Πώς να οργανώσετε τον κατάλληλο εξαερισμό μιας στέγης

Παρά τον ενθουσιασμό γύρω από κάποια υλικά στέγης, η άνεση και η ζεστασιά του σπιτιού επηρεάζονται όχι τόσο από αυτούς όσο από την κατάλληλη εγκατάσταση της οροφής. Αν κατασκευή ήταν επαγγελματικά, τηρώντας τους ισχύοντες κανονισμούς, κάθε επένδυση θα είναι μια αξιόπιστη εκπλήξεις εμπόδιο της φύσης, είτε αυτή είναι φτηνό ή ακριβό μέταλλο πλάκα, και η όλη κατασκευή της οροφής θα σώσει τη θερμότητα στο σπίτι και να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Αλλά η παρουσία συμπύκνωσης, η υψηλή υγρασία "υπονοεί" ότι τα πάντα με την οροφή σας δεν είναι ομαλά. Λοιπόν, αν πιο συγκεκριμένα: κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αερισμός της οροφής δημιουργήθηκε λανθασμένα (εάν δημιουργήθηκε καθόλου!).

Περιεχόμενα

Εγχειρίδιο βίντεο για την εγκατάσταση ενός στοιχείου διέλευσης του εξαερισμού στέγης ↑

Και υπάρχουν διάφοροι λόγοι: είτε η οροφή της πτέρυγας είναι αντιεπαγγελματική, είτε οι μεμβράνες με μονωτικά ή στεγανωτικά υγρά δεν εφαρμόστηκαν σωστά, ή το σύστημα εξαερισμού δημιουργήθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη ο τύπος της στέγης. Το αποτέλεσμα είναι ένα: πρέπει να αφαιρέσετε το κέικ στέγης και να το βάλετε ξανά.

Από ποια στρώματα πρέπει να σχηματιστεί το σύστημα εξαερισμού στέγης;

Ο εξαερισμός των οροφών αποτελείται από τρία εξαρτήματα, το καθένα από τα οποία έχει τη δική του λειτουργία:

 1. Εξαερισμός μεταξύ της στέγης και της στρώσης στεγάνωσης. Το καθήκον του είναι να αφαιρέσει το συμπύκνωμα από την οροφή, η οποία σχηματίζεται στην πίσω πλευρά της επικάλυψης.
 2. Εξαερισμός μεταξύ στεγάνωσης και μόνωσης. Είναι απαραίτητο, ότι η υγρασία που έχει πάρει σε έναν θερμαντήρα από τον αέρα, είχε την ευκαιρία να αφήσει μια στέγη. Αν αυτό το στρώμα δεν δημιουργείται, η θερμάστρα μπορεί να κορέσει το νερό, ως αποτέλεσμα των διαρροές στην οροφή ή την περίοδο των βροχών και παύουν να εκτελέσει τη λειτουργία της θερμομόνωσης.
 3. Εξαερισμός του εσωτερικού υποστρώματος. Αυτό το στρώμα είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των ατμών από τις εγκαταστάσεις και τους εμποδίζει να καθιζάνουν με τη μορφή συμπυκνωμάτων στην εσωτερική πλευρά της οροφής.

Ποιοι νόμοι της φυσικής θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού ↑

Στην οροφή, ο ατμός και το νερό θα διαρρεύσουν και από τις δύο πλευρές. Το σύστημα εξαερισμού πρέπει είτε να αποτρέψει κάτι τέτοιο, είτε σε περίπτωση επαφής να επιτρέψει την αποδυνάμωση της υγρασίας. Θα πρέπει να θυμόμαστε: ο ατμός δεν είναι κάθετα προς τα πάνω, αλλά ελαφρώς αποκλίνει προς την πλευρά. Το νερό δεν καταλήγει κάθετα προς τα κάτω, αλλά αποκλίνει και ελαφρώς.

Αυτή η απόκλιση δεν λαμβάνεται πάντα υπόψη κατά το σχηματισμό κέικ στέγης και επιτρέπουν τα ακόλουθα σφάλματα εγκατάστασης:

 1. Όταν βάζετε ατμό με ένα φίλτρο ατμού, μην κολλώνετε τις αρθρώσεις με αυτοκόλλητη ταινία για να σφραγίσετε, αλλά απλώς στοιβάζετε τα ρολά επικαλύπτονται. Ο ατμός αναγκαστικά βρίσκει τις ρωγμές μεταξύ των καμβάδων και περνά μέσα από αυτές μέσα στο μονωτικό στρώμα.

Στους υπολογισμούς μοιάζει με αυτό: ανά ημέρα ανά 1 τ.μ. περιοχή ανά θερμάστρα θα διαπεράσει 1 γραμμάριο ατμού. Εάν η επιφάνεια στέγης είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, τότε το συνολικό ποσό θα είναι 100 γραμμάρια. Μετά από 100 ημέρες, ένας κάδος δεκάδων λίτρων νερού αποθηκεύεται ήδη στον θερμαντήρα. Για ένα χρόνο ήδη θα υπάρχουν τρεις κάδοι. Έτσι, σε μερικά χρόνια, το κέικ στέγης δεν θα σταματήσει μόνο να διατηρεί τη θερμότητα, αλλά θα καλύπτεται από μύκητες, συμπύκνωση και άλλες απολαύσεις που προκαλούν υπερβολική υγρασία.

 • Κάνοντας ένα εξαιρετικό φράγμα ατμών της οροφής, δεν δημιουργούν το ίδιο στρώμα στους τοίχους, δηλαδή. αφήστε τους να "αναπνέουν".
  Ο ατμός, ο οποίος δημιούργησε ένα φράγμα για την έξοδο από την οροφή, θα διαρρεύσει στους τοίχους και το χειμώνα θα παγώσει προκαλώντας διαστρωμάτωση υλικών. Μέσα από τα κανάλια του τοιχώματος του αέρα, η υγρασία μπορεί εύκολα να εισέλθει μέσα στο κέικ στέγης. Ως αποτέλεσμα, το στρώμα φραγμού ατμού θα είναι άχρηστο, επειδή ο ατμός θα βρει τον τρόπο για τον θερμαντήρα μέσω των τοίχων.
 • Λάθη κατά τη χρήση ταινιών φράγματος ατμών και στεγανωτικών ταινιών ↑

  Ακόμη και όταν δημιουργούνται όλα τα απαιτούμενα κενά αέρα στο κέικ στέγης, ο εξαερισμός δεν μπορεί να εξαλείψει όλη την υγρασία αν οι ταινίες στεγανοποίησης ή φραγμού ατμών έχουν τοποθετηθεί λανθασμένα. Συχνά συγχέονται εξαιτίας εξωτερικών ομοιοτήτων. Αλλά αυτές οι ταινίες έχουν διαφορετικά καθήκοντα και, κατά συνέπεια, μια απολύτως διαφορετική δομή.

  Εξετάστε ποια προβλήματα "πέφτουν" στο κεφάλι του ιδιοκτήτη, ο οποίος συγχέεται με το σκοπό των υλικών μόνωσης:

  1. Αν τοποθετήθηκε μια μεμβράνη φραγμού ατμών αντί για μια ταινία στεγανοποίησης. Η μεμβράνη φραγμού ατμών εξαλείφει πλήρως την υγρασία και από τις δύο πλευρές. Αν βρισκόταν στην κορυφή του θερμαντήρα, πήρε κάτι από τον αέρα στην υγρασία μονωτικό υλικό (και θα είναι σίγουρο ότι θα πέσει, ειδικά σε υγρές εποχές!), Έτσι θα παραμείνει, επειδή δεν μπορεί να βρει την έξοδο. Ως αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, η μόνωση θα γίνει όλο και πιο υγρή, μέχρι που τελικά δεν χάνει πλήρως τις ιδιότητές της και οι ιδιοκτήτες θα αντιμετωπίσουν μεγάλες απώλειες θερμότητας.
  2. Εάν τοποθετήσετε μια ταινία στεγανοποίησης αντί για ένα φράγμα υδρατμών. Οι μεμβράνες στεγανοποίησης (που ονομάζονται επίσης μεμβράνες διάχυσης) έχουν ειδικές ιδιότητες: η μία πλευρά "αναπνέει" και η άλλη - αδιάβροχη. Είναι λιθοβολισμένες κάτω από το κάλυμμα της στέγης, μετατρέποντας την αναπνέουσα πλευρά στο θερμομονωτικό στρώμα. Ταυτόχρονα, πρέπει να παραμείνει ένας εξαερισμός εξαερισμού μεταξύ των στρωμάτων. Στη συνέχεια, η υγρασία από το τμήμα μονώσεως θα κυκλοφορήσει μέσω ενός κενού αέρα, και το υπόλοιπο θα διαρρεύσουν μέσω του σχήματος χοάνης άνοιγμα της μεμβράνης κάτω από τη στέγη και εξατμίζεται. Αν, όμως, μέσω της στέγης κατά λάθος πάρει νερό (ως αποτέλεσμα της διαρροής μέσω ρωγμών και ούτω καθεξής.), Θα εγκατασταθούν στην ταινία, και δεν θα είναι σε θέση να πάει βαθύτερα. Και με τον ίδιο τρόπο όπως και η υγρασία από τη θερμάστρα, πηγαίνετε στο σπίτι.

  Κατά την εγκατάσταση μιας ταινίας στεγανοποίησης αντίθετα, δηλ. "Αναπνοή πλευρά" από τη θερμάστρα, το νερό και την υγρασία που παίρνουν από το εξωτερικό, ήσυχα πηγαίνετε στις χοάνες στο θερμαντήρα, και να βγούμε από εκεί δεν θα είναι σε θέση να. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρη η κατασκευή της σκεπής στέγης δεν έχει νόημα.

  Μια άλλη επιλογή, όταν αντί για μια ταινία φραγμού ατμού, χρησιμοποιείται στεγανοποίηση. Εάν τοποθετήσετε τις διοχετεύσεις μέσα στο σπίτι, τότε όλο το ατμό θα διαρρεύσει αμέσως στη μόνωση, αν αντίθετα, η υγρασία από τον θερμαντήρα θα επιστρέψει πίσω στο χώρο κάτω από την οροφή, αν και όχι πολύ.

  Σφάλματα στο σύστημα εξαερισμού που δημιουργούνται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το υλικό στέγης ↑

  Στέγασμα από μεταλλικό πλακίδιο ή euroshire ↑

  Μερικοί ιδιοκτήτες δεν δημιουργούν άγνοια, όχι τόσο όσο τα στρώματα εξαερισμού στην τούρτα, όπως απαιτεί μια συγκεκριμένη στέγη. Για παράδειγμα, μέταλλο, evroshifer φόβος της συμπύκνωσης στην πίσω πλευρά, έτσι ώστε μεταξύ αυτών και της στεγανωτική στρώση υποχρεούται να παρέχει ένα κενό εξαερισμού. Δηλαδή. το υλικό δεν είναι ένα συνεχές κιβώτιο, αλλά μια ράβδος, αφήνοντας κενά για τη διέλευση του αέρα. Εάν το νερό εξέρχεται κάτω από την οροφή, τότε η χρήση αυτού του στρώματος αερισμού μπορεί να διαφύγει μέσα από το πατίνι.

  Σε αυτή την περίπτωση, οι μεμβράνες αντι-συμπύκνωσης χρησιμοποιούνται ως στεγανοποίηση, οι οποίες δεν αφήνουν ατμό από τη μόνωση κάτω από την οροφή, απαλείφοντας έτσι την επικάλυψη στέγης πρόσθετου συμπυκνώματος. Αλλά τότε το δεύτερο σημείο: Πού θα διαφύγει η υγρασία από το θερμομονωτικό υλικό, αν δεν απελευθερωθεί κάτω από την οροφή; Για να γίνει αυτό, δημιουργήστε ένα δεύτερο στρώμα αερισμού, αφήνοντας ένα "μαξιλάρι" αέρα μεταξύ του θερμαντήρα και της μεμβράνης κατά της συμπύκνωσης.

  Δεν μπορεί να τοποθετηθεί ως διάχυση μεμβράνη στεγανοποίησης και superdiffusion επειδή έχουν σχεδιαστεί για να περάσει ατμού κάτω από τη στέγη, και σε τέτοιες στέγες είναι γεμάτη με τη διάβρωση του μετάλλου.

  Μόνο κατάλληλα δημιουργημένη αεριζόμενη οροφή θα κρατήσει τη θερμότητα και θα απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από το σπίτι.

  Οροφές από μαλακά πλακάκια ↑

  Και αυτές οι στέγες δεν φοβούνται το συμπύκνωμα, οπότε δεν χρειάζεται ένα σοβαρό κενό αέρα μεταξύ της επίστρωσης και της στεγάνωσης. Κάτω από αυτά τοποθετήστε ένα συνεχές κλουβί από κόντρα πλακέ, σανίδες, κτλ. Τα υλικά από ξύλο καθαυτά είναι καλός αεραγωγός, έτσι ο φυσικός εξαερισμός θα λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση.

  Η δημιουργία ενός διακένου αέρα μεταξύ στεγάνωσης και μόνωσης θα εξαρτηθεί από το είδος της ταινίας που θα επιλέξετε:

  • Στις μαλακές στέγες, οι μεμβράνες κατά της συμπύκνωσης δεν σφυρίζουν. Εδώ, χρησιμοποιούνται μεμβράνες διάχυσης. Αλλά ότι οι χοάνες δεν είναι φραγμένες με σωματίδια ενός θερμαντήρα, η στρώση αέρα πρέπει να αφεθεί.
  • Αν σκοπεύετε να βάλετε μια μεμβράνη υπερδιήθησης, τότε δεν χρειάζεται κενό αέρα. Το επίπεδο μετάδοσης της υγρασίας είναι υψηλό και σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς το στρώμα εξαερισμού. Μία τέτοια μεμβράνη τοποθετείται αμέσως επάνω στο θερμομονωτικό υλικό.

  Έχοντας δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες διαστάσεις εξαερισμού, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ατμός θα τείνει προς τα πάνω και το νερό προς τα κάτω μόνο όταν υπάρχει κίνηση αέρα. Μην ξεχάσετε να φτιάξετε ένα αεριζόμενο αρχείο και στην επάνω άκρη της οροφής ή στην κορυφογραμμή, τοποθετήστε τους αεριστήρες. Διαφορετικά, η οροφή δεν θα αερίζεται σωστά.

  Η συσκευή αερισμού μιας μαλακής οροφής

  Η συνεχής και υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα κάτω από την οροφή αποτελεί εγγύηση για μεγάλη διάρκεια ζωής τόσο της οροφής όσο και ολόκληρης της δομής. Η άνεση των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι εξαρτάται επίσης από τον εξαερισμό, καθώς παίζει βασικό ρόλο στο σχηματισμό του μικροκλίματος.

  Χαρακτηριστικά

  Ο εξαερισμός μιας μαλακής οροφής δεν είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία. Αντίθετα, η παρουσία ή η απουσία αερισμού στους χώρους επηρεάζει άμεσα την ανταλλαγή αέρα στην οροφή. Για την αποτελεσματική εκτροπή της καταστρεπτικής υγρασίας από τους χώρους διαβίωσης μέσω της οροφής, είναι απαραίτητο να αναλυθεί ο εξαερισμός όλων των στοιχείων του σπιτιού ως ολιστική διαδικασία.

  Εάν η διαμόρφωση της οροφής είναι σύνθετη, έχει πολλές μεταβάσεις, άκρα, η διαδικασία απομάκρυνσης του εξαγόμενου αέρα πρέπει να χωρίζεται σε τμήματα και να οργανώνει χωριστά τις ροές αέρα στην οροφή.

  Ως αποτέλεσμα του καλό εξαερισμού, ο αέρας στον χώρο κάτω από την οροφή πρέπει να αντικατασταθεί περίπου 2 φορές την ώρα.

  Η απόδοση μιας αεριζόμενης οροφής εξαρτάται από τις πλαγιές των πατίνων. Όσο πιο απότομες είναι, τόσο πιο εντατική είναι η διαδικασία του αερισμού.

  Σε αντίθεση, σε στέγες με κλίση μικρότερη από 20% και κόπηκε στέγη εξαερισμού ασταθής και είναι αποτελεσματικό μόνο υπό πίεση ανέμου.

  Μια χρήσιμη προσθήκη είναι η κατασκευή στην οροφή βοηθητικών εξαρτημάτων καυσαερίων (αεριστήρες), τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του φυσικού αερισμού της οροφής. Τοποθετήστε τις στις στέγες μιας πολύπλοκης διαμόρφωσης, όταν τα συνηθισμένα μέσα δεν επαρκούν.

  Τοποθετημένοι αεριστήρες κοντά στην κορυφογραμμή. Στην επικάλυψη συγκολλημένων υλικών που αποτελούνται από δύο στρώματα, η εγκατάσταση αεριστήρων πραγματοποιείται στο κάτω στρώμα του υλικού.

  Τα θερμικά χαρακτηριστικά της μόνωσης και η αντοχή της αντοχής των δομών οροφής εξαρτώνται άμεσα από την παρουσία υγρασίας σε αυτά. Ως αποτέλεσμα, η αεριζόμενη οροφή και η συσκευή εξαερισμού των χώρων είναι οικονομικά βιώσιμες, ακόμη και όταν απαιτείται αναγκαστική εναλλαγή αέρα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού - είναι να εξασφαλίσει την διέλευση του αέρα, διευκολύνοντας την εξαγωγή του εκτός θερμαινόμενου από κάτω από την κάλυψη στεγών. Ο αεριζόμενος αέρας παρέχει εξαερισμό στη σοφίτα.

  Εάν ο αερισμός κάτω από την οροφή εκτελείται σωστά, τότε αυτή η ροή αέρα περνά φυσικά και δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού.

  Οι αεριστήρες παράγονται σε διάφορες διαμέτρους και ύψη. Το μέγεθος και η ποσότητα τους επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή της οροφής που είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτα πλακάκια.

  Η παρουσία αεριζόμενου χώρου κάτω από την οροφή έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • σταθερή δροσερή και ξηρή κατάσταση της σοφίτας.
  • ο εξωτερικός αέρας από τη σοφίτα είναι σε θέση να πάει φυσικά.
  • Τα συστατικά στοιχεία της οροφής, οι επιστρώσεις και το στρώμα θερμικής μόνωσης δεν εκτίθενται σε υψηλή υγρασία.
  • απουσία συνθηκών για το σχηματισμό μούχλας και σήψης, αποτροπή βλάβης υλικών φινιρίσματος στέγης,
  • μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

  Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όταν χρησιμοποιούνται μαλακές επικαλύψεις, το κύριο μειονέκτημα είναι η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας στο στρώμα και η θερμομόνωση.

  Η αυξημένη υγρασία αυτών των στρωμάτων της στέγης προκαλεί ορισμένες αρνητικές συνέπειες, όπως:

  • Πιέζοντας στέγες, που προκύπτουν από τη θέρμανση του το καλοκαίρι λόγω της στρωματοποίησης υλικών ασφάλτου-πολυμερούς υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας.
  • Αύξηση της θερμικής αγωγιμότητας προκαλεί υγρασία που συσσωρεύεται κάτω από το υλικό στεγάνωσης, το οποίο υποβαθμίζει τις θερμικές ιδιότητες. Θεωρητικά, αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη των ύγρανση ποσότητας 1-2% είναι μια αύξηση της θερμικής αγωγιμότητας ιδιοτήτων του υλικού κατά 30-40%. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του κόστους θέρμανσης της εγκατάστασης. Μαζί με την απώλεια θερμότητας, ο υπερκορεσμός των στρώσεων υγρασίας της οροφής μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας.
  • Καταστροφή του στεγανοποιητικού στρώματος Η επίστρωση προκαλείται από τη διείσδυση υγρασίας μέσα στο υλικό. Μετά τη μείωση της θερμοκρασίας της περιβάλλουσας ατμόσφαιρας, λαμβάνει χώρα κρυστάλλωση της απορροφούμενης υγρασίας στο υλικό και αύξηση του όγκου της. Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την εμφάνιση μικροσυστοιχιών και την καταστροφή της επίστρωσης. Παρόμοιες αρνητικές διεργασίες εμφανίζονται στο στρώμα στεγάνωσης, καταστρέφοντας την ακεραιότητά του.

  Ποικιλίες

  Οι αεριστήρες για τη στέγη έρχονται σε διάφορες τροποποιήσεις και μεγέθη. Χρησιμοποιούνται για τον αερισμό του χώρου κάτω από τη στέγη, την εξάλειψη της συμπύκνωσης και την απομάκρυνση του υγρού αέρα έξω. Πριν αγοράσετε έναν αεριστήρα, πρέπει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και των τύπων του.

  Έντονη

  Διαφορετικά, αυτοί οι αεριστές ονομάζονται βαλβίδες σημείου στέγης. Τοποθετούνται σε οροφές, στις οποίες δεν υπάρχει παγοδρομίου και επίπεδη. Ο ίδιος ο αεριστήρας της στέγης είναι κατασκευασμένος από πλαστικό υψηλής αντοχής, ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις και στην έκθεση στο ηλιακό φως (καύση).

  Έχει στη δομή της 4 μέρη: μια φιάλη, μια προστατευτική ομπρέλα σε αυτήν, έναν σωλήνα και ένα διηθητικό δίχτυ.

  Σύμφωνα με τη διαμόρφωση της φιάλης, χωρίζονται σε επίπεδη και φιάλη. Σε ένα μονότονο και χτυπητό τύπο στέγης, εγκαθίστανται φιάλες και οι επίπεδες τοποθετούνται σε επίπεδες. Αυτοί οι αεριστήρες είναι παραγωγικοί εάν τοποθετηθούν ομοιόμορφα σε ολόκληρη την οροφή. Συνήθως, τα 20 m2 της στέγης απαιτούν έναν εκτροπέα, αλλά, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να τοποθετήσετε δύο.

  Ridge συνεχής

  Σύμφωνα με το όνομα, εγκαθίστανται σε στέγες με σκάλες. Αποτελούν μόνιμη έξοδο, που βρίσκεται στην κορυφή της ράμπας. Ο αεριστήρας της κορυφογραμμής πραγματοποιείται με τη μορφή τετραγώνου, εξοπλισμένου με διαμπερείς οπές, που ονομάζονται εκρηκτικά.

  Τα απόβλητα είναι σημείο (που γίνεται σε απόσταση 6-8 m μεταξύ τους) και σχισμή (διάκενο 5 cm). Υπάρχει ένα προστατευτικό πλέγμα από τη διείσδυση μέσα στην οροφή των εντόμων. Μια παρόμοια συσκευή τοποθετείται γύρω από την κορυφογραμμή και στερεώνεται στο υλικό στεγών. Τα μεμονωμένα συστατικά του αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα. Ο αεριστήρας διατηρεί τέλεια την υγρασία και αφήνει τον αέρα να βγει έξω, εμποδίζοντας τον να παραμείνει στάσιμος στον αττικό χώρο.

  Πώς να επιλέξετε;

  Στις μαλακές στέγες χρησιμοποιούνται διάφοροι εκτροπείς, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον τύπο της οροφής.

  Κατά την επιλογή ενός αεριστή, πρέπει να προτιμάτε τα προϊόντα που έχουν πιστοποιητικά από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή.

  Κατά την αγορά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πληρότητα του κιτ και στην απουσία μηχανικών βλαβών (γρατζουνιές, τσιπς, ρωγμές και παραμορφώσεις).

  Ανεμιστήρας οροφής

  Γιατί μπορεί να χρειαστεί ο εξαερισμός της στέγης, όχι όλοι γνωρίζουν, αλλά αν ζητήσετε ένα άτομο που δεν βρίσκεται σε κατασκευή, αυτό που χρειάζεται στο σπίτι είναι μια σοφίτα, τότε θα απαντήσει χωρίς να σκεφτεί τι για τη ζέστη. Κάτω από τη θερμότητα, φυσικά, γίνεται κατανοητό ένα καλό μικροκλίμα στο διαμέρισμα του σπιτιού ή της πόλης. Φυσικά, οι κάτοικοι της πόλης θα σημειώσουν επίσης ότι οι σοφίτες περιέχουν κάποιες επικοινωνίες, για παράδειγμα, θέρμανση, αλλά όχι καθένα από αυτούς τους χώρους χρησιμοποιείται μόνο για τέτοιους τεχνικούς σκοπούς. Με την ευκαιρία, είναι στο παράδειγμα των αστικών σπιτιών ότι μπορείτε να δείτε πόσα τρύπες βρίσκονται στον αττικό χώρο. Και αυτά δεν είναι παράθυρα με τζάμια, δηλαδή μέσα από τρύπες, ώστε να κατανοήσετε πόσο δυνατά τα βυθίσματα περπατούν κάτω από την οροφή του σπιτιού.

  Χρειάζονται απλά εκεί, επειδή αφαιρούν όχι τόσο θερμότητα από το σπίτι, όσο και υπερβολική υγρασία. Και μην είστε στη σοφίτα αυτού του εξαερισμού, θα ήταν άχρηστο. Στη συνέχεια, υπάρχει μια λογική ερώτηση: πώς σε σπίτια κάνουν σοφίτες δωμάτια, όπου ζουν οι άνθρωποι, κάνει πλήρη εργασία θέρμανσης και τα παράθυρα μπορούν να κλείσουν σφιχτά σε περίπτωση ανέμου, κρύου και βροχής; Υπάρχει πραγματικά ένα πραγματικό "μπάνιο" σε αυτά τα δωμάτια; Καθόλου. Πιο συγκεκριμένα - ιδανικά στη σοφίτα θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο μικροκλίμα, όπως και σε άλλες περιοχές του σπιτιού, και μόνο αν η σοφίτα μόνωση από τις μεγάλες αποκλίσεις, το κλίμα γίνεται πολύ χειρότερα και όχι μόνο σε μια σοφίτα.

  Ακόμα και η σοφίτα στέγης πρέπει να αερίζεται, και επιτυγχάνεται με διαφορετικές μεθόδους. Η ουσία τους μειώνεται σε μία: ο χώρος κάτω από την οροφή πρέπει να καεί. Και για το σκοπό αυτό γίνεται ένα ιδιαίτερο χάσμα μεταξύ του πραγματικού υλικού στέγης και της τραχιάς οροφής. Τυπικά, η τελευταία είναι μια "πολυστρωματική πίτα", η οποία χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο υλικά μεμβράνης, καθώς και - μονωτικά χαλάκια. Η συσκευή αυτής της "πίτας" είναι εξοικειωμένη με κάθε σύγχρονο επαγγελματία μηχανουργό.

  Αλλά πίσω στο χώρο κάτω από την οροφή. Μερικές φορές η περιοχή της οροφής είναι τόσο σημαντική και η διαμόρφωση της οροφής είναι τόσο περίπλοκη ώστε είναι αδύνατο να διοχετεύεται όλο αυτό το διάστημα μόνο εις βάρος κάποιων κενών. Επομένως, υπάρχουν χώροι στους οποίους πρέπει να εγκατασταθούν ειδικοί ανεμιστήρες. Πολύ συχνά, γίνονται αλλαγές στη δομή της σοφίτας, που συνδέονται με τη διάταξη παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα ή τα αποκαλούμενα παράθυρα παραθύρων. Συχνά παράγονται απομακρυσμένα παράθυρα, αλλά η συσκευή τους απευθείας με εξαερισμό της οροφής δεν είναι συνδεδεμένη και μπορεί ακόμη και να την περιπλέξει, καθώς η επιφάνεια της στέγης γίνεται πολύ πιο τραχιά.

  Τι προκαλεί κακό αερισμό της οροφής

  Αγνοήστε τη συσκευή εξαερισμού στέγης δεν αξίζει ποτέ, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν ανεπιθύμητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της δομής του κτιρίου. Φανταστείτε ότι από το σπίτι κάτω από τη στέγη έρχεται ζεστασιά. Από την άλλη, το εξωτερικό, οι πλευρές της οροφής - είναι κρύο. Στη συνέχεια κάτω από την οροφή θα συσσωρευτεί συμπύκνωμα. Μπορείτε να το αφαιρέσετε με συνεχή αερισμό. Ακόμη και σε εκείνα τα σπίτια στα οποία δεν υπάρχει επικοινωνία στη σοφίτα, χτίστηκαν πολύ επίπεδες αίθουσες πάνω από τον τελευταίο όροφο. Η λειτουργία τους ήταν να αερίζεται η στέγη σχεδόν συνεχώς. Σε ένα πολυώροφο κτίριο κάτω από μια τέτοια στέγη δεν ήταν τόσο ζεστό όσο ακριβώς στα θερμά διαμερίσματα, επομένως δεν υπήρχε συσσώρευση πολλών συμπυκνωμάτων και ήταν ευκολότερο να απαλλαγούμε από αυτό με αερισμό.

  Σκυρόδεμα στέγης, φυσικά, το συμπύκνωμα απειλείται σε μικρότερο βαθμό, αλλά ακόμη και εκεί μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός μύκητα επιβλαβές για την κατασκευή και για τον άνθρωπο. Και τώρα φανταστείτε μια σκαρφαλωμένη οροφή με ένα πλήρες σύστημα δοκών, το οποίο εκτελείται στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων ξύλου. Ανεξάρτητα από το πώς καλύπτετε αυτό το υλικό με ενώσεις από παράσιτα, με συνεχή υγρασία, το ξύλο μπορεί ακόμα να παραδοθεί σε σήψη. Και από την αλλαγή του καιρού, οι φέροντες οροφές μπορούν απλά να μαραθούν και να οδηγηθούν. Ως εκ τούτου, μια τέτοια οροφή χρειάζεται ακόμη πιο αποτελεσματικό αερισμό από κάτω.

  Κακό εξαερισμό στο πάτωμα

  Πώς μπορεί ο ανεπαρκής αερισμός να επηρεάσει τη μαλακή οροφή; Επίσης πολύ αρνητικό. Κατά κανόνα, αυτά τα υλικά βρίσκονται σε ένα συνεχές κιβώτιο ή σε ένα σκυρόδεμα. Αλλά η υπερβολική υγρασία που προέρχεται από το εσωτερικό, μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα του υλικού στέγης και ξεφλούδισμα από τη βάση. Αυτό στο μέλλον θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η οροφή.

  Η οροφή, σκεπασμένη με σίδερο, μπορεί να σκουριάσει στο χρόνο, γεγονός που θα αποδυναμώσει επίσης τις προστατευτικές ιδιότητες της οροφής, όπως στην πρώτη περίπτωση. Επιπλέον, η απόρριψη σκληρού υλικού στέγης από τη στέγη είναι επίσης ένας κίνδυνος για όλους εκείνους που βρίσκονται κάτω από το σπίτι.

  Και αν αστικά κτίρια είναι απίθανο κάποιος αποφασίσει να χτίσει την οροφή κατά παράβαση του αέρα της, τα ιδιωτικά κτίρια όλα είναι κάπως διαφορετική, και υπάρχουν κυρίαρχοι στην οροφή είναι συχνά απαραίτητη για να διορθώσει λάθη που έγιναν από μη επαγγελματίες κατασκευαστές.

  Πώς να αερίζετε μια στέγη σε μια ιδιωτική κατοικία

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αερισμού του χώρου κάτω από την οροφή σε ιδιωτικά κτίρια. Αυτά είναι:

  • τα παράθυρα στα σοκάκια στη σοφίτα, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως για μη σοφίτες στέγες.
  • τον εξαερισμό της οροφής κορυφογραμμής, που θα βοηθήσει στη σοφίτα.
  • κουρτίνα τύπου εξαερισμού?
  • εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής ·
  • χρήση τεμαχίων με οπές εξαερισμού.
  • η συσκευή των πατίνων ειδικού σχεδιασμού.
  • Τα κενά εξαερισμού, που προβλέπονται αρχικά κατά την εγκατάσταση ή στην ανακατασκευή της οροφής.

  Ανεμιστήρας οροφής σε ιδιωτική κατοικία

  Είναι σαφές ότι δεν μπορεί με κάθε υλικό στέγης να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη μέθοδο εξαερισμού. Μετά από όλα, οι στέγες είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά και η διαίρεσή τους σε σκληρό και μαλακό μπορεί να θεωρηθεί πολύ προσεκτική. Για παράδειγμα, πλακάκια πηλό και meatllocherepitsa για όλες τις εξωτερικές τους ομοιότητα - διάφορων υλικών, και αν το πρώτο - αυτό είναι μόνο το κομμάτι αγαθά, εκτός από μια πολύ εύθραυστη για ορισμένους τύπους έκθεσης, η τελευταία μπορεί να αποδοθεί σε έναν τύπο φύλλου. Από αυτή την άποψη, το μεταλλικό κεραμίδι είναι ακόμη πιο κοντά στην κυματοειδή σανίδα. Και αν αυτό το υλικό δεν είναι εύθραυστο, τότε είναι επιρρεπές σε διάβρωση σε εκείνες τις περιοχές όπου η προστατευτική του επικάλυψη έχει σπάσει.

  Πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής από τις μεταλλικές οροφές

  Από μόνη της, το μεταλλικό πλακίδιο είναι ένα τέτοιο υλικό που είναι γεμισμένο πάνω στο κιβώτιο, και όχι πάντα στερεό. Η τοποθέτηση ενός αντίβαρου κάτω από αυτό είναι μια ιδανική λύση αν χρειαστείτε μια ζεστή σοφίτα. Η λαβή όχι μόνο ανασηκώνει το καφάσι σε ένα ορισμένο ύψος για να αντέξει το ύψος του διακένου εξαερισμού αλλά και για να στερεώσει τη μεμβράνη στο σύστημα δοκών. Αυτή η μεμβράνη είναι μια μεμβράνη φραγμού ατμών με ειδικό άνοιγμα που εμποδίζει την είσοδο υγρασίας στο σύστημα στέγης και τη μόνωση, ενώ παράλληλα απελευθερώνει ζευγάρια από το σοφίτα. Ενώ αυτά τα ζεύγη δεν έγιναν ομίχλη (από φυσικής πλευράς, η ομίχλη είναι μια αιώρηση των σταγονιδίων νερού στον αέρα, τα οποία βλέπουμε ως ατμός) και το συμπύκνωμα, τα παίρνουν από τον αέρα και εκτελούνται από κάτω από την οροφή.

  Πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής από τις μεταλλικές οροφές

  Με αυτή την κατασκευή της οροφής εμφανίζονται κενά στα γείσα. Επίσης στις ίδιες οροφές γίνεται χτύπημα στην κορυφογραμμή για να εξασφαλίζεται σταθερό ρεύμα, χάρη στο οποίο υπάρχει αποτελεσματικός αερισμός.

  Πώς να μην ξανακτίσουν την οροφή, αν η σοφίτα είναι μονωμένη

  Η επανεκπαίδευση μιας σοφίτας σε μια σοφίτα είναι συχνά δυνατή σε περίπτωση που η προϋπόθεση γίνεται όλο το χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε τον εξαερισμό της οροφής. Αλλά αν είναι τόσο καλά σχεδιασμένο ότι δεν θέλει να αποσυναρμολογηθεί και δεν αερίζεται επαρκώς την ίδια στιγμή; Υπάρχει μια διέξοδος από την κατάσταση. Κατά κανόνα, τουλάχιστον κάποια κάθαρση στον προφυλακτήρα είναι διαθέσιμη και το καθήκον μας είναι να το κάνουμε αέρας. Για να κάνετε τον εξαερισμό αποτελεσματικό, μπορείτε να τοποθετήσετε στη στέγη τους ειδικούς σωλήνες μέσω των οποίων ο ατμός θα απομακρυνθεί από τον χώρο κάτω από την οροφή. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες, επειδή δεν φοβούνται τις καιρικές επιρροές. Πρέπει να εγκατασταθούν πιο κοντά στην κορυφογραμμή στέγης, κόβοντας τρύπες στο μεταλλικό πλακίδιο κάτω από αυτές. Ο αριθμός των σωλήνων υπολογίζεται από την επιφάνεια της οροφής - 50-60 m 2 ανά τεμάχιο.

  Εάν το σπίτι βρίσκεται σε χιονισμένες περιοχές, τότε είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ύψος των σωλήνων σύμφωνα με το ανώτατο όριο χιονιού και να καλύψετε κάθε σωλήνα με ένα μύκητα, έτσι ώστε να μην κατακρημνίζονται.

  Πώς να μην ξανακτίσουν την οροφή, αν η σοφίτα είναι μονωμένη

  Κάθε σωλήνας κατά την εγκατάσταση στην οροφή θα πρέπει να έχει στεγανωτικό, διότι διαφορετικά το μέταλλο μπορεί να διαβρωθεί στο σημείο της κοπής. Το στοιχείο στεγανοποίησης είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα στοιχεία εξόδου για στέγες κάτω από το σωλήνα. Εξασφαλίζουν μια στενή σύνδεση του σωλήνα στην οροφή και διευκολύνουν την εγκατάσταση του σωλήνα σε όρθια θέση. Αυτά τα στοιχεία περιέχουν ένα δακτύλιο στεγανοποίησης που χρειάζεται γράσο σιλικόνης για την καλύτερη εκτέλεση των λειτουργιών του.

  Θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή στα εργαλεία που θα κοπεί μέταλλο. Εάν παίρνετε ένα ψαλίδι σε μέταλλο, δεν σπάσουν το κάλυμμα του φύλλου, αλλά, αντίθετα, πιέστε το στη θέση της κοπής στη βάση, δεδομένου ότι εργάζονται στη συμπίεση. Χρησιμοποιήστε ένα hacksaw είναι κάπως χειρότερο. Αλλά ακόμα μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκληθεί από ένα ηλεκτρικό κυκλικό πριόνι.

  Η εργασία με τέτοια εργαλεία και συσκευές δεν θα σας επιτρέψει να ανοικοδομήσετε την οροφή, αλλά να την αερίσετε. Αν εξακολουθείτε να φαίνεται ότι η σοφίτα έχει πολύ υγρασία, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των σωλήνων στην οροφή κατά την επόμενη θερινή περίοδο.

  Πώς να αερίζετε την οροφή ενός μαλακού υλικού

  Όχι λιγότερο συχνά από κεραμίδι, στην κατασκευή της στέγης των ιδιωτικών κατοικιών bituminous πλακάκια χρησιμοποιούνται. Είναι εύκολο να το τοποθετήσετε, κάνει λίγο θόρυβο, εκτός από ότι έχει μια όμορφη εμφάνιση, το οποίο μπορεί να υποστηριχθεί με μέταλλο. Αλλά η απαλότητα του υλικού οδηγεί στο γεγονός ότι αρκετά συχνά κάτω από το εύκαμπτο πλακάκι βάζουν μια συνεχή σπατάλη, προσπαθώντας να παρέχουν πρόσθετη αντοχή της οροφής. Αλλά χάνουν στην ικανότητα αερισμού του χώρου κάτω από την οροφή. Ως εκ τούτου, με τη διάταξη μιας τέτοιας οροφής, το πλέγμα πρέπει να γίνεται με κενά, ακόμη και μικρά. Είναι συχνά στην κατασκευή του σοφίτα αντί για το συνηθισμένο δεν είναι μονωμένο υλικό κατασκευής σκεπής σοφίτα άλλαξε σε έναν αναπτήρα, για να μην δημιουργήσει πρόσθετο φορτίο στους τοίχους και τα θεμέλια (μην ξεχνάτε σχετικά με την «πίτα» της μόνωσης, η οποία είναι πολύ tzzholy). Ως εκ τούτου, από την οροφή μπορεί να αφαιρεθεί άκαμπτο πλακάκι και να αλλάξει σε εύκαμπτα πλακάκια.

  Πώς να αερίζετε την οροφή ενός μαλακού υλικού

  Στο σύστημα δένω ρύθμιση για να επιβιώσουν μακριά από την οροφή προς τη μόνωση, όχι μικρότερο από 5 cm. Η κορυφή της στέγης πρέπει να παρέχει συσκευές αερισμού ή κορυφογραμμή produhi. Η εισαγωγή αέρα στο αεριζόμενο χώρο θα πραγματοποιηθεί από τις κάτω άκρες των ακτίνων, και μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν έχει σημασία πόσο σκληρά την προσπάθειά σας να διατηρήσει αυτή την «πρόσληψη» δωρεάν, μπορεί να πάρει ένα πουλί, τυφλός ή χτίζουν τις φωλιές τους εκεί. Προστατεύστε από αυτό μπορεί να είναι με την εγκατάσταση μιας σχάρας.

  Δεδομένου ότι το σύστημα δοκών είναι κατασκευασμένο σε μονωμένες σοφίτες με διπλό πλέγμα, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν δύο κυκλώματα εξαερισμού σε αυτό ταυτόχρονα. Κάποιος θα περάσει απευθείας κάτω από την οροφή, ανάμεσα σε αυτό και το κιβώτιο. Ο δεύτερος "δίαυλος" θα βρίσκεται μεταξύ του θερμαντήρα, της καλυμμένης μεμβράνης και της άνω μεμβράνης, τοποθετημένης στην κορυφή της κόλλας. Στην περίπτωση αυτή, ο τύπος της χαμηλότερης μεμβράνης που καλύπτει τον θερμαντήρα είναι η προστασία από τον αέρα και ο τύπος της άνω μεμβράνης είναι φράγμα ατμών. Περίπου η ίδια μεμβράνη βρίσκεται κάτω από τον μονωτήρα στο εσωτερικό της σοφίτας.

  Πώς είναι ο εξαερισμός της κορυφογραμμής

  Πάνω, έχουμε αγγίξει το θέμα ενός αεριζόμενου παπουτσιού περισσότερες από μία φορές, αλλά δεν πήραμε τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου. Ένα άλογο μπορεί να αερίζεται με διάφορους τρόπους. Σημειώστε ότι λόγω της ανώτερης θέσης του, ο αέρας έρχεται σε αυτό εξαιτίας του φυσικού βυθίσματος ή λόγω της μεταφοράς. Από τη στιγμή που πρέπει να λάβει το ζεστό αέρα κορεσμένο με ατμό, είναι, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, θα πάει μέχρι την κορυφογραμμή, αν εμφανίζεται στο κενό μεταξύ του συστήματος οροφής και δοκός, προστατευμένο παρμπρίζ.

  Συγκεκριμένα, ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο χώρο κάτω από τη στέγη από την πλευρά των γείσων. Αλλά μέσα από αυτό που θα εμφανιστεί, εξαρτάται από το σχεδιασμό του αερισμού της κορυφογραμμής. Μπορεί να υλοποιηθεί:

  • στους σωλήνες.
  • με τη μορφή ενός συνεχούς αερισμού.
  • με τη βοήθεια των εκτροπέων.
  • με κεραμίδια για εξαερισμό.

  Η χρήση πλακιδίων για αερισμό συνιστάται σε αυτές τις στέγες που έχουν μεγάλη γωνία κλίσης. Αυτό αποτελεί εγγύηση ότι το πλέγμα σε ένα τέτοιο πλακίδιο δεν θα φράξει. Οι εκτροπείς είναι επίσης αποτελεσματικοί όταν το χιόνι δεν συσσωρεύεται στην οροφή. Η αρχή της δουλειάς τους είναι ότι συμβάλλουν στη δημιουργία κενού και πρόσθετης πρόσφυσης κάτω από την οροφή.

  Πώς είναι ο εξαερισμός της κορυφογραμμής

  Αλλά για τις περιοχές χιονιού και στις μικρές γωνίες των πλαγιών στέγης, έχουν επινοηθεί και άλλες μέθοδοι, ειδικότερα - ένας αερισμός συνεχούς ράχης. Κάνει μια ενδιαφέρουσα δομή της οροφής, και ότι όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του αρχιτέκτονα: ένα σπίτι αποκτά ή κάτι αρχαίο ιαπωνικό στυλ του, ή συνδέεται με την αρχαία ρωσική Terem. Η ιδέα είναι ότι πάνω από την κορυφογραμμή γίνεται σαν μια άλλη στέγη με πολύ κοντά πατίνια, κυριολεκτικά μία ή δύο σειρές πλακιδίων. Αυτή η οροφή ονομάζεται αεριστήρας. Αυξάνεται πάνω από τις κύριες εντομές, και μέσα από το κενό που σχηματίζεται από κάτω του έρχεται αέρας. Οι ανώτερες πλαγιές απαιτούνται έτσι ώστε η καθίζηση να μην παραμένει στον αεριστήρα. Η προστασία από τα πουλιά, η σκόνη και η κεκλιμένη βροχή είναι ακόμα η ίδια μεμβράνη. Μερικές φορές χνουδωτές χρησιμοποιήσει τις λεγόμενες μεμβράνη, η οποία συλλέγει μικρά σταγονίδια σωρό, εμποδίζοντάς τους από τη μετατροπή σε συνεχές στρώμα υγρασίας.

  Εάν ένα τέτοιο χάσμα μπορεί να καλυφθεί με χιόνι, τότε χρησιμοποιούνται ειδικοί εκτροπείς με σωλήνες. Ακόμα κι αν υπάρχει καπάκι χιονιού στην οροφή, ο αερισμός κάτω από την οροφή δεν θα σταματήσει ούτως ή άλλως. Οι σωλήνες θα λειτουργήσουν καλά και ο εξαναγκασμένος εξαερισμός της οροφής. Για αυτόν τον λόγο, ένας ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε ένα από αυτά. Αποφασίστε ότι ο υποχρεωτικός αερισμός είναι εφικτός όταν δεν υπάρχει πλήρης εναλλαγή αέρα κάτω από την οροφή για μισή ώρα. Οι ανεμιστήρες θα σας απαλλάξουν από την ταλαιπωρία με την εγκατάσταση πρόσθετων σωλήνων.

  Εκτροπείς για τη σοφίτα

  Υπάρχουν επίσης εκτροπείς αυτού του σχεδίου, οι οποίοι αερίζουν το ίδιο το δωμάτιο του σοφίτα, αφαιρώντας ατμό από αυτό ακριβώς πάνω από την οροφή. Αυτές οι συσκευές αποθηκεύουν πολύ καλά το ίδιο το δωμάτιο, και ειδικά το χειμώνα, όταν συχνά δεν θα τον αέρα. Η σοφίτα υφίσταται το μεγαλύτερο φορτίο από τον ζεστό αέρα, επειδή αυτό είναι το ανώτατο δωμάτιο στο σπίτι. Και αν διαφύλαξη μεμβράνη φράγμα υδρατμών μόνωση του, η οποία «αναπνέει», τότε καταδικάζουμε την πολύ σοφίτα στον κορεσμό των συμπυκνώματος νερού που δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει την μεμβράνη.

  Εκτροπείς για τη σοφίτα

  Ο εκτροπέας με την έξοδο από τη σοφίτα στην οροφή έχει ένα μικρό τμήμα, σε σύγκριση, για παράδειγμα, με ένα ανοιχτό παράθυρο ή ακόμα και με ένα παράθυρο, έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί μόνο με ένα εξολκέα. Μια τέτοια συσκευή δεν θα επιτρέψει στα ζευγάρια να παραμείνουν στη σοφίτα και ταυτόχρονα - να διεισδύσουν στη μόνωση και κάτω από τη στέγη.

  Μανσάρδα "πίτα"

  Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί τι μια πολυεπίπεδη "πίτα" σοφίτα. Έτσι, αποτελείται από πολλά στρώματα, τα οποία από την πλευρά της οροφής θα πάνε ως εξής:

  • υλικό στέγης?
  • doom;
  • αντι-αντανακλαστικό.
  • προστασία από τον αέρα
  • σύστημα δοκών και μόνωση (μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ δοκών)?
  • φράγμα ατμών ·
  • χύτευση (χαρτόνι γύψου ή κόντρα πλακέ).
  • φινίρισμα.

  Πώς να αερίζετε μια στέγη πλάκας

  Εάν το σπίτι έχει μια στέγη με μια κλίση, τότε είναι πολύ εύκολο να τον αέρα. Απαιτείται μόνο να γίνει το σωστό διάκενο μεταξύ της οροφής και του συστήματος δοκών, καθώς η ώθηση στο κενό θα προκύψει από μόνη της λόγω της διαφοράς ύψους. Εάν το διάκενο είναι μικρό για την πλήρη ανταλλαγή αέρα, τότε είναι δυνατό να κατασκευαστούν πρόσθετοι σωλήνες εξαερισμού, όπως έγινε σε κεκλιμένη στέγη.

  Πώς να εξαερώσετε το ισχίο και τη σκηνή της οροφής

  Τα σπίτια με αυτήν την αρχιτεκτονική των στέγων δεν έχουν αετώματα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στην οργάνωση του εξαερισμού. Είναι χτισμένη στην ίδια αρχή και για μια δίρριχτη στέγη, αλλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι πρέπει να κάνουμε τα κενά αέρος εισόδου γύρω από την περίμετρο της οροφής. Ανεξάρτητα από το πόσες πατίνια στην οροφή με κλίση, καθένα από αυτά πρέπει να αερίζεται.

  Ένας μεγάλος "πειρασμός" να ξεχάσουμε τον εξαερισμό του χώρου κάτω από την οροφή δίνεται από την οροφή του ημι-μαλλιού, επειδή τα κεκλιμένα άκρα του έχουν σχετικά μικρές διαστάσεις. Ο εξαερισμός εδώ μπορεί να κατασκευαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στις κύριες οροφές της στέγης.

  Είναι κάπως πιο δύσκολο να σκεφτούμε τον αερισμό των στυλοβάτρων της ολλανδικής οροφής, αφού ακριβώς πάνω τους είναι ένα παράθυρο. Αυτό αποτελεί εμπόδιο στη χρήση των σωλήνων, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί το πλέγμα ή ο αεριστήρας.

  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από ξύλο, δεν πρέπει να είναι συνεχής, διότι ο αέρας πρέπει να διεισδύσει μέσα από τα κενά του στο χώρο κάτω από την οροφή.

  Αλλά, εκτός από τους παραπάνω κανόνες εγκατάστασης, είναι επίσης σημαντικό να γίνει ακριβής υπολογισμός ώστε να δημιουργηθεί ένα κανονικό βύθισμα κάτω από την οροφή. Διαφορετικά, όλα αυτά δεν θα λειτουργήσουν.

  Πώς να φτιάξετε μια οροφή αερισμένη;

  Μια μεγάλη χώρα - μεγάλες ποσότητες κατοικιών. Όχι μόνο ψηλός, αλλά και ιδιωτικός. Και κάθε οικοδόμος είναι σημαντικός και χρειάζεται γνώση σε κοινά κατασκευαστικά θέματα, σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών στέγης.

  Οι σωστά κατασκευασμένες κατασκευές στέγης είναι μια υπόσχεση όχι μόνο για ένα ζεστό σπίτι και μια άνετη ατμόσφαιρα, αλλά και για την ανθεκτικότητα άλλων στοιχείων της δομής.

  Η κατασκευή της οροφής είναι ένα σημαντικό στάδιο στην κατασκευή κτιρίων.

  Φυσικές διεργασίες μεταφοράς θερμότητας

  Σε ένα θερμαινόμενο σπίτι, υπάρχουν αναπόφευκτες αλλαγές θερμοκρασίας, η παρουσία υγρασίας στον αέρα με τη μορφή ατμού, συμπύκνωμα. Ο ατμός παράγεται από τη ζωτική δραστηριότητα ενός ατόμου ή ζώων, διεισδύει σε δομές κτιρίων, ψύχεται και τα υγραίνει. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδομικών υλικών αφήνουν αέρα σε ένα ή άλλο βαθμό. Επομένως, κάθε οικιστική κατοικία, μεμονωμένη ή πολυκατοικία, είναι ένας όγκος αέρα στον οποίο ο θερμός αέρας ανεβαίνει σε όλες τις δομές προς τα πάνω.

  Στα πολυώροφα κτίρια υπάρχει αποτέλεσμα έλξης. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει στους ανώτερους ορόφους, ιδιαίτερα αισθητός στις εισόδους και διεισδύει έξω από τα παράθυρα και τις σοφίτες. Στους κάτω ορόφους, αντίθετα, υπάρχει εισροή εξωτερικού κρύου αέρα. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει σε μονοόροφο θερμαινόμενο σπίτι, μόνο με λιγότερη δυναμική.

  Από την άλλη πλευρά, θερμού ατμού αέρα συμπυκνώνεται σε νερό στις κατασκευές που όχι μόνο οι υδρίτες αυτών, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να ρέει προς τα κάτω, γεμίζοντας την κοιλότητα στις κατασκευές. Η κύρια λειτουργία της συμπύκνωσης των υδρατμών λαμβάνει επί του ανωτάτου τμήματος του κτιρίου - την οροφή. Το χειμώνα, η διαδικασία είναι έντονη και συνεχής, και το καλοκαίρι, κυρίως στη δροσερή νύχτα.

  Η συσκευή αεριζόμενης στέγης

  Η συσκευή αεριζόμενης οροφής.

  Ο πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη ή τη σημαντική μείωση της συμπύκνωσης της υγρασίας στην οροφή είναι να αερίζεται φυσικά ή βίαια. Ο φυσικός αερισμός του κρύου δεν απαιτεί ενεργειακό κόστος, οπότε προτιμάται ο σχεδιασμός του. Ωστόσο, υπάρχουν στέγες σύνθετης αρχιτεκτονικής που στερούνται τη δύναμη του φυσικού αερισμού, στη συνέχεια η αναγκαστική βοήθεια έρχεται στη διάσωση.

  Εξαερισμός απομακρύνει το θερμό υγρό αέρα στον περιβάλλοντα χώρο, αφήνοντας έτσι το δομές φέροντες, μόνωση ξηρό, παρατείνοντας τη ζωή και παρέχοντας θερμική μόνωση. Πρέπει να διαχειριστείτε αυτή τη διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται από το λεγόμενο στέγες πίτα.

  Η έννοια της στέγης εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα και δηλώνει μια πολυεπίπεδη δομή οροφής στην οποία η κύρια θέση δίνεται στη δημιουργία αεραγωγών. Υπάρχουν δύο τύποι σκεπής: για θερμαινόμενα και μονωμένα δωμάτια και για κρύες στέγες. Κάθε στρώμα διασυνδέεται λειτουργικά με άλλα στρώματα και η απουσία οποιωνδήποτε μειώνει τις προστατευτικές ιδιότητες ολόκληρης της πίτας.

  Συσκευή εξαερισμού κρύου οροφής

  Εάν η σοφίτα είναι ένα κρύο, μη θερμαινόμενο τμήμα του κτιρίου, η κατασκευή της στέγης εκτελείται σε διάφορα διαδοχικά στρώματα. Για την εργασία απαιτούνται τα ακόλουθα εργαλεία.

  • σφυρί?
  • τρυπάνι με τρυπάνι 4-12 mm;
  • ένα κορμό σε ξύλο?
  • Συρραπτικό (συρραπτικό) ηλεκτρικό ή μηχανικό με συρραπτικά 14x8 mm.
  • επίπεδο, γραμμή μέτρησης, gon;
  • ψαλίδι;
  • κατσαβίδια διαφορετικών μεγεθών.
  • βούρτσες για το αντισηπτικό κλάδεμα ξύλινων μερών.
  • Στεγανωτικό κτιρίου.

  Η συσκευή αερισμού μιας ψυχρής οροφής.

  Στην επάνω πλευρά των δοκών είναι η τοποθέτηση της μεμβράνης στεγανοποίησης (δεν πρέπει να συγχέεται με το φράγμα υδρατμών). Η μεμβράνη πρέπει να είναι 20-40 mm για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων. Στερεώστε το κατά μήκος των δοκών με πάχος ελέγχου 30-50 mm και πλάτος στο πάχος των ίδιων των δοκών. Είναι καλύτερο να κολλήσετε την ταινία στη θέση της προσκόλλησης σε ένα διπλής όψης scotch.

  Για τη μείωση των αποβλήτων, η μεμβράνη μπορεί να στοιβάζεται οριζόντια από κάτω προς τα πάνω και με επικάλυψη 100-150 mm. Τα σημεία συγκόλλησης των ταινιών είναι κολλημένα, δημιουργώντας ένα συνεχές ιστό. Το νερό που σχηματίζεται από το συμπύκνωμα θα ρέει κατά μήκος της μεμβράνης στην οροφή της οροφής.

  Αφού τοποθετηθεί το στρώμα στεγάνωσης στον πίνακα ελέγχου, ραμμένη στέγη στέφεται στα δοκάρια. Το πλάτος της σανίδας, το διάκενο μεταξύ τους επιλέγεται ανάλογα με το υλικό στέγης.

  1. Για κεραμικά και μαλακά πλακάκια στο πηχάκι χρησιμοποιούνται πλάκες ιντσών πλάτους 100 mm. Τοποθετείται με κενό 50-100 mm, μετά το οποίο η κορυφή είναι εξ ολοκλήρου ραμμένη με πλάκα κατασκευής ή αδιάβροχο κόντρα πλακέ με πάχος τουλάχιστον 9 mm. Κάτω από το μαλακό πλακίδιο τοποθετείται ακόμα το υποκείμενο στρώμα.
  2. Τα ζάντες από την σανίδα 30x100 και στα βήματα των 300-400 mm είναι κατασκευασμένα για μεταλλικά ή προφίλ φύλλα.
  3. Για μια μεταλλική στέγη, ένα κιβώτιο χρησιμοποιείται από μια πλάκα ιντσών πλάτους 150-250 mm, ραμμένη πάνω σε μια ράβδο ελέγχου με ένα ελάχιστο κενό 20-50 mm.

  Στο τέλος της στέγης τοποθετείται το υλικό απευθείας πάνω στο κιβώτιο ή την πλάκα. Συνδέεται με ειδικά καρφιά, βίδες ή σφιγκτήρες στο κιβώτιο. Οι θέσεις για στερέωση της οροφής προστατεύονται με στεγανωτικά και το κιβώτιο έχει προεπεξεργαστεί με αντισηπτικό. Επιπλέον, μπορείτε να εκτελέσετε ένα αρχείο ακατέργαστων συνδετικών υλικών στα δοκάρια από τη σοφίτα.

  Μεταξύ της οροφής και της μεμβράνης υποστρώματος της στεγάνωσης, εμφανίστηκε ένα κενό εξαερισμού στο συνολικό πάχος του κιβωτίου και του αντεστραμμένου. Αυτό είναι 55-80 mm από το ύψος του χώρου κάτω από την οροφή κατά μήκος της κλίσης των δοκών. Χειμώνας θερμότερο πατάρι αέρα μερική διείσδυση της στεγάνωσης θα ανέβει στην κορυφή της στέγης και εξαερώνεται στην ατμόσφαιρα χωρίς να χρειάζεται να συμπυκνώσει την υγρασία. Και το καλοκαίρι, η θερμαινόμενη οροφή του αέρα αφαιρείται επίσης κάτω από την οροφή.

  Σημαντικό για το χώρο κάτω από την οροφή είναι ο εξαερισμός της σοφίτας. Εκτελείται μέσα από τα παράθυρα των παραθύρων, διατεταγμένα σε αετώματα από διαφορετικές πλευρές. Ο εξαερισμός των καθισμάτων, η σοφίτα και ο χώρος κάτω από την οροφή είναι αλληλένδετοι και ένας από τους σκοπούς είναι να μειωθεί ο ατμός και το συμπύκνωμα στο κέικ στέγης.

  Η κατασκευή αεριζόμενης θερμαινόμενης οροφής

  Πρόγραμμα εξαερισμού της σοφίτας.

  Συχνά ένας σοφίτα χρησιμοποιείται ως σοφίτα, μονωμένος από την πλευρά της οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, προστίθενται διάφορα στρώματα στο κέικ στεγών. Τώρα ανάμεσα στο σαλόνι και τη στέγη δεν υπάρχει στρώμα αέρος πατάρι. Ο ζεστός και υγρός αέρας της σοφίτας εισέρχεται αμέσως στο χώρο κάτω από την οροφή. Και αν δεν λάβετε πρόσθετα μέτρα για να το αφαιρέσετε, το συμπύκνωμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο και η κατασκευή θα αρχίσει να βρέχεται. Τα θερμομονωτικά υλικά θα σταματήσουν να εκτελούν τις λειτουργίες τους και ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι κρύος. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η θέρμανση.

  Εκτός από τα στρώματα που έχουν ήδη κατασκευαστεί στην κρύα στέγη, προσθέστε ένα παχύ στρώμα μόνωσης, που τοποθετείται μεταξύ των δοκών στο εσωτερικό. Εάν τα συνηθισμένα δοκάρια πλάτους 150 mm, το πάχος της μόνωσης μεταξύ των δοκών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 100 mm. Ο λόγος - η ανάγκη να αφήσουμε ένα ελάχιστο κενό (δεν αγγίζουμε) στη χαλάρωση στεγάνωση, η οποία φτάνει τα 40 mm. Εάν υπάρχει μια αφή, το νερό που ρέει κατά μήκος της μόνωσης θα εισέλθει στον θερμαντήρα. Για να αυξηθεί το πάχος του στρώματος, τα δοκάρια ραμμένα με μια δοκό του απαιτούμενου πάχους και προσθέστε ένα θερμαντήρα.

  Στη συνέχεια κλείνεται με μια ταινία φραγμού ατμών. Ο στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί το χτύπημα ατμού από το δωμάτιο στη μόνωση έτσι ώστε να μην βρέξει. Η υγρή μόνωση δεν είναι καλή, δεν κρατάει ζεστή και επίσης ενυδατώνει τις γύρω δομές. Από το φράγμα ατμού πρώτα ραμμένο, και στη συνέχεια το τελικό φινίρισμα.

  Τώρα το μονοπάτι του υγρού ατμού στην οροφή είναι μπλοκαρισμένο και παρόλο που ένα μικρό κομμάτι του διεισδύει, μεταφέρεται από τη ροή αέρος του υπόγειου αέρα στην ατμόσφαιρα, χωρίς να βλάπτει τις δομές της στέγης. Και αν το ίδιο το ζεστό δωμάτιο δεν αερίζεται, πού θα πάει ο ατμός; Μέσα από κάθε είδους μικροσκοπικούς πόρους και ρωγμές, θα ανεβαίνει ακόμα στην οροφή. Αυτό θα συμβάλει επίσης στην υπερβολική πίεση που παράγεται στο ζεστό δωμάτιο της σοφίτας.

  Αφαιρέστε την υπερπίεση, μειώστε την περιεκτικότητα σε υγρασία στο σαλόνι και, συνεπώς, βοηθήστε τον εξαερισμό κάτω από την οροφή για την απομάκρυνση του υγρού αέρα στην ατμόσφαιρα, θα επιτρέψει τον αερισμό του ίδιου του δωματίου.

  Εξαερισμός Κομμάτια

  Οι διαμήκεις οπές στέγες πίτας δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά αν, αφενός, στο κάτω μέρος, κοντά στις μαρκίζες, για να μην παρέχουν εισροή αέρα. Από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να δοθεί η έξοδος του υγροποιημένου αέρα από το ανώτατο τμήμα της οροφής - από την κορυφογραμμή.

  Το φιλμ στεγάνωσης είναι το πιο ανθεκτικό όλων των τύπων ταινιών που χρησιμοποιούνται για την οικοδόμηση ενός σπιτιού, οπότε δεν αφήνεται να περάσει νερό ή υγρασία ακόμη και υπό υψηλή πίεση.

  Η μεμβράνη στεγανοποίησης αφαιρείται και προσκολλάται στο μεταλλικό περίβλημα από το στεγανωτικό που είναι εγκατεστημένο στο επίπεδο του κιβωτίου. Πάνω από σταθερή στέγη. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται με 3 τρόπους. Πρώτον, μέσα από τα κενά του προφίλ του υλικού κατασκευής σκεπής, δεύτερον, μέσω των μαρκίζων και, τρίτον, μέσω των μικροπόρων της μεμβράνης στεγανοποίησης, αντλώντας ατμό από τον θερμαντήρα.

  Όταν το γείσο είναι επενδεδυμένο στο κάτω τμήμα του, παρέχονται οπές εξαερισμού ή κενά, ανάλογα με τις πολλές σχεδιαστικές επιλογές του γείσου. Μία από τις σύγχρονες μεθόδους είναι η συνεχής αρχειοθέτηση του γείσου με πλαστικά πάνελ με διάτρηση για εξαερισμό της οροφής.

  Δημιουργία κουκούλας

  Ανάλογα με το σχεδιασμό της στέγης από τη ροή του αέρα οροφής συλλέγεται στην κορυφογραμμή και εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα ή μέσω διαρθρωτικών διάκενα κατά μήκος του μήκους της κορυφογραμμής ή μέσω των ανοιγμάτων αέτωμα. Για παράδειγμα, στο σύνολο κεραμικών και μεταλλικών πλακιδίων παρέχονται ειδικά στοιχεία της κορυφογραμμής με διάκενα εξαερισμού. Επιπλέον, υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία για το μη τυποποιημένο σχήμα της κορυφογραμμής.

  Αυτό είναι το εξωτερικό μέρος της οροφής. Η εσωτερική συσκευή εκτελείται σε μια συγκεκριμένη σειρά.

  • ο έλεγχος της οροφής δεν φέρεται σε γεωμετρικό ύψος σε ίση απόσταση 20-40 mm. Οι ράβδοι των αντίθετων ακτίνων δεν ενώνονται.
  • κιβώτιο σε 2 συμπαγή σανίδες από τα δύο πατίνια στην κορυφογραμμή εκτελούνται επίσης με διαμήκη διάκενο 40-80 mm.
  • μια μεμβράνη στεγάνωσης κατά μήκος της κορυφογραμμής κόβεται με ένα αποθεματικό για κάμψη 200 mm και από τις δύο μύτες.
  • Μεταξύ των άκρων του αντεστραμμένου και των σανίδων κατά μήκος της κορυφογραμμής, τοποθετείται κάθετα ράβδος ράχης 40x100 mm.
  • να το στερεώσετε και να κολλήσετε στεγανοποιητικό ύφασμα στεγανοποίησης?
  • στην κορυφή αυτή η κατασκευή κλείνει με πατίνι σύμφωνα με τις οδηγίες και την τεχνολογία.
  • ρυθμίστε τα τελικά στοιχεία της κορυφογραμμής στην πλευρά των αετωμάτων, στα οποία παρέχονται τρύπες αερισμού ή κενά.

  Ορισμένα χαρακτηριστικά μιας αεριζόμενης οροφής

  Ο αερισμός της οροφής δεν αποτελεί ανεξάρτητη διαδικασία. Αντίστροφα, ο αερισμός ή η απουσία του στους χώρους επηρεάζει άμεσα την ανταλλαγή αέρα στην οροφή. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της καταστροφικής υγρασίας από χώρους διαβίωσης μέσω της στέγης, είναι απαραίτητο να εξεταστεί ο εξαερισμός όλων των δομικών στοιχείων ως ενιαία διαδικασία.

  Εάν η μορφή της οροφής είναι σύνθετη, έχει πολλές μεταβάσεις, άκρα, διαδικασίες εξαερισμού πρέπει να χωρίζονται σε τμήματα και να σχηματίζουν αέριες ροές στην οροφή χωριστά. Ως αποτέλεσμα του αποτελεσματικού αερισμού, ο αέρας στον χώρο κάτω από την οροφή πρέπει να αντικατασταθεί για περίπου μία ώρα περίπου 2 φορές.

  Η αποτελεσματικότητα μιας αεριζόμενης οροφής εξαρτάται από την κλίση των πατίνων. Όσο πιο απότομες είναι, τόσο ισχυρότερη είναι η διαδικασία εξαερισμού. Και αντιστρόφως, σε οροφές με κλίση μικρότερη από 20%, ο αερισμός κάτω από την οροφή είναι ασταθής, αποτελεσματικός μόνο κάτω από την πίεση του ανέμου.

  Είναι πάντα χρήσιμο να υπάρχει μια συσκευή στη στέγη πρόσθετων στοιχείων εξαέρωσης (αεριστήρες), τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του φυσικού αερισμού της οροφής. Πρέπει να τοποθετούνται σε οροφές πολύπλοκου σχήματος, όταν τα συμβατικά μέσα δεν επαρκούν πλέον. Τοποθετημένοι αεριστήρες κοντά στην κορυφογραμμή.

  Οι θερμομονωτικές ιδιότητες της μόνωσης και η ανθεκτικότητα των δομών οροφής εξαρτώνται άμεσα από την παρουσία υγρασίας σε αυτές. Επομένως, η αεριζόμενη οροφή και το σύστημα εξαερισμού των χώρων είναι οικονομικά βιώσιμα, ακόμη και όταν απαιτείται αναγκαστική εναλλαγή αέρα.

  Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της στέγης: Εγκαταστήστε τον εαυτό σας τον εαυτό σας

  Μιλάμε για την ανάγκη για εξαερισμό της οροφής δεν αξίζει καν. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά πώς να το καταστήσει αποτελεσματικό, ανθεκτικό, αλλά και να τοποθετηθεί ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις, και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

  Γιατί χρειάζομαι αερισμό στέγης;

  Η σημασία της στέγης είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Ως εκ τούτου, η ανέγερση του κτιρίου, έμπειροι οικοδόμοι με ιδιαίτερη φροντίδα εξοπλίζουν την οροφή, παρέχοντάς του μια αξιόπιστη μόνωση, μόνωση και σύστημα εξαερισμού.

  Κατά τη λειτουργία μιας οικίας σε εσωτερικό χώρο, σχηματίζεται ατμός, ο οποίος, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει στο χώρο κάτω από την οροφή. Και αν δεν υπάρχει σωστά ρυθμισμένος εξαερισμός της οροφής, ο ατμός εγκαθίσταται στις κατασκευές στέγης, προκαλώντας τους να υποβαθμιστούν και να καταστραφούν τα φέροντα στοιχεία του κτιρίου.

  Η οροφή χωρίς εξαερισμό είναι επικίνδυνη. Η αυξημένη υγρασία θα οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, διαβρώνοντας τη μόνωση, πράγμα που σημαίνει φθορά της θερμικής αγωγιμότητας και κατάψυξη του σπιτιού. Αποφύγετε αυτό θα βοηθήσει ένα καθιερωμένο σύστημα εξαερισμού της οροφής, το οποίο θα απομακρύνει το συμπύκνωμα έξω και θα αποτρέψει το να καταστρέψει ολόκληρη τη δομή.

  Προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της στέγης, είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας

  Ο εξαερισμός του σπιτιού είναι σημείο και συνεχής, φυσικός και αναγκασμένος. Οι πιο συνηθισμένες πηγές κυκλοφορίας του αέρα είναι:

  • παράθυρα υπνοδωματίων
  • πατίνια με κεκλιμένες στέγες.
  • τα κενά που προβλέπονται στα κέικ στεγών και στις σχάρες γείσων ·
  • τους ανεμιστήρες εξαγωγής στις στέγες και σε άλλα κομμάτια του συστήματος εξαερισμού με οπές.

  Για μικρές ή μεσαίες στέγες υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός. Στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίστανται σε μεγάλες στέγες, όπου η φυσική ανταλλαγή αέρα του χώρου κάτω από την οροφή δεν είναι αρκετή.

  Στοιχεία του συστήματος στέγης εξαερισμού

  Συναρμολόγηση των εξαρτημάτων αερισμού (συμπεριλαμβανομένης της εργασίας) δεν είναι περισσότερο από 2-5% του κόστους της οροφής, η οποία είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που απαιτείται για την επισκευή της οροφής, τα επιμέρους τμήματα του σπιτιού, και στη συνέχεια ολόκληρη τη δομή ως σύνολο, αν το σύστημα εξαερισμού δεν είναι τοποθετημένο, ή εγκατασταθεί σε "Ίσως, υποθέτω, και με κάποιο τρόπο."

  Τα κύρια καθήκοντα που ανατίθενται στα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού:

  • απομάκρυνση του ατμού που εισέρχεται στο χώρο κάτω από την οροφή από το εσωτερικό του σπιτιού.
  • μείωση της ροής θερμότητας που διεισδύει στη στέγη λόγω της θέρμανσής του στον ήλιο.
  • ισοπέδωση της θερμοκρασίας στέγης για να αποφευχθεί ο σχηματισμός αλεξίσφαιρων στα άκρα των γείσων και του πάγου στην επιφάνεια της στέγης.

  Το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου αποτελείται από διάφορα στοιχεία που εκτελούν ένα κοινό καθήκον: να εξασφαλίζουν ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας της στέγης και του χώρου κάτω από την οροφή

  Βελτίωση ταινιών στέγης

  Η ταινία για τον αερισμό κλείνει όλες τις ρωγμές στην οροφή, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή ανταλλαγή αέρα και προστατεύοντας το χώρο κάτω από την οροφή από το να πάρει τα συντρίμμια, την εισβολή των πτηνών και άλλων μικρών ζώων.

  Ταινία αερισμού TOP ROLL S 240 mm εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία αέρα και προστασία του χώρου κάτω από την οροφή

  Ανάλογα με το σκοπό της διάκρισης:

  • ταινία κορυφογραμμής αερισμού?
  • διάτρητη ταινία γείσου (στοιχείο αεροσκάφους από μαρκίζες).

  Πλεονεκτήματα της χρήσης ταινίας στέγης:

  • δημιουργεί καλή διαπερατότητα αέρα.
  • τονίζει το διακοσμητικό φινίρισμα της οροφής.
  • παρέχει προστασία από την υγρασία, τα συντρίμμια και τα έντομα.

  Η ταινία οροφής κορυφογραμμής προστατεύει την κορυφογραμμή στέγης από το να πέσει κάτω από την οροφή της βροχής και του χιονιού. Μαζί με αυτό, αφαιρεί ατμό από το κέικ στέγης, εμποδίζοντας την διαβροχή και την αποσύνθεση του συστήματος στέγης και του υλικού κάλυψης.

  Μια καλή ταινία εξαερισμού των γνωστών κατασκευαστών, κατά κανόνα, αντιμετωπίζεται με ειδικές συνθέσεις από την ακτινοβολία UV, η οποία παρέχει πρόσθετη προστασία των αρμών στέγης από την καταστροφική ηλιακή ακτινοβολία. Τοποθετήστε μια ταινία κορυφογραμμής κατά μήκος της άκρης της οροφής, και ήδη πάνω από αυτό τοποθετήστε ένα άλογο. Οι εργασίες εκτελούνται σε θερμοκρασία αέρα + 5 ° C.

  Η ταινία εξαέρωσης κορυφής τοποθετείται κάτω από τη μεταλλική πλάκα της κορυφογραμμής

  Χρησιμοποιείται μια διάτρητη ταινία για να καλύψει τις μαρκίζες. Δεν προστατεύει μόνο το χώρο κάτω από την οροφή από τα τρωκτικά, τα πουλιά, τα έντομα, τη βρωμιά και δημιουργεί ελεύθερη ανταλλαγή αέρα, αλλά επίσης αυξάνει τη δύναμη ορισμένων εξαρτημάτων στέγης.

  Η ταινία αερισμού PVC ενισχύει την κατασκευή των στεκαριών

  Πλέγμα οροφής εξαερισμού

  Για τις κεκλιμένες στέγες, εκτός από την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, ένα σημαντικό καθήκον είναι επίσης η προστασία ενάντια στα έντομα. Hornets, σφήκες και τα μικρά πουλιά αποικίσουν χώρο της οροφής, υποδοχές ύφανση, παρέχοντας έτσι όχι μόνο την επίδραση του ήχου και ανθυγιεινές, αλλά και παρεμβαίνει με το φυσικό αερισμό της στέγης. Για την καταπολέμηση μιας τέτοιας καταστροφής, έχει σχεδιαστεί ένα δίκτυο κουνουπιών εξαερισμού με μεγέθη 2-3 χιλιοστών.

  Το καλύτερο θεωρείται ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, δεν αλλοιώνει το εξωτερικό του σπιτιού, έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αναλογικά. Από τα μείγματα, μπορεί να σημειωθεί μόνο μια υψηλή τιμή για άλλους τύπους διχτυών.

  Το πλέγμα εξαερισμού από ανοξείδωτο χάλυβα για εξαερισμό στέγης θεωρείται ότι είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό

  Η χρήση χαλύβδινων ματιών είναι ανεπιθύμητη, διότι είναι διαβρωμένη λόγω διαρροών συμπυκνωμάτων, σήψης και σκουριάς. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ως επιλογή προϋπολογισμού ένα δίχτυ με μικρά κελιά χάριν της οικονομίας. Το πλεονέκτημα του είναι το χαμηλό κόστος και η απλότητα της εγκατάστασης - το πλέγμα στοιβάζεται επικαλυπτόμενο και στερεώνεται με συρραπτικό σε ξύλινες λεπτομέρειες μιας οροφής. Ωστόσο, το δίχτυ βαφής δεν είναι πολύ ισχυρό, επομένως βραχύβιο.

  Το δίχτυ από υαλοπλέγματα δεν έχει επαρκή αντοχή, είναι εύκολα σχισμένο και διάτρητο από πτηνά, επομένως είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε ως προσωρινή επιλογή

  Στοιχεία διόδου εξαερισμού στέγης

  Στοιχεία διέλευσης (διεισδύσεις) - ένα μέρος των σωλήνων εξαερισμού. Είναι σχεδιασμένα για να σφραγίζουν τις τρύπες στέγης. Κατά κανόνα, δεν περιλαμβάνονται στην παράδοση, αλλά επιλέγονται ξεχωριστά για κάθε τύπο οροφής.

  Οι διάδρομοι είναι ποικίλοι σε σχήμα, μέγεθος, χρώμα, ο οποίος οφείλεται κυρίως στον κατασκευαστή, και ο δεύτερος - η στέγη (μαλακή οροφή, κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο). Αλλά είναι όλα εύκολο να εγκαταστήσετε. Τοποθετούνται τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και στην τελική οροφή.

  Οι διαδρομές χρησιμοποιούνται για τη στεγανοποίηση των αρμών των σωλήνων εξαερισμού με στέγες

  Μόνο με ακριβή τμήματα διέλευσης που αντιστοιχούν στο υλικό επικάλυψης μπορούμε να μιλάμε για την ανθεκτικότητα του συστήματος εξαερισμού, την απουσία διαρροών στις ζώνες διάτρησης και την ικανότητα να αντέχουν τα συστατικά της στέγης όλα τα κλιματικά φορτία.

  Αεριστήρας για τον εξαερισμό της στέγης

  Αυτά τα εξαρτήματα στεγών, ως αεριστήρες, είναι σχεδιασμένα για αποτελεσματικότερο αερισμό μαλακών οροφών. Αυτά είναι στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία μειώνουν την πίεση κάτω από την οροφή και αυξάνουν την πρόσφυση, πράγμα που εξασφαλίζει την απαραίτητη ροή αέρα.

  Ο αεριστήρας για τον αερισμό μιας στέγης από ένα μαλακό πλακίδιο μειώνει την πίεση σε ένα χώρο κάτω από την οροφή, από ό, τι παρέχει καλό αερισμό των σοφίτες

  Επιλέξτε αεριστήρες, ανάλογα με την περιοχή της οροφής, τηρώντας τους ακόλουθους κανόνες:

  • οι αεριστήρες τοποθετούνται στα υψηλότερα σημεία σε όλο το μήκος της οροφής για ομοιόμορφο αερισμό ολόκληρου του χώρου κάτω από την οροφή.
  • η απόσταση μεταξύ γειτονικών συσκευών μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 12 μέτρα.
  • σταθεροποιήστε τους αεριστήρες στους γόμφους ή τους κοχλίες αγκύρωσης και εξοπλίστε με φίλτρα που αποτρέπουν τη βρωμιά, την υγρασία και τα έντομα.
  • για την προσαρμογή του συστήματος κατά τη διάρκεια της κατασκευής της οροφής, επιλέξτε περιοχές στις αρμούς του στεγανοποιητικού.
  • Για να αποφύγετε τη διαρροή, χρησιμοποιήστε στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία.

  Αναφέρεται επίσης σε εξαρτήματα εξαερισμού μαρκίζες χτένα, η οποία έχει μια κοινή αριθμό δοντιών, προστατεύοντας μαρκίζες σχισμής και παρακείμενο ανεμιστήρες χώρο στέγη και την οροφή. Είναι απαραίτητο σε επίπεδες στέγες με ανεπαρκή φυσική συναγωγή και επικλινείς στέγες, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να χτίσει φυσικό αερισμό.

  Η προεξοχή της προεξοχής τοποθετείται απευθείας κάτω από την τελική σειρά του κεραμιδιού με βίδες με αυτοκόλλητη τομή

  Βίντεο: εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής Systemair DVS

  Κόμβος διέλευσης αερισμού μέσω της οροφής

  Κάθε κανάλι αερισμού στην οροφή ενός σπιτιού, και σχηματίζει ένα λεγόμενο μονάδα πεδίου δίοδο εξόδου (UE) ως ένα σωλήνα, ή plug-in ίδια στέγη διαμέσου της εξόδου, ή στα w / w γυαλιά.

  Κάθε στοιχείο του συστήματος εξαερισμού απαιτεί την εγκατάσταση μιας σφραγισμένης μονάδας για τη διέλευση από την οροφή

  Οι βιομηχανικές μονάδες της διόδου εξαερισμού κατασκευάζονται σύμφωνα με την GOST 15150 και υπάρχουν:

  • Βαλβίδα και χωρίς βαλβίδα.

  Οι βαλβίδες διέλευσης μπορούν να ελεγχθούν ανοίγοντας και κλείνοντας τον αγωγό εξαερισμού, αν είναι απαραίτητο

  Ανάλογα με τον τύπο της στέγης και τα δομικά στοιχεία της οροφής και του αεραγωγού διαφέρουν ως προς τη μορφή:

  Οι κόμβοι του περάσματος με κυκλικό τμήμα θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί

  Οι τετράγωνοι και ορθογώνιοι κόμβοι διέλευσης είναι κυρίως κατάλληλοι για καμινάδες

  Μαζί με τα τυπικά στοιχεία κατασκευάζονται συχνά μη τυποποιημένες μονάδες, σχεδιασμένες για την αρχική κατασκευή και συναρμολόγηση συστημάτων εξαερισμού. Ωστόσο, όλα πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις της GOST:

  • Πάχος μεταλλικού για κατασκευή τουλάχιστον 11,9 mm.
  • το μέγεθος του δακτυλίου υποστήριξης είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης κατά 30-40 cm.
  • υποχρεωτική θεραπεία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις.
  • το μήκος της δομής του υΕ χωρίς βαλβίδα δεν είναι μεγαλύτερο από 1 m.

  Οι συστάσεις για το μέγεθος του διαδρόμου και τα κενά όταν εγκαθίστανται στην οροφή καθορίζονται στο GOST 15150

  Οι κόμβοι του διαύλου για τα κανάλια καμινάδας είναι εξοπλισμένοι με αυστηρή τήρηση των κανονισμών πυρκαϊάς.

  Ventisazor στην οροφή

  Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν χρειάζεται ένα κενό εξαερισμού και, αν ναι, γιατί. Είτε είναι δυνατόν να μην το κάνουμε, τελικά και έτσι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ ενός καλύμματος και ενός απορριμμάτων.

  Αλλά πραγματικά - πραγματικά χρειάζεται ανεμιστήρα στην οροφή; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Εξαερισμός underroof δωμάτιο αποτελείται από τρία κενά: Γείσο διαμέσου του οποίου η ροή του αέρα, το χάσμα μεταξύ της οροφής και θερμαντήρα (μεμβράνη δεν μετρά) και το κενό στο ψηλότερο σημείο της οροφής (skate ή συναρμογής).

  Ο στόχος τους - να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα κάτω από την οροφή και να αποφευχθεί η διαβροχή του θερμαντήρα. Και αν αμελούμε το κενό στην οροφή, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες - θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη στέγη και να αλλάξετε τη μόνωση πίτα θερμότητας. Και αυτό είναι το λιγότερο από όλα τα δεινά.

  Το σπίτι ήταν ζεστό το χειμώνα, και το καλοκαίρι είναι δροσερό, στην οροφή είναι απαραίτητο να εξοπλίσει τον εξαερισμό σύμφωνα με όλους τους κανόνες

  Επιπλέον, σκληρές επιστρώσεις, κατά κανόνα, απαιτούν βαφή κάθε 10-20 χρόνια. Όμως, ελλείψει κενών, το σχηματισμένο συμπύκνωμα θα χαλάσει τα φύλλα καταστρώματος από το εσωτερικό. Και αν η κορυφή του χρώματος τους είναι αρκετά απλή, τότε από το εσωτερικό είναι αδύνατο να γίνει χωρίς την ανάλυση ολόκληρης της πίτας στέγης και την πλήρη αντικατάσταση των φύλλων.

  Έτσι σε όλες τις ερωτήσεις η απάντηση είναι προφανής - τα κενά κάνουν. Δώστε στην οροφή να αναπνεύσει, για να αποφύγετε πρώτα μη παρατηρήσιμα, αλλά αυξανόμενα προβλήματα χιονόμπαλα. Επιπλέον, η απόσταση από την οροφή πρέπει να επαρκεί για να εξασφαλιστεί η λειτουργία ολόκληρης της αλυσίδας.

  Εάν μπλοκάρετε την κορυφογραμμή της στέγης, δηλ. Μην δημιουργήσετε ένα κενό, δεν θα υπάρξει καμία νόηση από το διάκενο μεταξύ της μόνωσης και της οροφής, καθώς και από το διάκενο του γείσου.

  Εξαερισμός της οροφής από μέταλλο

  Η μεταλλική οροφή είναι όμορφη, μοντέρνα, ισχυρή και αξιόπιστη, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - περιορισμένη ανταλλαγή αέρα, δηλαδή δεν επιτρέπει την εύκολη ροή του αέρα. Για να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία, δημιουργήστε αερισμό σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

  1. Το φύλλο κάλυψης για τους αεραγωγούς εξόδου έφερε οπές, ακολουθώντας τα πρότυπα - μία οπή ανά 60 τ.μ., και θα τους έχει όχι λιγότερο από 0,6 m από την κορυφογραμμή. Σε μια σύνθετη κατασκευή στέγης, αυξάνεται ο αριθμός των εξόδων.
  2. Το εμπρόσθιο μεταλλικό τμήμα κοντά στην οπή αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό για να αποφευχθεί μια εστία διάβρωσης.
  3. Το ελαστικό σφράγισμα είναι επικαλυμμένο με σιλικόνη και βιδώνεται.
  4. Αφού στεγνώσει το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε το τρυπάνι και στερεώστε το με τις ειδικές βίδες που περιλαμβάνονται στην παράδοση.
  5. Από το εσωτερικό εξασφαλίζεται αξιόπιστη επαφή ατμού και στεγανοποίησης (φύλλα).
  6. Για να αποφευχθεί η διείσδυση υγρασίας στη μόνωση, εφαρμόζεται ένα πρόσθετο υλικό στεγανοποίησης στους χώρους όπου η μόνωση είναι στερεωμένη στη μόνωση.

  Η βάση διείσδυσης τοποθετείται πάνω στο σφραγιστικό και στερεώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες

  Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από μεταλλική στέγη

  Εξαερισμός της οροφής από μαλακά πλακάκια

  Πριν από τον εξαερισμό της μαλακής οροφής, αντιμετωπίζονται οι ακόλουθες εργασίες:

  • απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.
  • την πρόληψη της υπερθέρμανσης των κατώτερων στρωμάτων της στέγης.
  • παρέχοντας μια ισορροπία θερμοκρασίας στην επιφάνεια της στέγης.

  Αν ο εξαερισμός είναι σωστά οργανωμένος, οι ροές ψυχρού αέρα εισέρχονται στο χώρο κάτω από την οροφή στις προεξοχές και εξέρχονται από την κορυφογραμμή ή τους αεριστήρες.

  Τα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση των ροών αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή με τη σωστή διάταξη εξαερισμού

  Ο εξαερισμός της μαλακής οροφής μπορεί να είναι μονής ή διπλής κυκλώματος. Αλλά αυτό ήταν αρκετό, πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις:

  • το πάχος του στρώματος αέρα μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα υπολογίζεται εκ των προτέρων από τη γωνία κλίσης και το μήκος των ακτίνων (αλλά μικρότερο από 4 cm).
  • δημιουργήστε πρόσθετες οπές κατά μήκος του πυθμένα της ράμπας, σφίγγοντάς τις με διάτρητη ταινία, δίχτυ, χτένα, επένδυση στην οροφή με προεξέχουσες προβολές.
  • να τοποθετήσετε κενά στην οροφή με τη μορφή αεραγωγών ή ανεμιστήρων για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Εάν η οροφή δεν είναι καινούργια και η μαλακή οροφή επισκευάζεται, αναζητήστε τα μέρη με το μεγαλύτερο διόγκωμα και τοποθετήστε αεριστήρες εκεί.

  Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από εύκαμπτα ασφαλτικά βότσαλα

  Εξαερισμός της οροφής ισχίου

  Ο αερισμός των οροφών ισχίου μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε δύο ομάδες - εξαερισμό κρύου σοφίτας και μόνωση σοφίτας.

  Η διευθέτηση του εξαερισμού ενός κρύου σοφίτα δεν θα δημιουργήσει δυσκολίες. Λόγω του μεγάλου όγκου της σοφίτας, δεν υπάρχουν πρακτικά εμπόδια στην κανονική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω της προεξοχής γείσο, του ιππέα και της κορυφογραμμής. Τα παράθυρα του Dormer, τα οποία απομακρύνονται με σχάρες και βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές της οροφής, παρέχουν ένα βύθισμα.

  Η φυσική κυκλοφορία του αέρα συμβαίνει μέσω της θύρας εξαερισμού στην οροφή και στα παράθυρα των παραθύρων

  Όταν είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο εξαερισμός, τοποθετήστε αεριστήρες κατά μήκος του διαδρόμου. Αλλά έχουν νόημα εάν η γωνία κλίσης είναι μεγαλύτερη από 45 °. Διαφορετικά, σε δύσκολες περιοχές το χειμώνα, λόγω της συσσώρευσης του χιονιού, η εργασία των αεριστών θα είναι αναποτελεσματική.

  Σε μικρές κλίσεις είναι προτιμότερο να κάνετε εξαναγκασμένο αερισμό, χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες οροφής, αδρανειακούς στροβίλους ή ακροφύσια επαρκούς ύψους, ώστε να μην κοιμούνται με το χιόνι.

  Βίντεο: πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στη σοφίτα

  Εξαερισμός μονωμένου υπό στέγη χώρου (mansard)

  Ο εξαερισμός της σοφίτας είναι επιθυμητός για να σχεδιαστεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής, καθώς η τοποθέτησή του είναι πιο έντονη από τη συσκευή εξαερισμού του κρύου σοφίτα. Δεν υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα, επομένως ο χώρος για την ανταλλαγή αέρα δημιουργείται λόγω του πηνίου του καροτσιού που τοποθετείται μεταξύ του θερμαντήρα και του δαπέδου.

  Η κυκλοφορία αέρα στον μονωμένο χώρο οφείλεται στο κενό εξαερισμού στο κέικ στεγών

  Επιπλέον, είναι υποχρεωτική μια απόσταση τουλάχιστον 2-3 cm μεταξύ υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης. Εάν το βάθος των δοκών δεν σας επιτρέπει να κάνετε την απαραίτητη κάθαρση, τότε αυξάνεται με τη βοήθεια των σανίδων.

  Αλλά αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα είναι μάλλον δύσκολο να γίνει στις στέγες σύνθετων σχημάτων με πολλούς στροφές και κόμβους. Επομένως, οι κηπουροί συμβουλεύουν να τοποθετηθούν απευθείας στις μεμβράνες διάχυσης του θερμαντήρα (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες αφήνουν την υγρασία σε μία μόνο κατεύθυνση.

  Βίντεο: αερισμένο πατίνι στο φεγγίτη

  Εξαερισμός στέγης ραφής

  Η κεκλιμένη στέγη, όπως όλοι οι άλλοι τύποι στέγης, χρειάζεται κανονική κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή. Και αυτό παρέχεται μέσω ενός διακένου μεταξύ της επικάλυψης και της θερμομονωτικής στρώσης τουλάχιστον 50 mm, για την οποία συλλέγονται τα χείλη από μία ράβδο 50x40 ή 50x50 mm. Επιπλέον, η μόνωση για μεγαλύτερη αξιοπιστία προστατεύεται με μια ταινία φραγμού ατμών.

  Για να αντλούν την υγρασία από ventzazora οροφής έξοδο τοποθετημένη εξαερισμού για να στέκεται στέγες ραφή στην περιοχή της κορυφογραμμής δεν είναι περισσότερο από 0,6 m.

  Η έξοδος εξαερισμού για τη ραφή και τη μαλακή οροφή χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση της υγρασίας από τη θύρα εξαερισμού

  Τοποθετημένο από όλους τους κανόνες και καλά αεριζόμενη οροφή στέγης θα διαρκέσει περίπου 25 χρόνια χωρίς μεγάλες επισκευές.

  Αερόστρωτη στέγη

  Για τον εξοπλισμό των αεραγωγών,

  • κενά αέρα στην κάτω επιφάνεια της οροφής.
  • κανάλια για την κυκλοφορία του αέρα πάνω από τον θερμαντήρα (εις βάρος του πηλού).
  • κουκούλες στην κορυφή της επιφάνειας της στέγης κατά 15% περισσότερο από την περιοχή των οπών τροφοδοσίας, καθώς ο καλός εξαερισμός απαιτεί χαμηλή πίεση στη σοφίτα.

  Δεν είναι δύσκολο να εξοπλιστεί ο αερισμός με τα χέρια του. Το γενικό σχήμα είναι ένα - να δημιουργήσει ρωγμές κάτω από τις προεξοχές γείσο, για να τους προστατεύσει με μια ταινία ή ένα πλέγμα, για να δημιουργήσει ένα κενό μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα.

  Περαιτέρω εργασία εξαρτάται από την κλίση της οροφής. Με κλίση κλίσης 10-45 °, το διάκενο εξάτμισης βρίσκεται στην κορυφογραμμή και καλύπτεται με έναν αεριστήρα κορυφογραμμής με προστατευτικό φίλτρο από αφρό πολυουρεθάνης. Ένα τέτοιο μήκος αερισμού περίπου 60 cm αέρα 25 m 2 σοφίτα χώρο.

  Βίντεο: εγκατάσταση ενός αεριστήρα κορυφογραμμής

  Αν η δομή της οροφής δεν παρέχεται skate ή κλίση ράμπες είναι από 5 έως 12 °, είναι αναγκαίο να αυξηθεί ο αριθμός των ανοιγμάτων παροχής αέρα στο κάτω μέρος της οροφής, και στην ανώτερη ζώνη εξαεριστήρας οριστεί σε απόσταση 0,5-0,8 m από τις υψηλότερες θέσεις της οροφής.

  Με αυτή τη διάταξη, ο αεριστήρας εκπέμπει 5 τ.μ. στον αττικό χώρο, αλλά αν η κατασκευή είναι σε καλά αεριζόμενο χώρο, τότε η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 25 m².

  Βίντεο: Εγκατάσταση ενός αεριστήρα σημείων

  Μέγεθος αεριζόμενου κενού στην κορυφογραμμή

  Το μέγεθος του αεριζόμενου κενού εξαρτάται από την κλίση των παγοπέδιων - όσο μικρότερη είναι η κλίση της οροφής, τόσο μεγαλύτερο είναι το ύψος ανοχής. Ο τύπος του θερμομονωτικού υλικού στο μέγεθος του κενού δεν επηρεάζει, αλλά ο τύπος της στέγης είναι πολύ σημαντικός. Κάτω από την άκαμπτη επίστρωση (μέταλλο, κυματοειδή) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρό τμήμα 25x50 μανδύα kontreyku mm, δεδομένου ότι δεν είναι μια συνεχής επικάλυψη, και που διαθέτουν κενά και τις αρθρώσεις, μέσω των οποίων κυκλοφορεί επίσης αέρα τους. Παρόλο που οι εμπειρογνώμονες δεν συμβουλεύονται να πειραματίζονται και για μεγαλύτερη αξιοπιστία και αντοχή προτείνουμε τη χρήση ράβδων 50x50 mm για όλες τις επικαλύψεις, δηλ. Για να φτιάξετε μια βέλτιστη απόσταση 50 mm.

  Πώς να αφαιρέσετε το σωλήνα μέσω της οροφής από την κυματοειδή σανίδα

  Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, με εξαίρεση την ηλεκτρική, περιλαμβάνει την απόσυρση στην οροφή των καμινάδων για την απελευθέρωση προϊόντων καύσης στην ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε πώς να φτάσετε την καμινάδα μέσα από το κυματοειδές χαρτόνι.

  1. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η καμινάδα είναι τοποθετημένη σωστά - το σημείο εξόδου θα πρέπει να βρίσκεται στη σκοτεινή βόρεια πλευρά, όπου ο ήλιος δεν χτυπά πολύ.
  2. Επιλέξτε το σχήμα του σωλήνα και το μέγεθος της διατομής του, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες του εδάφους, την ανακούφιση και τη θερμοκρασία των καυσαερίων.
  3. Στη συνέχεια καθορίζονται με το ύψος του σωλήνα σύμφωνα με το SNIP.
  4. Κάνετε έναν σωλήνα για τον εαυτό σας ή αγοράστε ένα τελικό και πραγματοποιήστε την εγκατάσταση.

  Βίντεο: Η διέλευση του σωλήνα από την οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού

  Ύψος των αξόνων εξαερισμού σύμφωνα με το SNIP

  Κατά τον υπολογισμό του ύψους των αξόνων εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη:

  • ανύψωση του σωλήνα σε σχέση με το υψηλότερο σημείο της οροφής και των παρακείμενων κτιρίων.
  • συνολικό μήκος του καναλιού καπνού.
  • μέγεθος του κεφαλιού ·
  • ύψος σχεδίασης.

  Απαιτήσεις και κανόνες για το SNIP:

  • για μια επίπεδη οροφή, το ελάχιστο ύψος είναι 1 m.
  • εάν η καμινάδα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1,5 μ. από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι 0,5 μέτρα υψηλότερο από το ανώτερο σημείο της οροφής.
  • εάν η καπνοδόχος βρίσκεται σε απόσταση 1,5-3 m από την κορυφογραμμή, η κεφαλή του σωλήνα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο της σπασμένης οροφής.
  • όταν η καπνοδόχος είναι εγκατεστημένη σε απόσταση μεγαλύτερη από 3 μέτρα από την κορυφογραμμή, το ανώτερο τμήμα της πρέπει να βρίσκεται σε μια γραμμή υπό όρους που προέρχεται από την κορυφογραμμή κατά μήκος της ράμπας υπό γωνία 10 °.

  Το ύψος της ανόδου της κεφαλής της καμινάδας εξαρτάται από τη θέση της σε σχέση με την κορυφογραμμή

  Αν οι εστίες άλλων καναλιών αερισμού βρίσκονται κοντά, το ύψος θα πρέπει να υπερβαίνει τα άλλα 20 cm.

  Βίντεο: πώς να υπολογίσετε το ύψος της καμινάδας

  Ανεμιστήρες στέγης

  Οι εξαεριστήρες αερισμού είναι ειδικές συσκευές για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή και για την αποστράγγιση της υγρασίας και του υδρατμού. Χρησιμοποιούνται σε επίπεδες στέγες, αποτρέποντας την διόγκωση του υλικού κυλίνδρου από διόγκωση λόγω μεταβολών της θερμοκρασίας και σε κεκλιμένες στέγες για αποτελεσματικό αερισμό και απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.

  Τα Flyugarki (αεριστήρες) παράγουν διαφορετικά μεγέθη και σχέδια. Θεωρούνται ως τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού. Σε μια επίπεδη οροφή, εγκαθίστανται σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα στα σημεία όπου τα πλακίδια συνδέονται. Σε κατακόρυφες κατασκευές βρίσκονται πιο κοντά στην κορυφογραμμή (0,6 μ. Από αυτήν) ή στους χώρους διέλευσης των βουνών (σε σύνθετες στέγες).

  Στις κεκλιμένες στέγες οι αεριστήρες τοποθετούνται πιο κοντά στην κορυφογραμμή ή σε μέρη όπου σκίζεται η οροφή

  Το υλικό κατασκευής είναι από ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας AISI 316 ή από ισχυρό πολυπροπυλένιο, ώστε να αντέχει σε ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών από -40 έως + 90 ° C.

  Εγκατάσταση αεριστήρων σε επίπεδη οροφή

  Όταν επικαλύπτονται διπλά στρώματα με υλικά κυλίνδρων, οι αεριστήρες τοποθετούνται στο κάτω στρώμα:

  1. Μέσω ενός στρώματος και των στρώσεων ενός θερμαντήρα κόβουμε ένα διάφραγμα με τη διάμετρο ενός σωλήνα ενός αεριστήρα.
  2. Καλύψτε το με χαλίκι και συνδέστε τον αεριστήρα στην καυτή μαστίχη.
  3. Μετά την ψύξη, στερεώστε το με βίδες.
  4. Το επάνω στρώμα του καλύμματος στέγης τήκεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αεριστήρας να είναι στη θέση της επικάλυψης (15 cm) των ιστών, οι κόμβοι σφραγίζονται.

  Βίντεο: Εγκατάσταση του αεριστήρα από τα χέρια του σε μια μαλακή οροφή δύο επιπέδων, Μέρος 1

  Σε ένα μόνο στρώμα, οι αεριστήρες τοποθετούνται στην επίστρωση, κάνοντας μια τρύπα πριν από το φράγμα ατμών. Η επικάλυψη τοποθετείται επί του αεριστήρα φούστα από πάνω και υπερτίθενται ζεστό μαστίχα έμπλαστρο, επικαλύπτοντας το φούστα και το άνοιγμα επάνω στην επικάλυψη για περίπου 15 εκατοστά. Zateev αεριστήρα στερεωμένα με βίδες, το αντέρεισμα υποβάλλεται σε επεξεργασία με σφραγιστικό.

  Βίντεο: Εγκατάσταση αεριστήρα σε μαλακή οροφή δύο επιπέδων, μέρος 2

  Εγκατάσταση αεριστήρων σε μέταλλο και κυματοειδές χαρτόνι

  Εγκατάσταση από τις εξόδους εξαερισμού στις στέγες τραπεζοειδούς λαμαρίνας και την ίδια και περιλαμβάνει μια παραβίαση του κάλυψη στεγών, γι 'αυτό πρέπει να διεξάγεται πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να μην πρέπει να αλλάξουν τις αλλοιωμένα φύλλα που καλύπτουν υλικό.

  1. Εφαρμόστε στο χώρο εγκατάστασης ένα πρότυπο (που περιλαμβάνεται στο κιτ), περιγράψτε και κόψτε την τρύπα κατά μήκος της επιθυμητής γραμμής.
  2. Ενισχύστε τη σφράγιση με βίδες και εφαρμόστε στεγανωτικό.
  3. Τοποθετήστε τον αεριστήρα, στερεώστε με μεντεσέδες και πρόσθετες βίδες.
  4. Από το εσωτερικό της σοφίτας, οι θέσεις διέλευσης των σωλήνων εξαερισμού σφραγίζονται με στεγανωτικό.

  Κατά την εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα επώνυμα συνδετικά στοιχεία που συνοδεύουν το κιτ.

  Βίντεο: Εγκατάσταση εξαερισμού σε μέταλλο

  Βασικά σφάλματα κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού: πώς να τα αποφύγετε

  Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι εξοπλίζουν τη στέγη του σπιτιού από μόνοι τους, θα εξετάσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στην εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού.

  1. Τα πρότυπα SNiP δεν λαμβάνονται υπόψη.
  2. Επιλέγονται ανεπαρκή στοιχεία εξαερισμού.
  3. Οι αγωγοί δεν είναι συμμετρικοί.
  4. Η χωρητικότητα του συστήματος υπολογίζεται λανθασμένα και δεν λαμβάνεται υπόψη το ισοζύγιο θερμότητας.
  5. Εσφαλμένη εργασία εγκατάστασης.

  Ο βασικός κανόνας κατά τον σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού - όσο πιο αναλογικό και μικρότερο είναι ο αερισμός, τόσο πιο αποτελεσματικά και με λιγότερους θορύβους θα λειτουργήσει.

  Επισκόπηση των συστημάτων εξαερισμού

  Όταν ρυθμίζετε τον αερισμό μερικές φορές υπάρχει μια δυσκολία στην επιλογή των εξαρτημάτων. Εξετάστε τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, των οποίων τα προϊόντα αξίζουν προσοχή.

  Ανεμιστήρας οροφής "Virplast"

  Εξοπλισμός Το WirPlast χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς - την εγκατάσταση χώρων εξαερισμού ή εξαεριστικών (σύστημα αποχέτευσης), ως απορροφητήρας κουζίνας, για την εγκατάσταση κεραιών ή εξαρτημάτων ηλιακών κυψελών.

  • εύκολη εγκατάσταση λόγω ενσωματωμένου επιπέδου αλκοόλ, η οποία εξαλείφει τυχόν σφάλματα.
  • Πλήρης στεγανότητα στην οροφή.
  • κομψό σχέδιο?
  • μια ποικιλία μοντέλων για όλους τους τύπους κάλυψης.
  • 10 χρόνια εγγύηση.

  Εξοπλισμός εξαερισμού Το WirPlast είναι υψηλής ποιότητας, το οποίο επιβεβαιώνεται από μια δεκαετή εγγύηση για όλα τα προϊόντα

  Ανεμιστήρας οροφής "Technonikol"

  Τα συστήματα αερισμού "Technonikol" παράγονται σε δύο παραλλαγές:

  • για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.
  • Για κυκλοφορία αναγκαστικού αέρα σε σοφίτες και σοφίτες.
  • αισθητικό σχεδιασμό και προσιτή τιμή.
  • αυξημένη αξιοπιστία και αντοχή σε κρούση όλων των στοιχείων. Επιτεύχθηκε με τα πρόσθετα που εισήχθησαν στο κύριο υλικό του HDPE.
  • Μια απλή εγκατάσταση με λεπτομερείς οδηγίες.

  Ανεμιστήρας οροφής Vilpe

  Προϊόντα Vilpe - η ανάπτυξη της φινλανδικής εταιρείας SK Tuote Oy. Εξαιρετικό ως σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, εγκατεστημένο τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και κατά την επισκευή.

  • είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο, επομένως δεν είναι ευαίσθητο στη διάβρωση.
  • ανθεκτικές στις υπεριώδεις και κλιματικές διαφορές.
  • φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, αντέχει σε σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας από -40 έως +80 ° C και περιστασιακά άλματα από -55 έως +120 ° C.
  • μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοντέρνου σχεδιασμού.

  Ο εξαερισμός της οροφής του Vilpe είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο και αντέχει σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας

  Ανεμιστήρας οροφής Kronoplast

  Η επιτυχία και η ζήτηση των προϊόντων Kronoplast οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία παράγει σχεδόν όλα τα μέρη για τη συσκευή εξαερισμού ιδιωτική κατοικία - κάτω από την στέγη αερισμό, παραγωγή κουζίνα, ηλεκτρική εξόδους, αποχέτευσης ανύψωσης, κλπ...

  Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος είναι η 100% στεγανότητα στην οροφή όλων των εξόδων, χωρίς την οποία ο πλήρης αερισμός είναι εξωπραγματικός. Στοιχεία στέγης είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε επίστρωση σε έξι βασικά χρώματα.

  Βίντεο: εγκατάσταση εξαερισμού στην οντουλίνη

  Η εγκατάσταση του εξαερισμού στέγης είναι μια σημαντική και αναγκαία διαδικασία που απαιτεί προσοχή και ευθύνη. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας, τηρώντας τους υποχρεωτικούς κανόνες και κανονισμούς. Μόνο στην περίπτωση αυτή η οροφή του σπιτιού δεν θα «φωνάξει» ποτέ. Καλή τύχη σε σας.