Πώς να καθαρίσετε το παρασκεύασμα παραθύρων

Παράθυρο κλιματιστικό - η πιο αποδεκτή επιλογή για μια οικονομική οικογένεια. Έχει τα βασικά χαρακτηριστικά των ισχυρών διαχωριστικών συστημάτων, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει την εξοικονόμηση σημαντικών κεφαλαίων κατά την αγορά.

Ο κλιματισμός απαιτεί προσεκτική και έγκαιρη φροντίδα. Μόνο αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορούμε να μιλήσουμε για μακροχρόνιους όρους εργασίας. Έτσι, ο κύριος παράγοντας φροντίδας είναι ο έγκαιρος καθαρισμός. Πώς να καθαρίσετε το παρασκεύασμα παραθύρων. Συγκρότημα, με την πρώτη ματιά, στο έργο της συσκευής είναι στην πραγματικότητα καθαρίζονται αρκετά εύκολα. Ο βασικός καθαρισμός της συσκευής πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου υπό την εξουσία του μέσου ιδιοκτήτη της.

Κλιματιστικό παραθύρου. Συσκευή

Για να καθαρίσετε τα κλιματιστικά παραθύρων με τα χέρια σας, θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με την εσωτερική συσκευή της συσκευής.

Το κλιματιστικό παράθυρο χρησιμοποιείται σε παλιά, "σοβιετικά" συστήματα παραθύρων. Η συσκευή κόβει απευθείας στο παράθυρο. Ως εκ τούτου, η χρήση του σε χώρους με πλαστικά παράθυρα είναι αδύνατη.

Το κλιματιστικό παράθυρο είναι μια συσκευή ενός συστατικού. Αποτελείται από μία κύρια μονάδα. Το σώμα του περιλαμβάνει τόσο συμπιεστή όσο και φίλτρο και δοχείο με ψυκτικό μέσο. Στην εμφάνιση, μοιάζει με κουτί.

Δεδομένου ότι η συσκευή της συσκευής είναι αρκετά απλή, μπορείτε να την εγκαταστήσετε πλήρως.

Κύριες λειτουργίες

Το κλιματιστικό παράθυρο έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Αξιόπιστη λειτουργία
 • Δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας
 • Αυτο-φροντίδα της συσκευής χωρίς την ανάγκη να καλέσετε ειδικούς
 • Προσιτή τιμή.

Γι 'αυτό το κλιματιστικό τύπου παραθύρου είναι τόσο δημοφιλές μεταξύ του πληθυσμού της μέσης ευημερίας. Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν μόνιμα στοιχεία ενεργητικού για την αγορά της συσκευής, στη συνέχεια να φροντίσουν τη συσκευή μόνη της, χωρίς να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για να φύγουν. Έτσι, είναι δυνατόν να καθαρίσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό παράθυρο σε μια στιγμή κατάλληλη για τον ιδιοκτήτη, χωρίς να χρησιμοποιήσετε υπερβολικές προσπάθειες.

Αξίζει να σημειωθεί και τα δευτερεύοντα μειονεκτήματα που είναι εγγενή σε αυτά τα μοντέλα:

 • Η συσκευή παράγει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία
 • Λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή είναι τοποθετημένη στο παράθυρο, το ηλιακό φως εισχωρεί στο δωμάτιο λιγότερο. Αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση ημι-σκοτάδι.
 • Επειδή το χειμώνα το κλιματιζόμενο παράθυρο δεν είναι σφραγισμένο, ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα.

Τα κλιματιστικά παραθύρων μπορούν να υποστηρίξουν διάφορες λειτουργίες. Έτσι, τα πιο απλά και χαμηλού κόστους μοντέλα λειτουργούν μόνο για να ψύχουν το δωμάτιο.

Τα πιο μοντέρνα μοντέλα είναι σε θέση να ψύχουν, να θερμαίνουν και επίσης να καθαρίζουν τον αέρα, κάνοντας το μικροκλίμα όσο το δυνατόν πιο άνετα. Οι προγραμματιστές έχουν επιτύχει ένα τέτοιο αριθμό λειτουργιών, λόγω της αύξησης του αριθμού των ενσωματωμένων φίλτρων. Ωστόσο, η παρουσία φίλτρων οδηγεί σε σταδιακή μείωση της ποιότητας της συσκευής λόγω της ταχείας μόλυνσης τους. Ο έγκαιρος καθαρισμός θα σας βοηθήσει. Είναι πολύ πιθανό να καθαρίσετε μόνοι σας τον κλιματισμό παραθύρων. Ακόμα και ο καθαρισμός των εσωτερικών φίλτρων από τη μόλυνση δεν προκαλεί δυσκολίες.

Δύναμη της εργασίας

Παρά το συμπαγές της, το κλιματιστικό παράθυρο έχει αρκετά ισχυρά χαρακτηριστικά. Μπορεί να λειτουργήσει με ισχύ 1,5 έως 6 kilovolts ανάλογα με το μοντέλο. Αυτό το χαρακτηριστικό συμβάλλει σε πολύ καλές επιδόσεις όχι χειρότερο από ένα split σύστημα και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε αέρα σε ένα δωμάτιο μέχρι 60 τ.μ. (τυπικό διαμέρισμα). Η χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Κλιματιστικό παραθύρου. Πού να εγκαταστήσετε

Όταν αγοράζετε μια συσκευή, τίθεται φυσικά το ερώτημα σε ποιο δωμάτιο είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό για να αξιοποιήσετε πλήρως τις μέγιστες δυνατότητές του. Στην πραγματικότητα, η επιλογή της θέσης εξαρτάται μόνο από την αισθητική εξωτερική αντίληψη του ιδιοκτήτη. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε παράθυρο του διαμερίσματος. Η ισχύς της συσκευής είναι αρκετή για ολόκληρο το δωμάτιο, ανεξάρτητα από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το κλιματιστικό.

Θυμηθείτε ότι η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού παραθύρου σε μια αίθουσα επιφάνειας άνω των 60 τετραγωνικών μέτρων είναι ακατάλληλη. Η συσκευή απλά δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη ροή καθαρού αέρα σε τόσο μεγάλη ένταση.

Φροντίδα του κλιματιστικού

Οποιοδήποτε πράγμα απαιτεί προσεκτική χρήση και έγκαιρη φροντίδα. Μόνο με την τήρηση αυτών των συνθηκών επιτυγχάνεται καλή και μακρά λειτουργία της συσκευής. Εάν μια μέρα θα δείτε ότι το κλιματιστικό δεν λειτουργεί καθόλου ή αν δεν λειτουργεί με την πλήρη χωρητικότητά του, αυτό σημαίνει ότι η κύρια φροντίδα για αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Η συσκευή χρειάζεται άμεσο καθαρισμό.

Οι κύριες συστάσεις για τη φροντίδα:

 1. Περιοδικός καθαρισμός τουλάχιστον 2 φορές το μήνα
 2. Παρακολούθηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δρόμο. Απενεργοποιείτε εγκαίρως τη συσκευή σε χαμηλά επίπεδα
 3. Όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια μιας βλάβης, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο εξυπηρέτησης
 4. Μην ρυθμίζετε συνεχώς τη ισχύ της συσκευής στη μέγιστη λειτουργία. Το υπερβολικό φορτίο προκαλεί μεγάλη βλάβη στη συσκευή.

Καθαρισμός - ο κύριος τύπος φροντίδας

Αγοράζοντας ένα κλιματιστικό παράθυρο, θα πρέπει να γνωρίζετε το βαθμό ευθύνης για την κατάσταση της συσκευής. Χωρίς την κατάλληλη προσοχή, η συσκευή δεν θα διαρκέσει για ένα μήνα. Για να μην πετάξετε πολλά χρήματα στον άνεμο, αξίζει να καθαρίσετε εγκαίρως τα φίλτρα και τα άλλα μέρη του κλιματιστικού από βρωμιά.

Ζητώντας την ερώτηση, πώς να καθαρίσετε το κοντίσιονερ παραθύρων, αξίζει να καταλάβετε ότι από την ποιοτική διαδικασία καθαρισμού εξαρτάται όλη η περαιτέρω εργασία του εξοπλισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καθαρισμός πρέπει να λαμβάνεται όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα.

Ο κύριος παράγοντας της ρύπανσης είναι η εξάπλωση της μούχλας. Το γεγονός είναι ότι μια μη λειτουργούσα συσκευή είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, τη συσσώρευση σκόνης και την ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, μην αφήνετε το κλιματιστικό κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ροές ψυχρού αέρα του εξοπλισμού λειτουργίας απλά δεν επιτρέπουν τη συσσώρευση επιβλαβών ουσιών.

Ο έγκαιρος εξοπλισμός καθαρισμού είναι επωφελής όχι μόνο για τη λειτουργία της συσκευής αλλά και για την ανθρώπινη υγεία. Η διαδικασία καθαρισμού βοηθά στην απομάκρυνση επιβλαβών βακτηρίων από τη συσκευή και εμποδίζει την αναπαραγωγή τους.

Προτεινόμενα εργαλεία για εργασία:

 • Διάφορα κατσαβίδια
 • Ηλεκτρική σκούπα
 • Χτυπήματα
 • Κουτί συλλογής σκόνης
 • Βούρτσα καθαρισμού σε μεγάλη λαβή
 • Απορρυπαντικό σε μπουκάλι ψεκασμού
 • Λάδι
 • Πλάκα με ψυκτική επίδραση
 • Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται φίλτρα μίας χρήσης, επομένως, στην προετοιμασία για τη διαδικασία καθαρισμού, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα αφαιρούμενο φίλτρο.

Στάδια καθαρισμού του κλιματιστικού παραθύρου:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα
 2. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό παραθύρου. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τη συσκευή σας, ώστε να μην καταστρέψετε τα εξαρτήματα
 3. Αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα της συσκευής
 4. Αφαιρέστε προσεκτικά και αφαιρέστε το κύριο φίλτρο. Το φίλτρο συσσωρεύει ένα αρκετά μεγάλο ποσό της σκόνης, έτσι ώστε να απαιτείται να ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίψτε απορρυπαντικού με ένα απολυμαντική δράση για την καταστροφή των επιβλαβών βακτηρίων (θερμοκρασία νερού όχι μεγαλύτερη από 40 μοίρες θα πρέπει να είναι)
 5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή στην ελάχιστη ισχύ. Ψεκάστε το απορρυπαντικό, προσέχοντας για την είσοδο υγρών σταγονιδίων στο κλιματιστικό.
 6. Περιμένετε έως ότου η συσκευή στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φίλτρο στη θέση του ή τοποθετήστε ένα ανταλλακτικό
 7. Ο μπροστινός πίνακας του κλιματιστικού θα πρέπει να επεξεργαστεί με απορρυπαντικό και να σκουπίσει με ένα μαλακό πανί
 8. Το σώμα θα πρέπει πρώτα να ξεπλυθεί και στη συνέχεια να σκουπίσει με ένα στεγνό πανί.

Μια πλήρης διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Το εξωτερικό φίλτρο αέρα της συσκευής χρειάζεται συντήρηση μία φορά την εβδομάδα.

Ο εσωτερικός εναλλάκτης θερμότητας πρέπει επίσης να καθαρίζεται μία φορά το χρόνο:

 • Αφαιρέστε το επάνω πλαίσιο
 • Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα
 • Καθαρίστε τις άκρες της μονάδας με ηλεκτρική σκούπα ή βούρτσα. Βεβαιωθείτε ότι οι νευρώσεις δεν παραμορφώνονται. Αυτό μειώνει την απόδοση του κλιματιστικού. Οι άκρες των πλευρών μπορεί να είναι στραμμένες, γι 'αυτό πρέπει να εργάζεστε με προσοχή.

Συνιστάται ο εξωτερικός εναλλάκτης θερμότητας της συσκευής να καθαρίζεται κάθε ελατήριο. Όλοι οι τρόποι λειτουργίας θα πρέπει να ελέγχονται. Στις παραμικρές βλάβες είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε ειδικούς.

Συστάσεις για τη λειτουργία της συσκευής κατά την ψυχρή περίοδο

Θυμηθείτε ότι οι βασικές λειτουργίες του κλιματιστικού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στη ζεστή εποχή σε θερμοκρασία τουλάχιστον 0 βαθμών Κελσίου.

Σε θερμοκρασίες κάτω από 10 μοίρες, πρέπει να ενεργοποιηθεί μόνο η λειτουργία "εξαερισμού". Το έργο του συμπιεστή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και γεμάτο από την αποτυχία του. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν το χειμώνα. Αυτό υποδεικνύεται στα χαρακτηριστικά της συσκευής.

Δεν συνιστάται η λειτουργία "ψύξης" όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από 16 μοίρες. Η λειτουργία του κλιματιστικού σε αυτή τη λειτουργία μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την υπόθεση έγκαιρα. Το χειμώνα, το χιόνι, ο πάγος, η υγρασία μπορεί να εισέλθουν στο σώμα της συσκευής. Αυτό θα οδηγήσει επίσης στην κατανομή του.

Παράθυρο κλιματισμού ως τον απλούστερο και φθηνότερο τρόπο για να δροσίσει το δωμάτιο

Παράθυρο κλιματιστικό, παρά κάποιο θόρυβο και απαξίωση, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ δημοφιλές κλίμα πράξη στη χώρα μας και όχι μόνο. Στις ΗΠΑ, που έχουν καταλάβει σε μεγάλο βαθμό τη θέση του οικιακού εξοπλισμού κλιματολογικές και εξακολουθούν να κερδίσει τον ανταγωνισμό με τα οικιακά σύστημα split που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και διαφορά από συμβατικά συστήματα διαχωρισμού

Το "παράθυρο παραθύρου" είναι ένα μονοπώλιο, δηλαδή, και ο συμπιεστής και ο εξατμιστής βρίσκονται στο ίδιο μεταλλικό περίβλημα. Ο κύριος πίνακας "μπροστά" αποτελείται από πλαστικό στο οποίο τοποθετούνται οι ράβδοι που καθοδηγούν τις ροές αέρα, καθώς και μοχλούς και κουμπιά ελέγχου. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας εξατμιστής, ένας συμπυκνωτής και δύο ανεμιστήρες.

Εκτός από αυτά, η συσκευή περιέχει έναν αγωγό φρέον, συσκευή στραγγαλισμού, ηλεκτρονική μονάδα, φίλτρο αέρα και "καρδιά" ολόκληρης της συσκευής - συμπιεστή. Ανάλογα με τη λειτουργικότητα του "παραθύρου", μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετα φίλτρα. Πολλοί ειδικοί λένε ότι η διάταξη συσκευών μοιάζει με τη συσκευή ενός συμβατικού οικιακού ψυγείου.

Η ισχύς του κλιματιστικού κυμαίνεται από 1 έως 8 kW, και αυτό είναι αρκετό για να διατηρηθεί μια άνετη θερμοκρασία αέρα σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Αυτές οι συσκευές είναι μάλλον ανεπιτήδευτες, φθηνές και εύκολη στη συντήρηση.

Αρχή λειτουργίας και πεδίο εφαρμογής

Η αρχή της λειτουργίας των κλιματιστικών του τύπου παραθύρων δεν διαφέρει από τα κινητά κλιματιστικά μονοκόμματα.

 1. Το ψυκτικό μέσο μετά το συμπυκνωτή είναι σε υγρή κατάσταση.
 2. Με τη βοήθεια ενός συμπιεστή, συμπιέζεται επιπλέον και τροφοδοτείται σε μια διάταξη στραγγαλισμού για την αύξηση της πίεσης.
 3. Υπό συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου και υψηλής πίεσης, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον εξατμιστή, όπου βράζει και μετατρέπεται σε αέριο, ενώ το κρύο απελευθερώνεται.
 4. Αυτό το κρύο και αφαιρεί τη ροή του αέρα, η οποία δημιουργείται από έναν από τους ανεμιστήρες.
 5. Το αέριο φρέον διέρχεται μέσω του στοιχείου φίλτρου και εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου πάλι σε θερμοκρασία δρόμου και ατμοσφαιρική πίεση μετατρέπεται σε υγρό. Μετακινώντας κατά μήκος ενός κλειστού κύκλου, το freon αφαιρεί τη θερμότητα και δίνει κρύες ροές αέρα, δημιουργώντας άνεση στο δωμάτιο.

Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση ότι το κοντίσιονερ δημιουργεί ένα κρύο, η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται μόνο στη μεταφορά του κρύου από το δρόμο προς το δωμάτιο, ακόμα και αν «υπερβαίνει» +30 ° C. Συνεπώς, ο κύριος σκοπός του "παραθύρου" δεν είναι να δημιουργήσει ένα κρύο, αλλά να κάνει ένα άνετο μικροκλίμα στην αίθουσα.

 • Εκτός από την ψύξη του δωματίου σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, η μονάδα αυτή μειώνει εποικοδομητικά την υγρασία στο δωμάτιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, και για τα δωμάτια με ξηρό αέρα αξίζει να εξεταστεί η διάταξη του υγραντήρα του.
 • Όπως τα περισσότερα συστήματα split, τα σύγχρονα κλιματιστικά παράθυρα δεν μπορούν μόνο να κρυώσουν, αλλά και να θερμάνουν τον αέρα. Ονομάζονται κλιματιστικά μονομπλόκ παραθύρων με τη λειτουργία αντιστροφής του κύκλου. Αυτό είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία στην εκτός εποχής, όταν η κεντρική θέρμανση του διαμερίσματος εξακολουθεί να μην λειτουργεί.
 • Αυτός ο τύπος κλιματικής τεχνολογίας είναι εξοπλισμένος με ένα φίλτρο αέρα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τη ροή του αέρα από μηχανικές εγκλείσεις, σκόνη, χνούδι, τρίχα ζώων, μαλλιά κλπ.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Η εγκατάσταση είναι εύκολη και απλή

Τα ονόματα των παραθύρων monoblock και από κοινού «αέρα παράθυρο» αντικατοπτρίζει πλήρως την αρχή της τοποθέτησης του - στο άνοιγμα του παραθύρου, έτσι ώστε να πάρει τον για να δώσουν προσοχή με το μέγεθός της. Οι διαστάσεις των κλιματιστικών παραθύρων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το άνοιγμα του παραθύρου στη θέση της προβλεπόμενης εγκατάστασης.

Αρχικά, κόβεται ένα μέρος για την εγκατάσταση στο άνοιγμα παραθύρου. Μετά από αυτό, το σώμα είναι εγκατεστημένο στον προετοιμασμένο χώρο, και μόνο μετά την εγκατάσταση και τη σταθεροποίηση του περιβλήματος, το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο σε αυτό. Ο χώρος μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του σώματος της συσκευής έχει ξεθωριασθεί προσεκτικά.

Μια τέτοια κλιματική τεχνική, με ένα ακατάλληλο μέγεθος των ανοιγμάτων παραθύρων, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα μη παχύ τοίχωμα. Εάν το πάχος του τοίχου δεν είναι μεγαλύτερο από 30 cm, τότε είναι δυνατό να ανοίξετε το τοίχωμα ανάλογα με το μέγεθος του κλιματιστικού και να εγκαταστήσετε τη συσκευή. Τόσο πολλοί ιδιοκτήτες των μικρών εμπορικών περιπτέρων ενεργούν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των "εργαζομένων παραθύρων"

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, ότι το κλιματικό σύστημα είναι ξεπερασμένη και επιβιώσει εντελώς μόνη της, και ότι αποτελείται από ορισμένες ελλείψεις και αξιοπρέπεια διατίθεται μόνο σε αυτό το κρύο αέρα - είναι θεμελιωδώς λανθασμένη. Τα πλεονεκτήματα στη χρήση τους δεν είναι λιγότερο από μειονεκτήματα. Ας ξεκινήσουμε με τα πλεονεκτήματα.

 1. Αυτές οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές, τα οικιακά παράθυρα έχουν ισχύ έως 8 kW, το οποίο δεν είναι λιγότερο από ένα στερεό οικιακό split σύστημα.
 2. Τα μονόκλειστα παραθύρων είναι περίπου 30-40% φθηνότερα από ένα παρόμοιο σύστημα διαχωρισμού.
 3. Συντηρούνται εύκολα, με βάση αυτό και η τιμή για την υπηρεσία είναι ελαφρώς χαμηλότερη από ό, τι για άλλους τύπους κλιματιστικών.
 4. Αυτή η τεχνολογία του κλίματος είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση και σχεδόν δεν καταλαμβάνει χώρο στο διαμέρισμα.
 5. Αυτά τα μονοκόμματα δεν έχουν συνδέσεις στη γραμμή freon, επομένως δεν υπάρχει πρακτικά καμία διαρροή σε τέτοιες μονάδες.
 6. Η διάρκεια ζωής και η απόδοση είναι πολύ υψηλότερες από ό, τι για τα συστήματα split.
 7. Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η εισροή πραγματικά καθαρού αέρα. Αυτή η λειτουργία είναι μόνο για ακριβά συστήματα split.

Συμβουλή:
Τα κλιματιστικά παραθύρων είναι καλή συντήρηση. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποδοθεί σε αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

Όμως, όπως και άλλοι τύποι κλιματικής τεχνολογίας, οι "παραθυρόφυλλοι" δεν είναι χωρίς ατέλειες. Ποια είναι επίσης πολλά.

 1. Αυτός ο τύπος κλιματισμού είναι ένας από τους πιο θορυβώδεις, καθώς ο συμπιεστής βρίσκεται στο ίδιο περίβλημα με τον εξατμιστή.
 2. Αν και αυτός είναι ο τύπος παραθύρου της κλιματικής τεχνολογίας, είναι σχεδόν αδύνατο να το εγκαταστήσετε σε βιτρό παράθυρα ή μεταλλικά πλαστικά παράθυρα.
 3. Αυτή η τεχνική μειώνει σημαντικά τη ροή φωτός από το παράθυρο. Επιπλέον, δεν μπορεί να καλυφθεί με κουρτίνες ή κουρτίνες.
 4. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της χρήσης του "παραθύρου" είναι ότι κατά τη λειτουργία του δεν μπορείτε να είστε κοντά στη συσκευή, επειδή τα κρυολογήματα δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Κηροπήγιο παραθύρου - αυτή δεν είναι η πιο βολική επιλογή για το σπίτι κλιματισμού. Αλλά αν καταλάβετε καλά, τότε αυτός ο τύπος κλιματικής τεχνολογίας έχει τη βέλτιστη σχέση τιμής-ποιότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "κινητό" κλιματιστικό, για κατοίκους του καλοκαιριού. Η επιλογή είναι δική σας, το κύριο πράγμα είναι να το πάρετε σοβαρά.

Εγκατάσταση κλιματιστικού παραθύρου

Μια αναντικατάστατη μονάδα στο ζεστό καλοκαίρι είναι ο κλιματισμός. Εγκαθίσταται σε πολυώροφα και ιδιωτικά σπίτια, καταστήματα και κτίρια γραφείων. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παραλλαγές παραθύρων. Πολλοί πιστεύουν ότι το κλιματιστικό παράθυρο είναι άσχετο τώρα.

Τα κλιματιστικά παραθύρων παρουσιάζονται με τη μορφή μονόμυλων

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Η μονάδα παραθύρου είναι ένα είδος κλιματιστικού. Είναι ένα motoblock, αφού όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για τη δουλειά του είναι στη μέση του. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπυκνωτή, έναν εξατμιστή και έναν μηχανισμό επέκτασης. Το σύστημα τοποθετείται σε άνοιγμα παραθύρου ή σε τοίχο. Ως αποτέλεσμα, ένα μέρος είναι στο δρόμο, και το δεύτερο είναι στο δωμάτιο.

Οι διαστάσεις του είναι μικρές σε σύγκριση με τα παλιά μοντέλα συσκευών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι τύποι δεν μπορούν να δροσίσουν μόνο το δωμάτιο, αλλά και τη θερμότητα. Η τιμή τους είναι σημαντικά διαφορετική. Χρησιμοποιούνται ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς, που δεν μπορούν να ειπωθούν για ένα split σύστημα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η συσκευή παράθυρο έχει πολλές θετικές ιδιότητες, και αυτό το καθιστά δημοφιλές.

 1. Έχουν μια προσιτή τιμή, οπότε ο καθένας μπορεί να τα αντέξει.
 2. Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει μόνος σας.
 3. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, η μονάδα μπορεί εύκολα να επισκευαστεί.
 4. Περιέχει μικρούς όγκους ψυκτικού μέσου και φρέον, επομένως είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
 5. Μπορούν να ελέγχονται χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο, το οποίο καθιστά την τεχνική εύκολη στη χρήση. Τα σύγχρονα μοντέλα μονάδων παραθύρων έχουν τη λειτουργία ρύθμισης και συντήρησης της θερμοκρασίας.
 6. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον αριθμό περιστροφών της έλικας. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν 3 ταχύτητες.
 7. Υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης που βοηθά στον υπολογισμό του χρόνου ψύξης και θέρμανσης του δωματίου.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι αυτά βυθίζονται έντονα κατά τη λειτουργία. Ότι ο θόρυβος δεν ήταν τόσο έντονος, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό παραθύρων σε ελαστικές συσκευές. Το μειονέκτημα μπορεί να αποδοθεί και στο γεγονός ότι είναι μεγάλα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο δωμάτιο.

Σημαντικά κριτήρια για την επιλογή

Σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα κλιματιστικών. Έχουν μια τέτοια αξία που μπορούν να συγχέουν κάθε αγοραστή. Τα ενισχυμένα συστήματα είναι πολύ φθηνότερα από τα συστήματα τοίχων, και αυτό το σοκ άνθρωποι. Επιλέξτε συγκεντρωτικά μεγέθη σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • η ισχύς της συσκευής πρέπει να καλύπτει ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου.
 • οι παράμετροι της συσκευής πρέπει να είναι ίδιες, όπως το παράθυρο.
 • ο θόρυβος της συσκευής στην κατάσταση ενεργοποίησης - αυτό μπορεί να ελεγχθεί απευθείας στο κατάστημα.
 • αριθμός λειτουργιών του κλιματιστικού: η συσκευή δεν πρέπει όχι μόνο να ψύχει το σπίτι, αλλά και να καθαρίζει τον αέρα, και επίσης να ζεσταίνει το χειμώνα?
 • εμφάνιση του μοντέλου.

Η παρουσία ή απουσία των παραπάνω χαρακτηριστικών επηρεάζει σημαντικά το κόστος της συσκευής. Τα μοντέλα είναι ευκολότερο να έχουν χαμηλή τιμή, κλιματιστικά με μεγάλο αριθμό λειτουργιών είναι πιο ακριβά. Υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό σημείο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή μιας συσκευής - όγκου.

Απολύτως απομονώστε την τεχνολογία δεν λειτουργεί, αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα κλιματιστικό δεν είναι κινητό, αλλά πιο μοντέρνα από το μοντέλο. Με τη λειτουργία, είναι σχεδόν το ίδιο, αλλά οι διαστάσεις τους είναι διαφορετικές.

Αγορά στο κατάστημα της τεχνολογίας

Το κλιματιστικό παραθύρων μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής πώλησης. Δεν είναι πάντα δυνατό να αγοράσετε μια μονάδα ποιότητας από τα χέρια ή από την αγορά. Είναι επίσης σχεδόν αδύνατο να ελέγξετε τη λειτουργία του και όλες τις λειτουργίες, γι 'αυτό είναι σημαντικό να μεταφέρετε τον εξοπλισμό σε ειδικά καταστήματα. Πωλούν όχι μόνο ένα ποιοτικό προϊόν, αλλά και μια εγγύηση γι 'αυτό και την ευκαιρία να ελέγξουν τα πάντα λεπτομερώς.

Σκοπός της συσκευής

Η κύρια λειτουργία του κλιματιστικού παραθύρου είναι η ρύθμιση της κατεύθυνσης του αγωγού. Για να λειτουργήσει αυτή η λειτουργία, οι κλιματισμοί είναι εξοπλισμένοι με σχάρες, οι οποίοι μπορούν να ρυθμιστούν με το χέρι ή με τη βοήθεια ειδικής κονσόλας. Όλα εξαρτώνται από το κόστος της συσκευής. Σημαντικό στις περσίδες είναι μια αλλαγή στην κατεύθυνση του αέρα τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια. Εάν υπάρχει αυτή η λειτουργία, η ροή μπορεί να κατευθύνεται σε κάθε πλευρά.

Σύστημα ελέγχου

Το κλιματιστικό παράθυρο έχει διαφορές στο σύστημα ελέγχου. Επίσης επηρεάζει σημαντικά την τιμή. Σχεδόν όλοι οι εγκλωβιστές λειτουργούν στην ηλεκτρομηχανική. Τα χαρακτηριστικά του ελέγχου εξαρτώνται από την παρουσία 2 ρυθμιστών. 1 δημιουργεί μια κανονική θερμοκρασία και 2 είναι υπεύθυνη για τη συνεχή περιστροφή της έλικας.

Επίσης υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν ηλεκτρονικά κουμπιά αντί κουμπιών. Είναι πιο βολικό, καθώς λειτουργούν από ένα τηλεχειριστήριο και μπορούν να στερεωθούν στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Εγκατάσταση μονάδας παραθύρου κλιματισμού

Αυτο-εγκατάσταση

Αν κάποιος προτιμά τα μοντέλα κλιματιστικών, καθώς και το πάτωμα, μην εγκαταλείπετε αμέσως το μοντέλο παραθύρου. Οι σύγχρονες συσκευές που εισάγονται στα παράθυρα διαφέρουν σημαντικά από αυτές που υπήρχαν πριν. Είναι μικρότερα, δεν παράγουν δυνατούς θορύβους, ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο και μπορούν επίσης να ζεσταίνουν ένα δωμάτιο το χειμώνα, σε αντίθεση με τα συστήματα split. Και το πιο σημαντικό, αυτό που διακρίνει τα συστήματα παραθύρων μεταξύ άλλων είναι ένα μικρό κόστος.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε σημαντικά εάν εγκαταστήσετε μόνοι σας τη συσκευή παράθυρου. Για να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Η εισαγωγή μιας συσκευής παράθυρου αποτελείται από ορισμένα στάδια.

 1. Εάν το παράθυρο στο σπίτι είναι φυσιολογικό, όχι πλαστικό, τότε το κλιματιστικό θα είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί. Για να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, πρέπει να προετοιμάσετε ένα άνοιγμα 5-10 mm ευρύτερο από την ίδια την τεχνική.
 2. Συνιστάται να μετράτε τα πάντα σωστά και να ρυθμίζετε σωστά το σύστημα. Δεν είναι επιθυμητό ο τεχνικός να έρθει σε επαφή με βροχή ή χιόνι.
 3. Ασφαλίστε το κλιματιστικό μη πολύ κοντά στην οροφή. Η απόσταση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκ. Εάν είναι μικρότερη, το σύστημα θα τραβάει αέρα.
 4. Από το εξωτερικό, τίποτα δεν πρέπει να παρεμποδίζει τη συσκευή: πινακίδες, τοίχους από άλλα σπίτια, κλπ. Για την προστασία του κλιματιστικού, μπορείτε να φτιάξετε ένα πλαστικό μεταλλικό κάλυμμα γι 'αυτό.
 5. Προκειμένου να συμπυκνωθεί σωστά το συμπύκνωμα, ενσωματώνουμε την τεχνική έτσι ώστε η εξωτερική της άκρη να είναι χαμηλότερη κατά 10 mm από την εσωτερική άκρη.
 6. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα πρέπει να κοιτάξετε τους τοίχους έτσι ώστε να μην υπάρχει κάθαρση. Οι σχισμές εκτοξεύονται με αφρώδες υλικό.
 7. Εάν το κλιματιστικό κουνάει λιγότερο από 3 kW, μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα τοίχου. Εάν το σύστημα είναι ισχυρό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό καλώδιο από την ασπίδα.

Κανόνες λειτουργίας

Για το κλιματιστικό εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έσπασε, πρέπει να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Συνιστάται να κάνετε τα εξής:

 • Μην διαχωρίζετε τη συσκευή από το γενικό χώρο των κουρτινών ή των χοντρών κουρτινών, διότι αυτό θα την αναγκάσει να μην λειτουργήσει με πλήρη ισχύ.
 • κατά την τοποθέτηση των περσίδων θα πρέπει να εγκατασταθεί από το εξωτερικό του τοίχου?
 • Μην εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό κοντά σε μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης.
 • Μην ρυθμίζετε τις ακραίες θερμοκρασίες, γιατί είναι άχρηστο: ο κλιματισμός πρέπει να αυξάνει ή να μειώνει σταδιακά τη θερμοκρασία του αέρα και όχι αμέσως, η διαφορά μεταξύ του δρόμου και του δωματίου να είναι 7 ° C.
 • από καιρό σε καιρό είναι απαραίτητο να πλένετε τα φίλτρα, να καθαρίζετε την ίδια την θήκη και αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό.
 • αν αρχίσουν δυσλειτουργίες, καλέστε έναν τεχνικό επισκευής.

Συμπέρασμα

Παράθυρο κλιματιστικό δεν θα πάει ποτέ από τη μόδα, επειδή κάθε χρόνο οι προγραμματιστές κάνουν νέα μοντέλα. Το κινητό κλιματιστικό θα μπορούσε να βελτιωθεί αφαιρώντας τον θόρυβο, κάνοντας τον πίνακα ελέγχου και μειώνοντας το μέγεθος του. Επίσης, είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με άλλα, πιο μοντέρνα μοντέλα και η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν αδιαίρετα.

Κλιματιστικά παραθύρων: πλεονεκτήματα σχεδιασμού

Το σύστημα κλιματισμού παραθύρων σε πλαστικό τύπου μονοκόμματο παράθυρο μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους για οικονομικούς λόγους απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ακριβά κλιματικού εξοπλισμού. Αυτή είναι μια φτηνή επιλογή που έχει τα πλεονεκτήματά της. Η εγκατάστασή του είναι εύκολο να εκτελεστεί μόνη της, χωρίς να καταφεύγει σε πρόσθετες δαπάνες.

Η αρχή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων παραθύρων

Η αρχή της αντλίας θερμότητας γίνεται η κύρια για τη λειτουργία οποιωνδήποτε κλιματιστικών τύπου συμπίεσης. Όταν ενεργοποιείται ο τρόπος μείωσης της θερμοκρασίας, η θερμότητα από το ψυγμένο δωμάτιο βγαίνει. Οι κύριες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι ψυκτικά ή φριονικά που μπορούν να παραμείνουν σε υγρή και αέρια κατάσταση, ανάλογα με τη θερμοκρασία μαζί με την πίεση.

Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται από εκείνους που δημιουργούν οικιακά κλιματιστικά παράθυρα. Μέσα από αυτές τις συσκευές χωρίζονται σε τμήματα χρησιμοποιώντας ένα σφραγισμένο διαμέρισμα. Ένα από αυτά τα μέρη βγαίνει, και το άλλο είναι μέσα. Το εξωτερικό μέρος αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ηλεκτρικός κινητήρας του ανεμιστήρα.
 • Συμπυκνωτής.
 • Συμπιεστής.

Στο εσωτερικό μέρος, το οποίο τροφοδοτείται σε κάθε monoblock, είναι περίπου το ίδιο: η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η πτερωτή του ανεμιστήρα κυκλοφορίας, ο εξατμιστής.

 1. Το αέριο Freon συρρικνώνεται 5-6 φορές όταν ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό. Αυτό γίνεται το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης του συμπιεστή, μετά το οποίο το ίδιο freon εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου επιταχύνεται σε θερμοκρασία 60-90 μοίρες.
 2. Ο συμπυκνωτής έχει τη μορφή ενός πηνίου ροής. Η βάση του είναι ορείχαλκος και σωλήνες από χάλκινο πτερύγιο, λόγω των οποίων αυξάνεται η επιφάνεια μεταφοράς θερμότητας. Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι το φρέον αρχίζει να κρυώνει γρήγορα και περνά σε μια συνολική υγρή κατάσταση.
 3. Σε υγρή μορφή, αυτές οι ουσίες περνούν μέσα από τις βαλβίδες στραγγαλισμού. Στις ίδιες τις συσκευές η διατομή είναι πολύ μικρή. Μέσα από αυτά φρεάτια μπαίνουν στον εξατμιστή, περνώντας μέσα από ένα σύστημα σωλήνων. Ο εξατμιστής εγκαθίσταται στο εσωτερικό του κλιματιστικού.
 4. Μέσα στον εξατμιστή, τα φρέον σε υγρή μορφή καταλήγουν να βρίσκονται σε ένα μεγάλο χώρο, οπότε οι επεκτάσεις, αν εμφανιστούν, είναι σπάνιες. Σε αυτό το στάδιο, το υγρό γίνεται ατμός.
 5. Κατά την εξάτμιση η θερμότητα απορροφάται πολύ ενεργά. Σε αυτή την περίπτωση, το κρύο απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες, η θερμοκρασία της ουσίας καθίσταται αρκετά χαμηλή.
 6. Ο Freon εμφανίζεται και πάλι στον συμπιεστή μετά από προηγούμενους μετασχηματισμούς και ο κύκλος που περιγράφεται παραπάνω επαναλαμβάνεται ξανά.

Ένα κλιματιστικό μικρό παράθυρο και συσκευές άλλων τύπων στο εσωτερικό του περιλαμβάνουν ηλεκτρικό μοτέρ, στον οποίο και στις δύο πλευρές είναι εμποτισμένα δύο πτερωτές ανεμιστήρα. Αν και οι ίδιοι βρίσκονται στον ίδιο άξονα. Ο κινητήρας ξεκινά την ίδια στιγμή με τον συμπιεστή.

Κατά τη λειτουργία, ο συμπυκνωτής φυσάει την πτερωτή της εξωτερικής μονάδας, η κινητή επιλογή δεν αποτελεί εξαίρεση. Για την αναγκαστική κυκλοφορία αέρα, παρέχεται μια πτερωτή, η οποία βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα. Έτσι ο θερμός αέρας ρέει έξω από τον εξατμιστή. Είναι χάρη σε αυτό το σχέδιο ότι όλος ο αέρας ψύχεται στο δωμάτιο. Μέσα από το ψυκτικό υγρό, η θερμότητα μεταφέρεται στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αλλά η ράβδος καραμελών εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο σε συνδυασμό με άλλα μέρη.

Ποιες πρόσθετες λειτουργίες έχουν τα κλιματιστικά παραθύρων;

Το κλιματιστικό τύπου παραθύρου δεν είναι σχεδιασμένο μόνο για ψύξη με αέρα. Έχει ενσωματωμένες πρόσθετες λειτουργίες, χάρη στις οποίες γίνεται ευκολότερη η διατήρηση του βέλτιστου εσωτερικού μικροκλίματος. Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες για τους χρήστες.

 • Τα περισσότερα μοντέλα έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες αισθητήρων, μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Βοηθούν να παρακολουθείτε το βέλτιστο επίπεδο θερμοκρασίας. Το ίδιο ισχύει και για την υγρασία του εσωτερικού αέρα. Τα κλιματιστικά ξέρουν τώρα πώς να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν αυτόματα. Όλα εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί εκ των προτέρων.
 • Ένα ειδικό παράθυρο παρέχεται στη διαχωριστική σχάρα για να παρέχει λειτουργία αερισμού. Και για αυτό δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε τα παράθυρα. Στην κανονική θέση, αυτό το παράθυρο είναι απλά κλειστό. Το μονομπλόκ μπορεί να παραμείνει σφιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Ο αμορτισέρ ανοίγει αυτόματα όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία εξαερισμού. Στη συνέχεια ξεκινάει ο πρόσθετος κινητήρας του ανεμιστήρα. Υπάρχουν διάφορες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να ορίσετε τη βέλτιστη λειτουργία. Η κινητή συσκευή δεν αποτελούσε εξαίρεση.
 • Ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής σε αυτές τις συσκευές είναι πάντα εναλλάξιμοι. Συνδέονται συμμετρικά με άλλα μέρη της συσκευής. Οι ελεγχόμενες σωληνοειδείς βαλβίδες βοηθούν στον προσδιορισμό της κατεύθυνσης κίνησης του ψυκτικού μέσου.
 • Το εσωτερικό πηνίο γίνεται εξατμιστής εάν η συσκευή λειτουργεί σε κατάσταση ψύξης. Το εξωτερικό, αντίθετα, συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα.

Όταν ενεργοποιείται ο τρόπος θέρμανσης, οι ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες διανέμουν ξανά την κίνηση κατεύθυνσης φρεονιού, μόνο στην αντίθετη κατεύθυνση. Η εξωτερική μονάδα σαν να αφαιρεί θερμότητα από το δρόμο, μετατρέπεται σε εξατμιστή. Το εσωτερικό δίνει θερμότητα στο δωμάτιο και γίνεται συμπυκνωτής. Το κλιματιστικό μονόκλειστα λειτουργεί.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο;

Ακολουθούν πιθανές συμβουλές σχετικά με το παράδειγμα των μοντέλων που έχουν σχεδιαστεί για τη θέρμανση των δωματίων μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα. Η συσκευή του κλιματιστικού παραθύρου αποτελεί σημαντικό παράγοντα.

Πολλά μοντέλα μπορεί να φαίνονται παρόμοια μεταξύ τους, αλλά πάντα θα υπάρχουν εξωτερικές διαφορές. Για παράδειγμα, μπορούν να συνίστανται στη θέση του τμήματος διαφράγματος, μέσω του οποίου παρέχεται αέρας. Βέλτιστη επιλογή - η κορυφαία θέση. Λοιπόν, αν το προϊόν θα επιτρέψει τη ρύθμιση της ροής αέρα τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια.

Τα αντιβακτηριακά φίλτρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν χρήσιμο συμπλήρωμα. Η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών μειώνεται στο μηδέν μετά από πολλούς κύκλους εργασίας.

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ένταση της ροής του αέρα. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερη είναι η ροή. Το μονοπώλιο αφορά και αυτό.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε προϊόντα με το μικρότερο βάρος στο μπλοκ παραθύρου.

Τι άλλο πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή;

Υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά που επηρεάζουν άμεσα πόσο άνετα θα είναι το κλιματιστικό για το σπίτι:

 • Μέθοδοι ελέγχου της συσκευής.
 • Θορυβώδης.
 • Διανομή αέρα. Η αρχή του κλιματιστικού παραθύρου σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει περίπου η ίδια.

Οι συρόμενες περσίδες που κατευθύνουν τη ροή αέρα βρίσκονται πίσω από το άνοιγμα μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας. Το τυπικό σχήμα υποθέτει ότι ο ζεστός αέρας κινείται προς τα πάνω και το κρύο προς τα κάτω. Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχει ένας καραμελών.

Αν αγοράσετε ένα κλιματιστικό παράθυρο στο χαμηλότερο τμήμα των τιμών, τότε είναι πιθανό ότι η ρύθμιση θα γίνει με το χέρι. Ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν γενικά τη διατήρηση μόνο μιας θέσης. Σε πιο σύγχρονα μοντέλα, η ρύθμιση είναι δυνατή τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια. Ορισμένοι διαθέτουν ηλεκτρικό μοτέρ που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο. Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού παραθύρου, μπορείτε να μάθετε από τις οδηγίες.

Όσον αφορά τον θόρυβο, ο αεροσυμπιεστής είναι περισσότερο υπεύθυνος γι 'αυτό, και σε μικρότερη περίπτωση, τα ίδια τα συστήματα εξαερισμού. Παλινδρομικοί συμπιεστές συμβάλλουν στην εμφάνιση του θορύβου πολύ περισσότερο από περιστροφικά σετ, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, είναι μόνο 5 ντεσιμπέλ. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικές βάσεις δόνησης για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα. Το περίβλημα μπορεί επίσης να καλύπτεται μερικώς με καουτσούκ. Πώς να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό παράθυρο, όλοι θα καταλάβουν εύκολα.

Λοιπόν, αν τα πτερύγια και οι πτερωτές έχουν ένα καλά θεωρημένο αεροδυναμικό σχήμα. Στη συνέχεια, το σχέδιο τίθεται σε κίνηση από ειδικούς κινητήρες χαμηλού θορύβου. Τους καθαρίζουμε με τη βοήθεια ειδικών οικιακών χημικών ουσιών.

Μια άλλη πηγή θορύβου είναι ένας ανεμιστήρας που λειτουργεί για να συλλέγει πιο έντονα θερμότητα από το ψυκτικό. Για να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα, αρκεί να ξεβιδώσετε το βύσμα από τη βαλβίδα αποστράγγισης, στη συνέχεια πάνω στη δομή, τοποθετημένο σε πλαστικό σωλήνα, ο οποίος αφαιρεί το συμπύκνωμα στο δρόμο.

Το κλίμα

Κλιματιστικό παραθύρου - ένα μπαρ καραμέλα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε από τα παραδοσιακά συστήματα διαχωρισμού: Δεν χρειάζεται να ελεγχθεί η στεγανότητα των αγωγών και να ορίσει διαδρομή φρέον αποκλείεται εργασία σε μεγάλο υψόμετρο, και μάλιστα ειδικός εγκατάστασης, εάν είναι απαραίτητο, θα είναι φθηνότερο.

Περιεχόμενα

Χαρακτηριστικά και κανόνες για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού παραθύρου

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρων περιλαμβάνει τη στερέωση του εξοπλισμού σε ένα άνοιγμα παραθύρου ή σε μια πάρα πάρα πολύ παχύ δομή τοίχου. Η πιο συνηθισμένη επιλογή για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού παράθυρο αέρα - μία συσκευή τοποθετημένη στη διαδικασία της αντικατάστασης πλαισίων παραθύρου ή στο διαχωριστικό τοίχωμα, με την προϋπόθεση ότι το πάχος του τοιχώματος δεν υπερβαίνει τα 250 mm, αλλιώς ο τοίχος θα είναι κλειστή η πρόσβαση του αέρα σε ειδικές γρίλια εισόδου για την ψύξη του συμπυκνωτή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική διακοπή λειτουργίας του κλιματιστικού.

Εγκαταστήστε το παράθυρο κλιματιστικά οικιακής χρήσης με τα χέρια τους - είναι πολύ χρονοβόρα εργασία που απαιτεί μια υπεύθυνη προσέγγιση, την ακρίβεια και την ακρίβεια performer, την ικανότητα και τον επαγγελματισμό: έτσι το πρώτο πράγμα που ο πλοίαρχος πρέπει να συγκρίνει το μέγεθος του κλιματιστικού με το μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου, και να προσπαθήσει να αποφευχθούν στρεβλώσεις σε σχέση με το επίπεδο τους. Η αμέλεια στην εργασία θα προκαλέσει αναγκαστικά ζημιά στο κλιματιστικό ή στο πλαίσιο του παραθύρου, πράγμα που συνεπάγεται σημαντικό πρόσθετο κόστος.

Κανονική, αδιάλειπτη λειτουργία του κλιματιστικού διασφαλίζεται με την παρατήρηση της ακριβούς ακολουθίας ενεργειών κατά την εγκατάσταση. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

 • Οποιοδήποτε κλιματιστικό, ανεξάρτητα από την ισχύ και άλλες τεχνικές παραμέτρους, περιλαμβάνει την τοποθέτηση ξεχωριστής ηλεκτρικής καλωδίωσης και την εγκατάσταση ενός "αυτόματου" στην πλακέτα διανομής.
 • Μην επιτρέπετε κενά μεταξύ των επιπέδων του ανοίγματος για τον εξοπλισμό συναρμολόγησης και το περίβλημα του.
 • Τα παράθυρα από βιτρό ή τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα σε κουφώματα από αλουμίνιο ή PVC καθιστούν δύσκολη την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού παραθύρου.

Οι βασικοί κανόνες εγκατάστασης ενός κλιματιστικού παραθύρων:

 1. Το κλιματιστικό πρέπει να στερεωθεί αρκετά σταθερά, διαφορετικά το έργο του θα συνοδεύεται από έντονο θόρυβο.
 2. Ο εγκατεστημένος εξοπλισμός δεν πρέπει να εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως.
 3. Η εξωτερική πλευρά του κλιματιστικού παραθύρου πρέπει να προεξέχει στο δρόμο σε απόσταση τουλάχιστον 25-30 cm.
 4. Αποφύγετε τη χρήση καλωδίων επέκτασης. Ανεξάρτητα από τη θέση του εξοπλισμού, αναλαμβάνει και ακόμη απαιτεί άμεση πρόσβαση στις περιοχές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Τοποθετήστε το κλιματιστικό έτσι ώστε να μην είναι κοντά στο δίκτυο. Η χρήση των καλωδίων επέκτασης του σπιτιού ή η μεταφορά απαγορεύεται αυστηρά! Εάν υπάρχει ανάγκη να επεκτείνετε το καλώδιο, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ηλεκτρικό καλώδιο επέκτασης, το οποίο διαφέρει από το οικιακό λόγω της απουσίας πτώσεων τάσης.
 5. Ο εξωτερικός πίνακας του κλιματιστικού θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 50 cm από τον τοίχο ή άλλο εμπόδιο, διαφορετικά θα είναι δύσκολη η κανονική κυκλοφορία του αέρα και θα μειωθεί η ψυκτική ικανότητα του κλιματιστικού.
 6. Τα ανοίγματα αερισμού στις πλευρές της συσκευής δεν πρέπει να παρεμποδίζονται από την πρόσβαση.
 7. Για να επιτευχθεί μια κανονική αποστράγγιση συμπυκνωμάτων, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μηχανισμό κάτω από μια μικρή κλίση από έξω προς τα κάτω. Το εσωτερικό του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι 1-2 cm πάνω από το εξωτερικό.
 8. Το κλιματιστικό παραθύρων πρέπει να βρίσκεται σε ύψος 75-100 cm από την επιφάνεια του δαπέδου.
 9. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια. Η τοποθέτηση του κλιματιστικού στο άνοιγμα του παραθύρου δεν πρέπει να επηρεάζει την ασφάλεια του δωματίου. Για να ασφαλίσετε το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το κλιματιστικό παράθυρο, τοποθετήστε ένα μικρό στύλο στο προφίλ παραθύρου έτσι ώστε να μην ανοίγει από έξω. Διαφορετικά, ένας εισβολέας μπορεί να εισέλθει αβίαστα στο σπίτι, μόλις ανοίξει μερικώς το παράθυρο και σπρώξει έξω το κλιματιστικό παράθυρο.

Εγκατάσταση μονάδας παραθύρου κλιματισμού

Έτσι, πώς να εγκαταστήσετε ένα παρασκεύασμα παραθύρων;

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε τη θέση του κλιματιστικού

Ο τόπος εγκατάστασης του κλιματιστικού παραθύρου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: για παράδειγμα, η γεωμετρία του δωματίου και η θέση των επίπλων. Για να λάβετε τη σωστή απόφαση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Πρώτον, επιθεωρήστε οπτικά το πλαίσιο του παραθύρου ή την επιφάνεια τοίχου - αυτό θα βοηθήσει να βεβαιωθείτε για τη δύναμή τους για την εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου. Διαφορετικά υλικά υφής και αντοχής και φινίρισμα των εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών του πλαισίου και του τοίχου υποδηλώνουν τη χρήση διαφόρων μεθόδων σύνδεσης της συσκευής. Συχνά, οι βίδες στερέωσης, οι βραχίονες στερέωσης και οι γωνίες επαρκούς αντοχής χρησιμοποιούνται ως συνδετήρες.

Εάν μετά την επιθεώρηση έχετε έρθει στο απογοητευτικό συμπέρασμα ότι ο τοίχος δεν είναι αρκετά ή ενδεχομένως ισχυρή αρχίζουν να αποτυγχάνουν άκρα των οπών, θα πρέπει να ενισχύσουν το τείχος, διότι στην περίπτωση αυτή η αδράνεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση και να βλάψει τη διαρροή παράθυρο κλιματιστικό συμπύκνωμα ή εμφάνιση υπερβολικών θορύβων και κραδασμών σε την ώρα της δουλειάς του.

Εάν είστε πεπεισμένοι για τη δύναμη του τοίχου, στη συνέχεια σφίξτε τολμηρά τα μπουλόνια και ασφαλίστε το κλιματιστικό.

Είναι οι άκρες του ανοίγματος παραθύρου ή αρχίζουν ήδη να θρυμματίζονται; Δεν έχετε τίποτα να κάνετε, πώς να ενισχύσετε τις άκρες με μεταλλική γωνία.

Εάν ο τοίχος στον οποίο θα συνδεθεί ο εξοπλισμός δεν είναι αρκετά ισχυρός, τότε το μεταλλικό στήριγμα πρέπει να επεκταθεί, μειώνοντας έτσι το φορτίο στον τοίχο.

2. Σκεφτείτε προσεκτικά τον μηχανισμό αποστράγγισης συμπυκνωμάτων, ο οποίος σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της συνεχούς λειτουργίας της συσκευής. Προκειμένου το νερό να αποχετεύεται ομαλά, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό έτσι ώστε το πίσω μέρος να είναι ελαφρώς (0,5-1 cm) κεκλιμένο προς τα κάτω. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρχει μια αυστηρή ισορροπία μεταξύ της δεξιάς και της αριστεράς πλευράς του κλιματιστικού, διαφορετικά το συμπύκνωμα μπορεί να αποστραγγίσει το σώμα της συσκευής.

3. Η ροή του αέρα που προέρχεται από το πίσω μέρος του κλιματιστικού είναι πολύ ζεστή, οπότε δεν πρέπει να γίνεται σε φυτά, ζώα ή ανθρώπους.

4. Ο εγκαταστημένος κλιματισμός χρειάζεται συντήρηση. Για την ευκολία της εκτέλεσης, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν αφήνοντας 10 εκ. Ελεύθερου χώρου προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά της συσκευής. Για κανονική κυκλοφορία ψυχρού αέρα στο δωμάτιο, συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού παραθύρου στο κέντρο.

5. Ο χώρος και το περιβάλλον γύρω από το κλιματιστικό δεν πρέπει να δημιουργούν εμπόδια στη συνεχή κυκλοφορία του αέρα, διαφορετικά μπορεί να απειλήσει μια απότομη μείωση της χωρητικότητάς του.

6. Εγκαταστήστε το κλιματιστικό από το άμεσο ηλιακό φως με τη βοήθεια ενός θόλου στην πλευρά και στην κορυφή του εξοπλισμού. Είναι σημαντικό αυτό το θόλο να μην παρεμβάλλεται στην κανονική κυκλοφορία του αέρα.

Κιτ συναρμολόγησης για τον κλιματισμό

Σήμερα στην αγορά μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά κιτ εγκατάστασης για την εγκατάσταση κλιματιστικών παραθύρων, για παράδειγμα:


Εργαλείο εγκατάστασης κλιματιστικού παραθύρου

Για μια ποιοτική εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρων θα χρειαστείτε:

 1. διατρητής;
 2. κασέτες για διάφορα τρυπάνια (ανάλογα με το υλικό με το οποίο είναι αναγκαία η εργασία - σκυρόδεμα, ξύλο, μέταλλο).
 3. jig είδε ηλεκτρικό?
 4. ένα εργαλείο για ξύλο και μέταλλο.
 5. σμίλη για εργασία με κουφώματα?
 6. Κοπτικό γυαλί με κυλίνδρους (1 ρολό ανά 10 μέτρα).
 7. επίπεδο κτιρίου ·
 8. Κοπτικό μηχάνημα ως "βουλγαρικό"?
 9. Γωνίες επίπλων 2 τύπων (εσωτερικές και επίπεδες).
 10. στεγανωτικό σιλικόνης αδιαφανές, λευκό?
 11. βαφή με βάση το νερό και πινέλο

Εγκατάσταση κλιματιστικού οικιακού παραθύρου: ακολουθία ενεργειών

Η σωστή εγκατάσταση των κλιματιστικών μηχανημάτων τύπου παραθύρου με τα χέρια σας προϋποθέτει τη διεξαγωγή των ακόλουθων σταδίων και ενεργειών:

1. το πιο επίπονο και δύσκολο στάδιο - προσεκτική προετοιμασία ενός ανοίγματος παραθύρου κάτω από το κοντίσιονερ. Σχεδόν κάθε άνοιγμα παραθύρου περιέχει ένα βέλτιστο σημείο για μια ισχυρή εγκατάσταση της συσκευής. Σύμφωνα με τους ειδικούς προτιμάται να διεξάγεται η εγκατάσταση σε μέρη όπου η πλευρά κλιματιστικό (μήκος και ύψος) ή τουλάχιστον ένας από αυτούς θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο άνοιγμα παραθύρου με τα μικρότερα κενά. Για το σκοπό αυτό, ο πλοίαρχος θα πρέπει:

 • αφαιρέστε τα παράθυρα με διπλά τζάμια.
 • Τοποθετήστε το "jumper".
 • Κόψτε το γυαλί σύμφωνα με τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Εάν έχετε επιλέξει τον τοίχο ως το ιδανικό μέρος για να στερεώσετε το κλιματιστικό, θα πρέπει να τρυπήσετε μικρές τρύπες στον τοίχο, να επισημάνετε τις περιοχές τοποθέτησης της συσκευής και τις διαστάσεις της. Στη συνέχεια, τραβήξτε τις γραμμές, σαν να περιγράψετε το περίγραμμα του μελλοντικού εξοπλισμού και τρυπήστε τρύπες με ένα τρυπάνι περίπου 5 cm από αυτές τις γραμμές.

α) κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού στον τοίχο, το πάχος του δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 250 mm (ένα τούβλο). Ένα μεγάλο πάχος μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση του αέρα στις γρίλιες που έχουν σχεδιαστεί για να ψύχουν τον συμπυκνωτή, πράγμα που θα οδηγήσει στην αποσύνθεση του κλιματιστικού.

β) κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού στο άνοιγμα του παραθύρου, η απόσταση μεταξύ των πλαισίων πρέπει να είναι από 250 mm και το παράθυρο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με παράθυρο.

2. Τοποθετήστε το βραχίονα και το περίβλημα του κλιματιστικού παραθύρου

Όλα τα μοντέλα κλιματιστικών παραθύρων, κατασκευασμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, επιτρέπουν την τοποθέτησή τους, ανεξάρτητα από το εάν τα παράθυρα ανοίγουν ή όχι, είτε υπάρχει πρόσβαση στο εξωτερικό είτε όχι. Αυτό οφείλεται σε ειδικό μηχανισμό μηχανισμού που μπορεί να αφαιρεθεί από το σώμα και να συνδεθεί με το στήριγμα ή το τοίχωμα. Προσοχή παρακαλώ! Μια ανεμπόδιστη αποστράγγιση συμπυκνωμάτων εξασφαλίζεται από μια εύκολη κλίση προς τα κάτω στο πίσω μέρος του κλιματιστικού. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε προσεκτικά τη στεγανοποίηση και την αντοχή των τοίχων, διαφορετικά μπορεί να εισέλθει άνεμος ή βροχή στο δωμάτιο και τα ασταθή τοιχώματα μπορούν να αυξήσουν το φορτίο των στηριγμάτων στην επιφάνεια του δαπέδου.

Τοποθετήστε το κλιματιστικό παραθύρου στο έτοιμο περίβλημα.

Αν κατά τον χρόνο μεταφοράς ο συμπιεστής ή ο ανεμιστήρας ήταν εφοδιασμένος με αμορτισέρ, πρέπει να αφαιρεθούν πριν από την εγκατάσταση, διαφορετικά θα προκαλέσουν θόρυβο και δονήσεις κατά τη λειτουργία. Μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικού στο περίβλημα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει γωνία κλίσης στο πίσω μέρος του κλιματιστικού για να διασφαλιστεί η σωστή αποστράγγιση. Αν, ως αποτέλεσμα οπτικής επιθεώρησης, θα βρείτε μικρά κενά και ρωγμές μεταξύ του σώματος, του κλιματιστικού και του τοίχου, τότε θα πρέπει να σφραγιστεί για να αποφευχθεί το ρεύμα. Συχνά, το κλιματιστικό μηχάνημα είναι εφοδιασμένο με τυπική σφραγίδα από καουτσούκ αφρού. Μεγάλα κενά μπορούν να σφραγιστούν με αφρώδες ελαστικό και μικρά, μόλις αισθητά σφραγιστικά σιλικόνης. Αν χρειαστεί, χρωματίστε τα κατεστραμμένα μέρη του πλαισίου.

3.Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης

Το αποτέλεσμα του αέρα παράθυρο κλιματιστικό γίνεται ψύχεται, έτσι υπάρχει ο σχηματισμός υγρασίας, η οποία σε περίπτωση απουσίας του σωλήνα αποστράγγισης θα στραγγίξει διαμπερείς οπές αποστράγγισης conditioner, και αυτή η διαδικασία είναι γνωστό ότι είναι ανεπιθύμητη. Εάν παρατηρήσετε μια κάμψη ή κάμψη του σωλήνα αποστράγγισης, ελέγξτε το για την απουσία αερίων που παρεμβαίνουν στην εκροή του νερού. Πρέπει να θυμάστε ότι ο σωλήνας δεν πρέπει να αγγίζει το έδαφος και το νερό στο δοχείο.

4.Ηλεκτρική τροφοδοσία του κλιματιστικού τύπου παραθύρου

Το κλιματιστικό παράθυρο λειτουργεί υπό συνθήκες τάσης δικτύου εντός 90-110% της ονομαστικής τιμής.

Η αδιάλειπτη τροφοδοσία του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί με ξεχωριστή γραμμή εξοπλισμένη με αυτόματο διακόπτη, ο οποίος είναι επίσης ανεξάρτητος από την κύρια ασφάλεια.

Χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (αξεσουάρ καλωδίωση, καλώδια, σύρματα για διαφορετικούς λόγους) πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και τις συστάσεις που περιέχονται στις οδηγίες για το συγκεκριμένο μοντέλο, με τη χρήση της διαχείρισης.

5. Εσπαρίσαμε το κλιματιστικό

Κατά την εκτέλεση εργασιών γείωσης, με ιδιαίτερη προσοχή, επιδιορθώστε όλους τους ακροδέκτες και τα καλώδια. Η εσφαλμένη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος του εξοπλισμού οδηγεί συχνά σε απροσδόκητη βλάβη.

6. Εκτελούμε εργασίες δοκιμών αποδοχής του κλιματιστικού εγκατεστημένου παραθύρου

Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι όλες οι εργασίες έχουν γίνει σωστά. Μόνο μετά από αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό για να ελέγξει τη λειτουργικότητα και την ισχύ του. Όλες οι ανωμαλίες που εντοπίζονται κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού παραθύρου πρέπει να διορθωθούν εγκαίρως. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να λύσετε μόνοι σας όλα τα προβλήματα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών.

Ένα βίντεο στο YouTube

Με τη διαδικασία εγκατάστασης του κλιματιστικού παραθύρου μπορεί να βρεθεί βλέποντας το βίντεο.

Προδιαγραφές και ποικιλίες κλιματιστικών παραθύρων

Ο σύγχρονος χώρος γραφείου δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς κλιματιστικό - συμβάλλει με πολλούς τρόπους στη βελτίωση της αποδοτικότητας του προσωπικού. Και σε ιδιωτικά σπίτια, το παράθυρο είναι μια πραγματική σωτηρία από τη ζέστη του καλοκαιριού. Εάν δεν υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τη σημασία αυτών των συσκευών, τότε η επιλογή του βέλτιστου μοντέλου είναι διφορούμενη. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα κλιματιστικά παραθύρων είναι ένα λείψανο του παρελθόντος.

Χαρακτηριστικά

Οι ποικιλίες παραθύρων κλιματιστικών είναι από τους πρώτους εκπροσώπους του κλιματικού εξοπλισμού. Έχουν εμφανιστεί στην αγορά στη δεκαετία του '30 του περασμένου αιώνα και για πολλές δεκαετίες πάγια ηγετική θέση στην κατηγορία του.

Στις μέρες μας, όταν οι άνθρωποι συναντήθηκαν με συστήματα split, παράθυρο κλιματιστικά επισκιάστηκαν, ωστόσο, πολλοί καταναλωτές συνεχίζουν να τα διακρίνουν χάρη στην αξιοπιστία, μικρό μέγεθος και μακροχρόνια χρήση.

Και το γεγονός ότι ο κλιματισμός παραμένει πιστή στη συνήθη θέση του (στο παράθυρο), προσθέτει μόνο για τη μοναδικότητά του, έτσι ώστε να πείσει - είναι άνετα και οικεία. Μετά από όλα, περιμένουμε σωτήρια δροσερό το καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα, εκτός από το ότι αν κατασκευαστεί κλιματισμό, και μερικοί ακόμη και δεν χρειάζεται να ανοίξετε το πλαίσιο.

Τα μοντέλα παραθύρων χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά υψηλές παραμέτρους απόδοσης:

 • Διαφέρουν στη διαθεσιμότητα των τιμών - τα κλιματιστικά μηχανήματα είναι πολύ φθηνότερα από τα διαχωρισμένα συστήματα, οπότε ακόμη και ένας αγοραστής με περιορισμένο προϋπολογισμό τους μπορεί να αντέξει οικονομικά.
 • Η απλότητα της εγκατάστασης είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών παραθύρων είναι απλή και κατανοητή. Μπορεί να παράγει οποιοδήποτε master home χωρίς την εμπειρία παρόμοιων έργων χρησιμοποιώντας τα πιο συνηθισμένα εργαλεία.
 • Τα κλιματιστικά είναι εύκολο να συντηρηθούν, δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες χρήσης, μπορούν εύκολα και γρήγορα να επισκευαστούν. Ωστόσο, η ανάγκη για οποιοδήποτε είδος επισκευής, κατά κανόνα, συμβαίνει μόνο λίγα χρόνια μετά την εγκατάσταση.
 • Ο σχεδιασμός δεν περιέχει φρέον στη σύνθεσή του ή η ποσότητα του είναι ελάχιστη, επομένως το προϊόν είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.
 • Κάθε κλιματιστικό διαθέτει τηλεχειριστήριο, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή με τη μεγαλύτερη άνεση, στην πραγματικότητα, πολλά από τα σημερινά μοντέλα έχουν αυτόματη ρύθμιση του καθεστώτος της θερμοκρασίας.
 • Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα επιλογής της επιθυμητής ταχύτητας ανεμιστήρα. Κατά κανόνα, οι πιο τεχνολογικές τροποποιήσεις των τριών - υψηλή, μεσαία και χαμηλή.
 • Τα κλιματιστικά Παράθυρο εξοπλισμένο με ένα χρονοδιακόπτη που επιτρέπει να προγραμματίσουν την εργασία σε ένα συγκεκριμένο τρόπο, για παράδειγμα, αυξημένη κυκλοφορία του αέρα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή μείωση της θερμοκρασίας κατά την καθορισμένη ώρα, και ούτω καθεξής. N.

Μεταξύ των ελλείψεων των συστημάτων παραθύρων είναι τα εξής:

 • Υψηλό επίπεδο θορύβου - για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρεται στην παλιά γενιά των κλιματιστικών, καθώς και ο τρόπος για να ασχοληθεί με δυσάρεστους ήχους αρκετά απλή - η συσκευή θα πρέπει να καθοριστεί στο επένδυση από ελαστικό υλικό.
 • Τα κλιματιστικά είναι διαστατικά και καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του παραθύρου. Αυτό οδηγεί σε μια γενική μείωση του βαθμού ηλιακής ακτινοβολίας και του επιπέδου φυσικού φωτός, ενώ τα χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι τέτοια ώστε η επιλογή της θέσης τοποθέτησης δεν είναι δυνατή.
 • Σταθερό το κλιματιστικό παράθυρο στο παγωμένο χειμώνα κρύο περάσματα του αέρα, και ότι αυτό δεν συνέβη, είναι απαραίτητο κάθε φθινόπωρο για να αφαιρέσετε τη συσκευή, για να τον εξοπλίσει ένα μέρος για ασφαλή φύλαξη και την άνοιξη για να τοποθετήσετε πάλι.

Για σήμερα στα καταστήματα παρουσιάζεται η ευρεία επιλογή των διαφόρων παραλλαγών της κλιματικής τεχνικής, έτσι η τιμή των κλιματιστικών παραθύρων είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από ό, τι για τις παραλλαγές τοίχων. Αυτό εκπλήσσει συχνά τους αγοραστές που δεν μπορούν να επιλέξουν ένα κατάλληλο μοντέλο για τον εαυτό τους.

Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά παράθυρα μπορούν να έχουν μια ποικιλία χαρακτηριστικών απόδοσης, έτσι Η επιλογή πρέπει να βασίζεται στις ακόλουθες παραμέτρους:

 • χωρητικότητας - θα πρέπει να είναι αρκετό για το διαθέσιμο τετράγωνο του ψυχρού δωματίου.
 • διαστάσεων συσκευή το μέγεθος του παραθύρου και ειδικότερα το άνοιγμα, διαφορετικά η εγκατάσταση της κατασκευής είναι αδύνατη.
 • τον βαθμό θορύβου κατά τη λειτουργία - αυτή η παράμετρος ποικίλει σημαντικά στα διάφορα μοντέλα και είναι απαραίτητο να ελέγξετε αυτό το χαρακτηριστικό στο κατάστημα, δεδομένου ότι τότε ο ισχυρισμός αυτός δεν θα γίνει δεκτός, καθώς δεν πρόκειται για δυσλειτουργία.
 • αριθμό επιλογώνth - για παράδειγμα, η δυνατότητα όχι μόνο να δροσίσει το δωμάτιο το καλοκαίρι, αλλά και να θερμάνει, ορισμένα μοντέλα της νέας γενιάς είναι εξοπλισμένα με ένα χρονόμετρο, κλπ.?
 • σχεδιασμό και αισθητική εμφάνιση.

Ας δούμε λεπτομερέστερα τη χρήση διαφορετικών μοντέλων παραθύρων.

Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση αγοράς ενός ή του αυτού μοντέλου του κλιματιστικού είναι η απόδοσή του στο κρύο. Για οικιακά μοντέλα, ο δείκτης αυτός κυμαίνεται από 1,5 έως 8,5 kW, περίπου η απαιτούμενη ισχύς μπορεί να υπολογιστεί με βάση το πρότυπο: 1 kWh ha 1 m2. (με ύψος οροφής έως 3 μέτρα). Σε αυτή την περίπτωση, εάν υπάρχει μεγάλος όγκος υαλοπινάκων στο δωμάτιο ή τα παράθυρα προς τα νότια, τότε θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή με αποθέματα ισχύος 10-20%.

Κύριος είναι ο τόπος εγκατάστασης του κλιματιστικού. Για παράδειγμα, μια συσκευή που εγκαθίσταται στην κουζίνα πρέπει να καταπολεμά αποτελεσματικά όλες τις πηγές παραγωγής θερμότητας και η εγκατάσταση στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σιωπηλή. Κατά την αγορά μοντέλων παραθύρων της τεχνολογίας του κλίματος, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον θόρυβο, η κύρια πηγή του οποίου είναι ο συμπιεστής.

Τα μοντέλα με συμπιεστή εμβόλου παράγουν τον περισσότερο θόρυβο και με περιστροφικό συμπιεστή λειτουργούν πολύ πιο αθόρυβα. Το επίπεδο των δυσμενών ηχητικών επιδράσεων μειώνεται σημαντικά εάν ο συμπιεστής είναι τοποθετημένος στις βάσεις δόνησης - ο θόρυβος δεν μεταδίδεται στο κύτος του δορυφόρου.

Μια άλλη πηγή σταθερού θορύβου είναι ο ανεμιστήρας, έτσι θα πρέπει να προτιμάτε τα μοντέλα στα οποία το στοιχείο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρες χαμηλού θορύβου.

Για μια άνετη διανομή αέρα γύρω από το δωμάτιο πληρούν τα αυτόματα ρολά. Παραδοσιακά, κατανέμουν τις ροές αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση, ωστόσο, υπάρχουν παραλλαγές με πολυμερή απόκλιση του πίδακα, καθώς και όργανα στα οποία λειτουργούν τόσο τα οριζόντια όσο και τα κάθετα περσίδες.

Ανάλογα με τον έλεγχο, διακρίνονται τα ηλεκτρονικά και τα ηλεκτρομηχανικά μοντέλα. Στην πρώτη περίπτωση, για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά, στη δεύτερη - το θερμοστάτη. Στην ουσία, τα συστήματα αυτά είναι σχεδόν πανομοιότυπα μεταξύ τους σε περίπτωση που το κλιματιστικό σύστημα βρίσκεται χαμηλά από το δάπεδο. Αλλά αν είναι στο ύψος, αξίζει να αγοράσετε ένα μοντέλο με ηλεκτρονικό έλεγχο και να το ενισχύσετε με ένα ειδικό τηλεχειριστήριο.

Η παρουσία ή, αντιστρόφως, η απουσία των προαναφερθέντων έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος του προϊόντος: τα μοντέλα είναι απλούστερα σε χαμηλότερη τιμή και εκείνα των οποίων το σύνολο χαρακτηριστικών απόδοσης είναι υψηλότερα είναι, κατά συνέπεια, πιο ακριβά.

Είναι προφανές αυτό οι ακριβότερες εγκαταστάσεις διαφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το σύνολο και την ετοιμότητα χρήσης. Μετά την αγορά αυτού του εξοπλισμού, το μόνο που χρειάζεται είναι να το τοποθετήσετε στο παράθυρο και να απολαύσετε τον δροσερό αέρα. Επιπλέον, τα μοντέλα μάρκας δεν μπορούν μόνο να ψύξουν το δωμάτιο, αλλά και να εξασφαλίσουν τη ροή του φρέσκου αέρα από το δρόμο.

Ο ακριβός εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει σε εντατική λειτουργία, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί για φθηνότερες τροποποιήσεις. Είναι κατάλληλα για χρήση σε μέτρια λειτουργία και το σύνολο πρόσθετων λειτουργιών που έχουν εξαιρετικά πενιχρό.

Φυσικά, τα πιο ακριβά μοντέλα διαφέρουν στην εμφάνισή τους, φαίνονται αρμονικά τόσο στις λακωνικές συνθήκες του γραφείου όσο και σε ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι.

Συσκευή

Οι κλιματολογικές συσκευές του τύπου παραθύρου εμφανίστηκαν πριν από περίπου έναν αιώνα, αλλά η βασική αρχή της λειτουργίας τους δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε. Η περίπτωση του κλιματιστικού παραθύρου είναι ένα μονοκόμματο, το οποίο είναι τοποθετημένο στο άνοιγμα του παραθύρου ή συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια σε μια ειδικά προετοιμασμένη τρύπα στον τοίχο.

Τα πρώτα κλιματιστικά παρήγαγαν την παραγωγή συμπυκνωμάτων στο δρόμο, τώρα τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται επίσης συχνά, αλλά η σύγχρονη βιομηχανία έχει δημιουργήσει νέες, πιο τεχνολογικά εξοπλισμένες συσκευές που έχουν ενσωματωμένη χωρητικότητα για τη συλλογή υγρασίας. Οι περιστρεφόμενες λεπίδες της μονάδας εξαερισμού συλλαμβάνουν την υγρασία από τον αέρα και στη συνέχεια διαχέονται μέσω του σώματος του κλιματιστικού, γεγονός που συμβάλλει στην αποτελεσματική αφαίρεση της θερμότητας στο εξωτερικό περιβάλλον.

Ομοίως με οποιοδήποτε άλλο προϊόν κλιματισμού, οι συσκευές παραθύρων λειτουργούν κυκλικά και ο έλεγχος πραγματοποιείται με έναν ηλεκτρονικό αισθητήρα θερμοκρασίας.

Το μόνο καθήκον του παραθύρου είναι η αποτελεσματική τροφοδοσία του χώρου στον απαλλαγμένο από σκόνη και ψυχρό αέρα.

Ανάλογα με την χωρητικότητα της εγκατάστασης, διαφορετικές εκδόσεις κλιματιστικών μπορούν να ψύξουν το δωμάτιο από 10 έως 60 m2, ενώ το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας μπορεί να κυμαίνεται από 18 έως 45 βαθμούς Κελσίου. Ο σχεδιασμός συμβάλλει στην προσθήκη της υγρασίας στην κανονιστική του αξία - 30-35%, σχηματίζει ένα ευνοϊκό και υγιές μικροκλίμα στην αίθουσα.

Τα τελευταία μοντέλα των κλιματιστικών παραθύρων δεν μπορούν μόνο να ψύξουν τον αέρα, αλλά και να ζεσταίνουν, Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει σημαντικούς περιορισμούς - η εξωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον -3 μοίρες, επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ως θερμάστρα το χειμώνα.

Η μόνη εξαίρεση είναι τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρολύτες - είναι κατάλληλα για εντατική θέρμανση σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών στο δρόμο.

Ωστόσο, τα παράθυρα μπορούν να πραγματοποιήσουν αποτελεσματικό αερισμό του δωματίου χωρίς ψύξη ή θέρμανση. Ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν τη μερική ανάμειξη υπαίθριου αέρα ή μπορούν να λειτουργούν στον τρόπο εξαερισμού ακόμα και χωρίς να ενεργοποιούν τη μονάδα, απλά ανοίξτε το ενσωματωμένο αποσβεστήρα της εγκατάστασης.

Πώς να εγκαταστήσετε και να επιδιορθώσετε;

Είναι γνωστό ότι τα κλιματιστικά παράθυρα είναι πολύ φθηνότερα από τα τεχνολογικά συστήματα διάσπασης. Ωστόσο, η δυνατότητα αποθήκευσης μέσω αγοράς δεν είναι περιορισμένη - μπορείτε να μειώσετε ξανά το κόστος αν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας μια συσκευή ψύξης. Αρχικά, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης, πρέπει να συνταχθούν στα ρωσικά. Εάν όχι, αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία δεν έχει πιστοποιηθεί στη Ρωσία.

Περαιτέρω στο παράθυρο (φυσικά, αν δεν είναι παράθυρο διπλού υαλοπίνακα), είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το άνοιγμα, το οποίο θα πρέπει να είναι ευρύτερο από τις διαστάσεις του κλιματιστικού κατά 5-10 mm. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος - είναι βέλτιστο, εάν είναι ένας χώρος που δεν έχει ακαθαρσίες και βροχοπτώσεις και βρίσκεται στη ζώνη σκιάς.

Το παράθυρο μπορεί να κρεμαστεί ψηλότερα, αλλά όχι κατ 'ανάγκη ακριβώς κάτω από την οροφή - Μεταξύ αυτού και του άνω φατνώματος της συσκευής, πρέπει πάντα να υπάρχει κενό 1,5-2 cm, διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αναρρόφησης στον ψυχρό αέρα, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση ολόκληρου του συστήματος στο σύνολό του. Το πλησιέστερο εμπόδιο στον αέρα που εισέρχεται στο κλιματιστικό από την πλευρά του δρόμου (για παράδειγμα, το τείχος ενός γειτονικού σπιτιού) πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm από τη σχάρα.

Σημαντικό! Όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να απαιτείται οποιαδήποτε εξωτερική τρύπες στις πλευρές του οργάνου να επικοινωνούν με το εξωτερικό, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η κάλυψή τους στον τοίχο - σε αυτή την περίπτωση η συσκευή θα στερηθούν αέρα, όταν έρχεται πιο εύκολο - το κλιματιστικό είναι υποχρεωτική διαδικασία πρέπει «κρέμεται» στον αέρα, και έτσι οποιαδήποτε εμπόδιο για το θερμό ρεύμα εκροής πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm από την κορυφή και 40 cm από τα πλευρικά ανοίγματα.