Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από σωλήνες αποχέτευσης - δικαιολογημένη εξοικονόμηση σε επισκευές

Ο εξαερισμός από τους σωλήνες αποχέτευσης είναι μια δημοφιλής λύση για μια ιδιωτική κατοικία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του έναντι του παραδοσιακού εξαερισμού από μεταλλικούς σωλήνες και τι είναι κατώτερο από αυτό; Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα και διαύλων μέσω των οποίων αφαιρείται μολυσμένος αέρας από οικιακούς χώρους. Για να λειτουργήσει κανονικά ένα τέτοιο δίκτυο, πρέπει να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί κατάλληλα σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά των εσωτερικών χώρων και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Για τη συσκευή του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν τα στοιχεία αγωγών σε όλους τους χώρους και να φέρονται οι αεραγωγοί στον κεντρικό ανυψωτήρα

Η αρχή του φυσικού αερισμού είναι εξαιρετικά απλή - σε χώρους κατά τη χρήση τους σχηματίζεται στάσιμος αέρας, η παρουσία του οποίου οδηγεί στην εμφάνιση ζωνών χαμηλής πίεσης. Από αυτές τις ζώνες το οξυγόνο τείνει σε ζώνες με υψηλή πίεση, αφήνει το σπίτι μέσα από ειδικά κανάλια αερισμού και αντικαθίσταται από καθαρό αέρα. Η κυκλοφορία των αέριων μαζών είναι συνεχής και για φυσικούς λόγους, επομένως, με σωστό σχεδιασμό στα σπίτια, δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ακριβό τεχνητά συστήματα εξαερισμού.

Η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού επηρεάζεται από τον αριθμό των αεραγωγών, το συνολικό μήκος των αεραγωγών, την περιοχή των τμημάτων των σωληνώσεων και άλλους παράγοντες. Αλλά γενικά, το φυσικό σύστημα είναι αρκετά απλό. Για την κατασκευή του, αρκεί να συναρμολογηθεί ο αγωγός αέρα, να τοποθετηθούν τα στοιχεία του σε όλους τους χώρους και να μεταφερθούν οι αεραγωγοί στον κεντρικό ανυψωτήρα. Με το σχεδιασμό του, ένα τέτοιο σύστημα δεν διαφέρει πολύ από το σύστημα αποχέτευσης.

Ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από πλαστικούς σωλήνες δημιουργείται αρκετά συχνά. Η δημοτικότητα τέτοιων συστημάτων εξηγείται από την απλότητα και τη λειτουργικότητά τους - οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης, εάν είναι επιθυμητός, μπορεί να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα σύστημα αερισμού για το σπίτι του ανεξάρτητα, χωρίς να ζητήσει βοήθεια από επαγγελματίες.

Ο εξαερισμός από πλαστικούς σωλήνες είναι εύκολος να συναρμολογηθεί με τα χέρια του

Πριν από την εμφάνιση των πλαστικών σωλήνων στην αγορά, το φυσικό σύστημα εξαερισμού κατασκευάστηκε με τη χρήση μεταλλικών αγωγών. Το σύστημα εξαερισμού κασσίτερου συναρμολογήθηκε με συγκόλληση και σφραγίστηκε με εξαρτήματα. Κατά τη λειτουργία, απαιτήθηκαν σημαντικές επενδύσεις για την πραγματοποίηση αλλαγών στο σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος.

Όταν ο πλαστικός σωλήνας εμφανίστηκε στην αγορά, οι αδυναμίες των αγωγών κασσίτερου αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες. Φυσικά, το πλαστικό δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με το υλικό για αντοχή στην επίδραση της θερμοκρασίας στην αξιοπιστία και την αντοχή, αλλά το PVC έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που έχουν καταστήσει το πλαστικό σωλήνα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι δημοφιλής τεχνική λύση του.

Δεν υπάρχουν νομοθετικές προδιαγραφές που να απαγορεύουν τη χρήση πλαστικών προϊόντων που προορίζονται για την κατασκευή συστημάτων αποχέτευσης σε αγωγούς εξαερισμού. Αλλά πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος PVC, πρέπει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, στα πλεονεκτήματά τους έναντι των σωλήνων κασσίτερου και των μειονεκτημάτων.

Για θετικές ιδιότητες αερισμού από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης μπορεί να αποδοθεί:

 1. 1. Χαμηλό κόστος. Στην τιμή των σωλήνων PVC είναι πολύ πιο κερδοφόρα από τα ανάλογα κασσίτερος.
 2. 2. Πρακτικότητα. Από πλαστικά προϊόντα, είναι δυνατή η συναρμολόγηση διαφόρων συστημάτων εξαερισμού ανάλογα με τη λειτουργικότητα.
 3. 3. Εύκολη εγκατάσταση. Όλες οι εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση της επικοινωνίας του ιδιοκτήτη μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα.
 4. 4. Αντιστατικό. Το πλαστικό δεν περνάει ηλεκτρικό ρεύμα.
 5. 5. Αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά.
 6. 6. Πλαστικότητα. Ο πλαστικός σωλήνας μπορεί να λυγίσει όπως επιθυμείτε, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Αλλά αν συγκρίνετε τα πλαστικά προϊόντα με εξειδικευμένα για την κατασκευή συστημάτων μεταλλικών συστημάτων εξαερισμού, ο σωλήνας αποχέτευσης θα έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 1. 1. Αντοχή. Το πλαστικό είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστο, ανθεκτικό και ανθεκτικό στις αρνητικές εξωτερικές επιρροές από το μέταλλο.
 2. 2. Χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο αγωγός αποχέτευσης δεν προορίζεται για χρήση σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία αέρα πάνω από +50 μοίρες.
 3. 3. Περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές τοποθέτησης. Οι σωλήνες από πλαστικό δεν συνιστώνται να εγκαθίστανται κάτω από το ανώτατο όριο ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Με όλα τα πλεονεκτήματα, τα συστήματα από τους σωλήνες αποχέτευσης είναι λιγότερο σταθερά και ανθεκτικά από το μέταλλο

Ως αποτέλεσμα του σωλήνα αποχέτευσης μπορεί να χτίσει ένα σύστημα εξαερισμού λιγότερο ισχυρό και ανθεκτικό από το μέταλλο, και δεν είναι κατάλληλα για τη μεταφορά θερμού αέρα. Εξαιτίας αυτού, τα προϊόντα από PVC δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των συστημάτων εξαερισμού πυρκαγιάς, καθώς και να δημιουργήσει τις κουκούλες κουζίνα πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Μερικές φορές με το μειονέκτημα των προϊόντων περιλαμβάνουν επίσης το γεγονός ότι δεν έχουν σχεδιαστεί για τοποθέτηση κάτω από οροφές και στους τοίχους, εξαιτίας αυτού, οι ιδιοκτήτες έχουν συχνά δυσκολία με την απόκτηση των κατάλληλων συνδετήρων.

Για τη συσκευή αερισμού στο σπίτι χρειάζεται ένα σχέδιο. Το σχέδιο του συστήματος μπορεί να παραγγελθεί από ειδικούς ή να γίνει με το χέρι. Ο σχεδιασμός των μηχανικών συστημάτων είναι ένα σύνθετο και υπεύθυνο έργο, για την ποιότητα της οποίας η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του εξαερισμού. Κάνοντας αυτό τον εαυτό σας αξίζει μόνο αν έχετε την κατάλληλη εμπειρία ή πολύ ελεύθερο χρόνο, το οποίο μπορεί να δαπανηθεί για τη μελέτη των κανόνων κατασκευής συστημάτων εξαερισμού, κανόνων σχεδιασμού και άλλων σημαντικών πληροφοριών.

Για την νέα ανακοίνωση ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες των μελλοντικών χρηστών στο σπίτι, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ετοιμάσει όρους αναφοράς για τους σχεδιαστές, καθορίζονται οι απαιτήσεις για το μέλλον του δικτύου, τη θέση του στο σπίτι, η συσκευή εξάγει υποχρεωτική σε ορισμένες περιοχές (μπάνιο, κουζίνα, μπάνιο).

Όταν το έργο επικοινωνίας είναι έτοιμο, μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά εξοπλισμού και υλικών που είναι απαραίτητα για εργασίες εγκατάστασης. Η συσκευή του συστήματος απαιτεί: πλαστικούς σωλήνες, εξαρτήματα, ειδικούς συνδετήρες κλπ. Ένας ακριβής κατάλογος των απαιτούμενων υλικών και αναλωσίμων για την εκτέλεση εργασιών συναρμολόγησης μπορεί να βρεθεί στο αναπτυγμένο έργο. Οι εμπειρογνώμονες συμπεραίνουν αυτές τις πληροφορίες σε ξεχωριστό στοιχείο του έργου και συχνά καθορίζουν για κάθε αναγκαίο προϊόν το κατά προσέγγιση κόστος τους στην αγορά.

Όταν αποκτηθούν όλα τα απαραίτητα υλικά, ο ιδιοκτήτης θα μπορέσει τελικά να ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου μηχανολογικού συστήματος στα ακόλουθα στάδια:

 1. 1. Διάταξη. Στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες στις οποίες θα τοποθετηθούν οι σωλήνες, σημειώστε τους χώρους επικοινωνίας και το σημείο τοποθέτησης των συνδετήρων.
 2. 2. Τοποθέτηση συνδετήρων. Στο μαρκαρισμένο τοίχωμα στερεώνονται οι προηγουμένως αποκτηθέντες συνδετήρες, στους οποίους θα διατηρούνται οι σωλήνες εξαερισμού.
 3. 3. Συλλέξτε το σωλήνα ανύψωσης. Ένας μεγάλος σωλήνας εξαερισμού συναρμολογείται από μεγάλους σωλήνες, μέσω των οποίων αφαιρείται μολυσμένος αέρας από όλους τους χώρους του σπιτιού.
 4. 4. Συλλογή αεραγωγών. Από τα μικρότερα τμήματα, συλλέγονται αγωγοί, μέσω των οποίων ο μολυσμένος αέρας από το εσωτερικό θα αφαιρεθεί στον κατακόρυφο.
 5. 5. Εγκατάσταση του σωλήνα ανύψωσης και των αγωγών. Οι συναρμολογημένοι αγωγοί είναι πολύ απλοί. Στους εγκατεστημένους συνδετήρες στερεώνετε τα προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε η θέση τους να ανταποκρίνεται ακριβώς στις συνθήκες του έργου.
 6. 6. Σύνδεση των κλαδιών εξαερισμού. Όλα τα στοιχεία του τοποθετημένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα κοινό μηχανολογικό σύστημα.
 7. 7. Σφράγιση των αρθρώσεων. Για τον εξαερισμό, δεν είναι απαραίτητο να σφραγίσετε μεμονωμένους σωλήνες, εάν είναι σωστά σχεδιασμένο, το σύστημα θα λειτουργεί σωστά χωρίς αυτό. Αλλά η περιττή εργασία για τη σφράγιση δεν θα γίνει.
 8. 8. Εγκατάσταση μηχανικών συσκευών. Τα σύγχρονα συστήματα περιλαμβάνουν συνήθως όχι μόνο σωλήνες, αλλά και μηχανικά προϊόντα, για παράδειγμα ανεμιστήρες και βαλβίδες. Παρέχουν την καλύτερη εισροή / εξάτμιση αέρα από τις εγκαταστάσεις, επειδή είναι πολύ δημοφιλείς.
 9. 9. Εγκατάσταση αποσβεστήρων αέρα.

Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το τελικό φινίρισμα του σπιτιού, στη συνέχεια, για να κρύψετε όλους τους σωλήνες

Για να εξασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός δεν παρέχει μόνο ένα καλό μικροκλίμα στο εσωτερικό αλλά και ότι δεν βλάπτει την ελκυστικότητα των δωματίων, ο σχεδιασμός και η εγκατάστασή του πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από το τελικό τέλος του διαμερίσματος. Αποτελεσματικά κρύβουν τους σωλήνες αποχέτευσης στους τοίχους μπορεί να χρησιμοποιεί γυψοσανίδα, η οποία καλύπτει την επιφάνεια με σωλήνες, και στη συνέχεια επενδεδυμένα με τα κατάλληλα υλικά.

Πώς να κάνετε αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης: φωτογραφία και συσκευή

Ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης είναι μια από τις πιθανές λύσεις για μια αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής, αλλά οι περισσότεροι προγραμματιστές είναι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν χάριν φθηνότερων εκτιμήσεων. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχημένης μακροχρόνιας υπηρεσίας εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία κατασκευασμένη από πλαστικούς σωλήνες.

Η ανάγκη για σύστημα εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Για την κανονική ζωή, ένα άτομο χρειάζεται επαρκή ποσότητα οξυγόνου. Σε κλειστούς χώρους μιας ιδιωτικής κατοικίας, χωρίς εξοπλισμό με αεραγωγούς, υπάρχει γρήγορος κορεσμός αέριων μαζών με διοξείδιο του άνθρακα, διάφορους καπνούς, προϊόντα καύσης καυσίμων. Σε τέτοιες αίθουσες δεν είναι μόνο δυσάρεστο να είναι, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο υποβάθμισης της υγείας, αφού ο αέρας είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για παθογόνα βακτήρια και ιούς.

Όλα αυτά απαιτούν συστηματικό αερισμό των χώρων, κάτι που δεν είναι πάντα βολικό. Ακόμη και σε ένα μικρό μονοκατοικία, πρέπει να ανοίξετε πολλά παράθυρα και μην ξεχάσετε να τα κλείσετε μετά από λίγο.

Αυτά τα προβλήματα δεν απαιτούνται από κανέναν, επομένως, η ανθρωπότητα βρήκε εδώ και πολύ καιρό μια λύση για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού μικροκλίματος σε ένα ιδιωτικό σπίτι: την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού. Εκτός από αυτά, λύνει και ένα άλλο πρόβλημα: αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα και τα μπάνια.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης πλαστικών σωλήνων ως κανάλια ανταλλαγής αέρα

Σύμφωνα με τους κανόνες πυρασφάλειας, οι αεραγωγοί πρέπει να τοποθετούνται από άκαυστα υλικά: γαλβανισμένους σωλήνες ή τούβλα. Αλλά για δεκαετίες οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία για το σκοπό αυτό άλλα υλικά, όπως το πλαστικό και το πολυπροπυλένιο.

Ένας γκρίζος σωλήνας αποχέτευσης με τομή 110 mm είναι περισσότερο από δύο φορές φθηνότερος από έναν γαλβανισμένο σωλήνα και αυτό είναι το κύριο κριτήριο για την επιλογή του πλαστικού εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία. Ωστόσο, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν και άλλα πλεονεκτήματα:

 • παρέχουν υψηλότερο βαθμό στεγανότητας των αρθρώσεων από τα μεταλλικά.
 • χάρη σε ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων (καμπύλες, τσιμπήματα, αναθεωρήσεις) επιτρέπουν ομαλές και απότομες στροφές του αγωγού σε οποιαδήποτε γωνία.
 • βολικό για εγκατάσταση.
 • Η εσωτερική κοιλότητα των σωλήνων είναι ομαλή, χωρίς να δημιουργεί εμπόδια για την κίνηση του αέρα.
 • πωλούνται παντού.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα.

 1. Οι αγωγοί (πλαστικό και μέταλλο), που προορίζονται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, έχουν κυκλική και ορθογώνια διατομή. Τα τελευταία πλεονεκτήματα είναι ότι εξοικονομούν χώρο: ένας επίπεδος αγωγός καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Οι στρογγυλοί υπονόμοι στερούνται αυτού του πλεονεκτήματος.
 2. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροκίνησης του πλαστικού όταν ο αέρας ρέει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την έλξη της σκόνης, η οποία θα εγκατασταθεί στα εσωτερικά τοιχώματα του αγωγού. Αλλά η πρακτική έχει δείξει ότι αυτοί οι φόβοι είναι υπερβολικοί.

Πολλοί προγραμματιστές έχουν υποψίες ότι το πλαστικό κατά τη λειτουργία του διαύλου παροχής θα απελευθερώσει βλαβερές ουσίες. Αυτό είναι εξίσου δύσκολο να αποδειχθεί και να αντικρούσει. Απομένει να δοθεί στην ειλικρίνεια των διαβεβαιώσεων των κατασκευαστών ότι οι γκρι σωλήνες αποχέτευσης είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς.

Υπολογισμός της απαιτούμενης διαμέτρου και ποσότητας σωλήνων

Ο υπολογισμός του τμήματος του αγωγού πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο.

 1. Υπολογίστε τον όγκο του αέρα σε κάθε δωμάτιο, πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος των δωματίων.
 2. Συγκεντρώστε τα δεδομένα.
 3. Βρίσκοντας το αιτούμενο ποσό εισερχόμενου αέρα με τον πολλαπλασιασμό του ληφθέντος σχήμα στην αξίωση 2 με το απαιτούμενο ποσοστό αερισμού (για χώρους 1 φορά ανά ώρα διεξάγεται πλήρη αντικατάσταση του αέρα).
 4. Γύρω από το αποτέλεσμα σε μια μεγαλύτερη πλευρά.
 5. Βρείτε την απαιτούμενη διάμετρο σωλήνα στο διάγραμμα.

Το σχέδιο τοποθέτησης του εξαερισμού από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης σε ιδιωτική κατοικία

Πριν κάνετε ένα πρόγραμμα, πρέπει να αποφασίσετε τι είδους αερισμός χρειάζεται: φυσικό ή αναγκαστικό. Αυτά τα συστήματα έχουν διαφορετική συσκευή. Στην επιλογή συνιστάται να εστιάσετε στο "Benefit to SNiP 2.04.02-84 και 2.04.01-85", το οποίο καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις για συστήματα εξαερισμού ιδιωτικών κατοικιών.

 1. Οι εισροές και οι εκροές αέρα πρέπει να παρέχονται όχι μόνο σε οικιακούς αλλά και σε βοηθητικούς χώρους (κουζίνες, μπάνια, πλυντήρια, σιδέρωμα, ντους).
 2. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω της εγκατάστασης αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής, βαλβίδων τροφοδοσίας, εξαερισμού.

Το σχέδιο εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας αναπτύσσεται ανεξάρτητα ή διατίθεται από ειδικούς. Ως βάση, πάρτε ένα σχέδιο του δωματίου και ζωγραφίστε τη διάταξη των σωλήνων, εστιάζοντας σε μια σειρά κανόνων και απαιτήσεων.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού

 1. Για τον φυσικό εξαερισμό συνιστάται η χρήση πλαστικών σωλήνων αντί για κυματοειδείς σωλήνες (εγκαθίστανται για τροφοδοσία και εξαγωγή).
 2. Όσο λιγότερες στροφές και στροφές των αγωγών, τόσο αποτελεσματικό το σύστημα λειτουργεί.
 3. Συνιστάται η τοποθέτηση των αεραγωγών κατά μήκος της μικρότερης διαδρομής από τον αέρα τροφοδοσίας στη θύρα εξάτμισης.
 4. Όταν χρησιμοποιείτε φυσικό αερισμό, το ύψος των σωλήνων εξαγωγής πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα. Διαφορετικά, το ρεύμα θα είναι ασθενές. Αν δεν είναι δυνατό να παρασχεθεί το απαιτούμενο ύψος, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα κανάλια εξαγωγής των άνω ορόφων.

Πώς να συγχωνεύσετε κανάλια

 1. Μόνο τα ίδια κανάλια μπορούν να ενωθούν (μπάνιο-τουαλέτα-τεχνικά δωμάτια).
 2. Η κουζίνα θα πρέπει επίσης να διαθέτει ξεχωριστό κανάλι, το οποίο δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα.
 3. Μην αφαιρείτε τους αγωγούς εξαερισμού στην καμινάδα από το τζάκι ή τη σόμπα.
 4. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τον αγωγό εξαγωγής κουζίνας με την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Για το σχέδιο, χρειάζεστε τον δικό σας αγωγό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουζινών κουζίνας διαθέτουν μια απομακρυσμένη μονάδα, η οποία βρίσκεται στη σοφίτα.
 5. Επιτρέπεται ο συνδυασμός των καυσαερίων αρκετών λουτρών, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητη η εγκατάσταση βαλβίδων αντεπιστροφής προκειμένου να αποφευχθούν οσμές που προέρχονται από το ένα μπάνιο στο άλλο.

Πώς να αφαιρέσετε τα κανάλια μέσω της οροφής

 1. Εάν η απόσταση από την κορυφογραμμή στον σωλήνα εξαερισμού είναι μικρότερη από 150 cm, ο σωλήνας πρέπει να βρίσκεται 50 cm πάνω από την κορυφογραμμή. Εάν η απόσταση είναι 150-300 cm, ο σωλήνας εξάτμισης αφαιρείται στην κλίση της στέγης, 10 ° κάτω από την κορυφογραμμή.
 2. Ο βέλτιστος τρόπος εξαερισμού των αγωγών μέσω της οροφής είναι να τα συνδυάσετε σε μια ενιαία δομή - ένα κιβώτιο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 σωλήνες. Το άνοιγμα στην οροφή κάτω από το μεταλλικό κιβώτιο γίνεται και σφραγίζεται ευκολότερα από το να κόβουμε αρκετές τρύπες για στρογγυλές σωλήνες.
 3. Αν ο χώρος υποκυκλωμάτων αερίζεται, οι αγωγοί εξαγωγής εξέρχονται κάτω από το προστατευτικό κάλυμμα.
 4. Για να εξασφαλιστεί ότι οι σωλήνες που έχουν αφαιρεθεί στο δρόμο δεν είναι παγωμένοι, εγκαθίστανται σε μικρή γωνία (για συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής). Με τον φυσικό εξαερισμό είναι αδύνατο να προβλεφθεί εάν θα υπάρξει κερασάκι το χειμώνα ή όχι. Εξαρτάται από πολλές συνθήκες, κλιματικές και οικιακές.
 5. Από το κεφάλι του σωλήνα εξάτμισης στο πλησιέστερο παράθυρο ή μπαλκόνι πρέπει να είναι τουλάχιστον 350 cm.

Είναι απαραίτητο να μονώσετε τους αεραγωγούς;

 1. Οι σωλήνες θερμότητας που διέρχονται από τη σοφίτα, κατά τη διέλευση από μη θερμαινόμενα δωμάτια, στο δρόμο.
 2. Αν ο εξαερισμός είναι αναγκασμένος, είναι δυνατή η μόνωση των αεραγωγών σε κάθε δωμάτιο με σκοπό την ηχομόνωση.

Πώς να ενισχύσετε την πρόσφυση με τον φυσικό εξαερισμό

 1. Τοποθέτηση του εκτροπέα στον αγωγό εξαγωγής (βέλτιστα μοντέλα εκτροπέων: Πολωνικά Uniwersal, Ρωσικά TurboVent, American Lomanco).
 2. Τοποθέτηση σε παράθυρα (εκτός από κουζίνες, μπάνια και τεχνικούς χώρους) μονάδων AERECO EMM ή αναλόγων.

Παραλλαγές του συστήματος εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας

 1. Η εισροή αέρα στο σπίτι πραγματοποιείται στις κατοικίες και η εκροή - μέσω των καναλιών εξαγωγής της κουζίνας, του μπάνιου και της τουαλέτας.
 2. Εισροή - μέσα από τα σαλόνια του ισογείου, εκροή - σε κάθε δωμάτιο του επάνω ορόφου του σπιτιού.
 3. Εισαγωγή αέρα με τη βοήθεια του ανεμιστήρα τροφοδοσίας, την έξοδο - μέσω του σωλήνα του ανεμιστήρα, τον αναπνευστήρα στην κουζίνα, την κουκούλα στο μπάνιο.

Χρήση πλαστικού για την εγκατάσταση συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού

Οι αεραγωγοί από τους σωλήνες αποχέτευσης είναι στερεωμένοι σε τοίχους ή οροφή με μεταλλικά κλιπ ή πλαστικά κλιπ. Πριν συνδέσετε το ένα σωλήνα με το άλλο, το λάδι του μηχανήματος εφαρμόζεται στο άκρο του δέκτη. Ο σύνδεσμος των δύο σωλήνων είναι σφραγισμένος με ανθεκτική στην υγρασία σιλικόνη.

Για την εγκατάσταση του συστήματος αγωγών απαιτούνται εξαρτήματα. Η μορφή και η ποσότητα τους καθορίζονται κατά την κατάρτιση του σχεδίου εξαερισμού. Για τη συσκευή διακλάδωσης, θα χρειαστούν δίοδοι για τη σύνδεση των τμημάτων σωλήνων - συνδέσμων, για κάμψεις αγωγών - στροφές.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP και τις συστάσεις των ειδικών, είναι εύκολο να τοποθετηθεί αποτελεσματικός φυσικός ή εξαναγκασμένος αερισμός ενός ιδιωτικού σπιτιού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρήσουμε τους σωλήνες αποχέτευσης ως ακατάλληλο υλικό για τους σκοπούς αυτούς.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο.

Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

 • σαλόνι - 40;
 • υπνοδωμάτιο - 20;
 • κουζίνα - 60;
 • μπάνιο - 25.

Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s, και στο πλευρικό κανάλι το μέγιστο είναι 3 m / sec.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό.

Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια.

Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

 1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι ομαλά. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
 2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
 3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
 4. Η συσκευή του άξονα εξαερισμού. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Συμμόρφωση με τους κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

 1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
 2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
 3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
 4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα.

Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm.

Η απόδοση επιλέγεται με προσανατολισμό στις παραμέτρους του δωματίου χρησιμοποιώντας τον τύπο:

P = S x H x 12

Όπου το πρώτο σύμβολο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ισχύ - την περιοχή τρία - το ύψος της κουζίνας.

Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό.

Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια.

Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με κάλυμμα θόλου θα επιδείξει την ακόλουθη επιλογή φωτογραφιών:

Εξαερισμός αποχέτευσης σε ιδιωτικό σπίτι - μαθαίνουμε ποια είδη και παραδείγματα σχεδίων συμβαίνουν, εγκατάσταση από τα χέρια κάποιου

Η διαβίωση σε μια εξοχική κατοικία σε πολλές περιπτώσεις συνδέεται με ένα μάλλον δυσάρεστο αποτέλεσμα λόγω έλλειψης ή ανεπαρκούς διευθέτησης ενός αποχετευτικού συστήματος. Τα μειονεκτήματα μπορούν να εκδηλωθούν με τη μορφή δυσάρεστων μυρωδιών που διεισδύουν στην κατοικία (ανακαλύψτε τους λόγους για την εμφάνισή τους) ή τον ήχο της απορροής του νερού. Η αφαίρεση αυτών των ενοχλήσεων σε μια ιδιωτική κατοικία είναι δυνατή με τη βοήθεια του εξαερισμού λυμάτων.

Αυτό το άρθρο περιγράφει όλες τις πτυχές που αφορούν τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού του αποχετευτικού συστήματος.

Θα συζητήσουμε λεπτομερώς τον τρόπο εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού, και αυτό είναι το είδος (με βαλβίδες κενού, φυσικά, αναγκάστηκε, κλπ), τι είναι πρόγραμμα επανεγκατάστασης της, τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία για την εγκατάσταση, πώς να κάνει τον εκτροπέα και ποια είναι τα μειονεκτήματα του εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Περίληψη του άρθρου

Διαγράμματα εγκατάστασης σωλήνων εξαερισμού

Αυτός είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παραπάνω φαινόμενα, που σχετίζονται με την απομάκρυνση των οσμών μέσω του συστήματος εξαερισμού. Ταυτόχρονα, οι δυσάρεστοι ήχοι εξαφανίζονται, επειδή δημιουργείται μια πρόσθετη ροή αέρα, η οποία εξαλείφει την επίδραση του σιφονιού.

Υπάρχουν πολλά σχέδια εξαερισμού αποχέτευσης σε ιδιωτική κατοικία:

 • μια εξωτερική τοποθέτηση με το τοίχωμα, στην οποία ο σωλήνας εκτίθεται στο εξωτερικό του σπιτιού και στερεώνεται με βραχίονες.
 • απομακρυσμένη θέση - ο σωλήνας αναφέρεται από το σπίτι σε απόσταση μεγαλύτερη από 5 μέτρα και συνδέεται με οποιοδήποτε κατάλληλο αντικείμενο, όπως φράχτη.
 • εγκατάσταση σωλήνα εξαερισμού στο περίβλημα μιας σηπτικής δεξαμενής, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 5 έως 20 μέτρων από το σπίτι.

Για όλα αυτά τα συστήματα αερισμού, είναι επιτακτική η προστασία του άνω άκρου της κουκούλας. Ως κεφάλι, οι εκτροπείς χρησιμοποιούνται συχνότερα, οι οποίοι βελτιώνουν τις συνθήκες καθαρισμού του χώρου.

Εξαερισμός μέσω σωλήνα ανεμιστήρα

Αυτός ο όρος ονομάζεται σωλήνας, ο οποίος αποτελεί συνέχεια του ανυψωτήρα. Για να εγκατασταθεί στο άνω άκρο του, έχει εγκατασταθεί μια αναθεώρηση, η συνέχιση της οποίας είναι ο σωλήνας ανεμιστήρα.

Το άνω άκρο πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής και να βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από τέσσερα μέτρα από το πλησιέστερο παράθυρο. Διαφορετικά, είναι δυνατό να πάρετε μια δυσάρεστη οσμή μέσα στο σαλόνι.

Προφανώς, το μέγεθος του τμήματος του καναλιού του ανεμιστήρα πρέπει να αντιστοιχεί στο τμήμα του ανυψωτήρα, του οποίου η συνέχιση είναι. Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι 110 χιλιοστά.

Η έξοδος ανεμιστήρα, στην πραγματικότητα, είναι μια επιλογή για την εκτέλεση του εξαερισμού με μια εσωτερική διάταξη. Το κύριο πρόβλημα με αυτή την εγκατάσταση αερισμού είναι η στιγμή της τομής με την οροφή και την πίτα στέγης. Όμως, η αγορά κατασκευών είναι πλήρως εξοπλισμένη με συσκευές για μια τέτοια μετάβαση για στέγες οποιασδήποτε γωνίας κλίσης.

Εξαερισμός με βαλβίδες κενού

Η αιτία της εμφάνισης δυσάρεστων μυρωδιών από το σύστημα αποχέτευσης είναι η διακοπή του έργου των βαλβίδων σιφόνι στο μπολ τουαλέτας, νεροχύτη ή νεροχύτη. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν αποφορτιστεί σωσίβια στην ανύψωση.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, έχει αποκλειστεί πλήρως από τα λύματα και υπάρχει μια κατάθλιψη στον κατακόρυφο. Φυσικά αντλεί το υγρό από τη σφραγίδα νερού στην αποχέτευση, μετά την οποία ένας δίαυλος του συστήματος αποστράγγισης επικοινωνεί με τον χώρο διαβίωσης.

Το φαινόμενο αυτό αντισταθμίζεται επιτυχώς με την εγκατάσταση ενός σωλήνα ανεμιστήρα, ο οποίος εξισώνει την πίεση στον κατακόρυφο άξονα. Ωστόσο, ας φανταστούμε τη διαδικασία εγκατάστασής της με τη διασταύρωση δύο επικαλύψεων. Δυσκολία και ακρίβεια!

Αντί για μια τέτοια συσκευή μπορείτε να το κάνετε με μια βαλβίδα κενού, η οποία είναι εγκατεστημένη αντί του καναλιού του ανεμιστήρα.

Όταν η πίεση στην ανύψωση αυξάνεται, η διάταξη ασφάλισης πιέζεται σφιχτά στο κάθισμα και εμποδίζει τον αέρα να διεισδύσει. Την στιγμή της εκφόρτωσης του τμήματος βόλεϊ, η βαλβίδα ανοίγει ελαφρά, αντισταθμίζοντας την αλλαγή της πίεσης μέσα στο σύστημα. Οι βίδες Siphon δεν υποφέρουν από αυτό.

Το κάλυμμα της βαλβίδας διακοπής λειτουργεί μόνο με το δικό του βάρος και αυτό επαρκεί για την εκτέλεση των λειτουργιών που έχουν αποδοθεί στη συσκευή. Πρέπει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα παρατεταμένης λειτουργίας, το καπάκι μπορεί να μολυνθεί με εναποθέσεις σκόνης στην επιφάνεια του, επειδή λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Επομένως, πρέπει να αφαιρείται περιοδικά και να καθαρίζεται από πλάκα. Τοποθετήστε τη βαλβίδα κενού - απευθείας στην κορυφή της αποχέτευσης μετά την αναθεώρηση.

Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε δωμάτια με θέρμανση. Διαφορετικά, θα παγώσει και δεν θα μπορέσει να εκτελέσει τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Βαλβίδες που υπάρχουν στην αγορά μας παράγονται από διάφορους κατασκευαστές στη Ρωσία και την Ευρώπη. Παραδόξως, η άνοδος των τιμών, η οποία κυμαίνεται από 170 έως 1400 ρούβλια. Μια προσεκτική μελέτη των δομών και της πρακτικής εφαρμογής δεν παρέχει καμία αιτιολόγηση για αυτό το φαινόμενο.

Φυσικός αερισμός των εγκαταστάσεων αποχέτευσης

Η παροχή αυθόρμητης κυκλοφορίας αέρα στο σύστημα εξαερισμού των συστημάτων αποχέτευσης εξασφαλίζεται με την παραγωγή θερμότητας στη μάζα των αποχετευτικών προϊόντων με φυσικές διαδικασίες αποσύνθεσης τους.

Παράλληλα, τα παραγόμενα αέρια έχουν υψηλότερη θερμοκρασία και ανεβαίνουν προς τα πάνω, παρέχοντας κυκλοφορία και απελευθέρωσή τους στο περιβάλλον.

Αλλά έχουν ένα δυσάρεστο χαρακτηριστικό - αναφλεξιμότητα.

Επομένως, τα αντικείμενα αποθήκευσης και συσσώρευσης λυμάτων είναι εύφλεκτα και με μια σημαντική ποσότητα μπορούν να είναι εκρηκτικά. Τα βόθια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα από την άποψη αυτή.

Ως εκ τούτου, η ύπαρξη αερισμού σε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική. Επί του παρόντος, το κύριο υλικό για τη συσκευή εξαερισμού είναι πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 100-110 χιλιοστών. Ο σωλήνας από κάτω από το καπάκι του βόθρου αφαιρείται σε απόσταση 4-5 μέτρων στην αεριζόμενη περιοχή.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας σχεδίασης, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας. Εκτός από την προστασία του ανώτερου άκρου του σωλήνα από το φράξιμο με φύλλα και άλλα συντρίμμια, αυτή η συσκευή εντείνει ενεργά το ρεύμα αέρα, αν και η ενεργή εξάτμιση μέσω των εκτροπέων λειτουργεί μόνο σε καιρικές συνθήκες.

Σε περιοχές άνυδρου για σχεδίαση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αξονικούς ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος για να εξασφαλίσετε την εξαναγκασμένη αφαίρεση αερίων από το σύστημα αποχέτευσης.

Με τον ίδιο τρόπο, στο φρεάτιο φίλτρων και στις σηπτικές δεξαμενές τοποθετείται εξωτερικός εξαερισμός.

Για την εξάλειψη των έντονων οσμών στην ίδια την βότσαλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χημικοί παράγοντες.

Αναγκαστικός εξαερισμός των συστημάτων αποχέτευσης

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες οικοδομικούς κώδικες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα κτίρια χαμηλού ύψους χωρίς εγκατάσταση σωλήνα ανεμιστήρα. Αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των κατοίκων και τον αριθμό των συσκευών υγιεινής που χρησιμοποιούνται.

Το μέγεθος του σωλήνα ανύψωσης έχει επίσης αξία, επειδή η διάσπαση των σιφωνίων εμφανίζεται μόνο όταν η διατομή του σιφονιού γεμίζει πλήρως με αποχέτευση. Μια εναλλακτική λύση στο σωλήνα ανεμιστήρα είναι μια βαλβίδα κενού που αντισταθμίζει αξιόπιστα τις διαφορές πίεσης στο σύστημα αποχέτευσης.

Εξαερισμός εξαγωγής

Όπως προαναφέρθηκε, ο κύριος λόγος για την αποτυχία της ακεραιότητας του αποχετευτικού δικτύου είναι η αποτυχία του σιφόνι, με αποτέλεσμα οι οσμές των λυμάτων να διεισδύσουν στην ιδιωτική κατοικία.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος. Σε σπίτια περιοδικών επισκέψεων, όπως για παράδειγμα, μια νάχα, η αιτία της αδρανούς κατάστασης του σιφόν μπορεί να είναι ξήρανση. Με την παρατεταμένη αδράνεια των υδραυλικών εγκαταστάσεων, το νερό σε αυτό στεγνώνει, ανοίγοντας το κανάλι στα αέρια αποχέτευσης. Φτάνοντας ιδιοκτήτες σε αυτή την περίπτωση συναντά την ανθυγιεινή κατάσταση στο σπίτι.

Για να εξαλειφθεί αυτή η αιτία της διάσπασης του αερίου αποχέτευσης στο σπίτι, ο εξαερισμός είναι διευθετημένος.

Μπορεί να τοποθετηθεί στους αγωγούς εξαερισμού που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής και εάν δεν προβλέπονται στο σχέδιο - σε τετράγωνους ή ορθογώνιους σωλήνες.

Σε όλο το μήκος του καναλιού, τοποθετούνται γρίλιες εξοπλισμένες με μηχανισμό κουρτίνας. Επιτρέπει την πλήρη ή μερική διακοπή της εκροής αέρα, εάν είναι απαραίτητο. Το άνω άκρο του σωλήνα εξαερισμού είναι πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής στέγης και προστατεύεται από πάνω από την κεφαλή.

Ως τέτοιο καταφύγιο χρησιμοποιούνται συχνά εκτροπείς. Όταν χρησιμοποιείται, η κουκούλα αναγκάζεται να λειτουργεί περιοδικά μόνο σε καιρό με αέρα.

Ωστόσο, στις περιοχές χαμηλής περιστροφής, οι εκτροπείς είναι ανεπαρκείς, δεδομένου ότι δημιουργούν ώθηση μόνο παρουσία οριζόντιων ρευμάτων αέρα. Οι εκτροπείς που είναι εγκατεστημένοι σε ένα μέρος προστατευμένο από τον άνεμο, κατά κανόνα, είναι αναποτελεσματικοί.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες οδήγησης. Η ισχύς τους είναι χαμηλή και για μια μικρή ιδιωτική κατοικία υπάρχει αρκετή συσκευή 200-250 Watt. Οι ανεμιστήρες είναι πολλών τύπων:

 • πεδίο - σε αυτά στον άξονα της μηχανής τοποθετείται η πτερωτή, που περικλείεται στο σώμα με τη μορφή κοχλία.
 • Αξονική - εγκατεστημένη απευθείας στο σωλήνα εξαερισμού, η ροή αέρα σχηματίζεται υπό την επίδραση της βίδας.

Η χρήση εξαερισμού εγγυάται σταθερό καθαρό αέρα σε όλες τις περιοχές του σπιτιού.

Το σχέδιο αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού

Η σύγχρονη τάση της προαστιακής κατασκευής προβλέπει τη μέγιστη στεγανότητα των χώρων. Φυσικά, αυτό έχει ευνοϊκή επίδραση στις οικονομικές και οικονομικές επιδόσεις του κτιρίου.

Αλλά, ταυτόχρονα, εμποδίζονται οι συνθήκες ανταλλαγής αέρα και ασφάλειας διαμονής. Μετά από όλα, ένα άτομο για κανονική ζωή απαιτεί περίπου 30 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα.

Για τον σωστό σχηματισμό συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους:

 1. Η ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο επηρεάζεται σημαντικά από τις εξωτερικές συνθήκες της περιοχής κατασκευής και τη σύνθεση των υλικών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία κατασκευής.
 2. Σημαντικοί τρόποι διαχείρισης των συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού.
 3. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικιακές χημικές ουσίες που εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες και δεν συνιστώνται για χρήση σε κλειστό περιβάλλον.
 4. Για τα δωμάτια διαφορετικών σκοπών, υπάρχουν πρότυπα για τη σύνθεση του αέρα σε αυτά - για μπάνια, υπνοδωμάτια, γυμναστήρια και άλλα.
 5. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου που ζει στο σπίτι, για παράδειγμα - η παρουσία αλλεργικών αντιδράσεων σε ορισμένες ουσίες και υλικά.

Για τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας των χώρων εξοχικής κατοικίας χρησιμοποιούνται συνδυασμένα συστήματα παροχής και εξάτμισης, τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

Δυσκολίες στη λειτουργία του εξαερισμού μπορεί να προκύψουν για διάφορους λόγους, αλλά πιο συχνά αυτό οφείλεται στα μεγάλα οριζόντια τμήματα του συστήματος αγωγών, καθώς και σε μεγάλο αριθμό στροφών. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος αερισμός των χώρων.

Υλικά και εγκατάσταση εξαερισμού αποχέτευσης

Για την αποχέτευση σε εξοχική κατοικία χαμηλής ανόδου χρησιμοποιούνται τα ίδια υλικά με τα αστικά κτίρια. Βασικά, αυτό είναι έτσι - οι πιο δημοφιλείς σωλήνες από πολυαιθυλένιο, αλλά οι διαστάσεις τους είναι ελάχιστες.

Έτσι, για σωλήνες ανύψωσης με διάμετρο 110 χιλιοστά και χρησιμοποιούνται αντίστοιχα εξαρτήματα. Φυσικά, η έξοδος του ανεμιστήρα εκτελείται από τον ίδιο σωλήνα. Εάν δεν υπάρχει ειδικό νάρκη σε ιδιωτικό σπίτι για τον εξαερισμό αυτό, γίνεται στροφή από το ανώτερο άκρο του ανυψωτήρα και ο αγωγός τραβιέται κατά μήκος του τοίχου του σπιτιού.

Το πάνω άκρο του σωλήνα με την κεφαλή εμφανίζεται πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής. Για μια μικρή κατασκευή, ο σωλήνας εξαερισμού στο μέγεθος του ανυψωτήρα επιλέγεται να είναι 50 mm, αλλά τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται σπάνια. Η υπερχείλιση σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανή, με την επακόλουθη απώλεια της σφραγίδας νερού στο σιφόνι.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Πώς να φτιάξετε έναν αυτορυθμιζόμενο εκτροπέα

Η συσκευή αερισμού της αποστράγγισης σε ιδιωτικά σπίτια με τα ίδια τα χέρια, κατά κανόνα, συνοδεύεται από τη χρήση ενός εκτροπέα. Είναι απαραίτητο να αυξηθεί η δύναμη έλξης στους αεραγωγούς αερισμού.

Για την κατασκευή του εκτροπέα με τα χέρια του, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί μια σειρά διαδοχικών ενεργειών:

 1. Επιλέξτε το μοντέλο του.
 2. Εκτελέστε σχέδια σε μέγεθος, κλίμακα 1: 1.
 3. Προετοιμάστε τα απαραίτητα εργαλεία.
 4. Επιλέξτε και αγοράστε υλικά.
 5. Για να κάνετε μοτίβα λεπτομερειών από χαρτόνι.
 6. Συλλέξτε τη διάταξη του εκτροπέα από το χαρτόνι, αν είναι απαραίτητο - αλλάξτε τις διαστάσεις των εξαρτημάτων.
 7. Στα πρότυπα για να κάνετε τις λεπτομέρειες του εκτροπέα.
 8. Συναρμολογήστε τη συσκευή στο μέταλλο.

Επιλογή μοντέλου

Για την αυτοπαραγωγή είναι προτιμότερο να επιλέξετε το πιο απλό μοντέλο, το οποίο εξασφαλίζει αποτελεσματική εξόρυξη από το σύστημα αποχέτευσης σε ιδιωτικό σπίτι.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Το βασικό μέγεθος είναι η διάμετρος του σωλήνα, από τον οποίο προσδιορίζονται οι παράμετροι των υπολοίπων τμημάτων.

Σχεδίαση ανάπτυξης

Πρώτον, πρέπει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο συναρμολόγησης του προϊόντος και να υπολογίσετε τις διαστάσεις σύνδεσης, καθώς και τις παραμέτρους του κάθε τμήματος χωριστά. Στη συνέχεια, πρέπει να πραγματοποιήσετε σάρωση όλων των εξαρτημάτων σε πραγματικό μέγεθος και σε φυσική κλίμακα. Το σχέδιο πρέπει να μεταφερθεί στο χαρτόνι.

Προετοιμασία εργαλείων

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του εκτροπέα, εξετάζεται η τεχνολογία της συναρμολόγησής του και το εργαλείο που θα χρειαστεί για την κατασκευή του προϊόντος. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να έχουμε:

 1. Το απλούστερο εργαλείο σχεδίασης για τη δημιουργία τεχνικής τεκμηρίωσης είναι ένας χάρακας, γωνίες 30 και 45 μοίρες, μοιρογνωμόνιο, πυξίδες.
 2. Ψαλίδι για κοπή μεταλλικών λαμαρινών.
 3. Αρχείο - για σκασίματα.
 4. Δείκτης που χρησιμοποιείται για την επισήμανση ενός τμήματος.
 5. Τρυπάνι για οπή διάτρησης για συνδετήρες.
 6. Τρυπάνια για μέταλλο.
 7. Σφυρήλατο μεταλλικό έργο.
 8. Οι φτέρες είναι μεταλλικά.
 9. Σίλο.
 10. Ψαλίδι για χαρτόνι.

Το αναφερόμενο εργαλείο είναι διαθέσιμο σε πρακτικά πρακτικό ιδιοκτήτη.

Υλικά για την κατασκευή του εκτροπέα

Το κύριο υλικό είναι το φύλλο μετάλλου. Το κριτήριο επιλογής είναι η διαθεσιμότητα και οι οικονομικές δυνατότητές του. Ο εκτροπέας για τον εξαερισμό του κατακόρυφου αγωγού σε ιδιωτική κατοικία μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 1. Πάχος φύλλου ανοξείδωτου χάλυβα 0,25-0,5 χιλιοστών. Είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ανθεκτικότητα.
 2. Φύλλο αλουμινίου με πάχος 0,4-0,8 mm. Από την ανθεκτικότητα είναι λίγο κατώτερη από τον ανοξείδωτο χάλυβα.
 3. Φύλλα από άλλα μέταλλα - χαλκός, τιτάνιο, ψευδάργυρο και τα παρόμοια.
 4. Φύλλο χάλυβα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο ατσάλι με πάχος 0,4-0,6 mm. Το πιο συνηθισμένο υλικό σχετικά με την αναλογία των δεικτών τιμή - ποιότητα - προσβασιμότητα.
 5. Χαρτόνι πάχους 1,0-1,5 χιλιοστών για την κατασκευή μακέτων και σκουπισμάτων εξαρτημάτων.
 6. Οι πείροι είναι τυποποιημένο αλουμίνιο ή καυσαερίων

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, ενδέχεται να χρειαστούν και άλλα βοηθητικά υλικά.

Δημιουργία της συσκευής

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κόψετε τη διάταξη των εξαρτημάτων της συσκευής από το χαρτόνι. Στη συνέχεια, συλλέγουν τη μακέτα του εκτροπέα, τα τμήματα μπορούν να στερεωθούν με συρραπτικό.

Αφού ελέγξετε όλες τις διαστάσεις στα εξαρτήματα από χαρτόνι, οι οπές γίνονται στις θέσεις όπου είναι εγκατεστημένα τα πριτσίνια. Η διάταξη αποσυναρμολογείται, τα μεταλλικά μέρη αποσπώνται από τις σαρώσεις. Ακολουθώντας τις οπές από το ρολό, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές για τους χρησιμοποιημένους συνδετήρες.

Στη συνέχεια, συναρμολογείται.

Σημαντικές ελλείψεις στον εξαερισμό του συστήματος αποχέτευσης

Ο ανεπαρκής αερισμός του αγωγού αποχέτευσης σε μια ιδιωτική κατοικία εκδηλώνεται πολύ γρήγορα με τη μορφή δυσάρεστων οσμών. Και ο λόγος για αυτό είναι οι εξής:

 • Το ανεπαρκές μέγεθος του σωλήνα ανύψωσης, που οδηγεί στη διάσπαση των σιφωνίων.
 • παρατεταμένο απλό υδραυλικό εξοπλισμό, που οδηγεί στην αποξήρανσή τους.
 • την εμφάνιση ρωγμών στους σωλήνες αποχέτευσης σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων εγκατάστασης τους.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μια κουκούλα για τα λύματα σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία άνετων συνθηκών διαβίωσης.

Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

Όπως γνωρίζετε, το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Μελετάμε το πρόβλημα της εμπειρίας άλλων.

Πιστεύουμε ότι οι χρήστες FORUMHOUSE συμφωνούν με τη δήλωση ότι μια καλή προσέγγιση του συστήματος της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι είναι αυτό - θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ανταλλαγή αέρα, και στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, να πάρει το απαραίτητο τμήμα αγωγού. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα σύστημα εξαερισμού εξοχικό σπίτι, και να καθορίσει τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον χρήστη την πύλη μας (nick στο φόρουμ petrovk, Μόσχα), Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους:

 • Φυσικό?
 • Παροχή αέρα, ή όπως ονομάζεται επίσης, μηχανική?
 • Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

petrovk:

- Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή - Ο αέρας στο σπίτι πρέπει να ενημερωθεί πλήρως σε 1 ώρα. Για το σπίτι μου πλαισίου 200 m2, σταμάτησα σε ένα σύστημα ροής και εκχύλισης με ανάκτηση θερμότητας. Η εγκατάσταση επιλέγεται με βάση τον αριθμό των κύβων αέρα στο σπίτι, έχω 600, πήρα την εγκατάσταση για 700 κύβους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι δημιουργείται όχι μόνο από την πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά και από την ταχύτητα της ροής του αέρα. Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής, λόγω της παρουσίας ανεμιστήρα σε αυτό, δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα από τον φυσικό εξαερισμό.

Όταν λειτουργεί μηχανικός εξαερισμός, η ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού είναι 3-5 m3 / h κατά μέσο όρο και με φυσικό ρυθμό περίπου 1 m3 / h. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν ο φυσικός αερισμός δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξάλλου, για να περάσετε από το μηχανικό και φυσικό σύστημα αερισμού τον ίδιο όγκο αέρα, απαιτείται μια διαφορετική διατομή του αγωγού αερισμού. Έτσι, η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού θα συνεπάγεται αύξηση της διατομής του καναλιού, η οποία απέχει πολύ από την τεχνική ή αισθητική.

Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού - είτε φυσικό είτε μηχανικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι.

Μια επιλογή είναι να εγκαταστήσετε πόρτες με μια μάσκα στα δωμάτια ή να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για τη σωστή οργάνωση της ροής αέρα είναι απαραίτητο - η εισαγωγή αέρα να πραγματοποιείται στο καθαρότερο δωμάτιο, το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο και η έξοδος να γίνεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα, η κουκούλα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κανάλι. Αν η κουκούλα είναι αναγκασμένη, τότε η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να συνδυαστούν με έναν αεραγωγό. Η διάμετρος από την είσοδο στην έξοδο δεν πρέπει να μειώνεται. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του απορροφητήρα κουζίνας, ο αγωγός αέρα από αυτό είναι κατ 'ανάγκην στρογγυλός, γαλβανισμένος και κάθετος, χωρίς γόνατα. Μην χρησιμοποιείτε κυματοειδή αλουμίνιο, αλουμίνιο ή πλαστικό αγωγό.

Σύμβουλος του φόρουμ μας Έλενα Γκορμπόνοβα(nick στο φόρουμ Matilda):

- Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με διαφορική πίεση στην είσοδο και στην έξοδο. Η είσοδος είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, τοποθετείται στην οροφή του δωματίου ή σε έναν τοίχο κάτω από την οροφή. Η έξοδος είναι η κορυφή του σωλήνα. Η διαφορά αρχίζει από 10 μέτρα. Μια άλλη διαφορά πίεσης εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το χειμώνα είναι καλύτερο, αλλά το καλοκαίρι είναι χειρότερο.

Μια φυσική εισροή γίνεται πάνω από τις συσκευές θέρμανσης, οι οποίες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Ή δύο μέτρα πάνω από το πάτωμα.

Συχνά υπάρχει μια ερώτηση,

και αν είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού της κουζίνας, του μπάνιου και του λεβητοστασίου σε ένα ενιαίο σύστημα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού και ένα σωλήνα μέσω της οροφής.

Χρήστης του φόρουμ μας Βλαντιμίρ (nick στο φόρουμ Ελεύθερος Άγγελος) πιστεύει ότι:

- Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ενώσετε την κουκούλα από το αποχετευτικό δίκτυο, τότε σε όλο το σπίτι θα βρωμίσει όπως στην τουαλέτα, ανεξάρτητα από το αν ο ανεμιστήρας είναι μπροστά ή μετά τον αγωγό θα εγκατασταθεί.

Εξίσου σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί για ιδιωτικές κατοικίες. Μία από τις πλέον βέλτιστες επιλογές είναι η χρήση σπειροειδών γαλβανισμένων αεραγωγών. Αλλά για την αυτο-εγκατάσταση, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρησιμοποιούν τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται από τον αγωγό αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm.

Matilda:

- Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γενικά, το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγούς, εκτός αν είναι ένας ειδικός αντιστατικός σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη θα προσκολληθεί στους τοίχους. Επιπλέον, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν μικρή διάμετρο. Μια ώθηση εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του αγωγού και τη διαφορά ύψους. Η διαφορά στα σπίτια είναι αρκετά μικρή - αυτό δεν είναι ένα πολυώροφο κτίριο. Ως εκ τούτου, με μικρή διάμετρο, δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία ώθηση, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν βάλετε ανεμιστήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης θα κάνουν έναν πολύ δυσάρεστο ήχο όταν ο αέρας κινείται.

Αγωγοί για εξαερισμό για ιδιωτική κατοικία - τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά

Για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού με μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο η εσωτερική επιφάνεια του αγωγού να έχει ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα. Ας δούμε πώς να επιλέξετε το σωστό στοΑγωγοί αερισμού του σπιτιού σας.

Matilda:

- Το κύριο έργο
Αγωγοί - αυτό επιτρέπει στον αέρα να αναμειγνύεται ελεύθερα από το σημείο εισαγωγής αέρα μέχρι το σημείο εξόδου του. Και να είστε ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας και της πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επηρεάζει ή εμποδίζει την ανταλλαγή αέρα με φυσικό εξαερισμό. Απώλειες πίεσης προκύπτουν από την ανομοιογενή επιφάνεια του αγωγού, σε οριζόντιες τομές, σε κάμψη, δίοδο, κ.λπ. Με ορθογώνιο σχήμα του αγωγού, οι απώλειες είναι υψηλότερες από αυτές του στρογγυλού και η σκόνη σε αυτές συσσωρεύεται καλά.

Οι εύκαμπτοι - κυματοειδείς αγωγοί έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση αέρα. Και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε όταν χρειάζεται να κάνετε μια στροφή ή να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας στον αγωγό αερισμού.

Πολύ συχνά, οι προγραμματιστές, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν να κάνουν ένα συμπέρασμα μέσω της οροφής, προτιμώντας να τραβήξουν τον αγωγό εξαερισμού μέσα στον τοίχο. Αυτό δεν είναι σωστό.

Matilda:

- Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην εξαερώστε τον αερισμό μέσω του τοίχου. Η πρόσοψη είναι χαλασμένη.

Σε μερικά χρόνια, θα υπάρχει ένα ορατό λεκέ γύρω από την έξοδο στον τοίχο.
Και ο φυσικός εξαερισμός, επομένως, καθίσταται επίσης άχρηστος, αφού δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στο ύψος και, αντίστοιχα, στην πίεση.

Εάν, με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, όλοι οι αεραγωγοί συνδέονται με αγκώνες και προσαρμογείς με ένα κάθετο κανάλι, συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα E190P στην οροφή.

Για τον έλεγχο αυτού του ανεμιστήρα, εγκαθίσταται ένας βολικός ρυθμιστής ταχύτητας θυρίστορ. Και οι ίδιοι οι αγωγοί λαμβάνονται με διάμετρο 125 mm.

Στο FORUMHOUSE θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα εξαερισμού, μια συναρπαστική συζήτηση επιλογή υλικού για αεραγωγούς. Και αφού διαβάσαμε το βίντεό μας, εσείς μπορείτε να δείτε καθαρά πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον εξαερισμό της συσκευής επιτρέπει όχι μόνο να παρέχετε στο σπίτι καθαρό αέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.