Ελέγξτε την βαλβίδα

Η βαλβίδα αντεπιστροφής επιτρέπει στο υγρό να ρέει μέσω της σωληνώσεως προς μία κατεύθυνση και να εμποδίζει - προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο κάθε συστήματος παροχής νερού, θέρμανσης, αποχέτευσης και βιομηχανικών μονάδων επεξεργασίας. Χρησιμοποιείται επίσης σε συστήματα πρόληψης διαρροών για πλυντήρια και πλυντήρια πιάτων. Οι συσκευές κλειδώματος έχουν μια ποικιλία σχεδίων, καθένα από τα οποία έχει τα πλεονεκτήματα και το πεδίο εφαρμογής της. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι το κλείστρο ανοίγει όταν επιτευχθεί κάποια πίεση και κλείνει όταν η πίεση πέσει κάτω από την καθορισμένη τιμή.

Τι περιλαμβάνει η βαλβίδα ελέγχου νερού για την αντλία και πώς λειτουργεί;

Η βαλβίδα αντεπιστροφής για το νερό αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • στέγαση ·
 • κύλινδρος - κινητό εκτελεστικό σώμα, το οποίο με τη σειρά του συναρμολογείται από ένα πιεστήριο, πλάκες καρούλι και ένα ελαστικό παρέμβυσμα μεταξύ τους.
 • ένα παρέμβυσμα στεγανοποίησης.
 • Ελατήρια (εκτός από συσκευές ανύψωσης τύπου βαρύτητας).

Η συσκευή της βαλβίδας ελέγχου για το νερό ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της.

Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από ορείχαλκο - αυτό το υλικό δεν είναι επιρρεπές σε διάβρωση και στη δράση των χημικά ενεργών ουσιών που περιέχονται στο νερό με τη μορφή ενός διαλύματος, είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό.

Μερικές φορές στην εξωτερική πλευρά εφαρμόζεται επίστρωση χρωμίου ή νικελίου με την γαλβανική μέθοδο. Μέρη του καρουλιού είναι επίσης κατασκευασμένα από ορείχαλκο ή ανθεκτικό πλαστικό. Το παρέμβυσμα της βαλβίδας ελέγχου ύδατος είναι συνήθως καουτσούκ ή σιλικόνη. Και, τέλος, το ελατήριο κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα με υψηλό συντελεστή ελαστικότητας.

Πώς λειτουργεί η βαλβίδα ελέγχου

Η αρχή της λειτουργίας των διαφόρων τύπων βαλβίδων ελέγχου

Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι ότι ο ολισθητήρας κινείται κατά μήκος του ωστήρα (ράβδος) και μπορεί να καταλάβει την ακραία θέση στο θάλαμο καρουλιών. Η κεφαλή νερού στην πρόσθια κατεύθυνση συμπιέζει το ελατήριο και πιέζει τις πλάκες στην ανοικτή θέση. Το νερό διέρχεται από το μπουλόνι. Εάν το κεφάλι πέσει, το ελατήριο πιέζει τις πλάκες και το παρέμβυσμα μεταξύ τους στη σέλα και το κλείνει.
Η αρχή λειτουργίας μιας βαλβίδας αντεπιστροφής του τύπου ανύψωσης είναι σχεδόν η ίδια, μόνο ο ρόλος του ελατηρίου παίζεται από το βάρος της βαλβίδας ολίσθησης και τη δύναμη έλξης.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου

Ανάλογα με τον τύπο του στοιχείου ασφάλισης, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι βαλβίδων ελέγχου:

 • Τύπος ανύψωσης. Η πλάκα της βαλβίδας ελέγχου δίσκου κινείται πάνω και κάτω. Μετά την παράδοση της πίεσης στην κατεύθυνση εργασίας, η βαλβίδα ανοίγει και όταν η κεφαλή πέσει ή η κατεύθυνση του υγρού αλλάξει, κλείνει κάτω από τη δράση ενός ελατηρίου ή του ίδιου του βάρους.
 • Περιστρέψτε. Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένα πτερύγιο που περιστρέφεται και ανοίγει κάτω από την πίεση του υγρού και κλείνεται από τη δύναμη του ελατηρίου όταν πέφτει η κεφαλή.
 • Sharovoy. Η ροή καλύπτεται από μια σφαίρα που πιέζεται στην έδρα βαλβίδας με ένα ελατήριο επιστροφής. Η κεφαλή του υγρού πιέζει τη σφαίρα από τη σέλα, ανοίγοντας το πέρασμα του νερού.
 • Τύπος γκοφρέτας. Μπορεί να είναι κατασκευή δίσκος ανύψωσης είναι παρόμοια, αλλά οι πλάκα κινείται κατά μήκος του άξονα ροής και κυνόδοντας αποσβεστήρα αποτελείται από δύο πτερύγια, πτυσσόμενα προς το άλλο. Ο δικτυωτός σχεδιασμός έχει ελάχιστη αντίσταση στη ροή στην ανοιχτή μορφή.

Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι βαλβίδων αντεπιστροφής:

 • Ορείχαλκος - ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά, που χρησιμοποιείται συχνότερα στην καθημερινή ζωή.
 • Χυτοσίδηρος - φθηνός, αλλά επιρρεπής στη σκουριά, χρησιμοποιείται μόνο σε σωλήνες κορμού.
 • Ανοξείδωτο - το πιο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο, αλλά και το πιο ακριβό. Χρησιμοποιούνται στα πιο σημαντικά συστήματα.

Ανάλογα με τη μέθοδο σύνδεσης της βαλβίδας επιστροφής νερού, διακρίνονται τα εξής:

 • Η σύζευξη - βαλβίδα για το νερό περιλαμβάνεται στη ρήξη του σωλήνα χρησιμοποιώντας δύο σπειρωτές συνδέσεις. Τα πιο συνηθισμένα στα οικιακά συστήματα.
 • Φλάντζες - Η βαλβίδα διακοπής συνδέεται με συνδέσεις φλάντζας. Χρησιμοποιείται κυρίως για συσκευές κατασκευασμένες από χυτοσίδηρο σε σωλήνες μεγάλων διαστάσεων.
 • Τύπος γκοφρέτας - η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται ανάμεσα σε δύο φλάντζες, οι οποίες σφίγγονται από ακίδες. Χρησιμοποιείται επίσης σε αγωγούς αγωγών.

Βαλβίδα ελέγχου ζεύξης

Τοποθεσίες για την εγκατάσταση βαλβίδων

Στα συστήματα οικιακής ύδρευσης και θέρμανσης υπάρχουν πολλά σημεία όπου απαιτείται η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής:

 • Στην είσοδο του διαμερίσματος από μια κεντρική παροχή ζεστού νερού.
 • Μετά το μετρητή για να το προστατεύσετε από ένα σφυρί νερού.
 • Πριν από τον σταθμό άντλησης του μεμονωμένου συστήματος παροχής νερού - για να αποφευχθεί η διαρροή νερού από τους σωλήνες μετά την απενεργοποίηση της τάσης.
 • Στο τέλος του εύκαμπτου σωλήνα εισαγωγής νερού, χαμηλώστε στο πηγάδι ή στη γεώτρηση ή μετά από την υποβρύχια αντλία - για να αποφύγετε τη διαρροή του νερού όταν η αντλία σταματήσει.
 • Στην είσοδο ενός ηλεκτρικού ή αερίου θερμοσίφωνα - για να αποφευχθεί η εμφάνιση θερμασμένου και διογκωμένου νερού στο ψυχρό κύριο.
 • Στο σύστημα προστασίας από διαρροές πλυντηρίων και πλυντηρίων πιάτων.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τόποι εγκατάστασης. Εάν είναι απαραίτητο, μια τέτοια βαλβίδα για το νερό εγκαθίσταται σε όλα τα σημεία όπου είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ροή του νερού αυστηρά σε μία κατεύθυνση.

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Για να επιλέξετε μια βαλβίδα ελέγχου που θα λειτουργεί μακρά και αξιόπιστα σε αρμονία με άλλα στοιχεία του συστήματος παροχής νερού ή θέρμανσης, θα πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα σημεία:

 • Διορισμός. Ο τύπος της επιλεγμένης συσκευής πρέπει να ταιριάζει με αυτό. Για παράδειγμα, οι βαλβίδες του τύπου που ανύψωσης της βαρυτικής δράσης μπορεί να εγκατασταθεί σε μια αυστηρά προκαθορισμένη θέση σχεδιασμού, έτσι ώστε η ράβδος εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κάθετη προς την επιφάνεια του εδάφους.
 • Τρόπος σύνδεσης. Επιλέγεται ταυτόχρονα με το σχεδιασμό των συνδετήρων στις οποίες θα προσαρτηθεί η βαλβίδα, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση περιττών προσαρμογέων. Για οικιακά συστήματα χρησιμοποιούνται συνήθως συζεύξεις.
 • Το μέγεθος. Πρέπει να ταιριάζει με ακρίβεια με τη διάμετρο του αγωγού. Η χρήση πύλης μικρότερου διαμέτρου συνδεδεμένου μέσω προσαρμογέων θα μειώσει την αξιοπιστία του σχεδιασμού και θα δημιουργήσει αυξημένη αντίσταση στη ροή.
 • Υλικό. Για τα καυτά υγρά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ορείχαλκο ή ανοξείδωτο, καθώς το πολυπροπυλένιο σε υψηλές θερμοκρασίες μειώνει σημαντικά τον πόρο.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να λάβει υπόψη όλες τις αποχρώσεις, έτσι σε περίπτωση αμφιβολίας, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο μηχανικό.

Βαλβίδες διαφορετικών τύπων

Η επιλογή και η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για το νερό εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της. Η βαλβίδα νερού μπορεί να ανήκει στους ακόλουθους τύπους:

Το ελατήριο επιστροφής βαλβίδων муфтовый

Το σώμα της συσκευής είναι δύο κυλίνδρους, ενώνονται με μια βιδωτή σύνδεση. Το τύμπανο αποτελείται από ένα πλαστικό ωστήριο, ένα ζευγάρι πλακών και ένα ελαστικό παρέμβυσμα. Η κανονική θέση του κλείστρου κλείνει, όταν το υγρό αντλήσει και φτάσει σε μια καθορισμένη τιμή, πιέζει το ελατήριο και η βαλβίδα ανοίγει πάνω στο νερό. Όταν το κεφάλι πέσει, το ελατήριο επιστρέφει τη βαλβίδα στη θέση της, κλείνοντας το μπουλόνι.

Περιστροφικό πέταλο

Το τύμπανο σε αυτή την έκδοση δεν είναι αξονικό, αλλά περιστρεφόμενο και ο άξονας βρίσκεται πάνω από τον αυλό του κλείστρου. Όταν εφαρμόζεται η πίεση υγρού, πιέζει το πτερύγιο και η βαλβίδα ανοίγει. Όταν πέσει το κεφάλι, ο αποσβεστήρας χαμηλώνει με βαρύτητα ή με ένα ελατήριο επιστροφής και κλείνει το κενό. Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής, είναι σημαντικό να τηρείτε την ένδειξη "κορυφή" και τη μέγιστη δυνατή κλίση, όπως ορίζεται στην τεκμηρίωση. Σε μεγάλες συσκευές, όταν επιστρέφει το πτερύγιο, εμφανίζεται ένα ισχυρό κτύπημα στη σέλα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σφυρί νερού και ακόμη και στην αποτυχία της συσκευής. Για να αποφευχθεί αυτό, ο σχεδιασμός πρέπει να περιπλέξει και να προσθέσει στοιχεία απόσβεσης. Ο σχεδιασμός επιτρέπει τη δημιουργία παραθυρόφυλλων μεγάλων διαμέτρων, οι οποίοι δεν είναι πολύ ευαίσθητοι στην παρουσία αιωρήματος και άλλων εγκλεισμάτων στο υγρό.

Το σφαιρικό μοντέλο

Ο τρόπος λειτουργίας και η συσκευή είναι πολύ παρόμοια με την βαλβίδα ελατηρίου δίσκου. Ο ρόλος του τεμαχίου κλειδώματος παίζεται από μια μπάλα που πιέζεται στο κάθισμα από ένα ελατήριο. Χρησιμοποιείται κυρίως για σωλήνες μικρής διαμέτρου, στα οικιακά συστήματα υγιεινής. Μια τέτοια βαλβίδα ελέγχου επιστροφής με μια ίση εγκάρσια διατομή έχει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις από τη βαλβίδα τύπου δίσκου.

Προϊόν τύπου ανύψωσης

Η άτρακτος καρουλιού στην περίπτωση αυτή τοποθετείται κατακόρυφα, κάτω από την πίεση του νερού, το καρούλι ανεβαίνει, ανοίγοντας το μπουλόνι. Όταν το κεφάλι πέσει, το στέλεχος πέφτει και η βαλβίδα κλείνει. Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών υπόκειται σε περιορισμό - μπορεί να σχεδιαστεί μόνο σε οριζόντια τοποθετημένους αγωγούς. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων σχεδίων είναι η δυνατότητα επισκευής του καρουλιού χωρίς να αφαιρεθεί ολόκληρο το σώμα. Μείον είναι οι αυξημένες απαιτήσεις για την καθαρότητα του υγρού.

Βαλβίδες ελέγχου για υποβρύχιες αντλίες

Για την οργάνωση της αδιάκοπης παροχής νερού σε ιδιωτικές κατοικίες με τη χρήση υποβρύχιων αντλιών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου αμέσως πίσω από την αντλία. Αυτό θα αποτρέψει την εκροή του νερού πίσω στο φρεάτιο όταν η αντλία είναι απενεργοποιημένη και θα εξαλείψει την ανάγκη επαναπλήρωσης του συστήματος κάθε φορά με νερό.

Βαλβίδα ελέγχου για υποβρύχιες αντλίες

Με πηγάδι μεγάλης εμβέλειας, με επαρκή διάμετρο του αγωγού και με την απόσταση του φρέατος από το σπίτι, μπορεί να είναι περίπου δεκάδες λίτρα νερού. Σε πολλά μοντέλα υποβρύχιων αντλιών, μια τέτοια βαλβίδα εγκαθίσταται στο εργοστάσιο. Αν δεν είναι, τότε, κατά κανόνα, επιλέγεται μια ορειχάλκινη συσκευή με αξονική κίνηση του καρουλιού και ένα ελατήριο επιστροφής. Ο αυλός της πύλης δεν πρέπει να είναι μικρότερος από την εσωτερική διάμετρο του αγωγού, έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόσθετη αντίσταση στη ροή.

Κανόνες για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής

Δεν αρκεί να κατανοήσουμε τη βέλτιστη επιλογή του μοντέλου της συσκευής, είναι επίσης απαραίτητο να το εγκαταστήσετε σωστά.

Η εσφαλμένη τοποθέτηση του κλείστρου μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για επισκευή ή αντικατάσταση, πράγμα που μπορεί να είναι ένα πολύ επίπονο έργο, ειδικά αν είναι εγκατεστημένο στο πηγάδι.

 • Εάν το σώμα τραβηχτεί ή βγει από το βέλος, τότε πρέπει να εγκατασταθεί με ένα βέλος προς τα πάνω, ακόμα κι αν υπάρχει ένα ελατήριο επιστροφής.
 • Εάν το βάθος του φρέατος ή του φρέατος (ακριβέστερα, η απόσταση από τον καθρέφτη νερού) είναι μικρό, τότε η βαλβίδα ελέγχου επιστροφής τοποθετείται απευθείας στην είσοδο της κεφαλής πίεσης.
 • Στην περίπτωση που το βάθος του φρέατος είναι μεγαλύτερο από 8 m, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη συσκευή στην είσοδο νερού, προσθέτοντάς την με ένα μηχανικό τραχύ φίλτρο.
 • Όταν χρησιμοποιείτε μια υποβρύχια αντλία, πρέπει να τοποθετηθεί ο μπουλόνι στην έξοδο του.
 • Σε μεγάλη απόσταση από το πηγάδι, είναι καλύτερα να τοποθετήσετε δύο παντζούρια - στην έξοδο της συσκευής πίεσης και στην είσοδο του σπιτιού.

Σχέδιο εγκατάστασης αντλιοστασίου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Για το λόγο αυτό, πριν από την έναρξη της εγκατάστασης, δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη όλων των επιλογών, είναι απαραίτητο να παρουσιάσετε το σχέδιο παροχής νερού ή του συστήματος θέρμανσης σε έναν ειδικευμένο και έμπειρο μηχανικό υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Πώς να εγκαταστήσετε βαλβίδες ελέγχου για αντλιοστάσια

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής για συνεργασία με τον σταθμό άντλησης θα πρέπει να επιλέγεται κατά τη φάση σχεδιασμού του έργου. Σε ορισμένα μοντέλα αντλιών περιλαμβάνονται τέτοια συστήματα κλεισίματος, ενώ για άλλους υπάρχουν αρκετοί κανόνες:

 • Για τις αντλίες τύπου κενού (αναρρόφηση), η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην έξοδο της αντλίας, στον συσσωρευτή.
 • Σε μεγάλο βάθος του φρέατος και σε μεγάλη απόσταση από το πηγάδι στην επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθεί μια πρόσθετη συσκευή στην εισαγωγή νερού.
 • Για τις αντλίες πίεσης, οι οποίες χαμηλώνονται στο φρεάτιο, ο κοχλίας τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να τηρείται αυστηρά η κατεύθυνση ροής που υποδεικνύεται στο περίβλημα και όλες οι συνδέσεις πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά.

Χρήσιμες λειτουργίες των βαλβίδων ελέγχου για το νερό. Ταξινόμηση και μέγεθος συσκευών

Πίνακας περιεχομένων:

Μια συσκευή άμεσης δράσης που παρέχει κίνηση νερού μόνο σε μία πλευρά ονομάζεται βαλβίδα ελέγχου. Η βαλβίδα διακοπής λειτουργεί λόγω της κυκλοφορίας του υγρού και δεν απαιτεί τη σύνδεση των τροφοδοτικών.

Ο μηχανισμός υποστηρίζει τη σταθερότητα των συστημάτων παροχής θερμότητας και νερού και προστατεύει επίσης τον αγωγό νερού από ζημιές σε περίπτωση ατυχήματος. Θα μάθουμε πώς λειτουργεί η συσκευή και ποια προβλήματα επιλύει.

Τι είναι η συσκευή;

Η διάταξη ασφάλισης αποτρέπει τη ροή του υγρού στην αντίθετη κατεύθυνση. Έχει μικρές διαστάσεις και υποστηρίζει την απαραίτητη πίεση στο σύστημα. Εξετάστε την ανάγκη χρήσης της συσκευής σε χώρους διαβίωσης. Χρησιμοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Σε σωλήνες παροχής νερού. Η κυκλοφορία του ζεστού και κρύου νερού σε ιδιωτικά και πολυκατοικιακά κτίρια διανέμεται σε χωριστούς αγωγούς. Μερικές φορές η διαφορά πίεσης οδηγεί στο γεγονός ότι το ζεστό νερό συμπιέζει το κρύο από το θάλαμο του οικιακού αναμίκτη και η ρύθμιση της θερμοκρασίας του υγρού καθίσταται αδύνατη. Η βαλβίδα παρέχει πίεση στις κανονικές τιμές.

Στην είσοδο του θερμοσίφωνα. Η πλήρωση του λέβητα είναι υπό πίεση. Με τη θέρμανση και την αύξηση της πίεσης, το μετατοπισμένο ψυκτικό θα επιστραφεί πίσω στον ψυχρό αγωγό. Η βαλβίδα εμποδίζει την εκροή.

Στο σύστημα ατομικής θέρμανσης με την παρουσία πολλών κυκλωμάτων θέρμανσης (λέβητας, θερμού δαπέδου, μπαταρίες), με διαφορετικές τιμές υδραυλικών δεικτών πίεσης. Η διάταξη ασφάλισης ομαλοποιεί τους δείκτες.

Πριν από το μετρητή. Ανακύπτει το ερώτημα: γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου στο μετρητή νερού; Η απάντηση είναι απλή: οι βαλβίδες διακοπής λειτουργίας είναι απαραίτητες, επειδή προστατεύουν τη συσκευή από πιθανή θραύση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σφύριγμα νερού και εμποδίζει την περιστροφή της τουρμπίνας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο αυτόνομο σύστημα παροχής νερού, η βυθισμένη αντλία παρέχει την παροχή νερού. Ανυψώνει το υγρό στην επιφάνεια και το τροφοδοτεί στο σπίτι υπό γωνία 5 ° -10 ° σε απόσταση έως 10 μ. Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής αποτρέπει την αποστράγγιση του νερού στην κοιλότητα όταν η αντλία είναι απενεργοποιημένη.

Σχετικά με την αρχή της εργασίας

Η αρχή της συσκευής είναι η ακόλουθη: αφού σταματήσει η τροφοδοσία ύδατος στην κοιλότητα του σωλήνα, η πύλη πιέζεται κάτω από έναν μηχανισμό ελατηρίου και παραμένει στην κλειστή θέση. Τη στιγμή που δημιουργείται πίεση μπροστά από τη βαλβίδα, επαρκής για να εξασθενήσει το ελατήριο, ανοίγει η βαλβίδα και αρχίζει να ρέει νερό μέσα στον σωλήνα.

Όταν η αντλία είναι απενεργοποιημένη - η πίεση πέφτει, το κλείστρο πιέζει ξανά και κλείνει τη ροή. Εκτός από τη δύναμη συμπίεσης του ελατηρίου στην πύλη, επηρεάζεται η πίεση του αγωγού, που δεν επιτρέπει στη βαλβίδα να ανοίξει.

Τύποι και διάταξη των βαλβίδων ελέγχου

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας είναι συνήθως απλός. Αποτελείται μόνο από μερικά εξαρτήματα, όπως το σώμα, το στοιχείο λειτουργίας και το στοιχείο σύσφιξης. Ανάλογα με την έκδοση, ενδέχεται να παρουσιαστούν και άλλα εξαρτήματα: στέλεχος, αρθρωτός πείρος, μοχλός δίσκου, ελατήριο, σφαίρα, ελαστομερή και έδρανα.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι οικιακών συσκευών ανάλογα με τον τύπο του στοιχείου ασφάλισης:

Ρόταρυ. Εργαστείτε στρέφοντας το περιστρεφόμενο δίσκο χάλυβα που βρίσκεται μέσα στο εξάρτημα.

Μπάλες. Η ροή του υγρού καλύπτει το τύμπανο, που έχει τη μορφή σφαίρας.

Ανύψωση. Η πύλη κινείται προς τα πάνω, ανοίγοντας το δρόμο προς το νερό και πέφτοντας, εμποδίζοντας τη ροή. Οι συσκευές τοποθετούνται μόνο κατακορύφως.

Δίσκος. Η πλάκα σύσφιγξης λειτουργεί ως στοιχείο ασφάλισης.

Ανά τύπο σύνδεσης, οι βαλβίδες χωρίζονται στις ακόλουθες ομάδες:

Σπείρωμα με σπείρωμα. Σχεδιασμένο για σωλήνες μικρής διαμέτρου. Σταθερό με νήμα, κομμένο στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό μέρος των δύο συνδέσμων.

Τύπος γκοφρέτας. Μοιάζουν με καρτέλες. Εγκαθίστανται μεταξύ δύο γειτονικών φλαντζών. Στερεώστε με καρφιά ή μπουλόνια.

Φλάντζες. Εξοπλισμένο με φλάντζες σύνδεσης με παρεμβύσματα.

Με τη βάση συγκόλλησης. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με συγκόλληση. Κατάλληλο για τμήματα αγωγών σε επιθετικό περιβάλλον.

Με τον τύπο του υλικού από τον οποίο κατασκευάζεται το σώμα, οι βαλβίδες χωρίζονται σε πλαστικό (πολυπροπυλένιο), ορείχαλκο και χάλυβα.

Διαστάσεις προϊόντος

Οι διαστάσεις των βαλβίδων εξαρτώνται από τον τύπο του εξοπλισμού παροχής νερού που είναι εγκατεστημένος στο διαμέρισμα ή στην εξοχική κατοικία. Εδώ είναι οι κύριες ποικιλίες:

Βαλβίδα με μέγεθος 1 ίντσα. Είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Βαλβίδα για το νερό 1/2 ίντσας. Δεν είναι τόσο δημοφιλής λόγω του χαμηλού εύρους ζώνης.

Ελέγξτε την βαλβίδα 3/4 ιντσών. Προϊόν ποιότητας για σωλήνες μικρής διαμέτρου.

Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, πρέπει να πλοηγηθείτε σε 2 κύρια χαρακτηριστικά: πίεση και διάμετρος του περάσματος υπό όρους. Το πρώτο είναι συντετμημένο PN (PN) - πίεση λειτουργίας. Εάν η βαλβίδα φέρει σύμβολα RU-20 ή ΡΝ-20, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με πίεση όχι μεγαλύτερη από 20 bar. Εμφανίζεται η δεύτερη παράμετρος DN (DN) - υπό όρους.

Σήμανση DU-22 ή DN-22 δείχνει ότι η διάμετρος του αγωγού είναι ίση με περίπου 22 mm.

Παράμετρος DN (DN) Η βαλβίδα πρέπει να αντιστοιχεί σε παρόμοιες παραμέτρους όλων των παρακείμενων στοιχείων. Πρέπει να εγκαταστήσετε τη συσκευή με DU-25 (DN-25) Μόνο σε συνδυασμό με σωλήνες και εξαρτήματα με σήμανση ως DU-25 (DN-25).

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τη βαλβίδα

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου στην έκδοση ζεύκτη. Είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης τόσο σε διαμερίσματα όσο και σε ιδιωτικές κατοικίες. Για την προστασία των μετρητών και άλλων τμημάτων του δικτύου από την εμφάνιση ενός σφυριού νερού, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί 3 απλά βήματα:

Επιλέξτε τη θέση. Στα επίπεδα, η βαλβίδα επιστροφής νερού εισάγεται συνήθως στον μετρητή ή μπροστά από τον λέβητα θέρμανσης.

Πάρτε τα εξαρτήματα της επιθυμητής διαμέτρου και τυλίξτε το σφράγισμα στο σπείρωμα: ταινία, σπείρωμα ή λινάρι.

Ασφαλίστε τη συσκευή με εξαρτήματα, ανοίξτε τη βρύση νερού και ελέγξτε τη σύνδεση για διαρροές.

Στο σώμα των κατασκευαστών βαλβίδων σφραγίζουν την εικόνα του βέλους. Δείχνει την κατεύθυνση της κίνησης του νερού. Η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνεται με προσοχή σε αυτό το ορόσημο, διαφορετικά η πίεση παραμένει μπλοκαρισμένη μετά την ολοκλήρωση της εργασίας και πρέπει να αναδιατάξετε τη διάταξη ασφάλισης.

Ας δώσουμε κάποιες συμβουλές:

Στο κύκλωμα του συστήματος παροχής τρεχούμενου νερού, η βαλβίδα είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον σταθμό άντλησης. Για να γίνει αυτό, επιλέγεται ένας σωλήνας στον αγωγό όπου γίνεται η ρήξη και συνδέεται με μια διάταξη ασφάλισης.

Ως μέρος του συστήματος αποχέτευσης, η βαλβίδα θα βοηθήσει στην αποτροπή της ροής των αποβλήτων και των λυμάτων στην αντίθετη κατεύθυνση. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε σωλήνες κατάλληλης διαμέτρου με τη βοήθεια μιας σύνδεσης. Η διάμετρος της βαλβίδας μπορεί να είναι 50-100 mm. Οι συνδέσεις χυτοσιδήρου ή πλαστικού κατασκευάζονται με ειδικό προσαρμογέα.

Σε ένα σύστημα θέρμανσης με ένα κύκλωμα, η βαλβίδα είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί μια πίεση θερμαντικού φορέα λόγω θέρμανσης, χωρίς τη χρήση αντλίας. Η εγκατάσταση είναι παρόμοια με τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας στον αγωγό νερού.

Μερικές φορές ακόμη και μια αξιόπιστη βαλβίδα διακοπής διακόπτει. Αν προκύψει βλάβη, πρέπει να μάθετε πώς να αποσυναρμολογήσετε τη βαλβίδα ελέγχου. Δεν είναι δύσκολο. Αρχικά, είναι απαραίτητο να κλείσετε τη ροή του υγρού εργασίας και να το συγχωνεύσετε από το σύστημα. Στη συνέχεια ξεβιδώστε τα παξιμάδια, αφαιρέστε τις φλάντζες ή τα εξαρτήματα. Το τελικό στάδιο είναι η αφαίρεση της μονάδας ασφάλισης και η αντικατάσταση των αποτυχημένων στοιχείων. Συναρμολογήστε με την αντίστροφη σειρά.

Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε προσεκτικά τις βαλβίδες απενεργοποίησης κοντά στο μετρητή νερού ώστε να μην προκληθεί βλάβη στη σφραγίδα που εγκαθίσταται από τα βοηθητικά προγράμματα.

Βαλβίδα ελέγχου για το νερό της αντλίας και το σταθμό αντλίας

Σε περίπτωση που το σύστημα ψεκασμού δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να παρουσιαστούν περιπτώσεις όπου μόνο κρύο ή ζεστό νερό προέρχεται από τις βρύσες και το ψυκτικό υγρό ρέει μέσω του λέβητα θέρμανσης προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στη μείωση της πίεσης του νερού.

Για να αποφύγετε τυχόν δυσλειτουργίες, συνιστάται η εγκατάσταση μιας συσκευής απενεργοποίησης της αντλίας. Σκοπός του είναι να εξαλείψει τον κίνδυνο μείωσης της πίεσης και να σπάσει την αντλία, κλείνοντας την εκροή νερού.

Η βαλβίδα είναι ένας μικρός κύλινδρος, με μηχανισμό πύλης και ελατήριο με τη μορφή κυκλικού περιστρεφόμενου πέταλου. Ελλείψει ροής, η βαλβίδα κλείνει σφιχτά και με την εμφάνιση πίεσης ανοίγει για να σταματήσει η εκροή σε περίπτωση βλάβης της μονάδας άντλησης.

Για βαθιές αντλίες

Η διάμετρος της βαλβίδας διακοπής για εγκατάσταση στην βαθιά αντλία πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του σωλήνα. Αυτό θα κάνει τη σύνδεση όσο το δυνατόν πιο σφιχτή. Νέα μοντέλα αντλιών έχουν ήδη παραχθεί με βαλβίδες ελέγχου.

Η βαθιά αντλία πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ένα πρωτεύον φίλτρο καθαρισμού πριν εγκαταστήσετε τη βαλβίδα. Ο μηχανισμός απενεργοποίησης της αντλίας απαιτεί αξιόπιστη προστασία, οπότε η βαλβίδα είναι κοχλιωτή με ένα διάτρητο κλωβό από ανοξείδωτο χάλυβα.

Για αντλιοστάσια

Οι διατάξεις ασφάλισης που έχουν σχεδιαστεί για σταθμό αντλίας επιφανείας επιλύουν τις ίδιες εργασίες με τις βαλβίδες ελέγχου για μια βαθιά αντλία. Η διαφορά είναι ότι το εξάρτημα τοποθετείται στον αγωγό αναρρόφησης του συμπιεστή πίεσης μετά την καστάνια.

Η χρήση της συσκευής κλειδώματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ατυχημάτων στα συστήματα θέρμανσης και παροχής νερού έχουν θετικό αντίκτυπο στο έργο των σταθμών άντλησης, σωλήνες νερού δεν περιλαμβάνουν γεμίζοντας τον αέρα, επιτρέπει τη χρήση του νερού για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά την απενεργοποίηση της αντλίας γεώτρησης.

Σχεδίαση και σκοπός της βαλβίδας ελέγχου

Στη συσκευή των σύγχρονων συστημάτων θέρμανσης και ύδρευσης χρησιμοποιούνται συχνά βαλβίδες ελέγχου. Αυτές οι συσκευές είναι βαλβίδες διακοπής και επιτρέπουν στους αγωγούς να λειτουργούν κανονικά. Ο σκοπός της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι να εξασφαλίσει την κίνηση νερού / υγρού σε μια δεδομένη κατεύθυνση, μη επιτρέποντάς της να αντιστραφεί.

Σχέδιο της βαλβίδας ελέγχου φλαντζών: 1 - σώμα, 2 - μπουλόνι, 3 - κάλυμμα, 4 - δίσκος, 5 - ελατήριο, 6 - φλάντζα, 7 - σέλα.

Εφαρμογή της βαλβίδας

Εφόσον απαιτείται βαλβίδα αντεπιστροφής για να επιτρέπεται η ροή υγρού σε μία καθορισμένη πλευρά, πρέπει να επισημαίνεται κατεύθυνση στην επιφάνεια της, προς την οποία θα ρέει νερό.

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις όπου ο σκοπός αυτής της συσκευής είναι πολύ σημαντικός. Σε πολυώροφα σπίτια, στα οποία υπάρχουν πολλά διαμερίσματα, το νερό παρέχεται ξεχωριστά. Τα ψυχρά και καυτά υγρά κινούνται κάθε ένα κατά μήκος των σηραγγών τους. Σε διαφορετικούς σωλήνες, η κεφαλή του υγρού μπορεί να είναι διαφορετική και να διαφέρει σε αρκετές περιπτώσεις.

Εφαρμογή βαλβίδας αντεπιστροφής.

Κατά τη διαδικασία ανοίγματος της βρύσης, τα ζεστά και κρύα υγρά αναμειγνύονται. Ο ένας από αυτούς, του οποίου η πίεση θα είναι μεγαλύτερη, θα αναγκάσει το νερό με λιγότερη πίεση πίσω στον κύριο αγωγό. Αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι θα υπάρξει μια αντίστροφη ροή, η οποία μπορεί να συμβεί ακόμη και στην άνοδο του.

Παρόμοια κατάσταση μπορεί να αποφευχθεί εάν έχει εγκατασταθεί η βαλβίδα αντιπιέσεως. Θα πρέπει να εγκαθίσταται μετά από μετρητές νερού, η παρουσία των οποίων είναι υποχρεωτική απαίτηση των φορέων παροχής πόρων.

Επίσης, παρόμοιες βαλβίδες πρέπει απαραίτητα να εγκαθίστανται σε περίπτωση χρήσης διαφόρων θερμαντήρων αποθήκευσης (θερμοσίφωνες, λέβητες κ.λπ.). Πρέπει να τοποθετηθεί στο τμήμα του σωλήνα όπου παρέχεται κρύο νερό.

Ο λόγος είναι ότι η χωρητικότητα τέτοιων θερμοσίφωνων είναι γεμάτη με κρύο νερό, το οποίο κατά τη διαδικασία θα θερμανθεί και η πίεση του θα αυξηθεί. Συνεπώς, έχοντας υψηλότερη πίεση, το θερμό νερό θα τείνει να επιστρέψει στον σωλήνα. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή βαλβίδας ελέγχου δεν επιτρέπει αυτό να συμβεί.

Αυτές οι βαλβίδες είναι σκόπιμο για χρήση σε ιδιωτικές κατοικίες με το σύστημα θέρμανσης, εφόσον είναι δυνατόν να διαιρέσει τη ροή της θέρμανσης για διάφορα κυκλώματα (θερμαντικά σώματα, λέβητα, ενδοδαπέδια θέρμανση), καθένα από τα οποία θα έχουν εσωτερική πίεση του. Η βαλβίδα θα εξαλείψει την κίνηση του ρευστού στην αντίθετη κατεύθυνση και θα αποτρέψει την εμφάνιση υδραυλικής πρόσκρουσης στα τοιχώματα των σωλήνων.

Τύποι συσκευών

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές βαλβίδες νερού που δεν επιτρέπουν να ρέει νερό προς την αντίθετη κατεύθυνση. Υποδιαιρούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ανά τύπο κατασκευής.
 • κατά είδος υλικού κατασκευής ·
 • από τις διαστάσεις του κελύφους.

Το σχέδιο σχεδιασμού του συνδυασμένου φίλτρου της βαλβίδας αντεπιστροφής.

Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι δυνατή η ταξινόμηση των βαλβίδων και ο τύπος του σκοπού τους. Από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού διακρίνεται ο τύπος σφαιρών, ο ανυψωτήρας, ο δίσκος και οι ανυψωτικοί περιστροφικοί μηχανισμοί. Οι πρώτοι έχουν στο μηχανισμό τους μια μπάλα από μέταλλο, που πιέζεται με ένα ελατήριο. Τέτοιες βαλβίδες έχουν επαρκώς αξιόπιστο μηχανισμό, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε σωλήνες μικρής διαμέτρου.

Οι βαλβίδες ολίσθησης έχουν παρόμοια διάταξη με βαλβίδα διακοπής. Μόνο έχουν μια βαλβίδα στο σύστημα, η οποία είναι ελαφρώς ελατηριωτή. Σε περίπτωση που υπάρχει αντίστροφη εκροή υγρού, η πίεση του θα πιέσει τη βαλβίδα ολίσθησης. Αυτό θα κλειδώσει τα κανάλια εξόδου του μηχανισμού.

Οι μηχανισμοί ανύψωσης-περιστροφής έχουν στο σχέδιό τους ένα κάλυμμα που είναι στερεωμένο στον άξονα και, αν χρειαστεί, χτυπάει. Αν η ροή του ρευστού φτάσει στην επιθυμητή πλευρά, το καπάκι ανοίγει και επιτρέπει τη ροή. Επειδή το καπάκι έχει μικρή αντίσταση, τότε τέτοιες συσκευές εγκαθίστανται σε οριζόντια θέση. Αλλά το πλεονέκτημα των διατάξεων ανύψωσης και κλίσης είναι η διαθεσιμότητα ειδικού καλύμματος στο σώμα τους, το οποίο τους επιτρέπει να ελέγχονται.

Οι διατάξεις δίσκου της αντίστροφης ενέργειας είναι εφοδιασμένες με μηχανισμό ασφάλισης με τη μορφή δίσκου με ράβδο πάνω στο ελατήριο. Αν η πίεση του νερού είναι μικρή, ο δίσκος θα βρίσκεται στην ελεύθερη θέση και θα περάσει την απαραίτητη ροή στα κανάλια. Η κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση θα προκαλέσει την πίεση της στη σέλα, η οποία θα εμποδίσει το κανάλι εξόδου.

Οι περισσότερες βαλβίδες διακοπής είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, χυτοσίδηρο ή ορείχαλκο. Το καλύτερο υλικό στην σχέση τιμής-ποιότητας είναι ο ορείχαλκος. Σε οικιακές συνθήκες, συνιστάται η χρήση βαλβίδας διακοπής από αυτό το υλικό.

Με την ευκολία σχεδιασμού του, οι βαλβίδες ελέγχου εμποδίζουν σοβαρές και δαπανηρές βλάβες.

Η χρήση τους είναι απλά απαραίτητη στα σύγχρονα συστήματα ύδρευσης.

Σκοπός και τύποι βαλβίδων ελέγχου

Συχνά όταν τρέχετε ένα σωλήνα νερού ή ένα σύστημα αποχέτευσης, πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα όταν, στα ίδια κανάλια, το περιεχόμενό τους αρχίζει να ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του δυσάρεστου φαινομένου είναι η αποκαλούμενη απόφραξη. Στα σπίτια εκτός πόλης, η εμφάνισή του στα συστήματα αποχέτευσης μπορεί να συσχετιστεί με την υπερχείλιση μιας σηπτικής δεξαμενής ή πηγάδι.

Για την προστασία από αυτό το φαινόμενο, εγκαθίσταται μια ειδική βαλβίδα στα κανάλια ύδρευσης και αποχέτευσης, μέσω των οποίων είναι δυνατόν να αποτραπεί αποτελεσματικά η αντίστροφη ροή λυμάτων ή υδατικών μέσων. Οι βαλβίδες ελέγχου τοποθετούνται επίσης σε αντλιοστάσια για να εξασφαλιστεί σταθερή πίεση νερού στο σύστημα.

Διορισμός

Είναι απαραίτητο να μάθουμε να διακρίνουμε τους τύπους των συσκευών κλειδώματος που είναι εγκατεστημένες στις πλωτές οδούς και τα λύματα για να κατανοήσουμε γιατί απαιτείται μία ή άλλη συσκευή.

Στην αντλία, η βαλβίδα αποτρέπει την αντίστροφη ροή του υγρού όταν λειτουργεί η συσκευή (τύπος πυθμένα) και αποτρέπει την πτώση πίεσης στο σύστημα παροχής νερού (τύπος αγωγού).

Στους μετρητές νερού, τοποθετούνται βαλβίδες αντεπιστροφής για την αποφυγή κύλισης προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στο σύστημα παροχής νερού, εγκαταστήστε παρόμοιες συσκευές για να αποφύγετε την ανάμιξη ζεστού και κρύου νερού.

Ο κύριος σκοπός της βαλβίδας αποχέτευσης είναι να εμποδίσει την αντίστροφη ροή των καταβόθρων υγρών που σχηματίζονται λόγω υπερχείλισης του συλλέκτη (φρεάτιο ή σηπτική δεξαμενή). Η κύρια σφαίρα της εφαρμογής της είναι διαμερίσματα που βρίσκονται στους χαμηλότερους ορόφους κατοικιών κατοικιών πόλης. Σε αυτά τα σημεία, οι περιπτώσεις όπου το περιεχόμενο του αποχετευτικού συστήματος εισέρχεται στην τουαλέτα είναι αρκετά συχνές. Αυτό συμβαίνει λόγω της συμφόρησης που σχηματίστηκε στην περιοχή των στοιχείων του αγωγού στο υπόγειο, τοποθετημένη οριζόντια.

Πρόκειται για την αποφυγή της οπισθοδρόμησης και απαιτεί την εγκατάσταση μιας βαλβίδας στην αποχέτευση. Με τη βοήθεια ειδικής συσκευής αποκλεισμού θα είναι δυνατή η αποκοπή της ροής επιστροφής των λυμάτων και η εξασφάλιση της δυνατότητας της αξιόπιστης μείωσης.

Γενικά, τέτοιες διατάξεις βαλβίδων τοποθετούνται οπουδήποτε απαιτείται για να διασφαλιστεί ροή ρευστού μόνο σε μία κατεύθυνση.

Αρχή λειτουργίας

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας αντεπιστροφής, καθώς και η αρχή της λειτουργίας της, μπορούν να αναπαρασταθούν ως εξής:

 • Ενσωματωμένη βαλβίδα αποσβεστήρα βρίσκεται κανονικά στην κάτω θέση και κλείνει μια υπάρχουσα θέση στον αγωγό, λόγω αυτής εγκεφαλικό επεισόδιο επικάλυψη για αντίστροφη νερό τροφοδοσίας ή άλλο υγρό?
 • όταν το υγρό ρέει στην άμεση (σωστή) κατεύθυνση, αυτό το πτερύγιο ανεβαίνει ή κινείται ελαφρά προς τα πλάγια, αποκαλύπτοντας μια εύκολη δίοδο.
 • ως αποτέλεσμα, η ροή του νερού ρέει σε μια προκαθορισμένη κατεύθυνση, μετά την οποία ο αποσβεστήρας κλείνει ξανά τον αυλό.
 • προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο αποσβεστήρας δεν ανοίγει.

Ομοίως, ο μηχανισμός λειτουργεί σε ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις σε περίπτωση που σημειώθηκαν σοβαρά τεχνικά λάθη κατά την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος. Αλλά ακόμα και αν εγκατασταθεί απολύτως σωστά - η εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου στη σωστή θέση του σωλήνα θα φέρει ένα συγκεκριμένο όφελος.

Τύποι συστημάτων βαλβίδων

Οι γνωστοί τύποι βαλβίδων αντεπιστροφής διακρίνονται κυρίως στις μορφές και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της μεμβράνης που χρησιμοποιείται εκεί. Σύμφωνα με αυτό το χαρακτηριστικό, όλα τα προϊόντα χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • περιστροφικά (ονομάζονται επίσης πέταλα).
 • βαλβίδες ανύψωσης;
 • δίσκο και μπάλα.

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μοντέλων βαλβίδων, που διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό, τον σκοπό και το μέγεθος. Έτσι, οι βαλβίδες εισαγωγής είναι εφοδιασμένες με φίλτρο οθόνης και τοποθετούνται μπροστά από την αντλία σε κάθετο τμήμα. Οι ευρέως διανεμημένες βαλβίδες φλάντζας χωρίζονται επίσης σε βαλβίδες δίσκου δίθυρων και ελατηρίων.

Ορισμένα μοντέλα προβλέπουν τη δυνατότητα χειροκίνητου κλεισίματος, υπάρχουν σχέδια με πύλη ανοίγματος. Από την άποψη του νοικοκυριού, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι συσκευές που εγκαθίστανται σε συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Όσον αφορά τις αντλίες, πολλές από αυτές πωλούνται με ήδη ενσωματωμένες βαλβίδες.

Ρόταρυ

Στα προϊόντα ασφαλείας του περιστρεφόμενου τύπου υπάρχει ειδική στρογγυλή μεμβράνη με ενσωματωμένο ελατήριο. Εάν η ροή του νερού ή των ακαθαρσιών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση - περιστρέφεται γύρω από τον άξονα και δεν παρεμβαίνει στη ροή. Παρουσιάζοντας τον παραμικρό παλμό κίνησης προς την αντίθετη κατεύθυνση, η πλάκα πιέζεται σφιχτά επί της στεφάνης μέσα στη βαλβίδα, εξασφαλίζοντας έτσι μια αξιόπιστη σφράγιση του κύριου καναλιού. Συσκευές αυτού του τύπου εγκαθίστανται συχνά μετά από μετρητές νερού.

Σημαντικό! Σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων μεμβράνης μπορεί να παρασχεθεί ένα άλλο χειροκίνητο κλείστρο. Το κανάλι επικαλύπτεται με ένα κουμπί στο σώμα της βαλβίδας.

Σε σχέση με το χαρακτηριστικό σχήμα των μεμβρανών των βαλβίδων διακοπής, οι εμπειρογνώμονες μερικές φορές τους αποκαλούν λοβούς. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το χαρακτηριστικό κτύπημα που κάνει η μεμβράνη κατά την αντίστροφη λειτουργία, ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν τον όρο "zahlopka".

Όσον αφορά τις διαστάσεις του, η διάταξη περιστροφικού τύπου είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο των σωλήνων στους οποίους είναι συνήθως εγκατεστημένος. Για να ρυθμίσετε αυτή τη διαφορά στον αγωγό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε έναν ειδικό προσαρμογέα που να έχει ένα στενό και επεκτεινόμενο τμήμα. Ωστόσο, αυτά τα μέρη δημιουργούν τον πιθανό κίνδυνο για το σχηματισμό ανεπιθύμητων παρεμποδίσεων.

Από αυτή την άποψη, για την εξάλειψη έγκαιρα η τοπική απόφραξη στο ανώτερο τμήμα του σώματος τέτοιων αντικειμένων παρέχει ένα ειδικό αφαιρούμενο κάλυμμα, το οποίο μετά την απομάκρυνση μπορεί να λυθεί εύκολα συσσωρευμένη βρωμιά.

Τύπος ανύψωσης

Η κατηγορία ανύψωσης των βαλβίδων ελέγχου αποχέτευσης ονομάζεται επειδή οφείλεται στο γεγονός ότι όταν τα απόβλητα ρέουν προς τη σωστή κατεύθυνση, το ίδιο το στοιχείο εμπλοκής αυξάνεται αυστηρά προς τα πάνω. Όταν εισέλθει υγρό αποχέτευσης, πιέζει το βάρος του στην πλάκα που κλείνει στην κανονική κατάσταση, ενώ το ελατήριο στη βαλβίδα συμπιέζεται και ανυψώνεται προς τα πάνω.

Εάν δεν υπάρχουν αποχετεύσεις, το ελατήριο αυτόματα απελευθερώνεται και πάλι κλείνει το προηγουμένως ανοιχτό πέρασμα. Όταν ένα υγρό απόβλητο τρίτων εισέρχεται στο κανάλι, αποδεικνύεται ότι είναι ασφαλώς μπλοκαρισμένο από ένα ανυψωμένο πτερύγιο, το οποίο παρέχεται από μια ειδική μορφή του σώματος της βαλβίδας.

Το σχέδιο εγκατάστασης μιας βαλβίδας αποχέτευσης τύπου ανύψωσης εξηγεί καλά την επίδρασή της.

Όσον αφορά τις παραμέτρους λειτουργίας του, αυτός ο τύπος μηχανισμού βαλβίδων είναι πιο αξιόπιστος από όλους τους άλλους. Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες του σχεδιασμού του είναι τέτοιες ώστε οι εσωτερικοί χώροι να είναι περιοδικά βουλωμένοι με βρωμιά και να χρειάζονται συνεχή συντήρηση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα από τη συσκευή που είναι στερεωμένη στις τέσσερις βίδες, και στη συνέχεια να καθαρίσετε τον εσωτερικό μηχανισμό ή να τον αντικαταστήσετε εντελώς.

Sharovoy

Ένας άλλος γνωστός τύπος μηχανισμών κλειδώματος αντιπροσωπεύεται από βαλβίδες ελέγχου σφαιρών στις οποίες εφαρμόζεται η αρχή της σφαίρας ασφάλισης. Ένας σημαντικός ρόλος στη λειτουργία αυτών των συσκευών διαδραματίζει η ακρίβεια κατασκευής των εσωτερικών σωμάτων του σώματος, στις αυλακώσεις των οποίων κινείται το σφαιρικό στοιχείο ασφάλισης.

Στο άνω μέρος του σώματος υπάρχει μια στρογγυλή διαμόρφωση γωνίας, μέσω της οποίας η σφαίρα μπορεί να κυλήσει στην κόγχη, αφήνοντας ένα πέρασμα ελεύθερης ροής.

Η γωνία συστολής είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε η σφαίρα μπλοκαρίσματος να τυλίγεται μέσα σε αυτήν υπό την άμεση πίεση των αποχετεύσεων και να αφήνει τελείως ελεύθερο το πέρασμα. Όταν η πίεση εξισορροπείται και στις δύο πλευρές, ολισθαίνει πίσω στο πέρασμα και κλείνει.

Δώστε προσοχή! Το μειονέκτημα αυτής της ενσωμάτωσης είναι η πιθανότητα ροής νερού στα σημεία διασταύρωσης, τα οποία δεν είναι πάντοτε ιδανικά.

Ωστόσο, παρόμοιες βαλβίδες είναι αρκετά αποδοτικές και μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατασκευή φλαντζών

Ο φλαντζωτός τύπος μηχανισμών βαλβίδων είναι ελκυστικός στο ότι έχει μικρές διαστάσεις και είναι πολύ βολικό για εγκατάσταση. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή κοίλου επιμήκους κυλίνδρου με περιστροφικό αποσβεστήρα ειδικού σχεδιασμού που βρίσκεται σε αυτό. Το διαμέρισμα αποτελείται από δύο ίσα μισά, χωρισμένα από έναν κεντρικό άξονα και μοιάζει με μια πλάκα που στερεώνεται από ένα ελατήριο στον τοίχο του περιβλήματος.

Σημαντικό! Παρά ορισμένα πλεονεκτήματα, δεν συνιστάται η τοποθέτηση ενός τέτοιου μοντέλου στα κανάλια αποχέτευσης. Ο κύριος σκοπός του είναι να εργάζεται σε δίκτυο ύδρευσης.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα της βαλβίδας αντίστροφης φλάντζας είναι η δυσκολία πρόσβασης στους εσωτερικούς κόμβους, οι οποίοι μπορούν να αποσυναρμολογηθούν μόνο μετά την αποσυναρμολόγηση της σύνδεσης.

Υλικά

Τα κελύφη των βαλβίδων ελέγχου στα δίκτυα ύδρευσης συχνά κατασκευάζονται από μέταλλα διαφόρων κλάσεων ή από τα κράματά τους, και συγκεκριμένα:

 • Κράματα χάλυβα (συμπεριλαμβανομένων των ανοξείδωτων και κραματοποιημένων ποικιλιών).
 • με βάση το χυτοσίδηρο.
 • από διάφορα κράματα χαλκού (χαλκό και ορείχαλκο).
 • ιδιαίτερα ισχυρό τιτάνιο.

Όσον αφορά τα μέλη σφραγίσεως παρέχοντας στεγανοποίησης επαφή ενάντια στην έδρα της βαλβίδας σωρεύσεως κλείστρου του μηχανισμού βαλβίδας ελέγχου, για την παρασκευή τους εφαρμόζονται είτε συμβατικά ελαστικά ή ανθεκτικό στην τριβή PTFE.

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μοντέλα για συστήματα αποχέτευσης είναι συνήθως κατασκευασμένα από PVC ή απλό σίδερο. Η πρώτη από αυτές τις επιλογές είναι προτιμότερη όταν οι σωλήνες στο διαμέρισμα είναι επίσης πλαστικό, οπότε το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα σε μέγεθος.

Διαδικασία εγκατάστασης και εγκατάστασης

Για να απαντηθεί το ερώτημα, στο οποίο είναι εγκατεστημένη η βαλβίδα, πρέπει να δώσουν προσοχή στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του και τη διαθεσιμότητα του ελεύθερου χώρου για την υποτιθέμενη θέση σύνδεσης της θήκης. Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη όχι ευαίσθητη στιγμή, λόγω απενεργοποίηση όλων των πρόσβαση η μετώπη (αυτό ισχύει και για την περίπτωση που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου για το άνοιγμα της βαλβίδας του δικτύου ύδρευσης).

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη συμβιβασμού του ζητήματος με τους γείτονες, συνιστάται η τοποθέτηση της συσκευής βαλβίδας στο νερό αμέσως μετά την πολλαπλή βαλβίδων. Το κύριο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την εγκατάσταση είναι η κατεύθυνση της κανονικής κίνησης των αποχετεύσεων, η οποία συνήθως υποδεικνύεται από ένα βέλος στην πλευρά του σώματος. Σε αυτή την περίπτωση, η βαλβίδα είναι στερεωμένη στον σωλήνα σε τέτοια θέση ώστε το βέλος να συμπίπτει με την κατεύθυνση της φυσικής ροής των αποβλήτων.

Άλλα χαρακτηριστικά εγκατάστασης μιας βαλβίδας αντεπιστροφής μπορούν να περιγραφούν ως εξής.

Πρώτον, η εγκατάσταση μιας πλαστικής βαλβίδας αντεπιστροφής πραγματοποιείται σύμφωνα με το κλασσικό σχέδιο, το οποίο προϋποθέτει τη χρήση μιας πρότυπης υποδοχής και φλάντζας για αυτούς τους σκοπούς. Το τμήμα εργασίας ενός τέτοιου σωλήνα συνδέεται με την βαλβίδα με την βαλβίδα και η θέση του συνδέσμου για την αξιοπιστία υφίσταται επιπλέον επεξεργασία με σιλικόνη.

Δεύτερον, για την εγκατάσταση προϊόντων από χυτοσίδηρο, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά κόμμεα στεγανοποίησης, συμπληρωμένα με μπουλόνια που σφίγγουν με ασφάλεια τις συναρμολογημένες μεταλλικές πλάκες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν επίσης στην αγορά τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με ένα διανομέα υποδοχών, σχεδιασμένα για μια παραδοσιακή επιγονατίδα με ταυτόχρονη σφράγιση της ραφής που σχηματίζεται.

Δώστε προσοχή! Είναι σαφές ότι το κόστος αυτών των προϊόντων θα είναι λίγο ακριβότερο, αλλά η αξιοπιστία του έργου τους αυξάνεται σημαντικά.

Κατά την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου για τις καθορισμένες συνθήκες της βαλβίδας αντεπιστροφής, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσία στο σώμα ενός ειδικού καλύμματος που παρέχει πρόσβαση στα εσωτερικά μέρη.

Κατά την εγκατάσταση, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη μια σημαντική λεπτομέρεια, όπως είναι η θέση της οπής ελέγχου. Για ευκολία στη συντήρηση, θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε αυτό, επιτρέποντας, εάν είναι απαραίτητο, τον έλεγχο του εσωτερικού μηχανισμού ή τον έλεγχο καθαρισμού του.

Βαλβίδα ελέγχου για το νερό για την αντλία: τύποι και χαρακτηριστικά

Στο σύστημα παροχής νερού, το νερό πρέπει να κινείται προς τη μία κατεύθυνση. Για να επιτευχθεί αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου για το νερό της αντλίας, η οποία σας επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι το νερό ρέει αυστηρά στην καθορισμένη κατεύθυνση. Με αυτό, μπορείτε να σταθεροποιήσετε την πίεση στο σύστημα ύδρευσης, να αποτρέψετε τη διαρροή νερού ή την απροσδόκητη διακοπή της αντλίας. Ωστόσο, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο και να το εγκαταστήσετε σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Σχετικά με αυτό και μιλήστε σε αυτήν την κριτική.

Ελέγξτε την βαλβίδα για το νερό

Τι περιλαμβάνει η βαλβίδα ελέγχου νερού για την αντλία και πώς λειτουργεί;

Η βαλβίδα αντεπιστροφής αποτελείται από δύο κυλίνδρους κάθετους μεταξύ τους, συνδεδεμένους μεταξύ τους για να σχηματίσουν μία ενιαία κοιλότητα. Ένας κύλινδρος με σπειρωτό σπείρωμα χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του προϊόντος στο σύστημα παροχής νερού. Η δεύτερη είναι μπερδεμένη. Μέσα στη βαλβίδα παρέχεται μηχανισμός στην κοιλότητα για να επιτρέπεται η διέλευση του νερού από τη μία κατεύθυνση. Στη θέση εργασίας, είναι πάντα ανοιχτό, επιτρέποντας στο νερό να περνά χωρίς εμπόδια.

Εάν η παραγόμενη πίεση δεν είναι επαρκής, για παράδειγμα, λόγω διαρροής ή διακοπής της αντλίας, η παροχή ύδατος σταματά, επειδή ενεργοποιείται ο μηχανισμός και εμποδίζει τη διατομή του σωλήνα. Μια παρόμοια κατάσταση προκύπτει αν το νερό δεν αισθάνεται την πίεση, η ροή αρχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: ο μηχανισμός που επικαλύπτει το πέρασμα δεν θα το επιτρέψει.

Η αρχή της λειτουργίας βαλβίδων διαφόρων σχεδίων

Βαλβίδες διαφορετικών τύπων

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας αντεπιστροφής για το νερό εξαρτάται από την αντλία για την οποία έχει σχεδιαστεί. Επιλέγοντας το σωστό μοντέλο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό κατά πρώτο λόγο.

Συσκευή του προϊόντος από μέσα

Το ελατήριο επιστροφής βαλβίδων муфтовый

Σε τέτοια προϊόντα, ένας δίσκος (πλάκα) που συνδέεται με ένα στοιχείο ελατηρίου (ελατήριο) χρησιμοποιείται ως κλείστρο. Οι προσπάθειες των τελευταίων επαρκούν για να κλείσει η βαλβίδα. Μόλις αρχίσει η τροφοδοσία του νερού, η δράση του ελατηρίου εξασθενεί και η ροή διέρχεται χωρίς εμπόδια μέσα από τους σωλήνες. Αν η πίεση στο σύστημα αρχίσει να μειώνεται, ο δίσκος θα πιέσει το κάθισμα, έτσι ώστε η οπή ροής να μπλοκάρει. Η εγκατάσταση της βαλβίδας σύζευξης ελατηρίου επιστροφής είναι δυνατή σε σωλήνες 15-200 mm.

Συσκευή συμπλέκτη ελατηρίου

Σχετικό άρθρο:

Ρυθμιστής πίεσης νερού στο σύστημα παροχής νερού. Αν η πίεση του νερού είναι φυσιολογική ή ακόμα και ισχυρή, τότε χρειάζεστε αυτή τη συσκευή. Και γιατί θα μάθετε από την ξεχωριστή μας κριτική.

Εάν το σύστημα ύδρευσης είναι μάλλον πολύπλοκο, προτιμάται το δίθυρο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων των εξοπλισμένων με αμορτισέρ, τα οποία μετριάζουν τη δύναμη του υδραυλικού σφυριού. Είναι εξοπλισμένα με δίσκους κλειδώματος, που αποτελούνται από δύο βαλβίδες και διπλωμένοι στο μισό κάτω από τη δύναμη που δημιουργείται από τη ροή. Προχωρώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο δίσκος πιέζεται με νερό στη σέλα, επιστρέφοντας στην αρχική του θέση. Μπορεί να τοποθετηθεί σε σωλήνες με εγκάρσια διάσταση 50-700 mm.

Δίσκος διπλού φύλλου ενός τεμαχίου ζεύξης

Περιστροφή (πέταλο)

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του περιστροφικού μοντέλου είναι η παρουσία ενός καρουλιού - ένα "χτύπημα" με έναν άξονα που βρίσκεται πάνω από την οπή. Κάτω από τη δημιουργηθείσα πίεση, το καρούλι είναι ξαπλωμένο και το νερό αρχίζει να ρέει μέσα από τους σωλήνες.

Μόλις η πίεση στο σύστημα πέσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, η βαλβίδα ολίσθησης πέφτει κλείνοντας τη δίοδο. Λόγω του ειδικού σχεδιασμού, η περιστροφική βαλβίδα σε σωλήνες μεγάλης διαμέτρου αποτυγχάνει γρήγορα, καθώς όταν λειτουργεί, η βαλβίδα αιχμηλώνει στο κάθισμα. Στην περίπτωση περαιτέρω λειτουργίας ενός τέτοιου προϊόντος, συχνά προκαλείται υδραυλική κρούση.

Οι φάσεις σχηματισμού ενός υδραυλικού σοκ

Οι βαλβίδες ελέγχου περιστροφής είναι:

 • απλή. Σχετική για τους αγωγούς, η απόδοση των οποίων δεν εξαρτάται από τα φαινόμενα των κρούσεων. Πιθανή εγκατάσταση σε σωλήνες διαμέτρου μέχρι 400 mm.
 • τα οποία περιλαμβάνουν ειδικές συσκευές που μπορούν να μαλακώσουν το κάθισμα της βαλβίδας ολίσθησης στη σέλα ή να το κάνουν πιο ομαλό.

Χρήσιμες πληροφορίες! Λόγω του σχεδιασμού τους, τα περιστροφικά μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν σε σωλήνες μεγάλης διαμέτρου και δεν είναι τόσο ευαίσθητα στο βαθμό μόλυνσης των υδάτων.

Συσκευή περιστροφής μεγάλης διαμέτρου

Το σφαιρικό μοντέλο

Το στοιχείο ασφάλισης στην περίπτωση αυτή είναι μια μπάλα που πιέζεται πάνω στο κάθισμα από ένα ελατήριο. Σε ένα επαρκές επίπεδο πίεσης στο σύστημα, η μπάλα συμπιέζεται από τη ροή. Μόλις πέσει η πίεση, η σφαίρα γυρίζει, εμποδίζοντας το πέρασμα. Διαφέρουν σε μικρές συνολικές διαστάσεις.

Η αρχή της λειτουργίας της σφαιρικής βαλβίδας

Προϊόν τύπου ανύψωσης

Το στοιχείο ασφάλισης είναι ένα καρούλι ανύψωσης. Η πίεση που δημιουργείται από το νερό που διέρχεται από τους σωλήνες ανεβάζει το καρούλι. Ως αποτέλεσμα, η ροή δεν παρεμβαίνει σε τίποτα. Μόλις μειωθεί η πίεση, η βαλβίδα ολίσθησης βρίσκεται στη σέλα και η αντίστροφη κίνηση του νερού καθίσταται αδύνατη.

Χρήσιμες πληροφορίες! Λόγω ειδικού σχεδιασμού, οι βαλβίδες ανύψωσης μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε οριζόντια τμήματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο άξονας του προϊόντος πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα.

Η συσκευή της ανυψωτικής βαλβίδας ελέγχου

Βαλβίδες ελέγχου για υποβρύχιες αντλίες

Κατά την εγκατάσταση βαλβίδων ασφαλείας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μοντέλο του οποίου οι διαστάσεις σύνδεσης είναι ίδιες με τη διάμετρο του αγωγού. Όταν η βαλβίδα συνδέεται στη θυρίδα αναρρόφησης της υποβρύχιας αντλίας, επιτυγχάνεται το απαιτούμενο επίπεδο στεγανότητας.

Προϊόν για υποβρύχιες αντλίες

Κανόνες για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής

Η σειρά των εργασιών εγκατάστασης καθορίζεται από τον τρόπο καθορισμού του συγκεκριμένου μοντέλου. Το πιο απλό είναι το μοντέλο τύπου γκοφρέτας. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της κίνησης του νερού. Στην περίπτωση σύζευξης, αρκεί η σύνδεση της βαλβίδας με τον αγωγό μέσω σύνδεσης με σφράγισμα.

Χρήσιμες συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να προσέξετε το βέλος που έχει χτυπηθεί πάνω στην θήκη. Ορίζει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να μετακινηθεί το ρεύμα.

Πώς να εγκαταστήσετε βαλβίδες ελέγχου για αντλιοστάσια;

Η παρουσία ενός σταθμού άντλησης περιλαμβάνει δύο πιθανές τοποθεσίες:

 • αμέσως πριν από τον σταθμό άντλησης.
 • στον αγωγό αναρρόφησης αμέσως μετά την καστάνια.

Εγκατάσταση μπροστά από το σταθμό άντλησης

Έχοντας επιλέξει την πρώτη παραλλαγή της εγκατάστασης βαλβίδων, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αύξηση της τάσης σε περίπτωση που, μετά από μια ορισμένη περίοδο λειτουργίας, απαιτούνται εργασίες επισκευής. Εάν η σύνδεση με τον σωλήνα αναρρόφησης γίνει μετά από το καστάνι, μπορείτε να φτάσετε από το γάντζο. Εάν το σύστημα αγωγών λειτουργεί, τότε, επιλέγοντας την τοποθεσία εγκατάστασης:

 • να σπάσει ο αγωγός στον τόπο εγκατάστασης.
 • συνδέουμε τη βαλβίδα σε ένα τμήμα του σωλήνα.
 • το συνδέουμε με το δεύτερο μέρος.

Χρήσιμες συμβουλές! Εάν το σύστημα παροχής νερού λειτουργεί αποκλειστικά το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να προσέξουμε την ύπαρξη γερανού, που επιτρέπει την αποστράγγιση του νερού πριν από την κρύα εκκίνηση του χειμώνα, τοποθετώντας το στο χαμηλότερο σημείο του συστήματος.

Βρύση αποστράγγισης νερού

Βαλβίδα ελέγχου για το νερό για την αντλία: τιμή και κατασκευαστές

Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας ελέγχου για το νερό για την αντλία, η τιμή και ο τόπος παραγωγής είναι θεμελιώδους σημασίας. Ο καθένας προσπαθεί να αποκτήσει ένα ποιοτικό προϊόν που μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δίνοντας προτεραιότητα σε γνωστά εμπορικά σήματα, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει: στην παραγωγή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, χρησιμοποιήθηκαν τα αξιούμενα υλικά και η τεχνολογία αυστηρά τηρήθηκε.

Μοντέλο κατασκευασμένο στην Ιταλία

Το κόστος του προϊόντος εξαρτάται όχι μόνο από τον κατασκευαστή, αλλά και από την ονομαστική διάμετρο του προϊόντος και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού:

Ελέγξτε την βαλβίδα

Είστε εδώ

Σκοπός της βαλβίδας ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη ροή του ρευστού εργασίας να ρέει ελεύθερα προς μία κατεύθυνση και να το επικαλύπτει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ως στοιχείο ασφάλισης σε αυτές τις βαλβίδες, χρησιμοποιείται μια μπάλα ή κωνική πύλη που αλληλεπιδρά με το κάθισμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή ρευστού.

Σκοπός της βαλβίδας ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη ροή του ρευστού εργασίας να ρέει ελεύθερα προς μία κατεύθυνση και να το επικαλύπτει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ως στοιχείο ασφάλισης σε αυτές τις βαλβίδες, χρησιμοποιείται μια μπάλα ή κωνική πύλη που αλληλεπιδρά με το κάθισμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή ρευστού.

Η συσκευή της βαλβίδας επιστροφής

Η διάταξη βαλβίδων ελέγχου παρουσιάζεται στο σχήμα 1.

Υ γραμμική βαλβίδα επιστροφής (Εικ.1 α) ένα περίβλημα 1 που έχει ένα εξαγωνικό σχήμα είναι διατεταγμένα κλείστρου 2, ένα ελατήριο 3, η ροδέλα στήριξης 4 και δακτύλιο συγκράτησης 5. Όταν το ρευστό να διασχίσει ανοίγματα σύνδεσης «Α» αυτή πιέζει το http κλείστρου: // www. promarmatura.ua/zatvory-diskovye από το κάθισμα και μέσω της σχισμής που σχηματίζεται πύλη και την ακμή της οπής στο περίβλημα, και μια ακτινική διάτρηση «Β» και της κεντρικής οπής στο σώμα της βαλβίδας φθάνει στην έξοδο «Β». Όταν η παροχή του υγρού στην οπή ρεύμα «Β» είναι παγιδευμένος.

βαλβίδα ελέγχου μονάδα εκτέλεσης πισινό (Σχήμα 1 β) Η βαλβίδα εκκένωσης είναι σε γωνία 90 μοιρών ως προς τον άξονα του κλείστρου, και οι δύο συνδετικούς οπές εμφανίζονται στο κάτω επίπεδο τοποθέτησης.

Βαλβίδα ενσωματωμένα απόδοση (στο Σχήμα 1) περιλαμβάνει ένα χιτώνιο 1, ένα κλείστρο 2, ένα ελατήριο 3, το δακτύλιο 4 και η φλάντζα 5. Το χιτώνιο και το χιτώνιο τοποθετείται στην υποδοχή, το οποίο τρέχει στο τμήμα περιβλήματος, το οποίο πρέπει να είναι εφοδιασμένοι βαλβίδας. Η στεγανοποίηση στην εξωτερική επιφάνεια του χιτωνίου και του χιτωνίου πραγματοποιείται με τη βοήθεια ελαστικών δακτυλίων κυκλικής διατομής και πλαστικών προστατευτικών δακτυλίων.

Λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής

Η λειτουργία της βαλβίδας ελέγχου έχει ως εξής, με παροχή ρευστού προς το άνοιγμα «Α» του κλείστρου βαλβίδας ανυψώνεται πάνω από το κάθισμα, ξεπερνώντας τη δύναμη του ελατηρίου επαναφοράς. Διαφορική υγρό πίεσης στη βαλβίδα εξαρτάται από τη ροή ρευστού διαμέσου, και η πίεση στην οποία ανοίγει η βαλβίδα, την αποζημίωση μηχανική κατεργασία μέσω της ίδιας ελάχιστη ροή εξαρτάται μόνο από τη δύναμη του ελατηρίου και είναι από 0,05 έως 0,3 MPa (0,5 έως 3 kgf / cm2).

Η βαλβίδα χωρίς ελατήριο έχει πίεση ανοίγματος ίση με το μηδέν, καλά, μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημα έτσι ώστε το κλείστρο να βρίσκεται κατακόρυφα και να κλείνει με το δικό του βάρος. Οι βαλβίδες αντεπιστροφής χρησιμοποιούνται συνήθως ως βαλβίδες εφεδρικής ρύθμισης εγκατεστημένες σε μια γραμμή αποχέτευσης για να δημιουργήσουν μια μικρή υπερπίεση σε αυτό.

Η συσκευή της βαλβίδας επιστροφής

Τα ακόλουθα περιγράφουν μια επιταγή συσκευή γκοφρέτα βαλβίδες Εκτός από τον αγωγό. Συσκευή φλάντζα και μανίκι βαλβίδες ελέγχου στις αντίστοιχες ενότητες.

Περιστροφική βαλβίδα ελέγχου - το στοιχείο ασφάλισης είναι ένας δίσκος στερεωμένος στον άξονα που βρίσκεται έξω από το τμήμα διόδου. Στην κλειστή θέση, ο κοχλίας κρατείται με βαρύτητα και μπορεί να συμπληρωθεί με μηχανισμό ελατηρίου ή μοχλού. Η βαλβίδα είναι στερεωμένη μεταξύ δύο φλαντζών σφίγγοντας τις βίδες με σπείρωμα.

Το σώμα της βαλβίδας είναι κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο, χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα και η βαλβίδα κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα. Διαθέτει μικρές διαστάσεις, χαμηλό κόστος και σημαντική υδραυλική αντίσταση.

Κατά κανόνα, οι βαλβίδες ελέγχου περιστροφής εγκαθίστανται σε αγωγούς με ονομαστική διάμετρο DN50 ή περισσότερο, χρησιμοποιούνται ευρέως σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, θέρμανσης, ύδρευσης, λέβητα και θέρμανσης.

Κατά την τοποθέτηση της περιστροφικής βαλβίδας πρέπει να παρέχεται ένα μικρό ευθύ τμήμα του αγωγού, καθώς στην ανοικτή θέση η βαλβίδα μπορεί να εκτείνεται πέρα ​​από την αντίθετη φλάντζα.

Βαλβίδα ελέγχου δύο φύλλων - το στοιχείο μανδαλώσεως αποτελείται από δύο τμήματα στερεωμένα επί του άξονα του κεντρικά τοποθετημένου τμήματος διόδου.

ελέγξτε συσκευή βαλβίδας προϋποθέτει πάντα την ύπαρξη ενός μηχανισμού ελατηρίου συγκρατεί τον φωτοφράκτη της στην κλειστή θέση. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε περιστροφικές βαλβίδες σε οποιαδήποτε θέση σε σχέση με τον ορίζοντα.

Το σώμα χυτεύεται από χυτοσίδηρο, χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα, και το πώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι βαλβίδες ελέγχου διπλού φύλλου χρησιμοποιούνται για αγωγούς με ονομαστική διάμετρο DN50 ή περισσότερο, μεταφέροντας νερό, ατμό ή πεπιεσμένο αέρα.

Το κύριο μειονέκτημα της βαλβίδας είναι ότι ο άξονας περιστροφής πτερύγια ίδιοι είναι στο κέντρο της ροής και να κάνει σημαντική απώλεια κεφάλι, επιπλέον, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά υγρών χονδροειδή εγκλείσματα.

Βαλβίδα ελέγχου δίσκου - στοιχείο ασφάλισης - ένας επίπεδος δίσκος που είναι κάθετος προς τον άξονα της ροής. Ο δίσκος είναι πάντα εφοδιασμένος με ελατήριο και μπορεί να μετατοπιστεί κατά μήκος του άξονα του αγωγού. Η βαλβίδα είναι στερεωμένη ανάμεσα σε δύο φλάντζες σφιγμένες με κοχλιωτά στηρίγματα και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε γωνία σε σχέση με τον ορίζοντα.

Το σώμα της βαλβίδας ελέγχου δίσκου είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο, χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα ή χυτοσίδηρο και η βαλβίδα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Χρησιμοποιούνται ευρέως σε συστήματα μηχανικής σε αγωγούς με ονομαστική διάμετρο σωλήνα DN50 ή περισσότερο. Το κύριο μειονέκτημα των βαλβίδων δίσκου είναι ότι είναι ελλιπείς και δημιουργούν σημαντικές απώλειες κεφαλής. Η συσκευή της βαλβίδας ελέγχου δίσκου δεν επιτρέπει τη χρήση της για ιξώδη μέσα και υγρά με την ενσωμάτωση στερεών και ινωδών υλικών.

Οι βαλβίδες ελέγχου δίσκου διακρίνονται από τις μικρές διαστάσεις σύνδεσης, τη χαμηλή μάζα και τη χαμηλή τιμή.