Ανεμιστήρες αθόρυβων αγωγών για εξαγωγή: καθαρός αέρας στα διαμερίσματα

Για τον αερισμό σε πολυκατοικίες ή ιδιωτικά σπίτια, υπάρχει αερισμός. Και παρόλο που ασχολείται με την εργασία της, θέλω να αφαιρέσω γρήγορα την υγρασία από το μπάνιο ή μια δυσάρεστη οσμή από το μπάνιο. Και ο ατμός ή η μυρωδιά του καμένου κρέατος στην κουζίνα; Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στη μάσκα εξαγωγής, αλλά ακόμα και οι ήσυχες συσκευές εκπέμπουν θόρυβο, ο οποίος αρχικά ερεθίζει και στη συνέχεια οδηγεί τελείως σε πονοκεφάλους. Η έξοδος θα είναι ανεμιστήρες αθόρυβων καναλιών για εξαγωγή. Σήμερα θα επανεξετάσουμε τις κύριες τεχνικές παραμέτρους τους, και θα καταλάβουμε επίσης πώς είναι τοποθετημένες.

Διαβάστε στο άρθρο:

Πού χρησιμοποιούνται αθόρυβοι ανεμιστήρες αγωγών ανεμιστήρων;

Αυτές οι συσκευές εξαερισμού χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να παρέχουν ένα απόσπασμα από μια κουζίνα ή ένα μπάνιο. Χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά καταστήματα, σε χώρους με αυξημένη σκόνη, συστήματα απομάκρυνσης καπνού έκτακτης ανάγκης. Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες για εξόρυξη είναι πιο ισχυροί και διαστασιολογημένοι. Αλλά σήμερα η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις οικιακές συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής, τοποθετημένες σε ξεχωριστούς χώρους ή σε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες για εξαγωγή: τύποι, χαρακτηριστικά, διαφορές

Υπάρχουν τρεις τύποι ανεμιστήρων για εξάτμιση, που διαφέρουν στη συσκευή:

 1. Αξονική - Ο κινητήρας βρίσκεται στο κέντρο του κυλίνδρου. Περιστρέφει την πτερωτή, η οποία κινεί τον αέρα που ρέει κατά μήκος του άξονα. Τέτοιες συσκευές είναι βολικές για εγκατάσταση (συχνά εγκατεστημένες στην κουζίνα ή την κουκούλα) και παρέχουν μια καλή ανταλλαγή αέρα - περίπου 100 m³ / h. Από τις αδυναμίες διαπιστώνουμε την ύπαρξη θορύβου περίπου 30 ÷ 50 dB.
 2. Ακτινωτός ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εξαγωγής - Αυτοί οι τύποι συσκευών είναι παρόμοιοι. Η πτερωτή εγκαθίσταται στο σώμα, οι λεπίδες δεν βρίσκονται απέναντι, αλλά κατά μήκος του καναλιού. Όταν ο τροχός περιστρέφεται, δημιουργείται φυγόκεντρος δύναμη, απορροφώντας ή αντλώντας μάζες αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η ισχύς και η απόδοση αυτών των συσκευών είναι υψηλότερη. Είναι ικανά να αντλούν μέχρι 15 m³ / min. Εάν ο αξονικός ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος μόνο σε μία θέση, τότε ένας ισχυρός φυγοκεντρικός ή ακτινικός ανεμιστήρας θα παρέχει την εξαγωγή ολόκληρης της ιδιωτικής κατοικίας.

Πώς σχεδιάζεται ο ανεμιστήρας του αγωγού εξαγωγής: διάγραμμα κυκλώματος

Ένας αθόρυβος ανεμιστήρας αποτελείται από τέσσερα κύρια μέρη:

 • πτερωτή, μάζες αέρα που μετακινούνται.
 • ηλεκτρικό μοτέρ, την περιστροφή του.
 • το περίβλημα μέσα στο οποίο τοποθετείται η πτερωτή με τον ηλεκτροκινητήρα.
 • ρουλεμάν - παρέχουν μια απαλή, αθόρυβη περιστροφή.

Εκτός από τα ρουλεμάν, η αθόρυβη λειτουργία διασφαλίζεται με ακριβή εξισορρόπηση στο εργοστάσιο. Ο κατασκευαστής δοκιμάζει τα τελικά προϊόντα. Σε περίπτωση υπέρβασης του θορύβου, η συσκευή απορρίπτεται, δεν εισέρχεται στο δίκτυο λιανικής.

Οι ηλεκτροκινητήρες τέτοιων συσκευών δεν διαφέρουν από τους συνήθεις. Ο αθόρυβος τρόπος εργασίας επιτυγχάνεται με αξιόπιστη σταθεροποίηση. Εάν αγοράσετε πλαστογραφία (πλαστογράφηση), ο σύνδεσμος θα χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που θα οδηγήσει σε αυξημένη δόνηση και ως αποτέλεσμα αυξημένο θόρυβο.

Σχηματικό διάγραμμα ενός σιωπηλού ανεμιστήρα σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση

Η λίπανση των εδράνων παίζει επίσης ρόλο. Εάν χρησιμοποιείται φτηνή στερεόλol, θα αναπτυχθεί γρήγορα. Αυτό θα οδηγήσει πρώτα στην αύξηση του θορύβου και μετά την φθορά των σφαιρών και των καθισμάτων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευών αερισμού

Επιλέγοντας τη συσκευή για να σχεδιάσετε τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες παραμέτρους.

Χρήσιμες πληροφορίες! Παρά τον ρόλο που διαδραματίζει το κόστος του εξοπλισμού, αξίζει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις τεχνικές προδιαγραφές. Ακόμη και ένα μικρό ποσό που δαπανάται σε μια ακατάλληλη συσκευή - τα χρήματα που ρίχνονται στον άνεμο με την πραγματική έννοια της λέξης.

Γεωμετρικές παράμετροι και διαστάσεις των ανεμιστήρων αγωγών για εξαγωγή

Σε σχήμα, τέτοιες συσκευές μπορούν να είναι στρογγυλές, ορθογώνιες ή τετράγωνες. Η επιλογή εξαρτάται από το σχήμα του αγωγού εξαερισμού. Μετά από όλα, είναι σαφές ότι ένας ανεμιστήρας αγωγού για έναν κυκλικό αγωγό εγκαθίσταται σε ένα τετράγωνο προβληματικό και μια τετράγωνη συσκευή σε έναν σωλήνα είναι τελείως αδύνατη.

Συσκευή εξαερισμού με εγκατάσταση ανά τετραγωνικό αγωγό

Τα μεγέθη αυτών των συσκευών είναι διαφορετικά. Από τα κοινά, μπορείτε να καλέσετε:

 • ανεμιστήρες καναλιών 200 mm;
 • ανεμιστήρες εξαγωγής 100 mm.
 • ανεμιστήρες καναλιών 125 mm.

Οι διαστάσεις αυτές δεν είναι τυχαίες - συμπίπτουν με τα μεγέθη των φρεατίων αερισμού των πολυκατοικιών και των κιβωτίων που παράγονται στη Ρωσία.

Κριτήρια για την επιλογή ανεμιστήρων αθόρυβων αγωγών για εξαγωγή

Επιλέγοντας τον ίδιο εξοπλισμό, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα του προϊόντος. Τα άκρα πρέπει να είναι ομοιόμορφα, χωρίς εξογκώματα και σχισμές. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε από τον πωλητή την ποιότητα των προϊόντων, είτε υπήρχαν επιστροφές. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τον τεχνικό φάκελο και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

Οι ανεμιστήρες φυγοκεντρικών αγωγών είναι πιο αποδοτικοί

Ανεμιστήρες χωρίς θόρυβο για εξόρυξη στο μπάνιο, στην κουζίνα ή σε όλα τα δωμάτια, θα πρέπει να ελέγξετε κατά την αγορά. Ζητήστε από τον σύμβουλο να ενεργοποιήσει τη συσκευή στο δίκτυο. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι για την απόδοση του προϊόντος. Αφού το δώσετε στη συνέχεια για επισκευή βάσει εγγύησης, μπορείτε να περιμένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιστρέψετε και επομένως η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού θα σταματήσει.

Δώστε προσοχή στην περίπτωση της συσκευής. Δεν πρέπει να σπάσει, να σπάσει, να γδαρθεί ή να χαραχτεί. Η συσκευασία δεν πρέπει να καταστραφεί.

Ο καθαρισμός της σχάρας αερισμού πρέπει να γίνει τακτικά

Εξοπλισμένο με ανεμιστήρες αθόρυβων αγωγών για εξαγωγή: βασικές και πρόσθετες λειτουργίες

Η κύρια λειτουργία της συσκευής εξαερισμού είναι η απομάκρυνση της υγρασίας, της δυσάρεστης οσμής ή του καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Για το λόγο αυτό, αξίζει να δοθεί προσοχή στη δύναμη και την απόδοση. Από αυτές τις παραμέτρους εξαρτάται από το πόσο καλά θα εκτελέσει η συσκευή η εργασία.

Αλλά εκτός από τις βασικές λειτουργίες δεν θα πρέπει να παραβλέπονται και επιπλέον. Οι ερωμένες αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι από το άνοιγμα προς το διαμέρισμα μυρίζει από τους γείτονες. Όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος, είναι αδύνατο, αλλά τι γίνεται αν είναι εκτός λειτουργίας; Για τέτοιες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα αντεπιστροφής, ο οποίος εμποδίζει τη ροή του αέρα, ανοίγοντας μόνο στην κουκούλα.

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την κουζίνα, εξοπλισμένος με αισθητήρα υγρασίας και θερμοκρασίας, είναι βολικός, ενεργοποιείται μόνο εάν είναι απαραίτητο, εξοικονομώντας ηλεκτρικό ρεύμα. Η αντίστροφη λειτουργία θα είναι επίσης χρήσιμη. Τέτοιες ακουστικές κουκούλες για την κουζίνα, το μπάνιο ή για όλα τα δωμάτια μπορούν να μεταφερθούν στη λειτουργία εισαγωγής φρέσκου αέρα.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής στον εξαερισμό θα αφαιρέσει τις οσμές από τα διαμερίσματα άλλων ανθρώπων

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους. Αυτό που χρειάζεται, οι τύποι συστημάτων και οι οδηγίες για την σωστή εγκατάστασή τους, οι αποχρώσεις του εξαερισμού των διαφόρων δωματίων και οι συστάσεις των επαγγελματιών - όλα αυτά στο υλικό μας.

Κανόνες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα απαγωγής καυσαερίων

Οι συσκευές εξαερισμού αγωγών εγκαθίστανται στη ρήξη του αγωγού. Για την εγκατάσταση, το τμήμα του αεραγωγού αφαιρείται στο μέγεθος της συσκευής. Ο ανεμιστήρας αποσυναρμολογείται, αφαιρούνται από αυτόν τα διαχωριστικά που βρίσκονται και στις δύο πλευρές, τα οποία είναι στερεωμένα με σφιγκτήρες ή συνδέσμους από καουτσούκ στον αγωγό αέρα. Στη συνέχεια, τοποθετείται ανεμιστήρας στο υπόλοιπο χάσμα.

Η σύνδεση ενός ανεμιστήρα καναλιού σε θόρυβο 220 V ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ταχυτήτων. Εάν υπάρχουν 2 επαφές στο κιβώτιο ακροδεκτών, τότε όλα είναι καθαρά - μηδέν και φάση (μία ταχύτητα). Αλλά τρεις επαφές δείχνουν μια συσκευή δύο ταχυτήτων με δύο στροφείς. Σε αυτή την περίπτωση, το ουδέτερο καλώδιο πηγαίνει στον ακροδέκτη "N" και οι επαφές "L1" και "L2" - διαίρεση ταχύτητας. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποια ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων χρειάζεται. "L1" είναι η μέγιστη ταχύτητα και "L2" είναι το ελάχιστο, το οποίο είναι το 60% του "L1".

Σχέδιο σύνδεσης του ανεμιστήρα για σχέδιο με χρονοδιακόπτη σε φωτισμό οροφής

Συντήρηση των ανεμιστήρων αθόρυβων καναλιών κατά τη λειτουργία

Εάν είναι σωστή και έγκαιρη η συντήρηση του εξοπλισμού, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Τις περισσότερες φορές από άλλους κόμβους η σχάρα αερισμού είναι σφυρηλατημένη. Όταν σφίγγει, ο κινητήρας δυσκολεύει να περιστρέψει τις λεπίδες, κάτω από το φορτίο, θερμαίνει, η περιέλιξη καίγεται. Τα πτερύγια απαιτούν επίσης περιοδικό καθαρισμό. Μερικές φορές, για να καθαρίσετε την πτερωτή, ο ανεμιστήρας πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο και καθαρισμό ενέργειας, αντί να αγοράσετε στη συνέχεια μια νέα συσκευή εξαερισμού σε αντάλλαγμα για την καμένη.

Ο ίδιος ο αγωγός απαιτεί επίσης καθαρισμό - στους τοίχους το λίπος εναποτίθεται, στο οποίο προσκολλάται η σκόνη. Δεν είναι πάντα δυνατό να καθαρίσετε μια τέτοια σκόνη με μια ηλεκτρική σκούπα. Ιδιαίτερα ευπαθείς αρμούς των κουτιών εξαερισμού. Εάν ο καθαρισμός δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως, από τους τοίχους θα πέσουν σκόνες σκόνης και λίπους και θα πέσουν στα πτερύγια του ανεμιστήρα. Αυτό οδηγεί σε εμπλοκή και αστοχία της συσκευής.

Ο εξαερισμός απαιτεί περιοδικό καθαρισμό

Είναι δυνατόν να επισκευάσετε τον ανεμιστήρα του αγωγού;

Αν ο κινητήρας αποτύχει, η περιέλιξη του στάτορα ή του δρομέα δεν μπορεί να επανατυλιχθεί. Αφού προσδιορίσατε αυτή τη δυσλειτουργία από το πολύμετρο, ο οικιακός πλοίαρχος πρέπει να ξαναγράψει τα δεδομένα της συσκευής και να μεταβεί στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών με την ελπίδα να βρει κατάλληλα ανταλλακτικά. Υπάρχει μια άλλη επιλογή - ηλεκτρονικά καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο χρόνο μέχρι να στείλουν το σωστό πράγμα, αλλά αυτή η αγορά θα είναι φθηνότερη. Το ίδιο ισχύει και για εξαντλημένα έδρανα ή σπασμένα πτερύγια.

Οι βλάβες καλωδίωσης μπορούν να διορθωθούν γρήγορα, αλλά απαιτούνται στοιχειώδεις ηλεκτρικές δεξιότητες.

Η ηλεκτροπληξία είναι επικίνδυνη για τη ζωή

Εάν υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο οικιακός πλοίαρχος θα είναι σε θέση να διορθώσει τα προβλήματα από μόνος του, είναι καλύτερα να ζητήσετε βοήθεια από τους επαγγελματίες. Εξάλλου, κανένας ιδιοχαρακτήρας δεν θα αναλάβει την υποχρέωση να επισκευάσει εξοπλισμό που έχει αποσυναρμολογηθεί από άλλο άτομο.

Η τοποθέτηση πρόσθετου ανεμιστήρα αγωγών στην κουκούλα μπορεί να αυξήσει την ένταση της ανταλλαγής αέρα

Συνοπτική επισκόπηση των κατασκευαστών, των μοντέλων και των τιμών

Στους ρωσικούς μετρητές υπάρχουν πολλά μοντέλα διαφορετικών κατασκευαστών. Για να μην επιβαρύνουμε τον αναγνώστη με περιττές πληροφορίες, θα εξετάσουμε μόνο μερικούς από αυτούς, αναφέροντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το κόστος, από τον Ιανουάριο του 2018.

Τύποι ανεμιστήρων καναλιών και η αρχή της λειτουργίας τους

Για σήμερα, ο πιο δημοφιλής τρόπος εξαερισμού των χώρων είναι η εγκατάσταση του ανεμιστήρα καναλιών, η αρχή της οποίας συνίσταται στη μετακίνηση του αέρα στους σωλήνες του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι είναι ο καναλιού ανεμιστήρας, πού χρησιμοποιείται και με ποια αρχή λειτουργεί.

Τι είναι αυτό και γιατί χρειάζομαι έναν ανεμιστήρα καναλιών;

Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

Η ευρεία κατανομή των ανεμιστήρων του καναλιού οφείλεται στην απλότητα του σχεδιασμού, στο χαμηλό επίπεδο θορύβου και στη μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέτοιες μονάδες εγκαθίστανται σε χώρους γραφείων και κατοικιών, καθώς και σε καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Η αρχή της λειτουργίας των ανεμιστήρων αγωγών έχει ως εξής: Ο αέρας που ρέει μέσα από τους αεραγωγούς διέρχεται από τους ανεμιστήρες που είναι ενσωματωμένοι σε αυτά τα κανάλια.

Υπάρχει ένας ανεμιστήρας καναλιού ειδικού πτερωτή, ο οποίος βρίσκεται στο περίβλημα. Ο τροχός λειτουργεί με ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος αποτελεί επίσης μέρος του προϊόντος.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι ανεμιστήρες των ανεμιστήρων καναλιών λαμβάνουν υπόψη τα ακόλουθα πλεονεκτήματα τέτοιων συσκευών:

 • Υψηλή απόδοση - ο τύπος καναλιού της μονάδας μειώνει το κόστος λειτουργίας του.
 • ευελιξία - μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μοντέλο αυτού του τύπου σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • την αξιοπιστία και την απλότητα του σχεδιασμού.
 • Συνέχεια και συνέχεια της εργασίας.

Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Οι κυκλικοί ανεμιστήρες καναλιών (VKK) χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση κυκλικών αγωγών εξαερισμού για κτίρια διαφόρων χρήσεων. Χαρακτηριστικά τέτοιων συσκευών είναι:

 • την περικλεισμένη περίπτωση.
 • αντιδιαβρωτική επεξεργασία;
 • αποτελεσματική μείωση θορύβου.

Προειδοποίηση: ανεμιστήρες αγωγός τύπου WCC προορίζονται για τη μετακίνηση της μη εκρηκτικά αέρια μέσα που έχει μία θερμοκρασία από -40 έως +60 βαθμούς, που περιέχουν επιθετική ακαθαρσίες εντός 100 mg / m3 και περιέχουν ιξώδεις ουσίες, ινώδη και λειαντικά υλικά, σε εύκρατα κλίματα σε εξωτερική θερμοκρασία όχι υψηλότερη 40 μοίρες.

Παροχή αέρα

Για την οργάνωση αποτελεσματικού εξαερισμού όλων των χώρων, είναι τοποθετημένο ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα κυριότερα στοιχεία του οποίου είναι ο ανεμιστήρας αγωγών. Οι συσκευές τοποθετούνται απευθείας στους αγωγούς εξαερισμού σε μεγάλο βαθμό για να παρέχουν επιπλέον αέρα που φυσάει στο δίκτυο.

Όπως είναι γνωστό, οποιοσδήποτε αερισμός λειτουργεί με βάση την εισροή αέριων μαζών στη μία πλευρά και αντλώντας την άλλη. Ωστόσο, σε πιο σύγχρονα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιείται ένας ανεστραμμένος ανεμιστήρας καναλιών, οι κύριες λειτουργίες του οποίου είναι η ροή του αέρα στο δωμάτιο που εξυπηρετείται και η αφαίρεση του στροφείου και της πτερωτής που έχουν επεξεργαστεί ρυθμίζοντας την κατεύθυνση κίνησης.

Αφαίρεση καπνού

Η κύρια διαφορά στη λειτουργία των ανεμιστήρων καναλιών από άλλα πυροσβεστικά συστήματα είναι η δυνατότητα λειτουργίας τους ως συμβατικών συσκευών οδήγησης για τον καθημερινό αερισμό του κλίματος, ο οποίος με τη σειρά του θέτει ειδικές απαιτήσεις στον κινητήρα των συσκευών, και συγκεκριμένα:

 • αθόρυβη λειτουργία.
 • οικονομία ·
 • επαρκείς πόρους εργασίας ·
 • μεγάλος αριθμός σχεδιασμού των κύκλων μεταγωγής.

Προειδοποίηση: Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο ανεμιστήρας καπνού πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει για μία ώρα σε θερμοκρασία του μέσου εργασίας που αφαιρείται τουλάχιστον +600 μοίρες, καθώς ακόμη και το πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης δεν μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία του.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πτερωτής είναι η εμφύσηση της ροής θερμού αερίου από το κανάλι χωρίς άμεση αλληλεπίδραση με το περίβλημα του κινητήρα. Ταυτόχρονα, το χιτώνιο του πτερυγίου μεγάλης διαμέτρου προστατεύει το περίβλημα του κινητήρα από τη ροή.

Ανθεκτική στη θερμότητα

Ο ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καναλιών έχει αρκετά ευρύ φάσμα εφαρμογών και χρησιμοποιείται τόσο σε οικιακούς όσο και σε βιομηχανικούς χώρους.

Οι κύριοι στόχοι της εγκατάστασης αυτού του εξοπλισμού είναι:

 • αποτελεσματική απομάκρυνση ατμού από λουτρά / σάουνες.
 • έλεγχος της κίνησης των μαζών θερμού αέρα στα συστήματα θέρμανσης ανταλλαγής αέρα ·
 • πλήρης αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα από τις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται με τζάκια και φούρνους εγκατεστημένους σε αυτές,
 • απόσυρση προϊόντων καύσης από βιομηχανικούς χώρους.

Η εγκατάσταση ανθεκτικών στη θερμότητα ανεμιστήρων καναλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε τοίχους όσο και στην οροφή (αναρτημένη ή συμβατική). Η στερέωση των προϊόντων πραγματοποιείται λόγω ειδικών αναρτήσεων και παρενθέσεων. Η έξοδος του περιβάλλοντος εργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα κεντρικό σύστημα αγωγών ή απευθείας στο δρόμο.

Έξοδος αεραγωγού εξαγωγής: επιλέξτε σωστά

Ένα καλό σύστημα εξαερισμού παρέχεται μόνο εάν ο εξοπλισμός είναι ευλόγως επιλεγμένος. Το βασικό στοιχείο του έργου εξαερισμού είναι ο ανεμιστήρας αγωγών εξαγωγής. Οι συσκευές εξάτμισης αποτελούν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής, καθώς η αυξημένη συσσώρευση υγρασίας και σκόνης σε μη αεριζόμενους χώρους έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Ανεμιστήρας καυσαερίων αναφέρεται στους μηχανικούς τύπους συσκευών και είναι υπεύθυνος για τη σταθερή παροχή αέρα σε κάθε τύπο χώρου. Η εγκατάσταση του προϊόντος πραγματοποιείται απευθείας στον αεραγωγό, ο οποίος ελαχιστοποιεί τις αισθητικές απώλειες σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τύποι ανεμιστήρων καυσαερίων

Υπάρχουν τέσσερις τύποι ανεμιστήρων αγωγών για εξαγωγή:

 • Αξονική. Οι λεπίδες της συσκευής λόγω περιστροφικής κίνησης γύρω από τον άξονα δημιουργούν μια ροή στην οποία η φορά περιστροφής του τροχού συμπίπτει με την κατεύθυνση της μάζας αέρα. Η συσκευή διαθέτει ένα μικρό μέγεθος με την ταυτόχρονη δυνατότητα μετακίνησης μεγάλου όγκου αέρα. Η απόδοση του προϊόντος φθάνει το 76%.
 • Η διαμετρική. Έχει έναν τροχό τύπου τύμπανο στην κατασκευή του, που επιτρέπει την εγγύηση υψηλής απόδοσης ανταλλαγής αέρα υψηλής ποιότητας.
 • Φυγοκεντρικοί ή ακτινικοί ανεμιστήρες. Η έξοδος αέρα παράγεται με φυγοκεντρικές δυνάμεις. Το πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η ήρεμη λειτουργία.

Για την τοποθέτηση σε ένα μπάνιο είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με πίσω καμπύλες λεπίδες, δεδομένου ότι αυτή η διάταξη δίνει ένα μέγιστο ποσοστό χρήσιμης απόδοσης μέχρι 81%.

 • Μεικτά δείγματα - σημαίνει την ένωση όλων των παραπάνω τύπων σε μία συσκευή. Η λειτουργία οφείλεται στην ίδια φυγόκεντρη δύναμη, αλλά ήδη στον άξονα του ίδιου του κινητήρα. Ο συντελεστής απόδοσης, καθώς και ο φυγοκεντρικός τύπος, δεν υπερβαίνει το 80-81%.

Τα κύρια κανάλια αέρα των ανεμιστήρων έχουν διαφορετική διατομή.

Τα παρακάτω τύποι διατομών καναλιών για τους οπαδούς:

 • Τα προϊόντα Round - είναι κατάλληλα για αεραγωγούς οποιουδήποτε μεγέθους
 • Square - χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού παρόμοιας μορφής, καθώς και για τοποθέτηση σε τοίχους με ειδικό εξοπλισμό
 • Ορθογώνιο - κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο και μενταγιόν

Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων καναλιών

Ένα ικανοποιητικά σχεδιασμένο σχεδιασμό και τεχνικά θετικές πλευρές είναι ο λόγος για τη μαζική χρήση αυτών των συσκευών αερισμού: τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Τα κύρια θετικά σημεία:

 1. Υψηλό επίπεδο απόδοσης
 2. Χαμηλό όριο θορύβου
 3. Συμπαγή
 4. Ανθεκτικότητα

Οι ανεμιστήρες καναλιών επιτρέπεται να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία συντήρηση, φροντίδα ή επισκευή. Ένα παρόμοιο μπόνους παρέχει έναν ισορροπημένο άξονα κινητήρα της συσκευής.

 1. Εύκολη εγκατάσταση
 2. Ευελιξία

Χαρακτηριστικά των εργασιών εγκατάστασης

Το θεμέλιο όλων των έργων είναι το έργο. Τα ακόλουθα σημεία πρέπει να υπολογίζονται προκαταρκτικά και να αναφέρονται σε αυτό:

 • αριθμός αποσπασμάτων ·
 • μήκος σωλήνων.
 • κλαδιά των αξόνων εξαερισμού.

Οι ανεμιστήρες καναλιών μπορούν να εγκατασταθούν στην αρχή, στο τέλος, στο μέσο του αγωγού.

Κατά την επιλογή της διατομής του καναλιού αέρα, είναι απαραίτητο να σταματήσετε την προσοχή στην ορθογώνια φόρμα. Αυτή η προσέγγιση είναι η πιο λογική. Το σχήμα του άξονα και του ανεμιστήρα πρέπει να είναι το ίδιο. Όταν η υγρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, για την άντληση του αέρα χρησιμοποιούνται κυκλικοί ανεμιστήρες αγωγών με προστασία από την υγρασία, οι διάμετροι είναι οι εξής: 9, 10, 12, 12,5, 15, 20, 25, 30 cm.

Ενδιαφέροντα και χρήσιμα γεγονότα

Η απόδοση μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση πολλών συσκευών παράλληλα.

Η πίεση αυξάνεται με μια σύνδεση σειράς.

Κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού, μπορούν να τοποθετηθούν συστήματα ελέγχου, τα οποία θα απλοποιήσουν σημαντικά τη λειτουργία τους. Οι ρυθμιστές τυρτιστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός ανεμιστήρα καναλιών;

Οι πιο δημοφιλείς συσκευές αερισμού των χώρων είναι οι ανεμιστήρες καναλιών. Η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα αγωγών έχει ως εξής: οι ροές αέρα περνούν από τους αγωγούς εξαερισμού μέσω των ανεμιστήρων που είναι κατασκευασμένοι μέσα σε αυτούς τους σωλήνες.

Οι ανεμιστήρες καναλιών έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένοι στους καταναλωτές λόγω των πλεονεκτημάτων τους, όπως: χαμηλό επίπεδο θορύβου, μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολη εγκατάσταση.

Οι ανεμιστήρες από θόρυβο ανήκουν στον εξοπλισμό εξαερισμού, ο οποίος εγκαθίσταται σε κτίρια κατοικιών και γραφείων, σε μεγάλες επιχειρήσεις, καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια και γραφεία. Ένας ανεμιστήρας καναλιών χαμηλού θορύβου εγκαθίσταται συχνότερα μέσα σε κυκλικούς και ορθογώνιους αγωγούς.

Ο ανεμιστήρας καναλιού χαμηλού θορύβου αποτελείται από έναν εξειδικευμένο πτερωτή, ο οποίος βρίσκεται στο περίβλημα. Αυτή η θήκη είναι εξοπλισμένη με προστασία. Αυτός ο τροχός λειτουργεί με έναν ειδικό ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος αποτελεί επίσης μέρος του σχεδιασμού της μονάδας αερισμού.

Ο σχεδιασμός αυτού του ανεμιστήρα αποτελείται από ισχυρά στοιχεία, τα οποία μπορούν να λειτουργούν συνεχώς σε διαφορετικές θερμοκρασίες από -15º έως + 30º βαθμούς. Όλοι οι ανεμιστήρες καναλιών διαθέτουν τεχνολογία θερμικής προστασίας υψηλής ποιότητας.

Αυτή η προστασία είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία του ανεμιστήρα και επίσης παρακολουθεί την υπερθέρμανση της συσκευής εξαερισμού. Από τον γαλβανισμένο χάλυβα γίνεται η θήκη του ανεμιστήρα καναλιών. Εξαιτίας αυτού, ο σχεδιασμός αντέχει σε υψηλά φορτία και δεν προσφέρεται για διάβρωση.

Η σύνδεση του σώματος πραγματοποιείται με τη βοήθεια σημειακής συγκόλλησης και βιδών με αυτοκόλλητη τομή. Μετά από αυτό, το σώμα καλύπτεται με προστατευτική βαφή για πρόσθετη προστασία.

1 Βασικές προδιαγραφές του ανεμιστήρα του καναλιού

 • Η διάμετρος του τροχού (εργασίας) από 125 έως 400 mm.
 • Ένταση αέρα μέχρι 5000 m³ / h.
 • Η ολική πίεση είναι 620 Pa.
 • Ρυθμίστε την απόδοση στο 100%.

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού, όπου χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες καναλιών.

Αυτός ο εξοπλισμός εξαερισμού έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Εύκολη εγκατάσταση (μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση).
 • Απλή σύνδεση με το δίκτυο με συγκολλητικό κουτί, το οποίο βρίσκεται έξω από τον ανεμιστήρα με προστασία IP 44/54.
 • Εύκολη ρύθμιση ισχύος από 100% με τη βοήθεια ηλεκτρονικών συσκευών.
 • Ο εξοπλισμός αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με εξωτερικό στροφείο, ο οποίος έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου.

2 Οι πιο συνηθισμένοι τύποι οπαδών

 • Radial - είναι ένας τροχός (scapular), με την περιστροφή του τροχού, οι ροές του αέρα που εισέρχονται στα κανάλια μεταξύ των πτερυγίων κινούνται στην ακτινική κατεύθυνση. Στη συνέχεια το ρεύμα αέρα συμπιέζεται με φυγοκεντρική δύναμη και κατευθύνεται στην οπή (εκφόρτιση). Επιπλέον, υπάρχουν ακτινικοί ανεμιστήρες με αναρρόφηση μονόπλευρης και διπλής όψης με ηλεκτρικό μοτέρ με έναν άξονα.
 • Κανάλι - Το πιο κοινό μεταξύ των οπαδών που είναι εγκατεστημένοι στον κλιματισμό και τον εξαερισμό. Τοποθετήστε έναν τέτοιο κυκλικό τύπο ανεμιστήρα μέσα στους αγωγούς, μέσω των οποίων κινείται η ροή του αέρα. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί υποτύποι του ανεμιστήρα του καναλιού. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι κατασκευασμένος τόσο για στρογγυλά όσο και για ορθογώνια αγωγούς. Έχει χαρακτηριστικά χαμηλού θορύβου. Εξαιτίας αυτού, εγκαθίστανται χωρίς πρόσθετη μόνωση θορύβου.

Ένας τύπος ανεμιστήρα καναλιού

 • Αξονική - το είδος του ανεμιστήρα που χρησιμοποιείται στο σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο εγκαθίσταται σε οικιακά, γεωργικά και δημόσια κτίρια. Ο αξονικός ανεμιστήρας έχει καλή απόδοση. Μια τέτοια διάταξη αερισμού δεν χρησιμοποιείται σε συστήματα με διακλαδισμένο δίκτυο σωλήνων εξαερισμού.
 • Φυσητήρας εξαγωγής αέρα με βαλβίδα ελέγχου - χωρίς θόρυβο, καθώς το σώμα και τα πτερύγιά του είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί αθόρυβα, καθώς είναι τοποθετημένος σε αποσβεστήρες από καουτσούκ. Η συσκευή αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής λειτουργεί με ισχύ 12 W και παράγει πάνω από 2.500 στροφές.

Τιμές για τον εξοπλισμό εξαερισμού και τα χαρακτηριστικά τους:

 • Τιμή για ανεμιστήρα στρογγυλού αγωγού "SHUFT TUBE" 200XL με χρονοδιακόπτη από 4000 ρούβλια.
 • Η τιμή για τη συσκευή εξαερισμού "Shuft TUBE" 315 από 14.163 ρούβλια?
 • Η τιμή για τη συσκευή εξαερισμού "CF Shuft", με διάμετρο 160 mm από 5 042 ρούβλια?
 • Εξοπλισμός εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής "Shuft DRr" 315 x 150 mm, από 1750 ρούβλια.
 • Εξοπλισμός εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής "Shuft" DRr 800 x 500 mm, από 6400 ρούβλια.
 • "VKA" 150, 125, 100 mm με χρονοδιακόπτη, η τιμή είναι από 4.444 ρούβλια?
 • «Mars GDF» 160, 315 χιλιοστά εξοπλισμός εξαερισμού, η τιμή είναι από 2 600 ρούβλια?
 • "VC" - 355 χιλιοστά, η τιμή είναι από 3 500 ρούβλια.

Τιμές για τους ακτινικούς ανεμιστήρες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:

 • Radial "Systemair KVKE" 200, ισχύος από 0,152 kW, με βάρος 18,8 kg, με τάξη προστασίας IP44, η τιμή είναι από 36 984 ρούβλια?
 • Radial «Systemair KVKE» 125 mm, ισχύος από 68,7 kW, με τάξη προστασίας IP44, με χρονοδιακόπτη, η τιμή είναι από 25 520 ρούβλια?
 • "NED VR" 50-30 / 25 mm, ακτινική χαμηλή πίεση με χρονοδιακόπτη, η τιμή είναι από 26 467 ρούβλια?
 • Στρογγυλή κανάλι ανεμιστήρα "Vk-355 SD", η τιμή είναι από 16 409 ρούβλια?
 • Στρογγυλό κανάλι ανεμιστήρα "Vk - 355 MD", η τιμή είναι από 18 733 ρούβλια?
 • "Vk - 160, ανεμιστήρα 315 mm για στρογγυλά κανάλια, η τιμή είναι από 4 950 ρούβλια.

Ανεμιστήρας αγωγού στο σύστημα εξαερισμού

Τιμές για τους αξονικούς ανεμιστήρες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:

 1. "SHUFT" CF 200, στρογγυλό κανάλι αξονικό από 9.200 ρούβλια.
 2. Το "VC-O" είναι 150 αξονικό κανάλι, η τιμή του είναι από 1320 ρούβλια.

Τιμές για ανεμιστήρες καναλιών που κατασκευάζει ο Ned:

 1. Radial «Ned KVR» 125, 160 mm, μπορείτε να το αγοράσετε από 3 300 ρούβλια?
 2. Radial «Ned KVR» 315 mm, μπορείτε να το αγοράσετε από 6 500 ρούβλια?
 3. "Ned VR" 50-25-4 E, η τιμή του είναι από 17 550 ρούβλια.

2.1 Πώς να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις; Βασικές αποχρώσεις κατά την εγκατάσταση

Πριν αρχίσουν οι εργασίες στον ανεμιστήρα κανάλι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες οι εργασίες εγκατάστασης, τα μέσα αγωγοί δεν άφησε ξένα αντικείμενα, οι αγωγοί σύνδεσης είναι στο ίδιο επίπεδο με το άλλο.

 1. Η εγκατάσταση της διάταξης αξονικού εξαερισμού λαμβάνει χώρα σε δύο στάδια: την παράδοση και την ανύψωση στις βάσεις και τις συνδέσεις στη σχεδίαση.
 2. Ο αξονικός ανεμιστήρας στερεώνεται μέσω συνδετικών φλαντζών.
 3. Ένα απομακρυσμένο κιβώτιο τροφοδοτεί τον εξοπλισμό εξαερισμού.
 4. Τα καλώδια συνδέονται με μονωμένους ακροδέκτες.
 5. Ο άξονικός ανεμιστήρας εγκαθίσταται συχνότερα σε ανοίγματα παραθύρων ή τοίχων, στερεωμένα με ειδικές αγκύλες.
 6. Μετά την τοποθέτηση του αξονικού ανεμιστήρα, ο οποίος βρίσκεται έξω από το δωμάτιο, τοποθετείται πάνω του ένα ειδικό εξάρτημα, που βλέπει προς τα κάτω, το οποίο προστατεύει από τη βροχή και το χιόνι.

Το σχέδιο του ανεμιστήρα καναλιών στο μπάνιο

Η εγκατάσταση μιας συσκευής ακτινικού εξαερισμού είναι ελαφρώς διαφορετική. Αυτοί οι ανεμιστήρες δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτόματη συναρμολόγηση. Κάθε στάδιο του ακτινωτού ανεμιστήρα πραγματοποιείται σύμφωνα με το έργο, από εξειδικευμένους ειδικούς, οι οποίοι έχουν ειδική άδεια να εγκαταστήσουν και να επιλέξουν τον ίδιο τον ανεμιστήρα.

Πριν την εγκατάσταση, ο εξοπλισμός εξαερισμού πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά για την παρουσία κατεστραμμένων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων. Είναι επίσης απαραίτητο να ελέγξετε τη μόνωση των ηλεκτρικών καλωδίων.

Εάν ο ακτινικός ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος με στενή επαφή του προσώπου με τον πτερωτή, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια προστατευτική μεταλλική σχάρα σε έναν τέτοιο ανεμιστήρα.

Τιμές για την εγκατάσταση ανεμιστήρων:

 • Η εγκατάσταση ενός διαύλου ή αξονικού ανεμιστήρα με διάμετρο 100, 200, 125, 150 mm από 500 m3 / h θα σας κοστίσει 4000 ρούβλια.
 • Εγκατάσταση ακτινικού ανεμιστήρα 100, 200, 125, 150 mm από 500 m3 / h σε 1000 m3 / h, από 4500 ρούβλια.

Αεραγωγοί: Τι για, τι είναι, πώς να εγκαταστήσετε

Fan του καναλιού: τι είναι αυτό;

Τι χρειάζεστε για να αερίσετε το δωμάτιο; Με βάση τη ρίζα της λέξης «αέρα», μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι ο άνεμος, δηλαδή η ροή του αέρα. Στο σύστημα εξαερισμού, ο "άνεμος" παρέχεται τεχνητά από έναν ανεμιστήρα καναλιών. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συνόλου είναι τα εξής:

 • καθολική τοποθέτηση - Ο ανεμιστήρας αγωγών μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο: σε κτίρια κατοικιών, βιομηχανικά ή δημόσια κτίρια. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να κρύβεται πίσω από μια ψευδοροφή, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό σχέδιο πιο στοχαστικό.
 • εύκολη εγκατάσταση - να εγκαταστήσετε μια οικιακή ποικιλία δεν απαιτεί τη βοήθεια ενός ειδικού?
 • ήσυχη λειτουργία της συσκευής - η μέση στάθμη θορύβου φτάνει τα 30-40 ντεσιμπέλ ·
 • ευκολία συντήρησης - μόλις μία φορά σε έξι μήνες ή ένα χρόνο, καθαρίστε τις λεπίδες και το σώμα της συσκευής από τη σκόνη.
 • συνέχεια της εργασίας - σε αντίθεση με λιγότερο αξιόπιστες μεθόδους αερισμού - για παράδειγμα, με τον ίδιο εξαερισμό - ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργήσει ομαλά στον επιλεγμένο τρόπο και με κάποια ισχύ.
 • αξιοπιστία - οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με τη λειτουργία της προστασίας του κινητήρα από πτώσεις τάσης, οπότε ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διάσπασης.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι αυτή η συσκευή, υπάρχει ένα μειονέκτημα: δεν προορίζεται για φιλτράρισμα. Αν το δωμάτιο χρειάζεται όχι μόνο φρέσκο, αλλά και καθαρό αέρα, πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από άλλη κλιματική τεχνολογία - για παράδειγμα, καθαριστές αέρα.

Ο ανεμιστήρας του αγωγού ελέγχεται χειροκίνητα ή αυτόματα, ανάλογα με το μοντέλο. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο ή τουαλέτα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με το φως: πρέπει να ανοίξετε ένα καλώδιο τροφοδοσίας και να το συνδέσετε στο διακόπτη φωτισμού. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα διπλό διακόπτη, ένας από τους οποίους μπορεί να συνδεθεί στο φως και ο άλλος στην ίδια τη μονάδα.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα καναλιού

Ας δούμε ποια μέρη αποτελείται η συσκευή από:

 • στην πραγματικότητα στέγαση προϊόντα. Συχνά είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα: οπότε η θήκη αντέχει σε υψηλά φορτία και γίνεται ανθεκτική στη διάβρωση. Ωστόσο, για οικιακές ανάγκες, το πλαστικό υψηλής ποιότητας είναι επίσης κατάλληλο ως υλικό. Για τους σκοπούς της ηχομόνωσης, τα τοιχώματα της γάστρας γενικά κατασκευάζονται με πολλές στρώσεις.
 • πτερωτή, η οποία είναι υπεύθυνη για την απόδοση της συσκευής.
 • ηλεκτρικό μοτέρ, με τον οποίο λειτουργεί ο τροχός.
 • λεπίδες ή λεπίδες - Κατά τη λειτουργία περιστρέφονται, συγκρούονται με τον αέρα και το ρίχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
 • πτερωτή - περιστρεφόμενο τμήμα της διάταξης, στην οποία προσαρτώνται οι λεπίδες,
 • διακοσμητικά πλέγματα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στους τοίχους και προστατεύουν τον αεραγωγό από το να πάρει συντρίμμια.
 • θερμική προστασία, Επιτρέπει τη λειτουργία της συσκευής σε συνθήκες διαφοράς θερμοκρασίας.

Ορισμένοι ανεμιστήρες εξάτμισης παρέχουν επίσης βαλβίδα ελέγχου, που εμποδίζει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από το δρόμο προς το δωμάτιο. Αυτό συμβαίνει εάν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη ή σπασμένη και εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι κάτω από τη θερμοκρασία του δρόμου. Λόγω της πτώσης πίεσης, ο αέρας μετακινείται από το δρόμο προς το δωμάτιο. Αλλά η βαλβίδα εμποδίζει τη ροή του αέρα και εμποδίζει τη διείσδυση του μέσα.

Η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να είναι τριών παραλλαγών:

 • παθητικό - Κλείνει μόνο λόγω βαρύτητας. Η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας βαλβίδας είναι αρκετά χαμηλή και σήμερα δεν είναι σε μεγάλη ζήτηση.
 • εύχρηστο - λειτουργεί από ηλεκτρισμό, ανοίγει και κλείνει με ειδικό αισθητήρα,
 • αυτο-κλείσιμο - Κλείνει ταυτόχρονα με τη διακοπή της ροής του αέρα. Συχνά χρησιμοποιείται για τουαλέτα ή κουζίνα.

Τα παρακάτω φάσεις της εργασίας συσκευές:

 1. Η πτερωτή, περιστρεφόμενη, δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης.
 2. Κάτω από την πίεση, ο αέρας αναρροφάται από τη σχάρα.
 3. Η ροή αέρα πέφτει στις λεπίδες, όπου η πίεση αυξάνεται.
 4. Κάτω από την πίεση, ο αέρας μετακινείται μέσω του δικτύου αγωγών προς τη σωστή κατεύθυνση.
 5. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του κινητήρα και η συσκευή να μην αποτύχει, οι θερμικές επαφές ανοίγουν το ηλεκτρικό κύκλωμα σε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία.

Περιστροφές - στροφές. Μονάδα ανεμιστήρα καναλιού

Οι ανεμιστήρες καναλιών, οι οποίοι ονομάζονται επίσης ανεμιστήρες άμεσης ροής, είναι οπαδοί συγκεκριμένου τύπου. Τοποθετούνται απευθείας στο σύστημα αεραγωγών σύμφωνα με το σχήμα και τη διατομή των αγωγών αέρα.
Η ιδιαιτερότητα των ανεμιστήρων του καναλιού είναι ότι έχουν ένα κοινό περίβλημα με ηλεκτρικό μοτέρ.
Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι ανεμιστήρες κανάλια χωρίζονται σε αξονικούς και φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες. Επομένως, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι κατασκευής τους. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο ανεμιστήρας αγωγών αποτελείται από έναν κινητήρα, έναν τροχό και ένα σώμα. Το περίβλημα του ανεμιστήρα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από απλό ή γαλβανισμένο χάλυβα, πλαστικό και άλλα υλικά.

Συγκρότημα ανεμιστήρα αξονικού αγωγού

Οι ανεμιστήρες αξονικών καναλιών είναι μια έκδοση καναλιού ενός απλού ανεμιστήρα. Σε όλες τις μέγιστες τιμές, ένας τέτοιος ανεμιστήρας αγωγών έχει χαμηλή απόδοση στα συστήματα αεραγωγών που δεν έχουν κυκλική διατομή. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου ανεμιστήρα σε ένα σύστημα που αποτελείται από στρογγυλά αγωγούς, η αποτελεσματικότητα αυτών των ανεμιστήρων καναλιών βελτιώνεται σημαντικά.
Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την απόδοση του ανεμιστήρα αξονικού αγωγού είναι να τοποθετήσετε επιπλέον πτερύγια πίσω από την κύρια πτερωτή. Σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση του ανεμιστήρα αξονικού αγωγού αυξάνεται στο 85%.
Το σχήμα των λεπίδων του αξονικού ανεμιστήρα εξάτμισης απεικονίζεται στο σχήμα.

Διακοσμητική συσκευή ανεμιστήρων καναλιών


Στον διαγώνιο ανεμιστήρα καναλιού, η πτερωτή έχει το δικό της ειδικό σχήμα, το οποίο φαίνεται στο σχήμα. Λόγω του σχήματος του, εκτίθεται σε μεγάλη στατική πίεση αέρα, η οποία παρέχεται με φυγοκεντρική δύναμη.
Σε αντίθεση με τους ανεμιστήρες αξονικών καναλιών, σε έναν διαγώνιο ανεμιστήρα η ροή αέρα κατευθύνεται κατά μήκος του άξονα. Έτσι, ο διαγώνιος ανεμιστήρας καναλιών είναι ένας συνδυασμός των τεχνολογιών των αξονικών και ακτινικών ανεμιστήρων. Ο αέρας σε αυτό αρχίζει να κινείται κατά μήκος του άξονα και στη συνέχεια αλλάζει την κατεύθυνση προς την ακτινική (κατά μήκος του άξονα).
Σε αυτή την έκδοση της παροχής αέρα υπάρχουν μειονεκτήματα, αλλά ο σχεδιασμός του διαγωνίου ανεμιστήρα καναλιών καθιστά δυνατή την επίτευξη επιπέδου απόδοσης 80%.

Η συσκευή του διαμετρικού ανεμιστήρα καναλιών

Η ιδιαιτερότητα του σχεδιασμού του διαμετρικού ανεμιστήρα καναλιών είναι ότι η ροή αέρα κατευθύνεται κατά μήκος της περιμέτρου του τροχού του ανεμιστήρα.
Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι το μικρό του μέγεθος. Αλλά η χρήση διαμετρητικών ανεμιστήρων για κυκλικούς αγωγούς είναι δύσκολη.
Η αποτελεσματικότητα των διαμετρικών συστημάτων των ανεμιστήρων καναλιών μπορεί να φτάσει το 65% και έχουν αποδειχθεί σε συστήματα κουρτίνας αέρα.

Υπολογισμός της απόδοσης του ανεμιστήρα καναλιού

Η απόδοση του ανεμιστήρα του αγωγού υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο τύπο:

Απόδοση = ΔΡ * q / p,

όπου: ΔP - διαφορά πίεσης μπροστά και πίσω από τον ανεμιστήρα (Pa),
q είναι η ποσότητα ροής αέρα (παροχή) (m3 / h),
p - ισχύς λειτουργίας του ανεμιστήρα (W).

Αεροδυναμικές απώλειες στους ανεμιστήρες καναλιών και μέθοδοι για τη μείωση τους

Για την ελαχιστοποίηση αεροδυναμικές απώλειες στη ανεμιστήρα αγωγού, παρέχουν ελάχιστο τμήμα άμεση αγωγού με το μήκος πλευράς εισαγωγής αέρα το οποίο είναι ίσο προς και μεγαλύτερο από ένα διαμέτρου αυτής, και την έξοδο του ανεμιστήρα (πλευρά εξαγωγής) είναι ίση ή μεγαλύτερη από τρεις διαμέτρους.

Αλλά για μέγιστη αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του ανεμιστήρα αγωγών, θα πρέπει να ακολουθούνται ορισμένες συστάσεις.
Πλευρά εισαγωγής αέρα:

 • Το πλησιέστερο τοίχωμα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 0,75 της διαμέτρου του αγωγού,
 • η διαφορά στη διάμετρο του αγωγού εισόδου και η διάμετρος του ανεμιστήρα του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 8% για την κλίση και το 12% για την επέκταση,
 • το μήκος του αγωγού αναρρόφησης δεν είναι μικρότερο από μία διάμετρο του αγωγού,
 • Η εισαγωγή αέρα πρέπει να γίνεται χωρίς εμπόδια και με οποιαδήποτε στοιχεία στον αγωγό εισαγωγής.

Πλευρά απόρριψης (εξάτμιση):

 • Η στένωση του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15%,
 • Η επέκταση του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 7%,
 • το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος του αγωγού εξαγωγής δεν είναι μικρότερο από τρεις διαμέτρους,
 • ο ελάχιστος αριθμός στροφών υπό γωνία 90 μοίρες, αντικαθιστώντας τους με στροφές 45 μοίρες.

Ο σχεδιασμός, η δομή και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του ανεμιστήρα καναλιών μπορεί να διαφέρουν από τον έναν κατασκευαστή στον άλλο. Αυτό οφείλεται στον ειδικό προορισμό τους, τη χρήση ειδικών μορφών πτερυγίων, πτερυγίων οδηγών και άλλων συστημάτων.
Οι υπολογισμοί της απόδοσης και των αεροδυναμικών απωλειών είναι μάλλον πολύπλοκοι και παράγονται σε περιπτώσεις χρήσης ανεμιστήρων καναλιών σε συνθήκες ακριβούς κατανομής των ροών αέρα (βιομηχανικοί χώροι, βιομηχανία κ.λπ.). Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι ανεμιστήρες καναλιών είναι το πιο αποτελεσματικό και απαραίτητο στοιχείο των συστημάτων αερισμού.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους οπαδούς των καναλιών

Όταν σχεδιάζετε οποιοδήποτε κτίριο, είτε πρόκειται για βιομηχανική εγκατάσταση είτε για ιδιωτική κατοικία, προσέχετε πάντα τα συστήματα εξαερισμού. Υπάρχουν πολλοί τύποι οπαδών, ένας από τους πιο συνηθισμένους - το κανάλι - ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανάλογα με το σχήμα του τμήματος του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο θα τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας, μπορείτε να επιλέξετε και έναν κυκλικό και έναν ορθογώνιο ανεμιστήρα. Σε ανεμιστήρες αυτού του τύπου, οι εξωτερικοί κινητήρες ρότορα χρησιμοποιούνται με εύκαμπτα ένθετα. Σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες σχεδιασμού, ταξινομούνται οι ανεμιστήρες αξονικών και ακτινικών καναλιών. Σύμφωνα με τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, οι ανεμιστήρες με λεπίδες που έχουν καμπυλωθεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω διακρίνονται.

Οι ανεμιστήρες μονής όψης και διπλής όψης κατασκευάζονται:
• Οι ανεμιστήρες μονής αναρρόφησης εισάγουν αέρα μόνο στη μία πλευρά του περιβλήματός τους. Μια απλή και αποδεδειγμένη απόδοση εδώ και χρόνια.
• Συνιστάται να τοποθετούνται διπλοί ανεμιστήρες αναρρόφησης σε κτιριακές κατασκευές ενός κτιρίου, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται εύχρηστοι μεταλλικοί θάλαμοι με μπλοκ σύνδεσης. Πρόκειται για δύο στροφείς εγκατεστημένους σε έναν άξονα. Με την ίδια διάμετρο και ταχύτητα του τροχού, οι επιδόσεις και η κατανάλωση ισχύος τους είναι διπλάσιες από αυτές ενός ανεμιστήρα μονής αναρρόφησης.

Πλαστικό περίβλημα σε ανεμιστήρες στρογγυλών αγωγών

Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του περιβλήματος μέταλλο, ανθεκτικό πλαστικό ή γαλβανισμένο χάλυβα (επιστρωμένος χάλυβας, μεταλλικά πλαστικά, υλικό σώματος δεν περιορίζεται σε δύο θέσεις). Υπάρχει ένα άδικο στερεότυπο ότι το μεταλλικό περίβλημα είναι πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό από το πλαστικό.
Επομένως, ας εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα του πλαστικού ως υλικού για την περίπτωση των ανεμιστήρων αγωγών:
• Λιγότερο θόρυβο και ανακλαστικότητα παρέχει χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
• Η απουσία διάβρωσης προκαλεί ανθεκτικότητα. Ιδιαίτερα αυτός ο δείκτης είναι σημαντικός όταν εγκαθίσταται σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας, για παράδειγμα, σε μπάνια.
• Υψηλότερο επίπεδο χημικής σταθερότητας σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.
• Ηλεκτρική μόνωση κατηγορίας ΙΙ, πιο ασφαλής σε περίπτωση πιθανής ηλεκτροπληξίας.
• Λιγότερο βάρος.
• Λιγότερη εργασία στη συνέλευση.
• Χαμηλότερο κόστος.

Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων καναλιών

Οι ανεμιστήρες αγωγών έχουν σχετικά μικρές συνολικές διαστάσεις, έτσι ώστε να μπορούν όχι μόνο να τοποθετούνται σε συστήματα εξαερισμού αγωγών, αλλά επίσης να κρύβονται πίσω από μια ψευδοροφή ή σε ένα ειδικό ντουλάπι. Μπορεί να εγκατασταθεί στην επιθυμητή κατεύθυνση - οριζόντια, κάθετη και ακόμη και κεκλιμένη. Το κύριο πλεονέκτημά τους έγκειται στις συμπαγείς διαστάσεις τους με σημαντική ροή αέρα.
Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων αυτού του συστήματος εξαερισμού μπορούν επίσης να διακριθούν:
• Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.
• Εργαστείτε με υψηλό ρυθμό ροής αέρα.
• Σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου.
• Είναι δυνατόν να εξοπλιστείτε με τμήματα εξασθένησης του ήχου.
• Ικανότητα εγκατάστασης κινητήρων, που επιτρέπουν την εργασία σε συνθήκες U, UHL και T κλίματος, σύμφωνα με το GOST 15150-69.
• Υψηλή ακρίβεια εξισορρόπησης των μοτέρ.
• Αξιοπιστία. Κατά την επιλογή εξαερισμού αεραγωγών, συνήθως βασίζονται στο μικρό μέγεθος και την ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας, έτσι υπάρχουν πολλές εφαρμογές:
• Σε αποθήκες.
• Γενικά βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις.
• Στα εστιατόρια και τα σημεία δημόσιας εστίασης.
• Στα γραφεία.
• Σε ιδιωτικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες.

Η πραγματικότητα της εγκατάστασης σε ιδιωτικές κατοικίες

Ας δούμε λεπτομερώς τη σημασία της εγκατάστασης αερισμού αγωγών σε ιδιωτικές κατοικίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα και η απαιτούμενη θερμοκρασία χωρίς τη χρήση πρόσθετων συστημάτων μέσα στον αγωγό. Συνιστάται η εγκατάσταση ανεμιστήρων κυκλικού αγωγού στα μπάνια για επιπλέον εξάτμιση. Ducted ανεμιστήρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή ως μέρος της τροφοδοσίας του εξοπλισμού και του συστήματος εξάτμισης σε συνδυασμό με πρόσθετο εξοπλισμό, όπως φίλτρα, εξασθενητές, θερμαντήρες, βαλβίδες αέρα, θερμαντήρες, ψύκτες.
Πολλοί άνθρωποι έχουν το ερώτημα: γιατί βάζετε το σύστημα τροφοδοσίας στο ιδιωτικό σπίτι σας, αν μπορείτε να βάλετε κλιματιστικό σε κάθε δωμάτιο; Πρώτον, συμβάλλει στην άφιξη φρέσκου και καθαρού αέρα και, σε αντίθεση με το κλιματιστικό, έχει θετική επίδραση στην υγεία. Δεύτερον, αφαιρεί έως και 80% της σκόνης από το σπίτι, δημιουργώντας ένα γενικό ευνοϊκό μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις. Τρίτον, είναι πολύ πιο οικονομικό από ένα κλιματιστικό, το οποίο απαιτεί σημαντικό ενεργειακό κόστος. Επιπλέον, εάν σε κάθε δωμάτιο, εξοπλισμένο με κλιματισμό μόνο χωρίς το πολύπλοκο σύστημα αερισμού θα είναι διαφορετική θερμοκρασία περιβάλλοντος, στη συνέχεια, στην αρχή της μεταφοράς, ο αέρας θα πάει στο άλλο δωμάτιο και το κλιματιστικό θα λειτουργεί με μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Είναι πολύ λογικό να προμηθεύουμε αέρα από μια πηγή σε ολόκληρο το δωμάτιο. Επιπλέον, ένα άτομο είναι πολύ πιο άνετο όταν δεν υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Τοποθέτηση

Η εγκατάσταση του εξαερισμού αγωγών δεν είναι περίπλοκη, για να δείτε αυτό, αρκεί να εξετάσουμε τα διαγράμματα:

Ταξινόμηση

Οι ανεμιστήρες καναλιών μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:
1) Γύρος
Η απλούστερη εκτέλεση. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή στατική αντίσταση. Χρησιμοποιείται για εγκατάσταση σε κυκλικούς αγωγούς. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό ή μέταλλο. Λαμβάνοντας υπόψη τη στατιστική ζήτηση και τα αποτελέσματα της ανάλυσης της αγοράς, η ABFind δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον πλαστικό σχεδιασμό. Συνήθως χρησιμοποιούνται μονοφασικοί κινητήρες, με εναλλασσόμενο ρεύμα 220V (50Hz).
2) Ορθογώνιο
Χρησιμοποιείται για τοποθέτηση σε ορθογώνιους αγωγούς, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί τόσο σε τοίχο όσο και σε αναρτημένη κατάσταση. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα. Το χαμηλό ύψος τους καθιστά δυνατή την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού εντελώς πίσω από τις ψευδοροφές ή τη δημιουργία αρκετών τοπικών συστημάτων εξαερισμού αντί ενός κεντρικού, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά το μήκος των αεραγωγών.
3) Πλατεία
Ένας σπάνιος τύπος εξαερισμού αγωγών. Έχει μεγάλη στατική αντίσταση και πολύ περισσότερο σε συνολικές διαστάσεις, ακόμα και σε σύγκριση με μια ορθογώνια. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται από το ότι δεν χρησιμοποιεί τις κινητήρα-τροχών, μπορούν να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, μπορούν να εφοδιαστούν με ηλεκτρικούς κινητήρες και τους τροχούς των διαφόρων κατασκευαστών, ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας, ο κινητήρας μπορεί να ληφθεί από ένα ρεύμα αέρα.

Οι ανεμιστήρες καναλιών "ABF"

Το τμήμα σχεδιασμού της ABF έχει αναπτύξει τρεις σειρές ανεμιστήρων καναλιών. Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να δοθεί προσοχή στα χαρακτηριστικά του υλικού και του σχεδιασμού. Για παράδειγμα, σχετικά με στρογγυλό σειρά μας ACF εφαρμόζεται απλή λύση για να ισιώσει τη ροή αέρα: ίσιωμα παρέχει μερική ή πλήρη προώθηση της εκροής από τον τροχό, αυξάνει τη στατική και ολική πίεση του ανεμιστήρα, τη βελτίωση των συνθηκών των σταθεροποιημένων ροής στον αγωγό εκκένωσης.

Κατά την επιλογή του τροχού, οι μηχανικοί της ABF καθοδηγούνται από τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα σε ένα δεδομένο συνολικό μέγεθος. Ως αποτέλεσμα, κάθε εκατοστό μέσα στον ανεμιστήρα λειτουργεί προς όφελός σας. Σε σχέση με το γεγονός ότι πρόσφατα έρχεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός αιτημάτων για την ανάγκη για ένα πιο αθόρυβο σύστημα, αξίζει να εξεταστεί μια τυπική λύση σε αυτό το πρόβλημα με το παράδειγμα του ανεμιστήρα καναλιών VKP-50-25-4E-SH.

Ανεμιστήρας καυσαερίων

Ένα άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε εσωτερικούς χώρους, έτσι η ποιότητα του αέρα στο σπίτι θα πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο εξαερισμός σε εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητος για τη διατήρηση μιας σταθερής υγρασίας στο δωμάτιο, τη γρήγορη εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών.

Αλλά η κύρια λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι η εξάλειψη των παθογόνων παραγόντων, τα σωματίδια του πριονιού, τα οποία εισέρχονται στην ανθρώπινη αναπνευστική οδό προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Τι είναι ένας ανεμιστήρας καυσαερίων;

Εξαερισμός αγωγών εξαγωγής - ένα σύνολο συσκευών που συναρμολογούνται με τους άξονες εξαερισμού του κτιρίου. Υπάρχουν τρία είδη τέτοιων συστημάτων, τα οποία διαφέρουν με τη μορφή του τμήματος του αεραγωγού: στρογγυλεμένο, τετράγωνο μεικτό.

Σύντομη περιγραφή

Το σύστημα ανεμιστήρων αεραγωγού είναι πολύ απλό στην τοποθέτησή του, μπορεί να εγκατασταθεί ανάμεσα σε μια απλή και ψευδοροφή, κλείνοντας τακτικά τη διακοσμητική μάσκα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σχεδιαστές στο 80% επιλέγουν αυτόν τον τύπο εξαερισμού κατά την οργάνωση του εσωτερικού χώρου.

Σκοπός

Το κύριο έργο του ανεμιστήρα αγωγών για καυσαερίων - την απομάκρυνση από το δωμάτιο υπερβολικής υγρασίας, επιβλαβών μικροοργανισμών και πριονιών. Το θέμα της υγρασίας είναι πιο σχετικό με τα δωμάτια με υψηλή υγρασία - κουζίνα, μπάνιο. Εκτός από το στέγνωμα, η συσκευή μπορεί να υγραίνει τον αέρα στα δωμάτια.

Αρχή λειτουργίας στο σύστημα αερισμού του αγωγού

Η συσκευή λειτουργεί ως εξής: μέσω του κλιματιστικού τύπου καναλιού, το οποίο είναι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα, ο αέρας διέρχεται μέσω της ειδικής τους σχάρας.

Το κλιματιστικό έχει ένα φίλτρο μέσω του οποίου ο αέρας καθαρίζεται, ψύχεται και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα υγιές μικροκλίμα.

Διαφορές από ανεμιστήρες εκτός καναλιού για εξαγωγή

Η κύρια διαφορά μεταξύ αερισμού χωρίς αγωγούς και αγωγών είναι η απουσία διακλαδισμένων αγωγών αέρα στο πρώτο δίκτυο, επομένως δεν απαιτεί υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Συστήματα εξαερισμού χωρίς κανάλια εγκαθίστανται πάνω από την οροφή ενός αεριζόμενου κτιρίου, μερικές φορές σε ανοίγματα παραθύρων. Οι ανεμιστήρες καναλιών τοποθετούνται στον άξονα εξαερισμού του σπιτιού.

Τα πλεονεκτήματα ενός ανεμιστήρα αγωγών για την εξαγωγή πριν από άλλες ποικιλίες

Ένας αεριζόμενος ανεμιστήρας εξάτμισης είναι ο πιο δημοφιλής τύπος εξαερισμού που χρησιμοποιείται από ιδιώτες ιδιοκτήτες σπιτιού και επιχειρήσεις. Δεν είναι μόνο εύκολο να το εγκαταστήσετε, είναι φθηνό και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά χαρακτηρίζεται από άλλα θετικά χαρακτηριστικά.

Οι χρήστες επιλέγουν ανεμιστήρες καναλιών για εξαγωγή λόγω υψηλής ισχύος, την αξιοπιστία και την ικανότητα εξάλειψης των δυσάρεστων οσμών σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.

Κατανάλωση ισχύος

Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της συσκευής, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητά της. Αυτός ο δείκτης θεωρείται ο κύριος κατά την επιλογή ενός μοντέλου, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η ισχύς που βασίζεται στην περιοχή του δωματίου. Ο διαχωρισμός της ισχύος της συσκευής στην περιοχή του δωματίου μπορεί επίσης να υπολογίσει τη μέγιστη ροή αέρα.

Δυνατότητα εξάλειψης δυσάρεστων οσμών σε πολλά δωμάτια

Όταν υπάρχουν αψίδες ή πόρτες μεταξύ των χώρων, ο ανεμιστήρας του αγωγού μπορεί να καθαρίσει τον αέρα σε όλο το σπίτι. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για να καθαρίσετε τον αέρα σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα, τότε η ισχύς του δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 40-50 W.

Αξιοπιστία

Για μια χαμηλή τιμή, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων λαμβάνουν αξιόπιστη και ανθεκτική συσκευή. Το σύστημα μπορεί να λειτουργεί ομαλά για 5-10 χρόνια στη σειρά. Ο ανεμιστήρας να εκπληρώσει τη λειτουργία της στο 100%, και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς δεν επέστρεψε στο σπίτι μετά τον αερισμό, είναι απαραίτητο 1 φορά την εβδομάδα για να καθαρίσετε το εξωτερικό πλέγμα, και κάθε 1-2 χρόνια για να αλλάξει εντελώς τη μάσκα σε ένα νέο.

Μειονεκτήματα του ανεμιστήρα του αγωγού εξαγωγής

Οποιαδήποτε συσκευή, ακόμη και τόσο απλή όσο ένας ανεμιστήρας καναλιών, έχει τα μειονεκτήματά της. Οι αγοραστές που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια συσκευές, από την αρνητική πλευρά, περιγράφουν τη δυσκαμψία, το θόρυβο και την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης του ανεμιστήρα. Αλλά όλα εξαρτώνται από το μοντέλο, και όχι κάθε μοντέλο έχει τρεις ατέλειες ταυτόχρονα.

Όγκος

Ορισμένα παρωχημένα μοντέλα καλύμματος αγωγών έχουν δυσκίνητο σχέδιο, το οποίο είναι δύσκολο να χωρέσει σε ένα άτομο χωρίς ειδικές δεξιότητες. Ως εκ τούτου, κατά την αγορά είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα συμπαγές, ακριβές και ελαφρύ μοντέλο.

Οι περισσότεροι αγωγοί εξαερισμού παράγουν θόρυβο σε λειτουργία. Συχνά αυτό οφείλεται στην ταχύτητα της ροής του αέρα: όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότερο θόρυβο παράγει η συσκευή όταν είναι ενεργοποιημένη. Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν ανεμιστήρες με ταχύτητα αέρα 11-14 m / s. Όταν ο αριθμός είναι χαμηλότερος - ο αέρας δεν καθαρίζεται καλά, όταν ακούγεται υψηλότερος θόρυβος στα γειτονικά δωμάτια.

Σημαντικό! Ο θόρυβος εξαρτάται άμεσα από τα πτερύγια της πτερωτής. Αν είναι στραμμένοι προς τα εμπρός - το προηγούμενο θα δημιουργήσει πολύ θόρυβο, αν πίσω - ο εξαερισμός θα συμβεί σιωπηλά.

Πολυπλοκότητα εγκατάστασης

Εάν ένα άτομο έχει ελάχιστες γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία, τότε εγκαθιστά εύκολα και γρήγορα τον ανεμιστήρα στον άξονα εξαγωγής. Οι οδηγίες υποδεικνύουν την ακολουθία των ενεργειών με τη μικρότερη λεπτομέρεια.

Η μόνη απόχρωση που απαιτεί μεγάλη προσοχή - την κατεύθυνση της ροής του αέρα, η οποία υποδεικνύεται από ένα βέλος στο σώμα. Εάν χάσετε αυτή τη στιγμή και εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα, αντί για τον αέρα του δωματίου τους, θα φιλτράρετε τον αέρα από τον άξονα εξαερισμού.

Παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή της διαμέτρου του ανεμιστήρα

Πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα, θα πρέπει να καθορίσετε τι είδους συσκευή είναι απαραίτητη. Το πρώτο, που αξίζει να εξεταστεί - η μορφή του αεραγωγού στο σπίτι. Εάν είναι τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό, ο ανεμιστήρας πρέπει να επαναλάβει το σχήμα του.

Ο δεύτερος δείκτης - σύστημα ελέγχου της διαδικασίας εξαερισμού, το οποίο μπορεί να είναι χειροκίνητο ή αυτόματο. Το σύστημα χειροκίνητης ρύθμισης σημαίνει την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ανεμιστήρα μαζί με το φως.

Με το αυτόματο σύστημα, η λειτουργία της συσκευής ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω τηλεχειριστηρίου. Σε ορισμένους σύγχρονους ανεμιστήρες καυσαερίων, ρυθμίζεται η ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων.