της κουκούλας στην παροχή ρεύματος στο παρακάτω βίντεο

  Εξαερισμός σε διαμέρισμα και κουζίνα

  Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στο 90% των περιπτώσεων, η εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με τα χέρια του συνεπάγεται μια ακούσια διακοπή της λειτουργίας του εξαερισμού που διατίθεται στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να γίνει μια μικρή τρύπα, στην οποία θα αφαιρεθεί η αιθάλη, τα προϊόντα καύσης, οι κόκκοι του λίπους. Ανεξάρτητα από αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται, καθώς η διατομή του αγωγού αερισμού παραμένει η ίδια, δεν υπάρχει βελτίωση στην ανταλλαγή του αέρα του λόγου.

  Ωστόσο, αρκεί να εξοπλιστεί ένα μικρό κιβώτιο, συμπληρωμένο με μια "βαλβίδα κλαπέτου" και η κατάσταση κανονικοποιείται. Η αντίστοιχη συσκευή εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του μηχανισμού είναι απλή:

  • στην κατασκευή κατοικιών υπάρχουν 2 τρύπες.
  • Το κόκκινο δείχνει το σύστημα βαλβίδων.
  • στην κλειστή κατάσταση, ο αέρας κυκλοφορεί μέσω του παραθύρου, λόγω του οποίου λαμβάνει χώρα φυσικός αερισμός πάνω από τη σόμπα αερίου.

  Στην ενεργή λειτουργία, ο ανεμιστήρας δημιουργεί πίεση, η θέση της βαλβίδας διορθώνεται και το πρώτο παράθυρο είναι κλειστό, ο φυσικός αερισμός συνδέεται με το κύκλωμα. Αυτό το σχέδιο συμπερίληψης είναι αξιοσημείωτο στο ότι η κουκούλα κουζίνας σε μια ιδιωτική κατοικία στο off state θα λειτουργήσει χάρη στη φυσική ανταλλαγή αέρα.

  Η ρύθμιση της βαλβίδας πραγματοποιείται μέσω του ενσωματωμένου ελατηρίου, το οποίο είναι επαρκώς αξιόπιστο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κατασκευάσουν μια βαλβίδα από ελαφρύ υλικό, πλαστικό, αλουμίνιο.

  Συστάσεις για την επιλογή ενός αγωγού

  Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές αεραγωγών με τις οποίες μπορείτε να οργανώσετε τον αερισμό του σπιτιού.

  • Κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο. Διαθέσιμο και αξιόπιστο υλικό για την εφαρμογή κουκούλας κουζίνας. Τοποθετήστε το απλά, επειδή μπορείτε να κάμψετε σε οποιοδήποτε μέγεθος. Κατά τη λειτουργία, η αυλάκωση δεν εκπέμπει κραδασμούς, ένα buzz, το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί για άκαμπτα κιβώτια. Πριν κρεμάσετε την κουκούλα με αυτό το σωλήνα, θα πρέπει να παράσχετε μια παραλλαγή της πρόσθετης διακόσμησης, επειδή φαίνεται οπτικά άσχημη.
  • PVC αεραγωγούς. Φως, αξιόπιστα και συγχρόνως αθόρυβες πλαστικές λύσεις. Η ομαλή επιφάνεια αυτού του υλικού εμποδίζει τον σχηματισμό αντοχής στον αέρα. Για να στερεώσετε την κουκούλα στην κουζίνα στο διαμέρισμα συνιστάται όταν χρησιμοποιείτε ελαστικούς σωλήνες.

  Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα

  Είναι προφανές ότι η τοποθέτηση του απορροφητήρα κουζίνας με τα χέρια του πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά της οικιακής συσκευής, τον τύπο της, τη θέση του καναλιού. Ας εξετάσουμε την πιο κοινή παραλλαγή. Έτσι, πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας στην ντουλάπα; Για να ξεκινήσουμε θα προετοιμάσουμε το απαραίτητο εργαλείο.

  Προετοιμασία μηχανισμού κατά της περιστροφής

  Σχεδιάζετε να κάνετε τα πάντα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας; Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να αρχίσετε να εργάζεστε με την προετοιμασία του κιβωτίου κάτω από τον πυροσβεστήρα αέρα. Εάν υπάρχουν οικονομικά μέσα, η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να αγοραστεί σε έτοιμη μορφή, ελλείψει αυτών - να κατασκευαστεί με το χέρι. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από άκαμπτα, γαλβανισμένα φύλλα ή αλουμίνιο.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βαλβίδα ελέγχου υπάρχουν στο παρακάτω βίντεο.

  Δώστε προσοχή! Μεταλλική "πεταλούδα" είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον αγωγό εξαερισμού.

  1. Για να συνδέσετε την κουκούλα της κουζίνας δεν παίρνει περιττές δυνάμεις, το σώμα είναι καλύτερα τοποθετημένο σε έναν τοίχο, πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Στο μέλλον, μπορεί να στερεωθεί πιο σφιχτά, χρησιμοποιώντας έναν αφρώδη τοίχο και μια πρόσθετη στερέωση στο περίβλημα.
  2. Το επόμενο βήμα είναι να συγκρίνουμε το κέλυφος της κροτίδας με το περίβλημα. Σύμφωνα με το μέγεθός του, σημειώστε σήμανση για τις μελλοντικές τρύπες. Η σωστή εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πραγματοποιείται με την υποχρεωτική αφαίρεση από τον τοίχο του θαλάμου στο οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η οικιακή συσκευή. Το επιθυμητό σχήμα σύμφωνα με τη σήμανση είναι διαμορφωμένο με παζλ, πρώτα απ 'όλα στην περιοχή του κάτω πλαισίου.
  3. Αν οι κουκούλες σύνδεση της κουζίνας εκτελούν τις προβλεπόμενες για κυματοειδή σωλήνα, τα ράφια έφεραν επίσης οπές του οποίου η διάμετρος αντιστοιχεί στις διαστάσεις του αγωγού. Στο επάνω τοίχωμα συνιστούμε την προετοιμασία μιας τετράγωνης τρύπας με επιπλέον 3-5 mm σε κάθε πλευρά. Εάν επικεντρωθείτε στους κανόνες εγκατάστασης της κουκούλας στην κουζίνα, τότε αυτή η υποδοχή χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του πυροκροτητή.

  Συμβουλές! Για να κόψετε μια κυκλική τρύπα κάτω από την αυλάκωση αλουμινίου στα ράφια του ντουλαπιού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αρχή του κατσαβιδιού με ένα μεγάλο τρυπάνι. Στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού στην τρυπημένη οπή και στη συνέχεια κόψτε τον κύκλο.

  Παρακολουθήστε βίντεο πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στο περίβλημα

  Κοιτάξτε στο παρακάτω βίντεο πώς να διεξάγετε την κυματοειδή πτυχή μέσα από το περίβλημα

  Η όλη πολυπλοκότητα της τοποθέτησης της κουκούλας για την κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία από τα χέρια του μειώνεται στην ανάγκη προκαταρκτικής εργασίας με έπιπλα. Για μια εγκατάσταση θόλου, η κατάσταση απλοποιείται κατά καιρούς, αφού όλα αυτά απαιτούνται για την ασφαλή τοποθέτηση της συσκευής στον αεραγωγό και τον αγωγό αερισμού.

  Σύνδεση αγωγού

  Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τον αεραγωγό της κουκούλας στην τρύπα στον τοίχο της κουζίνας (κεντρική κουκούλα στο σπίτι). Εάν χρησιμοποιείτε κυματοειδές χαρτί, τότε, αφού το αφαιρέσετε από το περίβλημα, συνδέεται με τον κεντρικό άξονα εξαγωγής χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κάλυμμα με μια τρύπα και έναν σφιγκτήρα.

  Συμβουλές! Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει φυσικός αερισμός στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό κάλυμμα με οπές (υπό τον όρο ότι δεν υπάρχει πρόσθετη πηγή αέρα στο δωμάτιο).

  Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται - πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, εάν υπάρχουν μόνο πλαστικοί σωλήνες, στοιχεία; Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να συνδέσετε όλους τους σωλήνες, τα γωνιακά μέρη, τους προσαρμογείς και να τα φέρετε στον εξαερισμό.

  Δώστε προσοχή! Πριν τραβήξετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας, υπολογίστε το σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των πηδών και των στροφών, ώστε να έχετε επαρκή πρόσφυση.

  Ένας άλλος τρόπος να διατηρηθεί ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα, μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω

  Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα της κουζίνας και με ποια σειρά να εκτελέσετε την απαραίτητη εργασία.

  Τοποθέτηση της συσκευής στον τοίχο χωρίς ντουλάπι

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια τους τοποθετείται χωρίς προβλήματα. Εάν η οικιακή συσκευή αγοράζεται με έπιπλα, τότε το μόνο που απαιτείται από τον ιδιοκτήτη είναι η τοποθέτηση της μονάδας μέσα στο ντουλάπι, η τοποθέτηση και η σύνδεσή του με τον εξαερισμό. Και πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα σε περίπτωση που το σπίτι επίπλωση δεν περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε οποιοδήποτε εξοπλισμό;

  Προφανώς, δεν είναι κάθε ιδιοκτήτης έτοιμος να θυσιάσει ένα ντουλάπι κουζίνας για χάρη μιας όμορφης εμφάνισης. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η υψηλή υγρασία θα επηρεάσει συνεχώς αυτό το κομμάτι των επίπλων, η ζημιά του είναι μόνο θέμα χρόνου. Και το ζήτημα του πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας παίρνει πρόσθετη επείγουσα ανάγκη. Για να αντιμετωπίσετε την εργασία, θα βοηθήσετε το απλούστερο σχήμα και τη σειρά των ενεργειών.

  1. Ετοιμάζουμε τη μεταλλική δομή σχήματος U από πείρους και γωνίες.
  2. Τοποθετήστε τα δομικά στοιχεία κοντά στον τοίχο, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα.
  3. Το σώμα της συσκευής κουζίνας είναι τοποθετημένο σε πλαίσιο σχήματος U (η μονάδα στην περίπτωση της "πυραμίδας" στερεώνεται με παρόμοιο τρόπο).

  Πολλοί από τους συμπατριώτες μας έχουν δυσκολίες στη στερέωση της εγκατάστασης με πείρους (όταν ο σωλήνας που βρίσκεται δίπλα σε αυτό παρεμβαίνει στην κατάλληλη τοποθέτηση). Πώς μπορώ να εγκαταστήσω την κουκούλα στην κουζίνα; Για τέτοιες καταστάσεις παρέχονται βίδες υδραυλικών εγκαταστάσεων. Είναι αρκετά μακριά για να βιδώσετε την κουκούλα στο μπάνιο, στην κουζίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

  Τώρα ξέρετε πώς να τραβήξετε σωστά την κουκούλα από μόνοι σας, σε ποια σειρά για να εκτελέσετε τις εργασίες εγκατάστασης, τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση προβλημάτων με τη στερέωση. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο σε αυτό το είδος εργασίας, ειδικά εάν διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία και όλες τις λεπτομέρειες στο χέρι.

  Δώστε προσοχή! Για γενίκευση της θεωρητικής βάσης για την εγκατάσταση κουκούλες κουζίνας, σας συνιστούμε να δείτε τα θεματικά βίντεο για αυτό το άρθρο.

  Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, η συσκευή πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο. Συνιστούμε την τοποθέτηση του απορροφητήρα με τα χέρια μας με μια συσκευή ασφαλείας, και όχι απευθείας στην πρίζα. Σε περίπτωση πτώσης τάσης, αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της λειτουργίας της συσκευής. Μην ξεχάσετε τη γείωση της θήκης.

  Αφού βεβαιωθείτε για τη λειτουργικότητα της συσκευής, μπορεί να καλύπτεται με προστατευτικό διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα, το άρωμα των ετοιμοπαράδοτων πιάτων.

  Συνοψίζοντας

  Η κουκούλα κουζίνας από τα χέρια του μπορεί να εγκατασταθεί σε 1-2 ώρες χωρίς την παραμικρή εμπειρία στις εργασίες εγκατάστασης. Ανεξάρτητα από την εμπειρία σας, σας συνιστούμε να τηρείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας και τις προφυλάξεις κατά την εργασία με ηλεκτρικές συσκευές, καλωδίωση.

  Ηλεκτρικός εξοπλισμός, φωτισμός, φωτισμός

  Μια από τις κύριες ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα είναι η κουκούλα. Με τη βοήθειά του είναι δυνατό να εξοπλιστεί το δωμάτιο με ένα άνετο μικροκλίμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας, που διαφέρουν στην αρχή της εργασίας και της εμφάνισης. Προτείνουμε να διαβάσετε τις συστάσεις σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας.

  Πίνακας περιεχομένων:

  Κουκούλες για πλάκες: ποικιλίες και χαρακτηριστικά

  Σε σχέση με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες για την κουζίνα μπορούν να εκκενωθούν και να κυκλοφορήσουν. Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει την εκτόξευση αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό. Κουκούλες του δεύτερου τύπου - μεταφέρετε αέρα μέσω των φίλτρων και επιστρέψτε το πίσω. Η εγκατάσταση φίλτρου με ενεργό άνθρακα είναι ικανή να παράγει ένα εκχύλισμα κυκλοφορίας από τον απορροφητήρα.

  Η κουκούλα τύπου κυκλοφορίας δεν επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, ωστόσο είναι λιγότερο δημοφιλής στη χρήση κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.

  Σε σχέση με τον τόπο εγκατάστασης, οι κουκούλες μπορούν να ενσωματωθούν, για παράδειγμα σε ντουλάπι, επιφάνεια εργασίας, τζάκι, οροφή, νησί. Μια εκδοχή desktop των εκχυλισμάτων χρησιμοποιείται πολύ σπάνια στην καθημερινή ζωή, οι συσκευές αυτές είναι συχνά ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα επαγγελματικών κουζινών.

  Για να σχεδιάσετε μια κουκούλα τζάκι, πρέπει να προσλάβετε επαγγελματίες που θα εκπονήσουν ένα ατομικό σχέδιο αυτής της συσκευής. Αυτός ο απορροφητήρας έχει ελκυστική εμφάνιση και υψηλή ταχύτητα καθαρισμού. Μια οροφή τύπου οροφής σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία εισαγωγής αέρα στην οροφή που συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Ωστόσο, προκειμένου να εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η ψευδοροφή, κάτω από την οποία βρίσκεται το σύστημα εισαγωγής αέρα.

  Η απλούστερη και ευκολότερη επιλογή της κουκούλας για μια στάνταρ κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι η ενσωματωμένη έκδοση ή η κουκούλα τοίχου.

  Εγκατάσταση κουκούλα στην κουζίνα: τα χαρακτηριστικά της επιλογής μιας συσκευής

  Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για ένα σπίτι, θα πρέπει να μελετήσετε ορισμένα κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε μια συσκευή που έχει καλά χαρακτηριστικά απόδοσης. Η κουκούλα της κουζίνας είναι υπό την επήρεια υγρασίας, λίπους, καπνού, έτσι πρέπει πρώτα απ 'όλα να είναι ηλεκτρικά ασφαλές. Η συσσώρευση υγρασίας και λίπους μέσα στη συσκευή συμβάλλει σε ηλεκτρικές δυσλειτουργίες στον ανεμιστήρα.

  Εν πάση περιπτώσει, χρησιμοποιούνται τρία καλώδια για τη σύνδεση της συσκευής στο ηλεκτρικό δίκτυο, ένα από τα οποία είναι αλεσμένο.

  Σε περίπτωση γείωσης στο σπίτι, αρκεί να συνδέσετε τα καλώδια μεταξύ τους. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει γείωση, πρέπει να δοθεί προσοχή στην τοποθέτηση.

  Για τη σύνδεση της γείωσης απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αερίου, νερού και άλλων σωλήνων. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένα κενό ουδέτερο.

  Αγοράζοντας μια κουκούλα για την κουζίνα, πρώτα απ 'όλα, επικεντρωθεί στην απόδοσή της. Αυτός ο δείκτης επηρεάζει άμεσα την απόδοση της συσκευής. Η εξάτμιση θα πρέπει να εξασφαλίζει την αλλαγή όλου του αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο για μια ώρα. Για να υπολογίσετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας, η επιφάνεια του δωματίου πολλαπλασιάζεται με το ύψος και με δώδεκα. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 1,3.

  Το πλάτος της συσκευής θα πρέπει να είναι όπως επιφάνεια μαγειρέματος ή μεγαλύτερη, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο. Επίσης, υπογραμμίστε την πολυλειτουργικότητα της συσκευής. Διαχωρίστε κουκούλες που λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Αγοράζοντας μια κουκούλα με φίλτρα, πάρτε μερικά εφεδρικά φίλτρα, τα οποία, αν χρειαστεί, θα πρέπει να αλλάξουν. Μια πιο αποτελεσματική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια κουκούλα που αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο χωρίς να το επιστρέψει.

  Ωστόσο, όταν επιλέγετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο, ρωτήστε για τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά τους. Ορισμένα φίλτρα είναι σε θέση να παρέχουν τραχύ καθαρισμό, και άλλα - καθαρό καθαρισμό. Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει ένα επαναχρησιμοποιούμενο πλέγμα, για να αφαιρέσετε το λίπος από το οποίο είναι αρκετό για να το πλένετε. Τα λεπτά φίλτρα περιέχουν ενεργό άνθρακα στη σύνθεση, που παρέχει καλύτερο καθαρισμό του αέρα.

  Για να ελέγξετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τα συνήθη κουμπιά, τον αισθητήρα ή το τηλεχειριστήριο. Οι μηχανικοί οριζόντιοι διακόπτες παρέχουν έλεγχο ολισθητήρα της συσκευής. Επίσης, είναι απαραίτητο να τονιστεί η ιδιαίτερη προσοχή της πολυλειτουργικότητας της συσκευής. Μερικοί κουκούλες χαρακτηρίζονται από διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, διαθέτουν πρόσθετους αισθητήρες και χρονοδιακόπτες. Ωστόσο, εάν θέλετε να αγοράσετε φθηνό εξοπλισμό, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτούς. Σχεδόν κάθε κουκούλα διαθέτει ενσωματωμένη διάταξη φωτισμού με τη μορφή λαμπτήρα αλογόνου ή λαμπτήρων πυρακτώσεως.

  Η αποτελεσματικότητα της χρήσης κουζινών κουζίνας επηρεάζεται από τέτοιους δείκτες:

  • η πίεση του αέρα που δημιουργείται από τον κινητήρα, από την αύξηση αυτού του δείκτη, η παραγωγικότητα αυξάνεται επίσης.
  • αριθμός τρόπων λειτουργίας, δυνατότητα προγραμματισμένης ένταξης ·
  • Φίλτρα λίπους, τα μεγέθη τους, τον αριθμό και τη διατομή τους,
  • την απόδοση της συσκευής και το αποθεματικό ισχύος, ο απορροφητήρας θα πρέπει να παρέχει τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα, για παράδειγμα, κατά την πυροδότηση των προϊόντων.
  • Το μέγεθος της κουκούλας επηρεάζει το βαθμό σύλληψης αέρα από τη συσκευή.

  Τοποθετώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας

  Η εγκατάσταση του καλύμματος πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τον υπάρχοντα εξαερισμό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσετε τον αέρα - τη διάταξη ενός νέου πρόσθετου παραθύρου στο δρόμο ή τη σύνδεση της κουκούλας με έναν υπάρχοντα άξονα εξαερισμού.

  Η δεύτερη μέθοδος έχει πολλά μειονεκτήματα, πρώτα απ 'όλα, η κουκούλα που συνδέεται με τον εξαερισμό, πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αέρας που αποσύρεται από την κουζίνα επιστρέφεται σε άλλους χώρους.

  Είναι απλούστερο και πιο σωστό να κατασκευάσετε ένα πρόσθετο παράθυρο για την εξαγωγή αέρα για την κουκούλα κουζίνας. Για να διασφαλιστεί ότι το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στο εσωτερικό του καλύμματος δεν οδηγεί σε δυσλειτουργίες στη λειτουργία του, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό αποσβεστήρα, το οποίο είναι συνήθως κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος του παραθύρου κάτω από τον αγωγό πρέπει να είναι ¾ της διάμετρος του αγωγού. Για να σφίξετε το πτερύγιο χρησιμοποιείται ειδικό ελατήριο, το οποίο βοηθά να το ανοίξετε κατά τη διέλευση του αέρα μέσα από αυτό. Με τη βοήθεια ενός ελατηρίου, η αυτο-ρύθμιση της συσκευής.

  Ένα άλλο λειτουργικό στοιχείο του εκχυλίσματος είναι ένας εξουδετερωτής οσμής. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ουδετεροποίησης οσμών. Προτείνουμε να εξοικειωθείτε με αυτές λεπτομερέστερα:

  • εξουδετερωτές του αέρα χημικής προέλευσης - χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση, επειδή επηρεάζονται αρνητικά από το λίπος που φτάνει στην επιφάνεια της κουκούλας, επίσης, οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην ταχεία εξάντληση του αέρα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.
  • ηλεκτρικές ιονιστές αέρα - λειτουργούν με βάση την ίδια αρχή με τα συμβατικά ιονιστές, αλλά δημιουργούν περισσότερα εκκένωσης εξαιτίας ενός αποσπάσματος συσσωρεύεται πολύ περισσότερο τις οσμές από ό, τι σε μια κανονική κατοικημένη περιοχή, αν ένα άτομο είναι συνεχώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, ο ιονιστής έχει πάνω επιβλαβή επίδραση?
  • μετατροπείς υπεριώδη τύπου - απαιτούν περιοδικό καθαρισμό και την αντικατάσταση των λαμπτήρων, ωστόσο, είναι η μόνη μετατροπέας επιλογή που είναι ασφαλή για το περιβάλλον για τους ανθρώπους, επίσης, με τη βοήθεια των λαμπτήρων είναι δυνατόν όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα με τον καθαρισμό του αέρα, αλλά φωτίζεται και την εστία.

  Αγωγός για σχεδίαση: χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

  Τις περισσότερες φορές, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται για τέντωμα, αυτό εξηγείται από το προσιτό κόστος και την ευκολία εγκατάστασής τους. Επίσης υπάρχουν αεραγωγοί από πλαστικό ή μέταλλο, έχουν ένα τμήμα με τη μορφή ενός κύκλου, ενός τετραγώνου ή ενός ορθογωνίου.

  Εάν η κουζίνα έχει ψηλά ταβάνια, τότε είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια κυκλική έκδοση του αγωγού. Οι ορθογώνιοι αγωγοί είναι πιο ευέλικτοι και χρησιμοποιούνται συχνότερα στην κουζίνα. Εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο, σας συνιστούμε να παραμείνετε σε μια επίπεδη έκδοση του αγωγού.

  Στη διαδικασία συνδυασμού διαφορετικών εκδόσεων του αγωγού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί προσαρμογείς και κάμψεις που θα βοηθήσουν στη σύνδεση τους. Για την εγκατάσταση του κυματοειδούς αγωγού αέρα, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τα παραπάνω στοιχεία. Δώστε προσοχή στη διάμετρο του αγωγού, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο των αεραγωγών εξαερισμού. Διαφορετικά, θα υπάρξει αύξηση της αντίστασης εντός του σωλήνα και μείωση της ισχύος της ροής του αέρα. Εάν αυτοί οι δείκτες συμπίπτουν, το επίπεδο θορύβου από την κουκούλα θα είναι αρκετά υψηλό. Επίσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στο μήκος του αγωγού, η βέλτιστη τιμή θα είναι 300 εκ. Εάν χρησιμοποιείτε μακρύτερους αγωγούς, η απόδοση της κουκούλας θα μειωθεί. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σωστές γωνίες κατά την εγκατάσταση αεραγωγών.

  Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των πλαστικών αγωγών είναι:

  • παραγωγή χαμηλού θορύβου ·
  • χαμηλό επίπεδο αντίστασης.
  • ελαφρύ βάρος και εύκολη εγκατάσταση.

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή είναι εγκατεστημένος με σφιγκτήρες και εξαρτήματα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του, σημειώνουμε:

  • εύκολη εγκατάσταση?
  • προσιτό κόστος ·
  • δεν χρειάζεται προσαρμογείς.
  • ευελιξία.

  Οι πιο δύσκολες στην εγκατάσταση αεραγωγοί από μέταλλο. Για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα τους, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται οι αρθρώσεις τους με ειδική κόλλα.

  Για να αποκρύψετε τον αεραγωγό στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  • Για να κρύψετε το σωλήνα εγκατεστημένο ένα ειδικό κουτί ή ψευδοροφή?
  • είναι δυνατόν να αγοράσετε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο διαφέρει σε σχήμα και μέγεθος, μερικά σχέδια έχουν επίσης ενσωματωμένο φωτισμό, το οποίο επιπλέον διακοσμεί το δωμάτιο?
  • είναι δυνατή η εγκατάσταση αεραγωγών σε έπιπλα κουζίνας.
  • ζωγραφίζοντας το σωλήνα σε ένα χρώμα που ταιριάζει στο γενικό εσωτερικό - την απλούστερη και ταυτόχρονα την αρχική έκδοση του ντεκόρ.

  Τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας με τα χέρια σας - τεχνολογία

  Αρχικά, οι εργασίες για την εγκατάσταση της κουκούλας αρχίζουν με την κατασκευή ενός μηχανισμού αντι-επιστροφής με τη μορφή κουτιού. Αυτό θα απαιτήσει φύλλο αλουμινίου ή γαλβανισμένο χάλυβα. Μια απλούστερη έκδοση είναι η αγορά μιας βαλβίδας ελέγχου τοποθετημένης μπροστά από τον εξαερισμό. Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στο περίβλημα με τα χέρια σας πραγματοποιείται με παζλ. Για τη σφράγιση των εγκοπών μεταξύ του καλύμματος και του θαλάμου, χρησιμοποιείται αφρός συναρμολόγησης. Αρχικά, γίνεται η σχεδίαση της κουκούλας και η παραγωγή της κροτίδας, αν είναι απαραίτητο.

  Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στο περίβλημα και γίνεται η σήμανση της βάσης. Για να κόψετε την τρύπα για την κουκούλα στο ντουλάπι, χρησιμοποιήστε ένα παζλ. Ταυτόχρονα, είναι αρχικά απαραίτητο να τρυπήσετε μικρές τρύπες με τη βοήθεια ενός τρυπανιού και στη συνέχεια να κόψετε το απαραίτητο σχήμα. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί ζημιά στο περίβλημα κατά την κοπή του.

  Η εγκατάσταση ενός αεραγωγού για μια κουκούλα κουζίνας από τα δικά του χέρια είναι η επόμενη διαδικασία εργασίας. Τοποθετήστε τον αυλακωτό αγωγό αέρα μέσα στο θάλαμο, κόψτε το στο απαιτούμενο μήκος και σκύψτε προς τα έξω.

  Περαιτέρω, το ερμάριο με τον εγκατεστημένο αγωγό στερεώνεται στον τοίχο. Για την επεξεργασία όλων των αρθρώσεων του αγωγού, χρησιμοποιείται ένα στεγανωτικό με βάση τη σιλικόνη για να αποφευχθεί η απώλεια παραγωγικότητας.

  Ακολούθως ακολουθεί η διαδικασία της σύνδεσης των αυλακώσεων με το σύστημα εξαερισμού, για τη στεγανοποίηση μεγάλων σχισμών, χρησιμοποιείται αφρός τοποθέτησης, και για μικρά, ένα σφραγιστικό σε βάση σιλικόνης.

  Ο απορροφητήρας είναι εγκατεστημένος μέσα στο περίβλημα, στερεωμένος σε αυτό με βίδες ή πείρους. Ένας σφιγκτήρας χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση της αυλακώσεως.

  Η εγκατάσταση των πλαστικών αεραγωγών πραγματοποιείται σύμφωνα με το ίδιο σχήμα. Ωστόσο, για την παροχή γωνιών χρησιμοποιούνται ειδικοί προσαρμογείς εδώ. Προσπαθήστε να κρατήσετε τους σωλήνες κάτω από έναν ελάχιστο αριθμό στροφών. Δεδομένου ότι μια στροφή συνεπάγεται απώλεια περίπου δέκα τοις εκατό της δύναμης.

  Δεδομένου ότι στην κουζίνα αρκετά συχνά υπάρχει υψηλή υγρασία, το ντουλάπι από ξύλο γίνεται γρήγορα άχρηστο. Ως εκ τούτου, η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στον τοίχο χωρίς αυτό. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να έχετε ένα σχήματος σκελετό, για το οποίο χρησιμοποιείται μια μεταλλική γωνία. Αυτός ο τύπος προσάρτησης παρέχει υποστήριξη για το τμήμα του σώματος.

  Εάν δεν μπορείτε να στερεώσετε την κουκούλα με συμβατικούς πείρους, τότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το στερεώσετε χρησιμοποιώντας βίδες με τη μορφή φουρκέτας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα στο ηλεκτρικό δίκτυο με υποχρεωτική γείωση και να ελέγξετε την απόδοσή του.

  Τοποθέτηση της κουκούλας από τον εαυτό σας Βίντεο:

  Οδηγός βήμα-βήμα για την εγκατάσταση κουκούλες στην κουζίνα

  Για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα και τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στην κουζίνα, είναι απαραίτητο ένα σύστημα εξάτμισης. Αποτρέπει την διείσδυση των οσμών από την κουζίνα στα υπόλοιπα δωμάτια του διαμερίσματος, ειδικά εάν η κουζίνα συνδυάζεται με ένα άλλο δωμάτιο. Επιπλέον, ο εξαερισμός στην κουζίνα εμποδίζει την καθίζηση λίπους στα έπιπλα, τα πιάτα και τις συσκευές.

  Ανάγκη για κουκούλες

  Η παρουσία εξαερισμού στην κουζίνα δικαιολογείται από σοβαρούς λόγους:

  1. Κατά το μαγείρεμα σόμπα εκπέμπει μεγάλες ποσότητες επιβλαβών ουσιών στον αέρα, ικανή να προκαλέσει ζημιά στον οργανισμό: μονοξείδιο του άνθρακα, άκαυστα υπολείμματα του φυσικού αερίου. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν διαρροές αερίων από εξοπλισμό ή αγωγούς.
  2. Κατά το μαγείρεμα τόσο τις ηλεκτρικό και φυσικό αέριο εύρη, αναθυμιάσεις κουζίνα απελευθερώνεται κατά το τηγάνισμα τροφών, καθώς και υδρατμούς. Το τελευταίο δεν μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη στο σώμα, αλλά διαταράσσει το φυσιολογικό μικροκλίμα μέσα στο δωμάτιο. Ένα πιάτο κουζίνας σχηματίζει επιβλαβείς ουσίες στον αέρα, ικανές να εγκατασταθούν όχι μόνο σε πιάτα, έπιπλα και τοίχους, αλλά και μέσα στους πνεύμονες.

  Η παρουσία ενός αποτελεσματικά λειτουργούντος συστήματος εξάτμισης στην κουζίνα είναι απαραίτητη όχι μόνο για λόγους καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και για την ασφάλεια της ανθρώπινης υγείας.

  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαθεσιμότητα καλής έλξης από τους ιδιοκτήτες εξοπλισμού αερίου κουζίνας.

  Τύποι κουκούλες

  Οι τύποι εξαερισμού από την κουκούλα στην κουζίνα χωρίζονται σε γενικές και τοπικές. Στην πρώτη περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα διεξάγεται στο χώρο ως σύνολο, συμπεριλαμβανομένου του χώρου μαγειρέματος, επιφάνεια μαγειρέματος, τραπεζαρία. Αυτή είναι μια λιγότερο παραγωγική επιλογή, η οποία απαιτεί επιπλέον ροή αέρα με φυσικό αερισμό του δωματίου. Η δεύτερη επιλογή είναι η τοποθέτηση κουκούλας ακριβώς πάνω από την εστία.

  Οι τοπικές εξάτμιση, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε δύο τύπους:

  1. Φιλτράρισμα αέρα, εγκατάσταση.
  2. Εξάτμιση.

  Το φίλτρο διέρχεται από τον μολυσμένο αέρα, αφήνοντας μέσα του όλα τα σωματίδια αιθάλης και λίπους. Η ομπρέλα αποσύρει τον αέρα εξαγωγής στον άξονα εξαερισμού. Από την άποψη της αποτελεσματικότητας του καθαρισμού του αέρα, είναι προτιμότερο να εγκατασταθεί εξαερισμός στην κουζίνα του εξοπλισμού του δεύτερου τύπου.

  Κανόνες για την εγκατάσταση εξαερισμού

  Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας, πρέπει να την επιλέξετε σωστά:

  1. Είναι απαραίτητο να καθορίσετε τη διάμετρο του ανεμιστήρα. Για το σκοπό αυτό, μετράται η έξοδος του άξονα εξαερισμού, η τιμή στρογγυλεύεται στη μικρότερη πλευρά - αυτή θα είναι η επιθυμητή διάμετρος.
  2. Για να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, πρέπει να υπολογίσετε την απόδοση του ανεμιστήρα. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, αφαιρέστε από αυτό τον όγκο που καταλαμβάνει τα έπιπλα. Η προκύπτουσα τιμή θα πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί 6 και 12. Θα ληφθούν δύο τιμές του κατώτερου και ανώτερου ορίου της απόδοσης του ανεμιστήρα. Αυτά τα στοιχεία σας βοηθούν να επιλέξετε το σωστό μοντέλο ανεμιστήρα.
  3. Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας δεν εξέρχεται από τον ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε εξοπλισμό με βαλβίδα αντεπιστροφής.
  4. Εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού για το σχέδιο είναι: η ύπαρξη ενός πλέγματος για την πρόληψη της εισόδου των εντόμων. αφαιρούμενο μπροστινό πλαίσιο για εύκολο καθαρισμό. την παρουσία ενός χρονομέτρου.

  Έχοντας επιλέξει τον απαραίτητο εξοπλισμό, είναι δυνατόν να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του εξαερισμού. Συνιστάται να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες για την εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα:

  • Εξασφαλίστε αξιόπιστη γείωση εξοπλισμού. Επομένως, η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πραγματοποιείται με τη σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο τριών καλωδίων: "φάση", "μηδέν", "γείωση" με σύρματα σε κίτρινη μόνωση.
  • Για να μάθετε πώς να σχεδιάζετε σωστά την κουκούλα, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τη σύνδεση με το τροφοδοτικό. Ειδικά αυτό ισχύει για τα καλώδια της συσκευής που δεν διαθέτουν βύσμα. Η σύνδεση γίνεται μέσω του τερματικού. Για ευκολία, η ταινία ακροδεκτών μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στην κουκούλα.
  • Τοποθετήστε την κουκούλα πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα σε ύψος τουλάχιστον 70 cm και πάνω από την εστία αερίου, πρέπει να τηρείτε απόσταση 80 cm.
  • Πριν εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα κουζίνας, οι αγωγοί αέρα του κτιρίου πρέπει να ελέγχονται για απόφραξη. Αν η ώθηση είναι κακή, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς του γραφείου στέγασης για τον καθαρισμό του ορυχείου.
  • Πριν από τον αερισμό στην κουζίνα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό αεραγωγό. Μπορείτε να επιλέξετε έναν κυλινδρικό σωλήνα κυκλικής διατομής από αλουμίνιο ή έναν άκαμπτο πλαστικό σωλήνα. Στην πρώτη περίπτωση, το πλεονέκτημα είναι χαμηλότερο κόστος και εύκολη μέθοδος στερέωσης, κατά το δεύτερο - για εξοικονόμηση χώρου κατά τη συναρμολόγηση, περισσότερο αισθητική εμφάνιση και την αντοχή σε κραδασμούς.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα

  Η εγκατάσταση της κουκούλας εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αγωγού αερισμού. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αερισμό μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας ή να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό μοντέλο με τη μορφή απορροφητήρα τζάκι ή κεκλιμένου πάνελ.

  Διάγραμμα εγκατάστασης

  Η εγκατάσταση ενός αγωγού για μια κουκούλα κουζίνας συχνά παραβιάζει τον εξαερισμό που είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα. Αν κάνετε άλλη τρύπα για την έξοδο αέρα για την εγκατάσταση της κουκούλας, η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί, καθώς το τμήμα του άξονα εξαερισμού δεν θα αλλάξει μετά από τέτοιους χειρισμούς.

  Προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η ανταλλαγή αέρα, θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο κιβώτιο με ειδική βαλβίδα. Η αρχή της λειτουργίας του είναι απλή: όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, η βαλβίδα είναι ανοικτή και υπάρχει φυσικός εξαερισμός. Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα κλείνει κάτω από την προκύπτουσα πίεση και επομένως υπάρχει εξαναγκασμένος εξαερισμός.

  Ένα τέτοιο σύστημα εγκατάστασης εμποδίζει την εμφάνιση ανάστροφης έλξης και την εφαρμογή φυσικού αερισμού όταν ο εξοπλισμός εξάτμισης είναι απενεργοποιημένος.

  Για να συνδέσετε σωστά το κάλυμμα στην κουζίνα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά μια βαλβίδα ελέγχου: οριζόντιο αμορτισέρ κανάλι άξονα στήριξης θα πρέπει να λάβει μια οριζόντια θέση, και το βαρύτερο τμήμα έχει κλίση προς τα κάτω. Χωρίς πίεση αέρα η βαλβίδα θα κλείσει.

  Εγκατάσταση ανεμιστήρων

  Η σπιτική κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί από έναν ανεμιστήρα τοποθετημένο σε έναν τοίχο. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

  1. Σημειώστε στον τοίχο ένα μέρος για να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, στη συνέχεια, κάντε μια τρύπα με την επιθυμητή διάμετρο.
  2. Ένας ανεμιστήρας εισάγεται στην τρύπα και ο ελεύθερος χώρος μεταξύ του τοίχου και του εξοπλισμού γεμίζει με αφρό συναρμολόγησης.
  3. Η σχάρα είναι εγκατεστημένη στο εξωτερικό.
  4. Μετά τους χειρισμούς, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

  Κουκούλα στην κουζίνα

  Μπορείτε να κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας ενσωματώνοντάς τα στο ντουλάπι ή χωρίς αυτό. Ο ενσωματωμένος εξαερισμός φαίνεται οργανικός με ένα σετ κουζίνας. Τα στάδια εγκατάστασής του έχουν ως εξής:

  1. Λαμβάνεται ένα αλουμινένιο ή μεταλλικό κουτί με βαλβίδα αντεπιστροφής. Για ευκολία, μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο.
  2. Στην επάνω πλακέτα του ντουλαπιού, ένα άνοιγμα σημειώνεται σύμφωνα με το κάτω παράθυρο του "cracker". Για τελική εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να οριοθετήσετε τις πλευρές των "κροτίδων".
  3. Στο κάτω μέρος του θαλάμου, κόβεται μια τρύπα κατά μήκος της άκρης του κάτω μέρους της κουκούλας.
  4. Στη συνέχεια, τα ράφια του θαλάμου αφαιρούνται και οι προεξοχές κόβονται με οπές στον αεραγωγό για να συναρμολογηθεί η κουκούλα.
  5. Μια τετράγωνη τρύπα κόβεται από την κορυφή της σανίδας του ντουλαπιού κάτω από το παράθυρο του "cracker" με ένα άνοιγμα 3-5 mm κατά μήκος των άκρων.
  6. Κατασκευάζεται αυλάκωση: Κυματοειδείς οπές περνούν μέσα από στρογγυλές τρύπες, το άνω άκρο του οποίου σχηματίζεται από χέρια με σχήμα τετράγωνου και ωθείται στην άνω οπή.
  7. Το ερμάριο με την αυλάκωση τοποθετείται.
  8. Η εξαγωγή στην κουζίνα με τα δικά τους χέρια εισάγεται στο άνοιγμα κοπής του ντουλαπιού. Όλες οι αρθρώσεις της αυλακώσεως, οι "κροτίδες" με οπές πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό σιλικόνης, και στη συνέχεια με αφρώδες υλικό. Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι στερεωμένος στο περίβλημα με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
  9. Στον σωλήνα εξάτμισης τοποθετείται στην αυλάκωση και στερεώνεται με ζυγό. Η στεγανοποίηση αυτής της σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη, καθώς αυτό θα δυσκολέψει την αποσυναρμολόγηση για τον καθαρισμό του εξαερισμού και θα δημιουργήσει επίσης πτώσεις πίεσης στην περιοχή των κλάδων του σωλήνα διακλάδωσης στην αυλάκωση.

  Όταν χρησιμοποιείτε μη κυματοειδείς και πλαστικούς σωλήνες για αεραγωγούς, η εγκατάσταση πραγματοποιείται συνδέοντας τους με γωνίες ολοκλήρωσης και περαιτέρω καλωδίωση μέχρι τον αγωγό αερισμού.

  Εάν η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα με τα δικά της χέρια εκτελείται με τη μορφή μιας εγκατάστασης ξεχωριστής δομής, κατασκευάζεται μεταλλικό πλαίσιο από μια γωνία 20-25 mm στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος. Συνδέεται στον τοίχο κάτω από το κουδούνι της κουκούλας. Ο ίδιος ο αγωγός εγκαθίσταται κάτω από γυψοσανίδα. Το "κλείστρο" τοποθετείται στο επάνω τμήμα του κιβωτίου, καθώς και στο ερμάριο.

  Για να μάθετε πώς να κάνετε κουκούλα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις πρακτικές συστάσεις και συμβουλές εμπειρογνωμόνων σε αυτόν τον τομέα. Συνοψίζοντας αυτές τις συστάσεις, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής:

  1. Ο εξαερισμός στην κουζίνα με τα χέρια τους θα πρέπει να είναι όχι μόνο εξάτμιση, αλλά και να τροφοδοτεί αέρα.
  2. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού, είναι απαραίτητο να αποφύγετε μεγάλο αριθμό στροφών για να εξασφαλίσετε καλή πρόσφυση.
  3. Για να εξασφαλίσετε καλή πρόσφυση, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον άξονα του κτιρίου από μπλοκαρίσματα.
  4. Για να αντισταθμίσετε την παροχή αέρα εξαγωγής θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου.

  Μια σωστά επιλεγμένη βαλβίδα εξαέρωσης δεν διαθέτει έναν κινητήρα, ένα ελατήριο, αλλά έχει έναν αποσβεστήρα, με έναν άξονα περιστροφής να μετατοπίζεται από το κέντρο.

  Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

  Πολλοί, επιλέγοντας την κουκούλα, αμφιβάλλουν αν μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, ή καλύτερα να καλέσετε έναν ειδικό. Αυτό το έργο δεν είναι καθόλου δύσκολο και κάθε άτομο που κρατάει τουλάχιστον μία φορά στα χέρια του ένα τρυπάνι και ξέρει τουλάχιστον κάτι για την ηλεκτρική ενέργεια θα το αντιμετωπίσει.

  Πρώτον, πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα, την κατάλληλη ένταση για την κουζίνα σας. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε την κυβική χωρητικότητα του δωματίου, δηλαδή πολλαπλασιάστε την περιοχή κατά το ύψος και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 10 φορές. Ως αποτέλεσμα, πάρτε το εύρος ζώνης που απαιτείται για τις εγκαταστάσεις σας. Ο σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός: ευθεία, θόλος, κλίση και εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας.

  Απλή κουκούλα είναι συνήθως ενσωματωμένο στο ντουλάπι, δηλαδή, είναι συνδεδεμένο με αυτό. Βολικό, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, προτείνεται εάν είναι απαραίτητο. Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη με τζάκι, μαζική, κατάλληλη για μεγάλα δωμάτια. Συνδέεται στον τοίχο.

  Έξω κουκούλα. Η πιο καινοτόμος συσκευή. Τοποθετήθηκε στον τοίχο. Έχει μια πολύ εμφανή, μοντέρνα εμφάνιση. Παίρνει τον αέρα όχι μέσω της σχάρας, αλλά μέσα από μικρές τρύπες, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τα στοιχεία του πλέγματος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Επιπλέον, οι κουκούλες είναι συχνά εξοπλισμένες με εξουδετερώσεις. Είναι τριών ειδών.

  • Υπεριώδη. Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίοι καθαρίζουν τον αέρα. Ένας τέτοιος εξουδετερωτής είναι απολύτως ασφαλής και το φως των λαμπτήρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οπίσθιος φωτισμός, αν και η τιμή αυτών των λαμπτήρων δεν είναι μικρή και θα πρέπει να αλλάξουν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε δύο χρόνια.
  • Χημικός. Εκτοξεύουν ουσίες που εξουδετερώνουν τη μυρωδιά. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, να απαιτεί συχνή αντικατάσταση
  • Ιονισμός. Λειτουργούν με τη μέθοδο των συμβατικών ιονιστών, αλλά η απόρριψη παράγει ένα υψηλότερο, το οποίο είναι επιβλαβές για ένα άτομο που μαγειρεύει κοντά σε μια κουζίνα επειδή είναι σε ένα σταθερό ηλεκτρικό πεδίο με ένταση υψηλότερη από τα πρότυπα.

  Αφού έχετε αποφασίσει για τον τύπο της κουκούλας και τη διακίνηση της, αξίζει να δούμε τι αρχή της εργασίας χρειάζεστε.

  Εάν το σπίτι έχει εξαερισμό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κουκούλα με αρχή εκκένωσης της λειτουργίας. Δηλαδή, παίρνει αέρα από την κουζίνα, και με τον αερισμό τον βγάζει έξω στο δρόμο.

  Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός στο σπίτι, τότε να μην το κάνετε, μπορείτε να αγοράσετε μια κουκούλα με καθαρισμό ανακυκλοφορίας. Παίρνει αέρα από την κουζίνα, αφήνει το μέσα από μια σειρά φίλτρων και τον ωθεί πίσω στο δωμάτιο.

  Κανόνες και απαιτήσεις

  Οι κανόνες εγκατάστασης των κουκούλες είναι οι ίδιοι, ανεξάρτητα από το μοντέλο που επιλέγετε.

  Δεδομένου ότι ο απορροφητήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή στην οποία συσσωρεύεται λίπος και υγρασία, μπορεί να συμβεί βλάβη του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του περιβλήματος. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο μπορεί να υποστεί ηλεκτροπληξία. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να το γειώσετε κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.

  Η καλωδίωση στα σύγχρονα σπίτια είναι εφοδιασμένη με έναν βρόχο γείωσης και εδώ πρέπει να προκύψουν προβλήματα. Συνδέστε το φις στην πρίζα και τα πάντα είναι έτοιμα.

  Εάν ο βρόχος γείωσης δεν είναι στο σπίτι σας, πρέπει να γίνει. Μην φοβάστε, δεν χρειάζεται να τεντώσει το καλώδιο και να το θάψει βαθιά στο έδαφος. Αλλά και να το διορθώσετε τις σωληνώσεις, θερμαντικά σώματα δεν είναι απαραίτητη, είναι γεμάτη με τα ίδια πρόκλησης τραυματισμών, καθώς αφήσει την κουκούλα χωρίς λόγο σε όλα, επιπλέον, μια ηλεκτρική εκκένωση στις μετώπες μπορεί να πάει στους γείτονες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

  Για να οργανώσετε τον βρόχο γείωσης, πρέπει απλά να συνδέσετε τον πίνακα σας, όπου υπάρχει ένας σωλήνας από τον οποίο φεύγει μια δέσμη καλωδίων. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο, στο οποίο πρέπει να συνδέσετε το έδαφος. Εάν έχει ήδη καλώδια, μην τα αποσυνδέετε, απλά το διορθώστε στην κορυφή, χωρίς να ξεχνάτε να τα καθαρίζετε εκ των προτέρων. Για τη γείωση είναι κατάλληλο ένα καλώδιο τριών καλωδίων με διατομή 2,5 kV. mm.

  Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας κατά την εγκατάσταση του καλύμματος είναι η απόσταση από αυτό στην εστία. Δεδομένου ότι η επιφάνεια πάνω από την κουκούλα θερμαίνεται, ο ατμός προέρχεται από τις κατσαρόλες και ψεκάζει το λάδι, υπάρχουν κανόνες για την εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα.

  Το ύψος από την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 70 cm και υπό την προϋπόθεση της κουζίνας αερίου αυτό το μέγεθος αυξάνεται στα 80 cm.

  Επίσης, για να εξαγάγετε ο εξαερισμός κουζίνα για να λειτουργήσει σωστά, αν σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να συμμορφώνονται, δηλαδή το εύρος ζώνης πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την κουκούλα, διαφορετικά όλοι μολυσμένος αέρας θα επιστρέψει το διαμέρισμά σας μέσα από άλλα ανοίγματα για εξαερισμό, ή να τους γείτονές τους, που δεν είναι επίσης καλό.

  Η τοποθέτηση της κουκούλας στον τοίχο θα πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστη. Από τη στιγμή που μαγειρεύετε, αν ο καυσαερίων είναι εγκατεστημένος εσφαλμένα, μπορεί να πέσει στο κεφάλι σας και να προκαλέσει τραυματισμό. Εάν ο τοίχος, όπου πρόκειται να συνδεθεί ο απορροφητήρας, είναι κατασκευασμένος από γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το σημείο στερέωσης του εκχυλίσματος με ξύλινα τεμάχια πριν ξεκινήσει η επισκευή.

  Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

  Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα από μόνοι σας θα χρειαστείτε το ακόλουθο εργαλείο, το οποίο είναι κατ 'αρχήν σε οποιοδήποτε σπίτι:

  • μολύβι;
  • ρουλέτα;
  • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
  • ηλεκτρικό παζλ με ένα "καθαρό κόψιμο" πριόνι?
  • κατσαβίδι.

  Επίσης, πρέπει να αγοράσετε πείρους, βίδες, αυλακώσεις ή πλαστικό αεραγωγό για να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό.

  Αν σκοπεύετε να αποκρύψετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαερισμού, τότε πρέπει αμέσως να αγοράσετε ένα φύλλο γυψοσανίδας, οδηγούς, στόκος, μπογιά.

  Τοποθέτηση κεκλιμένου ή θόλου κουκούλας

  Κατ 'αρχήν, τα στάδια εγκατάστασης του καλύμματος από το ότι είναι θολωτό ή κεκλιμένο, δεν είναι πολύ διαφορετικά. Το έργο δεν είναι δύσκολο και όλοι μπορούν να το κάνουν. Σκεφτείτε τα πάντα και μην ξεχνάτε το ύψος της τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την εστία.

  Στάδια εγκατάστασης

  Αν έχετε αγοράσει σύστημα ανακύκλωσης αέρα ανακύκλωσης, τότε δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με τον αγωγό εξαερισμού. Απλά το τοποθετήστε στον τοίχο πάνω από την εστία. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για εγκατάσταση σε ιδιωτική κατοικία χωρίς σύστημα εξαερισμού ή σε διαμερίσματα όπου η κουζίνα έχει απομακρυνθεί από το σύστημα εξαερισμού του δωματίου.

  Αλλά αν εγκαταστήσετε την κουκούλα με σύστημα αερισμού εκκένωσης, πρώτα απ 'όλα πρέπει να οργανώσετε ένα σύστημα εξαερισμού.

  Το πιο δημοφιλές είναι η έξοδος αερισμού μέσω του τοίχου. Μπορεί να υλοποιηθεί με τρεις τρόπους.

  • Φυσική εκροή. Αυτός ο εξαερισμός, ο οποίος λειτουργεί με βάση τους νόμους της φυσικής, λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία, υπάρχει μια ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα, μέσω ενός βυθίσματος.
  • Μηχανική εκροή. Εδώ εφαρμόζεται εξαναγκασμένη ροή αέρα λόγω του ανεμιστήρα. Εδώ, τα ανοίγματα εξαερισμού που βλέπουν στο δρόμο είναι πολύ μικρότερα από την πρώτη επιλογή.
  • Συνδυάζει και τους δύο τρόπους. Όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, ο εξαερισμός πραγματοποιείται φυσικά, όταν δεν υπάρχει έλξη, ο ανεμιστήρας ανάβει.

  Όταν ο εξαερισμός του σπιτιού είναι εξοπλισμένος, προχωρήστε στην εγκατάσταση.

  1. Κάνουμε μια κλειστή βαλβίδα, η οποία δεν θα αφήσει τον αέρα πίσω στην κουζίνα.
  2. Τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο.
  3. Τοποθετούμε τη βαλβίδα ελέγχου βαλβίδας στην οπή εξαερισμού.
  4. Συνδέουμε το κυματοειδές σωλήνα με κουκούλα και κροτίδα.
  5. Κλείνουμε τον αγωγό με κουτί.
  6. Συνδέουμε την κουκούλα στον ηλεκτρισμό.
  7. Ρυθμίστε το χειριστήριο αφής.

  Σύνδεση στον εξαερισμό

  Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής, ή, κοινά, μια πυροκροτητή. Αυτό είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο δεν θα επιτρέψει αέρα από αυτό να επιστρέψει στο διαμέρισμα.

  Για να γίνει αυτό, από ένα κομμάτι κασσίτερου κάνουμε ένα κουτί με τις διαστάσεις της οπής 3/4 της διαμέτρου του αγωγού. Επομένως, λαμβάνουμε υπόψη ότι η περιοχή της διατομής του είναι ίση με την περιοχή του ανοίγματος αερισμού.

  Στη συνέχεια, από λεπτό αλουμίνιο πάχους 0,5 cm, κάνουμε φράγμα. Είναι τοποθετημένα σε ελατήριο με το κύριο σώμα έτσι ώστε όταν ο αέρας επιστρέφει από το σύστημα αερισμού, η ροή του είναι κλειστό, και όταν ο αέρας που βγαίνει από το διαμέρισμα ήταν σε θέση να ανοίξει το ρεύμα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ένα μαλακό λεπτό ελατήριο, η διάμετρος του σύρματος από το οποίο είναι κατασκευασμένο, δεν πρέπει να υπερβαίνει 0,3 mm, το μήκος 12 cm, πλάτος -. Όχι άκαμπτο περισσότερο από 0,5 cm ελατηρίου δεν είναι κατάλληλο για τους σκοπούς αυτούς. Σφίξιμο του ελατηρίου πρέπει να είναι τέτοια ώστε η πόρτα είναι αναγκασμένοι ανοιχτό από το χέρι και να απελευθερώνεται σιγά-σιγά πίσω στη θέση του. Λεπτομέρειες μπορούν να προβληθούν στο διάγραμμα.

  Εάν τοποθετηθεί ένα ντουλάπι πάνω από την εστία όπου σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο απορροφητήρας, τότε πρέπει πρώτα να κόψει το άνοιγμα του σωλήνα εξαερισμού στο πάνω και στο κάτω τοίχωμα. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρικό παζλ τρυπάνι μια αντίστοιχη σχισμή στο τοίχωμα του πυθμένα και το ράφι. Στο επάνω μέρος, κάντε μια τρύπα τετράγωνο για να εγκαταστήσετε ένα κουτί με ένα cracker.

  Μετά την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών, προχωράμε στη συλλογή της κατασκευής.

  Δεδομένου ότι ο αγωγός αέρα δεν περιλαμβάνεται στις κουκούλες, η καλύτερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής σωλήνας. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε (κόβεται με συνηθισμένο ψαλίδι, στροφές χωρίς εργαλεία) και, επιπλέον, δεν κάνει θόρυβο και δεν κουδουνίζει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί για ένα άκαμπτο κιβώτιο. Έχει επίσης καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

  Πρώτα βγάζουμε την αυλάκωση στις οπές του ντουλαπιού. Πριν τραβήξουμε την κορυφή, σχηματίζουμε ένα τετράγωνο από το σωλήνα. Είναι εύκολο να το κάνετε, απλά κάμπτεται στα χέρια σας. Στην κορυφή, ο σωλήνας είναι ελαφρώς τεντωμένος και λυγισμένος. Στη συνέχεια, κόψτε το στην άκρη του κουτιού με σιλικόνη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κουτί βαλβίδας ελέγχου στην οπή εξαερισμού και κολλήστε το στο ντουλάπι.

  Μετά από 30 λεπτά, όταν η σιλικόνη στεγνώνει, μπορείτε να γεμίσετε απαλά τις οπές ανάμεσα στην άκρη του κουτιού εξαέρωσης και το σώμα της βαλβίδας ελέγχου. Κάντε το καλύτερο με ένα όπλο, επειδή σε αυτό μπορείτε να κάνετε το πάχος του πίδακα ελάχιστο.

  Στη συνέχεια, βιδώστε την κουκούλα στο περίβλημα. Για το σκοπό αυτό, το στερεώνουμε με βίδες χρησιμοποιώντας οπές στερέωσης με κατσαβίδι στο κάτω τοίχωμα του θαλάμου. Τοποθετούμε το κυματοειδές σωλήνα στον εύκαμπτο σωλήνα της κουκούλας και στερεώστε το με ένα σφιγκτήρα ή ένα απλό μαλακό σύρμα. Η σύνδεση δεν πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη, καθώς αυτό θα κάνει πιο δύσκολο τον καθαρισμό του αγωγού εξαερισμού και ο σφιγκτήρας είναι αρκετός για να αποφύγετε την πτώση της αυλακώσεως.

  Αλλά το ντουλάπι πάνω από την εστία δεν είναι πάντα εγκατεστημένο. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η πυρασφάλεια, εάν η σόμπα αερίου, καθώς και απλά ο σχεδιασμός της κουκούλας δεν είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε ένα ερμάριο. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε απλά ένα κυματοειδές σωλήνα πάνω από την κουκούλα και τοποθετήστε ένα πτερύγιο μπροστά από την είσοδο εξαερισμού, το σώμα του οποίου είναι στερεωμένο στον τοίχο. Ολόκληρη η δομή της βαλβίδας κυματοειδούς και βαλβίδας ελέγχου κλείνεται με ένα τελειωμένο πλαστικό κουτί ή είναι κατασκευασμένο από φύλλο γυψοσανίδας.