Το κλίμα

Για να απαλλαγούμε από υπερβολική υγρασία, μούχλα και το ωίδιο, καθώς και να δημιουργήσει μια καλή κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο λαμβάνονται εξοπλισμό εξαναγκασμένο αερισμό με τον καθορισμό των εκχυλισμάτων στο σωλήνα εξαερισμού. Είναι καλύτερα να ασχοληθεί με την υπόθεση στην επισκευή του σπιτιού ή στο μπάνιο σας, επειδή την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο, είναι σκόπιμο να προβλεφθεί. Αυτό δεν απαιτεί από τον κύριο του έργου πολλά έξοδα, και δεν θα είναι περιττό.

Περιεχόμενα:

Η ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο πρέπει να γίνει αν το συμβατικό σύστημα εξαερισμού δεν είναι αποτελεσματικό. Τα σωστά σημάδια ελαττωματικού εξαερισμού είναι οι καθρέφτες, η συμπύκνωση στους τοίχους και η σταθερή υγρασία. Το μπάνιο δεν έχει ανεμιστήρα υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή και παθογόνων μικροβίων - μούχλας και μυκήτων, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη ζωή και υγεία, μειώνουν τη διάρκεια ζωής λειτουργίας της μηχανής ντους και πλύσιμο, καθώς επίσης και οδηγεί στην καταστροφή των αρθρώσεων μεταξύ των πλακιδίων.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, πρώτα απ 'όλα πρέπει να ελέγξετε τον αγωγό εξαερισμού για λειτουργικότητα. Είναι πολύ απλό να το ελέγξετε: φέρτε ένα ταιριασμένο αγώνα στην σχάρα εναλλάκτη αέρα. Αν η φλόγα τραβιέται προς την σχάρα ή σβήσει, τότε τα πάντα είναι εντάξει με τον αγωγό εξαερισμού, αντιμετωπίζει τέλεια αυτή την περιοχή του μπάνιου και δεν απαιτείται πρόσθετος εξαερισμός.

Και όταν ο αγώνας δεν βγει έξω, η φλόγα αντιδρά ασθενώς στην ώθηση, καθόλου, τότε είναι καιρός να καθαρίσετε τους αεραγωγούς και να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Για να καθαρίσετε τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή, χαμηλώστε το βάρος σε σχήμα κώνου. Ελλείψει έλξης "με τον παλιό τρόπο" μπορείτε να κάνετε ένα κενό κάτω από την πόρτα - να κόψει ένα κομμάτι της πόρτας στο μπάνιο σε μερικά εκατοστά.

Αυτή η "συμβουλή" δεν μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε κριτική. Δεν βοηθά πάντοτε, στο δεύτερο πρέπει να θυμόμαστε ότι στο δρόμο ο 21ος αιώνας, ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ακριβά πόρτες εγκατεστημένες, με ένα σχέδιο που προτείνει στενό κλείσιμο. Τι δεν μοιάζει ακόμη και με την πιο ακριβή πόρτα μετά από αυτό το είδος "εκσυγχρονισμού"; Ίσως να είναι καλύτερα να σκεφτείτε πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο.

Απαιτήσεις εγκατάστασης

Για να διασφαλίσετε ότι ο ανεμιστήρας του μπάνιου κάνει ποιοτική δουλειά, πρέπει να ανησυχείτε για την τήρηση πολλών συνθηκών:

 • Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη ενός αγωγού εξαερισμού, ο οποίος λειτουργεί κανονικά. Εάν είναι φραγμένο, η κουκούλα δεν θα σας βοηθήσει. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το κανάλι χωρίς αποτυχία.
 • Θυμηθείτε ότι ο ανεμιστήρας, βγάζοντας τον υγρό αέρα, τον αντικαθιστά με έναν καινούργιο. Έτσι, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα μικρό διάκενο κάτω από την πόρτα στο μπάνιο, που έχει πάχος έως 2 εκατοστά, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί καλός αερισμός.
 • Η εγγύηση για καλό εξαερισμό του μπάνιου είναι ένας σωστά επιλεγμένος ανεμιστήρας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας του: απόδοση, χαρακτηριστικά θορύβου, ασφάλεια, λειτουργικότητα, ποιότητα και τιμή.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Η ανεξάρτητη σύνδεση του ανεμιστήρα στο μπάνιο - δεν είναι καθόλου δύσκολη, αλλά χρήσιμη, καθώς η κουκούλα είναι απαραίτητη για κάθε δωμάτιο αυτής της φύσης. Επιλέξτε έναν αδιάβροχο ανεμιστήρα για το μπάνιο με μια υδροστατική συσκευή που ελέγχει την υγρασία στο δωμάτιο. Ένας παρόμοιος ανεμιστήρας ανάβει αυτόματα όταν η υγρασία στο μπάνιο αυξηθεί πάνω από την καθορισμένη.

Αυτο εγκατάσταση ένα ανεμιστήρα εξάτμισης στο λουτρό υποθέτει καλωδίωση, αερισμού διαδικασία επέκτασης του καναλιού, εάν είναι αναγκαίο, η σύνδεση με το σχέδιο της ηλεκτρικής ενέργειας και άμεση εγκατάσταση σε έναν αγωγό εξαερισμού, σφράγιση των στερέωσης κενά αφρού podshpaklevku προαιρετικώς μετά τον σχηματισμό του αφρού. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας χωρίς να εμπλέξετε ειδικούς.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, είναι απαραίτητο στη μια πλευρά του μπάνιου να υπάρχει είσοδος αέρα (εξαερισμός τροφοδοσίας) και από την άλλη - έξοδος αέρα (εξάτμιση αερισμού). Αλλά πολύ κοντά τη θέση της εξόδου και η είσοδος μειώνει τον εξαερισμό του δωματίου. Για να εισάγετε φρέσκο ​​αέρα στο μπάνιο στο κάτω μέρος της πόρτας, τοποθετήστε μια σχάρα. Μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατασκευής και να εγκατασταθεί ανεξάρτητα σε οποιαδήποτε πόρτα ή να αγοράσει μια πόρτα του μπάνιου με μια ήδη εγκατεστημένη σχάρα.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό

Πόσο άνετα θα χρησιμοποιηθεί ο ανεμιστήρας εξαγωγής εξαρτάται από τις τεχνικές και λειτουργικές δυνατότητές του, καθώς και από τη μέθοδο συμπερίληψής του. Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη σύνδεση ενός ανεμιστήρα στο μπάνιο, πρέπει να ζυγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, επειδή δεν είναι πάντα σκόπιμο να επαναλάβετε μια ανεπιτυχή επιλογή.

Χρησιμοποιώντας το καλώδιο

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη σύνδεση των ανεμιστήρων οικιακής εξαγωγής για το μπάνιο στο τροφοδοτικό. Πολλές κουκούλες είναι εξοπλισμένες με διακόπτη στο περίβλημα τους. Συνήθως, αυτό είναι το καλώδιο που βγαίνει από την υπόθεση. Λυγίζοντας για αυτό, η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη.

Ωστόσο, τέτοια μοντέλα δεν είναι πάντοτε βολικά, επειδή οι ανεμιστήρες συχνά εγκαθίστανται κάτω από την οροφή ή σε απομακρυσμένη θέση - πάνω από το μπάνιο ή την τουαλέτα. Αν οι επισκευές δεν τελείωσε στο μπάνιο, τότε αυτό το είδος του εκχυλίσματος ένταξης φαίνεται να είναι η πιο κερδοφόρα, μπορείτε προαιρετικά να εγκαταστήσετε αντί του διακόπτη καλώδιο σε μια βολική τοποθεσία, ανοίγοντας το ηλεκτρικά ξεχωριστά από τον ανεμιστήρα σε αυτόν και κρύφτηκε κάτω από την περαιτέρω επένδυση.

Με πηγές φωτός

Ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με τις πηγές φωτός. Όταν μπαίνεις στο μπάνιο και ανάβεις το φως, η κουκούλα ανάβει και ανάλογα, όταν απενεργοποιηθεί, απενεργοποιείται, δηλαδή ο διακόπτης είναι ένας για δύο. Ωστόσο, εάν η λειτουργία "χρονοδιακόπτη" δεν παρέχεται στον ανεμιστήρα, μπορεί απλά να μην είναι σε θέση να ενημερώσει τον αέρα μέχρι το τέλος πριν φύγετε από το δωμάτιο. Επιπλέον, αν πάτε στο μπάνιο τη νύχτα, θα ενοχλήσετε όλα τα νοικοκυριά με ενοχλητικό θόρυβο από τον ανεμιστήρα.

Διακόπτης δύο πλήκτρων

Εάν δεν υπάρχει υγρασία στο μπάνιο και το σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού είναι απαραίτητο μόνο όταν κάνετε ντους ή μπανιέρα, μπορείτε να συνδέσετε τον ανεμιστήρα σε ξεχωριστό διακόπτη ακριβώς μπροστά από το δωμάτιο. Ρυθμίστε στην είσοδο έναν διακόπτη δύο κλειδιών: ένα πλήκτρο θα είναι υπεύθυνο για το φωτισμό και το δεύτερο - για τον ανεμιστήρα εξαγωγής.

Αυτο-ενεργοποίηση

Σε αυτή την περίπτωση, εσείς οι ίδιοι μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα και να τον απενεργοποιήσετε όταν είναι απαραίτητο, τραβώντας το σπάγκο ή πατώντας το κουμπί. Η αυτόματη απενεργοποίηση προβλέπει επιπλέον την εγκατάσταση αισθητήρα κίνησης ή στάθμης υγρασίας. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής στο μπάνιο αρχίζει να λειτουργεί στο καθορισμένο επίπεδο υγρασίας ή όταν ανταποκρίνεται στην κίνηση των ανθρώπων και σβήνει μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στο χρονοδιακόπτη. Αυτή η τεχνική είναι αρκετά βολική, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε όλους, επομένως χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια.

Δημοσίευση απόσπασης

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο και τη σύνδεσή του με το τροφοδοτικό, πρέπει να τηρούνται όλα τα πρότυπα ασφαλείας. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι ο ηλεκτρολόγος στο δίκτυο είναι απενεργοποιημένος. Κατά τη σύνδεση των συρμάτινων επαφών συνιστάται η χρήση όχι "περιστροφών", αλλά ειδικών ακροδεκτών, οι οποίες δίνουν μια πιο αξιόπιστη επαφή.

Στο σημείο εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξαγωγής, οδηγήστε επίσης το σύρμα χαλκού. Όταν καλλυντική επισκευή του μπάνιου χωρίς την αλλαγή των πλακιδίων, η καλωδίωση πρέπει να ξεκινήσει πάνω από τα κεραμίδια. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η κάλυψη του καλωδίου, μπορεί να αποσταλεί σε ειδικό πλαστικό κουτί. Η σύνδεση του ανεμιστήρα μπορεί να ξεκινήσει μετά τη σύνδεση της μονάδας στο δίκτυο.

Προετοιμασία ενός χώρου για τον ανεμιστήρα

Το πιο βολικό μέρος για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο είναι το άνοιγμα εξόδου του δωματίου, το οποίο οδηγεί σε έναν κοινό άξονα. Μια παρόμοια τεχνολογική οπή υπάρχει σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα για να δημιουργηθεί φυσικός εξαερισμός. Ένας τυπικός αγωγός εξαερισμού είναι ικανός να παρέχει ροή αέρα, η οποία εισάγεται με ανεμιστήρα με ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Για την τοποθέτηση της κουκούλας στην οπή εξαερισμού, θα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο του καναλιού για στενή τοποθέτηση της συσκευής. Η διάμετρος αυτής της οπής, κατά κανόνα, είναι 100, 150 ή 125 χιλιοστά.

Εάν η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού είναι μικρότερη από τη διάμετρο του ανεμιστήρα εξαγωγής, τότε μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε, απλά πρέπει να επεκτείνετε την οπή με ένα διατρητικό. Αν είναι μεγαλύτερο από τον ανεμιστήρα, επιλέξτε έναν πλαστικό σωλήνα ή αυλάκωση για τη διάμετρο της κουκούλας και τοποθετήστε την μέσα στην τρύπα.

Στη συνέχεια, σφραγίστε τις κοιλότητες γύρω από το σωλήνα με αφρό συναρμολόγησης. Μετά τη ρύθμιση, κόψτε την περίσσεια αφρού με ένα κοφτερό μαχαίρι και κουμπώστε το αν είναι απαραίτητο. Η επικόλληση είναι απαραίτητη μόνο στην περίπτωση που το μέγεθος της οπής υπερβαίνει το μέγεθος της σχάρας εξαερισμού.

Εάν το μπάνιο στο σπίτι σας είναι πολύ μεγάλο, τότε συνιστάται να αγοράσετε έναν ισχυρότερο ανεμιστήρα εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο όργανο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα πρόσθετο κανάλι εξαερισμού στον τοίχο. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να εμπιστευτεί αποκλειστικά ειδικευμένοι ειδικοί.

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Πριν συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο, αξίζει να ελέγξετε την παρουσία του φυλλαδίου οδηγιών, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς την εγκατάσταση και λειτουργία της συσκευής στα ρωσικά. Τα αγαθά που δεν χρησιμοποιούν τέτοιες οδηγίες ενδέχεται να μην είναι υψηλής ποιότητας ή να εισέρχονται παράνομα στη χώρα και αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα στη συντήρηση και επισκευή τους.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στο μπάνιο εγκαίρως θα σας πάρει όχι περισσότερο από 15 λεπτά. Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα του μηχανήματος. Τοποθετήστε τη συσκευή στον τοίχο, εφαρμόζοντας σιλικόνη ή ειδική κόλλα πολυμερούς. Οι πλαστικοί ανεμιστήρες είναι πολύ ελαφροί, οπότε αυτή η μέθοδος στερέωσης θα είναι αρκετή.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στο αυλάκωσης του σωλήνα, ή απευθείας μέσα στην τρύπα, πιέζοντας σταθερά για λίγα λεπτά σε ένα τοίχο και αποδίδουν τις βίδες στο μπροστινό κάλυμμα, που συχνά έρχονται με έναν ανεμιστήρα. Για την εξαγωγή μέσω ενός κενού στο σπίτι σας δεν διεισδύουν διάφορα έντομα, που με τον ανεμιστήρα πριν από την τοποθέτηση του πλέγματος κουνουπιών καπάκι.

Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο. Οι ανεμιστήρες καυσαερίων που έχουν σχεδιαστεί για μπάνιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο, μία πρακτική είναι γνωστή για αρκετά μεγάλο μειονέκτημα - υψηλά χαρακτηριστικά θορύβου. Το όργανο μπορεί να τεντωθεί μόνο με διάφορους τρόπους: μπορείτε να κόψετε τον αγωγό εξαερισμού με ένα ειδικό απορροφητικό υλικό ή να εγκαταστήσετε ένα σιλανσιέ ακριβώς πίσω από τον ανεμιστήρα.

Συναρμολόγηση και εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού

Με τη βοήθεια του συστήματος εξαερισμού, ο χρησιμοποιούμενος αέρας, οι ατμοί και οι δυσάρεστες μυρωδιές εκτρέπονται από κάθε δωμάτιο του κτιρίου κατοικιών και παρέχεται επίσης αερισμός. Η σωστή εγκατάσταση του εξαερισμού βοηθά στη δημιουργία ενός κανονικού μικροκλίματος στο δωμάτιο και δεν μετατρέπει ένα διαμέρισμα ή σπίτι σε ένα φραγμένο θερμοσκληρυνόμενο.

Σύστημα εξαερισμού

Η επιλογή του συστήματος εξαρτάται από το σκοπό και τα χαρακτηριστικά της δομής. Ο σχεδιασμός και ο τρόπος τοποθέτησης επηρεάζονται από τις περιβαλλοντικές παραμέτρους και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 1. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής ανήκει στις δημοφιλείς επιλογές. Κατάλληλο για τις συνήθεις περιοχές κατοικίας και παραγωγής. Παρέχει πολλούς βαθμούς διήθησης, αποτρέποντας την εισχώρηση οσμών και ροών σκόνης από το δρόμο.
 2. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας παρέχει την έξοδο της τροφοδοσίας και του φρέσκου αέρα με φυσικό τρόπο. Σχεδιασμένο για σαλόνια.
 3. Το σύστημα εξάτμισης περιλαμβάνει ισχυρούς ανεμιστήρες, η ισχύς των οποίων επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο χώρου και τις διαστάσεις του. Εγκαθίστανται στο μπάνιο, στην κουζίνα, στα κελάρια, στις σάουνες και στο σάουνα. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα στους υγρούς και ζεστούς χώρους του σπιτιού.

Για να εξισορροπήσετε το εσωτερικό μικροκλίμα, χρησιμοποιήστε πρόσθετες συσκευές και συσκευές. Το συνδυασμένο σύστημα παρέχει αποτελεσματική αντικατάσταση του αέρα. Η ιδέα υποδηλώνει:

 1. Συνδυάζοντας τον κλιματισμό και τον εξαερισμό. Ταυτόχρονα, αφαιρεί ρυπασμένα ρεύματα, αφήνει καθαρό αέρα και χαμηλώνει τη θερμοκρασία του. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού ψύξης.
 2. Συνδυασμός θέρμανσης και εξαερισμού. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ανακτητή που διέρχεται από δύο αντίθετες ροές. Ο νέος αέρας θερμαίνεται με ειδική γεννήτρια.

Προμελέτη

Πριν από την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού, υπολογίζεται το μήκος των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής, υπολογίζεται η διάμετρος των συλλεκτών και προσδιορίζεται η ισχύς του ανεμιστήρα. Η τελευταία παράμετρος επιλέγεται πολλαπλασιάζοντας την ένταση του δωματίου κατά 12. Για να υπολογίσετε την χωρητικότητα, η επιφάνεια δαπέδου πολλαπλασιάζεται επί 3.

Η αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαρτάται από τον ποιοτικό σχεδιασμό και την επιλογή του τύπου του εξοπλισμού. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να καθοριστεί η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα και η αναλογία των υπολογισμένων παραμέτρων στη διάταξη του χώρου. Κατά το σχεδιασμό, λάβετε υπόψη ότι οι αγωγοί βρίσκονται στην πάνω ζώνη κοντά στην οροφή.

Χρηματοοικονομικές επενδύσεις

Ο σχεδιασμός, ο υπολογισμός και η εγκατάσταση των συστημάτων αερισμού περιλαμβάνει το κόστος των κεφαλαίων. Υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που χρησιμοποιούνται κατά την επιλογή του εξοπλισμού και την εγκατάσταση του συστήματος. Οι ιδιοκτήτες αποθηκεύουν με την αυτο-εκτέλεση μερικά απλά βήματα στο έργο, έτσι ώστε να μην πληρώνουν για τις υπηρεσίες των πλοιάρχων. Το συνολικό ποσό των δαπανών εξαρτάται από ορισμένες προϋποθέσεις:

 • επιφάνεια δαπέδου των δωματίων.
 • λειτουργικότητα μεμονωμένων δωματίων.
 • αριθμός κατοίκων ·
 • η θέση των τοίχων του σπιτιού στις πλευρές του κόσμου.
 • τον αριθμό των παραθύρων και τα τετράγωνα τους.

Για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιούν εξοπλισμό και υλικά, η τιμή των οποίων επηρεάζει το άθροισμα της τελικής εκτίμησης της εργασίας. Τέτοιες μονάδες, συσκευές και προϊόντα χρησιμοποιούνται κατά κανόνα:

 1. Τα αρθρωτά κανάλια για τη διέλευση του αέρα είναι γαλβανισμένα ή πλαστικά. Οι συλλέκτες πωλούνται σε στρογγυλά ή τετράγωνα τμήματα. Η σύνδεση και οι στροφές γίνονται χρησιμοποιώντας στοιχεία παρόμοιου υλικού.
 2. Τα σχάρες για την προστασία της εισόδου στο κουτί παράγουν μια ποικιλία τύπων. Τα σχάρες χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, το κύριο υλικό είναι πλαστικό. Το μέγεθος επιλέγεται ξεχωριστά και ο αρχικός σχεδιασμός χρησιμοποιείται ανάλογα με το εσωτερικό.
 3. Οι υπερσυμπιεστές ή οι κουκούλες χρησιμοποιούνται σε αναγκαστικά συστήματα. Είναι ανεμιστήρες τύπου περιστροφικού ή λοβού για να εξασφαλίσουν τη ροή των ρευμάτων.
 4. Οι θερμαντήρες ή οι θερμαντήρες εγκαθίστανται σε συστήματα κλιματισμού για να αυξήσουν τη θερμοκρασία του αέρα και να δημιουργήσουν άνεση.
 5. Οι συσκευές ανάκτησης τοποθετούνται σε αναγκαστικές εκδόσεις. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο θερμός αέρας που εξέρχεται από το πέρασμα θερμαίνει εν μέρει τα νέα εισερχόμενα ρεύματα. Ένας εναλλάκτης θερμότητας συμβάλλει στη μείωση του κόστους, αλλά ο παγωμένος αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό απαιτεί πρόσθετη θέρμανση.
 6. Φίλτρα για παροχή αέρα κασέτας.
 7. Ο θόρυβος συλλέγει για να μειώσει τα ντεσιμπέλ από έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί.
 8. Υλικό, μεντεσέδες για στερέωση, στερέωσης, αφρός συναρμολόγησης.

Απαιτήσεις του καλύμματος

Σε δωμάτια με υψηλή υγρασία και ατμοσφαιρική ρύπανση, το μικροκλίμα πρέπει να αλλάξει πλήρως. Συχνά η ανταλλαγή αέρα παρέχεται από την αναγκαστική κυκλοφορία μέσω εκχυλισμάτων. Απαιτήσεις λειτουργικότητας:

 • καλύπτει το χώρο πάνω από την πλάκα χωρίς να επικαλύπτει την είσοδο στο κοινό κανάλι στην κορυφή του τοίχου.
 • η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από τη λειτουργία του ανεμιστήρα στο μπάνιο ή την τουαλέτα γίνεται με το συνδυασμό του κουμπιού του διακόπτη εξαγωγής και του φωτισμού.
 • ότι ο αέρας ρέει από την τουαλέτα ή το λουτρό δεν αναμειγνύονται σε ένα κοινό κιβώτιο και δεν εισέρχονται σε άλλους χώρους, οι βαλβίδες ελέγχου τοποθετούνται στις εισόδους.
 • για τους ανεμιστήρες του μπάνιου παρέχονται, περικλείονται σε ακρυλικό ή πολυπροπυλενικό περίβλημα, το οποίο προστατεύει τη συσκευή από την υγρασία.

Χαρακτηριστικά της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ο σχεδιασμός, παρά την φαινομενική του απλότητα, εκτελεί μια χρήσιμη δράση. Στον άξονα τοποθετούνται περιστρεφόμενες λεπίδες, οι οποίες περνούν τον πίδακα μόνο στην εξερχόμενη κατεύθυνση. Η βαλβίδα αποτρέπει τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Μερικές φορές η αντίστροφη έλξη συμβαίνει για τους ακόλουθους λόγους:

 • Οι πολλαπλές εξαερισμού έχουν μη-ερμητικά τμήματα στην έκταση.
 • τα κανάλια είναι φραγμένα.
 • Ο απορροφητήρας βρίσκεται χαμηλά ή στο τοίχωμα απέναντι από το πλέγμα του παρακείμενου δωματίου.
 • στην ιδιωτική κατοικία με σόμπα ενισχύεται η καύση.
 • στο επόμενο διαμέρισμα ενός πολυώροφου κτιρίου υπάρχει ένα ισχυρό εκχύλισμα.
 • στο περίβλημα εγκατασταθεί αρκετές κουκούλες, η εργασία των οποίων δεν είναι συντονισμένη, λόγω αυτού υπάρχει μια ανομοιογενής πίεση του αέρα.

Καθαρισμός του αέρα σε ένα σπίτι από τούβλα

Τα κανάλια παρέχονται μαζί με την ανέγερση τοίχων, το πάχος των οποίων πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 380 mm. Εάν το κτίριο είναι ήδη κατασκευασμένο, χρησιμοποιούνται αρθρωτά κάθετα και οριζόντια πλαίσια. Ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού παρέχονται 1-3 κανάλια. Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ένα κτίριο με τοίχους από τούβλα:

 • η διατομή της διόδου είναι 130x130 mm.
 • Η είσοδος από το δωμάτιο πραγματοποιείται κάτω από την οροφή.
 • Το συμπέρασμα για την οροφή γίνεται με τη βοήθεια ενός κατακόρυφου σωλήνα που ανεβαίνει 0,5 μέτρα πάνω από την οροφή.
 • το πάχος των τοιχωμάτων των καναλιών στην τοιχοποιία είναι τουλάχιστον 2,5 τούβλα για αργή ψύξη του ρεύματος.
 • Ο κάθετος αγωγός βρίσκεται στο κέντρο του κτιρίου.
 • προκειμένου να αυξηθεί η διαπερατότητα του αέρα, στα φύλλα των θυρών πραγματοποιούνται διαδερμικές διόδους (οπές) ή αφήνεται ένα ανοιχτό κενό στο κάτω μέρος.

Απαλλαγή από οικιακά κτίρια

Σε βοηθητικούς χώρους που δεν θερμαίνονται, η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού σπάνια γίνεται. Το σύστημα παρέχεται στους χώρους αποθήκευσης προϊόντων που αυξάνουν την υγρασία του αέρα και στα συνεργεία με καυσαέρια. Στο φουρνάκι εγκαταστήστε ανεμιστήρες ή παράθυρα για την ανταλλαγή αέρα.

Στο κελάρι κάνουν ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης με φυσική απέκκριση. Η διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό παρέχει την απαιτούμενη εναλλαγή αέρα. Στο γκαράζ, ο φυσικός εξαερισμός δεν εξασφαλίζει πάντα την απομάκρυνση των καυσαερίων και της υγρασίας που παραμένουν στο αυτοκίνητο αφού έρχονται από το δρόμο. Παρέχεται ένα επιπλέον καταναγκαστικό βύθισμα, το οποίο χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες.

Εγκατάσταση καναλιών και αναγκαστικών συσκευών

Τα δωμάτια είναι σπάνια διατεταγμένα με φυσικό αερισμό, συνδυάζονται με κλιματισμό ή θέρμανση αέρα. Εσωτερικά κανάλια ή κρεμαστά συλλέκτες είναι χτισμένα στους χώρους της τουαλέτας, του μπάνιου, της κουζίνας και του ντουλαπιού. Σε ένα σπίτι με εγκατεστημένα παράθυρα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο (κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή μεταλλικό πλαστικό) δεν υπάρχει φυσική ανταλλαγή αέρα, έτσι η εισροή και η απόσυρση των ρευμάτων αναγκάζεται. Παρέχονται βασικά συστήματα αεροπορικής μετάδοσης:

 • ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω παραθύρων, οπών και ρωγμών στα μπλοκ των θυρών και, ελλείψει αυτών, ο αέρας αναγκάζεται βίαια.
 • η απόσυρση πραγματοποιείται μέσω ειδικών αεραγωγών με τη βοήθεια ανεμιστήρων και εκχυλισμάτων.
 • Η υπηρεσία, τα βρεγμένα και τα ζεστά δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ξεχωριστό κανάλι.

Στάδια εργασίας

Παρά την ποικιλία των συστημάτων και των δομών, όλες οι εργασίες στα κανάλια συσκευών αναλύονται σε ορισμένα στάδια. Μερικοί από αυτούς ιδιοκτήτες εκτελούν ανεξάρτητα, και για άλλους προσκαλούν ειδικούς. Η κατασκευή των καναλιών πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Προκαταρκτικός υπολογισμός της συνολικής ισχύος, προσδιορισμός του όγκου των υλικών και της εργασίας.
 2. Εγκατάσταση οριζόντιων συλλεκτών και τοποθέτηση κάθετων ακροδεκτών στην οροφή από γαλβανισμένο ατσάλι. Για αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικοί σφιγκτήρες και στοιχεία στήριξης. Τα εξωτερικά μέρη της κοιλίας είναι μονωμένα με ειδικά υλικά. Οι είσοδοι εισόδου κατασκευάζονται σε ύψος 0,5 μ. Από την επιφάνεια δαπέδου, εξάτμιση - 15-25 cm κάτω από την οροφή.
 3. Για να κάνετε μια είσοδο, τρυπήστε μια τρύπα περισσότερο από τους σωλήνες αερισμού, εισάγετε ένα στοιχείο μέσα σε αυτό και στερεώστε το με σφιγκτήρες. Γεμίστε τα υπόλοιπα κενά με αφρό.
 4. Διακοσμητικές γρίλιες συνδέονται στις εξόδους. Για να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο δεν ψύχεται από την ψυχρή παροχή εξωτερικού αέρα, τοποθετήστε τον ανακτητή ή τις πηγές θέρμανσης. Η ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα επιταχύνεται από τους ανεμιστήρες.

Εγκατάσταση εξοπλισμού

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής στο μπάνιο, επειδή απαιτεί μερική αποσυναρμολόγηση του τελικού στρώματος. Η ηλεκτρική σύνδεση μπορεί να παρέχεται εκ των προτέρων ή να πραγματοποιείται μαζί με τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα. Τα καλώδια τοποθετούνται κάτω από το φινίρισμα ή περιβάλλονται από εξωτερικά πλαστικά κουτιά.

Προκαθαρίστε την τρύπα στον άξονα από τους ιστούς αράχνης και τη σκόνη. Το μοντέλο επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ, την αθόρυβη λειτουργία, την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Για να εγκαταστήσετε τη συσκευή δημιουργήστε ένα πλαίσιο με τη μορφή ενός πλαισίου, είναι συνδεδεμένο με τους τοίχους του ορυχείου. Το υλικό γι 'αυτό είναι συνήθως ένα δέντρο. Οι διαστάσεις του πλαισίου αντιστοιχούν στις εξωτερικές διαστάσεις του συγκροτήματος ανεμιστήρα.

Μετά την προεγκατάσταση της μονάδας στην οπή με πλαίσιο, οι ακροδέκτες της είναι τοποθετημένοι στα ηλεκτρικά καλώδια. Αφού ελέγξετε τη λειτουργικότητα, ο εξοπλισμός είναι στερεωμένος στο πλαίσιο. Στη συνέχεια βάζουν ένα διακοσμητικό πλέγμα. Η σύνδεση του ανεμιστήρα με την ηλεκτρική ενέργεια και τη δρομολόγηση καλωδίων συνήθως εμπιστεύονται ειδικοί, δεδομένου ότι συγκεκριμένες εργασίες απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις. Οι διακόπτες οργάνων μπορούν να είναι:

 • εγχειρίδιο, που βρίσκεται απευθείας στη συσκευή, η συμπερίληψη γίνεται μετά την είσοδο στο δωμάτιο?
 • σε ένα ξεχωριστό κουμπί του διακόπτη πριν μπείτε στο μπάνιο.
 • με την ταυτόχρονη εκκίνηση του ανεμιστήρα και του φωτός.
 • με τη ρύθμιση του ανεμιστήρα με ειδικούς αισθητήρες ή χρονόμετρα.

Ποια επιλογή σύνδεσης επιλέξτε, καθορίστε πότε αγοράζετε. Μερικές φορές στον ανεμιστήρα υπάρχει ένα κουμπί αλλαγής ή ένα κορδόνι. Αυτό προκαλεί πολλές ενόχληση, καθώς ο ανεμιστήρας μπορεί να βρίσκεται ψηλά πάνω από το ανώτατο όριο. Για να αποφευχθούν δυσάρεστες στιγμές, η χειροκίνητη ένταξη του καλωδίου αντικαθίσταται με ένα καλώδιο και συνδέεται με ένα κοινό σύστημα τροφοδοσίας.

Ο συνδυασμός του ανεμιστήρα με τον φωτισμό δεν είναι πάντα βολικός. Σε κάποιο βαθμό, αυτό εξοικονομεί ηλεκτρισμό, επειδή ο εξαερισμός και ο φωτισμός αποσυνδέονται ταυτόχρονα. Αλλά η ενεργοποίηση της συσκευής κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψης στο μπάνιο δεν αρκεί για να καθαρίσει τον αέρα.

Για τον απόλυτο αερισμό, πρέπει να αφήσετε τον ανεμιστήρα, και με το φως, που οδηγεί σε πρόσθετα οικονομικά έξοδα.

Οικονομικό από αυτή την άποψη είναι η χρήση ενός χρονοδιακόπτη. Συνήθως περιλαμβάνεται για 15-25 λεπτά. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο θα αερίζεται χωρίς υπερβολική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε ορισμένα μοντέλα του ανεμιστήρα, οι σχεδιαστές βάζουν αισθητήρες για τον έλεγχο της υγρασίας. Οι μονάδες ενεργοποιούν αυτόματα τον ανεμιστήρα για εξαερισμό και σβήνουν με την επαναφορά των φυσιολογικών χαρακτηριστικών του αέρα.

Εάν το μέγεθος της αίθουσας είναι μη τυποποιημένο (μεγάλο), τότε απαιτείται πρόσθετος απορροφητήρας. Για να γίνει αυτό, μια άλλη τρύπα γίνεται στον άξονα κάτω από το περίβλημα του ανεμιστήρα. Η εργασία αυτή συντονίζεται με το γραφείο αερισμού, το οποίο δέχεται τις αλλαγές που έγιναν.

Η εγκατάσταση του εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα είναι μια πολύπλοκη λειτουργία. Αν δεν υπάρχουν ειδικές δεξιότητες, τότε είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε αυτούς τους εκπαιδευμένους εργαζόμενους.

Εγκατάσταση και σύνδεση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Έλεγχος φυσικού αερισμού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα ντους - τον άξονα εξαερισμού και να το εξετάσετε για την απουσία απόφραξης της ροής αέρα. Επίσης, προτού συνδέσετε τον οικιακό ανεμιστήρα, συνιστάται να καθαρίσετε τον εξαερισμό, να αφαιρέσετε τις αράχνες αράχνης, τη σκόνη και τη συσσωρευμένη σκόνη.

Με τη βοήθεια ενός αναμμένου κεριού, ελέγξουμε την παρουσία ροής αέρα, η φλόγα πρέπει να αποκλίνει προς τον άξονα όταν φέρεται στο άνοιγμα. Για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει επαρκής αερισμός χωρίς ειδικές συσκευές, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φύλλο χαρτιού στο στεγνωτήριο και να απελευθερώσετε. Εάν συνεχίζει να κρεμάει, υπάρχει η ροή αέρα. Φτωχός, έτσι η ροή είναι πολύ αδύναμη ή απουσιάζει. Η διαδικασία επαλήθευσης παρέχεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Εάν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με μια ειδική υπηρεσία ή το γραφείο στέγασης. Αν υπάρχει, αλλά δεν είναι αρκετό, είναι λογικό να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον ανεμιστήρα στο κανάλι αέρα. Μέχρι σήμερα, η αγορά προσφέρει μια τεράστια γκάμα από διάφορους οπαδούς για κάθε γούστο και χρώμα, με διαφορετική αρχή και εμφάνιση. Για τις συνθήκες λειτουργίας του σπιτιού, συνήθως εγκαθίσταται ένας αξονικός ψύκτης.

Έχοντας αποφασίσει για το μέγεθος και την εταιρία του κατασκευαστή, προχωράμε στην εγκατάσταση του ανεμιστήρα με τα χέρια μας. Αμέσως, εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι αυτή η οδηγία είναι κατάλληλη τόσο για την τοποθέτηση στο μπάνιο και την τουαλέτα, όσο και για την κουζίνα, όπου συχνά χρησιμοποιούν ένα μικρό ψυγείο αντί να σχεδιάζουν.

Επιλέγουμε το σχήμα σύνδεσης

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε τη μελλοντική μονάδα. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό στο στάδιο επισκευής με το να κρυώσετε το καλώδιο στον τοίχο. Διαφορετικά, ο αγωγός θα πρέπει να κρυφτεί σε διακοσμητικό κουτί και στη συνέχεια να συνδεθεί σε μια πρίζα μέσω ενός βύσματος.

Υπάρχουν διάφορα σχέδια για τη σύνδεση ενός ανεμιστήρα στο μπάνιο σε δίκτυο 220 volt:

 • παράλληλο φωτισμό.
 • ξεχωριστό διακόπτη.
 • μέσω χρονόμετρου ή αισθητήρα.

Από έναν λαμπτήρα

Η πιο οικονομική επιλογή είναι να συνδεθείτε με ένα φως. Σε αυτή την περίπτωση, ο ψυγείο ανάβει ταυτόχρονα με το φως, και λειτουργεί εφ 'όσον ανάβει το φως.

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος σύνδεσης - είναι η απλότητα και η σχετική φτήνια της εκτέλεσης, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα, είναι το έργο του ανεμιστήρα όταν δεν απαιτείται, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νερού δημιουργεί ένα σχέδιο, ανεπαρκή αερισμό του δωματίου, με αποτέλεσμα την κάλυψη πρέπει να φύγει για επιπλέον χρόνο. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος λειτουργίας μειώνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα, καθώς η εκκίνηση του κινητήρα συνοδεύεται από φθορά του ηλεκτρικού και του μηχανικού. Μια συχνή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μειώνει.

Από το διακόπτη

Για να αποκλείσετε την ηλίθια λειτουργία του καλύμματος - πρέπει να συνδέσετε τον ανεμιστήρα μέσω ενός ξεχωριστού διακόπτη, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην ίδια την κουκούλα είτε ως ξεχωριστό κλειδί στον τοίχο. Αυτή η έκδοση της σύνδεσης ανεμιστήρα είναι πιο ακριβή σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς το μήκος του καλωδίου αυξάνεται και το κύκλωμα γίνεται πιο περίπλοκο. Επιπλέον, η σύνδεση δεν χρειάζεται να γίνει από φωτιστικό, αρκεί να γίνει το ίδιο κύκλωμα με το φωτισμό, αλλά αντί ενός λαμπτήρα θα υπάρχει κουκούλα.

Η σύνδεση του ανεμιστήρα με ξεχωριστή γραμμή μέσω του διακόπτη δύο πλήκτρων είναι καλύτερη από την πλευρά λειτουργίας, επειδή Ο κινητήρας εξαγωγής λειτουργεί μόνο όταν χρειάζεται, ενώ η λυχνία του μπάνιου μπορεί να απενεργοποιηθεί, προσαρμόζοντας ανεξάρτητα τον χρόνο λειτουργίας της κουκούλας. Μειονέκτημα - υπάρχει η ευκαιρία να ξεχάσουμε το ψυγείο και θα λειτουργήσει χωρίς λόγο πολύ.

Μέσω αυτοματισμού

Πρόσφατα, στον αγώνα για τον αγοραστή, οι κατασκευαστές άρχισαν να προμηθεύουν τις συσκευές τους με στοιχεία αυτοματισμού - χρονόμετρα και αισθητήρες υγρασίας. Μια πολύ καλή λύση, νομίζουμε, είναι μια κουκούλα με χρονοδιακόπτη. Το σχέδιο εγκατάστασης είναι συγκρίσιμο με την πολυπλοκότητα του κυκλώματος σύνδεσης ανεμιστήρα μέσω του διακόπτη.

Πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή μέσω τριών καλωδίων, δύο τροφοδοτικών 220 volts και του τρίτου καλωδίου σήματος από τη λυχνία φωτισμού. Ο αλγόριθμος λειτουργίας μειώνεται μέχρι να ανάψει με φωτισμό και να απενεργοποιηθεί μετά από καθορισμένο χρόνο (3-30 λεπτά) μετά την απενεργοποίηση του φωτός. Αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι αρκετή για τον αερισμό ροής του μπάνιου.

Επίσης στην αγορά υπάρχουν μοντέλα με αντίστροφη λειτουργία. Ο κινητήρας δεν ανάβει όταν η φωτεινή ένδειξη είναι αναμμένη και αρχίζει να λειτουργεί μετά την απενεργοποίηση του φωτισμού για το χρόνο που έχει οριστεί από το χρονοδιακόπτη.

Κάνουμε την εγκατάσταση

Οι κατασκευαστές ανησυχούσαν για την ευκολία σύνδεσης και εγκατάστασης του ανεμιστήρα στο μπάνιο. Αφαιρώντας την μπροστινή μάσκα, ανοίγουμε τα στοιχεία της στερέωσης και της συγκράτησης. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο 220 V μέσω του τερματικού. Κατά τη σύνδεση, πάντα να τηρείτε την έγχρωμη κωδικοποίηση των καλωδίων. Το μηδέν είναι πάντα μπλε και η φάση είναι συνήθως λευκό, κόκκινο ή μαύρο.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ εύκολο να συνδέσετε τα καλώδια και είναι δύσκολο να ανακατέψετε κάτι. Για να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο ή την τουαλέτα μπορεί να είναι είτε στα βύσματα που συνοδεύουν το κιτ είτε στο στεγανοποιητικό ή την κόλλα του κτιρίου, εάν δεν είναι δυνατή η διάνοιξη οπών στο κεραμικό πλακίδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα στο μπάνιο με τα δικά σας χέρια, μπορείτε να δείτε τα βίντεο που παρέχουμε παρακάτω:

Ελπίζουμε να απολαύσατε το άρθρο μας και μάθατε όλα όσα χρειάζεστε για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο με τα χέρια σας!

Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε:

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα ή ιδιωτική κατοικία - ένα από τα σημαντικότερα συστήματα μηχανικής. Η δουλειά της είναι αόρατη μέχρι τότε, μέχρι να αρχίσει να ομίχλη πάνω από το παράθυρο, στο χώρο υπάρχει μια μυρωδιά μούχλας, μούχλα στους τοίχους στο μπάνιο, «ρέει» κάτοικοι νερό, και το διαμέρισμα διαμαρτύρονται, τουλάχιστον, έναν πονοκέφαλο. Τέτοια «συμπτώματα» που συνδέονται με το φυσικό σύστημα, αναστατώνεται όταν το έργο του.

Επίδραση του συστήματος εξαερισμού στο μικροκλίμα

Η αρχή της λειτουργίας του φυσικού αερισμού εξαερισμού και εξαγωγής βασίζεται στην απρόσκοπτη ανταλλαγή αέρα. Οι μάζες αέρα προέρχονται από το εξωτερικό, διέρχονται από όλους τους χώρους και κορεσμένα με διοξείδιο του άνθρακα, υγρασία, θερμότητα, απομακρύνονται μέσω των αγωγών αερισμού που βρίσκονται στο δωμάτιο υγιεινής και στην κουζίνα. Δυστυχώς, για πολλούς λόγους, μια τέτοια ομαλή ροή αέρα μπορεί να διακοπεί και το εκχύλισμα στην αίθουσα υγιεινής παύει να "αντλεί" τον εξαγόμενο αέρα. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που φυσάει αέρας από τον αγωγό εξαγωγής.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Αιτίες δυσλειτουργίας του αερισμού:

 • Δεν υπάρχει παροχή φρέσκου αέρα λόγω του εγκατεστημένου στο διαμέρισμα των μεταλλικών πλαστικών παραθύρων και των θυρών με παρεμβύσματα.
 • Ο αγωγός αερισμού είναι μολυσμένος με γράσο, αιθάλη, συντρίμμια, φωλιές πουλιών.
 • Η κουκούλα της κουζίνας διακόπτει την εκροή και "απορροφά" τον αέρα από το άνοιγμα στο μπάνιο.
 • Εάν δεν υπάρχει εκτροπέας στο άκρο του σωλήνα εξάτμισης, είναι δυνατό να παγώσει το άνω τμήμα του, πράγμα που οδηγεί σε στένωση του καναλιού.
 • Μετά την αλλαγή των θυρών στο μπάνιο, ο εξαγόμενος αέρας δεν περνάει από τις άλλες εγκαταστάσεις του διαμερίσματος και ο όγκος των αέριων μαζών του μπάνιου δεν είναι αρκετός για να μπει στην κουκούλα και παραμένει, πέφτοντας με τη μορφή συμπυκνώματος σε όλες τις επιφάνειες.

Ορίστε μια καλή δουλειά του συστήματος και παρέχετε ένα άνετο μικροκλίμα βοηθά στην εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Χάρη σε αυτόν, η ανάληψη υγρών μαζών θα αναγκαστεί, το συμπύκνωμα θα εξαφανιστεί, το καλούπι δεν θα σχηματιστεί.

Επιλογή ανεμιστήρα μπάνιου

Με όρους, όλοι οι φίλοι χωρίζονται σε δύο ομάδες:

Οι αγωγοί καναλιών είναι σχεδιασμένοι για εγκατάσταση σε χώρους αερισμού με επιφάνεια άνω των 15 τ.μ. Για πολυκατοικίες, τέτοια μεγάλα μπάνια είναι σπάνια. Αλλά αυτή η συσκευή είναι ιδανική για ένα δωμάτιο υγιεινής σε ένα ιδιωτικό σπίτι ή εξοχικό σπίτι. Η εγκατάστασή του δεν είναι δύσκολη, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Για τα μπάνια των πολυκατοικιών, μια εξαιρετική λύση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού, θα είναι ένας αξονικός ανεμιστήρας. Τα ειδικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ κτιρίων αντιπροσωπεύουν πολλά μοντέλα με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλέξετε αυτή τη συσκευή, σύμφωνα με τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων.

Κριτήρια για την επιλογή εξοπλισμού μπάνιου στο μπάνιο

 • Η βασική απαίτηση είναι η απλότητα του σχεδιασμού, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί με το χέρι, χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.
 • Η συσκευή πρέπει να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 100 m3 / h (καλύτερα - περισσότερο). Όσο περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε αυτό το διαμέρισμα, τόσο ισχυρότερο θα είναι ο ανεμιστήρας.
 • Η διάμετρος πρέπει να αντιστοιχεί στην οπή στην οποία είναι τοποθετημένη.
 • Συνιστάται να επιλέξετε μια συσκευή χωρίς βαλβίδα ελέγχου, λόγω του γεγονότος ότι γρήγορα λερώνεται και μπορεί να απενεργοποιήσει τον ανεμιστήρα.
 • Το προστατευτικό δίχτυ από τα κουνούπια, τα μαστίγια, τα μικρά συντρίμμια γίνεται γρήγορα βρώμικο και δεν επιτρέπει ποιοτική εργασία του ανεμιστήρα. Και η έννοια του μέσα στο δωμάτιο και ακόμα περισσότερο στο μπάνιο, χάνονται.
 • Μην αγοράζετε ανεμιστήρα με βύσμα στον μπροστινό πίνακα - η ροή αέρα εξατμίζεται και η μονάδα λειτουργεί στο μισό της χωρητικότητας.

Σημαντικό! Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να παρέχει επαρκή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Κατά την αγορά, πρέπει να δώσετε προσοχή στο επίπεδο θορύβου. Όσο μεγαλύτερη είναι η απορρόφηση θορύβου, τόσο περισσότερο η ισχύς του ανεμιστήρα σπαταλάται και η απόδοσή του μειώνεται ως εξολκέας.

Πρόσθετες λειτουργίες ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας που είναι τοποθετημένος στο μπάνιο μπορεί να έχει πρόσθετες λειτουργίες. Πόσο αποτελεσματικό και απαραίτητο είναι να αποφασίσει ο καταναλωτής.

Αισθητήρας κίνησης

Είναι εγκατεστημένο στην πόρτα, αντίστοιχα, ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα όταν ανοίγει. Μετά από ορισμένο χρόνο (έως 20 λεπτά), η κουκούλα σταματά να λειτουργεί. Για να ξεκινήσετε την κουκούλα, πρέπει να ανοίξετε ξανά την πόρτα.

Αισθητήρας χρόνου

Ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο κύκλωμα φωτός και απενεργοποιείται, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έχει οριστεί ο χρονοδιακόπτης. Οι παράμετροι χρονοδιακόπτη μπορούν να ρυθμιστούν για 10-15-20 λεπτά λειτουργίας του ανεμιστήρα.

Αισθητήρας υγρασίας

Στην ανεμιστήρα τοποθετείται υγρόμετρο, το οποίο μετρά συνεχώς το καθεστώς υγρασίας. Όταν επιτευχθούν μη αποδεκτές τιμές, ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα και λειτουργεί έως ότου η στάθμη της υγρασίας είναι κανονική.

Συμβούλιο. Ο ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί στην κουκούλα με πρόσθετη λειτουργία του χρονοδιακόπτη. Ποτέ μην εγκαταστήσετε ανεμιστήρα που ενεργοποιείται ανεξάρτητα - το άτομο θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει τον διακόπτη on / off. Η αυτόματη ενεργοποίηση της κουκούλας κατά τη διάρκεια της λουτρού ή του ντους, οδηγεί σε κρυολογήματα.

Ανεξάρτητη εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Fan εγκατασταθεί στο μπάνιο του διαμερίσματος στο σπίτι, έχει απλό σχεδιασμό και μπορεί να εγκατασταθεί με το χέρι. Αυτό θα απαιτήσει κάποια εργαλεία: ένα κατσαβίδι, ένα μολύβι ή δείκτη, Κόλλα πυριτικού, συνδετήρες (βίδες, ούπα, βίδες), τεμάχια αφρού, μερικές φορές απαιτούν ελαστικούς δακτυλίους με διάμετρο ίση με την ενότητα ανεμιστήρα.

Πριν από την εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο, θα πρέπει να προετοιμάσετε μια θέση στον τοίχο. Όχι όλες οι τρύπες έχουν κυκλικές διατομές, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού μπορεί να είναι ορθογώνια. Προηγουμένως, η τρύπα καθαρίζεται από τα συντρίμμια κατασκευής, αιθάλη, αποθέσεις λίπους.

Για πιο αποτελεσματικές εργασίες εξαερισμού, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση διπλής σχάρας. Ο σχεδιασμός παρέχει μια θέση (οπή) για την τοποθέτηση του ανεμιστήρα και μια μάσκα αερισμού. Το πλεονέκτημα αυτής της ενσωμάτωσης είναι ότι σε μια εποχή που ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, η φυσική κίνηση του αέρα συνεχίζεται. Και λόγω της ύπαρξης πρόσθετων διαδρομών μέσω των παραθυρόφυλλων του κοιλιακού πλέγματος, είναι αποτελεσματική. Η περιγραφόμενη κατασκευή μπορεί να ενσωματωθεί σε μια ορθογώνια οπή εξαερισμού ή εάν είναι δυνατόν να διαμορφωθεί το επιθυμητό σχήμα της.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο: οδηγίες εγκατάστασης

Ένας ανεμιστήρας εξάτμισης παρέχεται με το διάγραμμα οδηγιών και εγκατάστασης. Έχοντας ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων και υλικών, η εγκατάσταση γίνεται.

Ορισμένες συστάσεις για εγκατάσταση:

 • Να παρέχετε πάντα ξεχωριστό διακόπτη για τον ανεμιστήρα.
 • Τοποθετήστε τον διακόπτη σε εσωτερικό χώρο μόνο.
 • Η σύνδεση του καλύμματος στο κύκλωμα φωτισμού επιτρέπεται εφόσον είναι δυνατή η απενεργοποίηση της κουκούλας ξεχωριστά από το φωτισμό.
 • Μην χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα με γρίλιες που κλείνουν.
 • Αν δεν υπάρχει χώρος για διπλή μάσκα, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στα πόδια. Αυτό γίνεται εύκολα - κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αφήνοντας ένα κενό μεταξύ του τοίχου και της συσκευής 1-2 cm και στερεώνοντας το αφρό στις βίδες.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο. Από τη συσκευή, θα πρέπει να αφαιρέσετε το διακοσμητικό πλέγμα και την προετοιμασμένη τρύπα. Με το διάλυμα κόλλας, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα τμήμα του σωλήνα από ένα ανθεκτικό πλαστικό (η διάμετρος και το μήκος θα πρέπει να ταιριάζουν με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα). Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε το ηλεκτρικό δίκτυο και το πίσω μέρος της συσκευής για να λιπάνετε τη συγκολλητική σιλικόνη και να εισάγετε τη συσκευή στην τρύπα. Φινίρισμα - το κανάλι είναι καλυμμένο με διακοσμητικό πλέγμα.

Πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο

Σύνδεση με το άρθρο

Σύνδεση με το άρθρο

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το μπάνιο είναι συνεχώς misted καθρέφτη και τοίχους, και ο αέρας ήταν μπαγιάτικο από το καλούπι, στη συνέχεια, φυσικού αερισμού με το πρόβλημα πλέον να αντιμετωπίσει. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται απλά - πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής και η υγρασία θα φτάσει στο συνηθισμένο ρυθμό. Η επιλογή των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε απλά και φθηνά μοντέλα ή αθόρυβες συσκευές με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες. Το δωμάτιο θα έχει την πιο αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, αν γνωρίζετε ποιες παραμέτρους θα πρέπει να επιλέξετε για τους ανεμιστήρες και πώς να τις εγκαταστήσετε σωστά.

Επιλέξτε το σωστό μοντέλο

Οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν μοντέλα τοίχου μπάνιου με ενσωματωμένο ή εναέρια τύπο για το μπάνιο. Είναι εύκολο στη χρήση, εύκολο στην εγκατάσταση, καθαρισμό και αντικατάσταση. Κοιτάξτε αρκετά αισθητικά χάρη στο μικρό μέγεθος και το μοντέρνο σχεδιασμό της θήκης, ταιριάζει καλά σε κάθε εσωτερικό μπάνιο.

Απλά μοντέλα με ενσωματωμένο ή εξωτερικό διακόπτη ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται όπως απαιτείται. Αλλά ακόμη και ένας τόσο απλός ανεμιστήρας μπορείτε να συνδεθείτε με τον γενικό διακόπτη στο μπάνιο και στη συνέχεια ταυτόχρονα με τη γενική φωτεινή ένδειξη, η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα. Αποδεικνύεται βολικό, αλλά σε αυτή την εκδοχή η υγρασία δεν καταφέρνει πάντα να ξεφύγει πλήρως στον αγωγό εξαερισμού, αλλά η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται.

Οι αυτόματες συσκευές εξαγωγής είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες υγρασίας και ενεργοποιούνται όταν ο βαθμός υγρασίας υπερβεί τον κανόνα. Μοντέλα με αισθητήρες κίνησης ενεργοποιούνται αμέσως όταν εμφανίζεται ένα άτομο και απενεργοποιείται όταν δεν υπάρχει κανένας στο μπάνιο. Υπάρχουν επίσης αυτόματοι ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτες που λειτουργούν μόνο στο καθορισμένο χρονικό διάστημα και η περίοδος αυτή μπορεί να προσαρμοστεί.

Αξονική ή κανάλι;

Στους αξονικούς ανεμιστήρες, η ροή αέρα πηγαίνει κατά μήκος του άξονα περιστροφής των λεπίδων, πράγμα που εξηγεί αυτό το όνομα. Το σώμα τους είναι συνήθως κυλινδρικό, η πτερωτή με λεπίδες και ηλεκτρικό μοτέρ. Η ειδική δομή των λεπίδων μειώνει την αντίσταση στη ροή του αέρα, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να έχει καλή απόδοση.

Όμως, για να διασφαλιστεί ότι οι συσκευές αυτές είναι αποτελεσματικές, το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Είναι σημαντικό και η περιοχή του μπάνιου - όσο μικρότερη είναι, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η συσκευή εξολκέα.

Αλλά για τα μπάνια μιας μεγάλης περιοχής είναι πιο κατάλληλη κανάλι (φυγοκεντρική) ανεμιστήρα. Ο σχεδιασμός του είναι κάπως διαφορετικός: μέσα στο κυλινδρικό σώμα περιστρέφεται το τύμπανο με πολλές στενές λεπίδες και η φυγόκεντρη δύναμη αυτών των λεπίδων αντλεί αέρα μέσα στον αγωγό αερισμού. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας είναι καλός αν έχετε αγωγό αέρα μήκους άνω των 4 μέτρων. Το απόσπασμα μπορεί να διαρκέσει πολύ, αλλά είναι καλύτερο να συνδέσετε τη συσκευή στο διακόπτη στο μπάνιο ή στον αισθητήρα υγρασίας. Αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια πιο οικονομικά.

Προσδιορίστε την απαιτούμενη απόδοση

Αυτό, ίσως, θα είναι το κύριο κριτήριο και θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα. Δώστε προσοχή στη σωστή επιλογή της ισχύς του ανεμιστήρα ανάλογα με την περιοχή του μπάνιου σας, καθώς ο ίδιος ανεμιστήρας δίνει διαφορετικά αποτελέσματα σε ένα μικρό και μεγάλο δωμάτιο. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα, η συναλλαγματική ισοτιμία για το μπάνιο έχει οριστεί σε 6-8 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μια ώρα ο συνολικός όγκος αέρα στο δωμάτιο θα πρέπει να αλλάξει εντελώς από 6 σε 8 φορές. Θεωρείται γενικά ότι εάν ένα μπάνιο χρησιμοποιείται από περισσότερα από τρία άτομα, τότε η πολλαπλότητα του 6 είναι κατάλληλη, και αν είναι περισσότερα από τρία, τότε επιλέγεται η πολλαπλότητα 8.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Για να καθορίσετε την απαιτούμενη ισχύ εξόδου, πρέπει να προσδιορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με την τιμή της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Αν, για παράδειγμα, το μέγεθος του μπάνιου σας κάνει 1,7h1,9 m 2, με ανώτατο ύψος 2,65 m, ο όγκος θα είναι 8,56 μ. Γύρω από αυτό τον αριθμό και πολλαπλασιάστε το με 9, 6 φορές, αν το μπάνιο είναι τρία άτομα. Αποδεικνύεται 54 m 3, και η καλύτερη επιλογή για ένα μπάνιο θα είναι μια συσκευή με χωρητικότητα 54 m 3 ανά ώρα, κατά προτίμηση ακόμη και λίγο περισσότερο, ότι υπήρξε μικρή headroom.

Εγκαθιστούμε τον εαυτό μας

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα είναι απλή και χρειάζεται λίγη ώρα, αλλά πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς να συνδέσετε και, εάν είναι απαραίτητο, να τοποθετήσετε ένα καλώδιο για την παροχή ρεύματος. Όλες οι καλωδιώσεις είναι καλύτερα τοποθετημένες στις βελονιές και καλυμμένες με επένδυση για την εξάλειψη των κινδύνων επαφής με το νερό. Αν σχεδιάζετε έναν ανεμιστήρα οροφής, σε μια ψευδοροφή, τότε δεν χρειάζονται στροβοσκόπια εκεί - η καλωδίωση μπορεί να στερεωθεί στην οροφή με πλαστικά κλιπ. Αλλά όλα τα καλώδια πρέπει να βρίσκονται στην αυλάκωση. Για να εργαστείτε, θα χρειαστείτε ένα μικρό σύνολο εργαλείων: ένα τρυπάνι με τρυπάνια από σκυρόδεμα, ένα μολύβι, συνδετικά τερματικά, ένα συμβατικό κατσαβίδι και ένα κατσαβίδι δείκτη.

Για την ασφαλή σύνδεση του ανεμιστήρα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο VVG τριών πυρήνων, το οποίο επιτρέπει τη γείωση, την ουδέτερη λειτουργία και τη φάση από εξωτερικό διακόπτη. Αυτός ο διακόπτης μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο πλήκτρα - τότε μπορείτε να ελέγξετε τον ανεμιστήρα ανεξάρτητα από το φως.

Δουλεύουμε στην σήμανση

Αφού αφαιρέσετε τον μπροστινό πίνακα από τη συσκευή, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα και ευθυγραμμίστε τις ραφές του πλακιδίου ή του κτιρίου. Τοποθετήστε τις τρύπες στο μολύβι μέσα από τις οπές στο σώμα. Αν το κιτ ανεμιστήρα διαθέτει διακόπτη καλωδίου, πρέπει να αφαιρεθεί προσωρινά και στη συνέχεια τα καλώδια να συνδεθούν στο τερματικό. Ένα τρυπάνι με νικηφόρα άκρη σε χαμηλές ταχύτητες τρυπώνει τα κεραμίδια μέσα και μέσα από τα σημαδεμένα σημεία. Στη συνέχεια, με ένα καινούργιο τρυπάνι, μπαίνουμε στο σκυρόδεμα στη λειτουργία διάτρησης. Οι τρύπες καθαρίζονται από σκόνη και τοποθετούμε πλαστικούς πείρους μέσα τους.

Δοκιμάζουμε ξανά τον ανεμιστήρα στην τρύπα για να καθορίσουμε τη θέση του καλωδίου. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να κάνετε μια ημικυκλική αυλάκωση ανάλογα με το μέγεθος του σύρματος. Η οπή για το καλώδιο πρέπει να τρυπηθεί και στο σώμα της συσκευής. Μέσω αυτής της τρύπας περνάμε ένα ηλεκτρικό καλώδιο και τοποθετούμε προσεκτικά έναν ανεμιστήρα στο άνοιγμα. Το τοποθετούμε στον τοίχο με βίδες χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Τα καλώδια συνδέονται εν σειρά μεταξύ τους με ακροδέκτες και τα σημεία σύνδεσης για μεγαλύτερη αξιοπιστία καλύπτονται με θερμοσυστελλόμενα σωληνάρια ή με ηλεκτρική ταινία. Κλείνουμε τον ανεμιστήρα με ένα καπάκι, ανοίξτε το ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργία της κουκούλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το προστατευτικό πλέγμα και τοποθετήστε τον μπροστινό πίνακα.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Ίσως να αποφασίσετε να κάνετε χωρίς ένα πλέγμα, επειδή γίνονται γρήγορα βρώμικα και ο ανεμιστήρας δεν αναπτύσσει πλέον την απαιτούμενη απόδοση. Ωστόσο, το προστατευτικό πλέγμα μπορεί να απομακρυνθεί τακτικά και να πλυθεί με νερό και σαπούνι. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι η κουκούλα εξακολουθούσε να λειτουργεί πιο αδύναμη, τότε υπάρχουν προβλήματα στο γενικό αγωγό εξαγωγής. Σε πολυκατοικίες, οι ειδικοί το κάνουν. Και στο σπίτι σας μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας το σύστημα εξαερισμού. Μετά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα αυτή η εργασία θα σας φανεί αρκετά απλή.

Εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο με τα χέρια σας


Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς το πιο εύκολο και ταυτόχρονα με ασφάλεια, χωρίς πλακάκια γεωτρήσεις και χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο.

Ως παράδειγμα της εγκατάστασης, οικιακή χρήση αξονικού ανεμιστήρα SP Silent 100. Με την ευκαιρία, είναι μια καλή, αρκετά δημοφιλές μοντέλο, απολαμβάνοντας την επάξια επιτυχία μεταξύ των καταναλωτών, και το σημαντικότερο πολύ ήσυχο, το επίπεδο θορύβου μόνο 26 dB. Οι πελάτες της, προτείνω αυτό είναι ο ανεμιστήρας εξάτμισης για τοποθέτηση σε μπάνια, τουαλέτες και μπάνια.


Ο αριθμός "100" στο όνομα σημαίνει τη διάμετρο του αγωγού, οπότε η συσκευή είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε αεραγωγούς με διάμετρο 100mm - 140mm. Σε αυτή την περίπτωση, το άνοιγμα του διαύλου εξαερισμού μπορεί να είναι στρογγυλό,

τόσο τετράγωνο όσο και τετράγωνο, το κύριο πράγμα είναι να διατηρήσουμε τις διαστάσεις - όχι λιγότερο από 100mm και όχι περισσότερο από 140mm.


Για να εγκαταστήσετε και συνδέσετε τον ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει εκ των προτέρων να φέρει τα διαγράμματα σύνδεσης ρεύματος στο παρόν μπορεί να μεταβάλλεται, για να ταιριάζουν σε κάθε ισχύουν φωτός (μέσω διακόπτες, αισθητήρες κίνησης, υγρασία, κ.τ.λ.).


Πιο βολικά, αν το καλώδιο τροφοδοσίας ωθείται εκ των προτέρων στον αγωγό εξαερισμού, πριν τοποθετήσετε τα κεραμίδια. Ωστόσο, το μοντέλο αυτό επιτρέπει την εξωτερική επένδυση και το καλώδιο τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του τοιχώματος του ανεμιστήρα, υπάρχει μια κοιλότητα για την καλωδίωση.


Εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο


Πρώτα απ 'όλα, κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να το αποσυναρμολογήσετε - αφαιρέστε το μπροστινό προστατευτικό πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κυκλικό στήριγμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα και στη συνέχεια τραβήξτε το μπροστινό πλαίσιο προς το μέρος σας.


ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ


Συνεχίζουμε να συνδέουμε τα καλώδια τροφοδοσίας στον ανεμιστήρα. Αυτό γίνεται πριν την τελική σταθεροποίηση της συσκευής, προκειμένου να ελέγξει τη λειτουργικότητα τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και του διαγράμματος καλωδίωσης.


Τα καλώδια συνδέονται με τους ακροδέκτες του ανεμιστήρα, κρυμμένα από το προστατευτικό κάλυμμα, στη δεξιά πλευρά της συσκευής.

Ρυθμίζουμε τα καλώδια τροφοδοσίας στο μέγεθος, κόβοντας την περίσσεια. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το προστατευτικό περίβλημα και τη μόνωση από τις φλέβες του καλωδίου κατά 5-7mm.

Για να συνδέσετε αρκετά καλώδια PHASE (λευκό) και ZERO (λευκό και μπλε). Η γείωση σε αυτό το μοντέλο δεν συνδέεται, καθώς η περίπτωση και όλα τα εξωτερικά στοιχεία της είναι κατασκευασμένα από διηλεκτρικά υλικά και δεν αποτελούν κίνδυνο.

Υπάρχουν μόνο δύο τερματικά για τον ανεμιστήρα, φέρουν την ένδειξη L και N.


Καλώδιο λευκής φάσης - στον ακροδέκτη με σήμανση L

Μπλε-λευκό ουδέτερο καλώδιο - στον ακροδέκτη με την ένδειξη N

Πώς να καθορίσετε ποια από τις φάσεις καλωδίων, μηδέν, και που γείωση τον εαυτό σας, θα σας βοηθήσει λεπτομερείς οδηγίες - ΕΔΩ.


Τοποθετήστε τα καλώδια στους ακροδέκτες και σφίξτε τους κοχλίες στερέωσης.


Εάν γίνει σωστά, η ένδειξη στην επάνω αριστερή γωνία θα ανάψει και οι λεπίδες του ανεμιστήρα θα αρχίσουν να περιστρέφονται. Αφού ελέγξετε, πάντα να απενεργοποιείτε τον ανεμιστήρα εξαγωγής και να προχωρήσετε στη στερέωση του.


Στερέωση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο

Ο κατασκευαστής, για τη στερέωση του ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο του μπάνιου, παρέχει οπές στερέωσης στις γωνίες.

Αλλά αυτή η μέθοδος έχει πολλές αδυναμίες, εδώ είναι οι πιο σημαντικές από αυτές:

- επαρκή εργασία για τη δημιουργία οπών στο κεραμικό πλακίδιο, και ακόμη περισσότερο στα πλακίδια πορσελάνης, τα οποία συχνά είναι επενδεδυμένα με τοίχους μπάνιου.

- Η ανάγκη χρήσης ενός ηλεκτρικού εργαλείου και εξειδικευμένων τρυπανιών.

- είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια σφραγισμένη σύνδεση μεταξύ του ανεμιστήρα και του τοίχου, υπάρχουν υποδοχές, άλλοι ήχοι είναι δυνατοί.

Η τεχνολογία της τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξαγωγής στη σιλικόνη έχει ως εξής:


Το στεγανωτικό σιλικόνης εγκαθίσταται σε ειδικό πυροβόλο όπλο, με το οποίο το περιεχόμενο του σωλήνα εφαρμόζεται γύρω από την περίμετρο του ανοίγματος στερέωσης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας εξάτμισης εγκαθίσταται στον αγωγό εξαερισμού, ισοπέδωσε και ισοπεδώθηκε με ασφάλεια.


Στη συνέχεια, για μεγαλύτερη ακρίβεια εγκατάστασης, στερεώστε τον ανεμιστήρα στον τοίχο του μπάνιου, για παράδειγμα, με ταινία ή ταινία ραφής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η μέθοδος εγκατάστασης που περιγράφεται εδώ είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και σχεδόν ο καθένας μπορεί να το κάνει, Σας συμβουλεύω επίσης να διαβάσετε σχετικά με το χρονοδιακόπτη για τον ανεμιστήρα εξάτμισης, γιατί είναι απαραίτητο και πώς να το εγκαταστήσετε - ΕΔΩ.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη σύνδεση του ανεμιστήρα εξάτμισης, φροντίστε να τις γράψετε στα σχόλια του άρθρου, προσπαθήστε να βοηθήσετε!

Εξαερισμός από τον τοίχο στον δρόμο: εγκατάσταση της βαλβίδας μέσα από μια τρύπα στον τοίχο

Τα περισσότερα από τα νέα υλικά και οι τελικές κατασκευές, που εισάγονται στην περιοχή κατασκευής και φινιρίσματος, αποκλείουν σχεδόν πλήρως την ελεύθερη κίνηση του αέρα. Η στεγανότητα που παρείχαν μαζί με τα πλεονεκτήματα έφεραν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια παραβίαση των διαδικασιών εξαερισμού. Απλώς πρέπει να αποκατασταθούν, επειδή, βλέπετε, χωρίς μια κανονική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, είναι αδύνατο να ζήσετε σε αυτό!

Γνωρίζουμε πώς να λύσουμε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα: ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο θα σχηματίσει μια κανονική κίνηση των μαζών του αέρα. Μια μικρή μονάδα τοίχου θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του ρεύματος αποβλήτων και την άριστη ανταλλαγή αέρα.

Το αντικείμενο που σας προσφέρουμε θα σας εξοικειώσει με τις περιπλοκές της επιλογής μιας βαλβίδας για την οργάνωση του εξαερισμού, με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για έλεγχο επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες, διαγράμματα και οδηγίες βίντεο.

Τυπικά προβλήματα εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός των χώρων διαβίωσης βασίζεται στην παρουσία μικροσυστοιχιών, χαρακτηριστικών ξύλινων παραθύρων. Μέσω τέτοιων μικρών οπών, ο αέρας έρχεται τακτικά από το εξωτερικό και αφαιρείται από το σπίτι μέσω των αεραγωγών που είναι διατεταγμένοι στις δομές του κτιρίου.

Έτσι το διαμέρισμα αλλάζει διαρκώς τις μάζες του αέρα, συμβάλλοντας σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές κλπ.

Η ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο πρόβλημα κατά τη λήψη μέτρων για τη μείωση των θερμικών απωλειών. Εγκαθιστώντας νέα παράθυρα και πόρτες, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή θερμότητας, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να αερίζουν τα σπίτια τους.

Αλλά σύντομα τα προβλήματα εμφανίζονται με τη μορφή μιας βουλωμένης ατμόσφαιρας, την αναπαραγωγή μούχλας στο μπάνιο και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Σύντομα ένα μη φυσιολογικό μικροκλίμα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση υγείας αυτών που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας διαφόρων τύπων και τύπων βοηθούν στην εξάλειψη της υπερβολικής σφράγισης των χώρων, αλλά για κανονικό αερισμό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού εξαγωγής είναι συχνά αδύναμο, αν δεν απουσιάζει εντελώς. Λόγω προβλημάτων με τη συσκευή των δομών αερισμού, μέρος των αέριων μαζών που πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι διεισδύει πίσω.

Στην κατάσταση έλξης στο σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, ή μάλλον η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω, αντανακλάται επίσης. Το χειμώνα, αυτό το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παρέχει καλή πρόσφυση. Αλλά το καλοκαίρι, η διαφορά στις θερμοκρασίες μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα δεν είναι τόσο σημαντική, και αυτό δεν είναι πολύ καλό στην ποιότητα της ώσης.

Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Θα εξασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση των αποβλήτων από την κατοικία, καθώς και την αποφυγή της ανάστροφης διείσδυσής τους.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξάτμισης εξηγείται συνήθως από διάφορους λόγους, για παράδειγμα, παραβίαση της διαπερατότητας των καναλιών ή της στεγανότητας τους. Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά λόγω ελαττωμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών και δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξαλειφθούν οι συνέπειες των σφαλμάτων και να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση των αγωγών εξαερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαγωγής ενδέχεται να είναι περισσότερο από κατάλληλες. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός, ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον αέρα να ρέει έξω και να μην επιτρέπεται να διεισδύσει πίσω. Ανά τύπο εγκατάστασης, αυτές οι βαλβίδες χωρίζονται σε οριζόντια και κάθετη, εξαρτώνται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Εάν η ροή των καυσαερίων πρέπει να κινείται κατακόρυφα, επιλέξτε μια βαλβίδα με μια οριζόντια εγκατάσταση. Και για να εκτρέψετε τον αέρα οριζόντια, χρειάζεστε μια κάθετη βαλβίδα. Τυπικά, τα μοντέλα βαλβίδων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα. Χρησιμοποιούνται όταν η αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει η συσκευή εργασίας. Όσο χαμηλότερες είναι οι ηχητικές επιδράσεις από τις λεπίδες ανοίγματος της βαλβίδας ή / και από τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα, τόσο το καλύτερο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Κατασκευή μονάδας τοίχου

Η συμβατική βαλβίδα εξαγωγής αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Μια στρογγυλή φλάντζα είναι ένα συνδετικό στοιχείο που επιτρέπει τη σύνδεση της βαλβίδας στον αγωγό αερισμού. Το Lattice είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά καλύπτει μια τρύπα στον τοίχο και επίσης αποτρέπει την τυχαία είσοδο μεγάλων συντριμμιών. Η βάση του σχεδίου είναι ένας αποσβεστήρας.

Πρόκειται για ένα κινούμενο πέταλο, κυκλική ή τετράγωνη διαμόρφωση στερεωμένη στον άξονα. Μπορεί να ανοίξει μόνο προς μία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τη σωστή κίνηση της ροής του αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια γραμμή στρογγυλεμένου σωλήνα που επιτρέπει στη βαλβίδα να παραμείνει κλειστή όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.

Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συνιστάται συνήθως να επιλέξετε μια βαλβίδα με καλά χαρακτηριστικά προστασίας από έκρηξη, αλλά για κατοικίες η αξία έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα είναι χρήσιμο να έχετε ελαστικό παρέμβυσμα που μειώνει την ποσότητα του θορύβου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη βαλβίδα εξαγωγής είναι η σχεδίαση πεταλούδας. Δύο λεπίδες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Ένας άλλος δημοφιλής σχεδιασμός τέτοιων συσκευών ονομάζεται πέταλο, περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλα τοποθετημένων λεπίδων που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων.

Εύλογη επιλογή της κατάλληλης επιλογής

Τις περισσότερες φορές, οι βαλβίδες εξαερισμού στον τοίχο είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό. Για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, για παράδειγμα, για λουτρό, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα, αλλά έχουν αποδείξει άριστα σε λιγότερο δύσκολες καταστάσεις. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τμήμα της: ορθογώνιο ή στρογγυλό.

Ο σημαντικότερος δείκτης είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία σχεδιάζεται η συσκευή. Τα συνηθέστερα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για ροή 4-6 m / s.

Εάν η βαλβίδα έχει επιλεγεί για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία του πτερυγίου της βαλβίδας να αντιδρούν ευαίσθητα ακόμη και σε μικρές ροές αέρα. Αλλά για συστήματα με ασθενές ρεύμα, η παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι υποχρεωτική, επομένως αυτή η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητη.

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τροφοδοσία, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχει επιλεγεί η συσκευή. Έτσι, για την κουζίνα, υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα αύξησης δέκα, και για ένα μπάνιο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι επτά μονάδες.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο από την οροφή έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν από τα κάτω δάπεδα στα ανώτερα.

Λεπτότητα του συστήματος εξαερισμού στον τοίχο

Σε ιδιωτικές κατοικίες και ακόμη και σε πολυώροφα κτίρια, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βολικό να κατασκευαστεί μια έξοδος εξαερισμού απευθείας στον τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μοντέλα βαλβίδων εξαγωγής με ανεμιστήρα, τα οποία εισάγονται στον συμπλέκτη τοποθέτησης που προορίζεται για τη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναέρια μοντέλα οπαδών που είναι συνδεδεμένα στο εσωτερικό του τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο απλό σχέδιο, πρέπει να φτιάξετε μια μεγάλη τρύπα για την εγκατάσταση εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Τα μοντέλα με χειροκίνητο έλεγχο έχουν μια δημοκρατική τιμή, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα να λειτουργούν, αφού θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα εξαγωγής.

Για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, η βαλβίδα θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί την καθορισμένη ώρα. Πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση αισθητήρα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί όταν ο αέρας στο δωμάτιο γίνει πολύ υγρός, ο ανεμιστήρας σταματά όταν μειωθεί η υγρασία. Κατά την επιλογή αυτόματων συσκευών ελέγχου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν απενεργοποιείτε την τροφοδοσία ρεύματος, αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως.

Για να εξασφαλίσετε καλή εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Από αυτή την άποψη, η μονάδα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση μεγάλου όγκου αέριων μαζών, με αποτέλεσμα ο εξαερισμός να μην είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Στους υπολογισμούς χρησιμοποιείται συνήθως ένας απλός τύπος:

Μ = Ο * Β

 • M - απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα.
 • O - την ένταση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή.
 • Β - αυξανόμενος συντελεστής ανταλλαγής αέρα.

Υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, όπως γνωρίζετε από τη σχολική πορεία των μαθηματικών, μπορείτε ως προϊόν της περιοχής και το ύψος του δωματίου. Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα καθορίζεται ανάλογα με το σκοπό του χώρου. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι:

 • για μια ξεχωριστή τουαλέτα - 8;
 • για την κουζίνα - 15?
 • για ένα μπάνιο ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 20.

Απομένει μόνο να καθορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με τον κατάλληλο συντελεστή για να λάβετε μια ένδειξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια βαλβίδα με έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Μην πάρετε ένα υπερβολικά ισχυρό μοντέλο, αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττά έξοδα και δεν θα έχει ευνοϊκή επίδραση στη διαδικασία εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ανεμιστήρα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία αυτού του εξοπλισμού στην αντίσταση του συστήματος. Η παρουσία μιας διακοσμητικής σχάρας και μιας βαλβίδας μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα σε τρία έως πέντε και ακόμη δέκα φορές. Επομένως, δεν πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με το ελάχιστο μέγεθος και ισχύ.

Η απόδοση του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τους παρακείμενους χώρους να διαφύγει μέσω της βαλβίδας και όχι μόνο από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής με ανεμιστήρα, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θέση.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν τοίχο που είναι τόσο μακριά από τον τόπο όπου λαμβάνεται καθαρός αέρας. Συνήθως, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στους τοίχους ή τα παράθυρα τέτοιων χώρων όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι. Για τον εξαερισμό, μια κουζίνα ή ένα μπάνιο είναι πιο κατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, οι δυσάρεστες οσμές, οι υπερβολικοί υδρατμοί κ.λπ. εκτρέπονται επίσης από τον αέρα εξαγωγής.

Η οπή για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να είναι στο επάνω μέρος του τοίχου. Πραγματοποιήστε πρώτα την σήμανση και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διάτρηση. Μια τρύπα κατάλληλων διαστάσεων γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι δακτυλίου φτερού. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο με ένα ακροφύσιο διαμαντιού.

Το άνοιγμα για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σε μέγεθος και διαμόρφωση. Συνήθως πρόκειται για μια στρογγυλή συσκευή, αλλά μερικές φορές είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με τετράγωνη θήκη. Σε αυτή την περίπτωση, η οπή κάτω από τη βαλβίδα πρέπει να είναι κοίλη με τη χρήση ενός διατρητικού μηχανισμού με ένα εξάρτημα σε σχήμα λεπίδας.

Τέτοιες εργασίες συνήθως συνοδεύονται από μεγάλη ποσότητα σκόνης, από την οποία δεν εξοικονομείται ούτε η χρήση μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις επιφάνειες με μια μεμβράνη ή άλλα κατάλληλα υλικά πριν ξεκινήσετε τη διάτρηση για να τα προστατεύσετε από τη μόλυνση.

Για τη γεώτρηση ιδιαίτερα παχύ εξωτερικών τοίχων από ισχυρά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή γεώτρησης πυρήνα. Πρόκειται για ένα ακριβό εξοπλισμό, το οποίο είναι φθηνότερο για ενοικίαση από το να αγοράσει. Οι εξειδικευμένες εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία της γεώτρησης σε σχετικά χαμηλή τιμή, η οποία εξαρτάται από το βάθος της διάτρησης και το υλικό του τοίχου.

Κατά τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού χρησιμοποιείται ψύξη με νερό. Ταυτόχρονα, μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των απορριμμάτων και του νερού, αλλά μερικά από αυτά θα πέσουν ακόμα στον τοίχο, αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού προετοιμαστεί η τρύπα και καθαριστεί από τη σκόνη, πρέπει να εισαχθεί στη σύζευξη, παρέχεται πλήρης με βαλβίδα.

Τώρα σημειώστε τον τόπο της στερέωσης του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο μέσω των οπών που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Σαν συνδετήρες, οι συστοιχίες γόμφων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου, μέσω του οποίου ο αέρας μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει.

Όλες αυτές οι σχισμές σπρώχνουν απαλά τον αφρό στήριξης, ο οποίος θα εξασφαλίσει την κατασκευή της απαραίτητης στεγανότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Για να δράσετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί η ίδια η βαλβίδα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να αποφευχθεί η εισχώρηση των συντριμμιών στην κατασκευή.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια των βαλβίδων κινούνται ελεύθερα, μην κολλάτε. Μετά από αυτό, στο εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό πλέγμα που θα κλείσει την τρύπα και θα δώσει τη δομή αισθητική εμφάνιση. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της βαλβίδας εξαγωγής και να μειωθεί η πιθανότητα κατάψυσής της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός στρώματος θερμομονωτικού υλικού γύρω από τη σύζευξη.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής για τη βαλβίδα εξαγωγής. Μερικοί πλοίαρχοι θεωρούν ότι ο συμπλέκτης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εξαγωγής, που δεν είναι αρκετά ισχυρός. Σημειώνουν ότι, εάν είναι απαραίτητο, ο σύνδεσμος μπορεί να καταστραφεί τυχαία και συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα κομμάτι από ισχυρότερο πλαστικό σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι ελαφρώς πλατύτερος από τον ανεμιστήρα που εισάγεται σε αυτό, είναι δυνατή η εκτύλιξη μιας μονωτικής ταινίας ή άλλου κατάλληλου υλικού, έτσι ώστε η συσκευή να είναι επαρκώς σφιχτή. Από το εσωτερικό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει τροφοδοσία ρεύματος. Το καλώδιο τροφοδοτείται στον πίνακα, όταν συνδέεται για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφάλειες χαμηλής τήξης.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής στην τουαλέτα, η παροχή ρεύματος μπορεί να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ανεμιστήρας να ανάβει ταυτόχρονα με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί για να απενεργοποιηθεί μετά από μια ορισμένη περίοδο μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε αυτά τα δωμάτια. Συνήθως, στο κάτω μέρος των θυρών τοποθετούνται ειδικές γρίλιες εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία της βαλβίδας εξαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εμφάνιση εμπλοκών. Αν τα συντρίμματα εισχωρήσουν μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στη βαλβίδα και να δυσκολευτεί η λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδεθεί, να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να εγκατασταθεί ξανά. Βαλβίδες του τύπου "πεταλούδα" το χειμώνα μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα πάγου, το οποίο επίσης οδηγεί σε προβλήματα στον μηχανισμό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία εγκατάστασης του ανεμιστήρα και της βαλβίδας ελέγχου μέσω του τοίχου περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο:

Εδώ αποδεικνύεται η εργασία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης υψηλής ισχύος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανθεκτικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία:

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κανονική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η κανονική υγρασία και ένα υγιές μικροκλίμα θα διατηρηθούν στους χώρους διαβίωσης.