Εξαερισμός από τον τοίχο στον δρόμο: εγκατάσταση της βαλβίδας μέσα από μια τρύπα στον τοίχο

Τα περισσότερα από τα νέα υλικά και οι τελικές κατασκευές, που εισάγονται στην περιοχή κατασκευής και φινιρίσματος, αποκλείουν σχεδόν πλήρως την ελεύθερη κίνηση του αέρα. Η στεγανότητα που παρείχαν μαζί με τα πλεονεκτήματα έφεραν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια παραβίαση των διαδικασιών εξαερισμού. Απλώς πρέπει να αποκατασταθούν, επειδή, βλέπετε, χωρίς μια κανονική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, είναι αδύνατο να ζήσετε σε αυτό!

Γνωρίζουμε πώς να λύσουμε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα: ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο θα σχηματίσει μια κανονική κίνηση των μαζών του αέρα. Μια μικρή μονάδα τοίχου θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του ρεύματος αποβλήτων και την άριστη ανταλλαγή αέρα.

Το αντικείμενο που σας προσφέρουμε θα σας εξοικειώσει με τις περιπλοκές της επιλογής μιας βαλβίδας για την οργάνωση του εξαερισμού, με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για έλεγχο επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες, διαγράμματα και οδηγίες βίντεο.

Τυπικά προβλήματα εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός των χώρων διαβίωσης βασίζεται στην παρουσία μικροσυστοιχιών, χαρακτηριστικών ξύλινων παραθύρων. Μέσω τέτοιων μικρών οπών, ο αέρας έρχεται τακτικά από το εξωτερικό και αφαιρείται από το σπίτι μέσω των αεραγωγών που είναι διατεταγμένοι στις δομές του κτιρίου.

Έτσι το διαμέρισμα αλλάζει διαρκώς τις μάζες του αέρα, συμβάλλοντας σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές κλπ.

Η ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο πρόβλημα κατά τη λήψη μέτρων για τη μείωση των θερμικών απωλειών. Εγκαθιστώντας νέα παράθυρα και πόρτες, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή θερμότητας, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να αερίζουν τα σπίτια τους.

Αλλά σύντομα τα προβλήματα εμφανίζονται με τη μορφή μιας βουλωμένης ατμόσφαιρας, την αναπαραγωγή μούχλας στο μπάνιο και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Σύντομα ένα μη φυσιολογικό μικροκλίμα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση υγείας αυτών που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας διαφόρων τύπων και τύπων βοηθούν στην εξάλειψη της υπερβολικής σφράγισης των χώρων, αλλά για κανονικό αερισμό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού εξαγωγής είναι συχνά αδύναμο, αν δεν απουσιάζει εντελώς. Λόγω προβλημάτων με τη συσκευή των δομών αερισμού, μέρος των αέριων μαζών που πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι διεισδύει πίσω.

Στην κατάσταση έλξης στο σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, ή μάλλον η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω, αντανακλάται επίσης. Το χειμώνα, αυτό το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παρέχει καλή πρόσφυση. Αλλά το καλοκαίρι, η διαφορά στις θερμοκρασίες μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα δεν είναι τόσο σημαντική, και αυτό δεν είναι πολύ καλό στην ποιότητα της ώσης.

Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Θα εξασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση των αποβλήτων από την κατοικία, καθώς και την αποφυγή της ανάστροφης διείσδυσής τους.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξάτμισης εξηγείται συνήθως από διάφορους λόγους, για παράδειγμα, παραβίαση της διαπερατότητας των καναλιών ή της στεγανότητας τους. Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά λόγω ελαττωμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών και δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξαλειφθούν οι συνέπειες των σφαλμάτων και να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση των αγωγών εξαερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαγωγής ενδέχεται να είναι περισσότερο από κατάλληλες. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός, ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον αέρα να ρέει έξω και να μην επιτρέπεται να διεισδύσει πίσω. Ανά τύπο εγκατάστασης, αυτές οι βαλβίδες χωρίζονται σε οριζόντια και κάθετη, εξαρτώνται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Εάν η ροή των καυσαερίων πρέπει να κινείται κατακόρυφα, επιλέξτε μια βαλβίδα με μια οριζόντια εγκατάσταση. Και για να εκτρέψετε τον αέρα οριζόντια, χρειάζεστε μια κάθετη βαλβίδα. Τυπικά, τα μοντέλα βαλβίδων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα. Χρησιμοποιούνται όταν η αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει η συσκευή εργασίας. Όσο χαμηλότερες είναι οι ηχητικές επιδράσεις από τις λεπίδες ανοίγματος της βαλβίδας ή / και από τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα, τόσο το καλύτερο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Κατασκευή μονάδας τοίχου

Η συμβατική βαλβίδα εξαγωγής αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Μια στρογγυλή φλάντζα είναι ένα συνδετικό στοιχείο που επιτρέπει τη σύνδεση της βαλβίδας στον αγωγό αερισμού. Το Lattice είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά καλύπτει μια τρύπα στον τοίχο και επίσης αποτρέπει την τυχαία είσοδο μεγάλων συντριμμιών. Η βάση του σχεδίου είναι ένας αποσβεστήρας.

Πρόκειται για ένα κινούμενο πέταλο, κυκλική ή τετράγωνη διαμόρφωση στερεωμένη στον άξονα. Μπορεί να ανοίξει μόνο προς μία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τη σωστή κίνηση της ροής του αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια γραμμή στρογγυλεμένου σωλήνα που επιτρέπει στη βαλβίδα να παραμείνει κλειστή όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.

Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συνιστάται συνήθως να επιλέξετε μια βαλβίδα με καλά χαρακτηριστικά προστασίας από έκρηξη, αλλά για κατοικίες η αξία έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα είναι χρήσιμο να έχετε ελαστικό παρέμβυσμα που μειώνει την ποσότητα του θορύβου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη βαλβίδα εξαγωγής είναι η σχεδίαση πεταλούδας. Δύο λεπίδες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Ένας άλλος δημοφιλής σχεδιασμός τέτοιων συσκευών ονομάζεται πέταλο, περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλα τοποθετημένων λεπίδων που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων.

Εύλογη επιλογή της κατάλληλης επιλογής

Τις περισσότερες φορές, οι βαλβίδες εξαερισμού στον τοίχο είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό. Για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, για παράδειγμα, για λουτρό, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα, αλλά έχουν αποδείξει άριστα σε λιγότερο δύσκολες καταστάσεις. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τμήμα της: ορθογώνιο ή στρογγυλό.

Ο σημαντικότερος δείκτης είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία σχεδιάζεται η συσκευή. Τα συνηθέστερα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για ροή 4-6 m / s.

Εάν η βαλβίδα έχει επιλεγεί για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία του πτερυγίου της βαλβίδας να αντιδρούν ευαίσθητα ακόμη και σε μικρές ροές αέρα. Αλλά για συστήματα με ασθενές ρεύμα, η παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι υποχρεωτική, επομένως αυτή η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητη.

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τροφοδοσία, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχει επιλεγεί η συσκευή. Έτσι, για την κουζίνα, υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα αύξησης δέκα, και για ένα μπάνιο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι επτά μονάδες.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο από την οροφή έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν από τα κάτω δάπεδα στα ανώτερα.

Λεπτότητα του συστήματος εξαερισμού στον τοίχο

Σε ιδιωτικές κατοικίες και ακόμη και σε πολυώροφα κτίρια, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βολικό να κατασκευαστεί μια έξοδος εξαερισμού απευθείας στον τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μοντέλα βαλβίδων εξαγωγής με ανεμιστήρα, τα οποία εισάγονται στον συμπλέκτη τοποθέτησης που προορίζεται για τη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναέρια μοντέλα οπαδών που είναι συνδεδεμένα στο εσωτερικό του τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο απλό σχέδιο, πρέπει να φτιάξετε μια μεγάλη τρύπα για την εγκατάσταση εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Τα μοντέλα με χειροκίνητο έλεγχο έχουν μια δημοκρατική τιμή, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα να λειτουργούν, αφού θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα εξαγωγής.

Για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, η βαλβίδα θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί την καθορισμένη ώρα. Πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση αισθητήρα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί όταν ο αέρας στο δωμάτιο γίνει πολύ υγρός, ο ανεμιστήρας σταματά όταν μειωθεί η υγρασία. Κατά την επιλογή αυτόματων συσκευών ελέγχου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν απενεργοποιείτε την τροφοδοσία ρεύματος, αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως.

Για να εξασφαλίσετε καλή εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Από αυτή την άποψη, η μονάδα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση μεγάλου όγκου αέριων μαζών, με αποτέλεσμα ο εξαερισμός να μην είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Στους υπολογισμούς χρησιμοποιείται συνήθως ένας απλός τύπος:

Μ = Ο * Β

 • M - απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα.
 • O - την ένταση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή.
 • Β - αυξανόμενος συντελεστής ανταλλαγής αέρα.

Υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, όπως γνωρίζετε από τη σχολική πορεία των μαθηματικών, μπορείτε ως προϊόν της περιοχής και το ύψος του δωματίου. Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα καθορίζεται ανάλογα με το σκοπό του χώρου. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι:

 • για μια ξεχωριστή τουαλέτα - 8;
 • για την κουζίνα - 15?
 • για ένα μπάνιο ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 20.

Απομένει μόνο να καθορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με τον κατάλληλο συντελεστή για να λάβετε μια ένδειξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια βαλβίδα με έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Μην πάρετε ένα υπερβολικά ισχυρό μοντέλο, αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττά έξοδα και δεν θα έχει ευνοϊκή επίδραση στη διαδικασία εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ανεμιστήρα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία αυτού του εξοπλισμού στην αντίσταση του συστήματος. Η παρουσία μιας διακοσμητικής σχάρας και μιας βαλβίδας μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα σε τρία έως πέντε και ακόμη δέκα φορές. Επομένως, δεν πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με το ελάχιστο μέγεθος και ισχύ.

Η απόδοση του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τους παρακείμενους χώρους να διαφύγει μέσω της βαλβίδας και όχι μόνο από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής με ανεμιστήρα, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θέση.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν τοίχο που είναι τόσο μακριά από τον τόπο όπου λαμβάνεται καθαρός αέρας. Συνήθως, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στους τοίχους ή τα παράθυρα τέτοιων χώρων όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι. Για τον εξαερισμό, μια κουζίνα ή ένα μπάνιο είναι πιο κατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, οι δυσάρεστες οσμές, οι υπερβολικοί υδρατμοί κ.λπ. εκτρέπονται επίσης από τον αέρα εξαγωγής.

Η οπή για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να είναι στο επάνω μέρος του τοίχου. Πραγματοποιήστε πρώτα την σήμανση και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διάτρηση. Μια τρύπα κατάλληλων διαστάσεων γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι δακτυλίου φτερού. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο με ένα ακροφύσιο διαμαντιού.

Το άνοιγμα για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σε μέγεθος και διαμόρφωση. Συνήθως πρόκειται για μια στρογγυλή συσκευή, αλλά μερικές φορές είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με τετράγωνη θήκη. Σε αυτή την περίπτωση, η οπή κάτω από τη βαλβίδα πρέπει να είναι κοίλη με τη χρήση ενός διατρητικού μηχανισμού με ένα εξάρτημα σε σχήμα λεπίδας.

Τέτοιες εργασίες συνήθως συνοδεύονται από μεγάλη ποσότητα σκόνης, από την οποία δεν εξοικονομείται ούτε η χρήση μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις επιφάνειες με μια μεμβράνη ή άλλα κατάλληλα υλικά πριν ξεκινήσετε τη διάτρηση για να τα προστατεύσετε από τη μόλυνση.

Για τη γεώτρηση ιδιαίτερα παχύ εξωτερικών τοίχων από ισχυρά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή γεώτρησης πυρήνα. Πρόκειται για ένα ακριβό εξοπλισμό, το οποίο είναι φθηνότερο για ενοικίαση από το να αγοράσει. Οι εξειδικευμένες εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία της γεώτρησης σε σχετικά χαμηλή τιμή, η οποία εξαρτάται από το βάθος της διάτρησης και το υλικό του τοίχου.

Κατά τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού χρησιμοποιείται ψύξη με νερό. Ταυτόχρονα, μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των απορριμμάτων και του νερού, αλλά μερικά από αυτά θα πέσουν ακόμα στον τοίχο, αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού προετοιμαστεί η τρύπα και καθαριστεί από τη σκόνη, πρέπει να εισαχθεί στη σύζευξη, παρέχεται πλήρης με βαλβίδα.

Τώρα σημειώστε τον τόπο της στερέωσης του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο μέσω των οπών που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Σαν συνδετήρες, οι συστοιχίες γόμφων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου, μέσω του οποίου ο αέρας μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει.

Όλες αυτές οι σχισμές σπρώχνουν απαλά τον αφρό στήριξης, ο οποίος θα εξασφαλίσει την κατασκευή της απαραίτητης στεγανότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Για να δράσετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί η ίδια η βαλβίδα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να αποφευχθεί η εισχώρηση των συντριμμιών στην κατασκευή.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια των βαλβίδων κινούνται ελεύθερα, μην κολλάτε. Μετά από αυτό, στο εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό πλέγμα που θα κλείσει την τρύπα και θα δώσει τη δομή αισθητική εμφάνιση. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της βαλβίδας εξαγωγής και να μειωθεί η πιθανότητα κατάψυσής της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός στρώματος θερμομονωτικού υλικού γύρω από τη σύζευξη.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής για τη βαλβίδα εξαγωγής. Μερικοί πλοίαρχοι θεωρούν ότι ο συμπλέκτης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εξαγωγής, που δεν είναι αρκετά ισχυρός. Σημειώνουν ότι, εάν είναι απαραίτητο, ο σύνδεσμος μπορεί να καταστραφεί τυχαία και συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα κομμάτι από ισχυρότερο πλαστικό σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι ελαφρώς πλατύτερος από τον ανεμιστήρα που εισάγεται σε αυτό, είναι δυνατή η εκτύλιξη μιας μονωτικής ταινίας ή άλλου κατάλληλου υλικού, έτσι ώστε η συσκευή να είναι επαρκώς σφιχτή. Από το εσωτερικό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει τροφοδοσία ρεύματος. Το καλώδιο τροφοδοτείται στον πίνακα, όταν συνδέεται για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφάλειες χαμηλής τήξης.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής στην τουαλέτα, η παροχή ρεύματος μπορεί να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ανεμιστήρας να ανάβει ταυτόχρονα με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί για να απενεργοποιηθεί μετά από μια ορισμένη περίοδο μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε αυτά τα δωμάτια. Συνήθως, στο κάτω μέρος των θυρών τοποθετούνται ειδικές γρίλιες εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία της βαλβίδας εξαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εμφάνιση εμπλοκών. Αν τα συντρίμματα εισχωρήσουν μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στη βαλβίδα και να δυσκολευτεί η λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδεθεί, να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να εγκατασταθεί ξανά. Βαλβίδες του τύπου "πεταλούδα" το χειμώνα μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα πάγου, το οποίο επίσης οδηγεί σε προβλήματα στον μηχανισμό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία εγκατάστασης του ανεμιστήρα και της βαλβίδας ελέγχου μέσω του τοίχου περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο:

Εδώ αποδεικνύεται η εργασία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης υψηλής ισχύος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανθεκτικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία:

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κανονική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η κανονική υγρασία και ένα υγιές μικροκλίμα θα διατηρηθούν στους χώρους διαβίωσης.

Εξαερισμός εξαερισμού μέσω του τοίχου μιας ιδιωτικής κατοικίας: η συσκευή και η αρχή λειτουργίας, ο υπολογισμός της χωρητικότητας και των διαστάσεων του συστήματος και του συστήματος εγκατάστασης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα της ανταλλαγής ποιότητας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία προκύπτει λόγω της έλλειψης ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού το οποίο δεν παρέχεται από τον ιδιοκτήτη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή. Διορθώστε το σφάλμα χρησιμοποιώντας την αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Ένας τρόπος για να το εξασφαλίσετε - εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με πρόσβαση στον τοίχο. Λεπτομερείς οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εργασία σας.

Ο σχεδιασμός αυτός θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για την ελάχιστη απαιτούμενη κυκλοφορία αέρα;

Μέσα από την τρύπα στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε αερισμό τριών τύπων:

 • φυσικό?
 • υποχρεωτική ·
 • σε συνδυασμό.

Κάθε μία από αυτές μπορεί να είναι αποτελεσματική ή αναποτελεσματική, ανάλογα με το πόσο λεπτομερώς τηρούνται οι κανόνες της ρύθμισής της. Η θέση του αγωγού αερισμού (στον τοίχο, στον κάτω ή στον πάνω όροφο) δεν έχει σημασία.

Αλλά η υψηλότερη πιθανότητα να επιτευχθεί καλή ανταλλαγή αέρα μέσω μιας οπής στον τοίχο είναι η χρήση ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Εάν επιλέξετε και εγκαταστήσετε σωστά μια τέτοια συσκευή, η κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία μέσω του τοίχου θα εξασφαλίσει σταθερή ροή καθαρού αέρα.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Υπάρχουν πολλοί τύποι βαλβίδων εξαγωγής. Για τη συσκευή αερισμού μέσω του τοίχου, εκείνες που οι πλοίαρχοι αποκαλούν "εισροή τοίχου", και οι κατασκευαστές - "βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου" είναι κατάλληλες. Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα αποτελείται από πολλά στοιχεία.

 1. Ο αγωγός αέρα. Αυτό ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό σωλήνα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην τρύπα στον τοίχο.
 2. Εξωτερικό τρίψιμο. Αυτό το στοιχείο της συσκευής είναι απαραίτητο για την προστασία του αεραγωγού από τη διείσδυση σκόνης, συντρίμμια, φύλλωμα δέντρων, έντομα.
 3. Κουρτίνες. Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εμφύσηση αέρα σε καιρικές συνθήκες.
 4. Φιλτράρετε.
 5. Πάνελ με διακοσμητικό κάλυμμα.

Τα εξαρτήματα των βαλβίδων εισαγωγής με το τοίχωμα παρατίθενται για φυσικό εξαερισμό. Σε όργανα αναγκαστικού τύπου, υπάρχει ανεμιστήρας και ο σχεδιασμός τροποποιείται ελαφρώς, ανάλογα με το μοντέλο. Αλλά η αρχή της συσκευής είναι η ίδια.

Υπάρχουν μοντέλα με θερμικός ανακτητής. Αυτή είναι μια συσκευή εξοικονόμησης θερμότητας που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού. Εργαστείτε με βάση την αρχή της συλλογής θερμότητας στον αέρα που προέρχεται από το δωμάτιο και μεταφέρεται (θερμότητα) στον εισερχόμενο αέρα. Έτσι, παρά την εντατική ανταλλαγή αέρα, διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Σε περιοχές με κρύο κλίμα, συνιστάται η μόνωση της οπής εξαερισμού στον τοίχο. Για το σκοπό αυτό, η πολυφαγία χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά άλλα υλικά: μινυβάτης, υαλοβάμβακας, αφρός αφρός, αφρώδες ελαστικό.

Υπάρχουν συσκευές εξαγωγής που αποδείχτηκαν στη θετική πλευρά. Σχετικά με αυτές τις συσκευές πολύ καλή ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες.

Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για φυσικό αερισμό και λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Για τέτοιες εισροές, η εγκατάσταση συνιστάται κοντά σε θερμαντικά σώματα. Η συσκευή αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα;
 • έναν ηχοαπορροφητή κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυαιθυλένιο.
 • ένα χοντρό φίλτρο.
 • μόνωση από αφρώδες πολυαιθυλένιο (τοποθετημένο στο πλάι του δωματίου).
 • πλαστικό αγωγό?
 • εξωτερικό πλέγμα.

Το πλήρες σετ περιλαμβάνει συνδετήρες. Η μέση τιμή είναι 1800 ρούβλια.

Η βαλβίδα είναι μια αυτόματη συσκευή για παροχή αέρα. Εξοπλισμένο με φίλτρο, δεν απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση. Η ρύθμιση της ροής αέρα παρέχεται από έναν θερμικό αισθητήρα ο οποίος λειτουργεί σε ένα καθορισμένο κατώφλι.

Η συνεχής παροχή αέρα παρέχεται μέσω διακένου πλάτους 4 mm. Όταν ενεργοποιηθεί ο αυτοματισμός, το κενό αυξάνεται όσο είναι απαραίτητο για την εισροή του απαιτούμενου τμήματος αέρα. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Η μέση τιμή είναι 13.700 ρούβλια.

Βαλβίδα τοίχου για φυσικό αερισμό. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρα για καθαρισμό του αέρα, τα οποία δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και γύρης. Τοποθετείται σε τοίχους με πάχος όχι μεγαλύτερο από 580 mm. Διαθέτει εξασθένηση ήχου υψηλής ποιότητας, είναι μονωμένη από το εσωτερικό. Χώρα προέλευσης - Γερμανία. Η μέση τιμή είναι 6700 ρούβλια.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας της καλύπτρας μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι κλιματολόγοι έχουν από καιρό αποδείξει ότι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο για 10 ώρες 1-2 ατόμων είναι 2000 ppm. Για μια άνετη ευημερία ενός ατόμου, επιτρέπεται όχι περισσότερο από 700 ppm. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακουχία και η κόπωση μετά το ξύπνημα προκαλούνται από ανεπαρκή οξυγόνο στον αέρα.

Ο εξαερισμός Pritochka έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη όλων των σχετικών προβλημάτων. Η αρχή της δουλειάς της είναι να απομακρύνει τον αέρα από τις εγκαταστάσεις και να παράσχει μια εισροή από το δρόμο. Ένα φυσικό βύθισμα συμβαίνει στην περίπτωση διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης και στις δύο πλευρές του τοίχου. Αυτές οι συνθήκες δεν επαρκούν πάντοτε για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε εισροή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα της κατάλληλης διατομής. Εγκαταστήστε βαλβίδες σε οποιοδήποτε δωμάτιο: στην αίθουσα, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο.

Υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας και διαστάσεων του εξαερισμού

Ο επαγγελματικός υπολογισμός της ισχύος των συσκευών φυσικού ή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι σύνθετος και μεγάλος, απαιτεί ειδικές γνώσεις. Για την εγκατάσταση οικιακών συστημάτων χρησιμοποιήστε ένα απλοποιημένο σύστημα, στο οποίο είναι απαραίτητο να βρείτε μόνο δύο δείκτες.

 1. Διάμετρος του αγωγού. Για εγκαταστάσεις είναι επαρκής για να επιλέγουν οποιαδήποτε από τις τρεις ενότητες 100 (για τον ανεμιστήρα της μικρής χωρητικότητας), 125 (συσκευές μεσαίας ισχύος) και 150 mm (για την ταχεία εξαναγκασμένο αερισμό).
 2. Η απόδοση του ανεμιστήρα. Σύμφωνα με το SNiP, μια πλήρης αντικατάσταση του αέρα στις κατοικίες πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την ώρα. Για να διαπιστωθεί η απαιτούμενη παραγωγικότητα της συσκευής, ο όγκος του δωματίου (και συνεπώς ο αέρας σε αυτό) πολλαπλασιάζεται επί 3.

Η αποτελεσματικότητα του αερισμού επηρεάζει τη μορφή του καναλιού. Πρέπει να είναι ευθεία και μέσα. Μια τρύπα που τρέχει υπό γωνία και κλίση θα πάρει τουλάχιστον το 7% της ισχύος του ανεμιστήρα.

Η διαμόρφωση της εγκατάστασης αγωγών παροχής αέρα είναι μόνο μία: μια διαμπερή οπή στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η διάταξη τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το κόστος αυτού του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από την τιμή της εισροής τοίχου. Εάν η τοποθέτησή της θα γίνει από έναν ειδικό, θα πρέπει να πληρώσετε για τις υπηρεσίες της. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τοποθετούν την κουκούλα στον τοίχο.

Όλοι οι κατασκευαστές των παραποτάμων συνοδεύουν τα προϊόντα τους με λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτησή τους. Η κύρια δυσκολία είναι ο σχηματισμός μιας τρύπας στον τοίχο.

Εγκατάσταση εξαερισμού στον τοίχο

Για να εγκαταστήσετε σωστά μια βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εργαλεία για τη γεώτρηση του τοίχου. Θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι, τρυπάνι ή ειδικό ακροφύσιο - μια κορώνα μεγάλης διαμέτρου. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καλωδίωση στον επιλεγμένο χώρο. Η οπή πρέπει να είναι οριζόντια, με ομοιόμορφα τοιχώματα. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία για τη δημιουργία του, προχωρήστε στην εγκατάσταση της εισροής.

 • Βήμα 1. Εισάγετε τον αγωγό στην τρύπα, στερεώστε τον με αποστάτες έτσι ώστε να αναλάβει μια οριζόντια θέση.
 • Βήμα 2. Γεμίστε τις εγκοπές ανάμεσα στον αγωγό και τα τοιχώματα της οπής με αφρό στερεώσεως. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ινώδη μόνωση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να στερεώσετε σταθερά το σωλήνα.
 • Βήμα 3. Από την πλευρά του δρόμου μέχρι την έξοδο του αγωγού τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα. Εάν στο κιτ περιλαμβάνεται φίλτρο ή / και απορροφητήρας, τοποθετήστε τα.
 • Βήμα 4. Βάλτε μια λαστιχένια ταινία στο μανίκι του ανεμιστήρα και τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στον σωλήνα. Συνδέστε το δίκτυο.
 • Βήμα 5. Στο πλάι του δωματίου, τοποθετήστε το κεφάλι με το διακοσμητικό πλαίσιο.

Έτσι, γίνεται σαφές ότι η εγκατάσταση εισροής τοίχου σε ιδιωτική κατοικία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό και σωστή επιλογή της συσκευής.

Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

Όπως γνωρίζετε, το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Μελετάμε το πρόβλημα της εμπειρίας άλλων.

Πιστεύουμε ότι οι χρήστες FORUMHOUSE συμφωνούν με τη δήλωση ότι μια καλή προσέγγιση του συστήματος της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι είναι αυτό - θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ανταλλαγή αέρα, και στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, να πάρει το απαραίτητο τμήμα αγωγού. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα σύστημα εξαερισμού εξοχικό σπίτι, και να καθορίσει τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον χρήστη την πύλη μας (nick στο φόρουμ petrovk, Μόσχα), Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους:

 • Φυσικό?
 • Παροχή αέρα, ή όπως ονομάζεται επίσης, μηχανική?
 • Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

petrovk:

- Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή - Ο αέρας στο σπίτι πρέπει να ενημερωθεί πλήρως σε 1 ώρα. Για το σπίτι μου πλαισίου 200 m2, σταμάτησα σε ένα σύστημα ροής και εκχύλισης με ανάκτηση θερμότητας. Η εγκατάσταση επιλέγεται με βάση τον αριθμό των κύβων αέρα στο σπίτι, έχω 600, πήρα την εγκατάσταση για 700 κύβους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι δημιουργείται όχι μόνο από την πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά και από την ταχύτητα της ροής του αέρα. Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής, λόγω της παρουσίας ανεμιστήρα σε αυτό, δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα από τον φυσικό εξαερισμό.

Όταν λειτουργεί μηχανικός εξαερισμός, η ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού είναι 3-5 m3 / h κατά μέσο όρο και με φυσικό ρυθμό περίπου 1 m3 / h. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν ο φυσικός αερισμός δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξάλλου, για να περάσετε από το μηχανικό και φυσικό σύστημα αερισμού τον ίδιο όγκο αέρα, απαιτείται μια διαφορετική διατομή του αγωγού αερισμού. Έτσι, η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού θα συνεπάγεται αύξηση της διατομής του καναλιού, η οποία απέχει πολύ από την τεχνική ή αισθητική.

Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού - είτε φυσικό είτε μηχανικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι.

Μια επιλογή είναι να εγκαταστήσετε πόρτες με μια μάσκα στα δωμάτια ή να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για τη σωστή οργάνωση της ροής αέρα είναι απαραίτητο - η εισαγωγή αέρα να πραγματοποιείται στο καθαρότερο δωμάτιο, το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο και η έξοδος να γίνεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα, η κουκούλα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κανάλι. Αν η κουκούλα είναι αναγκασμένη, τότε η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να συνδυαστούν με έναν αεραγωγό. Η διάμετρος από την είσοδο στην έξοδο δεν πρέπει να μειώνεται. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του απορροφητήρα κουζίνας, ο αγωγός αέρα από αυτό είναι κατ 'ανάγκην στρογγυλός, γαλβανισμένος και κάθετος, χωρίς γόνατα. Μην χρησιμοποιείτε κυματοειδή αλουμίνιο, αλουμίνιο ή πλαστικό αγωγό.

Σύμβουλος του φόρουμ μας Έλενα Γκορμπόνοβα(nick στο φόρουμ Matilda):

- Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με διαφορική πίεση στην είσοδο και στην έξοδο. Η είσοδος είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, τοποθετείται στην οροφή του δωματίου ή σε έναν τοίχο κάτω από την οροφή. Η έξοδος είναι η κορυφή του σωλήνα. Η διαφορά αρχίζει από 10 μέτρα. Μια άλλη διαφορά πίεσης εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το χειμώνα είναι καλύτερο, αλλά το καλοκαίρι είναι χειρότερο.

Μια φυσική εισροή γίνεται πάνω από τις συσκευές θέρμανσης, οι οποίες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Ή δύο μέτρα πάνω από το πάτωμα.

Συχνά υπάρχει μια ερώτηση,

και αν είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού της κουζίνας, του μπάνιου και του λεβητοστασίου σε ένα ενιαίο σύστημα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού και ένα σωλήνα μέσω της οροφής.

Χρήστης του φόρουμ μας Βλαντιμίρ (nick στο φόρουμ Ελεύθερος Άγγελος) πιστεύει ότι:

- Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ενώσετε την κουκούλα από το αποχετευτικό δίκτυο, τότε σε όλο το σπίτι θα βρωμίσει όπως στην τουαλέτα, ανεξάρτητα από το αν ο ανεμιστήρας είναι μπροστά ή μετά τον αγωγό θα εγκατασταθεί.

Εξίσου σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί για ιδιωτικές κατοικίες. Μία από τις πλέον βέλτιστες επιλογές είναι η χρήση σπειροειδών γαλβανισμένων αεραγωγών. Αλλά για την αυτο-εγκατάσταση, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρησιμοποιούν τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται από τον αγωγό αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm.

Matilda:

- Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γενικά, το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγούς, εκτός αν είναι ένας ειδικός αντιστατικός σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη θα προσκολληθεί στους τοίχους. Επιπλέον, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν μικρή διάμετρο. Μια ώθηση εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του αγωγού και τη διαφορά ύψους. Η διαφορά στα σπίτια είναι αρκετά μικρή - αυτό δεν είναι ένα πολυώροφο κτίριο. Ως εκ τούτου, με μικρή διάμετρο, δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία ώθηση, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν βάλετε ανεμιστήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης θα κάνουν έναν πολύ δυσάρεστο ήχο όταν ο αέρας κινείται.

Αγωγοί για εξαερισμό για ιδιωτική κατοικία - τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά

Για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού με μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο η εσωτερική επιφάνεια του αγωγού να έχει ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα. Ας δούμε πώς να επιλέξετε το σωστό στοΑγωγοί αερισμού του σπιτιού σας.

Matilda:

- Το κύριο έργο
Αγωγοί - αυτό επιτρέπει στον αέρα να αναμειγνύεται ελεύθερα από το σημείο εισαγωγής αέρα μέχρι το σημείο εξόδου του. Και να είστε ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας και της πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επηρεάζει ή εμποδίζει την ανταλλαγή αέρα με φυσικό εξαερισμό. Απώλειες πίεσης προκύπτουν από την ανομοιογενή επιφάνεια του αγωγού, σε οριζόντιες τομές, σε κάμψη, δίοδο, κ.λπ. Με ορθογώνιο σχήμα του αγωγού, οι απώλειες είναι υψηλότερες από αυτές του στρογγυλού και η σκόνη σε αυτές συσσωρεύεται καλά.

Οι εύκαμπτοι - κυματοειδείς αγωγοί έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση αέρα. Και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε όταν χρειάζεται να κάνετε μια στροφή ή να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας στον αγωγό αερισμού.

Πολύ συχνά, οι προγραμματιστές, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν να κάνουν ένα συμπέρασμα μέσω της οροφής, προτιμώντας να τραβήξουν τον αγωγό εξαερισμού μέσα στον τοίχο. Αυτό δεν είναι σωστό.

Matilda:

- Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην εξαερώστε τον αερισμό μέσω του τοίχου. Η πρόσοψη είναι χαλασμένη.

Σε μερικά χρόνια, θα υπάρχει ένα ορατό λεκέ γύρω από την έξοδο στον τοίχο.
Και ο φυσικός εξαερισμός, επομένως, καθίσταται επίσης άχρηστος, αφού δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στο ύψος και, αντίστοιχα, στην πίεση.

Εάν, με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, όλοι οι αεραγωγοί συνδέονται με αγκώνες και προσαρμογείς με ένα κάθετο κανάλι, συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα E190P στην οροφή.

Για τον έλεγχο αυτού του ανεμιστήρα, εγκαθίσταται ένας βολικός ρυθμιστής ταχύτητας θυρίστορ. Και οι ίδιοι οι αγωγοί λαμβάνονται με διάμετρο 125 mm.

Στο FORUMHOUSE θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα εξαερισμού, μια συναρπαστική συζήτηση επιλογή υλικού για αεραγωγούς. Και αφού διαβάσαμε το βίντεό μας, εσείς μπορείτε να δείτε καθαρά πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον εξαερισμό της συσκευής επιτρέπει όχι μόνο να παρέχετε στο σπίτι καθαρό αέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πώς να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό με μια πρίζα τοίχου;

Ότι σε μια ιδιωτική κατοικία ήταν άνετα να είναι μαζί με την οικογένεια και τους επισκέπτες, είναι απαραίτητο να οργανωθεί εξαερισμός για συνεχή εισροή καθαρού αέρα. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη όχι μόνο η θερμοκρασία του, αλλά και η κίνηση της ροής μάζας αέρα. Αλλά πολλές φορές τέτοια κατάσταση εξελίσσεται, ότι σε μια πτώση των θερμοκρασιών του φυσικού εξαερισμού δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση όλων των δυσάρεστων μυρωδιές. Στη συνέχεια, ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση του ζεστού αέρα μπορεί να είναι η εγκατάσταση αερισμού με την απόσυρση από τον τοίχο.

Τύποι συσκευών για τη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα

Για την αποτελεσματική κυκλοφορία του εσωτερικού αέρα στην κατασκευή οικιστικών και ιδιωτικών κατοικιών χρησιμοποιούνται τρεις τύποι συσκευών:

 • εξαερισμός με φυσικό εξαερισμό?
 • συσκευές εξαναγκασμού εξαερισμού ·
 • μικτού τύπου συσκευές.

Η λειτουργία του φυσικού αερισμού είναι εντελώς αυτόνομη και δεν εξαρτάται από συσκευές και συσκευές τρίτου κατασκευαστή. Είναι ένα δίκτυο κανάλια στον τοίχο, εξοπλισμένο με ένα τερματικό, μέσω του οποίου οι μάζες του αέρα κινούνται σύμφωνα με την αρχή του βυθίσματος. Τα περισσότερα σπίτια της εποχής της σοβιετικής και μεταπολεμικής κατασκευής είναι εξοπλισμένα με αυτό τον τύπο εξαερισμού.

Αυτός ο τύπος οργάνωσης φυσικού αερισμού έχει τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • η δυνατότητα να είναι απόλυτα ανεξάρτητη από άλλες συσκευές.
 • παρέχοντας τις πιο άνετες συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δωμάτιο.
 • δεν απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για εγκατάσταση και συντήρηση.

Σε παλαιότερα σχέδια δεν αναμένεται, για παράδειγμα, τα κτίρια και τα κανάλια μηχανημάτων για εισροή πρόσθετου αέρα, όπως η κανονική ροή του αέρα των νέων θεωρούνται τμήματα μέσα από το παράθυρο στο παράθυρο, και επίσης μέσα από το ίδιο και η περαιτέρω κίνηση του ξύλινου πλαισίου μέσω ενός άξονα αερισμού έξω.

Αλλά τα σύγχρονα σπίτια συχνά εγκαθιστούν μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, τα οποία αποκλείουν εντελώς τη ροή του αέρα μέσω των κλειστών θυρών και είναι αεροστεγή. Ως εκ τούτου, μια υποχρεωτική κατάσταση, εκτός από την παρουσία στον τοίχο του καναλιού για φυσικό εξαερισμό, είναι η εγκατάσταση συσκευών εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Εγκατάσταση συσκευών εξαναγκασμού εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός για να λειτουργήσει σωστά πάνω στην επιφάνεια τοιχώματος επί της εξωτερικής οπής κομμένη πλευρά για εισροή αέρα, έκλεισε κουνουπιέρα του και που εισόδου αέρα προς την εσωτερική πλευρά του τοιχώματος, η οποία παραδίδει τη μάζα αέρα στο δωμάτιο.

Η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη και καυσαέρια. Μια τέτοια απόφαση είναι πολύ σημαντική για τις μεγαλουπόλεις, για τις οποίες υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αυτοκινήτων σε κάθε δρόμο.

Η βαλβίδα είναι συνήθως εγκατεστημένη στις ακόλουθες θέσεις:

 • δίπλα στο παράθυρο και την μπαταρία.
 • Το κάτω ή το πάνω μέρος του πλαισίου παραθύρου.

Σε περιοχές με ψυχρό κλίμα και μακρύ χειμώνα, το πιο λογικό είναι να τοποθετήσετε τη βαλβίδα δίπλα στο ψυγείο, έτσι ώστε να περνάει κοντά στη ροή των αερίων μαζών μέσα στο δωμάτιο ήδη ζεστό. Για περιοχές με ζεστό κλίμα, συνιστάται εξαερισμός με μηχανική έγχυση αέρα. Συνήθως αυτός ο τύπος συσκευής εγκαθίσταται σε ιδιωτική κατοικία ή στη χώρα.

Χαρακτηριστικά συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού

Όταν παρέχεται εξαναγκασμένος αερισμός, χρησιμοποιούνται συνήθως πολύ ισχυροί ανεμιστήρες, οι οποίοι κατευθύνουν τον αέρα μέσω ολόκληρου του σπιτιού. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρισμού από τέτοιες συσκευές. Εάν οι ιδιοκτήτες σε μια ιδιωτική κατοικία δεν είναι διαθέσιμοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ένας τέτοιος ανεμιστήρας, που αφήνεται να εργαστεί με πλήρη χωρητικότητα, μπορεί να καταναλώσει μια σημαντική ποσότητα ενέργειας, έτσι ώστε να το σώσει, συνήθως αφήνεται να εργάζεται με την ελάχιστη δυνατή ισχύ.

Μια άλλη τεχνική καινοτομία είναι τα συστήματα εξαερισμού εξοπλισμένα με αισθητήρες που αντιδρούν στο επίπεδο υγρασίας και τη θερμοκρασία στο σπίτι.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης σε εξοχικά σπίτια

Συνήθως σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι εγκατεστημένος εξαερισμός σε αυτή την αρχή: ο βρώμικος και υγρός αέρας περνάει βίαια μέσα από τις κουκούλες από την κουζίνα, το μπάνιο, το κελάρι και το λέβητα. Περαιτέρω διέρχεται από τη μονάδα εξαερισμού και εκτοξεύεται έξω από το δωμάτιο μέσω του εκτροπέα στην οροφή της ιδιωτικής κατοικίας.

Η πιο σύγχρονη λύση για μια ιδιωτική κατοικία είναι η χρήση μιας μονάδας εξαναγκασμένου εξαερισμού με λειτουργία ανακουφιστή. Η μονάδα είναι ένα ορθογώνιο κιβώτιο με εγκατεστημένους εσωτερικούς ηλεκτρικούς ανεμιστήρες για την οργάνωση συστημάτων εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα οποία μπορούν να λειτουργούν με διαφορετικές ταχύτητες περιστροφής για να εξασφαλίσουν μια μη ομοιόμορφη κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Η συσκευή μπορεί να γίνει αισθητή αν υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι στο σπίτι - η μονάδα αρχίζει να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα, διασφαλίζοντας τη μέγιστη κυκλοφορία αέρα μέσω όλων των δωματίων της ιδιωτικής κατοικίας. Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι, ο αερισμός γίνεται σε ένα ελάχιστο και επαρκές επίπεδο.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συσκευής είναι ένας ανακτητής ή, με άλλα λόγια, ένας εναλλάκτης θερμότητας που μπορεί να λειτουργεί σε δύο τρόπους:

 1. Η ροή του αέρα του οποίου η θερμοκρασία είναι, ας υποθέσουμε, -10 ° C, αναμιγνύεται με το θερμό αέρα από το χώρο δωματίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι γεμάτο με φρέσκο ​​ζεστό αέρα, η θερμοκρασία του οποίου είναι + 20 ° C.
 2. Η ροή θερμού αέρα ρέει μέσω του ανακτητή και εκκενώνεται στο δρόμο, εξασφαλίζοντας έτσι μείωση της συνολικής θερμοκρασίας στα δωμάτια.

Επιπλέον, η μονάδα εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι εφοδιασμένη με ειδικά φίλτρα που αναστέλλουν σπορία μυκήτων και μούχλας, γύρη φυτών, καθώς και έντομα και σκόνη. Αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η εμφύσηση περιττών μικροοργανισμών μαζί με τον αέρα μέσω εξαερισμού μέσα στο δωμάτιο.

Πώς να τοποθετήσετε συσκευές εξαερισμού

Αν πρόκειται για εγκατάσταση σε ιδιωτική κατοικία, η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην αντίθετη πλευρά του παραθύρου, η οποία αποτελεί πηγή καθαρού αέρα. Το σημείο βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου.

 1. Πρώτον, ο πλοίαρχος σηματοδοτεί μια θέση για τη διάνοιξη μιας τρύπας, στη συνέχεια περνά μέσα από τον τοίχο με ένα κομμάτι διαμαντιού και εισάγει ένα πλαστικό μανίκι στην τελική οπή.
 2. Αν η οπή είναι τετράγωνη ή ωοειδής, χτυπάται στον τοίχο με διάτρητο ακροφύσιο και ακροφύσιο.
 3. Η τρύπα στον τοίχο από την πλευρά του δρόμου και το σπίτι είναι γεμάτη με αφρώδες υλικό για να γεμίσει όλες τις ρωγμές μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου.
 4. Στην πλευρά του δρόμου είναι τοποθετημένος ένας ανεμιστήρας και στην πλευρά του σπιτιού υπάρχει μια βαλβίδα που εμποδίζει τον ψυχρό αέρα να εισέλθει στο σπίτι μέσω του ανεμιστήρα όταν απενεργοποιηθεί.
 5. Το τελευταίο στάδιο είναι η εγκατάσταση διακοσμητικής σχάρας από την πλευρά του δρόμου. Μειώνει σημαντικά την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης και δεν επιτρέπει την διαρροή ψυχρού αέρα μέσω του εξαερισμού όταν δεν είναι απαραίτητο.

Ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ασφαλειών, οι οποίοι προστατεύουν από βραχυκύκλωμα και ανάφλεξη της καλωδίωσης. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους κανόνες της πυρασφάλειας.

Πώς να τοποθετήσετε τον εξαερισμό μέσω ενός τείχους στο δρόμο

Τα ερμητικά πλαστικά παράθυρα σε γραφεία και πολυκατοικίες δημιουργούν ένα άλλο πρόβλημα. Τώρα τα δωμάτια χρειάζονται εξαερισμό. Αλλά παρέχοντας ένα σπίτι με αέρα είναι μόνο μέρος της λύσης. Και αν σε πολυώροφα κτίρια σχεδιάζονται ταυτόχρονα τέτοιες κατασκευές, τότε σε ιδιωτικό είναι συχνά απαραίτητο να σκεφτούμε αυτόν τον ιδιοκτήτη. Η ροή αερίων που εισέρχονται στις μάζες αέρα των εγκαταστάσεων είναι επίσης απαραίτητη. Για το σκοπό αυτό, εξυπηρετεί επίσης τον εξαερισμό μέσω του τοίχου προς το δρόμο.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Κατά το σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών και αστικών εξοχικών σπιτιών είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο κατάλληλα εγκατεστημένος εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι.

Το σύστημα μηχανικού αερισμού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους. Αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καυσαερίων ή τροφοδοσίας-εξάτμισης. Αυτοί οι τύποι εξαερισμού παρέχουν το πιο άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις, διατηρώντας την ακεραιότητα των δομών.

Πώς να το κάνετε σωστά σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Ο όγκος καθαρού αέρα προσδιορίζεται, ο οποίος πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με τους κανόνες.
 • οι διαστάσεις του απαιτούμενου αεραγωγού υπολογίζονται.
 • Στη συνέχεια, επιλέγεται ένα βέλτιστα κατάλληλο σχέδιο αερισμού στο τοίχωμα στήριξης.
 • καταρτίζεται σχέδιο για την εγκατάσταση των κλιματικών σταθμών ·
 • προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης εξαερισμού.
 • οι συσκευές εγκαθίστανται για να εξασφαλίζουν την εισροή και την εκροή αέρα.
 • κατασκευάζεται σύστημα αφαίρεσης αέρα.

Οι επαγγελματίες δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι ο αερισμός με πρόσβαση στον τοίχο σε μια ιδιωτική κατοικία είναι συνήθως σχεδιασμένος.

Τα συστήματα εξαερισμού είναι τριών τύπων:

 • φυσικό εξαερισμό.
 • υποχρεωμένοι από τους οπαδούς.
 • μικτό σύστημα.

Ένα αναγκαστικό σύστημα είναι διατεταγμένο με διάφορους τρόπους:

 • με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα μέσα από το παράθυρο?
 • καταιγίδες και κανάλια εκροής ·
 • κουκούλα στον τοίχο.

Για εργασίες υψηλής ποιότητας των δομών, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή θέση για την κουκούλα. Η εισροή και η εκροή αέρα πρέπει να καλύπτουν όλους τους χώρους που αποτελούν πηγές οσμών και ατμού.

Φυσικό σύστημα εξαερισμού

Ο φυσικός τύπος αερισμού λειτουργεί πλήρως αυτόνομα. Ο αέρας κυκλοφορεί στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με τους διαρρυθμισμένους αεραγωγούς και τα κανάλια που βρίσκονται στους τοίχους. Ο αέρας μετακινείται εδώ από την αρχή των ρευμάτων και δεν απαιτεί ξένες συσκευές. Η εγκατάσταση και η συντήρηση αυτού του εξαερισμού δεν απαιτεί μεγάλο χρηματικό κόστος.

Ο φυσικός αερισμός υπάρχει συχνότερα σε παλαιότερα κτίρια και μερικές φορές σε σύγχρονα κτίρια. Σε πολυώροφα κτίρια, τα συστήματα εξαερισμού έχουν κανάλια εξόδου στις θέσεις της στοίβας εξαερισμού.

Για να λειτουργήσει σωστά το φυσικό σύστημα εξάτμισης, οι οπές εισαγωγής αέρα βρίσκονται στο εξωτερικό τοίχωμα στο κάτω μέρος και ο απορροφητήρας αφαιρείται στην αντίθετη πλευρά στο επάνω ή σε άλλο δωμάτιο. Οι βαλβίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία.

Οι απορροφητήρες αερισμού σε σύγχρονα σπίτια όπου παρέχονται πλαστικά παράθυρα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Σε τέτοια συστήματα παραθύρων, παρέχονται ήδη συστήματα παροχής αέρα, εξοπλισμένα με φίλτρα και πτερύγια, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας της βαλβίδας.

Αλλά όπου το κλίμα είναι σκληρή, φυσώντας οπές είναι καλύτερο να γίνεται κάτω από το περβάζι, δίπλα στους σωλήνες θέρμανσης έτσι ώστε ο αέρας που εισέρχεται από το εξωτερικό, θερμαίνεται και εισχώρησε στο ζεστό δωμάτιο.

Κατασκευάστε τις οπές εξαγωγής με ένα τρυπάνι με μεγάλο τρυπάνι που έχει τοποθετηθεί. Το σχήμα των καναλιών είναι συνήθως στρογγυλό. Υπάρχουν, βεβαίως, τετράγωνα κανάλια, αλλά απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για να τα κάνετε.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Στην οπή αυτή, τοποθετείται ένας σωλήνας που εκτρέπει τον αέρα. Ο σωλήνας τοποθετείται στον θερμαντήρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές. Μπορούν να σφραγιστούν με αφρό κατασκευής.

Στη συνέχεια ρυθμίστε τη βαλβίδα έτσι ώστε να μην αγγίζει το σωλήνα. Στη συνέχεια, σημειώστε τους συνδετήρες.

Τρυπήστε τρύπες και τοποθετήστε τους πείρους τους. Οι βίδες είναι στερεωμένες στον τοίχο με βίδες. Στο εξωτερικό σώμα, βάλτε το καπάκι.

Σε συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται μέσα στο σωλήνα, επιτρέποντάς τους να ρυθμιστούν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μακράς απουσίας ιδιοκτητών, ο ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί έτσι ώστε να λειτουργεί με ελάχιστη ισχύ. Δεν συνιστάται η απόλυτη αποσύνδεση του εξαερισμού.

Εάν δεν υπάρχει ηλεκτρική θερμάστρα στη δομή, η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή. Τοποθετούνται τρύπες για τον αέρα, κατευθύνοντας σε έναν τόπο όπου οι κάτοικοι του σπιτιού περνούν περισσότερο χρόνο.

Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα, πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προμήθεια και αναγκαστικό σύστημα

Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να κατανέμει τις μάζες του αέρα μέσα από το δωμάτιο, αλλά μόνο αν υπάρχουν αγωγοί αέρα στο δωμάτιο. Για τέτοιες κινήσεις αέρα προς τις συσκευές εξαερισμού, συνδέονται πλαστικές ή χαλύβδινες βρύσες, τα άκρα των οποίων κλείνονται με σχάρα.

Κατασκευή αερισμού στην τουαλέτα

Σε ιδιωτικά κτίρια, οι τουαλέτες δεν είναι απαραίτητα εγκατεστημένες σε εσωτερικούς χώρους.

Τουαλέτα μέσα στο κτίριο

Η κουκούλα στην τουαλέτα είναι τοποθετημένη κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Αλλά συμβαίνει επίσης ότι μια τέτοια σημαντική κατασκευή απουσιάζει, αν η τουαλέτα, για παράδειγμα, απουσίαζε. Στη συνέχεια, το σύστημα αερισμού πρέπει να γίνει μαζί με τη διάταξη του. Αν αυτό λείπει, το υγρό δωμάτιο θα συσσωρεύσει την υγρασία και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μούχλα και θα εμφανιστούν δυσάρεστα «αρώματα».

Για να αποφευχθεί αυτό, ο αερισμός από την τουαλέτα στο δρόμο είναι διευθετημένος. Αποτελείται από:

 • αεραγωγούς ·
 • κανάλια προμήθειας ·
 • ανεμιστήρες στην τρύπα για το σχέδιο.

Οι αγωγοί είναι σωλήνες που διέρχονται από σοφίτα ή τοίχο. Οι ανεμιστήρες είναι απαραίτητοι για την ενίσχυση της ώσης στον αγωγό.

Οδός τουαλέτας

Είναι επίσης απαραίτητο να εξοπλιστούν συστήματα εξαερισμού, όχι μόνο θαλάμους, αλλά και βόθροι. Μετά από όλα, το λάκκο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περίπτερο. Εκτός από τις δυσάρεστες οσμές, το λάκκο καταστρέφει σταδιακά το κτίριο. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση οσμών, είναι δυνατόν να σχεδιάσετε ένα λάκκο σε κάποια απόσταση από την καμπίνα με τη βοήθεια σωλήνων αποχέτευσης με σύστημα έκπλυσης. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να γίνει επιπλέον αερισμός.

Αλλά είναι δυνατό και η επιλογή της οργάνωσης ενός συστήματος εξαερισμού.

Εάν η οσμή δεν είναι ισχυρή, αρκεί μια δομή φυσικού αερισμού. Αλλά με ισχυρές "γεύσεις" ο φυσικός αερισμός είναι απίθανο να είναι αρκετός.

Το σχήμα του φυσικού αερισμού είναι όσο το δυνατόν απλούστερο: στο κάτω μέρος ενός τοίχου, γίνεται κανάλι παροχής. Στην κορυφή του αντίθετου τοίχου υπάρχει μια τρύπα αναρρόφησης. Με ήπια οσμή, ο εξαερισμός αυτός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το έργο του.

Σε περίπτωση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, η οπή εξαγωγής εγκαθίσταται από έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί από το ηλεκτρικό δίκτυο, επομένως τροφοδοτείται ηλεκτρισμός στον θάλαμο τουαλέτας. Αλλά θα πρέπει να προσέξετε την ασφαλή καλωδίωση.

Στην περίπτωση της τοποθέτησης της τουαλέτας στο δρόμο, είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα άνοιγμα για το βόθρος.

Συσκευή εξαερισμού μέσω του τοίχου προς το δρόμο

Ο εξαερισμός μέσω του τείχους στο δρόμο, πιο συγκεκριμένα η δομή, τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του, ενδιαφέρεται συχνότερα για τους καταναλωτές. Μια τέτοια τρύπα στον τοίχο γίνεται συνήθως στην κουζίνα ή το μπάνιο.

Προτού προχωρήσετε στην εργασία, είναι απαραίτητο να διευκρινίσετε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τους κανόνες εγκατάστασής του, ώστε να μην διαταραχθεί η θερμομόνωση των χώρων.

Ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο εξασφαλίζει την εισροή φρέσκου και καυσαερίου στις περιπτώσεις που η φυσική κίνηση του αέρα δεν είναι αρκετή για να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό μικροκλίμα σε μια κατοικημένη περιοχή.

Ποικιλία κατασκευών

Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού έγινε μια αναγκαιότητα σε εκείνα τα σπίτια όπου είχαν εγκατασταθεί πλαστικά παράθυρα. Αυτή η σφραγισμένη κατασκευή εξαλείφει πλήρως την ελεύθερη φυσική ροή καθαρού αέρα μέσα από τις ρωγμές μεταξύ των πτερυγίων.

Στα σύγχρονα σπίτια (τόσο πολυώροφα όσο και ιδιωτικά) δεν υπάρχει ειδικά οργανωμένο και δημιουργημένο δίκτυο καναλιών μέσω του οποίου ο φρέσκος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο σύμφωνα με την αρχή του σχεδίου.

Αυτό σημαίνει ότι σε τέτοια κτίρια δεν υπάρχει κανένα σύστημα απόλυτα ανεξάρτητο από άλλες συσκευές που να παρέχουν άνετες συνθήκες για όσους βρίσκονται στο δωμάτιο. Με την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, δημιουργείται ένα σύστημα στους τοίχους ιδιωτικών κατοικιών:

 • με μηχανική απόσυρση των μαζών του αέρα.
 • με φυσική εισροή.
 • σε συνδυασμό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τη θέση της τρύπας στον τοίχο και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή και να αγοράσετε ένα σύστημα για να εξασφαλίσετε φυσικό ή μηχανικό αερισμό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα με την οποία κινείται ο αέρας με φυσικό εξαερισμό είναι μόνο 1 m³ / h, ενώ κατά την εγκατάσταση ενός μηχανικού συστήματος αυξάνεται στα 5 m³ / h.

Ποικιλία εξοπλισμού και υπολογισμός δεικτών

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο δημιουργείται ακριβώς με την ελάχιστη ταχύτητα των μαζών του αέρα, έτσι οι περισσότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται για συνδυασμένες συσκευές.

Με τον εξοπλισμό του εξαερισμού μέσω του τοίχου προς το δρόμο αξίζει να προσέχετε όχι μόνο τη σωστή θέση της οπής για τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση της συσκευής αλλά και τις παραμέτρους της.

Κάθε μία από τις υπάρχουσες κατασκευές είναι εξοπλισμένη με ένα ισχυρό ανεμιστήρα, η εκτόξευση του οποίου πραγματοποιείται:

 • χειροκίνητα.
 • στο σήμα αισθητήρα υγρασίας.
 • Με το χρονοδιακόπτη σύμφωνα με την επιλεγμένη λειτουργία.

Προτού να αγοράσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια τα βασικά τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αυτό είναι εύκολο να γίνει, αρκεί να χρησιμοποιήσετε τον τύπο, γνωρίζοντας την ένταση του δωματίου και την τιμή της συναλλαγματικής ισοτιμίας που έχει καθοριστεί γι 'αυτό:

 • κουζίνα - 15 φορές?
 • τουαλέτα - 8 φορές.
 • μπάνιο - 20 φορές (λόγω της υψηλής υγρασίας).

Ο υπολογισμός διεξάγεται σύμφωνα με τον τύπο M = O x B, όπου:

 • M - ισχύς του εγκατεστημένου ανεμιστήρα.
 • O - ο όγκος του δωματίου όπου θα γίνει η τρύπα στον τοίχο.
 • Β είναι ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού, δείτε αυτό το βίντεο:

Ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στον τοίχο απέναντι από την πηγή φυσικής εισαγωγής αέρα, στο πάνω μέρος του είναι πιο κοντά στην οροφή.

Εκτέλεση έργων

Για να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αερισμό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με μια στεφάνη στεφάνης με τη σωστή διάμετρο. Ένας σύνδεσμος από πλαστικό περιλαμβάνεται στην παράδοση ή την πώληση του εξοπλισμού.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η τρύπα στον τοίχο από τούβλα για συστήματα εξαερισμού έχει μια τετράγωνη διατομή, χρειάζεστε ένα διάτρητο τρυπάνι με μια ωμοπλάτη.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τη δημιουργία της επιθυμητής οπής και τοποθέτηση στο τοίχωμα της ζεύξης, είναι δυνατό να προχωρήσουμε με τη σήμανση για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα. Ως σύνδεσμοι χρησιμοποιείτε τα καρφιά ή τους γόμφους. Ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος από την πλευρά του δρόμου.

Όλες οι ρωγμές γύρω από την τρύπα στον τοίχο πρέπει να γεμίζουν προσεκτικά με αφρό στήριξης, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας σφράγιση της δομής.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής προστατεύει το δωμάτιο από τις ψυχρές ροές

Η τοποθέτηση της βαλβίδας ελέγχου είναι απαραίτητη για να αποτρέψετε την είσοδο ψυχρού αέρα στο δωμάτιο όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός. Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου και δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες εγκατάστασης, αλλά εάν είναι απαραίτητο, υπάρχει μια βαλβίδα ελέγχου στο εσωτερικό του τοίχου.

Στο τέλος των χειρισμών στον εξωτερικό τοίχο, στερεώνεται μια διακοσμητική σχάρα, η οποία εμποδίζει τη διείσδυση ψυχρού αέρα σε μια στιγμή που αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Ο φυσικός αερισμός είναι εξοπλισμένος με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής. Τοποθετείται δημιουργώντας μια διαμπερή οπή στον τοίχο του κτιρίου, αλλά σε αντίθεση με τον μηχανικό σχεδιασμό, ο καταναλωτής δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη ροή του εισερχόμενου αέρα. Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας σε σπίτια που είναι χτισμένα στις πιο ψυχρές περιοχές, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί να καταψυχθεί και να προκαλέσει το πάγωμα του τοίχου. Για παράδειγμα, συσκευή εξαερισμού κουζίνας, δείτε αυτό το βίντεο:

Ο εξαερισμός στον τοίχο του σπιτιού είναι μια απαραίτητη κατασκευή όπου ξύλινα δάπεδα τοποθετούνται σε κορμούς. Η ποιοτική κυκλοφορία των αέριων μαζών θα αποφύγει την εμφάνιση μούχλας και μύκητα, θα απαλλαγεί από υψηλή υγρασία στο δωμάτιο και θα διατηρεί την άνεση.